Buitenland-vangstberichten

Reisverslagen

Lees ook eens door de reisverslagen,
boordevol met tips en trucs.

>> Reisverslagen <<

maandag 20 augustus 2018

Vesteralen

Ook Vesteralen scoort weer, wat een mooie vangsten, zo zie je maar dat juli en augustus ook gewoon topmaanden zijn in de juiste gebieden.

Ook hier ging de visgids weer 1 dag gratis mee aan boord en met succes ! Allemaal vingen de heren een PR (persoonlijk record).

De grootste vangsten:
Kabeljauwen tussen de 12 en 23kg
Koolvissen tot 15kg
Heilbotten tot 161cm !

Kortom weer een prachtige dag/dagen met mooie vangsten.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 20 augustus 2018

A Rorbuer

Maakt het huisje je niets uit, is TV niet belangrijk, wil je goed slapen, eten koken, douchen en veel vissen op mooie grote vissen, dan is A Rorbuer wel de beste stek in Noorwegen. Als je ziet wat wij maandelijks laten zien, krijg je toch wel een idee hoeveel kleine en middelmaat vis hier zwemt daar wij natuurlijk de beste vangsten vd dagen laten zien. Heeft weinig zin om alle gevangen vis op de foto te zetten.

Ook nu weer prachtige vangsten bij A Rorbuer in het zuidelijkste puntje vd Lofoten op een uurtje varen vanaf Nappstraumen, dus ook de groepen in Nappstraumen kunnen een dagje in dat gebied gaan vissen.

Grote kabeljauw tot 18kg, koolvissen tot 20kg en heel veel heilbotten, waarvan een flink deel boven de 150cm met als 2 grootste 170 en 194cm !!!

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 19 augustus 2018

Roan Sjofiske

Roan Sjofiske.  Vandaag mindere dag. Veel wind en hele dag regen. Desondanks vanmorgen toch maar even gaan vissen kort onder de kant. Jan besloot om toch maar niet mee te gaan. Resultaat: 4 koolvisjes, 1 leng en 3 man een nat pak. Dan was het gisteren beter. Op dezelfde stek als donderdag, op zo'n 10 km varen, volop beet. 50 mooie koolvissen tussen de 50 en 70 cm. 1 kabeljauw van 13 kg en 6 leng waarvan eentje van 122cm. Het ziet er naar uit dat het morgen nog een dagje "rikken" wordt, want dan wordt er nog meer wind voorspeld. Maar..... we hebben nog een paar dagen en houden de moed er in.  Groeten Gerard, Wim,  Jan en Leo.

http://cordestravel.nl/roan-sjofiske/

Leo

donderdag 16 augustus 2018

Havoysund

Te gekke laatste visdag in Havoysund!! 7 heilbotten tot 120 cm was al geen slechte vangst, vonden wij. Maar we hebben dat aantal op de laatste visdag kunnen verdubbelen naar 14 heilbotten tot 140 cm💪🏻💪🏻. En dat in 1 lange drift ten noorden van Helmsoya in de Barentszzee, ter hoogte van de Noordkaap. Waarom zijn de laatste visdagen altijd de beste🤔🤔? Was in Efjord en Napstraumen ook al.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/


Jan

donderdag 16 augustus 2018

Roan Sjofiske

Roan Sjofiske.  
Vandaag mooie dag gehad. Op een stek die ons vorig jaar door een paar duitsers werd aangewezen. Zo'n 50 echt mooie koolvissen, 2 kabeljauw van 12 en 5 kg. 8x leng en een stuk of 10 lom. Groeten Gerard, Wim, Jan en Leo

http://cordestravel.nl/roan-sjofiske/

Leo

donderdag 16 augustus 2018

Roan Sjofiske

Roan Sjofiske.
Gisteren weinig wind, maar ook weinig stroming. Moeizame visserij. Klaagden ook andere boten over. Resultaat: 5 mooie kabeljauw, 8 leng, 5 lom en enkele koolvissen. Op naar morgen!!
Groeten Leo

http://cordestravel.nl/roan-sjofiske/

Leo

donderdag 16 augustus 2018

Sudavik

Beste raffie en Linda,

we zijn we terug in België het waren super dagen in sudavik heel veel super weer en veel vis gevangen  veel kabeljauw boven de meter en op de laatste dag mijn record van 120 cm kabeljauw het was ook een leuke groep mensen en een pluim voor de visgids

Leen

woensdag 15 augustus 2018

Roan Sjofiske

Hier een eerste berichtje van Roan Sjofiske. Maandagavond na een voorspoedige reis aangekomen in Hongsand. Na vriendelijk ontvangst gister en uitleg en tips over fe gang van zaken toch nog ff het water op geweest. Buiten stond echter toch nog al wat deining van het weekend zodat we besloten na vangst van enkele koolvisjes toch maar het fjord in te gaan. Hier 1 kabeljauw van goeie halve meter, mooie pollak, 3 leng en enkele koolvissen.  

Groeten Gerard, Wim, Jan en Leo

Leo

dinsdag 14 augustus 2018

Havoysund

Augustus en september zijn hele goede maanden voor de heilbot in Havoysund. Op dit moment hebben we daar wederom een Nederlandse groep en ook zij vangen mooie heilbotten en zijn er volgens mij al pr's verbroken. Maar ook de andere groepen vangen mooie heilbotten, in aantallen flink veel eigenlijk.

Ook veel boven de meter, denk aan 120, 130, 134, 139, 151, 156 en 170cm als grootste vd afgelopen 2 dagen. Ze worden gevangen op de Crazy Daisy en op de koolvis.

Wij hebben zelf het Penn Havoysund Festival van 6 tm 13 september, met 45 Nederlanders en Belgen, dus dat beloofd wat, vorig jaar hadden we er 117, dus daar willen we dit jaar overheen.

Maar eerst nog even van 23-08 tm 01-09 naar IJsland met 39 man, Lindan en ik gaan iets eerder weg, kleding wassen en alles ompakken van IJsland naar Noorwegen en dan 4 dagen later weer naar Havoysund.

Beloofd een hele leuke week te worden, veel bekende, aantal nieuwe groepen en 8 man van Robby Fish gaan ook mee, de winkel is zelfs die week gesloten.

Wil jij ook eens mee naar Havoysund of zo'n Festival ?
Kijk dan hier voor de datums:
http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Wij hebben voor het Penn Havoysund Festival 2019 van 29-08 tm 05-09-19, nog plaatsen vrij, dus weet op tijd als je mee wil !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 14 augustus 2018

Vesteralen

Ook in Vesteralen weer leuke vangsten !
Grootste kabeljauw 17kg
Grootste heilbot 110cm
Grootste koolvis 15.4kg

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

dinsdag 14 augustus 2018

Risoysundet

Hier weer een bericht van Risoysundet, grootste kabeljauw 16kg, grootste heilbot 112cm en verder hele mooie roodbaars, gewoon een leuke visserij.

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

zondag 12 augustus 2018

Vlaggenwedstrijd

Hallo allemaal,

Hier weer een foto voor de vlaggenwedstrijd, deze keer van Dirk vanuit Bolungarvik in IJsland.

Helaas is de wedstrijd geen groot succes, we hadden veel en veel meer foto's verwacht, zeker daar er toch een hele leuke prijs te winnen is, maar helaas. Volgend jaar dus niet voor herhaling vatbaar.

Deze heren maken nog wel kans op dit prachtige pakket twv minimaal 500,-

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Raffie

zondag 12 augustus 2018

Topdag

Gisteren was het braderie in Colijnsplaat, ook wel de Colijnsplaatse-dagen genoemd, vrijdag voor de kids met een Zeeuws kampioenschap krabbenvissen en veel activiteiten en zaterdag de braderie met meer dan 10.000 bezoekers.

Cordes Travel stond daar voor de 1e keer en met groot succes, mega druk geweest, we hadden eigenlijk met 3 man moeten staan. Enorm gezellig, veel bekende gezien, vissers die interesse hadden, 3 boekingen gedaan en heel veel mensen uit Colijnsplaat kwamen kennis maken, dus méééér dan een geslaagde dag !!! Leuk detail was dat Cordes Travel hoofdsponsor was van deze dag, dus dat is een hele leuke binnenkomer natuurlijk !

Linda en ik stonden ervan versteld hoeveel mensen ons en Cordes Travel kennen en dat we zo enorm goed bekend staan, alleen maar positieve berichten en mensen die hadden gehoord dat wij het zo goed doen, niets dan lof en daar doe je het voor !

Tot volgend jaar !!
2e weekend in augustus

Raffie

zondag 12 augustus 2018

Havoysund

Alweer 2 dagen aan het vissen🚤🎣 in Noord-Noorwegen, bij Havoysund, dat is vlakbij de Noordkaap. Gisteren met mooi weer een lange dag op heilbotten gevist. Met 4 meterplus heilbotten in de boot, was het echt een mooie visdag🤗.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Jan

vrijdag 10 augustus 2018

Nappstraumen

Nappstraumen geeft een leuke visserij, geen mega grote vissen deze keer, maar wel een paar hele mooie waar veel vissers alleen maar van dromen ! Stop met dromen en boek je visreis bij Cordes Travel, we laten nu toch wel vaak genoeg de vangsten zien ?

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 10 augustus 2018

Vesteralen scoort

Pfffffff ik ben het overzicht vd vangsten vanuit Vesteralen kwijt, man man man (en vrouwen) wat een mooie vangsten !! Heel heel heel veel mooie grote dikke vissen, ik noem de grootste nog even op:

25 heilbotten over de meter waarvan de grootste 147, 149 en 160cm.
Grote lengen, waarvan de zwaarste 20kg
Veel kabeljauwen waarvan de zwaarste 18, 19, 20.5 en de zwaarste 29kg !!
Koolvissen rond de meter en een flink aantal over de meter, grootste 15kg en 125cm.

Weet je nog steeds niet waar je heen moet in 2019 of 2020 ?

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

vrijdag 10 augustus 2018

Havoysund

Ook in Havoysund weer mooie vangsten, grote heilbot, leuke kabeljauw en zelfs af en toe een paar mooie kabeljauwen.

In september gaan we met 45 man naar Havoysund, dus wordt weer een hele uitdaging, onder hun ook de het hele Team van Robby Fish uit Wommelgem, Robby, Dirk, Geert, Frans en Jakke gaan mee naar Havoysund en dat is niets voor niets, reeds voor de 2e keer gaat het hele team mee naar Noorwegen via Cordes Travel.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 10 augustus 2018

A Rorbuer 229cm heilbot

A Rorbuer wat een TOP locatie, wat een vangsten, niet normaal meer, als je elke keer met grote regelmaat dit soort berichten ziet op deze pagina, dan twijfel je toch niet waar je je visreis wilt boeken ? Tuurlijk zijn er ook slechte weken, is er veel wind en raken er wel eens koffers kwijt, maar daar kunnen WIJ niets aan doen....

Maar waar kun je zoveel reisverslagen en vangstberichten zien van Nederlanders en Belgen ? Alleen bij Cordes Travel toch ?

Terug naar A Rorbuer.....

Koolvissen tussen de 10 en 14kg zijn standaard, de grootste waren 18kg,
Kabeljauwen tot 15kg
Heilbotten veel over de meter, een aantal over de 150cm en de grootste 200 en 229cm !!
Volgens de heilbottabel woog deze 229cm heilbot 166.2kg maar kan gerust 10kg meer of minder zijn.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

donderdag 9 augustus 2018

Canada

Mooie vangsten van grote 200cm plus steur in Canada, dat gaat helemaal goed komen straks in oktober, dan gaan we met 16 man naar Canada !

http://cordestravel.nl/vissen-op-de-fraser-river-british-columbia-canada/

Raffie

donderdag 9 augustus 2018

Nordskot

Nogmaals bedankt voor de mooie visreis met mega vangsten van 630 koolvissen met een gemiddelde van 3kilo per vis en tal van gullen,schevis,leng,lom,eem gschat gewicht van 2.300 kg in het totaal uiteraard catch and relaese,jammer van onze bagage dat we 2 dagen van onze korte trip verloren hebben,grtz Robert Uzeel

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Robert

woensdag 8 augustus 2018

Reisverslag

Hallo iedereen,

Lees hier ons reisverslag:

http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

Hugo en Marc

dinsdag 7 augustus 2018

IJsland

Hoi Linda & Raffie.

Zoals beloofd een berichtje vanuit Sudavik. Zaterdag 04/08 een dagje met visgids Henri op de verre stekken geweest. Een prachtige dag. Zo goed als windstil, het zonnetje op onze bol (+/- 15gr.) en.... meer kabeljauw dan dat onze armen aankonden. Een 15tal +1m, zwaarste 18kg., samen 550kg. De andere dagen hebben we zowat alles al kunnen vangen wat Neptunus in aanbieding heeft. Enkel een mooie heilbot ontbreekt nog op het lijstje.

Groeten Leen, Volker & Harold

http://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Leen

dinsdag 7 augustus 2018

Nordskot

Vandaag leuke dag gehad. Mooie grote kabeljauw gevangen en mooie heilbot .
Op toplocatie nordskot.

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Dirk

maandag 6 augustus 2018

Verslag

Hallo allemaal,

Mijn verslag staat online:

http://cordestravel.nl/penn-havoysund-festival-juni-2018/

Martin

zaterdag 4 augustus 2018

Haaiiiiiiiiii

Wie wil er nog even zwemmen bij Vesteralen ?

Een paar dagen geleden hadden de visgidsen op afstand al wat raars gezien, was geel walvis, geen orca meer een haai, dachten ze. Orka's en walvissen zien ze vaker meer een haaievin boven het water niet.

Tot de haai opeens langs de boot kwam zwemmen, rond de 8-9m lang en meteen herkend als een Reuzenhaai, zie hier:  https://nl.wikipedia.org/wiki/Reuzenhaai

De op een na grootste haai vd wereld !

Raffie

zaterdag 4 augustus 2018

Havoysund

Mooie dagen bij Havoysund, weinig wind, leuke drift en temperaturen tussen de 20 en 25 graden ! Visserij was heerlijk, veel kabeljauw rond de 12 tot 15kg met als uitschieters, 19, 21 en 25kg !

Ook de roodbaars deed het goed, ook daar mooie vangsten, 35 roodbaarzen rond de 7kg prstk.

En niet te vergeten de heilbot, ook die was er weer volop, langste waren 111, 144 en 150cm en verder een flink aantal tussen de 80 en 100cm.

Volgende week is Havoysund helemaal volgeboekt, alle boten zijn verhuurd voor het WK heilbotvissen, oa georganiseerd door onze visgids Ulf.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 31 juli 2018

24u daglicht

Heel veel mensen weten het niet, maar in Noorwegen wordt het niet donker tussen begin juni en eind juli, 24u per dag licht !! Dus je kunt heel veel uren gaan vissen.

Zo werd er ook gevist bij Risoysundet op diep water voor grote leng, roodbaars en andere prachtige noorse vissen.

Leng 158cm, roodbaars 5.7kg grootste, veel kabeljauw rond de 10kg en nog een mooie dikke zeewolf op 50m.

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

dinsdag 31 juli 2018

Warm Havoysund

Ook in Havoysund mooi en warm weer ! In Alta was er zelfs 1 dag met 32gr, ja geloof het of niet ook in Noord Noorwegen kan het mooi en warm zijn. In 2016 toen we Havoysund bezochten in augustus was het er ook 25gr !

Douglas onze hoofdvisgids van Havoysund, dacht ik wil eens een andere foto met een heilbot en ging aan de zijkant vd boot hangen wat een waanzinnige foto is geworden !

Er werden weer heel wat heilbotten gevangen, Douglas ging bij alle groepen 1 dag gratis aan boord en met succes.

Grootste heilbotten boven de meter, 147, 149, 150, 162, 168, 177 en 200cm !!
Verder hele mooie roodbaarzen op 200m diepte, kabeljauwen tot 12kg.

We hebben trouwens nog plaats voor het Penn Havoysund Festival 2019:

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

dinsdag 31 juli 2018

A Rorbuer

Zalig weer in Noorwegen, bij A Rorbuer is het super vissen, mooie koolvissen tot 16kg, schollen tot 2kg en kabeljauw, grootste 17kg. In je t-shirt vissen op een prachtig zeetje... meer wensen ?

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 29 juli 2018

Warm in Nappstraumen

Ook in Noord Noorwegen Nappstraumen Lofoten was het warm, tussen de 25 en 30gr en dat zijn records voor Noorwegen. Geen wind, volle zon en leuke visserij, meer wens je toch niet ? Met 25 graden in een bootje dobberen voor de Noorse kust ? Kan slechter...

Visserij was redelijk, kabeljauwen en koolvissen tot 12kg, mooie schollen en heilbot tot 142cm.
Nappstraumen in de zomer...!

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 29 juli 2018

Vesteralen

Ook bij Vesteralen mooie vangsten, wat een prachtige vissen !

Zwaarste kabeljauwen tussen de 16 en 23kg, grootste heilbot 163cm !

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 29 juli 2018

Risoysundet

Ook bij Risoysundet hele mooie vangsten !
Heilbotten tussen de 140 en 160cm, dikke koolvissen, roodbaarzen waarvan de zwaarste 8.3kg en kabeljauw tot 17kg

Leuk hoor, mooi weer, gladde zee en prachtige vangsten !

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

zondag 29 juli 2018

Lenangen

Wat foto's van onze groep vanuit Lenangen Noord Noorwegen (Tromso).

http://cordestravel.nl/lenangen-brygge-tromso/

Raffie

vrijdag 27 juli 2018

Reisverslag

Weer een leuk reisverslag met mooie vissen, deze keer vanuit Vesteralen !

http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

Raffie

donderdag 26 juli 2018

A Rorbuer 5e heilbot

A Rorbuer scoort weer en vangt de 5e heilbot boven de 2m op A Rorbuer in 2018, in 2017 zijn er 11 heilbotten boven de 2m gevangen daar, dus wordt spannend.

Buitenom de grote koolvissen van 15+kg, dikke kabeljauw zwaarste 18kg ving men ook grote heilbotten, hier de allergrootste:

150, 156, 196, 213, 218 en 220cm !!!!
Zijn dat grote heilbotten of niet ?

En tot slot eentje verspeelt die boven de 215cm was, maar die tellen we niet officieel mee.

A Rorbuer door veel visgidsen en experts uitgekozen tot de allerbeste visstek van heel Noorwegen.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

donderdag 26 juli 2018

208cm heilbot Havoysund

Mooie weer en weinig wind en ook nog eens dikke kabeljauw en grote heilbot. Grootste heilbot 208cm en daarna 166cm waar Erik mee het water in ging voor de foto.

Havoysund... toppie !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/ 

Raffie

dinsdag 24 juli 2018

Nappstraumen

Wat een mooi weer en ook nog eens prachtige vangsten..Nappstraumen Lofoten Noorwegen.

Grootste heilbot 129cm en schollen tot wel 62cm, aan deze platvissen onderlijn ook per ongeluk een heilbot van 78cm, niet de bedoeling op6m diepte, maar je hebt het niet voor het zeggen.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 24 juli 2018

Vlaggenwedstrijd

Hoi Raffie en Linda,
 
Gisteravond thuisgekomen in Zeeland na een fantastische week Vesteralen.
Ons reisverslag ontvangen jullie binnenkort, maar hierbij al 2 foto’s voor de vlaggenwedstrijd.
1 van het appartementencomplex en 1 van de boot in de vroege ochtendmist
Natuurlijk mocht de Zeeuwse vlag niet ontbreken.
 
Groeten Arlen van Liere

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Accommodatie:  http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/
 

Arlen

vrijdag 20 juli 2018

A Rorbuer

Zwemmen met dolfijnen ? Dat is ouderwets, zwem eens met een heilbot !

Ook bij A Rorbuer hele mooie vangsten, je ziet als het weer beter wordt en water warmer dat de vangsten ook aantrekken. Dikke kabeljauw tot 18kg, koolvissen tot 19kg en heel veel heilbotten tussen de 80 en 202 cm !

Yep je leest het goed, weer een heilbot boven de 2m in het gebied rond Nappstraumen en A Rorbuer !

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

vrijdag 20 juli 2018

Havoysund

Hele mooie vangsten in Havoysund naar veel wind eindelijk mooie weer, weinig wind en zelfs dagen boven de 20gr. Er wordt heel goed gevangen, volop heilbot en kabeljauw en mooie roodbaars.
Flink aantal heilbotten boven de 150cm, grootste 176cm !!

Havoysund laat zich weer vd goede kant zien.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 20 juli 2018

Nappstraumen

Wederom leuke vangsten bij Nappstraumen, dikke schollen, mooie kabeljauw en heilbot en uiteraard koolvissen en dat in een mooie omgeving met huisjes met 4 slaapkamers.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 18 juli 2018

Havoysund

Onze Belgische groep heeft het goed naar hun zin in Havoysund !
Eergisteren vingen zij 6 heilbotten, gisteren waren dat er 8 ! Kortom met 4 man staat de teller nu al op 14 !!

Havoysund is echt top voor de heilbot, maar ook daar kun je last hebben van (veel) wind en een slechte week, deze mannen treffen het, denk dat het water eindelijk iets warmer is geworden.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 18 juli 2018

Bagage Noorwegen

Hier alles goed in het mooie Zeeuwse Colijnsplaat, we voelen ons enorm thuis en genieten elke dag van ons nieuwe kantoor en huis, niet te vergeten de frisse zeelucht en het water.
 
We hebben nieuws voor vissers die op visreis gaan, zijn geweest of volgend jaar gaan, eigenlijk alle vissers die wel eens naar Noorwegen vliegen. Helaas komt dit bericht voor sommige vissers te laat, maar goed te problemen zijn ook nu aan de hand en hebben we in 14 jaar nog nooit meegemaakt.

 
Op dit moment zijn er heel veel problemen met de vluchten en vooral de bagage naar en vanaf Noorwegen, er zijn al aardig wat groepen geweest die hun koffers kwijt geraakt zijn. Denk nu niet dat dit alleen bij Cordes Travel is, want een reisbureau heeft géén invloed op een vertraging of het zoek raken van bagage, dit gebeurd bij elk reisbureau en uiteraard bij ons meer dan bij de collega’s daar we waarschijnlijk véél meer boekingen Noorwegen hebben. 
 
Wellicht is het de drukte of kan men geen personeel vinden, maar op dit moment is het echt extreem, zo hebben we dit in 14 jaar nog nooit meegemaakt, laten we hopen dat ze alles snel onder controle hebben.
 
Vandaag kregen we een e-mail van Hugo uit België die vanaf Alta naar Nederland ging, zijn koffer (met vis) kwijt was en pas na 5 dagen bericht kreeg dat zijn koffer gevonden was. De koffer met vis was via Genève naar Brussel en weer terug naar Amsterdam gegaan maar in Genève, hebben ze de zak met vis er maar uit gehaald en gebeld wat er in de zak zat, Hugo heeft maar verteld om de vis te vernietigen. 
 
Een andere groep was alle koffers op de heenreis kwijt en kreeg deze een dag later, een andere groep was de koker kwijt op de terugreis. Kortom het is op dit moment een puinhoop bij de vliegvelden in heel Europa. 
 
Helaas worden veel vissers boos op ons, denken dat wij invloed hebben op die mega grote bedrijven, dat we bekend zijn bij de directeur vd SAS of Norwegian, maar helaas heren, wij kunnen niets meer doen dan jullie. Stel dat onze eigen koffers zoek zouden raken, kunnen ook wij niets meer doen dan afwachten en contact houden met de bagage-afhandelaar. We mopperen wel op de SAS en Norwegian, maar de bagage-afhandeling wordt gedaan door externe bedrijven die hier dan weer verantwoordelijk voor zijn en zo schuift iedereen de schuld naar een ander en wordt men boos op ons.
 
Groepen bellen ons en dat mag altijd, alleen ze willen graag een oplossing horen en die hebben we helaas niet, ik zou er alles aan willen doen en al onze connecties, contacten en kennis willen gebruiken, maar we komen uit bij hetzelfde wat onze gasten ook krijgen, dus wij weten echt niets meer dan onze gasten.
 
Fijn is dan wel dat veel groepen een huisje hebben geboekt bij een eigenaar die ook een paar hengels heeft, dus dat men toch even kan vissen, maar dan mis je alsnog al je spullen en is dat ook niet alles.
 
Wij hebben uiteraard al meerdere keren contact gehad met de maatschappijen en hun op hun beurt weer met de bagage-mensen en het wordt beter, er komen veranderingen en dat moeten we dan maar hopen en duimen dat het snel beter gaat.
 
Wat te doen ?
Zorg dat u medicijnen, laptop, Ipad, oplaadkabels voor de telefoon, schoon ondergoed een shirt, wat kleine toiletspullen en andere belangrijke zaken in uw handbagage doet, beter 1 shad minder meenemen dan geen tandenborstel bij hebben. Verdeel je bagage over meerdere koffers, dus verdeel je kunstaas, je materialen, je ondergoed en kleding, zo dat je altijd nog iets hebt als er toch 1 koffer kwijt raakt. Tot op heden zijn de koffers op de heenreis niet langer dan 24u zoek geweest, zover ik me kan herinneren.
 
Ben je je bagage kwijt, meld dit meteen aan de balie en zorg dat je een dossiernummer krijgt en een nummer wat je kunt bellen.
 
Zorg dat je de plaats en de naam vh Camp weet, zodat zij de bagage na kunnen sturen. Geef ook het nummer op vd eigenaar/visgids vh Camp waar je verblijft.
 
Tips:
Zorg dat je op je kofferlabel je eigen tel.nr. zet als voorbeeld zo:
 
R. Cordes
Netherlands
+31 683 94 82 65
 
Meer zet ik niet op mijn Cordes Travel kofferlabel, deze kofferlabels, die niet goedkoop zijn, zijn van extra sterke kwaliteit en blijft er goed aanhangen, gebruik deze dan ook.
 
Verwijder alle oude stickertjes, weet je wel die hele kleine die op je koffer zitten met een streepjescode en een nummer, de maatschappijen mopperen hier vaak over, de scanner leest dan een verkeerde code en dan gaat het ineens fout. Zorg dat je koffer dus streepjescode vrij is VOOR je hem incheckt. Eenmaal in Noorwegen, verwijder je weer alle stickertjes en codes voor de terugreis.
 
Neem een A4-tje en schrijf daar wederom je telefoonnummer op, mochten zij niet kunnen vinden van wie de koffer is en moeten ze hem open maken, kunnen ze je weer bereiken.
 
Zorg dat je telefoon aan hebt in Noorwegen, leuk dat je een nummer vermeld, maar als men je niet kan bellen schiet het nog niet op.
 
Zorg dat je koffer goed dichtzit met een extra koffer of spanband.
 
Neem een foto van je koffer(s) en/of hengelkoker, dat is makkelijker zoeken.
 
De vliegtuigmaatschappij en Cordes Travel zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van uw bagage. Mocht het dus gebeuren dat een koffer met vis vertraagd is, nemen de vliegtuigmaatschappij en Cordes Travel geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud vd bagage. Wilt u dat uw vis gegarandeerd gekoeld in Nederland of België aan komt en dus bij zoekraken ook gekoeld blijft, moet men een speciaal gekoeld professioneel transport bestellen.
 
En tot slot, houdt er in je achterhoofd een klein beetje rekening mee dat er wel eens een koffer zoek kan raken, denk er even een paar seconde over na en ga er niet vanuit dat deze altijd aan zal komen, dan weet je zelf hoe je je kunt voorbereiden.

Groetjes,
 
Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl
www.zeevisland.com
 
Cordes Travel

Havelaarstraat 54
4486 BE Colijnsplaat

Raffie

dinsdag 17 juli 2018

Kantoor Colijnsplaat

Hallo allemaal,

Vandaag de laatste vissen opgehangen in ons nieuwe kantoor, ziet er gezellig en leuk uit, hier is iedereen welkom voor advies, tips, trucs, prive-les of een bakje koffie, thee of zelfs een biertje. Bel wel even voor je komt, want we wonen 200m vh water, dus om even te ontspannen lopen of fietsen we daar even naar toe en sta je voor een gesloten deur, dus even op afspraak, zorgen wij voor een lekkere verse Zeeuwse bolus. (google maar eens)

We zijn blij met ons nieuwe kantoor in het mooie en rustige Colijnsplaat, de ple voor een echt visreis-bureau, waar we alle ruimte hebben onze gasten te ontvangen in alle rust, zodat we iedereen alle aandacht kunnen geven en hun helpen om de visreis van hun dromen te beleven.

Hier de foto's van ons huis, garage, opslag en kantoor, plus alle p-vakken voor de deur.

ps de deuren zijn net nieuw, (www.lierglas.nl) dus die worden nog geschilderd.

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl

Cordes Travel,
Professioneel, eerlijk en betrouwbaar !

Raffie

dinsdag 17 juli 2018

Nieuwsbrief

We hebben net weer een nieuwsbrief verstuurd met belangrijke informatie over Noorwegen.

Ontvang je de nieuwsbrief niet, meld je dan snel aan:  https://signup.ymlp.com/xgewwumjgmgj

Raffie

dinsdag 17 juli 2018

Havoysund

Onze vaste gast Guy uit België had samen met zijn vismaten een goede dag in Havoysund, 10 heilbotten gevangen, 6 bij en in de boot gehad.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 16 juli 2018

Risoysundet

Hele mooie vangsten in Risoysundet !

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

zondag 15 juli 2018

Vesteralen

Superdag met Marcus. 9 Mooie Kabeljauw max 14 kilo. 1 leng van 109 cm en 1 heilbot helaas verspeeld op 't wateroppervlak. Morgen geven ze minder weer af. Maandag en dinsdag super!.
Grt Arlen

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Arlen

zondag 15 juli 2018

Vlaggenwedstrijd

Beste,
Hier nog een foto van ons in Roan, voor de vlaggenwedstrijd. We hebben het super gehad hier! We willen jullie nog eens bedanken voor de super service en de kwaliteit van jullie werk!!!
 
Gr vanuit Roan Tom,Ronny,Ludo,en Sam

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

http://cordestravel.nl/noorwegen/roan-rorbu-vissen-in-midden-noorwegen/

Tom

vrijdag 13 juli 2018

De laatste...

Getracht om tussen de eilanden nog een heilbot te verschalken. Helaas is het bij een aanbeet gebleven. Deze ging als een razende de dieperik in en helaas ook verloren. Menige gul werd er nog wel gevangen en allemaal teruggezet.

Moe en voldaan huiswaarts nu!

Peter Karel Dirk

donderdag 12 juli 2018

210cm heilbot

-- 210cm heilbot --
Mooie vangsten in Havoysund. Mooie kabeljauw tussen 12 en 15kg, heilbotten waarvan de grootste 156, 170 en 210cm waren, alle heilbotten zwemmen weer. Mooie vangsten in een prachtige omgeving !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

donderdag 12 juli 2018

1050kg haai

- 1050kg haai gevangen -
Bij onze accommodatie Risoysundet (Noord Noorwegen) heeft een groep een Groenlandse haai van rond de 1050kg gevangen. Deze groep richt zich alleen op diepzeevissen dus 200m+ diep vissen.
Dit is waarschijnlijk wereldwijd de 3e grootste vis gevangen aan een hengel en de grootste Groenlandse haai aan een hengel. Het gevecht duurde 1,5u en men heeft de vis voorzichtig binnen gehaald, na een paar foto's hebben ze de vis weer laten zwemmen en dat deed ie prima.

406cm lang, +/- 1050kg, 274cm omtrek en een geschatte leeftijd rond de 400 jaar !!

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

woensdag 11 juli 2018

Vandaag Nordskot op z’n best! Prachtig weer en dito vangsten. Zeer mooie vangsten buiten op zee met een schitterend zicht op de Lofoten! Onderweg nog even gestopt voor een korte heilbotsessie met eentje als resultaat. Hopelijk morgen nog meer!

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Peter Karel Dirk

dinsdag 10 juli 2018

De Engelsman binnen onze groep had ivm het WK-voetbal een Engelse vlag meegenomen. De foto is uiteindelijk een selfie op de boot geworden omdat we na de uitschakeling van Zweden tegen Engeland, onze Zweedse buren niet durfde te vragen om een foto te nemen, haha.

Vlaggenwedstrijd

dinsdag 10 juli 2018

125 cm aan heilbot... 😂

Gisteren opgestaan met guur weer. Veel wind en motregen maakte het vissen lastig. De heilbot gaf afwezig maar regelmatig kwamen gullen naar boven.

Vandaag opgestaan met een stralende zon en tussen de eilanden was het goed vertoeven. Na een dik uurtje de eerste heilbot gevangen op een sandeel. De meter bleef hangen op 65 cm. Dan regelmatig verkast en het laatste uurtje werd ons geduld beloond met nog een heilbot van 60 cm, eveneens op een sandeel. Opvallend was dat de felle kleuren favoriet waren.

Natuurlijk zwemmen beide vissen weer.

Morgen hopelijk nog eens op open zee op zoek naar de kabeljauwen en grote koolvissen...

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Peter Karel Dirk

dinsdag 10 juli 2018

Vesteralen

Ha Raffie,
 
Vandaag de lange trip gedaan naar de offshore stek. Was niet helemaal ons ding die zware visserij op 60m+ dus we hebben wat hoger in de waterkolom gevist. Veel koolvis maar niet groot. 
We zijn in de middag weer teruggegaan naar de ondieptes voor de kust en daar ging het los😁. We vingen in krap 2 uur tijd vele mooie koolvissen waarvan de grootste 101,107,108,108,112,115 en 120cm! Gave visserij!
 
Ik stuur je straks een paar foto’s.
 
Groet, Hendry

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Hendry Vis

maandag 9 juli 2018

Roan

Vandaag weer een heel goede dag gehad in Roan.Grote kist vol kabeljauw,een heilbot boven gekregen,en 1 zware gemist,2uur met bezig geweest en dan lijnbreuk😤.Voor de rest super huis,boot,visgebied,enz.

Mvg Tom

http://cordestravel.nl/noorwegen/roan-rorbu-vissen-in-midden-noorwegen/

Tom

maandag 9 juli 2018

Nappstraumen

En bij Nappstraumen zijn de vangsten ook top !
Mooi weer, prachtige vissen en een mooie omgeving.

Nappstraumen is ook een absolute topper.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 9 juli 2018

Dikke roodbaarzen

Ook bij Risoysundet mooi weer en goede vangsten !
Hele dikke roodbaarzen waarvan de zwaarste 6.9kg woog.

Verder nog een show van een grote bultrug walvis en zeearenden, meer kun je je niet wensen.

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

maandag 9 juli 2018

Vesteralen

Ook weer mooie kabeljauw en koolvis bij Vesteralen, tevens hele dikke schelvissen.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 9 juli 2018

Havoysund

Ook hier weer de vangsten vd afgelopen 10 dagen, deze keer Havoysund waar heel veel wind is geweest, maar nu is het beter.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 9 juli 2018

A Rorbuer Lofoten

Hallo allemaal,

Ivm onze verhuizing lopen we een beetje achter met de vangstberichten.
Hier de grootste vangsten van A Rorbuer vd afgelopen 1,5 week.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 9 juli 2018

Vlaggenwedstrijd

En hier hebben we de 1e foto voor de vlaggenwedstrijd, blijkbaar is de prijs niet groot genoeg of schaamt men zich voor hun land/provincie.

Wij dachten dat het echt een hele leuke actie was, gewoon voor de fun en daarmee, volgens mee een hele mooie prijs twv minimaal 500,- maar dit is pas de 1e foto voor deze wedstrijd die we hebben ontvangen. Dus deze wedstrijd zal er volgend jaar niet meer zijn.

Hier de foto met vlag van Maikel bij Havoysund.

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Raffie

zondag 8 juli 2018

Vesteralen

Ha Raffie,

Geweldig mooi hier! Alles top voor elkaar, prachtig huisje.
Vandaag met Marcus op zoek gegaan naar Heilbot. Helaas niet kunnen vangen maar wel een mooie die tot de boot bleef volgen, echt gaaf. Mooie kabeljauwen tussendoor, zeearenden, en een zeewolf van 7kg!

Morgen naar de offshore stek. Hopelijk weer een mooie koolvis, wat zijn die sterk zeg!

Groeten van ons allemaal!!!

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Hendry Vis

zondag 8 juli 2018

Vandaag begon de dag goed. Leuke gullen op dezelfde plaats van gisteren met een beetje dieper gigantische zwermen van mooie koolvissen. Zakken en hangen! Koolvissen van 60cm tot 80cm op een spinhengel geven een schitterende sport. Een mooie leng en dito roodbaars mochten het gezelschap vervolledigen. De kabeljauw was echter taaier om te strikken maar de koolvissen maakten veel goed.

Quota zo goed als vol dus morgen eerst om benzine en de heilbot belagen!

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Peter Karel Dirk

zondag 8 juli 2018

Roan

Beste mensen hier een berichtje uit Roan.
Vandaag voor de eerste keer weg geweest,en met succes.Mooie gullen,schelvis,en jawel de eerste heilbot(die we terug gezet hebben).We zijn direct naar buiten gevaren met een super goede en snelle boot!Nu gaan we fileren.
Tot snel...

Gr Tom

Tom

zondag 8 juli 2018

Vangstberichten

Hallo allemaal,

Helaas zijn er door een fout in het systeem vangstberichten verdwenen.
Na 2 weken onderzoek en flink wat kosten blijkt het een fout vd provider te zijn, 100x excuus maar ik heb de berichten niet terug.

Helaas zijn alle vangstberichten tussen 17 december 2017 en 14 juni 2018 verdwenen en komen nooit meer terug. Balen, vervelend, verschikkelijk en een ramp, alleen er is niets meer aan te doen, excuus vd provider heb je niets aan dus.... snel vergeten en doorgaan.

Inmiddels is de verhuiswagen geweest en zijn we druk aan het uitpakken, inrichten en wachten we nog op wat meubels. Dus buitenom ons normale werk ook erg druk in ons nieuwe huis in Colijnsplaat. We hebben al heel leuk contact met de buurt en voelen ons nu al thuis.

Kom tzt (op afspraak) maar eens langs in het mooie en gezellige Zeeland.

Raffie

zondag 8 juli 2018

Groeten uit Nappstraumen.

Its coming home!🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Zuid-Holland

zaterdag 7 juli 2018

Gisteren met het vliegtuig vertrokken van Schiphol naar Bodø met een tussenstop in Oslo. Alles is voorspoedig verlopen zonder enige problemen. Bij het afhalen van de huurauto een mooie upgrade gekregen in de vorm van een Mercedes C-klasse automaat met alles op en aan! Een schitterende rit in een ongelooflijke omgeving en dito vergezichten! Vier uur later aangekomen in Nordskot met een warm onthaal van John en Bastiaan. Een echt schitterende omgeving met een prachtig huisje/appartement met mooie vergezichten. Een korte proefvaart, de nodige formaliteiten en snel het bed in!

De eerste visdag...
Bewolkt weer met enige golfslag zorgde voor de nodige deining maar na een paar haltes binnen het fjord koers gezet naar open zee. Daar op een diepte van 70m tot 100m barstte het feest los! Menige gullen tot 80cm, kabeljauwen van 1m en 10kg, oersterke koolvissen vergrepen zich aan de black Panther pilker van Eisele en cutbait shads. Wat een sport aan de lichte hengels!! Ongelooflijke drills en gierende slips waren het resultaat. Regelmatig stonden we met 2 of 3 tegelijktijd te drillen! Moe en voldaan huiswaarts gevaren om de vis te verwerken en een warme maaltijd te nuttigen.

Hopelijk kunnen we morgen deze prachtige dag herhalen en ons quota vervolledigen zodat we kunnen toespitsen op de ‘queen of the ocean’ aka de heilbot.

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Peter, Karel, Dirk

vrijdag 6 juli 2018

Nordskot Brygge. Een verlaat bericht ivm de reis huiswaarts. Week is snel gegaan. De laatste twee dagen getracht meter+ vissen te vangen of heilbot. Het eerste is niet gelukt het laatste wel. 2 heilbotten op de laatste dag kunnen vangen! Frank zelfs bij de laatste drift! Alle 2 heilbotten op de sandeel. Heilbotten waren niet de grootste, beiden 80+. In de gehele week met 3 man honderden vissen gevangen, 6 soorten. Geweldig mooie omgeving, mooi huisje en perfecte boot. Kijken waar wij de volgende visvakantie heengaan om toch de meter+ vis te vangen. Mooi dat wij voor advies bij Cordes Travel terecht kunnen. Moet dus lukken.

 http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Frank Brekelmans

vrijdag 6 juli 2018

Vandaag in Nappstraumen wezen vissen met de gids. Gebruik gemaakt van zijn spullen omdat onze koffers nog niet aangekomen waren. Heilbot van 95cm een paar koopvissen van over de meter en ruim 12kg. Verder een kabeljauw en wat kleine vis. S’avonds nog een keer uit gegaan zonder gids. Dat werd een avondje kelpkabeljauw harken. Onze koffers zijn inmiddels aangekomen, behalve de hengelkoker. Dus nog aan het visen met de hengels van de visgids. Verder alles top geregeld hier. De foto’s komen nog als we thuis zijn!

Groeten

Vindaloo!

Zuid-Holland

woensdag 4 juli 2018

Vesterialen

Ha Raffie vandaag en gisteren redelijke vangsten. Best veel wind maar goed te doen. Vandaag weer een Heilbot gevangen van net iets minder dan 1 meter plus een aantal mooie kabeljauwen, koolvissen, lengen en uiteraard lommen. Grt

De zeeuwmeeuw is weer teruggezet

Ronald

maandag 2 juli 2018

02 juli 2018

Vandaag naar buiten geweest.
Daar diverse bergjes van 10 tot 40 meter aangedaan. Hier diverse gullen tot 80 cm gevangen. Ook de nodige koolvissen mogen strikken. Tevens lom en leng gevangen.

In de avond nog geprobeerd een heilbot te vangen in het kanaal direct links gevist. Helaas nog niet gelukt.01 juli 2018

Vandaag een lastige dag gehad. De eerste dag met veel zon. Schijnbaar hadden de vissen daar last van. Waar we normaal gesproken wel vis vingen ging dat vandaag moeilijk. Daarom later op de dag naar het begin van het fjord gevaren en tevens lekker uit de wind gaat gevist. Hier vingen we gul, koolvis, lom, leng en roodbaars.

Frank, Peter, Carel

zondag 1 juli 2018

Vesteralen (gisteren)

We zijn net terug (zaterdag)
1 kblj 15 plus
6 kblj 10 plus
Ca 15 kblj 5 tot 10 kg
1 schelvis
1 leng
4 koolvis 2 tot 5 kg

Mannen in Vesteralen 👍

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Bas

zondag 1 juli 2018

Vesteralen

Kijk daar istie dan 💪💪

Schitterend weer vandaag en Danny pakt na zijn 18 kg kabeljauw nog ff een botje

1,29

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Bas

zaterdag 30 juni 2018

Nordskot Brygge

Vandaag mooie dag met prachtig weer. Volop aan het zoeken geweest naar grote vis.......Dit is niet echt gelukt, wel volop kabeljauw tot een centimeter of 80 en kleine koolvis zit er ook voldoende. Vanmiddag tijdens de rust en etenspauze vanaf de steiger een aantal dikke scharren naar binnen kunnen draaien. Momenteel liggen we met dood aas op de heilbot te vissen, deze hebben we zelf nog niet kunnen vangen maar we houden vol.

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Carel, Frank en Peter

zaterdag 30 juni 2018

Vega

En dan de laatste dag op Vega. Een leuke week met veel wind en toch een hoop leuke vis gevangen. Uiteraard ook catch and release voor de kleine exemplaren en de gevangen heilbot van Henk. Vandaag hebben we het mooiste voor het laatst bewaard en zijn we eens op een heel andere plek gaan vissen. In de buurt van de ferry (aankomst naar eiland Vega) waren wat mooie ondieptes en dieptes.

Aangezien we heel de week alles afgezocht hebben op 2-50mtr hebben we vandaag het roer omgegooid en zijn we gaan vissen op 35-160m. Het resultaat mag er wezen! Een paar mooie koolvissen en kabeljauwen hebben we hier aan de haak geslagen. Ook kwamen er een paar hele mooie schelvissen aan boord! Een mooie afsluiter van een toch wel prachtige visweek in Vega. Met als klapper een kleine aanbeet op een indraaiende, inmiddels voor onze groep historisch goede speedpillikers van Wilkinson, met als resultaat een kabeljauw van 14,5kg voor onze visser Frank! Al met al een mooie afsluiter en we kijken alweer uit naar volgend jaar Lenangen!

Uiteraard weer geboekt bij Cordes Travel!

Een vriendelijke visgroet van Henk Arnold Remco en Frank

Vega:  http://cordestravel.nl/noord-noorwegen-zuid/vega-opplevelsesferie/

Lenangen:  http://cordestravel.nl/lenangen-brygge-tromso/

Frank

vrijdag 29 juni 2018

Nordskot Brugge.
Vandaag naar buiten kunnen gaan. Weinig wind en nagenoeg droog. Resultaat: volop kabeljauw tot 75 cm. Nog niet heel erg groot, maar wel leuk. Zeker met 1 of 2 bijvangers die kennelijk ook in de smaak vielen. In de avond gaan trollen op heilbot c.q. grote kabeljauw of koolvis. Als aas gebruikten wij koolvissen van rond de 40 cm. Helaas zonder succes. Opvallend was wel dat de kabeljauw actief was op diepten tot 30 meter.
In ieder geval hebben wij vandaag genoten van het vissen in Noorwegen.

Groeten,
Peter, Carel en Frank.

Frank Brekelmans

vrijdag 29 juni 2018

Vliegtaks

Tja.... wat zal ik zeggen ?

https://www.ad.nl/politiek/vliegtaks-maakt-ticket-tot-tientallen-euro-s-duurder~a2e6b800/

Raffie

vrijdag 29 juni 2018

Super Actie

Hallo allemaal,

Een super actie voor de Berkley Shad, ipv 14,99 nu 6,99 !!

http://cordestravel.nl/berkley-powerbait-flat-giant-23cm/

www.robbyfish.be

Robby Fish

donderdag 28 juni 2018

Bijgevoegd nog enkele foto’s.

Frank, Peter en Carel

donderdag 28 juni 2018

Nordskot

Vandaag een heerlijke dag gevist.
Eerste 2 uur nog zoekende geweest naar de vis. Wat gulletjes en koolvisjes gevangen bij de ingang van het fjord.
Veel gevangen op de bijvangers.
Daarna langs de rand van de diepe put voor het fjord gevist. Een mooie stek gevonden waar we van 15 naar 25 meter konden driften en hier de eerste gulletjes rond de 50 cm gevangen.
Vervolgens naar de rand van deze put gevaren aan de oost kant. Van 10 naar 40 meter gedrift. Dit bleek de juiste keuze te zijn. Tussen de 10 en 20 meter kwamen de mooie gullen er uit.
Leuk aantal gullen tussen de 60 en 80 gevangen. Alles gevangen op de sandeel en cutbait.
Daarna moe maar voldaan naar het huisje gegaan en even lekker gegeten en uitgerust.
In de avond tussen de eilanden getrolled. Direct links van het huisje. Geen heilbot maar wel gul op de plug en cutbaid op 7 meter water. Best een bijzondere ervaring.
Als het weer het toe laat gaan we morgen wat verder naar buiten.

Het zou leuk zijn als al de groepen die nu in Noorwegen zitten ook gedetailleerde informatie achterlaten op dit forum.
Wellicht kunnen de groepen na jullie voordeel hebben van jullie informatie.
En natuurlijk is de ene week de andere niet. Maar elk stukje info voor de nieuwe groepen is meegenomen toch?morgen weer een verslag van onze visdag.

Strakke lijnen allemaal.

Frank, Peter en Carel

Frank, Peter en Carel

donderdag 28 juni 2018

Nordskot

Vandaag een heerlijke dag gevist.
Eerste 2 uur nog zoekende geweest naar de vis. Wat gulletjes en koolvisjes gevangen bij de ingang van het fjord.
Veel gevangen op de bijvangers.
Daarna langs de rand van de diepe put voor het fjord gevist. Een mooie stek gevonden waar we van 15 naar 25 meter konden driften en hier de eerste gulletjes rond de 50 cm gevangen.
Vervolgens naar de rand van deze put gevaren aan de oost kant. Van 10 naar 40 meter gedrift. Dit bleek de juiste keuze te zijn. Tussen de 10 en 20 meter kwamen de mooie gullen er uit.
Leuk aantal gullen tussen de 60 en 80 gevangen. Alles gevangen op de sandeel en cutbait.
Daarna moe maar voldaan naar het huisje gegaan en even lekker gegeten en uitgerust.
In de avond tussen de eilanden getrolled. Direct links van het huisje. Geen heilbot maar wel gul op de plug en cutbaid op 7 meter water. Best een bijzondere ervaring.
Als het weer het toe laat gaan we morgen wat verder naar buiten.

Het zou leuk zijn als al de groepen die nu in Noorwegen zitten ook gedetailleerde informatie achterlaten op dit forum.
Wellicht kunnen de groepen na jullie voordeel hebben van jullie informatie.
En natuurlijk is de ene week de andere niet. Maar elk stukje info voor de nieuwe groepen is meegenomen toch?morgen weer een verslag van onze visdag.

Strakke lijnen allemaal.

Frank, Peter en Carel

Frank, Peter en Carel

donderdag 28 juni 2018

Zit normaal in ijmuiden of velsen maar nu ff in de Dominicaanse waar ik bootje heb. 3 uurtjes wezen vissen gewoon met handlijntje vanuit de boot. 23 mooie vissen gevangen om op te eten. Hoe deze vissen in het Nederlands heten weet ik niet.

Rully

donderdag 28 juni 2018

Vega Kystferie

Eindelijk was vanavond de wind eruit en dachten we vol gas naar de verre stekken te kunnen. Tot halverwege een vlak zeetje. Helaas bij aankomst aan de buitenkant van het fjord bleek er een zware deining te staan van 2-3m.... stukje geprobeerd maar veiligheid boven alles!!! Hierna maar over gegaan op plan b..... eeeh die hadden we dus niet. Besloten aan de buitenrand van het fjord wat ondieptes aan te doen en dat was vrij succesvol. Een mooi kistje maatse kabeljauwen en zelfs een klein heilbotje voor Henk van 60cm! Al met al toch nog een geslaagde avond/nacht. Groet vanuit Vega Henk Remco Arnold en Frank

Frank

woensdag 27 juni 2018

Nordskot Brygge

Vandaag eind van de middag aangekomen. Na de spullen in orde gemaakt te hebben en een korte veiligheidsinstructies voor de boot zijn we er nog even op uit gegaan om het avondeten te vangen. Kort bij een aantal stekken afgevist en wat kleine gul en koolvis gevangen. Er stond nog redelijk wat wind waardoor het driften eigenlijk te hard ging. Komende dagen is de voorspelling dat de wind afneemt en we rustiger weer krijgen. Morgen gaan we echt aan de slag en we hebben er zin in.

Frank, Carel en Peter

Frank, Carel en Peter

woensdag 27 juni 2018

Roan,

Afgelopen 2 dagen een moeilijke visserij door de wind die er staat.
Door de wind zijn de stekken buiten niet te bereiken dan maar binnen vissen.
Ook daar veel last van de golfslag en laat de vis zich niet echt vangen.
Op enkele kleine koolvissen na en een kleine kabeljauw is de vangst niet top te noemen. De wat grotere vissen hebben we nog niet gevonden.
Vandaag is de wind redelijk gaan liggen en is de golfslag ook iets minder dus hebben we geprobeerd buiten te vissen.
Dit ging redelijk omdat we een geweldige boot hebben en hebben daar een mooie kabeljauw gevangen ook hier geen spectaculaire aantallen maar wederom hebben we vis in de boot. Daarna nog even binnen geprobeerd waar de golfslag toch wat beter is. Ook nu weer kleine koolvissen gevangen maar die zwemmen uiteraard allemaal weer. Als het weer het toelaat gaan we vanavond en morgen ook nog een keer op pad om te kijken of we de vissen weten te vinden .

Menno Rijnberk

http://cordestravel.nl/noorwegen/roan-rorbu-vissen-in-midden-noorwegen/

Menno Rijnberk

dinsdag 26 juni 2018

Een pen

Soms moet je van alles doen om een pen, mok, cap of een t-shirt te winnen, men doet daar dan ook bijna alles voor. Bij ons kun je een sportvis-pakket twv 500,- euro winnen, door een foto van een vlag te maken en bijna niemand stuurt iets in.... hmmm volgende keer dan toch maar pennen en caps verloten, die wil men dan liever hebben ?
hahahaha

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Raffie

dinsdag 26 juni 2018

Vega

Gisterenmorgen op tijd vertrokken om in het fjord tussen de vele eilandjes te proberen. De wind is nog steeds niet met vakantie waardoor we de pas aangeschafte driftzak enorm waarderen. We hebben redelijk wat kleine kabeljauw weten te vangen maar gelukkig ook een paar maatse. In de avond nogmaals geprobeerd samen met Remco en weer een leuke stek gevonden waar veel (kleine) gul op zat. De wind trok behoorlijk aan waardoor we op tijd weer terug moesten. Vandaag is afwachten of we eruit kunnen.
Groet Frank Arnold Remco en Henk

Frank

maandag 25 juni 2018

Risoysundet

De Zweden en Noren vissen veel met hun kinderen en waarom niet ?
Er is toch niets mooier dan met je familie op de boot om te vissen ?

Jong geleerd oud gedaan en weer eens iets anders dan die Ipad of Playstation.

Prachtige vangsten in Risoydunet !


http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

maandag 25 juni 2018

Vesteralen

Hallo allemaal,

Mooie vangsten in Vesteralen met oa een heilbot van 198cm !! gewicht volgens de tabel een 103.8kg.
Dat is een flinke jongen... wederom gevangen op dood aas.

Verder nog grote orka's naast de boot die even naar de materialen kwamen kijken en verder dikke kabeljauw en mooie koolvissen.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 24 juni 2018

Hallo allemaal ,

Hier een kort verslag uit Roan Noorwegen van de afgelopen
2 dagen.
Zaterdag onze eerste dag om te vissen in Roan.
Gezien de voorspellingen zat het weer redelijk mee aangezien er veel regen was voorspeld maar dat bleef gelukkig uit.
Wel veel last van de wind waardoor we niet echt buiten kunnen vissen maar daar bieden de fjorden gelukkig een uitkomst. Om een visje te vangen moeten we het goed zoeken en veel stekken af. We zijn er 2 keer op uit geweest en hebben wel wat vissen weten te vangen. Diverse kleine koolvis en een paar koolvissen voor de vriezer, paar kabeljauwtjes eveneens voor de vriezer en ook hebben we nog wat lengen gevangen. Niet onze voorkeur maar beter iets vangen dan niks.
Zondag een nieuwe dag met nieuwe kansen helaas is het weer nog iets minder dan gister. Iets meer wind en ook de regen is meer helaas. Ook vandaag is het zoeken naar de vis en dan speelt de wind een belangrijke rol in het vinden er van.
Helaas geen grote hoeveelheden gevangen maar zo nu en dan toch een visje in de boot gehad. Voornamelijk kleine koolvis maar ook nog een enkele maatvis en daarbij weer lengen , roodbaars en een makreel.
Voor morgenochtend geven ze iets beter weer op maar in het begin van de middag toch weer meer wind en regen . Hopelijk valt het mee en kunnen we toch nog een poos vissen.

Groetjes,
Menno Rijnberk

Roan

zondag 24 juni 2018

Havoysund

Hallo allemaal,

Dachten wij vorige week pech te hebben met het weer, nu zijn de Volendammers in Havoysund met 12 man, nou die hebben nog veel slechter weer dan wij vorige week.

Vandaag windkracht 7/8 morgen overdag beter en dan in de avond naar windkracht 8 en woensdag windkracht 10 !! 20 m/sec !!

Baal je dan ..... wat vindt ik dat enorm balen voor die mannen, dat is niet leuk meer.

Raffie

zaterdag 23 juni 2018

13-06-2018 t/m 20-06-2018 Nappstraumen

Verlaat bericht Nappstraumen

Na een reis van 40 uur met de auto kwamen we woensdag ochtend vroeg aan. Gelukkig mochten we de boot die dag al meenemen. We vingen de eerste dag over de 100 gullen tot 84 cm

Op donderdag gingen we achter visgids Martin Bamberg aan naar de noordstekken. Dat was een uurtje varen. Hier vingen we weer veel gul tot 87 cm. Ook veel lom, koolvis en schellevis wat ook sterke vissen zijn voor de sport.

Toen kregen we twee dagen storm waar er niet gevist kon worden. Zondag hadden wij visgids Kalle mee op de noord stekken, maar er stond een aardige deining. Na wat mooie 80 plus kabeljauwen vingen we wat koolvissen. Deze werden als aas aan een Sleppe gehangen en Johan miste gelijk een heilbot die het aas weer losliet. Jammer. Even later bond ik er ook een koolvis aan en binnen vijf minuten een aanbeet. Er kwam een heilbot van 110 cm boven, die niet veel strijd gaf. Ook Willem pakte hier een mooie Kabeljauw.

De dag hierna ook weer naar het noorden maar dichterbij waar ook weer mooie gullen gevangen werden, Op de laatste dinsdag weer naar het noorden, super hoe Johan de boot beheerst en de fishfinder en waterkaart kan lezen. Ik (Marco) was aan het pilkeren en ineens een enorme klap op de hengel gevolgd door een run van een meter of 60. wij zaten net tussen de koolvissen te vissen dus ik dacht een grote gehaakt te hebben. Na een dril van een half uur kwam er een heilbot van 1.52 cm boven. Ongeloofelijk wat was deze sterk, Johan heeft hem keurig in de touwen gehangen. Maar kon er niet echt een mooie foto van maken. Willem ving ook nog een mooie zeewolf, die ik ook wel wou vangen,Ik vind dit een indrukwekkende vis! Na dit avontuur waren we op.

Op woensdag ochtend vier uur in de morgen weer gaan rijden. Superweek gehad, applaus voor Cordes Travel om op zulke mooie locatie"s te mogen vissen.
Groeten Van Willem Johan en Marco.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Marco Johan en Willem

zaterdag 23 juni 2018

Nappstraumen

Hoi Raffie,

Zoals beloofd hierbij wat vangstberichten van de afgelopen twee dagen. Een volledig verslag sturen wij na onze vakantie natuurlijk nog.

Onze eerste visdag was al gelijk een groot succes. Zelfs Martin, onze visgids, stond versteld van de vangsten. Binnen 5 minuten was de eerste kabeljauw van 80+ binnen, en 5 minuten daarna kreeg ik er een Heilbot aan van 1,40. Tijdens dedril werd er ook nog koolvis en makreel gevangen.

Kortom: in het eerste half uur hadden we al 4 soorten gevangen. In totaal 38 grote kabeljauwen (80+), 11 koolvissen, een heilbot en 8 Lom. In slechts 6,5 uur vissen, met drie man.

Vandaag hebben we vooral kabeljauw gevangen. Daar hebben we er 57 stuks van gevangen. Het overgrootste deel weer 80+ers. Zelf had ik de grootste tot nu toe, 112 cm met een gewicht van over de 13 kilo. Verder nog 11 Lom en 11 Koolvissen… En dat in slechts 5 uurtjes vissen (we gaan vanavond mogelijk nog even)…

Op een enkeling voor het avond eten...
Zwemt alles natuurlijk weer vrij rond...

Groetjes uit Nappstraumen,

Marcel, Frans en Martijn

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Marcel

vrijdag 22 juni 2018

Uitslag Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

We zijn weer terug vh Penn Havoysund Festival, het was enorm gezellig, leuke groep, gezellig contact en iedereen was tevreden. De visserij kon iets beter, probleem was het koude water, de winter duurt heel lang in Noord Noorwegen, water is nog te koud. We hebben dagen met 4-5 graden gehad en dagen met 18 graden volle zon en verbrande gezichten. Verder flink veel kabeljauwen boven de 15kg gevangen, zwaarste 18kg.

Uiteraard maken we nog een leuk verslag, maar hier alvast even de uitslag.

1e plaats voor Glen van Loon met een heilbot van 148cm
2x 2e plaats voor Teun en Silvan, beide vingen een heilbot van 143cm
2x 3e plaats voor Mikal en Arnold, zij vingen beide een heilbot van 140cm

Zij hebben een mooie Trofee gekregen, samen met een mooie Penn hengel + molen !

We vingen in totaal 42 heilbotten, waarvan 20 boven de meter !!

Linda, Maurits, Nanno, Teun en ik willen iedereen bedanken voor deze leuke week.

Linda en ik gaan de komende 2 weken verhuizen naar Colijnsplaat, dus 2 weken enorm druk, Cordes Travel blijft gewoon open, dus men kan gewoon boeken en aanvragen doen.

Daarna in augustus het Penn IJsland Festival en in september weer terug naar Havoysund.http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

vrijdag 22 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Havoysund festival 2018. Dag 5-6.
Dag 5 was de minste dag van de visvakantie. Veel zoeken naar de vis, geen stroming en wind. In de avond op zee toch nog een kistje kabeljauw kunnen vangen.

Dag 6.
We wilden deze dag rustig afsluiten met een heilbot. Want de filets hadden we al in vriezer liggen.  Op de eerste stek op 40m diepte sappelde een heilbot aan een
Koolvis.  En BAMM. Perfecte afsluiter van de vakantie .    Heilbot 133cm.

Alles was goed geregeld door Cordes Travel. Dus de volgende keer zijn we er weer bij.
Fam van Beers

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Mikael

vrijdag 22 juni 2018

Roan

Vandaag zijn we reeds aan onze laatste dag bezig en sevens gaan we met het opkomende tij nog is proberen een visje te vangen.
Wat de vangsten in Roan betreft is het minder dan de vorige jaren maar ja dat is vissen he. Al bij al wisten we toch 9 verschillende soorten vis te vangen. Leng,lom, koolvis, pollak, kabeljauw, schol ,makreel,roodbaars en zelfs 2 doornhaaien. De heilbot laat het voorlopig afweten. Al bij al toch een geslaagde visvakantie en we kijken al uit naar de volgende.
Groeten van Will, Jef en Peter

Will

woensdag 20 juni 2018

Bericht van Zeevisland:

Mario, mail Raffie even info@cordestravel.nl

Mario Vermeirssen

woensdag 20 juni 2018

Deze week vissen in Denemarken Spodsbjerg.
Vangsten super.
Grote schollen rond de 43 cm.
Grote scharren allemaal van af 25 cm.
Grote botten allemaal van af 25 cm.
Zoveel als je maar hebben wilt.
Gulllen veel klein enkele aan de maat.
Maar we hebben nog 3 dagen te gaan.
Langeland shads geprobeerd maar geen aan beed op gehad.

En dat alles gevangen met Zeeuwse gezouten tappen.
Deze gehaalt bij Frank Lobbezoo.
  http://www.lobbezoo-zeeaas.nl

Johan Neelen

woensdag 20 juni 2018

IJsland Sudavik

Hallo,

mooie vangst vandaag in Sudavik op de voorlaatste dag. Nog steeds koud hier. Vandaag record temperatuur van 9 graden gehad.        

Groep Jos.

Jos

dinsdag 19 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

Sorry voor de late update, maar met 42 man heb je je handen vol, zeker als het 24u per dag licht is. Gisteren trok de visserij goed aan, kabeljauwen tussen de 10 en 18kg, best een aantal heilbotten van formaat.

Vandaag weer een leuke visserij, jullie krijgen na het festival alle afmetingen te horen, want ik ben de tel kwijt, er zitten aardig wat heilbotten rond de 150cm, dus ook vandaag weer een leuke dag. Het water is te koud en daarmee een taaie visserij, maar nu met aardig wat dagen volle zon, wordt het water warmer en trekt de visserij goed aan. Teun ving een heilbot van 138cm en nog eentje boven de meter. Pieter eentje van 128cm, dacht ik, zoals gezegd, cijfers komen nog.

De Zweedse visgidsen snappen niets van onze gasten, waarom iedereen zware bakken vis naar boven sleept om het daar te fileren in een hok te fileren en dan vervolgens weer die zware bakken met afval naar beneden sjouwen, terwijl er 4 grote fileertafels mét zoetwater staan om te fileren, op de steiger, bij de boten, aan het water. Als het regent of sneeuwt gebruikt men het fileerhok, maar buitenom onze gasten fileert 99% vd vissers hun vis op de steiger als het droog is.

Morgen de laatste dag vissen en dan is het weer klaar, morgenavond de prijsuitreiking voor de 3 langste vissen.

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

dinsdag 19 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Goedemorgen Linda en Raffie,
 
Hierbij het vangstbericht van gisteren.
 
Vandaag zijn wij wat later uitgevaren dan de rest. We zijn weer richting de stek gegaan waar wij gisteren een grote heilbot hebben gevangen. Net boven het eiland Hjelmsöya, op ongeveer 30 minuten varen. Het weer was gunstig, niet te harde wind en met het zonnetje erbij was het lekker uit te houden. Toen wij arriveerden, hadden de andere groepen totaal al 7 heilbotten gevangen. Wij hebben nog een heilbot van ongeveer 60cm gevangen.

Teun

dinsdag 19 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Havoysund festival. Dag 3.
Vandaag een geweldige visserrij gehad. Begonnen om kabeljauw te vangen dit lukte prima. En met regelmatig hebben we een heilbot gevangen. 56-60-93-135cm. Echt geweldig vandaag . Verders een kabeljauw van 123cm van 14kg en 112cm van 16kilo.
Vandaag beste dag tot nu toe.

Maikel

maandag 18 juni 2018

Nappstraumen

Ook onze groepen in Nappstraumen hebben het goed naar hun zin, nog geen berichtje gehad, maar komt misschien nog.

Flink aantal heilbotten en kabeljauwen boven de 10kg, grootste heilbot 127cm

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 18 juni 2018

Risoysundet

Ook hele mooie vangsten in Risoysundet, foto's zeggen meer dan woorden...

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

maandag 18 juni 2018

A Rorbuer

Terwijl wij in Havoysund nog iets te koud water hebben, zijn de vangsten in A Rorbuer en Nappstraumen prima, mits er niet te veel wind is natuurlijk.

Grote koolvissen boven de 15kg, zwaarste heilbot 191cm en dikste kabeljauw 17kg.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 18 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,
 
Gisteren een mooie dag in Havoysund, overdag veel wind, maar na 16:00 ging de wind eruit en was het prima vissen. Een aantal groepen gingen voor de hele grote heilbotten bij de Noordkaap, helaas zonder succes. Andere groepen gingen voor de visserij op kleinere heilbot en kabeljauw en dat ging iets beter. De groep van Ferry ving meer dan 20 kabeljauwen over de meter, Teun ving na er eerst eentje verloren te hebben een mooie 130cm, groep van Sander ving een 140cm heilbot en er werden een aantal grote verspeelt. De meeste heilbotten worden gevangen op de Anti Twist Rig.
 
Vandaag ook weer veel wind, maar heb al wel heilbotgeluiden gehoord, dus spannend….

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 18 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Havoysund. Dag 3 .
Vandaag met de gids richting de Noordkaap gevaren. Om de hele grote heilbot te proberen te vangen. Van 11.00 tot 23.00uur gevist. Met in de middag nog extreem veel golven. In de namiddag werd het weer rustiger maar de heilbot kregen we niet gevangen. Uiteindelijk verschillende kabeljauw kunnen vangen tot 80cm. Morgen gaan we meer gericht vissen op de kabeljauw.

Maikel

maandag 18 juni 2018

Sudavik IJsland

Hallo Raffie en Linda,
Een kort berichtje vanuit Sudavik van groep Jos Dirkx in Nesvegur 3 A.
Twee dagen gevist, heel veel gul maar nog geen grote vissen. Dit is zo voor alle 9 groepen hier. Volgens Heng staat de wind verkeerd. Vandaag veel te veel wind, niemand is naar buiten. Sfeer is goed. Ik stuur een foto mee van de grootste vis. Tot later.

Jos

maandag 18 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Goedenavond Linda en Raffie,
 
Vandaag samen met visgids Jurgen opzoek gegaan naar heilbot. Wij zijn later vertrokken als de andere groepen omdat de weervoorspellingen aan het eind van de dag iets beter waren.
Uiteindelijk op een stek gaan vissen in de luwte van een eiland. Binnen een uur hebben wij al twee aanbeten gehad die volgens Jurgen wel verdacht veel op een heilbot lijken. De drift erna was het zover! Een heilbot van 130 cm, werkelijk fantastisch! Dit smaakt naar meer…
 
Groetjes,
 
Teun, Jan en Martin 

Teun

zondag 17 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

Gisteren 1e dag vissen, maar nog steeds veel te veel wind. Toch zijn er mooie kabeljauwen en zelfs een paar heilbotten gevangen. De sfeer is goed en de vissers hebben het goed naar hun zin. Vandaag (zondag) gaan we 3 verschillende gebieden vissen, de wind gaat er uit, dus moet goed komen.

Morgen weer veel wind, we hebben enorm veel pech met het weer en dat is jammer. Wel droog en een zonnetje vanavond.

Morgen meer nieuws.

Raffie

zondag 17 juni 2018

Havoysund

Havoysund festival. Dag 1 en 2. Na een lange reis aangekomen in Havoysund. De reis ging was lang maar alles liep soepel door. De eerste visdag konden we pas om 16.00uur uitvaren ivm de wind . Bij de eerste ingooi meteen een heilbotje van 68cm. Verder was het een taaie visserij met als grootste een kabeljauw van 80cm. Dag 2  de weersverwachting was prima . Maar de visserij was moeilijk in de ochtend.  smiddags een paar  mooie driften gehad met kabeljauw . Kingkrab. Lom. Zeewolf schelvis en een heilbotje van 56cm. Morgen een lange tocht naar de Noordkaap.

Maikel

zaterdag 16 juni 2018

Hallo mensen,

Hier weer een bericht uit Havferie,
Het weer was donderdag zodanig slecht dat we de hele dag binnen zijn moeten blijven. Woensdag de hele dag binnen het fjord gevist omdat op zee nog hoge deining was van enkele meters. Woensdag enkele mooie pollakken gevangen. Het is en blijft sprokkelen voor een vis, zelfs de koolvis is niet in scholen aanwezig. Zaterdag mooi weer maar nog steeds te hobbelig om ver buiten te kunnen. Tot nu toe 2 mooie gullen vandaag kunnen vangen, vanavond verder.

De Drie Limburgers

De Drie Limburgers

vrijdag 15 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Gisteren aangekomen in Havoysund, topboten, leuke accommodatie en mooi visgebied.

Helaas vandaag de 1e dag vissen, maar helaas die valt in het water, vannacht en vandaag windkracht 8-9, dat is geen visweer, dus helaas 1e visdag niet vissen.

De sfeer is goed, dus komt wel goed, morgen een nieuwe kans.

Raffie

donderdag 14 juni 2018

IJsland Sudavik

Hallo Raffie en Linda,

Een kort berichtje vanuit Sudavik van groep Jos Dirkx in Nesvegur 3 A.
Twee dagen gevist, heel veel gul maar nog geen grote vissen. Dit is zo voor alle 9 groepen hier. Volgens Heng staat de wind verkeerd. Vandaag veel te veel wind, niemand is naar buiten. Sfeer is goed. Ik stuur een foto mee van de grootste vis. Tot later.

Jos

donderdag 14 juni 2018

Hellesoy

Een visdag om van te dromen geweldig weer windkracht 2 a 3 en een lekker zonnetje zodat we zonder jas in de boot zaten, en ook de visvangst was geweldig we moesten er wel een stuk voor varen ( we zaten voorbij Fedje ) maar het was de moeite waard.
Vandaag een echte Lom dag die vingen wij het meeste en allemaal pracht exemplaren, maar ook de Kabeljauw en de Leng waren volop aanwezig.
De klapper van deze dag was een Zeewolf van +/- 75 cm. en deze mocht ik op mijn exemplarenlijst toevoegen.
 
Met vriendelijke groet
De jongens uit Den Helder  

http://cordestravel.nl/noorwegen/hellesoy-vissen-bij-sotra-bergen/

Tom

donderdag 14 juni 2018

Havoysund

Linda en Raffie,

Vandaag wederom een winderig en koude dag. We konden weer niet open zee op helaas. Nog wat rondom de eilanden gevist. Een aantal kleine en 1 mooie kabeljauw gevangen.

Aan het eind van de middag de boot schoon gemaakt en onze spullen in gepakt.

Groeten van de Dekkers

Gerrit