More Fun !

More Fish !

Esca een nieuw produkt voor de Zoutwater visserij, binnenkort ook voor de zoetvisserij. Raffie heeft vanuit Noorwegen dit produkt voor het eerst in Oktober 2008 in Nederland en België laten zien en blijkt nu al een groot succes te zijn. Dit produkt is na 2,5 jaar testfase in Noorwegen ontwikkeld en is nu eindelijk op de markt gebracht, eerst in Noorwegen, Italie, Zuid Afrika, USA en vervolgens in Nederland, Belgie en Duitsland.

Wat is Esca nu precies ?

Al miljoenen jaren worden licht en speciale frequenties gebruikt door vissen (haaien, plankton, kwallen, garnalen, krabben) om zo hun prooi te lokken, maar ook om zichzelf te verdedigen of om zichzelf voort te planten, deze licht en frequentiegolven heten "ESCA". De oceanen zit vol met zeedieren die gebruik maken van levend licht  (bioluminescentie) om hen te helpen bij het lokken/vangen van hun prooi. Esca repliceert dit levend licht om u te helpen meer vis vangen.

Na jarenlange testen en onderzoek ism Maritiem Instituut in Bergen Noorwegen heeft men het voor elkaar gekregen om deze frequenties en lichtgolven in een klein stukje kunstaas te bouwen zonder accu of batterij. Dit stukje "kunstaas" gaat wereldwijd heel veel bekijks krijgen en waarschijnlijk heel veel mooie vissen opleveren. De ESCA zal echt de bijtlust vd vis opwekken waarmee deze sneller en agresiever doorbijt en zo bootst het kunstaas perfect een prooi na.

(klik op het plaatjes voor een vergroting)

De ESCA heeft geen accu's en batterijen, de technologie werkt alleen op zout water, zodra de ESCA het zout water raakt gaat deze werken, uit het water stopt hij vanzelf. Men kan de ESCA +/-  80 uur gebruiken en daarmee is ie leeg en kan men de ESCA weggooien.

Er zijn 2 verschillende kleuren, Groen en Blauw, beide werken hetzelfde en hebben dezelfde aantrekkingskracht naar de vissen, alleen soms vangt de groen beter en soms de blauwe, maar dat is altijd met kleuren. Blauw is de kleur van Krill en Garnalen en groen is de kleur van Alg en planten. Welke kleur het beste werkt is nog niet bewezen, beide kleuren werken gewoon goed en ligt vaak aan de dichtheid vh water. Zo zijn er dus de 2 kleuren en er zijn 2 verschillende lichtfrequenties, de langzame fade golf en de knipperende frequentie van het blauwe of groene licht in de ESCA.

Elke vissoort heeft een soort magnetisch veld om zich heen, deze registreert wat er in de buurt vd vis gebeurt, de vis zet dit om in 3D beelden en kan zo, eigenlijk zonder te kijken, de vis in één beet aanvallen. Dit magnetische veld wordt ook door de ESCA nagebootst en zo straalt de ESCA dus ook een magnetisch/electronisch veld uit en in combinatie met het licht heeft men hier een stukje super techniek wat u misschien wel de vis van uw dromen kan opleveren.

Filmpjes:

Esca lichtje in een testbox >>klik hier<<
Esca van een Zeeduivel >>klik hier<<

In welke landen kan ik de ESCA gebruiken ?

U kunt de ESCA in elk land gebruiken waar er zout water is en kans op mooie vis, denk aan Nederland, Belgie, IJsland, Noorwegen, Denemarken en alle tropische landen waar men in zoutwater vist en bv de Tonijn, Zeilvis of Big Marlin tegen kan komen. De ESCA is zeker perfect voor Nederland en Belgie in zoutwater voor het vissen vanaf de kant of boot en zal u waarschijnlijk meer vis opleveren, in ieder geval niet minder !

Hoe gebruik ik de ESCA ?

Gebruik de ESCA bij al uw normale favoriete montages, uw staande lijn voor vanaf de kant zoals bv de waterweg of gewoon uw lijnen die u op het strand gebruikt. Maar ook voor de visserij vanaf de boot is de ESCA prima geschikt en ook daar kunt u uw vangkansen vergroten. De ESCA is een extra aantrekkelijke toevoeging aan de lijnen en materialen die u reeds gebruikt. U moet dus gewoon op dezelfde manier vissen zoals u gewend bent en gewoon zagers, pieren, tappen, Makreel of Gulp gebruiken als aas en zowel vanaf de kant en vanaf de boot. Bekijk hieronder de mooie tekeningen van www.onderlijnenvooropzee.com

Klik op de plaatjes voor een vergroting !

         
         

U kunt de ESCA ook gebruiken aan pilkers, sleppes, gewone en staande onderlijnen. Tevens kunt u de ESCA prima gebruiken in combinatie van een lichte of zwarer pilker of plug. De ESCA past kan ook prima boven het lood vd staande lijn en kan gebruikt worden of in combinatie met een sleppe en een Havfiskeboom voor Denemarken of Noorwegen.

Via de site www.zeevisland.com zullen we u op de hoogte houden vd vangsten met de ESCA. Op de site van Escaglobal kunt u meer informatie lezen in het engels over dit product www.escaglobal.com (Nederlands)

Zie hier een filmpje van FishBuzz TV over ESCA Global op een grote beurs in de USA: >>klik hier<<

De ESCA is te koop bij oa:

www.avicentra.nl

Pro Fish Hengelsport

Robby Fish

www.ahoy-hengelsport.nl

(klik op de link voor meer info)

     ©  Copyright 2012   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer