Kant-Vangstberichten Mei 2011

E-mail:  Kantvangstbericht@zeevisland.com

----------------------------------------------------------------

Nieuwe sponsor Zeevisland

>>BD Store Hengelsport<<

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 31 Mei 2011 ===

Collega,s
 
Maandagmorgen naar de zeedijk gegaan om te proberen een paar visjes te vangen,waaronder geep of makreel, eenmaal aangekomen waren er meer vissers met dat mooie weer naar de zee gekomen om te proberen een visje te vangen. Ondanks het zeer mooie weear viel de vangst zeer tegen,als ik om me heen keek werd er bijna niets boven water gehaald, wel wat gepen maar geen makreel.Ik heb er zelf 6 grote geepen gevangen en een paar kleintjes die zwemmen weer, maar meerdere vissers (vooral Belgen) die nemen de kleintjes ook mee dat is zeer onsportief.Ik zelf heb gevist met geep en runderhard maar op alles beten ze matig,van de week nog maar eens proberen en hopelijk dan wat makreel.
Gr Willem

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 31 Mei 2011 ===

Beste visvrienden,
 
Vandaag 30 Mei,gaan gepen in schouwen-duivenland.
Beginnen vissen met opgaand water vanaf 07u30, eerste 2 uur niets gezien. Daarna eerste geep gevangen met aansluitend nog eens 7 makrelen weten te verzilveren. Nog een stuk of 5 gemist en als laatste nog een flinke speer gevangen. Na 11u30 geen trek meer gehad en ook niet bij het afgaand water.
Ben gestopt rond 17u30 en dan maar terug richting België gereden.
Toch nog een geslaagde dag gehad en veel plezier beleefd.
 
Groeten,
Ronny

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 31 Mei 2011 ===

Hallo medevissers

Dit is men eerste vangstbericht ook dit jaar de eerste keer geweest.

28 mei gaan gepen op neeltje jans met men broer.

De drukte van geep vissers gelaten voor wat het was en een rustige stek gekozen .

Erg veel wind dus maar gekozen voor wind in de rug anders was er niet in te gooien.

We dachten met zo een weer zal het maar rustig worden aan de hengel.

Dus in gooien en maar hopen,en gelijk beet de eerste kwam op de kant en gelijk een mooie.

Gevist van negen uur tot… er een zeehond kwam helpen vissen ,zeehond gelukkig wij iets minder het was gelijk gedaan met de geep.

Het was rond twaalf uur dat we een andere stek aan deden de teller stond al op 13 stuks,daar nog eens 14  bij gevangen en nog zeker 6 gelost.

Alles gevangen op de zagers.

Moe en voldaan naar huis.

Teske : olen (belgie)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 31 Mei 2011 ===

Dag Zeevislanders ,
 
Woensdag 25 mei zéér vroeg uit de veren om de Geep te belagen in de Westerschelde.
Op onze vertrouwde stek aangekomen om 5u30 zagen we noch Geep springen noch
sterntjes duiken,dus dit voorspelde niet veel goeds.Rustig opgetuigd en de vloed zette op.
Bij de derde worp .Bingo ! mijn eerste Geep dit jaar en een prachtexemplaar.Vriend Geert
ving ook algauw een en het ging zo nog een tijdje door.Hoewel we de meeste langsnavels
 van ver moesten halen zaten ze echt overal .Ook zeer dichtbij  sprongen ze nu ,maar die
waren waarschijnlijk bezig met het maken van kleine Geepjes want ze toonden
  hoegenaamd geen interesse in de door  ons aangeboden zalmreepjes .Rond 11 u was
de pret over en we telden 10 Gepen.Toen  besloten we  om kweekzagers te halen en
 eens te Zeebaarzen met de dobber aan Neeltje Jans. Daar stonden een 6 tal Geepvissers
en een visser die zijn geluk zocht met een immitatie zandaal.Geert ving weliswaar aan zijn
Zeebaarsmontage (Dobber met kweekzager) nog een mooie Geep.Rond 16 u pakten we in
om terug naar België te rijden ,moe en drie Geepdobbers plus twee nogal dure pluggen armer
maar 11 Gepen rijker en tevreden om deze leuke zonnige visdag
 
Aan allen veel sukses deze zomer !!

Getekend ,   Jean en Geert 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 30 Mei 2011 ===

Vandaag, zondag 29 mei, ben ik samen met mijn neef Johan, die sinds ruim 9 jaar niet meer vanaf de kant had gevist, richting Zeeland vertrokken om toch te kijken of we een visje konden vangen.
Normaal gesproken is mijn vaste vismaat Nico (de zeehondentemmer) altijd van de partij, maar door prive-omstandigheden kon hij helaas niet mee, heel jammer. Bij deze Nico, alvast succes gewenst met het rijexamen en de aankomende operatie.
Daar we vandaag eens ons geluk wilde gaan proberen op een voor ons onbekende stek besloten we richting Yerseke te rijden. Net buiten Yerseke diverse plaatsen bekeken en we kwamen uit bij het kanaal van Wemeldingen - Hansweert, schuin tegenover de radarpost. We besloten om hier ons geluk te proberen en we zaten hier ook een beetje in de luwte van de nogal stevige wind.
Omstreeks 11.15  gooide ik mijn eerste hengel in, maar mijn neef bleek pech te hebben met zijn materiaal en moest eerst e.e.a. repareren. En warempel........na slechts 10 minuten haalde ik een mooie bot van 35 cm uit het water. Zouden we nu eindelijk "de stek" hebben gevonden??
Helaas, het was mooi om waar te zijn. Ik zal u een lang verhaal besparen. We hebben de overige vistijd gevist onder een lekker zonnetje, windkracht 5 a 6 uit het westen, hadden soms last van vuil in het water en in het kanaal stond weinig stroming. Raar was dat last hadden van het vuil tot 1 uur voor hoog water en 1 uur na hoog water, voor de rest viel het veel mee, ondanks dat we samen 6 onderlijnen hebben verspeeld.
Ook heeft mijn neef nog een vis verspeeld want net voor de kant brak zijn onderlijn. 
Tenslotte omstreeks 16.00 uur heb ik nog een mooie bot van 32 cm uit het water kunnen trekken en omstreeks 16.30 uur vonden we het wel welletjes.
Mijn neef had ondanks geen vangst het ontzettend naar zijn zin gehad, vooral omdat hij ook lid kon worden van mijn visvereniging Philips Roosendaal en we hebben lekker bij kunnen praten en verhalen van vroeger toen we allebei ook samen visten naar boven gehaald en dit zal zeker tot meerdere herhalingen volgen, en we hopen dat onze vismaat Nico er dan ook bij zal zijn. (zonder zijn vrienden natuurlijk)
Met vriendelijke visgroeten,
 
De 2 neven, Johan & Johan (=joske ut boske)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 30 Mei 2011 ===

28-05-2011, Dintelhaven Europoort, Het goede doelenwedstrijd van de Zeenaald.

Vissen voor een goed doel moet je altijd doen wat het goede doel ook mag zijn. Een ander helpen door je hobby uit te voeren is al helemaal prachtig. Jammer dat deze wedstrijd door te weinig vissers is bezocht. We hoorden dat er een NFB wedstrijd in de Nieuwe Waterweg gaande was en daar zaten 100 man van diverse bekende clubs. Het zal wel zijn reden zijn om zulke wedstrijden op 1 dag te plannen. Maar goed we gingen er weer voor en ik had er weer zin an en rond 8 uur was i in de Pionier voor een stukje gezelligheid en het inschrijven van de wedstrijd. Ik koppelde met Wim Hilleman en Johan koppelde met Marcel. Het Cordes Travel Team had dus 2 teams ingeschreven en we zouden zien waar het schip deed stranden. Ik trok steknummer 3 op het brede stuk van de Dintelhaven. Wim lootte dan automatisch het smalle stuk.

Op naar de waterkant en op de stek bleken we de wind schuin in de rug te hebben. Auto positioneren en de spulletjes uitstallen. Ik stond naast Cees vd Berg en Rob Slingerland. Cees zat ook vorige week naast me tijdens de clubwedstrijd op de Stenen Glooiing. Toen verloor ik kansloos door een 0 te scoren en hij er 2 uit te vissen. Vandaag zou het anders zijn beloofde ik hem. Cees had overigens een kopnummer bij het pomphuis. Om 10.00 uur de start en ik besloot om de Shimano Aero technium 2011 eens lekker op zijn falie te geven en begon ik ver te vissen met alleen slikken op de haaklijn. Vooralsnog was de voorspelling dat er botten en grondels gevangen zou worden. Ik verwachte een grondelfestijn en daarop gegokt. Haken 10 en 12 gevuld met slikken zorgden er voor dat ik de eerste 3 draaien volop in de grondels zat. De meeste niet aan de maat 3 stks wel. Ik ging vrij aardig mee met de rest top op de kentering ik zware weerstand voelde op de hengel en vastliep in de klierand van de Dintelhaven. Ik trok helaas de lijn af en moest verder met de andere hengel.

De K2 red metal deed dichtbij ook wonderen door kleine vis te vangen maar na de Technium gerepareerd te hebben ben ik toch weer wat verder gaan vissen. Dat leverde nog wat vis op waaronder een mooie Dintelbot van 29 cm. En die moest ik hebben want Rob Slingerland had hetzelfde aantal vissen als ik maar had tevens ook 3 grote botten. Cees vd Berg liep ook goed mee en kon bijna hetzelfde als ik naar boven toveren maar had 1 visje te weinig. Hij viste ook bij de aanmeerpalen van het pomphuis maar dat ging niet helemaal jofel want 1 van de palen stond in de weg. Lachend riepen we nog dat er wel beweging in die palen zat maar uiteraard brak zijn lijn af. Deze wedstrijd van het goede doel lipe te snel af naar mijn zin want ik stond lekker te vissen. ikzelf had 10 stuks en 130 cm maar zou bij lang na niet genoeg zijn want ik hoorde al aantallen van 23 stuks in het vak waar ik in zat. Na het opruimen snel getogen naar de Pionier voor een lekker biertje en de vangsten aanhoren. Er was veel vis gevangen dus ik had zelf geen hoop meer op een prijsje dus lekker tokkelen maar en ik hoorde al bizarre aantallen.

Enfin met de tombola had ik een kistje tomaten en de tombola ging rapido in snel tempo door en rond een uur of 4 was deze klaar en bleek er toch 2000 euro opgehaald te zijn voor het goede doel. Meer info over het goede doel zie daarvoor de websiote van de Zeenaald. Dan de prijsuitreiking en het bleek dat Remco Geuze met de 1ste prijs van door ging. In het smalle stuk wist hij 25 stuks te vangen met een lengte van rond de 4 meter. In het B vak het brede stuk wist Bert Heukels 23 stuks te pakken en pakte de 2e plaats. Hij ving louter alleen spiering. Maatje Wim Hilleman pakte de 23ste plaats en ik volgde hem op met de 24ste plaats. L

euk is het dan als je met koppels van hetzelfde team vist je een onderlinge strijd krijgt. Johan en Marcel vingen in totaal 2 cm minder dan ons en dat maakte dat zij op de 10e koppelplaats kwamen en wij op de 9e plaats. 2 Cordes Travel Teams bij de eerste 10 is goed te noemen en volgend jaar staan we er gewoonweg weer voor het Goede Doel.

Groetjes,
Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 29 Mei 2011 ===

Beste medevissers,

Mijn vorige missies liepen op niets uit, gisteren opnieuw een poging gedaan om een zeebaars te vangen. Ditmaal op een mooie stek in de Oosterschelde. Eerst met vismaat Sjaak aas gestoken, daarna een paar stekken bekeken en de keuze gemaakt. Een van onze criteria was rust op de stek, dus geen of weinig medevissers. Het onbeleefde ellebogenwerk waarmee sommigen te keer gaan, stuit ons tegen de borst. De keuze viel goed, na het beklimmen van de dijk zagen we een leeg talud. Tevreden de spullen opgehaald, dobbers en onderlijnen bevestigd en de zagers te water. Het begon al aardig te stromen en we zagen nu en dag een vis springen. Dat jaagt ons altijd een beetje in een goedaardige stress. Wat we ook deden, op welke hoogte we de zagers ook lieten wapperen, beten bleven uit. Totdat ik mijn dobber zocht maar niet kon vinden. Stond een beetje stom voor me te staren, want de lijn hing gewoon slap, ik voelde niets, dus ik veronderstelde dat de haak in het wier vast zat. Niets was minder waar toen ik inhaalde: ik voelde eindelijk weerstand, hoewel niet veel. Maar nee hoor, dit werd niet mijn eerste zeebaars van dit jaar. Geen zilver maar goud: het was een gul van 27 centimeter die de haak ver had ingeslikt. Toen de ‘onthaakoperatie’ als geslaagd kon worden opgegeven, was de patiënt helaas overleden. Daarna een anderhalf uur lang geen beet geregistreerd en dus maar eens verkast.

En daar werd ik verrast door een snelle beet. Mijn zager lag nog geen 30 seconden te water of een zeebaars van een kleine 50 centimeter sloeg toe. En toen ik daarna een nieuwe zager te water liet, sloeg de tweede toe. Dat beloofde veel goeds, maar helaas, de volgende uren bleven de aanbeten uit. Bij mij, Sjaak had nog een paar missers.

Al met al bevalt dat dobbervissen ons wel. Het is een relaxtere manier van vissen dan met kunstaas. Maar wel actiever dan met de strandhengel. En een ander voordeel: je hebt stukken minder aas nodig!

Hartelijke groet,

De bottenkoning

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 29 Mei 2011 ===

Harder gevangen aan stukje zalm
 
Vandaag zaterdag 28 mei vissen we de 5e wedstrijd voor het kampioenschap.
 
We vissen aan de dijk bij Zijpe (bij de grote windmolens).
 
Er wordt de laatste tijd redelijk geep gevangen.............dus vrijwel iedereen probeert een geep te vangen met behulp van de lange onderlijn.
 
Op de platvis vissen is bijna niet te doen.......want om de 4 minuten zijn de haakjes kaal door de grote krabben die er zitten.
 
Na ongeveer een half uur horen we ( op de hoge nummers) dat er op de lage nummers 2 gepen zijn gevangen.....we houden de moed er dus is!
 
Omdat de wind erg sterk is,is vissen met de dobber (laten tokkelen) er helaas niet bij.......de wind blaast hem gewoon terug.
 
Na anderhalf uur zie ik een paar prachtige stampen op de top van mijn Hiro dream surf 5 meter.....en begin te draaien.....dit is geen geep......was mijn eerste gedachte.......ik viste met een Kamasan haakje nummer 8.......dus ik hoopte en wenste dat het geval wat daar onderin zwom ook aan dat haakje bleef zitten........meerdere vissers kwamen tijdens het indraaien kijken wat daar nou wel boven zou komen.....er kwam een prachtige diklip Harder boven aan dat kleine haakje 8 gevuld met een reepje zalm wat voor een geep bedoeld was.......net op de kant viel hij eraf....59 cm op de kaart...lekker!!!
 
Na een half uurtje nog een mooie beet.....en een geep van 57 cm..........dat schoot lekker op in centimeters op deze manier......uiteindelijk goed voor een 2e plaats
 
Ondertussen had ik een keer afgegooid met de lange lijn..........en die bleef (met foam) drijven...... een meter of 5 uit de kant.
 
Na daar een hele poos te hebben gelegen zag Johan,onze controleur er een geep bij springen........en die kon ik met mijn 2e hengel naar de kant krijgen en uit zijn lijden verlossen......erg jammer dat hij niet mee telt....want dat was ook weer dik 65 cm!
 
Ze zwemmen dus echt op 5 meter uit de kant om hun eitjes af te zetten!
 
Na 3 uur vissen waren er 11 gepen,1 bot en 1 harder gevangen!
 
Lekker gevist.......................vrijdag met de Dolfijn mee van Adie van As vanuit de Bergse diepsluis...........weer een leuk dagje met De Makreel dus...ik kijk er weer al naar uit.
 
En over 2 weken de Steilooretroffee bij Ouwerkerk
 
Groetjes.............en draai ze eruit!!!!
 
Kiske

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 27 Mei 2011 ===

allo beste zeelandvissers op 25/05 nog eens gaan geepen in de omgeving van neeltjejans niet op de buiten dijk maar wel binnen kant gevist op vershillende plaatsen !!!!
op de oosterschelde veel geep gevangen en veel die terug zwemmen een paar naar brussel voor de pan 
volgende week  vertrek naar de atlantische kust de medoc streek !!! lacanau ocean vissen vanf het strand surfcasting  en na drie  weeken terug naar belgie en de noordzee
tot binnenkort francis uit brussel

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 27 Mei 2011 ===

Zeevislanders,
 
Low tech baarzen,
 
Eerder deze week nog een avond gevist, vanwege een wel erg harde bries een stek opgezocht waar de wind te harden was.
Gevist met pluggen en twisters, ditmaal waren de pluggen niet favoriet.
Slechts 2 baarzen op de plug en niets meer, na het monteren van een twister volgden echter nog 4 prachtbaarzen, en niet te zuinig !!
Zo zie je maar dat geavanceerde (dure) pluggen niet altijd een pre zijn.

Één baars van 66 cm en een exemplaar van 68 cm, een meer dan enerverende dril en diverse runs waarbij de slip luid te horen was.
De andere vissen waren van 40- tot 55 cm.
De baars van 66 cm. was een opvallend hoog en zwaar exemplaar met een vreemde kop, haast geen bovenkaak en neus en een lange onderkaak die voorbij de bovenkaak stak.
Helaas geen duidelijke foto van gemaakt. om te voorkomen dat deze vissen beschadigingen oplopen tussen de stenen snel een fotootje geschoten en weer teruggezet.

Al met al weer een schitterende sessie met dito baarzen.
 
Vriendelijke groet Harold team Zeevisland.
Harold@Zeevisland.com

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 26 Mei 2011 ===

Den Helder

Vandaag weze vissen met een club mensen uit petten in den helder. Het was tamelijk rustig. Dik water langs de kant. Me maat had een klein tongetje. Hij komt ook uit den helder. Wij hadden niks. We komen zeker elke week terug...

Verder willen we die kale op die blauwe tomos veel succes wensen met zijn karpervisserij dit zomerseizoen.

Visgroet
Gert

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 26 Mei 2011 ===

Goedemorgen Sportvissers,
 
Gisteren met het mooie weer in de middag  12 - 16 uur wezen vissen op het strand tussen West-Kapelle en Domburg.
Net zoals verleden week zaten de zeebaarsjes ( zen ) er weer.
 
Ving er ditmaal 5 , waarvan 4 te klein ( 30-40 ) zwemmen dus weer  en een van 55 cm voor de grill.
Allemaal met kleine slikzagertjes op haakje 6.
Geen enkele aanbeet verspeelt deze keer.
 
Verleden week waren het kleine scholletjes, nu ving ik  alleen maar 9 botjes.
Blijft altijd weer anders te zijn.
 
Ook de krabben waren redelijk actief, echter nog net geen plaag.
 
Al met al weer een fantastische middag aan het mooie strand van Domburg.
 
John de Visser

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 26 Mei 2011 ===

25-05-2011

Vandaag wederom naar de Europoort getogen om met mijn zoon op zeebaars en harder te vissen.

Vanochtend met hoogwater begonnen op de zeebaars, mijn zoon ging gooien met pluggen en ik probeerde de dobbervisserij

Als aas had ik spiering,  middags bij laagwater nog jonge verse krab onder de stenen gepakt en aan de dobber het bordje,, alleen voor zeebaars,, gehangen.

Nu dat heb ik geweten, de zeebaars had geen trek en de andere vissen konden lezen.

De harder was een ander verhaal, ze waren druk aan het spelen en we kregen ze moeilijk aan de haak.

Uiteindelijk lukte het mijn zoon er als nog 1 te vangen en dat was gelijk een persoonlijk record, 67 cm en mooi vol.

Volgende week gaan we het weer proberen, ik zou zeggen vang ze en laat ze lekker zwemmen, de sport die je ervoor terugkrijgt geeft voldoening genoeg.

Groetjes ies en ies.

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 26 Mei 2011 ===

Zaterdag 21 mei,

Prachtig weer! De zon scheen, als was het volop zomer.

Als je dan aan zee bent, dan moet je van dat prachtig weer genieten! Met een biertje lekker in de zon liggen bakken, het leven kan mooi zijn!

Zaterdag voormiddag kreeg ik telefoon van Pascal of ik mee ging gaan kruien. Ik had wel zin, maar,,,,,, we hadden afgesproken om zaterdag avond met z’n 3 te gaan slepen! Herbert, Pascal en ik. 2 X op één dag gaan kruien is wat teveel van het mooie, dus, even gepast. Later op de dag als ik een telefoontje kreeg om te vernemen wat de vangst was, had ik verdorie spijt dat ik er niet bij was. Maar niet getreurd, dat beloofde voor de avondvangst!

Om 20.30 uur gingen we naar het strand, om 23.30 uur was het laag water.

Vanaf de eerste sleep zaten de netten al vol met krabben en kwallen. Garnaal zat er niet veel bij, maar daar gingen we ook niet voor! De tweede sleep was raak! De scheefsmoelen zaten aan de kant en lieten zich gemoedelijk mee voeren met de netten.

De buurvrouw was zo vriendelijk om tijdens haar dagelijkse strandwandeling haar fototoestel mee te nemen. Na een lekkere babbel heeft zij dan ook verschillende prachtige kiekjes geschoten!

Dank u wel Martine!!

We hebben die avond gelachen, plezier gemaakt, het leek wel of we terug in onze jeugdjaren waren beland! Wat wil je, prachtig weer, de drie musketiers in het water en goede vangsten! Meer moet dat niet zijn!!

Rond middernacht hebben we het materiaal afgebouwd en naar huis gegaan. Op de dijk werden we nog opgewacht door een politiecombi. Navraag of we waren gaan vissen of kruien. We hebben elkaar een goede nachtrust gewenst, en moe maar tevreden de dag afgesloten!

Lees ik ergens dat er iemand zondag 22 mei het water in ging.

Of die man is zijn leven beu, of hij is niet goed bij zijn hoofd!!!!!

Alleen dwazen gaan met meer dan 3 beaufort het water in (zondag was bijna 6 beaufort)

Hij schrijft zo fier als een gieter "ik was beschut door de Oostelijke kaai Halve maan van Bredene - Oostende"

Ik zou die man willen aanraden om eens op te zoeken wat onderstroming is, hoe die ontstaat, en wanneer de stroming keert!

Zulke mensen spelen met hun leven en zetten de hobby van andere mensen op de helling! Mooi voorbeeld op die Oostelijke muur 'Halve maan' van Oostend! Als je er gaat vissen, dan vorderen ze uw materiaal en eventueel uw auto in! Omdat er enkele 'stoere gasten' op elkaars gezicht gingen kloppen; er meerdere keren een seaking heli ingesloten vissers moest gaan oppikken!

Mensen, hou het veilig en denk ook even aan ander hobbyisten!

Groetjes Patrick

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 26 Mei 2011 ===

Gisteravond nog een paar uurtjes gevist bij de ingang van het kanaal bij Hansweert.

Prachtig windstil weer en een mooie zonsondergang.

Alleen de krabben wisten mijn aas te vinden.

Ook nog even met een plug in de weer geweest.

Ook dit had geen succes.

Groet
Bert

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 26 Mei 2011 ===

Hallo sportvrienden,

Gisteravond nog even een paar uurtjes op de zeebaars geweest. Wat zagers gehaald en om 1800 begonnen met vissen. De noordenwind beloofde niet veel goeds en ook het bijna dooie tij droeg niet bij tot grote vangsten. Maar toch,na een twintigtal minuten een klap op de hengel,die hem tot de molenklem deed buigen. Een enorme weerstand aan de andere kant van de lijn en de slip gierde hoorbaar.Na een mooie dril een prachtige baars geland van 68cm en een gewicht van 3200gram. Daarna nog twee mooie botten gevangen,maar de baars liet zich  niet meer zien.

Lokatie: Een van de vele plekken aan  de Oosterschelde!

Louis

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 24 Mei 2011 ===

Beste sportvissers,

Zondagmiddag 22 mei de eerste poging gewaagd om zeebaars te vangen aan de Oosterschelde. Er stond behoorlijk veel wind wat het vissen met de lichtere pluggen moeilijk maakte. Toch nog een poging gedaan met een oppervlakte plug van Megabass ,tegen beter weten in. Maar ja, je weet maar nooit. Een zeebaars op de oppervlakte plug geeft toch extra adrenaline. Na een tijdje overgestapt op de moresilda lepel 18 gr. Hiermee een viertal gepen kunnen strikken. Kortom geen baars maar toch nog een paar gepen die aardige sport geven op licht materiaal. Erg leuk. Het hadden er trouwens meer kunnen zijn maar die wisten te ontkomen. De gevangen gepen zwemmen overigens weer rond.

De komende weken nog maar een paar keer proberen.

Groet,
Ernst

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 24 Mei 2011 ===

Na de eerste zeebaars van Roland vorige week was het natuurlijk tijd dat ook ik de eerste zou gaan vangen van dit jaar. Afgelopen zondag zou het moeten gaan gebeuren. We vertrokken lekker op tijd zodat we een lange dag konden vissen. Want ja, die eerste zeebaars zou ik toch graag vangen :-) 

Op de eerste stek waren de omstandigheden goed, een mooie stroming en een mooie golfslag op het water. Helaas bleek hier de zeebaars niet aanwezig te zijn. Na een kleine 1,5 uur nog geen enkele aanbeet gezien. Roland kwam vlakbij staan en dachten eraan om eens te gaan verkassen tot zijn dobbertje langzaam wegzakte. De bodem of stenen kon het niet zijn dus sloeg Roland snel aan. Zijn hengel sloeg gelijk dubbel een een lange run volgde. Helaas werd het geluid van de gierende slip abrubt onderbroken en veerde zijn hengel terug in een rechte positie... Dat was flink balen! De voorslag bleek vlakbij de haak door geschuurd te zijn. Na deze onfortuinlijke gebeurtenis nog een half uurtje door gevist met nieuwe hoop op actie. Maar deze bleef uit en we besloten een nieuwe stek op te zoeken.

Op de tweede stek duurde het niet eens zo heel lang toen Roland plots opsprong en aansloeg. Even later kon er een leuke zeebaars geland worden van ongeveer 45 cm. Deze mocht na een foto weer snel terug. Na de vangst van Roland begon ik hem toch wel te knijpen, Roland had al 2 aanbeten gehad deze dag en ik zelf heb het dobbertje nog geen enkele keer zien bewegen, laat staan wegschieten. Een kwartier later toen ik rustig naar mijn dobbertje zat te staren zag ik plots enkel nog 2 kringen op de plek waar eerst het dobbertje stond. Ik dacht nog, hoort daar geen dobbertje te staan? Ongeveer een honderste seconde later besefte ik dat het een aanbeet was en sloeg snel aan. Gelukkig werd dit beantwoord flink protest aan de andere kant. Na een korte strijd kon ook mijn eerste baars met een lengte van 54 cm. geland worden!

Na deze zeebaars viel het ook hier weer stil en zijn we weer verkast. Hier was het erg moeilijk vissen door de wind. Dat bewees Roland ook door 2 aanbeten te missen. Gelukkig was het de 3de keer wel raak en was opnieuw een zeebaars van rond de 45 cm. even de klos. Het half uur hierna geen actie meer gezien. We hadden nog wat tijd over en besloten nog een plekje aan te doen. Dit pakt voor Roland super uit. Hij gooide in, en ongeveer 20 seconde later schoot zijn dobber ervan door. Na de aansloeg was de slip regelmatig te horen en ook de hengel liet zien dat het om een mooie vis ging. Na een kleine 5 minuten pakte ik de vis uit het water.
Deze zeebaars leek er meer op en hij of zij bleek 64 cm te zijn. Een prachtige maar toch nog erg magere zeebaars. Maar goed, het is natuurlijk nog vroeg in het seizoen en ze zullen snel weer op krachten zijn. Na de vlotte start helaas geen aanbeten meer gehad. We besloten het voor gezien te houden en weer richting huis te gaan. 

Terugkijkend kunnen we wel zeggen dat het seizoen nu toch echt begonnen is. Op elke stek waar we gevist hebben wel een teken van leven gehad. Nog niet de aantallen maar het begin is er. Laten we hopen op een mooi zeebaarsseizoen!

Groeten,

Chris & Roland
www.zeebaarsshop.nl

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 24 Mei 2011 ===

Dit weekend weer een paar keer op pad met hengel en kunstaas op zoek naar zeebaars. De watertemperatuur kruipt langzaam maar zeker naar de 15 graden, dus zaterdag maar eens met oppervlaktepluggen aan de slag gegaan. Bladstil weer, zonnetje, heerlijk aan de waterkant, maar veel actie in het water was er niet. Na een uurtje gooien vanuit het niets een grote kolk achter de Ima Skimmer en direct hierna klapte de baars op de plug. Na een korte dril een machtig mooie donkere baars van 58cm aan de kant, die na wat foto’s weer retour Oosterschelde mocht. De eerste baars dit jaar op een oppervlakteplug; niks mooier dan dit! Zondag hele andere omstandigheden, fikse wind en hoge golven, bij het vallen van de avond, tegen het einde van mijn sessie nog een baars van 50cm die de MB Zonk niet kon weerstaan; ook deze baars zwemt weer rond.

Groet,
Corné

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 23 Mei 2011 ===

Na de laatste sessie van ongeveer een 1,5 week geleden nog maar eens besloten een poging te gaan wagen om wat zomergasten te gaan proberen te vangen en wel weer aan het strand bij Westkapelle. Gewapend met een aantal onsjes zagers en een halve kg mesheften zijn we in de richting van onze bestemming gereden! Wetende dat het laag water zo rond het middernacht zou vallen hebben we er voor gekozen om ongeveer 3 uur voor laagwater op de stek te staan om in alle rust de strandkanonnen gereed te maken. Het viel ons op dat het water toch wel iets helderder leek dan onze laatste sessie. Dit gaf ons nog meer vertrouwen wat later helaas onterecht bleek. Nu lees je over het algemeen wel dat de kant-vangstberichten niet erg denderend zijn (op een enkele uitzondering na natuurlijk)! Maar zoals het gezegde luidt "Nooit geschoten is altijd mis" Geschoten hebben we en flink gemist ook! We hebben tot +- 3 uur na hoog water doorgevist met op het scorebord 1 schar(minkel). Tijdens het aftuigen en opruimen van ons gerief zagen we land inwaards al diverse felle flitsen en hoe dichter we bij het thuisfront kwamen was de veroorzaker ons duidelijk. Erg felle onweersbuien trokken over zuid-west brabant, we werden hierbij veelvuldig getrakteerd op erg spectaculaire bliksemschichten en felle regenbuien. Nu lees ik vanmorgen dat het einde van de wereld voor de zoveelste keer vannacht voorspeld was, zou die onweersbui er dan toch mee te maken gehad hebben? Nee, ik geloof niet in die onzin, ik ga liever vissen! Wanneer de volgende sessie gepland staat is nog onbekend, mochten we er op uit gaan zullen jullie het resultaat zeker weer lezen!
 
Houdoe en beuk ze eruit,
 
De strandhazen!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 23 Mei 2011 ===

Vislanders,
 
gisteren naar een piertje in zeeland getrokken om de geep te belagen.  Het beloofde een mooie dag te worden.  Geepmans liet het enigszins afweten, ondanks de aanwezigheid van aasvis, te merken aan de duikende sternvogeltjes.  Toen er vlak naast mij, zo'n prachtig sterntje landde op de pier, zag ik tot mijn grote AFSCHUW dat zijn bekje gevuld zat met een prop nylondraad.  Nu, ik ben geen softie en dood mijn vangsten weidelijk, maar van zo'n tafereel word je echt NIET VROLIJK !!!    Ik ben dan ook met een somber gevoel huiswaarts gekeerd.  Ondanks eerdere verzoeken via deze site en andere media, blijft dit achterlaten van schadelijk troep bestaan.  Dus nogmaals aan zij die zich aangesproken voelen, LAAT AUB GEEN AFVAL ACHTER in deze prachtige visgebieden, die nu nog toegankelijk zijn.... 
 
Patrick  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 22 Mei 2011 ===

hey zeevis Landers
 
zaterdag morgen vroeg uit de veren voor een heerlijk ochtendje vissen ,wat een weertje was het.
motor uit de schuur gehaald en rijden maar naar een mooie afgelegen stek aan de ooster.
daar aan gekomen was het de bedoeling om een leuk baarsje te vangen.
dit is uiteindelijk niet gelukt wel zag ik na een uurtje of 2 vissen veel geep en makreel rond spartelen.
dus toen geheel overgeschakeld op die 2 vissoorten met als resultaat 9 gepen en 8 makrelen.
gepen terug en makreeltjes lekker meegenomen om te roken.
heerlijke ochtend gehad.
vis ze Gert-jan

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 22 Mei 2011 ===

Zaterdag 21 mei,
 
Vandaag ''bot'' gevangen aan de dijk bij de Noordbout. Gevist van 16:00 tot 21:00 (HW 19:30) onder een mooi zonnetje en vrijwel bladstil. De eerste 2 uur gevist met wapperonderlijnen. Helaas geen beet en alleen de krabben voorzien van een mix van witjes, kweekzagers en pieren. Daarna 2 uur op de geep met reepjes vis. Er was wel wat beweging in water maar echt overtuigend was het niet, één keer beet en deze voor de kant verspeeld. Op het laatst met afgaand tij nog een poging gedaan op de bot en ook hier geen resultaat en alleen snel kale haken.
Jan Willem

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 22 Mei 2011 ===

Eerste harder van 2011.

Na een paar mislukte sessies op de harder en zeebaars, nu eindelijk een klein succesje, de zeebaars nog niet gezien, maar de harder toonde weer interesse in ons voer, wederom een aantal missers,

maar op het moment dat ik mijn match hengel weer eens aan het moderniseren was( wederom gebroken, Huub, eind van de maand kom ik weer bij je langs……grrrrr zal toch eens een nieuwe kopen)

kreeg mijn zoon een harder aan de haak en pffff moest ik mijn werk weer uitstellen om de jongeman het schepnet te brengen. Maar goed het was een leuke zestiger en het beestje had een leuke sport gegeven op de karper hengel. We hadden eigenlijk met opkomend en hoog nog even willen gooien op de zeebaars, maar de wind kwam wat vies uit het noorden blazen dus dat hebben we achterwege gelaten, het werd wat frisjes namelijk, yep weet het……we zijn mooi weer vissers.

Groetjes ies en ies

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 22 Mei 2011 ===

Hallo sportvissers.
Vandaag 21mei nog eens gaan gepen.
In 6 uur tijd 5 stuks dat is niet overdreven.
Het waren wel mooie grote.
Gr Chris

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 22 Mei 2011 ===

zaterdag    21-05-2011
 
 
         al vroeg vertrokken na bruinisse om te gaan vissen het ging goed tot ik in bruinisse  aan de dijk onderuit ging heb ik dat alweer een lekken band van achter,
         terug lopen na het dorp om te kijken of er een fietszaak was en ja gelukkig die was nog niet open maar die man zij laat hem staan,
          dan maken we hem voor je als hij klaar is bel ik je op  dus weer terug lopen om te gaan vissen warm en zweten onder weg,
         aan gekomen was het aan het zakken niet veel maar dan gauw de hengel klaar zetten en ja wel de eerste geep kwam al na boven ,
          dan weer geep  en daarna een makreel en dan weer een geep en later weer dus 4 gepen 1 makreel en knorhaan als laaste ,
         dus vier x niet doorbijten . toen belde ze op hij was klaar weer terug lopen tegen een uur of 2 gestopt,
       aan gekomen zij hij dat er 1 spijker in zat en de kabel was ook niet goed dus dat kosten weer geld ,
         dus broer ik kom in aantocht  afzender, jan-de-strandjutter

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 22 Mei 2011 ===

Geepbericht:

Zaterdagmiddag eerst even naar Janpeter geweest om wat materiaal en daarna nog even een paar uurtje aan de zeedijk bij Ritthem gestaan. Toen ik daar rond 14:15 aankwam was het redelijk druk met groepjes vissers. Een plekje gevonden ong. 20m links van de punt bij het lantaarntje, montage klaargemaakt en begonnen met vissen. Hetgeen direct opviel was dat er nauwelijks tot geen stroming stond. Dit terwijl het water toch al een kleine 3 uur aan het opkomen was. Nadat het met de gewone geepdobber (20g) niet was gelukt een geep te strikken overgeschakeld op een langzaam zinkende sbirulino van 15g met daarachter een onderlijntje van 150cm 16/00 en haakje 10. Hiermee nog anderhalf uur staan werpen (intussen was de stroming er lekker in gekomen). Één aanbeet gehad op een paar meter uit de kant, maar de geep beet niet in het gedeelte van het aas (stripje geep van 60*6mm) waar de haak doorheen geprikt was. Zonder geep gevangen te hebben om 5 uur huiswaarts gegaan. Zoals ik eerder schreef stonden er naar schatting 15 vissers, waarvan ik één persoon een geepJE heb zien vangen….. een bijzonder slechte vangst dus. Er zat trouwens ook veel losdrijvend zeewier in het water wat het vissen niet vergemakkelijkte.

Mario R

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 22 Mei 2011 ===

Vrijdagavond een paar uurtjes staan gepen aan de Westerschelde bij Ritthem van 18.15 – 20.30. Deze keer ook de spinhengel (2.70m 15-30g) meegenomen om met een lepeltje op geep/makreel te vissen. Begonnen met het lepeltje (12g). Na 20 min geen beet gevoeld, dus overgestapt op de geepdobber. Hiermee een uur gevist zonder aanbeet, dus verkast. Op de nieuwe stek direct de eerste worp een geepje (nog geen 50cm). Dit bleek gelijk de laatste van de sessie. Nog één beetje gehad, maar die miste ik. Toen ik op een gegeven moment mijn favoriete geepdobber afgooide heb ik mijn spullen gepakt en ben huiswaarts gegaan. Zo zie je maar, de ene week vang je geep haast aan de lopende band en de volgende week is het quasi niks (exact zelfde montage, zelfde aas en zelfde stek) Vanmiddag maar eens even bij JanPeter kijken of mijn favoriete geepdobber nog verkocht wordt.

Mario R

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 22 Mei 2011 ===

21 mei 2011 en vissend Zeeland is al helemaal in de ban van de zeebaars, geep en makreel. Tong ...... te wenig, en mijn favouriete plekje is vergaan van de mesheften wat bij het inhalen echt "killing" is; gevochten lijn gaat rafelen en nylon zegt te vaak "pats". Vandaar vandaag met m'n zoon, voor de verandering, eens op de makreel geweest op Schouwen. Op naar een stek die het vorig jaar, mid juni, heel goed deed. Over de Oosterscheldekering (tsjee, wat was het daar druk met vissers!) naar de stek en toch wel beetje bang voor de vele vissers. Daar gekomen ....... Niemand. Verenpaternosters aan de lijnen en gaan! Eerste half uur niks. Mmmmmm, toch te vroeg. Nee, hoor 1,5 uur later lagen er 20 prachtige makrelen in de emmer!! Super!! Genoten!! Nu de rookton weer te voorschijn en genieten maar.
 
Groeten van de Middelburger.
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 22 Mei 2011 ===

Hallo Zeevislanders

Gisteravond strandwedstrijd op het Nollestrand bij Vlissingen.

De verwachtingen waren best wel hoog. Zelf al een poos niet wezen vissen omdat er thuis geschilderd moet worden. En ja… niet alles kan tegelijk.

Afijn , WSV Reimerswaal had besloten om hun wedstrijd te verplaatsen van Zoutelande naar Vlissingen om de reden dat er de vorige wedstrijd in februari daar haast niet viel te vissen vanwege het feit dat er zo gigantisch veel lijnen werden afgetrokken. Dus nu naar het Nollestrand, daar hebben we geen last gehad van kleiranden en dies meer. Het was een prachtige avond om te vissen , lekker weer , beetje wind gunstige temperatuur.

Alleen de vangst ….dat viel wel tegen. Af en toe zag je een zeebaarsje op het droge komen , soms een platje maar grote aantallen waren het niet.

Denk dat de nr. 1 rond de 1 meter vis had. Zelf kreeg ik het maar niet voor elkaar om de hatelijke 0 van de kaart te krijgen. Zoon Dennis ook niet. We hadden inmiddels 3,5 uur gevist en we vonden het wel oke. Dennis lag half te slapen en dacht ik ga nog maar eens draaien en ja hoor ….een half uur voor tijd wist ie een mooie zeebaars van 38 cm. te landen. Zo die pakken ze me niet meer af zei ie.

De uitslag is me nog niet bekend maar denk dat de eerste dus rond de meter vis hadden. Verschillenden helemaal niks waaronder ik zelf.

Wel veel last gehad van krabben. Om de 5- 6 minuten aas verversen omdat alles kaal gevreten was. Jammer dat Noach vergeten was om die laatste 2 dood te maken.

Volgende week een avondje met de jeugd vissen op de Grevelingen met de welbekende ms Theo. Verslag volgt.

Gr. E. de Rooij.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 21 Mei 2011 ===

 Beste vissers 

vandaag op 20mei terug gaan geep vissen na meer dan tweejaar niet meer gevist te hebben nu terug veel tijd !!!
op neeltje jans 7geepen gevangen mooi dag maar veel volk om te vissen .
een vraagje wat gebeurd er op neeltje jans buiten kant we zouden daar niet meer met de wagen kunnen staan na die werken ???

KAN DAAR IEMAND OP ANTWOORDEN DANK U WEL.
francis uit brussel en tot  volgende keer

Note Zeevisland:
Voor vragen aan andere sportvissers hebben we een prachtig Forum laten bouwen, hier kun je al je vragen stellen. Wist je trouwens dat het typen in CAPS LOCK "SCHREEUWEN" betekend, dit is vast niet je bedoeling...
Hier de link naar ons prachtige
Zeevisland Forum  >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 21 Mei 2011 ===

Den helder.

Gisternacht weze vissen aan de dijk in den helder. Ik ging voor de zeebaars maar die was er nog niet. Wel had ik 6 tongetjes gevangen.

Gr.
Gerard

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 21 Mei 2011 ===

hallo sportvissers,
 
vanmiddag nog heel even wezen vissen bij sint-philipsland!
 
plaats was zijpe nummer 39!
 
gevist met dwarrellijnen kort en lang!
vandaag waren de korte lijntjes het best!
ik wist de 3e draai al mn eerste botje te landen 25 cm!
ik dacht een goed begin!
maar daar bleef het ook echt bij!
verder wist ik nog 1 mooie bot van 35cm te landen!
 
morgen met een bootje van dixhoorn de oosterschelde op!
daar volgt zeker nog een berichtje van!
 
succes aan de waterkant en sleep ze eruit!
 
visgroet Lennard Noorthoek z.h.c de makreel!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 21 Mei 2011 ===

Gisterenmorgen pieren wezen steken op het strand van Ritthem.
Iedereen is in de ban van het zeebaars, geep en makreel vissen (doe ik ook aan mee). maar het strandvissen is voor mij no 1.
Dus het was de bedoeling , om een keer aan het strand een tongetje te vangen.
Omdat ik( toevallig??) mijn hengel bij me had , en wat kleine zagertjes had gestoken,  toch nog maar even een poosje gepen.
Na anderhalf uur had ik 2 gepen kunnen vangen. Toen nog even om wat kweekzagers bij Jan Peter,  en was ik klaar voor de avond sessie.
Maar het was natuurlijk nog maar middag, dus met de makreel vangsten van maandagavond op het netvlies, toch nog maar even proberen.
Het was niet zo druk , maar er zat ook niet veel makreel. In anderhalf uur had ik 2 grote makrelen gevangen (38 cm).
Dan om 8 uur naar het Nollestrand gegaan. Toen ik daar aankwam, was het 2 uur voor laag water.
Hengels klaargezet, en vissen maar. Na een 10 minuten opgehaald, en van het aas was al niet veel meer over.
Ik hoop niet dat het net als vorig jaar weer meer krabben voeren word dan vis vangen, maar ik ben bang van wel.
Maar het was lekker weer, dus vissen maar. Tot dat het donker werd geen enkel beetje kunnen ontdekken.
Wel (misschien mede omdat het behoorlijk laag water was) verschillende keren vast gezeten en daardoor 4 onderlijnen verspeeld.
Je moest elke keer door een veld van mesheften heen draaien, wat tot gevolg heeft dat ik nu 2 molens met gerafelde draad heb.
Gevist met 1 wapperlijn en 1 lijn met stalen afhouders allebei met haak no 4.Over de vangst kan ik kort zijn: 2 scharren van 26 cm.
Dus nog geen tong Dan ben ik vanmorgen nog even wezen gepen op Ritthem (je bent visser of niet)
In anderhalf uur tijd heb ik maar 2 gepen kunnen vangen, maar heb ik zeker 10 aanbeten gehad.
Maar de rest van het weekend zal er niet veel meer van vissen  komen, maar je weet het maar nooit.
Morgen ga ik in ieder geval wat makreel roken.
Tot een volgend bericht, 
 
Groeten Jan B.

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 21 Mei 2011 ===

Beste Vissers,

Gisterenavond even met de bellyboat op "stap" geweest en 6 zeebaarzen,
waarvan 4 mooie weten te verleiden. Daarna nog even met de oppervlakteplug
gegooid. 1 kolk erachter en 2 volgers, maar geen rake aanbeten helaas.
Toch gaaf om ze zo bezig te zien.

Vang ze,
Gijs

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 20 Mei 2011 ===

Gisteren eindelijk weer eens wezen gepen.
Bestemming was Westkapelse Dijk. Daar aangekomen al een stuk of 20 vissers om 7.45 uur.
Begonnen met zalmreepjes aan een dwarrellijntje van 1.5 meter bevestigd aan een wartel. Met hieraan een stabilo dobber 60 gram.
Gevist met een karper stok van 3.60 meter, en een licht molentje van type Mitchell, beide gescoord op de Visma voor weinig.
Ondanks de zware bewolking en de golfslag 2 gepen kunnen landen, maar door de toenemende wind toch de wijk genomen naar Neeltje Jans aan de binnenzijde.
Aan de Dijk werd overigens goed geep gevangen!!
Bij Neeltje Jans gevist tot de avond, en daar ook nog 8 gepen gevangen.Allemaal op stukjes geep.
7 gepen zwemmen weer, 3 mee naar huis voor aas. 
Het bleef tot de avond zwaar bewolkt.
Wel weer een prachtige visdag gehad. Het was weer genieten.  
 
Walter
 
ps: veel medevissers schrijven hun stekkie erbij, maar vaak kan ik niet zien waar mensen gevist hebben, lijkt me toch leuk om te weten !! 

Note Zeevisland:
De meeste sportvissers vertellen niet waar zij hun visje hebben gevangen om zo ook de dag erna er nog te kunnen vissen. Als men hier verteld dat men ergens goed gevangen heeft en dan zeker op de zeebaars, dan staan er de dag erna 100 man, Zeevisland heeft meer dan 3600 bezoekers per dag, kun je nagaan hoeveel "lezers" dit zijn, vele zoeken naar de goede stekken, maar zelf nooit schrijven, dus uit eigen bescherming houdt men de stek vaak voor zichzelf.
  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 20 Mei 2011 ===

hoi sport vissers
 
vanavond onverwachts toch nog een moment gevonden om even een paar uurtjes te gaan .
de weersomstandigheden waren niet super et veel wind op de kop naar mijn zin.
gevist op een stek buiten de Oosterschelde.
eerste anderhalf uur niks te beleven en nog even met een mede visser gepraat die ook niet veel succes had en maar naar huis ging omdat het bijna laag water was.
dus omdat ik nog maar alleen was dacht ik ik doe nog maar even een paar gooitjes en dan vertrek ik ook maar .
ik gooi in en draai hem bijna binnen en PATSSSS ik schrok me lam', slip gierde als een gek ik had hem waarschijnlijk toch iets te slap af gesteld want hij bleef maar ratelen.
heeft een poosje geduurd voordat ik de baars weer wat dichterbij had en ik erin ging geloven om hem maar eventjes’’ te landen.
ondertussen ’de slip wat strakker gezet ,had ik beter maar niet kunnen doen denk ik want plots draait hij zich om en neemt een spurt langs de stenen
PWIEEUW LIJN DOORMIDDEN EN WEG BAARS ... :x :x
wat ik toen allemaal gezegd heb hoort niet zeevisland thuis,maar 1 ding weet ik zeker dit was de grootste baars die ik ooit aan mijn hengel heb gehad.
tja jammer van teleurstelling heb ik mijn rugzak gepakt en ben gelijk naar huis gegaan.
het moment heb ik nog steeds op mijn netvlies en het zal er nog wel even op blijven denk ik.
van t 'weekend ga ik in de herkansing .
groetjes Gert-jan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 19 Mei 2011 ===

Hey ,

Nog een late melding van zondag 15 mei .
Ik kan kort zijn beginnen vissen met 2 man  rond 08.00u tot 13.30u .
Eerste worp gelijk een mooi makreeltje , om 13u toch een geepje gevangen beide zwemmen weer .
Veel te veel wind en een flinke golfslag ...
Andere keer beter ...

Gunther

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 18 Mei 2011 ===

Van het weekend er even tussenuit richting de wadden. De familie maar even alleen gelaten om een zeebaarsje te vangen. Geen baars gezien, maar wel verschillende zeeforellen, waarvan 1 mooie weten te vangen van 56 cm.

Cheers.

Jelmer

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 18 Mei 2011 ===

Hoi,

Vanmiddag (lees zaterdag 15 mei) opnieuw op de geep geweest nabij Ritthem. Wederom de karperhengel, 25/00 hoofdlijn, geepdobber 20g en 16/00 onderlijn met haakje 10, aas stripjes geep. Vangst 8 stuks op 2 uur tijd. Het eerste half uur leverde 4 gepen op. Tevens nog 2 gelost. In verband met de stevige westenwind kracht 5 eerder gestopt dan de bedoeling was. Zodra de wind weer wat afneemt en van richting draait weer een sessie inplannen.

Grt, Mario R

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 18 Mei 2011 ===

Hoi collega’s,

Vrijdagavond (lees 14 mei) voor de eerste keer dit jaar op de geep geweest bij Ritthem. Tot mijn verbazing was het enorm rustig langs de zeedijk met vissers (er stonden er hooguit 5), dus had ik een stek voor het uitkiezen. Overigens viel mij wel op dat het extreem laag water was. Ik had geen zin in gestuntel op basaltblokken begroeid met een enorm pak zeewier, dus ben ik lekker bij het gemaal gaan staan. Snel de montage gereedgemaakt. Die montage ziet er bij mij altijd als volgt uit: Karperhengel (1 ¾ lbs) met daarop een molen gevuld met 25/00 nylon. Einde van de lijn een klein speldwarteltje, daaraan een onderlijn van 1.7m 16/00 met aan het eind een haakje 10. Als dobber een bolvormig model van 20g. Aas: geep en runderhart. Ik begon met vissen rond 18:50. Bij de eerste drie worpen direct 3 gepen, dus dat begon lekker. Vervolgens werd het iets rustiger met aanbeten, maar toch nog 4 gepen bijgevangen. Sommigen ver weg, anderen op hooguit 5m uit de kant. Toen het water in rap tempo begon op te komen viel de stroming op den duur ineens weg. Toen ben ik terug gereden en heb het nog even bij het bekende lantaarntje geprobeerd. Hier binnen 20 min. Nog 3 gepen bijgevangen. Om 21.15 maar gestopt, omdat ik wel voor het donker thuis wilde zijn i.v.m. geen licht op mijn fiets. Totaal stond de teller dus op 10 stuks, waarvan ik er 4 mee naar huis heb genomen wegens het slikken van de haak. Deze heb ik tot aas verwerkt.

Grt, Mario R

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 18 Mei 2011 ===

Collega,s
 
Dinsdagmiddag ben ik gaan proberen om een paar gepen te vangen,eenmaal aan de zee aangekomen was het water nog wat ruw,maar de zon kwam er door dus toch maar alles in orde gebracht, en toen de dobber en onderlijn maar ingeworpen even daarna een mooie geep op varkenshart gevangen,na nog wat geepen te hebben gevangen en ook kleine formaat die zwemmen weer,de grootste geep die naar boven kwam was 83 cm, na enkele uren te hebben gevist ben ik voldaan naar huis gegaan, ik had wel gehoop op een paar makrelen maar helaas die zijn misschien voor de volgende keer.
Gr Willem   

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 17 Mei 2011 ===

hoi sportbaars vissers,
 
nog even een berichtje van mijn poging om zaterdag avond mijn eerste baars van dit seizoen te vangen.
na enkele tips van een sympathieke mede visser erop uit getrokken naar een stek met de westen wind pal op de kop.
ja en waaien dat deed het normaal ga ik met zulke dagen niet eens weg maar die nul moest van het score bord.
ter plaatse aangekomen nog enkele inmiddels bekenden tegen gekomen even een praatje en vissen maar.
met de plug die ik mee had was goed tegen de wind te gooien (savage prey 115 18 gram)
ter bescherming mijn waad pak aan ,wat ook wel nodig was aangezien het zoute om mijn oren vloog.
na een half uurtje gooien ineens een klap op de top en ja hoor hangen de eerste was een feit, prachtig
geen geweldenaar maar zo’n 45 cm denk ik ( vergeten te meten) langzaam binnen gedraaid yessssssssss.
mijn avond kon niet meer stuk even op de foto en terug gezet waarna hij met een spurt wegdook .
aankomende week niet veel tijd jammer genoeg maar tegen het weekend weer van de partij.

groetjes Gert-jan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 17 Mei 2011 ===

Zeevislanders,
 
72 cm Zilver !
 
Na de sessies van vrijdag en zaterdag met een prachtig resultaat bleef het zondag wat kriebelen, uiteindelijk besloten het zondag nog maar een paar uurtjes te proberen.
De omstandigheden waren onveranderd, een harde wind uit de zuidwest hoek, wederom forse golven.
Met een handjevol pluggen die onder dergelijke omstandigheden nog bruikbaar zijn  begonnen met vissen.
De eerste anderhalf uur gebeurde er totaal niets, langzaam bekroop mij het gevoel dat thuis blijven mogelijk een betere keuze had geweest.
Thuis had ik een blik op de getijdentabel geworpen en in m,n achterhoofd had ik de wetenschap dat het tij een klein uurtje later viel dan zaterdag.
Nog nooit een baars met een horloge zien zwemmen maar vaak zie je op een bepaalde stek een "ritme" er zijn mij een aantal stekken bekend waar zeer vaak op vaste tijden of beter getijden de baarzen foerageren, enfin, nog maar even blijven dus.............
 
Even later bleek dit een terechte keuze, vlak na de worp, dus op afstand een knalharde aanbeet na twee omwentelingen met m,n molen, de slip kwam in beweging en vervolgens een mooie dril, na enkele runs was het een hele toer om de baars door de golven te loodsen die tegen de kant beukten.
Het resultaat was een mooie baars van 62 cm. vergeleken met 2 weken geleden al een stuk sterker, een plaatje geschoten en de baars weer haar vrijheid terug gegeven.
 
Slechts twee worpen later werd ik getrakteerd op een ware mokerslag, werkelijk een dreun van jewelste, in eerste instantie duurde het heel even voor de volgende reactie volgde.
Ik wist direct dat het menens was, vaak reageren grote baarzen na de aanbeet in een soort slow-motion alsof ze een split-second niet weten wat er gebeurd is, bij de wat kleinere vissen voel je een vrij snelle roffel door het kopschudden, ditmaal slechts een 4 a 5 zware kopstoten met een langere tussenpozen, zoals ik zei, menens !!
Iedere spier in m,n lijf stond gespannen leek het wel, de baars ramde meters door de slip, veel krommer kon de Plugging Performance echt niet, even hield de vis in om vervolgens weer wat meter lijn van de spoel te "sleuren"
Deze momenten zijn maar moeilijk te omschrijven, van alles flitste door m,n hoofd, hoe zou de baars gehaakt zijn? had ik de voorslag wel juist geknoopt? etc.?
Na "bange" momenten en diverse diepe runs kreeg ik beetje bij beetje de overhand, langzaam maar zeker kwam deze baars naar de kant, de ervaring leert dat deze vis nog wel iets in petto heeft, vaak worden dergelijke vissen verspeeld op het laatste moment.
De laatste run opvangen vlak voor de kant is van cruciaal belang, ik wist het zeker deze komt nog eenmaal, adequaat reageren is op korte afstand erg moeilijk, om deze reden de slip een slag losser gezet.
En komen deed ze, op twee meter voor de kant draaide de baars om en knalde nogmaals 3 a 4 meter door de slip, de staart half boven, even later kon de vis met een opkomende golf geland worden.
Met enige verbijstering keek ik naar de prachtige vis die naast me lag, opvallend hoog en dik in omvang, een machtig massief exemplaar van 72 cm. geschat zo,n 7 a 8 pond.
Na het maken van enkele foto's en het genieten van de aanblik van deze prachtbaars stond één ding vast, deze gaat snel terug, deze puntgave baars was keurig gehaakt en zo goed als ongeschonden, de vis even een minuutje in de stroming gehouden maar al snel voelde ik de baars gaan bewegen, eenmaal los verdween ze met een paar krachtige staartslagen weer de diepte in,..............ook dit moment is moeilijk te omschrijven, ...... het geeft me een voldaan machtig gevoel, ze verdient niets anders !
 
Tien minuten later werd no.3 gehaakt, een mooie vis van 54 cm. een korte dril maar evengoed heerlijk, ook deze baars is retour.
Een meer dan prachtige sessie maakte dit weekend compleet, uiterst voldaan een kwartiertje later naar huis gereden.
Het is slechts half mei voor nu, de start voor het zeebaarsseizoen is slechts enkele weken jong, de teller staat voor nu op 22 vissen, enkele baarzen onder de 50 cm, de rest groter.
De afgelopen jaren waren ronduit mager, ik verwachtte eerlijk gezegd weinig verbetering voor 2011, tot nu toe blijkt niets minder waar, ik hoop dat deze tendens door blijft lopen.
Voor nu wijst alles erop dat vriend zeebaars ons eens te meer gaat verassen, niet alleen hier maar ook kreeg ik berichten dat de vangsten in Ierland en de UK absoluut super zijn, begrijpt u het nog, vorig jaar was het op alle "fronten" mager, hoe dan ook, laten we er vooral van genieten !
 
Vriendelijke groet Harold,
Team Zeevisland
Harold@Zeevisland.com

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 17 Mei 2011 ===

Ik ben net terug van een 2 tal uurtjes makreel vissen. Gisterenmiddag ook 2 uurtjes gevist, en toen 2 makrelen gevangen.
Gisterenmiddag stonden er nog 5 andere vissers, die stuk voor stuk meer makreel hadden gevangen dan ik.
Als je dat ziet , voel je je  niet zo happy. Je denkt dan kan ik wel vissen?????.
Maar vanavond was het net andersom, Degenen die naast mij stonden vingen af en toe een makreel, terwijl ik zelf er 4 keer 3 tegelijk had.
Dus toch ook wel een beetje geluk.Ik heb gevist van 6 uur tot 8 uur, en heb in totaal 28 makrelen gevangen.
Daarvan heb ik er 6 gehouden om te roken, en 12 naar een collega gebracht .De rest zemt weer.
Voorlopig dus weer makreel genoeg, Dus eind van de week maar eens een keer proberen een tong te vangen.
 
Groeten Jan B.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 17 Mei 2011 ===

Afgelopen vrijdag de 13de samen met Roland weer een poging gedaan in de Europoort. Met de stevige westen wind in combinatie met een lekker zonnetje zat het qua weer wel goed voor de zeebaars. Of ze het al zouden doen was de grote vraag. De vorige 4 sessies liepen op een 0 uit. Op de eerste stek bleek nog geen zeebaars actief te zijn. Na een goede 2 uur zijn we verder gegaan naar een andere stek. Ook hier nog geen actie. Door naar stek 3 waar de omstandigheden gewoon goed waren, mooi onstuimig en helder water. We kregen er weer vertrouwen in dat het misschien hier zou gaan lukken. We besloten een flink gebied af te vissen en stonden dan ook een flink eind uit elkaar. Na ongeveer een half uur hoor ik Roland vaag schreeuwen, ik kijk naar rechts en zie hem daar staan met een mooie kromme hengel Yess! De eerste van 2011 is een feit! Ik ging snel zijn kant op om zo nodig te assisteren. Roland had het allemaal goed onder controle en tegen de tijd dat ik aankwam kon deze baars gelijk op de foto.

Na de foto ging de baars vanzelfsprekend weer snel terug. We kregen een enorme boost aan vertrouwen en hoopte stiekem dat het nu helemaal ging gebeuren... Dat bleek helaas niet het geval, 3 kwartier later nog steeds geen beet gezien. Tijd om de verkassen dus. Maar ook de laatste stek bleek verlaten. Toen het bijna donker was zijn we weer terug naar huis gegaan. 

De voldoening was groot deze vrijdag de 13de, na een aantal eerdere sessie nu eindelijk het eerste resultaat! We gaan beginnen!

Groeten,
Chris & Roland
Zeebaarsshop.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 17 Mei 2011 ===

14-05-2011, De Noord Sint Maartensdijk

Vandaag deze grote wedstrijd en ik had er zin aan. Het leuke van de Oosterschelde is dat je ook op diverse manieren in dit jaargetijde op geep kan vissen. Niet met een losse dobber maar met een glijdende dobber langs je hoofdlijn. Er mag uiteraard ook gewoon met 3 haken op de geep gevist worden. Ik heb zelfs deze dag creaties gezien met 3 dobbers tegelijk. Zo zie je maar weer variatie zat. Afijn rond een uur of half 9 reed ik weg en was ruim op tijd bij de wok van Zeeland want daar zouden we verzamelen met het gehele Cordes Travel Team en met nog wat losse schouwse vissers.

Rond half 10 waren we verzameld en reden we naar Sint Maartensdijk en waren we rond een uur of 10 in het cafe waar de kaarten uitgedeeld werden. Ik kreeg nr. 87 toegedeeld en al gauw reden we op weg naar de stek. Gezien er geen plattegrond aanwezig was was het even zoeken maar we kwamen er uit. Al gauw had ik mijn plekje gevonden. Over de dijk gekomen stond er een windje die mijn wenkbrauwen deden fronzen. Ook zag ik vuil in het water wat niet ten goede zou zijn voor de geep. In ieder geval de spulletjes klaargemaakt en wachten maar tot het beginsignaal. Knus was het wel want de vissers stonden 5 meter tussenruimte van elkaar als dat maar goed zou komen met al die dobbers. Arjan Rijnberg stond naast me en die zei ook al dat word wat met die wind en die dobbers die om je oren vliegen. Later zou dat best wel meevallen. In ieder geval ging om 12.00 uur de toeter voor deze 3 uur durende wedstrijd. Ik viste 2 haken op de bodem voor een bot en met een afglijdende dobber voor de geep. Helaas was het niet echt jofel gesteld met de vis en we wisten al dat de geep om de bocht gevangen zou worden.

Een jonge visser van rond 12 en 13 jaar wist de geep op nummer 80 schatte ik wel de geep te vangen hij ving 4 stuks mooie gepen. Ik had zelf na een uur een mooie beet maar tijdens het binnenhalen loste de geep. En dat is vissen en werd het stil. Arjan naast me wist een geep te pakken en mijn rechter buurman van het Grauvell team ook. Ik wist een half uur voor tijd zo'n blinkende speer te pakken en was de koek op. Vreterij zat er genoeg want tijdens de bodemvisserij was het aas binnen de kortste keren eraf. Sommigen wisten een aantal botjes te scoren maar dat zou niet genoeg zijn.

We hoorden dat Frank Dekker van het Penn team die op de hogere nummers stond 8 vissen had waaronder 3 doubletten van geep. En dat is vissen geweldig toch? In ieder geval lekker gevist alleen de vis kwam niet om het bochie heen en dat was jammer. Iedereen in het straatje ving wel een geep of had een 0 en na het eindsignaal maar weer gauw ingepakt want we hadden nog een wedstrijdje Stenen Glooiing voor de boeg van de club de Zeenaald. Alleen Johan Rombouts kon zich vrij aardig in de prijzen vissen met 3 grote gepen. Voor de rest van het team hadden ze wel een visje maar niet om ons rijk te rekenen. Volgende keer gaan we naar de Dintelhaven als team en gaan we weer voor de prijzen. In ieder geval lekker gevist op de Oosterschelde.

groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 16 Mei 2011 ===

Hoi medevissers,

Eindelijk weer eens een bericht van mij. Ik ben bepaald geen wintervisser, dus was blij dat Erwin Krol de voorbije weken zomerse temperaturen bleef aankondigen.

Mijn eerste vissessie van dit jaar was in april, toen lag ik een half uurtje met mijn kano in de vaargeul bij Sint-Philipsland. De zon gloeide op mijn kale kruin. Het water was steenkoud. En ik wist warempel nog een mooie bot van ca. 28 centimeters te vangen (mijn zoon van vier heeft hem de vrijheid gegeven).

Dit weekend ben ik weer op pad gegaan. Opnieuw rond Tholen. Vrijdagavond dacht de optimist in mij zeebaars of paling te zullen gaan vangen. Half zeven laag, dus rond middernacht hoog. Ideaal tij toch? Bovendien kon ik nog aas gaan steken. Rond half negen het lood en paternosters naar de horizon geworpen. Helaas was ik vergeten dat ik op de ene molen een nieuwe spoel had gezet die nog niet was ingegooid. Bovendien stond de slip te slap ingesteld. Binnen de korte keren had ik een pruik van nylon gescoord waarmee ik mijn kale hoofd van een modieuze look had kunnen voorzien. Het overtollige nylon netjes opgeruimd en toen was het wachten op de eerste beet. Die helaas uitbleef. Ook nog even met spinhengel en dobber gevist. Ook dat mocht niet baten. De eerste nul op het scorebord van dit jaar! Wat ik trouwens wel had gescoord: een kleine zilverreiger, een vlucht lepelaars, twee kuifduikers (een soort fuut voor wie het niet weet), een bruine kiekendief, een uil (waarschijnlijk een ransuil) en een paar regenwulpen. Ook mooi nietwaar?

De volgende dag mocht ik op herhaling van vrouw en kinderen. Zij hadden een uitstapje met mijn zus en ik mocht niet mee. Deze keer op naar de Nieuwe Waterweg, tegenover de Stenaline. Dobbervissen met een springlevende steekzager eronder. Prachtige manier van vissen. Maar ook hier: wat ik ook probeerde, de nul werd geen één. Op het laatst nog even vanaf een strekdam geopereerd. Na talloze vruchteloze pogingen de dobber langzaam binnengevist. Een waarschijnlijk kleine zeebaars hapte toe, maar liet ook meteen weer los. Nou ja, toch een teken van onderwaterleven. Even later werd mijn dobber gegrepen door de stroom, over de strekdam gesleurd om tenslotte reddeloos vast komen te zitten aan een kei. Toen ik het zaakje kapot trok en ik mijn net aangeschafte dobber op de golven weg zag weg dobberen, heb ik er de brui aan gegeven. Nog even staan praten met de kantvissers tussen de strekdammen. Die hadden elk een zeebaarsje van een centimeter of twintig op het droge getrokken (en weer vrijgelaten!), ook bepaald geen heldendaden dus.

A.s. zaterdag waarschijnlijk weer een nieuwe poging. Wat is het leven toch mooi aan de waterkant ook al vang je nix. U hoort er hopelijk nog van.

Hartelijke groet,
De bottenkoning

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 15 Mei 2011 ===

Vandaag zondag 15 mei, ben ik op nadrukkelijk verzoek van mijn zoon Jordy, naar de waterkant gegaan.
Jordy, een ventje van 12 jaar, vond dat het tijd werd dat ook hij eens ging onderzoeken wat nou het leuke was aan zeevissen, omdat zijn pa altijd vol verhalen zat hoe leuk en hoe mooi het was aan de waterkant. 
Om nu geen verre afstanden te gaan rijden, besloot ik om ons geluk te proberen aan Waarde, altijd een leuke stek en altijd wel een visje te vangen.
Gistermiddag nog even naar Profish in Zegge gebeld om te vragen of Pim nog aas had, wat totaal geen probleem was. ( nog onze dank hiervoor)
Omstreeks 10.30 uur waren we bij Waarde 15, alles een beetje uitgelegd over hoe en wat een hengel visklaar te maken en om 11.00 uur werd de eerste hengel richting het water geworpen.
Het was op dat moment ongeveer windkracht 5, noordwesten wind, bewolkt en slechts 1 andere visser aanwezig.
Tsja, en dan ga je wachten en wachten en wachten en ondertussen proberen de moed bij het manneke erin te houden ondanks vragen wanneer we de eerst vis aan de kant krijgen enz.  Bij deze wil ik toch mijn complimenten maken richting mijn zoon Jordy omdat dit zijn eerste keer was dat hij mee ging vissen en ik toch wel enigzins trots was dat hij zich met zoveel positieve energie overgaf aan het vissen, ondanks de sterke wind, de hevige  regenbui die we moesten doorstaan, de vele krabben die ons aas goed wisten te vinden en de vissen die ons aas niet konden vinden, al met al een trotse pa.
Om een lang verhaal kort te houden.......omstreeks 14.30 uur zijn we gestopt met vissen, slechts 2 kleine platvisjes (door pa) gevangen en gelijk maar teruggegooid vanwege de kleine omvang.
Ik hoop dat deze visdag mag uitgroeien tot meerdere dagen want hij geeft toch een goed gevoel als je ziet dat de jeugd toch plezier beleefd aan vissen, of dat nu in het zoete of in het zoute water is en wat is nu leuker om met zo'n manneke aan de waterkant te zitten.
Ondanks dus de slechte vangsten toch een leuke vissessie gehad.
met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters (joske ut boske)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 15 Mei 2011 ===

Deltawedstrijd op nummer 13 aan st Maartensdijk.
 
Voor zaterdagmiddag stond er weer een Deltawedstrijd op de rol. Deze keer georganiseerd door de Oosterscheldevissers uit st Maartensdijk te vissen nabij het gemaal de Noord op Tholen. We gingen er met een flinke Schouwse delegatie naar toe. Vijf man van namens Team Cordes Travel team, drie man namens HSV Oosterschelde en nog eens twee man namens HSV Dreischor. Op weg naar de inschrijflokatie wiste onze meester- botten-mepper Wessel de koffiemachine in het benzinestation nog dusdanig te manipuleren dat er wel geld in ging maar nooit geen koffie meer uit kwam. Bij het uitreiken van de kaarten bleef dat ik op nummer 13 mocht plaatsnemen, aan de slechtste kant van het minste vak. We stonden aardig op een Schouwse kluitje, Jan Willem, Chris, Niek en Gerald, we stonden met z'n vieren op vijf opvolgende nummers. Bij deze wedstrijd zou het accent liggen op het vangen van gepen, dus daar waren we ook op voorbereid, kleine spitzagertjes, witjes, grote slikken en stripjes zalm zaten er al in de aasbox. Het startsignaal klonk om 12.00 uur, dus toen volgen er ruim 150 loodjes in de richting van Wemeldinge. De meeste deelnemers gingen aan de gang met een duplex onderlijn, een of twee haken op de bodem en twee of een haken drijvend aan de oppervlakte. Ik wist bij de tweede draai al een visje te vangen, geen 70+ geep maar gewoon een ieniemieniebotje, goed voor 12 centimeter op de kaart. Even later kwamen verderop de eerste gepen aan de kant. Het waren dikke grove gepen, tot ruim 70 centimeter lang. Ook Gerald en Chris wisten zo'n langsnavel te vangen. Nadat ik mijn onderlijn gewisseld had voor een nog dunnere versie viel er bij mij ook een geep voor mijn zalmreepje. Ik kon het geepje tot bij de kant draaien maar toen loste de haak en was de vis weg. Vijf minuten later herhaalde de procedure zich, maar ook deze geep loste zich ruim voor de kant. Het waren maar kleine geepjes maar ze waren erg welkom geweest. Een half uur later was er nog iets wat er met de dobber vandoor ging, dit was beslist geen geep, maar ook deze kwam niet aan de kant. Kortom na drie uur vissen kwam ik niet verder dan 12 centimeter op de kaart. Van de hoge nummers van het parkoers kwamen er vangstberichten van meerdere deelnemers meer dan 5 gepen op de kaart. Ook onze meester-botten-mepper Wessel, wist zowaar een geep te vangen. De vangst voor de Schouwse deelnemers bleef beperkt tot een enkele vis, alleen Johan deed het aardig, hij ving er 3 in het laatste uur van de wedstrijd. We hebben de prijsuitreiking niet afgewacht maar zijn na het nuttigen van een paar biertjes weer terug naar ons eigen eiland gereden, de Schouwse Zeenaalders zetten direkt koers naar het Europoortgebied om aansluitend nogmaals een avondwedstrijdje te vissen. De volgende Deltawedstrijd is pas weer na het zomerreses, maar over een paar weken hebben we nog een Schouwse wedstrijd, de Steilooretrofee, zie de wedstrijdpagina van deze site.
 
Niek Romijn Team Cordes Travel

meer fotos>>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 15 Mei 2011 ===

zaterdag:14 mei 2011;
plaats: ouwerkerk:
 
tijd:11:15 tot 14:15
 
aantal deelnemers: 12 man:
 
hoog water:13:45.
 
Hoi zeevislanders. Dit was de laatste wedstrijd van philips roosendaal en tevens ook een vrij koppel wedstrijd
van het jaar 2010- 2011 en het aantal was nu 6 koppels en is gevist weer bij ouwerkerk pier noorbout. En
zoals gewoonlijk was alles weer goed uitgezet door de buitenwater commissie met vlaggen en nummers
complement hier voor want iemand moet het toch doen om zo vroeg mogelijk daar aan de waterkant te
zijn. Nadat we eerst weer het inleg geld hadden betaald en het nummer trekken waar we moesten gaan
staan in welk vak had me vismaat nummer 3 en ik zelf had nu nummer 9 toen we eindelijk op de plaats
van bestemming aan kwamen en alles gereed gezet moesten we daarna even wachten voordat de toeter
ging en konden we even later de onderlijnen richting het zilte nat gooien. Ook werden weer van alle
onderlijnen gebruikt zoals ijzeren. dwarrelijnen. rode afhouders. En als zeeaas werd gebruikt pieren.
kweekzagers . ingevroren pieren. Deze keer hadden we de pech dat de wind pal op ons ze gezicht kregen
en met het ingooien van de onderlijn wat moeilijk ging nu met andere woorden de afstand werd niet gehaald
wat eigenlijk de bedoeling was en ook dreef er deze keer veel vuil aan de oppervlakte en ook op de bodem
maar de krabben vonden het zeeaas toch wel. Het aantal vis viel deze keer zeer tegen want er werd  toch
maar een paar gevangen. Hier komt dan de uitslag van de laatste wedstrijd van Philips roosendaal met een
paar foto""s er bij. Van nico de zeehondetemmer en voor de andere vissers draai ze de uit.
 
                                               uitslag vrije koppelwedstrijd:
 
1:T. nijssen sr- J.mol                  2. stuks.                        58.cm
2:J. van eekelen.- N. machielse.   1. stuks.                        26.cm
3:P.d ouden. -F.Heyen.               1. stuks.                         21.cm
4:R.Mertens.-K.Franken.             0.stuks.                            0.cm
5:J.Mouwen.-A.van sundert.        0. stuks.                           0.cm
6:J.Oostvoggels. -S.Blauw.          0.stuks.                            0.cm.
 
buitenwater commissie philips. roosendaal.

meer fotos>>>
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 15 Mei 2011 ===

Dit weekend van tijd tot tijd ruige weersomstandigheden, harde wind en flinke golfslag, maar ook dat heeft zijn charme. Een spinhengel ingezet die voor dit soort omstandigheden is ontworpen en gevist met pluggen die ook met veel wind hun mannetje staan. Een paar keer gevist, en iedere sessie wel zeebaars gevangen; niet allemaal even groot, maar toch. De grootste baars kwam op zondag; 61 cm op een Ima Keep 125F.

Groet,

Corné

meer fotos>>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 15 Mei 2011 ===

Zeevislanders,
 
Iets te veel van het goede !
 
Zaterdag afgesproken met een paar bekenden van het Zeevisland forum om het nog te proberen een paar baarzen te strikken.
Met het oog op de voorspellingen qua wind wist ik al dat het taai ging worden, forse golven speelden ons dan ook parten.
De enige optie waren forse pluggen die wat gewicht in de strijd konden brengen om zo toch een redelijke afstand te overbruggen.
De aangewezen keuze voor mij was de M.B. Zonk 120 en de Tide Minnow 125 SLD ( http://www.zeevisland.com/Harold/Zeebaarshoek/Duo-Tide.htm )
 
Vrij vlot een eerste aanbeet, een mooie baars van 62 cm. was het "haasje" enfin voor korte duur na een foto mocht hij weer het ruime sop in.
Helaas bleef het daarna lange tijd stil, ik hoopte op verandering naarmate het water wat steeg maar helaas dit gebeurde niet echt.
De golfslag was mogelijk te fors, een stevige bries is een voordeel maar te veel van het goede en de baarzen kiezen vaak "eieren" voor hun geld, ofwel trekken naar wat dieper water.
 
Ondertussen beukten de golven onverminderd voort, zo af en toe was er de "traktatie" in de vorm van een zoute douche door rollers die op de kant beukten, taaie visserij dus.
Taai maar heerlijk, persoonlijk vind ik het wel iets hebben, ruwe omstandigheden, forse golven en een flinke zeebries in je gezicht, de zilte smaak in je mond door de spray maakten het plaatje compleet.
Na een poosje slaagde Gert Jan erin zijn eerste zeebaars van het seizoen te vangen, machtig natuurlijk, mogelijk lezen we zijn verhaal hier nog wel.
Kort daarop mocht ik een mooie aanbeet verzilveren, na een heerlijke dril waarbij de slip zich niet onberoerd liet kwam er een zilveren beauty tussen de golven vandaan, het landden ging met veel 5en en 6en door de golfslag, uiteindelijk geland tikte deze baars 63 cm. aan op de meetlat.
 
Verder werd er nog een mooie aanbeet gemist door Corné, even later was dat ook mijn deel, mis dus.
Chris & Roland slaagden er jammer genoeg niet in een aanbeet uit te lokken, de koek bleek op.
Kort na "sunset" de bekende pijp maar weer aan Maarten gegeven, al met al een leuke avond en toch een paar mooie vissen.
 
Vriendelijke groet Harold team Zeevisland.
Harold@Zeevisland.com
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 15 Mei 2011 ===

Hallo,
Op 13 mei ben ik nog eens gaan gepen aan de zeezijde van Neeltje Jans. Begonnen met vissen rond 15 uur en gestopt om 20 uur. Dus enkele uren afgaand en enkele uren opkomend water. Met afgaand water was de geep zeer gemakkelijk te vangen. Zo goed als elke worp was prijs. Bij opkomend water moest de geep meer gezocht worden. Ook waren er dan vele kleintjes bij (25 à 40cm ).Ik heb de ganse tijd met een montage met glijdende dobber ( 50gr ) gevist.Zo was het minste aanbeetje goed voelbaar.
Als aas gebruikte ik kweekzagertjes. Uiteindelijk 16 gepen mee naar huis genomen en zeker evenveel gepen teruggezet.
Tot het volgende bericht,
 
Hugo ( uit Kapellen )

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 15 Mei 2011 ===

Grote wedstrijd Smerdiek
 
Vandaag met maatje Ton als koppel mee gevist bij de wedstrijd van De Oosterschelde vissers aan De Noord bij Sint Maartensdijk.
 
Ik was vorige week al eens wezen proberen ofdat het wat was op die grote platen daar langs de dijk........en na 3 uurtjes vissen had alleen mijn maat Pieter een geepje op de kant.........niet echt spectaculair dus!
 
Vandaag dan maar begonnen met de Portugese onderlijn aan de 5 meter stok........en ongeveer 80 % van de 170 deelnemers viste daar mee denk ik.
 
Ik het begin zag ik af en toe een geep boven water komen, Ton had er na 1,5 uur al 2...... en ook nog een bot, terwijl ik nog op die rotte 0 stond.
 
Maar na dik 2 uur toch de prachtige aanbeet van een mooie geep van 73 cm.......en direct daarna nog een van 70cm...........dat ging ineens lekker.
 
Na 3 uur vissen bleek ton er 4 geland te hebben en ook nog die ene mooie bot........dat bleek uiteindelijk genoeg te zijn voor een 3e plaats bij de koppels ..........voor Ton een 3e plaats algemeen.............en een 18e plaats voor mezelf.
 
Daarna een biertje,soepje en wat broodjes genuttigd bij clublid Jan......Jan en Lien.......het wat erg gezellig en lekker.....nog bedankt namens de mannen van "De Makreel" hoor!
 
Daarna naar Cafe Smerdiek voor de prijsuitrijking.......een mooie visstoel en een dikke rollade mocht ik meenemen..............en Ton een mooie Spro FFWD S/12   5 meter stok.......netjes gevist maat!.....ga vooral zo door!
 
Voor ons de eerste keer bij de grote wedstrijd van de Oosterschelde vissers......en zeker niet de laatste.........een erg mooie opkomst......alles was goed geregeld..........bedankt voor een leuk dagje aan de dijk mannen!!!
 
 
TIP !!!!!!
 
Ik hoop dat er ooit nog eens een thools kampioenschap komt hier ergens aan onze mooie stekken/dijken voor alle thoolse vissers in clubverband!!!!!!!!.....misschien dat de besturen van de clubs op Tholen dit onderling eens kunnen regelen.....dat zou erg leuk zijn!!!!!!
 
Over een paar weken de Stijl-ore trofee bij Ouwerkerk
 
Groetjes.........en draai ze eruit!!!!
 
Kiske

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 15 Mei 2011 ===

Visvrienden,

Vanmiddag een paar uurtje wezen gepen met afgaand water bij Ritthem. Het ging prima, gevist van 15.30 tot 17.45.

In totaal 12 gepen gevangen waarvan er 4 retour zijn gegaan omdat ze nog wat te klein waren. Ook nog 5 missers gehad.

Wel veel wind op de kop. Enkel gevist met spekreepjes omdat dit vanaf de eerste worp goed liep.

Komende dagen geen tijd om te vissen, misschien eind van de week. Je leest het hier.

Visgroeten A v L uit Kapelle

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 15 Mei 2011 ===

zaterdag 14-05-2011
 
 
vertrek   6.15            vertrokken met de brommer alleen want me broer had anderen verplichting  dus onderweg me horloge verloren dus weer om draaien en zoeken,
                                  en gevonden dus wat laat aan de waterkant lekker weer met af en toe zon  de wind lekker achter me in me rug,
                                  was laag water dus ff drinken warm bouillonsoep  tegen 9 uur beet maar niet doorbijten daarna wel een geep tegen 10.15.
                                   en af en toe zag je tuimelaars dus dan geen vis meer gezien tot 15.00 7 x beet gehad zag een zeebaars tegen de kant weg alles weg,
                                  dan zoveel wind en de wind draaide  dus gestopt na huis misschien volgende week als het beter word word vervolgd jan –de –strandjutter.
 
lokatie   bruinisse
 
 
aankomst 8.00

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 15 Mei 2011 ===

Vanochtend, zaterdag 14 mei, vroeg uit de veren om een oom van ons te leren geepvissen. Stek was de dijk bij “het puntje” in vlissingen.
Het begon al goed, bij aankomst bleek één hengel(die voor mijn oom) thuis naast de auto te zijn blijven staan.
Ach ja, dan maar af en toe door wisselen. Om kwart voor 7 vanochtend gingen de eerste lijnen het water in, met als aas kleine slikzagertjes.
Na slechts 10 minuten vissen sleurde ik de eerste geep aan wal, een prachtige vis volgens mijn oom, “als hij ook maar lekker smaakt!”
Volgende worp, wederom beet echter anders, het bleek één van de velen makrelen die zouden volgen. 
Binnen 2 uur hadden we twee emmers vol met 63 makrelen, 2 gepen en één zandspiering.
Het was werkelijk een prachtig gezicht om te zien. Er zwommen meerdere scholen makreel/zandspiering rond, die continu van links naar rechts zwommen.
Ze zwommen/sprongen/spetterde aan de oppervlakte, zo konden we precies zien waar we moesten werpen en was het elke worp raak!
Het werd na verloop van tijd een geoliede machine, degene die niet bezig was met onthaken riep steeds SCHIET OP! DAAR KOMEN ZE WEER!!!!
Na twee makrelen te hebben gevangen over gestapt op een haringpaternoster, waardoor ze soms wel met kwartetten aan wal kwamen. Een erg leuke sport op een spinhengel
met een werpgewicht van 50-125 gram.
Op de terugweg nog even gestopt bij het Goesse sas, om te kijken of er nog een harinkje te verschalken viel. Dit viel tegen, resultaat wel nul komma nul!
Hier hebben we een boterham gegeten met de zojuist gevangen makreel, gebakken op een campingpitje. Werkelijk een FANTASTISCHE visdag gehad!
 
Op naar de volgende!
 
Vang ze!
 
Jochem

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 15 Mei 2011 ===

Vrijdag voor het eerst eens een dagje gevist op de Noordbout nabij Zierikzee.
Ik heb geprobeerd wat platvis te vangen, maar dat stond helaas gelijk aan krabben voeren, ongelofelijk hoe snel de haken werden kaal gevreten door die kr.....abben.
Verder de hele dag op geep gevist en er drie kunnen vangen, en nog een aantal aanbeten gemist.
Een paar sympathieke Belgische medevissers wisten, behalve drie gepen, ook drie makrelen te verleiden.
Bepaald geen topdag dus, het weer viel ook wat tegen, gelukkig nauwelijks noemenswaardige regen maar wel veel meer wind dan voorspeld en na de middag moest de dikke trui er weer bij aan.
Op de terugtocht naar mijn auto minstens 50 meter nylon, deels met haken) en een behoorlijk aantal lege blikjes, flesjes en ander afval meegenomen om het daar te deponeren waar het hoort, namelijk thuis in de container (eigenlijk natuurlijk in de containers van degenen die de troep per ongeluk (toch, dat doet immers niemand expres neem ik aan??) hadden achtergelaten.
Komende week weer een geschikte dag uitzoeken voor een ritje Lomm-Zierikzee v.v.!
 
Met vriendelijke groet uit Lomm,  Limburg,  Kick van IJzendoorn     

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 14 Mei 2011 ===

Zeevislanders,
 
Vrijdag de 13de........
 
Tja ongeluksdag........

Vanavond nog een paar uurtjes gaan vissen.
De vorige maal was de stek in kwestie verlaten, echter deze avond niet.
Maar zo als altijd wordt een succesvolle stek al snel opgemerkt.
Vanavond dus een gezellige boel zal ik maar zeggen.........

O ja, de vangst, 7 baarzen in totaal.
3 stuks dik in de 60 cm. een drietal zo rond de 50 en 1 maal op enkele mm-ters na 70 cm.
Deze laatste was een mooie volle vis voor het voorjaar.
Wederom een SUPER avond dus. bij deze een paar foto's
 
De grootste van het stel leverde een enorme dreun op, werkelijk een geweldig harde aanbeet.
Wat volgde was een ijzingwekkende dril waarbij deze baars diverse malen zwaar door de slip dreunde.
De St. Croix Legend Elite (H) stond als het bekende hoepeltje, de slip krijste het uit, keer op keer.
Na minuten kon de vis geland worden, wat een avond !!
 
Inmiddels zal het wel wat drukker worden op de stek in kwestie.
Geen probleem natuurlijk, alleen hoop ik dat men onze machtige sportvis die zeebaars heet respecteert.
Geloof me, het geeft een machtig gevoel om deze schitterende vissen weer weg te zien zwemmen.............
Wedden dat men u ook meer respecteert...............
 
Vriendelijke groet Harold, team Zeevisland
Harold@Zeevisland.com

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 14 Mei 2011 ===

hey mannen

geloof het of niet maar vanavond ook geprobeerd een baarsje te strikken, wederom niet gelukt tot dat ik
wat gespring van geepjes zag ze sprongen over een drijvend touw van een kreeften fuik.
heel klein lepeltje eraan gehangen en ja hoor pats gelijk prijs
binnen 1.5 uur op vrijdag de 13e 13 geepjes gevangen dus toch nog een leuk avondje
toen de stroming weg viel was het over.
ook ben ik afgelopen woensdag nog geweest ergens in de buurt van de kering
ik heb daar mijn eerste 6 makrelen van dit jaar kunnen vangen ook dit is een leuke sport
op licht materiaal.
3 makreeltjes meegenomen om te roken andere 3 en alle geepjes zwemmen weer.
 
groet Gert-jan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 14 Mei 2011 ===

Zoals voorspeld weer een vangstberichtje van mij. Vanmiddag nog maar eens een poosje gaan gepen,
Gekozen voor de zelfde stek als gisteren. Gevist met de zelfde onderlijn,  en nu met als aas naast hart en zagertjes,  ook een gewoon stukje geep.
Begonnen om 3 uur , en na een half uurtje wel verschillende keren beet gehad , maar nog niet 1 geep kunnen vangen.(Vrijdag de dertiende?????)
Maar het was lekker weer , en er stond minder wind dan gisteren. Maar dan toch mijn eerste geep (aan een zagertje gevangen).
Later kwam er nog een visser die had toen ik wegging (om half 6) 5 gepen gevangen allemaal met runderhart.
Ik zelf had in ruim 2 uur tijd net als gisteren weer 12 gepen kunnen vangen.
Dus weer met een tevreden gevoel naar huis gegaan.Aan alle soorten aas evenveel gevangen.
Geep vissen blijft wat mij betreft , een hele leuk tak van het vissen. Volgende week , toch maar eens proberen mijn eerste tong van het jaar te vangen.
 
Groeten Jan B.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 13 Mei 2011 ===

Beste vismakkers,
 
Vandaag (donderdag 12 mei) was ik op de visplek waar het allemaal begon.
44 jaar geleden ving ik op het zuiderhavenhoofd van Scheveningen mijn eerste scharretje.
Dat visje heeft heel wat teweeg gebracht. Vandaag had ik alle tijd om alle jeugdherinneringen
weer eens op te halen. Verder dan 4 botten kwam ik niet en ook Paul kwam niet verder dan 2 botten
en 1 torretje. Op de kop werd nog een tongetje gevangen. Dat was alles vandaag. Vandaar dat ik maar
wat sfeerfoto’s meestuur, want ook daar ga je voor vissen.
 
Groet Cor

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 13 Mei 2011 ===

Hier weer eens een berichtje van mij. De laatste tijd weinig tijd gehad om te gaan vissen , maar vanmiddag maar weer eens de waterkant opgezocht.
Omdat de geep volgens de vangstberichten volop aanwezig is, mijn hengel gepakt om mijn eerste geep dit jaar te vangen.
Gekozen voor mijn favoriete stek in de buurt van Ritthem.
Gevist met een gewone geepdobber met daaronder een lijn van 2 meter, en een klein haakje no 8.
Als aas had ik kleine kweekzagertjes, runderhart en reepjes inktvis.
Ik ben begonnen om half 4, en gestopt om half 7. Er stond een behoorlijke bries. maar het was goed te doen.
Meteen al de eerste worp had ik een beet ,( een misser) maar de geep was dus aanwezig.
Na een half uurtje was de eerste geep een feit, en het zou niet de laatste zijn.
Aan het eind van de vissessie had ik 12 gepen en ook nog verschillende gemist.
Ik heb met alle 3 de aassoorten verschillende gepen gevangen, maar aan het hart de meeste.
Dus na voor mij  een lange periode zonder vissen, weer een leuke vismiddag gehad.
Het volgende berichtje zal niet zo lang op zich laten wachten.
 
Groeten Jan B.

meer fotos>>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 13 Mei 2011 ===

12 mei 2011

Vanavond met opkomend tij geprobeerd een geep te verschalken ergens op het eiland Tholen, volop wind op kop wat het inwerpen niet echt ten goede kwam, water was ook erg troebel, kortom omstandigheden waren niet echt geweldig om wat te vangen, resultaten waren dus ook navenant: 0!

Van het weekend nog maar eens proberen. 

Grtz.,
Paul

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 12 Mei 2011 ===

Hallo allen,

Vandaag dinsdag met 2 maten gaan gepen op de dijk in Westkapelle. Bij aankomst stond de dijk vol vissers en zijn we noodgedwongen moeten doorschuiven tot bijna helemaal op het einde naar Domburg toe. Niet ideaal maar toch nog de nodige vissen gevangen. Maat Mark had er 10, maat Wim had er helaas slechts 2 en ik had er negen. Heel de dag gevist met kweekzagers als aas, naar mijn ervaring nog steeds het beste aas in het begin van het seizoen. De geep zat bijna allemaal heel dicht in de kant en beet behoorlijk voorzichtig, een subtiele aasaanbieding bleek echt wel nodig. Mark en ik gebruikten allebei een 2 meter lange lijn van 20/100 fluocarbon, Wim eentje van 1.5 m gewoon nylon, het verschil in resultaat is duidelijk zichtbaar… Volgende week denkelijk nog een dagje vissen inlassen. Het tij is dan beter, zal een avondsessie worden van het strand…

Vis ze, vang ze,
Rikske uit Lier ( België)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 12 Mei 2011 ===

Naar aanleiding van de binnenlopende zeebaars-vangstberichten van de kant, ben ik gisteren voor de eerste maal dit jaar eens gaan testen of ze ook al gearriveerd zijn op de stek waar ik regelmatig ga.

Bij aankomst al een veelbelovend schouwspel; 10-tallen meeuwen aan het jagen op “naar oppervlakte opgejaagde” kleine visjes … jammer genoeg wel te ver van de kant en niet bereikbaar voor mij.

Hopend dat de jagende meeuwen ( en dus ook zeebaarzen ) eens wat dichter op de kant zouden komen, ben ik beginnen werpen met de toby-lepel.

Echt binnen bereik zijn ze nooit gekomen, maar ze zijn toch een tijdje dicht genoeg geweest om met de 28grams versie dicht genoeg in de buurt te komen om er 3 ( wel kleine baarsjes van +/- 20 cm ) te verschalken ( welke na een foto in hun element terug gezet zijn ).

Toen het jagen gestopt is, heb ik nog wat de kant afgezocht met de kleinere toby-lepel ( 20gr ), wit/grijze twister en heb ik ook mijn nieuw aangeworven kunstaas getest : de savage-gear pencil prey

( werpt niet zo denderend ver/goed, maar eens in het water heeft die wel een fantastische actie ).

De eerste trip was dus geen overweldigend succes, maar ben ook al tevreden met het vangen van de 3 baarsjes …

Op naar de volgende, en misschien met wat grotere exemplaren …

Greetzzzzzzz
Jurgen

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 12 Mei 2011 ===

Zondag 8 mei, pier van Hoek Van Holland

Ik ben zondag nacht van 23:00 tot ongeveer 04:00 wezen zeebaarzen op de pier in Hoek van Holland.
Het was nog een beetje afgaand en vanaf 24:00 laag water. Er stond een matige wind (kracht 2) schuin in de rug.
Er stonden een stuk of 25 a 30 vissers aan het eind van de pier te vissen en er werden toch wel mooi zeebaarzen gevangen.
Bijna allemaal gevangen op een electric blue twister met een wit staartje aan een 10g loodkopje.
Ik heb voor het eerst op zeebaars gevist maar dat viel nog niet mee. Ik heb rond de 20 twisters en shads verspeeld en helaas niets gevangen. Ik had ook alleen loodkopjes van 24g en zwaarder bij me.

Rond 2:30 heb ik he topgegeven en heb een stukje terug op de pier nog mijn Grauvell Teklon Surf Competition 2 met een Shimano Power Aero met 10/00 whiplash uitgeworpen.
Hieraan heb ik een zelfgemaakte jojo van fluorocarbon beaast met zagers en een mesheft gehangen met een 190g klapanker loodje.
Er stond een behoorlijke stroming. Helaas heb ik alleen 1 krab gevangen die weer retour is gegaan.

Volgende keer hoop ik toch iets te vangen.

Gr,
Mark (eurovisser #1291)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 12 Mei 2011 ===

Woensdagmiddag gaan gepen aan de brouwersdam.
Afgelopen tijd diverse keren geprobeerd maar het weer werkte niet altijd mee.
te veel wind en stroom uit de verkeerde richting. Stroom en wind tegen elkaar in en je dobber komt niet van zijn plaats.
Aangekomen aan de brouwersdam snel mijn hengel in orde gemaakt, een reepje zalm aan de haak en vissen maar.
Al snel kreeg ik mijn eerste aanbeet en de eerste geep van het jaar is een feit. De geep was netjes gehaakt en kon onbeschadigd terug gezet worden met hooguit wat pijn in zijn bek.
deze middag 7 gepen gevangen en 3 missers gehad, waarvan een met dobber en al ervan door ging.
Toch fijn gevist, een prachtige sport met licht materiaal vissen op de geep. 
 
met vriendelijke groet
marcel ijzenbrandt  Cordes travel team 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 12 Mei 2011 ===

Maandag wezen vissen tussen West-kapelle-Domburg vanaf het strand.
 
Ondanks regelmatig veel vuil op de lijn toch regelmatig vis.
Hoogtepunt een mooie zeebaars 64 cm, zelfde slag verspeelt en nog een klein zeebaarsje rond 30cm welke reeds weer zwemt.
 
Verder rond de 20 kleine scholletjes tussen 10-15 cm ( alles zwemt weer ).
Los van het schitterende weer een prima visdag.
 
PS  Zat gewoon op platvis te vissen met Mustad 6, dus ook de baarzen daarmee gevangen.
 
Is voor herhaling vatbaar daar.
 
John de Visser

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 11 Mei 2011 ===

Vangst bericht uit de Oosterschelde
 
Maandagavond zijn we de aasrestanten nog wezen opvissen, overgehouden aan de Solleveldbokaal van het afgelopen weekeinde. Ondanks verblijf in een gekoelde aastas gaat het aas op zo'n lange zomerse wedstrijddag zo hard achteruit dat snel opvissen noodzakelijk is. Uit de aastas van Johan stegen op de heenreis naar de visstek al grote agressieve zwarte vliegen op. We visten aan een zeedijk aan de zuidkant van de Oostersschelde rond hoog- en met afgaand water. Het water langs de glooiing was nog een beetje vreemd gekleurd vanwege de bloei in het water, maar verderop was het kristalhelder. Het weer was zomers en droog. De vangst begon al gelijk bij het begin, we vingen beiden een bot, ik eentje van miniformaat, Johan had een echte 30+ bot. De vis liet zich heel de avond vangen, in de laatste 2 draaien wist ik er nog 3 te vangen, waardoor ik op 8 stuks kwam. Johan had er nog een paar meer. Behalve grote krabben bestond de vangst geheel uit botten van rond de 25 centimeter, met een uitschieter naar boven en beneden. We deden maar een korte sessie, het aas was nog niet op maar het slik begon weer droog te vallen, dus werd het tijd om op te krassen. Het was weer een avondje met aardige visserij in de Oosterschelde. Komende zaterdag vissen we de derde Deltwedstrijd bij de Oosterscheldevisser te st Maartensdijk.
 
Niek Romijn Team Cordes Travel

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 11 Mei 2011 ===

Weer twee avondjes gaan gooien vanaf de kant, eerste avond tweede worp klein baarsje daarna niets meer gezien. Gisteravond met pluggen en ook met de dobber geprobeerd, dobber paar keer weg maar mis.

Op de plug leuk baars kunnen vangen, maar nog geen echte zware vissen. Vanmorgen naar de zaak gereden toch nog effe gooien aan de colijnse kant en ook hier in een kwartiertje 2 baarsjes kunnen vangen.

Het begint te lopen, ook de makreel is gearriveerd worden er al leuk gevangen op de lepel.

Gr bass
www.basshengelsport.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 11 Mei 2011 ===

Zeebaarsvissers,
 
Gisteren voor de tweede maal geprobeerd de eerste baars van het nieuwe jaar te vangen. Na een slecht 2010  zijn de verwachtingen voor het nieuwe seizoen hoog! Vorige week met mijn leermeester  Nevets al de eerste poging gewaagd maar dit was niks! slechte wind, troebel water, blijkbaar had Harold er diezelfde avond geen last van,  dus Harold, bedankt! daar gaat het
het zelfvertrouwen ;) 
 
soite
 
Gisterenavond, aangekomen aan de Oosterschelde rond 19:30. Mooi weer, weinig wind en later ook een te zwakke stroming naar mijn zin. Het water was al vrij helder.
 
Begonnen met hoog water, allerlei ( nieuwe ) pluggen geprobeerd, voorlopig geen aanbeet...hard draaien, zachter, stop en go, twitchen, nada!!! wal een zeebaars gezien welke vlak voor me even hallo kwam zeggen en daarna terug de diepte invloog. Ze zijn er, nu ze nog vangen.
 
Tegen de schemering nogmaals gewisseld van plug, nl een megabass X 80 SW langzaam zinkend van rode/ roze kleur. Had alle hoop al opgegeven en dan plots....vast? het is niet waar hé, toch weer geen plug kwijt dacht ik!! tot ik plots het geschud van vriend zeebaars herkende!!!!! yihaaaaaaa!! Eindelijk! Was een klein visje, denk amper 30 cm, maar wel zeer fel.  Heb hem net  niet op de kant kunnen krijgen, is net hiervoor gelost. Niet erg, aangezien ik een fan ben van catch en release.
 
Nadien niets meer gevangen. Heb nog wel bezoek gehad van Mr. zeehond en een koppel bruinvissen, prachtig om deze dieren in het wild te kunnen zien!! Dat maakt de trip de moeite waard.
 
hopelijk kan ik snel terugkomen vissen om nummer 2, 3, 4, ..... te vangen!
 
Vang ze nog, zal proberen volgende keer wat foto's te plaatsen.
 
Louis man

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 11 Mei 2011 ===

Heej vissers,
 
zondagavond 2 uurtjes op de geep geweest in Tholen. Samen met mijn broer 2 uurtjes voor hoog aangekomen. Eerste 3 kwartier niets, daarna volgenden er een geep en twee makrelen. Even een andere hengel opgetuigd voor de makreel en met een reepje geep 13 makrelen kunnen vangen en nog 7 gepen.
 
Martijn Dekkers

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 11 Mei 2011 ===

Gisteravond weer wezen gepen bij de Zeelandbrug, bij de eerste worp direct een misser. De moed zat er dus gelijk goed in maar het tegendeel was waar, Hierna niks meer gezien. Om 20.00 was de stroming er helemaal dus maar ingepakt. Komend weekeind weer richting Neeltje jans.

Enne Rob, bedankt voor de tip, ga het zeker proberen.

Visgroeten van A v L uit Kapelle

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 10 Mei 2011 ===

Beste medevissers,

A v L uit Kapelle vroeg zich af hoe je bij de geepvisserij kunt voorkomen dat je zalmreepje van de haak afzakt. Dat probleem ken ik en ik gebruik de volgende oplossing. Ik haal het haakje helemaal door het zalmreepje en daarna nog een keer door hetzelfde gaatje. Na de tweede keer prik ik de punt van het haakje een klein stukje lager door het reepje. Op die manier zit de oog van het haak mooi vast bij het bovenste gaatje, en steekt de haakpunt iets lager mooi uit. Zalmreepjes zijn vrij teer, terwijl de huid erg stug is. Om die reden prik ik de twee gaatjes voor met de punt van mijn vismes. Dit voorkomt dat je met het weerhaakje van je haak de boel aan gort trekt. Hoop dat jullie er wat aan hebben.

Goeie vangst.

Rob

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 10 Mei 2011 ===

vanavond even 2 uurtjes wezen gepen met zijn tweeën 13 mooie gehouden om te roken nog zon 13 te klein of missers! goed begin van het zomer seizoen

koen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 10 Mei 2011 ===

Beste sportvissers,
 
Ben afgelopen week 3x geweest, 1ste keer: 4 gepen, 2e keer 13 gepen en de derde keer 7 gepen. Ook geprobeerd zeebaars te vangen met zagers onder een dobber, maar helaas niks gezien, op een krab na en spelende gepen.
 
visgidsgijs

meer fotos>>>
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 10 Mei 2011 ===

Beste vissers,

Zoals de afgelopen jaren weer een bericht over de vis-sessies, tijdens mijn vakantie op het strand bij Dishoek.

Gevist in de avonduren/nacht in de week van 30 april t/m 6 mei, behalve de maandag steeds 3 tot 4 uurtjes met opkomend water. Ik heb gevist met afhouders, haakje vier. Als aas pieren en zagers. Op alle dagen hadden de pieren de voorkeur.
Veel stroming (hield mijn 175 grams break-away loodje niet op zijn plaats). Weinig last van krabben! Mogelijk heeft dit te maken met het recente opspuiten van het strand. Anders toch zeker met de temperatuur van het zeewater. Dat was verduveld koud.
De wind was aflandig. Er zat veel bloei in het water.

Op zaterdag kwam de teller op twaalf stuks. Daaronder een prachtige zeebaars en twee maatse schollen. Verder een aantal kleine zeebaarsje, scholletjes, scharretjes, een torretje en een botje. Een leuke verscheidenheid aan vis.
Een dag later 9 stuks vis, met name schar en zeebaarsjes. Op maandag, met een restant zeepieren waar weinig leven meer in zat, na 2 uur en 1 schar, de pijp aan maarten gegeven. Op woensdag met vers zeeaas weer 9 stuks gevangen. De zeebaarsjes een slag groter en verder schar, een schol en een tarbotje. Donderdag was mijn laatste visnacht. Rond 23.00 uur begonnen en 3 zeebaars en 2 schar later, rond de klok van drie-en mijn bed ingedoken.

Leuk gevist en (voor mijn doen) leuk gevangen onder niet optimale omstandigheden.

Groet,

Peter

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 10 Mei 2011 ===

Hallo Medevissers

Maandag 2 mei eerste keer dit jaar gaan gepen. Door de hevige wind en de dijkwerken op het eiland Tholen een tijdje gezocht om een geschikte visplaats te vinden.
Uiteindelijk gekozen voor de linkse pier aan de Bergse diepsluis , wind in de rug en daar geen werken. Het water stond nog vrij laag dus eerst het einde van de pier opgezocht.
Een uurtje gevist maar geen beet gehad , dan een paar honderd meter opgeschoven en één flinke geep van 70 cm gevangen.
Gelukkig bijten ze dit jaar wel door en niet zoals vorig jaar , even in de bek en dan terug los . Er zat nog een paar man en hadden er elk ook ééntje of zo.

Groeten Marc U uit Essen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 09 Mei 2011 ===

Richard Solleveld Bokaal.
 
Zaterdag mochten we aan de bak bij de Richard Solleveld Bokaal op het strand van s'' Gravenzande. We gingen met 5 vissers namens Team Cordes Travel op pad. Ik en Wim, lekker uitgeslapen, samen in een auto. Drie andere teamers, niet goed uitgeslapen, in de andere auto. Onze Herbert was afwezig ivm andere verplichtingen. We troffen elkaar rond half acht bij de pont van Maassluis. De wedstrijd zou pas rond 10.00 uur beginnen, maar we waren al een uur eerder op de stek. Lekker comfortabel totop de stek gebracht door de afdeling "Strandvervoer" van WSV s Gravenzande. Ik mocht plaatsnemen op nummer E2 op een paar nummers verwijderd van de bol van de wateruitlaat. Het getij was afgaand en laag en het weer was zomers.

De vangstberichten waren ook weer heel erg wisselend varieerend tussen "waardeloos" en "geweldig". Tijd genoegd dus op een eigen plan te trekken en nog ter plekke een nieuwe ondelijn te knopen die aan mijn eigen vangstplan voldeed. Zo rond 10.00 vlogen er zo'n 175 loodjes richting Engeland en kon de wedstrijd beginnen. Ik ging met de nieuwe onderlijnen voorvarend van start, binnen de drie kwartier had ik al twee botjes op de kant. De eerste bot was bijna 13 centimeter, de tweede was ruim 12 centimeter. Voor zo ver ik kijken kon was er verder nog geen vis gevangen, maar even later werd er naast mij ook een bot van dergelijk formaat gevangen. Bij mij sneuvelden beide botjes op een klein slikje op een haakje 10 gepresenteerd op 15 meter uit de kant. Na een belrondje bleek dat er al 3 teamers waren met vis, terwijl voor de rest de vangerij maar minimaal was. De vangsten bestonden uit botjes van minimale afmetingen, er waren alleen in het A vak een paar maatste zeebaarzen gevangen. Tijdens de 2,5 uur durende kentering viel de vangerij nog verder stil en werd er nauwelijks vis gevangen. In het laatste drie kwartier van de wedstrijd kwamen er nog een paar visjes op de kant. Tot de voorlaatste ronde van de controleur was ik nog steeds koploper met visjes in het E vak, maar na de laaste ronde bleek er toch nog een visser was met 3 visjes.

Terug in het clubgebouw van WSV s'Gravenzande bleek dat er ondanks de slechte visserij heel veel deelnemers teruggekomen waren. De twee niet uitgeslapen teamers hadden ook in het tweede deel van de wedstrijd niets kunnen vangen, Rudi had nog een maatste bot kunnen landen in de laatste draaien van de wedstrijd. Zowel de prijzentafel voor de wedstrijd als de tombola waren om van te kwijlen. Voorafgaand aan de prijsuitreiking vroeg spreekstalmeester Hans Willemse nog een minuut stilte ter nagedachtenis aan Richard Solleveld en werd daarna een mooi bedrag overhandigd voor stichting KIKA. Bij de prijsuitreiking bleek dat we het als team goed gedaan hadden, we eindigden als tweede achter de Oosterscheldevissers en voor het PENN team.

Individueel eindigde ik als 2e, Rudi als 3e en Wim als 6e in het vak.De overaal winnaar van de wedstrijd had zijn 6  visjes van tussen de badgasten vandaan weten te peuteren. Het was weer mooie wedstrijd, met goed weer en een geweldige organisatie, alleen jammer dat er zo weinig vis was. Voor een volledige uitslag zie http://www.wsv-sgravenzande.nl/index2.html
 
Niek Romijn Team Cordes Travel

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 09 Mei 2011 ===

Na een 2-tal baarsjes van 30cm vorig weekend, vandaag, zondag 8 mei mijn eerste maatse zeebaarzen weten te vangen. In alle vroegte samen met Charles naar de Oosterschelde gereden naar de stek van onze keuze. Na een half uurtje gooien met opkomend water, yes!, een aanbeet van een baars die beslist groter zou moeten zijn dan het formaat van vorige week. Even later lag een baars van 43cm te poseren voor de foto; de vangende plug was een X-120 van Megabass. Wederom een half uurtje later weer raak, dit maal op een MaxRap; deze baars ging zowaar even door de slip heen en liet mijn lichte spinhengel in een mooi hoepeltje staan. Deze baars van 51cm lang, lag seconden lang met zijn bek wijd open als een dolleman op de grond te tollen voordat ik een foto kon nemen. Beide baarzen zijn terug in hun element gezet. De baarzen zitten nog niet dik, ik 2 aanbeten die beide werden verzilverd, Charles geen enkele aanbeet. Maar al met al een mooie ochtend die naar meer smaakt!

Groet,
Corné

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 09 Mei 2011 ===

Op vrijdagavond 6 mei 2011 van 21.00 tot 01.00 uur meegedaan aan de 4e viswedstrijd van dit seizoen van Eef Hoek Hengelsport. Deze keer zonder vismaat Jan Overbeeke, want die zat met een zieke thuis. Om 19.00 uur eerst naar Ouddorp gereden om het aas te halen, in te schrijven en natuurlijk nog een bakkie gedaan met Ineke.

Rond 20.30 uur gearriveerd op de stek van vanavond, te weten de landtong bij Rozenburg, tussen de strekdammen, aan de zeezijde van de stormvloedkering. Op het gemak de hengel opgetuigd en voorzien van een onderlijn met losse dwarrellijntjes, haakje 4 of 6 en een paar mooie piertjes en slikzagertjes. Gelet op de resultaten van de vorige keer erg dicht onder de kant gevist, maar dat viel erg tegen. Wel regelmatig kleine aanbeten, maar géén vis. Waarschijnlijk de rijkelijk aanwezig krabben, want ik was regelmatig één of meerdere haken en/of haaklijnen kwijt. Uiteindelijk na zo’n 1,5 uur toch mijn eerste visje. Een mini-scholenbaarsje van zo’n 15 cm. Hoe dan ook, de nul was weg.

Na een half uur weer een baarsje, maar toen viel het stil. Wat ik ook probeerde (ver weg, dichtbij, grote haken, kleine haken, ander aas, andere onderlijnen, enz.) het mocht niet baten. Een half uurtje voor het einde toch nog een mooie, maatse bot weten te landen, maar dat was het dan voor de rest van de avond. Daarom tussendoor maar de nodige “sterke” verhalen uitgewisseld met mijn buurmannen Wim, Piet en Leo (want ook bij hen vielen de vangsten enorm tegen).

Na het eindsignaal, snel de vis gemeten, om 01.30 uur de auto ingeladen en enigszins teleurgesteld teruggereden richting Goeree-Overflakkee. Desondanks een héérlijk avondje vissen achter de rug met zalig weer en nauwelijks wind. De vangsten daarentegen vielen erg tegen.

Eef en Ineke, bedankt voor weer een gezellige avond!!! De volgende wedstrijd is op 24 juni 2011 in het Hartelkanaal.

De hartelijke (vis)groeten,

Kees Overweel.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 09 Mei 2011 ===

Beste webmaster,

Lang geleden dat u nog eens iets van mij heeft gehoord maar ja, drukke beroepsbezigheden en wat problemen met de gezondheid hebben mij belet vangstberichten door te geven maar goed hier komt de primeur voor dit seizoen.

gisteren naar Westkapelle geweest op zoek naar de geep. Ik wist dat ik gelet op het getij wat laat was maar toch op enkele uren tijd zes flinke gepen gevangen, sorry, ik vijf en mijn sportieve eega ook een flinke na een geweldig verre worp! Het was druk op de dijk zoals gewoonlijk maar sympathieke medevissers langs en rechts van ons. Er was zelfs een aardige man bij die zich het vuur uit zijn botten liep om een vastgelopen dobber van mijn wederhelft los te maken, zo zie je maar.

Nog wel een oud zeer: waarom steeds maar prutsen met een heftig spartelende geep als je weet dat u door een stevige tik op de kop de vis doodt en onthaken zo gemakkelijk gaat en het dier ook niet meer moet lijden.

Maar goed, het was een prachtige dag met aardig wat zonneschijn, temperaturen op de dijk van 26°C en wind in de rug.

Op naar volgende keer en hopelijk komt alles goed met uw echtgenote; ik weet hoe kostbaar gezondheid is.

Met sportvisvriendelijke groeten.

Frans De Zwijger (B.)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 09 Mei 2011 ===

Zoals beloofd een vervolg op het vorige bericht van 7-05-11 van de strandhazen. Vannacht het aas opgevist aan een strandje bij Westkapelle in de hoop op een beter resultaat. Vol goede moed de lijnen gereed gemaakt en de eerste set aas de zee in geslingerd. Binnen een aantal minuten een mooie kromtrekker waarna de lijn volledig slap viel. Direct mooie bonken op de top dus je raad het al, een mooie baars van een cm of 40/45 werdt het droge op getrokken. Een mooiere start kan je natuurlijk niet wensen en vol goede moed verder gevist. Nu duurde het wel heel lang voor er weer actie werdt waargenomen, wederom een aantal felle tikken en een slappe lijn. Tijdens het binnendraaien maar weinig weerstand tot het net voor de kant kwam en toch nog even wat weerstand gaf. Ditmaal geen baars maar een scholletje. Na deze vis een zeer lange periode geen actie gezien. Pas bij opkomend water werdt er nog een scholletje het land op gedraaid. Hierbij is het uiteindelijk gebleven, geen vis meer gezien. Gevist tot het aas op was (+-01.30 uur).
 
We proberen het binnenkort nogmaals en jullie horen van ons.
 
Houdoe en beuk ze eruit!
De strandhazen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 09 Mei 2011 ===

Hallo vissers en vangers,

Vrijdagavond een uurtje vroeger gestopt met werken om de eerste geepsessie van het jaar te kunnen vissen.

Gekozen voor de Westerscheldedijk daar de wind zuidoost stond en afgaand water.

Daar aangekomen was het tot mijn verbazing snikheet en geen zuchtje wind.

De eerste was rap binnen, maar dan ging het moeizaam.

Misschien had die zeehond er iets mee te maken, die voor mijn neus regelmatig een geep naar binnen liet glijden.

Die zijn bereik is natuurlijk wat groter dan het mijne, hij viste gemakkelijk 500 meter dijk af.

Uiteindelijk ’s avonds maar 3 gepen mee naar huis, maar toch goed geamuseerd.

Ook met kunstaas geprobeerd om een geep te verschalken, maar daar beten ze veel te voorzichtig voor, om succesvol te kunnen zijn.

Volgende keer beter zullen we maar denken.

Groeten,
Hugo (uit Duffel)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 09 Mei 2011 ===

Gister zaterdag 07-05-2011 gaan vissen bij de pier, blokken in Scheveningen aan de kant van duindorp.

Half 7 aangekomen en geprobeerd een mooi plekje te vinden maar het was erg druk en iedereen zat hutje mutje.
Uiteindelijk toch nog een redelijk plekje gevonden na de bocht, bij andere gezien dat er een zware stroming stond.
Dus ben ik even begonnen met 1 hengel om even uit te proberen. Het aas was pieren en gezouten pieren.
Na een half uurtje kreeg ik een klein beetje op de hengel. Het bleek een ondermaats botje te zijn.

Na ongeveer drie kwartier/uurtje werd de stroming wat minder dus de tweede hengel er bij gezet.
Uiteindelijk nog 6 ondermaatse botjes gevangen en 1 ondermaats scharretje.  Alle vissen zwemmen nu weer lekker!

Tijdens het vissen kreeg een rare beet bij het inhalen bleek dit een grote Noordzee krab te zijn van wel 1 kilo en over de 20 cm groot. Er zaten polen naast mij die de krab wel wilde hebben dus ik heb ze zelf de krab er af laten halen las ze de krab wilden. En dat hebben gedaan, schilt toch weer werk en evt wonden :p

Groeten uit Den Haag,

Stefan den Heijer, 14 jaar

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 09 Mei 2011 ===

hoy .  vandaag zondag gaan vissen te westkapelle.begonnen om 5 uur 30  en gevist tot 11 uur . was hoog water al we er aankwamen . eerste worp was meteen prijs dikke geep en toen ik zij tegen gregory dat hij wat verder moest werpen had hij er ook een gevangen . vangst van vandaag ikke  18  en mijne zoon 10. heb er 4 terug gezet die nogal klein waren . weer was prima stond juist wat veel wind . volgende afspraak is woensdag neeltje jans heb dan verlof en hoop dat het weer dan wat meezit  groetjes  darrel gregory

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 09 Mei 2011 ===

Visvrienden,

Afgelopen week tweemaal aan de buitenzijde van Neeltje Jans op geep gevist, dit half de middag met opkomend water.

Het was voor mij de eerste keer op de geep, normaal sta ik op het strand voor de bodemvissen of lig in achter mijn rodpod op de Karper.

Maar goed, het is me prima bevallen, lekker actief vissen en mooie actie.

Beide keren een 3-tal gepen gevangen van allemaal rond de 60-65 cm. Gevist met zalm en stukjes geep. Iemand enig idee hoe ik kan voorkomen dat die zalmsnipper er zo snel afvallen? Ver inwerpen hiermee lukte mij niet. Komende weken ga ik zeker meerdere stekken bezoeken.  Je leest het hier!

Visgroeten van A v L Uit Kapelle

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 08 Mei 2011 ===

Met Sven en Lars gisteravond effe gaan gooien met pluggen, paar baarsjes kunnen vangen.

Gr bass

www.basshengelsport.nl

meer fotos>>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 08 Mei 2011 ===

Zaterdag 5 Mei 2011: gevist kort bij de zeelandbrug
 
Voor de eerste keer weest gepen dit jaar. Aangekomen rond 07 uur en de eerste worp richting het ruime sop om 07 uur 30. Beginnen vissen met hoogwater, na een halfuurtje was de eerste zilverspeer al binnen. Een halfuurtje later volgde de tweede. Daarna meer dan een uurtje moeten wachten op een volgende aanbeet die ik kon verzilveren. Daarna 4 uur geen tik meer gezien mede omdat het water te troebel was en er een hevige wind stond.
Bij het volgend opkomende tij nog 3 stuks bij gevangen en 3 gemist. Totaal 6 stuks gevangen waarvan de meeste 60 centimeter waren en eentje zelfs 65 centimeter. Voor mij kon de dag al niet meer stuk en ben als een tevreden mens terug richting België gereden.
 
Nog een goede visvangst.
 
Groeten,
Ronny  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 08 Mei 2011 ===

Hallo allemaal,
 
Gisteren ben ik gaan gepen vanaf één van de dammen aan de buitenzijde van Neeltje Jans.Ik heb daar gevist van 15u tot 20u30.
Omdat er haast geen wind was heb ik gevist met een ( redelijk oude ) telescoophengel van DAM. Alhoewel er op de hengel een werpgewicht staat vermeld tot 100gr , en ik hiermee nog niet zwaarder gevist had dan dobbers van 60gr , is het topstuk al tweemaal gebroken geweest. Wel telkens kosteloos vervangen. Oppassen dus. Vandaag gevist met staafdobbers van 40gr die ik glijdend gemonteerd had. Dit geeft een zeer goede beetregistratie. Als aas had ik kweekzagertjes.
In het begin heb ik wel even moeten zoeken waar de gepen zich juist bevonden. Soms zitten ze daar midden in de stroming , soms op de rand ervan , maar evengoed gebeurt het dat in het rimpelloze water achter de dijk zitten. Na een uurtje kreeg ik de eerste aanbeet , en dit was direkt een mooie . Hierna kreeg ik met regelmaat aanbeten.
Naast enkele missers heb ik uiteindelijk 12 geland. De grootste was 75cm , de rest tussen 50 en 65cm.
Tot hetvolgende bericht,
 
Hugo ( uit Kapellen )

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 08 Mei 2011 ===

zaterdag  7-05-2011
 
    ik had afgesproken met me broer te gaan vissen bij bruinisse maar ik was te laat wakker ,
   onder weg gebeld dat hij bij witte brug was  dus een snel  voorsprong  aan gekomen tegen ,
   een uur of negen had hij 1 gevangen  toen ik naast kwam staan haalde hij er weer 1 uit  totaal met de makreel er bij ,
denk 5 a 6 gepen was lekker weer ik had een kleintje en later een groten geep van 65 cm daar niks meer ben na huis gegaan ,
met de wind niet goed te veel schuim op het water  ok e word vervolgd 

afzender jan de strandjutter ..en nico de zeehondentemmer

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 08 Mei 2011 ===

zaterdag:7 mei 2011
plaats:bruinisse:
 
hoog water:6:49
 
laag water:12:52
 
hoi zeevislanders;
 
Het was eerst niet de bedoeling om vandaag op de geep te gaan vissen maar bij mij broer Jan begon
het weer te kriebelen en ook vertelde dat het goed weer werd en dus vroeg hij aan mij of Ik toch maar
ook weer mee wilde want alleen is maar alleen dus zogezegd zo gedaan. Zoals gewoonlijk was Ik weer
vroeg op pad want naar bruinisse toe is wel wat verder fietsen en je moet er wat voor over hebben om
zo ver te gaan en ook je hoby uit te oefenen en de temperatuur was al 10 graden in de ochtend dus niet
al te koud.

Toen ik eindelijk gearriveerd was daar om 7 uur heb ik wat gegeten en gedronken en daarna
na de plaats gegaan waar wij normaal staan en plek zat ook daar en lekker vlakbij de geul toen kreeg
Ik een telefoontje van mij broer Jan want die had zich verslapen en kwam wat later hier naar toe. Ik heb
de hengel weer gereed gezet met alles er op en aan en de dobber weer richting zilte nat gegooid met
eerst een stukje geep er aan maar een keer een aanbeet hier opgehad en overgeschakeld toen op een
stukje zalm en daar ging het veel beter mee toen ook mij broer was aan gekomen en naast me stond
haalde ik een geep er uit en zei hij toe maar

Ik heb gevist van 7:15 tot 14:15 en totaal deze dag beter
dan bij zijpe 5 x een aanbeet en 7 gepen gevangen en ook nog de eerste makreel gevangen van het jaar
mij broer had een kleine geepje gevangen en terug gezet en kort daarna had hij er een gevangen
van 80 cm en is hij nog doorgegaan. Ik ben tegen 14:30 weer terug naar huis gegaan op mij gemakje

voor de andere vissers draai ze de uit Nico. [ alias de zeehondetemmer  ]

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 08 Mei 2011 ===

Zeevislanders,

Vannacht geprobeerd een visje te vangen aan de Banjaard. Vanzelfsprekend in de hoop op een tongetje of een zeebaarsje. Het liep helaas wat anders dan gepland. Zeer maar dan ook echt zeer weinig actie gezien. De avond afgesloten met 3 ondermaatse gulletjes en een lijn of 4 verspeeld. Hopelijk vanavond elders het restant van het aas opvissen. Jullie horen van ons.

Houdoe en beuk ze eruit!

De strandhazen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 07 Mei 2011 ===

Vrijdag 6 mei, de Noord te Sint Maartensdijk,
 
Vandaag de locatie aan het verkennen geweest en voorgevist met kweekzagers voor de aanstaande wedstrijd kantvissen van zaterdag 14 mei georganiseerd door de Oosterscheldevissers en tellend voor de Deltacompetitie (in mijn vorige bericht had ik dit niet juist vermeld). Gevist bij dijkpaal 947 (plaatsnummer 52) bij de trap. De visplaatsnummers staan al of nog op de dijk. Gevist van 16:00 tot 20:00 (HW om 18:30) met 2 hengels en mijn vertrouwde molen de Penn Sargus 8000 en mijn net aangeschafte Penn Surfmaster 850. Deze keer de Trabucco tapse lijn 0.45 - 0.18 thuisgelaten en met een gewone 0.30 Trabucco nylon zonder voorslag op de molen. Ik heb toch een iets dikkere tapse lijn nodig, bv de 0.55 - 0.26. Ver weg gooien was vandaag overigens ook niet nodig. De bot zat dicht onder de kant, zo rond de 40 meter. Verder weg was geen activiteit. Totaal 8 keer beet gehad, voornamelijk op een fluorcarbon zeebaarsonderlijn met korte (10 cm) dwarrellijntjes,  waarvan 4 botten verzilverd van eind in de twintig tot half in de dertig cm en 2 er af gedraaid. Wat een geweld die nieuwe molen! Op de onderlijn met wat langere dwarrellijnen slechts 1 keer beet gehad. De beten waren geconcentreerd 1 uur voor hoog water en net na hoog water. De famillie die naast mij stond had geen vis boven water kunnen krijgen.

groeten, Jan Willem.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 07 Mei 2011 ===

Beste vismakkers,
 
Afgelopen woensdag besloot ik voordat ik aas ging halen bij Albatros in Scheveningen om even op het
zuiderhavenhoofd aldaar te kijken. Er werd daar op de kop van het havenhoofd aardig schar gevangen en zelfs al een mooie tong.
Toch besloot ik om met mijn  vrienden Max en Paul de volgende dag naar de Noordpier bij Wijk aan Zee te gaan.
Je staat daar nu eenmaal beter en er is veel meer ruimte. Ook kon je hier in het verleden al vroeg mooie tong vangen naast schar en bot.
Helaas bleek dit toch een verkeerde keuze, want ondanks het mooie weer en het gunstige tij werd er nauwelijks vis gevangen.
Zowel de zomer- als de wintervis zijn nauwelijks te vangen.
We hebben gevist van 15.30 uur tot 22.00 uur en we kwamen niet verder dan 2 gulletjes en 1 bot voor Paul, 1 bot en 1 net maatse baars
voor Max en 3 mooie botten voor Cor. Ook de vissers om ons heen ; geepvissers, baarsvissers en bodemvissers lukten het nauwelijks om een
visje te vangen. Het lijkt er op dat deze vroegere toplocatie steeds minder wordt.
Toch hadden we weer een gezellige dag en kan ik iedere visser die op zoek is naar nieuwe strandhengels aanraden eens naar
de Penn Affinity Twin Tips te kijken. Ik ben zeer tevreden met deze, onder alle omstandigheden (2 verschillende toppen), prettig vissende hengels.
 
Groet Cor

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 07 Mei 2011 ===

Hey allemaal
 
Twee korte sessies gehad met kunstaas. Gisterenavond rond een piertje op de Westerschelde, mooie stroomnaad maar o zo troebel water. Gevist met felle kleuren, soft en hardbait, maar geen tikje gevoeld. Deze ochtend dan terug en deze keer op de Oosterschelde, vooral op zoek naar nieuwe stekken met de kennis van Harold via het forum gekregen. Enkele stekjes afgevist maar ook nu weer geen zeebaars kunnen vangen. Wel mooi weer gehad en lekker genoten van aan het water te zijn.
 
groeten
Nico

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 07 Mei 2011 ===

Donderdagnacht eens een avondje op de tong geprobeerd.

Dit viel iets anders uit dan verwacht .

1 tongetje 2 scholletje en een schar.

En 7 mooie zeebaarzen waarvan 2 richting de 60 cm.

Gevist aan de baaiweg met zagers en pieren.

Gr Dennis

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 07 Mei 2011 ===

Hallo Medevissers,
 
Gisteren bij Zijpe gestaan aan het hoekje bij de strekdammen, dit duurde niet lang omdat het sinds kort verboden terrein is ivm met de dijkverstevigingen.
Boete kost je gewoon 125 euro.
Dit jaar kun je daar volgens die controleur dus gewoon niet vissen, snorkelen, zwemmen.
Kenteken word geregistreerd dus opgelet.
Gaat niet meevallen denk ik voor hun want dit is bij veel mensen een geliefde stek.
Enfin dus ik naar de kop, wat een schande want wat een fuiken, uiteindelijk er toch nog 1 geep uit kunnen halen.
Er stonden nog 2 vissers en die hadden niets, was afgaand tij en weinig wind.
Vang ze.
 
groet Marco
Steenbergen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 07 Mei 2011 ===

Gisteren, donderdag 5 mei, ons geluk gaan beproeven op de dijk bij het eiland in Vlissingen.
Om eindelijk de door mij aangeschafte Abu Garcia Cardinal 506 uit te proberen op de Geep.
Echter had ik vanaf de eerste worp constant pruiken in mijn lijn. Hoe dit komt is mij een raadsel, er zit namelijk net 170 meter nieuwe berkley Whiplash pro 0,15 op.
Dan de vangsten, gevist van 11 tot 4, resultaat 16 gepen en een makreel, waarvan mijn broer er 13 gevangen heeft, mijn vader 2 en ik één en de makreel. Gevist met kleine kweekzagertjes, aan een onderlijn van 2 meter onder een half zinkende bombetta.
Ik wijt mijn slechte vangst aan het probleem met mijn molen, aangezien ik de helft van de tijd heb besteed aan het uit de knoop halen van m’n lijn.
Het is dat die molen mij €95,- euro heeft gekost, anders had hij allang op de bodem van de Westerschelde gelegen.
 
Maar goed, de vangst is redelijk te noemen, maaaaaar, het had veel beter kunnen zijn.
 
Groeten,
Jochem

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 06 Mei 2011 ===

Hallo,Vandaag om half 11 in de ochtend wezen gepen in de Oosterschelde. Gevist met zalm en geep binnen 10 minuten 1 mooie geep half uurtje later nog een. Het tij was eigenlijk niet goed het was bijna laag water gevist to half 1. Het was lekker zonnig weer dus een geslaagde visdag.
 
visgroetjes van Joy en Luuk.

meer fotos>>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 06 Mei 2011 ===

Yoooooooooooo landgenoten,

Lang geleden dat ik eens een berichtje kon achterlaten op onze site. Ondanks de magere berichten van afgelopen tijd, die dan vooral gaan over de eerste snavelbekken en soms beste baarzen (waaaar vang je die dan Harald????), in deze mei vakantie toch maar eens een poging gaan wagen aan het Nollenstrandje bij Vlissingen. Helaas solo deze keer, want BBB, Broer Badmuts Bert zit bij zijn maat Henny de Dutch Toean in Hong Kong koude San Miguel te plempen. SEMPER FI(delis) mannen.

Al zo’n drie uur voor laag water gearriveerd en een heel strand voor mezelf. Snel de haken beaast met visvoer, zoals gewoonlijk weer uitmuntend verzorgt door supermario uit ’t Heike. Al snel bleek er een enorme stroming te staan, zodat de lijnen te strak stonden om enige beet te registreren, niet mijn ideale idee van “tight lines”. Om half elf ging de wind liggen, mijn vrouw een uurtje daarna, maar de stroming bleef onverminderd. Tot aan het donker om tien uur en tevens laag water niks gezien. Door het prachtig heldere weer wel een genot om de passerende zeeschepen  eens goed te bekijken en de kop wat te bruinen in de voorjaarszon.

Nadat mijn topogen al een uurtje of drie  intensief naar de vis aan het speuren waren, zonder iets te zien, op goed geluk eens opgedraaid en een schar weten te landen. Tussen alle nederige buigingen van mijn hengels door de stroom geen beet gezien, maar vis is vis.  Na twintig minuten tijdens de kentering waar de stroming wat wegviel wel een forse tik op de hengeltop en een tweede schar viel me ten deel.

Dat was het wat de vangst betreft. Opvallend was de onregelmatigheid bij het inhalen, ik denk nogal wat stenen, hoewel dit stuk pas voorzien is van een ruime zandsuppletie. Ook zag ik steeds stukjes witvlees aan mijn haken, wat erop kan wijzen dat er een veld mesheften voor de kust ligt.

Na de kentering hetzelfde forse stroomverhaal, nu naar links en toen maar gauw opgepakt en naar Bavel terug.

Toch weer genoten van het buiten zijn en de mooie natuur.

Groeten, zeker ook aan de lezers in het verre Hong Kong en we blijven genieten, vis of weinig vis.

Martin Bavel

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 06 Mei 2011 ===

Petten

Vandaag weze zeebaarzen in petten. Helaas geen tikkie gehad.

Me vismaat uit den helder heeft me uitgenodigd om te vissen deze zomer op zeebaars in den helder.
En weer heeft ie last van een zekere maurien m. Deze kerel loopt alleen maar negatief te kletsen over hem tegen andere vissers. Ik zal deze zomer lekker overdag en 's nachts vissen en wachten tot ie een keer komt dan "babbelen" we wel ff. Anders moet ie maar lekker gaan karpervissen met ze broer.

Groeten
Gert

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 06 Mei 2011 ===

    donderdag:5 mei 2011.
laag water:11:46
 
hoog water:18:06
 
plaats:zijpe.
 
Hoi  kantvissers in plaats van zaterdag hadden we nu afgesproken om donderdag weer een keertje te
proberen op de geep en met mij broer Jan. Hij wou deze keer eerder zijn daar dan Ik maar dat viel tegen
omdat we tegenlijk aankwamen en zijn we naar de plaats gegaan en eerst met ze twee wat gedronken
en toen de hengels gereed gezet met de geep dobber er aan en ook weer zoals gewoonlijk de onderlijn
van twee meter en als voer hadden wij een stukje geep en runderhart. Toen we richting de waterkant
gingen was het water al een tijdje aan het zakken en kort daarna de dobbers richting het zilte nat gegooid
en de wind van achteren hadden we ook nu maar ver konden wij niet gooien in verband met de vele fuiken
die zo dichtbij staan.

Nadat mij broer een keertje de dobber ging verplaatsen dacht hij dat hij vast maar bleek
dat er toen een geep er aan zat en dit was voor hem de eerste van het jaar en dat er nog vele mogen volgen
vertelde hij. Later kwam er nog aan de andere kant ook een visser staan op de geep en die haalde er twee
stuks uit op een paar uurtjes tijd en kort daarna kwamen naast mij ook twee man staan en bleek later een zeer
goede bekende te zijn uit de fijnaart en zijn  naam was chris kreuk. Ik heb daar gevist van 7:45 tot 13:45 en een
keer een aanbeet gehad maar deze zette niet door en toch nog uiteindelijk een geep gevangen de buurman haalde
toen er ook eentje uit en deze zat met een stukje zalm te vissen Ik ben tegen 14 uur weer naar huis terug gefietst
en mij broer bleef nog wat langer vissen en lees ik wel nog van hem of hij nog wat bij heeft gevangen of niet.

Ook
kreeg ik nog een telefoontje van mij andere vismaat Johan en deze had niet verwacht dat ik aan het vissen was aan
het buiten water en zei nog tegen me goede vangsten toegewenst. Voor de andere vissers draai ze de uit..........

Mvr groeten van de Nico [ alias] de zeehondetemmer.
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 06 Mei 2011 ===

Na vaak jullie geweldige site bezocht te hebben nu toch maar eens zelf schrijven. Deze week met het gezin op een camping in Domburg dus kans om weer eens te vissen. Gisteravond naar Zoutelande gegaan waar ik erg weinig vissers zag. Vol goede moet begonnen maar met de sterke stroming regelmatug vast en 3 maal onderlijn kwijt en geen vis. Dan maar een vak opschuiven en al snel een schar en een scholletje. Tot middernacht gevist en nog 6 scharren gevangen. Ook nog 2 onderlijnen verspeeld.
Vang ze!

Joep
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 06 Mei 2011 ===

Hey, weer eens tijd voor een berichtje!!
Een week of anderhalf week geleden schreef ik nog dat we een snelle start gingen maken wat betreft de zomervis en Zeebaars. Niets is minder waar, Weliswaar wat beginnende formaat vissen maar ze mogen er zijn :D
Laag water om 22:04 Begonnen rond 19:30 op ons "favoriete stekje" Eenmaal aangekomen was het heerlijk weer met wind in de rug. Even de spulletjes optuigen en ons klaarstomen voor de spanning die komen ging, zjn ze er of zijn ze er niet. Ach jah dat maakt het ook weer leuk. Gevist met dobber en (Steek)zager. De dobbers het water in gegooid en wachten maar .... even later voelde mijn collega een beetje maar kon hem niet verzilveren..... hierna weer uitgegooid waarna de eerste nu echt aan de haak geslagen werd. Een mooi begginend zeebaars van 45cm Het gevoel voor hem was overweldigend en voor mij om het te zien toch echt wel weer heerlijk en om het geklapper te horen. Dat gaf ons wel weer moed, voorderest hebben we eigenlijk allemaal scholenbaarzen gevangen van rond de 30cm. Voor ons in ieder geval een teken dat de zeebaarzen weer onder ons zijn :D.. De 45cm meegenomen voor thuis ...derest allemaal weer teruggezet zodat ze kunnen doorgroeien. Wat me eigenlijk opviel en dat hebben we meestal..... zodra het tij keert na opkomend dan valt de visvangst meteen stil en wordt er niets meer gevangen. we hebben het nog ong een anderhalf uurtje geprobeerd met opkomend maar geen teken van leven meer ..... Na deze heerlijk rustige visavond onze spullen weer opgeruimd en op weg naar huis.
 
Btw. op 02-05-2011 ook nog geprobeerd te baarzen met plug 2,5 uur lang maar niks gevangen. Ook was er een zeehond aanwezig die de vis opjoeg dus misschien daarom. Wat opviel was dat er allemaal geep uit het water sprong en dat de zeehond zelfs een hele mooi geep van ong. 90cm denk ik zo het land opjoeg dat was wel leuk. Ik probeerde de geep nog te pakken maar die ging als een speer over de stenen en toen er een flinke golf kwam was is weg dus helaas :D. Zo dat was het wel weer.... op naar een volgende vangstbericht.
 
Gr. Bob

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 05 Mei 2011 ===

Collega,s
 
Na een goede vangst een Dinsdag ben ik een woensdag weer maar naar het water gegaan om te proberen weer paar geepen te vangen,maar na de vangst op dinsdag had ik niet het gevoel dat ik er veel zou vangen,de eerste paar uur ging het goed ik had er 7 gevangen,zowel bij afgaand water als bij opkomend water, na een uurtje begonnen ze we te bijten toen ik rond klok van 5uur stopte had ik in totaal 15 stuks gevangen,en allemaal rond de 60 cm en meer,ik viste met geep, zalm en runderhard en op allemaal beten ze, zelfs op zagers, eind van de week gaan we weer maar eens proberen met dat mooie weer .

Gr Willem
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 05 Mei 2011 ===

Collega,s
 
Een dinsdagmiddag nog even een 2 uurtjes gaan geepen,de eerste drie worpen was al prijs  en jawel hoor ik had er 6 stuks gevangen het waren allemaal geepen van boven de 55 cm
 
Gr Willem

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 05 Mei 2011 ===

Hallo medevissers
 
Een zaterdag een middag  met mijn zoontjes en een maat van me wezen vissen.
Het was een geweldige middag mijn zoontjes hebben gelukkig allebei wat gevangen
je begrijpt wel helemaal in de wolken!
Zelf had ik er 10 botten en mijn ene zoontje 3 en de ander 2 gewoon super leuk.
Mijn maat was er bij die had er 6 en nog een mooie zeebaars!
 
Gr. leen en zoontjes

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 05 Mei 2011 ===

Hoi Zeevislanders,
 
Vanmorgen 4 mei om 9 u te Knokke begonnen op de Baars Er was weinig wind
en laag water .Gevist met opkomend tij tot 12 u.één klein rukje gevoeld op een
imitatie Zandaal .Waarschijnlijk klein grut want ik viste met nogal forse haken.
Niets gevangen dus,ondanks genoeg wisselen van plug.Flash Minnow, Yo-zuri
Bananaboat, Wander Slim,Jig met Geel/Witte bucktail en  lange pearl twister
Niets hielp . Water te dik en te koud ? Ik weet het niet.Volgende keer hopelijk beter
 
Groeten en vang ze , Jean , België

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 05 Mei 2011 ===

Gisteren heerlijk aan de binnenkant van Neeltje Jans staan te Gepen van 15.00 tot 17.00. Binnen 10 minuten had ik al twee gepen gevangen aan een staartstukje geep van de vorige sessie. Wat opviel was dat alle vis vlak onder de kant te vangen was. Helaas begon het steeds harder te waaien en liepen de beten terug, het water werd bruin en er dreef steeds meer wier aan het oppervlakte. Op het einde van de sessie nog een geepje gevangen maar het werd wel steeds moeilijker. Verder nog een mooie bruinvis zien rondzwemmen. Geweldig.
 
Groet Kratos

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 04 Mei 2011 ===

Dinsdag 3 mei
Een dagje gaan gepen in neeltje jans aan de buitenkant.
Om 9 uur begonnen,1 ste worp meteen beet en geep,
5 de worp weer beet en geep.Dan een driekwartier moeten wachten op een volgende beet,weer raak.Na een kwartiertje kreeg ik mijn 4 de beet,ook die werd geland.Daarna nog 3 aanbeten gehad zonder succes.Van 11uur tot 15 uur geen tik meer gezien bij opkomend water.Gevist met zagertjes. Binnen 14 dagen nog maar eens proberen zeker.Het kan alleen maar beter hoop ik.
 
Marc.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 03 Mei 2011 ===

maandag 2 mei

nonkel Wim en Gino

gevist op geep van op de buitenkant neeltje jans.
nonkel Wim had er drie Gino geen
veel wind maar kwam uit de goede richting.
aan de binnenkant stonden er ook veel te vissen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 03 Mei 2011 ===

Gouden 2de ronde,
 
Na de "gouden" start dacht ik dit ga ik niet nog een keer meemaken zo vroeg in het seizoen, echter het kan nog gekker.
 
Zondag nog even gaan proberen, al snel volgde de eerste aanbeet, een mooie baars van ca. 55 cm.
Enfin, in een tijdsbestek van 3 kwartier 5 prachtige baarzen gevangen, harde aanbeten en felle drils voor het nog koude water.
De grootse van het stel ramde tot 4 maal toe fors door de slip, uiteindelijk mocht ik met knikkende knieën en bevende handen een machtige 70er landen.
De andere baarzen logen er ook niet om, respectievelijk 61-, 64-, 2x ca 55- en de grootse 70,5 cm om precies te zijn.
Jammer genoeg zijn veel foto,s slecht, werkelijk trillende handjes en een verkeerde mode (macro) bij deze toch een paar plaatjes.
 
Vreemd genoeg werden de baarzen actief juist op het moment dat de stroming weg viel, de wereld op z,n kop.
Het zijn en blijven vissen die me blijven verbazen, ik achtte de kansen nihil, oostenwind, bruin water en amper stroming.
Zelf na jaren sta ik telkens weer versteld, zo zie je maar regels zijn er om vanaf te wijken, zeker als het om de zeebaarsvisserij gaat.
 
Felle kleuren zijn op dit moment een pre, de Smith Haluca 125F en Max Rap 13 in Chart back waren favoriet.
(sorry voor de plaatjes, die zijn slecht)
 
Groet, Harold team Zeevisland.
Harold@Zeevisland

meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 03 Mei 2011 ===

Zondag 1 mei.
Om 5.00 uur vertrokken vanuit Essen (B).
Samen met de zonen en Kenzo naar Neeltje Jans gereden.
De geeplijnen opgesteld, met de ‘zwarte’ antenne-dobber
en een onderlijntje van van 2 meter, als aas had ik
zalmreepjes van 5 cm. lengte en spekreepjes.
Na een half uurtje haalt Danny de eerste binnen
nog enkele aanbeten gehad en hier en daar werd er
nog eentje bovengehaald, maar na het keren van de tij
om 09.15 was het helemaal O.
Tegen de middag terug naar huis, om na de middag lekker
in het zonnetje de buren wat vervelen met ‘snurken’.
 
Moby-Dick uit Essen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 03 Mei 2011 ===

Zondag 1 mei Noordbout te Zierikzee,
Vanmiddag nog even een poging gedaan met het overgebleven aas van het bootvissen van zaterdag op de Grevelingen. Gevist vanaf 14:45 tot 17:45 (HW 15:45). Had vandaag mijn nieuwe Penn saltwater 850 (bedankt voor de service) voor het eerst in gebruik met een Trabucco tapse lijn (0,55- 0,18). Deze combinatie gooit echt fantastisch ver. Wat wel jammer was, dat ik vrij snel een gigantische klap op de hangel kreeg en probeerde de vis te haken, echter uiteindelijk helaas zonder vis en lijn. De denk ik vrij grote vis (zeebaars?) verplaatste zich in een recordtempo en toen ik iets teveel spanning op de lijn zette en mede door een nog niet afgestelde slip, knapte de vrij dunne lijn direct ter hoogte van de molen. Net na hoog tij nog één beet gehad die ik kon verzilveren aan haak 2, bot 35 cm, waarmee ik de buurvrouw blij heb gemaakt. De krabben waren behoorlijk aanwezig, het duurde slechts 10 minuten voordat de haken volledig kaal waren. In drie uur vissen met 2 hengels ruim 1,5 portie  kweekzagers www.Topsy.nl gebruikt. Wel een mooi zonnetje en door het niet smeren van de benodigde factor  een hoofd zo rood als een vuurtoren. Donderdag a.s. ga ik een nieuwe poging doen op de Grevelingen (bootvissen met www.mstheo.nl) en vrijdagmiddag/avond voorvissen bij Sint Maartendijk voor de aanstaande wedstrijd kantvissen te (14 mei) van de www.deltavissers.nl 

groeten, Jan Willem.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 03 Mei 2011 ===

hey .  zondag 1 mei gevist van 11 uur tot 15 uur op de geep te westkappele . stond heel veel wind en er werd nergens wat gevangen. toch mooi dagje gehad om wat nieuwe dobbers te testen en daar bleef het dan bij . volgende week terug maar dan wel vroeger.
 zal er dan wel zitten hoop ik   

groetjes  darrel  gregory

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 02 Mei 2011 ===

Vrijdagavond aan de waterweg gestaan, 2 palingen en 3 botten gevangen, allen weer netjes retour gegaan.

Felle windstoten en later een bak met regen zorgde ervoor dat het geen pretje was.

Natuurlijk mis je dan ook aanbeten en ververs je minder je aas, wat ook minder vis oplevert.

Volgende keer beter.

Gr ger

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 02 Mei 2011 ===

Heerlijk bij Zierikzee wat aan de dijk gerommeld op Koninginnedag. Met opkomend water tussen de Boerenweg en de boerderij van Klap wat met pluggen in de weer geweest en de geepdobber laten drijven. Niks gezien of gehoord. Daarna nog een uurtje met afgaand water bij de brug op geep gevist en we vingen er allebei één. Verder ook nog 3 sigaren gerookt, een mooi begin van het seizoen.

Peter en Rene

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 01 Mei 2011 ===

Zeevislanders,
 
Fabelachtige start van het zeebaars seizoen !
 
Vrijdagavond was er eerst de twijfel om wel te gaan, ik was voornemens even te proberen op de zeebaars maar een forse wind en dreigende onweersbuien.
Na een uurtje dubben en een bak koffie toch m,n hengel maar in orde gebracht, toch maar even gaan proberen, je weet nooit, eerder deze week waren er al enkele baarzen gevangen en de kansen waren er dus.
Aangekomen op de stek bleek er boven aan de dijk toch wel een forse wind en dito golven te staan, om deze rede gekozen voor een wat forsere plug, n.l. een Rapala Max Rap 13.
Bruin water door de "bloei" de keuze qua kleur viel op de opvallende FHC, dit bleek al vlot de juiste keuze te zijn, wat heet !
 
Na een 15 a 20 minuten vruchteloos vissen kwam daar plots de langverwachte en zeer aangename dreun op m,n hengel, YES spookte het door m,n hoofd.
Plots waren alle zintuigen in opperste staat van paraatheid, na een heerlijke dril kwam daar de eerste "zilveren schoonheid" aan het oppervlakte water, even later kon de baars geland worden, een vis van 52 cm.
In het geheel niet slecht als eerste vis voor 2011, eigenlijk al zeer tevreden maar slechts een 5-tal minuten later vergreep zich daar wederom een mooie baars aan de plug, iets kleiner met 49 cm maar uiteraard meer dan welkom.
Nog eens 10 minuten en de volgende aanbeet was een feit, een duidelijk zwaardere vis maar de dril was er niet na, in tegenstelling tot de 50ers die voor een mooie dril zorgden ondanks het nog koude water gaf de derde baars zich vrij vlot gewonnen, deze prachtvis bleek er wel één te zijn van maar liefst 62 cm.
 
In het half uurtje dat volgde miste ik een 2-tal aanbeten, in 1 geval loste een eveneens mooie baars enkele meters voor de kant, het deerde me weinig, deze avond kon absoluut niet meer kapot.
Als "spreekwoordelijke klap op de vuurpijl" volde daar de 6-de aanbeet, een mooie en vooral heerlijke dril volgde waarbij de slip enkele malen to horen was, het resultaat was een mooie volle baars van 58 cm. niet het type voorjaarsbaars maar een schitterende stevig gebouwde vis.
Uiterst tevreden met dit viertal baarzen van mooi formaat nog een uurtje doorgevist maar de koek was op, niet dat er geklaagd wordt, absoluut niet !
 
Nog nagenietend uiteindelijk huiswaarts gekeerd, de 4 beauty's zijn allen terug gezet, traditioneel gaan de eerste altijd terug.
Sowieso zullen de volgende baarzen op een enkele na retour gaan, zo af en toe gaat er wel eens één mee, veelal een te diep gehaakte vis maar het gros mag weer gaan zwemmen.
Terug kijkend op een sessie waar ik eerder aan twijfelde om wel te gaan monde uit in een fabelachtige start voor 2011 , hopelijk is dit een voorboden van een schitterend seizoen !
 
Mocht u eens willen napraten over de belevingen en of van gedachten wisselen over techniek, materiaal enz. enz. bezoek dan eens ons forum.
Inmiddels is het een gezellige boel en een aparte "zeebaarshoek" pro of beginner, jong of oud u bent van harte welkom. http://www.zeevisland.com/forum/index.php
 
Vriendelijke groet, Harold team Zeevisland.
Harold@Zeevisland.com
 
meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 01 Mei 2011 ===

Den helder

Afgelopen week was ik weze proberen op zeebaars. En ik 2 mooie zeebaarzen kunnen vangen.

Groeten
Dirk

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 01 Mei 2011 ===

Hey Sportvisser,
 
Alweer een hele poos geleden dat ik nog wat van me liet horen.
 
Eind februari liep mijn winterseizoen op de stranden ten einde, toen plaatste ik ook mijn laatste vangstberichtje op de sites, schandalig eigenlijk,... hoewel, vanaf dan tot half april viste ik bijna uitsluitend op snoekbaars, vangsten die niet echt op de zoute site’s thuishoren.
Dat snoekbaarzen liep echt prima afgelopen voorjaar, bovenop het vangen van vaak leuke aantallen ben ik er na jaren weer eens in geslaagd om mijn pr en beetje scherper te stellen.
 
Dit jaarlijkse snoekbaarzen helpt me elk jaar weer om me weer voor te bereiden om het komende zeebaarsseizoen wat voor mij en de vismaten dit jaar van start ging op 24 april.
Erg vroeg als je vergelijkt met voorgaande jaren, het uitmuntende weer van de afgelopen weken zorgde voor een watertemperatuur waarin onze zomergasten zich prima thuisvoelen.
Dit mocht ik aan de lijve ondervinden tijdens onze eerste sessie, ik ving meteen m’n eerste baars. Op een dobbermontage met een pennelrig versierd met de nodige zagers ving ik een mooie vis van exact 60 cm. Niet extreem sterk maar met een aanbeet en een dril waarbij het snoekbaarzen alweer helemaal vergeten is.
 
Ondertussen zijn we alweer een poosje verder en heb ik er nog drie visloze sessies opzitten,.... ‘t zal nu wel snel helemaal los komen.
 
Een schitterend zeebaarsseizoen gewenst aan alle zeebaarsjagers.
Groetjes,
 
Jack Peelman
Pro Staff St-Croix
Hengelsport Van der Poel
Yerseke

meer fotos >>>

Note Zeevisland: Wij hebben op het forum speciaal een "Zoet-hoek" voor de zoete vangstberichten:  >>klik hier<<

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 01 Mei 2011 ===

Gisteren mijn eerste zeebaars van het jaar gevangen in rozenburg en een 6 tal ondermaatse schollen.

(helaas geen naam)

Note Zeevisland: We zien steeds vaker berichten zonder naam, zet even jullie naam eronder, staat wat leuker.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 01 Mei 2011 ===

zaterdag:30 april 2011.
plaats vlakbij  zijpe:
 
tijd van 8 uur tot 12:30.
 
hoog water om 15:00.
 
Hoi mede vissers nadat ik al  berichtjes had gehoord dat er geep al werd gevangen begon het bij ons nu
ook te kriebelen en mij broer Jan had al gemaild naar me toe om te vragen of Ik zin had om mee te gaan
en te proberen om de eerste geep van het jaar te vangen. Ik was al tegen 5:30 weg gegaan op mij gemak
met de fiets en toen zag ik dat de temperatuur al 11 graden was en dus dat was te doen uiteindelijk kwam
Ik op de plaats van bestemming aan en de hengel gereed gezet en ook de onderlijn er aan van twee meter
en aan de onderkant een klein loodje boven het haakje en Ik gebruikte weer zoals gewoonlijk een stukje
geep. Daarna de dobber het zilte nat gegooid en wachten of de geep aanwezig was toen na ongeveer 3 min
kreeg ik tijdens het verplaatsen van de dobber beet en ja de eerste geep zat er aan kort daarna kwam mij
broer Jan aan gereden en vroeg of ik al wat gevangen had toen ik dat vertelde tegen hem dat de eerste weer
binnen was ging hij ook snel de hengel klaar zetten en lekker naast me staan . uiteindelijk heeft hij 3-4 keer
beet gehad maar niks gevangen en Ik had er nog eentje bij gevangen van 75 cm .

Toen de wind hard begon
te waaien was het niet meer om te doen en zijn we gestopt en nog geprobeerd op de platvis te gaan vissen
en bij de windmolens bij zijpe en de haken waren om de 5 min helemaal leeg. Daar hebben we een uurtje
gevist maar geen ene beet gehad en toen maar ook gestopt alles uitgetuigd en op onze gemakje terug naar
huis gegaan en met de harde wind nu op kop.

nico [ de zeehondetemmer ] en Jan de [strandjutter ]
voor de mannen uit st philipsland draai ze de uit.

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 01 Mei 2011 ===

Enkele dagen verlof genomen aan de Belgische kust, meer bepaalt  Blankenberge.

Ik had maar 1 hengel mee genomen omdat, volgens ik las op zeevisland , de vangsten niet fameus waren.

Van enkele vissers daar,  vernam ik dat er mooie bot gevangen werd, dus zou  ik ook maar eens proberen.

S’avonds als de meeste badgasten van het strand waren nam ik plaats op de kop van een golfbreker en gooide, voor de eerste maal dit jaar, mijn lood richting Engeland.

Binnen de 5 minuten een beet , mijn hengel samen met hengelsteun werd tegen de grond getrokken.

Onmiddellijk voelde ik dat er een vechtersbaas aan de lijn hing, en inderdaad mijn eerste baars (56cm) van het jaar kwam aan de kant.

De dag nadien hoorde ik dat, diezelfde avond, op het oost staketsel een baars van 2,5 kg gevangen was.

Verder heb ik nog wat bot gevangen. Alles werd voorzichtig onthaakt en terug gezet.

Tot de volgende keer

corneel

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
©  Copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer