visreis Noord Noorwegen, Alta Storekorsnes, visreizen

Gespecialiseerd in visreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Storekorsnes
Juni
2012

===========================================================

Reisverslag  Storekornes

Op 13 juni 2012 vertrokken wij símorgens vanaf Schiphol via Oslo naar Alta.

Daar aangekomen werden we opgewacht door Albert die ons met de bus naar Storekornes bracht na een prachtige rit langs het fjord met diverse watervallen.

Om half zeven síavonds waren op onze bestemming. We waren de derde groep voor het huisje, wat prima ingericht was en van alle gemakken voorzien. Daarnaast een aparte ruimte om te fileren en tevens geschikt voor het uithangen en luchten van onze pakken.

Na de formaliteiten geregeld te hebben met Ellen en Albert gingen we de volgende dag met goede moed naar de haven, waar een werkelijk prachtige boot tot onze beschikking lag.  Met ons meegebrachte visuitrusting, de boot en de aangewezen stekken gingen we vol verwachting vissen in het fjord. Van de eerste dag tot de zesde dag hebben we kunnen vissen en een onvoorstelbare hoeveelheid vis gevangen, op diep water ( > 100 m ) halfwater (60-80 meter) en ondiep water. Het maakte niet of je pilkers, cutbaits of dood aas gebruikte er werd altijd vis gevangen. Vissoorten die we hebben gevangen waren zeeduivel, zeewolf, lom, schelvis, rode baars, heilbot, koolvis en heel veel (grote) kabeljauw. We hielden alleen voor ons avondmaal vis achter en in alle andere gevallen werden de vissen weer teruggezet.

Naast het vissen hebben we ontzettend kunnen genieten van de rust, het fraaie landschap, maar ook de bruinvissen die dicht bij onze boot opdoken en niet te vergeten de visarenden.  We zullen niet vergeten hoe op 10 meter van de boot een visarend  een vis uit het water griste.

Op 20 juni zijn we weer teruggegaan naar huis met nog steeds een gevoel van wat een fantastische stek, wat een mooie week met een uitstekende service van Albert (en zijn vader) en Ellen en een geweldige bestemming te boeken bij Cordes Travel.

Een ding weten we zeker we gaan zeker nog een keer terug naar deze prachtige plek.

Groetjes,

Rob, Marc, Co en Henk

Meer informatie over de accommodatie Storekorsnes >>>

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    ©  copyright 2012/2013   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer