malangen brygge, noord noorwegen
vissen en visreis

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Malangen Brygge
Mei 2011

===========================================================

Visvakantie Malangen Brygge Noord Noorwegen van 27 mei tot 3 juni.

Onze jaarlijkse visvakantie ging dit jaar naar Malangen Brygger voor het eerst met Cordes Travel dit is erg goed bevallen totaal geen klachten en korte lijnen, als je wat wilt weten, je e-mail  word al beantwoord voordat je hem goed en wel hebt weggestuurd.

De boten en de accommodatie zijn zonder meer goed en de boten gaan lekker hard daar houden we van.

Wij nemen alleen erg licht materiaal mee geen 20 30 of 40 lbs hengel  en dikke reelen maar spinhengels tot 150 gram pilkers van 50 tot 125 gram en loodkoppen van 50 tot 120 gram shads tot 16 centimeter.

Een driftzak is ook een aanrader met veel wind drift je erg snel en kom je niet op de bodem met licht materiaal.

 Voor het langs de kant vissen tot 40 meter diepte gebruiken we een spinhengel tot 80 gram of lichter en op dieper  water een spinhengel  tot 150 gram met een niet al te zware molen ( je staat de hele dag met dat ding in je hand)met een paar honderd meter dyneema op de spoel tot maximaal 20 honderdste( probeer dat maar eens te breken) en op de reserve spoel niet meer dan 16 honderdste.

De eerste avond zijn we nog even gaan vissen, even gooien met lichte spinhengels langs het kantje veel vis gevangen kabeljauw tot 60 cm en erg veel klein spul.

We vingen vanaf de eerste dag dikke vis, wat de beste dieptes waren daar kwamen we gauw achter, het tij is echter veel belangrijker, na een paar uur lekker veel  vis vangen, is het iedere dag  op slag over als de stroom er uit gaat, dan vang je alleen  nog  vis als je pilker op een kabeljauw zijn kop  valt daar houd hij niet van, dan wil hij hem nog wel eens pakken, dit is voor ons de tijd om naar huis te gaan en enkele vissen die we hebben meegenomen  te onderwerpen aan een smaak proef.

Als na een paar uur de stroom er weer in komt gaan we weer het water op tot een uur of elf.

Op alle dieptes vang je wel vis, schelvis ,wijting ,heibot ( de meeste langs de kant )kabeljauw koolvis enz. wij vissen nergens gericht op en vinden alle vis leuk als je hier gericht op een bepaalde soort gaat vissen, kun je nog wel een leuk resultaat bereiken denk ik.

Als het tij goed is staan we geregeld alle vier met een kromme hengel vooral als de koolvis jaagt.

Conclusie hier kan zelfs een aap met een hengel dikke vis vangen, en hoef je niet de vis professor  uit te hangen voor een mooie  visweek.

Jaap Tol en vismaten

Meer informatie over deze accommodatie Malangen Brygge klik hier >>>

Tot de volgende keer !

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer