Betonstaal gewicht. | Reacties

Betonstaal gewicht.

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2018-11-23 12:28

7staafjes betonstaal. Eentje iets langer. Deze tape je 2maal rond met papier tape. Doe ze nu bij elkaar met de langste in het midden. En dan alles 2maal weer rond met papier tape. Een mooi pakketje. Dan pak je het staal draad. Deze twee draden duw je met een tangetje naar de andere kant. Kijk een mooi oog. En aan de andere zijde zitten dan de twee uitstekende stukken. Nu draai je gewoon de draden om de verlenging heen. Klaar. Mocht het draad insteken wat lastig gaan, dan gewoon het tape bij het uitstekende deel los halen en daarna weer vast maken. Is hij mooi of niet. Dit is 6mm betonstaal. 6keer 7.5cm en één 8cm. Gewicht 125gram.Ik vind hem echt mooi. Groetjes martijn.

DSC01417_32833.JPG

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: martijn hoogkamer

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2018-11-27 18:32

Stukje vergeten. Ik knip ze met een middenmaat betonschaar. Kleine stukjes met de slijptol is gevaarlijk. En het knippen gaat makkelijk. Schaar half op de grond en dan met twee handen door persen. Ze schieten wel weg. Gr Martijn.

Reactie van: martijn hoogkamer

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2018-11-27 10:33

Het kost 40cent per stuk als je het betonstaal bij de gamma haalt. Klosje 1,2mm staal is 6Euro de 40meter.En 3meter 6mm staal is 2Euro. En het gewicht... zit volledig vast. laat niet los. Maar ik heb wat gevonden (zie foto). De rode draad is de voorslag. De zwarte de haaklijn. En aan de rode draad zit een bekend Vtje. Nu zie je ook de gele. Dat is de breeklijn. Deze kun je nu 10Honderste maken. Gewicht in het Vtje haken. Je ziet het vast al. Een breeksysteem. Want als de vis hangt is het, het beste dat de lijn snel breekt. Anders gaat de gul hetzelfde gat in als jou gewicht. Zelf vis ik met een karton breek systeem. Ik kan als ik wil vissen zonder dat het gewicht nog terug komt. YouTube Video (vissen met karton). Met en zonder vis. En daarbij gebruik ik een kamakatsu haak nr4 . Als ik dan vast zit, dan is het de haak. Want het gewicht is meteen weg. Ik trek dan langzaam en krachtig aan mijn lijn. Want een haak heeft tijd nodig om te buigen. Heel langzaam en krachtig opbuigen dan. Met de nr4 haak. Dit werkt heel goed. Alleen met karton moet je even leren vissen. Maar dit breek systeem is ook vast goed. Groetjes martijn.

DSC01428_6446e.JPG
Reactie van: M. Oud

M. Oud (m.oud@hotmail.com) schreef:2018-11-26 10:29

He Martijn,
Waar haal jij deze, wat kost het, hoe snij je ze??
Als je de ijzerdraad niet helemaal vastzet, kan je het lostrekken wanneer je vastzit tussen de stenen. dan blijft alleen het ijzer achter!