Kant-vangstberichten

Visma hengelsportbeurs

23 - 24 - 25 maart
Ahoy Rotterdam
www.visma.nl

zondag 18 maart 2018

Hallo allemaal

Brrrr!!! Dat zeiden 15 leden van de vereniging. BRRRRR en nog eens BRRRRR zeiden er en stuk of 10 die thuis bleven. Het was ook echt Brrrr - weer voor Cavemen, Gladiatoren en Neanderthalers. Met een poging om en beetje beschut te vissen hebben we de Boulevard van Vlissingen opgezocht. Niet dat we daar wonderen konden verwachten, maar ervaring uit een eerdere wedstrijd gaf ons toch wel moed om dit te kunnen overleven. Mij is het in ieder geval gelukt getuige dit bericht. Ik ging ook gekleed als Michelin Mannetje, zoveel kleding had ik aan. Bleek dat het ietsje te veel was, want ik kon mijn worpen niet lekker maken, maar liever ietsje dichterbij vissen dan kou lijden.
Om 08:15 uur kliefden 15 loodjes door de wind, die ze uit hun route probeerde te rukken in een verwoede poging ze terug het strand op te blazen. Mooi niet! Allemaal behouden landing in de golven met als doel vis te verleiden tot aanbeten. Dat dat wel werkte merkte we al bij de eerste draai hier en daar. Zelf kon ik die vis met mijn eerste draai niet aan de kant krijgen. Vis zat er aan, maar ook nog een kleinigheidje van 40.000km omtrek. Het ging niet lukken en mijn lijn draaide ik af. Maar bij de anderen zat er een doublet tussen, dus…..
Nieuwe spoel op de molen en vissen maar weer. Het eerste uur kwam er bij mij geen schub de kant op en langzamerhand ging de stroming meer vat krijgen op mijn lood, dus maar eens een zwaarder loodje aan hangen.
Bij het binnen draaien ging het wat zwaarder dan gebruikelijk en wat dichter onder de kant voelde ik het tikken van vis. Ja hoor, een doublet schar 22 en 20 cm – ik was van de nul.
Het was sprokkelen geblazen en ik had al 2 voorslagen plus onderlijnen in zee laten liggen. Overstappen op gevlochten lijn was ook al geen werkende optie, want de aanbeten die ik duidelijk op de hengeltop zag en bij de eerste paar meters voelde, raakte ik onderweg kwijt.
Ook even later, gewoon aan nylon, had ik een hoop vuil op de lijn, waartussen een leuke schar zat, die er vlak onder de kant weer van door ging. Het geluk zat ook niet op mijn schouder vandaag en zeker niet toen er nog een 3e lijn in het water achter bleef.
Na 3 uur met kromme vingertjes en af en toe windvlagen die om de huizen heen ontsnapten in een poging ons en onze spulletjes omver te blazen – wat ook lukte met Kees Rijnhout zijn shelter - werd de wedstrijd ten einde geblazen en gingen we eens rustig navragen hoe iedereen had gevangen.
5 man hadden elk 4 vissen, waarvan Gerard Oele (Gerard Sirjansland) de grootsten had, Kees Rijnhout werd 2e, hoe de andere 3, Rinus Verseput, Frank Berrevoets en Nico van Dongen, de onderlinge plekken hadden verdeeld kon ik niet achterhalen. 6e en 7e plaats hadden elk 3 visjes en daarna kwamen er 2 of 3 die er 2 hadden gevangen, waaronder ik. Helaas waren er ook die er niet in geslaagd waren een visje op de kant te krijgen.
Mijn resultaat lag dus ergens op het zelfde niveau als 14 dagen geleden tijdens de 1e wedstrijd, maar ik had een duidelijk betere start dan verleden jaar; ik deed mee!
Al met al viel het eigenlijk wel mee met de kou. Ik had met deze wind en dikke kleding (weinig gewicht en veel volume) wel moeite om tegen de windvlagen te blijven staan. En ondanks het materiaal verlies, de kou en stevige wind weer lekker gevist. Fijne hengel en molen, plezierige maatjes met mijn de elementen trotserend en ook nog een paar visjes vangen….. Het zonnetje kwam ook even kijken, waardoor de handschoenen in de zakken opgeborgen konden worden. Ja, mag wel afsluiten met een: Ik heb toch weer genoten!
We hopen maar dat.a.s. Vrijdag, met onze avondwedstrijd, er iets minder wind staat en wat hogere temperaturen zullen zijn. Dat vind ik toch iets prettiger dan de gevoelstemperatuur die we vandaag hadden.

Vangze en groetjes
Jan Romeijn - lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

zaterdag 17 maart 2018

Vrijdag middag/avond gevist in het Beerkanaal. Redelijk wat aktie gezien maar veel missers. Uiteindelijk met 2 man 13 scharren gevangen waarvan de meesten ondermaats en teruggegooid.
Verder nog enkele miniwijtingen gevangen.

Groet,

Ton

Ton Mimpen

vrijdag 16 maart 2018

GAUW NOG EEN berichtje van woensdag 14 maart 2018 . mooi weer en ook een mooie vangst gehad . gevist op de oude veerdienst van walsoorden op het piertje
gevist met gezoute pieren . ik had 17 bovenmaatse scharren en 2 mooie gullen van
iets meer dan 40 cm en nog wat kleine rommel , die zwemmen terug voor jullie later ,als ze wat gegroeit zijn . ( grapje )
tot ziens misschien later
groetjes jean-pierre

mortier jean-pierre

donderdag 15 maart 2018

Hoi allemaal,
gisteren samen met een collega aan de speeltuin nabij Zoutelande gestaan.
Was prima weer met een bescheiden vangst.
Gezamelijk hebben we 4 uurtjes volgehouden toen was de koek op.
Ik bedoel te zeggen de kist was leeg.
Samen hebben we 26 onderlijnen afgevist met als resultaat 1 hele schar.grrrrr
Wat we ook probeerde het ging uitstekend tot de laatste 50 meter daar lag schijnbaar een soort afgetrokken visnet waar onze lijnen in bleven hangen, we zijn 3 x verplaatst naar een andere lokatie met hetzelfde resultaat pang,pang.
Veel succes voor diegene die daar hun geluk gaan beproeven. Naast ons in de andere vakken was het van hetzelfde laken een pak. ook daar hadden ze dit nog nooit meegemaakt. totaal 1 schar zien binnenhalen.

frits

donderdag 15 maart 2018

Gevist met mijn dochter op de noordpier van laag naar hoog.
Toch nog 8 scharren voor de pan en een paar kleintjes retour.

Marco

donderdag 15 maart 2018

ik ben gaan vissen in nieuwpoort belgie op de pier een 8 vssers ik zelf had een vangst van 2wijtingen en 6 botten 3 van een 40cm voor de rest van de visser was het ook allemaal bot en een enkele pladijs 2 scharren

peter

donderdag 15 maart 2018

ik ben gaan vissen in nieuwpoort belgie van 05 uur tot 12u30 de vangst was redelijk een 8 vissers allemaal bot en een enkele pladijs ik zelf 2wijtingen en 6botten

peter

woensdag 14 maart 2018

Gisteravond 13-3 nog zomaar een poosje (2.5 uur )gevist
op het strand bij Zoutelande.
Gevist met gezouten pieren ,en daarbij leuk gevangen.
9 scharren en een wijting.(wijting ondermaats).
Heerlijk zacht weer, maar verder was er geen visser tezien.

Groeten Jeroen

Jeroen

dinsdag 13 maart 2018

Visvrienden en vriendinnen,
Hierbij nog een verlaat vangstbericht van afgelopen zaterdag.
Het Federatief Kampioenschap Zuidwest stond op de kalender. De locatie was het grillige strand van Hoek van Holland. Samen met Frank, Linda, Amber en Clarinda kwamen we rond half negen daar aan. Clarinda als controleur en Amber als coach maar later toch als controleur.....
Er waren 9 vakken: vak A de dames, vak B de jeugd en vak C t/m I voor de heren. Ik stond in vak C op, Linda op 'de stek van Ard',( win je je vak en je hebt ook nog de stek van Ard dan win je nog is €100,-) en Frank in het G vak.
Om elf uur klonk de toeter en ruim 200 onderlijnen gingen het sop in. Frank had al vlug een botje, ook Linda had redelijk snel vis. Bij mij duurde het wat langer. Maar nadat ik geschakeld had kwam er een Engels sprekende bot de kant op. Dat gebeurde nog vier keer in de vorm van bot en schar en toen was de wedstrijd klaar. Linda pakte op de toeter nog een botje en wist haar vak te winnen (op de stek van Ard). Frank had vier vissen en werd 9e int vak, keurig geplaatst voor het NK (40% gaat door). Ikzelf wist Jan Romijn nog voorbij te gaan en wist daarmee beslag te leggen op de 2e plaats int vak.
De nummers 1,2,3 waren Rico 't Mannetje, Kees Westdorp en Pim Troost, mannen gefeliciteerd.
Nadat we de BK nog onveilig hebben gemaakt was het rond half negen het einde van een super geslaagde en vooral gezellige dag.

Hroeten uut Playa del Bru,
Dennis Zwiers,
HSV-t Zijpe en HSV de Zeebaars

Dennis Zwiers

maandag 12 maart 2018

Zuidpier IJmuiden. Maandag hoogtij gulvissen. Score zero. Ik wacht nog even twee weken. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zondag 11 maart 2018

Beste medevissers,

Zaterdag 10 Maart gevist aan het strand van Vlissingen/Dishoek.
Strandpaviljoen vloed lag schuin achter mij.
Begonnen om 12 uur s middags. beu om half 4.
Afgaand water gaf geen stootje. Als aas had ik mesheften, tappen en leeglopers.
Tijdens het stille, vlakke lage water toch een mooie beet en resultaat. Mooie schar van 28 cm.
De beet kwam er redelijk in. jammer dat het begon te regenen.
Ik heb nog een uurtje doorgevist en toch nog drie scharren erbij waarvan 1 terug voor de groei.
Heerlijk weer en genoten. Afhouders waren favoriet en als aas de franse tappen ook.


Ruis

zondag 11 maart 2018

zaterdag 10 maart gevist van 08.00 tot 14.30 aan de dijk bij Westkapelle
lekker weer en veel wandelaars .
de vangst was 6 kleine platvisjes 5 schar en 1 schol alle zeer onder de maat
gevist met pieren

Paul

zondag 11 maart 2018

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

ps staat de foto niet recht op de PC, pas deze dan aan op de pc, ons programma kan helaas geen foto's kantelen of bewerken.

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland

zondag 11 maart 2018

Heerlijk gevist in Hoek van Holland maar ik kon er geen vis uit krijgen . Zat in het E vak en om mij heen kwam er ook maar sporadisch een visje op de kant. Volgende keer beter.
Groet,

E. DE ROOIJ

zondag 11 maart 2018

Foto hoort bij cadzand

Jack

zondag 11 maart 2018

Gisteren aan cadzand gevist 2 uur voor laag tot 2 uur opkomend tij 2 scharren en een gulletje nu beetje uitzieken en dan woensdag nog maar eens proberen

Jack

zaterdag 10 maart 2018

Vandaag tussen 13:00 en 16:00 uur gevist op duindamseslag (Noordwijk). Helaas niets kunnen vangen (alleen een meeuw). Gevist met pieren en mesheften.

Marco

zaterdag 10 maart 2018

Hallo allemaal

Oh, wat een dag!
Vanmorgen 10-03 naar Hoek van Holland getogen voor de Federatieve Kampioenschappen ZWNederland tevens voorselectie voor het Nederlands Kampioenschap Individueel.
Al vroeg uit mijn bedje gerold om mij voor te bereiden en naar Hoek van Holland te rijden waar om 09.00 uur de kaarten werden uitgereikt. 2 uren voordat het startsein gegeven wordt! Man, Man, wat moet je al die tijd?
De boel maar opbouwen en een paar proefworpjes/worpen gedaan. Even de bodem aftasten en daarmee werd een hoop duidelijk. De bultjes en putjes waren voelbaar, maar op dit vlakke strand waar het water harder terug liep dan een marathon loper was het dus ook tijdelijke informatie. Praatje met de buren, geintje met de controleurs, bakkie koffie, happie eten en nog maar eens zo’n rondje. En kwartier voor het beginsignaal nog maar eens een kaal loodje in het water gekeild en langzaam over de bodem getrokken. Juist – duidelijk; ik had mijn plan getrokken. 2 korte lijntje voor de afstand en een lange voor onder het kantje met een licht loodje hingen klaar. Dus dan weet je de tactiek al een beetje.
De toeter ging en flats….. daar zoefde mijn loodje samen met nog zo’n 219 projectielen door de lucht en in een ratelend geplons plofden de loodjes door het wateroppervlak op zoek naar leven onder water. 7 vakken van elk 30 man en dan nog 2 vakken dames en 1 vak jeugd. Een gigantische opkomst.
Ik had weinig hoop op ook maar 1 schub. Verleden jaar had ik ook in het C vak (het eerste vak vanaf de Pier van H.v.H.) gestaan en dat was gewoon bagger, niets, nada. Dus wat moet het vandaag meer brengen dan toen? De omstandigheden waren niet veel anders behalve een sterke koude periode voorafgaand aan deze wedstrijd, die absoluut het spook is geweest waar iedere vis bang voor was.
Bij de 2e trek had mijn buurman van nr 7, Jan-Willem, een bot van ca 80 mtr zo gek gekregen om zijn buik te schuren op het natte strand: 32 cm. Oh; moet dat zo, zo ziet vis er hier uit, dus.
Bij de 3e trek ging het (van heel ver weg – voor mijn medeleden houd ik het maar op 90+ meter) en ja hoor, een bot van 33 cm kwam mij tegemoet, vrolijk klapperend met zijn staart.
Hoppa!!! Dat is van de nul en een beter resultaat dan een jaar geleden.
Nog maar eens ver weg gooien – over het zandbankje daar waar de golven “groeien”. Weer even een paar zachte rukjes aan de top en zelfs een doublet die het strand op kwamen klapperen 32 + 23 cm. Langzamerhand gingen de eerste mannen op de zandbank staan en moest er een andere tactiek worden gevolgd, of niet? De lange lijn er maar in en om en om afwisselen met de korte lijn op afstand. Niets, de verre ook niets tot… ja hoor op de lange lijn een botje 13 cm. Jonge jonge! HET GAAT GOED! Volgens de controleurs had ik in hun gebied de leiding strak in handen. Boven iedere verwachting, maar ik viste zo lekker. Alles klopte; mijn worpen liepen goed, mijn aasaanbieding was goed, het aas (Gerard en Hans bedankt) was goed, het weer was goed, mijn buren waren allervriendelijkst. Genieten met een grote G. Ter afsluiting nog een botje van 15 cm en had ik 5 visjes 116 cm wat in het C-vak helemaal niet slecht was. Ik hoorde dat Dennis Zwiers, een lange tijd achter mij aan hobbelend, uiteindelijk een trek had met 2 mooie vissen, waardoor die me met een megasprint voorbij schoot. Het zij zo! Ik ben tevreden en nu afwachten wat dit me ging brengen. In de vakken D t/m I werden in de top wat meer visjes gevangen dan in het C-vak, maar wat deden de mensen die volgen moesten? In de kantine en op de parkeerplaats de andere leden van de vereniging gehoord en Hans Muste had 6 vissen in een vak waar veel meer werd gevangen dan bij mij en de rest had allemaal minder gevangen. De uitslsagen; eindelijk. Eerst de verenigingen en daar bleek dat wij, De Krabbe, 8ste waren met 18 wedstrijdpunten – samengesteld uit de beste 3 uit 3 verschillende vakken. Daaruit kon al het e.e.a. uit worden geconcludeerd.
De individuele uitslagen waren, gezien deze omstandigheden, indrukwekkend. 3 man die gewoon meer dan 10 vissen hebben weten binnen te draaien.
1) Rico ’t Mannetje
2) Kees Westdorp
3) Pim Troost
Heren gefeliciteerd!
Ik werd 4e in mijn vak 20ste overall (hoogste plaatsing ooit) en mocht een leuke molen van de prijzentafel plukken en maatje Hans Muste werd 5e in zijn vak en kon nog 2 rollen Shimano nylon tot de zijnen rekenen plus een mooie cap.
Jan-Willem was blijven hangen op 1 vis, mijn buurman Erik op nr.9 van de Streyense Vissers ligt nu te woelen of hij net niet of toch wel genoeg had gevangen om samen met ons op 24 nov de Nationale Kampioenschappen Kustvissen Individueel meet te mogen doen. Het is hem gegund; Sympathieke knaap!

Ik heb weer eens heerlijk gevist en dank zij dit resultaat nog meer mogen genieten van een hele fijne hobby – zeevissen!
Op naar Noordwijk op 24 November een andere stek, andere visserij en andere kansen. Ik kijk er naar uit.

Vangze en groetjes
Jan Romeijn - lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

zaterdag 10 maart 2018

Noordpier,heerlijk weer ... gezellig veel wandelaars ... vangsten.....slecht 2 minigul en 4 scharretjes....misschien de laatste van dit jaar

Ome Jaap

zaterdag 10 maart 2018

Noordpier,heerlijk weer ... gezellig veel wandelaars ... vangsten.....slecht 2 minigul en 4 scharretjes....misschien de laatste van dit jaar

Ome Jaap

zaterdag 10 maart 2018

Zie tekst foto

Bas Doll

woensdag 7 maart 2018

Dinsdag van 11.30 - ca 20.30 uur op de Noordpier van Wijk aan Zee gezeten met z'n tweeën. Voor de bocht naar buiten. Gevist met verse pieren.
4 gulletjes gevangen waarvan 2 aan de maat en nul scharren.
Links en rechts van ons werd niks gevangen.

Arjan

dinsdag 6 maart 2018

Vandaag Noordpier , matige vangsten. Ingezouten pieren en zagers. Op zagers helemaal niets,op de pieren 13 scharretjes 2 kleine gulletjes en een puitaaltje. Volgende keer beter. Weer was goed.

Theo van Es

dinsdag 6 maart 2018

Net terug van een paar uurtjes vissen op de Banjaard.
Wel uiteindelijk 1 x beet gehad en dat was het dan ook.
Geen vis, geen krab, geen garnaal, helemaal niks.
Ja, het was wel schitterend weer.

Maar ik was niet alleen, links van mij een flinke zeehond op het strand en rechts van mij een kleinere.
Die links zat was nog een echte die ging het water in, echter die kleinere had daar helemaal geen zin in.
Ik kon hem gewoon aaien, hij ging lekker draaien op zijn rug en vond alles prima.

Hij zat ongeveer maar 30 meter van de hengel af en heeft daar 1,5 uur gelegen
met zijn felle oogjes maar naar de hengel kijken.
Vraag blijft wat zal die gedaan hebben als ik een vis binnenhaalde.
Rustig wachtend op zijn beurt of gelijk de onderlijnen in.

Helaas voor mij geen grote vis en voor hem geen kleine.
Hij had ook een geel nummerbord bij zijn staart, dus dat was de reden dat deze aan mensen was gewend en waarschijnlijk een Stellendammer was.

Al met al erg leuk maar als dit straks gewoonte gaat worden, tja wat dan.

Ging wel het water in als er een hond aankwam, maar kwam gelijk weer terug op zijn stekkie naast mij.

JdeV

John de Visser Sommelsdijk

dinsdag 6 maart 2018

Zuidpier gisteravond,alleen maar met mesheften gevist. Vangsten.....0 ontzettend slecht...geen tikkie, wel lekker rustig weer

Kees K

maandag 5 maart 2018

Vanmorgen vroeg van 04.30(ouwe man is vroeg wakker) wijk aan zee. Gevist met ingezouten pieren en mesheften. 27 schar en 2 gullen van 48 en 50 cm aan de paternosters hahah. Ging weer goed en mooi weer en vis eten vanavond

Ome Jaap

maandag 5 maart 2018

Gister wezen vissen op de pier om kort te zijn, paar scharretjes rest van de pier had hetzelfde of niks we zaten op de kop ook tussen de blokken voor de kant geprobeerd op gul maar die gaven niet thuis. Ondank de weinige vangst toch een leuke video gemaakt en op YouTube gezet van de dag op mijn youtubekanaal: allround fishingteam

Daan Rota

zondag 4 maart 2018

Hallo allemaal
Vanmorgen 04-03 onze eerste competitiewedstrijd gevist op het Strand van Domburg bij de Oase. De verwachtingen waren niet erg hoog gespannen gezien de kou en wind van de laatste tijd. De hoop was eigenlijk gevestigd op de eerste voorjaarsbotten die onder het kantje zouden moeten komen.Ik had daarom maar een lijntje voor de afstand en en lange lijne met lange dwarrels klaargehangen voor de visserij onder het kantje. Om 09.00 uur vlogen de loodjes de lucht in om verschillende afstanden weer in het water te landen. Ik koos de 1ste worp voor afstand. Tijdens mijn testsessie van en paar weken terug bleek al dat deze hengel makkelijk wierp, dus knallen maar. 2e worp maar eens onder het kantje proberen war de golven een beetje omhoog kwamen, maar niet voldoende kracht bezaten om over de kop te gaan.
Van achter de palen hoorde ik dat de eerste visjes geland werden. Rinus Verseput was de spekkoper met 2 scharretjes. Omdat hij redelijk ver kan werpen, dit even goed in het achterhoofd ghouden, maar even later hgoorde ik ook weer van een paar visjes die van 80 tot 90 meter binnenkwamen. Ik had het water gevoeld en dat was te koud om de bot uit zijn vakantie oord te lokken om hier onder het kantje van onze lekkernijen te gaan liggen snoepen.
Eindelijk na 2 uur kwam bij mij het eerste visje binnen die als 23 cm op mijn kaart genoteerd werd. Ik was van de nul af. Na nog een uurtje alles uit de kast te halen met verre worpen en slepend vissen om de vis op te zoeken, zonder resultaat overigens klonk het eindsignaal en konden we de balans op maken.
Rinus Verseput had er niets bij gevangen, maar mocht toch boven op het ereschavot plaatsnemen met 45 cm, Adri van Leenen had ook 2 visjes weten te verleiden en was met 42 cm 2e geworden. Elma Deurlo had ook 2 visjes weten te verschalken en met 41 cm wist ze zich dapper staande te houden tussen al dat mannen geweld. 4e werd Leo Kik met een bot van 39 cm en de 5e plaats werd geclaimd door Gerard Oele met 2 vissen 32 cm. De overige plaatsen werden ingenomen door diegenen die 1 visje wisten binnen te sleuren. Helaas waren er toch nog 4 man waar de vis met een grote bocht om heen is gezwommen.
Een hele taaie visserij, maar dat wij het nog niet zo slecht hadden gedaan hoorden wij op de parkeerplaats, want met 23 man wisten ze op de Banjaard totaal 4 visjes binnen te sleuren.
Over 14 dagen onze 2e competitiewedstrijd, maar eerst komende zaterdag de Federatieve Kampioenschappen ZW Nederland, tevens voorselectie Nederlands kampioenschap Individueel op Hoek van Holland. We hopen maar dat de huidige temperaturen aanhouden en de wind naar westelijke richtingen zal draaien en er zo een leuke wedstrijd door kan ontstaan. Maar DAT horen/lezen jullie volgende week weer.

Vangze en groetjes
Jan Romeijn - lid HSV de Krabbe, Burghp-Haamstede

Jan Romeijn

zondag 4 maart 2018

Spinnenwebben in hengelrek.
De afgelopen maand weer erg weinig gevist, druk druk op t werk, veel slecht weer en gewoon weinig spirit om te gaan. Vandaag moest dr dan weer even van komen, met 50 pieren uit het water en een handjevol slikjes en tappen van Johan op naar de waterkant. Ik had geen zin in verre visreizen dus gewoon een diepwaterstek bezocht aan de schouwse zuidkust, binnen een paar kilometer vanaf huis. Dit is een van de laatste diepwaterstekken die nog niet veroesterd is en/of volgestort met milieuvriendelijke residuen uit de hoogovens. Het is geen gemakkelijke stek, 20 meter diep, steile randen onder water, steile glooiing boven water, veel stortstenen vol met oesters op de laagwaterlijn, een aardig eindje wandelen vanaf de parkeerplaats en zoals vandaag, een vette stroming bij springtij. Over een maand staat het er weer vol met kreeftenfuiken en kan er weer geen bodemvisserij meer gedaan worden. Geen stek dus voor subtiele visserijen met dunne lijnen daar. Qua werpmethode is er maar een keuze; master blaster zo ver mogelijk weg uptiden met een klapanker eronder en breeduit vissen. Heb je er een slechte worp of gaat de onderlijn aan het rollen dan loopt het spul onherroepelijk vast en komt niet meer terug. Tegen twee uur was ik aan de gang met twee hengels, eentje opgetuigd met wapperlijnen van twee verschillend kleuren en lengte's, de andere met bezemafhouders. Over de vangerijen kan ik kort zijn; Nul komma Nul, net als de vreterij; Nul komma Nul. Wel lekker visweertje, eerst nog n beetje wind m et n zonnetje drbij, later windstil en een klein miezerig buitje. Aan het einde van de sessie de overige 25 pieren maar weer in n krantje gevouwen en huiswaards gekeerd.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

zondag 4 maart 2018

Gisteravond van 16:00 tot ongeveer 20.00 uur gevist bij Zoutelande. Strand was bijna leeg. In het kort, koud en geen beet.

Max

zaterdag 3 maart 2018

Noordpier gisteren, gullen festijn?? Niet normaal 11 gullen en allen tussen de 43 en 52 cm. Echt niet normaal koud maar tussen de blokken onder de rand zat je eigenlijk nog best wel lekker. Blauwe vingers van de kou maar met zoveel gul maakte dat niets uit. Net door de bocht gezeten..

Theo van Es

donderdag 1 maart 2018

gisteren 28 februari gaan vissen in breskens van 8.30 U tot 14.30 U om 11.50 hoogwater het was heel koud veel wind en heel weinig gevangen . de vangst was 1 kleintje (polshorloge) zo klein was het no te klein om aan mijn pols te doen . volgende keer beter .
groetjes uit belgie
jean-pierre

mortier jean-pierre

donderdag 1 maart 2018

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland