vissen in midden Noorwegen, Kristiansund, Trondheim, Sjostuer, visreizen

Gespecialiseerd in visreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Sjostuer
Mei
2012

===========================================================

Onze reis naar Noorwegen naar Sjostuer bij Kristiansund, geboekt via www.cordestravel.nl

Sjostuer 27 April t/m 6 Mei 2012

vrijdag 27 april 2012 :
We zijn onderweg, uitgezwaaid door de familie en volle goede moed naar Kiel. Onderweg de nodige stops gemaakt en toch nog een uur eerder op de terminal aangekomen als gepland, dus om 11:00 uur waren we er en kregen we te horen dat we om 12:30 uur de boot op mochten. Na wat rond gekeken te hebben was het zo tijd. Om 18:00 uur werden we verwacht aan de dis dus dat hebben we ons lekker laten smaken.

zaterdag 28 april 2012 :
Met zijn allen vroeg opgestaan en na een kopje koffie aan dek gegaan om te genieten van de aanloop naar de haven in het oslofjord, schitterend was het.

Om 10:30 uur vertrokken we van de boot en na een aantal uren rijden kwamen we in de bergen terecht waar we verrast werden door een fantastisch witte wereld. Alles was besneeuwd en bevroren dus dat moest even op de foto vast gelegd worden en natuurlijk sneeuwballen gooien.

Daarna weer onderweg en om 19:30 kwamen wij aan bij de huisjes en begon het uitpakken en inrichten van de huisjes, Ron had zijn thuis gemaakte gehakt ballen op het vuur en na een tijdje was het aanvallen en lekker eten. De hengels werden opgetuigd en al gauw had Dirk het eerste visje van de reis gevangen ,een klein gulletje die weer rond zwemt daarna ving Martin ook een klein gulletje die ook weer zwemt en dit op de steiger voor de deur.

Zondag 29-04-2012:
Vandaag was het dan zover eerst eens kijken of we de zee op konden en dat was gelukkig zo, het was schitterend weer en een mooie zee met een lange deining waardoor er toch een paar moesten overgeven maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben veel koolvis gevangen en sommige van ons waren zo fortuinlijk dat ze gul en zelfs kabeljauw vingen. Jardo heeft bij terugkomst een lekkere bruinenbonen schotel gemaakt dus ff uitbuiken met een bakkie koffie.

Maandag 30-04-2012:
We vertrokken wederom om 8:00 en wilden naar zee gaan maar aangekomen bij de monding van het fjord was het minder mooi als voorspeld was door de weerman.

Toch even geprobeerd op de eerste buitenstek (nr14) waar Ron na een stevige aanbeet het oogje van de pilker afbrak dus hij baalde behoorlijk want de vis voelde zwaar aan.

De rest van de dag in het fjord door gebracht waar wel wat werd gevangen door die en gene maar het was niet wild, aan het eind van de dag zijn wij toch nog even naar zee gegaan omdat de wind wat was gaan liggen.

Dit was geen verkeerde keuze want na twee driften was het Ron die wederom een mooie aanbeet kreeg na een mooie dril haalde hij een mooie kabeljauw van minstens 90 cm boven. Jardo was ook nog de gelukkige vanger van een schelvis van formaat daarna werd de dag afgesloten met een heerlijke maaltijd gemaakt door Theo, deze maakt namelijk heerlijke sate, dus dat lieten wij ons heel goed smaken dus straks met de bolle kant boven slapen.

Dinsdag 01-05-2012:
Vol goede moed om 06:15 opgestaan en na het gebruikelijke tafereel van koffie , thee, soep en worstjes warmen en natuurlijk ontbijten, de spullen in de boot gezet.

Het was gelukkig mooi weer en weinig wind dus op naar de verder afgelegen stekken,(nr23) daar aangekomen bleek dat we goed gegokt hadden want al snel kwam er polak, kabeljauw en schelvis boven.

Jammer was alleen dat het niet lang duurde want toen ging de stroom eruit en was het op een paar visjes na gedaan met de pret en hebben we de verdere dag niet veel bij gevangen, dus hopen we dat het morgenochtend weer zo is als vandaag.

Woensdag 02-05-2012:
Na vol goede moed opgestaan te zijn zakte de moed toch in de schoenen wat een wind zeg, dus dat word niet naar zee vandaag. Dan maar het fjord in en daar wat proberen te vangen, dat lukte bij de 1 beter als bij de ander maar al met al was het toch een mooie dag en konden we toch nog wat vis inpakken.

Donderdag 03-05-2012:
Vandaag toch weer even naar zee gekund en dat resulteerde in weer een paar mooie vissen waaronder wat kabeljauw en grote schelvis.

De andere boot was in het fjord gebleven en had een mooi klusje gul en schelvis, toen we even een tussenstop hadden gemaakt bij het huisje zijn we in het fjord bij het huisje gaan vissen daar werd gister ook wat gevangen.

Vandaag was voor Ron weer een memorabele dag want hij ving hier een kabeljauw van 106 cm en 13,78 kg, hij dacht dat hij vast zat aan de grond maar toen de grond begon te bewegen en de slip van de molen ging gieren was het zonder twijfel VIS.

Eerst werd gedacht aan iets anders dan kabeljauw omdat hij niet bonkte en ook niet van de bodem wilde komen dus de motor gestart en achter de vis aan gevaren deze nam ons mee van 18mtr naar 35mtr diepte, waar uiteindelijk de dril werd afgerond.

Vrijdag 04-05-2012:
Vandaag de laatste visdag voordat we weer aan de terugreis gaan beginnen, na het succes van gister in het fjord werd besloten om het vandaag ook niet te ver van huis te gaan proberen.

Het weer was s`morgens vroeg nog lekker maar tegen de middag kwam toch weer de wind opzetten waardoor we weer als een gek over het water driften en met moeite de pilkers enz..aan de grond konden houden.

Er is nog wel wat vis gevangen dus daar hebben we met het avondeten van genoten ,de rest van de middag zijn we bezig geweest met het schoonmaken en inpakken van de spullen en de auto`s vol laden.

Na een goed avondmaal vroeg naar bed gegaan want om 01:00 uur zou de wekker gaan.

Zaterdag 05-05-2012:
Goedemorgen dat is toch wel vroeg na zo`n week vissen om 01:00 uur eruit, de spiertjes zitten hier en daar nog wat vast maar ja we moeten toch zien dat we op tijd op de veerboot zitten.

Na verloop van tijd was iedereen zover en zijn we onderweg gegaan richting Oslo, het eerste stuk van de reis liep lekker maar toen we weer op de hoogvlakte op ruim 2000 meter hoogte kwamen zag het er heel anders uit dan op de heenreis, het weer was grauw en overal lag sneeuw waar het op de heenweg niet lag dus uitkijken.

Opeens verdween de kleine auto met Theo en Hans die voor ons reden onder een sluier van sneeuw en kwam abrupt tot stilstand.

Wij hadden met het busje nog wat gang en miste daardoor op een haartje de kleine auto en kwamen een stukje verder tot stilstand, nadat we uitgestapt waren werd al snel duidelijk waarom we stopten we stonden bijna tot onze knieen in de sneeuw.

Wat nu, we hebben een boot te halen en die wacht niet op ons als we te laat aankomen op de terminal gelukkig kwam er een fietser??? ja een fietser door de sneeuw gesjokt op zijn gympies (het bleek een albanier te zijn die daar ergens werkte) en deze man wilde wel even de hulpdienst voor ons bellen mits hij dat even in de auto mocht doen want het was ernstig koud buiten.

Wij stonden daar ook met onze zomerkleren aan in min -6.5 graden met harde wind dus een gevoelstemperatuur van min -15 graden dus erg koud.

Enfin na een half uurtje kwam de sneeuwschuiver die voor ons een mooi pad baande waardoor we onze reis konden voortzetten en zodoende waren wij precies op tijd op de terminal en konden we aan boord gaan voor weer een mooie minicruise van 20 uur.

Na een paar uurtjes rust zijn we weer naar het Grandbuffet gegaan alwaar wij om 18:00 uur aan tafel verwacht werden, het eten was weer voortreffelijk en zoals gewoonlijk als het lekker is weer teveel gegeten natuurlijk.

Daarna zijn we naar het theater gegaan om een mooie show te bekijken die later gevolgd werd door een huis band die allerlei muziek speelde waardoor de dansvloer al snel vol stond.

Aangezien wij de andere dag nog een stuk rijden moesten zijn we ondanks de gezelligheid maar naar de hut gegaan om toch uitgerust aan de verder reis te beginnen.

Zondag 06-05-2012:
Weer lekker op tijd wakker dus naar het dek om te genieten van het laatste stuk van de bootreis welke ons weer in kiel bracht.

Na aankomst van de boot om 10:00 uur waren we weer redelijk snel op weg en lieten kiel al snel achter ons, nu maar hopen dat we de elbe tunnel bij Hamburg snel doorkomen want dat is de bottlenek voor elke reiziger van en naar keil of denemarken.

Eenmaal aangekomen bij de tunnel konden wij er zonder oponthoud doorheen wat dus tijdwinst is en zodoende waren wij om 17:00 uur weer in den haag en begon het uitladen van alle spullen.

Toen de auto`s leeg waren werden we voorzien van een heerlijke maaltijd verzorgd door Anita waarvoor nogmaals dank want er is niks zo fijn als een heerlijke maaltijd die klaar staat na zo`n reis, dankjewel.

Bij deze wil ik Cordes Travel ook dank zeggen voor de goede zorgen.
Sjostuer is een schitterende accommodatie met mooie huisjes en prima boten, een aanrader.

groeten van,
Martin, Jardo, Hans, Ron, Theo, Rob, Dirk, Rinus

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    �  copyright 2012/2013   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer