Buitenland-vangstberichten

Reisverslagen

Lees ook eens door de reisverslagen,
boordevol met tips en trucs.

>> Reisverslagen <<

woensdag 20 juni 2018

Deze week vissen in Denemarken Spodsbjerg.
Vangsten super.
Grote schollen rond de 43 cm.
Grote scharren allemaal van af 25 cm.
Grote botten allemaal van af 25 cm.
Zoveel als je maar hebben wilt.
Gulllen veel klein enkele aan de maat.
Maar we hebben nog 3 dagen te gaan.
Langeland shads geprobeerd maar geen aan beed op gehad.

En dat alles gevangen met Zeeuwse gezouten tappen.
Deze gehaalt bij Frank Lobbezoo.
  http://www.lobbezoo-zeeaas.nl

Johan Neelen

woensdag 20 juni 2018

IJsland Sudavik

Hallo,

mooie vangst vandaag in Sudavik op de voorlaatste dag. Nog steeds koud hier. Vandaag record temperatuur van 9 graden gehad.        

Groep Jos.

Jos

dinsdag 19 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

Sorry voor de late update, maar met 42 man heb je je handen vol, zeker als het 24u per dag licht is. Gisteren trok de visserij goed aan, kabeljauwen tussen de 10 en 18kg, best een aantal heilbotten van formaat.

Vandaag weer een leuke visserij, jullie krijgen na het festival alle afmetingen te horen, want ik ben de tel kwijt, er zitten aardig wat heilbotten rond de 150cm, dus ook vandaag weer een leuke dag. Het water is te koud en daarmee een taaie visserij, maar nu met aardig wat dagen volle zon, wordt het water warmer en trekt de visserij goed aan. Teun ving een heilbot van 138cm en nog eentje boven de meter. Pieter eentje van 128cm, dacht ik, zoals gezegd, cijfers komen nog.

De Zweedse visgidsen snappen niets van onze gasten, waarom iedereen zware bakken vis naar boven sleept om het daar te fileren in een hok te fileren en dan vervolgens weer die zware bakken met afval naar beneden sjouwen, terwijl er 4 grote fileertafels mét zoetwater staan om te fileren, op de steiger, bij de boten, aan het water. Als het regent of sneeuwt gebruikt men het fileerhok, maar buitenom onze gasten fileert 99% vd vissers hun vis op de steiger als het droog is.

Morgen de laatste dag vissen en dan is het weer klaar, morgenavond de prijsuitreiking voor de 3 langste vissen.

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

dinsdag 19 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Goedemorgen Linda en Raffie,
 
Hierbij het vangstbericht van gisteren.
 
Vandaag zijn wij wat later uitgevaren dan de rest. We zijn weer richting de stek gegaan waar wij gisteren een grote heilbot hebben gevangen. Net boven het eiland Hjelmsöya, op ongeveer 30 minuten varen. Het weer was gunstig, niet te harde wind en met het zonnetje erbij was het lekker uit te houden. Toen wij arriveerden, hadden de andere groepen totaal al 7 heilbotten gevangen. Wij hebben nog een heilbot van ongeveer 60cm gevangen.

Teun

dinsdag 19 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Havoysund festival. Dag 3.
Vandaag een geweldige visserrij gehad. Begonnen om kabeljauw te vangen dit lukte prima. En met regelmatig hebben we een heilbot gevangen. 56-60-93-135cm. Echt geweldig vandaag . Verders een kabeljauw van 123cm van 14kg en 112cm van 16kilo.
Vandaag beste dag tot nu toe.

Maikel

maandag 18 juni 2018

Nappstraumen

Ook onze groepen in Nappstraumen hebben het goed naar hun zin, nog geen berichtje gehad, maar komt misschien nog.

Flink aantal heilbotten en kabeljauwen boven de 10kg, grootste heilbot 127cm

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 18 juni 2018

Risoysundet

Ook hele mooie vangsten in Risoysundet, foto's zeggen meer dan woorden...

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

maandag 18 juni 2018

A Rorbuer

Terwijl wij in Havoysund nog iets te koud water hebben, zijn de vangsten in A Rorbuer en Nappstraumen prima, mits er niet te veel wind is natuurlijk.

Grote koolvissen boven de 15kg, zwaarste heilbot 191cm en dikste kabeljauw 17kg.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 18 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,
 
Gisteren een mooie dag in Havoysund, overdag veel wind, maar na 16:00 ging de wind eruit en was het prima vissen. Een aantal groepen gingen voor de hele grote heilbotten bij de Noordkaap, helaas zonder succes. Andere groepen gingen voor de visserij op kleinere heilbot en kabeljauw en dat ging iets beter. De groep van Ferry ving meer dan 20 kabeljauwen over de meter, Teun ving na er eerst eentje verloren te hebben een mooie 130cm, groep van Sander ving een 140cm heilbot en er werden een aantal grote verspeelt. De meeste heilbotten worden gevangen op de Anti Twist Rig.
 
Vandaag ook weer veel wind, maar heb al wel heilbotgeluiden gehoord, dus spannend….

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 18 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Havoysund. Dag 3 .
Vandaag met de gids richting de Noordkaap gevaren. Om de hele grote heilbot te proberen te vangen. Van 11.00 tot 23.00uur gevist. Met in de middag nog extreem veel golven. In de namiddag werd het weer rustiger maar de heilbot kregen we niet gevangen. Uiteindelijk verschillende kabeljauw kunnen vangen tot 80cm. Morgen gaan we meer gericht vissen op de kabeljauw.

Maikel

maandag 18 juni 2018

Sudavik IJsland

Hallo Raffie en Linda,
Een kort berichtje vanuit Sudavik van groep Jos Dirkx in Nesvegur 3 A.
Twee dagen gevist, heel veel gul maar nog geen grote vissen. Dit is zo voor alle 9 groepen hier. Volgens Heng staat de wind verkeerd. Vandaag veel te veel wind, niemand is naar buiten. Sfeer is goed. Ik stuur een foto mee van de grootste vis. Tot later.

Jos

maandag 18 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Goedenavond Linda en Raffie,
 
Vandaag samen met visgids Jurgen opzoek gegaan naar heilbot. Wij zijn later vertrokken als de andere groepen omdat de weervoorspellingen aan het eind van de dag iets beter waren.
Uiteindelijk op een stek gaan vissen in de luwte van een eiland. Binnen een uur hebben wij al twee aanbeten gehad die volgens Jurgen wel verdacht veel op een heilbot lijken. De drift erna was het zover! Een heilbot van 130 cm, werkelijk fantastisch! Dit smaakt naar meer…
 
Groetjes,
 
Teun, Jan en Martin 

Teun

zondag 17 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

Gisteren 1e dag vissen, maar nog steeds veel te veel wind. Toch zijn er mooie kabeljauwen en zelfs een paar heilbotten gevangen. De sfeer is goed en de vissers hebben het goed naar hun zin. Vandaag (zondag) gaan we 3 verschillende gebieden vissen, de wind gaat er uit, dus moet goed komen.

Morgen weer veel wind, we hebben enorm veel pech met het weer en dat is jammer. Wel droog en een zonnetje vanavond.

Morgen meer nieuws.

Raffie

zondag 17 juni 2018

Havoysund

Havoysund festival. Dag 1 en 2. Na een lange reis aangekomen in Havoysund. De reis ging was lang maar alles liep soepel door. De eerste visdag konden we pas om 16.00uur uitvaren ivm de wind . Bij de eerste ingooi meteen een heilbotje van 68cm. Verder was het een taaie visserij met als grootste een kabeljauw van 80cm. Dag 2  de weersverwachting was prima . Maar de visserij was moeilijk in de ochtend.  smiddags een paar  mooie driften gehad met kabeljauw . Kingkrab. Lom. Zeewolf schelvis en een heilbotje van 56cm. Morgen een lange tocht naar de Noordkaap.

Maikel

zaterdag 16 juni 2018

Hallo mensen,

Hier weer een bericht uit Havferie,
Het weer was donderdag zodanig slecht dat we de hele dag binnen zijn moeten blijven. Woensdag de hele dag binnen het fjord gevist omdat op zee nog hoge deining was van enkele meters. Woensdag enkele mooie pollakken gevangen. Het is en blijft sprokkelen voor een vis, zelfs de koolvis is niet in scholen aanwezig. Zaterdag mooi weer maar nog steeds te hobbelig om ver buiten te kunnen. Tot nu toe 2 mooie gullen vandaag kunnen vangen, vanavond verder.

De Drie Limburgers

De Drie Limburgers

vrijdag 15 juni 2018

Penn Havoysund Festival

Gisteren aangekomen in Havoysund, topboten, leuke accommodatie en mooi visgebied.

Helaas vandaag de 1e dag vissen, maar helaas die valt in het water, vannacht en vandaag windkracht 8-9, dat is geen visweer, dus helaas 1e visdag niet vissen.

De sfeer is goed, dus komt wel goed, morgen een nieuwe kans.

Raffie

donderdag 14 juni 2018

IJsland Sudavik

Hallo Raffie en Linda,

Een kort berichtje vanuit Sudavik van groep Jos Dirkx in Nesvegur 3 A.
Twee dagen gevist, heel veel gul maar nog geen grote vissen. Dit is zo voor alle 9 groepen hier. Volgens Heng staat de wind verkeerd. Vandaag veel te veel wind, niemand is naar buiten. Sfeer is goed. Ik stuur een foto mee van de grootste vis. Tot later.

Jos

donderdag 14 juni 2018

Hellesoy

Een visdag om van te dromen geweldig weer windkracht 2 a 3 en een lekker zonnetje zodat we zonder jas in de boot zaten, en ook de visvangst was geweldig we moesten er wel een stuk voor varen ( we zaten voorbij Fedje ) maar het was de moeite waard.
Vandaag een echte Lom dag die vingen wij het meeste en allemaal pracht exemplaren, maar ook de Kabeljauw en de Leng waren volop aanwezig.
De klapper van deze dag was een Zeewolf van +/- 75 cm. en deze mocht ik op mijn exemplarenlijst toevoegen.
 
Met vriendelijke groet
De jongens uit Den Helder  

http://cordestravel.nl/noorwegen/hellesoy-vissen-bij-sotra-bergen/

Tom

donderdag 14 juni 2018

Havoysund

Linda en Raffie,

Vandaag wederom een winderig en koude dag. We konden weer niet open zee op helaas. Nog wat rondom de eilanden gevist. Een aantal kleine en 1 mooie kabeljauw gevangen.

Aan het eind van de middag de boot schoon gemaakt en onze spullen in gepakt.

Groeten van de Dekkers

Gerrit