vissen in noorwegen Foldvik Brygge Noord

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Foldvik Brygge
Mei/Juni
2011

===========================================================

Deze reis is geboekt bij Linda en Raffie van www.cordestravel.nl

Eindelijk was het zo ver. Zaterdag 28 Mei kon de reis naar Foldvik Brygger in Noord Noorwegen beginnen. Na een lange en mooie reis van +/- 2400 km en de boot van Kiel naar Oslo kwamen we maandagnacht aan bij de accommodatie Foldvik Brygger. Een prachtige accommodatie voor de sportvisser, maar ook voor iemand die van natuur en wandelen houd. Bij deze accommodatie zit ook een supermarkt en een benzinestation.
 
Wij kwamen hier om te vissen en dat viel eerlijk gezegd een beetje tegen. We hebben natuurlijk wel vis gevangen, maar de aantallen vielen tegen. Dit wil niet zeggen dat het daar niet goed kan zijn omdat er Duitse vissers waren die ons wisten te vertellen dat het vorig jaar rond dezelfde tijd verschrikkelijk goed was en de vis zelfs vanaf de steiger bij de accommodatie te vangen was. Wij kwamen net op een moment dat het iets minder was. Een voordeel is wel dat je daar al vlug weg kan omdat het heel beschut ligt en bijna geen last hebt van wind. Alleen als je het fjord uit wil kan het wel een probleem zijn.
 
Wel hebben we behoorlijk wat soorten vis weten te vangen zoals Kabeljauw, Koolvis, Schelvis, Zeewolf, Heilbot, Lom, Leng en Schol.
 
Ondanks de matige vangst hebben we een fantastische vakantie gehad met prachtig weer. Apart is ook, als je het nog nooit hebt meegemaakt, dat het 24 uur per dag licht blijft rond die tijd.
 
Het dorpje kreeg ook nog half in onze vakantie bezoek van de koning en koningin van Noorwegen die met een grote boot bij onze accommodatie aankwamen.
 
Na 10 dagen zijn we aan de lange terugreis begonnen waarin we 2 keer hebben overnacht op een camping (Hytte) die overal langs de weg zijn te vinden en goed aangegeven staan. Dit is echt heel gemakkelijk te regelen als je zelf geen mogelijkheid hebt om te overnachten. Op maandag 13 juni zijn we weer veilig thuis aangekomen.
 
Met vriendelijke groet,
Leen, Rien, Leon, Johan, Kees en Marian

Meer informatie over de accommodatie Foldvik Brygger in Noord Noorwegen klik hier >>>

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

      copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer