vissen in west Noorwegen, Bergen, Sotra, Hellesoy, visreizen

Gespecialiseerd in visreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Hellesoy
Augustus/September
2012

===========================================================

Onze reis naar Noorwegen naar Hellesoy, geboekt via www.cordestravel.nl

Reisverslag Hellesoy 29-8 t/m 8-9 (Martijn, Joost en Mark)

Na een hele goede en lange reis om vrijdagochtend half 11 aangekomen, waarna we gelijk het huisje bij de haven in konden.  Na even acclimatiseren met een gevaarlijk lekkere tosti van Martijn, om half 1 richting stek 4 vertrokken. Prima boot, die Tobias. ís Avonds waren de eerste flinke kabeljauwen binnenboord.

De eerste dagen hebben we de omliggende stekken uitgeprobeerd. Overal leuke vis gevangen. Enkele grote pollakken hebben we links van de Rorbuís boven water getakeld.

Maandag zouden we eigenlijk met Peter een dagje de zee op gaan, maar vanwege de wind zat er dat niet in, ook niet voor de rest van de week. We hebben desondanks prima gevangen, mooie lengen en schelvissen op stek 1 en 2. Dat was de beste plek omdat we daar uit de wind zaten.

Dinsdag visten we in de luwte op dezelfde plek als waar we de pollakken gevangen hadden. Stevig windje, ook in de windluwe zijde. Belt opeens Raffie: of we niet als de bliksem naar de haven wilden gaan. We hadden blijkbaar de mededeling gemist dat we voor twaalven binnen moesten zijn. Nou als Raffie het zegt, dan doe je het, maar veel zin hadden we niet.

We waren amper de hoek om of we wisten waar hij voor belde. Wat een golven! En dat in zoín korte tijd. Het zweet stond bij iedereen in zijn handen, vooral bij de onovertroffen schipper Joost. Maar gelukkig hadden we een zeer stabiele boot, dus we kwamen zonder brokken de haven binnen. Raffie, nog bedankt he!

Vanwege het weer konden we woensdag niet erop uit, dus zijn we Bergen gaan verkennen. Een mooie havenstad die al uit de Middeleeuwen stamt.

Donderdag konden we tot twaalf uur nog even lekker wat vis vangen. We hebben nog even flink wat koolvis en een enkele kabeljauw en schelvis in de wacht gesleept. En niet te vergeten de enorme makrelen van 40 tot 45 centimeter. Daar heb je mooie filetjes van!

Vrijdag was het feest alweer voorbij en zijn we vroeg richting de Bergensfjord, onze ferry vertrokken. Nog even van een prachtige Noorse zonsondergang genoten. Na een hele vlotte autorit waren we

zaterdagmiddag tegen zessen weer op vaderlandse bodem.

Raffie en Linda, bedankt voor jullie tijd (1x uitleg bij jullie en 1 x een uitleg bij ons thuis) en het prima regelen van onze vakantie. Peter en zoon hadden alles ook piekfijn voor elkaar. Een topvakantie!

 

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    ©  copyright 2012/2013   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer