INDEX
TERUG

Vissen  van  Dijk  en  Pier

 

We gaan het hebben over Dijk en Piervissen.
eigenlijk is het een beetje hetzelfde als op het strand, ook daar heb je eb en vloed.
Er zijn natuurlijk wel verschillen, die gaan we belichten.

Het eerste grote verschil wat we tegen kunnen komen is de eb en vloed, normaal geen probleem maar bij een dijk of een pier kan dit wel of niet vissen betekenen.

Als het op het strand laag of hoog water wordt lopen we voor of achter uit, op een pier is dat vaak wat moeilijk, en blijven we zelf op dezelfde stek staan.

Waarom dan een verschil, nu om het volgende, onder aan een dijk of een pier bevinden zich vaak stenen en andere obstakels vaak ter versteviging van de dijk of de pier, bij Vlissingen bv liggen er veel stenen onder aan de pier, in de Europoort hele grote blokken  en ga zo maar door.

Het vervelende van dit alles is, dat ze bij hoog niet te zien zijn.
We komen bij hoog water aan gaan lekker vissen en zitten vaak vast na een aantal onderlijnen te hebben verspeeld wordt na een paar uur duidelijk waarom, het is namelijk laag water geworden en alle stenen, stort en allerlei andere obstakels zijn nu zichtbaar.

Nu is duidelijk waar je lijnen zijn gebleven.

Natuurlijk zijn dit wel DE plekken om vis te vangen, denk maar bv aan Zeebaars, is dol op zulke plekken, je kunt er goed vissen hoor, je moet alleen even door hebben hoe.

Elke plek is natuurlijk verschillend, het beste kun je van te voren eens op die stek gaan kijken en dan bij voorkeur bij laag water.

Praat eens met een "local" en vraag eens tips, voor de te bevissen stek.
Kijk goed rond en neem de stek en de omgeving goed in je op.

Er zijn ook een aantal standaard tips die je kunt gebruiken op zón stek, denk aan bv een loodlifter, of aan een lijn die zelf het lood optilt als er vis aan zit, het zogenaamde JoJo - systeem.

Of vis eens met een dobber en een lange dwarrellijn.

Je ziet dat je niet hoeft te schikken van zulke stekken er is goed tot redelijk te vissen, goed kijken en voorzichtig zijn is het beste.

©  copyright 2010   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer