Boot-Vangstberichten April 2011

E-mail:  Bootvangstbericht@zeevisland.com

----------------------------------------------------------------

Specialist in visreizen

www.cordestravel.nl

----------------------------------------------------------------

Fijne Koninginnedag !!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 30 April 2011 ===

Heel verschillende dagen.
 
Wat is er toch met die mannen van Café "De Vakke", 2 keer is het prima gegaan maar nou hebben ze al twee keer pech gehad. Deze keer heel de dag met een dikke Noord 6 op ons toeter voor Dishoek gelegen na een tip van de Pollutio. Daar ging het nog het beste want we hadden al drie plekjes gehad. Vlak bij de OG 16 kwam er dan in ieder geval nog een visje binnenboord maar het was niet om over naar huis te schrijven. Een gulletje, wat platvissen en een enkele wijting. Nou ja, 3 x is scheepsrecht zullen we maar zeggen.
 
De volgende dag dus met knikkende knieen het gezelschap van Ton Goedmoed uit Wilnis ontvangen. Ik heb niet tegen ze gelogen maar helemaal de waarheid ook maar niet verteld. Eerst wilde onze zeebonken toch naar buiten maar toen ik ze de kop van het Nollenplaatje had laten zien met noord 5 en de stroom tegen de wind in was men supersnel genezen. Een gemeen rotzeetje was het. Op maar weer naar de OG 16 en dat ging waarachtig al iets beter als de dag tevoren. Niet fameus maar er kwam vis binnen. Om een uur of half 2 een mijltje of wat naar buiten bij de trawlboei. Dat ging ondertussen prima met het afgevlakte zeetje. Hé hé, ouderwets vangen weer; zakken en hangen en met 2 en 3 tegelijk kwam de schar binnen. Grote joekelscharren erbij en weinig terug hoeven zetten. Dus zeer tevreden gezichten en met een lekker weertje (op 1 buitje na) weer naar de haven. Daar John en co. opgepikt voor een aangeplakt tongvisserijtje waarvan je elders op de site het verslag aantreft.
 
's Ochtends om 5 uur mijn nest uit en 's nachts om 3 uur er weer in; vissers spaart uw schipper!! Dat was me het dagje wel vandaag bij mijnheer Mercedes. Ik had mijn ogen meer dicht als open......
 
Hank Perrée
www.wiesje.net

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 30 April 2011 ===

Tongvisserijtje met Wiesje.

 
Gisteravond waren Rob, Muta en Waka om zes uur present aan de opstapplaats om samen met Jean Paul, Arian en Hank een tweede proefvisserijtje op tong te gaan vervissen met Wiesje ...

Aan de ploeg zou het niet liggen, hooguit de Westerschelde zou parten kunnen spelen na de wind van de afgelopen dag. Het eerste stekje was op z'n zachtst gezegd wat hobbelig, maar leverde wel wat vis op, een enkel tongetje en af en toe een maatse schar. Toch was dat niet naar de zin van de schipper.
Na beraad besloten we een eindje verder de zuid in te gaan, naar een stekje waar Hank op de dag lekker had gevangen, maar nauwelijks tong had gezien. Al snel zou blijken dat het duister vriend tong een stuk beter bevalt; Arian ging kalm maar konsekwent van start met de eerste, en zou de rest van de avond onbetwist koploper zijn in de tongenvangst. Regelmatig kwam er ook mooie schar in de boot, af en toe in een double of een triple, afgewisseld met tong; Arian en John deden er zelfsdrie op twee hengels in één draai. Dat hadden we nog niet eerder gezien in dit prille seizoen.

Voorlopig lijkt het er naar uit te zien dat de tong, in ieder geval over de platen redelijk present is en hopelijk wordt dat voor de bootvisserij de komende maanden alleen maar leuker én beter. Tesamen met de inmiddels gearriveerde zeebaars, geep en straks de makreel kan het weleens een hele leuke zomervisserij gaan worden.

De statistieken van de afgelopen avond; 25 tongen, 2 mini-wijtingen, en een leuke klus maatse schar de man; dat is helemaal ok.

Wel, Hank, wederom met dank en waardering voor de inzet namens ons drieën, en Arian en Jean-Paul voor het meer dan plezante gezelschap, tot de volgende maar weer!
 
John Kesteloo

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 29 April 2011 ===

hier weer een berichtje van J.Jansen.
 
dit weekend was ik weer eens in zeeland en ben zaterdag weer met de boot het watert op gegaan en vanwege het rustige weer had ik koers gezet naar de meerkerk, maar toen ik bijna terplaatse was zag ik op de strutuursona een klein opjek op de bodem en er zat zo te zien behoorlijk vis op en besloot om het eens even te proberen.
welnu daar bleef ik dus de res van de dag vissen en vangen.
de meeste vissen waren mooie weitingen van behoorlijke afmetingen en ook wel wat kleiner spul en enkele hele mooie scharren (ze waren rond de 30 c.m.).
het aas vloog er door en zo rond 4 uur was alle 150 pieren op.
de uiteindelijke vangst was 127 weitingen (waarvan er 115 weer zwemmen omdat ik alleen de weitings van 30 plus meenam) en 11 scharren en een zeekreeft (zwemt ook weer, ik lus geen kreeft) .
welnu ik had de smaak te pakken en ben maandag weer de zee opgegaan ,maar het was wat hobbeliger dan zaterdag en besloot ten noorden van het westgat op te zoeken en daar was het scharren veest al waren ze daar wel aan de kleine kant en af en toe kwam er wel een mooie schar binnen .
wel kwam een zeebaars van 64 c.m. binnen (voor het eerst hier een zeebaars gevangen) en op het laatste moment nog 2 weitingtjes.
totaal aantal vis 137 scharren (7 maatse scharren die meekonden) en 1 zeebaars en 2 kleine weitingetjes die zwemmen weer de 130 scharretjes ook.
dit was voor mij een goed geslaagd weekend en hoop een volgende keer weer zo een weekend mee te maken.
tot horens en vangst ze,

groetjes van Joop Jansen delta 1034

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 29 April 2011 ===

Op 20 april was de 2e wedstrijd van hengensportvereniging “de Forel “van SSVR Roosendaal.

Zoals altijd gingen we met Henk en Catrien Bakker van de Eendracht ll het ruime water weer op, het beloofde een prachtige dag te worden en de zon kwam ook al kijken.

Klokslag 8.00 uur bij hoogtij gooide Henk de trossen los en waren we op weg naar het Goesse Sas.

Rond een uur of 9 gingen de lijnen met het benodigde aas over boord en al snel kwamen de eerste vissen boven water. Er stond nog al wat stroom en veel lood was dus ook een vereiste.

22 man hadden zich voor deze wedstrijd opgegeven en aan het einde van de dag hadden we in totaal 134 vissen gevangen, niet overdreven veel, maar het prachtige weer maakte van deze dag toch nog een gezellige dag. Daarbij niet te vergeten de bijdrage die Henk en Catrien leverden met het bereiden van de benodigde etenswaren.

Kortom het was weer een fijne dag, en de grootste vis was voor Henk Meesters.

11 mei gaan we voor de 3e wedstrijddag en we hopen dan op een ietwat betere vangst.

Koos Aandeweg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 29 April 2011 ===

Afgelopen woensdag 27 April hebben wij, h.s.v. 't Looze Vissertje, haar tweede wedstrijd gehad. Rond 8 uur zijn we met "Kapitein"Henk Bakker van de Eendracht 2 richting de Franse trap gevaren. Het zonnetje was goed aanwezig maar ook de kille wind. Rond 9 uur gingen de hengels uit en al gauw kwamen de eerste platvisjes boven. Dat gaf de burger moet. Henk had gewaarschuwd dat het niet veel zou zijn en hoopte ook dat er geen vuil boven zou komen. Nou dat vuil hebben we niet gezien en al was het niet vet toch kwam er af en toe wel een visje boven. De bijzonderste vangst was een griet van 34 cm. Een zeldzame vangst aldus Henk. Rond 12 uur had Catrientje heerlijk voor de soep en nog andere lekkere hapjes gezorgd. Ook begon het tij te keren en de boot te schommelen. In overleg met het bestuur is toen besloten om naar Strijen te varen. Daar kwamen ook mooie scharen boven water. De zon was ondertussen ook verdwenen en de koude wind wakkerde aan. Langzaam kwam er weer een einde aan onze visdag die met 17 personen toch nog 117 vissen opleverde. Martien had met 14 vissen het dag klassement gewonnen en Marja, met 13 stuks, de tweede plaats en Cees volgde met 12 stuks. Henk en Catrien bedankt en tot eind Mei.
 
Namens het Looze Vissertje Marja Moelker.  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 27 April 2011 ===

Over Tongen, de Meerkerk, Love Boat en een Professor.
 
Weer een zeer welbesteed (lang) Paasweekend gehad op onze Wies. Beetje saai want het was gewoon alle dagen supermooi weer met een zeer zwak windje en flink wat zon. Iedereen lekker bruin geworden.Op donderdag begonnen met John en aanhang, Willem Beets, Bas van Andel met zijn mannen en last but not least een zeer gezellige Ab die ook goed zijn mannetje stond. 's Ochtends kreeg ik van Willem Beets een boek voor mijn zoon Jerom in mijn handen geduwd. Speciaal omdat Willem in Wageningen gestudeerd heeft waar Jerom nu zeebiologie doet. Het was niet alleen een mooi boek maar bleek ook nog door Willem zelf geschreven. Wiesje werd er verlegen van ; een Professor Doctor aan boord die ook nog vissen kon. Hij had in ieder geval weer ruim genoeg voor zijn fameuze visballetjes. Ook de andere heren maakten er een prima visdag van, Waka wist zijn eerste zeebaars te vangen en John begon met een tong van 37 cm en sloot af met een mooie gul. Het kwartet van Andel Gaasbeek sprokkelde ook een leuk maal vis bij elkaar en opvallend was dat er weer behoorlijk wat tongen bijzaten. Iedereen blij.
 
Op vrijdag had schipper Arian een wel heel grote groep van mij aan zijn broek gekregen. Een compleet voetbalelftal met reservespelers aangevuld met Johan Brussé. Deze maal maar eens naar de Meerkerk want je probeert wel eens wat. De visserij was er prima. Johan vond het allemaal wel zalig en nestelde zich op het voordek waar hij met 1 hengeltje ca 65 vissen bij elkaar viste. Een goed resultaat voorwaar. De voetballers onder leiding van Ben vingen ook vis maar waren te zeer onder de indruk van koning "Heineken" en keizer "Jupiler" en daardoor de tel volledig kwijt. Om hun bekende redenen wist Arian ze toch duidelijk te maken dat er zeer ruim 200 vissen aan boord kwamen bij hun groep. Mooie schar, wat wijting en een tong.
 
Op zaterdag hadden we een soort Love Boat. Het door Ab koekoek gecharterde gezelschap had nog nooit een hengel gezien, laat staan zout water. Ik heb me de pleuris gerend die dag. Ook aan boord Helen met haar man Haico. Helen klom aan boord met een keurig oranjerood jurkje maar ontpopte zich als een ware vissersvrouw. Na haar zoveelste vis werd ze innig gekust door Haico. Arie wist een leuke zeebaars te vangen en ook kwamen er weer flink wat tongen en hele grote botten aan boord. Alles voor Westkapelle en in de Wielingen. Daar kwam overigens in de middag Ad van Kinderen met zijn boot langszij om Arie de ogen uit te steken. Gewoon op het zand een prachtige baars van 6,24 kg en 80 cm lang. Daar hebben we bijgaand fotootje van getrokken.
 
Zondag een club uit Zaandam die onder leiding stond van Robert Withaar. De visserij was wel wat minder maar dit was de topdag voor de tong. Er kwamen er 21 binnen en dat gewoon overdag. Erg leuk om de zoon van Robert, Myron, te keer te zien gaan. Toen hij 's avonds zijn vader het snot voor zijn ogen gevist bleek te hebben was zijn dag natuurlijk helemaal goed. We visten weer voor Westkapelle en in de Wielingen.
Eigenlijk zou dit het wel geweest zijn maar we plakken er toch ook vandaag maar weer aan vast. Schipper Arian en dekhengst Kees Plomp (Ja, ja, die van de zelfgemaakte soep en de gehaktballen) kwamen zojuist min of meer kreupel de vuile vaat inleveren na een zeer verdienstelijke dag nabij de Hompels. Op een knobbelig zeetje lagen ze de hele dag op hetzelfde plekje en daar ving het gezelschap van Café d'n Guust samen met Jan Ligtenberg een heel mooi klusje platvis bij elkaar. Ook nu weer tong erbij.
 
Als ze er overdag zitten moet het 's avonds wel helemaal goed gaan dus we organiseren bij voldoende belangstelling weer wat avondvisserijtjes op de tong. Wie het eerst komt wie het eerst maalt.
 
Hank Perrée
www.wiesje.net

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 27 April 2011 ===

Omdat ik zelf ook graag de vangstberichten op deze site lees, stuur ik bij deze mijn eerste eigen vangstmelding.
 
Zondag 1ste paasdag heb ik met twee maten een bootje gehuurd bij t' Zeepiertje in Yerseke.
De eerste uurtjes goed gevangen, vrijwel iedere worp wel een visje. Veel klein spul maar ook wat mooie maatse platvissen. Ook nog een geep gevangen met een lepeltje.
Dit was rond hoog water.
Met het zakken van het tij, namen de vangsten sterk af en leken de krabben juist wakker te worden, gezien de kaalgevreten haken. In de middag is er nog maar 1 botje binnenboord gekomen.
 
In totaal zo'n 25 platten gevangen waarvan er 16 weer zwemmen. Alledrie hebben we gevist met 1 hengel.
't Was al met al een topdag met heerlijk weer, leuke vangsten en goed aas met een fijne boot van Johnny.
 
Groet,
Vincent

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 26 April 2011 ===

Hoi ,
 
Vorige week nog mooie zeebaazen gevangen.(zie foto)
Meeste vissen met de pilker weten vangen en toch belangrijk met een fluorcarbon voorslag.
Gevist met verschillende hengels uit het St-Croix gamma.
De nieuwe zeebaars hengel was super ,gevoelige top en wat een power in die hengel.
Goede op bouw van kracht waardoor minder vis lost. Dit was een sample model van Bennie Muizelaar.
Nog even wachten tot mei voor deze te koop is (staat op m'n verlanglijstje).
 
Met sportieve groeten,
Mike Ooms
www.robbyfish.be

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 26 April 2011 ===

Vandaag (25 april) voor de eerste keer dit jaar met de boot weggeweest.
Vertrokken vanuit Wemeldinge met een strakblauwe lucht, volop zon en weinig of geen wind.
Als eerste stek gekozen voorde O23 voor wemeldinge en geankerd op een 18mtr. water.
Er liep weinig stroom, dus de verwachting kon nog niet veel zijn.
Toch kwam er na verloop van tijd toch regelmatig een visje boven.
Alleen platvis, waaronder bot, schol en schar.
Vele waren net onder de maat, maar ook zaten er verschillende mooie exemplaren bij en dat op licht materiaal is toch een leuke sport.
Zoon Niels genoot ook weer met volle teugen en haalde er ook verschillende boven water.
Nog even op de plaat gevist bij deDorstman(O24) maar hier konden wij ze niet vangen.
Al met al een schitterende dag gehad, en is zeker voor herhaling vatbaar.
 
Gr. Tom en Niels

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 26 April 2011 ===

Zondag 17 april.

Viswedstrijd van Visclub De Zager met Eendracht 2 vanuit bergse diepsluis.

Deze dag gevist met 13 visers en gezamenlijk 168 vissen gevangen.

Voornamelijk schar en enkele botten en knorhanen.

Dat er toch wel knorhanen zitten bleek wel toen Mario er zelfs een vollle bak mee ophaalde.

De uitslag:

Theo Saman 24 stuks

Rene Voet 22 stuks

Mario Broeren 19 stuks

Toon van de Riet 16 stuks

Anja Timmermans 15 stuks

Verder was het uitstekend weer om in je T shirt aan dek te staan en zeker onder het genot van een drankje, waar door Henk en Kartien goed voor gezorgd werd.

H.S.V. De Zager

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 26 April 2011 ===

Hallo iedereen,

Vorige zondag weest gaan vissen aan de westkant van het blokkendam in Zeebrugge.

We waren goed aan het vangen toen we ons moesten verleggen van de zeevaartpolitie omdat we op “de laagwaterlijn” zaten te vissen.

We hadden een mooie vangst van 17 mooie botten!

Mvg diego

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 26 April 2011 ===

FAMILIEWRAKVISDAG

Deze vistrip geboekt bij de “ZeeArend” voor 24/04/2011
Donderdag ervoor gebeld met John ,i.v.m. de slechte vangsten op de wrakken gekozen om te ankervissen.
We waren met Alain,Gerard,Henny,Maikel,Isi,Mieke en Isaura , aangevuld met 3 opstappers.
Om 7uur aangekomen op Neeltje Jans.Dré van de “Big Marlin” had al aangekondigd dat er rond 25 maart een nieuw ponton zou komen.
Nou dat mag gezien worden,een juweel voor de opstappende sportvissers en met verlichting,veiligheid first .
De Big Marlin was al weg,die ligt op de kop v/h ponton,de ZeeArend lag voor het eerst aan het nieuwe ponton.
Om 7h30 de sluis in op weg naar de visgronden,na contact met de BM bij deze in de buurt gaan liggen.
 
Nadat het anker was gevierd,kon de visserij beginnen:en gingen 11 met pieren geaasde onderlijnen te water.
De onderlijnen bestonden uit rode ,gele, stalen afhouders de onderlijntjes al dan niet met parels.
Er waren ook weer 3 afgevaardigden uit Den Oever (Wieringen na de fusie HOLLANDS KROON)
Maikel staat in voor het bier verbruik,Henny laat zich fotograferen met t-shirt met korte mouwen,korte broek en laarzen.
Gerard Jorna zelf schipper van de “Olivier van Noort”varend met sportvissers vanaf de Oost kade in Den Oever,
had een spic en span nieuw hengeltje met molen bij,hij huldigd het principe wat vroeger karrevrachten bot op leverde op het wad moet ook kunnen op de schar.
Eenvoudiger kan niet : op de hoofdlijn 5 lussen knopen 4 palinghaakjes eraan op de 5de lus het lood klaar.
Voor Henny hebben we een rvs onderlijn constructie gemaakt zodat hij geen onderlijnen moet laten ontwarren,het werkte perfect en leverde het meest vis op van groepje.
 
Overzicht v/d vangsten: de 3 opstappers hebben goed hun best gedaan waarbij het vrouwtje het meeste vis heeft gevangen,stuurboord voor
Maikel stuurboord midden met 2 hengels minder vis
Henny stuurboord achter , zeergoed het meeste vis v/d groep
Isi,Mieke en Isaura bakboord voor met 2 hengels minder goed
Alain bakboord midden 2 hengels iets beter als voorkant bakboord,had stevige grip met ankerlood,wat niet het geval was bakboord voor.
Gerard bakboord achter goed dankzij voorhistorische onderlijn.
 
In het begin verliepen de vangsten normaal:met de 2a3 scharren 2houden 1 terug of omgekeerd
Op een gegeven moment werden alle haken van alle hengels leeggegeten(gevreten)
Na een tijdje veranderde het bijtpatroon weer,er hing weer vis aan de haken niet meer zoveel wel groter.
Op merkelijk bij deze vistrip het aantal schollen dat we gevangen hebben,en zelfs maatse.
De wijting dan weer,dat is bijna allemaal terug gooien,dat is helemaal niet erg want in het najaar hebben die ukkies de maat.
 
Rond 12 uur ging de “Pirate” achter de Andromeda liggen.
Die kwam leeg terug v/d wrakken,misschien niet geluisterd naar de schipper en keihard volharden in de boosheid,maar die moeten ook zijn.
Om 13uur vroeg de schipper aan mij of we wilden verkassen,dat hoefde voor ons niet.
Nadat op de Big Marlin de pieren op waren en de bakken gevuld met vis richting Neeltje Jans stoomde,
werd die stek snel ingenomen door de Pirate (is die geen sponsor van zeevisland)
Om 2h30 hielden wij het ook voor gezien en zette ook koers naar Neeltje Jans.
 
We hebben dus een prachtige dag gehad,al hadden misschien stiekem gehoopt er wat meer te onttrekken aan het zilte nat.
Zodoende hebben we alles goed kunnen observeren,hebben we ons kratje bier leeg gekregen plus nog een restant San Miguel.
Als vaste voeding macaroni,gekookte eieren,kippenpoten en krentenbollen.
 
Boekhouding: Schar     131      Grootste Gerard   34 cm
                       Schol       23        “”””””””””  Alain      27 cm Gevangen met de kunstpier van : Gulp Alive zonder leegloper
                       Wijting     11         “”      “”   Alain     36 cm
                       Bot          10         “     “    “ Isaura    36 cm  13 jaar en voor de eerste keer mee sportvissen,en niet zeeziek,gefeliciteerd Isaura.
Totaal ----------------------175
 
We wensen de weergoden en Neptunus te bedanken.
We zijn helemaal tevreden en blij verrast met de fantastische opstapplaats van de “Big Marlin” en de “ZeeArend”.
We bedanken de schipper voor de ochtend koffie.
En een speciale vermelding voor de kleine piertjes,ideaal voor het schar vissen.
En als top kregen we v/d schipper nog blikjes Jupiler mee om de dorst onder weg te laven...en op zijn kosten (John ze waren heerlijk)
Ik zal wel weer iets vergeten hebben,maar tot hopelijk 23 mei  voor een combietocht op de Big Marlin ,
als het weer het toelaat leest u ervan

Lanaken 25/04/2011 Alain Tulleneers

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 26 April 2011 ===

Zondag 24 april de eerste bootviswedstrijd van Skuytevaert uit katwijk gehouden. Vandaag een vlakke grond wedstrijd hetgeen inhoudt in deze tijd van het jaar: Schar vangen. Wel een minimum maat aangehouden van 23 centimeter. Het te water laten van de boten zorgde voor enige vertraging. Door de langdurige oosten wind is er een enorme zandbank voor de kust komen te liggen en zelfs met hoog water was het bijna onmogelijk om uit te varen. Hierna met 8 boten opgestoomd naar de kust voor Kijkduin. Net in de kentering aangekomen redelijke vangsten maar even snel was dit ook weer over. Toen de ebstroom ging lopen begon het feest. Heerlijke platen van scharren en grote botten kwamen boven. Om 15.00 uur was het einde wedstrijd en werd terug gevaren naar Katwijk. Daar werd de vis gewogen.
De winnaar had dik 32 kilo, de 2e plaats had 29 kilo en de derde 27 kilo. Een prachtige eerste wedstrijd en hopelijk volgen er zo nog meer.

Jan Klinkenberg Katwijk

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 25 April 2011 ===

Al een tijdje geleden dat ik hier en berichtje stuurde, nu over gisteren : met sax en dave gingen we proberen of er ook zoveel vis zat aan de mbj zoals aan de nbj en meerkerk, waar iedereen de laatste tijd wil zijn. En ja hoor, we lagen er helemaal alleen en vingen heel de dag door!  Al ons aas was op om 15h en de teller stond op 250 scharren, waarvan meer dan een derde terug gezet maar toch nog een mooie klus meegenomen, verder wat bot, wijting en schol, een mooie gul die sax wist te verschalken rondde de vrij zonnige en windstille dag af,

groeten Lucduke

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 25 April 2011 ===

hallo,
 
Eergisteren met mijn vismaat buur wezen vissen op de meerkerk. Toen we eraan kwamen leek het wel een jachthaven, er lagen zon 40 visboten. Eigenlijk vanaf het begin ging het lekker het was opkomend tij en de vangsten waren goed. We vingen zeker 100 maatse scharren, waarvan we de helft mee  hebben genomen. Ikzelf ving nog 2 maatse schollen. Kortom een prachtige dag en geweldige vangsten.
 
gr buur

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 25 April 2011 ===

Beste zeevissers,
 
Zaterdag ruim 50 mijl zuidelijk gevaren om de eerste zeebaarzen proberen te vangen. Maar helaas kwam alleen wat gul naar boven. Het water is nog wat troebel en er was geen makreel te bekennen; vaak toch een teken dat er dan ook zeebaars zit.  
Dus nog even wachten voordat de zeebaarzen vanuit IJmuiden te vangen zijn.
Vanwege het mooi weer en gladde zee heb ik de Ashura Tyrant 230 gebruikt, deze hengel is uitstekend om mee te vertikalen als er eerst een drift dient te worden gemaakt. 
Siu Long

Zzibass

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 24 April 2011 ===

Hoi vissermannen
 
We zijn vrijdag de grevelingen op geweest om wat haring te vangen,
want,de berichten waren gunstig en ik werd opgebeld om te gaan vissen ,
want er werden haringen op de sluis gevangen zo groot !!! dat er maar 10 in de emmer gingen en hij was vol.
nou de waarheid vanuit het bootje was heel anders,er gingen er makkelijk 10 in een koffiebekertje
dus buiten dat het prachtig mooi weer was,was het weer knudde met de vangst.

Groeten Thijs uit de Biesbosch en Sjaak uit Dordrecht

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 24 April 2011 ===

De ene dag is de andere niet.

Hoi zeevislanders, met deze tekst op kop wil ik, benadrukken dat het niet vissen niet voorspelbaar is. Na eerder deze week nog gunstig te hebben geschreven, nu helaas wat minder. Zaterdag 2-4-2011 met de club gaan vissen vanuit Tholen. Goed getij en prachtig weer , dus de verwachtingen waren hoog.

Na een poosje varen de lijnen uit en vissen maar 25 man. Vrij snel de eerste vissen aan boord, in de vorm van veelal te kleine platvis. Verkassen dan maar.

Dit werd ook geen succes, dus wederom varen. Dit hebben we 4 keer gedaan , maar het bleef ***. In de middag nog even op de bot, maar die waren ook niet van plan om mee te werken , zodat de dag met toch wel met  een domper te laten eindigen. Totaal zijn er deze dag 49 vissen gevangen , waarvan er 5 voor consumtie geschikt waren. Droevig maar waar. Wat mij ook opvalt , is dat er zoveel mensen op het water zijn , al die keren dat wij er ook zijn en toch maar weinig over geschreven word.

Misschien te veel lezers en te weinig schrijvers.

Groetjes en vang ze
TOONTJE

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 24 April 2011 ===

Goede vrijdag, een mooie dag om het nog eens te proberen. De pollutio en
haar bemanning
gingen wederom met mooi weer naar de Sluissche Hompels met de stroom mee
en een vlak zeetje
waren we er in een zucht. Eenmaal aangekomen lagen er nog een viertal
bootjes te vissen.
De vangst viel tegen als je het vergeleek met de afgelopen zondag. We
lagen op zo,n 8 meter diep.
  Na twee uurtjes zijn we iets dieper gaan vissen  een kleine 12 meter
diep. Af en toe kwam er
een mooie schar boven. Rond de klok van vier zijn we naar de kant
gevaren en het anker uit gegooid
bij het windorgel, op zo,n 12  meter. Daar hebben we verrassend genoeg
nog een klus schar gevangen.
Een mooie dag kwam ten einde. Rustig zijn we langs de stranden en
boulevard naar de sluis gevaren.
Daar sloeg het noodlot toe. Een nachtmerrie voor elke schipper. Terwijl
we zaten te wacht op de
de sluis kregen we de motor niet meer gestart. Geen stroom meer naar de
start accu
?????Gauw even kijken, maar.............los het maar eens op terwijl de
het licht
van de sluis op groen staat. Gelukkig konden via de sluiswachter kontakt
maken met de Wiesje
die op dat moment ook naar binnen ging.
Zodoende kregen we een lift van de Wiesje en bracht de schipper na het
afmonsteren van zijn passagiers
naar onze ligplaats in de Deurloo.
Na technisch onderzoek van  Andre, bleek het om een doorgebrande
zekering te zijn.
Maar..........mijn eerste les elektrotechniek kreeg ik gelijk, dan moet
er een storing zijn.
Die bleek later in de spanningsmeter te zitten, na het starten werd de
spanning te hoog
en klapte de zekering. Dus dat wordt spoedig opgelost.
Al met al mooie dag een klusje vis, pech onderweg. Maar met een goede
service
van de sluiswachter en de schipper van de Wiesje een goed eind.
Allen bedankt voor de spontane medewerking.

visgroeten Andre en Ruud
Pollutio Delta 1379

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 23 April 2011 ===

Beste vis vrienden hier een berichtje van de S102 .

 
Kees Peet en Bram gisteren  22 April gaan vissen in scheveningen ,We hebben aardig gevangen 157 stuks schar en bot door elkaar heen zoals gewoonlijk ving peet deze keer de meeste d,Dit moest ik in dit berichtje zetten heb die oude man het ook weer naar zijn zin.
Kees had weer eens een lekker koud biertje voor ons meegenomen jammer dat Saar deze keer de nootjes en de worst was vergeten .
Kortom we hebben een perfecte dag gehad en lekker gevangen .
Als aas hadden we pieren/zagers en meshef, ze beten zo beetje op alles wat je maar liet zakken.
Volgende week naar de grevelingen om de haring te belagen .
 
Goede vangst en de groeten ,
 
Bram Peet en Kees

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 23 April 2011 ===

Wiek: wat zijn wij toch een bofkonten!

De dinsdagploeg had zich weer verzameld aan boord van de “Big Marlin” van schipper Dré Vriends uit Achtmaal. Rond half acht werd vertrokken naar de “Meerkerk”. Naast de bekende gezichten was Kees uit Den Haag aanwezig en Peter Schuurbiers uit de Wouwse Plantage.

Weinig of geen wind, een strakke blauwe lucht en een heerlijk ochtendzonnetje begeleidde ons naar het bekende wrak. Wiek genoot zichtbaar van het ochtendgloren en zei: wat zijn wij toch een bofkonten! En dat is ook zo!Midden in de natuur, een gezellige ploeg mensen en een hoeveelheid eten waar je niet goed van wordt!

Peter stond op nummer 5 direct naast mij. Aan de buitenkant niets aan te zien, maar onder zijn shirt wel. Hij is nierpatiënt en maakt gebruik van buikspoeling. Een methode om zelf min of meer te dialyseren. Vol bewondering heb ik hem zien vissen. Alsof er niets aan de hand is. Geweldig! En omdat ik zelf al meer dan 10 jaar penningmeester ben van de Vakantienierdialyse van “De Roompot”, kreeg ik het gevoel: ja, daar doe je het voor. Maar, voor mij ook een voorbeeld voor mensen die ook gehinderd worden door zo’n ziekte, om te zeggen: ga ook eens mee! En geniet van een prachtige visdag. Maar Peter: chapeau!

En dan de vis: buitengewoon goed. Bot, schar, schol, wijting in overvloed. Werkelijk bij iedere worp bijna vis. Dat kan nog wat worden op 19 juni!! Als de crème de la crème van de Nederlandse bootvissers hun “gevecht” aangaan.

Aan de andere kan van mij stond Wiek. Eerst dacht ik dat hij wat somber was. Hij vertelde over mensen die verpletterd waren onder een vrachtauto of gegrepen waren door een trein, maar gelukkig ging hij even later weer moppen tappen. Daarnaast stond Mart. Mart bakt ze meestal nog bruiner, maar deze eer was vandaag voor Kees. Kees heeft een visreis naar IJsland geboekt bij Linda en Raffie van Cordes Travel. Hij was er nu al “vol” van. In zijn dromen vangt hij al heilbotten van 50 kg! Even wachten tot 2012 Kees!

Mark uit België heeft ook een vaste gewoonte. Hij vangt altijd meer kleine vis dan een ander. En ook Jan kan maar niet van de grootste vis afblijven. Hij ving de klapper van de dag: een wijting van 39 cm. Een mooi stuk gereedschap was zijn prijs.

Maar wat hebben wij nu eigenlijk gevangen? Veel, heel veel vis. Mijn aantal stopte bij 64 vissen met één hengel. Maar iedereen had volop vis.

Ook op de terugweg stond Wiek weer de Zeeuwse lucht op te snuiven. Het gaat hem niet om het aantal vissen, dat hij vangt. Hij geniet van elke dag, is een levensgenieter, en weet te genieten van alle kleine dingen. Met een mooie klus vis ging hij naar Zoutelande, maar ook met een enkel visje of zelfs geen vis hoor je hem niet klagen. Als je dat kan ben je ook een bofkont!!!!

Kamperland, 20 april 2011/Ben Biondina

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 22 April 2011 ===

he daar ,woensdag 20 april een sloep gehuurd bij fam. Dixhoorn voor een dagje vissen  op de oosterschelde.
Met de mannen van PSA ,en onze Lou natuurlijk, was een leuke dag en hebben allemaal wat vis bovengehaald !!!!!!!!!!!!!! 

(helaas geen naam)

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 21 April 2011 ===

Beste vissers
 
Woensdagavond gevist met de alpoza. Goed gevangen. Een nieuw vissoort voor ons. We vingen 12 van de deze gladde slangen. Wie kan ons zeggen wat voor vis dit is? Zie de fotos.
We hebben ze maar terug gegooid want ze zagen er een beetje raar uit.
 
Groeten de Neuten.

Note Zeevisland: Het gaat hier om gewone paling, die je niet mag meenemen.
Je moet deze na vangst meteen levend terug zetten: klik hier >>>

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 20 April 2011 ===

Zeevisfanaten,

 
Op zaterdag 16 April zijn we met 10 vissers van de Ruischvoorn uit Tilburg weer eens gaan vissen op de Oosterschelde.
Bij de Fam. Dixhoorn in Yrseke 2 bootjes gehuurd en het benodigde aas besteld. wat uiteraard weer  goed was verzorgd.
 
Om ongeveer 7.30 uur werd er uitgevaren, naar wat wij dachten, visrijke gronden.
elk bootje ging zijn eigen weg en vond een plekje waarvan ze dachten dat het goed zou gaan.(richting Wemeldingen)
Onder een lekker voorjaar's zonnetje werden er regelmatig diverse vissen gevangen, van hele kleintjes tot mooie maatse vissen.
De schar had ook hier duidelijk de overhand, al kwam er ook wel eens een botje of scholletje boven.
 
Over de gehele dag genomen zijn er op beide bootjes zeker zo'n 200 al dan niet maatse vissen gevangen.
Een dag die zeker voor herhaling vatbaar is.
 
Kees,
secretaris zeevisafdeling

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 20 April 2011 ===

Vandaag ,dinsdag 19april de Oosterschelde opgeweest.

Allereerst:de helling bij de zeester ,is nu een drama.

Allemaal werkvolk voor dijkverzwaring.

Waarom niet op een winterdag hier,en in het voorjaar bij Wemeldinge??

De vangst:eerst naar Colijnplaat voor de scharren.

Deze waren niet thuis.(2st+1 wijting)

Toen naar de buitenkant Dorstman.

Ook hier geen vis.

Toen Bij de D5 op de plaat.

Hier wel succes.

Zes ,zeer mooie schollen,en 1 bot.

Meestal is het net andersom op de plaat.

Al met al een mooie dag.

De zee als een spiegeltje,de zon op je hoofd,en een maaltje vis.

Wat wil je nog meer.

Visgroeten Richard van den Broek.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 20 April 2011 ===

Poluttio delta 1379 is weer na lange tijd afgelopen zondag naar buiten gegaan. Onder een
vriendelijk ochtend zonnetje gingen we richting sluis. Daarna koersten we
richting Wielingen Noord.
Want daar ging het gebeuren. Volgens de overlevering werd er in de lijn
van Zoutelande veel schar en tong gevangen. Eenmaal aangekomen lagen er 6 tal bootjes
waaronder De Wiesje. Je weet het.............. waar Wies je ligt wordt vis
gevangen. Onze eerste stek op 10 a 12 meter was redelijk.Al gauw hadden we een twintigtal
scharren in onze kist. Toch besloten we om iets ondieper en meer de plaat op te gaan.
Mooie scharren kwamen er aan boord. Het ideale beeld van tongen 600/700
gram was inmiddels al snel verdwenen. Scharren genoeg, totdat de stroom
te sterk werd, was het minder. Nadat de stroming wee minder werd ging het feest
weer door.Andre ving met een speciale gekregen tong onderlijn nog een viertal
tongetjes. Ik denk dat de tong goden hem gunstig gezind waren.

Al met al een mooie zonnige dag met een mooie klus schar  5 botten, 2
wijtingen, 4 tongetjes en  1 gulletje. Voldaan en licht gebruind
zochten we onze skyline van Vlissingen op en gingen we terug naar de
Deurloo.  Effe soppen en wachten op de volgende trip.

groetjes Andre en Ruud
Delta 1379

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 19 April 2011 ===

Weekend 16 en 17 april.
 
Na bijgekomen te zijn van de enerverende Miss Wiesje verkiezing van afgelopen donderdag was het dit weekend weer de beurt aan mannelijke stoere zeebonken. Op zaterdag was het de beurt aan de groep van Dirk de Groot die een hele horde had opgetrommeld. De Meerkerk is te doen vanuit Vlissingen maar dat is een flink stukkie stomen. Dirk wilde om een uur of half 9 vertrekken dus op naar de Nollenplaat nabij de Trawlboei. De visserij was redelijk maar niet zo goed als afgelopen donderdag. Het weer maakte het echter tot een topdag, nauwelijks wind en heel de dag een lekker zonnetje. Iedereen het dus naar de zin gehad. De schar komt net als alle jaren van het noorden naar beneden en het wordt eigenlijk elke dag beter.
Op zaterdagavond een tongvisserijtje geprobeerd en het verslag van John hiervan vindt je elders bij de vangstberichten.
Zondag Patrick met zijn halve familie en schoonfamilie aan boord. Gelukkig hadden we genoeg bier aan boord want het was zeer dorstig weer. Veel blote basten en vooral in de ochtend was de visserij prima. Niet in het minst door vader Adrie die de jeugd werkelijk het snot voor de ogen viste. Achter mekaar trok hij de scharren naar binnen en ook de rest ving een leuk visje. Ook vandaag weer een aantal tongen aan boord en dat gewoon overdag.
 
Nou, dat was het weer. Tot de volgende ronde.
 
Hank Perrée
www.wiesje.net

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 19 April 2011 ===

Hey visfanaten,
 
Vandaag een dagje wezen wrakvissen met de Valkyrie van Eef Hoek.
Ons was al eerder aangeraden te gaan ankervissen ivm de grote hoeveelheid platvis voor de kust.
Maar eigenwijs als we waren toch maar voor een dagje wrakvissen gekozen.
 
De schipper heeft zeker erg zijn best gedaan, maar na een 12-tal wrakken zijn er toch maar 5 gullen, 1 zeebaars, 1 pollak en wat steenbolk en wijting boven gekomen.
Op sommige wrakken leek behoorlijk wat vis op/rondom de wrakken te zitten, maar ze beten gewoonweg niet.
 
Al met al een dag die door het erg mooie weer toch nog altijd beter is dan een dagje werken.
Voor al diegene die twijfelen, ga ankervissen op die platten !!!!
 
groeten,
Mark Verhoeven 

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 19 April 2011 ===

zondag 17 april toch maar weer even de zoute plas opgeweest terwijl ik een paar weken geleden
nog tegen mezelf zij dat ik voorlopig niet meer zou gaan vissen na de zoveelste slechte wrakvisdag.
Ik had maar besloten om de vriezer in ieder geval op wat vis te gaan trakteren.
Ik ben met redery trip wezen ankervissen wat altyd wel veel schar opleverd.
Ook kwam ik allerlei efsa leden tegen die het ook weer  eens tegen elkaar wilde gaan opnemen.
Nou veel vis kwam er inderdaad  weer aan boord alleen waren ze niet altijd even groot.
Ikzelf heb er precies 99 gevangen maar heb wel denk ik twee uurtjes met twee hengel gevist.
Het aas ging erg hard en een uur voor tijd had ik twee bakken aas er doorheen gedraaid.
Nou dan zit er niets anders op om een schar aan gort te snijden en toch dat uur uit te vissen.
Om nou een uur om me heen te gaan kijken  heb ik ook geen zin in .
Nou gewoon verder vangen  schar met schar vangen en de buren naast mij deden  dit ook dus maar.
afijn een fantastiese dag met een strakke rimpelloze zee smorgens.
Het viel me op dat alle opstappers  op de boot wel hun visje stonden te vangen. Overal kwam regelmatig
een visje boven.
Ik heb maar geen foto,s gemaakt omdat ieder doublet en triplet er toch wel hetzelfde uit ziet
of  de foto,s nou op de wiesje genomen zijn of bij de big marlin.

Groetjes Hans Rensen te Rotterdam 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 19 April 2011 ===

Ze zitten eraan te komen......
 
De nacht is voor het ongedierte maar zeker ook voor de ploeg die afgelopen zaterdagavond met Wiesje de Westerschelde op ging voor een vroeg tongvisserijtje ...

Even na zessen stapten Arian, Jerom, Godart, Muta, Waka en John bij Hank aan boord, en terwijl Wiesje west uit ging werd er al driftig gespeculeerd wat we zouden kunnen verwachten. Nu had Hank met de dagploeg op een stek gelegen die, zij het niet wild, af en toe een tongetje opleverde. En onder het mom als je niet snuffelt ruik je geen vis, besloten we deze vroege tongvissessie daar te gaan vervissen. De wind was flauw en stil, licht bewolkt en later helemaal opklarend, de zonsondergang zoals hij alleen in Zeeland kan zijn. Kortom; ideaal visweer.

Op de dieptemeter was er een mooi taluud te zien, en stijf onder en over het randje zat er vis. Zo gauw Wiesje op haar anker lag gingen de onderlijnen te water, beaasd met zagers, leeglopers, mesheften en tappen. John en Arian besloten wat onderlijnen te testen; verzwaard versus onverzwaard op de ene hengel, de andere hengel met een weegschaaltje en een enkele afhouder er boven. Het duurde niet lang eer de schar zich liet zien; heel regelmatig mooie maatse scharren die fel aanbeten en geen voorkeur hadden voor een bepaald aas.
Het wachten was op de eerste tong ... Jerom, de rest van de ploeg volgde heel spoedig. Wat een proefvisserij had moeten zijn voor het verlengde seizoen van Wiesje werd langzaam maar zeker een eerste heel, en dat zo vroeg in het seizoen! Regelmatig kwam er bij iedereen tussen de scharren door een tong mee, en naarmate het naar middernacht ging, werden ook de tongen mooier van formaat; begon het met net aan maats, het eindigde met een paar fraaie dertig plussers!

Op avonden als deze vliegt de tijd en tegen half één zijn we terug gevaren naar de haven, Waka moest de volgende ochtend al weer werken, maar ik heb het gevoel dat hij het er graag voor over heeft gehad ..
 
Geheel tegen de gewoonte in deze keer de statistieken; in totaal een kleine 180 vissen; 22 tongen, 2 wijtingen, 2 botten en de rest schar. Zo vroeg in het seizoen is dat regelrechte topvisserij!
Het maakte weinig uit wat er aan aas werd aangeboden, alleen enkele dikke scharren hadden een voorkeur voor een mesheft afgetopt met een stukje tap. De tongenscore wbt het weegschaaltje annex de verzwaarde / onverzwaarde onderlijnen ging gelijk op. En dat onderschreef het idee dat we al hadden; als tong aast pakt hij wat hij pakken kan en maakt het niets uit waaraan dat wordt aangeboden ...

Nu waren wij van het ZeeuwschVislog al erg gecharmeerd van Wiesje, haar schipper en de vismogelijkheden die er liggen in de monding van de Westerschelde. Het verlengde seizoen voegt hier avondvisserij aan toe, en dat geeft een extra dimensie aan hetgene Hank al biedt. Zondermeer aan te bevelen!

Schipper, bedankt voor (weer) een geweldige vistrip, Arian, Jerom en Godart voor de gezelligheid, tot de volgende!
 
John Kesteloo

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 19 April 2011 ===

Daagje schar vissen met de Zeearend,
 
Omdat de vangsten op de kabeljauw momenteel tegenvallen zijn we afgelopen zaterdag 16 april "onverwacht" voor anker gaan vissen met de Zeearend. Toen mijn zoon Luc (11) en dochter Rosalyn  (16) van deze plannen hoorden waren ze gelijk enthousiast. Op de platvis is voor hen namelijk goed te doen (licht hengeltje en niet de hele dag met zware bonken lood staan te goochelen) en eerder hadden ze ook al eens een lekker maaltje vis gevangen. De verhalen van mijn zoontje zorgden ervoor dat zijn vriendje Nick (11) en zijn pa Thierry ook voor het eerst meegingen. De weerberichten waren gunstig, weinig wind en kans op een zonnetje. Nadat schipper Martin ons hele hebben en houwen  aan boord had geholpen richting de Meerkerk vertrokken. Onderweg de positieve vangstberichten van de dag ervoor gehoord van de belgische opstappers. Met Luc nog even aan het stuur onder het wakend oog van de schipper kregen we er alleen maar meer zin in. Na drie kwartier voor anker gegaan. Een zee als een biljartlaken, lijntjes in het water en al snel kwamen de eerste scharren naar boven. Af en toe een wijting en een mooie bot er tussendoor. Blij dat we voldoende aas bij ons hadden. Maar de vangsten liepen daarna iets terug. Of dat nu kwam door de vloot Deltavissers die een viswedstrijd hadden op dezelfde locatie..? Schipper Martin besloot de boot wat te verleggen naar de rand van een plaat. Een jawel, ik kon weer vis eraf halen en pieren aan de haakjes doen. Doubletten en tripletten kwamen regelmatig boven. Over het algemeen met een mooi formaat. Totale vangst 179 stuks met z'n 5-en. Dat nummer 180 niet in de koelbox is beland kwam omdat ik bij het "kuisen" van de vis de verkeerde volgorde aanhield en in plaats van de kop de vis naar de meeuwen gooide.
De jeugd heeft een fantastische dag gehad en als de kids het naar de zin hebben, hebben de pa's het ook. Als de vis in de pan ligt zullen we zeker nog terugdenken aan deze schitterende voorjaars(vis)dag.
 
Gert-Jan

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 18 April 2011 ===

Zaterdag weer een dagje gaan vissen met de Zee Arend vanuit Neeltje Jans.
Normaal hadden we deze dag geboekt om op de wrakken te gaan maar aangezien daar weinig te beleven is,
kan je dan maar beter gaan voor een heerlijk dagje ankervissen.
Bij de Meerkerk, daar ging het vandaag naartoe.
En we waren daar zeker niet alleen. na een uurtje kwamen de Delta vissers hun geluk daar ook beproeven.
44 bootjes kwamen als gekken aangestoomd bij de Meerkerk.
Heerlijk rustig weertje maar het is toch werken als de bodem vergeven is van de platvis.
Na een paar uurtjes vissen minderde de beet en zag je ook heel wat bootjes vertrekken.
Na overleg met de vissers en schipper iets meer diepte opgezocht een mijltje verder.
Daar kwamen al grotere formaten boven en ook meer wijting.
Iedereen ving goed vis en had een super dag.
Met dank aan De Zee Arend voor deze prachtige visdag.
 
Steven

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 18 April 2011 ===

Hallo, beste collega's sportvissers.
 
Vrijdag 15-4 met de Duikcharter van schipper Jos de scharren gaan belagen aan de Meerkerk.
Daar de vangstberichten op de wrakken de laatste tijd zeer matig waren, toch maar beslist om een keer voor anker te gaan.
En daar hebben we zeker geen spijt van gehad.
De hele dag een superglad zeetje, de zon op onze bol en de ene na de andere mooie aanbeet, wat wil je nog meer?
Regelmatig werden ze zelfs met drie tegelijk aan boord gehesen!
En daar nog enkele goed gekoelde biertjes bij... leven als God in Frankrijk noem ik dat!
De effectieve vistijd is natuurlijk ook een heel stuk langer dan wanneer je naar de wrakken wil, dus dat viel ook nog mee.
We hebben eigenlijk gevist tot onze laatste piertjes op waren.
Als we 10 kilo aas mee hadden genomen, dan waren we nu nog aan het vissen geloof ik, zo gezellig ging het er weer aan toe.
Jos, bedankt weer voor deze schitterende visdag en hopelijk is de bloei er tegen devolgende visdag (15 mei) al uit zodat we weer gullen kunnen gaan meppen...
Vandaag was Rik, op de voet gevolgd door Jan de kampioen op de boot, ik dacht met 78 vissen die in de pan zullen belanden.
Volgende keer hoop ik nog eens de primus te zijn, als er dikke gullen aan boord moeten gesleurd worden met de shad...
Ik kijk er in elk geval al naar uit.
 
Fons de koekjesman

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 18 April 2011 ===

seizoen gaat beginnen, 
 
gisteren met me zoon en een vriendje wezen haringen op de grevelingen met de boot.dit is voor kinderen een leuke vorm van vissen zeker als ze er zitten.gevist van 1 uur tot 4 uur in de middag, het beste deden de kleine driehoekjes met witte haartjes met een licht blad pilkertjee van 40 gram eraan wat mooi naar beneden dwarrelt.gevist met 3 haken per lijn en licht materiaal wat het vissen op haring juist leuker maakt, werp gewicht tot 20 gr dus bij een volle bak leuke sport, helaas waren de haringen aan de kleine maat maar dat kon de pret niet drukken voor de kids en ze genoten dan met volle teugen.vorige week me nwe hengels opgehaald bij delta warenhuis namelijk de nwe serie van illex,de element riders in de maat 270, 250 en 210 ,deze staan al paraat om de baarzen te behagen wanneer deze onder de kant komen of toch maar binnenkort alvast een poging wagen met de boot op zee.drie weken geleden toch al een wrak gevonden waar ze al op zaten(de man rond de 10 a 12 baarzen ).helaas was dit wel een takke eind varen.
dus anders nog maar even een paar weken geduld en maar even overstappen op de geep en makreel die meestal iets eerder arriveren dan de baars.
met de stijgende temperatuur kan dit al snel gebeuren.
 
jerry de roode, delta 1009

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 18 April 2011 ===

Beste Zeevislanders,
 
Zondag onder een mooie blauwe hemel naar de ZBJ geweest. Dit terwijl we na het scharrenfestijn van vorige week ons toch echt hadden voorgenomen niet weer een dagje zakken/hangen te gaan spelen. Maar ach je weet het hè: “Als je vangt, heb je vrienden”. De volle vriezer van een week geleden was al weer half leeg gebedeld. Onze trotse Orka 540 Walk Arround had vandaag hoog bezoek. Martin, de schipper van de Scaldis, ging vandaag ook mee op jacht naar biomassa. We zijn na drie uurtjes vissen al weer gestopt, goed ius goed. 178 mooie scharren 3 schollen, een maatse zeebaars op de zeepier!! en een lelijke bot (voor de kat) zijn mee naar huis gegaan. Wat klein spul en alle wijtingen zwemmen weer. Het was een mooie dag.
 
Met vriendelijke groet,
Ard, Remy en Martin
Delta 1254 “MILF”

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 18 April 2011 ===

Op Zondag 17 april aan de kust gaan vissen vertrekkende vanuit neeltje jans met schipper Ludo van north sea charters.

De dag begon spijtig genoeg na het smartelijk overlijden van papa eend die 2 arm kleine eendjes achter laat. Dit was gedaan door de een gevaar op de weg zijnde persoon waarvan ik de naam niet vermeld (M.L) .

Dit gezegd zijn de over het eendje , Over het vissen kan ik zeer kort zijn . een superdag , prachtig weer waar onze snoetjes lekker rood van zien .

De scharren en de wijting kwam vlijtig naar boven ook geregeld enkele pladijzen en botten tot enkele exemplaren van +- 40 CM .

Op het einde van de dag bleef de teller staan op meer dan 60 exemplaren per persoon.

Groetjes
Johan van gestel
Agfa zeehengelteam.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 18 April 2011 ===

Vandaag zaterdag 16 april een dagja vissen op de Oosterschelde.
Mijn eigen bood is nog in onderhoud dus maar een dagje extra geboekt op de boot van Cor Schot.
Een goede keus achteraf want er zat net een leuke visclub op,  die de boot had afgehuurd en waar nog een paar man bij kon.
De wereld is klein en ook in die club zaten een aantal bekenden dus het ijs was zo gebroken :-) (mocht er nog ijs zijn met deze temp)
De schipper had vandaag gekozen voor de buitendortsman en daar waren we zo rond 9.00 zodat de lijnen snel in het water lagen.
Zelf had ik geen geluk en kun ik alleen wat krabben aanhaken maar mijn maat die mee was had een leuk maaltijdje na verloop van tijd.
Het was geen top dag met vissen maar de gootste vis die dag was toch bijna 40 cm voor een flinke bot.
Gelukkig was de verzorging aan boord prima de eigen gemaakte soep, de ballen gehakt en natuurlijk het beroemde broodje schot vloog er in als koek.
(Cor geen nu toch eens door welke saus het is die er op doet dan kunnen anderen eindelijk ook eens proberen het boordje goed na te maken!!)
Nadat we op de terug weg nog even geprobeerd hebben op de bot (en we er een aantal binnen hebben gehaald) was het tijd om naar de thuis haven de Bergse diepsluis terug te varen. Nadat de visclub de rangen en de standen had bekend gemaakt, de pot voor de grootste vis was uitgekeerd ging iedereen huiswaards. Totaal waren er toch een aantal mooie maaltjes vis aan schar en wat botten. De kleintjes zijn weer terug in de Oosterschelde en die komen we wel ophalen als ze wat gegroeid zijn.
Cor en Geert weer gedankt voor een fijne en perfect georganiseerde dag en het werkelijk prima weer wat jullie geleverd hebben. 

(helaas geen naam)

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 18 April 2011 ===

Vrijdag 18 april zijn we met 4 man gaan vissen op de Oosterschelde met een bootje van Dixhoorn te Yerseke.
‘s ochtends vertrokken richting het Goese Sas, daar aangekomen geankerd en begonnen met vissen, het water begon op te komen maar de vis bleef uit.
Na een aantal uur besloten te verkassen naar de overkant van het vaarwater en zijn toen tegen de plaat gaan liggen dichtbij de O18 op ongeveer 2,5 meter water.
Hier vingen we een stuk of 6 mooie botten, allen tussen de 30 en 40 cm. Maar ook hier werd het na een paar uur stil met de vis.
We zijn toen vertrokken richting Wemeldinge, tegen over het strandje op een diepte van ongeveer 23 meter.
Hier hebben we nog een aantal uur redelijk goed gevangen, vooral schar en ook wat schol en bot. Hebben daar in totaal een vis of 40 gevangen waarvan er 20 mee naar huis gegaan zijn.

(helaas geen naam)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 17 April 2011 ===

Eindelijk was het zover het weer was goed de vangsten ook? volgens de berichten, dus vertrekken maar,via deltavissers was er een oproep voor een vismaat effe gehoord wat het inhield en bleek dat de mannen in kwestie een zelfbouw boot hadden gemaakt en die wilden ze testen toch eens testen.Ok afgesproken voor vrijdag 15/04/2011 aan de helling neeltje jans rond 9u iets later dan voorzien maar in zo een geval geen stress geen haast. Ikzelf heb sedert een 3tal jaar een fishcabin  en wou toch eens zien wat die mannen in elkaar geknutseld hadden een echte visboot geen tierlantijntjes maar degelijk en zeewaardig volledig aluminium met 140pk suzuki heel stabiel . Na de nodige procedures de boot te water en naar de meerkerk want daar zou het zijn bij aankomst lagen er al een aantal bootjes (boten) ook enkele bekenden en vissen maar het was alles schar 1 op 2 was voor de pan de wijting  die tegen het einde van stroming begon was nog te klein en tegen 2,30 gestopt om toch op tijd binnen te zijn dus na een 4tal uurtjes vissen toch een 120 scharren en botten mee naar huis met 3man .Tijdens het terug varen kregen we juist voor de kering pech met de benzine en moesten  we hulp inroepen van collegas Dre vriends van de Big Marlin kwam voorbij en nam ons mee opsleeptouw tot aan de steiger bij de helling zoals altijd een man van weinig  woorden maar altijd paraat om te helpen,Dre nogmaals bedankt voor de hulp .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 17 April 2011 ===

Een dag om zo spoedig mogelijk te vergeten!

Vandaag zaterdag naar Grevelingen geweest om te ondervinden of er reeds haring werd gevangen. Na het mooie weer van de afgelopen dagen hadden wij toch op een goede visvangst gehoopt.

Met ons tweëen exact 3 haringen gevangen die dan nog de maat niet hadden. Voor alle zekerheid hadden wij ook pieren meegenomen om eventueel een wijting te vangen. Ook noppes!

Op de andere boten werden ook enkel zeer kleine haringen gevangen.

Bij het binnenvaren nog kontrole gehad van boswachter, vergezeld door politie in burger. Pas op voor het vissen met meer dan 3 haken en het meenemen van ondermaatse haring (minimum maat is 20 cm). Men weze gewaarschuwd!

Groeten,
Enrico

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 17 April 2011 ===

vandaag , Happy Fisherman , 16-04 , tegen alle verwachtingen in ,  gezien de vangsten afgelopen dagen, toch de gok gewaagd en maar een dagje wrakken ipv scharren ,  begon voor heel de boot al goed op 1e wrak , behalve voor mij.... ?? vast en pofof 10 keer achtermekaar, soms zit t mee  ... soms ....  , mooie grove gullen, elke drift, op zowel aas als kunstaas (shad) , kwam mede door onderwaterverlichting aangezet door onze good old andre  de g ... (bijnaam Pofof) , uiteidelijk, na elven( vraag niet hoe t kwam, eender als altijd en eender als buurmannen/vismaten)  met een flinke achterstand toch ook nog vijf kunnen vangen, medevissers aantallen varierend van 7 tot 15 , meredendeel mooie grove gullen, enkele 80'rs zelfs  , bedankje waard voor Leo (schipper) , die tegen alle berichten in van afgelopen week een aardige klus vis in kisten wist brengen, 

groet chris

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 17 April 2011 ===

Stellendam,

Gisteren was het een prachtige dag zoals er in een jaar veel te weinig zijn, 2Bft en uit de goede richting dus de zee lag er als een biljart laken bij, scheelt heel wat gemors met de koffie op zo een dag. Ver voor zes uur was iedereen aanwezig op de Happy Ficherman, een mooie catamaran van Leo van Tol en konden we reeds afvaren. Spijtig genoeg was meer dan de helft van de vissers zo idioot om toch naar de wrakken te willen gaan, waar we wel voor geboekt hadden, maar ieder zichzelf respecterend visser volgt zo wel een beetje de vangstberichten en weet dat het momenteel niks is op de wrakken maar dat het in de buurt van de Meerkerk momenteel feest is wat betreft mooie scharren en botten met af en toe nog een mooie schol erbij ook! Maar goed de meerderheid wint en daardoor toch maar naar de wrakken gestoomd, die dag hebben we 8 wrakken gedaan waar overal wel eens één of enkele gulletjes afkwamen maar meer ook niet, het was dus zoals de verwachtingen waren uitgekomen!! In totaal toch een 38 gulletjes aan boord gekregen en dat is aan de kundige schipper te danken want andere boten hadden de dagen voordien veel minder, er was ook nog een klus steenbolken gevangen en al bij al was het een dag waar je moest van kunnen genieten een prachtig weertje en af en toe nog een visje ook en daarbij een broodje bal of worst en een drankje en wat moet een visser meer hebben hé! Hopelijk is het in het najaar terug beter en kunnen we nog eens een visje vangen!  

Jan

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 16 April 2011 ===

Vrijdag, 15 april 2011

De Meerkerk, vergeven van de scharren.

Vrijdag niet al te vroeg vertrokken. Bestemming Meerkerk. Gewoon een lekker
dagje weg en hopelijk is er een visje te vangen.
De scharren lagen werkelijk opgestapeld daar beneden. Vandaag een nieuwe
visser aan boord, ik had hem van te voren gezegd dat als er schar zat aan de
Meerkerk, het niet mogelijk was om niets te vangen. Het was ook zo. Zelfs
een nieuweling vangt ze met twee en drie tegelijk. En dan nog met dat
zonnetje erbij, werkelijk een topdag gehad.  Het water was zo glad als een
biljartlaken en op de dieptemeter waren constant plukken met vis te zien.
Gevist op 12 meter. Al bij al na twee emmers vol toch maar gestopt. Alleen
de mooie grote wijtingen en scharren meegenomen. Daarna een pilsje op het
terras. Tja.........

Pierre Sweep

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 15 April 2011 ===

Zeer mooie dames.
 
Het onderschrift bij bijgevoegde foto's zou kunnen zijn ; " Oh ja, we hebben ook nog gevist...." Op het wel zeer luxe tijdstip van half 10 (met dank aan de Vlake-tunnel) lag Wiesje langs de kade aan de binnenzijde van de sluis. Te wachten op de heren én dames van Seco, een bedrijf wat "zwevende" vloeren maakt voor grote kantoorpanden. Henk Roelen had al wel eens eerder een vistripje geboekt vanuit Den Oever maar de vangsten vielen altijd een beetje tegen. Daarom maar eens een dagje aan boord van Wiesje.
Naast het bijna voltallige personeel van Seco had Henk het lumineuze idee om ook zijn echtgenote Luba en dochters Stephanie en Lucy mee te nemen. Om een lang verhaal kort te maken ; het was moeilijk om heel de tijd naar je hengeltop te blijven kijken......
Voor de visliefhebbers onder u ; 7 tongen, een leuke baars, weer wat (graatmagere) wijting, wat gulletjes en een hele vracht met mooie schar, alles op 3 plekjes tussen het Nolleplaatje en de Trawlboei. Kon slechter zullen we maar zeggen.
 
Hank Perrée
www.wiesje.net

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 15 April 2011 ===

Nieuw bericht vanuit Noorwegen klik >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 14 April 2011 ===

Beste visvrienden,

Vandaag, woensdag 13 April, de 2e dag van het nieuwe visseizoen, zijn we weer met onze club AVC op pad geweest met Henk en Katrien Bakker van de Eendracht II.

Het weer was zonder meer uitstekend; zonnetje, niet teveel wind, wel wat fris. Degenen die achterop, uit de wind, zaten konden hun jas uittrekken , zo lekker was het.

We zijn naar de Franse Trap gevaren en daar hebben we de gehele dag gelegen.

De visvangst was weer iets beter dan de vorige keer; 227 vissen met 15 man. Twee mensen hadden meer dan 40 vissen, dus dat is niet verkeerd.

Ook al waren de meesten wat klein; er zaten zeker heel aardige exemplaren tussen. Vooral schar.

Wat opviel was de behoorlijke hoeveelheid knorhanen die boven kwamen. Zoveel had ik er nog niet gezien op één dag. Erg apart.

De vis is niet direct op een bepaald moment gevangen; het druppelde zo heel de dag binnen.

Al met al hebben we een mooie visdag beleefd, met dank aan onze vaste schipper en zijn vrouw.

Met de Visgroeten,
René Roelands

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 13 April 2011 ===

Beste Petrus broeders,

 

Nog wat aan het na genieten van het lekker dagje uit vissen gisteren.

Lekkers rustig zonnig weertje en op naar de Meerkerk, daar zou wat vis zitten te wachten op de "pan'

Zoals gewoonlijk was ons José op tijd aan de steiger door

het vroege vertrek uur was er nog geen bakker open en misten wij onze vaste koffiekoek en ons Sjoeke.

Aan de Meerkerk aangekomen de piertjes te water gelaten en al snel kwamen de eerste Scharren binnen, mooie Scharren, flinke Botten en regelmatig een Pladijs al dan niet van maat. Hadden wij toch wel de zonnecrème vergeten zeker, maar het bekende soepje van José maakte alles weer goed.

 

De Viking 85 Scharren

De Ward  75 Scharren

De Peren mepper 73 Scharren

Jantje Bot 72 stuks

Eddy de 7nekener 62 stuks

Pampers winnaar Anthonny 30 stuks

V-Schoor Frans van de Van Schoor brothers 30 stuks

 

Op de terugreis nog lekker in het zonnetje wat kleur gekregen en moe en voldaan naar ons moe.

 

grts

De Viking

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 13 April 2011 ===

Voor het eerste keer van dit jaar weer gaan vissen met het bootje van mijn neef. Voor de eerste keer zijn we eens gaan kijken bij de Zeelandbrug. We hebben die dag redelijk vis gevangen. Ik had zelf een mooie schar gevangen, voor de rest bestaat de vangst uit veel kleine scholletjes & scharren

De weergoden waren die dag erg gunstig gestemd, het was fantastisch visweer.  

Met vriendelijke groet,
Remco Nefs

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 13 April 2011 ===

Beste Zeevislanders,

Bij de helling van de Neeltje Jans waren we de enige, normaliter een slecht voorteken. Nu was het echter goed nieuws: De rest van Nederland is aan het werk en wij hebben de hele zee en het bijbehorende heerlijke visweer helemaal voor onszelf. Dus met onze trotse Orka 540 walk arround naar de ZBJ en om 10 over 10 gingen de piertjes voor het eerst het water in. Ja u leest het al, we waren niet al te vroeg uit bed gegaan. Nou dat was maar goed ook. Na ruim twee uurtjes vissen konden we al weer naar huis. Het aas was op, de onderarmen stram en de koelbox vol. Thuis bleef na het schoonmaken de teller steken op 136 echt hele mooie scharren. Verder nog een 10 stuks kleintjes, een stuk of 8 wijtingen en één lelijke bot teruggestuurd naar Neptunus. Het was een mooie dag.

Voor u allen klinkt dit misschien wel als het startschot voor het jaarlijkse scharrenfeest. Voor ons is dit voorlopig al gelijk weer het einde.

De vriezer zit namelijk al bijna weer vol, eerst maar eens wat serieuze baksessies houden.

Met vriendelijke groet,
Ard en Remy
“MILF“ Delta 1254

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 13 April 2011 ===

Hallèè visfanaten.
 
Afgelopen zondag 10-04-2011 onze 2e clubtocht van het jaar mogen vissen.
Deze keer mogen we weer toevoegen aan het lijstje met geslaagde vistochten.
Om 7.30 vertrokken vanuit de Neeltje Jans met de Big Marlin van Drè Vriends, en gevist tot +/- 15.30 uur.
we hebben in de buurt van de bekende stek meerkerk gelegen, op ongeveer een half uurtje varen vanuit de sluis
Eigenlijk heel de dag mooie scharren kunnen vangen met af en toe een bot en een enkele maatse schol.
scharren van 30+ cm waren geen uitzondering, maar de scholletjes waren jammer genoeg meestal onder de maat.
De botten werden steeds groter naarmate de dag vorderden maar uiteindelijk wist Mario de grootste bot van 41 cm binnen te halen.
Allemaal tevreden gezichten en genoten van deze heerlijke dag, met een leuk klusje vis voor het vrouwtje thuis.
Hierbij nog dank aan de schipper, ook nog voor de soep die ons altijd goed smaakt zo tijdens het vissen.
we hebben niet allemaal geteld maar ikzelf had 50 vissen aan de maat, ik hoorde ook +/- 50 ,67 ,42 en zelfs 87 stuks roepen!.
Dus hopen we maar dat we van deze  visserij nog een tijdje kunnen genieten, want je weet nooit wat het de volgende keer zal brengen!.
 
Allemaal een leuke visserij gewenst en groetjes,
 
Frans Versluis
De Wrakvissers
 
Volgende tocht 15 mei

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 13 April 2011 ===

De dag van Mike.
 
Ik had Kees Graaf al een keer moeten teleurstellen dus we gingen desnoods met zijn tweetjes, maar vissen zou hij die zondag. Omdat dat zakelijk niet echt een uitvinding is maar eens wat rond gaan bellen om onze Wies goed bezet te krijgen. Dat is in deze periode vrij gemakkelijk want de visserij is leuk aan het aantrekken.  Ferry van der Graaf meldde zich met 2 maten en ook Olav had wel zin. Toen ik hem belde hoorde ik de 7-jarige Mike op de achtergrond hard roepen of hij ook niet mee mocht. Olav ingefluisterd dat we hem dan maar als gratis verstekeling mee zouden nemen dus dat was wel heel aantrekkelijk. En zo ging Mike samen met Fred, Ton en Willem mee.
De avond van tevoren was hij nog met zijn voetbalteam naar Willem 2 - Heracles geweest en had na een leuke wedstrijd met veel doelpunten pas om 11 uur zijn nestje opgezocht. Toch stond hij de volgende dag stijf van de adrenaline op de kade. Samen met pa mee de zee op, wat wil je nog meer?? De dag van tevoren was de visserij niet echt super. Er werd een leuk visje gevangen waarbij vooral Gerard van de groep van Joop Kas van zich deed spreken. Ook waren er weer tongen aan boord en Gerard ving nog 2 gulletjes. De mensen voor zondag voorbereid dat ze dus echt wel hun best zouden moeten doen voor een visje.
Nou, dat viel echter reuze mee. De ene dag is de andere dag niet. Op het steile randje van het Nolleplaatje lukte het in het begin niet zo best maar toen we na een uurtje proberen op een meter of 12 lagen (300 meter verderop!!) kwamen de scharren, bot en ook weer tongetjes aan boord. 
Iedereen ving leuk vis tot een uur of 3 en toen werd het wat minder. Ook bij Mike want na de heftige avond van tevoren en de zeelucht ging letterlijk het licht bij hem uit. Zelfs de ankerlier en het varen bij het verkassen deerde hem niet. Onze 7-jarige zeeheld hield zijn luiken stijf dicht. Dat kan ook gezegd worden van Piet, de maat van Ferry. Na ook een avondje stappen en een half uurtje slaap zocht hij om half 2 het voordek op en in een lekker zonnetje bij windkracht 1 hebben we hem om half 5 wakker moeten maken.
Weer een prima dagje wat Mike afsloot met ruim 30 vissen, weliswaar een beetje geholpen door pa Olav maar dat mocht de pret niet drukken. (Zie bijgaande foto ; "Hoezo trotse vader....")
Tot de volgende keer Mike!!
 
Hank Perrée
www.wiesje.net

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 12 April 2011 ===

Zeevislanders,
 
Zondag 10 april voor het eerst met de Wiesje uit Vlissingen meegeweest.
 
Zowel qua weersomstandigheden als de verzorging van de inwendige mens een prachtige dag gehad, van koffie met een gevulde koek t/m een balletje gehakt met een biertje of een borreltje en hoeveel aas wil je hebben pieren/zagers mesheften alles bij de prijs inbegrepen, perfect !
 
Verder de relaxte sfeer aan boord waarbij altijd in overleg wordt besloten al of niet een eindje te verkassen, altijd met het doel de vangst te verbeteren, ook de PENN SLAMMER 760 getest, kom van een DAIWA BG90 af, de kogellagertjes maken toch het verschil wat draait dat makkelijk ! nog geen echt zware vis eraan gehad maar dat hoop ik op het  eerstvolgende wrakkenavontuur te ervaren.
 
Nu de vangst,  stel het persoonlijke quotum, op 20 scharren groter dan 20 cm , dan heb ik daarvan genoeg en ga ik proberen wat anders te vangen, dat was om 11.00 uur bereikt.
 
Dan gaat het  3 gangen menu van pieren/zagers mesheften op een minimale 1/0 haak  overboord om vriend/vriendin  "GUL" te verleiden, weet toch een schar dat naar binnen te werken, heeft dus geen succes opgeleverd, maar de aanhouder wint dus ik kom terug Hank op zeker. 
 
Verder nog 2 tongetjes aan boord was zelf niet de gelukkige, ook niet verkeerd zo vroeg in het seizoen.
 
mvgr Kees Graaf   Den Haag
 
en draai ze euit !!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 12 April 2011 ===

Hallo iedereen,
 
Zondag 10/04 op anker geweest met de Nautilius vanuit Stellendam.
Na een goei 30 min. varen waren we op de juiste bestemming. De stokken klaar maken en zo snel mogelijk ingooien want er zat vis werd er ons vertelt. En het bleek weeral juiste info te zijn die we van onze schipper Frank kregen.
Het duurde geen 10 minuten voor de eerste schar aan boord werd gehaalt. Het duurde zo'n 2 uur voort. 
Het werd even wa minder als de stroom er echt uit ging maar Frank zei het wordt terug beter en beter.
Na dat de boot gedraait was en terug op de goede positie kwam te liggen was het echt werken geblazen !
Er werden zeer mooie botten boven gehaalt (vooral door een dame uit Boechout).
De ganse boot had direkt terug volop beet en het waren allemaal prachtige scharre van een schoon formaat.
Na een ganse dag zalig weer te hebben en veel vis te vangen waren we allemaal heel tevreden over de vangsten en iedereen had een ruime portie vis mee naar huis.
 
De Frank wist ze weer te vinden. Wij gaan zeker nog veel mee met de Nautilius.
 
2 zotte belgen

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 12 April 2011 ===

Hierbij een verzamelbericht van De Zeearend.
 
Vrijdag 8 april zijn we in 1 keer naar engels water gestoomd in de hoop hier meer vis te vingen met helder water.
Beide niet het geval. Desondanks toch met ruim 50 stuks kabeljauw naar huis.
 
Zaterdag 9 april, als ze dan niet helemaal in de west zitten, dan maar weer eens richting noord, waar we de laatste maand al niet meer geweest waren vanwege de slechte berichten. Wat we dus niet verwachtten hebben we toch gekregen! 2 wrakjes met uiteindelijk een 100 stuks kabeljauw, dus gemiddeld 10 de man. Voor dit soort dagen doen we het dus...
 
Zondag 10 april, als je goed vangt in een bepaald gebied, dan ga je de volgende dag verder op onderzoek uit in dat gebied... Volle moed vertrokken en een paar dezelfde + een paar nieuwe wrakjes aan gedaan. Uiteindelijk resultaat 66 stuks kabeljauw en tevreden mensen. Van deze dag ook wat foto's..
 
Maandag 11 april, dit keer maar eens wat verder de Noord in stomen om te kijken of de aangrenzende gebieden van zaterdag en zondag ook vis opleveren. Tadaaaaa.....  nee dus.... Elk wrak gaf 1 - 3 vissen, dus om 11:45 hadden we al 7 wrakken gedaan met als resultaat een 20 stuks kabeljauw. Triest :-(
 
Omdat het toch wel erg mooi weer was met ons allen besloten om de laatste uurtjes het anker uit te gooien en zo op ons gemakje te gaan genieten van de zee, zon, het gezelschap en af en toe een platvis.
Voor mij ook niet erg, kon ik eindelijk de rotzooi in het vooronder een keertje opruimen.

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 11 April 2011 ===

eindelijk ik kon weer eens naar zeeland komen en het geluk hebben dat het weer nu ook eens meezit en (zij het wat verlaat) kon ik toch weer de zee op en ben naar de hompels gevaren en op 20 meter diepte de lijnen uitgeworpen.
een hengel met een spreider en lange dwarellijnen en cirkelhaakjes 6 en de andere hengel met een tweehaaks onderlijn met rode bezemdraadjes en zwarte lijntjes met haakje 4 en met zeepieren en mesheften gevist.
ik kan kort zijn ik had in 3 uur tijd,s 16 scharren en 3 weitingen en met de spreider veel losschieters.
tijdens de tijwissel hield ik het loodje iets boven de bodem en door de deining tikte het loodje steeds tegen de bodem en laat dat nu de grootste 4 scharren opleveren.
tegen 4 uur weer naar de haven gevaren en na iets bij de heling gegeten hebben op naar huis.
groetjes Joop Jansen delta 1034

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 10 April 2011 ===

Eindelijk weer vis gevangen in de Grevelingen!
 
Na een aantal weken waarin de visvangst op de Grevelingen niet geweldig was, toch vrijdag 8 april weer opgestapt met vismaat Harrry op de Ms Theo. We werden zoals altijd hartelijk ontvangen door Theo en deze keer dochter Lisa. Vandaag zaten we met 12 of 13 opstappers aan boord en iedereen had meer dan voldoende ruimte. Zelf stonden we rechtsvoor op de punt van de boot. Voordat Theo ankerde bij de put van Scharendijke, werd eerst nog even een verkenning gedaan bij de sluizen aan de Brouwersdam. Daar bleek dat er nog geen of onvoldoende haring op de visvinder te zien was. Eénmaal ingegooid met het uitstekende aas (mooie grote kweekzagers) van Theo had ik al snel mijn eerste wijting gevangen, waarna er nog meerdere zouden volgen. Voor de middag stond de stand voor mij al op 20 wijtingen. Lisa verzorgde een uitstekende lunch en we stonden al weer snel aan dek om het vissen te vervolgen. Helaas ging 's middags de beet er een beetje uit en was het sprokkelen om er nog wat vis bij te vangen. De eindstand voor mij 26 wijtingen en Harry 18 stuks, waarvan samen 31 maatse. Ook de anderen op de boot hadden over het algemeen behoorlijk vis gevangen, met als uitschieter een belgische medevisser op het achterdek met 28 maatse vissen, voornamelijk wijting en wat platjes en ongeveer 10 ondermaatse. Ik heb deze dag gevist met dwarrellijnen en zelfgeknoopte onderlijn zonder afhouders en kralen, waarbij er een lichte voorkeur leek voor de dwarrellijnen. Het was 's morgens bladstil bij een mooi zonnetje. Later op de dag ging het iets meer waaien. Al met al een prachtige dag waarbij factor 30 al wel nodig is om er 's avonds niet als een vuurtoren bij te lopen. 
groeten, Jan Willem

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 10 April 2011 ===

Hallo allemaal,
 
Vrijdag zijn we weer eens aan boord gegaan bij de " Neeltje Jans " om een dagje te gaan wrakvissen. Het weer werkte alvast mee .Zon in overvloed en geen zuchtje wind.
Na drie uur varen bereikten we het vangstgebied van deze dag. Na het belsignaal gingen de onderlijnen richting roesthoop . Met een zinkgewicht van zowat 500gr kon men vrij goed het aas bij de bodem houden.
Bij de 2de maal dat mij aas , cocktails van pieren en mesheften , de bodem raakte  , had ik prijs. Een redelijke gul , die al bonkend mee naar de oppervlakte kwam. Nadat nog enkele steenbolken zich aan mijn aas vergrepen hadden werd het stil , zeer stil. Bij mij althans , de viscollega's naast mij vingen ze nog wel. Meestal steenbolk , maar ook nu en dan een gul(letje).
Het 2de wrak leverde mij ook niet veel op , slechts een enkele steenbolk.Niemand ving hier goed. Naar het 3de wrak dan maar. Hier stond een stevige stroming. Slechts met een loodgewicht van 650gr kon ik goed bij de bodem blijven. Viste men lichter , dan ging je onderlijn algauw los van de bodem zweven , buiten bereik van de vis. Hier was het dus mijn beurt om nog wat vis te vangen. Door de andere vissers werd , hier, niet zo denderd gevangen. Volgens mij omdat de meesten niet zo'n zwaar lood gebruikten. Na een 2 uur hier gelegen te hebben was het weeral tijd om de stevenn richting kust te wenden.
Met ons groepje , 7 man sterk, hadden we zowat 50 vissen weten te vangen. De meesten van ons hadden een 3tal gullen weten te vangen. Ikzelf had er 6. Buiten de eerste waren die allemaal van het laatste wrak afkomstig. In totaal heb ik 6 gullen en 21 steenbolken mee naar huis genomen ( waarvan er 15 steenbolken door Dré gevangen werden , bedankt Dré ). Niet zo'n reuzevangst dus , maar toch weer een mooie dag op zee doorgebracht.
Tot hetvolgende bericht,
 
Hugo ( uit Kapellen )

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 10 April 2011 ===

Vandaag donderdag 7 april 2011 met De Zeearend op anker gevist bij de Meerkerk.
 
Met goede moed en volle stoom richting de favoriete stek om met 10 vissers de hengels uit te gooien.
 
Verwachtingen waren goed ondanks dat het gisteren spring tij was.
 
Binnen enkele minuten kwamen inderdaad de eerste scharren, grote botten en een enkele schol naar boven.
 
Een paar uurtjes later werden de vangsten minder, dus Dre Vriends van de Big Marlin opgeroepen om te kijken of zijn stekje, 2 mijl verder, meer vis opleverde. Dit was het geval, dus anker op, even varen en hupsakee, anker erin en vissen maar.
 
Dit was inderdaad een betere stek, de vis wel iets kleiner dan bij de eerste stek, maar hier kwamen veel doubletten en een triplet binnen.
 
De doublet koning van vandaag was toch zeker Sven Hanneman alias "de Doubletman" (een bijnaam heb je zo te pakken aan boord).
Zijn vorige uitspraak was "beter een slechte dag gevist dan een goede dag gewerkt", ben toch benieuwd of er nog een gevleugelde uitspraak bijkomt nu er goed gevangen is....
 
Zelf ook nog meegevist met 1 hengel, vangst 26 maatse scharren + een stuk of 10 teruggestuurd met de boodschap om het volgend nog eens te proberen + een 5 botten (sommige botten aan boord waren echt groot!) en een stuk of wat schollen.
 
Conclusie, ze zitten er weer!

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 08 April 2011 ===

Afgelopen zaterdag 2 april zijn we gaan ankervissen  met de Big-Marlin van Dré Vriends bij de Meerkerk. Een kort berichtje:
 
Dré was zoals altijd weer een prima gastheer:
 
Fantastisch weer (20 graden) wind ZO 2-3 en een half metertje golven. De jeugd heeft de toekomst want zij hebben er met name voor gezorgd dat er meer dan 120 platvissen naar boven kwamen. De ene schar nog groter dan de andere. Ook nog een zestal botten tussen 36 en 39 cm.En geen enkel lijntje in de knoop!
Bas won de prijs voor de grootste vis, een bot van 38,5 cm
 
Alles met een zelfgeknoopte onderlijn 50/100  (weegschaaltje) en met zeepieren.
 
Twee broers en vijf neven & nichten (10 en 14 jaar): een fantastische mini-familie-reünie!
 
Robert Coolen
Met vriendelijke groet,

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 07 April 2011 ===

Na bijna een jaar stil te hebben gestaan heb ik mijn oude trouwe Rana maar weer eens van stal gehaald. Verrassend genoeg lukte het relatief snel om mijn Mercury buitenboordmotor gestart te krijgen. Bij aankomst bij de traillerhelling (Middelplaat) kwam de zon er lekker doorheen. Windkracht 5 bemoeilijkte het ankeren in eerste instantie enigszins. In de buurt van de Hendrik 2 gaan liggen. Die schipper kent de Grevelingen als zijn broekzak. De vangsten vielen echter zwaar tegen. Vrijwel niemand (ook op de andere bootjes) ving vis. Aan het eind van de dag had ik slechts 2 scholletjes en een kleine wijting. Vismaat Robert wist echter nog 11 (kleine) vissen naar boven te toveren: wijting, schol en schar. Normaal gesproken vangen we in deze tijd van het jaar volop grote wijting. Een paar bootjes beproefden hun geluk aan de sluis op de haring en heel voorzichtig begint het een klein beetje te komen.
Kortom, de visvangst was noppes, maar de afnemende wind, aangename temperaturen en een heerlijk lentezonnetje vergoedden veel, waardoor we toch konden spreken van een redelijk geslaagde dag.

Hans

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 06 April 2011 ===

Hier een berichtje uit Lepelstraat.

Wij zijn zondag 03-04-2011 wezen vissen met de Eendracht 2 van Henk en Catharina Bakker, we waren met 23 vissers aan boord ,en zouden een concours vissen van drie uur . Toen we s’morgens aankwamen was het een grauwe lucht en ze hadden regen voorspelt terwijl het gisteren 23 graden was met veel zon maar dat was nu wel anders. Maar het mocht de pret niet drukken want iedereen was goed gemutst, en hadden goede hoop op wat de vangst betreft .

Toen ook de schipper arriveerde vertelde hij ons dat hij nog niet wist waar hij naartoe zou varen ,en zou nog even nadenken waar hij naartoe wilde .

Toen hij ging varen ,heette de voorzitter iedereen van harte welkom zoals ook de nieuwe leden,en dat onder een genot van een bakje koffie ,toen we op de plek aankwamen waar we gingen vissen en de was ter hoogte van Wemeldingen .

Daar zou de voorzitter op een fluitje blazen om het 3 uur durende concours te starten ,toen dat gebeurt was vlogen de loodjes al snel overboord met het desbetreffende onderlijn eraan, met de benodigde aas eraan de een had zagertjes en de ander pieren ,en al snel kwamen de eerste scharren naar boven,dus het ijs was al snel gebroken, en iedereen had goede moed dat het een goede visdag zou worden.

Maar dat ging snel veranderen want de stroming ging eruit , toen was het ook gedaan met de vangst,er werden onder andere scharren ,botten ,en knorhaantjes gevangen.

In totaal zijn er tijdens het concours 74 vissen gevangen maar ze waren gemiddeld 19a 20 cm ,en met een enkele uitschieter van ruim boven 25 ,dus is het nog wachten op de grotere ,dus geduld is een schone zaak zullen we maar zeggen .

Het maakte niet uit met wat voor onderlijn je viste stalen afhouders of plastic afhouders ,en ook de kleur maakte nu niet uit want bijna iedereen had wel een visje gevangen ( 1 persoon wist helaas niets te vangen ).

In totaal zijn er deze dag 154 stuks gevangen ,en dat vinden wij zo slecht nog niet voor de tijd van het jaar, want je zit pas in het begin van April ,en ook het water is nog niet al te warm.

De uitslag van deze dat was alsvolgt

1e heren  Din van Wortel met 192 cm

2e Ron Theuns met 151 cm

3e Rob de Bruyn met 128 cm

Dames

1e Mvr. Theuns met128 cm

2e Mvr. Vroegop met 53 cm

3e Mvr. Baselier met 50 cm

De grootste vis was deze keer gevangen door Nico Voeten en dat was een bot van 28 cm dus die heeft de pot gewonnen.

Dus nu is het op naar de volgende visdag met de Eendracht 2 ,en dat zal dan zijn op zondag 1 mei,dus Henk en Catharina bedankt voor deze goede verzorgde en toch zeker ook een gezellige  visdag.

Het bestuur van HSV T’GARNAALTJE uit Lepelstraat

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 06 April 2011 ===

hallo hier een bericht van zondag 3 april
 
same gaan visse met mijn maatje wim .
mee gewees met de nautilus in stellendam een zeer snelle boot .
op naar de wrakjes een paar warkjes gedaan er was 1 wrak waar de kabeljouw thuis was .
iedereen had zijn maal vis toch gevangen schipper floep heeft echt zijn best gedaan vandaag !
ja en wat wilt je nog meer een mooi weertje zon en een plat zeetje
floep we kome nog terug !
 
groetjes die 2 belgen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 03 April 2011 ===

Nog een verlaat vangstbericht vanuit Woerden.

Vorige week dindag de 22e maart met mijn maat Lex en zijn voon Pau naar de noordelijke wrakken geweest vanuit Scheveningen. Op z'n 75 km varen kwamen bij het vierde wrak habben we beet, geen echte joekels maar toch leuke gullen gevangen op een klein wrakje. Omdat de maat wat klein was hebben we nog een paar anderen in de buurt geprobeerd maar dat was niets. Terug naar het vierde wrak bleef het goed gaan. Totaal een kleine derig gullen en gulletjes gevangen naast de nodige steenbolken. Op deze dag bleek dat Pau ons allebei versloeg.

Prachtig weer natuurlijk en wat opviel is dat de bloei er op die afstand er al flink in zit.

Alles op aas gevangen, op kunstaas niet echt goed geprobeert.

Een andere opvallende was dat een puntje van een paar vierkante meters met de kentering nog vis gaf terwijl het op de rest van het wrak niets was.

Op naar de zomervisserij na de bloei.

Groet!

Willem de Wit

Meer fotos>>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 03 April 2011 ===

Hallo

Ben 26 en 27 hmaart met de neeltje jans van sportvisserij bouwman wezen vissen op de wrakken,was echt fantastisch, ik had de volgende dag spierpijn van de kilos die ik heb boven gehaald.
Gr Jos Kroezen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 01 April 2011 ===

 

Positief nieuws van de “Meerkerk”

De watertemperatuur is gelukkig aan het stijgen en als de weersvoorspelling voor deze week uitkomt, dat hebben wij van de week een oplopende temperatuur met een top op zaterdag van 21 graden Celsius. Met andere woorden: dan stijgt de watertemperatuur deze week ook nog wel.

Allemaal weer prettige berichten voor de sportvisser. Om 07.30 uur vertrokken wij vanaf de Neeltje Jans. Het was prachtig weer en Dré had goede berichten van een vistocht op de maandag. Nou zijn gisteren en morgen altijd de beste dagen om heel veel vis te vangen, maar iedereen had vertrouwen in de schipper en daarom vertrokken wij naar de “Meerkerk”. In de sluis kwamen wij vader en zoon de Lange tegen. Delta 48 en zoon gingen op de zeebaars, denk ik. Zij vervolgden –na het schutten- hun reis  in  NW-richting

Na een uurtje waren wij op de “Meerkerk”. In het begin helemaal alleen. Later met nog een paar boten meer. Bij aanvang van het vissen was het rustig met de vangst. Mesheften en pieren waren het aas dat wij voorhanden hadden. Even een onderlijn wisselen. Met weinig stroom wat dikkere afhouders gebruiken en bij veel stroom dunnere afhouders, volgens onze adviseur. Ook een koploodje op de onderlijn, moet je niet op alle plaatsen op de boot gebruiken!

En inderdaad: er kwam toen vrij snel vis boven water. Mooie schar, bovenmaatse schollen (!) en behoorlijk veel bot. Ik kwam wat langzaam op gang, mar dat hoort zeker bij mijn leeftijd (?). En na een poosje dacht ik: het stroomt niet zo hard, ik ga een rolloodje met wartel gebruiken. Dré was het daar zichtbaar niet mee eens en hoopte dat mijn lijn (touw) bij hem in de buurt zo komen. Dan? (duizend bommem en granaten)

Ik ben het toch gaan proberen en wat denk je: direct mijn 1e triplet. Die zouden nog best veel volgen. Ik heb het hele tij zo doorgevist en alleen aan het einde van de dag moest ik overschakelen op ankerlood. Mijn vangst? 50 botten, scharren en schollen. Allemaal met één hengel ( merk IMAX van Svendsen), Kensaki haken, Awa-Shima fluorcarbon en een Shimano 14000 molen. Mijn grootste vis was goed voor de dagprijs. Een bot van 39 cm. Alle vis heb ik verdeeld over een aantal collega’s op deze dag. Volgende week neem ik ze weer mee voor de pan.

Voor de grootste vis had Dré een 2-tal mappen voor mij klaarliggen van het merk IMAX en een doosje met allerlei sportvisserijbenodigdheden. Nou ben ik nogal een IMAX-fan en ik vraag mij af: welke detailhandel zou dat merk in Nederland eens op de markt willen zetten??? Zij hebben erg leuke dingen voor de sportvisser van goede kwaliteit en ook nog betaalbaar. In Engeland zie je het overal.!!!

Mart heeft weer een uitvoering gegeven van een door hem ingestelde oude traditie. Hoe krijg ik de afvoerbuis van het toilet verstopt? Het was al weer ruime tijd geleden en Mart dacht: zou die diameter nog even groot zijn als vroeger? Ja, Mart hij is nog even groot. Met het zweet op zijn voorhoofd heeft hij staan pompen en ja, na enige tijd kwam er beweging in het geheel. Bij het openen van de deur, lag iedereen al in dekking: het ergste moest nog komen! En dan kwam. Een flinke bries op dat moment was niet vervelend geweest. Mart: het waren de kippenbouten!, die mij parten speelden. Ik hoop dat hij de bouten niet met bot en al heeft opgegeten, want dan moet het ook zeer hebben gedaan……….

Vanaf donderdag ben ik te vinden op de VISMA.  Altijd weer leuk om vrienden en bekenden te treffen in een leuke sfeer. Ik heb wel niet veel wensen meer voor de sportvisserij……………maat toch kom ik altijd weer met wat thuis! U bent natuurlijk allemaal welkom in de stand van Sportvisserij Nederland. En hebt u opmerkingen of leuke ideeën over het “zoute” vissen? Vertrouw die toe aan een vriendelijk (vrouwelijk) oor.

Spreuk van de week: bent u kaal of behaard? Eigen toilet is goud waard!

Kamperland, 29-3-2011/Ben Biondina

Meer fotos>>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 01 April 2011 ===

Bot gevangen!!
 
Hallo zeevislanders, na een lange tijd, weer eens gevoeld hoe het is om een leuk visje te vangen.Ondanks de magere berichten van de laatste tijd op de Oosterschelde, toch met een bootje het water op gegaan.Vertrokken om 8.30uur (laag) en om 9.15 gelijk de plaat op.Hoog water om ong.15.00uur.Hengels gereed gemaakt en vissen maar. De eerste 1.5 uur nada, maar toen eindelijk een mooie aanbeet.Resultaat een bot van 32 cm. Tijdens het onthaken werd mijn maat actief, beet op 2 hengels tegelijk, met de score van 3 vissen van ong gelijke afmetingen.De rest van de dag met regelmaat een visje binnen gehaald en uiteindelijk met 26 botten naar huis gegaan( 2 man).Na lange tijd bot te hebbben gevangen, nu eindelijk weer eens BOT gevangen. Als de temperatuur nu eens een beetje  stabiel blijft, dan komen er leuke tijden aan de komende maanden.Dus tot een volgende keer en vang ze
 
met vriendelijke groet
TOONTJE

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
©  Copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer