visreis polarcirkel, polar cirkel vissen in noord noorwegen lofoten

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Malangen Brygger
Juni
2012

===========================================================

Vakantie 2012 Malangen Brygge

We zijn dit jaar voor de tweede keer naar Malangen Brygge gegaan omdat het vorig jaar goed bevallen is, de visreis wederom geboekt via Raffie en Linda van www.cordestravel.nl

De eerste dag konden we niet meer vissen door mechanische pech met ons vliegtuig, gelukkig nog op de grond anders heb je een groter probleem. Hierdoor kwamen we wel laat aan maar de transfer stond er nog, hij was niet blij, maar dat waren wij ook niet met een paar uur vertraging. Onderweg is de chauffeur even gestopt bij een grote supermarkt, daar konden we lekker inslaan voor bijna de hele week, dat was super. Op de helft van de week is de chauffeur nog een keer met ons naar een supermarkt geweest, dat is dus prima geregeld, bij Malangen Brygge. Het huis is geweldig met alles er op en er aan een mooi uitzicht over het fjord en lekker groot balkon.

Zaterdag onze eerste visdag vingen we lekker veel vis, heilbot kabeljauw koolvis enz., maar het was niet overdreven gewoon geregeld een mooie vis aan de haak.

Zondag zijn we verder weg gaan kijken, of we daar wat scholen koolvis konden vinden maar de echte grote aantallen bleven uit, wel veel mooie vis maar niet echt super veel.

Maandag maar weer op zoek en kregen we in de namiddag uit onze 2e boot een seintje via de walkie talkie dat ze recht tegenover ons huisje een paar dikke koolvissen te pakken hadden. Wij daar ook op af en toen was het hek van de dam, op een diepte van honderd meter zaten de scholen koolvis tussen de 40 en 60 meter en ze lagen echt gestapeld. Eerst de shad of pilker naar de bodem laten zakken als je dat al voor elkaar kreeg en dan lekker snel binnen draaien soms knalde de vis twee meter onder de boot op het aas. Je hebt dan bijna een hart stilstand, al naar gelang de diepte gaat de koolvis dan even op de bodem kijken en begint je molen te roken. Na een paar honderd kilo vis te hebben gevangen, hadden we het wel gezien en konden voldaan naar huis om een uur of elf, met armen als spaghetti stengels.

De volgende dag en de dagen erna zaten de vissen er nog steeds dat was dus van negen tot enen kolen tikken (koolvis vangen) van rond de twaalf kilo, dan even naar de masseuse, eten en daarna weer vissen en een aanslag op je gewrichten doen.

Donderdag waren Linda en Raffie in de buurt en kwamen even langs voor een praatje en die zeiden steeds, "ga nou vissen" maar we hadden helemaal geen haast die koolvis was er toch wel, op 2 minuten varen, daar krijg je toch alleen maar pijn van in je spieren.

We gaan dan ook niet de hele dag op grote kool en kabeljauw, aan de kanten op een meter of vijf met super licht materiaal vang je leuke visjes en af een toe een heilbot, ook zeewolf en schelvis vang je onbeperkt, heilbot en zeewolf daar weten wij een paar lekkere trucjes mee dus die mogen niet allemaal terug voor de rest is het catch and release.

Wij vissen allemaal met lichte spinhengels tot 150 gram en molens van alle merken goedkoop en erg duur door elkaar wel met kwaliteit lijnen tussen 16 en 20 honderdste. Ook hebben we voor de gein alle shads en pilkers in alle kleuren en maten na elkaar geprobeerd en ze vingen allemaal, groot klein groen, geel, rood, goud het maakte niet uit, als ze jagen pakken ze alles zelfs een smerige onderbroek met een dreg er aan.

Iedereen zal het niet met me eens zijn over het materiaal maar wij vissen, al jaren vissen we met lichte spinhengels en sommige van ons hebben een molen en hengel van 1500 euro samen want het oog wil ook wat maar die vangen geen vin meer dan de jongens met gewone spullen, die vissen zien boven water pas dat ze gevangen zijn met een omgebouwde tak  en een molen van 60 euro maar dan is het te laat.

Wat veel belangrijker is dat je licht vist, onze buren waren Russen met grote reels en dikke hengels plikers van 500 gram en gummiemakken en sterke lijnen. Alleen vingen ze niks, een paar visjes op een hele dag vissen met vier man in de boot. We hebben ze de eerste dag een paar dikke kabeljauwen gegeven en laten zien hoe wij visten. De eerste dag geloofde ze het nog niet erg, dat je met een rietstengel zulke vissen kon vangen, maar na een paar dagen naast ons te hebben gevist verdwenen de dikke hengels ze hadden gelukkig nog wat licht spul ook mee, de supermarkt was ook even bezocht voor wat lichte pilkers en shads nu vingen de Russen in de laatste twee dagen nog even hun kisten vol dit leverde ons nog een paar Russische poppetjes op en de Russische vlag, toch leuk verstaan konden we elkaar nog niet maar wel begrijpen.

We hebben weer een geweldige visreis naar Noorwegen gehad en komen zeker weer terug.

Groeten Jaap

Meer informatie over de accommodatie Malangen Brygge hier >>>

 

Tot volgend jaar !

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    ©  copyright 2012/2013   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer