Angelamfi ansnes vissen en visreis in midden noorwegen

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

"Angelamfi Ansnes"
April/Mei 2011

===========================================================

Hallo Linda & Raffie,
 
Allereerst dank voor de goeie service welke we hebben genoten!
De locatie Hitra/Angelamfi Ansnes is wat ons betreft een aanrader voor de geoefende en ook iets minder geoefende zeevisser.
Een kleinschalig geheel van alle benodigde faciliteiten voorzien en een leuk huisje (no.9) vooral de aanwezigheid van een vaatwasser is aangenaam.
 
Het vissen rondom omgeving Ansnes/noord-oostzijde Hitra is ons ook goed bevallen, we hebben diverse stekken bevist en ook hier weer veel geleerd. Het vissen met de lichte pilkerstok tot 150g(onder andere aangeraden door Nanno) heeft ons erg verrast, we hebben dan ook zeker 75% van de tijd uiteindelijk met deze hengels gevist. Hoofdzakelijk de zilverkleurige en blauw/zilverkleurige 80g en 100g pilker(spro) was bij ons de favoriet.

Ook wij dachten altijd, zware stokken meenemen naar Noorwegen maar dat is dus niet het enige wat plezier oplevert.

Vanaf de eerste dag was het gelijk dicht bij huis(Ansnes) leuk raak met een paar gullen en koolvissen. Het wat zwaardere vissen met oa de haviskeboom met ca.400g viel wat tegen maar dat komt in ons geval (denk ik) omdat op die dagen dat we op de grotere diepte waren, de stroming zo sterk was dat we op een diepte van zeg 200mtr. wel meer dan 500mtr. lijn zagen afwikkelen.
 
Na de tweede dag draaide het weer even om en na die tijd hebben we eigenlijk minder goed gevangen, we merkten dat we tussen de fjorden op de stromingsverschillen icm diepteverschillen het meeste geluk hadden.

Het devies is dan ook inderdaad; zoek die onderwater bergen en/of stromingsverschillen en je hebt prijs. Blijven schakelen met kleuren en uitvoeringen is ook belangrijk gebleken.
De soorten die we boven water hebben gehaald zijn: Leng, Gul, Roodbaars, Zeewolf(onze topper), heilbot en behoorlijk wat Koolvis waaronder een van 80cm. Opmerkelijk is dat zowel de roodbaars als de zeewolf van een diepte van niet meer dan 35 meter kwamen?!? (zie foto�s in de bijlage)
 
Al met al kunnen wij concluderen dat deze reis voor herhaling vatbaar is, we denken nu al na om weer naar Hitra te gaan.
Wel staat vast dat we dan weer graag met Cordes Travel willen reizen.
 
Met vriendelijke groeten,
Menno Rijnberk / Klaas Boender / John Staat

Meer informatie over deze accommodati Angelamfi Ansnes klik hier >>>

 

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer