vissen in west noorwegen bij Kvalheim fritid bergen

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Kvalheim
Augustus
2011

===========================================================

Verslagje van onze Noorwegentrip augustus 2011

MOEDERS, HOUD JE KINDERS BINNEN.
DE PUNTJES GAAN OP REIS.

Zo zijn we op onze reisblog (voor bekenden) begonnen, om onze avonturen dagelijks weer te geven. Na het besef dat we wel weer eens op vakantie wilden gaan, kwamen we na wat “gesurf” uit op Noorwegen en al rap bij Linda en Raffie van Cordes Travel. Op zich kan het al als een klein wonder worden beschouwd dat Alex zo lang van huis wil/gaat, want hij staat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid  op zijn minst geclassificeerd in de “huismus top 10”

In tegenstelling tot de meeste bezoekers van deze site, wilden wij buiten het vissen ook gaan geocachen (zie www.geocaching.com) , mountainbiken, hiken  en een stedentrip realiseren.  En bovendien moest een “potje lamballen” ook onderdeel uitmaken van  het geheel……

Nu staan wij Puntjes bekend om onze kritische en gedegen voorbereidingen op zulke gebeurtenissen,  dus informatie werd langs alle wegen aangetrokken. Na wat  hobbels viel de keuze op Kvalheim via Cordes Travel. Qua vissen zijn we door Ronald (onze stadsgenoot) en de “Cordesjes”  geïnformeerd  (Noorwegendag Werkendam) en ook een bezoek aan Eddy Mares in Nijverdal werd als bijzonder vruchtbaar ervaren. Al was onze portemonnee na deze trip het vacuüm nabij.…. de spullen die we er gekocht hadden waren van gedegen kwaliteit en (zo bleek achteraf en “tijdens”) op praktijkervaringen gestoeld. Gedurende  een huisbezoek aan “casa di punta” door Linda en Raffie werden we nog eens helemaal “bijgespijkerd” en ten gevolge daarvan “moest” nog rap een trip richting Wommelgem worden ingelast voor een goede koelbox.

De reis naar Noorwegen hebben wij in 4 dagen afgelegd; door de binnenlanden van Duitsland en Denemarken (geocachend dus) gingen we richting Hirthals. Wij stapten dus heel relaxed aan boord van de Fjordline;  aldaar hebben we onze naam van “buffet-grootverbruikers” alle eer aangedaan. De crew stond op het punt om ons een oorkonde te geven vanwege het veelvuldige gebruik J, maar wat was het lekker!  Al met al een heerlijke reis,  buiten op het dek gezeten en zoals een waarachtig “Puntmens” betaamt, geslapen als een os.

In Noorwegen (waar wij dus voor de duidelijkheid ons eerste bezoek aflegden) werden ook wij overweldigd door de ruwe, rauwe, majestueuze en soms welhaast sinistere natuur. De rit naar Kvalheim kan worden betiteld als een “oh en ah tourneeke” en aldaar werd onze tijdelijke veste rap betrokken, de visboot werd in ontvangst genomen en we zijn natuurlijk gaan……. eten (we komen nu eenmaal uit Oosterhout).

Het vissen liep de eerste week gewoontjes (we vingen ons visje wel, maar het liep niet storm) , totdat we wat tips kregen van een paar Nederlanders die naar huis gingen (“aquariummannen”, bedankt!!!!) en toen ging het echt los. Wat zit daar een vis! Echt hele grote joekels hebben we niet gevangen,  het waren over het algemeen vissen rond de 60 – 80 centimeter. Maar wat was het stampen, smijten, knokken en rauzen!!! Magnifiek, met name het vissen op pollak met de lichte spinhengel. Ook hebben we nog een “happy hour” meegemaakt, Alex liep alleen maar in te halen en Hilmelien beaasde, liet alles naar de bodem zakken en sloeg aan. Allemaal gul en schelvis, een uur lang takelen, ongehoord verschrikkelijk! Onze vriezer was die tweede week dan ook rap vol met “lekkere eetvis”. Het leukste vonden we het “lichte vissen” op pollak en makreel (stel dat die  laatste een meter lang zou worden, dan zou een AED onderdeel moeten worden van een standaard hengelsportuitrusting).

Ook hebben we nog kennis gemaakt met de Noren en hun land. De achterruit van onze auto was in Noorwegen spontaan in 3 miljoen stukjes gefragmenteerd en dan kom je er achter waarom Raffie het over “white jamaicans” heeft inzake de bevolking van dit prachtige land. Een wijze les voor eenieder: wij waren in ieder geval blij dat we een goede reisverzekering hadden en dat we onzekerheden goed konden opvangen. Bergen hebben we  in een paar dagen al “geocachend” verkend en zodoende kwamen we ook op de wat minder toeristische plaatsen. Voor hen die de euvele moed hebben om te gaan fietsen in Noorwegen: bergaf gaat heerlijk, bergop wat minder. Maar wij hebben het gedaan (zie http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=ef081596-2f7e-4826-982a-7a76e4493126) en het was “buffelen”. Verder hebben we in Kvalheim nog een peperkoek geruild tegen verse krab die werd gekookt door een “oud mannetje”, dat was echt “zmikkelen en zmullen” en in de fileerruimte was het ’s avonds een “gezellig samenzijn” Russen, Duitsers en Nederlanders.

De terugreis is ook erg voorspoedig verlopen en we werden nog begeleid door de Noorse marine (men wilde er zeker van zijn dat we het land uitgingen?). Dat het altijd regent is ons inziens gewoon een fabeltje, waarmee die Noren de toeristen weg willen houden uit hun land J. Slechts 1 dag regen hebben we ervaren, jammer genoeg zaten we toen de hele dag op de fiets…. verder zon, zon en nog eens zon. We hebben een heerlijke vakantie gehad, waarbij alles meezat, op een kapotte autoruit na dan…. De koelbox bewees bij thuiskomst dan hij zijn geld waard was, dus wij eten de komende tijd gul, pollak, lom, heek, leng, makreel, schelvis en al dat soort geschubde vrienden.

Stilaan groeit nu al bij ons het besef dat we nog wel een keertje terug willen, dus wie weet…. samen met de vismaten van de “OBI WAN-clan”?

Hilmelien en Alex (a.k.a. de puntjes)

Meer informatie over deze accommodatie Kvalheim klik hier >>>


Hilmelien en Alex

Tot de volgende keer !

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    ©  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer