Vissen in Noorwegen en IJsland,
vangstberichten, visreis, vistrip, specialist in visreizen


Specialist in visreizen naar Noorwegen, IJsland en Denemarken

Vangstberichten 2013


----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Donderdag 05 december 2013 ===


De laatste....

Hallo allemaal,

Helaas weinig berichten natuurlijk, er zijn nog maar weinig sportvissers op het water, dus wellicht de laatste visfoto's van dit jaar. Toch zitten we niet stil bij Cordes Travel, Linda en ik hebben het gelukkig erg druk en doen aardig wat boekingen. Eerlijk zijn, je best doen, moeite doen, de juiste info geven en er zijn voor je gasten is wat ons groot heeft gemaakt. En als je beter wordt dan de "collega's" dan heb je al snel de verhalen en proberen ze er alles aan te doen om ons of Cordes Travel in een kwaad daglicht te stellen of ons juist te negeren, we staan er boven en lachen er om. Zo zagen we bv op een aantal websites een verslag over de beurs in Utrecht, foto's van heel veel stand, behalve die van Cordes Travel, alsof je daar om heen kon met 40m2 en 5.5m hoog !! hahahahaha we lachen er om want we gaan echt geen méér boekingen doen als we ergens op een website staan in een verslag.

We zijn inmiddels al druk bezig met de Cordes Traveldag, waar nog steeds niet iedereen zich voor heeft ingeschreven, dus gaan we de sportvissers maar persoonlijk mailen, bellen en sms-en. Het beloofd wederom een geweldige dag te worden, Jimmy, Erik Axner en Johan komen uit Zweden naar deze dag toe om alle sportvissers die naar Vaeroy of Nappstraumen gaan te helpen en te voorzien van informatie tips en trucs. Deze 3 engels sprekende Zweden zijn de top visgidsen uit Noorwegen, zo heeft Erik de opleiding gehad van Per Johansen (Hallibut-Queen) en heeft Johan Mikkelsen jarenlang in Soroya gevist als visgids, Jimmy Andersson is de eigenaar van Nordic Sea-Angling. Zij komen echt speciaal voor de vissers die al geboekt hebben en voor vissers die interesse om bv 2015 eens naar Nappstraumen of Vaeroy te gaan, beide liggen bij/op de Lofoten in Zuid Noorwegen.

In 2014 zullen Linda en ik en wellicht met nog een paar vissers naar Vaeroy gaan om zelf alles te beleven en te bekijken, dan zijn we er zelf geweest, kan men uit eigen ervaring spreken en kan men de sportvissers nog beter van dienst zijn. Vaeroy is een top gebied voor hele dikke koolvis, dat bewijst Johan op 1 September 2013 toen hij een koolvis ving van 19.9kg !! Zij hadden die dag 16 koolvissen over de 15kg en vele tussen de 10 en 15kg, pfffff heeft u wel eens een koolvis van 10kg gevangen, stel je dan voor een koolvis van 19.9kg ! Koolvissen staan er om bekend dat het echt straaljagers, torpedo's en raketten zijn, ze zijn net zo snel als een makreel, vliegen weg en duiken vol de diepte in, daar de koolvis geen last van drukverschil heeft. Het is dan hopen dat u een goede molen heeft en niet bespaard hebt op de lengte vd lijn, want 200m is zo weg... Buitenom de dikke koolvis, zit er zo ver op open zee ook volop vette kabeljauw, niet voor niets komt de meeste "bacalao" (stokvis) uit de Lofoten, dit gebied staat bekend om de mooie Kabeljauw en in Maart/April is het de tijd voor de extreme Skrei, de allerdikste kabeljauwen, in 2013 was de dikste 38kg ! Tja en dan spreken we nog maar niet over de grote heilbot die hier ook regelmatig gevangen wordt, ook een paar heilbotten per dag op de steiger zijn geen uitzondering meer, zwaarste gevangen in dat gebied 202kg !

De stekken liggen bij Vaeroy voor de deur, logisch want het eiland ligt ver op zee en om die reden is het voor veel vissers veel te veel moeite om er te komen en men is bang voor golven, terwijl men rond een eiland natuurlijk altijd in de luwte kan vissen, want men hoeft er niet de open zee op, daar is men al. Kortom voor vissers die net dat stapje meer willen maken is Vaeroy een topper en Nappstraumen geweldig, we hebben daar volgend jaar maar liefst 11 groepen, waaronder onze medewerkers Cor en Maurits, dus dat komt helemaal goed. 

Wie dus geboekt heeft voor Nappstraumen of Vaeroy moet zeker naar de Cordes Traveldag komen, zou stom zijn als men die kans niet neemt, maar ook de andere groepen die iets bij willen leren of voor 2014/2015 daar misschien heen zouden willen, zijn meer dan welkom om plaats te nemen aan de tafels. 

Hieronder nog een paar foto's van September en Oktober dit jaar uit Vaeroy.

ps we hebben nog steeds niet van iedereen een reisverslag binnen, wilt u kans maken op de waardebon van 400 euro, stuur dan voor 31-12-13 uw reisverslag in. Vergeet je ook niet in te schrijven voor 31-12-13 voor de Cordes Traveldag, anders krijgt u geen gratis sportvispakket.

      

      

      

      Raffie=== Woensdag 27 november 2013 ===


Vissen in Noorwegen

http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/vissen-in-noorwegen1 Raffie=== Donderdag 21 november 2013 ===


Penn Spinfisher V

Een beest van een molen....

Klik hier op de link voor een mooi filmpje:  http://youtu.be/aPjbAh0MdX0  Raffie=== Zondag 17 november 2013 ===


Filmpje Florida Keys USA

Hier een leuk filmpje van onze vistrip naar de Florida Keys USA.

Florida is nieuw in ons programma en loopt inmiddels goed, scherpe prijzen voor ene geweldige visreis !

http://youtu.be/N9lDmUc0k3g Raffie=== Zaterdag 16 november 2013 ===


Regen in Bergen Noorwegen

Extreem weer in Noorwegen en ze zijn er nog niet van af, er komt nog meer !

In Bergen Noorwegen is gisteren in 12 uur tijd 65mm regen gevallen en daarvan is er 55mm gevallen in 6u !

Straten, huizen, wegen en winkels zijn ondergelopen, rivieren trekken door de straten en wegen veranderen is een chaos.

Maar het voordeel is dat het vaak niet blijft liggen, alles stroomt altijd de fjorden in, mits deze het aankunnen, want al vaak genoeg is heel Brygge in Bergen ondergelopen.

Nadeel is miljarden euro's schade en ze zijn er nog niet vanaf...er is weer een extreem gebied op komst.

Fotos van BA.no en BT.no

      

      Raffie=== Dinsdag 12 november 2013 ===


Geweldige beurs gehad

Hallo allemaal,

Al hebben we helaas weinig van onze vaste klanten gezien, doch hebben we 3 dagen volle bak gehad met nieuwe toekomstige gasten (klanten).

We hebben afgelopen weekend de grote Hengelsport en boten beurs in de jaarbeurs van Utrecht gehad en het was voor ons een groot succes !

De eerste dag na de beurs hadden we al 14 boekingen waaronder Florida, IJsland en Zweden, zeker voor het roofvissen in Zweden was er veel interesse. 

Voor die groepen die niet zijn geweest, hier een kleine indruk >>>Raffie=== Donderdag 24 oktober 2013 ===


Nog steeds USA & Nappstraumen

Hallo allemaal,

Ja nu zijn we aan het aftellen..... het is bijna voorbij onze werk en prive trip door de USA, wil je alles volgen, kijk dan hier: http://cordestravel.nl/cordes-travel-usa/ 

Dat de visserij nog steeds doorgaat in Noorwegen blijkt wel uit de laatste foto's van Erik en Johan vanuit Nappstraumen, echte fanatieke vissers die er altijd uitgaan.

Hier de laatste foto's ...

Enne vergeten jullie niet langs te komen op de beurs in Utrecht ?
Wij hebben iets nieuws op de stand en natuurlijk fotoboek, filmpjes van Florida en alle verhalen, dus komt gezellig langs op:

Vrijdag 8 November van 10 tot 17:00 
Zaterdag 9 November van 10 tot 17:00 
Zondag 10 November van 10 tot 17:00

In de jaarbeurs van Utrecht: www.hengelsportbeurzen.nl 

We zijn dagelijks met 6 man aanwezig om iedereen te kunnen helpen.

Hieronder de foto's met de beste vangsten vd afgelopen 2 weken, grootste heilbot 160cm !

       Raffie=== Maandag 07 oktober 2013 ===


Noorwegen en Florida

Hallo allemaal,

Allereeerst bedankt voor de verschillende e-mails, we krijgen van vrienden en onze gasten verschillende e-mails over onze berichten, dank aan jullie allemaal, goed te horen dat jullie de berichten volgen. We hebben al minstens 20 man die het allemaal zo gaaf vinden, dat zij op de beurs komen voor informatie, zij willen volgend jaar ook gaan vissen in de Florida Keys USA.

Wie het leuk vindt om ons te volgen, kijk hier:  http://cordestravel.nl/cordes-travel-usa/ 

Maar terwijl wij aan het vissen zijn bij 35 graden, gaat de visserij in Noorwegen nog gewoon door bij Nappstraumen, nog steeds groepen die gaan vissen daar. Ook nu wordt er nog steeds goed gevangen, deze keer hele mooie schollen van boven de 2kg en mooie heilbot. 

    

    Raffie=== Dinsdag 01 oktober 2013 ===


Tarpon voeren, Florida Keys...

http://cordestravel.nl/cordes-travel-usa/  Raffie=== Zaterdag 28 september 2013 ===


Cordes Travel gaat USA !!

Hallo allemaal,

Linda en ik gaan zaterdag naar de USA, eerst 2 weken Florida Keys en dan 2 weken California, bah...wat hebben we toch een vervelende baan.

We krijgen heel veel leuke reacties en goede wensen voor onze vakantie, maar veel vissers zeggen, dan zullen we jullie niet storen....

Jawel !!!! gewoon mailen, want we zijn gewoon OPEN !!!!

We zijn elke dag gewoon via de e-mail te bereiken, we hebben volop internet 4G, dus zullen 20x per dag de e-mail checken en werken gewoon vanuit USA verder, geen probleem !! Oke we zullen dit alleen niet doen vanuit ons kantoor in Deurne, maar we doen dit vanaf een wit strand, blauwe hemel en wuivende palmen. hahahaha nee hoor, de eerste 2 weken zijn we gewoon aan het werk en zetten we alles op poten in Florida. De andere 2 weken rijden we relaxed in een mega camper rond, dus gewoon mailen, gewoon boeken en prijsopgave's maken !!

 --- Als je het leuk vindt om ons te volgen om te zien wat we doen met vissen en ook het niet vissen, klik dan hier >>>

 

Heb je vragen, wil je boeken, een vrijblijvende prijsopgaaf ?
mail ons via info@cordestravel.nl en we antwoorden binnen 12u !

Daar er een groot tijdverschil is, hebben we onze telefoons uitgeschakeld, maar we hebben dan ook geen groepen meer op het water.

Zien we jullie 8-9-10 November in de Jaarbeurs in Utrecht, voor de grote Hengelsportbeurs ?
Wellicht hebben we dit jaar jouw foto gebruikt ?? Raffie en Linda=== Zaterdag 28 september 2013 ===


Nappstraumen en Vaeroy

Wellicht één vd laatste vangstberichten van dit jaar, alle camps gaan sluiten, de herfst en winter staan voor de deur.

En wederom een bericht van Vaeroy en Nappstraumen, deze liggen trouwens op 2u varen van elkaar, dus vandaar dat men soms in elkaars gebied vist als het weer erg goed is. Voordeel van beide accommodaties is dat de 1e stekken al op 10 minuten voor de deur liggen, zelfs bij Vaeroy. Ook krijg je bij beide accommodaties de visgids gratis mee voor 1 dag, zo vaar je direkt naar de beste stekken en zal hij je de beste trucs en technieken laten zien.

Als men dan in de vangstberichten vh afgelopen jaar kijkt kunnen we toch wel zeggen dat deze 2 accommodaties er echt uitspringen op visgebied, wat een vangsten en met regelmaat ! Dikke koolvissen, heilbotten, grote kabeljauw en prachtige schollen, allemaal vissen waar een beetje Noorwegen visser van droomt. Natuurlijk zijn dit geen goedkope budget accommodaties, helaas kost een weekje vissen hier genoeg, maar ik zou dan liever een paar honderd euro mee uitgeven en een TOP visreis hebben, dan dat ik ergens diep in een fjord in een mini visbootje met 10pk op de koolvisjes moet vissen, dan maar 1x in de 2 of 3 jaar op visreis dan elke jaar de grootste vis vangen die dan 50cm is.

Natuurlijk heeft niet iedereen een groot budget en hoor ik sommige groepen mopperen over de prijzen, maar goed een dure auto van goede kwaliteit kost ook meer dan een fiat panda. Als je eens ziet wat voor boten deze accommodaties hebben en wat voor apparatuur er op staat, allemaal top ! Maar we hebben ook voldoende top huisjes die een stuk goedkoper zijn, denk eens aan Polar Cirkel en Bolga, ook echte toppers waar men goed kan vangen, als men weet wat men doet en hoe men moet vissen.

Vaeroy heeft zich afgelopen week weer van zijn beste kant laten zien, koolvissen tot 16kg en mooie kabeljauw en wat kleine heilbotjes, kortom gewoon weer een topweek in de Lofoten.

Op de foto's ook een foto vh restaurant op Vaeroy.

ps op de grote Cordes Traveldag komen 2 visgidsen van Vaeroy en Nappstraumen om jullie te voorzien van allerlei tips en trucs en om al jullie vragen te beantwoorden.

     

   Raffie en Linda=== Donderdag 26 september 2013 ===


Kort verslag Langsundet, heilbot vissen in Noord Noorwegen

Hallo allemaal,

Hier een kort verslag op ons Penn Blog: http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/penn-noorwegen/ Raffie=== Dinsdag 24 september 2013 ===


Laatste dag Langsundet

Hallo allemaal,

En zo was het weer voorbij, vandaag erg koud en veel wind, dus wederom geen beste dag om te vissen en helaas ook geen ehilbot gevangen.
Wederom dikke kabeljauw, leng, lom en schelvis, maar verder niets bijzonders, rond 15:00 was iedereen weer in de haven en was het "feest" voorbij.

Nee helaas kunnen we niet terug kijken op een geslaagde visweek, maar goed dat is vissen en daar kan niemand iets aan doen, jammer maar helaas, volgende keer beter.

Toch hebben we het allemaal erg gezellig gehad en kijkt 90% vd groep al weer uit naar het Penn IJsland Festival Augustus 2014 waar 13 vd 19 deelnemers naar toe gaan. 

Uiteindelijk hebben we ook een kleine wedstrijd gehad, de beter die door Rik ter beschikking was gesteld en het idee om een pot te maken, was erg leuk, dus de winnar vd pot en de beker voor de grootste heilbot van de afgelopen wees is gewonnen door Tim, wij ving een heilbot van 149cm en won dus een prachtige beker en 190 euro in contanten, vd pot, zelf eindigde ik als 2e met een heilbot van 138cm.

Morgenochtend komt de taxibus ons ophalen en gaan we weer naar Nederland en zaterdag vertrekken Linda en ik naar USA, let op we zijn gewoon via de e-mail bereikbaar !

Bij deze nog een laatste dank aan Robbert en Frank voor de gezellige week in het huisje en de boot, tot de volgende keer !Raffie=== Maandag 23 september 2013 ===


Wind.... en haantjes

Hallo allemaal,

Sorry voor het late bericht, internet is er niet of nauwelijks hier en vanavond dus niet, maar hij doet het weer.

Vandaag...... tja daar kunnen we vrij kort over zijn het was slecht !!
Heel heel veel wind, we hebben geprobeerd op verschillende stekken, maar de wind blies ons over het water, zelf met de motor konden we de boot nauwelijks houden. Op terugreis naar het fjord kregen we 2m golven voor de kiezen, dus was weer even spannend en erg nat en zout.

De dag begon eigenlijk slecht.... 2 "haantjes", een ouwe grijzen hele schorre haan en een beetje haan met een meidenstem, riepen ons deze morgen wakker, kukelukruaueklu, want helemaal ging het niet, later hoorde we zelfs nog een kalkoen gillend over de stieger rennen, voor de mensen die de kabeljoekels niet kennen, de geluidenmakers vd groep, dit zijn een stelletje doldwaze gekken, die hele dag plezier maken, lachen, gek doen en moppen tappen, nooit zeuren en zaniken en altijd positief zijn. Deze 2 haantjes wilde eens aardig doen en het hele camp om 04:15 toezingen met kukiekilieku, het werd echt enorm gewaardeerd, even werd gedacht een haan op de BBQ.

Maar goed de mannen voeren om 05:00 eruit om te gaan vissen op de heilbot en de grote kabeljauw, in 3,5 uur tijd vinngen ze 2 volle kisten met vis, allemaal boven de meter waarvan de grootste 126cm met een gewicht van 21kg !

Helaas vandaag geen heilbot gevangen, te veel wind en stroom om echt iets te proberen, om 13:00 was dan ook bijna iedereen weer terug op het camp.

Alleen Fred, Willem en Floor waren nog fanatiek en bleven jagen op de heilbot.

Kortom, wederom een slechte dag, maar goed het heet dan ook vissen en geen vangen en hebben we gewoon pech, kan gebeuren, maar niemand is boos of negatief, de sfeer is goed !

Hieronder nog even de foto's vd grootste heilbot tot nu toe, een prachtig beest, gisteren gevangen.

 Raffie=== Zondag 22 september 2013 ===


Heilbot van 149cm Langsundet

Hallo allemaal,

Vandaag een hele leuke dag vissen, heel veel dikke kabeljauw en een prachtige heilbot van de groep van Danny.

Danny en zijn vismaten uit Limburg vingen een geweldige heilbot van 149cm, met een gewicht van rond de 55/60kg ! Verder vingen ze nog een kleintje, net als Rik, samen op de boot met Rens, Henri en Bas bekend als "Kabeljoekels". We zijn weer flink op zoek geweest naar de heilbot, maar helaas, weer geen aantallen kunnen vinden of een paar grote, het bleef bij die ene mooie van Danny, dus in totaal 3 stuks heilbot vandaag.

Maaaaaaaar we hebben vandaag wel hele dikke kabeljauw gevangen, Rik ving vandaag met zijn Penn TRQ Halibut hengel, met daarop een 5500 V spinfisher, een geweldige kabeljauw van 130cm met een gewicht van 22kg, hij was dik, maar niet vet, toch een hele dikke kabeljauw en hij was er erg blij mee. Bij ons aan boord ving Robbert een dikke kabeljauw van 120cm en Linda en Frank vingen met regelmaat meter-kabeljauwen, 90% was weer catch and release, net als de heilbot van Danny. Dus al met al een leuke dag met veel vis, alleen de heilbot laat het nog afweten.

       

       Raffie=== Zaterdag 21 september 2013 ===


Mooie kabeljauw en heilbot

Hallo allemaal,

Vandaag 3 heilbotjes, maar nog bij lange na niet wt het had moeten zijn, ze jagen niet, willen niet bijten en komen gewoon niet aan de haken. Erg jammer natuurlijk, maar niemand kan er iets aan doen, als de vis niet bijt. Toch zijn er vandaag 2 heilbotten van 10 en 11kg gevangen, beide rond de meter en nog een kleintje. Wel zijn er dikke meterkabeljauwen gevangen Peter ving er eentje van 17kg en op dezelfde boot nog en 16kg kabeljauwen, ook de andere groepen hadden dikke kabeljauwen aan de haak. Dus ondanks de zeer slechte heilbot resultaten, toch een goede sfeer en iedereen is tevreden. Linda ving de 10kg heilbot, een dikke dril aan de Penn TRQ Inliner met als reel de Penn Fathom 20 op een diepte van maar 17m. Een zeer geweldige dril van 20 minuten en een flink gevecht, wist Linda de heilbot binnen te drillen. Kortom een leuke dag....

     Raffie=== Vrijdag 20 september 2013 ===


SMS uit Storekorsnes Zo net terug van de avond sessie. Weer hele mooie gullen, lommen en 2 heilbot. Gr. Maurits

Maurits=== Vrijdag 20 september 2013 ===


138cm heilbot, 50kg

Hallo allemaal,

Vandaag de 2e dag in Langsundet, maar helaas nog niet zoals het zijn moet, maar goed daar kan niemand iets aan doen.

We hebben vandaag zo'n beetje alle stekken aan de binnenkant bezocht, maar de heilbot was niet thuis, heel gek want Maurits en Cor in Storekorsnes hebben er al 8 en dat is maar 2 uurtjes varen van hier op hemelsbreed misschien maar 100km.

Toch had ik zelf een hele leuke dag, ik ving een hele dikke heilbot en daarmee is mijn persoonlijk record gebroken. Op 65m diepte haakte ik iets wat erg boos was en de haak in zijn bek niet leuk vond, ik had al wat kleine nipjes gehad, maar deed net of ik niets merkte. Telkens weer een aanval, maar allemaal schijnbeet, heel zachtjes speelde ik met de Storm shad Luminous (lichtgevend), met een worm van Gulp Alive aan de haak en jawel, klap, daar hing de dikke heilbot. Nu vist ik eigenlijk niet met mijn favoriete stok, want mijn Penn Inliner Regiment met mijn Penn Fathom 20 reel, was in handen van Rik, hij wilde hier ook wel eens mee vissen en dat is uiteraard geen probleem. Gelukkig hebben we 17 hengels bij, dus viste ik met de 1e "test-serie" vd Penn TRQ Halibut met daarop een Penn Spinfisher V 5500 met 20/00 Penn Braid, natuurlijk miste ik mijn lieve reeltje, maar ik moet eerlijk zeggen, de Penn spinfisher, deed net alsof er niets aan de haak zat, wat een kracht, wat een beest van een molen en wat een geweldige slip, want deze deed zijn werk erg goed en heeft er voor gezorgd dat ik deze heilbot binnen kreeg.

Nu hadden we wel een beetje pech, want we viste op 150m vd fishfarm af, maar dreven er net langs, waat dus alle kabels en kettingen liggen, ik voelde mijn lijn dus ook telkens tegen "iets" aanlopen en merkte dat dat niet goed ging. Vakkundig vaarde Linda en Frank om beurten de boot met de neus in de wind (kracht 6/7) en zo konden hun de lijn voorzichtig vd lijn of ketting houden.

Na een dril van 30 minuten, tientallen runs en een zwaar gevecht waar nu alles nog steeds pijn van doet, kwam deze ontzettend dikke heilbot naar boven, hij was minstens 30cm dik en Frank en ik konden hem bijna niet binnen de boot krijgen, dus minstens 50kg was ie wel, de lengte van dit monster was 138cm, ik moet zeggen is, want hij zwemt weer.

Kortom een geweldige dril waar mij wederom is bewezen dat de materialen van Penn gewoon top zijn en natuurlijk kan er ook wel iets kapot gaan, maar mijn knopen, wartels, 80/00 (Berkley Big Game) nylon, mijn hengel, mijn molen en de Penn braid, het heeft het allemaal gehouden en neem van mij aan dat ik er echt alle kracht op heb gezet vandaag, mijn boot-genoten waren bang dat alles kapot zou gaan.

Ik ben blij natuurlijk, maar ik had nog veel liever gehad dat iemand anders binnen de groep hem had gevangen... laten we hopen morgen betere vangsten.

Fotos volgen vandaag, zijn aan het uploaden maar duurt erg lang met de trage verbinding.

     Raffie=== Vrijdag 20 september 2013 ===


Vandaag begonnen met heel veel wind maar laat in de ochtend weer fantastisch meerdere meter vissen(kabeljauw ,koolvis) en 4 heilbotten ofwel weer een top dag Gr. Maus en de rest

Maurits=== Donderdag 19 september 2013 ===


1e dag Langsundet Hallo allemaal, Tja..... Wat kan ik zeggen ? We hebben mooi weer, weinig wind, een hele leuke groep en alles is dik in orde. Alleen we missen 1 ding.... De vis wil niet bijten, we hebben vandaag 0,0 heilbot gevangen, helaas. Met 20 man het water op, incl. 1 visgids en geen heilbot, wel wat kleine gul, wat koolvis en dikke vette makrelen, maar de heilbot blijft nog uit. Steven, de vismaat van Peter en samen in de boot met Raf en Alex uit Belgie, had vandaag wel een hele hele dikke heilbot aan de haak, een dikke 150kg plus heilbot, deze was niet boven te krijgen, we hebben de beelden gezien vd dril en dat was dus echt een monster, helaas won de vis deze keer. Net met z'n allen het Noorderlicht gezien en nu slapen, nieuwe dag nieuwe kansen.....

Raffie=== Donderdag 19 september 2013 ===


SMS uit Hellesoy

Hoi raffie

vandaag wel regen maar leuk gevangen. Lom roodbaars kabeljauw pollack koolvis en nog wat andere soorten.

Groeten greGrego=== Donderdag 19 september 2013 ===


SMS uit Storekorsnes

rn

Goede avond
 
Goeie reis gehad wij hebben vandaag veel wind gehad maar kabeljauw boven de meter mooie lommen en grote roodbaars en weer een heilbot en 3 heilbotten gelost grote vissen met cutbaits

rn

Gr. MausMaurits=== Dinsdag 17 september 2013 ===


SMS Storekorsnes

De middag sessie zit erop weer hele mooie vissen gevangen en weer een heilbot 112cm 18kgMaurits=== Dinsdag 17 september 2013 ===


SMS uit Storekorsnes

Middag...
Zo de ochtend sessie zit erop goed gevangen 
Mooie kabeljauw, hele grote lommen en twee heilbotten 
Nu even eten en dan de middagsessie

Gr. MausMaurits=== Dinsdag 17 september 2013 ===


Mooie kabeljauw Nappstraumen

Hallo allemaal,

Laten we hopen dat wij vanaf donderdag zelf wat mooie foto's kunnen plaatsen, dan zijn we de 1e dag wezen vissen in Langsundet.

Maar vandaag toch al wat goed berichten vanuit die hoek, Nappstraumen stuurde weer mooie foto en Maurits heeft al 2 heilbotten gevangen, dus de beet komt er hopelijk weer in.

Hier Nappstraumen:

   Raffie=== Maandag 16 september 2013 ===


SMS uit Storekorsnes

Goede avond,

Zo de eerste visdag zit erop lekker bezig geweest windkracht 6 en windhozen en wat hebben we gevangen kabeljauw ,koolvis,pollak,zeewolf,
Leng,makreel en roodbaars mooie vissen geen hele groten 
Wel div zeearenden en het noorderlicht gezien

Gr. Steven, Cor, Piet en MausMaurits=== Zaterdag 14 september 2013 ===


E-mail uit Storekorsnes

dag 6 storekornes 
wederom een mooie dag , de voorspelde wind blijf weg dus snel naar de visplek 13 
na het wel bekende ontbijt van Ruud Schwegler aangekomen op de plek snel de hengels uit zetten in de hoop op de laatste dag toch nog de mega heilbot te vangen 
ipv de heilbot kwamen er het eerste uur voornamelijk roodbaars in de boot en zo nu en dan een koolvis en kabeljauw niet echt een succes , op zoek dus naar een betere plek , dan maar een eind het fjord in varen naar een totaal nieuwe plek die niet op de kaart stond als visplek , een zeer mooie plek verscholen achteraf in het fjord geen wind wel een zonnentje en jawel zowaar ook vis op de visfinder op niet te grote diepte tussen de 30 en 50 meter nieuwe poging Onno is nu de lommen koning ruud de roodbaars koning en Peter de geulen koning .
na een aantal keren toch een aanbeet op de aashengels helaas mis geslagen hielden wij het voor gezien terug naar de haven en de boot schoon maken en spullen opruimen van de laatste week
kortom deze week vielen de vangsten tegen voor Noorwegen maar wel erg genoten 
zo op naar volgend jaar ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Onno=== Zaterdag 14 september 2013 ===


E-mail uit Storekorsnes

dag 5 storekornes 
door atmosferische storing en zeer kort verslag en geen foto,s
nog steeds zijn de weer goden ons gunstig gezind ,
maar helaas de visgoden wat minder nog steeds komt er vis in de boot niet al te groot
of zijn wij gewoon verpest met de afmetingen van de vissen dat wij nu alles onder de meter klein vinden 
vandaag was het goed zoeken naar de vis ( wij zoeken nog steeds ) hier en daar een school vis gevonden .
morgen de laatste dag hopelijk zit het dan een keer mee en vangen toch nog de
BIG FISH waar wij op hopenOnno=== Zaterdag 14 september 2013 ===


De shads klaar...

He allemaal,

Ik had vanmorgen onze stamgast Teun aan de lijn en hij leest, net als vele van jullie elke dag de vangstberichten, en wilde het liefst elke dag berichten zien, dus bij deze nog een kleine update.

Groep van Tom en Ruud gaan morgen weer naar huis van Storekorsnes, een leuke week gehad, alleen helaas wat mindere vangsten, in Artic Lyngen hebben we een groep die voor het eerst in Noorwegen is en ook zij hebben helaas niet de vangst die men gehoopt had. Morgen gaat Maurits en Cor (medewerkers Cordes Travel) met 2 vismaten naar Storekorsnes en wij woensdag naar Langsundet, dus laten we hopen dat de vangsten verbeteren.

Het weer ziet er in ieder geval goed uit... windkracht 2-3 geen regen, droog en volle zon, wel een wind die stabile vanaf het oosten is, maar we hebben donderdag wel volle maan, dus veel stroming.

Ik heb net de kleine shads klaar, cutbaits voorzien van stingers, nu de shads uitgezocht, uiteraard 90% Berkley Ripple shads, die hebben zich gewoon reeds 1000x maal bewezen, zijn gewoon de toppers onder de shads, dus die gaan mee, ik heb wat fotos gemaakt van het eerste deel, maar er gaan er nog meer mee uiteraard. Zoals gewoonlijk hebben we weer veel te veel bij ons, maar met 54kg bagage per persoon (speciaal bij Cordes Travel) komen we een heel eind natuurlijk. 

Gouden tip..verpak alle materialen in kleine gereedschapskistjes (5 euro bij de praxis) deze passen zo in de koffer en je hebt alles netjes en goed verpakt aan boord, ik neem 6 kistjes mee en heb zo alles netjes geordend.

We houden jullie op de hoogte !

Je kunt ons ook volgen op facebook:  https://www.facebook.com/raffie.cordes 

 Raffie=== Vrijdag 13 september 2013 ===


We gaan op reis....

.... en nemen mee:

Cutbaits klein en groot in verschillende kleuren en met stingers.
Kleine en zware pilkers tot 400 gram.
Jigkoppen
Berkley Ripple shads
Berkley Gulp Alive shads en spray
Esca lichtjes
Kinetic shads

Hengels:
Nieuwste Inliner Penn Regiment (wauw mooie stok hoor)
Penn TRQ inliner
Penn TRQ Hallibut
Penn TRQ Spin
Penn Overseas heavy Pilk
Penn reishengel Rampage 

Molens en reels:
Penn Fathom 20 & 25 & 40 links en rechtshandige reels
Penn Spinfisher V 5500
Penn battle 4000

Kortom, we gaan op reis en nemen genoeg mee ;-)

We hebben er veel zin in, 18 tm 25 September zijn we in Langsundet en gaan ons best doen om wat heilbot te vangen, vorig zijn we er ook geweest, zie hier ons verslag van 2012 >>>

Het beloofd erg gezellig te worden met een hele leuke ploeg vissers waar ik 75% al van ken en al jaren met Cordes Travel mee op reis gaan, dus wordt weer extra gezellig en er wordt uiteraard goed gevist. Nu hebben we groepen gehad in Storekorsnes, Alta, Tromso, Lyngen en lees ik hier en daar genoeg, maar op dit moment is de visserij in Noord Noorwegen slecht, te goed en te warm weer, dus laten we hopen dat de vis volgende week gaat bijten, vanaf donderdag zou leuk zijn !!

25 september komen we terug en 28 september vertrekken we naar Florida Keys, daar onze nieuwe huisjes bekijken, nieuwe bestemmingen ontdekken, praten met onze partner ter plaatsen, kennis maken met de kapiteins en uiteraard vissen !! Na deze 2 weken hard werken hebben Linda en ik ook nog 2 weken vakantie, na 10 jaar een vakantie zonder vissen. We zijn dan 30 Oktober weer terug, maaaaaaar we zijn gewoon elke dag via de e-mail bereikbaar en zullen net als anders binnen 12u antwoorden ! Alleen hebben we de telefoon uitgeschakeld, we moeten echt in de nacht even slapen, ivm het grote tijdverschil van 9u hebben we weinig zin om elke nacht te bellen of gebeld worden, dus alleen via de e-mail. Nogmaals, we zijn gewoon bereikbaar en je moet gewoon mailen, want we zijn NIET gesloten, werken gewoon door, alleen doen we dit even op een wit strand, met een cocktail in de hand en in de schaduw van wuivende palmen ... hihihi. Wil je ons volgen tijdens onze reis ? Kijk dan hier >>>

Hier nog wat foto's van onze materialen, althans een deel ervan.....

 Raffie=== Vrijdag 13 september 2013 ===


KOOOOOLVISSSS uit Vaeroy

Hallo allemaal,

Vaeroy is een nieuwe accommodatie in ons programma, onderaan de Lofoten, midden op open zee en zeeeeeer dicht bij de stekken !
Vaak niet verder dan 10 min. varen zit je al op de stekken.  

Kabeljauw en koolvis rond de 10kg is hier geen uitzondering, wel de dikke koolvissen die de grens van 17kg al hebben bereikt.
Zo werd ook gisteren weer goed koolvis gevangen, de zwaarste een kabeljauw van 12.5kg, de koolvis was 14.7kg en vele onder de 12kg !

Na een vermoeide dag kon men lekker in het restaurant uitrusten en goed eten, je hoeft dus niet te koken bij Vaeroy.

  Raffie=== Vrijdag 13 september 2013 ===


dag 4 Storekornes

Deze keer voor de haan van Peter wakker ,, 
beneden aangekomen had Ruud er blijkbaar zin in, na zijn vangst van zijn heilbot gisteren 
brood voor onderweg al gesmeerd koffie al klaar en de eieren lagen al te bakken 
strijdplan voor vandaag wordt gemaakt welke visplekken worden het , plek 10 of toch plek 13 ?

nog even snel met Noorwegen bellen en zeggen dat ze de knop van het weer goed moeten zetten 
blijkbaar was mijn noors goed genoeg om begrijpen te worden en jawel het werd intussen zowaar goed weer het zonnentje 

kwam en de wind ging liggen ,,

op naar de eerste visplek pal voor een eiland , al snel blijk dat niet de beste plek te snel Peter en ik ( Onno ) 

probeerden samen de stroomkabel van het eiland van de bodem te krijgen met andere worden we zaten goed vast met 2 

haken aan de lokale stroomvoorziening van het eiland , met wat sjor en trekwerk en een hoop geluk weer alles 

binnenboord , ( wij vragen ons nu nog steeds af waarom er mensen op het eiland met stenen begonnen te gooien naar ons ) tijd om te vertrekken op naar visplek 2 ,
daar aan gekomen snel alle hengels weer uitzetten uiteraard de aashengels als eerste in de hoop op de grote heilbot 
hengel met pilkers er meteen achteraan ,vis werdt er wel gevangen maar niet echt zeer groot en steeds werdt er 

geroepen dat is mooie aasvis ondertussen genoeg aasvis voor de eerste 3 weken ,

na de middag werden de vangsten slechter en slechter steeds vaker veranderen van visplek maar dat mocht niet baten 
de grootste vangst van vandaag waren Ruud en Onno die gezellig alles in de knoop hadden 

na een dag hard werken van legen haken boven halen is een kort middagslaapje wel verdiend/t ** ( doorhalen wat niet van toepassing is )

de vangst voor vandaag viel tegen een paar grote lommen een aantal aardigge kabeljouwen en koolvis ,
dus vandaag eerder naar de haven en nog even genieten van het zonnentje op het terras ..

In de avond hadden we enorm geluk, we konden het Noorderlicht zien !!

  Onno=== Donderdag 12 september 2013 ===


SMS uit Vega Kystferie

Hoi linda,raffie,

vandaag hebben we enkel kabeljauw gevangen maar wel groote en heeeel veel we zitten ook nu al aan onze kilos voor mee te nemen op 3 dagen vissen.
morgen gaan we voor de heilbot we hebben van de huiseigenaar enkele goede stekken gekregen waar hij eergisteren zelf heeft gevist !
Nu nog verse krab salade maken en dan vroeg onder de wol !

Grtz thierry,dirk,kristof en dave de fotos volgenThierry=== Donderdag 12 september 2013 ===


E-mail uit Storekorsnes

Dag 3 Storekornes

Deze x wakker worden van de haan van de buren genaamd SAMSUNG S3 ( bedankt he Peter)
Ogen en oren open en de regen met bakken uit de lucht horen komen,, blijkbaar had het zelfde persoon van de als gisteren nu de knop iets te ver door gedraaid wat een pokke weer ineens ...
Beneden was chaf Ruud als weer zijn kunstje met de eieren aan het doen bakken koffie zetten etc ..

Na een kort overleg en naar de wind gekeken te hebben besloten om toch uit te varen tenslotte hebben wij goede vispakken ( als je die niet in de boot laat liggen ipv mee te nemen naar het huisje ) dus Peter op de fiets naar de haven en de vispakken halen ,na 10 min vertraging eindelijk onderweg boot in water op ,,,,, op zoek naar een plek met minder wind en vis bijna een onmogelijke combie maar toch gevonden ,

Ruud gooit zijn aas overboord en zegt nog vandaag geen heilbot en ik stop ermee , na een tijdje rondt gedobberd te hebben wat kleine aasvis gevangen begin er iemand ineens uit het niets te schreeuwen en aan een hengel met dood aas te sjorren , niemand reageert echter zal wel weer een vast loper zijn , maar al snel blijk Ruud heeft echt iets aan zijn hengel zachjes valt er al het woord HEILBOT ....

Hengel krom een gierende molen en een scheeuwende RUUD ,, snel alle andere hengels naar binnen en draaien maar Ruud 
na twee x een run van de vis ( inderdaad een heilbot ) komt de vis bij de boot met een snelle actie van Ruud ( wat kan die ouwe man nog snel zijn zeg ) de heilbot in de boot meetlat erbij YESSSSSS het begin is er een heilbot van dik 1 meter snel op de foto ermee en terug het water in .
op dit moment zit Ruud nog steeds met een big smile op zijn gezicht is er niet vanaf te krijgen zelf niet toen ik zei tegen hem ik ( OnnO ) ga met je dochter trouwen ..
Ruud heeft nu de smaak te pakken snel de volgende aasvis eraan en verder vissennog meer aasvis vangen roept hij nog tegen mij ,, ik doe mijn best en op dat moment haal ik een mooie aas vis boven
maar voor dat die in de boot was belandt was de aasvis al gepikt door een zeemeeuw gewoon van de haak gehaald door de meeuw , dat was een vreemd gezicht .

na genoeg aasvis te hebben gevangen op naar een andere plek maar helaas geen heilbot meer , 
regen en wind en een nog steeds lachende Ruud de laaste poging voor we terug gaan naar de haven maar het bleef bij 1 heilbot en een hoop kleine vissen 
Peter had nog wel 2 harde aanbeten op zijn aasvis maar helaas niks boven water ,,
kortom een goede dag morgen opnieuw een poging ,,,,,
op naar dag 4 
laat die dag beginnen zonder de haan van de buren 
Onno=== Donderdag 12 september 2013 ===


E-mail uit Artic Lyngen

Hallo Raffie en Linda,

we hebben vandaag de eerste dag gevist.
We hebben op verschillende stekken gevist.
We hebben leuk gevangen,maar nog niet de vis waar we voor zijn gekomen.
De vangst bestond uit koolvis, kabeljauw,makreel,lom,leng en roodbaars.
We hebben wel 2x een heilbot achter het aas aangehad.

Groeten,Han,Wim en CorWim=== Woensdag 11 september 2013 ===


E-mail uit Storekorsnes

oke het is vakantie maar toch om 7 uur het wekkertje wat afgaat , langzaam wakker worden koffie zetten en genieten van de zon die over het fjord schijnt .
dit beloofd weer een mooie dag te worden hier in Storekornes Noorwegen

Onbijt Chef Ruud gooit alweer de eieren in de pan met de vraag dooier heel of stuk ? doe maar heel wordt er nog geroepen maar helaas te laat ..
na onbijt de kannen met koffie en thee vullen brood smeren voor op de boot . en hup naar de haven waar de boot geduldig ligt te wachten .
op naar visstek nr 1 gelukkig geen wind water zo glad als een spiegel gas erop en met 16 knopen per uur (voor de landrotten onder ons dat is 29.63 kilometer/uur )
bij de visplek aangekomen hengels vast en de pilkers overboord.

VISLES 1 haal de plastic bescherm buisjes van de haken blijkt beter te werken :) wij ervaren vissen wisten 
dat natuurlijk he Peter ,,, pilkers naar 30 meter diepte en ......... helemaal niks na een half uur klooien en niks vangen verkassen naar de volgende plek en daar het zelfde
liedje geen VIS,, dan maar koffiebreak en werk overleg op naar plek nr 3 diepte 60 meter en ja vis op die diepte niet te groot maar vis na een uurtje dobberen daar toch redelijk wat vis aan boord 
ondertussen de boot met de andere Nederlanders 1 heilbot ff snel buurten bij ze oke half uurtje varen maar toch ff stiekem spieken hoe ze het gedaan hadden 
even snel bijkletsen en weer foetzie op naar een goede plek mooie plek diep in het fjord een mooie inham zonnentje en geen wind top die plek toch nog ff lekker gevangen 

ondertussen zonder dat wij het in de gaten hadden ( lagen tenslotte lekker beschut ) had iemand van de noorse toeristenbond met zijn vingers aan de knop van de
wind gezeten en maar ff voor de lol op windkracht 4 a 5 gezet !!!! en wij moesten nog 8 km over open water naar de haven zo dat werdt dus een gratis ritje in de rollercoaster!!
best wel hoge golven zeker als je daar met een redelijke snelheid overheen gaat , maar weer veilig terug in de haven .

vandaag niet een al te beste dag met de visvangst maar morgen nieuwe kans en een andere taktiek !!!!!!!Ruud=== Dinsdag 10 september 2013 ===


Nieuwe reisverslagen.....

Leuke nieuwe reisverslagen van oa Guus, vh Penn IJsland Festival 2013

http://cordestravel.nl/penn-ijsland-festival-2013/ Raffie=== Dinsdag 10 september 2013 ===


Bericht uit Nappstraumen & Vaeroy

Hallo allemaal,

Nappstraumen laat weer zien dat er goed gevangen wordt, dikke schol, mooie kabeljauw en prachtige koolvissen !
Ik kreeg vd week een opmerking dat Nappstraumen en Vaeroy duur is, ja klopt, maar een mercedes kost nu eenmaal meer dan een ford, dus verschil is er wel degelijk zowel in vangsten als in boten.

Maar als je nu een fanatiek lezer bent van deze pagina zie je snel dat Nappstraumen met zeer grote regelmaat echt wel mooie vissen laat zien !

Maar we hebben nu groepen in Vega Kystferie en in Storekorsnes, die goed kunnen vissen, dus als die vis er zit, gaan hun hem vangen !

Hieronder foto's van Nappstraumen en van Vaeroy

     Raffie=== Dinsdag 10 september 2013 ===


E-mail uit Vega Kystferie

hoi linda,raffie
vandaag een goede visdag gehad
veel vis en mooi weer
grootste vis 95 cm gul
ook nog pollak en lom
nog geen heilbot kunnen vangen

grtz thierry,dirk,kristof,davidThierry=== Dinsdag 10 september 2013 ===


E-mail uit Storekorsnes

Eerste dag in Noorwegen Storekorsnes .... het weer is om te beginnen zeer goed zon en haast geen wind . na een ontbijt van gebakken ei met brood en een paar bakken koffie klaar voor vertrek .
alles gepakt voor de eerste dag vissen hengels koffie pilkers brood etc .... snel de haven uit opzoek naar de juiste visplek ( we zoeken nog steeds )

in het eerste uur reeds 2 pilkers verspeeld en niks gevangen op naar de volgende plek , gelukkig werden de vangsten beter nog niet echt goed maar vis is vis 
maar het was geen straf hier rond te dobberen ,,,, op naar dag 2 ,,,,,

  Ruud=== Zaterdag 07 september 2013 ===


E-mail onderweg naar Vega Kystferie

hoi linda,raffie,

gisteren avond weer lekker gegeten aan boord vab de colorline
nu nog een overnachting op hotel en morgen op weg naar vega
voor onze 2e maal dit jaar 

grtz thierry, kristof, dirk, davidRaffie=== Donderdag 05 september 2013 ===


Vangsten uit Polar Cirkel

Hallo allemaal,

Ook bij Polar Cirkel wordt weer goed gevangen, zie hier de laatste vangsten, hou ook de reisverslagen in de gaten, want ook daar komen wekelijks nieuwe bij.

Noorwegen >>>

IJsland >>>

   Raffie=== Zondag 01 september 2013 ===


Nog steeds goede vangsten Nappstraumen

Beste lezers,

Voor wie de vangstberichten in de gaten houdt heeft gezien dat Nappstraumen nog steeds mooie vissen brengt, ook nu weer dikke kabeljauw, grote koolvissen en vette schollen !
Diegene die echt een toplocatie wil voor 2014 moet Nappstraumen boeken, we hebben echt het hele seizoen goede vangsten gezien en vaak niet verder dan 15 minuten varen vd accommodatie.

Nog 17 dagen en dan zitten we met 20 personen in Langsundet, alle huisjes volgeboekt en een week gericht vissen op de heilbot !
Vorig jaar vingen we daar 60, 80 en 120kg heilbot, dus laten we hopen op een leuke week met grote platvissen !

    

    Raffie=== Zaterdag 31 augustus 2013 ===


Marco Kraal van Vis TV in IJsland

Beste Lezers,

Vorige week van Marco Kraal, bekend van vis TV op ons Penn IJsland Festival, Marco viste de hele week mee op onze boot en heeft een geweldige week gehad.

Lees zijn reisverslag >>>

 Raffie=== Vrijdag 30 augustus 2013 ===


Plaatsen vrij voor IJsland

Beste allemaal,

We hebben goed nieuws, we hebben nog 2 plaatsen vrij gekregen voor het Penn IJsland Festival Augustus 2014, dus ben je alleen of maar met 2, meld je dan snel aan !

Ook hebben we nog 2 plaatsen voor solo vissers of als er vissers zijn die maar met z'n tweeën zijn en nog maar 2 huisjes vrij, voor het Festival in Juli 2014.

Dus heb je plannen, wees er dan snel bij !!

http://cordestravel.nl/ijsland/penn-ijsland-festival/ Raffie=== Vrijdag 30 augustus 2013 ===


E-mail uit Storekorsnes

Hey mensen,

Ben sinds 04:30 wakker en kijk uit over een fjord met schuimkoppen. Ben benieuwd wat het wordt vandaag. Men houdt de hele dag 8 m/sec aan uit het westen en das niet lekker.
Gisterenavond even een wijntje gedronken bij onze Belgische vrienden. Deze groep boekt al jaren bij Cordes Travel en zijn een alleraardigst stel (los van het onderwerp voetbal wat gisten toch ter sprake kwam). Zij zijn gisteren naar de overkant gevaren en hebben wel gevangen.Veel klein spul, maar in ieder geval wel bezig geweest. Koolvis, makreel en lommen. Komen soms wat moeilijker op de bodem vanwege de drift 1,2 km/u. Heb hun 3 stormshads en 3 pilkers geleend, want voor hun is het een van de laatste dagen (en Ronald had toch weer eens teveel materiaal bij) en wij hebben nog een dikke week voor de boeg met........................... Jawel het weer wordt vanaf zaterdag een stuk beter !!!

Als de Noorse weerman geen Pelleboer of Krol heet dan draait de wind naar het zuidoosten en zwakt af tot 2 m/sec. Zonnetje erbij en de familie Tan gaat er weer keihard tegenaan !

Wordt vervolgd....Ronald=== Donderdag 29 augustus 2013 ===


E-mail uit Storekorsnes

Gisten barweinig gevist, na een half uur op het water stak er een flinke wind op.
Besloten om terug te gaan want de golven waren toch al weer een meter hoog. Vlak voor de ingang van de haven zelfs anderhalve meter en het was geen pretje om binnen te varen.

Rest van de dag maar slaap ingehaald want het trekt niet echt bij. 'S avonds 2 belgen op bezoek gehad die ook via CT hebben geboekt. Ook zij hebben nog niet veel gevangen. Enkele kleine gulletjes en makreel. De rest wil nog niet. Hun nog even geholpen met onstellen van de Lowrance gps/sonar.

Deze ochtend om 4:00 u op en om 5 uur op het water. Er staat een strakke ZW wind dus besluiten om maar in het fjord te blijven. GEEN ENKELE AANBEET GEHAD. Zelfs de koolvis laat het afweten ( niet DE pilkers, niet op de staande onderlijnen ), wellicht zijn we toch slechte visers ???

Om 09:30 u terug gevaren naar de haven met een frustrerend gevoel. Even rust en opnieuw beraden wat te doen. Stek 2, 3 en de olaats bij Storegrunnen is vanwege de wind moeilijk bereikbaar, maar daar willen wij het de volgende ker toch proberen. 

Wordt vervolgd...........Ronald=== Donderdag 29 augustus 2013 ===


E-mail uit Storekorsnes

Hallo mensen,

Dinsdag 27 september
10:00 u het water op om eerst de boot maar eens goed te leren kennen. Er is bijna geen wind en we besluiten na eerst een tijd te hebben geprobeerd vlak voor de haven om naar stek 2 en 3 te varen. Erg veel koolvis en makreel op de lichte hengel. De wind is inmiddels flink aangewakkerd en we besluiten om stek 8 an te doen. Geen teken van vis op de vinder, maar wel een dikke beet voor Henk die zowaar zijn eerste kabeljauw vangt een aardige 90-er en ik krijg zowaar een leuke beet met jawel een heilbot van 72. Leuke start, de wind is zo aangewakkerd en er verschijnen schuimkopen op het water. We besluiten terug te gaan om even wat te gaan eten.

Het is nu bijna 5 uur en gaan bijna weer het water op.

Tot laters !Ronald=== Donderdag 29 augustus 2013 ===


SMS Langsundet

Hier een bericht uit costa del langsundet gisteren top dag weer was goed 22 graden alleen sprokkelen voor de heilbot
een gevangen van 80cm en van in orkaan city niet lang genoeg kennen vissen windkracht 9 met

vriendelijke groet.Piet=== Dinsdag 27 augustus 2013 ===


Penn IJsland Festival deel 5-6-7

Beste lezers,

Wederom sorry voor dit late bericht, maar we zaten gisteravond om 22:15 pas te eten, weging om 22:30 en afsluiting om 23:00, allemaal veel later dan normaal, maar had met het ty te maken. 

Het is weer voorbij het Penn IJsland Festival 2013 en we kunnen zeggen het was een groot succes, alle sportvissers zijn tevreden, het was een enorme gezellige groep en we hebben met z'n allen mooie vissen gevangen. Helaas zijn die kisten vol hele grote kabeljauwen niet gekomen, we denken door de storm of het enorme aanbod van voedsel, want er was verschikkelijk veel makreel en koolvis in de fjorden. Wel veel soorten gevangen, makreel, haring, koolvis, leng, zeeduivel, zeewolf, heilbot, wijting, schelvis, roodbaars en natuurlijk kabeljauw. Vis kon men honderden op een dag vangen tussen de 70 en 90cm zaten de vissen er volop, alleen de meters bleven een beetje uit, al heeft 95% vd groep een metervis kunnen vangen.

Gisteren was de laatste dag vd wedstrijd en vandaag is het nog vissen tot 12:00, daarna boot poetsen en alles inpakken.

Marco Kraal, Linda en ik hebben gister nog leuk kunnen vissen, Marco ving nog een dikke 120cm kabeljauw van rond de 13kg en zelf ving ik nog 112cm met een gewicht ook van 13kg. Kortom toch weer een paar leuke vissen, zwaarste vis vd dag was voor Willem (Seawolves), met zijn 13.5kg zeeduivel.

Gisteravond was dan de grote prijsuitreiking en werden de winnaars bekend gemaakt, iedereen was erbij en het was enorm gezellig, zelf heb ik nog een speech gehouden en ook Marco Kraal richte zich nog even tot de groep en bedankt Cordes Travel, hij was enorm onder de indruk van onze organisatie en hoe alles is verlopen, bedankt Marco voor de complimenten.

Dan de uitslag:

1e plaats voor Pascal (Team Profish), 21.5 kg kabeljauw, hij kreeg een waardebon van 1000 euro voor materialen van Penn, Berkley of Abu Garcia, hij mag zelf uitkiezen wat hij wil hebben.
2e plaats voor Guus, 17,5kg kabeljauw,  hij kreeg 2 prachtige hengels, Penn TRQ Nano Spin en de Penn Overseas Heavy Pilk
3e plaats voor Pim van Kuijk (Team ProFish), 16.5kg kabeljauw, hij won een prachtige Penn TRQ Nano spin 30/80 gram.

Cordes Travel gaf nog een rondje en daarmee was de gezellige avond rond 01:00 voorbij en ging iedereen lekker slapen. Vandaag huisje opruimen, inpakken, naar het hotel en morgenochten om 07:40 vliegen we terug naar Amsterdam.

Ik wil iedereen enorm bedanken voor deze leuke week en een aantal van jullie zie ik snel weer terug in Noorwegen en in IJsland.

We hebben trouwens nog 2 huisje erbij gekregen voor het Penn IJsland Festival 2013, dus we hebben plaats voor 2 groepen voor Augustus 2014, tevens hebben we ook nog plaats voor solo-vissers en 2 groepen voor Juli 2014. Meer informatie ?
In Augustus 2014 zijn oa aanwezig, Pim van Kuijk van Pro Fish hengelsport, Robby Florus van Robby Fish en de "beroemde" kabeljoekels, dus dat beloofd een heel groot feest te worden ! 

http://cordestravel.nl/ijsland/penn-ijsland-festival/ 

       

      Raffie=== Zondag 25 augustus 2013 ===


Penn IJsland Festival deel 3 en 4

Beste lezers,

Sorry, 
gisteren geen vangstbericht, niet omdat het slecht was, maar mede omdat we allemaal tot laat hebben gevist, weging was zelfs om 22:00.
De dag van gisteren was wederom een dag met veel wind en hoge golven, te hoog om lekker te kunnen vissen, Vis zit er genoeg, maar allemaal rond de 60 tot 90cm, honderden op een dag als je wil, alleen die hele dikke vissen zijn moeilijk te vinden. Wel is er veel makreel, koolvis en zelfs haring te vangen, dus veel voedsel in het water, dus wellicht ligt het hier aan. Maar de golven van 2m maakte het gister ook niet goed visbaar. Toch werd er goed gevangen en zijn alle vissers erg tevreden, alleen die hele hele dikke vissen worden op dit moment slecht gevangen. Toch wist Guus een dikke kabeljauw van 17.5kg te vangen, dat zijn de echte IJsland vissen waar we hier voor komen. 
Vandaag was een dag die er op "papier" goed uit zag, weinig wind, dat klopt ook, weinig wind maaaaaaar…….. hele hele grote dikke golven van 3 tot 3.5m en dat wordt op een gegeven moment toch echt iets te veel, als je dan op 30m van elkaar ligt en bij elke golf je elkaar niet meer ziet, is de lol er een beetje vanaf en dat is jammer. We vingen dikke wijting van 65cm, makreel, koolvis, dikke schelvis en kabeljauw. Er werden af en toe wel meters gevangen, maar de golven maakte het bijna onmogelijk om te vissen, toen de wind er nog meer introk en er schuimkoppen kwamen was het tijd om weg te gaan, helaas. Zelf ving ik nog een hele mooie kabeljauw van rond de 11kg en ruim over de rmeter, dus wederom een mooie vis. Toen kwam de regen, de wind en werd het koud, dus hebben we besloten om naar binnen te gaan, even wat vroeger als anders, maar wel lekker.

Marco bleef nog even met Coen vissen op stek en pakte meteen een dikke 80er, Coen is van de groep "The Seawolves" een toffe groep sportieve sportvissers.
De zwaarste vis vandaag is gevangen door Eddy, van de groep Pro Fish Hengelsport, Eddy zijn kabeljauw was 12.6kg, Eddy won daarmee een prachtige Penn Molen.
Goed, laten we hopen dat de golven gaan liggen en het weer beter wordt.

 

     

     Raffie=== Vrijdag 23 augustus 2013 ===


SMS uit Langsundet

Hier een berichtje uit langsundet leuke gul.klein spul.twee meter onderwater heilbot 26kg 130cm

groetjes van de boys from langsundet.Theo=== Vrijdag 23 augustus 2013 ===


SMS uit Langsundet Noord Noorwegen

Beste raffie en lieve linda eerste visdag gehad super gelopen voor de eerste dag de gids hannes perfect we hebben twee heilbotten en een leo(schelvis) mogen vangen+ een aantal aanverwanten visjes met

vgr groep boeters.ps jullie ook veel vang plezier.

 Theo=== Vrijdag 23 augustus 2013 ===


Penn IJsland Festival deel 2

Goedemorgen lezers,

Gisteren was de 2e dag vh Penn IJsland Festival en met "succes"......

We begonnen de dag met verschikkelijk veel wind, zoveel wind dat we niet eens konden lossen, windkracht 8 met uitschieters naar 10 trokken door de haven van Sudavik. Maar de voorspellingen waren dat het minder zou worden, dus hopen en afwachten. Als we dan toch nog niet uitvaren, dan kunnen we boodschappen gaan doen, dus de snelle Cordes Travel transport limousine bracht alle gasten heen en terug naar de winkel en hun huisje. 

Rond 12:00 ben ik dan even met Pim en zijn vismaat richting Isafjordur gereden en lieten de witte koppen achter ons, ons doel was om even "om de hoek" te kijken hoe de golven richting open zee waren en die vielen reuze mee. Dus Pim van Pro Fish Hengelsport uit Zegge, die reeds voor de 3e keer mee naar IJsland gaat, trok als eerste de stoute kaplaarzen aan om te gaan vissen. Na een bericht van Pim dat het goed te doen was konden we met z'n allen erop uit.

Na een toch wel lastige afvaart, heftige wind in de haven is iedereen veilig de haven uit kunnen komen en stoomde 9 schepen naar volle zee. Alle stekken kon men bevissen en de bakken met vis waren snel gevuld, de eerste metervissen kwamen boven en de lach op de gezichten werd steeds groter ! Daar we 90% nieuwe deelnemers hebben en zijn niet het "echte" IJsland gevoel kennen van dikker meter+ vissen met gewichten van 15+ waren er nu al heel veel pr's gebroken en sprak men nu al van een gedenkwaardige dag...

De winnaar van gisteren kwam dan ook van de boot van Pim, Karel Verpoorten won gister de dagprijs, een Penn molen, met zijn 14,8 kg kabeljauw ! Kijk dat begint er op te lijken, verder waren er nog een aantal vissen tussen de 10 en 15kg. 

Vandaag is de wind er helemaal uit en ook voor de komende dagen ziet het er goed uit, als de vis wil bijten, dan gaan we de komende dagen het "echte" IJsland gevoel krijgen en gaan we vele meter+ vissen vangen, Marco Kraal was gisteren al helemaal blij met zijn 80cm gul, dus ook hem staat theoretisch gezien iets te wachten. 

We gaan nu lossen, regenpakken aan, want het regent flink en dan gaan we vol naar de stekken 3-6-7 en 9 op jacht naar de grote kabeljauw !

     Raffie=== Donderdag 22 augustus 2013 ===


Penn IJsland Festival deel 1

beste lezers,

 

Vandaag onze 1e dag vh grote Penn IJsland Festival Augustus 2013.
Na en gezellige reis zijn we gister aangekomen in Sudavik IJsland, alles verliep weer soepel en we waren al snel in de huisjes.
 
Bij dit festival wederom een aantal "oude" bekende zoals Pim van Kuijk van www.profish-hengelsport.nl de groep gezellige vismaten "The Seawolves" uit de omgeving van Dordrecht en nog vele andere gezellige vissers. We kwamen aan in Isafjordur met volle zon en weinig wind, maar met z'n allen hebben we al gezien dat het de komende dagen niet best zou worden met het weer, wind en regen waren de verwachtingen, al kon niemand dat geloven na aankomst in Isafjordur.
 
Vanochtend om 08:00 was het dan verzamelen bij de boten voor een korte instructie, daarna ging de hele vloot met 9 boten het water op, het water was ruig, witte koppen en regen. Yep, we hebben helaas veel wind en regen, vandaag hebben we golven tot wel 2m hoogte gehad, erg korte golf, dus als je hard vaart flinke klappen, dus langzaam aan. Het voordeel van Sudavik is dat we toch kunnen vissen, 95% vd tijd kan men hier gaan vissen en terwijl op de golven lagen te dagen dansen, moest een duitse groep bij Bolungarvik binnen blijven, zij konden de haven helaas niet uit.
 
Toch werd er vis gevangen, aantallen genoeg, vissen volop aanwezig, honderden vissen per boot werden er gevangen, maar helaas was de grootste maar 6.5kg zwaar, een mooie kabeljauw. Deze leuke sportvisser, Paul, die nooit vist, wist vandaag toch de zwaarste vis te landen en won daarmee de dagprijs, een prachtige Penn Sargus 4000 molen.
 
Bij ons aan boord hebben we Marco Kraal, zeer bekend van Vis TV, Marco heeft een geweldige dag gehad en heeft ook een paar honderd vissen gevangen, is een geweldige natuur en dolfijnen en bruinvissen rond de boot !
Morgenavond zou het beter worden, dus laten we hopen dat de wind gaat liggen we naar buiten kunnen !

 Raffie=== Vrijdag 16 augustus 2013 ===


Dikke zeeduivel

Beste allemaal,

In Noorwegen bij Sotra Bergen wisten een paar "oude" vismaten van ons een dikke zeeduivel te vangen, van ruim 11kg !
Dit dikke vieze slijmerige monster beet op 60-70m diepte op een stuk aas.

Zie ook zijn antenne voor op zijn kop waarmee hij de prooi lokt, het kleine aasje aan het einde vd antenne heet Esca.

Hier nog een leuk filmpje hoe een zeeduivel een prooi pakt:

Filmpje-1 >>>Raffie=== Vrijdag 16 augustus 2013 ===


E-mail uit Sudavik IJsland
Hoi,
vandaag is de laatste dag voor Jan en Kees. Daarom zijn we vanochtend even na 6 uur uitgevaren naar onze favoriete stek (7a-7).
We hebben daar weer veel vis gevangen. De grootste was 16 kg en 115cm lang. Beide bakken zitten overvol.
De cutbaits zijn danig gehavend.  Gisteren hebben we in de luwte op stek 5 gevist en veel vis van 60 tot 90 cm gevangen. Ook had Jan een zeeduivel van 4kg.
Voor de mensen die volgende week komen geef ik het advies om voldoende cutbaits en sandeels mee te nemen. Zo'n cutbait is na 1 goede dag helemaal stuk. Zie foto.
Grt. Gerrit Jan, Jeroen, Jan en Kees.
 Gerrit-Jan=== Donderdag 15 augustus 2013 ===


Wederom Nappstraumen

Beste vissers,

Wederom topvangsten vanuit Nappstraumen, tjonge jonge wat is dit toch een geweldig visgebied !
Als je de laatste weken eens bekijkt hieronder zie je toch regelmatig Nappstraumen voorbij komen.

Maar het is zeker niet alleen Nappstraumen die leuke vangsten heeft, zij zijn wel de enigste die de moeite nemen om ons op de hoogte te houden. 
We hebben 3 visgidsen in IJsland, maar helaas wekelijks wat vangsten doorsturen is toch wat veel gevraagd, maar ook onze eigen gasten laten zeldzaam iets van zich horen.
Sommige vissers sturen ons wel eens e-mails om te vragen waarom er geen berichten of reisverslagen komen van andere huisjes.... tja dat ligt gelukkig niet aan ons.

Helaas krijgen we niet van alle groepen een kort reisverslag of een kleine samenvatting van 5 tot 10 regels met een paar foto's 10 minuten werk en een heleboel plezier.
We hebben al vangsten gehoord waar je gek van wordt, maar helaas wordt dit niet met ons gedeeld, wat erg jammer is.

Maar we zullen moeten accepteren en vooral respecteren dat het de komende jaren minder zal worden met de vangstberichten en reisverslagen, daarom moeten we extra blij zijn met die groepen die wel even de moeite nemen.

Dus beste sportvissers, denk nu niet dat er geen boekingen zijn bij een bepaalde accommodatie of dat er slecht gevangen wordt, we hebben dan gewoon geen bericht of verslag/samenvatting gehad.

Dinsdag gaan we dan met z'n allen naar IJsland, Penn IJsland Festival 2013 met als VIP Marco Kraal, bekend van Vis TV, hij zal bij ons aan boord de ijslandse wateren onveilig maken ;-)

Of we elke dag tijd hebben om een bericht te sturen kan ik jullie niet beloven, want met een 40 man om je heen en de organisatie, weging vd zwaarste vissen, hebben we het druk genoeg.
Maar we zullen ons uiterste best doen iets te laten weten....

We hebben elke dag een dagprijs, een Penn molen, voor de zwaarste vis vd dag en aan het einde vd week hebben we mooie hengels voor de 2e en 3e plaats voor de zwaartse vissen.
Wie de zwaarste vis vd week vangt krijgt een waardebon van 1000 euro voor Pure Fishing materialen, Penn, Abu Garcia, Mitchell en Berkley, men mag zelf kiezen.

Wil je ook met je vismaten of als solo visser eens meedoen aan dit geweldige Penn IJsland Festival, schrijf je dan snel in voor Juli 2014, daar zijn nog enkele plaatsen vrij.
Is Juli geen beste tijd voor je om te reizen, dan kun je je nu al inschrijven voor Augustus 2015, daar Augustus 2014 al vol is.
Hier meer informatie:   http://cordestravel.nl/ijsland/penn-ijsland-festival/ 

Hier nog de vangsten van deze week vanuit de Lofoten Noord Noorwegen, Nappstraumen.

    

   Raffie=== Maandag 12 augustus 2013 ===


Pollak bij Nappstraumen

Beste lezers,

Vandaag wederom leuke berichten gekregen van Erik, die gister een topdag had.
Het waait flink bij de Lofoten op dit moment en aan de westzijde was niet te vissen, geen probleem aan de oostkant was het rustig.

Veel kabeljauw tussen de 4 en 10kg, mooie koolvissen tussen de 3 en 8kg, wederom een mooie heilbot en als klap op de vuurpijl een 97cm Pollak en dat is uniek in deze wateren rond de Lofoten.

Kortom, nog steeds goede vangsten bij Nappstraumen.

Trouwens, hebben jullie onze nieuwe accommodatie Vaeroy al gezien ?

  Linda=== Maandag 12 augustus 2013 ===


Oproep Cordes Travel

Wie is er vorig jaar of in 2012 met Cordes Travel naar Denemarken geweest en heeft nog een paar mooie foto's ?
We zoeken nog mooie Denemarken foto's voor de beurs, maar alleen onze gasten ! 

Stuur ze door via www.wetransfer.comLinda=== Zondag 11 augustus 2013 ===


E-mail uit Solvika
Hoi Raffie en Linda,

De laatste paar dagen veel wind gehad. Gisteren en vandaag nam de wind in de avond en ochtend wat af waardoor we steeds een ochtend op zee konden vissen. Zo rond een uur of 1 trok de wind vervolgens weer goed aan en moest je gedwongen de beschutting weer opzoeken. Op zee konden we gelukkig wel in de paar uur die we hadden mooie gullen aan de haak krijgen. Helaas geen uitschieters, maar gewoon mooie vissen tussen de 80 en 90 cm. Gisteren en eerder gisteren hebben we in de middag tussen de 10 en 20 meter diep gevist tussen de eilandjes. Op sommige plekken stikte het werkelijk van de gullen. Heel leuk om deze met licht materiaal te bevissen. Het formaat was ook erg leuk, zo tussen de 50 en 70 cm. 
Vandaag dus de laatste visdag. De wind was in de ochtend opnieuw afgenomen met mij pa het besluit genomen om eens een stuk verder de zee op te varen. Ondanks de deining die er nog stond was dit goed te doen. Het voordeel van deze accomodatie is dat een stek "ver op zee" ongeveer een half uur tot drie kwartier varen is. Hier waren de gullen gelukkig weer actief en van een mooi formaat. Opnieuw geen uitschieters, maar een heel mooi slag vis. Mijn pa zorgde voor een gouden randje deze laatste dag, na een pittige strijd waarbij kon hij een mooie heilbot aan de oppervlakte krijgen van 87 cm en 6,5 kg!
Morgen hebben we nog een dag hier bij Solvika, waarop we nog een wandeling gaan maken en dinsdag vertrekken we weer richting huis.
Groeten Chris
   Chris=== Zondag 11 augustus 2013 ===


Nappstraumen, top

Beste lezers,

De visserij is nog steeds TOP bij Nappstraumen op de Lofoten en de betere maanden komen nog, September en Oktober, dus dat beloofd wat.
Storekorsnes in Noord Noorwegen doet het ook top, ook daar geweldige vangsten, zie bericht hieronder.

Dus de visserij is niet alleen "goed" in Mei en Juni, eind Juli, begin Augustus wordt er ook goed gevangen in Noord Noorwegen en IJsland. 

De foto is niet zo mooi, maar de kabeljauw op de foto was 24kg, dat is een dikke vis voor de zomermaanden, ook nog eens dikke schol en heilbot, wat wil je nog meer ?

Maar wil men voor volgend jaar op visreis, dan moet je er toch echt snel bij zijn, want als je ziet wat er al geboekt is !

    Raffie=== Zondag 11 augustus 2013 ===


E-mail Sudavik IJsland

Hoi Raffie, 

na de goede dag van gisteren was de visserij vandaag taai. Er stond veel wind, dus we hebben alleen op stek 1/2 en 4 gevist. Op stek 2 hebben we leuke zeewolven gevangen, 8 stuks in totaal tot 90cm.
Met de haviskeboom en een sleppe met een stukje natuurlijk aas. Ook heb ik een klein heilbotje gevangen die weer mocht zwemmen, dus die kan ik ook afvinken van mijn lijstje. Zie foto.
Daarnaast heeft Jeroen zelfs een haring gevangen op een lichte pilker, ook wel grappig. 
Grt. Gerrit Jan.

 Gerrit Jan=== Zondag 11 augustus 2013 ===


SMS Storekorsnes Noord Noorwegen

Heilbot 14 kilo en veel grote kabeljauw tot 16 kilo

gr niels

      Niels=== Zaterdag 10 augustus 2013 ===


E-mail Sudavik IJsland, 18kg kabeljauw

Hoi Raffie, 

Jullie kunnen beter thuis blijven want er is geen vis meer over als wij zo door gaan als vandaag. Haha.
We hebben een hele bak vol met 100cm+ kabeljauwen gevangen. De grootste was 125cm en de zwaarste 18 kg.
En dat allemaal met opgestroopte mouwtjes vanwege het zonnige weer, met amper wind op 1 uur varen en omringt door dofijnen.
Allemaal hebben we onze pr verbeterd. Kees Graaf had de grootste vis van 125cm. Jeroen van de Grift had de zwaarste van 18kg en 120cm op de giant jighead met een grote shad erop. Jan de Bruin heeft meerdere 120cm vissen gevangen, maar ja die had een geheim wapen, de savage gear stinger kid in combinatie met een cutbait. Mijn grootste vis was 115cm, ruim groter dan mijn grootste vis van vorige jaar. 
IJSLAND. Dat is het!
  Gerrit-Jan=== Zaterdag 10 augustus 2013 ===


SMS uit Storekorsnes

15 kilo kabeljauwen, zeewolf tot 10 kilo, leng, lom, koolvis, schelvis, roodbaars, heilbot, makreel, wijting, pollak

groetjes nielsNiels=== Vrijdag 09 augustus 2013 ===


E-mail uit Solvika

Hoi Raffie en Linda,

Na de eerste paar mooie dagen met weinig wind, hadden we twee dagen met veel wind. Hierdoor konden we niet anders dan in het fjord vissen. We hadden het plan om het op de platvis te gaan proberen, mijn pa op schar/schol en ik op heilbot. We hadden van de huiseigenaar een plekje gekregen met een zandbodem en waar hij zelf ook weleens met succes op heilbot had gevist. Helaas zat hier geen platvis, maar wel veel gulletjes. De meeste waren zo rond de halve meter met een enkele uitschieter naar de 80 cm. 
Vandaag konden we tussen twee winderige periodes door welgeteld 4 uur op zee vissen. Waar het de eerdere dagen erg taai was, ging het nu op de tweede stek een stuk beter. Er bleek een voorkeur te zijn voor de felrode/gele/glitter kleurige shad. Zo vingen we een aantal hele mooie kabeljauwen waarvan de grootste  107 cm was.
Groeten Chris
     Raffie=== Donderdag 08 augustus 2013 ===


Bericht uit IJsland

Beste lezers,

Nog een kleine 2 weken en dan is het weer het Penn IJsland Festival van 20 tm 27 Augustus 2013. Het belooft wederom een gezellige week te worden, laten we hopen dat het weer een beetje meewerkt en we naar buiten kunnen voor de grote vissen. Dat er genoeg grote vis zit bewezen de de laatste foto's maar weer, van Kai onze visgids in Talknafjordur en de groep Nederlanders, allemaal stamgasten van Cordes Travel met oa Kees en Gerrit Jan.

Verder hebben we een leuk bericht voor de vissers die vanaf 2014 naar IJsland gaan, de vis meenemen is nu een optie en is uit de prijs gehaad, prijzen voor IJsland zijn nu 160 euro pp goedkoper !!!
Lees hier meer >>> 

       Raffie=== Dinsdag 06 augustus 2013 ===


E-mail Solvika

Hoi Raffie en Linda,

Hier een update vanuit solvika. Samen met mijn pa zijn we hier 11 dagen waarvan we 7 dagen ook een boot hebben gehuurd. Gisteren en vandaag met mooi weer de zee op geweest. De visserij kan worden samengevat als erg taai. Het is heel veel zoeken, proberen en nog meer zoeken. We vangen zeker wel, maar het is verre van zakken en hangen. Op elke plek die we proberen zit of geen vis, of een enkele. Uiteraard vang je wel de nodige kleine koolvisjes, makrelen, en kleine polakken. Vandaag gelukkig aan het einde van de dag een plekje op zee gevonden waar de polakken het goed deden. Hier ving ik onder andere een polak van precies 100 cm en ruim over de 7 kg. Een prachtige vis die aan de spinstok flink te keer gaat! 
Het is ook erg leuk dat mijn pa het vissen op zee snel oppakt en zo ook zijn eerste polakken en kabeljauwtjes weet te vangen. Hij moet alleen nog wat zeebenen kweken ;-)

Tot zover deze update, tot de volgende!
Groeten Chris
    Chris=== Zondag 04 augustus 2013 ===


Bericht Nappstraumen

He sportvissers,

Dat Nappstraumen goed is weten jullie ondertussen wel, wat een topaccommodatie.

Erik ving gister nog een knaller van een heilbot van 191cm, kijk dat is een prachtvis natuurlijk, op 55m diepte op 18min. varen vh camp.

  Raffie=== Zaterdag 03 augustus 2013 ===


SMS uit Bolungarvik

Hallo Raffie en Linda bericht uit IJSland

gisteren weer 1 1/2 box vol met kabeljauw 70 joekels van 1 tot 1.25 meter en dik.
Dit was sleuren. Maar het grote kunstaas moesten ze niet hebben.
Bijna alles gevangen op shads van 12 cm en slanke pilkers 150 gram en kleine cutbait van 270 gram die zwaar gehavend waren en hebben ingekort tot 12 cm.
We hebben op stek 7a gelegen en gedrift naar 7 dus rond de 50 a 55 meter diep. Dit was weer een super dag.

Groetjes de R DammertjesR dammertjes=== Zaterdag 03 augustus 2013 ===


SMS Bolungarvik
Hallo linda en raffie,
Do 1 aug; onze 2de dag en super weer, praktisch geen wind. Tot stek 9 en zelfs iets verder geweest. Goed gevangen ;+|- 200 kilo en alle tussen 7 en 12 kilo
Vrij 2 aug; nog altijd super weer maar vangst iets minder bij ons. Andere groepen tussen 15 en 20kg kabeljauwen. Misschien bij ons volgende week ook :-).
Wij nemen nu weekendje rust  om watervallen re bekijken.  

Groetjes martin en annick
    Martin=== Vrijdag 02 augustus 2013 ===


25% korting

Hallo allemaal,

Dit jaar toch nog even op visreis ?

Havferie bij Sotra Bergen geeft 25% korting op alle boekingen voor dit jaar.

Een leuk visgebied, waar wij zelf 8 jaar visgids zijn geweest, we kennen het gebied dus zeer goed.

De maanden Augustus, September en zelfs oktober zijn echt goede vismaanden, wellicht zelfs de beste.

Je kunt vliegen van Amsterdam direkt met de KLM naar Bergen en dan een huurauto of met de ovetocht Hirtshals naar Bergen.

Materialen zoals lichte en zware hengels en drijfpakken zijn te huur !

Sla je slag en krijg 25% korting !

http://cordestravel.nl/noorwegen/havferie-vissen-bij-sotra-bergen/  Raffie=== Woensdag 31 juli 2013 ===


Mooi weer Lofoten

Hallo allemaal,

Het is prachtig weer in de Lofoten, lekker warm, geen wind en goede vangsten !

Zelfs voor de deur van Nappstraumen, waar het water kraak en kraakhelder is kan men zelfs zwemmen..

Erik de visgids wil graag meer dames op Nappstraumen verwelkomen, daarom een speciale foto ;-)

       Raffie=== Woensdag 31 juli 2013 ===


Bericht uit Polar Cirkel

Beste lezers,

De groep van Mich Klerckx is op dit moment in Polar Cirkel en heeft een goede tijd, dikke kabeljauw en grote koolvis, dat was hun doel en ze zijn geslaagd. Deze leuke gezellige groep vissers boekt al jaren via Cordes Travel hun visreis, doen de inkopen bij Robby Fish en hebben nu een geweldige visreis. Ik weet nu al waar zij volgend jaar naar toe ... hihihi Oh ja... zwaarste kabeljauw was 16kg !!

      

     Raffie=== Woensdag 31 juli 2013 ===


SMS Bolungarvik IJsland 132cm kabeljauw !

Hallo,

Gisteren een box (400L) afgeladen vol met kabeljauw kon de deksel mog maar net dichtkrijgen.
Een van 1.32meter maar niet gewogen het was een varken!!
De rest dik boven de meter.

De RdammertjesR dammertjes=== Maandag 29 juli 2013 ===


SMS IJsland

Vrijdag 26/7:
's morgens niet kunnen uitvaren door de mist. In haven schar, KJ en zeesterren gevangen. Middag en avonds gevist, scary jerry deed goed werk maar geen KJ groter dan 1 meter.

Zaterdag 27/7:
Zeer fraai weer er ver op zee gegaan. Hier zitten de grote! Roodbaars en KJ tot 1.22 mtr/22kg. Grote pilkers met levende koolvis tot 40 cm vangen de grote! Boot 7568.

Zondag 28/7:
Vandaag op Zeewolf gevist. Het seizoen is laat en ze hebben nog forse tanden. Succesvolle dag, grootste 89 cm.Bob=== Maandag 29 juli 2013 ===


SMS uit Bolungarvik

Hallo daar,

gisteren een bak tot de top gevuld allemaal 1meter tot 1.20 en dikke varkens.
Op stek 7A  .......  ja ijland dat is het !!

Gr de R dammertjes R dammertjes=== Maandag 29 juli 2013 ===


E-mail Havferie
Hoi Raffie en Linda,
De vakantie zit er bijna op, vandaag echt goed gevangen zeker 200 vissen.
De grote gefileerd de rest terug voor volgend jaar.
Koolvis, pollak, schelvis, kabeljauw,
Echt ongelofelijk goed.
Het weer is wel omgeslagen ze voorspellen windkracht 8.
Gelukkig nu pas, de hele week overal kunnen vissen.
Bedankt voor onze 2e vistrip, alweer super geregeld van begin tot eind.

Groetjes uit havferie,Erik=== Zondag 28 juli 2013 ===


SMS Sudavik IJsland

Update Sudavik IJsland. Gisteren met prachtig weer vertrokken naar volle zee en zelfs ver voorbij stek 6 op zoek naar grote kabeljauw.
Wij hadden Henri de visgids aan boord en die wist nog een paar specifieke plekjes. Nou, dat hebben we geweten..De eerste drift was niet top maar wel mooi. Denk aan vis rond de 8 a 9 kg.
Tjonge wat zijn die beesten sterk. De tweede drift zelfde laken een pak met een roodbaarsje erbij. Toen verkast nog verder op zee en hier kwamen de 10- en zelfs 15 plussers naar boven.
Dit is hardcore je sport bedrijven, Je..s!! Ongekend. Nadat de kentering kwam, zijn we teruggegaan naar stek 1 omdat hier simpelweg grotere vissen gevangen kunnen worden.
Bij aanvang van de drift laat  mijn zoon zijn 500 grams pilker naar beneden dwarrelen om een koolvisje te bemachtigen. Na de beet, weer opdraaien en in de lengte richting monteren achter de pilker.
Laten zakken, opdraaien 1 meter boven de bodem en wachten ...............BOEM, Vast.....of....nee SHIT Man...het beweegt en trekt meters en meters lijn door een gierende slip van een 15 jarige die voor het eerst op groot wild vist.
PAAAAAA HELP ME!!!!! J...s wat is dit??!!!!!PAAAAAA. Ik naast hem gaan zitten en bemoedigend toespreken zo van:Kop op ventje.. Gaat je lukken..Rustig aan..Druk houden..JA DAG.....PAAAAA!!!!".HELP ME!!!!! Ik pomp hem omhoog want ik heb beide armen en beide benen nodig, dan moet jij de molen bedienen pa....Best vent en zo zijn we, met zijn 2en, ruim 15 minuten met een monstervis aan het stoeien geweest.

Na diverse runs en hevig gebonk aan de andere kant van de lijn verscheen er dan uiteindelijk een witte buik vanuit de diepte. Met hulp van 2 man kwam de vis aan de boord. Het bleek een kabeljauw van 1.22 meter te zijn met een gewicht van 22 kg. De emotie was dusdanig dat zelfs de tranen de vrije loop kregen. Ja..ja..ook bij vaders. Mensen. Mensen wat een visrijkdom hier in IJsland. Wat een geweldig mooi land en wat een fijne mensen. Wij zijn er helemaal vol van. De rest van de dag genoten met ons allen van fantastische visserij en het mooie weer.

ABSOLUTE TOPDAG. Morgen een beetje binnen in de fjord vissen. Teveel wind buiten.

Tot morgen.... Roel Marcel Ted en Jelle

    Roel=== Zaterdag 27 juli 2013 ===


Familie op Nappstraumen

Beste lezers,

Prachtig weer, goede vangsten en dikke vissen !!
Zoals je kan zien is het vissen niet alleen voor heren, ook vrouwen en kinderen komen naar Nappstraumen om te genieten vd prachtige natuur en de geweldige visserij !

Hier vangt die kleine samen met zijn moeder een dikke 15kg koolvis, geweldig toch ?

  Linda=== Zaterdag 27 juli 2013 ===


SMS uit Havferie

Hoi, 
Gisteren en vandaag  3 schelvis, 5 leng  1x 9 kg , 4 pollak, 7 kabeljauw 11 koolvis , 11 Lom.

Gr.Erik=== Zaterdag 27 juli 2013 ===


SMS uit Bolungarvik IJsland

Raffie en linda mooi weer 14 tot 18 graden
kabeljauw boven de meter zeewolf rond de 90 en makreel,
koolvis, schelvis dus super groeten uit ijsland.

De R.dammertjesRotterdammertjes=== Vrijdag 26 juli 2013 ===


SMS Sudavik IJsland

Update uit Sudavik. Gisteren niet kunnen vissen ivm. binnentrekkende mist vanaf zee. Het zicht was 100 meter of minder dus wijselijk aan de kant gebleven.
De mist bleef alleen boven het water hangen dus in de tuin onder een heerlijk zonnetje. Ook best! 'S-avonds hollandse prak gemaakt en op uitnodiging naar het dak van IJsland gereden.
Bolungarvik radarstation. Dit is de top van de fjord. We stonden boven de wolken en hebben de restanten (6 meter dik) sneeuw gezien.
Waanzinnig!!!!

Ik heb het al vaker geschreven maar wat een prachtig land. Daarna nog een hot dog gegeten en gevist vanaf de kant in de haven van Bolungarvik.
De visafslag dumpt het visafval in de haven. Resultaat laat zich raden. Niet normaal wat een vis hier zwemt. Seaquarium Iceland stile.
De foto's spreken boekdelen. Vandaag blijven we in de fjord en morgen ver voorbij de 6. :Biggen zoeken zoeken met visgids Henri.
Een topper met heel veel kennis. Huur beslist deze man als je komt. Het scheelt je heel veel vis.

Tot morgen. Roelof Marcel Jelle Ted.

      Roel=== Vrijdag 26 juli 2013 ===


SMS IJsland

Woensdag 24/07:
prachtig weer 15 Graden wind 2m/s 1e dag in fjord Kabeljauw tot 1 mtr Red Ed is koning

Donderdag 25/7:
Met visgids Henri naar buiten redelijk weer, wind 7 m/s, boot doet het super, vissen was matig, grote willen niet bijten.
3x compleet tuig aan de bodem verspeeld, reserve is geen luxe! (zware) pilkers deden goed werk vandaag!
Grootste vis die we vandaag gezien hebben was een walvis. Boot 7568.Bob=== Donderdag 25 juli 2013 ===


Mooie vangsten Nappstraumen

Beste lezers,

Wederom goede vangsten vanuit Nappstraumen, Erik en Douglas waren wezen vissen met een groep op de stek waar wij onze 10 en 11 kg Koolvissen vingen. Het was duidelijk dat er heel veel vis zwom en men ving dan ook elke dril mooie vis tussen de 4 en 12kg. de grootste kabeljauw van 18kg werd gevangen door Douglas en de zwaarste koolvis was 13.5kg, wederom dikke mooie vissen bij Nappstraumen op 20 min, varen vd accommodatie op 40m diepte.

  Nappstraumen=== Donderdag 25 juli 2013 ===


E-mail uit Havferie

hallo Raffie en Linda,

Gisteren 2 kabeljauw 1x6,5kg  1xschelvis, 6xleng, 8xlom, en een berg koolvis met maar 1 aan de maat.

Gr,
ErikErik=== Woensdag 24 juli 2013 ===


SMS Sudavik IJsland

Update Sudavik IJsland.
Mensen, mensen; wat is het hier fantastisch.
Vandaag wederom wezen vissen.
Gingen weg met windstil- en bewolkt weer maar al gauw verdween de bewolking en stonden wij in de blote bast.
Volop vis, mooi weer en een koud pilsje. Bere-vakantie. Onderstaand weer een aantal fotos van vandaag.

Tot morgen. Roel Marcel Ted en Jelle.

      Roel=== Maandag 22 juli 2013 ===


35kg kabeljauw bij Talknafjordur IJsland

Beste lezers,

Wat is het warm he.... velen van jullie delen dit met mij, hier in Deurne (achter Eindhoven) was het vandaag in de schaduw 33 graden !

In IJsland is het ook goed weer, tempratuur rond de 18 en 20 graden en nog steeds goede vangsten.

Kai, onze visgids in Talknafjordur ving een hele dikke kabeljauw van maar liefst 35kg !!!!

Dat zijn nog eens vangsten en dat in Juli, geen Skrei, geen zwangere kabeljauw, nee gewoon dikke varkens !!

Volgend jaar Juli is er het Penn IJsland Festival van 1 tm 7 Juli, meedoen ?

We hebben nog plaats voor 2 groepen en 3 solo's.

Zie hier: http://cordestravel.nl/ijsland/penn-ijsland-festival/ 

Hier nog wat foto's vd afgelopen dagen en week.

    

     Raffie=== Maandag 22 juli 2013 ===


SMS uit Sudavik IJsland

Gisteren niet kunnen vissen vanuit Sudavik IJsland dus lekker een tour genomen door de westfjorden. Tjonge jonge, wat is dat mooi.

We hebben uit de waterval gedronken. Zijn naar een hele grote waterval geweest. Hebben midden in de fjord in de hot tub gezeten. Dit zijn warmwaterbronnen die ontspringen vanuit de aarde. De temp. van het water is ongeveer 40 graden. Heerlijk.

Ook nog even de boodschappen aangevuld en onder het genot van een biertje op een terras onder een flauw zonnetje de dag verwerkt.

Wat is IJsland een prachtig land. Hier komen wij terug.

Vandaag inderdaad weer wezen vissen op stek 2. Volle bak kabeljauw.

De grootste was 18 kg. En veel zeewolven. Prachtig weer met zonnetje en plus minus 18 graden. Dan de foto's van vandaag en gisteren

Grts. Roel, Marcel, Jelle en Ted

     

     Roel=== Maandag 22 juli 2013 ===


E-mail Artic Lyngen

na enkele dagen zoeken hebben we eindelijk de grote vissen gevonden  zaterdag veel kabeljauw tussen 7 en 17 kilo wel zeer diep in de fjord 120 m

zondag  wederom veel kabeljauw tot 15 kilo en enkele koolvissen tussen 12 en 16 kilo  dat zijn echte sportvissen   

groetjes van de groep verwerftTim=== Zondag 21 juli 2013 ===


SMS Sudavik IJsland

Hey luitjes. Hier weer een vangstbericht.

Gisteren wederom voor stek 2 gekozen want er was toch wel wat wind. De wind in ijsland kan heel snel veranderen en dan kiezen wij liever voor de zekerheid.

De vangsten dan...gewoon top wederom. Mooie kabeljauw, zeewolven, grote wijting, kleinere koolvissen.

Naast al die visrijkdom zien we vrijwel dagelijks dolfijnen cq. bruinvissen bij de boot. Het is hier waanzinnig.

Ik schrijf dit bericht op de 21st. en voor vandaag geeft men veel wind. Daarom gaan we vandaag im de rondte touren. Waterval..hottub in de bergen..en een beetje winkelen in Isafjordour.

Jullie horen weer van ons. Roel, Marcel, Ted en Jelle vanuit Tungata 12 / Sudavik / IJsland.

  Roel=== Zaterdag 20 juli 2013 ===


Happy IJsland

Hallo allemaal,

We hebben weer verschillende groepen in IJsland, oa Roel Bolier, jullie kennen hem misschien nog wel van See Fish Hengelsport in Zierikzee. De groepen vangen mooie vissen en hebben het goed naar hun zin, plezier komt op de 1e plaats en dat merk je. De vangsten zijn goed, dus wat wil men nog meer ?

     

     Linda=== Donderdag 18 juli 2013 ===


Teveel is niet goed !!

Beste lezers,

Noorwegen gaat nog strenger controleren en de boetes nog meer verhogen en de sportvissers nog harder aanpakken. men is het beu, men is het zat en men heeft er genoeg van...

Van wat ?
Dat de sportvissers uit Europa zich niet houden aan de regels van Noorwegen, denk dan aan invoer van drank en sigaretten en de uitvoer van vis. Deze regels worden dagelijks verbroken, men heeft er maling aan en men wil zich er niet aan houden, in de kranten lezen we nu dat er nu echt iets gaat gebeuren en ze kei en keihard gaan toeslaan..... en terecht !

Ik ben van mening dat men zich moet houden aan de regels vh land, als zij een regel maken dat men 15 kg visfilet mag uitvoeren, dan moet men zich daar ook aan houden, oke dan kan dat eens 17 of 18kg pp zijn, maar geen 50, 100 of soms wel 200kg visfilet per persoon. Het nadeel vh breken van deze regels is dat Noorwegen een land is wat zich graag houdt aan de regels en daar alles aan zal doen om er voor te zorgen dat deze regels worden nageleefd. Door jaren lang deze regels van invoer van drank en uitvoer van vis aan de laars te lappen, hebben wij als sportvissers uit alle landen de noren wee een stukje bozer gemaakt en daar gaan we straks veel van merken. Controles worden nog strenger, dus nog meer wachttijden om vd boot te komen, meer controles onderweg, hogere boetes en vooral keiharde en zeer zeer zware straffen. Men is zelfs aan het overleggen om een zwarte lijst te maken voor sportvissers die voor de 3e keer "gepakt" zijn, de toegang tot Noorwegen te gaan verbieden. Ze hebben plannen om de huiseigenaren ook harder aan te pakken en de zogenaamde "facturen" voor buitenlanders te gaan verbieden. Ook wordt er gedacht aan de regel om 0% alcohol aan boord van een visboot in te voeren, net als in IJsland is alcohol aan boord ten strengste verboden. In IJsland mag er geen druppel alcohol aan boord zijn, er zijn al controles geweest en als men gepakt wordt kost dat een paar duizend euro en een vaarverbod, tellend voor alle passagiers aan boord, voor 2 jaar.

Ik kan me er ook wel wat bij voorstellen hoor, vorige week 4 sportvissers gepakt met 900kg visfilet, een busje met 4 sportvissers gepakt met 300L bier en zo staan er dagelijks berichten in de krant... 
Bekijk >>dit<< filmpje maar eens, stond vandaag in de krant, of >>deze<<.

Alleen dit jaar al, of eigenlijk gezegd het seizoen van April tm nu is er al meer dan 3065 kg teveel vis in beslag genomen in Noord Noorwegen, vorig jaar was dat rond deze tijd 1446kg, dus een verdubbeling in kilo's. Afgelopen 7 juli is er nog een auto gepakt met 265kg vis teveel bij zich, oepsss iets meer dan 15kg per persoon dus. (zie fotos). 

Dus heren... ik kan jullie alleen maar adviseren om je toch een beetje aan de regels te houden, want vroeg of laat ben je aan de beurt en dat is een slecht begin en vervelend einde van je visreis toch ?

    

    Raffie=== Donderdag 18 juli 2013 ===


Laatste dag Nappstraumen

Beste lezers,

Maandag onze laatste dag Nappstraumen, normaal vist men dinsdag ook, alleen wij hadden dinsdag nog wat afspraken bij een andere accommodatie.

Maandag dus nog lekker vissen voor 5 uurtjes, de wind was weg, golven veel minder en nog steeds 24u per dag licht. Visgids Erik en Jimmy ging onderweg naar het grote eiland Vaeroy, dat wordt binnenkort onze nieuwe accommodatie. Deze accommodatie ligt midden in zee en de stekken voor grote vissen liggen echt voor de deur, verste stek 20 min. En dat er grote vissen zaten bleek wel, Erik en Jimmy hebben 1 uur gevist en vingen heel veel vis met als uitschieters 3 kabeljauwen boven de 10kg, waarvan de zwaarste 14kg was, 9 koolvissen van boven de 10kg waarvan de zwaarste maar liefst 16,7kg was, zie de foto hoe dik deze was. Dus hou de website in de gaten voor de die hard sportvissers accommodatie !

Linda, Douglas en ik gingen op 15 min vh huisje vissen, daar er weinig tijd was, zijn we niet ver geweest en hebben we maar 2 stekken bevist, terwijl er wel honderden zijn, een geweldig visgebied hier. Eenmaal aangekomen op de stek, gevist met de Penn TRQ Jigging voor de koolvis met de Penn Spinfisher 5500, perfect voor deze snelle ruige visserij. Meteen bij het laten zakken vd cutbaits en de sandeels alle drie meteen beet, de dieptemeter gaf heel heel veel vis aan. Allemaal gul en koolvis tussen de 3 en 10 kg, was dan ook de zwaarste kabeljauw, 10kg. De koolvis was aan het jagen en klapte als een gek op het kunstaas, wat een kick ! 

Een korte sessie met heel veel koolvis, kabeljauw en zelfs een paar dikke lommen, zwaarste koolvis was 10,9 kg en had een lengte van 97cm, datzijn toch echt monsters om te vangen. Ik ving deze trouwens op de Penn TRQ Nano spin 80gr, met een lichtgevende storm shad, van 264gr volgens mij. De hengel boog tot in het handvat en had de slip bijna dicht staan, dus de hengel flink laten werken, kortom een hengel die "alles" aan kan !

Tja en toen was de reis weer voorbij, op naar de luchthaven en met de SAS weer naar Nederland, met ons nieuwe contract van 2x 23kg bagage per persoon + 8kg hand bagage hadden we genoeg spullen bij ons. Heen en terugreis verliep met de extra koffers en hengelkoker  vlekkeloos, werden allemaal netjes geaccepteerd, dus verloopt perfect zo !

Nu weer op kantoor, boekingen verwerken, spullen opruimen en alles in orde maken voor IJsland, het Penn IJsland festival op 20 augustus.

Trouwens, wellicht een leuk idee om in 2015, extra een Nappstraumen festival te houden, uiteraard blijven de ijsland festivals ook, heb je interesse in Noord Noorwegen 2015, laat gerust iets weten.

      

      Raffie en Linda=== Donderdag 18 juli 2013 ===


SMS uit Storekorsnes

Beste lezers,

Het gaat helemaal TOP bij Storekorsnes in Noord Noorwegen Harrie en zijn vismaten samen met een andere groep onder leiding van Martijn zijn op dit moment aan het vissen bij Storekorsnes op een uurtje rijden van Alta in Noord Noorwegen.
Heilbot, dikke kabeljauw, koolvis en zeewolf, er wordt echt heel heel goed gevangen !

Hier een paar fotos van Martijn:

    Martijn=== Dinsdag 16 juli 2013 ===


Dagje wat beter

Beste lezers,

Afgelopen zondag was het echt slecht weer, windkracht 8 en heel veel regen, verschillende groepen hebben op de gul en platvis gevist, want vissen kun je hier bijna altijd en hebben ook leuk gevangen, 1 groep had 51 schollen waarvan de zwaarste schol 1.9kg, zwaartse kabeljauw 9.9 en een heilbot van 1m. Gisteren maandag was het weer wat beter na 16:00 dus zijn we eruit gegaan, eerst nog flink wat regen, maar daarna droog en minder wind, golven van 1m met dikke oceaanrollers waren goed te doen. In de ochtend was er wat zon, dus zijn we snel even een rondje gaan rijden in de buurt, wat een prachtige omgeving.

We voeren naar een wat verdere stek op 25 min. varen van Nappstraumen, alle stekken zijn hier trouwens in de buurt, max. 1u varen naar een echt verre stek. Wij kozen dus voor deze stek die van 25 naar 35m loopt, zandbodem, dus ook kans op heilbot. Nu de heilbot was op deze stek niet aanwezig, want bij het zakken hadden we meteen een gul van 5kg aan de cutbait puffin. Onthaken en laten zwemmen, terwijl Linda en Douglas (zomer-visgids) ook beet hadden, liet ik mijn grote cutbait weer zakken en jawel meteen weer beet. Het leek net IJsland we vingen mooie gullen tussen de 5 en 10kg, zakken en meteen hangen. We hebben daar 2 uurtjes gevist en hebben 89 gullen waarvan de zwaartse 10kg en 95cm was, waanzinnige visserij, voor de gul liefhebbers. Daarna zijn we nog even op de koolvis wezen vissen, ook daar mooie vissen van rond de 5-6kg. Geen grote klappers, maar goed Juli is ook niet de aller allerbeste vismaand. Ook hier in voor de heilbot September weer de beste maand en in Mei/Juni voor de kabeljauw, heilbot en koolvis. 

Om 20:00 zijn we weer terug gevaren naar de haven, we hebben dus in totaal maar 4 uurtjes gevist, daar we zelf al terug wilde, maar toch een dikke 200 vissen gevangen op 2 stekken, zonder heen en weer varen en gewoon driften. We konden nog langer doorgaan, maar vandaag (dinsdag) willen we nog even van 10:00 tot 15:00 gaan vissen, voor de laatste keer deze trip, die we wat betreft het weer, niet in de boeken hoeven te schrijven. 1 ding weten we wel heel erg zeker, dit is een gebied waar heel heel veel vis zit en men echt hele mooie vis kan vangen, zie de onderstande vangstberichten vd vorige weken. 

Dus er komt nog 1 berichtje...

      

      Raffie=== Maandag 15 juli 2013 ===


SMS uit Storekorsnes

Hallo allemaal,

Vandaag 5 heilbotten, grootste 150 cm, en de grootste kabeljauw was 120 cm

Onze avondsessie nog een heilbot en heel veel kabeljoekels rond de 15 kg, kortom goed vissen bij Storekorsnes.Harrie=== Zondag 14 juli 2013 ===


SMS uit Storekorsnes

hoi Raffie en Linda,

alles goed hier,ook het weer,3m/sec gisteren hebben wij heilbot van 130 cm gevangen en al div. meter kabeljauwen, de pr al van div deelnemers aangescherpt,en dat na 1 dag vissen , wat staat ons hier nog te verwachten????,

groetjes Ans,Jakob, Peter, Ronnie,  HarrieHarrie=== Zondag 14 juli 2013 ===


Dikke schollen van boven de 50cm

Hallo allemaal,

Helaas nog steeds veel wind, maar gistermiddag en vanochtend was het goed te doen. Zoals gezegd kan men hier 95% vd tijd, alle groepen zijn wezen vissen vandaag. Ik heb leng van 10kg, kabeljauw van 11kg, roodbaars, 12kg heilbot en dikke schol en schar gezien, dus de mannen hebben allemaal een mooi portie vis gevangen. Een aantal groepen hebben hun 15kg visfilet al bij elkaar gevist, dus zijn zeer tevreden, ondanks het slechte weer.

Wij hebben gisteren uit de wind in de baai gevist op dikke schollen en mooi schar, grootste schol was gisteren 52 cm en op de foto was de grootste 49cm. Allemaal gevangen aan Gulp Alive, werkt perfect als je geen pieren voorhanden hebt, ook de makreel vond de gulp alive lekker, deze makreel was 41cm, dus een beste jongen.

Morgen vnaf 14:00 ziet het er heel erg goed uit, dus dan gaan we kijken of we naar buiten kunnen voor wat kabeljauw, heilbot of koolvis. 

        Raffie=== Zaterdag 13 juli 2013 ===


Koud in Juli

Beste lezers, Wanneer is de beste tijd om te vissen in Noorwegen ?

Wel, als het niet waait .... Neeeee we gaan niet in September, dan is de kans op slecht weer te groot... Neeeee we gaan niet in April dan is het slecht weer, zomaar een paar vragen/opmerkingen die we vaak horen. Maar het is nu 13 Juli, het is windkracht 7, het regent en het is 8 graden buiten, muts en warmtepak moet... dus zeg het maar ? Je ziet dat het in Noorwegen ook in de zomer koud kan zijn en in September juist weer goed weer of in april, kortom je weet het nooit in Noorwegen.

Het vissen... er wordt veel vis gevangen, ondanks het slechte weer, gulletjes, dikke schollen en koolvis, het klopt dat je hier bij Nappstraumen ook goed kunt vissen met veel wind en slecht weer. Alleen op dit moment bijt de vis gewoon slecht, behalve de koolvis, schol, schar en gulletjes. De heilbot woont ook op de stekken waar we nu kunnen komen, maar jaagt niet, we zien ze op de dieptemeter, hebben veel agressieve aanbeten, maar echt doorbijten doen ze niet. Linda en ik hebben met dit weer geen zin om in de regen, kou en hoge golven naar buiten te gaan, dan komen we nog wel een keertje terug als het goed weer is. De grootste schol was trouwens 42cm en 1.8kg

Dus vandaag vergaderen met Jimmy, een nieuw huis bekijken en afspraken maken voor het komende seizoen. Erik de visgids hier is een kanjer, Erik werkt keihard voor zijn gasten, weet enorm veel vh sportvissen af, kent de stekken en is zelfs 2 jaar in opleiding geweest bij Per Johansen (Halibut Queen DVD), dus hij kent alle geheimpjes vd heilbot visserij.

Ook de stekken zijn top, veel stekken liggen op 5-10 minuten varen, 70hier % van deze stekken zijn voor heilbot, gul en platvis. Een hele goede heilbotstek is maar 4 minuten varen. En als het weer dan een beetje normaal is, dan kun je naar buiten en dan zijn er heel heel veel opties voor grote koolvis, dikke gul en heilbot, al kun je ook die hele grote heilbotten in het fjord vangen. Als je op de zeekaart kijkt en je hebt een beetje ervaring, dan zien je snel dat dit gebied heel heel veel te bieden heeft. Gisteren zijn Linda en ik zelf op pad gegaan, we hebben 25 gulletjes tussen de 2 en 4kg gevangen en een paar mooie platvissen, maar de regen en de storm maakte het onaangenaam. Ik sprak wat mensen in het dorp en de huiseigenaresse en allen zeggen dat het nog nooit zo koud is geweest, natuurlijk kan er een storm zijn en slecht weer, maar 8 graden, nee zo koud kunnen ze zich niet herinneren.

   Raffie=== Vrijdag 12 juli 2013 ===


Bericht uit Nappstraumen Lofoten Noorwegen
En de resultaten zijn.....
110, 115, 123, 156, 178 en als klap op de vuurpijl een hele dikke golf van 201 cm...wat een golfhoogtes he ? Ah.... jullie dachten vis ? Nee sorry ik had het even over de golfhoogtes die we gistren moesten trotseren en als kers op de taart, de wind kwam vd ene kant, de stroming vanaf de andere kant, dus we werden van links naar rechts in de boot geschud, ik zit nu nog te bewegen hier.
 
Het is 10gr, vrij koud, veel wind en regen, de omstandigheden die we niemand, oke een paar mensen wel ;-) toewensen BAH !
 
We hebben wel vis gevangen, maar moeten er voor vechten, op het zeer goede scherm vd Lowrance HDS7 kun je echt de vis zien zwemmen, scholen haring met dikke vis eronder, maar bijten ? Nee helaas, de vis jaagt niet, aast niet is niet actief en kijkt op afstand naar ons kunstaas. 
Uiteindelijk dan toch weer naar "binnen" en daar gevist op de schol, koolvis en gulletjes. We hebben toch een 30/40 vissen gevangen op 3 minuten varen vd accommodatie. Trouwens de stekken liggen hier wel lekker dichtbij, dat scheelt een hoop brandstof.
Dus vandaag nog eens proberen, maar vanaf morgen tot volgende week ziet het weer er echt slecht uit, windkracht 7-8 en heel heel veel regen, nou dan blijven we lekker binnen, dat hoeft voor ons niet.
Maar dat hier vis zit weet ik zeker, dat het kort varen is, de boten top zijn en de visgids een goede visgids weet ik ook zeker, deze Erik doet echt alles voor zijn gasten en is zeer geliefd onder de vissers, alleen het weer en de bijtlust vd vissen, die zou nog wat beter moeten, maar dan niemand iets aan doen, dat zijn zaken dat heeft niemand onder controle.
    Raffie=== Vrijdag 12 juli 2013 ===


SMS Havferie

Hoi Raffie.

Vandaag wederom harde wind(8) maar toch 51 stuks! Grootste 76cm een pollak!
Morgen minder wind dus hopelijk nu verder de zee op! Nog tips voor vanavond met de harde wind?  
Willen toch die grote bakken vangen .Gaan om ca. 20.30 weer het water op   

Gr. RobRob=== Dinsdag 09 juli 2013 ===


Bericht uit schiphol

Beste Zeevislanders,

Een bericht uit schiphol, hahaha nee we zijn hier niet aan het vissen. Linda en ik vertrekken morgenochtend (10:20) naar Nappstraumen Lofoten Noorwegen met het vliegtuig. Met de SAS hebben we 54kg bagage en nemen we ook een hengelkoker mee met 8 hengels, dus moet goedkomen toch ? Het weer ziet er de eerste 3 dagen goed uit, maar daarna wordt het helaas er slecht met windkracht 7-8 en dat is jammer natuurlijk. Maar goed, dat zijn dan de dagen waar we met de visgids en de eigenaar kunnen spreken. 

Lofoten is het allermooiste gebied van Noorwegen, goed als het zonnetjes schijnt dan toch ;-)

We hebben wel internet in het huisje, maar verbinding is niet zo sterk, dus we doen ons best om iets te melden, anders zodra we een sterkere verbinding hebben.

Hier nog een mooie vangste van deze week vanuit Nappstraumen, 135cm heilbot.

 Raffie=== Dinsdag 09 juli 2013 ===


SMS uit Havferie

Gister avond nog 26 stuks, kabeljauw van 65 was de grootste. Vandaag veel wind en regen, toch gevist maar niet op de open zee. Hadden 9 stuks waaronder een Pollak van 58.
Morgen ieder geval droog maar nog wel stevige wind. Gaan het natuurlijk weer proberen .Rob=== Zondag 07 juli 2013 ===


Oepppssss

Een grote cementboot in Noorwegen had problemen met zijn propeller, gelukkig was er een sleepboot om hem te helpen....of niet ?

http://www.aftenposten.no/webtv/Her-knuser-sementbaten-smabatene-7250187.html Raffie=== Zondag 07 juli 2013 ===


Leng van 23kg

Hallo,

Vandaag hebben we een mooie leng van 23kg gevangen bij Havferie, top !Henk=== Zaterdag 06 juli 2013 ===


Winkelen bij Robby Fish

Beste lezers,

Afgelopen donderdag nog maar even wezen shoppen, woensdag gaan Linda en ik naar Nappstraumen om daar alles te bekijken en te zien hoe daar alles is, we zijn hier nog niet geweest, dus we moeten wel zelf weten wat we onze gasten bieden he. Maar goed, zoals gezegd hadden we nog wat kleine dingen nodig, voor ons is dan Robby Fish in Wommelgem (Antwerpen) eigenlijk het meest dichtbij, dus een uurtje naar Antwerpen. Er is altijd koffie, tijd voor een praatje en Robby Fish heeft alles voor de sportvissers die naar Noorwegen, Denemarken, Zweden en IJsland gaan. Er zijn vele honderden shads, pluggen, pilkers en ander kunstaas voor de zoute als de zoete sportvisser, dus hier haal je je spullen voor de snoekbaars in Zweden en voor de grote kabeljauw in IJsland.

Linda en ik wilde nog wat cutbaits en storm shads hebben en de lange Aquatum Kveite Jig, deze werkt er goed, maar wel een kleine stinger eraan maken. Verder nog een paar kleine Berkley Ripple shads voor de koolvis en een potje Gulp Alive, dan kunnen we er in ieder geval flink tegenaan. Ik zag trouwens dat Robby flink wat Penn molens en reels had ingeslagen, tegen flinke kortingen, dus mocht u nog een penn reel of molen zoeken, ga dan eens langs, want de kortingen zijn enorm hoog. >>klik hier<<

Robby gaat trouwens volgend jaar ook weer mee naar IJsland, het beviel hem zo goed dat hij in 2014 weer vd partij is tijdens het Penn IJsland Festival Augustus 2014. We hebben trouwens nog een paar huisje vrij voor het 2e Penn Festival 1 tm 8 Juli 2014 in Sudavik IJsland, dus als je zin hebt om mee te gaan, wees er snel bij. Robby Fish in Wommelgem bij Antwerpen, www.robbyfish.be is dit te ver rijden, kijk dan eens bij www.ahoy-hengelsport.nl en www.avicentra.nl alle 3 top winkels als het gaat om materialen voor uw visreis naar Noorwegen of IJsland, dit zijn de specialisten waar wij ook mee samenwerken. 

Hier nog een filmpje vd winkel van Robby en Sandra >>>

         Raffie=== Zaterdag 06 juli 2013 ===


160 cm Heilbot in Nappstaraumen

Beste lezers,

Vandaag weer een bericht gekregen van Erik, onze visgids in Nappstraumen.

Op 12m diepte is er met een kleine shad een mooie heilbot van 160cm gevangen, daar Erik een voorstander is van Catch and release is ook deze vis weer terug gezet en niet eens binnen de boot gehaald. Uiteraard mag men vis meenemen voor thuis, dat is geen probleem. Maar grote vis boven de 150cm moet je eigenlijk niet binnen de boot halen, daar hebben wij ook van geleerd en letten daar nu ook beter op. 

De Noorse wet geeft aan dat dit maximaal 15kg visfilet per persoon mag zijn, maar ze doen niet moeilijk als dit 15 of 17kg is. Neem je meer mee dan deze 15/17kg dan heb je kans dat je gepakt wordt en dan zijn de straffen niet mals. Dit jaar is er weer, ondanks onze waarschuwingen, namen zij per persoon 50kg vis mee naar huis, per persoon en dat kwam ze duur te staan. Al hun vismaterialen, dus hengels, molens, reels, pilkers en zelfs de drijfpakken zijn in beslag genomen, alle vis is in beslag genomen en ze moesten een boete betalen van 2500 euro !!

Ook vorig jaar zijn er 2 groepen van ons aangehouden, zij waren beide niet met de overtocht gegaan, maar alles gaan rijden, dus zonder overtocht en werden onderweg op een p-plaats aangehouden. Noorwegen heeft aangegeven de komende jaren de toeristen nog veel strenger aan te pakken en dan vooral onze onze Oosterburen uit Polen, Tjechie en Roemenië want zij gaan gerust met 100kg pp de grens over, om de vis te verkopen. Dus de komende jaren moet men nog meer aan de wet houden, anders kan uw visreis nog wel eens heel duur worden.

Vorig jaar kwamen de groepen er beter vanaf, zij mochten de vis inleveren, alle materialen behouden en kregen een boete van 3200 euro bij de ene groep en 1900 euro voor de andere groep, maar goed, is toch zonde he ?

Gaat men nu vliegen dan mag men ook gewoon 15kg vis mee naar huis nemen, dat is geen probleem, mist goed verpakt en diep ingevroren, de vis mag niet rauw en ontdooit zijn.

Goed terug naar Erik, een van zijn gasten had dus een mooie 160cm heilbot gevangen op maar 12m diepte, toch leuk. Tevens vingen zij op dieper water grote koolvissen tussen de 6 en 11kg, meerdere kabeljauwen van rond de 10kg en als grootste kabeljauw vd dag een dikke van 14kg, kortom wederom leuke vangsten van Nappstraumen. 

Volgende week woensdag, eigenlijk is donderdag pas de 1e visdag, gaan wij aan de slag. Maar ook hier hebben wij natuurlijk geen vakantie, we moeten vergaderen, huisjes bekijken, omgeving bekijken, alles in kaart brengen en tussendoor wat vissen en filmen, maar we gaan vast en zeker een paar leuke vissen vangen. Ik ga voor de dikke koolvissen mijn allernieuwste Penn TRQ Nano Spin meenemen en uiteraard de Penn TRQ Halibut, 2 wereld hengels perfect voor dit werk !

   Raffie=== Vrijdag 05 juli 2013 ===


Wereldrecord Heilbot ?

Waarschijnlijk is door een duitse sportvissers het wereldrecord heilbot op de hengel gevangen.
Nog Noorderlijker dan Soroya werde deze heilbot van 233.5kg gavengen en had een lengte van 263 cm, het "oude" record stond op 223kg.

Men gaat nu kijken of het een officieel wereldrecord is.

 

Bron: BANieuws=== Vrijdag 05 juli 2013 ===


Nieuwe reisverslagen

Hallo allemaal,

We hebben weer een aantal nieuwe reisverslagen binnen gekregen, laten we hopen dat we er nog meer krijgen, want het is wat zwak met de verslagen dit jaar.
Al vele honderden sportvissers zijn inmiddels via Cordes Travel naar Noorwegen, IJsland en Denemarken geweest, maar daar hebben we nog geen samenvatting/verslag van gekregen.

Dus bij deze een oproep aan alle lezers die hun visreis bij Cordes Travel hebben geboekt, wilt u alstublieft nog een kleine samenvatting insturen met wat mooie foto's in groot formaat.
Grote foto's kunt u makkelijk, snel, zonder registratie en download met www.wetransfer.com  

Wij en vele sportvissers zijn u erg dankbaar !

Bij deze de link naar de laatste nieuwe reisverslagen >>>Raffie=== Dinsdag 02 juli 2013 ===


Volgende week...

Beste lezers,

Volgende week woensdag is het dan zover... we gaan 1 week naar Nappstraumen, vissen, filmen en alles bekijken in de aller aller aller mooiste omgeving van Noorwegen, de Lofoten.
Dat niet alleen wij erg onder de indruk zijn vd geweldige boten, de omgeving en de supervisserij blijkt wel, want inmiddels hebben we al 5 groepen geboekt !
Vandaag hebben we een groep geboekt die gericht wil gaan Skreivissen, dat kan daar namelijk ook, dat gebeurd daar al vele honderden jaren, Lofoten staat bekend om haar dikke Skrei kabeljauw.
Deze mannen gaan er de 1e week van April naar toe van 2 tm 9 April, dus als er meer liefhebbers zijn.... mail ons gerust.

Zoals gezegd gaan wij volgende week en laten we hopen op mooi weer en goede vangsten ik ga mijn best doen om regelmatig een bericht te sturen, maar internet is er niet in elk huisje, dus we doen onze best.

Om ons lekker te maken stuurde Erik vandaag nog wat foto's door van deze week vansgten......zucht.

  Raffie=== Zondag 30 juni 2013 ===


SMS uit Sorheim

Hallo Raffie,

hier een kort berichtje hier wordt goed gevangen mooie kabeljauw van een meter en mooie koolvissen hier op hitra sorheim

groetjes team piet boeserPiet=== Zaterdag 29 juni 2013 ===


Grote Koolvis uit Nappstraumen Lofoten Noorwegen

Hallo allemaal,

Vandaag "moesten" we even echt hard werken, alhoewel viel dat ook wel weer mee, onze stamgast en tevens vriend Teun van Etten is van C1000 overgegaan naar AH, dus vandaag wezen helpen in Steenwijk om de vakken te vullen, als je iemand kan helpen waarom niet. Teun, Maty, Martin en Jan, we wensen jullie heel vele geluk in jullie "nieuwe" winkel.

Ook kregen we vandaag bericht uit Nappstraumen, daar hadden ze 2 dikke heilbotten gevangen van rond de 165cm, vele dikke koolvissen tussen de 8 en 10kg en een paar dikke kabeljauwen, waarvan de zwaarste 15kg was. Dus er zit nog steeds volop vis in de allermooiste omgeving van Noorwegen, de Lofoten. Laten we hopen dat het de week van 10 tm 17 Juli ook mooi weer is, want dan zijn Linda en ik daar, duimen voor ons dus.

Verder even weinig te melden, veel groepen op het water, maar men is druk met vissen en de berichtjes blijven een beetje achter.

Laten we hopen dat we nog een paar leuke reisverslagen krijgen.

     Raffie=== Woensdag 26 juni 2013 ===


Berichten uit Sotra Havferie

Goedenavond Raffie,

Hier een bericht uit Sotra/hafverie. Vandaag goed weer, 17graden. 50 makreel en 30 Polak. Ongeveer twee uur gevist.
Morgen heel vroeg weer verder. Tips voor kabeljauw stekken zijn welkom. Boot is perfect huisje ook prima.

Hier bericht 2 uit Sotra. Vandaag slechte vangst. Paar Polak en enkele Makreel. Gevist van 9.30 tot 21.30 uur. Open zee niet begaanbaar vanwege te sterkte wind.Rene=== Dinsdag 25 juni 2013 ===


Dikke schollen uit de Lofoten

Hallo allemaal,

We zijn vandaag terug uit Zweden en Noorwegen, 3 weken lang hebben we door Zweden en Noorwegen gereden, 7000km in totaal om nieuwe accommodaties en visgronden te bezoeken en te ontdekken.

Het is goede reis geweest, we hebben dingen gezien die wij niet aan onze gasten willen aanbieden, dingen meegemaakt die niet tot verhuur behoren en zaken meegemaakt die niet bij onze service passen. Dat is dan ook de reden van dit soort bezoeken om te kijken of een nieuwe accommodatie, visboot en visgronden in ons programma passen, een aantal waren echt top en andere zijn het absoluut niet geworden. Deze huiseigenaren zijn van plan om het nu zelf te gaan "verkopen" op de Nederlandse en Belgische markt en om het aan te bieden aan de grote "massa" reisbureau's dus zullen er de komende jaren toch weer Nederlanders en Belgen teleurgesteld terug komen van hun visreis. De produkten die wij nu in ons programma hebben en aanbieden zijn wel goed, we hebben gesproken met alle eigenaren en visgidsen, we houden samen goed kontakt, hebben de huisjes bezocht, boten gevaren en visgronden bevist, wij weten nu wat we onze gasten aanbieden. Uiteraard waren er zaken die we anders wilde zien en deze zijn aangepast (zelfs vaak dezelfde dag) of worden deze maand in orde gebracht, kortom we zijn klaar voor het vissen op snoek en snoekbaars in Zweden en Noorwegen en als ik dan in Zweden 2 toppers mag noemen, dan noem ik Flottarvillan en Villa Sunside en dat zullen velen met ons eens zijn, waaronder Marco Kraal, de bekende TV visser. 

Vandaag dus weer terug op kantoor en vol aan de bak, meteen verschillende boekingen gedaan voor 2014 en zelfs 2015, we zien ook dat er al flink geboekt is voor de maanden Mei en Juni 2014, dus heeft u nog plannen, wacht dan niet meer lang.

10 Juli gaan we naar de Lofoten in Noorwegen, het allermooiste gebied van heel Noorwegen ! Ook dit is weer een nieuwe accommodatie met nieuwe visgronden en TOP boten, deze kennen we al van Langsundet. Dat het daar goed vissen is weten we al, gezien alle vangstberichten, maar we willen zelf de visgids leren kennen, het gebied bekijken en bevissen en de huisjes bekijken, dus een weekje Lofoten.

Ik had Erik de visgids ter plaatse in Nappstraumen gevraagd of er mooie schol te vangen was, nu dat heeft hij "even" bewezen, in 5.5 uur tijd wist hij met 4 man 100 dikke schollen te vangen, waarvan de zwaarste 1.9kg woog en de op een na zwaarste 1.7kg, kijk dat zijn nog eens mooi platvissen.

Bedankt Erik, nu weten we dat we ook dikke schollen daar kunnen vangen en ik weet dat heel veel Nederlanders en Belgen dit erg leuk vinden, gewoon tussendoor als ze even geen heilbot, kabeljauw, koolvis, zeewolf, zeeduivel en pollak willen vangen ;-)

ps wij hebben ook facebook, wordt onze vriend en volg alle berichten: https://www.facebook.com/raffie.cordes 

  Raffie=== Maandag 24 juni 2013 ===


Bericht uit Nappstraumen Lofoten

Hallo allemaal,

De visserij hier bij Nappstraumen is nog steeds top, wekelijk mooie heilbotten, dikke koolvissen en mooie kabeljauw. Deze week heel verrassend mooie Pollak, die hier niet zo vaak voorkomt.
Raffie vroeg mij of ik eens wil kijken voor een stek voor platvis, Linda en Raffie Cordes van Cordes Travel komen 10 Juli om ons kamp te bezoeken en willen op schol vissen, zeiden ze.

Nou Raffie en Linda, wat denk je van deze dikke schollen ? Is dit wat jullie zoeken ?
Het was slecht weer vorige week, koud, regen en veel wind, dus de kans om uit de wind op schol te vissen, we hebben er 40 gevangen, allemaal dit formaat. 

Ook vingen we afgelopen week dikke koolvissen van rond de 8 tot 14kg, zwaarste kabeljauw vorige week was 19kg en langste heilbot was 130cm (zwemt weer).
Kortom wederom een goede week in de Lofoten Nappstraumen, de mooiste sportvis omgeving van heel Noorwegen.

We hebben de trouwens de eerste 2 boekingen van Nederland binnen, dus leuk om eindelijk ook eens met Nederlandse en Belgische sportvissers te gaan werken, jullie zijn welkom en ik neem jullie 1 dag gratis mee het water op om samen met jullie te vissen ! 
Voor boekingen zie hier >>> 

(text vertaald door Raffie)

   Erik visgids Nappstraumen=== Zondag 23 juni 2013 ===


Bericht uit Hellesoy Bergen Hallo raffie, groeten uit hellesoy wij hebben 2 dagen goed gevangen veel leng 4x boven de meter grootste 9 kg pollak gul brosme leuke vangsten allemaal met makreel als aas en boven 100 meter diepte groeten de belgen

Etienne=== Zondag 23 juni 2013 ===


Bericht uit Bolungarvik IJsland Vandaag weer heel de dag buiten geweest veel vissen van 1 mrt+ grootste 119cm 17,6kg gewoon weer super.

Maus=== Zondag 23 juni 2013 ===


SMS Talknafjordur IJsland Hoi Raffie en Linda, hier weer even een berichtje uit Talknafjordur. Gisteren voor het eerst ver naar buiten geweest en heel veel vis gevangen. Grote koolvis tot 1m15,en veel kabeljauw grootse was 1m10 en 16kg,verder veel van.boven de meter. Ook een aantal zeewolven van een kilo of 7. Vandaag proberen aan het eind van het fjord wat hele grote zeewolven te vangen. Er zijn er al gevangen van 10kg+. Ook had een andere groep een kabeljauw van 22kg. Groetjes Ad Plasmans

Ad=== Zaterdag 22 juni 2013 ===


Slot Polar Cirkel

Beste lezers,

21 juni overdag naar buiten geweest. Om het kort te houden, alles was groot. Grootste kabeljauw door mijn vader gevangen 121 cm ca. 20 kg.
Grootste koolvis door Peter 121 cm. En heilbotje door Peter 75 cm. Zelf had ik heilbot van 90 cm. Verder hebben we niet alleen groot, maar ook veel gevangen.
Ca. 40 koolvissen boven de meter en ca. 30 kabeljauwen boven de meter.

Vannacht weer naar buiten geweest. Hele nacht regen, maar daar hadden de vissen geen last van. Grote koolvis en kabeljauw waren nog voltallig aanwezig. Nog 2 heilbotten van ca. 80 cm erbij gevangen.
Daarna doorweekt maar voldaan weer terug naar de haven.

Tot slot nog een klein stukje over de materialen die we gebruikt hebben, ik kreeg wat vragen waar we mee hebben gevist, ik zal kort wat materialen melden en in mijn verslag zal ik alles doornemen.
We hebben gevist met:
Hengels: Penn TRQ Halibut, Penn Overseas Boat, Penn TRQ Nano Spin, Penn TRQ Popping
Molens: Penn Atlantis, Sargus en Battle, de nieuwe spinfisher heeft deze allemaal verslagen, want dat was onze nieuwste aanwinst, deze Penn Spinfisher is een echte topper !
Lijnen, Berkley Whiplash Crystal en Penn Braid

We kunnen terugkijken op een fantastische week. Hopelijk hebben jullie genoten van de live berichten uit polarcirkel

Wij vinden het ook leuk om te lezen hoe jullie de visvakantie beleven, een klein berichtje per dag is voldoende en kost weinig tijd en geld.

Alvast bedankt en jullie allemaal goede vangst.
Robèrt.

   Robert=== Vrijdag 21 juni 2013 ===


 

Bericht uit IJsland Bolungarvik
Hoy Raffie & Linda,
 
De afgelopen dagen was het wat minder hier is IJsland, er was nogal veel wind waardoor we in het fjord moeten blijven. Vis zit daar natuurlijk genoeg maar niet zo groot. Vandaag was het terug perfect weer om buiten te vissen en we zijn er vroeg uit gegaan en meteen naar zes gegaan. Hier hebben we heel de dag rond gedobberd en een super visserij gehad. Een hele bak vol met vissen van 8 tot z’n 14-15kg gevangen. Vooral de overbeet met koolvis werkte super vandaag.
 
Voor de volgende drie dagen ziet het weer er voorlopig ook super uit! Dus dat belooft. We hebben het prima naar onze zin en onze buren zijn de groep van Maurits, een kei leuk groepje!
We helpen elkaar, delen tips en houden contact op het water echt super!
 
grtz.
Wim
     


Wim=== Vrijdag 21 juni 2013 ===


Bericht uit IJsland Bolungarvik

Hoi Linda en Raffie,

Vandaag voor de eerste keer naar buiten deze week, bij Bolungarvik, 2 dagen veel wind gehad, maar toch leuk gevangen in het fjord.
Vandaag dus buiten gevist en meteen tientallen vissen van meer dan een meter, zwaarste 14,2 kg morgen nog beter weer, dus nog betere vangsten.

Verder is het hier enorm gezellig, er zijn meer groepen Nederlanders hier via jullie.

Gr. MausMaurits=== Donderdag 20 juni 2013 ===


SMS uit Polar Cirkel

Hallo zeevissers,

afgelopen nacht weer naar open zee geweest. Verwachting was windkracht 2 en dat is het ook geworden. We hebben nieuwe plekken getest. Overal werd goed gevangen.
Alleen geen meter vissen, tot onze laatste uitgezochte plek. We begonnen in een geul op 30 meter tussen 2 ondieptes.
We hadden een drift van 1,5 uur, en hebben ons klem gevangen aan hele dikke koolvissen tussen de 95 en 117 cm. Elke worp was raak. Verder hele dikke meter kabeljauwen.u
Armen doen mij pijn, ga eerst bijtanken (slapen)

Tot morgen.

        

Robert
=== Donderdag 20 juni 2013 ===


Bericht uit Sula

hey raffie& linda
 
gisteren een lange visdag gehad het weer was prima ni teveel wind wel een stevige deining 
besloten om naar de ornklakken te gaan niet de beste beslissing geen vis te bespeuren een enkele lom das al 
een stukje terug op de omdasflua van hetzelfde ; dan maar een heel stuk terug gevaren naar torkskallen daar wel vis mooie gul van rond de 5-6 kg en een mooie koolvis van 15 kg wat uitzonderlijk is voor de tijd van het jaar zegge ze hier 
al met al toch nog een geslaagde dag gehad al zijn de vangsten over het algemeen niet zo heel goed volgens dat we zien en horen van de andere groepen hier ;

vandaag onze laatste vis dag nu nog veel wind maar zou vanavond afzwakken kunne we even gaan proberen of we nog wat kunne vangen  laat het weten 
 
grt Etienne & walterEtienne=== Woensdag 19 juni 2013 ===


Bericht uit Storekorsnes

Beste lezers,

Vorige week vertelde Linda over de groep die bij een ander reisburo had geboekt en waar hun hele visreis 1 week voor vertrek geannulleerd werd en er op dat moment totaal geen vervanging was, wij hebben 5 mannen kunnen helpen en hebben nu een droomvakantie bij Albert en Ellen in Storekorsnes. De teller stond vd week op 27 heilbotten waarvan de zwaarste 57.6 kg is, want de vis zwemt weer. Het is leuk om te laten zien hoe het ook kan, ik bedoel hoe men wel een goed georganiseerde vistrip kan hebben, zonder huiseigenaren die niet te vertrouwen zijn of allerlei andere "rare" gevallen, deze mannen zijn waarschijnlijk vanaf nu vaste gasten van Cordes Travel, want ze willen zsm weer voor volgend jaar boeken..... en als je dan deze foto krijgt, weet je weer waarom we zo hard werken. Ook geeft het weer aan dat men moet weten wat men aanbiedt aan zijn gasten, inmiddels zijn we al een tijd in Zweden en zijn we pas weer 25-06 terug in Nederland, 3 weken door Zweden om precies te weten wat we onze gasten aanbieden, met wie we te maken hebben, welke boten er zijn en wat voor visserij men kan verwachten, zo hoort het !

Hier de foto van 1 vd Nederlanders met zijn 57.6kg heilbot, een lach zegt meer dan woorden....

 Raffie=== Woensdag 19 juni 2013 ===


SMS uit Polar Cirkel

Hoi Raffie en Linda,

Even kort bericht, geven slaap inhalen. Eddy heeft zijn eerste 2 heilbotten gevangen van 75 cm, kabeljauw van 115 cm. Koolvis 102 en 104 cm. Zelf had ik een heilbot  van 100 cm. Koolvis 110 cm.
En nog een paar tussen 100 en 110 cm.Pa heeft zijn kabeljauw record verschoven naar 114 cm, helemaal te gek. Peter heeft ook zijn koolvis boven de 100 cm gevangen. Volgens mij 105 cm. 

Verder in alle commotie vergeten te noemen, echter gisternacht had ik nog een koolvis van 115 cm.  
Verder vandaag veel kabeljauw rond de 80 en 100 cm. Veel lom en paar lengen.

Groet, RobèrtRobert=== Dinsdag 18 juni 2013 ===


Bericht uit Polarcirkel

Hallo Raffie en linda,

goed te lezen dat jullie geweldig vangen un Zweden.

Afgelopen nacht nog weggegaan wegens wegvallende wind. Het werd zelfs bladstil en ideaal dus voor onze hotspots vn vorig jaar.. Het werd 1 groot festijn.
Mooie grote kabeljauw tot een meter en het onvoorstelbare aantal van 5 heilbotten.  M'n broer en ik waren tegelijk met een heilbotdril bezig. De 5 varieerden tussen de 78 en 135 cm.

Het is hier dus fantastisch.

Groeten uit Polarcirkel
Robèrt, Peter, Heijo en Eddie.Robèrt=== Dinsdag 18 juni 2013 ===


Bericht uit Sula

hey raffie

 
gisteren naar omdisflua geweest lagen nog 2 andere boten vangsten vielen tegen kleine koolsvis en veel lom nog een paar anders stekken opgezocht maar wilde ni lukken om grote vis te vangen terug thuis gekomen bleek dat bij de anderegroepen
de vangsten ook tegen vielen. hopelijk vandaag beter het weer is nog steeds goed 
 
grt Etienne & WalterEtienne=== Dinsdag 18 juni 2013 ===


Bericht uit Zweden 

Hallo allemaal,

We zijn nog steeds in Zweden aan het snoek en snoekbaars vissen, gisteravond ving ik na 1 uurtje vissen een dikke snoek van 118cm, zie foto.

Meer verslagen, zie hier >>>Raffie=== Dinsdag 18 juni 2013 ===


Bericht uit Nappstraumen

Hallo allemaal,

Tja.... foto's zeggen meer dan woorden..... NAPPSTRAUMEN, thats it !!

       Raffie=== Maandag 17 juni 2013 ===


Bericht uit IJsland/Bolungarvik
Hoy Raffie & Linde,
 
De afgelopen 2 dagen hebben heeft IJsland het beste van zichzelf gegeven. Zondag prachtig weer en ver buiten geweest, daar vingen we mooie meter kabeljauwen Ray de grootste van 16kg. Maar ook wij vingen ze tot 13-14kg.
 
Vandaag (maandag) deden we daar nog een schepje boven op. Op stek zes vingen we weer mooie kabeljauw. Ray was koploper met 20kg en ook één van 18kg! Mijn grootste vis vandaag was 19kg. Verder nog vele vissen tussen de 10 en 14 kg. We vingen ze met grote shads zoals de big bob en cutbaits en met overbeet op koolvis. 2 prachtige dagen beleeft dus!
 
grtz
 
Wim Chris en Ray

  Wim=== Maandag 17 juni 2013 ===


Bericht uit Storekorsnes

Ha Cordes

We hebben er weer wat bij gevangen, in totaal nu 27 heilbotten de grootste is nu 160cm en 57 kilo.
Echt niet normaal hier.Patrick=== Maandag 17 juni 2013 ===


Bericht uit Polarcirkel

Hallo allemaal,

vandaag nog een dag met redelijk veel wind. Iedereen heeft zijn visje wel gevangen. Peter had 2 mooie koolvissen rond de meter.
Verder is er door een andere groep een kabeljauw gevangen van 20 kg in het fjord. Hopelijk kunnen we morgen naar buiten.

Groetjes,
Robèrt, Eddy, Peter en Heijo.Robèrt=== Maandag 17 juni 2013 ===


Zweden en Zweden

Hallo allemaal,

Zoals jullie wellicht weten zijn Linda en ik samen met Jouke Timmer en zijn vrouw in Zweden voor een trip naar onze huisjes. Zweden is sinds dit jaar nieuw in ons programma, dus nieuwe huisjes en maagdelijke visgronden, dat blijkt wel uit de visserij. We blijven bij elk huisjes 2 of 3 nachten slapen en vissen zoveel mogelijk, maar goed omdat er ook veel gepraat moet worden en we de huiseigenaren willen vertellen wat wij voor onze gasten willen, is er niet veel tijd om te vissen, maar voldoende om een idee te krijgen wat er te vangen is. Belangrijk voor ons is dat de gasten die hier komen een goed gevoel hebben en volgens de "Cordes Travel eisen" behandeld worden, want we willen een goede service voor onze gasten.

We zijn net terug uit de geweldige accommodatie Flottarvillan en Kungsholmen, dat is 1 accommodatie, die wellicht de meest unieke Roofvis accommodatie van Zweden is. Deze accommodatie is uniek door de ligging, de zeeeeer korte vaartijd naar de stekken, zo ving Jouke een metersnoek op 5m vh huisje. Flottarvillan is echt uniek in zijn soort, Marco Kraal was hier geweest 1 week voor ons en gaf de hele accommodatie en de visgronden een dikke 9 als rapportcijfer. Marco ving in 2u tijd meer dan 150 snoekbaarzen. Ook wij hebben veel snoekbaarzen gevangen en 3 dikke metersnoeken binnen 2u tijd. We voeren samen met visgids Andy naar een stek op nog geen 2 min. varen vd accommodatie en daar ving Linda haar eerste snoek van maar liefst 111cm, 15 minuten later pakte ze weer een snoek, deze was 102, gelukkig was er ook een dame die mijn dreg mooi vondt en zo mocht ik ook een mooie snoek vangen van 105cm.

Gisteren zijn we aangekomen bij Villa Sunside, ook weer een top accommodatie in ons programma. Gisteravond gingen Jouke, Stefan en ik nog even trollen, van 20:00 tot 22:00, na een kleine 3 minuten varen kreeg ik een geweldige klap op mijn hengel, de snoek kwam helemaal uit het water en trok mijn hengel krom, bij de boot trok ik iets te hard en na wederom een jump uit het water, schoot de dreg los en zwom de vis vrolijk weg, we hebben deze snoek op 120cm geschat want het was echt een monster. Na deze kleine teleurstelling trolde we verder en ving Jouke gelukkig wel een dikke snoek, 107cm snoek klapte op zijn bulldog shad en dat allemaal op nog geen km vh huisje.

Vanavond gaan we weer op pad en ik weet bijna zeker dat we weer een metersnoek gaan vangen, dus hou de website in de gaten !

     Raffie=== Maandag 17 juni 2013 ===


E-mail uit Sula 

hey raffie
 
gisteren weer naar de torskskallen geweest prachtig weer wel met een klein oponthoud de moter sputterde wat tegen dus even terug naar de haven was vlug hersteld.

Wij terug weg mooie vis gevangen kabeljauw van 8en 9 kg en koolvis tot 11kg echt een belevenis mooie sport kleinere vis zwemt allemaal weer natuurlijk 
onze volgende trip is naar omdisflua zou volgens de eigenaar ook een hotspot zijn ben benieuwd het weer ziet er goed uit weinig wind  je hoort er nog van 
 
grt Etienne& walterEtienne=== Zondag 16 juni 2013 ===


Bericht uit Polarcirkel

Hallo vissers,

Vandaag windkracht 5, dus niet ver weggeweest. Wel 2 mooie kabeljauwen van exact 107 cm. Echter was de ene 10 kg en ik de gelukkige met jawel 17 kilo.
Deze knaap had een zeewolfje van ca. 40 cm en een platvis van 30 cm in zijn maag. Schijnbaar had hij nog honger, want de cutbait herring kon hij niet weerstaan.

Tot morgen 

Groetjes,
Robèrt, Peter, Heijo en Eddie.

 Robèrt=== Zondag 16 juni 2013 ===


SMS uit Langsundet


Twee uur gericht op wolf  28 stuks en wat heilbot tot 129 cm.Jaap=== Zondag 16 juni 2013 ===


Bericht uit Storekorsnes

hey raffie en linda 


Even een update vandaag 14 heilbotten in totaal 22 waarvan de grootste 108 cm

gr
de guys uit storekorsnesPatrick=== Zondag 16 juni 2013 ===


Bericht uit IJsland Bolungarvik

Hoy Raffie,
 
De afgelopen dagen teveel wind om goed op open zee te vissen. Op het fjord wel aangenaam weer, daarom 2 dagen op stek 2 gevist.
Mooie wolven gevangen en kabeljauw tot z’n 8kg. Vandaag ving Ray er ook nog een zeeduivel bij van 13 kg.
We vermaken ons dus prima! Morgen zou het windstil weer zijn en gaan we weer naar 6.
Hopelijk vangen we dan de grote kabeljauwen.
grtz.

Wim, Ray & Chris

     Wim=== Zondag 16 juni 2013 ===


Bericht uit Sula

hey raffie
 
zoals gezegd gisteren avond naar de torskskallen geweest prachtig weer en mooie vis koolvis lom kabeljauw en 
juist voor we terug wilde vertrekken een joekel van een heilbot 1.50 en rond de 50 kg 
verder berichten volgen 
 
grt Etienne & walter

 Etienne=== Zondag 16 juni 2013 ===


Bericht uit Polar Cirkel

Hallo allemaal,

Vandaag mooie dag met weinig wind. Voldoende kabeljauw, diversen van ruim een meter.
Zelf was ik apetrots met een koolvis van 110 cm en 11 kilo, maar pa liet ons even zien dat ze er nog groter zwemmen.
Deze koolvis van 115 cm en dikke 12 kilo was de grootste voor vandaag.

Greetz, Robèrt, Eddy, Heijo en Peter.

   Robert=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Bericht uit Polarcirkel

Hallo vriendjes, gisteravond 21:00 aangekomen.
Huisje top. Prachtige aluboot uiteraard.
Gisteren nog even zonder Pa 1,5 uur. Gevist bij vuurtoren om de hoek, de eerste 80ers zijn binnen.
Vanavond hoor je meer.

Greetz, Robèrt, Eddy, Heijo en Peter.Robèrt=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Bericht uit Hellesoy
He Raffie
 
Een vervolg van ons verblijf

Vrijdag een normale dag , met vangsten van leuke vissen ; zoals leng lom schelvis pollack kabeljauw .

Zaterdag ; de berichten waren goed op internet , dus met een weinig wind vertrokken naar Fedje , tijdens de trip , kwam de wind opsteken en we moesten
nog een 2 tal km doen , plots zagen we Fedje niet meer , door de plotselinge mist , dus dan maar omdraaien . We zijn dan maar naar een rustige plek gevaren ,om
daar toch wat uit de wind te liggen , de golven waren behoorlijk hoog . Toch hebben we een paar mooie vissen kunnen karken ,zoals mooie lengen van een 2 tot 3 kilo,
alsook heeft Eric een Kabeljauw getrokken na een fel gevecht eentje van 13 kilo.

Zondag , veel wind en hoge golven , een poging gedaan om te gaan vissen , maar dit viel niet mee , dan maar gestopt om de boot te kuisen en
ons in orde stellen , voor de terug tocht naar Belgie .

Het verblijf was zeer goed , de mogelijkheden om te vissen is gewoon goed , een aanraden voor iedereen ,
Linda en Raffie , bedankt voor de organisatie , die perfect is verlopen
 De Zeewolven=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Bericht uit Hellesoy

Hoi Raffie,

Fantastische vismiddag gehad. Redelijke vangst naast de nodige pollack en koolvis, ook zeeduivel, schelvis, leng.
Morgenochtend teveel wind, zodra het kan varen we uit natuurlijk.

Gr. RuudHRuud=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Bericht uit Hellesoy

Hoi, wij zijn gearriveerd. Alles prima in orde, schitterend allemaal. Men was niet te houden.
De eerste vissen zijn gevangen vanaf de veranda!! Voorlopig mooi weer.
Vanmiddag oefenen met de boten.

Tot horens RuudRuud=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


SMS uit Storekorsnes

hey raffie hier de jongens van t blauwe huisje het is hier echt helemaal te gek de eerste pilker gelijk een mooie kabeljauw en dat ging zo maar door.

We hebben inmiddels al heel wat vis gevangen ook halibut ik zelf heb de grootste van 108 cm echt super die visserij het huisje en de omgeving zijn echt goed verzorgt.
Echt heeeeeeeeel erg bedank dat je dit voor ons geregeld heb.

groetjes de jongens uit storekorsnesPatrick=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Berichtje uit Langsundet

Eerste mooie heilbot vandaag 169 cm Jan jrJaap=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Bericht uit IJsland/Bolungarvik
Hoy Raffie & Linda,
 
Vandaag onze eerste visdag vanuit Bolungarvik. We hadden prachtig weer dus meteen naar stek 6 gegaan en er de hele dag gebleven. We hebben er knappe vissen gevangen vele 10kg+ kabeljauwen. Alles gevangen met grote shads vooral de big bob en cutbaits deden het goed. Weer van morgen is op het randje, of buiten of in het fjord vissen we zien het wel.
 
Groetjes Chris, Ray en Wim
    
 
P.S. op de heenreis geen problemen gehad alles wat tot in de puntjes geregeld, knap!
 Wim=== Zaterdag 15 juni 2013 ===


Bericht uit Roan

beste Linda en Raffie

 

vandaag goed gevangen 
kabeljauw een grote acht kilo +vijf kilo en nog zeven kleiner veel koolvis fotos volgen nog  

wij zijn zeer content van het prachtig huis en de zeer lieve mensen een echte aanrader voor familie en vissers 
dank zij Linda en Raffie  cordes travel

groetjes 
will en co

 Will=== Zondag 09 juni 2013 ===


Bericht uit Hellesoy

Hai,

alles ok hier goed weer en veel gaan vissen bij Hellesoy

Groetjes
Lus & De Zeewolven

  De Zeewolven=== Zondag 09 juni 2013 ===


Berichten uit het buitenland

Hallo allemaal,

Gistereren zijn Linda en ik even wezen snoeken, we hebben er een stuk of 5 gevangen, maar allemaal erg klein, wel 1 miljoen muggen gezien...BAH !
Morgen treffen we Jouke Timmer in Sjosunda, dus wordt gezellig, alleen het weer ziet er minder uit.

Verder hebben we nog een bericht van de broeders Taytelbaum uit Talknafjordur IJsland, dikste kabeljauw 18kg ! Verder hebben we 5 groepen in Sudavik en Bolungarvik, maar helaas geen berichten van deze groepen, jammer.
Goede berichten uit het Noorden, bij de Nappstraumen Lofoten wederom dikke vissen (zie fotos).  

Meer nieuws volgt ! 

  Raffie=== Zondag 09 juni 2013 ===


Sms uit Langsundet

2 dagen binnen in de fjord gevist maar door het smeltwater zit de grotere vis ver buiten op zee.
Toch 2 1meter kabeljauwen gevangen.
Morgen is er weinig wind en gaat iedereen met de visgids terug 42 mijl buiten.

Grtz MarcMarc=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


Bericht uit Zweden

Hallo allemaal,

Zoals jullie weten zijn we in Zweden, waar we een bezoek brengen aan 12 nieuwe huisjes in ons programma gericht vissen op Snoek en Snoekbaars. We zijn maandag vertrokken vanuit Deurne en nu zijn we bij Ostersund en gaan we morgen naar Rosson.

Lees hier deel-1 >>>

Lees hier deel-2 >>>

En morgen op deze webite ook deel 3 !

Marco Kraal is op dit moment bij onze accommodatie Flottarvillan en vangt daar 50 snoekbaarzen per dag met de nodige snoek tussendoor .... top locatie dus !!

Wij gaan morgen hopelijk vissen bij Rosson, eindelijk want na al dat praten en huisjes bezoeken willen we eindelijk zelf wel een eens vissen !

Verder hebben we het ook druk gehad, bij een ander reisburo is er een complete visreis geannuleerd, 1 week voor vertrek, 28 sportvissers kunnen niet op visreis en dat is natuurlijk erg triest ! Hoe kan zoiets gebeuren, hoe laat men zoiets gebeuren zijn vragen die dan door je hoofd spelen... Tja en daar alles al betaald was, hopen dat de mannen hun centjes terug krijgen, staan dus ook de vliegtickets al geboekt, dus proberen veel vissers van die 28 man toch nog op visreis te gaan... maar ja het is Juni en dan is 99% al geboekt. In totaal hebben 12 sportvissers ons gebeld en gemaild van die groep, maar helaas hebben we er maar 5 kunnen helpen, deze mannen gaan alsnog op visreis naar Noorwegen, wel naar een ander huisje en een iets kleinere boot, maar we hebben ze kunnen helpen. We hebben uren gebeld vanuit Zweden, 40 mails gestuurd en al onze Noorse kontakten benaderd, maar er is geen boot of bed meer te krijgen in de omgeving van Alta, althans wij hebben helaas niets meer voor elkaar gekregen en we hebben echt heel veel moeite gedaan, zal ons trouwens flink geld gaan kosten om via de mobiel vanuit Zweden naar Noorwegen te bellen en via de Ipad op de e-mail te gaan, zonder wifi, maar goed, als we deze vissers kunnen helpen, dan doe je dat.... triest triest triest je spaart een jaar om op reis te gaan en dan 2 weken voor vertrek krijg je via de e-mail het bericht dat de reis niet doorgaat, niet te geloven. 1 ding kan ik jullie allemaal garanderen, zoiets is en zal nooit bij Cordes Travel gebeuren en om die reden zijn we nu ook voor 3 weken in Zweden, voordien weten met WIE je gaat samenwerken en zorgen dat je VOOR dat je er boekingen gaat doen, weet met wie je werkt en duidelijke afspraken maken, pas als je er zelf een heel heel heel goed gevoel bij hebt, kun je gaan samenwerken met een huiseigenaar en twijfel je en is het niet naar ONZE zin, voldoet het niet aan ONZE eisen, dan is er geen samenwerking, want voor ons staat de sportvisser op de 1e plaats ! 

    

    Linda=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


SMS uit Lyngen Fjordhuis

Onze recordvangst bij Lyngen Fjordhuis, 21kg kabeljauw van 130cm Dirk=== Vrijdag 07 juni 2013 ===


SMS uit Langsundet

Gisteren met de visgids 42 mijl weggeweest met schitterend weer.
3 maal heilbot , 82 85 90cm, 8 zeewolven en mooie kabeljauw tot 9kg.

Grtz marc

Marc
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


SMS uit Hellesoy

Hoi Linda en Raffie, 

Vandaag heel weinig wind dus een mooie visdag.
Met heel de familie met de boot gaan vissen. Heel veel koolvis gevangen. In totaal 30 stuks meegenomen.
Morgen weer weinig wind. Dan gaan we nog iets verder weg.

Familie de Boer
=== Donderdag 06 juni 2013 ===


E-mail uit Sjostuer
Beste Raffie en linda
 
De eerste dagen waren minder voor zo’n reis eigenlijk te weinig gevangen. Woensdag  een goede start willen maken voor op zee alweer regen. Dan maar in de Fjord blijven in de regen en de vangsten bleven op wat rots kabeljauw. S ’middags de zee op en bingo we hadden de smaak te pakken de ene koolvis naar de andere wel tot 3 op een lijn. We raakten de tel kwijt tot de grote jongens kwamen (Leon) had flink beet op een aas tot de kleine eruit kwam 85 cm en 4,5  kilo. Ralf had paar keer de tikken van de grote gevoeld en niet lang erna bingo 105 cm 8,5 kilo.
Tot de grote tik kwam bij John de hengel sloeg bijna uit de handen maar hebbes de rook kwam haast uit de slip zo trok die maar gevecht ging verder te zie aan de foto tot een uur gevochten met de klo... vis brak de lijn. Balen. Maar nieuwe dagen nieuwe kansen. Als het weer meespeelde is het hier fantastisch. Huisje en goede boten met alle toeten en bellen.
 
Jongens Van Krevel
groeten uit Sjostuer

  Jongens van krevel=== Donderdag 06 juni 2013 ===


E-mail uit Hellesoy

Hey Linda en Raffi

Een berichtje vanuit Hellesoy .

De heenreis is vlot verlopen , geen problemen met de doaune .

Maandag middag effe gaan vissen voor ons aas .

Dit viel wel effe tegen , er kwam alleen koolvis boven , en ook 4 makrelen .

Dinsdag voor de middag , niet op zee geraakt , dus dan maar tussen

de rotsen een drift doen , de vangst bestond uit ; leng , lom , kabeljauw .

De namiddag geen vissen , een beetje ruw weder .

Woensdag een hele fijne dag op de zee , voormiddag  ; 6 schelvissen ,

5 kabeljauw , 7 lommen , 6 lengen , een zeer rustige zee .

Namiddag wederom op  zee , weinig wind en kleine golven ,

maar een tegenvaller met de vangsten .

De gewichten varieren van een 2 tot 4 kilo .

Vandaag , dus donderdag , geen vissen , de weers voorspellingen

waren goed , maar klopt niet met realiteit , de wind blaast uit het

zuid oost met een kracht van 5 beaufort . Dus een beetje kaarten

met de vrienden , en hopen dat de wind gaat liggen .

Het verblijf in Hellesoy rorbu is zeer goed , de boten venatus iseen aanrader voor iedereen 

De groeten van , Miel , Jos , Wim , Paul , Eric , Ludo en Lucien

  Lucien=== Woensdag 05 juni 2013 ===


SMS Lyngen Fjordhuis

Hallo Linda en Raffie,

De grootste vis tot nu toe was 17,5kg een dikke kabeljauw.
Totaal hebben we nu al 50kg visfilet.

Vanuit Lyngen Fjordhuis Dirk=== Maandag 03 juni 2013 ===


E-mail uit Sudavik

Hallo allemaal,

Vandaag als eerste onze volle visbakken van gister geleegd. 's Morgens werd ons al verteld dat we het fjord niet uit konden vanwege de wind die in de loop van de morgen zou gaan aantrekken. Na overlegd te hebben, hebben wij besloten om nog maar eens naar een plek te gaan binnen het fjord waar we veel gevangen hebben deze week. Hier aangekomen bleek toen al snel dat het veel te hard waaide, zodat van vissen niet veel meer is terecht gekomen. Maar ondanks dat hebben we hier toch nog een mooie zeeduivel van 12½ kg gevangen. De rest van de dag hebben we in de haven schollen gevangen waar ook de bootjes waren afgemeerd van de andere mede vissers.

Groeten uit Sudavik IJsland

  Gerrit=== Maandag 03 juni 2013 ===


E-mail uit Sudavik IJsland

Hallo Allemaal,
 
vandaag een mooie dag dus direct naar buiten op open zee vissen.
Hier aangekomen was het direct raak, veel grote kabeljauwen gevangen rond 7 tot 10 kg en één van 13 kg ook een zeeduivel van 12 kg gevangen.
We hebben allen ons doel hier gehaald, kabeljauw van 1 m+. Een zware ( takel ) dag maar zeer geslaagd met heel veel grote vis.
 
Groeten uit Sudavik IJsland
 
    
    


Gerrit=== Maandag 03 juni 2013 ===


E-mail uit Sjosuer

Zondag 2 juni 2013,
 
Eerste visdag hier in Sjostuer. Het weer zat niet bepaald mee vandaag, Toch nog even een paar uurtjes gevist en een paar leuke gulletjes gevangen. Ook onze limburgse buren hadden een mooi bakkie gullen. De eerste filets liggen in de vriezer.  Voor de eerste dag (en het slechte weer meegerekend) een prima resultaat. 's Middags bij laag water voor ons huisje pieren gestoken (en die zijn er in overvloed). Je hoeft hiervoor niet zelf een schep mee te nemen want die staat al klaar.
's Avonds voor ons huisje onder het genot van een biertje vanaf de steiger gevist (met de zelf gestoken zeepieren). Paar kleine gulletjes die weer mochten zwemmen maar een leuke bezigheid.
 
Groet,
Peter, Erik, Ronald, KeeesKees=== Zaterdag 01 juni 2013 ===


Bericht uit Nappstraumen

Beste sportvissers,

Vandaag wederom een geweldige dag op de Lofoten bij Nappstraumen, geen wind, volle zon en een geweldige, super, fantastische, te gekke en vooral spectaculaire visserij !
Deze dag ging men voor groot, nog groter en het allergrootse, het doel was van elke soort een hele grote vis te vangen en dat is aardig gelukt.

Gisteren hadden we al geweldige vangsten met oa hele dikke koolvissen en schollen van 1,8kg, maar vandaag was het nog beter. Onze snelle 23,5 ft boten met 135pk motor, bracht ons snel naar de stekken.

Vandaag is er volop kabeljauw en koolvis gevangen van meer dan 10kg, met als uitschieters een koolvis van 14.1kg (122 cm), een kabeljauw van 21.7kg en 22.4kg en slot een dikke heilbot van 126cm !

Bij deze accommodatie Nappstraumen, bij de magische Lofoten in Noord Noorwegen, krijgt voor 1 dag een gratis visgids mee aan boord, die u meteen de beste stekken laat zien. Veel vissers vinden rijden te ver naar deze accommodatie, dus is vliegen een goede optie, Cordes Travel heeft als agent voor de SAS een speciaal contract, zodat hun sportvissers maar liefst 54kg bagage per persoon retour mee mag nemen. 

Meer weten over deze geweldige TOP accommodatie ?

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/ 

   Erik=== Zaterdag 01 juni 2013 ===


SMS uit Hellesoy

Hoi Raffie en Linda,

Vandaag een wat mindere dag gehad. Veel wind waardoor we niet met de boot naar buiten konden/wilden. Dus in de haven gevist.
Vangst viel tegen. Kleine koolvis en pollakken met 1 uitschieter van 68 cm. Ook wat schar en schol gevangen.
Maar ja daarom heet het vissen en geen vangen. Morgenavond wordt er minder wind opgegeven en gaan achter de grote jongens aan.  

Groetjes Peter, Frank en Carel. Carel=== Zaterdag 01 juni 2013 ===


E-mail uit Sudavik Westfjord IJsland

Hallo allemaal,

de vangst vandaag was wat tegenvallend, we hadden veel wind waardoor
we slecht op de plek konden blijven en dus bodem konden houden.
Daarbij wou de vis niet heel goed bijten. Des al niet te min was de
dag toch geslaagd wat we vingen toch nog een paar mooie kabeljauwen en
zeewolven.

Groet uit Sudavik IJsland

     

    Gerrit=== Vrijdag 31 mei 2013 ===


E-mail uit Nappstraumen

Van onze visgids Erik in Nappstraumen:

Beste Cordes Travelvrienden,

Het is prachtig weer hier in de Lofoten in Noord Noorwegen, het weer is super en de zee ligt er al dagen bij als een spiegeltje, geen wind en ook geen drift, dus het maakt de visserij er niet makkelijker om. Laten we hopen dat het weer net zo goed is als Linda en Raffie komen, 10 Juli. De visserij is goed, er worden heel veel koolvissen gevangen tussen de 4 en 7kg, mooie sportvis met een lichte hengel, maar we vangen gelukkig ook dikker koolvissen, zo vingen we er paar van 11kg. Ook was er weer heilbot gevangen van rond de meter en enkele dikke kabeljauwen, waarvan de zwaarste 18.5kg op een hele koolvis met de deadbait. Ook zijn er weer hele dikke schollen gevangen, waarvan de zwaarste 1,8 kg !

Kortom het vissen in Nappstraumen is nog steeds geweldig en dat merken we in de boekingen voor 2014, er wordt volop geboekt voor volgend jaar, dus zal erg druk worden, gezellig toch ?

    Erik=== Vrijdag 31 mei 2013 ===


SMS uit Hellesoy

Hoi Raffie en Linda,

Vandaag aangekomen in Hellesoy. De reis is goed verlopen. Bij aankomst de auto leeggeruimd, hengels gepakt en de eerste vissen van de kant gevangen. Diverse koolvisjes, pollakken, en zelfs een makreel gevangen.  Daarna in de boot gesprongen en eerst tussen de eilanden gevist. Onnoemelijk veel koolvissen gevangen. Dus de bijvangers werden snel ingepakt.  Ook nog een schelvis aan het water onttrokken. Daarna naar het open water gegaan. Hier flinke kabeljauw en pollak gevangen. Vandaag dus totaal 5 soorten gevangen.  Niet slecht voor een eerste dag. Morgen windkracht 4-5. We passen onze visplannen hier natuurlijk op aan. Vissen kan je hier namelijk altijd!

Groetjes Peter, Frank en Carel.Carel=== Vrijdag 31 mei 2013 ===


E-mail uit Vega Kystferie

Hey linda,

de afgelopen dagen op vega zeer zonnig 25 graden en massas gul allemaal tussen 50 en 90 cm allemaal gevangen op 20 meter diepte !
Allemaal netjes terug gezet want wij zaten al na dag 2 aan onze limiet !
De noren zijn hier zelfs aan het zwemmen voor de deur !  

fotos volgen we hebben problemen met het internet

Grtz thierry tom kristofThierry=== Vrijdag 31 mei 2013 ===


E-mail uit Havferie

dag Raffie en Linda, 

We zijn vanmorgen weer weg geweest, hadden 27 polakken, 9 kabeljauw en 2 lommen.

We zijn eerst op stek A geweest maar op de bergen kregen wij geen beet. We hebben alleen een Lom gevangen, na 1'5 uur zijn we naar stek B gegaan en daar hebben we de rest gevangen. het is nu de 2e dag dat we op stek A geen beet kunne krijgen. Er zijn al wel 2 dagen 2 vissersboten in de buurt aan het vissen, kan het daardoor komen? 

Verder is hier alles perfect. mooi weer dus we kunne veel vissen. 

Groetjes Rudi, gerard, Cor en eddy Rudi=== Vrijdag 31 mei 2013 ===


E-mail uit Sudavik

Hallo Allemaal,

vanochtend begon de dag goed, strakke lucht en het zonnetje erbij.
Dus wij direct naar open zee daar aangekomen en een half uurtje gevist
veranderde het weer plotseling. De wind begon op aan te wakker
waardoor de golven ook groter werden. Hierdoor zijn wij in het fjord
gaan vissen. Hier erg veel kabeljauw gevangen en enkele koolvissen. De
2 grootste kabeljauwen waren 7 kg.

Groeten uit SudavikGerrit=== Donderdag 30 mei 2013 ===


E-mail Havferie

Dag raffie en Linda,

Gisterenavond zijn we nog even gaan vissen maar door de wind was het moeilijk vissen. We hadden 4 mooie pollakken gevangen en 1. Makreel.

Vanmorgen zijn we meteen naar hillagrunnun gevaren en kregen op het ondiepe geen beet van grotere vis. We hebben daar wel 25 makrelen gevangen. Die waren er nu volop. Daarna zijn we net onder marsteinen op het diepere gaan vissen en hadden 14 lommen (grootste 7,5 kilo), 1leng, 1 schelvis. We hebben ook enkele koolvissen gevangen maar die waren weer erg klein. Ook hebben we een aantal steenbolken gevangen.

Een mooie ochtend en vanavond gaan we nog even kijken.

Groetjes Rudi, gerard, Cor en eddy.Rudi=== Donderdag 30 mei 2013 ===


SMS uit Storekorsnes

Gisteren 43 mooie zeewolven
gevangen en kleine  kabbeljauw.
Vandaag veel stekken bezocht 2 heilbotten gevangen 11 zeewolfen . verder heel matig, het weer is prima + 20gradenJaap=== Donderdag 30 mei 2013 ===


E-mail vanuit Sudavik
Hallo Allemaal
 
Vanmorgen moesten wij ons om 8 uur bij de haven melden om ijs te laden en de vlaggen eisen.
Daarna vertrokken naar open zee, hier was de deining nog best aanwezig vandaar dat wij met 3 van de 4 wat last van zee ziekte hadden. Daarom ook maar gauw het fjord weer ingevaren. Hier hebben we leuk vis gevangen. Klaas had een kabeljauw van 9 kg en Albert had zelfs een kabeljauw van 11 kg.  We hebben 4 vissoorten gevangen waaronder ook zeewolf. De dag was lang en vermoeiend maar erg geslaagd en we hebben veel geleerd van de gids. 
Zie enkele foto's  van de gedane vangsten.
 
Groeten uit Sudavik IJslandGerrit=== Donderdag 30 mei 2013 ===


SMS uit Sudavik

Beste raffie en linda,

hier bij een berichtje uit sudavik ijsland vanochtend naar stek 5 gegaan en al snel kwamen de eerste kabeljauwen boven van rond de 80 cm maar er werden een paar mensen zeeziek dus zijn we naar stek 2 gegaan en daar hebben we kabeljauw gevangen waar van de grootste een zeewolf was van 10 kilo

groeten harry, arjan, marijn en antonHarry=== Woensdag 29 mei 2013 ===


SMS havferie

dag Raffie en Linda,

We zijn vanmorgen naar hillagrunne gegaan en hebben mooie kabeljauw(4) en Pollak(6)gevangen.
We hebben een aantal grote vissen verspeeld. In totaal 5 keer een zware vis eraan gehad maar ze gingen er onderweg af.

Vanavond gaan we weer.

Groetjes, Rudi, Gerard, cor en EddyRudi=== Dinsdag 28 mei 2013 ===


SMS uit Vega Kystferie

Hey Raffie,

vandaag een mooie dag gehad met zeer veel gul en kabeljauw pollak koolvis leng lom en nog een te kleine heilbot grootste kabeljauw 115 en 14 kg !
We hebben het ons gemakkelijk gemaakt en alle vis aan onze buurman gegeven voor enkele biertjes !
Wij hebben 50 kg filet op 2-1/2 dag dus meer dan genoeg voor ons

grtz thierry tom kristofl vanuit Vega KystferieThierry=== Dinsdag 28 mei 2013 ===


E-mail uit Havferie

Dag Raffie en Linda,
 
Vanmorgen zijn we rond 6 uur gaan vissen, zijn gestart op fangen en hebben daar de koolvissen gevangen voor aas. Daar zitten er zoveel maar allemaal rond de 40 cm.  Daarna direct doorgegaan nr Hillegrunne, daar hebben we 2 koolvissen 5 kabeljauw en een lom gevangen, allemaal mooie formaten, na 10 uur eigenlijk niets noemenswaardig meer gevangen geheel volgens verwachting maar het was gewoon te mooi weer om terug te gaan. Rond 15.00 uur waren we weer in de haven.
 
Groetjes Rudi, Gerard, Cor en Eddy, vanuit HavferieRudi=== Dinsdag 28 mei 2013 ===


36kg heilbot bij Vega Kystferie

Beste lezers,

Thierry en zijn vismaat Kristof uit Belgie boeken al sinds 2008 hun visreizen bij Cordes Travel, stamgasten dus, voor hun (en vele andere) is een ander reisbureau geen optie. Thierry en Kristof zien we vaak op de beurzen, altijd op de Cordes Traveldag en met regelmaat bij Robby Fish in Wommelgem. Leuke rustige mannen die hun visjes wel vangen en zich nergens druk over maken. Dat de heren best een beetje kunnen vissen en sterke armen hebben blijkt wel uit de vangst van gisteren bij Vega Kystferie.. Kristog ving gisteren op 120m diepte een heilbot van 36kg, nu dat doet pijn, want de zware dril omhoog en het gevecht met deze staldeur van 145cm is niet niks ! Kristof ving deze heilbot met een complete koolvis op een Deadbait. Uiteraard zijn de mannen helemaal trots en konden hun geweldige vangst nauwelijks geloven en waren dolblij.

Namens het hele Cordes Travel team gefeliciteerd mannen !

   Raffie=== Dinsdag 28 mei 2013 ===


E-mail uit Havferie

dag Raffie en Linda,

We zijn vanmorgen rond 8 uur van boot de Ferry gekomen en hebben een goede reis naar het huisje Havferie gehad. We zijn ontvangen door magne en alles is hier perfect geregeld. 

We zijn meteen na het proefvaren alles in orde gaan maken en zijn begonnen op stek 18 want daar was makreel gevangen. Meteen de eerste worpen een kabeljauw en een mooie pollak. Verder weinig gevangen. Daarna naar rangen gegaan en daar vingen we alleen maar kleine koolvis. Deze hebben we een aantal geslacht als aasvis.

We zijn daarna rond 5 uur naar stek A gevaren en hebben daar een aantal stekken geprobeerd met wisselend succes. Daar hebben we een aantal mooie kabeljauwen gevangen. 

Als afsluiting nog even onder B geprobeerd maar alleen een enkele beet gehad. 

Het was een mooie dag, weinig wind en regelmatig zon met een enkele bui. Resultaat 10 kabeljauw, 8 polakken en veel kleine koolvis.

Het was best lastig de boot zo te leggen dat we over de stekken gingen. Er was zeer weinig wind en ook heelnweinig drift. De druifzak hielp daar weinig bij.

Groetjes,

Rudi, gerard, eddy en CorRudi=== Maandag 27 mei 2013 ===


160cm Heilbot bij Nappstraumen

Hallo sportvissers,

Vandaag een bericht gekregen van Erik, onze visgids in Nappstraumen.

Wederom prachtig weer, weinig tot geen wind, volle zon en veel mooie vissen ! Gistere ving een groep een geweldige heilbot van 150cm, maar door de stress en de spanning aan boord, geen goede foto's gemaakt. Door deze goede resultaten gingen vandaag 5 boten op pad naar de stek van gisteren, het leuke van Nappstraumen is dat je daar met z'n allen aan het vissen bent en er geen geheimen voor elkaar zijn, onder leiding van Erik worden de goede stekken gewoon gedeeld. Jullie weten dat men bij Nappstraumen in de prachtige Lofoten in Noord Noorwegen (zuid) Erik er 1 hele dag met jullie op uit gaat om te vissen, geheel gratis incl. in de prijs. Meteen bij de boeking wordt de visgids gratis geboekt en door de weeks als hij bij andere vissers aan boord is kun je gewoon achter hun aanvaren, door de 27mc aan boord, kun je dan met elkaar kontakt houden.

Goed 5 boten gingen vol gas naar de stek van gisteren, op jacht naar de dikke heilbot, die hier voor 99% catch and release is, hier wordt dit echt aanbevolen en eigenlijk met nadruk gevraagd. Uiteraard mag men vis mee naar huis nemen, maar grote vissen voor de "show" zul je hier niet veel tegenkomen. 5 boten dus vol de rustige zee op en men z'n allen jagen op de heilbot en jawel deze platvis was prima aan het jagen, in totaal zijn er met 5 boten in 6 uur tijd 24 heilbotten gevangen, waarvan de grootste 160cm was !

Linda en ik gaan er 10 Juli naar toe voor 1 week, we hebben er nu al zin in, want de omgeving is de mooiste omgeving van Noorwegen, zie de foto's maar eens.

Oh ja, wisten jullie dat je via Cordes Travel maar liefst 54kg bagage meenemen per persoon mee mag nemen, tjonge jonge wat een service !

Hier de heilbot van vandaag 160cm.

  Raffie=== Maandag 27 mei 2013 ===


Bericht uit Nappstraumen

Beste lezers,

Wederom mooie vangsten uit Nappstraumen, prachtig weer, weinig wind en soms zelf temperaturen van meer dan 20gr.
Deze keer geweldige heilbotten, 12 stuks op 1 dag en de zwaarste was gevangen op de Big Bob een heilbot van 130cm. 
Later was er nog eentje gevangen 150cm op een andere boot.

In de baai zijn er dikke schollen gevangen, waarvan de zwaarste 1.8kg !!

Uiteraard ook de nodige koolvis, schelvis en kabeljauw.

  Raffie=== Maandag 27 mei 2013 ===


Nieuw huis Storekorsnes

Het nieuwe huis bij Storekorsnes, wat in 2014 klaar is krijgt al aardig vorm, maar goed ook want het is nu al voor 80% geboekt.
Het is een prachtig groot huis voor 6 personen met 3 slaapkamers en een geweldig uitzicht over de haven, de stekken en de mooie Noorse bergen en fjorden.

      Albert en Ellen=== Zondag 26 mei 2013 ===


E-mail Sudavik

We zijn op woensdag 22/5 met visgids Henri gaan vissen op stek 6.
Een kabeljauw gevangen van 25kg,1,40m lang. Deze werd gevangen door mijn broer Philips Rony.Hebben er nog enkeke metervissen bovenop gevangen,1 bak volgevist met 2 man.
Wij verblijven in Adalgata 2.

Grtn Philips Denis en Rony.

   Denis=== Zondag 26 mei 2013 ===


SMS uit Vega

Hey raffie mooi weer vandaag waanzinnig veel vis ! 
Momenteel nemen we aleen nog gullen mee van meer dan 80 cm alle bakken zitten vol !

grtz thierry tom kristof

    Thierry=== Zondag 26 mei 2013 ===


SMS uit Hellesoy

Gisteren 15 (kelp)kabeljauw en 3 pollak.
Daarnaast een stapeltje koolvis.
Uurtje of wat staan te fileren.😅

Groet, Robbert MarkesteijnRobbert=== Zondag 26 mei 2013 ===


Mooie snoek en snoekbaars uit Zweden

Zweden is een prachtig sportvisland en er wordt op dit moment goed gevangen, dikke snoek en mooie snoekbaars.

    Raffie=== Zondag 26 mei 2013 ===


200kg Zeewolf gevangen in IJsland

Beste lezers,

200kg zeewolf, nee niet 1 zeewolf een heleboel zeewolf bij elkaar ongeveer 200kg een hele leuk vangst dus vanuit IJsland Sudavik.
De mannen uiot Belgie hebben het goed naar hun zin, dus een geslaagde visreis voor deze groep.

       Raffie=== Zaterdag 25 mei 2013 ===


Bericht uit Nappstraumen Lofoten

Beste lezers,

Allereerst ontzettend bedankt voor alle reacties, e-mails en telefoontjes over de nieuwe website, we hebben zelfs 3 bossen bloemen gekregen en in totaal 497 e-mails met bedankjes !

Dus bij deze IEDEREEN ONTZETTEND BEDANKT voor alle complimenten over onze nieuwe website, we keijgen ook veel reacties over Ronald en Frank de Boer en Johan Cruijff op onze website voorpagine, lachen he ?

Maar het vissen gaat ook door !

Storekorsnes was vorige week TOP, dat hebben jullie gezien, ook Zweden deed het geweldig met dikke snoeken en ook Hitra, Hellesoy en IJsland waren Top.

Vandaag kregen we een bericht van onze visgids Erik uit Nappstraumen Lofoten, 2 geweldige heilbotten, prachtige foto en geweldig mooie kleuren vd Heilbot, deze prachtige platvissen wogen rond de 12kg en de mannen hadden er vandaag 13 gevangen, dus geen slechte vangst.

Dat Nappstraumen een topper wordt is al snel duidelijk, vandaag de 2e groep geboekt voor 2014.

 Raffie Cordes Travel=== Vrijdag 24 mei 2013 ===


20+ kabeljauwen in IJsland

Beste lezers,

We krijgen net een bericht van onze visgids Henri vanuit Sudavik IJsland, we hebben daar een groep uit Belgie en een groep Nederlanders. 
De mannen hebben het geweldig naar hun zin en vangen hele mooie vissen !! 

1e foto een kabeljauw van 137cm 25.5kg
2e foto een kabeljauw van Frank 138cm 24.5kg
3e foto 2 kabeljauwen van 25.5kg en 22kg

      

Raffie Cordes Travel
=== Donderdag 23 mei 2013 ===


SMS uit Malangen

Goedenavond,

Wij zijn perfect aangekomen!
Wat een schitterende locatie en accommodatie!
Al eventjes gaan proefvaren in t shirt, een stok mee en al zestal vissen op het droge...wij kijken uit nr morgenvroeg !

Piet
=== Donderdag 23 mei 2013 ===


Laatste dag Storekorsnes

Beste lezers,

Hoezo koud in Noorwegen, men denkt altijd dat het is Noorwegen altijd slecht weer is, nou bekijk de foto's maar eens !
De groep gezellige mannen uit de buurt van Velzen en IJmuiden hebben een geweldig mooie week gehad in Storekorsnes, met hele warme en ook koude dagen.

De mannen hebben mooie zeewolf, dikke kabeljauw en zelfs heilbot gevangen, wellicht komt er een reisverslag, zou leuk zijn.

       

Raffie
=== Woensdag 22 mei 2013 ===


SMS uit Hellesoy

Even een berichtje van ons uit hellesoy via whatsapp. Gisteren behoorlijk wat wind en dikke nevel, dus weinig kunnen doen met de boot. Vandaag weer aardig wat wind, maar wel helder weer. Wat in de nabije omgeving van het huis gevist. Theo sr ving daarbij een heilbot tot ieders verbazing. Ca 5 kg. Morgen helaas alweer de laatste dag en het ziet ernaar uit dat het te hard zal waaien om erop te kunnen met de boot. We hebben het evengoed prima naar ons zin.

Groeten alex, theo & theo, joop, ericAlex
=== Woensdag 22 mei 2013 ===


Vangsten Vega Kystferie

Beste sportvissers,

Vega laat weer van zich horen, wederom mooie kabeljauw en heilbot bij Vega Kystferie

     

Linda
=== Woensdag 22 mei 2013 ===


De vikingen van Storekorsnes

Hallo allemaal,

In Storekorsnes in Noorwegen vlakbij Alta hebben we nu een hele leuke groep sportvissers, de mannen hebben het verschikkelijk goed naar hun zin en hebben onderling heel veel plezier. Ze vangen hun visje, proberen hun gigantische drankvoorraad op te krijgen en maken heel veel plezier met elkaar. Deze heren vissen al vele jaren in Noorwegen en zijn nu bij Storekorsnes terecht gekomen en volgens mij bevalt dat ze goed. Om een idee te geven hoe de sfeer, de omgeving en de visserij is, hier wat foto's. Oh ja en voor die groepen die denken dat Noord Noorwegen alleen koud en sneeuw is, laten we het zo zeggen, het is daar mooier weer dan in Nederland en hebben de 23 graden al gehaald daar ! 

ps let ook eens op de enorme ruimte op deze grote visboot !

    

    

    Raffie=== Dinsdag 21 mei 2013 ===


Laatste halve dag Zweden

Lezers,

Thijs en Franklin gaan weer naar huis, maar er was nog tijd om een halve dag te vissen, boot gaat vanavond pas.
Thijs vangt nog een 98cm en een 102cm Snoek, dus weer een mooie vangst, binnenkort krijgen we alle foto's en het verslag.

Ook eens naar Zweden op een uurtje rijden van Goteborg ?
Kijk dan >>hier<<

   Raffie=== Dinsdag 21 mei 2013 ===


SMS uit Hellesoy

Met gids Marcel op onze eerste dag leng (6x), kabeljauw, schelvis en koolvisjes (2x) gevangen.
Grootste leng 126 cm bij 14 kilo, gevangen door onze niet visser.

Groet, Robbert MarkesteijnRobbert
=== Dinsdag 21 mei 2013 ===


Bericht uit Zweden

Beste lezers,

Nog 2 weken en dan gaan wij ook naar Zweden, Jouke Timmer, Dinie, Linda en ik, 10 nieuwe huisjes bezoeken en uiteraard vissen. Van 3 tm 28 Juni gaan we op pad en zullen met grote regelmaat een vangstbericht achterlaten. Uiteraard zijn we gewoon via de e-mail en telefoon bereikbaar, we zijn niet ver weg. 

Thijs en Franklin (Hengelsporthuis.com) zijn nu al aan het vissen in Zweden, ook zij bezoeken 2 nieuwe accommodaties in Zweden en hebben het goed naar hun zin, af en toe wat regen, maar mag de pret niet drukken. Zweden dus nieuw in het programma van Cordes Travel.

    Raffie=== Maandag 20 mei 2013 ===


E-mail uit Hellesoy

Hoi Raffie en Linda.

Hierbij weer een berichtje van ons vanuit Hellesoy.

Vandaag weer een super dag gehad hier. 
De vis had er ook duidelijk meer zin in dan gisteren. Zo zie je maar dat de ene dag de andere niet is. De vangst bestond vandaag voor het grootste gedeelte uit lom, leng, gul, een mooie schelvis (4,5 kg)en een enkele koolvis. Al met al konden we daardoor weer ruim 12 kg filet aan de vriezer toevoegen.

De weersomstandigheden waren ook weer geweldig. Volop zon en en matige wind, waardoor je met relatief weinig lood (175 gr) zelfs op 120 mtr nog aan de bodem kon blijven.
Vandaag visten we tussen 60 en 135 mtr, waarbij de meeste vis nu vanaf 90 mtr werd gevangen. We lagen daarbij op plek 11 en 12 nabij Fedje. De vangsten wederom uitsluitend aan makreel. De vis leek dit keer wel hoger van de bodem te zitten dan je normaal verwacht. Daarom de montages zo gemaakt dat er iets hoger van de bodem kon worden gevist.


Morgen lijkt ook nog een aardige dag te kunnen worden met wind tussen 2-5 mtr per seconde. Daarna lijkt het iets minder te worden. 
Maar dat mag de pret niet drukken , want voor ons is de vakantie al geslaagd.

Groeten van theo & theo, eric, joop en alexAlex=== Maandag 20 mei 2013 ===


Speciale supervangst

Hallo allemaal,

Albert, de eigenaar van Storekorsnes in Noord Noorwegen had wel een hele speciale vangst gisteren.
Hij ving een gevlekte zeewolf, dat is op zich al zeeeeeeer uniek, maar deze woog ook nog eens 19.5kg !!

Dus dubbelfeest in Storekorsnes, hieronder wat foto's en de eerste foto vh nieuwe huis direkt aan de haven, wat nu al gehuurd kan worden voor 2014.

  Raffie Cordes Travel=== Maandag 20 mei 2013 ===


SMS uit Angelamfi Hitra

Ha Raffi en Linda,

Vandaag geprobeerd roodbaars te vangen maar er was te veel wind en te hoge golven.
Dus niet veel gevangen overdag.
Vanavond nog even weggeweest en de buit was van 2 man 20 koolvissen waarvan 6 mee naar huis kleinste was 7 kg en grootste 12 kg

Gr. De bartjesDe Bartjes=== Maandag 20 mei 2013 ===


E-mail uit Hellesoy

Het verslagje van zondag 19 mei

Opnieuw volop zon , weinig wind en een spiegelgladde zee.
De ingredienten voor en visdag met volop vis zou je denken. Helaas. 
Viel het gisteren al niet mee om een visje te pakken te krijgen, vandaag was dat nog moeilijker. Wat wij ook probeerden. Wisselend dieptes afgevist tussen 25 tot 150, om er maar zeker van te zijn om geen plekken te missen waar de vis zich toch op kon houden. Tussen de talrijke eilandjes, buitengaats. Pilkers, shads, verse makreel, sleppes ... ze wilden maar zelden bijten.

De eindstand van vandaag waren 2 kleine lengen en lommen, 1 kleine schelvis en wat kleine koolvissen. Wat ons wel opvalt is dat de magen van de visssen allemaal vrijwel leeg zijn. Misschien een teken dat de vis op dit moment gewoon niet of nauwelijks aast en daarom slecht te vangen zijn ? Bij ons werkt dat anders, want na een dag op zee gaat er bij ons wel wat in. Al met al een hele matige dag. Maar ja, dat hoort ook bij vissen.
Gelukkig ziet het weer er morgen opnieuw goed uit, dus gaan we er morgen weer vroeg met goede moed op uit.
Want de omslag zal toch een keer moeten komen.

Groeten uit Hellesoy van Theo jr, Theo sr, Joop, Eric en Alex

    Alex=== Zondag 19 mei 2013 ===


Groetjes uit Zweden

Ook Thijs en Franklin doen het goed in Zweden, samen met onze visgids Sassi hebben ze weer mooie snoek gevangen, de grootste voor Frank van 105cm

Uiteraard komt er tzt een leuk verslag !

  Raffie=== Zondag 19 mei 2013 ===


E-mail uit Storekorsnes

Om 5u op, voor mij helemaal niets, maar je moet wat proberen na 2 dagen geen grote klappers. Rustig varen we naar de overkant van de fjord, glad water, onderweg zien we vis op de fishvinder en gaan wat vissen, we vangen mooie gullen en het valt stil, we gaan wat stekken af en steeds 2/3/4 gullen en dan stil ( over Lom praten we niet meer, we vangen ze de hele dag), we varen naar een andere stek,

onderweg als we vis zien op 70m stoppen we en we krijgen de ene na de andere aanbeet van mooie gullen tot 95cm, geen wind, we blijven haast boven de plek liggen, we vangen 2 bakken vol, en 7 gullen van 90+, we krijgen honger en we gaan zeer moe maar voldaan terug naar de haven. Ellen staat aan de kade te wachten, in een nietsverhullend trainingspakje, rose en met korte mouwtjes, ze tippelt over de stijger, ze roept naar ons en wenkt, we verbazen ons over de hoeveelheid okselhaar,

Albert, roept ze, Albert heeft een zeewolf van 19.5kg, de krant komt, komen jullie ook om het visseizoen feestelijk te openen, de Tjechen komen ook, ze zijn wel heel lelijk, maar op de foto hoeven ze toch niet, alleen hun Kabeljauwen van 16kg, we kijken elkaar aan, we hadden het vandaag al een beetje gevoeld, het gaat nu echt beginnen. We moeten nu even wachten op plek bij de snijtafels, we drinken een borreltje en happen wat Hotmix. Vanavond Paella en mossels uit de haven, straks vers plukken. Tot zo, Made.

     

     Ton=== Zondag 19 mei 2013 ===


E-mail uit Hellesoy

Vrijdag 17 mei aangekomen in Hellesoy en al snel ons intrek kunnen nemen in de Rorbu. Na de bekende korte uitleg door de zoon van Peter, 's middags al even het water op geweest. Allereerst wat plekken bezocht die wij kenden van voorgaande jaren. Maar het werd al snel duidelijk dat de vis in dit jaargetijde zich op andere plekken ophoud en moeilijker te vangen lijkt dan bijv. in september. Misschien komt dat dit jaar toch ook door het vrij koude voorjaar. 
De vangst op dag 1 bleef steken op een kleine leng en 2 mooie kabeljauwen. 

Op zaterdag weer vroeg uit de veren, want er is een zonnige en vrijwel windstille dag voorspeld.
En deze voorspelling kwam meer dan uit....wat een weer 23 graden, volop zon en nagenoeg geen wind. Maar ook nu viel het niet mee om de vis te pakken te krijgen. Het is een hoop werk om de nodige vis te vangen. De vangsten van vandaag zijn een mooie leng van zeker 90cm, een grote schelvis, diverse gullen, een viertal lommen , pollak en wat kleine koolvis. En tongschar vanaf het steiger. Maar het is echt werken voor de vis. Op een dag als dit was dat echt geen straf. Tot dinsdag geven ze nog prima weer door en daarna lijkt er meer wind te komen. We gaan het er dus nog een paar dagen van nemen in Hellesoy. De vis vingen we trouwens nagenoeg allemaal op makreel, die wij hadden meegenomen. Vangen doe je die hier namelijk nu nog niet.Alex=== Zondag 19 mei 2013 ===


Facebook vanuit Zweden

Hallo lezers,

Wisten jullie dat je via Facebook heel goed berichten en foto's kan doorsturen naar ons ?
Dus heb je geen e-mail, plaats je foto's op facebook en wij kunnen ze hier plaatsen.

Vandaag een bericht van Thijs en Franklin, beide werkzaam voor www.hengelsporthuis.com, zij zijn aan het vissen in het mooie Zweden, met onze visgids Sassi, deze reis hebben zij geboekt via Cordes Travel.
Zij hebben prachtig weer, volle zon en zelfs warm en hebben al mooie vis gevangen.

 Raffie=== Zaterdag 18 mei 2013 ===


SMS uit Angelamfi Grefsnesvagen

Ha Raffi en Linda,

Gisteren vroeg willen vertrekken 7 uur maar viel weer tegen want de boot was kapot. Hij werd vlug gemaakt dus om half 9 konden we vertrekken. We zijn niet naar orneklakken gevaren want smorgens naar het weerbericht gekeken en toch maar nie. Achteraf stom want het was het mooiste weer van de wereld. Verder heel veel vis gevangen waarvan   20 mee naar huis allemaal kabeljauw van 7 tot 11 kg. Vandaag weer was iets minder maar toch weer heel goed gevangen 11 kabeljauw van 7 tot 13 kg en 3 grote koolvissen van 11 kg 

Groeten de bartjes

     De Bartjes=== Zaterdag 18 mei 2013 ===


Aan de lezers....

Beste lezers,

Op dit moment hebben we maar liefst 52 sportvissers op het water in IJsland, Noorwegen, Zweden en Denemarken..... ondanks onze vele verzoeken, e-mails, brieven en andere verzoeken lukt het maar niet om de groepen aan te sporen om even een korte sms of e-mail te sturen vanaf de locatie. In bijna alle huisjes in Noorwegen en in ALLE huisjes van IJsland is internet, dus een kleine moeite om even een kort bericht te sturen om ons in Nederland en België op de hoogte te houden. Het is zo leuk als we live berichten hier kunnen plaatsen. En.... al die groepen die geen bericht sturen en geen reisverslagje maken, dat zijn wel die groepen waar we complimenten van krijgen dat ZIJ het zo leuk vinden dat er dagelijks berichten zijn en verschillende reisverslagen.... 

Dus heren, stuur toch even een paar regels, hou ons op de hoogte en je ziet het bij de reisverslagen, als er slecht gevangen wordt of het weer minder is, dat plaatsen we gewoon, eerlijkheid duurt het langste !

Tot slot een EXTRA grote dank aan die groepen die wel even 5 minuutjes tijd nemen iets in te sturen !

Linda CordesLinda=== Vrijdag 17 mei 2013 ===


SMS uit Angelamfi Hitra

Vandaag weer goed gevangen. Alleen kabeljauw, 14, 9 en 7 kg waren de zwaarste
Morgen naar orneklakken  voor grote koolvissen en kabeljauw.

Barten en Juan

 De Bartjes=== Donderdag 16 mei 2013 ===


SMS uit Angelamfi Hitra

Ha Raffie en Linda,

De reis is goed verlopen en goei weer bij aankomst. Vandaag woensdag 15 mei zijn wij (de bartjes) op een mooie zonnige dag gaan vissen.
De eerste stek op open zee leverde ons 8 x kabeljauw, 1 roodbaars, 2 leng en 3 koolvissen op dus dat ging mooi.
2e stek op 80 tot 120 meter 2 grote koolvissen 10+ en 3 kabeljauw en 2 mooie pollakken.
De 4 e stek 1 kabeljauw van 10+ en nog wat klein spul. De grootste koolvis heb ik gevangen op de Penn Overseas Heavy Pilk 100-160 gram.

Na de middag begon de wind wat op te zetten en konden we niet meer goed op de bodem blijven, toen zijn we wat in het fjort aan het keutelen gegaan.
Al met al weer een goeie vangst hier in Angelamfi Hitra Noorwegen

Groeten Juan Bart en Bart

  De Bartjes=== Donderdag 16 mei 2013 ===


E-mail uit Storekorsnes

Hallo Rafie,

Vanochtend stond er veel wind in de fjord. Witte koppen op de golven dus het werd zoeken voor een goede lokatie. Vanuit haventje het fjord overgestoken en aan de onderkant van Stjernoya de fjord ingegaan.
Daar stond minder wind. Eerste worp bracht kabeljauw van 17 kg op. we hebben er een hele dag gevist en haalden de ene na de andere vis naar boven,waaronder vele mooie kabeljauws.
Ook nog 3 heilbotjes 3kg 5kg en 9kg ,ook lomm kwam regelmatig naar boven en dit op een diepte tussen de 80 en 120 m. De vis is nog wel mager (lege magen) maar we hebben toch de indruk dat de vis begint los te komen.
Dus eind goed al goed.

Ps. Foto's volgen wel ook mooi filmpje van zeevarend die vis vangt.Erik=== Donderdag 16 mei 2013 ===


Laatste visdag Roan

Vanochtend eerst verse bolletjes bij supermarkt "Joker" gehaald. Want een visserman moet goed eten. Onder een strak blauwe hemel en een heerlijke ochtend zon de haven verlaten. Eerst weer naar onze vertrouwde stek geweest, helaas op 1 grote koolvis en een klein gulletje na niets gevangen. Vervolgens wat andere stekken geprobeerd maar het was allemaal niet wild. Na het smeren met zonnebrand en het nuttigen van een biertje toch weer naar stek A gevaren.
Al snel sloeg de visfinder op hol en moesten we aan de bak. Alles bij elkaar 30 grote koolvissen waarvan we de 8 grootste hebben gehouden. Allemaal tussen de 10 en de 13 kilo met een lengte van rond de 110 cm. Nadat een ieder last van spierpijn kreeg en een bruin verbrand hoofd zijn we terug gevaren naar de haven. De wind trok ondertussen sterk aan dus zijn we rustig terug gevaren.
Eenmaal terug eerst een groepsfoto gemaakt en de vis in het fileer huisje gezet. Toen heerlijk in de zon op onze veranda genoten van haring, zalm, kaas, worst en natuurlijk een biertje. Daarna in no time de vis gefileerd. Ondertussen zijn we hier echte professionals in geworden. De gefileerde vis paste net aan in de grote vriezer.
Dit was onze laatste geweldige visdag, van dit jaar helaas, maar we komen terug volgend jaar, net als alle 9 voorgaande jaren, weer bij Cordes Travel.
Wij willen Raffie en Linda van CordesTtravel weer bedanken voor deze mooie locatie Roan, echt een aanrader !
Ferry, Jan, Betus, Bart en GerardFerry=== Donderdag 16 mei 2013 ===


SMS uit Bolungarvik IJsland

Het was vandaag Gezelig leuk gevangen
Gerard kabeljauw pr 115 cm  18 kg 

Gr Douwe


Douwe=== Woensdag 15 mei 2013 ===


Bericht uit Storekorsnes

Vandaag nog gevist tot 23 u. Er zit overal vis op de visfinder maar er is geen aanbeet.
50% van de vissen die we binnenhalen zijn gedregd. toch komt er regelmatig vis boven.
maar het vissen in deze omgeving is gewoon fantastisch.
vandaag stond er veel wind, maar er zijn genoeg plaatsen waar je in de luwte kunt vissen.Erik=== Dinsdag 14 mei 2013 ===


13.7 kg Koolvis bij Roan !!

Hallo Raffie en Linda,

vanmorgen na het ontbijt uit gevaren naar open zee onze favorieten stek. Daar aangekomen stond er nog een flinke deining.
Direct de sjads met de spinhengels laten zakken en omhoog draaien. Het duurde niet lang of de eerste aanbeten volgde.
Net als twee dagen geleden vingen we grote kool vissen en dan bedoel ook echt groot allemaal rond de 110cm en een gewicht van 11kg.

Ook waren er nog uitschieters (Gérard had er een van 13,7kg en 120 cm lang, met het landen van volgende koolvis brak hij zelfs zijn topje van de spinhengel.
Omdat we alle dagen veel vis gevangen hebben en daardoor de vriezer vol is,zijn de meesten vissen onbeschadigd terug gezet.

Al met al was het weer een fantastische vis vakantie dag bij Roan !!!

Groetjes Ferry, Jan, Bart, Bertus en Gerard.

   Ferry=== Dinsdag 14 mei 2013 ===


GIGA heilbot, 203kg vanuit Sudavik IJsland

Hallo allemaal,

IJsland heeft weer van zich laten horen !
Elke groep heeft er wel een keertje "iets" aan, tijdens hun visreis, wat zo sterk is dat ze "dit" niet boven krijgen, 99% kans dat het een giga heolbot is.
We hebben wel groepen gehad die uren door het fjord heen en weer varen achter de heilbot aan, die aan de lijn zit, lees maar eens door de vele reisverslagen.

Ook Linda had een keer een beet dat ze bang was dat de hengel brak of haar armen uit de kom werden getrokken, zo sterk, zoveel kracht kun je je niet voorstellen.

Enrico had zijn visreis geboekt naar Sudavik en vanaf daar vertrok hij naar open zee, daar kreeg hij een geweldige aanbeet en vervolgens begon de dril, van meer dan 1,5 uur !!
Een hele dikke heilbot van maar liefst 203kg (leeg gebloed) en een lengte van 2.43m had zijn grote shad gepakt en haakte zichzelf, waardoor Enrico vanaf 65m diepte het gevecht aan kon gaan.

Toen de heilbot eenmaal boven was, na verschillende runs naar beneden en een flink gevecht, kon deze heilbot aan zijn staart, langs de boot, in 3u naar de haven worden gesleept, uiteraard na een keelsnede.
Deze mooie heilbot heeft het gevecht helaas niet overleefd en was te zwaar gewond om te kunnen overleven. 

Kortom IJsland is en blijft een TOP visstek voor de echte sportvissers !
Meer informatie over het vissen in IJsland klik >>> 

 Raffie=== Dinsdag 14 mei 2013 ===


Bericht uit Storekorsnes

Gisteren op verschillende plaatsen gevist men kan nu regelmatig een redelijke vis vangen wel nog steeds op dieptes van +90m.
Vanochtend redelijk gevist kunnen af en toe mooie vis vangen.kabeljauw is nog wel schrikkelijk mager,er is nog niet echt jacht van de vis.
Ook eerste heilbot gevangen. Gaan straks terug vissen dus tot volgend bericht.Erik=== Dinsdag 14 mei 2013 ===


Bericht uit IJsland

Hallo allemaal,

IJsland gaat nog steeds lekker in het visgebied waar men gaat vissen vanaf Sudavik en Bolungarvik. 
Hier nog wat foto's, 46kg heilbot van 160cm en een dikke kabeljauw van 27kg

De heilbot was gevangen op een dikke 30cm Big Bob van Kinetic >>>

  Raffie=== Dinsdag 14 mei 2013 ===


Hallo allemaal,

Hier een tussendoor vangstberichtje vanuit Sjostuer.
Ookal waren de vooruitzichten niet goed, voor ons als beginners toch lekker gevangen.

Zondag een Heilbot van over de meter, maandag één van precies 1 meter.
1 Leng (70cm), 2 Lom (ca 60 en 75), 25 Kabeljouw van 60 tot 70 met uitschieters tot 90cm.
Paar polakken, grootste was 80 cm, paar schelvis (grootste 60 cm).
Heel veel koolvissen van ca 30cm.
1 Zee-anemoon, 2x zeester, 1,5 meter kelp en een steen!

Foto's zijn momenteel nog te groot om door te sturen!
Komen in het grotere verslag.

Groeten

Gert-Jan, Raniel, Stefan, Robert en Zygmund.Zygmund Groeneweg=== Dinsdag 14 mei 2013 ===


Bericht uit Roan

Hallo Raffie en Linda,

Vanochtend eerst de broodjes gehaald bij de supermarkt om de hoek, nog geen 5 min lopen. Een groot plus punt is dat ze er alles hebben. Na het ontbijt zijn we richting het grote Fjord gevaren met windkracht 6 was het geen pretje , ongeveer 30 min varen. Ondanks de harde wind wisten we toch een mooie stek te vinden uit de wind, uitkijkend op een mooie waterval.
Na een half uur zoeken kwamen de eerste gullen van ongeveer 70 cm naar boven een echt spektakel als je met een spinnerhegel vist, zo ging het bijna de hele middag door, met uit schieters naar de 1 meter.
Aan het eind van de middag zijn we weer terug gegaan naar het huisje in Roan om in de zon te gaan zitten op de veranda, in de avond de gril aan gedaan om de heilbot van Gérard op te eten met gebakken aardappelen.
 
Groeten Jan, Ferry, Gérard, Johan en Bart
  Ferry=== Maandag 13 mei 2013 ===


E-mail uit Havferie, Sotra Bergen

Hallo Raffie,

Vandaag was alweer de laatste dag bij Havferie.
We hebben een leuke week gehad en goed gevangen. Het weer zat mee, gelukkig weinig harde wind gehad zodat we op zaterdag na het fjord uit konden varen. Het weer kan erg snel omslaan hier, binnen 10 minuten van de zon in de regen en dichte mist. Erg fijn om dan zo'n  veilige boot mee te hebben met goede navigatie. 

Het was vaak wel zoeken naar de vis, maar iedere dag toch mooie grote gul en pollak kunnen vangen. En heel veel koolvis, ook nog een paar zware ertussen. Mooi op een lichte spinhengel. Nog een paar stekken doorgekregen van Magne die erg behulpzam was. Vandaag ook nog 2 grote makrelen van 45 cm gevangen met een klein pilkertje, hadden we niet verwacht zo vroeg in het seizoen. Ze smaakten goed!

Het huis is erg mooi, schoon en van alle gemakken voorzien. Na een aantal jaren in noord Noorwegen te hebben gevist is ons deze regio ook goed bevallen. Zeker ook de korte reistijd.

Groeten van Oscar en Henk

     Oscar=== Maandag 13 mei 2013 ===


Bericht uit Storekorsnes

Hallo Rafie,

Hier een volgend vangstbericht vanuit storekorsnes .
Na de middag terug gaan vissen op stek 3 op diepte van 120 m. Wat kleine kabeljauw -50 cm
Nogalwat lomm van klein tot groot( veel sport aan ), en een paar zeewolven.daarna gaan proberen op 200 m diep tot 250 m. Een kabeljauw van 8 kg en zeewolf van 6 kg.ook weer lomm en steeds gevangen met pilkers. Weinig mooie vis. Bij terugkomst in de haven met lokale vissers gesproken en die deden ook hun beklag over de huidige vangsten hun netten staan van 200m en dieper en zeggen dat de vis nog weinig beweegt.voor de rest een prachtige lokatie om te vissen en te vertoeven.

Tot de volgende 
ErikErik=== Maandag 13 mei 2013 ===


Bericht uit Roan

hallo Raffie en Linda,


We zijn met zijn allen gaan vissen op de zee de wind was gunstig 3-7m/s bewolkt. 
Na een half uur varen waren op de eerste visplek verder hoefde we niet te varen eerste aanbeten kwamen al na 30 meter diepte, het resultaat 19 koolvissen van 105 cm. 
De winnaar van de dag was Bart 111cm met een gewicht van 11,2 kg en de rest van de vissen heilbot, kabeljauw, leng, lom, schelvis diverse vis soorten die je hier, bij Roan kan vangen.
 
  


Ferry=== Maandag 13 mei 2013 ===


E-mail uit Bolungarvik IJsland

Beste Raffie,

gisteren en vandaag weer naar noord stek geweest. Echter hebben wij de scholen kabeljauw niet meer kunnen vinden.
Ook de scholen lodde konden we niet vinden deze 2 dagen. Lijkt wel of dat het nog te koud is waardoor zowel de lodde als de kabeljauw misschien nog veel verder op zee zijn.
Jammer want we waren zeer goed gestemd na de super vangst van vrijdag. Morgen is nog maar de vraag of we kunnen naar buiten kunnen want de wind gaat aantrekken.

Groeten Rob
Rob=== Zondag 12 mei 2013 ===


E-mail uit Storekorsnes
Zijn vanmorgen gaan vissen van 6u tot 10 u vlakbij stek 3 onze eerste meter kabeljauws zijn binnen. De zwaarste 11kg.
Ook meerdere tussen 50 cm en 1 m.ook veel lomm. Maar de vis is mager en de magen van de vis leeg.
Straks verder vissen .
Tot dan.
Erik
accommodatie: Storekorsnes
  


Erik=== Zaterdag 11 mei 2013 ===


Bericht uit Roan

 

Hallo Raffie en Linda,

Vandaag Björn de eigenaar van het verblijf Roan Rorbu gebeld om door te nemen voor de beste vis locatie,s. Björn is zelf beroepsvisser en die weet de beste stekken tussen de eilanden en op zee. Hij wist het perfect uit te leggen waar de mooie visstekken waren en ook waar we moesten vissen als de wind op steekt. Spullen gepakt en uitgevaren, Het weer was geweldig, zon en weinig wind, op de eerste locatie mooie kabeljauwen met uitschieters naar de 90 cm en mooie koolvissen van rond de 75 cm. Daarna zijn we op de open zee gaan vissen daar was het gelijk bingo, de eerste klap op de hengel van Bart het was een koolvis van 105 cm met een gewicht 8.2 kg de rest van dag was leng, lom en veel grote kabeljauwen tot dat de mist op kwam zetten, dus zijn we terug gegaan naar de haven, de visgids kwam ook nog langs of we goed hadden gevangen.

  Ferry=== Zaterdag 11 mei 2013 ===


E-mail uit Sudavik

Hier een bericht (vertaald) van onze Duitse visgids Henri

He Raffie,

Er wordt goed gevangen in IJsland, Noord stek 6, maar ook de 7 en de 3 hebben al leuk vis opgebracht. De heilbot van vorige week en nu dikke kabeljauw waarvan de zwaarste van 27kg en de kleinste op de foto is 15kg. Kortom een leuke start van het seizoen in IJsland.

   

Visgids Henri
=== Vrijdag 10 mei 2013 ===


Facebook bericht uit Roan

 

hai Raffie en Linda,

Gisteren avond om 12 uur waren we bij het huisje Roan rorbu de eigenaar was al komen kijken waar we bleven en we vertelde dat een brug kapot was, zodoende moesten we 150 km omrijden.
Roan is echt een top locatie mooi huis goede boten, en heel aardige mensen.
Vandaag alles door genomen met de eigenaar en goed gevangen, de grootste 80 cm door Bart gevangen, het weer is rustig morgen ook we gaan dan de zee op.

 Ferry=== Vrijdag 10 mei 2013 ===


Laatste visdag Vega Kystferie

Vanmorgen 4 uur opgestaan om vroeg ons geluk te beproeven. Na een flinke stoom van 1,5 uur met een hoge deining naar open water, barste het gelijk los. Op de Youtube-film stek van de heilbot, begon een mooie visserij! Op zo’n  30 tot 50 meter diepte pakten we gelijk grote gullen van formaat. We vingen prachtige gullen tussen de 12 en 15 kg.
 
Toen we dachten dat er een heilbot aan de haak geslagen was door het geratel van de slip van Marcus, begon een lange sessie van 15 minuten. Het was een koolvis van 110 cm die het daglicht zag. Ook een prachtige vangst natuurlijk maar geen heilbot!
 
Verder op de dag vingen we nog tal van grote lommen waar wij experimenteel in Nederland een gerookte delicatesse willen maken. Deze vis heeft een prachtige structuur vlees die overeenkomt met paling in Nederland.
Dit was onze laatste visdag wat een prachtige afsluiting was van een top vakantie. Onze dank gaat uit naar de sympathieke huiseigenaar. Natuurlijk was dit ook nooit mogelijk geweest zonder de perfecte organisatie van Raffie en Linda.

accommodatie: Vega Kystferie

M.v.g.,
Ab Brouwer Vis kok + meat
Marcus Vlot Kapitein + vis vinder
Jacob Vlot Visfilleerder
Gerwin Vlot Cameraman + blogger

   Groep Vlot=== Vrijdag 10 mei 2013 ===


Bericht uit IJsland

Beste Raffie. 

Hier in Bolungarvik was t de afgelopen 2 dagen goed vertoeven op t water.

Schitterend weer gehad. Vangst van gisteren was 255 kilo.

Voornamelijk kabeljauw en een paar zeewolfen. Alle gevangen op stek 6. Vangst van vandaag is iets meer. Grootste kabeljauw is ongeveer 15+.

 Rob=== Donderdag 09 mei 2013 ===


Heilbot bij Polar Cirkel

Hallo Zeevislanders,

Ook het seizoen bij Polar Cirkel is begonnen, waar wij vorig jaar zeer goed hebben gevangen, lees hier maar eens. Robèrt gaat dit jaar weer terug om er nog eens te vissen. 

Nu hebben we een bericht gekregen van de eigenaresse dat er een geweldige heilbot is gevangen, deze dikke platvis had een lengte van 206 cm en woog 106kg en is gevangen met een Penn Overseas Boat, in de reishengel-versie dus in 5 delen !Nanno=== Donderdag 09 mei 2013 ===


E-mail uit Sudavik IJsland

Beste lezers,

Waar we vorig jaar nog 1 meter sneeuw hadden en windkracht 10, is het nu prachtig zonnig weer met zeer weinig wind. Vorig jaar zat de vis er wel maar hadden we enorme pech met het weer, nu is het gelukkig een stuk beter en vanaf gisteren zijn er 2 Nederlandse groepen aan het vissen vanaf Bolungarvik. Een andere groep is aan het vissen in Sudavik en ving daar een prachtige een heilbot van 160cm lang en een gewicht van 46kg !

Kortom een goede start in IJsland !

Meer informatie over het vissen in IJsland: http://cordestravel.nl/ijsland/vissen-in-ijsland-visreis/ 

(Foto's visgids Henri)

 Raffie=== Donderdag 09 mei 2013 ===


E-mail uit Vega Kystferie

Gister (7-5-13) weer vroeg er uit gegaan. Net als voorgaande dagen veel gul gevangen en op wat kleine koolvis om te gebruiken als aas. Vandaag was het prachtig weer en hadden we goede hoop op een heilbot. Er werden weer mooie gullen gevangen, maar de echte grote exemplaren bleven uit. In tegenstelling tot onze Duitse buren geen heilbot gevangen, wel veel geleerd! Zij vingen een 100 cm+ heilbot, en verspeelden zelfs nog een grotere. Met al deze ervaringen gaan we morgen proberen dit te evenaren! 
Groeten uit VEGAGroep Vlot=== Woensdag 08 mei 2013 ===


E-mail vanuit Havferie Bergen Sotra

 

Beste Raffie en Linda,

Hier even een berichtje uit Sotra Bergen Noorwegen.

Onze reis is goed verlopen. We werden hartelijk ontvangen door Magne. Hij heeft ons alles uitgelegd en en we hebben een proefvaart gemaakt met de boot. De vangsten waren volgens Magne niet best de afgelopen weken omdat er teveel wind was om het fjord uit te varen. Ook maandag was er veel wind en hoge golven. Maar vandaag (dinsdag) was het prachtig. Bijna geen wind. Nog wel veel deining, maar we konden veel stekken bereiken. En paar mooie polakken, kabeljauw en koolvis gevangen. De wind verwachting voor morgen is ook gunstig dus we hebben goede hoop. 
Het huis Havferie en de boot zijn prachtig!

Groeten van Henk en Oscar

 Oscar=== Dinsdag 07 mei 2013 ===


Mooie heilbotten bij Vega Kystferie

hallo allemaal,

Prachtige heilbotvangsten op 30-04 en 04-05 op Vega Kystferie.

Een groep Duitse sportvissers hebben een aantal prachtige heilbotten gevangen, op 30-04 een heilbot van 40kg en eentje van 55kg en op 04-05 een heilbot van 32kg.

   

Raffie
=== Dinsdag 07 mei 2013 ===


E-mail uit Malangen Brygge
Vandaag slechtste dag van de hele trip
Begon vanmorgen goed met 2 koolvissen van 90+ op half water daarna was t niets meer op een zeewolf en een handvol kabeljauw na
De meeste grote koolvissen gevangen aan de overkant thv Eidbukta waar het 60 tot 80 mtr diep is. Gevangen op half water met pilker en cutbait.


Marco=== Dinsdag 07 mei 2013 ===


E-mail uit Vega Kystferie

De 2e visdag was kort maar krachtig. S'morgens was er nog weinig wind. De vangst bestond alleen uit gul, maar van groter formaat dan de dag ervoor! De grootse was 90 cm. 6 exemplaren kwamen hier net onder. Voor zijn er tal van gullen gevangen die weer weggezet moesten worden. S'middags was er veel wind en zijn Marcus en Jacob nog een lijn wezen zetten. Op moment van schrijven (6-5, 19:30 uur) zijn ze deze aan het halen met veel bries. Afwachten wat het resultaat zal zijn! 
 
Morgen in de middag minder wind, dus nieuwe kansen!

   

Groep Vlot
=== Maandag 06 mei 2013 ===


Voorbereiding IJsland

 

Hallo allemaal,

Hoe kun je je beter voorbereiden op een week vissen in IJsland dan een dag naar de Blue Lagoon te gaan ?

De groep onder leiding van Fred is vanaf afgelopen zaterdag al in IJsland/Reyjavik, wilde daar eerst een paar dagen relaxen en genieten om zo helemaal uitgerust en ontspannen te gaan vissen in het westfjord van IJsland. De heren gingen gisteren een dagje naar de Blue Lagoon, wat uiteraard een geweldige belevenis is en super relaxed voor je lichaam. De heren genieten er dan ook volop van en gaan morgen op weg naar Bolungarvik.

Er wordt al goed vis gevangen, dus als het weer een beetje mee wil werken staat de mannen een goede "zware" visweek te wachten met dikke kabeljauwen tussen de 10 en 20kg !

 Raffie=== Zondag 05 mei 2013 ===


 

E-mail uit Malangen Brygge
Beste Raffie,
De meter inmiddels een aantal maal gepasseerd met koolvissen van 105 en 112 cm. Onze ervaring is wel dat we het beste vangen met afgaand tij!!!!

Marco
(accommodatie Malangen Brygge)

 


Note van Raffie, let eens op de foto, een prachtige Inliner en een Sargus 6000 !Marco=== Zondag 05 mei 2013 ===


SMS uit Artic Sjocamp

He Raffy en Linda,

Het bevalt ons prima hier, geweldige accommodatie, superboot en goede service !
We hebben al 9 heilbotten gevangen, waarvan de zwaarste 15.8kg, ook een aantal dikke schollen.
Jens is een top eigenaar en doet erg zijn best, morgen gaan we voor de grote koolvis.
Had je ons huisje al geboekt voor ijsland ?

Peter
=== Zondag 05 mei 2013 ===


E-mail uit Vega Kystferie Noorwegen

Vanmorgen rond 8:00 uur vertrokken met prachtig weer en weinig wind. Gelijk een paar goede stekken bevist met tal van redelijke gullen. We schatten het totaal op zo'n 40/50 stuks waarvan er 10 meegnomen zijn om gelijk tot lekkere kibbling te laten functioneren. Rond 13:00 uur naar binnen om te genieten van deze heerlijke vis. Zie de foto's! Om 16:00 uur weer naar buiten gegaan maar de wind was iets sterker, en uit het oosten. Op 2 kleine gullen na geen bijzonderheden.
Morgen is het weer minder, maar wel een wint vanuit het zuiden. Dit garandeerd vangs aldus Ab. We gaan er rond 6:00 uit omdat de wind dan nog matig is. 
Wordt vervolgt!
Accommodatie Vega Kystferie
 
     


Groep Vlot=== Vrijdag 03 mei 2013 ===


Seizoen in IJsland van start

Hallo allemaal,

Het IJsland seizoen is begonnen, 7 mei hebben wij de 1e groepen al in IJsland, maar vorige week waren de eerste duitse groepen al aan de slag geweest, onze visgids uit Talknafjordur stuurde ons deze foto van een 15kg kabeljauw.

ps we hebben voor het Penn IJsland Festival Augustus 2013, nog 1 plaatsje vrij, we hebben 1 persoon die ziek is geworden en kan niet mee.Henri
=== Vrijdag 03 mei 2013 ===


E-mail uit Malangen Brygge Noord Noorwegen

Raffie, 
Bij deze de eerste foto's 
Het is s ochtends ca 1 graad. Maar in het zonnetje heel goed toeven.
Veel kabeljauw en koolvis tot net geen meter

Groeten vanuit een zonnig Noorwegen, Malangen Brygger
 


Marco=== Dinsdag 30 april 2013 ===


Wereldrecord kabeljauw 47kg

Hoe zwaar kan een kabeljauw worden ?

Nu deze is 47kg en is daarmee een wereldrecord kabeljauw, gevangen een de hengel, gevangen door de duitse sportvisser Michael in Soroya Noorwegen, gevangen aan een Cutbait Puffin.

 Raffie Cordes Travel=== Dinsdag 23 april 2013 ===


20kg heilbot vanaf Angelamfi Hitra 

We hebben goed gevangen vanaf Angelamfi Grefsnesvagen op Hitra. Dikke gullen in het fjord tussen de 70 en 90cm, koolvis, pollak en als topper een 20kg heilbot !
Uiteraard zullen we na onze visreis een verslag maken !

    leroy=== Dinsdag 23 april 2013 ===


Berichtje van Terry en Jaap

Wij zijn in Sjostuer geweest van 13-4 tot 20-4

Ook daar loopt de natuur nog een aantal weekjes achter. Het vissen was in het Fjord zelf moeilijk maar als je een schooltje haring gevonden had was het bingo en kwamen er een aantal mooie gullen naar boven.
Opvallend was dat de gul die we buiten het Fjord vingen tussen de Kelp lag op diepten van 15 tot 30meter. Al deze gullen fantastisch mooi bruin/rood gekleurd door de krabbetjes die ze eten. In het Fjord waren de gullen mager licht van kleur. 
De wind maakte het vissen af en toe behoorlijk lastig. 
Ondanks dat het vissen niet makkelijk was hebben wij prima dagen op een mooie locatie.

P.S Die blauwe sandeel welke al 10 keer met seconde lijm aan elkaar geplakt was heeft zijn geld wel opgebracht....

 

  Raffie=== Zondag 21 april 2013 ===


E-mail uit Havferie

Helaas konden we vandaag niet vissen. Wind 18-22 meter per seconde. Als we over de gehele week kijken kunnen we over de vangsten kort zijn. Gewoon slecht, maar daar kunnen we met zijn allen niets aan doen. We hebben van alles uitgeprobeerd, de pilkers traag, snel, diverse kleuren, modellen en met onderlijnen, staande lijnen maar helaas het heeft niet het resultaat opgeleverd wat we hadden verwacht. Verschillende stekken en dieptes geprobeerd, zowel in het fjord als naar buiten, op zaterdag bij marsteinen gevist. Bij de eerste worp was het raak, dus wij denken yes nu gaat het komen. Helaas we vingen een paar pollakken en een koolvisje en en gul. We wilden ook naar stek A, hier hebben wij 2 jaar geleden giga koolvissen, pollak en kabeljauw gevangen . Er ging ook een boot naar toe. Deze kwam met een half uurtje weer terug, waarschijnlijk om dat zelfs daar slecht gevangen werd. 
 
Ondanks dat deze week de weersomstandigheden niet goed waren hebben we zonder problemen met de boot kunnen vissen, de boot vaart zeer goed, en ligt zeer stabiel in het water. Een boot met een nieuwe HDS 5 plotter, fishfinder zodat je iedere stek goed kunt vinden. We hebben de boot vandaag weer netjes schoongemaakt, de 4 benzine tanks weer gevuld met benzine zodat de volgende groep weer op jacht kan gaan op de visgronden. Er komt hoe dan ook een moment dat er wel weer goed gevangen wordt. Nog een laatste tip, neem een laptop mee naar Havferie, er is internet in het huisje en dat is leuk voor de berichtjes, maar ook fijn om het weer van uur tot uur to volgen, Raffie kan je de juiste website geven.

Bedankt Raffie en Linda voor het regelen van deze vakantie, de vliegreis, de huurauto en het huisje en boot in Havferie. Ik weet ook dat jullie enorm balen dat er zo slecht gevangen is, maar helaas daar kunnen jullie niets aan doen. We gaan in ieder geval in 2014 weer mee met het IJslandfestival in augustus.

Ik heb nog wel een verzoek aan alle gasten die bij Cordes Travel hebben geboekt, stuur even een berichtje over de visvangsten ook als je niets gevangen hebt.
Wij vinden het ook enorm leuk , en ik neem aan dat dat voor de meeste gasten geldt om berichtjes te lezen wat andere vissers vangen ook als de vangsten slecht zijn. 

Groeten,
Teun, Jan en MartinTeun=== Zaterdag 20 april 2013 ===


Slecht slecht

Hallo allemaal,

Zoals jullie al lezen is het op dit moment slecht met de visserij, we hebben berichten uit Bergen, Hitra en Noord Noorwegen Storekorsnes, nergens wordt goed gevangen. Ook als de wind even weg valt bijt de vis niet. De experts, visgidsen en huiseigenaren zeggen dat het te maken heeft met het koude weer, ze jagen en vreten gewoon niet. Balen voor die groepen die op dit moment in Noorwegen zijn, het is gewoon heel erg slecht. Maar goed aan het weer en de bijtlust kan niemand iets doen. Op Hitra hebben we een groep die zelfs tot aan orneklakken is geweest, zelfs daar geen vis die wil bijten, dieptemeter geeft volop vis aan, maar bijten doen ze niet. Albert (Storekorsnes) is ook een dag met de vissers eruit geweest, maar ook hij kon de vis niet verleiden. Maar 1 of 2 weken en dan slaat het in 1x om en gaat de vis volop jagen. Raffie=== Vrijdag 19 april 2013 ===


E-mail vanuit Havferie

Vanochtend wind 12/16 meter per seconde (8 bft). Aantal stekken geprobeerd op de buitenkant van het fjord. Helaas geen enkele vis gevangen. Wind trok weer aan, we zijn terug gegaan naar h
Te huisje om het later in de middag weer te proberen. Eind van de middag weer terug naar de buitenzijde van het fjord gevist van 15 meter tot 150 meter. Resultaat helaas maar 2 kabeljauwen en 2 pollak. 

Groeten,
Teun, Jan en MartinTeun=== Woensdag 17 april 2013 ===


E-mail uit Havferie

Vanmorgen was er teveel wind om te vissen. Er stond wind uit het zuiden en windkracht 7.  Wij hebben gevist vanaf 12 uur. De wind zou namelijk minder worden in de middag 5/6 We hebben op tientallen stekken gevist, maar het resultaat viel erg tegen vandaag. 1pollak en een kabeljauw van 84 cm. Morgen kan er waarschijnlijk niet gevist worden ivm de wind. Ze voorspellen windkracht 8! 

Groeten uit Havferie,
Teun, Jan en MartinTeun=== Woensdag 17 april 2013 ===


E-mail vanuit Havferie Sotra Noorwegen

Het weer leek vanochtend eerst mee te vallen. Dus na het ontbijt op zoek naar de vis. Diverse Stekken uitgeprobeerd zonder resultaat. Het begon te regenen en harder te waaien. De weersomstandigheden waren niet goed, wind 16 meter per seconde. Later in de middag werd het droog en minder wind. En ja we waren op de eerste stek begon het na 15 minuten alweer harder te waaien. We hadden net een stek gevonden met vis, de dieptemeter ontplofte bijna zoveel vis zag je. Echter ze zaten zeer geconcentreerd op de onderwaterberg. De wind trok zo hard aan en harde regen dat het niet verantwoord was om daar te blijven vissen.het resultaat is een paar koolvissen en een gulletje. Deze dag stond er heel veel wind van 12 tot 18 meter per seconde.  Deze dag gauw vergeten en afwachten wat het weer de aankomende dagen gaat doen, het lijkt beter te worden maar het blijft noorwegen dus het weerbericht kun je niet altijd vertrouwen (in nederland zitten we er toch ook regelmatig naast) Wachten in het huisje op een vis heeft nog nooit resultaat opgeleverd. Morgen zullen we weer een verslag doen.

Groeten,
Teun,Jan en MartinTeun=== Maandag 15 april 2013 ===


E-mail vanuit Havferie Noorwegen

De eerste dag zit erop. Na een goede vlucht onze huurauto op gehaald . Eerst lekker een bak koffie, dan de eerste boodschappen gehaald. Thuis gekomen is Jan met de voorbereiding van het avondeten begonnen. Martin en Teun hebben de hengels klaar gemaakt. Na het eten nog even gevist. We zijn naar het begin van het fjord gevaren de pikkers laten zakken, de aanbeten volgden snel. We driften naar ondieper water en achter de eerste onder waterbergend was het bingo. De dieptemeter gaf veel vis aan. De eerste koolvissen en kabeljauwen zijn binnen. Het werd al donker, dus terug naar de haven. Morgen gaan we op zoek naar de grotere koolvis en pollak. De wind is deze week best pittig, maar de boot en de vele mogelijkheden bij havferie zijn goed. Morgen horen jullie meer.

Groeten uit havferie, Teun, Jan en MartinTeun=== Vrijdag 12 april 2013 ===


Seizoen gestart bij Storekorsnes

Hallo allemaal,

De 1e mooie vissen zijn gevangen en het seizoen is gestart, dikke kabeljauw en meteen mooie heilbot, recht voor de haven van de accommodatie Storekorsnes.

Albert en Ellen zullen alle Nederlandse en Belgische groepen weer met open armen ontvangen en hun uiterste best doen om het hun naar de zin te maken.

In 2014 zal het grote rode huis niet meer te huur zijn, maaaaaaaar er komt in 2014 een groot nieuw huis direkt aan de haven, met 3 slaapkamers en uitzicht over het fjord, met maar 50m vanaf de boot, wat wil men nog meer ?

    

Raffie
=== Dinsdag 02 april 2013 ===


Walrus bij Storekorsnes Noord Noorwegen

Storekornes had bezoek van een geweldige walrus, dus mocht de visserij iets minder zijn de komende weken...... dan zijn wij niet de schuldige maar die vetzak op de foto !
Geweldig mooi best en ik gun hem al die lekkere visjes, die heilbot van 50kg kan ie toch niet aan hehehehe. 

Albert en Ellen staan weer klaar om jullie allemaal op te vangen dit jaar, 10 groepen Nederlanders en Belgen zullen de wateren dit jaar weer onveilig maken rondome Storekorsnes.
Kijk ook even bij de haven want Albert is direkt aan de haven 2 nieuwe huizen aan het bouwen voor de sportvissers, met uitzicht over het fjord en de stekken. 

Hier wat foto's van "Boris" de walrus en een foto genomen vanuit het grote huis bij Storekorsnes.

    

   Raffie=== Maandag 01 april 2013 ===


Snelle politieboot Noorwegen

Noorwegen, het land van eilandjes en heel veel water met een kustlijn van vele tienduizenden km's. Dit enorme gebied heeft ook snelle boten nodig als er een ongeval is of voor een achtervolging. De politie van Hordaland (Bergen) heeft nu een Italiaanse boot gekocht, deze vaart 102 knopen per uur, dat is richting de 190km p/u over het water !! Deze snelle boot kan 50knopen varen, ongeacht het weer en kan sprongen aan van max 15m, dus een golf van 10m lacht deze boot om, die tevens onzinkbaar is en altijd weer op "zijn pootjes" terecht komt.

Zie hier een leuk filmpje, al kun je waarschijnlijk niet alles verstaan: http://www.aftenposten.no/webtv/Se-Norges-raskeste-politibat-7161840.html#.UVkpkL843v6 Raffie=== Woensdag 20 maart 2013 ===


IJsvissen in Zweden

Beste lezers,

We zijn weer terug van een geweldige nieuwe ervaring, ijsvissen in Zweden, lees ons verslag, bekijk de 90 foto's en zie onze 2 filmpjes:  http://www.zeevisland.com/Reisverslagen-2013/IJsvissen-in-Zweden%2001.htm 

Binnenkort komt er weer een nieuwsbrief, meld je snel aan:  http://www.zeevisland.com/Nieuws-brief.htm Raffie=== Dinsdag 12 maart 2013 ===


Walrus bij Sotra Bergen

Hallo allemaal,

Zo.... we zijn weer terug uit Zweden, het was met 1 woord waanzinnig !!!
Het was geweldig koud, -22 op z'n koudst, we hebben droog weer met volle zon gehad en een geweldige tijd gehad.

Ik ben druk bezig met een verslag, dus jullie horen snel meer over Snoek, Snoekbaars, Marco Kraal, Maurits, beren en sneeuwscooters....

Maar we hebben ook weer leuk nieuws uit Sotra !
Er is namelijk een walrus aanwezig op Sotra, vlakbij de accommodatie Havferie.

Dit prachtige beest is gezond en heeft het naar zijn zin en is zeker niet ziek, hij weegt ongeveer 500/600 kg, zwaargewichtje dus.
De dolfijn die vorig jaar rond zwom rond Sotra zwemt er ook nog steeds, wellicht worden ze vriendjes.

Op de achtergrond, voor de vissers die al jaren bij ons boeken, de boot van "Ronnie".

 Raffie=== Woensdag 06 maart 2013 ===


Blauwvintonijn in IJsland ?

http://www.visserijnieuws.nl/nieuws/achtergronden/8232-de-blauwvintonijn-ter Raffie en Linda=== Dinsdag 05 maart 2013 ===


Visma 2013

Hallo allemaal,

Het is rustig vanaf onze kant, dit komt door ziekte (griep) en toch wel de drukte die we hebben gehad, eerst de Cordes Traveldag, dan de Open Deur dagen bij Robby Fish en net de Visma achter de rug.

De Visma was een zeer groot succes, vrijdag en zondag waren echt druk, terwijl zaterdag wat minder druk was, maar toch zijn er 20.450 bezoekers geweest, dus zeker geen slechte Visma geweest. We hebben veel nieuwe groepen op onze stand gehad en dat was erg gezellig natuurlijk, we hebben inmiddels, na alles te hebben verwerkt, 18 boekingen gedaan en meer dan 50 aanvragen gehad, dus we spreken van een geslaagde beurs. Inmiddels is iedereen gemaild en zijn we weer helemaal bij.

Onze stand was wederom een groot succes, we hebben wel 100 complimenten gekregen en men ziet nu toch wel dat Cordes Travel aan de top staat in de reiswereld voor Scandinavië, maar goed daar werken met z'n allen dan ook hard voor. Tijdens de beurs werden we ondersteund door Nanno, Robèrt, Cor, John en Ronald, zonder hun inzet konden we nooit zo'n grote beurs draaien, bedankt mannen !

Ik ben zelfs nog even geinterviewd >>> 

Vandaag ga ik m'n spullen klaar maken voor Zweden, donderdag vertrek ik samen met Marco Kraal (Vis-TV) en Maurits naar Zweden om te gaan ijsvissen op de Snoek en Snoekbaars. 
Op dag 1 slapen we hier: http://www.cordestravel.nl/zweden/492 
Op dag 2 tm 4 slapen we hier: http://www.cordestravel.nl/zweden/472 

Maandagavond zullen we weer landen op schiphol rond 19:15.

Het weer zal droog en zonnig zijn met temperaturen van -5 overdag en tot 13:00 -14 met gelukkig weinig wind. "Helaas" zullen we 3 dagen om 06:00 het ijs op moeten, de visgidsen ter plaatse hebben aangegeven dat dat de beste tijd is, dus laten we het hopen. Alle dagen worden we begeleid door 3 experts, deze 3 visgidsen vissen al heel hun leven in deze wateren, dus gaat goed komen. Ook gaan we 1 dag met de sneeuwscooter onderweg, dus dat lijkt ons ook geweldig !

Jullie zullen zich afvragen... Raffie op Snoek ?
Jazeker, we gaan ons inmiddels ook richten op de Snoek en Snoekbaars visserij, in Juni zullen we samen met Jouke Timmer onze nieuwe accommodaties bezoeken en er uiteraard ook gaan vissen, zodat we weten waar we over spreken.

Maar zoals beloofd zullen we jullie op de hoogte houden van alles wat er gaat gebeuren.

Hier nog een aantal foto's vd Visma 2013, meer foto's bij Beurzen >>> (onderaan in het blauw)

     

     

Raffie en Linda
=== Woensdag 06 februari 2013 ===


Cordes Travel-dag een GROOT succes !

Hallo allemaal,

Wat een succes, wat een opkomst en wat verliep alles TOP !

De grote Cordes Travel-dag 2013 afgelopen zaterdag 02-02-13 was een giga groot succes, niet normaal meer wat een opkomst, maar liefst 653 personen bezochten deze dag en er hadden er zich 665 opgegeven !

We hadden maar liefst 41 medewerkers nodig, samen met 11 medewerkers bij de winkelier en 5 man bediening, dus een flink aantal medewerkers om alles soepel te laten verlopen. Om 08:00 was het verzamelen, Kees Boog van www.avicentra.nl was er zelfs al om 07:45 om uit te pakken en op te bouwen. We hadden geluk want de vrijdagavond konden we al opbouwen en dat scheelde voor ons veel werk. Zo waren we om 09:30 al aan de koffie, hadden we een korte vergadering en konden we om 10:00 de deuren vd zaal openen. De meeste vissers kwamen al om 09:30 om alvast een bakje koffie te doen. 

Wat houdt deze dag nu eigenlijk in ?
Deze speciale Cordes Travel-dag is speciaal opgezet voor de sportvissers die hun visreis bij Cordes Travel hebben geboekt. Op deze dag zijn er lezingen over Noorwegen, IJsland en gevlochten lijnen, krijgt elke accommodatie zijn "eigen" tafel met een medewerker van Cordes Travel eraan, vaak is dit een sportvisser die zelf ook al bij die accommodatie is geweest, dus informatie uit de eigen ervaring zelf. De gasten die geboekt hebben zoeken dus "hun" tafel (accommodatie) op en maken daar kennis met andere vissers die ook naar die accommodatie gaan en zo praat men onder begeleiding van een medewerker over de visreis die dit jaar geboekt staat. Men wisselt ervaringen uit, bekijkt de zeekaart, bespreekt de materialen en de technieken en alle vragen worden ter plekke beantwoord.

Pim Pos gaf de lezingen over Noorwegen en IJsland, dat waren 2x weer bomvolle zalen, geen stoel of staplaats was nog vrij, bij beide lezingen. Jan vd Bovenkamp, productmanager van Pure Fishing, gaf een lezing over gevlochten en nylon lijnen en werd bezocht door minimaal 450 man ! Nadien ook heel veel positieve reacties gekregen en veel mensen zullen nu nog bewuster hun lijnen uitkiezen, het was een zéér interessante lezing !!

Robert Valkeneer van Penn was aanwezig om de sportvissers de allerlaatste nieuwe hengels, reels en molens te laten zien, hij had zelfs produkten bij zich die pas in 2014 op de markt komen. Robert hielp alle sportvissers die vragen hadden en hielp zelfs een handje bij de keuze van de juiste materialen voor IJsland en Noorwegen, waar hij zelf vaak genoeg is geweest en dus echt uit ervaring spreekt.

Ook kon men op deze dag het gratis sportvis-pakket twv 150 euro ophalen, mits men de visreis voor 31-12-12 had geboekt. Iedere groep/boeking krijgt dit pakket als bedankje dat zij een visreis bij Cordes Travel hebben geboekt, gewoon omdat wij nét dat beetje meer doen. Ook voor boekingen voor 2014 geldt weer een gratis sportvispakket, dus boek uw visreis voor volgend jaar voor 31-12-13, dan krijgt u van ons een gratis sportvispakket. Maar mijn advies is om wel al eerder te boeken, want voor de maanden Mei en Juni moet je er minimaal 1 jaar voor vertrek bij zijn om te boeken, maar dit even ter zijde.

De winkelier Avicentra had het ook enorm druk, Kees en zijn medewerkers hadden beide winkels in Oostvoorne en Monster bijna helemaal leeggehaald om in Mijdrecht op de Cordes Traveldag, zoveel mogelijk Noorwegen, IJsland en Denemarken materialen bij zich te hebben. Kees had echt van alles bij, hengels, molens, reels, lijnen, drijfpakken, koelboxen en uiteraard de Kinetic shads voor het vissen in IJsland en Noorwegen.

Als afsluiting van deze geweldige dag was er een loterij met meer dan 10.000 euro aan visreizen in de verloting en duizenden euro's aan andere prijzen !
Ook de loterij was een groot succes !

Maar we hebben uiteraard ook een goed doel aanwezig, net als alle andere jaren was ook "Stichting Peuterfonds" weer aanwezig en zij hebben 1022,39 euro opgehaald. 

Kortom het was een zéér geslaagde dag in De meijert in Mijdrecht www.meijert.nl 

We hebben een enquete gedaan over deze dag en het reisbureau "Cordes Travel" en gevraagd om een cijfer en gloof het of niet, we komen uit op een gemiddelde van 9 !

Bij deze willen Linda en ik alle medewerkers die ons hebben geholpen dit jaar enorm bedanken, zonder jullie zou deze dag niet mogelijk zijn !
Bedankt allemaal !

Wij hebben een leuk filmpje gemaakt over deze dag, zie hier: http://www.youtube.com/watch?v=MXrXvYSEDLo  

Zo, we hopen dat we elkaar snel weer zien, hier kun je ons vinden de komende weken:

21 tm 24 Februari Robby Fish België www.robbyfish.be

1-2-3 Maart Rotterdam Ahoy Visma hengelsportbeurs www.visma.nl 

Bedankt en tot snel !

groetjes,
Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl

Raffie en Linda
=== Maandag 07 januari 2013 ===


Loterij met meer dan 10.000 euro aan visreizen !

Hallo allemaal,

Cordes Travel doet vaak nét dat beetje meer, goede service, kwaliteit leveren, kennis hebben van zaken en 24/7 bereikbaar zijn tijdens de visreis. Voor die vissers die leergierig zijn, hebben we zelfs gratis privé-les voor het vissen in IJsland en Noorwegen. We gaan dan met uw eigen visgroepje rond de tafel zitten bespreken de stekken, de technieken, kleuren, materialen, hengels, molens, lijnen en nog veel meer, allemaal gericht op de accommodatie waar u naar toe gaat. 

Speciaal om nog dichter bij onze gasten te staan, hebben we jaarlijks een "Cordes Traveldag" een dag waar de sportvissers die bij ons geboekt hebben naar toe komen, om nog meer te leren over hun visgebied, kennis te maken met de andere groepen die ook naar die accommodatie gaan of reeds geweest zijn. Op deze dag hebben we allemaal grote tafels gemaakt per accommodatie, zo komt men dus snel met elkaar in kontakt, tevens krijgt men hier ook het sportvis-pakket twv 150 euro en de A3 gelamineerde kleuren zeekaart.

Op deze dag is er ook van alles te zien en te doen, zo hebben we de winkelier "Avicentra" gevraagd om te komen, met de juiste materialen voor Noorwegen, IJsland en Denemarken. Zo zijn er 25 medewerkers van Cordes Travel aanwezig die u graag verder helpen en vaak ook al in de accommodatie geweest zijn en kunnen u in de winkel advies geven over de juiste materialen. Maar zo zijn er ook de heren van Penn, Berkley en Abu Garcia aanwezig, de mensen uit het vak ! Zij kunnen u precies helpen bij de juiste hengel, molen, reel, lijn en kunstaas, zij hebben écht kennis van zaken.

Zo hebben we ook Jan vd Bovenkamp uitgenodigd, als er iemand in Nederland is die alles af weet van gevlochten en nylon lijnen dan is het deze man wel, hij zal een lezing geven over Nylon en gevlochten lijnen. Pim Pos, een bekende Noorwegenvisser zal ook komen vertellen over Noord Noorwegen en IJsland, deze man kan zo vertellen, dat het net lijkt of u al ter plaatse bent. Kijk trouwens niet raar op als u Marco Kraal tegen komt (Vis-TV) want Marco gaat in Augustus met ons mee naar IJsland.

Daar veel van onze gasten ook strandvissers zijn is bekend, om die reden komt een deel van "Team Cordes Travel", onze wedstrijd afdeling vh strandvissen om al uw vragen te beantwoorden. Deze groep wedstrijd strandvissers zijn bekend in heel Nederland en staan vaak in de top ! Zij zijn aanwezig en kunnen u allerlei tips en trucs vertellen en hun kennis met uw delen over het strandvissen. Ook hebben we gedacht aan de Roofvissers, onze bekende Jouke Timmer zal op deze dag al uw vragen beantwoorden op het gebied van Snoek en roofvissen, zeker daar we druk bezig zijn met nieuwe accommodaties in Zweden, hij is de persoon die alles weet over het roofvissen in Noorwegen en Zweden. 

Jullie zien dat je wellicht elders kan boeken voor 25 euro goedkoper, maar deze kennis, deze vakmensen en deze groepen met experts, zult u nergens anders treffen, dit is uniek in Nederland en Belgieë, want iedereen kan bijleren, zelfs vissers die al 15 jaar zelf op pad gaan, wil je grote vissen vangen, speciale soorten, dan is alle kennis welkom en die bieden wij exclusief voor onze gasten en dat is nu Cordes Travel, het reisburo dat ook aan haar gasten denkt !

Om het allemaal nog gekker te maken hebben we een grandioze loterij, waar alle prijzen eruit gaan ! Wij geven op deze dag meer dan 10.000 euro aan visreizen weg, van kortingsbonnen, tot gratis huis en boot ! Deze prijzen mogen we verloten dankzij de huiseigenaren waar we zeer goed mee samenwerken en zij zeer tevreden zijn over ons.

Hier een aantal prijzen:

1e prijs twv 3110,- euro van Malangen Brygge (gratis huis en boot voor 4 personen)

2e prijs twv 3000,- euro van Sudavik IJsland, een kortingsbon van 3000,- euro !

3e prijs twv 1800,- euro van Storekorsnes (gratis huis en boot voor 4 personen)

4e prijs twv 1165,- euro van Hellesoy (gratis huis en boot voor 4 personen)

5e prijs twv 910,- euro van Denemarken (gratis huis en boot voor 4 personen)

3x 100,- euro waardebon van Cordes Travel en heel veel andere mooie prijzen zoals hengels, reels, molens en allerlei andere prachtige prijzen.

Dus breek de spaarpot open, laat de loten voor de staatsloterij deze keer liggen en koop een paar lootjes op de Cordes Traveldag, binnen een paar uur weet u precies of u prijs heeft en gaat u met een visreis onder uw arm naar huis !

Tot slot zal er info zijn over de nieuwe huisjes in Zweden, maagdelijke visgronden, waar sportvissen nog onbekend is, maar waar de meren vol zitten met dikke snoekbaars en metersnoeken. In de komende weken zal er een aparte pagina komen voor het roofvissen in Zweden, net zoals we nu al hebben voor Noorwegen.

Tja en dat is nu Cordes Travel, gewoon lekker goed bezig zijn en ons best doen, onze gasten op de 1e plaats zetten en service hoog in het vaandel houden, eerlijk zijn en ons best doen, thats it !

Wij zien u hopelijk op Zaterdag 2 Februari in Mijdrecht, waar we 7 zalen hebben gehuurd, inmiddels 596 aanmeldingen hebben en het net als vorig jaar weer enorm gezellig wordt !

http://www.zeevisland.com/Cordes-Traveldag.htm Raffie en Linda=== Zaterdag 05 januari 2013 ===


Lekker druk....

Hallo allemaal,

We hebben het gelukkig lekker druk, druk met de grote Cordes Traveldag, de sportvispakketten, aanmeldingen, de lijnen en uiteraard de boekingen. We merken wel dat we een heleboel aanvragen krijgen van sportvissers die in Mei en Juni op visreis willen, grote vissen, grote boot, beste stek mooiste huisjes, maar mag niet meer kosten dan 700 euro per persoon incl. eten, drinken, vliegtickets, huisje, boot en brandstof..... heel vervelend maar dat gaat me echt niet lukken, 700, eten en drinken eraf, dan blijft er 600 pp over voor vliegtickets, transfer, huisje, boot en brandstof en dan ook naar Noord Noorwegen of IJsland voor grote vissen. Geeft niets hoor, we beantwoorden deze mensen graag en moeten hun helaas teleurstellen, dat gaat niet lukken. 

We hebben ook weer nieuwe boekingen voor het Penn IJsland Festival 2014, voor Juli en Augustus, voor Augustus zijn er nog maar 3 huisjes vrij.

Ook is er nog plaats voor de heilbotweek in Langsundet van 18 tm 25 September, waar Linda en ik ook de hele week aanwezig zijn en meevissen, voor die vissers die meer info willen klik >>> 

Er zijn ook nog 2 plaatsen vrij bij ons aan boord en in het huisje, dus leuke gezellige sportvissers mogen zich melden en kunnen de hele week met Linda en mij aan boord en in het huisje.

Verder is de Rally Dakar ook weer begonnen, Linda en ik volgen deze rally van uur tot uur, dus weer 2-3 weken spanning !

Tot slot zijn we heel druk bezig met Zweden, voor de roofvissers onder ons iets om in de gaten te houden, want wij gaan hier echt iets moois aanbieden !
De gebieden die we in ons programma opnemen zijn echt "maagdelijk" hier is volop vis, dikke snoeken, grote snoekbaarzen en verschillende andere soorten, deze meren zitten echt vol met vis !
Het voordeel dat er nog geen sportvis-toerisme hier is en er dus niemand echt op vist en de Zweden zien het plezier er niet van in !
De visgidsen ter plaatsen, spreken echt van supergebieden, dus we zijn heel erg benieuwd en gaan er eind Mei en Juni naar toe om alle huisjes te bekijken en er te vissen.
Hier alvast onze 1e accommodatie die we nog op de website moeten zetten, maar al wel boekbaar is en exclusief alleen via ons te boeken is:  http://www.temaupplevelser.se/nl_index.html 

Nou ik hoop dat we elkaar 2 Februari in Mijdrecht zien en denk er om, je komt alleen binnen als je aangemeld bent ! Raffie