Boot-vangstberichten

Buitenland vangstberichten

Blijf op de hoogte vd vangsten in bv Noorwegen en IJsland.
Bekijk de geweldige vangsten die er dagelijks gedaan worden.
Vangstberichten buitenland >>>

Op visreis ? boek bij www.cordestravel.nl natuurlijk !

donderdag 22 juni 2017

Waarom wordt mijn bericht niet geplaatst hebben we veel gevangen met foto's erbij wordt het niet geplaatst droevig dit.

Note Zeevisland:
Jammer dat je zo reageert, wellicht had je een mail kunnen sturen om te vragen of we een bericht ontvangen hebben, dan hadden wij geantwoord dat we geen bericht ontvangen hebben, we plaatsen alle berichten die we ontvangen, mits het normale berichten zijn en voldoen aan de huisregels.

Vlugge Japie

woensdag 21 juni 2017

Afgelopen zondag weer eens een dagje gaan vissen op de makreel met de Happy Fisherman, en ik moet zeggen het was een heerlijke dag, de zon scheen de hele dag en iedereen had er zin in, zo ook de makrelen.In het begin was het zoeken, en hadden we enkele makrelen, in de middag had schipper Leo de school makrelen gevonden, en waren binnen no time de bakken vol.
Conclusie een schitterende dag, en me diepvries weer vol met makreel.

Leo Nog bedankt voor de geweldige dag.

Maikel

dinsdag 20 juni 2017

zondag ochtend 5.45 nog even gevraagd of er plek was op de stella bel van uit stellendam.

en ja er was nog plek dus met goede moed naar stellendam gereden en kwam er om 6 uur aan nog niemand te zien dus spullen naar de boot gebracht en wachten op de rest.

en de eerste vissers kwamen er aan was erg rustig met vissers dus afwachten hoeveel er nog komen. dat viel even tegen was een kleine ploeg van 16 personen.

in de ochtend was het hard zoeken naar de makreel was echt slecht 3 stuks. maar de schipper kreeg goed bericht over de vangsten op een uur varen dus met goede moed erop af.

op de plaats aan gekomen en ja er waren meerdere schepen aanwezig.
en hier goed gevangen zoals alle andere schepen.

toch heeft de schipper echt heel veel werk verricht om iedereen het gewenste visje te vangen en dat nog wel op 40 mijl van stellendam.

mag ook wel eens vermeld worden dat er met een kleine ploeg opstappers toch de nodige inspanning gedaan wordt.

totaal 73 makrelen gevangen van een leuke maat.

bemanning van de STELLA BELL het was een heerlijk visdag op naar de volgende.

de bruijn

dinsdag 20 juni 2017

Maandag 19 juni

Gister onder werkelijk erbarmelijke weersomstandigheden (zon , zon en nog eens zon)aangemonsterd op Wiesje. Op de kade bij de sluis stond een groep van 22 man en 1 vrouw te trappelen van ongeduld. Nadat de Munneer van de Wiesje alles over de boot van Arian (Limanda) en Wiesje had verdeeld, gingen we sluis in. In de sluis probeerde de munneer van de boort uit te leggen wat er te verwachten viel. Eigen lijk kon deze speech van de munneer die echt 9.30 minuten duurde beter samengevat worden in “we zien het wel”. Na goed insmeren en handen wassen ploften na een uurtje varen snel de loodjes al dan niet vakkundig in het water. De vangst was niet bovenmatig maar eenieder ving een visje (aantallen noemen we op verzoek van de munneer niet, het was al erg genoeg dat iemand bananen bij had) tongen variërend van formaat dasspeld tot hele mooie flappers, wat wijting, horsmakreel en een verdwaalde bot. Ook de keigoede zinvolle gesprekken over bijna verdrinkende kabouters en druivenplukkers in Tibet maakten zoals gebruikelijk de dag weer compleet. De munneer zorgde ervoor dat eenieder voldoende vocht tot zich nam en als klap op de vuurpijl had hij nog een vissige verrassing voor de liefhebbers uitgedeeld door een wel heel charmante dame. Al met al een heel geslaagde dag.

Gerard

maandag 19 juni 2017

Sjostuer.
Hallo hier weer een bericht uit Noorwegen.
We moeten nog steeds in het fjord blijven vanwege het weer. Te veel wind nog hier jammergenoeg😔 Maar ook in het ford krijgen we de visserij steeds meer onder de knie. Het was even uitzoeken waar je precies moet vissen en hoe. Nu driften we een beetje van 30 tot 100 meter diepte op stek 1 tot en met 5. En vangen dan aardig gul, koolvis, leng en makreel. Toch verspelen we aardig tuigjes. Er ligt veel wier op de bodem van 10 tot 30 meter. We staan te popelen om op open zee te kunnen vissen maar dat zal woensdag pas worden aldus de weerberichten. Groetjes uit het geweldige Sjostuer🇳🇴👍👊

Meindert Visser

maandag 19 juni 2017

Gisteren (zondag 19-6) zijn we gaan vissen op de makreel. Dit viel zeker niet tegen, we hebben flink gevangen met zijn 5-en. Dat wij voorlopig niet meer op de makreel hoeven te gaan. Het was er een perfect weertje voor en een rustige zee. En nu moe maar voldaan weer aan het werk deze week :).

Truus

maandag 19 juni 2017

Vandaag zaterdag 17 juni stond de 9de clubwedstrijd op het programma met als locatie de zonnige grevelingen. De opkomst was helaas niet super, maar met 11 man toch een fantastische visdag gehad. De dag begon met enkele grote krabben en wat zeesterren, maar al gauw kwamen ook de eerste vissen naar boven. Haringtuigjes waren vandaag niet toegestaan.
Met aan het einde van de dag uiteindelijk 98 vissen en maar liefst 8 verschillende soorten waarvan Paul Klein toch wel de meest bijzondere had namelijk een botervisje werd de dag afgesloten met de prijsuitreiking en loterij. Aan bakboord is Jaap Versendaal eerste geworden en is ook eerste overall en aan stuurboord was ikzelf eerste en vierde overall. Al met al was het vandaag weer genieten en op naar de volgende wedstrijd.

H.s.v. Het Zijpe

zondag 18 juni 2017

Afgelopen woensdag vanuit IJmuiden met de Marion wezen wrak, makreel vissen. Veel visjes gevangen en terug gezet. 8 makreeltjes meegenomen. Vangst bestond uit horsmakreel, makreel, schar, gul, wijting, steenbolk, zeebaars. En een Hollandse nieuwe, die de bemanning had geregeld. Kortom een heerlijk dagje. Groet ralph

ralph

zondag 18 juni 2017

Gisteren om half 4 m'n bed uit om met de Daf te gaan vissen op de wrakken met de andromedia.
De vangsten vielen niet tegen er werd regelmatig een leuke gul gevangen maar vooral veel kleintjes net aan de maat.
De steenbolken waren ook weer aanwezig maar dit keer niet van een groot formaat.
Ikzelf had gehoopt dat ik ook wel een leuk maaltje makreel naar boven kon takelen maar die troffen we maar sporadisch aan ook af en toe een horsmakreel en een enkele Mul werden naar boven getakeld.
Al met al een leuke dag gehad met een verbrande kop en de vriezer gevuld dus we kunnen weer even vooruit.

De groetten uit Geldrop.

Jeroen

zondag 18 juni 2017

14/06/17

om 8 u vertrokken richting r1,zelfde plek als 14 dagen tevoren waar we zeer goed gevangen hadden.er waren maar 3 bootjes.10 minuten moeten wachten voor eerste beet schar 1horsmakreel , daarna geen enkele beet meer ook andere bootjes niks.
gevangen 4 schar 1 makreel. is de schar en wijting weg?weet het niet want er waren daar toch vistrailers aan het slepen zal er wel vis zitten zeker.nu was het ook de bedoeling van eens op tong te vissen,richting domburg westkapelle gevaren.
bij opkomend water en aantrekkende wind,golven van 70 a 80 cm werd het tongvissen maar uitgesteld,en met een echt zware zee tot een km of 8 voor de helling rustig binnengevaren.het kan niet altijd volle bak zijn zeker op naar de volgende.

herman

donderdag 15 juni 2017

Vandaag was het prachtig weer om een daagje naar de wrakken te gaan, gewoon omdat het kan😉
Vangsten vielen niet tegen eerlijk gezegd, ok! een hele berg ondermaatse gulletjes, een dotje net maatse en een paar knappes erbij.
Helaas een aantal loebassen verspeeld anders hadden Roel en ik er zeker nog 5 knoeperds bij gehad.
Op de veertjes plenty Horsmakreel en ook een paar polakken.
Al met al een prachtige dag!

Zondag 24-juni Tarbot / schol vissen!
Wie gaat deze uitdaging met ons aan!?
Nog 3 plaatsen beschikbaar

http://www.waypointsportvissen.nl/

Waypoint sportvischarters

zondag 11 juni 2017

Peter Leentjes kampioen bootvissen 2017

Voor het eerst werd het Nederlands Kampioenschap bootvissen van uit Stellendam gehouden. Noodgedwongen, want de sluis van “Neeltje Jans” was deze week voor een hele week dicht, vanwege onderhoud. Onze “huisboot“, de Maatje Adriana van rederij Hoogerwerf werd door schipper Johan speciaal overgevaren naar Stellendam, zodat het Nederlands Kampioenschap gewoon door kon gaan op de geplande datum. Ook het weer werkte mee, want de gehele dag scheen de zonen het was bijna windstil. De twintig overgebleven twintig sterkste bootvissers van Nederland Maakten er een ongemeen spannende strijd van. Jammer was dat Hans Willemse vanwege een plotselinge opname in het ziekenhuis niet mee kon doen, maar zijn plaats werd ingenomen door Louis van Bommel! En hoe, maar ddarover verderop meer ……….

In overleg met de wedstrijdleiding legde schipper Johan de boot op een plaatse een tweetal mijl voor de kop van de nieuwe Maasvlakte. Een stek, waar veel vis werd gevangen, maar tweederde moest helaas ondermaats worden teruggegooid. De wel maatse scharren, enkele botten en wijtingen werden direct gemeten en teruggezet, volgens het dit jaar ingevoerde “catch en release systeem”. De aantallen door de vissers gevangen en getelde vissen ontliepen elkaar echter niet veel. De strijd werd daardoor ongemeen spannend.

De vissers wisten van elkaar niet precies hoeveel vis iedereen ving en omdat de diverse soorten vis anders gewaardeerd werden, waren zelfs de aantallen gevangen stuks niet doorslaggevend. Voor schar werd namelijk 1 punt toegekend, voor wijting 2 en voor bot zelfs drie punten. Er werd druk gespeculeerd en na twee van de drie periodes van twee uur stond uittredend Nederlands Kampioen Henri Karremans ruim aan kop. Maar de wedstrijd is pas beslist na het laatste fluitsignaal……….

Aan bakboordzijde vochten Jeremy Stokx, Sjaak Verburg, Ernest Rison, Peter Leentjes,Eric Goossens en Henri Karremans een verbeten strijd uit en uiteindelijk ging Peter Leentjes met het Kampioenschap aan de haal voor Henri Karremans en Jeremy Stokx. Aan stuurboordzijde had Frank van Schilt samen met Mark van Wanrooy lang de beste papieren, maar met een eindsprint kwam daar Louis van Bommel nog overheen. Hij werd daarmee uiteindelijk tweede totaal. Peter Leentjes werd verdiend Nederlands Kampioen voor runner-up Louis en Henri Karremans. Zij vormden het sterke podium na dit spannend verlopen Nederlands kampioenschap.

Opmerkelijk was ook dat de jeugdige visser Jeremy Stokx zich voor het tweede jaar achter elkaar plaatste voor de topcompetitie, waar de na dit Nederlands Kampioenschap overgebleven beste vijf van elke zijde van de boot mogen gaan strijden voor plaatsen voor de internationale wedstrijden. Coach Henri gaat dan niet meedoen, maar zijn “pupillen” beoordelen en begeleiden, samen met wedstrijdleider Leen van Wensen.

Die topcompetitie vindt plaats in het najaar vanuit Vlissingen en Neeltje Jans.
Op de foto’s: 1 overzicht Maatje Adriana 2.John Soederhuizen met een bot 3. Ernest Ripson aan het “werk” 4. Eric Goossens met een aantal scharren 5. Kampioen Peter Leentjes 6. Jeremy Stokx flikt het weer 7. De top drie

Henri Karremans

maandag 5 juni 2017

Op zondag 1e Pinksterdag stond de eerste editie van de FLIPJE-Bokaal met m.s. Big Marlin op het programma. Deelnemers waren leden van HSV De Streyenvissers ,die meegedaan hadden aan de voorselectie Boot in Scheveningen, aangevuld met WK-ganger Piet Buijk en aankomend vistalent van De Streyenvissers Jibbe vd Linden.
Het evenement is vernoemd naar de organisator, tevens sponsor, die deze wedstrijd regelde omdat hij bij zijn werkgever zijn 40 jaar jubileum had.
In overleg met Hans Lodewijkx werd besloten om voor de kering te gaan vissen i.v.m. het wat mindere weer (veel wind) en het slechte tij.
De wedstrijdduur was 3 uur en er werd gevist in koppelvorm; de vissers aan bakboord werden gekoppeld aan de vissers van stuurboord.
Na loting waren er de volgende koppels:
1. Piet Buijk- Jibbe vd Linden
2. Bart van Meel- Erik van Schilt
3. Flip Wouts- Rick van Gastel
4. Jan van Oosterbosch- Kees Heyboer.
Na 3 uur was het winnende koppel het koppel met de meeste vis in de emmer; omdat er 1 winnaar moest komen viste het winnende koppel nog een fish-off van 15 minuten waarin de visser met de eerste vis algemeen winnaar werd.
De wedstrijd begon om 8 uur en toen die om 11 uur eindigde werd de stand van de koppels bekend gemaakt: 1e koppel waren Rick en Flip met 6 vissen; 2e Piet en Jibbe met 5 vissen; 3e en 4e eindigden Jan/Kees en Erik/Bart met 1 vis.
In de fish-off stonden dus Rick en Flip; na het startsignaal kregen zij allebei al gelijk beet en ontspon zich de strijd over wie de grootste vis zou vangen. Dit werd Rick met een haaitje van 72 cm die zich dus eindwinnaar mocht noemen.
Terugkijkend op een gezellige visdag is de datum voor de volgende editie al vastgesteld. Na nog een lekkere bak frites bij frituur "de Helling" werd de dag afgesloten. Hans nog bedankt voor de prettige visdag op m.s. Big Marlin.

P.Wouts

zondag 4 juni 2017

Zaterdag 3 juni een dagje Oosterschelde vanuit de Bergse diepsluis met de Adventure. De week er voor waren de vangsten goed dus de hoop op wat leuke visjes was niet vreemd. De tocht was richting Franse Trap bij Wemeldingen en al snel was de eerste vis al boven. (16 cm!) daarna was het stil heel stil..... Gelukkig was het weer prima in de ochtend met een lichte bewolking maar na 12 uur was het de zon die zich flink liet zien met een stevig briesje. We zijn nog verkast maar laten we eerlijk wezen het was knudde. Totaal met 15 man 17 visjes waarvan het merendeel rond de 13 tot 17 cm was dan kun je stellen dat het niet best was. Contact met andere vissers op andere boten gaf ons info dat we het nog niet eens zo slecht hadden gedaan. 2 boten die 0 stuks hadden was natuurlijk niet best en 1 boot die bij de Zeelandbrug lag met maar een paar visjes was helemaal schrikken. Voordeel was wel dat we 2 steenbolken vingen van ruim 11 cm dus nog even doorgroeien zouden we zeggen.
Gelukkig was de verzorging aan boord prima en kwamen we niets te kort met dit dan toch wel dorstig weer...... Hoewel dus weinig gevangen was er natuurlijk toch een uitslag voor het jaar classement. Bovendien een dag op het water is altijd nog beter dan een dag werken....

Peter

zaterdag 3 juni 2017

02/06/17

vertrokken van neeltje jans richting r1 op een vlakke zee. opkomend water gaf veel groen,waarbij het moeilijk vissen was.bij het keren van tij was er geen vuil waarbij we goed konden vissen. er lag al een bootje of 4 en ook een sportvisboot.
vrijwel onmiddellijk begon de vis te bijten en zo bleef het maar doorgaan.
gestopt om 16 u en op een rimpeloze zee terug naar helling.
resultaat veel schar een 70 tal waarvan zeker 30 mooie.ook een 5 tal horsmakreel.
en grote bot.mijn schoonbroer ging voor de eerste keer mee de zee op.wat had hij een geweldige dag en plezier ja dit was weer vissen (werkendag).
groetjes
herman

alaska 500

herman

zaterdag 3 juni 2017

Den Helder rondje petten gemaakt om een paar makrelen te verschalken. We zijn tot een ca. 10 mijl buiten de kust geweest alleen maar kleine makreel gevangen. Op terugreis ook nog even een hengeltje uitgegooid in het Marsdiep en ook hier kleinere makreel, dus je hoeft op dit moment niet ver weg om een maaltje makreel te vangen.

Jan

vrijdag 2 juni 2017

En hop, klaar voor vertrek!
Na een tocht van 9 uur ligt de waypoint weer terug in Vlissingen.
Nu nog de laatste dingetjes in orde maken en dan straks rond 18.00u de sluis door op jacht naar wat heerlijke zeevruchten en wellicht nog een haaitje ( mits die brabo met die blauwe boot ze al niet allemaal gevangen heeft😎)

Morgen varen we weer uit (gewoon omdat het kan😉) denk je straks ineens van wat te doen morgen? Bel even en je kan mee😃
0610825448

http://www.waypointsportvissen.nl/

Waypoint sportvischarters

donderdag 1 juni 2017

Hallo, vandaag donderdag met gilles en sax een korte trip gemaakt vanuit Neeltje met de sharky 2 van sax, geankerd net buiten de gele boeien buitenkant op 20 meter. Resultaat van vier uurtjes : schar ( aantallen zijn aan het minderen) een twaalftal, 4 haaitjes, 3 gepen, 10 horsmakrelen en twee zeebaarzen, mee voor de pan: 9 scharren en de gepen, die hadden de haak te ver binnen en we kennen een liefhebber van groengraat...groeten van gilles, sharkysax en lucduke

luc theunis

donderdag 1 juni 2017

Afgelopen maandag maar weer eens weg geweest vanaf Scheveningen naar de Bruine Banken op de wrakken.
Helaas bleek er toch meer golfslag te staan dan verwacht, was dus een ruig dagje.
Toch een stuk of 12 mooie gullen en een mooie pollak, ondanks dat we op een gegeven moment met 4 km/u over de wrakken gingen, veel te snel.
Wel zat er op elk wrak erg veel makreel, heel veer horsmakreel en ook mooie grote blauwe makrelen.
Aan het eind nog ff op de schar gevist en dus nog een aantal scharren en een paar wijtingen gevangen.
Als het echt mooi weer is met de wind, dan moeten we wat verder gaan, 80 km ofzo. Dan vangen we vast beter.
Helaas hebben we niet altijd de tijd ervoor, er moet ook brood op de plank komen tenslotte.
Groet,
Martijn, Lex en Willem

Willem

donderdag 1 juni 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike Team Zeevisland