Vissen in Noorwegen bij Angelamfi Grefsnesvagen

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Angelamfi Grefsnesvagen
Hitra Mei 2011

===========================================================

Vistrip Noorwegen Mei 2011

Het is zaterdagochtend 00:00 uur als  de caravan , bestaande uit  5 auto's met 4 boten en een volle aanhangwagen, plus 16 personen, vertrekt uit Gouda. De groep bestaat uit 17 personen waarvan Sebastiaan al in Noorwegen is.Dit jaar bestaat de groep uit de volgende deelnemers: Hans Witting; Hans Dufrenne; Wim Kombrink;  Rinus v. Oort; Rinus van de Velde; Sebastiaan v. Oort; Peter v. Oort; Jeroen de Pauw; Dirk Okkerse;  Peter Battist;  Bart van der Zalm;  Arie Spaans; Alex v. Es; Daan Wouwenaar;  ; Bart Klarenberg;  Ton Dresen;  Bertus Kombrink.

De reis (geboekt via Raffie en Linda van Cordes Travel) verloopt voorspoedig en ook de overtocht met het vertier aan boord van de Color line en de verdere reis van Oslo naar Hitra is probleemloos.

Maandag 16-5
Het weer is goed en de boten gaan voor hun eerste vistrip; de eigen boten gaan de zee op en ik ga met de huurboot de fjorden afstruinen omdat de wind en het geringe vermogen niet toelaten om naar buiten te gaan. Er wordt buiten redelijk gevangen en wij vangen binnen toch nog zo'n 30 kg mooie goudgekleurde kelp kabeljauw en onze nieuwe reisgenoot Bart v/d Zalm bijt de  spits af. Na een mooie dag het vertrouwde visfileren, boten aftanken en schoonmaken en gezamelijk eten,  waaraan vooraf even in de pet gekeken wordt en na het tricolore ijs en het opruimen het klaverjastournooi weer wordt geopend. Het blijkt dat Rinus volgens Dirk nog altijd niet de derde kleur kan seinen en er wordt dus meer nagekaart dan daadwerkelijk gekaart.

Dinsdag 17-5
Er is weer wind, maar we kunnen uit vissen en ik ga weer met de huurboot in de fjord, terwijl de rest weer naar buiten gaat. Het is fris en we vangen wat minder; buiten wordt van alles gevangen waaronder mooie kabeljauw en leng. De lom zit vol parasieten en grote koolvis blijft nog uit. Bart v/d Zalm heeft slecht nieuws ontvangen: zijn moeder is overleden. Nu komt de ware aard van deze vriendenclub pas echt naar voren en in no time is een repatri�ringvlucht geregeld, met dank aan Raffie en Linda van Cordes Travel en de volgende morgen is hij al vroeg op weg naar Nederland. Alex en Arie hebben hem 's nachts naar het vliegveld van Trondheim gebracht; een tocht van 3,5 uur enkele reis over smalle wegen met regelmatig herten en elanden op de weg.

Woensdag 18-5
Het weer is rustig en iedeen vertrekt naar buiten. Ik vaar met de huurboot enkele stekken binnen af maar we vangen niks en omdat het weer het toelaat verlaten we de fjorden om ons geluk op open zee te beproeven. We kunnen echter niet te ver en vangen onder de kust een enkele mooie kabeljauw. De andere boten vangen mooi maar liggen te ver om met de huurboot te bereiken, van wege de lage vaarsnelheid. We maken er een mooie tocht van en genieten van zeearenden. Onze vangst blijft echter mager; gelukkig op de andere boten niet en de vriezers vullen goed.

Donderdag 19-5
4.00 Wim Alex en Ton gaan vroeg op pad voor de ultieme vangst en aangezien er voor de middag zwaar weer wordt gemeld zijn we vroeg op weg gegaan. Allereerst moet er wat platvis worden binnengehaald, waaronder een heilbot. Daarna de open zee op voor grote leng. Eenmaal op de stek hebben alle drie de hengels snel beet en komen de eerste grote lengen aan boord en zoals ik al voorspelde komen de grote jongens snel binnen, met als apotheose de leng  van 1.72 mtr en 26 kg; een echt beest, die Willem na een kwartier werken naast de boot heeft. Wie gaat dit nog overtreffen!!. Wel gemeen van die neet dat hij de door hem geschonken troffee weer meteen mee naar huis wil nemen.

Het wind programma you grip werkt fantasties en de storm barst precies op de voorspelde tijd los als we weer binnenlopen en na het gebruikelijk ceremonieel, foto,s etc gaan we de bbq voorbereiden. Omdat het regent doen we het overdekt voor de huisjes en het gaat er weer ouderwets aan toe en als kannibalen worden de grote porties snel verorberd.

Er is ook wat botenpech en zo sleept Willem een boot van Hans binnen met een benzine toevoer probleem. Ook is een boot blij dat hij binnen is omdat het weer toch wat te onstuimig was geworden buiten op zee.

Vrijdag 20-5
Vier boten gaan de zee op en de huurboot blijft binnen. De zee is woelig en er kan niet snel gevaren worden. Ik ben bij Hans aan boord en we krijgen moeilijk contact met de boten die al eerder naar buiten zijn gegaan en we blijven lang zoeken en zoeken zelf stekken, die echter alleen lom opleveren, die we vanwege de parasieten aan de meeuwen voeren. Ik krijg last van zeeziekte maar kan het eten binnen houden. Terwijl wij een matige vangst hebben , door o.a. het lange zoeken, hebben de andere boten goed gevangen. Hoogtepunt van de avond: Rinus wint zijn eerste partij.

Zaterdag 21-5
Het is weer rustiger en met Rinus gaan we de zee op. Eerst vangen we lom en daarna ook leuke andere vis. Een lichte teleurstelling was wel dat de boot die bekent staat om zijn geweldige catering, nu zonder gas kwam, dus geen koffie of soep en we gelukkig met een kan warme chocomel ons moesten redden.Met een losse tank vaart de boot van Hans prima en er moet dus ergens bij de vaste tank een lek zitten waar valse lucht aangezogen wordt, maar er kan goed gevaren worden. Binnen bij de viskwekerij lijkt de kabeljauw te willen, maar ze zijn wat klein en ook de stek waar de anderen eerder goed schelvis hadden gevangen levert niks op.

Zondag 22-5
Onze laatste visdag gaan we weer voor de grote lengen. We vangen er 12 maar niet meer van die record vissen. Trots liggen ze op de steiger als Hans met een boot vol vis binnenkomt. Allemaal groot spul en ondanks het feit dat hij niet de grootste vis gevangen heeft wordt hij unaniem door iedereen  de all-over winnaar genoemt en ook ontvangt hij de overwinningstofee uit handen van de altijd geweldig speechende Rinus.

Maandag 23-5
De boten gaan eruit en alles wordt schoongemaakt. Iedereen zoekt zijn spullen bij elkaar en om 21 uur vertrekken we naar Oslo, waar we de volgende ochtend rond tienen arriveren omdat er wat tunnels waren afgesloten en er wat omgereden moest worden. Een kort bezoek aan een kil Oslo en dan inschepen en op weg naar Kiel. De zee is ruw en de eetzaal biedt zodoende voldoende plek. Ik eet voortreffelijk en merk dat ook aan onze tafel slachtoffers vallen die in hun hut het eten aan de vissen gaan voeren. Na een leuke show gaan we terug naar de pub waar we genieten van een geweldige gitarist. Willem duikt er om 2 uur op en met de artisten gaan we nog even naar de disco waar we na een drankje en een dansje het licht om 2.30 uitblazen en gaan slapen zonder enige last van de ruwe zee gehad te hebben.

Dinsdag 24-5
In Kiel wordt volgetankt en gaat de tocht naar huis. Wim heeft een virus opgelopen en is goed ziek, toch presteert hij het nog voor iedereen een warm hapje uit zijn campertje te toveren.

Ook ontmoeten we Ina en Tim Jongkees, twee NOB instructeurs, waar ik nog les van gehad heb. Thuis worden we opgewacht door de smachtende dames en na een hartelijk weerzien en koffie met gebak wordt de vis verdeeld. Auto's en boten zijn weer afgetankt en ik moet nog even 200 km naar huis.

Terugrijdend overdenk ik de reis en kom tot de conclusie dat het weer een unieke en super geslaagde vistrip was waar ondanks het tragische overlijden van de moeder van Bart; de botenpech en de toch wel stevige zeegang. Sebastiaan en Bart bleken welkome nieuwelingen binnen de groep en de sfeer was prima.

Zeker zijn er dingen die anders kunnen en het petit comitee staat altijd open voor opbouwende kritiek en suggesties.

Jongens bedankt voor de leuke trip en hopelijk tot volgend jaar, als god het belieft, zoals wij dat in limboland plegen te zeggen.

Groeten Ton Dresen

Meer informatie over deze accommodatie Angelamfi Hitra klik hier >>>

>>Fotoserie deel 1<<  &  >>Fotoserie deel 2<<

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer