vissen in West Noorwegen, Bergen, Sotra Hellesoy, visreizen

Gespecialiseerd in visreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Hellesoy
Augustus
2012

===========================================================

Onze reis naar Noorwegen naar Hellesoy bij Bergen, geboekt via www.cordestravel.nl

Woensdag avond, 15 augustus, rond 22.00 uur hadden de 5 broers zich verzamelt bij een van de broers thuis in Sprang Capelle, daar werden alle visspullen en verdere bagage op de aanhanger geladen. Na een paar koppen koffie en een broodje, afscheid genomen van de vrouwen en om 24.00 uur weggereden naar Hirthals.

Om de twee uur gewisseld van chauffeur kwamen we s-morgens om 11.30 uur aan in de haven van Hirthals om 12.00 uur konden we inschepen en vertrokken om 13.00 uur naar Bergen. We hadden 2 hutten gereserveerd en die hebben we na een kop koffie en een broodje maar even opgezocht om een dutje te doen. We hadden bij onze reservering van de boot ook het dinerbuffet gereserveerd en dat was geweldig

De andere morgen kwamen we om 8.30 uur in Bergen aan, niet gemerkt dat we s nachts ook nog even in Stavanger hadden aangelegd. Met de duidelijke route beschrijving reden we in een klein uurtje naar Hellesoy. Het door ons gehuurde huis Robu d7 was geweldig, alles erin wat je maar wilde, mooi met een terras aan het water en de boot vlakbij in het haventje.

Het weer was goed dus zijn we die dag met een visgids even wezen vissen, die liet ons wat goede visstekken zien  en al gauw hadden we de eerste kabeljauw gevangen, volop makreel was er te vangen, je moest zwaar lood gebruiken om snel door het dek van makreel te komen. Die dag nog wat koolvis en Polak gevangen en weer naar ons huisje.

De volgende dagen was het weer goed en ook de dagen daarna, elke avond gooide we wel wat makreel op de barbecue om ze te roken en dat was verschrikkelijk lekker, onze Noorse buren kwamen even over de schutting kijken omdat het zo lekker rook, we hebben ze toen ook maar een paar vers gerookte makrelen gegeven ze waren er blij mee en vonden ze heerlijk.

De andere dag kwam onze Noorse buurman met een volle emmer vers gevangen krab, in een woord heerlijk, vers uit het water de pan in.

Op woensdag gingen we wat verder de zee op om leng te vangen en dat lukte aardig maar onze buren van 2 deuren verder, ook Nederlanders uit Hillegom spande de kroon zij hadden met z`n achten bij 500 kg leng gevangen de grootste was 172 en woog ruim 25 kilo. Ze vroegen nog waarom wij niet naar die plaats waar hun gevist hadden waren gekomen, dat was helaas een mis communicatie anders hadden we dat wel gedaan.

We hebben een fijne week gehad en zijn vrijdag weer naar huis gegaan

Ik kan alle vissers aanraden daar te gaan vissen.
De reis was perfect geregeld door Linda en Raffie van Cordes travel

Groeten van de 5 broers Van Dishoeck

Meer informatie over Hellesoy >>>

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

      copyright 2012/2013   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer