bromtonen van windmolens(zie bericht kantvissen) | Reacties

bromtonen van windmolens(zie bericht kantvissen)

piet (pitsky@gmail.com) schreef:2018-12-25 10:57

als dit bewezen is dan is het binnenkort gedaan met het kantvissen,hebben boothengelaars zelfde ondervinding bij molenparken,

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: M. Oud

M. Oud (m.oud@hotmail.com) schreef:2018-12-28 11:58

Als ik onderstaande berichten lees, trekt het vissen juist aan. De vissen die normaliter naar de pieren gaan, blijven hier dan hangen. En wij kunnen dan fluiten naar de vissen wat we willen... Maar aan de andere kant wel goed. Wellicht dat in de loop der jaren de vissen hier weer kunnen uitgroeien tot een grote populatie. Dan zullen ze ook verder gaan zwemmen (lees: naar de pieren) om eten te zoeken. Tenminste, als de beroepsvissers hier ook niet de boel legaal en illegaal uitroeien.

Reactie van: jan

jan (kibling1@gmail.com) schreef:2018-12-27 12:01

De windmolen gebieden zijn verboden gebied om te vissen, reden zou zijn dat er veel kleine gul tussen de stortblokken zit en men dit als paaigebied wil houden, indien dit klopt dan denk ik niet dat er voor de vissen een probleem is, een dolfijn is per definitie geen vis maar een zoogdier en dat ze een soort sonar hebben zal wel reden zijn dat deze dieren anders reageren dan een andere vis.

Reactie van: Koen Van Amersfoort

Koen Van Amersfoort (koenvanamersfoort@hotmail.com) schreef:2018-12-27 09:28

Dolfijnen zijn totaal andere dieren dan vissen, die oa werken met een soort sonar. Het zou best zo kunnen zijn dat dolfijnen last kunnen hebben van windmolens. Vissen zeker niet!!! Ik weet dat veel charters daar juist in de buurt gaan liggen vanwege de rijke visgronden.
Afgelopen zomer is een collega van me met een charterboot bij het windmolenpark voor IJmuiden geweest. Onbeperkt makreel heeft hij toen gevangen. Maak je dus maar niet te druk over windmolens. Ook waar geen windmolens staan wordt momenteel minder goed gevangen.