vissen in noord noorwegen, Storekorsnes Alta

Gespecialiseerd in visreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Storekorsnes
September
2012

===========================================================

Storekorsnes September 2012
geboekt bij www.cordestravel.nl

Eindelijk is het zover op woensdag 12 september zijn wij: Teun, Jan, Albert, Lars en Dick  naar schiphol afgereisd.  De eerste vlucht ging naar Oslo. Daar aangekomen nog 2 uurtjes gewacht op de vlucht naar Alta. Om circa 18.00 aangekomen.  Albert en Ellen de huiseigenaren van de huisjes in Storekorsnes stonden ons al op te wachten. De bagage in de aanhanger gedaan.  Albert vroeg aan ons of we nog boodschappen nodig hadden. Hij heeft gebeld met de eigenaar van de supermarkt omdat deze al gesloten was en  dat we met 20/25 minuten er zouden zijn. In Nederland hadden wij al een boodschappenlijstje gemaakt, zodat we niets zouden vergeten. We wilden ook vers brood hebben , dit werd door de eigenaar van de supermarkt ter plaatse afgebakken , nou verser Kan natuurlijk niet. Met z地 allen de lijst afgewerkt en  de boodschappen ingeladen in de bus. De reis door het noordelijke landschap was geweldig, wat een mooie natuur. Na een half uur aangekomen bij het huis. Het is nog mooier dan op de foto痴, een schitterend uitzicht en van alle gemakken voorzien, werkelijk een prachtig huis. Voor de deur staat zelfs een speciale "droogkast" daar kun je je vispakken in hangen en zijn dan nadien helemaal droog, ideaal als het heeft geregend.

Ellen heeft de papieren met ons doorgenomen en deze hebben wij getekend. Albert is met ons naar de boot gegaan en daar de boot , buitenboord motor, fishfinder en GPS uitgelegd. Albert heeft op de kaarten van Cordes Travel laten zien waar de beste stekken zijn. Na de instructie zijn we naar het huis terug gegaan in de Isuzu auto. Deze auto staat de gehele week tot je beschikking om naar de haven te gaan of om eventueel nog boodschappen te doen. Na de stampot andijvie alle vismaterialen opgetuigd en daarna naar bed.

Donderdagochtend vroeg uit de veren, na een lekker ontbijt en een verse bak koffie alle spullen in de auto gelegd en  naar de haven gereden. De boot volgepakt met alle materialen en naar de eerste stek. We hebben gevist van 9.00-19.00 op meerdere stekken. De vangst bestond uit kabeljauw tot 90 cm, koolvis tot 60 cm, en 2 heilbotten verspeeld. Het weer was perfect zon en geen wind tot 14:30 de wind trok in 10 minuten aan. Er stonden beste golven, maar de grote 24ft boot met kajuit en 115 pk motor heeft ons steeds veilig terug gebracht naar de haven.

Zo地 eerste visdag is in een nieuw visgebied erg wennen. De boot, fishfinder, de visstekken en op welke diepte je moet vissen. De eerste dag was een belevenis op zich.  De natuur en de fjorden hebben veel indruk op ons gemaakt.

Wij werden 痴 avonds laat de Albert gebeld dat je het noorderlicht kon zien. We hadden dit namenlijk aan Albert gevraagd of het noorderlicht te zien was in deze tijd. Wij naar buiten om dit schitterende spektakel te aanschouwen. Helaas konden we het niet goed op de foto krijgen. Dit lag aan de instelling op de camera, maar ja daar kwamen we pas achter toen we in Nederland terug waren.

Vrijdag 14 september. Vandaag veel wind, maar dat is geen probleem met deze 24ft kajuitboot met 115 pk. We zijn het fjord overgestoken om uit de wind en de golven te vissen. We hebben koolvissen gevangen, een aantal gullen en een lom. De vangsten waren niet groot. Later in de middag zijn we om de hoek zwaar gaan vissen. Op dieptes meer dan 100 meter. Hier vingen we mooie zeewolven, lom, grote wijting koolvissen en kabeljauw.

Zaterdag 15 september. Teun, Jan en Albert zijn 痴 morgens van 6:00 tot 8:00 weer om de hoek zwaar wezen vissen. We vingen koolvissen en kabeljauw. Na het ontbijt zijn we met z地 allen recht voor het huisje gaan vissen. Hier ving (Nederlandse) Albert z地 eerste heilbot van 65 cm. Mooie kabeljauwen, zeewolf en lom op 40/50 meter diepte. De wind trok stevig aan zodat we om 14:00 naar binnen zijn gegaan en om 16:00 weer naar de stek voor het huis. Jan en Dick waren aan het fileren. Teun, Albert en Lars hebben in korte tijd mooie kabeljauwen gevangen. De zwaarste was  9 kilo. Nu was de wind weg gevallen.

Zondag 16 september. We zijn met Albert de huiseigenaar in zijn boot met 300 pk naar het mooiste fjord van noord Noorwegen gevaren. Daar de gletsjer bekeken. Wat een natuur, het heeft een grote indruk op ons gemaakt. Daarna nog een gerestaureerde visboot bekeken waar de noren mee op zeehonden jacht gingen in de vijftiger jaren. Ook dit was interessant om te zien. We zijn volgas met zes personen met een snelheid van  90 km per uur terug gevaren.  Wat een power heeft zo地 boot.  Erg leuk om mee te maken. Terug in de haven gelijk met onze boot te vissen. Helaas trok de wind weer aan tijdens het vissen. Later in de middag was het gelukkig weer windstil. Op deze dag hebben wij de nodige kabeljauwen, schelvis, roodbaars en koolvis gevangen. Lars zag een zeearend overvliegen. En vraagt mag ik hem voeren met een koolvis. Natuurlijk gooit Lars de koolvis vlak achter de boot.  De zeearend duikt naar beneden met zijn klauwen naar voren en grijpt de vis. Een schitterend schouwspel, wat ook wederom veel indruk op ons heeft gemaakt.

Maandag 17 september. Van 5:00-8:00 voor het huis gevist. Albert krijgt een dreun op zijn hengel. De lijn gierde van de molen af. Nou wij helemaal in spanning om wat er nu toch boven water zal komen. Echter de lijn brak. Shit, dat is balen want volgens ons was dit een grote heilbot. Verder mooie kabeljauwen gevangen. Na het ontbijt zijn we weer naar de stek voor het huis wezen vissen. Nu op 100 meter diepte gevist. Wat daar gebeurde is eigenlijk het toppunt van geluk. Alle vijf hengels stonden krom.  We hebben 2 uurtjes heel goed kabeljauw gevangen. Na 2 uurtjes vingen we niets meer. We hebben eerst  verse koffie gezet in het huis.  We zijn weer op zoek gegaan nar nieuwe stekken. Op de 3e stek was het raak op een onderwaterberg van 80 meter. Teun kreeg een dreun op de penn inliner, de vis trok de lijn door de slip. Na enige tijd lukte het weer om er beweging in te krijgen. Na een klein gevecht van 10 minuten schoot de pilker los, ja het was een grote maar dat zeggen we natuurlijk allemaal. Deze dag was de mooiste van de hele week. We hebben kabeljauw, koolvis en schelvis gevangen.

Dinsdag 18 september. De weersomstandigheden lieten ons helaas in de steek, regen en Harde wind.

We hebben op verschillende stekken gevist. De drift van de boot was te snel.  Jan ving nog een heilbot van 50 cm. Verder koolvis en kabeljauw. En daarmee kwam er een einde aan onze vakantie, we hebben het prima naar ons zin gehad.

Wij willen Raffie en Linda van Cordes Travel bedanken voor de goed georganiseerde visreis. We zouden met 4 personen naar Storekorsnes gaan, maar Jan wilde toch ook graag mee. Raffie en Linda gebeld of er nog een 5e persoon mee kon. Binnen een uur was het geregeld. De bijzonderheden worden goed op papier gezet zodat je weet waar je aan moet denken voor en tijdens de visvakantie. Werkelijk alles staat op papier, 4 pagina's met informatie over het vissen in Noorwegen. Ook tijdens de vakantie zijn ze 24 uur per dag bereikbaar. Dat zie je nergens anders. Ook Albert en Ellen doen alles om het de gasten naar de zin te maken. Als je in de loop van de week boodschappen nodig bent geef je dit door en ze brengen het naar je huis. We kregen een heerlijke taart van Ellen die ze zelf maakt in de bakkerij waar ze werkt.  Er werd regelmatig gevraagd of alles naar wens was of dat we nog iets nodig hadden. We hadden geen fileermessen meegenomen. Nou geen probleem Albert zijn moeder bracht ons 2 nieuwe messen. Dat is service.

Bedankt Raffie & Linda voor deze leuke visreis.

Meer informatie over Storekorsnes bij Alta in Noord Noorwegen, klik hier >>>

Teun, Jan, Albert, Lars en Dick


Ons prachtige huis, met uitzicht over het fjord


Droogkast


Onze 24ft 115pk Kajuitboot

 
Veel plaats om te vissen, zelfs met 5 man


De snelle 300pk van Albert


De lekker taart van Ellen


Klein heilbotje


Zeearend


Lekker weer in September !


Warm h Dick ?


De Zeearend die de koolvis greep


 

Tot volgend jaar !!

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Noorwegen ??
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    ゥ  copyright 2013   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer