Kant-vangstberichten

Vissen in Noorwegen of IJsland ?

Boek je visreis bij:
Cordes Travel visreizen
www.cordestravel.nl

woensdag 16 januari 2019

15/1/19 kanaal Gent-Terneuzen binnenkant.

Met drie man een 400 mtr binnenkant vanaf de sluizen gaan vissen.
aas: cocktail van verse leeglopers en kweekzagers.
Na een paar minuten kregen mijn medevissers beet. Dikke wijting!
Enkele minuten later ikzelf ook een dikke wijting.
voor mij was dit de eerste en laatste beet gedurende de 2 volgende uren.
Bij mijn collega's kwam er af en toe een wijtingkje en of bot boven. De meeste ondermaats.
Wel regelmatig kleine tikjes, maar geen vastbijten.
Begonnen met wapperlijntjes, eerst met lange aaslijntjes, daarna met kortere, doch geen beterschap.
Uiteindelijk overgeschakeld naar korte afhouders en korte aaslijntjes.
Kort erna de ene beet na de andere op beide stokken. Geen tijd voor een sanitaire pauze. De beet zat erin en daar moest van geprofiteerd worden.
Vrij snel kwamen dikke wijtingen en grote botten naar boven, maar enkel op zagers. Ondermaatse kwamen ook naar boven en mochten even snel terug in het water als dat ze eruit gekomen zijn.
Leeglopers kwamen onaangeroerd terug uit het water.
Dan maar de lijntjes beazen met volledige zagers. hier werd gretig op gebeten, maar van zodra er een leegloper bijgestoken werd, was de pret gedaan.
Dit heeft zo een anderhalf uurtje geduurd en toen was de beet eruit.
Mijn vismaat haalde nog een flinke tong op de kant.
Uiteindelijk toch nog een fijne dag gehad
resusltaat voor mezelf 6 dikke wijtingen en 10 grote botten.
mijn vismaat 14 wijtingen, een schar en enkel botten en de tong.
de andere vismaat 5 wijtingen en enkele botten

Dirk H.

woensdag 16 januari 2019

Beste schrijvers en sponsoren van Zeevisland,

Op 9 februari is er weer een grote unieke Cordes Traveldag in Sliedrecht. Cordes Travel wil de VASTE SCHRIJVERS van Zeevisland een mogelijkheid geven om langs te komen en ook te genieten van een unieke gezellige dag.

Maar je bent alleen welkom als je je via de e-mail hebt opgegeven én je vaste schrijver of sponsor bent of jij van mening bent dat je ook wel toegelaten mag worden. Maar sta je niet op de lijst, dus heb je je niet aangemeld via de e-mail, kom je echt niet binnen.

Aanmelden kan via:  info@cordestravel.nl

http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/ 

Cordes Travel visreizen

dinsdag 15 januari 2019

Hallo, het was de bedoeling om vanmiddag te vissen aan het Nollestrand. Maar i.v.m.de stevige wind uitgeweken naar de dijk bij Ritthem.Daar stond je lekker in de luwte.Als aas verse pieren en steekzagers. De laatste keer niet veel gevangen, maar nu misschien beter. Dat was dus niet het geval. Na vier uur vissen had ik vijf wijting en twee schar. Twee schar en een wijting mee.Wel nog enkele beten gemist, en een onderlijn verspeeld met vis aan. Volgende keer beter, Gr. Jan B.ij

Jan B

maandag 14 januari 2019

Afgeloen zondag samen met vismaat Lars naar Zoutelande gegaan. Bij aankomst geen enkele geparkeerde auto, mmmm, is meestal niet zo positief.
Er stond een stevige bries, 5 en wat later in de middag den ik zes, maar er was nog goed tegen in te gooien.
Gevist met verse pieren, tappen(allebei van Jurgers, prima kwaliteit) en gezouten zagers en pieren. De 1e worp meteen een vuile schar, terug gezet wegens groene vlekken.
Daarna 2.5 uur niks, en na dat het water gekeerd was begon er wat vreterij, er kwamen een paar krabben binnen, toch nog een paar redelijke scharren, ook nog een paar vuile, en een paar mini-wijtinkjes. Het was een gezellige dag maar de vangsten hielden niet over. Groet uit Steenbergen.

hans

maandag 14 januari 2019

Goede dag heren.
2x zaterdagen naar amazone haven gegaan. Veel wijting echt veel ma alles +- tussen 15 en 20 max er zijn momenten geveest lood raakt niet eens op bodem en bambam weer wijting. ma als je schar hebt grote lappen er aan het was best leuk gegaan je ben hele dag actief bezig. 5 scharre mee voor pan. Alle weitinge trug

Murat

maandag 14 januari 2019

Zuidpier IJmuiden. Laatste keren alleen in de haven gevist. Telkens een stel wijtingen. Maar gister een nul score. En wat doe je dan. Steeds verder gooien. Want, de vis zal wel diep zitten. Maar daar zat niets. Maar wel tijd om iets te oefenen. Of te leren bij een club. Clubs zijn BSC en Flanders in Belgie. Of de DSF in Nederland. En dat helpt echt. 2015 189meter. En dan. De afsluiter van 2018. 100gram en 0.25mm nylon met volle wind. 221.50meter. YES, het helpt. En zeker als je de wedstrijden mee doet. Dat geeft net die extra puls. Verder nog. Ik hoop maar dat dit voor ieder te lezen is. Daar ben ik geen ster in. Zodoende hou ik de berichten kort. En de worpen lang. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zondag 13 januari 2019

zo deze foto:s was ik vergeten er bij te doen en ze zal wel blij zijn dat ze ook aanwezig was gr de strandjutter

jan machielse

zondag 13 januari 2019

Beste vissers,

Zeevisland is geen politie, wij zijn geen controleurs. Als vissers willen overdrijven in hun vangsten is dat niet aan ons om dat te corrigeren. Misschien spreken ze wél de waarheid, maar misschien overdrijven ze, hoe dan ook, dit is niet aan ons en trouwens aan niemand om hier iets van te zeggen.

Kortom we plaatsen alle vangstberichten, ook al twijfelen we soms, maar diegene die zich hier aan ergeren, moeten gewoon verder scrollen dan dat bericht overslaan.

Er iets van zeggen, opmerkingen maken over een schrijver, vissers, merken of bedrijven beledigen, in een slecht daglicht stellen, negatief benaderen via Zeevisland wordt niet geaccepteerd en dus verwijderd. Uiteraard doen we ook niet aan discriminatie !

Wij filteren 99% vd berichten, alleen het is en blijft vrijwilligerswerk, dus ook wij zijn mensen, ook wij kijken wel eens over een bericht heen, zie je iets wat niet kan en dan heb ik het NIET over aantal vissen, stuur dan even een mailtje. Nogmaals, stuur geen mail als het gaat over overdreven vangsten en stekken die niet kunnen, daar doen we niets mee.

Mike, Team Zeevisland

zaterdag 12 januari 2019

Ben net terug van de waterweg ik hadden 12 botten en 1gulletje van 25 cm! De stroming wassen gigantisch. ..! Ik kan er over algemeen aardig visje vangen! 

Mvg

Ralph broeren

zaterdag 12 januari 2019

Hallo,

Zaterdag met een collega aan Zoutelande gevist. Na oversteken van de duinovergang werd duidelijk dat er 2 wedstrijden bezig waren, en konden we bijgevolg niet in ons favoriete vak vissen. Gestart een tweetal uren voor laagtij in een onbekend vrij vak met zware westenwind op kop...het werd snel duidelijk dat we geen al te hoge verwachtingen moesten hebben! Dat het een zeer matig en wisselvallig winterseizoen is, werd geïllustreerd door de onze vangsten en de ze van de naburige wedstrijdvissers: nihil dus!! Stug door gevist tot een drietal uur na laagtij, met een zeer pover en bedroevend resultaat: 12 scharren en 1 wijting meegenomen voor consumptie 7 visjes (scharretjes en wijtingkjes) teruggezet. Dag om zeeeeeeeer snel te vergeten.

Greetz

Tim

zaterdag 12 januari 2019

Zaterdag gaan vissen omdat gisteren niet veel was met de boot dus gisteten zst de zeebenen goed in lon amper op me benen staan dus ik dacht waarom niet weg dus met de trein nA vlissingen aan komst was goed wel veen wind er stonden 2 te vissen dus erbij gaan staan ik dacht die ken ik enja wel van vorig jaar ff babbelen ze hadden niet veel gevangen van af een uur of 3 met afgaand water ik kreeg al na 10min beet ja hoor 1 schar 1 wijting dat gaf de burger moeddus later zijn weg gegaan met ook een mooi schar op laast eruit. Ik heb daar ook gestaan later niks 3 lijnen kwijt dus op tijd gestopt nu na huis afzender de strandjutter.

Jan machielse

vrijdag 11 januari 2019

vandaag 11-1-2019 gevist te waterweg, gevangen 27 x wijting 23x 32 cm. en 4 keer ondermaat terug gedaan in water. 1x verdwaalde zeebaars, bij binnen halen dacht ik dat het een gul was. zeebaars 47 cm . en 7 scharren 27cm en 3x 26 cm bot en 1Gul van 40cm. helaas heb ik alles meegenomen voor de pan.

De dikke grote wijtingen lijken op gul had nooit zulke grote gevangen.

wat een geluk had ik vandaag. alles gevangen met zeepieren. ik had 75 pieren gekocht en had nog over dit aan een andere visser gegeven. deze stond een paar meter verder dan mij en had ook heel wat wijtingen en gullen in de koelbox.

ik heb gevist met :
twee hengels sarcast 250 cm.
ankerlood 250/207 gram.

Tip voor de vissers. Bij het rijgen van de pieren niet te verder rijgen dan de haak. anders gaan de vissen op de lijn aanbijten. dit pas vandaag gemerkt.

wel vaak last gehad van apenhaar, en hierdoor ook een lijn/lood kwijt, bij binnen halen. over twee weken weer poging wagen en dan samen met een vriend.

Dipoe

vrijdag 11 januari 2019

Goedemiddag

Gisteren, 10 januari, heerlijk gevist nabij Vlissingen.
Waren er om 8.30 uur, hengels opstellen, oude tappen en gezouten pieren als aas.
Het aas was een beetje oud, maar nog bruikbaar...
Waren met z’n drieen elk 2 hengels.
Het weer was beter dan onze vangst. Er stond geen zuchtje wind.
Gestopt om 13.30 uur.
De vangst kwam van ver, maar ook dichtbij vingen we een schar en scharretjes.
Mijn 2 medevissers hadden respectievelijk 15 vissen (2 wijtingen, rest schar groot en klein), 8 vissen (schar groot en klein), en ondergetekende 14 vissen (9 schar).
Kortom een matige vissessie, maar wel genoten van het windstille weer, en niets verspeeld, ook wel prettig!
Volgende keer meer succes
Groet
B. Sorgedrager

Ben Sorgedrager

vrijdag 11 januari 2019

Vandaag naar Groede geweest, een uur voor laagwater en twee uur na
met Kenny gevist met zeepieren en franse tappen. Geen enkele beet gehad en ook geen andere visser te zien, dat wil wat zeggen.
Dicht en ver maar geen resultaat.
Volgende keer naar een andere plaats.
Daniel

daniel

vrijdag 11 januari 2019

Donderdag de zeeuwse wateren opgezocht om te proberen een visje te vangen , ik had nog pieren en zagers in de koelkast liggen van de Hubo uit s, Gravenpolder die waren nog uitstekend van kwaliteit,ik had ook nog gezouten pieren bij me,er was geen wind dus was het zeer lekker te vissen,de vissen kwamen regelmatig naar boven de vangst bestond uit schar en wijting in totaal heb ik 43 vissen gevangen waarvan ik 21 mooie schar en 8 wijtingen van 30+ mee naar huis heb genomen voor de pan , de meeste vissen heb ik gevangen op korte dunne afhoudertjes met zwarte lijntjes en haakje vier ,en een groen kraaltje op het draadje.
Veel visplezier
Willem

Willem

donderdag 10 januari 2019

Vandaag wederom in Vlissingen gevist. Zelfde opstelling, zelfde plek.
Piet Heinkade.
Wederom alleen wijting en schar. Deze maal wel meer aan de maat. Dus koelkast is gevuld. Alle kleintjes terug gezet om weer verder te groeien.
Topstek!!!

Luc

donderdag 10 januari 2019

Zou u deze foto nog bij mijn andere vangst bericht kunnen plaatsen vriendelijk bedankt

Robin

donderdag 10 januari 2019


Na wekelijks toch wel beetje de europoort af gevist te hebben zoals beerkanaal amazonehaven calandkanaal verder land inwaarts maar echte resultaten bleven uit scharretjes mooie wijtingen maar ook veel klein werdt het toch wel eens tijd voor me eerste gulletje dit jaar bedacht ik me zo eigenlijk me 2 e maar die ving ik vorig jaar november 42 cm dus afgelopen zondag 6 januari wakker geworden en een blik naar buiten en ja dan denk je fishing time hup naar de waterweg terplaatse even een andere visser aangesproken maar die stond van 10 uur smorgens en ik kwam 16 uur aan maar 2 kleine wijtingen gevangen pfff slecht vooruit zicht iets verder op me 5 m k2 extreem gold geinstaleerd en go uurtje voorbij niks 2e uurtje maatse wijting 3e uurtje maatse wijting vervolgens tot 19:30 inmiddels laag water niks tot me hengel even van de grond kwam verder gebeurde er niks en jawel ineens bambam bonkende top aanslaan en ja dan weet je dat het een gevecht gaat worden dat moet er 1 zijn en jawel daar kwam de koning van de waterweg 1e gul van dit jaar gemeten 52/53 cm even een gat in de lucht gesprongen een oerkreet er uit gegooit en even op adem komen wat een gevecht blijft het toch en natuurlijk me k2 hengels en ultegra s die mij op dit soort momenten niet in de steek laten nou mede vissers ook met laag water kan je gewoon je visjes/ vissen vangen al was het buiten de gul niet denderend groetjes en tot laterszz

Robin

donderdag 10 januari 2019


Na wekelijks toch wel beetje de europoort af gevist te hebben zoals beerkanaal amazonehaven calandkanaal verder land inwaarts maar echte resultaten bleven uit scharretjes mooie wijtingen maar ook veel klein werdt het toch wel eens tijd voor me eerste gulletje dit jaar bedacht ik me zo eigenlijk me 2 e maar die ving ik vorig jaar november 42 cm dus afgelopen zondag 6 januari wakker geworden en een blik naar buiten en ja dan denk je fishing time hup naar de waterweg terplaatse even een andere visser aangesproken maar die stond van 10 uur smorgens en ik kwam 16 uur aan maar 2 kleine wijtingen gevangen pfff slecht vooruit zicht iets verder op me 5 m k2 extreem gold geinstaleerd en go uurtje voorbij niks 2e uurtje maatse wijting 3e uurtje maatse wijting vervolgens tot 19:30 inmiddels laag water niks tot me hengel even van de grond kwam verder gebeurde er niks en jawel ineens bambam bonkende top aanslaan en ja dan weet je dat het een gevecht gaat worden dat moet er 1 zijn en jawel daar kwam de koning van de waterweg 1e gul van dit jaar gemeten 52/53 cm even een gat in de lucht gesprongen een oerkreet er uit gegooit en even op adem komen wat een gevecht blijft het toch en natuurlijk me k2 hengels en ultegra s die mij op dit soort momenten niet in de steek laten nou mede vissers ook met laag water kan je gewoon je visjes/ vissen vangen al was het buiten de gul niet denderend groetjes en tot laterszz

Robin

woensdag 9 januari 2019

Vandaag met 2 hengels gevist in vlissingen, aan de Piet Hein kade. Lekker windje in de rug. En gooien maar.
Start 13.30 en tot 16.30 gevist. 3 wijting en 4 scharren voor de pan.
+/- 20 wijting terug. De scharren waren allen aan de maat.

Lekker dagje zo.
Morgen nog maar eens proberen ;)

Luc

dinsdag 8 januari 2019

Maandagmiddag van 2 tot 6 uur een teleurstellende sessie gevist op het Calandkanaal en de Waterweg. Eerst Calandkanaal vóór de kering het laatste restje van hoog water met een stevige W4 wind met lichte regenbuien om recht tegenin te gooien. Na een kleine wijting gevangen te hebben liep ik vast en later nog eens. Tegen de wind kom ik net niet ver genoeg om vastraken te voorkomen. Om 5 uur verkast naar de Waterweg, achter de dijk met de wind in de rug was het prima uit te houden. Stek net voorbij de kering halverwege de 1e en de 2e strekker. Heel ver weg gooien en dan toch valt het lood binnen een paar tellen op de bodem dus dat betekend heel ondiep water, maar gelukkig ook niet vastraken. Toch maar even proberen op dit ondiep om misschien wat bot erop te krijgen. Inmiddels is het donker en binnen een paar minuten een kleine wijting gevangen en toen ..... helaas niets meer !

Aart Hennekes

maandag 7 januari 2019

Dishoek, vrijdag 4 januari 2019

De eerste sessie van het nieuwe jaar. Mooie piertjes, nog wat prima zagers, laag om 19.30 en Bf 4 noordwest. Geen regen. Het aas weer prima verzorgd door Pim van Profish te Zegge. Kortom, redelijke condities en we hadden er zin in. De hengels opgetuigd op onze vaste stek bij paviljoen Vloed , in het vak van de rode boei. Deze keer klopten de weersvoorspellingen wel. Vroeg begonnen (3 uur voor laag) en geëindigd om 20.30, dus in het begin van opkomend tij.

De visser bij de mui had een leuke avond. Op twee draaien na elke keer vis. Was het twee weken geleden voornamelijk wijting en veel minder schar, nu was het net andersom. Helaas alles ondermaats hetgeen waarschijnlijk te wijten was aan het feit dat we vanwege de wind niet ver genoeg konden gooien. De andere visser had zijn avond niet. Bij de palen was het niets, dus verkast naar een andere mui. Daar begon het te lopen. Zowel wat betreft vis als materiaalpech. Twee vastlopers, lijnbreuk, een dikke pruik en een standaard die niet helemaal meer 100% was. Tussen alle bedrijven door toch nog 9 wijtingen en 2 schar weten te verschalken. Maar die aantallen haalden het niet bij de andere visser.

Toch een leuke start van het nieuwe jaar. In het vak naast ons nog drie zuiderburen, waarvan er twee voor de eerste keer aan het strand visten. Ze stonden er nog toen we weggingen. Ik hoop dat ze veel gevangen hebben.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)

maandag 7 januari 2019

Gisteren 6-1 noordpier wijk aan zee. Gezeten ban 11 tot 17. Was hard werken deze ronde. Eindstand 4 hele kleine scharretjes, 2 flinke. Flinke schol en een heel klein gulletje van 15cm.
Leuke dag gehad met weinig vis.
Naar de volgende sessie

Peter

maandag 7 januari 2019

Voor alle vissers de beste wensen en dat jullie weer mooie vangsten mogen maken in 2019.
Zaterdag onze wedstrijd tegen de wind in vissen, dikke 6 bfr. maar de zuidpier bleef gelukkig open. De vangst was niet heel geweldig maar er werd gevangen.
Daar ik nog aas overhad zondag maar eens met de wind mee gaan vissen, Wel zo comfortabel. 1 hengel op de gul 1 hengel op de schar. De gul had geen corvee zondag maar de scharren deden het wel. Ik ben de tel een beetje kwijt geraakt, veel kleine magere (en groene?) die zijn weer terug gegaan maar toch 20 mee naar huis. Bij na vraag bij andere vissers hoorde ik dat er over de hele pier 6 of 7 gulletjes waren gevangen over de hele dag. Velen gingen met een 0 naar huis.

Dank collega's voor de pieren. Ik kan nog weer een dagje gaan vissen. Collega met de motor er zat nog een stuk lood tussen de kranten. Ik bewaar hem voor je. Collega uit Diemen, ik heb het nog druk gekregen bij het afgaande water tot 10 uur.

Succes Ben

Ben

zondag 6 januari 2019

Hallo Allemaal,

2019 maar eens begonnen met een wedstrijdje van de Krabbe; de eerste wedstrijd van de Wintercompetitie. Wij zijn afgezakt naar Domburg strand Oase waar om een uur of 8 nog een aardig briesje uit N.W. richting, dus pal op kop stond.
Om 08:15 uur vlogen er 14 loodjes het zilte nat in en waar die landden kon ik in het donker niet zien. Met de eerste worp kwam er bij diverse vissers en een visseres (of is dat een vister) direct al vis op de kant: bij mij nog niet. Ik stond een meter of 30 van de palenrij af en had dus alle ruimte naar rechts, maar ook dat bracht geen voordeel.
Ik startte niet goed, het loodje 150gr moest zachtjes de bodem afzoeken, maar werd door de stroming al snel richting die ellendige palen getrokken, maar bleef er vlak in de buurt toch haperen. De volgende worp direct een Tommy 160gr aan de onderlijn gehangen.
Ik had een worp of 3 nodig om van de nul af te komen: een scharretje van 19 cm; meer vel dan vlees, liet zich tussen een paar meppen vuil mee sleuren.
In het andere palenvak hoorde ik al vroeg dat er 2 lui waren met 4 vissen, terwijl er aan onze kant de besten 2 vissen binnen hadden.
De wind nam wat af en dat betekende dat ik ietsje verder kon werpen, maar echt tevreden was ik niet met maar 110 mtr. Om bij de schar te komen moet je hier toch een meter of 20 verder kunnen werpen. Het opkomende tij droeg ook nog geen steentje bij, want we moesten langzamerhand wat achteruit wandelen. Ik houd eigenlijk niet van opkomend tij; het heeft mij afgelopen jaar iets te veel aan hengelspullen gekost, maar dat is weer een heel ander verhaal.
Eindelijk na 1,5 uur kwam visje nr. 2 op de kant. Een mooi marmerkleurig botjes van 15 cm. Dat was toch weer een positief iets want ik was een stel lui die 1 visje hadden hiermee voorbij.
Hans en Arjan vingen er nog een visje bij, ieder 3 visjes en Patrick pakte ook nog wat en die waren stuk voor stuk groter dan die van mij.
Op het laatst maar eens wat dichter bij geprobeerd; achter de branding met wat langer dwarrels, maar tot aan de toeter kwam er van mijn idee geen fluit terecht. Noppes, nakkes, nada. Links van mij pakte Arjan er nog 1 bij en Patrick had er intussen ook 3.
Ad, uit het andere vak, had er 5 binnengetrokken, Elma had er 4, Arjan en Patrick ook en Hans 3. Omdat er hier en daar echt kleine pietepeuter visjes uit kwamen kon hieraan nog geen uitslag gekoppeld worden. Blijkt later wel omdat Hans met zijn 3 vissen maar 1 cm minder had dan Elma, maar de 5 vissen van Ad waren het winnend zooitje 117cm, Patrick 2e met 92 cm Arjan 3e met 91cm, Elma 4e met 72cm en Hans 5e en 71cm. Opvallend was wel dat de meeste vissen gevangen werden in het donker en het gloren van de dag. Tijdens daglicht viel het behoorlijk stil.
De wintercompetitie is verleden jaar in het leven geroepen om eens buiten de lange 15 wedstrijden durende competitie een gezellig samenzijn onder het vangen van een visje te organiseren. O.k. aan het eind van de competitie staat er wel een prijsje te wachten op de winnaar, maar hoofddoel is toch het lekkere vrije vissen en gezellig de tijd nemen om eens een babbeltje meer te maken. Nou, met de vangsten van vandaag zijn we in dat babbeltje goed geslaagd en gezellig hebben we het ook gehad.
Op naar 25 jan wanneer we de 2e wedstrijd gaan vissen in de donkere avonduurtjes.


Groetjes
Jan Romeijn - lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

zondag 6 januari 2019

Winterse strandbotten.
Zondagmiddag nog de laatste aasjes bijeengeraapt uit de vriezer en de wurmenkoelkast en afgereisd naar een Schouws recreatiestrand. Nu de Kerstvakantie er weer op zit en de dagen weer langer gaan worden maar eens kijken of er weer vis te vangen is in het nieuwe jaar. Gevist vanaf half tij naar hoogwater. Nauwelijks wind, nauwelijks zon, nauwelijks getij, nauwelijks golven maar toch een mooie branding. Deze keer wat ongebruikelijke onderlijnen geprobeerd. Niet alleen gekozen voor de onzichtbare onderlijnen maar nu eens onderlijnen gebruikt die gemaakt waren van fluoricerende oranje hoofdlijnen, lichtgevende groene haaklijnen ook nog versierd met knalrode en feloranje kralen. Twee hengels, twee afstanden en vier verschillende onderlijnen in stelling gebracht. De eerste worp kortbij leverde al een minibotje op. De tweede worp op de verre stok bracht een maatse bot op de kant. Dat geeft de burger goede moed! De volgende draaien brachten zelf duo-draaien aan vis op. Een van de laatste worpen aan de laagwaterlijn kwam zelfs terug met 3 minibotjes. Na anderhalf uur waren er al 12 vissebeesten geteld. Daarna werd ik door het opkomende tij van mn zandplaatje verdreven en ging de steun 50 meter verder weer in stelling. Nu was ik de vis even kwijt want een uur lang ving ik er niks meer bij. Eenmaal aan de hoogwaterlijn kwamen er in het laatste uur voor de kentering nog 4 botten en botjes bij. Tegen drie uur de onderlijnen nogmaals geaast, krantjes leeggeschud en voor de laatste keer ingeworpen. Daarmee kwam er op de verre hengel nog een schar uit de golven. Van de 17 vissen kwamen er 2 van de traditionele onderlijnen en 15 van de felle kleuren onderlijnen. Het was weer een mooie start van het nieuwe seizoen, maar de komende weken staat de visserij even op een laag pitje. Eerst nog even 40m2 aan laminaat wegwerken.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

zondag 6 januari 2019

Mannen, vandaag tijdens de JAGRO bokaal mijn aluminium onderlijnenkam met zwarte steun op de parkeerplaats vergeten. Zou de vinder mij aub willen contacten? 0640198577, jaimyposthumus@live.nl

Bvd,

Jaimy

Jaimy Posthumus

zondag 6 januari 2019

Na de goede vangst afgelopen donderdag het vrouwtje maar eens heel lief aangekeken om het zaterdag nog een keer te gaan proberen.
Het hielp en samen met vismaat Jeroen afgesproken. De stek was weer het Nollenstrand maar eerst nog even langs Yerseke bij de fam Dixhoorn voor het aas.
Na een gezellig praatje naar het strand gereden. Om 17:30 waren we aan het vissen met een harde noordwester 5, we dachten dat zal een stuk moeilijker worden om een mooi maaltje vis bij elkaar te sprokkelen. De duisternis viel in en er kwamen wat kleinere wijtingen boven soms afgewisseld met een mooie schar. op een gegeven moment kreeg de schar de overhand in tegenstelling tot donderdag. Rond de kentering(20:00) werd het rustiger met de wind en de vis bleef bijten hoewel het moeilijk was om beet te zien. Met opkomend tij was het de wijting die zich steeds mee liet zien met mooie exemplaren ertussen. Soms met drie tegelijk. Om 21:30 gestopt omdat het water toen zo hard op kwam dat we niet meer in het diepe konden gooien. De teller eindigde op 44 stuks met 2 hengels, bij Jeroen met 1 hengel was de eindstand 30. Jeroen viste met rode bezemafhouders wat iets meer vis opleverde. Toch een mooie avond gehad.
Er gingen 28 scharren en 25 wijtingen mee naar huis de buit van die hengels.

Marcel

zondag 6 januari 2019

Gisterenavond voor het eerst in 2019 gevist. Plaats: strandje van Baarland. Begonnen om zeven uur en gestopt om tien uur. Als aas zoute pieren en zoute tappen.De vangst is een stuk minder dan een maand terug, maar toch nog wat gevangen. Toen ik stopte had ik 4 mooie wijting en 1 schar van 30 cm.Waarschijnlijk deze week nog een keer s,avonds naar het Nollestrand. Groetjes Jan B.

Jan B

zondag 6 januari 2019

Hallo mede vissers, hier nog een (verlaten) vis bericht. Van 4 dec J.L. Gaan vissen op het strand v Vlissingen. Tot 1800 Eerst, P. geld betalen! Waar ook enige Belgen vissers (beteuterd) met hun bank kaart stonden te proberen, waarbij dat niet lukte! Hun met cache geld geholpen. Na enige tijd, had ik mijn twee hengels te water, voorzien v vers aas v/d B.D. store. In de donker, kwam de schar los tijdens de EB. En met de vloed, volgde de wijting. Bij vele vis stekken op Walcheren, heb ik last v/d KLei rand, waar ik onderlijnen aan verspeel! Tot 2200 gevist met 8 scharren 6 wijting naar huis!
Gr v Brom.

Brom

zondag 6 januari 2019

Wijtingen maat 45....

Visvrienden en vriendinnen,
Vanochtend met Jaap het ochtend tij gepakt op Zoutelande . Wij stonden rond half zes op het strand en rechts zagen we al wat lichtjes bewegen..... Er waren dus meer mensen die geen zin hadden om op bed te blijven liggen. Ieder met 1 stok en gewapend met pieren en tappen ging de onderlijn te water. Eerste draai Jaap een mooie schar ik niks. Tweede draai een doublet van een wijting maat 45 en een mooie schar. Zo vlotte de ochtend en werd het lichter, hoewel boven het water zag het er even dreigend uit maar het bleef gelukkig weg. En zo kwam er een visje boven, het leek niet op werken maar wat er boven kwam was wel mooi van formaat. Mooie scharren en dikke, grove wijtingen. Om 10 uur weer richting de auto gelopen en met een lekker maaltje vis weer richting huis. Thuis de vis klaar gemaakt voor (latere consumptie )en de restanten deze keer niet weggegooid maar gebruikt voor een basis voor vissoep....

Hroeten uut Playa del Bru,

Dennis

Dennis Zwiers

zondag 6 januari 2019

Gisteren gevist op het strand van Cadzand , wind op kop , gevist van 15u30 tot 20u15 , totaal 15 wijtingen en 1 scharretje ,en 1 meuntje allen onder de maat gevist met pieren en tappen .

Peter

zondag 6 januari 2019

zo de dezen fotos stonden op de ander camera dus nu zie je dat er veel stonden te vissen aan de kant achterin achter de boten lagen veel vissersboten .
die later binnen kwamen afzender jan.

jan machielse

zondag 6 januari 2019

Vrijdag 4 Januari
Gevist NZK, locatie pontje.
Van 10 :00 tot 14:30.
Heel veel kleine wijting een aardig aantal botten .
En een voor mijj onbekende vis gevangen. Bleek na nader onderzoek een grote spiering te zijn van 24 cm.
Gevist met zeepieren.

Visgroet, Kooij.

Kooij

zaterdag 5 januari 2019

Zo vandaag gaan vissen ik verwachten eerst dat ik tot roosendaal mee kon.
in ver band met de storing op de rails en wagons maar dat viel gelukkig mee
ik was op tijd nu toen maar na vlissingen na me plek.
aan gekomen was het wat nat gelukkig .toen ik bij de stijger aan kwam.
stonden er 2 te vissen af en toe haalden ze een visje uit ,
tot na de middag zat ik voor aan ik kreeg een beet maar was niet zo veel.
kwamen nog 3 man achter me staan ff babbelen en daarna zijn die 2
weg gegaan met wat aas voor me ik zij bedankt en daar mee heb gezeten,
ik heb over de hele dag veel beet daar 1 onderlijn kwijt maar ik had vis,
met 2 wijting terug klein toch no 7 wijting mee en vier scharren ben gestopt
tegen een uur of half zes om alles op te ruimen voor de volgende cessies.
zo dit jaar heb ik in gezegend 2019.afzender jan de strandjutter.

jan machielse

zaterdag 5 januari 2019

Vandaag wezen vissen in de waterweg bij Maassluis, na eerst bij Eagle Hengelsport wederom prima pieren te hebben gehaald.
Aangekomen om 11.30 uur. Hoog water om 15.30 uur
Gevist tot ongeveer 14.00 uur. Stroming werd toen dermate sterk, dat het lood binnen " no time " lang de kant lag.

Was er dan ook nog vis?
Jawel, al was het stukken minder dan een week of vier terug, toen ik op dezelfde plaats viste en met hetzelfde tij.

Totaal 10 wijtingen, waarvan drie mooie 35'ers en een meun.

Groet,
Jan

Jan V.

zaterdag 5 januari 2019

Woensdag 02-01-2019 gingen we, vier man sterk, de zuidpier van Scheveningen op. Het was elf uur in de morgen, links en rechts van ons, was men de resten van de zgn. vreugdevuren nog aan het opruimen.
We hadden prachtige pieren en gezouten pieren.
We hebben op de kop gestaan ter hoogte van de groen-witte toren.
Er waren over de hele dag meer bezoekers dan vis.
Pierre, mijn broer, koos er voor om op de kop te staan en ving nog een stuk of vier scharren en een puitaal. Saïd, zwager van ons, ving niets. Hij stond overigens met een hengel en wij met twee.
Ben, zoonlief en fanatiek visser, ving slechts een schar en ik een aardige gul.
Al met al een bedroevend resultaat, omdat we ook nog 7 onderlijnen hebben verspild. Het water leek ons ondieper en de vissers, die er voor ons waren, gingen rond 14:00 uur huiswaarts zonder vis te hebben gezien.
Bij Nibro en in IJmuiden werd mij vantevoren verteld dat er goed gevangen werd m.n. In Wijk aan Zee en op de zuidpier van IJmuiden.
Als ik de berichten op deze site zo lees, was dat misschien in 2018.
Kortom, een uiterst matige editie van het nieuwjaarsvissen, volgend jaar toch maar Wijk aan Zee of het NZK.
MET VISGREETZ,
Frans den Hartog

Frans den Hartog

zaterdag 5 januari 2019

Gisteren 04/01/2019 gevist Oostelijke strekdam Oostende. Hoogwater om 12u21- gevist van 09.00 u tot 16u30- wind nw 3 bft- aas verse tappen en diepvries- povere vangst 12 scharren - de wijting zat of zit er niet meer.

Van Sante Dirk

zaterdag 5 januari 2019

Donderdag 2 uurtjes bij sluizen ijmuiden gezeten. 2 hengels , 2 haken met boven een pier en onder een zager aan de haak.
Iedere 5 minuten beet. Mini wijtingen. Alleen op de pieren. De zagers werden niet aangeraakt. Nul scharren!! Was opzich leuk alleen zijn die kleine wijtingen wel een verspilling van het dure aas.

Ton

zaterdag 5 januari 2019

Donderdagavond naar Dishoek.
Veel vissers aanwezig.
Rond 16:45 begonnen met vissen. Na enkele minuten al een grote wijting.
Mijn vismaat ook na enkele minuten wijting aan de haak.
Het zag er veel belovend uit, maar schijn bedriegd zegt men wel eens.
Tot aan laag slecht enkel kleine wijtingkjes bovengehaald, die direct terug het zilte nat in mochten.
Tegen laag water begon de schar zich opnieuw te moeien, doch veel goeds kwam er niet uit. Vele scharretjes mochten terug het ruime sop in.
toen de stroming weg viel, was de beet er ook weer uit. bij het opnieuw opkomen, nog enkel beten gehad van schar en wijting, maar niks spectaculairs.
Zowel eentje ver en eentje dichterbij gelegd. Deze die ver lag, gaf de grootste vis, deze die dichtbij lag , gaf de meeste maar ook de kleinste vis.
Resultaat: 8 maartse scharren en 5 wijtingen.
Da's nog altijd beter dan niks en het zijn toch een paar pannetjes vis (die ondertussen al naar het maag-en darmstelsel verdwenen is).
bij de terugkeer naar de auto nog enkele collega vissers aangesproken, maar ook bij hun geen spectaculaire vangsten.
Och ja, het was weer plezant om het ruisen van de golven te mogen aanhoren.

Dirk. H.

vrijdag 4 januari 2019

Op 3 januari nog een de vis gaan belagen op het Nollenstrand, Eerst wat "vlees"gaan halen bij de fam Dixhoorn in Yerseke. Om 16:30 de eerste onderlijn het zilte nat in en ik was alleen met een zwemster op het strand. Goed teken?
Voordat het donker werd kon ik twee ondermaatse wijtigen verleiden om te bijten.
Na zonsondergang kwam de wijting los en dat bleef zo totdat de stroming minder werd. Nu kwam er af en toe een scharretje mee de kant op.
Tot LW (18:45) was het wijting die de overhand had maar met opkomend was het de schar. Gestopt om 20:45 omdat de pieren op waren en nog steeds vis vangend.
De eindstand was 42 stuks waarvan er 11 wijtingen en 16 scharren mee naar Raamsdonksveer gingen, de rest is weer aan het groeien in de Noordzee.

Marcel

vrijdag 4 januari 2019

Vandaag van 12.00 tot 15.30 aan NZK gezeten. Mooie harde aanbeten. Had 1 mooie bot, 8 wijting (1 maatse van 33cm). De rest waren maatje guppy, daarom maar wat eerder gestopt. Twee weken geleden waren alle wijtingen nog maats. Alles gevangen op verse pieren. Zoute pakten ze niet.

Vincent

vrijdag 4 januari 2019

3./4.January
Kop Zuidpier Ijmuiden. Hole night difficult fishing- hooge golven, veel wind (more than we expected), cold, wet, bad material battle. Result: 4 gullen. Bites all 3 hours around high tide.
sorry for "dutchenglish"
groeten uit duitsland
vang(t) se
Markus

Markus

vrijdag 4 januari 2019

Donderdagnamiddag naar de Zwarte Polder/radar geweest.De lijnen lagen om 14u15 te water.LW rond 18u,NW wind 2.Bij de tweede draai een mooie maatse wijting en daarna tot aan de schemering niets meer gezien.Dan zijn de scharren begonnen en een paar maal een double van schar en wijting.Bij het keren van het water terug wat stil.1 uur na laag terug wijting aan beet,alle ondermaats.Gestopt om 21 u.Vangst:14v wijtingen waarvan 3 bovenmaats en 4 mooie scharren.
Links van mij nog 1 visser met 1 schar.Rechts van mij 3 vissers(vader,zoon en grootvader)met wat kleine wijting.

Na hun vissessie hebben al deze vissers hun afval ter plaatse achtergelaten op het strand,van redelijkwat papier,snoepwikkels,plastiekzak,plastiekpot,tot zelfs de breekstaafjes.Op weg naar de parking staan nochtans 3 vuilbakken.SCHANDALIG dat zulke vissers??de naam van de goedmenende vissers kapot maken.

Heb dit afval dan maar verzameld en in de vuilbak gedeponeerd.

Ronny

vrijdag 4 januari 2019

Gisteren een Dishoekske gaan doen, was er behoorlijk druk. Het was mooi visweer, geen wind en slechts af en toe een mini-buitje. Rond 17u de piertjes een badje gegeven. Eentje op halve afstand achter het paalhoofd en eentje knalle-ver weg. De visserij was niet meer zo goed als een paar weken geleden maar toch met een mooi maaltje vis naar huis. Schar: 4 goed aan de maat, 1 kanjer van 34 cm en een stuk of 5 terugzettertjes. Wijting: 4 aan de maat en evenveel terug. 2 lijnen kwijt waarvan ik er achteraf een terug opviste, met 3 vissen aan...
Aan allen de beste wensen voor 2019 en dat de piertjes veel dikke vrienden mogen meebrengen :-)

Rikske Vis

donderdag 3 januari 2019

Vandaag even met een paar man aan waarde wezen vissen. De visserij was wel duidelijk minder als de wintermaanden ervoor. Met 3 man hadden we ong 35 stuks gevangen waaronder veel wijting waarvan veel maats.

zeeuwse vissers

dinsdag 1 januari 2019

Ouwejaarsbericht.
Gisteren op ouwejaarsdag nog een aas-opmaak-sessie gedaan met Henk. Gezien de sociale verplichtingen voor eind van de middag en de avond werd het een ochtendsessie het hoogwater aan de Oosterscheldedijk. Rond negen uur de steun neergezet aan Colijnsplaat. Beiden gevist met twee hengels, verschillende onderlijnen en in hoofdzaak pieren in de aasbak. Bij Henk nog aangevuld met wat zagertjes en bij mij met de laatste slikjes. Met het laatste uurtje van opkomend tij wist Henk als een mooie schar te vangen. Bij mij ging de nul pas weg met de kentering. Het eerste uur van afgaand tij liep er een zware stroming en samen met drijfvuil werd het even een moeiliike visserij. Henk ving er nog vier scharen en een bot bij, ik ving nog een vuile schar en gewone schar. De eindstand was 6-3, alleen bestaand uit platvissen, geen wijting te bekennen. Tegen twee uur waren we weer op de terugreis.
Een mooie besteding van de laatste dag van 2018, op naar de nieuwe dagen van 2019. In de loop van de week staat er nog een bootsessie op het planning.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

dinsdag 1 januari 2019

Gelukkig Nieuw Jaar, wij wensen iedereen een gezond, visrijk en liefdevol 2019 !

Team Zeevisland

dinsdag 1 januari 2019

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland