"Vangstberichten"

Noorwegen/IJsland  2009

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mr dan 300 accommodaties in Noorwegen, Denemarken, Zweden en IJsland
Gespecialiseerd in Sportvisreizen

www.vakantie-noorwegen.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Filmpje over het vissen in IJsland

>>klik hier<<

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noorwegen IJsland-dag

6 Maart in Werkdendam

>>klik hier<<

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beet-Penn IJslandfestival 2010
24 tm 31 Augustus
Sudavik IJsland

>>klik hier<<

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
===
Zondag 20 December 2009 ===

Winter in Noorwegen

Hallo allemaal,

Het is niet alleen in NL en Belgie winter, nee ook wij hebben bij Bergen in de omgeving weer een flink pak sneeuw. Een witte deken van zeker 60cm ligt over ons gebied en dat is uiteraard prachtig. Af en toe hadden we wel erg koude nachten van zeker -15, maar ook die hadden jullie in NL en Belgie.

Wezen vissen zijn we 3x vanaf de kant, maar was niks, 2 koolvisjes en een pollak, dus was niets speciaal. Dus over het vissen kan ik jullie weinig vertellen. In ieder geval was het veel te koud aan de handen en gezicht, die wind maakt het echt heel koud.

Verder zijn we druk met de boekingen, zoeken mooie huisjes voor onze gasten en maken ons klaar voor de Noorwegen/IJslanddag 2010, dat wordt wederom een reuze gezellige dag voor alle Noorwegen en IJslandfanaten. Verder zijn we druk met de boekingen voor het IJslandfestival 2010, dat loopt ook goed.

Dan rest mij eigenlijk niet meer, dan jullie hele fijne Kerstdagen te wensen en vooral een gezond 2010. En dat wij elkaar mogen zien op de Visma eind Maart of op 6 maart tijdens de Noorwegen/IJslanddag of misschien wel in IJsland of Noorwegen.

Raffie en Linda
Vanuit wit Noorwegen
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 19 November 2009 ===

Vissen met de nieuwe Penn Atlantis

Hallo allemaal,

Jullie hebben lang niets van me gehoord, ik moet dan ook eerlijk zeggen dat er van vissen vanaf de boot nog maar weinig is gekomen. Dan hadden we natuurlijk de succesvolle beurs in Utrecht en zijn we nu weer druk met de beurs in Kortrijk op 28 en 29 Nov. Verder wordt er flink geboekt voor Noord Noorwegen, IJsland en Denemarken, dan ben je daar uiteraard ook weer druk mee. Je merkt dat de vissers de Penn Actie heel leuk vinden, krijgen vele positieve reacties vd mensen. Hier meer informatie over de "Feestdagen-Actie" .

Tja dat is helaas het nadeel als je van je hobby je werk maakt, dan heb je minder tijd om te vissen. Al ben ik gister nog een paar uurtjes vanaf de kant wezen vissen met Linda en onze zoon, gewoon even "spelen" op de kleine Pollak, Gul en Koolvis. Samen met de Penn Overseas Light Pilk van 2.70 en de nwe Penn Atlantis gingen we op pad. Klein half uurtje rijden en we waren op de stek, helaas toch wel wat wind en regen, maar dat hoort erbij in de winter in Noorwegen. Zelf viste ik met de Penn Sargus en Linda dus met die hele mooie Penn Atlantis 5000 en daarop de Penn Braid International 12/00. We helaas last van een wind die van west kwam en dus ook zijwaarts op onze stek stond, lastig om te werpen natuurlijk, maar meteen een goede test om de verschillende lijnen te testen, alleen Linda en ik hebben de nieuwe Cold Fused lijn van Penn erop, dus dat is hetzelfde... oh wacht onze zoon had nog "normale" gevlochten lijn op de molen. Dus nu kunnen we eens testen hoe de wind de lijn neemt vanaf de zijkant. Na wat wisselen met molens met Linda en samen werpen met de verschillende lijnen bleek al heel snel dat die nieuwe lijn echt superglad is en buiten dat ie geen water opneemt, ook nog eens veel minder windgevoelig is. Ook tijdens het opdraaien kon je zien dat de andere lijn een veel grotere boog in vergelijking met de Penn lijn.

Gister hebben we dus samen voor het eerst met de splinternieuwe Penn Atlantis gevist, oohhh wat een genot, deze draait zo lekker en is zo fijn om mee te vissen. Een molen voor de lichte visserij moet licht zijn van gewicht, tenslotte heb je hem een hele tijd in je handen, ik raad dan ook altijd een 4000 of 5000 serie aan voor deze lichte visserij. Nee we kunnen gerust zeggen dat de nieuwe Penn Atlantis een echte topper gaat worden en dat men dat zeker zal gaan merken bij de grote merken als bv Shimano. Na het vissen hebben we de molen natuurlijk afgespoeld met zoet water, het mooie is dat je met een klepje aan de achterkant bij het binnenwerk kan om ook daar evt. schoon te maken. Meer informatie over de Penn Atlantis >>klik hier<<

Al met al dus een perfecte visdag, met helaas te veel wind en regen, vangsten waren niets bijzonders, koolvis, pollak en een klein gulletje, in totaal een 40 vissen ongeveer. Alle vissen zwemmen weer natuurlijk, die moeten groeien voor onze gasten die volgend jaar naar Kvernepollen of Havferie Sotra komen. Het is gewoon even zalig om even een paar uurtjes te ontspannen en te genieten van de Noorse natuur en de sportvisserij.

groetjes Raffie en Linda
www.vakantie-noorwegen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 26 Oktober 2009 ===

Hei Raffie,

Her har du bildene av brosma. Ble totalt 6 stk fra 2,5 - 9.02kg. Nest strste var 6.96.
Fisket p 400-450m med hel pir (smmakrell). Og hkjerring "sikkert" brosme/lange tackle hvor alt er av wire (fortom + stamme). Fikk ogs 4 stk lyr p veien hjem, ingen store (1,5-3kg) p Savage gear Sandeel 40g. Morsomt p "lett" haspell utstyr.

Vi fr prve f til en tur sammen en gang :)

Mvh Jan Hinriksson
Campelen p Bryggen

Vetaald:

Hallo Raffie,

Hier de foto's van de Lom. In totaal 6 Lommen tussen de 2,5 en 9,02kg De op een na grootste was 6,96.
We hebben gevist tussen de 400 en 450m met een kleine jongen makreel en een speciaal haai-lom-leng montage met staaldraad. Ook hebben we 4 Pollaks gevangen op weg naar huis, geen grote, maar alle tussen de 1,5 en 3kg op een Savage Gear Sandeel van 40gr, leuk met lichte materialen.

We moeten eens kijken om samen weer eens te vissen.

groetjes Jan Hinrikson
Campelen p Bryggen

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 25 Oktober 2009 ===

Vissen met de boot van Havferie

Donderdag zijn Linda en ik nog even wezen vissen met die mooie boot van Havferie, een accommodatie die we in ons programma hebben in West Noorwegen. Voor dit gebied moet je echt een goede en snelle boot hebben. Het gebied van Glesvaer, Sotra, Tofteroy staat bekend om zijn snel omslaande weer. Op zich helemaal geen probleem, want als je een snelle goede boot hebt ben je binnen 10-15 minuten terug in veilig gebied. Ik zie ook wel eens van die kleine 17ft bootjes met 10pk of langzame dieselboten, maar die zijn echt te klein en te langzaam in dit gebied. Een andere voordeel is dat je met de snelle grote boot veel meer stekken kunt bevissen en toch makkelijker naar de verdere stekken kunt gaan. Nee niets dan lof over deze prachtige snelle Aluboot van 21ft en 60pk 4-takt motor.

Uiteraard is deze boot voorzien van GPS met plotter, juist die GPS/plotter is erg belangrijk tijdens het vissen. Op deze plotter kun je precies zien waar je bent, hoe je bent gevaren en belangrijker nog is hoe je drift verliep. Een ander groot voordeel zijn de dieptelijnen die je op deze plotter kunt zien, als je die onder controle hebt kun je precies zien waar je moet zijn.

Maar goed genoeg informatie weer, vissen.....
Linda en ik hadden niet veel tijd om te vissen helaas, want er wordt volop om prijsopgaves gevraagd en wordt er al flink geboekt voor 2010. Heel goed te zien is dat we steeds meer vaste gasten krijgen en we kunnen gerust zeggen dat dat niet voor niets is, is toch een teken dat we goed bezig zijn. Maar het nadeel is dat we sommige mooie visdagen moeten inleveren om boekingen te doen en facturen te maken.

Afgelopen donderdag was het zulk mooi weer en een hele week al weinig wind, dus moesten we echt even het water op om te kijken of er iets wil bijten. Deze keer wilde we eigenlijk alleen wat pilkeren en hadden we geen zin om Makreel mee te nemen. Dus namen we alleen pilkers mee en Berkley Gulp Alive "assorted" mee, een mix van krab en garnaal in het bekende groen emmertje.

Eerst vol gas naar een Koolvisstek, daar aangekomen bleek er wel heeeel veeeel koolvis te zwemmen en hadden we binnen een uurtje al minimaal 50 koolvisjes gevangen. Maar we waren op zoek naar een grote Pollak, grote Koolvis of een grote Kabeljauw. Dus snel naar een andere stek met minder golven, want de golven buiten op zee waren niet lekker rustig.

Op naar een stek aan de binnenkant, geen golven, bladstil, zonnetje erbij en lekker vissen, wat wil je nog meer ? Het was zelfs zo warm, dat ik mijn dikke drijfpak uit deed en lekken in mijn trui kon vissen. Eind Oktober en gewoon nog lekker weer....zalig.

We begonnen met de King en Power select pilkers van Dieter Eisele, zelf vissen we altijd en al jaren met Dieter Eisele pilkers. Inmiddels gaan we niet meer weg zonder dat we de Black Panther serie bij ons hebben, ons is duidelijk dat dit gewoon een hele goede pilker is. Uiteraard zijn ook de Abu Garcia pilkers, de banaan pilkers en vele andere soorten goed en wie weet zelfs wel betwer, maar dit is gewoon onze keuze. Trouwens niet alleen onze keuze want een aantal collega visgidsen, Uwe Bertram, Dirk Ditters, Holm en Enrico vissen allemaal op Hitra met deze mooie pilkers en dat is niet voor niets, zeker niet als je hun grote vangsten ziet. In Nederland kun je deze pilkers kopen bij www.zeevisshop.com en www.havfiske.nl , je hoeft ze nu niet meer in Duitsland te bestellen.

Hoe vissen wij eigenlijk ?

Laat ik beginnen met de materialen, de hengel is een Penn Overseas Heavy Pilk 2.70m met een werpgewicht tussen de 100 en 160 gram. Het fijne van deze hengel is dat ie licht is, maar ook genoeg body heeft om de vis te sturen en zo dus ook de zwaardere vissen de baas kunt. Verder heb ik voor de lichte visserij ook nog de Cormoran Thunderstick ook 2.70m en een werpgewicht van 120gr, dat is ook een fijne hengel om ver mee te werpen, maar licht genoeg om een hele dag in je hand te houden.

Vervolgens hebben we als molen de Penn Sargus 4000, deze is lekker licht en er kan genoeg gevlochten lijn op voor de lichte visserij. Wij zien sommige vissers hier aankomen met grote strandmolens en dat is best zonder, zo merk je niets vd "Lichte visserij" en heb je aan het einde vd dag flink pijn in je arm en pols. De hengel en molen voor de lichte visserij moeten dan ook "licht" zijn, vandaar mijn Penn Sargus.

Als lijn heb ik die nieuwe "snelle" lijn Penn International Braid in de dikte 14/00 met een trekkracht van 13,4kg. Deze lijn is en blijft superglad door de nieuwe "Cold Fused" techniek, hierdoor wordt de lijn als het ware "gesloten" en neemt deze geen water meer op. Tijd om dit eens te testen dachten we, want al die mooie verhalen kennen we wel. Ik nam een "gewone" 14/00 lijn en Linda wilde graag de gele Penn lijn, beide dezelfde 80 gr. pilker eraan en gewoon naast de boot laten zakken naar 100m, tegelijk uiteraard. Linda maakte een valse start en moest dus opnieuw indraaien, maar na het aftellen van 3 tot 1 konden we echt testen. Beide pilkers kozen de diepte en we wachte rustig af, na een 24 sec. was Linda al op de bodem en ik nog niet, "yes"  riep Linda, ik heb gewonnen ...... ik volgde met 9 sec. later. Nu is dit geen officiele test, maar na een dagje vissen met beide lijnen merk ik zeker wel een heel groot verschil, Penn heeft ons in deze dus wel overtuigd. Die nieuwe Penn lijn is echt superglad en een genot om mee te vissen, binnenkort zullen we op alle molens die lijn spoelen. Op onze 340gt reel hebben we deze lijn ook al en merkte we de laatste keer in IJsland al dat we sneller aan de bodem waren, in Noorwegen merkte we dat we het lood veel makkelijker aan de grond konden houden met minder gewicht.

Oke nu weten jullie met welke lichte materialen we vissen, maar hoe vissen we eigenlijk ? We werpen onze pilker in de richting waar de boot heen drift, op die manier heeft de lichte pilker genoeg tijd om te zinken, wij vissen gerust met 40gr op 60m en met een 80gr soms wel op 120m. Dat gaat nooit roepen de meeste vissers dan, ja hoor geen probleem, duurt iets langer soms, maar dat willen we juist, want ook tijdens het dalen kun je ook vis vangen. Die dag hadden we geen drift en dus konden we precies vissen waar we wilde. Uiteraard vissen we niet zomaar "ergens" in het water, we kijken goed op de zeekaart en de plotter en zoeken een kant, berg of plateau onder water, daar varen we zachtjes overheen en kijken middels de dieptemeter of er misschien vis actief is, als dat zo is hebben we een stek gevonden. Het is dan kijken of de vis wil bijten/azen en of we de goede kleur en beweging kunnen vinden, als dat allemaal klopt, dan vangen we vis ! We spelen onderweg met onze pilkers, dus we werpen, laten ze tot aan de bodem zinken en draaien vervolgens "spelend" omhoog, soms heel langzaam draaien en de andere keer weer heel snel.

Ja jullie zien het wij vissen wel, maar zijn altijd aan het testen en onderzoeken van materialen, hengels, lijnen, reels, molens en pilkers. Op deze manier kunnen we onze gasten goed informeren uit eigen ervaring en dat is toch wel erg belangrijk. Dus tijdens het "vrij" vissen zijn we toch eigenlijk weer aan het "werken".

Uiteraard hebben we ook gevist en hebben we helaas geen hele grote vissen gevangen, maar we zijn dan ook maar 4 uurtjes op het water geweest, gewoon even weg van kantoor en even lekker buiten "spelen". In totaal hebben we denk ik een 100/150 vissen gevangen en allemaal zwemmen ze weer, helaas alleen Koolvis en Pollak en heeel veeel klein spul, maar dat geeft niets het is en blijft een leuke sport.

Volgende week 2 Nov. vertrekken we weer naar NL voor de beurs in Utrecht, dus of het er nog van komt om te vissen....we zien wel.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl
Penn Team Noorwegen

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
===
Woensdag 21 Oktober 2009 ===

Keno

Vandaag een berichtje gekregen van Keno die vanmiddag nog even vanaf de kant was wezen vissen.
Het was een mooie dag met uistekende omstandigheden om even een hengeltje uit te gooien. Hij ving onder andere deze mooie schelvis.

Groetjes,

Linda
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer foto's >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
===
Zondag 18 Oktober 2009 ===

Groetjes uit Sotra

Hallo Zeevislanders,

Het is alweer een maand geleden dat jullie iets van me gehoord hebben. Het is dan ook al een hele drukke periode geweest en de rust is nog niet teruggekeerd. Laten we beginnen bij de beurs Stellendam in September, dat was toch wel een succes en hebben weer vele bekende gezichten gezien en heel wat bezoekers van Zeevisland. Ook de Vakantie-Noorwegen stand en de Zeevisland stand werden goed bezocht.

Een beurs "draaien" kun je nooit alleen, gelukkig hebben we een goed team met experts om ons heen, die allemaal zelf heel veel in Noorwegen hebben gevist. Bas van Team Zeevisland was er zoals altijd weer bij, Tonnie van angelamfi en Nanno en Robert die helemaal uit de omgeving Groningen naar Zeeland kwamen om ons te helpen op de stand. Met al deze mensen hebben we dus een Team van proffs op de stand staan die alle vissers uit eigen ervaring allerlei tips en trucs kunnen geven en dus weten waar ze over spreken.

Binnenkort is er weer de grote Hengelsportbeurs in Utrecht 6, 7, 8 November in de Veemarkthallen. Uiteraard zijn wij daar ook weer in volle sterkte aanwezig. Met 6 sportvissers met allemaal Noorwegen, Denemarken en sommige met IJsland ervaring, komt gerust langs en stel ons al uw vragen over uw geboekt vakantie bij ons of laat u informeren over de verschillende visreizen naar de 4 landen in ons programma. Ga naar www.hengelsportbeurzen.nl voor meer info over deze mooie beurs.

Afgelopen woensdag zijn we terug gekomen van een korte trip naar Hitra om daar onze accommodaties te bekijken. We proberen alle huisjes minimaal 1x per jaar te bezoeken, de huisjes in Noord Noorwegen zijn wat ver weg om deze jaarlijks te bezoeken. We waren dus op Hitra om oa Martinus en Angelamfi te bekijken. In April waren we al in Angelamfi geweest, maar er was weer het een en ander veranderd, dus was een 2e bezoek in 2009 van belang. Het is echt de allermooiste accommodatie die we in ons programma hebben, de huisjes bij Grefnesvagen zijn echt prachtig. Wij hebben weer in huisje 15 geslapen, voor 4 pers. met 3 toiletten en per slaapkamer een douche en toilet, wat een luxe. Het huisje straalt warmte uit en geeft je echt een heerlijk vakantiegevoel. Alle huisjes hebben uitzicht over het water en alle boten liggen recht voor de deur. Ik mag gerust zeggen dat Angelamfi Grefnesvagen mijn favoriete bestemming in Noorwegen is.

Het was dus in ieder geval weer een geslaagd bezoek en hebben nog meer info en zelfervaring voor onze gasten, want daar draait het om tijdens zo'n bezoek om een nog betere service aan de gasten te bieden. Deze keer zijn we niet gaan rijden, maar hebben we het vliegtuig genomen naar Trondheim en van daar met een huurauto door naar Angelamfi Grefnesvagen, de rit duurde een 2,5 uur, dus dat viel mee. Uiteraard hebben we ook Ansnes nog bezocht en gezien hoe ook daar alles mooi opgeknapt is.

Wat kan ik verder nog allemaal vertellen, eigenlijk weinig, want al het nieuws wat ik heb staat in de nieuwsbrief die we volgende week zullen versturen, bent u al ingeschreven ? Klik >>hier<< om je aan te melden.

Groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 18 September 2009 ===

Sotra-Festival 2009
Verslag 7e dag laatste dag

Hallo Zeevislanders,

Het Sotra Festival 2009 is voorbij en we kunnen terug kijken op een zr geslaagde week. Er is goed vis gevangen, er zijn een paar dikke vissen gehaakt en alle gasten waren zr tevreden. Piet en Patrick waren er in 2008 ook bij en zei zeiden dat het gezelliger was dan vorig jaar. Het was dan ook een kleine groep deze keer en het weer en de visserij speelde ook goed mee, maar dat heb je altijd is het weer goed en er wordt vis gevangen, dan is alles al snel naar wens, is het weer slecht en de vis bijt niet wordt de sfeer veel minder.

De laatste dag was nog spannend want via de sms kregen we meldingen van mooie Heek en Kabeljauw. In totaal zijn er deze week 18 verschillende soorten vis gevangen en als je naar de latijnse namen zou kijken, dan 21 soorten.

Gistermiddag was iedereen op tijd terug, men wilde de spullen schoonmaken en uiteraard was er om 20:00 de prijsuitreiking en het buffet. Alle gasten waren dan ook allemaal netjes in de zaal om 20:00 en konden we meteen beginnen met de prijsuitreiking.

1e prijs Michael met een Heek van 9,76kg
2e prijs Dennis met een Kabeljauw van 8.22kg
3e prijs Ron met een Pollak van 6,79

Na het uitreiken van de prijzen kwam er nog een woord van dank van ons en kon er lekker gegeten worden. Linda had goed haar best gedaan in de keuken en samen hebben we een goed gevuld buffet neer gezet met soep, Noorse garnalen, Noorse gerookte Zalm, vlees en aardappelsalade, gemixte sla enz enz enz als nagerecht koffie met slagroomijs en chocoladesaus.

Katty nam nog even het woord en bedankte ons voor de leuke week namens alle deelnemers, dat is voor ons natuurlijk een kers op de taart, het is leuk als het vele werk wat we hebben gedaan gewaardeerd wordt.

Als afsluiter kregen alle vissers nog een leuke Noorse Troll mee naar huis als aandenken aan een geslaagde week vissen.

Extra wil ik Marco en Edgar nog ontzettend bedanken voor hun harde werk deze week. Zoals jullie weten konden de Teamers John, Corne en Bas door omstandigheden op het laatste moment niet meehelpen tijdens het Festival, dus hadden we 2 weken voor vertrek gevraagd of Marco en Edgar konden helpen, beide heren waren al verschillende keren in Kvernepollen geweest, dus was geen probleem. Beide mannen hebben ons n de vissers echt heel goed geholpen !

MANNEN BEDANKT !!!

Nog even voor de roddel-dames onder ons: John, Bas en Corne zijn nog gewoon medewerkers/Teamers en zullen gewoon op de beurzen staan voor Zeevisland en Vakantgie-Noorwegen, dus "intern" is er niets aan de hand en de reden dat ze niet op het Festival aanwezig waren was cht en alln in de privsfeer.

Tot slot:

Alle Sotra Festival deelnemers ontzettend bedankt voor jullie inzet en gezellgheid wie weet tot een volgende keer, want vele van jullie hebben al aangegeven snel weer te willen boeken.

Morgenochtend vertrekken Linda en ik naar NL voor de beurs volgende week in Stellendam, misschien zien we elkaar daar ?
>>beurzen<<

groetjes Raffie en Linda
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

Visreizen naar Noorwegen, IJsland, Zweden en Denemarken

www.vakantie-noorwegen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 17 September 2009 ===

Sotra-Festival 2009
Verslag 6e dag

Hallo Zeevislanders,

Wederom een leuke dag gisteren op Kvernepollen bij Bergen en de sfeer tijdens dit Sotra Festival 2009 zit er goed in. Het is gezellig er wordt vis gevangen en het weer valt reuze mee, aan het begin vd week veel regen, vervolgens 3 dagen met weinig wind en zon en nu is het bewolkt en iets meer wind.

De dag van gisteren gaf een windkracht 5 west, dus dikke golven uit open zee, buiten vissen was geen optie, maar gelukkig zijn er nog vele andere opties in dit gebied. Vandaag werd er gevist op 3 verschillende stekken, de Schollenstek bij de 2e brug, bij Groningen en bij de "Heekstek" aan de overkant. Marco en Edgar hebben gevist met de Esca en zagen duidelijk verschil is de aantallen vissen, oke ze waren niet zo heel groot maar de mannen vingen mr vis met de Esca aan de lijn.

Paul die al voor de 3e keer op Kvernepollen is ving vandaag een dikke Koolvis van 4,74 kg, dus dat was meteen goed voor een 2e plaats in het klassement. Helaas voor Paul ving Michael een uurtje later bij Groningen een Heek van 9,76 kg beide vissen boven de meter in ieder geval en zo kwam Michael op de 1e plaats, Paul op de 3e plaats en is de 2e plaats op dit moment voor Ron met zijn Pollak. Verder werden er vandaag wr hele dikke schollen gevangen !!

Maaaaaar vandaag is er nog 1 laatste visdag, al wordt er geen volle dag gevist, want de vissers willen hun spullen schoonmaken, alles inpakken en moeten zich om 20:00 verzamelen in de eetzaal. Daar is om 20:00 de prijsuitreiking en nadien een groot buffet gemaakt door ons. De huiseigenaren zijn zelf een week op vakantie, dus hebben wij de verantwoordelijkheid voor het hele complex, geen probleem als je hier van Maart tot Oktober 4x in de week komt. Dus moeten we ook het buffet maken en er vanavond een feestavond van maken om tot nu toe een zeer geslaagde Festivalweek af te sluiten. Een gezellige week met een leuke visserij, geen hele grote zware kanjers (althans nog niet) maar wel een paar dikke vissen en minimaal 18 soorten vis.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 16 September 2009 ===

Sotra-Festival 2009
Verslag 5e dag

Hallo Zeevislanders,

Laat ik jullie allereerst bedanken voor de leuke reacties die ik de afgelopen dagen heb mogen ontvangen. Het is goed om te lezen dat er zoveel vissers onze berichten lezen en zelf interesse hebben voor een vakantie naar Noorwegen.

Gisteren was weer een dag met weinig wind, toch waren er maar weinig vissers op open zee, de meeste vissers wilde ook wel eens een "droom-schol" vangen. Eigenlijk best jammer want met weinig wind moet je altijd proberen op open zee te vissen, daar zitten vaak de grote vissen. De echte grote vissen hebben waarschijnlijk ook internet, want alle grote vissen lijken wel op vakantie te zijn, die hebben waarschijnlijk gezien dat er een Festival is en dachten wegwezen...

Toch werd er gister weer leuk gevangen en wederom dikke schollen en lommen en zelfs wat leuke gulletjes, maar niets spectaculairs groot. Wel werd er een mooie Pollak van 6,79 kilo gevangen en daarmee staat Ron op de 1e plaats.

Nog 2 dagen te gaan en hopen dat de winnaar een 15+ vis heeft gevangen, maar ik ben er bang voor, ze bijten gewoon niet.

Morgenavond is de laatste avond en zal er een prijsuitreiking zijn, krijgt men een leuk aandenken en maken Linda en ik een groot buffet met uiteraard zalm en garnalen. Vrijdag gaat iedereen dan weer naar huis en is het Sotrafestival 2009 weer voorbij.

Vrijdag gaan we alles opruimen en schoonmaken en zaterdag vertrekken we naar NL voor de beurs in Stellendam op 26 en 27 September.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 15 September 2009 ===

Sotra-Festival 2009
Verslag 4e dag

Hallo lezers,

Dikke schollen, zo dik heb ik ze in alle jaren nog nooit gezien !!

Gister was een superdag, prachtig weer, veel zon, weinig wind en leuk vis te vangen, helaas nog steeds geen hele grote vissen. De gewichten vd vissen blijven allemaal een beetje achter, jammer want we hopen minimaal op een 10+. Gister is er gevist in 2 sessies, eerst in de ochtend tot een 13:00 en daarna weer van 17:00 tot 20:30, dit beviel de meeste vissers zeer goed.

Het was zalig weer en gisteravond was het helemaal bladstil op het water. Alle vissers konden gistermiddag naar buiten, in de ochtend was er nog een beetje deining die in de middag weg was. Op de "Heek-stek" werd ook leuk Heek, schelvis, lom en wat kleine leng gevangen.

Om 16:00 kwamen Joeri en Dirk binnen en riepen dat ze een mooie vangst hadden. Uiteraard snel mijn fototoestel gepakt en naar de steiger gelopen. Wat ik daar zag heb ik al heel lang niet gezien, schollen met als grootste afmeting 64cm en 2,76kg zwaar, niet normaal meer !! Later kwam er nog een groep binnen met dikke schollen, alles bij elkaar een 10/15 schollen van 1 kg en meer.

Marco en Edgar, onze rechterhand tijdens het festival hadden ook een leuke bak met vis, helaas nog geen grote.

Tot slot werd er gisteravond in de zaal weer verteld en gesproken over de visserij in Noorwegen, zo leert iedereen elke keer weer iets bij.

Vandaag bewolkt en weinig tot geen wind, weer een goede dag dus.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 14 September 2009 ===

Sotra-Festival 2009
Verslag 3e dag

maar we houden de moed er in. Geen hele grote...ja toch wel 2 hele grote schollen van bijna 3 kg !!! Met deze 2,95kg staat deze heer meteen aan top in het klassement. Zo zie je maar weer zelfs met windkracht 6 Noord, kun je nog mooie vissen vangen !!

Gisteravond hadden we filmavond met DVDs van Noorwegen en IJsland, dat was een groot succes en iedereen was doodstil en geconcentreerd aan het kijken.

Vandaag hebben we eerst een nieuwe groep in Havferie en vervolgens gaan we weer naar Kvernepollen, ik ben zeer benieuwd wat de vangsten zijn vandaag.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 13 September 2009 ===

Sotra-Festival 2009
Verslag 2e dag

Hallo lezers,

Het was gisteren (Zaterdag) net zoals vandaag een dag met heel veel wind, gister was deze kracht 5 bft vanuit Noordwest  vandaag is deze Noord kracht 6bft. Geen plezier om te vissen en eigenlijk gewoon te veel wind ! Gelukkig kun je bij Kvernepollen altijd wel vissen, ook bij wat meer wind, maar naar open zee of de Heek stek zat er vandaag niet in. Toch heeft iedereen een leuk visje gevangen en heeft het goed naar zijn zin. Het is erg gezellig en ook gisteravond in de zaal was het weer veel lachen. Vandaag kan iedereen een beetje uitslapen, rustig aan doen en zich klaar maken voor morgen. Morgen tm Donderdag hebben ze weinig wind afgegeven en dan moet het echt gaan gebeuren, dan hopen we eindelijk eens een paar dikke vissen te gaan vangen. En dan niet alleen hele dikke makrelen van soms wel meer dan 1 kg, want die worden er de laatste dagen goed gevangen.

Ik hou jullie op de hoogte !

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 12 September 2009 ===

Sotra-Festival 2009
Verslag 1e dag

Hallo lezers,

Het Sotra-Festival 2009 is begonnen, 22 sportvissers komen een week vissen in Kvernepollen bij Bergen. Linda, Marco en ik zijn de visgidsen de hele week en elke avond om 19:30 gaat de zaal open om met z'n allen te praten over de visserij. Er wordt een biertje gedronken, gepraat, geknoopt en vooral veel plezier gemaakt.

Het is een hele gezellige groep met veel beginnelingen die voor de 1e keer in Noorwegen zijn om te vissen, dus kunnen nog heel veel leren. Tijdens deze week is er ook een wedstrijd voor de zwaarste vis. Aan het einde vd week op donderdagavond komt er eem groot Noors buffet, worden de prijzen uitgedeeld en gaan we met z'n allen lekker eten.

Vrijdags gaan alle gasten weer weg en wij vertrekken Zaterdag langzaam richting NL voor de beurs in Stellendam.

Elke dag zullen we in ieder geval verslag uit brengen over de dag.

Gister was iedereen om 10:30 verzameld in de eetzaal en konden we met z'n allen het verloop vd dag bespreken. 2 groepen zouden later komen, 1 groep kwam via Kristiansand en een andere groep kwam met het vliegtuig direct vanaf Amsterdam naar Bergen met de KLM. Na alles te hebben verteld over de regels op en om het water was het tijd om naar de huisjes te gaan.

Om 15:00 was het dan eindelijk vissen, Marco ging voorop en alle andere bootjes volgde Marco naar de goede stekken. Marco was dit jaar voor de 3e keer in dit jaar in Kvernepollen dus kon ons goed helpen. Wij moesten nog even wachten op de andere groepen die later kwamen. Om 18:00 kwamen de vissers allemaal weer terug om te fileren en om zich klaar te maken voor de avond in de zaal.

Iedereen heeft vis gevangen, dikke makrelen en bijna iedereen had wel Heek gevangen, maar nog geen hele grote. De grootste vis (Heek) tot nu toe staat op 2.22 kg, dus dat moet snel verbroken worden. Is ook niet leuk als men aan het begin vd week een hele grote vangt, zo kan men langzaam opbouwen.

Om 23:00 was dan alles afgelopen en konden vele moeie vissers lekker gaan slapen.....

Morgen een nieuw bericht !

groetjes Raffie en Linda
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 11 September 2009 ===

Het feest gaat beginnen !
Sotra-Festival 2009 is van start.

Hallo lezers,

Ze komen net voorbij met de boot.... 22 sportvissers die allemaal naar het Sotra-Festival komen. Normaal hadden dit er minimaal 50 moeten zijn, maar helaas heeft een grote groep zich gedwongen moeten afmelden (zie eerder bericht).

Maar met die 22 man gaan we zeker plezier maken, er wordt goed vis gevangen, er zit volop Makreel en de Heek heeft zin om te bijten. Het weer is de komende dagen goed, de eerste 2 dagen windkracht 5 en daarna 1-2 elke dag. Ze hebben begin volgende week zelfs lekker weer afgegeven, dus dat belooft wat. In ieder geval heeft iedereen er heel veel zin in.

Op Havferie hebben we groep Stekelbos, waarvan Rob al eerder bij ons in geweest op Vardoy. Deze keer is de groep naar Havferie gegaan en hebben ze gekozen voor de snelle stabiele 21ft 60pk Alu-boot. Het weer was een paar dagen slecht, maar nu gaat het de goede kant op en vangen ze al leuk vis. Ze hebben mooie schelvissen en pollakken gevangen een paar mooie lengen van rond de 80/90cm.

Leuk te vertellen is dat ze heel goed vangen op de Esca in de kleur blauw. 1 man vd groep begon met dit blauwe lichtje en Rob geloofde er niet zo in, tot dat hij zag de esca wel degelijk werkte en bond hij ook zijn blauwe esca eronder en ving meteen een stuk groter en beter. Inmiddels is de hele groep er van overtuigd dat de Esca zeker werkt !

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 08 September 2009 ===

60 jarige vermist

Hallo lezers,

Dat het niet alleen in kleine boten verkeerd kan gaan weten we allemaal, ook vandaag weer een ongeval met een boot. Een 35ft "Sjark" dreef op 500m van land met zijn boeg in de lucht. Snel werden alle reddingsdiensten in actie gezet en werd er een grote reddingsactie op touw gezet. Speciaal was dat er een Nederlands schip vd marine in de buurt is en deelneemt aan de actie. De boot is inmiddels aan land gedreven en slaat kapot op de rotsen, de man van 60 was alleen aan bord en is helaas nog niet gevonden. Op dit moment (08-09-09 tijd 19:45) is er een storm langs de hele Noorse kust en ter plaatse zijn de golven 5-6m en waait het 9 tot 10bft.

Zie hier een link van een filmpje vd noorse krant: >>klik hier<<

Raffie

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 08 September 2009 ===

Sportvisser overleden
Bergen 08-09-09 09:46

Hallo Zeevislanders,

Update van het bericht van Zondag 6 Sept.

Helaas is de Duitse 27 jarige sportvisser verdronken, men heeft hem helaas nog niet kunnen vinden. Op dit moment is er een enorme storm in dat gebied met golven van wel 5/6 meter rond de kust, de wind is rond kracht 9 tot 10 bft.

Er is inmiddels wel iets meer duidelijk, de duitsers zaten met 3 in de boot, vader, dochter en schoonzoon van 27. De vissers waren uitgevaren in een kleine 14ft boot met 10pk in slecht weer en grote golven. Toen ze motorpech kregen is de boot omgeslagen door een golf. Alle 3 personen kwamen in het water terecht en vader en dochter klommen op een eiland, ook de schoonzoon van 27jaar klom op een eiland vlakbij het andere eiland. De 27jarige heeft vervolgens zijn drijfpak uitgetrokken om nog een onbekende reden en is vervolgens door een grote golf vh eiland afgespoelt, zonder drijfpak. Het drijfpak is later gevonden door de helikopter.

De zoekactie naar de verdonken duitser is inmiddels gestopt, de officiele instanties hebben hem dood verklaard.

Tijdens de reddingsoperatie werd door de Seaking Helikopter nog een boot ontdekt die door een andere boot werd gesleept, ook dit waren duitsers die onderweg motorproblemen hadden gekregen, gelukkig voor hun konden zij wel gered worden.

Sportvissers, wees toch slim en vaar niet in veel te kleine bootjes de open zee op, Noorwegen heeft nu eenmaal een gevaarlijke zee en veel onderwaterbergen en gevaarlijke gebieden. Bootjes onder de 19ft hebben niets op open zee te zoeken en zelfs in een 19ft is er geen garantie. Belangrijk is een goede stabiele boot, een goede dieptemeter, liefst een GPS/plotter en een zeekaart met dieptelijnen om zo te zien waar de dieptes zijn, mocht de dieptemeter uitvallen dan heb je nog de zeekaart. Een goede chte zeekaart is dan een must !

Zorg ook dat de telefoons droogblijven dmv een "Boxit", val je dan in het water, kun je altijd nog hulp bellen, tevens blijft de telefoon verpakt in de Boxit ook nog eens drijven. Zelf heb ik ook altijd de Boxit om mijn arm als ik ga varen/vissen. Verder moet je er natuurlijk voor zorgen dat jouw nr bekend is bij het reisburo of visgids. Wij hebben alle mobiele tel.nrs van alle gasten die bij ons boeken, Noorwegen, IJsland, Zweden en Denemarken, maakt niet uit, we hebben de nrs. Tevens zijn wij altijd bereikbaar 24u perdag 7 dagen per week. Is er dan een huiseigenaar die zich zorgen maakt om onze gasten, kunnen wij die vissers direct bellen.

Nog belangrijker is dat onze gasten in alle 4 de landen altijd ons nr in hun telefoon zetten en dan niet alleen de hoofdboeker maar ook de andere vissers vd groep moeten eigenlijk allemaal ons nr in hun telefoon hebben. Mocht er dan iets fout gaan, dan kunnen ze mij bellen, wij hebben altijd alle nrs van huiseigenaren en reddingsdiensten bij ons. Tevens beheersen we de verschillende talen vloeiend, Nederlands, Duits, Engels en uiteraard Noors. We hebben ook van alle accommodaties de zeekaarten, dus wij kunnen de reddingsdiensten snel en precies vertellen waar de vissers mogelijk kunnen zijn. Daarom is het belangrijk dat men ons nr in de telefoon zet, zo kan men ons snel bereiken en wordt men geholpen in de eigen taal Nederlands.

In onze omgeving Bergen, waar we al 5 jaar visgids zijn, begeleiden we een 600/700 sportvissers per jaar op de accommodaties Havferie, Kvernepollen, Kvalheim en Vardoy in de omgeving Bergen. Op alle andere accommodaties is er een andere visgids of huiseigenaar die de gasten op weg helpt.

Op de eerste dag van aankomst in onze omgeving, worden meteen alle telefoonnrs gecheckt, wij hebben de nrs dan al in onze telefoon staan en moeten de gasten alleen even proberen om ons te bellen. Dan weten we zeker dat ze het goede nr hebben en alles goed functioneert. Heel vaak lukt het de 1e "test" niet, want het ligt aan de provider op dat moment. Soms moet men het landnr er wel voor zetten en soms niet, dus is makkelijk als dat voordien getest is en niet als men op open zee in het water ligt.

Veel Nederlanders hebben steeds vaker een prepaid kaart in hun telefoon en hebben er dan een 10 of 15 euro op staan, sommige zeker wel 25,- euro pffffff je moet er toch niet aan denken dat je een probleem hebt en je moet een paar keer bellen, dan is het saldo niet meer toereikend. Vaak belt men een keertje naar huis, sms't een paar keer en half de week staat er nog maar 10 euro op, opladen in het buitenland kan vaak niet dus...jammer dan geen beltegoed meer. Mensen realiseren zich vaak niet dat hun hele leven afhangt van een telefoon !!! Want wat wil je doen op open zee als je problemen hebt ? Rooksignalen ? Zwaaien ?.......................

Sportvissers wees voorbereid op uw vakantie, zorg voor minimaal 2 telefoons (met abbonement of genoeg beltegoed) in de boot die dan waterdicht verpakt zijn. Denk eens meer aan uw eigen veiligheid en niet alleen aan uw hengels en uw bier...want gek genoeg wordt het bier of alcohol nooit vergeten, maar een telefoon met genoeg beltegoed of sowieso een telefoon vaak wel.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 07 September 2009 ===

Superstorm op komst
Bergen komt er goed van af !

Hallo allemaal,

De verschillende kranten melden een GIGA storm voor de komende 2 dagen met golfhoogtes van wel 18m, kun je je bijna niet voorstellen he. Uiteraard hebben we per direct al onze gasten op Hitra en de Lofoten gewaarschuwd en advies gegeven om binnen te blijven. Een aantal vissers hebben besloten om eerder naar huis te gaan, hun laatste visdag was morgen en hebben besloten vandaag al langzaam terug te gaan. Uiteraard hebben we onderweg een hotel voor ze geboekt en de overtocht gewisseld.

Bergen en omgeving heeft wel wat last van wind, maar krijgt NIET de volle laag. De gigastorm is aan land gegaan bij "Stad" en trekt over het Trondheimsfjord door naar het Noorden.

Voor aankomend weekend ziet het weer er al goed uit, maar is nog "ver" weg.

Vanaf as Vrijdag hebben we het Sotrafestival bij Kvernepollen, helaas ook met een kleine schaduw want een grote groep van 21 man heeft afgezegd, een deelnemer van hun groep is door een bedrijfsongeval om het leven gekomen. Je begrijpt dat die mannen geen zin hebben om te komen, wij wensen alle vissers van groep Achterberg veel sterkte.

groetjes Raffie

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 06 September 2009 ===

Wr een dode waarschijnlijk
Bergen 06-09-09 22:11

Hallo Zeevislanders,

Waarschijnlijk wr een sportvisser verdronken en wr een Duitser. 3 duitse sportvissers in een 14ft boot met 10pk het water op in veel te grote golven. Vanmiddag gingen er 3 duitse sportvissers het water op in veel te grote golven met een vl te kleine boot in het Rekefjord in Rogaland. De 3 waren vanmiddag aan het vissen toen ze om 14:00 motorpech kregen en hun kleine bootje omsloeg door een grote golf. Twee vd mannen konden zich in veiligheid brengen op een eiland en 1 persoon van 27jaar verdween in de golven. De 2 personen werden vh eiland opgepikt door een helikopter en naar de 3e wordt nog gezocht.

Eigenlijk zou er een regel moeten komen voor sportvistoerisme, dat erkende bedrijven minimaal 19ft boten moeten verhuren aan toeristen die weinig tot geen ervaring hebben op open zee of fjord. Wij hebben in ons programma alleen maar boten van 19ft of meer, veiligheid boven alles. Ik zou NOOIT een 14ft boot verhuren aan wie dan ook, dat is gewoon levensgevaarlijk. Het bewijs is dit jaar nu al weer meerdere malen getoond.....helaas.

Meer nieuws volgt later........

Raffie

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 06 September 2009 ===

Wind blijft spelen

Hallo Zeevislanders,

De wind blijft "spelen", zo is het windstil en zweet je je drijfpak uit en zo waait het kracht 7 en draait ie 4x op een dag. Op dit moment kan men het weer alleen per dag bekijken en kun je er dus geen pijl op trekken. Jammer maar helaas, het zal toch niet zo zijn dat het 2e Sotra Festival nu wr door wind wordt geteisterd, oke wij kunnen er helemaal niets aan doen, maar toch. Maar we wachten het af, gister was er 6bft, vandaag is het windkracht 1 met een zonnetje. We hebben er in ieder gevasl heel veel zin in.

Mijn vismaat Keno van me was gister nog even vanaf de kant wezen vissen, ving daar een leuke pollak met lichte pilkers.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 02 September 2009 ===

Helaas nog slecht

Hallo Zeevislanders,

Het blijft regenen en waaien, het is gewoon herfst hier met af en toe maar 10gr. De zomer zal niet meer terug komen denk ik. Gelukkig ziet het er de komende dagen beter uit, dus we houden de moed er in. Gister heb ik groep Duvaloois naar Bergen gebracht, het was windkracht 7 en dat is geen pretje, omdat de heren geen auto hadden heb ik ze opgehaald en naar Bergen gebracht. Daar hebben ze inkopen gedaan, bij Peppes Pizza gegeten en de vismarkt bezocht. Om 15:00 heb ik ze weer opgehaald om vervolgens weer terug naar Kvernepollen te brengen. Inmiddels was de zon gaan schijnen en was de wind een stuk minder. Gisteravond en vanochtend hebben de mannen dan nog Leng en mooie Pollak gevangen en heel veel makreel.

Bij Havferie gaat het ook goed, de heren vangen redelijk hun visje en ga vanavond even bij de mannen kijken om ze verder te helpen. In Kvalheim hebben we een "oude" bekende logeren, een eurovisser die wel eens bij Avicentra op de stand staat. Op Hitra is het zonnig en mooi weer, al weken lang, weinig wind en goede vangsten ! Alleen bij Bergen blijft het nu de laatste weken een beetje hangen.

11 September is het Sotra Festival en het weekend daarna de beurs in Stellendam waar we met 2 stands staan. Een stand voor Vakantie-Noorwegen waar Linda en ik zullen staan en een stand voor Zeevisland waar de teamers aanwezig zullen zijn, niet allemaal helaas. Dus we hebben een paar hele drukke weken voor de boeg.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 29 Augustus 2009 ===

Veel wind en toch vissen

Hallo Zeevislanders,

Groep Duvaloois is gistermiddag in Kvernepollen aangekomen, deze Rotterdamse jonge jongens zijn met het vliegtuig gister aangekomen in Bergen. Met een transfer van Kvernepollen zijn ze via de supermarkt naar het huisje gereden. Voor hun de eerste keer Noorwegen en met het vliegtuig, hebben ze alle materialen bij ons gehuurd. Lichte hengels, zware hengels en een viskist vol met materialen stond klaar voor ze, aan het einde vd week betalen ze alleen die onderlijnen, pilkers en lood was ze gebruikt hebben, superservice toch ?

Gisteravond was het weer nog redelijk, dus hebben we ze snel het water opgestuurd, vanmorgen om 06:00 waren ze al op het water en vanmiddag om 14:00 heb ik dan met ze rond te tafel gezeten om ze alles te vertellen over de visserij. Deze jongens willen echt iets leren en luisterde dan ook aandacht. In de haast hadden ze gister nog wat boodschappen vergeten dus ben ik vandaag nog even met ze naar de winkel geweest, de mannen eten wel goed, want er werd sla, fruit en gewoon voedsel gekocht, dus dat komt helemaal goed.

Gisteravond en vanochtend hebben ze eerst makreel gevist voor aas en al een Pollak gevangen, de komende dagen zal het heel zwaar worden voor de mannen, voorlopig hebben ze elke dag windkracht 6-7 bft afgegeven en dat is niet lekker. Toch houden ze de moed er in en zal ze vd week bij veel wind ophalen en ze naar Bergen brengen, kunnen ze dat ook eens zien, een bezoek aan de vismarkt is altijd de moeite waard.

groetjes Raffie
Visgids Noorwegen
www.vakantie-noorwegen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 28 Augustus 2009 ===

De staart van Bill is onderweg
Accommodatie Havferie bij Bergen/Noorwegen

Hallo Zeevislanders,

Groep Dingemanse heeft het goed naar zijn zin, helaas laat het weer het afweten en kan men niet naar de beste stekken, de golven op open zee zijn richting de 2-3m en de staart van de orkaan Bill komt de komende dagen langs. Voor het weekend is er windkracht 6-7 afgegeven en dat is echt geen leuk visweer meer. Tuurlijk zijn er best nog wel wat plekjes om uit de wind te vissen, maar de kans op echte grote vissen, die wordt dan een stuk kleiner.

Toch laten deze Zeeuwen zich niet kisten en roepen "Luctor et Emergo" (ik worstel en kom boven). Ze hebben nog steeds heel veel plezier, veel drop en veel zin om te vissen, gister hebben de mannen inkopen gedaan in Bergen. De gezellige stad Bergen met zijn monumentale handelscentrum, de grote vis/toeristenmarkt moest dan ook bezocht worden. Dus een ochtendje niet vissen en gezellig de stad in is de heren zeer goed bevallen, dat is het leuke van Bergen, er is hier meer te doen dan alleen sportvissen.

Van het weekend wordt er helaas meer slecht weer afgegeven, jammer........

Vandaag is er ook een nieuwe groep in Kvernepollen aangekomen, 4 fanatieke jonge zeevissers uit de omgeving Rotterdam, de mannen hadden 2 stukken Rotterdamse kaas meegenomen, dus dat wordt smullen dit weekend.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 26 Augustus 2009 ===

De winnaars vangen leuk vis !
Accommodatie Havferie bij Bergen/Noorwegen

Hallo Zeevislanders,

Oh Oh..... we hebben een probleem met de "winnaar" groep Dingemanse.... ze zijn ziek, ze hebben een virus !! Dit virus wordt ook wel "Noorwegen-Virus" genoemd, dit betekent dat men een beetje verliefd is geworden op het land Noorwegen. De heren hebben het verschikkelijk naar hun zin. Linda en ik bezochten de heren vandaag om te kijken of alles nog naar wens is, hier en daar wat tips geven en checken of de viskist nog goed gevuld is. Kees vertelde me met een hele grote glimlach, dat hij het echt verschikkelijk naar zijn zin heeft. Ook de andere mannen hebben een hele leuke tijd en genieten van hun gewonnen vakantie.

Je merkt wel dat de mannen ook in NL vaak vissen, want ze weten al goed wat ze aan het doen zijn en vangen dus al een leuk visje, hun doel is minimaal 10 soorten te vangen, maar wij hebben ze uitgedaagd voor 15 soorten en dat is voor een 1e keer Noorwegen niet slecht.

Het weer is niet echt super, de afgelopen dagen was er veel wind en ook Vrijdag en het weekend hebben ze weer meer wind afgegeven. Vandaag was een mooie zonnige dag met veel zon en weinig wind.

Het was vanmiddag erg gezellig in het huisje, waar de tafel vol stond met drop en lekkere dingen, na onze uitleg werd de koeltas gepakt en kwam de peperkoek, drop en drinken tevoorschijn als eten voor onderweg. Gisteravond waren ze laat terug en vanmorgen om 06:00 waren ze alweer op het water, nu om 17:00 gingen ze weer vissen tot 21:00, daarna fileren, eten, slapen en weer vroeg op om te vissen.

Dus een hele leuke groep, die het verschikkelijk naar zijn zin heeft !

groetjes Raffie en Linda
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 26 Augustus 2009 ===

Leuke vis bij Kvernepollen

Hallo Zeevislanders,

Op Kvernepollen wordt er nog steeds leuk vis gevangen, de 2 mannen hebben het goed naar hun zin. Open zee kunnen ze niet op ivm de hoge golven maar ook binnen in het Fjord vangen ze leuke vissen.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 24 Augustus 2009 ===

De winnaars zijn goed aangekomen !
Accommodatie Havferie bij Bergen/Noorwegen

Hallo Zeevislanders,

Zo.... de mannen zijn er, Kees, Jan, Karel, Hans en Jelle zijn vandaag aangekomen met de Fjordline in Bergen. Deze prijswinnaars hebben in November een grote prijs gewonnen ter waarde van maar liefst 3500,- euro. Deze prijs is aangeboden door Vakantie-Noorwegen, ons reisburo in Noorwegen. Ism "Beet" het sportvissersmagazine www.beet.nl werd deze prijs geloot uit maar liefst 1500 inzendingen, de redactie van Beet heeft deze prijs geloot. De winnaar was Kees Dingemanse uit Koudekerke, hij mocht met 4 pers. geheel georganiseerd gratis naar Noorwegen, alleen brandstof en eten en drinken is voor rekening vd groep. Overtocht, huis, boot, hengels, drijfpakken en alle materialen zijn geheel gratis.

Meteen na het bekend worden vd winnaar belde Kees me op en vroeg of het ook voor 5 pers. kan ? Nee eigenlijk niet want de hut aan boord, huisje en boot zijn eigenlijk geschikt voor 4 pers. Uiteraard proberen we alles te regelen voor de gasten, dus na een spoedvergadering met de Fjordline, konden we de 5e pers. aan boord krijgen. Het huisje heeft een stapelbed en dus eigenlijk plaats voor 5 pers. en de boot, ach met 5 gaat dat ook prima, dus wij konden Kees blij maken met een telefoontje dat de 5e persoon bij hoge uitzondering ook mee kon naar Noorwegen. Omdat wij flink wat boekingen doen als agent voor de Fjordline, kregen we deze reis aangeboden door de maatschapij Fjordline, dus ook een extra hut was geen probleem.

Vandaag zijn de mannen dan om 08:00 afgemeerd in Bergen en was hun eerste ontmoeting met een hond vd douane, die na wat snuffelwerk al snel "rook" dat bij deze groep alles oke is. Nu is het wachten voor de heren, vanmorgen om 09:00 is de groep van vorige week vertrokken, dan wordt het huisje eerst goed schoon gemaakt en kan de volgende groep er vanaf 13:00 in.

Om de mannen niet te lang te laten wachten hebben Linda en ik met ze afgesproken om 12:00 bij de haven, dan kon ik alvast wat vertellen over de boot, de fileerplaats en konden we alvast wat drijfpakken passen. Om 12:00 kwamen we aan en daar stonden 5 stoere mannen met een hele grote glimlach te wachten op ons, ze waren zelfs een beetje zenuwachtig. Oh man... wat hebben we er zin, in riep n vd vissers. Handjes schudden, feliciteren en voorstellen, aardige mannen en met veel plezier, dus dat wordt een leuke week.

Omdat het vrij hard waaide gingen we in de schuur staan, uit de wind om zo wat verder te praten over het verloop vd dag. Als materiaal krijgen ze deze week te leen, 5x Ugly stick met Penn 330 GT, 5x lichte hengel met Shimano molen en 5 drijfpakken. Eerst maar even vertellen hoe de reels werken, dit is nieuw voor de heren, die in Zeeland heel veel vd kant vissen. na de uitleg vd reel, even de drijfpakken passen of ze de goede maat hebben, leuk hoor, iedereen meteen in drijfpak. Verder kregen de mannen ook een viskist vol met pilkers, lood, onderlijnen, havfiskebooms en sleppes voor een hele week, ze mogen alles gebruiken wat ze nodig hebben, uiteraard geheel gratis.

Vervolgens heb ik ze alles verteld over de dieptemeter, GPS/plotter en alles over deze superboot van 21ft en 60pk, waar de tank zit, hoe alles werkt en hoe ermee te varen. Gelukkig hebben de heren al vaker in NL met een boot gevaren dus dat scheelt enorm, ze waren wel erg onder de indruk van deze mooie Aluminiumboot van Havferie en de grote GPS/plotter, dat is gewoon super om standaard op de boot te hebbe. Deze Lowrance LCX 25 is perfect voor de visserij in Noorwegen, met een groot kleurenscherm kun je alles goed onderscheiden.

Nu was het tijd voor het kleine geschenk, alle 5 heren kregen van Linda en mij een klein welkomsgeschenk, 2x een blik bier van Hansa dat in Bergen gemaakt wordt, een echte Noorse Zeevistrol met Kabeljauw en Zuidwester, een mooi stuk Zalm en natuurlijk een mooie Vakantie-Noorwegen Cap. Na wat leuke fotos kon de uitleg over de visserij beginnen, ik heb ze alles verteld over de verschillende materialen, hoe te vissen, welke techniek te gebruiken en samen een plan gemaakt hoe en waar de komende dagen te vissen. Het is dan wel niet koud, er valt weinig regen, maar helaas is er nog best veel wind. Na een ruime uitleg en veel informatie, was het dan eindelijk tijd om de boot eens te starten en een kleine tour te maken. maar al snel bleek dat de golven buiten toch nog steeds flink zijn en geen pretje om daar te varen. Dus tussen de eilandjes door, naar wat andere stekken en zo wat stekken laten zien in de mooie gebied in Noorwegen.

Veilig terug in de haven waren wij "klaar" voor vandaag met ons werk voor deze groep, de heren gingen snel wat eten om daarna zo snel mogelijk nog even wat te gaan vissen, ze stonden te springen en konden echt niet meer wachten.

In ieder geval een hele leuke groep vissers, die er net als vele andere heel veel zin in hebben, laten we hopen dat het weer een beetje mee wil spelen.

Nog even voor de duidelijkheid........ de uitleg van boot, materialen, stekken en alles eromheen doen we bij alle gasten die bij ons in de omgeving van Bergen hun visvakantie boeken, niet dat u denkt dat we dit alleen voor deze "winnaars" groep doen, dit doen we voor alle gasten.

Ik hoop in ieder geval snel nieuws te hebben over de vangsten !

Hier alvast de eerste fotos van vandaag.

groetjes Raffie en Linda
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 24 Augustus 2009 ===

Live verslag uit Sjostuer Noorwegen
Deel - 4 (Laatste verslag)

Harrie Peeters heeft nu voor de 3e keer zijn visvakantie geboekt via www.vakantie-noorwegen.nl. Harrie is op dit moment van 7 tm 21 Augustus bij Sjostuer in midden Noorwegen net onder Hitra, Harrie en zijn vrouw Ans zullen regelmatig live verslag brengen van zijn vistrip.

 Hallo vissers hier dan het 4e en laatste verslag vanuit Sjostuer

Maandag naar Helklakken, dit  ligt ongeveer 5km op zee,  recht tegenover uitgang van het fjord,kon vandaag mooie driften maken en de stroming was nihil zodat de lijn recht naar beneden hing, veeeeeeel vis ,heek , schelvis, leng en lom op een gegeven moment tik op de hengel,ik sla aan en het voelde gelijk heeeeel  zwaar aan,  en het pakte meters lijn,  ik dacht gelijk  hier komt mijn droomvis, want ik kreeg het niet van de grond af, na enkele minuten kwam er toch beweging in en begon het pompen langzaam maar zeker kwam het naar boven, en toen het boven kwam was er toch de teleurstelling, het waren 2 lommen,   een van 11,5 kilo en een van 9 kilo{zie foto}, en dat is toch meer als 20 kilo vis , en als je hoopt op een vis dat is dit toch een teleurstelling, resultaat 4 dikke lommen11,5- 9,5- 9- en 8 kilo, 4 heek,  10 schelvissen en 5 leng. Onze Duitse buren geloofde hun ogen niet, en wilde wel eens weten waar en hoe ik deze gevangen had, hoe heb ik hun uitgelegd en  waar dat wilde ik hun wel wijzen dus afgesproken werd dat we dinsdag samen zouden uitvaren.

Dinsdag: om 7.00 uur samen uitgevaren, richting Helklakken maar de oosterburen hielden het niet lang vol er stond voor hun teveel deining, de eerste 2 uur 5m/sec en daarna afzwakkend  naar 2m/sec  dat was de weersvoorspelling, en daar wachten hun niet op en voeren terug, ik ben ook niet lang op deze stek gebleven, teveel lommen, ben naar Litteterane gevaren dit lag ong. 1,5 km verder naar het oosten, en daar ving ik wat gulletjes op de ondiepe plekken, maar naar het diepere toe 75 m ving ik toch leuke kabeljauw tussen de 5 en 7 kilo .

Woensdag: de wind alweer gedraaid nu naar het zuid oosten en redelijk stevig, heb 3 stekken opgezocht net buiten het fjord, niks als lom en kleine leng, ben om 12.00 uur gestopt en terug gevaren, heb de bbq aangezet en lekker in het zonnetje gegeten, en vanaf de steiger wat zitten spelen met de spinhengel, wat kleine koolvis en er kwam een school makrelen langs dus snel even de makreel voorraad aangevuld, en er zaten lipvissen bij de steiger, maar die lieten het pilkertje voor wat het was, dan maar anders als ik het haakje met een klein stukje makreel op de grond liet komen dan kwamen de krabben en die pakten het aas en lieten niet los, en je kon ze zo uit het water tillen, dan maar met een dobber, maar die had ik geen bij me, dus ik moest er een maken, een stukje piepschuim met een prikker.om de lijn te fixeren en een schroef als verzwaring en ja hoor ook de lipvis liet zich vangen en noch een klein visje zwart van kleur en een dikke kop, welke ? ik weet het niet, verder een aanslag op de drank voorraad, want ik had van andere dagen al flink wat opgespaard, hik.

Donderdag: Alweer de laatste visdag, om 6.00 uur naar buiten gevaren, de wind uit n.o. en oost, en stond nog steeds wat deining maar het ging, ben links voor de kust gaan vissen zodat de drift voorlangs de kust zou gaan, dit leverde in 2 uurtjes vissen 1 leng op en 5 lom en aangezien ik geen lom wil en deze allemaal terug moet zetten en deze overleven dit niet,  ben ik hier maar gestopt en ben ik naar de brug gevaren, om als afsluiter van deze 2 visweken met de spinhengel op de koolvis prachtige sport wat een kracht hebben deze vissen, en die je niet mee wilt nemen kun je zo weer de vrijheid geven,ik had mijn kist al vol, en er dan mee stoppen en weer een jaar wachten wie kan dat nou!!!!!! Dus pilker naar onderen en de lijn valt slap beugeldicht en ja hoor weer beet, ik laat hem even uitrazen en begin te pompen, op de helft ineens niks meer vis weg!ik laat de pilker weer zakken en gelijk weer lijn slap beugel dicht en ja hoor en nu een flinke en deze was boos dat hij gehaakt was want de molenslip  gierde flink en trok heel wat meters lijn van de molen af, ik zij tegen mezelf als je deze boven krijgt dat is dit mijn afsluiter van deze vakantie, en het was een mooie afsluiter een koolvis van 7 kilo wat is dit genieten op licht materiaal, en toen terug fileren, opruimen en inladen.

Vrijdag: de terugreis na afscheid van een ieder genomen te hebben zijn we begonnen om 10.00 uur aan de terugreis, we gingen nu niet via de 70 {want deze was nog steeds afgesloten} en de E3 maar via  de E 39 naar Molde, dan de 64 en een kleine oversteek van 15 min{ kosten 80 nokr }naar Afarnes en dan  de E 36 naar de E 6 je komt hier door een prachtig berglandschap met veel watervallen , dalen en  vergezichten een machtig mooie  alternatieve  route die zelfs nog korter is dan over de E3 en beslist niet langer duurt.

We reden door over de E6 naar Hamar waar wij overnachten in Scandic Hamar, dit doen wij omdat we anders midden in de nacht moeten vertrekken vanuit Sjostuer en ook niets van de mooie omgeving zouden kunnen zien, en nu hebben wij de zaterdag alle tijd om naar Oslo te rijden,waar wij om 12.00 uur aankwamen, en om 14.00 uur vertrokken naar Kiel en dan nog 575 km tot thuis in Someren alwaar we weer meer als welkom waren{ zie Foto}

               Resum

Sjostuer is een heel mooie locatie met een heel mooie omgeving met veel mogelijkheden.

Vriendelijke en hulpzame eigenaren

Zeer mooie en nette  huisjes.

Zeer  degelijke boten en met een betrouwbare krachtbron een Yamaha 50 pk die ook nog eens lekker geruisloos is .
topsnelheid van 47km per uur.

Heel mooie duidelijke en  makkelijk bedienbare visvinder plotter met duidelijke navigatie kaarten, visserij kaarten echolood, en drie dimensionaal beeld van de bodem structuur onder water.

Je krijgt 3 benzine kannen van 25 ltr. Een ervan is vol en moet je ook weer vol inleveren.

In de boot zit ook een noodkan met de zelfde  aansluiting als de boot tank kun je als je benzine opraakt op een heikel moment , snel de aansluiting omsteken en verder varen, maar afspraak is alleen voor nood.

Je krijgt ook een emmer met nood middelen rook kaarsen,  pijlen, zaklamp, pleisters en mapje met gereedschap voor eventuele kleine reparaties aan boot of motor.

Mooi terras en makkelijk bereikbaar aanlegsteiger,

Mooie en makkelijk schoon te maken fileer ruimte met warm en koud water en verlichting.

Stroom en waterleiding op aanlegsteiger,zodat je makkelijk je boot na het vissen kunt schoon spuiten, je mag ook gebruikmaken van een hoge druk reiniger, wel zo makkelijk met de eind schoonmaak.

Minpuntje van deze huisjes ze hebben 6 bedden {3 tweepersoons kamers} voor een gezin met kinderen gaat het wel, maar voor 6 volwassenen vind ik deze huisjes te krap, de eettafel staat tegen de muur met de lange kant dus er is maar plaats voor 4 personen of je moet met de bank en de salontafel gaan schuiven zodat je de eettafel van de muur af kunt zetten stoelen zijn er genoeg..

Wat ook opviel als ik op zee was een km of 5 buitengaats  het daar redelijk tot mooi weer was, en als ik dan naar de berg keek waar ons huisje aan de voet daarvan stond,  het daar erg dreigend en mistig uitzag, de wolken bleven tegen en tussen de bergtoppen hangen, zodat het daar veel meer regende als op zee{ zie Foto}

De perfecte organisatie was in handen van Vakantie Noorwegen.nl en wij danken Raffie en Linda voor de uitvoering hiervan het was in een woord geweldig.

Groetjes aan iedereen en die nog mogen gaan een goede vangst  Petri heil

Harrie en Ans

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 23 Augustus 2009 ===

De winnaars komen !

Hai Vissers,

Morgen komen de winnaars van onze wedstrijd van November 2008, weten jullie het nog ? Op de site en op de stand van Beet en op onze stand kon men meedoen aan een prijsvraag. Linda en ik hebben een grote prijsvraag gehouden  twv maar liefst 3500,- euro.

Deze prijs is aangeboden door www.vakantie-noorwegen.nl en hield in dat er 4 vissers gratis mogen komen vissen in Noorwegen. Zij krijgen een gratis overtocht, gratis huis en boot en gratis materialen voor de hele week, zoals onderlijnen, pilkers, lood en alle andere materialen. Tevens kunnen ze gratis gebruik maken van hengels en drijfpakken.

De winnaar van deze geweldige prijs is Kees Dingemanse uit Koudekerke, hij heeft de prijs gewonnen en mag van 24 tm 31 Augustus gratis verblijven in de accommodatie Havferie bij Bergen in Noorwegen met een 21ft 60pk Aluboot.

Kees wilde graag met zijn schoonzoons komen, maar dat zijn er dus 4, terwijl het huisje eigenlijk voor max. 4 pers is, maar goed vooruit voor deze keer mogen de heren dan met 5 inm huis en boot.

Morgen is het dan zover, dan komen de heren aan met de Fjordline en zullen een weekje gaan vissen in het mooie Noorwegen, laten we hopen dat de vis wil en zal bijten en de het weer zich rustig houdt.

Wij zullen jullie vd week zoveel mogelijk op de hoogte houden en tzt komt er een groot verslag in de Beet.

groetjes Raffie en Linda
www.vakantie-noorwegen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 22 Augustus 2009 ===

Herfst of Zomer ?

Hallo Zeevislanders,

Als de zon doorbreekt is het warm en komt het kwik snel boven de 20gr. is de zon weg, waait het en regent het ook nog eens, dan is het al snel rond de 12gr. Gossie het weer is een puinhoop in Noorwegen, afgelopen nacht en vandaag heeft het verschikkelijk geonweerd, het weer alarm van NL was overbodig, Noorwegen was niet gewaarschuwd en kreeg de volle laag. Het regende zo hard dat de bootjes binnen een paar minuten met 10 tot 15cm regenwater gevuld waren. Reddingsdiensten hadden hun handen vol aan de kleine bootjes die niet zelflozend waren en verschillende sportvissers op open zee hadden problemen door de golven en een volle boot met regenwater. Ik moet hier wel bij zeggen dat het niet onze gasten en bootjes waren, onze gasten waren vooraf al gewaarschuwd voor het slechte weer en wij hebben hun allemaal het advies gegeven niet de open zee op te gaan, daar komt nog bij dat alle boten die wij in ons programma hebben allemaal "zelflozend" zijn, dat betekent dat het buis of regenwater vanzelf weer uit de boot loopt.

Vanacht is er verschikkelijk veel regen gevallen en vandaag in de ochtend waren er buien, niet normaal meer, ook de hele dag gedonderd van onweer. Vanacht heeft de bliksem maar liefst 500x ingeslagen in 1 uur in heel zuid Noorwegen en een stuk van Denemarken, ook in ons gebied zijn er tientallen inslagen geweest.

Maaaaaaaaaaaaar het ziet er gelukkig al weer beter uit... !! Het zal geen zomer meer worden, maar de temp gaat iets omhoog, de wind wordt wat minder en het gaat niet meer zo hard regenen en er komt geen onweer meer.

Dan de sportvissers, ze vangen allemaal hun visje op de verschillende goede stekken, voordeel is dat ze allemaal snelle boten hebben en geen langzame dieselboten waar je niet snel mee uit de voeten kunt, komt er slecht weer, dan wil je maar 1 ding en dat is snel naar huis, met genoeg kracht om tegen de golven en stroming te varen. De gasten in Kvernepollen en Kvalheim hebben allemaal een 19ft boot met een 50pk 4takt motor en bij Havferie de superstabiele Aluboot met 21ft en 60pk. 4takt motor.

Alle boten hebben de mogelijkheid om een gps/plotter te huren om zo ook met slecht zicht (regen) weer snel naar de accommodatie te varen. 14 en 15ft bootjes met 10pk, nee aan zulke notendoppen doen wij niet aan mee, die boten verhuren we niet aan de gasten, onverantwoordelijk en gewoon levensgevaarlijk. Bij ons staat veiligheid voorop en nemen we geen enkel risico om een visje te vangen ! Ik moet er niet aan denken dat ik vissers in oude dieselbakken met een slechte motor of een 14ft bootje met 10pk motor zonder gps de open zee op stuur, nee die verantwoordelijkheid willen we niet nemen als reisburo. Toch krijgen we vaak vragen voor kleine (goedkope) bootjes, nee sorry daar doen we niet aan mee, ik wil het niet op mijn geweten hebben als er iets fout gaat.

Morgen gaan we de gasten op Havferie en Kvernepollen weer bezoeken, vandaag hebben we de groepen op Kvalheim bezocht, veel kms maken voor ons en vele uurtjes heen en weer rijden in de auto, maar we doen het graag we helpen de gasten graag, geven ze adviezen en staan 7 dagen pw 24u per dag klaar voor ze.

Oh ja.... groep Wijnands uit Noordwijk is ook weer naar huis, zij hebben leuk gevangen, waren zeer tevreden en hebben nu al weer nwe plannen voor volgend jaar. Tijdens hun verblijf hebben ze 20 soorten vis gevangen en hebben overal mooie fotos van, ook zijn er 6 Heilbotten gevangen.

groetjes Raffie en Linda
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 22 Augustus 2009 ===

Nog even....

Hallo Zeevislanders,

Nog een paar weekjes, nog 8 groepen en het seizoen in IJsland is weer voorbij. De komende weken nog allemaal vissers die hun best gaan doen om mooie vissen te vangen. Op dit moment zijn Nick en Ellen uit Belgie op huwelijksreis in IJsland en hebben als accommodatie Sudavik, 2 weken genieten van IJsland en natuurlijk lekker vissen. We hopen snel een sms of melding te krijgen van ze.

Maar om toch nog even te genieten, hier nog wat fotos van Juni 2009, IJsland een visparadijs !! Wij hebben al weer plannen om in Augustus te gaan, maar ook wij moeten snel zijn, want er is al heel veel geboekt, Mei en Juni zijn al bijna vol.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 18 Augustus 2009 ===

Leuke groep Kvernepollen

Hallo Zeevislanders,

Het is weer feest in Kvernepollen, de "Noordwijkers" zijn er weer. Kees Wijnands en zijn vismaten zijn nu voor het 3e keer in Kvernepollen, nou dat zegt toch wel genoeg over de accommodatie en de visserij he ! Marco vd Burg is dit jaar in Mei al geweest en is nu weer met de groep van Kees mee. Deze groep heeft nu al voor het 4e jaar hun visvakantie via ons geboekt en daarvan, zoals ik al zei 3x in Kvernepollen. Met deze groep is het altijd lachen en dolle pret, de mannen doen alles rustig aan en zijn toch ook wel fanatiek. Ze kunnen allemaal goed vissen en hebben dan ook dagelijks grote lol. Henk zorgt altijd voor het eten en zorgt ervoor dat de mannen een volle maag hebben, verders is alles altijd tot in de puntjes geregeld.

Ze vangen goed dat is zeker, mooie heek soms tot wel 6kg, dikke schelvissen, mooie leng en vele andere soorten vissen. Inmiddels hebben de mannen al 16 soorten vis gevangen en niks geen "verhaaltjes" alle gevangen vis, groot en klein en alle soorten staan op de foto. Men kan natuurlijk wel allerlei "verhalen" vertellen van grote vis en vele soorten, maar we laten ze liever "zien" aan de gasten, dus zo ook de 16 soorten van groep Wijnands.

Donderdag zal ik wat fotos kopieren en zal ze vh weekend op de site zetten, zo kan iedereen alle soorten zien. Helaas voor de "3 Musketiers" uit Belgie, jullie 13 soorten zijn helaas vebroken. Maar deze mannen die er nu zijn komen dan ook al jaren in Noorwegen en kunnen echt heel goed vissen.

Hier een foto van Marco, hij heeft alleen in de ochtend gevist, kwam even lunchen en ging toen weer vissen met z'n maten. Op deze foto uiteraard niet die 16 soorten, maar wel dikke schelvissen en Gul.

Raffie

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 18 Augustus 2009 ===

Live sms uit Sudavik IJsland

Hai Raffie,

Het is weer voorbij voor Guy, Andy en hun vismaten, maar ze maken een spectaculaire laatste dag mee.  Gister vingen de heren in Sudavik IJsland maar liefst 750kg vis met 3 pers., meer vis kon er niet meer in de boot, alles stond vol en men "stond" werkelijk in de vis. De meeste vissen waren allemaal tussen de 10 en 15kg.

Ook is er een Heilbot gehaakt, n vd vissers kreeg een dikke heilbot aan de haak en eenmaal naast de boot bleek deze heilbot zeker 1.70m lang te zijn. Ze hebben geprobeerd de vis te gaffen, maar helaas boog de gaf open en had deze droomvis vrij spel en verdween in de diepte. Helaas hebben de heren de vis niet op foto, maar ze hebben de vis wel gevraagd of deze volgend weer aan hun haak wil bijten...dan hebben ze een verrassing voor deze Koning vd platvissen.

Guy en Andy waren in 2008 in Kvernepollen bij ons en 2009 dus naar IJsland, het ziet er naar uit dat de heren dus in 2010 weer terug moeten om deze grote Heilbot nog eens te haken en daarna te vangen.

Laten we hopen op een paar mooie fotos als de heren morgen weer thuis zijn in Belgie.

Guy Lepage en Andy Steppe (getypt door Raffie)
Sudavik IJsland

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 18 Augustus 2009 ===

Heilbot zwom 596km

Leuk om te lezen....

Een Ierse trawler ving in zijn netten een leuke Heilbot, al snel bleek deze te zijn gemerkt met een nr. Dus een telefoontje hier en daar was snel gemaakt om deze vangst door te geven. Het Maritiem instituut kon al snel vertellen dat deze Heilbot in September 2007 bij de Faroe Eilanden gemerkt en gemeten was, toen had hij een lengte van 42cm.

In Juni 2009 werd deze Heilbot, die inmiddels 72cm lang was, maar liefst 596km verder in de netten gevangen voor de kust van Ierland. Hieruit kunnen we opmaken dat deze heilbotten best een eindje kunnen zwemmen.

groetjes Raffie

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 17 Augustus 2009 ===

Live bericht uit Kvernepollen Noorwegen
Deel - 2

Chris en  Roland van www.zeebaarsshop.nl hebben nu voor de 2e keer hun visvakantie geboekt via www.vakantie-noorwegen.nl. Van 14 tm 21 Augustus zijn zij in Kvernepollen bij Bergen.

Hey Raffie,

Vanmorgen bij de gasfabriek op de Leng, Roland ving de grootste van 127cm en gewicht van 8kg, verder leuke schelvis en af en toe wat Gul.  Er was helaas veel deining tot soms wel 3m, is ook wel gaaf. De vangsten zijn dus goed al was het in de middag niets meer.

Raffie

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 17 Augustus 2009 ===

Live verslag uit Sjostuer Noorwegen
Deel - 3

Harrie Peeters heeft nu voor de 3e keer zijn visvakantie geboekt via www.vakantie-noorwegen.nl. Harrie is op dit moment van 7 tm 21 Augustus bij Sjostuer in midden Noorwegen net onder Hitra, Harrie en zijn vrouw Ans zullen regelmatig live verslag brengen van zijn vistrip.

Hallo hier zijn we weer.

Woensdag om 7 uur uitgevaren naar stekken op open zee,vandaag eens van alles uitproberen wat ik zo allemaal aan onderlijnen in de wintermaanden op het spookzoldertje { dit heet zo,wanneer je het licht uitdoet allerlei attributen nog lang licht uitstralen,de kinderen zeggen dan dat het daar spookt}in elkaar geknutseld heb,en als het werkt geeft dat toch echt voldoening,ik vis bijna altijd tegen de bodem,met een staande lijn met 2 bijvangers met daaraan weer de HV Boom met sleppe,alles eigen fabricaat, diverse spullen geprobeerd goed tot redelijk resultaat, leng lom, schelvis,  roodbaars,  grauwe poon,pollak en koolvis

Het blijft wel zoeken voor de goede drift want de wind heeft vandaag alle hoeken van de windroos gezien.

Donderdag, Vandaag weer naar open zee,vandaag ga ik de sleppe met het esca blauw uitproberen deze zit verwerkt in een gummi kreeft,de bijvangers waren b2 squids van 7,5 cm in de kleur chartreuse op een haak van 6.0, en het werkte en Hoe! het leek wel of alle vissen naar mijn aas werden gelokt door de esca,het resultaat ,leng en heel veel flinke schelvis.

Vrijdag: Door de harde wind niet naar buiten geweest, ben weer naar de brug gegaan in het fjord,dat was weer genieten met de lichte spinhengel,wat geeft dat sport die koolvissen rond de 5 kilo,daar ben je zeker 15 min mee zoet, geweldig!!!! Het weer werd er die middag niet beter op en ik besloot om terug te varen, maar mensen wat kan het ook op het fjord spoken, ik was blij dat ik thuis was, de wind blies de voorkant van de boot helemaal uit de richting, want ik moest flink tegen de wind in bijsturen, resultaat 1 kist vol met koolvis de rest kan weer voor nakomelingen zorgen.

Zaterdag:slecht weer en heel veel wind, ben even in het fjord geweest maar ik gaf er gauw de brui aan want het regende pijpenstelen,  resultaat  een leng en een lom, we zijn smiddags naar de atlantic Road geweest geweldig om te zien hoe deze weg over eilandjes en bruggen zig zag over de oceaan gaat,op de terug weg op een locatie langs deze weg lekker super grote hamburgers gegeten, daarna nog gezellig met onze Duitse buren wat nagepraat over de vangsten en de bijna vangsten.

Zondag: eindelijk goed weer, de wind 1 m  p/s vanuit de noordelijke hoek kan ik eindelijk eens dieper gaan vissen want er was bijna geen drift, gewapend met de escas kon het spel beginnen, ik begon op 45 m. op een onderwater berg en kon zo driften naar 200 m tussen  2 onderwater bergen door,  en daar gingen alle remmen los, bijna 2 bakken vis voor mijn persoontje, en ik heb de wat kleinere weer terug gezet met het advies volgend jaar nog eens te bijten. Dit was het voor nu, over enkele dagen meer.

Gr. Harrie en Ans

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 17 Augustus 2009 ===

Live sms uit Sudavik IJsland

Hai Raffie,

Vandaag een topdag 26 kabeljauwen tussen de 10 en 15kg in totaal 3 bakken vis bomvol en een zeeduivel van 13,5kg.

Verder vele vissen tussen de 5 en 10 kg, in totaal 3 bakken a 400L.

Guy Lepage en Andy Steppe
Sudavik IJsland

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 15 Augustus 2009 ===

Live sms uit Sudavik IJsland

Hai Raffie,

Vandaag 250kg vis gevangen, de grootste van vandaag 17,3 en op de 2e plaats 15.8.
Het is hier echt super !

Guy Lepage en Andy Steppe
Sudavik IJsland

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 15 Augustus 2009 ===

Live bericht uit Kvernepollen Noorwegen
Deel - 1

Chris en  Roland van www.zeebaarsshop.nl hebben nu voor de 2e keer hun visvakantie geboekt via www.vakantie-noorwegen.nl. Van 14 tm 21 Augustus zijn zij in Kvernepollen bij Bergen.

Chris en Roland zijn gister aangekomen in Kvernepollen, droog, zon en geen wind, dus zag er goed uit. Linda heeft de heren opgehaald van het vliegveld en via de supermarkt naar Kvernepollen gebracht. Zware hengels en een viskist met materialen hadden ze bij ons gehuurd, dus dat scheelt veel gewicht. Na het overhandigen vd viskist en hengels hebben we de beste stekken besproken. Uiteraard kennen ze het gebied al, dus scheelt een heleboel.

Ik heb ze de geode stekken gewezen op de kaart en verteld hoe er te vissen, ze wilde dolgraag Heek vangen, dus heb ik ze naar de beste stekken gestuurd met als advies blauwe octopus lijntje met als aas Makreel. En zo gingen de heren in hun 19ft 50pk boot op weg naar de "Heek-stek".

Om 20:00 belde Chris me dat ze moe en voldaan terug waren, ze hadden meer dan 30 heken gevangen en nog verschillende andere soorten. Ze waren dolblij want de laatste keer tijdens het Festival 2008 hadden ze pech met het weer. Nu hadden ze op de 1e dag al een Heek van over de meter. Mijn favoriete periode is dan ook Augustus en September, alle vissoorten zijn aanwezig, voldoende vers aas en kans op dikke en mooie vissen. Zie maar de vangstberichten vd afgelopen dagen rondom Bergen, Heek boven een meter, pollak van 7,5, kabeljauw van 15kg en een Leng van 29kg en dan alles wat daar tussen zit.

We weten bijna zeker dat het festival en de vangsten van 11 tm 18 Sept. perfect zullen zijn, hopen dat het weer ook redelijk is.

Chris en Roland melden zich vandaag weer en morgenavond hebben we fotos !

Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 15 Augustus 2009 ===

Heilbot groter dan jongetje

Frikk van 7 jaar was aan het vissen met zijn opa van 66jaar toen er ineens wel een hele zware kla op de hengel van Frikk kwam. Opas was heel blij voor Frik, de droom van opa is nog steeds eens een heilbot te vangen, nu heeft Frikk hem laten zien hoe dat moest. Frikk viste voor de 1e keer in een kleine boot en viste daar met een handlijn en een zilveren banaanpilker ook wel "Svendske-pilk" genoemd.

De heilbot had een lengte van 150cm en woog 52kilo, Frikk weegt 24 kilo.

Raffie

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 13 Augustus 2009 ===

Live verslag uit Sjostuer Noorwegen
Deel - 2

Harrie Peeters heeft nu voor de 3e keer zijn visvakantie geboekt via www.vakantie-noorwegen.nl. Harrie is op dit moment van 7 tm 21 Augustus bij Sjostuer in midden Noorwegen net onder Hitra, Harrie en zijn vrouw Ans zullen regelmatig live verslag brengen van zijn vistrip.

De zondag s,morgens om 7 uur uitgevaren, eerst makrelen zoeken, en na wat heen en weer varen in de monding van het fjord heb ik er wat kunnen vangen, wel van een groot formaat zo tussen de 35 en 40 cm, en toen in volle vaart opgestoomd  naar de wat verdere stekken,maar ik moet toegeven dat het toch een ongerust gevoel geeft zo alleen op de grote boot op het nog veel grotere water, ik heb natuurlijk diverse voorzorg maatregelen getroffen, zoals, 2 mob. Telefoons  1 in een waterdichte kano ton en een waterdicht in een Boxit aan de riem,zo heb ik walki talki,s met een bereik van 22 km, {alleen als er bergen tussen zitten werken deze niet}

Met de afspraak om het uur melden.

En ik heb 2 zeekaarten gemaakt van het gebied,  een voor in de boot en een voor in het huisje, waar de waypoints aangegeven met een nummer al opstaan, ik leg bij de waypoints die ik wil gaan bezoeken een muntje  neer zo weet mijn vrouwtje waar ik ben als ik me niet meer zou melden en kan zij Aktie ondernemen.

Maar nu de visserij, deze was goed te noemen, maar ik ga selectief te werk wat ik meeneem, de meeste zwemmen weer, op het laatst van deze visdag wilde ik nog wat makreel gaan vangen op een ondiepte op zee,met een hengel de charisma pilk dus de makreel pater noster en een zilver blauwe pilker van 100 gr eraan en naar de diepte ong. 18m. op de bodem aangeland wil ik het zaakje naar boven draaien kreeg ik een flinke tik op de hengel ik laat deze even uitrazen en begon toen met lijn binnen halen wat enkele meters lukte, maar ineens begint de slip van mijn molen toch te slippen{ja wat moet je als slip anders} en dit bleef maar doorgaan, ik stelde de slip wat zwaarder, maar kon niet verder gaan, want de hengel stond zo rond als een hoepel, en ik vreesde deze vis te gaan verspelen, maar met veel gedult heb ik hem toch boven gekregen en ook kunnen landen. hij kwam 50 meter van de boot boven water, het was een kabeljouw van 1m+ en 10.5 kg zwaar, en toen zag ik waarom deze zo sterk was de pilk zat vast in zijn bek maar de eerst twee haken van de Paternoster zaten in zijn zijkant net voor de staart dus 3 maal gehaakt,zo een vis als afsluiter voor de zondag wat wilt een mens nog meer

Maandag:Om 7.00 uur uitgevaren, eerst even makrelen vangen, wat heet even ben 3 uur bezig geweest en ik had er { lach niet} nul-niks-nada, toen de oude makreel van zondag gebruikt, een paar stekken op gezocht maar kon geen goede driften maken de wind kwam van alle kanten maar niet van de goede, ben maar terug gevaren, en de vangst 3 lengen en 3 schelvis.de rest van de dag zijn we wezen winkelen in Kristiansund.

Dinsdag:om 600 uur opgestaan en het weer eens bekeken, het regende pijpenstelen,het regende zo hard dat het niet meer eb werd,om 10.00 uur uitgevaren maar de golven waren zodanig dat een veilige vaart niet te doen was, dus in het fjord gebleven, een tip van Bernhard {de eigenaar van de accommodatie Sjostuer}was vissen bij de brug daar staat veel stroming en het krioelt er van de Koolvis, dus ik daar naar toe,ben gaan vissen dicht bij de brug, maar die is zo laag dat je met hoge vloed er niet onder door kunt, dus ik bleef voor de brug vissen,wat weer het nadeel heeft dat je steeds moet verkassen, dicht bij de brug kreeg ik vele tikken op de 100 grams pliker maar ze bleven niet hangen , grotere dreg gemonteerd . en ja hoor hier kon je ze vangen bakken vol, maar velen van een erg kleine maat , dus allemaal retour, ben toen wat verder voor de brug gaan liggen ongeveer 200men hier was het 200m diep en ik  merkte dat hier de grotere jongens zwommen , een torpedo pilker van 650 gr gemonteerd met 2 grote dreggen eraan,een bij de bevestiging en een van onderen, deze laat ik dan met een bloedgang naar beneden schieten tot op de bodem, en dan weer omhoog ,meestal kreeg ik aanbeten bij het  laten zakken,zo ook nu weer, kreeg een klap op de hengel, een dril va 30 min, en zeker 5 keer de boot moeten verkassen ivm de stroming,en dat valt niet mee een boot bij de brug vandaan houden en een grote vis drillen, vanaf de brug had ik ook publiek, en kreeg zelfs een applaus toen de vis boven kwam, een kool vis van 10 kilo.

De vangst hier was 1 pollac { haha} de rest allemaal koolvis waarvan 7 boven de 5 kilo.

Over enkele dagen volgt deel 3

Harrie Peeters

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 12 Augustus 2009 ===

7,5kg Pollak

Vandaag onze groep op Havferie bezocht, ze waren lekker aan het BBQ-en toen wij kwamen. Een hele gezellige groep die veel lol heeft en goed weten wat ze moeten doen, de mannen hebben het gewoon snel door en dat merk je in hun vangsten. Vandaag hadden de mannen een dikke pollak van 7,5 kilo, geen kleintje dus. Dus ook deze groep heeft het weer goed naar zijn zin.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 11 Augustus 2009 ===

17kg Zeeduivel

Wederom een leuke vangst door een groep Nederlanders. Gister zijn de heren aangekomen met het vliegtuig en vandaag meteen een dikke 17kg Zeeduivel vangen is geen slechte start voor de 1e keer Noorwegen. De heren verblijven in de accommodatie Havferie bij Sotra / Glesvaer / Toftery.

De heren zijn gister pas aangekomen omdat de wisseldag van Havferie op maandag is. Uiteraard waren Linda en ik ook meteen aanwezig om ze alles te vertellen over de visserij in Noorwegen. Ik heb verteld waar ze moesten vissen, welke materialen te gebruiken en welke technieken te gebruiken. Dat is natuurlijk een groot voordeel als je bij ons boekt in de omgeving van Bergen, dan helpen wij de gasten in het Nederlands op weg. Zeker als de vissers geen Noorwegenervaring hebben is het fijn als er iemand ter plaatse is die je meer kan vertellen over de visserij ter plaatse. Het is voor ons leuk werk om te doen, zo hebben we ook van onze hobby ons werk gemaakt en begeleiden al 4 jaar sportvissers in Noorwegen.

Deze groep heeft uiteraard ook een beetje geluk, want deze vis laat zich niet makkelijk vangen, dus een dikke mazzel voor deze gezellige groep Westlanders. Zijn trouwens weer vrienden vd groep Bransen die hier in Mei was, allemaal gezellige mannen dus.

Deze dag kan voor de heren in ieder geval niet meer stuk, een leuk begin vd vakantie.

groetjes Raffie
Visgids Sotra/Bergen
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 11 Augustus 2009 ===

Mooie Heek bij Kvernepollen

Wederom een leuke vangst door groep jonge Belgische sportvissers. De zeer fanatieke, leergierige mannen hebben het goed naar hun zin en doen er alles aan om minimaal 12 soorten vis te vangen. Ze hebben inmiddels 11 soorten op de lijst staan, maar willen meer dan 12 hebben en als doel de 15. De jonge jongens allemaal zo rond de 15 en 16 jaar zijn vandaag extra vroeg gaan vissen om zo de minste wind te hebben en om 05:00 waren ze al onderweg naar de boot. Petje af hoor mannen, veel respect daarvoor. Ze doen echt goed hun best de mannen, met als resultaat voor vandaag mooie Heek tussen de 4 en 5 kilo, Gul en dikke lommen.

De vangsten zijn goed, zeker voor de 1e keer Noorwegen zeker niet slecht. Ook zij hebben het voordeel van een Nederlandse visgids ter plaatse. Tevens hebben zijn alle hengels bij ons gehuurd, allemaal Penn 330 reels en hengels een Ugly Stick van Shakespeare.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 11 Augustus 2009 ===

Queen Mary2 in Bergen

Voor de 2e keer dit jaar kwam de Queen Mary2 naar Bergen. Dit is het langste en grootste Cruiseschip ter wereld met een lengte van 345m en hoogte van 72m (17 dekken) en een breedte van 41m. Dit prachtige cruiseschip kan 2620 passagiers meenemen en 1253 bemanningsleden. Vandaag gaat de "Queen" op weg naar het Geirangerfjord, het mooiste Fjord van Noorwegen.

Vandaag kwam deze dame onder de brug door en had daar maar net 4m speling, wat een prachtig gezicht. Minder leuk was de domme Noor die tot op 25m afstand vd Queen bleef drijven, de "Queen" toeterde heftig en moest zelf uitwijken voor de zekerheid. Deze schipper had geen problemen, want hij voer daarna langzaam weg.

De fotos heb ik zelf genomen vanaf ons balkon, dit is ons uitzicht vanaf het balkon en de woonkamer....erg saai he ? hahaha.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 10 Augustus 2009 ===

15kg Kabeljauw

Wederom een leuke vangst bij Kvernepollen Bergen, een dikke Kabeljauw van 15kg.
Thomas ving deze dikke beer na wat tips van ons, had niet de juiste lijnen bij, uiteraard hebben altijd onderlijnen en materialen bij ons, dus na een goede montage, wat uitleg, tips en geluk ving hij een mooie Kabeljauw van 112cm en 15,5kg gewicht.

Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 09 Augustus 2009 ===

Live verslag uit Sjostuer Noorwegen
Deel -1

Harrie Peeters heeft nu voor de 3e keer zijn visvakantie geboekt via www.vakantie-noorwegen.nl. Harrie is op dit moment van 7 tm 21 Augustus bij Sjostuer in midden Noorwegen net onder Hitra, Harrie en zijn vrouw Ans zullen regelmatig live verslag brengen van zijn vistrip.

De reis verliep uitstekend met als enigste minpunt dat de  RV 70 afgesloten is bij de plaats Sunndalsora, {er waren grote rotsblokken op de weg gevallen} je moest dan via Molde binnen door,wat goed te doen was, {mijn navigatie systeem liet me hier niet in de steek} al waren de wegen soms wel erg smal.

Zaterdagmorgen de hengels optuigen en de boot in orde maken, en toen kon het beginnen. Ben direct naar buiten gevaren, en de stekken {die ik thuis al in geprogrammeerd heb} heb opgezocht, met als resultaat 3 lommen 4 leng en 3 gul, die lekker weer rondzwemmen, een flinke heek en 6 schelvissen van een aardig formaat deze zijn voor in de pan, al met al beloofd het veel goeds , en ik ben nog niet eens op de verdere stekken geweest.

Over enkele dagen komt het vervolg.

Gr. Harrie

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 09 Augustus 2009 ===

Joshu, Brecht en Bart

Op dit moment hebben we Joshu, Brecht en Bart  op Kvernepollen 3 jonge sportvissers met de ouders van Joshu die niets liever doen dan vissen. Deze 3 sportvissers hadden een droom om eens te vissen in Noorwegen en hun ouders wilde wel mee als begeleiding. De heren luisteren aandachtig en doen hun uiterste best om een mooie vis te vangen, na 3 dagen Noorwegen is dit al aardig gelukt. Hier een paar fotos die ze onderweg zelf al gemaakt hebben. Ze wilde ook graag de groetjes doen aan hun moeder Kristien in Belgie, ze missen haar erg, helaas kon moeder Kristien niet mee.

Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 07 Augustus 2009 ===

9 augustus.. Marco..
 
We dobberen nog steeds rond in de Noorse Fjorden..
 
Met de Hobie Kayaks een super avontuur en door de nieuwe fishfinder de Lowrance HDS5X die trouwens super goed werkt vangen we heel goed..
 
Inmiddels hebben we weer wat nieuwe soorten aan onze lijst kunnen toevoegen zoals zeeduivel, lom en roodbaars..
 
Koolvissen en kabeljauw vangen we heeeeeeeeel veel..
 
De Fathead Junior Shad van Reactionstrike was deze week de absolute topper!! 20 gullen van 2 tot 5 kg in anderhalf uur.. Dat was hard werken vanuit de kayak..
 
Samen met de Bassie van Culprit zijn dit tot nu toe de best vangende shads..
 
Beide shads zijn te krijgen bij Bens Fishing Tackle..
 
Visze..
 
Filmpjes:
 
http://www.youtube.com/watch?v=2wgl7bWv3g4
http://www.youtube.com/watch?v=oRLUc7fO0vw
http://www.youtube.com/watch?v=KOdZuwDX7sA

 
Marco Nieuwenhuize
www.zeebaars.info

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Vrijdag 07 Augustus 2009 ===

29 Kilo Leng Kvernepollen

Kvernepollen heeft eindelijk weer eens een giga-vis prijs gegeven !
Vandaag is er een Leng gevangen van maar liefst 29kg en 170cm lang, dit zijn de topvissen.

De heren die al een week in Kvernepollen zijn, hebben gevist op 130m en op de 1e Gummimak deze grote Leng gevangen. Elke keer beet er iets aan de makreel en vervolgens een flinke tik.... na een 15 min vechten en pompen kwam deze droomvis naar boven. De vakantie van deze heren kan niet meer kapot.

Laten we hopen dat we met het Festival ook een paar dikke Lengen zullen vangen ! >>klik<<

groetjes Raffie
Visgids Sotra Noorwegen
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Donderdag 06 Augustus 2009 ===

Wereldrecord Kveite....

Kveite, zo wordt de Heilbot in Noorwegen genoemd.

Gisteravond rond 22:00 werd er in de omgeving Steigen ten Noorden van Bod een grote Heilbot gevangen, waarschijnlijk een wereldrecord aan de hengel. De vismaten Hans en Bosse waren aan het vissen toen Bosse (Zweed) een grote klap op zijn hengel kreeg. Eerst dachten ze aan een hele grote Torsk (kabeljauw) maar deze vis was wel erg sterk. Na 2,5 uur vechten en geduld, pijn in de armen en veel zweet, kwam de vis dan boven en bleek het een reeds vermoede Heilbot te zijn van mega-groote. De vis is gevangen aan een 300gr. pilker met ipv een dreg een grote 12/0 Gummimakk.

Deze platvis vis woog maar liefst 211,5kg en had een lengte van 2,68m. Wederom een droomvis uit Noorwegen, waar veel vissers van dromen. Wel blijkt maar weer hoeveel geduld je moet hebben om een grote vis te landen. Zelf zie ik ook heel vaak dat vissers als een gek aanslaan en pompen alsof hun leven er vanaf hangt, doe je dit met zulke vissen ben je hem meteen kwijt.

Ook komt er natuurlijk goed materiaal bij kijken, ik zou niet graag een Heilbot van 200kg vangen aan een "Liddl-setje" of aan lijn die al 6 jaar op een reel zit. Jammer want ik zie veel vissen verloren gaan door een verkeerde bezuiniging, men geeft vaak honderden euros uit aan een visvakantie en bespaart men op goede materialen, lijn en materialen. Koop goede materialen, dat levert meer vis op.

Deze 211kg Heilbot is gevangen op een Shakespeare Ugly Stick en een Abu Garcia Classic reel met gevlochten lijn.

groetjes Raffie
Visgids Bergen Noorwegen
www.vakantie-noorwegen.nl

ps Vakantie-Noorwegen heeft ook accommodaties in die omgeving.

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Dinsdag 04 Augustus 2009 ===

De Heek is er....

Eindelijk wordt er weer wat vis gevangen, zo kon ik de afgelopen dagen al wat beter berichten. Ik zeg wel eerlijk dat het zeer wisselend is, de ene dag een leuke visserij de andere dag niets te vinden. Op de ene stek goed vis vangen de dag erna op dezelfde stek niets meer.

Tevens is bij Kvernepollen ook de Heek geariveerd, eigenlijk zeer vroeg, normaal is dit pas tegen eind Augustus, maar goed deze vis is meer dan welkom. Vorig jaar was de grootste 10kilo met een lengte van 106cm, kijken of dat record weer verbroken kan worden. Dit jaar is de 1e grotere heek gevangen door Marc uit Amsterdam, man en vrouw die lekker aan het vissen zijn en volgende week nog een weekje "natuur" pakken. Marc en zijn vrouw vissen beide vaak op de Pier van IJmuiden, maar dit is toch even anders. Ze hebben het verschikkelijk naar hun zin.

Laten we hopen dat ze er nog zijn tijdens het Sotra Festival van 11 tm 18 September. We hebben trouwens nog 2 huisjes vrij, dus wie er zin heeft in een last-minute trip naar Kvernepollen bij Bergen om deel te nemen aan het Sotra Festival 2009, mail me dan even. Meer informatie hier: >>klik<<

Info@vakantie-noorwegen.nl

Jan vd Bovenkamp is inmiddels ook weer terug in NL en heeft samen met zijn gezin een TOP vakantie gehad, zij zijn vele dagjes weg geweest, hebben veel van Noorwegen gezien en genoten vd visserij in Noorwegen. Het was geen top-visserij week, maar het viel hem zeker niet tegen. Ik zelf heb veel geleerd van deze visser en was leuk om eens met hem en zijn zonen te vissen, we hebben in ieder geval heel veel lol gehad. Ik zal er nog een leuke foto bij doen van Jan en mijzelf op de boot van Havferie.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Maandag 03 Augustus 2009 ===

Weer olieramp Noorwegen

Afgelopen zaterdag is er weer een olieramp gebeurt in Noorwegen. Een groot schip genaamd "Full-City" is met 1120 ton olie aan de grond gelopen in de nacht van Vrijdag op Zaterdag voor de zuidkust van Noorwegen in de buurt van Langesund/Larvik. In die nacht was er zeer zware storm in Zuid Noorwegen met windsnelheden van 20m/s en golven van 6-8m. Door een storing in de motor was het schip onbestuurbaar en liep aan de grond waarna het vervolgens lek sloeg en olie lekte.

Op 12 Januari 2007 liep bij Fedje (Bergen) ook een groot schip aan de grond en verloor toen 290 ton olie. Inmiddels zijn helaas al vele vogels door deze rampen verloren gegaan.

Vandaag heb ik zelf kontakt gehad met de leider vd laatste ramp en de dierenarts ter plaatse over de methoden die NL gebruikt om de vogels schoon te maken. Ik heb hun voorzien van alle gegevens vd instanties in NL en zij zouden snel kontakt zoeken om ook evt. met NL samen te werken in het redden vd vogels bij de ramp van 31 Juli 2009. Een slechtere periode had niet gekund, daar nu heel veel vogels met jongen op de eilanden verblijft.

Raffie

Meer fotos >>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zondag 02 Augustus 2009 ===

Beter.....

Gelukkig het wordt weer iets beter met het weer en de vangsten. Het is zeeeeeer slecht weer geweest en het ergste in Zuid Noorwegen, heel mveel wind en veel regen, wind was regelmatig naar 10bft. De rederij Colorline had heel veel vertraging omdat zij de haven niet in en uit konden. Ook op open zee waren de golven wel 6 tm 8m hoog, dus moesten zijn met hun schepen binnen blijven. 25.000 mensen hebben dus een vertraging van soms wel 6-8 uur. Onze gasten zijn door ons allemaal gebeld, de maatschapij belt eerst naar de reisburos, zodat zij hun gasten kunnen informeren en vervolgens aan het einde worden alle direkt boekers gebeld, mits ze een nr hebben. Voordeel voor onze gasten is dat zij nog thuis zijn als we bellen en dus later kunnen vertrekken, eer dat je als particulier een telefoontje krijgt ben je er al bijna en sta je 6 uur in de rij te wachten.

Vaak denken de gasten dat ze goedkoper uit zijn als men rechtstreeks boekt bij een maatschapij, maar dat is zeker niet waar. Als je een prijs vraagt bij de rederij of bij bv ons reisburo, zelfde tijden, zelfde overtocht, zelfde aantal pers. en dus alles hetzelfde zal je zien dat dat precies dezelfde prijzen zijn dat als je zelf boekt. Maaaaaar het heeft een groot voordeel als je via een reisburo boekt, je hebt meer zekerheid, je wordt sneller op de hoogte gehouden van veranderringen en als reisburo heb je meer kracht tegenover de maatschapij. Wij kunnen vaak nog wel iets regelen, een verandering doorvoeren of een plaatsje krijgen, ook als er "klachten" of "wensen" zijn sta je veel sterker met een reisburo achter je dan dat je er alleen voor staat. Deze zaken hebben zich in de afgelopen jaren al meerdere keren voorgedaan, denk aan de Colorline die stopte te varen op Bergen in 2007, alle particuliere boekingen hadden geen plaats meer of moesten dubbel zoveel betalen om met de Fjordline mee te varen. Wij konden als reisburo 99% van onze gasten overboeken naar de Fjordline en 95% vd gasten betaalde niets extra's, alleen in sommige gevallen was het duurder.

En zo nu ook weer met de ColorLine waar 25.000 gasten vertraging hebben, gelukkig niet allemaal onze gasten (zou wel leuk zijn), maar wel een aantal groepen en gasten die via ons de overtocht hebben geboekt, wij boeken namelijk ook gewoon losse overtochten zonder huisje. Deze grote groep reizigers is al onderweg of staat in de rij, terwijl onze gasten al op de hoogte zijn en nog langer thuis kunnen blijven of onderweg een extra pauze nemen of elders de stad in gaan. Dus mijn advies na jarenlange ervaring, boek een overtocht via een reisburo, dan sta je een heel stuk sterker. Mocht je een huisje + overtocht boeken of alleen een losse overtocht, vraag ons gerust om een vrijblijvende prijsopgaaf en vergelijk dan de prijzen, soms zijn we door kortingen die we geven zelfs wel goedkoper.

Maar goed ik dwaal af................

Beter.... daar begon het hoofdstuk mee...

Gelukkig het wordt weer iets beter met het weer en de vangsten, de wind is weer gaan liggen. De komende dagen zou het redelijk droog blijven, meer zon en veel minder tot soms geen wind. De vis is ook weer langzaam terug, er wordt alweer leuk gevangen, koolvis, makreel, pollak, kabeljauw, leng, lom, scharretong, poon en zelfs wat zeeduivels. Grote vissen waren de Leng van 7kg, pollakken van 3-4kg en wat koolvis van 3 kilo, niet super maar ook niet slecht.

De zon komt op rond 05:30 en gaat om 22:00 weer onder, dus men kan van 05:00 tot 22:00 prima vissen !

Ik hou jullie op de hoogte vd vangsten.

Rondom Dirk zal het even stil blijven, hij is voor 2 maanden naar Itali, maar dat wisten we, dus geen guidingtours in die weken.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Zaterdag 01 Augustus 2009 ===

31,8 kg Kabeljauw uit IJsland

Karel Krammer heeft de grootste kabeljauw aan de hengel gevangen in de geschiedenis van IJsland, 31,8kg zwaar woog deze gigakabeljauw van 142cm. Er worden veel mooie kabeljauwen gevangen op open zee met heel groot aas of een hele koolvis aan 2 dreggen. Je moet echt groot gaan om groot te vangen, deze is gevangen op een 500gr zilveren pilker.

Het zal nog lang duren voor dat het record van deze giga kabeljauw wordt verbroken, u ziet grote en dikke kabeljauwen niet alleen in Noorwegen maar ook zeker in IJsland, zeker wat betreft de Kabeljauw.

Met dank aan:
R. Schmid
Photo: J. Drewe

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
=== Woensdag 29 Juli 2009 ===


Op het moment niet op zeebaars maar aan het jagen op de vissen in de Noorse Fjorden..
 
Met de Hobie Kayak een hele mooie ervaring..
 
Ik heb maar een filpmje bijgevoegd voor een impressie..
 
Er zijn al redelijk grote kabeljauwen en koolvissen te vangen op 100 meter van de kant..
 
Fimpje is met de Lofoten op de achtergrond..
 
Marco Nieuwenhuize
www.zeebaars.info
 
Film is:
 
http://www.youtube.com/watch?v=XGVXLTJN8WY

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag 29 Juli
2009

Het is slecht....

Is het nu herfst of zomer, deze vraag stel ik me dagelijks, het ene moment breekt de zon door en is ruim 25 graden en het andere moment regent het en is het 12 graden. Sinds 1961 is er niet zoveel regen meer gevalen als in Juli 2009, het is dus echt slecht weer, ook de wind waait af en toe flink. Nee het is echt slecht weer voor de vissers die er nu zijn en als dat nog niet genoeg is, de makreel is er niet en het water is soms wel 21gr in het fjord en 18,6 op open zee, niet normaal meer.

Ook de komende dagen veel wind, geen wind, veel regen en droog met volle zon, zeer wisselend weer en eigenlijk gewoon onstuimig.

Laten we hopen dat het snel beter wordt, het water afkoeld en de Makreel terug komt. Tip voor de vissers die de komende weken nog naar Noorwegen gaan, neem voor de zekerheid Makreel mee of koop kunstaas zoals bv Berkley Gulp Alive, want met een kale haak vissen is geen optie. Uiteraard kun je ook, bij gebrek aan beter, koolvis of garnalen gebruiken.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 28 Juli
2009

Vangsten uit IJsland

Hier weer wat nwe fotos uit IJsland, hopelijk binnenkort weer wat berichten vd vissers zelf, we hebben er nu een aantal groepen aan het vissen in Talknafjordur. Het blijft gewoon een super visparadijs en dat merken we ook aan de boekingen voor 2010, die gaan op dit moment erg hard, als je plannen hebt wees er dan snel bij. Bij Vakantie-Noorwegen mag je 47kg bagage meenemen en krijg je 20kilo vis mee terug, voor de grote boten heb je gn vaarbewijs nodig.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 25 Juli
2009

5 meter lange vis

Vorige week kon ik jullie vertellen over de grote "Bandvis" die in IJsland in de haven dreef, nu kan ik jullie vertellen over de 5m lange Riemvis of ook wel Haringkoning genoemd, de latijnse naam is: Regalecus glesne

De vis zwom in vrij ondiep water toen Hanne en Kasper een zilver "ding" zagen, eerst dachten ze een groot stuk touw of iets anders, tot het "ding" weer weg zwom. Hanne en Kasper riepen hun ouders om hulp en die dachten dat de kids van 11 jaar een grapje maakte.

De grote lange vis werd uit het water gehaald om hem te meten en te fotograferen.

De is de 2e keer dat er dit jaar een Haringkoning is "gevonden", de 1e was eerder deze zomer maar was maar 2m lang, deze was 5m en is absoluut een zeldzaamheid. De bandvis van IJsland en deze Harindkoning zijn zeer diep water vissen die op honderden meters diep leven en is daarom zeer raar dat deze vissen levend en zwemmend naar ondiep water komen.

Raffie

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag 21 Juli
2009

Dirk Angelamfi

Hai vissers,

Bericht van Dirk, vertaald in het Nederlands.
Dirk is onze Duitse/Nederlandse visgids voor Angelamfi op Hitra, hij spreekt een beetje Nederlands.

Het is een leuke visserij bij ons nu, vanaf de kant vangen we dikke makrelen, gewoon een hele leuke sport vanaf de kant en als ze aan wal zijn dan gaan ze meteen de grill op of de rookoven in, lekker man.

Uiteraard vissen we ook op zee en in de fjorden, er zit goed vis en vandaag 20 Juli hadden we binnen 1 uur de kisten meteen vol met dikke vissen. Het weer is goed en slecht, als de zon doorbreekt is het warm, maar af en toe is er regen en wind en dan is een warmtepak toch wel weer lekker. Je moet nu dus op alles voorbereid zijn wat betreft het weer, zonnebrandcreme en regenpak hahahaha.

We vissen op dit moment veel met donkere kleuren en shads, opvallend goed werken de "Berkley Power Bait" shads en dan de 14cm Pulse shad in kleur "Natural" Lijken net kleine koolvisjes en zijn oersterk, wij hebben vaak het probleem dat bij "normale" shads na 1 of 2x de staart afgebeten is, deze zijn een stuk sterker en kan er soms wel 2-3 dagen mee vissen voor ik hem vervang. Het mooie van dit shadje is dat deze super vibreert, de staart is zo los, dat deze langzaam gevist kan worden en meteen al flinke actie heeft. Door die superbeweging in de staart van dit 14cm lange shadjes, zijn de aanbeten knalhard en kunnen we de grote vissen goed vangen. Gister vingen we grote Kabeljauw en Koolvis met deze shadjes, grootste koolvis 15kg en de kabeljauw was 14,1.

groetjes Dirk
vanuit Angelamfi Hitra
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag 21 Juli
2009

Warm water

Hallo Visvrienden,

Niet alleen bij ons in de omgeving Bergen, maar ook bij Hitra is het water erg warm, op sommige plaatsen zelfs boven de 20gr. Uiteraard vinden sommige vissen het warme water lekker, maar andere soorten nemen dan siesta, de kleine aasvisjes zijn er volop met dit warme weer, dus is er volop voedsel en moet je hard werken om een vis te verleiden in een pilker te bijten. Dus al met al geen makkelijke visserij en moet je soms verder de open zee op om een visje te vangen. Niet altijd, want gister was er bij Kvernepollen een Westenwind, dus hebben Nick en ik zomaar even licht gevist achter een eilandje. We namen kleine platvisonderlijntjes, het doel van Nick was om nog wat soorten voor zijn lijst te vangen, hij heeft na vanavond 13 soorten vis gevangen en dat is niet slecht in Juli. Tijdens de sessie van gisteravond ving hij 2 nwe soorten voor zijn lijstje, een Scharreton en een Poontje. Geen wind, geen golven, geen stroom en dus lekker dobberen en praten over de visserij, wat wil een mens nog meer ? Soorten gevangen in 3 uurtjes vissen: Koolvis, Schelvis, Pollak, Scharretong, Steenbolk en Rode Poon.

Maandagavond ben ik met Jan vd Bovenkamp van Pure Fishing even 3 uurtjes licht wezen vissen. Jan is hier met zijn familie en wil dus niet hele dagen vissen, het is dus een combivakantie. Maandag zijn ze aangekomen met het vliegtuig en in de avond dus even snel wat jagen op de bekende stekken. Uiteraard hoefde Jan niets mee te nemen, hengels, reels, molens, drijfpakken en materialen stonden allemaal klaar voor hem. Dus hengels pakken, doosjes pilkers en spelen maar ! De hele grote jongens wisten we niet te vangen in die korte tijd, maar we vingen denk ik een stuk of 30/40 kleine Pollakken en Koolvisjes wat uiteraard een supersport geeft, maar wij zijn dan ook echte sportvissers en vinden de kleine visjes, van rond een kilo, een giga sport. Vandaag weer even een paar uurtjes vissen, kijken wat we nu kunnen verleiden tot een beet.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 18 Juli
2009

Wisselende visserij

Hallo Visvrienden,

Hier weer een bericht van ons uit Sotra Noorwegen.

De vangsten zijn wisselend, de ene dag leuke visserij en de andere dag is het weer zoeken naar een visje, dit telt ook voor de makreel. Normaal in deze tijd kun je overal Makreel vangen, nu is het selcht met deze aasvis. Hier en daar even een schooltje en dan weer niets. Bij Havferie is de makreel makkelijker te vinden en hebben ook die mannen een leuke visserij.

Nick en Julia zijn hier 2 weken en hebben het heel goed naar hun zin, af en toe de gezellige stad Bergen in en uiteraard vissen, beide vingen vd week leuke vis met de boot maar ook vanaf het balkon.

Tevens nog wat fotos van Marlou, die hier 1 week geleden was en voor het eerst in Noorwegen kwam vissen, ook zij had een zupertijd in Noorwegen en met wat hulp had zij snel door hoe de vissen te vangen. Haar vader viste heel veel met de vliegenhengel en ving net zo goed als de andere vissers, dus voor de zoute vliegvissers is Kvernepollen en Havferie ook een leuke stek !

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag 17 Juli
2009

Vreemde vis in IJsland

Hallo Visvrienden,

Van onze visgids Finnur kregen we deze foto's, tot op heden weten we alleen de IJslandse naam vd vis en nu zijn we dringend op zoek naar de latijnse naam. Wij hopen zsm meer info te krijgen. De vis is gevangen bij onze accommodaties in Sudavik IJsland.

We weten inmiddels dat het om een "Bandvis" gaat met de latijnse naam "Trachipterus arcticus"

De bandvis (Trachipterus arcticus) - Iis een lange, lintvormige vis die een lengte van maximaal drie meter kan bereiken. De soort wordt gekenmerkt door een uitstulpbare bek, een zeer lange rugvin die over vrijwel de gehele lichaamslengte doorloopt en opvallend grote (aan het leven in de diepzee aangepaste) ogen. Bandvissen zijn bewoners van de open zee waar ze normaliter leven op een diepte tussen 300 en 700 meter (bron: site  natuurhistorisch museum Rotterdam)

Update 20-07-09
De vis is niet aan een hengel gevangen, maar aangespoeld.

Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 16 Juli
2009

Grote Zeepaling

Hallo Sportvissers,

In het Noorden van Rogaland is een grote Zeepaling gevangen van 30.5 kilo en meer dan 2m lengte.
Arlid had de vangst van zijn leven en moest echt heel erg hard werken om de vis boven te krijgen.

Raffie

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 16 Juli
2009

Groetjes Dirk uit Angelamfi Hitra

Hallo Sportvissers,

Hier een kort berichtje (vertaald) van Dirk uit Angelamfi, visgids voor oa Vakantie-Noorwegen.nl

Hier nog wat fotos van gister Raffie, er wordt wederom goed Koolvis gevangen, wat een sport aan de lichte materialen.

groetjes Dirk.

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag 15 Juli
2009

Mooie Pollak, geen makreel

Hallo allemaal,

Gister wezen vissen met Nick een vaste schrijver van Zeevisland. We konden wat verder de zee op en konden zo op een paar prachtige onderwaterbergen vissen om zo te jagen achter deze mooie vissen. Makreel konden we helaas niet vinden, terwijl we deze wel nodig hadden. Nick wilde graag wat dieper vissen, dus toen hebben we gevist met Berkley Gulp Alive. En uiteraard vingen we hier ook weer leuk op en leverde ons een paar dikke lommen op. Neem dus altijd een emmertje Gulp Alive mee van Berkley, heb je dan geen vers aas, kun je hier prima mee vissen en geloof het of niet, soms vangt het zelfs beter !

De pollakken vingen we aan kleine gele pilkertjes van 40 en gram.

Onderweg kwamen we nog een kop tegen van een Zeeduivel, een beroepsvisser was zijn vis aan het schoonmaken en wierp zijn visafval over boord. Ik zag dat er een heleboel meeuwen op 1 plek bleven zitten, dus moest ik even kijken. Daar aangekomen waren de meeuwen bezig met een giga kop van een Zeeduivel. Nick gafte de kop uit het wat er alleen de kop woog al 15kg !!!! Wat een monster..... na een paar leuke fotos konden de meeuwen verder eten.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 14 Juli
2009

Wr Orca's in het fjord.

Hallo allemaal,

Er zijn wr Orca's (Spekkhoggere (noors)) gezien rond Sotra ! Deze keer zwommen er 10 Orca's rond de boot van een sportvisser met zijn gezin. Deze practige zwemmers kwamen richting de boot en blven rond de boot zwemmen en spelen. De toeschouwers waren bang dat de vissen de boot zouden raken, maar er is gelukkig niets gebeurd.

De orca's zwommen bij Hellesy in het Noorden van Sotra, zeg maar 20 min. rijden van Kvernepollen.

Raffie

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zondag 12 Juli
2009

Minimummaten Noorwegen

Hallo Sportvissers,

Het is al jaren bekend, maar nu gaat er strenger op gecontroleerd worden !

Vanaf 1 Januari 2010 volgen deze minimummaten voor de Zeevissen in Noorwegen:

Heilbot 60cm
 
Kabeljauw 40 cm ten zuiden vd 64e breedtegraad
Kabeljauw 47 cm Ten Noorden van 64e breedtegraad
 
Schelvis 31 cm Ten Zuiden van 64e breedtegraad
Schelvis 44 cm Ten Noorden van 64e breedtegraad
 
Makreel 30 cm
 
Koolvis 40 cm Ten Zuiden van 62e breedtegraad
Koolvis 45 cm Ten Noorden van 62e breedtegraad
 
Doornhaai 70 cm

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zondag 12 Juli
2009

Haai in Hardanger

Hallo Sportvissers,

Gister is er wel een hele bijzondere vis gevangen in het Sognefjord.

Gunnar was zijn netten aan het halen toen deze ineens een "grote vis" zag en zei, "Dit is toch geen...." Jawel het was een echte haai die in zijn netten zat. Dit jaar zijn er wel meer haaien gevangen alleen deze kende hij nog niet en zeker niet zo groot.

Gunnar belde een paar vrienden en met een expert erbij kwamen tot de conclusie dat het ging om een Grijze of Gladde haai van 143 cm en 22kilo.

De laatste 2 jaren komen er steeds meer "warm" water vissen naar Noorwegen, steeds meer haaien worden er gevangen en er komt steeds meer Zeebaars naar Noorwegen. De zeebaars is nog niet overal te vangen en alleen op speciale gebieden in Noorwegen.

Wie weet kunnen we over een paar jaar Big Game vissen in Noorwegen op Tonijn of zelfs wel Zeilvis ? hahahaha.

Raffie

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 11 Juli
2009

Groetjes Dirk uit Angelamfi Hitra

Hallo Sportvissers,

Hier een kort berichtje (vertaald) van Dirk uit Angelamfi, visgids voor oa Vakantie-Noorwegen.nl

Ook op Hitra was het erg warm, overdag vielen de vangsten zwaar tegen, maar als we in de nacht gaan vissen kunnen we goed vis vangen. Op de fotos lijkt het donker, maar geloof het is hier nog bijna daglicht. Al wordt het langzaam steeds iets donkerder. Eergister wezen vissen, met Ron, Joop, Gerard en Arnold uit NL, leuke groep gekker Hollanders die prima kunnen vissen. Zij hadden een dag "met de visgids" geboekt en zo ben ik een hele dag ehhhh nacht met ze wezen vissen en met succes. We hadden in totaal 281 kilo vis en allemaal boven de 70cm. Zwaarste Kabeljauw was 12.7 kg en ik heb zelf de zwaarste koolvis gevangen van 10.1 kg, wat een giga sport op licht materiaal.

Raffie vroeg me om te vertellen waarmee ik heb gevist, dus bij deze.

Als hengel heb in de Penn Evo Blaster hengel, die super de klappen vd zware koolvissen en pollak op kunnen vangen, deze hengels is echt ijzersterk en kan volgens mij bijna niet kapot.

Als werpreel heb ik de Penn International 975 csld, speciaal om te werpen en voor de lichte visserij. Omdat wij hier toch wel veel grote vissen kunnen vangen, niet altijd helaas, vis ik al meer dan 16 jaar met de merken Penn en Abu, omdat dit voor mij de allerbeste materialen zijn en mij nog nooit in de steek hebben gelaten.

Als lijn gebruik ik de nwe Penn International Braid gevlochten lijn van 14/00, deze lijn neem geen water op en is dus superglad dit komt door de nieuwe technologie (Cold Fused) die men heeft gebruikt.

Als pilkers heb ik gevist met de zwarte Black Panter serie van Dieter Eisele.

groetjes Dirk
Visgids Angelamfi

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 09 Juli
2009

Lekker gevist !

Hallo Sportvissers,

 
Het is eindelijk weer afgekoeld in Bergen, de tempratuur is nu een stuk lager en dat slaapt in ieder geval een stuk lekkerder. Op dit moment hebben we 4 groepen op Kvernepollen, 1 groep op Havferie en 3 groepen op Kvalheim die we allemaal begeleiden. Uiteraard hebben we ook nog gasten in de rest van Noorwegen, in Denemarken, in IJsland en 1 groep in Zweden voor de Snoekvisserij.
 
Uiteraard bezoeken wij alleen de gasten in de omgeving van Bergen, Sotra, Glesvaer, ygarden, Rady en Toftery, daar wij de visgidsen zijn voor deze bekende gebieden. Voor alle andere accommodaties in de andere plaatsen en andere landen, hebben we medewerkers/huiseigenaren die onze gasten op weg helpen.  U staat er dus nooit alleen voor en alle medewerkers spreken engels.
 
Dinsdag ben ik nog wezen vissen met de boot van huisje Havferie bij Bergen (West Noorwegen), dit is echt een superboot met 22ft en 60pk en Lowrance Kleuren GPS/Plotter. Perfecte boor voor dit gebied, zo kun je snel naar de goede stekken, heb je een stabiele boot die een hoge boordwand heeft en zeewaardig is. Ik heb al met heel veel boten gevist, maar dit blijft toch wel mijn favoriete boot.
 
De visserij was niet slecht, we hebben heel veel kleine Koolvis en Pollak gevangen, maar helaas allemaal heel klein zo rond de 1-2 kilo. De makreel was moeilijk te vinden deze dag, was echt zoeken en als ze er waren dan ving je er 10/20 en waren ze weer weg. Eerst hebben we gevist vlak onder de kant voor de Pollak, vervolgens zijn we naar de bekende grote Pollak stek gegaan, alleen waren die op vakantie en waren alleen de "kids" thuis, die allemaal weer zwemmen.
 
Het viel op dat er heel veel kleine vis zwom en er maar af en toe een grotere voorbij zwom. Uiteraard zijn ook de vissen van 1-2 kg welkom op onze haken, het gaat tenslotte om de sport en niet om het voedsel, 99% van alle vissen zwemmen dan ook weer en daar gaat het om. Wij zijn geen stropers die kisten vol met ondermaatse vis mee willen nemen, laat die maar lekker groeien.
 
Het gaat ons om de sport en neem van mij aan dat je die ook hebt op deze vissen, zeker als ze zo richting de 5 tot 10 kilo gaan, dan heb je een supervis om mee te vechten. Maar je moet wel een goede hengel hebben, ik zie hier als visgids zijnde heel veel hengels voorbij komen en zie dat er heel veel "verkeerde" stokken bij zitten. Heel veel vissers nemen veel te "zware" stokken mee en willen eigenlijk de lichte en zware visserij in 1 hengel hebben en dat gaat nu eenmaal niet. Je kan niet n met 500 gram vissen en met 40 gram, dit werkt gewoon niet. Te vaak zijn de hengels te kort en te stug of juist te slap om een echte leuke visserij te hebben en om de vis goed te drillen en vooral niet te verliezen. Een Pollak vanaf een kilo of 5 zijn echte torpedo's en kunnen als een raket naar de bodem schieten of wat denk je van een dikke Koolvis zoals die bij Dirk op Hitra gevangen worden van soms wel 15kg, dan heb je echt een goede hengel nodig die die krachten aan kan.
 
Linda en ik vissen met de Penn Overseas Heavy Pilk met een lengte van 3m en een werpgewicht van max 160 gram. Een fijne hengel die met zijn Hi-Carbon lichte blank, erg licht is en daarmee zalig in de hand ligt. Tenslotte moet je echt werken met deze hengel en heb je hem soms een hele dag in de hand. Als een molen of hengel te zwaar is dan merk je dat wel aan het einde vd dag aan je pols. Op dit moment vindt ik dit d perfecte "lichte visserij" hengel voor Noorwegen, IJsland en Denemarken, maar ik weet zeker dat ie het ook goed doet voor de Zeebaars en Geepvisserij. Maar goed Penn is dan in reels, molens en hengels altijd al een TOPmerk geweest en heeft zijn kwaliteit in alle jaren al bewezen.
 
Als we het dan toch over materialen hebben, als reel gebruik ik al jaren de Penn 340GtI, een krachtpatser die al het zware werk aankan, dit is gewoon een beest van een reel die me in alle 6 jaren nog nooit 1x in de steek heeft gelaten en neem van mij aan dat ie al aardig wat te verduren heeft gehad. Zo is ie heeeeeeel vaak kletsnat geweest vh buiswater, is ie wel eens bevroren geweest tijdens een vistrip, in het zouter water gevallen en ontelbare keren tegen de gron geslagen omdat ie vd reeling af gleed, dan niet te spreken over de keren dat ie tegen de reeling vd boot staat te klappen tijdens het varen. Gewoon een topper dus voor de zware visserij in Noorwegen of IJsland. Voor de verhuur voor onze gasten hebben we de Penn 330, die een slagje kleiner is dan de 340 en daarmee ook minder zwaar. Sommige groepen sportvissers denken dat ze niet zuinig hoeven te zijn met "huurmaterialen" dus ook deze 330 reels krijgen flink wat te verduren. De 330 reels en onze 340 reels heb ik nog nooit open gemaakt of schoon gemaakt en zijn dus al 6 jaar lang alleen met zoet water afgespoeld en verder niets, af en toe spuit ik alleen wat Teflon spray over de reels en hengels, thats it.
 
Goed terug naar het vissen........
 
We hebben dus lekker gevist en konden de vis goed vinden, uiteraard wilde we ook wat dieper vissen op Leng en Lom en hebben we de diepere stukken opgezocht. Doel was dikke Lom en Leng en dat is wel gelukt. Leng was een 6kg en de Lom 5kg, dikke mooie vissen dus. Niet de allergrootste, maar zeker een leuke vis. Als aas heb ik Gulp Alive gebruikt, dit werkt perfect voor allerlei soorten visserij. Na gebruik haal ik het vd haak en doe ik het weer terug in het potje. Ook op IJsland klapte de vis vol op de Gulp Alive van Berkley. Vooral de Shrimp en Crab zijn perfect voor Noorwegen, IJsland en Denemerken en is een prima aas wat altijd makkelijk voor handen is.
 
Als ik dieper ga vissen, vis ik uiteraard altijd met de Esca, perfect lichtje wat mij al vele grote vissen heeft opgeleverd. Ook vele gasten in onze accommodaties hebben met de Esca gevist en waren zeer tevreden. In IJsland heeft er een groep zelfs heel goed gevangen met de Esca en mertke zeker een verschil. Nee het is geen "goud", nee je vangt er niet altijd goed mee en nee het is ook geen magisch lampje, maar het kan je vangsten wel degelijk verbeteren !! Maar is er een "magische" pilker, montage of techniek, die ALTIJD vis oplevert en altijd de allergrootse ? Nee toch.... anders zouden alle viswinkels kunnen sluiten en maar 1 stuk kunstaas, pilker of Esca in de winkel hangen, want meer zou je dan niet nodig hebben.
 
In ieder geval hebben wij dus met de Esca blauw blink gevist en daar mooie vissen mee gevangen op 130 en 156m diepte. De ene montage een korte Havfiskeboom met sleppe en daarboven een staande lijn met lichtgevende octopus en de andere hengel hadden we een pilker met 12/0 Kensaki haak en daaraan Berkley Gulp Alive.
 
Met de lichte hengel ben ik helaas een hele grote vis verloren, ik denk zelf een dikke Kabeljauw en als ik moet schatten een dikke 10+, maar dat is een gok. Helaas schoot de haak los en zwom de vis lekker weg, ach ook dat hoort bij vissen.
 
We hebben zelfs nog een kleine windhoos gezien, maar deze heb ik al vaker hier gezien en is geen probleem. Je moet alleen even kijken waar ie heen gaat en als ie jouw richting op komt, dan is het beter om even weg te gaan....hahaha
 
Het was dus een leuke dag met leuke vissen en veel gezelligheid, binnenkort ga ik zeker weer.
 
groetjes Raffie
visgids omgeving Bergen
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 02 Juli
2009

Grote Zalm

Svein Sandst was lekker aan het vissen ten westen van Sotra toen hij wel een hele harde klp op zijn hengel kreeg. Het was eigenlijk niet de bedoeling om grote vis te vangen, omdat hij alleen een paar kleintjes wilde hebben voor in de pan.

Nu kan hij de vis niet in de pan bakken maar moet hij de 10 kilo zware Wilde Zalm roken en dan op eten, hij weet zeker dat deze beter smaakt dan een koolvisje.

Het leuke is dat Svein de vis aan een heel klein shadje van 40gram in de vorm van een visje.

Later ving hij nog een Kabeljauw van 8kg, Svein zijn dag kon niet meer stuk.

Raffie

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 02 Juli
2009

30 graden in Bergen

Eindelijk....... het wordt weer iets koeler, het was de afgelopen 2-3 weken zeer warm in Noorwegen, sommige nachten waren rond de 20gr en overdag soms wel tot 31 graden in het centrum. Sinds 60 jaar was het nog niet zo warm geweest in deze tijd vh jaar. We klagen niet en het is zeker lekker deze temperaturen, maar soms wel iets te warm.

De visserij is goed, al bijt de vis overdag slecht en moet men het echt vd ochtend en de avond hebben. Zo tussen 12 en 18 is de vis aan het zonnen volgens mij en wil ie niet echt bijten. Opvallend is dat we de laatste dagen ook mist hebben, soms in de ochtend of soms ook gewoon overdag, dit ivm de warmte. Gelukkig trekt deze snel weer op en kan men weer genieten vd volle zon.

Onze gasten op Kvernepollen, Havferie, Vardoy en Kvalheim zijn allemaal "rood/bruin" iedereen is flink door de zon gekleurd en sommige gasten hebben echt last vd verbrande huid, je moet ook in deze dagen een cap op en je heel goed insmeren met factoor 30 of meer, het water weerkaatst en geeft de zon nog meer kracht, in combinatie van een zacht briesje merk je er weinig van dat je aan het verbranden bent.

Op Havferie wordt er leuk gevangen, dikke lommen van 4-5kg en ook mooie gullen rond de 3-4 kilo, wel allemaal op diep water met aas. Ook de actieve visserij is prima, met lichte pilkers van bv Dieter Eisele Power of King Select in donkere kleuren of de standaard chroom pilkers tussen de 30 en 90 gram doen het goed.  Veel koolvis zo rond de 1-2 kilo en af en toe een dikke er tussen, ook mooie Polakken en de gulletjes, allemaal op de lichte actieve visserij. Ik vindt zelf de lichte visserij het leukste, met een lichte stok, bv de Penn Overseas of de Cormoran Thunder Stick is het een feest om een mooie vis te drillen. Uiteraard is een goede molen met gevlochten lijn tussen de 10 en 14/00 een must, met nylon kun je niets beginnen. Ook op Kvernepollen zijn alle groepen tevreden, ze vangen goed en hebben al mooie vissen gevangen, al flink wat persoonlijke records zijn verbroken. Ook zijn er dikke platvissen gevangen, wat eigenlijk niet zo heel vaak voorkomt in ons gebied. Sommige groepen zijn zo fanatiek dat ze voor de zekerheid hun gehuurde hengel overboord gooien om zo extra kans te maken op meer vis hahahaha, ach een ongelukje kan altijd gebeuren.

Op Hitra bij onze collega visgids Dirk op Angelamfi gaat het ook prima, helaas is zijn camera gezonken, dus komen er zsm nwe fotos. Dirk vist op dit moment alleen in de nacht. Hij vaart om 21:00 met de gasten eruit en vist dan door tot 02:00 of 03:00. Afhankelijk vd stroom vist hij dan de hele nacht door, overdag maak je weinig kans op de grote jongens. Overdag eten en slapen en kleine koolvis of makreel vangen voor het aas. Deze worden dan gebruikt voor de grote Kabeljauw en Koolvis, ook wordt er goed gevangen met lichte pilkers en het overbijt-systeem, men hangt dan een 2e dreg aan het bovenste oog vd pilker.

Vanavond gaan we afscheid nemen vd groepen op Kvernepollen en morgen komen er weer 4 nieuwe groepen aan, zo hebben we elke week nieuwe gezichten, nieuwe kansen en opnieuw weer veel plezier. Over 2 weken komt Jan vd Bovenkamp van Pure Fishing, deze man heeft echt al overal in de wereld gevist en heeft verschikkelijk veel kennis in huis. We zullen samen zeker een paar dagen gaan vissen met elkaar en beide hebben we er al heel veel zin in, ik hoop heel veel van Jan te kunnen leren.

Tot slot wil ik jullie allemaal bedanken voor de vele leuke reacties op onze IJsland-filmpje, blijkbaar goed geslaagd gezien de vele reacties.

groetjes Raffie
Visgids Sotra Noorwegen
www.vakantie-noorwegen.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 25 Juni
2009

27,4 graden in Bergen

Vandaag donderdag 25 Juni ben ik wezen vissen bij Glesvaer/ Toftery/ Sotra, het gebied waar ik al meer dan 4 jaar visgids ben en al heel wat uren op het water heb doorgebracht. Vandaag wezen vissen met onze gasten Renee en Theo uit de omgeving Mijdrecht, 2 hele lieve mensen. Renee en Theo hebben het huisje Havferie geboekt en hebben het reuze naar hun zin, het is prachtig warm weer en sinds vandaag is de wind ook rustig, zodat we verder naar buiten konden.

Het was vandaag een warme dag met weinig wind en geen golven, de tempratuur in Bergen was maar liefst 27,4 graden, dus op open zee gelukkig een stukje koeler, maar de jas was niet nodig. De zon brande goed, strak blauwe hemel, dus de perfecte dag om te vissen.

Afgesproken op de boot van Havferie in de haven en met de 21ft 60pk snelle boot het water op en zoeken naar de vis, nou ja zoeken.... ik ken het gebied goed en zo voer ik meteen naar de stek waar ik wist dat de vis was. Eenmaal op de plek aangekomen bleek dat ook meteen want we kregen meteen allemaal beet, de koolvis en pollak hadden onze pilkers al snel gevonden. We hebben gevist van 10 tot 14 omdat ik in de avond weer afscheid moest nemen vd gasten in Kvernepollen.

Op een 30 tot 40m vingen we dan ook veel koolvis en pollak allemaal klein formaat helaas, af en toe een grotere maar geen knalles. Wel vingen we nog een mooie pollak en een klein gulletje, ook geen dikke beren, maar toch een leuke vis. Theo en Renee namen de Gul mee naar huis om die in de avond lekker te eten, verser kan toch niet.

Vandaag heb ik gevist met de Penn Overseas Pilk met een lengte van 3m en een max werpgewicht van 160gr, een prachtige hengel voor de lichte visserij in Noorwegen. Als ik "licht" wil vissen in Noorwegen, op vissoorten zoals kabeljauw, pollak, schelvis, Koolvis en bv makreel, dan wens ik graag een lichte hengel qua gewicht omdat ik de hengel de hele dag in mijn hand heb. Deze hengel waar ik vandaag mee viste is heerlijk licht en perfect uitgebalanceerd wat daarmee dus "lekker" in de hand ligt. Ik vindt het ook belangrijk dat een hengel niet te slap is, maar ook weer niet te stug, ik moet er wel de vis mee kunnen drillen, maar moet ook de aanval van bv een grote pollak kunnen opvangen. In mijn ogen op dit moment d perfecte hengel voor de lichte visserij in Noorwegen.

Tijdens het vissen voer ook nog het superjacht voorbij van Andrey Melnichenko, het blijft een geweldig jacht, mag ook wel voor 300 miljoen dollar.

En zo kwam de korte visdag weer ten einde en voeren we met 40km p/u weer terug naar de haven. Een leuke dag met volop spanning, zon en gezelligheid !

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 23 Juni
2009

Het IJsland verslag staat online !

Vandaag staat het grote IJsland-Festival verslag online !
Groot verslag met meer dan 100 fotos.

>>>klik hier<<<

Raffie en Linda
www.vakantie-noorwegen.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 18 Juni
2009

IJsland Sudavik
De eerste foto's

Helaas door een verbouwing op de server, was Zeevisland 4 dagen door de medewerkers niet te bereiken, dus konden we jullie geen update geven....

Maar inmiddels is alles weer in orde en kunnen we met trots de eerste fotos laten zien...!!!

Hoe was het ??

TOP--GEWELDIG--GRANDIOOS--GEZELLIG--SUPER--FANTASTISCH ENZ ENZ ENZ ENZ..............

De week is SUPER geslaagd, we hebben een hele week droog en zonnig weer gehad er is verschrikkelijk veel vis gevangen en er zijn de nodige persoonlijke records verbroken. De grootse vis was 23,1 kg, een Heilbot van 13kg, Zeeduivels en Zeewolven !!

We hebben 4 dagen met Oostenwind gehad en konden niet elke dag op open Zee, maar in Sudavik kun je altijd een stek uit de wind vinden.

De sfeer was TOP er zijn vele vriendschappen gesloten en in de komende dagen hopen we de 1e reacties te krijgen. Wij zullen morgen of Zaterdag ons verslag op de site zetten, laten we hopen dat de rest vd verslagen/reacties snel komen.

Maar geniet alvast van de 1e fotos vh IJsland Festival 2009 georganiseerd door Raffie en Linda van Vakantie-noorwegen.nl.

We zijn nu al aan het kijken voor een Festival 2010 en 2011 een aantal vissers hebben alweer voor 2010 geboekt.

Ik wil alvast alle sportvissers bedanken voor een zeer geslaagde gezellige week !!

Meer reacties en verslagen volgens zsm......

Hier de eerste foto's >>>

Raffie en Linda
www.vakantie-noorwegen.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 18 Juni
2009

Luxe Jacht in Bergen

Vandaag was Andrey Melnichenko de Russische Biljardair in Bergen met zijn jacht van +/- 200 miljoen euro.
Het speciale Jacht is 119 meter lang.

Men vermoedt dat hij een afspraak heeft met Roman Abramovitsj de eigenaar van Chelsea.

Beide jachten zijn gespot in het Geirangerfjord en Sognefjord.

Vandaag kwam het schip genaamd "A" van Andrey aan in Bergen.

Raffie

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maandag 15 Juni
2009

Live SMS uit IJsland Sudavik
Deel-5
IJsland Festival 2009
Met 55 Nederlandse en Belgische sportvissers

Gisteren een meer dan geweldige dag gehad. Het was schitterend wwer en er was bijna geen wind. We konden met zijn allen in volle vaart naar buiten varen en er is veel, heel veel vis gevangen. Alle boten kwamen dan ook terug met de bakken vol. De grootste Kabeljauw van de dag was 19 kg en verder was alles boven de 6 kg. En dat allemaal op dieptes tot maar 35 meter! Vandaag is de laatste visdag en het belooft weer goed te worden. We gaan er in ieder geval nog een keer voor. Vanavond hebben we ter afsluiting een BBQ bij het plaatselijke restaurantje, waar we overigens gedurende de week al een paar keer lekker hebben gegeten.

Groetjes vanuit IJsland Raffie en Linda

Via sms Raffie en Linda
vanuit IJsland
www.vakantie-noorwegen.nl
Voor visreizen naar IJsland, Noorwegen, Zweden en Denemarken

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zondag 14 Juni
2009

Live SMS uit IJsland Sudavik
Deel-4
IJsland Festival 2009
Met 55 Nederlandse en Belgische sportvissers

Gisteren was weer een mooie dag in Sudavik. We hadden prachtig weer met een stralende zon. Omdat het hier 24 uur per dag licht is zie je op ieder moment van de dag (en nacht) boten gaan en komen. De vangsten waren verschillend, sommige groepen hebben de (grote) viskisten goed vol gevangen met hoofdzakelijk Kabeljauw en anderen hadden wat minder, maar visten ook op andere soorten. Vanaf de kant wordt er volop platvis gevangen, wat met de lichte hengel zeker ook een leuke sport is. Vandaag weer een nieuwe dag met hopelijk nog wat mooie vangsten.

Groetjes vanuit IJsland Raffie en Linda

Via sms Raffie en Linda
vanuit IJsland
www.vakantie-noorwegen.nl
Voor visreizen naar IJsland, Noorwegen, Zweden en Denemarken

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 13 Juni
2009

Live SMS uit IJsland Sudavik
Deel-3
IJsland Festival 2009
Met 55 Nederlandse en Belgische sportvissers
 

Gisteren was tot nu toe de beste en slechste dag. De slechste dag omdat de wind zo sterk was dat de buitenstekken niet te bereiken waren. Aan de andere kant de beste dag omdat er veel Kabejauw is gevangen waarvan een van 15 en een kanjer van 22 kg. Ook weer mooie Zeewolven waarvan de grootste 10 kg. Al met al ondanks veel toch nog leuke vangsten.

Groetjes vanuit IJsland Raffie en Linda

 

Via sms Raffie en Linda
vanuit IJsland
www.vakantie-noorwegen.nl
Voor visreizen naar IJsland, Noorwegen, Zweden en Denemarken

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag 12 Juni
2009

Live SMS uit IJsland Sudavik
Deel-2
IJsland Festival 2009
Met 55 Nederlandse en Belgische sportvissers
 

Gisteren donderdag de 2e visdag. Alle vissers hadden al aardidg door waar de vis te zoeken en dat was dan ook te zien aan de vangsten. Deze bestonden uit veel Kabeljauw tussen de 6 en de 15 kg, Zeewolf tot 10 kg, vele Schelvissen, Koolvis en een aantal Zeeduivels. Helaas kwam er s' middags wat wind meer waardoor er niet overal gevist kon worden. Vandaag ziet het er beter uit, dus kan er veel flink gevist worden.

Groetjes Raffie en Linda

 

Via sms Raffie en Linda
vanuit IJsland
www.vakantie-noorwegen.nl
Voor visreizen naar IJsland, Noorwegen, Zweden en Denemarken

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 11 Juni
2009

Live SMS uit IJsland Sudavik
Deel-1
IJsland Festival 2009
Met 55 Nederlandse en Belgische sportvissers
 

De hele ploeg is dinsdag goed aangekomen in Sudavik. Het is een hele gezellige groep van 55 Nederlanders en Belgen. Het weer is goed en wordt volgens de meldingen zelfs nog beter. Gisteren was de 1e visdag en deze begon al goed. Er is o.a. een mooie Heilbot van 13 kg, een aantal Zeewolven waaronder 1 van 9 kg en veel Kabeljauw tussen de 4 en 11 kg gevangen. Verder is er Schelvis, grote Koolvis en Zeeduivel gevangen. Tot nu toe al hele leuke vangsten en we beginnen nog maar net....

Groetjes uit IJsland
Raffie

 

Via sms Raffie en Linda
vanuit IJsland
www.vakantie-noorwegen.nl
Voor visreizen naar IJsland, Noorwegen, Zweden en Denemarken

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 06 Juni
2009

IJsland-Festival 2009

Vanaf as Dinsdag 9 tm dinsdag 16 Juni is er een Nederlands/Blegisch Festival in IJsland, het IJsland-Festival 2009. Vanaf Woensdag 10 Juni zullen we jullie zoveel mogelijk per sms op de hoogte houden, de sms wordt gestuurd naar de webmaster van Zeevisland en die zal de korte berichtjes plaatsen. Fotos zullen vanaf 19 Juni te zien op Zeevisland.

groetjes Raffie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 04 Juni
2009

Veel wind, heel veel wind.

Balen..... zonde.... sinds maandag is de wind te sterk en kan er weinig tot nauwelijks gevist worden. Het is nu al het 2e jaar dat er in deze week (vorig jaar Festival) veel wind staat. Vanaf afgelopen maandag ligt de wind elke dag tussen de 12 en 16 m/s of in beuafort gerekend, windkracht 6 tot 8 en voornamelijk vanuit de richting Noord Noord/west.

Gelukkig kunnen de vissers hier en daar nog wel naar wat beschutte plekken en vangen af en toe nog wel wat leuke vissen, maar men kan niet naar de "beste" stekken. Uiteraard baalt iedereen en hoopt elke dag dat de wind minder wordt, maar helaas. Een aantal groepen kunnen dit goed relativeren en weten ook wel dat "wij" er niets aan kunnen doen, uiteraard zijn er altijd groepen die alles en iedereen hier de schuld van geven en raken toch wel gefrustreerd, helaas zijn wij dan de "gebeten hond" en schopt men flink tegen ons. Niet terecht want ook wij kunnen niets aan de wind en de visserij doen, dat is onmacht, maar we begrijpen de vissers wel en laten hun gewoon even boos worden op ons en hopen dan dat ze opgelucht zijn.

Gelukkig zijn er ook groepen die gewoon proberen het beste ervan te maken en grijpen deze kans aan om eens meer van Noorwegen te zien, want in die 4-5 jaar dat ze al hier komen, hebben ze nog niet meer gezien dan de weg van en naar de Fjordline. Nu nemen ze de auto en bezoeken ze oa Voss, Flmbanen en het prachtige Hardangerfjord. Aan het einde vd dag horen we vaak "Goh ik wist niet dat Noorwegen zo mooi was" en zijn daarmee een ervaring rijker. Ook hadden we een groep die met het vliegtuig was gekomen en geen vervoer heeft, deze heren hebben we opgehaald en vervolgens naar Bergen gebracht, aan het einde vd dag hebben we ze weer opgehaald en weer naar Kvernepollen gebracht, zo hebben ook deze heren een beetje afwisseling.

Op deze manier proberen we onze uiterste best te doen voor de gasten, maar kunnen we aan het "Hoofd-probleem" de wind, niets veranderen. Toch hebben de meeste vissers een gezellige week gehad en hebben ze nu al plannen om volgend jaar weer te komen, 1 groep heeft meteen al geboekt voor 2010.... wel wensen ze dan veel minder wind !

Tot zover ons laatste berichtje voor we naar IJsland vertrekken, wel zullen we jullie via een sms naar de webmaster op de hoogte houden vd vangsten in IJsland. Dus houdt de site goed in de gaten !

groetjes
Raffie en Linda
vanuit mooi Noorwegen
www.vakantie-noorwegen.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maandag 01 Juni
2009

Prachtig weer en 20gr.

Noorwegen is een prachtig land, zeker als de zon volop schijnt en het water strak blauw is. Het gaat lekker, de vissers vangen hun visje, het weer is droog en zonnig en men heeft vakantie. Wat wil een mens nog meer ? Aankomende week blijft het ook zonnig en warm tussen de 16 en 22 gr. maar er komt iets meer wind, laten we hopen niet te veel ! Het weer kan hier van de ene op de andere dag veranderen, kijk maar naar de fotos ene dag warmtepak en de andere t-shirt.

Hier wat fotos vd laatste dagen, want fotos zeggen meer dan woorden !

groetjes Raffie
Visgids omgeving Bergen
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zondag 31 Mei
2009

Live Bericht uit Havferie/Bergen/Sotra/Glesvaer

Gisteravond nog even er uit geweest. Voor stek X leuk vis gevangen op 
een diepte van rond de 80 meter. Wim, die voor het eerst mee is, wist 
zelfs 2 lengen tegelijk te haken. Verder mooie koolvis en schelvis. 
Binnen een half uur lagen er 10 lengen aan boord.

Groet,
Kees
Peter
Erik
Wim

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 30 Mei
2009

Nieuwe Vangsten uit IJsland !

Hallo Lezers,

Nog een paar dagen en dan gaan Linda en ik alvast naar IJsland, wij vertrekken zondag 7 Juni naar het land met de meeste kabeljauwen ter wereld ! Dinsdags 9 Juni zullen we om 14:00 arriveren in Sudavik, waar een paar uur later 53 andere Nederlandse en Belgische sportvissers zullen aankomen. Gasten die al vaker bij ons in de omgeving van Bergen zijn komen vissen, heren van het team Zeevisland (Corne, John en Ignace) en heren die al vaker in IJsland zijn geweest, kortom een leuke groep met vissers.

Inmiddels hebben we de koffers bijna gepakt en het is maar goed dat we in totaal 47kg pp mogen meenemen, anders hadden we een probleem gehad, Linda en ik hebben dus zeker een 94 kilo met bagage. Op de terugreis kunnen we bijna alles weer mee terug nemen, daar we geen 20kg vis mee naar huis willen nemen, de andere heren krijgen allemaal 20kg vis meer naar huis, 10kg Zeewolf, 5kg Kabeljauw en 5kg Schelvis.

De materialen zijn allemaal dik in orde, grote shads van minimaal 32cm en max. 40cm, Royber shads, Giant Jigheads, Giant Baitheads, extra staarten, zware pilkes en onderlijnen, uiteraard ook lijntje voor de platvis. Allemaal gaan we jagen op grote vissen, zoals Kabeljauw en Heilbot en die kans is zeker aanwezig, mits de juiste materialen, juiste kwaliteit vd materialen en de goede stekken.

Zodra wij terug zijn zullen we ons zeker melden met de fotos !

Maar zover is het nog niet, deze week eerst alle gasten op Kvernepollen en Havferie helpen en goed verzorgen.

Hier nog wat fotos vd laatste weken vanuit Sudavik en Talknafjordur.

groetjes Raffie en Linda
www.vakantie-noorwegen.nl
 

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag 29 Mei
2009

Live Bericht uit Havferie !

He Linda en Raffie,

Gisteren hadden we dus een leuke visdag. Er stond nog wel pittig wat wind naar er was redelijk te vissen in de luwte. Een paar mooie lengen, koolvissen, polakken en lommen was het resultaat (en verbrande oren want ondanks de wind was het lekker zonnig).
Bijgevoegd een paar foto's.

Groet,
Kees
Peter
Wim
Erik

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag 29 Mei
2009

Mooie Koolvis 98cm, Live uit Kvernepollen

Hallo Zeevislanders,

Vandaag aankomstdag op Kvernepollen, maar liefst 40 Nederlanders komen ons "pesten" (geintje) op Kvernepollen, Bergen op Sotra. Linda en ik hadden dus een hele drukke dag. Maar liefst 9 viskisten, 16 zware hengels, 14 lichte hengels en 15 drijfpakken waren er gehuurd, dus langzaam aan moeten we een busje gaan kopen....ppffffff

Alle vissers kwamen vroeg aan en zo konden we alle groepen vertellen over de visserij en konde ze allemaal dezelfde dag nog gaan vissen rond 14:00, beter kan niet he !

We hebben deze week groepen uit het hele land, oa mijnheer en mevrouw visser uit Urk, Eurovissers, groepen uit Brabant, groepen uit Amsterdam, Rotterdam, Hellevoetsluis, groep Odfjellvissers en ga zo maar door. Enorm gezellig en nu onderling al veel plezier, dus dat belooft een leuke week te worden. Inmiddels is de zon ook doorgebroken en is het inmiddels 18/20 graden geworden.

Ook waren er een duitse man en zijn vrouw, die ik ken via de forums en e-mail, deze man probeert nu al jaren een vis te vangen van over de meter, hij kwam in alle jaren niet boven de 97cm. Vandaag vroeg hij of ik nog een dichtbij stek kende, dus zodoende verwees ik hem naar stek 17 en vertelde hem welke pilkers hij moest gebruiken. Hij had gelukkig de allerbeste pilkers bij die er zijn, de King en Power select van Dieter Eisele. Zijn vrouw had hij deze keer meegenomen voor het geluk, zij moest hem geluk brengen en dat deed ze........... na de 4e worp ooit in haar leven ving zij een koolvis van 7kg met een lengte van 98cm en versloeg haar man in 1x met 1cm. hahahaha Hij was niet zo heel blij en zij is helemaal gelukkig en vindt het vissen nu TOP !

Dus allemaal blije gezichten aan het begin van hopelijk een leuke week met veel vis !

groetjes Raffie en Linda
Visgidsen Bergen/Sotra
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag 27 Mei
2009

Bericht uit Angelamfi Hitra

Hallo Zeevislanders,

Hier een bericht van Dirk de Visgids van Angelamfi op Hitra.

Dirk heeft op dit moment een hele grote groep Nederlanders op Angelamfi en dat is altijd groot plezier en volop gezelligheid. Uiteraard wordt er ook volop gevist, overdag zijn de vangsten iets minder, dus moet men in de ochtend en avond vissen en soms zelfs 's nachts, maar wat maakt het uit als je de resultaten ziet. Opvallend was dat de Power Bait Sardine shad van Berkley op een 80 gram jigkopje, flink wat aanbeten kreeg en bijna alle grote koolvissen dan ook op dit kunstaas werd gevangen.  Top kunstaasje dus die zeker niet meer zal missen in mijn viskoffer, aldus Dirk. Vandaag is er 580 kilo vis gevangen, waarvan de grootste koolvis 16kg was en de grootste kabeljauw 16,5 kg, dat zijn nog eens vissen !

Hier wat fotos van de mooiste vangsten, er is gevist van 10 tot 15:00 en van 22:00 tot 02:00. Op de fotos lijkt het wel nacht, maar in deze periode wordt het al bijna niet meer donker op Hitra. Tegen midden Juni is het 24u per dag licht op Hitra en dat is een hele aparte beleving.

groetjes Dirk
Visgids Angelamfi
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 26 Mei
2009

Groetjes aan Menzis !

Hallo Vissers,
 
Vandaag weer op bezoek geweest bij groep Weitering, Jan, Robert, Peter en Eelco, allemaal uit de buurt van Groningen zijn op dit moment bij ons aan het vissen. Afgelopen vrijdag is deze vriendengroep aangekomen in de accommodatie Kvernepollen bij Bergen en zijn er om lekker te vissen en even lekker weg te zijn. De heren kunnen duidelijk goed vissen en kan merken dat ze er verstand van hebben. De heren zijn dan ook al vaker in Denemarken en Noorwegen geweest en dat blijkt uit hun visserij, ze weten wat ze doen en waar ze de vis kunnen vangen. Het is een gezellige groep waar je goed mee kunt lachen en het dus samen goed naar hun zin hebben, zulke groepen zien we graag ! Ze hadden zelfs een lekkere "Hoogholtje" meegenomen voor ons en dat zal zeker smaken in de koude wintermaanden.

Het weer is op dit moment wat minder, gister veel regen en wind en de vis wilde niet bijten, vandaag doch een leuke visdag met wat Koolvis en een mooie pollak, de visserij is niet zoals het zijn moet, maar met nog 2 dagen te gaan, kan er van alles gebeuren.

Tot slot moesten we de groetjes doen aan de collega's van "Menzis", bij deze dus.

groetjes Raffie
Visgids Sotra
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos>>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 21 Mei
2009

Hallo IJsbeer

smund was aan boord van een garnaalboot toen zij bezoek kregen van een hele grote ijsbeer. Deze grote vistrawler was met netten aan het vissen op garnaal bij Smutthullet ten Noorden van Noorwegen, toen zij "bezoek". Prachtig om deze ijsbeer in het wild te zien. Gelukkig komen onze sportvissers deze beren nooit tegen, want ze zijn ontzettend nieuwsgierig en zie ze er zeker voor aan gewoon even aan boord van je kleine visbootje te klimmen... dus wees blij dat je ze nooit tegen komt.

Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 21 Mei
2009

70kg Zeeduivel

Petter en Jan waren de rotzooi aan het opruimen van een verjaardagsfeest, toen ze bij de steiger aan het ruimen waren zagen ze een groot "iets" zwemmen. Jan is een sportvisser en zag meteen dat het ging om een hele grote Zeeduivel ! Helaas hadden de heren geen hengelmateriaal of gaf in de buurt, dus werd er een bijl en een hark uit de schuur gehaald. Zijn maat Petter sprong in het water en een andere vriend zette de bijl tussen de ogen vd Zeeduivel en met de hark haalde ze de vis binnen. Deze grote Zeeduivel woog 70kg en had een lengte van 1.60m. Het hoofd van Jan past precies in de bek van de Zeeduivel.

Raffie

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag 20 Mei
2009

De Pollak is er...

Gisteren goed bericht van de gasten in het huisje Havferie, de Pollak is gearriveerd en nog mooie ook ! De mannen hadden nog nooit in Noorwegen gevist, hebben nog nooit in "zout" water gevist en hebben nog nooit gevaren met een boot met buitenboordmotor. Uiteraard hebben we de heren op de 1e dag (maandag) uitgebreid begeleid en alles verteld over de visserij, de technieken en de stekken. Tevens hadden de heren een viskist gehuurd, deze blauwe shakespeare kist vullen wij met alle materialen die men nodig heeft voor een week vissen bij ons in de omgeving. Deze kist is gevuld met, pilkers, lood, onderlijnen, sleppes, korte havfiskebooms, snijplank, visdoek, onthaaktang en knuppel (visdoder). Door de weeks vullen we de kist weer aan en op deze manier heb je altijd de juiste materialen bij je. Zeker voor de vissers die weinig ervaring hebben of niet weten wat ze in de winkels moeten kopen is dit een uitkomst, de vissers betalen alleen de gebruikte materialen en alles wat nog nieuw is en niet gebruikte nemen we weer terug.

Magne de huiseigenaar is even met hun eruit gevaren om te laten zien hoe je moet varen en waar je wel en niet naar buiten kan varen. Vervolgens heb ik ze de GPS/Plotter uitgelegd en konden ze van start. Wederom bleek weer dat het nut van een visgids ter plaatse belangrijk is, want maandag aangekomen en dinsdag mooie vissen vangen.... beter kan niet en dat zonder 1x in Zout te hebben gevist. De meeste grote Pollakken hebben ze gevangen bij Hysteinen, alleen de fotos moesten ze binnen maken omdat er teveel golven waren zeiden ze, alle kleine bootjes en sloepen konden daar moeilijk komen, maar de 22ft 60pk Alu-boot kon er wel prima varen.

Op deze manier heb je eer van je werk en ben je blij als de gasten mooie vissen vangen, dat is ook ons doel om het de gasten zo goed mogelijk naar hun zin te maken, 2 dingen hebben we nooit onder controle, dat is het weer en de visserij.

Op Kvernepollen gaat het ook lekker, er zijn mooie Gullen, Polakken, Lengen, Lommen en koolvissen gevangen, niet altijd even groot, maar er zaten toch ook echt dikke jongens bij. Nu hopen dat de Pollak ook daar heen zwemt, dan wordt het ook daar feest.

groetjes Raffie
Visgids Sotra/ygarden, Vardoy en omgeving Glesvaer
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 19 Mei
2009

Wisseling vd wacht...

Gisteren (maandag) wisseling vd wacht bij Havferie. "Oude" groep gaat weg en de nwe groep komt. De groep van vorige week waren heren van oa het schildersbedrijf Martijn de Brabander: www.mdb-schilderwerken.nl . Een hele gezellige groep, 2 vaders met hun 2 zonen, vader Hans is verliefd geworden in Noorwegen..... op een Hav-fiske-boom :-) !! Oh wat hebben we gelachen met deze groep, goede vissers die precies wisten wat ze deden. Ook deze groep heeft alles gehuurd via ons, zware hengels met reel, lichte hengels met molen, viskist met materialen, drijfpakken en een driftzak.

Zie hier een aantal fotos:

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 16 Mei
2009

Even koffie drinken...

Vandaag op bezoek geweest bij een groep vaste gasten op Kvalheim Fritid, groep Harrie Peeters en zijn lieve vrouw en hun vrienden. Met z'n allen zijn ze een weekje in Noorwegen om te vissen, te genieten vd natuur en even lekker uit te rusten. Harrie en zijn vrouw zijn vaste gasten van ons en bezoeken ons jaarlijks ook op de beurzen. Harrie is een zeer goede visser, die niets liever doet dan hele dagen onderlijnen knopen, leren over de visserij in Noorwegen en zich verdiepen in nieuwe stekken. Noorwegen is een deel van zijn leven en dat maakt deze gezellige Limburgse groep speciaal. Vandaag hebben we dan ook vreselijk gelachen en gezellig in de zon zitten verbranden, want de zon doet het heel goed op dit moment.

Nu is Harrie aan het vissen bij Sotra, maar in Augustus gaat ie met zijn vrouw nog 2 weken naar Sjostuer, gossie wat een vervelend leven hahahahaha. Uiteraard werden ook de plannen voor 2010 besproken en zullen ze hun visvakantie weer via ons boeken, is altijd fijn te horen als de vissers tevreden zijn en weer via ons terug te willen boeken.

Nu hopen dat ze mooie vissen zullen vangen en de wind een beetje wegblijft.

Net nog een kort bericht van vissers die op Seiland (Noord Noorwegen) aan het vissen zijn, dat ligt onder Srya.... zij vangen dikke kabeljauwen (tot 19kilo) en hebben al meer dan 12 heilbotten gevangen. Laten we hopen op een verslag en mooie fotos.

groetjes Raffie en Linda
Vanuit Sotra Bergen Noorwegen
www.vakantie-noorwegen.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag 15 Mei
2009

SMS uit IJsland

Een SMS uit IJsland van Groep Huibregtse uit Westkapelle:

Hallo Raffie, vangsten zijn goed, Gul van 15 en 16kg, veel gul van rond de 6 a 10 kilo. Mooie zeewolven !!, prachtig weer en helaas nog geen heilbot gevangen. Huib.

Huib Huibregtse Tungata 13 IJsland

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag 15 Mei
2009

Mooi weer en goede visserij

Het is zalig zomers weer hier in Bergen/Sotra in Noorwegen, weinig wind, lekker zonnig en goede tempraturen. Uiteraard is de visserij ook goed, mooie koolvissen, schelvissen, gul en de grote Pollakken melden zich ook. Donderdag is er zelfs een Zeewolf gevangen van 10+ en langer dan 1m, helaas een uitzondering, maar wel gevangen. Op dit moment hebben we 5 groepen hier, waaronder 2 groepen die hier eerder zijn geweest. De groepen van vorige week zijn vandaag weer naar huis gegaan en allemaal hebben ze een rode (verbrande) kop vd zon, hebben ze goed vis gevangen en bovenal heel veel plezier gehad.

Op Kvalheim Fritid hebben we die groep van 16 vissers, oa onder leiding van Hans Witting, mijn pet...ehhh cap af voor de leuke groep vissers en wat een respect voor elkaar ! Een hele leuke gezellige groep, die alles tot in de puntjes geregeld hebben. Wij waren afgelopen Woensdag uitgenodigd voor een grote BBQ voor 16 vissers en Linda en ik, dus 18 man BBQ-en en er was nog vlees over. Heel erg gezellig en ontzettend lekker gegeten en veel plezier gehad, we kregen zelfs nog een paar pakken hagelslag en drop.

Ook onze collega Dirk stuurde me vandaag weer fotos vd vangsten uit AngelAmfi Hitra, wederom hele mooie vissen. De vangsten waren allemaal tussen 20:00 en 01:00, Kabeljauw van 13kilo, Koolvis van 12kilo en vele vissen onder deze gewichten.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 12 Mei
2009

Mooie Heilbot van Angelamfi

Dirk, de visgids van Angelamfi is met de 8m guidingboot onderweg geweest met een groep vissers. Onze collega's en visgidsen Dirk, Holm en Detleff van Angelamfi zijn ook weer druk in de weer om het alle gasten naar hun zin te maken. Met dit nieuwe Team van visgidsen en onder leiding vd Nederlander Michael, loopt alles lekker vlot bij Angelamfi op Hitra.

In de afgelopen jaren is het nog wel eens een rommeltje geweest, maar nu is alles tip top in orde, de huisjes brandschoon en alle boten zijn in zeer goede staat. De 8m guiding-boot stoomt bijna dagelijks naar de verre visgronden om te jagen op de grote vissen. Maar deze boot is iets te klein geworden en maar geschikt voor max. 6 pers. dus is er besloten om een nieuwe grote boot te kopen. Deze splinternieuwe 12m lange Catamaran zal alln door Dirk en Detleff de vaste kapiteinen bestuurd worden , alleen zij hebben de juiste papieren om met de 12m lange Catamaran te mogen vissen met max 12 pers.

Angelamfi is gewoon een topaccommodatie, en met straks 2 grote guidingboten kunnen de sportvissers 1 dag of meerdere dagen opstappen om naar de verre stekken te gaan om nog grotere vissen te vangen. Men kan zelfs een hele week mee om elke dag met de grote boot mee te vissen.

Maar denk nu niet dat je alln maar met de grote boot moet varen om grote vis te vangen, nee hoor absoluut niet, met de grote 22ft Aluboot met 200pk of met de verschillende Arvors kun je ook naar de verre stekken. Maar ook op 10 min. varen vd accommodatie zijn er perfecte stekken en voor de deur zijn zelfs mooie platvissen te vangen en in de zomer dikke paling, alleen de echte hele grote vissen zijn net even iets verder varen.

Deze prachtige heilbotten zijn gevangen op een 15 min. varen vd Accommodatie, dus prima met de kleine boot te bereiken, gevist is met haring en een grondmontage op maar 30m diepte, 1 hele grote hebben ze verloren, maar deze dikke heilbot konden ze gelukkig landen.

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 12 Mei
2009

Zeewolf op de ESCA

Hallo Allemaal,

Hier een paar mooie fotos van een paar Noorse vrienden van ons, zij hebben gevist met de ESCA op de Zeewolf en je kan gerust zeggen met succes. Alle vissen werden gevangen op een 30m diepte en de meeste werden gevangen op de ESCA blink in de blauwe kleur. Ook hij is nu overtuigd dat de ESCA soms echt een heel groot verschil kan maken en dat het in ieder geval echt werkt.

Fotos + tekst smund Isaksen

Meer fotos

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maandag 11 Mei
2009

Bericht uit Havferie

Hallo Allemaal,

Maandag is de wisseldag van de accommodatie Havferie bij Bergen, waar wij zelf visgids zijn. Vorige week hadden we heel veel wind, maar onze groep wist toch een leuke maal vis te vangen. Het leuke is dat zij goed hebben gevangen met Shrimp (garnaal) van Gulp Alive van Berkley. Voor hun grote aas gebruikte ze de spray en zeker met resultaat. Ook zelf gebruik ik vaak het kunstaas van Gulp Alive en werkt echt goed. De Zeeduivel hebben ze gevangen met de ESCA. De heren hebben dus een goede week gehad in het mooie huisje Havferie met een droomboot.

Inmiddels hebben we vandaag een nwe groep vissers mogen ontvangen en hun staat een goede week te wachten, het weer ziet er goed uit en op de bekende stekken is de Pollak al goed te vangen, dus dit wordt een leuke week voor die heren, weinig wind, zon en vis.

Morgen gaan we BBQ-en bij Kvalheim, daar hebben we een groep die al jaren hun eigen 5 grote boten meenemen naar Noorwegen, uiteraard is een goede organisatie van onze kant dan erg belangrijk. De heren hebben ons uitgenodigd voor een Nederlandse BBQ morgenavond, dus hebben we zin in. Altijd leuke om met een grote groep (16) te praten over de visserij in Noorwegen.

Op Kvernepollen hebben we nu 3 groepen en ook daar loopt alles op rolletjes en heeft iedereen het goed naar zijn zin. Zelf zijn we natuurlijk druk met het bezoeken van alle gasten, maken van boekingen en sturen van tickets. Tussendoor moeten we alle spullen voor IJsland klaar maken, komt goed...

Hier nog wat fotos van Havferie vorige week.

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zaterdag 09 Mei
2009

Bericht uit Noorwegen

Hallo Allemaal,

Sorry voor een verlaat bericht, maar we hebben uiteraard druk met alle groepen hier. Vorige week hebben we heel veel wind gehad en vandaag begint het eindelijk wat rustiger te worden. Vanaf morgen komt het goede weer en voor volgende week ziet alles er super uit, volle zon, droog en weinig wind.

Vorige week van 1 tm 8 mei hadden we 5 groepen op Kvernepollen, 1 groep op Havferie om te begeleiden. Uiteraard hebben we ook nog groepen op Hitra en elders in Noorwegen, Denemarken en IJsland, maar uiteraard begeleiden we alleen die groepen rondome Bergen. Zou ook niet kunnen, want vanaf Bergen even naar de Lofoten of Noord Noorwegen, zou een volle dag rijden zijn.

De groepen van vorige week waren wederom heel erg gezellig, 4 groepen waren hier al geweest en dus maar 1 groep onbekend, dus was voor ons niet veel werk. De groep die voor de 1e keer in Noorwegen kwam om te vissen, was eigenlijk ook geen onbekende, waren heren die vaak bij Dre Vriends komen en onze Teamer Corne ook weer goed kenden, zo zie je hoe klein de wereld is.

De wind was heftig deze week en gister zelfs 8/9bft, dus is even minder. Doch hebben alle heren de hele week kunnen vissen en allemaal goed en veel vis gevangen, soorten niet veel, maar wel mooie vis en allemaal "kissies" vol met vis. Er is zelfs een Zeeduivel en een Heilbotje gevangen van bijna 8kg. De meeste vissen ving men bij de 2e brug en daar zaten zelfs koolvissen van 8+ bij.

Gister was weer de wisseldag, deze is altijd op Vrijdag en daar waren weer 3 nwe groepen en as maandag een nwe groep bij Havferie, dus genoeg werk aan de winkel. Ook een grote groep van 8 man uit Katwijk, allemaal jonge sportvissers. Vorige week hadden we een groep uit Noordwijk, allemaal heel erg gezellig en bijna alle groepen al voor de 3e of 4e keer via ons reisburo bij ons geboekt, zo leer je elkaar steeds beter kennen. Kees Broekhof (Noordwijk) nam zelfs voor Linda een bos tulpen en mooie rozen mee uit NL, de bloemen in Noorwegen zijn slecht en heel duur, dus daar was Linda blij mee.

Op dondrdagavond heeft Kees vissoep gemaakt voor alle vissers vh complex en zelfs nog speciaal voor de aflsuitavond Zalm gerookt, ja Kees weet precies hoe je vis en worst moet roken. De andere vismaten van Kees komen in Augustus weer, groep Wijnands uit Noordwijk. Marco die er vorige week ook bij was met zijn maten, komt in Augustus weer, dus die kon dan mooi zijn pilkers en lood bij ons laten tot Augustus, scheelt weer gewicht in de auto. Marco, nog bedankt voor de lekkere kaas, stroopwafels en drop !

Er was ook slecht nieuws.... 1 groep moest 55L bier inleveren aan de douane en daarbij nog een boete van 200,- euro betalen, da hebben ze nog geluk gehad, want het gebeurt ook wel eens dat men alles moet inleveren of een hogere boete krijgt.

Dus bij deze dus een extra waarschuwing, er is veel controle vd douane in Bergen.

Tot slot dan nog wat fotos vd verschillende groepen van vorige week.

Groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag 06 Mei
2009

Bericht uit IJsland

De eerste fotos uit mooi IJsland zijn binnen, er wordt meldingen gemaakt van dikke kabeljauw, mooie schelvis en veel zeewolf. Hier de eerste fotos vd groepen die daar nu zijn geweest. Volgende week gaan er meer Nderalndse en belgische groepen naar IJsland, dus hopen weer fotos en berichten te kunnen melden.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag 06 Mei
2009

Bericht van Dirk (Angelamfi)

Sportvissers,

Gister met een leuke groep duitse vissers eruit geweest.
Eenmaal op zee begon de wind er flink in te komen, de kleine bootjes moesten terug, maar de Guiding-boot kon blijven ivm zijn formaat van 8m. De mannen aan boord vingen grote Koolvissen tot wel 15kg en dikke Kabeljauw.

Alles is gevangen met zwarte/donkere pilkers van oa Dieter Eisele serie Black Panther, ook deden de shads het heel goed.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 05 Mei
2009

Weer 2 duitse vissers verdronken

Helaas zijn er vanacht (04-05-09) weer 2 duitse sportvissers verdronken. 2 weken geleden is er een duitse visser verdonken bij Sula Frya/Hitra, afgelopen nacht zijn er 2 duitse sportvissers verdronken bij Masfjorden omgeving Bergen.

Gisteravond zouden de 2 duitse vissers om 18:00 weer thuis komen in het huisje bij Nesb Austfjorden, dat zij priv geboekt hadden, daar zijn ze helaas niet aangekomen. Na een zoektocht in de omgeving hebben hun visvrienden de vissers om 23:30 als vermist opgegeven, waarna een zoektocht is begonnen, met 2 reddingsboten, 1 politieboot en een boot vd kustwacht.

Helaas werd om 03:28 de 15/16ft (4.87m) boot met 10pk motor gevonden met de kiel omhoog bij Kvamsy Masfjorden, vermoedelijk is de kleine boot omgeslagen in het slechte weer van gisteren.

Om 04:49 werd de 1e sportvisser gevonden en later om 05:26 werd de 2 visser gevonden, beide waren helaas verdronken. Deze 2 mannen waren onderweg met een groep van 8 duitse vissers.

De 2 verdronken sportvissers waren in een 15ft boot gaan vissen, gister was het een sterke zuidenwind van 5/6 bft en waren er toch al wel flink wat golven. De vissers waren 64 en 73 jaar oud.

Uiteraard gaan onze gedachten uit naar de nabestaanden.

Raffie

Meer fotos >>>

Note: We krijgen vragen of het onze gasten waren, Nee het waren geen gasten van ons reisburo.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zondag 03 Mei
2009

Bericht uit Angelamfi

Sportvissers,

Hier een bericht van mijn collega en vriend Dirk uit Angelamfi Hitra, Dirk is onze visgids ter plaatse en met hem en zijn grote boot, kun je naar de verdere stekken om zo te vissen op de grote vissen. Op dit moment komen de grote Kabeljauwen en de dikke Koolvissen meer naar de Fjorden toe om te vreten. Met lichte pilkers tot een 120 gram vissen ze dan op verschillende dieptes om zo de vis te haken en met goed resultaat.

Uiteraard heeft www.vakantie-noorwegen.nl ook Angelamfi in haar programma, dus mail ons gerust als u interesse heeft in deze accommodatie.

Raffie en Dirk
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag 30 April
2009

Bericht uit Noorwegen

Zeevislanders,

Ook wij hebben Nederlandse TV in Noorwegen en hebben vandaag helaas geschokt gekeken naar de afschuwelijke beelden van Koninginnedag 2009. Wat een drama en wat erg voor alle slachtoffers en nabestaanden, iets dat je nooit meer zult vergeten.

Gisteren hebben we "tot ziens" gezegd tegen de groep "Sanders", zij hebben een goede week gehad bij Kvernepollen. Veel vis gevangen, alleen niet echt de grote vissen, die wilde nog niet bijten. Een paar polakken beten gelukkig wel in de dreggen vd kleine lichte pilkers en zo wisten ze toch een paar mooie Pollakken te landen, waarvan de grootste 7,6 kg woog.

Woensdag ben ik met de groep v Wierst gaan vissen, ook weer jagen op de mooie vissen, maar ook daar geen echte knallers. Hoeft ook niet altijd, want het belangrijkste is dat je een visje kunt vangen en veel plezier hebt aan een vistrip. Met Ferry, Jan en Gerard is het altijd lachen en dikke pret en hebben we een zeer leuke dag gehad met meer dan 100 vissen.

We hebben voornamelijk koolvis gevangen van rond de 50cm op de bekende stekken. Een giga sport op een lichte hengel met een max. werpgewicht van 100gr. en dan een pilker van max 80gr. Super om een vis op die pilker te voelen klappen. Wat een sportvisserij en wat een plezier dat je de vis dan weer kunt laten zwemmen.

Morgen 1 Mei krijgen we 6 groepen in Kvernepollen, waarvan 5 groepen al eerder geweest zijn, dus daar hoeven we niet veel meer aan uit te leggen. Leuke groepen uit Katwijk, Rotterdam en zelfs uit Spakenburg, dus wordt wederom een gezellige week vissen. Altijd leuk om weer bekende tegen te komen, dat geeft je een goed gevoel en dat betekent dat men toch zeer tevreden is, anders boek je niet 5x of meer bij hetzelfde reisburo en soms zelfs bij dezelfde accommodatie.

Uiteraard zal ik jullie deze week op de hoogte houden vd vangsten !

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 28 April
2009

Live Bericht uit Havferie (Sotra)

Hallo Raffie en Linda,

Vandaag (28-04-09) om 9.30 uitgevaren, het weer was bewolkt maar de zee was vrij rustig. De koers ging richting Marsstein , daar vingen diverse koolvissen klein en groot. Daarna zijn we nog andere locatie,s gevaren, gevangen polakken, geep, koolvis,ik zelf een Pollak van 93 cm van bijna 8 kg. Na 14.00 uur werdt er helemaal niks meer gevangen, dus zijn wij terug gegaan naar Havferie.
 
Groeten Gerard, Jan, Ferry
Huisje Havferie bij Sotra Bergen Noorwegen
(Dit huisje heeft internet)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maandag 27 April
2009

De vis bijt weer...

Vorige week was het niet spectaculair met de vangsten, maar we gaan weer de goede kant op. Afgelopen vrijdag is groep Sanders aangekomen in Kvernepollen en hebben al goed vis gevangen. Deze heren komen nu voor het 5e jaar via ons naar Noorwegen en gelukkig nog steeds naar alle tevredenheid. De heren vingen op de 1e dagen meer dan 50 koolvissen van meer dan 50cm, sommige zelfs richting de 70cm. Vandaag al 3 dikke lommen en een Leng van meer dan 1m. Maar ze zijn nog maar net begonnen, dus wie weet komt er nog wat spannends bij.

Vandaag is Ferry v Wierst en zijn maten aangekomen in Havferie, het weer is goed, droog, zon en niet veel wind. Uiteraard hebben we deze groep, die ook al jaren hun visvakanties via ons boekt, vanmorgen vroeg meteen bezocht en hun alle nwe stekken laten zien. Nog wat advies gegeven over het te vissen en laten zien waar de vis zich bevindt. Om 15:00 kregen we het 1e sms-je: "We hebben al mooie koolvissen, dikke pollakken en een paar mooie Kabeljauwen, alles op de lichte hengel.

Groetjes Raffie
Visgids Sotra/Bergen
www.vakantie-noorwegen.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zondag 26 April
2009

Helaas 1e verdronken sportvisser....

Helaas kunnen we nu alweer de 1e verdronken buitenlandse sportvisser melden. Wat er precies gebeurt is is me nog onduidelijk. 3 Duitse vissers, waarvan 1 met slowaakse nationaliteit, waren aan het vissen ten Noorden van Frya (Sula) bij Hitra. Helaas is dit dezelfde accommodatie waar vorig jaar ook 4 vissers waren verdronken, het gebied staat bekend als zeer gevaarlijk.

Door een voor ons nog onbekende oorzaak sloeg de 19ft boot om en vielen de 3 vissers in het water, alle vissers hadden drijfpakken aan. Twee vd vissers konden op de kiel klimmen en de 3e visser hield zich vast aan de motor, na 10/15 min. kon deze visser zich niet meer vasthouden en dreef weg vd boot, zijn lichaam werd na een paar uur door een helikopter gevonden.

De 3 vissers waren al 4x op Sula geweest en waren dus redelijk bekend, die dag was de zee kalm. Vermoedelijk zijn ze te dicht bij de rotsen gekomen, waarbij een "terugkomende" golf de boot heeft omgeslagen. Deze golven worden gemaakt door onderwaterbergen die zeer ondiep onderwater liggen. In dit gebied zijn er duizenden onderwaterbergen, waarvan sommige 3-4m onderwat liggen, komt de wind en de stroming op deze bergen, dan vormt zich een zeer gevaarlijke golf, die een boot kan laten kapseizen.

De 2 vissers hebben 1,5 uur op de kiel vd boot gezeten toen per toeval een plezierjacht de boot zag dobberen, de heren hadden 1 telefoon bij zich die nat was geworden. Vervelend om toch wr te moeten melden, ook hier had een droge telefoon deze visser kunnen redden !!!

Nogmaals een dringende oproep voor alle Denemarken en Noorwegengangers, speel niet met je leven en zorg dat er minimaal 2-3 telefoons aan boord zijn ! Deze telefoons moeten waterdicht verpakt zijn, MAAAAAAR je moet er wel mee kunnen bellen. Heb je je telefoon zo goed verpakt dat je er niet snel mee kunt bellen schiet je er nog niets mee op.

Ik heb tegenwoordig altijd boxit om mijn arm en dat werkt perfect, is waterdicht en blijft drijven in het water, ik ga nooit meer het water op zonder de Boxit.  Meer info over de Boxit >>klik hier<<

Het lijkt net een soort reclame, maar ik denk dat je geen reclame kunt maken voor veiligheid en men gewoon eerlijk moet zeggen dat een telefoon je leven kan redden op het water, mits deze droog blijft.

Uiteraard gaan onze gedachten uit naar de nabestaanden.

groetjes Raffie
Visgids Noorwegen
www.vakantie-noorwegen.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zondag 19 April
2009

Hoog bezoek

Zaterdag 18 April kregen we hoog bezoek, 4-5 hele grote volwassen Orca's zwommen vanuit open zee door naar Fanafjorden. Vaker zien we grote Orca's hier in het gebied vd accommodatie "Havferie" in West Noorwegen vlakbij Bergen. Deze Orca's zwommen ten Noorden van Marsteinen, rechtdoor het Fanafjord in. Onze gasten vissen ook vaak in die omgeving en zal dan ook niet de 1e keer zijn dat men in deze omgeving Orca's, Bruinvissen of Zeearenden ziet, allemaal bewoners van Noorwegen.

Deze orca's zijn op jacht naar de grote scholen, Haring, Makreel of soms zelfs koolvis. Deze groep van 4 of 5 Orca's joeg achter een grote school Haring die op dit moment in de buurt zwemt van Sotra/Glesvaer.

Geen zorgen, deze Orca's zijn in principe niet gevaarlijk, zij zullen u niet aanvallen.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag 15 April
2009

Hallo Zeevissers,

Maandag 13 en dinsdag 14 April een paar uurtjes wezen vissen. Op maandag ben ik met een groep van onze gasten bij Kvernepollen het water op gegaan. Watertemp. is rond de 8-9 graden en is eigenlijk nog te koud, ook de haring is laat dit jaar, we vermoeden dat de lange koude winter nog een beetje roet in het eten gooit. Maandag verschillende technieken en stekken geprobeerd, maar haald weinig uit. Eerst wilde we naar Tionde stek 2, maar de golven waren te groot, dus bleven we "binnen". De vangst was matig, wat schelvis, een leng, lom, koolvis en mooie Pollak, niet slecht maar ook niet spectaculair. Wel veel lol met deze gezellige groep uit Den Haag, zij waren Vrijdag 11 April aangekomen en vertrekken as vrijdag weer naar huis, extra leuk was dat de heren Nederlandse producten voor ons mee hadden genomen, een heel lekker stuk kaas vd kaasboer, een zalige paasstol met spijs en een lekker pak stroopwafels. Tja dat zijn precies die dingen die zo lekker zijn, binnenkort komt er ook nog een groep die Nutricia Chocomelk en Lipton Ice tea meenemen....hmmmmmm Soms best balen dat we deze dingen hier simpelweg niet kopen kunnen hier.

Gister (Dinsdag) ben ik samen met Linda wezen vissen bij Havferie, volop op vis op de dieptemeter, maar ook hier vingen we voornamelijk kleine vissen. Uiteraard vingen we ook een paar iets groter vissen, zoals een hele dikke lom, een Pollak en een leuke Gul. We hebben gevist met de ESCA op de lom en Pollak, daar vingen we dan ook de grotere vissen mee. Ik gebruik steeds vaker de esca en dan niet alleen voor de zware visserij maar ook voor de lichte visserij. We hebben gevist met donkere pilkers van oa Dieter Eisele, ook zoals op Hitra zijn dit gewoon top-kleuren en een perfecte (helaas dure) pilker, waar wij in de afgelopen jaren veel verschil mee zien, we vangen er gewoon beter mee. Ik vis het liefst met de zwarte/koolvis kleur King Select of Pro select. Te koop bij oa www.zeevisshop.com

Al met al een leuke dag met z'n tween, toch nog leuk vis gevangen en zelfs een beetje verbrand in het gezicht.

groetjes Raffie en Linda
www.vakantie-noorwegen.nl

Meer fotos >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag 10 April
2009

Hitra Angelamfi heeft een nieuw Team

Hallo Visvrienden,

Zoals ik jullie in het vorige bericht al melde zijn we voor een korte trip naar Hitra geweest. We bezoeken jaarlijks onze huisjes in de verschillende landen en kijken of alles oke is.

Nu hadden we het doel om Angelamfi in Grefsnesvagen en Ansnes te bezoeken, daar is sinds oktober 2008 een heel nieuw Team, uiteraard willen we dan graag zien wat de nieuwe plannen zijn voor onze gasten.

Een nieuw Team onder leiding van de Nederlander Machiel Logtenberg, samen met visgids Dirk Ditters, monteur/visgids Detleff en visgids Holm, staan zij klaar om alle gasten in de komende jaren van dienst te zijn en er zo voor te zorgen dat er aan de visvakantie voor onze gasten niets meer ontbreekt. Dirk Ditters is al jarenlang visgids op Hitra en vist ook voor het Duitse testteam van Dieter Eisele samen met oa Enrico Wyra. Deze heren kennen alle stekken op Hitra op hun duimpje en weten precies waar, waarmee en wanneer welke vis te vangen is en de resultaten liegen er dan niet om. Vakantie-Noorwegen is partner van Angelamfi en daarmee zullen wij zorg dragen voor deze steeds groter groeiende markt Belgische en Nederlandse sportvissers, wij zullen de boekingen gaan doen voor Angelamfi en zullen uiteraard voor de gasten de overtochten met de Color-Line reserveren.

Ons bezoek was dus gericht om te kijken wat er nieuw is bij Angelamfi en wat hun nieuwe plannen zijn. Angelamfi heeft allemaal nieuwe medewerkers en men is geheel gericht op service en kwaliteit. Nu dat laatste werd ons al heel snel duidelijk, we hebben al heel veel accommodaties bezocht en al heel veel gezien, maar wat wij hier zagen.... dat is TOP en tot nu toe het mooiste Sportvis-Complex wat we ooit hebben gezien. Het is er brandschoon, alles is in perfecte staat en de huisjes zijn van alle gemakken voorzien, je zou denken dat de huisjes net gebouwd zijn. Een heel groot deel vd huisjes heeft zelfs pr slaapkamer een eigen douche met toilet. Wij sliepen in een 4-pers. huisje en hadden 3 toiletten en 2 badkamers, uiteraard ook met nieuwe magnetron, wasmachine, afwasmachine en nieuwe koelkast en een zeer warm en gezellig huisje met uizicht over het water en de boten. Trouwens alle huisjes liggen aan het water en hebben een prachtig uitzicht over het fjord en de steiger met boten. Zelf denken we dat dit d accommodatie voor 2010 wordt en misschien wel DE accommodatie voor Hitra.

Ook heeft Angelamfi een prachtige nieuwe Catamaran gekocht, deze zal tegen Augustus geleverd worden. Deze geweldige Catamaran is 12m lang en 5m breed, heeft een 620pk sterke dieselmotor en biedt plaats aan 12 sportvissers, deze superboot zal u snel en vooral stabiel naar de verdere stekken brengen, om daar te jagen op de grote vissen zoals Leng, Koolvis, Pollak, Kabeljauw en met geluk Heilbot. Nieuw is dan ook het "Premium-pakket" wat wij binnenkort zullen aanbieden, dit pakket biedt een volledige verzorgde vakantie, waar alles geregeld kan worden. U kunt een hele week mee aan boord vd grote catamaran om zo te vissen onder begeleiding van Dirk Ditters, die ook al redelijk goed Nederlands spreekt, uiteraard ook engels en duits. Heeft u geen zin om te koken, ook geen probleem vanaf 6 pers. kan er volpension geboekt worden, dan hoef je je geen zorgen te maken over vissen en niet meer over wie er gaat koken, beter kan niet ! Een complete visvakantie met alels erop en eraan.

Uiteraard zijn Linda en ik ook zelf nog even wezen vissen met Dirk, alleen was er maar weinig tijd, we kwamen ook niet om te vissen maar om te "werken", volgend jaar ga we er heen om er een week te vissen, we denken er aan om er een Nederlands/Belgische Seminar week Noorwegen Angelamfi van te maken, 1 week met allemaal Nederlandse en Belgische vissers in Angelamfi, mocht u interesse hebben.... mail me gerust. info@vakantie-noorwegen.nl

Maandag zijn we even met Dirk en een paar andere vissers naar "buiten" geweest om daar te jagen op de grote vissen. Linda ving als eerste meteen een leuke Pollak en Dirk en ik volgde snel, alleen waren ze nog niet zo groot. We hebben allemaal gevist met de Zwarte 120gr Pilkers van Dieter Eisele en met succes kan men gerust zeggen. In de avond hebben we nog even op de platvis gevist, eerst even vanaf de steiger voor het huisje en daarna nog even vanaf de boot op een 5 min. varen vanaf de accommodatie. Michael en zijn vrouw Mona gingen ook mee, maar we waren laat, dus na een uurtje moesten we terug omdat het al snel donker werd. Toch een paar leuke gulletjes, wijting en scharren gevangen. Vanaf de kant vingen we nog een paar dikke schollen en dat Angelamfi dus een platvisparadijs is  bleek al snel, hier kunt je echt veel dikke scharren en schollen vangen.

Dinsdag ging Dirk met een groep vissers weer naar buiten en daar vingen ze dikke Koolvissen, kabeljauw en zelfs een grote Zeeduivel van 18kg. Bij elkaar weer 3 bakken vol met vis, tjonge wat een visparadijs. Zo zie je wat een voordeel het is als je een ervaren visgids bij je hebt die gewoon de goede stekken kent en je er met een grote boot heen brengt. Deze groep heeft ook het Premium-Pakket geboekt en hebben dus elke dag een paar volle bakken met vis, super toch ?

Woensdag nog even koffie drinken bij onze vriend/collega Enni (Enrico Wyrwa) van Kvernvaer, toch leuk om elkaar weer eens de hand te schudden. Samen met Dirk hebben we met z'n drien alle nwe technieken en materialen doorgenomen voor het seizoen 2009. Vervolgens besprekingen en de accommodaties bekijken en fotograferen.

Donderdag was het dan weer snel naar huis in Bergen, waar vandaag (vrijdag 10 April) de 1e groep vissers bij Kvernepollen is aangekomen, deze gaan een leuke week tegemoet met hopelijk goede vangsten. De vangsten in Bergen zijn niet zo groot als die op Hitra, maar is dan ook een ander gebied. Deze groep komt voor de 1e keer vissen in Noorwegen, dus zullen aan het einde vd week veel geleerd hebben. Het is extra belangrijk dat onze gasten die voor het eerst in Noorwegen komen een goede begeleiding krijgen, want anders kun je net zo goed thuis blijven, zonder een goede service en goed advies met aanwijzingen, is de visserij in Noorwegen bijna niet te doen. Daarom zijn juist de beginnende vissers bij ons in Bergen of bij Dirk op Angelamfi aan het goede adres, hier staan de visgidsen voor je klaar en zullen wij er alles aan doen om er voor te zorgen dat jullie met een mooie ervaring en een kist vol vis naar huis gaan. Zelfs de doorgewinterde Noorwegenvisser, kan op Angelamfi een droomvakantie ervaren, want dit gebied heeft heel heel veel te bieden. Twee dingen hebben wij als visgidsen niet onder controle en dat is het weer en de bijtlust vd vissen, die moeten wel een klein beetje meewerken.

Al met al een hele leuke leerzame werk-vakantie met een bezoek aan n vd TOP-Accommodaties in Noorwegen, waar we volgend jaar een hele leuke Nederlandse week op gaan zetten ! Uiteraard kunt u deze accommodatie ook buiten deze week om boeken, de goede snelle boten liggen voor u klaar van 50 tm 200pk !!

Meer info over Angelamfi ?
Kijk op de site bij "Midden Noorwegen"

groetjes Raffie en Linda
www.vakantie-noorwegen.nl
 

Meer foto's >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag 03 April
2009

Hallo Visvrienden,

Hehe even tijd om iets te schrijven, het was me een superdrukke maand. Eerst in Februari naar Berlijn voor een kleine Noorwegenbeurs, altijd leuk om de proffs weer eens te spreken en onze duitse vrienden en collega's de hand te schudden en te zien wat voor "nieuws" er in de wereld is op hengelsportgebied. Het staat als een paal boven water dat Duitsland veel verder is op het hengelsportgebied wat betreft de Noorwegenvisserij, maar goed dit even ter zijde.

Na Berlijn was er natuurlijk de Visma in Rotterdam die wederom een groot succes was. We stonden op dezelfde plaats als in 2008 en hebben veel bezoekers op de stand gehad. Uiteraard hebben vele gasten, die voor 2009 of 2010 een vakantie bij ons hebben geboekt, onze stand bezocht en zo konden nog de laatste tips en trucs geven. Het is altijd erg leuk om de gasten ook een te "zien", juist omdat we in Noorwegen wonen zien we de gasten soms nooit en hebben we alleen via de telefoon of e-mail contact, extra leuk om dan onze gasten eens te "zien". Wij hebben in ieder geval een gezellig en leuke visma gehad, flink wat boekingen gedaan, veel aanvragenen heel veel positieve reacties en complimenten. Dit jaar werden we net zoals in 2008 bijgestaan door onze rechterhand en Teamer, visgids John en in het weekend kwam Bas onze stand versterken, leuk om zulke toppers op de stand te hebben.

Afgelopen dinsdag 31 maart kwamen we weer thuis en werden we verwelkomt door maar liefst 286 e-mails, dat was dus dinsdag en woensdag even doorbijten om snel en netjes alle mails te beantwoorden. Uit al deze e-mails kwamen ook leuke boekingen voor IJsland 2009 en 2010, ook voor het Noorwegen-Festival hebben we boekingen gedaan, Noord Noorwegen is ook erg in trek, dus allemaal zeer positief.

Maar rustig wordt het nu zeker niet, as zondag rijden we naar Hitra om daar onze accommodaties te bezoeken, net voor het seizoen willen we nog even checken of alles in orde is. Uiteraard gaan we nog even langs ons vrienden/collegavisgidsen, Dirk, Uwe, Enni en Andreas, altijd weer gezellig en veel lol. Ook deze mannen zien we helaas te weinig, we spreken elkaar allemaal wekelijks, maar "zien" doen we elkaar niet veel, oke de laatste keer was dan in Maart in Berlijn, maar na dit weekend zal het zeker weer een seizoen/jaartje duren. Omdat de wegen goed zijn en het weer oke is, nemen Linda en ik de auto en rijden naar Hitra/Frya. Zal een rit zijn tussen de 9 en 10 uur, maar dat maakt niet uit, kunnen we nog wat mooie fotos nemen onderweg. Als we tijd hebben gaan we nog even vissen bij Kvernvaer of Angelamfi, misschien wel effe met de catamaran mee als die al in het water ligt.

Donderdag zijn we weer terug in Bergen en op vrijdag komt de 1e groep van dit seizoen, wij zijn er klaar voor en de vis ook ! Vandaag even snel met mijn vismaat het water op en al snel een paar dikke Koolvissen, leuke leng 98cm en 5 gulletjes van rond de 5kg.  en een paar dikke schelvissen. Zomaar even 5 uurtjes vissen voor de lol, dat belooft een leuk seizoen te worden, wij zijn er klaar voor.

Verder eigenlijk even weinig nieuws, komt wel weer vanaf volgende week als de gasten weer wekelijks komen. Zodra we terug zijn van Hitra en als we hebben tijd hebben gehad om te vissen, dan maak ik een berichtje.

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vrijdag 20 Maart
2009

Grote Leng vlakbij Bergen

De Cubaan Serafin Barrera heeft wat te vertellen als ie weer in Cuba komt, de vis van zijn leven heeft ie gevangen. Samen met wat vrienden was hij op vistrip, de vissers hadden lange lijnen uitgezet en gingen deze binnen halen, als snel werd duidelijk dat er iets "groots" aan de haken zat. Toen de vis eenmaal boven kwam riep de man uit Cuba "een monster", nu dat leek deze leng van 30kilo wel met zijn lengte van 1,80m.

De vis werd gevangen in Srfjord ten zuiden van Ostery, iets Noordelijk van Bergen.

Raffie

30 Kilo 1,80m

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 26 Februari
2009

Grote Heilbot in Zuid Noorwegen

Atle Nilsen wist niet wat hem overkwam toen hij een 95-kilo zware heilbot ving in zijn netten. Deze visser was aan het vissen op garnaal toen zijn boot eigenlijk de verkeerde kant op dreef. Toen de netten met garnalen met bovenkwamen was al snel duidelijk dat er iets groters in de netten zat dan een garnaal. Toen de netten eenmaal aan boord waren bleek al snel dat het hier om een hele grote platvis ging, namelijk een "Kveite" ofwel Heilbot van 95kilo. Atle had vele jaren geleden al eens een heiltbot gevangen van 60kg. Vandaag kon Atle niet gaan vissen omdat hij zijn netten moet repareren. De heilbot is gevangen in Zuid Noorwegen in de omgeving Arendal ten oosten van Kristiansand.

@agderkommune

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag 18 Februari
2009

Hallo Zeevislanders,

Het is een koude, mooie maar lange winter, de natuur is prachtig als het heeft gesneeuwd, als dan ook de zon nog eens doorkomt wonen we hier in een sprookje, zie de fotos hieronder.

Gelukkig valt bij ons de crisis wel mee, we hebben vele vaste gasten die elk jaar terug komen en toch ook vele nieuwe boekingen voor 2009 en zelfs voor 2010. Vissers die 2009 overslaan boeken wel alvast voor 2010 om zo de beste weken en plaatsen te boeken. De trend blijft net zoals elk jaar April-Mei-Juni, terwijl ook de maanden Augustus en September zeer goede maanden. Dit zijn de maanden waar ik het liefst ga vissen, in deze maanden kun je alle soorten vis vangen en dat maakt het extra leuk. Tevens is er dan volop Makreel te vangen en heb je altijd aas. Verder zien we dat veel vissers voor "groot" gaan en daarmee zijn onze huisjes in Noord Noorwegen en Lofoten erg in trek, uiteraard is ook Hitra weert goed geboekt. Denemarken Langeland blijft altijd een topper voor die vissers die niet ver willen rijden, nieuw dit jaar is Snoeken in Zweden en Noorwegen.

Zelf ben ik ook nog een paar keer wezen vissen, zowel met de boot als vanaf de kant, maar het is slecht op dit moment. Maar dat is normaal in deze maanden, dan wordt er nooit veel gevangen bij ons. Vorige week ben ik nog met de boot van Havferie eruit geweest, samen met Magne en moesten we ijsbreken om naar buiten te varen. De temp bij de haven was -5 en met de wind erbij gaf het een gevoelstemp van zeker -10, je kan gerust zeggen zeer koud. Het was DE kans om het nieuwe pak van Sundridge EN-Tec eens te testen en ik kan je zeggen GOEDGEKEURD. Ik heb al verschillende drijfpakken gehad en de meeste zijn heel stug en soms heel zwaar, waardoor je net een Michelin mannetje lijkt. Dit nieuwe pak weegt maar 2 kg en dat is de helft vh gewicht van de andere pakken. Dus in mijn ogen op dit moment een echte aanrader, een lichtgewicht, flexibel, warm drijfpak.

As weekend ga ik naar een kleine beurs in Berlijn, daar komen alle duitse visgidsen langs en is het altijd een zeer gezellig onderonsje. We bespreken de nieuwe technieken, materialen en kijken wat er nieuw op de markt is. Altijd gezellig om elkaar weer eens te zien, je spreekt elkaar wekelijks, maar "ziet" elkaar weinig omdat we allemaal druk zijn met onze gasten.

Onze eerste gasten komen eind maart, dan een paar weken wat rustiger en dan komen alle groepen, gezellig hoor. Flink wat groepen die al eerder zijn geweest en we dus al kennen, maar ook nieuwe groepen die we nog van alles kunnen leren. Deze nieuwe groepen vissers hebben vaak bewust gekozen voor Havferie of Kvernepollen omdat ze dan een Nederlandse visgids ter plaatse hebben. Zeker voor een eerste keer Noorwegen is het van belang dat je een goede begeleiding krijgt. Zo vertellen we de vissers over de vissoorten die men op dat moment kan verwachten, waar de vis zich op dat moment verschuild, welke technieken men moet gebruiken en welke materialen er op dat moment het beste werken, welke kleur, lengte, haakmaat en vorm. Uiteraard vertellen we ook alles over de veiligheid op het water, nemen we de zeekaart met de vissers door en checken of alle vissers ons nr hebben om zo altijd ons te kunnen bellen als er nood is op het water. Vissers moeten dan ook altijd minimaal 2 telefoons meenemen op het water, zodat wij hun kunnen bereiken en uiteraard zij ook ons kunnen bereiken. Heel belangrijk is natuurlijk dat de telefoon voor handen is en ook droog blijft, Boxit heeft daar de perfecte oplossing voor, deze Boxit houdt de telefoon droog en blijft ie zelfs drijven, mocht deze in het water komen. Zelf heb ik een speciale band er voor gekocht om de telefoon met een band om mijn bovenarm te bevestigen, je merkt er niets van en zo heb je de telefoon altijd bij de hand.

In September dit jaar van 11 tm 18 hebben we weer het Sotra-Festival, daar zijn nog een paar plaatsen vrij dus wees er snel bij, dit wordt wederom heel erg gezellig en hopelijk dit jaar met betere vangsten en veel minder wind. De visserij is goed in deze periode, dus dat zal geen probleem zijn, als het weer dan ook redelijk is, dan wordt het een groot feest.  >>klik hier voor meer informatie<< Uiteraard zijn er wederom 4 visgidsen 24u per dag aanwezig en in de avond zal de zaal open gaan om zo met z'n allen na te praten over de visdag, nieuwe onderlijnen te knopen en zo elkaars stekken en technieken te bespreken.

Binnenkort zullen we vast en zeker weer vele vissers treffen op de Visma 2009, 26-27-28-29 Maart Ahoy Rotterdam. www.visma.nl. Linda en ik komen speciaal uit Noorwegen voor de beurs, ook John, Corne en Bas zullen op de stand aanwezig zijn om alle vissers te voorzien  van informatie en vertellen over alle accommodaties die we hebben in Noorwegen, Zweden, Denemarken en IJsland. Sinds kort hebben we ook Snoekvissen in ons programma, dus voor elke visser, Zoet of Zout een Visreis naar keuze. Tevens hebben we nieuwe accommodaties in Noord Noorwegen, voor de vissers die eens wat "groters" willen. IJsland blijft natuurlijk de TOPPER, daar kun je per dag honderden kilo's Kabeljauw vangen en echt een hele grote kans maken op die vis van 15+ elke groep die er in 2008 is geweest, heeft Kabeljauw gevangen van 15+. In Sudavik is er op 11 Juni 2008 zelfs een heilbot gevangen van maar liefst 84kg 197cm, daar ben je best even mee bezig om deze binnen boord te krijgen, de grootste Kabeljauw in 2008 was maar liefst 27kg !!

Van 9 tm 16 Juni hebben wij het IJslandfestival georganiseerd, die week was zo vol geboekt. We hadden makkelijk 2 of 3 Festivals kunnen organiseren, zoveel aanvragen hebben we gehad. Maar n week is voldoende, ook voor ons..hahaha Zoals gezegd gaan we dus met 50 Nederlanders en Belgen naar IJsland en dat wordt uiteraard n groot feest en met z'n allen gaan we op jacht naar DE droomvis. Er zullen die week dus heel wat persoonlijke records worden gebroken. Dus we zijn met z'n allen druk om alle materialen in te kopen en onderlijnen klaar te maken.

Ook in Noorwegen zijn we klaar voor alle gasten, alle materialen en onderlijnen zijn ingekocht, alle verhuurmaterialen staan klaar, zoals nieuwe drijfpakken, Ugly sticks met reels van Penn 330 GTI, hengels met bootmolens, lichte hengels met Shimano molens, viskisten gevuld met allerlei materialen en ga zo maar door. Dit speciaal voor onze gasten die met het vliegtuig komen of voor de gasten die geen complete Noorwegen uitrusting hebben en alles ter plaatse willen huren. Zo kunnen we iedereen van dienst zijn, we hebben zelfs groepen die alleen maar kleding en tandeborstel meenemen en verder alles ter plaatse huren, prima service toch ?

En zo komen wij de winter door hier in Noorwegen, binnenkort weer een paar dagen naar NL voor de Visma, uiteraard een frietje eten en kaas inkopen. Alle kaas, nutricia chocomelk, calve pindakaas en beschuit zijn op, dus een klein beetje inkopen moeten we doen, echt veel kunnen we niet meenemen in het vliegtuig natuurlijk ivm het gewicht. Sommige aardige groepen nemen wel eens kaas mee voor ons of andere lekker dingen uit NL die we hier niet hebben. Is toch altijd leuk als de vissers ook aan ons denken als ze naar Noorwegen komen, is altijd weer een leuke zeer welkome verrasing.

Extra nog even de groetjes doen aan die mensen die het leuk vinden en er een hobby van maken om over ons negatief te praten op verschillende forums en website's. Wij vinden het een hele eer dat mensen zich met ons bezig houden en hun vrije tijd besteden om ons persoonlijk en het reisburo in een kwaad daglicht te stellen.

Misschien dat deze heren liever voor de Story, Prive of Margriet zouden willen werken maar niet aangenomen zijn. Voor ons wel leuk om te lezen wat men allemaal "verzint", of noemt men dat nu leugens ? Ach roddelbladen in het nederlands voor dames hebben we hier in Noorwegen niet, dus zo kan Linda toch als vrouw nog een beetje genieten van alle roddels, want dat is natuurlijk niets voor chte mannen, ik ken althans weinig mannen die dit soort blaadjes lezen. Dus of die heren die dagelijks het leuk vinden om negatief over ons praten en schrijven echte mannen zijn...... dat oordeel laat ik aan jullie over...hahahaha. Oke ik geef eerlijk toe, soms print ik het stukje uit en neem ik het mee naar het toilet als ik een moeilijke stoelgang heb, gaat ineens een stuk beter....hahaha sorry. Kop op mannen, ga zo door met jullie "hobby", al hoop ik dat jullie zien dat het geen enkel effect heeft, maar dan hebben jullie in ieder geval nog "iets" te doen in jullie vrije tijd. Wij hebben in ieder geval geen tijd om ons negatief uit te laten over andere personen, we hebben het te druk met ons reisburo, onze gasten en ons eigen leven, als we ons dan ook nog eens bezig moeten houden met andere mensen...pfff geen tijd voor. Trouwens "pesten" dat doet men toch op de kleuterschool ?

Mijn excuses voor dit stukje, normaal schrijf ik nooit wat, maar soms wordt je er wel eens "moe" van en moet je reageren. Uiteraard weet ik dat als je een beetje bekend bent dat dat erbij hoort, geeft ook niets. Negatieve reclame is ook reclame toch, hoe vaker ze onze naam en bedrijf noemen hoe beter het is. Maar ik wil er af en toe gewoon eens op reageren net zoals "Geen Stijl" die nemen ook gn blad voor de mond. Wie weet zullen we de heren ook eens met naam+foto en de teksten op de site zetten, trekt miljoenen bezoekers volgens "Geen Stijl"......hmmm een nieuw idee voor Zeevisland ? "De boontje komt om zijn loontje pagina" hahaha ik wordt er vrolijk van hahaha.

Goed even serieus weer....

Tot zover een berichtje uit wit Noorwegen, in ieder geval bedankt en tot ziens op de Visma of ergens aan de waterkant.

Oh ja.... neem ook nog eens een kijkje op onze nieuwe site: www.zoetvisserij.com

groetjes Raffie en Linda
www.vakantie-noorwegen.nl

Voor reacties of informatie, mail ons gerust: info@vakantie-noorwegen.nl

Meer foto's >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 20 Januari
2009

Hallo allemaal,

Ook voor 2009  hebben we weer een groot Sotra Festival opgezet !

In de week van 11 tm 18 September 2009 hebben we bij de accommodatie Kvernepollen bij Bergen afgehuurd. 16 huisjes voor totaal 60 Nederlandse en Belgische vissers. Dit wordt wederom een groot succes, juist omdat we het deze keer later in het jaar organiseren zijn er meer verschillende soorten vis te vangen. Al jaren zijn de maanden Augustus en September mijn favoriete maanden omdat men dan ook makreel kan vangen als aasvis, de Heek is volop aanwezig in grote formaten van soms meer dan een meter en gewichten tot soms over de 10kg. Verder zijn de vissoorten als Kabeljauw, Pollak, Koolvis, Schelvis, Makreel, Heek, Platvis en vele andere soorten vis prima te vangen met zelfs kans op een Heilbot of een dikke schol.

De week staat in het teken van gezelligheid en in de avond zullen we de grote zaal openen om zo met iedereen een gezellige avond er van te maken. Zo kan men met elkaar spreken over de technieken, materialen, vangsten en als men wil kan men onderling een potje kaarten. Allemaal heel erg gezellig en uiteraard zeer leerzaam voor die vissers die voor de 1e keer naar Noorwegen komen.

De visgidsen, John, Corne, Linda en Raffie zullen 24u per dag aanwezig zijn op het complex dus de visgidsen zijn altijd in de buurt !

U boekt de reis met uw eigen groep, dus u heeft uw eigen huisje en eigen bootje !

Maar wees er snel bij want vol = vol

Lees heer meer informatie:  >>klik hier<<

groetjes Raffie
www.vakantie-noorwegen.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 14 Januari
2009

Snoekvissen in Noorwegen

Het reisburo Vakantie-Noorwegen van Raffie en Linda, is al jaren succesvol in de visreizen voor de "Zoutwater" sportvisser. Honderden Zeevissers hebben een goede vakantie gehad in n vd 300 accommodaties in Noorwegen, IJsland of Denemarken. Vele sportvissers keren dan ook jaarlijks terug en zijn meer dan tevreden over het reisburo van Raffie en Linda in Noorwegen, dat inmiddels in de top staat vd aanbieders van Visreizen naar Noorwegen, Denemarken en IJsland.

Voor 2009 hebben zij geheel nieuw in hun programma ook "Zoetwater" Visreizen naar Noorwegen en dan wel gericht op Snoek, Snoekbaars, Baars en Meerforel. Dus nu kunnen ook de Zoetwatervissers hun hart ophalen bij Vakantie-Noorwegen en kunnen ook zij terecht bij Raffie en Linda voor een goed georganiseerde vakantie naar Noorwegen.

Kijk zelfs eens op de site van www.vakantie-noorwegen.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Woensdag 13 Januari
2009

Ansichtkaart na 30 jaar aangekomen

EIBERGEN - Een ansichtkaart uit Noorwegen heeft er ruim dertig jaar overgedaan om in Eibergen aan te komen. De ontvanger Riet te Boome liet dat dinsdag tot haar verbazing weten.

Het kaartje werd op 16 juni 1977 vanuit Lillehammer verstuurd. Het kaartje was gericht aan vorige bewoners van het adres waar Te Boome woont. Dat echtpaar is inmiddels overleden.

Het plaatselijke postkantoor in Eibergen gaat ervan uit dat de kaart ergens is blijven liggen, maar heeft geen idee waarom de kaart nu nog is verstuurd.

Te Boome stuurt de kaart naar een ver familielid van de geadresseerden.

ANP

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maandag 05 Januari
2009

27,5 kg Kabeljauw

In het gebied Sunnmre in de provincie Mre og Romsdal bij lesund heeft een duiker een kabeljauw geschoten van 27,5 kg wat nu een officieel record is bij onderwaterjacht op Kabeljauw.

Het is hier een officiele sport om onderwater te jagen op vis, in deze periode mag men dus op Kabeljauw schieten met een harpoen. Let wel deze jacht is zonder zuurstofflessen. De vis was 125 cm en kwam van een diepte tussen de 18 en 25m. De duiker kon telkens maar 30 sec. onder water blijven.

groetjes Raffie

Meer foto's >>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Donderdag 01 Januari
2009

Vanuit Noorwegen wensen wij jullie
 een gezond en visrijk 2009
 

Gelukkig Nieuwjaar !!!!

Raffie en Linda

www.vakantie-noorwegen.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

  copyright 2010   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer