Kant-vangstberichten

Prettige feestdagen

Zeevisland, wenst alle schrijvers en lezers
prettige kerstdagen
en een
gezond en visrijk 2018

zaterdag 16 december 2017

Beste Zeevislanders

Laatste bericht van wsv-Reimerswaal van dit jaar. Vandaag was de laatste clubwedstrijd oftewel de wild wedstrijd. Ondanks het niet al te beste weet waren er toch 14 deelnemers naar de dijk bij Waarde 14 gekomen waarvan 2 junioren.
Wat de vangst zou gaan worden was een verrassing want de geruchten gingen dat de wijtingen al waren vertrokken naar andere oorden . Maar dat bleek nog niet het geval want 80 a 90 % van de vangst bestond uit wijting. Verder een paar botjes en wat zeebaarsjes. De vangst was wel heel verschillend want de nr. 1 wist er 20 te vangen terwijl er ook waren die er maar 2 of 3 hadden.
De uitslag:
1. Kees Schouten 465 cm.
2. Ellen Geerts 251 cm.
3. Mattias Baas jr.239 cm.
4. Marco van Pagee 235 cm.
5. Jan Geerts 227 cm.

Tevens werden de kampioenen van 2017 bekend gemaakt.
Bij de senioren was dat
1. Marco van Pagee
2. Kees Schouten
3. Corwin Wiskerke
Bij de junioren
1. Mattias Baas
2 . Maarten van Beek
3. Jacky Verschuure
Rest mij nog om iedereen hier fijne feestdagen toe te wensen . En voor 2018 weer veel vis op de kant en , rammelende toppen .
Met vriendelijke groet

E. De Rooij

zaterdag 16 december 2017

Beste mensen,
Eindelijk weer eens op de noordpier gevist, afwisselend zon en regen maar tegen hoogwater werd het te gek met de golven.

Gestart om 1215 met het halen van pieren bij Rik Beverwijk, mooi maatje en van goede kwaliteit zoals altijd. Eenmaal op de pier bleek mijn stek net voor de bocht te ruig aan de buitenkant. Daarom aan de binnenkant gestart rond 1245, eerste uurtje eigenlijk geen actie. Daarna een goed uurtje qua bijterij maar veel klein spul. Rond hoogwater werd het te nat met de golven en ben ik verkast naar het restaurant. Daar louter materiaal aan Poseidon geofferd, maar geen vis.
Eindstand 2 meun, 10 wijting, 1 schar, de schar en 1 wijting konden mee voor de vriezer.
Toch lekker uitgewaaid en tintelende handen..
Groeten,

Foppe

zaterdag 16 december 2017

16 dec gevist oude kop Noord-Pier samen met maat Juus. Veel wijting, 1 maatse maar de rest allemaal te klein er stond veel wind.
Evengoed een leuke dag gehad.
Groeten Jack.

Jack boltjes

zaterdag 16 december 2017

Gisteren (vrijdag) dagje op IJmuiden wezen vissen met maat. Eerst prima vette pieren gehaald bij Hermans Marine. Maat nog een strandstok 4.20mtr gescoord voor weinig. En toen op naar onze favoriete stek. Vangst, 4 gullen, 2 bot, 1 schar, 2 puitaal, 2 kreeft, 43 wijting. Start was met wat regen maar daarna een prachtige dag. En de nwe strandstok beviel prima, licht van gewicht en mooie beetregistratie.

NvD

zaterdag 16 december 2017

Vrijdag, Lekkaaah zuidpier Ijmuiden. Weer ontzettend goede dikke pieren bij Hermans Marine gehaald. 1600 an de pier , resultaat 7 gullen(laatste staat er niet oo) waarvan de kleinste 37 cm. Veel onderstroming dus veel vast. 4 visen verspeelt. Ligt een touw of een net rond de kop van de zuidpier waardoor je vaker vast zit dan voorheen. Rustig eer. Weerbericht klopte van geen kanten. Vogende eek weer

Rene

vrijdag 15 december 2017

Zuidpier IJmuiden. Vrijdag 14.00-17.00. 2gulletjes. En nul steenbolk. Dat is een stuk minder. Maar de deining was ook nog flink. Hieronder zie je het effect bij 14knopen. Nu was het wel windstil, maar bij windkracht vijf krijg je deze fonteinen. En dan valt dit water feest niet recht naar beneden. En je ziet de aantallen vis. Die dalen meteen. Maar wel twee gulletjes. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

vrijdag 15 december 2017

Vandaag van drie tot half zeven (LW 18u30) eens op de havenpier van Cadzand wezen vissen met gezouten (kleine) pieren van de sponsor hier.
Het was wellicht niet het door mij geprefereerde goede tij, we zitten net in het midden tussen nieuwe maan en laatste kwartier, misschien heb je op die plek meer stroming van doen. Ik viste ook met enkele grotere haken (2 en 1) om de kleine wijtingen te sparen.
Ik had er vier, twee scharren, twee wijtingen, ik zat er trouwens helemaal alleen. Toch een stek die ik nog eens wil uitproberen met een meer-stroming-tij en wat later. Er was weinig wind en eigenlijk de eerste dag dat we zo weinig wind hadden, de wind kwam er uit het zuidwesten en dat voel je daar minder op de pier omdat die een bocht maakt en dan een stukje parallel loopt met de kust. Toch een leuke plek, op de kop kun je er met wat verdraagzaamheid met twee vissen, maar ook de zijkant in wellicht een opportuniteit.
Gil

Gil

donderdag 14 december 2017

Petten donderdag avond. Dikke gul van 56 cm. Heerlijk vissen zo al is het er maar 1

Kai

donderdag 14 december 2017-- IJsland 1235,- pp bij 4p --

Vliegtickets, transfer, huis met 3 slaapkamers en visboot 7.5m inclusief, (geen vaarbewijs nodig).
Wil jij volgend jaar met je vismaten naar het kabeljauw-paradijs in IJsland ? 99% kans maken op een kabeljauw van een meter ? En kabeljauw vangen rond de 80/90cm op maar 5 min. varen vd accommodatie ?

Boek nu de laatste huisjes voor IJsland 2018 en vang zoveel kabeljauw als je maar wil, bekijk de foto's, filmpjes en reisverslagen maar eens.
IJsland is top of niet ???
Wie er geweest is kan dit beamen !
http://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/


Cordes Travel visreizen

donderdag 14 december 2017

Nieuwe regels voor de zeebaars in 2018

https://www.zeehengelsport.nl/3941/catch-release-maar-m-t-een-verdere-opening/

Zeebaars

maandag 11 december 2017

Visvrienden en vriendinnen,
Vandaag stond de 5e en laatste PKC wedstrijd op het programma. De locatie was Zoutelande / Westkapelle.
In het klassement stonden de heren 9e en de dames in de onderste regionen. Er was dus nog wel wat mogelijk. De heren wilde graag de top vijf binnen komen en de dames wilde nog wel wat plekken stijgen.
Om half tien mochten we beginnen en was de los. Van meet af aan zat ik in de vis. Dat ging zo heel de wedstrijd door. Dat was niet bij iedereen zo. Er waren er die deden er wat langer over maar uiteindelijk hadden we allemaal vis. De een wat meer dan de ander.
Het parcours staat bekend om z'n grilligheid, er zijn er die komen er makkelijk uit en er zijn er die trekken 5-10 onderlijnen af en dan heb je een slechte dag. Met de teams stonden we gelukkig op de goede plaatsen. De dames misten vandaag helaas de afstand maar bij de heren ging het goed. We hadden er een goed gevoel over. Dat resulteerde uiteindelijk in een 2e plaats vandaag. De dames helaas laatste.
Na de loterij en het buffet was er de uitslag. De dames zijn dit jaar 33e geworden maar dat ze kunnen vissen dat weet iedereen. Vorig jaar waren ze namelijk 10e en ze hebben een vracht aan Internationale ervaring. Ik ben ook blij dat ze voor Ahoy Yuki vissen. De heren zijn uiteindelijk nog twee plaatsen gestegen en zijn op de 7e plaats terecht gekomen. Corné is zelfs individueel nummer 1 geworden deze competitie met slechts 43 punten. Gefeliciteerd Corné!!!
De nummers 1-2-3 waren Spro, de Zeebaars en de Zeenaald. Mannen van harte gefeliciteerd.
Volgend jaar doen we weer mee en hopelijk kunnen we dan weer een paar plaatsen stijgen.

Groeten uut Playa del Bru,
Dennis Zwiers, Ahoy Yuki Team en HSV-t Zijpe en HSV de Sportvisser

Dennis Zwiers

zondag 10 december 2017

Spro Zeevisteam wint NK
(www.korpsvissen.nl)
 
Zaterdag 9 december is de finale gevist van de PENN Korpscompetitie, de competitie die leidt tot het Nederlands Kampioenschap Kustvissen voor teams. In een 4 uur durende wedstrijd op het strand tussen Zoutelande en Westkapelle speelde zich een scenario met een bizarre visvangst af.
 
Hoewel het strand bekend staat om de beruchte kleirand waar veel materiaal aan kan worden verspeeld, was er in de aanloop naar de wedstrijd weinig van te merken. Sterker nog, het hele jaar zijn de vangsten op dit strand goed en het materiaalverlies klein. Maar juist vandaag was door invloed van wind en stroming de rand weer helemaal vrijgekomen. Menigeen van de 170 vissers moest daarom één of meerdere onderlijnen aan de zee prijsgeven.
 
Maar als de onderlijn heelhuids het strand op kwam, dan waren wel één of meer haken voorzien van een schar of wijting. Want de vis was er in overvloed!!! Deze wedstrijd werd maar liefst het ongelooflijke aantal van 3566 vissen gevangen met een totale lengte van 870 meter. En als er zoveel vissen worden gevangen is een uitslag niet te voorspellen.
 
Zeker was dat de “thuisvissende” teams Westkapelle 1 en 2 en Nightwish hoog waren geëindigd. Maar voor het podium waren deze teams al kansloos. De ogen waren vooral gericht op de strijd om het zilver en brons. Immers, de voorsprong van het SPRO Zeevisteam was al 7 punten! Toch verliep het eerste uur voor Spro niet goed. In de vakken D en E hadden Remi Lindhout en Arjan Rijnberg moeite om op gang te komen, terwijl later in de wedstrijd Jan Stam in vak A de top los moest laten. Maar de concurrerende teams van Nipro, Zeenaald 2 en Zeebaars 1 konden niet profiteren. Sterker nog, de zeilen moesten worden bijgezet om de huidige klassering te handhaven.
 
Na het tellen van de punten bleek de top 5 onveranderd te zijn. Het Spro Zeevisteam had de voorsprong zelfs uitgebouwd en is de nieuwe Nederlands Kampioen. Hierdoor mag het team opnieuw deelnemen aan het WK, ditmaal in Italië. Evenals vorig jaar worden ze vergezeld door het eerste team van de Zeebaars dat evenals vorig jaar het zilver opeiste. Het podium werd gecompleteerd door de Zeenaald 2. Een team dat als outsider andere gerenomeerde teams achter zich heeft weten te laten.
 
Foto’s en de complete uitslag van competitie 2017 staan op de site www.korpsvissen.nl. Hier komt  ook de informatie over de competitie 2018 waarvoor de inschrijving vanaf 1 januari wordt geopend.

Korpsvissen

zondag 10 december 2017

Walcherse koppelwedstrijd.
Gisteren nog een wedstrijdje gevist aan Domburg op uitnodiging van Marco. Het was er een met gemakkelijke gebruiksaanwijzingen. Verzamelen op de parking, nummertjes waren al getrokken, effen een praatje pot en dan op t gemakje naar de 3 uitgezettte vakken. Wij kwamen terecht naast de palenrij een paar stappen van de hoogwaterlijn. Dr waren 15 koppels ingeschreven en de nummers waren lekker ruim uitgezet, dus toppie. De begintoeter klonk om half elf. We hadden beiden ingezet op verschillende strategieen om te zien welk kunstje de meeste vis zou opleveren. Door de enorme branding was de feeder in de foudraal gebleven. In mijn eigen baitbox zagers en piertjes uit het water, aangevuld met slikken uit de handel en tappen, zoute pieren en mesheften uit de vriezer. Marco ging aan de gang met verse pieren en dito slikken uit de handel. De vangerij begon met niks en bleef bij niks, zowel bij ons als in de rest van het vak. Veel branding, veel stroming en veel troep op de lijn zorgde voor moeilijke omstandigheden. Bij de derde worp had ik nog een keiharde aanbeet, de hengel rammelde in de strandsteun, nog een ferme klap toen in de hengel vasthad en daarna een slapvallende lijn. Wellicht iets van een vette winterbaars? De wapperlijn met daarop een spitzager was in ieder geval verdwenen. De eerste vissen meldden zich rond de kentering, eerst bij onze buren rechts en daarna kwam er bij mij een wijting op het droge. Twee worpen volgde er een schar en daarna nog een dubbeldraai wijting met meun. Ook bij onze buren telden we 4 vissen. Met het opkomende water viel de vangst weer even stil. Intussen waren er al diverse koppels afgehaakt ten gevolge van de moeilijke omstandigheden, de kou en/of andere ontberingen. Intussen hoorden we vanuit de andere vakken maar van minimale vangsten en veel vistechnische ergernissen. Met nog drie kwartier te gaan gingen onze buren nog even in de eindsprint en wisten er nog 6 vissen bij te vangen. Wat wij ook probeerden, er kwam bij ons geen vis meer op de kant. Na de toeter het bivak maar opgeruimd en verzamelen op de parking voor de prijsuitreiking. Daar bleken onze vier vissen toch nog goed voor een derde plaats en konden we nog een bierpakketje voor in ontvangst nemen.
Het was weer een mooie visdag.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

zondag 10 december 2017

Beste,

Kort verslagje van een mislukte vissessie.
Gisterenochtend (zaterdag 9/12) gevist in Cadzand. Nou ja, gevist...
Op korte tijd 2x een onderlijn afgetrokken en door het vele vuil in het water op de kant, kwam steeds de draad vol te zitten en daardoor werd ons lood meegetrokken met de hoge branding. Na 1u15 prutswerk (en zonder vis) reeds gestopt.
Hopelijk snel een rustiger weertje en omstandigheden.

Mvg, Fizzle


Fizzle

zaterdag 9 december 2017

Hallo,

Zaterdag richting Walcheren getogen. Gevist aan Zoutelande in een vrij vak naast tientallen wedstrijdvissers. Gestart omstreeks 10u 30, gevist tot 15u. Moeilijke visserij, de strakke westenwind beperkte de werpafstand. Toch de ganse dag vis bovengedraaid, al moest er hard gewerkt worden om de nodige meters te halen... een mindere worp leverde nix op. Nettovangst met 2 man was karig: 22 wijtingen en 7 scharren; 2 scharren en een 50-tal ondermaatse wijtingkjes teruggezet.

Greetz,

Tim

zaterdag 9 december 2017

Vrijdag 07-12-2017

Vandaag ben ik wezen vissen in de Amazonehaven.
Ondanks veel wind was het goed vissen.
Geen regen of sneeuw zoals in de rest van Nederland.
Gevist van 13.oo uur tot 20.00 uur.
Over gehele dag maar 1 draai zonder vis.
Heel veel wijting met een 20 tal aan de maat.
Deze zijn nu reeds gefileerd en met 12 stuks schar een mooi maaltje
verse vis.
De schar is vergeleken met vorig jaar aan de magere kant.
Over een paar weken nog eens proberen.
Misschien is de schar dan wat dikker

Met vriendelijke vis.

Harry

Harry

zaterdag 9 december 2017

Finale PKC, beperkte ruimte voor vrije vissers
www.korpsvissen.nl
 
Aanstaande zaterdag 9 december wordt de finale gevist van de PENN Korpscompetitie 2017. De wedstrijd vindt plaats tussen 09.30 en 13.30 op de stranden van Walcheren. Vak A wordt uitgezet bij hotel Westduin, ten westen van de strandovergang bij het paviljoen Piet Hein. De vakken B tot en met E worden uitgezet vanaf Zoutelande dorp tot en met de Joossesweg te Westkapelle. Dat betekent concreet dat het aantal plaatsen voor vrije vissers beperkt is tot het strand tussen Dishoek en Zoutelande Speeltuin.
 
In de PENN Korpscompetitie, die wordt gevist onder auspiciën van Sportvisserij Nederland, wordt door 34 teams gevist om de titel Nederlands Kampioen Korpsvissen. Na de eerste vier wedstrijden gaat het SPRO Zeevisteam riant aan kop, maar met 34 deelnemende teams is de eindoverwinning allerminst zeker. Voor het podium en afvaardiging naar het Wereldkampioenschap zal zaterdag nog de nodige strijd geleverd gaan worden. Maar ook in de middenmoot en in de staart van de rangschikking zullen teams deze laatste dag gebruiken om nog een plaatsje te stijgen.
 
De teams zijn afkomstig uit heel Nederland. Totaal nemen 238 individuele vissers deel aan de competitie. Je kunt gerust zeggen dat de top van strandvissend Nederland deze zaterdag op het strand aanwezig is. En iedereen is welkom om de teams aan het werk te zien! Het strand is nameljk gewoon toegankelijk. We vragen alle vrije vissers vandaag rekening te houden met de keuze van hun stek.
 
De dagorganisatie is in handen van HSV Westkapelle en voor de wedstrijd is een vergunning afgegeven door de gemeente Veere. De competitie wordt ondersteund door hoofdsponsor PENN, mediapartner Zeehengelsport Magazine, Sportvisserij Zuidwest Nederland en Midwest Nederland, verschillende verenigingen en detailhandels. Het belangrijkste werk gebeurt echter door tal van vrijwilligers die allen een deel van de organisatie op zich nemen.
 
Meer informatie is te vinden op de site www.korpsvissen.nl. De foto’s en de complete uitslag van deze finaledag worden eveneens op deze site gepubliceerd, maar natuurlijk berichten we jullie hier zelf ook nog over.

Korpsvissen

vrijdag 8 december 2017

Afgelopen woensdag nog eens even naar de Amazonehaven gegaan met 50 verse piertjes om te zien of de schar nu wel meer de kans krijgt tegenover de massaal aanwezige wijtingen. Na 2 uur vissen was t alleen maar wijting wat de klok sloeg, geen schar gezien dit keer. Veel klein formaat wijting ook ,dus nog maar even geduld hebben. Als ik de vangstberichten lees ,lijkt t wel of de wijting explosief in aantallen is toegenomen dit jaar.

Jan Vlietstra

woensdag 6 december 2017

vandaag 6dec voor het invallen van de koude periode op mijn stekje nabij waarde
gevist .begonnen rond laag tot hoog.de wijting zit er
veel beet gehad totaal 16 aan de maat enweer veel ondermaats ps de vis moest deze keer weer van ver komen.gr

visser uit sprang capelle

woensdag 6 december 2017

Dinsdag 5 december,

Allereerst een goede pond pieren besteld bij Jurgers Bergen op Zoom, goede kwaliteit zoals altijd. Een Zeeuws noordzee strand zou het jachtgebied van de avond worden. Uiteindelijk gekozen voor Zoutelande, bij het speeltuintje recht naar beneden gegaan en ongeveer in het midden van het vak gaan staan.
Aan de rechterkant in de andere vakken nog 2 vissers.
Ik had echt gehoopt schar te kunnen vangen, maar daar had ik maar 7 maatse exemplaren van aan het eind van de sessie.
Verder zat er een goed windje in, maar gelukkig droog.
Van de eerste tot de laatste gooi was de wijting gretig aan het wachten.
Afgaand tij was zalig om vissen, maar met opkomend tij zat er meer stroom in. Waardoor het leek dat de 190 grammers met ankers zo nu en dan zich omrolden.
Qua vreterij was het continu, afgaand, opkomend, zelfs met het keren van het tij bleef de beet erin zitten.
Uiteindelijk met 35 mooie wijtingen en 7 scharren terug naar huis gegaan.
Zeker net zoveel wijtingen ook proberen terug te zetten.
De meeste waren ook over de hele avond netjes in de lip gehaakt.
Weinig echt doorslikkers bij de wijting.
Soms lukt het ze terug te zetten, vaak ook niet.
De meeuwen waren hier dan wel weer blij mee.
Al met al een leuke avond vissen op het strand van Zoutelande.

Lars

woensdag 6 december 2017

Hallo vis vrienden.
Op 4 Dec wezen vissen aan de Boulevart in Vliss, waar je (overdag) P.Geld moet betalen!! Het giertij was niet prettig! En, aan die klei--rand veel materiaal verspeeld, omdat je met zwaar ankerlood moest vissen. Onderlijnen met twee af houders, voorzien van flinke haken. Daar de wijting alles op slokt wat die tegen komt. En, als de schar zijn kans krijgt, bijt deze ook in een grote haak voorzien van verse of gezoute pieren/tappen. Thuis gekomen, na 3 uur v/d EB en 2 uur v/d Vloed te hebben gevist met 20 Wijting en 4 Scharren. Het verse aas, kwam v.d B.D, store in Middelburg. Gr v Brom.

Brom

woensdag 6 december 2017

Gisteren (5 dec) van 11:30 tot 15:!5 in het Calandkanaal gevist met opkomend water. Twee hengels één met dwarrellijnen en 2 grote haken en één met afhouders en 3 haken maatje 2. In totaal een stuk of 10 wijtingkjes, 4 wijtingen en een schar gevangen.

MvdB

dinsdag 5 december 2017

Dinsdag 5 december gevist op de zuidpier te Ijmuiden. Wederom kakelverse pieren gehaald bij Herman's marine. Rond half elf lag de eerste hengel met tweehaaks dwarrelonderlijn in het water. Het eerste uur(tot laag water) had ik 8 vissen, waarvan twee maatse gullen een paar kleinere torretjes en steenbolken. Toen viel het voor twee uur helemaal stil... elke keer binnen vijf minuten de haken kaal door waarschijnlijk krab. Toen de vloedstroom erin begon te komen barstte het feest weer los. Binnen een uur zes maatse gullen en de nodige kleinere gevangen. Ook nog een aantal verspeeld in de blokken, maar dat is ingecalculeerd risico;) ik hoop toch op nog veel van zulke dagen, waarbij vriend gul veelvuldig aanwezig is. Rond drie uur was t aas schoon op en moest ik de terugreis aanvaarden. Heerlijke visdag met genoeg te zien in de vorm van bruinvis, zeehonden en natuurlijk grote vriend(in) gul. Vangze allemaal en tot de volgende keer

Gerrit

dinsdag 5 december 2017

Vandaag dinsdag 5 december. 5 uurtjes wezen vissen in de nieuwe waterweg. De vangst bestond uit 28 stuks aan wijting, 3 botjes en 2 torretjes(kleine gul). Heerlijk dagje gehad.

Wesley

dinsdag 5 december 2017

04-12-2017,

nollestrand te vlissingen,

samen met (vis)maat gestaan (en links en rechts van ons ook nog collega's),
bewust met 1 hengel, en het vermoeden klopte... wijting wijting wijting wijting wijting wijting en nog een 5 tal snelle scharren, pas 1 1/2u na de kentering kwam de klad er in..

gevist van 19.00u tot 22.45u, LW om 20.40u

gr.

Jelle

maandag 4 december 2017

weekend 1dec tot 4 dec gevist met mijn broer kees en zwager ad bij zoutelande
huisje gehuurd en superaas gehaald bij zuiderduin.
3x gevist van 16.30 tot rond 21.00 veel gevangen
ieder met 1 hengel rond de 250 stuks gevangen 120 voor thuis meer als de
helft terug gezet of ze nog zwemmen weet ik niet?
maar een heel fijn weekend gehad.

jan heijmans

maandag 4 december 2017

Zondag 3/12 om 03:00 uur toegekomen op een brekertje langs de Belgische kust. Laag rond 7 en gevist tot 0:9. Was frisjes maar toch goed te doen. Vangst was niet bijzonder.....21 stuks wijting mee naar huis en een 15 tal terug. Wijting was maar net aan de maat en enkele rond de 30 cm.. Geen enkele schar...blijven toch de grote afwezige van het jaar.

Marc

maandag 4 december 2017

Door een noodlottig ongeval op zee zijn er drie sportvissers verdronken in Zeeland, daar we reeds vele berichten kregen hebben we via De markt, beetje vervelende naam nu, maar wel de beste plaats voor reacties, een pagina ingericht om alle sportvissers hun condoleance en berichten achter te laten.

Onze gedachte gaat uit naar familie en vrienden en wensen iedereen veel sterkte.

Team Zeevisland

Mike, Team Zeevisland

zondag 3 december 2017

Vandaag met maat op ijmuiden gevist, eerst langs engelhart geweest voor zeepieren en dan door naar de eerst geselecteerde stek. Aldaar aangekomen snel optuigen en in werpen. Vrij snel kwamen de eerste wijting naar boven en het bleef doorgaan tot een uurtje voor hoog ton viel stil. Bij het afgaand ging het weer lopen. Uiteindelijk 23 wijting, 2 schartong, 2 schoolzeebaars. Mooie visdag gehad en tevreden weer naar huis.

nvd

zondag 3 december 2017

zaterdag 2 december

Een mistige koude avond op het Nollestrand.
Zeeschepen passeerden met luide misthoorns terwijl mijn vingertoppen stilaan ijslollies werden.
Temperatuur rond het vriespunt ,maar dat houdt een strandvisser niet tegen.
19u LW ,om 15u30 terplaatse. De eerste vissers stonden er al ,maar mijn stekkie was nog vrij.
Rustig opgesteld en al één hengel ingegooid.
Al vrij snel kwam er een bot op de kant.
Na een uurtje vissen had ik 6 baarsjes van een 25 cm op de kant.
De duisternis trad in en de eerste wijtingen meldden zich.Regelmatig mooie wijting en ook wel eens een snelle schar.
Gevist met stalen afhouders en wapperlijn. Een hengel met gevlochten en één met nylon lijn. De dikste wijtingen ving ik aan mijn hengel met metalen afhouders en gevlochten lijn.
En dit uiteraard met het beste aas van Hubo S'gravenpolder.
Dit resulteerde in 20 maatse wijtingen 4 scharren en 2 botten en 6 baarsjes.
Leuke visavond beleefd .
Tot volgende keer.kempisch visserke

zondag 3 december 2017

Hallo Medevissers,
Zaterdag de hengelspullen weer ingepakt en samen met mijn Broer naar het altijd mooie Zeeland gereden.
Onderweg nog even aas gehaald en rond 16.00 stonden we op het strand van De Banjaard.
Het was toen nog rustig met collega's maar daar kwam gauw verandering in, we denken dat er een soort wedstrijdje was, want ineens kwamen er een berg vissers over het duin aan.
Misschien lezen we van hun ook nog wel een verslagje.
Bij mij begon het erg rustig, een paar kleine Wijtingen terwijl mijn Broer al wat mooiere maten ving.
Na even bij hem (af)gekeken heb ik de haaklijntjes wat ingekort en begon ik ook wat betere maten te vangen (wat 10cm dan toch uitmaakt).
Ernst-Jan( mijn Broer) kwam ineens aanrennen met een vis in zijn handen en vroeg wat het was.
Volgens mij was het een Vijdradige Meun en een hele mooie van 26 cm.
Verder vingen we vooral veel Wijting (mooie maten), Schar,4 Gul(letjes),2 Zeebaars(jes) en een grote Krab.Zelfs nog een hele gulzige Wijting die 2 pieren tegelijk pakte.
Rond 22.00 uur hebben we de boel ingepakt en zijn we weer richting het Westland gereden.
Het was weer een fijne middag en avond met veel mooie aanbeten.
Groeten Andres

Andres

zondag 3 december 2017

Vrijdag gaan vissen in de buitenhaven in Terneuzen met NO wind.
3 uur gevist met opkomend water, met verse zeepieren van Het Loze vissertje in Zelzate(super vers).
De vis diep in de vaargeul anders geen beet, natuurlijk veel vis verspeeld aan de rand.
Toch 14 maatse wijtingen gevangen waaronder een paar van 35 cm. en 1 mooie schar.
Daniel

daniel

zondag 3 december 2017

Gezouten Zeepieren
DECEMBER AANBIEDING
Ontdek ook het gemak van gezouten zeepieren.
Top kwaliteit gezouten zeepieren.
Altijd gemakkelijk om in de vriezer op voorraad te hebben.
Wijting en schar zijn er dol op.
Bij afname vanaf 4 bakjes gezouten zeepieren 1 bakje Zeeuwse tappen gratis.
Eenvoudig te bestellen via de webshop van.
  www.lobbezoo-zeeaas.com
Of eventueel af te halen.

Lobbezoozeeaas

zondag 3 december 2017

Ondanks de kou gisteravond gaan vissen, maat Carlo opgepikt in Roosendaal en dan op weg naar Yerseke voor het aas dat besteld was bij de fam Dixhoorn. Samen met de kilo pieren afgereisd naar Vlissingen in de mist.
Het was water kou, temperatuur rond het vriespunt en een zacht briesje.
Om 19:10 zou het laag zijn en we waren er rond 16:00 in verband met de te verwachtte drukte op het strand. Plaatsje gevonden en snel intuigen. De eerste vis liet even op zich wachten maar na de tweede draai bracht een klein zeebaarsje en wijting mee. Na de schemer werd het een stuk drukker en het was zo erg dat je het bijna niet kon bijhouden. Na de kentering werd het iets rustiger en hoe verder het water op kwam hoe kleiner de wijting.
Om 02:45 gestopt, ik had er 75 op de kant gekregen waarvan er 35 weer zwemmen.
Carlo had wat materiaalpech en wist er toch nog 57 te vangen.
Een koude avond maar wel een die ik niet had willen missen.

Marcel

zondag 3 december 2017

gister zaterdag naar catzand gereden met patrick en marc vanuit west vlaanderen,
ze hadden het koud aan het strand,
de vangst was minder, veel ondermaatse en magere wijtingen,
in het donker wat grotere maar niets boven de 31 cm.
een 6 tal kleine schar gevangen,
de groeten

danny

zondag 3 december 2017

gisteren op zaterdag vertrokken voor een strandsessie met schoonvader vanaf 16.00u tot 20.00u, gevist van afgaand naar hoog, veel mist en temperatuur onder 0°c, ijs op de hengels maar toch heel leuk gevist, bij mijn eerste draai gelijk 3 wijtingen, en zo volgden er nog meer, bij mijn schoonvader ging het in het begin iets moeizamer maar na het verwisselen van onderlijn, gelijk ook succes . een draai met 2wijtingen en een schar was het begin van bijna geen enkele draai zonder vis,
resultaat +- 40wijtingen en 1 schar, ikzelf 20 meegenomen(meer neem ik er nooit mee, omdat ik ze de avond zelf nog fileer. schoonvader 12 stuks meegenomen + schar. al bij al een geslaagde visavond gehad! volgende keer op naar de zuidpier!

glen

zondag 3 december 2017

zaterdag 2-12-2017 gaan gul vissen ijmuiden noord pier
van de gul was er niets van wel felle door buigers ge had maar helaas
2 de hengel gevist op de schar 20 grote scharren ge vangen
wel moeilijk vissen daar met die blokken en zekers met afgaand water
en als bij vangst 12 wijtingen maar ook gene een aan de maat
je moet daar we heel eind wandelen tot bijna aan de kop

vangompel danny

zaterdag 2 december 2017

Zuidpier IJmuiden. Het lijkt wel wrakvissen. Grootste 45cm. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 2 december 2017

Gisterenavond Oostende. Samen met zoon 64 vissen gevangen. 25 wijtingen en 2 scharren mee huiswaarts genomen. Goed geamuseerd!

Geert

zaterdag 2 december 2017

Vandaag met HW gevist bij sluizen van Terneuzen buitenzijde. Gevist van 11.00 uur tot 13.30 uur. Totaal 8 wijtingen waarvan 5 aan de maat. Er waren nog een paar vissers due ook rond de 10 stuks hadden. Was koude/mistige sessie. Gevist met leeglopers

Lein Dieleman

zaterdag 2 december 2017

Vandaag gevist op zoutelande bij de voetbal vereniging, om half 5 begonnen en om 10 uur gestopt. Als resultaat: veel wijting waarvan 8 ruim aan de maat en nog een mini tongscharretje. Het was ijs en ijs koud met die mist. De laatste keer was het beter. Met een maatje precies op de zelfde plek gezeten. Zonnetje op t gezicht en 42 maatse vissen voor de pan. Waarvan veel schar. Was toen beter vol te houden 😂
(Foto 2 weken geleden)

Sander

zaterdag 2 december 2017

Vandaag vrijdag 1 december een extra visdag gemaakt bij waarde. Helaas was al vrij snel duidelijk dat de vangsten sterk terug gelopen zijn na de vorst van afgelopen dagen. Op mijn eigen plek waar ik alleen was op dat moment maar 4 kleine wijtingen gevangen. Toen verkast naar de hoek waar inmiddels ruim 10 vissers waren die ook niet erg gelukkig waren met de vangsten. Er kwam inderdaad af en toe een wijting binnen maar helaas eigenlijk allemaal te klein (moet minimaal 27 cm zijn!). Om 13.00 maar gestopt en nog wat plaatsen richting Bah bekeken en geprobeerd maar de toppen bleven angsteg stil. Gevist met pier, gezouten pieren en zagers, stukjes geep en haring en franse tappen. Wat ik gevangen heb gedurende de dag was eigenlijk alleen op de verse pieren de rest was duidelijk minder. Gevist met wapperlijnen met rode haaklijn en kralen en op de tweede hengen met afstandhouders maar daar was het minder op.

peter

zaterdag 2 december 2017

Beste visvrienden
Vrijdag heb ik de waterkant nog maar eens opgezocht, om met tappen uit de vriezer en gezouten pieren te gaan vissen ,de wijting waren nog zeer goed aanwezig ik heb er velen gevangen het ging met 2 en 3 stuks gelijk , ik heb enkel de wijtingen van boven de 30 meegenomen met als uitschieters 8 stuks van boven de 36 cm ,in totaal heb ik er 28 stuks meegenomen , dus vandaag de vis fileren en dan proberen nog een plekje in de vriezer te vinden ,of iemand anders gelukkig te maken met de verse vis ,want na al die vis sessies ligt de vriezer zeer vol

W W

zaterdag 2 december 2017

Vrijdag de 1e met broer bij de Punt op Schouwen gevist met vier hengels over laag water heen, naar en in de avond.
Kan kort zijn: Buiten twee kleine platten en een wijtinkje was er geen interesse in het aas, wat bestond uit gezouten pieren, zagers en wat verse inktvisjes.
Die baggerboot die om het uur vlakbij kwam storten, zal er alles mee te maken hebben gehad, vrees ik.
Voorlopig deze anders aardige stek maar even mijden.

Piet

vrijdag 1 december 2017

Naar aanleiding van het bericht van Jan B. , hieronder mijn vangstbericht van vorige zaterdagavond ( 25/11/2017 20.45 - 22.00 ) ook in Baarland ( vanwege de sterke W.-wind ) , één trap zuidelijker dan de trap aan de langepolderweg . Gevangen : één wijting . Verschillende onderlijnen kwijtgeraakt , ze leken onder water te worden doorgesneden met een mes . Misschien was gevlochten lijn niet zo'n goed idee , maar ze was wel minder gevoelig voor de sterke stroming , er zat ook steeds erg veel vuil op . De plaat was ook veel meer blubberig dan wat ik op strand gewend ben . Dat alles ( vooral voortdurend verlies van materiaal ) maakt dat ik het al vlug voor bekeken hield , wellicht nog voor de beste periode aanbrak . Misschien ook verkeerde plek ( er was daar in de verste verte ook geen andere visser te bespeuren ) . Volgende keer dus beter .

Rob

vrijdag 1 december 2017

Vanavond in Zoutelande tegenover de kerk gestaan van 18:45 tot 21:30. De wijting is er nog steeds al was het wel minder dan 2 wkn geleden. Stuk of 30 gevangen waarvan de helft maats was. Alleen de 35cm+ meegenomen en dat waren er 4. Grootste haalde bijna de 40cm. Ook nog 1 schar gevangen die sneller was dan de wijtingen ;)

Gevist met versgestoken pieren.

Gerrit

vrijdag 1 december 2017

van 1 voor hoog tot 3 uur na hoog gevist op de waterweg. Resultaat 4 wijtingen ondermaats en 2 steenbolken waarvan 1 ruim bovenmaats. Als zwemt weer. was een rustig dagje met een lekker zonnetje op het gezicht.

nvd

vrijdag 1 december 2017

Hallo, hier nog een verlaat berichtje van woensdag(middag) avond. Ik was een paar dagen in mijn huisje in Baarland, en dus woensdag vissen. Trouwens gisteren nog wezen slepen, maar in anderhalf uur maar 1 kilo garnalen gevangen. Dan het vissen, begonnen om half 5, en gestopt om half 9. Als aas verse pieren en gevist met wapperlijnen. Het wordt eentonig, maar van de eerste tot de laatste draai vis.In 4 uur tijd gevangen, ongeveer 50 wijting, waarvan 34 bovenmaats. Tevens nog een gulletje van 44 cm.De grootste wijting was 37 cm. Alles gefileerd, onder toeziend oog van de zwerfkatten (natuurlijk viel er per ongeluk wel eens een stukje vis van de tafel). Vriezer is nu vol, dus veel vis eten.Dan vanmiddag nog wat aas opgevist aan Domburg. Hier helaas maar 1 vis gevangen met haakje no.4 (zie foto). Daarom vis ik meestal 's avonds, want ik hou niet zo van al die mensen rond je als je wat vangt (grapje). Flinke vis trouwens. Tot een volgend bericht, Gr Jan B.

Jan B

vrijdag 1 december 2017

vandaag weer gevist op mijn stekje nabij waarde
was al om 730uur opde dijk aan hetvissen.en gestopt om 13.00.vanaf het begin tot het einde hebben de toppen staan trillen.einresultaat 25 wijting weer ruim aan de maat
en tig onder de maat
wind stil wel fris.ps.ook nu voor het eerst dit seizoen 3 schar weer een fijne visdag geweest.

visser uit sprang capelle

vrijdag 1 december 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike Team Zeevisland