Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van juli 2015

----------------------------------------------------------------

Volg de vangstberichten uit:

Noorwegen - IJsland - Panama

>>klik<<


----------------------------------------------------------------

=== Vrijdag 03 juli 2015 ===


Woensdagavond met mijn vader gevist aan de boulevard te Scheveningen: fantastisch weer (heerlijk in je korte broek op het strand), vangst viel niet tegen (ik was op minder berekend). In totaal 5 zomergulletjes (3 net aan de maat, 2 retour). Daarnaast 2 zeebaarsjes die inmiddels ook weer zwemmen. Wat blijft de zeebaars toch een prachtige vis: agressieve beet en mooie bouw. Ik hoop ooit nog eens een echt grote te vangen. Wie mag ik bellen/mailen voor tips daarover? Als aas hebben we pieren en zagers gebruikt. Aas bleef goed zitten voor zomerse begrippen. Een krab gevangen, maar ze leken zich verder daaronder in te houden. Martijn=== Vrijdag 03 juli 2015 ===


Gisteren tweede keer naar Neeltje Jans ... eerste keer slechts één geep.

Deze keer weer maar één geep. Was mooie dag. eerste keer dat ik daar een tuimelaar zag in de 15 jaar dat ik er naartoe ga.

Prachtig zicht. Hij zwom aan de binnenkant van de afsluitduik aan de Zeearend, metertje of vijf uit de kant. Ik heb hem een minuut of drie kunnen bewonderen.

Twee zeehonden ook. Die dingen zijn ook belangrijk voor de visser.

Vis vangen mag ook .... waar zijn die toch? Netten?

janJan JOOS=== Vrijdag 03 juli 2015 ===


Woensdagavond gaan vissen te Knokke, ter hoogte Van Lekkerbek Beach. Helaas niks kunnen vangen. Gevist met 2 hengels, beaasd met zagers.Fizzle=== Donderdag 02 juli 2015 ===


Gisterenavond weesten vissen op het strand te Knokke-Heist.

Eerste worp al onmiddelijk tong.

De tong beet altijd kortbij (max 60m) en steeds op de middenste haak.

De eerste tong is mee naar huis de rest (3) zwemmen terug.

1zware aanbeet gehad waarbij ik de lijn strak draaide om contact te maken nog enkele klappen voelde en hoofdlijn door, nog nooit iets dergelijks voor gehad. Vermoedelijk iets in de hoofdlijn gezwommen?

GroetenRT=== Donderdag 02 juli 2015 ===


 

Mee-visdag strand Maasvlakte:
.....vanwege de voorspelde oostenwind besloten we maandag via Facebook mede te delen, dat de geplande strandvisavond vervangen zou worden door een avondje dobberen. Met de dobber op de Zeebaars. Er kwamen meteen een aantal aanmeldingen binnen en zo vertrokken we woensdag avond vanaf de zaak met 4 man, waarna Pim en nog een ander zich ter plaatsen bij ons zouden aansluiten. De verhalen over de betreffende stek logen er niet om, dus we waren vol goede moet op deze warme maar prachtige avond.
Nadat iedereen zijn stek gevonden had, duurde het niet lang voordat de eerste schreeuw van geluk over de keien klonk. Marco had zojuist zijn eerste mooie maatse Baars onder de dobber gevangen en in zijn net geparkeerd. Helaas zou dit lange tijd de enige blijven. Het water kwam op een dood punt en op wat springende finten na, was er weinig te beleven. We besloten een pauze in te lassen met wat kouds en overleg. Pim gaf aan dat eerst het licht uit moest, voordat we zouden gaan vangen. Omdat voor de helft de wekker alweer vroeg ging, vertrokken zij huiswaarts.
Met de inval van de schemer, kropen wij weer naar onze stek, waar het niet lang duurde voordat Pim zijn eerste Baarsje zag.
Gevolgd door een tweede, een bot en een derde maatse Baars. Ik dacht bij mezelf:
oja, het wordt weer zo'n avond. Maar gelukkig.....daar schoot de dobber met een flink ruk onder en na een kort maar mooi gevecht op mijn 1,5 ponds hengeltje, mocht ook ik de eerste Baars begroeten. Na nog twee mooie beten gemist te hebben besloot Pim naar huis te gaan. Maar ik had net de smaak te pakken. En voordat Pim vertrok ving ik de tweede maatse Baars. Vanaf dat moment ging het aardig los en was bijna iedere worp een aanbeet. Daarvan heb ik er nog drie weten te verzilveren en nog zo'n aantal helaas gemist. Inmiddels half twee besloot ik met het opkomende water dat het beter was om richting huis te gaan, zwaar tegen mijn jagers instinct in. Met het inladen liet het water zien dat ik de juiste keuze had gemaakt en moe maar zeer voldaan reed ik weer richting Barendrecht.
Het aas was die dag natuurlijk vers gestoken door Pim, zoals altijd.
Snel nog maar eens kijken,
Groet Willem
http://hengelsport.wesdijk.nl 

 willem willemstein, hengelsport Wesdijk=== Donderdag 02 juli 2015 ===


Beste vissers,

Gisteren, 1 Juli in de zinderende hitte geprobeerd wat tongen te vangen bij de Waalhaven.

Eerst schitterende zagers gehaald bij Koos en toen m`n maat Hof opgehaald met de oude visbak.

De eerste lijnen vlogen rond 11 uur naar de overkant. Een ver en de andere op zo`n 15 meter.

En jawel binnen 10 min op de kleine stok een botje van ongeveer 20 cm. Daarna was het heel de dag

feest, alles klein alleen op 2 grote 30+ tongen na. Het grootste aantal(11 of 12) op de kleine stok.

Mijn maat Hof had ook nog een vette paling en veel bot.

Alles zwemt weer lekker. Ook de tongen, want de juiste koeling waren we vergeten. Behalve de halve liters

was alles hot. Onder de parasol was het goed te doen.

Aan de andere kant op de stenen kade werd juist heel slecht gevangen hoorden we van de loodgieter/loodverkoper.

Al met al een geweldige dag en zo zie je maar weer dat in brak water diep in Rotterdam goed gevangen kan worden.

De visgroeten allemaal en trek ze eruit.

Groet, MartinMartin van Helmondt=== Donderdag 02 juli 2015 ===


Dinsdag en woensdag avond gevist op duindamseslag (Noordwijk) met zagers. Helaas niets gevangen.

Ik heb het geprobeerd met paternosters, dwarrellijnen en een jojo montage, maar niets mocht baten.

Maar ja, het was heerlijk weer op het strand, dus mij hoor je niet klagen.Marco=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Ik ben vanavond meegeweest met de jongens van hengelsport wesdijk in Barendrecht, op een van hun meevisavonden. leuk initiatief, je kan kostenloos met hen mee, en je leert de fijne kneepjes van de betreffende visserij.

ik probeer al maanden een zeebaars op de spinhengel te vangen, op kunstaas of op de dobber, maar helaas zonder succes. Aan de spullen kon het niet liggen, was allemaal mooi nieuw spul..en ik heb de kans gegrepen om op de meevisavond dobberen op zeebaars mee te gaan. Toppie, ze hebben altijd mooi aas, maar deze keer was het helemaal prima. het aas moet je uiteraard gewoon kopen, maar kakelverse steekzagers en tegen mooie prijs. Na twee worpen , op een locatie in de eurpoort, dook mijn dobber en mocht ik na een leuke drill een baars van 48 cm landen, mijn eerste!

ik ben redelijk vroeg weggegaan, voor het donker, maar de bikkels van wesdijk bleven nog verder vissen.

top initiatief, ik ga de volgende keer weer mee,

Marcomarco=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Gisteren middag gevist aan wilhelminadorp hoek van 3.

Met opkomend water 2 makreel en 1 geep.

Tot de volgende keer weer. loodje=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Vanmiddag mijn PR zeebaars mogen verbreken 😃😃 Op m'n vertrouwde stek aan de Oosterschelde, een half uurtje voor hoog water, in een prachtig stroompje, schoot de dobber snoeihard weg. Vervolgens een run van zeker 50 meter..... Man wat was dat beest sterk !! Na een machtige dril van dik tien minuten kon ik de zeebaars in m'n net landen. Ik had er om eerlijk te zijn niet veel vertrouwen in om iets te vangen dus was slecht voorbereid van huis gegaan (geen meetlint etc). Ik voelde en zag wel gelijk dat dit prachtige exemplaar m'n PR ging overtreffen. Eenmaal thuis werd dat bevestigd......... Exact 80 cm en 5,1 kilo 😃😃😃😃😃 Ik probeer foto's bij te voegen maar het lukt me niet via m'n iPad (help wanted)😁😁😁

Groetjes CeesCees=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Gister-avond wezen vissen aan het Strand van Vrouwenpolder. Heerlijke omstandigheden; later op de avond kwam er steeds warmere lucht. Maar ik weet niet wat er met de visstand aan de hand is ?? Ik heb gevist van 19.30 uur tot 23.30 uur. Vangst bestond uit slechts 2 scharretjes uit de peuterklas en krabben die het telkens weer flikken om je haken leeg te vreten. Weet iemand misschien wat de oorzaak is.Zit de vis soms dieper, is het water nog te koud,heeft de vis niets te zoeken aan de oppervlakte(garnalen bijvoorbeeld)? Ik snap er echt helemaal niets. De voorgaande jaren ving ik flinke grote platvissen,maar nu..... nada , noppes, niente.

HansGGebuis=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Gisteravond op het strand bij Domburg gevist. Prima omstandigheden maar een ongunstig getijde.

2 tongetjes en wat ondermaatse platvis gevangen. Al met al een heerlijke avond. Volgende week weer eens proberen met afgaand tij in het donker.Niels mallens=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Gisteren aan de waterweg wezen vissen op fint met ultra light uitrusting. Bombeta 5 gr en een stukje zager. Topsport !Erik=== Woensdag 01 juli 2015 ===


Een nieuwe maand met nieuwe berichten ook bij de buitenland berichten, dus kijk daar af en toe ook eens.

http://www.zeevisland.com/vangstberichten/no-vangstberichten.php?jaar=2015 

Ben je een solo visser ?

We hebben in 2016 en 2017 plaats voor solo personen voor Noorwegen, IJsland en PanamaCordes Travel