Boot-vangstberichten

Zeevisland, sinds 2002

Zeevisland, wenst alle schrijvers en lezers
prettige kerstdagen
en een
gezond en visrijk 2018

zaterdag 16 december 2017

Weer een avontuur op "De Zeearend ":
HIJ ( John de schipper dus) zou het ons nog éénmaal voordoen hoe het moet ( zie foto 1) en dan moesten we het zelf maar zien of we het zouden kennen en zijn voorbeeld nadoen. Nu iedereen aan boord deed dus z'n uiterste best om de man aan het roer niet teleur te stellen en te bewijzen dat we de les hadden begrepen. Niet te geloven wat een sfeer op de boot, er werd gelapswanst, er werd gelachen er werd gepraat en er werd gevist. Niemand had verwacht dat er nog zoveel vis ging binnen gehaald worden. De kop koffie met appelgebak, de mok lekkere dikke erwtensoep met worst, het broodje rookworst, dit gaf ons allen even de rust om de trillende hengels toch maar even te laten rusten alvorens weer al die vissen binnen te draaien. op bijgaande foto 2 de bak met gekuiste vis alvorens aan het vlinder en fileerwerk te beginnen. De foto's daar op volgend laten zien dat de klus geklaard is geraakt. Dikke dank u wel aan de schipper voor deze dag ! Het was weer TOP. Ook dank aan de andere medevissers, heb weer kennis kunnen maken met andere vaste Zeearend klanten die ik nog niet kende. Maar ja, weer zulke toffe kerels.!!!

Johny Smets

zaterdag 16 december 2017

Vrijdag 15 december leek de mooiste dag van de week te worden, tenminste wat de weersomstandigheden betreft. En laten we nu net op die dag de laatste wedstrijd vissen van onze Oosterschelde vis club die sinds gisteren de naam de "Luchtvissers" draagt. De stand aan de kop van de ranglijst was zodanig dat de nummer 5 nog op kon schuiven naar plaats 1. De vangsten waren volgens schipper Joop van ms Desiree nog steeds zeer acceptabel te noemen. Onder wat minder warme omstandigheden was er kort nadat de lijnen te water waren gelaten al redelijk wat bedrijvigheid en kwamen bij allemaal wel vis naar boven.

Was tijdens de vorige wedstrijd de wijting die veruit de boventoon voerde nu kreeg de schar meer kans om het aangeboden aas tot zich te nemen. Wijtingen van ver boven de dertig centimeter waren geen uitzonderingen en ook vele scharren tikte op de meetlat de 27/28 cm aan. Werd het nog een spannende wedstrijd? Eigenlijk niet helemaal vwb de nummer 1 want die ving gewoon goed vis. De nummer 4 echter schoof na het meten door na plaats 2. Al met al een prachtige onderlinge competitie geweest, waar fanatisme samen met gezelligheid de boventoon voerde.

Natuurlijk hopen we dat 2018 wederom een mooi, goed vis jaar mag worden. Wij wensen dan ook dit iedereen toe.

Tot slot de uitslag: Op de eerste plaats is geëindigd Jan Jongbloed, nummer twee Jan van Alphen en op drie was het Peter Clerx. De winnaar had over de vijf wedstrijden een kleine 30 meter vis weten te vangen. Dus al met al valt er op de Oosterschelde nog steeds, of weer, goed vis te vangen!

Willem

vrijdag 15 december 2017

Hierbij nog een berichtje van de Visarend. Spaarzamelijk word er nu af en toe een mooie gul gevangen tussendoor. De wijtingen zijn nog flink aanwezig!
We hebben nog enkele doordeweekse dagen vrij voor afhuur. Ook in Januari nog voldoende plaats. kijk op www.vissenwesterschelde.nl

William ( Visarend Hansweert)

William

dinsdag 12 december 2017

volop mooie wijting op de spijkerplaat, met af en toe een leuke gul, wegens annulering hebben we 28 december vrij gekregen voor afhuur of opstap.

voor inlichtingen kunt u bellen met rene de back 003151391567 of email naar rmdeback@zeelandnet.nl 

www.westerscheldevissen.nl

rene de back

dinsdag 12 december 2017

We gaan op vrijdag 29 december en zaterdag 30 december de westerschelde op met de TERTIUS om te vissen .
U kunt met ons mee er zijn nog diverse plaatsen vrij op beide dagen .
De vangst berichten zijn gewoon goed volop wijting en schar.
Oudejaars aanbieding opstappen normaal 45,00 nu voor 35,00.
hengels en aas aanboord verkrijgbaar.
  www.westerscheldevissers.nl

ruud groenestein

zondag 10 december 2017

Zaterdag 9 december voor de laatste visdag van het jaar van visclub de hofstee. Het was de vraag of we konden uitvaren vanwege de harde wind maar gelukkig is de juiste beslissing genomen. Gezien de wind natuurlijk beperkt in waar we konden liggen en gekozen was voor Goesse Sas omdat de wind over de dijken ons minder problemen zou geven. Het was goed te doen maar dat was het dan ook wel eigenlijk. De vis was verzoek, met veel pijn en moeite een paar visjes gevangen en daarna was het stil tot we gingen verkassen naar de richting Wemeldingen. Ook daar nog een paar boven gehaald maar het was droevig. Ook de collega boten die de moeite hadden genomen om uit te varen hadden het slecht. Vissers op die boot gesproken en ook daar was het bar en boos soms maar 10 visjes met een hele boot. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen , het was al met al toch een geslaagde dag verder

peter

maandag 4 december 2017

Vanmiddag nog even een paar uurtjes gevist vanuit de boot op de Westerschelde
Als stek gekozen voor de veerhaven en daar op 12 mtr het anker laten zakken
Bewust wat ondieper gekozen vanwege de sterke stroom bij springtij, maar bleek achteraf dat het nu nog niet de juiste keus was
Het bleef te lang stil, er kwam wel wat wijting boven maar niet zoals verwacht, dus een 100 meter verkast en toch weer naar 15mtr toe
Hier zat meer vis, maar helaas veel ondermaats zo rond de 24cm groot
Toch tussendoor wel een mooie maatse met als uitschieter 1 van 37, na een paar uur toch het ondiepe weer opgezocht want de stroom werd te gek hier
De vangsten liepen wel terug hier maar we zijn niet voor niets geweest vandaag en het weer was ook Top
Totaal een 50 wijtingen waarvan er maar 15 aan de maat, vriend Gul was ook vandaag niet te zien evenals de scharren.
Op naar de volgende keer

Gr Tom

tom

maandag 4 december 2017

De laatse weken zijn de vangsten super goed! Er zit verschrikkelijk veel wijting en ook redelijk wat schar (als we er bij kunnen komen) Ook vingen de heren geregeld een gulletje en hondshaaitjes.
Kortom,we hebben een zeer goede visserij op de Westerschelde.
Wil je een keertje mee met de Waypoint bel dan :0610825448
Wie weet tot snel!

  www.waypointsportvissen.nl
  Info@waypointsportvissen.nl

Jacco

maandag 4 december 2017

Beste dames en heren vissers a.s. zondag 10 december is er nog plaats om op te stappen met het M.P.S. Beatrix2 vanuit Yerseke op de Oosterschelde .De vangst bestaat uit wijting en schar.

Contact: info@sportvisserijbeatrix.nl  of Tel. 06-22476960

sportvisserij Beatrix

maandag 4 december 2017

Door een noodlottig ongeval op zee zijn er drie sportvissers verdronken in Zeeland, daar we reeds vele berichten kregen hebben we via De markt, beetje vervelende naam nu, maar wel de beste plaats voor reacties, een pagina ingericht om alle sportvissers hun condoleance en berichten achter te laten.

Onze gedachte gaat uit naar familie en vrienden en wensen iedereen veel sterkte.

Team Zeevisland

Mike, Team Zeevisland

zondag 3 december 2017

Zaterdag 2 dec weer eens wezen vissen met vismaat Richard en zyn shelty vanaf Neeltje Jans ! Eerst onzepierenweer opgepikt in ierseke by dixhoorn , dus daarzal het niet aan liggen , altyd goed vers aas ! Aangekomen by Neeltje Jans zien we dat het potdicht zit van de mist , dus eerst gewacht dat het licht werd , en daardachten de andere collega's bootvissers ook het zelfde over ! Om halfnegen de radar aangezet , en samen met de plotter naar de r5 gevaren ! Op de radar konden we zien dat we daarmet7 boten lagen want op zicht lukte dit niet vanwege dichte mist ! Gelyk al by het neerleggen van de eerste hengel in de steun gelyk beet , mooie grote wyting ! Dit ging zo een ryden door tot de bloedstroom wel heel erg sterk werd ! Vis vond dit niet leuk ! Na anderhalf uur werd stroming minder en begon de vis weer te buren , maarwaren wel beduidend kleiner nu ! Om 2 uur terug gevaren omdat het zicht wat beter werdt ! In totaal 15 scharren van 25 cm en groter en een goede 50 wyting van 27 cm en groter ! Echt hele mooie wyting en erby van dik over 30 cm richting de 40 cm ! Vanmorgen wakker geworden met toch een flinke domper vanwege het bericht van drie vermiste vissers op Neeltje Jans ! Wy wensen fam en vrienden heel veel sterkte de komende tydt ! Van zulke berichten wordt je toch wel even heel stil ! Richard en John , d302

Delta 302

zondag 3 december 2017

Arjan Stelwage heerst op tweede topcompetitie bootvissen
De tweede dag van de topcompetitie bootvissen vond plaats vanuit Vlissingen op de “Pirate”, met vandaag aan het roer schipper Dave. De Westerschelde zit net zoals de gehele zuidelijke Noordzee vol met wijting. Dat bleek ook deze dag, want behoudens een beperkt aantal scharren, een tong, twee meunen en één zeebaarsje, was het alleen wijting wat gevangen werd. Niet de kleintjes, maar forse exemplaren tot aan 40 cm aan toe.

Een heerlijk vissen, want deze vissen geven behoorlijk sport! Ze mochten overigens allemaal weer terug, want met het catch en release-systeem gaat elke vis, na genoteerd te zijn, meteen weer terug in het water. Het werd een spannende dag, want het klassement, dat ontstaan was na de eerste wedstrijddag werd danig door elkaar gegooid ……….

Dat begon al in de eerste periode. Om goed te eindigen moest je géén plaatsje tegen de “kont” van de boot geloot hebben, want daar was het niet te doen. Aan bakboordzijde kwamen Albert Leewis en Louis van Bommel sterk uit de startblokken en eigenlijk kon alleen Ernest Ripson een beetje volgen. In die volgorde werd ook de eindstreep bereikt. Aan stuurboordzijde pakte Arjan Stelwage de volle buit, gevolgd door de leider van de eerste dag Sjaak Verburg en Erik Goossens. Het trainen van de dag ervoor bleek dus zijn vruchten af te werpen. Deze eerste periode was wel de minste, want de getijdenstroming moest er nog in komen na het ochtend-laagwater. Naar mate de dag vorderde werden de vangsten steeds beter! Na de wissel kwam er steeds meer wijting in de vangst. De scharren bleven geplakt tegen de bodem aan liggen, terwijl de rondvis beter ging azen. Aan bakboord ging Ernest Ripson met de winst aan de haal met 26 vissen, voor Mark van Wanrooij en Frank van Schilt. Aan de andere kant van de boot liet Sjaak Verburg nogmaals zien dat er met hem niet valt de spotten! Hij won voor Eric Goossens en Arjan Stelwage. Laatst genoemde tweetal deed dus goede zaken, evenals Ernest Ripson aan stuurboordzijde. De revival van Albert Leewis leek even gestopt.

De laatste periode moest voor deze dag de beslissing brengen. Arjan Stelwage kwam op het eerste nummer terecht, net achter het stuurhuis. Dat bleek een prima plaats en Arjan benutte dat volledig met opnieuw een sectorwinst. Eric Goossens en Peter Leentjes volgden hem op gepaste afstand. Maar Albert Leewis liet aan zijn kant weer maar eens zien, dat hij in goeden doen stak. Hij won opnieuw, net als in de eerste periode. Zijn totaal aantal vissen van 90 exemplaren was het hoogste van de dag over de gehele boot. Die periode eindigden Frank van Schilt, die wel een mooie tong en een zeebaarsje ving, en Ernest Ripson achter hem.

Na twee wedstrijddagen van drie periodes staan Arjan Stelwage en Ernest Ripson nu aan kop met maar 12 klassementspunten, gevolgd door Sjaak Verburg met 13 en Frank van Schilt met 15 punten. De anderen hebben evenwel nog volop kans om zich in de selectie voor het WK van 2018, dat in Setubal te Portugal wordt gehouden te plaatsen. De derde topcompetitiedag, die op de “Big Marlin” vanuit Neeltje Jans wordt vervist op 17 december, zal bepalend zijn. De deelnemers hebben er nu al zin in, al mag het dan wel een beetje warmer zijn, want deze dag was “waterkoud” …………..

Op de foto’s:
1 deelnemers bakboordzijde, 2 deelnemers stuurboordzijde, 3 Frank van Schilt met een tong, 4 Arjan Stelwage die de dag op punten won , 5 Jeremy Stockx, 6 Louis van Bommel. 7 Ernest Ripson goed ingepakt tegen de koude, 8 Peter Leentjes en 9 Albert Leewis, die de meeste stuks van de dag ving.

Henri Karremans

zondag 3 december 2017

Gezouten Zeepieren.
DECEMBER AANBIEDING
Ontdek ook het gemak van gezouten zeepieren.
Top kwaliteit gezouten zeepieren.
Altijd gemakkelijk om in de vriezer op voorraad te hebben.
Wijting en schar zijn er dol op.
Bij afname vanaf 4 bakjes gezouten zeepieren 1 bakje Zeeuwse tappen gratis.
Eenvoudig te bestellen via de webshop van.
  www.lobbezoo-zeeaas.com
Of eventueel af te halen.

Lobbezoozeeaas

zondag 3 december 2017

even ter correctie, plaats was belgische kust, middelkerke raverszijde

mvg glen

glen

vrijdag 1 december 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike Team Zeevisland