Boot-Vangstberichten Maart 2011

E-mail:  Bootvangstbericht@zeevisland.com

----------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 25 Maart 2011 ===

Hallo medevissers,
Vrijdag zijn we , met ons ploegje van 6 man , aan boord gegaan bij de Neeltje Jans om de gul te belagen op de wrakken.
Ikzelf was gewapend met een "ugly saphir boat" hengel met daarop een BG90-molen gemonteerd. Hierop zat whiplash gewikkeld. Onderlijntjes met 2 korte zijlijntjes en een zinkgewicht van zowat 500 gr maakten de lijn kompleet. Na iets meer dan 3 uur gevaren te hebben kwamen we bij het eerste wrak . Boeien uitleggen en vissen maar . Het duurde een tijdje vooraleer , bij mij toch , de eerste vis boven kwam. Een steenbolk.
Door de meeste vissers niet zo gewaardeerd , maar ik vindt ze best lekker. Na nog enkele bolken gevangen te hebben kreeg ik eindelijk een stompende aanbeet. Een gul van zowat 60cm. Uiteindelijk hebben iets meer dan 2uur op deze plaats gevist. Het was er niet wild. Nu en dan wat steenbolk en de gul was nog zeldzamer. En het waren zeker geen zwaargewichten.Op het volgende wrak was het nog rustiger.  Slechts een enkele bolk en een ondermaats gulletjes ( terug gezet , natuurlijk) kreeg ik hier boven. Snel naar het volgende wrak , maar dat sloeg helemaal tegen. Hier zelfs helemaal geen aanbeet meer gehad.
De vis was , op de terugweg , dan ook snel gekuist. Zelf had ik 6 steenbolken en 1 gul , en dat was zowat het gemiddelde over de hele boot , denk ik . De ene al een gul meer , de andere zonder gul .
Vorige week zijn de andere leden van ons groepje nog , met de zeearend , nog een heel eind verder op zee geweest , maar toen was het al even stil met de vangsten .
Gelukkig maakte het zonnige weer de dag nog een beetje goed.
Over 2 weken terug naar de wrakken , hopelijk met betere vangsten.
 
Hugo ( uit Kapellen ) 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 25 Maart 2011 ===

Het is weer voorjaar!

Op 21 maart is het voorjaar weer van start gegaan. Lekker boeiend, zult u denken. Maar…het geeft de burger weer wat moed. De dagen worden weer wat langer, het groen komt aan de bomen en de wake-up-lamp die bij sommige mensen op het nachtkasje staat, kan weer naar zolder. De vrouw naast Schipper Dré, was jarig en werd 65 jaar. Mariette, van harte gefeliciteerd!

Wij weer naar de Steenbanken. En eerlijk gezegd had ik gerekend op meer vis dan de vorige keer. Toen had ik er 25 en deze keer maar 18 vissen. En ik maar schrijven: ja, wij gaan de goede kant op met de vangsten. Iemand die mij nog gelooft? Maar goed, met die 18 vissen was ik nog wel de “kampioen” aan boord. Het is wel hetzelfde als je wel eens leest: wedstrijd met 200 man, de 1e had 3 vissen…….Daar kun je niet vrolijk van worden en het woord kampioen kun je eigenlijk dus niet gebruiken. Kortom: het was gewoon geen goede dag. Wel gezellig, maar te weinig vis!

De onderlijnen waar ik vorige week in mijn stukje over sprak, staan nu in het blad Zeehengelsport. Te koop bij Mario in St. Willibrord, maar ook bij andere zaken in Zegge, Hoogerheide en Zevenbergen. Bij Blue water fishing in Zevenbergen, kun je trouwen ook het nylonmerk Trabucco kopen. In alle soorten en maten en ook hebben zij het zgn. Oostendelood. (ook zware gewichten). Kortom: ook deze hengelsportzaak is een bezoekje meer dan waard. En ook op de Visma zijn zij altijd aanwezig.

Martin was vandaag een beetje ongelukkig. Zijn vangst was vandaag niet groot en hij had nog wel zoveel mensen vis beloofd. En ja, wat moet je dan? Bitsen?  Wat doe jij met je vis vandaag? Maar…………….onze Wiek was hem voor geweest. Maar een troost voor Martin is: veel beloven en weinig geven, doet de zot in vreugde leven.

Ook de wrakken is nog steeds geen vetpot. Ja, Dré had wel wat gevangen, maar hoe ver moet je dan weg?  55 mijl, 60 mijl etc. etc.? En door “meneer” de Kolonel in Libië hebben de oliemaatschappijen weer een aanleiding gevonden om de benzine/dieselprijzen weer fors op te schroeven. En niet alleen zij varen er wel bij, maar ook de Staat der Nederlanden! Ik erger mij dan ook wel, als zij in de 2e Kamer weer een “ tegenvaller” moeten melden, maar ik ben benieuwd wat deze extra accijns op benzine de Staat heeft opgeleverd. En de “Big Marlin” vaart ook nog steeds niet op water……………………De vis wordt duur betaald. Zowel voor de opstappers, als voor de eigenaren van de charterboten! Laten wij hopen dat er niet teveel charterbedrijven moeten stoppen! En de olieprijzen weer snel gaan dalen!

Maar: het is Voorjaar! En als de temperaturen (dus ook de watertemperatuur) weer gaan stijgen, dan zal de vis er toch wel weer zijn? En daar verlang ik naar: een mooie klus tong of een stuk of wat grote zeebaarzen of een emmer makreel om te roken. Normaal gesproken komen op 30 april de eerste gepen weer op de kant! Het half volle glas is voor de ene mens half leeg (pessimist) en voor de ander halfvol.(optimist) Mij maakt het niet uit: als ik maar voldoende vis vang!

Kamperland, 24 maart 2011/Ben Biondina

meer fotos >>>

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 24 Maart 2011 ===

Beste Vismaten,

Dinsdag 22 Maart was weer de eerste visdag van het nieuwe jaar voor
onze visclub AVC. Zoals gewoonlijk gingen we met De Eendracht II van
Henk en Katrien Bakker. Al weer heel wat jaren met veel plezier.
De dag was natuurlijk perfect. We moesten wel eerst het ijs van de boot
krabben, maar even later konden de jassen uit en werd het een
prachtige, windstille en zonnige dag.
Henk heeft erg zijn best gedaan om goed visstekken aan te bieden en dat
is , zeker voor deze tijd, goed gelukt. Aan het eind van de dag zijn we
ook nog even "op de bot" gegaan en daar kwamen ook een paar mooie
exemplaren uit. Ondergetekende had de dagprijs voor de grootste; die
was 37 cm.
Al met al hadden we met 16 vissers 160 vissen dus dat was niet echt
verkeerd. De schar is nog wat aan de kleine kant, maar volgende keer
zal dat zeker beter zijn.
Henk en Katrien zijn weer bedankt voor een erg mooie dag waarbij we ook
een lekker kleurtje hebben gekregen.

Rene Roelands

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 24 Maart 2011 ===

Hallo medesportvissers,

Vandaag woensdag 23 maart was de eerste visdag van dit jaar voor de vissers van "De Forel uit Roosendaal". Zoals altijd waren we weer te gast Bij Henk en Katrien Bakker met hun boot "De Eendracht II". We begonnen de dag met mist maar na een tijdje begon de zon door te breken en werd het een lekkere warme visdag. Al hoewel Henk weer zijn uiterste best heeft gedaan om ervoor te zorgen dat iedereen een visje kon vangen viel het aantal gevangen vissen wat tegen. We begonnen op diep en de hele ochtend werd er zo links en rechts een visje gevangen. Er zaten behoorlijk wat grote botten en redelijke scharren en schollen tussen. Na de middag was de vangst eruit en hebben we het nog even op de plaat geprobeerd, helaas moesten we naar huis toen daar de beet erop begon te komen.
Met 20 vissers hebben we totaal 163 vissen gevangen, de grootste vis was een bot van 41 cm.

Tot de volgende keer,
Willy Schuurmans

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 24 Maart 2011 ===

Hey visbroeders,zondag nog eens weggeweest met men seahunter samen met eddy vanuit Neelje Jans.Eerst geprobeerd om op 19 NM iets te vangen zonder resultaat,daarna naar 26NM enkel steenbolk,verder naar 30NM steenbolk en een scharretje dan maar besloten om door te trekken naar 43NM enkele matige slanke gullen tot 65 cm maar niet genoeg dus voort naar 47NM!! hier toch geregeld matige gullen tot 70 cm maar ook deze waren zeer mager en papperig,ook veel grote steenbolken hier.Alles gevangen op aas(leeglopers/mesheften).Na 2 uurtjes begon het hier echt te hard te stromen en besloot ik om nog even te stoppen op het wrakje van 43 NM:toen we bij de tweede drift het wrak vingen en verder driften zag ik een eindje "achter"het wrak een school vis van 12m dik op half water en besloot hier eens een drift door te doen met als resultaat een 6 tal mooie baarzen tot +-4kg maar helaas werd het nu echt tijd om terug te varen aangezien het reeds 17u was.gezien de gevaren afstand was het geen superdag maar toch nog eens weggeweest met prachtig weer,12 zeehonden op de hompels en enkele dolfijnen onderweg.Waar blijven de mooie gullen?????                   
Vang ze, Peter Noé

meer fotos >>>

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 24 Maart 2011 ===

Gisteren dinsdag vertrokken met onze warrior 175 / 100PK voor een dagje op een gladde zee.

Eerst vertrokken richting R4, om daar wat te proberen te vangen.

Hier veel oppervlakte vuil in het water, en verder geen noemenswaardige aanbeten.

Een enkele schar bovengehaald. 

Dan maar gaan proberen richten Steenbank, maar reeds aan ZBJ  in de buurt van OG-WH geankerd.

Hier zijn we blijven liggen, doordat er met regelmaat toch een mooie bovenmaatse platvis boven gehaald werd.

Enkele zwemmen terug, maar de meeste waren ruim boven de maat.

Het lijkt er op dat het seizoen opnieuw is begonnen, de kuit is weg, dus laat ze nog even bekomen en dan …..

Het zonnetje en ontbreken van wind, maakte dit al een leuke “zomerse” lentedag, dus was het zalig vertoeven. 

Groeten aan het zeevislandteam en tot de volgende vistrip.

Corrynen Lode

meer fotos >>>

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 24 Maart 2011 ===

Hallo Vissers
 
Op zaterdag 19 maart ben ik met een aantal mensen mee geweest op de Wiesje in Vlissingen echter
na het vissen en spullen op de kant gezet hebbende is er een hoes met twee hengels erin
per ongeluk achter gebleven. Waarschijnlijk lig of lag deze op de kade of bij het parkeerterrein
tegenover het station in het gras. Het is een blauwe hoes met daarin 2 boothengels
Een met een oranje top en een met een gele top.
Wie heeft deze hoes met inhoud  gevonden? Wie de hoes vindt kan deze bij de schipper van de Wiesje
Hank Perree inleveren. Ik zou u zeer dankbaar zijn daar de hengels emotionele waarde hebben.
vr.gr Dirk van Kekem  
email dvankekem@telfort.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 23 Maart 2011 ===

Brabants vaarwater.

Vandaag een paar uur gevist aan de rand van de galgeplaat (oosterschelde).

Gevist op een diepte van 12 meter en vervolgens naar de plaat toegevist op 1 meter.

Alleen een aantal krabben gevangen.

Groet

Bert

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 22 Maart 2011 ===

Dag iedereen

Hierbij een bericht van frank schipper van de nautilus.

Op 20-3 zijn we in de ochtendglorie vertrokken naar de verre wrakken met de gedachte dat de vangsten overal slecht zijn. Toch weer met volle moed vertrokken met een gezellige club vissers.

De dag kon niet mooier beginnen prachtig weer geen wind en een super mooie maan die later verdrongen werd door een lekker zonnetje. Omdat het zo lekker windstil was samen met 2e schipper floep onze centen gezet op wrakken boven de 50 mijl. Na een uurtje of 3 varen aangekomen op een wrak op bijna 60 mijl. Vol goede moed het aas laten zakken en lekker laten driften maar weinig vis tot mijn verbazing . We hadden echt wel verwacht lekker vis te vangen maar niets was minder waar.

We zijn heel de dag aan het zoeken geweest maar weinig vis gevondenen. Even met een paar boten gesproken over de marifoon maar iedereen had hetzelfde probleem weinig vis. Besloten om het iets korter bij te proberen maar hier hetzelfde verhaal. Maar toen gebeurde het ik voelde dat mijn schip niet deed wat ik wilde dus na onderzoek bleek de schroefas los van  de motor te zijn.

Aangezien we 2 motoren hebben hoeft dit geen probleem te zijn maar onze schroef blokkeerde het roer dus moest er Aktie ondernomen worden. We hebben de kustwacht geroepen en die heeft gelijk Aktie ondernomen en de knmr opgetrommeld om ons naar huis te slepen. toen dit geregeld was werd er gelijk geroepen over de marifoon door piet bouwman van ms neeltje jans . Deze was redelijk dicht in de buurt en bood gelijk hulp aan wat ik helemaal super vindt want je ligt nog steeds 30 mijl op zee dus bij deze piet hartelijk dank.

Na een uurtje kwam de koopmansdank opzij en heeft ons naar de haven gesleept, daar aangekomen lag de pirate 2 ook in de sluis en is later bij ons opzij gekomen en heeft ook zijn hulp weer aan geboden. Ook ben ik inmiddels gebeld door leo van de happy Fisherman en is floep gebeld door eef hoek van de valkery alle om hulp aan te bieden.

Wat ik dus eigenlijk wil vertellen is dat ik deze samenwerking en interesse van collega vissers helemaal top vindt en als een van deze jongens ooit mijn hulp nodig hebben ze altijd op me kunnen rekenen. Dus bij deze piet,rene,leo,eef en zeker de knmr niet vergeten .

Ook bedank ik onze vissers voor hun medewerking en engelen geduld ik ga dit zeker met jullie goedmaken.

Allemaal groetjes
Frank Smits
www.wrakvissen.net

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 22 Maart 2011 ===

Het Westerschelde Vismachine
Hier bedoelen we natuurlijk de sportvisboot “WIESJE” mee opererend vanuit Vlissingen.
Ik heb het genoegen gehad te kunnen vissen en vangen vanaf Wiesje die geëmigreerd was uit Engeland.
En heb verleden jaar juni voor de Roompotsluis kunnen kennis maken met Hank zijn vrouw en zijn nieuwe sportvisboot.
Hank houd duidelijk van een triootje,en het zelfde soort vrouwen,want hij heeft ook nu gekozen voor Wiesje als naam ,en een langzame voorstuwing. Goed voor het milieu en zijn bankrekening.
 
Ik had Wiesje geboekt voor 20 maart.
Door omstandigheden 2 afvallers,bleven over : Rudi,David,Guillaume,mijn broer Isi en ik.
Woensdag Hank gebeld zodat die nog kon zorgen voor een paar mannetjes.
 
Onder de straling van een supermaan(was al 19 jaar geleden dat hij zo kort bij de aarde stond) om 005h vetrokken.
Twee x gestopt om een vismaat op te halen, tegen lichtsnelheid over de weg gescheurd en ruim op tijd in Vlissingen gearriveerd.
Stipt op tijd kwam Hank aangevaren,met nog 2 opstappers,terwijl ik al had kennis gemaakt met de derde die in de buurt woonde.
 
De weersvoorspellingen waren gunstig, we vertrokken op een vlak water de sluis in.
Waar ging het gebeuren,de dag ervoor was het niet best geweest,en Hank vroeg iedereen zijn mening.
Onder het varen werd besloten naar de nollenplaat te gaan,daar aangekomen bleek de stroming er bijna uit te zijn,
en werd besloten op te stomen naar een gullen stek.Voor mij niet gelaten,want op 05 maart zaten alle scharren nog vol kuit,
en zijn nu nog een tijdje op ziekenverlof.Helaas gaven de gullen niet thuis enkel ,sporadisch een bot en een scharretje.
 
Ondertussen hadden we de tijd gehad om kennis te maken met elkaar.
De 3 man die de ploeg voor deze dag compleet maakte,zou ik catalogeren onder de noemer : fervente sportvissers , hoed af.
Met het lente zonnetje er bij,was het best lekker toeven op het water,en Hank zorgde weer dat de catering vlotjes verliep.
Er heerste zelfs een vakantie stemming aan boord,jassen gingen uit biertje erbij,er is zelfs een ontbloot bovenlijf gespot.
Maar op de zeebodem viel weinig activiteit te bespeuren.
Dus verkassen,dat hebben we 3 of 4 maal gedaan,overal een paar botten en scharren.
Koen maakte gebruik van het voordek om de vis met 2 hengels te belagen,en werd hiervoor beloont,
Op de laatste stek wist hij een om 16h35 een mooie gul te vangen en even later zijn kleinere broer.
 
Ook weer een onderlijntje gemaakt : RVS draad 1,5mm 17cm—20cm en een hawfiskeboom van 25cm
boven de kortste arm een loodje van 20 gr. boven die van 20cm een loodje van 5gr
en aan de hawfiskeboom een RVS ankergewicht van 220gr. (doormeter 22 mm. lengte 90 mm. Anker rvs 1,5mm
Haken : Coroman seacor 9721 R 2/0 en 1/0   Mustad 32602 NPR rood 1  Aaslijntjes amnesia geel 9,1 kg.
 
RVS dubbelkruis.  Lente 530 mm. armen 230 mm.Dikte draad 3mm. rvs opvulringen voor bevestigen wartel of aaslijntje.
Aaslijntjes,haken en ankerwerpgewicht zelfde als bovenstaande(milieu vriendelijk)
 
Restaurant & Catering
Rond 9h30 terwijl de zeebodem bezaaid was met onze pieren,werden we vergast op ontsmette koffie met koek.
Als middaghap werd onze maag gevoed met broodje worst, tussen door gespoeld met bier en cola plus.
Ook mochten we proeven van een soep,die volgens Hank een kruising was van spaghettisaus en tomatensoep.
En om de dag te besluiten werd er nog rond gegaan met gehakt balletjes.
 
Wat heeft deze dag ons buiten een volle maag opgeleverd ?
Een prettig gezelschap, mooi weer en de vis die het liet afweten.
Wat hebben we wel boven water gekregen ?
Tussen de 50 en 60 vissen 1/3 bot  2/3 schar  Grootste bot 36 cm. Grootste schar 30cm
Op rekening van Koen : 1 gul van 70 cm (gemeten) 1 gul van +/- 50cm(geschat)
Koen nog bedankt voor de gul
 
21-03-2011  Alain Tulleneers Lanaken (B )

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 22 Maart 2011 ===

Vrijdag 18 maart zijn we weer gaan wrakvissen met de "Duikcharter" met schipper Jos.
Om 6 uur uitgevaren naar wrakken op zo'n 45 mijl vanuit Neeltje Jans.
Vol goede moed na toch wel hoopgevende vangstberichten van de vorige week wilden we er eens flink invliegen!
Helaas, een wonderbaarlijke visvangst is het niet geworden deze keer.
De kampioenen van de dag, Jan en Ivan slaagden erin om tot voorbij 10 gullen te scoren.
De rest moest met minder tevreden zijn.
En de echt grote exemplaren waren al helemaal niet thuis.
We hebben ons toch wel weer goed geamuseerd met ons kliekje en hopen maar weer dat het volgende keer nog eens bingo mag zijn...
Als de weergoden ons gunstig gezind zijn zal dat op 15 april zijn.
We hebben op deze vistrip wel weer mogen genieten van het gezelschap van een zeehond, enkele bruinvissen en zelfs een stuk of zeven dolfijnen.
Dat is ook genieten; het leven is zoveel meer dan gullen vangen alleen.
 
Jos, bedankt weer voor deze mooie vistrip!
 
Fons de koekjesman

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 21 Maart 2011 ===

Op herhaling met de Nautilus

Zaterdag 19 maart voor de tweede keer met de Nautilus mee geweest naar de wrakken. De vorige keer gooide het weer roet in het eten, nu waren de vooruitzichten prima. En inderdaad rond 4 uur 's-morgens een kraakheldere hemel. Dit beloofde een mooie dag te worden. Met mijn vismaat Dirk in Stellendam aangekomen, lag de Nautilus al klaar voor vertrek en hadden eigenaar Frank en schipper Floep de koffie klaar. Om half zes weggevaren met ca. 50-55 mijl voor de boeg. Terwijl de brullende motor mijl na mijl verslond hebben we van een prachtige zonsopgang kunnen genieten. Op het eerste wrak aangekomen de lijnen naar beneden en Dirk keek gelijk met een grijns opzij. Een kromme hengel en direct twee stevige gullen aan de haak. Zelf haalde ik er ook een binnen. Helaas was deze pret van korte duur. Daarom naar een volgend klein wrakje. Hier veel steenbolken die op het aas (mesheften, pieren) doken voor de kabeljauwen de kans hadden. F&F (Frank en Floep) besloten naar een groter wrak te varen. Daar lag ook de Pirate al. Met een prima samenwerking hebben de twee boten hier de rest van de dag gevist. Resultaat: mooie gullen en een flinke bak vis. Degenen die wat minder hadden werden gesponsord door F&F die met de pilker af en toe een visje meevingen. Leuke actie! Onderweg terug met een rustig zeetje alles gefileerd. En dat met een strakblauwe lucht en een borreltje. Al met al en geslaagde dag.

Dirk en Gert-Jan

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 18 Maart 2011 ===

Hey Visfanaten,
 
Vandaag met de Valkyrie van Eef Hoek naar de wrakken gegaan.
Het was na bijna 3 uurtjes stomen effe zoeken rondom welk wrak de gul zich had verstopt.
Na enkele wrakken met hier en daar een gulletje eindelijk een wrakje met vis gevonden.
 
Wat wel erg leuk was is dat we ook nog regelmatig een zeebaarsje tussen de gullen door vingen.
Ik had zelf 5 zeebaarsjes en 8 gullen en ging dus met een leuk maaltje vis naar huis.
 
Verder nam de wind ook nog af en was het een erg mooie en gelukkig droge dag geworden.
 
Eef (en vooral bemanning) hartelijk bedankt en tot 18 april !!!
 
groeten,
Mark Verhoeven

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 18 Maart 2011 ===

16-03-2011 een dagje op zee gaan vissen met Ludo Theunis van NSC. Om 07.30 uitgevaren vanuit Neeltje Jans met 8 personen, waarvan 5 géén enkele zeevis-ervaring en zelfs 3 hiervan geen enkele viservaring. Uiteindelijk hebben we dan ook maar met 6 personen effectief gevist, lekker veel plaats op de boot dus.

Omdat er twijfels waren over de wind, er werd 4-5 bf voorspeld, werd er gekozen om te gaan ankervissen, zo’n 12 mijl uit de kust. De woelige zee kende onmiddellijk zijn tol: één van de nieuwe zeebonken voelde al tijdens het varen zijn mag draaien, en nauwelijks geankerd ging hij al leunen over de reling. Gelukkig ging dit na een uurtje dobberen al een wat beter zodat hij toch kon vissen en we niet terug dienden te verkassen.

Het vissen zelf dan : Zeer leuke dag gehad. Ik had mijn 2 hengels al opgetogen bij aankomst van de boot, en na het werpen van het anker lagen ze alletwee direct in het water. 3 minuten later kwam een eerste scharretje naar boven. Vervolgens gingen alle hengels in beweging, iedereen haalde zo nu en dan een platvis boven. Totaal werden er 89 maatse platvissen, overwegend schar, maar ook enkele serieuze botten mee naar huis. Ook een 10-tal ondermaatse visjes werden bovengehaald doch teruggezet. De grootste vangst wat een bot van 44 cm, gevolgd door een van een centimetertje kleiner.

Nog een tipje : ik had meer dan 30 stuks, en de meeste aanbeten kreeg ik op een lange onderlijn met een hoekafhouder. Die beet zie je fijn en direct op de hoofdlijn. Ook koos ik ervoor om een sliertje van 5 cm x 5 mm pijlstaartinktvis eerst over de haak op de lijn te zetten, gevolgd door een dikke zeepier. Dat leek toch beter te werken dan enkel zeepier, maar af en toe heb je wel een valse aanbeet van krabje of zeester (die ook bovenkwamen)

Het was een heel toffe dag met Ludo, we gaan zeker nog terug.

Peter Martens

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 17 Maart 2011 ===

Zeehonden, zeeonderlijnen, Bluewaterfishing en Zeeland.

Patric, Mark, Dré, Jan, Leo, Mart en ik waren allemaal om 19.45 uur present a/b van de “Big Marlin” van Dré Vriends uit Achtmaal. Jan zette meteen de toon, door de mededeling te doen dat hij de 70 jaar was gepasseerd (van harte Jan)  en dus moesten wij meteen bij vertrek een likeurtje nuttigen (Moerbei-boom-drank uit Etten-Leur) Gelukkig had ik ook een bakje koffie………………….

Dré stelde voor om naar de Steenbanken (MD1, MD3) te gaan. Dus de motoren werden gestart en binnen een uurtje waren wij op de plek des onheils. Wij zijn ietsje dieper gaan liggen dan vorige week en dat had meteen succes! Ik had weer van alles bij mij en gaf ook wat eigengemaakte dunne onderlijnen aan de andere mannen. Dunne nylon afhouders die verkrijgbaar zijn bij Blue Water Fishing in Zevenbergen. (hij staat ook altijd op de Visma). Natuurlijk werden de materialen aangeleverd door knopenkunstenaar R. , mijn West-Brabantse weldoener! Daarnaast heb ik gevist met zeer dunne stalen afhoudertjes (0.60 mm), ook verkrijgbaar bij dezelfde zaak in Zevenbergen. Een 4-tje als haakgrootte aan de Kensaki haak maakte de lijn compleet.

De hele dag door was er eigenlijk wel wat te vangen. Niet allemaal even groot, maar het dubbele aantal van vorige week EN er was ook bovenmaatste wijting! Mart had vrije lange dunnen nylon afhouders gemonteerd en viste daarmee weer als vanouds. Op de einde van de dag had Mart minstens 45 vissen gevangen en kon er met gemak 30 mee naar huis nemen. Mijn 1e wijting van 2011 was ook een feit. In totaal werden er 5 bovenmaatse wijtingen gevangen. Ook alle andere opstappers konden een maal vis mee naar huis nemen en ook van de wrakken hoor ik al positievere berichten.

Op de terug tocht kwamen wij nog een prachtig schouwspel tegen. Op een plaat zaten ongeveer 40 à 50 zeehonden lekker in het zonnetje te genieten –net als wij- van een prachtige namiddag. Wat een mooi gezicht!  Een enkele zeehond ging het water in, maar het gros bleef lekker zitten en liet ons genieten van “hun” natuur. Zoveel zeehonden bij elkaar heb ik in Zeeland nog nooit gezien. En dat maakt de Provincie Zeeland ook weer zo mooi! Daar zouden wij –Zeeuwen- best een beetje trots op mogen zijn.

Mart had de langste vis en Dré reikte de prijs uit: een volle, grote plastic tas met allerlei andere tassen, voor onderlijnen, molens etc. etc. Die plastic tas gaat- als ik de berichten goed begrijp verdwijnen, om plaats te maken voor een ander milieuvriendelijker product. En dat wij met z’n allen weer daaraan mee moeten doen, staat voor mij wel vast als ik die zeehonden zie. Zuinig zijn op de natuur bereik je niet alleen. Daar moeten wij met z’n allen aan gaan werken. Als wij nu ook –gelijktijdig- al die plastic verpakkingen die in de supermarkt, maar ook in andere winkels ligt eens zouden aanpassen. Zou de hengelsport daar ook niet een rol in kunnen/moeten spelen? Ik zeg: doen!

Kamperland, 15 maart 2011/Ben Biondina

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 17 Maart 2011 ===

Zondag 13 maart was een geluksdag.

Wat je van ver haalt is lekker ……. Met “De Pirate” van René de Back.
Het was afgelopen zondag vroeg bij de steiger van Neeltje Jans (6.00 uur stipt)
Gelukkig was het gezelschap waarmee we onderweg gingen spraakzaam en in voor een geintje.
1 Amerikaan, 1 Belg, 4 Tilburgers, 5 Middelburgers en 1 Vlissinger stonden garant voor de nodige ervaringen en verhalen.

Volgens de schipper moest het dit keer van ver komen. (Dit bleek ook achteraf maar weer, maar daarover meer).
René de Back had zich goed laten informeren door zijn netwerk van collega bootvissers (zowel beroeps als sport).
Ze waren weer te vangen de gullen waar de doorgewinterde sportvisser het voor doet:   45 cm. tot 95 cm.
Volgens René was het veel te lang geleden dat deze grootte en aantallen er voldoende zaten om er achteraan te gaan.

Gelukkig heeft hij zijn Procharter goed op orde en kon hij flink doorvaren richting de windmolenparken, die je zelfs vanaf de wal niet kunt zien.
50 meter water stond er onder de boot. Dat  is knap diep voor het wrak dat we de rest van de dag hebben afgevist.
En vis zat er voldoende dus verkassen was niet nodig. De gullen en steenbolken kwamen elke drift boven.
Ze beten het beste op mesheften met een pier.
Kunstaas is nog geprobeerd, maar dat leverde helaas niets op .
Mijn grootste 90 cm. ving ik aan een hele inktvis.
Opvallend was dat er met nylon (40-50/100) eigenlijk meer vingen dan de Fireline pikeurs.  
300 – 400 gram was genoeg om de bodem goed te kunnen aftasten daar beneden.

Eigenlijk was dit niet echt nodig. Bodem voelen en beet krijgen.
Mijn nieuwe Amerikaanse vriend heeft zelfs een slideshow op zijn eigen website gezet.

Bewijs moet er geleverd worden, welnu kijk maar eens goed naar de gevulde ton en de gevulde bakken.
De terugreis was flink korter dan de heenreis. De golfslag was flink lager geworden en er kon zonder problemen gefileerd worden aan boord.
Een biertje of  Jägermeistertje en een gezellig gesprek was de ideale afsluiting van deze succesvolle visdag.

Terug in de haven lagen we naast een grote witte kotter, die iets minder ver was geweest of het in de verkeerde richting had gezocht.
Wat hebben jullie gevangen ? “ 20 gullen de man” riep ik. Ze geloofden hun ogen niet toen we de kisten lieten zien.
Wat bleek, zij hadden welgeteld 1 gul gevangen.

Wat je van ver haalt is lekker

 Martin uit Vlissingen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 16 Maart 2011 ===

Gelukkig.
Ze zijn er weer de gullen het heeft lang geduurd maar er worden weer een
klusje gullen gevangen.
Ben met de piraat mee geweest .we moesten wel meer als veertig mijl varen
maar we hadden er weer .
De eerste wrakken was het niet veel maar bij de derde was het raak.
De meeste waren rond de ander halve kilo tot twee kilo.
Later vingen we ook nog een paar mooie.
Het was een prachtige dag.

Gr peter

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 16 Maart 2011 ===

Vandaag maandag 14 maart met De Zeearend wederom naar hetzelfde gebied geweest als waar wij de laatste 2 dagen goed gevangen hebben.
 
Wij zaten, zoals verwacht, gelijk goed!
 
Iedere drift vis en vaak met 2 tegelijk.
 
Om 13:00 hadden we 9 viskisten vol en was het aas op, dus iedereen moe en zeer voldaan weer richting de haven.
 
Een absolute topper dus vandaag en hopelijk zeker niet de laatste.
 
Het zonnetje is dus eindelijk weer gaan schijnen en de Gul is weer gearriveerd.
 
Vis ze en vang ze!

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 15 Maart 2011 ===

Avondvissen op de Grevelingen met MS Theo , een aanrader.
 
Vrijdag 11 maart gingen we met 7 personen, vanuit Weert, Limburg naar Den Osse om te gaan avondvissen op de Grevelingen.
Vooraf had ik Theo gebeld en we konden met de Zilvermeeuw mee, de 2e boot die Theo in de vaart heeft genomen.
Met 11 opstappers varen we om 17.00 uur uit.
Zijn vriend Carlo is de schipper, want Theo had ook een gezelschap op de Ms Theo, die gingen avondvissen.
Ik ben bij een vorig bezoek ook al met de Zilvermeeuw mee geweest.
Iets kleiner dan de Ms Theo, maar van alle gemak voorzien, een gezellige kantine en een leuke gastvrouw.
Bij daglicht vielen de vangsten al niet tegen, maar toen "het licht uit ging" was het echt geweldig.
De ene na de ander wijting kwam naar boven en er waren grote jongens bij, 40 tot 50 cm.
De ondermaatse -27 cm werden netjes teruggezet.
Mijn vismaat Harrie ving die avond de grootste wijting; 52 cm.
Mijn schoonzoon, vissertje in spé ving een wijting van 49 cm. Martijn, een menneke van 13, voor de eerste keer mee, ving 6 grote wijtingen van gemiddeld 35 cm.
Zijn vader John deed het minder, hij ving wel veel vis, maar ook veel ondermaatse.
Tegen middernacht hadden we met z'n zevenen toch  zo een 25 maatse vissen per persoon.
Een tip voor zij, die ook eens willen gaan avondvissen.
Als het donker is, vis dan niet op de bodem, vis 2 tot 10 meter boven de bodem.
Laat je lood zakken tot op de bodem, draai 4 slagen op, effe wachten, geen aanbeet nog eens 2-3 slagen, enz. tot je en aanbeet krijgt. Niet passief vissen, maar je hengel op en neer halen, of lijn langzaam bijdraaien.
Je moet de vis, wijting, blijven plagen.
Wijtingen zitten 's avonds hoger dan bij daglicht.
Als je de juiste hoogte te pakken hebt, krijg je de ene beet na de andere.
En dat zijn geen sprookjes, vraag het maar aan Carlo de schipper, die heeft erbij gestaan.
We hebben wederom een geweldige visdag gehad en tijdens de terugreis naar Weert waren alle inzittenden nog steeds onder de indruk van de geweldige vangsten.
Een woord van dank aan schipper Carlo en zijn vrouw voor de geweldige gastvrijheid.
Hopelijk organiseren jullie nog meer avondvistrips.
 
Groeten,
 
Bert

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 15 Maart 2011 ===

zaterdag 12 maart met 6 vrienden mee op de wrakken geweest ,was een prachtige dag eerste wrakken waren mager maar daarna naar ander wrak geweest waar de gullen goed uit kwamen zelf al een paar van 5 en 6 kg iedereen had mooie vis met dank aan ludo een goeie schipper die weet en zoekt naar een goed wrak zodat iedereen een mooie dag heeft zeker een aanrader want een goede schipper doet veel .

alvast bedankt ludo

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 15 Maart 2011 ===

Vangst bericht van de wedstrijddag van visclub H.S.V. de Tuimelaar met de Eendracht II.

 Vandaag met 11 personen een zonnige wedstrijd gevist.

 Weer een bijzondere dag.  Grote bot gevangen in de staart.  

 Totaal aantal vissen was 52 stuks

Waarvan de meeste scharren waren.

 Grootste platvis ( bot) van  35 cm en dit dan tweemaal.  Dus potje delen

Grootste rondvis Knorhaantje van 12 cm. Hier had iemand pech met tweemaal een zeer kleine rondvisje. Dacht dat hij er met de prijs van door kon gaan.

 H.S.V. de Tuimelaar zoekt nog leden. 

 Mocht u geïnteresseerd zijn om lid te worden.

 Dan kunt u contact op nemen via het volgende mailadres: detuimelaar@home.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 15 Maart 2011 ===

 

Dagje op de Grevelingen, Eind goed, Al goed.

Vandaag 14 Maart  een dagje met de personeelsvereniging een dagje de Grevelingen op geweest met de ms Theo.

Direct naar het diepe gat voor Scharendijke gevaren. Daar lagen ook de andere schepen. De dag begon wat betreft de visserij heel slecht. Namelijk tegen 12 uur waren er op de hele boot bij elkaar nog geen 10 visjes gevangen met 15 man.  Theo had toch al een paar keer verlegd maar dat mocht niet baten, totdat hij  nog een keer ongeveer 50 meter ging verleggen. Daarna ging het direct stukken beter. Iedereen kon een leuk visje vangen . De vangsten varieerde tussen de 10 tot  30 stuks per persoon.  De hoofdmoot was Wijting , waaronder hele mooie grote exemplaren. Uiteraard ook wel wat kleinere. Ook zijn er nog wat platvissen (Schol, Schar en Bot) gevangen. Ik zelf heb er 15 gevangen, namelijk 13 Wijtingen, 1 Schol en 1 Schar.( Bij deze ook nog dank aan Niek voor de overgebleven pieren van vrijdag. Daar heb ik er namelijk de meeste op gevangen. \op de zagers deden ze het  beduidend minder)

Kortom  toch weer een prima visdag  met daarbij opgeteld een dag prachtig zonnig voorjaarsweer met weinig wind.

Wat wil een mens nog meer!?

Vangse 

Wout

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 15 Maart 2011 ===

De gul gevonden

Zaterdag j.l, als schipper, gaan varen, met de Nautilus. Een gezellige groep uit Spakenburg en omgeving hadden de boot afgehuurt.

`S morgens met eigenaar Frank overlegt waar naar toe te gaan, zeker omdat het de laatste weken harken is met af en toe een kleine opleving.

Besloten om te beginnen op ca 45 mijl. Op het eerste wrak kwamen er enkele gulletjes af, besloten om 4 mijl door te varen. Hier hetzelfde verhaal, af en toe een vis.

Toen besloten om weer ca 5 mijl door te varen, het weer liet dit ook toe, om een wrakje, waar we dit jaar nog niet geweest waren, op te gaan zoeken.

Daar aangekomen liep er nog een beetje tij, de eerste drift, bijna alle hengels krom??? Wat maken we nu mee? Niet verwacht dat er zoveel vis op zat. Dit ging zo nog even door. Het formaat was redelijk, helaas de gaf maar 2x hoeven te gebruiken.

Aan het eind van de rit had iedereen zijn kist/koelbox goed gevuld. De meeste hadden er rond de 25.

De minste had er 8. maar deze jongen was dan ook een kunstaas DieHard, en heeft de hele dag met de shad gevist.

Omstreeks 14.15 terug gaan varen, en ca 17.30uur weer in de haven van Stellendam aan de steiger aangemeerd. Met een moe maar voldaan gevoel gingen de vissers van boord.

Floep

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 15 Maart 2011 ===

Vandaag, zondag 13 maart, opnieuw richting de wrakken met De Zeearend vanuit Neeltje Jans.
 
Een gezellige groep Belgen en 1 Bosschenaar en ondergetekende.
 
Uiteraard waren de verwachtingen in de ochtend hoog gespannen na de goede resultaten van schipper Martin gisteren.
 
Zelf gelijk richting de 35 mijl om een tweetal wrakjes te proberen. Het was inderdaad proberen, want na een 3-4 gullen was het weer gedaan en ben ik met volle stoom naar het wrakje gegaan waar Martin de dag ervoor succes had gehad.
 
Hier aangekomen werd het inderdaad een voortzetting van de dag daarvoor. Iedere drift vis en ook hele mooie kabeljauw er tussen.
verder de eerste Pollak van dit jaar en gelijk een enorme joekel met kuit. Zie foto. Verder nog een paar aardige Steenbolken.
 
Eerlijk is eerlijk, het moet gezegd worden, wij hebben dit weekend geluk gehad.
Ik geloof niet direct dat de ene schipper zoveel beter is dan de andere. 
Het is altijd een kwestie van op het juiste moment op het juiste wrak zitten.
Hier komt een enorme dosis geluk bij te kijk. Heb je dan eenmaal het geluk aan je zijde en er zit inderdaad vis in die hoek, dan heb je kans dat je een aantal dagen een leuke hoeveelheid vis vangt in dat gebied, maar het kan ook van de ene op de andere dag weer gedaan zijn.
 
De meeste collega's zaten dit weekend in een ander gebied, waar wij vorige week ook zaten, en met hetzelfde resultaat, weinig vis.
Vandaag zaten wij goed met nog een andere collega, Rene de Back van The Pirate II, heb begrepen dat hij ze ook goed aan de haak had hangen vandaag. Het zij een ieder gegund!

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 14 Maart 2011 ===

Beste zeevisvrienden

Hier weer een berichtje uit Brabant.

Zondag 13-3 met de nautilus vanuit stellendam uitgevaren naar de verre wrakken.

Na 2.5 uur gevaren te hebben eerste wrak aangedaan en gelijk gul.

Er stond nog een behoorlijk golfje maar volgens de schipper zou het minder worden als het tij zou keren

En schipper frank had ook gelijk want na 11.30 werd het een lekker zeetje waar veel vis uit kwam.

Wat ik wel weet is dat je echt ver moet varen want met de snelheid van deze boot en 2.5 uur varen ben je echt wel een eind uit de kust.

Maar gelukkig zijn ze daar bij sportvisserij nautilus niet te beroerd voor.

Dus al met al een super fijne visdag gehad en hoop dat ik nog veel mee kan met de Nautilus.

Groetjes marcel

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 14 Maart 2011 ===

Vandaag met De Zeearend, zaterdag 12 maart, onze weekend schipper Martin gekoppeld aan De Zeeduivels uit België.
 
Martin had voor deze dag nog een goed ideetje voor een wrak.
Tussen ons gezegd, omdat hij alleen in de weekenden vaart kan hij de hele week liggen peinzen en plannen waar heen te gaan om dan vervolgens in de ochtend toch weer iets anders te beslissen.
 
Dit keer een "gouden" beslissing. Op het eerste wrakje 6 hengels krom en dus hier de hele dag rond gevist.
Aan het eind van de dag was de "body count" tegen de 200 aan en konden onze zuiderburen met een behoorlijk maaltje huiswaarts keren.
 
Op ons blog wederom wat foto's en 2 filmpjes. Een filmpje zegt nog steeds meer dan duizend woorden.

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 14 Maart 2011 ===

zondag met volle moed naar neeltje jans gereden met 11 vissers,om eens te kijken of er al gul zit op de wrakken,om het kort te houden,NEEN DUS !13 visjes met 11 man,verschillende wrakken aangedaan maar tevergeefs.doordat de schipper een mail niet ontvangen heeft...? hadden we geen pieren en mesheften,en op droog plastic bijten ze niet zo,maar moe van alle vergeefse moeite toch weer een dagje weggeweest.

JB-zeevissers turnhout.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 14 Maart 2011 ===

Grevelingensessie
 
Vrijdagavond nog een groepje gelijkgestemden ingescheept op de MS Theo voor een paar uurtjes vissen op de Grevelingen. Het was nog aardig koud toen de zon onder was, maar er was geen wind, dus we zonden comfortabel kunnen vissen. De vangstberichten van eerder die week op de Grevelingen waren slecht, en gingen over een paar visjes per persoon. Dat voorspelde niet veel goeds. Maar vissen is en blijft een bijzonder kunstje want het ging helemaal anders. Vanaf het moment dat het anker de bodem raakte op de diepe put bij Scharendijke werd er al vis gevangen. Het waren fraaie wijtingen, zo tussen de 25 en 30 centimeter, met uitschieters naar boven en beneden. Zoals zo vaak moest de vis echt weer gezocht worden, het ene moment op 5 meter boven de bodem, een kwartier later zaten ze op 20 meter boven de bodem. Er waren ook deelnemers die nog met het lood op de bodem visten, zij vingen ook wat maatste scharren. Ik viste met 2 superlichte hengeltjes opgetuigd met 3 haaks bezemafhouders en 25 grammen lood. Als aas waren er zagers en pieren. Opvallen was dat de vis heel oppervlakkig gehaakt was, zo maar aan een velletje van de bek, en er waren veel "loslaters" op weg naar de oppervlakte. Zelf verspeelde in nog een knoert van een wijting die aan de oppervlakte losschoot van de haak. Aan het einde van de sessie had ik 12 wijtingen gevangen waarvan de helft mee ging voor de vispan, de overigen gingen terug. Mijn grootste wijting was 35 centimeter, maar er kwamen ook nog grotere aan boord. Ik stond naast Jan en moest lijdzaam toezien hoe die er gewoon 48 ving. Ook de penningmeester van onze club was er bij, hij had er 41. Kortom er was gewoon weer goed vis te vangen op de MS Theo.  
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 14 Maart 2011 ===

Gisteren, zaterdag 12 maart, hadden we weer voor de eerste keer van dit jaar, een boot gehuurd bij fam. v. Dixhoorn te Yerseke. De ploeg bestond vandaag weer uit: John, Johan, Raymond, Janus, Nico (de zeehondentemmer) en ondergetekende.
Omstreeks 07.00 uur waren we bij fam. v. Dixhoorn en na een hartelijk ontvangst e.e.a. afgerekend (boot het het prima aas) zijn we richting de haven gegaan waar de boten van fam. v. Dixhoorn een nieuwe ligplaats hebben.
Van te voren had Hr. v. Dixhoorn al verteld dat de vangsten op dit moment niet zo best waren en adviseerde ons richting de "platen" of richting Goesse Sas te gaan.
 
Rond de klok van 07.30 zijn we de haven uitgevaren onder een licht bewolkte hemel, een bijna strakke zeespiegel en met een positief gevoel.
We zijn eerst richting de Dorstmanplaten gegaan en zijn geankerd nabij boei D 2. Na 10 minuten haalde ik een botje naar boven van 24 cm. Kijk, dit gaf de visser moed, maar na 1.5 uur had niemand een tik op zijn hengels gehad, dus wat nu.....juist verkassen.
Nu gingen we naar het Goesse Sas en zijn gaan liggen op zo'n 26 meter. Hier haalde mijn neef Johan een mooie boot naar boven van 33 cm. Maar ook hier na 1,5 uur helemaal niks meer. We hadden het vermoeden dat we te diep visten en dus bleven we op het Goesse Sas en gingen we liggen op 12 meter. Hier haalde Janus nog een schar naar boven van ongeveer 20 cm en ook hier bleef het verder angstvallig stil.
Na 2 uur vissen kozen we voor een laatste stek en dit werd tussen boei O 24 en O 26. We kozen nog voor deze stek omdat hier een viertal sportvisboten lagen. Ook op deze stek werden door Raymond en John slechts 2 scharretjes naar boven getrokken. Omstreeks 16.00 uur ving ik hier nog een bot van 32 cm en een tweetal scharretjes.
Omstreeks 16.20 uur zijn we weer richting haven gevaren met een toch wel katerig gevoel.
Heel jammer dat we het aantal krabben dat we deze dag hebben gevangen niet konden ruilen voor vis, want krab werd veel naar boven gehaald op diverse diepten, dus deze zitten er nog wel.
Tsja en dan heb je ook nog onze Nico. We hadden hem vooraf al verteld dat hij zijn zeehondenvriendjes thuis moest laten, maar nee, niet luisteren en dus zijn we vandaag ook verschillende keren begroet  door deze "vrienden". Wellicht hebben deze de vissen van onze Nico opgepeuzeld want Nico mocht deze dag geen enkele vis naar boven trekken.
In ieder geval was de eindscore: met 6 vissers en 12 hengels een totaalstand van 8 vissen en om heel eerlijk te zijn, daar wordt je niet vrolijk van.
Om de dag helemaal slecht af te sluiten vielen de hengels van Raymond bij het verlaten van onze boot ook nog eens in het water en konden niet meer worden gered i.v.m. de hoge waterstand. Hr. v. Dixhoorn zou vandaag nog bij laag water kijken of de hengels te redden waren.
Ondanks de zeer slechte vansten toch nog veel gelachen en we hopen maar dat we a.s. zaterdag vanaf de kant bij Ouwerkerk meer mogen vangen, want dan beginnen de wedstrijden weer van hengelsportvereniging Philips Roosendaal. Het bericht zal dan zo goed als zeker verzorgd worden door onze Nico de zeehondentemmer.
met vriendelijke visgroeten,
 
Johan Frijters (joske ut boske)

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 14 Maart 2011 ===

Gegroet zeevislanders,

Hier sinds een te lange tijd een bericht van mijn kant.

Plaats van handeling Grevelingen 12-3-2011. Met 3 personen, in een eigen bootje ,op de wijting gevist.

Ergens tussen de gele boeien nabij Scharredijke geankerd op een diepte van 35 meter.

Er lagen al reeds veel boten , dus snel aas op de haken , en vissen maar.

De wijtingen kwamen al snel naar boven en dat ging gestaag de hele dag zo door.

Ook op de sportvisboten rondom ons werd aardig wat vis omhoog gedraaid, en ook deze boten zijn de hele dag blijven liggen.

Een mooie dag met voor ons 87 wijtingen en 3 haringen !!!!!!!!!!!

Al met al een geslaagde dag en binnenkort weer eens kijken op de Oosterschelde

Groetjes en vang ze

(helaas geen naam)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 11 Maart 2011 ===

Afgelopen dinsdag 8 maart met z'n drieen wezen vissen met de Seahunter vanaf Scheveningen.
Eerst op 17 en later op 19 meter water gelegen.
Aan het einde van de heerlijke zonnige dag hadden we een wijting, een schol, ongeveer 80 scharren waarvan 80 % maats en een slakdolf gevangen.
Voor de laatste zie de foto's. De soort hebben we moeten nakijken op internet. Later bleek dat we mogelijk een nieuw Nederlands record weer teruggegooid hebben. Het NCRZ record staat op 15 cm. We hebben deze niet gemeten, maar ik denk dat het akelig dicht in de buurt zat....
 
Het was echt een heerlijke dag en de koppen waren weer helemaal leeg...
 
Op naar de zomervis!!
 
Groet,
Lex, Corneel en Willem

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 10 Maart 2011 ===

Koud, weinig vis en toch tevreden klanten. Kan dat?

Een koude morgen was de start van onze vistrip naar de “Steenbanken”. De plaats waar wij zijn gaan vissen was de MD (Middeldiep)3. Voor het vertrek heb ik aan alle opvarenden een onderlijn uitgereikt die belangeloos ter beschikking was gesteld door een goede kennis van mij uit West-Brabant. Hij leest altijd mijn verhaaltjes en wilde onze reactie wel eens horen op deze lijn. Een leuke attentie dus!

In het begin ging het best aardig. Vooral Toon van Rooij ging snel van start. Iedereen ving wel vis, maar echt “druk” was het niet. De schipper stond op nummer 5 op de kont van de boot. Hij kwam zeer regelmatig naar voren omdat hij het koud had en even later stond hij binnen achter een dichte deur in de kajuit naar ons “te gluren”. Wie had dat ooit verwacht…………..

De onderlijn deed prima zijn best. Er zaten 3 loodjes aan van 8 gram (tussen de afhouders) en dat zorgt er voor, dat de lijn goed tegen de bodem blijft liggen. Bij geen of zeer weinig stroming moet je deze lijn niet gebruiken, maar als er meer stroming komt en de vis gaat zwemmen, dan is de onderlijn uitstekend. Voor veel stroming is hij eigenlijk ook ontworpen. Ik heb er zelf Kensaki haakjes aangezet, nummer 4. De zijlijntjes heb ik gemaakt van fluorcarbon van Aiwa-Shima (Japan) van 40/100 nylon. ( Dank aan Ernest)

In de middag zijn wij verkast van de MD3 naar de MD1. Een mijltje of vijf varen. De diepte daar is ongeveer 17 meter. Er was daar goed gevangen volgens Dré. Maar bij ons wilde het toch niet zo goed lukken. De vangsten waren beperkt. Wiek van Hout ving daar ook de grootste vis van de dag. Een bot van 36,5 cm. Dat was aan het einde van de dag goed voor de “pot” die wij hadden ingelegd voor de grootste vis (in cm) op deze dag. Hij mocht een leuke transportkar voor zijn viskoffer in ontvangst nemen. Door wat mensen van de dinsdagploeg snel een rollator genoemd.

De laatste plaats is maar enkele mijlen verder in afstand dan de bekende ZBJ. Louis kreeg –van links en rechts- wat schar en kwam zodoende niet zonder een aardig maaltje thuis.

Daarna werd weer koers gezet door Dré Vriends, schipper van de Big-Marlin naar de thuishaven: Neeltje Jans. Een leuke, goed verzorgde dag.

Mocht u de onderlijn willen bekijken of willen kopen? . De onderlijn is te koop bij Huijgens in Hoogerheide, Super Mario in St. Willebrord en Pro-fish in Zegge. Geen “China rommel”, maar made in Holland. In ons “eigen” West-Brabant.

Koud, weinig vis en toch tevreden klanten. Kan dat? Ja, dat kan.

Kamperland, 8 maart 2011/Ben Biondina

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 10 Maart 2011 ===

Vangstberichtje van dinsdag 8 maart. Gelegen aan het Sas van Goes. In totaal 19 scharren en 4 botten gevangen. Slechts 4 scharren waren groot genoeg om mee te nemen. Vis allemaal gevangen van 1,5 uur voor tot 1,5 uur na de kentering van het lage water. In de volle stroom geen visje.

John

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 10 Maart 2011 ===

Op dinsdag 8/3/2011 op de wrakken gaan vissen met schipper Ludo aangekomen op de eerste wrakken op ongeveer 35 mijl kwam er sporadisch een klein gulleke boven , op het 2 de wrak enkele mijlen verder was er enkel maar wrak en dat weeg nu wel enkele kilo’s zwaarder .

De volgende poging was bingo de gullen kwamen boven niet de massa’s maar bijna iedereen had een goede portie maat gullen.

De meeste gullen werden gevangen met inktvisjes en aas.

Op het einde van de dag hadden we met 8,5 man 100 gullen gevangen ( 0.5 is iemand met een gebroken voet )

Met dank aan schipper ludo voor een geweldige dag en de goede service.

Groetjes

Agfa gevaert zeehengelteam

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 10 Maart 2011 ===

Gisteren een dagje met Ludo Theunis van North Sea Charters van af de Neetje Jans op de wrakken gaan vissen.

Het was om 6 uur in de ochtend erg koud en donker, wat wil je begin maart je moet er wel wat voor over hebben. De voorspellingen waren niet erg hoopvol er werd slecht gevangen door de collega’s maar we gingen het proberen.

De boot was afgehuurd door een gezelschap van Belgische vissers die mij vriendelijk in hun midden begroeten, ik was de enige Hollander maar dat gaf niet we spraken tenslotte allemaal dezelfde taal. Met een razend geluid van de 2 enorme diesels gromde de catamaran ver de Noordzee op. Na ca 2 uur kwamen we bij het eerste wrak waar we nagenoeg niets vingen, dus na een tijdje op naar de volgende bonk roest, onderwijl vertelde een van mijn mede vissers allerlei technieken van  het kabeljauw vissen, daar het voor mij een van de eerste keren was dat ik me hiermee bezig hield.

De prachtige voorjaarszon kwam ons gelukkig wat warmer houden en na enkele vruchteloze  “driften”over het  wrak melden Ludo ons dat hij naar een andere plek ging 6 mijlen verderop, in het zonnetje met inmiddels wat meer golfslag ging het op naar weer een glorie van weleer. En ja hoor al bij de eerste “drift” werd er druk geroepen om bijstand met het binnen halen van enorme vissen soms wel met 2 tegelijk aan een lijn. De ene na de andere “drift” werd gemaakt en iedere keer was het raak. De kratten werden gevuld met grote dikke kabeljauwen. Ik begreep niet hoe het kon dat bij het ene wrak niets zat terwijl bij het andere wrak het blijkbaar niet op kon, maar liet mij vertellen dat deze vissen in de nacht van de ene plek naar de andere reizen en als je geluk hebt zitten er dus zomaar een hele boel.

Op het einde van de middag zet de boot van Ludo weer koers naar de haven van de Neeltje Jans en maakten we de kabeljauw schoon. Er was ondanks de sombere berichten veel gevangen, ook was het best wel koud geweest maar bij zo’n resultaat deert dat niet, moe maar voldaan naar huis dat geeft toch voldoening!

Huub Mols

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 09 Maart 2011 ===

hier een verlaat berichtje van joop Jansen.
zondag 6 maart naar Neeltje Jans gereden om een poging te doen om een visje te vangen.
welnu ik kan heel kort zijn, want het was nul coma nul en ook geen trekje gezien .
ik heb voor de kering en even voor schouwen gelegen.
op een hobbelige zeetje naar was het wel mooi weer en ben iets handgekleurd is ook lekker.
joop Jansen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 09 Maart 2011 ===

Hoi Zeevisland
 
4 + 5 maart met de Valkyrie van Eef mee geweest.
Leuke visserij gehad, met mooie vissen. Ik Heb ze gevangen met Octopusslijnen met pieren.
 
Groeten Fester.

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 09 Maart 2011 ===

Zaterdag 5 maart zijn we gaan wrakvissen met de Valkyrie.
We moesten wel lang varen , maar dat werd echt wel beloond. Na 3 of 4 wrakken te hebben aangedaan gingen we naar een wrak en daar zijn we blijven driften , iedere keer werden er bovengehaald .
We visten met inktvissen met pieren aan ,wat volgens mij (denk ik)het beste resultaat gaf. Mijn maat Gert had er 15 in zijne bak liggen en Dirk en ik hadden er samen 27. De bediening aan boord was Super , altijd een helpende hand waar nodig was. Volgende zaterdag gaan we weer met de Valkyrie als het weer het toelaat ,maar dat weet je nooit van tevoren.
 
Gert ,Dirk en Willy

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 08 Maart 2011 ===

Paaiperiode v/d SCHAR
 
Voor 5 maart had Robert Coolen geboekt op de “Big Marlin”.
Sinds 2008 mag ik met veel plezier participeren met zijn sportvistrips op deze boot.
De crew : Robert & zn Emile,mijn broers Bie,Isi en ik onder aanvoering van Dré (schipper).
 
De weerberichten zagen er goed uit al zou de zon een baaldag hebben
 
Wat er niet goed uitzag waren de bootvangstberichten op zeevisland.com.
De berichten van Hank Perreé vanaf Wiesje en Ben Biondina bijna iedere dinsdag vissend vanaf de Big Marlin,
deed mij besluitende koelbox van 95 liter thuis te laten en een paar maten kleiner mee te nemen.
 
De reis naar Neeltje Jans was er weer een om in te kaderen , werken op de E 313
en de afrit Bergen op Zoom afgesloten.
Robert had hetzelfde geintje, en belde Dré over dit op onthoud.
Toch nog om 8 uur de sluis in.
 
De schipper zette koers naar West Kapelle,waar we voor de eerste keer voor anker gingen.
Een bijna vlakke zee , en scharren die blijkbaar ook een baaldag hadden,
zorgden voor een rustige voormiddag.
Na 45 min. een eerste keer verkast.
Hier waren de zeesterren aan het feest , met drie tegelijk.
Na de erwtensoep voor de tweede en laatste keer verkast.
 
Hier onderging iedereen een metamorfose :
De zee ging van bijna vlak naar een lekker golfje
De vissers kregen kouder
De zeesterren  verdwenen v/d zeebodem
Maar het voornaamste de scharren kregen honger
Zodat we met 15 bakvissen de man , toch een lekkere visdag hebben gehad.
 
Verleden jaar stak ik de loftrompet van onze jongste visser Emile.
Zijn derde aaslijntje zat nu aan de onderlijn , hij ving ook als eerste 3 scharren,
en als toemaatje de grootste vis (bot)
Van Dré kreeg hij een messenset met schaar en ontschubber.
 
Alle scharren zelfs de kleintjes zaten nog vol kuit , Dus nog een aantal weken geduld hebben.
Ook kwamen 6 botten en 2 scholletjes binnen boord.
Wijting niet eentje gezien , wellicht naar warmer water gevlucht.
 
Vandaag een rode hengel met geel topeinde lengte 3m90 van D.A.M. uitgeprobeerd.
Gemakkelijk inwerpen , lood boven hoofden,verder werpen.
Een RVS afhouder 3mm dik met armen van 25 cm. Geen op of in de war gedraaide onderlijnen.
 
We hebben weer genoten van een lekkere visdag , met dank aan de schipper,
Erwtensoep was weer lekker, het wafeltje ging er lekker in , pieren van uitstekende kwaliteit en BETAALBAAR .
Ook dank aan : Robert,Emile,Bie en Isi , want het zijn niet alleen de vissen die de dag maken ,maar ook het gezelschap
 
08/03/2011 Alain Tulleneers  Lanaken

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 08 Maart 2011 ===

Vandaag, zaterdag 5 maart, weer naar de wrakken geweest.
Een aardig stuk moeten varen om bij de visgronden te komen.
 
Op het 3e wrak hadden we prijs.
Iedere drift vis, dus ook niet meer verkast.
 
De meest gelukkige van de dag had 13 gullen.
De minst gelukkige had er 3.
De rest dus daar ergens tussenin.
 
Al met al een goede dag gehad.
 
Afgelopen donderdag en vrijdag nog op anker gevist in o.a. de westerschelde,
Westkapelle, De Meerkerk, ZBJ, R1 en R9.
Wat schar en bot, nog niet wild dus, maar ze komen eraan, kijk maar eens naar buiten.

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 08 Maart 2011 ===

Hallo beste zeevislanders.

Vandaag 6 maart is de visclub HSV T’GARNAALTJE uit lepelstraat ,weer aan het nieuwe seizoen begonnen.

Dus gingen we weer met de Eendracht 2  van Henk en Catharina op pad ,en dat doen we al diverse jaren omdat het ons zeer goed bevalt ,en ook de ervaring van Henk is zeer goed ,want hij kent echt de Oosterschelde als z’n eigen broekzak .

Om te beginnen het was een hele koude dag ,want s’morgens had het nog licht gevroren ,en de wind kwam ook vanuit de noord oost hoek kracht 3 tot 4  en omdat het s’morgens ook nog bewolkt was ,voelde het zeer koud aan ,maar dat mocht de pret voor ons niet drukken.

De verwachtingen waren niet al te hoog ,maar het kan ook niet anders voor deze tijd van het jaar,we waren toch met 22 vissers aan boord, en er waren ook nog een paar afmeldingen ivm carnaval natuurlijk,maar we waren heel tevreden met deze bezetting .

Toen we s’morgens onder een genot van een bakje koffie naar de stek vaarde ,en dat zou goese sas worden omdat Henk daar als eerste wilde proberen,en dan eventueel richting buitenkant Dortsman terug keren als het op de eerste plek niet wilde lukken. Onder het varen opende de voorzitter tijdens een speech het nieuwe visjaar ,en hij heette ook de nieuwe leden van harte welkom, hij vertelde dat het concours zoals gewoonlijk 3 uur zou duren ,hij vertelde ook nog dat hij nog een rondje zou geven en , de reden was dat hij mede oprichter was van de visclub en dat was vandaag op de kop af 37 jaar geleden ,en het mooie is dat hij ook 37 jaar voorzitter is en daar moest op gedronken worden zei hij .

Toen we op onze stek waren aangekomen ,klonk al snel het fluit signaal om het concours te starten,en toen gingen al snel de eerste loodjes over boord.

Binnen het haf uur kwamen de eerste scharren al boven ,dus iedereen kreeg al snel goede moed maar dat was voor korte duur ,want ineens was de beet eruit,waarom dachten de mensen ,nou dat kwam omdat de stroming er ook uit was ,en daarna is de beet er niet meer ingekomen.

Dus is Henk snel terug gevaren richting buitenkant Dortsman ,om daar een visje proberen te verschalken maar daar was het helaas ook niet goed ,en daarna is hij op nog een ander plekje gaan proberen,en daar zijn nog diverse grote platte gevangen.

Hierbij wil ik Henk grote complimenten geven ,want ook al is de diesel duur, hij maalt er niet om ver te varen, want hij wil gewoon hebben dat de mensen aan boord een visje vangen ,en dat in deze dure tijd,dus Henk sjapo namens onze vereniging.

De vangst van deze dag ,waren scharren ,botten en ook nog een knorhaan en ook een puitaal (33 stuks tijdens het concours )en daarna zijn er nog 17 a 18 bijgevangen ,en dat met 22 vissers 10 personen hebben helaas niets gevangen ,maar de volgende maand 3 april krijgen ze weer een kans, want dan gaan we weer met de Eendracht 2 op pad.

Er werd gevist met pieren en kweekzagers maar er was geen verschil qua vangsten .

De uitslag van deze dag was als volgt .

Heren

1 Bertus Kerstens met 6 vissen en met de lengte van 103 cm

2 Cees van Dongen met 5 vissen en met de lengte van 85 cm

3 Henk Bakker met 4 visjes en de lengte was 71 cm

Dames

1Mvr. Baselier 2 stuks en 39 cm

2 Mvr. Vroegop 2 stuks en 36 cm

3 Mvr. Theuns 2 stuks en 34 cm

En tegenwoordig zal de verdere uitslag en ook foto’s te zien zijn op onze eigen website www.hsvtgarnaaltje.nl

Dit was het eerste berichtje van HSV T’GARNAALTJE uit lepelstraat

Met vriendelijke groet het bestuur.   

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 04 Maart 2011 ===

2 maart 2011
 
Eigenlijk had ik dit vangstbericht zeer kort willen houden door alleen het fotootje te plaatsen met de woorden ; "Commentaar overbodig...."
Toch zou dat de groep van Café De Vakke tekort hebben gedaan. Ze deden super hun best om een visje binnenboord te krijgen maar wat ze ook probeerden, ook met verkassen erbij, niets hielp.
Voor Dishoek kwam er een enkele schar binnenboord en een verdwaalde wijting en bot. Ze deden het gewoon niet. Het weer was super, wel een flink noordoosten windje maar dat werd vergezeld door een zonnetje.
Op een gegeven moment werd zelfs het dobbelbord te voorschijn getoverd. Wel een heel subtiele manier om aan te geven dat we moesten verkassen.
Op naar de Spijkerplaat want daar hadden Ruud en André de dag ervoor nog goed wijting gevangen.
Daar aangekomen was de visserij nog net zo goed als voor Dishoek maar uiteindelijk (het zou tijd worden) begon de vis wat te bijten. Nog niet super maar er kwam behoorlijk wijting en een enkele schar naar boven. Swa deed extra zijn best en kon nog 2 leuke gullen binnenboord krijgen.
Eind goed, al goed zullen we maar zeggen. (Staf, afspraak is afspraak, komt goed bij de volgende zitting.)
 
Hank Perrée
www.wiesje.net

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 02 Maart 2011 ===

Dinsdag 1 maart het werd weer eens tijd om te kijken hoe de vangst is
op de Spijkerplaat.
Het was licht mistig en de wind waaide vanuit het noord oosten. Voor
ons was dat een gunstige wind
Zelfs met een dikke 5 naar 6 konden we goed vissen. De Schar liet het
die dag volledig afweten.
Af en toe een wijting kwam er boven. Totdat onze vis gast ingooide en
gelijk twee wijtingen ving.
Daarna weer een wijting en weer een. Wij stonden enigszins verlegen toe
te kijken. Wat gebeurd er hier.
Mijn  vismaat had het snel door. Korte afhouders met korte haaklijn was
het motto. Wij gelijk alles omgewisseld,
ja, wel hoor. We vingen de een na de ander. Mooie dikke wijtingen
verdwenen in onze viskist. Ook werd
nog een mooie  gul gevangen. Onder het waterballet van twee verliefde
zeehonden, een waterig zonnetje hebben we een mooie
visdag gehad en een mooie klus wijting mee genomen.

groetjes Ruud en Andre
Delta 1379

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 01 Maart 2011 ===

25 en 26 Februari
 
Tja, we kijken natuurlijk uit naar bijgaande foto. Lekker in je t-shirtje op een zwoel avondje op de tong met Wiesje. In mei en juni organiseren we weer tongvisserijtjes en er is nog plaats. Wie het eerst komt wie het eerst maalt.
Afgelopen vrijdag en zaterdag moesten we het grillige van februari nog ondervinden. De ene dag wordt er een aardig visje gevangen, de andere dag weet je niet waar je ze moet zoeken.
Nadat Arian vrijdag de Sluische Hompels en het Nollenplaatje onveilig maakte zijn wij zaterdag begonnen op de Spijkerplaat in een diepe put (metertje of 20). Daar was ook de viswedstrijd van de Deurloo aan de gang. Grilligheid troef maar bij ons aan boord kwam met regelmaat een visje aan boord.
Mooie wijting, piepkleine wijting, wat schar en Raoul verspeelde een leuke gul. Misschien moeten blijven liggen maar op een gegeven moment ging de beet eruit dus naar het Nollenplaatje. Op dat moment was het daar ondanks de ZZW 5 tot 6 zo plat als een pannekoek.
Rustig water maar ook rustige visserij. Soms niets, soms 3 tegelijk, er is geen peil op te trekken. Wat schar, bot en een enkele wijting was ons deel.
Plotseling roerde de weergoden zich en in no time stond er een dikke NW 6. Wegwezen daar dus want comfortabel was het er niet meer. Uit balorigheid maar net onder de kant vlak onder de neus van (de nu nog afwezige) Michiel de Ruyter gaan liggen.
Wederom op wat dieper water en daar kwam toch ook wel weer een visje boven. Jerom wist er nog 5 gulletjes te vangen naast wat schar en de in plukjes voorbijkomende wijting. Die gulletjes waren allemaal net ondermaats maar ik vond het toch leuk dat er daar wat zaten.
Nu maar hopen dat die schar klaar is met voor het nageslacht zorgen. Iedereen weet dat ze daarna weer honger krijgen en dan gaat het loeiend hard met die platterikken. Op naar de zon.
 
Hank Perrée
www.wiesje.net

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
©  Copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer