Vissen bij Havferie Bergen Noorwegen Sotra, visreis

Gespecialiseerd in visreizen
www.cordestravel.nl

===========================================================

Havferie
April
2013

===========================================================

Hallo Linda/Raffie ,

Wij zijn net terug gekomen vanuit Havferie, waar we van 29 april t/m 5 mei hebben gebivakkeerd. Ik zou graag een lang en goed verslag schrijven maar helaas er valt weinig te vermelden.

Toch een kort relaas van de week:

Het begon op 28 april met een nogal heftige overtocht met de Fjordline waarbij golven van 4 tot 5 meter het schip danig heen en weer slingerde en dan valt eten in een van de restaurant niet altijd even goed te doen. Maar na Stavanger ging het allemaal wat beter. Op tijd aangekomen in Bergen en op weg naar Havferie wat gemakkelijk te vinden is dankzij de goede routebeschrijving.

Onderweg nog boodschappen gedaan en om 10.30 uur kwamen we aan bij het huisje wat schitterend gelegen is tegen een berghelling. De vrouw des huizes kwam gelijk naar buiten en na enkele minuten mochten we ons verblijf betrekken. Daar Magne, de eigenaar, noch ergens op en booreiland was zouden wij, van een goede kennis, om ca 12.00 uur uitleg krijgen over de boot en hoe in en uit het haventje te varen.

Op de afgesproken tijd werden we opgehaald en kregen we uitleg over de te volgen procedures beneden in het haventje. Een fileertafel en de ruimte waar we onze drijfpakken en hengels op kunnen bergen . Dus geen gesjouw met het materiaal.

De boot wilde in eerste instantie niet starten maar een andere accu erin en het probleem was opgelost. Bij het uit en invaren van de haven moet je goed opletten want het is soms erg ondiep, maar ook dat leverde geen probleem op. Over  problemen gesproken: er was er eigenlijk maar één. HET WEER! Heel de week verder was er veel te veel wind 10 tot 14 m/s het geen betekent windkracht 6 tot 7. Bovendien kwam soms de regen hagel en zelfs sneeuw horizontaal voorbij dus je begrijpt wel van vissen kwam niet zoveel.

Gelukkig een leuke bijkomstigheid : Op de televisie kan men bijna het volledige Nederlandse zenderpakket ontvangen dus de kroningsdag hebben wij ook maar gekeken. Toch hebben we elke mogelijkheid aangegrepen om naar buiten te gaan echter vissen buiten het fjord was niet te doen. 2 keer toch geprobeerd maar als je dan drift met 4 tot 5 km per uur dan is dat niet leuk en dan niet te vergeten de hoge golven. De boot kan er overigens wel tegen want dat is een goed en veilig vaartuig. Zo ging het dag in dag uit en daar ga je eigenlijk niet voor naar Noorwegen, want het aantal vissen was bedroevend slecht. Dagelijks werd ook de Noorse weersite YR.NO bestudeerd, maar ook dat hielp niet veel.

Nu moet je niet denken dat het altijd zo is, want wij waren voor de 5e keer in de omgeving van Bergen oa ook KVALHEIM en hebben altijd goed gevangen en bovendien goed weer gehad in dezelfde periode ( eind april- begin mei ) Extra jammer dit slechte weer, want wij hadden deze reis gewonnen op de Cordes Traveldag van 2012. Maar ook Cordes Travel kan, jammer genoeg,  geen invloed uitoefenen op de weersomstandigheden.  

Het is dus helaas een minder positief verslag maar dat is ook het lot van een visser.

Kort samengevat: Accommodatie is top met alles wat daarbij hoort. Alleen door de weersomstandigheden is het dit jaar niet geworden wat we er van hadden verwacht en gehoopt.

Volgend jaar weer nieuwe kansen, want dan gaan we naar een andere accommodatie uit het arsenaal van Cordes Travel namelijk Storekorsnes.

O ja, bij de terugreis was de zee als een spiegel en onze opvolgers hebben meer geluk en konden de tweede dag gelijk naar buiten en daar is wel vis te vangen ( zie vangstberichten )

Groeten van Henk, Leo, Gert-Jan en Willem

==========================================================

Wilt u zelf op visvakantie naar Zweden ?
ga naar: 
www.cordestravel.nl

Gespecialiseerd in Sportvisreizen
www.cordestravel.nl

 

    ©  copyright 2013   Zeevisland.com, alle rechten voorbehouden
Disclaimer