Kant-vangstberichten

Wil jij naar Noorwegen ?

Wil jij eens vissen in Noorwegen op oa heilbot, koolvis, kabeljauw en dikke schollen en ben je maar alleen of met z'n tweeën of heb je geen vaarbewijs ? Mails ons eens: info@cordestravel.nl

zondag 26 mei 2019

Vandaag gaan vissen met me broer bij st.annaland.
waar we lekker zaten met de wind in me rug.
het water kwam op met stroming na binnen we hebben gezeten tot 14.30.was niet om na huis te schrijven af en toe beet te klein.
dus ik had geep 2 stuks en me broer niks wel beet gehad .
dus nu sta ik aan de leiding met 3 -1 afzender jan de strandjutter.
en nico de zeehondentemmer.

janmachielse

zondag 26 mei 2019

Gisteren 25 mei met mijn vismaat wezen vissen in het Noordzeekanaal.
Gevist van half 11 tot 22.30. Vangsten waren redelijk 2 scharren,1 wijting,een paar botjes en tegen de schemering een paar tongetjes.Helaas was alles onder de maat en zwemt dus weer.

Wim

zondag 26 mei 2019

Gisteren weer eens dagje kantvissen in zeeland. Was weer een hele tijd geleden.
Rond 9:00 vertrokken vanuit Maastricht, ja, toch stukje rijden richting Vlissingen.
Bedoeling was om het lage tij te gaan vissen vanaf de boulevard in Vlissingen, 13:30 laag water. Eerst vers aas gehaald bij Jan Peter. Dikke pieren en mooie kleine zagertjes gekocht voor later de dag op de geep te gaan vissen.

Bodemvisserij van 11:30 tot 15:00 leverde slechts 4 te kleine scharren op. Alle 4 gevangen met dwarrellijntjes met pieren. Vis moest van ver komen. Op de lijn met afhouders en zagers niets gevangen. alle vis uiteraard weer netjes retour.

Daarna rustig doorgereden naar de dijk in Ritthem om daar rond hoog water (19:30) op de geep te gaan vissen. Bij aankomst stonden er slechts 3 personen te vissen. Een andere collega visser kwam tegelijkertijd met mij aan. Eerste uur anderhalf uur geen enkele beet. Veel wier in het water wat het vissen niet erg makkelijk maakte. Naast mij bij de andere vissers kwam er geen enkele geep boven.

Aanhouder wint......

Daarna toch voorzichtig de eerste geep bij mij aan de lijn. De eerste dit jaar voor mij, erg klein en dus mooi retour. Daarna weer even een half uurtje stil, geen beet meer. Maar toen, het duurde misschien bij elkaar een goed uur, maar kwam de beet er zeer goed in. Binnen dit tijdsbestek 4 mooie dikke gepen gevangen mee voor de pan en rookoven. Nog 5 (te) kleine gepen gevangen en terug gezet en nog een zelfde aantal voor de kant gelost.

Alle gepen gevangen met de kleine zagers. Viste ook met reepjes geep, maar hier geen enkele beet op. Mijn buurman viste uitsluitend met reepjes vis en heb hem een aantal zagers aangeboden. Hierna begon ook hij goed geep te vangen.

Een zeer geslaagde dag dat smaakt naar meer.

Stéphan Mommers

zondag 26 mei 2019

Zarerdag avond ff naar de sluizen ijmuiden. Miljarden speltaas...niks gevangen..andere gesproken en wel wat kleine zeebaars gepakt. Geloof ook wat haring maar nog niet spannend allemaal.

Gr Matko.

Matko

zaterdag 25 mei 2019

Goed nieuws jongens! De eerste makrelen zijn gevangen vandaag zaterdag bij de Zuid Pier in ijmuiden 2 stuks mijn buurtman ving ze . Ik zelf was met mijn nieuwe lichte zeebaars hengel aan het spinnen en dobberen ik had een geep te pakken en weer teruggegooid . Meerdere keren zag ik de gepen achter mijn Kunstaas zwemmen :) de zee barste van de kleine visjes (blikjes) aan binnen en buitenkant . Het gaat niet lang duren nog voordat die zomerrovers de pier arriveren en helemaal los gaan XD let maar op😉

Joan

zaterdag 25 mei 2019

Gisteren met mijn Egmondse vrienden de noorderpier bezocht. Gewapend met strandhengels, geepmateriaal,en kunstaas.
We kunnen er kort over zijn prachtig weer maar heel weinig vis. Een heeeel klein botje en een verdwaald botje.
Geen geep geen zeebaars, een gezellige maar een nagenoeg visloze dag. Ook de collega visbroeders aan de pier vingen niets of bijna niets. Volgend keer beter.

Hartelijke groet Henk

Henk Bollen

zaterdag 25 mei 2019

Gisteren even wezen gepen bij de neeltje jans, viel goed mee met de drukte en de beet zat er leuk in.
Ik had er 8 waarvan 2 te klein, maar de rest van leuk formaat.
Lekker gerookt.
Je moet wel licht vissen, de heren die met strandhengels stonden te smijten hadden niet zo veel.

Marco

vrijdag 24 mei 2019

Drie geepsessies van elk ongeveer 3 uur bij mooie weersomstandigheden hebben welgeteld 1 geep opgeleverd. Plaats: Oosterschelde, omgeving Zeelandbrug langs beide kanten.
Ik hou mijn vangsten nauwkeurig bij en de spreadsheet van 2018 vertelt mij dat de teller op 24 september op 57 gepen stond.
Dit jaar, met een vergelijkbaar aantal visuren zit ik aan 7 stuks.
Beetje onrustbarend 🙄

Eric van hout

vrijdag 24 mei 2019

Afgelopen week nog een drietal keer wezen gepen bij Ritthem. Had al een berichtje gedaan, maar waarschijnlijk iets niet goed gegaan. ( ik zag mijn foto bij een bericht van Gerard staan?). Er staan op dit moment zeer veel geep vissers, dus een goede stek is moeilijk te vinden. Maar in drie keer 2 uurtjes, toch zes gepen gevangen. Ze zwemmen allemaal weer. Ze bijten heel voorzichtig, dus geen één ingeslikte haak. Volgende week maar eens een keertje op het strand proberen. Groetjes Jan B.

Jan.B

vrijdag 24 mei 2019

Vanavond nogmaals gevist bij de surfschool aan de Oesterdam bij Tholen.
Mijn idee was om een lekker visje te vangen wat men geep noemt.
Ik mocht er 3 vangen met en reepje spek.
Van een behoorlijk formaat mogen we wel zeggen.
Er was zoveel speldaas rond mij heen, dat ik deze heb kunnen bevissen met een paternoster bedoeld om sardienes mee te vangen.
Buiten de 3 gepen om mocht ik een even groot aantal Ansjovissen vangen.
We zullen maar niet spreken over de kilo,s groene waterplanten die ik binnenhaalde op bepaalde momenten.
Totaal dus 6 vissen wat mijn avond weer helemaal lekker maakte.

Morgen vissen we de avond aan Ritthem op geep met een select gezelschap vanuit Walcheren.

kees Zwarthoed

Kees

vrijdag 24 mei 2019

Nog fotootje van de mini haai van gisteren


Groet JdeV

John de Visser

vrijdag 24 mei 2019

Donderdagavond van 19:30 tot 00:30 op de kop van de Noordpier.

2 hengels op de gul, 1 op zeebaars.

Eindstand: 3x 40cm gullen en een steenbolk, alles op de zager, de mesheften en pieren lieten ze links liggen.

De (blok)gulletjes zijn erg donker, de nieuwe aanwas is nog niet gearriveerd.. het wachten is op de grote broers en zussen uit Noorwegen.

Wout

donderdag 23 mei 2019

Donderdag bij de sluis in velsen/ijmuiden nog even op haring gevist. Maar nee hoor totaal geen leven in het water. T gaat zeer slecht met de visen. Gul, zeebaars, haring, makreel zijn zo weinig en kleiner geworden. Vooral makreel. Heb nu al n paar jaar geen makreel gezien.

Haringvisser

donderdag 23 mei 2019

Vandaag eindelijk nog eens op pad om één van mijn favoriete vissen te belagen, de geep, kon door omstandigheden niet eerder vertrekken dus één uur voor laag aangekomen te Ritthem, op de kop in de bocht stonden al een 10 tal vissers, die zo zou achteraf blijken het afgaande tij gevist hadden maar daar ik er een eindje vandaan stond op een vrijgekomen strekdam weet ik niet of ze wat gevangen hebben! Dus even de hengel opgetuigd en daar er nog een mooie stroomnaad was toch maar even geprobeerd en ja hoor na de tweede worp bang en hangen een mooie 60er werd mijn buit en even daarna weer een beet maar helaas deze loste en was met mijn aas, een stukje spek weg! En terwijl het water bijna volledig af was moesten de heren van de politie zo nodig tegen een rotvaart met twee boten vlak onder de kant voorbij komen waardoor mijn spirolino tegen de stenen gegooid werd en natuurlijk vast kwam te zitten, maar gelukkig kon ik er met gevaar van een natte broek er net aan bij laagtij, dus een nieuwe lijn opgemaakt en dan even genoten van de omgeving en de scholeksters die met veel lawaai naast mij op de volgende strekdam elkaar het hof aan het maken waren!
Toen het terug begon te stromen de visserij herbegonnen, en niet veel later een tweede van 58 cm op de kant kunnen brengen, maar toen begon het lastig te worden, de wind stond nu met de stroom mee en bij ingooien kwam er dus een behoorlijke bocht in de draad wat het gevoel op het aas toch beperkte en op die manier nog vier aanbeten niet kunnen verzilveren, en als overmaat van ramp waren er ongelooflijk veel kleine stukjes blaaswier die losgeslagen waren van de stenen en steeds aan de dobber en of haak kwamen te zitten en dus omstreeks 15,00 uur maar besloten om terug huiswaarts te keren met toch twee mooie gepen om te roken, volgende beter!!

jan

donderdag 23 mei 2019

Vanmiddag aantal uurtjes op de keien in Westkapelle.
Helaas zit er nog steeds weinig schot in de vangsten.

Slechts 2 botjes en 1 schar, wel net als de verrassing van verleden week een Tarbot,
nu was het een 55 cm lang gevlekt haaitje dat voor de verrassing zorgde.

Al met al geen grote zeebaarzen en geen mooie tongen, toch blijft het alternatief op deze wijze ook leuk.

John de Visser

donderdag 23 mei 2019

Het heeft een tijdje geduurd maar vandaag eindelijk eens een mooie haringsessie op de Brouwersdam vanaf de kant , De laatste weken werd er voornamelijk van de bootjes wat gevangen en af en toe van af de kant , Vandaag was het Feest iedereen tevreden naar huis !
Groet Gerard

Gerard

maandag 20 mei 2019

Hier na lange tijd weer eens een berichtje van mij. De laatste tijd vrij druk gehad, en ook nog op vakantie geweest, dus weinig tijd om te vissen. Maar vanmiddag een drietal uurtjes aan het gepen geweest aan de dijk van Ritthem. Ik was zeker niet de enige visser, maar toch nog een plekje gevonden. Als aas runderhart uit de vriezer. Na een halfuurtje al twee gepen gevangen. Later er nog één bij.Het was ook niet echt geep weer, een stevige wind, en behoorlijk fris.Twee vissers naast mij, hadden allebei niets. Niet veel, maar toch nog wat gevangen. Groetjes Jan B.

Jan.B

maandag 20 mei 2019

Gisteren naar de sluis om even op de tong te vissen.
Daar aangekomen was ik niet de enige , toch 1 plekje ( 5 mtr uit elkaar) gevonden.
Stonden een paar vissers elkaar te vangen , 80 gram loodje ver ingooien met de stroming mee , dus lijnen door elkaar.
Even aangeven bij de buurman dat je met veel stroming ankerlood 150 gr moet gebruiken.
Maar niet begrijp?
De vangsten waren bot , 1 schar en een paling.
En als laatst toch nog een tong .
Zover ik kon zien was dit de enige die op het droge kwam.

Jan

maandag 20 mei 2019

Het gepenseizoen is weer aangebroken, dus vroeg uit de veren verleden week woensdag.Eerst gestart bij Neetje jans, met opkomend water 1 kunnen landen.
Daarna langs Westkapelle gereden, maar hier stond niemand.
Doorgereden naar Ritthem, en daar ging het los.
Mooi afgaand water goee stroomnaden en bijna elke ingooi raak.
7 gepen kunnen landen en o ja het was woensdag trouwens echt perfect weer.

Walter

zondag 19 mei 2019

DDubel bericht
Zaterdag deden we met onze Dreischorse vereniging de derde clubwedstrijd, het was de vrij-aas-wedstrijd. Dus behalve met 3 haken en n pier op de bodem mocht er ook gevist worden met geepdobbers, veren, pluggen, poppers en dergelijke. We deden ons kunstje aan de Noorbout tussen Zierikzee en Ouwerkerk. Het was er al een drukte van belang, zeker al 4 andere autos op de parking, dat bleken geepvissers te zijn die op de kop van de pier stonden. Om half twee gingen we van start, en gelijk kwamen de glijdende geepdobbers al van stal. de omstandigheden waren prima, opkomend water, vollop zon, helder water, nauwelijks drijfvuil en een mooie stroming. Henk ving als eerste een visje, op een haak nummer 6 had een grondel zich vergrepen aan een cocktail van pier en zager. Maar de vis kwam niet in de buurt van onze minimummaat dus kwam niet op de kaart. Ook ik had gekozen voor een tweehaaks onderlijn op de bodem en daarboven een glijdende dobber met een wapperlijn 22/100, een glanzend haakje 10 met daaraan een levendige witte. De dobber hobbelde mooi op de stroming terwijl de hengeltop een vette rammel liet zien. Dat was duidelijk een bodemvis, maar de vis had zich niet gehaakt en kwam niet aan de kant. Even later bij Henk hetzelfde laken een pak, ook zijn vis had zich niet geprikt aan de haak. Bij Kees lukte het wel, die kon een baarsje van 27 cm op de lat leggen. In de twee uren die erna volgden, gebeurde er vistechnisch niets, behalve krabbenvoeren. Wel kwamen de geepvissers van de kop terug met deprimerende vangstberichten. We moesten met 6 deelnemers genoegen nemen met een zeebaarsje en daarmee was de koek op.

Zondagmiddag nog maar met de hengels op pad gegaan om de frustratie uit te laten en de pieren op te vissen. Deze keer totaal ander weer en natuurlijk een andere stek. Nu met opkomend water en hoogtij en noordwest 5 recht op de kant op naar het strand bij de Banjaard. Er waren geen andere hengelaars en ook het strand was niet meer te vinden. De zee was een grote schuimende massa en de rollers liepen tegen de voet van de duinen. Dus deze keer maar het hekwerk als steun gebruikt en gevist vanaf de glooiing. Er waren een handvol grijze zeehonden in het ondiepe water, die kwamen regelmatig boven met een boterham pindakaas tussen hun kaken.
Bij mij bleef de vangerij beperkt tot twee botjes van handgroot formaat en bij de laatste worp was er nog een puitaaltje of meuntje die de haak wist te lossen in de branding. Kortom wel spectaculair weer maar geen spectaculaire vangsten. Van de week nog maar eens proberen.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

zondag 19 mei 2019

Altijd een fanatieke visser geweest op de zeebaars maar na wat drukke jaren en al het gedoe rond de vangsten is het hele vissen wat op de achtergrond verdwenen...maar nu heb ik toch het boeltje bijeen geraapt, nieuwe spulletjes gekocht en een afspraakje met de zee gemaakt op zondag.
helaas wilde het weer even niet meewerken in het Zeeuwse maar na 15:00 stopte de regen, nog even wachten tot het tij goed was en toch om 17:00 richting het water met het doel om eerst wat gepen te vangen en daarna op de zeebaars.
Door de harde noorder wind een plek in de luwte gezocht en met een klein zagertje achter de dobber geprobeerd de eerste geep te pakken, maar helaas.
Snel overgeschakeld op de vertrouwde jig met twister en na twee worpen al een baarsje van 45 cm van de bodem geplukt ( toch niet verleerd; ) daarna nog twee van het zelfde formaat in een 1/2 uurtje maar geen serieuze baars helaas, ga hier snel nog eens proberen als de wind weg is en ik mijn aas goed gecontroleerd kan vissen.

Martijn

zondag 19 mei 2019

Altijd een fanatieke visser geweest op de zeebaars maar na wat drukke jaren en al het gedoe rond de vangsten is het hele vissen wat op de achtergrond verdwenen...maar nu heb ik toch het boeltje bijeen geraapt, nieuwe spulletjes gekocht en een afspraakje met de zee gemaakt op zondag.
helaas wilde het weer even niet meewerken in het Zeeuwse maar na 15:00 stopte de regen, nog even wachten tot het tij goed was en toch om 17:00 richting het water met het doel om eerst wat gepen te vangen en daarna op de zeebaars.
Door de harde noorder wind een plek in de luwte gezocht en met een klein zagertje achter de dobber geprobeerd de eerste geep te pakken, maar helaas.
Snel overgeschakeld op de vertrouwde jig met twister en na twee worpen al een baarsje van 45 cm van de bodem geplukt ( toch niet verleerd; ) daarna nog twee van het zelfde formaat in een 1/2 uurtje maar geen serieuze baars helaas, ga hier snel nog eens proberen als de wind weg is en ik mijn aas goed gecontroleerd kan vissen.

Martijn

zondag 19 mei 2019

Zo vandaag gaan vissen omdat me broer met zijn zoon gisteren zijn gaan vissen .
bij bruinisse ik kon niet mee dus maar vandaag gaan proberen want me broer had vrijdag weer prijs ik heb totaal 5x beet gehad maar niet hebben hij 1 geep van dit jaar want dat is onze opdracht elke jaar wie de eerste vangt hij stroop denk ik maar
ff terug voor vandaag eerst onze plek gaan zoeken en die vond ik gauw maar
was wel laag water dus veel vuil dus maar na st annaland op de kop.
gaan staan dus met de wind van links na rechts wel veel schuim was het tot 11.40
rustig toen een beet en jawel de geep er uit van dit jaar toen begon het te waaien en veel regen tot na de middag was niet meer te doen ben maar gestopt.
ben ook na zijpe geweest met de wind van achter maar daar was het ook
niet veel ben maar op tijd gestopt nu alles schoon maken voor de volgende keer
met me broer als we kunnen afzender jan de strandjutter.

jan machielse

zondag 19 mei 2019

Toch nog vangdrang na de beetloze sessie op zeebaars op de MV2, dus naar de westerschelde getogen om op de dijk de geep te zoeken.
Toen ik aankwam stond het goed vol met mensen, veel Zuiderburen!
Ik verbaas me altijd over hoe mensen het vissen op dit schitterende sportvisje verpesten met te zware spullen.
Strandhengels met 8000 molens met geepdobbers van 60-80 gram...
Echt zonde, als je een spinhengeltje pakt met een dun lijntje en een dobbertje van 10-20 gram gooi je net zo ver, en trekt een flinke geep je hengeltje krom tot in het handvat...echt leuk vissen.

Het was taai vissen, beslist geen tientallen gepen, zoals in eerdere berichten, eerste twee uur had ik er twee..veel vuil onder de kant ook.
Toen de buren vanwege tegenvallende vangsten begonnen te vertrekken pakte ik er in de laatste 2 uur nog 6 bij..

Marco

zondag 19 mei 2019

Na jaren afwezigheid 4 weken geleden weer eens wat loodjes nat gaan maken

zaterdag 18 mei van 10 uur tot 16:00 gevist aan panoramaweg in Westkapelle
wel regelmatig een beetje gehad maar allemaal postzegels
in totaal 14 botjes gevangen maar allemaal onder de 15 cm
in de vakken naast mij werd er helemaal niks gevangen dus was ik uiteindelijk nog spek koper

al met al toch lekker gevist en nu maar hopen dat de volgende sessies wel maatse vis zullen brengen

Harry

Harry

zondag 19 mei 2019

Van 21:30 tot 00:00, afgaand tij met shads, lepeltjes & ondiepe pluggen op de zeebaars, Noordpier - Wijk.

Niks. Nada. Noppes. :D

W

zaterdag 18 mei 2019

vandaag 18-05 op de noord pier gezeten op 500 meter voor de bocht niks gevangen veel krab

a van der linden

zaterdag 18 mei 2019

Vrijdag van 9.30 uur tot 15.30 uur gezeten op de Noordpier. Je moet dan wel veel geduld hebben als je niets vangt. Geen stootje, niets, wat is er aan de hand? Veel vissers om me heen, die ook niets vangen. Rond de 1400 tot 1600 niets. In de bocht vingen ze wat scharretjes. Waar blijft de vis.

Kees verkuil

zaterdag 18 mei 2019

Zuidpier IJmuiden. Zaterdag, tijdje niet geweest maar wel 5schar. Daar wacht alleen niemand meer op. Dus wel een mooi bericht ontvangen. Man ving baars van ongeveer 60cm aan de binnenzijde van de pier. En hoe?? Dobber met zager. Die komt vast niet alleen. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 18 mei 2019

Vrijdag v half 1 tot half 6 Noordpier bij IJmuiden. Hoogwater om half 4. Niks gevangen. Zaten best wat vissers. Meer vissers dan vis. Zat halverwege de pier. Om me heen werd vrijwel niets gevangen.

Jack

zaterdag 18 mei 2019

Na de berichten over wat zeebaarsvangsten vanaf het strand, toch maar weer de hengels afgestoft en een nieuwe molen aangeschaft, en wat mooie zagers gehaald bij Wesdijk.
Goed advies gekregen van expert zeevisser Adriaan, alhoewel ik wel de eigenaar Willem miste.
Die houdt zich bezig met de webshop tegenwoordig ( met zijn uiterlijk is dat wel beter natuurlijk).
Daarna naar MV2 getogen, mooi klein branding, en vervolgens 3 uur met spanning zitten wachten op die hengelbuigende klap.
Die niet kwam...geen stootje.
Beetje te vroeg nog denk ik.

Marco

donderdag 16 mei 2019

Beste vismakkers,

Gisteren na een veel te lange tijd de Noordpier van Velsen Noord weer eens aangedaan. Er stonden weinig vissers. Beloofd meestal niet veel goeds. We starten om 11.00 uur en tot 14.00 gebeurde er helemaal niets. Om 14.00 was het hoog en zowaar ving ik een doublet van een zeebaarsje en een botje. Ineens begon ook de schar te lopen en in 1 uur tijd ving ik er 11. Mijn vismaat, net als de meeste andere vissers haalden de afstand niet. Zij vingen dus niets. Een visser die in de vroege ochtend op de kop had gestaan had ook aardig schar en een baars gevangen vertelde hij. Het was natuurlijk een heerlijke dag, maar dat je 5 uur voor joker staat en 13 vissen in 1 uurtje vangt was voor mij ook een aparte ervaring.

Groet

Cor

woensdag 15 mei 2019

Gisteren na lange tijd weer even op deMV2 vissen.
Verse zagers van Ahoy en proberen een zeebaars te vangen.
Een mui uitgezocht en loodjes met wapperlijnen te water.
Was weer een drukte met andere vissers(sternen).
De zee zat vol met kleine vis waardoor de baars geen trek had in een zagertje.
1 vis gevangen , niet voor de pan!!

Even wachten tot de volgende keer, eerst maar op de tong.

Jan

woensdag 15 mei 2019

Vandaag na vele jaren afwezig te zijn van de Oosterschelde nog eens een bootje bij Dixhoorn gaan huren .
Prachtig weertje veel zon redelijk wat wind .
De vangsten bestonden uit wat schat en een eerste haaitje.
Gelegen op een diepte rond de 16 meter met opkomend water .
Weer een leuke dag op het water
Grt Tom

Van Nuffel Tom

woensdag 15 mei 2019

Gepen in Ritthem, in 3 uur 14 gevangen...
En leuke daag...

Groeten uit Duitsland
Michael

Michael Griesbach

woensdag 15 mei 2019

Gepen in Ritthem, in 3 uur 14 gevangen...
En leuke daag...

Groeten uit Duitsland
Michael

Michael Griesbach

woensdag 15 mei 2019

Ik was eigenlijk niet van plan om te gaan vissen maar als je vismaat opbelt...
Dus wij dinsdag richting Domburg om te proberen een baarsje te verschalken. Leuke stek gevonden met een mooie put naast de palenrij en zwin.
Eerste beet van de dag: een baars van 45 :-) Daarna was het even stil. Ik stond bij de put-aan-palenrij-stek; dit bleek een prima botstek te zijn: heb er in totaal een 15-tal botten, botjes en wat kleine zeebaars weten te vangen.
Mijn maat stond aan het zwin; dit bleek dan weer een prima baarsstek te zijn: een paar flinke 40-plussers, een 50-plusser en wat kleinere scholenbaarsjes waren zijn deel.
We waren moe, uitgewaaid ( tot 5 bf NNO) maar lekker uitgevist...

Rikske Vis

woensdag 15 mei 2019

Eerste gepen van 2019!
Locatie: Anna jacobapolder

Willem Kalhofer

dinsdag 14 mei 2019

Vandaag dagje Oosterschelde ( omgeving strijenham) om is te gaan kijken of de geep aanwezig was . Weersvoorspelling: zonnig en lichte wind uit het noorden a noordoosten .
Samen met ex-collega vroeg vertrokken . Aangekomen tegen half 9.
Eerste 3u met opkomend water geen beet gezien . Dan kort achter elkaar 2x geep aan de kant .
Nog 2 missers bij het opkomen en dan toch bij het aftrekken vh water nog eentje weten te verzilveren. Ze waren heel voorzichtig in het bijten : denk nog graadje warmer en dan zal het weer een leuke sport worden.
Den eerste geep van het jaar is weeral gevangen 🎣
Hopelijk vangen mijn ex-collega en een andere ex-collega en zijn broer er ook nog 🤞
Hup naar de volgende nu .

Grtz , Ken

Ken

dinsdag 14 mei 2019

Vlissingen buitenzijde sluizen. Vandaag een uur voor hoog tot een uur na hoog. 1 hengel met zagers en 1 hengel met een haring paternoster. Om een lang verhaal kort te maken: 0,0

Brian

dinsdag 14 mei 2019

Vrijdag 10 mei noordzeekanaal savonds achter de dijk gezeten eerst alleen maar bot mijn buurman inmiddels 3x maatse tong en ja hoor om12uur snachr de eerste maatse 43cm daarna nog een van 34 en 33 totaal die avond 12 botten 1 bolk en 3 mooie maatse tongen

Michael

zondag 12 mei 2019

Hallo Allemaal

Jullie zullen wel gemerkt hebben dat het een maandje stil is gewest rondom mijn visserij. Natuurlijk heb ik wel gevist; een beetje pielen onder het kantje met licht materiaal, de Federatieve kampioenschappen ZWN en nog een wedstrijdje van de vereniging, maar helaas ik kwam tijd tekort om wat te schrijven.
Maar tijd om de stilte te verbreken.
Vanmorgen onze 5e wedstrijd gevist aan de Punt – Westenschouwen. Om 09:15 uur gingen er 23 loodjes het zilte nat nu eens intern bestuderen, na een kort vertoeven in de lucht. Ik had gezien dat het water over het bankje redelijk helder leek, dus mijn zinnen daar op gezet. De EH Feeder met 90 gr kogeltje over de zandbank tussen opkomende en omkrullende golf in gekwakt en in de steun gezet. Zo even tijd om mijn 2e lijn te beazen. Ik had zagertjes en pieren bij mij. Op de onderste haak een zagertje geregen, de 2e haak een zagertje door het velletje geprikt en de 3e haak een piertje of 2 op de haak en lijn geschoven. Dit moest het gaan doen. En of het dat deed. Na nog geen 5 minuten een ruk aan de hengel en daarna klapte het er zo hard op dat hij bijna dubbel boog en uit de priksteun werd gerukt. Snel de hengel gepakt. Ik voelde weerstand, een behoorlijke zeebaars die over het ondiepe zandbankje redelijk gewillig meekwam. Ook in het zwin gaf de vis weinig weerstand maar zwom wel helemaal naar links met constante druk op de hengel. Vlak onder de kant was het even wachten op het juiste golfje om hem op de kant te liften. Ondanks dat ik de druk er goed op hield….. floep…. de haak loste zomaar zonder geweld, zonder kracht, maar wel met druk op de vis. We zagen hem spartelen zo vlak voor de kant; een prachtige dikke 50+er. Sh… jammer bedoel ik! De haak moet ergens net in een velletje hebben gezeten en dat velletje is door een beetje druk gewoon kapot gegaan. Nogmaals sh…. Jammer.
Niet getreurd, de lege haak weer gevuld en opnieuw de boel over het bankje gesmeten. Ik kreeg net de tijd om mijn 2e lijn verder te beazen toen…. Klapper de klap, weer stond de hengel te rammelen als een gek. Ik besloot om gelijk maar een hoop druk op de vis te zetten, ook over het bankje en in het zwin. De vis knokte terug, maar moest het toch afleggen. Heerlijk zoals zo’n feederhengel de klappen opvangt. Dit keer direct het golfje gepakt en de vis op de kant gelegd: 45 cm! Een stukje kleiner dan die eerste, maar maats. Even schoon spoelen voor en fotootje (die knappe man die de vis vast houdt, ben ik dus) voor het nageslacht en andere geïnteresseerden en dan even kennis maken met een priest oftewel een uit de gunsten gevallen hamersteel.
Die binnuh binnuh, binnuh binnuh. 2 baarzen (1 gemist 1 raak) in 2 worpen, nou kom maar op; ga zo door.
Intussen keen ik eens zo rond, maar er werd weinig vis gevangen. Je denkt als ik er 2 pak zal een ander toch ook wel met en baarsje bedeeld worden?! Nee, hoor, alleen Johan Rombouts had een klein platje op de kant.
Toen werd het stil, de mooie branding achter de zandbank zakte als een plumpudding in elkaar en het water werd troebeler en rustiger.
Na een uurtje vissen zag ik Marcel een baarsje er uittrekken van voor de zandbank 38cm als ik het goed heb en rechts van mij pakte Frank ook een platje van 16 cm. In de verte zag ik ook een platvisje binnen komen, maar wild was het niet. Het water was te bruin geworden van de afstervende algenbloei. Als dat nu bruin was van de deining in het water hadden we nog onder het kantje wat bot kunnen vangen, maar ook die kwamen er mondjesmaat uit van alle afstanden. Ik ben maar, eigenwijs zoals ik ben, onder het kantje achter de zandbank blijven pielen en kon er in de 6e of 7e worp nog een tarbotje uit peuteren van 16 cm
Intussen ging Johan Rombouts gewoon door met sprokkelen van botjes, Marcel IJzenbrandt wist er ook wel een paar uit te peuteren, maar het ging niet zo vlotjes als bij Johan. Wat er op de hoge nummers gebeurde kon ik niet volgen; ik zag er wel een visje uitkomen, maar ik kon ze niet allemaal in de gaten houden. Na 3 uurtjes zon, wat windvlagen en af en toe een paar spettertjes werd het tijd om de boel weer bij elkaar te binden en richting parkeerplaats te wandelen.
Daar nog even een rondje gedaan om te zien wat er precies gevangen was, maar dat viel toch ook weer tegen.
Het bleek dat weer (altijd weer die) Johan Rombouts de meeste vis en cms bij elkaar had gepeuterd 8stuks ik schat een 170 cm die de pot gewonnen had. Robin den Hartog (op een van die hogere nummers) had er 5 en werd 2e, Marcel IJzenbrandt met 4 visjes pakte de 3e plek, Rinus Verseput had 2e leuke baarzen, die net niet mee naar huis mochten (77cm totaal) en werd 4e in ik mocht met mijn 61 cm de 5e plaats opeisen tenzij er nog iemand is die zich later hier nog tussen wringt en ik daar geen notie van heb gehad.

Al met al, weer lekker staan te vissen, behoorlijk staan te balen van het verliezen van een hele knappe baars, want dat had me buiten een vette bek ook de 2e plaats opgeleverd.

De komende dagen gaat et weer zeker opknappen en draait de wind een beetje, misschien gunstiger of misschien ongunstiger, maar als je niet gaat vissen vang je gewoon ook niets.
Morgen nog maar even MV2 opzoeken om mijn aas op te maken.

Tot een volgende keer. Sleur ze er uit, strakke lijnen en gierende slip!

Groetjes
Jan Romeijn
Lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

zondag 12 mei 2019

Gisterochtend wadend gestart met nieuwe Zeebaarsseizoen aan de Westerschelde. 1 uurtje afgaand meegepakt op een nieuwe stek. Het was feest! Paarse shad aan de speld gehangen en over oesterbank heen getrokken:

3x 40er
1x 60er!
1x 50er

Als dat zo blijft de rest van het seizoen zal ik er elk weekend staan ey;-)

Joep

zondag 12 mei 2019

Vendaag heledag op scheveningen gevist.
In ochten met op komend tij niks later met hooge tij 2 mooi gullen gepakt in vaar geul op afstand. Later verkast weer naar buiten Dat werd 4 mooi scharren en 1 mini bot hop trug .. en toen volgende aan beet hop paling die maar ook trug.. eind vandedag ik dacht laatste keer me aas wisselen met veel moeite uit kunne trekken hengel krom ik dacht gul of tong ja hoor een mooie zeebaars 48 cm dat was mooi voor eind afsluiting schitterende dag volgende keer herhalen.

Murat

zondag 12 mei 2019

Vandaag in brouwersdam gevist op haring en ook op veel maar nadat niks van beide

Boemer

zaterdag 11 mei 2019

11 mei amazonehaven.

15:10 lw
20:35 hw

Gevist van 14:00 tot 20:15, over de vangst kan ik kort zijn: nada niks.

Jos van Tongeren

zaterdag 11 mei 2019

Geen vangstbericht maar wel super belangrijk.
Dit jaar wederom DE grote jeugdwedstrijd georganiseerd door WSV-Reimerswaal.
15 juni as. aan de dijk bij Waarde tot Kruiningen.

E.de Rooij

zaterdag 11 mei 2019

Vanochtend vroeg om 05.30 voor het eerst dit jaar weer gericht op zeebaars gevist op mijn favoriete stek in Ritthem....ondanks de lage water temperatuur uiteindelijk met shads 2 baarsjes van 38 en 41 cm van de bodem kunnen verleiden......viel niet tegen zeker gezien de water temperatuur......laten we hopen dat het dit seizoen beter word als de voorgaande.

Deze stek staat niet bekend om zijn vele vangsten maar is makkelijk bereikbaar mits je een goed waadpak heb en de scheepvaart goed in de gaten houd.

Gill

zaterdag 11 mei 2019

Gisteren vrijdag het restant van mijn aas gaan opvissen. Zoutelande over laag was het eerste doel. Eéntje ver en ééntje onder het kantje was het plan. Van de eerste worp al direct een mooie bot van onder de kant. Daarna een hele tijd niets meer. Ik heb de verre hengel uitgehaald omdat het aas er uit kwam zoals het erin was gegaan. Ik had ook mijn plughengeltje meegenomen, je weet nooit of er al makreel zou rondzwemmen. Daar de onaangeroerde zager aangehangen en met een loodje van 20 gr en ook in het kantje gelegd. Na 2 minuten een knal van een beet erop! Na een flinke dril een baars van 52 cm op de kant :-)
Later nog verkast naar de dijk van Westkapelle over hoog water. Nog een minibotje en een baarsje van 30cm even laten meegenieten van het schitterende weer...
Vang ze!

Rikske Vis

zaterdag 11 mei 2019

Vrijdag met gezouten tappen op strand Langevelderslag gestaan rond laag water en opkomend tij. Zeven mooie botten en schollen mee naar huis. Lekker zonnetje.

Iets van 10 kleinde botjes teruggegooid. Eentje was duidelijk aangevreten toen hij aan de haak zat door iets. Zeebaars?

Martijn

vrijdag 10 mei 2019


Gisteren op de keien een aantal uurtjes met opkomend water in Westkapelle.

Vangst was bar slecht ondanks prachtig visweer.

Uiteindelijk 1 weer zwemmend Tarbotje van 25 cm gevangen.

Wanneer zullen de vangsten weer wat aantrekken, ( Op spuiten strand een factor)

John

vrijdag 10 mei 2019

Hallo vissers,

Ben net thuis van een heerlijk avontuur. Ben 2 maanden geleden in Oostkapelle komen wonen. Altijd in middelburg gewoond dus nu op fietsafstand van het strand. Mijn vrouw heeft een electrische bakfiets dus dat is ideaal om al mn spullen te vervoeren. Maandje geleden het strand is bekeken met mn spinhengltje en kunstaas. En een mooie strekdam gevonden waar naar mijn idee gegarandeerd zeebaars moet zwemmen. Eerste keer met heel mn gezinnetje wezen ontdekken en een baarsje van 30 cm weten te strikken.
Vanavond thuis gekomen van mn werk en mn vrouw zag het al aan mn gezicht.... Je gaat zeker vissen was de vraag. Ja dat klopt.

Gister ochtend al plannen gemaakt en mn aas gehaald. Met voorbedachte rade dus... ;)
Prachtige steekzagers van Melis Westkapelle.

Vanavond gaat het gebeuren!!!
Woelige zee en veel wind. Mn kans was daar.

Eerste worp was al raak. Helaas in de branding gelost. Haak uitgebogen....Dat beloofd wat...

Tweede worp een baarsje van 20 cm.... nee heh niet dat kleine spul.
Een kwartiertje niets en toen boem. Heerlijke knal op de hengel en hangen!! 43 cm schoon aan de haak. Deze vis gehouden en de volgende terug gezet. Daarna nog een kleintje van 23 cm.

Ruisje blij naar huis. Het is dat ik moet werken morgen. Anders was ik heel de nacht blijven staan..

Truste allemaal....

Ruis de Frietenbakker

vrijdag 10 mei 2019

Hallo vissers,

Ben net thuis van een heerlijk avontuur. Ben 2 maanden geleden in Oostkapelle komen wonen. Altijd in middelburg gewoond dus nu op fietsafstand van het strand. Mijn vrouw heeft een electrische bakfiets dus dat is ideaal om al mn spullen te vervoeren. Maandje geleden het strand is bekeken met mn spinhengltje en kunstaas. En een mooie strekdam gevonden waar naar mijn idee gegarandeerd zeebaars moet zwemmen. Eerste keer met heel mn gezinnetje wezen ontdekken en een baarsje van 30 cm weten te strikken.
Vanavond thuis gekomen van mn werk en mn vrouw zag het al aan mn gezicht.... Je gaat zeker vissen was de vraag. Ja dat klopt.

Gister ochtend al plannen gemaakt en mn aas gehaald. Met voorbedachte rade dus... ;)
Prachtige steekzagers van Melis Westkapelle.

Vanavond gaat het gebeuren!!!
Woelige zee en veel wind. Mn kans was daar.

Eerste worp was al raak. Helaas in de branding gelost. Haak uitgebogen....Dat beloofd wat...

Tweede worp een baarsje van 20 cm.... nee heh niet dat kleine spul.
Een kwartiertje niets en toen boem. Heerlijke knal op de hengel en hangen!! 43 cm schoon aan de haak. Deze vis gehouden en de volgende terug gezet. Daarna nog een kleintje van 23 cm.

Ruisje blij naar huis. Het is dat ik moet werken morgen. Anders was ik heel de nacht blijven staan..

Truste allemaal....

Ruis de Frietenbakker

donderdag 9 mei 2019

Ben dinsdag wezen vissen om11.00 t/m 17.00 uur in de nieuw waterweg achter dsm tussen witte paal en kom.bodem is kiezel en klein gesteente.als je niet te ver gooit
max 50 meter kan je prachtig stil vissen.wel met laag water haast maken met binnenhalen anders vast.gevist met drie hengels twee met wapperlijn met haak 4 vol met zaggers.en totaal niets,,een hengel met platvis onderlijn met drie haakje.en ja hoor 6 zee baarsjes in totaal en dat met zeepieren.raar.!de grootste was helaas maar 37 cent dus alles terug.maar door de prachtige aanbeten en registratie en het zonnetje een top dag gehad,gegroet medevissers groetjes van menno

Menno

donderdag 9 mei 2019

dag,
dinsdagavond 4 uurtjes gevist thv Middelkerke op de golfbreker,
1 zeebaars, 1 schol en 1 botje gevangen,
veel vuil van de bloei op de draden, en veel ebbestroom.
twas een glibberige bedoening.
groetjes

danny

woensdag 8 mei 2019

Beste bezoekers,

Zoals jullie hebben gezien was Zeevisland 2 dagen offline, voor het eerst in 15 jaar, onze excuses hiervoor, nu zou alles weer prima moeten werken.

Team Zeevisland

Mike, Team Zeevisland

woensdag 8 mei 2019

Maandag 23:00 tot Dinsdag 10:00
Kop vd pier Ijmuiden
2 man 4 hengels met jojo & wapper
Verse pieren en mesheften
Geen gul, 7 schar.

Even wachten nog totdat ze terugkomen..

Mensen zeuren maar over slechte vangsten, maar daarom heet het vissen. Anders had het wel vangen geheten.

~W

woensdag 8 mei 2019

Gisteren dinsdag nog eens een dagje Zeeland gevist. Eerst een geepje geprobeerd op de dijk van Ritthem. Een zestal voorzichtige beetjes gehad en er ééntje kunnen vangen. Er werden er bij de andere vissers ook slechts heel af en toe gevangen...
Daarna doorgereden naar het strand tussen Westkapelle en Domburg. Eerste worp onder het kantje: een zeebaars van 43! Daarna uit hetzelfde putje nog een paar terugzet-botjes gehaald. Op afstand was bijna niet te vissen, er zat enorm veel vuile drab op de lijn die er gelukkig bij het binnendraaien voor het grootste gedeelde afviel. Genoten van het rustige weer en het ruisen van de branding...

Rikske Vis

maandag 6 mei 2019

Zondagavond Ijmuiden. Tot het donker niks. Toen het goed donker werd knal op mn hengel. Zeebaars van 43cm. Daarna 1 kleine zeebaars. Toen weer n tijdje niks.

M. Oud

zondag 5 mei 2019

Vandaag gaan vissen met de trein na vlissingen aankomst was goed met laag water 10.27 beet een schar de rest net doorbijten veel stroming en vuil na hoog water een klap.op me hengel stond krom me top aan de kant alles kwijt dacht zeebaars zag een draaikolk ben na half vier gestopt ok me pet ging er vandoor zat niet mee andaag nu ns huis om te rusten en na lopen alles gr jan de strandjutter.

Janmachielse

zaterdag 4 mei 2019

Vandaag wezen vissen beerkanaal (Europoort) met vismaat. Begonnen om 11:00 met opkomend water, hoog om 15:35. Alleen zeebaars gevangen, helaas allemaal ondermaats en terug gezet op 1 na deze was 42cm. Gevist met gezouten pieren en zagers.

Jeroen J

zaterdag 4 mei 2019

Donderdag 2 mei gevist in zeeland tussen 17 en 23 u.
Zowel afgaand als opkomend was er direct actie op de toppen.
Veel bot en ook enkele schollen. Verschillende ondermaatse zeebaarzen en als uitschieter een 50 plus zeebaars.

Willy & Steve Mechelen

zaterdag 4 mei 2019

Zeeaas oppascentrale
Maandagavond belde Aad op, die was wezen vissen. Tis geen donder, t wordt geen donder, en ik ga nu naar huis zei hij. En ik heb nog een beetje aas over, of ik dat wilde hebben? Mij agenda gaf aan dat er geen doordeweekse avonden meer leeg waren, maar wellicht vrijdagavond? Dus ik en Aad werden het eens, ik zou Aad zn zeeaas verzorgen, koesteren en bewaren tot vrijdag en Aad zou voor vrijdag nog was verse voorraad spitten. Ze gezegd zo gedaan, vrijdagavond samen op pad naar een Zeeuwse strandstek. We visten met afgaand, kentering en een stukje opkomend tot in het donker. In mijn aastas de oppaspiertjes en oppaszagers, bij Aad in zn aaskistje kakelverse pieren en zagers. Toen we op het strand kwamen waren we de eersten. Even later volgde er nog een koppeltje hengelaars. Aad ging voor twee lange hengels voor de verre visserij. Bij mij in de strandsteun de snaarstrakke K2 Titanium voor het verre werk en een banaangele zwabberstok voor het peuterwerk.

Bij de eerste worp kwam er al een doublet aan kleine scholletjes op de kant, die sneuvelden op een zagertje op nog geen 15 meter uit de kant. De volgende worp op dubbele afstand bracht een iets groter scholletje op het droge. Op de verre stok geen enkel teken van leven, niet bij mij en niet bij Aad. Terwijl ik mn viskist aan het graven was op zoek naar koffiekoeken voor bij het bier, viel de lijn van mn zwabberfeeder slap tot op het zand. Dat resulteerde in een baarsje van 40 cm. Dus de start was aardig, binnen drie kwartier al vier vissen op de kant. Met de kentering was er nauwelijks activiteit en waren alleen de krabben actief met het afknippen van haaklijnen. We hadden nog goede moed voor het opkomende tij, maar ook toen gebeurde er onder water niets. Boven water was het intussen gaan regenen. Aan het eind van de sessie niet de krantjes leeggeschud maar de restje aas gingen weer gewoon mee terug naar de zeeaasoppascentrale.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

donderdag 2 mei 2019

Gisteren avond een paar uurtjes op strand in Zoutelande gevist samen met Luc en Mark.

Eerste 2 uur voor laagwater geen stootje gezien maar nadat de stroming er lekker in kwam hadden we iedere draai vis.
Wat resulteerde in een 20 tal mooie scharren. Alles bijeen een zeer geslaagde avond.

Sjacco Knulst

woensdag 1 mei 2019

Vandaag naar zeeland geweest: Brouwersdam: volop mensen en boten maar geen haring te vinden.
Neeltje jans: volop vissers maar geen geep gezien.
Helaas volgende keer beter.....

Kustvisser

woensdag 1 mei 2019

Gister 30 April gevist op de Noordpier Ijmuiden.

begonnen rond 11.30 rond de bocht.
Vangsten waren de hele dag door tot 18.00 gevist.

Vis moest wel van ver komen, uiteindelijk rond de 40 gevangen, 28 mee naar huis.

Sven

woensdag 1 mei 2019

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland