Vissen in Noorwegen en IJsland,
vangstberichten, visreis, vistrip, specialist in visreizen


Specialist in visreizen naar Noorwegen, IJsland en Denemarken

Vangstberichten 2014


----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Woensdag 24 december 2014 ===


Vissen tijdens de wintermaanden in de Florida Keys

Nu de winter overal is aangebroken denken we met ons allen aan koude, regen en sneeuw.  Maar hier in de Florida Keys winter betekend een lage luchtvochtigheid, vele zonnige dagen, temperaturen rond de 23en 26 graden en natuurlijk fanastische mogelijkeden om te vissen. Onze winters kunnen soms een beetje winderig zijn maar niet dit jaar, voor zover hebben we vooral stralend weer gehad met een licht briesje. Dit briesje laat de backcountry kapiteins toe om te vissen in de Golf van Mexico als natuurlijk ook op de Flats en in de kanalen. De diversiteit van het vissen is 1 van de redenen waarom het zo fantastisch is te vissen in de Florida Keys.

Vissen in de Golf van Mexico is toch weer net dat tikkeltje anders dan het Backcountry vissen. Het water is een beetje dieper en we vangen een heleboel verschillende vissen die we anders niet terug vinden in onze backcountry waters waaronder, spaanse makreel, pompano, tripletail, cobia en een varieteit aan groupers en snappers om er maar enkele te noemen maar dit lijstje gaat door en door.

Enkele dagen geleden was het een super dag in de Golf van Mexico, stralende blauwe hemel en nauwelijks een briesje. De Spaanse Makreel had er zin in en beet graag in onze haken met verse garnalen.  Deze vissen tussen 1kg en 2.5kg vechten zoals een vis twee keer hun format. Nadat we genoeg hadden van de makreel vaarden we naar een oud wrak op zoek naar Tripletail. Tripletail vissen houden ervan aan de oppervlaktete drijven en hun prooi onder hun te verschalken. Dit maakt ze makkelijk te spotten op een kalme dag maar je moet een goede techniek hebben met je lijn. Als je t ever werpt dan zien ze het niet en schrikken ze en gaan ze er als een speer van door. Presentatie is alles met de Tripletail.  Maar als je het aas net voor ze werpt dan.. WHAM... FISH ON... Ze zijn echte vechtersbazen en een van de lekkerste vissen om op je bord te krijgen.  Leuke vis van 3.5 kg gevangen.

Cobias zijn ook altijd lekker en echte vechters ze kunnen tussen de 15 en 20kg wegen in de Golf van Mexico. Daarnaast ook nog enkele Jacks gevangen en enkele leuke pompanos... Om maar te zeggen dat het alweer een leuk dagje vissenwas in de Keys/

Afhankelijk van de omstandigheden van de dag hebben we altijd een leuke variatie aan mogelijkheden om backcountry te gaan vissen. We kunnen vissen in de Golf van Mexico , The Flats, The island Moats, The Channels and runn offs, the Bridges, Shorelines, Beaches, Creeks, etc. .. etc... 
Elke dag bied nieuwe mogelijkheden

Zoals elke echte visser weet is vissen geen exacte wetenschap, sommige dagen zijn fantastisch en andere dagen kunnen net  iets minder zijn.  Het leuke aan de florida Keys is dat zelfs op de mindere dagen er toch nog altijd vis word gevenagen. 

Factoren die een rol spelen bij hetvissen in de Florida Keys (Backcountry)

Niewe dag niewe mogelijkheden en wat er mogelijk is hangt natuurlijk af van de omstandigheden.  Vissen die bijna het hele jaar daar te vangen zijn, Forel, Snapper, Redfish, Snook, Jacks, Ladyfish, Sharks en dan zijn er natuurlijk de vissen die seizoensafhankelijk zijn zoals vb. Tarpon (silver King) Makreel, Black Drum, Sheepshead etc... Er zijn vissen die makkelijker te vangen zijn bij weinig licht (Snook & Tarpon)  en dan zijn er de vissen waar we enkel naartoe kunnen bij het perecte weer.  Zoals makreel, Goliath Grouper, Tripletail, Cobia. Etc...

Ik kan jullie natuurlijk wel vertellen over het vissen inde Florida Keys maar er gaat natuurlijk niets boven een eigen ervaring, dus kom eens naar de Keys en zie wat voor mogelijkheden hier zijn.

Trouwens, ik ben ook op 7 februari aanwezig op de Cordes Traveldag van Linda en Raffie, dus voor vragen kun je bij mij langs komen, ik geef ook een lezing.

       

       Jeremy=== Donderdag 18 december 2014 ===


Een weekje Nappstraumen in oktober

Veel vissers denken dat september en oktober slechte vismaanden zijn, maar niets is minder waar en hier wederom het bewijs. Ook onze favoriete maanden zijn altijd al augustus, september en oktober geweest, de vis is mooi vet, zitten niet ver op open zee, maar juist dichterbij en men kan hele goed weer hebben. 

Hier de foto's van Peter Kirkby van Kinetic die van 16 tm 22 oktober bij Nappstraumen is wezen vissen met als doel heilbot en dat is gelukt...

Zij vingen 5 heilbotten over de 150cm 155, 160, 167, 174 en de langste is 180cm, want alle heilbotten zwemmen weer ! Het mooie is dat alle heilbotten op maximaal 15 minuten varen vh camp gevangen zijn, sommige heilbotten zelfs op 3 minuten voor de deur.

Tja foto's zeggen genoeg toch ?

       

       

       

       

 Raffie=== Woensdag 17 december 2014 ===


Langzaam het einde in zicht...

Nog maar een paar dagen en dan in 2014 voorbij, voor velen een super jaar en voor andere een ramp, maar zo is het leven, je moet er nu en vandaag van genieten, je weet nooit wat morgen brengt.

Het zijn donkere koude dagen en we hebben geen nieuws meer uit Noorwegen of IJsland, dus we hebben nog wat leuke filmpjes voor jullie, wellicht hebben jullie er al een paar van gezien, maar die sla je dan maar over. Wij zijn begonnen aan het inpakken vd spullen, want 2 januari vertrekken we naar Panama, we hebben er heel heel veel zin in, maar weten ook dat het geweldig zwaar zal gaan worden, we gaan ook flink afzien, de visserij is zo geweldig en zo zwaar dat we wellicht na de 1e twee uu meteen spierpijn hebben en als we niet opletten zullen we ook verbranden, maar we hebben het er allemaal voor over en gaan voor de Roosterfish, Cuberra, Snapper, Grouper, Haai en vele andere soorten...

We gaan in ieder geval onze uiterste best doen om dagelijks even een stukje te maken, op z'n minst de foto's plaatsen.

Hier wat filmpjes om de winter door te komen:

Nieuwe film Panama deel 1 -- https://www.youtube.com/watch?v=mQzWLqP1cYQ&feature=youtu.be 

Nieuwe film Panama deel 2 -- https://www.youtube.com/watch?v=Wl5GMn05lB8&feature=youtu.be 

Lofoten Noorwegen 2014 -- http://vimeo.com/user34253922/vissen-in-noorwegen-visreis-lofoten

Penn IJsland Festival 2014 -- http://vimeo.com/user34253922/visreis-ijsland-vissen 

Cordes Travel You Tube kanaal -- https://www.youtube.com/user/CordesTravel/videos 

Tot slot, vergeet je niet aan te melden voor de Cordes Traveldag >>>Raffie=== Zondag 14 december 2014 ===


Win een Penn Sargus II 5000 !
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van speciale actie's, kortingen of andere leuke dingen. Wij versturen alleen een nieuwsbrief als we iets te melden hebben.

Meld je nu aan en maak kans op een prachtige Penn Sargus II 5000 twv 125,- euro !

http://cordestravel.nl/nieuwsbrief/


Raffie=== Woensdag 10 december 2014 ===


Gratis sportvis-pakket twv 175,- euro !!

http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/ Raffie=== Maandag 08 december 2014 ===


Greetz vanuit de Florida Keys
De visreis vd "De Bartjes" zit er weer en ter afsluiting zijn zij bij ons thuis op vrijdagavond vis komen eten... had ik zelf snel klaargemaakt op de grill en ik had Key Lime pie... 
daar hebben we onze party boat vangsten gegrilld. Zodus gisteren en eergisteren zijn de Bartjes gaan backcountry vissen. Het is hun heel goed bevallen... de snelle actie van het werpen en vangen vonden ze echt leuk.
De eerste dag hebben ze een lemon shark gevangen en nog een heleboel andere dingen (Snappers, Sheephead, Throuth, Jacks, Ladyfish, Bonnetheads etc...) gisteren hebben ze dan ook redfish en black drum toegevoegd aan hun palmares.
Door de sterke wind van de laatste week was het water vrij troebel en was het moeilijk om een snook te vangen.. zij zijn zelfs nog bijna een uur langer blijven doorvissen om toch maar die snook binnen te halen maar de laatste snookbeet bij bartje is hij kwijtgeraakt... 
Ik was na het vissen even gaan dag zeggen bij Capt Steve en zag dat de mannen daar ook nog waren... 
Er zijn biertjes gedronken aan het dok en nog grappige verhalen uitgewisselt... na een uurtje of 2 gingen ze naar Miami vertrekken maar opeens 5 min later waren ze terug :-) 
Ze hadden nog geen zin in Miami, dus zijn ze aan de tiki bar blijven hangen met ons... was live muziek etc...
Zelfs daarna hadden ze nog geen zin in Miami en is Sanders de koffers gaan ophalen bij Ocean Pointe Suites en heb ik het hotel in Miami verwittigd dat het een late Check in ging worden. 
Na de Tiki bar hadden ze er nog steeds geen zin in en zijn we hun terug tegengekomen bij Hog Heaven... :-)
Ze hebben het heel erg naar hun zin gehad hier in de Florida Keys en vonden het zeker voor herhaling vatbaar.  Ze vonden de hele beleving van het vissen, de restaurants, het weer, de bars, de muziek etc... heel heel leuk...

Dus vissen, ontspanning en plezier in de Florida Keys, een paradijs voor elke sportvissers die niet een hele dag wil vissen, maar ook gezelligheid zoekt !

    Jeremy, vanuit de Florida Keys Islamorada=== Vrijdag 05 december 2014 ===


Oh Oh....

Hi Raffie,
Wat een rakkers stuur jij toch naar hier...
Wat een geluk dat ik gisteren zelf van de partij was voor het nacht party boat vissen. 
De Boot vertrekt om 7u30 (zoals ook vermeld op alle vouchers) dus ik had de mannen beloofd dat ik de biertjes zou meebrengen.
Ik present om 6u55PM dus ik wacht... en wacht... en wacht... 7u10.... en wacht... 7u15... proberen te telefoneren en wacht... 7u20... proberen te telefoneren en wacht... 7u25... en wacht.... 7u28 eindelijk nemen ze de telefoon up... de mannen hadden een dutje gedaan na het offshore vissen en waren vergeten dat de boot om 7u30 vertrok... ze dachten 9u (maar dat was de tijd voor deze morgen)... 
Ik heb hun verteld... laat alles vallen waar je mee bezig bent en spring omniddellijk in die Tank van jullie rij overal 10mph sneller dan de bordjes...
Ik heb alles uit de kast moeten halen om de kapitein te laten wachten... want er zijn natuurlijk nog andere mensen aan boord... 
De kapitein is uiteindelijk bereid gevonden te wachten tot 8u heb de andere gasten moeten omkopen met gratis bier... 
OMG... OMG... OMG...
uiteindelijk 2min na 8 zijn ze aangekomen en onder luid applaus van de andere gasten zijn ze aan boord gegaan... 
maar goed ze zijn er geraakt... direct met een biertje in de hand het water op...

Vangsten:
enkele haaien...verschillende soorten.
Enekel hele grote Mangrove Snappers -
Moutan Snappers
Grouper
Grunts
Yellowtail Snapper
Kortom wederom een geslaagde dag...Jeremy, vanuit de Florida Keys Islamorada=== Donderdag 04 december 2014 ===


Drama aan boord in de Florida Keys

 

ik heb de mannen "De Bartjes" gezien vandaag bij hun terugkomst. 
Leuk te zien dat er een vlagje wapperde = Sailfish gevangen... !!!
Maar toen ik hun vroeg of ze er ook een foto van hebben kunnen maken... DRAMA... 
je moet hun maar eens naar de video vragen...
Toen de sailfish aan de boot gekomen probeerde hij er terug vandoor te gaan maar is hij onder de boot gezwommen... recht in de schroef... hierdoor is de Sailfish = Sharkbait... jammer jammer... jammer... 
Daarnaast hebben ze nog een aantal leuke bijvangsten gehad...
Bonito, King Mackerel, Yellowtail snappers (nice size) en nog een schooltje mahi mahi gevonden... al bij al een leuke dag op het water.

We hebben met z'n allen nog een biertje gedronken aan de haven...
Morgen gaan ze terug offshore natuurlijk en dan 's avonds gaan we met zen allen op de opstapboat...
Hier nog wat foto's vd binnenkomst, let op de "Sailfish vlag"
Vele groeten

    

 Jeremy, vanuit de Florida Keys Islamorada=== Woensdag 03 december 2014 ===


Nog 1 maandje...

Op 2 januari vliegen Linda, Maurits en ik naar Panama, direkt vanaf Amsterdam 10u vliegen. We slapen dan in een hotel en reizen de 3e naar de accommodatie. Daarna op 4-5-6-7-8 Januari van 06:30 tot 17:30 vissen in Panama op Roosterfish, Cuberra, GT, Jack Crevalle, Sialfish, Marlin, Snapper enz enz enz. Panama is wellicht de beste stek op aarde, vele visgidsen en proffs delen dit met ons, juist omdat er zoveel soorten te vangen zijn. De Roofvissers onder ons kennen het merk "Sebile" wel van Patrick Sebile, een man die in 43 landen heeft gevist en in 30 landen visgids is geweest, bij Patrick staat Panama in de top 3 !

Maar goed, het zal zweten worden, het gaat pijn doen, we gaan vermoeid zijn, we gaan kapot, we zullen gillen, schreeuwen en misschien wel huilen van pijn of geluk, kortom het wordt een leuke visreis ! Een droom dat is het, een droom van vele vissers. Maar toch kan deze droom ook waarheid worden, nee het is niet goedkoop, maar als je alles berekend valt het mee. 3700 euro per persoon voor:

Vligtickets, transfer, 2x hotel, 5* accommodatie met wifi en airco, 5 dagen vissen, inc; visgids, materialen, kunstaas, fooien, eten, drinken, alcohol, ontbijt, lunch en diner. De enige kosten die er zijn is de lunch en het diner in het hotel waar je op de heen en terugreis 1 nacht slaapt, dus als je naar MC Donalds gaat bv ben je 10 euro kwijt. Daar kun je het dus zo duur maken als je wil. 

Juist omdat al het eten, drinken en alcohol inclusief is, valt de prijs reuze mee.

Onze materialen zijn al een eind klaar, we hebben poppers, stickbaits, splashers, jigpilks, en heel veel meer prachtig kunstaas van oa Sebile, want hij is de expert. Ook onze reishengels gaan mee, de Penn Legion serie en de molens Battle en Conflict.

Hou er dus heel goed rekening mee dat wij niet op kantoor zijn van 2 tm 11 Januari, we zullen wel in de avond de e-mail checken, maar de telefoon gaat uit (we hebben toch geen gasten op het water).

      Raffie=== Dinsdag 02 december 2014 ===


Live vanuit de Florida Keys

Aan de lunch in Islamorada, de "Bartjes" deze groep gezellige Brabanders boeken al 10 jaar hun visreis bij ons, dit jaar wilde ze 2x en kozen ervoor om nog even naar "De Keys".

Jullie kennen de heren wel van de eerdere reisverslagen van oa Bergen, Hitra, IJsland, Midden Noorwegen en dan nu naar Florida, volgend jaar samen met hun vismaat Juan naar Nappstraumen.

Als ze tijd hebben zullen ze zeker laten zien wat de vangsten zijn, doel is Sailfis en de omstandigheden zijn goed !

Nu hebben ze lunch en een tour van Jeremy (onze Belgische partner ter plaatse) einde vd dag gaan ze 2x 4u vissen, dus even goed eten en dan vissssuuuuu, maar eerst nog even de Tarpons voeren (incl. in de prijs)

 Raffie=== Donderdag 27 november 2014 ===


20% korting bij Ahoy Hengelsport

Nu ook zaterdag en zondag !!!

op de beurs in Utrecht, 20% korting op het hele Scandinavie assortiment op de stand van Ahoy Hengelsport.

Denk aan hengels, molens, reels, kinetic, cutbaits en heel veel meer, uiteraard niet op de aanbiedingen...!

Kom vrijdag zaterdag en zondag naar Utrecht:  www.hengelsportbeurzen.nl Ahoy Hengelsport=== Zondag 23 november 2014 ===


Nieuwe film Noorwegen Lofoten

Na wederom 3 volle dagen hard werken, hebben we weer een prachtig filmpje gemaakt, althans dat vindt ik zelf ;-)

Hier zie je beelden vanuit de lucht en onderwater die je nog nooit gezien hebt uit deze omgeving !

Ik hoop dat jullie hier van genieten en wie weet gaat jullie dit ook nog eens overkomen.

Wij hebben gevist ten zuiden vd Lofoten in September, de stekken zijn binnen een half uur te bereiken vanaf A Rorbuer, dus ook deze vissen kunnen jullie gaan vangen !

Voor iedereen die het leuk lijkt....

Vissen in Noord Noorwegen de Lofoten, beelden vanuit de lucht, onderwater beelden, koolvissen van 19,5kg en kabeljauw van 20kg.

Deze film bevat echte unieke beelden...

https://vimeo.com/112595504 

 Raffie=== Maandag 17 november 2014 ===


1 huisje vrij Nappstraumen Lofoten Festival

Hallo allemaal,

Omdat de samenstelling van 1 groep is verkleind, is er 1 huis en 1 boot vrij gekomen, tijdens het Nappstraumen Lofoten Festival 10 tm 17 Juni 2015.

Een klein gezellig festival, waar alleen hele gezellige vissers aan mee mogen doen ;-)

Prijs per persoon, bij 4 personen 1460,- euro per persoon, op dit moment !
Deze prijs is gebasseerd op de prijs van een vliegticket op dit moment, met 2x 23kg bagage pp.

Deze prijs is inclusief:

Tijdens dit festival zullen Linda en Raffie ook de hele week aanwezig zijn, ook zijn de "Kabeljoekels" en de "Seawolves" aanwezig. Het wordt een heel gezellig festival, met tot nu toe alleen maar vaste klanten die al jaren bij ons boeken en ontzettend gezellig en leuk zijn. We zullen ook kijken of Penn een paar kleine prijsjes kan sponsoren voor de langste vis vd week. Rond de tijd dat we gaan is het 24u per dag licht, dus heel veel vistijd en geweldig om mee te maken. We gaan vissen op kabeljauw, schol, koolvis, zeewolf, zeeduivel en heilbot. Als jullie de reisverslagen hebben bekeken en de vangstberichten de afgelopen maanden hebben gevolgd, kun je snel zien hoe goed Nappstraumen is, Nappstraumen Lofoten is op dit moment wellicht ons beste visgebied in Noorwegen.

Wil je samen met je groepje meedoen aan dit Festival, helaas is er geen plaats voor "solo" vissers meer, meld je dan snel aan !

Hier de accommodatie: http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/ 

Hier nog wat foto's van dit jaar van Nappstraumen, uiteraard de mooiste, want iedereen weet dat er ook kleinere vissen zwemmen !

       

       

       Raffie=== Zondag 16 november 2014 ===


21, 23, 26 en 29kg kabeljauw in 5 minuten !

http://cordestravel.nl/vissen-in-ijsland-onze-visreis-2014/ 

  Raffie=== Zondag 16 november 2014 ===


Oepsss

In een fjord bij Tromso schokken deze vissers enorm...

http://www.gva.be/cnt/dmf20141116_01377809/gigantische-walvissen-doen-noorse-vissers-schrikken Raffie=== Zondag 16 november 2014 ===


Hengelsport en botenbeurs Utrecht 28-29-30 November

28-29-30 November Hengelsportbeurs en visbotenbeurs in Utrecht !

Zie hier de plattegrond vd beurs:  http://www.hengelsportbeurzen.nl/images/pdf/plattegrond-hengelsportbeurs-2014.pdf 

Bestel hier online je kaarten met korting: www.hengelsportbeurzen.nl Raffie=== Zaterdag 15 november 2014 ===


GREAT NEWS!!!! - Het zeilvisseizoen is aangebroken !

Eerst en vooral vele groeten vanuit de zonnige Florida Keys, zoals jullie misschien weten ben ik de Belgische partner van Raffie en Linda voor alle groepen die naar de Florda Keys komen. Ik ontvang de groepen en help ze op weg hier in de Keys, waar ik al vele jaren woon. Uiteraard ga ik, zodra ik tijd heb zelf ook vissen met de kapiteins waar de groepen van Cordes Travel ook mee op pad gaan.

Nu de eerste winterstorm een feit is en zowat de hele VS een muts en sjaal uit de kast heeft gehaald hebben ook de zeilvissen (Sailfish) beslist te overwinteren en zijn de eerste zeilvissen aangekomen in de Florida Keys.  Ik had het geluk vandaag uitgenodigd te zijn door een van de beste kapiteins hier in Islamorada om de start van het zeilvisseizoen te vieren.
Om 7 AM deze ochtend zijn we vertrokken vanuit de haven. Na een klein half uurtje varen zijn we gestart met het vissen op aas (niets zo goed als vers levend aas) en wat je zelf doet... doe je meestal beter de kapitein en ik hadden onze eigen competitie voor het vangen van de ballyhoo :-) en Victory 1 - 0 voor team Jeremy. Na nog een half uurtje varen gaf de kapitein de nodige instructies aan de "deckhand" die vervolgens alle vislijnen en de outriggers (grote antennes) gebruiksklaar maakte. Laatste check voor de launch!

De Shipmate (deckhand) trok het anker op de kapitein klom in zijn Tower en hop klaar voor de eerste van het seizoen.

Ready SET GO!
Captain in the tower = GO!
Mate met levend aas klaar om te chummen met live bait! = GO
Jeremy in the Chair = GO!
Het enige wat ontbrak was de muziek van Wagner - Ride of the Valyries (voor al wie de film Apocalypse now heeft gezien dit is wanneer de helikopters aanvallen!) de eerste spanning van de dag, een overijverige king mackerel die het nodig vond met mijn aas aan de haal te gaan.
maar dan... JIEHAAAAAAA! de outrigger aan stuurboord maakt zijn reputatie waar... de kapitein geeft de nodige instructies vanuit zijn toren wat te doen... lijn geven...5 seconden... lijn geven...10 seconden... Close the bale... en sla die vis aan... (omdat zeivlis puur catch en release is word er niet meer cirkel haken gevist maar met de standaard haken)
en ja hoor... de haak deed zijn werk... maar dit visje had duidelijk geen zin om het snel op te geven een naar de boot te zwemmen. Hij zwom eerst voor bijna twee minuten de andere richting uit alvorens een eerste maal te laten zien wie de baas was... Hij sprong uit het water wild schuddend met zijn spitse snuit.... 

Na 20 minuten kat en muis te spelen en verschillende malen uit het water te springen was hij de eerste keer bij de boot. 
Volgens de IGFA (International Game Fish Association) telt een catch en release fish van zodra de mate de onderlijn kan vastnemen (als die niet langer is dan 15ft) 

Missie geslaagd ! maar komop, de eerste sailfish van het seizoen, die wil ik graag in de boot voor een coole foto! 

De Mate laat de onderlijn los en de Sail klieft door het water als een speer... iets meer drag nu zodat ik hem wat meer kan uitputten en we hem mischien aan boord kunnen krijgen... 
de mate neemt de onderlijn terug vast maar de snuit van een zeilvis voelt aan als zandpapier en schuurt de onderlijn... DRAMA... de lijn breekt...  Hij ontsnapt... :-) 

Maar... Sailfish gevangen... de trotse sailfish vlag aan de outrigger omhoog tijdens het binnenvaren van de haven zodat iedereen kan zien...... SAILFISH SEASON IS OPEN!!!!!!!!!!

Laatste score update:
Jeremy = 1      - Sailfish = 0 :-)

Wat een prachtige dag alweer in Islamorada met een geweldige temperatuur van 25gr !

8 December komt de groep genaamd "De Bartjes" via Cordes Travel naar de Keys, doel is Sailfish, dus ik hoop snel weer te kunnen berichten.
 
Vele groeten,Jeremy, vanuit de Florida Keys Islamorada=== Donderdag 13 november 2014 ===


Nieuwe accommodatie Noorwegen

Vanwege tijdgebrek komen we er niet aan toe om alle huisjes die we nog op de achtergrond hebben online te zetten. We moeten er nog zeker 7 plaatsen, maar komen er niet aan toe. Mochten jullie nu eens gehoord hebben over een accommodatie of bv bij een (buitenlandse) collegas iets gezien hebben wat je leuk lijkt, maar (nog) niet bij Cordes Travel op de website staat, mail ons dan even ! Wij kunnen je dan meteen vertellen of deze in de "wacht" staat bij ons wanneer we die betreffende accommodatie wel in het programma krijgen. Vaak is zo'n accommodatie bij ons al wel te boeken, alleen wachten we soms nog op prijzen, fotos of hebben we de tijd er niet voor gehad.

Bij deze in ieder geval weer een nieuwe accommodatie in de buurt van Tromso, Mefjord Brygge

http://cordestravel.nl/mefjord-brygge-tromso-senja/ Raffi=== Zaterdag 08 november 2014 ===


Voor de koude dagen

Hallo allemaal,

Toch maar even kijken of er iets nieuws is ? 

Nee helaas, even niets te melden, gewoon druk met boekingen doen voor 2015 en 2016 zelfs al.

Daarnaast bezig met het voorbereiden vd beurs in Utrecht op 28-29-30 November, jaarbeurs in Utrecht en uiteraard de Cordes Traveldag.

Maar mochten jullie je toch vervelen....

Kijk dan eens naar de reisverslagen vd verschillende landen of bekijk ons You Tube kanaal eens, wellicht dat daar nog wat leuks te zien is.

Noorwegen verslagen:  http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/ 

IJsland verslagen:  http://cordestravel.nl/vissen-in-ijsland-reisverslagen/ 

Florida verslagen:  http://cordestravel.nl/reisverslagen-florida-keys/ 

Zweden verslagen:  http://cordestravel.nl/vissen-in-zweden-op-snoek-en-snoekbaars-reisverslagen/ 

Ons You Tube kanaal:  http://www.youtube.com/user/CordesTravel/videos Raffie=== Woensdag 05 november 2014 ===


Gratis sportvis-pakket twv 175,- euro

Meld je aan voor de Cordes Traveldag, voor 31-12-14 en ontvang gratis een sportvis-pakket twv 175,- euro !

Ook een gratis sportvis-pakket ontvangen ?

 

http://cordestravel.nl/sportvispakket/ 

--

Wil jij een visreis winnen twv 3620,- euro ??

http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/ Raffie=== Vrijdag 31 oktober 2014 ===


Onze vriendin vangt wereldrecord

Onze vriendin Judith uit Noorwegen vangt een wereldrecord Heek aan de hengel bij Sotra. Jarenlang was Judith onze vriendin in Bergen, vele sessie en wedstrijden hebben wij met haar gevist. Linda heeft verschillende wedstrijden tegen Judith gevist en er ook een paar gewonnen. Nu ving Judith een heek van 13,23kg en had daarmee het wereldrecord op haar naam staan.

Judith gefeliciteerd !

http://www.ba.no/nyheter/article7669453.ece 

ps vandaag en morgen staan we bij Robby Fish in Wommelgem, kom even langs voor de gezelligheid of om kennis te maken.Raffie=== Woensdag 29 oktober 2014 ===


Winnaar Penn Festival Augustus 2014

Tijdens het geweldige Penn IJsland Festival 2014, is er altijd een kleine wedstrijd met een grote prijs, aangeboden door Penn, Abu Garcia en Berkley. Elke dag was er een geweldige Penn Conflict 5000 te winnen voor de visser die de zwaarste vis vd dag had gevangen en aan het einde vd week kregen de vissers die de 3 zwaarste vissen hadden gevangen een prachtige prijs. Zie hier de uitslag:

Op de 1e plaats Rick Sol met een kabeljauw van 29,980 kg, hij won de hoofdprijs een waardebon van 1000 euro, waarmee hij naar keuze materialen van Penn, Berkley en Abu Garcia mag uitkiezen.

Op de 2e plaats Pedro Pruimboom, hij ving een kabeljauw van 28,86 kg en won daarmee een Penn Regiment Halibutt hengel.

Op de 3e plaats Willy Jacobs, hij ving een kabeljauw van 26,76 kg en won daarmee een Penn Regiment Heavy Pilk hengel.

Afgelopen dinsdagavond was het dan zover, Rick, Christ, Pim en Pacal (Team Pro-Fish Zegge) kwamen naar de showroom van Pure Fishing om hun materialen uit te kiezen en meteen even een kijkje te nemen wat er allemaal nieuw is in de showroom. Robert Valkeneer en Jan Mertens waren aanwezig om de heren van alle informatie te voorzien over de nieuwe materialen van oa Penn, Berkley, Abu Garcia en Mitchell, de mannen waren net kleine kinderen in een snoepwinkel. Zij mochten voor 1000 euro aan materialenuit kiezen en dat viel niet mee met zo'n groot assortiment. Maar gelukkig hebben ze allemaal mooie spullen uitgekozen en zal hun volgende IJsland trip geheel met nieuwe materialen zijn.

We hebben samen met Jan en Robert besproken, dat als er vraag is, dat we de showroom wel eens open kunnen stellen voor de gasten van Cordes Travel, mocht je dus eens interesse hebben om eens een kijkje te nemen in deze showroom, mail me dan eens en geef aan met hoeveel personen je zou willen komen, als we dan een aantal mensen hebben kunnen we er eens een datum prikken en samen met de experts in de showroom in Breda, kijken wat er allemaal te koop is.

Hieronder nog wat foto's vd winnaars met hun prijzen en de winnende kabeljauw !

Wil je meer verslagen zien vh Penn IJsland Festival, klik dan hier: http://cordestravel.nl/vissen-in-ijsland-reisverslagen/ 

Wil je het allernieuwste filmpje zien en de vangsten van die week, kijk dan hier:  https://www.youtube.com/user/CordesTravel/videos 

     

    Raffie=== Maandag 27 oktober 2014 ===


Zijn jullie al aangemeld ??

Zaterdag 7 februari in Sliedrecht (niet in Mijdrecht) is er weer de grote Cordes Traveldag van 09:30 tot 16:00.

Lees hier alle informatie over deze geweldige dag (aanmelden is verplicht) http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/ 

Meld je aan vóór 31-12-14 en krijg het gratis sportvis-pakket twv 175 euro zie hier >>>Raffie=== Maandag 27 oktober 2014 ===


183cm heilbot Nappstraumen

Hallo allemaal,

Er gebeurd uiteraard niet veel meer in de viswereld, de meeste accommodaties zijn nu gesloten en maken zich op voor de winter. Bij Nappstraumen zijn ook de laatste groepen actief en ook daar is het binnen een paar weken gedaan.

Toch werd er nog een prachtige heilbot gevangen van maar liefst 183cm lang op maar 11m diepte ! Verder werden er nog 4 kleinere exemplaren gevangen, die uiteraard allemaal weer zwemmen.

De visgidsen Erik, Johan en Jimmy zullen aanwezig zijn op de Cordes Traveldag om alle vragen te beantwoorden en de tips met u te delen voor de accommodaties "Nappstraumen" en "A Rorbuer" zij komen speciaal naar deze dag toe om jullie van dienst te zijn, helemaal top natuurlijk.

De laatste foto die jullie zien is vanuit de Florida Keys, een prachtige "Snook", een super sport om te vangen !

  Raffie=== Zaterdag 25 oktober 2014 ===


Nieuwe accommodatie Lofoten

Met trots presenteren wij .... A Rrobuer in de plaats "A" in het zuidelijkste puntje vd Lofoten, top visserij voor Heilbot, grote koolvis en dikke kabeljauw !

U krijgt de visgids gratis mee voor 1 dag !!

Nu hebben we 2 top accommodaties op de Lofoten met super visboten, 23,5 ft 135pk

Deze bestemmingen is ideaal voor groepen die willen rijden naar Noorwegen en prima voor de "vliegers" onder ons.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/ Raffie=== Zaterdag 25 oktober 2014 ===


Vannacht klok 1 uur terug

Deze nacht van zaterdag (25-10) op zondag (26-10) gaat de klok 1 uur terug.Raffie=== Woensdag 22 oktober 2014 ===


Belangrijk nieuws Dyneema

http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/robert-valkeneer/2014/10/21/dyneema®-pakt-copycats-aan/ Robert Valkeneer (Penn)=== Maandag 20 oktober 2014 ===


Goede vangsten Nappstraumen

Wederom topvangsten bij Nappstraumen, 5 heilbotten over de 150cm en de langste was 174cm, alle vissen zwemmen weer. Er worden geen grote hoeveelheden gevangen, maar de vissen die gevangen worden zijn mooi dik en rond, de heilbotten zijn sterk en groot. Volgende week gaat er een groep Nederlandse naar toe, laten we hopen dat ze een goede week hebben met grote vis en weinig wind.

      Raffie=== Zaterdag 18 oktober 2014 ===


Mooie reisverslag met prachtige Noorderlicht foto's

http://cordestravel.nl/visreis-naar-nappstraumen-cor/

     Raffie=== Vrijdag 17 oktober 2014 ===


Nieuwsbrief

Hallo allemaal,

Vanaf vandaag wordt de nieuwe nieuwsbrief weer verstuurd, zorg dat je hem niet mist !

ps wij versturen alleen een nieuwsbrief als we echt iets te melden hebben.

http://cordestravel.nl/nieuwsbrief/ Raffie=== Vrijdag 17 oktober 2014 ===


Mooie Mahi Mahi Florida

Dagelijks zijn er mooie vangsten in Florida Keys USA, alleen we krijgen zeldzaam de foto's door.

Deze keer wel, een mooie Mahi Mahi van captain Mel ontvangen.Raffie=== Donderdag 16 oktober 2014 ===


Vissen in Noorwegen in Oktober

Wederom prachtige foto's en een geweldige visserij in Oktober... het was niet eens koud !

In September en Okotber heb je dus een topvisserij en ook nog eens een hele goede kans het Noorderlicht te zien !

De heilbotten komen van Nappstraumen, grootste 160cm.

    

    Raffie=== Maandag 13 oktober 2014 ===


September, goede maand bij Hellesoy

Veel groepen denken dat September en Okotber te laat zijn om in Noorwegen te gaan vissen.

Lees dit nieuwe verslag maar eens van "The Belgian Vikings" die in September naar Hellesoy Bergen zijn geweest.

http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/ Raffie=== Maandag 13 oktober 2014 ===


Mooie heilbotten Nappstraumen

Wederom mooie heilbotten bij Nappstraumen, zo zie je dat ook Oktober nog goede vangsten kan geven !

    Raffie=== Zondag 12 oktober 2014 ===


Zwaarste kabeljauw ter wereld ?

In IJsland is er een kabeljauw gevangen van 50kg !!
Helaas niet met de hengel, maar de boten lagen zo dicht onder de kust dat dat zeker wel een optie was geweest. Telkens weer blijkt dat IJsland toch echt hét kabeljauwparadijs is van Europa. Vorig jaar ving men aan een hengel een kabeljauw van 47kg in Noord Noorwegen, deze kabeljauw gaat er even met 3kg overheen, oke niet met de hengel, maar ze zwemmen er dus wel.

Ook afgelopen augustus bleek wel weer dat de grote dikke kabeljauwen niet alleen in de wintermaanden te vangen zijn, want in IJsland zwemmen ze er ook in Juli en Augustus. Alleen deze kabeljauwen zijn niet zwanger (Skrei) maar dit zijn gewoon "dikke varkens" die in IJsland door iedereen te vangen zijn met een eigen bootje die men zelf vaart. 

Tijdens het Penn IJsland Festival eind Augustus 2014 was de zwaarste kabeljauw vd week 29.98kg, daarna 28.8kg, 26,8kg en 24.4 om de 4 zwaarste vissen maar te noemen, kun je nagaan hoeveel kabeljauwen er tussen de 15 en 24kg zijn gevangen !

Maar goed 50kg is wellicht een droom van elke visser, dus wie weet wordt er nog eens een 48kg kabeljauw in IJsland gevangen met een hengel !

 Raffie=== Zaterdag 11 oktober 2014 ===


Wederom een leuk verslag...

Weer een nieuw reisverslag van IJsland...

http://cordestravel.nl/vissen-in-ijsland-reisverslagen/ Raffie=== Vrijdag 10 oktober 2014 ===


Weer naar huis

Hallo allemaal,

Zo, koffers pakken en weer terug naar  Nederland.

Gisteren onze 2e en laatste visdag, 50km uit de kust en meer dan 6 uur lang gevist trollen en op de bodem gevist op 300-500m diepte met electrische reels, mar helaas geen vis. We vingen 2 visjes van 10cm, verder helaas geen vis. Maar goed dat is ook de reden van dit soort trips, kijken hoe de visserij is voordat de groepen boeken. Volgend jaar willen er toch wat groepen nar toe om te genieten van een familie/visreis, dus we gaan het afwachten...laten we hopen dat zij meer geluk hebben. Maar ik denk niet dat de échte sportvisser hier naar toe moet komen, dan zijn er andere en wellicht betere bestemmingen.Raffie=== Woensdag 08 oktober 2014 ===


Even kort uit Italië...

Hallo allemaal,

Even een kort bericht uit Italië, waar we op dit moment 5 dagen zijn met Linda, Nanno en Robert.

Maandag aangekomen, dinsdag te veel wind om te vissen, dus de grote stad Lecce bezocht. Vandaag de 1e dag het water op, eerst trollen, toen werpend, maar helaas de vis liet zich niet zien. Weer is verder perfect. Toch nog 4 kleine tonijntjes weten te vangen. Morgen alweer de laatste visdag en vrijdag weer terug naar NL.

    

    Raffie=== Maandag 06 oktober 2014 ===


Zo inpakken en wegwezen...

Koffers staan klaar, Nanno, Robert, Linda en ik gaan voor 5 dagen naar Italië vandaag heen en vrijdag weer terug om 3 dagen te vissen op tonijn, kijken of ze willen bijten.

Maar in Noorwegen wordt er ook nog steeds goed gevist.

Bij Hellesoy vingen de mannen 2 prachtige heken, een geweldige sportvissers en wordt niet zo vaak gevangen.

 

Bij Nappstraumen is men aan het jagen op grote schol, doel is om de 3kg grens te halen, met deze 2.7kg komen ze al een heel eind.

  

Laten we hopen dat we jullie deze week nog iets leuks kunnen melden, 1 ding is zeker met 25 graden, volle zon en weinig wind, krijgen we in ieder geval een lekker kleurtje ;-)Raffie=== Zondag 05 oktober 2014 ===


Nieuwe film IJsland

Beelden onder water én vanuit de lucht !

http://youtu.be/NxtFJFVLO1A?list=UUFfZL9jo75p3QA4tXhfqq-g Raffie=== Dinsdag 30 september 2014 ===


Marco Kraal in Noorwegen

TV bekendheid Marco Kraal mee naar Vaeroy Noorwegen, samen met Linda, Rober Valkeneer (Penn) en Raffie

http://cordestravel.nl/vissen-bij-de-lofoten-noorwegen/ Raffie=== Maandag 29 september 2014 ===


Uit de oude doos

We hebben plannen om in 2016 een groepsreis te organiseren naar Panama of Florida Keys, wie er interesse heeft mag zich reeds melden.

http://cordestravel.nl/vissen-in-florida-keys-usa-raffie/ Raffie=== Maandag 29 september 2014 ===


Reisverslag Florida Keys USA

http://cordestravel.nl/reisverslag-vissen-florida-keys-usa/ Pieter en Arjan=== Zaterdag 27 september 2014 ===


Penn IJsland Festival 2014

Lees hier het verslag en bekijk de 80 foto's !

http://cordestravel.nl/penn-ijsland-festival-2014-raffie/ Raffie=== Vrijdag 26 september 2014 ===


Top reisverslag IJsland

http://cordestravel.nl/team-robby-fish-in-ijsland/ Raffie=== Donderdag 25 september 2014 ===


Bericht uit IJsland

mooie dag gisteren op stek
zes geweest 2 stuks van 21,5kg en 35 van15+kg waanzinnig geweest vandaag niet veel wind

groetjes,
     


Marco=== Maandag 22 september 2014 ===


Dag 6 Vaeroy Noord Noorwegen

Vandaag rustig aan gedaan en om 10:00 vertrokken en wederom maar 15 minuten gevaren naar een „verre” stek, de 1e goede stek is al op 5 minuten varen. Ons doel was grote koolvis vangen en dat is gelukt. De golven waren groot, echte dikke oceaanrollers van 2-3m hoog, maar goed te doen, de boot gaat langzaam omhoog en zakt dan weer in het dal, eigenlijk niets aan de hand. We hadden volle zon en weinig wind. 

We vingen al snelle „kleine” vissen zo tussen de 5 en 10kg, leuk zeker wel en welkom, maar niet de vissen waar we naar op zoek waren. We zochten de 10+ en 15+ koolvissen. Als kunstaas viste we met de sandeel 150gr, cutbait 270gr, Crazy Daisy 470 en de Sebile AT Minnow shad met een 250 Berkley jigkop. Al snel had Linda er een hele dikke koolvis aan de haak, die gretig lijn nam van haar Penn Fathom 2-speed reel, de 30lbs Penn Regiment inliner boog parabolisch mee en zo ving Linda een dikke koolvis van 13kg. Als snel had Marco ook beet, hij wist een 11kg koolvis te vangen op een blauwe sandeel.
 
We namen dezelfde drift nog eens en toen was ik (Raffie) aan de beurt, mijn pr stond op 14kg en gelukkig was de koolvis die aan mijn cutbait knabbelde 15kg dus mocht hij even kennis maken met ons allemaal aan boord, 15kg koolvis, wat een geweld, wat een dril en wat een spanning. Mijn nieuwe reishengel de Penn Legion Travel Boat hield zich super en met een bijna dichte slip deed deze zijn werk goed en drilde de vis mooi naar boven. 
Robert liet zich niet kennen en liet even zien dat er hele grote „kolen” zwemmen en ging de strijd aan met een koolvis, die maar liefst 4x de diepte koos, Robert zijn Fathom-15 2-speed gierde de spiderwire lijn vloog de diepte in, je bent dan blij dat je een volle spoel hebt en geen 200m, want dat was niet goed gegaan. Na een dril van bijna 15 minuten kwam de dikke koolvis van maar liefst 17kg naar boven, zo zijn dus bij deze trip alle persoonlijke records (pr’s) gebroken.
 
In totaal vingen we 6 koolvissen tussen de 10 en 13kg, 2  van 14kg en dus 2 boven de 15kg, in totaal dus 10 stuks boven de 10kg. Tevens vingen we 4 kabeljauwen van 10kg en vele tussen de 6 en 9kg. Allemaal metervissen en allemaal dikke toppers. Daar kom je voor, daarvoor ga je naar Vaeroy, om mooie dikke vis te vangen.
 
We hebben ook nog even op de heilbot gevist, maar de heilbot wil deze week niet bijten, we zagen er eentje die onze pilker volgde, maar beet niet, ongeveer 3 minuten zwom deze 10cm onder het wateroppervlak en bekeek ons en de pilker, maar had verder geen interesse, dus koos hij de diepte weer.
 
We hebben vandag ook heel veel gefilmd met onze onderwatercamera de Garmin Virb in onderwaterhuis, altijd spannend als je dan weer thuis komt. Nou spannend was het, we hebben honderden koolvissen zien zwemmen en zelfs een dikke schol en een heilbot, jawel we hebben een heilbot weten te filmen die op 2m van de shad van Robert aan het kijken was, helaas was het niet zijn kleur.
En zo kwam deze toffe dag ten einde, morgen blijven Linda en ik thuis, alles inpakken en huisje aan kant maken, Robert en Marco gaan nog een paar uur vissen, dus wie weet vangt Marco dan eindelijk zijn heilbot, want die staat op zijn lijstje nog open, deze heeft hij nog niet gevangen. 
 
     
     
     


Raffie=== Zondag 21 september 2014 ===


Dag 5 Vaeroy Lofoten Noorwegen

Helaas, vandaag niet vissen, had heel misschien wel gekund, maar de golven en de wind waren iets te veel voor ons en we hadden geen zin in de het bonken op de golven en het schommelen in de boot. Dus we namen vandaag een dag rust en deden een rondje eiland, we zitten tenslotte in het mooiste gebied van Noorwegen, misschien wel van Europa. Of dit eiland mooi is... kijk zelf maar.

      

      Raffie=== Zaterdag 20 september 2014 ===


4e dag Vaeroy

Vandaag een dag gericht op de heilbot, flinke golven en de stroming die niet echt mee wilde werken. Vanmorgen hebben we gesproken met een beroepsvisser en die gaf aan dat ze in jaren nog niet zoveel kleine koolvis hebben gezien rondom Vaeroy als nu, er is zoveel voedsel en zoveel koolvis in het water de de dikke vissen eigenlijk hun buik al vol hebben en weinig zin hebben in rubber.

Vandaag dus op jacht naar de heilbot, Marco en Robert hadden deze nog nooit gevangen, maar deze visserij is taai. Maar met de juiste kennis, materialen en goede drift kom je een eind. Robert ving een prachtige heilbot van 1m en een gewicht van 13kg op een koolvis, deze zat aan een wapperlijn op de kinetic anti twist.

Maurits ving op het Nappstraumen camp ook een heilbot, deze was 106cm, dus een leuke dag op de Lofoten. Zelf vingen ik nog een dikke gul vn een kg of 10.

Morgen veel wind, dus niets bijzonders, wellicht dan ook geen bericht, maandag in de middag minder wind, dus nieuwe kansen.

Oh ja op de terugweg nog 2 zeearenden gezien, ook geweldig natuurlijk.

 Raffie=== Vrijdag 19 september 2014 ===


Dag 2 en 3 Vaeroy

Tja dan zit je in misschien wel in het beste visgebied van Noorwegen en dan jaagt de vis niet. Zowel gisteren als vandaag laat de vis het bij Vaeroy en bij Nappstraumen afweten, vis voldoende op het scherm, maar geen aanbeet. Zelfs verenpaternoster en kleine shads helpen niet om de vis te vangen. Maaaaaaar de beten die we hebben zijn meteen goed  !!! 

Vandaag was de grootste vis wederom een hele hele dikke koolvis, 124cm met een gewicht van 19,5kg, daarna ving Linda er eentje van 15kg en ving Robert ving nog een kabeljauw van 16kg, wederom allemaal op niet meer dan 15 minuten vh camp en dan niet eens vol gas. Marco heeft met zijn 19,5kg koolvis het Nederlandse record van Pim Pos uit 2004 verbroken !

Dus èèn ding is zeker, als de vis hier los is en jaagt gaan we wat mee maken, dat hebben we helaas nog niet mogen meemaken. 

Zo zie je maar het is en blijft vissen ook in een TOP visgebied.

    

    Raffie=== Donderdag 18 september 2014 ===


1e dag Vaeroy

Vandaag de 1e dag vissen in Vaeroy in Noorwegen Lofoten, samen met Marco Kraal (Vis TV) en Robert Valkeneer (Penn). Met onze 23,5ft boot, 135pk voeren we snel naar de 1e stek. 3 min. varen vh camp konden we al leuke koolvisjes vangen en kleine gulletjes vangen, maar daar kwamen we niet voor. Dus we voeren nog 10 minuten verder, echt waar, langer hebben we niet gevaren ! Daar gingen de shads naar beneden, cutbaits, crazy daisy en uiteraard de Berkley shads en vooral de AT Minnow van Sebile, maar liefst 3 grote koolvissen wisten deze shad te pakken, waanzinnig.

Het was wel een taaie visserij, geen grote aantallen, maar wel 4 hele dikke vissen en dat is waar we voor kwamen. Als eerste ving ik een dikke kabeljauw van 20kg, daarna ving Linda een kabeljauw van rond de 14kg, een leuk begin en dat op een kwartiertje varen vd accommodatie. Linda ving haar mooie kabeljauw op de Penn Regiment Inliner 30lbs met een Penn Fathom 2 speed reel en ik ving mijn kabeljauw op de Penn Regiment Halibut 30lbs met daarop de Penn Conflict 5000 beide gevuld met spiderwire ultracast 20/00

Daarna was het jagen op die grote "kolen" ofwel koolvis. Robert ving als eerste op zijn Sebile shad een hele dikke koolvis, 3x nam deze een run, die je molen doet roken, wat een kracht, wat een geweld, wat een spanning en dat men 80/00 voorslag en 20/00 gevlochten lijn. Na een prachtige dril kwam er een dikke koolvis boven van 15kg !! Robert ving deze koolvis op een 120grams reishengel, de Penn Legion, die bij deze zich meteen bewezen heeft. Daarna was het de beurt aan Marco, ook hij kreeg (gek genoeg) op dezelfde shad een aanbeet, die de hengel bijna deed breken, wederom een enorme kracht en een dikke run ! Na een geweldig gevecht in de mooiste omgeving van Noorwegen, kwam er een koolvis van maar liefst 17kg naar boven, wat een monster !!! 

Daarna werd het rustig, we vingen wel een koolvis en wat gul, maar allemaal "klein" rond de 3-4kg. Toch zwom er nog een koolvis die had gehoord over dit super kunstaas van Robert en besloot ook even een kijkje te nemen en greep deze Sebile shad en lifte aan de haak Robert mee aan boord en woog 12kg. 

En zo vingen we op 1e dag 12, 15, 17 en 20kg vissen en dat is toch leuk !! In de avond was er dan ook verse koolvis en kabeljauw op tafel.

Vandaag gaan we gericht op de heilbot....

       Raffie=== Woensdag 17 september 2014 ===


Bericht uit Hellesoy

Hallo Raffie en Linda,

hebben prachtig weer hier in Hellesoy en even prachtige vangsten nabij Fedje. Mooie lengen, lommen, kabeljauw, roodbaars en als afsluiter doen we nog wat onderwaterbergjes aan om nog wat mooie pollack te vangen. Van zodra we thuis zijn volgt de fotoreportage.

Groetjes van the Belgian Vikings. Patrick.Raffie=== Zondag 14 september 2014 ===


Geen foto's via de e-mail.

Vanaf dinsdag zijn wij op Vaeroy in Noorwegen, daar hebben we geen wifi, dus werken via het mobiele internet en dat is vrij duur. Doe ons een heel groot plezier en stuur ons geen foto's door via de e-mail, anders gaat dat ons heel erg veel geld kosten. Als je foto's wilt versturen, het liefst de 24e of als het niet anders gaat, alleen "wetransfer" gebruiken. Veel mensen sturen alle foto's nog steeds los door voor de reisverslagen, terwijl "wetransfer" zo makkelijk is.

  1. Klik deze link aan:  https://cordes-travel.wetransfer.com
  2. Typ uw e-mailadres in (geen spam of reclame)
  3. Voer ons e-mailadres in
  4. Selecteer de foto's (maximaal 5000)
  5. Klik op verzend en klaar 

Makkelijk, gratis, snel, geen registratie, geen reclame, geen, geen moeite en heel makkelijk !!

Helaas zien we een enorme terugloop in de reisverslagen en vangstberichten, eigenlijk best jammer. Dit jaar zijn er een paar duizend sportvissers met ons op reis geweest en hebben soms echt heel goed, heel speciaal of groot gevangen, we hebben zelfs een groep gehad in Florida die oa een zaagvis hebben gevangen, maar helaas geen foto's. Soms wel jammer, we spenderen zoveel vrije tijd aan onze gasten, staan 7 dagen voor iedereen klaar, organiseren een Cordes Traveldag, de mensen mogen in onze vrije tijd, onze prive-tijd langs komen voor les, dan zitten we soms wel 4-5 uur aan tafel, met hapje en drankje, allemaal geheel gratis, wij vragen alleen om 5 minuutjes vd tijd terug, 10 regels tekst en 10 foto's meer vragen we niet.... even een kleine samenvatting, een kleine noot, een kort bericht of een groot reisverslag, alles is welkom. Het is jammer te zien dat onze service vaak gezien wordt als "normaal" en hoort erbij is toch je werk ? maar zo is het natuurlijk niet, bij een "normaal" reisbureau krijg je toch ook geen les, kan men toch ook niet naar een speciale dag, krijg je ook geen sportvispakket ? En bij de sportvis-reisbureaus in Duitsland, die dezelfde prijzen hebben als ons, vaak zelfs duurder, krijg je ook geen les, geen A3 gelamineerde zeekaart of een sportvispakket, dus voor alle service die wij extra bieden, betalen onze gasten NIETS extra's, we vragen alleen als men wil om even een klein stukje tekst en foto's te sturen voor de reisverslagen en zelfs dat is niet eens voor ons, maar voor de sportvissers zelf... We weten ook niet wat we nog extra kunnen doen, we geven een waardebon weg van 400 euro, een hengelset twv 500 euro voor de leukste Penn foto en zo hebben we vaker acties gehad, maar niets helpt om eens vaker een bericht, sms of verslag te krijgen, maar wie weet volgend jaar......

Mochten er nu vissers zijn die denken, oke ik stuur even een stukje in, doe dit dan na 24 september he, dan hebben we weer normaal internet. Gewoon de tekst in een e-mail typen en versturen en de foto's via "wetransfer", makkelijker kan het niet.Raffie=== Zaterdag 13 september 2014 ===


Die service he...

Vorige week Donderdag 4 september een e-mail van Francis een man uit Belgie die 1 week later naar Noorwegen wilde. Pfff over 1 week en dan nog een beurs er tussendoor ? Maar goed vader en zoon wilde dolgraag en nu was er even tijd voor. Zondag 7 september hebben we de boeking rond, we hebben een plaats gevonden bij Storekorsnes in Noord Noorwegen een top-accommodatie waar nog plaats was met een mooie kajuitboot en de stekken voor de deur. Alleen..... de heren zijn nog nooit in Noorwegen of IJsland wezen en hebben géén materialen. Goed hoe gaan we dat oplossen ? Zondag stonden we nog op de beurs in Maurik, zondagavond laat huis, auto uitpakken en maandag snel overleggen met Francis. Hij woont in Belgie, dus vooruit dan maar, Linda en ik komen wel naar Robby Fish met de reisbescheiden, zeekaart en alle informatie en rijden 1,5 uur naar www.robbyfish.be in België Wommelgem. 

We treffen elkaar dinsdag om 13:00, want woensdag moeten de mannen inpakken en donderdag vertrekken zij met het vliegtuig vanaf Brussel naar Alta. Vliegtickets geboekt met 2x 23kg pp + 8kg handbagage pp, transfer, huis en boot geboekt en 2 drijfpakken geregeld ter plaatse bij Albert. Om 12:45 waren we netjes bij Robby, waar Francis ook kwam aan lopen. Eerst maar wat vertellen over de visserij, hoe, waar te vissen, welke techniek en welke materialen. Als snel bleek dat Francis weinig materialen had, dus 2 molens, 2 hengels, kunstaas, pilkers, voorslag, wartels onderlijnen en ga zo maar door, 3 volle maanden met spullen had hij nodig. Na alles te hebben aangekocht, snel rond de tafel om de stekken te bespreken, hoe te vissen, waar op te letten, welke techniek enz enz enz. Hij vroeg of hij kans maakte op heilbot, nu September is de beste tijd, dus die kans is er zeker, dus nog even extra over de heilbot gesproken. Om 16:00 nemen we afscheid, we wensen hem veel plezier en als er iets is bel gerust.... Even dag zeggen tegen onze vriendjes Robby en Sandra en meteen weer terug naar kantoor, want we hebben het gigadruk, eigenlijk hadden we hier geen tijd voor, maar je kan zo'n man niet laten zitten. We waren om 11:15 vertrokken en waren om 18:00 weer thuis, tjonge jonge wat we allemaal niet voor de gasten over hebben, dit is dan ook een hele hele hoge uitzondering, maar goed je wilt iemand toch helpen. Ik had ook kunnen zeggen we bellen wel even en stuur een lijstje door, de boeking was al gedaan, maar zo zijn we niet.

Hieronder de foto's van Francis en hun zoon, dolgelkukkig met hun vangst.

Update via de e-mail op 14-09-14
De heilbot woog 49kg en had een lengte van 155cm en een extra foto.

  Raffie=== Zaterdag 13 september 2014 ===


Orka's bij Vaeroy

Dinsdag vertrekken Linda CordesMarco Hans KraalRobert Valkeneer en ik naar Vaeroy Lofoten Noord Noorwegen. Gisteren werd ons bezoek aangekondigd door 2 grote orka's. Zij zorgde ervoor dat alle grote vissen netjes voor de kust van Vaeroy blijven, zodat wij ze kunnen vangen en uiteraard weer laten zwemmen. Dit was een orka moeder met haar jong (kalf), een Orka van 1 jaar kan wel 450kg wegen en 2,5m lengte, "mams" kan wel 7500kg wegen en een lengte hebben van 7-8m.

Erik, onze visgids van Vaeroy en Nappstraumen heeft deze foto's gemaakt. Misschien gaan wij ze volgende week ook zien.

      

      Raffie=== Vrijdag 12 september 2014 ===


15 jaar oud en vangt een kabeljauw van 24.4kg !!

Lars ving tijdens het Penn IJsland Festival en kabeljauw van 24.4kg !
Lees hier het verhaal:  http://cordestravel.nl/vissen-in-ijsland-reisverslagen/  

  Raffie=== Vrijdag 12 september 2014 ===


Naar het warme in 2016 ?

http://cordestravel.nl/groepsreis-florida-keys-usa/ Raffie=== Vrijdag 12 september 2014 ===


Bericht uit Nappstraumen

25 heilbotten gevangen in 1 week op 1 boot bij Nappstraumen, geen hele grote en maar enkele over de meter. Wel was er op een andere boot een hele mooie gevangen, deze werd netjes door de lip gehaakt en met de staart langs de boot gehouden. Deze 26 heilbotten zwemmen allemaal weer, bij Vaeroy en Nappstraumen zijn de visgidsen een grote voorstander van Catch and Release ofwel vangen en weer laten zwemmen. Het gebeurt zéér zelden dat de heilbot het aas zo diep slikt dat hij meegenomen moet worden. Om zomaar heilbotten voor de foto te vangen is natuurlijk afschuwelijk, dat willen wij in ieder geval niet ! Uiteraard mag men een heilbot meenemen en opeten en of mee naar huis nemen, maar geen tientallen, want dat is zonde vd vis en het heilbotbestand. Daarbij mag je 15kg visfilet uitvoeren, nou laat het dan een keertje 18 of 20kg pp zijn, doet er waarschijnlijk niemand moeilijk. Maar 40-50kg of soms wel meer vis mee terug nemen is gewoon verboden ! 

Verder doen de visgidsen hier ook mee aan een projekt om de heilbot te taggen, ofwel te voorzien van een klein label met een nummer. Op de foto's vh vorige bericht kon je dit goed zien. Nu vingen ze een mooie heilbot bij Vaeroy met een tag, even meten, wegen en nummer opschrijven, vervolgens weer laten zwemmen. Het nummer wordt doorgegeven aan het Maritiem instituut in Bergen, door de visgids en gisteren kwam de uitslag. In 2008 werd deze vis getagt en had hij een lengte van 109cm en nu in 2014 is deze heilbot 133cm, dus hij is 24cm gegroeid in 6 jaar.

Hieronder de heilbot van 2 dagen geleden, zij hadden ook een Orca naast de boot !

 Raffie=== Donderdag 11 september 2014 ===


Bericht uit Krakvag

Hoi, Linda en Raffie,

Geweldig weer in de omgeving Krakvag, zon, weinig wind en weinig regen. Schitterend gewoon. We vangen hier volop vis,met name koolvissen. De koolvissen zijn rond de 70 en 80 centimeter. Geen reuzen maar wel leuk op lichte hengels. Getracht heilbot te vangen maar dat is ons tot nu toe niet gelukt. Wel ving Carel 2 haaien, volgens ons een luipaardhaai en een doornhaai. Deze laatste veroorzaakte veel tumult in de boot. We hebben geen foto kunnen nemen of hem kunnen meten/wegen. We waren blij dat deze haai weer de boot uit was zonder enig letsel te hebben veroorzaakt. Gelukkig heeft de haai er ogenschijnlijk niets aan over gehouden. Het is immers een kwetsbare soort haai die kennelijk door overbevissing kwetsbaar is geworden en op de internationale rode lijst van IUCN staat. Carel heeft tot nu toe meeste soorten (11) en de grootste vis (doornhaai die zeker de meter haalde). Men zegt dat dagen in Noorwegen lang zijn maar voor ons duren ze te kort. Morgen de laatste visdag en vrijdag weer richting Nederland.

We hebben misschien geluk gehad met het weer maar Krakvag is zeer zeker de moeite waard. De huisjes zijn inderdaad niet echt ruim maar goed genoeg voor maximaal 4 personen. Er zijn 4 éénpersoonsbedden en 1 stapelbed, de keuken is echter wel erg klein. De boten zijn volgens ons geschikt voor 3 personen maar zijn wel stabiel en hebben genoeg motorvermogen. het vissen is hier erg gevarieerd, er kan gevist worden in op alle waterlagen want er is overal vis te vinden. We hebben onze Duitse buren meegenomen naar de stek waar wij de koolvissen vingen van 70/80 centimeter. Zij hebben genoten van het vissen want deze stel was voor hen de beste van de hele week. Eindelijk hadden zij vis om te kunnen fileren en in te vriezen.

Carel en Frank.
p.s . we hebben boten gezien met vissers die uit Hitra kwamen en rondom Krakvag kwamen vissen. Kennelijk wordt er op Hitra nu niet veel gevangen. Carel en Frank=== Woensdag 10 september 2014 ===


Bericht uit Nappstraumen en Vaeroy

@Nappstraumen heeft flink veel vangsten van koolvis en kabeljauw, allemaal rond de 10kg. De 2 grootste heilbotten zijn 140cm en 147cm, dikste kabeljauw was 16kg. 

@Vaeroy heeft ook wederom mooie vangsten, dikste koolvis was 17kg, zwaarste kabeljauw 18kg, een leng van 11kg, verder wederom mooie heiltbot.

 Raffie=== Dinsdag 09 september 2014 ===


Heilbot 60kg bij Langsundet Tromso

Op dit moment hebben we een Belgische groep bij Langsundet in de omgeving Tromso, deze 8 gezellige Belgen (Seagull), met oa Germain de Vlieger, zijn daar 10 dagen aan het vissen en zijn bezig aan hun 4e dag vandaag. Hier een bericht via facebook gekregen:

Vandaag is een droom van elke visser toch uitgekomen. Zeker voor Karel op onze boot met een Heilbot van 155 cm en 60kg. Met zeer goede kennis van onze schipper Germain staat onze teller na drie dagen op 2 Heilbotten, Zeewolf, Dorade, Koolvis, Schelvis, en Big Kabeljauw. Nog nooit in mijn leven zoveel kabeljauw gevangen als nu. Zeker een reis die nog lang in het geheugen zal blijven.

Hieronder een paar foto's

      

      Raffie=== Zondag 07 september 2014 ===


bericht Krakvag

Hoi Linda en Raffie,

Ik had gisteren ook een mail verzonden maar mogelijk is deze niet aangekomen.
We hebben een vermoeiende reis gehad maar hebben genoten van de reis door half Noorwegen. Wat een schitterend land.
We zijn gisteren aangekomen rond 15.00 uur en werden fantastisch ontvangen door Thomas. Huisjes zijn schoon en alles is aanwezig. De boten zijn voldoende wat ons betreft, maar dat komt ook omdat wij maar met 2 man zijn.
 Carel en ik zijn gelijk een paar uur het water op gegaan. Enorm veel kleine koolvis, paar gulletjes, 1 roodbaars, 2 pollak, 17 makrelen. Vandaag rustig aangedaan om even bij te komen.
Gevist op diverse stekken waar het werkelijk barst van de kleine koolvis. Hebben vandaag 3 kleine lengen gevangen van rond de 50/60 op een diepte van ongeveer 80 tot 100 meter. 
Wederom een roodbaars , 1 gul, makrelen en een paar koolvissen. Momenteel is het echt zoeken naar de grotere vissen, alles hebben we geprobeerd. Ook de Duitsers uit de andere 4 huisjes konden de grote vissen ook niet vinden. Zijn ook vissers die de grote kabeljauw willen vangen en kennelijk een aantal keren al in Noorwegen zijn geweest. Helaas is er 1 groep die gewoon de kleine koolvissen van 30-40 cm meenemen en fileren, onbegrijpelijk. Overigens hebben we veel bruinvissen gezien en zeearenden, helaas geen zeehonden zie in een net verward zaten ;-).
Overigens schitterend weer en bijna geen wind. Er zijn hier enorm veel 'bergjes'onder water waar je veel grote vissen verwacht maar helaas.
Wel is de makreel hier en zelfs de grotere exemplaren maar daar kwamen wij niet voor.
Morgen gaan we iets verder de grotere vissen zoeken. We houden jullie op de hoogte.Carel en Frank=== Zaterdag 06 september 2014 ===


Grooootttteeee koolvis bij Vaeroy !

Wederom prachtige visserij bij Vaeroy, dikste koolvis was 18kg en dikste kabeljauw was 21kg ! Wauw wat een vissen, wat een vangsten en dat op 10 minuten varen vd accommodatie.

Volgende week zijn we er zelf, dus hopen op goed weer !

  Raffie=== Vrijdag 05 september 2014 ===


Bericht uit Vaeroy

Jammer dat het middels het vliegtuig niet zo makkelijk te bereiken is, kan wel, maar dan moet je 1 extra hotelovernachting nemen. Voor die groepen die gaan rijden is het ideaal, je rijdt naar Bodo en daar de ferry naar Vaeroy.

Maaaaar als je eenmaal op Vaeroy Lofoten bent en het weer speelt een beetje mee, dan vaar je in 10 minuten naar de stek, de 1e goede stek is 5 minuten varen. Als je nu echt eens top wilt vissen, kans maken op grote koolvis, kabeljauw of heilbot, kom dan naar Vaeroy of Nappstraumen.

Maar het blijft vissen, soms willen ze gewoon niet jagen, gewoon niet bijten, gebeurt zelfs in IJsland wel eens, maar dat is vissen. Maar als je een beetje door de vangstberichten hier kijkt, zie je snel dat Vaeroy en Nappstraumen TOP visgebieden zijn, kosten wat meer, maar dan heb je ook wat, een mercedes kost nu eenmaal wat meer dan een Fiat. Prijs per persoon huis, boot (23,5ft 135pk), gratis visgids, incl. transfer, vliegticket met 2x 23kg bagage (tas, koffer, kist of hengelkoker) en 8kg handbagage komt op ongeveer 1400,- euro pp (bij 4 personen). Daar vis je ook nog eens in het aller aller allermooiste gebied van Noorwegen, zie foto 1 !!!

Gisteren wederom een topdag, volop mooie grote vissen !!

Zwaarste kabeljauw 23,8kg, vele kabeljauwen en koolvissen rond de 15kg, wederom was de Crazy Daisy en de Slimjim, favoriet voor deze vissen, zie de foto's.

        Raffie=== Donderdag 04 september 2014 ===


Hoe mooi is IJsland nu eigenlijk ?

Veel vissers zijn al meerdere malen in IJsland geweest, maar hebben eigenlijk geen idee hoe het land eruit ziet...

Bij deze:  https://www.youtube.com/watch?v=CCrnJx6yWds&feature=youtu.be Raffie=== Woensdag 03 september 2014 ===


Heilbot op Vaeroy

Wederom leuke heilbotten gevangen bij Vaeroy

Voor de vissers die nog naar Noord Noorwegen gaan, dit jaar of volgend jaar, de Kinetic Crazy Daisy "Rainbow" en de "Blue Glamour" hebben zich afgelopen seizoen bewezen.

Kijk maar eens heel goed door de vangstberichten en het kunstaas in de bek vd vis, het bewijs is er.

http://cordestravel.nl/noorwegen/lofoten-vaeroy-brygge-vissen-in-noorwegen/ 

 Raffie=== Woensdag 03 september 2014 ===


Unieke onderwater beelden uit IJsland

48m diepte op stek 6, wat een vis, niet normaal meer.

Beelden zijn gemaakt met een Garmin Virb Elite in een onderwaterbehuizing.

http://youtu.be/jvdjXh2ysyA?list=UUFfZL9jo75p3QA4tXhfqq-g Raffie=== Woensdag 03 september 2014 ===


Nappstraumen

Wederom leuke vangsten bij Nappstraumen.

   Raffie=== Woensdag 03 september 2014 ===


Mooie heilbot Storekorsnes

Prachtige heilbot vanuit Storekorsnes, helaas geen info over gewicht of lengte.

Bij de groepsfoto zie je op de achtergrond Seahouse 1, 2 en 3

http://cordestravel.nl/noorwegen/storekorsnes-vissen-in-noord-noorwegen/ 

 Raffie=== Maandag 01 september 2014 ===


Bericht uit Nappstraumen

 
Hoi Raffie en Linda,
 
Gisteren (vrijdag) hebben we een goede visdag gehad. We hadden zeer mooie kabeljauwen gevangen van tegen de meter lang. Ook hing er een kleine verrassing aan mijn lijn vandaag. Het was een roodbaars, helaas wel een kleintje van 15 cm , maar het was wel iets anders dan kabeljauw en lom 😃. We hadden ook een heilbotbeet. We hebben hem helaas al zeer snel moeten afgeven. Dit kwam omdat de heilbot als een speer onder de boot zwom en de draad gewoon brak door tegen de rand van de boot te schuren. De laatste twee uur zijn we op de platvis gaan vissen in de Vikbukta-baai. Het was geen mooie afsluiter omdat de platvis geen zin had om te bijten. Maar wie niet waagt wie niet wint natuurlijk…
 
Gisteren vertelde de visgids Sebastian dat ze morgen (vandaag) met 3 boten op de heilbot gaan vissen. We hebben 1 uur en een half gevaren naar het zuiden. Het was prachtig weer, de zee was vlak en weinig stroming. We hebben in de voormiddag slechts 1 kabeljauw gevangen van 90 cm. De rest van de boten hadden niets. Even later vertelt Sebastian dat er een grote heilbot gevangen is van 1.85 m en 80 kg. Jammer genoeg was het niet in onze buurt en hebben hem ook niet kunnen zien. We hebben een heel lange periode niets gevangen en zijn uiteindelijk naar de stek gevaren waar we gisteren mooie vangsten hadden. Tevergeefs was hier ook geen vis meer te bespeuren, enkel kleine koolvisjes die constant aanwezig waren. Heel de namiddag rond aan het varen geweest en het juiste reliëf aan het zoeken geweest, maar niets… De laatste twee uur van de dag hebben we geprobeerd om op platvis te vissen in de buurt van het huisje, slechts eentje wou zich vandaag laten vangen. Deze hebben we samen met de enige kabeljauw ‘s avonds opgegeten. Ze waren uiteraard erg lekker.
 
Om toch nog iets te kunnen vissen hebben we nog een krab kunnen vissen die elke morgen aan de dokken van de boten zat aan het huisje. 😃
Wat ons wel opvalt, is dat de Crazy Daisies het erg goed doen. Met deze hebben we al de meeste en grootste vissen gevangen. De Slim Jim doet het net iets minder, maar hij doet het ook goed.
Morgen gaan we terug naar de plaats waar de visgids ons vrijdag naartoe heeft gebracht om de beste kabeljauw te vangen. We hopen op een goede vangst.
 
Groetjes
Michel Estercam


Michel=== Zondag 31 augustus 2014 ===


Vangsten uit Storekorsnes

Prachtige vangsten uit Storekorsnes Noord Noorwegen.....

      Raffie=== Zondag 31 augustus 2014 ===


Wederom mooie koolvis Vaeroy

Het begint nu toch wel te kriebelen, nog even en dan gaan we naar Vaeroy, heb er nu al veel zin in.

Maar aankomend weekend 6 & 7 September zijn we op de beurs in Maurik (Tiel) tijdens de http://hs-outdoorfair.nl het weer ziet er goed uit, dus kom even langs !!

Hieronder de mooie koolvissen van Vaeroy, wat een beesten en allemaal gevangen op de Crazy Daisy.

 Raffie=== Zaterdag 30 augustus 2014 ===


Bericht uit Nappstraumen

Hoi Raffie en Linda,
Na een lange autoreis van ongeveer 30 uur rijden zijn we eindelijk aangekomen in de Black Cabin. Het is een zeer mooi verblijf en alles is aanwezig, er is niets dat ontbreekt. Een erg leuke aankomst na een uitputtende reis. We zijn woensdag aangekomen om 7.00 uur en ondanks onze vroege aankomst, konden we al in het huisje om 10 uur i.p.v 14.00 uur. We zijn dan omstreeks 12.00 uur op zee gegaan om kennis te maken met het vissen in Noorwegen. Het was letterlijk een kennismakingsdag want de derde beet was al meteen een heilbotbeet. We hebben er 1.30 uur mee bezig geweest en hebben hem moeten laten gaan. Hij was té groot.  ☹ De tweede dag was op het eerste zicht een echte topdag met vangsten van meer dan 20 lengen en een tiental kabeljauwen van 60-80cm (niet de grote jongens, maar toch 😃). Maar eenmaal aangekomen bleek onze grote ‘lengvangst’ een grote ‘lomvangst’ te zijn. We moeten er nog steeds om lachen. 😊 
De derde dag (vandaag) hadden we de visgids Sebastian ter beschikking, een zeer aangename jongen die goed Nederlands spreekt wat voor ons ook tof was. Maar desondanks de moeite die de visgids gedaan heeft die dag, waren de vangsten erg mager. Na een hele dag vissen met zes personen (inclusief visgids), kwamen we thuis met 2 koolvissen van 60 cm, enkele kabeljauwen waarvan er eentje bij was van 90 cm en dat was het. Sebastian vond het ook heel abnormaal. De andere groepen kwamen thuis met hetzelfde verhaal. Morgen gaan we op schol vissen omdat de stroming en wind te veel zijn voor comfortabel te vissen.
We hadden graag ook wat foto’s toegevoegd, maar het internet is hier zo traag dat het gewoon niet lukt. We zullen later wel wat foto’s doorsturen.

Groetjes vanuit Noorwegen!
De lomvissers 😃
Michel EstercamMichel=== Donderdag 28 augustus 2014 ===


Prachtige Heilbotten bij Nappstraumen en Vaeroy

Tientallen mooie heilbotten bij Nappstraumen en Vaeroy deze week, daar zij een heel groot voorstander zijn van Catch and Release van deze mooie platvissen, zijn er alleen cms bekend. De zwaarste/langste heilbot deze week was bij Vaeroy met 201 cm, andere "grote" waren 172cm, 2x 142cm en 137cm en een flink aantal onder de meter. Koolvis meld zich ook aan met als zwaarste 18.3kg, eentje boven de 15kg en vele rond de 10kg. De kabeljauw had er ook zin in en de zwaarste was daar net iets onder de 20kg, verder vele tussen de 10 en 15kg. Favoriet kunstaas voor de koolvis was deze week wederom de Crazy Daisy Raibow, blijkt dat deze roze kleur goed is, maar ook de blauwe kleur is een topper. Binnenkort komt in de winkel de "koolvis" kleur uit van Crazy Daisy, genaamd Robocod.

Kortom de visserij bij de Lofoten is wederom TOP !!!

Laten we hopen dat het weer goed blijft want Linda, Robert Valkeneer (Penn) en Marco Kraal (Vis TV) en ik gaan van 16 tm 24 september naar Vaeroy en zullen daar gericht gaan vissen op heilbot en grote koolvis.

     

   Raffie=== Donderdag 28 augustus 2014 ===


Bericht uit Polarcirkel

Hey Raffie en Linda,

Wij zijn vrijdag goed aangekomen na een mooie rit door Noorwegen, elanden en rendieren gezien onderwege 
Prachtige locatie hier, heel goed weeren geen wind! Hele dagen lang zon, vrijdag hebben we de de boot nog getest en een enkele kabeljauw binnengehaald.
Zaterdag dan aan het echte werk begonnen En een bak kabeljauw gevangen van mooi formaat, 3 tot 5 kilo maar geen uitschieters
Dan in de namiddag zijn we tot aand de gletsjer gegaan inhet Hollandsfjord, heel mooi om te zien maar enkele kleine koolvisjes en gul gevangen aan de rivier van de gletsjer. verder ook nog een walvisje gezien!
En dan zondag voor de eerstemaal op open zee gegaan, anderhalf uur gevaren en toch leuk gevangen, flinke kabeljauw gevangen, met de toppers 11 en 13 kg. Die hier nu ook uithangen in de 'Hall of fame' Voor de rest wel veel Lom, niet zulk een aangename vis...
Maandag dan terug naar open zee gegaan, spiegelgladde zee enprachtig weer! Wat schelvis en koolvis (5kg!) gevangen maar voornamelijk kabeljauw van een mooi formaat en veel lom. Al hebben we wel een uur stil gelegen door een 20 tal bruinvissen rond de boot, wel prachtig om te zien natuurlijk, maar de vis was snel weg!
En morgen gaan we weer naar zee, windkracht 2 maar en volop zon zeggen ze, dus hopelijk weeral een topdagje heh! Fotos volgen als we terug zijn.

Mvg, Jasper en Dirk Van Buggenhout.Dirk=== Woensdag 27 augustus 2014 ===


Weer thuis

Hallo allemaal,

Dit stukje heb ik net op facebook gezet, voor die groepen die geen facebook hebben.....
Wij werken hard aan een filmpje, de foto's en een verslag...zal zsm klaar zijn, maar hier een korte samenvatting.... 

Het is weer voorbij het Penn IJsland Festival 2014, op facebook staan honderden berichten, foto's filmpjes en verslagen wij hebben iedereen gevraagd om hun foto's en filmpjes door te sturen, dan maken wij er een mooie samenvatting van voor op de website, zodat iedereen kan genieten.

Het was een geweldige week, vol gezelligheid, actie, spektakel, feest, dansen, plezier en vooral heel veel vis. Met in totaal 38 sportvissers vertrokken we naar IJsland en vanmiddag ging iedereen met een lach op zijn gezicht weer naar huis, een ervaring die men niet snel zal vergeten. Kabeljauwen tussen de 25 en 30kg, walvissen naast de boot, bultruggen die op 50m voor de boot springen en vissen vangen die de hengels bijna doen breken.

De winnaar van dit festival is Rick Sol van Team Pro Fish uit Zegge won de hoofdprijs met zijn 29,98 dikke kabeljauw, op 20 gram na dus 30kg ! 2e plaats was voor Pedro 28,8kg en Willy Jacobs had de 3e plaats met 26,7kg, als dit geen mooie kabeljauwen zijn. Een extra compliment voor onze jongste deelnemer ooit, Lars Christiaens van 15 jaar ving een kabeljauw van 24,4kg, super Lars !

In Juli wonnen de Belgen dit festival en in Augustus waren het de Nederlanders, ondanks dat het Team van Robby Fish Tophengelsport alles in de strijd gooide om de hoofdprijs te winnen, Robby Florus en zijn Team bestond dan ook uit TOPvissers.

De komende weken zullen we de samenvattingen en verslagen plaatsen op onze website (zie link hieronder) met oa beelden uit de lucht en onderwater. We maken we ons nu op voor het Penn IJsland Festival 2015, waar op dit moment nog 2 of 3 huisjes vrij zijn.

Ik wil iedereen bedanken voor jullie inzet en gezelligheid en we zien elkaar snel weer ! Hier alvast wat foto's om een idee te geven hoe het allemaal is verlopen, het was wederom voor de 8e maal een geslaagd festival.

Linda en Raffie Cordes

 

www.cordestravel.nl
      


Raffie=== Dinsdag 26 augustus 2014 ===


Laatste dag Penn IJsland Festival

Gisteren dinsdag, was alweer de laatste dag vh Penn IJsland Festival 2014, wat een week ....

Helaas kon er ook gisteren niet naar de beste verre stekken gevaren worden, men kon wel in het fjord vissen en leuke vissen vangen, maar niet die 20+ kabeljauwen die we de eerste dagen vingen, daar konden we niet bij komen. In het fjord was kabeljauw tussen de 5 en 10kg heel normaal, deze kon men genoeg vangen, de dagwinnaar wist zelfs een kabeljauw van 17kg te vangen en dat in het fjord.

Het was een week met flink veel kabeljauw boven de 20kg en heel veel tussen de 10 en 15kg, eigenlijk best een goede week, we mogen zeker niet klagen. Ook waren er gisteren weer grote bultrug walvissen in het fjord, bij de boot van Pim sprong er zelfs eentje van rond de 20.000 kilo uit het water, 1,5m boven het water sprong deze eruit op 50m voor de boot, een belevenis die men nooit meer vergeet, Peter heeft er geweldige beelden van, dus laten we hopen dat we die allemaal snel kunnen zien.

Gisteravond was dan de prijsuitreiking vd dagprijs, en de 3 vissers die de 3 zwaarste vissen vd week wisten te vangen.

Op de 1e plaats Rick Sol met een kabeljauw van 29,980 kg, hij won de hoofdprijs een waardebon van 1000 euro, waarmee hij naar keuze materialen van Penn, Berkley en Abu Garcia mag uitkiezen.

Op de 2e plaats Pedro Pruimboom, hij ving een kabeljauw van 28,86 kg en won daarmee een Penn Regiment Halibutt hengel.

Op de 3e plaats Willy Jacobs, hij ving een kabeljauw van 26,76 kg en won daarmee een Penn Regiment Heavy Pilk hengel.

Zoals je ziet vele kabeljauws boven de 20kg en daar gaan we voor. 

Uiteraard maken wij en ik hoop ook nog andere deelnemers een leuk verslag voor de website, zodat iedereen nog eens alle foto's kan bekijken, op facebook zijn er tientallen te vinden. Vandaag gaan we de boot schoonmaken, huisje in orde maken, spullen inpakken en zijn we morgen weer in Nederland en bereiden we ons weer langzaam voor, voor het volgende Penn IJsland Festival in Augustus 2015, we hebben nog 2 huisjes vrij, dus wie er mee wil moet snel zijn: http://cordestravel.nl/ijsland/penn-ijsland-festival/ 

Tot slot, in een eerder bericht heb ik verteld dat we onderwater hebben gefilmd op 48m diepte, we zullen hier uiteraard een filmpje van maken en alles met jullie delen, we hebben zelfs beelden vanuit de lucht. We hebben onderwater gefilmd met een Garmin Virb in een onderwaterbehuizing en ik kan je verklappen dat de beelden geweldig zijn !

Bij deze wil ik alle deelnemers bedanken voor een super gezellige visweek en vele van jullie zien we volgend jaar weer terug tijden het Penn Nappstraumen Festival in de Lofoten in Juni of September, de andere groepen zien we in Augustus weer in IJsland of elders, nogmaals bedankt voor alles en tot de volgende trip !

www.cordestravel.nl 

      Raffie en Linda=== Maandag 25 augustus 2014 ===


5e dag Penn IJsland Festival

Het blijft vissen, de ene dag vang je ze makkelijk en de andere dag niet. We hebben onderwaterbeelden gemaakt op 48m diepte en het zit bom en bomvol met vis, grote scholen met koolvis en kabeljauw en terwijl ik aan het filmen was waren Linda en Jan met kleine sandeels aan het vissen, maar niks geen beet, nog niet eens een aanbeet, helemaal niks, terwijl het bomvol zit met vis. Maar goed wat de oorzaak is dat de vis niet wil bijten weet niemand, de beroeps die hier ook hun vis komen lossen geven aan de de stand vd zon en de maan invloed hebben op de vangsten en de aardbeving die we hebben gehad met de vulkaan ook niet goed is.

Voor ons is het jammer, ook zondag kon men dus niet naar buiten ivm de harde wind, jammer maar men kon wel gaan vissen en proberen toch een mooie vis te vangen en vis is er genoeg gevangen, vele honderden kabeljauwen tussen de 2 en 6kg werden er gevangen, dus dat is geen probleem, alleen de hele grote lieten het afweten. 1 persoon wist dan toch een grote vis te vangen, Albert wist een kabeljauw te vangen van 12.8kg en won daarmee de dagprijs. Ondanks dat we niet naar buiten kunnen om weer te jagen op die 25+ kabeljauwen, is de sfeer geweldig, iedereen is vrolijk, iedereen lacht en doet gezellig mee, het is echt gezellig en daar draait zo'n festival om natuurlijk.

Jan vd Bovenkamp werd uitgedaagd door de Seawolves voor de ALS "Ice bucket challenge" en deze nam hij uiteraard aan.

     

     Raffie=== Zondag 24 augustus 2014 ===


Wat een omslag

Van topweer met topvangsten, naar slecht weer, veel wind en weinig vis....

Zo hadden we elke dag nog een 20+ als winnaar, vandaag had de winnaar een vis van 10.7kg. De wind heeft roet in het eten gegooid en we konden niet naar de verre stekken. Normaal vang je dan in het fjord genoeg mooie vissen tussen de 90 en 110cm, maar helaas ook deze jongens hadden zich verstopt. Vis kon je genoeg vangen, allemaal tussen de 2 en 4kg, maar daar waren we niet naar op zoek.

Maar Jan vd Bovenkamp, de lijnenman van Berkley en ik kregen wel een prachtig kado van moeder natuur, wij kwamen onderweg een hele dikke Bultrug walvis tegen van een 15-18m, die rond de 20.000 kilo wegen. We zagen een kleine vin en dachten eerst een een zeehond, maar als snel bleek dat deze iets groter was. Meteen Willy, Joel, Pedro en Coen (Seawolves) gebeld, want zij waren vlak in de buurt, om ook te komen kijken. Op maar liefst 2m vd boot konden we deze prachte Bultrug zien en maar liefst 1,5 uur is deze in de buurt gebleven, liet zijn kop, zijn ogen en een paar keer zelfs zijn buik zien. Dit is zo gaaf, zo mooi en zo geweldig om eens mee te maken in je leven, een ervaring die je nooit meer vergeet.

Terug naar de visserij, allereerst merken we niets vd vulkaan, dus daar geen zorgen, we zien wel of we terug kunnen dinsdag, maar ziet er wel naar uit hoor en anders vissen nog wat langer door. Robby Florus van Robby Fish in Wommelgem ving gisteren de zwaarste vis, een prachtige zeeduivel van 10.7kg en won daarmee de dagprijs, een prachtige Penn Conflict 5000 molen.

Wij vissen trouwens aan boord met de Penn Regiment serie, wat een prachtige hengels voor Noorwegen en IJsland, we vissen met de Regiment Halibut, Innerliner, Boat en de Regiment reishengel, die het zware werk makkelijk aan kan ! Als molens hebben we de Penn Conflict 5000 en 6000 en als reel de allernieuwste 2speed Penn Fathom, wauwwww wat een snelheid en kracht, niet normaal meer. Op de molens en reels hebben we de Berkley Black Velvet (nog niet in de handel) en de Spiderwire Ultracast Ultimatebraid, toplijnen voor de grote kabeljauw en de zware heilbotten.

Jammer dat het weer ons in de steek laat, maar goed daar kunnen we niets aan doen...

 

      

     

    Raffie=== Zondag 24 augustus 2014 ===


20kg kabeljauw uit Polarcirkel

Hoi Raffie en linda.

Vandaag leuk gevangen op Polarcirkelen. Mooi weer weinig wind.

Ja 20 kg . Goed aan het gewicht

 Martijn=== Zaterdag 23 augustus 2014 ===


Wederom een TOP dag in IJsland

Wat een dag, de vis was niet makkelijk te verleiden tot een aanbeet, maar als deze dan wilde bijten, dan had je ook vaak een dikke 10+ kabeljauw.

Er zijn tijdens dit Penn IJsland Festival 2014, veel grote vissen gevangen, dat zullen jullie straks wel lezen in alle verslagen, althans ik hoop dat er toch een aantal mensen zijn die even een kort verslag maken voor.

Francois vd groep van Robby van Robby Fish ving vandaag samen met de visgids een dikke kabeljauw van 27 of 28kg kabeljauw, wat een beest, ikzelf ving een kabeljauw van 20kg.

Maar de 3 zwaarste vissen van deze dag waren van Christ 23,2kg, Coen 24,7kg en de winnaar van vandaag was Pedro vd groep the "Seawolves" met een kabeljauw van 28.86kg !! Dus de 2e kabeljauw die de 30 kilogrens bijna aantikt, hoezo is IJsland geen kabeljauwparadijs ??

Helaas kunnen we waarschijnlijk de komende dagen niet de open zee op, helaas komt meneer "wind" ons weer pesten en is de kans om de open zee op te gaan dus voorbij. Maar we kunnen wel vissen in het fjord, waar deze zomer een kabeljauw van 32kg is gevangen, tijdens de vorige festivals een heilbot van 25kg en zelfs eentje van 45kg, dus de wedstrijd is nog niet over.....

 Meer informatie over dit Penn IJsland Festival, zie hier >>>

 

       

       Raffie=== Donderdag 21 augustus 2014 ===


2e dag Penn IJsland Festival

Vandaag een TOP dag !!

Het weer was perfect, de vis wilde goed bijten en de vangsten waren top ! Wat een vis is er gevangen vandaag elke groep heeft minstens 400kg vis gevangen vandaag, sommige groepen wel het dubbele. Vandaag zat de vis dik op stek 6 en was de hele koolvis het beste aas, voor vele groepen, andere groepen vingen meer vis op de Crazy daisy en de Cutbait. 

Vandaag was ook Lars met zijn vader Peter uit België op jacht naar de grote vis, Lars en Peter gaan vaak samen vissen en nu mocht Lars (15 jaar) mee naar IJsland en dat heeft pappa geweten, Lars ving vandaag als jongste deelnemer ooit een kabeljauw van maar liefst 24.40kg en dat voor zo'n jonge jongen die trouwens een top sportvisser is ! Ik denk dat we nog wel eens vaker van Lars zullen gaan horen in de sportvisserij.

De groep "Seawolves" had gisteren veel geleerd vd visgids die zij geboekt hadden enkonden dit vandaag in de pratijk brengen, Willy de Team Captain ving vandaag een dikke kabeljauw van 26.76kg en werd er zelfs aan boord een zeeduivel gevangen.

Maar de grote winnaar van vandaag kwam uit de groep van "Team Pro Fish van hengelsport Pro Fish uit Zegge: www.profish-hengelsport.nl Rick ving vandaag een kabeljauw van bijna 30kg, op 20 gram na was hij 30kg en dat is toch echt een hele dikke vette vis, die 140cm lang was. Rick won daarmee een prachtige Penn Conflict 5000 molen, die hij morgen meteen gaat gebruiken.

Ook wij (Linda, Jan, Raffie en Henri (visgids) hebben vandaag flink wat vissen rond de 15 kg gevangen, Jan had de zwaarste van bijna 18kg. Verder zijn er bij bijna alle groepen vele vissen tussen de 15 en 20kg gevangen, dus kan men spreken van een zéééér geslaagde dag !

       

      

      

      Raffie=== Donderdag 21 augustus 2014 ===


Weer een record koolvis in Vaeroy

Onze accommodatie op Vaeroy heeft weer laten zien dat het een topgebied is voor grote koolvis en kabeljauw. De mannen vingen kabeljauw van 17, 18 en 21kg en daarna een koolvis van maar liefst van 21.8kg en 19.5kg, dat zijn voor Noorse begrippen echte monster-koolvissen !

  Raffie=== Woensdag 20 augustus 2014 ===


Penn IJsland Festival van start

Vandaag is het Penn IJsland Festival dan officieel van start, 38 deelnemers waaronder Robby van Robby Fish en Jan vd Bovenkamp van Berkley. Het weer zag er goed uit, nog niet genoeg om naar open zee te gaan, maar de monding vh fjord de 5 en 7 waren goed te doen. Onderweg kwamen we al een walvis tegen, die met zijn staart naar ons zwaaide. Ondanks het goede weer was het een zware dag, toch wel veel golven, zelfs zo vervelend dat we een paar mannen zeeziek waren. Hier en daar werden er al records verbroken en was het na afloop weer ontzettend gezellig in het restaurant.

Uiteindelijk was het om 21:00 weer de dagelijkse weging, want elke dag hebben we een dagprijs, een prachtige Penn Conflict 5000 molen twv 180,- euro. Deze molen is geweldig voor de zware visserij in Noorwegen en IJsland, een prachtige dagprijs dus. Henri vd groep de Kabeljoekels won vandaag deze geweldige prijs, hij ving een kabeljauw van maar liefst 22,34kg en had een lengte van 137cm op stek 7 met een oranje Slim Jim van Kinetic.

Kortom het was een zware dag, de vis liet zich niet snel verleiden, maar iedereen was tevreden, morgen nog minder wind, dus we gaan vol nar de 6, morgen weer nieuwe berichten.

   

     Raffie=== Maandag 18 augustus 2014 ===


SMS uit Hellesoy

Vangstbericht dag twee 
Op twee veel schelvis exemplaren van drie kg zelfs een heek morgen krijgen we storm dus met de auto naar BergenGuus=== Zondag 17 augustus 2014 ===


IJsland we komen er aan....

Net weer wat foto's uit het kabeljauw-paradijs IJsland ... oh ja er komt ook nog een walvisje voorbij.

Dinsdag gaan we met 40 man naar IJsland, voor het Penn IJsland Festival 2014, het weer ziet er tot op heden nog zeeeeeer goed uit, dus wie weet hebben we deze keer meer geluk !

      Raffie=== Zaterdag 16 augustus 2014 ===


Bericht uit Hellesoy

Vandaag weinig wind dus er op uit, eerst maar de boel verkennen, makreel in overvloed, na een stuk of vijftig de andere hengels gepakt, twee met de pilker en twee man met een reep makreel, we hadden al gehoord dat de visserij matig was, water temperatuur te hoog maar toch, met de regelmaat een aanbeet, mooie polack en gulletjes van vijf pond kwamen binnen, ook zelfs platvis, een grote tongschar en een heilbot kwamen boven, in ieder geval lekkere . Toen het ging regenen zijn we van het water af gegaan.Guus=== Zaterdag 16 augustus 2014 ===


Bericht uit PolarCirkel

Gisteren pollak van 4.8 kg. Heel veel kabeljauw rond de 3 kg. En als je wil kun je de boot vovissen met kleine koolvis en makreel. Voor eventjes wel leuk zo makreel die door de slip van je spinhengel gaat. Werden ze maar 70-80 cm. Naast weer een zeearend ( is de gewoonste zaak hier blijkbaar) weer tuimelaars gezien. Niet op afstand maar op nog geen 5 meter van de boot. Ze bleven en hele tijd rond ons zwemmen. Blijkbaar hadden ze dezelfde stek gekozen om te vissen. Super natuur hier in Polar cirkel.Bert=== Zaterdag 16 augustus 2014 ===


Bericht uit Nappstraumen

Weer 3 blijde heren die aan het vissen zijn bij Nappstraumen, groep Troost uit Oud Beijerland maken deze keer Nappstraumen onveilig met hun haken...hahaha

Ze zijn helemaal blij en willen volgend jaar weer terug, dan zijn goede berichten !

   Raffie=== Zaterdag 16 augustus 2014 ===


Nieuwe film vissen Panama

Zoals jullie al weten gaan Linda, Maurist en ik in januari naar dit gebied, ism Nordic Sea Angling, onze partner voor Vaeroy, Nappstraumen en Panama.

https://www.youtube.com/watch?v=hBiwJvvGI0g 

In Januari of Februari willen we er een mini festival met 16 deelnemers organiseren, altijd al je droom geweest, meld je dan snel aan en ga mee !

http://cordestravel.nl/vissen-in-panama/ Raffie=== Vrijdag 15 augustus 2014 ===


Weer thuis

We zijn net terug van Hellesoy. We hebben hier een mooie tijd gehad . Leuk gevist en goed gevangen maar ook met ons gezin fijne tripjes gemaakt naar Bergen en omgeving.
De ligging van Hellesoy is hiervoor goed. Dit was voor ons de reden om destijds voor Hellesoy te kiezen als vakantie bestemming
Dank aan het Cordes team en hopelijk tot volgend jaar

Groet,

   Familie Linssen=== Vrijdag 15 augustus 2014 ===


Bericht uit Roan

Heej Raffie alles goed?
Hier in Roan is alles uitstekend, het huis , de boot , het weer is uitstekend en de wind is onze vriend geworden 2 tot 3 m/s, nu alleen de vissen nog , de echte grote vissen hebben we nog niet gevonden, nog tips groetjes

Harrie vanuit het mooie Roan

  Harrie=== Vrijdag 15 augustus 2014 ===


Vangsten Nappstraumen en Vaeroy

Wederom topvangsten uit Nappstraumen en Vaeroy, met dank aan de visgidsen ter plaatse !

Dinsdag vertrekken we naar IJsland met in totaal 38 sportvissers voor het Penn IJsland Festival Augustus 2015. Uiteraard gaan we onze uiterste best doen om dagelijks een bericht te maken, maar met 38 man heb je echt elke dag je handen wel vol en ons reisbureau sluit niet, dus ook moeten we dagelijks alle e-mails beantwoorden en boekingen doen. Wil je ook een keertje mee naar dit unieke Penn IJsland Festival, meld je dan snel aan voor het festival in 2015.

Goed terug naar Vaeroy, om daar mee te beginnen, veel koolvissen rond de 15-16kg met als klappers 17.2kg dat zijn echt geweldige vissen, ook om te vangen trouwens, dat is echt super !! Ook de kabeljauw blijft op 10 minuten vd haven zwemmen, regelmaat rond de 15kg met uitschieters tussen de 17-18kg.

Nappstraumen is ook nog steeds lekker bezig, met de snelle 23,5ft boten met daarachter een 135pk snelle motor, vliegen de sportvissers naar de stekken, ook hier is een "verre" stek niet verder dan 30 minuten varen, vele stekken al op 5 en 10 minuten varen. Bij beide accommodaties krijgt men een visgids gratis mee voor 1 dag, wie het eerst boekt heeft de visgids als eerste en anders heb je deze de 3e dag, maar men mag altijd achter de gids aanvaren. Op de Cordes Traveldag waren vorig jaar 3 visgidsen aanwezig van Vaeroy en Nappstraumen, voor de Cordes Traveldag 2015, zullen er ook weer 2 visgidsen aanwezig zijn om jullie te helpen met alle vragen.

De vangsten bestonden voornamelijk uit koolvis en kabeljauw tussen de 10 en 12kk, zwaarste was 13kg, het beste kunstaas was de Crazy Daisy en de SlimJim "Vomit" kleur. Verder werden er ook wat kleine heilbotten gevangen, deze werden gemerkt en weer los gelaten, 99% vd heilbotten mogen bij Nappstraumen en Vaeroy allemaal weer zwemmen, vaak krijgen ze wel een officieel "tag" mee, zodat ze kunnen zien waar de de volgende keer wordt gevangen. Men moet ook altijd de nrs noteren als men een getagte heilbot vangt, het zeevis-instituut in Bergen houdt dit allemaal bij.

     

    Raffie=== Vrijdag 15 augustus 2014 ===


Geen vangstberichten ?

We krijgen vaker de vraag waarom we geen foto's of berichten plaatsen van andere accommodaties en andere landen. Die vraag kunnen we eigenlijk heel simpel beantwoorden, we krijgen geen berichten uit de andere accommodaties, behalve Nappstraumen en Vaeroy. Het zijn de enigste visgidsen van al onze 8 landen en inmiddels meer dan 400 accommodaties die met zeer grote regelmaat laten zien wat er gevangen wordt. De andere visgidsen/huiseigenaren roepen alleen dat ze meer boekingen wensen en checken 9x per dag of er al een boeking is. Maar onderschat ook de sportvissers niet, zoals eerder gezegd gaan er dit jaar meer dan 3500 sportvissers via Cordes Travel op visreis, maar hoeveel vangstberichten en reisverslagen zien we terug ?

Dus eigenlijk de vraag aan alle lezers die het ook zo jammer vinden dat er zo weinig berichten zijn.... "heb jij een vangstbericht, sms, e-mail of reisverslag ingestuurd ?" De meeste moeten dan antwoorden dat ze helaas geen tijd hebben, geen schrijvers zijn, het niet kunnen, maar wel graag lezen en elke dag kijken, maar ja dan mag je ook niet "klagen" dat er geen berichten uit andere accommodaties komen en er zo weinig reisverslagen zijn......

Begrijp met niet verkeerd hoor, want letters op een pagina, kunnen ook verkeerd overkomen, ik wilde alleen aangeven dat men niet telkens moet vragen waar de vangstberichten blijven en we waarom we bijna alleen Vaeroy en Nappstraumen promoten, nou dat doen we dus niet, maar we krijgen weinig anders binnen, sorry kunnen wij ook niets aan doen. Het liefst zit ik hier elke dag 2u vangstberichten in te voeren en tientallen foto's uit alle landen, maar als niemand iets instuurt hebben wij niets te plaatsen, maar geloof ons we plaatsen ALLES wat we binnen krijgen, mits de accommodatie in ons programma zit natuurlijk.

Ik denk dat wij er verder genoeg aan doen, het beste reisverslag kan een waardebon van 400 euro verdienen, men kan voor een foto met de vangst en een Penn hengel een hengelset winnen van 500 euro, dus dat zijn allemaal leuke dingen om het toch te promoten, kortom we doen ons best, maar zonder nieuws is er geen nieuws. http://cordestravel.nl/penn-voor-ijsland-en-noorwegen/ 

Maar bij deze ook een grote dank aan al die groepen die wél een sms, vangstberichten of reisverslag hebben ingestuurd, bedankt allemaal !!Raffie=== Donderdag 14 augustus 2014 ===


Bericht uit Roan

Hallo,

Onze visvakantie zit er weeral op.
We hebben de laatste dagen van de week nog leuk gevangen, mooie koolvissen tot 11 kg, kabeljauw tot 10 kg, leng van een meter, lom, roodbaarsjes, makreel en pollak.

PhilippeRaffie=== Donderdag 14 augustus 2014 ===


Bericht uit Polarcirkel

Hier een bericht uit Polar Cirkel. Het regent op dit moment. Afgelopen dagen veel zon gehad en af en toe matige wind. Vansten zijn zeer goed. Erg veel kabeljauw. Maar. Ook leng en zelfs lom. Nog geen pr verbeterd. Kabeljauw 11.6 kg, meter koolvis en goed voor Nanno om te weten Pollak 4.3 kg. Ze ztten er dus wel. Nog 3 dagen dus alles is nog mogelijk.Bert=== Dinsdag 12 augustus 2014 ===


IJsland hét kabeljauw-paradijs !!

Wederom heeft IJsland zich bewezen, in de week van 1 tm 7 Juli veel wind, 2 weken later geen wind en bakken met vis !

Dus de vis zit er zeker wel en dik ook, IJsland is dan ook niets voor niets hét kabeljauw-paradijs van Europa.

Hierbij het verslag van de leuke groep van henk Storm, toffe groep vissers, die dagelijks ons en jullie op de hoogte hebben gehouden én een verslag hebben ingestuurd.

http://cordestravel.nl/visreis-naar-bolungarvik-ijsland-henk/ Raffie=== Dinsdag 12 augustus 2014 ===


Bericht uit Polar-Cirkel

Gisteren verder op zee gevaren.op de pilker kleine koolvis en makreel. Na overgestapt te zijn op de sandeel van Savage gear bij iedere drift kabeljauw tot 90 cm. Nu de meter+ koolvis nog.Bert=== Maandag 11 augustus 2014 ===


---- Record Koolvis Vaeroy Lofoten ---

Dat Vaeroy tot misschien wel het beste visgebied van Noorwegen behoort is wel duidelijk. Met zeer grote regelmaat worden hier dikke kabeljauwen, vette koolvissen en prachtige heilbotten gevangen. 

De "Lofoten" in Noord Noorwegen staan al jaren bekend om de geweldige vangsten van grote kabeljauw in de wintermaanden, dit jaar werden er door de vissers met een beroepsnummer, maar liefst 125 kabeljauwen over de 30kg werden er gevangen, met als zwaarste 41kg !

Vaeroy is echt een TOP visgebied, met TOP visboten, 23,5ft 135pk !! Pas geleden hebben we hier een groep Belgische vissers gehad en zij waren overal in Noorwegen al geweest, maar dit was wel hun allerbeste gebied waar ze ooit in Noorwegen gevist hadden ! 

Terug naar de visdag van vandaag, er werd vandaag een dikke koolvis gevangen van 20.2kg en dat is in ieder geval een record op Nappstraumen en Vaeroy en wie weet zijn er nog meer records verbroken. Tevens werd er vandaag bij Vaeroy een kabeljauw van 24kg gevangen en een heilbot van 185cm !!

Kijk dat zijn nog eens berichten waar een sportvisser warm van wordt, want wie wil er nu geen kans maken op dikke koolvissen ? Uiteraard was deze 20.2kg een uitzondering, maar 12 tot 15kg koolvissen en kabeljauwen vangt men hier met regelmaat.

Mooiste van Vaeroy, de verste stek is 15 minuten varen !!

In September gaan Linda CordesMarco Hans KraalRobert Valkeneer en ikzelf hier ook naar toe, dus laten we hopen op een beetje goed weer, dan komt alles goed. Onze medewerkers Maurits en Cor zijn in dezelfde week met hun vismaten in Nappstraumen, dus een belangrijke week voor Cordes Travel !

  
Raffie=== Maandag 11 augustus 2014 ===


Brug van Havferie

Wie kent de brug naar de accommodatie Havferie ?

Precies...vele van jullie, mocht het nog eens waaien...

https://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mid=0931BB6D Raffie=== Maandag 11 augustus 2014 ===


Bericht uit Hellesoy

Vandaag was onze laatste vakantiedag in Hellesoy. We hebben afgelopen week zeer goed vis gevangen. Op elke stek was wel vis te vangen. Vandaag zijn we gericht op de diepere plekken gaan vissen tot 100 meter hier was  mooie pollak te vangen. Materiaal hengel Penn heavy pilk. Molen Penn slamer 560. Pilker Abu Sillen 150 gram.

Met viendelijke groet
HaroldHarold=== Zondag 10 augustus 2014 ===


Bericht uit Polar Cirkel

Om 7:00 in de korte broek buiten ontbijten. De vis zit ver op zee vanwege de extreem hoge temperaturen dit jaar. Helaas gisteren veel wind. Hebben gisteren leuk gevangen in het fjord.

Vooral grote schelvis. Ook roodbaars en zrlfs een leng. 2 zeearenden va dichtbij gezien en 2x tuimelaars. En dat met de gletcher op de achtergrond. Super locatie hier in Polar Cirkel.Bert=== Zaterdag 09 augustus 2014 ===


Nappstraumen bericht

Deze week begint goed, daar onze wisseldag woensdag is en we alleen donderdag en vrijdag hebben gevist, was het beging al goed. Mooie koolvissen rond de 8-10kg, leuke heilbotten, kabeljauw tot 12kg en verder een grote heilbot verspeeld, wel naast de boot gehad, maar helaas niet kunnen houden. Deze hebben we geschat op een 180cm.

Hier wat foto's van wat leuke heilbotjes en een zeewolf.

  Erik=== Vrijdag 08 augustus 2014 ===


Berichten uit Bolga

Mooie vangsten uit Bolga, een topstek met huizen aan het ater in een visgebied waar men veel mooie en grote vissen kan vangen, oa koolvis, kabeljauw en heilbot.

Mooie kajuitboten als vervoer en een eigen pomp om te tanken bij de steiger, dus zelf tanken, ideaal.

     Raffie=== Vrijdag 08 augustus 2014 ===


Bericht uit Hellesoy

We zijn al een paar dagen in Hellesoy .We hebben een zeer mooi huisje .zeer ruim en mooi dicht aan het water gelegen.We boffen met het weer. Gisteren een leuk uitstpje gemaakt naar Havangerford vandaag gaan schoppen in Bergen. Maar s ochtens en s avonds wordt er ook gevist . Er is goed vis te vangen .ook de kinderen vangen goed vis. Veel makreel en koolvis. de grootste tot nu toe was een kabeljauw van 5.8 kg. Zie foto.

Met. Vriendelijke groet familie Linssen.Fam. Linssen=== Donderdag 07 augustus 2014 ===


E-mail uit Roan

Beste Raffie en Linda,

We zijn zondag goed aangekomen in de Rorbu in Roan.
We zijn goed ontvangen door de eigenaars en het huisje is prima in orde, met een mooi uitzicht op de fjorden.

Wat betreft de vangsten:
Dag 1: Grote hoeveelheden kleine koolvissen en een enkele gul.
Dag 2: Op open zee kunnen vissen, 9 gullen van tussen de 2 en de 4 kilo en een uitschieter van 7,5kg. Verder nog lom, koolvisjes, lengetje, kleine roodbaars en een polak (2kg).
Dag 3: Gehengeld in de fjord met koolvisjes, makreel, een gulletje en een lom van 5 kg als resultaat.

Groeten,

PhilippePhilippe=== Maandag 04 augustus 2014 ===


Lofoten is top !

Vaeroy en Nappstraumen 2 top visgronden bij de Lofoten, het mooiste stukje Noorwegen van Noorwegen, nergens is het zo mooi in Noorwegen als op de Lofoten ! Ook de ligging hier is top, om die reden zie je ook prachtige zeer gevarieerde vangsten bij de accommodaties die hier in de buurt liggen, denk aan Bolga, Polar-Cirkel, Nappstraumen en Vaeroy om er zomaar een paar te noemen.

We krijgen minstens 2x in de week wel een bericht uit vaeroy of Nappstraumen, met vangsten van koolvis en kabeljauw rond de 10kg, maar dit is geen echt nieuws meer, dat zijn bijna dagelijks de vangsten daar. 

Maar hier toch een paar uitschieters vd laatste 2 weken:

Kabeljauwen: 20kg, 22,5kg, 14kg, 23kg en veel van rond 15kg

Heilbotten: 110cm, 140cm, 163cm, 162cm, 120cm, 161cm, 160cm, 193cm, 202cm en vele rond de meter.

Koolvissen: 13kg, 12,4kg, 11kg, 18.2kg en vele rond de 10kg.

     

      Raffie=== Maandag 04 augustus 2014 ===


2x 23kg bagage bij de SAS mag toch !!!

Hallo allemaal,

Zeeeeeeeeeeeer goed nieuws !!!

Na weken van strijd, boze e-mails, telefoontjes en brieven en heel veel druk van oa onze kant is de nieuwe regel vd SAS weer ingetrokken. Op 19-07-14 besloten de SAS dat er voortaan maar 1 koffer inclusief in de prijs mocht zijn, voorheen mocht men 2 stuks bagage pp meenemen. Maaaaaaaar onze inzet en kracht en vooral doorzettingsvermogen en uiteraard onze aantallen boekingen hebben er dan uiteindelijk toch voor gezorgd dat we toch terug gaan naar de "oude" regel waar men 2 stuks bagage gratis mag meenemen naar Noorwegen als men via de SAS vliegt en de tickets bij Cordes Travel boekt. 

Dus iedereen die bij ons zijn visreis boekt naar Noorwegen en via de SAS gaat vliegen, waardoor men vaak om 17:00 land in Noorwegen, mag nu 2x 23kg bagage meenemen + 8kg handbagage = 54kg bagage per persoon retour.

Onder een bagagestuk verstaan we een koffer, tas, rugzak, kist of hengelkoker. De koker mag officieel 160cm zijn, maar in alle jaren heeft men er nog nooit iets van gezegd, maar 160cm is officieel.

Kortom.... we zijn weer erg blij hiermee en dat is nu de kracht van een reisbureau wat er is voor haar gasten en doorbijt !

Cordes Travel ...... Who else ?Linda en Raffie=== Zaterdag 02 augustus 2014 ===


SMS uit Hellesoy Bergen

Hallo mensen

Wij zijn vanmiddag goed aangekomen in Hellesoy, erg mooi weer hier vanavond regen gehad veel kleine koolvis gevangen 1 koolvis van 65 cm en een leng van 78 cm.

En een super mooi huisje

Gr Anne Erwin Bartje Johan en MerijnMerijn=== Woensdag 30 juli 2014 ===


Gratis sportvis-pakket twv 150/175 euro

Het sportvis-pakket 2015 is bekend....

Iedere groep die zijn visreis boekt voor 31-12-14 voor het jaar 2015, krijgt van Cordes Travel een gratis sportvis-pakket.

Het is een geweldig mooi pakket geworden dit jaar en kan worden afgehaald op de Cordes Traveldag op 07-02-15 in Mijdrecht.

Dit jaar zijn er wel een paar kleine veranderingen, dus lees even goed de "voorwaarden" door.

http://cordestravel.nl/sportvispakket/  Raffie=== Dinsdag 29 juli 2014 ===


Berichten uit Talknafjordur IJsland

Ook Kai onze visgids in Talknafjordur is lekker bezig... hij ving een monster koolvis van 19kg en had een lengte van 136cm dat zijn zo'n beetje de allergrootste die men kan vangen !

Waauuwwwww

Ook Henri onze visgids van Sudavik heeft weer leuk gescoord met 2 dikke kabeljauwen, Juli een slechte maand ?

hahahaha nee hoor...... visserij in IJsland is het hele jaar TOP ! Je moet wel een beetje geluk hebben met het weer en de juiste materialen en technieken gebruiken.

   Talknafjordur=== Dinsdag 29 juli 2014 ===


Bericht Bolungarvik

Hallo Raffie en Linda:


Vandaag zijn wij eerst voorbij stek 6 wezen vissen maar dat was niet zo goed als de rest van de week, vanwege de aantrekkende wind moesten wij om +/- 12uur hier weg. (windkracht 3 tot 4) Wij zijn toen overgestoken naar stek 7a. Hier was het nog enig sinds uit te houden. Wij hebben hier tussen de 35m en 70m gevist en elke drift was raak. In ongeveer 5 uur tijd hebben wij bijna 3 kisten vol gevangen, het gemiddelde gewicht was boven de 10 kilo. De zwaarste vis woog 15 kilo.

We hebben de afgelopen week rond de 50m diepte gevist. We hebben drie kwart van de vissen met cut bait herring gevangen en de andere 25 % hebben we met Big Bob en Crazy Daisy gevangen en pilkers. Als we geen beet op de bodem kregen dan na verloop van tijd draaiden we rustig de cut bait binnen en dan werd deze binnen 20 meter alsnog gegrepen door kabeljauw. Op deze manier hebben we 35% van de vis gevangen.

Groetjes groep Storm (Henk, Jan en Andre)

  Henk=== Maandag 28 juli 2014 ===


Cordes Travel naar Panama

Wauwwwwwwww nu was Florida al een droom, maar Panama is toch net wel even de Rolls Royce onder de visstekken ! Van 2 t/m 10 Januari gaan Linda, Maurits en ik naar Panama, samen met een aantal Zweden waar we mee samen werken voor oa Nappstraumen en Vaeroy. De vissen die we hier gaan vangen zijn zo sterk, zijn zo krachtig dat zelfs een heilbot daar niet aan kan tippen. De visserij daar is echt een droom voor heel veel sportvissers in de hele wereld en wij gaan het ervaren.

We hebben daar onze eigen boot met een visgids/schipper en dekknecht, slapen op een 5* resort en vliegen met de KLM direkt (10u vliegen) naar Panama City. De prijs ligt rond de 3500 euro per persoon, nee zeker niet goedkoop, maar goed een Mercedes, Audi en vooral Rolls Royce kosten ook veel geld. Ik moet wel zeggen dat je voor dit bedrag ook echt klaar bent, deze prijs is inclusief de vlucht met KLM, transfers, 2x hotelovernachting aan het begin en einde vd reis, de 5* accommodatie, ontbijt, lunch, diner, drankjes, alcoholische drankjes, vervoer, visboot, visgids, materiaal, fooi, hengels enz enz enz. alles is inclusief in deze prijs. Extra kosten zijn alleen eten en drinken bij het hotel, verder is echt alles inclusief.

We vliegen op vrijdag heen, komen daar om 16:30 lokale tijd aan, slapen in een hotel, zaterdag de reis via de hengelsport-winkel, naar de accommodatie, zondag tm donderdag vissen, 5 dagen van 06:30 tm 17:30, vrijdag terug naar Panama en zaterdag (20:00) weer naar Nederland, waar we zondag aankomen. Mocht men langer willen blijven, meer dagen vissen, extra verblijf in Panama, naar het casino of wat dan ook, alles is mogelijk en kan geregeld worden.

We gaan vissen met poppers, aas en kunstaas op soorten als: Amberjack, Snook, Mahi Mahi, Baracuda, Spanisch makrell, Black Marlin, Blue Marlin, Sailfish, Wahoo, Tarpon, Rooster fish, Cubera en vele andere soorten. Uiteraard nog geen idee welke we allemaal gaan vangen, maar dit zijn wel de soorten waar men een goede kans op maakt. Ook al zijn alle materialen aanwezig en hoeven we eigenlijk niets mee te nemen, maar doen we wel uiteraard. We zullen die nieuwe Penn Conflict eens flink laten gieren en de lijnen van Spiderwire eens flink testen, ook nemen we Poppers mee van Sebile, die doen het goed daar, dus ook al hoeven we niets mee te nemen, wil toch wat zelf testen, materialen ter plaatse zijn goed. Mocht ik poppers over hebben laat ik ze liggen voor de groep van Silveer, hij gaat er in Februari naar toe met 6 personen, dus kan hij die spullen wel krijgen. 

Dus je begrijpt dat we er heel erg naar uit kijken !

Maar we hebben ook nog ontzettend veel zin om naar IJsland te gaan hoor, want op 19 Augustus is er weer het Penn IJsland Festival, wordt een gezellige week !

Om jullie toch wat mee te laten genieten van Panama, hieronder wat TOP filmpjes en wat foto's sommige vissers op deze foto's zul je wel herkennen, dat zijn onze visgidsen van Nappstraumen en Vaeroy, die zijn er al eerder geweest.

http://www.youtube.com/watch?v=LpOdrkIMt1o 

https://www.youtube.com/watch?v=H12fz8bRnZE 

       

       Raffie=== Maandag 28 juli 2014 ===


Bericht uit IJsland

Hallo Raffie en Linda:

Zaterdag waren we nogal laat met het lossen van de gevangen vis van vrijdag omdat er eerst 2 beroepsvissers gelost moesten worden waardoor wij veel later uit de haven vertrokken richting onze visstek.
Het was een bijna windstille dag  met een zuid westen wind kracht 2.
De vis wilde maar slecht bijten.
Wij hebben ongeveer 240 kilo vis gevangen.


Zondag zijn we weer op onze stek wezen vissen ( voorbij stek 6 ) bij windstil weer.
Op een gegeven moment zijn we met de boot boven een school kabeljauw gekomen en in de zelfde richting mee gedrift, wat resulteerde in super vangsten van kabeljauwen van 10 tot 13 kilo gemiddeld.
In ongeveer 3 uur tijd hebben wij allebei de kisten vol gevist; zo vol zelfs dat we op de deksels moesten gaan staan om deze dicht te krijgen.
Tevens hebben wij nog 2 lengen gevangen tussen de kabeljauws door ( zwaarste was 10.5 kilo )
De zwaarste kabeljauw was vandaag 22 kilo .

   

Groetjes: groep Storm ( Henk, Jan en Andre )Henk=== Zondag 27 juli 2014 ===


Bericht uit Sudavik

Alles in orde hier al 2 dagen boordevolle bakken! En eergisteren een heilbot van 30kg en een top kabeljauw van 26kg :-)

grtjs AllanAlan=== Zaterdag 26 juli 2014 ===


Bericht uit Bolungarvik

Hallo Raffie en Linda:

Vandaag wederom een windstille dag.
Wederom weer voorbij stek 6 aan het vissen geweest, het gemiddelde gewicht was ongeveer 12 a 13 kilo met als zwaarste een kabeljauw van 16 kilo.
We hebben allebei de kisten weer vol gekregen dus +/- 450 kilo kabeljauw.
Vandaag helaas geen record verbroken maar dat gaan we morgen misschien wel doen want we hebben morgen windstil weer en gaan we op groot wild jagen.

Groejes groep Storm ( Henk, Jan en Andre )Henk=== Vrijdag 25 juli 2014 ===


Weer een TOP dag in IJsland

Hallo Raffie en Linda:

Wederom weer een bijna windstille dag hier in ijsland.
Na vanmorgen de vis van gisteren gelost te hebben zijn wij om 10 uur uitgevaren naar de stek waar we gisteren ook al hadden gevist.
Wij hebben vandaag +/- 500 kilo vis gevangen met een gemiddeld gewicht van boven de 10 kilo terwijl de zwaarste vis 22,5 kilo was en diverse vissen net onder de 20 kilo.
De vooruitzichten voor de komende dagen zijn ook gunstig zodat we er weer ver uitkunnen.

Afzender: groep Storm ( Henk, Jan en Andre )Henk=== Donderdag 24 juli 2014 ===


Bericht uit IJsland Bolungarvik

Hallo Raffie en Linda:

Wij zijn vandaag met Mathias wezen vissen ver voorbij stek 6.
In ongeveer 4 uur tijd hebben wij met 3 man +/- 600 kilo kabeljauw gevangen.
De gemiddelde kabeljauw was 12 tot 13 Kilo met als zwaarste een kabeljauw van 24,5 kilo.
Wij hebben diverse grotere vissen gelost, maar deze hopen we in de loop van de week alsnog te vangen.

Groetjes : groep Storm (Henk, Jan  en Andre)
  Henk=== Woensdag 23 juli 2014 ===


Topweek in Vaeroy

Onze Belgische groep is weer naar huis en vandaag is het wisseldag in Vaeroy Lofoten !

Fredrik de visgids stuurde me een korte updat vd afgelopen week vangsten op Vaeroy, het was een TOP week berichte hij ons. Een week met in totaal 32 heilbotten met 6 boten, heel veel kabeljauw tussen de 10 en 15kg met als zwaarste de kabeljauw vd groep van Silveer, zij vingen een kabeljauw van 27kg !! verder waren er ook grote koolvissen tussen de 8 en 15 kg met als klapper een koolvis van 17kg, grootste heilbot was 179cm (zwemt weer). Alle heilbotten gevangen op nog geen 20 minuten varen vh Vaeroy camp.

Een superweek bij Vaeroy dus !!

Hieronder foto's vd heilbotten van Vaeroy, de kabeljauw en de Orca's zijn van Nappstraumen, de vissers daar hadden er 20 rond de boot.

     

      Raffie=== Woensdag 23 juli 2014 ===


Bericht Nappstraumen
Hoi Raffie,
Ondertussen zijn onze koffers weeral gepakt richting huiswaarts.😟
We hebben hier echt een zeer fijne visvakantie gehad en toch behoorlijk wat grote vis gevangen. Blijkbaar zelfs het record leng hier in het camp.
Alleen die echt grote heilbot heeft het laten afweten, dus een reden te meer om het volgend jaar nog eens over te doen.😊
Iedereen vond het hier top en hebben een leuke week beleefd met onze Zweedse buren, vriendelijke mensen die Zweden.
Nu alleen morgen de lange terugreis...
Groetjes uit Noorwegen,Eddy=== Dinsdag 22 juli 2014 ===


Bericht vanuit Efjord

Hallo,

het huisje en eigenaars perfect het vissen is slecht het is tropisch warm. we zijn op heel veel stekken geweest. in het fjord begonnen, geen vis ook niet op de dieptemeter,tot ver op zee ruim 90 min varen op aanraden van de eigenaar,een paar kabeljauwtjes 50 tm 70Cm. Maar gelukkig geld dat voor iedereen hier.vanavond is het tij goed en koeler dan gaan we vissen. We hebben het toch naar ons zin, prachtige omgeving.

Groet,Rotterdammertjes=== Dinsdag 22 juli 2014 ===


SMS uit Vaeroy (update)

Gisteren een kabeljauw van 27kg en van 22kg en vandaag 7 van rond de 14 kg en een heilbot van 1m25

  Silveer=== Dinsdag 22 juli 2014 ===


Storekorsnes

Nieuwe overzichtfoto's vh seahouse in Storekorsnes.

  Raffie=== Dinsdag 22 juli 2014 ===


Heilbot Nappstraumen

Het weer is perfect, de zee is glad en de visserij is goed, gisteren is er een prachtige heilbot gevangen van 16.5 kg, is toch een hele mooie vooral sterke vis !Raffie=== Maandag 21 juli 2014 ===


Penn hengelset winnen twv 500,- euro ??

http://cordestravel.nl/penn-voor-ijsland-en-noorwegen/ Raffie=== Zaterdag 19 juli 2014 ===


Bericht uit Nappstraumen

Vandaag mooie visdag gehad. Alleen in de late namiddag was er te veel wind om op de beste stekken kunnen te vissen.
2 dikke koolvissen van 10 kg. kunnen vangen, een zeewolf en verscheidene mooie lengen, allen tussen de 100 en 120 cm.
Verder ook nog de nodige schelvis en enkele mooie kabeljauwen. 
Jammer dat ze morgen nog te veel wind voorspellen maar vanaf zondag zit er terug verbetering in het weer.
Groeten, Erwin, Jan en Eddy.
 
    Eddy=== Vrijdag 18 juli 2014 ===


SMS uit Vaeroy

Vandaag een heilbot van 59 kg en kabeljauw van 20 kg bij Vaeroy.Silveer uit België=== Vrijdag 18 juli 2014 ===


Nieuwe foto's verslag Nappstraumen

We hebben een extra serie foto's gekregen van Jaap, die is pas in Nappstraumen geweest.

http://cordestravel.nl/noord-noorwegen-zuid/visreis-naar-nappstraumen-2014-jaap/ Raffie=== Vrijdag 18 juli 2014 ===


Bericht Nappstraumen

Hallo allemaal,

Mooie vangsten bij Nappstraumen, vorige week prachtig weer met temperatuur tussen 25 en 30 graden, deze week is het rond de 15 graden maar nog steeds goed weer. Vangsten van zeewolf, koolvis en kabeljauw, waarvan de zwaarste koolvis tussen de 8 en 9 kilo was, zwaarste kabeljauw 15kg en verder een aantal rond de 10kg. Kortom weer een leuke visdag bij Nappstraumen. Hier een paar foto's van onze zonen.

   Jimmy=== Donderdag 17 juli 2014 ===


Bericht uit Nappstraumen

Vandaag de visgids met ons meegeweest.
Hadden gevraagd om op de heilbot te gaan maar geen gevangen.
3 mooie kabeljauw gevangen en 1 grote koolvis. Voor de rest niets speciaals, enkel klein spul.
Morgen gaan we zelf wat verder proberen op zee op de grote kabeljauw en koolvis. Is daar ook wat dieper, zo een 80 tot 90 meter. We zullen wel zien, ik hou u op de hoogte.
Mvg,Eddy=== Dinsdag 15 juli 2014 ===


Wakker...

Tja als je dan toch wakker bent kun je maar meteen een bericht insturen :-)

Ik lag net te slapen toen ik om 00:10 gebeld werd, je schikt wakker en neemt de telefoon op, Albert van Storekorsnes aan de telefoon of ik even met de groep Nederlanders wil bellen, want ze zijn de weg kwijt op het water en weten niet waar ze zijn. Albert en Ellen waren al verschillende fjorden afgevaren, heen en weer maar konden ze niet vinden. Nu moet je weten dat Albert zijn boot 100km pu vaart, dus hij kan snel heen en weer varen, oke kost wel wat in brandstof, maar goed. De communicatie verliep in het engels met de nederlandse groep ook wat stroef, dus dan belt men Cordes Travel, want die zijn 24u per dag bereikbaar. 

Goed met een slaperig hoofd een joggingsbroek en een shirt aan en de pc opstarten en een zeekaart van Storekorsnes erbij pakken. Telefoonnummer opgezocht, daarom zijn die nummers op het boekingsformulier zo belangrijk, en meteen de hoofdboeker gebeld. Er was geen paniek aan boord, niets aan de hand alleen wat vervelend om de weg even kwijt te zijn, iets te weinig kennis vd plotter en net even wat verkeerde knopjes ingedrukt. Gelukkig ken ik de meeste plotters wel, dus binnen een paar tellen had ik de gps coordinaten van de boot. De mannen opdracht gegeven om alle lichten aan boord aan te doen en te blijven liggen waar ze waren. Inmiddels Albert en Ellen teruggebeld, want ook Ellen nam deel aan deze "operatie" en in het Noors (toch wel makkelijk) hun de coordinaten doorgegeven. Tegelijk voer ik deze hier ook in en zie tot mijn verbazing dat zij op 1 minuut vd haven liggen.

Albert vaart terug naar de haven en ziet de mannen voor de haven liggen, zij konden gewoon de ingang even niet vinden en dachten dat ze verkeerd waren, uiteindelijk waren ze wel in de juiste richting alleen een paar meter verder. Albert, Ellen en de mannen (waarvan we uiteraard de naam niet vermelden) weer veilig in de haven en ik kan nu (01:00) weer lekker gaan slapen.  

Zo konden wederom laten zien dat wij er altijd zijn voor onze gasten, maar ook voor de huiseigenaren, mocht er iets zijn met onze gasten, wij zijn 24/7 bereikbaar, behalve als we in een vliegtuig zitten of geen bereik hebben.

De mannen hadden in ieder geval toch nog leuk gevangen en we konden er met z'n allen hartelijk om lachen, zo dan nu maar mijn bedje weer in.... weltrusten !

Foto vd reddingsactie (geintje) 

   Raffie=== Zaterdag 12 juli 2014 ===


Vangsten Storekorsnes

Hierbij weer wat mooie foto's vanuit Storekorsnes, die trouwens ook al flink vol begint te raken voor 2015.

    Raffie=== Vrijdag 11 juli 2014 ===


Vangsten Nappstraumen en Vaeroy

Het is prachtig weer op de Lofoten, mooi weer, weinig wind en super vangsten !!

Dat het een topper is blijkt wel uit de boekingen, volop wordt er al voor 2015 geboekt, zo is het grote huis de hele maand Juni 2015 al volgeboekt, dus wees op tijd !

We hebben trouwens nog 1 huisje vrij voor het Penn Nappstraumen Festival September 2015, Festival Juni 2015 is al vol.

    Raffie=== Vrijdag 11 juli 2014 ===


Even druk ....

Hallo allemaal,

We zijn weer terug sinds woensdagmiddag in NL, we waren om 16:30 thuis van een zwaar Penn IJsland Festival.

Woensdagavond voetbal, donderdag vele e-mails beantwoorden, boekingen doen en het werk wat is blijven liggen, vrijdagochtend (vandaag) van 10:45 tot 15:30 prive-les en nu heel even tijd om een kort berichtje te sturen...

Terug naar IJsland.....

Zondag konden we dan eindelijk gaan vissen, voor de 1e keer die week, na een week met zeer zeer zware storm konden we dan voorzichtig naar stek 1 en 2, verder kwamen we niet, helaas. Op stek 1 en 2 werden mooie meters gevangen en flink wat dikke zeewolf. Maandag konden we dan eindelijk naar stek 6, alleen of we er konden komen was de vraag, heel veel wind en aantrekkend rond de middag was het een zware beslissing waar heen te gaan, Henri (ook wel Henk genoemd) gaf ook aan extra voorzichtig te zijn. Wij kozen voor stek 7 om zo zeker te zijn zo lang mogelijk te kunnen vissen, maar één boot koos voor stek 6 en kon daar maar tot 13:00 gaan vissen. Stek 6 gaf dus meteen de beste en grootste vissen, eindelijk weer vis boven de 15kg na een week storm. Ze zwemmen er dus wel en zelfs in grote scholen, dus dat is goed. Helaas gaf stek 7 geen hele grote vissen, 12,5kg was de zwaartse aan boord, alle andere groepen kozen voor de zeewolf.

Maandagnacht gingen de meeste boten om 04:00 er toch nog even een paar uur uit, weinig tot geen golven, geen wind en mooi weer, dus bijna allemaal vol gas naar stek 6, waar dan ook de meeste mooie vissen vandaan kwamen, helaas deden deze niet meer mee met de wedstrijd. Uiteindelijk is er bij sommige groepen toch nog rond de 32u gevist en was er de mogelijkheid om meer te vissen, maar zo vlak voor de terugreis doet men dat niet gauw. Ondanks de wind dus toch nog tussen de 25 en 32 uur kunnen vissen en dan ook nog goed vis vangen.

De wedstrijd werd dus eigenlijk bepaald door die ene groep (Belgen) die naar stek 6 zijn gegaan maandag overdag en zo wonnen zij de dagprijs van maandag en dan ook nog eens plaats 1-2-3, het is hun uiteraard van harte gegund.

De eerste 4 dagprijzen (woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag) werden gewonnen met scharren van rond de 30cm, deze wonnen allemaal een geweldige Penn Conflict molen twv bijna 200 euro !

De 3e plaats van het Penn IJsland Festival Juli 2014 was voor Jan C, hij ving een kabeljauw van 14,7kg en won daarmee een prachtige Penn Regiment Heavy Pilk, hengel

De 2e plaats van het Penn IJsland Festival Juli 2014 was voor Danny, hij ving een kabeljauw van 15,7kg en won daarmee een prachtige Penn Regiment Halibut hengel.

De 1e plaats van het Penn IJsland Festival Juli 2014 was voor Jan G, hij ving een kabeljauw van 16,7kg en won daarmee een waardebon van maar liefst 1000 euro voor materiaal naar keuze van Penn, Abu Garcia en Berkley.

En daarmee werd het Penn Festival voor het eerst gewonnen met een vis van minder dan 20kg en dat is jammer natuurlijk, maar met 4 dagen storm, 1 dag veel en eigenlijk maar 1,5 dag vissen, mogen we niet klagen met deze mooie vangsten, langste kabeljauw was toch 134cm !

Wij willen alle winnaars feliciteren, alle deelnemers bedanken en wij zullen zsm een verslag maken met alle foto's ! Hier alvast de foto's van de 1e, 2e en 3e plaats !

Van 19 tm 26 Augustus hebben we het 2e Penn IJsland Festival dit jaar, 40 personen gaan mee, dus wederom volle bak. We hebben nog 2 huisjes vrij voor het Festival van Augustus 2015, dus wil je dit ook eens meemaken, meld je dan snel aan !

http://cordestravel.nl/ijsland/penn-ijsland-festival/ 

        Raffie=== Maandag 07 juli 2014 ===


We vissen weer

Na een verschikkelijke week wind en heel veel regen met een tempratuur van rond de 6 graden, konden we gisteren weer gaan vissen. Oke we konden niet de open zee op maar tot de zeewolvenstek konden we wel komen. Er zijn veel zeewolven gevangen en een aantal leuke kabeljauw van rond de 8 kg, zwaarste vis was 8,5 kg. Vandaag is de wind rustig en zelfs goed, dus vandaag van 08:00 tot 17:00 vissen en dan vanacht weer van 03:00 tot 14:30, we mogen morgen langer buiten blijven.Raffie=== Zaterdag 05 juli 2014 ===


Helaas

Helaas, nog steeds veel wind in IJsland, extreem weer wat sinds 1920 nog nooit zo heftig is geweest.

In Sudavik is het nog NOOIT voor gekomen dat groepen meer dan 1 dag de haven niet uit konden varen, nu zitten wij al 4 dagen vast.

We hebben zulke krachten gehad dat de boten bijna niet meer aan de steiger bleven liggen en men niet zonder gevaar op de steiger kon staan.

We hebben zelfs al windstoten richting de 11bft gehad, dat is orkaankracht, gemiddeld waait het hier elke dag minimaal windkracht 7-8 met windvlagen richting 9-10 bft, als extra extreem dus de 11 bereiken.

Goed, niemand kan hier iets aan doen, is enorm uitzonderlijk en is gewoon verschikkelijke pech hebben.

Zie op mijn facebook een klein filmpje vd wind:  https://www.facebook.com/raffie.cordes?fref=ts Raffie=== Zaterdag 05 juli 2014 ===


Bericht uit Roan

Roan-2
Heel leuke tijd gehad. Mooie gullen en heel mooie schelvissen gevangen. Op open zee op 70m diep.

Groetjes, JosJos=== Woensdag 02 juli 2014 ===


Vangsten bij Vaeroy

Prachtig weer bij Vaeroy Lofoten, Noord Noorwegen !

Wederom mooie vangsten, koolvis en heilbot van rond de 15kg, kabeljauw van 20kg en een mooie heilbot van 160cm !

      Raffie=== Woensdag 02 juli 2014 ===


Pech op het festival

Hallo allemaal,

Tja pech hebben we allemaal wel eens, nu dat hebben wij ook op het Penn IJsland Festival Juli 2014, heeeeeeeel veeeeeeeeel wind !

Gisteren zijn we om 15:00 aangekomen in Keflavik IJsland, we hadden al gezien dat het slecht weer zou worden, maar we blijven hopen. Onderweg naar het vliegveld vd binnenlandse vlucht kregen we te horen dat er te veel wind was om te landen in Isafjordur, dus moesten we met de bus naar Sudavik. Blij ben je daar niet mee maar het is niet anders. Om 02:30 kwamen dan aan in Sudavik, na een lange busreis van 8 uur, onderweg wel gestopt om te eten en rookpauzes.

Vandaag dag 1, niet vissen, golven van 10m buiten en 4m in het fjord, 22m/s windkracht 9/10 met uitschieters naar 11, enorm slecht weer dus.... Helaas ziet het er morgen en overmorgen ook nog slecht uit, dus met heel veel pech en zonder geluk kunnen we dus 3 dagen niet vissen. Dit is ENORM EXTREEM voor IJsland in deze periode, ik sprak vandaag iemand vd kustwacht en ook zij hebben in deze maanden nog nooit zoveel wind gehad die zo lang duurt en ook nog eens stabiel uit dezelfde hoek komt. Normaal kun je bij Sudavik altijd wel vissen, maar hij staat nu vol in het fjord, recht op Sudavik, helaas.

Maar goed we moeten het verwerken en accepteren en iedereen probeert het beste er van te maken.Raffie=== Zondag 29 juni 2014 ===


Bericht uit Kvalheim

Hey Raffie en Linda, 

Hier een berichtje uit Kvalheim. Gisteren goed aangekomen en 's avonds al eens een keertje een lijntje gaan uitgooien. Resultaat 1 mooie schelvis en wat kleine koolvis. Vandaag wachte dan de eerste echte uitdaging, vanmorgen om 8u bootje op richting Fedje op een plat zeetje. stekje gezocht en al van de eerste worp makreel in overvloed. Ons aasvisjes waren zo gevangen, tijd voor het grote werk en ja daar kwamen ze 2x lom en wat kleine koolvis. Vanmiddag uitstapje richting Bergen en deze avond in de monding van de Fjord nog wat kleine koolvis en pollak gevangen en een kabeljouw van 8kg. Morgen een nieuwe visdag en het verslag volgt later.
groetjes Peter DeHaesPeter=== Zaterdag 28 juni 2014 ===


Ziet er goed uit

Weer een nieuwe groep in Nappstraumen, Jaap uit Volendam is er met zijn vismaten, staat weer garant voor mooie foto's.

Gisteren vingen zij verschillende mooie vissen, waaronder een schol van 62cm met een gewicht van 2.2kg.

Hier foto's van Vaeroy en Nappstraumen.

We hebben sinds afgelopen dinsdag 3 groepen in Talknafjordur, helaas nog geen meldingen gekregen, ondanks het prachtige weer en onze vele oproepen.

    Raffie=== Vrijdag 27 juni 2014 ===


Het verhaal van de heilbot van 190cm

Lees het hele reisverslag.....

Om dezelfde woorden als Arjan Robbe te gebruiken.... de deelnemers van deze groep, hebben een gouden pik ! (net zoals Louis van Gaal)

http://cordestravel.nl/ijsland/vissen-in-ijsland-onze-visreis-2014/ 

Volgend jaar gaat de groep weer naar Hellesoy en ook daar lezen we weer hun reisverslagen, dit zijn trouwe schrijvers !Alex en Eric=== Donderdag 26 juni 2014 ===


Nordskott Brygge ook een echte topper in Noorwegen

Prachtige accommodatie, goede visboten en een goed visbestand.

Meer informatie over Nordskott >>>

     Raffie=== Woensdag 25 juni 2014 ===


Artikel over het vissen in IJsland

http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/visreis-naar-ijsland Total Fishing=== Woensdag 25 juni 2014 ===


Bericht uit Hellesoy

Hallo Linda en Raffie,
Eindelijk is de wind zodanig afgenomen dat we eindelijk een hele dag konden vissen. Om 6 uur vanmorgen in de boot gestapt en vissen maar.
Het was een mooie dag en we hadden ook een redelijke vangst. Wat kleine koolvissen maar ook mooie kabeljauwen (53, 61 en 67 cm) en schelvissen (53 en 69 cm).
Morgen gaan we op pad met de visgids, dus hopelijk levert dat ook wat moois op.
Groetjes,
Edwin, Tonnie en PetraPetra=== Woensdag 25 juni 2014 ===


Veel wind in Noorwegen

Veel groepen gaan in Mei en Juni op visreis, ivm het beste weer, juist niet in September of Oktober omdat het dan slecht weer kan zijn, nu de afgelopen 2 weken bewijst dat je vh weer in Noorwegen en IJsland nooit uit kunt gaan, afwachten en hopen, maar je kan helaas nooit zeggen dat sommioge maanden beter of slechter zijn. Wij hebben in September en Oktober vaak heel goed weer gehad en juist in Juni slecht, dus het is altijd gokken en hopen dat je mazzel hebt. 

Onze medewerkers Nanno en Robert zijn in Bolga geweest en hebben windkracht 8 gehad, met golven waar je eng van wordt, ze konden wel tussen de eilanden vissen op gulletjes en koolvis tot een 5kg, maar deze mannen waren op jacht naar de grootste vissen. Maar als de wind roet in het eten gooit houdt het verhaal op. Dat is dan ook de reden dat we niet veel van hun hebben gelezen, want om elke dag te vertellen dat je 60 gulletjes gevangen hebt tot 5kg is ook niet echt "nieuws".

Eigenlijk telt dit ook voor Nappstraumen en Vaeroy, heel veel wind, slecht weer en geen mogelijkheid om de open zee op te gaan, dus wordt er ook hier in het fjord en onder de kant gevist. Veel klein spul tussen de 4 en 6kg, wel wat mooie schollen, rond de 50cm, ook geen hele grote en een flink aantal kleine heilbotjes, die weer zwemmen. De grootste vangsten hier was een heilbot die 120cm lang was, zwemt ook weer, kabeljauw van 16kg en een koolvis van 13kg, allemaal hele mooie vissen natuurlijk en ook de kleinere zijn top, alleen niet voldoende voor de groepen om dit dagelijks aan ons te melden, dus vandaar wat weinig nieuws.

Dinsdag vertrekken wij zelf naar IJsland voor het 7e Penn IJsland Festival, we gaan met een grote groep Nederlanders en Belgen weer een week plezier maken en hopen dat we hele mooie vissen gaan vangen ! We proberen jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden, maar gezien de hele organisatie, komt het er vaak niet vang om een verslag te schrijven, we hebben dan ook geen "mini" festival met 10/13 personen zoals de collega's, wij zijn gewoon vol en voor Augustus 2014 hebben we meer dan 40 man. Alle huisjes die we kunne boeken daar zijn vol, dus we hebben het gewoon druk als je met 40 man onderweg bent. Hadden we meer huisjes gehad, dan hadden we met 50 of 60 man op pad gegaan, zoveel aanvraag hebben we gehad. Om die reden hebben we ook nog maar 2 huisjes vrij voor het Penn IJsland Festival Augustus 2015 vrij. Raffie=== Woensdag 25 juni 2014 ===


Vangsten uit IJsland

Wederom mooie foto's van vangsten uit IJsland, hier de groep van Frans uit België

   Frans=== Dinsdag 24 juni 2014 ===


Bericht uit Storekorsnes

Afscheid genomen van een prachtige visweek @Storekorsnes. En het is een waardig afscheid geworden.

Dank aan Cordes travel voor de mooie pet!

   Frank=== Dinsdag 24 juni 2014 ===


Bericht uit Storekorsnes

Vandaag weer catch and release day Storekorsnes. op de heilbot van Willem na dan. Wat weer een ongelooflijk heerlijk visdagje.

  Frank=== Dinsdag 24 juni 2014 ===


Bericht uit IJsland

De laatste visdag in IJsland, Huib met twee kabeljauwen van boven de meter
Heel veel gevangen vandaag, de grootste van de dag was 1meter en 20 cm

 Sander=== Dinsdag 24 juni 2014 ===


Bericht uit IJsland

IJsland deel 10

wederom het beruchte ontbijt  

wederom weer naar de boot 
Na een niet zo goedendag gisteren (zondag) deze keer naar een totaal nieuwe visplek 
ongeveer 25 km varen uit de kust een dik uur en op een andere diepte dan eerder deze week tussen de 70 tot 100 meter diep , de weergoden waren ons zeer gunstig gezint , een lekker briesje goed om de boot te laten driften en nog beter een zonnetje ,
al snel kwamen de eerste 10 kg vissen in de boot in 1 uur tijd al meer dan gisteren ,
tijd voor koffie , na de koffie werden wij iets te overmoedig , we vangen goed vis dus laten wij nog maar 3 exta hengels over boord zetten , Iedereen kent de stoelen dans in Nederland dus het is een beetje voorspelbaar wat er gebeurde , helaas niet wat iedereen nu denkt NU EVEN OPLETTEN !!!!!!

de aanstichter was Peter die stond op zijn hengel nr 1 een leuke vis te drillen op dat moment gaat ook zijn 2de hengels op hol door de slip van zijn molen , daar ik (OnnO) het dichts bij Peter stond moest ik die hengel overnemen dus op dat moment zet ik mijn hengel in de steun en vlieg naar de andere hengel van Peter ,, 
dus Peter en Onno staan best 2 grote vissen te drillen , op dat moment gaat de hengel van Onno ook op hol , nu was het Ruud zijn beurt om zijn hengel neer te leggen en de hengel van Onno over tenemen ook een grote vis, Peter en Onno draaien ook nog even hun lijnen door elkaar. LEZERS BLIJF OPLETTEN NU !!!! Peter bijna zijn vis binnen gaat de hengel van Ruud op hol oops 4 hengels met vis en maar 3 paar handen  Peter trekt zijn vis snel in de boot en vliegt naar Ruud zijn hengel ,, al goed eind goed in 5 minuten 4 mooie vissen in de boot 9 kg ,10 kg 12, en 14.8 kg
deze actie moet je ook maar 1 keer per dag uitvoeren !! 

de heledag kwam er goed vis in de boot zelfs zo erg dat wij de 10 kg vissen van onze haak probeerde te schudden die waren te klein en als dat niet lukte zachtjes boven halen en buiten de boot onhaken en vooral niks zeggen tegen de anderen  wat opzich wel leuke reacties van de andere opleverde .
Kort om dit was een wereld dag na 12 uur op zee weer terug in de haven ,

tenslotte nog even een kleine update wat ons eten snoep betreft :
5 zakken drop , 50 bifiworstjes , 5 zakken snikkers, milkyways , 20 afbak stokbroodjes, 25 croissantjes , 2 dozen eieren, 4 pakken snelle jelle !

dinsdag boot schoonmaken vispullen etc alles weer in de koffers zien te krijgen en weer richting Nederland waar we woensdag hopen aan tekomen ,,, 

       Onno=== Maandag 23 juni 2014 ===


Bericht uit Storekorsnes

Aangezien we hier de luxe van 24u licht hebben en GJ de houtkachel op 33gr stookte moesten we even de plas op.

We in dit geval Willem, Gert-Jan en ik. Henk bleef op het huisje passen. Het was redelijk vochtig maar toch wederom een superavond met echt superkabeljauwen.

Ook nog wat foto.s vd vis eerder op de dag vanaf Storekorsnes

      Frank=== Maandag 23 juni 2014 ===


132cm en 22,5kg kabeljauw uit IJsland

Grootste vis vandaag in IJsland van onze groep is 1 meter en 32 cm lang en 22,5 kilo zwaar ... zeker 15 vissen van boven de meter ... aldus een prima dag 

Sander=== Maandag 23 juni 2014 ===


SMS Storekorsnes

Nieuws vanuit storekorsnes, gisteren redelijk gevangen, oa zeewolf, div kabeljauw eentje van 11,5 kg en veel kleine koolvis.

Vandaag goed gevangen 20 kabeljauw waaronder 5 grote, 1 kleine roodbaars en weer enkele zeewolf en te veel koolvis, bijna vergeten gisteren een heilbot 80 cm.

groetjes van henk,thei,ger,ton en mat.Henk=== Zondag 22 juni 2014 ===


Bericht uit Storekorsnes

Gisteren hebben wlj 6 kabeljauw 30kg, 3 zeewolven, 12 koolvissen, 1 heilbot van 6 kg en div koolvis gevangen, toch niet wat wij verwacht hadden, vandaag te veel wind.

Vandaag zeer slecht weer te harde wind en veel regen,toch later in de middag uitgevaren, 8 maatse kabeljauw, 4 zeewolf en div koolvis, helaas weer een slechte dag, wij hopen dat het beter word

groetjes ger,thei,henk,ton en matHenk=== Zondag 22 juni 2014 ===


Foto's uit Storekorsnes

  Raffie=== Zondag 22 juni 2014 ===


Foto's uit Sudavik IJsland

  Raffie=== Zondag 22 juni 2014 ===


Bericht uit Bolungarvik IJsland

wederom vroeg op , Ruud Schwegler had alweer het bekende ontbijt klaar gemaakt , Peter Schwegler was zijn bed niet uit te krijgen , zonnetje schijn lekker buiten dit beloofde weer een mooie dag te worden , en dat werdt heten niet alleen betreft het weer ,,.
op naar de haven trossen los en snel naar visplek 6 op open zee , daar waar het vrijdag een rampendag was op deze plek begon de zaterdag meteen goed , eindelijk weer snel vis in de boot 
binnen 1 uur al meer dan gisteren over de hele dag ,
 
zo we waren vol goede moed , maar het werdt nog beter , vanuit het niets een beuk op mijn hengel krom een gillende real en schorren aan mijn hengel al snel werd het duidelijk dit is pas echte vis op at moment gebeurd erbijPeter Schwegler het zelfde nu staan er 2 hengels krom als een hoepel , 2 gekken achterop de boot die staan te schreeuwen langzaam komen er 2 bakbeesten boven water en wat voor bakbeesten GROOTTTTTT na even wat stoeien met de lijnen (ja ook de zaten nog even snel door elkaar 2 vissen binnen boord YESSSS ik sta voor mijn ( Onno ) vis 15 kg,, Peter zijn vis 14 kg de foto"s zeggen genoeg , na een ronde dansje over het dek ,, begint Ruud zijn hengel krom te staan Ruud zijn vis 12 kg en dit allemaal binnen 20 minuten , onze dag kon niet meer stuk maar we blijven goed vangen niet meer van de extreme grote maar wel mooie vissen .
 
ineens een hoop gebrul van Ruud KIJKKKKKK DAAR en ja hoor een hele mooie show van dolfijnen recht voor onze boot ,, gelukkig nog net een paar foto"s kunnen maken , Peter ving ook nog een hele mooie zeeduivel ( een vis met donald duck pootjes ) . 
 
zelfs onze mascotte Garfield had nog een kleine koolvis gevangen, kortom was een zeer gelaagde dag , op naar morgen nu languit op de bank hangen, en voor vannacht een rol ducktape klaar gelegd met andere woorden Peter niet snurken aub ....
      Onno=== Zondag 22 juni 2014 ===


Vangsten Dafjord

Ook in het Dafjord in Noord Noorwegen zijn de vangsten goed, Peter stuurde ons deze foto's door.

Dafjord ligt in hetzelfde gebied als de accommodatie Langsundet.

      

      Raffie=== Zaterdag 21 juni 2014 ===


Heilbot uit Hellesoy Bergen Noorwegen

Hallo Linda en Raffie,
 
Gisteren kregen we het advies om vanmorgen vroeg op te staan zodat we nog konden vissen voordat de wind weer roet in het eten zou strooien. Dus zo gezegd, zo gedaan. Om kwart over vijf vanmorgen vertrokken en zo hebben we toch nog een aantal uren kunnen vissen. Er zijn vandaag een paar mooie kabeljauwen gevangen, maar de catch of the day was toch wel de heilbot van 80 cm die ik zelf mocht vangen. En dat bijna voor de deur.
De foto zal ik later moeten toesturen aangezien we hier nog steeds geen wifi hebben.
 
Groetjes,
PetraPetra=== Zaterdag 21 juni 2014 ===


Bericht uit Bolungarvik IJsland

ijsland deel 6
weer een nieuwe dag het zelfde ontbijt etc 
vandaag iets later naar de boot omdat er getankt moest worden en de vis van de eerdere dag gelost moest worden ,,, wat hier een avontuur opzich is , 2 ijskranen en 8 wachtende voor ons dit grapje koste bijna 1 uur om vis te lossen en vers ijs terug te krijgen ,
de weergoden waren ons vandaag weer goed gezind , geen wind geen regen en een lekker zonnetje ,,,,,,
maar al snel kwamen wij erachter dat geen wind ook betekend geen vis ,, de eerste aantal uren kwam er weinig vis in de boot helaas .

gelukkig stak in de middag weer de wind op en ja ook werd er weer gevangen , Ruud Schwegler ving een zeer mooie zeewolf en Peter Schwegler had nog een paar mooie kabeljauw ,,,, en toen de KLAPPER VAN DE DAG !!!!!!!! stoppen we met vissen in Noorwegen om geen LOM meer te vangen ,, staat ineens mijn( Onno) hengel krom als een hoepel ,, op de achtergrond werd al geroepen je zit weer vast aan de bodem , dat was mijn eerste idee ook maar stenen bonken niet , langzaam boven draaien dan maar en verrek de grootste LOM die ik ooit had gezien 1 meter + , dit was de eerste die ze hier ooit hadden gevangen,, zo ik ben meteen weer de LOMMEN koning 

naar mate de wind aantrok des te beter de vangsten ,
zeer kort samen gevat in de ochtend was het &^%$# (vrij vertaald kloten)
en in de middag redelijk gevangen (zelf Ruud had een zeemeeuw te pakken) 
nu het eten in de oven door meester kok ruud , en op naar de volgende dag ....
Onno=== Zaterdag 21 juni 2014 ===


Bericht uit Polar Cirkel

Vandaag een mooie heilbot gevangen geen hele grote maar ben er heel blij mee !

9,5 kg gevangen op een 460 herring Cutbait op 17meter diepte.

 Richard=== Zaterdag 21 juni 2014 ===


Foto's uit Sudavik IJsland

Een paar mooie foto's van de Belgische groep van Frans Wijns.

   Frans Wijns=== Zaterdag 21 juni 2014 ===


Bericht uit Storekorsnes Noorwegen

Het was heel vies ruig weer maar toch even buiten geweest. Menig bootje zou binnen blijven maar toch. Na wat gehobbel op het water wilde we verkassen.
Met opdraaien klapte er een leuke heilbot op mijn hengel. Wat geweldig om te vangen.

Groet van ons allen, nu weer lekker bij de houtkachel.

Willem, Henk, Gert-Jan en
Frank.

    Frank=== Zaterdag 21 juni 2014 ===


E-mail uit Sudavik

Dag 1 ... zeer matige start, pas na elf uur kunnen starten ivm uitleg van Matias
Wel op stek zes kunnen vissen, maar het was te winderig om fijn te vissen
De grootste kabeljauw was 92 cm, viel dus eigenlijk tegen... te weinig gevangen en vroeg naar huis voor het voetbal van Nederland

Dag 2 ... in de morgen was het water nog onrustig, later werd het steeds beter
Gevist op de stekken 7 en 7a in eerste instantie. ... was in het begin matig
Later boven stek 9 gevist met mooie driften, leuk vis gevangen aldaar
Tot max 90 cm
In de loop van de middag ten zuiden van stek 7a op 40 mtr continue gevangen, elke worp was raak, kabeljauw tussen de 60 en de 90 cm met de lichte hengels ... prachtige sport aldus

Dag 3 ... goed weer in de morgen, direct naar stek 6 en nog een stuk verder op ca 70 mtr diepte
Mooie kabeljauw, de grootste 113 cm en diverse van boven de meter
Heel veel van 90 cm tot een meter
In de middag hoge golven en dus moeten vluchten
Later op stek 6 nog veel vis van 60 tot 90 cm
Dus een prachtige dag
Maar nog geen biggen van boven de 20 kilo ... maar we hebben nog drie dagen

Groeten uit Bolungarvik
Sander Plooster
Groep Noordermeer

 Sander=== Vrijdag 20 juni 2014 ===


Wil jij een hengelsetje twv 500 euro ?

http://cordestravel.nl/penn-voor-ijsland-en-noorwegen/ Raffie=== Vrijdag 20 juni 2014 ===


Bericht uit Sudavik IJsland

Vandaag leuk gevangen. Gisteren eerste dag ook oke. Veel zeewolf en vandaag grote gullen. Grootste zeewolf 8.3kg en een meter lang. Grootste kabeljauw was 115 cm cm 14 kg.

En nog een van 13 kg en dan heel veel van rond de 90cm.

Groetjes uit sudavik

Wijns fransFrans=== Vrijdag 20 juni 2014 ===


Bericht uit Bolungarvik

goed begin van de dag vandaag wakker worden gebeld om 7.30 uur dat mijn koffer in ijsland was , helaas alleen nog aan de andere kant van ijsland maar toch ,,,,
ontbijt met gebakken ei koffie brood naar binnen gewerkt 
op naar de boot ,, oops wacht rij bij de los en laad plaats voor vers ijs dan maar snel door varen ,, op naar visplek 6 deze keer met de kaart erbij , al snel was er vis in de boot deze keer redelijk formaat na een paar uur maar even verkassen even naar visplek 5 ach is maar 1 uurtje varen , daar aangekomen al snel door Ruud Schwegler de eerste 10 + kg vis binnen 
de volgende vissen waren allemaal redelijk formaat , Peter Schwegler trok er ook nog een 10 kg + uit , en ik Onno deed vandaag even niet mee met de grote vissen , maar ik heb tenslotte ook een aardige handicap , ik vis namelijk met de hengel van Marcel Aelbrecht ,,,,, maar van af vrijdag ochtend heb ik al mijn eigen visspullen terug YESSSSSSS
om 5 uur lokale tijd terug ik de haven en hup naar het vliegveld om mijn koffer op te halen .....
morgen hopen op de echt grote vissen ...........

 Ruud en Onno=== Vrijdag 20 juni 2014 ===


Bericht uit Bolga

Hoy Raffie en Linda 
 
De weer vooruitzichten zagen voor gisteren niet veel belovend uit, heel de dag veel wind alleen s,avond ging heel even de wind liggen.
Dus even overleg en laten we het maar proberen want de rest van de dagen ook veel wind dus we bekijken elke keer van uur tot uur.
Erik bleef thuis die was nog versleten van de andere dag en ging lekker voetbal kijken.
 
We gingen om 16.00 weg en er stond een aardig briesje op zee we sloegen ons er door heen. 
Na een uurtje ging de wind wat liggen maar wel een deining maar de eerste grote vissen kwamen al naar boven.
Michael met een koolvis van 1,08 mtr en 12 kg ikzelf met een koolvis van 1,15 mtr en 13 kg en enkele van tussen de 90 en 1,05 mtr.
 
Bij elkaar die avond wel 15 grote koolvissen gevangen, knokkers zijn het lijkt wel af en toe of er een wals over je heen gereden heb zeker die boven een meter. 
Enkele meter plus kabeljauwen gevangen net als de koolvissen ook aan de sandeels .We waren 4.00 uur terug even fileren en lekker snurken en vroeg weer op voor de volgende sessie.

Groet Andre, Erik en Micha

      Andre=== Donderdag 19 juni 2014 ===


Foto's uit Polar-Cirkel

   Dirk=== Donderdag 19 juni 2014 ===


Bericht uit Storekorsnes

Hallo Raffie,

Vanmorgen aangekomen op de ultimate visplek Storekorsnes. Gelijk spullen aan de kant en ik ben samen met GJ dr plas op gegaan. Met mooi resultaat. Zie bijgevoegde foto's. Koolvis weegt 6530gr. Mooie sport, zoiets heb ik niet eerder gevangen. Super dus.

Meerder berichten volgen via dit mailadres.

Met vriendelijke groet,

Frank, Willen, Henk en Gertjan

   Frank=== Dinsdag 17 juni 2014 ===


E-mail Hellesoy
Hallo Linda en Raffie,
 
We zijn gisteren na een voorspoedige reis goed aangekomen in Hellesøy. Het waaide er behoorlijk hard dus vissen zat er toen niet in. 
Vanmorgen waaide het ook nog te hard maar vanmiddag ging de wind liggen en zijn we vlak bij de haven een poging gaan wagen. De vangst van vandaag: 3 gullen, 12 kleine koolvissen, 2 pollacken en een mooie schelvis. 
Morgen hopen we met de gids op pad te gaan. 
Groeten,
Edwin,  Tonnie en PetraPetra=== Dinsdag 17 juni 2014 ===


IJsland dat is het !!!

21kg, 26kg en 29kg alle drie tegelijk !!

Of er grote kabeljauw zwemt in IJsland ?

https://www.facebook.com/photo.php?v=604163053038006&set=vb.100003329512767&type=2&theater Raffie=== Dinsdag 17 juni 2014 ===


E-mail uit Sudavik IJsland

Raffie & Linda,

De week zit erop voor ons en wat een week.
Woorden schieten gewoonweg tekort om deze week te kunnen beschrijven, maar onze vangstberichten van deze week spreken voor zich. Ik kan je wel zeggen dat je na een week ijsland en dagelijks lange dagen hengelen echt gesloopt bent. 
Vandaag teveel wind om de zee op te kunnen, dus lekker aan het 'spelen' geweest in het fjord. De hoeveelheid vis die daar ook zit is onvoorstelbaar. Gullen tussen 3-10 kg kwamen aan de lopende band de boot binnen, afgewisseld door een enkele zeewolf. Vandaag alles aan licht materiaal staan vangen. Lichte spinhengels en spinners rond 50 gr. Fantastische visserij op deze manier.

Wil je eens echt een unieke viservaring opdoen, dan moet je naar IJsland.
En om de woorden van Raffie dan ook nog maar even aan te halen "IJSLAND, DAT IS HET !!'

Groeten van Alex, Joop, Theo, Henk en Eric

      

      Alex=== Dinsdag 17 juni 2014 ===


SMS uit Bolga

Hoi Raffie en Linda,

Vannacht een paar uurtjes op open zee geweest. Het zou rustig worden, maar was van korte duur. Echter in korte tijd wel diverse meter+ koolvissen gevangen. Welterusten :-)Nanno & Robért=== Dinsdag 17 juni 2014 ===


Bericht uit Bolga

Hallo Raffie 

Vannacht eindelijk weer open zee geweest na 2 dagen tussen de eilanden gevist te hebben. Op zee was een paar uurtjes te doen maar kwam later toch weer aardig briesje aanzetten. Maar 23 mooie vissen gevangen enkele kabeljauwen van 90 cm tot een 1 mtr en 11kg. En een mooie koolvis van ook een meter maar die zwem weer omdat we allebei op het zelfde moment hem vingen. Dus kon er geen foto van nemen. Michael ving zijn eerste meter kabeljauw en die moest op de foto hij liep te juichen op het dek. Het is voor hem de eerste keer na Noorwegen. De foto van Michael stuur ik over een paar uurtjes eerst even tukkie doen. 

Groet Andre ,Erik en MichaelAndre=== Dinsdag 17 juni 2014 ===


Pilot trip naar Ierland

http://leostoutjesdijk.nl/2014/06/15/pilot-trip-naar-ierland/ Leo=== Maandag 16 juni 2014 ===


E-mail uit Bolga

He Raffie,

afgelopen nacht tot 2:00 gevist tussen de eilanden. Standaard kabeljauw tot max 80 cm. Peter had nog een hele mooie van 107 cm en 12 kilo. Onze oosterburen hadden een heilbot van 152 cm en 48 kilo. 
Foto,s kabeljauw van Peter komen zometeen.

Tevens nog wat foto's vd andere groepen.

Grtz,

    

     Nanno & Robért=== Maandag 16 juni 2014 ===


E-mail uit Sudavik IJsland

Hallo Raffie & Linda,

Vandaag weer een bijzonder mooie visdag. Wel iets meer wind dan gisteren, maar qua visserij prima te doen. Het was weer een en al kabeljauw. 1mtr + was eerder regel dan uitzondering, de grootste was 1,15 cm en woog rond 15 kg. 
De cutbait herring leverde vandaag veruit de meeste vis op.
Daarnaast op de terugweg naar Sudavik nog even wat gespeeld met lichter materiaal (verzwaarde spinners met twisters) en wat bleek, zeewolf vindt deze ook heel aantrekkelijk. In een uurtje tijd hadden wij er zeker 10 in de boot.
Morgen meer wind en het ziet ernaar uit dat wij dan niet naar buiten kunnen. Gelukkig kan je vanuit Sudavik altijd vissen en ook heel best vangen in het fjord.

groeten, Joop, Eric, Henk, Theo & Alex
 
   Alex=== Maandag 16 juni 2014 ===


E-mail uit Roan

hallo Linda & Raffie,  

Het weer is niet  al te best maar ja daar kan niemand wat aan veranderen.
Toch al bij al, al zeer goed gevangen, kabeljauw 8.5+ 11.5+ 6.5 enz
deze acommodatie is ook weer schitterend
dank zij LINDA & RAFFIE Cordes Travel
groetjes, Will=== Zondag 15 juni 2014 ===


Bericht uit Bolga

"Hallo Raffie en Linda hier even een bericht van ons uit Bolga 
Bij aankomst ingecheckt en uitleg over de boot gehad. Hebben we gelijk de visspullen in orde gemaakt en aan boord gebracht we moesten toch nog even vissen na de reis 27 uur aan een stuk door wat een passie.
Maar wat een prachtige accommodatie en uitzicht, petje af.

Na drie kwartier varen kwamen we aan op de eerste stek er stond een aardig windje dus bleven nog even wachten tot we echt op open zee gaan.
Er kwam al gelijk de eerste koolvis na boven een koolvis van 93 cm gevangen door Erik wat is dat geweldig wat een kracht het zijn echter vechtersbazen.
We hebben nog een paar kleine koolvissen gevangen.

We zagen dat de wind al wat minder werd maar er stond nog een aardige deining maar we wagen het erop.
Na 40 minuten varen waren we op de plek van bestemming na even vissen een grote klap en een run op mijn hengel dat is een grote dacht ik .
Na verzuurden armen kwam ie na boven een koolvis van 1,08 mtr en 13 kilo wat een vis. Daarna Erik nog een van kabeljauw van 91 cm en een koolvis 70 cm 

Zijn toen terug gegaan want we varen versleten na 27 uur wakker zijn geweest. Dus eerst even eten en een paar uurtjes slapen op na de nieuwe stekken. 

Groeten van Andre ,Erik, en Michael"

 Andre=== Zondag 15 juni 2014 ===


Wereldrecord Heek gevangen

Judith een oude vriendin van ons uit Bergen Noorwegen, waar we vele wedstrijden mee hebben gevist, heeft een wereldrecord Heek gevangen met een gewicht van 13.23kg !

Een echte TOP vis !

  Raffie=== Zondag 15 juni 2014 ===


E-mail uit Sudavik IJsland

Hoi Raffie & Linda,

Het kan blijkbaar niet op hier.
Vandaag weer even na 08 u het water op gegaan en rond half 10 lagen we weer een behoorlijk eind buitengaats. Na onze wereldag vrijdag, kozen wij uiteraard weer voor de stek waar wij gisteren de heilbot vingen. Weer een dag met windstil weer.

Vandaag geen heilbot, maar heel veel mooie kabeljauw.
De grootste had Joop en had een lengte van 1,23 mtr en woog 15 kg. Ikzelf had er 1 van 1,15 mtr en ook 15 kg.
Daarnaast hebben wij er nog zeker 15 gevangen van 1 mtr + en zeker 10 kg. Elke worp was raak en het was een zeldzaamheid als wij ons kunstaas zonder vis boven kregen. 
Vis tussen 80-90 was klein en aangezien de kist vol zat, werd deze grotendeels teruggezet. De meeste vis (zeker de grootste) werd vandaag gevangen aan groot kunstaas, oa cutbait, big bob. Maar ook een pilker deed het prima. Anders gezegd...wat je ook overboord zou hangen hier vangt vis.
Morgen volgens de weersvoorspelling weer een mooie dag voor de boeg, dus de koek is nog niet op. Benieuwd wat morgen weer brengt, maar 1 ding is zeker...dat is vis :-)

Weer de groetjes van Henk, Joop, Theo, Eric & Alex 
(volgend visgids Henri nu members of the 50 pound club na onze heilbot)

     

    Alex=== Zondag 15 juni 2014 ===


E-mail uit Bolga

He vriendjes,

Vannacht tussen de eilandjes gebleven net als overdag. Voldoende kabeljauw te vangen tot een 90 cm. Leuke sport aan de Penn Nano spin en de lichte Penn Regiment serie.
Hopelijk zeer snel opklaringen, zodat we naar open zee kunnen voor de echte grote jongens zoals afgelopen vrijdagnacht.

Foto's van deze topvangsten proberen we vandaag via Andre zijn laptop te sturen.  Eerst slapen 

Grtz,

  Nanno & Robért=== Zaterdag 14 juni 2014 ===


E-mail uit Bolga, Noord Noorwegen

Gisteren aangekomen en meteen vanacht gevist, ze hebben slecht weer voorspeld voor deze week dus vandaar.
Opbrengst; kabeljauw 118 cm, koolvis 117 cm, 2 heilbotjes 75 cm. Verder veel kabeljauw van 80 cm tot 1 m. Veel koolvis tot 1 m.

Op zich niet slecht voor de 1e dag.
7 vissers de 1e nacht vissen. 5 vissers verbreken gelijk hun PR (persoonlijk record) kabeljauw en koolvis.

Kabeljauw was 15 kilo en 2 koolvissen waren 13 kilo.

We zijn moe, dus gaan eerst slapen. Nanno & Robert=== Vrijdag 13 juni 2014 ===


Heilbot van 190cm uit IJsland

Alex en zijn vismaten wonnen tijdens de loterij op de Cordes Traveldag 2013 de 2e prijs een kortingsbon van maar liefst 3000 euro voor een visreis naar IJsland. Alex en zijn vismaten zijn al jaren trouwe "klant" bij Cordes Travel. in 2013 waren zij in Hellesoy en vingen daar een klein heilbotje, 2014 gingen ze dus op visreis naar IJsland en zijn daar nu voor hun 2e visdag en vingen een kneiter van een Heilbot, 190cm met een gewicht van 82kg, morgen weten we het exacte gewicht. Een gevecht van 1,5 uur met de heilbot, als hengel de Penn Inliner, met daarop een Penn Battle molen met daarop de 17/00 Penn Braid, Penn scoooooorrrrrrt !! 

Hier het leuke bericht van Alex zelf met de foto's, meer foto's volgen !

ps de heilbot had de pilker met dreg te diep geslikt en heeft het gevecht helaas niet overleeft. 

------

Vandaag werkelijk de dag van ons leven gehad. Geweldig windstil weer en volop vis.

Na 2 dagen pionieren als "first time" iJsland gangers op aanraden van Raffie & Linda noordelijker gevaren naar stek 6. Onze schipper Theo gooide ons stil op een veelbelovende stek. De 1ste worp was bij mij gelijk raak. Op een 150 gr pilker met kleine twister klapte (bleek later) een heilbot van 1,90 cm. Het gewicht weten wij nog niet, want hij wordt vanavond gewogen aan de kraan. 

Ik ving deze heilbot aan een Penn Inliner (gewonnen op de cordes travel dag !) op 17 100ste penn braid, die op een Penn battle 5000 zit. Niet om hier nu reclame voor Penn te gaan zitten maken, maar die combinnatie is echt fenomenaal !!!!!!

Duitse collega vissers hadden in dit zelfde visgebied een kabeljauw van 1,48 mtr !! En geloof het of niet, maar mijn broer had enkele minuten nadat ik mijn heilbot haakte er ook 1 aan. Deze wist door lijnbreuk helaas te ontkomen.

IJsland, dat is het !!!!!!!!

groetjes vanuit IJsland, 
Alex.

       Alex=== Vrijdag 13 juni 2014 ===


Prachtige vangsten Vaeroy

Ook het grote eiland onder de Lofoten Vaeroy laat weer van zich horen !

5 kabeljauwen over de 20kg, tientallen heilbotten tussen de 10 en 15kg, veel koolvissen rond de 10kg en als klapper een heilbot van 149cm lang !

Kortom een superweek in Vaeroy.

    Raffie=== Vrijdag 13 juni 2014 ===


122cm Heilbot Nappstraumen

Op 6m diepte met een grote Crazy Daisy kabeljauwkleur gevangen bij Nappstraumen een geweldige 122cm heilbot, wat een vangst.Raffie=== Vrijdag 13 juni 2014 ===


E-mail uit Efjord

Gisteren eerste dag in het efjord sjohus. Schitterende omgeving en weer. Van alles al gevangen met een mooie kabeljauw van 1.10 meter.

Alles perfect geregeld.Dick=== Vrijdag 13 juni 2014 ===


SMS uit Sudavik

Raffie vandaag een absolute topdag in Ijsland. Schitterend weer grote kabeljauw. Grootste 126 cm 19 kg

Top dag grote kabeljauw, schelvis en een koolvis van 116 cm. Ook nog eens topweer! 

 Walter=== Vrijdag 13 juni 2014 ===


Bericht uit Sudavik

Zijn zojuist terug van een zonovergoten visdag. Aanvankelijk nog redelijk wat wind vanmorgen, maar tegen de middag veel deze helemaal weg. We zijn toen de zee opgegaan richting stek 9 en 6. Vandaag allemaal mooie kabeljauw gevangen van 90 cm tot net over 1 mtr. Het gewicht valt nog wel tegen, want 10kg+ hebben we nog niet kunnen landen. Maar we zijn pas op dag 2 , dus er kan nog een hoop komen. We hebben het bar naar ons zin en kijken alweer naar dag 3.

gr alex, theo, joop, eric en henk

   Alex=== Vrijdag 13 juni 2014 ===


E-mail uit Polar Cirkel

Prachtige vangsten van Leen en zijn vismaat vanuit Polar Cirkel Noorwegen

  Leen=== Donderdag 12 juni 2014 ===


Film van Vaeroy

Onze vriend Kenneth Bruvik van Halibut Queen is op onze accommodatie op Vaeroy geweest, zie hier zijn (Noorse) film.

http://vimeo.com/97162060 Raffie=== Woensdag 11 juni 2014 ===


Berichten uit Sudavik

Alex en zijn vismaten wonnen vorig jaar op de Cordes Traveldag een reis naar IJsland, nu na veel maanden wachten zijn zij er eindelijk en genieten ze volop, hier hun bericht:

Hoi raffie & linda,

We zijn nu onze allereerste eerste dag het water op geweest in Sudavik. Jullie hebben niets teveel gezegd. Wat een geweldige visserij heb je hier. Het is natuurlijk even zoeken als je hier voor het eerst bent , maar als je de vis gevonden hebt dan staan tegelijkertijd alle 5 de hengels krom. Vandaag wel teveel wind om de zee om te gaan, dus het fjord afgevist. Veel gul van 4-5 kg en ruim 14 zeewolven. De grootste kabeljauw was vandaag 1,05 mtr en woog 9 kg. De grootste zeewolf was 90 cm met een gewicht van 8 kg. Duurde even om er te komen, maar deze locatie  is echt top. 

Groeten, alex, theo, joop, henk en eric.

  Raffie=== Woensdag 11 juni 2014 ===


Foto's uit Sjostuer

Midden Noorwegen Sjostuer brengt weer mooie vangsten, oa een dikke zeeduivel van 18kg !

     Raffie=== Woensdag 11 juni 2014 ===


Topvisser Dietmar Isaiasch via Cordes Travel in Zweden

http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/dietmar-volgtdeel-12 Dietmar Isaiasch=== Woensdag 11 juni 2014 ===


E-mail uit IJsland

Buiten te veel wind en binnen het fjord als een spiegeltje zo glad.
Een paar driften op 3 brachten giga veel kabeljauw (gul), deze hebben we weer laten gaan. Een enkele mooie van 90cm hebben we meegenomen. Het diepere water geprobeerd met hetzelfde resultaat. Terug naar twee waar we mooie zeewolven konden haken en later met een paternoster een mooie heilbot! Menu du jour was binnen. Later voor de haven en in de haven even op de platvis. Er zwemt hier zoveel dat je ze van de kant ziet gaan! Het was weer fantastisch!!

 Yaron=== Woensdag 11 juni 2014 ===


Marco Kraal in Zweden

Wie kent hem niet de man van "Vis TV" op RTL7, Marco Kraal, hij is op dit moment voor de 2e keer via Cordes Travel in Zweden bij de accommodatie Flottarvillan, een echte topper voor de snoek en snoekbaars vissers !

Vangsten zijn bizar, soms wel 100 snoekbaarzen op een dag en grote snoeken een water vol met prachtige vissen !

    Raffie=== Woensdag 11 juni 2014 ===


Mooie vangsten Sjostuer

En een rijtje vis op de steiger van deze geweldige dag. De gehele week hebben we geluk met het weer en de zee lekker glad. Beter kan het niet. Het was zelfs 37 graden.

Ook een mooie kabeljauw van 13kg !

Hier nog het filmpje vd vangst vd heilbot:  >>klik<<

Accommodatie: Sjostuer

      Leon=== Woensdag 11 juni 2014 ===


E-mail uit Polar Cirkel

Goedemorgen Raffie/Linda,

We zitten deze week in Halsa bij de accommodatie Polarcirkel.
De vangsten, het huisje en het weer zijn heel goed, zie foto's.
 
Met vriendelijke groet,
 
  


Leen=== Woensdag 11 juni 2014 ===


220cm 125kg Heilbot uit IJsland

Vanuit Sudavik is er een hele dikke heilbot gevangen van 220cm met een gewicht van 125kg, dat is een hele grote jongen, zonde dat ie dood is, maar toch een mooie vis.Raffie=== Maandag 09 juni 2014 ===


Top visserij in Vaeroy

In Nappstraumen en Vaeroy wordt weer top gevangen !

Vaeroy had een paar dikke kabeljauwen tussen de 15 en net geen 20kg. Wederom heilbot en wederom een dikke koolvis.

 Raffie=== Maandag 09 juni 2014 ===


Dag met een gouden randje in IJsland

Weer een super dag, vanochtend begonnen in het fjord, wat een ervaring, we hadden hele bijzondere toeschouwers, echt kick zo dichtbij,  we hebben ze nog even gevolgd.  Daarna snel naar buiten, naar een spiegelgladde zee, heerlijk. Een paar mooie driften met een kabeljauw van 1m15 en mooie grote schelvissen. In de middag gaven ze wat meer wind op en zijn we naar binnen gegaan. Op de terugweg nog een paar mooie zeewolven kunnen haken.

Het was weer een dag met een gouden randje!!

     Yaron=== Zondag 08 juni 2014 ===


160cm Heilbot bij Nappstraumen

2 dagen geleden een dikke heilbot bij Nappstraumen, gisteren weer een dikke heilbot aan de haak. Op nog geen 5 minuten varen vanaf Nappstraumen ving de groep Henk een grote heilbot van 160cm met een geschat gewicht van 60kg. De visgidsen hebben een lijst met de lengtes en het daarbij passend gewicht, anders zou je elke heilbot moeten doden om te wegen. Maar je kunt er gerust 10kg boven zitten, eronder haast nooit.

De leuke groep Nederlanders die al vele jaren bij ons boeken waren met zeer licht materiaal aan het vissen op 9m diepte, ja echt waar 9m diepte toen hun licht spinstok bijna brak door de aanbeet die zij hadden, na 20 miniuten vechten was de heilbot naast de boot, hebben ze foto's genomen en hebben de vis weer laten zwemmen.

Kortom, Nappstraumen scoort weer !

Laten we hopen dat we de foto's krijgen vd mannen.Raffie=== Zondag 08 juni 2014 ===


Bericht uit IJsland

Mooie vangsten uit IJsland, de ene dag bijten de vissen minder dan de andere dag, dit zijn een aantal fotos van de laatste week, oa van Aad en zijn vismaten.

      

     Raffie=== Zondag 08 juni 2014 ===


E-mail Sudavik

Was weer een lekkere dag! Rustig aan gestart vanochtend, boten afgetankt en voorzien van nieuwe kisten, hierna even op het gemak ontbeten voor het vertrek. Visserij was iets minder, veel drift, een hoop plekken geprobeerd maar helaas niet met het succes wat we hadden gehoopt, we hadden een aantal zeewolven, kabeljauw, roodbaars en een leng, dus wel weer veel gezien.
Vanavond in ieder geval weer een goede maaltijd, zeeduivel, baars en kabeljauw :D

En na de maaltijd nog even een kleine klim....

   Raffie=== Zaterdag 07 juni 2014 ===


99kg heilbot in Nappstraumen

Zomer in Nappstraumen, weinig tot geen wind, volle zon en 25gr. Geweldige visserij met dikke vissen, mooie koolvis, dikke kabeljauw en een "leuk" platvisje...

heilbot 195cm met een geschat gewicht van 99kg !!

  Raffie=== Zaterdag 07 juni 2014 ===


E-mail uit Sudavik

Dag op zee... Schade een molen in tweeën, een hengel overboord (gelukkig geen man overboord) en fantastische vis!!

Buiten wat bewolking en in het fjord heerlijk weer, op de terugreis nog even een sleep op zeewolf geprobeerd alleen was de stroming te heftig...

Lekker de haven in vis fileren en een sappie :D

      Yaron=== Zaterdag 07 juni 2014 ===


E-mail uit Bolungarvik IJsland

Hier een bericht uit het mooie IJsland.

Vandaag met Mathias naar stek 6 een werelddag met 4x 20 plus kabeljauw namelijk 21kg, 23kg, 26kg en 29kg dus het was echt te gek we hebben 450 kilo vis gevangen dus zoals jij (Raffie) het altijd zegt.... "IJsland dat is het" morgen moeten we vroeg weg want het weer gaat veranderen ze geven meer wind door dus gaan we er morgen vroeg uit.

Je hoort nog van ons groetjes aan Linda
Aad=== Vrijdag 06 juni 2014 ===


SMS Nappstraumen

Vandaag prachtig weer geen wind en de hele dag op volle zee gezeten samen met gids Eric vangst was uitstekend met kabeljauw en koolvis van meer dan 1  Meter

gr van Henk Rob Marc en CoHenk=== Vrijdag 06 juni 2014 ===


E-mail Sudavik

Het was weer een topdag!! Nu lekker aan tafel! Schitterend weer en waanzinnig mooi! Morgen gaan we ver naar buiten voor the BIG ones!

     Yaron=== Donderdag 05 juni 2014 ===


Mail uit IJsland

Heey Raffie,

Even een korte update Sudavik
De heenreis is niet helemaal soepel verlopen met hier en daar wat vertraging maar de eerste dag heeft dit helemaal goed gemaakt! We hebben super mooi weer en de vangsten zijn super! We zijn op ons eigen houtje op pad gegaan en hebben jullie kaart als doel gebruikt. Begonnen op plek 1 en 2 waar we mooie kabeljauw en zeewolf hebben gevangen, Cees een mooie kabeljauw van 90cm+. Later een tijd op plek 3 gevist. Windstil en vol in de zon!! Na wat toenemende wind later op de middag en afnemende vangst zijn we naar plek 2 teruggevaren waar ik mijn knoeperd van de dag ving 78cm kabeljauw, de een na de ander!!! Om 18:45 kwamen we voldaan terug in de haven! Bak vis en rooie koppies!!
Wat is het hier super!

Hopelijk morgen meer!!!

Met vriendelijke groet,
Yaron 

     Yaron=== Woensdag 04 juni 2014 ===


Ierland en Vaeroy

Morgen gaan Linda, Leo Stoutjesdijk en ik naar Ierland tm dinsdag, we bezoeken daar een nieuwe accommodatie voor ons programma. We gaan 1 dag vliegvissen, 1 dag snoekvissen en 1 dag zeevissen, verder alles bekijken, filmen en fotograferen en niet te vergeten vergaderen en afspraken maken. We kunnen dan weer melden dat we na onze terugkomst als alles naar wens was we weer een nieuw land in ons programma hebben. Noorwegen, IJsland, Denemarken, Zweden, Italië en straks ook Ierland. Verder zijn we ook druk bezig met Panama wat ook echt een topvisserij gaat worden, maar dit zijn voor de groepen die nét even iets meer aan hun visreis uit kunnen en willen geven, reisje naar Panama is niet goedkoop, maar is dan wel inclusief eten, drinken en zelfs alcohol, dus echt alles inclusief in de prijs.

We zijn de komende dagen uiteraard gewoon via de telefoon bereikbaar en checken dagelijks onze e-mail, dus we zijn gewoon bereikbaar en aanvragen en boekingen gaan gewoon door.

Vandaag kregen we vd visgids van Vaeroy nog wat foto's helaas geen meldingen van de 10 groepen die nu via Cordes Travel in het buitenland zijn, dus sorry daar heb ik geen nieuws voor jullie.

Hier de mooie vangsten van Vaeroy.

   Raffie=== Dinsdag 03 juni 2014 ===


Super heilbot van 182cm en 83kg !!!

Het is niet normaal meer bij Vaeroy Lofoten Noorwegen !!
Grote koolvissen en dikke kabeljauwen tussen de 11 en 17kg op nog géén 10 minuten varen vd accommodatie op Vaeroy.

Na wat mooie vissen waren de mannen op zoek naar de heilbot, na een paar kleine heilbotten op 25m diepte lieten de mannen de boot iets verder driften. Na wat spelen met de "Deadbait" en deze weer tactisch laten zakken stond ineens hun hengel krom, oh jee vast aan de bodem dacht men, maar toen de lijn als een speedboot vd reel afgetrokken werd was snel duidelijk dat er een moster heilbot aan de haak zat. Na een gevecht van een 40 minuten op 30m diepte, kon de heilbot voorzichtig naast de boot gebracht worden, werdt de lijn met de grote haak voorzichtig in de bek gebracht, een lus om de staart en zo werd de heilbot zonder problemen en beschadigingen gemeten. Bij Vaeroy en Nappstraumen is de heilbot van dit soort formaat heilig en doen deze mannen er alles aan om deze weer te laten zwemmen en worden ze met groot respect en voorzichtig behandeld.

Uiteraard moest men even naast de heilbot in het ijs en ijskoude water voor de foto en de meting en zo werd de heilbot zonder schade en stress weer vrij gelaten om nog groter te worden ! Er zijn lijsten waar men kan zien wat een heilbot van dit formaat ongeveer weegt en dan komt deze heilbot uit op een 83kg, maar kan goed ook 100kg zijn, maar dat willen de mannen niet wegen, is zonde om de vis daarvoor dood te maken.

Kortom wederom een TOP visdag bij de Lofoten in Noord Noorwegen.

Linda, Robert Valkeneer, Marco Kraal (Vis TV) en ikzelf gaan in September naar Vaeroy voor de heilbot en de grote koolvis, laten we hopen ook zo'n monster te vangen, dan mag Marco of Robdert er mee op de foto (in het water). 

    Raffie=== Maandag 02 juni 2014 ===


Nappstraumen en Vaeroy

Helaas geen foto's deze keer, maar wel hele mooie vangsten.

Er wordt nog steeds volop Heilbot gevangen, allemaal zo tussen de meter en 140cm, hele hele mooie heilbot dus. Koolvis blijft telkens net onder de meter steken, maar goed voor honderden vissers nog steeds een geweldige vangste natuurlijk. Kabeljauw van rond de 10kg is volop te vangen, honderden kabeljauwen worden gevangen met alle boten en allemaal weer terug gezet. Ook bij Vaeroy dit soort vangsten, grootste heilbot was 125cm en dikste kabeljauw was net onder de 20kg. Kortom topvangsten uit de Lofoten.Raffie=== Maandag 02 juni 2014 ===


Bericht uit IJsland

Schitterend weer vanochtend, s'middags ruige zee, goed gevangen , meter lange kabeljouws en die Grijze weer de grootste
Je zegt alles voor en hij wint weer, tjonge jonge
En Raffie Cordes!!!! Er zat grote vis op 7 noord!!

    Fred=== Zondag 01 juni 2014 ===


Bericht uit IJsland

Vissen schitterend, nationaal sea_men's day ook leuk maar we leven nog!! Midden in de nacht broodjes en blikkies uit de kofferbak.

    

     Fred=== Zaterdag 31 mei 2014 ===


Nieuw reisverslag IJsland

Zwaarste kabeljauw 29kg !!

http://cordestravel.nl/ijsland/vissen-in-ijsland-mei-2014-floor/ Raffie=== Zaterdag 31 mei 2014 ===


Effe rustig

Zo.... wisseling vd wacht, groepen vertrekken en komen weer. De groepen die er nog zijn ervaren een rustige visserij, in IJsland wordt er goed gevangen, meter vissen in de boot is geen probleem, maar de 15+ en 20+ laten het op dit moment nog even afweten, zie het bericht van Fred hieronder.

---

"Beste Raffie
Hier even een berichtje uit Bolungarvik. Het weer is erg goed. Echter de vangst van de grote kabeljauw laat het tot nu toe afweten. We zijn op stek 6 en voorbij 6 geweest, zo op een overgang van 80 naar 100 meter. Dit ook op stek 9 gedaan. Zelfs Mathias zei dat de vis niet wilde bijten. Wij hebben de grote kabeljauwen dus nog niet kunnen traceren. Maar we hebben nog even en blijven dus nog verder zoeken.

Gr Rob"

---

Verder in Nappstraumen is ook even rustig, mooie kabeljauw rond een meter dikke koolvissen van rond de 8kg en volop vis, alleen geen hele grote, op deze ene Heilbot na dan, wat toch weer een hele mooie vis is op 3 minuten varen vh Camp Nappstraumen (in de stroomnaad).Raffie=== Vrijdag 30 mei 2014 ===


Wil jij een hengel met molen of reel winnen ??

http://cordestravel.nl/penn-voor-ijsland-en-noorwegen/ Raffie=== Vrijdag 30 mei 2014 ===


Heilbot uit Nappstraumen

De nieuwe groep Nederlanders zijn gisteren wezen vissen en vingen meteen een mooie heilbot van 100cm, dat is toch een mooie vis.
Hij ving deze heilbot met de Penn Inliner 30lbs met daarop een geweldige Penn Fathom 20 reel, een ontzettend sterk setje met een zéér gering gewicht, dus ideaal om een hele dag lekker mee te vissen !

Groep van Marco verloor gisteren een heilbot van rond de 50kg, de hengel stond helemaal krom, maar toen brak helaas de lijn, de vis was zeer zeer zwaar, gaf de visgids aan, volgende keer beter !

 Raffie=== Vrijdag 30 mei 2014 ===


SMS Nappstraumen

Perfecte vakantie gehad bij Nappstraumen, 11 heilbotten en een vrachtwagen vol kabeljauw en andere vis gevangen.

Wij komen zeker terug.  

groetjesNico=== Vrijdag 30 mei 2014 ===


SMS uit Vega Kystferie

Vandaag wederom prachtig weer !
Goede vangsten 2 heilbot en ontelbare mooie kabeljouwen !

Accommodatie: Vega Kystferie

Grtz

   Thierry=== Vrijdag 30 mei 2014 ===


Email uit Havferie Bergen Noorwegen

kleine vis gaat slecht maar de lengen happen goed. vandaag twee van 10 kg en deze was 18.5 en 158cm.

groeten van henk uit havferie.Henk=== Donderdag 29 mei 2014 ===


SMS uit Vega Kystferie

Hey Raffie en Linda,

Gisteren en vandaag volop zon, kabeljauw en heilbot !
Vandaag misschien wel 100 kabeljauwen netjes en ongeschonden teruggezet !

Grtz thierry

 Thierry=== Donderdag 29 mei 2014 ===


SMS uit Roan

Hallo Raffie en Linda,

Vandaag woensdag 28-05-2014, eerst broodjes gehaald bij de Joker en daarna de tanks vol gegooid met brandstof. Zoals elke dag was onze vangdrang weer zeer hoog. Met de zon in onze rug zijn we ons haventje uitgevaren. We begonnen met vissen in het fjord, hier was de vangst niet wild. Vervolgens zijn we naar onze vertrouwde stek gegaan maar helaas vingen we hier weinig. We besloten verder de zee op te gaan (uiteraard niet verder dan onze zeekaart aangaf). Na even aan het zoeken te zijn geweest vonden we een mooie visgrond. Hier was het al snel raak met een kabeljauw van 88 cm en 6 kilo, het leuke was dat deze kabeljauw door 2 man naar boven is getakeld, maar ere wie ere toe komt hij was van Bart. Vervolgens kregen we een paar mooie aanbeten en haalden we verschillende vissen naar boven. Vervolgens kreeg Johan een mooie aanbeet en tot zijn eigen grote verbazing trok hij een heilbot boven water. Niet de grootste maar wel de eerste in zijn jonge vis carrière (85 cm en 5 kilo), deze belande 's avonds uiteraard op de bbq. Hierna had Gerard een super aanbeet en met zweet op zijn rug haalde hij een kabeljauw van 106 cm en 11 kilo boven water. Na een uur stak de wind op en was de vis verdwenen. Na wat rond gevaren te hebben en nog wat kleinere kabeljauws boven water getakeld te hebben besloten we om terug te gaan en onze vis te gaan fileren. De bbq was een groot succes op ons zon overgoten terras met 25 graden.

Groet groep van Wierst.

   Ferry=== Donderdag 29 mei 2014 ===


28kg kabeljauw en gevelkete zeewolf uit IJsland

Ook IJsland gaat lekker, al is er soms een dag bij dat de kabeljauw even geen zin heeft om te jagen en moet je meer moeite doen.

Zo werden er vorige week geweldige vangsten gedaan, gisteren was voor de groep van Fred een zware dag, maar deze werd geweldig afgesloten door een zeeeeeer unieke gevlekte zeewolf !!

    

Hier het bericht van Fred van hun 1e visdag in IJsland gisteren:

Kabeljauw was niet zo actief. Een paar boven de meter. Schitterend weer ,dat zit goed mee. Die Mathias was helemaal blij met die gevlekte zeewolf, haha.
We waren tot 20:00 op het water, "Vlekkkie" hebben werd op het laatst gevangen door Bo. Dat maakte die lange vissessie wel waard.
Natuurlijk veel verkassen als ze niet zo goed bijten. Pff was een zware dag. Kabeljauw gaat vast wel weer tekeer!!!

Grt Fred

   Raffie=== Donderdag 29 mei 2014 ===


Bolga vangsten

Ook Bolga gaat lekker deze week, mooie vangsten van heilbot, koolvis, kabeljauw en zeewolf.

Bolga ligt vlakbij de beste stekken en heeft mooie Dolmoy Kajuit boot voor de liefhebbers.

      Raffie=== Woensdag 28 mei 2014 ===


Garmin en Cordes Travel

Beste sportvissers,

Voor velen is het sportvisseizoen al begonnen, honderd groepen reizen dit jaar naar het buitenland om te gaan vissen en vele andere groepen blijven in Nederland of België om hun visje te gaan vangen. Wij zien steeds meer dat de groepen hun vissessies ook filmen met de telefoons en camera's, net als wij filmen we zo veel mogelijk tijdens onze visreizen. Als reisbureau is het voor ons belangrijk om de klant ook mee te nemen in onze ervaring en hun zoveel mogelijk film te tonen, daarbij is het belangrijk dat de kwaliteit van de film zeer goed is, anders is het een rommeltje.

Die kwaliteit van onze films was Garmin Nederland ook niet ontgaan en zo kwamen we in contact met Garmin over de nieuwe Garmin Virb Elite een geweldige nieuwe camera die het filmen nog leuker gaat maken, zowel boven als onder water. We werden uitgenodigd op het kantoor van Garmin en daar werd ons gevraagd om deze geweldige nieuwe Garmin eens eerlijk te gaan testen en in ons vakgebied eens te laten zien wat dit kleine krachtpatsertje kan, extra leuk is dat wij er een extra onderwaterbehuizing bij kregen waardoor de camera nu tot 50m diep kan, nu zal daar nog maar weinig licht zijn, maar een 20/25m moet wel lukken. Op deze manier is er dus een nieuwe leuke samenwerking ontstaan tussen Garmin en Cordes Travel en zullen we op onze komende visreizen flink aan de slag gaan met deze Garmin Virb Elite, zowel film als foto.

Wat is er nu zo speciaal aan deze Virb Elite ?

Om te beginnen is deze sportcamera zeer klein en ligt echt geweldig in de hand, kan tegen een stootje, is spatwaterdicht, kan bij incidentele blootstellen onder water tot 1m en met de extra onderwaterbehuizing (25,- euro) kun je tot wel 50m diepte filmen en foto's maken. Dit is dus ideaal voor onze vistrips waar het soms regent, water van de boot opspat of er druppels op de lens komen door de spetterende vissen of als we de camera net even boven of onder water houden, met deze Virb is dit allemaal geen probleem meer en dit kan de camera makkelijk aan.

Deze Virb is tevens full HD 1080P met een 16 megapixel CMOS processor en Chroma scherm, waardoor je een geweldige beeldkwaliteit krijgt en je beelden haarscherp zijn. Geen last meer van trilling, daar er een beeldstabilisator aanwezig is, wat echt een grote aanwinst is, zeker als je flink beweegt tijdens het vissen of het schommelen op de boot, is dit een groot verschil. Zo kun je extra lang filmen daar de accu maar liefst 3u mee gaat en je als geheugen losse MicroSD kaartjes kunt gebruiken, dus je kunt heel lang filmen en foto's maken.

Het leuke is van deze Garmin Virb Elite dat er ook GPS aanwezig is, zo kun je de locatie vastleggen waar je hebt gefilmd. Tja en dan heb je al het "ruwe" materiaal en wilt er het liefst een leuk filmpje mee maken voor je vrienden of bv Vimeo of YouTube, geen probleem er is een zeer goed gratis bewerkingsprogramma te downloaden waar je heel makkelijk en snel een prachtig filmpje kunt maken, zodat het kijken naar de gemaakte beelden nog leuker wordt.

Kortom de Garmin Virb (Elite) is op dit moment dé sportcamera voor de sportvissers, met een geweldig goed scherp HD beeld, lees meer informatie op deze website: http://sites.garmin.com/virb/

Ik heb gezien dat zij 50 testers zoeken, dus wellicht maak je kans op een prachtige Virb en kun je ook aan de slag, zie hier:  http://www.trygarminvirb.nl

Wij zijn in ieder geval nu al meer dan zéér tevreden en zullen binnenkort de eerste filmpjes op ons "You-Tube" kanaal laten zien: http://www.youtube.com/user/CordesTravel/videos

groetjes,
Raffie Cordes
www.cordestravel.nl

     

    Raffie=== Woensdag 28 mei 2014 ===


Foto uit Havferie

Deze vis is gisteren gevangen bij Havferie in Noorwegen door John.

Leng van 143cm en 15kgJohn=== Woensdag 28 mei 2014 ===


SMS uit Nappstraumen

Vandaag superweer en de beste  visdag:-)
kabeljauw  gevangen van 8u smorgens tot 2u in de middag aan een stuk tussen de 75cm en 1m en ook mooie koolvis en pollak zeker 50 stuks :-)
het was hier fantastisch,

bedankt Raffie en Linda (de stroopwafels zijn aan Eric de visgids bezorgd)Marc=== Woensdag 28 mei 2014 ===


SMS uit Roan

Hallo Raffie en Linda,

Vanochtend zijn wij vroeg opgestaan omdat de weer berichten gunstig waren zon en vrij weinig wind zijn we binnen gebleven tussen de fjorden omdat gisteren de deiningen te hoog waren, bij de eerste ingooi volgende bij Bart de eerste run een koolvis van 108 cm met een gewicht van 11 kg. Zo gingen we naar verschillende locatie's en over al vingen we vis van diverse soorten en maten de uitschieter ging naar Johan die ving een Red king krab.

Groep van Wierst

  Ferry=== Dinsdag 27 mei 2014 ===


Nieuwe vangsten Storekorsnes

Hierbij de grootste vangsten vd afgelopen 2 weken bij Storekorsnes bij Alta in Noord Noorwegen.

   Albert Storekorsnes=== Dinsdag 27 mei 2014 ===


SMS Solvika

Een sms van Iwan uit Solvika midden Noorwegen:

vandaag laatste dag gevist.
eerst buitenstekken aangedaan.hele grote deining.
toen in de scherenkust.mooie polakken gevangen 70cm +.

helaas zit het er weer op maar zeker een hele mooie locatie en een hele leuke week met mijn vismaten.Iwan=== Dinsdag 27 mei 2014 ===


Bericht uit IJsland

Als je weet dat de kans groot is dat je een week grote vissen gaat vangen, je het zwaar gaat krijgen en pijn in je spieren zal hebben door (als he mee zit) de grote kabeljauwen te gaan vangen, kun je beter maar een paar dagen eerder naar IJsland gaan om daar te genieten van een welverdiende geweldige dag bij the Blue Lagoon: http://www.bluelagoon.com 

Jullie zien het, bij Cordes Travel is alles te regelen.... ook dagen eerder aankomen of dagen langer blijven.

    Raffie=== Dinsdag 27 mei 2014 ===


E-mail uit Roan Rorbu

Hallo Raffie en Linda,

Na een teleurstellende dag van gisteren zijn we vandaag met een rustig zeetje uitgevaren, buitengaats wel een behoorlijke deining maar te doen. Direct naar onze favoriete stek gevaren, even zoeken waar de vis zich bevond en vervolgens de pilkers te water gelaten. 6 grote koolvissen gevangen, Ferry de grootste van 116 cm en 12 kilo. Bart, Gerard, Jan en Johan veel kabeljauw, polak, lom en schelvis gevangen van + 80 en rond de 6,5 kilo. Heerlijk gevist met een stralend zonnetje erbij. Na het vastleggen van de boten zijn we gaan fileren, uiteindelijk hadden we 26,5 kilo visfilet voor in de vriezer. Wat kan het leven toch mooi zijn en hier bij Roan Rorbu.

Groet groep Ferry van Wierst

    Ferry=== Dinsdag 27 mei 2014 ===


Feest in Vega

Het is feest in Vega Kystferie bij de Belgische groep van Thierry !!

Koolvis 118cm, heilbot 100cm en een pollak van 90, daaronder grote aantallen "kleinere" vis.

Volgend jaar is alweer geboekt !!

  Thierry=== Maandag 26 mei 2014 ===


Weer mooie heilbot

Hierbij weer de SMS van gisteravond, wederom mooie vangsten bij Nappstraumen en helaas meer wind bij Hitra en omgeving.

* Zweden Flottarvillan
Dietmar Isaiasch, jullie wel bekend als één vd beste roofvissers in Europa, hij heeft boeken, DVD's, geeft lezingen en is bekend van Fox Rage. Hij is via Cordes TRavel in Flottarvillan in Zweden en had gisteren een topdag. 63 snoekbaarzen, waarvan de grootste 75cm ! 

* Vega Kystferie
De groep van Thierry heeft het voor het 3e jaar goed naar hun zin, zo goed dat ze zelfs vanuit de accommodatie het huisje voor 2015 al weer hebben geboekt, net op tijd, want Vega is bijna vol voor Mei/Juni. Gisteren vingen de heren nog een prachtige heilbot van 105cm en vele mooie kabeljauw.

* Solvika
Iwan en zijn vismaten hadden ook een leuke dag, zij vingen op een hele speciale unieke manier een heilbot, zij vingen een guiletje en zoals zo vaak kwam er een heilbot achteraan, zonder enige twijfel pakte ze hun schepnet en zonder enig probleem, schepte zij de heilbot uit het water, zonder enige dril, haak of dreg. Geweldig om dat mee te maken, zij zullen veel plezier hebben gehad.

 * Nappstraumen
doet het nog steeds goed en alle groepen hebben het goed naar hun zin. Laten we beginnen met de Belgische groep onder leiding van Marc, zij vingen 40 kabeljauwen tussen de 75 en 111cm en 1 heilbot van 70cm en hadden het goed naar hun zin. De Nederlandse groep onder leiding van Marco ving ook veel mooie kabeljauwen en maar liefst 3 heilbotten en weliswaar van 70, 94 en 128 cm !! De groep van Nico ving een mooie heilbot van 1m !! Weer een topdag dus met een leuk aantal heilbotten !! Dit seizoen heeft, tot op heden, elke Nederlandse of Belgische groep heilbot gevangen.

Uiteraard hier de foto's van de groep van Marco, eerste 3 foto's en de laatste foto is van de groep van Nico:

   Raffie=== Zondag 25 mei 2014 ===


Verschillende SMS

Goedemorgen allemaal,

We hebben op dit moment 18 groepen in de hele wereld die via Cordes Travel op visreis zijn, Noorwegen, IJsland, Denemarken, Zweden en Florida Keys USA, helaas niet van iedereen berichten, maar dat geeft niet. Uiteraard is het wel altijd leuk als je een bericht krijgt met een foto ofzo. Is voor ons ook leuk, je mailt met de groepen voor dat ze boeken bij ons, daarna zie je ze vaak op de Cordes Travel dag of op een beurs of open deurdagen, soms nog wel op prive-les en dan gaan ze op visreis en horen we niets meer, juist dan zijn we extra benieuwd hoe het dan gaat op hun vakantie. Ook nadien horen we dan vaak vd visgids de resultaten als ze al lang weer thuis zijn, dat vinden we soms wel jammer, ook even een kort berichtje als men weer veilig thuis is en dat alles naar wens was en het (hopelijk) een leuke week was, vinden we natuurlijk erg leuk.

We hebben weer verschillende SMS gekregen:

* IJsland
We hebben een SMS van Dirk uit Belgie die in IJsland is, hun zwaarste vis was 9kg, dat is natuurlijk niet goed, jammer.

* Vega Kystferie
Vanmorgend enkele uurtjes gaan vissen en enkele mooie gullen gevangen in de namiddag niet meer kunnen vissen ! Te veel wind ! Maar wel zonnig ! Grtz thierry

* Zuid Zweden
Mooie snoeken gevangen, grootste 109cm en 3 van rond de 98cm, wel veel onder de meter.

* Foldvik
Mooie koolvis, dikke kabeljauw, 2 heilbotjes en flinke zeewolven.

* Nappstraumen
Nappstraumen doet het weer goed, flink wat mooie kabeljauw rond de meter, vrijdag had de groep van Marco weer een heilbot, niet heel groot, maar toch 70cm.
De groep van Dirk had gisteren een TOPdag en vingen een prachtige heilbot van 136cm (gevangen op 10m diepte) en heeft een gewicht van 33kg, dus een hele mooie heilbot, weer van Nappstraumen, zie hier hun foto.

  Raffie=== Zaterdag 24 mei 2014 ===


IJsland laat weer van zich horen !

20 vissen over de 15kg, daarvan 6 kabeljauwen tussen de 20 en 25,5 kg en als zwaarste dus een 25.5 kg kabeljauw vanuit het prachtige IJsland.

IJsland is ook dit jaar weer flink geboekt en ook voor 2015 wordt er al volop geboekt. Dit jaar hebben we 2 grote Penn IJsland Festival van 1 tm 8 Juli en 19 tm 26 Augustus, dat wordt weer heel veel vissen, pijn in de armen en ontzettend veel gezelligheid.

Wil je nu ook eens vissen in IJsland, kijk dan even op onze website, je kunt al naar IJsland voor 1410,- euro per persoon, (Sudavik Nesvegur, prijs 2014) dat is inclusief:

De reis is dus helemaal georganiseerd, je hoeft alleen op te stappen in Nederland of België en daarna gaat alles vanzelf. Je vertrekt op dinsdag en bent dinsdagavond in je huisje. In de maanden Juli en Augustus kun je 2 weken blijven voor de prijs van 1 week (2015).

http://cordestravel.nl/ijsland/vissen-in-ijsland-visreis/ 

  Raffie=== Zaterdag 24 mei 2014 ===


Een heleboel korte SMS-jes uit Noorwegen

Daar komen de verschillende SMS of Whatsapp van de groepen:

--------Sorheim Hitra:

 
Beste R & L,
Vandaag de laatste dag, alleen in de ochtend gevist, Vanaf 1200 uur dikke plensbuien. Toch nog 6 dikke pollakken kunnen vangen, Ronald had de grootste van 86 cm en een gewicht van 4,5 kilo. Hij werd daarmee de winnaar van de "grootste vis van de week" prijs en won daarmee de Penn viskoffer (ja die!!!!) De rest van de pollakken zat daar net met een cm of 10 onder. Hebben een prachtige week gehad.
Met vr. gr.
Bart, Niek, Ronald en Anton
 
--------Solvika
 
vandaag in de middag wind en regen toch mooie visserij kabeljauwen 8kg.
Iwan
 
--------Roan Rorbu 2
 
Hallo Raffie en Linda,
 
Gisteren zijn we aan gekomen in Rorbu, een van de nieuwe accommodaties van Cordes travel.
vorig jaar waren wij hier ook geweest ,omdat wij hier goed hadden gevangen, het een prachtige omgeving en een fantastisch huis is zijn we dit jaar weer terug gegaan. Gisteren een lange reis gehad die, dit keer, zonder problemen is verlopen. Vanmorgen zijn we (met 2 nieuwe boten) uitgevaren, hadden wisselend weer maar wel een goede vangst. Er werden 40 kabeljauwen, van 8 kilo plus, en diverse andere soorten gevangen.
 
Groet groep van Wierst
 
--------Nappstraumen
 
70kg kabeljauw gevangen en 1 dikke zeewolf.
Marc
 
-------- 


Raffie=== Vrijdag 23 mei 2014 ===


Berichten uit Noorwegen

Wederom mooie berichten uit Noorwegen.

Bij Sjostuer hele leuke kabeljauw en een mooie grote heilbot, die eigenlijk vrij zelden is in dit gebied, de heilbot woog 18kg

  

----

Ook bij Foldvik worden wederom hele mooie vissen gevangen, daar een hele dikke zeewolf, ook deze groep heeft een geweldige tijd !

  Raffie=== Vrijdag 23 mei 2014 ===


SMS uit Nappstraumen

Hey Raffie,
 
De 1ste dag zit erop in nappstraumen. Super weer gehad ondanks de slechte voorspelling van 14 m/s en regen. 
Mooie heilbot van 66 cm en 5x kabeljauw en koolvis van 100+, zwaarste kabeljauw 15 kg
 
Gr Marco

  Marco=== Vrijdag 23 mei 2014 ===


Vaeroy 1e dag en wéér mooie vis

He zeevissers,

Dat de Lofoten tot wellicht het beste visgebied van Noorwegen behoort weten jullie inmiddels al, maar daarom blijft het wel leuk om telkens weer te zien dat de visserij hier echt goed is. Klopt Nappstraumen is geen goedkope, low budget, super goedkope accommodatie, maar het is wel een visgebied wat zijn geld waard is. Geweldige mogelijkheden tot een supervisserij, denk aan heilbot, koolvis, kabeljauw, schol en vele andere soorten. De stekken liggen allemaal op een 5 tot 20 minuten varen vd accommodatie, uren varen is hier dus niet nodig. Maar goed ook hier telt dat de mooiste vissen op zee zwemmen en je dus wel afhankelijk bent van goed weer, maar dat telt voor elke accommodatie in Noorwegen en IJsland. Maar ook bij Nappstraumen kun je 95% vd tijd vissen, tussen het fjord en in de baai is er altijd wel een stekje te vinden, behalve bij flink veel wind.

Woensdagavond zijn er 3 nieuwe groepen aangekomen in Nappstraumen, 1 groep Nederlanders en 2 groepen uit België, die we trouwens hebben ontmoet bij Robby Fish in België, Dé Noorwegen en IJsland Specialist van België.

Van de Nederlandse groep kregen we gisteravond meteen een sms van hun allereerste visdag in Noorwegen en dat was weer top ! Dat belooft wat voor de komende dagen, mits het weer goed blijft, lees hun bericht hierboven.

Vaeroy heeft ook als wisseldag Woensdag, dus daar ook voor de eerste keer het water op deze week en was ook weer top, mooie kabeljauw en hele mooie koolvis van 104cm, hieronder de foto's van Vaeroy, eerste dag vissen gisteren.

 Raffie=== Donderdag 22 mei 2014 ===


E-mail uit Sorheim Hitra

 
Hallo Raffie en Linda,
 
Vandaag weer een leuke dag, mooi weer, half bewolkt weinig wind, In het begin van de middag buiten met harde wind. daarna weer prachtig, zonnig met wind noordoost 1-2
 
Gul 20 van 40 tot 60 cm
Pollak 6 de grootste 69 cm de rest ca. 60 cm
Koolvis 2 kleinere
Steenbolk 1 stuks
 
Met vr. gr.
Bart, Niek, Ronald en AntonBart=== Donderdag 22 mei 2014 ===


SMS vanuit Solvika

Vandaag redelijke dag Solvika. Paar mooie pollak,kabeljauw,koolvis,leng,roodbaars.
in de morgen aardig lange deining buiten. al met al tot nu een mooie bestemming. Iwan=== Woensdag 21 mei 2014 ===


E-mail uit Sorheim Hitra

 
Hallo Raffie,
Vandaag 6 gullen (grootste 76 cm)
Koolvis 17 (de kleinere)
Pollack 5 stuks (grootste 55 cm)
1 steenbolkje (wie anders dan Anton,)
Het weer:
Tot 1430 half bewolkt in de achtermiddag enkele buien later weer droog.
Temperatuur ca 14 a 15 graden, Wind Noordoost 1 tot 3.
Groetjes
Bart, Anton, Niek en RonaldBart=== Woensdag 21 mei 2014 ===


Vaeroy scoort wééééér !

Het is ook niet gek dat Vaeroy samen met Nappstraumen goed scoren en we hier veel berichten krijgen. Helaas begrijpen 90% vd visgidsen en huiseigenaren niet hoe belangrijk het is om met grote regelmaar te zorgen voor foto's van vangsten. Vangsten van mooie vissen dat willen de sportvisser zien en na het zien van dit soort mooie vangsten met grote regelmaat volgen er ook boekingen en dat is voor hun toch best belangrijk, maar goed ik geef het jaarlijks verschillende keren aan, jongens kom op stuur foto's !

Vaeroy en Nappstraumen liggen in een geweldig visgebied, bij de Lofoten, met prachtige stekken en als je het bekijkt op de grote landkaart, ver op zee, dus dat is perfect. Vaeroy is een eiland met 300 bewoners waar gewoon winkels en zelfs een restaurant aanwezig is. Dat het eiland ver op zee ligt is wel duidelijk want de veerboot doet er tussen de 4,5 en 5,5 uur over om bij Vaeroy te komen. Tja en dan, denken vele van jullie ... lekker vissen op 5 tot 10 minuten varen vd accommodatie, de stekken liggen hier echt recht voor de deur, nee geen fabeltje, echt op 2 minuten varen is de eerste stek, 5 minuten 2e stek en op 15 minuten heb je de verste stek. Is er dus een keertje meer wind, ga je weer naar binnen, goed weer, hop in de boot en vissen. Bij Vaeroy kan men net als bij Nappstraumen bijna altijd vissen, alleen moet je bv bij Vaerot dan 5 minuten door de golven varen om vervolgens achter het eiland te gaan liggen, waar men dan de gehele dag uit de wind kan vissen. Bij Nappstraumen kan men eigenlijk altijd wel een plekje uit de wind vinden. Kortom je verschillende soorten grote vis vangen, denk aan dikke schollen, grote kabeljauwen, mooie heilbot en snelle koolvis, dan zijn dit de topstekken voor de échte sportvissers.

    

   Raffie=== Woensdag 21 mei 2014 ===


SMS uit Sorheim Hitra
Hallo Raffie,
 
We hebben je raad opgevolgd, zeeeer vroeg opgestaan en de vangst was beter.
8 gullen (grootste twee 68 en 70 cm)
6 koolvissen (grootste 62 cm)
Weer half bewolkt, temp in de vroege ochtend ca 13 graden, zwakke westen wind
 
Gr.
Bart, Ronald, Niek en AntonBart=== Dinsdag 20 mei 2014 ===


43e privé-les 

Het is alweer de 43e prive-les dit jaar, vandaag de 43e groep dit jaar die langs komt in Deurne voor een gratis "privé-les". Voor de groepen die bij ons geboekt hebben bieden we buitenom de "Cordes Traveldag" ook de mogelijk om met hun eigen groepje langs te komen voor een les, juist omdat het geen grote dag, een speciale avond of een lezing is, kunnen we juist die accommodatie behandelen waar deze groep dan heen gaat. Mede omdat zij dus alleen met hun eigen vismaten aanwezig zijn en niet met een grote groep vreemde vissers, durft men vaak meer te vragen dan in een groot gezelschap. Onder het genot van hapje, drankje of een lunch spreken we dan met elkaar 3-4 uur over de visserij, de technieken, materialen en uiteraard de stekken voor hun visreis naar de desbetreffende accommodatie. 
 
Tijdens deze les bespreken we alle tips, trucs, technieken, lijnen en materialen en helpen wij de groep met al hun vragen, daar wij zelf 98% van alle accommodaties hebben bezocht en vaak ook hebben bevist en sportvissen ons beroep is, spreken we uit ervaring en kunnen we tot op heden elke groep iets bij leren. We adviseren ook in de aanschaf van de juiste materialen en laten de allernieuwste hengels, molens en reels zien en vertellen over de gevlochten lijnen van Spiderwire, waar we zelf ook mee vissen. Samen met het dikke boekwerk (48 pagina's) en de Cordes Traveldag kan men zich dus prima voorbereiden op een visreis naar Noorwegen, IJsland, Zweden, Denemarken, Florida Keys USA en Italië en dat is de kracht van Cordes Travel. 
 
Vandaag ook extra aandacht voor de prachtige molens van Penn, de Conflict 5000 en 6000 en de reels Penn Fathom 20 en 25, die allemaal geschikt zijn voor het aller zwaarste werk in Noorwegen en IJsland, waar wij ze al flink getest hebben uiteraard. Zoals gezegd vissen we met Spiderwire Invisibraid en Ultimatebraid in verschillende diktes en afhankelijk vd visserij. De hengels die we vandaag gaan bekijken zijn de Penn Inliner Regiment 30lbs, een hengel zonder ogen die echt super vist en een prachtige parabolische actie heeft. Ook zullen we de Penn Regiment Heavy Pilk bekijken voor de lichte visserij ™ 100 gram en uiteraard de Penn Regiment Popping voor de gewichten tot 300gram, ideaal voor de lichte cutbaist en de pilkers tot 300 gram, een perfecte hengel voor het pilkeren en als klap op de vuurpijl laten we heren even de geweldige Penn Regiment Halibut voelen in 30 en 50lbs, waarbij de 50 zo soepel is dat je er zelfs 100 gram pilkertjes mee kan vissen, maar ook de grote Big Bob van 760 gram. Deze hengel licht soepel in de hand, heeft Fuji ogen en vist geweldig, zeer soepel op de top en vervolgens een prachtige body om de zwaarste vissen mee te drillen, zelf heb ik hier mijn 55kg heilbot op gevangen, 20/00 spiderwire Invisibraid en de 50lbs Regiment Halibut, wil je een TOP hengel voor dit soort visserij, dan is dit de hengel die je zoekt, voor rond de 190 euro.
 
Dus een vol programma waar we nog wel even mee bezig zijn, maar wat is er nu mooier dan sportvissers helpen de vis van hun dromen te vangen ?

    

    Raffie=== Dinsdag 20 mei 2014 ===


SMS Nappstraumen

Zo hengels opgeruimd na een prachtige visweek. Geen heilbot meer gevangen maar kabeljauw ging weer super.
Allemaal 10 kg + waarbij het record van gisteren gesneuveld is met een joekel van 20 kg.

Tot hiertoe goed verlopen.

Het Hanse teamRaffie=== Dinsdag 20 mei 2014 ===


Mooie vangsten Vaeroy

Na al het mooie komt een eind, 2 weken lang hebben ze gevist bij Vaeroy en hebben meer dan 50 vissen over de 10kg gevangen en koolvissen tot 15kg. Ook hebben ze heilbot gevangen waarvan de grootste 1 meter was, kortom een geweldige visweek in vaeroy met topvangsten en de stekken dichtbij. De heilbot op de foto, man met cap is van Nappstraumen gistermiddag, iets over de meter.

    Linda Cordes=== Dinsdag 20 mei 2014 ===


Nieuw bij Cordes Travel, vissen in Italië

Vissen in Italië 

We zijn er al geweest om de accommodatie en boten te bekijken en in Oktober gaan we terug om er te vissen, maar de foto's verhalen en berichten van iedereen in die omgeving zit dat wel goed !

Verder gaat Cordes Travel zich in de toekomst ook richten op het vliegvissen.

http://cordestravel.nl/vissen-in-italie-op-tonijn/ Raffie=== Dinsdag 20 mei 2014 ===


SMS Nappstraumen

Super dag gehad denk dat we meer 200 kg kabeljouw (zwemt weer) in de zuid hebben gevangen bij prachtig weer.Raffie=== Maandag 19 mei 2014 ===


Roofvissen in Zweden

Ook het Roofvis seizoen bij Cordes Travel is begonnen, de eerste groepen zijn gearriveerd in Zweden en hebben gisteren op hun 1e visdag al mooie Snoek gevangen, een dikke snoekbaars en verschillende mooie snoeken waarvan de langste 110cm en dat op de eerste visdag. De accommodatie waar de heren verblijven is Flottarvillan een prachtige accommodatie direct aan het water met de boten naast het huisje. Dit prachtige huis ligt op 2,5 uur rijden ten Noorden van Stockholm en 6,5u rijden van Oslo (overtocht Kiel > Oslo). Dit gebied is echt maagdelijk, geen andere accommodaties in de buurt, catch and release voor alle vissen en geen andere sportvissers op het water, dus een geweldig visbestand. Jouke Timmer en wij hebben dit water vorig jaar "getest" en bekeken en ook Marco Kraal is er 10 dagen wezen testvissen en het staat vast dit is een top meer met de goede stekken op 30 seconden varen. Marco ving hier op 1 dag 200 snoekbaarzen en verschillende leuke snoeken. Op dit moment is Dietmar Isaiasch voor ons in Zweden, hij zal eerst een week gaan vissen/testen bij Villa Sunside en daarna een week naar Flottarvillan, dus we zullen meer berichten krijgen deze weken.

Kortom Cordes Travel zet zich met deze 2 top accommodaties meteen op de kaart bij de Roofvissers, want ook in het zuiden van Zweden, op een uurtje van Göteborg hebben we een aantal leuke accommodaties en uiteraard in Noorwegen, dus ook de Roofvissers kunnen nu terecht bij Cordes Travel. De eigenaar van Roofvisweb Frank van Vliet begint zijn visreis 14 Juni in zuid Zweden, samen met Sebastiaan Verkerk, gaan zij daar voor ons een paar meren bevissen, dus ook daar weer berichten binnenkort. Kortom weer veel nieuwe bestemmingen voor de Roofvissers.

Hier nog wat foto's van de groep Nederlanders uit het Noorden vh land die gisteren dus een goede 1e visdag hadden, alle vis zwemt weer uiteraard !

  Raffie=== Maandag 19 mei 2014 ===


SMS Nappstraumen

Gisteren een dag met veel wind en uit de verkeerde richting, daarom het advies vd visgids om thuis te blijven, je mocht wel varen, maar advies was om dat niet te doen, de wind stond zeldzaam verkeerd en was kracht 8, dus geen geweldig visweer.

Vanacht zijn de mannen er uit gegaan en stuurde vanmorgen om 07:30 de eerste foto door en hadden al mooie vis gevangen, aantal mooie lengen waarvan de langste 90cm en een dikke kabeljauwe van 120cm, verder 40 kabeljauwen die kleiner waren, maar volop vis bij Nappstraumen dus.Raffie=== Maandag 19 mei 2014 ===


 

E-mail uit Sorheim Hitra
 
Hallo R & L,
 
In de ochtend om een uur of elf op het water, eigenaar was mooi op tijd. Bij overname huis en boot geen bijzonderheden.
Die sessie 2 gullen van 1,5 kilo per stuk. Het tij liep al gauw weer dood dus dat was niet veel.
Onze hoop gevestigd op het opkomend tij in de avond maar dat was ook niks. Verder ook niemand op het water. Om 2300 weer terug in huisje.
 
Het weer:
Tot ongeveer 1400 half bewolkt, wind bft 2-3
Daarna zon, in de avond praktisch windstil
 
Met vr. gr.
Bart, Niek, Anton en Ronald


Ronald=== Zondag 18 mei 2014 ===


Leuke foto's uit Havferie Bergen Noorwegen

Jong geleerd..... straks een visgids !

   Philma=== Zaterdag 17 mei 2014 ===


2,5kg schol bij Nappstraumen

Beste lezers,

Het gaat nog steeds helemaal top bij de groep uit Nieuwerkerk van www.hansestaalbouw.nl 

Helaas was er gisteren veel wind en vandaag ook, maar morgen wordt het weer iets minder, dus laten we hopen dat de wind gaat liggen. Maar ondanks de wind kon er toch gevist worden, met de lichte hengels vissen op kabeljauw tm 12 kg. Uiteraard werd er met deze wind ook in de "schollenbaai" gevist en daar hebben de mannen 40 dikke schollen gevangen, waarvan de zwaarste 2,5kg is en eigenlijk al afgepaaid was, hadden ze deze 2 weken eerder gevangen had deze dikke schoi wellicht 3kg gewogen, deze prachtige platte zwemt weer. De mannen hebben ook nog een kleine heilbot gevangen, nr 3 deze visreis. Een andere groep op het Nappstraumen Camp hadden een heilbot van 23kg en een kabeljauw van 17,5kg, dus wederom leuke vangsten vanuit Lofoten Noorwegen.

   Raffie=== Zaterdag 17 mei 2014 ===


SMS vanuit Hitra

Goeie avond.

we zijn er einde van de dag toch even op uit geweest het weer was nog vrij slecht windkracht 5 maar toch even proberen we hebben niet echt goed gevangen tot op het laatste van de avond totaal een paar mooie pollak een mooie kabeljauw van 15 kg en een stuk of 20 koolvissen van ongeveer 8 kg. Morgen is het weer weer erg slecht dus we kijken wel of het morgen iets word

groeten de bartjes en JuanJuan=== Zaterdag 17 mei 2014 ===


SMS Havferie

Stek 19 grote kabeljauw, stek 21, 2x lom hier en daar koolvis en kleine kabeljauw!

Philma vanuit Havferie Bergen Sotra

    Raffie=== Vrijdag 16 mei 2014 ===


Foto's van Bolga

Ook Bolga laat van zich horen, topboten, nieuwe accommodatie en goede vangsten !!

Onze medewekers Nanno en Robert hebben vorig jaar al in dat gebied gevist, dit jaar gaan zij zelf naar Bolga.

http://cordestravel.nl/noord-noorwegen-zuid/bolga-vissen-bij-bodo-noorwegen/ 

  Raffie=== Vrijdag 16 mei 2014 ===


Berichten uit Storekorsnes

Hallo allemaal,

Hierbij een paar foto's die we kregen van Storekorsnes, mooie vangsten.

http://cordestravel.nl/noorwegen/storekorsnes-vissen-in-noord-noorwegen/ 

       Raffie=== Donderdag 15 mei 2014 ===


SMS uit Hitra

Goede middag,

vandaag maar een paar uurtjes wezen vissen.

Het was niet veel 4 pollakken van plus min 4 kg en wat koolvissen.

Het was ook niet te doen met 15 m per seconde en regen. Morgen nog een dag met veel wind en regen 

Gr de bartjes en ikJuan=== Donderdag 15 mei 2014 ===


Nappstraumen is top

Hallo allemaal,

Vorige week zaten de mannen nog bij ons aan tafel voor een gratis prive-les, dik 5 uur hebben we gesproken over de visserij, hebben wij ze van alles laten zien en geadviseerd. Deze groep ging voor het eerst naar Noorwegen en kozen meteen voor Nappstraumen, gezien de vangstberichten van vorig jaar. Gisteravond kwamen ze dan aan in het Luxe Huis bij Nappstraumen na een geweldige rit over de Lofoten. Na een grondige uitleg over de boot en de stekken vanochtend, een goede A3 gelamineerde zeekaart van ons en op aanwijzing van visgids Erik en op ons advies gingen ze op weg, naar de stek die Erik en ik allebei hebben geadviseerd. Hun allergrootse wens was om een heilbot te vangen, die kans is groot in Nappstraumen, dus dat zou moeten lukken, mits de juiste stek, juiste techniek en de juiste materialen en het goede kunstaas.

Om 14:00 vandaag heb ik ze nog even gesproken en hadden het heel goed naar hun zin, vandaag alleen op pad en morgen op pad met de visgids Erik. Ze hadden al goed gevangen, veel kabeljauw tussen de 6 en 8kg en verder was alles prima naar wens, prachtig huis en geweldige visboten. Maar goed als je voor kwaliteit kiest en niet voor low-budget, krijg je ook een goede visboot ipv een 17ft bootje met een 25pk motor, uiteraard met alle respect hoor.

Om 16:00 een SMS ....... YES YES ze hebben een heilbot gevangen, niet heel groot maar toch een 70cm en dat voor de 1e keer Noorwegen, zonder ervaring en op de eerste dag !! Ze zijn uiteraard helemaal dolblij en hun visreis kan nu al niet meer stuk.

Nee, ze vangen geen 40+ plus vissen, maar geloof mij deze mannen zijn dol en dol gelukkig en hebben nu al een geweldige ervaring en dat is waar het voor 99% van onze gasten om draait, zij willen plezier, lekker vissen en een hele goede begeleiding vooraf, zodat zij ook zonder een visgids een visje kunnen vangen en niet enorm afhankelijk zijn vh weer of een visgids. Kijk en hier doen we het allemaal voor, niks geen praatjes, grote verhalen en de super recordvissen, nee groepen die heel realistisch een vis vangen en helemaal blij zijn en vooral tevreden met de organisatie, hun 1e visreis geboekt bij Cordes Travel en het zijn meteen vaste gasten, want 1 één ding is zeker, deze groep is nog maar een halve dag aan het vissen, maar komen zeer zeker terug !!

update 17:30 nog een heilbot van 70cm en 20 kabeljauwen tussen de 50 en 95cm.

   Linda Cordes=== Donderdag 15 mei 2014 ===


Frank en Ronald gaan naar IJsland

Nog een keertje.... (geluid aan)

http://cordestravel.nl/wp-content/uploads/IJSLAND.mp3 Raffie=== Donderdag 15 mei 2014 ===


SMS uit Hitra

Zo goedeavond,

we zijn vandaag wat rond wezen vissen hier op hitra. De vangsten waren perfect en het weer vandaag ook
We hebben 1 koolvis van 12 kg gevangen en ik denk wel een stuk of 14 kabeljauwen tussen de 6 en 8 kgJuan=== Donderdag 15 mei 2014 ===


SMS havferie Sotra Bergen Noorwegen

Dag 2 van het vissen zit erop. Veel wind en zon gehad afgelopen 2 dagen.
Gisteren voornamelijk koolvis gevangen en 2kabeljauw en 1 polak stek 5 en links naast gevarenpunt op de zeekaart.
Vandaag 3 lengen een polak en een lom stek 21 en 22. X morgen dagje haradangerfjord.

Groet philmaPhilma=== Dinsdag 13 mei 2014 ===


Een sms uit Kvalheim

Hallo Linda en Raffie,

bij deze een kort bericht uit Kvalheim, lekker zonnetje, maar veel wind. vandaag paar uurtjes gevist, mooie pollak aan licht materiaal 85 gram pilkers.
Geen grote uitschieters allemaal rond de 60 tot 80 cm.

Groet Henk en Luc.Luc=== Maandag 12 mei 2014 ===


Weer mooie vangsten Lofoten

Alweer mooie vangsten bij de Lofoten, hier weer een bericht van Vaeroy.

Mooie vangsten van dikke kabeljauw tussen de 12 en 24kg als zwaarste, koolvis tussen de 10 en 15kg, het doel is om over de 15kg koolvis te gaan de komende week en wederom leuke heilbot, waarvan de langste 133cm is, want hij zwemt weer. Het mooie van Vaeroy en Nappstraumen is dat zij een hele grote hekel hebben aan het harpoeneren vd vis, zij en dan bedoel ik de visgidsen, doen er alles aan om de grote heilbotten te laten zwemmen. Zij vragen ook iedereen om alleen vis mee te nemen die men eet of meeneemt naar huis en geen vis mee te nemen voor de foto en daarna in zijn geheel weer weggooit. Zij geven ook het advies om heilbotten langer dan 150cm buiten de boot te laten en deze niet binnen de boot te trekken. Tevens laten zij zien hoe je de heilbot goed kunt haken en naast de boot kort kunt vastbinden om zo een foto te maken. Wij zijn trots op deze manier van werken en de proffesionaliteit waarmee deze visgidsen met de vis omgaan.

 Raffie=== Maandag 12 mei 2014 ===


44kg kabeljauw bij de Lofoten

We hebben er in een voorgaand bericht al eens over geschreven, dat er bij de Lofoten in Noorwegen ontzettend grote dikke kabeljauwen zwemmen in de wintermaanden. Deze Skrei is niet alleen in Noord Noorwegen te vangen, maar is ook prima bij de Lofoten te vangen. De krant Lofotenposten heeft er jaarlijks een grote wedstrijd voor gemaakt dat iedere visser (beroeps of sportvisser) 1kg koffie krijgt voor elke kabeljauw boven de 30kg. Deze wedstrijd wordt al sinds 1974 georganiseerd en een pak koffie is een traditie uit de vroegere tijden toen koffie erg duur was.

Vorig jaar ving men bij de Lofoten 174 kabeljauwen boven de 30kg, dit jaar is de wedstrijd gesloten met 198 kabeljauwen van meer dan 30kg waarvan de winnaar een hele dikke kabeljauw had gevangen van maar liefst 44kg !!!
2014 was dan ook het beste seizoen voor de 30+ kabeljauw op de Lofoten, hiermee zien zij ook dat de grote kabeljauw steeds meer rond de Lofoten komt paaien, vanwege het geweldige voedselaanbod. 

Nu zijn dit allemaal beroepsvissers die met longlines (lange lijnen) vissen en af en toe een paar sportvissers. We verwachten dan ook dat de komende jaren meer meldingen van sportvissers zullen komen die hier ook gaan vissen, daar veel beroepsvissers dicht aan land vissen en niet eens ver op zee gaan, dus wellicht is Nappstraumen een optie. Kortom veel grote kabeljauwen tijdens de maanden Februari t/m Mei tussen de 30 en 44kg !! 

fotos Lofoten post

 Linda Cordes=== Zondag 11 mei 2014 ===


Heilbot bij Bergen

Net iets onder Hellesoy in een gebied waar sommige van onze groepen ook vissen is een dikke heilbot gevangen van rond de 200kg. Vanmiddag wordt er gewogen, dus wie weet krijgen we deze informatie ook nog. Bergen staat nu niet bekend om hét heilbot gebied, maar hieruit blijkt wel dat de grote heilbotten "einselgangers" zijn en vele honderden km's zwemmen. 

Het is in ieder geval leuk te weten dat men dus ook bij Bergen een (kleine) kans maakt op heilbot.

Update op 12-05 om 07:15: De heilbot woog 173kg en heeft het avontuur helaas niet overleefd. 

foto BT

 Raffie=== Zaterdag 10 mei 2014 ===


Berichten uit Nappstraumen en Vaeroy

Het was leuk vissen bij Vaeroy deze dagen op 4 minuten varen vd accommodatie was er een school Orca's aan het jagen en dat is natuurlijk een geweldig gezicht, hier wordt men blij van. Vangsten waren goed, veel koolvis en kabeljauw onder de 10kg, maar gelukkig toch een paar dikke koolvissen van boven de 10kg en als grootste vandaag een kabeljauw van 18kg. Het vissen hier in de Lofoten is top, zeker bij Vaeroy waar de stekken echt voor de deur liggen. Bij Nappstraumen werden er ook weer vele onder de 10kg vissen gevangen met als betere vangst 2 heilboten van 110cm en van 97cm, geen hele grote, maar toch leuk een vis die vele van jullie nog nooit hebben gevangen. Kortom de visserij is prima daar.

Uit IJsland geen berichten meer, maar we hebben gezien dat er veel wind is, dus men kan wellicht niet naar buiten, men kan wel elke dag vissen, alleen dan is de vis vaak niet zwaarder dan 8 tot 15kg, maar je kunt voor de deur van Sudavik ook metervissen vangen en bij de "tunnels" de zeewolf, dus de mannen vangen wel veel vis, kunnen elke dag vissen, maar de 20kg zijn ze denk ik niet meer voorbij geweest.

Hier nog een foto van Vaeroy:Raffie=== Vrijdag 09 mei 2014 ===


Berichten uit Roan

U zoekt een betaalbare accommodatie is een prachtig visgebied, niet te ver vd stekken en op goede afstand rijden van Oslo, ivm de overtocht Kiel naar Oslo, dan is Roan dé accommodatie voor u ! Vorig jaar zijn hier al prachtige vangsten gedaan, nu zijn de eerste heilbotten ook aan land, in totaal zijn er 5 heilbotten gevangen op 1 dag en dat is toch leuk. Kortom voor een leuke week vissen ten noorden van Hitra, ga dan naar Roan.

    Raffie=== Donderdag 08 mei 2014 ===


SMS uit IJsland, 29kg kabeljauw

2 groepen hebben we op dit moment in Sudavik IJsland, vader en 2 zonen en een vismaat, zij waren in 2012 ook al eens in deze week en toen hadden zij sneeuw. Dit jaar geen sneeuw en geweldige vangsten, de eerste dag vingen zij meteen goed en daar gaat het om !

Zie hier hun verslag van 2012 >>>

Dit jaar vangen de mannen op de eerste dag 15 vissen van boven de meter met als zwaarste vissen: 20,5kg, 23kg en als topper een dikke kablejauw van 29kg (136cm) !!

IJsland is en blijft hét kabeljauwparadijs !

    Raffie=== Woensdag 07 mei 2014 ===


Speciale Blauwe Mahi Mahi Florida Keys

Bij Captian Mell aan boord is er een hele speciale Mahi Mahi gevangen en wel een blauwe, normaal is deze Mahi Mahi, ook wel Dolphin-Fish genoemd geel/groen, maar deze was blauw en dat is zeer exclusief. Dit bewijst maar weer dat Cordes Travel ook in de Florida Keys met de beste visgidsen, Captains en boten werkt. Voor nog geen 2000 euro pp (bij 4 personen) kunt u al een week gaan vissen in de Florida Keys USA bij de plaats Islamorada, ook wel "Sportfishing Capitol of the world" genoemd.

Voor de vissers die het nog niet wisten, Cordes Travel biedt ook visreizen aan in de Florida Keys USA, waar wij zelf de accommodaties, de boten, de reis, de kapiteins en uiteraard ook de visserij hebben ervaren, zodat we weten waar we over spreken. Samen met de kapiteins hebben we een eerlijk overzicht wanneer welke vis te vangen is en hoe we met z'n allen de gasten van Cordes Travel kunnen helpen. Ter plaatse hebben we zelfs een Belgische medewerker (Jeremy) die onze gasten op de eerste dag opvangt, hun alles verteld, laat zien en de gasten helpt met alle vragen, ideaal iemand die de taal vd groepen spreekt.

-- 7 dagen USA, 5 dagen vissen
-- Accommodatie
-- Vluchten
-- Huurauto
-- 1 dag charter (samen met andere vissers)
-- 3 dagen backcountry (eigen groep)
-- 1 dag Offshore (eigen groep)

U vaart dus niet zelf, u wordt gevaren door de kapitein, die tevens visgids is, materialen, aas, kunstaas zijn allemaal aan boord, dus men hoeft nergens aan te denken, hoeft geen vismateriaal mee te nemen, alles is aan boord. 

Kortom alles helemaal compleet, de enigste kosten zijn eten, drinken en brandstof voor de huurauto, brandstof voor de boot is inclusief en dit alles voor ongeveer 2000 euro pp (bij 4 personen)

Meer informatie, lees hier: http://cordestravel.nl/florida/sportvis-programma-vissen-in-florida/ Raffie=== Woensdag 07 mei 2014 ===


Weer "sportvissers" gepakt !

Voor de 18e keer dit seizoen zijn er weer zogenaamde "sportvissers" gepakt, vissers die veel en veel te vis vis meenemen dan officieel is toegestaan, dit veelal voor de verkoop en om de vakantie terug te verdienen, zeg maar illegaal exporteren van vis, want zo ziet de douane dit. In vele kranten was afgelopen seizoen te lezen dat ze nog harder gaan controleren en juist op de bekende routes burger auto's in zetten voor controle. Veel "sportvissers" roepen dat het hun nooit overkomt, nog nooit iemand gezien, maar het is net als een inbraak, een been breken of brand in je huis, de kans is er altijd, dus de kans is aanwezig.

Noorwegen heeft langzaam aan echt de balen vd sportvissers die zich niet aan de regels houden en er zullen nog strengere regels, straffen en boetes komen als men zich niet aan de regels houdt.

Gisteren zijn er 4 polen gepakt met 89kg en 95kg teveel vis bij zich, resultaat 100 kronen boete per kilo, de heren mochten 18.500 nok afrekenen 2312,50 euro, leuke boete toch ?

Voor de groepen die het nog steeds niet weten, men mag officieel 15kg visfilet per persoon meenemen, heeft men 20kg bij zal men waarschijnlijk niet moeilijk doen, tevens is de straf niet vastgelegd dus deze keer was het 100nok per kilo, maar een volgende keer kan dat gerust veel meer zijn of inbeslagname van de hengels en molens, is al eens gebeurt bij onze groep, kortom wees gewaarschuwd.

Deze groep kwam van Noord Noorwegen en kwam over de grens bij Kivilompolo, iets ten zuiden van Kautokeino, een hele bekende route voor veel sportvissers. 

Voor de vissers die denken dat ik dit verzin, hier een link naar het artikel:  http://www.nordlys.no/nyheter/article7338503.ece Raffie=== Dinsdag 06 mei 2014 ===


Leuke heilbot uit Vaeroy

Ohhhhh waren we maar in Noorwegen, waren we maar in Vaeroy, konden we nu maar gaan vissen....

Het weer is super, de vis bijt goed en de heilbot laat zich vangen en dat allemaal op 10 minuten vd huisjes !

Vaeroy is niet de makkelijkste accommodatie om er te komen, daar de vluchten niet aansluiten op de veerboot, maar verder is dit een TOP accommodatie, met zoals gezegd de stekken op nog geen 10 minuten voor de deur.

Deze week zijn Jimmy en Johan een week aan het vissen en we houden de mannen goed in de gaten !

De jacht is geopend op de grote vissen, dus onder de 10kg telt voor deze week niet mee !

Kabeljauw van 15.8kg, Heilbot van 16kg en een koolvis van 14kg, kijk dat zijn droomvissen waar een echte sportvisser meteen voor wil tekenen.... trouwens dat kan hoor, we sturen zo een boekingsformulier roept Linda van achter haar Imac..hahahaha

   Raffie=== Maandag 05 mei 2014 ===


Eerste reisverslag van 2014

Hierbij het eerste reisverslag/samenvatting van 2014, laten we hopen dat er nog vele zullen volgen !

http://cordestravel.nl/zeewolven-bij-havferie/ Raffie=== Zondag 04 mei 2014 ===


Zeewolf uit IJsland en Heilbot uit Vaeroy

Hallo allemaal,

Het seizoen is begonnen, langzaam komen de eerste mooie foto's binnen en daar zitten we met z'n allen enorm op te wachten !

Voor vele groepen duurt het dan ook niet lang meer, dat ze eindelijk op visreis mogen en wat hebben jullie er allemaal zin in !

Gisteren en vandaag hadden we groepen voor de prive-les, beide groepen gaan mee naar het Penn IJsland Festival Juli, morgen komt er een groep voor prive-les die naar Nappstraumen gaat, dus 3 dagen lang weer volop werk aan de winkel ;-)

Vandaag heb ik foto's gekregen van Kai, de visgids van Talknafjordur en af en toe Bolungarvik, meteen ook weer de nodige info's en tips gekregen voor het komende seizoen. De dikke kabeljauw op de foto was 141cm en woog 33kg !!

     

Johan onze visgids voor Nappstraumen en Vaeroy is met de helikopter van Bodo naar Vaeroy gevlogen, ook een hele belevenis natuurlijk.
Hij had maar 1 groep op dit moment, dus had alle tijd om een dagje te gaan vissen, uiteraard vingen ze weer een mooie heilbot van 21kg en 117cm.

  Raffie=== Zaterdag 03 mei 2014 ===


Nieuwe foto's Roan 2

Hallo allemaal,

Hier de eerste foto's vd accommodatie Roan Rorbu 2, een prachtige accommodatie die sinds vorige week nieuw is en over 2 weken al verhuurd wordt. Alles compleet nieuw met de boot (Aluminium 19ft 50pk) voor de deur. Vorig jaar heeft de groep onder "leiding" van Ferry hier heel goed gevangen, over een paar weken gaan de mannen weer terug en hebben beloofd grote vissen te vangen én ons op de hoogte te houden. Gerard was dit jaar aanwezig als medewerker op de Cordes Traveldag en heeft iedereen advies en tips gegeven over deze accommodatie "Roan" net iets boven Hitra en goed te doen met de overtocht Kiel naar Oslo, vanaf Oslo dan 10 uurtjes rijden.

      Raffie=== Vrijdag 02 mei 2014 ===


Bericht van Efjord

Mooie vangsten afgelopen week bij de accommodatie Efjord.

  Raffie=== Dinsdag 29 april 2014 ===


Facebook bericht Hellesoy

Het seizoen is begonnen, inmiddels zijn er al 4 groepen in Noorwegen geweest, helaas hebben we daar geen berichten van gekregen. 99% van onze groepen bekijkt deze pagina dagelijks om te kijken of er berichten zijn, maar helaas schrijft maar 5% een bericht en maar 5% een reisverslag nadien. Dus geniet maar vd berichten die men nu kan lezen want als het zo doorgaat komen er de komende jaren steeds minder berichten.... helaas.

Wil je toch wat insturen, wordt vriend op mijn >>Facebook<< dan kun je daar foto's achterlaten op je eigen FB, kunnen wij dan weer gebruiken (met je toestemming) of stuur een sms, zonder foto's ook goed, of stuur gewoon een korte e-mail met foto's 90% vd huisjes hebben tegenwoordig internet.

Dus kom op.... hou ons op de hoogte van jullie ervaringen vanuit Noorwegen, IJsland, Denemarken, Florida Keys of Zweden.

Bert stuurde me vandaag deze foto vanuit Hellesoy, leuke vangsten.

 Raffie=== Zondag 27 april 2014 ===


SMS uit Havferie

Een korte sms uit Havferie, de groep van Gerard vangt leuke vis, het is goed weer en ze zijn lekker bezig.

Grootste vangsten tot nu toe vanaf Havferie bij Bergen zijn een mooie zeewolf en een meter leng !Raffie=== Zondag 27 april 2014 ===


HAHAHAHAHAHAHA

 Raffie=== Donderdag 24 april 2014 ===


Italië vissen op Tonijn

We zijn net terug uit Italie om daar de huisjes, de boot en de organisatie te bekijken, ook om even een paar uurtjes te vissen, maar we wisten dat het niet de juiste periode zou zijn. Het ziet er allemaal goed uit, huisjes op 10m en iets verder op 200m vh strand, mooie appartementen met airco en goede eenpersoons bedden. Je vliegt dan vanaf Eindhoven direkt naar Brindisi en vanaf daar is er een 1,5 uur transfer, 5 dagen vissen (minimaal 9u per dag), 1 dag vrij en dat alles voor rond de 750,- euro pp. bij 4 personen. Dit is inclusief, vliegtickets, transfer, huis, boot + kapitein, materiaal, aas, huurauto, eindschoonmaak, bedlinnen en handdoeken. Extra kosten zijn brandstof voor de boot, eigen eten en drinken, wat in Italië erg goedkoop is. 


Beste periode voor het vissen in Italië is September, Oktober en November, dan kun je de meeste kans maken op de grotere tonijnen. Je vangt hier niet die die enorme tonijnen van 80kg en meer, nee maar wel leuke vissen en als je dan een lichte spinhengel neemt en je een uit monster-makreel (tonijn) vangt heb je echt wel sport en ben je echt wel heel erg leuk met vissen bezig. Niet te duur, korte reistijd en een leuke visserij, wat wil een mens nog meer ?

In die maanden is de gemiddelde temperatuur rond de 20/25 graden, met dagen van rond de 30 graden, toch leuk weer om in te vissen ipv een drijfpak. Materialen hoef je niet mee te nemen, die zijn allemaal aan boord, dus dat komt goed, verder kun je hier echt genieten en Angelo de Italiaanse kapitein zal zijn uiterste best doen om de vis voor jullie te zoeken, het liefst is het Angelo 24u per dag op het water, maar vond zijn vrouw geen goed idee, dus om die reden verhuurt hij nu zijn 9 appartementen aan sportvissers om nu met een goede smoes toch zoveel mogelijk te vissen. Angelo kijkt ook niet op de klok, als de visserij goed is en de groepen hebben zin en Angelo heeft geen afspraken, dan wordt er gewoon doorgevist en kan het zijn dat je pas na 12u of langer weer terug bent, zoals gezegd in goed overleg. Maximaal aantal personen op zijn boot is 4 personen, maar zijn vrienden, tevens ook zeer fanatiek hebben ook nog 5 boten, dus boten zijn er in overvloed.

Om deze visserij zelf mee te maken gaan wij van 6 ™ 10 Oktober (meer tijd hebben we niet) weer terug naar Italië om daar de Tonijn visserij te beleven en ook te weten waar we over spreken, want het is belangrijk dat we weten waar we over praten.

Lijkt je dit leuk en wil je zelf eens naar Italië om te vissen, hou dan de nieuwsbrief goed in de gaten, daar zullen we melden als het op de website staat, meld je dus aan als je nog geen nieuwsbrief van ons ontvangt. >>Nieuwsbrief<<
Uiteraard ben je vrij om te gaan in dezelfde week als wij gaan, hoe meer mensen hoe meer plezier.

Om alvast een beetje een gevoel te krijgen, hier wat foto's vd boot, de appartementen en de vissen die men kan vangen.
 
       
       Raffie=== Donderdag 24 april 2014 ===


Vangsten uit Hellesoy

Hallo vrienden,

Och och.... pijn in mijn buik vh lachen, las net wéér een aantal "acties" tegen ons en Cordes Travel, geweldig om te zien dat sommige mensen niets anders in het leven te doen hebben dan ons te pesten of dwars te zitten. Best wel een beetje zielig als je je alleen maar met ons moet bezig houden en telkens maar moet schoppen, klappen onder de gordel uit te delen en maar zoveel mogelijk roepen (niemand die het hoort) dat Cordes Travel een slecht bedrijf is en ons Team en ook wij geen ervaring hebben in Noorwegen. Maar goed we hebben besloten met een laaste actie en met deze laatste opmerking deze kinderachtige groep mensen lekker te laten doen en er geen aandacht meer aan te besteden, dat kost ons teveel tijd en die steken we liever in de honderden groepen sportvissers die ons wel waarderen en wel graag via Cordes Travel op reis gaan, gewoon omdat we eerlijk en oprecht zijn en nog moeite doen voor onze gasten en het zeker niet beter voordoen dan dat het allemaal is, want met te roepen dat je ergens alléén maar grote vissen vangt, wekt veel verwachtingen en dan kan het alleen maar tegenvallen. Dus jongens, zoek een andere hobby, ga vissen of ga op dansen, schaken of wellicht breien, maar laat ons lekker met rust, wij doen niemand kwaad en zijn niemand tot last.

Zo... thats it !

Het seizoen is langzaam begonnen en de eerste groepen zijn lekker aan het vissen, genieten vd natuur, gezellig met elkaar weg zijn en absoluut geen drang voelen om een PR te verbreken, veel van onze groepen gaan voor de plezier, de ontspanning en voor het genot om even weg bij de baas en soms ook de vrouw ;-) te zijn...zucht zou ik ook wel eens willen...zonder vrouw op reis hahahaha. Klets daar heb ik er eentje te pakken. Nee hoor Lindaatje, ik vindt het nog steeds leuk om samen op visreis te gaan, ondanks dat we elkaar hele dagen al op kantoor zien. 

Goed terug naar de vangsten, Marcel de visgids in Hellesoy was er een dagje uit om wat te proberen en om te kijken of de vis er al is, wat een schok..... de vis is al dik aanwezig !!! Wellicht door de warme winter is de Pollak en de Koolvis al goed te vangen, dus het belooft een knalseizoen te worden ! Hellesoy is dit jaar zéér goed geboekt, meer dan 80 personen bezoeken Hellesoy bij Bergen dit jaar, dus laten we hopen dat we heel veel berichten of sms-jes krijgen vd groepen die er heen gaan.

Hieronder dus de vangsten van Hellesoy van afgelopen week:

   Raffie=== Maandag 21 april 2014 ===


Mooie vangsten in IJsland met 26kg vissen

Hallo allemaal,

Net terug van Italië waar we ontdekt hebben dat April niet de juiste maand is voor de échte sportvisser, dus we gaan in Oktober nog eens terug om te kijken of we tonijn kunnen gaan vangen, van iedereen die we daar gesproken hebben bij de haven, in de restaurants en zelfs in de supermarkt is dit zeer succesvol in de maanden September, Oktober en November, dus we moeten terug.

In IJsland is het seizoen ook van start en deze laat zich meteen van haar goede kant zien, prachtige vissen waarvan de zwaarste 26kg, toch een dikke vis !

1 tm 8 Juli zullen we zelf ook weer met een grote groep naar IJsland voor het Penn IJsland Festival 2014 >>>

Eind Augustus een 2e Penn IJsland Festival met een groep van 45man en dan in September naar Vaeroy samen met Robert Valkeneer en Marco Kraal en tot slot in Oktober dan terug naar Italië, dus we hebben een druk jaar voor de boeg met allerlei vistrips en vergaderingen. Dus we kunnen weer veel moois en nieuws aanbieden voor 2015.

Dat de crisis voor een aantal mensen voorbij is is wel te merken, we hebben nu al 20% meer boekingen voor 2015 in deze periode dan vorig jaar. We zien ook vanuit de andere landen een stijging in het aantal boekingen, sommige weken in Mei en Juni zijn al aardig vol voor de top huisjes die aan het water liggen voor een scherpe prijs. Wees er dus nu al bij om een boekingen te doen voor 2015, je kan nooit te vroeg zijn.

Tot slot de prachtige foto's van IJsland waar dit jaar weer een paar honderd vissers via Cordes Travel naar toe gaan.

  Raffie=== Maandag 14 april 2014 ===


Weer 30+ kabeljauw

Hallo allemaal,

Nog even een kort bericht voor je voor 5 dagen naar Italieë gaan, we gaan kijken naar een nieuwe sportvis-accommodatie in de hak van Italië.

Maar we willen eerst zelf kijken en zien of alles oke is, anders nemen we het niet eens in ons programma.

We kregen vandaag ook weer een foto van een 30+kg kabeljauw van Vaeroy gevangen op 9 minuten vd accmmodatie Vaeroy, de stekken liggen hier echt voor de deur, dus dat belooft wat.Raffie=== Zondag 06 april 2014 ===


Tarbot bij Skottevik in Zuid Noorwegen

Marco Oreel van Brammetje Dump (www.bd-store.nl) in met zijn groep in Zuid Noorwegen.

Zij zijn op dit moment bij Skottevik in Kristiansand en hadden vandaag veel wind, maar ondanks dit slechte weer vingen ze leuke vis vanaf de kant, oa deze prachtige Tarbot.

   Raffie=== Vrijdag 04 april 2014 ===


Iets te veel misschien ?

Dat de visserij in Noorwegen goed is en omgeving Lofoten al jaren bekend staat om de geweldige visserij is een feit, alleen je kunt ook overdrijven...

Een groep van 4 duitsers (niet onze groep) was met een Arvor wezen vissen en hadden zoveel vis gevangen dat de het water in de boot liep ipv eruit, waarschijnlijk door de uitlaat in de boot liep het water naar binnen, de motor stopte ermee en de boot begon te zinken. Volgens de reddingsdienst hadden zij geen 10 minuten later moeten komen, dan was de boot gezonken. Deze boot kan 680kg gewicht dragen, goed 4 duitsers is 400kg dus blijft er 280kg over voor materialen en vis, reken maar uit....

Dus een tip voor iedereen, vang nu ook weer niet te veel vis, of ga tussendoor even lossen !

Daarbij mag je maximaal 15kg visfilet mee naar huis nemen, dus wat heb je aan 300kg vis per dag is uren fileren ;-)

Dit bericht was te lezen in de Lofotposten, daar stond trouwens ook een goed bericht in voor de sportvissers die naar Nappstraumen gaan de komende jaren, uit cijfers is gebleken dat de Skrei dit jaar de meeste eitjes heeft gelegd rond de Lofoten en een aantal daarvan zeeeer dicht bij de accommodatie Nappstraumen, dus wil je toch ook eens op die hele dikke skrei vissen, dit jaar was al goed, de komende jaren worden alleen beter, zie hier het kaartje en de tekst:  http://www.aftenposten.no/nyheter/Har-gytt-sitt-beste-7525997.html#.Uz53RsZ2Z21 

  Raffie=== Donderdag 03 april 2014 ===


Fotoverslag van de Visma

Bekijk de foto's vd hengelsportbeurs Visma van vorige week, volgend jaar ook bezoeken ?

http://www.roofvisweb.nl/het-grote-roofvisweb-fotoverslag-van-de-visma-2014/ Raffie=== Woensdag 02 april 2014 ===


Wéééér een 30+ kabeljauw bij Nappstraumen

Wederom top vangsten bij Nappstraumen Lofoten, 10 kabeljauwen over de 20 en 4 stuks over de 25kg en als klapper een dikke 30.2 kabeljauw en dat allemaal op 1 dag met 1 boot !

Nappstraumen is helaas één vd weinige bedrijven/visgidsen die regelmatig foto's insturen. We kregen opmerkingen dat we alleen Nappstraumen promoten, maar dat is zeker niet het geval, we plaatsen ELK bericht van elke accommodatie, sms, berichten en alles wat we ontvangen van visgids, huiseigenaar of sportvisser, we plaatsen echt alles, alleen niemand heeft meer tijd en wil meer de moeite doen om iets in te sturen. Veel visgidsen en huiseigenaren snappen niet dat dat erg belangrijk is voor de promotie en boekingen, sportvissers willen vissen zien en liefst elke dag, maar helaas, vaak te veel moeite. Ook de 3 visgidsen in IJsland die minsten 3x in de week op zee zijn, nemen niet de moeite om even wat foto's of een bericht in te sturen.

Dus nee we promoten niet alleen Nappstraumen, alleen deze sturen de meeste berichten in....

    Raffie=== Dinsdag 01 april 2014 ===


Nieuws uit Noorwegen

Beste Lezers,


-- Storekorsnes Noord Noorwegen noord --
We hebben weer nieuws uit Noorwegen, laten we beginnen met een nieuwe nog grotere kajuitboot bij Storekorsnes die speciaal op verzoek van Albert gebouwd is. Deze 26ft 115pk kajuitboot met plaats voor 5 vissers, heeft een verwarmbare cabine en een dikke Lowrance HDS7 dieptemeter/plotter aan boord, dus een topboot voor elke sportvisser die ook vroeg en laat in het jaar wil gaan vissen als de temperatuur wat lager is. 

   

 

-- Nordskot Noord Noorwegen zuid --
Ook bij Nordskot is het seizoen begonnen, waren er vorige week al dikke kabeljauw gevangen, nu zijn er al hele mooie heilbotten gevangen, dus ook daar begint het seizoen al goed.

  

 

-- Nappstraumen Lofoten Noord Noorwegen zuid --
En ook bij Nappstraumen worden er weer dikke kabeljauwen gevangen, de skrei is daar nog steeds aanwezig en men vangt een hele dag door dikke kabeljauw van rond de 15kg, gisteren hebben de mannen wel 8 kabeljauwen van boven de 20kg gevangen met als zwaarste een dikzak van 27.6kg

  Raffie=== Maandag 31 maart 2014 ===


30+ kabeljauw bij Nappstraumen Lofoten

Beste lezers,

Na een drukke beurs met veel interesse voor onze visreizen en zelfs boekingen voor Florida, Noorwegen en IJsland, kunnen we spreken van een groot succes. Tevens was er heel veel interesse in de nieuwe hengels van Penn, de nieuwe serie Regiment en de nieuwe Conflict molens zijn zeer in trek bij de Noorwegen, Denemarken en IJsland vissers. Uiteraard vissen Linda en ik ook met Penn en onze voorkeur gaat uit naar de Penn Regiment Halibut, Penn Heavy Pilk (lichte visserij) en voor het zware werk nemen we de Penn Conflict 6000 of de Penn Fathom 25 reel, beide gevuld met 20 en 25/00 Spiderwire lijn. Voor deze visserij moet ons materiaal top zijn en kunnen we niets aan het toeval overlaten en kunnen we alleen ons "werk" doen met goed "gereedschap".

Maar nu weer terug op kantoor en vol aan het werk met e-mails en vangstberichten...

We kregen gisteren weer 2 sets met foto's toegestuurd van zaterdag en zondag, prachtige dikke kabeljauwen bij Nappstraumen op de Lofoten, topvangsten met als klapper een hele dikke kabeljauw van 30kg ! Andere vangsten waren allemaal tussen de 20 en deze 30kg en dan spreek je toch echt over mooie vissen, waarvan veel vissers denken dat deze alleen in het hoge Noorden te vangen zijn, maar je ziet, ze zwemmen ook bij de Lofoten. Beste kunstaas voor deze dikke kabeljauwen in IJsland en Noord Noorwegen zijn toch wel weer de grote helaas wat dure "Big Bobs" van Kinetic, deze kun je oa aanschaffen bij www.robbyfish.be, bij www.avicentra.nl en bij www.ahoy-hengelsport.nl waar je ze ook online kunt kopen. 

Dat Nappstraumen populair is en een goed visgebied is blijkt wel uit de boekingen voor 2014 en 2015, dit jaar gaan er maar liefst 68 sportvissers via Cordes Travel naar Nappstraumen en voor 2015 zijn er ook al 10 groepen geboekt, waaronder de mannen vd "Kabeljoekels", de "Seawolves" en een flink aantal vaste gasten zoals Teun, Jan, Walter en al hun vismaten, deze gaan dit jaar eerst naar IJsland gaan maar volgend jaar Juni mee gaan naar het Penn Nappstraumen Festival. 

We hebben trouwens nog voor het Penn Nappstraumen Festival September 2015 nog 1 huis vrij, dus wil je mee wees er snel bij, ook voor het Penn IJsland Festival Augustus 2015 hebben we nog 2 huisjes vrij, dus wees er snel bij als je deel wilt nemen aan deze speciale festivals.

Voor vragen en meer informatie: www.cordestravel.nl 

       

       Raffie=== Zaterdag 29 maart 2014 ===


Mooie vangsten uit Nappstraumen

Moggu,

Drukke dagen op de Visma, erg gezellig en flink wat aanloop.

Gisteren zijn ze ook wezen vissen bij Nappstraumen Lofoten Noord Noorwegen, 8 vissen boven de 20kg met als zwaarste 24.3kg

      Raffie=== Donderdag 27 maart 2014 ===


TOP kabeljauw visserij bij Vaeroy

Goedemorgen allemaal, Net voor we naar de Visma gaan om op te bouwen kregen we een nieuw bericht uit Vaeroy Noorwegen, waar Linda, Robert Valkeneer, Marco Kraal en ik naar toe gaan in September. Ook daar is het enorm slecht weer geweest met grote golven en flinke wind kracht 9 a 10. Nu het weer weer beter is kunnen de groepen er weer uit, op nog geen 15 minuten varen komen ze aan bij de stekken, de eerste stek ligt al op 5 min. varen. Beste aas was deze dag de Big Bob groot en klein. 9 kabeljauwen over de 20kg eentje van 25.7kg en de zwaarste vd dag was 27kg !!

Kortom een topvisserij bij de Lofoten in Noorwegen. Kom je ook naar de Visma op Vrijdag van 10:00 tot 22:00, zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 de beurs in de Ahoy in Rotterdam www.visma.nl 

Kom even langs voor de gezelligheid, vragen, informatie, stekken en technieken, we staan klaar voor je ! Heb je nog Noorwegen, IJsland of Denemarken materialen nodig, we staan naast Ahoy Hengelsport en zij hebben alles bij !! www.ahoy-hengelsport.nl 

   Raffie=== Donderdag 20 maart 2014 ===


20+ kabeljauw bij Vaeroy

Hallo allemaal,

Ik heb net het stuk geplaatst van Nappstraumen, krijgen we de foto's binnen van Vaeroy, daar hebben ze een mooie 20+ kabeljauw gevangen.
Het weer was eindelijk redelijk dus was het vissen, Erik en zijn gasten hebben vele rond de 15kg gevangen, maar deze was toch mooi 20kg, in totaal 2 stuks van 20+.

2 dagen gelden werd er door een beroeps een 44kg gevangen en vorig jaar (kun je in het stuk lezen) was de zwaartse tijdens deze wedstrijd 47kg, wat een monsters !!
Bekijk hier het artikel vd 44kg kabeljauw: http://www.lofotposten.no/lokale_nyheter/article7237375.ece 

Hieronder foto's van Vaeroy met 20kg kabeljauw

 Raffie=== Donderdag 20 maart 2014 ===


125 kabeljauwen (Kaffe-torsk) over de 30kg bij de Lofoten !

In het Skrei seizoen worden er veel grote kabeljauwen gevangen, "Skrei" is zwangere kabeljauw die vol zit met kuit (kabeljauw-eitjes). Nu denk men dat deze alleen in het Noordelijkste gedeelte van Noorwegen te vangen zijn, maar sinds 150 jaar wordt deze net zo goed in de Lofoten gevangen, de Lofoten is dan ook vele jaren bekend om misschien wel de beste visgronden van Noorwegen, het hele jaar door. Vele tientallen bedrijven en vele duizenden kilo's stokvis door heel de wereld worden vanuit de Lofoten geëxporteerd, de hele economie vd Lofoten draait om de visserij.

Wikipedia geeft zelfs een goede uitleg over de Lofoten en de visserij >>uitleg<<.

De skreivisserij voor de sportvisser is op dit moment alleen bekend in het Noordelijkste gedeelte van Noorwegen, daar het eigenlijk nooit echt gepromoot is voor de Lofoten, maar wij weten zeker als meer sportvissers in Maart/April op de Lofoten zouden gaan vissen, dat er vele monsters boven komen, juist omdat er gedurende de andere maanden ook ontzettend veel grote kabeljauw wordt gevangen. Wellicht moeten we eens een Skrei festival in de Lofoten organiseren, bv bij Nappstraumen of Vaeroy, want ook op de Lofoten wordt jaarlijks het wereld-kampioenschap kabeljauwvissen georganiseerd. Aan de andere kant zijn er ook veel sportvissers die deze zwangere kabeljauw liever laten zwemmen omdat de kabeljauw toch al schaars wordt.

Dat er ook heel veel grote 30plus kabeljauwen zwemmen bij de Lofoten bewijst de beroeps-visserij wel, die voor de kust vd Lofoten inmiddels 125 stuks 30+ kabeljauwen hebben gevangen, waarvan er vele dik over de 35kg gaan !

Vandaag ving de vader van Maja, Tommy een kabeljauw van 32,5 kg, zie de foto hieronder. Afgelopen dinsdag ving Pål 3 dikkerds van 30-32-33kg, ving Geir een 33kg kabeljauw, John had er ook eentje van 33kg, Kyrre eentje van 30kg, Øistein had er ook eentje van 30kg en ontzettend veel tussen de 20 en 29.9 kg, want alleen een 30kg telt voor een "kaffetorsk" (wedstrijd onder de beroepsvissers) De zwaarste Kaffetorsk van dit seizoen (Februari tm April 2014) weegt maar liefst 41kg.

Deze 30kg kabeljauwen worden ook wel "Kaffetorsk" genoemd, omdat men vroeger en symbolisch nog steeds, 1kg koffie kreeg voor elke kabeljauw die 30kg of zwaarder woog, dat is nu nog steeds zo en men krijgt ook een oorkonde, dus is het een wedstrijd onder de beroepsvisser die een traditie in ere houdt.

Hier zijn 107 foto's (niet alle kabeljauw staat op de foto), van de reeds gevangen 30+ kabeljauwen van dit seizoen.
http://www.lofotposten.no/lokalebildeserier/article7160041.ece  

   Ingezonden door: Nappstraumen=== Dinsdag 11 maart 2014 ===


Visma hengelsportbeurs

Hallo allemaal,

11 maart en gisteren was het hier 22 graden, niet normaal weer wat een lekker weer. Noorwegen en Zweden hebben de zachtste winter ooit gehad, nog nooit zo warm als de laatste maanden, de visserij zal dan ook snel op gang gaan komen, mits er toch nog niet een kleine winter aan komt. Wij hebben eind Mei in Bergen wel sneeuw gehad, dus het is nog niet over... "Maart roert zijn staart" en "April doet wat ie wil" ....

Maar het weer is zo veranderlijk en soms verschrikkelijk, zo is een vaste gast van ons, Raymond, in Soroya Noorwegen geweest, en komt morgen terug, zijn droom en doel was een kabeljauw boven de 30kg te vangen en dat is hem gelukt met 31,5kg, gefeliciteerd Raymond !!! Maar we moeten ook eerlijk zijn en zeggen dat hij veel pech heeft gehad, althans pech, je weet dat het weer in Maart heel erg slecht kan zijn en als de sneeuw geen roet in het eten gooit (weinig zicht) dan is de kans groot dat de wind dat wél doet en die pech heeft Raymond gehad, zonde hoor... Hij heeft in 1 week tijd misschien maar 8-10 uur gevist en dan 3 dikke vissen gevangen, 21kg, 22kg en 31,5kg. Wel balen en zonde hoor, dat gun je niemand, tussen de 1400 en 2000 euro betalen voor een visreis en dan maar 8-10 uur vissen in de hele week. Zoals gezegd is dit erg balen en we leven met hem mee, al is Raymond ontzettend blij met zijn 31,5kg Skrei kabeljauw en dat verdient ie dan ook. Volgend jaar gaat hij mee naar het Nappstraumen Festival in de Lofoten in September, dus hij moet nog 1,5 jaar wachten voor zijn nieuwe visreis, maar Raymond ik garandeer je dat je daar 10x zoveel uur kunt gaan vissen, daar kun je 100% vd tijd het water op, ook als er veel wind staat.

Langzaam worden, bij onze accommodaties, alle boten van dekzeilen ontdaan en worden uit de loodsen gehaald, alles wordt gecheckt en zo kan het seizoen beginnen. Het wordt een druk seizoen en we hebben veel goede berichten gehoord vd visgidsen dat dit wel eens een top-seizoen kan worden ! Laten we het afwachten, meer kunnen we niet doen. De top accommodaties zijn voor dit jaar in Noorwegen zijn Hellesoy, HavferieNappstraumen, Polar-Cirkel, Storekorsnes, Roan, Solvika, Sjostuer en Vega, daar gaan de meeste Nederlandse en Belgische groepen naar toe, maar IJsland blijft uiteraard ook een zeer favoriete bestemming hét kabeljauwparadijs van Europa waar men echt veel grote kabeljauwen kan vangen en de hele dag beet kan hebben, ook daar gaan weer een paar honderd man naar toe.

Wij zijn begonnen met langzaam alles klaar maken voor de Visma, 28-29-30 Maart is het dan zover, Visma Hengelsportbeurs in de Ahoy Rotterdam. Vrijdag van 10:00 tot 22:00 en zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00. Lees hier alles:  www.visma.nl Wij staan zelf in hal 5 tegenover Pure Fishing en bij Ahoy Hengelsport, ach we zijn makkelijk te herkennen en volgens mij komen de andere collega's helemaal niet naar de Visma.

We hebben ook weer een paar nieuwe huisjes op de website en er staan er nog een paar klaar om op de website gezet te worden, dus ook daar blijven we telkens vernieuwen.

Wat hebben we nog meer.... oh ja de enquete of er wel of geen interesse is in een magazine, we krijgen best wat reacties dat het te duur is, 22 euro voor 3 nummers dat is 7,33 euro per uitgave inclusief verzending en deze kost ook al snel een paar euro, dus blijft er ongeveer 5 euro voor een dik 80 pagina's mooi blad over. Ook merken we dat er best wat groepen zijn die aangeven al eens in Noorwegen hebben gevist en alles al weten en men alles op internet kan vinden, zelf ben ik het daar niet mee eens, want ik ben van mening dat men altijd kan bijleren, zelfs wij leren nog elke dag en we hebben toch best wat kennis en ervaring dacht ik zo. Maar goed 98% vd ondervraagden hebben wel interesse in een magazine, dus we zijn er serieus mee bezig en gaan kijken of de doelgroep groot genoeg is om er heel heel heel veel werk in te gaan steken. Het is lastig om een onderzoek te doen want we kunnen de Noorwegenvissers slecht bereiken via internet, we hebben groepen van 6-10 personen waar we dan maar van 1 persoon een reactie krijgen en dan is het lastig meten of die andere jongens wellicht ook interesse zouden hebben.

Maar het komt wel goed, we gaan het bekijken en doen ons best en houden jullie uiteraard op de hoogte.

En Raymond, nogmaals gefeliciteerd met je mooie vis, op naar je volgende droom de heilbot, wellicht in Nappstraumen, al zwemt daar soms ook een dikke kabeljauw van 20+ hoor, hou de vangstberichten maar in de gaten hier !!Raffie=== Vrijdag 28 februari 2014 ===


Dikke kabeljauw 30+ kg in de Lofoten

Heel veel vissers denken dat de dikste vissen alleen in Noord Noorwegen zwemmen, maar vergeet en onderschat de Lofoten niet.

Op dit moment zijn er al 54 kabeljauwen boven de 30kg gevangen, allemaal door beroeps, maar ook veel bij de visgronden van Vaeroy en Nappstraumen, alleen daar vissen nu weinig sportvissers, anders hadden ook zij zeker een kans gemaakt op deze dikke skrei.

Klik op deze link en klik op de nrs vd foto's om alle 30+ kabeljauwen te zien die dit jaar al gevangen zijn, dikke vette monsters !

Dus als je volgend jaar hier ook eens op wil vissen.... het kan dus.

http://www.lofotposten.no/lokalebildeserier/article7160041.ece 

  Linda=== Vrijdag 28 februari 2014 ===


Klein onderzoekje

Hallo allemaal,

Geen vangstbericht, maar wel een belangrijk onderzoekje.

We vallen meteen met de deur in huis…. wat zou u ervan denken als er een soort visreis magazine zou komen gericht op het sportvissen in het buitenland ?
We willen je 3 vragen stellen...
 
Wij horen steeds vaker dat er oa in het magazine "Zeehengelsport" te weinig artikelen staan over visreizen en dan vooral de landen IJsland, Denemarken en Noorwegen, maar ook over de andere landen. Logisch want de Zeehengelsport is een blad gericht op de visserij in Nederland en Belgie en niet zo zeer op het buitenland. Ook merken we op de website en bij verschillende navragen dat men voor het werk of privé al te véél tijd achter de computer zit en men eigenlijk geen zin meer heeft om allerlei artikelen, nieuwe accommodaties en andere zaken te gaan lezen op bv Zeevisland of onze website om bv de laatste vangstberichten te lezen. Ook merken we dat een deel vd sportvissers helemaal geen liefhebber is van een computer en er bijna nooit achter zit, alleen om de visreis te boeken. We horen vaak dat er te weinig informatie over het vissen in het buitenland te vinden is en dan niet de speciaal de accommodaties, maar meer hoe en waar te vissen en de nieuwtjes over onderlijnen, materialen, kleding en bv hengels.
 
Nu is er een plan, dus nog géén zekerheid om een visreis-magazine op te gaan richten, een professioneel A4 magazine met minimaal 80 pagina's boordevol met informatie, tips, nieuwtjes enz enz enz.
Het wordt dus géén catalogus het wordt géén blad met honderden huisjes en visreizen, het wordt een informatief blad net zoals de Zeehengelsport en dan gericht op het vissen in het buitenland.
 
Denk aan dit soort onderwerpen, zomaar een paar voorbeelden:
-- Een artikel over een vissoort en hoe en waar deze te vangen, bv de heilbot.
-- Artikel over veiligheid op het water, waar aan te denken, hoelang duurt het voor men onderkoelt is in April en hoelang in Oktober.
-- Reisverslagen
-- Accommodaties
-- Fotografie en film (bv onderwater filmen)
-- Wedstrijden, prijsvragen en beurzen.
-- Reisverslagen van sportvissers, reportages
-- Fieldtesters (vissers die worden gevraagd om tijdens hun visreis een hengel of molen te testen.
-- Artikels over het vis fileren
-- Lekkere vis recepten
-- Onderlijnen en gevlochten lijnen
-- Welke hengel voor welke visserij ?
-- Nieuwste materialen uit binnen en buitenland
-- Acties en aanbiedingen die ALLEEN in dit magazine worden vermeld en niet online of in een nieuwsbrief komen te staan, dus een actie die alléén in dit magazine te lezen zal zijn.
-- Op bezoek bij… denk bv op bezoek bij Pure Fishing, een fabriek, een winkelier of een kijkje achter de schermen bij…
 
Kortom heel heel veel leuke artikelen en vooral informatie over het vissen op vakantie in Noorwegen, IJsland, Denemarken, Florida Keys enz enz.
Het idee is om een dik mooi van goede kwaliteit magazine, boordevol prachtige foto's, te laten drukken en om te beginnen 3x per jaar uit te geven, deze zou dan via de post bij u thuis worden bezorgd. We gaan dan ook op zoek naar fotografen, reporters en schrijvers die het leuk vinden om te helpen om dit blad te vullen met waardevolle leuke informatie, voor en door de sportvissers.
 
Maar uiteraard kost zo'n mooi blad op goed papier ook geld, daarom denken we aan een jaarabonnement van ongeveer 22 euro voor 3 uitgaven per jaar, dit is inclusief het verzenden van dit blad naar uw adres, dus voor ongeveer 22 euro per jaar heeft dit prachtige blad 3x per jaar op de deurmat.
Zou u ons een heel heel groot plezier willen doen en deze mail ook naar AL uw visvrienden willen sturen, ook die sportvissers die niet bij Cordes Travel hebben geboekt, want dit magazine wordt voor elke sportvisser die op visreis gaat of is geweest of eventueel interesse zou hebben. We willen met zoveel mogelijk antwoorden een beeld schetsen of er wel behoefte is aan een nieuw magazine in Nederland en België is er behoefte aan iets nieuws ? 
 
Hierbij dan ook de 3 volgende vragen, zou u deze willen beantwoorden en via mail te beantwoorden aan ons terug willen sturen ?
Onder de eerste 200 terug ontvangen e-mails verloten we 10 prachtige Penn Regiment hengels.
 
Vraag-1
Zou u interesse hebben in zo'n soort magazine, mits het er zou komen ?
 
Vraag-2
Zou u bereid zijn, als het blad er zou komen, om hier per jaar, dus voor minimaal 3 uitgave, inclusief verzending ongeveer 22 euro per jaar voor te betalen ?
 
Vraag-3
Heeft u een abonnement op het magazine "Zeehengelsport" ?

Let op, deze vragen zijn geheel vrijblijvend en zijn niet bindend, op het moment dat het plan echt werkelijkheid wordt gaan we pas vragen of u ook écht een abonnement wil, dus er gebeurd niets met deze e-mail en is puur als onderzoek om te kijken of er genoeg mensen interesse hebben om dit project op te zetten. 
 
Heeft u tips, suggesties of zaken die voor ons van belang kunnen zijn of zijn er onderwerpen die u wellicht wel eens in het magazine zou willen zien, meld deze gerust en mochten we van start gaan nemen we uw wensen mee bij een eventuele ontwikkeling.
Stuur uw antwoord op de 3 vragen naar:  info@cordestravel.nl 

Groetjes,
Linda Cordes
www.cordestravel.nl
www.zeevisland.com


Linda=== Vrijdag 14 februari 2014 ===


Uit de oude doos

Dit is een filmpje uit 2010, volgens mij, daar hadden we ook een Penn IJsland Festival....

http://www.jachttv.com/video/ijsland-kabeljauwland Raffie=== Vrijdag 14 februari 2014 ===


Open Deur Dagen Robby Fish

Volgende week feest in België !!

De grootste en gezelligste Open Deur Dagen van België

Donderdag 20, Vrijdag 21, Zaterdag 22, Zondag 23 Februari in Wommelgem België  (bij Antwerpen)

20% korting op heel veel materialen, actie's, aanbiedingen en super deals !!

Uiteraard zullen Linda en Raffie Cordes ook alle dagen aanwezig zijn voor advies over visreizen !

www.robbyfish.be 

Bekijk hier een filmpje van de winkel van Robby Fish >>> 

  Raffie=== Maandag 10 februari 2014 ===


Penn Nappstraumen Festival 2015

Hallo allemaal,

Van 9 tm 16 September 2015 hebben we een Penn Nappstraumen festival in Noorwegen Lofoten, zie hier de accommodatie >>> op dit moment wellicht het beste visgebied in ons programma !

Voor diegene die vorig jaar de vangstberichten op deze pagina hebben bijgehouden hebben Nappstraumen met zeer grote regelmaat voorbij zien komen, dikke kabeljauw, grote heilbot, vette schollen en prachtige koolvissen. Om die reden leek het ons leuk om samen met een leuke, gezellige, spontane, vriendelijke groep Nederlanders en Belgen op pad te gaan in Juni en in September. 

De week van Juni is inmiddels al helemnaal volgeboekt en voor de week in September zijn er ook al 3 huisjes geboekt, dus zijn er nog 4 over, op dit moment. Mocht je het leuk vinden om hier eens te gaan vissen, meld je dan snel aan, er zijn nog 4 huisjes vrij en er is nog 1 plaats vrij voor een "solo" visser, daarna is er geen plaats meer voor "solo's".

We zullen met z'n allen vertrekken vanaf schiphol met 2x 23kg bagage pp en 8kg handbagage, maakt 54kg bagage per persoon. Vanaf Evenes hebben we dan een transfer naar de accommodatie, die 3,5 uur duurt, we rijden dan door de aller allermooiste natuur van Noorwegen, de Lofoten.

Ter plaatse zullen we een week lekker gaan vissen in een 23,5ft Arronet boot met 135pk motor, die een snelheid van 60km p/u haalt.

Kortom een hele leuke gezellig week vissers....

Prijs per persoon komt bij 4 personen op ongeveer 1360,- euro.

Meld je snel aan... info@cordestravel.nl 

      Raffie=== Maandag 10 februari 2014 ===


Nordskot Brygge, nieuw in ons programma

Hallo allemaal,

Nordskort Brygge, nieuw in ons programma op 3,5 uur rijden van Bodo.

Mooie nieuwe accommodatie met 19ft 50pk boten, 95% vd tijd kan men hier vissen, beschut door de eilanden.

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/ 

      Raffie=== Zaterdag 08 februari 2014 ===


Cordes Traveldag het filmpje

Hier het filmpje van de Cordes Traveldag afgelopen 01-02-14 met 668 bezoekers !

https://www.youtube.com/watch?v=UQWwpmZvNL4  

En hier osn eigen verslag:  http://cordestravel.nl/cordes-traveldag-2014/ Raffie=== Maandag 03 februari 2014 ===


Cordes Traveldag een groot succes !!

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend was er de grote Cordes Traveldag in Mijdrecht, dit is een speciale dag die alleen toegankelijk is voor sportvissers die in 2014 via Cordes Travel op visreis gaan. Uiteraard waren er ook een aantal VIP's en special guests.

Wilt u nu ook eens advies op maat, prive-les, deze dag meemaken en alles uit uw visreis halen, boek dan uw visreis bij Cordes Travel, al 10 jaar aan de top !

Hier alle informatie over deze dag: http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/ 

 

In de media is er al volop aandacht aan besteed, hier wat links:

http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/cordes-traveldag-een-groot-succes 

http://www.roofvisweb.nl/advies-op-maat-tijdens-de-cordes-traveldag-2014/ 

http://hs-outdoorfair.nl/cordes-traveldag-2014-zeer-geslaagd/#more-2543 

http://www.hengelsporthuis.com/default.aspx?page=nieuws&nieuwsID=7144& Raffie=== Donderdag 30 januari 2014 ===


Filmpje over Bolga en Polarcirkel, Noord Noorwegen

Vissen op koolvis, kabeljauw en heilbot !

http://youtu.be/PIiQXBStwXM Raffie=== Maandag 20 januari 2014 ===


Nappstraumen Lofoten, de accommodatie

Hierbij een leuk filmpje met mooie muziek over Nappstraumen Lofoten.

http://www.youtube.com/watch?v=RFQ8LWiZIIg&feature=youtu.be Raffie=== Maandag 20 januari 2014 ===


Met een F16 over de Lofoten

Met een F16 over het mooiste gebied van Noorwegen, de Lofoten !

http://www.aftenposten.no/webtv/Slik-har-du-aldri-sett-Lofoten-for-7440168.html#.Ut02P_15_Jx Raffie=== Zondag 19 januari 2014 ===


Kabeljauwparadijs IJsland

nergens in Europa vang je zoveel grote kabeljauw als in IJsland, uiteraard zijn er plaatsen waar je kans maakt op die ene hele grote dikke kabeljauw, denk bv aan de Lofoten of Noord Noorwegen, maar goed die worden er af en toe ook wel eens in IJsland gevangen. Je moet dan ook niet vergeten dat die 30+ kabeljauwen vaak worden gevangen in het "Skrei-seizoen" maart/April waar het vaak echt slecht weer is, sneeuw, kou en wind en wij nooit gasten hebben in die gebieden zoals IJsland. Stel dat IJsland akkoord zou geven om in Maart of April ook daar op skrei te gaan vissen ben ik nog wel eens benieuwd wat er boven komt. 

Maar als je nu gewoon kijkt naar het gemiddeld gewicht vd vissen en vooral de aantallen boven de meter en boven de 15kg, dan springt IJsland er denk ik toch echt wel uit, niet voor niets reizen er jaarlijks honderden sportvissers via Cordes Travel naar IJsland. Kijk maar eens bij de reisverslagen, daar staan genoeg goede berichten over geweldige vangsten en dat zijn allemaal "gewone" sportvissers (zonder visgids) en zijn geen professionals zoals bv de visgidsen, dus de "gewone" man (of vrouw) kan in IJsland gewoon geweldige vissen vangen en een hele dag lekker beet hebben en zalig vissen. Grote stabiele boten waar je lekker op kunt zitten, heel veel ruimte aan dek en een magische omgeving. 

Ook dit jaar is IJsland weer volop geboekt en met het zicht op betere financiele tijden boeken mensen nu al voor 2015 ! Dus wil je zeker zijn van een plaatsje wees dan op tijd met boeken. Om IJsland nog wat aantrekkelijker te maken voor de groepen zijn er op dit moment wat actie's en aanbiedingen, die soms een paar honderd euro schelen, kijk maar eens op deze pagina en lees alles eens rustig door: http://cordestravel.nl/ijsland/vissen-in-ijsland-aanbieding-korting-en-acties/ 

Men kan zich nu al aanmelden voor het Penn IJsland Festival Augustus 2015, de eerste huisjes zijn al geboekt, we hebben ook plannen om een Penn Festival in Nappstraumen Lofoten Noorwegen op te zetten in Juni 2015.

We hebben voor aankomende Juli nog 1 huisje vrij voor 4 personen tijdens het Penn IJsland Festival, van 1 tm 8 Juli, dus er is nog kans om mee te gaan: http://cordestravel.nl/ijsland/penn-ijsland-festival/ 

Tot slot dan toch nog prachtige vangsten uit IJsland..... om alvast voor te genieten.

ps vergeet niet op zaterdag 1 februari de grote Cordes Traveldag he ! 
http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/  

       

       

       Raffie=== Zondag 19 januari 2014 ===


Oorlogsgebied in Noorwegen

Het lijkt wel een oorlogsgebied bij het opkomen vd zon, 300 mensen naar het ziekenhuis, 53 liggen er nog in, 23 huizen verwoest en één grote chaos.... brand in Laerdalsoyri Noorwegen. Afgelopen nacht heeft er een flinke brand gewoed in Laerdal, 200km Noord Oost van de grote stad Bergen. Daar 95% van alle huizen in Noorwegen van hout zijn en er vanacht veel wind was, is het niet gek dat er 23 huizen en wellicht nog meer in de as liggen, niets is er meer over. Het is een enorm verlies voor dit dorp daar een deel vh dit centrum meer dan 200 jaar oud was. Even voor de duidelijkheid om zorgen te voorkomen, Laerdalsoyri ligt niet bij het water, dus wij hebben daar geen accommodaties. Bekijk hier de beelden vd brand.

Met dank aan: BA, BT, Sogn Avis, RTB Scan

      Raffie=== Zondag 05 januari 2014 ===


Sorry te laat !!!

Hallo allemaal,

We zijn druk bezig met de grote Cordes Traveldag, Linda en zijn alle zeekaarten aan het lamineren, kofferlabels per groep te verdelen en alles verder in orde aan het maken voor deze geweldige dag.

Inmiddels hebben we ook alweer de 1e 5 boekingen binnen in het jaar 2014 voor 2014 en 2015 !

We krijgen ook heel veel aanvragen, gemiddeld een 15 tot 20 per dag, maar 99% moeten we helaas teleurstellen, deze groepen zijn TE LAAT met onderzoeken en boeken !! Wel heel erg jammer, willen ze (weer) boeken, is alles al vol en bij iedere groep horen we dezelfde reactie... "Oh...ik dacht dat er nog wel plaats was" ...sorry niet dus !! 

2015 zal nog erger worden met boeken als 2014, nu is er al geen plaats meer en als je ziet hoe de duitse markt en ook de Belgen en Nederlanders NU al aan het boeken zijn voor volgend jaar, zul je minimaal 1 jaar voor vertrek moeten boeken, anders wordt het risico dat alles vol is wel heel erg groot. Veel Nederlanders en Belgen willen en kunnen vaak niet zo ver voordien boeken, dat is erg jammer natuurlijk, want om die reden moesten we in de afgelopen maanden veel groepen teleurstellen of een andere accommodatie adviseren.

Dus moet u nog op visreis, maar weet u 90% zeker dat u in 2015 ook weer wilt gaan, ga dan NU al met uw vismaten rond de tafel zitten, bespreek nu al de opties en mail ons gerust of er al boekingen zijn voor die week in dat huis, dan kunnen we NU al aangeven of je nog tijd hebt of dat je eigenlijk nu al moet boeken.

Veel groepen denken ook onterecht dat ze meteen al een dikke aanbetaling krijgen, nee dat is niet zo. Wij versturen pas facturen rond augustus/september 2014 voor 2015, sommige huiseigenaren vragen in sommige gevallen een aanbetaling van 150 euro na de boeking om "opties" te voorkomen. Dus boek gerust nu al uw visreis voor 2015, de aanbetaling komt dan pas tegen Augustus dit jaar en als dat net niet uit komt en je het liever een maandje later wilt, altijd even overleggen, samen komen we er altijd uit. We zijn een reisbureau dat samen met de sportvissers altijd tot een oplossing komt, zeker voor die groepen die al vele jaren (soms wel 10 jaar) hun reis bij ons boeken.

Mocht je nu een week boeken en over een paar maanden wilt u toch liever een andere huisje of een andere week, geen probleem, kunnen we zo omboeken, mits er dan nog iets vrij is natuurlijk.

Wat zijn nu de meest geboekt maanden, waar 90% vd sportvissers boeken ?
Mei, Juni, Juli, dus die maanden zijn vaak al 1 jaar voor vertrek geboekt, als je nu al ziet dat sommige huisjes in Juni al vol zijn voor 2015 en zelfs weken in 2016, dan kun je nagaan dat als iemand in Januari nog iets zoekt voor hetzelfde jaar te laat is. Nu krijgen wij vaak de vraag of dit dan de beste maanden zijn, nee niet perse, als je ziet dat Mei dit jaar eigenlijk erg slecht was met de vangsten in héél Noorwegen, vanwege de lange winter, merk je dat de latere maanden net zo goed of soms zelfs beter zijn. Onze persoonlijke favorieten maanden zijn Augustus en September, dan zit er flink wat voedsel in het water, komt de vis dicht onder de kant en zijn vele soorten lekker dik. Waarom reizen er dan niet meer sportvissers in die maanden ??? Heeeeel simpel, zij hebben vaak allemaal kinderen en dan heb je te maken met zomervakantie's en familie-vakantie's September is dan net te vroeg na de zomervakantie, dus die maanden heeft minder interesse.

Dus als je de vangstberichten een beetje volgt van bv Nappstraumen en Vaeroy afgelopen jaar, zie je het hele jaar goede vangsten, ook in IJsland zie je dikke kabeljauwen in Juli en Augustus, dus deze maanden zijn zeker niet slecht ! 

Kortom wees op tijd met boeken voor 2015, vroeger dan dat jullie nu al gedaan hebben en nee, dit is geen verkoop-praatje, maar dat weet 50% van jullie al, want de week dat jullie eigenlijk wilde of het huisje wat jullie op het oog hadden, was dit jaar al geboekt.

Tja en zo zijn we weer lekker bezig, vullen we de laatste weken met groepen en maken we ons klaar voor de grote Cordes Traveldag, waar we met 48 medewerkers aanwezig zijn om alle groepen van dienst te zijn, we hebben al meer dan 600 aanmeldingen, dus wordt weer een gezellig drukke dag. Lezingen worden verzorgd door Pim Pos en Jan vd Bovenkamp (lijnen), voor de huisjes Nappstraumen en Vaeroy komen de Zweedse visgidsen Jimmy Andersen, Johan Mikkelsen en Erik Axner, die al jaren tot de TOP horen van Noorse visgidsen, Ahoy Hengelsport uit Rotterdam komt met de halve winkel naar Mijdrecht met allemaal Noorwegen, IJsland, Denemarken en Zweden materialen tegen gunstige prijzen, komt het Cordes Travel wedstrijd strandteam naar deze dag om alle strandvissers ook van info en tips te voorzien en last but not least.... onze vaste team van medewerkers die la jaren de vaste kern zijn van Cordes Travel, Nanno, Robert, Cor, Maurits en Ronald en verder vele vrijwilligers die al vele jaren met Cordes Travel op reis gaan. 

Tot slot om dit hele verhaal toch nog mooi af te sluiten een geweldig Noorderlicht bij de accommodatie Storekorsnes, die ook dit jaar weer meer dan 10 groepen mag verwachten ! Hadden er ook hier veel meer kunnen zijn, maar helaas....vol.

groetjes,Raffie=== Vrijdag 03 januari 2014 ===


Beste Wensen

Hallo allemaal,

We wensen jullie allemaal veel gezondheid en grote vissen voor 2014 !

Dat jullie een prachtig jaar mogen hebben !

En we zien elkaar wel op de grote Cordes Traveldag op 1 februari in Mijdrecht !!

http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/ Raffie en Linda