Boot-vangstberichten

Buitenland vangstberichten

Blijf op de hoogte vd vangsten in bv Noorwegen en IJsland.
Bekijk de geweldige vangsten die er dagelijks gedaan worden.
Vangstberichten buitenland >>>

Op visreis ? boek bij www.cordestravel.nl natuurlijk !

dinsdag 17 oktober 2017

Hoi gasten,gisteren(maandag)opnieuw het water opgeweest,gevaren richting oostkapelle,stukje voorbij R3,geankerd op 14m,omstreeks 9.30h begon de vloed er in te komen.Dat was het begin vn een prachtige visdag.Schar en wijting werden met regelmaat binnen gehaald.Topdag met een 100tal mooi schar,30 tal wijting voor de vriezer.Om 15h binnen gevaren met zuidelijk windje 3-4 en aangename temperatuur.Op naar de volgende visdag.

Grt eric

eric herremans

dinsdag 17 oktober 2017

HET BARST VAN DE VIS!
Alweer een topdag op de Waypoint van schipper Jacco Noordermeer. Met 8 mensen opgestapt in de jachthaven van Vlissingen. Ik had kakelverse Limburgse vlaai meegenomen en die ging er bij iedereen in als....... Limburgse vlaai. We hebben gevist op Sluis Hompels, waar we heel veel scharren vingen. Wegens opkomende zeeziekte van een van de aanwezige zuiderburen zijn we verkast naar een plekje wat dichter onder de kust en dat was helemáál niet zo verkeerd, want nu vingen we volop en voor een groot gedeelte maatse wijting. De zeeziekte ging helaas niet over. Onze 4 zuiderburen, allen voor het eerst aan de zeevisserij, hadden ook een heel mooie dag. Wel weten ze nu dat een pilletje van tevoren veel onheil kan voorkomen. En dat een mes best handig is om vis schoon te maken...... met 40 scharren en 20 wijtingen terug naar Limburg gereden. Met de kleintjes meegeteld dik over de 100 vissen gevangen, en wel met een hengel. Het gaat dus aardig los met de schar en de wijting, dus ik zou zeggen.......
Met vriendelijke groet uit Lomm, Kick van IJzendoorn

Kick Van IJzendoorn

maandag 16 oktober 2017

Afgelopen zondag 15 oktober het water op geweest, na wat twijfelen toch maar alleen gegaan omdat m'n vaste vismaat dit keer niet mee kon.

Eerst geprobeerd een zeebaars(je) te vangen maar deze gaven zich niet thuis.
Na zo'n dik uur besloten om de rest van de dag op de schar te gaan.
Naar een stekje gevaren te hoogte van de R1 alleen wat meer noordelijker en op 14 meter geankerd.
Enige nadeel was dat je niet meer in de luwte van het land lag en met de toch wel aanwezige zuidwestelijke wind het toch wel wat hobbelig was, maar dit mocht de pret niet drukken omdat ik tussen de kleinere door ook mooie maatse scharren (24) en een paar mooie wijtingen (3) ving.
Toen het tij eruit ging de vis schoongemaakt en weer terug richting de haven gevaren.

Richard
Delta 302.


Richard

maandag 16 oktober 2017

Vrijdag 13 oktober een dagje wezen "scharren" op de "Wiesje" met een enthousiaste ploeg van 10 man. Ondanks de waarschuwing van Hank Perree dat het in de monding van de Westerschelde wel wat "hobbelig" kon worden, er toch voor gekozen naar de monding te gaan in plaats van naar de Spijkerplaat. Geen spijt van die keuze en het "hobbelige" viel achteraf bezien erg mee. De goede zorgen van Hank en zijn voor sommigen duidelijk noodzakelijke instructie, zorgden voor een geslaagde visdag. Er werd 1 verdwaald tongetje gevangen, een 10-tal wijtingen en naar schatting een stuk of 400 scharren en scharretjes, waarvan de overgrote meerderheid maats.
Lekker dagje dus! Met dank aan Hank en de weergoden.
Groet,
Ton

Ton Etman

zondag 15 oktober 2017

Hallo
Gisteren met enkele vriende en nokel bootje gehuurd bij Dixhoorn alles was goed geregeld super aas en enkele stoelen geregeld omdat enkele personen niet goed te been waren voor deze personen was het de eerste keer dat ze gingen vissen op de oosterschelde en ze waren onder de indruk van deze dag dus voor herhaling vatbaar
De vangsten waren goed 15 stuks wijting waren maats en een enkele schar de rest +- 10 stuks zwemmen weer in dit prachtige water .
In ieder geval dank aan de organisatie vanDikhoorn dit was super geregeld boot was proper gps kaartplotter en diettemeter en uitleg van de stekken
Na het visen nog lekkere kipling gegeten in het havendje met een lekkere Belgische Jupiler
Groetjes van Limburg Belgie
Derwa Eddy

Eddy

vrijdag 13 oktober 2017

Gisteren nog even gaan vissen
In de oosterschelde samen met mijn kleinzoon vanaf 14.00 uur weg 18.00 uurr thuis 16 mooie scharren en 7 wytingen allemaal boven de maat en dan nog een stuk of 8 kleine wyting terug gezet
Vr gr sportvisserij van dixhoorn hetzagertje.nl

http://www.zeevisland.com/dixhoorn.htm

L v dixhoorn

woensdag 11 oktober 2017

Het is al weer een tijdje geleden dat ik deze zeebaars had gevangen. Die dag had ik er 10 tussen de 30 en 51cm.

Gisteren nog vanaf het kantje maar dat was een dikke nul....

Vriendelijke groet

Gijs Schalij

Gijs Schalij

zondag 8 oktober 2017

Vandaag stond de 3e viswedstrijd van HSV De Streyenvissers op het programma met MS Beatrix 2 vanuit Yerseke.
Om 8.uur werden we aan boord verwelkomd door de schipper en werd de gezamenlijke beslissing genomen om, gezien het wedstrijdelement, op de steenbolken te gaan.
Na een uur varen arriveerden we bij de steenbolkenplek en nadat de schipper de boot op de juiste plaats geankerd/gemaneuvreerd had kon de wedstrijd beginnen.
Al snel werden de eerste steenbolkjes gevangen en dit ging heel de dag door. Jammer is dat het vissen op steenbolk plaatselijk is en dat niet heel de boot mee kan profiteren als er leuk geankerd is bij het putje. Dit werd opgelost door tijdens de dag een aantal keren te verkassen, zodat iedereen in de gelegenheid gesteld werd om een visje te vangen.
De service aan boord van de Beatrix 2 was weer van grote klasse en tussen de middag werden de hongerige magen van de vissers gevuld met hamburgers, uitsmijters en biefstuk.
Iedereen wist een visje te vangen en dit was weer goed voor het wedstrijdklassement.
De Top 3 van vandaag was:
1. Rick van Gastel met 97 steenbolkjes en een lengte van 1602 cm.
2. Flip Wouts met 88 steenbolkjes en 1470 cm.
3. Jack Jurgers met 86 steenbolkjes en 1414 cm.
Verder werden er nog een drietal kreeften gevangen, die vol zaad zaten en weer netjes teruggezet zijn.
Bijzondere vangst was ook nog het gulletje van 32 cm. dat Huib de Vos aan de haak wist te slaan en dat tevens de grootste vis van de dag was.
Al met al was het weer een mooie visdag op de Oosterschelde.

P.Wouts

woensdag 4 oktober 2017

Op deze 4e oktober stond de tweede wedstrijd gepland van onze Oosterschelde visclub. Het had de derde moeten zijn, maar de vorige was gepland op de 13e september en dat was net de dag dat de eerste najaarsstorm over Nederland trok. Dus terecht afgelast. Nu stond er trouwens ook een behoorlijke bries, maar omdat de wind en het tij goed bij elkaar paste kon er toch lekker worden gevist. De 1e stek was dicht bij de kering. Totdat de stroom echt te gek werd, werd hier best lekker gevangen. Zelf mocht ik een leuk haaitje van 71 cm naar boven halen en bijna tegelijkertijd werd aan de andere zijde van de boot een haaitje van 81 cm gevangen. Verder bestond de visserij, ook op een andere stek, hoofdzakelijk uit wijting, waarvan de meeste de 25 cm niet haalde, dat was ook het geval met de steenbolkjes, die nog veel kleiner waren. Maar er kwamen ook mooie scharren naar boven dus ook op de Oosterschelde lijkt de visserij weer een positieve kant op te gaan. We hopen het over een weekje of vijf te kunnen vertellen, want dan staat de volgende ronde op de agenda.

Willem

dinsdag 3 oktober 2017

De vangsten op de Oosterschelde beginnen toe te nemen, veel wijting (wel veel kleintjes) en ook worden de eerste scharren gevangen. Dit weekend nog een aantal boten beschikbaar. Boek eens een leuke vistrip bij 't zeepiertje www.bootvissen.nl
U kunt bij ons ook terecht voor een leuke rookoven, rook uw eigen scharren!!
  www.sfeervolverwarmen.nl

Antoine

Antoine

dinsdag 3 oktober 2017

Gisteren hadden we weer een visdag op de Oosterschelde met het gelegenheidsclubje "Met steeds minder"; om 8.00 uur stonden er 14 vissers trappelend van ongeduld te wachten om aan boord te kunnen gaan van MS Desire in Colijnsplaat.
Toen iedereen aan boord was werd er richting de Kering gegaan.
Na 3 kwartier kwamen we op de visplek en werden snel de hengels opgetuigd.
Gelukkig stonden de wind en de stroom dezelfde kant op dus er kon met de windkracht 6/7 toch nog enigszins comfortabel gevist worden.
Al spoedig kwam de eerste mooie schar aan boord. Even later kreeg Piet Buijk een flinke beet; hij wist een mooi hondshaaitje van 54 cm. te vangen.
Toen was het de beurt aan de "Adrie van Kuijk"show; een pracht beet gevolgd door een gierende slip. Dit kon wel eens, om het in goed Bergs te zeggen, de "catch off the day" worden. Na een klein kwartier drillen werd de gladde gevlekte haai vakkundig geschept door schipper Joop; het bleek een mannetjes haai te zijn van 108 cm. Adrie zijn dag kon niet meer stuk en dat bleek op het eind van de dag wel, want met 16 vissen (10 maatse schar, 4 wijtinkjes, 1 steenbolk en de haai) was hij de grote winnaar. In totaal zijn er maar een 50-tal vissen gevangen (hoofdzakelijk mooie schar) maar dit mocht de pret niet drukken. Joop en Marina bedankt voor weer een fijne visdag.

Flip Wouts

maandag 2 oktober 2017

zondag 1 oktober ...
vanuit yerseke met de Zeemeermin van de firma Dixhoorn de oosterschelde op...
prima boot, prima uitleg.
lekker weer...beetje wind en af en toe een drupje regen.
beter dan de voorspelling.

goeie pieren en prima zagers.
de vangst ? veel ( kleine ) wijting....waar zitten de grote?? nog even wachten tot het kouder is?? de grootste mee voor de pan...
gevist voorbij de boei sas 02...
voor herhaling vatbaar.

paul van heur

maandag 2 oktober 2017

Ik ben af gelopen week met sportvisserijnautilus mee gegaan en ja de schar wordt weer vol op gevangen mensen het is echt een aanrader om mee te gaan top schipper

Goos bierens

zondag 1 oktober 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland