vissen in noord Noorwegen, Storekorsnes, visreizen

Gespecialiseerd in visreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Storekorsnes
Augustus
2012

===========================================================

Onze reis naar Noorwegen naar Storekorsnes, geboekt via www.cordestravel.nl

Storekorsnes van 23-08-2012 t/m 30-08-2012

In maart 2011 kwam tijdens het verblijf in Noorwegen het idee op om een keer helmaal naar het noorden van Noorwegen te gaan om daar een aantal records te proberen te verbeteren en natuurlijk trachten de heilbot te verschalken. Persoonlijk was mij het ook nog niet gelukt om in het zuiden van Noorwegen een zeewolf aan de haak te slaan dus ook die stond op mijn verlanglijstje.

Dus in de loop van het jaar geboekt bij Cordes Travel en we zijn op dinsdag 21 augustus met 3 personen met de auto vertrokken om, volgens de routeplanner 3049 kilometer af te gaan leggen. De 4e persoon,Henk onze kok, ging liever met het vliegtuig, wat ook goed te doen is daar het vliegveld van Alta slechts op 55 km verwijderd is van de accommodatie.

De reis met de auto viel ons echt honderd procent mee. Mooie wegen en ook in Zweden mag en kun je 100 á 110 km per uur rijden dus het schiet lekker op. We hebben 1 nacht een hut  (hytte) gehuurd en dat is niet onverstandig geweest want toen werd het donker en dan moet je niet de laatste 300 km rijden want de rendieren lopen daar met tientallen over de weg.

We arriveerden mooi op tijd en we werden hartelijk ontvangen door Ellen de verhuurster. De accommodatie, wij hadden het 4 persoons huis, is gewoon top. De zolder is wat laag maar dat was dan ook absoluut het enige nadeeltje. Ellen liet ons alles zien en we konden ook gelijk naar de boot. Echt klasse met een 115 PK motor dus power genoeg. Dat de service goed was bleek gelijk al want de Fishfinder werkte niet correct en we mochten gelijk de andere boot meenemen en hoefde hiervan de benzine dan niet te betalen.

Na alles uitgeladen te hebben natuurlijk het water op en proberen thuis te worden met de stekken die op de kaarten duidelijk aangegeven waren. Zoals zo vaak kost dat even moeite dus de vangst was de eerste uurtjes nog niet zoveel. Een aantal gullen en natuurlijk de altijd aanwezige koolvis. Wij hadden afgesproken dat we alle in onze ogen te kleine vis terug zouden zetten  hetgeen dan ook gebeurde.

Na afloop van het vissen mochten we de pakken en uitrusting in het bootshuis opbergen waarvan we ook de sleutel hadden gekregen. Makkelijk, want dan hoefde we niet met al die spullen in de auto. Het huis ligt tenslotte anderhalve kilometer van de haven vandaan, maar ben je zelf niet met de auto dan is er daar 1 ter beschikking.

In de loop van de avond de 4e man opgehaald op het vliegveld en toen kwam Albert, de verhuurder, langs. Een hele sympathieke en gezellige man die met veel humor ons nog wat tips gaf voor de volgende dag en inmiddels de GPS en Fishfinder ook gerepareerd had.

De volgende morgen vroeg het water op en de verwachtingen waren hoog gespannen. Het mocht echter nog niet zo lukken. Op de sonar was verschrikkelijk veel vis te zien, ze lagen opgestapeld tegen de taluds, maar bijten deden ze slechts mondjesmaat. Toch wisten we onze eerste heilbot te verschalken van ongeveer een kilootje of zeven. Iedereen blij want daar kwamen we tenslotte ook voor. Frank die nieuw was in het gezelschap ving 2 zeewolven en daar was ik zelf nogal “gepikeerd” over want in de 7 voorgaande keren was mij dat nog niet 1 keer gelukt.

S’ Avonds kwam Albert weer vragen hoe het gegaan was en toen hij hoorde dat het niet veel was, bood hij aan om de volgende morgen mee te gaan. Zo gezegd zo gedaan en de volgende morgen zijn we met Albert uitgevaren. Helaas het zelfde verhaal, volop vis op de sonar te zien maar niet willen bijten. Komt meer voor maar het was jammer dat het nu net gebeurde nu wij er waren. Maar niet getreurd, optimistisch blijven dan komt het zeker goed.

Zo ging het nog een dag en 1 dag konden we bijna niet varen vanwege de harde wind. Toch net buiten de haven nog even bezig geweest en daar wisten we zowaar wat zeewolf te verschalken en natuurlijk wat kleinere gul. Zelfs ik ving mijn gewilde zeewolf dus die kan ook weer afgevinkt worden op het lijstje.

Dinsdag zou het een mooie dag worden en dat werd het ook. Vroeg vertrokken en gelijk naar een stek gevaren, waar andere gasten de vorige dag wel mooie vangsten hadden geboekt. Nog maar net bezig kwamen de eerste mooie kabeljauwen boven, 6 tot 8 kilo zijn toch mooie vissen. We moesten ze wel erg diep halen, constant tussen de 100 en 160 meter en het gekke was we vingen ze alleen aan de gekleurde speedpilker of rode gummimak. De cutbait herring of ander soort shads bleken niet in trek. Maar goed op deze pilkers kwam veel vis boven onder meer ook 3 schitterende roodbaarzen van 3 a 4 kilo. Ook schelvis kwam aan boord. Zo ging het de hele dag door tot dat we gewoon terug moesten want er moest ook nog wat gefileerd worden en bovendien als je de hele dag vissen of soms ook niets moet takelen van 150 meter diepte dan gaan de armen op een gegeven moment ook protesteren. Terug bij het huis alles gefileerd en de 4 koelboxen die we bij hadden waren toen aardig gevuld.

De volgende morgen waaide het eigenlijk te hard om goed te kunnen vissen maar het was de laatste mogelijkheid want donderdag moesten we helaas weer terug naar huis. Toch nog even weggeweest en ook nog wat gul gevangen dicht onder de kust. Trouwens met zo’n wind helpt een driftzak wel degelijk. In de middag mooi de tijd genomen om alles te reinigen en in de loop van de avond kwam Ellen voor de eindafrekening. Ze verontschuldigde zich dat ze niet constant aanwezig was, maar de kinderen zitten op school in Alta dus daar moet ze zijn en Albert moest ook werken. Maar de service is buitengewoon: Ik had nl ook nog een lekke band gereden maar die werd door Albert gelijk verwisseld en meegenomen naar Alta om te repareren, en kregen dus gelijk een auto te leen.

Donderdagmorgen vroeg op weg naar huis en na de 4e man weer afgezet te hebben op het vliegveld verder gereden. Ook deze reis verliep weer uitstekend en na ruim 34 uur waren we weer in West-Brabant. Moe maar zeer voldaan en tevreden, maar wel met de gedachte dat de visvangst beter en vooral groter kan zijn, dus als alles goed mag gaan zullen we nogmaals de reis gaan ondernemen. Aan de accommodatie ligt het niet want die is gewoon fantastisch.

Volgend jaar gaan we weer naar Sotra, om dan vanuit Havferie de wateren daar te bevissen, we hebben dit huisje en boot gratis, daar we de hoofdprijs hadden gewonnen op de Cordes Traveldag.

Groeten van Gert-Jan, Henk, Frank en Willem

 

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    ©  copyright 2012/2013   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer