vissen in noorwegen bij Havferie Bergen

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Havferie Bergen
Juli
2011

===========================================================

Verslag van onze eerste visvakantie in Havferie Noorwegen van 25 tot en met 6 juli verplaatsing inbegrepen.

Na een rit van 1000 km hebben we de oversteek Hirtshals  Bergen gedaan, de ideale manier om uit te rusten terwijl je verder reist  om op 27 juli om 8u in Bergen aan te komen.We waren nog niet uitgepakt of Raffie was al ter plaatse om een zeer uitgebreide briefing te geven, alles kwam aan bod: materiaal keuze, visstekken, gebruik boot met gps/plotter enz. We overliepen samen met Raffie de zeekaart en bespraken bij iedere visstek  welke soorten vis  en op welke manier deze te vangen waren.

Genoeg voor ons om deze nieuwe visplaats te ontdekken, en het vissen te starten .

Dag 1: Na een goede vangst van makreel, die we gebruiken als aas, vingen we onze eerste avond  al enkele pollakken en gul (tot 60cm).

Dag 2: Achteraf bekeken onze topdag van de vakantie. We vingen schelvis (9 stuks tussen de 50 en  70cm), waarna tegen de avond ook heel mooie kabeljauw ( 2x74cm, 1x84cm en 1x100cm).  Door de kabeljauw van 1 meter was Maarten visser van de dag (vakantie).  Andere soorten van die dag: leng, steenpos en pollak.

Dag 3: Wegens te veel wind bleven we in de fjorden vissen.  Voor de eerste keer op grote diepte gevist met een sleppe en niet zonder resultaat: op 2 driften een leng van 60cm en een lom van 64cm.  De rest van de dag hebben we met de lichte hengel, pilkers tot 100 gr, langs de rotsen gevist.  Waarbij een pollak van 64cm al een uitdaging is.

Dag 4: Nog meer wind dan op dag 3.  Het voordeel is dat je hier altijd wel ergens uit de wind kan vissen.  We hebben onze voorraad makreel goed aangevuld.

Dag 5:  Omdat we naast sportvissers ook natuurliefhebbers zijn hebben we vandaag een stukje van de prachtige Noorse natuur verkend.  De fjorden, watervallen en ook Bergen zijn zeker een bezoek waard. 

Dag 6:  Door het goede weer gaan we vandaag voor de verre stekken.  Dit bracht ons aan vissoorten op: 5 lommen tot 68cm, 2 lengen tot 69cm, 4 kabeljauw tot 84cm en een spaanse hondshaai van 75 cm.  De lommen, leng en haai zijn op grote diepte (200m) gevangen, aan een bananenpilker van 400gr overladen met reepjes makreel.

Dag 7:  Nogmaals de open zee op omdat we hier de beste vangsten deden.  Schelvis, kabeljauw, koolvis, lom, leng en pollak waren onze vangsten op  deze laatste dag.   Waarvan de grootste: lom 78cm, de leng 69cm en de pollak 83cm.

De ervaring achteraf is dat de te huren materiaalkist van Cordes Travel zeker voldoende variatie biedt om op een week diverse vissoorten te vangen.  We hadden best wat minder eigen materiaal meegenomen!

De visvakantie was een heel mooie ervaring voor ons en onze volgende reis met Cordes Travel is ondertussen al geboekt.  In oktober 2011 gaan we vissen in Denemarken.

Groeten vanuit Vlaanderen,
Mich en Maarten Klerkx, Koen Geebelen

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer