Kant-vangstberichten

Buitenland vangstberichten

Blijf op de hoogte vd vangsten in bv Noorwegen en IJsland.
Bekijk de geweldige vangsten die er dagelijks gedaan worden.
Vangstberichten buitenland >>>

Op visreis ? boek bij www.cordestravel.nl natuurlijk !

zondag 25 juni 2017

Gister eind van de middag eerst naar lagerweij Westzaan. Mooie pieren en zagers gehaald. Toen we aan de kant van Beverwijk aan het Noordzeekanaal zaten merkte we dat het toch wel erg hard waaide. Toen naar velsen zuid. Achter de dijk en uit de wind.
De vangsten waren wat klein. Maar de eind stand met 3 man toch wel stuk of 20 botjes 10 kleine en 2 maatse tong. Een scholletje en 2 mini wijting.
Van half 17:00 tot 1:00 uur gezeten .

Pim

zondag 25 juni 2017

Vanochtend heel vroeg op de noordpier. Dobberen aan de binnenkant. Veel baars! 6 stuks in 1,5 uur. Eentje diep geslikt, toch maar meegenomen. Ik geloof echt niet dat ze dat overleven.

Joop

zaterdag 24 juni 2017

zaterdag 24 juni.

we hadden van de week afgesproken om te gaan vissen.
bij waarde dus eerst tegen een uur of 13.00.
het voer gehaald bij dixhoorn en dat was van zeer goede kwaliteit,
ff bij praten dus er na een bakje na de water kant.
aan gekomen was het aan het komen dus met mot regen en dan die,
wind op kop zodat je de beten niet zag stroming was er wel.
ik kreeg al na een 10min beet maar niks voer er af.
zo ging het de hele dag door na dat me broer vis ving.
de eind stand was 10 zeebaarsjes 2 botjes.
op de hele dag nu terug gezet te klein dias bekijken of ze gelukt zijn .
afzender jan de strandjutter en Nico de zeehondetemmer.

jan

zaterdag 24 juni 2017

gisteravond weer top aas opgehaald bij Wesdijk en naar de maasvlakte getogen, zelfde verhaal als verleden week vrijdag.. schitterende branding, mooi tij, geen vis.
In drie uur tijd geen tikkie gezien, ook de buren hadden niks..

Marco

vrijdag 23 juni 2017

Voor het eerst dit jaar maar eens even kijken of de tong zich al laat zien in de Rotterdamse havens.samen met een maat van me 5 stuks gevangen!!!1 onder de maat en netjes teruggezet,andere 4 mee voor in de pan!verder allebei nog een klein botje.

Ze zitten er dus iedergeval weer!!!

Koos

donderdag 22 juni 2017

Vanmorgen een uitstapje naar het zoute water gemaakt.Paar uurtjes op de fint gevist in de nieuwe waterweg.Over de vangst kan ik kort zijn,fint in overvloed.Ik heb ze niet geteld maar in tweeëneenhalf uur zo'n twintig á vijfentwintig finten gevangen,was echt super.

Johan

donderdag 22 juni 2017

Woensdagavond 19.15-22.15 uur pier hoek van holland. Prachtig warm weer, veel fintvissers. Zelf geprobeerd een baars(je) te vangen met de twister. Had er 1 van ca. 40 cm. Verder nog 2 grote finten ook op de twister.

Stefan groenheide

donderdag 22 juni 2017

Zuidpier ijmuiden. Woensdag avond 2makreeltjes 1horsmakreel. Donderdag ochtend 4makreeltjes 1fint 1baarsje. In de middag werd het water al bruin en flinke golven. Even wachten maar weer. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

donderdag 22 juni 2017

Vandaag 22-6 gevist op de noord pier Wijk aan Zee met afgaand tij. Bedoeling was geep maar niks gezien. Wel aardig wat kleine makreel gevangen en fint. Met bombetta gevist dus toch leuke sport.

Groeten,

Johan

Johan De Caluwé

woensdag 21 juni 2017

Hete zomeravondvisserij
Gisteravond laat nog even de aasjes opgevist omdat er intussen vliegen op de deur van mn pierenkoelkast zaten. In de kolekast nog een krantje met plakpieren en een half onsje zagertjes. Tegen negen uur savonds de steun neergezet aan de punt van Westerschouwen. Twee hengels, twee onderlijnen en twee aassoorten en gevist van halftij naar hoogwater. De eerste twee uren geen teken van leven, alleen krabben voeren. Tegen elf uur de laatste zagertjes op de aasnaalden geschoven en de rest van de krantjes leeggeschud om een reukspoortje te maken. Dat hielp, de volgende worp was er een met twee haken bezet. Een botje van 25 cm had zich vastgebeten in twee verschillende haken aan dezelfde onderlijn. Bij de laatste worp kwam er nog een baarsje van 30 cm op het droge. Tegen twaalf uur was ik weer thuis, dus maar een korte sessie deze keer met geen panvis maar wel lekker buiten gespeeld.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

woensdag 21 juni 2017

Vandaag (21 juni) even een middagje geepen rondom Poortvliet. Afgaand tij en met spinhengel gewapend op pad en een 5 plaatsen geprobeerd maar geen beet gehad helaas. Bij Gorishoek nog een visser gesproken die in de ochtend er 1 had gevangen net voor hoog maar dat op 6 uur vissen is niet best. Wel heel veel fuiken langs de kant dus er zal wel vis zitten anders zou de kust niet zo vergeven zijn met fuiken!. Je kunt bijna niet meer ingooien of je hebt een jerrycan te pakken waar een fuik aan zit.Zo erg als dit jaar is het nog nooit geweest ben ik bang. Je vraagt je soms af wie zoveel vergunning uitgeeft voor deze manier van vissen?
Volgende week maar weer eens proberen aan de Oesterdam op kleine zeebaars. Makreel is helemaal een drama de laatste 3 jaar op de Oosterschelde.

peter

woensdag 21 juni 2017

Maandag overdag Noordpier.
Eerst een gladde zee. Je kon de roofvis mooi zien jagen. Gevist met dobber en met kunstaas. Veel jonge vis langs de kant. 2 x baars, 2 fint en 4 makrelen.

Albert

dinsdag 20 juni 2017

Met afgaand tij een paar uur Banjaard, wel heel kort op 1 geep en mini botje na geen teken van leven gezien.

Ja het weer was fantastisch dat maakte het dan nog wat goed.

Groet Jdev Sommelsdijk

John de Visser

dinsdag 20 juni 2017

Hallo gezellige lezer,

Gisteren avond even op de zuid pier geweest in IJmuiden. Hoorde van een paar mensen, tijdens het aflopen van de pier, al meerdere vangsten te hebben. Zelf ook maar snel een popper aan me hengel gedaan en werpen als een gek. Helaas niet zoveel kunnen vangen. Gelukkig nog 3 leuke maatse baarzen aan de haak geslagen, maar wel met een dobber en zagers. Ze zwemmen alle drie weer lekker rond. Over een paar weken zal het smullen van de zeebaars in de pan.

Nog even geduld allemaal en succes.

Gr. M

Michael Lee

maandag 19 juni 2017

Een keer het vertrouwde petten geruild voor het Zeeuwse water. Brouwersdam zaterdag avond. Helemaal niks geen tikje 0.0 overdag niet en s'avonds niet. . Van het weekend maar weer naar het vertrouwde strand van petten

Kai

maandag 19 juni 2017

Vandaag op de brouwersdam geweest , voor de haring en geep
Nou de haring zit er nog veel kleintjes maar er komen ook mooie grote omhoog
Lekker voor in het zuur , op de buitenkant op de geep gezeten 5 stuks die zwemmen weer ben geen liefhebber van geep , maar om hem binnen te halen is prachtig

Groet Karel

Karel

maandag 19 juni 2017

Zuidpier IJmuiden

Vandaag een paar uur met een paternostertje met kleine haakjes staan smijten, buitenkant pier vóór de bocht. Aankomst rond hoogwater. Er was nog een mooi platliggend blok vrij dus dat was mazzel hebben. Het was best druk met vissers maar minder druk dan zondag.

Zo'n 4 uurtjes gevist. Ik ben gestopt bij de 20 maatse makrelen in de koeltas. Zeker zoveel teruggezet ivm ondermaats. Maar op een gegeven moment waren het niet meer de makrelen die beten maar hele grote zandspieringen. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt. Sommigen waren echt groot, dan bedoel ik 25-30 cm. Soms meerdere tegelijk. Prachtig zeebaarsaas maar ik heb ze allemaal teruggegooid.

Onder de kant barstte het van het speldaas. Vooral kleine zandspiering. Je kon heel goed zien dan grote zandspieringen hun kleinere soortgenoten aanvielen.
Ik zag er ééntje zwemmen met een kleintje dwars in zijn bek.

gr Tinus


Tinus

maandag 19 juni 2017

Hallo,

Zondag met een collega aan Neeltje Jans gevist. Gestart omstreeks 9u30 met afgaande tij. Nieuwe stek uitgeprobeerd, verschillende technieken uitgeprobeerd. Eerste stek leverde povere resultaten op. Op de bodemmontages met pieren en zagers kregen we geen aanbeten. Mijn geliefkoosde visserij met red-gill onderlijnen bleef ook vruchteloos. Geepvisserij op deze stek leverde 8 gepen op waarvan er 5 groot genoeg waren voor consumptie.
Tegen 16u gestart aan een andere stek, mijn collega was reeds huiswaarts gekeerd... hier instant resultaat op de bodemmontages: 4 aanbeten op rij die ik helaas niet kon verzilveren. Bij de eerste vloedstroom gestart met verenpaternosters. Vanaf de eerste worp resultaat, blijkbaar was een mooie school pollak aktief. Na omschakeling naar red-gill montages werden de aanbeten fanatieker. Omstreeks 20u laatste lijn opgedraaid. Eindresultaat: 14 pollakken waarvan 10 nipt de minimummaat haalden.

Greetz,

Tim

maandag 19 juni 2017

Net nog even een tweetal uurtjes gevist op Ritthem. Eerst even geprobeerd een makreel te vangen, maar dat is niet gelukt. Gisteren wel een paar schooltjes zien azen. Dan nog maar even met de geepdobber proberen. In anderhalf uur slechts drie keer beetgehad, maar toch nog twee gepen gevangen. Alle twee mooi gehaakt, dus zwemmen weer. Tot een volgend bericht, Gr. Jan B.

Jan B

maandag 19 juni 2017

Het gaat goed met de tong zeggen de biologen, maar bijna niemand vangt ze.
Het gaat slecht met de zeebaars zeggen de biologen, maar iedereen vangt ze.
Snappen doe ik het al jaren niet, maar dat belet me niet om lekker te gaan vissen.
Dit keer op de Neeltje Jans.
Niemand te zien waar er normaal toch minstens vijf man zitten. Oh ja het is vaderdag. Om half tien te water, twee wapperlijnen met tappen. Niks, noppes, nada. Twaalf uur mijn laatste tappen eraan en uit verveling maar een eindje gaan kuieren. Vanaf vijfentwintig meter zie ik mijn driepoot over de kop gaan en een hengel richting waterkant glijden. Het zal toch niet waar zijn dat ik volgende week bij Jan Peter aan de toonbank sta voor nieuw spul?
Maar gelukkig was tijdens de val was de lijn van onder de vingerpickup gegleden en kon ik de boel nog oppakken. Het was menens deze keer en even later lag er een mooie baars van 68,5 cm op de kant, mijn vaderdagkadootje.

Imo

zondag 18 juni 2017

Vandaag een dagje naar Hoek van Holland.
Bij aankomst vanochtend vroeg was de fint al aan het azen en dat bleef met tussenpozen zo,n bertje de hele dag doorgaan.
Kortom, 40 finten en een zeebaars is genoeg om de dag door te komen.

Ron

zondag 18 juni 2017

Zuidpier ijmuiden. 1fint en wat makreeltjes zien vangen. 10 totaal ongeveer en een enkel baarsje. Matig. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zondag 18 juni 2017

Zondag, zuidpier, aas gehaald bij engelhart, om 08.30 op de ziidpier. Jonge jonge jonge, wat heeft de avond en nacht dienst na het eten een klerezooi achtergelaten. Echt schandalig. Heb gevist tot 1700. Resultaat 12 gulletjes van 30 tot 34 cm, werd ook een klein beetje makreel gevangen, geen baars, geep of andere vissen gezien en gehoord. Hopen dat de controle nog scjerper en harder gaat worden op de zuidpier van Ijmuiden. Van mij mogen ze een vispas in gaan voeren...

Rene

zondag 18 juni 2017

18.06.2017.
ik was vroeg uit de veren had zin om weer na de waterkant te gaan .
met lekker weer en wind na st;annaland op de hoek.
tegen half 10 niemand te zien dus op me plato.
dus met hoog water en stroming na binnen en veel vuil.
en duikers niet normaal dus geen vis te zien waar zijn ze alles geprobeerd,
niks hielp wat mensen zijde dat er wel geep zit maar spanjooltjes.
af en toe spelen ze ik heb tot 13.uur gezeten ben gestopt dus wat bruin er bij.
en niet te vergeten me vriend was er ook bij die breng me overal.
ik wens iedereen een prettige dag nu wachten of ze terug komen.
M<V<G. jan

jan

zondag 18 juni 2017

Zaterdagavond (17-06-2017) gevist van 20.00 tot 00.30 bij Velsen-zuid samen met mn maatje.
Was zoals verwacht overal erg druk maar toch een gunstige plek weten te vinden.
Pieren en wat zagers kwamen van hengelsport Lagerweij, waren zoals altijd weer top!
We hadden ieder gevist met 2 hengels voorzien van zelfgemaakte onderlijnen met wapperlijnen.
Vangsten totaal;
-26 tong (3 mee voor de pan rest was te klein)
-3 paling
-1 ienie-mini wijting van 5cm
-1 steenbolk van 24cm
-4 krabben
-1 botje

Jacob

zaterdag 17 juni 2017

Zaterdag 17 juni
Al vroeg vertrokken met de trein te gaan
Vissen bij de steiger in Vlissingen
Aan gekomen was het hoog water om 9.20.
Dus een bakje doen en alles klaar zetten.maar het was tot de heledag 2 beetjes gehad .ik ben na de middag gestopt.
En nu ben ik op de terug reis.
'M. V.G JAN

Jan

zaterdag 17 juni 2017

Gisteren vrijdag 16_6

Vroeg opgestaan en de visspullen in de auto
Geladen en naar Maassluis gereden pieren opgehaald bij hengelhuis Maassluis goede pieren en naar de havenhoofd bij het pond
Gaan staan ben begonnen om 9.30 tot 13.45
Kan kort en krachtig zijn geen tikje gezien hoop dat het de volgende keer beter gaat.

Groetjes mario faasen

Mario faasen

zaterdag 17 juni 2017

Texel. Vrijdagavond en zaterdagochtend.
Met shad en zagers de kanten afgestruind.
Goed gevangen. 12 baarzen waarvan 3 ruim 60 cm. De overige tussen 30 en 40 cm.

Freek

zaterdag 17 juni 2017

Gisteravond nog even wat mooie steekzagers gehaald bij Wesdijk Barendrecht en naar de Maasvlakte.
Mooie branding, heerlijk weer gevist van 2 uur voor hoog tot een uur erna.
2 kleine baarsjes en een surfer, dat was de vangst..niet best dus, ondanks de ideale omstandigheden van wind, tij en branding en aas.

Marco

vrijdag 16 juni 2017

Het was de bedoeling om gisterenavond te gaan vissen bij Domburg. Maar het ging steeds harder waaien, dus daar maar van afgezien.Dus omdat mijn pieren al 3 dagen oud waren vanmorgen maar gaan vissen aan de Sloehaven. Begonnen om even tien uur, en gestopt om twee uur.Toen ik mijn tweede hengel aan het inspannen was, had ik al een mooie beet.Gelijk al een baarsje van 38 cm.Het begin was dus goed. Dan nog twee keer beet gehad, maar niets kunnen vangen.Toen mijn pieren opwaren, had ik nog een paar zagertjes bewaard, en ben ik naar de kop gelopen. Daar nog een uurtje op de geep gevist. Toch ondanks de flinke golfslag, toch nog twee gepen gevangen. Alle drie de vissen zwemmen weer. Gr.Jan B.

Jan B

vrijdag 16 juni 2017

Gisteren, dinderdag middag de laatste pieren op gehaald bij Hermans Marine, naar de zuidpier getogen, eijenwijs als ik was vlak voor de kop gaan zitten. Keer of 6 een golf water over me heen gehad, 4 gullen 3 van 30 en 1 van 40 die ik heb mee genomen. Op de kop stond het helemaal vol met baarsvissers, de rest van de pier nagenoeg leeg. Begon te vangen 1 uur voor hoog. Wel weer spectaculair maar volgende keer zak ik toch af richting de luwte

Rene

donderdag 15 juni 2017

Als beginnende zeevissers maandag avond richting Neeltje Jans vetrokken met de bedoeling een zeebaars te kunnen verrassen en tussendoor wat op geep te vissen.
Als voorbereiding een hoop filmpjes over zeebaars vissen gekeken en een bak zagers gehaald.
Eerst buitenkant geprobeerd op de geep. dadelijk 2 gepen kunnen vangen en een beet gemist. Wanneer het donker was beslist om naar de binnenkant te verhuizen omdat de wind wat hard stond.
Helemaal vooraan tegen de blokken aan gaan zitten om een zeebaars proberen te vangen. Schuifdobber aangehangen op een diepte van ± 2 meter en een zager eraan. Helemaal niks!
Rond half 4 een dutje gedaan in de auto om even later aan de buitenkant weer aan de slag te gaan op geep.
's morgens dadelijk ieder een geep gevangen en voor de rest heeft er de hele dag geen ene geep meer gebeten... niet bij ons en niet bij de buren. (althans niets gezien)
Dan op een moment wanneer geen van ons 2 nog op aan het letten was met de geepdobber heel dicht tegen de kant aangedreven hoorde ik plots de stok kloppen tegen de stenen aan.
De vis die er aan hing vertrok zeer krachtig en trok wat draad van de slip af om vervolgens de onderlijn over te trekken! Daar was waarschijnlijk de zeebaars die we zo graag wilden vangen! Bijt hij toch wel net op de lichte geep montage..
na wat gevloek nog verder gevist tot rond de middag maar geen beet meer gezien.
De wil om een zeebaars te vangen blijft zeer groot maar we gaan toch eerst wat meer kennis over het zeebaarsvissen moeten opdoen denk ik dan ;)

P&J

donderdag 15 juni 2017

Meevisavond dinsdag 13 juni 2017

Strand MV2 was weer het jachtterrein van deze avond.

Na onze mee- vissende klanten verwelkomt te hebben in de winkel en wat uitleg over het te gebruiken lood en onderlijnen en het verstrekken van Kakelverse steekzagers, vertrokken we in colonne naar de MV2. Het was rond 18:00 hoog water en we arriveerden rond een uur of acht, zo konden we mooi achter het zakkende water aanlopen.

Nadat iedereen zijn hengel had opgetuigd nog even wat werpinstructies gegeven. Nu gaat het er niet zozeer om je lood zo ver mogelijk het water in te krijgen ,maar is het veel belangrijker dat je aas heelhuids op plek van bestemming komt. Dus de heren de off de ground techniek meegegeven en na een aantal worpen snel aan het vissen geslagen, tenslotte kwamen we om te vissen!

Het was in vergelijking met vorige week een rustige start, het duurde even maar collega Dion beet het spits af met een scholenbaarsje. Zelf was ik even daarna aan de beurt met ook een Baarsje. Bij de klanten wilde het eerst nog niet zo vlotten, maar gelukkig gingen die na verloop van tijd, met het laatste uurtje afgaand water, ook vis vangen. Intussen was Willem ook aangesloten en kon hij ook zijn visje eruit peuteren. Opeens de nodige actie naast me, Dion had een mooie aanbeet en wist een maatse Baars van 47cm te landen. Leuk om te zien hoe enthousiast deze diehard karpervisser was na zijn vangst, terwijl hij toch regelmatig karpers van rond de dertig pond en meer vangt. Ik denk dat dit komt door de hele entourage. Zand onder je voeten, golven en een ruisende zee. Het zonnetje wat langzaam wegzakt in de zee. Ik zou er bijna een gedicht over kunnen schrijven.

Langzaam aan werd het donker en de vangst viel behoorlijk stil. Af en toe melde zich nog een botje. De een na de ander pakte zijn spullen in en hield het voor gezien. Met een onderhands worpje op een meter of tien kreeg ik een mooie aanbeet en ja hoor een trek van twee Baarsjes. Snel maar terug op die afstand en bijna direct weer een beet. En Willem naast me ging ook wat korter vissen, en zo vingen we samen in korte tijd een tiental vissen. Het aas raakte op en tijdens het uitdraaien van de hengels kwam er nog een botje mee. Alle mee- vissers bedankt voor de gezelligheid.

Met een totaalvangst van zo'n 20 baarzen en 10 Botjes niet gek, gezien het vlakke zeetje.

Dinsdag 20-06 Staat er een nieuwe Mee-Visavond gepland.
Aanmelden voor deze Gratis avonden kan via: 0180-453106
of: info@hengelsport.wesdijk.nl

Meer weten: http://hengelsport.wesdijk.nl/mee-visdagen/

Team Wesdijk: Pim

hengelsport wesdijk

donderdag 15 juni 2017

Meevisavond dinsdag 13 juni 2017

Strand MV2 was weer het jachtterrein van deze avond.

Na onze mee- vissende klanten verwelkomt te hebben in de winkel en wat uitleg over het te gebruiken lood en onderlijnen en het verstrekken van Kakelverse steekzagers, vertrokken we in colonne naar de MV2. Het was rond 18:00 hoog water en we arriveerden rond een uur of acht, zo konden we mooi achter het zakkende water aanlopen.

Nadat iedereen zijn hengel had opgetuigd nog even wat werpinstructies gegeven. Nu gaat het er niet zozeer om je lood zo ver mogelijk het water in te krijgen ,maar is het veel belangrijker dat je aas heelhuids op plek van bestemming komt. Dus de heren de off de ground techniek meegegeven en na een aantal worpen snel aan het vissen geslagen, tenslotte kwamen we om te vissen!

Het was in vergelijking met vorige week een rustige start, het duurde even maar collega Dion beet het spits af met een scholenbaarsje. Zelf was ik even daarna aan de beurt met ook een Baarsje. Bij de klanten wilde het eerst nog niet zo vlotten, maar gelukkig gingen die na verloop van tijd, met het laatste uurtje afgaand water, ook vis vangen. Intussen was Willem ook aangesloten en kon hij ook zijn visje eruit peuteren. Opeens de nodige actie naast me, Dion had een mooie aanbeet en wist een maatse Baars van 47cm te landen. Leuk om te zien hoe enthousiast deze diehard karpervisser was na zijn vangst, terwijl hij toch regelmatig karpers van rond de dertig pond en meer vangt. Ik denk dat dit komt door de hele entourage. Zand onder je voeten, golven en een ruisende zee. Het zonnetje wat langzaam wegzakt in de zee. Ik zou er bijna een gedicht over kunnen schrijven.

Langzaam aan werd het donker en de vangst viel behoorlijk stil. Af en toe melde zich nog een botje. De een na de ander pakte zijn spullen in en hield het voor gezien. Met een onderhands worpje op een meter of tien kreeg ik een mooie aanbeet en ja hoor een trek van twee Baarsjes. Snel maar terug op die afstand en bijna direct weer een beet. En Willem naast me ging ook wat korter vissen, en zo vingen we samen in korte tijd een tiental vissen. Het aas raakte op en tijdens het uitdraaien van de hengels kwam er nog een botje mee. Alle mee- vissers bedankt voor de gezelligheid.

Met een totaalvangst van zo'n 20 baarzen en 10 Botjes niet gek, gezien het vlakke zeetje.

Dinsdag 20-06 Staat er een nieuwe Mee-Visavond gepland.
Aanmelden voor deze Gratis avonden kan via: 0180-453106
of: info@hengelsport.wesdijk.nl

Meer weten: http://hengelsport.wesdijk.nl/mee-visdagen/

Team Wesdijk: Pim

hengelsport wesdijk

donderdag 15 juni 2017

Zuidpier IJmuiden woensdagavond.
Met spinhengel afwisselend met pilkertje en black minnow gevist. Afwisselende vangsten: 2 mini makrelen, 1 grote horsmakreel, 8 baarzen waarvan de grootste 40 cm. En opvallend veel gulletjes rond de 35 cm. Dicht onder de kant. Zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Zeker 6 stuks gevangen met bm.
Mooie avond.

Freek

woensdag 14 juni 2017

Beste medevissers,

gisteren,dinsdag ook samen met mijn buurman een sessie op het hooft van Maassluis gestaan.
Begonnen om een uur of 3,dus het hele opkomende tij staan te vissen.
Kopje koffie en een maaltijd mac'and cheese bij de hand.
Vangsten,waren buiten enkele zeer grote krabben,een weiting ,3 of 4 botten en bij schemering ving de buurman het eerste tongetje van het seizoen.
Tongen sparen totaan September en dan daar een tongbanket.
Mooie zomer gewenst.

Frank C en Rob H.

Frank Csanyi

woensdag 14 juni 2017

Dinsdag even wat aas gehaald bij Wesdijk, en naar de maasvlakte.
Heerlijk zonnetje, helaas slechts 3 kleine baarsjes.
Gevist van 1130 tot 15 uur, de wind begon te beteren toen ik weg ging.

Marco

woensdag 14 juni 2017

Even in maasluis gestaan bij de pond van 20.30 tot 00.00 2 botjes ondermaats en heel veel krap helaas nog geen tong dus nog even wachten

Gert Jan

dinsdag 13 juni 2017

dinsdag 13-6

vandaag maar weer eens een poging gedaan om een visje te verleiden..
dus spulletjes gepakt en op't fietsje naar de Nolle (vlissingen) getogen,

daar om 09.20u aangekomen, een heel leeg strand voor mij zelf..(hhhmmmzz)

over de vangsten kan ik vrij kort zijn... weinig ... (zie foto's)

aanvang 9.20u
LW 11.26u
gestopt 13.30u (mede omdat aas op was)

het was heerlijk weer, geen badgasten (ook geen vis ;) )
wel veel wandelaars en aanspraak

owja.. dat zeebaarsje (19.5 cm lang) was op de kentering en op afhouders met een verse pier, andere 2 visjes met afgaand gevangen....
de krab was eerder bij het aas dan de visjes...
zodra de onderlijnen de ondergrond raakte zag je de krabben snoepen ...

mvg


Jelle

dinsdag 13 juni 2017


Vanmorgen 5 uurtjes aan de rustige Baaiweg gestaan met schitterend weer.
De eerste twee uur afgaan en 1e uur opkomend geen teken van leven.

Deze keer met twee hengels de een met MH en de ander met verleden week gekochte gezouten zeeuwse tappen. Had veel verwachtingen van de Zeeuwse tappen echter 5,5 uur lang geen beet gezien.

Op de andere hengel zat mijn MH waarmee ik toch nog 5 baarzen wist te vangen.
Het laatste half uur de hengel met de gezouten tappen vervangen door MH en zie toch nog 2 baarzen plus 1 bot gevangen.

Totaal 7 stekels en 1 bot.Groet JdeV

John de Visser Sommelsdijk

dinsdag 13 juni 2017

Zaterdagochtend hoek van holland buitenkant
Geen makreel of zeebaars gezien.
Ook niet bij de anderen aan de binnenkant.
Toen maar teruggelopen op fint naast de strekdam
Wat een finten feest!
Soms werd mijn pilker al ingeslikt zodra die het water raakte.
Toch wel leuk. Hele groten finten. Ook nog een klein zeebaarsje.
Toen de zon fel werd was ik weg.

Scharre

dinsdag 13 juni 2017

raversijde om 7 u begonnen met vissen en gestopt om 13 u geen enkel vis buurman twee botjes wel enorm goei weer

kurt

maandag 12 juni 2017

Beste zeevislanders,

Zaterdagochtend ben ik voor dag en dauw gaan vissen met kunstaas aan de Oosterschelde. Zeebaars stond op het progr amma. Dit is gelukt en ook de geep kon niet van de plugjes afblijven. Ik heb er weer een videoverslag van gemaakt, die je kunt zien op mijn YouTubekanaal: Gijs Schalij. Veel kijkplezier!

  https://youtu.be/RP4Dd9jZzcg

Gijs Schalij

Gijs Schalij

maandag 12 juni 2017

vrijdagavond voor de 1 x dit jaar op tongenjacht te knokke,veel te harde westenwind en het mooie aas van bij jaak ( de zeebaars ) bleef op de haken zitten,dit is geen goed teken,net voor laag water 1 tongetje van 20 cm gevangen en deze was mooi gehaakt in het lipje,daardoor terug de zee ingestuurd,toch genoten van de zonnige avond...

franky

maandag 12 juni 2017

Zaterdag Cadzand
Laag water 21.45

Gebleven tot 1 uur maar heeft niet mogen zijn. 1 botje van een hand groot voor de rest geen beet gezien.

Stonden nog 4/5 mannen en hadden volgens onze buurman ook niets.

Vers aas van bij Sjaak (De zeebaars)
Mvg

Kevin & David

maandag 12 juni 2017

zondag 11-6 wedstrijdje in zoutelanden van 8 uur tot 12 uur
met 8 man staan vissen 25 stuks gevangen totaal
ik zelf had er 5 stuks maar wel 5 verschillende botje,schar,scholletje,zeebaarsje,en jawel een makreel van 26 cm
hij zat bijna gelijk aan met ingooien toen de onderlijn het water raakten
mooi weer geen branding wel drijvend vuil en goed wat strandgangers

jan uit D

jan uit D

zondag 11 juni 2017

Vandaag gevist aan het gemaal van Borsele gevist met schoudertjes en dwarellijntjes niks mocht baten. Wel nog geep zien springen dus snel om naar dobber montage maar de geep niet weten te vangen.

Loodje

zondag 11 juni 2017

Dreischorretje met toegift

Zaterdag deden we de vierde van Dreischor op het parcours aan de Stelweg.
De avond ervoor was het water nog zo dik als magere chocomel. Maar zaterdagmiddag was het water al weer helder, met nog een mooie golfslag en wat losgeslagen drijfvuil aan de waterlijn. Ook nu weer het dilemma; of gericht voor een geepje of gericht voor een botvis. Op de bodem was het druk met hongerige krabben, die het de haken in een mum van tijd kaal wisten te maken. In mijn aasbak wat verse zelfgestoken pieren en een pakje kleine kweekzagertjes uit de handel. Afwisselend gevist met 3 haken op de bodem of de glijdende geepdobber. De wedstrijd eindigde voor mij net als de drie voorgaande competititiewedstrijden met n dikke NUL. Martien wist de wedstrijd te winnen met 2 botten.

Savonds na de koffie nogmaals een vissessie gepland en nu afgerist naar een Schouws badstrand en daar net na negen uur de steun neergezet aan de waterlijn net voor laagwater. Deze keer met twee hengels, dezelfde aaskrantjes en vier verschillende onderlijnen. Volgens het boekje zou het springtij zijn maar met het laatste stukje afgaand tij bleek een 5-je zonder ankers op afstand feilloos liggen. Bij de eerste worp kwam er al een handgroot botje op de kant, en 3 worpen later nog een van dezelfde maat.
Intussen ging de stroming eruit voor een kentering die weer eindeloos leek te duren. Om middernacht begon er pas weer een beetje beweging in het water te komen, maar waren de aaskrantjes al weer leeg. Tijdens de kentering en het eerste stukje opkomend tij was er geen visje te vangen. In de verte stonden nog een paar vissersmannen, geen idee of die meer wisten te vangen.

De komende weken nog maar eens een trainingssessie doen voor de 20 editie van de Steilooretrofee die op zaterdagmiddag 24 juni gehouden wordt aan de zeedijk tussen Zierikzee en Ouwerkerk.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

zondag 11 juni 2017

zondag 11-6-2017

zo we hadden vandaag om te gaan vissen met me broer waar dat weten we nog niet met een bakje koffie zijn we toch gaan vissen of stavenisse.
onder weg hadden we ook pech dat de weg na bergen op zoom af gesloten was.
dus toch maar besloten na Bruinisse aan gekomen was het water aan het zakken lekker rustig en de hele dag in de zon gezeten en lekker bruin geworden,
de hengel klaar gezet en de dobber richting de horizon met stroming later was
het stil af en toe een spanjool ik heb de hele dag wat beetjes gehad maar niet door bijten ook me broer we zijn tot hoog water gebleven maar toen zijn we op tijd gestopt nu geen vis maar zo via dia lekker de tijd nemen .
nu alles opruimen en wachten voor de volgende keer om te gaan dit verslag.
afzender jan de strandjutter ..Nico de zeehonden temmer.

jan

zondag 11 juni 2017

Sluizen ijmuiden...fint...fint...fint. had geen zin om de pier te pakken met o.a. hardere wind.

Ff wachten op paar dagen rustig weer.

Gr Matko.

Matko

zondag 11 juni 2017

Gisteren gevist bij Cadzand van 19
30 tot 2400 uur laag water 21.30 samen met willem niets gevangen
Willem en imar

Imar

zondag 11 juni 2017

gisteren 10-6-17 .

gevist van 20:00 tot 24:00 in West Kapelle.
prachtig weer en geen wind, dus een mooie avond voor de tong.
het is helaas alleen bij het mooie weer gebleven, want we hebben niks gevangen totaal 3 aanbeten gehad en verder dus helemaal niks.
aan het materiaal en aas lig het niet, dus hopen op betere tijden.

michel

zaterdag 10 juni 2017

Zuidpier ijmuiden. zaterdag avond. 2fint. EN Derde controle dit jaar. Ze zijn nog mild. Maar drie keer is scheepsrecht. Straks zegt het hoofdbureau tegen de agenten. En nu bekeuringen uitdelen. Je kunt dan niets meer zeggen. Jammer voor de makreelen vissers. Ook die kregen comentaar. Blijft weinig over zo. Pijnlijk. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 10 juni 2017

Visvrienden en vriendinnen,
Vandaag voor de tweede keer een poging gedaan om een haaitje te vangen. Vorige week met Paul ,vanochtend met team maatje Martin. Rond half 10 was het laag water en rond kwart voor acht lagen de eerste onderlijnen in het sop.
Omdat we alleen op haaitjes visten hadden we weinig last van bijvangst. Dus geduld was een schone zaak deze morgen maar we zijn beloond. Tegen tienen kreeg ik een terug verende hengel die aardig op spanning stond door de redelijke stroming die er stond (210 geankerd bleef goed liggen). Toen weer spanning op de lijn, toen weer een terugslag, weer spanning en toen weer terug slag en inmiddels lag tie ook aardig naar links. Toch maar is draaien en ja hoor het voelde zwaar en onder de kant ging ze van links naar rechts. Met behulp van Martin kwam de haai de kant op. Een mooie gevlekte gladde haai van 95 cm... YES missie geslaagd. Helaas is het bij deze ene gebleven deze sessie maar er zullen er heus nog wel meer komen.......

Hroeten uut Playa del Bru,
Dennis Zwiers,
Ahoy Yuki Team en HSV-t Zijpe en HSV de Sportvisser

Dennis Zwiers

zaterdag 10 juni 2017

Wegens avond verplichtingen ff zuidpier gepakt van 1300 tot 1700 uur. Buitenkant was flink wild. Binnenkant mooi plat. Zonnetje brak later door waardoor de zee mooi helder werd. Aan de binnenkant een good old grote fint. Aan de buitenkant nog ff geprobeerd. Een vals gehaakte zanspiering en een zware jongen die flink door mn slip ging. Helaas schoot hij op 30m van de kant los. Was in iedergeval geen fint.

Morgen ff middag avond op makreel.

Gr Matko.

Matko

zaterdag 10 juni 2017

Vrijdagavond 9-6.

Even een paar tongen proberen te vangen in het kanaal.
Eerste worp een klein botje daarna even rustiger tot de hengel krom sloeg. Zwaar draaien dus dacht meteen aan tong. Dit was ook het geval. Een tong van 30cm. Dat geeft moed!
De rest van de avond zo nu en dan flinke aanbeten wat resulteerde in 7 maatse tongen! 1 precies maats en de rest 30 en groter. De grootste 36cm! Paar kleintjes en een paar botjes teruggezet. Heerlijk avondje!

Ik lees heel vaak de berichten hier dus dacht laat ik ook maar eens een berichtje plaatsen!

N.v.L.

zaterdag 10 juni 2017

Gisteren uit het werk om 1300 naar Hermans Marine gereden om weer 100 super pieren te halen, daarna durect door met mijn maat naar de zuidpier gegaan. Wind 4 voorspelt maar aangekomen bleek dat het nagenoeg wind 6 washeen en weer draaiend tussen west zuid west en zuidoost. Omdat het lekker rustig is aan de pier vanwege de rampadam o.i.d. is het goed toeven. Lekker naar de koo gegaan achter de vuurtoren. Vangsten ..12 gullen, waarvan 5 vior de pan en 1 bolk. Prrachtige wilde zee en moeilijk vissen. Maar heerlijk, volgende week weer!!

Rene

zaterdag 10 juni 2017

Vrijdag avondje vissen op de tong.
Het liep niet hard, maar richting de schemering verschillende aanbeten ondermaats tong bot schol 7 stuks en 1 paling deze zwemen weer 4 stuks tong ging mee.

André en Robert

vrijdag 9 juni 2017

Verslag Meevis avond Strand Maasvlakte 08-06:

Het was weer zover MV2 stond er op de planning.
Afgaande op de weerberichten had ik een flinke branding verwacht. Dat viel eigenlijk best mee en aangezien we afgaand water visten was het nog minder.

We werden verwelkomt door duikende Sterntjes, dus aas was aanwezig en de omstandigheden beloofden vis. Mijn twee gasten van vanavond, Remo en Stefan stonden al op het strand toen ik aankwam. Ze hadden mij gevraagd of ik eerst wat werpinstructies kon geven. Zo gezegd zo gedaan.

Inmiddels was Roy ook aangesloten en konden de heren wat testworpen doen. Zo hebben we ze een basistechniek meegegeven waardoor de werpafstand van de heren aanmerkelijk toenam. Affijn er moest gevist worden dus ik ging mijn hengels ook snel visklaar maken en binnen de minuut stond m'n hengel al te klapperen! Wordt weer werken dacht ik nog en dat was ook zo. Vaak stond de hengel vrij snel weer te klapperen. Gelukkig wisten mijn gasten van deze avond ook hun visje te vangen. Helaas waren ze niet allemaal groot maar de aantallen maakten veel goed. Daar sta je dan te wachten op die ene klap die er gelukkig ook kwam. Een mooie 50 plus Baars sneuvelde aan de Steekzager. Nou ja sneuvelde, hij zwemt gewoon weer. Een ding sta ik me als wedstrijdvisser we iedere keer over te verbazen. Tijdens de wedstrijden staan we vaak met kleine stukjes aas op Botjes te vissen. Nu sta je met hele Steekzagers te vissen en dan vang je ze ook. Niet zo maar een verdwaalde maar ik geloof dat ik er een stuk of zes had!

Een van de medevissers typeerde hoe het op zo,n avond moet zijn. Na een drukke werkdag op een strand staan met een ondergaande zon en vis. Lekker effe je kop leegmaken en telefoon uit.

Tot de volgende sessie: volgende week dinsdag 13-06!
Aanmelden via 0180-453106/ info@hengelsport.wesdijk.nl

Groeten Pim Troost team Wesdijk

hengelsport wesdijk

vrijdag 9 juni 2017

De Banjaard gisterenochtend gaf slechts 5 kleine botjes prijs, helaas zat er voor mij niet meer in.

Groet JdeV

John de Visser Sommelsdijk

donderdag 8 juni 2017

Noord hollands kanaal..

Ik weet dat je niet mag reargeren op berichten maar ik neem aan dat het noord hollands kanaal word verwaart met het noordzeekanaal.Of er moet een nieuwe tongenstek zijn gevonden;).


Groet jack.

Jack

woensdag 7 juni 2017

Vrijdag 02-06 zijn mijn broer en ik, ondergetekende, een middag en lange avond
gaan jagen op de tong. Locatie: Noord-Hollands kanaal ter hoogte van de pont aan de linkerzijde.
Rechts en later links van ons zaten er tongenvissers. Met verhalen over de succesvolle afgelopen week waar er in het kanaal veel tong, grote tong, was gevangen.
In de middag ving Pierre, mijn broer, nog een aantal steenbokken en af en toe een schar(retje) of een scholletje. Ikzelf kon mij niet onbetuigd laten en ving dezelfde soorten maar dan in mindere mate. Tong zagen we tot dan toe niet.
Ondertussen scheen de zon ons toe vanaf de kust en keken we naar een staalblauwe hemel, waar rond 19:00 uur de wind stil viel.
Rond 20:00 uur pakte Pierre de eerste tongetjes en uiteindelijk ving hij nog drie maatse. Al met al vingen we een stuk of 12 maatse vissen, maar op wat tonggrut na was het qua solea solea niet overweldigend.
Even zo goed hadden we een heerlijke vistijd van 13 uurtjes met een prima frietjes van de snackbar bij de pont en een paar heerlijke biertjes.
Nog wat feitjes: tong werd vnl gevangen met gele afhouders en als aas zagers.
Degene, die het verst gooide, de vaargeul, trok de meeste vissen uit het brakke nat.
Met visgroeten,
Frans en Pierre den Hartog

Frans den Hartog

woensdag 7 juni 2017

Vangstverslag Noordzeekanaal Velsen Zuid

Eindelijk zou het er van komen, ruim een uur rijden om bakken vol met Tong te vangen......

Met zn tweeen vertrokken we op een heerlijk zonnige dag, lekker op tijd, naar Velsen Zuid, waar we om half acht aan kwamen. Het stond al flink vol, maar na overleg pasten we er nog net tussen, op het grasveld. Snel optuigen en smijten maar. In de korte broek, biertje erbij en uit de wind tussen de bomen, wat een topstek is dit!

De vangst kwam rustig op gang, met een paar Botjes, 2 mooi maatse Tongen en nog wat ondermaatse. Met name de rechter buurman wist met zijn aangepaste verlichte montage de grotere Tongen te pakken. Beet hadden we eigenlijk constant, maar echt fel was het niet. Dus dan de vraag, actief vissen en reageren, even touwtje trekken, of gewoon wachten tot ze zichzelf haken. Aangezien Tongvissen nog niet echt mijn specialiteit is, was het een beetje zoeken. Dat de speciale handgeknoopte onderlijnen van Pim wel aantrekkelijk blijken, bleek uit het telefoontje van de meneer links naast mij, een dag later. Hij wilde ze ook graag hebben. Nou dat kan natuurlijk....

https://www.wesdijk.nl/hengelsport/onderlijnen/1028-wespro-3-haaks-platvislijn-oranje-afhouders-verzwaard-1000000044843.html

* 5 halen = 4 betalen op alle Paternosters!

De beetjes liepen door en resulteerde af en toe in een visje. Twee Palingen, een mooie maatse Schol, een aantal ondermaatse Tongen, wat Botjes en toch ook een tiental maatse Tongen voor de pan. Ook om ons heen werd zo af en toe eens een visje binnen geslingerd, waaonder ook nog een mooie Zeebaars. Midden op de avond kreeg ik een mooie beet en begon te draaien, maar het leek alsof ik vast zat. Er leek geen beweging in. Voorzichtig ging ik in de hengel hangen, wetend dat alle materialen die ik gebruik zeer degelijk zijn. Er kwam wat beweging in, maar zeer moeizaam. En dat over 100 meter. Net voor de kant voelde ik toch op zekers vis schudde, waarna het geheel helaas bleef haken achter de stenen en de lijn doorschuurde. In mijn enthousiasme riep ik ,dat moet dan wel Rog zijn ofzo.....haha....goede grap. Meest waarchijnlijk was het een type vis met een flinke pruik op z'n kop, maargoed dit was veel spannender om te geloven natuurlijk.

We zijn tot 02:00 als laatste blijven zitten om de reistijd er echt helemaal uit te halen. We waren het erover eens dat we dit zeker nog eens gingen doen, maar dan op zekers ook weegschalen mee! Oja, durf ook eens een porsie oud aas (zagers) mee te nemen...

Mannen bij de bankjes, bedankt voor jullie gastvrijheid en hulp!

Groet Willem

hengelsport wesdijk

woensdag 7 juni 2017

Zuidpier ijmuiden. Zaterdag bericht. 2makreeltjes 2gulletjes 1polak 1baarsje en 4fint. Aantal finten is fors toegenomen. En zondag vingen een paar man ongeveer 30makreeltjes. De moeite waard als de wind luwt. Pilker of veren. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

dinsdag 6 juni 2017

Vrijdag 2 juni onder prachtige weersomstandigheden 4 zeerbaarzen gevangen op de Noordpier met een zager onder de dobber. Zaterdag helemaal niets gevangen. Veel springende gepen.

Albert

maandag 5 juni 2017

Hoi,

Vandaag gevist op het strand bij de maasvlakte met aad. 9uur tot 14uur. 2 zeebaarsjes en 2botjes gevangen. Stevige zzw windkracht 5.
Plek en pieren en zagers van avicentrum oostvoorne prima. Alleen wat last gehad van verdwaalde kite surfers. Al met al een mooie dag aan het strand met als eind resultaat 2 rooie koppies. Groetn oet twente.

Paul

maandag 5 juni 2017

Schouwse strand sessie
Vandaag tweede pinksteren nog een potje wezen vissen. T Vrouwtje moest werken, dus samen vroeg uit bed, bakkie thee zetten, vrouwtje naar t werk en ik naar de waterkant. Soms kan t weekeinde mooi zijn! Tegen negen uur aan de gang op de laagwaterlijn van een Schouws badstrand nog voor de eerste handdoekliggers aan de hoogwaterlijn lagen. Wind pal op de kop en een mooie branding. Het water was kraakhelder maar in de branding heel veel drijfvuil. Dus een kwestie van de steunen zo dicht mogelijk aan het water, de toppen hoog en de lijnen strak zetten/houden. In de aasbak een hand pieren en een half onsje oude zagertjes. Een lichte 100 grams strandhengel en een lange zware opgetuigd en vier verschillende onderlijnen klaargelegd. Bij de eerste worp kwam er al een klein botje op de kant dus dat geeft een goed gevoel. Bij de tweede worp al een dubbeldraai, maar bij de derde worp geen driedraai. Met het opkomende tij bleven er regelmatig platvisjes komen van tussen de 15 en 20 cm. Ondanks de mooie branding leek er geen baars te vangen, of toch? Tijdens het azen plotseling een paar grote beuken op de lichte hengel, zou er toch een baarsje happen? Maar nee het bleek een mooie grote fint van een dikke 40 centimeter. Twee worpen later kwam er toch nog wel een baarsje van 33 centimeter op het strand.
Intussen waren de krantjes bijna leeg, het water bijna hoog en gaf de klok aan dat het tijd werd om de steunen weer op te bossen. De laatste worp op de zware hengel bracht nog een bot van 25 plus, die op de lichte hengel nog een botje van net over de 10 cm. Tegen twaalf uur was ik weer onderweg naar de auto. 15 platjes, 1 fint en 1 baarsje, niet slecht voor 3 uurtjes vistijd op een zonovergoten tweede pinksterdag. Komende week weer geen visplannen, eerst het glasaalproject afronden. Zaterdag doen we weer een Dreischorretje.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek

maandag 5 juni 2017

Soms heb je van die dagen...plan was A) aasvisjes vangen met een net bij de sluizen en B) doorrijden naar de pier voor makreel/geep....de pier heb ik niet gezien. Gewapend met een net en een plan gearriveerd op de sluizen. Auto 50m verder op trap op trap af. Lekker bezig met aasvisjes vangen en zoals wel gewend wat ik dacht jagende Fint om mij heen maar wel meer dan normaal. Water was schitterend helder en de miljoenen aasvisjes zweefden door de zee. Plots springen er duizende aasvisjes de lucht in en terwijl ik aan Fint denk schiet er een grote school makreel zo door de groep aasvis, nog bijna in mn net. Acrobatische aasvisjes met nog acrobatischere makreel door de licht, een kleuren pracht. Helemaal hyper, drop ik mn net en ren naar de auto om snel mn hengel met onderlijn te pakken. Blij dat de school er nog was, gooi ik mn lijn precies in de school en dan.....vast!!!!. Die verrekte bekende grote steen, heeft me beet. Terwijl ik mn tweede onderlijn in elkaar knoop, schiet de school ervandoor en zullen ook niet meer terugkeren. Wat rest was Fint en een stuiterende ik, die uiteindelijk nog 66 aasvisjes bij elkaar schep....Pech maar toch genoten. Gr Matko

Matko

maandag 5 juni 2017

Hier weer eens een berichtje van mij.na een twaalf daagse rondreis Spanje en Portugal,(Geweldig!!😁) nog maar eens een geep sessie gehouden. Drie uurtjes gevist bij Ritthem. Als aas runderlever. Verschillende keren beet gehad, maar ze wilden niet echt doorbijten. Toch nog vier kunnen vangen.Drie zwemmen weer, en één mee, die had te diep geslikt. Volgende week maar eens naar het strand, proberen een baars of tong te vangen. Gr. Jan B.

Jan B

maandag 5 juni 2017

Vanochtend pier hoek van holland, gewapend met zeebaarshengel en doos kunstaas gevist van 05.30-10.30 uur, 1 fint op de twister en 1 mooie zeebaars, meetlint in andere viskoffer... zal zo'n 60 cm geweest zijn. Weer fijn vrijgelaten voor een volgende keer. Er wordt eigenlijk nooit een vangstbericht geplaatst van deze mooie gevarieerde stek. Teleurstellend, denk dat men bang is dat het te druk wordt?

Stefan groenheide

maandag 5 juni 2017

Gister nog even een paar uurtjes gevist met mijn nieuwe CCinetic Crafty Sea bass CRB4 270ml light game en mijn Daiwa Freams 2500A op de waterweg met diverse soorten kunstaas.
Kwam op 1e stek aan bij afgaand water om 16 uur. was grote pier na de kering maar geen aanbeet gehad. daarna verkast na de s bocht tegen over de stenaline.
met de derde worp beet, een zeebaars van 38cm had geen kans tegen de mooie combinatie, de perfect afgestelde slip gaf geen krimp, hengel deed alles. baars werd op gele shad van savage gevangen met 7 gram loodkopje.
na de vangst niets meer en het laatste uurtje naar de kop van de landtong verkast, haakte na een aantal worpen weer een vis maar die schoot los, haakpunt was stomp na het vele vastzitten. uiteindelijk toch blij met mijn 1e vangst op de waterweg maar minder met de 5 verspeelde shads. om 20uur maar gestopt misschien te vroeg maar had geen eten /drinken mee en had toch wel trek gekregen.
had gezien dat 1 van mijn buren op de kop ook nog een baars had gevangen maar 't was niet wild qua vangsten.

Frans

Fans Eijgelaar

maandag 5 juni 2017

Wij zijn vanmorgen bij Weststkapelle (baaiweg) geweest om te vissen en hebben met z'n tweeën totaal 32 vissen gevangen baarsjes,bot,schar en tarbotje alles gevangen met 1 uur afgaand en opkomend water.

Pedro

maandag 5 juni 2017

Vanmorgen van 8.00 tot 12.00 bij de buis in Maassluis aan de waterweg gezeten. Gisteravond verse pieren gestoken bij Bruinisse. Kan er kort over zijn. Het pierenstoken was nog het leukste. De vangst was drie keer niks. Krabben krabben en nog eens krabben. Haken keer op keer leeg. 1 schamel scharretje weten boven te halen. Over 2 weken voor drie weken naar Bali en daarna maar weer eens proberen.

Vangse allemaal!!

Dennis

maandag 5 juni 2017

zondagmorgen nog even bij de Banjaard gevist resultaat 9 baarsjes tussen 20 en 30 cm , 1 baars 46 cm en 2 botjes.

Mark

zondag 4 juni 2017

zondag 4 juni .

zo ik had weer geluk om nu ook met de trein na vlissingen te gaan.
aan gekomen was tegen half 10 en daar voor de steiger te gaan.
vissen nu op de neptunus aan de buiten kant was het vuil .
en de wind stond erop dus maar na binnen gaan zitten kwamen af en toe.
wat vissers maar hadden niks gevangen bij mij begon het tegen een uur
of 12 daarna was de vangsten 3 gepen waar onder 60cm.58cm. 58cm.
en 5 stuks niet door bijten dan had de zak weer vol gezeten maar nu bleef
het er bij ik ben om half zes gestopt lekker in de zon van achter.
dus het was lekker weer m.v.g de strandjutter.

jan

zondag 4 juni 2017

Petten vrijdag avond. 4 postzegels bot en 1 van 39 cm .helaas verder was er geen vis te verleiden. Van de week maar weer. Hopelijk komt er met de bewolking dan ook weer wat branding

Kai

zaterdag 3 juni 2017

Zuidpier, eerst mijn visvriend Willem opgesnord die zat bij de oude vuurtoren, inpakken en mee naar de bocht vanaf 1600(Martijn ik heb je niet gezien??), heerlijk weer pieren en zagers bij Hermans Marine (altijd goede kwaliteit) gehaald. Daar aangekomen waren we net te laat voor een grote school makreel ... doel was geep en makreel, niet gelukt, zag wel regelmatig geep boven water springen, over gegaan op schar en gul....inmiddels mijn vaste vismaat ook erbij, man wat een middag/ avond, meer dan 60 scharren en 3 gullen, 35, 40 en 45 cm./ Geweldige visdag, de zeevisclub die tot de 2000 meter zaten hebben weinig gevangen want waren bloed sjagereinig, dat is vissen, lekker op de pier, zonnetje, soms vis en soms niet. kleine kanttekening, heb een mail gestuurd naar de gemeente want om met 100km p/u met je motor over de pier te scheuren wordt een beetje te gek.
Ruim je troep op en doe normaal en hou het voor iedereen leuk.
Garoet, Rene
Hoofddorp

Rene

zaterdag 3 juni 2017

Gisterenavond erweer op uit getrokken met als doel tong te vangen, eerst bij Eagle langs voor een portie zagers. En hophop naar de waalhaven, bij aankomst was het er lekker rustig, ik had het veel drukker verwacht aangezien het mooie weer, opkomend tij enz.enz.. Mijn spulletjes uit de auto en mezelf op een leuk plekkie geinstalleerd. Als eerste m'n stok van 4.30 opgetuigd en voorzien van een tongenlijntje, zagertjes eraan en het sop in lokale tijd 19:15 ☺. Nu m'n 3.90 stok optuigen, deze voorzien van een weegschaal, zagers erop en het sop in. Tijd voor een bakkie en genieten van een mooie avond. Na anderhalf uur alleen wat aanbeet op de 4.30 en de andere niet. Het opkomende water zorgt voor wat stroming, tijd voor een andere strategie.

De 3.90 ook maar van een tongenlijn voorzien. Mijn linker buurvisser heeft inmiddels al een paar tongetjes uit het sop gehesen. Zie bij mij op beide stokken alleen wat vage aanbeten. Inmiddels is het 22:30 bijna hw, ik denk dit gaat niet goed op deze manier. Wat nu, laten we eens een stalen paternoster uitproberen op de 3.90, lijntje gewisseld en weer het sop in. Na ongeveer een kwartiertje een voorzichtige aanbeet op de 3.90 gevolgd door een forse beuk en stil, het zal toch niet!!!!! Ik pak de stok en begin met binnendraaien er zit duidelijk vis aan gezien de weerstand. Yes een tong en een forse, 43 cm 635 gram schoon aan de haak, m'n PR op tong. De andere stok nu ook maar voorzien van een stalen paternoster. Nog twee scholletjes binnengedraaid van 11 en 14cm. Om 1:45 doorgevist waren de zagers op, tijd om in te pakken en huiswaarts te gaan. Het was een lekkere sessie, niet veel gevangen, maar wel m'n PR op tong weer hogere gezet. Al met al zat met een tevreden en voldaan gevoel in de auto.

Nico v. D.

Nico. v. D.

vrijdag 2 juni 2017

Zuidpier IJmuiden kop. pilker. 1makreeltje 2fint 2polak 1baarsje. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

vrijdag 2 juni 2017

Hallo allemaal....
Noordpier wijk aan zee
2 uurtjes geprobeerd op de schar.
Was erg troebel water met noordenwind, dus de vangsten en beten viel tegen.
Her zijn 2 zeebaaesjes geworden van allebij 38 cm, en 1 schar.
Zag wel diverse keren geep jagen vlak voor de kant.

Dave Krastel

vrijdag 2 juni 2017

Donderdagavond sluizen ijmuiden. Miljoenen aasvisjes heel veel jagende fint maar daar kwam ik niet voor. Ondanks de grotere lepel toch een monster fint gevangen. Met een natte doek gepakt en rustig weer laten zwemmen. Een PR. Heb hem niet gemeten maar gigantisch. Gr Matko

Matko

donderdag 1 juni 2017

Vandaag met mijn zoon naar de Noordpier IJmuiden. Met een noorden windje van windkracht 2 en een lekker zonnetje was het goed uit te houden. Enkele kleine gulletjes en zeebaarsjes en een tiental scharren. Ook op geep geprobeerd, maar niets gezien. Eind Juni nog eens proberen. We zaten er een uurtje voor hoogwater en drie uur na hoog water. Het begin was het beste.

Kees verkuil

donderdag 1 juni 2017

Gisteren gevist op dijk bij Westkapelle. Veel ondermaatste schol, bot en wijting. 1 maatste bot en kleine tonge. Gevist van 2000 tot 0100. Bij tijden veel groen in het water.

Eric

donderdag 1 juni 2017

Gisterenavond even met Gerard naar Wemeldingen om een geepje te vangen wat niet gelukt is 2.5 uur gevist maar het water was heel dik bruin met vele klappers,wat me opviel was dat er geen enkele geepvisser te bekennen was dat was vroeger wel anders daar.Wel stonden er 2 vissers bij het staketsel bij Kattendijke

Leo uit Putte

donderdag 1 juni 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike Team Zeevisland