Buitenland-vangstberichten

Wil jij naar Noorwegen ?

Wil jij eens vissen in Noorwegen op oa heilbot, koolvis, kabeljauw en dikke schollen en ben je maar alleen of met z'n tweeën of heb je geen vaarbewijs ? Mails ons eens: info@cordestravel.nl

maandag 22 april 2019

Nappstraumen

Hallo allemaal,
 
Hier weer de vangsten van Nappstraumen, deze kreeg ik door van Martin onze visgids ter plaatse. We hebben een Nederlandse groep ter plaatse, helaas van hun nog niets gehoord… snik snik. We doen zoveel moeite voor de groepen, prive-les, 4 dagen voor vertrek koffers bijboeken, namen wijzigen, tickets omboeken en daarna hoor je niets meer, terwijl wij juist zo met ons gasten bezig zijn, zouden we het ook enorm leuk vinden als we iets zouden horen tijdens hun visreis, want we zijn benieuwd of men het naar hun zin heeft en wat de vangsten zijn……. maar ben bang dat het nooit zal veranderen.
 
Vangsten in Nappstraumen zijn weer top, veel mooie vangsten, grootste vangsten waren een heilbot van 141 cm en een kabeljauw van 24kg, dikke vissen dus !
 
De foto vd natuur is het uitzicht vanuit de huisjes van Nappstraumen, prachtig toch ?

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

donderdag 18 april 2019

Vangsten A Rorbuer

Wederom mooie vangsten bij A Rorbuer op maar 10/15 minuten varen vd haven, ook hier krijg je gratis een visgids mee aan boord voor 1 dag, als je dat wil natuurlijk.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

woensdag 17 april 2019

Nieuwsbrief

Hallo allemaal,

We hebben net weer een nieuwsbrief verstuurd met heel veel informatie, geen nieuwsbrief ontvangen ?
Mail even.....

Info@cordestravel.nl

Raffie

maandag 15 april 2019

Nappstraumen

En ook deze vangsten hadden jullie nog tegoed...berichten vd laatste dagen van Nappstraumen ! Ook hier weer dikke kabeljauw en heilbot natuurlijk.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 15 april 2019

Vangsten A Rorbuer

Ook hier nog wat berichten vd afgelopen dagen uit Noorwegen, hier de vangsten van A Rorbuer.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 15 april 2019

Havoysund

Hallo allemaal,

Uiteraard wordt er in Noorwegen ook nog steeds gevist, maar tijdens onze visreis naar Panama hebben we geen tijd gehad om vangstberichten te plaatsen.

Dus hier de laatste vangstberichten van Havoysund Noorwegen.

We hebben trouwens nog plaats voor het Penn Havoysund Festival van 28-08 tm 05-09 dit jaar. Wil jij heilbot vangen, dan is dit je kans !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 15 april 2019

Laatste dag Panama

Hallo allemaal,
 
Gisteren zijn we weer in NL aangekomen en zijn dus weer thuis, oost west thuis best.
 
We gaan nog even terug naar de 5e dag Panama, die hadden jullie nog van ons tegoed. Een dag waar onze boot koos voor Innshore vissen met light tackle, wederom vissen op soorten.
 
Met de prachtige Penn Battalion Tuna Spin met een Slammer III 6500 HS (highspeed) met daarop 30/00 Spiderwire smooth rood wierpen we het kunstaas van tussen de 80 en 120gr richting de rotsen en dan snel indraaien en daar is die Slammer III, HS dan weer ideaal voor. 
 
 
Ook vandaag vingen we weer een paar soorten die we nog niet gevangen hadden. Zo vingen Teun en Maurits 2 prachtige kleine Rainbow runners, een Amberjack, een paar Gepen, Jack Crevalle en Maurits ving als laatste vis van deze visreis een hele grote Barracuda, dat was dan ook wel een top-afsluiting. De andere boten vingen ook nog goed en zelfs weer grote geelvin tonijnen.
 
En dat bracht deze geweldige visreis tot een einde, 5 dagen vissen van 06:30 tot 17:00 op een prachtige lodge. Een aantal vissers gingen meteen richting Nederland, wij bleven met de Kuipertjes nog 2 dagen langer en nog een paar vissers bleven nog 4 tot 7 dagen.

Zoals gezegd zijn wij ook wat langer gebleven en dat was top, lekker gewinkeld, wat vd stad gezien, lekker uit eten geweest en nog wat dingen bezichtigd, zalig om heerlijk bij te komen.
 
Het was grandioos en met z’n allen hebben we minimaal 15 soorten vis gevangen met als grootste vis een Geelvin Tonijn van 120kg, gevangen op onze boot door Maus.
 
Alles was weer tot in de puntjes geregeld, bij aankomst in Panama stond men aan de gate ons al op te wachten met een bordje van Cordes Travel, daarna via een snelle VIP service door de douane en Immigratie. Daarna begeleid door de luchthaven naar de transfer vh hotel. Prachtig hotel bij aankomst, prachtig zwembad, mooie kamers en goed ontbijt.
 
Daarna hadden we een prima binnenlandse vlucht, korte transfer van 1,5u naar de mooie accommodatie met een GEWELDIGE  service, alles kan, alles mag en het is allemaal inclusief in de prijs, ontbijt, lunchpakket, diner, eten, drinken, chips, koekjes en alcohol. Elke dag doet iedereen zijn uiterste best voor iedereen ! De inzet vh personeel, kapitein en deckhand zijn dan ook super.
 
Niemand is ziek geworden, niemand buikgriep, geen gewonden en iedereen meer dan tevreden. Tja en dan kom je gisteren aan op Schiphol en kijk je terug op een geweldige visreis, maar goed men had dan ook van Cordes Travel niet anders verwacht, want wederom blijkt dat kwaliteit bij Cordes Travel boven kwantiteit gaat en dat als we iets organiseren we het dan ook goed doen ! We willen het allerbeste voor onze gasten en alles moet top geregeld zijn en dat was het dan ook, al merk je dat niet zo gauw, want alles zo vlotjes verloopt lijkt het net of dat normaal is….
 
Linda en ik willen, Maurits, Teun, Stefan, Ton, Patrick, Mikael, Wim, Anthonie, Nomdo, Stefan, Erwin, Pieter, Rob en Erwin bedanken voor deze hele leuke week en we zien jullie snel weer, een aantal van jullie zelfs dit jaar alweer en de meeste volgend jaar.
 
Een verslag en een prachtige film volgt natuurlijk zsm !
 
 
 

Raffie

woensdag 10 april 2019

4e dag Panama

Hallo allemaal,


Wederom een prachtige dag met (eindelijk) wat meer bewolking, zalig om niet de hele dag in de volle zon te staan, al verbrand je nog steeds in de zon als het bewolkt is.

De 4e dag vissen in Panama was voor ons weer een groot succes, zijn wederom Innshore wezen vissen omdat we casten (werpen) het leukst vinden ipv een hele dag trollen over het water op jacht naar die ene Marlijn of Sailfish, verschillende soorten vis vangen is veel leuker, vinden wij.

Vandaag hebben we meer dan 25 prachtige vissen gevangen waarvan de meeste 3x zo sterk zijn dan dezelfde vis van hetzelfde formaat in Noorwegen of IJsland, geloof me een 50cm Rooster vecht als een heilbot van 150cm !

Vandaag heel veel gevist met kunstaas en live bait, ofwel levend aas. Linda ving een hele mooie Blue Finn Trevally, met een prachtige blauwe kleur, Maus is gek op de Needle Fish (om te vangen) en ving weer een hele grote Needle Fish (Geep), Teun had nog nooit Roosterfish gevangen en ving er twee en ikzelf (Raffie) ving ook een dikke Rooster en een grote Blue Finn Trevally en wat andere soorten.

Kortom wederom een prachtige dag hier in Panama !! Morgen de laatste visdag, dan nog 2 vrije dagen in Panama en an zijn we maandag weer op kantoor. Morgen weer jagen op Rooster.

Raffie

dinsdag 9 april 2019

3e dag Panama

Hallo allemaal,
 
3e dag in Panama, met 15 heren en 1 dame (Linda) vissen in Panama, niet bij de lodge op onze website maar bij een lodge waar we al eerder waren in 2015. Het is hier geweldig en de visserij is wellicht nog beter. Vandaag was het doel om Sailfish en Marlin te vangen, helaas liep dit anders, want deze 2 waren op visreis, wellicht naar Noorwegen. Dus na een aantal uren trollen op de Hannibalbank gingen we over op plan B, vissen op tonijn, mahi mahi en rooster… Maar ook dit werd weer anders want onderweg kwamen we een school sardien tegen, waar de tonijn, dolfijnen en volgels op aan het jagen waren…. arme sardienes want daar kwam de Cordes Travel crew, Maurits (Maus), Teun, Linda, wij vonden het zo zielig dat al die sardienes opgevreten werden door de grote tonijnen, dat we besloten om wat tonijnen te vangen..hahaha.
 
Na 1 worp hadden Teun en Maurits al meteen 2 dikke tonijnen aan de haak, wat een geweld…. terwijl Linda en ik klaar stonden om foto’s te maken, klapte er op de andere hengel weer een tonijn. We vissen met stickbaits en free-line met een vis eraan, dus eigenlijk zonder gewicht. Maurits begon de dril als eerste en al heel snel werd duidelijk dat deze tonijn zwaarder was dan die andere 2 van 40kg, deze was iets sterker en trok de 40/00 Spiderwire slip vd  Penn Slammer III 8500 HS (highspeed). Deze splinternieuwe Penn molens hadden we speciaal voor deze zware visserij meegenomen om eens te kijken of zij de allerzwaarste visserij ter wereld aan kunnen. De slip stond bijna dicht en ondanks dat gierde de slip, die tonijn trok de lijn door de slip, de slip nog iets strakker gezet en de molen/spoel gekoeld met water want die werd toch wel heel erg heet. Geloof me, zoek je een oersterke molen, dan is die Slammer III een monster, die zelfs deze mega visserij aan kan.
 
Goed…. de slip gierde en Maurits een boom van een kerel en oersterk had het toch wel zwaar, Teun moest het toch maar even overnemen en zo werd om en om deze tonijn binnen gedrild. Een uur lang was er niets te zien, niet eenmaal bij de boot geweest en geen 1x keer gezien, tot na een uur vechten met 2 sterke kerels de tonijn langzaam zich gewonnen gaf en naar boven kwam, tja en toen was de schok enorm, daar kwam een 120kg tonijn naar boven, 240lb vis, niet normaal wat een monster, wat een vis, wat een beest !!! 
 
Na de nodige film en foto’s was de dag ten einde en met een enorme smile op ons gezicht voeren we terug naar de haven van onze lodge. Dag 3 was wederom een groot succes en ook andere groepen waren zeer tevreden ! Van zo’n dag op het waren krijg je natuurlijk honger, dus bij aankomst op de lodge, die wij in zijn geheel hebben afgehuurd, nogmaals niet de lodge op onze website, kregen we alvast een snack, overheerlijk vers gemaakte casseduilas. Het avondeten om 19:30 was ook weer overheerlijk, spareribs met aardappelpuree, salade en groente, elke dag vers gemaakt en als toetje verse mango pudding met mango’s uit eigen tuin. Om 21:00 slapen want morgen om 05:45 ontbijt, en om 06:30 varen we weg om te gaan vissen tot 16:00/17:00.

Raffie

maandag 8 april 2019

2e dag Panama


2e dag Panama, wat een dag, vandaag zijn de groepen Innshore en Offshore geweest, dus gevist op tonijn Offshore en Innshore op verschillende soorten zoals: BlueFinn Trevalley, Jack Crevalle, Needle Fish (geep), Pompano, Spanish Mackrel, Amberjack, Horse-eye-jack, tonijn, Yellowtail snapper. Kortom wederom een hele leuke dag. Met 16 personen weer een topdag, 38gr, weinig wind, en mooi weer. Kapitein en deckhand hebben weer top werk gedaan.


 


Ook vanmorgen lekker geklutst eitje, met spek en wentelteefjes en vers fruit. Vanmiddag hadden we aardappelsalade met kip, zalig... toen we terug op de lodge waren hadden we zalige tortilla chips met gehakt, kaas en mais. Kortom er wordt hier goed voor ons gezorgd en het mooie is, alles is inclusief in de prijs, eten, drinken, snacks, drank en alcohol.

Raffie

zondag 7 april 2019

1e dag Panama


Wat een vangsten !!! 1e dag Panama en heel veel grote tonijnen boven de 30kg er werden zelfs tonijnen van 40kg, 50kg, 75kg en Wim Verellen ving de grootste tonijn van 100kg. Maurits ving een blauwe Mahi Mahi, verder werd er ook nog Snook, Grouper, Snapper, Jack Crevalle en nog een paar andere soorten. een flink aantal vissers hadden de Penn Battalion Tuna Spin bij en dat was een groot succes, als je ziet wat voor krachten er dan op komen te staan, niet normaal. Wim ving zijn 100kg tonijn ook op de Penn Battalion Tuna Spin met een Slammer III HS 8500 met 40/00 gevlochten lijn.


 


Gisteren dag van aankomst alles soepel verlopen, binnenlandse vlucht, transfer en alles er om heen, super !! Gisteravond super lekker gegeten, verse tonijn-steak. Vanmorgen om 06:00 ontbijtje met gebakken eitje en vers fruit. Vandaag prima lunch op de boot en vanavond kip met past en verse Mahi Mahi. Prima service hier alles is inclusief eten, drinken, alcohol en alles er om heen.

Raffie

dinsdag 2 april 2019

Nappstraumen

Hele week te veel wind geweest helaas, balen en heel erg jammer. Maar als de wind eenmaal gaat liggen zijn de vangsten top. Weer heel veel kabeljauw tussen de 12 en 17kg met uitschieters tot 22kg !

Verder had een andere groep een dikke heilbot rond de 150cm naast de boot, maar door stress en stukje onervaren verspeelde ze deze weer, helaas. In totaal zijn er 9 heilbotten gevangen.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 2 april 2019

24kg kabeljauw A Rorbuer

24kg kabeljauw bij A Rorbuer Lofoten en heel veel kabeljauw boven de 20kg !! Gaaaaaf blijft op de hoogte vd vangsten uit Noorwegen, IJsland en volgende week Panama. Oh ja, ook hier weer 1 dag gratis visgids en 23.5ft visboten met 150pk !!

A Rorbuer door heel veel vissers en experts uitgeroepen tot de beste visstek van Noorwegen, samen met Nappstraumen en Havoysund.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

dinsdag 2 april 2019

2 huisjes Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

Door een annulering hebben we nog 2 huisjes vrij voor het Penn Havoysund Festival 2019
27-08 tm 05-09-19 Noord Noorwegen

Prijs per persoon bij 4 personen = 1490,- pp bij 4 personen

Inclusief:

- Vliegtickets (2x 20kg bagage + handbagage)
- 1x hotelovernachting incl ontbijt (heenreis)
- Transfer naar Havoysund
- 1 dag gratis visgids
- Ontbijt op de accommodatie

Begeleiding door 2 of 3 visgidsen én Linda en Raffie Cordes van Cordes Travel zelf, die de hele reis mee gaan.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

zaterdag 30 maart 2019

Lofoten

Bah wat een slecht weer in Noorwegen, onze gasten op de Lofoten hebben het niet getroffen, veel wind, sneeuw en koud. Aan de andere kant het is maart, mag in NL dan wel lekker weer zijn in Noorwegen is het nog winter. Gelukkig kon er nog wel wat gevist worden en ja als je kunt vissen, als is het maar inde monding, dan zit die vis er wel. Mooie heilbot van 90cm en een paar dikke kabeljauwen. Zwaarste kabeljauw was 17kg ! Hopen op beter weer bij A Rorbuer en Nappstraumen.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

woensdag 27 maart 2019

Panama

Yep, aftellen is nu echt begonnen...
4 april vliegen we met de KLM naar Panama, gelukkig niet met WOW air, wie die is bijna failliet, dat gaat niet goed daar die vliegen op IJsland en USA. Wij gebruiken voor IJsland Icelandair en voor Panama KLM.

In Panama is het lekker warm, 35 graden en 45% luchtvochtigheid dus dat is heerlijk. Tja en dan de vangsten.... Rooster, Tonijn, Sailfish, Cuberra, Grouper en heel veel meer.

Kortom topvangsten op dit moment in Panama.

4 tm 14 april zijn we dus alleen via de e-mail bereikbaar en staat de telefoon uit ! Maar we hebben geen groepen op het water, dus alles onder controle. Oh en inbreken heeft geen zin hoor, tijdens onze afwezigheid komen onze vrienden naar Zeeland om op het huis en de poes te passen.

Raffie

dinsdag 26 maart 2019

Skrei Nappstraumen 31.4kg

31.4kg kabeljauw met een lengte van 140cm !
Daarbij nog eentje van 25kg en daarnaast nog een paar rond de 20kg !!
Hele dikke vangsten dus bij Nappstraumen !

Wil je volgend ook eens echte dikke kabeljauwen ?
Boek nu alvast voor 2020 !

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 19 maart 2019

Nappstraumen het kookt

Niet normaal zoveel grote dikke vette kabeljauwen worden er gevangen bij Nappstraumen Lofoten. Martin onze visgids op Nappstraumen heeft het goed naar zijn zin, blije gezichten, mooi weer, weinig wind en hele vrolijke gasten, meer kun je niet wensen.

Heel veel kabeljauw tussen de 17 en 22kg met als klapper een kabeljauw van 29kg !!!!!

Wat een vangsten !

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 18 maart 2019

Havoysund 26kg kabeljauw

26kg kabeljauw en 160cm heilbot
Topvangsten vandaag.... Havoysund noord Noorwegen met de visgids aan boord. Op nog geen 10 minuten varen de 1e heilbot van 2019 voor Havoysund, 160cm ! Iets later een dikke kabeljauw van 140cm met gewicht van 26kg !! Visgids Douglas deed weer goed zijn best, wat een visserij !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 16 maart 2019

Nappstraumen

27kg kabeljauw !!
Gisteren, Nappstraumen Lofoten, grote heilbot, dikke kabeljauw en prachtig weer. Wat een vangsten, het was even zoeken met 4 boten, tot men via de marifoon te horen kreeg dat de vis gevonden was. Allemaal naar de visgids toe en daarna achter elkaar kabeljauwen tussen de 10 en 17kg, zwaarste 27kg en grootste heilbot 140cm. Martin de visgids heeft weer goed zijn best gedaan.

Raffie

vrijdag 15 maart 2019

Zondag Broek op Langedijk

Zondag hebben we een mini-beurs op een hele unieke locatie ! Broekerveiling in Broek op Langedijk in Noord Nederland. Parkeren en entree is geheel gratis.

Kom even langs, gezellig, nu zijn we ook eens een keertje in noord Nederland.

Open van 10:00 tot 17:00

Raffie

vrijdag 15 maart 2019

Skrei havoysund

26kg dikke Skrei in Havoysund noord Noorwegen. Heel veel 15+ kabeljauw, paar van rond de 20kg, 22, 25 en de zwaarste van gisteren en vandaag 26kg !! Prachtige zee, 1-2bft en niet te koud, prachtig weer dus. Blije vissers die door onze 2 (gratis) visgidsen naar de beste stekken werden gebracht. Hengels en drijfpakken hadden ze ter plaatse gehuurd.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 13 maart 2019

Nappstraumen


Topvangsten Nappstraumen !


Prachtige heilbotten en hele dikke mooie kabeljauwen. Aan boord 5 heilbotten tussen de 100 en 120cm en meer dan 20 kabeljauwen boven de 17kg met als zwaarste 25.2kg !! Skrei/heilbotvissen is dus top op dit moment bij Nappstraumen Lofoten waar de visgids 1 dag gratis mee aan boord gaat.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 13 maart 2019

Datums Festival 2021 bekend

Hallo allemaal,

De laatste weken steeds vaker de vraag of de datums voor de Festivals 2021 al bekend zijn, er is altijd veel vraag voor de Festivals en dat is niet voor niets natuurlijk.

We hebben de visgidsen een mail gestuurd en vergelijken dan alle 4 de antwoorden vd visgidsen en kiezen dan een datum. Zij kijken naar stroming, maanstand en getijde. Tja en als het dan die week stormt merk je niets van deze theorie, dus het is ook geluk met het weer en de bijtlust vd vissen.

Bij deze zijn de datums bekend voor de Penn Festivals 2021 !!
Het is altijd mogelijk dat er nog landen of datums bijkomen.

Penn Nappstraumen Lofoten Festival 2021
19 tm 26 mei 2021
http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Penn Nappstraumen Lofoten Festival 2021
16 tm 23 juni 2021
http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Penn Havoysund Festival 2021
15 tm 23 september 2021
http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 13 maart 2019

Panama

Weer prachtige tonijnen bij Panama...
Aftellen is begonnen... 4 april met 16 man naar Panama, sorry 15 mannen en 1 dame, Linda.

Raffie

maandag 11 maart 2019

30 boven de 15kg

Nappstraumen gaat lekker, mooie start en al dikke kabeljauwen te vangen, ook hier wordt heel veel op Skrei gevist. 1 boot ving vandaag 30 kabeljauwen boven de 15kg de zwaarste waren 20 en 21kg !!

Dikke vissen bij Nappstraumen dus !

Die ene foto is het uitzicht in de avond vanuit je huisje !

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 11 maart 2019

Winter in havoysund

Prachtige foto's van visgids Douglas, winter bij Havoysund.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 9 maart 2019

Havoysund

Hallo allemaal,

vorige week konden we al melden dat bij Nappstraumen de 1e heilbot was gevangen, nu is ook Havoysund van start gegaan en hoe... dikke grote vette kabeljauwen !! De vangsten zijn echt goed, heel veel kabeljauw en enorm veel boven de 20kg, zelfs de beroeps sprak van een enorme hoeveelheid grote kabeljauw. Dus dit worden topmaanden voor de kabeljauw de komende maanden.

Het is nu droog in Havoysund, het weer ziet er goed uit de rest vd week en de temperatuur ligt rond de -4, dus warm is het er niet, maar men kan zich goed kleden.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 6 maart 2019

Havoysund Festival 2019

Penn Havoysund Festival groepsreis
 
Vanwege een annulering hebben we nog 2 huisjes vrij voor het Penn Havoysund Festival, onze groepsreis naar Havoysund met alleen maar Nederlandse en Belgische deelnemers, onder begeleiding van Linda, Raffie, Douglas, Alexander én Johan Mikkelsen. Linda en Raffie en maar liefst 3 visgidsen zijn de hele week aanwezig om alle groepen te helpen hun droomvis te vangen. Raffie en Linda vliegen vanaf Amsterdam met de hele groep heen en weer terug.
 
Penn Havoysund Festival, voor die vissers die voor het eerst naar Noorwegen gaan, vissers die nog iets bij willen leren of het gewoon gezellig vinden zo’n Festival, waar bijna alles mag en bijna niets moet. Je bent met je eigen groepje, op je eigen boot, in je eigen huisje en je mag zelf kiezen waar en wanneer je gaat vissen, zoals gezegd niets moet.
 
De visgidsen gaan bij elke groep 2x 4u aan boord om samen met die groep te jagen op kabeljauw, koolvis of heilbot, want dit gebied staat bekend om haar goede heilbotvangsten. Voordeel van zo’n Festival/Groepsreis is dat we dit met z’n allen doen, dus je bent bij elkaar, leert van elkaar helpt elkaar, wij zijn er met z’n allen en toch heb je je eigen groepje, huis en boot. Dat maakt onze Festivals zo uniek, de gezelligheid, elkaar helpen en met z’n allen een mooie vis vangen, zonder dat we geheimen voor elkaar hebben.
 
We vertrekken met z’n allen op woensdag 28-08-19 van Amsterdam naar Oslo, daar hebben we een hotelovernachting op het vliegveld. De volgende ochtend vliegen we naar Alta en vanaf daar een transfer naar Havoysund. We komen rond 15:00 aan bij Havoysund, gaan we boodschappen doen, hengels klaar maken en dan hebben we donderdagavond een meeting. vrijdag tm woensdag vissen (6 volle dagen) en donderdag vliegen we zonder overnachting weer naar huis.
 
Ter plaatse is het ontbijt in het hotel en op de accommodatie in de prijs, er is een restaurant waar je kunt eten elke avond als je wil, maar je kunt uiteraard ook zelf koken, de huisjes zijn compleet ingericht, er is een kleine viswinkel aanwezig, je kunt hengels en drijf/warmtepakken huren en er is een ruimte waar je je pakken kunt drogen, kortom geheel compleet.
 
Prijs per persoon bij 4 personen ligt rond de 1500,- dat is inclusief vliegtickets, 2x 20kg bagage, hotelovernachting, huis en boot. Excl. eten, drinken, materialen en brandstof.
 
Heb jij interesse of vragen, bel of mail gerust !

ps lees ook eens door de reisverslagen: 
http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/


http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 4 maart 2019

1e heilbot Noorwegen 2019

YES daar is ie dan 😃 ... de 1e heilbot in Nappstraumen van 2019, gevangen door onze eigen visgids Martin Bamberg 👍, het duurde nog geen 10 minuten 😳 en daar was de 1e heilbot van 2019. Er zullen er nog heel veel volgen dit jaar en Martin gaat al onze gasten helpen daar in Nappstraumen Lofoten Noorwegen ! Zelf gaan we er dit jaar 2x naar toe, 💪 Penn Nappstraumen Festival in Mei en het Penn Nappstraumen Festival Juni, in Augustus gaan we naar Havoysund met visgids Douglas Dahlberg.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 1 maart 2019

Panama

Wat gaat de tijd toch snel ?
4 april vertrekken we met 16 vissers naar Panama om te vissen op oa Mahi Mahi, Rooster, Grouper, Marlin, Sailfish, Cuberra en Tuna....

Nou die laatste is er al hoor... hier de vangsten vd afgelopen dagen.

Raffie

maandag 25 februari 2019

Aanbieding IJsland

--- Aanbieding IJsland ---

Wil jij van 22-08 tm 02-09 naar IJsland en wil je vissen op dikke kabeljauw en 99% kans maken op een meter-kabeljauw ? Dit is je kans ! Nesvegur 3A met 4 slaapkamers is nog vrij en heeft nu een speciale aanbieding.

Inclusief in deze prijs:
* Vliegticket
* Transfer
* Huis met 4 slaapkamers
* Eindschoonmaak, bedlinnen, handdoeken
* 7.5m visboot met 130pk dieselmotor
* Huurauto type Toyota Yaris
* 1x hotelovernachting op de terugreis
* 20kg gratis visfilet (zelf fileren)
* A3 zeekaart met stekken
* Begeleiding ter plaatse
* Excl. eten, drinken, brandstof en materialen.

Slechte periode ? Nee joh, wij hebben jarenlang onze festivals in augustus gehad en altijd grote vissen gevangen, dus nee daar geen zorgen !!


Bij 3 personen = 1610,- pp
Bij 4 personen = 1435,- pp
Bij 5 personen = 1325,- pp
(Geen vaarbewijs nodig)

http://cordestravel.nl/ijsland/prijzen-ijsland/

http://cordestravel.nl/ijsland/nesvegur-3a-en-3b-sudavik-vissen-in-ijsland/

Cordes Travel visreizen

donderdag 21 februari 2019

Uitslag enquete

Hai,

Hier de uitslag vd enquete februari.

Had jij hem nog niet ingevuld ?
Mail me even !!

http://cordestravel.nl/uitslag-cordes-traveldag-enquete/

Raffie

maandag 18 februari 2019

Bagage Noorwegen en IJsland

Hallo allemaal,

Blijkt voor heel veel vissers toch nog steeds niet helemaal duidelijk, toch staat alles op de website, dus bij deze nog eens alle informatie over bagage en vis fileren en meenemen.

http://cordestravel.nl/visreis-bagage-noorwegen/

http://cordestravel.nl/bagage-regels-noorwegen-en-ijsland/

http://cordestravel.nl/regels-meenemen-vis-noorwegen/

http://cordestravel.nl/ijsland-vis-fileren/

Raffie

zondag 17 februari 2019

Robby Fish Open Deur Dagen

Hallo allemaal,

Donderdag, vrijdag, zaterdag én zondag zijn LInda en ik van 10:00 tot 17:00 aanwezig bij Robby Fish in Wommelgem België, vlakbij Antwerpen en maar een half uur rijden van Breda.

Tijdens deze dagen heeft Robby Fish 21% korting op zijn hele assortiment, hengels, molens, kunstaas, hengelkokers enz enz enz enz.

Linda en ik geven advies over uiteraard visreizen, stekken, technieken en lopen mee door de winkel om de vissers te helpen aan de juiste hengel, molen, lijn en kunstaas.

Kom langs voor advies over een visreis naar oa Noorwegen, IJsland, Zweden, Panama, Canada, Ierland of de USA.

Heb je al geboekt, kom even langs bij ons tafeltje en geef even een hand, wij kennen niet alle groepen van gezicht en er lopen zoveel mensen rond, dat we niet weten wie wie is, dus spreek ons even aan als je bij ons geboekt hebt.

Zie we je de 21, 22, 23 of 24e bij Robby Fish ?

www.robbyfish.be

Raffie

donderdag 14 februari 2019

45kg kabeljauw

Hallo allemaal,

Het is al jaren bekend dat men bij de Lofoten ook heel goed skrei kan vangen, de skrei komt namelijk naar de Lofoten om te paaien, dus als je bv vanaf Nappstraumen of A Rorbuer gaat vissen in de maanden maart en april kom je hele dikke zware kabeljauwen tegen.

Dat ze groot en zwaar zijn blijkwel, deze kabeljauw woog 45kg, ja je leest het goed 45kg !!! Is gevangen door een beroepsvisser net voor de Lofoten en niet eens zo ver op zee !

Pffff 45 kg dikke vette zwangere kabeljauw.

Raffie

woensdag 13 februari 2019

Robby Fish Open Deur

Cordes Travel staat volgende week donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 bij Robby Fish in Wommelgem (B) in de winkel.

21% op alle artikelen, dat is niet niets !
Geen korting op aanbiedingen en aas.

Wij staan er op advies te geven over visreizen, stekken, accommodaties, technieken en uiteraard kunstaas en materialen.

Kom volgende week langs !

ps ik kan niet aan je gezicht zien of je bij ons geboekt hebt, kom even en geef ons een handje als je bij ons geboekt hebt.

www.robbyfish.be

Raffie

woensdag 13 februari 2019

Winter in Noorwegen

Noorwegen is ook in de winter prachtig, mist droog, geen wind en zon...
Hier wat beelden van onze partners.... Mikkelvik en Aurora.

Raffie

woensdag 13 februari 2019

300,- waardebon winnen

Hallo allemaal,

We hebben een enquête voor de groepen die bij ons een visreis geboekt hebben. Dat is voornamelijk voor de groepen die ook naar de Cordes Traveldag zijn geweest.

Alle hoofdboekers hebben de link vd enquete gekregen met de vraag of ze deze ook willen doorsturen naar hun medevissers. Heb je de link (nog) niet ontvangen ? Mail me dan even dan stuur ik de link door en maak je kans op een waardebon van 300,- of een Penn hengelset.

Cordes Travel visreizen

dinsdag 12 februari 2019

Cordes Traveldag film

Hallo allemaal,

Cordes Traveldag 2019, een GROOT MEGA succes, het was echt super en wij kijken allemaal terug op een prachtige dag met heel veel tevreden gasten.

Er is een mooie film gemaakt van deze dag:  https://vimeo.com/316753638

Raffie

woensdag 30 januari 2019

Oude fotos deel 1

Hallo allemaal,
 
Volgende week zaterdag, 9 februari hebben we weer een Cordes Traveldag. In 2002 hadden we voor het eerst een speciale dag voor sportvissers georganiseerd, de Zeevisland-dag in een zaaltje in Zeeland met oa Leo Stoutjesdijk en Harold Speksnijders en als winkelier See Fish Hengelsport van Roel Bolier, deze winkel bestaat niet meer trouwens. Deze dag was voor de zeevissers die bekend waren met Zeevisland en eens wilde vissen in Zeeland. Die eerste georganiseerde dag was toen al een groot succes, daarna waren er geloof ik nog 2 of 3 van dit soort dagen.
 
Na het opstarten van ons reisbureau Vakantie-Noorwegen kregen we ook steeds meer vissers die ook naar Noorwegen wilde en hebben we, een paar jaar later de Noorwegen-dag georganiseerd, ik dacht ik Werkendam. Ik meen dat we toen een 100/150 bezoekers hadden. Die locatie werd al snel te klein en zijn we naar een locatie in Mijdrecht gegaan.
 
Ook in Mijdrecht werd de zaal al snel te klein en zijn we verkast naar Sliedrecht, waar we nu alweer een paar jaar onze Cordes Traveldag organiseren. In deze locatie Lockhorst Sliedrecht zijn we begonnen in de grote zaal en ook die werd te klein, daarom hebben we nu de hele gymzaal voor de 55 tafels en winkelier en een aparte zaal van 275 stoelen voor de lezingen.
 
Volgend jaar hebben we ook weer gekozen voor Sliedrecht en zal de Cordes Traveldag op 8 februari 2020 zijn, zelfde locatie, dus noteer deze dag alvast in je agenda. Als we zo blijven groeien, dan moeten we voor 2021 misschien wel een nieuwe locatie zoeken, waar we nog meer gasten kwijt kunnen. 
 
Het geeft het mega-succes van deze dag wel aan natuurlijk ! Het geeft ook wel aan dat we geen kleine speler zijn in de visreis-wereld, ondanks dit alles zullen we toch nooit roepen dat we de grootste zijn, dat zou niet netjes zijn, zouden onze ouders zeggen, nooit zeggen dat je de beste bent, dat is respectloos. Maar ach wat maakt het uit wie de grootste is, houden wij ons niet mee bezig, wedijveren doet de jeugd op school en niet als je een professioneel bedrijf hebt, nee wij houden ons bezig met onze gasten, hebben we het druk genoeg mee.
 
Het is wel heel erg leuk om de groei van Cordes Travel te zien, van 100 bezoekers "Vakantie-Noorwegen" naar bijna 1000 bezoekers ! Nog leuker is dat als je naar de oude foto's kijkt je héél veel bekende gezichten ziet die voor 2019 en vaak ook al voor 2020 weer geboekt hebben.
 
We hebben hieronder 3 series met foto’s geplaatst in 3 berichten, deel 1 zijn de oudste foto’s, daar zie je ook de jonge en slanke Linda en Raffie, uiteraard hadden we er voor kunnen kiezen om deze nu net niet te plaatsen, maar waarom niet ? Juist respect dat we ook foto’s van onszelf plaatsen, waar we soms ook niet helemaal blij mee zijn, daar we toch wel iets veranderd zijn hahahaha
 
Ik hoop dat jullie het leuk vinden, al die oude foto’s van speciale dagen en beurzen en laat eens weten of je jezelf hebt gezien.

Raffie

woensdag 30 januari 2019

Oude fotos deel 2

Hier dan de 2e serie met foto’s, hier zie je ook de eerste naam van ons reisbureau Vakantie-Noorwegen en daarna Cordes Travel, omdat we steeds meer landen in ons programma kregen was het raar op IJsland te verkopen als je Vakantie-Noorwegen heet. Cordes Travel is dan ook van onze achternaam, Cordes.

Raffie en Linda

woensdag 30 januari 2019

Oude fotos deel 3

En hier dan nog wat fotos uit het heden zou je zo kunnen zeggen, van een Zeevisland-dag en een Noorwegen-dag naar de Cordes Traveldag en van een kleine stand naar een grote mooie professionele stand op de beurs. Van 10 klanten per jaar naar een paar duizend per jaar en nog steeds doen we alles zelf en zijn onze klanten nog steeds onze gasten en behandelen we iedereen persoonlijk. In de afgelopen jaren hebben we dan ook al flink wat visreizen mogen organiseren en hebben we inmiddels duizenden en duizenden mensen gezien, gesproken en kennis meegemaakt, in de visserij maar ook daarbuiten. 
 
Inmiddels werken we ook alweer 10 jaar voor het wereldberoemde merk Penn en die Amerikanen werken niet zomaar met iedereen en vaak ook niet voor zoveel jaar. Blijft altijd leuk dat zo’n groot merk achter ons reisbureau staat. Onze nieuwe collega in deze Penn wereld is Babs Kijewski een Duitse leuke dame die nu voor Penn, Berkley en Abu Garcia komt vissen, leuk hoor en in Duitsland heel heel heel erg bekend van film, tv en de grote visbladen. 
 
Tja en als we dan toch grote namen noemen, hier een leuk rijtje met vissers die via Cordes Travel op visreis zijn geweest: Marco Kraal, Jeroen vd Boom, Klaas vd Eerden, Douwe Bob, Quintes Ristie, Roue Verveer, Mr Polska en Jeroen Versteegh. Jochem Meijer gaat dit jaar of volgend jaar eindelijk eens mee en Ed Stoop (Vis TV) gaat in juni met ons op visreis. Maar ach weet je, tuurlijk is het leuk en natuurlijk zijn we er torts op al die grote namen en ook dat wij het programma Big Fish Klaas hebben georganiseerd, maar voor ons is iedereen hetzelfde, bekend of onbekend, we doen voor iedereen altijd onze uiterste best, al is tegenwoordig je best doen niet genoeg meer…
 
Om deze leuke foto-serie af te sluiten wil ik nog eens extra dank geven aan al die medewerkers en vrijwilligers, vrienden en familie die ons al die jaren al steunen en hebben gesteund. Sommige medewerkers helpen ons al meer dan 10 jaar en wij hopen dat zij nog vele jaren ons Team mogen ondersteunen en een dank aan al die mensen die elk jaar weer helpen op de Cordes Traveldag, want zonder al die vrijwilligers en vrienden, zou Cordes Travel nooit zo groot zijn geworden. Tot slot natuurlijk ook een dank aan al onze gasten en vooral onze trouwe gasten die ons al jaren ons dit gunnen en waarbij hun hart ook bij Cordes Travel ligt.
 
Gaan we nu stoppen, vanwege al die bedankjes ? Nee joh, we gaan nog lang niet stoppen, alleen je mag best tussendoor de mensen wel eens in een zonnetje zetten, er is al zoveel negativiteit en afgunst overal, dus een paar positieve dankbare worden en een complimenten zijn bij iedereen meer dan welkom, toch ?

Raffie en Linda

maandag 28 januari 2019

Vis registreren

Vanaf 2019 moet bijna iedere sportvisser zijn gevangen vis in Noorwegen registreren....

http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-registreren-en-quotum/

Raffie

maandag 28 januari 2019

TOP prijzentafel

We hebben een enorme prijzentafel op de Cordes Traveldag !!

Hoofdprijs is 1 week gratis huis en boot en 1 dag gratis visgids aan boord voor de accommodatie Vesteralen in Noorwegen t.w.v.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Verder hebben we een 49 inch Full HD Smart TV, Action Cams, molens, hengels en heel veel materialen, dus dan wordt weer een topper met meer dan 10.000 euro aan prijzen.

Raffie

maandag 28 januari 2019

Wowwww

Wowwwww druk hier... met het slechte weer zijn er veel vissers binnen en gaan op zoek naar een visreis, volop aanvragen en boekingen dus.

Daarbij hebben we net meer dan 500 A3 kleuren zeekaarten gelamineerd, duurde ons 3 dagen... maar dan heb je ook wat.

Kofferlabels afgeteld voor elke groep én alle sportvispaketten ingepakt, ook bijna 200 stuks.

Kortom we vervelen ons niet en op deze dagen zou je wel wat hulp kunnen gebruiken, maar ach werken we een uurtje langer door en komt alles wel goed.

Gisteren maandag zijn we om 06:30 begonnen en waren we rond 22:45 klaar, dan zijn we er ook wel even klaar mee.

Maar goed alles moet klaar voor de Cordes Traveldag en net als met beurzen, groepsreizen en de Cordes Traveldag, willen we 1 week voor aanvang klaar zijn, dan hebben we 1 week om tot rust te komen en hoeven we niet alles op het laatste moment te doen.

Verder hebben we ook nog een nieuwe pagina gemaakt, om alles wat sneller te kunnen vinden wat geen accommodatie is. Maar ja als je dan een alfabetische lijst maakt dan heb je ook dubbele links, want maak je een link voor vis registreren of registeren vis ? Dus dan doen we beide maar, kan men de link altijd vinden.

http://cordestravel.nl/visreis-allerlei/

Zo wij gaan nog even verder met de prijzen voor de loterij....

9 februari Cordes Traveldag !

Raffie

vrijdag 18 januari 2019

Lees je PDF

Hallo allemaal,

Ga jij naar de Cordes Traveldag, zorg dan dat je de basis kent en lees jouw Noorwegen of IJsland PDF goed door. Dit is een nieuwe PDF voor 2019 en als het goed is heeft elke hoofdboeker van de groep deze aangevraagd via de e-mail.

In de mail vd factuur staat dat je deze zelf even moet aanvragen, omdat niet iedereen hem wil en hem nog heeft van een eerdere visreis of er geen behoefte aan heeft. Dus check even bij de hoofdboeker of hij dit bestand heeft, anders laat hem even mailen, dan sturen we hem via de e-mail digitaal door.

Goed voorbereid is het halve werk !

Raffie

vrijdag 18 januari 2019

IJsland lezing

Beste Cordes Traveldag gangers,

Helaas kan Marco Kraal geen lezing over IJsland geven, hij heeft belangrijke andere afspraken, waar hij voor zijn werk moest zijn.

Dus op dit moment hebben we nog niemand kunnen vinden die een lezing kan geven over IJsland, dus we zijn hard aan het zoeken.

Kun jij een lezing geven over IJsland ??
Mail ons dan snel !!

Maar geen zorgen, er is meer dan voldoende informatie en kennis aanwezig om je alles te vertellen over IJsland, 4 medewerkers zitten klaar om je van alle informatie te voorzien, is dat niet voldoende, kun je altijd nog op prive-les komen op ons kantoor.

Raffie

donderdag 17 januari 2019

Cordes Traveldag

--- Cordes Traveldag 2019 ---
(+/- 1000 bezoekers)
Zaterdag 9 februari dan is het weer zover de unieke, grote, gezellige, spectaculaire, spannende, leerzame en exclusieve Cordes Traveldag 2019. Vorig jaar hadden we bijna 1000 bezoekers, gezien de inschrijvingen hebben we die dit jaar weer.
Een exclusieve dag voor sportvissers die hun visreis bij Cordes Travel visreizen hebben geboekt. Op deze speciale dag worden er oa lezingen gegeven door Arnout Terlouw en de TOP visgidsen Erik Axner en Douglas Dahlberg. De lezingzaal heeft een tribune van 275 zitplaatsen en is elke lezing bomvol.


Elke accommodatie/gebied heeft zijn eigen tafel(s) waar experts hun kennis, ervaringen, tips en trucs delen met de bezoekers. Zij kennen de stekken, materialen en technieken en geven antwoord op al je vragen, laten zien hoe en waar te vissen, welke kleuren, soorten kunstaas, welke techniek en waar je op moet letten op jacht naar jouw droomvis.


4 TOP-beroeps-visgidsen uit Noorwegen van Nordic Sea Angling zijn ook weer aanwezig, deze beroeps-visgidsen delen hun kennis, tips en geheimen met onze gasten. Ook bekende vissers zoals Ed Stoop, Gijs Nederlof, Siu de Moor, Jasmijn van Hulsen, Willem Kwinten en Frans Oomen komen ook een bezoekje brengen aan deze unieke dag en wie weet wie er nog meer komt kijken, vorig jaar waren Marco Kraal en Klaas vd Eerden (Big Fish Klaas) er ook bij.


Ahoy Hengelsport Rotterdam Leen Maarleveld & John Jagt neemt zijn halve winkel mee voor de verkoop van hengels, molens en materialen en PENN is aanwezig om alles te vertellen over de beste materialen voor oa Noorwegen, IJsland en Panama.
Verder krijgt elke groep een gratis sportvispakket t.w.v 150,-, krijgen ze hun A3 gelamineerde zeekaarten en de bekende Cordes Travel kofferlabels voor als men gaat vliegen.


Om deze dag spectaculair af te sluiten is er een MEGA loterij met meer dan 10.000 euro aan prachtige prijzen met als hoofdprijs één week gratis huis en boot én 1 dag gratis de visgids voor de TOP-accommodatie Vesteralen in noord Noorwegen met een 23.5ft visboot met 150pk.


Meer dan 65 vrijwilligers/medewerkers staan klaar in Cordes Travel kleding om alle gasten zo goed mogelijk van dienst te zijn, weet de een het niet, vragen we de ander en anders zijn Linda en Raffie er natuurlijk ook nog, geen vraag blijft onbeantwoord.


Tijdens deze dag kun je ter plaatse eten en drinken, dus een gezellig dagje uit met je vismaten, kun je meteen de laatste materialen nog even aanschaffen.


Waar krijg je zoveel service, zoveel aandacht en wordt er zoveel moeite gedaan voor de gasten ? Bij Cordes Travel natuurlijk, want wij doen nét dat beetje meer.


Let op !!
Dit is GEEN open dag, men krijgt alleen toegang als men ingeschreven is, er staat iemand aan de deur die mensen terug stuurt als zij NIET ingeschreven staan. Inschrijven kan alleen via de e-mail en als men bij Cordes Travel heeft geboekt, logisch anders zijn we niet exclusief meer en komen er misschien wel 1500 of 2000 man en dan hebben we geen tijd meer voor onze “eigen" gasten die via ons hun visreis geboekt hebben, zij gaan natuurlijk voor.


Wil je ook komen, maar niet geboekt, mailtje sturen om te vragen kan altijd he ?
Meer informatie over deze unieke exclusieve dag kun je vinden op de website van Cordes Travel.

Raffie

woensdag 16 januari 2019

Cordes Traveldag

Hallo allemaal,

Ben je al vaker via Cordes Travel op visreis geweest en ga je in 2019 niet op visreis, dan ben je uiteraard wel welkom op de Cordes Traveldag hé, stuur even een e-mail om je aan te melden.

http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/ 

Raffie

dinsdag 15 januari 2019

Panama

Weer hele mooie vangsten bij Panama, veel mooie en dikke tonijn gevangen, zwaarste 125kg op levend aas (bonito) en op de stickbait 3 van rond de 40-50kg.

Verder zijn er ook nog Mahi Mahi's, Rooster, Black Marlin en Bluefinn Trevallys gevangen.

Prachtige dag...

Raffie

zaterdag 12 januari 2019

300,- korting

300,- korting midden Noorwegen
Cordes Travel heeft een MEGA aanbieding voor een visreis naar Noorwegen. Vanwege een annulering is er een prachtig huisje vrij gekomen met een visboot. Roan Rorbu 1 (Torsken) op maar 9u rijden van Oslo, met 3 slaapkamers en een 19ft 50pk visboot voor de deur. Het is een verblijf voor 8 dagen waarvan 7 volle dagen vissen !
Men kan vliegen of met eigen auto, als men met eigen auto gaat dan boekt Cordes Travel, indien gewenst, de overtocht (ColorLine) van Kiel (D) naar Oslo voor de groepen, met een slaaphut aan boord. Je kunt al je spullen meenemen in de auto en aan boord heb je een slaaphut. Dit prachtige luxe cruiseschip is geen straf, in de avond een drankje in één vd tientallen barren, lekker wat eten in de restaurants en in de avond een wandeling over het dek, er is aan boord zelfs een heuse winkelstraat.
Je gaat in de avond lekker slapen, in de ochtend een goed stevig ontbijt en dan rij je naar je huisje, je vakantie begint dus al aan boord. In de ochtend kom je dan aan in Oslo en vanaf daar rij je door de prachtige noorse natuur en kom je na 8-9u rijden aan in je huisje, waar het dan 23u per dag licht is.
Eenmaal aangekomen bij de accommodatie laat Inge Lise de boot zien, legt het apparatuur uit en geef alle informatie die nodig is. Voor het weer en de laatste update kun je ook altijd terecht bij de huiseigenaar. Cordes Travel staat bekend om de service, zo hebben zij volgende maand 9 februari de “Cordes Traveldag” waar je informatie krijgt over stekken, materialen en technieken voor deze accommodatie Roan Rorbu, je krijgt een boekwerk van 60 pagina’s “hoe te vissen in Noorwegen” en als je wil kun je op afspraak bij Linda en Raffie Cordes op prive-les komen, onder het genot van een hapje en drankje bespreken zij alles over de visserij rond deze accommodatie.
En zo ga je dus goed voorbereid het water op, de A3 gelamineerde zeekaart met stekken, die je van Cordes hebt gehad, laten je de beste stekken zien en met de juiste hengels, molens en (kunst)aas ga je vissen op kabeljauw, koolvis, leng, lom, heek, heilbot, platvis, roodbaars en vele andere soorten vis. In de avond neem je lekker verse vis mee naar huis, fileer je deze in de grote overdekte fileerplaats en geniet je van je eigen gevangen verse vis.
Roan Rorbu 1 heeft 3 slaapkamers, douche, toilet, TV, wifi en een compleet ingerichte keuken. Een groot terras kijkt over het water en de bergen en kun je zelfs vanaf het terras een hengeltje uitgooien. Op 60m afstand is er een supermarkt waar he boodschappen kunt doen en op 50m lopen liggen alle boten, bij deze aanbieding is er een 19ft 50pk visboot aanwezig, geschikt voor maximaal 4 personen.
Je kunt vanaf woensdag 29 mei in je huisje en donderdag 6 juni moet je het huisje weer verlaten, dat is dus 8 dagen verblijf en 7 dagen vissen.
Normaal zou dit huis + boot + overtocht 2860,- euro kosten, voor 7 dagen of 3140,- voor 8 dagen, maar nu krijgt men maar liefst 300,- korting op de deze hele visreis naar midden Noorwegen en je krijgt ook nog eens een gratis sportvis-pakket twv 150,- Dus dan betaal je maar 2560,- (7 dagen) of 2840,- (8 dagen) voor maximaal 4 personen en de overtocht met een auto die niet hoger is dan 2m en langer dan 5m, slaaphut aan boord en je huisje en boot. Dan ben je per persoon, bij 4 personen voor deze visreis 640,- of 710,- euro kwijt, exclusief eten, drinken, materialen en brandstof.
Op de website van Cordes Travel kun je allerlei verslagen lezen over deze accommodatie, dat geeft je een goed beeld vd mooie vangsten die al gedaan zijn.
Dus is natuurlijk een super-aanbieding, dus heb je interesse bel of mail dan snel met Raffie of Linda, hun gegevens staan op de website bij contact.

http://cordestravel.nl/noorwegen/roan-rorbu-vissen-in-midden-noorwegen/

Raffie

vrijdag 11 januari 2019

Panama deze week

Wat een prachtige vangsten bij onze lodge in Panama. Morgen (zaterdag) hebben we een Panama meeting om elkaar een beetje te leren kennen en in April gaan we dan met 16 man naar Panama, heb er weer zin in ! Zeker als ik deze vangsten vd afgelopen dagen zie en wat is het mooi daar.

Raffie

woensdag 9 januari 2019

Koffer weegschalen

Hai,

Ook dit jaar vliegen er weer meer dan 2000 vissers naar één van onze accommodaties in USA, Canada, Noorwegen, Panama, Zweden en IJsland ...noem maar op. Allemaal hebben ze te maken met het gewicht van hun koffer en elk jaar zijn er weer grote problemen bij de incheck.

Al vele jaren gebruiken wij een kofferweegschaal, ipv 4x de koffer in mijn armen te nemen en dan op de personen-weegschaal te gaan staan, gebruiken wij al 10 jaar een speciale kofferweegschaal, makkelijk, klein en speciaal gemaakt om je koffer te wegen. Extra makkelijk is dat je deze ook mee op reis neemt zodat je ook op de terugreis je koffer kunt wegen.

Vliegtuigmaatschappijen worden steeds strenger en de bijbetalingen voor 1kg extra steeds duurder, Norwegian is bijvoorbeeld zo'n maatschappij die vaak erg streng.

Als ik het tijdens de prive-les over de kofferweegschaal (bagageweegschaal) heb, merk ik dat 80% niet weet wat dat is, mijn advies Google hem eens of klik op deze link om eens te zien wat voor soorten er zijn en dan zie je ook dat die dingen helemaal niet zo duur zijn, maar enorm handig en scheelt je heel veel stress aan de balie.

https://www.coolblue.nl/bagageweegschalen

Raffie

dinsdag 8 januari 2019

Panama

Hele dikke tonijn bij de lodge waar we in April naar toe gaan.
In April gaan we met 16 man naar Panama, nu al zin in !

We hebben alle boten en alles kamers geboekt, wordt weer top !!

Raffie

vrijdag 4 januari 2019

Berichten 2018

Hallo allemaal,

Wil je de vangstberichten zien van 2018 ?

Klik onderaan de pagina op -gesorteerd op jaar- en klik daar op 2018.

Veel kijkplezier.

Raffie

vrijdag 4 januari 2019

9 volle dagen vissen IJsland

Hallo allemaal,

Bij Cordes Travel, altijd 9 volle dagen vissen in IJsland, dus 10 dagen verblijf en dat voor de prijs van 7 dagen ! Dus 10 dagen IJsland voor de prijs van 7 dagen. Wil jij gewoon heel veel mooie en dikke kabeljauw vangen, lekker vissen en 99% kans maken op een meterkabeljauw ? Ga dan naar IJsland, het kabeljauwparadijs vd hele wereld.

Wij hebben nog vrij:

22-08 tm 02-09 (03-09 weer thuis)
Nesvegur 3A met 4 slaapkamers.
Je hebt geen vaarbewijs nodig !

Inclusief in de prijs:

- Incl. vliegtickets met 1x 23kg bagage + 10kg handbagage
- Extra bagage kost 110,- pp retour
- Transfer van en naar accommodatie en hotel
- 1x hotelovernachting (terugreis)
- 20kg gratis vis (zelf fileren)
- 7.5m visboot met 130pk diesel
- Accommodatie met 4 slaapkamers
- Huurauto Toyota Yaris
- Eindschoonmaak, handdoeken en bedlinnen
- A3 kleuren zeekaart
- Bootverzekering

Prijs bij 3 personen = 1685,- pp
Prijs bij 4 personen = 1510,- pp
Prijs bij 5 personen = 1400,- pp

Deze prijzen dus inclusief de hele lijst daarboven, geheel compleet exclusief eten, drinken, brandstof en materialen.

Voor de snelle beslisser !

http://cordestravel.nl/ijsland/nesvegur-3a-en-3b-sudavik-vissen-in-ijsland/

Cordes Travel visreizen

dinsdag 1 januari 2019

Gelukkig Nieuwjaar

Gelukkig nieuwjaar aan alle lezers, bezoekers en uiteraard alle gasten van Cordes Travel, wij wensen jullie een gezond, visrijk en liefdevol 2019 !

Raffie en Linda