Kant-vangstberichten

Buitenland vangstberichten

Blijf op de hoogte vd vangsten in bv Noorwegen en IJsland.
Bekijk de geweldige vangsten die er dagelijks gedaan worden.
Vangstberichten buitenland >>>

Op visreis ? boek bij www.cordestravel.nl natuurlijk !

dinsdag 17 oktober 2017

Het leek wel zomer de voorbije dagen... Maandag namiddag verlof genomen en naar Cadzand, met de hoop op de laatste zomervis en de eerste wintervis. Gevist 3 uur voor laag (lw om 18u30) en 1 uur na hoog. Eenmaal op het strand aangekomen bleek er toch een vrij harde wind te staan, maar deze zat half in de rug waardoor verre worpen mogelijk waren. Toch ook behoorlijk wat vissers.
Bij de eerste worp meteen rammelende toppen, en een mooie maatse wijting. De toppen bleven de ganse namiddag rammelen, soms kwam er geen vis mee, soms een doublet, maar allemaal wijting, de overige vis kreeg ofwel geen kans of zat er gewoonweg nog niet of niet meer. Wat mij opviel was dat het allemaal relatief mooie wijting was, er zat geen microvis bij. Ik ben geëindigd op ca. 15 wijting waarvan de kleinste schat ik 20cm was. 4 mee voor de pan (28, 29, 30, 30), de rest allemaal terug, waarvan 2 slikkers, deze hebben het niet overleefd – meeuwenvoer dus. De vissers rondom mij heb ik ook alleen wijting zien vangen.

Jeroen

maandag 16 oktober 2017

Maandag avond Noordpier, ff met mijn oom wezen vissen van 18h tot 22h. Gelopen tot 1100 mtr want hij kam helaas niet zo ver lopen maar toch nog 9 gullen wrten te vangen en 1 schar op pieren. En als klapper nog 1 mooie zeebaars van 46cm. Hij was voor het eerst mee en was erg leuk.

Rully

maandag 16 oktober 2017

Toch maar weer niet kunnen laten om enkele uurtjes te gaan vissen. Prachtige zomerse dag, geen zin in drukte echter, dus zondagavond tegen de stroom terugkerende zonnekloppers naar Zoutelande gepeddeld.
Rond 21u beginnen vissen tot iets na hoog water met pieren, mooie zagers en overschotje MH. Na tweede worp een botje, enkele mooie aanbeten resulteerden in niets en daarna iets voor HW een aanbeetje stijl 'mini wijting', maar bleek een mooie baars van 39cm, die mij eerst nogal argwanend aankeek, maar bij het terugzetten uitbundig gedag zwaaide en mij het nodige zand en zeewater in het gezicht wist te kletsen. Deugeniet. Verder niets meer.

MvgY.L.

maandag 16 oktober 2017

Vandaag gevist in Petten recht van de palen. Gevist van 10.30 tot 14.15 uur. Heerlijke visdag met mooi weer en een aardige vangst. Totaal 12 stuks, waarvan 4 mooie baarzen van tussen de 35 en 38 cm. 5 schar waarvan 1 van 35 cm. 1 wijting en 2 kleine schol.

Hans

Hans

maandag 16 oktober 2017

Deze middag een 2tal uurtjes gaan vissen in Kallo. 1 bot net aan de maat, 1 onder de maat en dus teruggezet. Buurman links had geen geluk vandaag, buurman rechts had ook 2 botjes.
Wel een schitterende visstek. 10 meter uit de kant vissen en met de wagen tot aan het water... ideaal :)

Belgisch bericht

maandag 16 oktober 2017

Vanmorgen vroeg 16-10 2017 gevist op het strand bij Domburg bij de Oase. Gevist van 05.00 u tot 09.30 u. Al snel een prachtige tong 43 cm aan de haak met een schar.Daarna een bot en een 4 tal wijtingen.Verder 6 scharren gevangen.Al met al een hele fijne vismorgen gehad !!

Jeroen

maandag 16 oktober 2017

vandaag in euro poort gaan vissen van 3 uur nachts tot 1 uur de vangst viel toch nog tegen on dank het mooie weer . 10 kleine wijting en 2 botten .maar ja het was lekker weer .volgende week opnieuw proberen misschien is het dan beter

peter

zondag 15 oktober 2017

voor vandaag, het plan opgevat om tongen te meppen nabij Domburg, en tevens de botlepel eens uit te proberen,
Samen met me maatje D.


blij met het mooie super weer (boven de 20 gr), maar minder blij met de drukte aan de baaiweg en omgeving,

na een stek te hebben gevonden, 1 strand hengel opgetuigd en die snel richting Engeland gesmeten.. met op de 3 haaks wapper lijn een mengelmoesje van pieren en zagers...

daarna snel de spinner op getuigd en de bot lepel er aan met een piertje er op!!

na 20 minuten spelen met de spinner haalt D. zijn zeehengel binnen met grote verbazing een flinke Bot van 30+ er aan..

de toon was gezet!..

ook ik maar eens 'aas' tjekken op de zee stok...
de haken keurig leeg :(

op de botlepel helaas nog geen succes
ook niet bij D.

naast mij een Roep...VIS..

alweer een mooie 30+ Bot voor D.

onder tussen haal ik mijn zeestok ook weer binnen en... jawel een heuse Bot van wel 29 CM, maar flink dik.

onder tussen op de spinhengel een sjadje gemonteerd voor een zeebaars sessietje (terwijl de zeehengel weer in engeland de onderlijn heb neer gelegt)

de gehelemiddag was er al heel veel kleine vis uit het water aan het springen..

uit eindelijk de spinner op geborgen en de 2e zeehengel op getuigd... het was tongentijd (altans dat hoopten we)

uit eindelijk nog 4 schar (wel ruim 25+) er bij gevangen ..
de verwachte tong liet zich niet zien...

owja .. gestart om 15.30u (met LW om 17.40u) gestopt om +-21.30u


ook nog wat mini wijtingen en een meun had ik.. afhouders of wappers en het soort aas maakte weinig uit..

D. had 2 botten en 3 scharren , wat miniwijting en een krabje

mvg


Jelle

zondag 15 oktober 2017

Op deze prachtige nazomerdag kon ik het niet laten om te gaan vissen. Locatie: Aardappeldal (Westkapelle). Laagwater om half 6.
Rond half vier lag ik in en niet veel later kwam de eerste schar tevoorschijn. Zeer dik en ook redelijk lang. De volgende worp kwam er wederom een deftig formaat schar naar boven. De uurtjes rondom de kentering waren angstaanwakkerend stil, pas 1,5 uur na het dode tij kwam de vis weer tot leven. In dit geval waren het mooie, maatse wijtingen.
Weer wat geleerd: Schar bij afgaand water, wijting in het donker.

Lars

zondag 15 oktober 2017

Vandaag onze 7 de wedstrijd gevist , deze keer aan het Callandkanaal bij de kering.
van 08.00-12.00 uur
de winnaar had 16 visjes, kleine wijting.
het weer was goed, alleen de wind stond schuin op het koppie wat de afstand deed beperken en dus ook minder vis opleverde.
volgende keer aan het beerkanaal.
gr ger

ger lips

zondag 15 oktober 2017

Hallo allemaal.
Vanmiddag maar eens de Zeeuwse stranden opgezocht. Met de resultaten van het NK maar iets dichter bij huis geweest en dat bleek totaal geen slechte keuze. Om 14:00 lag mijn eerste loodje met zijn tenen in het zand. Terwijl ik mijn 2e hengel in orde maakte voor het dicht onder het kantje werk, zag ik al kleine rukjes op de eerste hengel. Eerst maar inwerpen want ik vis met 2 haakjes. Het onder het kantje werk leverde het 1e uur niets op dus maar omschakelen naar afstand. En afstand betekende met deze omstandigheden 130-145 meter. En ja hoor, daar kwamen hand in hand met 2 tegelijk. Wijtingen Woningen van tussen 24 en 29 cm en er tussendoor een paar mooie scharren. Vriend Hans Muste viste met 2 onderlijnen met 3 haken en die slaagde er in om zelfs enkele tripletten binnen te sleuren. Tjonge jonge wat een vis. Het leek op werken. Toen we tegen het donker opgeruimd hebben, keken we nog eens terug op deze middag. Ik denk ruim over de 30 vissen te hebben gevangen; bijna allemaal netjes in het lipje. Hierdoor kon de ondermaatse wijting weer netjes in het water teruggezet worden. Ja, terug gezet en niet terug geflikkerd, want dat doet de wijting direct weer op zijn ruggetje de pijp uit gaan. Jammer dat maar 3 mooie scharren en 5 wijtingen aan de maar kon meenemen. Hans had er zeker met dan Ik, maar dat was ingecalculeerd als je een haakje meer gebruikt. Uitzonderlijk lekker gevist. Weinig badgasten op deze stek dus van niemand en niemand tot last. Zonnetje en lekker windje en nu een beetje trekkend gevoel in het gezicht en ietsje pijn in de armen van het sleur en stuntwerk. 6 uur lang elke ca 4 minuten binnen draaien en daarna vol vermogen zo ver mogelijk smijten gaat een oud man in de kouwe kleren zitten. Die kon ik vandaag rustig thuis laten. Hans bedank voor je prettige aanwezigheid. Was weer gezellig.
Groetjes en sleur ze er uit.
Jan Romeijn lid HSV De Krabbe, Burgh-Haamstede.

Jan Romeijn

zondag 15 oktober 2017

Zondag met de buurman naar de maasvlakte getogen. Eerst weer uitstekende zagers en pieren gehaald bij Rinus aan de Pleinweg in Rotterdam.
Om half negen kwamen we aan en we dachten dat we wel de eersten zouden zijn.
Hoe anders kan het lopen! Op parkeerplaats vijf stonden al een behoorlijk aantal auto's en toen we op zes aan kwamen was het al niet veel anders. Eerst maar eens even kijken of die van vissers zouden zijn of van vroege wandelaars. Je raadt het al.................vissers, vissers en nog eens vissers. Toch nog een prima plek gevonden al moesten we wel even door het mulle zand ploegen. Tot een uur of elf geen stootje gezien. Komt er een visser naast ons staan, tuigt een hengel op, aast aan, gooit in, zet neer en boem! eerste baarsje. Baarsje eraf, zager er aan, ingooien, strak draaien en boem!! tweede baarsje. Op dat moment twijfel je of je lid zal worden van een damvereniging of een leuke schaakclub. Lijnen vervangen, rolloodje eraan en...........om twee uur opgebroken. Resultaat : 7 baarsjes, waarvan twee boven de 42 cm. Mn buurman moest het met 1 exemplaar doen. Heelrijke visdag met prachtig nazomer weer.
Vang ze !
Jan

Jan Verkade

zondag 15 oktober 2017

Zondag gevist Noordpier. 45 scharren, 5 gulletjes, 6 steenbolk en 1 botje. Geprobeerd met lange wapperlijn met grote zagers op zeebaars maar niks. Zo te zien is het winter vis feest aangebroken.

Rully

zondag 15 oktober 2017

Vandaag tussen 11:00 en 17:00 gevist op duindamseslag (Noordwijk). In totaal 2 botten en 6 zeebaarsjes gevangen en allemaal dichtbij. Gevist met zagers en mesheften.

Marco

zondag 15 oktober 2017

Zaterdag zuidpier de oude kop de wijting is zeker te weten los totaal 43 stuks plus steenbolk en kleine gul super zagers en pieren van Hermans

Rob

zondag 15 oktober 2017

gevist van 11.00-18.00 in haven rotterdam met ze drieen vangsten zeer goed steenbolkjes klein tot zeer klein zwemmen weer 50+ wijtingen 30+ paar aan de maat rest terug 16 scharren aan de maat een schol een paling zwemt weer mooie visdag heerlijk weer dus winter vis is in aantocht

thonhny

thonhny

zondag 15 oktober 2017

Zeevislanders hallo hallo
Omdat ik altijd gewend ben een berichtje te doen na het vissen nu dus ook . Deze keer alleen niet van het strand of de dijk maar gevist in de Waterweg . Zo bijna vanuit de auto ipv heel dat gesleep met je spullen over de dijk of duinen. Bankje er bij om te zitten , verlichting, geuren van het Chinees restaurant ....het heeft ook wel wat zo op de vrijdagavond.
Maar nu de visserij. 20.00 uur begonnen met om 22.30 H.W.
Tot half 11 alleen maar botjes van 20 tot 24 cm. En toen begon het echte werk . Een draai waar voor gewerkt moest worden . Daar zat even 63 cm. Tong aan . Een van 37 en een van 26 cm. Daarna nog 2 keer een draai tong van rond de 34 cm . Nog een paar kleintjes en toen was het ineens over ook. Dat was nog eens een prachtig avondje . Niks geen vrijdag de 13e maar gewoon een Lucky friday . Want het is raar maar waar .... om mij heen werd er geen een gevangen. Alleen bot. Ik steek het dan maar op de hele beste pieren en zagers van onze beste leverancier Dixhoorn uit yerseke. Want die waren weer van topkwaliteit. Ik weet het wel . Mij gaan ze daar meer zien. Een uurtje rtijden . Naar Domburg 40 minuten rijden en 20 minuten zeulen ... vul het maar in.
Dit was het weer... Ben benieuwd naar de berichten van het N.K.
Met visvriendelijke groet

E. De Rooij

zaterdag 14 oktober 2017

Zuidpier IJmuiden. De wijting is los gekomen. 15stuks en een steenbolk.
De wintervis start heel snel op. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 14 oktober 2017

Visvrienden en vriendinnen,
Vandaag stond het NK op het programma. De locatie was het mooie strand van Domburg.
De teamers die zich geplaatst hadden voor vandaag waren Herbert, Cor, Corné, Dennis, Martin en ik zei de gek. We viste van ander half uur na hoog richting het lage water toe. Om elf uur mochten we beginnen en mijn buurman links van me begon al direct met een mooie baars en er waren er nog een paar met vis. Ik moest wat langer op een vis wachten, zo'n drie uur!!! Bij ons in het vak tussen de palen was het niet wild met vis. Wat iedereen ook probeerde het hielp niet. Uiteindelijk dus na ruim drie uur kwam ik ook van de nul af. Een trek van een bot van 41 en een schol van 20 cm brachten bij mij eindelijk cm op de kaart. Helaas is het daarbij gebleven. De overige teamers hadden ook geen potten kunnen breken. Winnaar werd Kees Gillesen, runner up Ruud van Noord en de derde plaats was voor Sjaak Verburg. Heren gefeliciteerd.
Volgende week de vierde PKC te Noordwijk, hopelijk dan meer vis en een goed resultaat.

Hroeten uut Playa del Bru,
Dennis Zwiers,
Ahoy Yuki Team en HSV-t Zijpe en HSV de Sportvisser

Dennis Zwiers

vrijdag 13 oktober 2017

Vorig weekend gaan vissen in Westkapelle van 13 u tot 19 u. 15 vissen gevangen waaronder 2 mooie tongen, 1 grote bot, enkele scharren en 2 gullen van 50 cm. Leuk om mix van zomer- en wintervis te vangen.
Het was weer een geslaagde dag!

Sharky

vrijdag 13 oktober 2017

Komende zaterdag wordt aan het strand van Domburg het Open Nationaal Kampioenschap Kustvissen Individueel gevist. Maar liefst 106 zeevissers strijken morgen neer aan het Zeeuwse strand om te strijden om de felbegeerde nationale titel.
 
De ruim 100 vissers hebben zich geplaatst via federatieve selectiewedstrijden. De winnaar mag zich Open Nationaal Kampioen Kustvissen 2017 noemen. Bovendien zitten de nummers 1 tot en met 10 automatisch in de nationale selectie. Bondscoach Arthur van Tienen stelt zijn team samen uit deze selectie. Dat betekent dat de top 10 volgend jaar kan worden afgevaardigd naar internationale wedstrijden en kampioenschappen. 
 
Domburgse palen
Het wedstrijdparcours op het strand van Domburg biedt de deelnemers veel mogelijkheden. De kenmerkende palenrijen trekken altijd vis aan waardoor er ook dicht onder de kant kan worden gevist. Bovendien zorgen deze palen voor interessante kuilen en stroomnaadjes. Maar ook de lange-afstandsvissers kunnen hun hart ophalen aan dit Zeeuwse strand. De verwachting is dat er zowel zomer- als wintergasten op de kant komen. Van van dikke zeebaarzen tot grote wijtingen, en ook schar en bot behoren tot de mogelijkheden.
 
Tijdens de wedstrijd levert iedere gevangen vis vanaf 10 centimeter, per centimeter een punt op. Een zeebaars van 12 centimeter levert dus 12 punten op. Iedere vis onder de 10 centimeter telt als 1 punt en alle vissoorten tellen mee. De zeevisser met de meeste punten na vier uur vissen is Open Nationaal Kampioen. 
 
Zonnig en leerzaam 
De wedstrijd wordt gevist ter hoogte van de strandovergang De 7 Golven aan het Domburgse strand en duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Het belooft een prachtige en zonnige nazomerdag te worden, dus kom gerust langs en kijk eens mee over de schouder van ervaren internationals!
 
Voor meer informatie over het Open NK Zoetwatervissen voor Teams of wedstrijdvissen in het algemeen kunt u contact opnemen met Sportvisserij Nederland in Bilthoven, tel. 030-6058400, e-mail: wedstrijden@sportvisserijnederland.nl of kijk op www.sportvisserijnederland.nl.

Sportvisserij Nederland

donderdag 12 oktober 2017

** Nazomer, Strandvissen, Zeebaars, Steekzagers bij Wesdijk!**

Een heerlijk nazomerweekend om lekker aan het strand te vissen in de hoop op een aantal mooie Zeebaarzen.
Steekzagers zijn veelal favoriet voor de Zeebaars!

Een van de laatste leveringen Steekzagers is net binnen.
Reserveren is zeker weten!

  https://www.wesdijk.nl/hengelsport/496-zeevis-aas

Goed visweekend,

Team Wesdijk
0180-453106

hengelsport wesdijk

donderdag 12 oktober 2017

Van de week ff een stadje gegooid aan het monument van Colijnsplaat
Het was opkomend water
Resultaat 8 baarsen van de kleinste zat 38cm de grootste 62cm

Groeten de zeebaars liefhebber uit Kamperland

Kenny

donderdag 12 oktober 2017

Omdat ik het vermoeden heb dat het net niet goed ging plaats ik dit nog een keer

Visvrienden
Omdat ik de laatste tijd veel matige vangstberichten lees wil ik graag mijn resultaten nog eens delen.

Gisteren ben ik wezen vissen op mijn geliefde strand van Noordwijk. Ik heb gevist van 10 uur tot ongeveer 3 uur. Het afgaande tij dus. Als aas had ik 100 pieren van de lokale hengelsport zaak. Ondanks de harde wind, die recht over het strand waaide was de vangst prima. Het waren : 3 zeebaarzen tot 40 cm, 19 botten waarvan een aantal hele mooie, en 1 tarbotje, wat ik nog nooit eerder gevangen had.
Wel bijzonder, dat ik alles op nog geen 20 meter afstand heb gevangen. Verder vissen was door de wind bijna niet mogelijk. Het loont echt om voor dat je uitpakt eerst goed om je heen te kijken, en net dat gaatje of dat diepere stukje uit te kiezen. Beter 100 meter lopen met je spullen dan een slechte visdag zou ik zeggen. Er zijn genoeg tips op internet te vinden hoe je het “zeetje moet lezen”

Succes en veel visplezier allemaal.
Herman,
Noordwijk

Herman vd Meulen

donderdag 12 oktober 2017

Visvrienden

Omdat ik de laatste tijd veel matige vangstberichten lees wil ik graag mijn resultaten nog eens delen.

Gisteren ben ik wezen vissen op mijn geliefde strand van Noordwijk. Ik heb gevist van 10 uur tot ongeveer 3 uur. Het afgaande tij dus. Als aas had ik 100 pieren van de lokale hengelsport zaak. Ondanks de harde wind, die recht over het strand waaide was de vangst prima. Het waren : 3 zeebaarzen tot 40 cm, 19 botten waarvan een aantal hele mooie, en 1 tarbotje, wat ik nog nooit eerder gevangen had.
Wel bijzonder, dat ik alles op nog geen 20 meter afstand heb gevangen. Verder vissen was door de wind bijna niet mogelijk. Het loont echt om voor dat je uitpakt eerst goed om je heen te kijken, en net dat gaatje of dat diepere stukje uit te kiezen. Beter 100 meter lopen met je spullen dan een slechte visdag zou ik zeggen. Er zijn genoeg tips op internet te vinden hoe je het “zeetje moet lezen”

Succes en veel visplezier allemaal.
Herman,
Noordwijk

Herman vd Meulen

woensdag 11 oktober 2017

Ik ben net terug van een drietal uurtjes vissen. Omdat het windkracht 7 was gekozen voor de haven van Vlissingen. Als aas pieren en grote steekzagers. De verwachtingen waren niet hoog, maar je weet maar nooit. Begonnen om 7 uur en gestopt om 10 uur..De beten waren door de wind niet te zien,, maar toch nog iets gevangen.De vangst was:3 wijting en 2 scharen.De scharren mee (25 cm.), de wijting terug , ook 25 cm.. In ieder geval lekker uitgewaaid. Gr.Jan B.

Jan.B.

woensdag 11 oktober 2017

Hierbij nog een laat vangstbericht van zoutelande en westkapelle.

donderdag 05-10 zoutelande met eb savonds 2xwijting ondermaats
vrijdags 06-10 westkapelle met afgaand tij 1xwijting ondermaats
zaterdags 07-10 rustdag :]
zondags 08-10 zoutelande smiddags met eb 2xkrab en 1 inimini zeebaarsje

Helaas komen de vissersboten heel kort aan de kant, en ga daar savonds maar is staan met je goed fatsoen om iets te vangen :] u raad het al dat ging ie dus niet worden. Volgende keer ga ik daar pas vissen als de visboten hun visquotum hebben gehaald.

johan

woensdag 11 oktober 2017

Soms is het gewoon logica dat vis oplevert. Gisteravond wat zagers gescoord en samen met mijn maat Mo richting IJmuiden. Wordt het de pier, sluizen, strandje bij het restaurant, de oude kop? Nee Mo had andere ideeen en wou wat anders proberen. Hij werd gek van de steenbolk en wijting tijdens het gulvissen dus die kleine rakkers zaten er. Dan moet de zeebaars er ook zitten want die vreten bolk en wijting. Dus wij samen naar een wijtinghotspot in IJmuiden, dobbermontage, zager, breeklampje op de dobber en op een diepte van 7 meter (!!!) de zager aangeboden. Na een kwartier schoot een van de dobbers voor het eerst omlaag.....loos alarm, de staart van de zager was gepakt dus nieuwe zager er op. Twintig minuten later brak de hel los, elke worp was raak en de dobber drifte nog geen 20 meter op de harde stroom of hij schoot onder water. Eind van de avond: 3 ons zager er door heen gevist en 31 baarzen teruggezet, twee meegenomen van 49 en 52 centimeters.

Gerwin

woensdag 11 oktober 2017

Hallo (kant-vissers)Op 9 Okt, 5 uren bij laag water gevist aan het strand v Zoutelande. bewolkt weer, N.W. Wind kracht 3/4. Met gezoute leeglopers.
Nog veel stroom. En vuilte in het water. Geen beetje gezien!! Ik ga nu echt wachten tot eind Nov. Hoop dat de Wijting en Schar dan op de kust zal zitten.
Gr v brom.

de Kam

dinsdag 10 oktober 2017

beste zeevissers, zondag nog eens vanaf de kant geprobeerd samen met vriendin aan de belgische kust in mîddelkerke/raverszijde, begonnen om 10.00u en gestopt rond de middag, eerste draai resulteerde in 2 botten,k +- 25cm, dat gaf moed, de 2e en 3e draai opnieuw telkens een bot eraan, met als eindresultaat 5 botten, nog geen wijting gezien, misschien in het donker of nog een weekje of 2 wachten.

mvg glen

glen

maandag 9 oktober 2017

Vandaag weer eens aan de Banjaard gestaan. Resultaat was kopie van de laatste weken daar. Echter van de 7 kleine platvisjes waren er nu 3 scharretjes bij.
Ook waren deze groter rond de 15 cm.
Dus ze komen eraan en gaan straks hopelijk naar de 30 cm.


Groet

John de Visser

maandag 9 oktober 2017

Hallo,

Zondag met 3 collega's richting Neeltje Jans getogen. De verwachtingen waren hoog gespannen, ik had de heren iets te enthousiast gemaakt om even snel een paar haaien te gaan vangen. Bij aankomst werd het snel duidelijk dat het een regelrechte rotdag zou worden. Weerberichten op diverse websites hadden verkeerde voorspellingen gepost... we kregen gietende regen voorgeschoteld. In combinatie met volledig vertroebeld zeewater; mijn verwachtingen waren nihil. Eerste worpen leverden echter direct resultaat op: ministeenbolkjes. Immense scholen van die visjes zitten op't moment samengeschoold in de Oosterscheldemonding. Ik heb getracht om die visjes te ontwijken om 2 uren met eddystone eel montages te vissen, maar dit leverde slechts 1 ondermaats pollakje op. Pieren en zagers werden zeer snel gegrepen door mini-bolkjes. Kortom, geen haai gezien en enkel kleine vis bovengedraaid. Eindscore met 4 man: 50-tal bolkjes, 3 ondermaatse gulletjes, 1 wijtingkje, 1 scharretje, 1 botje, 1 pollakje en 3 krabben. Sessie om snel te vergeten.

Greetz,

Tim

maandag 9 oktober 2017

Zondag weer op de Noordpier gezeten, 6 botjes, 3 zeebaars waarvan een net 43 cm de andere twee zwemmen weer. Ving ook nog een zieke schar.... gelijk weer terug gegooid want die was echt niet goed. Zat eerst in de bocht maar er was weer heel veel apenhaar dus stuk terug gegaan rond de 1300 meter en daar was het een stuk minden.

Rully

zondag 8 oktober 2017

Hargen Strand
Ik was met papa, ome Pé en ome Jack aan het vissen van 10-14 uur.
Ik had gevangen: 5 botten van 30-36 cm en 1 ZEEBAARS van 54 CM!
Ik had het meest van allemaal.

Tessa Kruijer (12 jaar)

zondag 8 oktober 2017

Zesde van Dreischor
Zaterdagmorgen vroeg uit de veren want de zesde van Dreischor stond op de agenda. De bedoeling was dat het een strandversie moest worden en dan deze keer met twee hengels per persoon. De weergoden hadden veel wind en veel regen voorspeld en dat kwam uit. Door het eindeloze geklungel met de Schouwe parkeermeters waren we te laat op het strand maar konden we een kwartier later dan gepland toch aan de gang. Het parcours was het strand van Westerschouwen bij de Punt. Ik had een nummertje getrokken recht voor de punt dus dat leek me een mooie stek. Gelijk bij de eerste worp kwamen er al vissebeesten op het strand, Henk begon met een vette bot, Kees met een klein botje en Dirk al met een baarsje. En er volgden even laten al vissen bij Adrie, en Wessel. Tijdens de kentering viel de vangerij even stil maar met de eerste tekenen van opkomend water kwam er vis mee. Intussen kwamen ook de eerste mountainbikers van Kustmarathon langs. De ontknoping volgde op de laatste draaien op de hoge nummers. Dirk ving er wat grotere vissen en Adrie ving wat meer aantallen. Eindstand was
Adrie 6 vissen 122 cm
Dirk 4 vissen 109
Henk 3 vissen 63 cm
Wessel 1 vis 20 cm
Kees 1 vis 13 cm
En ik zei de gek; jawel bij de laatste draai nog een baarsje van 13 cm.
Deze keer allemaal van de NUL af.
In het laatste kwartier van de wedstrijd, in parkeermetertijd, kwam de regen met bakken uit de lucht en dropen we van het water eer we terug waren bij de auto.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

zondag 8 oktober 2017

Za 7 oktober, kustmarathon! Dat betekend voor het 15e jaar op rij naar zeeland. Ja ik wil hem even eren hij is een zogenaamde "uutloper". (Alle edities uitgelopen) voor mij betekend dit dat ik mijn 60+ oudje in burghaamstede breng daarna zo spoedig mogelijk aas ga halen en rustig in Zoutelande met mijn hengels op hem wacht.
Al viel dit jaar rustig voor ons beiden een beetje tegen. 7 Bft en dan vol op het kopje met hoog water. Voor pa verschrikkelijk zwaar lopen en voor mij moeilijk gooien (afstand) en de diepte niet halen.
Het was niet te doen. Rond half 1 gestart rond 13.45 gestopt. 170gr geankerd wandelde zo de zee uit.
Maar in dat uurtje toch nog een baarsje van 24 cm dus geen 0 dat was toch wel lekker.
Op naar een volgende keer met beter weer. O ja mijn pa heeft hem ook dit jaar weer uitgelopen en was zelfs 22 min sneller dan vorig jaar.

Vangse allen

Kees

zaterdag 7 oktober 2017

Beste Zeevislanders

Zaterdag weer een clubwedstrijd van WSV-REIMERSWAAL . Ditmaal aan de dijk bij Waarde 14. Veel regen , veel wind en weinig deelnemers. Die regen en wind was het zelfde als bij de kust marathon alleen daar hadden ze wel een goede opkomst. 10 senioren en 3 junioren wilden er nog voor gaan. De vangst viel niet tegen hoewel er wel veel verschillen waren . De eerste 3 senioren wisten 33 visjes te vangen terwijl de nr 4 tm. 10 er totaal maar 17 hadden, de 3 junioren wisten er 21 uit te draaien zodat er totaal met 13 man 71 visjes werden gevangen. De vangst bestond voornamelijk uit zeebaarsjes en kleine botjes. De grootste vis was een zeebaars van 46 cm.
Op naar de volgende wedstrijd hopelijk met wat minder regen en wind.
Met visvriendelijke groet

E.de Rooij

zaterdag 7 oktober 2017

Donderdag en vrijdag in de namiddag tot het donker was gevist aan de Sluisjesdijk, Er stond heel veel wind maar op donderdag had ik na 5 minuten een mooie tong v 33 cm ,daarna nog enkele maatse wijtingen en nog een klepper van een tong van 38 cm..en t was lekker rustig. Vrijdag weer op dezelfde plek gevist en ving ik 1 mooie tong , een botje, een kleine wijting en een mini tongetje. Nu was het een stuk drukker en af en toe werd er wl wat gevangen ,met name wijting en wat tongen.
De temperatuur daalt nu ,dus het zal wel snel afgelopen zijn met de tongvangsten ,maar goed dan komt de schar weer.

vlietstra Jan

zaterdag 7 oktober 2017

vandaag op de schar geweest op ons trouwe stekkie amazonehaven was weer lang geleden dus reden we maar eens voor te proberen en wat denk je naar een paar weken op de tong te zijn geweest in sluisjesdijk BINGO veel kleine wijting maar ook een paar mooie maatse daarbij 7 zeebaarzen waarvan 2 aan de maat en een kleine 25 scharren binnen gehaald allemaal flinke jongens we zijn moeten stoppen vanwegen de wind denk rond 7 van krackt VRIJDAG gaan we weer

cor de visser

zaterdag 7 oktober 2017

Vandaag op de pier Oostende wezen vissen met dobber en zagers ,twee zeebaars van 48 cm en49 cm en 1 bot van 31 cm veel wind aan zee , groetjes uit Vlaanderen.

Danny da

zaterdag 7 oktober 2017

vrijdag 6-10-2017
tong vissen nacht noordzee kanaal
met vis maat
ik genoemd de tongmepper 8 tongen mooie
grote paling - wijting - zeebaars - steenbolken - bot zijn grote -
deze zwemmen trug
vismaat
met een goede verkoud heid 4 tongen ging hem niet af
volgende keer beter
rond 03 uur 45 in een keer geen beet meer
wat is dat nu
na uur verder gevist geen beet meer

vangompel danny

vrijdag 6 oktober 2017

De afgelopen weekenden bij Maassluis, Nieuwe Waterweg gevist.
Zeebaarsje circa 30 cm en kleine platvisjes ongeveer 15 cm gevangen (schol en schar).

Tijdens hoog water en met die sterke stroming flink veel troep aan de haken, daarnaast vaak vast gezeten.

G77

woensdag 4 oktober 2017

Woensdag 4 oktober 2017

Na wikken en wegen toch gaan vissen aan het Nollenstrand in Vlissingen. Met zelfgestoken aas en een kan versgezette koffie
vertrokken. De vangst viel niet tegen een prachtige tong van 32 cm een prachtige baars van 31 cm en een wat kleinere van 20 cm maakte de avond geslaagd. Dit ondanks de stevige wind en prachtige branding. De baarzen zwemmen weer, de tong geen mee voor de pan.Over twee weken maar weer eens proberen.

Met vriendelijke groeten,

Marien en William uit Goes

Marien Minnaard

woensdag 4 oktober 2017

Vanmiddag op 4 oktober nog even naar Ritthem geweest op de strekdam om een visje te kunnen vangen daar kon je gelukkig nog een beetje uit de wind zitten :). Gevist van 13.30 /15.30 eerder gestopt omdat de haken om de 5 minuten blanco waren, ja de krab zit ook graag uit de wind kwam ik achter. Helaas niets gevangen morgenavond weer eens proberen op zoutelande bij het speeltuintje want volgens de windverwachting komt de wind uit Domburg en kun je lekker in zoutelande uit de wind gaan zitten hoop ik :)

Johan

dinsdag 3 oktober 2017

Vanavond 3 oktober nog even geprobeerd bij het speeltuintje in zoutelande van 18.00 tot 20.30. Eerst geprobeerd om een mooie zeebaars te kunnen haken wat helaas niet gelukt was toen maar andere onderlijn geprobeerd voor de platvis wat helaas ook niet wilde lukken. De wijting had wel interesse daarin totale vangst 1x wijting van 15 cm en 1 van 26 cm. Morgen gaan we even proberen in rithem kijken of het daar wel misschien wil lukken.

Johan

dinsdag 3 oktober 2017

Maandag gevist op zoutelande van 16.30 tot 18.30 met windkracht 5 totale vangst 1x zeebaars van 30 cm eerder gestopt ivm de regen.

Dinsdagavond nog even gaan proberen op dezelfde stek.

Johan

Johan

dinsdag 3 oktober 2017

Afgelopen zaterdagavond had ik weer eens tijd om te vissen na een lange periode van hard werken.
Gevist van20.30 tot 01.00 uur op de Vondelingenplaat.

Had gehoopt op grote tong maar het werden 3 kleintjes die weer zwemmen.
Had ook nog 4 mooie wijting gevangen, die zijn inmiddels opgegeten:).

Was mn eerste keer op deze stek, naar zeggen een goede tongstek.
Volgend jaar wat eerder in het seizoen proberen maar.

Voordeel is dat je je auto vlak bij kunt parkeren, scheelt weer lopen na een vermoeiende vis-sessie.

Iedereen veel geluk gewenst en vang ze!

Fisherman

dinsdag 3 oktober 2017

Gisteren helaas niet kunnen vissen aan de Baaiweg weer vooral de wind was mij te heftig. Zondagnamiddag tot aan schermer nog wel even gevist daar, 1 mooie tong was het resultaat. Nog wel 2 mooie aanbeten gehad echter deze kwamen er niet uit.

Voor vandaag wordt het weer vissen in de namiddag tot schemer, al hoewel het tij afgaand is heb ik er niet al te veel vertrouwen in maar je weet maar nooit.

Groet

John de Visser

maandag 2 oktober 2017

Afgelopen Zaterdag met vismaat Lars naar een voor ons nieuwe stek gegaan, 2e Maasvlakte. Ik wilde graag het hele opgaande tij vissen, dat betekende de wekker op 03,30 zetten, om 04.15 alle spullen in de citroen en rijden maar. rond kwart voor zes lag de eerste hengel erin, en voor dat ik de 2e had opgetuigd al een flinke rammel, binnenhalen en de eerste baars, ongeveer 35 cm was binnen!
Bij Lars ging het een paar minuten later hetzelfde, en ook een mooie vis van dat formaat. Vervolgens bleven de beten komen, met voor mij tot half 11 2 mooie maatse 48 cm baarzen(en +- 20nkleinere, de meesten tussen de 35 en 40 cm, Lars ongeveer hetzelfde) en voor Lars een mooie maatse van 46 cm.
Ze zorgden allemaal voor prachtige aanbeten totdat er 2 grote zwarte zeehondenkoppen op 100 meter naar links en 50 meter uit de kant naar boven kwamen, mooi zicht! Ik gun ze hun viske, ik had het mijne, de twee maatse meegenomen, foei! Het was een mooie dag.
Hans.

HANSHELMONS@gmail.com

maandag 2 oktober 2017

Hallo,
Afgelopen Zaterdagavond eindelijk weer een keer gevist. Vanaf het strand in Hoek van Holland. Het was rond 18.00 laag en ik wad om 19.15 op het strand. Tot 21.00 was het rustig maar daarna kwam er toch beweging in de hengeltop. Om 23.00 de boel weer opgeruimd. Ik had 12 Wijtingen tussen 22 en 25 cm. Heerlijke avond met weinig vuil en wind. Groeten Andres

Andres

maandag 2 oktober 2017

Twee kaarsjes.

Een -door zéér onvoorziene omstandigheden- verlaat vangstbericht.
Do. 28/9 kwam ik, "ergens" in de Europoort, in 6 uur niet verder dan één beet. En die werd nog gemist ook ! Na de zeepieren in de aasbak te hebben geteld, besloten elders 'n hengeltje uit te gooien. Niet gebruikt aas in zee gooien -en dit keer zonder haak erin verborgen- kan immers altijd nog.

Enfin; op de nieuwe plek in een plensbui in de namiddag aangekomen, bleek er slechts één auto te staan. Da's niet verkeerd i.v.m. de beperkte ruimte hier. Regenpak aangetrokken en hengel in elkaar gezet; vissen maar !

Welnu; de eerste worp leverde 'n bolk op. Da's in pakweg 5 minuten al meer, dan in de voorgaande 6 uur elders. Dat het hier véél dieper is dan op de eerste stek, was mij al bekend. Klaarblijkelijk maakt het verschil in diepte, ook 'n gigántisch verschil uit, wat de vangst betreft. Want ook de 2e en 3e worp leverden vis(jes) op.

Inmiddels is het droog geworden en is de buurman uitgestapt om z'n hengels op te tuigen. Ook de buurman draait ze er met grote regelmaat uit.

Ik ga maar 'ns eventjes kennis maken. Het eerste wat me opvalt, zijn de meest fabelachtige hengelsteunen, die ik ooit heb gezien. In elke hoek verstelbaar, in aluminium uitgevoerd en schitterend afgewerkt; zelf bedacht en gemaakt ! Duidelijk 'n niveautje hoger, dan iemand met 'n gammele bankschroef en 'n botte ijzerzaag in 't schuurtje ! Kortom: 'n overduidelijk verschil tussen 'n échte vakman en 'n amateur met goede wil. M'n vermoeden dat de producent/gebruiker in de metaal zit, bleek terecht.

Na m'n complimentje -want nóg fraaiere hengelsteunen heb ik nooit eerder gezien- viel me ook de foto op van 'n jongeman, op het deksel van een ingenieus demontabel viskistje. Na mijn vraag hierover -want 'n foto op je visplek is toch wat opmerkelijk- vertelde de buurman, dat de foto zijn zoon betreft. Op dat moment bijna 6 jaar geleden, is z'n zoon hem ontvallen; op de leeftijd van 22 jaar slechts. Niet door 'n verkeersongeluk, niet door 'n ziekte, niet door 'n wanhoopsdaad na een depressie, maar door opzet. Pure opzet van 2 lieden, die in luttele seconden het leven van z'n zoon namen, en het leven van de nabestaanden toch voor 'n groot deel verwoestten en verwoesten.

De vader vertelde, dat niet alleen 'n mensenleven uiterst gewelddadig werd beëindigd, maar dat hij ook z'n vismaatje was kwijtgeraakt. En turend naar 'n hengeltop en niet verder kijkend dan dat, houden gedachten en herinneringen natuurlijk niet op. Die gaan véle malen verder dan de blik op een hengeltop, die -al of niet- beweegt door de golfslag, of door 'n krab, of door 'n wijting. Duidelijk is, dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn, en visdagen ook niet. Ook al slijten de scherpe randjes enigszins. En daar wordt een mens als buitenstaander toch eventjes stil van.

Ook duidelijk voor mij is, dat ik te maken heb met een échte sportvisser. Nadat ik vertel dat de poes dol is op 'n gekookt steenbolkje, wordt elke bolk en elke wijting gebracht. Kop er meteen af; die lijdt niks meer ! En da's toch heel wat beter, dan foto's van pollakjes bij Neeltje Jans met de bek wijd opengesperd; 'n genadeklap voor die visjes was blijkbaar véél te veel moeite. Dat is natuurlijk je reinste dierenmishandeling; een SPORTvisser zal zich altijd wél bekommeren om 't welzijn van de vis, en deze nooit een -volkomen zinloze- gruwelijke verstikkingsdood laten sterven. Vanwaar die totále respectloosheid naar de vis toe ? Men hoeft toch geen biologie gestudeerd te hebben om dit te snappen. Bah, bah en nog eens bah !

Op 'n gegeven moment, de schemering is inmiddels ingevallen, draait de buurman er een prachtige tong uit. Ik verwacht, dat deze vis zal worden opgeborgen in de koelbox achter in zijn auto. Maar nee, die moet ik ook maar meenemen, "ik heb er nog 'n paar in de diepvries". Nou buurman, bedankt ! Dat wordt zéér gewaardeerd.

Vóór 't naar huis gaan, vertelt de buurman, de volgende dag eerst naar het kerkhof te gaan, en daarna 'n kaarsje te gaan opsteken in de Sint Jan. Het is dan 6 jaar na de tragedie. Ik heb gister ook maar 'n kaarsje opgestoken, maar dan in m'n eigen woonplaats. Per slot van rekening ben je 'n échte katholieke jongen of je bent het niet ! Want het lijkt me duidelijk; dit verhaal liet me niet onberoerd.

Marno, bedankt voor de vis, maar vooral voor je verhaal. Ik wil je véél sterkte toewensen om dit drama een plaats in je leven te kunnen geven.

Laurens

zondag 1 oktober 2017

Vrijdagnacht de wekker om 03.30 gezet om vervolgens rond 04.00 mn viskameraad Hans op te halen en door te rijden naar voor ons de eerste keer op de 2e maasvlakte. Na wat grondig informatie zoeken de stek uitgekozen die we zouden gaan bevissen, ver van de kitesurfers. We kwamen nog met donker aan en de hengels optuigen gebeurde ook nog in het donker. Al bij de eerste ingooi had Hans een mooi zeebaarsje van een cm of 30. Bij mijn eerste ingooi bleef het aas onaangeroerd 🤔. Een uur later was het anders. Wat een feest was het. De ene na de andere hengel trok krom. Wat een aanbeten. Soms een doublet zeebaars er tussen. Ik schat dat we er (zonder de tel bij te houden) zo’n 35 baarzen hebben gevangen. Daarvan zeker een stuk of 10 maatse. We hebben ons keurig aan de baglimit van 1 gehouden. Maar wat een spektakel. Zeker een plek om nog eens vaker naar toe te gaan. Nu wachten we met smart op het scharrenbal aan de walcherse stranden.

Lars van Dooren

zondag 1 oktober 2017

Visvrienden en vriendinnen,
Gisteren stond de eerste topcompetitie dames en jeugd op het programma.
Nadat ik de avond ervoor nog een clubwedstrijd had ( en won) mocht ik vandaag dus spion, coach en vooral huifkar zijn bij Linda, Clarinda en Amber. Uiteraard samen met Frank.
Om tien uur werd het sein gegeven en mochten de dames en jeugd met hoogwater beginnen op het Aardappeldal. De verhalen gingen dat er hoopjes vis zou zitten maar hoe anders is het vaak op de wedstrijd dag zelf. Zo ook vandaag. Helder water en nihil stroming zijn geen gunstige factoren. Het was echt peuteren voor een visje. Na twee en een half uur was het einde eerste wedstrijd en waren er veel nullen. Bij de jeugd u-16 wist Amber een tarbotje van rond de 8 cm te vangen en daar was ze vierde mee in het vak. Bij de dames wist Clarinda de eerste wedstrijd te winnen met twee botten en een baarsje op de voet gevolgd door Francis en Christel. Nog twee dames hadden daar vis, Linda bleef helaas met aanbeet zonder vis.
De tweede wedstrijd mocht de karavaan naar Domburg achter de golfbaan. Toen we de duinen op liepen zagen we dat er her en der nog wel behoorlijk water stond maar eenmaal startklaar was het water al aardig weg en konden de verre velden gezocht worden. Helaas zat daar amper vis en werd het wederom krauwen voor een visje. Amber pakte wederom vis en dit keer een mooie bot van 25 cm en wist daarmee vierde overall te worden tussen al jonge gasten die nu al richting horizon kunnen knallen. Bij de dames was het echt karig. Alleen Christel wist haar flow van vanochtend vast te houden en pakte vier vissen en daarmee de winst en de dagwinst. Francis deed wederom goede zaken en werd tweede overall. Clarinda wist helaas geen vis te vangen en zakte uit de top vijf. Linda pakte drie kwartier voor tijd een baarsje van 95 mm en beperkte zo nog enigszins de schade.
Met de kunde en kennis zit het bij deze dames wel goed dus op 25 november verwacht ik de vier Yuki Ladies in de top vijf.
Maar het is en blijft vissen en niet vangen.....

Hroeten uut Playa del Bru,
Dennis Zwiers,
Ahoy Yuki Team en HSV-t Zijpe en HSV de Sportvisser

Dennis Zwiers

zondag 1 oktober 2017

Weekje Vakantie aan het Domburgs strand.
Vrijdag namiddag nog 2 uur gevist resultaat zero of te wel helemaal niets.
Zaterdag namiddag 3 uurtjes gestaan, wederom geen zeebaars maar wel 2 grote botten van 30 + . Helaas ziet de rest van de week er zeer windig uit.
Maar we blijven proberen of de stekels terugkeren.

Oh ja, de 2 grote botten gevangen met MH, zagers waren niet in trek.
Veel vissers om mij heen echter niemand wat zien vangen.

Dus al met al was het magertjes aan de Baaiweg stranden.John de Visser

zondag 1 oktober 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland