vissen in west noorwegen havferie bergen sotra glesvaer

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Havferie Bergen
Juli
2011

===========================================================

Havferie 4 juli tot 18 juli

We komen nu voor de 2e keer in havferie. Na onze 1e visvakantie in havferie in 2010 besloten om samen met mijn vrouw en jongste zoon onze zomer vakantie hier te boeken. Martin kreeg verkering met Lisa en hij wou toch wel graag dat zij mee kon gaan naar noorwegen. 

Raffie en Linda hebben de bootovertochten voor ons laten aanpassen. Op zondag 3 juli vroeg op reis naar Kiel. Wij wilden namelijk ook graag wat zien van noorwegen. De reis met de Colorline van Kiel naar Oslo is een vakantie op zich. De dames vermaakten zich uitstekend op de boot. Maandag aangekomen in oslo en met de auto dwars door noorwegen. Wat een belevenis, een schitterende natuur. Er zijn al 125 fotoís gemaakt op de heenreis. Op deze rit kom je door menige tunnels. De reis werd nog even onderbroken doordat we niet meer door de laatste tunnel voor Sotra in mochten. Ja, daar sta je dan. Na enige tijd gingen de slagbomen weer open en konden we aan het laatste deel van de reis beginnen.

Aangekomen bij Havferie werden we vriendelijk te woord gestaan door de vrouw van Magne. Magne was zelf aan het werk en zou later in de week thuis komen. Hun zoon heeft de boot uitgelegd en ons voorzien van het weerbericht en de watertijden. We hebben met zín vieren genoten van de 14 dagen dat we in noorwegen waren. Heerlijke lange dagen waarin het bijna niet donker werd. We zijn meerdere keren naar Bergen geweest om de vismarkt, de floibanen en het centrum te bekijken. Een dag naar het hardangerfjord geweest en de watervallen bekeken. Op een visdag kwamen we een grote groep grienden tegen. Dit was een schitterend spektakel om te zien. Hier kan geen dierentuin tegen op. We hebben denk ik wel 2 uren meegevaren met deze groep grienden. Wat het vissen betreft hebben we allemaal licht gevist, met shimano diaflash met een shimano twinpower 5000. Penn light spin met een sargus 5000 en uglystick met een shimano saragossa 8000. Alle molens voorzien van 12/00 penn international braid. Verder gebruikten we een voorslag van 60-80 cm. Je laat je pilker zakken tot de bodem en draait deze weer snel naar binnen. De aanbeten die daar op volgen zijn spectaculair te noemen.

Diverse kleuren en gewichten 60-120 gram dieter eisele pilkers en sandeels van havfiske.  We hebben op de verschillende stekken kunnen vissen, zowel in het fjord als buiten op zee. De vangsten bestonden uit ontelbare makrelen, koolvissen, pollak tot 95 cm en 8 kilo, kabeljauw waarvan de grootste 104 cm en 12 kilo was. Deze grote jongens gevangen op stek A. Een waar visparadijs op open water. Dit kun je ook lezen in de vangstberichten in noorwegen van deze periode dat wij er geweest zijn. Wij hebben met zín allen genoten van deze vakantie in havferie.

Ja en dan is het voorbij met de pret en moet je terug naar nederland. Maandag 18 juli zijn wij vertrokken naar Kristiansand. We zijn langs het hardangerfjord terug gereden en met de pont over gestoken en door de prachtige natuur op weg naar kristiansand gegaan. Een overnachting in een hotel en de volgende ochtend vroeg met de colorline de overtocht gemaakt naar hirtshals in denemarken. We zijn dinsdagavond weer thuis gekomen.

Alles was weer goed geregeld door Raffie en Linda van www.CordesTravel.nl ze hebben zelfs geregeld dat de gouden ketting die mijn vrouw verloren had in het huisje Havferie netjes weer in ons bezit kwam! Ook gaat onze dank uit naar de huiseigenaar van Havferie, hij had namelijk de gouden ketting gevonden en gebeld naar Raffie en Linda.

Havferie is een mooi huis met 2 slaapkamers en een schitterend uitzicht, van alle gemakken voorzien als Nederlandse tv, mooie badkamer, koelkast, 2 vriezers, wasmachine, droger en een afwasmachine. Over de boot kan ik kort zijn. Top, snel en stabiel.

Linda en Raffie bedankt voor deze schitterende vakantie.

Teun, Mattie, Martin en Lisa

Meer informatie over de accommodatie Havferie Bergen klik hier >>>

>>Fotoserie deel 1<<  &  >>Fotoserie deel 2<<

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    ©  copyright 2011   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer