Havferie bij Bergen in West Noorwegen
vissen in noorwegen visreis

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Havferie Bergen
April 2011

===========================================================

Reisverslag noorwegen Havferie 2011 van 16 tot 26 april  
 
18 april aangekomen met de boot om 8 uur sochtends toen naar het huisje om 9 uur met Raffie afgesproken om te gaan vissen want we konden het huisje nog niet in, de korte trip was erg leuk nog wat tips gehad niet veel gevangen paar polakken en een gul.

19 april sochtends om 8 uur uitgevaren wat klein spul gevangen en toen kreeg Richard wat groots aan de haak was bijna boven we zagen dat het een grote kabeljauw was en toen brak de lijn. Na tien minuten had ie weer wat groots maar daar brak de lijn ook al snel 
en kort daarna had ik prijs en dat werd een kabeljauw van 117 cm en 13 kilo, daarna nog wat mooie gullen en polakken gevangen.

20 april om 6 uur uitgevaren weer veel gul  en toen weer een prachtige kabeljauw van 107 cm en 11,5 kilo en een polak 90cm en 8 kilo nog veel mooie pollak gevangen.

21 april weer om 6 uur gaan varen maar op de stek stonden nu netten, dus nieuwe stek gezocht weer mooie polakken en een paar gullen gevangen 
22 april tot 24 april geen grote vis meer wel veel leuke koolvisjes en wat lommen.
25 april weer naar huis met de boot  ban Bergen naar Hirtshals.
 
Nog wat tips vanaf onze kant:

Als je naar noorwegen gaat neem goede spullen mee bezuinig hier niet op, ik gebruik hengels van penn trio Ugly stick en shimano. Gebruik goede gevlochten lyn en goede molens en in lyn zit veel verschil. Ik vis met de Penn braid, gevlochten lijn, deze lijn is dun en rond en neemt geen water op. Voor de lichte visserij gebruik ik 14/00 Penn braid. Als ik zwaar vis met de bootmolen of reel, dan gebruik ik 25/00 Penn Braid.
 
Pilkers en shads 
De pilkers van Dieter en Eisele (www.havfiske.nl) zyn perfect en de makreel achtige pilkers van Ultimate hebben ook mooie vissen opgeleverd, deze zijn alleen nog bij www.ahoy-hengelsport.nl te koop.

Op donkere dagen fluoriserende pilkers en hoe zoniger het word hoe donkerder de pilker soms zelfs helemaal zwartte pilkers, zoals de Black Panther serie van Eisele en af en toe willen de vissen de shads hebben.
 
Gebruik goede wartels ik had ook de verkeerde by dit jaar je moet ze hebben met en haakje op zy want die buigen niet open, ook wel "Cross Lock" of "Interlock " genoemd, in ieder geval niet die wartels die in een driehook lopen.
 
Gebruik voorslag of een "voor" lijntje, want Richard deed dat niet en verspilde daardoor twee grote vissen. De invisible Thread van Penn internationaal is een "Fluocarbon" lijn, dus onzichtbaar voor de vissen en supersterk, wij gebruikt 80/00 en maakte deze met een normale lus in de wartel vd hoofdlijn en aan de nylon een wartel voor de pilker of shad.

Dus bereid je goed voor informeer bij de juiste mensen, zoals bv Linda en Raffie en koop goede spullen, je hebt dan een top vakantie 
 
Ik ben nu 3 keer in noorwegen geweest via Cordes Travel en veel grote vissen gevangen nu ga ik 2013 naar IJsland, uiteraard weer met www.cordestravel.nl Wij willen bij deze dan ook Raffie en Linda nog eens extra bedanken voor hun goede service.
 
groeten Leroy Overbeeke 

Meer informatie over de accommodatie Havferie >>>

Tot de volgende keer !

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer