Buitenland-vangstberichten

Hengelsport en Botenbeurs 2018

30 november 1 & 2 december
Jaarbeurs Utrecht
www.hengelsportbeurzen.nl

dinsdag 11 december 2018

Tonijn Noorwegen

Hallo allemaal,

Weer is er tonijn gezien en zelfs gevangen bij Bergen in Noorwegen, deze keer eentje van 286kg, ook deze was weer dwars door de netten van een kwekerij gezwommen. Er wordt steeds vaker tonijn gezien in Noorwegen. Heel vroeger ving men zelfs die tonijnen.

Hier wat foto's:

Raffie

vrijdag 7 december 2018

Aanmelden Cordes Traveldag

Hallo allemaal,

Ben jij al aangemeld voor de Cordes Traveldag ?

Je bent NOOIT automatisch aangemeld als je geboekt hebt, hoe dan ook moet je je ten alle tijde aanmelden voor deze dag, weet je nog niet met hoeveel personen, geen zorgen, we noteren ter plaatse altijd met hoeveel personen jullie zijn.

LET OP, meld je je NA 31-12-18 aan, dan heb je GEEN sportvispakket, je krijgt een gratis sportvispakket twv 150,- als je je VOOR 31-12 aanmeld.

Inmiddels heeft 35% van alle groepen zich aangemeld en elk jaar steken we weer enorm veel tijd aan het oproepen vd groepen die geboekt hebben om zich aan te melden, jammer.... en enorm tijdrovend.

http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/

http://cordestravel.nl/sportvispakket/

Raffie

maandag 3 december 2018

Hengelsportbeurs

Hallo allemaal,

Het was een TOP beurs, vrijdag iets minder druk, zaterdag en zondag volle bak, uiteraard het ene moment volle stand en andere moment weer leeg. We hebben enorm veel oude klanten gezien, heel veel bekende gezichten, maar ook heel veel nieuwe mensen die informatie wilde en zelfs meteen wilde boeken.

We hebben dan ook enorm veel aanvragen en boekingen gedaan, zelfs vandaag (maandag) na de beurs volop aanvragen en boekingen. We zijn vanmorgen om 07:00 begonnen en het is nu 22:00, ik ga na dit bericht stoppen.

Heel leuk want daar doe je het voor !!

Ook enorm veel complimenten gekregen over onze stand, dat we er professioneel uitzien, dat we duidelijke en eerlijke informatie geven en dat we goed overkomen. Dus volop positieve berichten van bezoekers, andere standhouders en een aantal grote bazen van verschillende merken.

Op zo'n beurs hoor je ook allerlei dingen, zo was er een groep die in januari of februari wilde gaan vissen, toen  ik hun voor gek verklaarde en vertelde dat het maar 1-2 uur licht is per dag gaven ze aan dat ze elders wél gewoon konden boeken ?????????? Nou ik gaf aan dat wij in die periode geen boekingen doen, dat doe je vissers niet aan.

Een andere groep had te horen gekregen dat ze met 4 man makkelijk in een VW Passat station passen, als ze naar Noorwegen vliegen en daar een auto huren ????????? 4 man vliegen, dan een VW Passat als huurauto ???? In die auto dus 8 koffers, 4x handbagage en een hengelkoker ????? hahahahaha dat gaat NIET passen !!!!! Maar men zei dat dat geen probleem was, gelukkig zijn wij eerlijk en gaven aan dat dat echt niet past, kom op he, denk even na...

Tja en zo hoor je allerlei verhalen, beloftes en andere zooi, waarvan je denkt, komop, wees gewoon eerlijk, duidelijk en zet de klanten niet op een verkeerd spoor, wees eerlijk en oprecht.

Wij hebben een hele leuke en gezellige beurs gehad en komen volgend jaar weer terug.

De Visma gaat MISSCHIEN wel door, maar omdat Visma 2018 ZO SLECHT was, gaan we dus in 2019 NIET naar de Visma !!! Ik ga echt geen duizenden euro's betalen voor een beurs die heel slecht bezocht gaat worden, nee hoor dan doen we zelf wel 3 dagen MEGA acties !! Dan geef ik onze centjes liever uit aan de klanten met leuke acties, dan dat we voor paal staan op een beurs waar bijna niemand komt. Nee Visma 2019 slaan WIJ over !

Tot slot een dank aan ons Cordes Travel Team !
Willem, Cor, Maus, Nanno, Robért, Teun en Linda

Op naar 9 februari, Cordes Traveldag !
Vergeet je niet aan te melden !!
http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/

Raffie

maandag 3 december 2018

Nappstraumen vangsten november

Hallo allemaal,

In een eerder bericht melde ik al dat de 3 visgidsen in Nappstraumen zijn voor een cursus en dat zij na de cursus en de vrije uurtje voor de lol gaan vissen bij Nappstraumen.

27 november.....

Heilbotten: 100, 107, 112 en 150cm !!!

Donderdag 6 6 december komen Erik en Jimmy naar NL om ons te bezoeken, ons nieuwe kantoor te bekijken en om gezellig even bij te praten, altijd leuk om bezoek vd partners uit Zweden te krijgen is een teken dat je gewaardeerd wordt.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 28 november 2018

Cordes Traveldag film

Bij deze de film vd Cordes Traveldag !
Iets unieks om mee te maken !

Met dank aan Frank Schreuders die alles gefilmd heeft.

https://vimeo.com/303209299

Raffie

zondag 25 november 2018

Hulp gevraagd voor IJsland

Beste lezers,

De Cordes Traveldag komt er weer aan en we zijn langzaam begonnen om te kijken wie ons komt helpen.

Voor IJsland komen we vrijwilligers te kort, dus wie wil en kan ons komen helpen op de Cordes Traveldag ? Diegene die dit leest weet zelf al wel wat we bedoelen, want je moet al vaker in IJsland zijn geweest en dus heb je ook vaker aan de IJsland tafel gezeten waar de tafelheer je over IJsland verteld.

Vindt jij het leuk om te helpen op de unieke dag, wil jij jouw kennis en ervaring delen met vissers die naar IJsland gaan ? Stuur dan even mailtje...

Zonder hulp en zonder vrijwilligers, geen Cordes Traveldag !

ps voor Noorwegen kunnen we ook altijd nog mensen gebruiken.

Raffie

vrijdag 23 november 2018

Winnaar vlaggenwedstrijd

Beste lezers,

In de afgelopen nieuwsbrief zouden we bekend maken wie de winnaar is geworden vd vlaggenwedstrijd, helaas zijn we dit vanwege de drukte vergeten, onze excuses.

De vlaggenwedstrijd was een eenmalig actie, we hebben zo weinig foto's gekregen, dat we het geen zin heeft om dit volgend jaar nog eens te doen. Zelf dachten we dat het leuk en heel simpel was, je neemt een vlag mee van NL of België, stuurt die vlag naar ons en wij kiezen de leukste of mooiste uit.

De winnaar kan een sportvis-pakket winnen twv minimaal 500,- !!!!

Zoals gezegd was dit toch een te zware en moeilijke opdracht, want ik denk niet dat we meer dan 10 foto's hebben ontvangen en dat is jammer.

Lees hier nog eens over de vlaggenwedstrijd: http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Maar goed we hebben, uiteraard een winnaar en dat is geworden:

Robbert Markesteijn !!
Hij had wel de grootste vlag bij zich en was hiermee uniek, zie foto.

Robbert namens heel Team Cordes Travel, van harte gefeliciteerd !

Raffie

donderdag 22 november 2018

Filmpje

Hallo allemaal,

Wij hebben een filmpje gemaakt van onze visreis naar Havoysund:

https://vimeo.com/302244866

RET Rotterdam

donderdag 22 november 2018

Ons reisverslag

Hallo,

Bekijk hier ons reisverslag:

http://cordestravel.nl/penn-havoysund-festival-2018/

Martijn

donderdag 22 november 2018

Reisverslag

Hallo allemaal,

Hier ons reisverslag, die anders verliep dan gepland.

http://cordestravel.nl/reisverslag-noorwegen-lauksundet-jos/

Jos

woensdag 21 november 2018

Plattegrond

Hallo allemaal,

Hier de plattegrond voor de Hengelsportbeurs in Utrecht !

30-11
01-12
02-12

Plattegrond >>>

Raffie

woensdag 21 november 2018

Verslag Steur vissen

Hallo allemaal,

Hier mijn verslag vh vissen op steur in Canada !

http://cordestravel.nl/visreis-canada-2018-fraser-river-steurvissen-wim/

Wim

woensdag 21 november 2018

Nieuwsbrief

Ben jij al aangemeld voor de nieuwsbrief ?

Elke uitgave een korting op een huisje en boot in Noorwegen, zo wordt het vissen in Noorwegen wel heel erg leuk !

Vissen in Noorwegen met 4 personen huisje, 21ft boot en overtocht heb je al voor +/- 600,- pp Dus neem die stap eindelijk eens, ga eens op visreis, je zult er geen spijt van krijgen. Geen materialen ? Geen zorgen die kun je huren !

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Cordes Travel en blijf op de hoogte van alle acties, nieuws en kortingen !

Klik hier om je aan te melden >>>

Cordes Travel visreizen

zondag 18 november 2018

Nappstraumen

Hallo allemaal,

De visserij bij Nappstraumen is nog steeds prima !
Hu... ??? zul je nu wel denken ? Het is november, klopt....

Onze visgidsen Alexander, Andre, Marcus en Douglas waren bij Nappstraumen deden daar een extra cursus, test over veiligheid op en rond het water en een groter vaarbewijs. Onze professionele Zweedse visgidsen, ja ook hier lees je weer goed, Zweedse visgidsen, wij werken alleen met Zweedse visgidsen in Noorwegen, dit zijn de beste in Europa en hebben allemaal sportvis-opleiding gehad en volgen vele trainingen.

Goed zij moesten dus uiteindelijk examen doen, waar ze allemaal voor zullen slagen. Zij zijn dus met het vliegtuig vanuit Zweden naar Leknes en daar de cursus te volgen, zodat zij nog meer kennis hebben en nog zwaardere en grotere boten mogen/kunnen varen. Uiteraard hebben zij, indien nodig allemaal al een vaarbewijs natuurlijk, alles volgens de wet uiteraard.

Nu Nappstraumen daar ook ligt en de boten allemaal in de opslag liggen, trokken de visgidsen de stoute schoenen aan, pakken aan, boot in het water en even een paar uur vissen voor de deur.

Bij Nappstraumen de boot in het water, 3 minuten varen en vissen op heilbot en jawel dat is gelukt, logisch want oktober en november hebben zich al vaker bewezen als goede maanden voor de heilbot in deze omgeving.

Resultaat: 86cm, 140cm en 147cm heilbot !!

Misschien horen we meer vd heren, want elk uurtje vrij na het studeren zullen ze weer gaan vissen, want om een goede visgids te zijn, moet je gek zijn van vissen en dat zijn deze mannen dan ook.

8 februari vertrekken zijn met 4 of 5 visgidsen van Zweden naar Amsterdam waar zij 9 februari in Sliedrecht lezingen zullen geven over het vissen in Noorwegen tijdens de grote Cordes Traveldag !!

http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 18 november 2018

Film Havoysund

Hallo allemaal,

Hier ons filmpje van Havoysund 2018:

https://youtu.be/JQELyFl7lzc

Jan de Bruin

woensdag 14 november 2018

Weer terug

Hallo allemaal,

Zo... nog even inchecken en dan gaan we weer naar NL, we vliegen met Icelandair van Minneapolis naar Keflavik, daar korte stop en dan door naar NL. Morgen (donderdag) zijn we weer terug in het vertrouwde Colijnsplaat. Gaan we beginnen met de beurs in orde te maken en hebben we 30-11 en 1 & 2 december weer beurs in de Jaarbeurs Utrecht.

We hadden 5 jaar geen echte vakantie gehad, zonder vissen of huisjes bezoeken, deze reis was dus meer dan verdiend en hebben erg genoten. We hebben 6500km gereden en heel veel vh land gezien.

In April vissen in Panama, 2020 naar Canada op de steur, maar.... USA, we komen wéér terug, wat een geweldig land, hebben het super naar ons zin gehad.

Vanaf vrijdag zijn we weer bereikbaar !

Raffie

maandag 5 november 2018

Vakantie

Hallo allemaal,
 
Even een kleine update vanuit de USA waar Linda en ik vakantie hebben. We hebben al heel veel gezien en meegemaakt en vermaken ons prima, in de ochtend en avond wat e-mails beantwoorden en dan eindelijk eens helemaal vakantie, na 5 jaar werken waren we daar wel aan toe. We zijn oa in Denver, Memphis, Nashville, Cinncenatti en nu zijn we in Toledo.
 
Hier wat foto’s vd reis…

Na de vakantie, meteen alles klaar maken voor de Hengelsportbeurs Utrecht, 30-12 en 1 & 2 december.

www.hengelsportbeurzen.nl

Raffie

maandag 29 oktober 2018

Vakantie

Linda en ik zijn lekker op vakantie, na 5 jaar eindelijk eens op prive-vakantie. Hier wat foto's van onze eerste dagen. Vandaag begonnen in Fort Collins Colorado, daarna naar de "Garden of the Gods" (Colorado Springs) en toen 6u rijden naar Hays. Morgen 7u rijden naar Fort Smith, dit zijn trouwens plaatsen en geen "Fort". Prachtige dag rond de 20gr !

Raffie

woensdag 24 oktober 2018

Vrijkaarten Utrecht

Hallo allemaal,

Wil jij vrijkaarten winnen voor de hengelsportbeurs in Utrecht ?
Jaarbeurs Utrecht van 10:00 tot 17:00

20.000m2 en 170 standhouders een extra gezellige beurs daar het ernaar uit ziet dat de Visma NIET doorgaat in 2019.

30-11
01-12
02-12

Uiteraard staat Cordes Travel ook op deze grote Hengelsport en Botenbeurs met 40m2 stand, 8 medewerkers en 3 grote 48/55" Full HD TV's met de mooiste beelden uit oa Noorwegen, IJsland en Canada.

Wil jij 2 vrijkaarten winnen mail me dan en beantwoord de volgende vragen:

1- Hoe vaak ben je al via Cordes Travel op visreis geweest ?

2- In welk land hebben wij ons reisbureau gestart ?

3- Wat is de naam vd schrijver vh laatste reisverslag ?

4- Op welke dag en datum is de Cordes Traveldag volgend jaar ?

Beantwoord deze 4 vragen goed en we zijn heel streng, dan maak je kans op 2 vrijkaarten voor de hengelsportbeurs.

Mail je antwoorden naar:  info@cordestravel.nl

Raffie

donderdag 18 oktober 2018

Drukjes

Hallo allemaal,

Zondag terug uit Canada, best een jetlag, slecht geslapen in het vliegtuig en verkouden ! Dus maandag, dinsdag en woensdag bijwerken en ziek zijn, oh nee ik moet verkouden zeggen van Linda...hahaha

Volop boekingen voor 2019 en 2020 en heel veel interesse in onze visreis naar Canada, ik beloof dat er binnenkort een verslag komt met foto's.

maar oh jee..... wat was Canada GAAAAAAAAAFFFFFFF nooit gedacht dat dit zo leuk kon zijn, in totaal waren we met 14 man en het was een groot succes.

Nu bijwerken, reisverslagen plaatsen en volgende week vrijdag vertrekken Linda en ik naar de USA voor bijna 3 weken, na 5 jaar eindelijk eens een prive-vakantie, zonder vissen. Maar we zijn wel open, alleen niet via de telefoon bereikbaar. We zullen wel alle e-mails beantwoorden, dus even in de ochtend en avond een uurtje werken is echt geen probleem. Dus gewoon blijven mailen, boeken en aanvragen doen, we zijn gewoon open alleen even in een ander land.

Daarna alles klaar maken voor de beurs in Utrecht !!

30-11
01-12
02-12

Elke dag van 10:00 tot 17:00 in de Jaarbeurs in Utrecht, wij nemen de mooiste beelden uit Canada ook mee !

Denk je nu...wij gaan wel naar de Visma ?
Dan heb je wellicht pech, want zoals het er nu uitziet zal er geen Visma zijn in 2019, dus wil je naar een beurs komen, dan is Utrecht voorlopig je laatste kans.

www.hengelsportbeurzen.nl

Cordes Travel staat er uiteraard ook, elke dag met een man of 7-8 en we nemen weer drie hele grote TV schermen mee voor de mooiste beelden !

Raffie

donderdag 18 oktober 2018

Ons reisverslag

Hallo allemaal,

En ook hier ons reisverslag: 

http://cordestravel.nl/vega-oplevelseferie-reisverslag-remco/

Remco

donderdag 18 oktober 2018

Mijn reisverslag

Hallo allemaal,

Hier ons mooie reisverslag mét film !!

http://cordestravel.nl/efjord-visreis-noorwegen-gerard/

Sander

woensdag 17 oktober 2018

Mijn reisverslag

Hallo allemaal,

Hier mijn reisverslag en filmpje over Nappstraumen noord Noorwegen.

http://cordestravel.nl/visreis-naar-noorwegen-nappstraumen-2018-maarten/

Maarten

woensdag 10 oktober 2018

212cm steur

Hallo allemaal,

Vandaag was ik aan de beurt om mijn armen uit mijn lichaam te laten trekken, geloof me deze zijn nu 10cm langer geworden. De hengels lagen nog maar 10 minuten in toen er een hele dikke steur zich melde en het gevecht met mij aan wilde gaan, na 30 minuten waren mijn armen verzuurd en had ik geen kracht meer, toch doorgaan en blijven vechten.

We zijn in Canada met 14 man en vissen op steur en zalm, vandaag mocht ik zelf een grote dikke vette en vooral sterke steur vangen. Men had al eens gezegd dat een heilbot sterk is, maar geloof me een heilbot is een schol in vergelijk met een steur.... die steuren zwemmen hun hele leven tegen de stroom in, want het stroomt enorm hier in de fraser river, dus het is 1 bonk spieren zo'n steur. Hou je van een flink gevecht ? dan is Canada jou land !

Na een uur gaf hij en was bereid om met ons op de foto te gaan, 212cm lang, buikomtrek 82cm en een geschat gewicht van 100kg... helaas was dit de enigste vis vd dag, maar wel een hele grote en we zoeken alleen de grote op.

Mijn armen doen nog pijn en geloof me zoveel kracht kan niemand geloven.

Einde vd dag nog naar Cabella's geweest en daarna lekker uit eten, morgen een dagje vrij, dan gaan we naar Vancouver.

http://cordestravel.nl/vissen-op-de-fraser-river-british-columbia-canada/

Raffie

dinsdag 9 oktober 2018

Canada dag 2

Vandaag weer een prachtige in Canada, wéér dikke steuren, oa 190cm, 220cm en de allergrootste van vandaag was voor Willy Jacobs, 244cm !!! Wij hebben zelf een vrije dag genomen en zijn naar Bass Pro geweest, ook waanzinnig om te zien, zo konden we allemaal een beetje bekomen vd spierpijn, speciaal Linda, die kon vandaag amper bewegen, na haar 275cm steur gisteren. Morgen gaan we zelf ook weer op pad.

We zijn met 14 man in Canada Vancouver om te vissen op zalm en steur.

http://cordestravel.nl/vissen-op-de-fraser-river-british-columbia-canada/

Raffie

maandag 8 oktober 2018

275cm steur

Hallo allemaal,
 
Gisteren aangekomen in Vancouver Canada en vandaag onze 1e dag vissen op de Fraiser River. Met 13 mannen en 1 vrouw (Linda) zijn we hier een week om te vissen, een mini festival.
 
Vandaag de 1e visdag en die begon meteen goed, 5 minuten vissen en Linda vangt een MEGA steur. De visgids was nog bezig om alle hengels in te werpen en toen kreeg Linda al beet, 5 minuten vissen en Linda had haar 1e vis al aan de lijn.
 
Bij ons aan boord, Linda, Raffie, Teun en Maurits, op de andere boot, Willy, Willy, Johan en Wim, de 3e boot Johan, Hand, Peter en Roy en op de laatste boot, Bert en Koos.
 
Linda slaat goed aan, op het juiste moment en de vis zit gehaakt, boemmmmmm daar neemt de vis een run waar een grote Marlijn jaloers op is, de lijn spoelt vd reel alsof er een speedboot in volle vaart de lijn meeneemt. Minstens 15x is de vis vlakbij de boot geweest en telkens gin hij er vol gas vandoor, het geduld en de kracht werden getest !
 
Na 1,5 drillen, met pijn in de armen, benen en rug komt de vis eindelijk langs de boot, Linda - Steur 1-0, Linda heeft gewonnen, in haar eentje zonder hulp, heeft Linda Cordes een steur van 275cm weten de drillen, borstomvang 110cm, gewicht meer dan 200kg met een leeftijd van ongeveer 90 jaar, wat een beest, wat een monster en wat een kracht.
 
Met z’n allen maken we foto’s in het water en de vis krijgt een kusje en zwemt weer vrolijk weg alsof er niets gebeurd is… toen was Teun aan de beurt… spannend en met volle concentratie kijkt hij naar de top vd hengel, ook hij heeft beet, slaat op het juiste moment met volle kracht aan en ook hij haakt de vis. Weer een dril en weer neemt de steur enorme meters lijn mee. na een 45 minuten dril komt er een Steur van 180cm langs de boot, maar het haakje zit net in de lip, de vis schud zijn kop en de steur zwemt weg, de vis wel gezien, gemeten, maar geen foto's kunnen maken.
 
Daarna was Maus (Maurits) aan de beurt, ook hij zag een tik op de top en ook hij sloeg aan, ook deze keer weer goed gehandeld en ook deze steur zit vast, 1u drillen en vele malen honderden meters lijn werden afgespoeld, tot het moment daar was. Maus vangt een steur van 226cm !!
 
En toen was de dag voorbij, alle armen doen lijn, morgen spierpijn, maar de glimlach zal blijven.
 
Eenmaal aan de wal treffen we de andere groepen, ook zij hebben mooie Steuren gevangen, 140, 150 en 190cm ook prachtige steuren.
 
Nu is het 21:30 (9u later dan in NL) en bijna iedereen ligt al op bed, Teun en Maus zijn al op de kamer en ook Linda slaapt al, ik ga nu ook afsluiten en slapen, we zijn doodmoe, wat een dag met een supergezelschap, 2 leuke vrienden, mijn vismaat/vrouw/vriendin en een TO-visgids.
 
Tot de volgende…. hier foto’s van onze boot en de andere boot.
 
ps op mijn facebook kun je wat filmpjes zien:  https://www.facebook.com/raffie.cordes

http://cordestravel.nl/vissen-op-de-fraser-river-british-columbia-canada/

Raffie

vrijdag 5 oktober 2018

Film Havoysund

Mooie film van Havoysund Noorwegen

https://vimeo.com/293516360

Raffie

woensdag 3 oktober 2018

Filmpje Nappstraumen 2.0

Een korte film vd nieuwe huisjes in Nappstraumen, Gebouwd in 2018 met 2x wc en 4 slaapkamer met losse bedden voor max. 8 personen (ons advies is max 6 pers.)

- 5 min. vh vliegveld
- 1 dag gratis visgids aan boord
- stekken al op 30 sec. varen

- mogelijkheid tot huur van pakken en hengels
- viswinkeltje aanwezig
- 5 min. van restaurants en supermarkten

- Gratis gebruik busje voor boodschappen
- Grote stabiele 23.5ft 150pk visboten
- Elke dag visgids aanwezig

https://vimeo.com/293088438

Raffie

donderdag 27 september 2018

Havoysund

Hallo allemaal,

In het ene deel van Noorwegen is het slecht weer en in het andere deel prima weer. Ook bij Havoysund een paar dagen met wind gehad, maar men kan daar altijd vissen, althans 99% vd tijd. Uitvaldagen zijn er zeer zeldzaam behalve bij windkracht 9 en dan de verkeerde richting.

Tja en of de visserij in september nog goed of eigenlijk al bijna eind september, zie voor jezelf, hieronder de mooiste foto's vd afgelopen week. Heel veel heilbotten boven de 150cm met als grootste 185cm, 171cm en 166cm, flinke beesten dus !

Dus je ziet het, het weer in Noorwegen is altijd maar afwachten.
Volgend jaar hebben we van 28-08 tm 05-09 het Penn Havoysund Festival, we hebben nog plaatsen vrij als je mee wil, alleen of met je groepje.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Prijs bij 4 personen inclusief, vliegticket, 2x 20kg bagage + 12kg handbagage, transfer, hotelovernachting, huisje, visboot 23.5ft met 150pk, 2x 4u visgids aan boord en de hele week ontbijt inclusief. In een Festival week hebben we 3 visgidsen ter plaatse én Linda en ik (Raffie) zijn er ook de hele week bij.

Prijs per persoon bij 4 personen 1465,-
Geen vanaf prijzen of exclusief allerlei zaken die je toch nodig hebt.
Prijs is exclusief eten, drinken, materialen en brandstof.

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

En we hebben leuk nieuws, de eigenaar gaat vd winter de huisjes nog eens extra opknappen, zijn al prima, maar onderhoud is altijd belangrijk om het Camp Havoysund nog beter te maken.

Raffie

vrijdag 21 september 2018

Havoysund

Het is alweer een week geleden... Penn Havoysund Festival 2018, we vingen grote koolvissen tot ruim over de meter, kabeljauwen tot 123cm en gewichten tot 16.5kg en maar liefst 101 heilbotten waarvan de grootste 181, 180 en 156cm waren. 95 heilbotten zwemmen weer en 6 zijn er gegeten, dat is zoals het hoort.

Wat een succes, wat een feest en wat een grandioze week, mooi weer, weinig wind, volle zon en 3 avonden Noorderlicht.

Nu de week na ons.... wederom volop heilbotten, grootste 169cm en heel heel veel boven de meter, het seizoen is nog steeds in volle gang daar in Havoysund.

Dat het Festival een groot succes merkte we meteen in de boekingen, we hebben voor het Penn Havoysund Festival 2019 nog maar 2 huisjes vrij, we gaan dan van 29-08 tm 05-09 naar Noord Noorwegen.

Wil je mee ?
Wees er dan heeeeeeeeel snel bij !

Niet volgend jaar maar in 2020 ?
Ook daar kun je je al voor inschrijven, dan gaan we van 10 tm 17 september 2020, ook daar hebben we al aardig wat inschrijvingen.

Ook hebben we in 2019 en 2020 twee Festivals in Nappstraumen, dus wil je daar heen, meld je nu al aan.

Hier de vangsten van vorige week, 1 week na ons Festival.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

woensdag 19 september 2018

Halibandit

Hallo allemaal,

Hij is nu eindelijk te koop in Nederland, de Halibandit !!

http://cordestravel.nl/halibandit-strike-pro-kunstaas-noorwegen-en-ijsland/

Raffie

woensdag 19 september 2018

Artikel

Leuk artikel op Total Fishing

http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/cordes-travel-nieuws

Raffie

maandag 17 september 2018

Nappstraumen

Dag 8 en epiloog
 
Eigenlijk is de trip nu al echt volledig geslaagd, maar we hebben nog een dag voor de boeg. De jonkies halen de oudjes over om nog eenmaal de Crazy Daisies naar de 140 meter te rammen. Niet omdat we het echt leuk vinden maar omdat we nog een laatste recordpoging willen wagen en Recordmeister Robbie zijn CPG trofee af willen nemen. De boot met de oudjes zoekt een eigen plek meer onder de kust met visplekken van een meter of 30-40 diep. Wij gaan eerst nog even aasvisjes vangen met de makrelenpaternoster. In no time hangt er bij mij een kabeljauw van een kleine meter aan de makrelenpaternoster en dat is toch hard werken op een licht spinner hengeltje, maar wat een sport geeft dit! Met een emmer vol koolvisjes speeden we vervolgens naar ‘de banaan’ die onder het wateroppervlak op 140 meter diepte ligt te wachten. Zeeziekte speelt hier en daar wat op dus de energielevels die al niet helemaal meer op groen stonden zakken snel weg naar alarmerende niveaus. Tot Stefan de bingoman een aanbeet krijgt die hij deze trip nog niet eerder heeft gehad, zware vis aan de lijn die de testosteron levels weer wat opschroeft. Ik haal snel mijn pilker op maar deze is om zijn lijn geslagen. Bij het wateroppervlak snijdt de weerhaak van de pilker plotsklap de lijn van Stefan door, we zien allebei de rafelige lijn als een komeet de diepte in verdwijnen en een droomvis spat uiteen. Vervolgens staan we elkaar een seconde aan te kijken, waarbij ik in Steef zijn ogen zie dat hij mij het liefste achter de lijn aan zou gooien. Ik spring er uit teleurstelling het liefste zelf achteraan. De moed is ons voor even nog dieper in de schoenen gezonken dan de 140 meter diepte waar we op vissen. De top van de banaan die van de week nog alle mooie vissen opleverde was ons nu minder gunstig gezind want qua aanbeten bleef het verder rustig. Dus pakken we nog een laatste keer de leng-top waar de Recordmeister zijn leng naar boven takelde. Hier blijkt nu leuk koolvis en kabeljauw te zitten. Dai onze koolvis specialist slaat nog maar eens toe en hengelt er een koolvis uit van 110 cm. Inmiddels met een geheel nieuwe techniek die we mogelijk nog wel zullen gaan terug zien op het WK Heilbotvissen 2019: om zijn zwaar verzuurde armen en rugspieren te ontzien loopt hij van voren naar achteren in de boot om de koolvis omhoog te krijgen. Dit is op visgebied een waardige afsluiter van een prachtige visvakantie. Stefan doet inmiddels de naam Nappstraumen alle eer aan met ongeveer om het half uur een korte napje in de bijrijder stoel. 
Voor het eerst deze week zijn we voor 16 uur in de haven terug. Stiekem bekruipt me het gevoel dat we dit eerder in de week ook eens hadden moeten doen want we hebben nu de tijd om rustig alles op te ruimen, de laatste voorraad te bereiden tot allemaal lekkere kleine hapjes en zelfs nog een spelletje Catan te doen. Maar door het fantastische weer en de uitdagende visserij hebben we ons letterlijk elke dag mee laten voeren door de Nappstraumen.
 
De uitreiking van de CPG trofee is het laatste hoogtepunt wat ons nog rest deze trip. Zoals altijd wordt de trofee uitgereikt door zijn naamgever, onze grote inspirator Peter (bijnaam ‘de CPG’). Recordmeister Robbie richt zich in zijn dankwoordje natuurlijk met name tot Peter die deze vistrip natuurlijk qua organisatie en materiaal voor ons mogelijk maakt, zijn moeder die al zijn hele leven alles voor hem mogelijk maakt en de monsterleng die toehapte op zijn aasvis. Vanuit mij in ieder geval ook zeer veel dank richting Peter voor de organisatie en natuurlijk ook naar de vrouwen die thuisblijven maar ons toch eens in de zoveel jaar onze droomvisreis laten maken. Al op het vliegveld van Leknes gaan de discussies over waar de volgende trip naartoe zou gaan. Er passeren wat exotische locaties de revue, maar (Noord-)Noorwegen blijkt bij iedereen toch wel in het hart gesloten te zijn. We zullen zien wat de komende jaren gaan brengen, voorlopig hebben we weer hele mooie herinneringen gemaakt waar we wel een paar jaar op kunnen teren met zijn allen.     

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Maarten

maandag 17 september 2018

Nappstraumen

Dag 6 en 7 – Nappstraumen
 
Stefan de bingoman leek toch het geloof in het winnen van de CPG trofee wat verloren te zijn na de recordvangst van Robbie van gisteren. Voor hem werd het tijd voor wat meer tijd aan land na al die uren op zee en eigenlijk gold dat voor meer van ons. Door het aanhoudende goede weer werden de dagen op zee steeds langer en die op het land korter. Bij het opstaan ’s ochtends stapte ik elke dag met zeebenen uit bed. Ook bij Dai ging het niet altijd helemaal goed, met name met onthouden van de namen van Fred en Hans. Ondanks plechtige belofte dat hij het deze morgen goed ging doen werd Fred al binnen dertig seconden omgedoopt tot Frits, dat is het de rest van de vakantie dan ook gebleven. Helemaal met die snelle fluorgele skibril van Fritsie, was natuurlijk het beeld compleet van een ware held op het water. Er schijnt een koolvis van een meter rond te zwemmen voor de Noorse kust die met deze held op de foto is geweest.    
In de late morgen even geprobeerd op platvis dichtbij huis maar dat was geen succes door de wind en stroming. Daarna dan toch maar weer naar het noorden het fjord uit, de zee op. We lagen precies in een plaatselijk lagedrukgebiedje van een wolk met regen die om een bergtop gespiest zat en de regen over ons uit stortte. Ondanks dat was het even zoeken naar de vis maar eenmaal gevonden ging het weer goed los met meerdere mooie vangsten van over een meter. Telkens eenzelfde driftje en je stond gegarandeerd met 2-3 man uit de boot mooie kabeljauw en koolvis te halen. Inmiddels waren de boot samenstellingen wat door elkaar gehusseld, dus ik was zelf gepromoveerd tot oudje en Jan mocht zich vandaag jonkie noemen. De boot met de oudjes was niet van het water weg te slaan en uiteindelijk gingen we met een prachtige zonsondergang richting huis waar we in de haven terug waren toen het al donker was. Recordmeister Robbie en Rookie of the year Dai stonden nog wat vis te fileren voor het avondmaal toen Dai achteloos opmerkte dat hij het Noordelicht zag, deze keer wat feller en dus nog indrukwekkender dan eerder in de week. Met lekker borrelen en uitgebreid dineren ligt Team Holland uiteindelijk pas om half 1 in bed.
 
De lange dagen op het water, het ‘strafkampachtige’ tempo wat je aan moet houden om met een groep van 8 man toch beetje bijtijds op het water te zijn en het vissen an sich begint nu echt lichamelijk zijn tol te eisen. Stefan besluit dagje thuis te blijven en ook bij Jan is het tijdstip van vertrek het moment dat ie net nog even onder de douche door moet springen langzaamaan een ritueel aan het worden. Gelukkig is iedereen heel behulpzaam naar elkaar toe en neemt een ieder als een echt team de verschillende taken voor zijn rekening: vaatwasser in- en uitruimen, tafel dekken, benzine bijvullen, hengels afspoelen, vis fileren, koken, boot schoonmaken, pakken uit de droogruimte halen, etc. Hierdoor blijft de sfeer ondanks de opspelende vermoeidheid ook heel erg goed gelukkig en wordt er veel gelachen onderling.
Vandaag staat er weer een groot avontuur op het programma, we gaan vissen in de Moskenstraumen bij het meest zuidelijk op de Lofoten gelegen plaatsje A. Dit is ongeveer een uurtje varen van Nappstraumen en alleen met goed weer te bereiken met de boot. Die mazzel hebben wij, dus met de tips van visgidsen Martin 1 en Martin 2 op zak gaan wij op pad. Die hadden ons niet helemaal voorbereid op wat zou gaan komen. De Moskenstraumen zijn als een wildwaterbaan waar je in 2-3 meter hoge golven (wind tegen stroming) je staande moet houden terwijl je tegelijkertijd een hengel in je hand houdt. Als extra moeilijkheidsgraad komt je boot af en toe in een waterkolk terecht waardoor je 360s gaat maken. Als laatste bonus moeilijkheidsgraad drift je met 5 knopen per uur over een grillige ondergrond van 3 meter tot 60 meter diepte waar de koolvis en kabeljauw overheen jaagt. Bekomen van de eerste schrik zetten we ons schrap om deze uitdaging aan te gaan, dit is echt ‘Fishing on the edge’.
We vangen onze eerste koolvissen en een enkele mooie kabeljauw van over een meter, maar de grote Moskenstraumen show moet dan nog gaan beginnen. Bij het keren van de stroming duiken er uit het niets hele zwermen met meeuwen op, dit is over het algemeen de beste fish finder die je kunt wensen. Op het moment dat het water weer hoorbaar begint te stromen schieten aan alle kanten kleine aasvissen door het wateroppervlak, waar de meeuwen bovenop duiken. Wij speeden ernaartoe met de boot en weten niet hoe razendsnel wij onze hengels uit moeten gooien, binnen no-time alle hengels krom met mooie koolvis. Rookie of the year Dai had natuurlijk weer de grootste te pakken van rond de 110 cm. Dit fenomeen herhaalt zich een aantal keer en als echte jagers scheren wij met onze boot achter de meeuwen aan. Een jagende school koolvissen is bijna niet te volgen maar de keren dat we in de buurt komen levert deze tactiek echt grote koolvissen op. Avontuurlijker en natuurlijker vissen kan ik me nauwelijks voorstellen. De andere boot heeft wat meer moeite met de omstandigheden en verspelen behoorlijk wat lijnen maar ook dat hoort bij vissen. Zeker op een plek als deze waar je beseft dat de elementen der natuur zoveel sterker zijn dan wij mensen.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/
 

Maarten

zondag 16 september 2018

Vlaggenwedstrijd

Weer een mooie vlag voor de vlaggenwedstrijd, deze keer vanuit Havoysund.

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Martijn

zondag 16 september 2018

Vlaggenwedstrijd

Hierbij onze foto voor de vlaggenwedstrijd.

Deze is gemaakt bij de accommodatie Roan, direkt aan het water.

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Petra

zaterdag 15 september 2018

Nappstraumen

Dag 4 en 5 - Nappstraumen
 
De eerste dag dat niet alleen wij boven water op jacht waren in de vroege morgen, maar dat onder water ook de jacht in volle gang was. Vissend op de toppen van de onderwater bergen waar de kleine koolvis zijn eten zoekt, jaagden de kuddes kabeljauwen op een kant-en-klare maaltijd. Waar de jacht van een luipaard op de Afrikaanse savanne een gerichte sniper aanval is, lijkt dit meer op een zwerm sprinkhanen die alles verslinden wat ze onderweg tegen komen. Maakt niet uit wat je aan je lijn hangt, alles wordt gretig gepakt: plastic (shads), lood (pilkers) of vis (aasvis). Zelfs een combinatie van beiden in de vorm van aasvis die eerder bij de pilker is dan de kabeljauw levert grote kabeljauw op. Of een aangegeten koolvis aan je hengel zoals bij Dai. Echte Noorse vistaferelen dus.

Totdat ook hier in Noorwegen het bekende belletje gaat en de vis zich terug trekt om uit te rusten van de jacht. Geeft ons ook even rust om een plekje in het zonnetje te zoeken. Die plekken zijn deze trip gelukkig makkelijker te vinden dan de visstekken. Dus in een prachtig decor worden er een aantal heilbotlijnen uitgelegd, de zonnebrand tevoorschijn gehaald en Stefan installeert zich op zijn bekende plekje op de bijrijdersstoel voor een middagnapje. Maar niet voordat ie zijn andere middagritueel aan boord heeft kunnen doen. Laat ik de details besparen maar alleen meegeven dat de gevangen vis inmiddels niet meer in de emmer mee naar huis gaat…


Misschien wel door al zijn rituelen verkeerd Stefan de rest van de middag in blakende vorm. Onder opzwepende muziek wordt op de boot met de ‘jonkies’ de ene na de andere kabeljauw binnen getakeld, met name door Stefan de bingoman himself. Over het algemeen is het ritme als volgt: de eerste bingo wordt omgeroepen bij het bereiken van de bodem, de tweede bingo volgt bij de aanbeet van de vis en de derde bingo bij de catch-and-release van de vis. Robbie daarentegen beleeft een off-middag en doet op z’n Robbies zijn beklag, maar zijn tijd zou nog wel komen. Het grote voordeel van geen vis mee naar huis kunnen nemen is dat je heel veel tijd op het water vissend kunt doorbrengen. Enkel de maaltijd van die dag hoeft bewaard en gefileerd te worden, en dat is niet zo lastig toch met al die kilo’s vis die door de handen glippen op zo’n dag? Nou, niet als de ene boot denkt dat de andere boot de vangst van de dag mee naar huis brengt en andersom… Dan lig je dus in de haven met een enkel fileetje kabeljauw voor 8 personen. Gelukkig had onze topkok Dai bij de inkopen op de eerste dag geen rekening gehouden met elke dag vis, dus werd er alsnog een heerlijke maaltijd in elkaar gedraaid die onder het genot van voldoende wijn werd genuttigd. Door de lange dagen op het water is het meestal wel na het eten linea recta naar bed.
 
Op zijn dagelijkse bezoekje langs de huizen hadden we van visgids Martin de tip gekregen dat de vis toch wat diepere toevluchtsoorden had gezocht vanwege de brandende zon die wij wel kunnen waarderen maar de vissen blijkbaar wat minder. En met ‘wat dieper’ heb je het hier in Noorwegen dan niet over de enkele tientallen meters diepte van de Noordzee, maar over een plateau van 140 meter diepte met de fantastische bijnaam ‘de banaan’, wat omringd wordt door nog weer dieper water van 200 meter diepte. Twee voetbalvelden diep dus.

En hier zouden we moeten vissen voor de meter+ vissen. Niet alleen de diepte maar ook de afstand, ergens halverwege Groenland, leverde in de groep de nodige discussies op aan de ontbijttafel. Uiteindelijk werd er door de boot met de oudjes toch besloten om de jonkies te volgen op hun kruistocht voor recordvis vandaag. Fred nam voor de zekerheid zijn paspoort mee want die was bang dat we het Noors grondgebied gingen verlaten.

Even ter illustratie over de afstanden die wij varen richting sommige visstekken: 25 tot 30 zeemijlen, dat is dus bijna de afstand van Amsterdam naar Rotterdam. Ik reis dit zelf thuis elke dag als woon-werkverkeer maar deze tripjes aan boord van de schitterende aluminimum visboten met 150 pk’s voelen natuurlijk wel totaal anders aan. Met weinig wind en golfslag halen de boten tot over de 60-70 kilometer per uur dus wij varen niet langer dan een uur voor het harde werken op zee kan beginnen.
En hard werken was het vandaag.

Voor het eerst op de 140 meter komen met je aas voelt als een eeuwigheid, waarin je nog rustig naar de koffie-automaat kunt lopen, je mail kunt bijwerken en nog even het laatste nieuws leest. En dat is dan eigenlijk nog het makkelijke gedeelte, het wordt pas echt zwaar op moment dat je die 450 gram met koolvis als aasvis weer omhoog moet halen voor een volgende drift. De eerste vangsten halen nog niet de meter maar zijn wel lekkere opwarmers voor de rest van de dag. Want wat een recorddag zou het vandaag worden. Bij de tweede top (soort onderwater bergje van slechts 120 meter diep) van de banaan volgen de eerste echt harde aanbeten, de gelukkigen mogen pompen en takelen tot de armen eraf vallen.

Op de boot van de oudjes komen de eerste koolvissen en kabeljauwen van rond de meter aan boord, het record van Robbie van 102 cm sneuvelt elke keer net niet. Totdat het aan boord van de jonkies los gaat. Allereerst komt er een leng aan boord van 120 cm gevangen door Stefan de bingoman. Vervolgens verbreekt hij zijn eigen record met 1 cm tot 121 cm met wederom een leng. Daarna gaat het hard en doen Dai (110 cm), Maarten (113 cm) en Jan (120 cm) ook allen een recordpoging met lengen met behoorlijke afmetingen. D

an is het moment aangebroken dat Robbie ongenadig hard toe slaat, op de zijn bekende manier laat hij de slip gieren zodat er rook vanaf komt die de brandweer 10 kilometer verderop aan de kust van de Lofoten uit laat rukken. Een 20 minuten later duikt er 50 meter verderop ergens een boei op met monsterachtige afmetingen. De leng overlijdt namelijk helaas ergens in de laatste 30-40 meter door het drukverschil van de diepte. Zelfs halfdood aan het wateroppervlak loopt het enorme gewicht nog door de slip van Robbert Jan heen. Uiteindelijk komt de vis bij de boot en hoor ik mezelf in de marifoon richting de boot van de oudjes iets zeggen wat ik zelf eigenlijk nog niet kan geloven maar wel degelijk met mijn ogen waarneem: ‘we hebben net een monster van anderhalve meter in de boot getakeld’. Ik denk dat de eerder uitgerukte brandweer aan de kust dacht dat er nu echt brand aan boord was want iedereen stond te springen en te schreeuwen van geluk over de mooie vangst of van ongeluk van het monster wat in de boot lag.

We hebben Dai gelukkig ervan kunnen weerhouden overboord te springen midden op zee. Volgens de visgidsen was het met 145 cm en een gewicht van rond de 25 kilo de op één na grootste leng ooit gevangen vanuit het kamp. Het record staat voor leng op 158 centimeter, maar dit weerhield ons er niet van om de vanger ervan om te dopen tot Recordmeister Robbie.


Inmiddels toch weer wat uitgekeken op de lengen en op zoek naar de echt grote koolvissen en kabeljauwen, dus werd het derde topje van de banaan opgezocht. Hier sneuvelden alle koolvis records en liet Dai zien inmiddels een ervaren Noorwegen visser te zijn geworden. Het kan hard gaan met een paar dagen spoedcursus. De grootste koolvis was 113 cm (gewichten van tussen de 10 en 14 kilo) en kwam van zijn hand, maar er werden meerdere kolossale koolvissen van rond de 110 cm gevangen. Zelfs meer naar de kust toe waar de oudjes inmiddels naartoe verhuisd waren ging het los en Hans wist daar de grootste koolvis te landen met 107 cm. Uiteindelijk dus een echte droomdag en alles bij elkaar dé reden waarom we naar het hoge Noorden afreizen. De mooie vissersverhalen waren die avond bij het eten natuurlijk ontelbaar.
 
http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Maarten

zaterdag 15 september 2018

Vlaggenwedstrijd

Hierbij een vlag genomen voor maribell

Alfred

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Alfred

zaterdag 15 september 2018

Vlaggenwedstrijd

Hierbij een inzending uit IJsland

Kees Hamelink

Kees

vrijdag 14 september 2018

Canada

Hallo allemaal,

Gisteravond terug uit Noorwegen, over 3 weken naar Canada, dit zijn de vangsten vd afgelopen dagen.

http://cordestravel.nl/vissen-op-de-fraser-river-british-columbia-canada/

Raffie

woensdag 12 september 2018

De prijsuitreiking

Winnaars Penn Havoysund Festival 2018 zijn bekend. Wat een week, wat een mooi weer en wat een grandioze vangsten. 3 visgidsen hebben ons geholpen deze week en met de snelle 23.5ft boten, kwamen we snel en veilig op de stekken.

Hier de winnaars:
3e plaats Bart Theuws met een heilbot van 156cm
2e plaats Bart Theuws met een heilbot van 180cm

1e plaats Bart van den Heuvel heilbot van 181cm

Zij kregen een prachtige trofee, een mooie Penn molen en een prachtige Penn hengel.
Wat een vangsten, Bart ving zijn 181cm heilbot op 30m diepte met een 100gr pilkertje met een Penn hengel en molen.

De top 10 heilbotten deze week:
181cm
180cm
156cm
155cm
152cm
145cm
144cm
140cm
133cm
130cm

Verder nog grote koolvissen ruim over de meter, grootste 120cm, dikke kabeljauwen tot 16/17kg en grootste kabeljauw was voor Dirk Huyghe van Robby Fish.
Penn Havoysund Festival 2018 was wederom een groot succes, in juni 2018 waren we hier al met 44 man en u met 43 man, kortom Havoysund is zeer geliefd. De "Bartjes" hebben voor 2019, 2020 A Rorbuer geboekt en 2021 gaan ze weer mee naar Havoysund, hoezo vroeg boeken ?

Wij willen iedereen bedanken voor deze gezellige week, de meeste visser zien we in 2019 en 2020 weer terug en dat is niets voor niets. Ook een extra dank aan het hele Team van Robby Fish die de winkel een week heeft gesloten om met heel zijn crew/personeel naar Havoysund te gaan, voor het plezier maar ook om materiaal te testen en ervaring op te doen, zodat ook zij uit eigen ervaring advies kunnen geven over het vissen in Noorwegen.

Bedankt allemaal en tot binnenkort !!

ps wil je ook mee naar een Festival, kijk dan op onze website voor de datums voor 2019 en 2020.

Raffie

dinsdag 11 september 2018

Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

Wat een toffe week !!
Prachtig weer, weinig wind, alleen vandaag en prachtige vangsten, dikke heilbotten, grote koolvissen, prachtige kabeljauw, roodbaars, schol, wijting en zeewolf. Iedereen is rood/bruin gekleurd in zijn gezicht en heeft een smile van oor tot oor.

Vandaag ving Anthonie 2 heilbotten van 126 en 140cm !! Wat een vangsten, helaas moest de 140cm in de boot om te onthaken, maar daarna weer C & R.

Dus het Penn Havoysund Festival 2018 is een heel groot succes, en dat bleek niet ongemerkt, want vandaag weer een boeking voor het Festival 2019, dus die is nu ook bijna vol.

Morgen laatste dag....

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

maandag 10 september 2018

IJsland

Hallo Linda en Raffie, hier een mailtje vanuit het verre IJsland.
Hier is alles ok, ook het weer; veel zonneschijn maar af en toe ook een buitje regen;
De mannen amuseren zich verschrikkelijk. Ze vangen iedere dag reuze vissen en hebben het echt naar hun zin. Alhoewel nonkel van bijna 90 jaar vindt het nu wat moeilijk worden. Pijn in de armen van het bovenhalen van de “kanjers”!  Maar ze genieten ervan.
Ook ikzelf amuseer me met koken voor de mannen, een beetje haken ( de wol is hier echt goedkoop) .  Iedere dag mijn boodschappen doen, een beetje sightseeing ook. Op ‘t menu: veel zelf gevangen vis, kabeljauw, schelvis en ook af en toe een stukje lam!
Jammer dat de afstanden zo groot zijn, morgen speelt Belgie voetbal tegen IJsland; jammer dat Reykjavik zo ver is.
Ik stuur in de volgende mail enkele sfeerbeelden .
Veel groeten vanuit westelijkste deel van Europa.
Dada Lizie en CO

Lizzie

maandag 10 september 2018

Nappstraumen

Dag 2 en dag 3
 
Na de enerverende reisdag en eerste visdag was het voor de ouderen en met name jongste onder ons tijd om even gas terug te nemen en een uurtje uit te slapen. We hebben namelijk nog een hele week vissen te gaan. Zonder visgids op pad dus, wat voelt als het moment dat je als kind naar de basisschool gaat. Je mag de wereld zelf gaan verkennen en voelt je een grote jongen maar stiekem heb je net pas leren fietsen zonder zijwieltjes. Wel hadden we met visgidsen Edward en Martin wat mogelijke plekken doorgenomen tijdens hun dagelijkse rituele bezoekje in de avond waarop de visdag even wordt doorgesproken de dag van morgen wordt uitgestippeld aan de hand van de laatste vangsten en het weerbericht.


We hadden dus nog wel degelijk onze zijwieltjes op onze fiets zitten bij het betreden van het schoolplein. Na dat machtige moment van het verlaten van de haven onder het genot van een stralende zon, de wind door de haren en vooral een viskist vol met hoge verwachtingen over wat er vandaag weer allemaal komen gaat, leek het er helaas toch op dat de vissen zelf net aan hun zomervakantie elders waren begonnen, of in ieder geval lekker op het strand lagen met dit voortreffelijke weer. Het is hier 18 graden en volop zon, er wordt op de boot met de jonkies dan ook regelmatig gesproken over een verfrissende duik in het water. Op de boot met de oudjes wordt beter gevist, Jan pakt met een kabeljauw van net geen meter (98 cm) het vakantierecord en dus virtueel de beker.


Newbie Dai krijgt een spoedcursus Noors vissen. Eerst vangt ie een grote kabeljauw die een net daarvoor op het pilkertje toegehapt koolvisje opslokt. Even later geeft ie zijn hengel af aan Stefan omdat ie denkt vast te zitten, waarna de vis een run neemt en Stefan met een schaterlach snel de hengel aan Dai terug geeft. Als klap op de vuurpijl vangt Dai zijn eerste grotere koolvis van net geen meter, wat natuurlijk de mooiste sport is die je in Noorwegen kunt beleven. Op een grote heilbot misschien na dan…


Die vangen we deze eerste dagen helaas nog niet, net als de metervissen die nog op zich laten wachten. Jan roept op een gegeven moment over de marifoon om: ‘hele grote vissen voor jullie’ dus wij duiken met zijn allen op de fishfinder om te zien wat ie bedoelt en toe te slaan met onze shads… waarna wij een ‘nee, in het water’ naar onze hoofd krijgen (generatieverschil komt ook hier naar boven dat de jeugd toch liever op een beeldschermpje kijkt). En inderdaad in het water zien we nog net een paar wit-zwarte vlekken en een hele grote vin voorbij schieten, dat moet dus een orka zijn!
Voldaan beginnen wij dus aan ons apres-vissen met een biertje in het zonnetje in de haven. Om vervolgens bij de fileertafels te struikelen over de meter+ koolvissen die door visgids Martin en zijn groepje Zweden voor A Rorbuer zijn gevangen in het zuiden.

Formaten tot 130 cm die mee zouden dingen voor het Nederlands record koolvis. Dit brengt wat gemixte emoties los in onze eigen groep, van ongeloof tot boosheid maar in ieder geval hoop op die meter-vissen en vooral vastberadenheid dat we morgen achter visgids Martin aan zullen gaan. Hoe vroeg ze ook weggaan of hoe ver ze ook gaan varen. Dat is in ieder geval de instelling die nodig is om de echte grote te vangen, zoeken waar ze zitten en geduld hebben tot ze jagen. ’s Avonds spreken we met Martin de plannen door voor de dag erna, ditmaal gaan we naar het Noorden. Daarna is het snel rustig in huis en ligt iedereen stiekem te dromen van die meter+ koolvissen, degenen die niet liggen te dromen worden wakker gehouden door het gesnurk van Hans die het hele huis kort en klein zaagt.
 
De volgende morgen dus met torenhoge verwachtingen op pad. Met 6 boten beleven we gezamenlijk ons dagelijks momentje van een hongerige kudde leeuwen die gezamenlijk op jacht gaan. Als het gas vol open gaat en de wind door de haren slaat, schreeuwt iedereen het op de boot van de jonkies al uit van plezier. De dag is eigenlijk al geslaagd. Nu we er toch zijn besluiten we ook maar even te gaan vissen. Bij de eerste drift worden de dromen van Robbie (de jongste van de groep die elke dag uit z’n bed getimmerd moet worden) in ieder geval werkelijkheid. Hij vangt een prachtige koolvis van 102 cm, een brok dynamiet die tot 5-6 keer een volledige run naar beneden neemt. Onze professionele fotograaf Stefan zet m op de foto zodat de vis nog groter lijkt en vooral Robbie er ook nog beter uit ziet. Daarna wordt het een paar uur angstvallig stil. We varen continu achter Martin aan, maar deze blijft maar varen en zoeken. Uiteraard wel met de nodige aanwijzingen over de marifoon, dus het voelt alsnog alsof je een visgids aan boord hebt en dat is toch prettig vissen in zo’n groot en onbekend gebied. Op een gegeven moment komen we nog wel op een stek waar de boot met de oudjes handenvol kabeljauwen vangen van tussen de 80 en 100 cm, maar als op de stek daarna de wind en golven wegvallen, lijkt iedereen inclusief visgids Martin het zoeken wel even gezegend te vinden en komt de zonnebrandcrème tevoorschijn en wordt er anderhalf uur even lekker gechilld in de zon. Op de boot met de jonkies gaan zelfs de vispakken uit en komt de wasabi en soja op tafel om sashimi van vers gevangen makreel te eten. Zo vers krijg je het nergens natuurlijk! Daarna vissen we richting huis nog een paar stekken af maar zoals Martin later zou beamen was het vissen niet al te best vandaag. Maar wat een heerlijke dag hebben wij gehad. Bij de dagelijkse borrel mag de oudste van het stel nog even 4 keer vertellen hoe hij het voor elkaar krijgt om een hengel te breken via de rand van de boot, maar goed ook dit soort dingen gebeuren en gelukkig hebben we voldoende reservematerialen bij ons. Elke avond weer stapt iedereen even de ware viswinkel onder de trap binnen om zijn wapens voor de volgende dag te selecteren. In de nacht worden we getrakteerd op het Noorderlicht, niet de hele felle versie maar een wat stoffige wolken die wel razendsnel van vorm veranderen. Prachtig natuurfenomeen.   

Maarten

maandag 10 september 2018

Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

Even kort voordat we naar het ontbijt gaan... gisteravond volle bak Noorderlicht.
Dus iedereen die niet sliep (23:00) kon het meemaken.

Kwaliteit is niet het beste, maar je krijgt wel een idee.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 9 september 2018

Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

Prachtig weer, blauwe hemel, volle zon en het is september in het mooie Noord Noorwegen, tijdens het Penn Havoysund Festival 2018. Wat een dag en wat een prachtig weer, heel veel blije gezichten, iedereen zeer tevreden en blij met de vangsten, de ene boot ving vandaag beter dan de andere boot, maar dat is normaal. Vandaag minder grote kabeljauw daar men op jacht was naar de heilbot.

Op de boot vd mannen van Robby Fish (www.robbyfish.be) vingen zij maar liefst 16 heilbotten !! Alco ving een heilbot van 135 en 152cm, met die laatste ging hij zwemmen en Bart ving een heilbot van 180cm met een geschat gewicht volgens de heilbot-tabel een 80kg.

Verder hier en daar nog mooie vangsten van schol, zeewolf, makreel, kabeljauw en koolvis.

Nu ga ik me snel klaarmaken voor het King-Crab buffet, onbeperkt Kingcrab eten met z’n allen en vissers die dit niet lusten eten een biefstuk.

Kortom het Penn Havoysund Festival September 2018, want we hadden er in juni 2018 ook al eentje met 44 man, is wederom een succes, 42 mannen en 1 vrouw (Linda) hebben het goed naar hun zin hier en het is net als altijd weer enorm gezellig. Gisteravond trouwens ook nog het Noorderlicht gezien, vanavond misschien weer.

De visgidsen varen elke dag gratis met een groep mee en de andere groepen mogen dan achter de visgids, elke dag dus 3 visgidsen en wijzelf ter beschikking voor raad, daad en advies, elke dag zijn we er voor de groepen.

Bij deze accommodatie is het ontbijt inclusief, snelle 23.5ft 150pk boten, 1 dag gratis visgids aan boord en mogelijkheid tot huur van hengels en drijfpakken, verder is er een kleine winkel en is de supermarkt 400m lopen.

Wil je in september 2019 ook mee ?

We hebben nog maar een paar huisjes vrij, dus wees er snel bij !
http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Heb je Facebook ?
Dan kun je ook onze live-filmpjes zien:  https://www.facebook.com/raffie.cordes

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 8 september 2018

Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

Met 43 vissers tijdens een Festival is het natuurlijk erg druk, dus komen we niet echt toe aan berichtjes maken.

Dus even een korte samenvatting, heenreis verliep prima, ideaal zo's overnachting en om 15:00 al in je huisje, iedereen was er blij mee en dan een heerlijke relax transfer.

Aangekomen in de huisjes alles uitgepakt en even boodschappen doen op 400m lopen vh huisje, ideaal. Daarna briefing met de visgidsen en alles huisregels even doornemen.

Volgende ochtend (vrijdagochtend) 1e visdag, na een goed ontbijt (inclusief in de prijs) allemaal naar de boten, samen met de 3 visgidsen die we deze week tot onze beschikking hebben op pad naar de grote vissen.

Nu weet ik niet meer wat er welke dag is gevangen en door wie, dus vergeef me even wanneer, wie en wat, dat zullen we tzt wel goedmaken in een reisverslag.

We hebben in ieder geval prachtig weer en met de snelle 23.5ft Aronnet boten met 150pk vaar je snel en veilig naar de stekken. Gisteren en ook vandaag prachtig weer, volle zon en bijne gaan wind, alleen gistermiddag.

Vangsten... ik denk dat we al snel aan 40 heilboten zitten met z'n allen, grootste was 145cm gevangen door de mannen vd RET Rotterdam. Ook vandaag hele grote koolvissen bij Koen, Anthonie en Robbin aan boord, zij waren met visgids Jorgen op pad en vingen koolvissen tot 120cm.

Verder ving Jack een kabeljauw van 115cm met een gewicht van 16.3kg, Dirk een kabeljauw van 123cm en er was nog een schol van 46cm.

Wellicht ben ik nog vangsten vergeten, maar die komen later nog aan bod, excuus als ik iemand vergeten ben, is ook weer druk want we hebben over 10 minuten de dagelijkse meeting in de zaal.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

ps volgend jaar gaan we weer, er is nog plaats voor dat Festival !
http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/


Raffie

zaterdag 8 september 2018

Havoysund Festival


Een heerlijke visdag tijdens het Havoysund Pennfestival.
Leuke vangsten en super weer!

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Rob

vrijdag 7 september 2018

Nappstraumen

Proloog
 
Al tientallen jaren trekken wij in wisselende samenstellingen met een groep naar Denemarken en Noorwegen om te vissen. De planning van een visreis naar het noorden van Noorwegen is altijd echter een hele bevalling en kent bij ons een aanloop van minstens een jaar waarbij vrouwen en vriendinnen langzaam aan het idee kunnen wennen en wij alle bestemmingen volledig kunnen analyseren met stresstesten waar De Nederlansdsche Bank jaloers op zou zijn. Marcel, een van de beoogde deelnemers aan onze trip nam dat van die bevalling overigens wel heel letterlijk en moest op het laatste moment afhaken omdat zijn vrouw zwanger was geworden en precies uitgerekend was een week voordat wij naar Noorwegen zouden vertrekken. Gelukkig was 1 telefoontje van Stefan en een appje van Maarten vanuit Afrika genoeg om Dai over te halen voor zijn visdebuut op de Noorse fjorden van de Lofoten. Inmiddels was de keuze in uitgebreide samenspraak met Cordes namelijk gevallen op Nappstraumen, een droomlocatie voor het vangen van grote kabeljauw en koolvis.
 
De verdere voorbereiding werd minstens zo grondig aangepakt als de locatiekeuze. Dagen werden er uitgetrokken voor bezoekjes aan Cordes Travel in Deurne, Robbyfish in België en natuurlijk last but not least de Cordes Traveldag in februari. Daarnaast zijn wij zelfs ook nog een ochtend bij Linda en Raffie thuis ontvangen waar zij ondanks de drukte van hun verhuizing, ons tussen alle verhuisdozen in warm hebben ontvangen en wij van de door Raffie verzorgde welkome aanvullende uitleg hebben genoten van de koffie aangevuld met Brabantse koffiebroodjes en tot slot nog een overheerlijke lunch voorgeschoteld kregen.


Maarten moest deze voorpret helaas aan zich voorbij laten gaan vanwege een andere droomreis, namelijk 5 maanden reizen door Zuidelijk Afrika waarbij dan toch ook echt die Tigerfish te vangen op de Zambezi (Zambia) van de bucket list gestreept moest worden. Nou dat was wel even wennen daar in Afrika in vergelijking met wat we in Noorwegen en Denemarken gewend zijn qua materiaal.

De Shimano collectie van 1986 was net doorgedrongen tot de Afrikaanse bush en ook begaf de buitenboordmotor het met enige regelmaat waardoor we reddeloos ronddreven tussen de nijlpaarden en krokodillen, terwijl de gids met een groot vraagteken boven zijn hoofd probeerde de motor weer aan de praat te krijgen. Een ongekend avontuur dus!

De eerste trip misten we twee spectaculaire aanbeten met springende Tigerfish ver achter de boot, de tweede trip vingen we een meerval van over een meter met een soort winkler pikler hengeltje en de derde trip was het dan eindelijk raak: Tigerfish aan de haak, een power die snoeken of kabeljauwen van over een meter ver overtreft. Missie geslaagd dus!

Hopelijk voelt Cordes Travel zich uitgedaagd om ook de eerste vistrips naar het Afrikaanse continent te organiseren. We hebben zelfs gehoord dat er jaarlijks een heus Tigerfish Festival plaats vindt op de Zambezi waar tientallen teams aan mee doen. Binnenkort misschien ook met een Nederlands team van Cordes?


Ook na terugkomst van Maarten uit Afrika werd er nog menig avondje ter voorbespreking georganiseerd. In feite enkel om de voorpret zo groot mogelijk te maken, nog wat laatste aangekochte materialen te bekijken en op de laatste bespreking een week voor vertrek om de visspullen te verdelen die bij een ieder in de reiskoffers mee moesten. Het contrast met het Afrikaanse avontuur kon in die zin niet groter zijn: waar je daar aan boord stapt met een jaren ’80 hengeltje en een viskoffertje met een paar plugjes, hebben we nu de nieuwste Penn materialen en bijna 50kg per persoon op zak. En dat alles om de records van de groep weer wat verder aan te scherpen:
-Kabeljauw: 1.16m (gewicht 15,5kg)
-Koolvis: 1.07m (gewicht onbekend)
-Heilbot: 1.12m (gewicht 21,5kg)
-Zeewolf: 1.07m (gewicht 7kg)
 
Een ding was in ieder geval zeker: degene met de grootste vis wint ook dit jaar weer de beker! Binnen onze groep omgedoopt tot de ‘CPG trofee’, vernoemd naar onze grote inspirator Peter die al onze Noordelijke visavonturen mede mogelijk maakt.
 
De eerste twee dagen op zo’n Noord-Noorwegen reis zijn in feite één hele hele lange dag waarop je eerst urenlang aan het reizen bent, daarna urenlang je visspullen mag voorbereiden en vervolgens pak je dan uiteindelijk ook de eerste visuren. Tussendoor slaap je ergens een paar uurtjes in een vliegtuig of in je eerste uurtjes in je Noorse bedje, maar echt lang is het allemaal niet want alles staat in het teken van die spanning dat je pilkertje de eerste keer dat water raakt, vervolgens de bodem en dan vis, toch?
En die spanning was bij ons tot een enorme climax opgebouwd.

Na 3 vliegtuigen, een korte busrit naar Nappstraumen en meer dan een uur varen de Noorse zee op, heb je echt het gevoel dat je wel in het visparadijs moet zijn beland. Tel daarbij op het enthousiasme van onze visgidsen ter plekke (Martin en Edward) over het feit dat we vanwege het kalme weer naar visplekken gingen die al weken niet meer bevist waren. En dat visgids Edward de eerste dag bij ons aan boord zou zitten om ons te gidsen.

Dan weet je dat bij iedereen stiekem de verwachting was dat de vissen vanzelf in de boot zouden springen. Dat gebeurde ook bij het eerste trekje op bait fish, met volle lijnen makreel en koolvisjes. Daarna meteen het zware geschut opgetuigd en de eerste driften op heilbot en grote kabeljauw gemaakt, en toen werd het rustig. En konden we eindelijk op het gemakje genieten van de prachtige omgeving waar we in terecht gekomen waren. Verderop in de ochtend toch de eerste aanbeet van een heilbot op de boot van de met alle respect uiteraard ‘oudjes’. Helaas hebben ze na een gevecht van een kwartier de overwinning aan de platte eindbaas der vissen moeten laten.
 
Het verhaal van de dag kwam op naam van de enige in onze groep die nog nooit in Noorwegen had gevist. Dai moest ondanks het kalme weer bij het eerste driftje al even een corrigerend pilletje tegen zeeziekte innemen, gelukkig sloeg dit lekker in en kon hij daarna vol aan de bak om zijn PR te verbeteren van zijn grootste vis ooit (snoek van 70 cm). Met behulp van visgids Edward lukte dit, in een half uur tijd ving Dai eerst een kabeljauw van 94 cm om dit meteen daarna te verbeteren tot 96 cm. De opkomende zeeziekte was overwonnen en jubelend werden de bekende kiekjes geschoten. Doel van de eerste dag meer dan geslaagd nu al. Helaas werd het daarna samen met Edward de visgids Googlen naar vis en aanbeten, vanaf het middaguur nauwelijks meer wat gevangen.Uiteindelijk ook geen enkele vis van boven de meter. Visgids Edward zelf trouwens ook niet, dus het lag niet aan onze techniek. Maar dat blijft het mooie van de natuur, zoals een Afrikaans gezegde luidt en elke gids in Afrika voor een game drive je zal vertellen: de natuur geeft, wat de natuur geeft.
 
Trouwens wel een hele leerzame dag wanneer je op pad bent met een visgids. Veel geleerd waar we de komende week zeker nog de vruchten van gaan plukken! Als je op kerstavond alle kerstcadeaus uitpakt dan is de spanning er daarna natuurlijk ook vanaf, het voelt voor ons nu alsof alle kerstcadeaus nog onuitgepakt onder de boom liggen. Nu eerst eindelijk even een lange nacht slapen, iedereen ligt rond 10 uur plat.  

Maarten

maandag 3 september 2018

Nieuw

Hallo allemaal,

Elke maand plaatsen we wel een nieuwe accommodatie op de website, er verdwijnen er een paar en er komen nieuwe bij, zo gaat dat.

Sommige mooie of speciale melden we dan even zoals deze:

 http://cordestravel.nl/aurora-tromso/

 
http://cordestravel.nl/kastneshamn-jaeger-adventure-camp/


In IJsland hebben we deze in Sudavik: 

http://cordestravel.nl/ijsland/visreis-ijsland-nesvegur-4/

Raffie

zondag 2 september 2018

Fimpje heilbot IJsland

Bekijk dit korte leuke filmpje vd 173cm heilbot in IJsland

https://vimeo.com/287891633

Raffie

zondag 2 september 2018

Boekingen

Hallo allemaal,

Vanaf nu kan 2020 ook geboekt worden, 99% vd boekingsprogramma's zijn open voor 2020, IJsland, Noorwegen en ook USA kunnen voor 2020 nu al geboekt worden, sterker nog, er is meteen al heel veel geboekt.

Wil jij in 2020 op visreis, wees er dan op tijd bij, veel vissers gaan nu meteen mopperen op ons, dat zij niet zo vroeg kunnen en willen boeken, maar wees niet boos op ons, want er zijn heel heel veel vissers die wel graag hun plaatsje willen bemachtigen voor een Festival of een week buiten het Festival in 2020 en boeken dan gewoon, zeker met de goede economie merken we dat men snel weer wil boeken en dan zeker voor 2020.

Raffie

zondag 2 september 2018

Nappstraumen

5 minuten vh vliegveld, 4 slaapkamers per huisje en 98% vd tijd kunnen vissen, ook als er wind staat. Hier worden ook die dikke schollen gevangen van soms meer dan 60cm !

Volgend jaar hebben we 2 Penn Festivals naar dit gebied.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 2 september 2018

Risoysundet

Dikke koolvissen bij Risoysundet, wat een prachtige beesten om te vangen !

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

zondag 2 september 2018

Vesteralen

Ook mooie vangsten bij Vesteralen ! Tja soms weet je niet wat je moet schrijven, de foto's zeggen meer dan genoeg, ze laten met grote regelmaat zien hoe mooi de vangsten zijn in deze gebieden.

Vesteralen, prachtige omgeving, mooie huizen, 23.5ft boot met 150pk en 1 dag gratis de visgids aan boord, als je dan nog niet weet waar je heen wil in Noorwegen.... A Rorbuer, Havoysund, Vesteralen, Risoysundet en natuurlijk Nappstraumen, de toppers in ons programma.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 2 september 2018

A Rorbuer

Wederom hele mooie vangsten in A Rorbuer, het zuidelijkste punt vd Lofoten bij Moskenes-straumen, dat is trouwens maar een uur varen vanaf Nappstraumen.

Wederom hele mooie grote heilbotten, dikke kabeljauw en grote koolvissen.

Grootste kabeljauw 19.3kg, grootste koolvis 17.4kg (124cm lang) en de grootste heilbotten:  134, 145, 150, 158, 170, 181 en 196cm !!!

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 2 september 2018

Havoysund

Mooie vangsten in Havoysund en dat is maar goed ook, want volgende week komen wij met 43 man naar Havoysund, wij hebben er al heel veel zin in, ik hoop de groepen ook.

Penn Havoysund Festival 6 tm 13 oktober.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 2 september 2018

IJsland

Ook in IJsland gaan de vangsten nog gewoon door, mooie dikke gullen en grote kabeljauwen.

IJsland kan nu al voor 2020 geboekt worden !

Bij Cordes Travel 9 volle dagen vissen !

http://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Raffie

zondag 2 september 2018

Canada

Hele mooie vangsten in Canada, mooie steur en Chinook zalm, 6 oktober gaan we met 14 man naar Canada, 4 boten, dus wordt erg gezellig.

http://cordestravel.nl/vissen-op-de-fraser-river-british-columbia-canada/

Raffie

vrijdag 31 augustus 2018

Penn IJsland Festival

Hallo allemaal,
 
Excuus voor het late bericht, maar als je met 38 man op pad bent komt het er vaak niet van om na zo’n drukke dag ook een stukje te maken. 
 
Joep, Jarno en Roddy vingen woensdag dus een MEGA heilbot van 173cm en lieten hem weer zwemmen, wat een dag en wat een vangsten. Dinsdag, een dag eerder was enorm slecht weer, niemand kon gaan vissen, regen, kou en windkracht 8-9. Woensdag een TOP dag met oa deze heilbot en grote vangsten.
 
Woensdag was de laatste dag vd wedstrijd daar Linda en ik eerder naar huis gingen, IJsland had de planning vorig jaar door elkaar gegooid, waardoor het IJsland Festival en Havoysund Festival elkaar overlapte en om nu alles om te boeken is ook zo wat. Dus we hebben besloten om dan iets eerder uit IJsland te vertrekken, was geen probleem want in de groep een aantal groepen dia al veel vaker via ons in IJsland waren geweest, dus dat zit wel goed.
 
Daar deze wedstrijd tijdens het Penn IJsland Festival om de zwaarste vis gaat, doet de heilbot niet mee, we willen niet dat er heilbotten dood worden gemaakt voor een wedstrijd. Dus ondanks dat de heilbot toch wel minimaal 73kg woog, deed ie niet mee met de wedstrijd. De vangsten waren goed op woensdag, bijna iedereen had volle bakken met vis en de kabeljauwen over de meter waren niet meer te tellen.
 
Om 20:45 was dan de laatste weging, wederom weer een dagprijs, want elke dag was er een mooie Penn molen als dagprijs voor de zwaarste vis. Na de weging, die door ons geheim werd gehouden, eerst weer lekker eten, want we eten elke avond in het restaurant, daar eten we voor 16,- eu een groot portie eten, de ene keer lasagne, andere keer IJsland karbonade, lam, hamburgers, je eigen vis, gehaktballetjes met bacon, halve kip en ook lekker braadworsten, tijdens dit Festival werd er dus goed gegeten door de groep, Cordes Travel had dit menu voor 10 dagen zelf samengesteld, je krijgt hele grote porties en iedereen vindt het erg lekker.
 
Om 21:15 dan even de laatste informatie doorspreken en daarna dan de prijsuitreiking !
 
3e plaats voor Joep Hermans met een kabeljauw van 18,30kg
Joep (Team Kabeljoekels) won een prachtig Penn Battalion boat
 
2e plaats voor voor Roddy Verheijen met een kabeljauw van 19.08kg
Roddy (Team Kabeljoekels) won Penn Tuna Spin 
 
1e plaats was voor Karel Verpoorten met een kabeljauw van 20.04kg
Karel (Team Pro-Fish / Aedon Security) won een waardebon van 500,- aan Penn materialen naar keuze.
 
Het was een gezellig en goed IJsland Festival, dit was voor ons de 15e keer in IJsland en ons 12e Penn IJsland Festival. We slaan 2019 en 2020 even over in IJsland, mede vanwege de enorme vraag voor Festivals in Noorwegen en dan in 2019 ook weer Panama, maar wei weet 2021 weer een IJsland Festival. Voor 2019 dus 3x Festival in Noorwegen en 1x Panama en voor 2020 voorlopig 3 Festivals in Noorwegen, waar de inschrijven nu al voor binnen stromen !
 
Het Festival was een speciaal Festival, veel oude bekende, stamgasten en Team Kabeljoekels wat de strijd aan ging met Team Pro_fish en deze op 1kg net verloren, maar eigenlijk ook wonnen, want Team Kabeljoekels vind de heilbot van 173vm en dat was de zwaarste vis vh Festival, ook al telt deze niet mee.
 
Helaas moest Karel nog 3 dagen naar het ziekenhuis voor Jigt en met Rens zijn we naar het ziekenhuis geweest voor een bijholte-onsteking, maar goed ook dat behoort tot ons werk en ook dan zijn we er voor onze gasten. Iedereen is weer terug in de huisjes en allemaal weer op de been en lekker aan het vissen, ook vandaag weer heel veel meter+ kabeljauwen gevangen. De groep vist tm zondag, maandag weer onderweg naar Nederland, dinsdag zijn de mannen weer thuis. Woensdag vertrekken wij richting Noorwegen met 43 man voor het Penn havoysund Festival 2018, elk Festival volle bak en alle huisjes geboekt met max 4 personen per boot.
 
Wij bedanken alle IJsland vissers voor hun deelname en gezelligheid, feliciteren Karel, Roddy en Joep met hun prachtige prijzen en vangsten natuurlijk en wij zeggen tot de volgende keer ! Veel vissers van dit Festival gaan volgend jaar naar Noorwegen.
 
Wil je ook eens naar IJsland, kijk dan even naar onze prijzen, wij bieden 9 volle dagen vissen aan en een huurauto bij je huisje voor de hele periode en de km’s vrij natuurlijk. Kijk even bij de prijslijst voor de prijzen én wat er allemaal inclusief in de prijs zit, dat is heel erg veel ! Je kunt nog boeken voor 2019, maar we zijn ook al volop voor 2020 aan het boeken.
 
http://cordestravel.nl/ijsland/prijzen-ijsland/
 
 
ps onder dit bericht nog een paar foto’s 

Raffie

vrijdag 31 augustus 2018

Penn IJsland Festival

Hier nog een deel vd foto's die boven het stukje hierboven horen.

Raffie

woensdag 29 augustus 2018

173cm heilbot IJsland

Hallo allemaal,

Live vanuit IJsland tijdens het Penn IJsland Festival 2018, Joep, 1e keer in IJsland, vangt met hulp van Roddy en Jarno (kabeljoekels) een heilbot van 173cm !!!! En dat is voor IJsland zeldzaam, Linda ving er vorig jaar eentje van 180cm, maar deze grote zijn er per jaar maar 2-3.

Deze topvissers hebben de heilbot perfekt behandeld, mooie foto gemaakt en de heilbot zoals het hoort weer laten zwemmen, een diepe buiging en respect voor Joep, Jarno en Roddy.

Zij hebben nog een paar dagen te gaan, want bij Cordes Travel betaal je voor 1 week, maar vis je 9 volle dagen !

IJsland ..... dat is het !

http://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Raffie

woensdag 29 augustus 2018

Vlaggenwedstrijd

Helaas was onze auto vol, dus we hebben alleen een kleine vlag meegenomen voor de vlaggenwedstrijd.

groetjes vanuit Havferie Bergen Noorwegen

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

http://cordestravel.nl/noorwegen/havferie-vissen-bij-sotra-bergen/ 

Robbert

woensdag 29 augustus 2018

Roan Rorbu

Hoi Raffie en Linda,
 
Maandag er weer lekker op uit. Edwin vangt al snel een heilbot van 80 cm. Petra vangt een mooie schelvis. Verder nog een 3 heken, 2 grauwe ponen en vooral veel kleine lengen. Het is erg zoeken naar de vis.
 
Gisteren was het super mooi weer, lekker zonnetje en weinig wind. De vangst viel weer tegen. Ferry pakte nog wel een heilbotje van 66 cm. Ook vandaag weer wat kabeljauw, heek, poon, wijting en vooral veel kleine leng.
 
Vandaag en morgen is er te veel wind om er met de boot op uit te gaan, dus dat wordt vissen vanaf de veranda of het strandje.
 
Groetjes,
Edwin, Ferry, Tonnie en Petra 

http://cordestravel.nl/noorwegen/roan-rorbu-vissen-in-midden-noorwegen/

Petra

dinsdag 28 augustus 2018

Vlaggenwedstrijd

Hier weer 2 mooie foto's voor de vlaggenwedstrijd, deze keer vanuit Vega Oplevelse

http://cordestravel.nl/noord-noorwegen-zuid/vega-opplevelsesferie/

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Frank

maandag 27 augustus 2018

Penn IJsland Festival

Hallo allemaal,

Nog even terug naar zaterdag, een mooie dag met heel veel vis, niet zulke hele grote maar je kon zoveel kabeljauwen tussen de 80 en 100cm vangen als je wil, leuk met lichte materialen. Maar in IJsland kom je voor de zware vissen dat liet Joep (vd Kabeljoekels) even zien, hij ving een kabeljauw van 18.28 en staat daarmee aan de leiding in het klassement.

Gisteren (zondag) een droomdag, volle zon en weinig wind en bijna geen golven, super mooi weer ! Iedereen naar stek 6, 7 en 9 en soms nog verder. Vis zat er genoeg, was alleen wat lastiger om die grote te vangen. Al het aas en kunstaas werd uit de kast getrokken, maar Roddy ving toch de zwaarste vis, deze was 16.58kg en staat nu 2e in het klassement.

Linda en ik kwamen maar tot stek 2 toen een groep uit Noorwegen belde dat iemand zijn moeder was overleden en moest natuurlijk zsm naar huis. Uiteraard hebben we alle middelen aan boord om alles te regelen en kunnen we via onze systeem in alle gegevens, maar we lagen op 20 min varen vh huisje, dus dan toch maar snel naar huis en op de normale pc alles regelen voor deze heer, veerpont, vliegtickets, hotelovernachting enz enz Na alles te hebben geregeld was de groep, die al jaren bij ons boekt meer dan tevreden en dat is waar we het voor doen, helaas was het te laat om toen nog naar de 6 te gaan, dus hebben we alles verder voorbereid voor volgende week. Namens het hele team van Cordes Travel gecondoleerd en sterkte.

Vandaag (maandag) tot 15:00 vissen dan alles blauw, voor de vissers die hier al waren, ofwel heel veel wind, morgen ook blauw en paars, dus morgen niet vissen denk ik, we zullen zien.

groetjes vanuit Sudavik IJsland, tijdens het Penn IJsland Festival

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

maandag 27 augustus 2018

Roan

Hallo Linda en Raffie, 
 
Hierbij een berichtje vanuit Roan. We zijn woensdagavond aangekomen en konden donderdagavond een paar uurtjes vissen. Dit leverde 4 kabeljauwen op en 30 makrelen om als aasvis te gebruiken.
Vanwege de wind was het zondag pas mogelijk om weer het water op te gaan (de dagen ertussen is er vanaf de veranda gevist). Zondag was een regenachtige dag, maar wel goede vangst. 7 heken tussen de 70 en 80 cm, 1 heilbot van 80 cm, 2 lommen, 2 kabeljauwen, 2 grauwe ponen, een paar wijtingen en een heleboel lengen.
 
Jullie nog mooie en visrijke dagen in IJsland.
 
Groetjes,
Ferry, Edwin, Tonnie en Petra

http://cordestravel.nl/noorwegen/roan-rorbu-vissen-in-midden-noorwegen/

Petra

zondag 26 augustus 2018

Mijn reisverslag

Hallo allemaal,

Hier ons reisverslag van Havoysund, augustus 2018 !

http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

Jan

zondag 26 augustus 2018

Nappstraumen

Slecht weer in Nappstraumen voor onze groep, veel te veel wind en ook nog eens verkeerde richting. Ondanks dat toch nog wat mooie vissen kunnen vangen.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 25 augustus 2018

Penn IJsland Festival dag 1 en 2

Hallo allemaal,

Dag en en ook bijna dag 2 zitten er op ... het weer is niet super, maar ook niet heel slecht, men kan naar buiten, maar we moeten eerlijk zijn de visserij is taai, de kabeljauw is niet echt aan het jagen en vreten, veel klein spul en nog geen hele grote. Vandaag (zaterdag) zijn nog niet alle boten binnen, dus wie weet wel een paar grote vandaag.

We zijn met 38 vissers in Sudavik voor het Penn IJsland Festival 2018, de sfeer is goed, iedereen is lekker aan het vissen en alle groepen eten elke avond in Amma Habby, gezellig in de avond bij elkaar zitten, praatje maken, ervaringen delen en heerlijk eten !

Gisteren won Mark de dagprijs, hij ving de zwaarste kabeljauw vd dag, deze woog 16.14kg, Rens vd kabeljoekels ving een kabeljauw van 16.04 en zat dus 10 gram, jawel 10 gram onder de winnaar.

Mark won een mooie Penn Battle II molen en was er erg blij mee.

We gaan nu eten en dan om 20:00 (22:00 NL tijd) doen we de weging.
Morgen ziet het weer er goed uit, dus morgen gaan we weer jagen achter de grote kabeljauw.

http://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

zaterdag 25 augustus 2018

Nappstraumen

In nappstraumen mooie vangsten van grote koolvis, kabeljauw, schol en natuurlijk heilbot.
heilbotten tussen de 90 en 138cm, koolvissen tot 15kg en kabeljauw tot 16kg.

De nieuwe huisjes bevallen zeer goed, nieuw gebouwd dit jaar, met 4 slaapkamers en op maar 5 min. vh vliegveld.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 25 augustus 2018

Risoysundet

Ook bij Risoysundet mooie vangsten, 12 soorten in 1 week en dat is leuk voor een groep uit de USA die voor het eerst in Noorwegen vissen, een droom kwam uit voor deze groep.

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

zaterdag 25 augustus 2018

A Rorbuer

Hallo allemaal,

A Rorbuer laat weer zien dat het er top is, maar ook op de beste stekken in Noorwegen kun je slecht weer hebben, 2 dagen met windkracht 8, dan doe je niet veel meer.

Vangsten zijn goed, koolvissen tot 15kg, kabeljauw tot 18kg en heilbot tot 140cm. Tijdens het drillen van een 90cm heilbot, greep een andere mega heilbot de heilbot van 90cm, zie de tanden op de rug en buik vd heilbot.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zaterdag 25 augustus 2018

Havoysund

Havoysund....

Vanaf 6 september hebben we het Penn Havoysund Festival 2018, wil je ook mee, we hebben op dit moment nog plaats voor 2019, wees er snel bij !!

De vangsten zijn prima, mooie heilbotten, meerdere tussen de 80 en 120cm en een paar hele mooie van 162 en 170cm !! Kabeljauwen zijn niet zo heel groot, tussen de 12 en 14kg, leuk, mooie visserij, maar geen hele grote, doch allemaal rond of over de meter, tot slot nog een paar hele dikke roodbaarzen van 187m diepte.

Kortom Havoysund wordt weer een topweek, maar we zijn nu nog in IJsland voor het Penn IJsland Festival, dus eerst deze week ...

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 25 augustus 2018

Vesteralen

Mooie vangsten in Vesteralen, kabeljauw tot 12-14kg, leuke koolvis en een mooie heilbot van 177cm.

Zoals heel vaak gezegd, wij adviseren de heilbot boven de 130cm niet binnen de boot te trekken, als je ze wilt eten dan de maat tussen de 90 en 120cm te gebruiken en zoveel mogelijk catch and release, ofwel weer laten zwemmen als je hem niet eet. Daarom zal Cordes Travel geen foto's laten zien van dode heilbotten boven de 130cm !!

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

donderdag 23 augustus 2018

Onderweg

hallo allemaal,

Daar gaan we dan, met 38 man naar IJsland om 10,30 verzamelen en dan op naar IJsland !!
Penn IJsland Festival 2018 gaat morgen van start, we zijn vandaag al wel in het huisje, maar morgen is de 1e visdag.

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

donderdag 23 augustus 2018

Roan Sjofiske

Roan Sjofiske. Hier een laatste berichtje uit Roan Sjofiske. Gisteren de neus van de boot even buiten de branding gevaren,  maar ook weer heel vlug omgedraaid. Golven van 2,5 tot 3 mtr hoog. Dus toen toch maar weer binnen in het fjord en tussen de eilanden gevist. Hier valt echter weinig kabeljauw te vangen. Waar ook onze buren en gasten van Roan Rorbu over klagen. Wel 12 leng tussen de 40 en 90 cm
We hoopten, tegen beter weten in, om vandaag toch nog een paar uur te kunnen gaan vissen.  Echter krachtige wind, 12 - 13 mtr/ sec en regen dat het giet heeft ons doen besluiten om thuis te blijven. Om alleen voor wat leng in het fjord te blijven en alles weer nat te laten worden hadden we weinig zin. Jammer maar helaas!! Morgenvroeg rijden we weer aan en gaan we ons maar weer verheugen op volgend jaar.
Roan Sjofiske is een prima locatie  (als het weer mee werkt)  met super gastvrije en behulpzame eigenaars, een mooi appartement en boot en wat wij zeker aan iedereen kunnen aanbevelen.
Groeten Gerard,  Wim, Jan en Leo

http://cordestravel.nl/roan-sjofiske/

Leo

woensdag 22 augustus 2018

Vlaggenwedstrijd

Hai,

Hier weer een foto van een vlag voor de vlaggenwedstrijd.

Groet,
Leo

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Leo

woensdag 22 augustus 2018

Havferie

Vandaag middag gevist met het gezin. Miljoenmiljard koolvisjes gevangen, een maatse kabeljauw en twee maatse polakken. De koolvisjes zwemmen alle weer. Morgen wordt het slecht weer,  gaan we een dagje Bergen doen.

Groet, Robbert vanuit Havferie.

Ze zijn trouwens aardig onder de indruk van Noorwegen en vonden het vissen prachtig.

Robbert

dinsdag 21 augustus 2018

Villa Hellesoy

Hellesoy bij Bergen in west Noorwegen, ideaal voor die groepen die niet willen vliegen en ook niet perse een hele grote dikke kabeljauw of mega heilbot willen vangen, maar gewoon een weekje leuk willen vissen.

Hellesoy is al jaren een zeer goed geboekt gebied waar ik zelf 8 jaar visgids ben geweest, dus ken het gebied en de omgeving erg goed.

Hellesoy heeft kleine appartementen voor 4 personen, middelgrote huizen aan het water en nu ook een grote luxe Villa voor maximaal 12 personen met maar liefst 7 slaapkamers met losse bedden, GEEN stapelbedden ! Tevens zijn er 3 badkamers met toilet, ideaal als je met je familie op pad wil.

http://cordestravel.nl/noorwegen/hellesoy-vissen-bij-sotra-bergen/

Raffie

dinsdag 21 augustus 2018

Roan Sjofiske

Roan Sjofiske.
Zondag inderdaad niet weg geweest. Stormachtige wind en regen met bakken uit de hemel. Vannacht was de wind wel gaan liggen maar om vanmorgen naar buiten gaan was geen optie. Toch maar wat gevist tussen de eilanden en in het fjord. Het viel echter niet mee om een visje te vangen. Resultaat: 7 leng en wat makreel. Hopenlijk is de deining morgen wat minder en kunnen we weer naar de stekken buiten de eilanden.

Groeten Gerard, Wim, Jan en Leo


http://cordestravel.nl/roan-sjofiske/

Raffie

maandag 20 augustus 2018

Havoysund

Havoysund… vanaf 6 september zijn we daar ook met 45 man ! Eerst aanstaande donderdag naar IJsland en vanaf daar 4 dagen terug en dan weer door naar Havoysund. Ben je in 2-3 weken toch met een man of 80 op pad geweest. Gezellig hoor, we hebben er heel veel zin in, leuke groepen, gezellige mensen en hopen op een mooie visserij. De sfeer is altijd gezellig en iedereen helpt elkaar, geen geheime stekken, we delen alle informatie en technieken. 
 
Veel vissers denken onterecht dat het niets voor hun is, nee alles met een groep doen is niets voor ons, wil ook mijn huisje niet delen, horen we dan. Dan hebben zij toch een verkeerde gedacht want bijna alles mag en kan en niets is verplicht, alleen de laatste avond wordt wel verwacht dat je naar de info-avond komt. Verder mag je doen en laten wat je wil, vissen waar en wanneer je wil en je deelt je huisje en boot NIET met andere vissers, mits je maar met z’n tweeën bent of alleen en je vraagt of we je huisje kunnen vullen om de kosten te delen, maar de 1e opzet is voor je eigen groepje. 
 
Wat is er dan zo speciaal aan zo’n Festival ? Dat we met 1 hele grote groep Nederlanders en Belgen zijn, dat we allemaal vissers bij elkaar hebben die het allemaal leuk en gezellig vinden om met zo’n Festival mee te gaan, zij willen extra dingen leren, een mooie week vis vangen en nieuwe technieken leren kennen. In zo’n week zijn er altijd extra visgidsen, Linda en ik (Raffie) zijn er de hele week bij op land en op het water en we doen er met z’n alles aan om ieder een onvergetelijke week te laten ervaren. 
 
De reis doen we ook samen, we vliegen met z’n allen heen en met z’n allen terug, dus we leren elkaar al kennen op de Cordes Traveldag, waar we ook meteen kennis maken met de visgidsen, daarna zien we elkaar allemaal op het vliegveld en beleven we met z’n allen een hele leuke en vooral gezellige week waar vissen het hoofddoel is.
 
Dus eerst vanaf de 23e naar IJsland voor het Penn IJsland Festival met 39 man, daarna van 5 tm 13 september het Penn Havoysund Festival met 45 man, daarna van 6 tm 14 oktober het Canada Festival vissen op Steur en Chinook zalm, daarna in April naar Panama voor het Panama Festival. Kortom de komende maanden genoeg leuke weken voor de boeg.
 
Terug naar Havoysund want alle vissers willen weten wat de vangsten zijn natuurlijk, maak je geen zorgen die zijn op dit moment goed. Leuke kabeljauw tot 18kg, koolvissen tot 17kg en natuurlijk die mooie heilbotten, ik noem de allergrootste even op: 112, 116, 130, 139, 145, 160, 172, 174, en 180cm, alle heilbotten zwemmen weer !!
 
http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/
 
http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/ 

Raffie

maandag 20 augustus 2018

Vesteralen

Ook Vesteralen scoort weer, wat een mooie vangsten, zo zie je maar dat juli en augustus ook gewoon topmaanden zijn in de juiste gebieden.

Ook hier ging de visgids weer 1 dag gratis mee aan boord en met succes ! Allemaal vingen de heren een PR (persoonlijk record).

De grootste vangsten:
Kabeljauwen tussen de 12 en 23kg
Koolvissen tot 15kg
Heilbotten tot 161cm !

Kortom weer een prachtige dag/dagen met mooie vangsten.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 20 augustus 2018

A Rorbuer

Maakt het huisje je niets uit, is TV niet belangrijk, wil je goed slapen, eten koken, douchen en veel vissen op mooie grote vissen, dan is A Rorbuer wel de beste stek in Noorwegen. Als je ziet wat wij maandelijks laten zien, krijg je toch wel een idee hoeveel kleine en middelmaat vis hier zwemt daar wij natuurlijk de beste vangsten vd dagen laten zien. Heeft weinig zin om alle gevangen vis op de foto te zetten.

Ook nu weer prachtige vangsten bij A Rorbuer in het zuidelijkste puntje vd Lofoten op een uurtje varen vanaf Nappstraumen, dus ook de groepen in Nappstraumen kunnen een dagje in dat gebied gaan vissen.

Grote kabeljauw tot 18kg, koolvissen tot 20kg en heel veel heilbotten, waarvan een flink deel boven de 150cm met als 2 grootste 170 en 194cm !!!

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 19 augustus 2018

Roan Sjofiske

Roan Sjofiske.  Vandaag mindere dag. Veel wind en hele dag regen. Desondanks vanmorgen toch maar even gaan vissen kort onder de kant. Jan besloot om toch maar niet mee te gaan. Resultaat: 4 koolvisjes, 1 leng en 3 man een nat pak. Dan was het gisteren beter. Op dezelfde stek als donderdag, op zo'n 10 km varen, volop beet. 50 mooie koolvissen tussen de 50 en 70 cm. 1 kabeljauw van 13 kg en 6 leng waarvan eentje van 122cm. Het ziet er naar uit dat het morgen nog een dagje "rikken" wordt, want dan wordt er nog meer wind voorspeld. Maar..... we hebben nog een paar dagen en houden de moed er in.  Groeten Gerard, Wim,  Jan en Leo.

http://cordestravel.nl/roan-sjofiske/

Leo

donderdag 16 augustus 2018

Havoysund

Te gekke laatste visdag in Havoysund!! 7 heilbotten tot 120 cm was al geen slechte vangst, vonden wij. Maar we hebben dat aantal op de laatste visdag kunnen verdubbelen naar 14 heilbotten tot 140 cm💪🏻💪🏻. En dat in 1 lange drift ten noorden van Helmsoya in de Barentszzee, ter hoogte van de Noordkaap. Waarom zijn de laatste visdagen altijd de beste🤔🤔? Was in Efjord en Napstraumen ook al.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/


Jan

donderdag 16 augustus 2018

Roan Sjofiske

Roan Sjofiske.  
Vandaag mooie dag gehad. Op een stek die ons vorig jaar door een paar duitsers werd aangewezen. Zo'n 50 echt mooie koolvissen, 2 kabeljauw van 12 en 5 kg. 8x leng en een stuk of 10 lom. Groeten Gerard, Wim, Jan en Leo

http://cordestravel.nl/roan-sjofiske/

Leo

donderdag 16 augustus 2018

Roan Sjofiske

Roan Sjofiske.
Gisteren weinig wind, maar ook weinig stroming. Moeizame visserij. Klaagden ook andere boten over. Resultaat: 5 mooie kabeljauw, 8 leng, 5 lom en enkele koolvissen. Op naar morgen!!
Groeten Leo

http://cordestravel.nl/roan-sjofiske/

Leo

donderdag 16 augustus 2018

Sudavik

Beste raffie en Linda,

we zijn we terug in België het waren super dagen in sudavik heel veel super weer en veel vis gevangen  veel kabeljauw boven de meter en op de laatste dag mijn record van 120 cm kabeljauw het was ook een leuke groep mensen en een pluim voor de visgids

Leen

woensdag 15 augustus 2018

Roan Sjofiske

Hier een eerste berichtje van Roan Sjofiske. Maandagavond na een voorspoedige reis aangekomen in Hongsand. Na vriendelijk ontvangst gister en uitleg en tips over fe gang van zaken toch nog ff het water op geweest. Buiten stond echter toch nog al wat deining van het weekend zodat we besloten na vangst van enkele koolvisjes toch maar het fjord in te gaan. Hier 1 kabeljauw van goeie halve meter, mooie pollak, 3 leng en enkele koolvissen.  

Groeten Gerard, Wim, Jan en Leo

Leo

dinsdag 14 augustus 2018

Havoysund

Augustus en september zijn hele goede maanden voor de heilbot in Havoysund. Op dit moment hebben we daar wederom een Nederlandse groep en ook zij vangen mooie heilbotten en zijn er volgens mij al pr's verbroken. Maar ook de andere groepen vangen mooie heilbotten, in aantallen flink veel eigenlijk.

Ook veel boven de meter, denk aan 120, 130, 134, 139, 151, 156 en 170cm als grootste vd afgelopen 2 dagen. Ze worden gevangen op de Crazy Daisy en op de koolvis.

Wij hebben zelf het Penn Havoysund Festival van 6 tm 13 september, met 45 Nederlanders en Belgen, dus dat beloofd wat, vorig jaar hadden we er 117, dus daar willen we dit jaar overheen.

Maar eerst nog even van 23-08 tm 01-09 naar IJsland met 39 man, Lindan en ik gaan iets eerder weg, kleding wassen en alles ompakken van IJsland naar Noorwegen en dan 4 dagen later weer naar Havoysund.

Beloofd een hele leuke week te worden, veel bekende, aantal nieuwe groepen en 8 man van Robby Fish gaan ook mee, de winkel is zelfs die week gesloten.

Wil jij ook eens mee naar Havoysund of zo'n Festival ?
Kijk dan hier voor de datums:
http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Wij hebben voor het Penn Havoysund Festival 2019 van 29-08 tm 05-09-19, nog plaatsen vrij, dus weet op tijd als je mee wil !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 14 augustus 2018

Vesteralen

Ook in Vesteralen weer leuke vangsten !
Grootste kabeljauw 17kg
Grootste heilbot 110cm
Grootste koolvis 15.4kg

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

dinsdag 14 augustus 2018

Risoysundet

Hier weer een bericht van Risoysundet, grootste kabeljauw 16kg, grootste heilbot 112cm en verder hele mooie roodbaars, gewoon een leuke visserij.

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

zondag 12 augustus 2018

Vlaggenwedstrijd

Hallo allemaal,

Hier weer een foto voor de vlaggenwedstrijd, deze keer van Dirk vanuit Bolungarvik in IJsland.

Helaas is de wedstrijd geen groot succes, we hadden veel en veel meer foto's verwacht, zeker daar er toch een hele leuke prijs te winnen is, maar helaas. Volgend jaar dus niet voor herhaling vatbaar.

Deze heren maken nog wel kans op dit prachtige pakket twv minimaal 500,-

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Raffie

zondag 12 augustus 2018

Topdag

Gisteren was het braderie in Colijnsplaat, ook wel de Colijnsplaatse-dagen genoemd, vrijdag voor de kids met een Zeeuws kampioenschap krabbenvissen en veel activiteiten en zaterdag de braderie met meer dan 10.000 bezoekers.

Cordes Travel stond daar voor de 1e keer en met groot succes, mega druk geweest, we hadden eigenlijk met 3 man moeten staan. Enorm gezellig, veel bekende gezien, vissers die interesse hadden, 3 boekingen gedaan en heel veel mensen uit Colijnsplaat kwamen kennis maken, dus méééér dan een geslaagde dag !!! Leuk detail was dat Cordes Travel hoofdsponsor was van deze dag, dus dat is een hele leuke binnenkomer natuurlijk !

Linda en ik stonden ervan versteld hoeveel mensen ons en Cordes Travel kennen en dat we zo enorm goed bekend staan, alleen maar positieve berichten en mensen die hadden gehoord dat wij het zo goed doen, niets dan lof en daar doe je het voor !

Tot volgend jaar !!
2e weekend in augustus

Raffie

zondag 12 augustus 2018

Havoysund

Alweer 2 dagen aan het vissen🚤🎣 in Noord-Noorwegen, bij Havoysund, dat is vlakbij de Noordkaap. Gisteren met mooi weer een lange dag op heilbotten gevist. Met 4 meterplus heilbotten in de boot, was het echt een mooie visdag🤗.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Jan

vrijdag 10 augustus 2018

Nappstraumen

Nappstraumen geeft een leuke visserij, geen mega grote vissen deze keer, maar wel een paar hele mooie waar veel vissers alleen maar van dromen ! Stop met dromen en boek je visreis bij Cordes Travel, we laten nu toch wel vaak genoeg de vangsten zien ?

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 10 augustus 2018

Vesteralen scoort

Pfffffff ik ben het overzicht vd vangsten vanuit Vesteralen kwijt, man man man (en vrouwen) wat een mooie vangsten !! Heel heel heel veel mooie grote dikke vissen, ik noem de grootste nog even op:

25 heilbotten over de meter waarvan de grootste 147, 149 en 160cm.
Grote lengen, waarvan de zwaarste 20kg
Veel kabeljauwen waarvan de zwaarste 18, 19, 20.5 en de zwaarste 29kg !!
Koolvissen rond de meter en een flink aantal over de meter, grootste 15kg en 125cm.

Weet je nog steeds niet waar je heen moet in 2019 of 2020 ?

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

vrijdag 10 augustus 2018

Havoysund

Ook in Havoysund weer mooie vangsten, grote heilbot, leuke kabeljauw en zelfs af en toe een paar mooie kabeljauwen.

In september gaan we met 45 man naar Havoysund, dus wordt weer een hele uitdaging, onder hun ook de het hele Team van Robby Fish uit Wommelgem, Robby, Dirk, Geert, Frans en Jakke gaan mee naar Havoysund en dat is niets voor niets, reeds voor de 2e keer gaat het hele team mee naar Noorwegen via Cordes Travel.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 10 augustus 2018

A Rorbuer 229cm heilbot

A Rorbuer wat een TOP locatie, wat een vangsten, niet normaal meer, als je elke keer met grote regelmaat dit soort berichten ziet op deze pagina, dan twijfel je toch niet waar je je visreis wilt boeken ? Tuurlijk zijn er ook slechte weken, is er veel wind en raken er wel eens koffers kwijt, maar daar kunnen WIJ niets aan doen....

Maar waar kun je zoveel reisverslagen en vangstberichten zien van Nederlanders en Belgen ? Alleen bij Cordes Travel toch ?

Terug naar A Rorbuer.....

Koolvissen tussen de 10 en 14kg zijn standaard, de grootste waren 18kg,
Kabeljauwen tot 15kg
Heilbotten veel over de meter, een aantal over de 150cm en de grootste 200 en 229cm !!
Volgens de heilbottabel woog deze 229cm heilbot 166.2kg maar kan gerust 10kg meer of minder zijn.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

donderdag 9 augustus 2018

Canada

Mooie vangsten van grote 200cm plus steur in Canada, dat gaat helemaal goed komen straks in oktober, dan gaan we met 16 man naar Canada !

http://cordestravel.nl/vissen-op-de-fraser-river-british-columbia-canada/

Raffie

donderdag 9 augustus 2018

Nordskot

Nogmaals bedankt voor de mooie visreis met mega vangsten van 630 koolvissen met een gemiddelde van 3kilo per vis en tal van gullen,schevis,leng,lom,eem gschat gewicht van 2.300 kg in het totaal uiteraard catch and relaese,jammer van onze bagage dat we 2 dagen van onze korte trip verloren hebben,grtz Robert Uzeel

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Robert

woensdag 8 augustus 2018

Reisverslag

Hallo iedereen,

Lees hier ons reisverslag:

http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

Hugo en Marc

dinsdag 7 augustus 2018

IJsland

Hoi Linda & Raffie.

Zoals beloofd een berichtje vanuit Sudavik. Zaterdag 04/08 een dagje met visgids Henri op de verre stekken geweest. Een prachtige dag. Zo goed als windstil, het zonnetje op onze bol (+/- 15gr.) en.... meer kabeljauw dan dat onze armen aankonden. Een 15tal +1m, zwaarste 18kg., samen 550kg. De andere dagen hebben we zowat alles al kunnen vangen wat Neptunus in aanbieding heeft. Enkel een mooie heilbot ontbreekt nog op het lijstje.

Groeten Leen, Volker & Harold

http://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Leen

dinsdag 7 augustus 2018

Nordskot

Vandaag leuke dag gehad. Mooie grote kabeljauw gevangen en mooie heilbot .
Op toplocatie nordskot.

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Dirk

maandag 6 augustus 2018

Verslag

Hallo allemaal,

Mijn verslag staat online:

http://cordestravel.nl/penn-havoysund-festival-juni-2018/

Martin

zaterdag 4 augustus 2018

Haaiiiiiiiiii

Wie wil er nog even zwemmen bij Vesteralen ?

Een paar dagen geleden hadden de visgidsen op afstand al wat raars gezien, was geel walvis, geen orca meer een haai, dachten ze. Orka's en walvissen zien ze vaker meer een haaievin boven het water niet.

Tot de haai opeens langs de boot kwam zwemmen, rond de 8-9m lang en meteen herkend als een Reuzenhaai, zie hier:  https://nl.wikipedia.org/wiki/Reuzenhaai

De op een na grootste haai vd wereld !

Raffie

zaterdag 4 augustus 2018

Havoysund

Mooie dagen bij Havoysund, weinig wind, leuke drift en temperaturen tussen de 20 en 25 graden ! Visserij was heerlijk, veel kabeljauw rond de 12 tot 15kg met als uitschieters, 19, 21 en 25kg !

Ook de roodbaars deed het goed, ook daar mooie vangsten, 35 roodbaarzen rond de 7kg prstk.

En niet te vergeten de heilbot, ook die was er weer volop, langste waren 111, 144 en 150cm en verder een flink aantal tussen de 80 en 100cm.

Volgende week is Havoysund helemaal volgeboekt, alle boten zijn verhuurd voor het WK heilbotvissen, oa georganiseerd door onze visgids Ulf.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 31 juli 2018

24u daglicht

Heel veel mensen weten het niet, maar in Noorwegen wordt het niet donker tussen begin juni en eind juli, 24u per dag licht !! Dus je kunt heel veel uren gaan vissen.

Zo werd er ook gevist bij Risoysundet op diep water voor grote leng, roodbaars en andere prachtige noorse vissen.

Leng 158cm, roodbaars 5.7kg grootste, veel kabeljauw rond de 10kg en nog een mooie dikke zeewolf op 50m.

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

dinsdag 31 juli 2018

Warm Havoysund

Ook in Havoysund mooi en warm weer ! In Alta was er zelfs 1 dag met 32gr, ja geloof het of niet ook in Noord Noorwegen kan het mooi en warm zijn. In 2016 toen we Havoysund bezochten in augustus was het er ook 25gr !

Douglas onze hoofdvisgids van Havoysund, dacht ik wil eens een andere foto met een heilbot en ging aan de zijkant vd boot hangen wat een waanzinnige foto is geworden !

Er werden weer heel wat heilbotten gevangen, Douglas ging bij alle groepen 1 dag gratis aan boord en met succes.

Grootste heilbotten boven de meter, 147, 149, 150, 162, 168, 177 en 200cm !!
Verder hele mooie roodbaarzen op 200m diepte, kabeljauwen tot 12kg.

We hebben trouwens nog plaats voor het Penn Havoysund Festival 2019:

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

dinsdag 31 juli 2018

A Rorbuer

Zalig weer in Noorwegen, bij A Rorbuer is het super vissen, mooie koolvissen tot 16kg, schollen tot 2kg en kabeljauw, grootste 17kg. In je t-shirt vissen op een prachtig zeetje... meer wensen ?

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 29 juli 2018

Warm in Nappstraumen

Ook in Noord Noorwegen Nappstraumen Lofoten was het warm, tussen de 25 en 30gr en dat zijn records voor Noorwegen. Geen wind, volle zon en leuke visserij, meer wens je toch niet ? Met 25 graden in een bootje dobberen voor de Noorse kust ? Kan slechter...

Visserij was redelijk, kabeljauwen en koolvissen tot 12kg, mooie schollen en heilbot tot 142cm.
Nappstraumen in de zomer...!

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 29 juli 2018

Vesteralen

Ook bij Vesteralen mooie vangsten, wat een prachtige vissen !

Zwaarste kabeljauwen tussen de 16 en 23kg, grootste heilbot 163cm !

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 29 juli 2018

Risoysundet

Ook bij Risoysundet hele mooie vangsten !
Heilbotten tussen de 140 en 160cm, dikke koolvissen, roodbaarzen waarvan de zwaarste 8.3kg en kabeljauw tot 17kg

Leuk hoor, mooi weer, gladde zee en prachtige vangsten !

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

zondag 29 juli 2018

Lenangen

Wat foto's van onze groep vanuit Lenangen Noord Noorwegen (Tromso).

http://cordestravel.nl/lenangen-brygge-tromso/

Raffie

vrijdag 27 juli 2018

Reisverslag

Weer een leuk reisverslag met mooie vissen, deze keer vanuit Vesteralen !

http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

Raffie

donderdag 26 juli 2018

A Rorbuer 5e heilbot

A Rorbuer scoort weer en vangt de 5e heilbot boven de 2m op A Rorbuer in 2018, in 2017 zijn er 11 heilbotten boven de 2m gevangen daar, dus wordt spannend.

Buitenom de grote koolvissen van 15+kg, dikke kabeljauw zwaarste 18kg ving men ook grote heilbotten, hier de allergrootste:

150, 156, 196, 213, 218 en 220cm !!!!
Zijn dat grote heilbotten of niet ?

En tot slot eentje verspeelt die boven de 215cm was, maar die tellen we niet officieel mee.

A Rorbuer door veel visgidsen en experts uitgekozen tot de allerbeste visstek van heel Noorwegen.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

donderdag 26 juli 2018

208cm heilbot Havoysund

Mooie weer en weinig wind en ook nog eens dikke kabeljauw en grote heilbot. Grootste heilbot 208cm en daarna 166cm waar Erik mee het water in ging voor de foto.

Havoysund... toppie !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/ 

Raffie

dinsdag 24 juli 2018

Nappstraumen

Wat een mooi weer en ook nog eens prachtige vangsten..Nappstraumen Lofoten Noorwegen.

Grootste heilbot 129cm en schollen tot wel 62cm, aan deze platvissen onderlijn ook per ongeluk een heilbot van 78cm, niet de bedoeling op6m diepte, maar je hebt het niet voor het zeggen.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 24 juli 2018

Vlaggenwedstrijd

Hoi Raffie en Linda,
 
Gisteravond thuisgekomen in Zeeland na een fantastische week Vesteralen.
Ons reisverslag ontvangen jullie binnenkort, maar hierbij al 2 foto’s voor de vlaggenwedstrijd.
1 van het appartementencomplex en 1 van de boot in de vroege ochtendmist
Natuurlijk mocht de Zeeuwse vlag niet ontbreken.
 
Groeten Arlen van Liere

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Accommodatie:  http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/
 

Arlen

vrijdag 20 juli 2018

A Rorbuer

Zwemmen met dolfijnen ? Dat is ouderwets, zwem eens met een heilbot !

Ook bij A Rorbuer hele mooie vangsten, je ziet als het weer beter wordt en water warmer dat de vangsten ook aantrekken. Dikke kabeljauw tot 18kg, koolvissen tot 19kg en heel veel heilbotten tussen de 80 en 202 cm !

Yep je leest het goed, weer een heilbot boven de 2m in het gebied rond Nappstraumen en A Rorbuer !

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

vrijdag 20 juli 2018

Havoysund

Hele mooie vangsten in Havoysund naar veel wind eindelijk mooie weer, weinig wind en zelfs dagen boven de 20gr. Er wordt heel goed gevangen, volop heilbot en kabeljauw en mooie roodbaars.
Flink aantal heilbotten boven de 150cm, grootste 176cm !!

Havoysund laat zich weer vd goede kant zien.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 20 juli 2018

Nappstraumen

Wederom leuke vangsten bij Nappstraumen, dikke schollen, mooie kabeljauw en heilbot en uiteraard koolvissen en dat in een mooie omgeving met huisjes met 4 slaapkamers.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 18 juli 2018

Havoysund

Onze Belgische groep heeft het goed naar hun zin in Havoysund !
Eergisteren vingen zij 6 heilbotten, gisteren waren dat er 8 ! Kortom met 4 man staat de teller nu al op 14 !!

Havoysund is echt top voor de heilbot, maar ook daar kun je last hebben van (veel) wind en een slechte week, deze mannen treffen het, denk dat het water eindelijk iets warmer is geworden.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 18 juli 2018

Bagage Noorwegen

Hier alles goed in het mooie Zeeuwse Colijnsplaat, we voelen ons enorm thuis en genieten elke dag van ons nieuwe kantoor en huis, niet te vergeten de frisse zeelucht en het water.
 
We hebben nieuws voor vissers die op visreis gaan, zijn geweest of volgend jaar gaan, eigenlijk alle vissers die wel eens naar Noorwegen vliegen. Helaas komt dit bericht voor sommige vissers te laat, maar goed te problemen zijn ook nu aan de hand en hebben we in 14 jaar nog nooit meegemaakt.

 
Op dit moment zijn er heel veel problemen met de vluchten en vooral de bagage naar en vanaf Noorwegen, er zijn al aardig wat groepen geweest die hun koffers kwijt geraakt zijn. Denk nu niet dat dit alleen bij Cordes Travel is, want een reisbureau heeft géén invloed op een vertraging of het zoek raken van bagage, dit gebeurd bij elk reisbureau en uiteraard bij ons meer dan bij de collega’s daar we waarschijnlijk véél meer boekingen Noorwegen hebben. 
 
Wellicht is het de drukte of kan men geen personeel vinden, maar op dit moment is het echt extreem, zo hebben we dit in 14 jaar nog nooit meegemaakt, laten we hopen dat ze alles snel onder controle hebben.
 
Vandaag kregen we een e-mail van Hugo uit België die vanaf Alta naar Nederland ging, zijn koffer (met vis) kwijt was en pas na 5 dagen bericht kreeg dat zijn koffer gevonden was. De koffer met vis was via Genève naar Brussel en weer terug naar Amsterdam gegaan maar in Genève, hebben ze de zak met vis er maar uit gehaald en gebeld wat er in de zak zat, Hugo heeft maar verteld om de vis te vernietigen. 
 
Een andere groep was alle koffers op de heenreis kwijt en kreeg deze een dag later, een andere groep was de koker kwijt op de terugreis. Kortom het is op dit moment een puinhoop bij de vliegvelden in heel Europa. 
 
Helaas worden veel vissers boos op ons, denken dat wij invloed hebben op die mega grote bedrijven, dat we bekend zijn bij de directeur vd SAS of Norwegian, maar helaas heren, wij kunnen niets meer doen dan jullie. Stel dat onze eigen koffers zoek zouden raken, kunnen ook wij niets meer doen dan afwachten en contact houden met de bagage-afhandelaar. We mopperen wel op de SAS en Norwegian, maar de bagage-afhandeling wordt gedaan door externe bedrijven die hier dan weer verantwoordelijk voor zijn en zo schuift iedereen de schuld naar een ander en wordt men boos op ons.
 
Groepen bellen ons en dat mag altijd, alleen ze willen graag een oplossing horen en die hebben we helaas niet, ik zou er alles aan willen doen en al onze connecties, contacten en kennis willen gebruiken, maar we komen uit bij hetzelfde wat onze gasten ook krijgen, dus wij weten echt niets meer dan onze gasten.
 
Fijn is dan wel dat veel groepen een huisje hebben geboekt bij een eigenaar die ook een paar hengels heeft, dus dat men toch even kan vissen, maar dan mis je alsnog al je spullen en is dat ook niet alles.
 
Wij hebben uiteraard al meerdere keren contact gehad met de maatschappijen en hun op hun beurt weer met de bagage-mensen en het wordt beter, er komen veranderingen en dat moeten we dan maar hopen en duimen dat het snel beter gaat.
 
Wat te doen ?
Zorg dat u medicijnen, laptop, Ipad, oplaadkabels voor de telefoon, schoon ondergoed een shirt, wat kleine toiletspullen en andere belangrijke zaken in uw handbagage doet, beter 1 shad minder meenemen dan geen tandenborstel bij hebben. Verdeel je bagage over meerdere koffers, dus verdeel je kunstaas, je materialen, je ondergoed en kleding, zo dat je altijd nog iets hebt als er toch 1 koffer kwijt raakt. Tot op heden zijn de koffers op de heenreis niet langer dan 24u zoek geweest, zover ik me kan herinneren.
 
Ben je je bagage kwijt, meld dit meteen aan de balie en zorg dat je een dossiernummer krijgt en een nummer wat je kunt bellen.
 
Zorg dat je de plaats en de naam vh Camp weet, zodat zij de bagage na kunnen sturen. Geef ook het nummer op vd eigenaar/visgids vh Camp waar je verblijft.
 
Tips:
Zorg dat je op je kofferlabel je eigen tel.nr. zet als voorbeeld zo:
 
R. Cordes
Netherlands
+31 683 94 82 65
 
Meer zet ik niet op mijn Cordes Travel kofferlabel, deze kofferlabels, die niet goedkoop zijn, zijn van extra sterke kwaliteit en blijft er goed aanhangen, gebruik deze dan ook.
 
Verwijder alle oude stickertjes, weet je wel die hele kleine die op je koffer zitten met een streepjescode en een nummer, de maatschappijen mopperen hier vaak over, de scanner leest dan een verkeerde code en dan gaat het ineens fout. Zorg dat je koffer dus streepjescode vrij is VOOR je hem incheckt. Eenmaal in Noorwegen, verwijder je weer alle stickertjes en codes voor de terugreis.
 
Neem een A4-tje en schrijf daar wederom je telefoonnummer op, mochten zij niet kunnen vinden van wie de koffer is en moeten ze hem open maken, kunnen ze je weer bereiken.
 
Zorg dat je telefoon aan hebt in Noorwegen, leuk dat je een nummer vermeld, maar als men je niet kan bellen schiet het nog niet op.
 
Zorg dat je koffer goed dichtzit met een extra koffer of spanband.
 
Neem een foto van je koffer(s) en/of hengelkoker, dat is makkelijker zoeken.
 
De vliegtuigmaatschappij en Cordes Travel zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van uw bagage. Mocht het dus gebeuren dat een koffer met vis vertraagd is, nemen de vliegtuigmaatschappij en Cordes Travel geen enkele verantwoordelijkheid voor de inhoud vd bagage. Wilt u dat uw vis gegarandeerd gekoeld in Nederland of België aan komt en dus bij zoekraken ook gekoeld blijft, moet men een speciaal gekoeld professioneel transport bestellen.
 
En tot slot, houdt er in je achterhoofd een klein beetje rekening mee dat er wel eens een koffer zoek kan raken, denk er even een paar seconde over na en ga er niet vanuit dat deze altijd aan zal komen, dan weet je zelf hoe je je kunt voorbereiden.

Groetjes,
 
Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl
www.zeevisland.com
 
Cordes Travel

Havelaarstraat 54
4486 BE Colijnsplaat

Raffie

dinsdag 17 juli 2018

Kantoor Colijnsplaat

Hallo allemaal,

Vandaag de laatste vissen opgehangen in ons nieuwe kantoor, ziet er gezellig en leuk uit, hier is iedereen welkom voor advies, tips, trucs, prive-les of een bakje koffie, thee of zelfs een biertje. Bel wel even voor je komt, want we wonen 200m vh water, dus om even te ontspannen lopen of fietsen we daar even naar toe en sta je voor een gesloten deur, dus even op afspraak, zorgen wij voor een lekkere verse Zeeuwse bolus. (google maar eens)

We zijn blij met ons nieuwe kantoor in het mooie en rustige Colijnsplaat, de ple voor een echt visreis-bureau, waar we alle ruimte hebben onze gasten te ontvangen in alle rust, zodat we iedereen alle aandacht kunnen geven en hun helpen om de visreis van hun dromen te beleven.

Hier de foto's van ons huis, garage, opslag en kantoor, plus alle p-vakken voor de deur.

ps de deuren zijn net nieuw, (www.lierglas.nl) dus die worden nog geschilderd.

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl

Cordes Travel,
Professioneel, eerlijk en betrouwbaar !

Raffie

dinsdag 17 juli 2018

Nieuwsbrief

We hebben net weer een nieuwsbrief verstuurd met belangrijke informatie over Noorwegen.

Ontvang je de nieuwsbrief niet, meld je dan snel aan:  https://signup.ymlp.com/xgewwumjgmgj

Raffie

dinsdag 17 juli 2018

Havoysund

Onze vaste gast Guy uit België had samen met zijn vismaten een goede dag in Havoysund, 10 heilbotten gevangen, 6 bij en in de boot gehad.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 16 juli 2018

Risoysundet

Hele mooie vangsten in Risoysundet !

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

zondag 15 juli 2018

Vesteralen

Superdag met Marcus. 9 Mooie Kabeljauw max 14 kilo. 1 leng van 109 cm en 1 heilbot helaas verspeeld op 't wateroppervlak. Morgen geven ze minder weer af. Maandag en dinsdag super!.
Grt Arlen

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Arlen

zondag 15 juli 2018

Vlaggenwedstrijd

Beste,
Hier nog een foto van ons in Roan, voor de vlaggenwedstrijd. We hebben het super gehad hier! We willen jullie nog eens bedanken voor de super service en de kwaliteit van jullie werk!!!
 
Gr vanuit Roan Tom,Ronny,Ludo,en Sam

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

http://cordestravel.nl/noorwegen/roan-rorbu-vissen-in-midden-noorwegen/

Tom

vrijdag 13 juli 2018

De laatste...

Getracht om tussen de eilanden nog een heilbot te verschalken. Helaas is het bij een aanbeet gebleven. Deze ging als een razende de dieperik in en helaas ook verloren. Menige gul werd er nog wel gevangen en allemaal teruggezet.

Moe en voldaan huiswaarts nu!

Peter Karel Dirk

donderdag 12 juli 2018

210cm heilbot

-- 210cm heilbot --
Mooie vangsten in Havoysund. Mooie kabeljauw tussen 12 en 15kg, heilbotten waarvan de grootste 156, 170 en 210cm waren, alle heilbotten zwemmen weer. Mooie vangsten in een prachtige omgeving !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

donderdag 12 juli 2018

1050kg haai

- 1050kg haai gevangen -
Bij onze accommodatie Risoysundet (Noord Noorwegen) heeft een groep een Groenlandse haai van rond de 1050kg gevangen. Deze groep richt zich alleen op diepzeevissen dus 200m+ diep vissen.
Dit is waarschijnlijk wereldwijd de 3e grootste vis gevangen aan een hengel en de grootste Groenlandse haai aan een hengel. Het gevecht duurde 1,5u en men heeft de vis voorzichtig binnen gehaald, na een paar foto's hebben ze de vis weer laten zwemmen en dat deed ie prima.

406cm lang, +/- 1050kg, 274cm omtrek en een geschatte leeftijd rond de 400 jaar !!

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

woensdag 11 juli 2018

Vandaag Nordskot op z’n best! Prachtig weer en dito vangsten. Zeer mooie vangsten buiten op zee met een schitterend zicht op de Lofoten! Onderweg nog even gestopt voor een korte heilbotsessie met eentje als resultaat. Hopelijk morgen nog meer!

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Peter Karel Dirk

dinsdag 10 juli 2018

De Engelsman binnen onze groep had ivm het WK-voetbal een Engelse vlag meegenomen. De foto is uiteindelijk een selfie op de boot geworden omdat we na de uitschakeling van Zweden tegen Engeland, onze Zweedse buren niet durfde te vragen om een foto te nemen, haha.

Vlaggenwedstrijd

dinsdag 10 juli 2018

125 cm aan heilbot... 😂

Gisteren opgestaan met guur weer. Veel wind en motregen maakte het vissen lastig. De heilbot gaf afwezig maar regelmatig kwamen gullen naar boven.

Vandaag opgestaan met een stralende zon en tussen de eilanden was het goed vertoeven. Na een dik uurtje de eerste heilbot gevangen op een sandeel. De meter bleef hangen op 65 cm. Dan regelmatig verkast en het laatste uurtje werd ons geduld beloond met nog een heilbot van 60 cm, eveneens op een sandeel. Opvallend was dat de felle kleuren favoriet waren.

Natuurlijk zwemmen beide vissen weer.

Morgen hopelijk nog eens op open zee op zoek naar de kabeljauwen en grote koolvissen...

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Peter Karel Dirk

dinsdag 10 juli 2018

Vesteralen

Ha Raffie,
 
Vandaag de lange trip gedaan naar de offshore stek. Was niet helemaal ons ding die zware visserij op 60m+ dus we hebben wat hoger in de waterkolom gevist. Veel koolvis maar niet groot. 
We zijn in de middag weer teruggegaan naar de ondieptes voor de kust en daar ging het los😁. We vingen in krap 2 uur tijd vele mooie koolvissen waarvan de grootste 101,107,108,108,112,115 en 120cm! Gave visserij!
 
Ik stuur je straks een paar foto’s.
 
Groet, Hendry

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Hendry Vis

maandag 9 juli 2018

Roan

Vandaag weer een heel goede dag gehad in Roan.Grote kist vol kabeljauw,een heilbot boven gekregen,en 1 zware gemist,2uur met bezig geweest en dan lijnbreuk😤.Voor de rest super huis,boot,visgebied,enz.

Mvg Tom

http://cordestravel.nl/noorwegen/roan-rorbu-vissen-in-midden-noorwegen/

Tom

maandag 9 juli 2018

Nappstraumen

En bij Nappstraumen zijn de vangsten ook top !
Mooi weer, prachtige vissen en een mooie omgeving.

Nappstraumen is ook een absolute topper.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 9 juli 2018

Dikke roodbaarzen

Ook bij Risoysundet mooi weer en goede vangsten !
Hele dikke roodbaarzen waarvan de zwaarste 6.9kg woog.

Verder nog een show van een grote bultrug walvis en zeearenden, meer kun je je niet wensen.

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

maandag 9 juli 2018

Vesteralen

Ook weer mooie kabeljauw en koolvis bij Vesteralen, tevens hele dikke schelvissen.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 9 juli 2018

Havoysund

Ook hier weer de vangsten vd afgelopen 10 dagen, deze keer Havoysund waar heel veel wind is geweest, maar nu is het beter.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 9 juli 2018

A Rorbuer Lofoten

Hallo allemaal,

Ivm onze verhuizing lopen we een beetje achter met de vangstberichten.
Hier de grootste vangsten van A Rorbuer vd afgelopen 1,5 week.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 9 juli 2018

Vlaggenwedstrijd

En hier hebben we de 1e foto voor de vlaggenwedstrijd, blijkbaar is de prijs niet groot genoeg of schaamt men zich voor hun land/provincie.

Wij dachten dat het echt een hele leuke actie was, gewoon voor de fun en daarmee, volgens mee een hele mooie prijs twv minimaal 500,- maar dit is pas de 1e foto voor deze wedstrijd die we hebben ontvangen. Dus deze wedstrijd zal er volgend jaar niet meer zijn.

Hier de foto met vlag van Maikel bij Havoysund.

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Raffie

zondag 8 juli 2018

Vesteralen

Ha Raffie,

Geweldig mooi hier! Alles top voor elkaar, prachtig huisje.
Vandaag met Marcus op zoek gegaan naar Heilbot. Helaas niet kunnen vangen maar wel een mooie die tot de boot bleef volgen, echt gaaf. Mooie kabeljauwen tussendoor, zeearenden, en een zeewolf van 7kg!

Morgen naar de offshore stek. Hopelijk weer een mooie koolvis, wat zijn die sterk zeg!

Groeten van ons allemaal!!!

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Hendry Vis

zondag 8 juli 2018

Vandaag begon de dag goed. Leuke gullen op dezelfde plaats van gisteren met een beetje dieper gigantische zwermen van mooie koolvissen. Zakken en hangen! Koolvissen van 60cm tot 80cm op een spinhengel geven een schitterende sport. Een mooie leng en dito roodbaars mochten het gezelschap vervolledigen. De kabeljauw was echter taaier om te strikken maar de koolvissen maakten veel goed.

Quota zo goed als vol dus morgen eerst om benzine en de heilbot belagen!

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Peter Karel Dirk

zondag 8 juli 2018

Roan

Beste mensen hier een berichtje uit Roan.
Vandaag voor de eerste keer weg geweest,en met succes.Mooie gullen,schelvis,en jawel de eerste heilbot(die we terug gezet hebben).We zijn direct naar buiten gevaren met een super goede en snelle boot!Nu gaan we fileren.
Tot snel...

Gr Tom

Tom

zondag 8 juli 2018

Vangstberichten

Hallo allemaal,

Helaas zijn er door een fout in het systeem vangstberichten verdwenen.
Na 2 weken onderzoek en flink wat kosten blijkt het een fout vd provider te zijn, 100x excuus maar ik heb de berichten niet terug.

Helaas zijn alle vangstberichten tussen 17 december 2017 en 14 juni 2018 verdwenen en komen nooit meer terug. Balen, vervelend, verschikkelijk en een ramp, alleen er is niets meer aan te doen, excuus vd provider heb je niets aan dus.... snel vergeten en doorgaan.

Inmiddels is de verhuiswagen geweest en zijn we druk aan het uitpakken, inrichten en wachten we nog op wat meubels. Dus buitenom ons normale werk ook erg druk in ons nieuwe huis in Colijnsplaat. We hebben al heel leuk contact met de buurt en voelen ons nu al thuis.

Kom tzt (op afspraak) maar eens langs in het mooie en gezellige Zeeland.

Raffie

zondag 8 juli 2018

Groeten uit Nappstraumen.

Its coming home!🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Zuid-Holland

zaterdag 7 juli 2018

Gisteren met het vliegtuig vertrokken van Schiphol naar Bodø met een tussenstop in Oslo. Alles is voorspoedig verlopen zonder enige problemen. Bij het afhalen van de huurauto een mooie upgrade gekregen in de vorm van een Mercedes C-klasse automaat met alles op en aan! Een schitterende rit in een ongelooflijke omgeving en dito vergezichten! Vier uur later aangekomen in Nordskot met een warm onthaal van John en Bastiaan. Een echt schitterende omgeving met een prachtig huisje/appartement met mooie vergezichten. Een korte proefvaart, de nodige formaliteiten en snel het bed in!

De eerste visdag...
Bewolkt weer met enige golfslag zorgde voor de nodige deining maar na een paar haltes binnen het fjord koers gezet naar open zee. Daar op een diepte van 70m tot 100m barstte het feest los! Menige gullen tot 80cm, kabeljauwen van 1m en 10kg, oersterke koolvissen vergrepen zich aan de black Panther pilker van Eisele en cutbait shads. Wat een sport aan de lichte hengels!! Ongelooflijke drills en gierende slips waren het resultaat. Regelmatig stonden we met 2 of 3 tegelijktijd te drillen! Moe en voldaan huiswaarts gevaren om de vis te verwerken en een warme maaltijd te nuttigen.

Hopelijk kunnen we morgen deze prachtige dag herhalen en ons quota vervolledigen zodat we kunnen toespitsen op de ‘queen of the ocean’ aka de heilbot.

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Peter, Karel, Dirk

vrijdag 6 juli 2018

Nordskot Brygge. Een verlaat bericht ivm de reis huiswaarts. Week is snel gegaan. De laatste twee dagen getracht meter+ vissen te vangen of heilbot. Het eerste is niet gelukt het laatste wel. 2 heilbotten op de laatste dag kunnen vangen! Frank zelfs bij de laatste drift! Alle 2 heilbotten op de sandeel. Heilbotten waren niet de grootste, beiden 80+. In de gehele week met 3 man honderden vissen gevangen, 6 soorten. Geweldig mooie omgeving, mooi huisje en perfecte boot. Kijken waar wij de volgende visvakantie heengaan om toch de meter+ vis te vangen. Mooi dat wij voor advies bij Cordes Travel terecht kunnen. Moet dus lukken.

 http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Frank Brekelmans

vrijdag 6 juli 2018

Vandaag in Nappstraumen wezen vissen met de gids. Gebruik gemaakt van zijn spullen omdat onze koffers nog niet aangekomen waren. Heilbot van 95cm een paar koopvissen van over de meter en ruim 12kg. Verder een kabeljauw en wat kleine vis. S’avonds nog een keer uit gegaan zonder gids. Dat werd een avondje kelpkabeljauw harken. Onze koffers zijn inmiddels aangekomen, behalve de hengelkoker. Dus nog aan het visen met de hengels van de visgids. Verder alles top geregeld hier. De foto’s komen nog als we thuis zijn!

Groeten

Vindaloo!

Zuid-Holland

woensdag 4 juli 2018

Vesterialen

Ha Raffie vandaag en gisteren redelijke vangsten. Best veel wind maar goed te doen. Vandaag weer een Heilbot gevangen van net iets minder dan 1 meter plus een aantal mooie kabeljauwen, koolvissen, lengen en uiteraard lommen. Grt

De zeeuwmeeuw is weer teruggezet

Ronald

maandag 2 juli 2018

02 juli 2018

Vandaag naar buiten geweest.
Daar diverse bergjes van 10 tot 40 meter aangedaan. Hier diverse gullen tot 80 cm gevangen. Ook de nodige koolvissen mogen strikken. Tevens lom en leng gevangen.

In de avond nog geprobeerd een heilbot te vangen in het kanaal direct links gevist. Helaas nog niet gelukt.01 juli 2018

Vandaag een lastige dag gehad. De eerste dag met veel zon. Schijnbaar hadden de vissen daar last van. Waar we normaal gesproken wel vis vingen ging dat vandaag moeilijk. Daarom later op de dag naar het begin van het fjord gevaren en tevens lekker uit de wind gaat gevist. Hier vingen we gul, koolvis, lom, leng en roodbaars.

Frank, Peter, Carel

zondag 1 juli 2018

Vesteralen (gisteren)

We zijn net terug (zaterdag)
1 kblj 15 plus
6 kblj 10 plus
Ca 15 kblj 5 tot 10 kg
1 schelvis
1 leng
4 koolvis 2 tot 5 kg

Mannen in Vesteralen 👍

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Bas

zondag 1 juli 2018

Vesteralen

Kijk daar istie dan 💪💪

Schitterend weer vandaag en Danny pakt na zijn 18 kg kabeljauw nog ff een botje

1,29

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Bas

zaterdag 30 juni 2018

Nordskot Brygge

Vandaag mooie dag met prachtig weer. Volop aan het zoeken geweest naar grote vis.......Dit is niet echt gelukt, wel volop kabeljauw tot een centimeter of 80 en kleine koolvis zit er ook voldoende. Vanmiddag tijdens de rust en etenspauze vanaf de steiger een aantal dikke scharren naar binnen kunnen draaien. Momenteel liggen we met dood aas op de heilbot te vissen, deze hebben we zelf nog niet kunnen vangen maar we houden vol.

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Carel, Frank en Peter

zaterdag 30 juni 2018

Vega

En dan de laatste dag op Vega. Een leuke week met veel wind en toch een hoop leuke vis gevangen. Uiteraard ook catch and release voor de kleine exemplaren en de gevangen heilbot van Henk. Vandaag hebben we het mooiste voor het laatst bewaard en zijn we eens op een heel andere plek gaan vissen. In de buurt van de ferry (aankomst naar eiland Vega) waren wat mooie ondieptes en dieptes.

Aangezien we heel de week alles afgezocht hebben op 2-50mtr hebben we vandaag het roer omgegooid en zijn we gaan vissen op 35-160m. Het resultaat mag er wezen! Een paar mooie koolvissen en kabeljauwen hebben we hier aan de haak geslagen. Ook kwamen er een paar hele mooie schelvissen aan boord! Een mooie afsluiter van een toch wel prachtige visweek in Vega. Met als klapper een kleine aanbeet op een indraaiende, inmiddels voor onze groep historisch goede speedpillikers van Wilkinson, met als resultaat een kabeljauw van 14,5kg voor onze visser Frank! Al met al een mooie afsluiter en we kijken alweer uit naar volgend jaar Lenangen!

Uiteraard weer geboekt bij Cordes Travel!

Een vriendelijke visgroet van Henk Arnold Remco en Frank

Vega:  http://cordestravel.nl/noord-noorwegen-zuid/vega-opplevelsesferie/

Lenangen:  http://cordestravel.nl/lenangen-brygge-tromso/

Frank

vrijdag 29 juni 2018

Nordskot Brugge.
Vandaag naar buiten kunnen gaan. Weinig wind en nagenoeg droog. Resultaat: volop kabeljauw tot 75 cm. Nog niet heel erg groot, maar wel leuk. Zeker met 1 of 2 bijvangers die kennelijk ook in de smaak vielen. In de avond gaan trollen op heilbot c.q. grote kabeljauw of koolvis. Als aas gebruikten wij koolvissen van rond de 40 cm. Helaas zonder succes. Opvallend was wel dat de kabeljauw actief was op diepten tot 30 meter.
In ieder geval hebben wij vandaag genoten van het vissen in Noorwegen.

Groeten,
Peter, Carel en Frank.

Frank Brekelmans

vrijdag 29 juni 2018

Vliegtaks

Tja.... wat zal ik zeggen ?

https://www.ad.nl/politiek/vliegtaks-maakt-ticket-tot-tientallen-euro-s-duurder~a2e6b800/

Raffie

vrijdag 29 juni 2018

Super Actie

Hallo allemaal,

Een super actie voor de Berkley Shad, ipv 14,99 nu 6,99 !!

http://cordestravel.nl/berkley-powerbait-flat-giant-23cm/

www.robbyfish.be

Robby Fish

donderdag 28 juni 2018

Bijgevoegd nog enkele foto’s.

Frank, Peter en Carel

donderdag 28 juni 2018

Nordskot

Vandaag een heerlijke dag gevist.
Eerste 2 uur nog zoekende geweest naar de vis. Wat gulletjes en koolvisjes gevangen bij de ingang van het fjord.
Veel gevangen op de bijvangers.
Daarna langs de rand van de diepe put voor het fjord gevist. Een mooie stek gevonden waar we van 15 naar 25 meter konden driften en hier de eerste gulletjes rond de 50 cm gevangen.
Vervolgens naar de rand van deze put gevaren aan de oost kant. Van 10 naar 40 meter gedrift. Dit bleek de juiste keuze te zijn. Tussen de 10 en 20 meter kwamen de mooie gullen er uit.
Leuk aantal gullen tussen de 60 en 80 gevangen. Alles gevangen op de sandeel en cutbait.
Daarna moe maar voldaan naar het huisje gegaan en even lekker gegeten en uitgerust.
In de avond tussen de eilanden getrolled. Direct links van het huisje. Geen heilbot maar wel gul op de plug en cutbaid op 7 meter water. Best een bijzondere ervaring.
Als het weer het toe laat gaan we morgen wat verder naar buiten.

Het zou leuk zijn als al de groepen die nu in Noorwegen zitten ook gedetailleerde informatie achterlaten op dit forum.
Wellicht kunnen de groepen na jullie voordeel hebben van jullie informatie.
En natuurlijk is de ene week de andere niet. Maar elk stukje info voor de nieuwe groepen is meegenomen toch?morgen weer een verslag van onze visdag.

Strakke lijnen allemaal.

Frank, Peter en Carel

Frank, Peter en Carel

donderdag 28 juni 2018

Nordskot

Vandaag een heerlijke dag gevist.
Eerste 2 uur nog zoekende geweest naar de vis. Wat gulletjes en koolvisjes gevangen bij de ingang van het fjord.
Veel gevangen op de bijvangers.
Daarna langs de rand van de diepe put voor het fjord gevist. Een mooie stek gevonden waar we van 15 naar 25 meter konden driften en hier de eerste gulletjes rond de 50 cm gevangen.
Vervolgens naar de rand van deze put gevaren aan de oost kant. Van 10 naar 40 meter gedrift. Dit bleek de juiste keuze te zijn. Tussen de 10 en 20 meter kwamen de mooie gullen er uit.
Leuk aantal gullen tussen de 60 en 80 gevangen. Alles gevangen op de sandeel en cutbait.
Daarna moe maar voldaan naar het huisje gegaan en even lekker gegeten en uitgerust.
In de avond tussen de eilanden getrolled. Direct links van het huisje. Geen heilbot maar wel gul op de plug en cutbaid op 7 meter water. Best een bijzondere ervaring.
Als het weer het toe laat gaan we morgen wat verder naar buiten.

Het zou leuk zijn als al de groepen die nu in Noorwegen zitten ook gedetailleerde informatie achterlaten op dit forum.
Wellicht kunnen de groepen na jullie voordeel hebben van jullie informatie.
En natuurlijk is de ene week de andere niet. Maar elk stukje info voor de nieuwe groepen is meegenomen toch?morgen weer een verslag van onze visdag.

Strakke lijnen allemaal.

Frank, Peter en Carel

Frank, Peter en Carel

donderdag 28 juni 2018

Zit normaal in ijmuiden of velsen maar nu ff in de Dominicaanse waar ik bootje heb. 3 uurtjes wezen vissen gewoon met handlijntje vanuit de boot. 23 mooie vissen gevangen om op te eten. Hoe deze vissen in het Nederlands heten weet ik niet.

Rully

donderdag 28 juni 2018

Vega Kystferie

Eindelijk was vanavond de wind eruit en dachten we vol gas naar de verre stekken te kunnen. Tot halverwege een vlak zeetje. Helaas bij aankomst aan de buitenkant van het fjord bleek er een zware deining te staan van 2-3m.... stukje geprobeerd maar veiligheid boven alles!!! Hierna maar over gegaan op plan b..... eeeh die hadden we dus niet. Besloten aan de buitenrand van het fjord wat ondieptes aan te doen en dat was vrij succesvol. Een mooi kistje maatse kabeljauwen en zelfs een klein heilbotje voor Henk van 60cm! Al met al toch nog een geslaagde avond/nacht. Groet vanuit Vega Henk Remco Arnold en Frank

Frank

woensdag 27 juni 2018

Nordskot Brygge

Vandaag eind van de middag aangekomen. Na de spullen in orde gemaakt te hebben en een korte veiligheidsinstructies voor de boot zijn we er nog even op uit gegaan om het avondeten te vangen. Kort bij een aantal stekken afgevist en wat kleine gul en koolvis gevangen. Er stond nog redelijk wat wind waardoor het driften eigenlijk te hard ging. Komende dagen is de voorspelling dat de wind afneemt en we rustiger weer krijgen. Morgen gaan we echt aan de slag en we hebben er zin in.

Frank, Carel en Peter

Frank, Carel en Peter

woensdag 27 juni 2018

Roan,

Afgelopen 2 dagen een moeilijke visserij door de wind die er staat.
Door de wind zijn de stekken buiten niet te bereiken dan maar binnen vissen.
Ook daar veel last van de golfslag en laat de vis zich niet echt vangen.
Op enkele kleine koolvissen na en een kleine kabeljauw is de vangst niet top te noemen. De wat grotere vissen hebben we nog niet gevonden.
Vandaag is de wind redelijk gaan liggen en is de golfslag ook iets minder dus hebben we geprobeerd buiten te vissen.
Dit ging redelijk omdat we een geweldige boot hebben en hebben daar een mooie kabeljauw gevangen ook hier geen spectaculaire aantallen maar wederom hebben we vis in de boot. Daarna nog even binnen geprobeerd waar de golfslag toch wat beter is. Ook nu weer kleine koolvissen gevangen maar die zwemmen uiteraard allemaal weer. Als het weer het toelaat gaan we vanavond en morgen ook nog een keer op pad om te kijken of we de vissen weten te vinden .

Menno Rijnberk

http://cordestravel.nl/noorwegen/roan-rorbu-vissen-in-midden-noorwegen/

Menno Rijnberk

dinsdag 26 juni 2018

Een pen

Soms moet je van alles doen om een pen, mok, cap of een t-shirt te winnen, men doet daar dan ook bijna alles voor. Bij ons kun je een sportvis-pakket twv 500,- euro winnen, door een foto van een vlag te maken en bijna niemand stuurt iets in.... hmmm volgende keer dan toch maar pennen en caps verloten, die wil men dan liever hebben ?
hahahaha

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Raffie

dinsdag 26 juni 2018

Vega

Gisterenmorgen op tijd vertrokken om in het fjord tussen de vele eilandjes te proberen. De wind is nog steeds niet met vakantie waardoor we de pas aangeschafte driftzak enorm waarderen. We hebben redelijk wat kleine kabeljauw weten te vangen maar gelukkig ook een paar maatse. In de avond nogmaals geprobeerd samen met Remco en weer een leuke stek gevonden waar veel (kleine) gul op zat. De wind trok behoorlijk aan waardoor we op tijd weer terug moesten. Vandaag is afwachten of we eruit kunnen.
Groet Frank Arnold Remco en Henk

Frank

maandag 25 juni 2018

Risoysundet

De Zweden en Noren vissen veel met hun kinderen en waarom niet ?
Er is toch niets mooier dan met je familie op de boot om te vissen ?

Jong geleerd oud gedaan en weer eens iets anders dan die Ipad of Playstation.

Prachtige vangsten in Risoydunet !


http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

maandag 25 juni 2018

Vesteralen

Hallo allemaal,

Mooie vangsten in Vesteralen met oa een heilbot van 198cm !! gewicht volgens de tabel een 103.8kg.
Dat is een flinke jongen... wederom gevangen op dood aas.

Verder nog grote orka's naast de boot die even naar de materialen kwamen kijken en verder dikke kabeljauw en mooie koolvissen.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 24 juni 2018

Hallo allemaal ,

Hier een kort verslag uit Roan Noorwegen van de afgelopen
2 dagen.
Zaterdag onze eerste dag om te vissen in Roan.
Gezien de voorspellingen zat het weer redelijk mee aangezien er veel regen was voorspeld maar dat bleef gelukkig uit.
Wel veel last van de wind waardoor we niet echt buiten kunnen vissen maar daar bieden de fjorden gelukkig een uitkomst. Om een visje te vangen moeten we het goed zoeken en veel stekken af. We zijn er 2 keer op uit geweest en hebben wel wat vissen weten te vangen. Diverse kleine koolvis en een paar koolvissen voor de vriezer, paar kabeljauwtjes eveneens voor de vriezer en ook hebben we nog wat lengen gevangen. Niet onze voorkeur maar beter iets vangen dan niks.
Zondag een nieuwe dag met nieuwe kansen helaas is het weer nog iets minder dan gister. Iets meer wind en ook de regen is meer helaas. Ook vandaag is het zoeken naar de vis en dan speelt de wind een belangrijke rol in het vinden er van.
Helaas geen grote hoeveelheden gevangen maar zo nu en dan toch een visje in de boot gehad. Voornamelijk kleine koolvis maar ook nog een enkele maatvis en daarbij weer lengen , roodbaars en een makreel.
Voor morgenochtend geven ze iets beter weer op maar in het begin van de middag toch weer meer wind en regen . Hopelijk valt het mee en kunnen we toch nog een poos vissen.

Groetjes,
Menno Rijnberk

Roan

zondag 24 juni 2018

Havoysund

Hallo allemaal,

Dachten wij vorige week pech te hebben met het weer, nu zijn de Volendammers in Havoysund met 12 man, nou die hebben nog veel slechter weer dan wij vorige week.

Vandaag windkracht 7/8 morgen overdag beter en dan in de avond naar windkracht 8 en woensdag windkracht 10 !! 20 m/sec !!

Baal je dan ..... wat vindt ik dat enorm balen voor die mannen, dat is niet leuk meer.

Raffie

zaterdag 23 juni 2018

13-06-2018 t/m 20-06-2018 Nappstraumen

Verlaat bericht Nappstraumen

Na een reis van 40 uur met de auto kwamen we woensdag ochtend vroeg aan. Gelukkig mochten we de boot die dag al meenemen. We vingen de eerste dag over de 100 gullen tot 84 cm

Op donderdag gingen we achter visgids Martin Bamberg aan naar de noordstekken. Dat was een uurtje varen. Hier vingen we weer veel gul tot 87 cm. Ook veel lom, koolvis en schellevis wat ook sterke vissen zijn voor de sport.

Toen kregen we twee dagen storm waar er niet gevist kon worden. Zondag hadden wij visgids Kalle mee op de noord stekken, maar er stond een aardige deining. Na wat mooie 80 plus kabeljauwen vingen we wat koolvissen. Deze werden als aas aan een Sleppe gehangen en Johan miste gelijk een heilbot die het aas weer losliet. Jammer. Even later bond ik er ook een koolvis aan en binnen vijf minuten een aanbeet. Er kwam een heilbot van 110 cm boven, die niet veel strijd gaf. Ook Willem pakte hier een mooie Kabeljauw.

De dag hierna ook weer naar het noorden maar dichterbij waar ook weer mooie gullen gevangen werden, Op de laatste dinsdag weer naar het noorden, super hoe Johan de boot beheerst en de fishfinder en waterkaart kan lezen. Ik (Marco) was aan het pilkeren en ineens een enorme klap op de hengel gevolgd door een run van een meter of 60. wij zaten net tussen de koolvissen te vissen dus ik dacht een grote gehaakt te hebben. Na een dril van een half uur kwam er een heilbot van 1.52 cm boven. Ongeloofelijk wat was deze sterk, Johan heeft hem keurig in de touwen gehangen. Maar kon er niet echt een mooie foto van maken. Willem ving ook nog een mooie zeewolf, die ik ook wel wou vangen,Ik vind dit een indrukwekkende vis! Na dit avontuur waren we op.

Op woensdag ochtend vier uur in de morgen weer gaan rijden. Superweek gehad, applaus voor Cordes Travel om op zulke mooie locatie"s te mogen vissen.
Groeten Van Willem Johan en Marco.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Marco Johan en Willem

zaterdag 23 juni 2018

Nappstraumen

Hoi Raffie,

Zoals beloofd hierbij wat vangstberichten van de afgelopen twee dagen. Een volledig verslag sturen wij na onze vakantie natuurlijk nog.

Onze eerste visdag was al gelijk een groot succes. Zelfs Martin, onze visgids, stond versteld van de vangsten. Binnen 5 minuten was de eerste kabeljauw van 80+ binnen, en 5 minuten daarna kreeg ik er een Heilbot aan van 1,40. Tijdens dedril werd er ook nog koolvis en makreel gevangen.

Kortom: in het eerste half uur hadden we al 4 soorten gevangen. In totaal 38 grote kabeljauwen (80+), 11 koolvissen, een heilbot en 8 Lom. In slechts 6,5 uur vissen, met drie man.

Vandaag hebben we vooral kabeljauw gevangen. Daar hebben we er 57 stuks van gevangen. Het overgrootste deel weer 80+ers. Zelf had ik de grootste tot nu toe, 112 cm met een gewicht van over de 13 kilo. Verder nog 11 Lom en 11 Koolvissen… En dat in slechts 5 uurtjes vissen (we gaan vanavond mogelijk nog even)…

Op een enkeling voor het avond eten...
Zwemt alles natuurlijk weer vrij rond...

Groetjes uit Nappstraumen,

Marcel, Frans en Martijn

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Marcel

vrijdag 22 juni 2018

Uitslag Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

We zijn weer terug vh Penn Havoysund Festival, het was enorm gezellig, leuke groep, gezellig contact en iedereen was tevreden. De visserij kon iets beter, probleem was het koude water, de winter duurt heel lang in Noord Noorwegen, water is nog te koud. We hebben dagen met 4-5 graden gehad en dagen met 18 graden volle zon en verbrande gezichten. Verder flink veel kabeljauwen boven de 15kg gevangen, zwaarste 18kg.

Uiteraard maken we nog een leuk verslag, maar hier alvast even de uitslag.

1e plaats voor Glen van Loon met een heilbot van 148cm
2x 2e plaats voor Teun en Silvan, beide vingen een heilbot van 143cm
2x 3e plaats voor Mikal en Arnold, zij vingen beide een heilbot van 140cm

Zij hebben een mooie Trofee gekregen, samen met een mooie Penn hengel + molen !

We vingen in totaal 42 heilbotten, waarvan 20 boven de meter !!

Linda, Maurits, Nanno, Teun en ik willen iedereen bedanken voor deze leuke week.

Linda en ik gaan de komende 2 weken verhuizen naar Colijnsplaat, dus 2 weken enorm druk, Cordes Travel blijft gewoon open, dus men kan gewoon boeken en aanvragen doen.

Daarna in augustus het Penn IJsland Festival en in september weer terug naar Havoysund.http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

vrijdag 22 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Havoysund festival 2018. Dag 5-6.
Dag 5 was de minste dag van de visvakantie. Veel zoeken naar de vis, geen stroming en wind. In de avond op zee toch nog een kistje kabeljauw kunnen vangen.

Dag 6.
We wilden deze dag rustig afsluiten met een heilbot. Want de filets hadden we al in vriezer liggen.  Op de eerste stek op 40m diepte sappelde een heilbot aan een
Koolvis.  En BAMM. Perfecte afsluiter van de vakantie .    Heilbot 133cm.

Alles was goed geregeld door Cordes Travel. Dus de volgende keer zijn we er weer bij.
Fam van Beers

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Mikael

vrijdag 22 juni 2018

Roan

Vandaag zijn we reeds aan onze laatste dag bezig en sevens gaan we met het opkomende tij nog is proberen een visje te vangen.
Wat de vangsten in Roan betreft is het minder dan de vorige jaren maar ja dat is vissen he. Al bij al wisten we toch 9 verschillende soorten vis te vangen. Leng,lom, koolvis, pollak, kabeljauw, schol ,makreel,roodbaars en zelfs 2 doornhaaien. De heilbot laat het voorlopig afweten. Al bij al toch een geslaagde visvakantie en we kijken al uit naar de volgende.
Groeten van Will, Jef en Peter

Will

woensdag 20 juni 2018

Bericht van Zeevisland:

Mario, mail Raffie even info@cordestravel.nl

Mario Vermeirssen

woensdag 20 juni 2018

Deze week vissen in Denemarken Spodsbjerg.
Vangsten super.
Grote schollen rond de 43 cm.
Grote scharren allemaal van af 25 cm.
Grote botten allemaal van af 25 cm.
Zoveel als je maar hebben wilt.
Gulllen veel klein enkele aan de maat.
Maar we hebben nog 3 dagen te gaan.
Langeland shads geprobeerd maar geen aan beed op gehad.

En dat alles gevangen met Zeeuwse gezouten tappen.
Deze gehaalt bij Frank Lobbezoo.
  http://www.lobbezoo-zeeaas.nl

Johan Neelen

woensdag 20 juni 2018

IJsland Sudavik

Hallo,

mooie vangst vandaag in Sudavik op de voorlaatste dag. Nog steeds koud hier. Vandaag record temperatuur van 9 graden gehad.        

Groep Jos.

Jos

dinsdag 19 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

Sorry voor de late update, maar met 42 man heb je je handen vol, zeker als het 24u per dag licht is. Gisteren trok de visserij goed aan, kabeljauwen tussen de 10 en 18kg, best een aantal heilbotten van formaat.

Vandaag weer een leuke visserij, jullie krijgen na het festival alle afmetingen te horen, want ik ben de tel kwijt, er zitten aardig wat heilbotten rond de 150cm, dus ook vandaag weer een leuke dag. Het water is te koud en daarmee een taaie visserij, maar nu met aardig wat dagen volle zon, wordt het water warmer en trekt de visserij goed aan. Teun ving een heilbot van 138cm en nog eentje boven de meter. Pieter eentje van 128cm, dacht ik, zoals gezegd, cijfers komen nog.

De Zweedse visgidsen snappen niets van onze gasten, waarom iedereen zware bakken vis naar boven sleept om het daar te fileren in een hok te fileren en dan vervolgens weer die zware bakken met afval naar beneden sjouwen, terwijl er 4 grote fileertafels mét zoetwater staan om te fileren, op de steiger, bij de boten, aan het water. Als het regent of sneeuwt gebruikt men het fileerhok, maar buitenom onze gasten fileert 99% vd vissers hun vis op de steiger als het droog is.

Morgen de laatste dag vissen en dan is het weer klaar, morgenavond de prijsuitreiking voor de 3 langste vissen.

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

dinsdag 19 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Goedemorgen Linda en Raffie,
 
Hierbij het vangstbericht van gisteren.
 
Vandaag zijn wij wat later uitgevaren dan de rest. We zijn weer richting de stek gegaan waar wij gisteren een grote heilbot hebben gevangen. Net boven het eiland Hjelmsöya, op ongeveer 30 minuten varen. Het weer was gunstig, niet te harde wind en met het zonnetje erbij was het lekker uit te houden. Toen wij arriveerden, hadden de andere groepen totaal al 7 heilbotten gevangen. Wij hebben nog een heilbot van ongeveer 60cm gevangen.

Teun

dinsdag 19 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Havoysund festival. Dag 3.
Vandaag een geweldige visserrij gehad. Begonnen om kabeljauw te vangen dit lukte prima. En met regelmatig hebben we een heilbot gevangen. 56-60-93-135cm. Echt geweldig vandaag . Verders een kabeljauw van 123cm van 14kg en 112cm van 16kilo.
Vandaag beste dag tot nu toe.

Maikel

maandag 18 juni 2018

Nappstraumen

Ook onze groepen in Nappstraumen hebben het goed naar hun zin, nog geen berichtje gehad, maar komt misschien nog.

Flink aantal heilbotten en kabeljauwen boven de 10kg, grootste heilbot 127cm

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 18 juni 2018

Risoysundet

Ook hele mooie vangsten in Risoysundet, foto's zeggen meer dan woorden...

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

maandag 18 juni 2018

A Rorbuer

Terwijl wij in Havoysund nog iets te koud water hebben, zijn de vangsten in A Rorbuer en Nappstraumen prima, mits er niet te veel wind is natuurlijk.

Grote koolvissen boven de 15kg, zwaarste heilbot 191cm en dikste kabeljauw 17kg.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 18 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,
 
Gisteren een mooie dag in Havoysund, overdag veel wind, maar na 16:00 ging de wind eruit en was het prima vissen. Een aantal groepen gingen voor de hele grote heilbotten bij de Noordkaap, helaas zonder succes. Andere groepen gingen voor de visserij op kleinere heilbot en kabeljauw en dat ging iets beter. De groep van Ferry ving meer dan 20 kabeljauwen over de meter, Teun ving na er eerst eentje verloren te hebben een mooie 130cm, groep van Sander ving een 140cm heilbot en er werden een aantal grote verspeelt. De meeste heilbotten worden gevangen op de Anti Twist Rig.
 
Vandaag ook weer veel wind, maar heb al wel heilbotgeluiden gehoord, dus spannend….

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 18 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Havoysund. Dag 3 .
Vandaag met de gids richting de Noordkaap gevaren. Om de hele grote heilbot te proberen te vangen. Van 11.00 tot 23.00uur gevist. Met in de middag nog extreem veel golven. In de namiddag werd het weer rustiger maar de heilbot kregen we niet gevangen. Uiteindelijk verschillende kabeljauw kunnen vangen tot 80cm. Morgen gaan we meer gericht vissen op de kabeljauw.

Maikel

maandag 18 juni 2018

Sudavik IJsland

Hallo Raffie en Linda,
Een kort berichtje vanuit Sudavik van groep Jos Dirkx in Nesvegur 3 A.
Twee dagen gevist, heel veel gul maar nog geen grote vissen. Dit is zo voor alle 9 groepen hier. Volgens Heng staat de wind verkeerd. Vandaag veel te veel wind, niemand is naar buiten. Sfeer is goed. Ik stuur een foto mee van de grootste vis. Tot later.

Jos

maandag 18 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Goedenavond Linda en Raffie,
 
Vandaag samen met visgids Jurgen opzoek gegaan naar heilbot. Wij zijn later vertrokken als de andere groepen omdat de weervoorspellingen aan het eind van de dag iets beter waren.
Uiteindelijk op een stek gaan vissen in de luwte van een eiland. Binnen een uur hebben wij al twee aanbeten gehad die volgens Jurgen wel verdacht veel op een heilbot lijken. De drift erna was het zover! Een heilbot van 130 cm, werkelijk fantastisch! Dit smaakt naar meer…
 
Groetjes,
 
Teun, Jan en Martin 

Teun

zondag 17 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

Gisteren 1e dag vissen, maar nog steeds veel te veel wind. Toch zijn er mooie kabeljauwen en zelfs een paar heilbotten gevangen. De sfeer is goed en de vissers hebben het goed naar hun zin. Vandaag (zondag) gaan we 3 verschillende gebieden vissen, de wind gaat er uit, dus moet goed komen.

Morgen weer veel wind, we hebben enorm veel pech met het weer en dat is jammer. Wel droog en een zonnetje vanavond.

Morgen meer nieuws.

Raffie

zondag 17 juni 2018

Havoysund

Havoysund festival. Dag 1 en 2. Na een lange reis aangekomen in Havoysund. De reis ging was lang maar alles liep soepel door. De eerste visdag konden we pas om 16.00uur uitvaren ivm de wind . Bij de eerste ingooi meteen een heilbotje van 68cm. Verder was het een taaie visserij met als grootste een kabeljauw van 80cm. Dag 2  de weersverwachting was prima . Maar de visserij was moeilijk in de ochtend.  smiddags een paar  mooie driften gehad met kabeljauw . Kingkrab. Lom. Zeewolf schelvis en een heilbotje van 56cm. Morgen een lange tocht naar de Noordkaap.

Maikel

zaterdag 16 juni 2018

Hallo mensen,

Hier weer een bericht uit Havferie,
Het weer was donderdag zodanig slecht dat we de hele dag binnen zijn moeten blijven. Woensdag de hele dag binnen het fjord gevist omdat op zee nog hoge deining was van enkele meters. Woensdag enkele mooie pollakken gevangen. Het is en blijft sprokkelen voor een vis, zelfs de koolvis is niet in scholen aanwezig. Zaterdag mooi weer maar nog steeds te hobbelig om ver buiten te kunnen. Tot nu toe 2 mooie gullen vandaag kunnen vangen, vanavond verder.

De Drie Limburgers

De Drie Limburgers

vrijdag 15 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Gisteren aangekomen in Havoysund, topboten, leuke accommodatie en mooi visgebied.

Helaas vandaag de 1e dag vissen, maar helaas die valt in het water, vannacht en vandaag windkracht 8-9, dat is geen visweer, dus helaas 1e visdag niet vissen.

De sfeer is goed, dus komt wel goed, morgen een nieuwe kans.

Raffie

donderdag 14 juni 2018

IJsland Sudavik

Hallo Raffie en Linda,

Een kort berichtje vanuit Sudavik van groep Jos Dirkx in Nesvegur 3 A.
Twee dagen gevist, heel veel gul maar nog geen grote vissen. Dit is zo voor alle 9 groepen hier. Volgens Heng staat de wind verkeerd. Vandaag veel te veel wind, niemand is naar buiten. Sfeer is goed. Ik stuur een foto mee van de grootste vis. Tot later.

Jos

donderdag 14 juni 2018

Hellesoy

Een visdag om van te dromen geweldig weer windkracht 2 a 3 en een lekker zonnetje zodat we zonder jas in de boot zaten, en ook de visvangst was geweldig we moesten er wel een stuk voor varen ( we zaten voorbij Fedje ) maar het was de moeite waard.
Vandaag een echte Lom dag die vingen wij het meeste en allemaal pracht exemplaren, maar ook de Kabeljauw en de Leng waren volop aanwezig.
De klapper van deze dag was een Zeewolf van +/- 75 cm. en deze mocht ik op mijn exemplarenlijst toevoegen.
 
Met vriendelijke groet
De jongens uit Den Helder  

http://cordestravel.nl/noorwegen/hellesoy-vissen-bij-sotra-bergen/

Tom

donderdag 14 juni 2018

Havoysund

Linda en Raffie,

Vandaag wederom een winderig en koude dag. We konden weer niet open zee op helaas. Nog wat rondom de eilanden gevist. Een aantal kleine en 1 mooie kabeljauw gevangen.

Aan het eind van de middag de boot schoon gemaakt en onze spullen in gepakt.

Groeten van de Dekkers

Gerrit