Boot-vangstberichten

Visreis t.w.v. 6000,- winnen ?

Wil jij een visreis naar IJsland winnen twv 6000,- ?
Klik dan hier eens >>>

 

donderdag 19 september 2019

Woensdag met de Wiesje meegeweest. De scharren zijn in aantocht . Diverse gevangen. Verder wat bot en zeebaars maar een vetpot was het niet. Aan Hank lag het niet, die heeft wat afgezocht die dag. Maar ja, de vissen hadden een rustdag , als ze niet willen bijten dan houd het op. Toch een prachtige dag gehad met mooi weer, goede verzorging van de inwendige mens en een schipper die een dikke pluim verdient. Hank... bedankt.

E.de Rooij

donderdag 19 september 2019

WK bootvissen start 21 september

Vanuit het toeristische plaatsje Gallipoli, in de hak van de laars van Italië, organiseert de Fips in samenwerking met de Italiaanse sportvisfederatie vanaf 21 september voor de 55e keer het wereldkampioenschap bootvissen. Een klassieker, want geen enkel wereldkampioenschap kent een langere tratitie! Ook Nederland en België vaardigen een team af. De teams verzamelden zich afgelopen dagen onder een stralend zonnetje en begonnen aan de vrije trainingen. Nederland kwam donderdag aan en trainen op vrijdag en zaterdag.

Onze Belgische collega’s komen een dag later aan en gebruiken maar één vrije oefendag. Zondagmorgen is er de captainsmeting met later op de dag de opening van het toernooi in het centrum van Gallipoli. Na de officiële training van maandag met elk team op een eigen gelote boot, gaat dinsdag het wereldkampioenschap echt beginnen. Vijftien landen hebben zich ingeschreven, waaronder alle sterke Middellandse Zee-landen. Voor Nederland en België geen gemakkelijke opgave om zich te meten met dat sportvisgeweld. De visserij ter plaatse is zó anders dan dat onze mannen gewend zijn, dat spectaculaire resultaten niet te verwachten zijn. Maar de teams hebben zich zo goed mogelijk voorbereid en gaan hun huid zo duur mogelijk verkopen!

Voor Nederland komen Rien van Eekeren, Angelo Hense, Frank van Schilt, Pim Troost en Mark van Wanrooij in actie, onder leiding van coach Henri Karremans. België heeft op papier een sterk team met Ronny Cleymans, Bram Cole, Alain de Mits, Eric Pigeolet, Jens de Vrieze met als coach Jan Aspeslag.
Coach Henri probeert elke dag via deze site een verslag met wat foto’s door te sturen om belangstellenden op de hoogte te houden.

Volledige uitslagen zijn na elke wedstrijddag ’s avonds te bekijken op de site van de Fips: www.fips-m.com  . Na de officiële training van maandag is de eerste bijdrage van Henri te lezen, mits alle verbindingen werken …………….. Als bijlage deze keer een collage van de Nederlandse deelnemers.

Henri Karremans

zondag 15 september 2019

Zaterdag 14 sept mee gegaan vanuit Vlissingen met the Pirate2, met een nieuwe schipper . We moesten een eindje varen en uit eindelijk voor west kapelle voor de kust gelegen. De vangst bestond uit een aantal leuke scharren, dus dat begint nu ongeveer te lopen, verder grote botten, de grootste was 43 cm, een paar mooie tongen, en wat wijting . Ik had er zelf 17 voor in de vriezer. Het was een top dag.
Echt een aanrader...

Muchael

vrijdag 13 september 2019

Vandaag wezen boot vissen met de Beatrix 2 op de oosterschelde heel de dag is er goed gevangen vooral wijting en steenbolke tevens zijn er nog vijf haaien gevangen en een Kreeft en een paling was de oogst van een bijzondere vrijdag de dertiende met de vis club de schakel

Ronald Timmerman

donderdag 12 september 2019

dinsdag en vandaag (donderdag gevist op de oosterschelde tegen de kering.
donderdag 2 haaien en 3 scholenbaarsjes. alles terug!
vandaag 1 rog en een mega-rog, zo groot nog nooit gezien. we hebben een echt groot schepnet maar dat ging dus mis en weg was ie, jammer. verder 1 scholenbaarseje en dat is het.
voor deze tijd van het jaar verwacht je betere vangsten.
Leuk is dat er steeds meer roggen zitten, dit jaar al heel wat gevangen.

Willem
Delta 500

willem

woensdag 11 september 2019

11 september stond de 2e wedstrijd van Oosterschelde visvereniging de Luchtvissers op de agenda. En niet alleen op de agenda maar ook daadwerkelijk gevist. Het weer was niet om over naar huis te schrijven en de minst mooie dag van de week viel ons ten deel. Toch, zoals altijd en zoals het hoort vol goede moed uitgevaren en ja wat zal de vangst worden. Welnu ik kan kort zijn. Klein kleiner, kleinst! Allemaal ondermaatse wijting en nog meer steenbolk(jes). Wel veel, sommige erg veel! De winnaar had er vandaag maar liefst 105 stuks! Leuk? Ja en nee. Maar 1 vangst maakte de dag weer mooi. Tussen al dat kleine geweld wist toch een pijlstaartrog het aas te pakken te krijgen. Ook die was eigenlijk niet groot slechts 57 cm van kop tot staart, maar blijft een leuke vangst. Ondanks de harde wind en de vele regendruppels opnieuw een mooie visdag in de boeken kunnen neerschrijven! Over 3 weekjes de volgende ronde.

Willem

donderdag 5 september 2019

Beste dames en heren vissers a.s. zaterdag 7 september en zondag 15 september is nog plaats om op te stappen met het M.P.S. Beatrix 2 van uit Yerseke op de Oosterschelde. De vangst bestaat uit wijting , steenbolk en regelmatig een mooi haai en een rog.

Sportvisserij Beatrix

woensdag 4 september 2019

hoi,maandagmorgen sheltie te water in hoedekenskerke,gevaren voorbij baarland,geankerd op ongeveer 8m,naast droogvallende plaat.Volledige afloop gevist en 3uur opkomend(daarna te veel stroming,giertij)Gestopt bij 15 tong en 4baars(jes).Prachtige dag gehad met vis en mooi weer,op naar de volgende sessie.

grt eric

eric herremans