Vissen in Noorwegen en IJsland,
vangstberichten, visreis, vistrip, specialist in visreizen


Specialist in visreizen naar Noorwegen, IJsland en Denemarken

Vangstberichten 2015


----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Maandag 03 augustus 2015 ===


beste bezoeker,

Sinds 03-08-15 is er een nieuwe Zeevisland, er worden daarom hier geen berichten meer ingevoerd.
De oude berichten blijven wel bestaan, maar nieuwe berichten worden op de nieuwe website ingevoerd. 

De nieuwe website kun je alleen nog bezoeken via:  www.zeevisland.com 

Wij wensen jullie heel veel plezier met de nieuwe website van Zeevisland.comRaffie=== Maandag 03 augustus 2015 ===


Vandaag (03-08-15) vanaf 17:00 zal de nieuwe website met vangstberichten online zijn.

Deze link zal dan tzt verwijderd worden en zal men www.zeevisland.com te berichten kunnen zien.

Zeevisland.com  Raffie=== Vrijdag 31 juli 2015 ===


Vanaf maandag nieuwe website 

Vanaf nu worden hier geen berichten meer bijgevoegd, alle berichten worden vanaf nu op de nieuwe website Zeevisland.com geplaatst.

Mocht u deze link altijd direkt bezoeken, zorg dan dat u vanaf maandagavond rechtstreeks via de website gaat: www.zeevisland.com 

Wij hopen dat de nieuwe website voor de kant, boot en buitenland vangstberichten u zal bevallen.

Een nieuw onderdeel is dat u nu ook zelf uw berichten kunt invoeren (alleen voor klanten van Cordes Travel) dus bent u op visreis en wilt u uw thuisfront, de sportvissers en ons op de hoogte houden vd vangsten, dan kunt u dat heel makkelijk en snel, zonder de foto's te verkleinen invoeren bij de vangstberichten. Raffie=== Vrijdag 31 juli 2015 ===


Bericht uit Nordskot

Hallo mensen

hier weer een berichtje vanmorgen veel regen maar toch lekker gevist .vanavond super gevist meer dan 40 vissen van 5a6 kilo ,morgen gaan we op de grote vissen ,de vissen hebben we gevangen tussen 5 en de 15 meter water en alles gaat terug morgen hoop ik weer op een paar mooie foto's Groetjes Johan en bert.
Bert en Johan=== Donderdag 30 juli 2015 ===


Je hebt van die vissers

Zo begin ik dit bericht, "Je hebt van die vissers.... die altijd positief blijven en daar toch op een of andere manier voor worden beloond. Zo hebben we Bert en Johan, beide hebben al verschillende keren bij ons geboekt en Bert zelfs nog een aantal keer meer. Altijd vrolijk, altijd aardig, maakt zich nooit echt druk en is op de Cordes Traveldag altijd te vinden bij de tafels van Hellesoy als tafelheer om zo zijn ervaring en kennis te delen met andere vissers. Nu wilde ze eens wat hoger en eindelijk eens een mooie heilbot vangen, dus het is de mooie accommodatie Nordskot geworden. Prachtig visgebied, goede boten, mooie huisjes, goede service en betaalbaar ! Bert en Johan vertrekken vol vertrouwen naar Noorwegen en eenmaal in Oslo blijkt al snel dat de maatschappij maar liefst van 40 personen de koffers kwijt is, zijn blijven staan in Amsterdam.

Bert en Johan regelen zelf de papieren en bellen ons even om het te melden, altijd belangrijk. Zonder uit hun dak te gaan tegen ons, allerlei problemen te zoeken van "wat als...." gaan ze gewoon naar de accommodatie en roepen "Ah komt goed, we zien wel, maken ons niet druk". Mensen kunnen soms zo boos worden op ons als het slecht weer is of als een vliegtuig vertraging heeft vanwege de wind of dat de vis niet wil bijten. Daar we dicht bij onze gasten staan, denken zij vaak dat wij alles in beheer en onder controle hebben, maar het weer de visserij en 3e partijen zoals een bagage-afhandeling en het annuleren van een vlucht vanwege extreme weersomstandigheden, hebben wij helaas geen controle over, ook wij zijn afhankelijk van een 3e partij. 

Maar zoals gezegd deze heren hebben alleen hun hengelkoker en verder helemaal niets, mopperen niet, spreken met de huiseigenaar en alles komt goed. Gelukkig komen, welliswaar een dag later, de koffers aan en kunnen de heren gaan vissen. Vol goede moed gaan ze het water op, met hun kennis, ons advies en de A3 kleuren zeekaart, varen ze het water op.... en wat denk je ? Jawel Bert vangt al heel snel zijn 1e en zo geliefde heilbot !!! Tja zo zie je dat je gedrag beloond wordt !!

Hier zijn bericht:

Hallo mensen het was een super dag leuk gevist en leuk gevangen super mooiweer, ik heb mijn eerste heilbot gevangen 21,2 kilo was een hele ervaring verder veel kleine gullen tot 50 cm en een hoop mooie schelvissen van rond de 4 kilo we zijn ook veer na buiten geweest morgen weer een nieuwe dag Groetjes Johan en bert

 Raffie=== Donderdag 30 juli 2015 ===


A Rorbuer Lofoten scoort weer !

Wederom TOPvangsten bij A Rorbuer in het zuidelijkste puntje van de Lofoten in Noord Noorwegen. Prachtige heilbotten, dikke kabeljauw en geweldige koolvissen !

Om een idee te geven, de grootste heilbot was 159cm, zwaarste kabeljauw 22kg, zwaarste koolvis 16kg. 

Dus wil je ook eens naar A Rorbuer of Nappstraumen, boek snel want voor 2016 is al heel veel geboekt !

    Raffie=== Donderdag 30 juli 2015 ===


Mooie vangsten bij Costa Rica

Wederom mooie vangsten bij Crocodile Bay Resort in Cosat Rica, hier zwemmen de meeste Roosterfishen ter wereld. Dus heb je altijd al die droom van een Roosterfish te vangen, kom dan naar Crocodile bay. 

 Raffie=== Dinsdag 28 juli 2015 ===


Boek nu je visreis !

Wees op tijd met boeken, Mei en juni beginnen al aardig vol te raken, sommige huisjes zijn al helemaal vol in die maanden.

Ook moet je nu boeken, want de vliegtickets met 2x 23kg bagage zijn op dit moment via Cordes Travel super, ik had net een tickets voor 325 euro pp retour met 2x 23kg bagage naar Noord Noorwegen !!

Wacht niet te lang en wees op tijd, kun je ook nog eens geld besparen !

Let op, we kunnen de prijzen vd tickets pas 11 maanden voor vertrek zien.

www.cordestravel.nl Raffie=== Maandag 27 juli 2015 ===


Nieuwe accommodatie Noord Noorwegen, Mikkelvik Brygge Tromso

Op maar 1,5 rijden vh vliegveld Tromso, met TOP boten en met grote huizen met 8 slaapkamers !!

Wordt pas midden Juni 2016 geopend en nu al in het programma van Cordes Travel

http://cordestravel.nl/mikkelvik-brygge-tromso/ 

     Raffie=== Maandag 27 juli 2015 ===


Mooie vangsten Nordskott

Ook Nordskott heeft weer mooie vangsten, 4 heilbotten boven de meter en 3 kabeljauwen die over de 120cm gaan, met de nieuwe 19ft 70pk boten, kunnen de vissers alle kanten op.

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/ Raffie=== Maandag 27 juli 2015 ===


23 kabeljauwen boven de meter !

Gisteren met gids Henry weg geweest wat een stekken heeft die kerel super vissen gevangen, we weten nu pas hoe je met shads moeten vissen hadden er nooit vertrouwen in, nu weten we wel beter, 23 vissen van boven de meter grootste 132 cm, het is hier ondanks dat het zonnetje schijnt wel smerig koud door die rotte noord oosten wind voelt aan als vriezen 👍👍🐳🐋🐬Guus=== Zaterdag 25 juli 2015 ===


Mooie heilbotten gevangen met de Crazy Daisy

Onze visgids Johan heeft weer een paar vissers hun wensen doen laten vervullen bij A Rorbuer, zij vingen weer prachtige heilbotten, grote koolvis en dikke kabeljauw. Op korte vaartijden wisten de mannen de heilbotten weer te vinden en konden ze genieten van een geweldige visserij. Wederom bewees de Crazy Daisy van Westin weer zijn vangkracht, want wederom pakte de grootste heilbot deze Crazy Daisy kleur "kabeljauw". Je ziet dat alle visgidsen hier heel graag vissen met die Crazy Daisy's, zij gebruiken vooral veel rubber, zeldzaam een pilker en veel groot aas. 

Het blijkt nu toch weer dat Nappstraumen en A Rorbuer echte toplocaties zijn, als je eens kijken hoeveel berichten er komen en hoe vaak, dat zegt wel genoeg. Tja en met zulke vangsten, op zo'n locatie, met zulke snelle 23.5ft boten met 135pk en een gratis visgids, tja dan betaal je iets meer, maar goed een mercedes kost nu eenmaal meer dan een ford en zo moet je het zien een winkel in Amsterdam betaald meer huur dan een winkel in een kleine plaats.

De Crazy Daisy is volgens mij te koop bij Ahoy Hengelsport, Hengelsport Avicentra en ook bij Robby Fish in België.

  Raffie=== Vrijdag 24 juli 2015 ===


5 heilbotten van boven de 130cm !

Wat een dag was het gisteren op het Camp "A Rorbuer" op de Lofoten in Noord Noorwegen. Een dag die men niet snel zal vergeten en een groot succes was. Er wordt de hele dag door mooie kabeljauw tussen de 10 en 15kg gevangen, kleine heilbotten (onder de 80cm) en mooie koolvissen tot een kilo of 12, dat zie je als "standaard" vangst bij A Rorbuer, tuurlijk zit er af en toe ook een kleintje bij.

Gisteren zoals gezegd was een topdag, heilbotten van 173cm, 157cm, 141cm, 140cm en tot slot eentje van 136cm kortom 5 grote heilbotten boven de 130cm op 1 dag ! Grootste koolvis was 16,4kg en grootste kabeljauw was 17kg.

Tja als je nu nog niet weer waar je naar toe wil volgend jaar ?

Snelle, grote, stabiele, zeewaardige boten van 23.5ft met 135pk, een gratis visgids voor 1 dag en een visserij in de mooiste omgeving van Noorwegen. Je kunt vliegen op Bodo en daar de veerboot, of naar Bodo rijden en daar de veerboot naar de Lofoten nemen, vanaf de haven waar de veerboot stopt is het 1 minuut rijden, visgids haalt je gratis op.

    Raffie=== Vrijdag 24 juli 2015 ===


IJsland gaat lekker...

20, 23 en 25kg kabeljauwen, kijk dat is IJsland en zo hoort het !

IJsland is echt super, en loopt als een gek, daarom is er al heel veel geboekt, wees dus op tijd !

Voor 2016 is alles inclusief, 20kg vis, hengelkoker, bootverzekering, huurauto, vliegtax enz enz

Tevens mag je 2 weken blijven voor de prijs van 1 week, het hele seizoen.

Hier de vangsten van gisteren, vanuit Sudavik weg met de visgids.

    Raffie=== Donderdag 23 juli 2015 ===


Weekje Nappstraumen

Korte samenvatting van 1 weekje Nappstraumen.... let wel hier worden alleen de grootste vissen genoemd.

Koolvissen tot 14.5kg, schollen tot 55cm, kabeljauw tot 20kg en heilbot tot 212cm

Juli.... toch zeker geen slechte maand om te gaan vissen in Noorwegen Nappstraumen dacht ik zo.Raffie=== Donderdag 23 juli 2015 ===


Leuk nieuw filmpje Panama

https://youtu.be/SIEQ3hMMFyQ 

Uiteraard van onze bestemming, wil je mee, wees dan op tijd, dit is de kans van je leven en je leeft maar 1x !

We hebben nog plaats vrij... Januari 2017 !Raffie=== Donderdag 23 juli 2015 ===


Uit de Florida Keys USA

Florida Keys is een prachtige bestemming voor visvrienden en familie's, een prachtige sportvis-locatie met leuke vangsten.

Als jullie je reis naar hier boeken, kom ik jullie persoonlijk bezoeken en laat jullie de mooiste plekjes zien, ik kom uit België, dus spreek jullie taal.

Hier een leuk bericht:

When you go fishing in the Florida Keys you are sure to be catching.  There are those rare days when the bite may be slow..but if you have an open mind and just want to bend the rod, there is always something biting.  It's great to go fishing and enjoy the fresh air, the beatuty of nature and the anticipation of the next cast producing that fabulous fish...but when they're biting and your catching...that's when it's the best!
 
The tarpon bite was great as ever this year.  Many happy anglers caught their trophy tarpon with me this season.  Mr Frank Conner landed the biggest of the year weighing in at 170 pound monster!  When you hook up with one of these monsters fasten your safety belt and hang on!  They are spectacular fighters, ripping off hundreds of yards on a single run and jumping for freedom.  An experience that can never be forgotten.  The season for tarpon here is mid March through June.  The migratory tarpon start showing up in March and by mid April the really big ones are here in full force.  Tarpon averaging 100-150 pounds is what you can expect from Mid April through June.  I run an evening trip for tarpon that will produce a tarpon catch over 95% of the time.  If you want to catch a trophy tarpon of your lifetime, get your calender out and start looking at Spring of 2016.  Give me a call and let's do it!
 
The snook bite was very good this year too.  We had some awesome days with 20 and 30 fish landed.  Mr Roy Shepard from England had a few great days.  He was catching snook, baby tarpon and big sea trout all on artificial baits.  The snook were averaging 3 to 8 pounds, the baby tarpon were 3-10 pounds and the largerst trout was a whopping 26 incher!  Frank and Chip from New Jersey had a banner day in May landing 25-30 snook, 5 tarpon and a dozen sea trout...all in one afternoon trip!  The next day it was just me and Frank.  He landed a few baby tarpon and snook on artificial lures (gulps), then we headed out for the big tarpon and he landed that 170 monster.  Biggest of the year!  The biggest snook of the year was just caught a couple weeks ago in July.  It was a 37 inch fifteen pound pig.  Most of the year has been good for snook.  If we target snook and redfsh you can expect to catch 3 to 5 fish in an average day,  but there are those excellent days when you can get into 10, 20 or even more.
 
If your looking for table fair the snapper are always plentiful.  I call them bluegills on steroids because you can catch as many as you want and they are great eating.   When they are biting you are catching them as fast as you can put a shrimp on a jig, throw it in the water, let it hit the bottom and CRANK em in!!
 
Late Summer and Fall fishing is right around the corner.  We can expect the higher tides to be flooding the flats with some extra water.  This allows us to get into some great flats fishing with artificial lures for reds, snook, baby tarpon and sea trout.  I'm looking forward to some great fishing.  Captains advise is... "If you learn to fish good, you will catch good!"  So, get out their and practice your casting and you will give yourself the best opportunity for catching.  Because we enjoy fishing...but everyone loves catching!!!Jeremy vanuit de Florida Keys=== Woensdag 22 juli 2015 ===


Bericht uit IJsland

Bert Van Rijs: Hier weer een berichtje uit Sudavik, nog steeds storm en smerig koud, we vissen wel voor de deur, vangen de kraamkamer leeg soms in eens een verpleegster erbij van 10 pond, volgens de berichten gaat het beter worden en wordt het 9 graden, we gaan ze dus nog aan de vinnen zitten, groetjesBert en Guus=== Woensdag 22 juli 2015 ===


Prachtige Marlin uit Panama

Een prachtige marlin, gevangen in Panama, bij onze accommodatie.

Panama is super...

    Raffie=== Woensdag 22 juli 2015 ===


Mooie koolvissen Nappstraumen

Ik weet niet wat ik elke keer moet schrijven, telkens weer die berichten van Nappstraumen, men weet nu onderhand toch wel dat dit een top bestemming is ? Natuurlijk is het niet elke week "feest" en verwacht men soms meer dan dat er te vangen is, maar als men zo vaak zo regelmatig dit soort berichten ziet, dan kan iedereen zien dat er toch echt wel veel (grote) vis zwemt rondome de Lofoten. Nappstraumen en A Rorbuer zijn absolute toppers voor een wisselende visserij, waar men 99% vd tijd gewoon kan vissen. Inclusief in de prijs is er een visgids, die gaat een hele dag gratis met je mee, je kunt er hengels huren van goede kwaliteit, je kunt er drijfpakken huren en er is zelfs een kleine winkel aanwezig voor je kunstaas, dreggen, haken, pilkers en meer van dat soort materialen. Niet te vergeten is er een restaurant op 5 min. rijden, ook een grote Peppes Pizza met heerlijke pizza om ter plaatse te eten of om mee te nemen een grote supermarkt en verschillende andere grote winkels, allemaal op 5 min. rijden. 

Ga je vliegen en heb je een transfer geboekt, dan reis je via de supermarkt naar de accommodatie, door de weeks kun je gratis gebruik maken vh busje wat op het camp staat, om even nog wat boodschappen te doen, kortom Nappstraumen is niet goedkoop, maar je hebt wel een TOP visserij en een goede complete service.

Hier dan toch maar weer een paar vangsten van gisteren...

    Raffie=== Woensdag 22 juli 2015 ===


Mooie heilbot vangsten uit Nappstraumen

Nappstraumen heeft toch weer mooie heilbotten laten zien, niet de grootste, maar wel hele mooie !

Ook is de grote schol nog steeds actief.

     Raffie=== Dinsdag 21 juli 2015 ===


IJsland is TOP

Hier nog een paar foto's vd visgids Henri van de afgelopen weken. IJsland is echt top voor een hele dag vis te vangen, gewoon lekker vangen en jagen op die hele grote dikke vette kabeljauwen.

    

    Raffie=== Dinsdag 21 juli 2015 ===


Hele grote koolvissen bij PolarCirkel

Vandaag terug op open zee kunnen gaan met weer kabeljauwen tot 15 kg maar de toppers waren koolvissen van 16, 17 en 19 kg.

de volgende dagen zouden we graag een heilbot proberen vangen, heb jij soms tips voor stekken en vismethoden ? 

Groetjes Pieter Jeroen Geert en Kevin

    Pieter en Jeroen=== Dinsdag 21 juli 2015 ===


Vangsten Nappstraumen

Hoi Raffie,
Eindelijk hebben we hier na 5 dagen internet (en dan nog via wifi van de buren)
Weer zat ons al bij al nogal mee, zijn elke dag de zee op gekunnen.
Vangsten waren vrij goed. Veel, zeer veel grote koolvis. Grootste 14 kg.
Kabeljauw, zeer veel kabeljauw, grootste was 140 cm en 20 kg.
Alleen de heilbot was een beetje moeilijk, alleen elkele kleine ondermaatse.
Zo het zit er weer bijna op, vandaag kunnen we al terug gaan inpakken.

Gr,
Erwin, Jan, Eddy.Eddy=== Maandag 20 juli 2015 ===


Met grote trots presenteren wij Crocodile Bay Resort

Eindelijk na een paar dagen flink werken staat ie dan eindelijk onlin, onze pagina's over het vissen in en rond Costa Rica bij het mooie luxe resort Crocodile Bay.

Dit is een luxe resort waar ontbijt, lunch en diner incl. is, net als koffie, thee, limonade, hapjes en wijn bij het diner inclusief in de prijs is !

Uit de hele wereld komt men hier naar toe, dit is luxe, dit is hoge klasse, dit is Pura Vida (zoek maar eens op), dit is 100% genieten voor de hele familie.

Vissen, Spa, actviteiten voor iedereen, ga hier heen met je vismaten, je vrouw, je vriendin, je gezin of zelfs met opa en oma.

Vissen op Sailfish, Roosterfish, Mahi Mahi, Cubera en Marlin ! Hier is de grootste Roosterfish populatie vd wereld.

Weet je wat, neem een drankje en lees alles eens op je gemakje door en geniet van alle fotos en de tientallen filmpjes.

Linda, Maurits en ik (Raffie) gaan er 2 januari zelf naar toe !

http://cordestravel.nl/crocodile-bay-resort-vissen-costa-rica-exclusieve-visreis/

      

      Raffie en Linda=== Maandag 20 juli 2015 ===


Bericht uit IJsland

Hoi luitjes,

hier een bericht uit Sudavik, eerste dag met Henry was een fiasco, vissen op koolvis op 123 meter, tweede dag super op onze eigen manier 12 vissen van boven de meter op 7a,derde dag nog beter, 22 vissen boven de meter op 35 meter diepte, wel met levend aas. Leuk eerste koolvisjes vangen in de bak met ijswater dan naar dieper water, een onderlijn met zipper waar je lood aan komt en dan een wapperlijn voorzien van een grote dreg, deze van boven naar beneden door de kop van de aasvis en zakken maar, zodra je bodem voelt, twee meter opdraaien en wachten tot de aanbeet volgt, bij een aanbeet even de hengel naar het water wijzen en dan aanslaan, een zeer selectieve visserij, vandaag storm we wachten op mooier weer,

groetjes Bert en Guus

 Bert en Guus=== Maandag 20 juli 2015 ===


Nieuw reisverslag Polarcirkel

http://cordestravel.nl/onze-visreis-naar-polarcirkel-2015-johan/

Ook hier blijkt weer dat Juli een goede vismaand kan zijn, prachtige vangsten dacht ik zo !Raffie=== Maandag 20 juli 2015 ===


Monsterheilbot bij A Rorbuer

210cm met een geschat gewicht van 125kg, gevangen op een Crazy Daisy van Westin, kleur "kabeljauw".

Deze monsterheilbot is gevangen bij A Rorbuer op het meest zuidelijke puntje vd Lofoten, door onze visgids Hannes.

Lofoten is misschien wel het beste visgebied van Noorwegen, op dit moment hele grote schollen, dikke kabeljauw, grote koolvis tot wel 18kg en prachtige heilbot.

Ook eens gaan vissen bij A Rorbuer of Nappstraumen, wees er op tijd bij !Raffie=== Maandag 20 juli 2015 ===


Groetjes uit Polarcirkel

Hieronder een bericht uit Polarcirkel, zoals ik al zo vaak zeg, de winters duren langer dus de grote vissen komen later, Juli, Augustus, September en soms zelfs Oktober zijn de topmaanden, zie hieronder maar weer.

----

Dag Raffie en linda, 

Gisteren de eerste dag op open zee kunnen vissen en het was meteen goed raak!!
Kabeljauwen tot 15 kg en koolvissen tot over de meter. 

Groetjes,

   Pieter en Jeroen=== Maandag 20 juli 2015 ===


Nog 3 plaatsen vrij Panama Festival 2017

We hebben nog plaats voor 2 solo vissers of een groepje van 3 personen, Panama Festival 2017

http://cordestravel.nl/panama-festival-groepsreis/ 

Is nog ver weg, maar geeft je wel de kans op nog even te sparen !

Ga mee en laat je droom uitkomen een visserij die wellicht tot de allerbeste ter wereld behoort !

Bekijk ons filmpje maar eens, gevangen in 6 dagen vissen !  

https://vimeo.com/117534850 

Er zijn ook 2 nieuwe filmpjes van Panama, zijn gemaakt door 2 gasten uit Zweden en uit Amerika. bij onze accommodatie in Panama, uit Zweden en uit Aerika.

https://youtu.be/N8X-5iKyLrE 

https://youtu.be/_9n2PnlsO2s 

Hier nog even de vangsten vd afgelopen 2 weken, wederom een super visserij !

       

      Raffie=== Maandag 20 juli 2015 ===


Schollen paradijs Nappstraumen

Bekend om de vele heilbotten en inmiddels ook bekend om de dikke schollen, Nappstraumen is een topper.

Noord Noorwegen Lofoten, de mooiste omgeving van Noorwegen en een visserij die top is !

Grote koolvissen, dikke kabeljauw, heilbot en prachtige schollen, wat zoek je nog meer ?

       Raffie=== Zaterdag 18 juli 2015 ===


Polarcirkel 2015 - Noorwegen

5 vrienden hebben van 13 tot 18 juli gevist in Noorwegen, accomodatie Polarcirkel.
We hebben een blog bijgehouden op onderstaande link:

https://polarcirkel2015.wordpress.com/ 

We hebben een fantastische week gehad, alle dagen kunnen vissen in een prachtige omgeving. 
Polarcirkel is een toplocatie.  Je kan bijna altijd vissen, als er teveel wind is kan je in de fjorden vissen en anders is het een klein uurtje varen
naar open zee.  Je kan vissen tussen de tientallen eilandjes.
Wij hebben gekozen om deze trip met het vliegtuig te doen en geen vis mee te nemen.  
Alle vis hebben we gevangen en weer laten zwemmen.
Op naar een volgende keer...

Remco, Christiaan, Erwin, Johan & Ronald JORON=== Zaterdag 18 juli 2015 ===


Familie week in Nappstraumen

Het is nog steeds familie-week in Nappstraumen, een week waar eigenlijk alleen mamma's, pappa's en kinderen welkom zijn, zij maken op hun jonge leeftijd kennis met het vissen op zee. Kun je nagaan veel volwassen vissers dromen ervan om eens te vissen bij Nappstraumen en hun hebben dat al gedaan op hun jonge leeftijd. Wel een heel goed initiatief voor deze groep kinderen, zo leren ze omgaan met een boot, een hengel, de natuur en de vis, ze krijgen een enorm respect voor de visserij, want dit is toch veel beter dan de playstation, de Ipad of en ander device waar ze tegenwoordig achter zitten. Super dat die ouders dat met hun kids willen doen, soms hebben ze natuurlijk nog wel wat hulp nodig tijdens de dril.

     

     Raffie=== Zaterdag 18 juli 2015 ===


Dikke koolvissen in A Rorbuer

In A Rorbuer zijn de vangsten nog steeds top, dikke koolvissen tot 17kg waarvan de kleinste 9kg was. Kabeljauwen tussen de 12 en 15kg zijn dagelijks te vangen en ook de heilbot is nog steeds aanwezig. A Rorbuer is ook ideaal voor die groepen die gaan rijden. Zij rijden naar Bodo en nemen daar de veerboot naar A Rorbuer, vandaar is het nog 1 km rijden. Dus niet helemaal naar Noord Noorwegen rijden, maar via Zweden naar Bodo en dan naar A Rorbuer, eigenlijk ideaal. Visgebied, ja die is top, zeker als je eens dikke koolvissen wilt vangen. Wij hebben in datzelfde gebied 2 jaar geleden giga koovlssen gevangen tussen de 15 en 19,5 kg. Die 19.5kg is gevangen door Marco Kraal en heeft daarmee het Nederlands record koolvis, niet de grootste koolvis gevangen op die stekken, grooste koolvis bij A Rorbuer was 22,5kg !

Maar goed ook voor deze accommodatie en vele andere, wees op tijd, je moet er echt al 1 jaar voor vertrek bij zijn, anders is het volgeboekt. Alleen de Nederlanders en Belgen zijn vaak "late" boekers en daarmee hebben ze vaak enorme pech dat een huisje vol is. 

   Raffie=== Zaterdag 18 juli 2015 ===


Mooie kabeljauw IJsland

Ook wij gaan binnenkort weer op pad voor het 9e Penn IJsland Festival. Reeds 9x waren we met minimaal 45 man in IJsland, toen we nog meer huisjes hadden daar hebben we zelfs al eens 65 deelnemers gehad en elk jaar is het Penn IJsland Festival een groot succes. Gezellig een week vissen met elkaar, met elkaar eten in Amma Habby en de ervaringen delen, biertje drinken en er een leuke week van maken. Gezelligheid staat voorop en het met z'n allen meedoen. Je de hele week vrij hoor, want je mag met je eigen groep kiezen waar en wanneer je gaat vissen, alles mag en niets moet.  Maar goed ging nu even niet om het Penn IJsland Festival, maar om de vangstberichten uit IJsland, gisteren kregen we weer een foto van een mooie kabeljauw, 110cm. Raffie=== Vrijdag 17 juli 2015 ===


Berichten uit IJsland

Wederom een paar leuke berichten uit IJsland.

De koolvissen komen van Sudavik en Talknafjordur, je ziet het IJsland is voor de groepen die gewoon flink willen vangen !

No nonsens gewoon de hele dag beet hebben zonder stekje voor stekje af te zoeken....

    

    Raffie=== Donderdag 16 juli 2015 ===


IJsland blijft leuk...

Hieronder nog wat foto's van 2 heren die een leuke tijd hebben in IJsland, gewoon genieten !

     

    Raffie=== Woensdag 15 juli 2015 ===


Nappstraumen topdag

Het was bij Nappstraumen weer feest, koolvissen en kabeljauwen van ongeveer 10kg, mooie heilbot en mooie schollen. Weer is prima, visserij is top, dus ook de maanden juli zijn top in Noorwegen. Heeft ook te maken met de late winters, je ziet dat de visserij verschruift, de grote vissen komen steeds later in het jaar. Ik weet zeker dat Augustus, September en Oktober ook topmaanden gaan worden.

Wij hebben dit jaar ook in September weer een festival in Nappstraumen, dan gaan de mannen van Robby Fish ook mee allemaal, wordt enorm gezellig. Volgend jaar hebben we in September weer een festival gepland, dus als je mee wil, wees er snel bij !

Grootste koolvis afgelopen dagen was 17kg, heilbot van 139cm en dikste kabeljauw was 18kg, doen we het voor toch ?

    Raffie=== Dinsdag 14 juli 2015 ===


Nieuwe prijzen IJsland online !

Vissen in IJsland met de nieuwe prijzen van 2016 !

Hier zie je een paar zaken die bij Cordes Travel voor 2016 inclusief zijn, let daar even goed op, een compleet overzicht >hier<

Wees op tijd want er is al heel heel veel geboekt !Raffie=== Dinsdag 14 juli 2015 ===


Vangsten Florida Keys

Henk is op dit moment in de Florida Keys en heeft het goed naar zijn zin, samen met zijn familie.

Hier 2 mooie foto's van zijn vangsten, een mooie Barracuda en een Mahi Mahi.

 Raffie=== Dinsdag 14 juli 2015 ===


Berichten IJsland

Bij deze weer een paar leuke foto's vanuit IJsland. 

    Raffie=== Maandag 13 juli 2015 ===


Nieuw reisverslag Nappstraumen

http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/ Raffie=== Maandag 13 juli 2015 ===


Mooi IJsland

Bij Talknafjordur hebben ze gekozen voor een dagje natuur en dan kom je die mooie papegaaiduikers tegen, geweldig toch.

De zeewolf is gevangen bij Talknafjordur en de kabeljauw bij Sudavik.

     

     Raffie=== Maandag 13 juli 2015 ===


Mooi Nappstraumen

Het is nog steeds familieweek in Nappstraumen en er wordt leuk vis gevangen.

10kg heilbot, schol tot 50cm en koolvis rond de 8kg, de zeeduivel van 19kg is gevangen bij A Rorbuer.

Ook brachten de Orca's weer een bezoek aan de Lofoten.

    Raffie=== Zondag 12 juli 2015 ===


Nu boeken voor IJsland 2016

Wees op tijd met boeken voor IJsland, sommige weken zijn overal al volgeboekt.

- 2 weken voor de prijs van 1 week, hele seizoen !

- Huurauto bij elke accommodatie. 

http://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/ Raffie=== Zaterdag 11 juli 2015 ===


Panama nog steeds HOT

Ook in Juni/Juli laat Panama haar weer van haar beste kant zien en blijkt het toch wel de beste visstek te zijn, nergens vang je zoveel grote soorten Big Game Fish of Billfish bij elkaar en dan hebben we het over de soorten. Black Marlin, Blue Marlin, Sailfish, Yellow Finn Tuna, Cubera en natuurlijk de Mahi Mahi. Allemaal vissen die zo enorm sterk zijn dat je er de 1e keer gewoon van schikt.

Eind Januari 2017 hebben we in festival/groepsreis naar Panama, Linda, Raffie, Maurits en Leo Stoutjesdijk van Penn gaan ook mee, de hele reis is geregeld en men hoeft zelf geen hengels of kunstaas mee te nemen, alles is inclusief in de prijs, dus luchtige kleding, schoon ondergoed, zonnebril, zonnebrandcreme en klaar om te gaan. 

We hebben nog 2 losse plaatsen vrij of plaats voor een groepje van 3 personen, daar er helaas 2 personen niet mee konden.

Wil jij mee naar het prachtige Panama en daar een hele dag vissen op de mooiste vissen die je kunt bedenken, op de beste stekken ter wereld (Hanibalbank) ??

Meld je dan snel aan !

http://cordestravel.nl/panama-festival-groepsreis/ 

Hier de vangsten vd laatste paar weken.

      

      

      

      Raffie=== Zaterdag 11 juli 2015 ===


Berichten uit IJsland

Hier weer wat foto's vanuit IJsland, zo zie je dat je flink kunt vissen maar ook kunt genieten vd natuur en door de natuur verward bad (Talknafjordur).

Mooie vangsten dus uit Sudavik en Talknafjordur, de grootste kabeljauw, 25kg gevangen in het fjord van Sudavik, uiteraard met de visgids. (altijd boeken dus)

     

    Raffie=== Vrijdag 10 juli 2015 ===


IJsland gaat ook goed

We krijgen niet veel berichten, maar als we berichten krijgen, dan zijn ze ook vaak goed !

Mooie zeewolven uit Talknafjordur en Sudavik.

     

    Raffie=== Vrijdag 10 juli 2015 ===


Nappstraumen familieweek

In Nappstraumen is het deze week "familie-week" mamma's, pappa's en kinderen zijn deze week aanwezig op het camp en 2 van onze groepen uit België (daar hebben we helaas nog niets van gehoord) Deze week draait dus voornamelijk om het plezier vd kids. De vangsten zijn er niet minder om, want de vis bijt op het aan en ziet niet wie de vanger is. Jimmy (bekend vd Noorwegendag) is ook op het camp met zijn vrouw en hun 2 kids. Zij laten zien dat ook kinderen leuk vis kunnen vangen en hoe...

De grootste heilbot hebben we niet op de foto, deze was 183cm, zwemt weer en is gevangen door een volwassen persoon. De kids vingen een meter kabeljauw en een heilbot van 94cm, goed gedaan boys !

 Raffie=== Donderdag 09 juli 2015 ===


Crazy Daisy

Al het hele seizoen horen we de visgids over de Crazy Daisy, ik moet dan ook zeggen het is een prachtig stukje kunstaas, simpel. Zeker als de vis wat dieper zit zoals nu is een zwaarder kunstaas belangrijk en dan geeft de Crazy Daisy toch elke keer weer goede resultaten. Zeker de rode, de blauwe en de kabeljauwkleuren zijn toppers.

Hieronder weer prachtige vangsten uit Nappstraumen en A Rorbuer, de toppers in ons programma.

  Raffie=== Donderdag 09 juli 2015 ===


Eindelijk IJsland...

We hebben al verschillende groepen gehad, visgidsen zijn bijna elek dag op het water, maar foto's en berichten blijven uit, jammer want IJsland blijft nog steeds DE stek voor de grote kabeljauw, nergens vang je zoveel grote kabeljauw als in IJsland. Maar er is ook verschil tussen de vangsten, alle foto's hieronder zijn van gisteren, dus allemaal op 1 dag gevangen door 3 verschillende groepen. De ene groep bleef vrij dichtbij, de andere groep viste op het ty en de andere groep had ervaring, kortom aan de visserij ligt het niet. De vangsten zijn net zoals altijd top !

Volgend jaar kun je 2 weken naar IJsland voor de prijs van 1 week !!

Prijzen 2016 zijn inmiddels bekend, dus wees op tijd met boeken !

    

    Raffie=== Woensdag 08 juli 2015 ===


100kg heilbot uit Nordskott en 80kg Storekorsnes

Een mooie 100kg heilbot uit Nordskott, mooie vangst, er zijn deze week ook nog 5 heilbotten rond de 20kg gevangen.

De 1e heilbot op de foto komt van Storekorsnes, deze was rond de 80kg.

  Raffie=== Dinsdag 07 juli 2015 ===


TOP TOP TOP dag in Nappstraumen

De zon schijnt, alle boten waren op zee en de visserij is top, veel kabeljauw, mooie dikke koolvissen tot 12kg en een geweldige heilbotvisserij. 

Een aantal kleine heilbotten en 3 flinke jongens, afspraak is dat heilbotten onder de 80cm altijd weer moeten zwemmen, dat is namelijk de minimummaat en heilbotten groter dan 140cm mogen niet binnen de boot, mits je deze wil meenemen om te eten. Grote heilbotten meenemen om alleen een foto te maken wordt bij Nappstraumen en A Rorbuer niet geaccepteerd en zo hoort het ook. Heilbot boven de 80cm meenemen om te eten prima, maar grote heilbotten, smaken slecht en dan heeft het geen zin om die te slachten.

Goed zoals ik al zei een aantal kleine en 3 grote, 141cm, 145cm en 183cm, en dan nog een dikke grote verspeeld naast de boot door paniek in de boot. 

  Raffie=== Maandag 06 juli 2015 ===


SMS uit Nappstraumen

Hoi Raffie.

 
Hier in nappstraumen nog steeds goed weer. Volop zon en de wind is redelijk. 
Gisteren weer aan de noordzijde gevist. 
Was redelijk hobbelig maar het was net te doen.
Heel veel koolvis kunnen vangen, geen echte uitschieters maar af en toe een van een kleine meter er tussendoor de rest allemal zon 60 a 70 cm. 
Verder weer diverse meter+ kabeljauwen gevangen .
Grootste van de dag 1m15.
Nog steeds perfect naar ons zin en vandaag weer noord proberen. 

Groetjes Ad Plasmans

 Ad=== Maandag 06 juli 2015 ===


Bericht uit Havferie

Hoi Raffie en Linda,

na twee dagen van dikke mist bij Havferie vandaag toch nog goed af kunnen sluiten met een leuke vangst.
Een aantal grote Gullen,Polak,Leng en wat grotere kooltjes toch een een leuke dag gehad.
Al met al een heerlijke week met toch alle kisten vol, een fantastische accommodatie en boot,
mooi weer in een mooi land.

Bedankt Cordes Travel!

Volgend jaar hebben we Roan geboekt, we kijken er al naar uit!

Groeten Piet,Jan,Bart en Will.

  Piet=== Maandag 06 juli 2015 ===


Foto's uit Noorwegen

We kregen weer een paar mooie foto's uit Noorwegen, verder geen bijzonder nieuws erbij.

Foto-1 een mooie heilbot uit A Rorbuer, de zeewolf en de kabeljauwen komen van Storekorsnes.

   Raffie=== Zondag 05 juli 2015 ===


Nieuw reisverslag

Nanno en Robert zijn naar Bolga geweest, helaas net als vele in Juni, ook veel wind en slecht weer gehad...

Veel vissers gaan in Mei en Juni omdat dan het weer stabiel zou zijn, maar we zien steeds vaker dat de winters langer doorlopen en de nazomers steeds beter worden, om die reden zijn de maanden September en Oktober ook topmaanden geworden. Juni heeft zich dit jaar laten zien als koud en heel heel veel wind, dus dat hoeft geen reden te zijn om speciaal in die maanden te gaan, dus wie weet moet je september of oktober eens proberen, vaak ook gunstige prijzen.

Lees hier hun verslag van hun reis in Juni:  http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/ Raffie=== Zondag 05 juli 2015 ===


Je hebt van die dagen...

40 koolvissen boven de meter, 15 kabeljauwen boven de 15kg en 8 heilbotten, grootste vis was een kabeljauw van 22kg.

Men zei dan ook, wauw was een leuke visdag....

A Rorbuer Lofoten Noorwegen !!

  Raffie=== Zaterdag 04 juli 2015 ===


Vissen in Costa Rica

Met heel veel trots en eer maken we bekend dat Cordes Travel nu officieel agent voor NL en België is voor het sportvis-resort Crocodile Bay Costa Rica ! Het aller allermooiste sportvis-reosrt ter wereld, waar men uit de hele wereld met vismaten, vrienden, collega's, vrouw, kinderen en familie naar toe voor een belevenis, want het is zeker niet alleen vissen wat hier gaande is. In de mooiste natuur, naast het regenwoud van Costa Rica, midden in de natuur ligt Crocodile Bay. Een prachtig modern en luxe resort waar men kan vissen, kayakken, vogels en walvissen kan spotten, water vallen beklimmen, mountain biken, wandelen, paard rijden en nog heel veel meer, tevens is er een Spa, een restaurant en een zwembad op het resort.

Dit is de top vd top, dit is grote klasse, dit is luxe dit is paradijs !

De TOP vd wereld kent dit prachtige resort, bedrijven als Penn, Williamson, Aftco, Mercury, Columbia kleding, Humminbird, Old Town en Boston Whaler hebben hier hun bedrijfsuitjes, vergaderingen, team building en gaan hier heen met hun grootste klanten, dus dat geeft aan in welk segment dit resort is. Een vakantie bij de Crocodile Bay zal je nooit meer vergeten en zal een hele diepe indruk op je gaan maken. >lees meer<  

Bekijk het filmpje maar eens, dat zegt genoeg...   https://vimeo.com/117958018 

Binnenkort al het nieuws op onze website.

2 januari vertrekken we zelf naar Costa Rica om zelf het resort te bekijken.

     

     Raffie en Linda=== Zaterdag 04 juli 2015 ===


Heilbot bij Polarcirkel

Mooie heilbot gevangen bij PolarcirkelRaffie=== Zaterdag 04 juli 2015 ===


De Lofoten

Het weer is niet super, maar de komende week wordt het beter. Toch blijven de vangsten goed in de Lofoten, hieronder weer foto's vd afgelopen dagen uit A Rorbuer en Nappstraumen. Verder zijn er tientallen koolvissen en kabeljauwen gevangen rond de 10kg, maar deze "standaard" vangsten worden niet meer op de foto gezet. En er is een hele grote heilbot bij A Rorbuer verspeeld, een hele grote.... maar dat hoort er allemaal bij.

     Raffie=== Zaterdag 04 juli 2015 ===


Foto's uit Nordskott

Hierbij een foto van Ronnie en Peter, vanuit Nordskot, verder heb ik er geen tekst bij.

 Raffie=== Zaterdag 04 juli 2015 ===


Koolvis in Sudavik

Heel speciaal, Henri heeft met zijn groep grote koolvissen gevangen in het fjord van Sudavik/Bolungarvik, dat is echt heel apart en hebben we nog nooit gezien. 

Op mijn facebook staat een filmpje vd dril van deze koolvis met een Penn Spinfisher V 5500 of 6500.

    Raffie=== Zaterdag 04 juli 2015 ===


Bericht uit Nappstraumen

Hoi Raffie. 

Gisteren goede visserij gehad. Wederom aan de noordzijde gevist gezien de wind. Weer diverse mooie koolvissen en kabeljauw gevangen maar geen echte uitschieters. Koolvis tot 70 cm en kabeljauw tot een cm of 90.
Verder nog 2 lengen gevangen. s' avonds even een uurtje schollen meppen in de baai. Dit is echt leuk om even te doen. Ik denk dat we zeker 40 schollen en scharren hadden waaronder meerdere exemplaren van boven de 55 cm. Dus wederom een hele leuke dag gehad met als toetje een pizza van peppes pizza. Vandaag eens proberen een heilbot te vangen in de straumen. Weer is nu geweldig  lekker zonnetje met wel een beetje wind.
We vinden het geweldig hier👍👍👍👍
Ok tot later en jullie horen weer van ons.

Groetjes Ad PlasmansAd=== Vrijdag 03 juli 2015 ===


Bericht uit Havferie

Hè Raffie,

weer een mooie ochtend hier in Havferie, 30 graden en toch nog leuk gevangen.
polak,leng,roodbaars en grote koolvis van 9kg zeer succesvol de ochtend sessie.
 

Groetjes,
Piet=== Donderdag 02 juli 2015 ===


Panama groepsreis

http://cordestravel.nl/panama-festival-groepsreis/ Raffie=== Donderdag 02 juli 2015 ===


E-mail uit Polar Cirkel

Gisteren weer een topdag met echt grote vissen. 4 stuks van boven een meter. 2daarvan 112cm en 15,5kg en 12,5kg echt top.
We hebben zo'n 20 stuks tussen de 80 en 90 weer lekker laten zwemmen. 
En dank aan Robert (team Cordes) en Pim Pos welke ons goede tips hebben gegeven op de cordes travel dag. 

Terry en Jaap

  Terry=== Donderdag 02 juli 2015 ===


Bericht uit Nappstraumen

Wederom mooie vangsten uit Nappstraumen

   Raffie=== Donderdag 02 juli 2015 ===


E-mail uit Havferie

Hallo Raffie en Linda,

groetjes uit Havferie geweldig weer redelijk veel vis, na een duizendtal koolvissen toch nog een aantal leuke polakken, leng, kabeljauw, makreel en grote lipvis.
We hebben nog een aantal dagen, dus we gaan rustig door! Morgen ook hier 28 graden maar windkracht 5! We wachten af. 
Piet=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Bericht uit Nappstraumen

Jaaaaaaahaaaaa!!!!! Die van mij maar 52 cm maar erg blij mee! Heilbot deze week erg moeilijk hier.

Er werden nog een paar door andere vissers gevangen. Wij hebben 3 verspeeld en 2 gevangen.

 Siu=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Ga jij mee naar Panama ?

We hebben toch nog 2 of 3 plaatsen vrij voor Panama 2017, dus 2 kansen voor 2 vrienden of 2x iemand die alleen is een solo-visser of een groepje van 3 personen.

We willen in Januari 2017 gaan, dus genoeg tijd om nog te sparen als dit nodig mocht zijn. Een kans die je wellicht nooit meer zult krijgen, we gaan met een kleine groep, Linda en ik (Raffie) gaan ook mee en alle prijzen zijn inclusief.

Bekijk hier het filmpje, gemaakt in 6 dagen in januari 2015, bekijk de foto's en lees alle informatie:  http://cordestravel.nl/panama-festival-groepsreis/ 

     

     Raffie=== Dinsdag 30 juni 2015 ===


Bericht uit PolarCirkel

Dag Linda , Raffie

Hierbij foto van vandaag gevangen koolvis 107cm en 11kg.
Een goed begin van onze eerste visdag. Helaas wel erg veel wind.

Groetjes,

Terry=== Dinsdag 30 juni 2015 ===


E-mail uit Sudavik

Sudavik maandag

Alweer laatste dag en vanwege wind niet naar buiten, net als gisteren,maar in het fjord stek 1 en 2.
Vooral op de zeewolf en vandaag een 10 tal gevangen allemaal in de gewichtsklasse 5 tot 8 kg.
Verder tijdens het zeewolf vissen volop gul tot max 60 cm en max een kilo of 9.
Al met al weer een mooie week gehad en veel vislol met mijn zoon.

Dat is de bedoeling.
Tot volgend jaar bij het Penn IJslandfestival dan gaan we alweer voor de 5e keer.
Volgende schrijvers doe je best en net zoals ik ;  lees jij dit ook en leuk om te weten voordat je gaat, veel plezier....Anthonie en Michael=== Maandag 29 juni 2015 ===


Groet uit Vega

Onze Vega expert Pieter Leemans is met "zijn" groep nu op Vega, hier de vangsten van afgelopen nacht.

   Raffie=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


Wees op tijd voor 2016

Hallo allemaal,

Het boekingsseizoen 2016 is in volle gang en hoe ... !

De maanden Mei en Juni 2016 beginnen al aardig vol te raken, sommige accommodaties zijn tussen half mei en 2e week Juli al volgeboekt. Top accommodaties zoals Nappstraumen, Storekorsnes, Vega, Polar, Nordskot, Hellesoy en ook IJsland heeft nu al voor 2016 een goede bezetting en er is nu al 40% meer geboekt dan vorig jaar rond deze tijd. We zien een enorme groei met boekingen en sturen dagelijks prijsopgave's en boekingen.

Gelukkig zien we ook dat mensen meer kijken naar de maanden September en Oktober, vaak enorm onderschatte maanden, terwijl vele experts en visgidsen, dit juist zien als wellicht de beste maanden voor bv de koolvis, kabeljauw en heilbot. Waar men in mei nog kans kan hebben op een lange winter, waardoor de vangsten slecht kunnen zijn en het zelfs tot in Juni nog koud kan zijn, zien we juist dat September en Oktober topmaanden zijn met dikke vissen die volgevreten zijn.

IJsland heeft volgend jaar het hele seizoen de 2e week gratis, dus waar er vorig jaar 20 normale boekingen waren van 1 week, dus 20 weken, heb je nu diezelfde 20 boekingen, alleen dan heb je wel meteen 40 weken bezet. Dus IJsland stroomt aardig vol daar 90% vd duitsers 2 weken boeken en zo dus alles sneller vol is.

Ben je serieus aan het denken om in 2016 naar Noorwegen, IJsland of Denemarken te gaan, wees dan op tijd en begin nu met aanvragen en boekingen. Wij roepen dit echt niet zomaar, dit is echt serieus, vraag gewoon even of het nog vrij is, dan hoor je het vanzelf, is het dan nog vrij, kun je altijd later nog boeken als je dat risico wilt nemen.

Ook ons Penn Nappstraumen festival 2016 in September is al vol aan het lopen, wil je mee, wees dan ook daar op tijd met boeken.Raffie=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


Nordskot is top.

Ook van Nordskot kregen we weer mooie foto's, prachtige omgeving, mooie vis en een mooie accommodatie.

Nordskot is zeker de moeite waard !

Maar wees op tijd met boeken !!

      Raffie=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


Weer mooie vis bij de Lofoten

We lezen net dat Siu roept dat de visserij super is op de Lofoten, jullie hebben onze verslagen gezien en nu weer de onderstaande foto's van "A Rorbuer".

Grootste kabeljauw 21kg, koolvis 17kg en heilbot 149cm, we hebben niet van alle grote vissen een foto. Wel is de visserij top, er komen steeds grotere koolvissen richting de kust net als de heilbot.

Dus wederom een prachtige dag vissen in de Lofoten !

     Raffie=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


E-mail uit IJsland

Sudavik

Windverwachting was negatief voor buiten het fjord maar toch geprobeerd en met een drift van 0.6 knopen bleek de wind niet te hard.
Golven waren ruim 1.5 meter buitengaats maar daar ben ik niet bang voor met driften.
In het fjord bladstil en water als een spiegel.
Zonnige dag dus bruin terug met 1 kist=ong 350 kilo vis (met 2 man)
Grootste kabeljauw 103 cm en de rest tussen 50 en deze lengte.
Ook de schellevis was aanwezig en ook een aantal gevangen.
Alles weer op de pilker .
Morgen waarschijnlijk een stormpje dus rustdag.

Anthonie en Michael

  Anthonie en Michael=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


Bericht van Siu uit Nappstraumen

LoooooeFoooooeTen.......We love you!!! Vandaag konden we de oceaan op en wat een geweldige dag.

Meerdere meter+ koolvissen en KabelU. Op de foto: Koolvis: 106cm en KabelU 121 cm.

Kneiterharde heilbot aanbeten, maar die waren veel te groot voor de lichte spinlatten en een heilbot van rond 90 cm net voor het gaffen gelost.

 Raffie=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


E-mail uit Sudavik IJsland

Sudavik donderdag
Windstille dag met veel verwachtingen maar de hoofdprijs zat er niet bij.
Er was een invasie van schellevis,geen kleintjes maar tot een kilo of 8.
Verder op stek 6 weer kabejauw van 108 cm en een berg tot ruim 90 met verschillende gewichten
Een kist vol diverse vissoorten is hier zo gevangen met 2 man en 2 hengels.
Anthonie en Michael=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


E-mail uit Sudavik IJsland

Sudavik

teveel wind om buitengaats te vissen een ruime windkracht 4.
Eigenwijs zoals ik ben toch geprobeerd maar veiligheid voor alles en weer omgedraaid.
Wederom verschillende walvissen gezien in t fjord,adembenemend.
Op de zeewolf dan maar in het fjord.
Blijven lelijk die vissen maar toch een aantal gevangen van 1kg tot de grootste 6 kg.
Verder met de kunstaashengel op een meter of 12 tot 30 op alles gevist wat wil bijten.
Ben je kunstaas visser neem je spinhengel mee want het blijft een genot om een kabeljauw van 60 cm binnen te halen of een dikke koolvis.
Hier geld ; aas laten zakken en vis.
Gaat niet vervelen.

Anthonie en Michael

 Anthonie en Michael=== Zaterdag 27 juni 2015 ===


Berichten uit Nappstraumen

We hebben sinds woensdag 2 groepen in Nappstraumen.

Hieronder 2 berichten via Facebook van 1 groep, vd andere groep nog niets gehoord.

1e bericht
Trage internet hier: FB loopt vast als ik foto wil zien laat staan uploaden. Dag 1: na 15 min. dril had de heilbot alsnog gewonnen grrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!: 17/00 en CJW specially made for Siu iets te licht met de harde wind. Dag 2 met gids: op 12 m lullig aanbeetje, geen reactie bij mij om direct te slaan. Mijn haring Cutbait kreeg ik terug met 4 serieuse tandafdrukken. Gids krijgt bij "Paradise Beach" een mooie kromme hengel en wilde dat mijn sponsor de heilbot verder afdrilt om even te oefenen, echter bij overdracht van de hengel loste de heilbot, welllll sodeju!!! Nog een heilbot aanbeet die dag en dat was het dan. Door harde wind moesten we in Nappstraumen zelf blijven straks kunnen we hopelijk de open zee op.

2e bericht
andaag niet op de heilbot, maar op Koolvis en KabelU. De koolvissen waren niet super groot, maar wel mijn pr KabelU wat scherper gezet: 103 cm. en leuk werk op een spin(hoven)lat.
Toch ook weer een heilbot aanbeet maar helaas geen stinger eraan en de shad zonder staart teruggekregen.
 

De 1e foto is van Siu zelf de andere 3 van Nappstraumen.

   Raffie=== Donderdag 25 juni 2015 ===


Bericht uit IJsland

Ijsland Sudavik.
Vandaag een mooie dag met zon en weinig wind.
Veel gul tot 60 cm op de stekken maar bij stek 6 was het raak.
Levend aas was geen optie vandaag maar de gewone bananepilker.
In een uur een 6 tal kabeljoekels, meterplussers met grootste van 118 cm en ruim 15kg.

IJsland is/doet het nog steeds.

 Anthonie en Michael=== Dinsdag 23 juni 2015 ===


Roken in onze huisjes

Hallo allemaal,

Voor velen is het informatie die overbodig is, maar er zijn ook groepen die zich zo thuis voelen, dat ze niet denken aan de groepen die na hun komen.

In geen enkele van onze huisjes in Noorwegen, IJsland, Zweden, Denemarken, Panama, Florida Keys en Ierland mag gerookt worden ! Roken is in de "verhuur" sector uit den boze, mag niet in hotels, maar ook niet in de vakantie-huisjes. Als je goed nadenkt wel een beetje logisch he ? Ben je met 4 man in een huisje, de hele week lekker aan het stomen, ramen en deuren dicht want het waait, regent en is koud en na een week vertrekken jullie, hoe denk je dat het huisje ruikt voor die groep die er een paar uur later in komt, waarbij geen enkele roker aanwezig is ? Juist die groep wordt gek, wordt boos en eist een ander huis, terecht denk ik, men hoeft niet in de stank van een ander te zitten toch ?

Dus beste groepen, rook niet in de huisjes !

Een aantal huiseigenaren gaat er zeer zware straffen op zetten, boetes van 500 tot 750 euro gaan er komen, die worden gebruikt om een schoonmaakdienst in te schakelen en je zult deze moeten betalen, want je wist dat er niet gerookt mag worden in de huisjes. Wij gaan dit in ieder geval overal extra vermelden in onze papieren, zodat iedereen op de hoogte is dat er in geen enkel huisje van Cordes Travel gerookt mag worden, zoals gezegd, voor velen logisch maar andere groepen denken er niet aan. Raffie=== Dinsdag 23 juni 2015 ===


Hoe meer ik een boot af ?

http://www.dagbladet.no/2015/06/23/nyheter/bat/alkovett/kampanje/alkohol/39806364/?ab=l Raffie=== Dinsdag 23 juni 2015 ===


3 mooie heilbotten

Hoi Raffie,

3 heilbotten vandaag in onze boot. 89cm 94cm 107cm

groet vanuit NappstraumenDirk=== Dinsdag 23 juni 2015 ===


Bericht uit IJsland

We hebben al wel wat groepen gehad, maar berichtjes blijven helaas uit, dus ik heb helaas nog maar weinig te melden uit IJsland. Maar we kregen wel wat foto's vd visgids uit Talknafjordur.

       

 Raffie=== Maandag 22 juni 2015 ===


E-mail uit Nordskot

Goedemorgen Raffie en Linda,

Vandaag is alweer de laatste visdag. Morgen vertrekken we weer richting huis.

Gisteren volgens plan nog verder de zee op. En, de juiste hotspot gevonden. Het begon met een paar 90cm+ kabeljauwen om af te sluiten met twee PR's. Jan 119 cm 13.3 kg en ik 107 cm en 10.7kg. Jammer dat het daarna over was.

Verder een lom van 60 cm en een heilbot 60 cm. Meerdere koolvissen gevangen tussen de 60-70 cm,  helaas geen metervissen. Dan was de dag helemaal perfect geweest.

Kortom een geweldige dag gisteren.

---

Vandaag niet zo lang gevist en dichtbij gebleven. Laatste dag dan moet je veel spullen schoonmaken en inpakken.

Toch een hoop mooie gullen kunnen vangen en als klap op de vuurpijl een heilbot van 84 cm op de spinhengel.

Wat een sport is dat.

Kortom een geweldige week hier in Nordskot gehad.
Voor herhaling vatbaar!

Groetjes Jan en Bert.

      

     Bert en Jan=== Zondag 21 juni 2015 ===


E-mail uit Nordskot

Hallo Raffie en Linda,

Afgelopen donderdag onze eerste zeearend gespot. (die zag je dagelijks in Polar Cirkel. Gisteravond dolfijnen gezien.

Gistermorgen begon moeizaam. Op elke onderwaterberg wel één of twee kabeljauwtjes of een koolvis maar niet overweldigend. Echter hoe later op de dag hoe beter. Aan het eind van de dag tegen 23:00 uur vingen we bij de vleet. Allemaal mooi formaat kabeljauw rond de 70-80 cm de grootste 92 cm en 6.8 kg. daarnaast een paar leuke koolvissen rond de 70 cm. (echt sport aan de spinhengel)

Paar leuke vissen verspeeld. Heilbot? tot 2x zagen we een heilbot ons kunstaas tot aan de boot volgen om vervolgens weer in de diepte te verdwijnen.

Vandaag nog iets verder de zee op. Hopelijk zijn daar de meter+ vissen wel te vangen.

We hebben in al die jaren dat we naar Noorwegen gaan nog nooit zo veel aan volume gevangen. Super visserij hier in Nordskot.Bert=== Zondag 21 juni 2015 ===


Bericht uit Sula 

Mooie leng, dikke heilbot en een grote pollak bij Sula Rorbuer.

   Raffie=== Zondag 21 juni 2015 ===


Bericht uit Storekorsnes

Hieronder weer mooie vangsten uit Storekorsnes !

   Raffie=== Zaterdag 20 juni 2015 ===


Eerste twee reisverslag vh Penn Nappstraumen Festival Juni 2015

Dit jaar gaan we met maar liefst 100 vissers op Festival, het 1e festival was afgelopen week met 28 personen, in Augustus hebben we het Penn Festival in IJsland met 40 personen en in September gaan we met 32 personen weer terug naar Nappstraumen. Jullie zien dat onze festivals dus enorm in trek zijn en dat is niet voor niets. Om die reden hebben we volgend jaar wederom 2 festivals, een Penn IJsland Festival in Juni en in September weer een Nappstraumen festival in September, de beste tijd voor de heilbot. Wil je mee ? Meld je dan heel snel aan, want vol = vol.

Linda en ik hebben ons reisverslag klaar van vorige week, ook Rens, Anjo en Jarno hadden al iets klaar, dus hierbij de laatste 3 nieuwe reisverslagen:

http://cordestravel.nl/penn-nappstraumen-festival-2015-raffie/ 

 

http://cordestravel.nl/penn-nappstraumen-festival-2015-rens/ 

 

http://cordestravel.nl/penn-nappstraumen-festival-2015-seawolves/ Raffie=== Zaterdag 20 juni 2015 ===


Polarcirkel 12 tm 19 juni

Nog wat foto's van vorige week, Jaap stuurt ook nog een verslagje...

     Raffie=== Zaterdag 20 juni 2015 ===


E-mail uit Nordskot

Gisteren een geweldige dag. Kabeljauw zo veel je maar wilde. En alles tussen de 60-90 cm. (grootste 7 KG) Niet echt groot maar hele leuke visserij. Op een enkel exemplaar na zwemmen ze allemaal weer. Een paar 70 cm koolvissen en een 30 cm heilbot.

Vandaag was de visserij zeer taai. Er was wel een leuk visje te vangen, maar het was erg zoeken. Buiten de eilandjes op open water geweest, waar de scholen koolvis zwemmen 40-50 cm. Onder deze zwermen gevist, maar geen grote koolvis of kabeljauw gevangen.

Morgen nieuwe kansen.

Groetjes Jan en Bert.Bert=== Donderdag 18 juni 2015 ===


Groepsreis Nappstraumen 2016

Wegens het grote succes van eigenlijk al onze festivals die we organiseren, dit jaar maar liefst 3 met in totaal 100 man, hebben we besloten om in September 2016 nog een Nappstraumen festival te organiseren.

We hebben van 21 tm 28 Juni het Penn IJsland Festival in Sudavik en willen dan van 14 tm 21 September 2016 naar Nappstraumen Lofoten Noorwegen. Zo hebben we dan ook voor 2016 weer 2 festivals voor onze groepen, als het dan net zo gezellig wordt als afgelopen week, de vis wil bijten en het weer een beetje mee zit, zijn dit TOP weken !

Gezien het succes denken we dat September 2016 snel vol zal zijn, mede omdat we maar 7 a 8 boten daar hebben, dus wees op tijd als je mee wil.Raffie=== Donderdag 18 juni 2015 ===


SMS Bolga

Vandaag weer op de heilbot en met succes. 4 heilbotten gevangen in de fjord. Morgen is het mooie dag om op open zee te gaan vissen.

Tevens ook ons laatste dag. We gaan naar het "angelparadies" Zoals de Duitsers het noemen. Het is een grote onderwaterberg op open zee daar zit echt veel vis.
Robert=== Donderdag 18 juni 2015 ===


Super week in IJsland

De week van 9 juni kon als een TOPweek worden beschreven in IJsland, van vrijdag tm maandag, geen wind, vlakke zee, zon en een blauwe hemel en grote vissen ! Hier de grootste vissen, ook een foto van een heilbot aan wal, heb even getwijfeld of ik deze wel moet plaatsen, want ik ben hier geen voorstander van. Maar goed, we moeten ook neutraal zijn en deze foto plaatsen, hij is nu eenmaal gevangen.

De grootste kabeljauw was 145cm lang en woog 27kg, dan een kabeljauw van 138cm en 26kg, zeewolf 105cm en 13kg en een heilbot van 220cm met een gewicht van 127kg.

 Raffie=== Donderdag 18 juni 2015 ===


E-mail uit Nordskott

Gisteren zeer goed gevangen.
Veel kabeljauw 70+ maar ook een leng en een mooie lom Geen echt grote vissen. Wel een heibot van 96 cm en 10kg. Vandaag ging het wat minder grootse kabeljauw 86 cm 6.5 kg. Maar weer een heilbot 93 cm 9.5 kg.
We hebben waarschijnlijk het mooiste uitzicht van heel Noorwegen: Kijken n.l.uit op de Lofoten.

Groetjes Jan en Bert vanuit Nordskott Noorwegen

       Jan en Bert=== Dinsdag 16 juni 2015 ===


Laatste bericht Penn Nappstraumen Festival

Zo het zit er weer op, de laatste boot is binnen, de meeste boten zijn al schoon en de koffers zijn al gepakt. Morgenochtend vertrekken we weer naar Nederland. Het was een zeer koude week, met ontzettend veel regen, natte sneeuw en hagel en harde wind, dus niet de beste omstandigheden. De visserij was niet super, toch hebben we maar liefst bij elkaar 27 heilbotten gevangen, de 3 grootste zijn 174cm (visgids), 136cm (Willy) en 122cm (Coen). Grooste kabeljauw was 14kg. 

De winnaars maak ik nog niet bekend, want vanvond is de prijsuitreiking voor de 3 langste vissen. We hebben allemaal een Penn muts gekregen en 3 mooie prijzen voor de wedstrijd, 1e prijs een Penn Regiment Halibut, 2e prijs een Penn Heavy Pilk en 3e prijs een Penn Sargus II, waarde toch al snel een 400 euro, daarbij krijgen de winnaars ook een trofee.

Wij kijken terug op een enorme gezellige week, met heel veel plezier, lachen gek doen en veel schuilen voor de regen, het heeft verschikkelijk veel geregend en dat heeft invloed gehad op de visserij, op de eerste dag was het water kraakhelder en gedurende de week werd het water steeds troebeler.

Gisteren hebben we bij ons aan boord nog 4 heilbotten gevangen, 65, 74, 75 en 85cm, geen hele grote maar mooie heilbotten en daar gaat het om. 

In september gaan we terug naar Nappstraumen, dan samen met Robby, Dirk, Kevin en Geert van Robby Fish uit Wommelgem, Leo Stoutjesdijk en Maurits, we hebben dan weer een Penn Nappstraumen Festival, dan met 32man. Maar eerst in Augustus met 40 man naar het Penn IJsland Festival. 

De groepen hebben beloofd een verslag te schrijven, dus binnenkort zien we verslagen.

Hier nog wat foto's die jullie nog niet hebben gezien en een foto vd steiger en de boten om 03:00 in de nacht.

Tot slot nog leuk om te weten, in deze week vister er meer dan 20 personen met de Penn Regiment Halibut en minstens 18 met de Penn Regiment Inliner, dus Penn heeft wederom laten blijken dat Penn zeer geschikt is voor Noorwegen.

Wij willen iedereen bedanken voor een hele gezellige week en het vertrouwen in Cordes Travel, bijna iedereen heeft alweer voor 2016 geboekt.

      

      

      Raffie en Linda=== Dinsdag 16 juni 2015 ===


SMS uit Bolga

Helaas niet op open zee kunnen vissen. Rondom Bolga zijn er voldoende plekken waar je wat kleinere kabeljauw kunt vangen.

En gelukkig zit er heilbot. Vandaag hebben we weer heilbot gevangen van 1 meter 4 en 14 kilo.
Robert=== Dinsdag 16 juni 2015 ===


SMS uit PolarCirkel

Vandaag voor het eerst naar zee vijf heilbotten en veel grove kabeljauw.Jaap=== Maandag 15 juni 2015 ===


Oh what a night...

Dat is een liedje, oh what a night, nou dat was deze ook wel...

Om 18:00 lagen alle boten nog binnen, maar tussen 19:00 en 21:00 gingen de troepen het water op, 28 sportvissers vertrokken vanuit de haven van Nappstraumen op zoek naar de mooie Noorse vissen rondom de Lofoten. 7 boten van 23.5ft met 135 en 150pk motoren stoomde op naar de door hun gekozen stekken, ver weg, dichtbij, in de bocht, in de baai en overal heen. Uiteindelijk bleek de beste visserij binnen 10-15 minuten varen vh camp te zijn. Grote koolvis, dikke kabeljauw en maar liefst 8 (kan ook 9 zijn) heilbotten waarvan de grootste 136cm door Seawolf Willy is gevangen en 122cm door Coen, ook een Seawolf. Allemaal gevangen op ondiep water !! Teun vd
"Van Etten groep" had een superstek gevonden (10 min. vd accommodatie), Martin ving daar een heilbot van 95cm, Jan eentje van 70cm en Teun een kabeljauw van 12,5kg, ook Lars en Albert hadden mooie vangsten, ook hadden zij een grote school makreel onder de boot. Het was dus een geweldige nacht, waarbij we met z'n allen om 04:00 nog wakker waren, het is dan ook 24u per dag licht, dus ben je uit je ritme.

Hieronder de foto's en ook nog een foto vd grootste deze week 174cm gevangen door de visgids op dezelfde stek van Willy, op 2 minuten varen vh camp, uit de wind en recht voor de deur.

Dus in de wedstrijd staat Willy op de 1e plaats, Coen op de 2e plaats en Henri op de 3e plaats. 

Nog een leuk detail om te melden, Anjo, de vrouw van Rens ving gisteren weer 2 heilbotjes, dus voor haar 1e keer vissen in Noorwegen, geen slechte vangst, ze staat haar "mannetje" wel !

     

    Raffie=== Zondag 14 juni 2015 ===


Tegoed...

Hieronder nog wat foto's vd "Seawolves" vd heenreis naar de accommodatie en wat vis foto's en foto's van gisteravond bij Peppes Pizza.

groetjes vanuit Nappstraumen

     

      Raffie en Linda=== Zondag 14 juni 2015 ===


4 graden en pizzaaaaa

zondag 09:15

Linda, Ronald, Marjan en ik zijn gisteren naar "A Rorbuer" geweest om dat complex ook nog even te bekijken, een groot complex met veel huisjes en een mooi restaurant. Dus wij zijn zelf in de kou, regen, hagel en natte sneeuw niet wezen vissen. 

Het is koud, berekoud, gisteren gingen bijna alle boten toch even proberen en kwamen bijna bevroren terug, 4 graden en dan met een gevoelstemperatuur van -5. Bijna de hele dag heeft het geregent en was er veel wind, helaas, erg jammer natuurlijk. Maar de sfeer is er niet minder om. Gisteravond zijn we met 24 man naar Peppes Pizza gegaan, 4 personen bleven liever thuis. Dus met 2x heen en weer rijden (5 minuutjes) brachten we iedereen naar Peppes, waar je pizza, sparibs, pasta en ook lasagna kunt eten. 

Uiteraard was dat dolle prte, lachen, plezier maken en vooral lekker eten, iedereen was verbaats over de geweldige smaak, zelfs de mensen die niet van Pizza houden. Na het eten hadden de Seawolves ons uitgenodigd voor een bak koffie bij hun in het huisje, zij hebben het grote huis hier op Nappstraumen waar we gisteren dan toch met 20 man zaten. De ene liet zijn vrouwelijke kant zien, de ander vertelde een mop, weer een ander vertelde hoe je wel of geen heilbot moet binnen halen, de visgids vertelde over zijn vistrip met een groep doven die ook niet konde praten, Linda lag over de bank te rollen, Teun deed Joe Cocker na (vanwege zijn schorre stem) en Rens gaf een show buikdansen met het geluid van en schorre kalkoen, die op zijn beurt weer een haan na doet.... jullie begrijpen het al bij menig persoon liepen de tranen over de wangen vh lachen en was het een dolle pret, deze avond zal niet snel vergeten worden. Om de avond af te sluiten kwam er zelfs nog een "oei oei" vogeltje voorbij gevlogen en deze had een harde landing ;-) 

Toch was er nog gevist, maar de foto's zijn niet allemaal op volgorde en er zijn veel meer foto's maar is moeilijk om ze hier op mijn pc te krijgen. Eigenlijk moet iedereen ze gewoon even doormailen, is wellicht het snelste. Dus hieronder nog wat mooie vangsten vd afgelopen uren/dagen. 

     

     Raffie en Linda=== Zondag 14 juni 2015 ===


SMS uit Bolga

Berichtje uit Bolga, we zijn vannacht wezen vissen op open zee en we hebben super gevangen.

Veel kabeljauw, paar polakken en een heilbot.  Nog nooit zoveel gevangen.

Gr. Team Markelo
Team Markelo=== Zaterdag 13 juni 2015 ===


Bericht uit IJsland

Groetjes uit Ijsland ...

eindelijk een beetje beter weer en dat is prima voor de vangst ...

grootste kabeljauw 121 cm en 17 kg zwaar ... totale vangst vandaag zeker 500 kilo !

   
Jaap=== Zaterdag 13 juni 2015 ===


Zoeken...

Zaterdag 08:30

Het was zoeken gisteren en veel wind, regen en zon... het weer is zeeeeeeeeeer onstabiel, de ene minuut regen, de andere minuut zon en soms zelfs hagel, 1 ding is zeker het is koud ! Het is hier niet meer dan 6 graden overdag, als je stil ligt, in een bui is het kouder en als je vaart nog kouder. 

Gisteren was de wind aan de "zuid" kant weg en was het doel kabeljauw en koolvis, maar die was naar NL volgens mij, daar het te koud was in Noorwegen, een hele taaie visserij dus. We vingen we veel gulletjes, tussen de 4 en 8kg en wat koolvis. Gerald vd "Heineken groep" ving nog een dikke zeewolf. Rens, wel bekend als "Hoofd-Kabeljoekel" ofwel "Opper-kabeljoekel" heeft zijn lieve vrouw Anjo meegenomen en zijn zoon Jarno, samen met zijn vismaat Henri, die zijn broer Johan weer heeft meegenomen. Anjo is voor het eerst in Noorwegen en heeft een geweldige tijd, denk nu niet dat deze dame alleen mee is om te koken, nee nee, deze Brabantse vist gewoon mee en heeft even laten zien dat er voldoende heilbot zwemt, op 5 min. varen vd accommodatie, ahhhh geluk riepen de mannen toen ze haar allereerste heilbot ving gister, pffff dan vangen we er toch nog eentje en de 2e was aan boord, de mannen hadden het nakijken, oke geen hele grote, maar heilbot is heilbot en de grootste tikte toch bijna de 60cm aan. Maar iedereen was blij voor Anjo, die inmiddels ook langzaam en sportvissen "virus" te pakken, kreeg dan ook van iedereen dikke felicitaties en iedereen was blij voor haar.

De Seawolves hadden een "slechte" dag gisteravond/nacht, zij hadden een mooie heilbot naast de boot, maar helaas verloren ze deze tijdens het zetten vd haak om hem onder controle te houden, verder hadden zij net als ons veel kleine gul en koolvis, maar vingen toch ook nog een paar grotere richting de meter. Onze belgische groep met oa Peter en zijn zoon Lars, Lars die vorig jaar een dikke kabeljauw van 20+kg ving in IJsland, verloren gisteren tot 2x toe het gevecht met een mega heilbot, zo sterk en zo'n harde run, dat deze gewoon niet te houden was, dus Peter baalde best een beetje en terecht, maar ze geven niet op en gaan door tot het uiterste en geven de strijd niet op.

De groep van Teun had ook een taaie dag, zij gingen gisterochtend met de gids ver naar buiten, waarbij de golven echt hoog waren en de zee heel ruig, maar hebben wel veel en goed gevangen. Gisteravond bleef men in de buurt op jacht naar de heilbot, zij vingen ook een kleintje van 65cm, maar heilbot is heilbot. Verder ving Martin nog een hele mooie kabeljauw van rond de meter, dus voor hun een geslaagde dag.

Zoals gezegd is het weer onstabiel, het is veel te koud voor de tijd vh jaar en te veel wind, maar we kunnen eigenlijk altijd wel vissen hier en we vangen vis. Vandaag wordt het waarschijnlijk een dag dat we niet kunnen vissen, zou wel kunnen, maar het regent heel hard en de wind is 7-8 beaufort, dus ach een dagje rust is ook fijn, toch denk ik dat er vanavond nog wel wat groepjes willen proberen, het is hier nu toch 24u per dag licht. 

Dat er wel degelijk grote heilbotten zwemmen recht voor de deur, op 5 minuten varen, bewezen de visgidsen wel gistervond, zij vingen een heilbot van 174cm op minderda dan 10m diepte, met een hele koolvis op een stek waar de Heineken boys 200m vandaan lagen.

Vandaag dus een beetje rustdag, Linda en ik brengen een bezoek aan "A Rorbuer" en vanavond gaan we met 28 man naar Peppes Pizza in Leknes.

Foto's volgen, want door dit weer zit iedereen op internet en krijg ik mijn foto's niet geplaatst :-)

Wordt vervolgd...Raffie en Linda=== Vrijdag 12 juni 2015 ===


Mooi Noorwegen

Vrijdag 18:00

Vandaag zou de wind gaan liggen, dus vol goede moed op tijd op en om 07:00 op de boot, op naar open zee, voor de deur zag het er goed uit, maar op zee was er toch en kleine golf...ahum een hele dikke deinign zou ik eerder zeggen. Met 4 boten de open zee op, bonken, klappen, stoten en schommelen en soms zelfs los vd golven. Maar toch door naar de stekken, hoogte vd golven van rond de 3m als het niet meer was. 

Eindelijk bij de stek was de zee toch eigenlijk wel iets te ruig, een heftig zeetje zou je kunnen zeggen. Teun, Martin, Jan, Lars en Albert hadden visgids Martin aan boord, die nog verder wilde, alleen bij 3 boten waren er inmiddels 3 personen een beetje ziek aan het worden. De visgids ging verder en wij bleven met 3 boten achter, alleen na een korte tijd werden de zieken nog zieker en hebben besloten om naar de schollenbaai te gaan, uit de wind. Later bleek men toch op onze stek de mooiste vangsten hebben gehad, toch iets te vroeg vertrokken ?

In de schollenbaai was de wind weg, de zon scheen en het was zelfs warm in de baai, in een prachtige omgeving...

Dus vandaag nog geen heilbot in de boten, maar wel dikke kabeljauw, koolvis en mooie schollen, waarvan de grootste 45cm was, Peter heeft een mooie heilbot verloren.

Over een uurtje gaan we er weer even uit en nog eens proberen..

Hieronder nog wat mooie vangsten en de natuur, en ook de heilbot van dag 1.

    Raffie en Linda=== Vrijdag 12 juni 2015 ===


Tja....

Vrijdag 06:00

We hebben veel plezier, het is enorm gezellig, visgidsen doen hun werk goed, alleen de visserij laat op zich wachten en de weergoden pesten ons. De ene minuut is de wind weg en hebben we zon, 2 minuten later, bakken met regen en wind. Wind komt vol uit het westen, maar was net te sterk om naar buiten te gaan, we konden zelfs niet naar de "schollenbaai". Verder is het enorm koud, handschoenen, pakken, mutsen en sneeuw boven op de bergen.

Gisteravond zijn er weer 2 heilbotten gevangen hier voor de deur, dus maakt het toaal van 7 stuks. Verder weer een zeewolf, verschillende kabeljauwen tussen de 5 en 12kg, maar verder wil de vis niet echt bijten. 

Vandaag gaan we om 07:30 naar buiten, tot na de middag, dan trekt de wind weer aan en gaan we terug naar binnen, dus later meer...Raffie en Linda=== Donderdag 11 juni 2015 ===


Penn Nappstraumen festival

Donderdag 16:00

Gisteren een hele goede reis gehad en aangekomen in het mooie Noorwegen, Nappstraumen Lofoten. Met 25 mannen en 3 dames gaan hebben we deze week het Penn Nappstraumen Festival. De weersvoorspellingen zijn niet super, maar we proberen er het beste van te maken, gelukkig kunnen we 95% vd tijd vissen. Vanmorgen korte samenkomst met informatie over de technieken, visserij, boten, materialen en de stekken, allemaal zeer informatief en verzorgd door de 2 visgidsen ter plaatse. 

Zo, de eerste groepen hebben gevist van 11:00 tot 16:00, met toch wel veel wind en regen en af en toe volle zon. Iedereen ving wel gulletjes tot een kilo of vijf, uitschieters waren de kabeljauwen van Rens die rond de 10kg lagen. Er werden ook 3 heilbotjes gevangen, grootste 95cm, toch leuk voor de 1e dag en ..... op 5 minuten varen vd accommodatie, ook werd er een leuke zeewolf gevangen. Dit zijn de vangsten vd eerste 2 boten, de andere boten zijn nog niet binnen. Vanavond gaan we om 18:30 voor de 2e sessie tot een uur of 23:00/23:30, dan is het hoog water en gaan we weer op heilbot vissen.

Kortom een leuke eerste dag ter kennismaking.

Later meeeeerrr.....

      Raffie en Linda=== Dinsdag 09 juni 2015 ===


Sms Storekorsnes Laatste update Storekorsnes. Vandaag rustige dag geweest zowel qua vangst als de wind. Omdat we de max. 15 kilo filet allang hebben zijn we gericht wezen vissen. Heilbot lukte niet, maar zeewolf volop. Hele mooie exemplaren van ongeveer een kilo of 5 waren geen uitzondering. Ook de grote kabeljauw liet zich niet vangen. Wel veel (exemplaren van een kilootje of 5. Al met al was het een fantastische week op een toplocatie. Verslag volgt later.

Willem=== Dinsdag 09 juni 2015 ===


Bericht uit A Rorbuer

Nog even weg dachten onze 2 visgidsen uit A Rorbuer... 3 uurtjes vissen. 

6 heilbotjes, grootste rond de meter, dikke kabeljauw, zwaarste 14kg en verschillende koolvissen rond de 10kg.

Als klap op de vuurpijl een bezoek van een paar Orca's !

  Raffie=== Dinsdag 09 juni 2015 ===


SMS Bolga

Gister op open zee gevist. Waarschijnlijk de laatste keer want het gaat stormen de rest van de week. Mooie koolvissen gevangen van een dikke 11 kilo, 110 cm. Zo'n 30 stuks. Wat een geweld aan de penn regiment popping spin. Vele meter kabeljauw waarvan enkele echte mooie groote van 113, 115, 121cm. Geweldige afsluiter van een geweldige week. Op naar volgend jaar A Rorbuer.

Groet van de boy's van Cordes.Nanno, Robert en Peter=== Maandag 08 juni 2015 ===


Nieuw reisverslag

http://cordestravel.nl/visreis-naar-vega-kystferie-2015-thierry/ Raffie=== Maandag 08 juni 2015 ===


Panama Festival 2017 vol

Alle huisjes en alle boten zijn geboekt, Panama festival 2017, je je leest het goed 2017 is geboekt en dat is toch leuk. Met een groepe hele leuke mensen gaan we naar Panama om daar de vissen van onze dromen te vangen, Mahi Mahi, Roosterfish, Wahoo, Barracuda, Tonijn, Snapper, Cuberra, Black, white en Blue Marlin, Sailfish, haaien en vele andere soorten. 

Mocht je nu in 2016 al zin hebben om te gaan, ook dan organiseren we een aantal groepsreizen, samen met een onze partner ter plaatse en uiteraard onder begeleiding.

Het wordt een leuke week, Leo Stoutjesdijk van Penn en Maurits en Cor van Cordes Travel, uiteraard gaan Linda en ik ook mee en verder nog een aantal vaste "klanten/gasten" die al jaren bij ons boeken, het duurt nog heel lang, maar zo kan iedereen sparen en hebben we iets leuks om naar uit te kijken ! 

Hieronder nog wat foto's van afgelopen week...

En mocht je de visserij eens willen zien, zie hier ons filmpje wat we in Januari 2015 hebben gemaakt: https://vimeo.com/117534850 

    

    Raffie=== Maandag 08 juni 2015 ===


Bericht uit Sula

Dennis vangt met zijn vismaten een prachtige kabeljauw van 14kg !Raffie=== Maandag 08 juni 2015 ===


A Rorbuer TOP én goed te bereiken !

A Rorbuer Lofoten, in het zuidelijkste puntje van de Lofoten, is een TOP bestemmning, zie hieronder de vangsten van 1 dag !

In de periode tussen 12 Juni en 16 Augustus gaat er een veerboot van Bodo naar Moskenes maar liefst 6x per dag ! Dus vliegen vanaf Brussel of Amsterdam naar Bodo, daar een taxi (2km) naar de veerboot en vanaf daar de veerboot naar Moskenes. Eenmaal in Moskenes wordt je gratis opgehaald door de visgids en brengt je in 2 minuten rijden naar het camp ! Dus geen transfer of huurauto nodig, uiteraard doet de visgids met de groepen even boodschappen, geen probleem. 

Vliegtickets boekt u via Cordes Travel met 2 stuks bagage (2x 23kg) per persoon en handbagage (8kg), dus totaal 54kg bagage. 

Maar wees er op tijd bij, er is al heel veel geboekt.

      Raffie=== Maandag 08 juni 2015 ===


SMS Bolga

Gisteravond tot een uur of 2 gevist. Veel wind, dus naar buiten was geen optie! Tussen de scheren gevist op heilbot, en met succes! 2 gevangen(door de gebr. Huizinga) van net geen meter, maar ook deze zijn beresterk!!
Bij mij zwom een heilbot er weer achteraan tot aan de boot. Dan schrik je toch weer! Verder nog veel kabeljauw en een mooie schelvis.

       Nanno, Robert en Peter=== Maandag 08 juni 2015 ===


SMS Storekorsnes

Topavond gisteren. 3 heilbotten waarvan de zwaarste 22 kilo woog en 113 cm. Veel kabeljauwen tussen de 10 en 14 kilo.
En ontelbaar veel kleinere. Meeste zwemmen natuurlijk weer. Dit alles op slechts 10 minuten varen.

Groeten uit Storekorsnes Willem.

     

    Willem=== Zondag 07 juni 2015 ===


Penn Nappstraumen Festival

Vanaf woensdag zijn we met 28 personen in Nappstraumen, voor het Penn Nappstraumen festival, we hadden makkelijk met 50 personen kunnen gaan, zoveel aanvraag hebben we gekregen, maar we hebben maar 7 boten, dus dan wordt het wat krap ;-)

Wij gaan onze uiterste best doen om dagelijks een verslag te maken, alleen het internet ter plaatse is erg langzaam, soms is er helemaal geen internet, dus tekst en e-mails verzenden zal nog wel gaan maar foto's is even afwachten. Kortom verwacht volgende week geen grote hoeveelheden met foto's, maar we beloven dat we een reisverslag zullen maken, wellicht doen de andere deelnemers dat ook wel.

Wij zijn wel gewoon via de e-mail en in geval van nood via de telefoon bereikbaar, dus je kunt gewoon aanvragen en boekingen blijven doen, alleen krijg je pas in de avond antwoord.Raffie=== Zondag 07 juni 2015 ===


SMS Nappstraumen

Vrijdag 6 Juni

Vandaag zou het een van de weinige dagen zijn om naar open zee te gaan.

En daar werd dan ook gebruik van gemaakt.

Oh man wat kelp kabeljauw zit hier, bijna elke inworp werd er wel eentje geland.

En wat een mooie kleuren hebben ze, van licht oranje tot donker rood, wauw wat prachtig.

Alleen de aller grootste en mooiste hebben wij bewaard, de rest terug gezet.

De hele dag is het droog geweest met zon en een beetje wind. Man wat een prachtige omgeving is het hier, en wat een geweldige visvangst.Math=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


SMS Bolga

Vanacht gevist omdat de wind toen wat zou gaan liggen. Dat viel een beetje tegen, maar desondanks top gevangen! Kabeljauw zo'n 60 stuks van plus minus een meter. Een stuk of 5 rond de 110 cm, en 2 heilbotten. 1 van 80 cm(peter), en 1 van 126 cm en 25 kilo gevangen door nanno. Robert en peter beide nog heilbot  verspeeld! Was een topnacht, en dat doen we vanavond nog even over.

Tot morgenNanno, Robert en Peter=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


SMS Storekorsnes

Topavond. De wind viel even weg gisteravond dus daarvan moesten we profiteren en met succes. Bij elke keer dat de sandeels of pilkers richting bodem gingen was hey raak. Ze zitten nog wel steeds tussen de 80 en 120 diepte. De meeste wogen tussen de 6 en 12 kilo. Hard werken dus. Maar de eerste heilbot is ook gevangen. Een exemplaar van 102 centimeter en 14 kilo zwaar. Al met al dus een mooie avond.

    Willem=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


SMS Nappstraumen

Hoi raffie,

hier vanuit napp. Leuk gevangen eerste dagen; kabeljauw en koolvis van 7,5 kg.

Vandaag met de gids mee een kabeljauw van 15 kg
Arne=== Zaterdag 06 juni 2015 ===


SMS Nappstraumen

Hoi Raffie en Linda.

Ondanks het slechte weer hier in Nappstraumen. Toch een redelijke vangst.

Een redelijke aantal gevangen, en divers.

De eerste dag met uitschieters van kabeljouw 110 cm en een heilbot van 115 cm.

De meestenkabeljouwen tussen de 4 en 9 kilo.

Dat smaakt naar meer.

De groetjes van de Mestrechteneren.

Frans, Math.R, Ton, John, Marcel, Wil, Dave en Math.KMath=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


SMS Bolga

He Raffie en Linda,

Vandaag nog te veel wind om naar open zee te gaan. Veel tussen de scheren gevist in rustiger water.

Voldoende kabeljauw tot een 90 cm. Vandaag voornamelijk op de heilbot gevist, die er geen zin in had.

Morgen ook veel wind voorspelt, dus voor herkansing op de heilbot tussen de scheren.

Het visgebied waar we vissen is hetzelfde als die voor Polar-Cirkel.

Grtz,

 Nanno, Robert en Peter=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Nieuw reisverslag Noorwegen

Leuk nieuw reisverslag met mooie vangsten:  http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/ Raffie=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


SMS Storekorsnes

Gisteren weer lekker gevist. Wel veel wind af en toe. Geen echte grote kunnen vangen, maar genoeg kabeljauw tussen de 4 en 8 kilo. Ook al leuke zeewolf gevangen. 

Groeten Willem en groep uit StorekornesWillem=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


Nappstraumen

Ook bij Nappstraumen is het slecht weer, eigenlijk zo'n beetje in heel Noorwegen, balen natuurlijk.

Toch is er tussen de buien en wind door wel leuk gevangen, kabeljauw, heilbot en koolvis.Raffie=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


SMS Storekorsnes

Na een redelijke reis, toch gelijk even het water op. Op nog geen vijf minuten varen geprobeerd en gelijk raak.
Volop vis, mooie kabeljauw tussen 4 en 8 kilo met een uitschieter van 11,5 kilo. Bovendien een koolvis van 13 kilo.

De foto met die drie vissers is een groep uit Duitsland bij Storekorsnes.

  Willem=== Vrijdag 05 juni 2015 ===


SMS Storekorsnes

Jullie medewerker medewerker Willem zit in het huisje naast ons, we lieten hem wat foto's zien en hij vertelde dat we ze moesten doorsturen voor de vangst berichten. Dus bij deze een aantal, de mooiste staan nog op de camera's deze komen van mijn telefoon en zijn van wat mindere kwaliteit. Vandaag was ook weer super, helaas geen heilbot maar weer héél veel gul. Onze duitse buren wisten er zelf een kabeljauwvan 47 pond binnen te halen. Wij moesten tevreden zijn met twintigste.

   Henry=== Donderdag 04 juni 2015 ===


SMS uit Bolga

Vandaag: mooi weer, maar toch weer redelijk wat wind. Niet naar de hele verre stekken geweest. Ondanks dat, toch nog redelijk gevangen met mooie kabeljauw tot een meter, dikke schelvis, en 2 heilbotten(70 en 90 cm) gevangen door robèrt. Een geschatte heilbot van zo'n anderhalve meter achtervolgde mijn (nanno) sandeel tot aan de boot, maar wilde hem niet nemen. Geweldig gezicht! Tot later.Nanno, Robert en Peter=== Donderdag 04 juni 2015 ===


SMS uit Storekorsnes

Hallo Raffie,

ff een update uit Storekorsnes, het gaat hier super, het huis is uitstekend, gastvrouw Ellen uiterst behulpzaam en de vangsten geweldig. Er zijn orka's in het fjord dus de vis zit diep en dat is lastig met de stevige wind die er soms staat maar de vangsten zijn super. Als de wind te krachtig is zoeken we een luwe plek en vissen met stukken vis als aas wat ons al tientallen grote zeewolven en lommen op leverde.

Op diepte al een aantal mooie en zeer smakelijke roodbaaerzen gevangen. Maar vooral de kabeljauw doet het geweldig. Vissen rond de tien pond vangen we zoveel dat de bijvangers van onze ruiten af moesten omdat het niet meer om hoog te krijgen is als er drie te gelijk aan zitten. Maar ook uitschieters van 16 tot 20 pond vangen we met regelmaat. Gisternacht zijn we gestopt omdat de armen en rug  niet meer wilden, geweldig gewoon. Onze koelbox filets is vol, we hebben vandaag weer, net plezier, honderden kilo' s vis terug gezet in het fjord en alleen een paar beschadigde exemplarenr bewaard voor Ellen de de gastvrouw.Raffie=== Woensdag 03 juni 2015 ===


Email uit Roan

Hey Linda & Raffie

Berichtje uit Roan

Maandagavond 01 06 2015 om 20:00 goed aangekomen in Roan, met zeer veel regen en wind.
Dinsdag met het zonnetje gaan vissen, wij hebben al zeer goed gevangen kabeljauw tussen de 8 en 10kg en nog heel tussen de 4 en 5kg.

groetjes Will en CoWill en zijn vismaten=== Woensdag 03 juni 2015 ===


SMS uit Bolga

Vandaag superdag achter de rug, mooie afsluiting met Nanno, Robert en Peter,  eindelijk de meter +, Jan koolvis 114cm, Berry 105cm en Nick 100cm.

Thanks Cordes Travel voor wederom een geweldige visvakantie.Berry=== Dinsdag 02 juni 2015 ===


Nappstraumen

Wederom goede vangsten Nappstraumen...

Verschillende mooie heilbotten, onder de meter en leuke koolvissen tussen de 8 en 11kg, kabeljauw rond de 10kg en de grootste kabeljauw was 16kg.

Kortom, loopt weer lekker...Raffie=== Dinsdag 02 juni 2015 ===


SMS uit Efjord

Hoi raffie.

viel niet mee vandaag met de wind.toch nog knappe gevangen.

Grootste 120cm

gr ploeg veluwe.Peter=== Dinsdag 02 juni 2015 ===


SMS uit Bolga


He Raffie en Linda,

We zitten nog open zee. De wind is gelukkig helemaal weggevallen. We hebben als grootste koolvissen een paar rond de 120 cm. Diverse kabeljauwen en als grootste ca. 115 CM.
Peter heeft nog een hele dikke waarschijnlijk Heilbot verspeeld. Hij kreeg hem niet van de grond. Oké, dit zijn alvast de eerste positieve berichten.

Later meer. Grtz,

Peter, Nanno en Robèrt

Inmiddels terug:

Nieuw record voor ons. En gevangen door mij (Peter)
15 kg en 123 cm.
Andere 3 koolvissen, 14 kg en rond 115 cm.
En heel veel kabeljauw boven de meter.

  Nanno, Robert en Peter=== Maandag 01 juni 2015 ===


SMS Vega Kystferie

Hoy Raffie,

Ik probeer al 2 dagen om de laatste fotos door te sturen maar het lukt niet meer ! 
Het internet is hier niet zo snel als de vis op Vega Kystferie !

Ook lees ik in de ZEEHENGELSPORT het record koolvis 123 cm van marco kraal ! Wij hadden er eentje van 129 cm ! Gewicht onbekend !!

Grtz thierry
Als ik thuis ben maak ik zsm een verslagje met alle fotosThierry=== Maandag 01 juni 2015 ===


SMS uit Efjord

Vandaag weer mooie dag met goede vangst.met als uitschieter kabeljauw van 134 cm !!!!

http://cordestravel.nl/noord-noorwegen-zuid/efjord-vissen-in-noord-noorwegen/ 

 Peter=== Zaterdag 30 mei 2015 ===


SMS uit Efjord

Hierbij 2 foto's van onze heilbot

 Peter=== Zaterdag 30 mei 2015 ===


Sms uit Vega Kystferie

2 e heilbot net aan boord !
135 cm en 110 cm !

Pfff wat een dagje.

Jaja er zit hier echt schandalig veel en grote vis !!

GrtzThierry=== Zaterdag 30 mei 2015 ===


SMS uit Bolga

Berry en zijn vismaten zijn actief op Bolga, hebben 2 mooie foto's doorgestuurd.

Nanno, Robert en hun vismaten gaan maandag aan de slag in Bolga, volgend jaar gaan deze Noorderlingen naar A Rorbuer.

 Berry=== Vrijdag 29 mei 2015 ===


SMS uit Efjord

Hoi Raffie,

Bericht uit Efjord van ploeg veluwe. Twee dagen lopen trekken als een schoorsteen.
Donderdag topdag met circa 120  kabo waarvan kwart boven 90 cm.
Daarbij nog veel koolvis, schelvis en een heilbot.
Weerberichten zien er ook nog goed uit.

 Peter=== Vrijdag 29 mei 2015 ===


1-2-3 en 4..... heilbotten binnen een half uur !

De Lofoten blijft scoren, niet 1, niet 2, niet 3, maar 4 heilbotten binnen een half uur en de grootste 129cm, oh ja en nog even een kabeljauw van 20kg en een paar dikke 15+ koolvissen ook. Tja je kan maar een beetje geluk hebben, een goede stek zitten en de juiste materialen bij hebben, dan kan je dit dus gebeuren. A Rorbuer Lofoten scoort dus weer !

   Raffie=== Vrijdag 29 mei 2015 ===


Bericht Nappstraumen

Wat moet ik zeggen.... weer berichten uit Nappstraumen, deze zijn wel van vorige week.

  Raffie=== Vrijdag 29 mei 2015 ===


Bericht uit Vega Kystferie

Vandaag prachtig weer en mooie vangsten ! 
Volop kabeljauw en een mooie heilbot (105 cm) op 15 min varen !
Gevangen met een 90 gr pilker o
p 18 m diepte.

   Thierry=== Vrijdag 29 mei 2015 ===


Wat een kleuren !

De vangst van vandaag vanuit Hellesoy Noorwegen.
Buiten de vele koolvisjes. En...hé is dat het mes uit het cadeau pakket?😄

Groet,  Peter en Robbert.Robbert=== Donderdag 28 mei 2015 ===


Nieuw voor IJsland in 2016

Er zijn wat kleine veranderingen voor IJsland in 2016, bij deze wat extra informatie.

-- De kleine supermarkt in Sudavik is er niet meer, dus boodschappen doen bij het vliegveld Isafjordur.

-- Elke accommodatie heeft nu een huurauto incl. in de prijs !

-- 2e week gratis voor het hele seizoen !

-- Zelf visfileren en meenemen, zie hier >>>

-- Compleet vispakket bestellen, zie hier >>>

-- Penn IJsland Festival niet in Augustus maar in Juni (nog 1 huisje en 1 solo plaats vrij.

Hieronder zomaar nog wat foto's

      

     Raffie=== Donderdag 28 mei 2015 ===


Bericht uit Nappstraumen

Wederom een mooie heilbot vanuit Nappstraumen, er wordt volop kabeljauw gevangen tussen de 10 en 12kg.

Van 10 tm 17 Juni zijn we zelf in Noorwegen, voor het Penn Nappstraumen Festival met 28 deelnemers, we hadden wel met 60 man kunnen gaan, zoveel aanvraag hebben we gehad, maar we hebben alles huisjes en boten volgeboekt, dus meer plaats was er niet. De kabeljoekels, Seawolves en de Heineken Boys gaan met z'n allen strijden om de 1e, 2e en 3e prijs een prachtige beker en een Penn hengel of molen van top kwaliteit. Het zal een geweldige week worden met heel veel plezier, lol, gezelligheid en hopelijk veel mooie vissen. Alle deelnemers boeken al vele jaren hun visreizen bij Cordes Travel en dat maakt het tot een speciaal festival !

Daarna hebben we van 18 tm 26 Augustus weer het inmiddels beroemde Penn IJsland Festival, dit jaar voor de 9e keer en ook deze editie is net als alle andere jaren weer volgeboekt.

In September hebben we dan het 2e Penn Nappstraumen Festival van 2015, ook deze is weer volgeboekt, dit keer gaat de hele crew van Robby Fish Hengelsport uit Wommelgem mee, Robby, Dirk, Geert, Kevin en Peter, reizen samen met Guust, de vader van Robby en Oscar van Nooten. In totaal zijn we dan met 32 sportvissers en is hier ook alles vol, we hadden ook hier makkelijk 60 man kunnen krijgen, zoveel aanvragen hebben we gehad, maar meer dan 8 boten en 32 plaatsen hebben we niet bij Nappstraumen.

Tja en om alles compleet te maken reizen Linda en ik in September, 4 dagen na het Nappstraumen Festival, naar Amerika voor 1 week, we gaan dan met de mannen van Wicked Tuna aan de haal, we gaan ze ontmoeten, BBQ-en, praten ervaringen uitwisselen, alles bekijken en kijken of we zelf ook een Tuna kunnen gaan vangen. Of we ook met 1 vd kanjers op pad gaan is nog even afwachten, er is al zoveel geboekt daar. Binnenkort dus in het programma van Cordes Travel vissen met de mannen van Wicked Tuna of 1 vd andere top kapiteins in Gloucester.

Kortom we hebben een vol jaar voor de boeg met maar liefst 3 grote festivals waar in totaal meer dan 100 man aan mee doen. In 2016 hebben we tot op heden 1 festival geboekt, het Penn IJsland Festival van 21 tm 29 Juni 2016, daar hebben we nog plaats voor 1 solo deelnemer en voor 1 groep van 4, dan is daar verder ook alles alweer volgeboekt.

Je ziet het Cordes Travel heeft geen problemen om de festivals vol te boeken er is blijkbaar toch heel veel vraag naar, leuk hoor, daar doen we het allemaal voor. We danken dan ook elke dag dat wij dit werk mogen doen, blij dat jullie allemaal vertrouwen in ons hebben en honderden van jullie elk jaar weer hun visreis bij ons boeken, dat is een bewijs van vertrouwen. Dank aan iedereen die bij ons boekt, waarderen we enorm !

Tot slot dan nog terug naar het begin vh bericht, de mooie heilbot van Nappstraumen, ook deze zwemt weer en wacht op de komst van ons... ;-)Raffie=== Donderdag 28 mei 2015 ===


Bericht uit Nordskott

Ook vanuit Nordskott weer leuke berichten, 14 heilbotten waarvan de grootste 80kg, jammer dat ze hem mee hebben genomen, want volgens vele experts is zo'n vis niet eens te eten.

Maar ondanks dat alles een hele mooie vis.

    Raffie=== Donderdag 28 mei 2015 ===


Vangsten IJsland

Fred had op zijn facebook foto's geplaats vanuit IJsland, waar zij nu zijn.

  Raffie=== Donderdag 28 mei 2015 ===


SMS uit Hellesoy

Goedemorgen vanuit Hellesoy.

Gisteren met visgids Marcel op pad geweest.

Zie hier het resultaat. Toppers waren de blauwe glitter shad en de Shimano Bottom Ship.

Groet, Peter en Robbert.
Robbert=== Woensdag 27 mei 2015 ===


En de winnaar is.....

In de laatste nieuwsbrief hebben we een prijsvraag gedaan en men kon een originele Wicked Tuna trui winnen, een Wicked Pissah trui van Pau Hebert bekend vd TV serie Wicked Tuna. Zoals jullie inmiddels weten hebben wij nu de mogelijkheid om de mannen van Wicked Tuna te boeken voor onze gasten, exclusief voor heel Nederland en België. Wil je een week, 5 dagen of een dag mee met Dave, Paul, TJ, Marciano of een vd andere mannen, dat kan vanaf nu bij Cordes Travel.

We hebben op onze prijsvraag maar liefst 992 e-mails gekregen, niet normaal meer, wat een succes is dat geworden ! Zou top zijn als 10% van deze mensen ook een reis naar Wicked Tuna dopr Gloucester zouden boeken !

Maar we hebben een eerlijke winnaar en dat is Piet v D. wij gaan Piet een mail sturen en hem blij maken met de trui, gefeliciteerd Piet !

De juiste antwoorden op de vragen waren:

 1. Raphael
 2. 8 jaar
 3. Noorwegen, IJsland, Zweden, Denemarken, Ierland, Panama, USA
 4. 15 huisjes in 3 landen
 5. Mahi Mahi, Dorado of Yellow Dolphin
 6. 38 stuks
 7. Utrecht en Kortrijk

Wij willen iedereen bedanken voor deze geweldige reacties en hieruit blijkt maar weer dat wij enorm veel bezoekers hier hebben en Cordes Travel echt leeft onder de mensen. Wij zullen in die toekomst meer acties, aanbieden en prijsvragen gaan aanbieden via de nieuwsbrief, dus hoe deze goed in de gaten !

Ontvang je nog geen nieuwsbrief, meld je dan aan:  http://ymlp.com/xgewwumjgmgj Raffie=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Bericht uit Hellesoy Bergen

Goedemorgen vanuit Hellesoy.

Gisteren met gids Marcel op pad geweest. Zie hier het resultaat.

Toppers waren de blauwe glitter shad en de Shimano Bottom Ship.

Groet, Peter en Robbert
Robbert=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Bericht uit Nappstraumen

Vandaag laatste visdag nog even naar de zuidzijde geweest. Geprobeerd op 100m maar weinig vis. Daarna terug naar 30M en weer de ene na de andere kabeljauw van plus min 8 kg. We hebben 1 kabeljauw van 15kg en 1 van 12kg gevangen. Verder nog een grote koolvis en een zeewolf. Nou de week zit er weer op morgen begint de terugreis weer, Raffie en Linda bedankt voor de goede service, maar we boeken niet voor niets al sinds 2005 of 2006 onze visreizen bij jullie !

      Juan en de 3 Bartjes=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Mooie vangsten A Rorbuer en Nappstraumen

Erik en Martin stuurde me weer foto's van de vangsten uit Nappstraumen en A Rorbuer, deze bedrijven werken met elkaar samen, visgidsen schakelen soms tussen deze accommodaties.

Bij Erik in A Rorbuer werden flink wat mooie heilbotten gevangen waarvan een paar rond de 120 en 140cm, dus hele mooie heilbotten. 

Ook werd er zeewolf gevangen, een paar mooie koolvissen en dikke kabeljauw, bijna alles gevangen op de Westin Crazy Daisy.

Kortom wederom goede vangsten op de Lofoten.

    Raffie=== Woensdag 27 mei 2015 ===


Bericht uit Vega Kystferie

Thierry en zijn vismaten hadden gisteren weer een geweldige dag in Vega Kystferie, veel grote koolvissen en dikke kabeljauwen, de grootste vis van deze dag was een kabeljauw van 23kg, gevangen op een 70gr pilkertje op 20m diepte !

Ze hebben een uurtje gevaren op halve snelheid, dus half uurtje naar deze topstekken, Thierry en Pieter (Vega experts) zijn altijd aanwezig op de Cordes Traveldag om "hun" stekken te delen met onze gasten.

     Raffie=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


Bericht uit Storekorsnes

Hoi ,
Terug wat nieuws uit storekorsnes.Zaterdag uit gevaren maar zeer veel wind .gevist in de fjord richting Hammerfest.veel kleine vis gevangen .na de middag binnen gevaren want er stond teveel wind.zondag een baaldag want het stormde hier . Vandaag nog woelig water maar toch uitgevaren,en zeer veel vis gevangen tussen 5 en 10 kg .De vis zit wel zeer diep ,tussen 120 en 200m ( op advies van Albert).

Groetjes uit storekorsnesErik=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


Bericht uit Vega Kystferie

Van 23 mei tm 1 Juni is Thierry met zijn vismaten voor de 4e of 5e keer op Vega en wederom heeft hij een goede week tot zover. Vandaag moesten ze voor de grote koolvissen wel een klein uurtje naar buiten varen met hun 22ft 80pk alu-boot. Als je nu kijkt wat er de afgelopen weken bij Vega en de Lofoten is gevangen, tja dan twijfel je niet meer waar je heen wil volgend jaar, alleen men moet er echt wel op tijd bij zijn, er is nu al heel veel geboekt. Thierry heeft bv vóór zijn reis 2015, Vega alweer geboekt voor 2016.

Terug naar Thierry, we kregen berichten via de sms en de foto's via wetransfer en deze liegen er niet om. Deze mannen vissen de eerste dag hun vriezers vol (max. 15kg visfilet pp) en daarna is alles catch and release.

Hier hun sms:

Pffff net schooltje koolvis gepasseert 1x 116cm, 2 keer 120 cm en grootste 130cm

En nog kilos kabeljauw, waarvan de grootste 110cm !

Grtz vanuit vega 

---

      Raffie=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


Bericht uit Nappstraumen

Vandaag wezen vissen aan de zuidkant van het fjord
Ongelofelijk veel kabeljauw van 7 tot 10 kg ik denk wel 50 stuks en de andere 50 minder dan 7 kg.
We hadden mooi weer ( vissen in oe t shirt) het was geweldig. Nou gaan we nog even een paar uur op de heilbot. 

Gr.
Juan en de 3 Bartjes=== Dinsdag 26 mei 2015 ===


Bericht uit Nappstraumen

Raffie en Linda

gister (zondag) 2 keer wezen vissen overdag en savonds 
Overdag goei weer maar een deining van 5 meter. Veel kabeljauw van 7 à 10 kg.
En savonds nog een paar keer gedrift op de heilbot. Toen was het weer half 2 voordat we thuis kwamen maar toch goed geweest

Gr
Juan en de 3 Bartjes=== Maandag 25 mei 2015 ===


De boot vd slachtoffers

99% vd dodelijke ongelukken in Noorwegen gebeurd met kleine bootjes die omslaan, niet meer terug kunnen komen vanwegen een te kleine motor. Ook nu dacht men (ook wij) dat het hier weer ging om 3 vissers in een 15/16 ft bootje met 10 of 15pk, alleen ik moet heel eerlijk zeggen, het ging hier om een grote boot. Wat er ni precies gebeurd is weet men niet en gaan men uitzoeken, maar vast staat zeker dat het geen badkuipje was. Dit was een 22ft boot met 140pk, wel van plastic ofwel polyester. Wellicht te hard gevaren, een steen geraakt en omgeslagen of met z'n allen aan de verkeerde kant gestaan, niemand weet het nog en of het ooit bekend wordt is de vraag, er is nu een groot onderzoek gaande. Zie de foto vd boot onderaan. Je ziet het, een ongeluk kan ook met een grote boot gebeuren !

Veel vissers en soms ook onze groepen vinden het vissen soms belangrijker dan hun leven, in slecht weer grote golven en soms met gevaar voor eigen leven moeten ze die vis gaan vangen, terug aan wal vertellen ze heel stoer dat het net aan was, dat het best link was, dat ze best even bang waren, maar ach komt wel goed.... tot die keer dat het niet goed komt. Denk de volgende keer eens goed na als je ten koste van alles, je gevaar voor eigen leven, als je die vis ver op zee wil gaan halen in grote golven, of als je alle telefoons uitschakeld omdat het werk steeds belt. De meeste ongelukken gebeuren tijdens het varen , dus juist dan extra op je veiligheid en draag een reddingsvest of drijpak tijdens het varen, verplicht in Noorwegen sinds dit jaar.

Hier dan toch nog wat tips:

-- Koop een hoesje voor je telefoon waar je ook mee kunt praten, ik heb nu een hoesje die 100% waterdicht is en ik net als normaal mee kan bellen ik hoor alles, kan mijn e-mails lezen en beantwoorden (dus typen) kan bellen en kan dus mijn Iphone net zo gebruiken als ik normaal zou doen zonder hoesje. Oke kost iets meer, maar leven is meer waar dan 80 euro !!

-- Zorg dat je de belangrijke nummers zoals de reddingsdienst, huiseigenaar en ons in je telefoon hebt staan en dan altijd met de landcode ervoor dus geen 06 - 83 94.... maar 0031 - 6 83 94.... 

-- Neem minimaal 2 telefoons mee aan boord, waar wij de nummers van hebben en zorg dat de accu vol is.

-- Weet waar je bent op je zeekaart, lamineer je zeekaart zelf of haal hem gelamineerd op bij de Cordes Traveldag of op kantoor of laat hem lamineren voor 2 euro bij de copy-winkel.

-- Check de boot waar je mee gaat varen, loop er even rond, bekijk de slangen vd brandstof (indien mogelijk) en check of je genoeg brandstof hebt, denk NOOIT oh gaat nog net.

-- Ga met een goed gevoel de zee op, twijfel je aan je boot, ga naar de eigenaar, veiligheid voorop !

-- Indien mogelijk zorg voor extra kannetje brandstof.

-- Neem een drijfpak of reddingsvest mee aan boord, VERPLICHT sinds 1 Mei in Noorwegen om deze tijdens het varen te dragen. 

-- Neem een warmte/ongevallendeken mee aan boord tegen onderkoeling.

-- Verdeel het gewicht in je boot, zoals volle visbakken, kisten met kunstaas en de personen, denk om de balans.

-- Huur een aluminium visboot, deze kan beter tegen een stootje dan een polyester boot, zelf vaar ik in Noorwegen alleen Aluboten.

-- Zorg dat je zelf goed weet hoe je aan boord van een boot moet klimmen.

-- Weet wat voor weer er aan komt, zorg dat je op de hoogte bent vd laatste voorspellingen.

-- Boek je reis bij een bedrijf waar alles goed geregeld is en 24/7 bereikbaar zijn, dan weet je dat er altijd iemand voor je is en op dit soort dingen let bij de partners.

-- En dat laatste is géén reclame maar een feit, een serieus bedrijf weet wat ie verhuurt en zorgt dat zij met serieuze partners samenwerken !

-- Tot slot, alcohol hoort eigenlijk niet aan boord, je bent 10x zo snel onderkoelt als je alcohol hebt gedronken.

Wij wensen jullie allemaal een behouden vaart en we zien jullie allemaal graag weer terug in levende lijve !

Hier de boot, 22ft 140pk.Raffie=== Maandag 25 mei 2015 ===


Tja, je hebt van die dagen ...
104cm - 111cm - 154cm - 195cm

Sommige vissers dromen ervan, anders vissers proberen er al jaren eentje te vangen, andere vissers doen hun best, maar vangen hem niet en je hebt van die groepen die er dan gewoon 4 vangen en dan allemaal boven de meter, 104cm, 111cm, 154cm en 195cm (+/- 100kg). Al deze dikke heilbotten zijn gevangen aan de blauwe en kabeljauw kleur Crazy Daisy (groot). Crazy Daisy is echt het favoriete kunstaas vd visgids in de Lofoten, wij gaan ook nooit zonder van huis. Alle vissen zijn volgens de regels gehaakt en vastgebonden en na de foto's weer netjes los gelaten, alle 4 de heilbotten zwemmen dus weer, en zo hoort het. Denk er aan, trek niet zomaar een heilbot in de boot als je hem niet gaat eten of meenemen ! Deze heilbotten werden gevangen bij A Rorbuer !

      Raffie=== Maandag 25 mei 2015 ===


Veiligheid op zee in het buitenland

Kort filmpje over de veiligheid op zee, voor onze gasten niets nieuws.... denk ik.

https://vimeo.com/62443421 Raffie=== Zondag 24 mei 2015 ===


Schol en heilbot

Wederom goede berichten uit het camp Nappstraumen waar we nu 12 sportvissers hebben, maar helaas weinig berichten, terwijl ze heel goed vangen. De 3 Bartjes hebben vd week wel een foto gestuurd. Maar goed, ze zijn op visreis en denken er niet aan, kan ik me ook wel voorstellen. We denken er wel aan om er volgend seizoen mee te stoppen en geen berichten meer te plaatsen, we moeten zeuren, vragen, mailen, sms-en en zoveel moeite doen om wat berichtjes te krijgen, er gaat zoveel tijd in zitten, dat het eigenlijk niet meer leuk is. Terwijl dagelijks meer dan 3000 vissers deze pagina bekijken en als je de vissers spreekt iedereen de berichten volgt... volgen ja, maar zelf iets schrijven.... De meeste foto's van Nappstraumen komen vd visgidsen.

Maar zoals ik zeg, je bent in de vakantie sfeer en hebt dan geen zin om een sms te sturen of via de e-mail, daar bijna alle huisjes in ons programma internet hebben, een berichtje of een foto te sturen. Laten we dan hopen dat we een leuk reisverslag krijgen, we kunnen de vissers ook niet dwingen natuurlijk. Daarom gaan we er mee stoppen, omdat we nu telkens de vissers een vragen, mails sturen, nieuwsbrieven oproepen en misschien vinden sommige vissers dit wel lastig dat wij hier telkens om vragen en maar oproepen doen, misschien voelen zij zich lastig gevallen, dus dan er maar beter mee stoppen. Uiteraard zullen veel mensen dit niet leuk vinden, maar als we geen berichten krijgen na al die vragen en oproepen, dan wil men het gewoon niet.

Goed terug naar Nappstraumen, leuke vangsten, zoals gezegd 3 groepen van 4 personen deze week bij Nappstraumen en natuurlijk ook verder in de wereld groepen, in totaal zijn er vandaag 193 sportvissers via Cordes Travel ergens in het buitenland aan het vissen of er onderweg naar toe of weer terug aan het komen, in ieder geval via ons op pad. 

Jonathan en Martin, onze visgidsen in Nappastraumen, Erik is bij A Rorbuer, zijn met onze groep weggeweest en hebben de hele dag hard gelachen, de groep van Bram kennen we al vele jaren, boeken al 9 jaar bij ons en lachen altijd, maken zich niet druk, zijn super aardig en altijd in voor een geintje, plezier komt op de eerste plaats en daarna de visserij. De grootste kabeljauw was gisteren 19kg, verder vele rond de 10kg (vrij normaal hier) en verschillende schollen, waarvan de grootste 55cm en mooie heilbotten, grootste 130cm.

Wederom was een koolvis als aan en de Crazy Daisy het beste (kunst)aas om te gebruiken.

ps de middelste foto is van een heilbot van A Rorbuer.

  Raffie=== Zaterdag 23 mei 2015 ===


3 duitse sportvissers omgekomen

We krijgen net een bericht (22:45) dat er 3 duitse sportvissers zijn omgekomen bij de Noordkaap, zij hadden daar een huisje een bootje gehuurd en zijn met hun boot omgeslagen en helaas verdronken. Het is nog niet 100% zeker dat het Duitse vissers zijn, maar die kans is 90%, ze wachten op indetificatie. Bij de accommdatie, die niet van Cordes Travel is, verhuren ze verschillende bootjes, hele goede en grote en ook een paar kleine.

Hieruit blijkt wederom hoe gevaarlijk de zee is en dat men er serieus mee om moet gaan, zorg voor een drijfpak, denk aan de regels, zorg voor een waterdichte verpakking voor je telefoon en ga niet weg in een veel te kleine boot, huur een goede boot ! Wat betreft die hoesjes, er zijn tegenwoordig hele goede hoesjes voor je foon, je kunt er gewoon mee bellen en alles horen en zijn toch waterdicht, kosten misschien iets meer, maar ach het gaat om je leven.

Onze gedacht is bij de familie en vrienden en condoleren iedereen die deze vissers heeft gekend, een tragedie die elk jaar gebeurt en ook elk jaar weer terug zal komen.

Rust zacht beste sportvissers....Raffie=== Zaterdag 23 mei 2015 ===


Wees op tijd !

Wees op tijd als je nog mee wil naar IJsland Juni 2016 of Panama 2017, we hebben nog plaats voor solo vissers en voor 1 groepje in beide festivals, dus wees er op tijd bij !

Penn IJsland Festival:  http://cordestravel.nl/ijsland/penn-ijsland-festival/ 

Panama groepsreis:  http://cordestravel.nl/panama-festival-groepsreis/ Raffie=== Zaterdag 23 mei 2015 ===


Mooie start in A Rorbuer

Wil je een hele goede kans maken op grote koolvis en kabeljauw met daarbij flinke heilbotten ?

Ga dan naar A Rorbuer, op een uurtje rijden van Nappstraumen, waar je net als in Nappstraumen, gratis een visgids meekrijgt voor 1 dag. De vast wisseldag is woensdag en je kunt er makkelijk komen met het vliegtuig of met de auto naar Bodo en daar de veerboot.

Hier de vangsten van de eerste 2 dagen, niet alle vangsten maar wel de grootste.

De visgidsen vangen heel goed op koolvis en op de Crazy Daisy !

Het valt jullie wellicht al wel op dat je van Nappstraumen en A Rorbuer (horen bij elkaar) geen foto's ziet van heilbot in de touwen. Bij deze camps wordt precies uitgelegd hoe men de heilbot moet vangen, behandelen, hoe te gaffen en wanneer wel en niet binnen de boot te halen. Belangrijk is hier catch and release, uiteraard mag je altijd een heilbot meenemen om te eten of mee naar huis te nemen, maar je mag geen heilbot meenemen naar het vaste land voor alleen de foto ! Dus ik denk een voorbeeld voor heel veel camps, als je de heilbot niet eet, niet binnen de boot trekken, maar catch and release. Advies van ons en de visgidsen is heilbotten boven de 150cm niet binnen de boot te trekken, je breekt de rug vd vis.

      Raffie=== Zaterdag 23 mei 2015 ===


Schik wakker....

03:58 ping ping sms....ik schik wakker en kijk op mijn iphone... de 3 bartjes en Juan... net terug vh vissen in Nappstraumen, hier hun bericht.

Zo net terug van onze nachtelijke vis sessie. Veel kleine kabeljauw en geen wind. We hebben verschillende driften gemaakt hier door het fjord maar we gingen niet hard. (geen wind) toen om 3 uur de Penn inliner in één keer begon te lopen. En jawel hoor weer een mooie heilbot van 1.30 cm en 26.3 kg. De vis zwemt weer mooi rond wachtend op de volgende visser van Cordes Travel. De heilbot heb ik gevangen aan een havfiskeboom met een koolvis eraan.

 Raffie=== Zaterdag 23 mei 2015 ===


E-mail uit Storekorsnes

Hallo Raffie en Linda,
Groetjes uit storekorsnes . Goede reis gehad, en al  twee dagen gevist. We hebben niet eerder kunnen berichten want het internet werkt hier niet altijd . Gisteren hebben we goed gevist. Een hele kist kabeljauw ,en een hele boel grote lommen. Er zaten een paar hele mooie bij. Vandaag bestond de vangst uit zeewolf ( eentje van  7kg),lom, en 1 heilbotje ,en veel kleine gulletjes. Een verder verslag en wat foto's volgt wel.
Groetjes,
De Spoanse Vissers.Erik=== Zaterdag 23 mei 2015 ===


SMS uit Polarcirkel

Op dit moment hebben we 2 groepen in Polar-Cirkel, helaas nog maar weinig bericht gekregen, we hebben nu (deze week) in totaal 76 vissers op pad in IJsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen

Floor vanuit Polar Cirkel stuurde wel deze sms door:

Hallo.

Gisteren en vandaag veel wind. Dus niet naar open water, in het fjord gebleven.  
Gisteren en vandaag een paar kabeljauws gevangen tussen de 3 en 7 kg. Dus nog niet zo wild

FloorRaffie=== Vrijdag 22 mei 2015 ===


Vis je op heilbot of ga je op heilbot vissen ?

Dan MOET je deze DVD eens gezien hebben, dit is de aller allermooiste visfilm die ik ooit gezien heb ! Deze film geeft alles weer want een echte sportvisser beleefd, er worden technieken getoond, unieke HD beelden van hoe een heilbot jaagt en verder moet je maar zien..!

Stukje zien:

Wij hebben 1 doosje nog kunnen bemachtigen, daar ze bijna nergens meer te koop zijn, dus weer er heeeeel snel bij, op = op !

Kosten incl. verzending 15 euro binnen NL en 17,50 voor België
 
Een voorstukje zie je hier:  https://www.youtube.com/watch?v=dfmrPLpU1TE
Wil je er eentje bestellen, stuur ons een e-mailtje met je adresgegevens:  info@cordestravel.nl
  Raffie=== Vrijdag 22 mei 2015 ===


Bericht uit IJsland

Hoi raffie hier bericht uit IJsland van de groep de graaf/ boeve na een grote vertraging op de heen reis zijn we toch goed aan gekomen konden we op dag 2 lekker vissen en hebben we toch 7 zeewolfen gevangen en wat leuke kabeljauwen min puntje de boot ging stuk en moesten we worden afgesleept maar dat wert hendrie goed geregeld. Dag 3 met de gids op pad geweest beetje veel wind maar toch leuk gevist met als topper een kabeljauw van 120 cm en 14 kg.

    Henk Wim=== Vrijdag 22 mei 2015 ===


Bericht uit Vega Kystferie

Bericht vd mannen uit Urk, Jacob is met zijn vismaten ook op Vega en heeft mooi gevangen.

Deze heilbot was gevangen door Albert, 140cm en 29kg

  Jacob=== Vrijdag 22 mei 2015 ===


Bericht uit Gardsoya

Onze laatste dag, wederom een succes !

Vega is top, maar de anders lokatie,s  van jullie waren ook goed. Dus we hebben niks te klagen. Elk jaar hebben we mooi weer en goede vangsten, er zit hier voor al kabeljauw.

 Ferry=== Vrijdag 22 mei 2015 ===


Bericht uit Nappstraumen

Vandaag met de visgids mee geweest. We hebben eerst een 30 schollen gevangen in de schollenbaai met scampi's. Daarna aas (kleine koolvis) wezen vangen. En toen vlug naar de heilbotten waarvan we er 2 hebben kunnen bemachtigen.

 De 1 was 1.16 m en de ander 78 cm. Dus het begin isser. De visgids was top. Juan en de 3 Bartjes=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Bericht uit Krakvag

Krakvag is een toppertje, mooi visgebied en zeer scherp aan de prijs door de kleinere boten. Normaal verhuren we dit soort boten niet, maar de stekken liggen hier zo dichtbij dat het prima te doen is voor die groepen die niet te veel uit kunnen/willen geven.

http://cordestravel.nl/noorwegen/krakvag-storslattoya-vissen-in-noorwegen/ 

   Raffie=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Artikel over Vega in Noorwegen

http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/het-eiland-vega-in-noorwegen Raffie=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Bericht uit Nappstraumen

Vandaag eerste visdag bakken vol met kabeljauw gevangen (net IJsland) 1 leng van 12 kg en een pollak van 7 kg.

Voor de verder rest gaat het prima 
Gr de Bartjes en ikkeDe Bartjes en Juan=== Donderdag 21 mei 2015 ===


De mannen vd RET doen het met rubber

Tja je leest het goed, deze topvissers doen het deze week meestal met rubber, ja rubber shads uiteraard. Er wordt vooral met rubber gevist en en dat heeft al mooie vissen opgeleverd.

Zie hier hun vangsten vanuit Hellesoy Bergen.

  Raffie=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Nappstraumen

Ik kreeg de vraag waar ik alleen maar berichten van Nappstraumen plaats en nooit van andere plaatsen en waarom we geen reisverslagen hebben van andere gebieden..... Nou het antwoord hierop is heel simpel, wij plaatsen wat we binnen krijgen, of vd visgids/huiseigenaar of vd sportvisser. Als de accommodatie zelf geen berichten stuurt, de sportvisser doet dat ook niet, tja dan is er niets te lezen, wij zijn afhankelijk vd berichten die we ontvangen, we plaatsen dus alles wat we binnen krijgen. Dus op zich heel leuk die berichten en reisverslagen, maar je ziet nu ook dat hele goede accommodaties zoals bv het Efjord of Aldersund Brygge niet snel geboekt worden omdat men er niets over leest, terwijl er jaarlijks toch een 10 groepen hebben. 

In ieder geval hier weer een hele mooie heilbot van Nappstraumen, 137cm maar liefst !

Ach wellicht is Nappstraumen ook gewoon een top gebied en vangt men daar nu eenmaal mooie vissen !Raffie=== Donderdag 21 mei 2015 ===


Bericht uit Zweden

Zweden Deel 3 ...

visdag 2 ,, De dag begon zo goed wakker worden met mooi uitzicht over het meer, wind stil, en een waterig zonnetje vandaag op pad zonder de 007 Andy de visgids , daar wij over twee boten beschikken is de volgende indeling van kracht , Ruud en Annie in de snelle Rana met 40 pk ,, en Peter en ik (Onno) in de andere boot met maar 115 PK ,,na een matige dag gisteren , hopen wij vandaag op een betere vangst . Na het ontbijt met vers oud gebakken brood met een eitje snel het water op , naar de juiste plek , al snel blijf Ruud en Annie met hun boot ver achter en op een gegeven moment bewoog hun boot helemaal niet meer , helaas hadden zij te kampen met motorpech daar wij al te ver weg waren konden wij ook niet helpen , gelukkig konden zij met de electro motor terug varen waar onder tussen de monteur al aanwezig was , na een kort op onthoud ongeveer 30 minuten konden zij ook eindelijk gaan vissen, ondertussen lagen Peter en ik al op de snoekbaars plek waar wij helaas niks vingen ( daar wij alle 4 ook snoekvissers zijn ) al snel waren Ruud en Annie ook bij ons , maar na een half uur barste het noodweer los regendruppels zo groot als knikkers wat de visvangst niet echt ten goede kwam , gelukkig was het maar een bui van 10 minuten maar dan wel 3 keer achter elkaar frown-emoticon dan maar verkassen stroom opwaarts de rivier op wat een avontuur opzich was , zelfs met 115 pk was het goed gas geven en sturen maar ook daar geen vis helaas , terug naar het grote meer en dan maar gaan trollen op de hotspots lang blijf de teller op 0 staan maar gelukkig Annie en Ruud hadden er tenslotte toch nog 4 snoeken in de boot niet super groot maar groot genoeg . daar Peter en ik nog niks gevangen hadden stonden we allemaal op 2 snoeken in ongeveer andere halve dag. wat wij ook te horen kregen van Annie en Ruud dat wij prutsers waren en geen vis groot meesters . oops dat doet zeer . daar moest verandering in komen nog maar een keer een run langs de kant en wel ja daar kwamen de eerste snoeken bij ons van die dag wat Peter zijn totaal nu op 3 zet en die van mij op 5 ,we moeten het er wel bij zeggen dat iedere aanbeet een dreun op je hengel is hier (snoeihard ) voor de snoekkenners wij gebruiken de nieuwe pluggen van orps de piketracer met nieuw soort carbon haken ( binnenkort ook verkrijgbaar in Nederland . na een natte dag nu binnen in het huis en op naar de volgende dag ..Onno=== Woensdag 20 mei 2015 ===


Bericht uit Zweden

Zweden deel 2 
na een kort en slecht nachtje slapen weer vroeg uit de veren in zweden, voor de eerste echte visdag hier . daar ik als ik 1 van de eerste wakker was meteen onder de douch ,wat mijn geluk was, zo ik had warm water en de rest niet haha , wat toch wel een beetje gevloek opleverde , achteraf gezien was er iets mis met de warmwater voorziening ( wat wij nu morgen ochtend gaan testen ) . ondertussen Ruud Schwegler weer bezig methet zeer bekende ontbijt na alles naar binnen te hebben gewerkt de afwas , ( helaas een storing in de vaatwasser ) .

Snel alle hengels en toebehoren naar de boten brengen en wachten op de professionele visgids Andy die als de nieuwe 007 aan kwam vliegen over het meer met een super visboot met fishfinder zo groot als een gemiddeld plasma scherm , Andy zal vandaag onze steun en toeverlaat zal zijn .
in de ochtend Ruud en Annie Schwegler in zijn boot om de juiste visplekken te leren , met Peter Schwegler en Onno in zijn kielzog er achteraan pffff zo'n 115 PK gaat best wel erg hard na een aantal vis plekken af te zijn geweest nog steeds geen vis mede door de zeer harde wind waren niet alle goede plekken bereikbaar , kortom een slechte ochtend met de vangsten , oke maar de visgids wist wel mooi te vertellen waar wij bruine beren konden zien tot op de boom nauwkeurig ,  in de middag was het Peter en mij beurt om bij 007 Andy in de boot te stappen de wind was meer aangewakkerd gelukkig lukte het mij om toch nog 2 snoeken binnen te halen wat het totaal aantal van deze dag op 3 bracht tenslotte had Peter er nog 1 met de vliegvis hengel vanaf de kant gevangen in de ochtend , 
tenslotte wisten iedereen dat er hier dus ook beren rondt lopen , dus ook de kans op berenvallen is aanwezig dus oppassen waar je loopt in het bos  zitten we net lekker te eten ineens een hoop geschreeuw buiten , en ja hoor garfield met zijn poot in een kleine berenval gelukkig niks gebroken .
gisteren gaven mijn vrienden mij hier een T'shirt met de tekst vis grootmeester om mij te plagen , maar voorlopig sta ik mooi boven aan hahaha ...
zo nu op naar morgen en hopen op beter weer en meer vangsten ..

       Raffie=== Woensdag 20 mei 2015 ===


Vega is TOP

Hieronder weer een foto vd groep van Ferry, zij vingen eerder deze week een heilbot van 45 en 55kg en gisteren vingen zij weer een leuke heilbot. Het eiland Vega is zeer geliefd bij vele vissers, mede door de korte vaartijden naar de stekken, vaak niet langer dan 5 a 10 minuten, soms zelfs voor de deur. Je hebt er enorm veel onderwaterbergen, kanten, plateaus en andere hotspots voor de vissen. Dikke kabeljauw, grote koolvis en prachtige heilbotten komen hier regelmatig voorbij, kijk maar eens door de reisverslagen. 

Op Vega hebben wij maar liefst 3 accommodaties, Ferry en zijn vismaten zijn bij Gardsoya, maar we hebben ook nog Vega KystferieVega Oplevelse en 1 eiland voor Vega, dus eigenlijk grenzend aan Vega, Ylvingen Rorbu. Beste reis is met de overtocht van Kiel naar Oslo en dan onderweg 1 overnachting, daar je een veerboot nodig hebt naar dit eiland, maar wij hebben daar de juiste adressen voor waat je goed en goedkoop kunt overnachten. Kortom op zoek naar iets nieuws, ga naar Vega.Raffie=== Dinsdag 19 mei 2015 ===


Bericht uit Storekorsnes
Gisteren alle 3 een heilbot en wat zeewolf en lom (shad slopers ) fantastisch weer.
Groetjes uit storekorsnes. Martijn , Paul, Peter
      Martijn=== Dinsdag 19 mei 2015 ===


Bericht uit A Rorbuer Lofoten

In A Rorbuer was het prima vissen, een flink aantal kleine heilbotjes zo tussen de 60 en 90cm. Veel kabeljauw tussen 12 en 16kg en 2 dikke jongens van 20kg.

Gisteren in A Rorbuer en in Nappstraumen heel veel wind en flinke deinig, geen groot succes, visserij was zwaar.

 Raffie=== Dinsdag 19 mei 2015 ===


Bericht uit Langeland Denemarken

  Leroy=== Dinsdag 19 mei 2015 ===


Bericht uit Gardsoya

Wederom een leuke dag met mooie vissen...

  Ferry=== Dinsdag 19 mei 2015 ===


Bericht uit Zweden Kungsholmen

Zweden ,, deel 1 Kungsholmen

eindelijk 18 mei 2015 . de lang geplande vakantie naar zweden . deze keer op binnen water en op snoek en snoekbaars vissen , de planning was met 6 personen, maar helaas op het allerlaatste moment moesten onze Belgische vrienden afzeggen door familie omstandigheden , wij wensen ze veel sterkte .dus er bleven over Ruud Schwegler Annie Schwegler Peter Schwegler en ik zei de gek Onno de Ruiter , en uiteraard garfield is ook weer van de partij .

vroeg vertrokken naar schiphol om 8.30 uur netjes inchecken en wonder boven wonder geen overgewicht op onze koffers , zo ver zo goed op naar de koffie in de vertrekhal en wachten op het vliegtuig ,11,30 take off netjes anderhalf uur vliegen naar Stockholm en daar snel naar onze huur bus , een ford transit 9 persoons dus lekker de ruimte voor iedereen na de bus op schade te hebben gecontroleerd en even opnieuw de juiste schades te hebben laten invullen snel op pad voor de trip van iets meer dan 2 uur naar het noorden , maar na ongeveer 20 minuten een harde klap en snel richting vluchtstrook en wel ja achter ons lag midden op de snelweg een stuk ford transit om precies te zijn de binnen plaat van de rechterwielkast , ik vlieg de auto uit en ren een stuk terug om het verloren onderdeel op te halen ( gelukkig van het niet de A2 ) Ruud checkt snel de auto , geen verdere schade dus door rijden maar ...

bij het huis aan gekomen krijgen we snel een rondleiding door het huis ,
oke is een huis voor 10 personen met 4 wc en 4 x douch , dus daar hebben wij geen ruzie over , wij spreken hier al over de west vleugel als je naar de keuken wil , in huis kan je het best je wandelschoenen aan trekken . deze avond rustig alle hengels klaar gemaakt rondje verkenning tocht buiten boten bekeken ect. en snel toch nog even een hengel uit gooien van af de kant .

morgen de eerste echte vis dag ben zeer benieuwd wat dat gaat brengen .

   Onno=== Dinsdag 19 mei 2015 ===


Bericht uit Efjord

Hey Raffie en Linda,

Vandaag aangekomen in Efjord, na een lange maar voorspoedige reis, hier meteen goed ontvangen door Reidar, dit is echt wel een prachtige accomodatie.

Hebben nog een paar uur gevist en meteen een heilbotje gevangen en een 25 tal gulletjes en een paar mooie koolvissen

Grt jurgen en AndyJurgen=== Maandag 18 mei 2015 ===


Nieuwsbrief

Wellicht aankomend weekend of het weekend erna komt er weer een nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief gaan we het t-shirt van Wicked Tuna verloten, deze kon men winnen als men ons facebook bericht deelde. Maar om ook de "niet" facebookers een kans te geven, verloten we in de komende nieuwsbrief een prachtige trui van Paul Hebert van Wicked Pissah of als je liever een trui van jouw favoriet wil in jouw maat, dan kan dat ook. Maar je moet er wel iets voor doen ;-) Dus lees de volgende nieuwsbrief !

Krijg je de nieuwsbrief niet ?

Meld je dan snel aan: http://ymlp.com/xgewwumjgmgj 

 Raffie=== Maandag 18 mei 2015 ===


Tja, ik zal het nog eens roepen.... Panama is TOP

Ze blijven ons "lastig" vallen met de foto's uit onze accommodatie in Panama. Ik denk dat zij en ook wij inmiddels als wel bewezen hebben dat de visserij in Panama echt top is. Ik ga hier niet telkens weer roepen dat dat zo is... kijk zelf maar naar de nieuwe serie foto's.

Hier het bericht vh camp zelf:

He Raffie and Linda,

For the month of May it’s been an amazing yellowfin tuna hunt!. Catching yellowfin tuna up to 250 lb, at the renowned Hannibal Bank, along a great inshore fishing catching huge Pacific Cubera snapper, roosterfish as well as Tarpon fishing. expecting even more action for the coming weeks and the month of June Enjoy the pictures… Please send me more of those nice people from Belgium and Netherlands.

      

     Raffie=== Maandag 18 mei 2015 ===


Na 13 uur gered

3 duitse vissers waren met hun boot omgeslagen, dit waren niet onze gasten !

Na het omslaan, hebben ze 13u op de onderkant van hun boot gezeten. Zij konden geen contact krijgen met het vaste land. Alleen omdat ze warmteondergoed aan hadden een goed drijfpak en een reddingsvest hebben ze dit overleefd. Ze zijn zeer zwaar onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht, maar alles komt goed. Zij hadden maar 1 telefoon bij en die was nat geworden, kortom een domme zet.

Je ziet hoe belangrijk het is dat je een warmte/drijfpak draagt in deze maanden, het water is erg koud en onderkoeld ben je op dit moment binnen 3 minuten. Zorg ook dat je een telfoon bij hebt die droog blijft als je in het water terecht komt, groepen die met de auto gaan nemen vaan een zuurkool tonnetje mee, om daar de spullen in te doen. Zelf heb ik altijd een droogtas, die blijft drijven bij me en daar zit mijn telefoon in. Of ik doe deze in een waterdicht zakje, zodat ik altijd een droge telefoon heb om te bellen.  

Let op vanaf 1 mei dit jaar is het verplicht om tijdens het varen een reddingsvest of drijfpak te dragen, tijdens het vissen hoef je hem niet aan. Verder is het altijd verplicht om een reddingsvest of drijfpak aan boord te hebben. Uiteraard hebben al onze accommodaties in alle landen reddingsvesten aan boord. Wij doen veel aan veiligheid in Noorwegen, in onze pdf beginnen we met 3 pagina's over veiligheid, het nummer vd reddingsdienst en hoe je binnenboord kunt klimmen, veiligheid boven alles. Ik ben blij dat het met deze heren goed is afgelopen.

Zie hier het filmpje van hun redding:  http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article10972411.ece 

Foto: RS ErikRaffie=== Maandag 18 mei 2015 ===


Bericht uit Gardsoya Vega

Na een dag met slechte vangsten, ineens volop vis en wat voor vis, zie hier het bericht van Ferry (boekt al 11 jaar met zijn groep visreizen bij Cordes Travel).

Gardsoya:  http://cordestravel.nl/noord-noorwegen-zuid/gardsoya-rorbuer-noorwegen-vega/ 

Ferry v Wierst:
Hallo raffie en linda,

na gisteren had Johan de dag van zijn leven. Hij ving maar lieft 2 heilboten in 1 uur tijd, 1 van 165 met een gewicht van 55 kg en een van 162 45 kg, voor de rest veel kabeljauw en koolvis .

Op onze facebook staat een filmpje:  https://www.facebook.com/raffie.cordes Ferry=== Maandag 18 mei 2015 ===


Bericht uit Hellesoy

Ook de 14 mannen vd RET Rotterdam, hebben het goed naar hun zin. Zij vingen op de Cordes Travel pilker hun op een na grootste vis.

Mooie koolvissen, pollak en vele andere soorten. 

      Raffie=== Maandag 18 mei 2015 ===


Bericht uit Storekorsnes

Martijn Vd Brugge: Paul met bot  90 cm groeten uit storekorsnes

  
Raffie=== Maandag 18 mei 2015 ===


Bericht uit Sjostuer

Hallo Linda en Raffie,

na een goede reis zijn wij gister aangekomen Sjosteur leuke huisjes en goede boten.
Gister even het water op maar helaas geen vis.
Vandaag met de buren intotaal 14 man het water op maar helaas geen vis, zelfs de meestal aanwezige kleine koolvis geen spoor. 

Met vriendelijke groet, Henk en Luc.Raffie=== Maandag 18 mei 2015 ===


Bericht uit Langeland

Leroy ving met 4 man in 5 uur zijn bakken vol in Langeland. Hij komt er al jaren, maar deze keer was het goed raak, zo goed had hij het ook nog niet meegemaakt.

 Raffie=== Maandag 18 mei 2015 ===


Bericht uit Zweden

Pascal is weer vertrokken na een weekje vissen in Zweden bij Flottarvillan, zij vingen meer dan 100 snoeken, waarvan 16 stuks bove de meter !Raffie=== Zondag 17 mei 2015 ===


Gekkenhuis in A Rorbuer, 20 heilbotten !!

Ik blijf het roepen, de Lofoten is wellicht 1 vd beste stekken van Noorwegen, hier is de kans op heilbot, dikke koolvis en grote kabeljauw enorm groot. Maar het blijft vissen de ene week is de andere week niet.

Gisteren was het een gekkenhuis, er werden maar liefst 20 heilbotten gevangen waarvan de kleinste 75cm was en de grootste 150cm ! Maar er werden ook tientallen koolvissen tussen de 12 en 14kg gevangen en meer dan 10 kabeljauwen van 20+. Kortom A Rorbuer liet zich weer van haar beste kan zien ! 

    Raffie=== Zondag 17 mei 2015 ===


2 weken IJsland voor de prijs van 1 week

hallo allemaal,

IJsland is nog steeds hét kabeljauw paradijs van Europa, nergens vang je zoveel grote kabeljauw het hele jaar dor als in IJsland, nergens vang je zoveel kabeljauw als in IJsland. Voor 2016 heeft elke accommodatie een eigen huurauto én wil je 2 weken blijven dan is de 2e week gratis ! Kortom IJsland is ook voor 2016 HOT en wordt nu al volop geboekt. We hebben ook nog 1 huisje vrij voor het Penn IJsland Festival Juni 2016: http://cordestravel.nl/ijsland/penn-ijsland-festival/

Kortom IJsland is top, heel veel kabeljauw, de hele dag door lekker vis vangen, niet te moeilijk vissen en vooral heel erg leuk !  http://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/ 

De foto's hieronder zijn genomen in 1 week, tijdens het Penn festival in Augustus 2014.

Wil je de filmpjes en de reisverslagen van IJsland eens doorlezen ?

http://cordestravel.nl/vissen-in-ijsland-reisverslagen/ 

http://cordestravel.nl/filmpjes/ 

     

      Raffie=== Zondag 17 mei 2015 ===


56kg Heilbot op Vega

Mooie vangsten bij Vega Oplevelse, 56kg heilbot, dikke kabeljauw en perfect weer !

   Raffie=== Zondag 17 mei 2015 ===


Mooie vangsten Zweden

Bericht van onze groep uit Zweden, ook zij hebben mooie vangsten, zij verblijven bij de accommodatie Flottarvillan-2.

De vangsten mooie snoekbaars, baars en snoek.

    

   Raffie=== Zondag 17 mei 2015 ===


Bericht uit Gardsoya

Hè Raffie en Linda,

hier gaat alles goed, huisje en de rest zijn perfect .

Er wordt op dit moment niet veel gevangen en als we wat vangen is het klein.

Het weer is goed dus daar hebben we niks over te klagen, hopen dat de volgende dagen beter gaat.Ferry=== Zondag 17 mei 2015 ===


Bericht uit Polarcirkel

Hallo Raffie

Even een update. 
Zoals je weer is de eerste dag verwaaid. Gisteren zijn we in het fjord geweest bij de gletsjer. Resultaat ongeveer 30 gullen. En 1 zeewolf van 77cm.
Vandaag iets verder naar buiten geweest. En we kunnen over kabeljauw spreken. Zo'n 25 stuks.  Met als grootste een kabeljauw van 12 kilo. We hebben er ook nog een aantal terug gegooid. Dus een.mooie dag. We gaan zo nog even om het hoge water mee te pakken vanavond om 00.00 uur. 

Groetjes Andre.Raffie=== Zaterdag 16 mei 2015 ===


Vissen in Panama

We kregen net weer een lading nieuwe foto's binnen vd afgelopen weken vanuit Panama. Panama is toch echt een wereldstek met geweldige vangsten. Nergens ter wereld vang je zoveel verschillende grote soorten vis als in Panama en dan speciaal bij onze accopmmodatie. Waarom zul je denken ? omdat onze accommodatie geschikt is voor zowel innshore als offshore vissen en ligt deze accommodatie het dichtste bij de wereldberoemde Hannibal Bank.

Ook hebben we een nieuwe film van onze partner ter plaatse gekregen, ook deze geeft wederom aan hoe goed de vangsten in Panama zijn.

Wil je dit nu ook eens meemaken, wees dan op tijd, er is nog plaats voor een georganiseerde reis in 2016, met onze partner. En we hebben nog 1 boot vrij voor 2017, dat is ook een georganiseerde reis waar wij (Linda en Raffie) ook bij zijn en de gehele reis alles inclusief is, vlucht, transfer, accommodatie, materialen, hengels, eten, drinken enz enz enz Kijk maar eens hier:  http://cordestravel.nl/panama-festival-groepsreis/ 

Het Festival 2017 was al vol, maar helaas heeft er 1 groep geannuleerd zij gaan een andere week, dus hebben we nu nog plaats voor 3-4 personen, dus wil je dit echt eens meemaken in Januari, Februari of Maart (maand is nog niet bekend), meld je dan snel aan want vol is vol. Je hebt dan ook nog genoeg tijd om te sparen !

Bekijk hier het nieuwste filmpje van Panama (bovenaan)  http://cordestravel.nl/filmpjes/ 

     

      

    Raffie=== Zaterdag 16 mei 2015 ===


137cm 24kg kabeljauw in A rorbuer

Mooie vangst bij A Rorbuer in de Lofoten, een paradijs voor de grote vissen, kabeljauw, koolvis en heilbot.

Kabeljauw 137cm 24kg, (geen foto) de foto hieronder is van een dikke koolvis, ook van A Rorbuer, 14kg !

ps denk er aan.... vanaf 1 mei is het verplicht om tijdens het varen in Noorwegen een reddingsvest te dragen of drijfpak.

 Raffie=== Donderdag 14 mei 2015 ===


Bericht uit Mefjord Brygge

Gisteren onbeperkt kunnen vangen, kabeljauw tot 112 en koolvis tot 115cmRobert=== Donderdag 14 mei 2015 ===


Laatste bericht uit Nappstraumen

Hallo.

Nog snel een vangstbericht vanaf luchthaven Oslo van onze laatste visdag gisteren in Nappstraumen. Om kwart over tien in de ochtend uitgevaren naar open zee in het zuiden deze keer. Even buiten de monding van de straumen op zoek naar talud en vis. Het was mistig met af en toe wat (mot)regen maar de wind viel reuze mee dus geen reden tot klagen in onze warme drijfpakken. Op de eerste 'kallen' weinig succes en 1 kabeljauwtje. Daarna wat dichter bij de monding op de grens van 50 meter diepte naar 30 vlakbij wat eilandjes/rotsen. Inmiddels was het net even na laagtij geworden en wat we toen meemaakten was ongelooflijk.

We zaten ineens.midden in een school jagende kabeljauw, allemaal rond de 8 kilo. Totale gekte!!! Ons kunstaas had niet eens de tijd om de bodem te raken of het was bij elke worp raak. Ingooien, pompen en ophalen. We waren binnen 15 minuten allebei drijfnat in ons drijfpak van het zweten. Wat een fantastische visserij. Nog nooit meegemaakt. Omdat de dag wat rustig begon hadden we een gummimak boven onze cutbaits/pilker gemonteerd. Het resultaat was zeker 20-25 kabeljauw van 6-8 kg en 85-100 cm met daarbij 3 doubletten ( zie foto als bewijs ). Daarna ving Rogier nog een grote schelvis, zijn eerste.

Na een uur was het ineens over, maar wat een spektakel op de laatste dag. Daarna zijn we nog wat verder gaan speuren en hebben we nog een hoop kleinere kabeljauw gevangen. We zijn de tel kwijtgeraakt maar waarschijnlijk wel zeker zo'n 60 - 80 stuks vis die dag. Ongelooflijk hoeveel vis er zit bij Nappstraumen en hoeveel mooie stekken en mogelijkheden er zijn.  

Onze droomvisvakantie is helemaal uitgekomen. We gaan zo snel mogelijk weer terug naar (Noord)-Noorwegen.

Groeten Oedo en Rogier

   Oedo=== Dinsdag 12 mei 2015 ===


Herinnering

Vanavond 22:00 Wicked Tuna op National Geographic, gisteravond was de 1e uitzending van seizoen 4 !

Zie hier het hele schema:  http://natgeotv.com/nl/wicked-tuna/over Raffie=== Dinsdag 12 mei 2015 ===


Foto's Dafjord

In de accommodatie Dafjord in Noord Noorwegen hebben we 6 mannen uit Volendam, Urk en Spakenburg, zij stuurde ons deze 2 foto's door.

De heilbot was 105cm lang !

 Raffie=== Dinsdag 12 mei 2015 ===


Dubbel bericht Nappstraumen

Hi, even snel een berichtje voordat we zo gaan uitvaren.

Eergisteren, zondag 10 mei leek te verwaaien met windkracht 8. Toen de wind om 18uur minder was toch uitgevaren en in de Nappstraumen gedrift op heilbot. Helaas geen aanbeten op de anti-twist rig. Met de lichtere hengels, Penn heavy pilk, en shads/kleine cutbaits toch nog een fantastische visdag/avond gehad. Het was kabeljauw rush hour en we hebben met 2 man tussen de 60-70 stuks kabeljauw gevangen van tussen 40 en 70 cm. Nog nooit zoveel kabeljauw gevangen. Onze shads waren totaal aan stukken gebeten van alle aanvallen. Er zaten nog 2 tot 3 grote tussen waarvan de grootste 102 cm. Heerlijk gevist dus tot 0:30 uur 's nachts. Geen foto's van deze dag helaas.

---

Gisteren, maandag 11 mei, ver weg op zee geweest op jacht naar de grote kabeljauwen. Het weer was een stuk beter hoewel de zee nog wat onrustig was. Geen spectaculaire dag wat betreft aantallen maar Rogier ving wel een persoonlijk record gul van 30 pond en 117 cm. Mijn grootste was 16 pond en 97 cm. Totaal ongeveer 10 kabelkauw gevangen en 1 lom. Ik ving wel nog mijn allereerste zeewolf! Alweer een prachtige dag dus op de Lofoten. En wat een spectaculaire omgeving als je met zijn 2-en op een bootje op zee bent en al die bergen ziet! Fantastisch!

   Oedo=== Maandag 11 mei 2015 ===


Mooie vangsten Nordskott

Ook bij Nordskott wordt er goed gevangen !

Heilbot 24kg en kabeljauw 14.5, dat zijn toch hele mooie vissen. Maar net als voor vele andere huisjes in het Noorden van Noorwegen wees op tijd met boeken, zo is bv Vega Kystferie voor Juni 2016 al helemaal volgeboekt. Dus mocht je in Mei en Juni 2016 naar Noorwegen willen, wees er dan heel snel bij ! Nordskott is ook een echte topper, is zeker de moeite waard, zoals je ziet. 

   Raffie=== Maandag 11 mei 2015 ===


Bericht uit Mefjord

Hallo met Robert vanuit mefjord brygge,

Gisteren heel de dag regen, gelukkig wel vis.
Vandaag zon en nog meer vis. Bizarre afsluiting van de dag om 5 bizarre heilbotten te lossen. Gewoon te zwaar

   Robert=== Maandag 11 mei 2015 ===


Mooie pollak uit A Rorbuer Lofoten

Ook bij A Rorbuer wordt er goed gevangen, heilbot, kabeljauw en zeer zeldzaam een pollak !

De vissers werden tevens bezocht door een school Orca's !

   Raffie=== Zondag 10 mei 2015 ===


Whatsapp vanuit Storekorsnes

Ook bij Hans en zijn vismaten gaat het lekker in Noord Noorwegen bij Storekorsnes, hun 1e keer Noorwegen is volgens mij geslaagd !

Mooie kabeljauw van 106cm en 9.5kg

 Raffie=== Zondag 10 mei 2015 ===


Nappstraumen

Tijdens onze afwezigheid hebben we nog een paar foto's vanuit Nappstraumen gemist, bij deze van begin Mei en een filmpje:  https://youtu.be/z2SuiDIvnm0 

   Raffie=== Zondag 10 mei 2015 ===


Mooie dikke schol vanuit Nappstraumen

SMS van Oedo vanuit Nappstraumen:

Vandaag laat gaan vissen op zee. Veel wind en stevige golven. Paar kabeljauw, een leng en een lom. Nog even op heilbot geweest met anti-twist rigs maar alle onderlijnen al snel verspeeld.
Daarna nog even op schol om de dag toch nog goed af te sluiten met 20-25 mooie vissen. 
Grootste schol was 58.5cm, heilbot 113cm en 80cm. (foto schol is van een eerdere dag)

Groeten Rogier en Oedo

  Oedo=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Storekorsnes en PolarCirkel

We kregen net weer 2 foto's van Polarcirkel (kabeljauw) en een dikke schol van Hans uit Storekorsnes.

Ook deze groepen hebben een geweldige tijd in Noorwegen. Bij Polarcirkel vangen ze met regelmaat kabeljauwen tussen de 10 en 12kg, verder alles top daar. 

De natuur foto's zijn vh uitzicht van Storekorsnes.

       Raffie=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Nappstraumen top !!

Tja het is overbodig om telkens te roepen maar Nappstraumen en A Rorbuer in de Lofoten, behoren toch wel tot de toppers in ons programma, we hebben meer toppers maar deze staan toch zeker wel in de top 5. Maar het blijft vissen en er komt altijd een beetje geluk bij kijken, neemt niet weg dat je met de juiste hengel, molen, lijn en kunstaas moet vissen, want dat wordt vaak nog onderschat.

Hieronder een sms van Oedo die met z'n tweeën nu in Nappstraumen zijn en een geweldige tijd hebben.

----

Alweer schitterende dag gehad met perfect weer. Paar KJ, 12 schol, grootste 58,5cm en 2,5kg. 2 heilbot met dobber, 80cm en 113cm. Guides Jonathan en Martin zijn geweldig. Gr. Rogier en Oedo
Fantastisch vissen hier. Alle pr's worden dik verbroken en die heilbotten waren onze eerste. We zijn onder de indruk van de visgidsen. Wat een enthousiasme, echt ongeevenaard! 

Gr. Rogier en Oedo

 Raffie=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Bericht uit Nappstraumen

Eerste visdag was fantastisch. Goed weer, heerlijk gevist. 6 lom 2 tot 5 kg, 1 pollak, 12 kabeljauw met 100, 109, 110cm.

Grootste was zeker 15kg.

Gr. Rogier en OedoOedo=== Vrijdag 08 mei 2015 ===


Mooie kabeljauw uit IJsland

Een bericht van Hugo uit IJsland, zij zijn aan het vissen in IJsland en hebben het goed naar hun zin, vangen heel heel veel kabeljauw en vingen gister een kabeljauw van 21.6kg, mooie vis hoor !

Tip: er is voor Juni 2016 nog plaats voor 1 groep tijdens het Penn IJsland Festival (24u per dag licht). http://cordestravel.nl/ijsland/penn-ijsland-festival/ 

Bedankt Hugo voor je foto, we zien er graag meer met grote vissen uit het mooie IJsland.Raffie=== Donderdag 07 mei 2015 ===


Bericht vanuit Storekorsnes

Hallo allemaal,

We zijn weer terug in NL en op kantoor, vol aan de bak, velen hebben niet eens gemerkt dat we 3 weken in de USA waren. We hebben elke dag gewoon gewerkt berichten geplaatst, mails beantwoord en zelfs 13 boekingen gedaan voor 2015 en 2016. Dus nu weer terug op kantoor en lekker bezig met allerlei zaken, zoals oa natuurlijk Wicked Tuna dorp Gloucester waar we in September naar terug "moeten". Uiteraard hebben we een geweldige vakantie gehad en denken er met plezier aan terug, deze keer eens zonder vissen en dat is toch ook wel even fijn. We hebben een rondje gedaan: Montauk - Gloucester - Niagara Falls - Pittsburgh - Philadelphia - Washington - New York, alles gedaan met huurauto en hotels. We hebben gevlogen met Icelandair op Newark Liberty wat heel goed is bevallen, Icelandair vliegt ook op Boston, dat is maar een uurtje rijden ! Dus als we in September weer naar Gloucester (Wicked Tuna) gaan, dan is het vanaf Boston maar een uurtje rijden en dan met Icelandair werkt dat prima. Ik zal vd week nog wat foto's plaatsen.

Inmiddels zijn er ook volop groepen aan het vissen in Noorwegen, we hebben groepen bij Roan, Vega, Storekorsnes, Bergen en vanaf vandaag in IJsland, laten we hopen dat we meer berichtjes krijgen. Hans belde vandaag even en stuurde me een foto door. Hij is met zijn vismaten in Storekorsnes Noorwegen en heeft het naar zijn zin tijdens zijn 1e visreis naar Noorwegen, ze hebben al van alles gevangen en hopen nog op een heilbot, hier de foto van Hans.

Update na een kort telefoontje met ons, nog wat extra tips, kregen we gisteravond 3 nieuwe foto's, met oa heilbot !

   Raffie=== Maandag 04 mei 2015 ===


Bericht uit de Keys

Toon, John en zijn zoon zijn in de Florida Keys en hebben al een mooie dag op de offshore gehad !

Onze belgische partner ter plaatse Jeremy heeft ze zoals altijd weer prima opgevangen en verzorgd.

http://cordestravel.nl/florida/sportvis-programma-vissen-in-florida/ Raffie=== Vrijdag 01 mei 2015 ===


Vissen met de dobber...... op de HEILBOT !!

Onze groepen hebben het al gehoord en gezien bij Erik tijdens de Cordes Traveldag, onze visgids Erik vist met een dobber op heilbot en het werkt. Erik ving gisteren een heilbot van +/- 100kg en deze dikke heilbot had (heeft) een lengte van 196cm, grootste vis ooit aan een dobber gevangen.

Tja en dat bewijst wederom dat Nappstraumen een top visgebied is, voor de vissers die hier vorig jaar al geweest zijn (maar liefst 140 Nederlanders en Belgen) zien waar deze heilbot gevangen wordt, precies recht voor de deur van Nappstraumen op  minuut varen, neet waar iedereen rechts de hoek om gaat voor open zee.

Bij Nappstraumen gaat er altijd een visgids gratis mee voor 1 dag, dus zo vis je meteen op de beste stekken met de juiste techniek, wat wil je nog meer ?

Eens kijken naar het filmpje:  https://youtu.be/7E7vdLlkbRI 

   Raffie=== Vrijdag 24 april 2015 ===


Bericht uit Hellesoy

Woensdag:
Vandaag weer een mooie dag op het water. Een paar mooie kabeljauwen 5 intotaal en de zwaardste was 5kg en dan nog 2 pollacken. Mooi gevecht om die boven te brengen. Ze kwamen van 50 m diep. 

Laatste dag
Onze laatste dag in Hellesoy Noorwegen was een super fantastische dag. Pollacken genoeg, niet alles paste op de zitting, de 3 zwaarste waren rond de 5kg, nog een kabeljauw en 1 rode poon maar die zwemmen weer rond. Als we weer thuis zijn volgt er een volledig verslag.

    Katty en Paul=== Maandag 20 april 2015 ===


Ook Striped Bass 

In Gloucester kan er ook striped Bass gevangen worden...

    Raffie=== Maandag 20 april 2015 ===


Cordes Travel & Wicked Tuna Gloucester

Live vanuit Amerika, groot nieuws !

In het diepste geheim is er onderhandeld, maar het is nu officieel, Cordes Travel heeft een contract om als enige in de Benelux samen te werken met het officiële boekingskantoor van de charterboten bekend van het programma Wicked Tuna. Dus Cordes Travel kan nu als enige vistrips boeken bij de mannen van Wicked Tuna. We hebben het heel erg stil gehouden, zelfs voor vrienden en bekende omdat we pas hier ter plaatse het echt officieel hebben kunnen maken, nooit de huid verkopen voor de beer geschoten is.

Voor wie Wicked Tuna nog niet kent, lijkt me stug maar toch, dat is een serie op National Geographic Channel over het vissen op de aller allergrootste Tonijnen ter wereld ! Beleef de verhalen, de strijd onderling, maar ook de vriendschap van deze die hard fishermen. De serie gaat alleen over een paar kapiteins en hun crew, maar hun leermeesters, hun vrienden, familie en collega’s vissen ook allemaal en zijn net zo goed of soms zelfs beter als de BV-ers (bekende vissers) en Cordes Travel heeft nu toegang tot alle kapiteins en dan alleen de TOP vd TOP.

We zouden Cordes Travel niet zijn als wij niet eerst ter plaatse gingen kijken, kennis maken, boten bekijken en zorgen dat alles voor de eerste stappen goed geregeld is. Johnny zal onze partner ter plaatse zijn die zorgt voor de organisatie in Gloucester, (spreek je uit als Klouster) hij zorgt voor alle boekingen vd kapiteins, heeft het overzicht en zal alle gasten van Cordes Travel opvangen, begeleiden en hun de tijd van hun leven geven. Johnny heeft zelf ook 3 boten en kent elke kapitein al sinds hun kindjaren, het zijn allemaal vrienden, hebben veel samengewerkt en Johnny was zelf te zien in de eerste serie van Wicked Tuna (National Geographic). Wil je een bepaalde kapitein ontmoeten, geen probleem, Johnny regelt een meet and greet, maar uiteraard kun je ook zelf een paar dagen met jouw favoriet boeken.

We zijn dan ook al officieel voorgesteld aan alle kapiteins en hebben er zelfs al een aantal ontmoet. We hebben minstens 2u met Paul Hubert gesproken, wat een gek, wat een man en wat heeft hij een kennis, deze man lacht altijd en kan niet wachten om met Nederlanders en Belgen het water op te gaan. Paul heeft nu zijn eigen boot, maar was jaren te zien als dekknecht bij verschillende andere boten van oa de Tuna.com en de Bounty Hunter.

De komende weken zullen we achter de schermen verder werken en zal alles uitgewerkt gaan worden, want pas als alles geregeld is en 100% in orde, komt het pas op de website te staan. Maar we kunnen wel al trips boeken, want boten en accommodaties hebben we al gezien en zijn klaar voor gebruik. Hotels, motels, bed and breakfast of een huis, alles is te boeken en maak je geen zorgen er is hier in Gloucester is van alles te beleven. Gloucester is ook de oudste haven van Amerika dus de visserij leeft hier overal. In de avond zin in een biertje, wij weten waar je de mannen kunt ontmoeten, Johnny neemt je mee naar de bars en restaurants waar de locals komen.

De bekende kapiteins van seizoen-4 zoals: Dave Marciano (FV- Hard Mechandise), Paul Hebert (FV- Wicked Pissah), Dave Carrero (FV- Tuna.com), Tyler Mclaughlin (FV- Pin Wheel), TJ Ott (FV- Hot Tuna), Bill Muniz (FV- Lily), Family Monte (FV- Bounty Hunter), Ralph Wilkins (FV- Odysea) en Scott Prentiss (FV- Lisa & Jake) staan klaar voor jullie, maar ook de toppers achter de schermen kunnen we boeken voor jullie. Niet alleen Tuna maar ook Striped Bas, vissen vanaf de kant en haaivissen kan geregeld worden. 

Uiteraard vragen jullie je af of we ook gevist hebben, nee maar daar waren we nu ook niet voor, zij willen natuurlijk weten wat onze gasten verwachten, wat wij wensen, hoe wij werken en wij moeten weten of hun hetzelfde doel hebben, de sportvisser een geweldige tijd geven en dat zij uniek met ons gaan werken, dus het vissen zelf was niet de bedoeling, maar het is ook niet het juiste seizoen. Maar in September moeten we terug om te vissen, dus we gaan dan volop filmen en foto's maken.

Hier nog een kort filmpje waar Paul Hebert (waar we mee gesproken hebben) en Dave Marciano te zien zijn samen met TJ Ott: http://channel.nationalgeographic.com/wicked-tuna/videos/reel-talk-ep-4-harpoon-hellraising/

Zo, na 2 zware dagen met veel ontmoetingen en vergaderen, nu nog even vakantie, de druk is vd ketel ;-)

Trouwens wat een gweldige truien he, iedereen die bij ons Gloucester boekt krijgt van ons een trui naar keuze, mét handtekening indien gewenst. Wij hebben er zelf 3 gekocht, eentje van "Tuna.com" van Dave Carrero, Paul Hebert zijn trui vd "Wicked Pissah" en natuurlijk onze stoere Itliaan Dave Marciano van "Hard Merchandise".

Wij hebben een trui en een t-shirt extra gekocht, nemen we mee naar Nederland en zullen we verloten of iets anders leuks mee doen, dat weten we nog niet, dus wie weet loop jij binnenkort wel in een echte originele Wicked Tuna Gloucester trui of t-shirt, voor de échte fans. Meer informatie zal via de nieuwsbrief verzonden worden... (dus meld je snel aan). http://ymlp.com/xgewwumjgmgj 

      

      

      "Wicked" Raffie en Linda=== Maandag 20 april 2015 ===


Bericht uit Hellesoy

Wat een prachtige dag weer in Hellesoy deze ochtend en avond met mijn vlieghengel op het water eerst 1 van 2kg pollack en deze avond een van 3,5 kg, dat is gewoon fantastisch. Dan hebben we nog een pollack van 4 kg en van 3,5 kg . Ook hebben we een anglerfish gevangen, prachtig mooi was hij maar heel gevaarlijk. Raffie Cordes weet wel wat de nederlandse naam is. Nu naar bed zodat we morgen weer op avontuur kunnen!

(Katty, het is een zeeduivel)

     Katty en Paul=== Donderdag 16 april 2015 ===


Heilbot uit Nordskot

Een bericht vanuit Nordskot, een 13 jarige jongen vangt op 5 minuten van Nordskot een heilbot van 43kg met een lengte van 152cm.Raffie=== Donderdag 16 april 2015 ===


Bericht uit Hellesoy

De eerste gullen zijn in de vriezer. We hebben er ook eentje in de pan, was net als boter. Mooie dag gehad op het water. Een hagelbui gehad en het ijs was aan de binnenkant van de boot. 10 min. later was het zonnig. Mooie boot Raffie Cordes en ook heel erg veilig.

 Katty en Paul=== Maandag 13 april 2015 ===


Nog wat Lofoten

Hier nog wat foto's vd Lofoten, blijft een top visgebied !

Foto's zijn van gisteren en een paar dagen geleden, er wordt mooi vis gevangen, heilbot laat het een beetje afweten, water wellicht nog te koud.

  Raffie=== Zaterdag 11 april 2015 ===


Bericht van visgids Hannes A Rorbuer

Halibuts and nice cods at Å Rorbuer, Lofoten (2015-04-11)

Having ended last week with some shitty weather I got a new group last Wednesday. The conditions were rough Thursday so we went up to Nappstraumen since they had two boats that were not rented out. We got out and did some halibut fishing for an hour. Unfortunately we did not have too much luck with that so despite the terrible snow and wind we went out to the south side, south of Nusfjord, and tried some skrei fishing. They started biting immediately and after 25minutes of fishing we had landed quite a lot of fish. The wind picked up even more and we had to go back in. Biggest one was 30lbs+. 

Yesterday was rather windy too but the fish bit hard outside Å even though we were fishing 1.5Nm from the camp. Guide Erik from Nappstraumen was here guiding a group from Stockholm and they managed to catch the biggest one on about 45lbs. 

The weather was much better today when we went out at 7am. We started out with som skrei fishing and the third fish of the day was a solid 45lbs+ fish. Since the weather was so nice we took a trip around the south point of Lofoten to try the North side instead - bad choice… we did not find any cods at all on that side. But instead of slapping myself in the face for that we tried some halibut fishing - GOOD CHOICE. We actually managed to land four of them on three drifts. No big ones but some nice fish with a top on about 105cm (a bit over 3ft).

After the halibut session we decided to drive back to the South side to catch more cods. I found big schools but they did not seem too interested in the jigs but swam away once they reached the right depth. We kept on fishing for about 1.5 more hours and then hurried back in since the guys had to go to the grocery store.

Good days and more to come.

Hannes Ribbner, Å RorbuerHannes=== Donderdag 09 april 2015 ===


Slecht wereldkampioenschap ?

Hallo allemaal,

We kregen een paar vragen over de "slechte" skrei visserij in de Lofoten daar een collega had gezegd dat er "maar" 1 kabeljauw gevangen was van 30kg en slechts 35 over de 20kg. Ik denk dat het stukje vd collega een klein beetje verkeerd gelezen wordt, dus hier een kleine uitleg. 

Tijdens het wereldkampioenschap Skreivissen wat maar 2 dagen duurt is er inderdaad niet zo goed gevangen, 176 sportvissers wisten maar 1 kabeljauw van 30kg te vangen en maar 35 over de 20kg. Tja dat noemen ze nu vissen, de ene week zijn de vangsten beter dan de andere week, kan wel eens gebeuren, heeft iedereen wel eens. Ik kan me nog een vangstbericht op onze website herinneren van 11 maart 2014 dat een sportvisser bij Soroya in 1 week maar 8-10 uur heeft kunnen vissen en daar maar 3 vissen boven de 20kg heeft kunnen vangen waarvan eentje van 31kg. Ik wil hier alleen maar mee aangeven dat de visserij in géén enkel gebied heilig is, altijd goed is, altijd top is en je maar op één plaats in Noorwegen grote kabeljauw zou kunnen vangen, want dat is niet waar. De vis zwemt en met een beetje geluk, op de juiste plaats en met de juiste wind kun je op verschillende plaatsen in Noorwegen Skrei vangen, dus niet op één plaats, maar op verschillende plaatsen !

En dat je zelfs niet alléén in Noorwegen grote kabeljauw kunt vangen, maar juist ook in IJsland, in Augustus (dus niet in de winter) hebben we in Sudavik in 1 week hele grote vissen gevangen, we vingen als toppers 27kg, 28kg en 30kg kabeljauw, stel je voor als we in IJsland in Maart zouden gaan vissen, als we in de zomer als dit soort vangsten hebben, stel je voor wat het in maart zou zijn. In IJsland maak je het hele seizoen kans op grote dikke kabeljauw.

Dus ja het kampioenschap duurde 2 dagen en in die 2 dagen was het gewoon even pech, net als die sportvissers vorig jaar in Maart, gewoon pech. Alleen men dacht nu, gezien de e-mails die we kregen, dat de Skrei visserij op de Lofoten slecht is en dat klopt niet, je kunt een gebied niet afrekenen op 2 dagen vissen, dat is niet eerlijk. Dus laat je niet gek maken dat je "even" een paar duizend kilo kan gaan vangen, want het blijft vissen en het weer speelt een belangrijke rol. De ene dag is beter dan de andere dag, de ene week is beter dan de andere week en dat is een eerlijk antwoord, dat noemen ze vissen !

Vorig jaar hebben we al veel verteld over de beruchte skrei visserij rondom de Lofoten, ook wel door de beroeps "Kaffetorsk" genoemd, een kaffetorsk is een kabeljauw van 30kg of zwaarder ! Deze wedstrijd duurde dit jaar van Februari tot April en wordt gedaan door de kleine beroeps, dus allemaal stekken waar wij ook met "onze" boten kunnen komen een enkeling komt van ver weg, maar 99,9% worden gevangen rondom de Lofoten en zelfs aan de binnenkant vd Lofoten. Bekijk de foto's maar eens van alle 30+ kabeljauwen die gevangen zijn rond de Lofoten, dan zie je snel dat er echt wel heel veel Skrei zwemt bij de Lofoten. Google maar eens op Skrei en je ziet overal de Lofoten terug komen, want uiteindelijk gaat de Skrei daar heen (volgens wikipedia), niets voor niets komt 90% vd stokvis vd Lofoten http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabeljauw Daar komt bij dat de Lofoten het paaigebied is voor de Skrei, dus dat alle grote vette vrouwtjes kabeljauwen naar de Lofoten komen, lees maar eens door wikipedia.

Dus bij deze dus ons antwoord op alle mensen die aan ons gevraagd hebben of de visserij op skrei rond de Lofoten minder is geworden, omdat er tijdens een wedstrijd van 2 dagen slecht gevangen is, nee dat is dus niet waar, de visserij op Skrei is nog steeds top en er zijn dit jaar weer meer Kaffetorsk gevangen dan vorig jaar. Zwaarste kabeljauw 2015 tijdens deze wedstrijd 43kg en in totaal zijn er al 250 kabeljauwen boven de 30kg gevangen, waarvan veel boven de 35kg. Veel van onze groepen zul je er niet gaan zien, zij kiezen voor IJsland als ze grote kabeljauw willen vangen, waar de temperatuur vaak veel beter is daar je niet speciaal in de winter op grote kabeljauw hoeft te gaan vissen, maar je ook, zie onze reisverslagen, je ook tussen Mei en September ontzettend veel grote kabeljauw kunt vangen en je eigenlijk elke dag kunt gaan vissen op een enkele dag na als er windkracht 10/11 staat, dus extreem weer. Wil je kans maken op grote kabeljauw, grote koolvis en grote heilbot ga dan naar A Rorbuer of Nappstraumen, als je meer soorten wil vangen, of naar IJsland voor de kabeljauw hét kabeljauwparadijs. 

Wil je alle Kaffetorsk foto's vd Lofoten zien, klik hier:  http://www.lofotposten.no/Kaffetorsker_2015-5-29-52005.html 

Zie hier ons filmpje van het laatste week in IJsland, eind Augustus met een 30kg kabeljauw:  https://vimeo.com/user34253922/visreis-ijsland-vissen Raffie=== Woensdag 08 april 2015 ===


Vangsten uit Panama

Ook Panama blijft mooie vissen geven, wederom prachtige tonijn, amberjack, Cuberra en Roosterfish.

Ook eens naar Panama, we hebben voor volgend jaar weer 4 data voor een groepsreis onder begeleiding van onze Zweedse partner en in 2017 hebben we nog 2 en misschien 3 plaatsen vrij voor ons eigen Panama festival, dan gaan Linda en ik ook mee.

Volgende week gaan Linda en ik naar de USA, mini vakantie en misschien een nwe accommodatie bekijken. We vertrekken 14-04 en zijn 05-05 weer terug. Cordes Travel blijft gewoon "open" dus stuur gerust je aanvragen en boekingen door, we zullen meerdere malen per dag onze e-mail checken, dus we zijn gewoon "open" alleen zijn we niet via de telefoon bereikbaar.

       

       Raffie=== Zondag 05 april 2015 ===


Nappstraumen doet het ook weer goed !

Erik onze visgids in Nappstraumen is (net als wij) gewoon aan het "werk" tijdens deze dagen, samen met de groepen op jacht naar de mooie vissen, doel is kabeljauw, heilbot en koolvis en uiteraard een paar mooie schollen !

Er zit ontzettend veel vis tussen de 10 en 12kg in het water, niet normaal zoveel van dit formaat is er te vangen, maar men wil groter dus zet men de Big Bob in van 30cm en is de jacht op "groot" begonnen, met als resultaat vele tussen de 15 en 20kg, met als klapper een hele slanke van 134cm van ongeveer 20kg en de zwaartse was 23kg, mooie vis toch !

  Raffie=== Zondag 05 april 2015 ===


A Rorbuer gaat goed !

Ook onze accommodatie A Rorbuer doet het goed, mooie vangsten en heel veel vis onder deze dikke jongens !

Hier een berricht van onze visgids Hannes zelf, deze keer in het engels:

the weather forecast promised very light winds and even some sun coming through. We drove out on an ocean looking like a mirror. It was flat calm until we reached the south side of Lofoten called ”moskenesstraumen”. We fought our way through the current and started fishing the 250ft slope on the other side. We directly hit some fish and Leif landed a solid 30lb+ as his first fish of the day. 

We landed more fish until we decided to go in closer to shore, trying a couple of drifts for halibut. The first drift got messed up by thousands of cods trying to eat our jigs making it impossible to hook a halibut - it was good fun but not exactly what we had planned. We drove a couple of minutes further up north and tried a slope going from 100ft down to 300ft. As soon as I hit the bottom a got a bite on my crazy daisy. The fish immediately started running and i quickly realised it was a halibut. After a quick fight I got it up to the boat but before i could land it the hook popped and the 30b fish swam back down. 

It was pretty choppy on the side we were fishing on so after a while, one of the guys got a little bit seasick. We then decided to go back trough the current to fish closer to the camp. We had a hard time finding the fish and on the way back we tried a place where we caught some the day before (this turned out to be the best decision of the day). The fish started biting immediately and kept doing so until we almost broke our backs. The interesting thing was that the more we fished the school, the more they rose. The depth was almost 300ft and we had fish from the bottom up to 60ft - it was crazy. The fish was also getting bigger in the end and when we stopped, we had several of them weighing over 40lbs. 

What a day - tomorrow (4/4) the guys want to sleep for a bit but we will head back out there in the afternoon - then we will break that 45lbs mark. 

Hannes (A Rorbuer)

    Raffie=== Zondag 05 april 2015 ===


2170kg teveel vis !

Nu hadden we pas geleden de Belgische vissers die gepakt werden met 287kg teveel vis nu heeft de douane op hetzelfde punt, vermoedelijk vh zelfde camp ook weer 2 "sportvissers" gepakt, zij hadden "maar" 2170kg teveel vis bij hun. Zij haaden in 50 bakken 2200kg vis bij zich, heilbot, kabeljauw en schelvis. De regering en de douane was al boos, nu is het hek helemaal vd dam natuurlijk en zal er nog strenger gecontroleerd gaan worden en TERECHT !

Deze mannen gaven aan dat ze de vis niet zelf hadden gevangen. De douane gaf ze een stopteken, maar deze negeerde ze en vluchtte weg, maar na een korte achtervolging zijn de mannen in de kraag gevat, bij dezelfde overgang als de Belgen een paar weken geleden en zo werdt ook deze vis in beslag genomen en kregen de mannen een boete van 2500 euro, ik denk dat dit op dit moment de maximale boete is. 

Gemiddeld neemt de douane tussen de 5000 en 7000kg vis in beslag, nu in 2015 staat de teller al boven de 3000kg, dus wellicht een record jaar ?

 Raffie=== Zaterdag 04 april 2015 ===


Vangsten Nappstraumen

De dieptemeter gaf 120m diepte aan en in het middenwater zat de grote kabeljauw op rond de 60m. Dit geeft aan dat ze scholen met vis volgens, wellicht haring of koolvis. Ze vis beet heel voorzichtig en men moest hard werken met verschillende kleuren, de Crazy Daisy was die dag het beste aas. Prachtige vangsten weer bij Nappstraumen. Een aantal 15+, 6 boven de 20kg en de zwaarste 23kg.

   Raffie=== Woensdag 01 april 2015 ===


Hele grote !!!

In de Lofoten is de vangst nog steeds goed, alleen er zijn nog maar weinig vissers die echt zin hebben om voor een dikke kabeljauw in de ijzige kou te staan, sneeuw, wind, natte sneeuw en soms wel temperaturen rond de -10 met als gevoelstemp. rond de -25, tja je moet het maar willen. Er werden verschillende kabeljauwen gevangen tussen de 15 en 20kg een mooie meterplus heilbot en een paar dikke schollen. Als je dan ook nog eens hele groep Orca's langs je boot hebt, kan je visreis niet meer stuk toch ?

Wil je ook eens naar de Lofoten, check de website A Rorbuer en Nappstraumen.

     

    Raffie=== Dinsdag 31 maart 2015 ===


60kg tarpon bij Panama !!

Wederom heeft één van onze visgidsen in Panama een trophy vis binnen gehaald ! Deze keer een hele dikke vette Tarpon van 120lb ofwel 60kg, de Tarpon staat bekend om zijn geweldige kracht en is een droom van vele vissers. Maar niet alleen kwam deze Tarpon aan boord, er werd ook een Blue Marlin gevangen van 125kg en een Tonijn van 100kg+ en verder verschillende andere soorten vis.

We hebben inmiddels wel gemerkt dat die hele mooie goudkleurige vis, de Mahi Mahi, ook wel Dorado, Bullhead of Yellow Delphin wordt genoemd er nu niet meer is. Deze worden algemeen alleen in de maanden november, december en januari gevangen.

Ook mee naar Panama of deelnemen aan de groepsreis in 2017, kijk snel op onze website bij Panama: www.cordestravel.nl 

         Raffie=== Zondag 29 maart 2015 ===


Laatste bericht uit de Florida Keys

Zoals gezegd hebben we gisteren op de long key bridge gevist, en dat was ook heel leuk, en we hebben enorm goed gevangen. Parrotfish in alle kleuren, bermuda chub, docterfish, snapper, pufferfish waren de soorten die we vingen. Nu staan we op het vliegtuig aan het wachten die 4 uur vertraging heeft😦 maar ook dat is door linda geregeld, een telefoontje om ons te verwittigen hiervan vonden we schitterend. We hebben van de nood een deugd gemaakt en zijn wezen stappen op south beach te miami
Niiiiicccceeee.😍😍😍Pascal=== Zaterdag 28 maart 2015 ===


Uit de oude doos....

2010, het 2e Penn IJsland festival...

Prachtige reportage van het Belgische programma Jacht en Vis TV Plattelands TV

http://www.jachttv.com/video/ijsland-kabeljauwland-0 Raffie=== Zaterdag 28 maart 2015 ===


Mooie vangsten Roan

Ondanks een slechte start vd week heeft Roan zich toch van de goede kant laten zien....

http://cordestravel.nl/noorwegen/roan-rorbu-vissen-in-midden-noorwegen/ 

     

     Raffie=== Vrijdag 27 maart 2015 ===


Mooie vangsten Nappstraumen

De vis is er, het weer is goed, alleen er zijn geen groepen. Wie in Maart naar Noord Noorwegen gaat moet wel tegen kou, sneeuw en slecht weer kunnen, want zijn niet de fijnste maanden om te vissen. Maar die groepen die dat risico wel nemen maken kans op hele hele dikke kabeljauwen, de bekende Skrei vissen. Ga je naar IJsland dan vang je het hele jaar wel dikke kabeljauw, zo vingen wij eind augustus ook 25+ kabeljauwen met als zwaarste 30kg, dus je hoeft niet persé de kou in om grote kabeljauw te vangen.

Dus om die reden hebben we op dit moment nog niet heel veel groepen bij Nappstraumen en A Rorbuer, maar die groepen die er zijn, vangen gewoon goed.

Gisteren vingen ze verschillende kabeljauwen, 20 stuks tussen de 14 en 18kg, daarna vingen ze er 4 van 20kg en de klapper was een dikke kabeljauw van 23.9kg. De meeste van deze kabeljauwen werden gevangen op de blauwe Big Bob 480gr, een echte killer dus. Ook de heilbot liet zich zien, verschillende mooie heilbotten met als grootste 122cm !

Kortom wederom een leuke visserij rondom de Lofoten.Raffie=== Vrijdag 27 maart 2015 ===


Bericht uit de Florida Keys

Onze laatste dag backcountry. Onze week zit er alweer op. De ene groep viste vandaag met kunstaas, en ondergetekende met de vlieg. Dit was een succes. Een mooie snook en speckled trout en vele andere jacks, ladyfish, snappers..... de andere groep met kunstaas hadden 30+  jacks en een 150 pond lemon shark. Dus alweer een geslaagde dag. We zitten momenteel aan 46 verschillende soorten vissen, dus niet slecht mijn gedacht. Gisterenavond visten we wat van onder de brug, en ook daar vingen we ons te pletter. Morgen op onze laatste vrije dag gaan we op de brug zelf vissen. Blijkbaar hebben we onze week goed gepland, want wij hadden geen wind en dagelijks minimum 28 graden, en vanaf morgenavond geven ze een koudefront en veel wind 😯Pascal=== Donderdag 26 maart 2015 ===


Panama Tuna !

De Mahi Mahi laat zich niet meer zien, die zit er eigenlijk alleen in januari, maar de Tuna is er wel en hoe....

Helaas hebben we geen gewichten, maar ik je verzekeren dat dit echte monsters zijn....

Als je dit eens mee wil maken moet je naar Panama >>>

        Raffie=== Donderdag 26 maart 2015 ===


Marco Kraal (Vis TV) breekt record

In September 2014 gaat Marco Kraal bekend van Vis TV op RTL7 via Cordes Travel mee op visreis naar de Lofoten, samen met Robert Valkeneer, Linda en Raffie. Het doel van deze trip is hele grote koolvissen.

Het hele verhaal kun je >hier< en >hier< lezen.

Tijdens deze trip vangen we daadwerkelijk ook hele grote koolvissen, we vissen vlak bij de accommodatie A Rorbuer, maar verblijven elders. Maar wil je ook de grote kolen eens achter de vinnen aan zitten, dan is A Rorbuer de beste stek, je vist dan op dezelfde stekken als waar wij hebben gevist. 15-16-17-18kg koolvissen komen boven, monsters, kannonen, torpedo's en onderzeeërs zijn dit soort grote koolvissen, een kracht die je je niet voor kunt stellen.

Marco vangt op één van deze dagen een prachtige koolvis van maar liefst 19.5kg met een lengte van 123cm, dat is dus een record vis en verbreekt daarmee het record van Pim Pos uit 2002 met maar liefst 1,3kg, 12 jaar later wordt er pas weer een record op koolvis van dit formaat geclaimed en wel op naam van niemand minder dan Marco Kraal. Marco boekt vaker zijn visreizen bij Cordes Travel en gelukkig met veel plezier, mag ook wel met dit soort monsters.

Inmiddels is het allemaal officieel goedgekeurd en heeft Marco een officieel NCRZ record op zijn naam een hele dikke koolvis en daar mag hij best trots op zijn. Uiteraard met dank aan de goede materialen van Penn en een top-visgids (Raffie) hahahaha.

Zie hier het filmpje van deze vangst en de prachtige Lofoten en de visserij daar:  https://vimeo.com/user34253922/vissen-in-noorwegen-visreis-lofoten 

Gefeliciteerd Marco !!

  Raffie=== Donderdag 26 maart 2015 ===


Bericht uit de Florida Keys USA

De backcountry trip was voor de mannen die in en rond de mangroves zijn wezen vissen een succes. Ze hadden een grote lemon shark en ook een even grote blacktip shark. Daarbij hadden ze snook en speckled trout van een mooi formaat. Tel daarbij nog een 60 tal snappers, jacks en grunts en hun trip was compleet. Zij visten met steve. Wij gingen ver de golf van mexico op, maar dit bleek minder. Op een uur en een half varen liggen er 3 wrakken, en daar is er grouper en andere soorten te vangen. Maar wat bleek, toen we er aan kwamen lagen er al andere boten te vissen. Dus we waren al 3 uur van 6 kwijt om rond te varen. We hebben dan de boeien van de kreeftenpotten rondgevaren, want daar zit er trippletail onder. Die vingen we vlotjes en gaan we vanavond opeten in lazy days. We hebben dan een 2 tal haaien verspeeld aan de boot doordat we met nylon onderlijne op tarpon visten. We hadden nog wel een 15 tal snappers en catfish.Raffie=== Woensdag 25 maart 2015 ===


Bericht uit de Keys

We zouden vandaag op peacock bass, oscars en largemouth bass gaan vissen in een kanaal in de upperkeys. Een plaats die we kregen van mel. Ze zitten er zeker wel, maar vangen konden we ze niet doen omdat we niet de juiste materialen bijhadden, maar vooral ook dat ze bijna al onze kunstaasjes volgden tot aan de kant maar dan rustig terug dtaaiden grrrr. We beslisten dan wijselijk om terug te rijden naar marathon om er in het zoute te vissen. Kwestie van onze soortenlijst wat aan te vullen, en dat lukte meer dan behoorlijk. Sergant mayor, french grunt,lane snapper, clown wrasse, mutton snapper, garfish, grey snapper, porkfish, bleu stripped grunt en yellow mojarra waren ons deel. We waren heel opgetogen. Kan alweer niet stuk.😃😃😃😃Pascal=== Dinsdag 24 maart 2015 ===


Bericht vanuit de Florida Keys USA

Onze offshore trip was alweer een perfecte dag. Laat ons eerst en vooral nogmaals benadrukken dat alles hier zeer perfect georganiseerd is., waarvoor dank. Jerremy vinden we ondertussen behoren tot onze vriendenkring😊 hij staat klaar voor raad op ieder ogenblik. De captains en mates zijn van uitmuntende klasse. En we hebben toch al veel verschillende landen bevist maar deze hier zijn top.

Kiwi voor de backcountry en Mel voor de offshore zijn 5* we vingen een hoop kingfish, little tuna en een blackfin tuna, die gefileerd werden door captain Mel, en wij en Jerremy hebben er super van genoten in Lazy Days.

Vandaag gaan we in onze vrije dag op zoetwater, en daarna aan de bruggen vissen.Pascal=== Dinsdag 24 maart 2015 ===


Mooie vangsten Nappstraumen

De visserij bij Nappstraumen blijft goed, veel kabeljauwen tussen de 15-20kg, 5 stuks rond de 25kg en 4 heilbotten, kortom was weer top !

Grootste heilbot 93cm.Raffie=== Dinsdag 24 maart 2015 ===


Hier een bericht van Nordskot

Report from last 5 days:

Lots of big cod (Skrei) & halibuts. Our guests "Fishing Bros" from Sweden also got 8 halibuts!

-Four halibuts at the same time by rods! -One each for the 4 guys onboard!

Safe to say that skrei fishing also means halibut fishing!!! 

-This group had 7 different type of fish in 5 days, and they will be back...

All halibuts on picture is over 80cm. Cods are 15-20 kg. 

-By the way, we now got our 3 first of 6 new kaasbøll boats with suzuki 70 hp.

Three more end og april. 

New setup includes three 12v outlets ,12 rod holders inc. 2 for trolling, new garmins and extra storage space. 

Come catch some fish with us and book your holiday with Raffie and Linda !

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/ 

   Nordskot=== Maandag 23 maart 2015 ===


Bericht uit de Florida Keys

Mooie dag gehad vandaag. Ongeveer een 60 a 70 tal vissen gevangen.
Hoogtepunt was een hele mooie blacktip haai. We hadden vandaag scalloped hamerhead, mangrove snapper, ladyfish, blacktip shark, sailors choice, catfish, red drum en jack crevalle.
En velen hadden een mooie maat. We waren unaniem tevreden over onze schipper vandaag.
Kiwi is een topper in zijn vak.
Fotos volgen eens we terug in belgie zijn.
 
Groeten uit het warme floridaPascal=== Zondag 22 maart 2015 ===


Vanaf de steiger

Bij Roan kun je bijna altijd wel vissen, maar als het windkracht 8 is vanuit de verkeerde richting dan kun je alleen nog vanaf de steiger vissen, deze 2 heren hebben dat vanmiddag gedaan en met succes.

Wat platvis, wat gul en zelf een klein heilbotje...

 Raffie=== Zondag 22 maart 2015 ===


Vanuit de Florida Keys

Hier een bericht van Jeremy, onze partner ter plaatse in de Florida Keys USA die onze gasten opvangt en op weg helpt, Jeremy is van Belgie.

---

He Raffie,
Hier is alles alvast goed gestart. Ik was om 8u45 op de afspraak en de mannen hadden net ontbijt en koffie besteld. Naar aloude traditie heb ik de rekening van de koffie op mij genomen!
We hebben wat gepraat over de reis, de vlucht, (douane) het auto verhuur en allerlei andere kleine zaken, de reis was prima verlopen.
Ze waren allen in een opperste bui... maar hoe kan het ook anders... het weer is op dit ogenblik prachtig... enkel een heel klein briesje maar heeft geen invloed op de visserij. Dagtemperaturen rond de 27 a 28 graden en snachts iets cooler tot een aangename 22 graden. Dit is dan ook het vooruitzicht voor de hele week. Na de koffie en de ontbijcroissant zijn we begonnen aan onze rondrit in Islamorada met al onze stops waar er wat te doen valt etc...  We hebben direct een tussenstop gemaakt bij World Wide Sportsman omdat niet iedereen een zonnebril bij had! :-) lol... vissen in Florida zonder zonnebril
Ze waren enthousiast om de eerste Tarpons te zien in the Marina bij Holiday Isle maar werden pas helemaal gek toen ze de honderden tarpons bij Robbies zagen.
Na het voeren van de Tarpons zijn we nog gestopt bij Hog Heaven en heb ik de mannen nog een biertje betaald nog wat nagepraat en hn een fantastische vakantie gewenst. Alles was duidelijk voor hun ... waar, wat en wanneer... Gisteren hebben ze tot 1u op het water gezeten en vandaag begint het echte werk natuurlijk. Ik zal vanavond wel meer weten hoe de eerste dagen zijn verlopen.
Vele groeten
Jeremy vanuit de sportvis hoofdstad vd wereld, de Florida Keys Islamorada 


Jeremy vanuit de Florida Keys=== Zondag 22 maart 2015 ===


E-mail uit de Florida Keys

Bericht van Pascal:

Resultaat op de party boat: een 90 tal vissen. White grunt, goggeleye, triggerfish, pilchard, haai, bleu runner, cenate, squirrefish en yellow tail waren de soorten.
Prachtig weer en geen wind waren ons deel.
T begint al bij al goed.Pascal=== Zondag 22 maart 2015 ===


Belgische sportvissers gepakt deel 3

Dat het leeft onder de sportvissers is wel duidelijk, dat is ook de reden waarom deze heer zo boos is op mij, tja wellicht moet hij boos zijn op zichzelf, boos zijn op de huiseigenaar, boos zijn op de wet, maar niet op ons, wij hebben niets verkeerd gedaan.

In deel 2 geef ik aan dat de heer die de boete heeft gekregen heel boos was en zelfs de hoorn erop heeft gegooid, het verhaal zou niet kloppen en niets is waar, alleen nu blijkt er nog een vervolg verhaal te zijn, dus een 2e groot artikel over deze 2 belgische vissers, dus ja of nu 2 artikelen niet kloppen.... ik weet het niet, ik was er niet bij, alleen het is een interview met de politie en de douane en ik denk niet dat die liegen, maar goed ik was er niet bij.

Dus hier deel 3, niet zelf verzonnen alleen vertaald uit de krant, wil je de tekst zelf vertalen, dat kan via >google translate<<.

In het 2e grote artikel schrijft de krant het volgende:

Dat de boete bekend is en vast staat dat ze 15.000 nok is, dat staat vast en dat is +/- 1875,- euro, terwijl de man die mij belde zij 187,50 dus 1500 ipv 15.000, scheelt wel iets. De boete staat vast voor het smokkelen van vis naar het buitenland. De waarde vd vis ligt op 30.000 nok (3750 euro), dat is tussen de 10 en 12,50 euro per kilo vis. 

De krant zegt, dat de "verdachte" is akkoord gegaan met de boete, hij heeft de boete geaccepteerd, zegt de politiechef Borre Gunnerud tegen de krant. De heren hebben eerst een voorstel gekregen dat ze de vis konden houden tegen de waarde vd vis. Na overleg met de douane bleek dat de heren geen "uitvoervergunning" hadden en werd de vis in beslag genomen en vernietigd. 

De inbeslag genomen vis is afkomstig van een viscamp Vesteralen, dit is de één vd grootste partijen vis sinds alle jaren bij de grensovergang Bjornefjell, de grootste vangst was 2 jaar geleden met 500kg in beslag genomen vis door Polen. 

Afdelings-directrise Janne Andersen, zegt tegen de NRK dat dit een duidelijke overtreding vd wet is, deze mensen zijn hier niet om Noorwegen te ervaren, maar om geld te verdienen. Het gaat hier om commerciele verkoop van vis, waarmee grote bedragen gemoeid gaan. Dit is dan ook waarschijnlijk niet de eerste keer dat deze personen vis meenemen over de grens.

Volgens Janne Andersen is de controle aan de grens niet voldoende is om smokkelaars tegen te gaan en dat het een steeds groter probleem wordt, dit is nog maar het topje vd ijsberg. De Noorse beroepsvissers gaan vóór de toeristen en dat dit nu ten nadele van deze beroepsvisser is. Ze pleit voor strengere regels om dit soort criminelen te stoppen vóór ze de grens over gaan. Er moet een nog strengere regelgeving komen, dat ons in staat stelt om precies te volgen wat er gevangen wordt door de sportvissers, voordat zij het land verlaten. Dit zou bv kunnen door een registratie vd vangsten, de sportvisser zou dan bv zijn vangst een hele dag moeten bijhouden, ook zijn er andere maatregelen mogelijk.

Het quatom is in 2006 al verlaagd naar 15kg op verzoek vd beroepsvisserij, maar de afgelopen jaren zijn juist de beslagnames alleen maar toegenomen. 

-- einde--

Raffie: Kijk zo zie je dat ze in 2006 de kilo's al verlaagd hebben naar 15kg, als dit zo doorgaat mogen we straks maar 5kg of helemaal niets mee meenemen, dankzij mensen die zich niet aan de regels houden, allerlei constructies bouwen, proberen onder wet uit te komen, er worden er allerlei zaakjes "geregeld" om hoe dan ook maar onder die regel uit te komen, bonnetjes worden vervalst, regels worden verbroken, schippers omgekocht en allemaal met 1 doel, het verkopen vd gevangen vis ! Want je gelooft toch niet dat zij zelf, samen met de buren 317kg vis gaan eten ?

Dat het in Noorwegen ingeslagen is als een bom, nou dat zie je wel op de website, kijk hier maar eens, dus of deze hele boze mijnheer nu wel of niet schuldig is, de wet wel of niet kende, de politie misschien wel zou liegen en iedereen die erbij betrokken is ook, hoe dan ook, het is gebeurd, er klopte iets niet, de zaak is openbaar en heeft heel veel schade aangebracht en zal zeker een nadeel hebben voor alles sportvissers en daar gaat het om.

Het is daarom ook de taak van alle officiele reisbureaus om alle gasten telkens te wijzen op de regels en ja dan zijn er groepen die niet meer bij ons boeken en ja dan zijn er mensen die niet meer naar Noorwegen gaan, maar dat is dan jammer, uiteindelijk hou je alleen nog maar de échte SPORTvissers over die naar Noorwegen gaan om te vissen, te genieten vd natuur, een visje te eten en wat mee te nemen dan is 15kg méér dan voldoende.

Ook wij als Cordes Travel en ikzelf als persoon Raffie zal hier schade van hebben, dat zie je al aan de reactie van die man die mij op zondagochtend boos belt, hij is woedend op mij en zo zullen er meer zijn, juist omdat ik dit soort berichten plaats en eerlijk aan de buitenwereld wil laten zien wat er gebeurt, wat moet ik anders ????? Dit allemaal accepteren, toezien en niets aan doen, de regels geheim houden en dan over een paar jaar mag men niets meenemen en dat willen we voorkomen, wij willen onze uiterste best doen om zoveel mogelijk vissers op de juiste koers te houden en onze best doen hun aan de regels te laten houden, zodat wij met z'n allen nog met heel veel plezier in het prachtige Noorwegen mogen vissen en daar heb ik best een paar hele boze heren voor over, tenslotte ben ik NIET fout !

Hier zomaar nog wat websites waar deze zaak te lezen is, om aan te geven hoe het speelt in Noorwegen:

 

http://www.blv.no/Tatt_med_317_kg_fisk-5-9-13739.html 
.
http://www.fremover.no/Smuglere_tatt_med_317_kilo_fisk_p__Bj_rnfjell-5-17-35610.html 
.
http://www.kystogfjord.no/nyheter/forsiden/Tatt-med-317-kilo-filet 
.
http://article.wn.com/view/2015/03/17/Smuglere_tatt_med_317_kilo_fiskefilet/ 
.
http://www.vol.no/article10762274.ece


Raffie=== Zondag 22 maart 2015 ===


Wat zegt de douane over het meenemen van vis in Noorwegen ?

Hier de officiele link van de douane in Noorwegen:  https://www.toll.no/en/international/english/travelling-to-and-from-norway/fish-quota-when-travelling-from-norway/ 

Voor die vissers die niet zo goed zijn in engels staat er het volgende, volgens mij:

The 15 kilogram quota applies to all private individuals, including Norwegians travelling from Norway.
De 15kg regel telt voor prive personen en telt ook voor Noren die uit Noorwegen reizen. 

The person travelling must transport the fish upon departure.
De persoon die reist moet de vis zelf meenemen als hij uit Noorwegen vertrekt.

The 15 kilogram limit does not apply to trout, salmon or Arctic char. There is no limit on the amount of these fish species you can export from Norway.
De 15kg regel telt niet voor forel, zalm of Artic Char (zalm), voor deze vis is geen limiet. 

You may take more than the quota of 15 kilograms if
Je mag meer dan 15kg meenemen als.... 

 • you can document that the products are have been bought in Norway and you have paid VAT for them, or
 • Als je kan aantonen de vis in Noorwegen gekocht is and je officieel de belasting (BTW) hierover hebt betaald of...
 • the fish has been fished from a registered boat and you can document that you have been given the fish by the owner of the boat, or
  de vis is afkomstig van een officiele in Noorwegen geregistreerde beroepsvisser en je kan bewijzen dat je de vis hebt gekregen vd eigenaar vd boot of...
 • it is a trophy fish and the entire fish weighs more than 15 kilograms.
  of dat het een record vis is, die dan wel in zijn heel moet zijn (niet gefileerd) en meer dan 15kg weegt.

  Dit is dus wat de officiele pagina vd douane aangeeft, dit is de wet, dit zijn de regels, pas dus goed op met allerlei papiertjes, bonnetjes en andere niet officiele papieren, wees heel voorzichtig en weet dat JIJ verantwoordelijk bent voor de vis en je nooit 100% kunt vertrouwen op wat iemand zegt, let ook goed op dat een "vriendelijke" Noor je geen onofficieel bonnetje geeft, want dan vertrouw je iemand blindelings en daar moet je dus wel voor oppassen.


Raffie=== Zondag 22 maart 2015 ===


Belgische sportvissers gepakt deel 2

Beste allemaal,

Ik kreeg net een heel vervelend telefoontje vd heer die de boete van 20.000 nok heeft gekregen, helaas was hij erg boos dat wij dit geplaatst hadden en ik moest het direkt verwijderen, want het klopt niet. Maar ja zo kan iedereen wel zeggen het klopt niet, het stond in de krant en alleen dat artikel heb ik vertaald. De feiten komen dus uit de krant en heb ik zelf niet verzonnen. Deze mijnheer was best geïrriteerd en zelfs wat gefrustreerd, logisch niemand is blij als dit in de krant komt. Het blijkt nu om vis te gaan die in 2 maanden gevangen is door andere vissers die met het vliegtuig terug zijn gegaan en waarvan hij de vis bij zich zou hebben, ook de boete zou geen 2500 euro zijn, maar maar 187,50 euro. Hij gaf aan dat we het stuk moeten verwijderen omdat we mensen "bang" zouden maken. Ik zie het niet als "bang" maken, ik denk dat als je een eerlijk bedrijf of persoon bent je recht hebt op de juiste informatie en onze groepen mag wijzen op de wet, zoals deze nog steeds is. Verder zij hij ook dat hij vis bij had voor de groep die met het vliegtuig naar huis is gegaan, tja dat is voor de douane niet te controleren natuurlijk, dus is geen geldige reden.

Wij hebben de informatie overgenomen uit de krant, dus daar gaan wij dan vanuit, als de informatie niet zou kloppen, zou de krant dit moeten aanpassen. Maar inmiddels is er een 2e artikel verschenen, over deze groep, later daar meer over.

Helaas kon ik niet met hem praten, hij viel me telkens in de rede, ik kon niet uitpraten en hij was niet voor rede vatbaar, was boos op ons en op de politie en wilde helaas niet naar mij luisteren. Ik ben altijd bereid iemand zijn kant vh verhaal aan te horen en mijn mening te geven of met iemand te praten, maar als iemand dan zo boos is dat hij de telefoon erop gooit en mij niet netjes te woord kan staan en niet mijn kan laten uitpraten houdt het op voor mij. Ik heb 8 jaar in Noorwegen gewoond, spreek en lees de Noorse taal, werk nauw samen met Innovation Norway en heb dagelijks met sportvissers en huiseigenaren te maken, dus ik weet wel een klein beetje hoe de wet rondom het meebrengen vd vis is, maar daar had deze mijn mijnheer helaas geen oren naar, hij wilde het stuk vd website hebben en zijn verhaal doen, tja en dan de hoorn erop gooien, de verbinding verbreken, dat is natuurlijk niet netjes. Natuurlijk is hij boos, beledigd en had niet verwacht dat de hele sportvisserij hier op ging reageren en wellicht is hij binnen de club of door zijn vrienden hier op aan gesproken, tja en dan zou "Raffie" de schuldige zijn ?

Hij was ook boos dat hij crimineel genoemd wordt, maar nogmaals ik heb het stuk uit de krant vertaald, de krant zegt dat het criminelen zijn en zij door het meebrengen van 287kg teveel vis een criminele handeling is, heb ik niet verzonnen staat in de krant en volgens de wet is dat zo, het smokkelen van waar is een criminele activiteit. 

Laat ik duidelijk maken dat wij niemand in een kwaad daglicht willen stellen, niemand willen benadelen, maar ik wil de sportvissers wel waarschuwen, ten eerste voor de boete, ten tweede ze op de hoogte brengen vd wet en ten derde dat ze oppassen dat ze de visserij in Noorwegen voor de toeristen niet kapot maken, want laten we eerlijk zijn door dit soort acties, wordt het er allemaal niet beter op. En als alles in orde was geweest ging de krant er geen 2 grote artikelen aan spenderen, de politie, de douane en de rechtbank hebben best wel iets anders te doen denk ik.

Dus ik heb besloten het artikel niet te verwijderen en hoop dat heel veel sportvissers goed gaan nadenken als ze teveel vis bewust gaan meenemen en weten dat ze teveel bij hebben, wat de risico's zullen zijn. Je mag 15kg visfilet per persoon meenemen, als dit 16-17 of 18kg per persoon is, niemand die er iets van zegt. Let wel dat als de ene groep gaat rijden en de andere groep gaat vliegen, je alleen vis mee mag nemen voor de personen die op dat moment aanwezig zijn, dus achter of voor jullie rijden of gezamelijk in de bus zitten, vis meenemen voor iemand die gat vliegen mag niet !!! Als je een beetje nadenkt is dat ook wel logisch ook, bij ons mag je 2x 23kg bagage meenemen met de SAS, dus je geeft je kleding en materialen met de bus mee en neemt zelf 15kg vis mee, doet ook nog eens 15kg in de bus en dan zeg, "Ja deze vis is voor iemand anders" de politie/douane kan natuurlijk nooit checken of die persoon in het vliegtuig wel of geen vis mee heeft en de dame aan de incheckbalie kan niet checken of hij misschien ook nog vis in de bus heeft, voor mij een logisch verhaal.

Kortom "Raffie" zal wel een L*L zijn, een ei*el en Cordes Travel zal wel een slecht bedrijf zijn, tja het is niet anders, nu is het onze schuld dat deze groep aangehouden is en een dikke boete heeft gekregen, terwijl wij alleen willen dat men gewaarschuwd is en wil de visstand in Noorwegen behouden, niet dat we straks helemaal geen vis meer mee mogen nemen.Raffie=== Zondag 22 maart 2015 ===


Dank aan de prive-les

Hieronder een reactie van een groep die bij ons geboekt heeft, voor de 1e keer naar Noorwegen gaat en gisteren bij ons op prive-les was.

EEN SUPER INFODAG GEHAD, langs deze weg willen wij Linda en Raffie nog eens extra bedanken voor de prachtige prive cursus waar wij van hebben mogen genieten en dit volledig gratis en exact plaatsgebonden over het visgebied waar wij heen gaan.   Wat deze mensen allemaal doen voor hun klanten kan men niet meer alleen zaken doen noemen maar het is een echte passie zowel het vissen als het omgaan met hun klanten,  wij zijn bij hen thuis verwend geweest  met hapjes en drankjes en de nodige uitleg tot in detail en dit voor gedurende 5u,   de cordesinfo dag was ook heel interessant maar dit is toch ook een aanrader hoor,  nogmaals veel dank en hopelijk kunnen jullie dit nog vele jaren zo verder doen voor de echte sportvissers

Michel, Paaken, Herman en Karim karim=== Vrijdag 20 maart 2015 ===


27kg kabeljauw Nappstraumen

Wederom vele grote en zware kabeljauwen bij Nappstraumen.

Verschillende kabeljauwen tussen de 15 en 20, eentje van 26.2kg en eentje van 27kg, leuke vangsten.

Het weer is niet best, koud, veel wind en sneeuwbuien.Raffie=== Woensdag 18 maart 2015 ===


Belgische "sport"vissers gepakt in Noorwegen

2 Belgische sportvissers zijn bij de Lofoten Noorwegen gepakt met 317kg visfilet, de grootste vangst ooit bij de Lofoten !
Deze 2 heren uit België zijn wezen vissen bij Vesteralen Noorwegen Lofoten en zijn gisteren gepakt. 

Bedankt jongens !!

Weer 2 "sport"vissers die zich niet aan de wet in Noorwegen houden, sportvissers mogen per persoon 15kg visfilet meenemen, laat dat een keertje 18kg zijn, dan geeft dat niet, maar meer dan 150kg per persoon is echt te veel. Ik werd gisteren gebeld door verschillende huiseigenaren die bang waren dat alle Belgen smokkelaars zijn, gelukkig kon ik aangeven dat 98% van onze gasten zich gewoon netjes aan de regels houden. Deze 2 Belgen die gepakt zijn, waren geen vissers die bij ons geboekt hadden, gelukkig maar, want op dit soort "criminelen" zitten wij niet te wachten. Criminelen ? zul je denken, Ja... want in Noorwegen wordt dit gezien als een criminele handeling en ben je dus crimineel (smokkelaar) en zo wordt je ook gestraft. Deze 2 Belgische heren krijgen een boete van 20.000 nok ofwel 2500 euro en alle vis wordt in beslag genomen, dan hebben ze nog geluk gehad, we kennen ook gevallen waar men ook alle materialen moest inleveren.  

De politie is geschokt en er worden meteen wéér kamervragen gesteld in de politiek, de beroepsvisserij is meteen weer boos en geeft aan dat de regels van 15kg niet helpen en er wéér nog méér controle moet komen. De douane en de politie is het eens met de beroeps en hebben aangegeven deze smokkelaars nog harder aan te pakken en nog meer controles te houden, ze geven aan dat het doel is om dit jaar nog meer "sport"vissers te pakken en dat gaat ze lukken ook, geven ze aan. Complete teams worden ingezet met als doel om de smokkelaars de pakken, undercover in busjes en verkleed als sportvissers gaan ze op pad met als doel de busjes met en zonder aanhangwagens vd weg te halen voor controles.

Ook is men bezig om te kijken of ze de huiseigenaar kunnen aanpakken, zij weten wat er op hun Camp gebeurd, zij zien wat er gevangen wordt en zij werken hier deels aan mee, door dit toe te staan. Nu is de regering, douane en politie aan het kijken hoe zij de huiseigenaar, campeigenaar hier een deel voor aansprakelijk kunnen stellen en dat als er meerdere smokkelaars gepakt worden en er blijkt dat deze vaker vh zelfde camp komen, dat de kans aanwezig moet zijn om de campeigenaar zijn vergunning tot verhuur af te pakken, zodat hij niet meer mag verhuren. Op die manier zal de eigenaar van een accommodatie wel goed nadenken en er zelf meer op toezien dat men zich aan de regels houdt en zelf hier ook vaker op letten of juist de douane/politie in te schakelen als hij ziet dat een groep flink meer gaat meenemen dan toegestaan is. Zo laat hij zien dat hij het er niet mee eens is en laat zien aan de politie en de douane, dat hij meewerkt aan het project om de sportvissers aan te pakken.

Noorwegen staat al jaren bekend om zijn extreem zware straffen, dat heeft te maken met het feit dat het rijke Noorwegen geen geld hoeft te verdienen aan bekeuringen, maar als doel hebben dat iedereen zich aan de wet houdt, inwoner en toerist. Hou je je niet aan de wet, dan moet je zwaar en desnoods extra zwaar gestraft worden, vindt de regering in Noorwegen, om die reden zijn de bekeuringen ook enorm in Noorwegen voor bv te hard rijden en smokkelen van drank, sigaretten en vis. De straffen en bekeuringen zijn zo zwaar en duur dat men zich voor 90% aan de wet houdt in Noorwegen en anders leer je snel, 5km te hard kost als snel 200,- euro, geen gordel is meer dan 500 euro en 20km overschrijding is je rijbewijs inleveren, soms is er zelfs een gevangenisstraf mogelijk.

Het nadeel van deze actie is dat de eerlijke, nette sportvissers, die niet naar Noorwegen gaat om zijn gevangen vis weer te verkopen, hier de dupe van is, de regel was ooit 20kg, nu is deze 15kg, straks mag je nog maar 10kg visfilet pp meenemen als het zo door gaat. Het zijn deze 2 Belgische vissers die de boel verpesten voor iedereen, zich schuidig maken aan strafbare feiten en juist de Belgische sportvissers in een slecht daglicht brengen in Noorwegen. Nederland en België had over het algemeen een goede naam in Noorwegen, maar door dit soort acties komen ook deze groepen onder druk te staan, net als de polen, tjechen en roemen, die zich ook heel vaak schuldig maken aan het smokkelen van vis. Ze zien ook weer een stijging in het smokkelen van vis en daar is men niet blij mee. Nu waren het Belgen, maar het hadden net zo goed Nederlanders, Polen of Tjechen kunnen zijn.

Het is jammer want de douane, de politie en de campeigenaren zullen dit jaar extra gaan opletten en de rust rondom de sportvissers is weer over, het was stil uit de hoek vd douane en de beroeps, maar met deze extreme vangst is dit hele probleem weer in de lucht en zullen er hoe dan ook weer acties en nog zwaardere straffen gaan komen, wordt er wéér gekeken hoe ze er nu voor kunnen gaan zorgen dat ook de sportvissers zich aan de wet van Noorwegen gaan houden. 

We hebben allemaal een mening over die 15kg regel, we vinden van alles, maar wat we ook vinden, denken en menen, het is de wet en daar behoort iedereen zich aan te houden, ook de Belgische en Nederlandse sportvissers, simpel. Dus je kan hier lang over discussiëren, maar het is gewoon de wet, wat wij jullie vinden is niet belangrijk en allerlei redenen aanbrangen waarom men te veel vis meeneemt heeft geen zin, je moet je aan de wet houden, klaar en simpel.

Het is allemaal héél erg jammer dat twee van dit soort figuren het weer verpesten voor iedereen, mocht je ze kennen, de wereld vd sportvisserij is erg klein, bedank ze dan maar !

Wil je het artikel in de krant zelf lezen, geloof je ons niet, lees het dan zelf maar: http://www.nrk.no/nordland/smuglere-tatt-med-317-kilo-fiskefilet-1.12265415 Raffie=== Woensdag 18 maart 2015 ===


Artikel Total Fishing:  

http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/ijsland-dat-is-het1 Raffie=== Dinsdag 17 maart 2015 ===


27kg bij Nappstraumen

Net een bericht van Erik de visgids van Nappstraumen....

Dikke skrei gevangen rond de 20kg en de zwaarste kabeljauw 27kg !!

Echte dikke kabeljauw dus, laten we hopen dat er foto's zijn...

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/ Raffie=== Dinsdag 17 maart 2015 ===


Nordskott kabeljauw

Aan de "binnenkant" vd Lofoten, melde ik al eerder, wordt ook hele mooie skrei gevangen, zwaarste kabeljauw 25 en vele tussen de 15 en 20kg, hele dikke vissen bij Nordskott.

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

      Raffie=== Dinsdag 17 maart 2015 ===


Lofoten is van start

YES het seizoen voor de Lofoten is begonnen, de accommodaties A Rorbuer en Nappstraumen hebben de 1e groepen binnen en de visserij gaat van start.

Dat de Lofoten bekend staan om de mooie kabeljauw in deze maanden zal zich de komende weken wel bewijzen, vd week is er door een beroeps, aan de binnenkant vd Lofoten, dus de stekken waar wij oa ook vissen een kabeljauw gevangen van 35kg ! Hieruit blijkt wederom dat ook de sportvisser een hele grote kans maakt om dikke kabeljauw te vangen bij de Lofoten in deze maanden, ook wel skrei-vissen genoemd.

De zwaarste kabeljauw op de foto's hieronder was 20kg, deze foto's zijn van vorige week.

   Raffie=== Dinsdag 17 maart 2015 ===


Panama Tuna.......

Yep daar zijn ze de waanzinnig sterke Tonijnen, niet normaal wat een kracht, wat een geweld, wat een visserij, geen Wicked Tuna, maar Panama Tuna !

Doe bruine monsters zijn Amberjacks.

     Raffie=== Maandag 16 maart 2015 ===


Penn IJsland Festival 2016

Wie gaat er in 2015 het record van Rick verbreken, Rick won het Penn IJsland Festival 2014 met een kabeljauw van 30kg ! Eind augustus gaan we met 40 man weer proberen mega dikke kabeljauwen te vangen. Vorig jaar hadden we vele tussen de 15 en 25kg, dus heel veel grote dikke kabeljauwen. Volgend jaar, in 2016 gaan we in Juni, dit kwam voor veel groepen beter uit, maar we hebben nog maar een paar huisjes vrij, wil je dus mee naar het Penn IJsland Festival 2016, meld je dan nu aan !

Meer informatie: http://cordestravel.nl/ijsland/penn-ijsland-festival/  Raffie=== Maandag 16 maart 2015 ===


Top Roosters in Panama

Wauwwww dat zijn nog eens roosters, gevangen bij Panama.

    Raffie=== Zaterdag 14 maart 2015 ===


Nieuwe accommodatie

Hallo allemaal,

Voor die groepen die willen vliegen, niet ver willen rijden vh vliegveld en niet perse de zee op hoeven hebben we hier de perfecte accommodatie.
Vliegen naar Tromso, daar een transfer of huurauto en dan 25km rijden vanaf het vliegveld naar de accommodatie, stekken voor de deur.... 

http://cordestravel.nl/larseng-tromso-noorwegen/ 

      

      Raffie=== Donderdag 12 maart 2015 ===


Skrei seizoen Lofoten van start

Van onz evisgids Erik kregen we de melding dat de 1e groep bij Nappstraumen op pad ging vandaag, het weer is slecht, veel wind en hoge golven, maar tussen de buien door kon er even een paar gevist worden. De mannen vingen flink wat kabeljauw tussen de 10 en 15kg maar de klappers waren 17, 18 en 19kg een hele leuke start zou je zo zeggen. Laten we hopen dat we snel foto's en meer berichten krijgen.Raffie=== Dinsdag 10 maart 2015 ===


Zoals beloofd...

Hallo allemaal,

Zoals beloofd de laatste foto's van Panama, vd laatste visdag vd mannen uit België.

        

        Raffie=== Maandag 09 maart 2015 ===


De visma toch een groot succes !

Oke hij was kleiner en ja er waren geen groothandelaren, maar het was wel weer een groot succes. Bijna alle winkeliers hebben veel verkocht, wij hebben een goede beurs gehad met veel aanvragen, kennismakingen en boekingen en ook alle kids hebben een superdag gehad, kortom volgens mij een succesvolle Visma 2015.

Hier de foto's:  

http://www.roofvisweb.nl/hellevoetsluis-op-visma-uitgeroepen-tot-hengelsporthoofdstad-2015/ 

http://www.roofvisweb.nl/druk-bezochte-zaterdag-visma-2015/ 

Filmpje waar Linda Cordes ook in voor komt: http://youtu.be/Q2Wmx_1xrL0 Raffie=== Donderdag 05 maart 2015 ===


Op naar de Visma...

We staan op punt om te vertrekken, maar we kregen nog 2 boekingen voor Nappstraumen, eentje voor Mei 2015 en eentje voor Juni 2016, de week dat deze groep (8 man) was al vol, dus dan de week erna. We roepen het heel vaak, wees op tijd en gelukkig had deze groep nog keus, maar je moet er extra snel bij zijn dit jaar voor 2016. De economie gaat weer een stuk beter, er worden weer meer huizen verkocht, autoverkoop in de lift en de prijzen vd huizen stijgen ook weer, kortom men gaat gelukkig weer geld uitgeven en dat merken wij ook. Oke in 11 jaar tijd zijn we elk jaar nog gegroeid en hebben we nog nooit minder boekingen gedaan dan het jaar ervoor, maar hoeveel er nu al voor 2016 geboekt is, dat is al 30% meer als vorig jaar rond deze tijd. Dus iedereen die denkt aan 2016, wees op tijd. Ook IJsland zit weer in de lift, flink wat aanvragen en weer een boeking voor het Penn IJsland Festival Juni 2016.

Hoe gaat dat dan met de factuur ?
Die krijg je pas als alle prijzen vd huizen en de maatscappij bekend zijn, dus medio Augustus of September.

Lees hier het verloop vd boeking:  http://cordestravel.nl/verloop-van-uw-boeking/

Vandaag is ook de laatste dag vissen in Panama voor onze groep, morgenochtend zouden jullie normaal de foto's krijgen, maar dat gaat niet lukken ivm de beurs, dus jullie krijgen maandag de foto's van vandaag...sorry.

Wil je ons ook bezoeken op de Visma ? Wij staan in Hal 5 stand 512, naast Ahoy Hengelsport.

www.visma.nl Raffie=== Donderdag 05 maart 2015 ===


Skrei bij de Lofoten

Zoals reeds eerder vermeld vang je de Skrei ook bij de Lofoten, volgens mij is deze daar zelfs ooit begonnen. Bij Nappstraumen en A Robuer kun je vanaf begin maart ook gaan Skreivissen als je dat wil, dat je niet altijd ver de zee op moet bewijze de foto's wel, veel van deze skrei kabeljauw wordt gevangen aan de binnenkant vd Lofoten. 

De 1e foto is van een dikke kabeljauw van 36kg, een filnke dus, de 2e foto is van een kabeljauw van 32kg, gevangen bij Austnesfjorden aan de binnenkant vd Lofoten.

Deze foto's komen van Lofotposten, zie hier alle andere 55 kabeljauwen boven de 30kg gevangen in de laatste maand:  http://www.lofotposten.no/Kaffetorsker_2015-5-29-52005.html?start=0&serie=0 

 

 Raffie=== Donderdag 05 maart 2015 ===


Panama dag 4

Gisteren een dag met veel wind, helaas ook in Panama kan het wel eens waaien...

Maar je kunt er 98% vd tijd vissen, in alle jaren is er nog nooit een dag geweest dat ze helemaal niet konden vissen, want voor de deur zijn er ook stekken.

Maar gisteren konden de mannen toch richting Coiba en hebben daar goed gevangen, Erik ving de grootste vis gisteren een Tonijn van maar liefst 110lbs (55kg) echt een dikke tonijn.

Maar door onze Belgische vrienden werd er ook goed gevangen een prachtig Amberjack van rond de 20kg en een dikke Bullshark !

Al met al wederom leuke vangst in Panama.

Zo wij gaan nu verder met de beurs opbouwen, morgen, zaterdag en zondag is er weer de Visma hengelsportbeurs in de Ahoy Rotterdam, je komt toch ook wel even ? 

www.visma.nl 

       Raffie=== Woensdag 04 maart 2015 ===


Panama dag 3

Tja ik kan het blijven roepen, de visserij bij Panama is goed, is top is geweldig...

Klopt kost genoeg, is niet goedkoop, maar wat je er voor terug krijgt...

Deze reis is inclusief alles, vliegtickets, transfers, hotelovernachting, accommodatie, eten, drinken, alcohol, visboot, brandstof, hengels, molens, reels, kunstaas, visgids en zelfs de fooi wordt meegerekend, kortom geheel compleet in een 5* sterren lodge, met airco op de slaapkamer, goed eten en drinken de hele dag door, visgids die elke dag overal heen mogen varen en men vist 11u per dag van 06:30 tot 17:30. En dan mag je niet vergeten dat je wellicht op de beste stek van Panama vist, dicht bij Coiba en de Hanibalbank.

Meer informatie over deze visreis naar Panama:  http://cordestravel.nl/vissen-in-panama/ 

Of bekijk het filmpje wat wij in januari dit jaar hebben gemaakt:  https://vimeo.com/user34253922/visreis-panama-fishing

Dit zijn reizen die doe je misschien maar 1x in je leven, hier spaar je voor en laat je je droom uitkomen, je leeft maar 1x en iedereen weet dat het leven maar kort is, geniet ervan !

"Don't dream your life, live your dream"

Hieronder weer de foto's van gisteren, wederom mooie vangsten van onze Belgische vrienden en de mannen van onze visgids Erik.

       

       Raffie=== Dinsdag 03 maart 2015 ===


Panama dag 2 met een 35kg Roosterfish

Onze Belgische groep van zes man heeft het naar hun zin in Panama, ze vangen goed, het weer is prima en de visserij is geweldig ! Voor wie nu nog steeds niet door heeft dat Panama gewoon top is en veel meer grotere vissen brengt dan de andere accommodaties, snapt het niet. Wij laten telkens zien dat de vansgten bij onze accommodatie gewoon top zijn en groot. Kijk eens naar die grote tonijnen en deze monster Roosterfish ! Zelf ving ik in Januari een monster Cubera van 40kg, nu weer deze Roosterfish van 35kg, als dat geen toppers zijn. Maar de mannen dragen caps en shirts van Robby Fish in Wommelgem, wellicht heeft dat ook geholpen ;-)

In 2017 gaan we met een groep Nederlandse en Belgische vissers ook naar Panama, op 1 boot na is alles al geboekt, dus dat wordt ook een superweek.

Vanaf morgen gaan we opbouwen op de Visma in Rotterdam voor de beurs van vrijdag, zaterdag en zondag, wellicht zien we jullie daar nog !

       Raffie=== Maandag 02 maart 2015 ===


Dag 1 in Panama

Afgelopen vrijdag vertrokken er uit Amsterdam zes gezellige Belgen onder leiding van Nico Thiry, samen met zijn 5 vismaten gaan ze vissen in Panama en hopen we ook van hun foto's te krijgen. 

Het was de nacht van vrijdag op zaterdag dat om 03:00 midden in de nacht de telefoon ging, we schokken ons rot, waren die in slaap, dus je schikt enorm, het was 1 vd mannen van die groep die de groep met wie ze reize kwaijt waren. Samen met een groep Zweden (onze partner) en onze visgids Erik (Nappstraumen) vlogen ze gezamelijk van Amsterdam direkt naar Panama City, hadden dus hetzelfde vliegtuig, maar zijn elkaar toch kwijt geraakt. Dus wij hebben Erik gebeld en gelukkig had deze zijn telefoon aan en kon aangeven dat de mannen dan buiten moesten wachten en ze elkaar daar dan zouden ontmoeten, kortom binnen 5 minuten was alles opgelost. Dat is weer die service van Cordes Travel, er altijd zijn voor je gasten, 24/7 bereikbaar en altijd iemand ter plaatse die je kunt bereiken.

Zondag zijn de mannen voor het eerst wezen vissen, maar heb verder nog niets gehoord, komt misschien nog, Erik heeft al wel foto's doorgestuurd van zijn boot, zie hieronder.

Op de boot van Erik gingen ze eerst met de popper gericht op de Roosterfish, al na de eerste worp hadden ze dikke Cubera achter hun poppers, dit gebeurde maar liefst 6x, wat een spanning, bij de 7e worp was het raak, geen Cubera maar een dikke Roosterfish pakte de popper, deze prachtige Roosterfish was 10kg en zwemt weer. Daarna vingen ze nog een paar prachtige Roosterfish met als zwaarste een Rooster van 35lbs ! Er werd ook nog een prachtige Barracuda gevangen op aas. 

Daarna hoorde de mannen dat er Tonijn gesignaleerd was bij Coiba, dus vol gas met 2x 175pk motoren naar Coiba... en jawel het water kookte en het feest kon beginnen, vissen op Tonijn is hetzelfde als op makreel alleen dan 10.000x sterker, een giga gevecht ! Er werden flink wat grote tonijnen gevangen, de 3 zwaarste waren 85lbs, 85lbs en 65lbs, dat zijn echt flinke tonijnen en de vissers op de boot van Erik waren ook zeer tevreden voor de 1e dag in Panama.

     Raffie=== Zondag 01 maart 2015 ===


Nieuwe accommodaties 

Hallo allemaal,

Daar we flink wat aanvragen krijgen voor het gebiede Vega, mede door de goede vangsten, scherpe prijzen en de korte vaarafstanden naar de stekken, hebben we nu onze 4e accommodatie in dit gebied. Maar ik zeg er wel meteen bij, de accommodaties rondom Vega in Noord Noorwegen (zuid) moet je wel minstens 1 jaar voor vertrek boeken, want anders ben je te laat.

Dit zijn onze nieuwste aanwinsten:

http://cordestravel.nl/ylvingen-rorbuer-vega/  (Vega)

http://cordestravel.nl/sommersel-camp/ (Bodo)Raffie=== Zaterdag 28 februari 2015 ===


Skrei vissen in de Lofoten

Veel mensen denken dat er alleen "Skrei" zwemt in hoge noorden van Noorwegen, maar niets is minder waar, bij de Lofoten is het vangen van skrei al sinds vele honderden jaren een traditie en wellicht de meest bekende skrei die er is. Ook bij ons kna men skreivissen als men dat wil en dan wel bij de accommodaties A Rorbuer en Nappstraumen, alleen dat is wel voor bikkels ! Kou, sneeuw en slecht weer is natuurlijk normaal rond deze dagen, maar wie het wel is meer dan welkom. Vanaf 4 maart kan men in de Lofoten komen of gaan vissen.

Om zomaar een idee te krijgen wat er hier rond de Lofoten gevangen wordt aan Skrei en Kaffetorsk (kabeljauw boven de 30Kg) kijk dan eens hier. Hier allemaal foto's van kabeljauw boven de 30kg, gevangen door de beroeps, maar vaak allemaal op de stekken waar wij met onze snelle 23,5ft visboten met 135pk ook kunnen komen. 

Klik op de nrs onder de foto en zie rechts hoe zwaar de vis was:  http://www.lofotposten.no/Kaffetorsker_2015-5-29-52005.html?start=0&serie=0 

Vanaf begin maart zul je hier onze "eigen" foto's gaan zien.Raffie=== Donderdag 26 februari 2015 ===


Cordes Travel op de Visma

Lees het artikel op Total Fishing:  http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/cordes-travel-op-de-visma Raffie=== Donderdag 26 februari 2015 ===


Hengelsportbeurs Visma

6 - 7 - 8 Maart, volgend weekend is er weer de hengelsportbeurs in de Ahoy Rotterdam !

Linda, Raffie, Nanno, Robert, Maurits, Cor en Willem zullen 3 dagen lang klaar staan om elke sportvissers te voorzien van informatie over visreizen naar Noorwegen, IJsland, Zweden, Denemarken, Panama, Ierland en de Florida Keys USA. Kom langs op onze stand en laat je informeren over onze accommodaties, stekken, technieken en bespreek met de experts alles over deze visreizen.

Kom gezellig langs...

Vrijdag van 10:00 tot 22:00

Zaterdag en Zondag van 10:00 tot 17:00

www.visma.nl Raffie=== Dinsdag 24 februari 2015 ===


Cordes Travel filmpjes

Eindelijk hebben we alle filmpjes op een rij.

Heb jij nog leuke filmpjes van een reis met of via Cordes Travel, stuur de link even door en wellicht plaatsen we je filmpje erbij.

http://cordestravel.nl/filmpjes/ Raffie=== Dinsdag 24 februari 2015 ===


Panama gemist

Hierbij nog een aantal foto's van de vangsten van vorige week Panama...

    

   Raffie=== Zaterdag 21 februari 2015 ===


Panama laatste dag !

De week is weer voorbij en wederom een zeer succesvolle week, grote roosterfish, grote cubera, grote tonijn en grote Sailfish !

Deze laatste Sailfish was wederom prachtig groot en de zwaarste tonijn woog maar liefst 60kg, het vissen op tonijn met een hengel in de hand is geweldig, dit geweld kun je je niet voorstellen en moet je eens in le leven meemaken !

Kortom wederom een geweldige week in Panama, inmiddels zijn er al 4 boeken geboekt voor 2017 en is er nog maar 1 boot vrij. Wil je nu volgend jaar al naar Panama, dan kan dat ook natuurlijk, we hebben speciale datums voor 2016, waar de hele reis vanaf Amsterdam georganiseerd is, je gaat dan samen met 1 vd visgidsen van A Rorbuer of Nappstraumen, reist men naar Panama.

    Raffie=== Zaterdag 21 februari 2015 ===


Open Deurdagen een groot succes

De Open deurdagen bij Robby Fish in Wommelgem zijn een groot succes, Linda, Leo en ik hebben het geweldig druk. 

Om 07:00 ontbeten en om 16:00 voor het eerst een broodje eten, geen tijd gehad...

Maar onzettend veel "klanten" van Cordes Travel, vandaag meer dan 70 man gezien die dit jaar met ons op reis gaan !

Heel vee interesse in het Penn Ijsland Festival, Noord Noorwegen en Panama, kortom zeer geslaagd !

Morgen de laatste dag, hier een impressie van vandaag:  http://www.roofvisweb.nl/team-roofvisweb-op-bezoek-bij-de-opendeurdagen-robby-fish/ Raffie=== Donderdag 19 februari 2015 ===


Panama dag 4

Wederom prachtige vangsten uit Panama...

Zwaarste tonijn was 40kg en wederom giga Cubera's

      Raffie=== Woensdag 18 februari 2015 ===


Giga kortingen, aanbiedingen en actie's !

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag staan Linda en ik bij Robby Fish in de winkel, tijdens zijn Open Deurdagen. Helemaal achterin de winkel hebben we een kleine stand en vertellen we over visreizen naar Noorwegen, IJsland, Panama, Florida Keys, Zweden, Ierland en Denemarken. Kom kennis met ons maken, stel uw vragen over uw geboekte visreis of kom advies vragen over materialen. Wij hebben ook allerlei filmpjes bij ons, dus als je interesse hebt in een bepaald land, kom ons filmpje bekijken.

Vanaf morgen en dan 4 dagen lang van 10:00 tot 17:00 zie je ons bij Robby Fish in Wommelgem (voor Antwerpen).

Alle Big Bobs voor 15 euro prstk

Alle cutbaits voor 10,- euro (groot en klein)

Extra losse koppen voor de cutbaits

Nieuwste stingers !!

En nog heel veel meer....

     

     Raffie=== Woensdag 18 februari 2015 ===


Vanaf morgen Robby Fish

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn Linda en ik van 10:00 tot 17:00 bij Robby Fish (hengelsport winkelier) in Wommelgem, net iets voor Antwerpen. 4 dagen lang geven we advies over materialen, hengels, molens, reels en vertellen we onze gasten over de verschillende technieken over het vissen in Noorwegen, IJsland, Florida Keys en Panama. Ben je nog op zoek naar een visreis of materialen, kom dan langs bij Robby Fish.

Tijdens deze geweldige dagen zijn er hapjes, drankjes en is er 20 tot soms wel 70% korting op heel veel producten, 20% op alles behalve aanbiedingen.

www.robbyfish.be Raffie=== Woensdag 18 februari 2015 ===


Panama dag 3

Wederom een geweldige visserij in Panama, helaas niet alle vissen op de foto, lege accu. Maar de komende dagen zullen er meer foto's komen vd andere boten. Barracuda, Haai, Tonijn, Cubera, Snappers en Jack Crevalle kwamen aan boord een geweldige sport op lichte materialen. Ook kwamen de mannen een school met tonijn tegen, waar exemplaren van 50kg tussen zaten, ik heb nu alleen niet begrepen of ze deze ook gevangen hadden.

  Raffie=== Dinsdag 17 februari 2015 ===


Panama dag 2

Gisteren een dag die in het teken stond van aantallen, voor de zekerheid, wij zijn zelf niet in Panama maar onze visgids Johan (was aanwezig op de Cordes Traveldag) met een groep van in totaal 16 sportvissers zijn nu aan het vissen in Panama, wij doen dagelijks verslag. Gisteren ging het voornamelijk over missers en aantallen, zo ving met op 1 boot 13 Roosterfish waarvan de zwaarste maar liefst 22kg woog, uiteraard zwemmen alle vissen weer. Op een andere boot wilde ze grote Cubera snapper vangen, ook dat is gelukt 17 dikke Cubera's kwamen aan boord, hier was de zwaarste 30kg, een hele dikke Cubera dat staat vast. Maar er waren ook 3 missers en dat waren 2 grote dikke Marlijnen, door de kapitein geschat op een 200kg en een prachtige Sailfish van rond de 100kg, 2x door onoplettendheid (ze waren aan het lunchen) en de andere door een fout, maar goed dat hoort bij het vissen !

Kortom wederom een zeer geslaagde dag in Panama.

    

    Raffie=== Dinsdag 17 februari 2015 ===


Mooie vangst Havferie

Op één vd beste rond Havferie, op maar 12 minuten varen van dit mooie huisje is er door een paar vismaten van ons goed gevangen, met hun eigen bootje, 14 kabeljauwen waarvan de zwaarste 14kg woog, hele leuke vangsten dus bij Havferie.

 Raffie=== Maandag 16 februari 2015 ===


Panama dag 1

Hallo allemaal,

Er is weer een groep van 16 man in Panama, dus de komende 5-6 dagen zullen we weer berichten over de vangsten daar. Jullie hebben al gezien hoe het de 1e en 2e week van Januari ging, dat was super, nu deze week en ook volgende week zijn er weer 2 groepen. Volgende week vanaf de 27e hebben we ook 6 belgen die daar aan het vissen zijn, onder leiding van Nico Thiry.

Zondag was dus de 1e dag, er is al meteen heel veel gevangen, Cubera, Roosterfish en Yellowfin Tuna, de zwaarste Roosterfish was rond de 20kg en de Yellowfin was rond de 18kg, de Roosterfish zwemt weer.

     

    Raffie=== Vrijdag 13 februari 2015 ===


4e boot Panama gereserveerd...

Wat een succes, de reis voor Panama 2017 is op 1 boot na volgeboekt, dus er is nog plaats voor 1 groepje !

Dat wordt een geweldige, super, waanzinnige week, kan niet anders en ach het is nog maar iets meer dan 2 jaar :-(

Ook hebben we het 3e huisje geboekt voor het Penn IJsland festival, dus wees op tijd als je mee wil in 2016.

Kortom Cordes Travel gaat lekker en belangrijker, onze gasten voelen zich goed bij ons en daar doen we het voor, onze gasten staan voorop !Raffie=== Donderdag 12 februari 2015 ===


Waarom ?

Waarom nu een visreis met Cordes Travel ?

http://cordestravel.nl/waarom-boeken-bij-cordes-travel/ Raffie=== Dinsdag 10 februari 2015 ===


Mooie film A Rorbuer Lofoten

http://youtu.be/ADSx_8_xlq8 Raffie=== Maandag 09 februari 2015 ===


De Cordes Traveldag 2015

Jaarlijks organiseert Cordes Travel visreizen een speciale dag voor de gasten (klanten) die bij Cordes Travel hun visreis hebben geboekt. Dit is dan ook niet zomaar een dag, dit is een professionele dag die tot in de puntjes geregeld en georganiseerd is en voor alle vissers, ook een waardevolle dag is, die geen enkel ander reisbureau op deze manier kan organiseren. Er kwamen maar liefst 709 bezoekers, er waren 49 medewerkers en 5 geweldige lezingen, als dat niet uniek in Nederland en België is. Op deze unieke Cordes Traveldag kunnen de groepen ook hun A3 gelamineerde kleuren zeekaart met stekken ophalen, hun kofferlabels (indien met vliegt) en uiteraard het sportvis-pakket twv 175,- euro.

Deze dag is uniek daar voor bijna elke accommodatie een speciale hoek gemaakt is, soms meerdere tafels bij elkaar en voor andere accommodaties weer 1 tafel. De bezoekers gaan aan de tafel(s) zitten vd accommodatie/land waar zij dit jaar naar toe gaan en leren daar dan de andere vissers kennen, die er dit jaar ook naar toe gaan, tevens is er dan ook nog eens een medewerker/expert per accommodatie/gebied/land die daar al verschillende keren is geweest. Op deze manier krijg je dus tips, adviezen en ervaringen van vissers die al eerder naar die accommodatie zijn geweest, waar krijg je betere informatie over stekken, technieken en materialen. Onder deze experts waren ook Jimmy, Johan en Erik, de visgidsen van A Rorbuer en Nappstraumen Lofoten, aanwezig om hun gasten de beste tips, stekken en adviezen te geven. Speciaal uit de Florida Keys was Jeremy overgekomen om ook „zijn” gasten te voorzien van allerlei informatie over het vissen, de accommodatie en uiteraard de beste restaurants in de buurt. 
De Roofvissers die dit jaar naar Zweden of Noorwegen gaan kregen advies en tips van de top van Nederland, want bijna de hele top was aanwezig, Marco Kraal, Frank van Vliet, Frans Oomen en Jack vd Mortel, vertelde al hun ervaringen en gaven de beste adviezen voor deze roofvissers. Corné Marijnissen zette alles op de gevoelige plaat, deze fotograaf bracht deze dag prima in beeld, zoals je kunt zien op de foto’s, Robby Florus van Robby Fish uit Wommelgem (B) kwam op de dag zelf toch nog wat extra prijzen brengen voor de grote loterij, dus ook Robby was aanwezig.
Om nog meer informatie te geven waren er maar liefst 5 lezingen, door Robert Valkeneer over de beste Penn materialen, Jan vd Bovenkamp kwam vertellen over Berkley nylon en gevlochten lijnen, Jeremy vertelde over de Florida Keys en Pim Pos deelde zijn ervaringen van IJsland en Noorwegen. Elke zaal vd lezing zat dan ook propvol, volgend jaar zullen we nog een extra zaal inzetten om nog meer mensen de kans te geven deze geweldige lezingen bij te wonen. Deze Cordes Traveldag is inmiddels uitgegroeid tot een gezellig dagje uit, want ook de groepen die al 10 jaar hun visreis bij Cordes boeken, komen gewoon langs, simpel omdat het een leerzame maar ook enorme gezellige dag is waar je altijd weer veel bekende ontmoet en er niets leukers is dan met sportvissers over je hobby te praten. 
Uiteraard willen de sportvissers ook materialen kopen, dus Avicentra Hengelsport uit Oostvoorne had zijn halve winkel meegenomen, hengels, molens, reels, kunstaas, drijfpakken, lijnen en nog heel veel meer was aanwezig, de 100m2 zaal werd omgebouwd tot winkel en deze was de hele dag bomvol, dus ook daar was voor gezorgd, Kees en zijn Team hebben dan ook hard gewerkt en goed werk verricht. Als geweldige afsluiter van deze superdag, was er dan de grote loterij met meer dan 8000 euro aan prijzen, met als hoofdprijs een gratis huis en boot voor een week en een visgids voor 1 dag in A Rorbuer Lofoten twv maar liefst 3620,- euro !
Uiteraard was er bij de Lockhorst in Sliedrecht voldoende te eten en drinken voor iedereen, tegen schappelijke prijzen, de broodjes gezond, broodjes kroket, frikandel en bal vlogen over de toonbank, dus ook de catering en de bediening in de zalen was top.
En zo kwam er dan een einde aan deze grandioze, geweldige, supergave, unieke, spectaculaire en vooral goed georganiseerde dag, hoe dan ook doet niemand dit na en geeft dit aan van welke kwaliteit en hoe professioneel Cordes Travel is. We hebben hier te maken met een reisbureau dat aan haar gasten (klanten) denkt, wat ook moeite doet na dat ze de boeking gedaan hebben en weten waar ze over praten. Dat dit allemaal klopt en waar is, laten de 709 bezoekers, 49 medewerkers en de tientallen grote namen wel zien, want denk je nu echt dat deze grote merken zoals Penn, Berkley, Savage Gear en Westin en al deze grote namen in de hengelsport hun naam en merk laten zien bij zo’n evenement als dit reisbureau niet in orde of niet professioneel zou zijn ? 
Tot slot een enorme dank aan alle medewerkers, vrijwilligers en de bezoekers die deze dag hebben mogelijk gemaakt, want zonder al deze mensen zou er geen Cordes Traveldag zijn. 
Wil je nu een goed georganiseerde visreis in de vorm van "geen flauwekul" en mooie „verhalen” maar gewoon de waarheid, een eerlijke prijs, service en kwaliteit dan ben je bij Cordes Travel in goede handen en dat kunnen duizenden mensen inmiddels met ons delen !
Een visreis naar Noorwegen, IJsland, Zweden, Denemarken, Panama, Ierland en de Florida Keys boek je uiteraard bij Cordes Travel.
Bekijk hier het filmpje van deze dag:  http://vimeo.com/119079970 
www.cordestravel.nl Cordes Travel=== Maandag 02 februari 2015 ===


Ik was op radio 538

hahaha deze morgen iets na 09:00 was ik live te horen op Radio 538 met "Die Veruckte halbe stunde" Cordes Travel is uitgekozen onder tienduizenden inzendingen !

Was een super manier om Cordes Travel te promoten en dat is gelukt... sms, e-mail en facebook stroomde vol, zelfs al 2 boekingen gedaan van nieuwe klanten. 

Uitzending gemist luister hier en klik dan op "Beluister uur 4"

http://www.538.nl/gemist/23298/evers-staat-op-4 Linda=== Zondag 01 februari 2015 ===


Lekker druk !

Hallo allemaal,

Linda en ik zijn erg druk, we zijn bezig om alle pakketten in te pakken voor de Cordes Traveldag aanstaande zaterdag, we hebben 708 inschrijvingen, dus wordt een drukke dag ! Maar we hebben steun en hulp van maar liefst 48 medewerkers, dus dat gaat helemaal goed komen ! We hebben een geweldige zaal, 4 lezingen over Noord Noorwegen door Pim Pos, Robert Valkeneer verteld over de Penn materialen en Spiderwire lijnen, Jeremy komt speciaal uit de Florida Keys om jullie over zijn gebied te vertellen, Jan vd Bovenkamp gaat jullie alles uitleggen over nylon en gevlochten lijnen en om 15:00 sluit Pim af met een lezing over IJsland.

Om 14:15 hebben we de grote loterij met als hoofdprijs een gratis huis en boot bij de accommodatie "A Rorbuer" op de Lofoten in Noorwegen, verder een geweldige prijzentafel twv een paar duizend euro !

Kortom het wordt weer een geweldige dag !

http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/ 

Oh ja... deze kwam ik ook nog tegen !

Voor iedereen die dit jaar naar IJsland gaat:

http://youtu.be/xQzxETleOMo 

http://youtu.be/Fv_c6vA8DXE 

http://youtu.be/viuzgYaVCXo Raffie=== Zondag 25 januari 2015 ===


Panama groepsreis succes

Hallo allemaal,

Wauw de film over Panama slaat wel aan hoor !

Hij is meer dan 20x gedeeld via facebook, inmiddels tot op heden (25-01-15 - 16:45) 1500x bekeken sinds vrijdag, een groot succes.

De groepsreis die we aan het plannen zijn voor eind maart of begin april 2017 gaat ook door !!!

We hebben inmiddels al 8 aanmeldingen en hebben 16 plaatsen, dus 50% is al geboekt binnen 2 dagen, dus ook dat is een leuk om te zien, kortom Linda en ik mogen weer trots zijn en zijn weer ontzettend blij dat we zoveel reacties hebben gekregen en men nog steeds heel veel vertrouwen in ons heeft. We zijn er dan ook nog steeds van overtuigd dat eerlijk zijn, niet afgeven op een ander, geen "vanaf" prijzen, open zijn, service en kwaliteit bieden en dingen niet beter voor doen dan dat ze zijn, daar bereik je het meeste mee denken we. 

Dit jaar bestaan we alweer 11 jaar, waar is de tijd gebleven en wat is het nog steeds leuk om groepen te horen die een top visreis hebben gehad, soms ook wel met slecht weer of tegenvallende vangsten, maar ze laten soms wel even weten dat de reis super georganiseerd was en daar gaat het om, het weer en de vangsten, daar hebben we geen invloed op. Nou in Panama hoef ik me daar niet zoveel zorgen over te maken, gelukkig... het is daar altijd lekker warm en de vangsten volgens mij altijd goed, dus daar zitten we safe.

We zijn druk met de Cordes Traveldag, morgen gaan we de nieuwe zaal voor de 2e keer bezoeken om de puntjes op de i te zetten en de laatste details door te spreken, er komt zoveel bij kijken en er moet zoveel georganiseerd worden, dat onderschat men wel eens, maar goed onze lat is dan ook enorm hoog, niets maar dan ook niets mag verkeerd lopen, het moet gewoon TOP zijn. Maar met een Team van 47 "medewerkers" die allemaal hun in hun vrije tijd hun uiterste best doen, komt dit helemaal goed, als de bezoekers dan ook een klein beetje mee werken, wordt het net als andere jaren weer een heel heel heel groot succes.Raffie=== Vrijdag 23 januari 2015 ===


Daar is ie dan..... vissen in Panama de film.

Ik heb heel hard mijn best gedaan om deze film nog voor het weekend af te krijgen en het is gelukt, bijna 30 minuten vissen in Panama, met geweldige beelden vd visserij, de accommodatie, de boten en alles eromheen.

Heel veel plezier !!

Vandaag vers vd pers, de nieuwste film van Linda en Raffie, vissen in Panama !

http://vimeo.com/user34253922/visreis-panama-fishing 

 Raffie=== Woensdag 21 januari 2015 ===


Scandinavië weekend

30-31 Januari hengeldiscount.nl

Linda en Raffie zullen alleen zaterdag 31 januari aanwezig zijn vanaf 10:00 !Raffie=== Maandag 19 januari 2015 ===


Bericht uit de Florida Keys

Hoi Iedereen, 

Alweer een kleine update vanuit de fantastische Florida Keys.

We zijn ondertussen al iets meer dan een maand ver in ons Sailfish Seizoen dus word het stilaan tijd om ook dit jaar even een tussentijdse balans op te maken. 
Zoals elk jaar strijden verschillende teams om De Florida Keys Gold Cup Sailfish Championship dit is een combinatie van 3 van de meest presigeuze Sailfish competities hier inde Florida Keys. Dit bestaat uit een individueel klassement en uit een groepsklassement. Elk team moet met dezelfde boot vissen gedurende de 3 wedstrijden. 

1.       Islamorada Sailfish Tournament

2.       Cheeca Lodge Presidential Sailfish Tournament

3.       Islamorada Fishing Club Sailfish Tournament

Op deze tornooien word er 2 volledge dagen gevist op Saiflis lijnen in het water 8u ’s morgen s lijnen uit het water om 4u00 in de namiddag.

Het Cheeca presidential Sailfish Tournament is net achter de rug en First place op 2 dagen = 12 Sailfish released, Second place op 2 dagen = 8 sailfish released. Mijn favoriete kapitein is 4e geworden met = 6 saiflish released

Dat lijkt me een absoluut topdagje vissen in de Keys.  

Tot SnelJeremy Hauwelaert vanuit de Florida Keys USA=== Vrijdag 16 januari 2015 ===


De tonijn is aangekomen in Panama

Tja alsof de visserij nog niet goed genoeg was met Roosters, Mahi Mahi, Sailfish, Black Marlin, Cubera en Barracuda, nu is de Tonijn ook aangekomen in Panama ! Gisteren zijn er verschillende tonijnen gevangen waarvan de zwaarste 45kg was, geloof me dat is een gevecht die je nooit meer zult vergeten. Gisteren was ook de laatste dag van dit festival, de volgende is over 3 weken en in de week van 27 februari gaan er 6 belgen naar Panama via Cordes Travel, onder leiding van Nico uit Balen België. Laten we hopen dat de heren ons ook elke dag even wat foto's sturen, het internet is goed, dus dat moet lukken.

In 2 weken tijd zijn er dus super vangsten geweest en volgens de kapiteins is dit nog maar het begin, het seizoen is net van start !

Om die reden hebben we besloten om in 2017 terug te gaan, klinkt nog ver weg, maar zo kan er gespaard worden door de verschillende groepen en deelnemers. Daar we alles in dollars gaan berekenen gaan we 4 facturen sturen naar de groepen, zodat zij 4x het voordeel of nadeel vd wisselkoers kunnen hebben, want de dollar staat op dit moment erg slecht dus is de reis veel duurder. Zouden we nu een factuur sturen met een vast bedrag, is de kans dat men 200 euro of meer extra betaald dan in 2017, want de dollar staat historisch laag, dus de waarde zal alleen maar stijgen, waardoor de reis goedkoper zal worden en we willen de gasten niet te veel laten betalen.

We zullen met een groep van 16 man gaan, waarvan 3 plaatsen al geboekt zijn, we hebben op dit moment dus nog maar 13 plaatsen vrij, wie interesse heeft kan zich aanmelden, vol = vol, let daar goed op, twijfelaars zullen snel pech hebben. De planning om deze trip te gaan doen wordt waarschijnlijk eind maart of begin April, dit ivm de zekerheid van Tonijn. Uiteraard zijn alle andere vissen die we reeds gevangen hebben dan ook aanwezig.

Daar deze reis voor ons zelf ook niet goedkoop is, zullen er géén 2 festivals komen, dat is zeker en als.... er nog een 2e komt dan is het 2019, want ook wij moeten voor deze reis sparen natuurlijk. Dus wil je dit ooit eens meemaken en eens in je leven deze geweldige visserij meemaken, de droom visreis van je leven hebben, dan is dit je kans, zeker omdat de hele reis georganiseerd is en wij erbij zijn. Daar veel Panamezen geen engels spreken is het altijd fijn als we 1 Spaans sprekend persoon erbij hebben, deze krijgt een leuke korting, Linda en ik zullen wellicht ook op spaanse les gaan.

Kortom wil je dit ooit eens van je leven meemaken, dan is dit je kans !!

Hier de foto's van gisteren....

      

      Raffie=== Donderdag 15 januari 2015 ===


300lb Black Marlin uit Panama

Zoals jullie weten zijn wij de 1e week van Januari wezen vissen in Panama, wij namen deel aan een Zweeds festival, van onze partner. Zij organiseren 4 festivals, 1e week januari, deze week en dan nog 2 weken in februari. In totaal dus 4 weken een festival met Zweedse deelnemers. Wij zullen jullie dus 4 weken op de hoogte houden vd vangsten in die weken om jullie een idee te geven wat men zomaar kan vangen, let wel het seizoen begint in Januari, dus is nog maar net begonnen. Later vanaf Maart komen ook de tonijnen op gang en gaan we spreken over tonijnen die makkelijk de 200/300kg kunnen gaan wegen.

Goed Erik, Jimmy en Johan, die ook op de Cordes Traveldag aanwezig zijn voor de accommodatie A Rorbuer en Nappstraumen, organiseren deze festivals, dus zijn voor een aantal van jullie geen onbekende meer, wil je meer weten over Panama kun je op de CT dag dus ook aan hun je vragen stellen of aan Maurits, Linda of mij. Ons plan is om in 2017 ook een festival te organiseren voor maximaal 16 deelnemers, waarvan al 3 plaatsen geboekt zijn, deze zal waarschijnlijk ook in Januari, Februari of maart zijn, afhankelijk vd aanvraag, als men ook kans wil maken op Tonijn, dan gaan we in maart/April.

Terug naar de visserij, vorige week zijn er 2 Sailfish gevangen en een Black Marlin, deze week is er weer Sailfish en Black Marlin gevangen en dat allemaal met 5 bootjes en 16 personen, geen slechte vangst dacht ik zo !!

      

       Raffie=== Woensdag 14 januari 2015 ===


Nog eens de Black Marlin uit Panama

Hier nog een foto vd visboot die 500m van ons vandaan lag en een dikke Black Marlin ving, waauwwwww die had ik ook wel graag willen vangen, wellicht in 2017 ?
Wie gaat er mee ?

 Raffie=== Dinsdag 13 januari 2015 ===


We zijn weer terug 

Hallo allemaal,

Afgelopen zondag zijn we weer aangekomen in koud Nederland, inmiddels dan ook weer druk aan het werk.

Veel interesse voor IJsland en Panama, we zien dat de groepen grote vissen willen vangen en het warme weer ook eens leuk vinden.

Jullie hebben allemaal wel gelezen dat Panama een heel heel groot succes was en we er in 2016 of 2017 weer naar toe gaan, als je mee zou willen bv in 2017, meld je dan snel aan, er kunnen max 16 personen mee.

Op dit moment is Erik (visgids Nappstraumen en A Rorbuer) ook met een groep in Panama, dus de vangsten van vorige week gaan gewoon weer door, we zullen dagelijks zijn berichten hier plaatsen.

Hier de foto's van dag 1 en 2, dus van gisteren, er is wéér een Sailfish gevangen !

      

      Raffie=== Vrijdag 09 januari 2015 ===


5e dag vissen in Panama 08-01-15

Aan al het mooie komt een einde, vandaag alweer onze laatste visdag in Panama, onze visreis zit erop. Ivm ons vertrek morgen zijn we niet ver geweest en zijn we ook eerder terug, zodat we nog even de koffers kunnen inpakken en alles klaar kunnen maken. Het was zoals reeds eerder gezegd een droom-visreis, echt iets om nooit meer te vergeten. Zoals jullie allemaal wel weten vist mijn vrouw ook en ben echt trots op Linda dat ze gewoon alle dagen mee is wezen vissen, want het is toch een zware week, vroeg op, zware visserij, warm en toch minimaal 11 uur op de boot, goed gedaan „Linnie” xxx

Vandaag was een „light tackle” gewoon leuke sport beleven op lichte materialen, we hadden zelf een kleine molen (Battle 4000) en een Penn Legion Spin hengeltje, dan heb je pas echt sport. We hebben dan ook heel veel plezier gehad met het vissen op Jack Crevalle, Rooster (niet gevangen), Needle Fish (Geep) en vele kleine snappers. In totaal toch al snel rond de 75 vissen gevangen, met als „speciale” vangst de Needle Fish, Rock Snappers, White Tip Shark, Trigger Fish en de Jack Crevalle. Linda was zo stoer om de haai die over de meter ging toch gewoon even vast te pakken, de visgids werd gek, maar Linda zij een zeewolf bijt ook, dus een Haai maak ik me geen zorgen over, dus Linda staat op de foto met een haai, de haak hebben we er wel later uit gehaald, en hem daarna weer laten zwemmen. Ik denk dat er maar hééél weinig dames in Nederland en België zijn die al deze vissen hebben gevangen, al zie je het nooit terug in de bladen, jammer want het is best leuk dat er dames in Noorwegen, IJsland en Panama vissen. Op de andere boten was er ook goed gevange, in totaal zelfs 25 Roosterfish, 8 Cubera, Amberjacks en in totaal 19 andere soorten vis.

Ook vandaag bleek de service weer top, omdat we vroeger terug gingen heeft de kapitein via de marifoon even contact gehad met het camp om te zorgen voor vervoer (de quad) en of ze dan even de airco in onze kamer alvast aanzetten. Even lekker douchen omkleden en even wat drinken aan de bar bij het zwembad, vandaag hadden we gefrituurde kipkluifjes en garnalen met verschillende sausjes, ik ben benieuwd wat het avondeten is straks.

Morgenochtend om 09:00 gaan we met de bus naar Panama City daar slapen we in een TOP hotel „Hardrock Hotel”. In de avond lekker eten en op tijd slapen, zaterdag gaan we nog even de stad in en zelf gaan we nog even naar een grote hengelsportwinkel. In de avond vliegen we dan terug naar Amsterdam waar we zondag aankomen.

Tja wat kan ik nog meer zeggen dan wat we al gezegd hebben, de reis is top, de service is geweldig, de accommodatie, het personeel, de boten en het is is SUPER en de visserij… tja daar heb ik geen woorden voor, we hebben meer dan 18 soorten gevangen, 18 soorten weten we de naam van, van minstens 10 andere weten we het niet, waren vaak ook niet zo groot. Wij hebben in ieder geval met z’n drieën Linda, Maurits en ik een topweek gehad, we hebben veel plezier gehad met elkaar en we kunnen het goed met elkaar vinden en dat is belangrijk als je een hele week met elkaar op de boot zit, in ieder geval een dank aan Maurits, Tatin (kapitein), Gato (deckhand) en Linda.

Wil je nu ook eens zo’n droomreis meemaken en hier je droomvis komen vangen en gewoon weten dat alles TOP is, goed verzorgd en een geweldige service beleven waar de „klant” voorop staat, mail ons dan, ook als je alleen bent. Panama is top en wellicht wel de beste visstek ter wereld, in ieder geval de beste mogelijk om allerlei soorten te vangen en dan ook nog eens van formaat.

Wie weet tot ziens….!

   

    Raffie vanuit Panama=== Donderdag 08 januari 2015 ===


4e dag vissen in Panama 07-01-15

Hier weer een bericht uit Panama, waar we wederom prachtig weer hebben, weinig wind en volle zon. Vandaag hebben we gegokt, via de locals kregen we te horen dat er Marlijn gevangen was, maar dat was wel 2u varen. Het is dan een eind varen en de hele dag trollen, wat ik een beetje saai vindt, maar goed we hebben dan wel kans om een Sailfish, Blue Marlin of een Black Marlin te vangen…..of niets. Wij hebben de gok genomen en dan toch genomen en helaas hadden we geen geluk. We hebben toch wel weer mooie vis gevangen, maar deze keer geen Marlin of Sailfish, maar we klagen zeker niet, want we hebben al een geweldige lijst met mooie grote en prachtige vissen gevangen, die bij heel veel vissers nog op hun wensenlijst staan.
 
Vandaag hebben we toch een aantal hele mooie vissen gevangen, een Mullet Snapper, Mahi Mahi, YellowTail, Blue Runner en een paar Bonito’s. We hebben gevist met aas, grote stukken vis en natuurlijk ook kunstaas. We hebben goed gevangen met de Sebile Stickbait, Sebile Splasher en de Sebile Flatshad, zeker de moeite om deze mee te nemen, al is alles aan boord, maar ik vindt het toch leuk om nog iets van mezelf mee te nemen. De „Roberto” werkte trouwens ook goed, is fijn te gebruiken als je pijn in je arm hebt vh popperen. Om te testen hebben we zelf nog 2 Penn reishengels meegenomen, de Penn Legion Jig in 30 en 50lbs en deze hebben de zware test goed doorstaan. Ook hebben we de Penn Conflict 6000 meegenomen gevuld met 35/00 Spiderwire Ultracast en dat viste super moet ik zeggen, dus was een goede keus om mee te nemen, maar zoals ik zeg, je hoeft niets mee te nemen, maar wil je wat speciaals of van jezelf of wat lichters, dan kun je zelf wat meenemen. Maar wil je iets goeds meenemen, dan is die Penn Legion reishengel wel een topper, ook voor Noorwegen en IJsland trouwens.
 
Morgen is alweer de laatste dag, we zijn allemaal rood verbrand, bruin gekleurd en moe, want 11u per dag op het water is toch best zwaar, maar meer dan de moeite waard. Het fijne is dat als je terug komt dat je niet hoeft te denken aan het eten, even douchen, evt. zwemmen en dan lekker eten, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, elke dag iets anders en je „moet” eten wat de pot schaft, het is geen ala carte uiteraard. Mocht je nu iets niet lekker vinden of andere „wensen” hebben, dan kan dat uiteraard allemaal geregeld worden, alles is hier mogelijk en je wordt hier op je wenken bediend, continu is er iemand die je helpt, je tassen op de boot zet, je drinken bent en noem maar op, top top service hier. Wij bieden deze reis dan ook aan inclusief alles, vliegtickets, VIP transfer, accommodatie, 2x hotel incl. ontbijt, visboot, visgids, brandstof, hengels, molens, reels, aas, kunstaas, eten, drinken, alcohol en ga zo maar door, alles is inclusief. Extra kosten zijn alleen het eten en drinken in het hotel op de heen en terugreis in Panama City. Het mooie is ook dat de „klant” hier echt voorop staat en je met je eigen groep 3-4 personen op je eigen boot bent en de hele week je eigen kapitein en deckhand hebt, dus je leert elkaar snel kennen, al is het engels hier en daar wat lastig, maar goed de soorten en de technieken laten ze snel zien, dus vissers onderling komen hier wel uit. 99% vd vissen is Catch and Release, als je een vis mee wil nemen om te eten mag dat uiteraard, ze hebben ijs aan boord en ze maken de vis schoon voor je, eet je hem niet dan laten ze de vis weer zwemmen.
 
Ondanks de iets mindere vangst vandaag, toch wederom een topdag met weer een nieuw soort op onze lijst. Ik kan ook nu wel zeggen en dan spreek ik ook voor Linda en Maurits en alle andere heren vd groep, dit is onze beste visreis ooit ! Wie weet kunnen we in 2017 er eens met een grote groep naar toe, allemaal Nederlanders en Belgen onderling, wie interesse heeft kan zich melden, dan heeft iedereen genoeg tijd om te sparen.
 
groetjes Raffie
vanuit warm en mooi Panama
www.cordestravel.nl 

      Raffie vanuit Panama=== Woensdag 07 januari 2015 ===


Sailfish van dag 1

Hier nog de 3 foto's van de eerste dag, 2 mooie Sailfish en een dikke Amberjack.

  Raffie vanuit Panama=== Dinsdag 06 januari 2015 ===


3e dag vissen in Panama 06-01-15

Beste lezers,
Gelukkig we hebben weer internet, dus kunnen weer een dagverslag sturen.
Vandaag weer een dag innshore vissen, naar de beste stek is de 30/40 minuten varen, geen probleem, je zit aan boord heerlijk in een zitzak en op het bankje, te genieten vd ongelofelijke mooie natuur, wat is Panama vanaf het water prachtig. We hebben wederom weer minimaal 100 fotos genomen vd natuur. Doel was vandaag „Snook” niet de snoek die wij kennen, maar een prachtig vechter die een beetje van een Tarpon weg heeft, vecht keihard en springt geweldig hoog uit het water. Wederom een vis die op onze wensenlijst stond en ook deze hebben we gevangen op 1m diepte dicht onder de kust met een Sebile Stickbait 80gr, echt een super spannende visserij, wat een kracht wat een prachtig beest om te vangen ! Linda ving de 1e Snook en Maurits volgde snel met een 2e snook, waanzinnig.
 
Na al deze inspanning wilde we zo dicht onder de kust, met palmbomen, helder blauw water en een prachtig strand, even een stukje zwemmen, de kapitein/visgids gaf aan dat dat geen goed idee is, je weet maar nooit. Nou hij had niet te veel gezegd want we zagen op een 50m vd boot 2 dikke krokodillen (of alligator), wat een belevenis. Goed op naar de volgende stek, het is vandaag erg warm, al snel een 35gr, volle zon en weinig wind, dus weer lekker verbranden, als je niet op let. Aangekomen op de volgende stek gingen we met aas vissen, gewoon een halve bonito aan de circlehook  en zonder lood laten zakken en wachten, even voelen en dan….strike…!! Dan wordt je dus ineens bijna overboord, giert de grote zware reel en probeer je je hengel te pompen….ehhh dat gaat dus bijna niet, slip staat dicht en nog gaat de lijn eruit. Maar na een gevecht van een 10 minuten heeft Maurits dan toch een prachtige Barracuda gevangen, van een 12kg en langer dan een meter.
Even later vingen we nog een YellowTail Snapper en op de popper nog een Jack Crevalle. Daarna was het „mijn” beurt, een keiharde klap op mijn 80lbs stok en een kapitein en deckhand die ineens schreeuwen, geen lijn geven, tegen houden, niets geven, alleen dan in het engels ;-) Met heel mijn gewicht in de hengel hangen, hand op de slip, slip op „strike” en nog kwam de lijn eruit, trekken trekken, trekken…. wow wat is dit dacht ik bij mijzelf…. niet normaal ik ga het wéér zeggen, de vissen zijn enorm sterk hier, niet te geloven. Na een dril van 15 minuten kwam er ineens een rood monster boven, ik ving mijn 4e Cubera Snapper, shit die was echt groot !! De kapitein gaf hem een dikke 40kg, ik heb kabeljauwen van rond de 30kg vast gehad, maar deze was niet te tillen en zeker flink zwaarder, dus was er erg blij mee ! Terug bij de Lodge was de hele crew onder de indruk, zij hebben vele jaren niet zo'n grote Cubera gezien.
En met deze prachtige Cubera sloten we dag af en besloten we iets eerder terug te gaan om nog even lekker in het zwembad te duiken. Elke dag als we terug komen krijgen we wat lekkers een soort snacks, vlees, toast, hapjes, kipkluifjes, en allerlei anders lekkers. Daarna een drankje en dan is het eten en slapen, veel vissers slapen om 21:00 al.
Morgen weer een nieuwe dag, dus nieuwe kansen…. tot morgen !
     
      Raffie vanuit Panama=== Dinsdag 06 januari 2015 ===


2e dag vissen in Panama 05-01-15

Hallo allemaal,

We komen net terug van wederom een geweldige dag op het water in Panama, vandaag gingen we offshore, dus ver naar buiten, 1,5 uur varen naar een stek die de „Hannibal-bank” heet, hier zou je alles kunnen vangen, dus we waren benieuwd.

Laten we eerlijk zijn, als je onze vangsten de 1e dag al zag, daar dromen vele vissers van, de Lodge doet dan ook zijn naam eer aan, het is hier echt een paradijs, de service is top, de kapiteins geweldig, boten super en de visserij, volgens mij de beste vd hele wereld !!

Ik ga geen heel lang verhaal maken, daar we zo gaan eten en ik echt kapot ben, mijn ogen vallen bijna dicht, mijn gezicht en handen doen pijn vh verbranden en mijn spieren zijn verzuurd, maar het is een DROOM visreis !!

Op de hannibal bank was het niet onze dag, we vingen wel twee hele mooie Mahi Mahi en een bullshark van maar liefst 100kg met een lengte van 220cm ! Verder nog wat „klein” spul. Ook hebben we wéér een schildpad gered, die vast zat in een touw. Ik heb nog nooi zoveel vuil in het water gezien als hier, hele boomstammen en honderden stukken plastic, niet normaal meer.

Twee andere boten hadden meer geluk, zij vingen een Blauwe Marlijn (Blue Marlin) van 600lbs, maar na een flink gevecht is deze door lijnbreuk verloren, de andere boot ving drie mooie Sailfish en een Zwarte Marlijn (Black Marlin). Let op dit is onze 2e dag, we vissen met 16 man op 5 boten en moet je eens kijken wat we gevangen hebben de hele lijst die bij bijna alle vissers alleen in de dromen voorkomen, zoveel soorten in 2 dagen, Panama is echt TOP.

Na een paar uur trollen, wat natuurlijk saai is, hebben we besloten om nog een uurtje hetzelfde te gaan doen wat we gisteren de hele dag hebben gedaan, namelijk actief vissen met de hengel in de hand. Tja en het is bijna niet te geloven, maar ook dat was weeeeeeer succesvol !! We vingen in 1 uur: 3x Roosterfish, Cuberra Snapper en een grouper, dus een wederom een top uurtje !

Kortom er zijn vandaag wederom een geweldige dag in Panama, het lijkt wel een droom hier !

Tot morgen…...

       

      

     Raffie vanuit Panama=== Maandag 05 januari 2015 ===


1e dag vissen in Panama 04-01-15

Onze trip begint op Schiphol, daar hebben we een direkte vlucht van Amsterdam naar Panama City met de KLM, goede vlucht en goed eten. Eenmaal in Panama waren we binnen een half uur klaar bij de bagageband, de douane, en de immigratie, Cordes Travel heeft daar een speciale service kunnen regelen en deze werkt dus prima en zeer snel, wel even gek om een rij van bijna 300 mensen voorbij te lopen en binnen een half uur buiten te staan. Met een busje gingen we naar het hotel op 5 minuten rijden vh vliegveld. Daar een lekker buffet en een drankje aan de bar, daarna lekker slapen. In de ochtend wederom een goed ontbijt-buffet, echt een goed hotel daar. Daarna met een grote touringcar naar de accommodatie, daar we met een grote groep waren, een hele touringcar voor 16 personen, uiteraard hebben alle transfers airco. Na een prachtige lange rit, door de prachtige natuur komen we dan aan in het Paradijs, want deze accommodatie is echt een paradijs, zoals jullie zien op de foto’s en uiteraard straks op de film.

Tja en dan uit de bus, vol in de lekker Panamese warmte, 36gr, oeps vorige week was het -6 in Deurne en nu 36, dus is „maar” 36gr verschil. Even een rondje op de lodge, wat is het hier gezellig en ontzettend uniek, we zitten boven op een berg en hebben overal een geweldig uitzicht over het water, we zien dan ook meteen de zon zakken en krijgen gratis een geweldige zonsondergang. De lodge is prachtige allemaal aparte huisjes/kamers in een prachtige stijl, onze douche is net een grote vd flinstones, super en ook hier weer een geweldige airco. Het was tijd om te eten, we hoeven niet te koken, want het alles hier is inclusief, vliegtickets, VIP service vliegveld, hotels (inl. ontbijt), transfer, accommodatie, eten, drinken, alcohol, ontbijt, lunch, diner, boot, brandstof, materialen en kunstaas. Niet inclusief is het eten en drinken in de hotels en het eten is daar zeer goedkoop, dus dat valt mee. Zoals gezegd dus aanschuiven bij het 3 gangendiner, wat heerlijk smaakte.

Om 05:30 staan we op, om 06:00 ontbijt en om 06:30 vertrekken we met een Quad naar de boten, waar onze kapiteins staan te wachten. Tot zover verloopt echt alles super en is de service hier 10X beter dan in een 4* hotel in Nederland, iedereen helpt je en bedient je, echt super. Zo het is dan eindelijk tijd om te vertrekken… de twee 175pk motoren worden gestart en daar gaan we…. Na een 10 minuten varen komen we op de 1e stek, meteen worden de Sebile Splasher (popper) gemonteerd en aan het werk, ja werk… want het popperen is echt zwaar werk, tot je de slag te pakken hebt en dan valt het goed mee. Ineens wordt Linda bijna overboord getrokken, een hele mooie sterke vis dacht dat deze splasher wel eens lekker kon smaken, dus pakte deze volop, na een prachtig gevecht waarbij de vis 6x uit het water kwam, konden we een prachtige Mahi Mahi landen, waauwwwwww dat beloofd wat…! Na deze mooie vangst van Linda was ik aan de beurt, mijn popper ook van Sebile trok de aandacht van een JC of wel een Jack Crevalle, een waanzinnig sterke vis die we al kende van onze trip naar de Florida Keys. Wat een geweld, wat een gevecht en wat is het warmm ;-) Ook deze mooie vis gaat op de foto en mag weer zwemmen, de Mahi Mahi gaat mee voor de pan en moet zeggen deze heeft inmiddels goed gesmaakt.

Inmiddels had Maurits ook beet en ook hij ving een prachtige blue trevally, niet normaal wat een kleur, wat een prachtige vis om te zien echt waaaaaanzinnigggggg !! Op naar de volgende stek, want ons doel is soorten vangen. Opeens ziet ik iets in het water drijven wat ik apart vond inmiddels hat de kapitein het ook gezien en besloten we wat vistijd in te leveren en toch een gaan kijken wat het was. Eenmaal ter plaatse was het een grote zeeschildpad van toch al snel 120cm, hij zat met zijn achterpoot verstrikt in een stuk touw met een oud net eraan. Snel pakte de visgids een mes en hield ik middels zijn voorpoten de schildpad in bedwang, alleen deze staan er wel om bekend dat zij zo je vinger eraf kunnen bijten. Toen gebeurde er iets magisch, de schildpad keek me aan en liet blijken dat het oke was, „ga je gang maar, snij me maar los” leek hij aan te geven, hij keek me recht in mijn ogen aan en mijn handen zaten op 1cm van zijn bek en hij deed niets, terwijl de visgids bezig was de 4 dikke touwen door te snijden, nou ik kan je zeggen dat die beesten erg sterk zijn. Na een 10 minuten waren de touwen los en konden we afscheid nemen vd de schilpad, 4 stoere mannen en een stoere visvrouw waren even stil, moesten toch wel even slikken, toen de schildpad wegzwom en wij zijn leven hebben gered…pfff dat was mooi.

Na deze korte actie gingen we weer op pad, nieuwe stek, nieuwe kansen. Nu wil ik jullie niet lastig gaan vallen met elk detail van elke vis die we hebben gevangen, dus hou ik het nu kort. We hebben de hele dag verschillende stekken bezocht en veel wisselend gevist, we hebben met poppers, stickbaits en Flatshad van Sebile gevist, maar ook met aas en zelfs met hele vissen. We hebben gevist op dieptes tussen de 10 en 50m, dus dat viel reuze mee, waarbij we 70% vd vissen hebben gevangen aan de oppervlakte, dus werpen en indraaien. In totaal hebben we vandaag meer dan 30 vissen gevangen, we hebben de kleintjes niet meegerekend en 10 soorten, waarvan ik er maar nog maar een paar van ken. Mahi Mahi, Rock Snapper, White Tip shark, Jack Crevalle, Blue Jack Crevalle (Trevally) Bonito, blue runner, Cubera en grouper, hier en daar zal ik ze nog fout schrijven, maar dat komt wel goed. We hebben al veel mooie en sterke vissen gevangen in ons leven, maar de vissen hier zijn voor hun formaat toch wel echt super, bere-oersterk, niet normaal wat een kracht hebben die vissen hier ! De visserij is dan ook heel vermoeiend maar oh zo gaaf, de visserij is hier echt super !! Als je het budget er voor hebt moet je dit echt eens meemaken.

Na al dat harde werk heb je honger en dorst gekregen, geen zorgen er is volop eten en drinken aan boord, allemaal incl. in de prijs, we hadden verse meloen, ananas, koekjes, rijst met vlees en sandwiches, dus dat zit wel goed, ook was er meer dan voldoende drinken aan boord, want je moet heel veel drinken en dat hebben we dan ook gedaan, in totaal heb ik 4L water op en 1L cola en toen we terug kwamen zat er nog drinken in de koelbox, dus ook dat is allemaal PERFECT geregeld. Om 17:30 waren we weer terug in de haven, knalrood, warm en moe maar voldaan, onze „taxi” stond al klaar en de quads brachten ons terug naar de accommodatie, daar even snel douchen en een duik in het zwembad, zalig, daarna lekker steak gegeten en ijs na en nu dan het verslag, al zeg ik eerlijk dat mijn ogen bijna dichtvallen, al is het hier nog maar 20:30, Linda is al op weg naar de slaapkamer en Maurits denk er ook aan om te gaan slapen. Morgen gaan we ver weg, we hebben nu „innshore” gevist, morgen gaan we „offshore” en gaan we kijken of we een Marlin of Sailfish kunnen vangen en nog grote Mahi Mahi en wellicht een roosterfish. Kortom een TOP TOP SUPERDAG in Panama.

Tot morgen….

       

       

       

       Raffie vanuit Panama=== Zaterdag 03 januari 2015 ===


Dag 1 visreis Panama

Goedemorgen allemaal,

Het is hier nu 09:00 en we zijn al sinds 04:30 wakker, het is hier in Panama 6u vroeger.

We hebben een goede rustige vlucht gehad, met goed eten, veel films en muziek is die 10u zo voorbij, valt enorm mee.

Op 5 minuten rijden vh vliegveld hadden we voor de 1e nacht ons hotel, prachtig, schoon goed hotel, lekker eten en ontbijt en vriendelijke service die allemaal goed engels spreken.

Vanochtend gaan we met een grote bus via de hengelsportwinkel naar de accommodatie, dat zal een prachtige rit worden.

Hierbij nog wat foto's van ons hotel, met zwembad en bubbelbad, de orchideeën groeien hier aan de bomen.

     

     Raffie=== Donderdag 01 januari 2015 ===


Ons reisverslag van Florida

http://cordestravel.nl/onze-visreis-naar-de-florida-keys/ Bart, Bart en Bart=== Donderdag 01 januari 2015 ===


Gelukkig Nieuwjaar !

Wij wensen jullie allemaal een gezond, liefdevol en visrijk 2015, laten al je dromen uit mogen komen !

Verder wensen wij al onze gasten een droom-visreis toe en dat jullie allemaal je persoonlijk record mogen verbreken.

Onze koffers zijn gepakt en morgen vliegen we naar Panama, ons volgende bericht is dus vanuit Panama.Linda & Raffie=== Donderdag 01 januari 2015 ===


Tot volgend jaar ! (laatste bericht 2014)

Hallo allemaal,

Nog een paar dagen en 2014 is voorbij, wat een jaar, wat een succes, wat ging 2014 snel voorbij !

Linda en ik hebben wederom een goed jaar gehad, we zijn beide nog gezond, houden nog steeds van elkaar, ondanks dat we 24/7 bij elkaar zijn, ook hebben we nog steeds plezier in het werk wat we doen. We hebben heel veel tevreden groepen gehad, hebben goede beurzen gedraaid en zijn wéér gegroeid, kortom 2014 was geen slecht jaar voor ons. Het was ook het jaar dat we 10 jaar bestonden, we gaan dus volgend jaar ons 11e jaar in, waar is de tijd gebleven ? Klein minpuntje dit jaar was dat we minder sms, vangstberichten en reisverslagen hebben gekregen, maar goed we kunnen niemand dwingen. 

Het succes van de afgelopen 10 jaar kunnen we niet alleen voor elkaar krijgen, met een groot team vrijwilligers en vaste medewerkers die ons helpen op drukke dagen, beurzen en achter de schermen, maken we met elkaar Cordes Travel tot een TOP reisbureau wat zeer goed bekend staat en inmiddels een hele hele goede naam heeft opgebouwd, eigenlijk door, heel simpel, eerlijk, open en oprecht te zijn en te weten wat je je gasten aan gaat bieden en nooit ten koste vd gasten een boeking willen doen. Als je weet dat een periode, een boot een huis of een gebied niet goed zijn, moet je gewoon eerlijk zijn en dat heeft ons gebracht tot waar we nu zijn.

Maar dit hebben natuurlijk ook te danken aan een hele grote groep sportvissers die al vele jaren vertrouwen hebben in ons en hun visreis altijd bij ons zullen boeken, zolang we hun iets kunnen aanbieden uiteraard. Ook deze grote groep trouwe sportvissers maken Cordes Travel natuurlijk en zonder hun zijn we natuurlijk nergens. Dus bij deze een dank aan alle medewerkers, vrijwilligers, vrienden, bekenden, lezers en onze trouwe sportvissers die soms al meer dan 10x hun visreis bij ons geboekt hebben.

Op dit moment zijn we begonnen met het inpakken van onze koffers, Linda, Maurits en ik vliegen 2 januari naar Panama om daar een weekje te vissen en de accommodatie te bekijken, zodat we ook hier weten wat we onze gasten aanbieden. 1 Januari vertrekken we naar het hotel vlakbij schiphol en 2 januari vliegen we dan direkt met KLM naar Panama City een vlucht van 11 uur. Eenmaal in Panama slapen we in een hotel waar we dan de volgende dag naar de accommodatie gaan, onderweg stoppen we nog even bij een grote hengelsportwinkel. Onze 1e visdag zal dan op zondag 4 januari zijn om 06:30 en we vissen dan tot 17:30, daarna hebben we diner. Het mooie aan deze reis is, dat alles inclusief is, vliegtickets, transfer, hotel, accommodatie, ontbijt, lunch, diner drinken, alcohol, boot, brandstof, visgids, materialen, kunstaas en fooien, extra kosten zijn alleen het eten en drinken in het hotel in Panama City op de heen en terugreis. We adviseren wel om zelf nog een aantal poppers mee te nemen, maar verder is alles aan boord. Om te zien wat wij meenemen, kijk dan even hier: >>Penn Blog<<

Dus zondagavond zullen we proberen de 1e foto's te plaatsen, misschien al wel eerder, let wel het is in Panama 6u vroeger, dus als wij om 17:30 vd boot komen, is het in NL en België al 23:30 dus zullen de meeste de 1e vangsten pas maandagochtend zien. Verder zullen we ook zoveel mogelijk via ons facebook berichten en foto's delen, ben je nog geen "vriend" meld je dan aan:  >>facebook<<. Het weer ziet er goed uit, van -6 (op dit moment) naar +35 graden...pfffff.

Verder zijn we NIET bereikbaar via de telefoon, we hebben geen groepen op reis, dus is het niet enorm belangrijk om bereikbaar te zijn, dus we zetten de telefoon uit, wel zullen we meerdere keren per dag onze e-mail checken, dus mail gewoon als er vragen zijn of als je een prijsopgaaf wil of een boeking wil doen, in de avonden zullen we zeker nog even een uurtje werken, dat hoort er gewoon bij. Dus niet bellen of sms-en maar gewoon even mailen !

Dan willen tot slot jullie allemaal een geweldig uiteinde wensen en vooral een gezond en liefdevol 2015 en we hopen op een geweldig visjaar voor iedereen !

En nogmaals bedankt voor het vertrouwen in Cordes Travel !

Alvast een gelukkig Nieuw Jaar !!Raffie