Vissen in Noorwegen en IJsland,
vangstberichten, visreis, vistrip, specialist in visreizen


Specialist in visreizen naar Noorwegen, IJsland en Denemarken

Vangstberichten 2012


----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zondag 23 december 2012 ===


Nieuwsbrief December

Beste allemaal,

Tja er wordt niet gevist dus op deze pages' weinig nieuws.

Maar onze laatste nieuwsbrief van 2012 is uit, dus lees onze laatste nieuwtjes:  http://ymlp.com/z44set 

Wij wensen iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig 2013 !Linda=== Maandag 03 december 2012 ===


Penn IJsland Festival

Hallo allemaal,

We hebben nog 1 plaats vrij voor ons Penn IJsland Festival 2013, 20 tm 27 Augustus 2013.

Samen in het huisje met een bekende Nederlander !

Zie hier alles info over dit geweldige Penn IJsland Festival >>> Raffie=== Dinsdag 27 november 2012 ===


Zo... we zijn er klaar voor !

Hallo allemaal,

Zo de auto staat gepakt, morgen de 1e dag opbouwen, donderdag afbouwen en dan 3 dagen plezier maken !
We hebben van 57 sportvissers melding gekregen dat ze even langs komen, dus wordt gezellig druk op onze stand, maar geen nood, elke dag met 6 man en zaterdag met 7 man !

Uiteraard zouden we het heel leuk vinden als JIJ ook even langskomt en kennis komt maken op onze stand !

Verder eigenlijk weinig nieuws vanuit IJsland en Noorwegen, maar daar zijn ook geen sportvissers natuurlijk, dus niet heel veel te melden.

Toch heb ik een kleine melding over een hele hele grote "Uer" ofwel Roodbaars die gevangen is en op dit moment de zwaarste Roodbaars OOIT gevangen ! Deze dikke rooie rakker is gevangen vanaf het bootplatform "Heidrun". Deze prachtige Roodbaars woog maar liefst 12.1kg en dat is dus echt een hele dikke vis. Deze roodbaars is meteen een wereldrecord roodbaars gevangen met een hengel. De vis zwom op 300m diepte en 175km uit de kust van Kristiansund (niet sand).

Het is trouwens niet de 1e keer dat er iets "speciaals" aan boord van een boorplatform komt. Heel vaak komen er verschillende vogels even rusten op een platform en dat is soms best heel raar, wetende dat deze soms wel 400km uit de kust liggen, als bijlage wat foto's.

Goed dus toch nog een klein bericht, de komende dagen checken we dus wel elke dag de e-mails, maar kan een antwoord wat langer duren !

Tot ziens op de Hengelsport en visbotenbeurs in de Jaarbeurs van Utrecht, Vrijdag, Zaterdag en Zondag van 10:00 tot 17:00

      

     Raffie=== Maandag 19 november 2012 ===


Heilbot actie !

Hallo allemaal,

Spectaculaire sensationele beelden van een heilbot in een filmpje van Koen en Mich !

Tijdens het vissen is er een heilot aan het jagen op hun vis, wat een zeer zeer unieke beelden !!!

De heilbot zie je bij 2.50 minuten, maar de rest vd film is uiteraard erg leuk !

http://www.youtube.com/watch?v=hwbLgytjppk Raffie=== Maandag 12 november 2012 ===


Lachen joh !

Hallo allemaal,

Zo... even adem halen, het is lekker druk, na de nieuwsbrief veel hele leuke reacties gekregen en zelfs 4 boekingen die eigenlijk via een ander reisburo wilde boeken, maar zich toch nog eens 2x bedachten en uiteindelijk bij ons hebben geboekt. Net weer een aanmelding voor het Penn IJsland Festival in Augustus 2014, weer een sportvisser uit Urk, dit jaar hadden we al Jabob en Marinus uit Urk, vorig jaar hadden we ook al vissers uit Urk en al een paar keer uit Volendam, toch leuk om ook uit die hoek boekingen te krijgen. Maar helaas moesten we ook een paar groepen teleurstellen, deze groepen wilde in bepaalde weken, die reeds volgeboekt zijn, zij dachten (net als vele andere vissers) dat wij een beetje jokken door te zeggen, wees op tijd met boeken anders is het vol, maar dit is echt waar, men denkt dat we dit zeggen om een boeking te krijgen, maar is niet zo, goed nu hebben ze het zelf gemerkt, dat het écht vol is.

Ook hebben we verschillende keren de complimenten gekregen over het feit dat wij ons alleen met Cordes Travel bezig houden en niet met andere reisorganisatie's, oke behalve het stukje van Linda vorige week, maar was eigenlijk iets anders. Nee, op verschillende websites is te lezen dat men juist niet bij ons moet boeken, dat je goed moet kijken bij de andere "collega's, ze zeggen dan "WIJ, hebben dit en wij hebben dat, vergelijk dit maar eens met de andere en meer bla bla bla" het begint een grote groep sportvissers dus steeds meer op te vallen dat de "collega's" zich negatief over ons uit laten en dit openbaar op hun website's en via hun mail heel heel graag kenbaar maken aan de sportvissers die een reis wil boeken.

TOP TOP "collega's" GA ZO DOOR !!! Het brengt ons nog méér boekingen, want de sportvisser is niet gek, laat zich niet voor een karretje spannen, kun je geen mening opleggen, nee deze sportvisser boekt bij die persoon of dat bedrijf omdat hij er een goed gevoel over heeft, omdat hij heeft gehoord en gelezen dat het daar goed is en kijkt verder naar service en kwaliteit en laat zich niet beinvloeden door iemand die het nodig vindt om telkens weer de "ander" bij de boeking te betrekken.

Dus ga zo door "collega's", want wij doen gewoon lekker ons eigen ding, ook al weten we dat er vissers/collega's zijn die ons (en Zeevisland), niet zo aardig vinden (netjes gezegd), maar tegelijk ons ook niet echt kennen, hebben vaak wel een mening, zonder dat ze ook ooit maar 1 woord met ons gesproken hebben, de mensen die ons kennen, weten wie we zijn, waar we voor staan en we hele eerlijke, lieve en oprechte mensen zijn, altijd voor iedereen klaar staan en om die reden kunnen Linda en ik beide leven van ons reisburo, zonder een andere baan erbij, gewoon door onszelf te zijn, door ons met onszelf bezig te houden en onze gasten op de 1e plaats te zetten en in hun waarde te laten.

We hebben dan ook niet alleen visreizen, we hebben ook duikreizen, boeken veel minicruises en overtochten voor familie's en groepen sportvissers die ergens anders heen gaan. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat we de tijd er niet voor hebben om ons druk te maken over wat andere mensen over ons zeggen en schrijven, wij doen ons ding, zoals wij denken dat we het goed doen en dat doen we zonder te wijzen naar collega's, zonder de dingen anders voor te stellen dan dat het in werkelijkheid is en de prijzen gewoon open en eerlijk te houden ipv "vanaf" en als je dit of dat, dan scheelt het zoveel.... jajaja men wil gewoon een prijs hebben klaar. Daarbij vinden het niet nodig om andere mensen/bedrijven zwart te maken, dan laat je zien dat je jaloers bent en het andere bedrijf "nodig" hebt om jezelf beter te maken, dus denk er eens aan als jullie ergens info inwinnen of iets kopen en men begint over ons, vraag je dan eens af, waarom dit bedrijf ons erbij haalt.... hihihi, precies om zichzelf beter voor te doen. Vergeet dan ook niet dat Cordes Travel volgend jaar 9 jaar bestaat en Zeevisland alweer 11 jaar, ach dan doe je het toch nog niet zo slecht, of wel ? 

Morgenavond gaan we naar Borssele EPZ, daar hebben we een groep van 20 sportvissers die naar Hellesoy gaan volgend jaar en daar gaan we uiteraard even heen om de heren op weg te helpen, uitleg te geven, stekken bespreken en vertellen hoe en waar te vissen. Tuurlijk is het 2u rijden voor ons, maar 20 man kunnen ook niet zomaar even op kantoor langs komen, dus bij grote groepen gaan we gewoon even bij de groep op bezoek, dat is pas service en daar gaat het om !

Jezelf beter maken door over andere te klagen of met een vinger te wijzen, daar wordt je nooit beter van, bemoei je lekker met jezelf en laat ons nu eens lekker met rust, net zoals ook wij iedereen met rust laten ! 

groetjes,

Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl  

             .=== Zondag 04 november 2012 ===


Wat wij zoal hebben meegemaakt...

We hebben er lang over nagedacht, maar we gaan het toch delen met jullie, een lijstje wat ik dit jaar heb bijgehouden van 36 sportvissers uit Nederland en Belgie die ons hebben gebeld vanuit Noorwegen en ons om hulp en raad vroegen, terwijl zij niet bij ons een reis hadden geboekt. Er is best een kans dat men dit lijstje niet leuk vindt, aan de andere kant is het wel een soort waarschuwing voor sommige groep en/of nieuwe groepen die denken aan een visreis naar Noorwegen en zo goedkoop mogelijk op pad willen.

Er zullen ook mensen zijn die dit stukje misschien niet begrijpen en vinden dat we iedereen moeten helpen, maar ik weet zeker als men een probleem heeft met bv de KLM dat men niet bij Icelandair moet gaan klagen of bv een TV kopen bij de Mediamarkt en bij Saturn moet gaan vragen hoe hij werkt, dan zullen zij u ook terug sturen en dat doen wij dus in sommige gevallen ook.

Maar we zeggen ook heel eerlijk dat we een aantal groepen niet verder hebben geholpen, deze groepen vroegen ons om stekken, zeekaarten en een bemiddeling tussen een huiseigenaar en de groep. Ik heb een klein lijstje bijgehouden dit jaar en ben erg geschokken van het aantal mensen dat flink, maar dan ook flink in de maling is genomen door een huiseigenaar of een reisbureau (massa toerisme organisaties) die reclame maken dat ze duizenden huisje in hun programma hebben. Ik zal jullie uit mijn lijstje een paar voorbeelden geven, gewoon om aan te geven dat er risico’s aan verbonden zijn.

Als men een speciale vakantie gaat ondernemen met een gericht doel, dus niet in een hotel bij een zwembad gaat liggen, maar iets wil doen waar toch wel iets méér bij komt kijken. Dan moet men die reis boeken bij een organisatie die écht verstand van zaken heeft, die weet waar ze over praten en die weten wat die groep vakantiegangers verwacht en wat er ter plaatse aanwezig moet zijn om die speciale reis tot een succes te laten worden. Want laten we heel eerlijk zijn, er zijn in Nederland en Belgie een aantal aanbieders die visreizen aanbieden, maar er totaal geen verstand van hebben, waarvan de telefoniste niet eens weet hoe een hengel eruit ziet. Veel van deze ”massa” bedrijven maken wel heel veel reclame, hebben een groot budget, maken prachtige catalogussen en folders, maar vraag hun niet om echte stekken op een zeekaart, want dan verwijzen ze je door naar de huiseigenaar die NA de boeking wel wat informatie heeft bij aankomst. Neem de proef maar eens op de som en vraag hun welke onderwaterbergen er zijn of welke ondergrond er is bij de accommodatie die u op het oog heeft, test het maar eens en u zult ”uhhhhh” als antwoord krijgen of een prachtig verhaal, waar u na dit mooie verhaaltje nog niets weet. Vraag maar eens welke kleur er in die periode het beste werkt, of er zeewolf te vangen is en of zij het weer ter plaatse hebben, precies van die accommodatie, ook daar zal geen antwoord komen.....

Tja en als je dan via de mooie catalogus of de prachtige compleet geautomatiseerde website dan online (zonder iemand te hebben gesproken) een huisje boekt, kan het zijn dat de visreis een reis wordt en de vis alleen te zien is op de vismarkt, op die paar makrelen of koolvisjes na dan.

Ik vindt dat men bij een visreis ”persoonlijk” kontakt moet hebben met iemand die een ”echte” naam heeft, (geen callsenter) kennis heeft van zaken en men niet online via een systeem een visreis moet boeken. Daar is het te specifiek en vaak te duur voor, want op visreis gaan en 10 koolvissen vangen, dan is 100 euro nog te duur. Maar ook het direkt ergens bij een Noor boeken kan problemen opleveren en daar heb ik dit jaar een lijstje van bijgehouden en zal deze met jullie delen. Ik ga niet alle zaken publiceren, dat is niet leuk, maar ik zal een aantal voorbeelden noemen.

LET OP, de onderstaande verhalen zijn van sportvissers die ons gebeld hebben vanuit Noorwegen, dit zijn NIET onze gasten, deze mensen hebben hun visreis NIET bij ons geboekt !! Zij bellen ons omdat zij weten dat wij 24/7 bereikbaar zijn en noors spreken.

01-03-12 -- Daglicht
4 mannen uit Veenendaal zijn boos op de huiseigenaar, deze had hun niet verteld dat het in Maart in Noord Noorwegen maar 6 uurtjes per dag licht is en dat ze dus maar een paar uur per dag konden vissen, daar met schemer varen gevaarlijk is. De vraag aan ons was of ze ergens recht op hebben en of er geen wet is die dit soort dingen verplicht te vertellen. Mannen hadden geboekt en al het geld reeds voordien overgemaakt. Tja, daar kunnen wij niets aan doen, wij vinden dat men dat behoort te vertellen en verhuren eigenlijk nooit voor midden April, oa om die reden en kans op erg slecht weer en veel sneeuw.

20-03-12 -- Zomerbanden
”hallo Raffie, sorry dat we zo laat nog bellen (00:47) maar we hebben een probleem en weten ons echt geen raad meer en het is hier -18”Zo begon het gesprek, midden in de nacht. 3 mannen en een vrouw uit Beverwijk staan ”ergens” op een berg, midden in de sneeuw en het wegdek is een ijsbaan. Zij wisten niet dat het verstandig zou zijn geweest om met winterbanden naar Noorwegen te rijden eind Maart. Middels de ”help” functie vd tomtom hebben de we de gps data gevonden en hebben we met google de weg gevonden. Vervolgens hebben we NAF gebeld en om 03:32 zijn ze weer op pad gegaan. Deze groep heeft voor 2013 een visreis bij ons geboekt, met het vliegtuig. Ook dit zijn adviezen die wij aan onze gasten geven, wij stellen ze op de hoogte wat men kan verwachten onderweg en bekijken vaak nog even de route.

10-04-12 -- 3 dagen zoektocht
3 dagen had deze groep rond gereden in Noorwegen en overnacht in de auto, bah dat zal wel flink gestonken hebben. Ze hadden via de telefoon een huisje geboekt bij een Noor en het adres op een papiertje geschreven, maar onderweg was het papiertje zoek. Nu wisten ze geen naam, tel.nr, plaats, website of ook maar iets waar ze heen moesten. Na 3 dagen rondjes rijden hebben ze het opgegeven en belde ons of wij misschien ene ”Per” kende met een huisje en boot aan een fjord ? Nee, die kennen we niet, Noorwegen is ook maar 14x groter dan Nederland. Dus na 3 dagen hebben de mannen een hotel geboekt een nacht geslapen en zijn 1750km terug naar huis gereden.

18-04-12 -- paniek op het water
”Raffie met Jan, ik heb al een paar keer een prijsopgaaf gedaan bij jullie (maar nooit geboekt), je kent me nog wel” Nee Jan, sorry ik ken je niet, we hebben ook maar 40 Jannen in ons systeem. Deze man was met zijn broer ergens aan het vissen, zaten op open zee en hadden geen brandstof meer, de huiseigenaar nam zijn telefoon niet op. Reeds 3u lagen ze te dobberen en gingen meer en meer de open zee op, land was al niet meer in zicht. Ze hadden de tank voor die dag half gevuld, daar ze toch zouden vertrekken, maar nu was die 10L toch ook op en hadden ze geen reservekan bij. Of ik misschien iemand in de buurt kende, die hun even kon terug slepen. Nee helaas, maar hier het nr vd reddingsmaatschapij, bel hun even. De mannen hebben gebeld en werden weer naar de haven gesleept, waarschijnlijk met kosten, omdat het een eigen fout is. Onze gasten krijgen middels een info-brochure het tel.nr vd reddingsdienst, dus dat is bekend bij de groepen, daarbij zijn wij 24/7 bereikbaar en kunnen ook wij ondersteuning bieden.


06-05-12 -- Boot vol water
4 mannen uit Groningen belde ons op of we een ander huisje hebben en of wij met de huiseigenaar wilde spreken. Ze waren op vrijdagavond aangekomen en kwamen erachter dat hun boot lek was, de huiseigenaar zei dat het geen probleem is, zolang ze maar de pomp aanlaten en af en toe zelf wat hozen, hij wilde er niets aan doen. De mannen wilde deze boot niet en eiste een andere boot, maar die is er niet, er is maar 1 boot. Gebeld met het hoofdkantoor vd reisorganisatie en die waren pas maandagmiddag weer open. Nu was het zondag en hebben ze nog steeds niet gevist, of wij een ander huisje hadden en of ze dat dan mochten betalen ”als” ze het geld vd boot terug krijgen. Helaas, konden we hier niet aan mee werken, want zij moesten eerst maar eens zien of en wanneer ze het geld terug kregen. Je mag bij ons iets huren, mits je ook betaald en op rekening gaat nu eenmaal niet. Uiteindelijk hebben de mannen de rest vd week vanaf de kant gevist en geen geld terug gekregen.

09-05-12 -- Geen motor
Geen motor op de boot. Een groep van 6 had 2 boten inclusief in de prijs bij een huisje in west Noorwegen geboekt. Bij navraag aan het ”massa” reisburo met duizenden sportvissers-huisjes in hun programma, zeiden ze dat de boten erkend zijn voor 6 personen en ze ermee kunnen gaan vissen. Het antwoord klopte helemaal, de wet heeft deze boten goedgekeurd voor 6 personen, maar dat is zittend naast elkaar zonder hengel in de hand, deze boot was 14ft. Bij aankomst bleek er geen motor op de boot aanwezig te zijn, deze kon men apart erbij huren. Maar er stond toch ”boot inclusief” ja klopt, maar geen boot + motor inclusief, dus mochten de mannen ter plaatse nog even 700 euro afrekenen voor hun 2x 10pk buitenboordmotor, dieptemeter was niet aanwezig. Advies aan ons gevraagd en wij hebben gezegd kontakt op te nemen met hun eigen reisbureau. Nadien hebben we gehoord dat ze niets terug kregen daar er duidelijk vemeld stond wat zij hadden gehuurd.

16-05-12 -- Dubbelboeking
Deze groep had via via op het internet een huisje in Midden Noorwegen geboekt en konden ter plaatse betalen direkt bij de eigenaar, eenmaal aangekomen (met 6 personen) was het huisje reeds geboekt, door Russen die vaak gewoon het dubbele betalen als ze perse die week willen en de huiseigenaar wil graag geld verdienen en vindt het allemaal wel best, hij wist ook niet zeker of de groep wel kwam, daar het al 19.00 uur was, zei hij. Verder begreep hij het probleem niet, ze hadden toch niets betaald, dus zijn toch geen geld kwijt ? Tja en daar stond die groep dan, heel erg boos en belde ons om te bemiddelen, helaas daar kunnen wij niets aan doen, zij hebben zelf dit risico genomen en wilde niet via een reisbureau boeken, tja dan moet je op de blaren zitten. We hadden niets vrij voor de heren, anders hadden we ze kunnen helpen, maar helaas, verder niets meer vernomen van deze groep.

01-06-12 – 2 boten weg
12 man dachten goedkoop uit te zijn, boekte via de telefoon bij een gebrekkig engels sprekende Noor een groot huis met 3 prachtige boten, althans zo vertelde de huiseigenaar het. Bij aankomst lag er een 16ft 20pk boot en waren de andere 2 boten verdwenen. De mannen maakte zich boos en gaven de huiseigenaar een klap, tja gemoederen lopen snel op als men moe is vd reis. De huiseigenaar belde de politie en die vertelde dat de mannen vh terein af moesten, daar het eigen terein was en de huiseigenaar ze niet meer wilde hebben. Ze kregen een deel van hun geld terug en de politie ging akkoord. Of wij nog eens met de politie wilde praten of met de huiseigenaar ? Sorry, we hebben het druk genoeg met onze eigen gasten, we kunnen ons niet bezig houden met allerlei andere zaken, sorry en succes verder.

10-06-12 -- Dieptemeter en zeekaart
4 sportvissers belde ons om te vragen of wij wisten waar men in Noord Noorwegen een dieptemeter kon huren en of wij weten waar men een zeekaart kon kopen. De mannen hadden een visreis geboekt bij een massa reisbureau en hadden ter plaatse geen dieptemeter, geen gps en geen zeekaart. De huiseigenaar had niets met sportvissers en kon/wilde ze niet verder helpen, ik wist niet dat jullie komen om te vissen, was zijn antwoord. Ook in de buurt waren er geen bootjes te zien en ook de supermarkt ter plaatse zei dat er daar nooit gevist wordt. Tja, sorry mannen, bel met je reisbureau. Had je bij ons geboekt was alles in orde geweest, maar goed wij hebben verstand van zaken.

15-07-12 -- Engels spreken
U kent ons niet, maar volgend jaar willen we met 6 man bij u boeken. Na een kort gesprek bleek al snel dat dat niet ging gebeuren, daar hun visreis niet duurder mocht zijn dan 300 euro pp incl. Alle kosten zoals brandstof voor de auto en de boot, eten, drinken, vismaterialen, huisje, boot en overtocht. Tja, een goede visreis heb je nu eenmaal niet voor 300 euro pp inclusief alles. Nu waren ze ter plaatse, alleen spraken een heel klein beetje engels en de eigenaar alleen Noors. Hij vertelde ze van alles en liet duidelijk blijken dat ze de boot niet konden gebruiken en dat hij geld wilde zien. Ze begrepen hem niet en vroegen ons om te bemiddelen. Als je direkt boekt, weet je dat dat kan gebeuren, dus probeer er maar uit te komen, wij hebben het daar te druk voor, sorry. Later heb ik de mannen getroffen bij Robby Fish en zij begrepen ons standpunt wel, we konden nu eenmaal niet iedereen ”zomaar” helpen, maar de huiseigenaar heeft ze alles dubbel laten betalen en gaf aan dat zijn prijzen verhoogd waren, tja en ga dan maar eens in discussie. Voor 2013 hebben ze via ons geboekt en zijn bereid meer te betalen voor een goede visreis.

22-07-12 – 6 dagen geen vis
Sorry dat ik bel, maar we vangen al 6 dagen geen vis. Ik schiet in de lach en denk dat een groep van ons is, die een grap maakt. Nee was geen grap, 4 vissers vissen om en om in een bootje (daar het boot te klein is voor 4) en vangen geen enkele vis, ze raken ook de bodem niet. Of ik of Raffie advies hebben en wat ze fout doen ? Mannen, waarom hebben jullie niet bij ons geboekt of kende je ons nog niet ? Ja we kennen jullie wel, maar dit huisje lag mooi aan een fjord en was goedkoop (massa reisburo), scheelde al snel 75 euro pp met jullie. Tja, ik kan vanaf hier niets doen, welk fjord zitten jullie, oke even via google kijken. Oh ik zie het al, het is bij jullie overal tussen de 400 en 500m diep, jullie moeten naar open zee om iets te vangen. Oke, maar dat is 3uur varen heen en 3uur terug, dus geen optie. Oke, dat is balen, dan is het wandelen en de volgende keer toch maar 75 euro meer betalen.

En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan, we hebben van dit soort verhalen meerdere versies gehoord, dubbelboekingen, geen goede boten, geen dieptemeters, te kleine boten en ga zo maar door. U zult zich af vragen waarom men naar ons belt, tja dat vragen we ons ook wel eens af, blijkbaar omdat we toch 8 jaar in Noorwegen hebben gewoond en zij denken dat we ze zullen helpen als ze vertellen dat ze volgend jaar bij ons willen boeken, een brutaal mens heeft de halve wereld zeg ik altijd maar. Zo krijgen we ook minstens 50x per jaar de vraag om zeekaarten, daar wij het enigste reisbureau zijn dat echte beroeps-zeekaarten heeft van bijna elke gebied in Noorwegen, in ieder geval van elk gebied waar we onze huisjes hebben. Wij hebben honderden euro’s uitgegeven aan zeekaarten en gebruiken deze voor onze gasten, die geven we niet aan sportvissers die niet bij ons geboekt hebben natuurlijk.

We moeten hier en daar gewoon streng zijn, helaas leven wij niet van ”lucht” wij leven vd provisie die de maatschapijen en huiseigenaren aan ons betalen. Veel sportvissers denken dat zij ons betalen, maar dat is niet zo. 99% vd huisjes voeren precies dezelfde prijs, dus maakt het niet uit of men bij ons of direkt boekt. Tja als je jezelf dan ”rijk” rekent door bv een verkeerde wisselkoers te nemen, want je hebt inkoop-koers en verkoop-koers, ja dan zijn we snel duurder. Al met al betaald de huiseigenaar en de maatschapij dus onze provisie en niet de sportvissers. Vraag bij ons maar eens de prijs vd overtocht aan en doe dit ook bij de maatschapij, dan zul je zien dat deze prijzen 100% hetzelfde zijn.

Waarom zou ik dan bij Cordes Travel boeken als de prijs hetzelfde is ?

Om verschillende redenen, allereerst ben je een stuk veiliger, bij ons, is een dubbelboeking niet mogelijk, ben je er zeker van dat er iets geboekt is en zal een huiseigenaar niets uithalen, daar hij met een bedrijf en de wet te maken heeft, hij moet zich aan de gemaakte afspraken en contract houden.

Een ander voordeel is dat we 24u per dag bereikbaar zijn, heb je een lekke band, mis je de boot bijna of is er een geschil met de huiseigenaar, dan zijn wij er voor jullie, gewoon even bellen en wij lossen het op, indien mogelijk.

We hebben verstand van zaken, we zijn 8 jaar visgids geweest, vissen jaarlijks in Noorwegen en IJsland en vissen voor het Penn team Noorwegen-IJsland en dat merk hangt niet zomaar een naam aan iemand. Wij weten dus precies hoe en waar u moet vissen, hebben de juiste tips en stekken voor de gasten en men kan een geheel gratis privéles krijgen op ons kantoor in Deurne (Eindhoven). Tevens krijgt u van ons 48 pagina’s met informatie over het vissen in Noorwegen, heel veel leerstof dus.

95% vd huisjes hebben we zelf bezocht en we staan in contact met al onze huiseigenaren, we kennen hun en zij kennen ons en dat is een voordeel. Tot slot krijgt elke groep een gelamineerde A3 kleuren zeekaart, deze kan dus tegen vuil en water en alle dieptelijnen en bodem-letters staan hier aangegeven.

Bij een boeking voor 31-12-12 voor een visreis in 2013, krijgt u een gratis sportvispakket twv 150 euro !! Zomaar helemaal voor niets !!

En we hebben we de hele grote ”Cordes-Traveldag” op 02-02-13 in Mijdrecht, op deze dag komen honderden sportvissers bij elkaar die bij ons geboekt hebben. Hier zijn 25 medewerkers aanwezig die u per gebied/accommodatie op weg kunnen helpen. Er staan per accommodatie tafels waar medewerkers zitten, die meerdere keren bij die accommodatie hebben gevist en sportvissers die er al zijn geweest of in 2013 er ook naar toe gaan, misschien wel in dezelfde week. Op deze manier kunt u met z’n allen stekken, tips en technieken bespreken.

Ook is er in 2013 een grote winkelier aanwezig op de Cordes Traveldag, die precies de juiste materialen bij zich heeft voor het vissen in Noorwegen, IJsland en Denemarken en met de kortingsbon bij uw sportvispakket van 10% kunt u meteen de juiste inkopen doen. Verder zijn er ook mensen van Penn, Berkley, Abu Garcia en Shakespeare aanwezig om de vissers te vertellen over de nieuwste materialen. Op deze dag zal Jan vd Bovenkamp een speciale lezing geven over hoofdlijnen, Pim Pos is aanwezig voor een lezing over Noord Noorwegen en IJsland. Dus een zeer zeer leuke dag waar u heel veel kunt leren en met geluk mooie prijzen kunt winnen, want we hebben ook een grote loterij waarbij de hoofdprijs 1 of 2 visreizen is !

Tot slot kunt u op onze website lezen wat een aantal groepen van ons denkt en hoe zij de vakantie hebben beleefd, in de reisverslagen staat alles duidelijk beschreven en spreekt men vaak over onze goede en snelle service. U krijgt bij ons binnen 12u antwoord en we zijn aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen met een grote stand met 6 medewerkers per dag om u zo te voorzien van informatie.

Nou, dat zijn toch wel een heleboel punten die u mee kunt nemen in de beslissing van uw visreis, boek bij die mensen waarvan je ziet dat ze echt moeite doen voor hun gasten, die er altijd zijn voor de mensen en die verstand hebben van zaken, want ”groot” zijn wil niet zeggen dat men kennis van zaken heeft en dat hebben wij wel ! Tevens zijn we officieel agent voor Avis, Fjordline, ColorLine, SAS, Icelandair en lopen de verzekeringen via de ”Europeesche” alles is dus netjes geregeld en prima in orde en dat is een stukje veiligheid voor onze gasten.

Het is een heel verhaal geworden, met een aantal zaken die u hopelijk aan het denken zet en u misschien nu wel 2x nadenkt waar u uw visreis gaat boeken. Ik hoop ook echt dat ik op deze manier iets meer heb kunnen vertellen over ons reisbureau ”Cordes Travel” wat inmiddels echt aan de top staat in de visreis-wereld, maar goed daar doen we dan ook heel veel moeite voor en staat de gast voorop.

30 November en 1 & 2 December staan we in de jaarbeurs in Utrecht tijdens de grote Hengelsport en botenbeurs in hal 7 met een eigen stand. Kom ons eens bezoeken, bekijk onze zeekaarten eens en bekijk onze filmpjes en maak de juiste keuze door een visreis te boeken bij een reisbureau wat verstand heeft van zaken !

Tot ziens op de beurs of Cordes Traveldag

Liefs Linda
www.cordestravel.nlLinda=== Donderdag 01 november 2012 ===


Een walvis gered !

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tcXU7G6zhjU  Linda=== Maandag 29 oktober 2012 ===


Artic Lyngen Sjocamp

Hallo allemaal,

We hebben weer een prachtige nieuwe accommodatie in ons programma !

>>Artic Lyngen Sjocamp<<Raffie=== Zaterdag 20 oktober 2012 ===


Halibut Queen bij Langsundet

Beste sportvissers,

Wisten jullie dat de DVD >>Halibut Queen<< is opgenomen in het gebied waar onze gasten vissen als zij naar Langsundet gaan ? Wij (Raffie en ik) hebben samen met andere Nederlanders ook gevist in hetzelfde gebied. Per Johansen is een goede vriend van Eddy "onze" visgids bij Langsundet en deze twee top visgidsen hebben dan ook dagelijks kontakt met elkaar. Dus kijk er niet vreemd van op als je in die omgeving dus deze Per tegen komt, want hij vist er nog wekelijks.

Wil je deze prachtige DVD helemaal zien, hij is te bestellen bij >>Hengelsporthuis<<.

Wil je meer informatie over onze accommodatie daar klik hier >>>

Heb je zin om mee te gaan vissen van 18 tm 25 September 2013 in Langsundet, met allemaal Nederlanders en Belgische sportvissers ? Boek dan snel het laatste huisje, Raffie en ik gaan ook mee !

liefs, Linda=== Zaterdag 13 oktober 2012 ===


Vega Kystferie

Hallo allemaal,

We kregen net nog wat foto's binnen van 2 weken geleden, van Vega Kystferie.

        Linda=== Dinsdag 09 oktober 2012 ===


Noorderlicht boven Bergen in Noorwegen

Hallo allemaal,

Heel erg speciaal, het Noorderlicht boven de stad Bergen, normaal is dit pas veel hoger te zien.

Maar bij deze de foto's om te genieten van dit mooie spektakel.

      Linda=== Maandag 08 oktober 2012 ===


Gratis sportvis-pakket twv 150,- euro !!

Lees hier meer informatie >>>Linda=== Donderdag 04 oktober 2012 ===


Reisverslag Langsundet

Hallo allemaal,

Ons reisverslag van onze trip naar Langsundet staat online !

Reisverslag en foto's van Langsundet

>>Lees hier<<<Linda=== Dinsdag 02 oktober 2012 ===


Langsundet dag 6

Laatste dag Langsundet

Hallo allemaal, Vandaag weer een dag met volle zon en weinig wind, dus meteen ver naar buiten, een uur varen naar de verste stek. Het bleek dan ook dat de theorie vd visgids Eddie klopte, 2-3 dagen na de volle maan gaat de vis weer jagen, tijdens de volle maan is het niet zo top. Vandaag begon de heilbot toch weer te jagen en dat bleek in de resultaten, de groep van Jaap ving vandaag een heilbot van rond de 80kg met en lengte 174cm !!! Kijk daar zijn we voor gekomen.

Maar er werden ook meerdere heilbotten gevangen in totaal met 2 boten hadden we 6 heilbotten in de boot, eentje naast de boot en 6 verspeeld, dus was zeker een hele leuke dag. Je mag dan ook niet vergeten dat wij "maar" van 10:30 tot 15:00 hebben gevist ivm de schoonmaken en inpakken. In totaal zijn er deze week door 3 boten 28 heilbotten gevangen, waarvan de zwaarste rond de 120kg woog en een lengte van 210cm had en de zwaarste vd Nederlandse groepen was 80kg (174cm) en van onze groep 60kg (154cm).

Het was zeker geen "topweek" maar wel een hele leuke week, met heel mooie weer, weinig wind en een prachtige omgeving. Morgenochtend vertrekken we weer naar NL met het vliegtuig en zeggen we Langsundet bij Tromso weer tot ziens ! Fotos, zal ik woensdagavond of anders donderdagochtend plaatsen.Raffie=== Maandag 01 oktober 2012 ===


Langsundet dag 5

Hallo allemaal,

Vandaag zijn we de open zee op geweest , we hadden goed weer, trouwens tot nu toe droog en volle zon en prima wind, soms iets te veel, maar vandaag dus perfekt. De visgids van Langsundet ging vandaag mee aan boord bij de andere groep Nederlanders en we kunnen zeggen met groot succes. Zij hebben aan boord 6 heilbotten gehad en naast de boot een hele dikke van ruim 110kg en een lengte van 210cm, de mannen waren zelfs een beetje bang voor grote bek van deze platvis, wat een monster !

Ook was er nog een dikke aan boord van een andere boot van 154cm en ook Linda wist vandaag een mooie heilbot van 9kg te landen met een 90cm, ook weer een prachtig gevecht ! Linda ving deze prachtige vis aan de nieuwe TRQ Inliner 30/50lbs, perfekt voor IJsland. In totaal zijn er vandaag dus 9 heilbotten gezien, allemaal gevangen tussen de 15 en 30m diepte met een cutbait.

Wat wel zeker is dat heilbotvissen toch echt iets speciaals is, spannend, ontzettend vechten als er eentje aan hebt, maar je moet geduld hebben en er niet van uit gaan dat je er maar even 30 op een dag vangt, dat is echt niet zo, maar een vis van 60 of 100kg naast of in de boot is toch wel een enorme kick !

Morgen alweer de laatste dag.... Helaas.Raffie=== Zondag 30 september 2012 ===


Dag 4 Langsundet

Brrrrr wat was het koud vandaag, de drijfpakken (van kinetic) zijn gelukkig lekker warm, maar je hoofd, je oren en handen waren koud. Gelukkig hadden we goede handschoenen en mutsen bij, anders was het niet te houden. Maar de volgende keer neem ik een skibril mee tegen de wind in je ogen, ons voorraam was nogal wazig door het zoute water, dus daar kon ik niet voldoende door heen kijken, dus ga je staan, maar dan tranen je ogen nog al bij 60 km p/u. Maar goed terug naar de visserij, het was volle maan, zonnig en niet veel wind, wel iets te veel om naar buiten te gaan. We hebben gekozen voor en stek van 25m om daar weer te jagen op heilbot, de teller staat op 4, dus dat is nog niet veel.

Onderweg nog even een tussenstop bij een fishfarm, uiteraard op 150m afstand. Daar ving Ruud een mooie kabeljauw van 10kg, 104cm en we vingen daar verschillende dikke schelvissen, waarvan de zwaarste 5kg. Deze dikzak werd gevangen op 70m diepte door Linda aan de nieuwe spinfisher 5500 met 20/00 Nanofil en als hengel de Penn TRQ Spin. Vervolgens onderweg naar stek 12/13, waar Maurits heilbot nr 5 ving van 110cm en een gewicht heeft van 14kg, uiteraard zwemt ook deze prachtige heilbot weer. Wat een gevecht, de reel gierde door de slip en na 3 runs was de vis moe en konden we hem netjes binnen halen. Voorzichtig onthaken met een doek over zijn ogen, dan blijft ie rustig en daarna snel een foto en weer laten zwemmen. Vandaag heb ik de hele dag gevist met de nieuwste TRQ Halibut, wat een waanzinnige hengel, geweldige actie op de top, prachtige ogen en hij ligt fantastisch in de hand, op dit moment eigenlijk wel mijn mooiste en beste hengel voor Noorwegen en IJsland, als reel gebruikte ik de nieuwe Squal 40 met 20/00 Penn Braid.

Linda viste vandaag met de allernieuwste Penn TRQ Innerline 30/50 lbs, deze but is iets korter, voelt wat soepeler aan en het bovenste gedeelte vd hengel zit nu in het handvat, dus de verdeling is veel beter gemaakt nu, waar de top/bovendeel nog soepeler is. De 1e dag is Eddie de visgids met ons mee geweest en de dagen erna zijn we achter hem aangevaren, alleen vandaag zijn we alleen op pad gegaan met de andere nederlandse groep, onder leiding van Jaap. Verder kun je eigenlijk elke dag achter hem aanvaren als je dat vraagt, de zee is groot genoeg en plaats voor iedereen. Vanavond eten we kibbeling, gaan we even in ons huisje in de sauna en gaan we weer vroeg onder de wol, want vissen maakt best moe.

Tot morgen !Raffie=== Zaterdag 29 september 2012 ===


Langsundet dag 3

Beste lezers,

Yes yes yes vandaag was ie dan eindelijk bij ons de boot een geweldige heilbot van meer dan 60kg en met een lengte van 154cm ! Hier wordt 98% vd heilbot weer vrij gelaten, dus catch and release, alleen als je hem wil eten of mee naar huis wil nemen kun je hem meenemen, maar niet we nemen hem niet mee alleen voor de foto, dat is zonde. Ruud, de vriend van Maurits is voor het eerst aan het vissen en voor het eerst in Noorwegen, Ruud heeft nog nooit gevist !!

Dag 1 was hij erg ziek en hebben we hem met de boot op een eiland gedropt, dag 2 ving hij 1 lom, die vd haak viel en weg zwom en vandaag heeft hij dan zijn eerste vis in zijn leven vast gehad, een heilbot van meer dan 60kg ! Zijn 2e vis ooit in zijn leven gevangen ! Pfffffff niet normaal meer, zo hadden we eens een tandarts die voor het eerst ging vissen in IJsland en ook hij ving een 3e vis in zijn leven, een heilbot van 57kg. De andere Nederlandse groep ving ook nog een prachtige heilbot van rond de 12kg met en lengte van 107cm. Verder was het een prachtige zonnige dag, weinig tot geen wind, geen golven en we zijn dus allemaal verbrand ! Vanmiddag was het zelfs zo "warm" dat we ons pak even uit konden doen.

Wederom bewees de cutbait, met stinger, wer zijn dienst, want daar zijn de heilbotten op gevangen. Toen de zon achter de berg verdween en in de ochtend en tijdens het varen is het wel erg koud, want het is ongeveer 4 graden en dan met 30 knopen per uur over het water is het echt koud en is een muts en handschoenen belangrijk. Ondanks dat de vis niet echt wil bijten en weinig jaagt, was het toch een geweldige dag met een giga heilbot aan boord. Het was dan ook echt wel even vechten, hij zwom 4x de diepte in en Ruud kon hem bijna niet houden. Pas de 4e keer konden Maurits en ik hem met ons volle gewicht over de reling vd boot trekken, wat een beest, wat een monster, wat een geweldige kick !

We zullen bij thuis komst film en video zsm op deze pagina plaatsen !

Groetjes, Linda, Maurits, Ruud en RaffieLinda=== Vrijdag 28 september 2012 ===


Langsundet dag 2

Hallo allemaal,

Vandaag wederom een mooie dag, helaas veel wind waardoor we niet naar buiten konden. Maar bij Langsundet kun je bijna altijd vissen, dus vonden we een paar mooie stekken. Al snel ving ik een mooie heilbot van 13.4 kg en dik boven de meter, gevangen op een cutbait "Tequila Sunrise" met een stingertje. Verder had Ruud een dikke lom, Linda en Maurits vingen een paar gulletjes en een schelvis. De stek uit de wind was voor ons geen groot succes.

Wel een paar hele dikke runs en zelf had ik een run van een hele grote heilbot die binnen 30 seconden mijn hele Penn Spinfisher 5500 leeg trok, wat een geweld, maar voor dat we deboot konden starten, liet de vis los en waren we hem kwijt. De andere groep had ook een paar dikke vissen verspeeld, een nadere groep had vandaag meer geluk, zij vingen een heilbot van rond de 30kg en een 2e van 20kg en 3 kabeljauwen van rond de 15 kg. Al met al toch weer een leuke dag met helaas minder vis dan verwacht.

Het is ook echt moeite doen om ze te laten bijten, want onze top dieptemeter HDS 7 van Lowrance, laat echt alles zien, maar bijten hebben ze geen zin in. Morgen weer nieuwe kansen, wederom droog en zon, dat bewijst dat September prima weer is om te vissen in Noorwegen.Linda=== Donderdag 27 september 2012 ===


Lansundet dag 1

Beste lezers,

Sorry sorry sorry, maar jullie weten hoe dat gaat, je komt het water af, wilt even douchen, gaat dan eten en daarna is het alweer 21:00. Gister zijn we vanaf Amsterdag naar Oslo gevlogen met SAS, in Oslo overstappen in een vlucht naar Tromso, waar we om 16:00 aankwamen.

De huiseigenaar stond al op ons te wachten en alle grote koffers en hengelkokers + 8 personen gingen makkelijk in de grote bus. Via de supermarkt ging de reis door naar Langsundet, wacht een geweldige accommodatie, prachtig uitzicht over het fjord, boten direkt voor de deur en alles prima in orde.

Vandaag gingen we dan met z'n allen met de visgids op pad, iedere groep mag de visgids 1 dag gratis boeken, uiteraard voordien boeken. Vol gas gingen we naar de de verre stek, 1u en 15 min. varen naar de stek op open zee, dagen ervoor werden er 10 per boot gevangen, dus onze hoop was er.

Helaas was de heilbot vandaag op reis, wel wat aanbeten gehad en een groot aantal verspeeld, waaronder een hele grote bij Linda en zelfs de groep van Jaap Noorder,eer zag ze achter de shad aan zwemmen, maar vangen viel niet mee. Toch konden we er 2 vangen, een kleintje voor Maurits en een grote van 12 kg voor de visgids, dus we hebben ze al wel gezien ! Zo, nu even de keuken opruimen, wat drinken en dan slapen, morgen dag 2, dan gaan we samen met de mannen vd groep van Jaap naar de achterkant van dit eiland. Een hele leuke gezellige groep sportvissers die ook al jaren via Cordes Travel hun visreis boeken.Raffie=== Dinsdag 18 september 2012 ===


E-mail uit Bolungarvik

Hoi Linda en Raffie,
 
Gisteren heel veel vis gevangen 2 boten 2 bakken vol de deksel kon niet eens meer dicht zoveel 1 boot 1,5 bak vol en allemaal grote vissen.
We begonnen erg slecht op stek 6 waar we de andere dagen prima vingen was nu niets te vangen en we dachten dat dit de slechtste dag zou worden.
Ik kan me nog herinneren dat dit ook een keer het geval was op het IJsland festival 2010 waar ik toen ook bij was we zijn toen in diep water gaan vissen en dat zijn we nu ook gaan doen, bingo tussen de 120 en 140 meter gingen we vangen en allemaal boven de 8 kg.
Het is wel een heel eind naar boven takkelen als je er een grote vis aan hebt we hoeven in ieder geval voorlopig niet meer naar de sportschool.
Bijna alles is gevangen op de pilker met als grootste 18 kg, vandaag dinsdag gaan er nog een aantal jongens een halve dag vissen waarna we om 16.00 uur klaar moeten staan om naar het vliegveld te gaan.
Helaas vandaag niet zo veel foto's die volgen later omdat men de meeste foto's met hun telefoon maakt en geen kabeltje heb kan ik ze pas later ontvangen.
 
Groetjes, Tobias, Jeroen, Yoeri, Peter, Wim, Nico, Jan, Niels, Marcel, Rob en Ruud
 
  Ruud=== Maandag 17 september 2012 ===


SMS Storekorsnes

Vandaag een mooie visdag. Het was zoeken naar de vis tot dat we een stek vonden op een diepte van 100 meter. We vingen allemaal direkt kabeljauw toen het kunstaas bij de bodem kwam. Allemaal vis tussen de 75 en 90 cm,  maar zo goed als het begon was het na 2 uurtjes gebeurd. We zijn koffie gaan drinken en daarna met 3 man op zoek naar nieuwe stekken. De 3e stek was raak een onder waterberg van 80 meter. Teun kreeg een dreun op de inliner en de vis trok de lijn door de slip. Het lukte om er weer beweging in te krijgen. Na een klein gevecht van 10 minuten was de vis weg. De pilker schoot los, ja het was een grote maar dat zeggen we natuurlijk allemaal. Het was weer een schitterende visdag.
Morgen helaas onze laatste visdag, en nu maar hopen dat we ook nog weer een heilbot vangen.


Teun, Jan, Albert, Lars en Dick de Noorman.Teun=== Maandag 17 september 2012 ===


E-mail uit Bolungarvik

Hoi Linda en Raffie,
 
Hier een bericht uit weer een zeer winderig Bolungarvik, van morgen weer veel wind met hogen golven van 3 á 4 meter.
Gelukkig mochten we uitvaren maar we moesten zelf kijken hoever we konden gaan, we zijn meteen half gas (vol gas kon niet) naar stek 6 gevaren maar daar was de stroming en de golven te hoog en zijn we afgezakt naar stek 5.
Daar hebben wij gevist tot 14.00 uur en hebben een aantal mooie grote kabeljauwen gevangen, de tweede boot was naar stek 2 gegaan waar ze ook leuke vissen tot 10kg hebben gevangen maar deze jongens zijn van wegen de wind al om 12.00 uur gestopt.
De derde boot heeft gevist tot 18.00 uur en hebben in de laatste 2 uur 1.5 bak vis gevangen van tussen de 8 en 10 kg.
Morgen onze laatste volle dag schijnt een mooie dag te worden met weinig wind, dat hopen we dan maar omdat we vanaf dinsdag nog geen dag hebben gehad zonder veel wind.
 
Groet,
 
Groep Ruud
 
  


Ruud=== Zondag 16 september 2012 ===


SMS uit Storekorsnes

Vandaag een bijzondere dag. Vanochtend met Albert de huiseigenaar in zijn boot met 300 pk naar het mooiste fjord gevaren. Wat een natuurschoon, de gletsjer gezien wn. Daarna nog een oude gerestaureerde visboot die  vroeger gebruikt werd voor de jacht op zeehonden op de noordpool van 1950 bekeken.  Nu kon je er een leuk feestje in vieren. Terug naar de haven met 90 km per uur, de boot kan 100 km per uur. Alleen zaten met z'n zessen erin. Helaas begon het weer wat harder te waaien tijdens het vissen. Later in de middag werd het weer windstil en zijn er weer de nodige kabeljauwen, schelvis, roodbaars en koolvis gevangen. Lars zag een zeearend vliegen, mag ik hem voeren met een koolvis. Natuurlijk, gooit hij de koolvis achter de boot en de zeearend duikt Naar beneden en z'n klauwen in de aanslag. Hij heeft de koolvis en vliegt ermee weg. Een fantastisch schouwspel wat veel indruk op ons heeft gemaakt. Onze buren vingen vandaag een heilbot van 26kg, direkt voor de deur, dus ze zwemmen er wel.

Groeten uit storekorsnes van Teun, Jan, Albert, Lars en Dick de Noorman.

  Teun=== Zondag 16 september 2012 ===


DE DAG VAN DE PUFFIN.

Hoi Raffie en Linda,

wij hebben vandaag weer lekker gevangen en ondanks de ruwe zee konden we weer naar stek 6 waar we gisteren zulke mooie grote vissen vingen.

Helaas was stek 6 vandaag een stuk minder, we hebben verschillende stekken op 6 geprobeerd, we vingen wel vis maar klein en veel minder dan gisteren.

Na de middag zijn we naar stek 5 gegaan waar we de boot bijna een kist vol vis hebben gevangen en de favoriet was bij ons de shad met als klapstuk de Marcel zijn Puffin shad Marcel ving zich een breuk hierop.

De andere boot had veel succes met levend aas, makreel en koolvis en er zijn weer verschillende kabeljauwen van boven de 15kg gevangen.

De vangsten verder waren Leng, zeewolf, koolvis 85cm en schelvis, morgen hopelijk weer op mooie en eens een keer windvrije dag.

Groetjes  Marcel, Rob, Wim, Tobias, Jeroen, Jan, Yoeri, Niels, Peter, Nico en Ruud

    Ruud=== Zaterdag 15 september 2012 ===


SMS Storekorsnes

Je kunt niet altijd op het weerbericht aan. Voorspelling was dat de wind minder zou worden in het begin van de middag minder zou zijn, de wind stak op en we hadden golven van 2 meter. Later in de middag viel de wind volledig weg. De vangst van vandaag een heilbot, zeewolf, kabeljauw, LOM, en koolvis. Jan en Dick hadden de handen vol met fileren van de zeewolven en de kabeljauwen.

Teun, Jan, Albert,Lars, en Dick de Noorman.Teun=== Vrijdag 14 september 2012 ===


E-mail uit Bolungarvik

 

Hoi Raffie,
 
We hebben vandaag een uitstekende dag gehad één boot heeft zeker 500kg met 15 vissen boven de 15kg en 6 van boven de 20kg de zwaarste...... 27.2kg de zee was zeer ruw met veel deining.
Grootste vandaag Jeroen 27,2kg, Tobias 21kg, Yoeri 22,7 en Peter 24kg.
  
De andere 2 boten hebben ook goed gevangen met vissen boven de 15kg met een totaal gewicht van 250kg per boot.
alles aan het eind op stek 6 en met shads, pilkers, en levenden koolvis de koolvis pakte de pilker en we wachten op de kabeljauw dat duurde niet lang of we hadden beet.
De grootste zijn aan koolvis gevangen.
 
De mannen zijn buiten zinnen maar de foto's spreken voor zich dit maakt gisteren goed toen we niet konden uitvaren van wegen de wind.
We zitten nu lekker te eten in het plaatselijke restaurant te eten waar we heerlijk kunnen eten voor een redelijke prijs.
Tot morgen,
 
Nico, Jan, Tobias, Marcel, Rob, Peter, Wim, Yoeri, Nils, Jeroen en Ruud
 
    


Ruud=== Vrijdag 14 september 2012 ===


26 September Langsundet

Hallo allemaal,

26 September gaan Raffie en ik, samen met Maurits (medewerker van Cordes Travel) en zijn vismaat Ruud en de groep van Jaap Noordermeer en Peter Groen naar Langsundet in Noord Noorwegen bij Tromsø. We gaan daar proberen heilbot te vangen, de berichten zijn goed, dus met een beetje geluk, gaan we allemaal een heilbot vangen. Vandaag nog even kontakt gehad met de visgids en de laatste tips ontvangen en nog wat foto's vd afgelopen weken, dat belooft wat. Het is de 1e keer dat er iemand van Cordes Travel gaat vissen, daar we deze accommodatie pas sinds kort in ons programma hebben, het is dus een echte Try Out.

Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in, ik zal de mannen eens laten zien wat vissen is !

        Linda=== Vrijdag 14 september 2012 ===


SMS uit Storekorsnes

Vandaag veel wind windkracht 6 geen probleem met onze 24 ft boot, 115 pk met kajuit om het fjord over te steken. Gevist in het fjord tegenover storekorsnes. Ook vandaag weer een zeearend gezien, schitterend hoe deze zijn vis uit het water pakt. Veel koolvis, aantal gullen en LOM gevangen. Was niet echt wild met de vangsten als je de koolvis even niet meerekend. Nu even een bakkie doen, en dan weer even vissen. Verder onwijs veel lol met elkaar.

Gr. TeunTeun=== Donderdag 13 september 2012 ===


SMS Storekorsnes

Nog een aantal gullen gevangen en heel veel koolvis. Die liggen gestapeld, niet normaal. Morgen veel wind , dus we gaan waarschijnlijk het water over en daar in het fjord vissen.

Teun en de mannenTeun=== Donderdag 13 september 2012 ===


SMS Storekorsnes

Donderdag 13 september, Noord Noorwegen bij Storekorsnes tegenover Alta.
Gevist met opkomend tij. Gevist op 40-100 meter.
Weinig wind, later op de dag 8ms .vangst van de grootste kabeljauw 90 cm gevangen op een svenkske pilker verder heel veel koolvis grootste 60 cm, en helaas 2 heilbot ten verspeeld.

We gaan straks weer het water op. Visvrienden van EttenTeun=== Donderdag 13 september 2012 ===


E-mail Bolungarvik

 
Hoi Linda en Raffie,
 
even een berichtje uit Bolungarvik gisteren lekker gevangen maar vandaag dikke pech windkracht 10 met een golf hoogte van meer dan 5 meter in het fjord.
Dus vandaag een beetje in de haven gevist maar door de wind en de temperatuur van 5 gr was het toch behoorlijk koud één van die jongens dacht de vangst van zijn leven te hebben.
We viste met kleine pilkers op van alles en en vingen de man in een paar uur tijd wel zo een 70 kleine koolvissen van max. 50cm en op een lichte hengel is dat best een mooie sport.
  
Tobias kreeg vlak voor de kade een beuk op zijn hengel en zijn slip bleef maar gaan een grote dacht hij, dat was het zeker en ja hoor daar kwam een zeehond boven water deze had zijn pilker gepakt en ging er mee aan de haal deze was niet te houden en uiteindelijk brak zijn lijn.
Morgen ziet het er beter uit en kunnen we hopelijk weer naar buiten op stek 6 waar we gisteren goed hebben gevangen.
 
Groet,
 
Ruud, Tobias, Jan, Peter, Niels, Yoeri, Marcel, Wim, Jeroen, Nico en Rob
 
  


Ruud=== Donderdag 13 september 2012 ===


SMS uit IJsland Bolungarvik

Vandaag een mooie 1e dag IJsland Bolungarvik.

Met 1 boot 10 kabeljauwen van boven 10kg, 5 kabeljauwen van boven de 15kg en ikzelf had de grootste van 20,8kg met een lengste van 125cmRuud=== Zaterdag 08 september 2012 ===


Kort Berichtje

Hallo allemaal,

Vandaag en morgen staan Linda en ik op de Lure and Fly in Maurik, geweldig leuk en vooral gezellig evenement. Het was vandaag erg warm en daarom was een tochtje in/met de vele boten een verkoeling. Linda en ik stonden in de grote hal en hebben best wat te doen gehad, niet te vergelijken met een beurs in Utrecht, maar leuk druk. Ik heb nog even kennis gemaakt met de mannen vd Nautilus en dat was erg leuk, top mannen ! De heren zijn aan het kijken om met een grote groep van 8 man naar IJsland te gaan, met oa Hank vd Wiesje, zou leuk zijn als die mannen naar IJsland zouden gaan.

Morgen alweer de laatste dag van deze minibeurs die voor ons nu al geslaagd was.

Verder is eergisteren de nieuwsbrief eruit gegaan, wie hem gemist heeft, meld je nog even aan onderaan de pagina: http://ymlp.com/zn6hWI zo blijf je op de hoogte vh laatste nieuws.

26 September gaan we naar Langsundet, dus nog wat kleine dingen kopen en we kunnen op pad, 50kg materialen staan er al, die hebben we al gedropt toen we er in Juni waren voor ons jaarlijks bezoek.

Verder was het rondom Bergen in Noorwegen veel wind, dus kon er 2 dagen niet gevist worden, windkracht 10/11 vanuit het westen, dat is geen pretje.

Maar het seizoen in nog niet voorbij, we hebben nog groepen die naar Storekorsnes gaan en Ruud en zijn groep gaat volgende week naar IJsland.

Vorige week nog wat foto;s gekregen van Storekorsnes, dus bij deze:

Tot het volgende bericht.

 Raffie=== Maandag 03 september 2012 ===


Filmpje uit Brabant

De groep Kabeljoekels heeft een kort filmpje gemaakt van het Penn IJsland Festival 2012, ontzettend lachen dit !

Wij hebben het filmpje op ons Youtube kanaal gezet, kijk maar eens naar "Kabeljoekels" en alle andere filmpjes.

Klik hier voor ons Youtube kanaal >>>Raffie=== Maandag 03 september 2012 ===


Mail uit Storekorsnes

Hallo allemaal,

Wéér leuke vangsten vanuit Storekorsnes, vanaf de kant en vanaf de boot. In de avonduren gewoon even vanaf de kant vissen bracht een leuke heilbot en een prachtig gulletje boven, dat is nu het mooie van Storekorsnes. Vanaf de boot kwam er een dikke heilbot van 28kg naar boven, ook weer een prachtige vis die men kan afstrepen op het lijstje.

Storekorsnes is gewoon een TOP accommodatie in Noord Noorwegen, maar wees er op tijd bij, want er is al veel geboekt.

   Linda=== Zondag 02 september 2012 ===


E-mail uit Hellesoy

 

Ha Raffie,
 
Eerste 2 dagen zitten er weer op. Huisje, bootje en omgeving zijn super. Vandaag wat meer wind maar dat mocht de pret niet drukken. De meeste vis komen van stek 4, veel verder kunnen we niet echt vanwege de wind/golven. Veel koolvis van 40/45cm. Vanmiddag een paar polakken gevangen met een paar groten er tussen van zo'n 70cm, een leuke vechter. Ook een aantal leuke gullen gevangen van zo'n 75cm.
Maandag met Peter op stap dus dan moeten de echte groten vissen komen.
 
Groet,
 
Mark,Joost en Martijn vanuit Hellesoy


Martijn=== Donderdag 30 augustus 2012 ===


Penn IJsland Festival Augustus 2012

Hallo allemaal,

Sorry Sorry Sorry voor mijn late bericht !

Het is een gekkenhuis geweest, gisteren toen we terug uit IJsland kwamen en vandaag, Linda en ik zijn om 06:00 opgestaan en nu om 21:45 zijn we nog bezig, maar na dit verslag ga ik stoppen. De telefoon staat al de hele dag roodgloeiend, soms met 3 lijnen tegelijk !

Goed even kort waar we "gestopt" waren .... Maandag.

Maandag konden we tot ongeveer 13:00 naar buiten en toen begon het flink te waaien, golven van wel 3 tot 4 meter hoogte ! Het was zwaar, het was taai, de vis joeg met vlagen op het aas, maar echt honger hadden ze niet, ze waren lui en moesten ze vd bodem trekken, al met al toch een leuke dag waar Arno Heemels de dagprijs won met 16.3kg. Arno won een prachtige Penn Sargus 5000 molen.

Dinsdag was het festival helaas weer voorbij, dinsdag is niemand meer gaan vissen, iedereen heeft zijn huisje en boot netjes schoon gemaakt en alles weer ingepakt en in orde gemaakt voor de reis. Ook was maandagavond/dinsdag dan ook bekend wie het Penn IJsland Festival Agustus 2013 had gewonnen:

1e plaats: Marco Bouman met een heilbot van 25.8 kg, won een gratis deelname voor 2013

2e plaats: Rens Leijten met een kabeljauw van 20.5 kg won een Penn TRQ Spin

3e plaats: Rudi Vekemans met een kabeljauw van 18.3 kg won een Penn TRQ Popping

Dus de winnaar vh Penn IJsland Festival heeft weer een vis gevangen van boven de 25kg ! Tot nu heeft elke winnaar vh Penn IJsland Festival een vis boven de 25kg gevangen, alleen in 2009 was de vis 23.1kg, de jaren erna waren de vissen dik boven de 25kg !

Het was wederom een groot succes, ondanks dat er iets te veel wind was en de vis op sommige dagen niet lekker wilde bijten, is er toch weer heel veel vis gevangen en was iedereen blij. De sfeer was goed, de avonden lang en de verhalen sterk. 4 groepen hebben meteen voor 2014 geboekt, daar 2013 al vol is, dus daarom hebben we besloten om in 2014 twee Penn IJsland Festivals te organiseren, deze staan nu ook al vast !

1 tm 8 Juli 2014  &  19 tm 26 Augustus 2014 u kunt zich daar nu al voor aanmelden, het is nog ver weg, maar de 1e huisjes zijn al geboekt ! 
Meer info over het Festival >>> 

Het was voor ons een drukke week, vroeg op, veel regelen en organiseren en alles onder controle houden, maar alles verliep soepel, oke de busmaatschapijen denken nog steeds dat wij vissers met alleen handbagage reizen en we kwamen dus 2x ruimte te kort in de bus, dus meteen weer een boze brief naar de maatschapijen gestuurd toen we thuis kwamen. Volgend jaar zal ik ze bellen, de dag voor ze komen en vertellen wat we allemaal bij ons hebben, wellicht helpt dat.

Verder kreeg iedereen een mooie koeltas met TOP TOP TOP kwaliteit vis, ik heb de eerste reacties al binnen van vissers die vandaag al een stuk van hun vis op hebben. We kijken dus terug op een geslaagd festival en gezien alle reacties is het nog steeds een groot succes en daar doen we het voor. Het iedereen naar zijn zin maken is helaas onmogelijk, sommige vissers mopperen altijd en op iedereen, hebben dan ook moeite met het lezen vd informatie die ze krijgen dus wellicht maak ik voor volgend jaar een DVD met een alle info daarop, kan men voor de TV alle informatie krijgen.

95% vd vissers leest gelukkig wel alle info en doet lekker mee in de groep en daarom was het wederom zeer zeer geslaagd !

Uiteraard maak ik volgende week een uitgebreid reisverslag vh Penn IJsland Festival Augustus 2012 en zal deze plaatsen bij de andere >>reisverslagen<< 

We willen alle sportvissers nog eens extra bedanken voor hun deelname en uiteraard in het bijzonder Penn Nederland/België die een groot deel vd prijzen ter beschikking hebben gesteld.

Bedankt allemaal en stuur jullie reisverslagen snel op !

www.cordestravel.nl 

       Linda en Raffie=== Maandag 27 augustus 2012 ===


Gelukkig

Hallo allemaal,

Even een kort berichtje...

Vandaag was een goede dag, gelukkig maar, een dag met volop zon, blauwe hemel en veel minder wind en golven, eigenlijk een topdag !

Het was kiezen om naar stek 6 of 9 te gaan, maar ik koos voor 9 en met succes !!
2 volle 400L kisten vol met vissen, waarvan 90% van een meter en erboven, gewoon dikke vis tussen de 8 en 14kg.

Zwaarste vis van vandaag was voor onze zeer sportieve en gezellige Jakob de Boer uit Urk, vorige week ving hij nog tonnen met vis aan boord van en beroeps, vandaag ving hij de zwaarste vd dag met een hengel, deze dikke kabeljauw woog 13.8kg. Jakob, is een hele leuke rustige visser doet het goed naar zijn zin heeft en wil dolgraag weer terug komen, Jakob, mensen zoals jij zijn meer dan welkom ! In ieder geval gefeliciteerd met je mooie Penn Sargus 6000. 

Verder hoogtepunten van vndaag, walvisen, dolfijnen en bruinvissen gezien, Jakob die zijn pilker breekt, Steven die op de grond lag, 4 vissers die zeeziek waren, de lam bij het restaurant wat erg lekker smaakt en Linda die maar niet wilde stoppen met vissen !

Vandaag hebben we weer getest en gevist met de Berkley Nanofil, en deze heeft ook vandaag weer de zwaarste vissen naar boven weten te takelen, allemaal vanaf een diepte van 50m met als gewicht 460 gram cutbait. De Penn Atlantis met de TRQ spin en popping moesten vandaag flink aan de bak om de vis omhoog te krijgen, onze materialen hebben dan ook weer flink op hun donder gekregen, maar als deze molens, lijnen, reels en hengels goed zijn voor de krachten in IJsland, dan kunnen ze alles aan.

Ik ga nu slapen, we zijn doodmoe....

weltrusten.... (22:01)

      

       Raffie=== Zondag 26 augustus 2012 ===


Gekke Branbanders !

We hebben een stel gekke Brabanders bij ons Penn IJsland Festival !

Rens Leijten en zijn vismaten zijn nu voor de 3e keer aanwezig tijdens dit geweldige evenement en hebben wederom goed gevangen !

De vangsten van de mannen zien jullie in het bericht hieronder....

Deze verschikkelijk gezellige groep, waar alles kan en mag, nooit klagen, altijd vrolijk zijn en gezellig meedoen, zijn ook nog eens goede vissers en hebben zich samen met 2 andere groepen meteen weer aangemeld voor 2014, daar 2013 vol was. We hebben nu alweer zin in het festival 2014 en het zal wederom zeer gezellig worden, Peter Christiaens, Pim van Kuijck en Rens Leijten met ieder hun eigen groepje zullen dan weer vd partij zijn, erg belangrijk voor ons want de mannen maken veel plezier en zijn proffesionele TV mensen, zij zouden zo voor SBS6 kunnen werken, oordeel  u zelf...

Klik hier >>>Raffie=== Zondag 26 augustus 2012 ===


Mooie vangsten uit IJsland

Hallo allemaal,

Tja, helaas vandaag nog steeds veel wind en hoge golven, het was dan ook "Las Vegas" hier, gokken naar welke stek men kon komen, welke stek is te doen op dit grote water. De ene stek lijkt goed te doen met dit weer en de andere is een slechte keuze. Toch zijn er veel groepen naar open zee gegaan en trotseerde de grote dikke oceaan-rollers. Op stek 6 was het niet te doen, grote golven en met 800 gram kon men niet aan de bodem blijven, terwijl de mannen op stek 9 met 400 gram makkelijk hun vis konden vangen. Als aas was vandaag het rubber favoriet, de Big Bob, Flatt Mat en de Scary Jerry van Kinetic brachten de mooiste vissen aan boord, de Red Ed wist ook een aantal dikke kabeljauwen te verleiden tot aanbeet. Rik ving een dikke heilbot op zijn 760 gram oranje Big Bog en ook zijn 18kg kabeljauw.

Rens ving vandaag de zwaarste vis, deze dikke kabeljauw woog 20,5kg, wat een dikzak, Rens Leijten won daarmee de dagprijs, een prachtige Penn Sargus 6000, voor het zware werk.

Rens, Pim en Peter wilde weer mee in 2013, maar dat festival is al vol, dus hebben deze 3 groepen maar meteen voor 2014 geboekt, dan gaan ze in 2013 mee naar Langsundet, dus dat wordt wederom erg gezellig !

Dus bij deze kan men nu al inschrijven voor het Penn IJsland Festival 2014, waar dus bij deze al 4 huisjes zijn geboekt.

Morgen weer veel wind dus het wordt weer surfen op de golven, gelukkig zijn onze boten perfect en kunnen de golven makkelijk aan, dus dat zit wel goed.

     

    Raffie=== Zaterdag 25 augustus 2012 ===


Verdrietig

Hallo allemaal,

Ik ben een beetje verdrietig..... ik baal en ben vooral teleurgesteld !

Het weer in IJsland is omgeslagen !
Het is voorbij, het is over, einde verhaal, pech en superpech en nog meer pech, het weer ziet er voor de komende dagen nog steeds slecht uit. Gisteren om 19.30 sloeg het weer om, het zag er naar uit dat het vandaag, morgen en maandag perfect weer zou zijn om naar buiten te gaan, maar helaas zoals het er nu uit ziet kunnen we niet meer naar buiten tijdens dit Penn IJsland Festival 2012. We kunnen wel vissen, vangen honderden vissen op een dag, tussen de 2 en 8kg, maar niet die hele grote die we zouden moeten vangen. De week voor ons was super, op de heenreis troffen we de groepen die de week voor ons er waren, zij hadden allemaal zeer goed gevangen, gewichten tussen de 20 en 25kg waren geen uitzondering, maar helaas toen het festival begon, sloeg ook het weer om en zoals het er nu uitziet, blijft het slecht. Helaas is het in Noorwegen ook slecht, Harrie in Hellesoy vroeg om een zeilboot en Jouke in Ierland heeft ook slecht weer, gewoon pech pech pech en dat is dus flink balen en maakt ons verdrietig.

Zucht............Linda=== Vrijdag 24 augustus 2012 ===


Penn IJsland Festival 

Hallo allemaal,

Sorry voor dit late bericht, maar eerlijk is eerlijk we komen er gewoon niet aan toe om elke dag iets te schrijven. Eerst wordt er tussen 08.00 en 09.00 vis gelost, even met iedereen wordt er een praatje gemaakt, uitleg gegeven, tips doorgesproken en zijn we er voor al onze gasten. Pas als iedereen weg is, gaan wij ook weg, als laatste uiteraard zodat we er elke dag zijn voor alle groepen. Daan vissen we zelf ook de hele dag op onze eigen boot mee, ook al doen we niet mee met de wedstrijd. We gaan op tijd weer terug, voordat de groepen weer binnen komen, om zo wederom iedereen van dienst te zijn met vragen, adviezen, tips, weer en stekkeninfo.

Daarna is het eten in het restaurant en om 20.30 is er de weging, waar de zwaarste vissen vd dag worden gewogen en de winnaar vd dag bekend wordt gemaakt, deze ontvangt dan in het restaurant een prachtige dagprijs, dit jaar een mooie Penn Sargus 6000 molen. Tja en dan is het al snel 21:30, wordt er tussendoor nog lekker gegeten, at gedronken en voor we het weten is het 00:30 en ben ik dit bericht aan het typen, kortom een drukke dag waar we dus helaas nauwelijks aan dagelijkse berichtjes toe komen, morgenochtend om 06.00 gaat mijn wekker weer.

Gisteren was een dag net als gisteren, met veel te veel wind om naar buiten te gaan, sommige groepen probeerde wel zover mogelijk te komen, maar kwamen snel terug met wat kriebels in de buik en een beetje zweet op het voorhoofd. Maar in het fjord kon men op verschillende stekken toch leuk vissen en hoeft men ondanks de wind niet in het huisje te zitten, we kunnen dus gewoon elke dag vissen !

Gisteren was Robby Florus bij ons aan boord, van www.robbyfish.be uiteraard ontzettend gezellig, altijd leuk een "zotte" belg aan oord, die wel verstand heeft van vissen ! Verder was Leo Stoutjesdijk van Penn/Pure fishing ook bij ons aan boord en werd er veel materiaal in de praktijk dus getest en besproken met elkaar. Als je zag wat voor materiaal er allemaal aan boord was, daar kon je een leuke kleine nieuwe auto van kopen. Het doel is juist om tijdens zo'n week allerlei dingen uit te proberen, te testen, te voelen, ervaringen en kennis met elkaar te delen en dat is alleen maar goed voor jullie als sportvissers, dat men dus spreekt uit eigen ervaring. Ik zal morgen eens een lijstje maken waar we zo mee aan het vissen zijn.

Vandaag dus veel wind helaas, Robby ging met Rudi Vekemans en Dirk Crauwels aan boord, gezellig 3 belgen bij elkaar, Leo Stoutjesdijk bleef aan boord bij ons en Marco Bouman de vismaat van Leo kwam erbij, dus met z'n vieren gingen we op pad, Linda, Leo, Marco en ik (Raffie)

Eerst naar stek, waar het verschrikkelijk koud was en te veel wind, toen naar stek 2 waar Rens Leijten, Erik Vermeulen, Bas Leijten en de winnaar van vorig jaar Rik Wilborts, lekker in de zon aan het vissen waren en zelfs in hun t-shirt stonden te vissen, zo kan het verschillen in het fjord. Allemaal vingen we kleine kabeljauw tussen de 2 en 8kg, niet groot, maar wel honderden op een dag, je liet je shad of pilker zakken en je had vis. Ook werd er opvallend veel dikke makreel gevangen, waarvan er eentje zelfs 45.6cm was, bijna een halve meter makreel, niet normaal meer.

Pim van Kuijck van Pro-fish Hengelsport uit Zegge stuurde ons een berichtje dat het niet te doen was op de 6, hij had het even geprobeerd, maar was niet leuk meer, golven van meer dan 2m hoog is niet lekker vissen. 

Om 13.00 zijn Linda en ik terug naar de haven gegaan, we hadden een vergadering en moesten nog wat mails beantwoorden en wat werken, dus vanaf stek 2 waren we zo terug bij de haven. Leo en Marco namen de boot mee en gingen nog wat verder vissen, ik raadde ze aan om naar stek 1 te gaan, daar hadden we vorig jaar leuk vis gevangen en is een leuke stek. Dus daar gingen de mannen dan ook naar toe op 5 minuten varen vd haven van Sudavik. Marco, die deze visreis kado heeft gehad van zijn vrouw voor zijn verjaardag, is voor de 1e keer op visreis, dus genoot met volle teugen van de visserij, zoveel vis vangen ziet hij niet zoveel. Marco zijn visweek kan inmiddels niet meer stuk, want hij ving op stek 1 een prachtige heilbot van 25.7kg en werd daarmee de dagwinnaar van donderdag ! Marco ving zijn dikke heilbot met de nieuwe Nanofil lijn van Berkley op 36m diepte met een Ripple shad van 113 gram, hoezo die Nanofil is niet sterk ?? >>filmpje<<

Robby, Rudy en Dirk hadden ook een goede dag, zij vingen in 1,5 uur tijd 15 kabeljauwen van meer dan een meter, allemaal tussen de 16 en 20kg per stuk op stek 8, best een flinke deining, maar ze wilde het toch even proberen en vingen eerst niets toen ineens waren alle stokken krom en vingen in 1,5u tijd de kisten vol met dikke kabeljauw, ja mannen, dat is IJsland. Natuurlijk erg fijn voor alle sportvissers om te zien dat er grote vissen zwemmen in IJsland, dat geeft weer moed en waarschijnlijk zullen er mogen meer boten naar de 8 gaan, mits de wind het toelaat.

Morgen de laatste dag met veel wind, want zaterdag, zondag en maandag ziet het er goed uit en kunnen we eindelijk de volle zee op, dan moet het gaan gebeuren, dan moeten er 20+ kabeljauwen gevangen worden, dus laten we hopen dat het weer klopt !

Goed het is inmiddels 01.00 ik ben moe en ga slapen, 5 uurtjes en de wekker gaat weer.

Weltrusten en tot…… het volgende bericht.

Meer informatie over het Penn IJsland Festival >>>

        

       Raffie=== Woensdag 22 augustus 2012 ===


1e Bericht uit IJsland

Penn IJsland Festival

Hallo allemaal,

Helaas, een slecht begin, veel te veel wind, dus ondanks verschillende pogingen van verschillende groepen om naar de stek 5 en 6 te gaan, was het geen weer om naar buiten te gaan, veel te hoge golven. Erg jammer, maar we moesten dus met z'n allen in het fjord vissen, maar gelukkig was het droog en veel zon, dus verbrande hoofden. Verder hebben we bezoek gehad van bruinvissen en zelfs een prachtige langs de boot van Peter Christaens en zijn vismaten Louis, Steven en Patrick uit Belgie.

Verder ons erg op dat de Swimmy van Gulp Alive ons veel vis bracht, telkens als de beet eruit 

Om 21:00 (IJslandse tijd 2u, vroeger) is de weging, dus we zijn benieuwd of er toch nog een 10kg plus bij zit.

fotos volgen zsmRaffie=== Maandag 20 augustus 2012 ===


Sms uit Bolungarvik Hallo raffie en linda vanmorgen weinig wind dus naar stek 7, mooie vis boven de meter gevangen. Op de pilker en cutbaits en zelfgemaakte lure's. De wind stak op en nog even in het fjord naar stek 2, kleinere vis maar leuk op een lichte hengel. Maar het is gewoon super, geen regen maar een verbrande rooie knar en dat is ijsland ja ja ijsland dat is het!!!!! Goeie reis groetjes gerard coby en dami

Gerard=== Maandag 20 augustus 2012 ===


E-mail uit Sudavik IJsland

hoi raffie,

vandaag ( zondag ) weer een mooie dag gehad, beter dan gisteren; wel een lekker zonnetje maar teveel wind om op zee te gaan en in de fjord niks gevangen, richard heeft nog een uurtje in de haven gevist en een paar scholletjes gevangen en een klein roggetje

maar vandaag zijn we direct overgestoken naar de overkant van de fjord en daar de hele dag enorm veel gevangen en heel veel plezier gehad, teveel wind om op volle zee te gaan, maar dat werd goed gemaakt door het mooie weer en de vangst, niet veel met de pilkers gevangen, maar heel veel met kleine shads en kunstvissen, we hebben de dag afgesloten op stek 3 en ook daar veel gevangen, ik schat zo'n 250 vissen van heel klein tot meer dan een halve meter groot, morgen onze laatste visdag, we hopen dat we dan naar 5 of 6 kunnen, de verwachting is goed wat betreft de wind, dus duimen maar !!

ik zal nog een paar foto's sturen

gr
flip

      Flip=== Zondag 19 augustus 2012 ===


SMS uit IJsland

Hallo raffie en linda,

gisteren mooi weer, maar hoge golven. Toch grote vis gevangen, kabeljauw van 125 metr en 22 kilo 2x en meerdere van boven de meter gewoon super.
Vandaag in vanwegen de wind in het fjord fantastisch mackeerl, koolvis, schelvis, kabeljauw op een 50 grams spinhengel en de vliegenhengel, vanmiddag zon, blauwe lucht en 13 graden totaal 175 stuks gevangen.

Groetjes gerard coby en damiGerard=== Zondag 19 augustus 2012 ===


E-mail uit Sudavik
Hoi Raffie en Linda
Wij,de Belgen van de groep Baert hebben het hier goed naar onze zin.We zijn reeds voor de derde maal in IJsland; eerst in Talknafjordur en nu voor de tweede keer in Sudavik
Voorspoedige reis gehad, alles prima.
De visserij is ok. Woensdag doorgestoomd naar buiten naar de 6.Hier zeer mooie schelvissen en gullen tot 10kg.De mist maakte het moeilijk om te zoeken en de reuzen zijn er nog niet uitgekomen.
Donderdag,vrijdag en zaterdag ons heel goed geamuseerd in de fjord;vis in overvloed en gullen tot 5kg met enkele van 8kg.
Vandaag als uitschieters een heilbot van 14kg en 105cm voor onze 76jarige westvlaming Gerard Van Daele en een zeewolf van 6,5kg.
Vandaag eten we verse heilbotfilet; dat is de reis bijna waard.
Morgen en maandag minder wind en dan gaan we buiten de grote belagen.

Groeten van heel de groep,

Eric, Eric, Gerard, Ludo, RogerRoger=== Zaterdag 18 augustus 2012 ===


E-mail uit Sudavik IJsland

Hoi raffie,  

Vandaag een waanzinnige dag gehad, konden gelijk naar stek 6 varen samen met onze buren, gelijk super gevangen, binnen 3 kwartier 6 kabeljauw van over een meter/15 kilo plus binnen en john de grootste van 19,5 kilo, later naar stek 5 en terug naar 6,overal super, ik liet wel mijn hengel in t water vallen, linkerhand zo moe van vis takelen! Ongeveer 400 kilo vis gevangen !!!

De meeste grote vissen gevangen op een grote pilker op 50m diepte, met een 50lbs hengen en een penn reel.

Met de zon mee terug gevaren, onderweg dolfijnen, bruinvissen en zeehonden gezien,na een paar hamburgers en een paar biertjes terug in t huisje, gelukkig met wifi,

welterusten,
Flip

   Flip=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


Grote vissen in IJsland

Hallo allemaal,

Weeeeeeeer grote vissen gevangen in IJsland, deze keer vanaf Bolungarvik met visgids Mathias.

20kg Zeeduivel (112cm) en een dikke kabeljauw van 20.5kg (120cm)

Onderweg kwamen ze nog een paar "grote" vissen (Orca's) tegen !

      

      Raffie=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


34kg Kabeljauw Storekorsnes

Beste sportvissers,

Albert, de huiseigenaar stuurde gister een foto van een groep die wel een hele dikke kabeljauw had gevangen, deze dikzak was maar liefst 34kg !!!

Dit jaar heeft Storekorsnes zich wel bewezen als TOP locatie in Noord Noorwegen, beschut door de vele bergen, uurtje rijden van Alta, waanzinnige grote, super snelle stabiele boten, perfect apparatuur en de stekken voor de deur !

Maar wees er snel bij want 90% van Storekorsnes is al geboekt voor 2013.Linda=== Vrijdag 17 augustus 2012 ===


SMS uit Bolungarvik IJsland

Hallo raffie en linda

eerste dag mooi weer veel grote kabeljauw gevangen boven de meter,

dag 2 veel vis gevangen in het fjord voornamelijk koolvis en kabeljauw en makreel dus we hebben het in ieder geval super naar ons zin.

Groetjes Gerard Coby en DamiGerard=== Donderdag 16 augustus 2012 ===


E-mail uit Sudavik IJsland

hoi raffie,

eerste visdag van onze vakantie was geweldig, schitterend weer in de ochtend, later mist maar weinig wind, de gids was heel behulpzaam en vond een aantal mooi visplekken met veel kabeljauw, john had de twee grootste ongeveer 19 kilo per stuk, meeste kablejauw waren over de meter.

 

gr,
flip stolteFlip=== Maandag 13 augustus 2012 ===


14kg Heilbot

Hallo allemaal,

Helaas krijgen we geen sms of mails van onze groepen, iedereen kijkt voor zijn vakantie graag op deze pagina of er nieuwe berichten over "hun" accommodatie zijn, maar eenmaal zelf in Noorwegen of IJsland horen we helaas niets, erg jammer natuurlijk, maar dan moeten ze het maar goed maken met een prachtig reisverslag.

Van Albert kregen we zaterdag deze foto doorgestuurd, daar zijn Niels, Gerrit en Cor aan het vissen bij Storekorsnes op een klein uurtje van Alta. Cor wist zaterdag een prachtige heilbot van 14kg te vangen en daar was hij erg blij mee natuurlijk. Verder hebben ze al veel vis gevangen en daar zaten hele mooie exemplaren mee.

Nog 8 dagen en dan gaan we naar IJsland, we hebben er alweer veel zin in.

26 September nog een weekje op Heilbot vissen in Langsundet, trouwens daar is nog plaats wie mee wil.

groetjes,Linda=== Vrijdag 10 augustus 2012 ===


Mailtje voor de reis

Hallo Raffie, Linda,

We zijn er klaar voor.

Donderdagnacht vertrekken we naar Sjostuer. Volgens de weerberichten gaat het de goede kant uit.

Afgelopen zaterdag nog even bij Robbie Fish geweest om de laatste inkopen te doen. Was zeker de moeite waard.

Mooie zaak en leuke prijzen. Ja, ook die wonderpilletjes tegen zeeziek heb ik gekocht. Ga ze zeker proberen.

Thuis liggen alle spullen al klaar. Molens zijn ingespoten en voorzien van nieuwe draad. Laat maar komen die joekels.

We hebben tijdens de inkopen nog goed aan jou tips gedacht die je hebt gegeven tijdens de Noorwegen sessie bij jou thuis.

Was trouwens heel goed verzorgt en een aanrader voor iedereen die nog eens de puntjes op de i wil zetten.

We houden contact en ik zal je zeker een update sturen tijdens ons verblijf daar. 

groetjes
Richard, Gerard en TonRichard=== Zaterdag 04 augustus 2012 ===


31,5 kg Kabeljauw vanuit Bolungarvik IJsland

hallo allemaal,

Ook Augustus laat zich weer van zijn beste kant zien in IJsland !
Mathias de visgids in Bolungarvik ging vissen met een groep op 70m diepte en deze vissers vingen heel veel vis tussen de 18 en 25kg.
Maar toen er een kabeljauw van 31,5 kg met een lengte van 143cm naar boven kwam was het feest aan boord en terecht !

IJsland blijft dus nog steeds TOP voor Kabeljauwvissen en vergeet niet, dit is géén Skrei, dit is geen vis met kuit, dit zijn gewoon vette varkens !!!

21 Augustus vertrekken we met in totaal 53 man naar IJsland, wederom weer een groot Penn IJsland Festival, waar oa Robby van www.robbyfish.be  bij zal zijn, net als Leo Stoutjesdijk van Pure Fishing, Pim van Profish en onze vaste groep Rens Leijten, Rik Wilborts en vismaten !

Wie ook eens naar IJsland wil, wacht niet te lang, de boekingen voor 2013 gaan erg hard, dus wees op tijd !

http://www.cordestravel.nl/accomodaties 

Groetjes,

       

       Linda=== Zaterdag 04 augustus 2012 ===


Tweede vakantieweek Langeland

Zondag 29 juli
De tweede week vakantie is aangebroken, vandaag lekker gaan vissen, al op tijd op het water. Weer naar de groene paal gevaren, daar onze shads te water gelaten op een 40 meter, maar de driften gingen zo snel dat er niet te vissen was. Wat ondieper geprobeerd, maar ook daar geen beetjes. Toch allerlei plekken geprobeerd, maar er kwamen maar een aantal kleinere vissen uit. Deze zwemmen allemaal weer.

Maandag 30 juli
Eerst eens lekker uitgeslapen, en toen na een heerlijk ontbijtje stonden we klaar om te vissen, maar toen kwam er slecht weer, veel wind, regen, onweer.... Dan toch niet vissen, maar met zijn allen vertrokken naar Svendsborg. Toen we terug kwamen was het nog steeds te slecht om te vissen.

Dinsdag 31 juli
Vandaag dagje naar Kopenhagen, daar naar pretpark Tivoli geweest, de kids hebben zich prima vermaakt. Was toch nog 2,5 uur rijden, waarbij we over toch vrij dure tolbrug moesten. Maar het was een leuke dag.

Woensdag 1 augustus
Nog steeds veel wind in de morgen, maar in de middag toch het water opgegaan, daar. Alleen weer maar een paar kleinere gulletjes gevangen en een aantal van rond de 2/3 kilo. Ook een aantal losschieters. Maar toen tegen de avond gingen de driften weer heel snel. Dus waren we op tijd weer thuis voor het eten.

Donderdag 2 augustus 
Heerlijk uitgeslapen, want de weersvooruitzichten waren niet goed. In de middag zijn we even naar de haven in Bagenkop geweest. Daar zagen we de vissersboten de kabeljauwen uitlaten. In de avond gaan vissen, geen wind, heerlijk weer, maar helemaal geen vis, geen beetje, niets.
Later in de middag is ook de jongste visser mee gaan vissen, bij de gele paal op platvis gevist, daar een 30 tal mooie scharren en paar botten gevangen in paar uurtjes tijd.

Vrijdag 3 augustus
Laatste visdag is aangebroken. Eerst weer bij de groene paal geprobeerd, niets, geen beetje, niets. Wel weer wat wind. Toen richting de bermuda, daar op 40 meter gevist, maar alleen maar paar vals gehaakte visjes, deze voorzichtig onthaalt en weer laten zwemmen. En als klap op vuurpijl, bij de laatste ingooi... Een knorhaan. 

Nou de tweede week stuk minder vis gevangen, maar we hebben een hele plezierige vakantie gehad en ontzettend veel gelachen. De koffers staan weer gepakt, morgen vertrekken we weer naar huis!!! 

Tot volgend jaar!!
Groetjes Corne Mies=== Dinsdag 31 juli 2012 ===


SMS uit IJsland

4 super visdagen achterelkaar gehad.
Geen wind en veel zon. Ook veel gevangen.
Ik stuur wat foto"s via de mail zodra internet beschikbaar is.

Gr OlafOlaf=== Zaterdag 28 juli 2012 ===


SMS uit Langeland

Donderdag 26 juli:

Wat een weertje weer vandaag, lekker vroeg uit de veren, goed ontbijt erin en hup naar de boot en weg zijn we. Op naar de haven, spullen aan boord en weg zijn we. Weinig wind vandaag, op naar de groene paal, daar een aantal mooie kabeljauwen gevangen van rond de 3/5 kilo. Nog een aantal mooie aanbeten gehad maar na een aantal minuten drillen toch kwijt..... Dat is toch wel jammer. Ook nog bij de rode boei gevist en daar ook genoeg kabeljauw gevangen. Met volle bak vis weer terug naar het huisje. Na een lekkere maaltijd op tijd het bed weer in.

Vrijdag 27 juli:

De zon schijnt alweer lekker. Het weer is prachtig, alleen gaan de driften toch wel hard. Maar in de middag ging het beter, weer bij de groen paal gevist met pilkers en shads van 150 tot 200 gram. Weer een aantal mooie kabeljauwen gevangen van 3 kilo, maar het is minder dan de dag ervoor. Corne kreeg een mooie beet, dit voelt als een goede vis, nu kan het drillen beginnen, maar toch driften we te hard, dan maar beetje opvaren om de vis binnen te krijgen. Na een kwartiertje komt de witte schim naar boven.... Een grote kabeljauw van 1.10 meter en 12,5 kilo!! Daar komen we voor! Ook vandaag weer wel enige losschieters.

Zaterdag 28 juli:

Veel wind toen we wakker werden, dus dan maar eens gaan kijken met zijn allen in Rudkobing. Daar even gewinkeld en wat boodschappen gedaan. En toen ging het flink regenen, dat is jammer maar lekker middagje thuis vermaakt, een relax dagje!! Eind van de dag begint de zon weer te schijnen, maar nog teveel wind om te vissen, maar gelukkig morgen weer een dag.Corne Mies=== Zaterdag 28 juli 2012 ===


Aan alle pappa's

Beste pappa's,

Willen jullie niets liever dan eens met jullie zoon gaan vissen ?
Maar hij vindt het alleen leuk als ie vis vangt, neem hem mee naar IJsland en een sportvisser wordt geboren !

Deze duitse sportvisser, nam zijn vrouw en zoon van 10, 2 weken mee naar Talknafjordur in IJsland.

Toen kreeg de zoon een beet en haalde een 20kg vis naar binnen, uiteraard met hulp van onze visgids Tom.

Bekijk de prachtige beelden en stel je eens voor........

     Raffie=== Donderdag 26 juli 2012 ===


Prachtige vangsten IJsland

hallo allemaal,

Kijk, dit zijn berichten waar we op wachten ..... mooie vissen gevangen in IJsland !
Die goede vangsten zijn een goed teken voor ons Penn IJsland Festival van 21 Augustus 2013.

We zijn trouwens aan het denken om in Juli een 2e festival te organiseren, we hebben zoveel aanvragen en vinden het erg jammer om al deze groepen niet te kunnen helpen, dus mocht je eventueel ook interesse hebben in een festival deelname Juli 2013, mail me dan eens.

Goed de vangsten van de afgelopen dagen zijn weer top, in Bolungarvik ving men zelfs een heilbot van 37kg, wederom recht voor de haven van Isafjordur waar in Mei door Rafael (niet Raffie) een heilbot werd gevangen van 47kg. Dus een leuke stek net om de hoek bij Bolungarvik en Sudavik. Deze 37kg heilbot, gevangen op 16 Juli, was 148cm lang.

Buitenom deze mooie heilbot waren er de afgelopen week ook weer geweldige dikke kabeljauwen gevangen, lees het bericht van Alex maar eens, dus er wordt dus ook in Juli goed kabeljauw gevangen in IJsland.

Hier nog wat extra informatie:

Visreis naar IJsland >>>

Penn IJsland Festival >>>

Filmpjes op Youtube >>>

Hier weer de fotos vd afgelopen week !

groetjes,

       

        Linda=== Donderdag 26 juli 2012 ===


SMS uit Bolungarvik

Hallo Linda.

Vandaag prachtig weer. 1 volle kist kabeljauw met z'n tweeen alles boven de meter.

De grootsten 16 en 18 kg. Gevangen voorbij de 6 tussen de kokende zee van de scholen haring. Schitterend!

Hopelijk nog 5 van zulke dagen te gaan...Alex en Raf=== Donderdag 26 juli 2012 ===


E-mail vanuit Langeland Denemarken

Zaterdag 21 juli

Na weer een jaar wachten gingen we weer naar Langeland, in september hadden we ons huisje al geboekt via Cordes Travel, wederom weer geweldige service.

We zijn aangekomen in Spodsbjerg, we waren om 11 uur op onze plaats van bestemming. De reis was super verlopen, geen file, maar nu moesten we wel even wachten totdat we de sleutel konden ophalen. En zoals voorgaande jaren hadden we ook vandaag een regenbui!! Eerst maar even de boot halen, Limbo 699. Het huis ziet er fantastisch uit! Zoals andere jaren bestaat ons gezelschap uit Corne, Heidi, Bjorn (4 jaar) en Jeffrey, Anja en Reno (11 jaar)  en Peter!

Zondag 22 juli:

Vandaag al op tijd uit de veren want we willen vissen! Om half 10 zaten we op het water, richting de groene paal. Daar een aantal mooie driften gemaakt, waar de eerste kabeljauwen al boven kwamen, van 2/3 kilo. We hebben gevist met verschillende shads, pilkers. We hadden wel prachtig weer, Heidi en Bjorn gingen naar het strand.

Maandag 23 juli:

Vandaag weer op tijd wakker, maar toch teveel wind vandaag, dus vandaag met zijn allen lekker op het strand geweest, maar oprijd lekker gegeten en toen toch nog maar even geprobeerd een vis te vangen, maar onze avondsessie was toch geen succes. Jammer, maar morgen toch weer proberen!

Dinsdag 24 juli:

We gaan weer naar de groene paal vissen, een aantal driften maken op  40 meter, en Jeffrey kreeg een mooie beet, en jawel een kabeljauw van ruim 5 kilo zo van 85 centimeter. Verder nog aantal mooie vissen gevangen van 3 kilo! Het was een mooie visdag.

Woensdag 25 juli:

Weer prachtig weer, ongeveer 26 graden, super lekker! rond 11 uur aan het vissen gegaan, vandaag bij de bermuda gevist, daar een aantal mooie vissen gevangen van 3 kilo!! De driften gingen wel heel goed, maar de grootte vissen bleven vandaag uit!! 's avond lekker gebarbecued. 

Groetjes Anja 
Verstuurd vanaf mijn iPadCorne Mies=== Woensdag 25 juli 2012 ===


Drukke week ...

Hallo allemaal,

We zijn lekker druk bezig, gisteren een vergadering in Doorn, we zijn toch weer bezig met de andere kant vd oceaan, om daar tzt ook iets aan te bieden op gebied van sportvis en familiereizen, we houden jullie op de hoogte. Verder hebben we wederom met SAS en Icelandair om de tafel gezeten voor het seizoen 2013, kontakten onderhouden en elkaar versterken is daarbij erg belangrijk natuurlijk.

Gisteravond hadden we 3 sportvissers op bezoek die al vele jaren hun visreizen bij ons boeken, eigenlijk vanaf het allereerste begin, leuk om te zien dat zij de groei van ons bedrijf ook meemaken en zien dat we telkens beter worden en echt aan de top staan in de reiswereld in ons vakgebied voor Noorwegen, IJsland en Denemarken. Deze groep, net als vele andere groepen twijfelen er niet eens aan om elders te boeken, zij weten als geen ander hoe belangrijk service, kwaliteit en kennis is. Gisteravond hebben we dan ook tot laat in de avond met elkaar gesproken over het vissen bij Sjostuer, waar de heren binnenkort naar toe gaan, zij hadden de 45 paginas "Noorwegen-informatie" van ons al helemaal bestuurd en naar aanleiding van dit boekwerk met informatie over het vissen in Noorwegen, konden we meteen nog dieper op de zaken in gaan, want men kan altijd leren en telkens de lat weer hoger leggen en de PR's (persoonlijk record) verbreken.

Dan zijn we nog bezig met een groep zeer belangrijke heren uit Turkije, die dolgraag eens willen gaan vissen in Noorwegen, maar daar nog nooit zijn geweest, dus daar ook nog nooit gevist hebben, dus zij hebben echt extra begeleiding/aandacht nodig en wij moeten als "experts" met hun meedenken en hun op weg helpen, maar dat is juist een hele kick en daar doen we het voor, alles moet tip top in orde zijn, dat is ons doel, voor al onze gasten (klanten hebben we niet, klanten gaan naar een supermarkt). Helaas, maar dat zeg ik vaker, sommige zaken hebben we niet in de hand, al denken sommige vissers van wel, die nemen het ons kwalijk als een vliegtuig vertraging heeft, men met een hengelkoker gooit, een huiseigenaar zijn huisje niet goed schoon heeft gemaakt, het hard waait of zelfs sneeuwt... allemaal zaken waar wij (volgens ons) niets aan kunnen doen. Natuurlijk ondernemen we actie, geven we de huiseigenaar een dikke waarschuwing, bellen we met de vliegtuigmaatschapij en proberen we naar "boven" te bellen met Petrus, daarmee houden we bijna alles goed onder controle, maar alles 100% afdekken, is onmogelijk, het weer en de bijtlust vd vis, hebben we bv echt geen invloed op, het blijft vissen....

Gelukkig gaat het goed met Cordes Travel, de crisis heeft flink toegeslagen in de hele wereld, maar gelukkig blijft de sportvisser wel vissen, sommige slaan een jaar over en andere gaan een week minder, maar als we puur kijken naar het aantal boekingen, lopen we 39 boekingen voor op vorig jaar rond deze tijd, dus dan mogen we niet klagen. Wel merken we dat men (eindelijk) eerder gaat boeken, we zien steeds meer dat de vissers na hun reis meteen weer boeken en dat is erg belangrijk. Maar helaas soms zelfs nog te laat, neem bv het Penn IJsland Festival 2013 Augustus, deze is helemaal vol, daar is geen enkele plaats meer vrij, kijk eens naar Sjostuer, Polar Cirkel, Storekorsnes, Havferie, Hellesoy, Malangen Brygger en IJsland (buiten het festival) in de maanden Mei/Juni al voor 80% vol zijn, hier en daar nog een weekje, maar daarna vol, dat is niet voor niets natuurlijk. Sommige vissers mopperen daar een beetje op, "Ja zo vroeg kan ik niet boeken" daar ik dan en dan pas vrij van mijn werk, mag en kan aanvragen, dat is natuurlijk lastig, maar overleg eens met ons, dan komen we samen wel tot een oplossing.

De grote maatschapijen, waar we officieel agent voor zijn, dus echt zeer nauw mee samen werken, zagen wederom een groei bij Cordes Travel, Avis, Icelandair, Fjordline, Color Line, SAS en Europeesche Verzekeringen, zijn weer blij met ons, we kregen zelfs van twee directeuren een e-mailtje met een groot compliment voor de samenwerking, zij zijn enorm blij met de samenwerking, we geven de juiste data door, werken snel en nauwkeurig en betalen ruim op tijd, helaas zien zij dit laatste vaak anders. We boeken trouwens ook veel "losse" overtochten, groepen die zelf iets boeken, een vriend hebben in Noorwegen of niet gaan vissen, kunnen allemaal bij ons ook de overtocht boeken, wij hebben 100% dezelfde prijs, vaak zelfs iets goedkoper maar NOOIT duurder dan de maatschapij zelf.

Dus kortom, we mogen best trots zijn op ons reisbureau, onze partners, collega's en bovenal de sportvissers die vertrouwen in ons hebben en graag via Cordes Travel op reis gaan en daar doen we het voor toch ? 

Maar goed genoeg over ons.... de visserij

We hebben 5 groepen in IJsland, 4x 4 vissers en een groep van 10 man, die 12 dagen blijft in het prachtige IJsland om te vissen. Helaas is er wat wind geweest, waardoor men niet naar open zee kon en daarmee niet kon jagen op de grote kabeljauw. Wel zijn er in de monding vh fjord en in het fjord zelf weer vele honderden kabeljauwen gevangen tussen de 4 en 15kg, dus beet heeft men genoeg, de wind is weer gaan liggen, dus de jacht is begonnen.

Dan hebben we uiteraard nog groepen in Denemarken en Noorwegen natuurlijk, in  Noorwegen hebben oa: Kvalheim (Tom), Havferie (Juan), Hellesoy (Anton), Sjostuer (Ton) Malangen Brygge (Kees) en in IJsland Alex, Bart, Olaf, Rene en Cor. Al met al dus aardig wat groepen tijdens de zomervakantie, maar zo gaat het eigenlijk al sinds half April. Wel heel heel heel erg jammer is dat dankzij onze vraag, verzoeken, nieuwsbrieven en de kans op het winnen van een dikke waardebon van 400 euro, er zo weinig reisverslagen ingestuurd worden, "ik ben geen schrijver", "geen tijd gehad", "doe ik nog" enz enz enz zijn een beetje de antwoorden die we krijgen, dus laten we hopen dat we tegen eind September toch nog een flink aantal reisverslagen krijgen. We verwachten geen grote reisverslagen van elke dag van 10x A4, nee al typt men maar 5 zinnen en verteld men in het kort waar men is geweest, wat men heeft gevangen, wat de grootste vis was, welke pilker, shad of aas het beste ving en uiteraard of "wij" ons best hebben gedaan met betrekking tot de organisatie, het huis en de boot, is natuurlijk ook erg belangrijk, dan ben je met 10 regels klaar, stuur je je fotos (in groot origineel formaat) via www.wetransfer.com en iedereen is blij. Maar ik weet zeker dat als we de vissers steeds blijven herinneren dat we ook dit jaar flink wat verslagen zullen krijgen....toch ?

SMS komt er weinig binnen, een paar in de trend "alles is prima en hebben het goed naar ons zin" er wordt volop mooie vis gevangen, ook makreel tot aan Hitra, heilbot, kabeljauw, leng, lom, schelvis, poon, schol, koolvis, pollak enz enz enz enz, zeer grote of hele spectaculaire vangsten zijn er nog niet geweest sinds de 30kg kabeljauw vorige week en de heilbot van 27kg afgelopen week.

Morgenmiddag komen er 2 sportvissers voor en priveles, zij gaan naar Hellesoy, dus laten we hopen dat we deze gezellige vissers nog iets bij kunnen leren, daar gaan we ons best voor doen, want we zijn pas echt blij als onze gasten mooie vissen vangen en daar doen we alles voor. 

Tja en dan is het langzaam inpakken voor IJsland, dat beloofd een heel groot feest te worden, tijdens dit festival zijn minstens 20 personen aanwezig die al eerder in IJsland zijn geweest, denk aan groep Rens Leijten, met de winnaar van vorig jaar Rik Wilborts, dan natuurlijk niet te vergeten de groep van Pim van Kuick van Pro Fish Hengelsport in Zegge, Robby Florus van Robby Fish, Leo Stoutjesdijk van Pure Fishing, de gezellige groep Belgen onder leiding van Peter Christiaens, die een dolfijn aanziet voor een bruinvis ;-) maar ook Leo Kik die er voor de 2e keer bij is en vele andere groepen die voor de 1e keer mee gaan en al goed kontakt mee hebben, dus het wordt een groot feest met heel veel plezier en veel heel veel kabeljauw.

Ik hoop dat we dit weekend ons reisverslag van Noord Noorwegen op de site kunnen zetten, daar werken we hard aan en over een 2 weken komt er weer een nieuwe nieuwsbrief, heb je een nieuw e-mailadres of wil je je aanmelden, klik >>hier<<.

Gezien de bezoekers op deze pagina de afgelopen weken, wensen we gemiddeld 3659 lezers weer een fijne dag en niet teveel in de zon !

Ps oh ja.... ben je onze vriend al op Facebook ? >>Facebook<< (lees daar ook eens over de slachting op grienden)

groetjes,

 Raffie Cordes Travel=== Dinsdag 24 juli 2012 ===


TOP vangst Hellesoy

Hallo allemaal,

Ik kreeg net een paar fotos van Geir, een Noorse vismaat van ons, hij was, ondanks de hoge golven wezen vissen bij Zuid Fedje, het eiland net boven Hellesoy.
Dikke Leng van boven de 15kg en een heilbot van 19,6kg waren het resultaat. Zou natuurlijk top zijn als er steeds meer heilbot richting Bergen zou trekken !

 Raffie Cordes Travel=== Vrijdag 20 juli 2012 ===


Groetjes uit IJsland

Hallo allemaal,

Nog zijn er mensen die zeggen dat er in IJsland niet zo veel Kabeljauw te vangen is, dat er geen "grote" zwemmen en Juli een slechte maand is.....
Wij vinden het allemaal best wat men zegt, maar fotos bewijzen toch echt hoe het er is.
Vorige week een 30kg kabeljauw en nu weer mooie vangsten vanuit IJsland.

Het weer is top, de visserij super en de omgeving magisch.... "IJsland dat is het zou Raffie zeggen" hmmmm hij heeft nog gelijk ook !

Men kan nu alweer boeken voor 2013, sommige weken zijn zelfs al vol, dus wil je een keertje naar IJsland ?
Kijk dan hier naar de prijzen >>>

En vergeet niet, bij ons is wél alles goed geregeld, lees maar eens door de vele reisverslagen heen >>>

Dikke knuffels,

      

      

     Raffie Cordes Travel=== Vrijdag 20 juli 2012 ===


27kg Heilbot Storekorsnes

Hallo Raffie en Linda,

Wauw wat een geweldige vakantie in Storekorsnes. Tis de laatste avond maar het was super hier. het weer, de vangst, de mensen, de omgeving. In 1 woord fantastich.
En dan de laatste dag. Nog steeds geen heilbot voor mij. Het laatste tripje met de boot en een dreun op de hengel. De spanning, wat zou het zijn en dan na 35 minuten een heilbot van 1,31 meter en 27 kg. fantastisch. helemaal super. Mijn droomvis heb ik gevangen aan een cutbait. Ik wil de huisbaas en zijn vrouw nogmaals bedanken voor de supervakantie. Wij gaan zeker terugkomen. 

Groeten Rene en Fam

  Rene=== Maandag 16 juli 2012 ===


Noorwegen, Hellesoy  22 tot 29 juni

Eindelijk is het dan zover na een rit van 1100 kilometer en een boottocht van 22 uur zijn we dan toch aan gekomen in hellesoy. Een gezellig sportvissersdorp aan het water, een prachtig huisje met terras direct aan het water idiaal voor de vrouwen en natuurlijk ook voor de mannen die konden direct vanaf het terras gaan vissen wat dus ook veelal gebeurde. We hadden ook een ruime en prachtige boot tot onze beschikking met een dieselmotor lekker zuinig met brandstofgebruik. De eerste avond direct met de boot uit gevaren en zoals verwacht een hoop koolvissen gevangen maar ook polakken,makreel en een enkele gul. We schrokken van de tijd dat we nog aan het vissen waren gewoon 02.30 midden in de nacht de zon ging net onder maar echt donker werd het niet. De volgende ochtend met de vrouwen gaan varen tussen de rotseilanden en natuurlijk werd er ook gevist. Wederom kon je met gemak een bak vol met vis vangen gullen,mooie grote polakken geweldig sport op een pilkertje van 35 gram, koolvissen geen gebrek. Met de avond zijn we naar fedje gevaren vlakbij het open grote water daar waar de uitgang van het fjord was. Nu moest het gebeuren op een diepte van 110 meter oplopend naar 80 en 50 meter met pilkers tot 200 gram met bijvanger vingen we mooie lengen, lommen en prachtige schelvissen en gelukkig even geen koolvis. De volgende dag met de vrouwen naar Hardangerfjord geweest een prachtige rit naar het binnenland mooi natuur en vele watervallen gezien ruige bergen met nog volop sneeuw. Na het eten met de avond toch nog even gaan vissen in de buurt van fedje mooie lange driften op 100 meter diepte langs de rotswanden dit bracht ons diverse mooie lengen,lommen,schelvis,gullen en grote polakken op. Peter verspeelde op nog geen meter van de boot een heilbot niet echt een grote maar toch een kleine 80 cm. Dit zou hij de volgende ochtend ruim goed maken. Na een kort nachtje komt Peter slaapdronken uit bed en wil naar de badkamer maar die is bezet, hij loopt door naar het terras pakt een hengel en werpt een pilker in het water het volgende moment knalt er wel een hele sterke vis op zijn pilker, Ongelooflijk hij vangt vanaf het terras een zalm van 80 cm zelfs onze duitse buren werden er stil van. Dinsdag na een flinke wandeling door de wildenis bij een rotsplateau aangekomen waarvan je goed kon vissen deze plek hadden wij van uit de boot gezien en het leek ons wel wat om van de rotsen te vissen de vrouwen mee, mooi weer en een prachtige vangst van alleen maar grote polakken zelfs de vrouwen vingen regelmatig grote vissen.

Woensdag een dagje naar bergen geweest een mooie stad met een gezellige vismarkt en volop terrasjes. Met de avond nog met de boot wezen vissen wat weer diverse vissen opleverde. Ook nog wat lipvisjes vanaf het terras gevangen. Het lijkt wel of je in een aquarium aan het vissen bent wat een mooie kleuren hebben die visjes toch.

Donderdag de laatste dag wederom mooi weer zo´n 22 graden gezellig met z´n allen gaan toeren met de boot en natuurlijk wat vissen tussen al die eilandjes weer volop koolvis,polak en gulletjes gevangen.

helaas de vakantie zit er bijna op.

Linda en Raffie bedankt namens de groep we hebben enorm genoten van de omgeving de gastvrijheid het mooie huisje een gave boot en niet te vergeten het materiaal wat je beschikbaar heb gesteld.

Marcel IJzenbrandt    Team Cordes travel  

      

      Marcel IJzenbrandt=== Vrijdag 13 juli 2012 ===


30kg Kabeljauw IJsland

Hallo allemaal,

Het begon met deze sms van de groep "Boeters" uit Honselersdijk:

---------------------------------------------------------

Beste Raffie en lieve Linda,

Bedankt voor het snelle door mailen van de mail voor de gids (Tom) (werelds) eerste dag redelijk gevangen 15 koolvis kg 10+ en 6 lengen van 8 tot 18 kg.
tot slot de kabeluuu de zwaarste 30 kg en nog eens 4 stuks van boven de 20 kg. 
Alle overige kabeljauwen allemaal boven de meter (referentie Tom) al met al IJsland gaat er mee door, trouwens we hadden ook een roodbaars van 2 pond !

Gr. Groep Boeters Martijn koen Mart Niels Theo 
(foto's volgen spoedig mogelijk)

---------------------------------------------------------

Tja en dan krijg je vandaag de fotos en realiseer je eigenlijk wat IJsland toch echt een geweldig Kabeljauwparadijs is ! 30kg kabeljauw, met een lengte van 143cm, is echt een hele dikke vis ! Grote vette koolvissen, mooie leng van 18kg en vele "kleinere" kabeljauwen tussen de 10 en 15kg, waarvan een aantal van 22, 23 en 24 kg. Deze heren hebben wel de visgids Tom geboekt die bij Talknafjordur heel goed werk doet als visgids. 

IJsland is dus nog steeds top en vele groepen gaan jaarlijks terug, voor volgend jaar zijn er zeker nog plaatsen vrij, gewoon wanneer u zelf zou willen buitenom het Penn IJsland Festival. Wilt u met een hele grote groep Nederlanders en Belgen op stap, dan zou u mee kunnen doen aan het Penn IJsland Festival Augustus 2013. Dus opties zijn er nog, voor 2013 zomer, hebben we trouwens 2 weken IJsland voor de prijs van 1 week ! Dat telt vanaf 9 Juli, slechte vangsten in die periode ? hahaha deze fotos zijn van vorige week, dus niets geen slechte periode. Alleen zijn er dan veel "pappa's" met hun gezin op vakantie. 

Meer informatie over het vissen in iJsland >>klik hier<<

Cordes Travel
Gespecialiseerd in sportvisreizen ! 

       

      

      Raffie Cordes Travel=== Vrijdag 13 juli 2012 ===


55.5 kg Leng bij Hitra 

Waarschijnlijk is het wereldrecord leng gevangen, 55,5 kg Leng bij Hitra, aan een "longline" dat is een alnge lijn met vele haken die alleen door de Noren gebruikt mag worden.
Dus hij is niet gevangen met een hengel, wel aan een haak.

Hier de link met een filmpje >>Link<< Raffie=== Donderdag 12 juli 2012 ===


Bericht Kinetic

Hai zeevislanders,

Net een bericht van Kinetic, er zijn verschillende grote kabeljauwen en mooie heilbotten gevangen in Noord Noorwegen op de Big Bob, snel opdraaien was de truc. 

Meer informatie over de Kinetic:  >>klik<<

 Linda=== Dinsdag 10 juli 2012 ===


E-mail uit Storekorsnes

Hallo Raffie en Linda,

Hier even een update uit storekorsness. We hebben het super naar ons zin. vandaag prachtig weer maar de wind is wel altijd nadrukkelijk aanwezig. S,avonds en s,nachts minder wind. We hebben al een aantal mooie kabeljauwen en zeewolven gevangen. kabeljauw van rond de meter en 20 pond is hier absoluut meer regel dan uitzondering. En dan op een hengel met een werpgewicht van 80 gram. Dat is pas sport. De vrouwen zijn inmiddels ook al aardig fanatiek en vissen volop mee. Dat zie je wel op de foto,s. De heilbot hebben we niet meer terug gezien maar we hebben nog 11 dagen dus hopen maar. De huisbaas en zijn vrouw zijn hier absoluut top. Niets is hun teveel. Kortom het is hier top en we hopen op nog vele mooie dagen.

Groeten Rene, Rik en fam

         Rik=== Maandag 09 juli 2012 ===


SMS vanuit Vega Kystferie

Gisteren harde wind.
Zijn met terug en mooie kabeljauwen gevangen.
Bijna Allemaal zelfde gewicht. Tussen 8 en 10 kg.
Allemaal aan de cutbait. Kleur maakte niet uit. Een paar roodbaars. En kleine koolvis

Groet,John (Team Cordes Travel)=== Zondag 08 juli 2012 ===


Prachtige vangsten Storekorsnes

Hai allemaal,

We kregen net weer een paar fotos vanuit Storekorsnes in Noord Noorwegen bij Alta.

De prachtige kabeljauw IS maar liefst 25kg, daar hij niet van diep kwam zwemt hij weer !

groetjes,

   Linda=== Zondag 08 juli 2012 ===


SMS uit Storekorsnes

Hallo raffie en linda,

Hier een berichtje uit storekorsness. Mooie eerste dag gehad. Wel veel wind maar eind van de middag nog een uurtje weggeweest.
Aantal mooie kabeljauwen gevangen en ja de eerste heilbot was na 20 minuten al binnen.
Welliswaar geen grote maar het was heilbot. Het huisje is ook super en de boot idem. Wat willen we nog meer.

Groeten uit het geweldige hoge noorden.

Rene en rik en famRene en Rik=== Zaterdag 07 juli 2012 ===


SMS uit Vega Kystferie
Hee vriend,
Paar uurtjes gevist, hier bij Vega Kystferie. Harde wind, maar redelijk goed te vissen. 
Wind en stroming gingen dezelfde kant op.
Paar kabeljauwen. Grootste 10 kilo en heilbot van 9 kilo. 
Vanavond gaat de wind er iets uit en blijven we vissen. Het blijft toch lekker licht.


John (Team Cordes Travel)=== Zaterdag 07 juli 2012 ===


TOP IJsland vangsten

Hallo allemaal,

Men vraagt vaak wanneer de beste maanden vissen in IJsland zijn, maar die zijn er niet ! Men vangt goed vis tussen half April en half September daarvoor en daarna is verhuur niet meer mogelijk. Is er dan geen verschil ? Jawel "de zeewolf" en het "daglicht" De Zeewolf vang je tussen half April en midden Juli, daarna verdwijnt deze de diepte in, men vangt er dan bijna geen meer. Daglicht, het is rond 21 juni de langste dag, dus 24u per dag licht. Maar eind Augustus hebben we vaak tot 22.00 nog steeds licht, verder is er dus geen verschil in vangsten, aantallen en kilo's. Wie de reisverslagen en de vangstberichten volgt ziet dat er gewoon het hele seizoen goed gevangen wordt, soms bijten ze even niet of jagen ze niet, maar dat heeft niets met de periode te maken. 

Wij krijgen vandaag weer een serie fotos, dus bij deze weer even genieten van het vissen in IJsland, meer info >>>

groetjes,

        

        

        Raffie=== Vrijdag 06 juli 2012 ===


Fotos uit IJsland

Hallo allemaal,

We hebben weer een serie fotos gekregen uit IJsland en er zitten weer prachtige vissen bij !
IJsland blijft toch wel een TOP stek voor Kabeljauw.

groetjes,

      

      

     Linda Cordes=== Vrijdag 06 juli 2012 ===


Thuis

Hallo lieve visvriendjes,

We zijn weer "bereikbaar" inmiddels weer veilig in Deurne aangekomen, pc's staan weer aan, dus we gaan weer aan de slag !

De komende week worden de vouchers verstuurd, check ik alle betalingen en beantwoorden we alle mails die er nog staan.

Dus we zijn er weeeeeeeeer !Linda=== Vrijdag 06 juli 2012 ===


SMS Havferie

Hallo raffie en linda,

Hier op havferie is het supermooi weer en de vangsten zijn goed.
Was het gisteren leng kabeljauw en schelvis wat er werd gevangen, vandaag hadden we heek , kabeljauw, schelvis en veel giga grote lommen op 160 meter diepte.

Morgen naar Stek AHenk Vogelaar=== Maandag 02 juli 2012 ===


Kort bericht

Hallo allemaal,

Even een kort bericht. We hebben helaas slecht de mogelijkheid om op internet te gaan en berichten te maken.

We zijn net aangekomen bij Sjostuer waar we morgen om 10.00 een vergadering hebben. Hier troffen we nog een leuke groep belgen die volgend jaar met cordes travel naar vega kystferie gaan. Het gesprek was kort omdat de "knot" (knoet) ons aan het steken was. Dit zijn hele kleine mugjes, net zo groot als een fruitvlieg die flink bijten/steken, niets helpt tegen deze vervelende muggen, dus gingen we snel weer de camper in. Dit is trouwens de laatste accommodatie die we bezoeken van deze trip, de volgende trips zullen vd winter zijn met het vliegtuig. Dus morgen rond 14.00 rijden we richting Larvik waar we op woensdag de boot hebben richting Hirtshals.

Donderdag gaat het dan weer richting Deurne en zijn we vanaf vrijdag weer "normaal" bereikbaar.

Uiteraard zullen we een uitgebreid verslag maken, want we hebben veel te vertellen en we hebben een nieuwe accommodatie in ons programma op de Lofoten.

Groetjes,Raffie=== Dinsdag 26 juni 2012 ===


Kort laatste bericht

Hallo allemaal,

Helaas is onze internet verbinding op Seiland zeer slecht op het moment, dus vandaar een laat bericht.

Vandaag was het niet meer vissen, te veel wind en we hebben alles lekker opgeruimd en schoongemaakt, spullen opgeruimd en ingepakt en klaar gemaakt voor de grote reis. 

Gisteren (maandag) hebben we dus nog heel dag lekker gevist, vingen een paar hele mooie dikke kabeljauwen en wederom heilbot, alles gevangen, recht voor de deur van Storekorsnes. In totaal hebben we 22 heilbotten gevangen en rond de 30 kabeljauwen van boven de meter en meer dan 70 zeewolven, dus we mogen zeker niet klagen. Beste kunstaas was voor de Kinetic Scarry Jerry, esca lichtje, Cutbaits en niet te vergeten de shads van Berkley (Swimmy en Paddle shad). Als extraatje gebruikte we de Berkley Gulp Alive spray en de verschillende gulp alive shads.

Vandaag zijn we ook nog even op bezoek geweest bij Albert en Ellen van Storekorsnes en hebben we even hun boten en huisjes bekeken, wat een prachtige accommodatie en wat een superboten, Storekorsnes behoort toch echt wel tot de TOP van Noord Noorwegen, met de stekken (waar wij hebben gevist) recht voor de deur op nog geen 4 minuten varen. Harry heeft met zijn 115pk boot, 23ft maar 100L benzine gebruikt in 1 week en dan heeft ie toch wel flink gas gegeven. Kortom wil je eens vissen tussen de fjorden, dus niet op open zee, met de stekken voor de deur en een huis met uitzicht over het fjord en de stekken, ga dan naar Storekorsnes op maar 1 uur rijden van Alta. Wil je eens ver op open zee gaan vissen bv bij Soroya, dan vaar je met de snelle 135pk kajuitboot in een uurtje naar Soroya.

Linda en ik gaan morgen eerst naar Langsundet, daarna naar Malangen Brygge, de Lofoten en dan zakken we verder af naar oa Sjostuer. 7 Juli zullen we dan weer op kantoor zijn. Daar we de komende dagen slecht internet hebben, zullen we dus geen grote berichten meer plaatsen en is dit voorlopig even het laatste bericht.

Groetjes,

          Raffie=== Zondag 24 juni 2012 ===


Eindelijk !

Hallo allemaal,

Eindelijk vandaag was het D-day ik heb eindelijk mijn heilbot gevangen, ik miste nog 2 vissen op mijn lijstje, een heilbot en een zeeduivel, de heilbot was vandaag dus een feit. Eindelijk weer een kruisje op mijn lijstje ! Mijn heilbot was niet heel groot, maar ik ben er erg blij mee, hij IS 81cm, want we hebben hem weer laten zwemmen. Wisten jullie trouwens dat de minimummaat voor heilbot 80cm is ? Ik ving deze prachtige heilbot op 20m diepte met een lichtgevende stormshad met op de haak een "Berkley Gulp Alive Nightcrawler" deze geeft net even wat geur en extra beweging aan de haak. 

Het was vandaag een dag met in het begin weinig tot geen wind, maar na 14.00 trok de wind helaas weer flink aan en was het niet lekker vissen meer. De golven werden te hoog en dat vist niet lekker meer. Dus hebben we de beschutting opgezocht en daar gevist, toch nog een paar mooie kabeljauwtjes gevangen tot een 5kg. Verder ving Harrie een dikke kabeljauw van 10+, Lydia een kabeljauw van bijna 10kg en de groep van Maurits ving nog 2 heilbotten, ook zo rond de 80/90cm. Ronald ving nog een heilbot van 80cm aan een grijze/blauwe "Scarry Jerry" van Kinetic.

We hebben het allemaal goed anar ons zin, ondanks het weer ofwel de wind die ons pest !

Morgenochtend weer vissen, morgenmiddag weer meer wind, dus we zien wel. Het is wel geweldig om te zien, 24u per dag licht en zelfs in de nacht nog een zonnetje.

groetjes,

        Raffie=== Zondag 24 juni 2012 ===


Bericht uit het Noorden

Hallo allemaal,

Gisteren was een leuke visdag. Mooie kabeljauw rond de meter, veel zeewolfen en 2 heilbotjes, helaas nog steeds niet voor mij en Raffie, maar ook Marjan en Lydia hebben helaas nog geen heilbot gevangen. Maar het was een leuke dag met mooie vangsten, weinig wind en zon. Harrie "woont" in Storekorsnes en heeft een giga grote boot en vist in een goed gebied. Harry vist op nog geen 5 minuten varen op "zijn" beste stekken, en heeft zelf al 4 heilbotten gevangen ! Wij zitten iets noorderlijker op seiland met 19ft 50pk bootjes, Harry heeft een giga grote boot 23ft 115pk en dat is best een groot verschil. Storekorsnes is dus echt een hele mooie plaats om te verblijven met de visstekken voor de deur en waanzinnige boten, er is zelfs een boot met een grote kajuit !

Nu gaan we weer op pad en varen we richting Harry om op "zijn" stekken te vissen, laten we hopen dat vandaag de knallers komen.Linda=== Zaterdag 23 juni 2012 ===


1 man omgekomen

Bij Etne, iets boven Stavanger is een poolse sportvisser omgekomen. 4 poolse vissers zijn vertrokken zonder reddingsvesten in een 14ft open bootje met een 10pk motor. Toen de wind aantrok sloeg de boot om en kwamen de 4 polen in het water. Vanochtend om 05.10 werd 1 poolse visser dood gevonden door een helikopter. Nu is men nog aan het zoeken naar de 3 andere mannen, maar gezien de watertemp. en de lange tijd, vermoeden ze dat deze ook niet meer in leven zijn, of ze moeten ergens aan land gekropen zijn.

Update 23-06-12 (11:51)

De 3 mannen zijn nog steeds vermist. De boot is gevonden en daar zit geen gat of iets dergelijks in de boot. Wel zit de propeller vast en is de as vol met nylon draad, waarschijnlijk hebben ze snoer in de propeller gekregen, is de boot gestopt en door de wind omgeslagen, of omdat ze misschien met z'n allen aan 1 kant hebben gestaan. Kortom een zeer triest geval waaruit wederom blijkt dat sportvissers eigenlijk niets te zoeken hebben in boten onder de 18ft, die zijn gewoon te onveilig om met 3 of zelfs 4 man in te vissen. Laten we hopen dat de 3 andere mannen het overleven anders hebben weer 4 sportvissers het leven gelaten in Noorwegen......

  Raffie=== Vrijdag 22 juni 2012 ===


Penn report Iceland

http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/robert-valkeneer/2012/06/21/the-penn-iceland-festival-2012/ Raffie=== Vrijdag 22 juni 2012 ===


E-mail uit hellesoy Noorwegen Hoi Raffie, Vandaag een topdag in Hellesoy Veel kabeljauw, met een enkele van 8  en 10kg. Verder veel leng en LOM gevangen van rond de 90cm welke ook goed aan het gewicht waren. Àls extraatje hadden we ook een zeegolf. Niet al te groot, maar daarom niet minder leuk. Al met al een top week. Dank voor de tips. We hebben ook zeker de indruk dat lichtjes als de esca werken. Vr. Groet Herman

Herman=== Donderdag 21 juni 2012 ===


Sms uit Hellesoy

Hoi Linda en Raffie,

Volle kuip vis, gul, pollak, 3 grote schelvissen, beste visdag van alles. Straks boot en vis schoonmaken en morgen weer naar huis.

groetjes uit Hellesoy,Dennis=== Donderdag 21 juni 2012 ===


Veel wind

Vandaag helaas een dag met veel wind en regen, eigenlijk net als gisteren. Onze duitse buren wisten gisteren nog wel een dikke heilbot te vangen op een hele koolvis. Vandaag dus veel wind met soms wel kracht 8bft en golven van 1,5m, was dan ook moeilijk om de boot weer op z'n plek te krijgen. Maaaaar we zijn toch wezen vissen, lom, gul, roodbaars, zeewolf, koolvis en schelvis. We hebben toch lekker kunnen vissen, geen grote vissen, althans een zeewolf van 94cm is toch leuk.

Het is verder erg gezellig met z'n allen, dus komt helemaal goed.

Morgen hebben ze goed weer afgegeven, overdag 3-4 bft, maar na 18.00 wordt het een stuk rustiger en dat blijft tm donderdag, dus als het goed is en de voorspellingen kloppen is de wind vanaf morgenavond weg en zien we een zonnetje.

groetjes,Raffie=== Woensdag 20 juni 2012 ===


Bericht uit het Noorden

Hallo allemaal,

 

Vandaag zijn we met het hele gezelschap, bestaande uit Ronald, Marjan, Lydia, Maurits, Jan, Piet, Rinze, Harrie, Ans, Raffie en Linda, aangekomen op plaats van bestemming, Storekorsnes en Seiland n Noord Noorwegen. Na het opruimen van alle spullen ( en dat was veel voor 11 personen) en een gezamelijke warme maaltijd zijn we natuurlijk gelijk een paar uurtjes het water opgegaan. Helaas stond er nog iets teveel wind en konden we niet alle stekken aandoen. Toch hebben in korte tijd wat leuke vissen gevangen, waaronder een koolvis van 8 kilo, een paar mooie zeewolven, gul en het eerste heilbotje was ook al een feit. We hopen op nog meer en grotere exemplaren de komende dagen en we houden jullie daarvan natuurljk op de hoogte. Vanavond heeft Maurits nog vanaf de kant een mini heilbot gevangen, zijn eerste heilbot ooit. Morgen ook veel wind, maar dan wordt het beter. 

 

Groetjes,Linda=== Maandag 18 juni 2012 ===


2/3e deel Zondag zijn we van Sondertalje naar Umea gereden in Zweden, veel regen onderweg. Aankomst rond 19.00 in Umea. Zonnetje en droog, snel de tv aan voor NL > Portugal, helaas was het dus geen plezier om te kijken, snik snik we liggen eruit. Maandag (vandaag) om 08:30 vertrokken uit Umea en rijden nu richting Alta, we willen proberen om tot 150km voor Alta te komen. Maar het is wel zwaar hoor, elke dag 700km rijden met deze grote camper, vandaag ook veel wind. Onderweg even snel geluncht en nu snel weer op weg. Het weer voor volgende week ziet er niet echt super uit, regen en wind, laten we maar hopen dat het mee valt. Morgen komt de rest vd crew om 17.45 aan in Alta, dus wordt gezellig.

Linda=== Maandag 18 juni 2012 ===


Sms Hellesoy Hoi Linda, We zijn voor de 3e dag aan het vissen. Nog niet echt spectaculaire vangsten, 1 mooie gul van 8kg en de rest rond de 4kg. Het is heel vreemd, als de vis aast, dan vang je alles binnen 45 min. En dan is het weer uren stil. We hebben wel een heilbot van 70cm aan de lijn gehad, had de pilker bijna vast, toen klapperde hij tegen de boot en de lijn brak, weg heilbot. Groeten vanuit Hellesoy

Dennis=== Maandag 18 juni 2012 ===


Sms Storekorsnes Hoi Raffie, We hebben het goed naar ons zin. We blijven dikke kabeljauwe en zeewolven vangen en een 2e heilbot. Weer en accommodatie zijn oke. Gr.

Henk=== Maandag 18 juni 2012 ===


Sms uit IJsland Hallo Raffie en Linda, Allereerst een fijne vakantie met mooie vangsten. Hier gaat het goed, met regeld vissen van boven de meter. De grootste tnt is 131cm. We hebben nog 2 dagen en hopen dat we dit nog kunnen verbeteren. Groetjes,

Wiel en Nico=== Zaterdag 16 juni 2012 ===


SMS uit Sudavik IJsland Hallo Raffie en Linda, allereerst een fijne vakantie met mooie vangsten. Hier gaat het goed met geregeld vissen van boven de meter. De grootste tnt is 131 cm. We hebben nog 2 dagen en hopen dat we dit nog kunnen verbeteren. Groetjes,

Wiel & Nico=== Zaterdag 16 juni 2012 ===


1e deel reis naar Noord Noorwegen Wij (Linda en Raffie) zijn onderweg naar Alta in Noord Noorwegen, waar we gaan vissen met 11 personen bij Storekorsnes. Wij nemen voor 11 personen hun materialen mee, 9 komen er vliegen, Raffie en ik met de camper. Na de visweek gaan wij via de westkust terug om wat accommodaties te bezoeken en nieuwe te ontdekken. Wij zullen elke dag proberen een heel kort bericht te maken, op wens van veel vrienden en bekenden. Het 1e deel van onze reis zit erop. Gisteren vertrokken vanuit Deurne met de camper (pilote 740) naar Lübeck, waar we om 02.00 aan kwamen. Vanmorgen om 08.30 richting Puttgarden, daar de veerboot naar Rødby. Vanaf Rødby richting Malmö om daar over de geweldig hoge brug richting Södertälje. Daar kwamen we om 20:15 aan. We zijn dus onderweg met "kasteel" op wielen, een giga camper met alles er en eraan, we hebben de camper gehuurd bij www.vrijheidcampers.nl Dit kasteel is echt geweldig, we hebben zelfs een schotel op het dak die zelf de sateliet zoekt en we zo voetbal kunnen kijken, we hebben zelfs alle RTL kanalen en Sbs6 enz enz. Eigen douche en toilet en 2 grote bedden en alle andere zaken die je maar kunt verzinnen. Nee we krijgen geen korting als we reclame maken, dus dit is gewoon info die we leuk vinden om te delen. Het is nu 22:00 kijken naar Ned 1 voetbal, morgen dus ook ! Tot het volgende bericht.

Linda=== Vrijdag 15 juni 2012 ===


SMS Storekorsnes

We hebben fantatisch gevangen dikke kabeljauw sommige gr dan 1 meter zeewolf en 1 heilbot 100 cm en dat voor de 1e dag wordt vervolgd.

Accommodatie: >>Storekorsnes<<Henk=== Donderdag 14 juni 2012 ===


94kg Heilbot

Hallo lezers,

Ik krijg net een bericht binnen, grote heilbot gevangen in het fjord bij Storekorsnes (waar wij vanaf woensdag gaan vissen).
Prachtige heilbot van 94kg (198cm) gevangen op een Giant Deadbait met een koolvis van 35cm als aas. 2,5u gevochten om deze platvis binnen te krijgen en gevangen op 35m diepte. 

Kijk dat zijn vangsten waar we op hopen, alhoewel, 2,5 uur vissen voor 1 vis is ook niet alles ;-)

  Raffie=== Donderdag 14 juni 2012 ===


SMS uit IJsland

Wil en Nico zijn 2 broers die voor de 3e keer in IJsland zijn, hier hun sms:

Hallo Raffie en Linda,

De eerste dag zit erop.
Eerst naar de 9 geweest maar hier  was geen grote te vangen.
Hierna naar de 6 gegaan en was een stuk beter.
8 stuks van boven de meter en 38 stuks in de kist alles boven de 65 cm.  

Groetjes Wiel en Nico Vinken=== Donderdag 14 juni 2012 ===


D & D

Hallo allemaal,

Helaas weinig berichten uit Noorwegen en IJsland, ondanks onze vele verzoeken, e-mails en nieuwsbrieven lukt het ons niet om korte berichten via de e-mail of sms te krijgen vd groepen die in IJsland of Noorwegen aan het vissen zijn. Zodra de heren op reis gaan, vergeten ze ons meteen, logisch, maar wel jammer, want de weken vóór de visreis, kijken ze allemaal dagelijks meerdere keren naar deze pagina. Anyway, dus weinig berichten vanuit Noorwegen en IJsland.

Wij vertrekken morgen (15-06) naar Noorwegen, we zijn 3 weken onderweg, 2 weken huisjes bezoeken en 1 week vissen bij Storekorsnes, met 11 medewerkers van Cordes Travel. Gewoon een weekje lekker vissen en testen uiteraard, daar we allemaal in hetzelfde gebied vissen, kunnen we een aantal zaken eens echt testen en zien of we verschillen kunnen ontdekken. 

Wij gaan elke dag ons best doen om een stukje te schrijven, mits we internetverbinding hebben natuurlijk.

Het bericht heet vandaag D & D (Druk en Dolfijn)

Zoals al aangegeven vertrekken we morgen naar het Noorden waar we dinsdag aan zullen komen in Alta om daar de rest vd crew te treffen. We hebben het dus gigadruk, veel mails, aanvragen en boekingen, eindelijk zien we dat de Nederlanders én Belgische sportvissers, sneller zijn met boeken voor 2013 en 2014 dan de voorgaande jaren, gelukkig maar, want sommige weken zijn al vol, zowel IJsland en Noorwegen. Dus druk met werk en met het inpakken, hengels, reels, molens, cutbait, esca, Gulp Alive, kinetic enz enz enz.

De 2e "D" is voor Dolfijn, in Øygarden (buurt van Hellesoy) is een prachtige dolfijn gezien en hebben er een waanzinnige foto van gemaakt. Dolfijnen komen vaker voor, alleen meer dan de rug vd dolfijn is vaak niet te zien, deze "Flipper" gaf een leuke show, speciaal voor jullie ;-) 

Goed wij gaan weer verder met pakken en morgen de camper ophalen bij www.vrijheidcampers.nl in Urk en met dit bakbeest trekken we via Zweden door naar Noord Noorwegen.

Tot het volgende bericht !

 Raffie=== Zaterdag 09 juni 2012 ===


SMS van Daniel Timmer

He raffie,

vandaag was een top dag meer dan 20 kabeljauwen boven de meter marcel een van 127 en 113 cm en ik een van 112 cm
we hebben dik meer dan 150 vissen gevangen geen armen meer over meer dan 500kg vis top stek gevonden op 5 minuten vd accommodatie.

Alles gevangen op de sandeels en cutbait en aas, zelfs op kabeljauw van 30/35 cm.Daniel Timmer=== Vrijdag 08 juni 2012 ===


SMS uit Storekorsnes

Beste lezers,

We kregen vandaag een sms van Daniel die op dit moment in Storekorsnes is, deze groep ving vandaag 2 prachtige heilbotten van 114 en 115 en een kablejauw van 103 cm op de 1e dag Noord Noorwegen.
Door een andere groep was er nog een prachtige zeewolf gevangen, ook dik een meter !

Maar dat is niet alles, in hetzelfde gebied bij het eiland Seiland wederom een hele mooie heilbot gevangen van 80kg !

Dus Storekorsnes en omgeving gaat goed, laten we hopen dat het zo blijft, want wij gaan daar een week vissen vanaf 20 Juni met 11 personen. 

 Raffie www.cordestravel.nl=== Woensdag 06 juni 2012 ===


Meer foto's uit IJsland

Beste sportvissers,

Weer een serie fotos vd visgidsen uit IJsland, prachtige mooie fotos met veel vis en mooi weer.

       

       Raffie=== Woensdag 06 juni 2012 ===


Fotos vd visgidsen IJsland

Hallo allemaal,

Vandaag weer wat fotos gekregen vd visgidsen uit IJsland, het was prachtig weer, 20 graden en volop vis !
Ik kan me niet meer voorstellen dat wij een kleine 4 weken terug in de sneeuw zaten.
Maar dat is vissen en een beetje geluk hebben.

Er wordt in ieder geval leuk vis gevangen !!

Ook eens vissen in IJsland ?  klik hier >>>

    Raffie=== Woensdag 06 juni 2012 ===


3x SMS uit IJsland

Door een storing, kregen we vandaag 3 smsjes van Cor tegelijk:

SMS 3 Juni:

Hallo Raffie Linda,
 
alles goed hier weer een prachtigr dag alleen ochtend zeevlam. Later zon en in overhemd gevist. Op mijn boot 14 grote zeewolven tussen 70 en 95 cm. Ik had 1 heilbotje 60 cm een grote schar en weer veel gul tot 90 cm. Ook 2 papegaaiduikerd naast de boot. Andere groep kabeljauw van 26 kg.
Weer lekker (vis) gegeten. Morgen weer mooi verwacht. We hebben dus veel geluk. 

SMS 4 Juni:

Hoi vanuit Costa Talkna.
 
Ver weg zelfs in tijdzone Groenland Nuuk gevist.
Mooi kabelj 5-10 kg Grootste 109 cm. Verder wat wijting en roodbaars.
De bonus vis komt morgen denk ik. Bericht wat later want beltegoed ging sneller dan verwacht.
 
SMS 5 Juni:

Hoi vandaag links en rechts bij de uitgang van ons fjord gevist.
Heel veel gul van 2 tot 5 kg. Mooie zeewolven, grootste 101 en 105 cm.
Daan nog 1 heilbotje. Na mist weer een prachtdag.

Nu inpakken. Iedreen een top week !!

Reisverslag en vele fotos zullen volgen.Cor (Cordes Travel Team)=== Woensdag 06 juni 2012 ===


Laatste bericht uit Polar Cirkel

Hallo allemaal,

Prachtig weer en vlakke zee, wederom was het perfect visweer in Noorwegen en konden we weer naar buiten.

Gevist op open zee en zeker 70 kabeljauwen tussen de 90cm en een meter gevangen, de meeste op de grote sandeels, cutbait en kinetic.
Zelf had ik nog een mooie Pollak van 90 cm en Robèrt een klein Heilbotje van 60 cm.
Helaas moeten we terug naar Nederland, de vader van onze vismaat Eddy ligt slecht en gaat niet goed, geen probleem dan gaan we naar huis, 2 dagen eerder dan gepland, maar samen uit, samen thuis.
Uiteraard zal ik zorgen voor een groot en uitgebreid van verslag van onze visreis !
Ik hoop dat jullie ook een reisverslag in sturen, want ik zie nog maar weinig reisverslagen op onze website, kom op mannen !
 
groetjes,
 
 
 


Nanno en Robert Cordes Travel Team=== Dinsdag 05 juni 2012 ===


Youtube filmpje vd 45.5 kg zware Heilbot

Hallo Zeevislanders,

Zie hier de beelden uit IJsland van een heilbot van 45.5 kg gevangen tijdens ons jaarlijkse Penn IJsland Festival.

Linda en ik hadden voor de 4e keer het Penn IJsland Festival georganiseerd, 65 deelnemers !

Augustus 2012, Mei 2013 en Augustus 2013 gaan we weer, er is al flink wat geboekt, dus wees op tijd !

Zie hier het leuke filmpje ! 

>>Youtube filmpje<< Raffie www.cordestravel.nl=== Dinsdag 05 juni 2012 ===


Bericht uit Polar Cirkel

He mannen,

Het is en blijft hier waanzinnig in Polar Cirkel, gister hebben we onze 9e heilbot gevangen, geen staldeuren maar wel mooie vissen ! Kabeljauw zit hier volop, gisteren vingen we de hele dag vissen rond de meter, som iets eronder en soms net iets meer dan die magische meter. Veel grote vissen hebben we gevangen met de Red Ed van Kinetic, dit gekke visje werkt echt ! De cutbait goot en klein werken ook prima, zo goed zelfs dat we echt staarten moeten wisselen, want sommige zijn staartloos. Die heilbotten hebben echt hele scherpe tanden, niet normaal meer. Ook hebben we helaas weer een paar grote verspeeld. Buitenom de heilbot, kabeljauw en koolvis vangen we ook dikke schelvissen. We willen nu proberen om nog een zeewolf of zeeduivel te vangen.

Gisteren ving onze duitse buurman vanaf de steiger een grote heilbot van 9kg en ik ving er eentje op 1 minuut varen vd steiger, heilbot zit hier volop, dat is zeker !

We hebben mooie fotos gemaakt en HD gefilmd, dus vd winter hebben we een leuke film te laten zien. Maar ik merk wel dat deze accommodatie zeer geliefd is, als ik zie wat er voor 2013 en 2014 al geboekt is, daar schik je van, dus wees op tijd als je deze accommodatie iets lijkt.

Morgen of overmorgen weer nieuwe berichten vanuit Polarcirkel in Noord Noorwegen, omgeving Lofoten.

groetjes, Nanno, Robert, Peter en Eddy

 Nanno en Robert Cordes Travel Team=== Zondag 03 juni 2012 ===


SMS uit Polar Cirkel

Hallo allemaal,

Het is echt helemaal top hier, de Lofoten zijn mooi, maar dit gebied is wel net zo mooi als de Lofoten, goed we zitten dan ook bijna tegenover de Lofoten op de prachtige accommodatie "Polar Cirkel".

We hebben weer zalig gevist, was zelfs even een beetje warm met het zonnetje erbij. We vangen echt mooie vissen, vandaag had ik (Nanno) een mooie heilbot van 76cm, op maar 15 minuten varen vd accommodatie, onze 7e heilbot deze week. Ook vingen we dit keer hele dikke koolvissen allemaal tussen de 6 en 8kg, minstens 50 stuks, allemaal tussen de 90cm en 1 meter, waarvan 95% weer zwemt en wacht op jullie, hahahaha. Koolvis vangen op lichte materialen is helemaal TOP, ik gebruik de Berkley Whiplash lijn van 12/00 met een trekkracht van 16,7kg, als voorslag de Berkley Fluorcarbon 60lbs. Als hengel viste ik vandaag met de Penn Overseas Heavy Pilk, 100-160 gram en als molen de Penn Slammer 460. Robert viste vandaag met de Penn TRQ spin als hengel met een Penn Battle 5oo met daarop 14/00 Penn braid. Robert ving nog een dikke kabeljauw op de Red Ed kleur "Alert Gold Mine"

We genieten weer volop en kunnen jullie weer uit eigen ervaring iets vertellen over deze accommodatie op de beurs !
16 Juni 2012 zijn we aanwezig in Zeewolde tijdens het 25 jarig bestaan van visclub "Ons stekkie".

Goed we gaan even een visje eten en dan uiteraard nog even vissen.

    Nanno en Robert Cordes Travel Team=== Zaterdag 02 juni 2012 ===


SMS uit Talknafjordur IJsland

Hoi R en L

Vandaag de dag van de aantallen. Geen van de 5 groepen wilde ver varen naar de stek van gisteren. Daarom vandaag net buiten het fjord gevist, wat ook weer heel veel vis opleverde. Iedereen had vele tientallen kabeljauwen, meestal tussen 50 en 70cm en wij een tiental tot 90cm, 5 zeewolven en wat grote wijting. Andere groepen vergelijkbaar. Uitschieter was een grote zeewolf van 115. Schitterend zonnig weer met weinig tot geen wind en 20 graden. We hebben heerlijke pizza gegeten in het restaurantje met Baileys en whiskey bij de koffie, dus volop genieten maar.

  Cor (Cordes Travel Team)=== Vrijdag 01 juni 2012 ===


Koffer kwijt

Beste Lezers,

Vanmiddag een telefoontje vanaf het vliegveld Bergen in Noorwegen, Flesland. Joop Boskma een trouwe stamgast die al meer dan 9x zijn visreis via ons heeft geboekt, in zijn koffer kwijt. Eeen of andere maloot, zoals hij zelf zei, had zijn koffer per ongeluk meegenomen en Joop had de koffer van hem. Het ging hier om een ierse artiest die in Noorwegen is om zijn kunsten te vertonen en had helaas de verkeerde koffer meegenomen. Maar goed aar sta je dan, wat moet je doen ? Gewoon Raffie en Linda bellen, daar zijn we voor, dat is nu onze kracht. Joop belde ons en vertelde zijn verhaal en vroeg of hij zijn telefoon aan de medewerker van Flesland kon geven, zodat ik in het Noors met haar kon spreken. In het Noors dus even wat gegevens uitgewisseld en hopen dat de artiets het vliegveld belt en de koffer van Joop heeft.

Om 22:45 kregen we een telefoontje uit Noorwegen, in zeer gebrekkig engels begon een dame mij te vertellen dat ze een koffer had, ik ging snel over in het Noors en snel was duidelijk dat Joop zijn koffer weer terecht was. Maar goed hoe krijgen we de koffer in het bezit van Joop, wat afspraken gemaakt, heen en weer gebeld en inmiddels (terwijl ik aan het typen ben) is Joop en de koffer onderweg naar een afgesproken punt. Als het goed is heeft de artiest en Joop strax rond 23:30 zijn koffer en is iedereen weer blij.

Vd week waren we ook al laat bezig met een groep Belgische vissers die om 23:45 de weg even kwijt waren, nee niet geestelijk, de weg naar de veerboot. Geen probleem, in noodgevallen zijn wij 24u per dag bereikbaar, 7 dagen per week en daar we dus ook Noors (ook duits en engels) spreken en lezen, kan dat soms heel erg van pas komen, zoals nu.

Dat is nu die extra service die wij bieden aan onze gasten, zij staan er nooit alleen voor en wij zijn altijd bereikbaar, waar je ook bent altijd Linda of Raffie die jullie verder kan helpen !

Wij gaan dus nog even niet naar bed en wachten tot Joop zijn koffer heeft.

Update 23:30, Joop heeft zijn koffer weer terug !Raffie=== Vrijdag 01 juni 2012 ===SMS uit Talknafjordur IJsland

Wij zijn vandaag met 5 boten en visgids Tom vanuit Talknafjordur op pad gegaan, naar de extreem verre stekken, 2.5 uur heen en 3 uur terug. Normaal vaart men vanaf Talknafjordur maar 20-30 minuten naar de goede stekken, maar deze hele speciale stek, waar je alleen met de visgids en meerdere boten mag komen, kan soms extreem grote Leng, Koolvis en kabeljauw opleveren, met een beetje geluk, het blijft dus altijd een gok om naar deze hele speciale stek te gaan.

Schitterend weer en geen wind. Eerst weinig op 70m later goed gevangen op 90m, de vis zat helaas erg diep. Mario de grootste kabeljauw 134cm. Frits koolvis 115cm. Allemaal hadden we heel veel vissen tussen 80 en 95cm gevangen. Alle groepen/boten goed gevangen 1 tot 1.5 bak per boot, 1 bak is 400L ! Top dus. Ook weer walvis en dolfijnen gezien. Pas laat terug en de sfeer is prima.

Morgen nieuwe berichten.

groetjes uit Talknafjordur IJslandCor (Cordes Travel Team)=== Vrijdag 01 juni 2012 ===


SMS uit Polar Cirkel

He Linda en Raffie,

Heilbot nr 5 is binnen, langste nog steeds 111cm, maar ik weet zeker dat er nog een grotere aankomt deze week. We hebben veel aanbeten gehad en ook een aantal mooie verloren.
Verder vangen we mooie kabeljauw, leng, koolvis, roodbaars en dikke schelvis.

We gaan nu snel weer vissen.

tot later !

 Nanno en Robert Cordes Travel Team=== Donderdag 31 mei 2012 ===


Bericht uit Storekorsnes

Het weer is gelukkig weer wat rustiger, daarmee kan men weer wat meer gaan vissen.

Mooie heilbot, dikke koolvissen en mooie kabeljauw.

Storekorsnes ligt bij Seiland, net onder Soroya.

groetjes,

   Storekorsnes=== Donderdag 31 mei 2012 ===


Bericht uit Noord Noorwegen

Hallo Zeevislanders,

Hier een bericht uit Polar Cirkel, wat is het hier mooi, Lofoten is mooi, dan ben ik al een paar keer geweest, maar hier bij Polar Cirkel is het ook prachtig ! Gisteren onze 1e visdag samen met Eddy en Peter, onze vismaten. We wilde de omgeving wat verkennen, dus zijn nog niet ver naar buiten geweest, maar aan de "binnenkant" vingen toch al heel snel mooie vissen. Ik denk dat we ongeveer 30/40 gullen hebben gevangen van 80/90cm waarvan een groot deel weer zwemt, we hadden een leng van een meter en een dikke koolvis van minstens ook een meter, wat een prachtsport op een Penn Light Pilk met een Penn Sargus 5000, dit is pas vissen, dit is prachtig ! De lijn die we gebruiken is de Penn braid 14/00 en de Berkley Whiplash. Als kunstaas deed de Berkley Ripple shad het het beste, maar de sandeel was ook gewild !

Het is hier wel koud, 5gr en dan een windje maakt het echt fris, nu regent het en is het bewolkt, maar weinig wind, dus vandaag willen we buiten gaan proberen met hele koolvissen en haringen als aas, gericht op grote koolvis en mooie heilbot.

Als jullie eens richting het Noorden willen, dan is Polarcirkel een topaccommodatie, alles is hier echt geweldig, alleen de boot is al een droom !

We houden jullie op de hoogte !Nanno en Robert Cordes Travel Team=== Woensdag 30 mei 2012 ===


SMS uit Talknafjordur IJsland

Beste lezers,

Vandaag onze 1e visdag in IJsland, waar ik nu reeds voor de 3e keer ben, 2x Sudavik en nu in Talknafjordur met 8 van mijn vismaten. Het weer is goed, vandaag nog wel iets wind, maar de komende dagen zien er goed uit. Ik heb mijn cutbaits bij me, uiteraard kinetic en niet te vergeten zilveren banaanpilkers. Hadden vandaag mooie zeewolven tot 8,2kg en kabeljauw tot 80 cm. Nog geen grote aantallen in fjord. Morgen goed weer om wat verder te gaan. Mooi zonnetje en wat zeevlam ook walvissen gezien. Kortom het is weer fijn om terug te zijn.

groetjes,Cor=== Woensdag 30 mei 2012 ===


Vega en Hellesoy

Er staat veel wind in Noorwegen, Albert en zijn vismaten zijn in Hellesoy en hebben net als vele andere vissers in Noorwegen last vd wind. Toch konden Albert en zijn vismaten bij Hellesoy goed vissen, gisteren kregen we een sms van Albert dat ze aan de 2e kist 90+ kabeljauwen begonnen, dus ondanks de wind een goede vangst. Thierry is in Vega Kystferie en ving gisteren een 2e heilbot, deze keer 8kg en 92cm en een kabeljauw van 90cm en 7kg. 

Vandaag zijn ook Nanno en Robert (onze medewerkers) aangekomen in Noorwegen, zijn gaan 10 dagen Polar Cirkel onveilig maken en hopen ook een prachtige heilbot te vangen.

Zelf vertrekken wij 15 Juni naar Noorwegen, we rijden dan met de camper naar Alta, vissen een week bij Storekorsnes en reizen via de kust terug om al onze huisjes te bezoeken. We gaan bij Storekorsnes vissen met 11 peronen, waaronder onze medewerkers; Harrie, Ronald, Lydia, Marjan, Ans en Maurits, ook wij gaan proberen een heilbotje te vangen.

Dus we zijn via de e-mail minder goed bereikbaar en zullen in de periode 15-06 tm 07-07 minder snel antwoorden, wel zullen we dagelijks onze e-mails checken, althans proberen we.

Gisteren is Cor, ook weer een medewerker van ons in Talknafjordur IJsland aangekomen, daar ziet het weer er heel goed uit, dus laten we hopen op grote vissen !

Ik hoop dat iedereen, dus niet alleen de medewerkers, die bij ons geboekt hebben, ons een sms sturen met de vangsten, nog beter is een e-mail als er internet in het huisje is.

Hier nog een foto vanuit Vega Kystferie, gestuurd door Thierry en Kristof.

groetjes,

 Thierry en Kristof=== Dinsdag 29 mei 2012 ===


Heilbot en Zeewolf

We kregen weer een sms uit Vega Kystferie, helaas worden deze mannen net als bij Hellesoy (Bergen) ontzettend gepest door de wind, de weergoden dachten, we geven de heren storm. 

Ondanks de wind hebben de heren geprobeerd wat in de buurt te vissen met als resultaat een kleine hailtbot van 68cm en een mooie zeewolf van 79cm, leuke vissen dus.

 Thierry en Kristof=== Maandag 28 mei 2012 ===


SMS uit Vega

Voormiddag mooiweer en naar sola geweest ! Mooie gullen gevangen !
Namiddag echt hondeweer nog een beetje voor de deur gevist maar niet echt een groot sukses nog enkele gulletjes bij gevangen maar niet veel !
morgen nieuwe dag hopelijk met minder wind !Thierry en Kristof=== Zondag 27 mei 2012 ===


Bericht uit Vega Kystferie

Hoi linda raffie,

Vandaag een vermoeiend dagje !
Maar toch nog enkele mooie vissen ! 
Roodbaars lom en enkele gulletjes en koolvisjes mooi weer !

Begonnen om 6uur en gevist tot 11 uur fotos volgen !Tom en Kristof=== Vrijdag 25 mei 2012 ===


SMS vanuit Hellesoy

Dag linda en raffie,

wij zijn dinsdag met peter en twee nederlanders wel met twee bootjes samen met mijn vrouw en schoonbroer de zee op gegaan.
wij hebben samen een dag meegemaakt  die wij nooit zullen vergeten mooi weer en heel veel vis de foto 't volgen naderhand nog.  

Nog vele zonnige groeten.

Jean monnensJean=== Woensdag 23 mei 2012 ===


Vissen op Zeeforel

Hallo allemaal,

Raffie en ik zijn op dit moment op het eiland Møn in Denemarken op zoek naar de Zeeforel. Helaas hebben we een beetje last van wind, waardoor het vissen op de beste stekken wat moeilijk is, maar het mooie van dit eiland is, dat je bijna overal kunt vissen, denk aan baars, schol, zeeforel, geep en snoek. Dus onze waadpakken aan en op zoek naar de vis, visgids Ken wijst ons de stekken en helpt ons op weg. Helaas kan er maar kort gevist worden, daar we natuurlijk deze nieuwe accommodaties moeten bekijken en de omgeving bekijken. Deze prachtige nieuwe accommodatie zal tegen September in ons programma komen en biedt heel veel opties voor sportvissers, families en liefhebbers van kayakvissen en paardrijden.
 
Het is een prachtige omgeving waar men zich waant in zuid europa, de geweldige kalkrotsen waar het eiland bekend om staat.
 
Het is tevens een eiland wat bekend staat om zijn fosielen en de geschiedenis die terug gaat in de prehistorie. Maar 99% vd lezers op deze website zijn meer geintreseerd in het vissen hier en ik zie heeft veel opties hier met een hele goede visgids ter plaatse die hier al heel zijn leven vist en vliegvisinstructeur is en dus echt weet hoe men op Møn, het is hier een paradijs voor de lichte visserij en voor de vliegvisserij.
 
Gisteren hebben we 7 zeeforel gevangen, 19 geep en een snoek die weer los schoot, geweldige sport, helaas niet overal fotos van ivm dat we allemaal in waadpakken staan en de spullen droog in de auto blijven.
 
We hebben gevist met hele lichte hengels de Berkley predator 25-70 gram, de Berkley SSGS 15-55 gram, met als molen de Penn Sargus, Battle en Atlantis in 4000 serie, met als hoofdlijn 12/00 Penn Braid, lepeltjes, spinners en pluggen tussen de 18 en 28gram, wel even wennen na een weekje IJsland met 700gr Big Bob
 
De deurbel gaat, Ken staat klaar om met ons te gaan vissen op baars in het watertje achter de huizen, alle stekken liggen trouwens op korte afstanden vd accommodatie.
 
Raffie roept.... we moeten gaan !
 
groetjes,
 
       
       
       


Linda, www.cordestravel.nl=== Zondag 20 mei 2012 ===


Mooie vangsten Havferie

Hallo allemaal,

Hier een bericht van Magne eigenaar van Havferie, vertaald door Linda.

Vandaag even vissen op een stek die ik uiteraard alleen voor "mijn" gasten bewaar, leuke gullen, pollakken en koolvissen gevangen aan lichte materialen tussen de 40 en 100gram. Zwaarste kabeljauw was 13,6kg (116cm) dat is een mooie vis voor dit gebied. Ik had geen voorslag gebruikt, dus beet de vis de lijn door, gelukkig zat hij vast met de dreg in zijn rug, dus kon ik hem na een flinke dril toch binnen halen. Ik heb deze mooie kabeljauw gevangen tussen de 18 en 30m.

Toen ik terug in de haven was waren de andere vissers ook terug en ook zij hadden mooie vangsten.

groetjes,

     Magne (Havferie)=== Vrijdag 18 mei 2012 ===


Bericht uit Storekorsnes

Hallo allemaal,

We zijn druk onze e-mails aan het afhandelen die er staan van vorige week, alle belangrijke mails en boekingen zijn natuurlijk al afgehandeld. Vandaag kregen we van Albert weer nieuwe fotos uit Storekorsnes, hele grote koolvissen en prachtige kabeljauwen, helaas wil het met de heilbot nog niet echt lukken. Wij zijn er van 20 tm 27 Juni in Storekorsnes, dus laten we hopen dat wij de heilbot wel kunnen vangen, daar gaan we voor, maar wie weet krijgen we wel nog meer extreem weer net zoals in IJsland.

    Linda, www.cordestravel.nl=== Woensdag 16 mei 2012 ===


E-mail uit Havferie

Hallo Zeevislanders,
De dag na het vorige bericht hebben we weer een mooie ochtend gehad zodat we zijn kunnen uitvaren naar de stek op open zee. Over enkele onderwaterbergen heen, waren rond de kentering van het getij,  de Pollakken weer aan het jagen. Uitgooien met 85 gr pilkers en snel indraaien leverde steeds een specatculaire aanbeet op. Ook met een shad was dit een sentatie. Tijdens het indraaien voel je enkele keren een aanval en plotseling giert de slip en is het ..hangen!!!! We hebben zo in 2,5 uur tientallen Pollakken van ca 75 to 88cm gevangen. Zelfs met een lichte pilker even boven de boden hangen heeft enkele prachtige gullen, waaronder 2 stuks van 85 cm, opgeleverd. Omdat het tegen de middag snel slechter weer zou worden zijn we opgehouden en teruggevaren. Het was sensationeel.
Gisteren wederom veel wind en zijn er naar het Hardangerfjord geweest en later op de avond tegen de stijle wand nog enkele Pollakken en gullen gevangen.

     

 De drie limburgers=== Woensdag 16 mei 2012 ===


E-mail uit Storekorsnes

Beste Raffie en Linda,

Gisteren ((woensdag) hebben wij dan eindelijk onze eerste heilbot(je) gevangen van 7 kg  dit was vere uit onze beste dag met ook nog een hele mooie kabeljauw van 21 kg en diverse van tussen de 8 en 12 kg.

Vandaag was een slechte dag met maar een paar visjes maar wel heel mooi weer Albert was zelf ook aan het vissen en lag met zijn boot naast die van ons en kon ook niets vangen.

Morgen ochtend weer vroeg naar huis 7.30 vertrek met het vliegtuig vanaf Alta, Albert brengt ons om 5.30 uur weg.

Wij kijken terug op een geslaagde visvakantie en zullen waarschijnlijk hier nog wel een keer terug komen maar dan in juni of september.

Ruud, Peter, Onno en Jilles

r 

rnRuud, Peter, Onno en Jilles=== Woensdag 16 mei 2012 ===


e-mail uit Vega 

Dinsdag, mooie zomerse dag zoals we der vele gekend hebben na al die jaren.


We genieten er met vol teugen van na dagen van veel wind met regen/hagel en sneeuw, de temperatuur blijft voor de tijd van het jaar laag. Snacht steeds om en de nabij het vriespunt. Hebben het Noordelijk NNW deel verkend op verscheidende stekken, op water van 40 - 120. Mooie kabeljauwen hier en daar. Het is echt zoeken in dit labyrint. De drift snelheid bleef ganse namiddag hangen op 0.3 knopen met een WZW windje 1 m/s en mooie bijna staalblauwe hemel. Mooie panoramische sfeerbeelden met de sneeuw op de bergen. Later op de vroege avond kwam er meer stroming en de beten werden frequenter. Andre kreeg op een geven moment een harde klap op de hengel wat resulteerde in een directe run met breuk, wie weet? Was dit heilbot, naar alle waarschijnlijkheid wel. Helaas is niet anders, de slip stond toch goed ingesteld niet te vast of met andere woorden dat je de lijn zelf met eigen kracht van het spoel kunt trekken, hebben nog wat stekken meegenomen in de terugvaart, hier en daar weer mooie kabeljauwen. Thuishaven 23.00 het was een leukje dagen nu nog ff fileerwerk, alles netjes gedoseerd en verpakt. Nog wat bijpraten, koffie en een welverdiende lekkere warme douche, jaja is inmiddels weerom aan het vriezen buiten.
 
Kleine anekdote. Tijdens het fileren viel de electra op het eiland uit, dan maar met headlichts en een lantaarn verder...
Zette de tijd 100 jaar terug.
 
Het gaat jullie goed zeeschumers, welterusten...
 
Pieter(-man) Pieter (-man)=== Woensdag 16 mei 2012 ===


Hey Raffie en Linda,

We hebben inmiddels 2 dagen Havferie erop zitten. Gisteren was het weer prima maar toch niet goed genoeg om "naar buiten" te gaan. We hebben toen voor de steile wand, rond de vloedstroom leuk gevangen, gul van 70 en 66, Pollak van 60 diversen Polllakken tussen de 50 en 60. Enkele 10 tallen koolvissen en kleinere gullen terug gezet. Vandaag zijn we vroeg met laagwater uitgevaren om werderom de vloedstroom mee te pikken. Wij konden tot onder Tesklo varen, verder op zee waren de golven te hoog. Bij Tesklo hebben we enkele mooie gullen van 74 en 66, Pollak van 65 gevangen.
De ZO wind trok zodanig aan dat we het bij Glesvaer zijn gaan proberen. Hier hebben we een Leng van dik 60 gevangen en verder bleef het mager.
Morgen belooft het even beter te worden dus daar moeten we van profiteren.

 De drie limburgers=== Dinsdag 15 mei 2012 ===


22,5kg kabeljauw vanuit IJsland (137cm)

Laatste nacht/dag IJsland was een succes, althans voor die groepen die nog zin hadden om in de nacht van maandag op dinsdag nog te gaan vissen. Gisteravond vertrok de groep van Floor den Toom (vader met zijn 2 zoons) vanuit Sudavik naar open zee, sneeuw volop, maar de wind was een stuk minder. De mannen wilde dit Penn IJsland Festival toch afsluiten met een mooie vis, na 2 dagen binnen zitten hadden ze goede moed. De mannen trotseerde de kou, de golven en de wind, heel de nacht hebben ze gezocht, gepusht en doorgezet, hun zinnen stonden op een meter plus vis.... Pas tegen de ochtend, na een hele avond/nacht vissen kwam de vis los en wilde ze bijten, niet overal, maar de mannen hadden een mooie bult gevonden op 83m net boven de 6.

Op een gegeven moment stonden er 5 hengels krom en vingen de heren maar liefst 17 kabeljauwen van boven de meter met als zwaarste een kabeljauw van 137cm met een gewicht van 22,5kg !! Dat zijn de vissen waar we voor komen ! De mannen waren dan ook dolgelukkig en konden op deze manier dit leuke, spannende en vooral gezellige Penn IJsland Festival Mei 2012 succesvol afsluiten, helaas was de wedstrijd al afgelopen, maar dat maakt voor hun niet uit.

We hebben dus als winnaar Rafael vd Bosch, hij ving de zwaarste vis vd week, een heilbot van 45.5kg en won daarmee de hoofdprijs, een gratis deelname aan het Penn IJsland Festival 2013. De 2e prijs ging naar Bart vd Heuvel met een kabeljauw van 18.6kg en won daarmee een Penn TRQ Spin hengel, de 3e prijs was voor Brian Stout, hij won een prachtige Penn spin hengel met zijn 14.9kg.

Dus de laatste dag vissen maakte gelukkig toch nog heel veel goed, de Bartjes, zoals wij Bart, Bart Bart en Juan noemen, vingen vandaag ook nog een paar dikke kabeljauwen met als zwaarste 18.6kg, precies hetzelfde gewicht als die van zijn vismaat in de boot, jammer mannen, beide gewonnen ! 

De groep "Seawolves" heeft meteen weer geboekt en komen in 2013 terug om weer op de hele grote kabeljauwen te jagen, dus het Penn Festival 2013 is alweer bijna vol.

groetjes uit Sudavik Westfjord IJsland.

        

       Raffie=== Zondag 13 mei 2012 ===


Sneeuw en -4 in IJsland

Beste lezers,

Het is koud, veel wind en we zitten in de sneeuw !!

We hebben verschikkelijk veel pech, windkracht 8/10 vol in het fjord, sneeuwstorm en een tempratuur van -4 (gevoelstemp. van -20). Vandaag zijn we onze gasten gaan bezoeken in Bolungarvik en die reis vile niet mee, volop sneeuw, gladde wegen en ijs op de weg. Eenmaal in Bolungarvik hebben we de 5 groepen bezocht die gelukkig zeer tevreden waren met hun vangsten, hun zwaarste vis was 28,5kg en dan spreken we toch echt over mooie kabeljauw !! Sommige groepen vingen 1 volle kist per dag (400L) en andere groepen zelfs 2 kisten per dag, vele vissen van dik boven de meter, de groep van Serge, Mario, Cor en Twan wisten 61 zeewolven op 1 dag te vangen.

Vandaag was het feest helaas voorbij en moesten we dus binnen blijven, dat kwam goed uit want het was laat geworden vanacht voor sommige vissers. Na lekker uit te hebben geslapen kwamen de meeste vissers even een bakkie doen in Amma Habby het restaurant in Sudavik. Gezelligheid volop, sterke verhalen, gek doen en naar de sneeuw kijken, soms zelfs kerstliedjes zingen, want het lijkt net kerst hier. 

Langzaam aan werd de wereld steeds witter en witter en kouder en kouder, gelukkig was het warm en gezellig. Het was zondag dus was er maar 1 winkel open, dus ging Raffie met de gasten naar de winkel, dat werd een zware rit met een zicht van vaak niet meer dan 5m en spek en spekglad, volop ijs op de weg en er is niet gestrooid.

Tja en na een middag gezellig in het restaurant was het tijd om te eten, vandaag stond er lamfilet op het menu die echt overheerlijk was, dus voor de 5e avond was het eten weer TOP in Amma Habby. Uiteraard werden er ook wat biertjes gedronken en werd de stemming lollig en tja dan komen er weddeschappen.... wie durft er voor 50 euro in zijn onderbroek naar buiten te gaan ??? Nou Bart (Batsie) Slootjes sprong op, trok zijn shirt uit en voor we het wisten stond deze stoere bikkel buiten naast de Penn vlag zijn lichaam te showen onder luid gejoel van de andere sportvissers. Eerlijk is eerlijk, binnen 20 sec. had deze bink 50 euro verdient en was het lachen en gieren in het restaurant !

Om 21.00 was het dan de prijsuitreiking vd zwaarste vis vd dag, hahaha jullie zullen wel denken, wie vist er nu met windkracht 10 met een temp van -4 ?? Nou Maikel Beers uit Oirschot ging net zolang door tot hij minstens 1 visje had gevangen, ondanks dat wij hem onder een berg sneeuw moesten halen, had hij dus echt 3 visjes weten te vangen, 3 prachtige scharren. Maikel won hiermee de prachtige dagprijs, een Penn Sargus 6000, perfekt voor de IJsland en Noorwegen visserij.

En zo was het al snel 23.30 en gingen we langzaam weer naar onze warme bedjes toe en bidden we voor een wonder....zon en windstil... Morgen zien of onze gebeden uit komen.......

xxx

    

    Linda, www.cordestravel.nl=== Zondag 13 mei 2012 ===


Sneeuw tijdens het Penn IJsland Festival

hallo allemaal,

Hier zitten we dan, aan de keukentafel van ons gezellige huisje naar buiten te kijken hoe de sneeuw horizontaal door de lucht vliegt. Het sneeuwt tijdens het Penn IJsland festival en de wind in het fjord is 8 en buiten op zee is het windkracht 10. Jullie begrijpen vast wel dat er vandag niet gevist zal worden, te slecht weer. Laten we beginnen om te vertellen dat we in Augustus geen dagelijks "liveverslag" kunnen doen, we merken dat de tijd er gewoon niet voor is. In de ochtend staan we om 06.00 op, maken alle spullen klaar en staan rond 07.45 bij de haven om de vis te lossen, te tanken en alle gasten te helpen met eventuele vragen, daarna vaart onze boot als laatste pas weg tegen 09.30. Dan vissen we de hele dag en zijn tegen 18.00 weer terug in de haven. Dan gaan we douchen, wat boodschappen doen en zorgen dat we rond 20.00 in het restaurant Amma Habby zijn, waar we vaak tot wel 00:00 zitten met een grote groep, dus komt het er vaak gewoon niet van om snel een bericht te typen.

Gister was een redelijke dag, maar het blijft een zware visserij, de lokale beroepsvisser vertelde dat de storm (verandering van luchtdruk) en de vis die nog moet paaien, roet in het eten gooit. We merken allemaal dat de vis er zeker wel zit, maar gewoon niet wil jagen/bijten. Het was ook gisteren weer zoeken en kijken waar de vis was en wel wilde bijten, het was echt moeilijk om een visje te vangen. Toch zijn er gisteren weer heel veel meter kabeljauwen gevangen en in aantallen kabeljauwen op een dag klaagt men ook niet, alleen de hele dikke kabeljauwen blijven helaas uit. Gelukkig zijn er gisteren toch weer een aantal dikke kabeljauwen gevangen waarvan de zwaarste 16,5kg en was daarmee meteen de dagwinnaar en ontving van Robert Valkeneer de dagprijs een Penn Sargus 6000.

Helaas door de mindere vangsten en het slechte weer, zijn er groepen wat gefrustreerd en uiten dit "natuurlijk" op ons, kleine dingetjes worden ineens grote problemen, maar als je verder vraagt dan balen de heren gewoon van het slechte weer en nemen ons dit een beetje kwalijk, helaas mannen wij kunnen niets doen aan het weer en de vangsten. Gelukkig is 95% vd groep wél positief en gezellig en nemen ons niets kwalijk en maken er het beste van. 

Juan Kwinten is gisteren 34 jaar geworden en zijn vismaten hebben hem verrast met een feestboot (zie fotos). "De bartjes" zoals wij de mannen noemen, boeken al 9 jaar hun visreizen via ons (Cordes Travel) en dat is natuurlijk erg leuk om hun erbij te hebben, maar we hebben meer vaste groepen, zoals groep Ferry van Wierst die ook reeds 8 jaar hun visreis bij ons boeken of Teun van Etten die soms wel 2x per jaar op visreis met Cordes Travel gaat. Trouwens Juan kreeg een mooi kado een prachtige "Banaan-pilker".

Gisteren hadden we Live muziek in Ammy Habby het restaurant en was het beregezellig, het is dan ook erg laat geworden vanacht en sommige waren pas tegen 03.00 thuis, geen nood iedereen kan lekker uitslapen en bijtanken vandaag.

Tja wie had dat gedacht, vorige week prachtige weer, nu -2 veel wind en sneeuw......

Maar goed daar kan niemand iets aan doen ....ook wij niet.

We hebben het in ieder geval erg gezellig, eten elk avond in het restaurant en het eten is prima.

Wij gaan nu de spullen een beetje schoonmaken en inpakken en onze gasten in Bolungarvik bezoeken.

groetjes,

      Raffie=== Zaterdag 12 mei 2012 ===


Eindelijk IJslandvissen !

Hallo allemaal,

Even een kort bericht, want we gaan snel weer vissen, helaas voor de laatste dag want we krijgen een storm met orkaankrachten voor de komende 3 dagen..... EN het gaat sneeuwen !!

Vandaag kunnen we nog volop vissen, dus we gaan er uit to laat vanavond...

Gisteren een redelijke dag die goed eindigde, er werden een aantal zeer mooie kabeljauwen gevangen met als zwaarste 18,6kg ! Dat zijn pas IJslandvissen, daar doen we het voor. Ferry van Wierst ving iets speciaals, namelijk een oude hengel met reel, helaas deed de reel het niet meer. Juan ving zijn 16,5kg kabeljauw aan een Scarry Jerry van Kinetic.

Morgen een uitgebreid verslag van vandaag, dan sneeuwt het helaas toch.

    Raffie=== Donderdag 10 mei 2012 ===


Hallo Zeevislanders, 
 
Hier wat indrukken van de vangsten op Havferie Noorwegen. We zijn vandaag naar "buiten"kunnen gaan en meteen zijn de vissen en de aantallen groter. De pollaken waren flink aan het jagen en gingen tot onder de boot achter de shads en de pilkers aan. Je kon zo zien hoe ze de shad pakte en ermee, door de slip, naar de diepte schoten. De grootste waren 85 cm en de rest tussen de 60 en 80 cm.Prachtige sport.
 
Hopelijk kunnen we het morgen nog eens overdoen.
 
De Drie Limburgers
    De drie limburgers=== Donderdag 10 mei 2012 ===


Penn IJsland Festival dag 2

Hallo allemaal,

We zijn vandaag iets vroeger terug dan normaal, het ty was eruit, dus dan komen we lekker terug. Hier is het nu 18.45 en bij jullie 20:45.

Vandaag was er veel wind, te veel woind om echt naar buiten te gaan, dus besloten vele vissers in het fjord te blijven. Zelf hebben we gekozen voor stek 2 recht voor Isafjordur waar giteren ook die mooie heilbot was gevangen. Een stek die maar 15 minuten varen is en gezien de wind lagen we lekker in de luwte en hadden we geen last van vervelende golven. Eerste ving Rik een hele mooie kabeljauw van rond de 10kg met een lengte van precies een meter, Linda kon dit niet hebben en ving een nog grotere kabeljauw, waarop Robert dacht dat kan ik ook, en ving meteen de zwaarste van vandaag 12kg met een lengte van 110cm. Niet te vergeten dat we dus IN het fjord hebben gevist en niet buiten. Zelf kwam ik bijna niet aan vissen toe, hie gaffen, daar fotos maken en hier en daar helpen met een lijntje of andere zaken, hard werken dus. De keren dat ik ging visen wilde ik voor groot gaan en heb met 30 en 40cm shads gevist van Kinetic in de hoop dat er toch ergens een hele hele grote zou zwemmen die mijn aasje lekker zou vinden, helaas........

Morgen een nieuwe dag met nieuwe kansen.

En dan het weer voor de komende dagen, zou Piet Paulusma zeggen, zaterdag een prima dag, zondag wind 22/26 m/s (windkracht 10/11), sneeuw en -2 in tempratuur, dus gevoelstemperatuur min 12 en Maandag ziet er al niet veel beter uit, dinsdagochtend zou het weer beter zijn, dus wie weet dan nog een paar uurtjes vissen. De meeste vissers weten het nog niet dat het slecht wordt, dus hebben we vandaag toch wel wat slecht nieuws ter vertellen. Maaaaaaaaar in IJsland (en Noorwegen) weet je het maar nooit, kan zo weer een dag omslaan.

Hier nog wat fotos van vandaag.

   Raffie=== Donderdag 10 mei 2012 ===


Bericht uit Havferie  Bergen Noorwegen

Hey Raffie en Linda,


We hebben inmiddels 2 dagen Havferie erop zitten. Gisteren was het weer prima maar toch niet goed genoeg om "naar buiten" te gaan. We hebben toen voor de steile wand, rond de vloedstroom leuk gevangen, gul van 70 en 66, Pollak van 60 diversen Polllakken tussen de 50 en 60. Enkele 10 tallen koolvissen en kleinere gullen terug gezet. Vandaag zijn we vroeg met laagwater uitgevaren om werderom de vloedstroom mee te pikken. Wij konden tot onder Tesklo varen, verder op zee waren de golven te hoog. Bij Tesklo hebben we enkele mooie gullen van 74 en 66, Pollak van 65 gevangen. De ZO wind trok zodanig aan dat we het bij Glesvaer zijn gaan proberen. Hier hebben we een Leng van dik 60 gevangen en verder bleef het mager.

Morgen belooft het even beter te worden dus daar moeten we van profiteren.

Groeten De Drie LimburgersDrie Limburgers=== Woensdag 09 mei 2012 ===


Hoi Raffie en Linda,

 
Even een kort berichtje uit het koude noorden, we vangen goed vis in diverse soorten vandaag een hele mooie roodbaars gevangen er veel lom.
De grote valt een beetje tegen maar dat komt volgens Albert omdat het te koud is voor de tijd van het jaar en de vis volgens hem diep zit.
Wij hebben al verschillende keren tussen de 15 en 20 meter gevist maar daar is echt niets te vangen we beginnen pas vanaf 25-30 meter water wat te vangen maar volgens Albert moet je voor de grote jongens op meer dan 100 mtr. zitten.
De zwaarste pilkers die we hebben zijn 400 gram maar daar heb je weinig aan op deze diepte je krijgt ze niet aan de grond dus hebben wij er twee boven elkaar gedaan met aan de onderste de haak dit werk goed.
Morgen gaan we wat later weg om zo met opkomend tij op het water te zitten dat is rond 18.00 uur en zullen we waarschijnlijk tot 20.00 uur doorvissen.
 
Groet,
 
Ruud, Peter, Onno en Jilles


Ruud, Peter, Onno en Jilles=== Woensdag 09 mei 2012 ===


1e dag Penn IJsland Festival 2012

Hallo allemaal,

Sorry voor het late bericht, maar goisteravond was er geen tijd meer en vanmorgen was het uiteraard druk met de boten en de 1e dag vissen. Daar komt bij dat het in IJsland 2u vroeger is dan in NL, dus nu ik dit typ is het hier pas 20.00.
Gisteren (8 Mei) zijn we met z'n allen vertrokken van schiphol naar IJsland en kwamen rond 20.00 aan in Sudavik, waar iedereen naar zijn huisje is gegaan. Nadat iedereen zijn huisje had ingericht kwam iedereen een hamburger eten in het restaurantje Amma Habby. Vervolgens kwamen alle koffers aan met de transportbus en kon alles ingericht en uitgepakt worden. Voor die vissers die geen vaarbewijs hebben was er een kleine gratis test, waar men altijd voor slaagt, de "leraar" helpt de vissers als ze de vragen niet weten, dus volop score. Je krijgt een officieel diploma wat een jaar geldig is in IJsland, dus een vaarbewijs is niet nodig in IJsland.
 
Woensdag 9 Mei, om 07.00 lieper de eerste vissers al vol adrenaline naar hun boot om de hengels op de boot te plaatsen. Om 08.00 was er door de visgidsen uitleg over de boten, hoe alles werkt, waar alle knopjes voor dienen en hoe men om moet gaan met de boot. Na deze korte uitleg was het om 09.00 dan eindelijk vissuuuuuu
 
Het was een goede dag, niet te veel wind, wel wat fris, maar met de zon erbij was het goed te doen. In de middag trok de wind wat aan en zijn "we" meer onder de kant in de luwte gaan liggen. Met "we" bedoel ik Robert Valkneer van Penn, Rik Hartgers van Pure Fishing, Linda en ik (Raffie). De visserij was taai, het viel niet mee een grote vis te vangen, veel kleine kabeljauw tot 6-7kg en hier en daar wat uitschieters richting de 12/15kg. Ik heb nog niet alle berichten binnen, dus daar kom ik later nog op terug, maar er zijn metervissen gevangen. Het was zoeken, het was uitproberen en testen, de Cut Bait Herring was op onze boot in ieder geval de winnaar. Linda ving eerst een kabeljauw van rond de 10kg, vervolgens een nog een hele mooie zeeduivel, zelf ving ik nog een dikke zeewolf van bijna 7kg en een wijting van 50cm. Verder hebben we als Penn Team weer wat nieuwe materialen getest zoals een nieuwe serie (nog niet in de handel) Nano hengels voor de lichte en zware visserij in IJsland en Noorwegen en een hele nieuwe serie molens, waarvan we de naam nog niet moge verklappen, ik kan jullie al wel verklappen een serie waar heel Nederland en België over gaat spreken, echt waanzinnig materiaal voor een hele goede prijs. Alles bij elkaar een leuke doch moeilijke visserijdag met helaas nog niet die hele grote jongens waar we op hebben gehoopt.
 
Inmiddels waren wij al terug in de haven toen we een SMS kregen vd groep van Wim Verellen, die jullie nog kennen vh Penn IJsland festival 2011 Augustus, dat er bij hem aan boord door Rafaël vd Bosch een Heilbot was gevangen van ongeveer 40kg, die later 45,5kg woog ! Deze Rafael was voor het eerst in IJsland en ving op de 1e dag vh IJsland Festival een geweldige heilbot van maar liefst 45,5kg. Rafaël ving hem een met een pilkertje van 250 gram op stek 2, daarmee won hij de dagprijs een prachtige Penn Sargus 6000.
 
Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.
 
groetjes,
      
      


Raffie=== Zondag 06 mei 2012 ===


120kg Heilbot Bolungarvik

Beste sportvissers,

2 dagen voordat wij met 65 sportvissers naar Sudavik en Bolungarvik vertrekken, krijgen we net nog een leuke bericht met fotos binnen !
Vorige week was het prachtig weer, weinig tot geen wind en heel veel grote vissen ! De 1e week vh seizoen 2012 is begonnen in IJsland en hoe !!!

Afgelopen zaterdag is er bij de stekken van Bolungarvik en Sudavik een geweldige heilbot gevangen van maar liefst 120kg met de lengte van 230cm. Deze visser zal 5 mei nooit meer vergeten, hij ving eerst een kabeljauw van 22kg en vervolgens deze dikke platvis ! 45 minuten duurde het voordat deze heilbot naast de boot kwam en ze met z'n vieren de platvis naar binnen konden trekken, net voordat ze weer naar huis wilde.

Hoe dan ook de 1e week IJsland is goed begonnen, laten we hopen dat het goede weer doorzet zodat ook wij een mooie week tegemoet gaan.

Één ding is zeker de vis zit er dik, dus dat komt wel goed, 1 persoon wist maar liefst 240kg kabeljauw boven de meter te vangen in 8u tijd, recht voor Isafjordur en de zwaarste was 17kg 126 cm, dus de grote zwemmen niet altijd buiten. Ook op deze stek wordt er goed zeewolf gevangen, binnen 4 uur lagen er meer dan 20 zeewolven in de bak, de zwaarste boven de 10kg en had een lengte van 1m.

Hmmmm ik ga mijn haken nog maar eens extra scherpen en extra mijn best doen, want vanaf dinsdag moet ik het openemen tegen 64 mannen en op onze boot tegen Rik Hartgers van Pure Fishing en Robert Valkeneer van Penn en mijn vismaat/man/vriend/collega Raffie.

Wij zullen jullie op deze pagina elke dag op de hoogte houden vd vangsten !

dikke knuffel, 

     Linda Cordes=== Zondag 06 mei 2012 ===


Mail uit Storekorsnes

Hoi Raffie,
 
Albert is erg behulpzaam prima man, de vis zit nog diep volgens hem op het ondiepe vang je momenteel weinig alleen wat aasvis.
Gisteren heeft een andere groep weer een heilbot gevangen van 26kg op de plek waar wij in de ochtend hadden gevist op 120 mtr.
Wij zijn net terug van het water we hebben maar heel even gevist de wind wat te heftig met golven van soms wel 3 meter.
We moeten wel een driftzak gebruiken omdat we op diep water vissen van tussen de 60 en 120 meter drijft de boot gauw over je lijn heen, we gaan zo kijken of we van de kant af kunnen vissen maar het is heel koud met de wind en rond het vriespunt zelfs Albert klaagt over de kou.
Morgen zal er minder wind staan en gaan we weer met de boot weg, je hoort het wel weer dan.
 
Groet,
 Ruud, Peter, Onno en Jilles=== Zondag 06 mei 2012 ===


E-mail uit Storekorsnes

Hoi Raffie en Linda,

 
Even een kort bericht vanaf de Noordkaap Storekorsnes, (Noorwegen) de reis is prima verlopen en Albert en zijn vrouw zijn prima en heel aardige mensen.
Gisteren na aankomst heeft hij ons weg wijs gemaakt met de boot en de auto waarna we rond 20.00uur wat te eten hebben gemaakt voor onszelf, daarna hebben we vanaf de kant gevist in de haven.
Het blijft hier nu 24uur per dag licht en konden rustig een paar uur door vissen.

We hebben wel een aantal vissen gevangen allen niet groot, vanmorgen om 8.00uur het water op met ruime 23' aluminium boot.
Vandaag zeer mooi weer alleen maar zon maar wel een behoorlijke wind, de vangsten vielen ons wat tegen maar ja we zijn een beetje verwent als je al een aantal keer naar IJsland bent geweest.
Over de gehele dag met zijn vieren ongeveer 25 vissen gevangen waarvan de grootste een kabeljauw van ongeveer 5kg was wel diverse andere soorten gevangen zoals Lom, Schelvis en Zeewolf.

Helaas nog niet de vis waarvoor we eigenlijk hier zijn "de heilbot" maar we hebben nog 5 visdagen, gisteren is er hier in het fjord een heilbot gevangen van over de 160kg, zo zwaar is wel mooi maar we zijn tevreden met elk formaat van deze vis.
Morgen voorspellen ze hetzelfde weer als vandaag alleen met iets meer wind en dat was vandaag al aardig heftig dus we zien wel.
 
Groetjes,
 
Ruud, Peter, Onno en Jillis


Ruud=== Zaterdag 05 mei 2012 ===


E-mail uit Vega Kystferie

Hoi Linda en Raffie, 
 
Vandaag was het RAAK maar liefs meer dan 160 kabeljauwen gevangen maar niet de vette varkens merendeels mooi nat aan de haak rond de 4 kilo, groot deel zwemd weer en kan hopelijk door groeien naar volwassen moederdieren, de 5+ en groter zijn mee en zijn zeer lekker, hebben net gedaan met tafelen, ja goedendag zeg om 2.00 in de morgen. Gastronomisch zit het goed. Kabeljauw gebakken in ruim wat hoeveboter en verder afgegaard in de oven en nog ff onder de gril om de compte kaas te laten smelten en korsten.
Deze delicatesse werd begeleid met kookaardappels en prei en een botersaus, vanzelfsprekend hoort bij dit gezelschap een fruitige Chardonnay. 
Mooie visdag gehad, zeer actief en meeste kabeljauwen gevangen met de lichte spinhengels, dit is pas genieten, mooie acties en soms had de vis zelf de overhand, leuk toch? Diversiteit zit er dit jaar niet in, het is 1 en al kabeljauw dat de klok slaat, als magere bijvangst 2 schelvissen verder geen andere soorten buiten de kleine koolvisjes waarvan een enkele gebruikt word voor aas op de haak. OH JA ook nog 1 ENKELE PLATVIS gericht gevangen op een zandstekje om de hoek. De Queen der platvissen blijft uit, jammer toch, nog altijd geen heilbot kunnen strikken.
Weer vandaag (vrijdag) was goed, de zon heeft haar best gedaan maar later op de avond die miserige regen weer, wind was gelukkig minder van de partij, nog steeds koud overdag 5 graden snachts rond het vriespunt. Zaterdag in de namiddag proberen we het weer, zijn nu het noordelijk deel aan het verkennen rond Vega.
Toffe 22ft open Alu-boten (Kaasboll) met 80 PK Yamaha, gieren over het open water dik 40 knopen ofte 75 km/u, das duidelijk ben helemaal in mijn nopjes, doe wel voorzichtig over ondiep water en tussen de talloze eilandjes, een gematige snelheid ligt dan voor de hand, max 10 knopen tot stapvoets. Varen merendeels op halve kracht max 20 knopen dan zijn ze het zuinigst als je weet dat we benzine hier 17NOK moeten betalen/liter. (wat rond de normale prijs is)
 
Allee, tis nu 3.45 ga wa douchen en ff slapen, 
Voor jullie straks gezond weer op en doe het rustig,
Grtz from Vega Kystferie


Pieter (-man)=== Vrijdag 04 mei 2012 ===


Nieuw reisverslag Noorwegen

Hallo allemaal,

Ik heb net een nieuw reisverslag op de website geplaatst:

http://www.zeevisland.com/Noorwegen/no-Reisverslagen/RV--Noorwegen.htm 

groetjes,Raffie=== Vrijdag 04 mei 2012 ===


E-mail uit Vega Kystferie

Vandaag donderdag 3 mei zijn we nog eens op Sola geraakt, een eilandje ten westen van Vega.
Begonnen 2 uur voor hoog water aan de westzijde van Vega, Solifjorden genaamd, een goede kabeljauwstek.
Verloop van de bodem globaal haaks bekeken op de kustlijn over een afstand van 2km, plateau van -20 naar -40 dan stijl verval naar -75, overwegend gevist op 50 meter water, weeromstandigheden NNO wind 5 Bft afnemend naar een 4 eerst af en toe lichte regen en hagelbui, later op de dag doorbraak van de zon die - naar mate de tijd verstreek - de wolken verder naar het Zuiden dreef.
Dus de vissessie aangevangen met 2 boten met 7 man sterk, we vissen overwegend met Inliners Penn Prion met diverse 2-speed reel opgelegd met Power Pro, ikzelf met 2-speed reel van Shimano type 4/0 BeastMaster TRITON gevlochten draad van Stren Sonic Bread 22/00. Hengels opgetuigd met pilkers 250 gram en naarmate de stroming er geweldig inkomt 350 - 400 de treble 4/0 steeds voorzien van een octopus, merken op dat oranje de beste vangstresultaten geeft, als bijvanger een gummimack 6/0 of 8/0 rood. De shad doet het minder, haak bezetten met stukje makreel of haring geeft enig soelaas.
Kabeljauw komt bij regelmaat aan de haak maar we merken op dat de grotere exemplaren tegen de vroege avond happiger zijn dan overdag. Vangst van deze dag overwegend 5+ tot uitschieters van 8+ wisten ook enkele schelvissen op den droge te takelen.
Toch nog een mooi maaltje vis bij elkaar, geacht de paar zwakke uurtjes tussendoor. Morgen proberen we het nog eens.
 
Vega met haar talrijke kleine eilandtjes er rond als een waar labyrint vraagt toch enige voorzichtige stuurmankunst vooral als ge begint te foerangeren in ondiepere sectoren. Het zal ons nog wat tijd met vooral bloed, zweet en tranen vragen om beste visstekken te ontdekken.
Laat staan de confrontatie met de Queen der platvissen. Naar alle waarschijnlijkheid zou Mega Vega er een bakermat voor mogen zijn.
We heb nog een volle week te gaan maar spijtig genoeg hebben we de weergoden niet mee en vooral Thor die heer en meester is van de wind. Bijzondere is dat de sfeer in de groep toppie is en uiteindelijk moet je de vakantie nog altijd zelf maken.
 
Het gaat jullie goed...Pieter (-man)=== Donderdag 03 mei 2012 ===


SMS uit Malangen

he Brabo's,

God man wat een visserij hier !
Jim en Rik hadden gisteren en vandaag allebei weer een heilbot, de zwaarste was 14kg.
ik had een koolvis van 11kg en een kabeljouw van 17.4kg.
huisje en boot zijn geweldig, weer is af en toe erg koud, soms zelfs een sneeuwbui.
nog bedankt voor alle goeie tips he, we hebben veel geleert.

doe je linda de groete

De Noord Ollanders. Joop=== Donderdag 03 mei 2012 ===


E-mail uit Sjostuer Noorwegen

Hoi Raffie en Linda,

De 1 na laatste dag is een mooie dag geweest we konden op zee alwaar we een paar kabeljauwen en grote schelvis vingen.

Nadat we even een tussenstop bij het huisje hadden gemaakt voor een broodje zijn we nog even in het fjord gaan vissen 500 meter vanaf het huisje, buiten de verwachte gullen (zelfs tot 5 kilo)die we wel vaker vingen in het fjord overkwam Ron iets heel leuks.

Vast zei hij maar de top bewoog een beetje en toen begon de slip te gieren dus niks vast maar VIS en wat voor 1,na een mooie dril kwam er een kabeljauw boven van 106 cm en 13,87 kg een dat VOOR DE DEUR!!!!

Hiervoor zijn we de zee aan het afzoeken en dan vang je hem op 2 minuten van de steiger,schitterend. (zie foto).

Morgen nog 1 dagje dan zit het er jammer genoeg weer op maar ik hoop dat we weer van het fjord mogen genieten morgen.

Groeten vanuit Sjostuer,Martin en de crew=== Woensdag 02 mei 2012 ===


2e mail vanuit Sjostuer

Hallo Raffie en Linda,

Hier wederom een bericht vanuit Sjostuer, we hebben ondertussen al de 4de visdag gehad.

De wind speelt ons parten daarom kunnen we niet vaak naar zee maar verder is alles enorm goed geregeld hier, een schitterende omgeving een mooi huisje en prima boten.

Zoals ik al zei vanwege de wind kunnen we niet naar zee dus zoeken we de stekken in het fjord en omgeving af naar vis, dat lukt ons wel maar gaat ten koste van de maten van de vis.

Al met al een prima locatie voor een mooie visvakantie.

Ik heb een paar foto`s bijgevoegd om een idee te krijgen van de vangst.

  Martin Zeeman=== Woensdag 02 mei 2012 ===


E-mail uit Sjostuer

Hoi Raffie en Linda,

Wij zijn ondertussen alweer 2 dagen aan het vissen geweest in het gebied rond  Sjostuer en dit bevalt ons tot nu toe prima.

Dag 1 was een verkennings dag en deze werd benut om te kijken naar het gebied en wat stekken te proberen ,we konden op zee alwaar we een mooie kabeljauw (van tegen de meter vingen).

Dag 2 zag er op de weersverwachting goed uit maar viel erg tegen wind en regen we hebben het achter in de middag nog even kunnen proberen op zee waar er toch weer een mooie kabeljauw (ook minstens 90 cm) boven kwam verder hebben we in het fjord gulletjes en schelvis gevangen.

We hopen dat het morgen weer mogelijk is om naar zee te gaan zodat we de verre stekken op zee kunnen bevissen.

Groeten Martin en de restMartin Zeeman=== Woensdag 02 mei 2012 ===


E-mail uit Vega Kystferie

Dag Raffie en Linda,
 
Na lang wachten toch enig nieuws van Vega Kystferie
huisjes bangelijk goed, klein min punt er is maar 1 douche maar hebben de eigenaar al erop aangewezen om er eentje bij te plaatsen.
Boten zijn ok, enkel zijn we beetje verwend geweest met de cabines op de Arvors.
Visgebied is oneindig zal wel goed lopen maar moeten dit nog beter leren kennen, de weergoden stellen dit niet in de hand. Regen, koude harde wind en sneeuw/hagel. gem temp is 5gr overdag snachts rond het vriespunt hebben van de eigenaar vernomen dat het volgende week ietsje beter gaat worden, momenteel 6-7bft gaan vandaag dagje shoppen in Gladstad moeten toch wat met de tijd.
Als het lukt te gaan vissen komen er nu en dan toch mooie kabeljouwen boven 10+
Jullie moeten toch eens achter de boeking voor 2013 op deze ressort staat nog huisje vrij voor de maand juli... huis nr 2
 
Met vriendelijke visgroeten,

   Belgian Norway Fishers, Pieter-man=== Dinsdag 01 mei 2012 ===


Mooie Zeewolf Storekorsnes

Hallo sportvissers,

We hebben net een bericht gekregen uit Storekorsnes, daar is vorige week een mooie heilbot van 42kg gevangen en vandaag een zeewolf van 10kg gevangen.
Met het zonnetje erbij was het erg lekker weer met weinig wind, dus de vissers konden volop genieten.

Volgende week hebben we een groep Nederlanders daar ter plaatse en zij hebben beloofd met regelmaat een berichtje te sturen, dus laten we hopen op mooie vangsten.

We houden jullie op de hoogte.

groetjes,Linda, www.cordestravel.nl=== Woensdag 25 april 2012 ===


Bericht uit Hellesoy Bergen

Hallo allemaal,

Gisteren een telefoontje gekregen van Frans, die voor de 1e keer in Noorwegen is met zijn vismaten. Op 3 maart 2012 heeft hij onze "Cordes Traveldag" bezocht en daar alvast flink wat informatie over stekken, technieken en materialen gekregen. Dat deze dag zin heeft blijkt uit de berichten die ik gister kreeg, de heren hebben goed vis gevangen en hebben het verschikkelijk naar hun zin, mooi weer, weinig wind en goede vangsten. De groep heeft al vele soorten gevangen oa pollakken en kabeljauwen van bijna een meter en zelfs zeewolf ! Peter de visgids ter plaatse bij Hellesoy is op de 1e visdag een dag met hun meegeweest om samen met hun te jagen naar mooie vissen, tevens brengt hij elke dag een laatste weerbericht voor de volgende dag. Tevens kun je hem dan om advies en tips vragen indien nodig.

Kortom wederom een groep die zeer tevreden is met onze service, de accommodatie en de visserij !

groetjes,Raffie=== Zondag 22 april 2012 ===


Mooie vangsten Havferie

(dit bericht is vertaald van Noors naar Nederlands door Raffie)

Beste Zeevislanders,

Vandaag wezen vissen bij een stek die Raffie jullie wel kan vertellen ! We hebben gevist met lichte pilkertjes en de vissen wilde goed bijten !
We hebben hele mooie koolvissen, polakken en kabeljauw gevangen, de kleintjes zwemmen allemaal weer, maar de grotere hebben we meegenomen om op te eten.

Grootste kabeljauw was 6kg en had een lengte van 90cm, de pollakken die we hebben meegenomen waren rond de 2-3kg.

Het was zalig weer en waren binnen 15 minuten op de stek met onze superboot, wil je een filmpje zien van ons huisje en mooie boot >>klik hier<<

groetjes Magne
Havferie bij Bergen 

  Magne (Havferie)=== Vrijdag 20 april 2012 ===


Mooie vangsten Angelamfi

Beste lezers,

Het is weer feest geweest op Hitra afgelopen weken, bij Angelamfi Grefsnesvagen en Angelamfi Ansnes is er weer goed gevangen, prachtige grote lengen, zeewolf en mooie kabeljauw.
De langste leng was 168cm en had een gewicht van 34kg de zwaarste leng was 39,6kg en had een lengte van 175cm. Allemaal gevangen op dieptes tussen de 200 en 300m.

Angelamfi heeft sinds 2012 geen borg meer voor de boten, waar zij voorheen een hoge borg hadden hebben ze nu een "All risk" verzekering, je betaald 200 euro en hebt nergens geen omkijken meer aan, behalve als je natuurlijk met opzet of met alcohol schade vaart. 

Het visgebied rond Angelamfi op Hitra is geweldig, honderden eilanden, scheren en stijle kanten. Hitra is al jaren bekend als DE stek voor Noorwegens vissers.

Leuk om te weten is wij voor Angelamfi een actie heeft voor heel 2012, 10% korting op huis en boot en 5% korting op de overtocht Kiel - Oslo - Kiel, dat scheelt dus al snel een paar honderd euro.
De wisseldag is vrij naar keuze en minimaal verbrlijf is 7 dagen, 8-9-10 dagen is bv ook mogelijk. 

Vragen of meer info ?

www.cordestravel.nl Officieel agent voor Angelamfi.

      

     Raffie=== Woensdag 18 april 2012 ===


SMS vanuit Hellesoy

Dag Linda en Raffie,

Gisteren veel gul gevangen van 2-4 kg en een hoop pollakken met een uitschieter van 6,5 kg. Ook nog lom gevangen, veel kleine koolvis en een schelvis. Vandaag zeer wilde zee dus moeilijk vissen. Desondanks toch 4 mooie gullen waarvan er één 5 kg woog en één 5,5 kg. Ook nog een grote verspeeld op 190 mtr diepte waarschijnlijk leng. Morgen laatste visdag.....

Groetjes Stefan vanuit HellesoyStefan=== Woensdag 18 april 2012 ===


Leuke wedstrijd !

PENN is vooruitstrevend en innovatief. Onderdeel van het beleid van PENN is dat we graag in contact staan met onze klanten, de sportvissers! De feedback van de visser is voor ons  belangrijk en om deze feedback te krijgen, staan we graag in contact met de consument. Tegenwoordig zijn er allerlei mogelijkheden om dit streven te verwezenlijken. De diverse blogs van de PENN teams zijn daar onderdeel van. Zo is er een blog van Leo Stoutjesdijk (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/leo-stoutjesdijk/), Robert Valkeneer (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/robert-valkeneer/), PENN team België (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/penn-team-belgie/), PENN team Noorwegen (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/penn-noorwegen/) en PENN team Nederland (http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/penn-team-nederland/).

Het ultieme middel op dit moment is natuurlijk Facebook. Daarom is er een speciale pagina voor PENN (http://www.facebook.com/PENNeu) gemaakt. Op deze pagina verschijnen regelmatig leuke weetjes, foto´s en productinformatie. Daarnaast worden er regelmatig wedstrijdaankondigingen geplaatst waarbij PENN ook actief is. Het belangrijkste voor PENN is de mogelijkheid voor de visser om contact op te nemen met PENN om vragen te stellen over onze producten maar ook ervaringen met ons te delen.

Om de pagina feestelijk te introduceren is er een leuke actie. Wilt u uw foto een maand lang als cover omslag op de PENN pagina? Dat kan! Hoe doet u dat?  Vind de pagina leuk, plaats een bericht met foto en de mooiste wordt uitgekozen om de pagina op te leuken. Naast de cover omslag wint u ook een PENN Battle werpmolen t.w.v. € 149,00.

www.facebook.com/PENNeu 
Robert Valkeneer (Penn)=== Maandag 16 april 2012 ===


Een soort "les"

Hallo allemaal,

Jullie weten allemaal dat Linda en ik proberen de gasten zoveel mogelijk advies te geven, we gaan voor service en kwaliteit en zijn er vòòr, tijdens en na de vakantie voor onze gasten, men kan ons 24u per dag bereiken als men op reis is. Verder staan we op alle hengelsportbeurzen en staan we met regelmaat bij de verschillende winkeliers om alle gasten advies te geven over stekken, materialen en technieken. Als dat nog niet genoeg is mogen de gasten op "kantoor" langskomen voor een soort van priveles. We hebben 8 jaar in Noorwegen gewoond en hebben dus veel ervaring uit de praktijk, deze ervaring willen we graag met onze gasten delen, dus is men vrij om eens met hun eigen groepje langs te komen in Deurne (bij Eindhoven). Zo zitten we soms 3-4 uur aan tafel en laat ik van alles zien, doe knopen voor, laat zien wat stekken zijn en bespreek de zeekaart met de heren. Wij hebben het dan ook erg druk de laatste weken en de komende weken, bijna dagelijks een groep op bezoek, in de avond, op zondag, maandagmiddag en door de weeks, maakt niet uit, we zijn er voor onze gasten.

Hier een kleine indruk.

   

Hier de reactie vd heren die maandag op bezoek waren vanuit België:

----------------------

Raffie,

Bedankt voor de zéér leerrijke uiteenzetting van gisterennamiddag.  Jammer dat we moesten vertrekken, want volgens mij hadden wij nog uuuuren kunnen luisteren en vooral heel veel kennis en weetjes kunnen opsteken.  De algemene tendens in de gesprekken tijdens de terugrit was eigenlijk unaniem : één ding hebben we geleerd vandaag : wat zijn we nog amateurs-beginners in de zeevisserij, ondanks dat we al behoorlijk wat viservaring op de Noordzee hebben opgedaan de laatste jaren. 

Zo zijn er de vele tips omtrent o.a. materiaalkennis die voor mij echt nieuw waren, om nog maar te zwijgen over de specifieke manieren van vissen op de diverse vissoorten en de gedragingen van het (kunst)aas.  En dat noem jij dan nog maar de “basisprincipes”.  Kortom, de vele tips moeten bij ons onvermijdelijk leiden tot een veel betere en efficiëntere visvangst dan mijn 2 vorige Noorwegen-ervaringen.  Zelfs indien de visvangsten zouden tegenvallen, dan nog is uw bijdrage van gisteren bijzonder nuttig geweest.  Waarvoor mijn oprechte dank.  Niet iedereen is, denk ik, zomaar bereid zijn uitgebreide kennis van zaken te delen.  En om U aan te tonen dat we toch echt positief verrast zijn geweest, kan ik U melden dat we gisterenavond nog tot 00.30u. hebben zitten napraten met zijn drieën.  Enkel Jan G. moest forfait geven, omdat hij andere “sociale verplichtingen” had.

Vanzelfsprekend zien we uit naar het bundel dat je over de “noorwegenvisserij” hebt samengesteld.  We waren het boek trouwens bij U niet vergeten, maar als je het aan ons electronisch kan bezorgen zullen wijzelf wel zorgen voor de papierenwinkel, zodat ieder zijn eigen exemplaar heeft.  Wat mij betreft mag je het bundel, zoals het nu reeds is samengesteld, per e-mail bezorgen.  Ik ben echt nieuwsgierig naar de inhoud, en verwacht dan ook om opnieuw aangenaam verrast te worden over specifieke wetenswaardigheden over het zeevissen – al dan niet in Noorwegen. 

Raffie, nogmaals gefeliciteerd met je uiteenzetting van gisterennamiddag en bedankt voor je bijdrage aan ons visverblijf in Noorwegen.  Ik ben dan ook zeker dat dit niet onze laatste contact met Cordes Travel zal zijn, en wij zullen zeker niet nalaten om jullie uitstekende service te promoten bij eventuele kandidaat-vissers.

Groetjes aan Linda, en tot wederhoren,

Jan C.

----------------------Raffie=== Zondag 15 april 2012 ===


Fishfarms en kwekerijen

Hallo allemaal,

Het seizoen is weer begonnen in Noorwegen en de douane, kustwacht en politie hebben er ook weer zin in !
In de krant las ik dat ze extra gaan controleren op het vissen bij de kwekerijen en op het meenemen van vis terug naar huis.

Laten we nog even de regels vertellen:

1-- U mag niet dichter dan 100m bij een fishfarm ofwel viskwekerij vissen !
De boete bedraagt tussen de 6000 en 8000 nok (750 en 1000 euro) per persoon in de boot met kans dat ook al uw vismateriaal in beslag wordt genomen.
Nee dit is niet alleen maar een wet, we hebben dit reeds 2x meegemaakt bij een groep, dus is gebasseerd op echte ervaring.

2-- U mag niet meer dan 15kg visfilet per persoon mee naar huis nemen, maar als u 18kg per persoon meeneemt is er niemand die moeilijk doet.
Maar neemt u meer mee is de kans groot dat u een flinke boete krijgt, ook deze kan oplopen tot wel 2500 euro met uiteraard het in beslag nemen van alle vis.
Ook dit heeft een groep in Noord Noorwegen al eens meegemaakt, zei hadden geen overtocht en reden midden in de nacht naar de grens van Zweden en werden daar aangehouden.

3-- Verkeersboetes zijn heel hoog, reken op een 175 euro voor 5-8km te hard, ga je richting de 20km te hard, reken al snel richting de 500 tot wel 1000 euro !

Veel mensen denken dat er alleen aan de overtocht wordt gecontroleerd op te veel vis, maar niets is minder waar, controle is er overal en vooral op de wegen naar de grens. 
Ik hoor dan ook vaak  "ik vis al 15 jaar in Noorwegen en ben nog nooit gecontroleerd" nee dat kan, ik rij al sinds mijn 18e auto en heb nog nooit een bekeuring gekregen voor te hard rijden, terwijl ik dat ook wel eens doe. 
Dus omdat je nog nooit gecontroleerd bent, wil dit niet zeggen dat dat wel kan gebeuren en je daarmee een hele hele dikke bekeuring kan verwachten.  

Dus blijf weg vd viskwekerijen en rij niet te hard en doe je licht aan, dat is verplicht in Noorwegen.

Hier wat fotos vd duitse sportvissers die gepakt zijn, je ziet meteen dat ze een heel klein bootje hebben en er bijna geen plaats is in de boot, ze hebben in ieder geval niet bij ons geboekt.

  

groetjes,Raffie=== Vrijdag 13 april 2012 ===


Mooie Pollaks Havferie

Hallo lezers,

Het gaat goed bij Havferie, de huiseigenaar Magne en zijn vismaat Reidar zijn 2 uurtjes wezen vissen en hebben een paar hele mooie vissen gevangen. Ze hebben gevist met lichte materialen, pilkertjes tot max 100 gram in allerlei kleuren. Veel visjes zwemmen weer, maar een paar zijn toch mee naar huis gegaan. De grootste Pollak was maar liefst 7kg. dus een hele mooie vis !

Eigenlijk is het best vroeg dat er zulke grote polakken zwemmen, dus dit belooft een goed seizoen te worden !

Op dit moment hebben we ook een groep vissers op Hellesoy, dus laten we hopen dat we wat berichten krijgen via de sms.

We houden jullie op de hoogte !

groetjes,

  Raffie Cordes Travel=== Vrijdag 13 april 2012 ===


Wereldrecord Leng op Hitra

Gisteren is het wereldrecord Leng verbroken met maar liefst 6kg !

Sinds gisteren staat het record op 46.7kg met een lengte van 182cm en een buikomvang van 94cm.

Dit monster is gevangen door een duitse visser op 152m diepte bij Titran.

Het leuke van dit gebied is dat onze gasten die naar de accommodate >>Angelamfi Grefsnesvagen<< gaan vaak bij Titran vissen !
Dus wie weet krijgen we meer grote vissen te zien dit jaar !

   Raffie=== Dinsdag 10 april 2012 ===


Maandagavond 2e Paasdag
 
Buiten is het regenachtig, ik lig in bad en ben zeehengelsportblad nummer 1 2011 aan het lezen. Heb heb verhaal van de roodbaars in de ijszee nog eens goed gelezen en ook het verhaal van zwaardvisvangen in Miami. Dan kom ik erachter dat vissen in het noorden mij toch wel een heel bietje (weer een Brabants woord geleerd Raffie) meer trekt. Ik moet nog een maandje of 4 wachten op mijn derde keer Penn IJsland Festival. We zijn dit jaar met z'n vieren: winnaar Rik van Festival 2011, schipper Erik heeft al z'n papieren voor het varen op de boot gehaald en achterneef Bas, gaat jaar z'n grootste kabeljauw uit zijn leven vangen, Bas is steeds meer met kunstaas aan het proberen als we gaan bootvissen en dat komt hem goed van pas in IJsland. En dan kom ik: Rens de gelukkige, dat ik voor de derde keer mee mag doen in augustus in IJsland. Heb in maart Noorwegen-IJslanddag mee mogen doen om de IJslandgangers van info te voorzien. Was wel een bietje zenuwachtig maar vond het heel leuk om te doen. 
 
Nu over IJsland. 2010 hadden we bijna heel de week goed weer, overdag gemiddeld 18 à 19 graden en weinig wind. 2011 hadden we gemiddeld 8 à 9 graden overdag en veel wind. Dus een heel verschil: in 2010 veel de open zee opgekunnen voor de grote jongens (is heel goed voor je adrenalinepijl op hoogte te houden) en in 2011 veel fjordvissen gedaan. Daarom dit stukje over de materialen. Mijn materiaal voor 2012 is al helemaal klaar.  
Voor het fjord: veel kleine pilkertjes van 80 tot 150 gram en wat onderlijntjes, klein molentje en draad 12/100 Berkley Whipless.
Voor het zwaardere werk: zie de foto's. 
 
Voor de IJslandgangers van mei, goede vangsten en goed weer gewenst.
 
Groeten uit Chaam,
 
Rens

       Rens=== Woensdag 04 april 2012 ===


Vissen op .....

In Noorwegen vissen ze niet alleen op vis, sinds 2 maanden is men op jacht naar verzekeringsfraude door Noren en mensen uit het oostblok, masaal verdwenen er "ineens" autos. Zo was er een man waarvan reeds 4x een auto was gestolen en niemand kon de auto vinden er verdwenen oude auto's maar ook nieuwe autos. Dus werd het tijd om eens te gaan zoeken. Naar aanleding van onderzoek en tips vond men al snel een onderwater-autokerkhof en jawel ineens doken er allerlei autos op. Nu probeert men uit te zoeken wie de autos gedumpt heeft. Helaas zaten alle autos vol met chemicalien zoals brandstof, antivries, ruitensproeiervloeistof, accu en veel meer "rotzooi" waar de onderwaterwereld niet veel beter van wordt. Als de daders gepakt worden hangt er een gevangenistraf van minstens 4 jaar boven het hoofd.

       

       Raffie www.cordestravel.nl=== Woensdag 28 maart 2012 ===


Hallo allemaal,

Ik heb net weer wat grote fotos van kinetic gekregen van Noord Noorwegen, hele dikke vette monsterlijke kabeljauwen, allemaal gevangen met de Big Bob.
Inmiddels is er volop vertrouwen in deze prachtige Kinetic shads, we zijn erg benieuwd hoe de vangsten dit jaar zullen zijn.

Wij nemen de Magic Minnow Kinetic shads in ieder geval mee naar IJsland over 5 weken (8 mei) en zullen hem net als vorig jaar goed inzetten.

Meer info over deze prachtige IJsland en Noord Noorwegen shads lees >>hier<<

groetjes Raffie 
www.cordestravel.nl  

  Cordes Travel=== Dinsdag 27 maart 2012 ===


Hallo allemaal,

Mijn duitse vismaat Keno is weer gaan vissen bij Sotra, waar wij de huisjes Hellesoy en Havferie hebben. 

Hij en ook wij waren verwonderd over de grote polakken die nu al te vangen zijn, dit beloofd dus een goed seizoen bij Bergen in Noorwegen.

De Lom was 8.7kg en de Pollaks waren 7kg, toch al hele mooie vissen !

groetjes Raffie

  Keno=== Woensdag 21 maart 2012 ===


Visma 2012

Zo, de stand staat er weer goed bij. alles opgebouwd en klaar voor 4 dagen hengelsportbeurs !

Elka dag staan we met 5-6 medewerkers van Cordes Travel klaar om alle sportvissers info te geven over het vissen in Noorwegen en IJsland, kom langs en stel ons al je vragen !!

Kom je ook even langs als je tijd hebt ?

Donderdag en vrijdag van 10:00 tot 22:00
Zaterdag en zondag 10:00 tot 17:00,

Ahoy Rotterdam. www.visma.nl Linda Cordes=== Maandag 19 maart 2012 ===


Glad in Noorwegen

In Nederland en Belgie kan het dan wel langzaam mooi weer worden en de lente al voor de deur staan, maar in Noorwegen is het nog koud en glad.

In Trondheim botsten 19 autos op elkaar in een straat, hoe glad het was kun je zien in dit filmpje:  >>klik<<

Niet vergeten he.... 

Van donderdag tm zondag Visma !

www.visma.nl Raffie Cordes Travel=== Donderdag 08 maart 2012 ===


Big Bob is er !!

Jawel, Bob is aangekomen in Noord Noorwegen !
hahaha we bedoelen te vertellen dat Big Bob de nieuwe Magic Minnow shad van Kinetic in Noord Noorwegen afgelopen vrijdag grote kabeljauw gevangen, de zwaarste waren 19 en 21kg.

De Big Bob is vorig jaar al flink getest, maar dit jaar wordt er op dit moment volop mee gevist in Noord Noorwegen. Big Bob doet zijn naam echt eer aan want hij is echt BIGGGGG, met zijn 30cm 480gr en 40cm 730gr praat je over een monster shad ! Hier vang je niet elke 5 minuten vis mee, maar als je dan beet hebt is de kans heel groot dat je er dan ook een hele dikke heilbot of kabeljauw op hebt.

Wij gaan deze shad uiteraard meenemen naar IJsland en Noord Noorwegen !

Hier in ieder geval de eerste fotos van de Big Bob met grote kabeljauw van dit jaar, vorige week gevangen !

Die jongen op de foto met zwarte jas heeft zijn 30,5kg kabeljauw zaterdag gevangen, wederom aan een dikke Big Bob !
Deze mannen zijn echte Noorwegen vissers en allemaal echte experts, zij zijn er van overtuigd dat de Big Bob op dit moment het beste kunstaas is voor de grote kabeljauw, gezien de beten en de aantallen vissen is de Big Bob een must voor Noord Noorwegen en IJsland. Deze mannen wisten maar liefst 79 kabeljauwen te vangen boven de 10kg, 6 boven de 25kg met als zwaarste deze van 30,5kg !

Meer lezen over de geweldige Kinetic shads, kijk hier >>>

Raffie
www.cordestravel.nl

    Raffie Cordes Travel=== Dinsdag 06 maart 2012 ===


Let op !!

Berichten van 1 Januari 2012 tm 5 Maart vindt u hier >>>Raffie