Boot-vangstberichten

Buitenland vangstberichten

Blijf op de hoogte vd vangsten in bv Noorwegen en IJsland.
Bekijk de geweldige vangsten die er dagelijks gedaan worden.
Vangstberichten buitenland >>>

Op visreis ? boek bij www.cordestravel.nl natuurlijk !

vrijdag 24 maart 2017

Beste lezers,

Team Zeevisland heeft de laatste dagen aardig wat berichten van vissers verwijderd die laten weten het erg jammer te vinden dat de opstapboten massaal geen berichten meer op Zeevisland schrijven. Een aantal berichten hebben we laten staan, daar het ook een vangstbericht was, maar we kunnen de reacties en de mening vd vissers wel delen.

Ook wij vinden het erg jammer dat in de tijd dat Facebook niet zo populair was Zeevisland dagelijks prachtige lange berichten kreeg van bepaalde opstapboten, maar men nu helemaal niets meer instuurt. Dat is jammer want Zeevisland verzorgt al 14 of 15 jaar de vangstberichten uit de hele wereld, 365 dagen per jaar al 14/15 jaar lang voeren wij met de hand elk bericht in en lezen we elk bericht door om rotzooi en scheldpartijen, ongenoegen, woede en discriminatie tegen te gaan. Zelf denken wij ook dat heel veel lezers van Zeevisland géén facebook hebben, de actie van Corne is een goed idee en die actie willen we steunen en roepen daarom op of je even onder je kant of bootbericht even laat weten of je wel of geen Facebook hebt en of je er vaak op kijkt.

Laten we hopen dat alle opstapboten die ook sponsor zijn van Zeevisland, door de actie, ook wat meer berichten en foto's insturen.

Verder willen we je vragen om geen reacties en opmerkingen meer naar vangstberichten te sturen, daar zijn deze niet voor bedoeld. Vangstberichten zijn welkom, maar ik zal een nieuw topic openen over facebook op De Markt, dan kan men daar reageren als men wil.

Mike, Team Zeevisland

vrijdag 24 maart 2017

Hallo allemaal,

Samen met mijn vismaat wezen vissen op de oosterschelde, vangsten vielen wat tegen, maar toch een mooie en leuke dag gehad. morgen weer vanaf de kant proberen en hopen dat mijn trip volgende week met een opstapper wel door gaat.

Ik ben het eens met de schrijvers hieronder, op facebook zie ik heel veel verslagen van opstapboten, maar op zeevisland zie ik niets. jammer want ik kan me de oude jaren nog herinneren dat je naar zeevisland komt om alle voor de kant en boot te lezen. maar sinds facebook er is, moet je eigenlijk maar zoeken op het wereldwijde web of je vangsten tegenkomt ook als je geen facebook hebt, zoals mijn vismaat wil je berichten lezen om te kijken of je een trip gaat boeken. zonde dat zo'n mooi medium als zeevisland wordt ingeruild door facebook, wat heel veel vissers niet eens hebben.

ik doe een oproep aan alle KANT en BOOT vissers, zet even onder je bericht of je wel of geen Facebook hebt, wellicht leren de opstapboten hier van.

Corne

vrijdag 24 maart 2017

Gisteren donderdag 23-03-17 het zoute water op met "De Zeearend" .

Op de parking al kennis gemaakt met de mede-vissers en het klikte alweer van het eerste moment, dus zoals we gewoon zijn van op de Zeearend.

We wisten nog maar juist mekaars naam, of daar kwam John al aan. Onmiddellijk het sas door en op naar de eerste visstek, maar eerst wel de koffie hoor. 's morgens na de lange rit naar zee smaakt dat dubbel lekker, thx John !

Tegen dat elk aan boord de lijntjes te water hadden gelaten kwam daar voorwaar al de eerste mooie schar aan boord, jawel, de enige dame aan boord en voor de eerste maal op " De Zeearend" ving de eerste vis ! wat zeg ik, de eerste vis, nee, de eerste vijf vissen, gevolgd door de enige junior aan boord !

En daar zaten wij dan " de ervaren vissers" haha. Maar ook de andere vissers ( ik incluis) vingen met de regelmaat mooie scharren. Na de heerlijke tomatensoep met een broodje werd er beslist om te verkassen, we zouden grote botten gaan vangen. En het gebeurde ook ! niet alleen mooie botten maar ook mooie scharren en af en toe, met ons broodje warme rookworst nog in de hand, kwam er zelfs een wijtingkje aan boord.

Iedereen tevreden, allemaal lachende gezichten... We hebben echt weer een prachtdag mogen beleven, voorzien van hapjes, drankjes en voor deze tijd van het jaar echt wel veel vis.

Johny Smets

donderdag 23 maart 2017

Er zijn nu al meerdere dagen voorbij gegaan zonder vangstberichten op deze site. Misschien moeten we ook wel eens de minder goede vangsten hier durven te plaatsen. Liggen alle charterboten nu aan de wal door ongunstige weersomstandigheden of onderhoud van de boten of zijn er door de slechte vangsten ook minder opstappers met als gevolg... geen vaarten ?

Hedwig Buysse

vrijdag 17 maart 2017

gisteren op de wrakken geweest met mijn vismaat, 6 kleine zeebaarjses, 2 gullen en 7 schar, geen slechte dag, maar ook niet top. normaal ga ik alleen met een opstapper mee.

Helemaal mee eens John (berichte hieronder).... de visserij wordt steeds slechter en slechter. Ik heb GEEN facebook, maar zag gisteren bij mijn vismaat wel een bericht van john lucies vd zeearend dat er goed gevangen was. ik begrijp nu dus dat je alleen mee mag als je facebook hebt. want hoe kan ik zien dat er leuk gevangen is als ik GEEN facebook heb ?????????? jammer dat alle opstapboten niet de moeite willen doen om een ook de GEEN facebookers te laten weten hoe de vangsten zijn.

J vd H

donderdag 16 maart 2017

afgelopen dinsdag maar weer eens met mijn eigen bootje het water op, 3u varen, 2 vissen en een hoop gedoe. Dit jaar 2x naar de wrakken geweest met een opstapper en ook daar geen succes. wat is er toch an de hand, de visserij rond nederland loopt enorm terug en dan is de lol er ver vanaf.

als je dan met je maat een hele dag aan boord niets vangt ga je praten en hebben we besloten om net als onze vismaten minder geld te steken in de nederlandse visserij en gaan we het noord zoeken, zij hadden vorig jaar bij cordestravel reizen geboekt en dat was zeer goed bevallen. dus hebben we gisteravond geboekt bij dit reisbureau en gaan we dit jaar nog op visreis naar noorwegen huisje nordskot.

oh ja, dat de visserij heel erg slecht is blijkt wel uit dat zelfs de opstapboten die sponsor zijn van deze website, zelfs geen berichten meer sturen, vroeger zag je elke week berichten, nu zie je niets meer, dus ook zij vangen niets.

John

woensdag 15 maart 2017

Afgelopen zaterdag 11 maart zijn we met ons zeevisclubje de Zeelimbra uitgevaren met de ms Pirate van en met schipper René de Back. Zoals bijna gebruikelijk hadden we er opnieuw prachtig weer bij. Na een dik uurtje varen konden de hengels overboord, althans de onderlijnen. We visten vrijwel allemaal met uitsluitend pieren, het was opkomend water en als altijd zat de stemming er weer goed in. Er werd voor de tijd van het jaar redelijk gevangen, geen gigantische aantallen, maar daar is het de tijd van het jaar niet voor natuurlijk. De vangst bestond voornamelijk uit schar van variabele afmetingen, en verder wat wijtingen, waarvan een klein aantal maats en een aantal vrij grote botten, zonder een echte uitschieter naar boven. De echt wat betere vissers zien ook nu nog wel eens kans om een mooie tong aan boord te takelen. Ondergetekende ving er een van 39 centimeter......... Nou ja, het zou ook toeval geweest kunnen zijn, feit is dat mijn clubgenoten dachten dat ik ze met mijn hevig gekreun tijdens het binnenhalen van de tong voor de gek stond te houden.... Al met al wederom een heerlijk dag op de Pirate van René de Back.

Met vriendelijke groet uit Limburg, Kick van IJzendoorn

Kick van IJzendoorn

maandag 13 maart 2017

Zondag weest vissen met mijn vaste maat guy richting Frankrijk vanuit Nieuwpoort lekker weertje en geen wind dus gas open met mijn orka, om tien uur aangekomen een uurtje voor de stroom begint geankerd op acht meter diepte hengels er in na een kwartier al beet een mooie schol de stroom begon te lopen en er kwamen regelmatig twee schollen per hengel boven,gevist tot vier uur bakje vol schol zeventig aan boord een mooie dag gehad en tevreden naar huis kunnen varen.
GHISLAIN

GHISLAIN

maandag 13 maart 2017

11 Maart 2017

Hop eens wrak!

Zo. Het was vroeg, zes uur vertrek om precies te zijn, maar ruim voor tijd opgestapt bij Leo op de Happy Fisherman voor een rondje wrakvissen, en dat is altijd weer leuk!
Het weer was ideaal, ietwat voorjaarsachtig, een afnemende wind in de verwachting en af en toe een zonnetje, dus daar zou het zeker niet aan liggen.

Wrak nummer één gaf in ieder geval vis; steenbolk. Maar, de eerlijkheid gebiedt te melden dat die neefjes van de gul zonder uitzondering wel heel erg dik en groot waren, gegarandeeerd 25cm+, of zelfs 30+! En dan zijn ze in ieder geval bruikbaar voor kibbeling, stoofpotjes of vissoep!

Overigens, behalve die steenbolk zat er op een enkel wrak ook een populatie wijting, en op een onderlijntje met veertjes was dat eigenlijk ook wel leuk om even te doen. Geen ondermaatse wijting maar hele behoorlijke vissen!

Leuk om te weten, denkt u, maar hoe zit het met die gul? Wel, die zaten er. Op de ene hoop oud ijzer wat meer dan de andere, erg variabel in grootte, maar het merendeel net aan maats tot ruim fileerbaar zal ik maar zeggen. Soms op de afhouders beaasd met pieren en messen, soms op de shad, soms op de oktopus onderlijn, beaasd met een dikke pier. Kortom, van alles en nog wat, en in totaal een ruime veertig vissen over de gehele dag.

Soms zelfs met twee tegelijk in een mooie double. En dat zorgt er dan toch echt voor dat je hengel redelijk in een curve wordt getrokken bij het opdraaien van een metertje of dertig! En dat is altijd weer leuk!
We hebben in totaal een mijltje of 65 gedaan en zodoende een achttal wrakken af kunnen vissen, wel met wisselend resultaat per wrak, maar er zit in ieder geval een gulletje.

Bedankt Leo, tot de volgende!

JohnK

zondag 12 maart 2017

Ik probeer nog enkele foto' van bij bericht daarnet, groeten luc

luctheunis

zondag 12 maart 2017

Hallo, vandaag zondag samen met gilles meegeweest met neef diels vanuit nieuwpoort. We vroegen ons af of de schollen al present waren; na een twintigtal minute varen richting Frankrijk, ankerden we op een 7 meter En inderdaad ze waren er; nog niet in reuze aantallen, maar toch. We hadden er 25 maar wel erg mooie, tussen 35 en 42 cm. Verder nog wat wijting en schar en tja die botten. Gevist met opkomende tij met tappen, stukjes vis en mini plastic inktvisjes met klein stukje aas. Opvallend was dat de vis "stillag", je moest beweging brengen in je lijn, beetje bijdraaien en hop! Groeten gilles, den diels en lucduke

luc theunis

zondag 12 maart 2017

Vandaag zondag 12 maart gaan vissen met de Zeearend. Ondanks een kleine opkomst werd er door de bemanning van de Zeearend gewoon uitgevaren.
Over het weer hadden we zeker niet te klagen en ook niet over de visserij. De hele dag door werd er wel vis gevangen. Voornamelijk schar maar ook enkele botten en wijtingen. Mede door schipper Jeroen hebben wij weer een superdag beleefd op de Zeearend.

Frans Eeftink

zondag 12 maart 2017

As zaterdag en zondag 18 en 19 maart hebben wij nog plaatsen vrij op the pirate 2 .we vissen op schar. Bot en tong. Gisteren is dat aardig gelukt. Kick had een mooie tong erbij van maar liefst 39 cm. De nodige botten en scharren erbij. Voor aanmelden of inlichtingen:0031 (0)651391567 of rmdeback@zeelandnet.nl  een dagje vissen op zee doe je gewoon met the pirate 2

Rene de back

vrijdag 10 maart 2017

eindelijk weer eens een dagje vissen met de Valkery.
na veel verwaaide dagen is het er vandaag toch van gekomen.
schipper Hans bracht ons onder prachtige omstandigheden naar de verre
wrakken. de vangsten waren redelijk, iedereen had wel een mooi maaltje vis
met rode koppen van het voorjaarszonnetje zijn we allen tevreden van boord gegaan.

tot de volgende keer.

Johan Peekstok

Johan Peekstok

donderdag 9 maart 2017

Morgen mag ik weer weg met De Zeearend!
Eens kijken wat er allemaal te vangen is.
mooi weer voorspeld!
Nog een paar opstapplaatsen beschikbaar voor het ankervissen!
(Vrijdag 10 maart)
(Maandag 13 maart)
Bel John: 06 122 737 49

of kijk op www.zeevissen.nu/agenda

John Luchies

zondag 5 maart 2017

Gisteren 4 maart weer voor het eerst dit jaar een dagje op de Oosterschelde gevist. Gelukkig was het weer 100% beter dan verwacht, want de schar war maar sporadisch aanwezig. Vanwege een defect aan de Eendracht zijn we met de "Vrolijke Visser" uitgevaren en was Jan onze schipper/kok. De bar werd weer door Monique "be-vrouwd" dus dat was ook weer prima geregeld.

Vanuit Bruinisse is het best wel een stukje varen naar de zeelandbrug. Maar daar zit de vis en de schipper doet niet moeilijk over de tijd. Jan is nog een paar keer op een ander plekje gaan liggen om de enorme stroming te ontwijken, maar het was echt peuteren naar een visje. Uiteindelijk waren we pas ruim na 4 uur weer terug in de haven en bleken er over de hele boot zo'n 9 scharren te zijn gevangen. Das natuurlijk niet best, maar in ons visclubje is gezellig bijkletsen ongeveer net zo belangrijk als veel vis vangen. Jan en Monique; bedankt voor jullie goede zorgen.

Over 3 weken is het weer Westerschelde, hopelijk dan iets meer vis.

TonK

woensdag 1 maart 2017

Beste dames en heren vissers a.s. zaterdag 5 maart is er nog ruim voldoende plaats om op te stappen met M.P.S Beatrix 2 op de Oosterschelde .
De vangst bestaat uit schar en wijting.
Contact : info@sportvisserijbeatrix.nl  Tel : 06-22476960

sportvisserij Beatrix

woensdag 1 maart 2017

Bericht van sponsor:

Vrijdag, zaterdag en zondag staan wij weer op de Visma Hengelsportbeurs, stand nr 13, hal 5. Eigenlijk kun je onze 40m2 stand helemaal niet missen. Maar liefst 3 grote 42' HD Tv's draaien de hele dag de mooiste filmpjes over Noorwegen, IJsland, Canada, Zweden, Panama en ga zo maar door.
www.visma.nl

Dagelijks staan we met 7 experts op de stand om alle vissers te vertellen over de visreizen in ons programma naar maar liefst 14 verschillende landen.

Noorwegen en IJsland zijn natuurlijk de landen waar de meeste vissers naar toe gaan. Altijd al een droom geweest om eens in Noorwegen te vissen op grote heilbot, dikke kabeljauw, snelle koolvis of andere mooie soorten, maar niet weten hoe en waar te beginnen, altijd gedacht dat het niet te betalen is ? Kom gewoon eens langs en laat je vrijblijvend informeren, want Cordes Travel visreizen heeft voor elk budget een visreis.

Klein voorbeeld:
Havferie bij Bergen in West Noorwegen, bij 4 personen ongeveer 500 euro pp in het hoogseizoen !
Incl. de overtocht Hirtshals > Bergen met auto en slaaphut voor 4 pers.
Huisje Havferie, , bedlinnen, handdoeken, eindschoonmaak en snelle 21ft 70pk visboot
Huisje Havferie >>>

Als je naar de duurste en beste accommodatie kijkt kom je op 1400,- euro pp
Incl. vlucht naar Noord Noorwegen met 2x 23kg bagage (hengels en vis kunnen dus mee)
Huis, boot 23.5ft 150pk, visgids voor 1 dag en incl. ontbijt en winkel op loopafstand.
Materialen zoals hengels en warmte/drijfpakken kun je vaak huren.
Accommodatie Havoysund >>>


Kortom een visreis naar Noorwegen kost tussen de 500 en 1400 euro pp en kan zelfs nog wel iets goedkoper, als je alles zou rijden.

Kom eens langs maak kennis, of als je geen tijd hebt om naar de Visma te komen, mail dan eens of kijk op de website, daar staan alle prijzen bij elk huisje vermeld.

Vaak droom je er al jaren van, had je al die jaren elke maand 25 eu pmnd gespaard, had je nu al kunnen reizen !

Maak die droom eens waar, want het leven is te kort om je dromen niet waar te maken !

www.cordestravel.nl

Professioneel, eerlijk en betrouwbaar.

Cordes Travel

woensdag 1 maart 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland