Vissen in Noorwegen en IJsland, specialist in visreizen
vangstberichten, visreis, vistrip


Specialist in visreizen naar Noorwegen, IJsland en Denemarken

Vangstberichten

Noorwegen & IJsland 2011

----------------------------------------------------------------

Boek uw visreis voor 31 Januari 2012
en ontvang een gratis Sportvis-pakket twv

175,- euro !!

>>klik hier<<

----------------------------------------------------------------

U kunt zich nu al aanmelden voor
het IJsland Festival 2013

>>Festival 2013<<

----------------------------------------------------------------

Wij wensen jullie een gezond en visrijk 2012 !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Maandag 26 December 2011 ==

Dagmar is er ....

Beste lezers,

Ik stel eerst de vraag of jullie al je kerstgroet hebben achtergelaten, doe dit nog even... >>klik<<

2e kerstdag, nog even wat berichten invoeren, kerstgroeten plaatsen en het laatste nieuws uit Noorwegen melden, ook al wonen we er niet meer, we blijven natuurlijk nauw verbonden met dit prachtige land. In Bergen dit jaar geen witte kerst, dus we missen gelukkig niets, was altijd wel leuk sneeuw ruimen.

Verder is alles rustig hier in Deurne, niets bijzonders eigenlijk. In Noorwegen is Dagmar aan het "spelen" Dagmar is de nieuwe krachtige storm die Noorwegen treft, waarschijnlijk nog zwaarder dan de 1e en zoals het er uit ziet, de zwaarste sinds 1992 met zware orkaankrachten. In de omgeving Oslo was het echt "feest" en op open zee wederom dikke monstergolven van meer dan 30m, zie hier het filmpje waar je kriebels van krijgt >>klik<<. En nog een filmpje van hetzelfde schip, maar dan in 21m hoge golven. >>klik<<

70.000 Noren zitten zonder stroom, de Noren zijn wel wat gewend, dus erg druk maken ze zich er niet over, maar het is even lastig zegt men. In Zweden zitten 170.000 mensen zonder stroom en zowel in Noorwegen als Zweden is er nauwelijks mobiel telefoon verkeer mogelijk, geen verbing met de masten.

In lesund sloegen de grote golven letterlijk de stad in, zie >>filmpje<<
Terwijl ik het filmpje keek uit lesund, kwam ik dit filmpje tegen vd Tsunami in Japan, ook daar werden we weer gewezen op de krachten van moeder natuur >>Japan<<

Verder zijn er heel veel wegen afgesloten ivm sneeuwval, veel wegen zijn ingesneeuw en dorpen totaal vd buitenwereld afgesloten. Het is dus geen lekker weer in Noorwegen op dit moment, maar de storm zou een eind voorbij moeten zijn vandaag of morgen.

Ik hou jullie op de hoogte..
Mochten er geen bijzondere berichten meer zijn, dan wens ik jullie een geweldig uiteinde en een gezond 2012 !

Raffie en Linda
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 18 December 2011 ==

Spekkhoggere

Hallo allemaal,

De Spekkhoggere zijn er weer, de wat ?? zul je denken, dat zijn Orca's, maar heten in het Noors dus Spekkhoggere. Elk jaar komen ze in het Hjeltefjord, het fjord waar Hellesoy ook aan ligt, grote scholen met Orca's voorbij zwemmen. Dat is niet voor niets natuurlijk, want deze prachtige beesten zoeken voedsel en dat is er volop in dit mooie fjord. Niet alleen sportvissers komen hier dus graag vissen in dit Hjeltefjord, waar Hellesoy en Kvalheim aan liggen, maar ook deze enorme zwart/witte zwemmers.

Deze keer was er zelfs een kleine baby Orca bij, prachtig om te zien. Zelf hebben we ook aan dit fjord gewoond en kennen het gebied dus erg goed en weten dat er veel vis zit voor de vissers en dus ook voor de Orca's.

Orca's leven vaak in hetzelfde gebied, het zijn geen echte trekkers en vaak leven ze in een troep, een school met orca's wordt een "troep" genoemd. Ondanks het feit dat ze ook wel "killer-whale" worden genoemd, hebben ze nog nooit een mens aangevallen. Deze Orca's leven van vis, zeehonden, vogels, robben en soms zelfs kleine walvissen, deze machtige zoogdieren kunnen wel 10m lang worden en bereiken dan een gewicht van rond de 6000 kg en zijn te herkennen aan hun grote rugvin. De kleine baby orca's (kalveren) zijn bij hun geboorte ongeveer 2,5m lang en hebben een gewicht tussen de 170 en 200kg. In 2009 zwom er een hele troep 3u rond de boot van een groepje Noren die aan het vissen waren.

groetjes Raffie

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Donderdag 08 December 2011 ==

Heilbot

Beste lezers,

Sorry voor mijn late bericht, erg druk geweest de laatste dagen.

Laten we beginnen bij de Hengelsportbeurs in Kortrijk Belgie afgelopen weekend, bijna 16.000 man in 2 dagen, dat was voor ons een succes. We hebben flink wat interesse en zelfs boekingen gedaan. Je merkt dat IJsland zeer in trek is bij de sportvissers en zeker het Festival, we hebben dan ook al aardig wat aanmeldingen voor Mei en Augustus 2013. De beurs was erg gezellig en ook onderling tussen de standhouders was het plezier. We sliepen met alle medewerkers van Pure Fishing (Penn) en Robby Fish in hetzelfde hotel en gingen dagelijks met elkaar uit eten, ik hoef jullie niet te vertellen dat dat een feest was. We hebben dus een hele goede en gezellige beurs gehad en daar gaat het om. Ook Robby Fish heeft het druk gehad en had geweldige spectaculaire acties op de stand, veel materiaal voor de Noorwegen en IJsland vissers. Zie hier de fotos van Hengelexpo Kortrijk: >>klik<<

De storm is inmiddels in Noorwegen ook weer gaan liggen en is nu geruild tegen sneeuw, in Bergen heeft het de afgelopen dagen flink gesneeuwd en is er al een flink pak gevallen, nu mis ik Noorwegen toch wel hoor. Magne van het huisje Havferie stuurde me nog een leuk filmpje vd storm, voor die groepen die al eerder in Havferie zijn geweest een hele bekende brug:  >>klik<<

Havferie heeft trouwens nog wat weken vrij, dus wie een mooi huis en een mooie boot zoekt voor het vissen in Noorwegen, kijk dan eens naar dit filmpje van Havferie bij Bergen: >>klik<<

Verder hebben we nog een leuk bericht uit Noord Noorwegen van onze huiseigenaar Albert van Storekorsnes, zijn buurman ving een prachtige Heilbot van 149 kg in het fjord voor de deur van Storekorsnes, zie foto.

En tot slot onze jaarlijkse traditionele kerstgroet, jawel hij is er weer.....
Wens ons, andere vissers en alle lezers fijne feestdagen middels de beroemde "Kerstgroet" >>klik<<

Groetjes Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 27 November 2011 ==

Storm eist minstens 3 doden

Beste lezers,

De enorme storm die op dit moment over Noorwegen raast heeft minstens 3 levens geeist, vanmiddag om 14.30 werden 3 personen van een filmcrew die daar aan het filmen waren, door een grote golf van minstens 12m gegrepen en in het water getrokken. 1 persoon kon aan land komen en helaas zijn de andere 2 personen sinds 14.30 niet meer gezien of gevonden. Een helikopter heeft tot het donker gezocht, maar helaas niemand gevonden. Het is onmogelijk om aan de kust of waterlijn te zoeken naar de 2 personen, de golven beuken zwaar op de kust, dat het levensgevaarlijk is om dichter dan 200m aan de waterkant te komen. De man vd boot die vanmiddag omsloeg is helaas ook verdronken. De man vroeg via de marifoon aan een veerboot wat de verwachting vh weer was, 30 minuten later sloeg de boot om en verdronk de man.

Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 27 November 2011 ==

Extreem weer

Hallo allemaal,

Het is chaos, ongelukken, heel veel schade en ze zijn er nog niet van af... Berit de zware storm is nu op z'n zwaarst, maar de volgende staat voor de deur. Golven aan de kust bereiken hoogtes van 12m, zo extreem dat er 3 mensen het water zijn ingeslagen door een megagolf. De drie personen stonden te dicht aan het water toen een grote golf, de 3 personen het water introk, 1 persoon wist zich te redden door weer aan de kant te klimmen, maar de andere 2 personen zijn zoek. Reddingsboten kunnen niet uitvaren op dit moment en een helikopter is aan het zoeken, maar zonder succes.

De sotrabrug, waar wij gewoond hebben wordt waarschijnlijk gesloten, het is te gevaarlijk om over de brug te rijden, dit is extreem en dus levensgevaarlijk. Op dit moment gaan er telkens maar een paar autos tegelijk in 1 richting over de brug. Inmiddels is er al meer dan een miljoen euro schade, aan huizen, boten en wegen, dit is het zwaartse weer wat Noorwegen in vele jaren heeft getroffen. Telenor en Telenett zijn meer dan 100 antennes "kwijt" deze zijn voor de mobile telefoons en zijn waarschijnlijk allemaal defect vanwege de zware storm, mensen hebben dus geen vaste en mobiele telefoonbereik meer. In Nordhordland zijn er honderden gezinnen zonder stroom door een breuk in de leiding. Verschillende veerboten liggen aan land, daar ze niet weg kunnen. In Stord is een boot omgeslagen en gezonken, 1 man is gevonden bij de boot, het is nog onduidelijk of er meer mensen aan boord waren.

Hier nog wat nieuwe fotos

Raffie

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Vrijdag 25 November 2011 ==

Ehhhhhh het waait iets

Hallo allemaal,

Ik zou effe niet het water op gaan vandaag in Noorwegen, gelukkig verhuren wij in deze maanden geen huisjes, veel te veel kans op slecht ehhh soms ECHT slecht weer. Ook vandaag en de komende dagen zou ik gewoon lekker thuis blijven, mochten we nog in Noorwegen hebben gewoond. Bij Hitra waait het tussen de 28 en 34 m/sec (orkaan-kracht) melde Petra van Sula Rorbuer. Magne van Havferie melde dat er dit weekend een wind van 33 m/sec. (windkracht 12) zal waaien bij zijn huisje bij Glesvaer op Sotra, de boot is al uit het water gehaald en alles extra stevig vastgezet. Voor de liefhebbers die de Meters per seconde willen omzetten, klik hier op de link vd KNMI. 33 en 34 meter per seconde, zoals de wind vaak in Noorwegen wordt uitgedrukt, is dus windkracht 12 beaufort, orkaankracht veroorzaakt door de storm genaamd "Berit"

Op dit moment zijn er op open zee golven van 20m hoog, kun je je bijna niet voorstellen, bij Sotra zijn er golven tussen de 7 en 9m hoogte, dat zijn echt angstige monsters die je dan ziet. Zelf heb ik al eens golven van 6m meegemaakt en dat is best eng ! De storm die vanacht en de komende dagen over Noorwegen trekt is de zwaarste storm in 10 jaar en zal veel schade veroorzaken. Door de extreem hoge waterstand, springvloed en de 40 tot 80 mm regen per 24 uur, stijgt het water enorm en zijn er nu al overstromingen.

In Bergen staat het water zo hoog, dat het bijna, op 10cm na, over de rand komt, dan is de waterstand net zo hoog als de straten en zal het water in het lager gelegen Brygge stromen, voor wie er wel eens geweest is, de gekleurde huisjes aan de kade. 6 jaar geleden is het water al eens naar binnen gestroomd in Brygge en dat gebeurt zeker 4 tot 6 maal per eeuw, de kans is 90% dat het nu weer zal gebeuren.

Om een idee te geven hoe groot en krachtig de golven nu zijn op dit moment, kijk eens naar de fotoserie vd vuurtoren bij "Krakenes vuurtoren" bij Stadhavet.

In Nordsjoen, dat is ver op open zee waar de boorplatformen staan, kwam de melding van het "Heidrun" platform van golven die soms de 14m halen en een wind die 79 knopen waait, 40/sec (orkaan). Voor wie denkt dat we overdrijven, daar het hele heftige cijfers zijn, kijk/lees hier eens: >>Dagbladet<< Verwachting is dat de golven vanavond wel eens naar de 30m hoogte kunnen komen, geen pretje. Deze storm zal in ieder geval alle records vd weerwaarneming gaan verbreken.

We houden jullie up to date.

Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 19 November 2011 ==

Heilbot 65 kg uit Storekorsnes

Hallo allemaal,

Leuk bericht van de Noorse  huiseigenaar Albert, ook Albert is een sportvisser en wist gisteren een heilbot van maar liefst 65kg te vangen. Dat zijn natuurlijk leuke berichten !

Storekorsnes is een accommodatie in Noord Noorwegen bij het eiland Seiland, tegenover Soroya, je vaart zelfs vanaf Storekorsnes in een uurtje naar het visgebied van Soroya. Storekorsnes ligt in een fjord beschermd tegen de wind, de stekken liggen dus echt voor de deur en men kan voor 90% bij elke wind vissen. Voor die vissers die met het vliegtuig komen heeft Albert een auto klaar staan die men gratis mag gebruiken, men betaald alleen de brandstof. Met deze auto kun je naar de haven rijden en wat boodschappen doen, ook heeft Albert een grote 16 pers. bus en kan dagtochten organiseren, kortom een top accommodatie in Noord Noorwegen.

Linda, familie Tan, Maurits en zijn visvrienden en Harry met zijn vrouw gaan in Juni in dat zelfde gebied vissen, 5km van Storekorsnes vandaan. We hebben het gebied al helemaal bekeken en dit biedt heel veel opties. We zouden eigenlijk in Augustus en September gaan, prachtige maanden om te vissen, maar helaas kon niet iedereen, dus werd het Juni. Komt dan mooi uit, kunnen we mooi onze jaarlijkse huisjes bezoektocht maken, we proberen minstens 1x per jaar onze huisjes te bezoeken, dus kan dan mooi aan deze vistrip gekoppeld worden. Maar eerst hebben we het Penn IJsland Festival van 8 tm 15 Mei 2012 !

Raffie
Penn Team Noorwegen/IJsland

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Maandag 14 November 2011 ==

Groot succes !!!

Hallo visvrienden,

Afgelopen weekend was er de hengelsportbeurs in de Veemarkthallen in Utrecht. 3 dagen lang was het gezellig druk met sportvissers en aanhang, op onze stand was het soms zo druk dat we het met 7 man op zondag niet aan konden. Na jarenlang hard werken, je best doen, service en kwaliteit bieden, merken we toch wel dat we aan top staan in de reiswereld vd hengelsport. We hebben flink wat boekingen gedaan, veel aanvragen gehad en vooral heel veel interesse. We hebben elke dag gehoord dat men graag wilde boeken via Cordes Travel omdat men goede verhalen over ons had gehoord, dat we goed bezig waren en dat men op ons kon rekenen, dat zijn die dingen die we graag vd bezoekers horen. Linda en ik zijn dan ook erg trots op wat we in die 7 a 8 jaar hebben bereikt, we hebben geknokt, we hebben gevochten, gehuild en gevloekt, maar we staan op de kaart en hoe ...!! We tellen mee, we staan aan de top en we gaan voorruit, ondanks de crisis hebben we weer meer boekingen dan vorig jaar. Maar we kunnen het ook niet altijd alleen, we hebben gelukkig een goed team medewerkers en vrijwilligers om ons heen die ons ondersteunen op oa de beurzen, op kantoor, bij de verschillende locaties, speciale dagen en ook prive. Heren zoals Nanno, Robert, Cor, John en de nieuwkomers Ronald en Maurits en uiteraard vele andere helpen ons waar ze kunnen.

De beurs in Utrecht was dus een groot succes voor ons er was enorm veel interesse voor IJsland en Noord Noorwegen en de huisjes Havferie en Hellesoy bij Bergen waren enorm in trek. We hebben 10 aanmeldingen gekregen voor het Penn IJsland Festival 2013, dus daar gaan de boekingen ook al snel, maar ook boekingen buitenom het festival in IJsland gaan gelukkig goed, Talknafjordur en Bolungarvik zijn voor Mei en Juni 2012 voor 95% al geboekt. Havferie bij Bergen is al vol in Juni en Hellesoy heeft nog 2 huisjes vrij.

Ook was er veel interesse voor de juiste materialen, we zijn regelmatig met de sportvissers meegelopen naar de grote stand van Ahoy Hengelsport om de juiste materialen aan te wijzen, deze winkelier is echt een specialist op Noorwegen en IJsland gebied, zij hebben precies wat u nodig heeft voor goede prijzen. De Penn Inline hengels deden het ook erg goed, hengels zonder ogen is voor veel vissers nieuw, maar zijn enorm in opkomst, wie eenmaal met een "inliner" heeft gevist wil niets anders meer. Penn heeft 2 series in haar programma, de Penn Overseas Inliner en de TRQ inliner, bij Ahoy Hengelsport, beide onder de 100 euro !! In IJsland en Noord Noorwegen vissen wij met de 50lbs serie, maar voor midden en west Noorwegen voldoet de 20/30 lbs klasse, deze kun je dan ook prima in Denemarken en op de wrakken in NL en Belgie gebruiken.

Nog iets meer dan 2 weken dan dan staan we in belgie voor de Hengelexpo 2011 in Kortrijk, want Cordes Travel is er niet alleen voor de Nederlandse sportvissers, minimaal 35% van onze gasten zijn Belgische sportvissers, dus dan gaan we ook naar de hengelsportbeurzen in Belgie. 2 en 3 December kunt u deze prachtige grote beurs bezoeken en zoals ik al zei zijn wij ook aanwezig met onze eigen grote stand, naast Robby Fish en Pure Fishing. Op de beurs kunnen we u informatie geven over materialen, technieken, accommodaties en al uw vragen beantwoorden over het vissen in Noorwegen, IJsland of Denemarken. Kijk op de website www.hengelexpo.be voor meer informatie over deze beurs.

Wij hopen jullie snel te zien !

En.... vergeet u niet aan te melden voor de Noorwegen/IJslanddag 2012 klik hier >>>

>>klik hier voor de fotos<<

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 16 Oktober 2011 ==

Verhuizen

Hallo sportvisvrienden,

Allereerst wil ik jullie laten weten dat er weer nieuwe reisverslagen op de website staan >>Noorwegen/IJsland<< en >>Denemarken<<. Maaaaaaaaaaaaar we hebben lang nog niet van al onze gasten reisverslagen gekregen, dus heb je dit jaar bij ons geboekt, stuur ons dan nog wat fotos en een klein reisverslag of al zijn het maar een paar regels of opsomming met je grootste en mooiste vangsten.

Zoals de meeste van jullie weten zijn wonen wij per 1 Juli weer in het mooie Nederland, dit helaas om de ziekte van Linda, die trouwens volop in het onderzoek traject zit en volgende week weer een afspraak heeft bij de reumatoloog, dus is weer spannend. In ieder geval wordt er nu wel iets gedaan aan haar ziekte fibromyalgie en daar gaat het om. We wonen dus sinds 1 Juli weer in NL en af en toe missen we Noorwegen best, zeker omdat we in NL nog niet 1x hebben kunnen vissen, gewoon te druk en te veel andere dingen te doen.

Vanuit Noorwegen was het heel moeilijk om een huis te zoeken, zeker omdat je alleen fotos ziet en het huis niet in het "echt" kon zien, dus zijn we tijdelijk in het huis van John gaan wonen dat in de verkoop staat, dat was een zeer kleine starterswoning in Zutphen en voor ons dus veel te klein. Maar we hebben nu iets gevonden in het mooie Noord Brabant, namelijk in Deurne (Nederland). Dit huis is groot genoeg om al onze hengels, molens, reels en visspullen kwijt te kunnen, gasten kunnen ontvangen en ons kantoor kunne houden. We gaan nu kijken of er veel groepen langs komen voor info, is dit het geval dan gaan we een huis zoeken waar een aparte grote extra ruimte bijzit of een kantoor apart huren.

Dus beste sportvissers, wilt u langskomen voor een bakje koffie, meer leren over uw visreis, meer informatie voor een eventuele boeking of gewoon eens praten over het sportvissen, want leren doen we allemaal, u bent altijd welkom voor tips, trucs, stekkeninformatie en advies, uiteraard wel even op afspraak ! 7 dagen per week bent u welkom tussen 09.00 en 21.00, dus voor iedereen mogelijk. Op deze manier willen we weer laten zien dat wij niet alleen maar even de boeking doen, nee we zijn ook bereid u verder te helpen, advies te geven en er voor te zorgen dat uw visreis nog succesvoller wordt, wat een service ! Uiteraard is er altijd en hapje en een drankje. Even om een idee te geven hoever het rijden is naar Deurne, vanaf Utrecht 70 min, vanaf Breda 65 min en vanaf Antwerpen 75 minuten rijden, dus we zitten heel centraal voor al onze Nederlandse en Belgische gasten, doe er uw voordeel mee.

Verder is het boekingsseizoen in volle gang en zijn we al begonnen met boekingen voor het Penn IJsland Festival 2013, het 1e huisje is daar al weer geboekt, dus dat zal allemaal wel snel vol komen. is ook een hele leuke ervaring, lees de reisverslagen maar eens, kijk het weer kunnen Linda en ik niets aan doen, maar de rest hebben we inmiddels wel onder controle.

De boekingen voor Noorwegen en Denemarken IJsland buitenom het Festival gaan ook goed, we lopen op schema en liggen boven het aantal van vorig jaar dus we kunnen ook weer toezien op een goed 2012, hopen we, of de markt moet inzakken. maar goed we werken er ook hard voor en doen heel veel extra moeite en blijven eerlijk en dat daarmee win je op lange termijn denk ik. Wel hebben we dit jaar weer veel groepen moeten teleurstellen, ook dit jaar boekt Nederland en Belgie weer veeeeeeeeeeel te laat !!! Er is al zoveel geboekt er is al zoveel vol, dat we telkens "sorry is al geboekt" moeten verkopen, als dat nu eens zou veranderen en de sportvissers nu eens op tijd zouden boeken, dat zou een hoop teleurstelling voorkomen.

5 November staan we in IJmuiden bij Hermans Marine tijdens de Penn Zeevisdag, dus wil je meer weten over Noorwegen, IJsland of Denemarken, kom gerust langs in IJmuiden ! >>klik hier voor meer info<<

Nou dat was het wel weer, ik ga snel verder met inpakken, want 22 Oktober gaan we verhuizen, dus vanaf 1 November wonen we in Deurne, alle gegevens vindt je tzt uiteraard op onze website Cordes Travel, we zullen een ander vast nr hebben, maar mobiel blijft natuurlijk hetzelfde.

Tot ziens in IJmuiden of Utrecht !

groetjes Raffie en Linda
www.cordestravel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 01 Oktober 2011 ==

245kg Heilbot

He sportvisvrienden,

dat er bij Senja grote heilbotten gevangen werden wisten we al lang, mits je er goed op vist natuurlijk en de juiste materialen gebruikt. Maar er is nu een Heilbot gevangen van 245kg zwaar en dit is geen 1 April grap zoals de heilbot van 350kg tijdens de Visma dit jaar, dat was een grap.

Deze giga platvis met een lengte ver over de 2,5m is uiteraard gevangen aan de hengel, de 62 jarige visser is er dik 3u mee aan de haal geweest en de laatste 30 minuten heeft hij het moeten doen met een gebroken hengel ! Door de gigakracht vd de heilbot brak de hengel, zijn slip zal te dicht hebben gestaan en toen moest hij verder vissen met een halve hengel !

Maar goed deze vis is dus een wereldrecord ! Gevangen bij Senja een accommodatie die wij ook in ons programma hebben, wil je dus ook eens kans maken op een hele dikke heilbot, dan is dit de place to be ! 

Zie hier de accommodatie Senja >>>

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 27 September 2011 ==

Balen !!

He sportvisvrienden,

Hoe is het met jullie allemaal ?

We hebben de laatste maanden gemerkt dat echt heel veel sportvissers dagelijks deze pagina lezen, na een kleine test op deze pagina bleek dat wij op een topdag meer dan 4193 unieke bezoekers krijgen op Zeevisland en deze pagina gemiddeld 2749 keer per dag bezocht wordt, dit zijn echt enorme aantallen, niet normaal meer. Natuurlijk zullen er veel mensen nu roepen "jaja" maar dat geeft niets, als onze webbeheerder en wij maar weten dat het wel zo is.

Men merkt dus dat men dagelijks volop bezig is met IJsland, Noorwegen en ook Denemarken, al is het heel moeilijk om van die laatste groep vissers een bericht te krijgen. Trouwens jullie merken zelf wel dat er HELAAS minder reisverslagen ingestuurd worden men heeft helaas de "tijd" niet meer om even een paar zinnen op de e-mail te zetten en naar ons te sturen. Wel horen we dat bijna alle groepen de reisverslagen echt "doorspitten" voor tips en informatie, maar zelf helaas niets insturen. Om de sportvissers extra te stimuleren een verslagje in te sturen, hebben we zelfs een waardebon voor het beste reisverslag van 2011, deze groep krijgt een kortingsbon van maar liefst 350 euro voor een volgende visreis. Dus we hopen dat heel veel meer groepen, die bij ons hun visreis hebben geboekt, hun reisverslag van IJsland, Noorwegen of Denemarken in sturen, ook als de vangsten minder waren. Het hoeven zeker geen 10 A4-tjes te zijn, al zijn het maar 10 regels en een paar mooie fotos (max. 50) dan zijn we al erg blij, fotos vertellen vaak meer dan woorden.

Heel veel groepen die nog aan het kijken zijn naar welke accommodatie ze willen en groepen die reeds voor 2012 hebben geboekt willen graag jullie reisverslagje lezen. Zij willen graag weten hoe de reis is geweest, welke materialen jullie hebben gebruikt, welke onderlijnen, pilkers en ander kunstaas goed heeft gevangen en uiteraard welke vissen jullie hebben gevangen en tot slot natuurlijk, hoe de accommodatie en de boot zijn bevallen en hoe de reis door ons was georganiseerd was want dat hoort er ook bij.

Dus bij deze een vraag van heel veel sportvissers en van ons natuurlijk, willen jullie een paar fotos en een paar regels over jullie visreis van 2011 naar ons toe sturen, gewoon via de e-mail. Heeft u heel veel mooie fotos, geen probleem dan stel ik een map open op onze server voor alle fotos (dropbox). Of u stuurt een cd met fotos naar ons toe, mogelijkheden genoeg. Jullie zouden heel veel vissers en ons er een heel groot plezier mee doen ! Je mag de tekst gewoon in een e-mailtje typen en de fotos los doorsturen, branden of in onze map op de server plaatsen.  E-mail: info@cordestravel.nl

Goed tot zover de reisverslagen.....

Afgelopen weekend waren we aanwezig tijdens de 2e hands beursdagen bij Robby Fish in Wommelgem, dit was een groot succes, het was warm en mooi weer, dus we hadden stille dagen verwacht, maar het was toch gezellig druk en zowel voor ons als Robby Fish een geslaagde dag ! We hebben veel vragen gehad over Noorwegen, IJsland en Denemarken en hebben de groepen die reeds geboekt hadden weer kunnen voorzien van informatie over technieken en materialen. Wij doen vaker dit soort leuke dagen, zo staan we bv 5 November bij Hermans Marine in IJmuiden tijdens de speciale Penn Zeevisdag. Op deze manier kunnen alle sportvissers die vragen hebben over een visreis naar ons toe komen, van Belgie tot Noord Nederland !

Dat wat extra informatie en adviezen over materialen, technieken, molens, reels, lijn en hengels welkom is, wijst zich elke keer weer. Je merkt dat de sportvissers onze extra gratis service enorm waarderen, daarom zijn we zo actief en proberen zoveel mogelijk overal in Nederland en Belgie aanwezig te zijn voor de sportvissers, ook als de vissers al geboekt hebben ! Ik denk dat we ons op deze manier ook laten zien als een reisburo wat cht moeite doet voor haar gasten en niet alleen moeite doet om de boeking te krijgen, nee ook NA de boeking zijn we er voor onze gasten en willen alle mogelijkheden bieden om hun visreis tot een succes te maken, uiteraard moeten de vissers zelf wel langs komen met vragen. Want als je niet weet hoe en met welke materialen je moet vissen in Noorwegen of IJsland, dan zul je geen succes hebben, want ook al ben je op de wrakken wezen vissen in NL of Belgie of heb je wel eens vanaf het strand gevist, de visserij in Noorwegen en IJsland is cht hl anders dan in NL of Belgie !!! Maar geen zorgen, als de gasten er ook voor open staan, zijn wij bereid om jullie te voorzien van allerlei informatie, dat is ons werk, dat is onze hobby, dat is Cordes Travel !

Dan terug naar het onderwerp van dit bericht "balen"..............

Helaas hebben we vanmorgen wr een groep sportvissers moeten teleurstellen, de zoveelste deze maand, zij hadden een huisje uitgekozen en konden alleen die week op visreis, helaas was alles vol en konden we ze nergens plaatsen. De maanden mei en Juni zijn de meest geboekte maanden in de sportvis reiswereld, zeker 60% vd sportvissers gaat in die maanden op visreis. De reden hiervan is de familie, in Juli/Augustus beginnen de school/familievakanties waar de heren dus met hun gezin op vakantie gaan, dan heb je September nog, maar vele vinden dit te kort na de zomervakantie, dus daarom boekt men juist die maanden Mei en Juni. Veel vissers denken dat dat de beste maanden zijn om te vissen, maar dat is zeker niet zo ! April, Juli, Augustus en September zijn ook hele goede maanden om te vissen, persoonlijk vindt ik dat men die maanden van Mei en Juni echt overschat en denkt dat de vis alleen in die maanden te vangen is. Maar lees de reisverslagen maar eens goed door, dan zie je ook prachtige vangsten in de andere maanden.

Toch blijft het jammer dat je sommige groepen voor Noorwegen en IJsland niet kunt boeken, daar ze gewoon veel te laat met boeken zijn. Hoe vaak we al "helaas vol" hebben moeten antwoorden voor bv het Penn IJsland Festival. We konden zeker 40% meer boekingen doen als Nederland en belgie net als Duitsland eerder zouden boeken. Ik kan het dan ook niet vaak genoeg zeggen dat je voor de maanden Mei en Juni en vaak al 1 jaar voordien bij moet zijn. Natuurlijk weten we dat niet iedereen dan al vrij kan krijgen van zijn baas, maar tegen de tijd dat je dit wel weet is het huisje al geboekt. het is ook helemaal geen probleem om een huisje te boeken voor volgend jaar en daarna weer te moeten annuleren, zolang wij nog geen factuur hebben gestuurd kan er in overleg altijd geannuleerd worden, uiteraard wel binnen een normal tijd, zodat het weer verhuurd kan worden. Om een voorbeeld te geven, je wilt in 2013 naar Hitra, IJsland of Noord Noorwegen, dan kun je nu boeken, maar je krijgt de factuur pas als de prijzen voor 2013 bekend zijn, dus dat zou dan in September 2012 zijn, zo heb je dus genoeg tijd om vrij te vragen en te krijgen, maar ook om eventueel te sparen. Dus wees zeker niet bang om flink vooruit te boeken, dan heb je wel die week te pakken die je wil, bv met vrije dagen zoals pasen en pinksteren en dat huisje en boot die je ook graag wenst. Vraag ons gerust om meer informatie en wanneer je evt. de factuur zou krijgen, wij zijn daar heel eerlijk en open in. Dus wees op tijd met boeken en informeren en zorg dat u niet teleurgesteld wordt !

Tot slot de Noorwegen-IJslanddag 2012 in Mijdrecht op 3 maart >>klik hier<< daar hebben we al flink wat aanmeldingen voor gekregen, heeft u zich al aangemeld voor deze superdag ? Want om het prachtige sportvis-pakket twv 175,- euro te krijgen moet u zich wel aanmelden voor deze dag.

We hebben deze dag ook een grote tombola/loterij met als hoofdprijs een gratis verblijf in Havferie bij Bergen incl. 21ft 60pk visboot en 50% korting op de overtocht. deze hoofdprijs heeft een waarde van ongeveer 2000,- euro !!

Zo........... ik heb jullie alweer genoeg lastig gevallen, we gaan nog wat boekingen doen en formulieren versturen !
Tot slot nog een laatste foto van een groep die in Vega Kystferie weer Heilbot heeft gevangen !

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 17 September 2011 ==

De Telegraaf Sportviskrant

Hallo allemaal,

Vandaag (17-09-11) staat er in de "Sportviskrant" vd Telegraaf een groot artikel over Cordes Travel en daar zijn we natuurlijk erg trots op ! Deze krant heeft maar liefst 2 miljoen lezers en wordt verspreid in NL en Belgie.

Op deze manier is Cordes Travel wederom flink op de kaart gezet en daar zijn we heel erg blij mee, Cordes Travel groeit nog steeds en we hebben een hele grote groep Nederlandse en Belgische sportvissers als "stamgasten" en dat is erg belangrijk. Maar niets komt ons aanwaaien en we werken er dan ook dag en nacht voor. 24/7 zijn we bereikbaar, elke vraag wordt binnen 24u beantwoord en we staan altijd klaar voor onze gasten. We hebben Cordes Travel groot gemaakt, met vallen en opstaan, met vreugde en verdriet, maar we mogen er trots op zijn wat we tot nu toe hebben bereikt. Maar we moeten daarbij wel eerlijk zijn en hadden dit nooit kunnen bereiken zonder onze medewerkers Cor, Nanno, Robert en John en een heleboel vrijwilligers die ons tijdens de speciale dagen of beurzen helpen, bij deze dan ook een extra dank aan al deze mensen en een aantal winkeliers zoals Ahoy Hengelsport, Hengelsport Avicentra en Robby Fish, maar ook ons lijfblad de Zeehengelsport, die ons allemaal steunen en geloven in onze manier van werken. Maar we vergeten natuurlijk ook de sportvissers niet die ons die boeking "gunnen" en die ons vertrouwen en weten dat een visreis via ons geboekt altijd tip top in orde is. Deze groep sportvissers wil juist die A3 kleuren zeekaart met stekken krijgen, deze groep wil graag die extra service en deze groep weet dat we ALTIJD bereikbaar zijn, zelfs midden in de nacht als u ergens diep in Noorwegen met bv een lekke band staat of de weg kwijt bent, wij zijn er altijd en zullen onze gasten altijd helpen.

Maar er zijn helaas ook nog groepen die voor hetzelfde bedrag liever rechtstreeks boeken en de reisburos de inkomsten niet gunnen, vaak helemaal onterecht wordt dan gedacht dat men veeeeel goedkoper uit is, maar dat is in 99% vd gevallen absoluut niet het geval, prijzen zijn vaak 100% hetzelfde, alleen bij ons krijgt u er een extra service bij, een prachtige zeekaart, een sportvispakket twv 175,- euro, een geweldige service, echte kennis en 24/7 bereikbaarheid erbij, tevens heeft u geboekt via een reisburo en dat geeft toch en bepaalde zekerheid en "macht". Als reisburo krijg je nu eenmaal meer respect van een huiseigenaar, je hebt iets te zeggen en hij wil ons als reisburo niet kwijt, dus zorgt hij extra goed voor "onze" gasten.

Linda en ik weten waar u bent, waar u naar toe gaat en kennen de visserij in Noorwegen, logisch we zijn er 8 jaar visgids geweest, spreken de Noorse Taal en weten waar de vis kan zwemmen, hoe je moet vissen en weten precies wat jullie als sportvissers willen. Je moest eens weten hoeveel keer per jaar we een belletje krijgen van een groep die in Noorwegen rechtstreeks heeft geboekt en bij aankomst te horen krijgt dat het een dubbelboeking was, daar een huiseigenaar vaak geen overzicht heeft vd boekingen gedaan door verschillende reisburos, daar sta je dan, of groepen die het huis niet kunnen vinden en soms een dag rond rijden, een huiseigenaar die niet bereikbaar is, een boot die kapot is en vele andere problemen, daar sta je dan als "particulier" helemaal machteloos en alleen, geen reisburo en dus niemand die je kan helpen. Er zijn ook groepen die liever bij een Noors of een Duits reisburo hun visreis boeken en een Nederlands reisburo niet die inkomsten gunnen, terwijl wij in NL en Belgie juist wel ons best doen, terwijl wij tegen dezelfde prijzen dezelfde accommodaties hebben, maar gunnen dan toch een buitenlands bedrijf die inkomsten. Een buitenlands bedrijf waar ze een alleen maar een "nummer" zijn en niemand kennen, terwijl ze bv Linda en Raffie wel kennen, heel gek eigenlijk, maar wie weet boeken die groepen in de toekomst nog wel eens hun visreis bij een reisburo, een eigen Nederlands buro in hun eigen land. Want informatie aanvragen, onze vangstberichten, reisverslagen en zeekaarten aanvragen doen die groepen ook, dus wie weet boeken ze ook eens bij Cordes Travel. Sorry voor dit stukje, maar het mag best eens gezegd worden, vorige week zag ik fotos bij een Duitse collega van een groep waar ik in Rotterdam Visma en in Utrecht uitgebreid mee heb staan praten, waar ik 17x mee heb gemaild en uiteindelijk hebben ze bij een duits reisburo geboekt, precies dat huisje waar ze via ons alle informatie over hebben gekregen, tegen precies dezelfde prijs en dat is dat niet leuk om te zien, wij werken er voor doen de moeite en zij boeken elders...BAH.

Maar gelukkig hebben we jaarlijks een heleboel groepen die wel via Cordes Travel hun visreis boeken en sommige groepen al jaren, elk jaar gaan we omhoog met de boekingen en dat zegt genoeg denk ik. We doen altijd ons best en dat is denk ik het allerbelangrijkste, soms heb je niet alles onder controle en ben je ook afhankelijk vd inzet van een visgids, huiseigenaar, vliegtuigmaatschapij of ander bedrijf, hoe goed wij dan ook alles voor elkaar hebben, als zij ook niet hun uiterste best doen, is het plaatje net niet compleet. In het verleden is dan ook gebleken dat er bepaalde bedrijven, huiseigenaren of winkeliers niet "passen" bij de manier zoals wij werken en de "recht voor zijn raap" eerlijkheid die wij voeren, met deze bedrijven stoppen we dan ook, wij willen alleen het beste voor onze gasten en dat moet dan van 2 kanten komen, zowel van onze kant als de kant vh bedrijf/huiseigenaar/winkelier waar we mee samenwerken, alleen als beide partijen de sportvisser op de voorgrond plaatsen heb je alles dik in orde ! Mocht er iets fout gaan is het van belang dat het goed en snel opgelost wordt en daar zit onze kracht denken we, daarom zijn we gewoon 24u per dag bereikbaar, noem maar eens een bedrijf op die dat is. Want stel dat u per direct naar huis moet, om welke reden dan ook, wij staan klaar voor u en regelen zsm de hele terugreis, we zijn officieel agent voor de ColorLine, Avis, Fjordline en Icelandair, daar boeken wij rechtstreeks en zijn wij (goede) klanten, logisch dat wij dan net iets meer kunnen doen/mogen dan een particulier.

Vorige week viel de boot uit tussen Bergen en Hirtshals, vanwege zwaar weer en hele hoge golven (12m) Yvo Bindels, bekend van zijn artikels bij Total Fishing, stond dus "vast" in Bergen, geen huisje meer en vis in de auto. Hij zou zich officieel moeten melden bij de Fjordline in Bergen waar hij een nummertje moest trekken, 57 wachtende voor hem, dus een 1,5u wachttijd om meer informatie. Hij belde ons en binnen 5 minuten zat hij weer terug in de auto, wij hadden al kontakt gehad met de Fjordline en gingen meteen op zoek naar opties. Binnen 10 minuten hadden we een gratis overnachting geregeld in Kristiansand voor deze groep, maar omdat het niet zeker was dat de boot de dag erna ook ging, hebben we samen besproken dat het beter was om via Zweden terug te rijden. Wij hebben de tijden vd overtochten, adressen en prijzen opgezocht en hem alle info gegeven voor hun nieuwe rit. Mocht hij onderweg fout rijden, de weg kwijt zijn of motorproblemen hebben (kan altijd) dan kan hij altijd terugvallen op zijn reisburo, zoals we nu dus ook deze nieuwe route geregeld hadden, ipv 1,5u in een rij staan wachten, meteen een antwoord en een oplossing. Meteen hebben we ook geregeld dat hij het geld voor die terugreis terug krijgt en dat noemen wij SERVICE !! dat is een reden waarom je bij een reisburo boekt.

We zijn volop in de groei en deze winter zullen we wederom een aantal nieuwe accommodaties in ons programma opnemen en zijn volop in de groei, zo hebben we ook plannen voor Mexico, hou daarom Cordes Travel goed in de gaten. En bekijk ook met regelmaat onze Cordes Travel "Nieuws" pagina.

Wilt u ons eens bezoeken, de komende maanden zijn we hier aanwezig om u allerlei informatie te geven over de reis die u reeds geboekt heeft of u informatie te geven over een reis die u nog wil boeken:

-- 23-24-25 September 2011 bij Robby Fish lees verder >>>
-- 5 November Penn Zeevisdag Hermans Marine lees verder >>>
-- 11-12-13 November Hengelsportbeurs in Utrecht lees verder >>>
-- 3 en 4 December Hengelexpo in Kortrijk lees verder >>>
-- 3 Maart Noorwegen IJslanddag in Mijdrecht lees verder >>>
-- 22-23-24-25 Maart Visma Rotterdam in de Ahoy lees verder >>>

Dus mogelijkheden genoeg om allerlei informatie te krijgen over accommodaties, prijzen, stekken, technieken, zeekaarten en allerlei andere belangrijke zaken omtrent uw visreis !

Tot ziens !!!

Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl
Specialist in visreizen naar Noorwegen, IJsland en Denemarken.

ps:
We hebben nog 2 plaatsen vrij voor het Penn IJsland Festival Mei 2012.
En misschien komt er een 3e extra festival van 7 tm 14 Augustus, bij genoeg aanmeldingen.

E-mail: info@cordestravel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Maandag 12 September 2011 ==

IJsland is echt top !

Beste Lezers,

Jullie hebben wellicht allemaal de nieuwsbrief weer ontvangen, vol met nieuws en andere belangrijke zaken, mits je je hebt aangemeld hebt voor de nieuwsbrief natuurlijk. >>nieuwsbrief<<. Mocht je de nieuwsbrief van September niet hebben ontvangen of heb je je net pas aangemeld, mail me dan even, stuur ik hem even los door.

We hebben net een nieuwe serie fotos van IJsland binnen, foto's van de laatste weken Juli en de 1e 3 weken Augustus, de laatste week Augustus waren wij er, dus die fotos kunt u bij de reisverslagen zien.

IJsland bracht ons dit jaar weer veel vis, mooie heilbotten (meer dan normaal), maar bracht ons helaas ook veel wind, net als in Noorwegen. Dit had te maken met de orkanen bij de USA, maar dat is zeldzaam, dus komt goed voor de komende jaren.

Het seizoen in IJsland is ver voorbij, we hebben geen groepen meer in IJsland en daar wordt de komende weken overal de deur op slot gedaan. Maar van 8 tm 15 Mei zijn wij er al weer met het 1e Penn IJsland Festival van 2012. We hebben trouwens nog een paar plaatsen vrij voor Mei, dus wie er zin heeft moet er snel bij zijn !

Tevens zijn we aan het kijken of men zin heeft in een 3e Festival van 7 tm 14 Augustus, bij voldoende aanmeldingen plannen we deze ook, dus mocht je van 7 tm 14 Augustus deel willen nemen aan het Penn IJsland Festival, mail ons dan snel: info@cordestravel.nl

Tot slot dan nog een paar laatste mooie fotos vanuit IJsland !

En hou de reisverslagen goed in de gaten, daar worden wekelijks nieuwe verslagen geplaatst: reisverslagen >>>

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Donderdag 08 September 2011 ==

Groetjes vanuit Zutphen

Hallo allemaal,

Hier een bericht uit Zutphen, helaas geen Bergen Noorwegen meer, maar Zutphen is (tijdelijk) ook gezellig. De spullen vh Penn IJsland Festival zijn allemaal opgeruimd en we zijn weer bij met de e-mails. We kijken in ieder geval terug op een geslaagd festival op een paar kleine dingen na, waar Linda en ik gelukkig niets aan kunnen doen, zoals bv een kapotte startmotor op een boot, die overigens binnen 2u was gerepareerd, de wind en een opgeblazen motor, waar we uiteraard een andere boot voor kregen.

Bij Keflavik, op de terugreis, was het even stress en ook wel weer lachen, de "lieve" IJslanders van Icelandair dachten dat wij zomaar een gok namen om met 65 man met 40kg naar de balie te komen. Natuurlijk zullen er toeristen zijn die dat proberen, maar als een groep van 65 man incheckt met allemaal 40kg bagage, dan zou je denken: "dat zit wel goed" , maar helaas de "aardige" dame van Icelandair vertrouwde ons niet en wilde niemand inchecken. Of we dan met 65 man, alle zware karren en hengelkokers maar even uit de rij wilde gaan, zo kon zij even checken of wij wel "recht" hebben op 40kg ruimbagage pp (inclusief vis, kokers, koffers en tassen). Ik heb haar dan ook een spannend voorstel gedaan, "waarom vraagt u de vissers niet even om uit de lange rij te komen"...hahahaha Ze keek naar de lange rij met te kort geslapen en zwaar vermoeide sportvissers en had snel door dat dit geen optie was. Ze rende hard weg en kwam na 1 minuut terug om te zeggen dat het in orde was.... ja logisch er gaan een paar honderd vissers via Cordes Travel jaarlijks naar IJsland, dus WIJ weten heus wel wat we doen, zij blijkbaar niet.

Helaas waren de personen achter de balies deze keer erg streng en woog de vis ook nog eens hier en daar 22 of 23kg dus moest er HELAAS worden bijbetaald door sommige groepen, die echt veel te veel gewicht hadden, sommige wel 20kg teveel aan gewicht bij zich.  Hieruit blijkt maar weer eens dat je je goed aan je gewicht moet houden op de terugreis en als groep bij elkaar moet inchecken, dan wordt het gewicht per ticket/groep gepakt. Als jij dan 42kg hebt en je vismaat 38kg is het oke. Uiteraard hebben we meteen kontakt opgemomen met IJsland en gezegd dat ze niet MEER dan 20kg vis in de kisten moet doen, anders hebben de sportvissers grote problemen, zij gaan dit aanpassen, dus voor de toekomst is dit probleem opgelost.

Inmiddels hebben we flink vergaderd met Icelandair en zullen zij hun tickets gaan aanpassen, zodat er sneller duidelijk is dat de groepen van Cordes Travel allemaal 40kg ruimbagage mogen meenemen.

Ondanks deze vervelende problemen, waar wij niets aan kunnen doen, is alles toch goed verlopen en kunnen we terug kijken op een geslaagd Penn IJsland Festival, dat we nu voor de 3e keer hebben gehouden.

Het was een week met veel wind en kou, leuk is om te weten dat 2 weken voor ons wel een geweldige week was met temperaturen van rond de 20gr !! Lees het verslag van Floris maar eens: >>klik<<. Maar goed het weer heeft niemand onder controle, zo stonden we in 2010 in dezelfde week in onze trui en 2011 met een dik pak aan, alhoewel ik zelf geen pak heb aan gedaan, dikke fleece en regenjas was voldoende voor mij. Het komt eens in de 30 jaar voor zeiden de inwoners van Sudavik, zoveel wind en kou is dus zeker niet normaal, dus we kijken uit naar de 29 komende goede jaren !

Uiteraard willen jullie nog even iets weten over de materialen, geen probleem, vertellen we jullie ook.

We hebben gevist met uiteraard de zilveren (chroom) banaanpilkers tussen de 300 en 500 gram, de "Cutbaits" van Savage Gear, de Ultimate Baltic pilkers met een fluo buik, de Eco-pilker, die ideaal is als de pilker snel moet zinken. Nu krijgen we steeds vragen over deze 2 laatste soorten pilkers, waar ze te koop zijn, want er zijn nog maar 2 winkels die deze mooie serie pilkers verkopen van Eco en Ultimate dat is www.ahoy-hengelsport.nl en www.robbyfish.be Bij de fotos kun je de pilkers zien. Trouwens je kunt ook eens bij Pim kijken: www.profish-hengelsport.nl

Toen we buiten op stek 6 waren begon Linda met een Cutbait, ik met een banaanpilker en Peter en Jeffrey met een witte Abu Garcia "Sillen-pilker" wat meteen een groot succes bleek te zijn ! Deze pilker heeft de hele week telkens de meeste vis opgeleverd in de gewichten tussen de 350 en 500 gram. De mannen deden op de haken Berkley Gulp Alive krab, garnaal en de Minnow zie hier: >>klik<< Vorig jaar viste wij ook veel met de groene potjes van Berkley Gulp Alive en hadden we er ook groot succes mee, de vissen vinden de geur blijkbaar zeer aantrekkelijk. Let op wel even 2 of 3 zakken om het potje he, je moet er niet aan denken dat dit kapot gaat in je koffer.

De Cutbaits (460 gram) deden het dit jaar uiteraard ook weer goed net als de Wild Eye Storm shads in de kleuren groen, blauw en lichtgevend. Ook leuk zijn de Sandeels tm 150 gram, daar vang je ook goed op, alleen vang je met kleine materialen vaak ook veel kleine vissen, die je dan weer terug kan zetten. Met groot aas vang je ook vaak grote vissen, er wordt zelfs vaak met een "overbeet" gevist voor hele koolvissen, daar kan ik jullie alles over vertellen op de beurs of de Noorwegen/IJslanddag op 3 maart in Mijdrecht, zie hier: "Noorwegen/IJslanddag 2012"

Wat ook hele leuke vis bracht dat zijn de nieuwe Berkley Powerbait Halibut (Heilbot), deze shads per 2 verpakt in een doosje met een loodkop erbij zwemmen zo mooi dat er veel vissen meteen beten, de grootste die we hier op vingen was 112cm en had een gewicht van 14kg. Deze nieuwe shads zijn er in verschillende kleuren, zie hier>>>

Tot slot moet je gewoon rekenen op grote vis en maak je een hele grote kans een dikke heilbot aan de haak te krijgen, ook dit festival zijn er verschillende boten door het fjord gevaren achter een heilbot aan die gewoon wegzwom en de reel of molen bijna leeg trok. Zorg dus dat je goede gevlochten lijn op je molens en reels laat spoelen en bezuinig hier niet op. Ik zag helaas ook dit festival weer vissers met gevlochten lijnen die al meer dan 2-3 jaar oud waren en dus binnenin helemaal uigedroogd waren door het zoute water, met als gevolg lijnbreuk ! Bezuinig dus niet op gevlochten lijn en laat er voldoende opspoelen ! Mijn advies is voor de reel of zware bootmolen 20 tot 25/00 gevlochten lijn te gebruiken bv de merken. Penn Braid, Berkley Chrystal Clear of de Spiderwire Stealth Code Red. Op de Noorwegen/IJslanddag kun je trouwens je reels en molens laten opspoelen bij Ahoy hengelsport, tijdens deze dag is er altijd een leuke korting. Maak je reel of molen vrij van draad, maak alles goed schoon en laat het daar goed opspoelen, dan weet je zeker dat alles in orde is, je kunt daar per 50m op laten spoelen, dus of je nu 250 of 350 of zelfs 600m lijn wil, allemaal geen probleem.

Tot slot onze hengels, molens en reels, want die zijn natuurlijk ontzettend belangrijk.
Op onze boot werd er oa gevist met:
--Abu Garcia Suveran 50lbs hengel
--Penn TRQ Popping hengel
--Penn Overseas Inliner Boat (tip)

--Penn TRQ 300 reel
--Abu Garcia Alphamar reel
--Penn Atlantis 5000 molen
--Penn Battle 5000 molen
--Penn Fathom 40 reel (tip)

We hebben de hele week elke avond bij het kleine restaurant Amma Habby gegeten, kip met friet, hamburgers, lasagna, macaroni, karbonade en zelfs een heerlijke BBQ, alles tussen de 10 en 14 euro en de BBQ voor 20 euro pp incl. 1 drankje. Op de terugreis hebben we voor 13 euro pp bij de chinees gegeten op 50m naast het hotel waar we de laatste nacht sliepen.

We hadden elke dag een prijs voor de zwaarste vis, een prachtige Penn Atlantis 5000 molen en op de laatste dag hadden we 3 prijzen voor de 3 zwaarste vissen vd week:

1e prijs, Rik Wilborts -- 25.1 kg kabeljauw (gratis deelname Festival 2012)
2e prijs, James vd Smissen -- 23+ Kabeljauw (Penn Atlantis 5000 en een Penn TRQ hengel)
3e prijs, Jakob Noorder -- 18+ kabeljauw (Penn Overseas travel hengel)

Prijzen werden gesponsord door Pure Fishing en Penn Nederland. www.eu.purefishing.com

Van 8 tm 15 Mei 2012 hebben we weer een Penn IJsland Festival en uiteraard van 21 tm 28 Augustus ook weer, maar beide festivals zijn al vol.

Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar we zijn er nu over aan het nadenken om in de week van 7 tm 14 Augustus een 3e Festival te organiseren.

Dus bij deze de vraag aan jullie:
Wie heeft er zin om mee te gaan naar het Penn IJsland Festival van 7 tm 14 Augustus 2012 ?
Laat het ons weten via info@cordestravel.nl of kijk voor meer informatie over dit Festival >>hier<<

Ook als u "alleen" bent, bent u welkom, we maken zeker weer een "solo" huisje en boot.

Goed tot zover weer een update vanuit Zutphen.

Kijk ook eens naar de laatste nieuwe reisverslagen>>>

groetjes Raffie en Linda
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Woensdag 31 Augustus 2011 ==

6 en 7e dag IJsland Festival

Allereerst onze excuses voor het late bericht, het blijkt in praktijk niet altijd even makkelijk te zijn om internet te hebben, voorheen hadden we een usb stick voor internet maar deze sticks werken niet meer, dus zijn we afhankelijk vh internet in het restaurant Ammy Habby, vd week zat ik smorgens al om 06.00 de e-mails te beantwoorden op een bankje voor de deur vh restaurant (daar is wifi) bij 5 graden, dat was effe minder.

Maar goed Maandag, dinsdag en vandaag................

Maandag:
Helaas ook maandag een dag met buiten op "open zee"  veel wind en vooral hoge golven, in het fjord was het prachtig windstil weer en er was zelfs een zonnetje. Veel vissers probeerde wel naar stek 5 en 6 te gaan, maar daar kwamen de meeste snel van terug, golfhoogtes tot wel 3 meter. De mannen uit Zeeland onder leiding van Jan Kodde (St Annaland) zijn wel naar buiten geweest en trotseerde als echte "Deadliest Catch fishermen" de hoge golven om de meterkabeljauwen te vangen en dat is ze ook gelukt. De golven waren hoog en vooral dik, uiteraard zijn deze heren ervaren schippers en weten precies wat ze doen en nemen geen risico's.

De andere vissers voeren naar stek 2, 3 en 4, waar ook hele hele mooie vissen werden gevangen, velen vissen richting de meter en nog veel meer tussen de 2 en 6kg. Er werden zeewolven, koolvissen, platvissen, roodbaarzen, zeeduivels, kabeljauwen en zelfs een gevlekte zeewolf gevangen. Deze gevlekte zeewolf is een hele speciale vangst, in alle jaren hebben we er maar 3 gezien, Maurits de Wolf was dan ook zeer blij met deze hele speciale vangst. Maar er waren meer speciale vangsten deze week, zo ving onze "Zeeduivel-specialist" Rik Wilborts ving tijdens het Penn IJsland Festival, maar liefst 3 grote zeeduivels, waarvan de zwaarste maar liefst 22kg woog.

Maandagavond was er ook de grote BBQ met, op 3 vissers na, alle deelenemers, uiteraard erg gezellig, het was een zalige BBQ waar iedereen meer dan voldoende vlees kreeg, leuk om zo de week af te sluiten.

Maandagavond was ook de prijsuitreiking voor de zwaarste gevangen vissen vd week, in het restaurant van Amma Habby in Sudavik, hier de uitslag:

1e prijs, Rik Wilborts -- 25.1 kg kabeljauw (gratis deelname Festival 2012)
2e prijs, James vd Smissen -- 23+ Kabeljauw (Penn Atlantis 5000 en een Penn TRQ hengel)
3e prijs, Jakob Noorder -- 18+ kabeljauw (Penn Overseas travel hengel)

Prijzen werden gesponsord door Pure Fishing en Penn Nederland. www.eu.purefishing.com

Het werd dus maandagavond een gezellige avond en toen wij om 23:30 naar buiten gingen met oa de mannen van groep Leijten werden we getrakteerd op een geweldig lichtspektakel aan de hemel, 10 minuten lang was het Noorderlicht te zien, elke paar seconden waren de vormen en kleuren anders en hebben we vele ooohhhs en ahhhsss geroepen, dit was een belevenis op zich.

Dinsdagochtend was het dan boot schoonmaken, vis lossen, aftanken, huisje schoonmaken en koffers klaar maken, het was windstil en de zon liet zich prima zin, alsof ze even wilde laten zien dat het ook lekker warm weer kan zijn in IJsland. Vele vissers hebben hun spullen alweer achtergelaten voor 2012, deze pilkers, loodkoppen, kaplaarzen en allerlei andere "zware" zaken worden veilig achter slot en grendel opgeborgen tot de vissers in 2012 weer terug komen, zoals bv de mannen van Pim van Kuijck van Pro Fish Hengelsport uit Zegge, uiteraard Rik en zijn vismaat Erik, maar ook Raymond de Man, Olaf Mook en Frank Kemps met zijn vismaten die IJsland in 2012 voor de 3e keer zullen bezoeken, ook Marc Geerts, de mannen uit Belgie willen in 2012 weer gaan vissen in IJsland voor de 4e keer. De groep gezellige belgen onder leiding van Peter Christiaens heeft een geweldige week gehad en heeft meteen weer geboekt voor het Penn IJsland Festival 2012 in Augustus.

Het was een geslaagde week en ondanks de wind en de grote golven op open zee, was iedereen toch tevreden en niemand was somber over het weer, daar kan toch niemand iets aan doen. Er is verschikkelijk veel gelachen, gek gedaan en zijn er mensen zelfs aangezet tot het drinken van water-bacardi in hun Cola, Peter en Jeffrey deden ipv bacardi water in de fles en Ronnie vond de "Baco" best lekker. Zo zocht Harrie Peeters (medewerker Noorwegen/IJslanddag) een volle dag en nacht naar zijn mes wat gewoon aan boord lag...hihihi. John Luchies vd Zeearend (www.wrakvissen.nu) heeft vele dagen met open mond staan kijken naar de grote en vooral aantallen kabeljauwen die men vangt in IJsland, zijn 1e vistrip met zijn prachtige opstapboot zal hem nog even een IJsland terug doen denken. John is een geweldige schipper en een man die echt kan vissen, dus wil je in Nederland eens lekker vissen onder goede begeleiding en de verhalen horen over IJsland, boek eens een trip bij de Zeearend.

Het was sowieso feest in huize Leijten, 8 man die elke dag pijn in de buik en kaken hebben vh lachen, Rik kan elke seconde een mop vertellen en bij sommige kom je niet meer bij vh lachen. Wij zien Rik nog wel een terug naast Najib Amhali. Onze medewerker Cor was op pad met Lucy, Wilfried en Dick de hele week en heeft dit vriendelijke belgische koppel leren vissen in IJsland en daarbij was Lucy als 2e vissende vrouw misschien wel de fanatiekste visster aan boord. Dick was vooral aan het kijken of hij vd zachte bodem een hard bodem kon maken en wilde overal op de bodem zijn pilker of lood achterlaten. Peter Groen vd eerder genoemde fysiotherapie zorgde voor de losse spieren in Tungata 12, waar ook Peter van Nieuwkerk (Pure Fishing/Penn) en Jeffrey Boot (www.desportvisserdenhaag.nl) sliepen.

En zo waren er bij elke groep leuke verhalen, gezellige gebeurtenissen en was er vooral heel veel plezier onderling, nergens is er een wanklank gevallen. In Bolungarvik waar onder ander de groep van Marc Geerts, de mannen onder leiding van Etienne Nelissen, de groep van Maurits de Wolf, de Zeeuwse groep van Jan Kodde, de 2 broers R en R van Schaik en de mannen onder leiding van Cor Vleugels hebben in Bolungarvik ook een hele gezellige week gehad, zij deden niet mee aan het festival (dat is alleen in Sudavik) maar vlogen wel heen en terug van en naar NL. Zij zijn zelfs met elkaar naar het beste visrestaurant van IJsland geweest.

En zo kwam dan langzaam een eind aan het grote Penn IJslandfestival 2011 met 65 deelnemers, de koffers werden in de bus geladen en met z'n allen vertrokken we naar Isafjordur om vanaf daar met de binnenlandse vlucht van 40 minuten naar Keflavik te vliegen. Daar stond de grote bus al klaar die ons naar het hotel bracht. Linda en ik hadden de chinees (die op 50m rechts vh hotel zit, gevraagd of ze eten voor 65 man kon maken en dat was geen probleem, voor 13 euro hebben we allemaal onze buikjes vol gegeten en konden ons opmaken voor een korte nacht. Om 04:45 werden we opgehaald door 2 grote bussen, werden de koffers, hengelkokers, viskisten, en vispakketten ingeladen en ging men in een doodstille bus op weg naar het vliegveld. Met wat vertraging kwamen we vandaag (woensdag) dan rond 13.30 aan op schiphol en kon iedereen met een goed gevoel naar huis en kijkt hopelijk iedereen terug op een geslaagd Penn IJsland Festival 2011. Linda en ik hebben in ieder geval onze enorme best gedaan, 24/7 waren we aanwezig, elke vraag werd beantwoord, boodschappen doen voor de sportvissers was geen moeite, uitleg gaven we graag en niets is ons teveel geweest. Uiteraard is het altijd zware week voor ons, hoe dan ook moet je het wel allemaal regelen, organiseren, begeleiden, vormen, plannen en waar nodig inspringen, maar ook wij kijken terug naar een geslaagd festival, wat ondanks de wind toch een goede visweek is geworden. We hadden hele gezellige groepen die veel respect voor elkaar hadden en allemaal hielpen waar nodig en alleen met een hele leuke grote groep sportvissers kan het een geslaagde week worden. Natuurlijk moet er ook grote vis boven komen, maar met makrelen van soms wel 2,5kg, kabeljauwen van max 25 kg en vele tussen de 12 en 20kg, zeeduivels van 13, 17 en 22kg, een kleine heilbot van een kilo of 5, heel veel koolvis en een gevlekte zeewolf, mogen we, gezien de visserij in het fjord, niet klagen, hadden we naar buiten gekund hadden we veel en veel meer 20+ kabeljauw gevangen, want die dikke beren zaten er wel... wie weet wachten ze op ons tot 2012.

Bij deze willen Linda en ik dan ook alle deelnemers bedanken voor hun inzet, hun gezelligheid en wellicht zien elkaar snel in Nederland of Belgie tijdens bv de Robby Fish dagen (23-24-25 Sept.) de Hengelsportbeurs in Utrecht (11-12-13 Nov.) of tijdens Hengelexpo Kortrijk (3 en 4 Dec.) Een groot aantal van jullie zien we terug in IJsland of Noord Noorwegen.

8 Mei hebben we alweer het 1e festival van 2012, dus we gaan nu alweer beginnen met de voorbereidingen, want de inschrijvingen voor het Penn IJsland Festival 2013 zijn ook al begonnen.

groetjes Raffie en Linda
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 28 Augustus 2011 ==

4 en 5e dag IJsland Festival

Laten we beginnen met gisteren (zaterdag) helaas een dag met veel wind we konden wel naar 5 en 6 maaaaaar de golven waren heel en liepen al snel naar een meter of 3. Toch werden er mooie vissen gevangen, veel mooie gullen tussen de 6 en 11kg gevangen. Rik Wilborts ving de zwaarste vis vd dag 22,5 kg een prachtige zeeduivel, zijn vismaat Nol ving ook een zeeduivel van 17kg, verder werd er ook nog zeewolf gevangen.

Inmiddels weten we ook wat de zwaarste vis in Bolungarvik was deze week, dat was een dikke kabeljauw van 28.4kg gevangen door een Nederlandse of Belgische sportvisser, naam horen jullie nog. Dus we kunnen toch wel zeggen dat we ondanks het weer toch weer grote vis is gevangen en wederom blijkt dat er hier verschikkelijk veel vis zit. De groep van Pim van Kuijck van Pro Fish Hengelsport uit Zegge is er ook weer bij, dit jaar voor de 2e keer en zij hebben voor 2012 ook al weer geboekt, deze heren kunnen goed vissen en komen dan ook elke dag met een mooie bak vis naar huis.

Vandaag was er helaas veel wind, het wordt een beetje saai, maar in het fjord was het prima vissen vandaag allemaal gullen tussen de 2 en 10kg, sommige rond de meter, maar vele daar onder. Er is in ieder geval heel veel vis gevangen en 90% zwemt weer en kan groeien voor volgend jaar. Maurits de Wolf ving heel toepasselijk een mooie zeewolf van 85cm. Dus ondanks dat we geen 15plus konden vangen en niet naar de magische stek 6 konden heeft iedereen in het fjord lekker kunnen vissen. De zwaarste vis vandaag is gevangen door Jakob Norder een hele dikke zeeduivel 18.2kg, Jakob was in topvorm dankzij een vakkundige behandeling van de fysiotherapeut Peter Groen van www.fysionu.nl , Harrie Peeters (medewerker Cordes Travel) stuurde de heren als kapitein veilig naar de stekken. Fred Blommert uit Zierikzee ving vanaf de kant een gul van 2kg.

Linda, Peter Nieuwkerk (Pure Fishing), Jeffrey Boot (De Sportvisser Den Haag) en mijzelf hebben het reuze naar ons zin aan boord, we hebben veel plezier en zijn voor Ado, Ajax en Utrecht tegelijk tijdens de voetbalwedtrijden.

De sfeer in de groep is super het is erg gezellig, gisteren was het zo gezellig dat Rens Leijten even een showtje ACDC (hardrockband) voor deed, een hele show waar zelfs de trui uit ging en hij zijn goddelijke lichaam liet zien aan de toeschouwers.

Vanavond eten we, net als elke avond, weer bij Amma Habby, op het menu staat voor vandaag een halve kip met friet, morgen hebben we een grote BBQ, met alles erop en eraan.

Tot slot gaan we kijken wie vandaag de dagprijs heeft gewonnen, een prachtige Penn Atlantis 5000 twv 270,- euro, gesponsord door Pure Fishing-Penn. Morgen zal er bekend worden wie de hoofdprijs heeft gewonnen, gratis deelname voor het Penn IJsland Festival Augustus 2012. Als 2e prijs hebben we een prachtige Penn TRQ hengel met een Atlantis 5000 als 2e prijs en een hele mooie Penn Overseas travel als 3e prijs.

Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen...

tot morgen !

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Vrijdag 26 Augustus 2011 ==

3e dag IJsland Festival

Hiervoor komen we naar IJsland, eindelijk eens een echte IJsland/dag zoals ie moet zijn, kisten vol met vis, grote vissen en blije gezichten. Gisteren konden we dan eindelijk naar open en zee en als we daar kunnen komen, dan gaat de visserij goed. Als snel kregen we smsjes met 12, 14, 17, 18 en zelfs al 20kg vangsten, de metervissen vlogen ons om de oren. Toch was het hier en daar wat zoeken, maar had je de stek gevonden, dan had je ook dikke vissen aan de haak, stokken braken, molens gingen kapot, splitringen bogen open en haken braken af..... WELKOM IN IJSLAND.

In de ochtend hadden we wat wind en deining, maae na de middag ging de wind liggen en werd het prachtig weer, we hadden een dag stilte voor de storm zullen we maar zeggen, want de komende dagen ziet het er niet top uit, weer veel wind. Pas vanaf woensdag ziet het er geweldig uit, maar dan zijn we weer thuis.

Dikke monsters kwamen er vandaag boven, vette biggen, varkens en schatjes van vissen, zoals een belgische collega visser de vis noemde, zelfs John Luchies van de Zeearend ston met open mond te kijken hoe groot en vet een kabeljauw kan worden. John had het gister heel goed naar zijn zin en zeker toen er in zijn groep een kabeljauw werd gevangen van maar liefst 26.4kg, wat meteen de dagwinnaar was. Rik... was de gelukkige winnaar dus en kreeg van de heren van Penn een prachtige Penn Atlantis 5000 als hoofdprijs vd dag.

De visserij was gisteren niet makkelijk, men moest goed zoeken welk kunstaas er goed werkte, bij sommige boten was het de Cutbait Puffin (papagaaiduiker), bij andere groepen de Ultimate Baltic pilker van Ahoy Hengelsport, andere groepen vingen goed op de banaanpilker en wij vingen aan boord heel goed met de witte Abu Garcia Sillen pilker met op de dreg Berkley Gulp Alive (krab, garnaal en softbait).

Bij ons was onze redding wederom de driftzak, ook bij de groep van Frank Kemps en Jan van Tilburg (winnaar 2010) en Harrie Peeters, was de driftzak-drijfanker een zeer belangrijk deel vd uitrusting, hadden we die niet gehad hadden we te snel gedrift. De heren die een klein toetertje als driftzak hadden konden hem net zo goed niet gebruiken, deze hielp niets en was veel te klein, je moet echt het type parachute hebben bv van Ron Thompson (wel even de musketonhaak vervangen). Jeffrey Boot van De Sportvisser Den Haag ving de grootste vis vandaag op onze boot, een dikke kabeljauw van ongeveer 15kg.

Als materiaal gebruikte we vandaag:

Hengels:
Penn TRQ Popping
Penn Inliner 30-50lbs
Abu Garcia Suveran 50lbs

Molens en reels:
Penn TRQ 300
Penn Atlantis 7000
Abu Garcia Alphamar 50
Penn Fathom 40
Penn Battle 5000

Gevlochten lijnen:
Penn International braid
Berkley Fireline exceed
Spiderwire Code Red

Morgenochtend gaan we er vroeg uit, want in de middag komt er meer wind en zondag zou er veeeeel wind komen, dus we hebben best een beetje pech, maar de sfeer is geweldig, hele leuke groepen en allemaal blije gezichten. In Bolungarvik hebben we ook allemaal Nederlandse en Belgische sportvissers, zij doen niet mee met het festival, maar zijn er wel in dezelfde week en ook zij vangen uiteraard goed, ik heb gister gehoord dat er een dikke kablejauw bij was van 29kg, maar daar hebben we nog geen bevestiging van.

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Donderdag 25 Augustus 2011 ==

2e dag IJsland Festival

Eerst nog even terugkomend op gisteren kan ik melden dat Marc de Beuf van groep Raymond de Man de dagwinnaar is geworden met een Kabeljauw van 6,8 kilo. Dit is natuurlijk niet zon spectaculair gewicht, maar zoals gezegd konden we niet naar buiten en hebben we alleen in het fjord gevist.

Vandaag was het zoals de verwachtingen al voorspelden ook een dag met veel wind, dus weer waren we genoodzaakt om in het fjord te blijven. De vangsten waren wel al een stuk beter dan gisteren, de meeste mensen hebben aardig wat vis gevangen en hier en daar zaten er ook wat grotere exemplaren van rond een meter bij. Straks zal er weer gewogen worden en zal er bekend zijn wie vandaag de winnaar is van een Penn Atlantis 5000.

Wij zijn zelf op pad geweest met Peter van Nieuwkerk van Pure Fishing en Jeffrey Boot van de Sportvisser den Haag. Al met al hebben we een aardige hoeveelheid vis gevangen met hier een daar een uitschieter en ondanks de wind mogen we dus niet klagen.

Morgen beloofd het een goede dag te worden en hopen we naar buiten te kunnen om de groetere vis te belagen. Vanavond dus allemaal op tijd gaan slapen en morgen vroeg eruit voor wat beloofd een mooie visdag te worden.

Groetjes,
Linda

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Woensdag 24 Augustus 2011 ==

1e dag IJsland Festival

Gisteren was de heenreis prima verlopen, alle personen zijn veilig aangekomen in IJsland, een deel is aangekomen in Bolungarvik en de andere groep in Sudavik. Gisteren was het dus vooral reizen en hengels uitpakken.

Vandaag om 08.00 was het uitleg voor de boten en daarna konden alle groepen gaan varen, inmiddels is het hier nu 18.00 en een aantal boten zijn al terug, het was een dag met veel te veel wind, hoge golven en geen grote vissen. We konden niet naar buiten en moesten heel diep in het fjord blijven vanwege de golven, vis is er genoeg gevangen, maar zoals ik al zei, helaas nog geen hele grote. Zover ik nu weet is de langste vis rond de 90cm, even afwachten wat de zwaarste vis wordt. Elke dag hebben we een mooie prijs voor de zwaarste vis vd dag. Deze prachtige Atlantis 5000 molen twv 270,- euro, met dank aan Penn en Pure Fishing Nederland.

Morgen zal de wind net als vandaag zijn, maar vrijdag ziet er goed uit, dus voorlopig alle hoop op vrijdag !

Vanavond eten we lasagna is Amma Habby het restuarant in Sudavik, lasagna met brood en sla voor maar 11,-. euro !

groetjes Raffie en Linda

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Woensdag 17 Augustus 2011 ==

Nog maar een paar dagen !

Nog maar een paar dagen en dan gaan we met 65 sportvissers naar IJsland, in Bolungarvik is het `vrij vissen en in Sudavik hebben we het grote inmiddels beroemde Penn IJsland Festival. 65 Nederlanders en Belgen gaan de wateren rond het Westfjord onveilig maken en jagen op de grote kabeljauwen. Vanaf dinsdag zijn we dus alleen in de avond en ochtend op internet, dus zullen de mails en vangstberichten soms iets langer duren.

Het weer zie er goed uit tot nu toe, weinig wind, dus wie weet hebben we een beetje geluk !
Maar we hebben het weer eens goed in de gaten gehouden toen we ter plaatse waren en helaas klopt het zelden, dus we maken ons niet gek.

Toch voor de liefhebbers hier een link
http://en.vedur.is/weather/forecasts/areas/#station=252

En we hebben nieuwe fotos gekregen van Sudavik en Talknafjordur, let wel de leng en koolvis vang je alleen vanuit Talknafjordur en helaas nog niet vanuit Sudavik.

Wij zullen in ieder geval proberen jullie dagelijks op de hoogte te houden vd vangsten in IJsland !

groetjes Raffie en Linda
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 13 Augustus 2011 ==

Grote leng bij Hellesoy

Hele goede vangstberichten vanuit Hellesoy bij Bergen in Noorwegen. Dikke schelvissen, mooie kabeljauw, snelle pollaks, koolvis, zeeduivel, roodbaars en grote leng. De groep van Philippe uit Belgie ving een prachtige Leng van 26kg met een lengte van 160cm, dat zijn mooie vangsten. Fotos zijn er gemaakt, dus krijgen we na de vakantie.

Edwin wist ook een hele leuk leng te vangen, hij stuurde hem door via zijn telefoon.

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 09 Augustus 2011 ==

Weer heilbot bij Vega Kystferie

Mega Vega wordt het wel genoemd, een groepje stamgasten heeft weer een geweldige week gehad met hele mooie vangsten !

Meer informatie over Vega Kystferie >>>

Raffie

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 09 Augustus 2011 ==

Mooie vangsten Sjostuer

Mooie vangsten bij Sjostuer, het gaat hier goed een goed jaar met veel mooie vissen, zeewolf, platvis, kabeljauw, zeeduivel, pollak, koolvis en zelfs een kleine heilbot.

Meer info over Sjostuer >>>

Raffie

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 09 Augustus 2011 ==

Nieuwe reisverslagen !

4 nieuwe reisverslagen lees hier >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 06 Augustus 2011 ==

Supermiddag bij Ahoy Hengelsport

Geen grote Noorwegen/IJslanddag, maar gewoon een middag gezelligheid, raad en advies, veel groepen hadden zelfs hun zeekaart meegenomen, zo konden we meteen wat stekken laten zien. In totaal zijn er 63 personen op bezoek geweest bij Ahoy Hengelsport in Rotterdam.

Het was een speciale ochtend/middag voor sportvissers die bij Cordes Travel hun visreis hebben geboekt en nog wat meer informatie wilde, nog wat tips en adviezen of gewoon even een praatje kwamen maken voor de gezelligheid om zo eventueel wat nieuwe ideen op te doen voor 2012 of zelfs 2013.

Linda, Cor en ik (Raffie) hadden het best druk en dat was maar goed ook, alleen het was verschikkelijk warm buiten en in de winkel.

Leen en Elly van Ahoy hadden gezorgd voor gratis koffie en limonade, lekker snacks, zoutjes en koekjes voor iedereen, zo maakt het de middag extra gezellig en was het een zeeeeeeeeeeeeeeer geslaagde middag. We hebben onze gasten goed kunnen adviseren, extra tips kunnen geven en de mooiste stekken nog eens laten zien, op deze manier kan de geboekte visreis alleen nog maar beter worden ! Ahoy Hengelsport heeft een heel groot assortiment met Noorwegen en IJslandmaterialen, dus men kon meteen de juiste materialen meenemen, uiteraard met de 10% kortingsbon die men kreeg bij inschrijving voor deze middag.

Bij deze dan ook onze dank aan de gastvrijheid van Ahoy Hengelsport in Rotterdam, www.ahoy-hengelsport.nl

19 Augustus zijn wij van 15:00 tot 20:00 bij Robby Fish in Wommelgem Belgi voor alle sportvissers die al bij ons hebben geboekt of voor die groepen die nog bij Cordes Travel willen boeken. Robby Fish heeft in Belgi het grootste assortiment voor Noorwegen en IJsland, dus kunnen wij de sportvissers op de juiste manier informeren, vergeet je zeekaart niet !
Let wel, je moet je wel aanmelden voor deze dag klik hier>>>

Linda, Cor en Raffie
www.cordestravel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 06 Augustus 2011 ==

245kg Heilbot vanuit Senja Havfiskesenter

Wellicht het nieuwe wereldrecord heilbot, 245kg zwaar, 136cm breed, 255cm lang en 30cm dik !!
Pfffffffffffffff wat een vis....

Deze prachtige heilbot is gevangen bij onze accommodatie "Senja havfiskesenter" een prima plaats voor mooie heilbot, dat blijkt maar weer.

De heilbot kon niet in de boot, dus werd deze, met een slakkengang, 2u lang door het fjord gesleept op weg naar de haven van Senja Havfiskesenter.

Raffie

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Maandag 01 Augustus 2011 ==

SMS Bericht uit Hellesoy

Hey Raffie en Linda,

We zijn weer terug in het huisje Hellesoy haven, na een dag vissen met de visgids Peter. Weinig wind maar nog wel veel deinig op zee, waardoor ik de halve dag overboord heb gehangen. De vangsten waren wel goed, buiten de vele mooie koolvissen, polakken, lom, en gulletjes hadden we meerdere kabeljauwen tussen de  en 7kg. We hebben ook een leng van rond de meter gevangen. Morgen gaan we weer naar dezelfde stek, we weten nu waar deze is, hopen op niet te veel kleine koolvis want die wordt vervelend nu. Vandaag gaat er 18kg file in de vriezer !

groetjes Jochem.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 31 Juli 2011 ==

Nieuwe accommodatie

Beste Noorwegengangers,

Wij hebben een "nieuwe" accommodatie in ons programma in Noord Noorwegen voor de sportvissers die 98% kans willen maken op een heilbot, grote koolvis, zeewolf en dikke kabeljauw. Deze accommodatie ligt op een uurtje van Alta en vlakbij het grote eiland Soroya, om aan te geven waar het ongeveer ligt.

Kijk zelf maar eens: Storekorsnes>>>

De komende weken zullen er meer nieuwe accommodaties in ons progamma verschijnen, hou de website goed in de gaten www.cordestravel.nl

Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 31 Juli 2011 ==

Bericht van Keno

Hallo allemaal,

Mijn oude vismaat Keno is ook weer wezen vissen, dit keer niet bij Sotra maar in de buurt van Lyngen Fjordhuis en bij de Lofoten in Noord Noorwegen. Zijn vangsten waren helemaal top, heel heel veel grote vissen waarvan hier de grootste: Kabeljauw 17.8 kg, Koolvis 12.6 kg en een heilbot van 12.7 kg. de hielbot heeft hij gevangen aan een hele koolvis.

groetjes Raffie

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 31 Juli 2011 ==

Bericht uit Hellesoy

Hallo allemaal,

We kregen gisteravond een bericht van Jochem, die met zijn vismaten in Hellesoy verblijft. Zij hebben gisteren 90 flinke koolvissen, 30 makrelen, 5 gullen en 11 polakken, waarvan de grootste 65cm was. Vandaag zijn de heren op pad met Peter de visgids, laten we hopen op mooie berichten.

Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Woensdag 27 Juli 2011 ==

Fotos uit IJsland

Hallo allemaal,

Vandaag weer een serie fotos gekregen uit IJsland, het is een verzameling foto vd afgelopen weken van 3 verschillende visgidsen en dus uit Sudavik, Talknafjordur en Bolungarvik. Het kan zijn dat u een foto ziet die u al eerder dit jaar heeft gezien, dat kan, want er zijn op dit moment zoveel fotos van 2011 in omloop met zoveel grote kabeljauw, dat het bijna niet meer bij te houden is daar in IJsland.

We krijgen de laatste week steeds meer vragen wanneer men kan/moet boeken voor IJsland 2012 ?
Daar kan ik makkelijk op antwoorden, vanaf Januari 2011 kun je boeken voor 2012 en zelfs al 2013 !!

Als je ziet wat er al geboekt is voor 2012 en dan speciaal die weken waar vrije dagen in vallen of de dagen dat het extra lang licht is, zijn voor 90% volgeboekt. Dus wil je in 2012 naar IJsland, dan moet je nu al boeken en plannen.

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Woensdag 27 Juli 2011 ==

28kg Kabeljauw uit IJsland

Hallo allemaal,

Steffen de visgids uit Sudavik heeft mij net de fotos gestuurd vd 28kg kabeljauw

Raffie

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 26 Juli 2011 ==

Weer heilbot in IJsland

Hallo allemaal,

Weer een leuke heilbot vanuit IJsland, deze keer vanaf Talknafjordur, gewicht weet ik helaas niet. De vangsten in IJsland zijn goed, Rinus van Hengelsport Eagle in Rotterdam is net weer terug met een groep van 16 man en heeft voor de 3e keer een geweldige vakantie gehad en heeft meteen voor 2013 weer geboekt, dit wordt zijn 4e keer IJsland, dat is niets voor niets he.

Vorige week hadden we  groepen Nederlanders en Belgen in IJsland, ik hoop dat we snel een paar leuke reisverslagen krijgen met fotos.

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 26 Juli 2011 ==

Nieuwe accommodstie Noord Noorwegen

Hallo allemaal,

Wij zijn volop bezig met nieuwe accommodaties, de komende maanden zullen er steeds nieuwe huisjes op de website bij komen. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van alle mogelijkheden via Zeevisland en via Cordes Travel.

Onze laatste nieuwe accommodatie in ons programma is Storekorsnes klik hier>>>

groetjes Linda
www.cordestravel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 23 Juli 2011 ==

Goede vangsten in IJsland

Hallo allemaal,

Nog steeds goede vangsten vanuit IJsland, honderden kilos kabeljauw per dag, een kabeljauw boven de meter is niet echt speciaal meer. Ook zijn er dit jaar mooie heilbotten gevangen, waarvan eentje van 57kg gevangen door de nederlander Gerk.

Het voordeel van IJsland is de korte reistijd, je vertrekt op dinsdags en bent dezelfde dag al in je huisje en je mag maar liefst 47kg bagage meenemen naar IJsland, dus gewicht genoeg, op de terugreis krijg je 20kg gefileerde vis mee naar huis. Verder zit alles in de prijs, alle vluchten, transfers, huisje en boot allemaal in de prijs. Alles wordt door ons geregeld en georganiseerd, alle vluchten, transfers enz enz enz.

Makkelijk grote vissen vangen, kom naar IJsland www.cordestravel.nl

Hier nog wat fotos van vorige week.

groetjes Raffie

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Vrijdag 22 Juli 2011 ==

Groetjes uit Angelamfi Grefsnesvagen

Hallo Raffie en Linda,
 
Hier het laatste berichtje van ons vanuit Hitra. Op dit moment is het donderdagavond half 10 en zijn we net klaar met opruimen en inpakken. De laatste paar keer vissen hebben we ons vooral op de grote gul gericht. Dit ging erg goed en we hebben hele mooie vissen weten te vangen tot ongeveer 18 pond. Helaas verspeelde Wouter de grootste van de vakantie, een erg zware vis die mooi door de slip ging. Maar dat mocht de pret niet drukken want er kwamen enkele hele mooie gullen boven. Helaas niet die metervis boven weten te krijgen, we zaten er slechts enkele centimeters vanaf. Maar dat is weer een mooi doel voor wellicht een volgende keer...
 
Nu een beetje op tijd naar bed en rond een uur of 3 in de ochtend zal de wekker weer gaan voor de reis terug naar huis. Uiteraard zal er nog een reisverslag volgen. De vakantie is voor ons in ieder geval geweldig goed geslaagd!
 
Groeten,
Chris, Roland & Wouter
www.zeebaarsshop.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Woensdag 20 Juli 2011 ==

Groetjes uit Angelamfi Grefsnesvagen

Hallo Raffie en Linda,
 
Hier weer een updatetje vanuit Hitra. Na een paar dagen met prachtig weer hebben we op de wat verdere stekken op zee kunnen vissen. Hier hebben we een hele hoop mooie koolvissen gevangen. Verder op de onderwaterbergjes hele mooie gullen gevangen tot 8 kg. Gisteren ook weer een prachtige dag en deze werd nog mooier toen Roland een mooie heilbot wist te vangen! Verder hebben we ook nog een nachtje toen er geen wind stond in het fjord op diep water gevist met de spinhengel en 200 gram lood. Doordat we praktisch stil lagen konden we zo op deze manier vrij makkelijk tot ongeveer 130 meter diep vissen. Hier hebben we allerlei lommen, lengen, grote wijting en een paar haaitjes gevangen. Een leuke afwisseling dus om ook eens gedaan te hebben. Vandaag, woensdag, de laatste lange visdag. Morgen misschien nog een ochtend en dan langzaam aan alles weer inpakken en schoonmaken voor de terugreis vrijdagnacht.
 
Groeten,
Chris, Roland & Wouter
www.zeebaarsshop.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 19 Juli 2011 ==

Grienden bij Bergen Hjeltefjord (Hellesoy/Kvalheim)

Een school van minstens 40 grienden trok vandaag door het Hjeltefjord bij Bergen in Noorwegen. Deze walvissen waren op zoek naar vis en hebben deze gevonden, daar ze pas tegen de avond weer vertrokken. In Noorwegen kun je dus van alles tegenkomen op het water !

Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Maandag 18 Juli 2011 ==

Berichten uit Havferie Bergen Noorwegen

Raffie en Linda,

Zaterdagmiddag nog een aantal uurtjes gevist op "de" stek.  We zijn de drift begonnen op 23 meter en driften naar een meter op 40. Er was weinig stroming en en wind. De meeste vissen vingen we tot een meter of 30. 8 grote pollakken van van 60 tot 95 cm, de zwaarste was 6 kilo. 3 kabeljauwen 84, 87 en 104 cm, gewicht 6.5, 8 en 12 kilo. Gevangen met dieter eisele pilkers van 80-120 gram. Wij hadden vooral veel succes met de king select en power select.
De kabeljauwen en de grootste pollak bij de bodem gevangen. Alle pollakken zwemmen weer, dus de volgende gasten kunnen ze weer vangen.

Teun, mattie, martin en Lisa
vanuit Havferie Bergen

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 17 Juli 2011 ==

Berichten uit Havferie Bergen Noorwegen

Teun en zijn familie hebben een geweldige paar dagen achter de rug, zij logeren in Havferie en verbleven er 2 weken, maandag is de vakantie helaas weer voorbij.

Vrijdagavond zijn Teun, Martin en de 2 dames pas laat gaan vissen, tegen 21:00, in deze periode een hele goede tijd. De ochtenden en de avonden zijn in de maanden eind Juni tm eind Augustus de beste periodes om te vissen, op Hitra is het zelfs 'snachts veel beter dan overdag.

Zij gingen naar de stek en begonnen te jagen op Pollakken met kleine pilkertjes tussen de 40 en 100 gram, al snel had de vrouw van Teun een geweldige beet en boog de hengel tot in het handvat, ze kon hem bijna niet houden, ook de vriendin van Martin had al snel een flinke beet en de heren hadden het nakijken. Gelukkig niet veel later vingen de heren prachtige dikke koolvissen en pollakken en was hun avontuur zeeeeer geslaagd, de grootste pollak was bijna een meter en had een gewicht van tegen de 8kg.

Gisteren belde Teun dat ze nog eventjes aan het spelen waren en wederom een mooie vis vingen, dit keer een kabeljauw van 104cm met een gewicht van 12kg, fotos en details zullen we zeker teruglezen in zijn verslag wat tzt zal komen.

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 17 Juli 2011 ==

Kisten vol met 10kg kabeljauw

Prachtige berichten uit IJsland er wordt veel kabeljauw gevangen, veel van boven de 10kg, de hele grote laten nog een beetje op zich wachten. Verder wordt er ook nog steeds prachtig zeewolf gevangen wat eigenlijk wat laats is vh jaar. Rinus van Eagle Hengelsport uit Rotterdam is met 16 personen in IJsland via ons en melde ook kisten vol met kabeljauw en goed weer, dus iedereen is tevreden.

Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 16 Juli 2011 ==

Mooie Pollak uit Angelamfi Grefsnesvagen

Hallo Raffie en Linda,

 
Hier een kort berichtje na de eerste paar dagen vissen in Grefsnesvagen. We hebben tot nu toe erg lekker weer met over het algemeen weinig wind. Hierdoor kunnen we erg licht vissen wat natuurlijk het leukste is. De vangsten zijn erg wisselend. Zo vangen we vlak voor de deur bijvoorbeeld wel leuke gullen tot zo'n 80 cm. Maar op de stekken op zee wil dit nauwelijks lukken. Het vissen op polak gaat wel erg goed en we hebben dan ook al mooie vissen gevangen. We zijn natuurlijk ook gekomen om op koolvis te vissen. Dat wilde de eerste poging niet goed lukken. Ze zaten erg diep, op meer dan 120 meter en aasden ook nauwelijks. Gisteren, vrijdag, hebben we ze wel gevonden op een taluudje wat van 100 meter opliep naar zo'n 20 meter. Hier was het goed raak en hebben we er echt prachtige sport beleeft met mooie koolvissen tot een kilo of 5 a 6. Vandaag (zaterdag) is het ook nog aardig weer dus we gaan er straks weer op uit.
 
Groeten Chris, Roland en Wouter
www.zeebaarsshop.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 16 Juli 2011 ==

28kg Kabeljauw uit IJsland

Afgelopen donderdag is er weer een grote kabeljauw gevangen vanaf Sudavik, vermoedelijk weer op stek 6. Deze dikke kabeljauw uit het mooie IJsland was 28kg zwaar en had een lengte van maar liefst 133cm. Deze geweldige vis is gevangen door Vincent vd groep van Hengelsport Sanders uit Ridderkerk, helaas willen de heren de fotos niet aan ons geven, deze zijn bestemd voor een zoetvisblad, heel heel erg jammer natuurlijk.

Linda
www.cordestravel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Vrijdag 15 Juli 2011 ==

Berichten uit Havferie Bergen Noorwegen

Raffie en Linda,

We zijn inmiddels een week in havferie.
Het weer was de eerste dagen zonnig en weinig wind, daarna wisselvallig en zo nu en dan een stevige wind.
We zijn de eerste dagen samen met de dames aan het vissen geweest. Veel koolvissen gevangen op de lichte hengel. daarna een aantal dagen niet gevist maar bergen bezocht, floibanen, vismarkt, shoppen en lekker eten.
Bij het hardangerfjord geweest, wat een prachtige uitzichten. Vandaag zonnig weer met alleen iets teveel wind. Gevist bij tekslo, afgaand tij. Gevist met pilker en sandeels. De dieptemeter gaf heel veel vis aan. Nou dat hebben we geweten, in gooien en op een gegeven moment gaat er geen draad meer van de molen. Ja hoor weer een koolvis. En dat ging nog wel even door. Toen maar een sandeel gepakt. Deze werd wel eens aangevallen , je voelde dit in onze lichte hengel heel duidelijk. Door laten zakken en je lag met je sandeel onder de school met koolvis. Een klap op je hengel en draaien maar. Het resultaat een kabeljauw van 87 cm en 6.5 kilo.. Een prachtige ervaring met een lichte hengel. Echter de wind trok behoorlijk aan en dan kun je beter en plek zoeken waar je er minder last van hebt. Hier nog een aantal kleinere koolvissen gevangen. De komende dagen verwachten ze mooi weer en minder wind. Dus gaan we het dan maar eens op hillagrunnen proberen We hebben met z'n allen genoten van de eesrte vakantieweek in havferie.

groeten,
Teun, mattie, martin en Lisa=

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Donderdag 14 Juli 2011 ==

Berichten van Keno

Onze vismaat Keo is weer wezen vissen bij Sotra Bergen.
De leng was 103 cm, kabeljauw 101 en verschillende dikke lommen, een geslaagde dag.

Raffie

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 09 Juli 2011 ==

Zeewolven uit IJsland

Hallo allemaal,

Afgelopen donderdag kwam dan eindelijk de verhuiswagen, na 2 weken op tuinstoelen leven in Noorwegen en NL, konden we eindelijk weer normaal op een bank zitten. We zijn nu druk aan het uitpakken en organiseren, dus we hopen na het weekend alles op orde te hebben.

Ondertussen wordt er natuurlijk volop gevist in Noorwegen, IJsland en Denemarken en deze laatste brengt dit jaar een goede visserij, er wordt dit jaar echt leuk gul gevangen in Denemarken.

IJsland had een slechte start met het weer, te veel wind, maar herstelt zich goed en laat nog steeds mooie Zeewolven vangen, deze vang je meestal tot eind Juni, maar wellicht iets later dit jaar.

Kabeljauw is uiteraard altijd aanwezig, in het fjord tussen de 4 en 8kg en buiten op de stekken tot wel 26kg.

Dus het gaat gelukkig goed met de vangsten.

Hier de fotos vd zeewolven van afgelopen week.

Zet trouwens 6 Augustus even in je agenda, dan zijn Linda en ik aanwezig bij Ahoy Hengelsport in Rotterdam om alle vragen te beantwoorden over Noorwegen en IJsland, had je nog een paar laatste vragen over je boeking, of heb je plannen om volgend jaar eens naar Noorwegen of IJsland te gaan om te vissen, kom gerust langs op 6 Augustus in Rotterdam. Wij zullen jullie helpen met alle vragen, advies geven over materialen en als je je vooraf aanmeld bij ons krijg je ook nog eens 10% korting op je materialen. e-mail: info@cordestravel.nl

groetjes Raffie
vanuit Zutphen
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 05 Juli 2011 ==

Berichten uit IJsland

Tom de visgids uit Talknafjordur meld mooie vangsten, dikke kabeljauw en hele mooie schelvis. Het weer is goed, weinig wind en volle zon 16gr. Vorige week is er ook weer goed gevangen, wel 2 dagen met wat meer wind, verder stralend weer. Er is dus een prima visserij in Juli, wij krijgen vaak de vraag wat de beste tijd is voor het vissen in IJsland .... Het vissen in IJsland is prima tussen eind April en 2e week Septmeber, daarna kan het weer slechter worden. Er is geen verschil in de visserij in die periode, het enigste verschil zijn de langere dagen in mei/juni en de zeewolf, want die vang je alleen tussen eind april en midden Juli, daarna worden de kansen kleiner. Dus je kunt het hele seizoen goed kabeljauw vangen in IJsland. Wil je ook een vissen in IJsland, wees er dan op tijd bij, want de boekingen gaan snel.

groetjes Raffie

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 02 Juli 2011 ==

Berichten uit IJsland

Zo... we wonen in NL, wel even wennen natuurlijk en best wel druk op de weg, maar het zal snel wennen. Afgelopen woensdag aangekomen in Zutphen, waar we tijdelijk verblijven tot we een grote woning met kantoor hebben gevonden. Nu is het wachten tot donderdag, dan komt de verhuiswagen met onze spullen, dus het is een beetje camperen nu, maar gelukkig hebben we internet, al hebben we nog veel e-mails te beantwoorden, maar daar zijn we binnen een paar dagen wel doorheen.

Linda heeft veel pijn in de knien de laatste dagen, logisch na al dat sjouwen en lopen, dat is nu niet bepaald "rust". Maar goed dat was ook de reden van onze verhuizing van Noorwegen naar NL, de gezondheid van Linda. Zodra onze huisraad binnen is zullen we snel een afspraak maken met een specialist om een begin te maken met een onderzoek naar haar "ziekte" fibromyalgie. Maar we zijn er zeker van dat dit in NL veel beter te behandelen is dan in Noorwegen.

Maar goed dit allemaal ter zijde...

IJsland brengt nog steeds mooie vissen, hier de vangsten van vorige week, prachtige kabeljauw en zeewolf. Soms zat de vis wel wat dieper dan normaal en moest men tot wel 80m diep vissen wat voor IJsland eigenlijk best wel diep is. Pilkers en grote shads zijn nog steeds de grote favoriet, de groep van Jan had zich goed laten informeren bij www.ahoy-hengelsport.nl voor Noorwegen en IJsland ben je daar aan het goede adres. Maar denk ook eens aan www.avicentra.nl in Oostvoorne of www.robbyfish.be in Belgie. Vaak krijgen wij vragen waar men de juiste materialen voor Noorwegen en/of IJsland kan kopen, bij deze 3 winkels heb je meer dan voldoende uitzoek.

In Noord Noorwegen hadden we een groep vissers die juist op lichte materialen goed vis hadden gevangen, Pimmetje van Pro-Fish had hun geadviseerd licht te vissen en men kan zeggen met groot succes ! Zwaarste koolvis was 11,6kg en was 112cm lang, dan zijn echt torpedos ! Er wordt helaas in Noorwegen nog veel te zwaar gevist en dat is erg jammer, juist de lichte visserij is een geweldige sport. Geen idee hoe deze visserij werkt ? Geen probleem, vraag het deze winkeliers gerust of let goed op wanneer wij zelf in de verschillende winkels aanwezig zijn om al uw vragen over Noorwegen en IJsland te beantwoorden.

tot slot nog de fotos vanuit IJsland, met dank aan Rob, Kees, Johan, Mathias, Finnur en Hendrik.

groetjes Raffie en Linda
vanuit Nederland ;-)
+31 - (0)575 51 04 00
+31 - (0)6 - 83 94 82 65
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 28 Juni 2011 ==

Berichten uit IJsland

We krijgen net een sms van Dirk Crauwels van Cafe Byblos uit Wommelgem, Dirk en zijn vrienden zijn aan het vissen bij Sudavik in het Westfjord van IJsland.

Dirk en zijn vismaten hebben een geweldige tijd in IJsland, helaas de laatste dagen veel wind, maar ze houden de moed er in en vermaken 1 duitsers met het vangen van schar. Met een groot publiek staan er 3 heren 2,5 uur schar te vangen, met als resultaat 98 scharren in dus 2,5 uur. 90% zwemt uiteraard weer, maar er gaan er ook een paar mee voor in de pan. Zo zie je maar hoe belangrijk een platvislijntje of een verenpaternoster is, stukje vis erop en scharren jagen. Vanavond gaan de heren lekker eten bij het kleine gezellige restaurant Amma Habby. De mannen uit Wommelgem zijn nu al aan het denken voor volgend jaar.

En we kregen weer wat fotos vd visgidsen vd afgelopen week... volop vis in IJsland !!
We zijn nu al druk met het boeken van 2012 en zelfs 2013, wees er op tijd bij, want sommige weken in bv Talknafjordur zijn al vol.

Vandaag komt onze verhuiswagen, woensdag vliegtuig en vanaf woensdag zijn we dus in Nederland, dus we zien jullie snel. Wij zijn bv op 6 Juli van 14.00 tot 18.00 bij Robby Fish in Belgie, heb je vragen over je visreis of heb je vragen voor je wil boeken, kom gerust langs.

groetjes Raffie en Linda
info@cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 25 Juni 2011 ==

Bericht uit Talknafjordur

In het Westfjord van IJsland wordt goed gevangen, Danny v Achten is met zijn vismaten aan het vissen bij Talknafjordur en heeft het goed naar zijn zin. Hij stuurde ons 2 fotos de ene foto een Zeewolf van 11kg en de andere foto een kabeljauw van 117cm met een gewicht van 17,5kg.

Raffie

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Vrijdag 24 Juni 2011 ==

Bericht uit IJsland

We krijgen net een sms van Dirk Crauwels van Cafe Byblos uit Wommelgem, Dirk en zijn vrienden zijn aan het vissen bij Sudavik in het Westfjord van IJsland:

Hallo,
MEGA !! We zijn wezen vissen op de 6 en hebben 36 kabeljauwen van boven de meter !
Ikzelf ving een kabeljauw van 23kg met een lengte van 130cm.

Eddy van het Robby Fish Team www.robbyfish.be

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Woensdag 22 Juni 2011 ==

Vangsten Mei/Juni IJsland

We hebben gisteren fotos gekregen vd 3 visgidsen in IJsland een verzameling vd vangsten in Mei/Juni. Uiteraard hebben zij niet van elke mooie vis een foto, maar elke foto is welkom toch ?

En er is weeeeer een heilbot gevangen op stek 6, dus ik hoop dat er nog een paar blijven liggen voor de Nederlandse en Belgische sportvissers. Helaas was het vorige week weer een week met wind, maar langzaam ziet het er steeds beter uit, ook in Noorwegen.

Wij zijn op dit moment gigadruk met boekingen, de verhuizing en het bezoeken vd laatste gasten, normaal neem je een paar dagen vrij om een verhuizing te regelen, alleen wij kunnen "de zaak" niet sluiten, dus doen we de verhuizing tussendoor. Linda heeft door het vele sjouwen, lopen en bewegen best wel veel pijn, maar goed daar kun je op wachten in deze drukke tijd.

as Dinsdag komt de verhuiswagen, woensdag vliegen we naar NL, we landen om 16.20, dit voor alle fans met bloemen en spandoeken hahahahaha geintje...hahaha

Het weer hier in Bergen is perfect, weinig wind, volle zon en veel vis, vandaag een nwe groep in Kvalheim en vrijdag in Hellesoy, maandag weer een nwe groep in Havferie, dus nog even druk met de groepen en dan is het helaas klaar. We zullen het best wel missen en soms hebben we het er best een beetje moeilijk mee, maar gezond is het belangrijkste.

groetjes vanuit mooi en warm Noorwegen.
Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Maandag 20 Juni 2011 ==

Verschillende berichten

IJsland meld veel wind en de grote 20+ laten het afweten, maar men kan ook niet echt naar buiten. Wel een paar metervissen mooie zeewolf en veel gul tussen de 6 en 10kg. Op zich goede vangsten, maar nog niet die hele grote.

Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Maandag 20 Juni 2011 ==

Sms vanaf, Kvalheim Bergen

Marcel vanuit Kvalheim/Bergen/Noorwegen:

Marcel en zijn vismaten vangen goed vis, leng van een meter, dikke polakken, lom en gulvan gemiddeld 5,5kg. Dus ook deze groep heeft het prima naar zijn zin in de omgeving Bergen.

Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Maandag 20 Juni 2011 ==

Bericht uit Angelamfi Grefsnesvagen Hitra

Vanuit Angelamfi Grefsnesvagen/Hitra/Noorwegen:

Kristof enThierry hebben het goed naar hun zin, eergisteren vingen de heren grote wijtingen van 60cm op 150m diepte, mooie heek en dikke lom. Bij elkaar hadden de heren 8kg file.

Gisteren weer een mooie visdag met 40kg vis, wederom mooie wijting waarvan de grootste 67cm !! Leng, lom, schelvis, koolvis, wijting en gul.

Vandaag wederom een superdag, mooi weer en veel vis, 4kg vis waaronder een leng van 105cm.

Binnenkort fotos en een reisverslag.

Raffie namens sms van Kristof en Thierry

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 18 Juni 2011 ==

Bericht uit Angelamfi Ansnes

Ben Vlietinck vanuit Angelamfi Ansnes/Hitra/Noorwegen:

Hoi Raffie en Linda,

Door veel wind en een klein pech aan de pomp vd boot hebben we 2 uurtjes vanaf de kant gevist, we vingen pollakken tussen de 55 en 81cm een geweldige sport vanaf de kant. Verder vingen we ook mooie gul waarvan de grootste 81cm op een klein shadje.

Benjamin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 18 Juni 2011 ==

Bericht uit Angelamfi Grefsnesvagen Hitra

Vanuit Angelamfi Grefsnesvagen/Hitra/Noorwegen:

hoi linda,raffie
 
gisteren avond goed gevangen vooral gul en koolvis en enkele koolvisjes die weer mooi zwemen
alles toch een mooie 18 kilo vis en dat alles met de dieter eisen pilkers black panter 70 tot 120 gram
 
van morgen naar de vuurtoren geweest behalve het straalende weer was de vangst 5 gulletjes en enkele haaikes die de meeuwen zelfs niet
lusten !
 
grtz thierry, kristof 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Vrijdag 17 Juni 2011 ==

Live sms vanaf het fjord, Kvalheim Bergen

John vanuit Kvalheim/Bergen/Noorwegen:

We liggen met z'n allen dicht bij Fedje en onze boten zijn omringd door Orca's, dit is echt geweldig !!
We hebben echt weer goed vis gevangen, mooie lommen, dikke schelvissen, prachtige gullen en zelfs een grote roodbaars op 210m diepte, deze rode rakker had een gewicht van 1,7kg dat is dus een hele dikke, Marcel ving zelfs nog een grote zeewolf. We hebben een geweldige visweek gehad en helaas moeten we morgen weer terug, maar aan al het goede komt een eind. Raffie en Linda wederom bedankt voor de goede zorgen en tot volgend jaar !

John

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Vrijdag 17 Juni 2011 ==

Bericht uit Angelamfi Grefsnesvagen Hitra

Vanuit Angelamfi Grefsnesvagen/Hitra/Noorwegen:

Hoi,
 
Gisteren (woensdag) een slechte visdag gehad, over de hele linie bij iedereen weinig vis, alle stekken en alle mogelijke manieren geprobeerd. Helaas dit hoort er ook bij. Toch nog een kilo visfilet per persoon.
Snel tot ziens:
 
Henk van Sluijsdam

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Donderdag 16 Juni 2011 ==

SMS bericht uit Angelamfi Grefsnesvagen Hitra

Thierry vanuit Angelamfi Grefsnesvagen/Hitra/Noorwegen:

Vanmorgen mooie gullen gevangen van +/- 70cm gaan nu voor de 2e ronde.

Thierry en Kristof

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Donderdag 16 Juni 2011 ==

Live sms vanaf het fjord, Kvalheim Bergen

John vanuit Kvalheim/Bergen/Noorwegen:

We zitten bij Kvalheim voor de deur, wederom dikke schelvissen en grote koolvissen, Erik ving net een leng van 8kg. Corne zit aan de andere kant en ving een leng van 10kg. De visserij hier is prima, we hebben zeer goed gevangen, veel beter dan in kvernepollen, dus we zijn erg blij.

John.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Donderdag 16 Juni 2011 ==

Bericht uit Angelamfi Grefsnesvagen Hitra

Andre vanuit Angelamfi Grefsnesvagen/Hitra/Noorwegen:

Visdag 3  Zondag 13 juni 2011-06-13
Vandaag aan de binnenkant van de fjorden gevist, simpelweg omdat wij vonden dat er buitenwat weinig gul en kabeljauw naar boven kwam en er wat veel wind opgegeven werd. Ook hier geweldige visserij op de shad en de pilker. Vangsten: Pollak, kabeljauw, koolvis, roodbaars, lom en leng. Bij elkaar bijna net zoveel gevangen als de dag ervoor buiten.

Visdag 4 Maandag 14 juni,
Vandaag begonnen met visserij op Titran met de shad, dit leverde veel en vooral grote vis op. Meerdere polakken van 86 cm 5 kilo een kabeljauw van 6 kilo, koovissen van 80 cm+ en  ook grote schelvis net om de hoek.De exoot van vandaag was een anjovis gevangen door Andre.  Een superdag die aan het eind veel schoonmaakwerk opleverde.

Visdag 5 Dinsdag 15 juni,
In de vroege middag nog te slecht weer om naar buiten te gaan vissen. Enkele uren in de binnenzijde van de fjorden langs de eilandjes gevist. Hier dacht Andre met een leng van 97 cm vandaag de grootste vis te hebben echter Hans vangt tien minuten later een leng van 110 cm.

Voor de rest weer supervisserij, pollak, koolvis, kabeljauw ,lom en roodbaars zorgen vandaag alweer voor volle kisten. In de avond nog gevist bij Titran en het witte paard, hier zijn echter voor dit moment (nog)niet zo veel vissen te vangen.

Groep van Werner

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Woensdag 15 Juni 2011 ==

Berichten, fotos en sms

We krijgen veel sms en telefoontjes over de vangsten, we hebben het er dan ook best druk mee, dus we maken een korte opsomming:

Telefoontje uit Malangen Brygge:
Nog steeds warm weer +25 graden en geweldige visserij en vangsten, mooie kabeljauw van meer dan een meter en 12 Heilbotten in 3 dagen, de familie de Hartog heeft het heel goed naar zijn zin en genieten vd visserij, top top top schrijven ze in een sms. Link >>>

SMS Lavan:
He Linda en Rafie, hier alles goed, alles net zoals altijd goed geregeld. Aardige mensen, goede hulp en een supervisserij. We hebben al koolvis, kabeljauw, roodbaars, heilbot, polak, lom, schelvis, schar, schol en wijting. het is weinig wind en veel vis. Kees Link >>>

Bericht uit Bergen:
Vandaag veel wind kracht 7, veel regen en 10 graden !
Dus geen vissers op het water vandaag, morgen weer goed weer.

Telefoontje uit Aldersund Brygge:
Kees belde ons vanuit Aldersund Brygge en heeft het prima naar zijn zin en is vol lof over de eigenaar. Kees heeft al goed gevangen, het is warm weer 29 graden en weinig wind. Kees en zijn vismaten vangen kabeljauwen tussen de 80 en 100cm, zeewolf van meer dan een meter, grote pollak en koolvis van 95cm recht voor de deur, de heren vissen trollend en vangen daar de grote koolvissen mee. Ook hebben de heren een grote zalm gevangen. Link >>>

Fotos vanuit IJsland deze week:
Helaas is onze visgids Andreas verliefd geworden op een meisje en is weer terug naar Duitsland, maar we hebben een nieuwe zeer leuke en fanatieke visgids gevonden, Tom. Tom is de nieuwe visgids in Talknafjordur, Mathias is verhuisd naar Bolungarvik en Steffen is nu de visgids in Sudavik, allemaal goede visgidsen die weten waar ze over spreken en altijd klaar staan voor onze gasten !
Hier de laatste fotos vanuit IJsland:

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 14 Juni 2011 ==

Bericht uit Angelamfi Ansnes

Ben Vlietinck vanuit Angelamfi Ansnes/Hitra/Noorwegen:

11 Juni 2011
Enorm mistig beetje vanaf de kant gevist, mooie gul gevangen onder de brug en een heilbot van 66cm, 3 kg op een snoekhengeltje, wat een sport ! Gisteren veel klein spul gevangen met de boot, ook een paar leuke gulletjes gevangen van 70cm en 'savonds vanaf de kant Pollak 79cm 4,5kg straks gaan we naar de vuurtoren, groetjes Ben, David en Syriel vanuit Ansnes.

13 Juni 2011
Vanochtend goed gevangen, gul tot 70cm en heeeeeeeel veeeeeeeeeel kleine koolvis. Het betert alsmaar, gisteren dat heilbotje, vandaag mooie pollak aan de brug vanaf de kant. Vanwege de wind zijn we niet uitgevaren. Een duitser heeft bij de vuurtoren een grote kabeljauw van 112cm gevangen. dus is er zeker grote vis aanwezig, misschien hebben we geluk. Morgenavond willen we op de leng gaan vissen op zee, de laatste dagen zijn er 4 heilbotten gevangen hier voor de deur. Niet groot, maar ja dat maakt het mooie noorwegen zo speciaal, je weet nooit wat er aan je pilker of shad hangt. we hebben het in ieder geval goed naar ons zin !

groetjes uit Ansnes

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Maandag 13 Juni 2011 ==

Bericht uit Kvalheim

John vanuit Kvalheim/Bergen/Noorwegen:

Allereerst wil ik zeggen dat ik heel erg blij ben met die 2 nieuwe hengels van Penn, die inliner is echt geweldig om mee te vissen, wat een actie, wat een gevoel, echt super. Vandaag heb ik de hele dag gevist met die Penn Popping voor de visserij tussen de 150 en 250 gram, deze hengel kan volgens mij echt alles aan. We vingen koolvissen tot 96cm en de meeste tussen de 80 en 90cm, dat zijn toch echt wel grote vissen voor dit gebied rond Bergen.  De zwaarste koolvis was 6.3kg niet echt vet maar wel erg groot, geweldig visgebied hier ! De service hier is prima, prachte snelle boten en een huisje met sauna en grote whirlpool, zalig na een dagje vissen. Kvalheim bevalt ons dus prima, alles is netjes en schoon, yep we zijn zeer tevreden.

Groetjes John
Team Zeevisland

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Maandag 12 Juni 2011 ==

Bericht uit IJsland

Ronald Tan vanuit Sudavik IJsland:

He Raffie en Linda,

Het is nog steeds erg koud, de lokale bevolking spreekt over de koudste periode sinds 1953, ook is er sindsdien niet zo veel wind meerdere wekekn achter elkaar geweest. We kunnen helaas niet elke dag naar buiten, maar goed aan het weer kan niemand iets doen. Gisteren hebben we bij de "tunnels" op zeewolf gejaagd en als resultaat 19 zeewolven waarvan de zwaarste rond de 10 kg. Verder vingen we in het fjord heel veel gul tussen de 3 en 8kg, zoveel als je maar wil. Laten we hopen dat de wind nog wat gaat liggen, dinsdag gaan we weer naar huis.

groetjes familie Tan

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 12 Juni 2011 ==

Bericht uit Kvalheim

John vanuit Kvalheim/Bergen/Noorwegen:

Vandaag weer een dag met veel vis, prachtige koolvissen, schelvissen en een leng van 10kg ! Het weer is prachtig, zonnetje, weinig wind en veel vis. Ik heb vandaag "zwaar" gevist met de Penn Inner Liner 50lbs met mijn Penn 340gt reel met daarop 25/00 gevlochten Penn Braid. Dit is de 1e keer dat ik met een hengel vis zonder ogen en het bevalt me prima, dit is echt gaaf om mee te vissen, ik zie hier zeker een grote toekomst in. Als lichte hengel gebruik in de Penn TRQ Spin 60/120 gram, prachtige sport voor de pollak en koolvis, als molen de Penn Battle 5000.

Dus we hebben het hier op Kvalheim goed naar ons zin !

groetjes John
Team Zeevisland

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 12 Juni 2011 ==

Bericht uit Angelamfi Grefsnesvagen Hitra

Andre vanuit Angelamfi Grefsnesvagen/Hitra/Noorwegen:

Visdag 1 vrijdag 10-06-2011
 

Vandaag van 10:30 tot 20:30 gevist. De omstandigheden: bijna geen wind, 14 C bewolkt en dood tij. Begonnen bij Titran. Hier veelal kleine koolvis die direct weer terug werd gezet. Hans komt de eerste dag wel erg dicht in de buurt van zijn wens: Een schitterende pollak zorgt voor perfecte sport met zijn 94 cm en 14 pondjes. Erik vangt direct daarna een iets kleinere maar nog steeds mooie. Meerdere stekken volgen., alle brengen vis maar veelal wat kleiner. Alle vis onder de 70 CM met uitzondering van een rode gul zwemt weer.

De dag geindigd op het witte paard, waar toch weer meerdere koolvissen van boven de tachtig centimeter naar boven komen. De dag levert 11 kilo schone visfilet op.


grtz: Andre, Henk, Hans en Erik

 

Hallo Raffie en Linda,

vandaag visdag 2
11-06-2011 gevist van 10:00 tot 18:15.

Weer veel kleine koolvis maar ook weer mooie pollak 75+, koolvis 80+. gul en als klap op de vuurpijl een kabeljauw van precies 1 meter en twintig pond. Gaat helemaal de goede kant op met de vangsten.
 
Als bijlage een foto van Andre die hiermee zijn doelstelling voor dit jaar heeft behaald.
 
grtz: Andre, Henk, Hans en Erik

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 11 Juni 2011 ==

Bericht uit Efjord Noord Noorwegen

Hoi Raffie en Linda,
 
Via skype lukte het niet zo goed, dan maar een mailtje, vanuit het Efjord in Noord Noorwegen.

We hebben het hier reuze naar ons zin, 29 graden. Christ zijn diepvries is al bijna vol, voornamelijk kabeljauw.  De grootste 97 cm. Christ wil nog graag zeewolf en roodbaars vangen. Vanavond willen op zoek gaan naar elanden. We zijn benieuwd. De eigenaars zijn vriendelijke mensen. We hebben vanavond nog gezellig met hen zitten kletsen. Jullie zullen wel volop bezig zijn met de verhuis. Succes ermee!
 
Groetjes Christ en Annie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Vrijdag 10 Juni 2011 ==

Bericht uit Kvalheim

Onze medewerker John Schut is vandaag aangekomen met zijn 8 vismaten om een weekje te vissen in de accommodatie Kvalheim bij Bergen. De mannen zijn vandaag om 15:00 gaan vissen en ik krijg net om 21:00 deze sms:

"Hee vriend, Mooie koolvissen gevangen van rond de 80cm, hele mooie dikke Pollak, vette schelvis en wat leng en lom, dus zeker geen slecht begin vd week."

John zal ons deze week op de hoogte houden vd vangsten !

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Live berichten uit IJsland

Lees elke dag de nieuwe vangstberichten uit IJsland van Raffie en de medewerkers.
Zij zijn in Sudavik Westfjord IJsland aan het vissen van 31 Mei tm 7 Juni 2011

>>Lees hier de update<<

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Donderdag 02 Juni 2011 ==

Hallo Raffie en Linda,
 
Hier weer even een berichtje uit Havferie.
Gisteren ochtend vroeg weer uitgevaren, maar door de snel aantrekkende wind moesten we snel al wat beschutting zoeken.
Niet veel vis gevangen, maar hoogtepunt van de ochtend was toch wel een Heilbot van 65 CM en 3,2 Kilo gevangen door Peter !!
Een prachtbeest om te zien, en zeker ook om te vangen. (8 soorten)
 
Gisteren middag niet meer kunnen vissen door de wind, en in de vroege avond hadden we bezoek van Linda ! Even lekker koffiedrinken en de eerste ervaringen uitwisselen.
 
Vanmorgen weer vroeg vertrokken en we wilden eigenlijk lekker naar buiten, maar... wat een enorme golven. Toch maar even terug wat beschutting opzoeken.
Na wat stekken hebben geprobeerd besloten om bij Tekslo op grotere diepte te vissen (180 - 120 Meter) De eerste Lom kwam al vrij snel naar boven (Maurits) en na nog een half uurtje had Ren een mooie Leng van 90 Cm !)
 
Omdat op de grotere dieptes het vissen best vermoeiend is, en de golven weer wat leken te slinken, hebben we nog wat "buiten' stekken bezocht, maar niet veel succes. De laatste stek hebben we nog een 8 tal mooie schelvissen gevangen (de grootste > 60 Cm gevangen door Gonnie) (dat maakt het aantal soorten Vis: 9)
 
Al met al een aardige ochtend, maar we hopen zeker nog op wat meer vanavond of morgen.
 
Groeten van de batavieren,
Peter, Gonnie, Maurits en Ren

meer fotos>>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Woensdag 01 Juni 2011 ==

E-mail vanuit Havferie

Hallo Raffie en Linda,

 
Hier even een bericht vanuit Havferie.
Gisteren zijn we aangekomen en hebben we de nodige uitleg en tips gekregen van Raffie.
Bij aankomst stond er veel wind, en hebben we alleen even een oefenrondje gevaren met de boot en nietr meer gevist.
 
Vanmorgen zijn we om 04:00 opgestaan en om 05:00 voeren we de haven uit. De wind was over de nacht behoorlijk gaan liggen, dus we besloten meteen richting open zee te varen.
Het slingerde wel wat, maar het was met de mooie grote boot prima te doen.
Tussen 04:00 en 11:30 hebben we erg leuk gevist en leuk gevangen op diverse stekken !!
Eigenlijk elke stek die we opgezocht hebben bracht vis naar boven. Soms alleen wat kleine koolvis, maar er zaten ook wat grotere tussen;
 
De grootste:
bij elkaar 3 grote koolvissen (> 60), een Pollack (76), 3 Leng (waarvan de grootse 63 Cm), 2 Lom
 
Verder:
meer dan 50 kleinere koolvissen, paar makrelen, paar gulletjes, Steenbolk
(dat zijn al 7 soorten Raffie :) )
 
 
Na tussen de middag een paar uurtjes geslapen te hebben, zijn we om 16:30 weer uitgavaren.
Maar het was alsof ineens alles omgedraaid was; op 1 mooie leng nas, geen enkele beet meer op diverse stekken.
 
Morgenvroeg gaan we weer op pad; de wind lijkt te gaan liggen vannacht, maar trekt morgen weer aan in de loop van de dag. We denken dus dat we in de ochtend nog een paar uurtjes lekker kunnen vissen !
Al met al een superleuke eerste dag.
 
Groeten van de batavieren
Peter, Gonnie, Maurits en Ren

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 31 Mei 2011 ==

IJsland scoort weer !

Weer is er een hele dikke kabeljauw gevangen in IJsland, deze groep logeerde, 2 weken geleden in Sudavik en was vanaf daar met de visgids Steffen een dagje gaan vissen met als aas de Giant Jighead met een grote shad. De kabeljauw was 32kg en 134 cm lang !!

Zie hier het filmpje >>>

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Maandag 30 Mei 2011 ==

Goede berichten uit Malangen

SMS van Jaap Tolhoek.... Jaap is met zijn vismaten aan het vissen bij Malangen Brygge.

"Hij gaat lekker, meerdere heilbotten tot 23 pond, koolvis tot een meter en erg veel kabeljauw. groeten Jaap."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 28 Mei 2011 ==

Hellesoy gaat goed !

Carel en Frank doen het goed in Hellesoy, ondanks de wind vangen de mannen goed vis. Als de wind gaat liggen kunnen ze iets verder en bij veel wind vissen ze in de haven. In de haven vingen ze gisteravond nog 2 mooie pollakken van rond de 60cm. De heren staan op dit moment op 11 soorten vis maar hun doel is meer, we wachten af. Gisteren ving Frank een hele mooie pollak van 97cm en bijna 10kg, dat zijn echt geweldige vissen om te vangen, zo verschikkelijk sterk !! Maar goed die heren ook de juiste materialen, kunnen goed vissen en willen ook graag iets leren, ze nemen tips, adviezen en stekken dan ook graag ten harte, in ieder geval 2 hele aardige heren !

Vorige week hadden we Harmen de Graaf uit Kapelle en Robert uit Wemeldinge, deze heren waren voor de 1e keer in Noorwegen en hebben geweldig gevangen, eergisteren vingen de heren zelfs een dikke zeewolf !

Hellesoy heeft zich wederom bewezen als een heel goed visgebied, aan het begin vh seizoen zelfs een kabeljauw van 21,5 kg en verder al mooie kabeljauw rond de 10kg. Nu zijn de mooie pollakken aangekomen dus nu zullen er hopelijk meer grote pollakken uit de zee komen.

De groep van Rafael Roman is ook aangekomen 10 spanjaarden, 9 sportvissers die alleen spaans spreken en gelukkig 1 persoon ook Nederlands. Deze heren zijn ervaren vissers en hebben al vele malen echt grote vissen gevangen van soms wel 50+kg. Nu wilde ze eens vissen op andere soorten, daar ze nog nooit een kabeljauw hadden gevangen en zo kwamen ze vanuit Spanje terecht bij Cordes Travel. Dus vandaag gaan de heren met de visgids Peter het water op, mits de wind oke is, anders gaan de heren morgen. Ze hebben er allemaal heel veel zin in in ieder geval.

In Noord Noorwegen hebben we ook een Nederlandse groep in Malangen Brygge, deze heren gaan jagen achter de Heilbot, laten we hopen dat ze er eentje (of meer) vangen. Verder hebben we nog groepen bij Angelamfi op Hitra, Seiland in Noord Noorwegen en in het beroemde Lyngenfjord, alleen soms lijkt het wel of iedereen zijn telefoon uit heeft staan, want af en toe krijgen we geen reacties.

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Vrijdag 27 Mei 2011 ==

21kg Kabeljauw in IJsland

In Nederland, Noorwegen, Denemarken en IJsland telkens heel veel wind, af en toe een rustige dag, maar dan telkens weer die wind.

Vandaag 2x sms van groep Kurt van Gestel (Bolungarvik) en groep Ad Koelen (Sudavik), beide groepen vangen heel veel 10+ kg kabeljauw, de groep van Kurt die vist vanaf Bolungarvik ving een dikke Kabeljauw van 21kg !! Verder was er ook al mooie zeewolf gevangen en een zeeforel ! Dus ondanks de wind toch goede vangsten. Laten we hopen dat de wind gaat liggen !

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Donderdag 26 Mei 2011 ==

Iets beter

Het is helaas nog steeds koud, maar er wordt toch in het Noorden van Sotra leuk vis gevangen, in Hellesoy gaan de heren toch met 36kg visfile naar huis met 2 pers en dat is niet slecht gezien de dagen met storm.

Verder kregen we ook een bericht van Martin die ook weer lekker bezig is geweest met de lichte stok met als resultaat een koolvis van 98cm en 7.4kg gewicht, dat is pas een echte sport !

En we kregen van Bert nog wat fotos van vorige week, om maar aan te geven hoe slecht het weer was bij Hitra. Bert en zijn vismaten waren van 17 tm 25 Mei in Angelamfi Ansnes op Hitra. En hebben ondanks het slechte weer, wat zij in de afgelopen 5 jaar niet zo erg hebben gehad, toch leuk gevangen.

Hier het bericht van Bert van 24 Mei:

Hoi Raffie en Linda,
 
Vandaag door Jaci gebeld vanwege een stormwaarschuwing. Verwachting 28 meter per seconde, windkracht 10?
Of het werkelijk de 10 gehaald heeft weet ik niet maar het waaide hard genoeg voor iedereen om een veilige haven te zoeken. (zie foto)
Gisteren naar de vuurtoren Flesa gevaren. Ook hier niet super. Wel allemaal vis op de fishfinder, maar het wilde gewoon niet bijten.
Al met al vangen we meer dan voldoende vis om mee naar huis te nemen.
Naast vis hebben we ook een zee-egel, en een heremietkreeftje gevangen.
Over de Arvor zijn we super tevreden. Die willen we volgende keer zeker weer.

Groeten,
Bert, Jan en Bertus

In IJsland zijn afgelopen dinsdag nieuwe groepen aangekomen, we hebben helaas nog geen bericht of sms ontvangen, dus we gaan proberen vanavond kontakt met hun te krijgen, dan hebben ze 2 dagen gevist. Ondanks de aswolk is er alleen wat vertraging geweest maar is iedereen van en naar IJsland gevlogen en is er gelukkig geen vakantie verloren gegaan. Wij hebben voor die groepen, die afgelopen dinsdag niet gebruik konden maken vd binnenlandse vlucht, een grote touringcar geregeld en zo zijn de heren dan via de weg naar Sudavik en Talknafjordur gereden om zo toch zsm op de plaats van bestemming te zijn.

Groetjes Raffie

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 24 Mei 2011 ==

Slecht !!!

Het is 8 graden, veel regen en windkracht 8-9 vandaag, de afgelopen week was eigenlijk hetzelfde, veel regen en veel wind. Het is dus echt herfst in Noorwegen en dat is nu al 2 weken het geval. Erg jammer allemaal, zonde voor de gasten, want de vis zit er goed, kijk maar naar de berichten voor deze slechte herfstperiode. Volgende week ziet er eigenlijk ook weer slecht uit, veel regen en wind met af en toe een rustige dag met minder wind. Gisteren hadden we windkracht 9-10 beaufort, dus veeeeel wind, maar de komende dagen gaat hij naar 3-4, dus we houden de moed er in. Vrijdag krijgen we 10 heren uit Spanje, allemaal zeer ervaren sportvissers met eigen grote boten, voor de 1e keer naar Noorwegen en dan uiteraard via ons, alleen ik heb ze toch nog maar even gemaild dat ze een dikke trui moeten meenemen. Ik hoop voor de mannen dat het weer wat redelijk blijft, anders is het ook voor deze groep weer erg jammer. Deze week hebben we in Hellesoy ook 2 leuke Nederlandse groepen, 1 groep was 2 jaar geleden in Kvernepollen en de andere groep uit Wemeldinge is er voor de 1e keer. In Hellesoy zit je op dit moment niet echt slecht, de wind is zuid dus vanuit Hellesoy haven kunnen de mannen toch nog goed uitvaren, niet naar de verre stekken, maar wel leuk vis vangen. Zaterdag hadden de mannen 16 gullen en gisteren al meer dan 20kg visfile, dus ze mopperen niet.

In de krant staat dat het sinds 85 jaar nog niet zo koud en slecht weer is geweest in deze omgeving, dus kun je nagaan, record op record wordt gebroken, in Noorwegen was het sinds 1901 in April nog nooit zo warm geweest, nu al 85 jaar niet zo koud en ook NL en Belgie breken alle records, waar gaat het heen met het weer.

Op Hitra is er helaas ook veel wind en de vangsten vallen een beetje tegen, lijkt wel of de vis verdwenen is, maar dat gebeurt wel vaker als hoge en lag drukgebieden elkaar afwisselen, we verwachten dat ook daar de visserij wel zal aantrekken.

Tja en dan natuurlijk de aswolk in IJsland, dat maakt de sportvissers uiteraard nerveus, maar het ziet er naar uit dat de heren vandaag gewoon naar IJsland vertrekken en mocht de binnenlandse vlucht daar niet gaan, dan rijden de heren per luxe touringcar naar het Westfjord. Dat is het voordeel als je via ons boekt, we zijn altijd bereikbaar 24u per dag en zijn in geval van een probleem volop in beweging. We hebben nu dus al een bus geregeld voor het geval dat de binnenlandse vlucht niet gaat. Wij zullen er altijd alles aan doen om onze gasten op de plaats van bestemming te krijgen. Maar ook voor kleine problemen zijn we er, gisteren hadden de gebroeders Vinken die al 2x in IJsland zijn geweest, een probleem met hun auto, met wat telefoontjes is het probleem morgen al weer opgelost. Helaas kunnen we het "probleem" van het weer en de visserij niet oplossen, we hebben dus veel onder controle behalve de visserij en het weer............. helaas.

Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Vrijdag 20 Mei 2011 ==

E-mail uit Hitra

Vandaag een e-mail vanuit Angelamfi Hitra Ansnes:

Hallo Raffie en Linda,
Hier een berichtje vanuit Hitra Ansnes. Na twee uur later vertrokken te zijn uit Frederikshaven met de Saga van Stena Line, de reden is ons niet bekendgemaakt, zijn we bijna volgens schema in Oslo aangekomen. Op de stekken waar we voorgaande jaren veel vis gevangen hadden geen beet, gewoon helemaal niets. Zelfs de koolvisjes waren er niet, of wilden gewoon niet bijten. Later op de middag toch nog enkele leuke vissen gevangen.
 
Waaronder de grootste koolvis tot nu toe: 1,175 m lang met een gewicht van 21 pond. (Zie foto) Vanochtend enkele gullen gevangen, maar nu staat er veel te veel wind. Morgenochtend zal de wind gaan liggen. Dan proberen we het weer.
 
Groeten,
Bert, Jan en Bertus.

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Vrijdag 20 Mei 2011 ==

Regen en veel wind !

We hebben 10 graden overdag, veel regen en nog veel meer wind, morgen hebben we 14 m per seconde, dus windkracht 7 ! Bij Hellesoy en Kvalheim viel het mee met de regen, maar bij Havferie was het zeer slecht, ook de komende week hebben ze veel wind en regen afgegeven. Afgelopen 17 Mei (nationale feestdag in Noorwegen) was de koudste 17 mei sinds 80 jaar ! Twee weken geleden was het sinds 1901 niet meer zo warm geweest in die tijd vh jaar, nu is het al 80 jaar niet zo koud geweest in deze tijd vh jaar.

Ik vindt het allemaal best al die records.... maar ik kies voor weinig wind en zonnetje voor onze gasten.

De vangsten zijn heeeeeeeeeeeeel verschillend, zo zijn de vangsten bij Hellesoy beter dan bij Kvalheim en wordt er helaas bij havferie ook slecht gevangen. Bij Angelamfio Grefsnesvagen vangt men leuke vis, bij Ansnes zijn de vangsten ook slecht.

Alles heeft te doen met het sterk en snel wisselen tussen de hoge en lagedruk gebieden, daar is de vis heel gevoelig voor...helaas.

Maaaaaar wie niet probeert vangt nooit wat, dus de heren in Angelamfi Grefsnesvagen vingen een mooie Leng op 130m diepte, eigenlijk voor dit soort grote vissen niet eens zo diep. Deze prachtige leng woog 26kg zwaar en had een lengte van 172cm. Groep "Witting" zoals deze grote groep gezellig en leuke sportvissers vangt zijn visje wel. Deze groep met oa, Hans Witting, Willem Kombrink en Rinus v Oort nemen zelfs hun eigen boten mee naar Hitra en dat gaat prima, wij boeken de overtocht voor de mannen zodat alles goed geregeld is. Vissen kunnen de mannen wel !!!

In Talknafjordur IJsland wordt nog steeds goed vis gevangen, dikke mooie kabeljauw en grote koolvis. Let op de grote lengen (eerdere fotos) en koolvissen bij IJsland vangt men alleen tijdens de verre trips (2,5u varen) bij Talknafjordur. Bij Bolungarvik en Sudavik is deze vangst van Leng en Koolvis heel erg klein, je kunt vanaf die 2 accommodaties niet naar die verre stekken, ligt aan de andere kant vh gebied. Deze koolvis op de foto van 14,5kg is dus gevangen in de omgeving van Talknafjordur met een guiding tour met Andreas, onze excuses voor het bloed op de vis, maar we wilde hem toch graag laten zien.

Deze week ving men bij het platvis vissen vanaf de haven zelfs een grote zalm, moet niet gekker worden.

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Woensdag 18 Mei 2011 ==

Numansdorp scoort wr !

De mannen in Hellesoy onder leiding van Theo hebben het hl goed naar hun zin. Gisteren ving 1 vd mannen een klein gulletje die ze weer wilde laten zwemmen, helaas was de vis te zwak om weer verder te zwemmen en blef wat rond dobberen, op dat moment kwam er een grote zeearend langs, gevolgd door boze meeuwen en op een 20m afstand vd boot zette de zeearend de aanval in en greep de vis uit het water en vloog langzaam weg met de gul in zijn klauwen. Theo heeft alles op film gezet en als je die beelden ziet, echt geweldig ! Verder vangen de heren heel veel vis, zoveel zelf dat ze vd week maar terug zijn gevaren daar de viskuipen helemaal vol waren. Het weer wordt wat slechter de komende dagen, dus morgen staat er een middagje Bergen op het programma en gaan de heren Eland en Rendier eten in Brygge Lofte Stue bij Brygge in het centrum van Bergen.

Het is een gezellige groep sportvissers die heel serieus bezig zijn geweest met hun visreis, op alle hengelsportbeurzen en op de Noorwegendag hebben ze ons alle vragen gesteld die ze hadden en hebben zich zelf goed laten informeren door oa Nanno en Ronald, onze medewerkers. Wij zien een heel groot verschil tussen de groepen, die groepen die echt met hun visreis bezig zijn geweest vangen goed vis, groepen die iets willen aannemen van je, de website lezen en alle vragen stellen die ze hebben, die groepe hebben een geslaagde visvakantie. De groepen die denken "we zien het ter plaatse wel" die groepen zijn vaak niet goed voorbereid en hebben daarmee vaak ook veel minder kans op goede vangsten.

Het lezen vd vangstberichten, reisverslagen en de informatie die we voor de gasten hebben is erg belangrijk, hier kun je zoveel informatie uithalen dat je vakantie bijna niet kan mislukken, twee zaken hebben we niet onder controle, dat is het weer en de bijtlust vd vis zelf, maar als die beide goed zijn, dan kun je een top-vistrip hebben, maar daar moet je wel iets voor doen, het komt niet aanwaaien ofwel de vissen springen niet zomaar in de boot.....

Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>


Hellesoy bij Bergen >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Woensdag 18 Mei 2011 ==

Harrie vangt weer goed !

Harrie en zijn lieve vrouw Ans hebben net een weekje Sjostuer achter de rug en zijn nu inmiddels aangekomen in Angelamfi Ansnes, waar ook Peter en vismaten aan het vissen zijn. Helaas is daar geen internet, dus zijn we afhankelijk vd sms, alleen dat wil nog niet altijd lukken. Toch hebben we Harrie uiteraard even gesproken en zijn week op Sjostuer was in ieder geval perfect, hij heeft veel kabeljauw gevangen, vaak een volle kist, verder oa mooie polakken, lom en koolvis. Vandaag zullen we proberen kontakt te krijgen met de mannen in Ansnes. In Angelamfi Grefsnesvagen hebben we de groep onder leiding van Hans Witting, deze heren nemen elke jaar hun 3 of 4 eigen boten mee en huren indien nodig nog 1 boot ter plaatse, ook deze heren hebben weer goede vangsten, mooie koolvis en kabeljauw.

De mannen onder leiding van Gerard Hof hebben in Malangen Brygge ook de tijd van hun leven, af en toe best nog koud maar hele goede vangsten om zo maar een paar grote te noemen: koolvis 13.5, kabeljauw 15.8, roodbaars 3kg, zeeduivel 8,2 en zeewolf van 7,9, dus ook daar goede vangsten. Dhr Bakker is afgelopen dinsdag weer naar NL gevlogen en heeft daar samen met zijn vrouw een goede visweek gehad in Talknafjordur, de grootste kabeljauw was 17kg.

Uiteraard hebben we nog meer groepen in Noorwegen, IJsland en Denemarken, maar daar valt hiet niet altijd mee om een bericht van te krijgen of we hebben wel een bericht maar is er eigenlijk niets bijzonders te melden.

groetjes Raffie
Penn Team Noorwegen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Maandag 16 Mei 2011 ==

De mannen gaan goed !

Afgelopen vrijdag is de groep onder leiding van Theo Bestebroer uit Numansdorp aangekomen in Hellesoy, de mannen zijn voor het eerst in Noorwegen en hebben het nu al heel goed naar hun zin. De heren hebben al 8 soorten vis gevangen en vandaag hebben we een sms gekregen dat ze een kabeljauw van 12kg hebben gevangen, er zit dit jaar opvallend veel grote kabeljauw bij Hellesoy. Fotos vd 12kg kabeljauw krijg ik vd week, maar hier alvast de fotos van afgelopen weekend.

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 15 Mei 2011 ==

Email vanuit Sudavik IJsland

Vandaag ontvingen we een email van groep Sier. Zij zitten al bijna een week in Sudavik, IJsland. Hun vakantie zit er dus al weer bijna op en ze kunnen terugkijken op een geslaagde week.

"De vangsten zijn goed. Grootste vis tot nog toe is 106 cm. Al een flink aantal van boven de meter gevangen, vooral op shads met lichte kleuren. Ook een paar mooie zeewolven en schelvissen gevangen. "

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 15 Mei 2011 ==

Bericht uit IJsland

Hallo,

Vandaag met Andreas naar de zuidelijke verre stek geweest, in totaal 450kg vis meegenomen, veel terug gezet. Zwaarste koolvis was 11kg en zwaarste kabeljauw was 17kg. Onze vistijd was 3,5 uur en hebben met 3 hengels/personen gevist, dus 450kg vis in 3u. Beste kunstaas was de "Cutbait". Gisteren Zeewolf gevangen waarvan 2 stuks van 7kg, fotos volgen. Zodra ik weer gevoel heb ik mijn armen maak ik een uitgebreider verslag.

Toin en Wim vanuit IJsland Westfjord Talknafjordur

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 15 Mei 2011 ==

11kg kabeljauw bij Havferie

Onze duitse visvrienden hebben gisteren een dikke kabeljauw gevangen, 110cm lang en deze had een gewicht van 11kg !
Morgen gaat deze groep weer naar huis en komt er een nieuwe groep aan in Havferie. Havferie is een prachtige accommodatie met een grote stabiele aluminiumboot van 22ft met 60pk, gps/plotter/dieptemeter. De "verre" stekken liggen max op 20min. varen vd accommodatie, dus allemaal snel en makkelijk te bereiken, ook is er een goede mogelijkheid om uit de wind te vissen als deze er is.

Ik hoop morgen fotos te hebben vd dikke kabeljauw.

groetjes Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 14 Mei 2011 ==

Spullen ingepakt...

Hallo allemaal,

Zo.... ik ben bijna klaar met het pakken vd spullen voor IJsland, ik ga van 31 Mei tm 7 Juni naar Sudavik om te filmen en fotograferen. Linda blijft in Noorwegen voor het werk op kantoor en het bezoeken vd gasten, we hebben 10 spaanse heren bij Hellesoy, allemaal ervaren sportvissers, dus Linda kan de heren mooi helpen. Het doel vd reis is om mooie beelden te maken en meer materiaal te testen en wat meer "informatief" te filmen, zodat we aan het eind vh jaar een mooie DVD kunnen presenteren aan alle groepen die in 2012 of 2013 naar IJsland gaan. In de film wil ik aandacht besteden aan materialen, technieken en uiteraard de prachtige vissen. Maar ik ben die week niet helemaal alleen natuurlijk, in die week zijn er in totaal nog 20 NL-ers in Sudavik, sowieso onze medewerkers; Nanno, Robert, Ronald, Marjan en Lydia, wij vinden het erg belangrijk dat onze medewerkers ook kennis hebben van IJsland, zodat ze op de beurs ook echt uit eigen ervaring kunnen spreken en op de accommodatie zijn geweest. Ook de groep van Walter Boschker zal voor de 2e maal Sudavik bezoeken, Walter boekt zijn visreis voor de 6e keer via ons en gelukkig telkens naar alle tevredenheid, voor 2012 heeft hij ook al weer geboekt, verder hebben we nog 2 nwe groepen; de groep van Pieter-Jan en een groep onder leiding van Peter-Paul, dus het beloofd een hele gezellige week te worden !!

Zoals ik al zei ben ik dus bijna klaar met pakken, alleen nog wat kleding en klaar is Kee...ehh Raffie.
70% van mijn materialen ligt nog in Sudavik, al onze accommodaties in IJsland bieden de mogelijkheid om spullen achter te laten in een afgesloten ruimte. Besluit u al tijdens uw vakantie dat u terug gaat naar IJsland, dan is het natuurlijk makkelijk om een deel van uw materialen achter te laten, denk aan uw lood, pilkers, tangen en bv klein materiaal... we hebben zelfs groepen die hun hengels en drijfpakken achterlaten, dat scheelt een hoop gewicht voor het volgende jaar. Zo hebben Linda en ik dus al flink wat materiaal daar "klaar" liggen, maar ondanks dat alles neem ik toch weer 47kg aan materialen en spullen mee, ik heb nu de mogelijkheid om meer dingen mee te nemen en nieuwe kleuren, shads, hengels en reels te testen.

Dus ik haal mijn spullen op, voeg daar de nieuwe spullen bij en vissen maar ! Aan het einde vd week zet ik de slip vd molens en reels open, nadat ik alles goed met lauw zoet water heb schoongemaakt, trouwens zet ALTIJD je slip open na het vissen, dan kleven de slip-voeringen niet op elkaar. Verder spoel ik al mijn pilkers, shads, hengels en al mijn andere materialen goed af met zoet water en laat alles goed drogen. Voor de extra zekerheid kun je je hengels en molens nog even licht inspuiten met teflonspray, bv WD40, als alles schoon is kan het naar het opberghok gebracht worden en halen we het in Augustus weer op voor het Penn IJsland Festival 2011.

Ik neem oa mee naar IJsland de nieuwe Penn Fathom reel, deze reel is maar liefst 300gr lichter dan mijn 340GT, op deze reel heb ik 25/00 gevlochten lijn, de Penn Braid International. Ik neem ook de Penn TRQ 300, de Rolls Royce onder de reels mee en uiteraard een lichte molen voor de lichte visserij, de Penn Battle 400. Ik neem natuurlijk die 2 prachtige Inline hengels mee om te kijken of deze het zware werk in IJsland aan kunnen, meer informatie over deze inliner hengels, lees je in het stukje hieronder.

Verder heb ik een paar mooie Baltic Pilkers gekocht bij Ahoy, deze serie gaat eruit en heeft al heel veel vis in het verleden gebracht dus een paar van deze mooie pilkers mogen niet ontbreken en zo ook de allernieuwste Berkley Halibut Pro pack, dit zijn shads+jigkop van 220gr met een 20cm Riple shad erop, eigenlijk een beetje klein en licht voor IJsland, maar als er weinig stroom is of als we vissen in het fjord kan het prima. Deze Berkley Riple shad heeft zich al flink bewezen in de roofviswereld n in Noorwegen, het is een hele speciale shad die door zijn vorm het voedselnijd vd grote vissen echt opwekt, de beten zijn vervolgens ook echt agresief. Verder heb ik uiteraard weer een flesje met Berkley Gulp Alive Spray bij me, deze hebben ons telkens goed vis opgeleverd, ik spuit dit op mijn aas, maar soms ook op mijn shad. De meeste van jullie hebben allemaal een spray gekregen in jullie sportvispakket, dus verpak deze in 2-3 zakjes (tegen lekkage) en gebruik het in IJsland en Noorwegen. Uiteraard heb ik ook de Esca bij me, deze hang ik bovenaan mijn pilker (zie fotos) en heeft ons al mooie vis opgeleverd, dus wie weet dit jaar een dikke heilbot.

Mijn driftzak/drijfanker neem ik uiteraard ook mee, dit is een erg belangrijk onderdeel van je visweek, veel mensen zien er het nut niet van in of kopen er geen en dat is erg jammer. Bij meer wind of stroming drift je boot veel te hard, dus wil je de boot remmen, dan gebruik je dus je driftzak/drijfanker, dat scheelt makkelijk 2km p/u aan snelheid en dat is op het water heel veel. Dus voor 30/40 euro kun je een deel van je vakantie redden en de je visvangst vergroten als er te veel stroom of wind is. Deze driftzak/drijfanker is te koop bij oa Ahoy Hengelsport en Avicentra.

Nieuw om te proberen heb ik grote rubberen platvissen bij me van wel 35cm, echt groot dus, deze ga ik voorzien van lijn en haken en ga kijken welke vis er zin heeft in een lekker rubber platvisje, dit is een geheel nieuw kunstaas in Nederland van www.mobilefishingadventures.nl

Bekijk de fotos maar eens, is misschien wel leuk.... ik zeg wel eerlijk wat je ziet liggen is voor 2x IJsland in 2011 en voor Linda en mij, dus het is meer dan dat jullie normaal gezien nodig zouden hebben, kortom ik ben er klaar voor !

Uiteraard zal ik jullie dagelijks op de hoogte houden vd vangsten die we doen !

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 14 Mei 2011 ==

Een hengel zonder ogen ?

Er zijn vele hengels op de markt maar n type hengel is in Nederland eigenlijk nog onbekend en daar wil ik eens verandering in brengen, want het is in mijn ogen en een zeeeeer ondergewaardeerd type hengel.

Zo ga ik in IJsland de Penn TRQ Inner Liner 30/50lbs nog eens extra testen, ik heb deze in Noorwegen al getest maar nu voor de grote vissen in IJsland, als deze hengel IJsland aan kan, dan kan ie "alles" aan.

Deze Penn TRQ Inner Line is een "inline hengel", een hengel waar de hoofdlijn "door" de hengel loopt ipv door de "ogen" vd hengel, je hebt dus helemaal gn ogen meer op de hengel. Met een klein bijgeleverd dun ijzerdraadje voer je de lijn heel makkelijk en snel naar de top vd hengel, waar vervolgens je wartel komt. Verder ziet de hengel er prachtig uit, mooi strak, zalig licht en heeft een prachtige slanke body.

Het vissen met een inliner is een genot, een hengel met ogen is vaak opgebouwd uit stukken hengel die door de ogen geleid wordt, de kracht wordt verdeeld tussen de ogen vd hengel, bij een inliner wordt de kracht over de hele hengel verdeelt en loopt daarom veel meer parabolisch.

In Duitsland vist men al sinds 1995 met deze hengels, die als eerste via Daiwa op de markt kwamen en verschillende merken hebben deze prachtige hengels dan ook inmiddels in het programma, zoals oa Penn met de Penn TRQ Inliner en de Penn Overseas Inliner. Steeds vaker zie ik deze hengel bij onze oosterburen, dus werd het tijd om eens te kijken of deze hengels echt zo goed zijn. In Nederland hoor, lees en zie je weinig tot niets over deze hengels, dus voor ons een goed idee om deze inliner eens te onderzoeken.

Linda en ik hebben gevist met gewichten van 200 tot 700 gram en gebruikte daarvoor de Penn TRQ Inner Liner 30/50lbs de hengel is echt een genot om mee te vissen, zowel "licht" als "zwaar". Het is gewoon echt gaaf en makkelijk om met deze hengel te vissen, zelf vonden wij het hebben van geen ogen een groot voordeel, zeker het losmaken vd bijvangers uit de hoofdlijn na het varen missen we niet, je pakt de hengel en hop het water in, zonder dus lopen klieren om al die haken telkens los te halen. Ook is het fijn bij het pilkeren boven de bodem, de lijn kan niet meer om het topoog vd hengel slaan en dat is echt een voordeel. Wij vissen vaak met de "Banaan of "Svendske" pilker en deze bhoor je krachtig omhoog te trekken en daarna snel te laten zakken door de hengel snel weer te laten zakken, zo heeft de pilker vrijheid om te tuimelen, maar goed dan is de kans dus heel groot dat de hoofdlijn rond/op je topoog valt, met alle gevolgen van dien, daar heb je dus geen probleem meer mee als je met de Penn Inner Liner vist. Maar het gevoel geeft toch wel de meeste "kick" zelfs soms een beetje spannend het voelt gewoon echt goed in de hand, TOP dus !

Vorige week hadden we Lies Wijnhorst hier in Hellesoy Noorwegen met zijn zoon, wij hebben hun de hele week onze inliners geleend en ook zij kenden dit soort type hengels niet, maar zijn er inmiddels helemaal gek van.

Waarom zou je kiezen voor een "Inliner" ?

1--Vanwege het gewicht, zonder al deze ogen is de hengel dus extra licht van gewicht, 350 gram voor de Penn Inner Line 30/50lbs.
2--Dat je de aanbeet en de vis ng beter voelt, je voelt de vis over de hele body vd hengel en dat is cht geweldig en spectaculair.
3--Hl vl makkelijker pilkeren met een Inliner, je hebt geen ogen, dus je lijn komt niet meer vast te zitten om de ogen vd top.
4--38% sterker dan een hengel met ogen uit dezelfde klasse.
5--Geen haken/bijvangers meer aan je ogen of lijn na het varen, meteen vissen na het stoppen vd boot.
6--Bij het opbouwen vd hengel gaat de lijn veel sneller door de ogen ipv oog tot oog.
7--Veel meer ruimte tijdens transport en opbergen vd hengels, daar er geen grote ogen meer op de hengel zitten.

Uiteraard hebben we hier en daar eens wat sportvissers en ook winkeliers gesproken, veel vissers/winkeliers hadden er nog nooit van gehoord en een ander deel vd vissers/winkeliers was er negatief over, maar op de vraag of ze er wel eens mee in Noorwegen, Denemarken of IJsland mee hadden gevist kreeg ik "nee" als antwoord, maar ze vonden hem er raar uitzien en het leek hun niets, dus eigenlijk een negatief antwoord zonder echte eigen ervaring, laat je dus niet snel vd wijs brengen door de zogenaamde "experts" en vraag of ze er echt zlf mee hebben gevist, ipv "horen zeggen" vd buurman zijn oom, daar de neef zijn vriend van die een sportvisser kent die ooit iemand had gesproken waarvan zijn vriend de vader van het buurmeisje kende waarvan haar vader de hengel ooit had gezien ..... hihihi je kent het wel. Dus spreek met die mensen die echt zelf met de hengel hebben gevist of test hem zelf gewoon eens, voel hem eens in je handen of durf het aan en koop de hengel voor je volgende trip naar Denemarken, IJsland of Noorwegen, de prijs ligt rond de 100/130 euro (afhankelijk vd klasse), dus valt enorm mee voor zo'n goede hengel. Deze Penn Inner Line TRQ of Overseas is er zeker niet alleen voor de "zware" visserij maar ook voor de "lichte visserij" met hengels tot een werpgewicht van 150 gram en met 2.70m een perfecte lengte om vanaf de boot licht te vissen.

Uiteraard kregen we meteen wat opmerkingen en vragen, hier wat vragen en antwoorden:

1--Wat als er zand aan de binnenkant vd hengel komt ?
A--Het is geen strandhengel en op een boot heb je geen zand.

2--Ik kan met deze hengel niet werpen !
A--Waarom niet ? Met de 2.70m werpt hij net zo makkelijk als een hengel met ogen.

3--Wat gebeurt er als ik beet heb en het snoer schuurt in de hengel ?
A--Uiteraard heeft deze hengel een speciale coating aan de binnenkant, vergelijkbaar met de binnenkant van een hengeloog.

4--Ik vindt het er wel heel gek uit zien !
A--Dat klopt, dat zag de eerste auto, reel, trein ook, alles wat nieuw is kan er "gek" uitzien.

5--De hengel kan nooit zo sterk zijn met die dikte en dat gewicht.
A--Deze Inner Liner is 38% sterker dan een "gewone" hengel dmv de opbouw vd hengel.

Ik heb nog vele verschillende andere hengels waar ik mee vis, maar vanaf heden zullen we steeds meer overgaan op deze Inline hengels, daar het gewoon een genot is om mee te vissen, makkelijker en een actie die helemaal geweldig is !

Probeer het eens en ik denk dat je niet anders meer wil !

Heb je vragen, mail me gerust: info@cordestravel.nl

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Vrijdag 13 Mei 2011 ==

Slecht weer op komst...

Hallo allemaal,

Wat zijn nu de beste maanden om te vissen ? Dat is een vraag die wij natuurlijk heel vaak krijgen, mijn persoonlijk mening is vanaf midden April tot eind September, klinkt misschien gek maar ik vindt zelf de maanden Augustus en September top, lekkere temperaturen, veel voedsel in het water en heel veel verschillende vissoorten en dat maakt het natuurlijk extra leuk. 70% vd sportvissers boeken hun visreis in de maand Mei en Juni, vaak heeft dit te maken met de zomervakantie, daar gaan de meeste heren op vakantie met het gezin. Na deze zomervakantie is een visreis in Augustus vaak te kort na de "hoofdvakantie" en vaak denkt men dat het weer in September veeeeeeel slechter is dan in Mei of Juni... Daar gaat dit bericht dan ook eigenlijk over, volgende ziet het er naar uit dat er echt de hele week regen en windkracht 4-5 is met op 2 dagen zelfs windkracht 6-7, tja en dan baal je natuurlijk enorm. Ik wil hier mee aangeven dat je het nooit weet met het weer in Noorwegen en dat je ook in de maanden Mei en Juni wel eens een hele week slecht weer kan hebben, net als in de maanden April, Mei, Juni, Juli, Augustus en September.

Laten we hopen dat het meevalt en het weer enigzins voor de vissers te doen is, we wachten het af en houden jullie op de hoogte. In ieder geval ziet het er vanaf volgende week vrijdag weer beter uit, dus we zien wel, niets is zo veranderlijk als het weer in Noorwegen. Afgelopen maandag was het 27 graden in Bergen, vandaag (zaterdag) 6 dagen later is het 10 graden en koud.

Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 10 Mei 2011 ==

SMS vanuit Hitra en Sjostuer

Hallo allemaal,

Ik kreeg gisteren een sms van Marty, hij is bij Hitra aan het vissen en typte ons:

"Hallo raffie, gisteren gul, leng en koolvis gevangen. Vandaag met haring op een sleppe een dikke lom gevangen, vanmiddag koolvis en gul.
groetjes Marty"

Ook Harrie Peeters belde ons net vanuit Sjostuer en melde ons veel kabeljauw en koolvis, mooi weer, volle zon en weinig tot geen wind. Morgen hopen we een e-mail en fotos van Harrie te krijgen.

Bij Havferie gaat ook alles prima, gisteren veel wind, maar toch mooie pollaks gevangen, vandaag is men naar een stek aan de oostkant van Tofteroy, daar is een hele mooie stek voor gul, dus wie weet.

Bram melde vanuit IJsland dat ze een hele week goed weer hebben gehad met hele dikke kabeljauwen, laten we hopen dat we ook daar een reisverslag van krijgen.

Morgen een nieuwe groep in deze omgeving Bergen en vrijdag ook, dus weer een drukke week voor de boeg.

groetjes Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 08 Mei 2011 ==

Email vanuit Havferie
 
Hallo vrienden,
 
Vandaag zijn we nadat de boot was gerepareerd gaan driften op stek 12, net ten zuid westen van Tesklo op grote dipetes. Hier hebben we een leng van ca. 73 cm gevangen, De stroming was te sterk en zijn daarom verkast naar de zuid en later de oostzijde van Tesklo. Hier hebben we en gul van 73 cm gevangen en vele koolvissen die we allen teruggezet hebben. De stroming werd op een gegeven moment te sterk en zijn we het fjord ingegaan en hebben we langs de stijle wand gedrfit en geprobeerd Pollak te vangen, net zoals in 2007. Opeens waren ze daar en hebben we een 6-tal mooie pollakken gevangen van 63 cm en ca. 60 cm, gevangen met de lichte pilker, zakken laten en als een speer indraaien. Later ook met de shad en bijvanger 2 Polllakken van ca 60 cm gevangen.
 
De Drie Limburgers

meer fotos>>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 08 Mei 2011 ==

Het weer...
 
Hallo lezers,

Vanaf 18 April hebben we droog en zonnig weer gehad op een klein buitje van 10 minuten na, maar het ziet er naar uit dat dit extreem warme weer voor deze tijd vh jaar over is voorlopig, vanaf dinsdag slaat het weer om en is het regen.... Gelukkig komt hier en daar de zon weer door, maar het is weer even over met het mooie weer.

Het was wel een week vd extremen, zo stonden we afgelopen maandag in de kou bij Havferie, rond de 6-7 graden max. Afgelopen vrijdagochtend toen ik Lies en Martin Wijnhorst vanaf Hellesoy weer heb terug gebracht naar het vliegveld, was het op op de heenweg 4 graden, later steeg de temp. iets naar 11 graden. Gisterochtend om 08.00 was het 11 graden om 13.00 18 en tegen 16.00 was het maar liefst 25 graden bij ons op het terras. Ook nu (zondag 09.00) is het al weer 19 graden, dinsdag en woensdag gaan we terug naar de 9 graden !

Jullie begrijpen dat het voor ons in Noorwegen heel moeilijk is om te vertellen wat het weer ongeveer is in die periode .....
Pfffffffff de meteo weet het zelf niet eens meer.....

Wil je op de hoogte blijven vh weer ?

Havferie = >>klik<<
Talknafjordur = >>klik<<
Sudavik--Bolungarvik = >>klik<<
Hellesoy--Kvalheim--Kvernepollen = >>klik<<
Angelamfi Ansnes en Grefsnesvagen = >>klik<<

Wij hebben gekozen voor een meetpunt vlak bij open zee, dat geeft het beste beeld, dit houdt in dat het in de fjorden veel minder wind is natuurlijk, deze windvoorspelling is dus vooral voor "open" zee. U ziet bv 4 m/s (4 meter per seconde) dat deelt u door twee, dus de helft en dan heeft u de "normale" windkracht in beaufort, dus in dit geval is 4 m/s windkracht 2.

Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 08 Mei 2011 ==

Malangen Brygge

Hallo Cordes Travel,

Onze vakantie zit er weer op, we hebben geweldig veel vis gevangen, alles was zoals altijd weer tot in de puntjes door jullie geregeld. Wij boeken nu al 4 jaar bij jullie, maar hebben jullie nog nooit gezien, dit jaar kom ik mijn visreis op jullie kantoor in Nederland boeken !

Onze grootste vissen:

21.5 kg kabeljauw
19.7 kg heilbot
14 kg koolvis
3 kg roodbaars

En veel vissen onder deze gewichten !

Malangen Brygge was perfect !!

Sjaak en John de Hoenderlo

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 08 Mei 2011 ==

Havferie bij Bergen

Hallo zeevislanders,
 
De Drie Limburgers zijn een weekje in Noorwegen in Havferie. Het weer is uitstekend, overwegend zonning en weining wind. De laatste dagen gaat de wind toenemen zodat we waarschijnlijk niet meer de open zee op kunnen.
De eerste dagen was  het wat aftasten van de boot, wind en mogelijkheden. Daarna zijn we de open zee op geweest richting zuiden aan de overzijde van de vaargeul. Hier was het vergeven van koolvissen van zeer mooi formaat, genoeg om de kist te vullen. Om deze koolvissen te vermijden hebben we diepere stekken opgezocht en driften gemaakt vanaf de hellingen van de onderwaterbergen naar de diepere stukken en daar leng, lom, schelvis kunnen vangen. Vooral de lommen geven een zwaar gevecht om in de diepte te kunnen blijven, prachtige sport. Hoewel we geen uitzonderlijke grote vissen (max. 85 cm tot nu toe) hebben gevangen hebben we wel diverse persoonlijke records kunnen verbeteren.
We hopen de laatste dagen toch een recordje te kunnen breken.
 
De Drie Limburgers

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zondag 08 Mei 2011 ==

SMS Marty

Hallo Raffie,

Vandaag 40 stuks gevangen op de 1e dag, waarvan 3 gullen, 5 lengen, 1 roodbaars en de rest veel koolvissen tussen de 50 en 70cm. Alles gevangen met pilkers, shads in diverse kleuren.

groetjes Marty, Henny en Piet
omgeving Hitra

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 07 Mei 2011 ==

Goedemiddag Raffie en Linda,

Vandaag was onze laatste visdag op hitra. Het weer was perfekt volop zon en een wind NO 4 meter per seconde.
Dit kun je goed bekijken op internet: www.storm.no

Na een half uur varen hadden we de visstek weer bereikt.
Daar aangekomen gingen de dieter eisele pilkers en de sandeels richting de bodem. Opdraaien en het was weer raak. De koolvissen waren weer aanwezig.  We zijn nog naar een stek dicht onder de kust geweest, daar zat weer kabeljauw van rond de 4 kilo en pollak een mooie vis om te vangen op een lichte stok. Uiteindelijk drifte de boot naar dieper water en daar vingen we nog een aantal grote lommen.

Raffie en Linda bedankt voor deze geweldige visvakantie. Perfekt geregeld door jullie.
Volgend jaar gaan we naar IJsland, dus we zien elkaar in Sudavik tijdens het Penn IJsland Festival in mei 2012 !

Teun en zijn vismaten
vanuit Angelamfi Grefsnesvagen

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Zaterdag 07 Mei 2011 ==

Hey Raffie en Linda,
 
Hier gaat alles naar wens. We hebben jou peptalk ter harte genomen en even over een drempel heen gestapt. We zijn eergisteren avond naar stek-3 geweest en daar rond de toppen geprobeerd met de pilkers, maar alleen koolvis kunnen vangen. Wel hele mooie en zoveel als we hebben wilden. Gisteren om 6.00 u eruit weer naar stek 3 weer voornamelijk alleen maar mooie koolvis en een roodbaars. Gisteren avond weer naar stek 3 en onderweg gedrift tegen stek 4 aan, niks kunnen vangen. Doorgestoomd naar stek 3 en daar de koolvissen echt geprobeerd te ontwijken en zodoende enkele lommen kunnen vangen tegen de helling van de berg aan. Vanochtend weer om 6.00 u eruit naar stek 3, enkele nieuwe toppen uitgeprobeerd maar weer koolvis. Toen naar het diepere gedeelte bij het vingertje. Gedrift van 85 m naar 220 m enkele keren. Lom van enkele kilo,s , leng van 83 cm, schelvis van 63 cm en een 18 tal van net daaronder. Prima sport, de lom die voelt loodzwaar en dan vanuit zo,n diepte.
 
Alles is eigenlijk naar wens, de kist is hartstikke vol, dus we kunnen alleen nog maar voor de foto vissen. we willen vanavond nogmaals naar stek 3 naar de diepere delen en morgen , bij te hoge golven en zuid oostenwind waarschijnlijk bij Glasvaer eens eruit.

De Drie Limburgers

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Vrijdag 06 Mei 2011 ==

Bericht uit Sjostuer

Hallo Raffie en Linda ,
 
Vandaag een mooie koolvis gevangen 11kg 115cm !!
Uiteraard ook vele andere kleinere vissen.
 
Jan, Gerard en Ferry
vanuit Sjostuer

Wij zijn volgend jaar in Mei is IJsland tijdens het Penn IJsland Festival Mei 2012 !

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Vrijdag 06 Mei 2011 ==

Weer grote Koolvis bij Hitra

Raffie en Linda,

Vandaag erg vroeg het water op gegaan. We voeren om 4 uur de haven uit richting de visstek.
Na een half uurtje varen aangekomen op de visstek. We voeren met 2 boten. Er stond een lange hoge deining. Een aantal van ons is na 2 uurtjes terug gegaan omdat ze helaas zeeziek werden.
Met de arvor zijn we weer naar de stek gegaan ondanks dat we hier nog niet echt vis hadden gevangen. Op een gegeven moment voelden we sterke aanbeten op de sandeels gekocht bij Eddy Mares van Havfiske.
Dat zijn echt koolvis killers, de kabeljauw pakt ze ook wel. Je voelt ze echt aanvallen, ja dan moet je uiteraard wel je rustig houden en doordraaien. De vangst van vandaag koolvis en nog eens koolvis, kabeljauw, lom,pollak.
De grootste koolvis van vandaag was 102 cm en maar liefst 11 kilo. De andere was 90 cm en zwemt weer heerlijk in de zee.

groeten,
Teun vanuit Angelamfi Grefsnesvagen

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Donderdag 05 Mei 2011 ==

E-mail uit Hitra

Hai Raffie,

Gisteravond laat nog kabeljauwen gevangen van 5 tot 8 kilo. De gelukkige was de jongste Visser in ons gezelschap Lars. We zijn weer bij bispoyan geweest in je kon werkelijk de boot vol vissen met koolvis op het hoogte punt van het vissen zijn we nog naar het witte paard geweest maar hier niets gevangen. Om half twee in de nacht terug gevaren naar angelamfi grefnesvagen, er waren een aantal van ons koud geworden en ja dan kun je toch beter in bed liggen.

Vandaag wederom geprobeerd op bispoyan. Alleen dit ging niet heel goed in het begin door de harde wind. Na een uurtje kwam er verandering, de vissen begonnen te bijten, we zochten nu op de andere kant van het onderwaterplateau en de eerste vis was een kabeljauw van 70cm. Hierna volgde nog meer kabeljauw, de grootste was 80 cm.
Ook nog een pollak van 70cm gevangen. En als klapper ving dick een koolvis van 109 cm en 9 kilo+ op een dieter eisele pilker.

Morgenochtend vroeg uit de veren om grote vissen te vangen.

Teun vanuit Angelamfi Grefsnesvagen

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Woensdag 04 Mei 2011 ==

Raffie,

Vandaag weer op dezelfde plaats gevist als gisteren. Een mooie grote koolvis van 102 cm en 9 kilo, gevangen op een sandeel.
Verder pollak, schelvis, kabeljauw, roodbaars en lom. We vingen leuk tot dat..... Het was over met vis vangen. Daarna nog naar verschillende andere stekken geweest maar alleen maar kleine koolvis van 35-50 cm.
We gaan het vanavond weer proberen met opkomend water.

groeten,
Teun vanuit Angelamfi Grefsnesvagen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 03 Mei 2011 ==

Bericht uit Angelamfi Hitra

Raffie,

Vandaag bij bispoyan gevist. Er stond nog een stevige wind, maar met de arvor is dit goed te doen.
Na een aantal driften was het raak, er knalde een koolvis van 1.10 meter (10 kg) op een sandeel.
We hebben verder op deze plek ook  nog lom en kabeljauw gevangen.

Mvg,
Teun vanuit Angelamfi Grefsnesvagen

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== Dinsdag 03 Mei 2011 ==

Bericht uit Hellesoy

He Raffie,

vandaag perfect visweer. iets minder veel koolvis, enkele polakken waarvan enkele mooie formaten, een mooie leng van bijna een meter.

Lies Wijnhorst
Penn Team
Vanuit Hellesoy Bergen

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 03 Mei 2011 

Hallo Raffie en Linda,

We hebben er weer een dag op zitten helaas stond er weer wind en konden we alleen in het fjord vissen maar daar hebben we toch ook weer aardig gevangen waaronder een kabeljauw van 10,5 kg.

Ook vandaag weer veel vis terug gegooid omdat ze onder de maat van 70 cm waren, we hebben vandaag ook wasvissen kunnen spotten in het fjord daar zwommen er zomaar 4 onze boot voorbij een belevenis op zich zo blijkt maar je hoeft er niet de open zee voor op ze zwemen gewoon in het fjord om je boot.
 
Het weer vandaag bijna de gehele dag mot regen en weinig wind in het fjord maar op zee stond 10-12m/s.
Morgen nog een paar uurtjes en dan zit het er weer op helaas maar de volgend trip hiernaartoe is al weer gepland.
 
Groetjes,
Groep Ruud vanuit Talknafjordur IJsland

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 03 Mei 2011

Bericht uit Sjostuer

Hallo Raffie en Linda ,
 
Vanochtend vroeg op gestaan, en zagen dat de wind een heel stuk minder werd dan gisteren. Dat was een reden om naar de Grip te varen, een mooie vis stek op zee, na een 1 uur varen van ons huisje waren wij verblijven waren we op bestemming.

We vaarden zeker een kwartier rond om vis te zien op onze visfinder, de pilkers gingen naar beneden . De eerste aanbeet had natuurlijk Jan, die een grote kabeljauw naar boven haalde van 8 kilo, wel leuk als je deze hengel en reel  twv 1350 euro gewonnen hebt op de Noorwegen/ IJsland dag 2011 die georganiseerd werd door Raffie en Linda van Cordes Travel, het ging hier om de Abu Garcia Suveran met een Penn TRQ 300 reel en Penn Braid gevlochten lijn.

De rest was de dag werden allerlei andere leuken vissen gevangen.
Echter de hele grote jongens zitten zitten hier nog niet bij.
 
Jan, Gerard en Ferry
vanuit Sjostuer

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maandag 02 Mei 2011

Bericht uit IJsland

Hoi Raffie en Linda, weer een update uit IJsland.
 

Vandaag zijn Peter en Ruud bij Douwe op de boot gestapt om samen met onze tweede boot naar de visgronden 30 mile uit de kust te varen (2uur heen en 3 uur terug vanwege het extra gewicht van de vis) hier hebben douwe en Ton gisteren de grote jongens gevangen.
Het begon goed meteen de eerste worp peter een Leng van 1.28mtr. gewicht 15kg en Ruud een kabeljauw van 15kg helaas waren dat de zwaarste vissen van deze dag. Wel grote vis gevangen met 8 man 1,5 bak vol met leng, kabeljauw, zeewolf en koolvis Peter heeft nog een hele mooie koolvis gevangen van 1meter later vingen we ook nog wat roodbaars al met al aardig wat verschillende vissen.
 
Groetjes, Groep Douwe en Groep Ruud
vanuit Talknafjordur IJsland

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maandag 02 Mei 2011

Bericht uit Angelamfi Hitra

Raffie en Linda,

vanavond nog een paar uurtjes gevist om de hoek bij grefnesvagen.
We hebben nog 5 gullen van 50-70 cm gevangen.
morgen gaan we naar bispoyan toe, de wind komt uit oost en wordt minder in de loop van de dag.
Dan kunnen we eventueel ook naar het "witte paard" toe.

Mvg,
Teun vanuit Angelamfi Grefsnesvagen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maandag 02 Mei 2011

Bericht uit Sjostuer

Hallo Raffie en Linda ,
 
De vangsten gaan redelijk voor de eerste dag. Net de vis schoon gemaakt en zit nu aan de borrel.
Leuke koolvis met een uitschieter naar 7 kilo . Ieder geval meer dan verleden jaar.
 
Ferry vanuit Sjostuer

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zondag 01 Mei 2011

Bericht van visgids onze duitse visgids Andreas Talknafjordur:

(vertaald) We zijn vandaag (30-04) met jullie/onze gasten van Cordes Travel , ver de zee op gegaan op zoek naar grote Leng en Kabeljauw en die hebben we gevonden, de grote vissen zaten 10m boven de grond, wat eigenlijk speciaal is. Zowel de Leng als de kabeljauw vd groep van Douwe (hierboven) wogen 25kg ! Dit is het mooie van IJsland, heel veel storm, maar als de wind weg is, kun je heel vaak meteen de open zee op, dan zijn de golven ook vaak meteen weer weg, je hebt dus 90% kans om direkt na een storm de open zee op te gaan.

De groep van Douwe is een hele leuke groep sportvissers, vissen kunnen ze ook goed !

Hier de grootste vangsten:

--1x kabeljauw van 127cm 24kg
--1x kabeljauw van 128cm 25kg
--1x kabeljauw van 133cm 28kg
--5x leng van meer dan een meter
--1x leng van 148cm 25kg
--Heel veel kabeljauw van 10+kg

groetjes Andreas
Visgids Talknafjordur

meer fotos >>>

Note Raffie:
Leng wordt alleen op een stek gevangen ver op open zee waar je alleen met een trip met de visgids heen kan, ook alleen bij Talknafjordur.
Ook eens grote kabeljauw vangen in IJsland ?
www.cordestravel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 30 April 2011

SMS Bericht van groep Douwe vanuit IJsland/Talknafjordur:

"Vandaag superdag met Andreas de visgids op pad geweest en net terug Kabeljauw van 128cm en een Leng van 160cm en uiteraard meerdere rond de meter. groetjes Douwe."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 30 April 2011

Hoi Raffie en Linda,
 
Hier weer een kleine update van vandaag vanuit Talknafjordur.
 
Ook bij ons was het Koninginnedag!!
We konden vandaag het fjord uit en hebben ons geluk gezocht op de zeewolf stek en dat was niet voor niets we hebben vandaag 10 zeewolven gevangen met als grootste n van een meter.
Helaas zijn het we altijd dezelfde die de grote vangen.
Daarnaast weer genoeg kabeljauw gevangen waarvan weer n van boven de 10kg en ontelbare die we weer hebben terug gegooid.
Het weer van vandaag, gelukkig geen wind maar wel bijna de gehele dag regen.
 
Ruud en groep

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag 29 April 2011

Mail uit IJsland

Ruud Schwegler met zijn vismaten en de groep van Douwe zijn lekker aan het vissen in IJsland Talknafjordur, helaas was er de afgelopen dagen veel wind, op zich geen probleem, zolang deze maar niet uit Noord-West komt en daar zit ie helaas. Morgen zou de wind weg gaan, dus dan is het volle vaart naar open zee, helaas nu dus in het fjord vissen wat gelukkig ook mooie vis oplevert waarvan de zwaarste 16.2kg was.

Hier het bericht van Ruud zelf:

Hoi Raffie en Linda,
 
We hebben vandaag lekker gevist de wind was wat minder maar nog wel 10-12m/s en hebben besloten in het fjord te blijven het is IJsland en hebben dan ook van alles op ons kop gehad regen, sneeuw en hagel en in de middag scheen de zon.
We hebben vandaag met 8 man zeker 250-300 vissen gevangen waarvan de dikste 16.2kg was daarnaast nog n van bijna 10 en een groot aantal van tussen de 5-8 kg maar de meeste hebben we terug moeten gooien omdat deze tussen de 50-70cm zaten maar al met al toch een bak vol vis.
Morgen schijnt het beter weer te worden wat wind betreft en we zullen dan ons geluk op zee gaan beproeven, jullie horen het wel wat dat oplevert.
 
Groetjes uit Talknafjordor IJsland,
 
Ruud en de groep

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag 29 April 2011

Goed weer

Voor mij geen Kate en William vandaag maar gewoon werken, gasten ontvangen en bezoeken, het seizoen is begonnen en we krijgen gelukki met regelmaat een SMS van de gasten, dus hier een korte update:

Hellesoy, visgids Peter meld uitzonderlijk grote kabeljauw, zelfs eentje van 20+ wat dus zelf de krant haalt, want dit is extreem groot voor deze omgeving. Vandaag is Lies Wijnhorst vh Penn Team aangekomen met zijn zoon Martin in Hellesoy. Hij is om 16.00 vandaag gaan vissen en kwam om 20.00 terug in de haven met: 8 gullen, 1 lom, 1 leng, 2 pollakken en veel klein spul.

Kvernepollen, nieuwe groep heren uit het mooie Limburg, ze hebben er veel zin in, vanavond nog even een uurtje proberen.

Angelamfi Ansnes Hitra, Alain vangt nog steeds goed vis, later meer....

Havferie, nog geen bericht...

Malangen Brygge, daar vangt Kees mooie koolvis van meer dan 8kg en kabeljauw van 14+

Morgen komt er een groep aan in Sjostuer en 2 groepen in Angelamfi, dus we hopen op veel mooie berichten/sms.

groetjes Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag 27 April 2011

Minder warm en kleinere vis

Afgelopen maandag kwam er een nieuwe groep aan in Havferie, deze keer een gezellige groep heren uit Grafhorst. Vader Harm en zijn 3 zonen zijn naar Noorwegen gekomen om voor de 1e keer in het buitenland te vissen, heel erg spannend dus voor de heren. Maandag om 10.00 afgesproken bij de haven om de heren daar van alles te vertellen over de visserij in Noorwegen, veiligheid op het water, de boot en de materialen, daarna was het tijd om te gaan vissen. Vol goede moed gingen we de zee op waar een hele dikke deining stond, golven van 1,5 tot wel 2m hoog, alleen allemaal heel lang en dik, dus geen reden om terug te gaan. Het was zoeken, allerlei kleuren, montages, pilkers hebben uitgeprobeerd maar niets hielp, de vis wilde niet bijten. Gelukkig wisten we toch nog een paar kleine visjes te vangen, maar niet dat wat we zochten, terwijl een paar dagen eerder de andere groep mooie gul ving, was de zee nu "leeg".

Dinsdag was er meer wind waardoor de heren niet echt de open zee op konden, het weer is zonnig en droog, op een bui na, maar verder is het weer prima, gisteren en vanochtend te veel wind, maar die is nu weg, dus als de golven ook iets gaan liggen is alles oke.

Toch hebben de mannen leuk vis gevangen, inmiddels al 7 soorten waaronder een paling en die zien we hier zeldzaam, dus een hele leuke zeldzame vangst de inmiddels weer zwemt. Het doel is om minstens 10 verschillende soorten vis te vangen en ik weet zeker dat ze dat zeker gaat lukken, de groep heeft er veel zin in, is vol goede moed en luistert graag naar alle tips en adviezen die wij geven, dus komt helemaal goed.

Hier nog wat fotos vd heren uit Grafhorst.

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag 27 April 2011

Mooie kabeljauw uit Hitra

Alain de Mits is met zijn vismaten aan het vissen op Angelamfi Ansnes en hebben buitenom vele kleinere vissen vandaag een kabeljauw van 12kg gevangen, vis de sms kregen we dit bericht.

Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag 27 April 2011

Slecht begin IJsland

Vorige week hadden we de 1e groep in IJsland Talknafjordur, zover ik heb begrepen zat er weinig vis in het fjord en kon men de open zee niet op, sneeuw, regen en veel wind was het bericht. Gisteren is de groep van Ruud Schwegler aangekomen, laten we hopen dat zij meer geluk hebben, het is en blijft vissen en aan het weer en de vis kan niemand iets doen.

We wachten af...

Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zondag 24 April 2011

22 graden en vis !

Bericht vanuit Havferie zelf:

ha raffy en linda.
vandaag weer vroeg vertrokken half 6.
eerste paar driften alleen maar koolvis.
daarna nog een paar driften op een andere plek gemaakt en toen was het raak.
een paar polakken en 2 gullen en nog een paar lommen.
savonds nog een keer uitgevaren maar was niet heel veel alleen maar koolvis veel koolvis.
 
bij deze de fotos.
gr seafish team

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag 22 April 2011

Prachtig weer, mooie vangsten Havferie

Bericht vanuit Havferie zelf:

ha raffy en linda.
vanmorgen vroeg vertrokken 6 uur.
de lichtgevende pilkers gebruikt en goed gevangen.
1 kabelauw van 107 cm en 11.5 kilo en een polak van 90 cm en 8 kilo.
verder 4 kabeljauws van rond de 70 80 cm rond de 7 kilo.
verder veel koolvis.  
rond 13.00 weer in het haventje
lekker gegeten en smiddag veer uitgevaren.
rond 15.30 uitgevaren.
het weer was iets minder.
beetje regen en mistig.
maar goed gevangen 15 mooie polaken.
2 van 70 80 cm en 4 a5 kilo
rest was kleiner.
bij deze de fotos.
gr seafish team

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 21 April 2011

Nog steeds mooie vangsten bij Havferie

Gisteren hebben we de mannen van Havferie weer bezocht, toen wij aankwamen, kwamen zij net de haven binnen varen met wederom een hele leuke vangst. De mannen hebben honderden koolvisjes en Polakken gevangen tot een 40cm, maar allemaal weer laten zwemmen. Buitenom de kleine vangst wisten ze weer mooie gul te vangen en een paar dikke polakken, dus wederom een zeer geslaagde dag voor de mannen in Havferie.

Echt lang moesten de mannen niet varen op maar een 15 minuten varen waren ze al op de stek, bij Glesvaer naar buiten en dan Noord richting Goltasteinen, daar ligt een onderwaterberg van 69m en daar vingen ze de mooie gullen.

Wat wel heel leuk was voor de heren om te ervaren, dat de grootste vissen werden gevangen op de Dieter Eisele pilker en de Baltix pilker. Op de visma hebben de heren bij Ahoy Hengelsport de Baltix pilker van Ulitmate gekocht en bij Havfiske een paar vd beroemde Dieter Eisele pilkers, King select, Power select in de kleur "koolvis" en de kleur zwart. Op de visma schokken ze even vd prijzen van deze dieter eisele pilkers, maar nu eenmaal in Noorwegen hebben ze ervaren dat deze pilkers zeker een groot verschil kunnen maken, in hun geval hebben ze zelfs een groot verschil gemaakt.

De heren hebben beloofd zelf ook nog een reisverslag te maken, daar zullen ze hun ervaringen over de pilkers ook nog eens delen met jullie. Ook hier blijkt weer dat goede materialen erg belangrijk zijn.

groetjes Raffie
Penn Team Noorwegen
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 19 April 2011

117cm Kabeljauw bij Havferie (Bergen)

Ik kreeg net een telefoontje van Leroy Overbeeke, die op dit moment met zijn visvrienden aan het vissen is bij Havferie, dat hij een grote vis had gevangen. Gister zijn deze heren aangekomen en ben ik er een paar uur met ze uitgevaren om wat goede stekken te laten zien, Leroy boekt al 3 of 4 jaar zijn visreis bij ons en is altijd zeer tevreden.

Gisteren vingen we al een mooie bak met vis, koolvis, pollak en wat gul, maar niets boven de 3kg, dat ze er wel zitten stond vast, ze moesten "alleen" nog even gevangen worden en vandaag was het dan zover. Leroy zijn vismaten hadden 2x een dikke kabeljauw aan de haak, alleen helaas beide verloren doordat de lijn brak, Leroy wist de 3e grote kabeljauw wel in de boot te krijgen en ving daarmee een kabeljauw met een lengte van 117cm en had een gewicht van rond de 13kg, voor onze omgeving een hele hele mooie vis !

Huisje Havferie ligt op het eiland Sotra, waar Linda en ik (nog) de visgids zijn en dit huisje heeft ook nog eens internet, dus Leroy heeft de fotos via internet in het huisje doorgestuurd.

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 16 April 2011

Speciale vis bij Sotra

In de netten van een 80 jarige visserman werd vandaag bij Marsteinen, vlakbij onze accommodatie Havferie een hele speciale vis gevangen. Deze Beryx decadactylus ook wel Roodbaars genoemd is al 15 jaar niet meer gevangen in Noorwegen en nog nooit in deze omgeving. Deze benaming Roodbaars is niet de roodbaars die wij kennen, maar er is helaas maar weinig bekend over deze vis, die in de boeken wel roodbaars wordt genoemd.

Het is een leuke vangst, speciaal in Noorwegen, want hij komt alleen voor in de hele warme wateren.

Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 14 April 2011

Vanuit Noorwegen

Sorry dat jullie zo lang op een bericht van ons moesten wachten, maar we hadden eigenlijk weinig te melden en de 1e gasten zijn afgelopen maandag pas aangekomen in Noorwegen.

Laten we beginnen bij de Noorwegen/IJslanddag (5 maart 2011) deze was echt helemaal geweldig, een giga groot succes !! Er zijn 505 bezoekers geweest en we hebben alln maar positieve reacties gekregen, dus het was TOP ! We hebben een klein filmpje gemaakt een een verslagje met fotos, klik >>hier<<. Volgend jaar zal deze dag op 3 maart zijn in een groter complex met meer ruimte.

Na de geweldige Noorwegen/IJslanddag stond de Visma voor de deur van 31 maart tm 3 April, ook deze grote hengelsportbeurs in de Ahoy van Rotterdam was voor ons zeer geslaagd. We hebben hele leuke mensen gesproken, kennis gemaakt met sportvissers die via ons geboekt hadden en we hebben zelfs nog flink wat boekingen gedaan voor oa het Penn IJsland Festival 2012, want nu al bijna vol is. Dus ook daar hebben we een kort verslag en leuke fotos van: >>klik hier<<

Zoals jullie weten verhuizen wij helaas 29 Juni 2011 weer terug naar Nederland vanwege de ziekte van Linda (lees hier), dus hadden we in NL nog het een en ander te regelen zoals bv een inschrijving vd kamer van koophandel voor de officiele registratie van een reisbureau in Nederland. Ook moesten we natuurlijk internet, vaste telefonie, mobiel telefoon en vele andere zaken regelen. Straks hebben we dus een vast en mobiel tel.nr in NL en hoeft er niemand meer naar Noorwegen te bellen, dat nr komt uiteraard tzt te vervallen, ons vaste nr is pas vanaf 30 Juni actief maar ons mobiel nr is al in gebruik: 06 83 94 82 65 op dit nr zullen wij (Cordes Travel) 24/7 bereikbaar zijn, heeft u problemen op uw bestemming ? geen probleem, gewoon even met ons bellen en alles wordt opgelost, precies zoals u al jaren van ons gewend bent. Is uw boot kapot heeft u problemen op het water en kunt de visgids of huiseigenaar niet bereiken ? Bel ons meteen !!!

Er veranderd dus verder niets aan ons reisburo, onze website, ons e-mail adres of uw geboekte reis, alleen ons adres en ons tel.nr veranderd en we zijn niet meer de persoonlijke visgidsen in de omgeving van Bergen.

90% van onze gasten heeft het "oude" nr nog in hun telefoon, pas deze even aan, verwijder hem of zet dit nr er even bij, let op zet het nr er op deze manier in: 0031 - 6 83 94 82 65 anders kunt u misschien niet vanuit uw vakantieland naar ons bellen.

Maar aan deze verhuizing zitten ook positieve kanten en daar kijken Linda en ik volop naar, je kunt wel bij de pakken neerzitten en balen vd terugkeer naar NL, maar het is nu eenmaal zo, er is niets aan te doen en de gezondheid van Linda komt altijd voorop, dus we denken positief en halen kracht uit nieuwe dingen ! Daarom heeft de terugkeer ook zijn positieve kanten, zo kunnen de gasten ons thuis bezoeken en is er de mogelijkheid om bij u langs te komen (in overleg natuurlijk). We gaan tijdelijk in Zutphen wonen in het huis van John, John heeft een ander/groter huis gekocht, dus dan kunnen wij tijdelijk in zijn "oude" huis, daar het toch niet snel verkocht wordt. Vanuit NL is het voor ons natuurlijk veel makkelijker en beter zoeken naar een huis wat bij ons past, we zoeken dan ook een huis (huur of koop) met een mooie kantoorruimte erbij. Ons doel is om straks een mooie kantoorruimte te hebben in het midden van NL (aan huis) zodat we een mooie grote ruimte hebben om de gasten te ontvangen en ze uitgebreid te informeren over hun visreis, stekken te laten zien, technieken te bespreken en samen met de gasten hun vistrip naar Noorwegen, IJsland of Denemarken goed voor te bereiden, service is voor ons het allerbelangrijkste ! Wij willen echt alle opties bieden om de gasten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun visreis, want we zijn pas tevreden als onze gasten het naar hun zin hebben gehad, het weer en de visserij, daar hebben we helaas geen grip op, maar de rest is te organiseren.

En dan de visserij hier in Noorwegen, want zoals je reeds hebt gelezen, we zijn hier nog tot 29 Juni, dan stappen we met de 2 katten op het vliegtuig naar NL. De visserij is op dit moment slecht, sorry maar meer kan ik er niet van maken, er zit weinig voedsel in het water en het is nog steeds koud, we hebben wind, regen en het is rond de 4 tot 8 graden, helaas...........

We hebben 1 groep in Hellesoy, deze heren zijn er voor de 1e keer en hebben op maandag en dinsdag leuk gevangen, maar gister en vandaag was het zoeken, in Havferie hebben we een duitse groep, die helaas de vis ook nog niet heeft gevonden. Maar volgende week gaat de temp. omhoog komt de zon terug en stopt het met regenen, dus ik heb goede moed op een hele leuke volgende week, maar wellicht trekt de visserij morgen wel weer aan, dat veranderd in Noorwegen met de dag.

In IJsland zullen we as maandag 18 April de eerste groep Nederlanders krijgen in Talknafjordur, deze heren gaan hopelijk grote en dikke kabeljauwen vangen, we proberen via de sms berichtjes te krijgen en deze zullen we dan weer hier plaatsen.

Bij deze dan ook meteen een OPROEP aan jullie die via Cordes Travel op visvakantie gaan, stuur ons om de dag of dagelijks een kort berichtje met uw vangsten, die plaatsen we dan hier op de website en zo blijft iedereen "live up to date" vd vangsten ter plaatse. Nu sms ik zelf niet graag, dus kan me voorstellen dat sommige van jullie dit ook niet graag doen, dus typ gerust korte berichten voorbeeld: "w.dag 2x 19kg k.jauw, 1xh.bot 20kg, mooi weer, weinig wind. sudavik ijsland, Rene" Zoiets, dan begrijpen we vanzelf wel wat je bedoeld, let op... we antwoorden altijd terug dat we we je sms (of e-mail) hebben ontvangen, krijg je geen bericht terug, dan hebben we de sms of mail niet ontvangen.

En zo is het seizoen dus begonnen, we zijn er klaar voor, maar we zijn ook af en toe best verdrietig dat het over 10 weken over is en daar zullen best een traan laten, maar goed we blijven positief en kijken vooruit !

tot slot nog een foto van onze vismaat Keno, zijn vismaat ving tijdens een vistrip gister een prachtige "Havmus" (noors) ofwel Draakvis (Chimaera Monstrosa) een vis die ik helaas nog niet heb kunnen vangen.

groetjes Raffie en Linda
www.cordestravel.nl
Penn Team Noorwegen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zondag 27 Februari 2011

Nog 5 dagen .....

Allereerst willen we jullie bedanken voor de honderden e-mails die we hebben mogen ontvangen over de ziekte van Linda. Vorige week had Linda veel pijn, maar de laatste dagen gaat het goed, de laatste 3 dagen heeft ze weinig tot geen pijn, maar dat is bekend van deze ziekte, het is er en dan is het weer weg. Linda heeft, net als mij, heel veel zin in 5 maart, dus die extra energie en het ontmoeten van vele bekende en onbekende mensen geeft haar extra kracht, vol energie komen we naar Nederland.

Nog 5 dagen en dan is er de grote Noorwegen/IJslanddag op Zaterdag 5maart in Werkendam, vorig jaar hadden we van alle aanmeldingen maar 4 man die niet zijn gekomen, dus je kan zeggen dan 99% vd mensen die zich hebben aangemeld ook daadwerkelijk komen. Er hebben zich 514 personen aangemeld, dit is zonder de medewerkers en personeel vd zaal zelf. 514 sportvissers die speciaal naar "onze" dag komen die alleen bestemd is voor sportvissers die hun visreis via Cordes Travel hebben geboekt. Nu zijn dit gelukkig niet al onze gasten, vaak zijn dit maar 1 of 2 personen per groep, zou echt iedereen komen die voor 2011 hun vakantie bij ons hebben geboekt, dan hebben we wel 5 gebouwen nodig ipv 3 zalen. Gelukkig hebben we een strenge bewaking en kun je alleen binnen als je je hebt aangemeld (dus op de lijst staat) en je je visreis bij Cordes Travel hebt geboekt.

Vorig jaar was deze dag een heel groot succes, dus laten we hopen dat het ook dit jaar heel erg gezellig en leerzaam zal zijn, maar daar twijfel ik niet aan. We hebben 16  medewerkers die ons komen helpen, allemaal sportvissers die zelf op de verschillende accommodaties zijn geweest in hetzelfde gebied hebben gevist en al jaren fanatiek sportvisser zijn, een prima Team dus waar we niet zonder  kunnen, zonder deze heren zou deze dag niet mogelijk zijn.

Bij deze dus een extra dank voor:
John, Cor, Corne, Nanno, Robert, Ignace, Harrie, Marco, Pim, Ronald, Lydia, Marjan, Johan, Frits, Tonnie en Michael.

Al deze heren hebben hun eigen tafel, want we hebben alle gebieden verdeeld, zo zijn er speciale IJsland, Sotra, Hitra, Denemarken en Noord Noorwegen tafels, het podium is speciaal voor alle IJsland-festival gangers, op deze manier kun je snel spreken met de juiste medewerkers en met de sportvissers die in 2011 naar die accommodatie gaan of er al eens zijn geweest. Op deze manier kan iedereen van elkaar leren, worden er kontakten gelegd en zijn de medewerkers aanwezig voor wat extra informatie. Je ziet het ook al heb je je visreis al geboekt, ook na het boeken doet Cordes Travel moeite voor haar gasten, natuurlijk kun je voor 100 euro goedkoper bij een "massa" reisburo je vakantie boeken, zonder goede boot, zeekaart en geen informatie zoals wij die geven, maar wil je een geslaagde vakantie, wil je er alles uit halen, boek dan bij een specialist in visreizen.

We hebben inmiddels ook alle zeekaarten gelamineerd, allemaal A3 kleuren zeekaart met stekken, wat wil je nog meer als sportvisser ? Ook komen er op 5 maart een aantal winkeliers die de juiste materialen voor Noorwegen, IJsland en Denemarken bij zich hebben, oa de allernieuwste Cutbait, de nieuwe Penn Fathom reel, Penn Battle molen en de Abu Alphamar reel en uiteraard kun je al je molens of reels op laten spoelen met nieuwe gevlochten lijn, zoals bv die prachtige Penn Int. braid. Hengelsport Avicentra uit Oostvoorne is aanwezig en www.Havfiske.nl van Eddy Mares, hij zal de Dieter Eisele pilkers meenemen en uiteraard vele andere materialen geschikt voor Noorwegen, IJsland en Denemarken.

Om op deze dag extra advies te krijgen, hebben we heren van Penn en Abu Garcia laten komen, zij komen hun allernieuwste producten aan ons tonen, zo kunt u precies zien wat deze prachtige merken in hun assortiment hebben.

Uiteraard zijn de heren vh Hengelsportmagazine "Zeehengelsport" er ook bij, heeft u nog geen abonnement, sluit deze dan meteen op deze dag af, er is een speciale actie heb ik me laten vertellen, dus voor een paar euro per jaar heb je dit prachtige blad elke maand op de deurmat liggen, vol met informatie over de Zeehengelsport in Nederland, Belgie en vele andere delen vd wereld. www.hengelsporthuis.nl

Normaal zou je voor zo'n dag een entree kunnen vragen maar de toegang is geheel gratis, wel steunen we een goed doel www.peuterfonds.nl dus men kan de "entree" in de collectebus doen.

Verder hebben we Pim Pos van www.hengelsport.com uitgenodigd om een lezing te geven over het vissen in Midden en Noord Noorwegen en over het vissen in IJsland, Pim zal jullie allerlei tips vertellen hoe je nu de meeste kans maakt op die ene droomvis.

Als dat nog niet alles is hebben we om 13.30 nog een leuke loterij en hebben we als hoofdprijs een hengelset twv maar liefst 1350,- euro en vele andere leuke prijzen.

Wat een dag, wat een programma en wat een werk en organisatie, maar goed daar zijn Linda en ik inmiddels al goed bekend mee. Al in NL organiseerde we grote evenementen zoals bv de Zeevislanddag, op Sotra het Sotrafestival 2008 en 2009, Penn IJslandfestival 2009, 2010, 2011 en 2012, die laatste organiseerde we zoe goed, dat het inmiddels gekopieerd wordt, als dat geen "eer" van je werk is.... hahaha.

Maar als je iets organiseerd wat 99,9% in orde moet zijn heb je passie, inzet, doorzettingsvermogen en keiharde liefde voor je vak nodig, niet zomaar een datum prikken en iemand erheen sturen die voor je werkt, nee als je iets organiseerd hoor je er zelf ook bij te zijn !!! En neem van ons aan dat je niet "zomaar" een visreis naar IJsland organiseerd, hoe komt heel veel kennis en vakmanschap bij kijken, je gasten moeten dan ook altijd op de 1e plaats staan.

We hebben trouwens in 2012 twee grote Penn IJsland Festivals, van 8 tm 15 Mei (Zeewolftijd) en van 21 tm 28 Augustus, meld je snel aan als je ook mee wil. We zijn ook bezig met een kayak vistrip naar Noorwegen en een trip met een grote groep naar Noord Noorwegen, volop in actie dus.

Genoeg over wat we allemaal doen, wat we hebben het uiteraard ook druk met stukje priveleven wat we ook nog hebben, onze verhuizing naar Nederland, voor die mensen die het nog niet wisten, lees >hier< nog even. Per 1 Juli 2011 wonen Linda en ik dus weer in Nederland, eerst in Zutphen en vanaf daar gaan we kijken naar een huis met een grote kantoor/ontvangstruimte, speciaal voor de sportvissers.

Jullie zien het, we zijn druk met van alles bezig, we hebben er zelfs nog een nieuwe accommodatie bij in de omgeving van Bomlo en we hebben 2 huisjes in de wacht, die moeten we nog op de website plaatsen. Het huisje wat er nieuw op staat is Urang Ferie, kijk maar eens hier>>>

Verder hebben we nog nieuwe fotos genomen vd huisjes in Hellesoy en nog wat gefilmd, dus eigenlijk zijn we best heel erg druk. Het weer is slecht hier, veel regen, af en toe wat sneeuw, maar eigenlijk is het meer herfst dan winter hier. IJspegels hebben we wel, kijk maar eens naar de fotos, daar ook een foto vanuit onze huiskamer waar dagelijks vreemde marinevaartuigen en onderzeeers voorbij komen.

Nou genoeg getypt... we zien de meeste van jullie as Zaterdag 5 maart in Werkendam !

groetjes Raffie
www.cordestravel.nl

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zondag 20 Februari 2011

Hallo Raffie,

wir sind gestern mal wieder in der gegend von das Haus Havferie mit dem Boot unterwegs gewesen. Trotz der 
vielen Wellen und sehr starker Drift, konnte ich einen schnen Leng 
von 12 kg fangen. Martins Bruder hatte noch einen von 10 kg.

Viele Gre,
Keno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zondag 23 Januari 2011

Heilbot bij Malangen

Hallo sportvissers,

Bij onze accommodatie Malangen Brygge in Noord Noorwegen is er een hele leuke Heilbot gevangen. Deze mooie dikke platvis woog 57kg, dus dat is toch echt een flinke jongen.

Wie er zin heeft in een vistrip naar Malangen Brygge, kijk hier eens >>>

groetjes Raffie

meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 18 Januari 2011

Leuke Leng

Hallo sportvissers,

Helaas zelf geen tijd gehad om te vissen, maar het is dan ook de ene dag regen en de andere sneeuw. Wij zijn ook druk bezig geweest met ons forum, ben jij trouwens al aangemeld ?

Alex had gelukkig wel even tijd om te vissen en ving vanag de kant een leuke Leng van 4,8kg en 94cm.

groetjes Raffie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 11 Januari 2011

Winter in Noorwegen

Hallo sportvissers,

Winter in Noorwegen is geen pretje, we krijgen wel eens vragen om in deze maanden naar Noorwegen te komen, nu dat is geen pretje. Op dit moment is er geen hout meer, bijna geen zout meer en is het elke dag file en tientallen ongelukken. Nu zul je denken dat is ook heel normaal in NL, maar vergeet niet dat wij hier in Noorwegen veel meer gewend zijn, dus als men hier problemen heeft is het echt erg. In Noorwegen rijden wij met echte extreme winterbanden met bijna "noppen" erop en soms met "piggdekk" ofwel spijkerbanden.

Gisteren bv hebben 300 automobilisten 5u vast gestaan in een tunnel omdat een vrachtauto de weg niet meer op kon, zelfs zijn sneeuwkettingen werkte niet meer. In 1,5 uur tijd stonden er maar liefst 18 vrachtauto's op 1 weg, 15 van deze trucks waren de weg afgegleden richting de berm en afgrond.

Dan hebben we de huizen nog in de omgeving van Voss, die dragen op dit moment 110cm op hun dak en vermoedelijk komt er dit weekend nog 50cm bij. Oude huisjes zijn ontruimd en mogen niet meer bewoond worden. Daar het hier ook om een vakantiegebied gaat, staan vele huisjes leeg sinds de kerst, sommige hiervan zijn niet meer te bereiken door het pak sneeuw voor de deur.

Dan hebben we nog het rijden over de hoge bergen, "Kolonekjring" noemen we dat en in het nederlands kolone rijden, dat betekent dat je in een vaart van 30km p/u achter een mamoet sneeuwruimer moet rijden. Je moet dan 2-3 uur wachten op de ruimer en dan rijdt deze voor je de berg over in 1 grote file, zeker bij heftige sneeuwval is de weg na de file meteen weer onbegaanbaar.

Nee Noorwegen in de winter is niet altijd een pretje, nu wonen wij in de omgeving Berge, daar valt het enigzins mee, maar toch. Hier hebben we op het moment last van ijs op de weg, het sneeuwt volop, daarna volop regen en dan gaat het vriezen en dat allemaal op 1 dag. Soms staat iedereen vast op een rotonde omdat die altijd iets hoger ligt en daar kan men gewoon uit stilstaand niet meer weg komen.

Wij blijven lekker binnen als het niet nodig is om naar buiten te gaan, veel te gevaarlijk. Linda heeft sowieso meer pijn in haar spieren als het erg koud is, dan heeft ze meer last van haar fibromyalgie.

Raffie en Linda vanuit wit Noorwegen
www.cordestravel.nl

Meer fotos >>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 01 Januari 2011

We zijn er klaar voor !

Hallo sportvissers,

Allereerst wensen we jullie vanuit koud Noorwegen een gelukkig en vooral gezond 2011 en dat het een goed visjaat mag worden voor iedereen. 2011 wordt wederom een druk jaar met veel nieuwe en "oude" gasten. Een jaar waar we in Augustus weer het Penn IJslandfestival hebben.

Maar we gaan ons eerst bezig houden met de Noorwegen-IJslanddag op 5 maart in Werkendam >>klik<<.

Daarna hebben we van 31 Maar tm 3 April weer de Visma Hengelsportbeurs in de Ahoy Rotterdam, www.visma.nl

Dus we hoeven ons zeker niet te vervelen aankomend jaar !

We zien elkaar snel op 5 maart (vergeet u niet aan te melden voor deze dag) !

groetjes Raffie en Linda
www.cordestravel.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 01 Januari 2011

Dakar !

Hallo sportvissers,

Linda en ik zijn niet alleen sportvissers, wij zijn ook Dakarfan, we kunnen niet wachten tot de eerste weer van start gaan !
Vandaag zijn de 1e uitzendingen en we missen niets !

Raffie en Linda
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  copyright 2011 Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer