Vissen, duiken, zeevissen, grevelingen, vistrip, duiktochten, duiktrip, oosterschelde en grevelingen

MS Theo
Vissen  en Duiken vanaf de boot op

de Oosterschelde en de Grevelingen
(geen vispas nodig)

 

 

BOOTVISSEN
Afhankelijk van het weer en aanbod van klanten, vaart de MS Theo het hele jaar door. U kunt als opstapper mee, maar u kunt er ook voor kiezen de boot in zijn totaal af te huren. ’s Morgens om 8.00 uur vertrekt de boot vanuit de haven van Den Osse, en rond 16.00 uur zijn we weer terug in de haven. In de zomermaanden wordt er ook ’s avonds gevist, van 17.30 uur tot ongeveer middernacht. U kunt ook altijd aas bij ons bestellen en er zijn huurhengels aanwezig. Tevens is er een kantine aan boord, waar eten en drinken gekocht kan worden.
 

 

Op de Grevelingen staat bijna geen stroming, want er is maar weinig verschil tussen eb en vloed. Daarom is het op de Grevelingen ook voor de vissers die nog geen zeebenen hebben, zeer geschikt. Een belangrijk punt van de MS Theo, is dat deze boot zeer goed te benaderen is voor mindervaliden. Theo heeft er alles aan gedaan om de opstap naar de boot zo makkelijk mogelijk te maken, zodat het vissen vanaf een boot ook voor deze groep sportvissers bereikbaar is. Tevens is er altijd voldoende parkeerplaats bij de boot, zodat men niet hoeft te slepen met alle spullen.

 

Het vissen op de Grevelingen is altijd een avontuur. Vissen is gissen. Er zijn wat de vangsten betreft sofdagen en topdagen.
Op het Grevelingenmeer is van alles te vangen : bot – schol – schar – tong – wijting – makreel – geep – zeebaars – steenbolk – gul – haring – tarbot en paling. De haring bijt alleen in het voorjaar ( april-mei) en de paling alleen in de zomermaanden, meestal in de avond. Als er op de Grevelingen slecht wordt gevangen, wordt er ook wel naar de Oosterschelde uitgeweken. Theo doet altijd zijn best, maar helaas kan hij de bijtlust van de vis niet regelen, en geen visgarantie geven. Om toch zoveel mogelijk vis boven te halen, is de MS THEO uitgerust met viszoeker, radar en sonar. Ook de jarenlange ervaring van Theo zelf ( hij vaart al sinds 1978 op de Grevelingen) zorgt ervoor dat hij de juiste visplekken weet te vinden.
 

 

VISPAS
Wat sommige mensen niet weten, is dat je op de Grevelingen een visvergunning nodig hebt. Sinds de komst van de vispas, is er het een en ander verandert op de Grevelingen. Voorheen kon je bij ons aan boord nog een dagvergunning kopen, nu kan dat helaas niet meer. Nu hebben wij een speciale ontheffing voor die vispas gekregen, voor heel de boot. Dat betekend, dat vissers die bij ons aan boord komen, geen vispas meer nodig hebben en toch met max. 2 hengels mogen vissen. Dit is een uniek gebeuren, waar wij zelf heel trots op zijn!
 

 

BOOTDUIKEN
Als sinds 15 jaar wordt de MS THEO  ook verhuurd aan duikverenigingen en clubs.

Sinds de constante openzetting van de sluis is het onderwaterleven op de Grevelingen aanwijsbaar verbeterd. Je kan hier onder water oa. : annemonen – vissen zoals botervisjes, grondels , paling, platvis , vorskwab en snotolf – zeenaalden – zee-egels – heremietkreeftjes – sponzen – slakken – garanalen – zeesterren – zakpijpen – soms sepia en sepiola’s tegenkomen.


Op een duikdag vertrekt de boot om 9.00 uur vanuit de haven van Den Osse. Om 17.00 uur zijn we weer terug in de haven. Er worden op zo’n dag 2 duiken gemaakt. Waar er die dag gedoken wordt is afhankelijk van het weer, en wordt in overleg met de duikleiding besloten. Er is een kantine aan boord, waar tussen de 2 duiken in de inwendige mens versterkt kan worden. Ook hebben wij een vulcompressor aan boord, waar je tussen de duiken in je fles kan laten vullen. Ook staat er aan de wal een vulstation, waar door kantduikers gebruik van kan worden gemaakt.


ASVERSTROOIING OP DE GREVELINGEN
Voor asverstrooiing op de Grevelingen kunt u bij de MS Theo terecht.

U bepaald zelf ( in overleg met de schipper), waar u de as wilt vestrooien, of waar u de urn te water wilt laten. Als u kiest voor het te water laten van een urn, dan kunt u bij de uitvaartverzorger vragen om een speciale urn hiervoor. Deze lossen na verloop van tijd op in het water. U kunt er voor kiezen om de urn bij ons achter te laten, dat wij de verstrooiing doen. U kunt ook, alleen of met andere nabestaanden, erbij zijn op de MS Theo om afscheid te nemen.

 

ROUTEBESCHRIJVING

Voor de mensen met een routeplanner: de boot ligt aan de “Langendijk” in Den Osse. Postcode 4318 NA

 

U volgt de weg naar Zierikzee.

Voorin bij Zierikzee komt u bij een rotonde. U neemt hier de 1ste afslag, richting Brouwershaven.

U blijft de borden volgen tot u vlak bij Brouwershaven bij weer een rotonde komt. Op deze rotonde neemt u de afslag “Den Osse”.

Als u in “Den Osse”aankomt ( dit is een zeer klein dorpje, met bijna alleen campings en een bungalowpark), dan rijdt u deze weg tot het einde.

Op deze T-splitsing gaat u onder langs de dijk linksaf.

Deze weg volgt u ongeveer 600 meter. Dan krijgt u een afslag naar rechts, waar ook borden “MS THEO”staan.

Bovenop de dijk gaat u de 1ste afslag naar links, daar is de haven.

De “MS THEO”ligt aan de 3e steiger die u tegen komt.

 

Mobiel: 0031 (0)6-51229532

E-mail: info@mstheo.nl

 

 ©  copyright 2012   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer