visreis Noord Noorwegen, Alta Storekorsnes

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Storekorsnes
Juli
2012

===========================================================

Hallo Raffie en Linda,

Hier het beloofde verslag van ons visavontuur naar het hoge noorden. Wij zijn van 6 tot en met 20 juli 2012 naar Storekorsnes geweest, geboekt via Cordes Travel en het was werkelijk magisch. De omgeving, de ongekend mooie fjorden, de prachtige vissen die we gevangen hebben en de mensen ter plaatse hebben ervoor gezorgd dat wij een onvergetelijke vakantie hebben gehad die ons de rest van ons leven bij blijft. Ook de dames die mee waren hebben een supervakantie gehad. Buiten het vissen hebben we verschillende trips met de boot gemaakt en met de huisbaas zijn bus door de bergen gereden. We hebben veel van het hoge noorden gezien zoals ontelbare rendieren, zeearenden, bruinvissen (zo naast de boot), vossen en ander wild. Ook de Noordkaap hebben we bezocht. De route daar naartoe was prachtig. Wat een natuur!!!

De eerste 2 dagen was er redelijk veel wind overdag. We zijn er de 2e dag een paar uurtjes met de boot op uit geweest, een plekje uit de wind opgezocht maar dan vallen de afstanden toch tegen als je het fjord over wilt steken. De bergen lijken zo dichtbij maar dat is echt gezichtsbedrog. afijn.. een uurtje wat rustig aan gevaren (ivm de golven) en de eerste hengels opgetuigd. De dames ook een hengel gegeven en een mooi talud opgezocht van 25 naar 60 meter. Laten zakken... pats boem en hangen de eerste gullen. Mijn vader ving zelfs al na 20 minuten de eerste heilbot van 80 cm. Jongens jongens dit belooft wat. Verder leuk gul gevangen en mijn zusje nog een zeedonderpad. Lekker naar huis gevaren en de eerste kabeljauw de oven in. smullen maar...

De dagen daarna was het weer beter en hebben we dichter bij het huisje en de haven kunnen vissen. Vlak voor het huisje zie je in het water een houten staak staan. Dit is een zeer ondiepe plaat. De dieptemeter werd gek toen we hier kwamen. Nou proberen maar. Eerst wat koolvissen gevangen van een 30 cm en die aan de haak gedaan. Dreg erbij en afwachten wat hier op zou bijten. Gelijk toen hij op de bodem lag aanbeet na aanbeet en de ene na de andere zeewolf kwam de boot van binnen bekijken. Dit was tot 30 meter. Toen we dieper kwamen werd het echt raak en je kon amper door de kabeljauw heenkomen. Allemaal vissen van rond de meter met uitschieter naar 115cm en een kg of 17. Wat een sport. Wij waren met het vliegtuig dus hebben alle onbeschadigde vissen netjes teruggezet.

Ook ben ik nog een keer samen met mijn vader in de avonduurtjes met opkomend tij (dit was overduidelijk de beste periode) erop uit geweest. De lichte hengeltjes mee met een werpgewicht van 80 tot 120 gram. Een klein geel met rood shadje eraan en een jigkop van 80 gram. Een mooi talud opgezocht van 15 naar wel 200 meter. Daar zagen we vis liggen van 30 meter onder de boot tot aan de bodem op 200 meter en dat werd 1 van de onvergetelijkste uurtjes van de vakantie. Binnen het uur vingen we 25 kabeljauwen waarvan de kleinste 8 kg was en de grootste 111 cm was en dat op de lichte hengels. De molens rookten zowat en wat een mooie vissen mensen.

We hebben ook verschillende driften op diep water gemaakt. We keken dan waar de meeuwen het water in doken, want daar zit de aasvis natuurlijk en lieten onze boot er dan doorheen driften. Prachtig als dan de bruinvissen rond boot haring aan het eten zijn. Zo dichtbij je kon ze haast met je hengeltop aanraken. Onvergetelijk. Erg grote kabeljauw vingen we onder deze scholen en enkele leuke koolvissen. Op de bodem in het diepe vingen wij alleen leng en lom. Mn vader had nog enkele roodbaarsjes.

1 van de laatste dagen wilde mijn zusje nog een keer mee. Ze zou mij wel eens leren vissen en dat is gebleken. haha. Af en toe 3 mooie gullen tegelijk aan de hengel en ik 1 kleintje. Dat was natuurlijk dolle pret. En mn pa maar lachen en trots kijken naar zn kleine meisje. We hebben nog dagen gehad dat ik 's morgens om 7 uur in de korte broek midden in het fjord stond te vissen en de dames in hun bikini. En dat haast 400 km boven de poolcirkel. In nederland was het op dat moment 18 graden, regen en harde wind. Erg apart.

Maar goed, mijn vader had de 2e week inmiddels zijn 2e heilbot gehaakt. Waar bleef die van reneetje nu toch. Ik begon er zo zachtjes aan toch een zwaar hoofd in te krijgen of ik hem wel zou gaan vangen, want al de verhalen zijn leuk maar in de praktijk is het wel ff anders. Naar mijn idee zat er op het moment dat wij er waren zo ontzettend veel kabeljauw dat de heilbot gewoonweg geen kans kreeg. (ik zocht natuurlijk allerlei excuses dat snap je wel) Ik ben zelf beroepsvisser op de Noordzee en m'n reputatie stond hier op het spel. haha.

Afijn de dag voor vertrek was ik door Albert, onze huisbaas, uitgenodigd voor nog een laatste trip met zijn boot. Dat klonk goed. Wij een 3 kwartier richting soroya gevaren en proberen maar. Een grote gele cutbait was zijn advies dus ik die eraan gehangen. We vingen wat mooie kabeljauw de eerste drift en de 2e drift kreeg ik een ongekend harde aanbeet op mijn hengel. Daarna hengel krom tot in het handvat en geen beweging erin te krijgen. Ik dacht dat is vast. Albert zei dat ik de spanning erop moest houden en begon al te gniffelen. Na 5 minuten brak het geweld los. Doffe klappen voelde ik op mijn hengeltop. Zou het dan toch nog gebeuren. Albert zei voor 99 procent zeker te weten dat het om een grote heilbot ging. Zou het dan toch nog waar zijn. Ik met trillende benen de vis uitdrillen. Keer op keer gierde mijn lijn van de rail af. Na 35 minuten leek hij het eindelijk op te geven en kwam er een knots van een heilbot naast de boot. Yes, eindelijk dan toch nog. En dat de laatste drift van de vakantie.

1 meter en 31 centimeter gaf het meetlint aan en dik 27 kg. Dit was wel het kersje op de taart zoals ze dat bij ons zeggen van een zeer geslaagde vakantie.

Het maakte in principe de hele vakantie niet veel uit wat je aan de hengel hing. shads, pilkers of aas. Ze beten overal op. weliswaar op groter aas de grotere vissen.

Wat ik ook nog heel graag wil vermelden in dit verslag en wat de vakantie voor mij het allermooist maakte is dat ik de mooiste vis niet in het fjord gevangen heb maar op een bergtop achter ons mooie huisje. Ik ben met mijn vriendin helemaal naar boven gewandeld en heb haar gevraagd met mij te trouwen en ze zei ja. Dit was voor mij het mooiste moment. Ze vroeg me aan het einde van de vakantie wel wat ik nou het leukste vond, het aanzoek of de heilbot. Oei... Toen heb ik maar voor het meest wijze antwoord gekozen op dat moment.....

Verder wil ik nog namens heel mijn familie, Albert de huisbaas met zijn vrouw Ellen en kinderen bedanken voor alle gastvrijheid, de leuke gesprekken en alle goed zorgen. Mede dankzij hun was onze vakantie onvergetelijk en gaan wij zeker terugkomen naar dit prachtige gebied. Raffie en Linda ook erg bedankt voor alle service die jullie je gasten bieden, het bezoek aan huis en de noorwegen dag. Mede danzij dit alles was dit voor mij de vakantie van mij leven.

Meer informatie over deze accommodatie Storekorsnes >>>

Vriendelijk bedankt.
Groeten Rene, Carolien en familie

>Foto-serie 1< >Foto-serie 2< >Foto-serie 3<

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

      copyright 2012/2013   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer