Boot-Vangstberichten Mei 2011

E-mail:  Bootvangstbericht@zeevisland.com

----------------------------------------------------------------

Nieuwe sponsor Zeevisland

>>BD Store Hengelsport<<

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 31 Mei 2011 ===

Visfanaten,
 
Vandaag (30 mei) naar de wrakken gegaan met "de Pirate 2" .
En het is een superdag geworden.
 
De eerste 2 wrakjes kwam maar amper een gulletje omhoog, maar de 3-4 wrakjes daarna werd er goed vis gevangen.
Zowel met de octopusjes, natuurlijk aas (pieren en mesheften) als op de pilker deden ze het goed.
 
Buiten de mooie gullen, kwamen er ook enkele horsmakrelen, pietermannen en een hele mooie poon naar boven.
Het grootste deel van de dag nog lekker in het zonnetje staan vissen met een kalm zeetje.
Wat willen we nog meer.
 
Al met al een superdag die we zeker nog eens over komen doen.
Rene, nogmaals bedankt en tot ziens.
 
groeten,
Mark Verhoeven

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 31 Mei 2011 ===

29 mei 2011
 
Wedstrijddag nummer 3 voor visclub de Krab. Om half acht is eenieder present op de Hendrik H bij de Bergse Diepsluis. Henk sr. en jr. heten ons welkom en zorgen voor de koffie. Er staat een stevige wind maar toch een aangename temperatuur. Na 45 minuten varen liggen we ter hoogte van Wemeldinge. Al vrij snel komen er wat platvisjes aan boord. Het is niet vet maar zijn allemaal redelijk aan de maat. De allerkleintjes gaan uiteraard weer terug het water in. Tegen hoogwater is er veel stroming en groen in het water. 350 gram lood is geen overbodige luxe. Uiteraard wordt de inwendige mens goed verzorgd en kunnen we vol trots vertellen dat Henk en Hek ook zonder Marjoes keukenprinsjes zijn. De grootste platvis is een bot van 39 centimeter. Per ongeluk wordt er ook nog een geep gevangen. Was weer goed vertoeven tot 3 september maar dan op de Grevelingen met het nieuwe schip van Henk en Henk.
 
Groeten van visclub de Krab

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 29 Mei 2011 ===

27-05-2011

Jaarlijkse jeugd-bootviswedstrijd van WSV-Reimerswaal.

Eindelijk was het dan zover. Vrijdag 27 mei, vissen met de jeugd van de visclub .

Dit jaar gekozen voor de ms. Theo om een avond te gaan vissen op de Grevelingen. 16.00 uur verzamelen op het dorpsplein te Krabbendijke. Sommigen zo vanuit school om het weekend in te luiden , mensen wat wil je nog meer. 13 personen hadden zich opgegeven , helaas waren er enkelen die niet kwamen opdagen. Wat zullen die spijt krijgen.  Goed…. Rond 17.30 uur aangekomen in den Osse waar Theo ons al stond op te wachten. Na wat instructies van de schipper en John,de wedstrijdleider werd het tijd om de vis te gaan belagen. Theo had van te voren al gezegd dat we er niet teveel van moesten verwachten want overdags was er zeer slecht gevangen.

Nou, wij zouden wel eens even laten zien waar we voor kwamen. En ja hoor , we waren nog geen half uur aan het vissen en de eerste wijtingen lagen al aan boord.

En het bleef lekker doorgaan , Theo kon z’n ogen haast niet geloven.

Chris, de controleur, die weer zo goed was om ook mee te gaan dacht een rustig avondje te hebben maar dat heeft ie geweten.

Marco hij bleef maar vangen , Walthur , Dennis, en Jorn hadden ook de smaak goed te pakken.

Spanning alom dus want ja, er lag toch ook weer een leuke prijzentafel te wachten dankzij de sponsoring van :

-Hengelsport van der Poel te Yerseke

-Fixet te ’s-Gravenpolder

-fa. Wilthagen te Tholen.

Maar goed  de jongens deden goed hun best en menig wijting werd met vreugde begroet .

In tegenstelling van wat er werd verwacht ging met het donker worden de vangst er een beetje uit. Maar ja , we werden ook een beetje moe natuurlijk en de broodjes Unox en de gehaktballen gingen bij sommigen ook wat zwaar op de maag liggen natuurlijk dus ja…..om 0.30uur besloten om er zachtjesaan maar een punt aan te breien.

Sja…..en wie zou dan de winnaar worden, Marco dacht laat ik er nog gauw eentje uit halen ….wie weet.

En ja hoor…….Marco mocht de eerste prijs meenemen naar huis . 215 cm . vis wist hij op deze prachtige avond naar boven te hijsen. Een avond met heerlijk rustig weer, lekker zonnetje tot een uur of 8, en lekker vis gevangen. Jongens, jongens, wat wil je nog meer.

In totaal zijn deze avond bijna 100 vissen gevangen

Na de schipper bedankt te hebben en zn vrouw die ook goed voor ons heeft gezorgd zijn we moe maar voldaan weer huiswaarts gekeerd. Iedereen was het er over eens, dit moeten we volgend jaar weer doen.

Met visvriendelijke groeten,

E. de Rooij.

meer fotos>>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 29 Mei 2011 ===

gister weze vissen vanuit een bootje en........

Mijn eerste zeebaars heb ik gevangen op het wad! met zagers en rolloodje over de bodem weze vissen ik ging voor een gulletje ofzo maar toen in eens pats boem raak.
helaas bleef het ook bij die ene. ben bang dat het een toevals treffertje was.

even terug komend op het vorige bericht uit den helder....ik geloof niet dat er tong wordt gevangen want ik heb er al heel lang op gevist en de laatste jaren is het echt nul komma nul. en wat betreft die kale op die tomos....volgens mij ken ik hem van gezicht en weet wie je bedoeld. das een rare kwast. maar zo te lezen is ie over geschakeld naar het karperen. gelukkig maar!! dan hoeven we hem ook niet te aanschouwen. ik zie hem altijd met mensen omgaan die stukke jonger zijn (vreemd).

maar buiten dat... het visseizoen is los in den helder naar mij weten.

groeten

Marcel

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 28 Mei 2011 ===

Beste vissers,
 
Woensdagavond bij het draaien van de wind en bij een leuk zonnetje even de Oosterschelde onveilig gemaakt met (zwager oftewel schoonbroer) Tom. Bij een plat zeetje vanuit Stavenisse koers gezet naar de “Hoek Van Ouwerkerk” en geankerd op een 24 m niet ver van de rode boei Kt4. Hier bij opkomend tij goed gevangen en onmiddellijk mooie maatse scharren en een mooie schol kunnen vangen. Ook de geep liet van zich horen en greep de zager met volle overgave. Vanuit ons bootje een goed zicht op de rookpluim van de heidebrand in Kalmthout. Ook onderweg naar Stavenisse de rook kunnen waarnemen, wat een brand zeg. Bij het vallen van de stroom anker gelicht en volle gas naar de ingang bij de haven om daar in het donker nog te proberen. Op de pier aldaar stonden enkele verwoede kantgeepvissers hun dobbers te lanceren richting de horizon. Geankerd boven de oesters in de buurt van de groene Kt15 op zo’n 17,5 m in de hoop nog een tongetje in de avond te pakken. Spijtig genoeg duurde het te lang voor de stroom er in kwam en onze tijd was opgebruikt. Geen enkele beet gezien hier. Stilletjes met de laatste restjes avondlicht binnen gevaren met hoog water en na nog wat inpakken en terugrijden om 2.00 u ‘s nachts voldaan onder de lakens gegleden.
 
Groeten van Tom & Wim Delta 926

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 27 Mei 2011 ===

Vandaag, woensdag 25 mei, weer eens richting de wrakken geweest met De Zeearend.
 
Na alle signalen van de afgelopen week heb ik mijzelf ook als visser op de boot gezet en Jo als schipper.
 
Al voordat we van de steiger los waren, om 05:00 dus, liep ik als een enthousiast klein kind rond de boot om mijn spulletjes klaar te maken, wetende dat het toch nog wel tot 08:30 zou duren voordat Jo voor de eerste keer op de toeter zou gaan drukken.
 
Vervolgens meer dan 3 uur beetje koffie drinken, met de medesportvissers kletsen en maar volhouden dat het vandaag ging gebeuren.
 
Toen uiteindelijk om ca. 08:30 Jo met zijn vinger richting de toeter ging, liet ik mijn lijn al afrollen richting de bodem...
En ja hoor, bij de eerste drift, Boem, mooie aanbeet op mijn diepvries Franse Tappen.
dat gaat goed denk ik, 1e drift, gelijk een mooie gul aan boord.
Tweede drift, wel tikjes, maar geen vis.
 
De volgende driften zag ik soms tot wel 5 vissen tegelijk naar boven komen, maar niet bij deze enthousiasteling.
inmiddels al 5 verschillende soorten octopusjes gebruikt met altijd de onderste haak met alleen aas, maar niets meer, dus..
 
Overschakelen! Mijn eerste drift met de Pilker, Boem, mooie Gul!
 
Na een uurtje en een beetje werd de vangst een stuk minder en zijn we een 20 minuten verderop gegaan, hier weer gelijk raak, maar na wederom een uurtje en een beetje, hier ook minder.
 
Op het 3e wrakje, een zeer klein wrakje wat eigenlijk alleen te bevissen is met wisseling van het tij, 1e drift: 10 hengels krom, 9 mooie gul aanboord.
Op dit wrak was het elke drift raak en hebben we tot vroeg in de middag goed gevangen.
 
Eindresultaat was gemiddeld een 25-30 kilogram kabeljauw per persoon met een enkele uitschieter naar boven, maar gelukkig geen naar beneden.
Het meest gevangen met Pilkers en Shads, vooral Steven en zijn maat wisten ze met de Shads goed te raken.
 
Enige minpuntje van vandaag?
Die knoert van een Kabeljauw die schipper Jo er tussendoor uithengelt naast mij en vervolgens in mijn kist neerploft met de mededeling, "zo, hier heb je een visje",
dan weet je weer dat er altijd ruimte is voor verbetering,
dus geen angst, als het even tegenzit met de vangst...
vraag het gerust aan de schipper, die zit niet voor niks op die klipper..
 
Oh ja, excuus voor het ontbreken van foto's of filmpjes vandaag, was te druk met vissen en schoonmaken.. :-)

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 27 Mei 2011 ===

h.s.v. 't Looze Vissertje heeft haar derde wedstrijd er op zitten. Met de eendracht 2 met als Kapitein Henk en zijn gemalin Catharina. in de volksmond Katrien zijn we richting Klein Stellen gevaren. Vol verwachting gingen na een dik uur varen de hengels in de handen en werdt er vol vuur ingeworpen. Al redelijk snel kwam er bij Cees een steenbolk naar boven en dat gaf de burger moet. Helaas was er na een uur proberen maar 2 steenbolken aan boord. We zijn wat verder gevaren vol goede moet weer geprobeerd. Maar ook hier kwam er niet veel boven. Weer maar verder gevaren, want Henk is niet bang om ver te varen, en hier zouden de grote scharen moeten zitten. Het zou niet vet worden maar wel mooie. Nou al snel kwamen dan toch de eerste scharren boven mooie maar nog niet die grote die we graag willen. Er kwam wel een hele mooie paling naar boven hij was 55 cm lang en behoorlijk dik. Jammer dat je ze niet mee mag nemen. dan weer maar op de schar. Het is op deze 25 ste Mei een niet al te beste dag geworden en er waren maar 74 vissen aan boord door 16 man opgevist. Ook onze kapitein Henk en Zijn Katrientje hebben mee gevist en die wisten samen 15 vissen boven te halen. Daarbij hebben ze ook nog gezorgd dat er lekkere soep en een hapje op tafel kwam. Al met al wel een gezellige dag met mooi weer maar weinig vis.
Volgende maand maar in de herkansing.
 
M. Moelker

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 27 Mei 2011 ===

Hallo sportvissers

Gisteren woensdag 25 -5 gaan vissen met Wiesje van schipper  Hank Perree

NA 2 stekken op de Westerschelde (die overigens niet echt slecht waren ) besloten in onderling overleg

om door te varen naar de Meerkerk vangsten waren schar ,bot ,tong wijting .

Iedereen had voldoende vis en aan een visser die wat minder gelukkig was hebben we wat vis geschonken,

Dus iedereen tevreden het weer was geweldig weinig wind en veel zon en een schipper

die weer goed voor zijn gasten zorgde .

Bijdeze  Hank en alle opvarende bedankt voor deze gave visdag

Groeten Mark

Ps ook wij vingen vissen met rode vlekken dit wordt m i veroorzaakt door een zeeprik
Dit is een soort vis die zich vastzuigt aan zijn slachtoffer en zich voed met het bloed van deze .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 26 Mei 2011 ===

MAANDAG 23 MEI 2011:
 
Vandaag, maandag 23 mei zijn we, met de Bergen op Zoomse Ambtenaren Sportvereniging, voor de tweede keer dit jaar wezen vissen vanuit de Diepsluis te Tholen met M.S. De Eendracht II.
Om 8.00 uur werden we door schipper Henk Bakker verwelkomt en werd het programma voor de dag opgesteld. Besloten werd om eerst naar het Goesse Sas te gaan omdat Henk hier een goed gevoel over had.
Na 1.30 uur varen kwamen we aan bij het Goesse Sas en al snel lagen de eerste onderlijnen beaasd in het water. Erwin Stander wist binnen no-time een viertal platvissen en een steenbolk te vangen, maar helaas bleef het voor hem daar ook bij voor de rest van de dag.
Wat het weer betrof hebben we het getroffen, hoewel er een stevige wind stond was het de hele dag overwegend zonnig.
Na een goed uur vissen besloot schipper Henk dat het Goesse Sas niet aan zijn verwachtingen voldeed en werd er richting gezet naar de  O-12/O14; hier zijn we de gehele dag blijven liggen.
De vangst over de gehele dag viel niet mee en niet tegen; met 18 man werden er 110 vissen gevangen. Het merendeel was mooie maatse schar, maar er zaten ook 2 mooie palingen (die overigens weer zwemmen) en een makreel bij.
Op het achterdek ontspon zich een viscompetitie binnen de viscompetitie; hier werd nl. fanatiek op geep gevist. Hier viel de vangst wat tegen, er werden in totaal maar een viertal gepen gevangen.
Op deze dag werd er om een drietal, door Hengelsport Jurgers, geschonken prijzen gevist; de uitslag was als volgt:
-grootste platvis: Gerrit Groeneweg schol van 33 cm.
-grootste rondvis: Flip Wouts paling van 56 cm
-grootste geep: Maurice Pfister geep van71 cm.
Al met al kunnen we weer terugkijken op een geweldige visdag, met aan boord weer de gebruikelijke goede verzorging door Henk en Katrien.
Tot maandag 3 oktober.
 
Flip Wouts

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 26 Mei 2011 ===

Hallo,

vandaag woensdag toch wat gevist in de voordelta en niet naar  de wrakken, een gewone ontspannen “ mooi weer”  vissessie. Eerst aan de dr5 voor domburg gelegen, en toen de het tij keerde, voor de kering. Alles op zn gemakje en genoten van het mooie weer. Een rustigaan dag dus! Toch leuk gevangen met de nodige scharren ( nu maar één met die vreemde rode vlek op de buik, paaiuitslag? kweet het nog steeds niet) verder botten, schollen, heel wat geep en een heel mooie tong. Niks te klagen dus!

Groeten lucduke

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 25 Mei 2011 ===

"KABELJAUW MET DE PIRATE"
Zondag met THE PIRATE een gokje gedaan om de gullen te gaan zoeken.Rene heeft ze toch weer gevonden en zo werden op enkele uurtjes de koelboxen behoorlijk gevuld met mooie gullen van 2 tot 7kg!Door de toenemende wind en golf hadden we na de middag veel plaats op het dek maar rond 14u werd het echt te ruw en moesten we terug naar de haven,onderweg trok de wind aan tot ZW7!!en een pittig golfje,wat kan vissen en de zee toch mooi zijn.
Goede vangsten visbroeders,

Peter Noé Delta 1489

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 24 Mei 2011 ===

Afgelopen zaterdag met Robert van de Skintus II vertrokken te Nieuwpoort met de bedoeling vriend zeebaars te belagen.
Het was prachtig weer, weinig wind en weekend dus je kan het al raden... inderdaad het was zeer druk op zee. Aangezien de zeebaarsvangsten de voorgaande dagen over de gehele lijn slecht waren hadden we weinig hoop.
We deden verschillende wrakjes telkens voor anker maar werden om de tien minuten gestoord door 'gullenmeppers' die met het welgekende driften de boel kwamen verstoren. De vangsten waren dus ook navenant.
Dan maar wat onbekendere puntjes opgezocht waar we met rust gelaten werden.
Ondanks dat de schipper z'n uiterste best deed om de baars te vinden was het merendeel van de vis toch wel gul wel vaak van mooi formaat. De mooiste was vandaag voor mij met een gewicht van 5,3kg. Zo zie je dat het zeker loont om te ankeren.
Het was zoals altijd bij Robert een superdag, goed gelachen, gegeten en gedronken, dat hoort er ook bij, niet?
 
Groetjes,
Matty

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 24 Mei 2011 ===

Bij deze nog een vangstberichtje van afgelopen zaterdag. S’morgens om 4.15 vertrokken uit Etten-Leur om een dagje met m’n vader te gaan wrakken. Tegen 8 uur op een wrakje aan gekomen begon het direct goed,allebei het wrak nog niet geraakt of beide met kromme hengels. 3 mooie gullen en een baars waren de “gelukkigen”. Naar een half uurtje gezelschap gekregen van de 2 milfjes. De hele dag,met hun fijne gezelschap gedrift en 3 kistjes met mooie gullen,wat baars,een pollak en pieterman gevangen. Na de middag zeer voldaan terug gegaan hopend op meer van zulke geweldige dagen. Delta 1254,tot de volgende keer!

 

Raymond en Barry,delta 10
 

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 23 Mei 2011 ===

Beste Zeevislanders,
 
Zaterdag om 5 uur weggereden vanuit Breda om vismaat Ard op te halen. Onze troste Okra 540 Walk Around stond al van ongeduld op haar trailertje te stuiteren: Eindelijk dikke vissen vangen. Na drie maal een indrukwekkend scharrenfestijn bij de ZBJ in de afgelopen weken, konden we op jacht naar wat groter spul. Donderdag op deze site het bericht van “De Zeearend” gelezen en die verklaarde het gullenseizoen officieel voor geopend, zou het eens waar zijn. Nou Ja hoor het 1e wrak waar we zijn aangekomen was gelijk het laatste en dat nog wel onder de 30 mijl. We kwamen net voor het keren van het tij aan en pakte gelijk al mooie exemplaren. Na laag water zwelde de berg biomassa op de dieptemeter aan tot schrikbarende proporties. Harde aanbeten en mooie gevechten. Gestopt toen de drie kistjes vol zaten en op tijd weer naar huis.
Nog even onze complimenten aan de heren uit Etten-Leur van de Delta 10. Erg leuk om met zulke enthousiaste kerels een wrak te mogen delen. Bijgesloten wat mooie actiefoto’s van ze.
 
Groetjes Martin, Ard en Rémy
Delta 1254 “MILF”

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 23 Mei 2011 ===

Hallo vislanders,

zaterdag 21 mei hadden we met de visclub van Nedcar Limburg de Andromeda geboekt voor een dagje ankervissen op de Meerkerk. Met deze boeking was het geluk aan onze zijde, uitstekend weer, geen wind zonnig en goede vangstberichten voorspeld.
Alles is uitgekomen. We hebben genoten van de zee, het weer en iedereen aan boort heeft vanaf de eerste tot de laatste worp schar gevangen. De stemming was uiteraard zeer goed.

Zoals de vorige schrijver ( Wim Delta 926)  al ook opmerkte hebben wij ook enkele scharren gevangen met rode vlekken. Wij hebben daarbij niet gedacht aan ziekte of iets dergelijks maar aan verwonding door aanslaande haken, omdat wij enkele keren vreemd gehaakte scharren zijn tegengekomen. Wij hadden  2 scharren aan  één haak, enkele keren 1 schar met 2 haken in de bek en enkele aan het lijf gehaakte scharren. Het leek wel of ze gestapeld op de bodem lagen.

Om 16.30 zijn we voldaan weer terug gereden naar Limburg.

De Drie Limburgers

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 23 Mei 2011 ===

Dag vissers

Gisteren zaterdag 21 mei vertrokken met de pirate II met als schipper Renee de back.

Om 6u vertrokken vanuit neeltje jans ,prachtig weer vlakke zee en volle kracht het visavontuur tegemoet.

Met 10 man en 2dames op de boot een prachtige visdag gehad!

De eerste twee wrakken was niet 100%maar omdat Renee met zijn ervaring toch op  zoek ging naar een beter wrak

was het volgend wrak BINGO!!!!

Alle coleman frigo boxen afgeladen vol !

De grootse kabeljauw gevangen die dag woog 8,5kg .

Tof gezelschap op de boot en veel plezier gehad zou willen dat iedere vistrip zo verliep .

Renee en dochter roxane nogmaals bedankt voor die prachtige dag op het water en de goede service.

Hopelijk tot volgende maand

Cornelis luc

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 22 Mei 2011 ===

Beste vissers,
 
Gisteren met goed weer uitgevaren vanuit Stavenisse naar het Westgat om te ankeren in de buurt van de WG1 op een diepte van ca. 12 m.
Hier snel een aantal scharren weten te verschalken maar meestal ondermaats. Na een tijdje hadden we genoeg kleine vis gezien en hebben we beslist om dieper gebied te zoeken. Zo zijn we aan de ZBJ boei aangekomen en een plaatsje gezocht op zo’n 14 – 15 m diepte. Hier was er meer maatse vis en hebben we de namiddag uitgevist. Buiten één klein wijtinkje op de bodem alleen schar gevangen, geen andere soort gezien. Spijtig, maar toch wel enkele gepen kunnen haken. Onder een warm middagzonnetje en met weinig wind een stralend warme dag gehad en moe en voldaan met goed gevulde frigobox thuis gekomen.
Weet er iemand waardoor de schar dikwijls rode ronde wonden aan de onderkant heeft? Zie ook de foto van een schar met een grote rode open wond. Veel scharren hebben er en soms zelfs drie op één visje. Zijn deze vissen ziek of komt dit door parasiet?
 
groeten
Wim Delta 926

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 22 Mei 2011 ===

Vandaag 21 mei gevist op de Oosterschelde met de Eendracht van Henk en Katrien de Bakker.

De PV van SMURFIT  KAPPA ELCORR had deze boot afgehuurd, geen slechte keus bleek naderhand.

Met 10 vissers toch 110-120 vissen binnen kunnen halen, wel mooie schar 25-30 cm en mooie botten  tot 36 cm toe.

Geen rondvis  maar dan weer wel mooi weer.

Al met al een gezellige dag. Leuke vangst en zeker voor herhaling vatbaar.

Gr ger

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 21 Mei 2011 ===

Na een week veel wind vanavond naar de brug om de eerste baarzen vanuit de boot te vangen, prachtig windstil weer en mooie vissen kunnen vangen.

Gr bass
www.basshengelsport.nl

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 21 Mei 2011 ===

Gisteren ,do 19mei een avondsessie gedaan op de Oosterschelde.
Bootje getrailerd bij Strijen ivm dijkwerkzaamheden bij de Zeester.
Maar goed dat ik een 4wd heb,anders had ik hem nooit eruit kunnen halen.
De vangst.........
Eerst gelegen tussen de beide platen van de Dorstman.
Hier had ik vorige keer nog 7schol/1 bot.
Nu 1 bot.
Na 1 uur besloten om de plaat zelf op te gaan.
Alleen maar crab,geen 1 beet op mijn top gezien.
Toen naar de O34,proberen in de schemering een tong te vangen.
Helemaal niets,zelfs de crab moest mijn aas niet.
Wat is er toch gaande op de oosterschelde??
De vangsten worden minder en minder.
Alleen de geep doet het momenteel goed.
Ik ben blij,dat ik er mijn boterham niet mee hoef te verdienen.
Hopen op betere tijden.
Visgroeten Richard van den Broek.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 19 Mei 2011 ===

De geruchten gonzen.....
 
Er zou weer kabeljauw aan het arriveren zijn, nieuwe wel te verstaan, want de afgelopen maanden hebben we nogal eens een donkere gehad, "blijvertjes", maar die van de laatste week waren mooi van kleur.
 
De baarzen vissers zijn her en der al wat wrakjes tegengekomen, soms op 70 mijl, soms daar onder.
 
Afgelopen zaterdag was onze laatste keer op de wrakken van de afgelopen week.
Topper van de dag had er 13 en dit met kunstaas (pilker).
Van die mooie die net in de lengte van de kist passen.
Gemiddeld waren het er 3-4 per persoon denk ik, maar dat is wel vaker zo.
 
Zaterdag a.s. gaan we er weer voor, dan weten we meer en zal ik dat zeker berichten.
 
De afgelopen week vooral veel bij de Meerkerk geweest (de afgelopen dagen niet vanwege te hoge golven).
Het wordt een beetje overbodig om hier melding van te maken, dus dan maar in het kort;
Ja, nog steeds heel veel vis met inmiddels ook rode poon, blauwe makreel en de hors makreel.
 
De komende 2 dagen gaan wij dus ook op anker met morgen (donderdag 19 mei) nog 1 plaatsje vrij.
 
Wij hebben er weer zin in, jullie hopelijk ook!

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 18 Mei 2011 ===

Avondvissen 13 mei.
 
Wat is er nou een beter vangstbericht als onderstaande mail ongecensureerd door te sturen?? Super toch? Harry helemaal blij en gelukkig op Wiesje met deze "klepper" van bijna 47 cm!!
 
Dag hank hier dan een foto van de super vangst op een super trip we hebben enorm genoten wil je de foto zelf om zeevisland zetten aub ik ben namelijk erg onhandig met computers dit berichtje doe ik al een tijd over .ik zal nog wat meer foto,s sturen met een andere mail ik ben anders bang dat het anders te groot word nogmaals mijn dank ook voor alle hulp
ps  de tong was heerlijk .
 
met vriendelijke groet Harry

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 16 Mei 2011 ===

Beste medevissers
 
zaterdag 14 mei naar jaarlijkse traditie gaan gepen met huurboot De Snip van bij J. meijer uit yerseke. Nadat we om 07.10 aangekomen waren alles ingeladen en na wat uitleg , advies ,betaling en natuurlijk het mooie verse aas vertrokken richting Dortsman en gasboeien na een klein half uurtje te varen aangekomen , de boot goed gelegd , anker eruit en starten maar. gevist met 3 stokken op de geep en 2 voor vriend platvis. Na 1/2 uur niks geen zon dus ook geen geep enkel een maatse schar.
Nadat de zon achter de wolken tevoorschijn kwam was vriend geep er ook gevist met zagers en varkenshart met opkomendtij hoog om 12.00 balans voormiddag 4 missers en 19 blijvers grootste geep 73cm de rest waren 55 a 60 cm en lekker dik, met de kentering en afgaand tij 1 misser en 4 blijvers. De grondvisserij was de rest van de dag buiten die ene schar 0,0 alleen veeeeeeeeeel groen.
 
Tot de volgende sessie
Bart de zeeboenk en Nico de plekker uit B.    

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 15 Mei 2011 ===

VRIJDAG  13  MEI

VRIJDAG DE DERTIENDE SUPER SUCCESVOL VOOR SPORTVISSERIJ NEDERLAND

Op vrijdag 13 mei was de boot (Big Marlin) afgehuurd door Sportvisserij Nederland voor een vis-relatiedag. Van Sportvisserij Nederland waren aanwezig Joop Bongers (directeur), Fred Bloot (adj.directeur), Onno Terlouw (hoofd afd.communicatie) en Jan Willem Wijnstroom (sen. Beleidsmedewerker belangenbehartiging). En op uitnodiging waren Ad Koppejan (tweede kamer commissie EL & I. Mona van Spijk (fractiemedewerkster C.D.A.) Judith Elsinghorst (Min. Van Econ. Zaken en L&I). Carel Drijver (Wereld Natuur Fonds). Jaap Hennekeij (Visned). Christien Absil (Stichting de Noordzee), Eelco Leemans (Directeur Stichting de Noordzee). Hanneke Mesters (Ver. Kust en Zee) dus een hele lading prominenten.

Om 10.00 uur was iedereen aanwezig bij Frituur De Helling van Kees en Marianne voor een kop koffie met een Zeeuwse bolus. We zijn vertrokken om 10.30 uur aan de buitensteiger bij Frituur de Flipper met weinig wind en een vlak zeetje en een zomerse dag en hebben gevist voor de Kering echter de vangst was minimaal maar iedereen was wegwijs gemaakt met de visserij en zijn om 12.00 uur terug gevaren naar Kees en Marianne die voor de lunch hadden gezorgd en dat was perfect in orde, de broodjes, garnalen, zalm, kibbeling enz. werden door iedereen super gewardeerd.

Om 13.15 uur weer vertrokken maar nu naar het Westgat, daar aangekomen werd er door iedereen gelijk vis gevangen zelfs met 2 en 3 gelijk. Iedereen stond naar hartelust te vissen in ik en mijn hulp (Jack van Nijnatten) Hadden onze handen vol om de huurhengels van aas te voorzien in te gooien en te onthaken, we hebben gevist tot 15.45 uur en vangst bestond uit schar,schol,bot,rode poon en makreel en de aasvoorziening waren leeglopers, zagers en scheermessen.

Op de terugweg heeft Jack al de vis diepvries klaar gemaakt en hoopte ik de we zeehonden zouden tegen komen. En inderdaad er lagen er een dikke dertig op de plaat en dit was weer mooi meegenomen iedereen genoot er met volle teugen van. We hebben om 17.00 uur afgemeerd aan de steiger bij Frituur de Helling en voor iedereen scherfijs op de vis in de koelboxen gedaan. Het was een super geslaagde vis-relatiedag die alleen tot stand kan komen door een goede samenwerking. Iedereen heeft een geweldige dag mee gemaakt, zelfs Ad Koppejan wil op een dinsdag mee.

Bij deze wil in het bijzonder Kees, Marianne en Jack bedanken voor hun enorme inzet. Rest mij nog om alle aanwezigen te bedanken voor deze mooie en gezellige dag. We hebben in ieder geval Neeltje Jans weer van zijn beste kant laten zien.

SCHIPPER NAAST MS Big Marlin

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 15 Mei 2011 ===

Vrijdag 13 mei met Jos van de "Duikcharter" weer eens naar de wrakken geweest.
Na de magere vangstberichten van de laatste weken en maanden werd besloten om maar meteen een heel eind weg te gaan.
Het was trouwens weer een prachtig weertje, daar hebben we dit jaar al elke visdag geluk mee gehad, ook deze vrijdag de 13de!
De eerst twee wrakken leverden slechts een enkele gul op, maar bij het derde wrak dat we aandeden was het wél raak!
Meteen enkele dikke zeebaarzen en enkele ferme gullen bij de eerste drift; dan ben je niet slecht bezig!
Al bij al hebben we nog eens een écht leuke visdag mogen beleven met 20 zeebaarzen en zo'n 75 mooie gullen aan boord.
Zoals je op de foto's kan zien waren er prachtige exemplaren bij...
Daar kon je de voorbije maanden alleen maar van dromen!
Het zeetje viel reuze mee, alleen op de terugweg hebben we nog een boeggolfje van een containerschip moeten trotseren!
Iedereen meteen weer wakker natuurlijk!
En meteen de hele boot binnen en buiten "met nat" gepoetst ;)
 
Jos, bedankt voor deze prachtige visdag!
 
Hopelijk mogen er zo nog veel volgen!
 
Fons de koekjesman, Ivan, Rik, Jan en Marc

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 15 Mei 2011 ===

Afgelopen week enkele dagen op zee geweest met Philippe van de Coralia II vanuit Nieuwpoort.
Met een zeetje als een spiegel en prachtig weer waren het weer mooie dagen.
Omdat iemand z'n rekening niet betaalde was er weinig stroom maar desondanks nog enkele mooie vissen weten los te peuteren.
We visten met de jig en pilker met wisselend resultaat van wrak tot wrak.
Niet alle vissen geraakten op de foto omdat het soms wat 'druk' werd.
Wel weer enkele keren gestoord geweest door collega vissers die met draaiende (!) motoren over het wrak begonnen te driften, telkens weer een spijtige zaak. De vis verschuwt en frustraties volop...
Al bij al toch goed geamuseerd en dat telt toch ook mee.
 
Philippe wist ze weer te vinden zoals we dit van hem gewoon zijn !
 
Grts,
Matty

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 14 Mei 2011 ===

Den Helder

Vandaag weze vissen op zee in den helder bij het hobbeltje. Het was niet super maar ik had samen met 3 andere gevist. Ik was de enige die een geep had gevangen.

Ze zitten er wel een zeehond zat ook lekker te eten van de geep maar bijten homaar.

Verder willen wij als aktieve zeevissers (zomers) Maurien M veel succes wensen deze zomer met zijn karpervisserij. Wij geloven niet dat er ruimte is voor gesteggel aan de dijk, dus vandaar....

visgroeten
GERT!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 13 Mei 2011 ===

Een winderig dagje.
 
Vader John spreekt ;"Er komt een moment dat je je leerlingen moet laten gaan om ze het geleerde van de afgelopen jaren in de praktijk te laten brengen. Vandaag was de dag dat Muta en Waka samen opstapten bij Hank en De Meester op zijn lauweren rustte ..."

Gister avond belde Hank. Hij had voor vandaag nog plek over, of we zin hadden om mee te gaan. Nou, dat hoeft hij geen twee keer te vragen. Gelukkig waren we allebei vrij en kon er dus gevist worden.
Iets voor 8:00 uur stonden we in de haven te wachten op Wiesje die al snel aan kwam tutteren. Ondertussen waren de andere opstappers ook aangekomen. Zij moesten duidelijk van veel verder komen (o.a. Bergen op Zoom en Rotterdam).
Na de kennismaking zijn we meteen de sluizen door gevaren en een klein stukje naar buiten gegaan op een plek waar Hank de nacht er voor goed had gevangen. Daar kwam zo nu en dan een schar aan boord, maar het was zoals Hank dat noemt "niet wild".
Wiesje lag tegen stroom en wind in dus het was hobbelen geblazen. Na daar ongeveer 2 uur gelegen te hebben, werd het anker gehesen en voeren naar het volgende stekje, een eindje verderop. Daar lagen we een stuk rustiger, wat ook prettiger was voor onze medepassagiers. Hier kwam de schar gestaag naar boven, doubletten en tripletten. Muta wist hiereen mooie tong te tikken van ruim 33 cm, Jeremy haalde er een grauwe Poon aan boord. Tussendoor ook nog een scholletje en een paar mini wijtingen.
Iedereen ving hier zijn visje. De schipper werd ook beloond, hij kon twee mooie Noordzee krabben mee naar huis nemen. Toen ook hier de wind en de stroom tegen elkaar in gingen zijn we nog verkast naar een rustiger plekje. Hier was de vis wel wat minder wild aan het azen.

Ondertussen had Hank van John (die dus thuis zat....) een tip gekregen dat er al makreel gevangen was. Dit wilde hij het laatste kwartiertje nog even proberen.
Waka en Muta deden ieder een makreeltuig aan een hengel en gingen op de makreel vissen. En warempel, Muta wist er 2 boven water te halen. Dat vond onze schipper een mooie afsluiting van de dag, en op haar gemakje ronkte Wiesje richting de sluizen de haven binnen.

Hank bedankt voor de zorg van de innerlijke mens. Het was weer een gezellige visdag. Tot de volgende ronde!

Greetz, Muta en Waka

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 13 Mei 2011 ===

Gisteren een dagje wezen bootvissen met Rene van The Pirate II, er stond wel wat meer wind dan verwacht maar het zonnetje was wel van de partij. De dag begon al goed met een eerlijk bakje gratis koffie, later werd dat nog eens over gedaan met koffie en een gratis rookworst met broodjes.De vangst bestond voornamelijk uit schar en mooie schollen en enkele zeer ;ooie botten. Wij mochten ons ook verheugen in 28 tongen en tongetjes enkele makr3len een rode poon en een paar knorhanen. Bij het binnenvaren had iedereen wel een aardig bakje vis. Rene, bedankt voor de mooie en gezellige dag en tot een volgende keer.
 
Eddy en vrienden.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 12 Mei 2011 ===

Visfanaten,
 
Dinsdagavond een tongsessie met 6 volwassen kerels gedaan.
Ik weet het klinkt een beetje raar, maar het was toch reuze gezellig.
Hank met zijn Wiesje pikte ons op bij de sluizen voor een mooie avondtrip.
 
En dat is het geworden......
Een werkelijke schitterende avond met een rustig zeetje en een leuke visserij.
Zelf had ik 4 platvissoorten en ik heb dit in Nederland nog niet eerder meegemaakt.
Ik heb 1 schol, 2 botten, 3 tongen en 40 scharren uit het water mogen trekken.
Op de hele boot (6 vissers) hebben we een 20-tal tongen(tjes) mogen vangen.
 
Zowel op de weegschaaltjes als op de verzwaarde onderlijnen kwam er regelmatig een tongetje binnen.
 
Zelfs Hank werd min of meer verzorgd en zat echt te genieten.
Hij kreeg een lekker gehaktballetje, slaatje en biertje op zijn tijd.
Mogelijk was dat de oorzaak dat we pas om 02.15uur weer aan de kant lagen....
.....en dat terwijl de volgende visploeg er weer voor hem staat om 08.00uur !!
 
Korte nacht voor onze Hank.
Nogmaals bedankt en we doen het snel nog eens over.
 
groeten,
Mark Verhoeven

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 12 Mei 2011 ===

Afgelopen maandag vanuit ijmuiden met de Countdown op jacht naar zeebaars,op de wrakken was de laatste weken nog niet veel te beleven maar er leek een kentering in te komen de afgelopen week. Voor ijmuiden vang je ze altijd later dan in het zuiden maar toch gingen wij vol goede moed op pad.
 
Heel vroeg vertrokken om op tijd bij het uitgekozen wrak te zijn en schipper Harry deed zijn best om de boot goed voor het wrak te krijgen alwaar het allemaal eventueel zou moeten gaan gebeuren..........en gebeuren deed het, het begon wat slapjes maar na enige tijd waren de aanbeten niet van de lucht en werd er volop zeebaars gevangen met tussendoor een enkele gul en ook nog een pollak.
 
Zelfs toen het ty eruit liep bleef er geregeld een zeebaars boven komen, alles was boven verwachting. Na de kentering weer proberen om nog wat boven te krijgen maar toen gebeurde er helemaal niets meer. Het was inmiddels al wat later geworden en er werd besloten om op de terugweg nog wat uit te proberen op andere wrakken. Ook hier werd nu vis gevangen, wel geen baars maar redelijk goed gul van soms respectabele afmetingen.........vissen die we in tijden niet gezien hadden.
 
Dan toch maar langzaam naar huis met een zeer voldaan gevoel en goed baars gevangen.
 
Op de foto de grootste baars van de dag gevangen door Frank.
 
Met dank aan schipper Harry die altijd zijn best doet en nooit iets teveel is om een wrak met vis te vinden.
 
Ron

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 12 Mei 2011 ===

Hallo medesportvissers,

Vandaag woensdag 11 mei stond er weer een visdag op het programma van
visclub "De Forel" uit Roosendaal. Zoals gebruikelijk waren we weer te
gast bij Henk en Katrien Bakker met hun schip "De Eendracht II". Het zal
niemand verbazen dat het weer fantastisch was en dat kan ook weer gezegd
worden van de verzorging van de inwendige mens door Katrien. Hiermee wil
ik Henk niet te kort doen want die heeft er alles aan gedaan om te
proberen dat iedereen een visje kon vangen,. Helaas was de vangst niet
om over naar huis te schrijven, zeg maar gerust slecht. We begonnen met
veel vuil bij de Franse Trap, daarna bij de Buiten Dorsman ook veel vuil
en als laatste stek Strijenham. We wisten met 26 vissers een schamele
112 vissen te vangen, waarvan het meerendeel schar en wat schol. Omdat
het nog schoolvakantie is was er ook voor drie jeugdige vissers een
plaatsje ingeruimd, die alhoewel ze weinig vingen zeer enthousiast bezig
bleven en voldaan van boort gingen. Het kost wel wat aanpassing voor de
geroutineerde visser maar op deze manier kunnen we het vissen ook bij de
jeugd onder de aandacht brengen en misschien zorgen voor nieuwe aanwas
van de club. Hulde aan het bestuur voor deze mogelijkheid.
Hopelijk kan ik in het verslag over onze eerstvolgende visdag op 1 juni
met voor wat de vangst betreft met betere berichten komen.

Tot de volgende keer,
Willy Schuurmans

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 12 Mei 2011 ===

Hallo,
 
Afgelopen zondag gaan vissen met kapitein Ludo op de boot North Sea Charters.
Snelle boot ! (vertrokken vanaf Neeltje Jans om 7 uur) en de visgronden snel bereikt om aldaar hengeltje te water te laten.
Resultaat: weelde aan (maatse!) vis en rond 16 uur de terugtocht aangevat.
Kortom: topdag gehad in een leuk gezelschap. Wat moet een mens nog meer hebben ?
 
Groeten,
Michael

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 12 Mei 2011 ===

hallo Vissers
Vandaag 11 mei mee geweest met de Hendrik 2 op de Grevelingen samen met vismaat Ed.
Helaas was het wel een visdag maar geen vangdag,slechts een enkele had een visje om terug te te gooien i.v.m. de grootte.
Het was het heerlijk weer.
 
gr Dirk en Ed 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 11 Mei 2011 ===

Hey Allemaal
 
Deze week zoals zo velen vanuit Neeltje Jans gaan ankervissen op een supermooi zeetje. We vingen veel schar, schol, enkele botten, makreel, horsmakreel en redelijk veel geep. Die laatste hebben we voor de kering in de loop van de avond gevangen.
 
Groeten
Nico

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 11 Mei 2011 ===

Pollutio na vorige week met motorpech gestrand in de haven. Maar door
onze Jeroen weer
gerepareerd. Dinsdag 10 mei zijn we met een 50 plus bemanning (sinds
kort) weer
richting de Sluise Hompels gegaan. We waren enigszins vertraagt door de 
werkzaamheden
aan de sluis. Rond 10 uur lagen we op onze plek. Een vlakke zee was ons
goed gezind.
Het was afgaand tij en de scharren vlogen erop als gekken 2, 3 tegelijk
was geen uitzondering.
De scharren waren echt groot en enorm vet. Dat beloofde veel goeds.
Echter tijdens het kenteren van tij was de stroming en de vis weg.
Af en toe werd er nog iet gelapt. tijdens het opkomend tij kwam de vis
hier niet meer terug.

We zijn toen weer onder de kant gaan vissen bij de eerste opgang. Daar
ging het iets beter en werd er weer een mooie klus schar gevangen.
Het was een herhaling van een week of 2 eerder.
Op allebei de stekken hebben we op een kleine 12 meter gelegen. Het aas
bestond uit makreel, mesheften, zagers en leeglopers.
Op alles werd er gevangen. Kortom  een geslaagde dag. Bij binnenkomst in
de sluis ging de Wiesje naar buiten, ben benieuwd of er tong
wordt gevangen.

Tot de volgende vangst
Pollutio
Delta 1379 Ruud en Andre

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 11 Mei 2011 ===

DINSDAG  10  MEI

HEEL VEEL VIS IN HET WESTGAT

Op maandag 9 mei was de boot afgehuurd door Jos van Agtmael uit Wouw met 8 personen uit de omgeving. Op dinsdag 10 mei gevist met de dinsdagploeg met 8 personen waarvan 2 nieuwkomers n.l. Els en Frans Wouters uit Zoutelande. Alle twee de dagen rustig weer en zomerse temperaturen, het zeewater is inmiddels 12,8 graden.

Beide dagen weer gevist bij de WG1, de vangst bestond beide dagen uit enorm veel schar, grote botten, heel wat maatse schollen, rode ponen, horsmakrelen en op maandag had Leo een wijting van 41,5 cm. en kreeg daarvoor een Okuma zeemolen(gefeliciteerd). Op dinsdag was de langste vis voor Els een bot van 42,5 cm. en kreeg daarvoor een onderlijnenmap van Imax boordevol met onderlijnen (gefeliciteerd).

Maandag goulashsoep en dinsdag bonensoep dat zich weer goed liet smaken, voor de rest was er dinsdag weer zat te bikkelen te drinken en te snoepen (bedankt). Maandag waren er aantallen bij van meer dan 200 stuks p.p. met 2 hengels. Dinsdag had Mart van Est 153 stuks met 1 hengel en 1 albino schol (zie foto). Beide dagen weer enorm tevreden mensen met vrachten vis. Echt niet meer normaal.

Allemaal weer bedankt en tot de volgende keer. p.s. Ben is 2 weken op vakantie.

SCHIPPER NAAST M.

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 10 Mei 2011 ===

Hoi mede vissers,

Hier weer eens een bericht van Visclub de tuimelaar. Inmiddels hebben we  twee wedstrijddagen gehad op de EENDRACHT 2 met schipper Henk Bakker. 1ste wedstrijddag was op Zaterdag 9 April een dag met lekker vis weer.  Die dag met 17 mensen op stap. Totaal aantal vissen die dag was 160 stuks. De meeste waren platvissen een enkele rondvis.

Grootste platvis 35 cm gevangen door Jan van Kessel. Grootste rondvis  25 cm knorhaantje gevangen door Toon Bastiaanse. Knorhaan direct na meting teruggezet.

2de wedstrijd was op 7 Mei.

Heerlijk weer graadje of 25 beetje wind. Met zo’n twintig man op stap maar de vangst viel een beetje tegen. Totaal 112 vissen. De meeste platvis.

Grootste platvis gevangen door Rinus met de hengel van de voorzitter Christ matthijssen een bot van 42.5 cm. Grootste rondvis een puitaal van 21 cm door Bassie.

Mochten er mensen interesse hebben in een gezellige visclub we zoeken nog leden.

Aanmelden kan vis het e mail adres: detuimelaar@home.nl

Constan

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 10 Mei 2011 ===

Vrijdag 6 mei vertrokken met de boot vanuit Neeltje Jans.
Met vrijwel windstil weer uitgevaren richting de Meerkerk.
Na een half uur varen aangekomen op de stek ,waar al enkele boten lagen.
Geankerd op 12mtr. water en gevist met leeglopers en mesheften.
De scharren waren massaal aanwezig, het duurde dan ook niet lang voor de eerste vis zich aandiende.
De hele dag door goed gevangen, in hoofdzaak schar enkele schollen een paar botten en een 4tal makrelen.
Toen het aas begon op te raken zijn we weer richting Neeltje Jans vertrokken met een lekkere klus scharren als vangst.
Op naar de volgende keer.
 
Gr. Tom, Niels en de medevissers.

meer fotos>>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 10 Mei 2011 ===

Zeevislanders,
 
maandag 9 mei om 7.30 uur in Stellendam opgestapt op de VALKYRIE met "slechts " 6 man aan boord.
 
koers gezet naar de MV boei en geankerd op 12 meter waar we tot een uur of half twaalf hebben liggen baggeren in de scharren, na de kentering v/h tij op hoogwater , koers gezet naar een wrakje op ongeveer 15 minuten varen en geankerd op 17 meter.
 
Volgens schipper Eef Hoek zouden we hier wat meer kans maken op wijting, dat klopte ook,  maar veel ondermaats van de 30 wijtingen waren er 8 voor mij aan de maat, verder had iedereen minimaal 100 scharren in de bak.
 
De pogingen op een 3/0 haak met 3 pieren en 2 zagers en een mesheft wat anders te vangen heeft geen succes opgeleverd behalve een paar platen van scharren en maatse wijting.
 
Om 15.30 was het aas op na een zonovergoten dag en koers gezet naar Stellendam. 
 
Kees Graaf

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 10 Mei 2011 ===

Maar wij hebben de Tong!
 
Eerlijk is eerlijk. De visserij op de Meerkerk is onovertroffen op dit moment. In de mond van de Westerschelde gaat het nog steeds wat op en neer. De ene dag is het zakken en hangen en de andere dag is het op precies hetzelfde plekje nada en wordt het zoeken naar een visje. Dat lukt dan eigenlijk wel maar dan praten we meer over maximaal 40 tot 50 vissen per man/vrouw als 100 stuks. Amusant en meer relaxen als werken. Als de mensen het graag willen tuffen we naar de Meerkerk maar dan ben je nou eenmaal wat meer tijd kwijt.
Er waren zeker highlights zoals met de groep van Frank Wijnen. Een klein groepje en met een onderbreking tijdens het keren van het tij hebben we daar prima gevist. Op een gegeven moment een mooi triplet van Marco met een mooie schar, een wijting en een tong. En die tong, die zit er al. Ook afgelopen zaterdag met de familie Baremans en aanhang een heel leuk avondvisserijtje. Altijd spannend want je hebt meer kans op een tong. En die zaten er weer 20 bij. Nog geen gruwelijke tongvangsten maar wat is dat avondvissen toch leuk met een heel apart sfeertje. Vooral bijgaande "lap van een tong" van opa Wil mag ons Wiesje u niet onthouden.
 
Tot de volgende ronde.
 
Hank Perrée
www.wiesje.net

meer fotos>>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 09 Mei 2011 ===

hallo zeevislanders, hier weer een berichtje van Joop.
 
het afgelopen weekend weer naar zeeland gegaan om nu wel eens de schar te bevissen bij de meerkerk na de vele goede berichten daarvan.
welnu vrijdag 6-5 onder zeer gunstige omstandigheden werd koers gezet naar de meerkerk en na drie kwartier varen zag ik dat ik beslist niet de enigste was die daar heen was gegaan en liet ik het anker bezijden van de hele vloot bootjes zakken.
de eerste hengel beaast en flink optide geworpen en toen ik met de tweede hengel bezig was had ik al beet op de hengel,maar ik maakte toch even de tweede hengel klaar en werpt ook die uit.
om een lang verhaal kort te houden ik heb werkelijk onwijs veel schar en wat schol gevangen en besloot om drie uur te stoppen, dan kon ik de volgende dag weer gaan.
deze dag had ik 149 scharren 9 schollen 1 weitingtje.
er gingen deze dag 15 scharren mee die groter waren dan 25 s.m. en twee schollen die 30 c.m. waren.
zoals ik al zij de volgende dag 7-5 weer naar de meerkerk gevaren en nu alle lijnen van cirkelhaakjes voorzien zodat het onthaken sneller zou gaan.
de pieren waren nu niet zo fris meer als de dag ervoor maar de beten waren juist nu veel veller (of dit kwam doordat er meer deining was of dat het aas niet erg vris ruikte weet ik niet ) en er kwamen nu meer kleinere scharren binnen en met vlagen wat grote scharren van ruim over de dertig c.m. binnen.
van de schol had ik er twee van ruim 35 c.m. en een rode poon en een weiting.
wat meeging waren 8 scharren van boven de 35 c.m. en 2 schollen van boven de 35 c.m. .
om half drie was het aas op en ben ik maar naar de haven gevaren met een zeer tevreden gevoel.
O ja de totale vangst deze dag was 97 scharren 2 schollen 1 rode poon 1 weiting.

groetjes van Joop Jansen delta 1034

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 09 Mei 2011 ===

Beste Zeevislanders,

Vandaag zijn we, nadat de ergste wind was gaan liggen, met onze trotse Orka 540 Walk around, weer eens op jacht geweest naar onze platte gespikkelde vrienden. We hadden weer eens hoog bezoek. Schipper Martin van de Scaldis had zijn ruggetje gepijnigd om voor pieren te zorgen dus hij was van harte welkom. Onderweg naar de ZBJ gestopt omdat er zo’n 1,5 mijl hiervoor al best wat boten lagen. Dus wij ook maar ankeren en nadat de eerste pieren het water raakte was het gelijk gedaan met de rust. Wat nou vissen is een sport waar je lekker bij kan relaxen, hard werken zal je bedoelen. Zakken, hangen, volle haken en weer zakken,hangen, volle haken. Het toppunt was een 5 klapper. Net ervoor mijn lood afgegooid en dit bij de volgende worp weer opgevist. 5 scharremansen te gelijk. Dat zal niemand me makkelijk nadoen. De teller eindigde na een bloedige slachtpartij op het keukenblad in Ouwerkerk op 273!! Nog iets lelijks met blauwe strepen gevangen. Iemand enig idee wat het is????? Op de weg terug nog onderschept bij de helling van de Neeltje door onze vrienden van de Politie en Douane. Wel een overkill aan machtsvertoon zeg. Vier auto’s een snelle zodiac en de bekende blauw met oranje schuit. Ze waren gelukkig niet op oorlogspad. Aardige gasten!!


Groetjes Martin, Ard en Rémy
Delta 1254 “MILF”

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 09 Mei 2011 ===

Bootvissen Grevelingen 7 mei,
Gisterenavond een nieuwe poging gedaan op de Grevelingen. Ondanks de berichten dat er zo af en toe wat gulletjes worden gevangen, lukte het mij niet om voor het donker om vis te vangen. Gelukkig heb ik (met wat hulp van Oannes) de avond uiteindelijk nog redelijk goed weten af te sluiten. Vanaf het donker in 2 uur tijd ongeveer 25 wijtingen/haringen (aan de zager) naar boven gekregen. Ongeveer een derde was maats.

Groeten, Jan Willem
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 09 Mei 2011 ===

Beste broeders van Petrus
 

Dagje Scharren meppen

 

Weer een super ouderwetse Scharren dag gehad. Zondag 8 mei vertrokken rond 07:30 aan de sluis van N.J waar ons Joséke ons stond op te wachten

Er stond nen 5 maar afnemend naar 3-4B ondanks het bericht dat er aan de WG1 goed Schol werd gevangen toch gekozen voor de Meerkerk waar het nog goed Scharrenmeppen is. Bij aankomst rammelden de toppen al, voor ze in het water lagen en de eerste

Joekels van Scharren kwamen binnen bak. José was dan al de beroemde koffie aan het maken voor onze lekkere koffiekoeken die ge in heel NL niet vind.

Flinke Botten en Scharren naar believen het was werkendag. Rond de middag na de heerlijke wereld beroemde soep van José besloten om naar de WG1 te varen om op Schol te proberen. Een Schol of 8 waaronder een 4 tal van maat en flinke Botten en ook Scharren daar kunnen pakken.

Niet vergeten de zonnecrème regelmatig boven te halen om ons velletje niet te laten aanbranden. Tijden het vissen ging José nog eens rond met een hapje en een snakje.

Met ons 7 een kleine 500 flinke Scharren in de emmers en zeker nog een kleine 60 a 70 terug laten zwemmen voor volgend jaar.

Aan de sluis aangekomen stond heel het korps van de Nederlandse politie, douane daar in vol ornaat iedere boot op te wachten voor een grote controle en daar toch een uur voor de sluisdeur verloren.

Benieuwd of ze daar in de regen ook zouden staan?

Maar ook die mannen moeten ook hun werk doen en goed dat er toch controle is vind ik, wel door tijds gebrek en het oponthoud ging ons bakje patat er aan

Bedankt he mannen.

 

De Viking

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 08 Mei 2011 ===

Ha vis vrienden hier weer een berichtje van S102 .

 
Gisteren 7 Mei op de grevelingen  wezen vissen op de haring maar dat was weer eens niets alles bij elkaar 4of 5 harinkjes gevangen verder nog met pieren zitten vissen maar ook dat was zwaar kl..... n .
Ik heb het wel even gehad nu met die grevelingen ga voortaan wel op de noordzee.
Maar een ding was wel goed ,Saar had voor de nootjes en worst gezorgd .
Groeten ;
 
Bram/Kees/ en Peet   

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 08 Mei 2011 ===

Hallo

Gisteren op uitnodiging met een paar vrienden vanuit Nieuwpoort met een snelle rib met cabine naar de wrakken ,de zeebaars begint meestal vanaf Frankrijk en zo naar boven toe.

13 wrakken gedaan of meer was de tel kwijt van 7u tot 16u en met zijn drieen 7vissen gevangen 1moooie pollak 3baarzen 2flinke gullen en een knorhaan.

Op de helling nog met een aantal mensen gesproken en het is huilen met de pet op slecht slecht hopelijk word het een beetje beter.

Met vrgrt Elpescador

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 07 Mei 2011 ===

Wrakvissen donderdag 05/05 met de Happy Fisherman,
 
Ondanks de slechte vangstberichten toch gevraagd om de wrakken aan te doen, wetend dat het zou kunnen uitdraaien op ankervissen in het late, maar héhé, niet nodig (voor alle duidelijkheid: ook ankervissen is leuk EN vissen, maar....  ) Niet dat het storm liep op elk wrak maar met de gedreven, immer zoekende schipper Leo hebben we ze toch weten te vinden!! Zalige dag, prachtig weer, aangenaam zeetje en op tijd een beet, Leo thanks alweer voor het zoeken en  de deskundige begeleiding!! Vele wrakken afgedaan met wisselend succes maar iedereen meer vis als verwacht, met als topper ene van 5,5 kg!
 
De meeste vissen gevangen op de pier, messen hoefde ze precies niet.. maar ook met de shad kon je er verzilveren..
 
Sportieve groeten en hopelijk komen er nog zo'n dagen,
 
Peter

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 07 Mei 2011 ===

Bestaat de ideale visdag?

Als dat zo zou zijn, denk ik dat wij het donderdag 5 mei hebben meegemaakt.
Met de Personeelsvereniging van de Glasfabriek Leerdam gevist met de Big
Marlin van schipper Dre Vriends
vanuit Neeltje Jans. Om half acht met 10
vissers vertrokken richting de WG1. De zee was glad en het zonnetje kwam er
al gauw bij, dus de jassen konden al snel uit.

Na aankomst vrijwel direct
rammelende toppen. Dit zou de hele dag zo door gaan. De vangst bestond
vrijwel geheel uit platvis. Grove scharren, flinke botten en opvallend veel
schol. De vis kwam met doubletten en tripletten tegelijk aan boord. Volgens
mij heb ik maar twee draaien zonder vis gehad. De meetlat voor de
minimummaat was voor de schar absoluut niet nodig. We konden zelfs zo
selectief zijn, door alleen scharren boven de 25 cm mee te nemen. Dat er zo
veel schol werd gevangen, had ik nog niet eerder meegemaakt. De minimummaat
voor schol is 27 cm. We hadden er ruim 100(!) aan boord, die daar aan
voldeden. Ik denk daarnaast nog eens een stuk of 100 die het (vaak net) niet
haalden.

De grootste schol die ik ving was 35 cm. De grootste vis aan boord
was een bot van 43 cm. Deze werd gevangen door Lambert Jansen, die daarmee
de prijs (hengel) voor de grootste vis won. Tussen de middag nog soep en
worst op. Daarna de dag volgevist en om half vier gestopt.
Al met al had ik 106 platvissen in de bak (met 1 hengel).15 maatste
schollen, een stuk of 22 flinke botten en de rest grove tot zeer grove
scharren. Ik schat dat ik nog zo'n dertig vissen heb teruggezet. Als
bijvangst heb ik nog een paar makrelen en horsmakrelen gezien. Voor de
terugrit nog een frietje bij de helling op en daarna de thuisreis aanvaardt.
Er stond zelfs geen file onderweg.

Concluderend een FANTASTISCHE visdag. Ik
denk niet dat het veel moeite zal kosten om de jongens te overtuigen om het
nog een keer dunnetjes over doen.

Met vriendelijke groet,

Ton van Kooten
Leerdam

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 06 Mei 2011 ===

Vandaag, woensdag 4 mei, voor het eerst in meer dan een week weer eens richting de wrakken met De Zeearend.
 
Vooral een eindje weg is het water inmiddels weer helder aan het worden.
 
De meeste wrakken van deze dag waren niets, maar gelukkig hebben we er ook eentje gevonden waar 70 stuks kabeljauw af kwam.
 
Al met al een mooi dagje geweest!

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 05 Mei 2011 ===

Beste Zeevissers,
 
Ze zijn er weer, foto's zeggen meer dan woorden.
Gevangen met aas.
 
Valkyrie

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 04 Mei 2011 ===

Scharren vissen op de Valkyrie is toppie !

Als leverancier van vele goede super lijnen in zowel Dyneema en Braid en Nylon blijft PF (Pure Fishing) zoeken naar nieuw materiaal en mogelijkheden. Dit nieuwe materiaal testen we vooraf uitvoerig voordat het de echte handel in gaat en de stempel krijgt van Berkley Spiderwire en of Stren. Het grote water op met door ons Penn gesponsorde mega schip de Valkyrie wat voor ons de puzzel compleet maakte. Jan van de Bovenkamp onze Goeroe in ontwikkeling van deze gigantische lijnen was deze dag daarbij aanwezig met daarbij ik zij de gek.

Deze dag stond in het teken van anker vissen en wel op platvis want de schar schol bot lagen zoals we hoorden drie lagen dik op ons te wachten. Nadat Eef Hoek Jan van de B welkom op zijn schip had gewenst begon de afvaart en waren er nu 12 man aan boord. Het wrak vissen was lange tijd al niet goed en daarom gaat zoveel mogelijk nu op de platvis en is daardoor veel goedkoper dan het wrakvissen, Het valt me altijd wel op dat menig visser zo moelijk doet als men niet gaat wrakvissen en men dan voorstelt om te gaan platvissen men meteen afhaakt wat ik niet begrijp. Het is toch vissen en deze vis massaal gevangen kan worden en kost een stuk minder en binnen een uur kun ja aan de slag in plaats van een hele dag varen als men nu op de baardmannen gaat jagen.????? Afijn ik zal het wel nooit begrijpen maar beste mensen jullie missen wat echt wel en is leuk om te doen.

Eenmaal op anker begon ik de up-tide hengels van Ugly stick in te tuigen met als molen daarop de Battle 8000 wat echt een plaatje van een molen is, als lijn visten we met het sample waarvan ik de naam niet mag geven maar het beloofd echt wat. Na de eerste ingooien meteen vis en volle bak zelfs drie tegelijk wat vele malen deze dag gebeurde. Eef Hoek zetten voor iedereen een vers bakkie en konden we gewoon doorvissen en ook Eef Viste mee want ook hij vist graag op platvis. Een geweldige groep andere mensen waren deze dag aan boord, die door ons en Eef werden gestuurd zodat zei zeker genoeg vis konden vangen wat het geheel tot top maakten. Heerlijk weer troffen we op deze dag die vroeg begon maar ook weer eindigde, de pieren waren bijna allemaal op want doordat we veel vis vingen moesten we ook veel azen.

Tijdens het vissen hadden we de vis schoon gemaakt en ontdaan van zaken die we niet eten, meteen de vis op ijs gezet die je gewoon kan bestellen bij Hoek die zei netjes voor u aan boord zetten voordat u vertrekt de zee op wel op tijd melden dat u ijs wilt hebben. Eenmaal aan de kant stond Ineke Hoek met dochter al op de boot te wachten en elke opstapper krijgt nadat ze de wal weer deden betreden een mooie attentie wat zeker bij iedereen in goede aarde viel, wat dit was moet u zelf meemaken door mee te gaan. Mensen echt ga lekker schar vissen als er geen kabeljauw wordt gevangen het gaat toch om het vissen en lekker bezig zijn door te vangen althans dat lijkt mij.

Voor mensen die ik nu over de streep kon helpen om te gaan scharren, allemaal veel plezier op welke boot dan ook.

Testing lijn Team Pure-Fishing
Jan van de Bovenkamp en Leo Stoutjesdijk

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 04 Mei 2011 ===

Altijd vissen!!!
 
We laten de mensen steeds zelf kiezen. Je mag thuisblijven want we kunnen niet ver de kant uit. Ook met Oost Noordoost 5 tot 6 en af en toe 7 is er echter gevist deze dagen. De visserij onder het kantje is dan wel niet supergroots maar met een zwikkie gelijkgestemde zielen kunnen ze altijd de keuze maken om er toch een dagje lekker op uit te trekken. Alles volgens het motto ; "Beter een slechte dag vissen als een goede dag werken." Extra aandacht voor het eten en drinken om de goegemeente rustig te houden tijdens de stille momenten. Zo ook de groep van Frank Kemps. Veel verder als een half mijltje uit de kant kon het echt niet maar bleef je daarbinnen dan was er toch nog wel een visje te verschalken. Vooral Erik, zie bijgevoegde foto, was terecht trots op deze leuke, ruim maatse, baars. Ook vandaag weer 2 mooie tongen van 35 en 37 cm en verder wat net maatse gulletjes aangevuld met schar en bot. Geen meer van Galilea dus maar men was toch tevreden. Mooi weer, lekker in de luwte, een kleurtje opgedaan dus wat wil je nog meer onder deze winderige omstandigheden??
Arian beleefde met de iets of wat uitgedunde groep van Jerry Adam ook een plezierige dag. (Met dank voor de sigaren Jerry!!!) Visserij was ook wat minder maar het was wel een heel gezellige dag. En daar gaat het om.
 
Hank Perrée
www.wiesje.net

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 02 Mei 2011 ===

Hallo zeevislanders.

Vandaag zondag 1 mei is HSV T’GARNAALTJE uit lepelstraat weer wezen vissen met de Eendracht 2 van Henk en Catharina Bakker.

We waren met 26 vissers aan boord ,en we zouden een wedstrijd van 3 uur vissen ,en daarna is het dan vrij vissen voor de mensen die dat dan willen.

We werden ingelicht door Henk ,en die vertelde dat er vrij veel vuil dreef ,en daarom moesten we niet al teveel verwachten want het viel niet mee om een zuiver plekje te vinden maar hij zou zijn best doen om er een te vinden.

En dat weten we wel van hem ,want hij vaart al heel veel jaar op de Oosterschelde ,en we hebben het volste vertrouwen in hem wat dat betreft.

De wind was ook niet al te gunstig die was O No 5 en dat was dan weer geen pretje ,maar de zon scheen volop, wat de dag weer beter maakte.

We hoefde niet ver te varen ,dus hoefde we niet al te lang te wachten om te kunnen beginnen met het concours

Toen het fluit signaal ging werd er snel ingegooid om de visjes boven te halen en dat gebeurde ook ,de eerste scharren kwamen al snel boven,maar dat was van korte duur want we dachten als de stroming er terug in komt zou het wel beter gaan maar dat was nu het tegen over gestelde ,het vuil kwam er in grote getale aan en toen was het over met het vangen.

Er kwam toen alleen maar vuil naar boven en af en toe nog een vis(je).

Daar had schipper Henk ons al voor gewaarschuwd ,maar het was bijna overal zo en, hij kon beter nergens anders gaan liggen want de wind stond zeer ongunstig,dan zou de boot dwars op de golven komen te liggen en dat is dan ook weer geen pretje,en toch zeker niet voor de oudere mensen ,en dat is dan wel goed van Henk om daar ook aan te denken.

Tijdens het concours zijn er maar 66 stuks gevangen waaronder scharren,schollen,botten en nog een ander voor mij een onbekend visje .

Ook waren er vandaag mooie palingen gevangen eentje tijdens het concours en de andere erna.

Na het concours zijn er nog maar een stuk of 10 bijgevangen (toen lagen we op de platen om te proberen botten te vangen).

Er werd gevist met pieren en kweekzagertjes,maar het maakte niet uit waar je mee viste.

Bij ons word altijd een pot gemaakt voor de grootste platvis ,en die is nu gewonnen door Martin Wagtmans met een schol van 30 cm.

De uitslag van deze dag is dan alsvolgt.

Heren

1 Peter Baselier     112 cm

2 Ron Theuns           97 cm

3 Rob de Bruyn       91 cm

Dames

1 Mvr Vroegop         95 cm

2 Mvr. Theuns          41 cm

3 Bonita Theuns       41 cm

Grootste platvis
Martin Wagtmans schol van 30 cm

Grootste rondvis
Mvr. Vroegop een paling van 56 cm.

Dit was wat HSV T’Garnaaltje heeft gevangen met De Eendracht 2 ,vanuit de Bergse diepsluis op het eiland Tholen.

Met vriendelijke groet het bestuur

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 02 Mei 2011 ===

hier even een verslagje van de visdag op 30 april

Vandaag met de nautilus uit stellendam meegeweest voor een dagje schar en weiting vissen.
 
omdat de wind en golven niet meewerkte konden we vandaag niet naar de wrakken toe dus zijn we maar voor anker gaan vissen wat uiteindelijk een goede keus geweest is,heel de dag door mooie grote scharren en weitingen gevangen en VEEL.Er kwam zelfs nog een mooi gulletje boven.
 
hopend op minder wind en golven zodat we de volgende keer wel naar de wrakken kunnen.
 
MVG boy breda

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 02 Mei 2011 ===

Zeevislanders,
 
KONINGINNEDAG met WIESJE.
 
Op zaterdag 30 april in Vlissingen opgestapt op de Wiesje met een windvoorspelling O tot NO 4  tot 5 en  toenemend 5 tot 6.
 
Schipper Hank Perree had dus wel een probleempje op te lossen hoe gaan we dit managen zodanig dat de mensen comfortabel kunnen vissen en ook nog een visje kunnen vangen.
 
Hank had weer een doordacht tactisch plan met opkomend tij ter hoogte van Dishoek op een taludje onder de kant en na de kentering naar de Hompels waar we met een afvlakkende zee zodra het afgaande tij met de wind begon mee te lopen redelijk comfortabel hebben gevist.
 
Vwb de vangst die was niet super, maar name de verschillende vissoorten die aan boord kwamen was opvallend, de hoofdmoot was schar van mooi formaat, maar OOK 7 tongen aan dek (overdag !!) en 3X zeebaars allemaal maats.
 
Zelf was ik ook een v/d gelukkigen met een tong en zeebaars en daarnaast en 15 tal scharren minimaal 25 cm. 
 
Verder de inwendige verzorging was weer tip/top inclusief ORANJEBITTER heel toepasselijk op deze zonovergoten dag. (iedereen weer bijgekleurd)
 
De thuisvaart hebben we een uurtje liggen proesten en stoempen recht in de wind naar de sluis, waarna iedereen door Hank weer veilig is afgezet.
 
Kees Graaf  Den Haag

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 01 Mei 2011 ===

Beste zeevislandmedewerkers en zeevissers,
 
Eindelijk is het zo ver na een paar jaar deze perfecte site te bezocht te hebben een mailtje van mijn kant.
Gisteren (29-4) een bootje gehuurd bij Dixhoorn in Yerseke, een winderig dagje maar ondanks dat een prima dagje uit.
leuk gevangen waaronder een paar ouderwetse grote botten.
De teller stond aan het eind van de dag op 39 stuks.
Voorherhaling vatbaar.
 
Gr Ben, Erik en de bottermepper Gertjanneke

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
©  Copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer