Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van januari 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Dinsdag 31 januari 2012 ===


Goedemiddag Heren kantvissers

Maandag 30 januari weeral wezen vissen vanaf 10.00 tot 16.00 uur... voordat de kou ons bij de lurven pakt!

Op dezelfde stek, dus walcheren. Met z'n drieën gevist. Heel matig.

Totaal 9 scharren en 2 wijtingen.

Ook nog totaal een ca. 15 kleine wijtingtjes + 4 scharretjes teruggezet + weer een 'zwarte' schar?.

Alles gevangen aan dwarrellijnen.

Om kort te zijn: ik geloof dat er met doodtij gewoon weinig te vangen is. Hebben we al meer waargenomen.

Bovendien doet die Oostenwind er natuurlijk ook geen goed aan. Of is de schar op de terugtocht?

Collega Leo uit Putten die wat verder op het strand stond te vissen, kan denk ik wat beter vissen, of had wat meer geluk of een beter stekje?

Tot de volgende keer... maar wanneer?

B & R SorgedragerBen Sorgedrager=== Maandag 30 januari 2012 ===


Hallo kantvissers ,

vandaag voor eerste keer naar Cadzand gaan vissen , voor laag water 2 scharretjes gevangen , daarna een botje , een wijting ( net te klein ) een mooie lomp en nog 3 scharretjes , ik had de indruk dat ze beter begonnen te bijten 2u na laag water , gevist met leeglopers en verse tappen waar ik maar enkel de wijting wist met te vangen , nu zal het wel gedaan zijn met de vorst op komst .

Mvg. Louis.louis=== Maandag 30 januari 2012 ===


 

Vandaag erop uitgetrokken richting Zeeland.
Een lijntje gaan werpen op het Nollestrand.
Een vlakke zee, een loodgrijze lucht,
Geen zuchtje wind, geen meeuw die kucht.
Maar ook daarginds bleef de actie uit.
Geen ruk aan de hengeltop, geen snok, geen geluid.
Welk aas ik ook probeerde, welke lijn, welk lood,
De haken bleven leeg, de zee leek wel dood.
Dan maar leeg teruggekeerd,
Was het al die moeite wel weerd?
Wat frisse zeelucht, dat geeft nieuwe moed.
En geef toe, een kippetje in plaats van vis
Dat smaakt achteraf even goed.

 

Vang ze.

GeertGeert=== Maandag 30 januari 2012 ===


Hallo beste visvrienden ,

Vandaag maandag 30 januari gaan vissen in Terneuzen .Kan kort zijn .

Niets gevangen .

Naast mij Twee Antwerpse visvrienden , die mij nog enkele nuttige tips gegeven hebben . En verse pieren .

Waarvoor mijn grote dank

Groeten EricEric=== Maandag 30 januari 2012 ===


Vandaag maandag nog even naar Walcheren voor de grote kou eraan komt zoals ze zeggen,gevist van 9 tot 14 uur het eerste uur was het best als je al van best kunt spreken een wijting of 7 niet aan de maat en 3  scharren daarna geregeld een beetje maar allemaal kleine wijting met uitzondering van 1 van 31 cm.

Totale vangst,15 wijting en 7 scharren waarvan 1 terug gezet omdat die heel mager en zwart zag,heb ik de laatste tijd wel meer gezien van die rare scharren,heb nog praatje gemaakt met een kijker en die zei dat hij er ook geregeld vangt van die magere zwarten.Leo uit Putte=== Maandag 30 januari 2012 ===


Na een vrijdagavondsessie vissen op de Grevelingen was het zaterdag de tijd voor kantvissen, Westduinstrand. Met 7 man zijn ze vertrokken om half 9. Tja voor mij was dit toch iets te vroeg................. dus zijn we 's middags maar gaan kijken hoe de vangsten gingen. Zelf heb ik toen niet gevist, ach zo nu en dan ff uitdraaien........het blijft natuurlijk leuk..... Het zonnetje scheen eerst nog en gelukkig was het niet al te koud. Toen wij er kwamen was het water net aan het opkomen en kwamen er toch met regelmaat een visje uit......... mooie scharren, en toch wat kleinere wijtingen, maarja wij hadden vrijdag wel wat grotere gezien........ Maar al bij al hebben ze toch een visje of 60 gevangen, een paar uur afgaand en aantal uur opkomend. Dus het was zeker een geslaagde viszaterdag.

Zondag ben ik zelf even gaan vissen aan Bath, niet echt het beste tij gevist............ helaas ook geen vissen gevangen. Wel paar mooie beten, maar geen vissen. Hopelijk volgende keer weer beter.

groetjes AnjaAnja Timmermans=== Maandag 30 januari 2012 ===


hoi hier weer een bericht uit het utrechtse .

Samen met mijn maatje ronald weer de hengels gepakt en naar het calandkanaal gegaan .

Vorige keer alleen maar wijting gevangen en nu was het gelijk ronald die een zeebaarsje pakt . Net niet aan de maat dus hij is weer terug om te groeien . Het begon dus goed , maar na beide verschillende wijtinkjes naar binnen gedraait te hebben toch de vraag aan elkaar : blijven we hier of gaan we toch naar de gul . Nou om kort te zijn , we hebben nog doorgevist met resultaat nog steeds veel kleine wijting en maar drie visjes om mee te nemen , waarvan 1 schar . Ronald had nog wel een eigenaardig visje , leek sterk op een kruising van een roofblei met een tarpon ( ja klinkt gek , maar wij konden er niets anders van maken ). Vlijm scherpe tandje en ongeveer 20 cm groot . Natuurlijk in de auto pas het besef dat we hier een foto van hadden moeten maken , maar zoals altijd komt de wijsheid pas later op gang .

De laatste 1,5 uur toch nog op de gul geprobeerd . resultaat van mij 1 snoeiharde beet en hangen , maar gelijk aan de blokken natuurlijk . later nog twee keer beet gehad maar geen vis . Na 1,5 uur en kouwe jatte toch maar naar huis gereden . Afgesproken met elkaar dat we het voorlopig maar voor gezien moeten houden , zeker wat de komende vorst ons gaat brengen .

Groetjes van ronald en henkhenk Miltenburg=== Maandag 30 januari 2012 ===


Beste vissers,

Afgelopen vrijdagavond ben ik in mijn eentje richting Walcheren (Dishoek) getrokken. Ik moest en zou gaan vissen. Met de vorstperiode in aantocht kan het voorlopig de laatste keer zijn, was mijn gedachte. Het was rustig met vissers. In het vak naast me zag ik twee lichtjes en dat was het. Met afgaand water 4 scharren gevangen, maar wel van een mooi formaat. Tegen dood tij begon het te lopen en heb ik in ruim anderhalf uur een kleine twintig visje gevangen. Daaronder veel wijting, allemaal mooi voorin gehaakt. Kon ik netjes terug zetten, want erg groot waren ze niet. De beten waren perfect te zien. Daarna was het zo'n beetje voorbij met de vangst, heb er nog enkele bij kunnen vangen, waaronder weer enkele hele mooie scharren. Om 01.30uur heb ik mijn spullen ingepakt en ben tevreden naar het Brabantse terug gereden. Dit weekeinde schaatsen, ook leuk!

PeterPeter van de Plas=== Maandag 30 januari 2012 ===


Hallo medevissers! Afgelopen zaterdag eindelijk weer eens tijd om te vissen. Samen met vismaat Jan gekozen voor het mooie Noordwijkse strand. Gevist van 7:30 tot 12:30 met afgaand tij. Zat eigenlijk wel te hopen op schar maar die liet zich niet zien. De 1e 3 uur was het helemaal niks en het aas kwam er uit zoals het er in ging. Gelukkig ging het een uur voor laag water een stuk beter. Kon er toch nog 12 botten uit halen en Jan 3. Maar ja... die had het weer te druk met het versieren van een zeehond! Haha! Al met al lekker staan vissen met lekker weer en toch nog een beetje vis! Groeten JohanJohan=== Maandag 30 januari 2012 ===


Vandaag (29 jan) van 09:30 tot 17:00 gevist bij Zoutelande. Het was laagwater rond 11:30, in de twee uur afgaand water die ik meegepakt heb heb ik zo'n tien ondermaatse wijtingen gevangen. Tijdens doodtij ving ik zowaar vrij snel achter elkaar twee scharren van 30 en 25 cm, waarna het een uur stil viel. tussen 1- en 3 uur nog drie scharretjes van 25 cm, een wijting van 30 en dito bot weten te pakken, met tussendoor nog wat kleine wijtinkjes en een vijfdradig meuntje. Het laatste uur helemaal niks meer, op hier en daar een klein tikje op de top na. Gevist met pieren en zagers op een onderlijn met twee dwarrellijnen, dit leverde duidelijk meer vis op dan een onderlijn met drie afhouders, welke ik aan het begin van de dag op een hengel gebruikte. Over de hele dag toch 20 a 25 vis(jes) op het land getrokken, waarvan er zeven mee naar huis zijn gegaan. Gevist met zagers, pieren en zo nu en dan een opgeviste mesheft. Op pieren werd naar mijn idee het beste gebeten. Vrijdag ben ik rond laag ook nog een paar uur geweest, resultaat was twee schar en een bot mee naar huis, veel kleine schar terug gezet. 

Groeten,

GijsGijs=== Zondag 29 januari 2012 ===


gisteren op de boulevard gestaan, 4 mooie maatse scharren en een wijting de rest was ondermaats en terug gezet voor de rest was de vangst middelmatig ook nog 1 gul op het droge verschenen bij m'n vismaat verder leuke avond gehad,pascal zwaan=== Zondag 29 januari 2012 ===


Maar weer de hengels eruit gehaald voor de vorstperiode want dan is het zowieso gedaan met de Wijting.

Gekozen bij de kering binnenzijde, met zowat alle aas gevist.

Resultaat 0.

JackJack=== Zondag 29 januari 2012 ===


Zaterdag 28 januari.

Deze winter, 2011 – 2012 is een ramp op gebied van weersvoorspellingen en weerbeeld!
Als ze zonnig weer voorspelden, dan regende het meestal.
Als men regen en wind voorspelden, dan kon het wel een aangenaam voorjaarsweertje worden.
Wind en stormen hebben we met hopen gehad. Daardoor zijn voor mij verschillende vissessies afgelast.

Strand vissen met maten, zelfs ankervissen met North Sea Sharters (Ludo Theunissen) werd afgelast vanwege de harde wind (7 beaufort)Mijn vrouw en ik kijken al enkele weken uit om een weekend aan zee door te brengen, maar ik moet in herhaling vallen, het weer! Ik weet het, het is nog steeds winter!

Begin deze week voorspelde men harde wind uit WZW 4 beaufort, niet bepaald het ideaal weer om te gaan vissen. Woensdag was de voorspelling 3 beaufort zuiden wind.
Donderdag dan maar afgesproken met Lode om “eventueel” te gaan vissen, want je kan echter geen staat maken op de voorspellingen. (uiteindelijk bleek de wind uit het Oosten te komen aan 1 a 2 beafort!!)

Ik heb een nieuwe hoofdlamp gekocht, en die moest even ‘getest’ worden.
Resultaat; verbluffend! De Lupine hoofdlamp (http://www.lupine.de/web/de/produkte/stirnlampen/piko/xduo/)  heeft met glans de test doorstaan!

Zaterdag middag kreeg ik telefoon van Pascal dat de vangsten zeer zeer slecht waren!
Tja, het weer slecht, de vangsten slecht, slecht humeur, slecht geslapen,,,,,
De knoop doorgehakt en de gok gewaagd, wie weet, misschien dat in het donker de vangsten toch nog ‘redelijk’ zouden zijn.
Rond 20.00 uur met hebben en houden het strand op. Materiaal opbouwen en hopen dat er een vis word gevangen.

Bij het binnen draaien van de eerste lijn wisten we onmiddellijk hoe de vangsten van deze avond zouden worden! De wormen bleven onaangeroerd, dus,,,,
Wat later draaide Pascal een bot aan de kant. Patrick, Lode en ikzelf vingen een lomp (meun).
Rond de kentering (23.00 uur) had elk enkele lompen gevangen, ik een schar, maar voor de rest,,,,,
Patrick en Pascal hielden het voor beken. Lode en ik wilde de wormen nog even wat zwemles geven. Rond middernacht hielden ook wij het voor beken!

Maar, tijdens het binnen draaien van de hengels kon ik nog 2 mooie scharren vangen!
Te vroeg gestopt? De vis te laat beginnen bijten?

Ach! We hebben weer plezier gehad, en een frisse neus!

Hopelijk gaan de vangsten en het weer de goede kant op zodat we nog mooie dagen/avonden kunnen doorbrengen aan de stranden!

Groetjes PatrickPatrick V.=== Zondag 29 januari 2012 ===


Zondag 29 januari

Gevist op walcheren

Er was al een viswedstrijd bezig. (Westduin)

Maar aan alle stokken te zien gaf dat al weinig hoop!

Toch een plaatsje gevonden, stokken er in en gaan met die banaan... dus niet!

Aan het aas lag het niet. Het is volgens mij toch gedaan met de schar etc...

Noord Oosten wind, weinig water da's nooit goed. En dat klopt weer aardig. Maar ja, tegen beter weten in toch maar weer ff vissen.

Dichtbij gegooit leverde nog een mooi bot op (zwemt weer) + een aangevreten schar (ZEEHOND?)

Bij opkomend tij wat meer leven (4 x wijting, gelukkig netjes gevangen dus zwemmen weer)

Ondergetekende 3 scharren, gevist ruim 4,5 uur .....!

Had net een "oude visvriend" opgetrommeld met de melding dat er goed gevangen werd.... tja, net te laat dus!

Nu maar even deze vorstperiode afwachten en dan maar weer proberen.

B. SorgedragerB. Sorgedrager=== Zondag 29 januari 2012 ===


Zaterdag op de nollen geweest.Eerst in BoZ me aas gehaald.Jongens aan het Catherinapleintje,bedankt voor de topservice wederom.

Daarna door richting zee.Ik had beste vangdrang dus gas erop.Bij aankomst waren er een stok of 10 omhoog in de nabijheid.Het weer was prachtig.Dreigend aan de overzijde en wit,licvht bewolkt boven mij.Hengels klaarzetten en de eerste erin.Na 10minuten was het al raak.Een mooie schar.Ook hengel nummer 2 gaf vrij snel de eerste tikken en vriend krab kwam mee naar boven.Daarna was het eb,de stroming was weg en ook de vis.Ondertussen werden we ook flink gepest door een zeehond recht voor ons neus.Die ving beter dan ik.Toen de stroming terug kwam en het water op begon de vis ook etrug te komen.Ik moest naar huis maar in dat laatste uurtje opkomend water toch nog een gulletje,een wijting en een krab eruit getrokken.

Ik ging om mijn vispak uit te testen en die is ruimschoots geslaagd.Volgende week mag die de vorst trotseren.

Ik wil er wel bij zeggen dat je echt ver moet gooien.Mijn techniek en materiaal is niet optimaal dus met 100 meter ben ik dol gelukkig.Die had je ook hard nodig om wat te vangen.Mijn directe buurman gooide beduidend verder en ving ook duidelijk meer.

Ik hoop dat de schar nog ff blijft en niet word verdreven door de vorst.En anders vind ik wijting en gul geen probleem om te vangen hoor.

Mvg,
ADAD=== Zondag 29 januari 2012 ===


Vandaag onze 2 de wedstrijd gevist van t'Schietertje uit de Fijnaart.

Gevist aan Zoutelande speeltuin rechts, met 11 vissers.

Het weer was beter als de vangsten, klein beetje wind in  de rug en niet echt koud.

De vangsten waren niet denderent, de winnaar had 3 stuks, en dat in 4 uur tijd.

Maar ja , thuis vang je zeker niets.

Volgende wedstrijd Beerkanaal, afwachten wat dat weer brengt.

gr gerger=== Zondag 29 januari 2012 ===


Vandaag (zondag 29-1) van 10.00 - 13.45 gevist bij overgang Westduin 2 vakken naar links (er was een wedstrijd bezig). Toen ik mijn driepoot op wilde stellen bleek dat ik een essentieel onderdeel (het hengelrekje) thuis in de schuur had laten liggen, dus dat begon lekker. Met een noodoplossing toch gevist, met 1 hengel, de andere hengel is niet uit de foedraal gekomen, want ik zag geen kans om die af te steunen.

De S12 met Incognito voorzien van 25/00 trabucco met een voorslag van 8 meter 55/00 nylon gereed gemaakt. Onderlijntje de bekende korte wapperlijntjes rode amnesia 20cm, 175g ankerlood en als aas mooie pieren.

Dan de vangst, die was uiterst slecht. De eerste draai leverde weliswaar een scharretje op van iets boven de 20cm, maar verder was het heel droevig gesteld met de vangsten. Verschillende afstanden geprobeerd, zowel ver weg, tussenin als dichtbij, maar de vis was met de noorderzon (of moet ik zeggen noordoostenwind) vertrokken. Naarmate het water op kwam (het was om 11:56 laag) nam de stroming iets toe en zaten er regelmatig stukken nylon en plastic in mijn lijn. De eennalaatste draai nog een heuse wijting van net 20cm gevangen en dat was het dan: 2 kleine visjes op bijna 4 uur vissen. Dat kan je dus gerust een zeer slecht resultaat noemen. Het bleek niets te maken te hebben met de pechstart (zie boven), want collega vissers vingen ook zeer weinig tot niets.

Hond in de lijn
Terwijl ik bezig was mijn haken te voorzien van een pierensate kwam er een hond in mijn lijn terecht. De eigenaar had het beest duidelijk niet onder zijn gezag, want de hond luisterde voor geen meter. Dit resulteerde erin dat mijn compleete steun werd omgetrokken, hengel op de grond, molen onder het zand etc. Een haaklijn van mijn onderlijn was afgebroken, maar deze bleek wonderwel niet in de poot van de hond te zitten.....Ik snap dat het strand van iedereen is, en ik heb er ook niets op tegen dat er mensen met honden lopen, maar houd honden uit de buurt van vissers !!!

Met de sterk dalende temperaturen vrees ik ervoor dat de strandhengels de komende weken op zolder kunnen blijven staan.Mario R=== Zondag 29 januari 2012 ===


Het is overdag slecht bij Zoutelande!!!

Vandaag met vismaat Hans naar Zoutelande geweest,om 6.30 vertrokken,en rond 8 uur lagen de eerste pieren in het water,we waren erg vroeg omdat we verzekerd wilden zijn van ons vaste stekje daar.

In het begin ongekend veel stroming en geen vis (achteraf bleek het water erg ver weg te gaan zagen we op de terugweg bij Bruinisse),rond half 10 kwamen er aan beide kanten van ons 2 vis verenigingen staan uit Middelburg en Fijnaart.

De vangsten waren  (zeker gezien we de laatste keren hier erg goed vingen) erg bedroevend,Hans ving met 1 stok 1 meuntje en een ondermaats wijtingje,en ik had 3 scharren en 1 lomperik die in de haak gezwommen was.

Meestal kun je nog wel wat vangen door het erg ver weg te proberen,maar op 130 meter zat ook geen vis helaas.

De clubs die naast ons stonden vingen ook heel erg weinig vis,mischien is het al wel net iets te koud voor de schar...ik weet het niet.

Wel weer een leuk dagje gehad aan de walcherse stranden met Hans....en nog op de terugweg nog een balletje geproefd aan de Pleisterplaast bij Oosterland!

Groetjes .........en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Zaterdag 28 januari 2012 ===


goede avond visvrienden en vriendinnen

deze morgend aangekomen op mijne vaste stek(ga eens een bordje meebrengen met voorbehouden erop )grapje

natuurlijk en ik stond daar moederziel alleen links en rechts van mij niemand heel in de verte zag ik koplampjes

stokken klaargemaakt en mijn pieren leren zwemmen en vandaag zat alles mee,ge hebt zo van die dagen

mijn eerste beet lag misschien 10min. in en ik moest springen om mijne stok beet te nemen of hij lag in het

water ne grote gul 69cm.,veel beten gemist ik had ook nog 2grote wijtingen en 7 scharren

het was lw.om 11u. gevist tot 13.30 kreeg geen beet meer,misschien volgende week nog eens als het niet

te koud is en de scharren nog niet vertrokken zijn naar dieper water

ps. ge moest heel ver gooien om beet te krijgen.

nog ne goede avond iedereen en misschien tot volgende week.

william.EECKHAUT william=== Vrijdag 27 januari 2012 ===


iedereen een goede namiddag

ben deze mogen gaan vissen op mijne gewone stek en er stond al iemand den andere kant van het paalhoofd

dus ben ik iets verderaf gaan plaats nemen,gevist van 7.15 tot 12.30u het was lw om 10.30 ,we waren daar met 

3 vissers maar niemand heeft er een beet gekregen ,ik denk dat de scharren met verlof zijn ,heb gevist met

pieren ,tappen en mesheften niks heeft er geholpen maar allee het was goed weer en we hebben lekker

kunnen praten over alles en nog wat.

ps.heb mij zo'n nieuwe led-lamp aangeschaft en ze is formidabel wat een licht.

morgen ga ik het opnieuw proberen,we zullen wel zien

dat was het voor vandaag

groetjes  william.   EECKHAUT william=== Donderdag 26 januari 2012 ===


Hallo, 

Hier weer eens een berichtje van mij. Door diverse omstandigheden pas gisterenavond voor het eerst gaan vissen in 2012.

Gekozen voor het Nollestrand. Als aas pieren en een onsje kweekzagers( Goede kwaliteit Jan Peter).

Als onderlijnen mijn  zelfgeknoopte dwarrellijnen met haak no.2,  voorzien van gele kraaltjes.

Het was om even half 10 laag water, dus om 7 uur begonnen. Toen ik op het strand aankwam,  telde ik al 8 vissers(lekker druk voor een doordeweekse dag).

Dus zoals verwacht was mijn vaste stek al bezet. Daarom moest ik een eindje verder lopen, maar toch nog een plekje gevonden.

Dus hengels geinstalleerd en vissen maar. Eerst motregende het nog een beetje , maar later werd het droog.

Het eerste uur ving ik alleen een paar kleine wijtingtjes, en voor de rest niets. Maar na  anderhalf uur 2 scharren tegelijk.

Dan tegen laag water de ene na de andere wijting, maar allemaal rond de 23 cm. In het geheel heb ik er ongeveer 30 gevangen,  waarvan er zes 28 cm waren.

Toen het water een half uurtje aan het opkomen was , een mooie beet en jawel een gulletje van 38 cm.

Even later weer een mooie beet, en nu een gulletje van 45 cm (allebei gevangen aan een cocktail van pieren en opgeviste mesheften).

De mesheften waren weer talrijk aanwezig, dit keer gelukkig zonder materiaal verlies.

Dan de vangst voor de pan:2 gulletjes, 6 wijting en 5 schar. Dus weer een leuke visavond gehad.

Ik hoop dat mijn volgende bericht niet zo lang op zich laat wachten,

Groeten Jan B.

 

 

 jan b=== Donderdag 26 januari 2012 ===


Beste vismakkers,

Mijn vismaat Frits was dinsdag 60 geworden en het werd dus tijd om eens uit te testen of hij nog naar het eind van de pier Wijk aan Zee kon lopen. Gisterochtend, nadat hij aas had opgehaald Avicentra en een bakkie bij mij had gedronken, rustig op weg. Toen we er rond 12.00 uur aankwamen was er een kleine wedstrijd van Hoogovens aan de gang. Er was wat schar en een enkel gulletje gevangen. De winnaar bleek 14 visjes gevangen te hebben, de meeste deelnemers een stuk of 5. Toen wij begonnen was het laag en vielen de vangsten helemaal stil. Na een uur had ik 1 schar en 1 meeuw. Viel dus tegen als je op een maaltje schar rekent. Rond 14.30 was de wedstrijd afgelopen en verkasten wij naar hun plekken in de bocht. De mannen waren nog niet weg, het water kwam op en... de wijting arriveerde. In korte tijd kwamen ze met 2 en 3 tegelijk binnen. Het was hard werken in die periode van 15.00 tot 17.00 We hadden er allebei 20 toen het donker werd. De vangst bestond uit meest kleine wijting, en een stuk of 6 mooie scharren. Toen de stroom er tegen het donker uitging vielen de vangsten ook weer stil. Opvallend waren de agressieve pitbull meeuwen, die de wijting en pieren van de haken probeerden te pikken. Een van deze vrienden vliegt nu ook rond met een dikke tong. Verder nog wat olieslachtoffers (alk / meeuw) en een zeehond gezien. Oh ja Frits haalde het ....

GroetCor=== Donderdag 26 januari 2012 ===


Hoi Zeevislanders,

Gisterenavond (woensdag) weer 'ns met de hengels richting strand. Vorige week zowel Zoutelande als Domburg gedaan. Domburg viel tegen, lijkt wel of de schar zich toch in wat dieper water heeft teruggetrokken. Zoutelande was als vanouds alleen zeer veel bijvangst in de vorm van te kleine wijting; sommigen zijn wel net aan de maat maar dan hou je er na fileren toch niet veel van over, dus alles gaat terug. Nee, echte grotere wijting in behoorlijke aantallen was er eigenlijk alleen in tweede helft oktober en november. Vanavond besloten het rondje Walcheren af te maken en gekozen voor Dishoek bij de Zilvermeeuw. Afgelopen weken van wisselende vangsten gehoord en gelezen dus daar maar 'ns proberen alhoewel het niet mijn favouriete stek is sinds de mesheften-invasie; normaal veel materiaalverlies.

Het vangstbericht: Gestart 19.30 uur; gestopt 23.10 uur (ca. 3,5 uur gevist); LW 21.30 uur. Vangsten: 17x vis, waarvan 7x wijting (terug), 2x schar die ik te klein vond, en 8x zeer mooie schar. Vangstverloop: Toen ik met tweede hengel bezig was om deze gereed te maken stond de eerste al te klapperen; de eerste mooie schar lag na 4 minuten al in de tas. Heb gevoel dat ik eigenlijk iets te laat was; op deze plek kun je gerust 3 uur voor laag starten. Rondom laag was het, traditioneel, een uurtje minder (van 21.00 tot 22.00). Gevist met: Twee hengels, gestart met nanofil 17/00 met tapse voorslag op de spoelen, gestopt met nylon 30/00 erop met 50/00 voorslag. Waarom? Je raadt het al ...... materiaalverlies. Heb nu al behoorlijk wat uurtjes met nanofil gevist en het bevalt me prima!! Trekkracht super en je gooit er zeker verder mee maar ..... het is ook zeker kwetsbaarder op moment dat er iets op de bodem ligt. Vanavond wederom twee keer meegemaakt dat bij indraaien lijn opeens "pats" zei, jammer genoeg beide keren na een forse beet .... Ook nu weer (net zoals in Zoutelande enkele weken geleden) overgestapt op nylon en het euvel was over. Maar aan afstand en vooral beetregistratie lever je dan gelijk weer fiks in. Toch zou ik, na mijn ervaringen, adviseren bij Zoutelande en Dishoek de vis met nylon of gevlochten te belagen of hiervan in ieder geval een reservespoeltje (of twee) in de tas te hebben!!

Nou, dat was 'm weer,De Middelburger=== Woensdag 25 januari 2012 ===


Dat was m dan, mijn voorlopig laatste vissessie. Vrijdag stevige operatie aan m'n voet en daarna 9 maanden in t gips dus (zee)vissen zit er voorlopig niet in. Daarom moest en zou ik vandaag nog even naar de waterkant en t liefst ook nog wat vangen. De waterweg is momenteel geen optie door t vuil en t donkere water dus het werd de papagaaiebek op de maasvlakte. Leuk staan vangen, zo'n 20 visjes, maar 6 verschillende soorten. De leukste aanbeet kwan toen in na een aanbeet van een scharretje binnen stond te draaien. Halverwege plots een dreun op de tournament, de eerste gedachte is dan ; nee he een vastloper. Maar vastlopers zwemmen niet dat gebeurde er wel degelijk aan de andere kant van de lijn. Ik zag m'n lijn van links naar rechts door t water schieten en VERRASSING een zeebaars van 65 cm had dus onderweg mijn andere haak gevonden. Al met al een leuke middag gehad. Nu volgen er zeker wat maanden van veel onderhoud en materiaal poetsen. Dus als jullie in het najaar iemand met fel blinkende uitrusting langs de waterweg zien staan dan is het RonnieDe robbeklopper=== Woensdag 25 januari 2012 ===


Hoi dinsdag avond gevist bij Cadzand .

Van 17.30  tot 21.30 uur de vangst 4 scharren  en 4 wijtingen aan de maat ook nog 3 gulletjes gevangen maar die zwemmen weer .

gr ImarImar de Pan=== Woensdag 25 januari 2012 ===


Lezers

Dinsdagavond geprobeerd in Zoutelande nog een visje te verschalkn. Toen we over de zeewering kwamen was er best nog wat wind maar je hebt niet voor niets 130 km gereden. We startte 3 uur voor laag (20:15) en het stroomde flink, het eerste uur geen beet gezien. Toen ving m'n maat een botje even later pakte hij een puitaal. Er kwam ven in de brouwerij en ondergetekende ving een schar. Wim liet dat niet op zich zitten en plukte een gulletje van dik 60 cm uit het water, zijn avond kon niet meer stuk. Verder kwam er tot een uurtje na de kentering regelmatig een visje boven, de scharren waren van mooi formaat maar de wijting was soms ver onder de maat. Zelf heb ik er 12 stuk op het droge kunnen krijgen en Wim 8. Toch een mooie avond gehad met wel wat wind maar dan slaap je goed. Gevist met pieren van Dixhoorn en op 1 hengel gewoon stalen afhouder en de andere hengel een eigen knoopsel wat iets meer vis opleverde.Marcel=== Dinsdag 24 januari 2012 ===


Goede 's-middags

Gisteren 23 januari gevist op walcheren. Van 17.30 tot 21.45 uur.

Wind veel mee, alleen de laatste 2 uur meer wind! (Opkomend tij)

Ray vist met 2 dwarrellijnen (zit soms wel eens in de war) maar je gooit wat verder.

Ondergetekende met rode afhouders (2 haakjes) Totaal 4 stokken

Mooi schar! Bijna allemaal aan de maat! 2 extra grote, met veel kuit!

De gul laat het vanavond afweten. 2 stuks ondermaats en zwemmen weer.

Wijting 1 aan de maat, de rest (een stuk of 10 ) zwemmen hopelijk weer...?

En natuurlijk weer veel plastic, en draad in zee, met als gevolg dat tot 2 keer de hengels tegen de vlakte gingen!

Thuis maar weer effe schoonspoelen.

Vangst: 20 grote scharren en 3 wijtingen.. da's toch een aardig resultaat

De schar is nog niet weg geweest?

Al met al een prima avond, op naar de volgende sessie...

RaybenB. Sorgedrager=== Zondag 22 januari 2012 ===


Maasvlakte met de boys

22 januari met Hans,Johan en Ton naar de Maasvlakte geweest om er een leuk maaltje vis uit te draaien met de lange stokken.

Met 600 pieren om 7.00 uur begonnen met veel wind (kracht 6 a 7 denk ik) recht op de kop.

We waren de enigen die daar stonden te vissen,ik denk dat de meesten het weer (en wind) niet zagen zitten,meestal is het er veel drukker....we hadden de ruimte dus,en dat is ook wel lekker he.

Om over de vangsten kort te zijn,na 6 uurtjes vissen had ik 14 vissen waarvan 11 mooie scharren,Ton had 9 vissen waarvan nog een leuk gulletje,Hans (met 1 stok) had 3 vissen,en Johan had 5 vissen boven water getoverd!

Veeeeeel minder dan de laatste keren dat we op deze plaats stonden te vissen....jammer maar het is niet anders.

Op naar een volgende sessie zullen we maar denken!

Groetjes .........en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Zondag 22 januari 2012 ===


Beste vismakkers,

Gisteren stond er een dagje kantvissen op de planning bij de Siemens visclub. Met 8 man was de animo niet erg groot vanwege het slechte weer. Zoals zo vaak hadden de thuisblijvers ongelijk. We kozen voor een stek aan de Waterweg net buiten Rozenburg. We hadden daar de wind in de rug en ook de meeste buien vlogen over. We starten rond 10.00 uur en het zou om 13.00 uur hoog zijn. Al snel kwamen de eerste botten binnen. Voor de bot moest je niet te ver gooien, want in de vaargeul zat nog niets. Onze local gids Marius had ons wijting en gul beloofd. Wijting hebben we nooit gezien, maar rond hoog water kwamen wel de eerste gulletjes binnen. Zelf had ik een slappe lijn en bij het binnendraaien voelde ik een goede vis weerstand bieden. Helaas kwam ik vast te zitten, doordat ik in de knoop kwam met 2 andere lijnen. De boel brak af, maar na een kwartier zag ik de staart van een gul boven water zwaaien op een paar meter uit de kant. Met hulp kreeg ik de wapperlijn toch te pakken en zowaar een aardige gul van zo'n 60 cm binnen. Later verspeelde ik er nog een omdat de zijlijn afbrak (0.38 fluorcarbon toch te dun) en ving nog een aantal grote botten. Uiteindelijk had bijna iedereen een visje en een gezellige visdag met slecht weer.

GroetCor=== Zondag 22 januari 2012 ===


 

                                                              zaterdag:21-1-2012

hoi kantvissers.

Nadat me vismaat Johan en Ik hadden zitten wikken en wegen of wij er vandaag zouden gaan vissen vanaf het

strand. Omdat Johan een nieuwe hengel had gekocht en deze nog steeds niet had kunnen uitproberen. Zijn we

toch later op de middag een poging wezen wagen en was het eerst de bedoeling om naar vlissingen te rijden.

En op het nollenstrand  daar stond er een windkracht 6-7  recht op de kop en dat was niet te doen. En dus

zei ik tegen hem dat we dan maar beter eerst naar de banjaard strand toe konden rijden. Om daar te kijken hoe

de wind stond en zagen we dat daar de wind van links naar rechts kwam. En hebben wij maar besloten om het

toch maar daar een keer te proberen en ook omdat Johan nog nooit vanaf het strand had gevist. Toen wij eerst

alles uit de auto hadden geladen zijn we naar het strand toe gelopen en eindelijk waren gearriveerd was het water

net een twee uurtjes aan het zakken. En eerst op onze gemakje een hengel klaar gezet met als onderlijn had ik

eerst twee dwarrellijnen aan zitten en als zeeaas hadden wij alle twee pieren bij. Johan had een onderlijn aan zitten

met rode afhouders .En kort daarna richting het zilte nat gegooid en wachten of wij daar voor het eerst een visje

naar boven konden halen. Omdat het voor ons de eerste keer was op een totaal nieuwe stek en na een tijdje de

onderlijn naar boven gehaald om te kijken of er nog het zeeaas aan zat. Maar dit bleek niet het geval de haken

 mooi schoon dus de krab deed weer zijn best en ook nog waren we achteraf te vroeg aan de waterkant. Omdat

wij niet dicht genoeg bij de geul konden komen en met het de regen viel het ook mee maar de wind was toch ook

nog tussen de 5-6. Maar toen wij uiteindelijk met het laatste uur met afgaand water tegen de geul kwamen had

Johan de eerste visje naar boven gehaald en dit bleek een puitaal te zijn. En begon het te lopen bij me Maat want

hij haalde namelijk de ene na andere naar boven en dat waren allemaal kleine gulleke""s  op uitzondering toch ook

nog een mooi formaat en ook zijn nieuwe hengel was ook gelijk ingezegend. Ondertekende heeft deze avond geen

ene vis naar boven gehaald wat hij ook probeerde en met verschillende onderlijnen en ook geen beet gezien. Wel

was hij nog een onderlijn kwijt geraakt vast gezeten en me Maat ook nog en wat haken uiteindelijk was de score

vanavond 10-0 dus een vet pak slaag gehad of met andere woorden een Visles....... Maar toch plezier gehad en

daar ga je ook voor weg met je twee en had Hij het enorm naar ze zin gehad op het strand en zullen er nog vele

volgen. Wij zijn begonnen te vissen vanaf 14:15 tot 19:15 en uitgetuigd en naar huis terug gereden en daar komen

wij uiteraard nog wel een keer terug. Op de foto is de nieuwe hengel te zien van shimano van 4 meter 50.

De Zeehondetemmer.

   Zeehondetemmer=== Vrijdag 20 januari 2012 ===


Jawel het is weer eens zover, ik ga weer op de Noordpier te Wijk aan Zee vissen.

Althans dat dacht ik, toen vanmorgen om 06.30 uur de wekker ging dacht ik al bij me zelf volgens mij waait het stevig en ook nog eens een West-Noordwesten wind.

Dit kon wel eens een dagje vissen vanaf de P-plaats worden. Aangekomen bij de pier ben ik er niet eens gaan kijken maar ben gelijk de P-plaats maar opgegaan het waaide veel te hard.

Maar ach had pieren gehaald bij Riks-Hengelsport te Beverwijk en paraplu op hengels klaar maken en vissen maar.

Gevist met een 2 haaks zelf geknoopte paternoster met daaronder 150 gram lood zonder ankers, de 2e hengel opgetuigd met een 2 haaks paternoster met langere onderlijnen en 150 gram lood met beiden haakje maat 4 moest groot genoeg zijn.

Het begon gelijk al goed de ene ondermaatse wijting na de andere, zij zwemmen weer.

Daartussen door nog een enkele grote dikke schar.

Maar wat stond er een wind de paraplu met brommer (waren aan elkaar geknoopt) gingen pardoes ondersteboven, net op het moment dat ik een doublet (mini)

wijting aan het binnendraaien was, eerst maar de vis op de kant en daarna alles maar overeind zetten.

Het was zelfs druk in de lucht, de helikopter waar normaal de loodsen mee heen en weer gebracht werden vloog af en aan, toen wist ik nog niet dat er een vrachtschip op het noordelijk strand lag van Wijk aan Zee.

Maar al met al een lekker winderig, nat dagje gevist.

Toch wil ik nog even wat kwijt omtrent de veiligheid op de Noordpier, heren/dames vissers en eventueel wandelaars die dit lezen, ALS HET HEK DICHT IS LOOP DAN NIET DOOR DIT IS LEVENSGEVAARLIJK.

De golven hadden vandaag een hoogte van 4,5 meter dat wil dus zeggen dat met hoog water de golven over de pier vanaf de buitenzijde naar de binnenzijde gaan als je door zo'n golf geraakt wordt blijf je niet staan je kan dan raden wat er gebeurt.

Dus vissers, wanderlaars denk aan je veiligheid

Met vriendelijk visgroeten NiekNiek=== Vrijdag 20 januari 2012 ===


Een laat vangbericht van vorige week zondag,maar goed beter laat dan nooit...

Gevist vanaf het strandje van Baarland  ( bij de linker punt = diep water )

Gevist van 11.00 tot 16.00 uur met pieren en zagers.

Er was veel stroom en erg veel rommel aan de lijnen.

Ook waren de krabben nog aanwezig.

Gevist met 3 haaks bezemonderlijn en wapperlijn;het best gevangen met de 3 haaks onderlijn.

Vangst;

 6 grote 5-dradige meunen

3 botten

2 gulletjes van ca. 35 cm.

1 schar

Het mooie en zachte weer  met weinig wind was genieten geblazen !!Henk en Kevin=== Donderdag 19 januari 2012 ===


Beste vissers

Beter laat dan nooit zal ik maar zeggen,

afgelopen zaterdag weeste vissen op de maasvlakte,van 08.00 tot 16.00,

samen met m'n vader en neef regino,we hebben lekker gevist maar moesten wegens omstandigheden

eerder naar huis, het moest nog hoog water worden maar helaas niets aan te doen,

we hebben lekker gevist, al waren de vissen nogal aan de kleine kant,we hadden er in totaal 50 stuks,

17 steenbollen,10 wijtingen,2 scharren en 2 schollen zijn mee naar huis gegaan de overige zwemmen weer heerlijk

want die waren onder de maat,

nu op naar de volgende keer,

vangse allemaal !!!!

Groetjes

Henk en Heino van Zundert en ReginoHeino van Zundert=== Woensdag 18 januari 2012 ===


Vandaag de kou van Cadzandse strand getrotseerd,gevist van 9hr tot 15hr, leuk gevist, 13 scharren en mijne maat(met zijn vest zonder zakken) 6 stuks.Al bij al leuke sport!!!

kreeftenboer en seeleVan Kenhove=== Dinsdag 17 januari 2012 ===


goede avond allemaal.

vandaag gaan vissen  laat ons zeggen op mijn vaste plaats tegen cadzand,aangekomen om 10.15u

laag water om 14u,voor dat ik kon beginnen te vissen rotzooi van andere vissers opgeruimd

(zijnde monturen kant en klaar met lood en haken )gevaarlijk voor de dieren en vogels maar ook

voor de wandelaars en zeker mensen met kleine kinderen.

dit gezegd zijnde kon ik eindelijk beginnen te vissen na 2u nog steeds niks gezien

plots opeens uit het niets mijne hengel vloog bijna uit zijne steun ne mooie gul 64.5cm

daarna regelmatig beet gekregen paar mooie scharren en de enkele wijtingen

zwemmen weer( te klein ).

zo dat was het voor vandaag leuke dag gehad mooi weer en gene wind.

groetjes william.EECKHAUT william=== Dinsdag 17 januari 2012 ===


Hallo medevissers,

Vandaag nog eens een viertal uurtjes gaan vissen vanaf het strand bij Zoutelande. Weer gevist met 2haaks onderlijnen met afhoudertjes.Dat het een pak minder ging worden dan vorige zondag had ik al snel door. Wel had ik al van de eerste keer dat ik binnenhaalde beet, een maatse schar. En ook bij de volgende worpen hing er regelmatig vis aan , maar allen aan de kleine kant. Een vijftiental visjes ( scharretjes , wijtingkjes , gulletjes ) terug in zee gezet. Pas bij één van de laatste worpen hing er terug wat grotere vis aan. Meegenomen voor de pan : 1 bot  en 3 scharren.

Groeten,

Hugo ( uit Kapellen )Hugo Bogaerts=== Dinsdag 17 januari 2012 ===


hey vissers,

Is het jullie nog niet opgevallen als je vist rond maasvlakte of de  walcherse stranden dat :

de wijting op enkele na allemaal beneden maats zijn en dat de gul als vangst nog eerder een uitzondering is en dat de scharvangst tegenover vorige jaren ook veel minder is .

Maar ja, als je gaat vissen langs de stranden zie je de (beroepsvissers !) soms tot op 100m van de kant slepen.

Ik ben zelfs al 30 jaren een verwoed kantvisser ,als dit zo verder gaat vermoed ik dat vele strandhengelaars hun hengel aan de haak zullen hangen , want zelfs een bot zal er niet meer te vangen zijn .(om over na te denken)  willy uit Kasterlee=== Dinsdag 17 januari 2012 ===


Hallo Medevissers

Zaterdag eerst het strand van westenschouwen geprobeert, stuk laagwater en opkomendwater meegepakt maar geen vis gezien.

Zondagochtend maar naar rotterdam toe, om samen te vissen met een medelid (Jan Romein) van de visclub.

Daar ging het al beter 20 ondermaatse wijtingen die allemaal retour zijn gegaan.

Helaas kwamen de grote broers en zussen niet, inieder geval een leuke dag gehad met mooi weer.

Volgende keer maar eens zoutelande of westkappelle proberen voor een paar platvisjes, morgen eerst maar eens wat pieren steken ter voorbereiding.

groeten frank berrevoetsfrank berrevoets=== Dinsdag 17 januari 2012 ===


Zondag 15 januari heerlijk gevist met pieren vanaf het nollenstrand.

Er was een wedstrijd bezig. maar het strand is toch echt van iedereen... dus toch een plek gevonden.

Elke worp leverde mooie maatse schar op en weer tevreden naar huis met een mooie maal vis.andre verst=== Dinsdag 17 januari 2012 ===


Goedemorgen vissers,

Maandag 16 febr. wezen vissen omgeving Dishoek.

Prachtig weer! Geen wind, prima pieren.

START: 10.30 UUR. LAAG WATER 13.15 UUR.

Je zou zo zeggen dat wordt weer een echt visfeest!?

Mijn zoon had dan af en toe wel wat aanbeetjes, zelf nul komma nul?!.

Niks en niemandal. Gewisseld met bezemsteeltjes, voor warrellijn, maar ook dat hielp niet veel. Ook kwam die zogenaamde "Sportvisser" langs met

zijn bootje, je moest maken om je lijn in te halen, anders ben je alles kwijt. Waar zou dat bootje liggen? Is het nodig om zovlak langs de kant te vissen, je zou toch zeggen dat de kust lang genoeg is om alles eerlijk te delen? Of is het 'gewoon' een beroepsvissertje, die deze maanden wat Eurootjes wil verdienen?

Ook veel nylon in te water, het moet daar toch wel vol liggen met rotzooi?

Ook nog een raar scharretje gevangen zie foto, ziek?

Trouwens het valt mij op dat er verschillende scharren met een krom staartje rond zwemmen, een afwijking door vervuiling?

Enfin, het weer was goed, tenslotte om 16.00 uur naar huis met 8 scharren, een hoofdkrab, 10 tal te kleine wijtingtjes, gelukkig netjes aangeslagen en teruggezet, en een gulletje van 32 cm. Die zwemt weer. Veel pieren over. Misschien van de week nog...???

Ray en BenB. Sorgedrager=== Dinsdag 17 januari 2012 ===


he visvrienden,

wat een lekker weer om te vissen afgelopen zondag, het was erg druk met andere mannen, maar lees helaas weinig berichten hier. wij waren met 4 man en hadden allemaal 2 hengels mee. aas was pieren en zagers.

tot 23.00 geen beet, maar daarna hadden we regelmatig een mooie beet en kon er een visje geland worden. de grootste vissen waren een weiting van 34 en een gul van 56cm.

in totaal wisten we 28 vissen te vangen, waarvan bijna alles zwemt.

laten we hopen dat de vissen die we straks in ijsland gaan vangen groter zijn, wij gaan met 4 man naar het penn ijslandfestival 8 mei, uiteraard geboekt bij Cordes travel van raffie, wie weet zie ik jullie daar wel.Sjaak K=== Maandag 16 januari 2012 ===


Hallo allemaal

Zondag 14.01 het maar eens in de Europoort geprobeerd. Ik ging door het lage tij heen, wat de keuze van stekken behoorlijk beperkte. Eerst naar de Papagaaienbek, maar daar was mijn lood niet zwaar genoeg voor en ik had geen loodlifters bij, want er stond me een puist stroming. Dus maar kijken of er op het Beerkanaal nog plek was. Om 07.45 uur was het er al vol, dat heb je wanneer er mooi weer wordt verwacht. Toen maar gekozen voor de  Missisippihaven, daar stond niemand, dus verkeerde keuze???. Nee hoor, na een half uurtje kwamen er wat meer lui aan en waren we met 5 man. Een paar stevige aanbeten die op nylon heel behoorlijk doorkwamen, maar mooi nop. Na een uurtje of 1 1/2 nog geen visje aan de kant, wel 2 onderlijnen kwijt, toen ik aan mijn buren merkte dat je nog geen 60 mtr uit de kant moet vissen. Zij hadden al hun onderlijnen nog en een vis(jes) gevangen. Behoorlijk klein.  He... Telefoon!!!. Mijn nieuwe maatje Frank Berrevoets die ook zou gaan vissen, maar mij miste aan de Papagaaienbek. Hij stond aan de Yantzehaven en had daar al een visje of wat op de kant. Spulletjes gepakt en een eindje omgereden. Bleek dat ie daar al vanaf 06.15 stond en al 6 visjes had. Lijnen voorzien van een voorslag en vissen maar. Na een paar minuutjes een visje; Wijtinkje van 21 cm en zo ging het de gehele dag door. Frank lag de hele tijd vrij dicht onder de kant ca 60/70 meter en had aan het aan het begin van het tij zijn voorsprong al op mijn genomen, maar allemaal klein spul. Ik gooide een hengel zo'n 90 meter andere 110 en heb in totaal zo'n visje op 30/35 gevangen, waarvan maats 1 wijting 27 cm, 2 steenbolken 26 cm en de rest terug gegooid om zijn/haar ma te gaan halen. Jammer dat de visjes weing overlevingskans hebben omdat ze uit redelijk diep water worden getrokken. Snel en voorzichtig onthaken vergrootte hun kansen maar toch...... Je blijft hopen op een paar van die grote knallen op je hengel. Frank had er uiteindelijk een paar minder, waarschijnlijk omdat hij niet in het echt diepe water gooide.  Volgende keer maar weer eens op Zoutelande, Domburg of Vlissingen proberen. Er gaat niets boven de Zeeuwse stranden, ook al kom ik zelf uit de buurt van Rotterdam. Eens kijken of we daar volwassenonderwijs kunnen vangen in plaats van een kleuterklasje met af en toe een leerkracht. Al met al was het weer eens leuk daar te vissen. Frank, bedankt voor je gezelligheid en graag volgende keer weer samen.

Allemaal VANGZE!! en groetjes

Jan Romeijn, HSV de Krabbe, Burgh-HaamstedeJan Romeijn=== Maandag 16 januari 2012 ===


Het was weer eens zover.14-01-2012 uit het mooie Nijmegen eens een kansje wagen aan de kust. Mijn maten en ik hebben eigenlijk lekker gevangen veel was klein spul maar ik kon toch naar huis met 1 gulletje, 4 wijtinkjes en een boel steenbolken, ik geloof een stuk of 10. Ik was de krabbenkoning. Ik geloof dat ik er een stuk of 40 gevangen heb, mijn maat was de zeesterrenkoning en mijn andere maat de tripletkoning. Ongelooflijk was het. vVeel plezier gehad en met een lekker weertje. Het was een graadje of 3 en nauwelijks wind.

Wat een grote ergenis was is dat er "zogenaamde vissers" zijn die denken dat de kleine vis of meegenomen moet worden of dat ze denken dat ze kunnen zonder water. Ze gooien ze gewoon op de rotsen. Ik snap dit niet hoor. Grote kerels die waarschijnlijk lopen te klagen over beroepsvissers met hun netten en alle kleine vis wegslepen. Ik zou er ruzie voor over willen hebben gehad maar ik hoop zo een groter publiek te trekken. Vissers, ben toch zuinig op die mooie kleine vissen!!! Zet ze netjes terug of laat de natuur hun werk doen maar gooi ze niet achterloos weg als of het een vuiltje is wat je weggooit. walter=== Maandag 16 januari 2012 ===


Hoi Vissers

Hier weer een berichtje van vandaag maandag 16-1 een prachtige dag aan het strand in de buurt van Vlissingen.Begonnen met vissen om 10.00 tot 15.00 de vangst viel wat tegen maar het weer vergoede veel,ik heb 5 andere vissers geteld waarvan mijn buurman niet 1 visje wist te vangen,daarnaast stonden er nog 2 te vissen en die haaden een gulletje en een paar scharren,dan het vak links van mij die hadden met 2 man ook nog niets gezien wat op vis leek,en wij met 2 hadden Swa 1 schar en 1 wijting en Leo 6 mooie scharren 7 wijtingen en 1 pap gulletje.Wel kwam er weer    een slepertje langs dat de hengels van Swa uit de steunen trok met lijnbreuk als gevolg waarom in godsnaam zo kort langs de kust slepen, of is het vissertje pesten?Leo uit Putte=== Maandag 16 januari 2012 ===


Zondag 15 januari maar eens weesten kantvissen, na op zaterdagavond de prijsuitslag te hebben gehad van onze visclub de Zager. Toch mooi een troffee gewonnen!!!! Maar goed de visdag zondag was niet zo'n succes. We zijn eerst naar de banjaard gereden, om half 11 waren we met 4 man (ohja 3 man, 1 vrouw!!) aan het vissen. Maar er gebeurde niets.............. Om uur of half 1 en na de vangst van 1 scharretje (die overigens weer fijn terug zwemt) ons boeltje gepakt en zijn we naar Westkappelle gegaan. Daar het water al opkwam, zijn we daar ons geluk gaan beproeven. Daar hebben wij tot half 5 gevist en en andere nog wat later. En gelukkig daar wel wat vissen bijgepakt, waaronder een kleine zeebaars, meun, wijting, schar. Maar het meest waren het scharren (van een mooi formaat). Zelf had ik maar 1 visje. De andere hadden er zeker meer, een totaal van ongeveer 20 vissen is natuurlijk niet zoveel.

Hopelijk volgende keermeer geluk.
Groetjes AnjaAnja Timmermans=== Maandag 16 januari 2012 ===


Zondag gaan vissen in Zoutelande (van 9u30 tot 16u. ongeveer)

Prachtig visweer. Trouwens ontspanning voor alle weekendtoeristen: verliefde koppeltjes, kinderen, honden... Allen goed gemutst  toonden ze interesse voor de vissers. Hierdoor heb ik zeker een paar aanbeten verspeeld, maar ja...

De vis beet niet supergoed, eigenlijk OK,  zo kan je tendoor wat zuiver maken. Inderdaad, haast allemaal maatse wijting en schar.

Thuis telde ik er 8 van elk. Vismaat Danny genoot eveneens van hengelsport en natuur. Ook hij wist enkel mooie scharren te haken. Wat mesheften getrokken bij laagste waterstand. Altijd nuttig als reserveaas.

Bij afgaand tij was de stroming toch wat sterk om aanbeten te zien. Bij gevolg regelmatig vasthangen en een lijntje verspelen.

Toch meldi k jullie nog een vangst: kort na laag tij trok in een warboel van onderlijken, zeestro-gras? en vis binnen. Zelf haakte ik geen vis maar in het kluwen zaten 4 vissen vast. 1 mooie schar, 1 kleine uitgeputte schar, een kleine wijting en 1 verhongerde, dode schar. Verder maar liefst 9 x lood, 15 wartels, talrijke bezemafhouders en haken. Toch een dubbel gevoel hierbij, wetende dat elke visser talloze onderliijnen verspeelt en dit is meestal met vis aan de haak...

Een heel mooie visdag ...9/10!, de vangst voor mij krigt een... 7/10!

Danny en DannyDanny Goeleven=== Maandag 16 januari 2012 ===


Beste (niet)vissers,

Vrijdagavond naar het Walcherse strand getrokken om eens te gaan vissen. Voor mij was dit de tweede keer dit seizoen, Jan Willem had zijn hengeltjes voor het laatst afgelopen zomer uitgelaten. Het was uitgestorven. Geen visser te zien. Op naar het vak waar we sinds jaar en dag vissen. Nauwelijks stroming, nauwelijks vis (allebei 1 visje in twee uur vissen). Bij eb konden we zien dat het strand er als een biljartlaken bijlag. Dat gaf ons geen vertrouwen en we zijn daarom een aantal vakken opgeschoven. Een plek waar de vaargeul goed te bereiken is, maar waar je wel eens materiaalverlies hebt. Een goede keus. Jan Willem had bij zijn eerste inworp direct beet. Een mooie schar het resultaat. Ik niet veel later een doublet. Met de aantallen is het goed gekomen. Het eindresultaat voor Jan Willem was 18 stuks, ik had er 29. Heel wat visjes teruggezet, want ze waren klein. De wijtingkjes, op 1 na, rond 15 cm. Allebei ook een gulletje van 20cm. De rest schar in maat varierend van 30+ tot 15cm. Het materiaalverlies is meegevallen. Alleen ik ben een onderlijn kwijtgeraakt, kreeg hem niet meer uit/door de kleirand omhooggetrokken. Al met al een genoegelijke avond/nacht gehad, die voor herhaling vatbaar is.

PeterPeter van de Plas=== Maandag 16 januari 2012 ===


Hoi Mede vissers,

Zaterdag j.l. gevist aan de Zwarte Polder. Ondanks het feit dat we vroeg van de partij waren, was de parking aan 1 kant al vol met auto's. Bij het oversteken van de duinen leek het wel of er iets te doen was op het strand: Zover het oog reikte lichtjes. Wat ook bleek bij het licht worden: Overal hengels.  Plekje gezocht bij de golfbreker en om 7:15 gingen de eerste lijnen de ( hoge ) branding in. 1 Hengel gevist met geklipte wapperlijn ( hoop gevestigd op een gulletje) andere hengel een lijn met 2 geklipte haken, 1 lange en kortere wapperlijn.

De vis liet het aanvankelijk afweten. Een mede visser die nog vroeger van de partij was dan wij had in het donker slechts 2 scharretjes weten te vangen. Wij vingen pas rond 9 uur ons eerste puitaaltje. Later een schamel scharretje en een verdwaald wijtinkje. Gelukkig was het weer goed. Net voor het keren van het tij begon het even te lopen. De aanbeten volgden elkaar iets regelmatiger op. Zelfs 2 maal doubletje: 1xschar en wijting en 2x wijting. Totaalresultaat: 4 maatse schar ( echt wel mooie) en 6 maal mooie wijting. Nog 3 ondermaatse die weer zwemmen. M'n vismaat had ongeveer hetzelfde. Alleen zijn visjes waren beduidend kleiner.

Om 14:30 gestopt en met een tevreden gevoel huiswaarts gekeerd.

Grt.
DannyDanny=== Maandag 16 januari 2012 ===


goedemorgen hier een vangstbericht van het zeeuwse strand bij de zilvermeeuw,waren daar zaterdag 14 januari met goede moed,heerlijk weer hengels uit gegooid nog geen 5

minuten later mijn maat een dubbel twee mooie scharren en bij mij later ook eerst 1 daarna weer een kortom leek een mooie dag te worden niks is minder waar totdat er twee sleepbootjes met de netten uit voorbij vaarden en bij mij de lijnen mee nam en ik was niet de enigste visser die dit overkwam er stond wel 30 man te vissen en gevloek was niet uit de lucht en de loodjes ook niet die richting bootjes gingen,kortom daarna was het ver gedaan met de vangst want ze kwamen nog terug ook en weer het zelfde senario, nog enkele gevangen maar niet zoveel als in het begin,zijn hier geen regelementen voor over hoever uit de kust je mag slepen met vriendelijke groet niet naar de vissers in de bootjes !!!!!!!!!!w.de.leeuw en quinten van dijk=== Zondag 15 januari 2012 ===


Hallo (strand)vissers.

Afgelopen zaterdag gevist in Zoutelande bij 't speeltuintje,het was maar goed dat we er om iets over half 8 waren want het strand stond nog geen uur later vol met meer liefhebbers.

Zover je kon kijken stonden de strandstokken opgesteld.Nu viel de vangst voor ons erg tegen we waren dit keer met 5 man dus tien hengels.om iets voor 8uur lagen de eerste haakjes in

het water te wachten of een viske er in wou happen.Maar we hebben met 5 man maar 30 viskes op 't strand gekregen.Wel hebben we zeker wat het weer betrefd een zeer mooie dag gehad,

Ook het "buurten"en het lekker zitten aan het strand en ook de warme worst smaakte ons goed (hoop ik)

Om 16.00 uur hebben we ingepakt en hebben we weer koers gezet naar Brabant.

We gaan weer groeten en tot een volgende keer,

Jan,Harold,Rob,Frans en Tommie de strandvisser.

      Sus=== Zondag 15 januari 2012 ===


Hallo medevissers,

Net terug thuisgekomen van een dagje strandvissen bij Zoutelande. Daar begonnen rond half tien , laag water was rond 12u15 , gestopt om 15u15.

In het eerste uur was het een boeltje geknoei ( lijnbreuk , dan weer een gebroken afhouder , dan weer een haak kwijt )maar daarna volgde de ene na de andere aanbeet. Scharren , grote en kleine , maar steeds  geschikt voor de pan. Soms met de twee tegelijk ( ik vis met tweehaaks onderlijnen ). Op een gegeven moment kreeg ik een felle aanbeet. Het binnendraaien ging bijzonder zwaar. Uiteindelijk haalde ik de vroeger verloren onderlijn binnen , samen met nog twee onderlijntjes. Plus vier scharren. Dit ging zo tot een halfuurtje voor laag water, dan viel het even stil , om dan weer van start te gaan vanaf een klein uurtje na eb . Maar nu niet meer zo fel als daarstraks. Nu kwam er ook te kleine vis aan de kant.

Uiteindelijk heb ik 17 scharren mee naar huis genomen. Verder zijn er twee scharren , een tiental wijtingetjes , een meuntje en een gulletje terug in zee gezet.

Tot hetrvolgende bericht,

Hugo ( uit Kapellen )Hugo Bogaerts=== Zondag 15 januari 2012 ===


Vangstbericht van zaterdag 14 januari.

De stek: een kleine 300 meter voor de gevangenis toren in Vlissingen

Wie: wij,2 fanatiekelingen, ook genoemd pinokkio en guiseppe

We zijn beginnen vissen rond 21 uur, laag water om 23.50 uur. Vanaf de eerste worpen regelmatig beet wat resulteerde in een eerste ondermaatse wijting voor mezelf en een schar voor guiseppe. Regelmatig kwam er een visje naar boven maar slechts alleen de leeglopers leken ze te smaken,de zagers werden niet eens bekeken en kwamen steeds onaangeroerd weer boven water. Over het weer konden we niet klagen, een stralende sterrenhemel en een zacht briesje maakte dat het voor de tijd van het jaar toch aangenaam vertoeven was.    

Tot aan het keren van het tij was de stand: 2 scharren voor guiseppe en 5 scharren voor mezelf. Na het keren van het tij viel de beet er wat uit zodat we na gezamelijk overleg besliste om er om 12.45 uur toch maar mee te stoppen, we moeten nog naar huis rijden ook hé, en voor ons betekend dat kapellen en ekeren.

Bij het opdraaien van men eerste lijn kwamen er tot mijn verbazing toch nog een schar en een wijting boven, de tweede was echter nog beter, 2 scharren en een wijting

zo zie je maar, ik zeg altijd: IT AIN'T OVER UNTILL THE FAT LADY SINGS.

PS. alle wijting was van dergelijk formaat dat we ze terug laten zwemmen hebben, de een al wat beter dan de andere.

Dit was men eerste vangstbericht maar zeker niet het laatste,

aan allen zou ik zeggen: vang ze dit jaar

pinokkio en guiseppeVan Daele Dirk=== Zondag 15 januari 2012 ===


hallo andere fanatieke vissers.

ook wij hebben weer gebruik gemaakt van het materiaal, en hebben we ook weder gekozen voor ( zoals gewoonlijk ) het strand speeltuintje in zoutelande. het begon zoals we eigenlijk wel al wel hadden verwacht heel vermoeiend. de eerste grote schol bij een goeie vriend van mij verscheen ook op het droge, mooie plaat van een cm of 35+ zo had ik zelf ook nog 4 mooie maatse scharren en een paar wijtingen onder maats, die heb ik maar weer mooi terug gezet voor de volgende vissers als deze wat groter is. ondanks de rare tij wegens de stromingen waaronder de lijnen heen en weer slingerde ene keer rechts andere keer weer links. waarschijnlijk moet er ergens zo nabij 70m verder op een oesterbank liggen waardoor ik ook nog 2 lijnen ben kwijt geraakt waaronder een hele goeie, jammer maar helaas, verder gingen we weer richting huis waards met bij elkaar geteld ruim tegen de 30 visjes, mooie vangs dus ondanks de wedstrijd vanmiddag waar er ruim over de 300 vissen werden gevangen zover ik heb horen zeggen.

puik werk voor de gene die dus ook de winnaar is.

visgroet,

pascal zwaan pascal zwaan=== Zaterdag 14 januari 2012 ===


Beste medelappers

Vandaag 14-01-2012 de werpkanonnen opgetogen aan het strand van zoutelande. Deze keer dus geen havengebied rotterdam.
Bij aankomst bleken er meerder mensen te zijn die hetzelfde idee hadden met dit lenteweertje.
Gelukkig toch nog een plaatsje kunnen bemachtigen om de pieren ,zagers en plaatselijke mesheften terug te sturen naar hun "thuis".
gevist van 09:00 tot 15:50 met 2 grauvell teklon SC2 stokken met CI4's, spiderwire 0.17mm, diverse onderlijnen door de dag heen en 170gr. klapperdeklaplood.
Standaard uitrusting voor de gemiddelde Brabantse sportvisser die doorgaans in het Botlek/Europoort gebied rammelt dus.

afgaand leken de vangsten wel stukken beter dan opkomend deze keer.
Over de totale vangsten kan ik kort zijn............ klein........erg klein.
Ik had zo'n 15 a 20 vissen op het droge waarvan ik er slechts 3 geschikt vond voor de hete pan.
Enkel schar was per uitzondering maats te bemachtigen. de wijting was echt allemaal veel te klein.
conclusie: niet onaardig gevangen (qua aantal), maar maatse visjes waren schaars.

Hopelijk volgende keer wat meer vulling voor de brabantse vriezer.

de vangstelijke groeten

"De Lapper"
Maurice van BoeckholtzMaurice van Boeckholtz=== Zaterdag 14 januari 2012 ===


zaterdag 14-01-2012

al vroeg vertrokken met me broer te gaan vissen hij moest na huis om de pieren op halen,

die hij was vergeten  dan de weg op na bath om daar een visje te vangen maar dat liep niet ,

goed want je zat vast met die slik daarna maar na het strand gegaan en ja waren veel aan ,

vissen concours maar gelukkig voor hadden plek lekker weer met de zon en wenig wind.

 we hebben tot een uur of 4 gevist en ja weer een mooie wijting door mijn en me broer,

 een mooie schar dus lekker na huis gegaan want het water kwam op .jan de strandjutter=== Zaterdag 14 januari 2012 ===


                                                         14-1-2012.

hoi zeevislanders.

Hier is het eerste berichtje van de zeehondetemmer 2012. Nadat ik me broer Jan had gemaild gisteren om te

vragen of hij zin had om mee te gaan vissen had hij hier wel enorm zin in. Dus ook gisteren bij Mega fish de

pieren besteld voor ons twee 3 ons de Man. En tegen 10 uur weg gereden en eerst de plek gezocht bij Bath

waar je met afgaand water  mee kan vissen en dan in de geul kon gooien. Toen wij op de plaats van bestemming

daar waren maar eerst ene hengel klaar gezet en met als onderlijn twee dwarrelijnen en als Zeeaas gebruikte

wij eerst pieren en kort daarna richting het ziltre nat gegooid en wachten of wij daar beet kregen op de nieuwe

stek. Toen wij na ongeveer een kwartier de onderlijn op haalde om te kijken of er nog  het zeeaas er aan zat was

dit het geval. En toen maar weer ingegooid en wat langer wachten of we nu misschien wel wat beet kregen. Nu Ik

kan hier kort over vertellen het lood zat goed vast in het zand en moest je zodoende toch wat kracht zetten om deze

onderlijn met lood na boven te krijgen. En hebben wij toen maar besloten om naar het nollenstrand te rijden zodat

wij nog met een uurtje met laag water konden vissen vanaf het strand. Wij stonden later daar boven aan de duin

bleek er een wedstrijd bezig te zijn Links en aan de rechtse kant in de vakken stond het ook vol met vissers. Wij

hebben nog een plaatjes kunnen bemachtigen en daar later de onderlijn met ingevroren pieren deze keer richting

het zilte nat gegooid en wachten of wij daar wel beet kregen. We hebben gevist vanaf 11:45 tot 16 uur en over de

vangsten kan ook ik kort over vertellen 3 keer beet gehad maar niet verzilverd en later nog een mooie schar boven

gehaald en Mij broer Jan had op het laatst welgeteld een beet gehad en haalde hij er een mooie wijting naar boven.

Want wij zijn toen gestopt met bijna hoog water en dus niet meer  de geul kon bereiken en uitgetuigd daarna en

na huis terug gereden. En hebben we toch zeer goed weer gehad en ook de zon af en toe er bij wat wil je nog meer

en lekker op het strand weer eens gestaan vissen. En dat doet een mens ook zeer goed en hopelijk komt er ook nog

een verslagje met foto""s er bij van me broer de Strandjutter. Voor de rest draai ze de uit van de Zeehondetemmer.

Nico.Zeehondetemmer=== Zaterdag 14 januari 2012 ===


Beste Lezers en Vissers,

Afgelopen vrijdag 13 januari heeft de eerste wedstrijd van de Hoekzeehengelsport competitie plaatsgevonden.

21:00 klonk het stratschot en kon de wedstrijd beginnen die eindigde na 4 uurtjes vissen om 01:00.

Uitslag Strand Vlissingen  - 1e Wedstrijd   2012
    cm vissen punten
1 Patrick van 't Slot 196 8 1
2 Wim Meerdink 192 8 2
3 Wim Vlietland 141 6 3
4 Jan Overbeke 135 6 4
5 Johan Verwest 133 6 5
6 Leon van Westen 130 6 6
7 Leo Stoutjesdijk 122 5 7
8 Erik v/d Vries 121 5 8
9 Peter Aleman 114 6 9
10 Ben Waardenburg 105 5 10
11 Herbert v/d Vlught 103 4 11
12 Marcel Ijzenbrand 103 5 11
13 Arjan v/d Zande 100 4 12
14 Piet Roskam 95 4 13
15 Sjaak Lobs 94 4 14
16 Kees Overweel 65 3 15
17 Arjan Geelhoed 46 2 16
18 Martin Vroegindeweij 46 2 16
19 Eelco van Westen 26 1 17
20 Cor v/d Linde 12 1 18
21 Jan Grinwis 0 0 21

Uitslagen zullen worden bijgehouden op www.hoekzeehengelsport.com

Wegens onderhoud aan de site is met een update de aanmeldingen van de nieuwsbrief verloren gegaan.

Helaas hebben we de data niet meer kunnen herstellen. Onze excuses hiervoor. Mocht u het leuk vinden

om onze maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen dan kunt u zich aanmelden op onze site www.hoekzeehengelsport.comwww.hoekzeehengelsport.com=== Zaterdag 14 januari 2012 ===


hallo iedereen

vandaag gaan vissen op mijn vaste stek ,aangekomen on 7.15u laag water om 11.20u

stokken klaargemaakt en vissen maar,was het maar zo simpel.

mijn eerste beet kwam er zo rond 9u ,en wat voor een beet ,mijne hengel was bijna uit zijne steun

getrokken ,ne gul van 68,5cm.en heb daarna geen enkele beet meer gekregen ,erwas zelfs

geen enkele schar te vangen,want een paar dagen geleden kon men ze wel vangen

waar zijn die opeens gebleven.gevist in cadzand.

voor de rest prima weertje,ge kon bijna denken dat het lente was.

dat was het voor vandaag ,misschien volgende week nog eens proberen.

groetjes

william.EECKHAUT william=== Zaterdag 14 januari 2012 ===


1e competitiewedstrijd Eef Hoek Hengelsport

Al 2 jaar vroeg Eef Hoek mij om mee te doen met zijn eigen zeeviscompetitie. Een 12 tal wedstrijden per jaar die gehouden worden op de diverse vislocaties in Zeeland en in het Europoortgebied. Omdat deze wedstrijden altijd op vrijdag aanvangen is het soms lastig inplannen in de drukke agenda. Nu dan toch de 1e wedstrijd meegevist en wel op de boulevard te Vlissingen. Een eindje sturen dat wel maar al gauw stond ik dan op het afgesproken punt om samen op te rijden. Teammaatje Marcel IJzenbrandt deed ook mee dus carpoolden we. Sjaak Lobs en Arjan Geelhoed stonden er ook en rond kwart over 7 op weg naar Vlissingen.

Op de boulevard de bekenden allemaal de handen geschud en ik zag de spanning alweer afdruipen op sommige gezichten. Het parcours werd uitgezet door Johan Verwest en Sjaak Lobs deed de inschrijvingen. De loting werd al in de hengelsportzaak gedaan dus daar hadden we geen zorgen over. Enfin ik had zelf nr. 11 en al gauw stond ik op het strand. Links had ik 2 grote palen voor me die naar later bleek niet in de weg stonden. Arjan vd Zande stond voor een rode boei en die bleek soms toch enige moeite te hebben met dat ding die vrij dichtbij stond. Eenmaal alles klaargezet kon de strijd beginnen. Het weer was fantastisch, weinig wind en een lekker temperatuurtje. Van regen was er geen sprake.

Rond 21.00 uur was het dan zover en klonk het signaal. De Shimano Aero Technium met een 22/100 lijntje op de spoel deed zijn werk en in een zucht lagen de pieren met slikken in het water. Even de andere lijn aanazen en de lijn wat straktrekken en zag ik al beweiging op de top'? Jawel hoor een mooie scharretik zag ik in mijn ooghoeken en glimlachend liet ik de hengel nog even staan. 10 a 12 minuten laten staan was het devies en anders moest je je aas toch ergens anders deponeren. De eerste haal bleek inderdaad een mooie schar te zijn en het verhaal herhaalde zich. De 2e draai een doublet van schar en wijting en stond ik na 2 halen op 3 vissen. Een droomstart voor elke visser maar ik stond alweer heel snel op aarde want na 3 kwartier stond ik nog steeds op 3 vissen. De haal erna volgde nog een mooie maatse dikbuikwijting en ving ik er niets meer bij. Geen vis in ieder geval want wat volgde waren een aantal noordzeekrabben. Arjan vd Zande begon met de 1e noordzeekrab van pak en beet toch wel 1.5 kilo. Ikzelf had een iets minder formaat maar toch joekels die de boel verstierden. Het zuur sprong in je armen van het draaien van die gasten. Enfin tegen 24.00 uur kwam het water al hard op en kwam de lijn zonder haken terug want je heb op die stek zeker 2 randen waar je doorheen moet. Hoe deden de anderen dan. In ieder geval beter maar een berg met vissers vingen 4 of 5 vissen. Als je erboven zat was je bij de eersten. Maatje IJzenbrand ving 5 vissen maar deze waren kleiner dan die ik had en bij het meten bleek dat we exact het aantal cm hadden. Nl. 103 cm. Wel hierom gelachen uiteraard! Winnaar was naar ik mee Willem Meerdink met 10 vissen en dat is een mooi aantal voor deze avond.

Vlissingen op de boulevard een hele mooie stek, dichtbij parkeren en de vaargeul dichtbij zodat de vis bereikbaar is voor iedereen. Pas wel op met de voorbij varende schepen want je spulletjes drijven snel weg met een hekgolf.

Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes TravelHerbert=== Vrijdag 13 januari 2012 ===


Goedeavond,

Na een drukke week , vandaag lekker wezen vissen, eerst maar eens Neeltje Sjans geprobeerd was lang geleden, kan ik kort over zijn niks.

Daarna aan de binnenkant Neeltje Sjans ook niks , nog even doorgereden naar Colijnsplaat, een ondermaatse schol  retour.

Dus al met al triest vandaag, maar wel lekker heel de dag zon op met toet gehad, lekker.

Groeten Bolke de BeerBolke=== Vrijdag 13 januari 2012 ===


Vrijdag gaan vissen in Blankenberge.

Wat mijn vangst betreft kan ik heel kort blijven : nul komma nul.

Ik zag maximum 10 vissen vangen door misschien 15 à 20 vissers.

Blijkbaar werd de dagen ervoor wel goed gevangen.

Er stond een strakke wind uit het noorden die waarschijnlijk mee de vangsten beïnvloedde.

Volgende keer beter.Dirk Muyldermans=== Vrijdag 13 januari 2012 ===


3 x vissen in een week tijd. Ben ik een bofkont of niet ? Reden is dat ik over twee weken aan m'n voet geopereerd word en dan zo'n 9 maanden het gips in ga dus vissen ik nu wanneer het kan. Vandaag naar de papagaaiebek op de maasvlakte. Na een leuke sessie afgelopen zondag wilde ik het hoge tij in het donker eens beleven. Ook nu weer veel klein spul maar ook een paar maatse scharren boven weten te krijgen. Dit viel niet altijd mee, de stevige wind tegen de sterke stroom zorgde nu voor een aantal vastlopers en dus materiaalverlies. In het donker vielen de aanbeten stil dus ingepakt en vast gaan bedenken waar en wanneer we weer gaan. Als er iemand tips heeft waar 2 kreupele broertjes die allebei slecht lopen een beetje makkelijk aan de waterkant kunnen komen en ook nog een visje kunnen vangen lees ik dit graag op het forum. Alvast dank, hopelijk tot gauw,De robbeklopper=== Donderdag 12 januari 2012 ===


dag iedereen

zoals vermeld in mijn vorig verslag zou ik normaal gisteren gaan vissen

maar door familiale omstandigheden kon het feest niet doorgaan

ben deze morgend geweest op mijn vaste plaats.

was om 5.30u terplaatse laag warer om 9.30 en niemand te zien,het weer was goed en de wind

viel mee, nergens vast gehangen en ook geen apehaar(ik kontent)

mijn eerste beet kwam hetwas klaar aan het worden mooie schar 35+

op een uur tijd 6 beten en dat was het,al bij al toch tevreden met mijn vangst

zaterdag ga ik terug op hoop van zege

heb gevist tot 11u. daarna gestopt

william.EECKHAUT william=== Woensdag 11 januari 2012 ===


Vanmiddag een paar uurtjes tijd dus weer even naar de waterkant. De bedoeling was de maasvlakte maar daar was een wedstrijd aan de gang en dan moet je daar niet tussen gaan zitten dus noodgedwongen naar de waterweg. Aangekomen op m'n vaste stek even schrikken. Het water leek wel bruinebonensoep en, zo bleek tijdens het vissen, nog een rijkgevulde ook. Niet wat vis bertof dan want die liet zich moeilijk vangen maar aan overige ingredieenten als apehaar, gras, plastic en ander lijnvervuilend gespuis geen gebrek. Hierdoor slechts een vijftal ondermaatse gulletjes kunnen vangen in 3 uurtjes tijd. Toen het ook nog begon te regenen was de lol er helemaal af dus ingepakt en vroeger thuis dan de bedoeling was. Het overgebleven aas gaan we vrijdag opmaken maar dan wel op een andere stek. Laat wel weer weten hoe t daar was, Groeten,De robbeklopper=== Woensdag 11 januari 2012 ===


Hallo mede vissers,woensdag 10-1 gevist aan de waterweg.

Gevist van 10.30 tot 16.00,Het was wel een visdag maar nog niet helemaal een vangdag.

Ik had twee botten een van ca.25 cm en een van ca.10 cm

volgende keer beter.Dirk van Kekem=== Woensdag 11 januari 2012 ===


Hoi Vissers

Vandaag 11-1 naar Dishoek gaan vissen,begonnen om 7.30 en gestopt om 13.30.

Toen we begonnen gelijk vis, schar en wijting  naarmate het lichter werdt nam de vangst wat af.

Was goed weer en een lekker zeetje om te vissen veel beweging in het water wat redelijk wat vis opleverde,om een uur of 12 nog bezoek gehad van een slepertje dat z'n netten keurig bij ons in het vak ophaalde en verderop weer liet zakken heb het wel eens anders meegemaakt.Wel weer enkele onderlijnen verspeeld muurvast na enkele draaien.

Nu de vangst Swa 17 scharren van mooi formaat en 21 wijtingen veel uit de babykamer,Leo 11 scharren  1 bot en ook en wijting of 20,volgende week weer proberen als het weer het toelaat.Leo uit Putte=== Woensdag 11 januari 2012 ===


visbericht dinsdag 10 januari

Dishoek Zilvermeeuw

begin om 19.00 uur tot 23.00uur dikke flop

ik 5x schar en 1 wijting

mijn vriend 7x schar en 1 wijting

met 2de kerstdag hadden wij op de dezelfde plaats 50 stuks de man

tijdens een praatje met 2 andere sportvissers (belgen) hoorden wij dat enkele dagen voordien heel de kustlijn (juist voorbij de paalhoofden)was plat gesleept

is dit ook sportvissen beroepvissers

groetjes

roger en rogerRoger Lambrechts=== Woensdag 11 januari 2012 ===


hallo medevissers

hebben vanaf gisteravond 18:00 tijd stip tot 2:00 staan vissen op het strand bij de boulevard, heerlijk gevist ging dus voor alsnog met 2 scharren + 3 wijtingen naar huis. we kregen op de terug weg ook nog meneer agent op onze hielen met als gevolg hun in de gedachte te hebben dat we een boomstam als vervoer bij hadden, wat dus helemaal niet geval was, natuurlijk heel het karretje van top tot teen helemaal gevuld met al onze hengelsport materiaal vanuit aagtekerke naar vlissingen kun je zukke risico's natuurlijk wel verwachten als er geen enige licht er op gemonteerd is, wij in gedachte te hebben dat zoiets helemaal niet mocht, was gelukkig al met al wel goed gekeurd en gingen we vrolijk op ons gemakje richting huiswaards was natuurlijk wel een hele grote mazzel dat meneer agent ons niet hebben bekeurd wegens uitstekende delen, m'n mede vismaat was ook tevreden genoeg met als russeltaat 9 vissen mee naar huis te nemen, hartstikke gezellig gehad, ondanks dat de vangst bagger slecht was, dit was natuurlijk ook wel een verassing voor ons toen we te horen kregen dat er een of andere kajuit heeft lopen slepen aan de binnen kant van de rooie boei.

al moet ik wel zeggen dat het toch nog heerlijk druk was met alle andere vissers die ongetwijfeld met een vol geladen tas met vis ook richting huis waards waren gekeerd wegens het opkomend water.

met vriendelijke groet,

pascal zwaan pascal zwaan=== Dinsdag 10 januari 2012 ===


Beste vismakkers,

Vandaag weer eens een mooie dag om naar de kust te gaan. Samen met Paul mooie pieren gehaald bij Jan van Albatros en toen gekozen voor het zuiderhavenhoofd van Scheveningen. De noordkant was voller en het strand durfden we niet aan i.v.m. de verwachte wind. Zoals meestal waren de goede plekken op de kop al bezet en kozen we voor een plek in het midden net door de bocht. Het water stond erg laag en er gebeurde aanvankelijk dan ook niet veel. Een meuntje en een minigulletje aan de buitenkant, waar de andere vissers ook niet veel vingen. Ik besloot dus maar een hengel in de vaargeul aan de binnenkant te gooien. Dat bleek een goede keuze want ik ving direct een mooie schar en een kleine gul op mijn onderlijn met 2 haken. Toen het water rond 13.00 uur begon te komen ving ik aan beide zijden ongeveer evenveel. Dat ging zo door tot het rond 16.30 hoog was en de vis er mee ophield. Ik had uiteindelijk 24 vissen (15 scharren, 3 wijtingen, 3 gulletjes, 1 bot, 1 meun en 1 zandspiering). Een lekker maatje schar ging met ons mee naar huis, want hoewel Paul niet erg gelukkig viste vandaag; hij lust ook graag een scharretje. Verder werd er op de pier met name in de vroege ochtend leuk schar gevangen, maar overdag was het daar zeker niet beter dan op onze stek.

GroetenCor=== Dinsdag 10 januari 2012 ===


Dinsdag 10 januari

 

Had nog wat piertjes over...

Ben gaan vissen bij het gemaal van Borsele.

Was er om 9.00 uur, dus 2 uur te laat, maar ik had geen zin om zo vroeg mijn bed uit te gaan....

Mooi weer, geen wind!

2 hengels, bezemsteeltjes. Was lang geleden (25 jaar terug!) hier ook wel eens wezen vissen.

Je moet wel even wennen, op die hobbelige keien! Maar toch ging het best aardig!

Gevist tot 12.30 uur

7 stuks schar (grote jongens) 1 mooie aan de maatse wijting!

Zo, deze week heb ik mijn portie buitenlucht wel weer gehad..

Maar ze geven voor het weekend goed weer af, dus...????

 

Groet

BenBen Sorgedrager=== Dinsdag 10 januari 2012 ===


Hoi alle vissers,

 

Zijn zondag 8 januari wezen vissen omgeving Dishoek op Walcheren.

We waren goed op tijd! Heerlijk weer , eindelijk geen zuchtje wind.Het was laagwater om 19.45 uur.

We waren er om ca. 17.00 uur. Dus alles bij licht startklaar, altijd wel lekker om bij daglicht te beginnen.

Verder waren er geen vissers te bekennen? Volle maan! 'T is dat die maan niet kan lachen, want wat hebben we goed gevangen!

Het begin een beetje aarzelen maar zo'n 2 uur voor laag heb ik geen boterham, bakje koffie etc... meer aangeraakt! De een na de andere hengel was raak.

Veel mooie scharren, maar een stuk of 3 ondermaats! Verder ook nog ca.. 6 wijtingtjes en een stuk of 7 wijtingen aan de maat!

Mijn zoon Ray had het net zo druk als z'n vader! Gevist tot 2 uur na laagwater.

Door de stroming mis je nogal eens een beet, maar bij elke ophaal was het raak!

Gevist met bezemsteeltjes, haakje 4, 4 hengels in totaal...

Resultaat:

ca. 60 grote scharren (Zijn dus nog niet vertrokken!) en 7 aan de maatse wijtingen. Of je nu ver weg of dichtbij gooide, ze aasden lekker fel!

Gevist met verse pieren en ook nog met gezouten pieren. (vinden ze ook lekker?!)

Enfin, een mooie avond, alleen wel een karwei om alle vis weer schoon te maken, maar ook dat hoort er bij!

 

Groeten

Ben en RayBen Sorgedrager=== Dinsdag 10 januari 2012 ===


gisteren avond wezen vissen bij het strand van dishoek de vagst was minder goed dan verwacht 7 scharren en een paar wijtingtjes .  groetjes christophe de mossel                                                                                                                                                                                                                                                             christophe nicolai=== Dinsdag 10 januari 2012 ===


dag allemaal

vandaag gaan vissen aan de panoramaweg breskens ,weinig beet gekregen

goed weer laag water om 14.45u veel vuiligheid op uwe draad(apehaar)

en steeds vasthangen achter ne kleirand ,voorlopers en monturen kwijt

was den tel kwijt ,van koleire gestopt en ne koffie gaan drinken in cadzand

ga morgen namiddag nog eens een poging wagen op mijn vertrouwde stek

geen vis

groetjes william william EECKHAUT=== Dinsdag 10 januari 2012 ===


Hoi

Maandag gevist in de haven van Terneuzen van 13.00 uur tot 16.30 uur samen met Adrie hij had 0 keer beet en ik .

De vangst 4 scharren .

Maandag avond van  1900 uur tot  2200 uur gevist bij Cadzand .

de vangst 6 ondermaatse wijtingen en die zwemmen weer

gr imarimar de pan=== Dinsdag 10 januari 2012 ===


Eerste visdag

Maandagavond gelijk nog maar eens wezen vissen met Johan. We hadden verzonnen om naar www/zeegat.nl te gaan. We kwamen er een bekende mede/wedstrijdvisser tegen, Angelo stond er al een poosje mooi scharren en wijtingen te vangen.  Dus snel de spullen opgesteld en de onderlijnen nat gemaakt. Ik viste met een lichte hengel dicht onder de kant en een lange voor het verre werk, beiden met 2 wapperlijnen en grote haken. Als aas hadden we derdehands pieren, tappen en zagers. Gelijk bij de eerste draai op de verre hengel kwam er al vis aan de kant, een fraaie schar. Op de lange hengel had ik de eerste twee uren bij elke draai een of twee vissen, de korte hengel dicht onder de kant was duidelijk minder. Daarna viel de vangst stil en kwam er alleen op de dichtbijhengel nog een maatste bot op het droge. Na 3 uurtjes vissen hadden we samen zoŽn 40 vissen, de grootste scharren en wijtingen gingen mee voor de pan, de kleinere en-of goedgehaakte gingen terug. Opvallend was nog dat er aardige dikbuik-wijtingen tussen zaten maar ook anorexia-wijtingen. Angelo ving nog een gul die fraai van maat was maar zo mager als een lingeriemodel. We werden tijdens deze eerste vissessie van 2012 vanaf een van de flatjes aan de boulevard nauwlettend gadegeslagen door een paar lingeriemodellen.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Dinsdag 10 januari 2012 ===


Hoi Gisteravond weer wezen vissen met mijn beste vismaat die altijd geluk met ze mee brengt de vangsten waren prima ook misschien dankzij onze collega die altijd ffff komt kijken weer was prima, we stonden op het nollestrand waar verder niemand was te bekennen dus heel het strand was voor ons het is wel eens anders geweest niet normaal soms, gevist van 18.00 tot 23.00 totale vangst met ieder 2 hengels jammer geen banaan misschien later, 22 mooie scharen en veel kleine wijting allemaal terug gegooid heerlijk gevist, groetjes van ons jbmw en zijn trouwe vismaat en andere collega niet te vergeten. en als aas niet te vergeten prachtige pieren veel  beter als die kweekzagers.jbmw=== Dinsdag 10 januari 2012 ===


9 januari 2012...'t was een tijdje geleden dat ik nog eens aan de waterkant stond maar toch nog eens naar Cadzand geweest in een poging om na het felle stormweer wat visjes te vangen.   Vertrokken met wat gezouten aas en verse pieren aan het strand toegekomen om 03.30 uur.   Geen vissers te bespeuren en dat zou de eerst volgende uren niet veranderen.  Wilde zee, vrij vuil water en de westenwind liet ons niet toe van de normale afstanden te halen.  Laag water was voorzien iets voor achten.  Duurde ruim 1 uur voor de eerste lichte aanbeetjes en de eerste vis liet nog langer op zich wachten.   Gevist met dwarrellijnen en mijn maat met afhouders.   Ik slaagde er in toch in om 8 scharren te  vangen waarvan 6 zeer mooie,  eentje van  35+ en eentje dat weer mocht.  Ook nog twee wijtingen aan de kant gebracht. Mijn vismaat had ongeveer zelfde als ik maar zijn vis was wat kleiner.  Geen bijzondere visrijke dag maar 't was fijn om nog eens te vissen en een panneke vis mee huisxwaarts te nemen.

 

 

 Milan=== Dinsdag 10 januari 2012 ===


zondagmorgen onze 1ste wedstrijd van 2012 gevist van t'Shietertje uit de Fijnaart.

Gevist aan het callandkanaal, lekker zonnetje met wat winderig weer, kan slechter.

Er is redelijk gevangen, vooral wijting maar ook enkele mooie scharren.

Volgende wedstrijd 29 jan aan zoutelande, ben benieuwd of de vis er dan nog zit.

gr gerger=== Maandag 09 januari 2012 ===


Hallo vissers,

Vandaag 9 januari gevist aan de papegaaiebek(Maasvlakte)

Gevist van 11.00 uur tot 17.00 uur ( 15.00 uur hoog )

Toch nog wat gevangen, alles op piertjes.

Vangst : 2 x schar/2x wijting/2x meun/1x steenbolk.

Bijzonderheden : gezelschap van een zeehond en een wel zeer brutale meeuw die steeds mijn pieren probeerde te pikken.

Groetjes, Jan de LeeuwJan de Leeuw=== Maandag 09 januari 2012 ===


Hoi Beste medevissers,

gisteren gevist aan het nollestrand met 2 hengels als aas had ik pieren gestart om 15.30 tot 20.30 vangst was nul komma nul weer was prachtig maar helaas geen vis.

is de schar weg komt het door de storm ik weet het niet. groetjes jbmwjbmw=== Maandag 09 januari 2012 ===


vanavond nog even aan de bottebar gestaan in zoutelande.

2 maatse scharren,

m'n maat had er ook nog een klein partijtje ook hier volgt nog post van.

het weer was best aan de goeie kant lekker zacht frisse windje en hebben zeker nog een paar andere lampjes aan de kant van het strand zien schijnen, vast en zeker bekende, we gaan morgen nog wel even een paar uurtjes proberen met wat pieren en zagers. we hadden ondanks dat nog uit probeersol een paar zakjes van die tappen mee genomen of hoe je dat ook noemen wilt, uit mijn ervaring bar slecht als deze persoonlijk gebruikt word aan de haak, geef mij dan maar liever een paar pieren en zagers moet zeggen dat ik daar het meest gelukkige in ben als het gaat om het strand vissen op de schar en wijting.

met vriendelijke groet,

pascal zwaanpascal zwaan=== Maandag 09 januari 2012 ===


Hoi Zeevislanders,

Zo, de kop is eraf!! Na een "winter"-stop van 4 weken zondagavond, voor de eerste keer in 2012, met twee hengels naar het strand getogen. Gekozen voor Zoutelande aangezien aan de west- en noordwest kant van Walcheren de storm nog in het water zat (te lange branding).

Gestart om 17.30 uur; gestopt om 22.00 uur; LW om 19.30 uur. Voor de keer eens geen enkel materiaalverlies gehad; da's top! Vangsten waren minder; 20x vis met veel variëteit: 4x mooie scharren (mee!), 1x gul van 49 cm (mee!), 1x mini-gulletje (terug), 1x meuntje (terug, wel een mooie beet op zo'n visje, lekker fel), 13x wijting wv 4 maats en 9 klein grut (alleen twee maatse "slikkers" meegenomen; rest terug!). Dat is behoorlijk minder dan in december. Ik denk dat 't samenhangt met de wind die constant in de noorwest-hoek heeft gezeten; naar mijn ervaring geeft zuidwesten wind ("wind" en niet "storm" a.u.b.) altijd betere vangsten. Wat dat betreft worden we deze komende week, als de voorspellingen uitkomen, op onze wenken bediend ..... ZW-wind kracht 3/4. Waarschijnlijk deze week 's avonds, op een andere plek, nog eens proberen.

Groetjes weer!De Middelburger=== Zondag 08 januari 2012 ===


Hehe na een week storm eindelijk wat minder wind dus : Vissen. Omdat het al een tijdje op m'n verlanglijstje stond gekozen voor de papagaaiebek nieuwe stijl op de oude maasvlakte. De oude ppgb stond vaak garant voor goede vangsten maar was ook berucht om z'n kans op veel materiaalverlies, dat viel vandaag dus allebei erg mee. De vangsten bestonden weliswaar uit veel klein grut zoals wijting, schar, puitaal en minigulletjes maar tegen t hoge water (14.15 u) kwamen er toch een mooie gul en een paar maatse scharren op de kant. Benieuwd wat dat betekend in het donker, dat gaan we vandeweek dus maar proberen. Alles gevangen op prachtige pieren, speciaal gesorteerd door gerrit van avicentra in oostvoorne, aan rode bezemafhouders mer rode snooitjes en voor mijn doen zeer kleine haakjes. De 5 meterstokken hoefden vandaag hun best niet te doen want ver gooien is niet nodig, de geul loop op nog geen 20 meter uit de kant dus ook een leuke stek voor vissers die niet zo ver gooien. Al met al zo'n 30 vissen gescoord die allemaal weer zwemmen op die paar na die niet snel genoeg bijkwamen en dus in de snavels van een paar meeuwen verdwenen die overigens erg brutaal zijn daar dus let op je aas als je even wegloopt. Oh ja, materiaalverlies ; 2 lijnen kwijt waarvan een door m'n eigen domme schuld en 1 haaklijn losgeschoten uit een onderlijn, kortom een stek erbij op het lijstje. Groeten vanDe robbeklopper=== Zondag 08 januari 2012 ===


2e sessie in 2012...Maasvlakte!

Vanmorgen al vroeg richting Maasvlakte gereden samen met m'n beste maat Ton

300 verse pieren bij ons voor 4 stokken.

Rond 8 uur gingen de eerste pieren het water in,en er volgde weinig vis op dit (ondiepere) gedeelte.

Na korte tijd verkast naar een andere plek iets verderop,en daar kwam wel vis boven water,maar aanzienlijk minder dan de laatste keren dat we hier stonden.

Na dik 6 uur vissen hadden we samen een dikke 40 stuks gevangen,waarvan ongeveer 60% maats....veel kleine wijting,en (wel mooie) scharren!

Ton had nog een meeuw in zijn lijn tijdens een worp waarna we het beest naar de kant hebben gedraaid en los kunnen knippen!

Al met al weer een leuk dagje aan het water.

Groetjes.......en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Zondag 08 januari 2012 ===


cadzand

Deze morgen heb ik gevist aan de molen te cadzand van 8 tot 12

gestart met laag water, zeer veel stroming en het nodige apehaar

Lekker weertje, beetje zon, beetje wind

Verse pieren als aas,

slechts een baby-zeebaars liet zich verleiden ...

m'n collega iets verder had bijna evenveel gevangen, nog niks dus.

volgende keer beter

Bart Bruggebart=== Zondag 08 januari 2012 ===


Dishoek, 6 januari

Voorzien van Franse tappen, zagers en mesheften (er was in heel  Zuidwest Nederland geen zeepier te verkrijgen)  vrijdag naar  het Dishoekse strand bij de Zilvermeeuw getogen. Net als de vorige editie tussen twee stormen in. Weersverwachtingen waren zeker vergeleken met de rest van de week redelijk te noemen. Droog, helder, windkracht bf 4 en laag om 18.30.

We waren niet de enigen, een vijftal medevissers bevolkten de vakken naast ons. Was het vorige keer nog scharretjes en wijtinkjesfeest, nu was de vangst bedroevend. Met vier hengels in 4 uur tijd 3 schar, 1 meun en 2 wijtingen weten te strikken. Lag het aan de stek, lag het aan het aas, lag het aan de storm de dagen ervoor, gooiden we niet ver genoeg? We zullen het niet weten. Gezien de rafelige lijnen waren er in ieder geval nog zat mesheften op de zeebodem. De (Belgische) buurman had ook niet veel en een vak verderop had een visser in ieder geval nog 8 maatse scharren en wat klein spul.

Maar we hebben weer genoten van het mooie weer en van de ferryboot  Van DFDS (IJmuiden-Newcastle!!!)  die in een half uur tijd de Westerschelde op kwam en weer even snel verliet. Zeker verdwaald.

Don (Utrecht) en Sacco en Mathis (Breda).Don=== Zondag 08 januari 2012 ===


ZOEK ACTIE OOSTERSCHELDE.

Vrijdagavond werd boven de oosterschelde een rode vuurpeil waargenomen iemand in NOOD?

De knrm rukte met diverze vrijwilgers uit om een onderzoek in te stellen maar er is tot nu toe niets aan getrofen en hopelijk blijft dat zo.

De knrm rukt ten alle tijde uit bij een rode pijl bij nacht en ontij wat voor weer het ook is en de diverse vrijwilgers van brandweer en ga zo maar door die gaan op pad, om mensen in nood te redden.

We hebben de laatste dagen veel windstorm en hoog water gehad en dat er dan van die onverlaaten zijn die het leuk vinden om een rode nood pijl af te schieten die begrijpen, zelf niet waar ze mee bezig zijn naar mijn indruk een IQ van nul comma nul.

Mochten er mensen zijn die er iets van afweten of gehoord hebben schroom niet meld dit bij de bevoegde persoonen zij weten hier raad mee dit kan anoniem.

Ik ben zelf kantbootvisser maar we moeten deze onverlaten een halt toe roepen en niet schromen ze bij naam en toenaam te noemen en melden bij de bevoegde persoonen.

Dit is geen vangst bericht maar belangrijk genoeg voor onze vrijwilgers van de KNRM  EN DE DIVERZE VRIJWILGERS DIE INGEZET WORDEN BIJ NACHT EN ONTIJ.

Hopende op uw medewerking.j polderman=== Zondag 08 januari 2012 ===


beste vissers

gisteravond ( Zaterdag ) toch gekozen voor de boulevaar van vlissingen

wel een stevig briesje maar was om te doen

geviste van half 6 tot 9 uur totaal 18 vissen waarvan 3 maatse scharren de rest zwemt weer

we waren alleen  groetjes en draai ze er uit

rolf en johanjohan en rolf=== Zaterdag 07 januari 2012 ===


Vandaag gevist op het invalide-steiger te stavenisse, gevist met 2stokken, de vangst was vrij goed te noemen 17 schar aan de maat, en wat ondermaatse wijting

al met a.l een prima stek op de oosterschelde

groet merienmerien=== Zaterdag 07 januari 2012 ===


Gisteren 6 januari bij Cadzand gevist met afgaand water.In het begin gevist met zagers, zoute pieren en taps, met als resultaat 1 kleine schar.. daarna even wat pieren gehaald en met opkomend water toch nog 17 schar (14 tussen de 25 en 30 cm) 7 stuks wijting klein en graat mager, en als klap op de vuurpijl nog een gul van 53 cm wel goed dik en rond en dit alles met verse pieren.

gr. vader en zoon.vader en zoon=== Vrijdag 06 januari 2012 ===


cadzand, vandaag bij cadzand wezen vissen. aan het begin al gelijk 2 mooie scharren, met pieren veel stroming maar dat leverde ook wel vis op. rond een uur of 2 draaide het heel erg zwaar en hing er een gul van 50 cm aan op een haakje 8 ongeveer een uurtje later nog een gulletje van 31 cm. aan het eind van de dag hadden we als resultaat 22 mooie scharren tussen de 25 a 30 cm en 2 mooie gulletjes en 3 meuntjes van rond de 25 cm. al met al een geslaagd dagje vissen.

 vissers met zwarte en gele jas=== Woensdag 04 januari 2012 ===


Halloa beste Vissers de beste visvangsten voor het nieuwe Jaar .

Wij zij maandag 2 Januari wezen vissen met onze 2 kinderen op het strand van Zoutelande van 12 tot 4 uur .

Het was ons eerste keer en hebben van andere vissers de nodige info gewonnen waar en hoe we hier moeten vissen .

We hebben deze dag 5 schollen gevangen tussen de 31 en 35cm .

We zullen hier vaker te zien zijn we hebben het goed naar ons zin gehad .Fabian ,Jesse,Gerard,Sjoerd=== Dinsdag 03 januari 2012 ===


hallo viscollega"s, beste wensen en een visrijk 2012

wij zijn om het jaar goed te beginnen reeds op maandag 2 januari

onze éérste sessie van het nieuwe jaar gaan vissen op het prachtige strand

in zoutelande.aangekomen rond 10u eerst nog enkele koffies gaan drinken

en daarna aan het speeltuintje onze hengels gaan opstellen.

de wind was nog te doen ,maar later op de dag een dikke 5a6 zw. gelukkig geen regen

we hebben gevist tot 15u30, wat ons een totaal van 5 visjes opleverde!!!??? en een verlies van 3 onderlijnen

er stonden deze dag een 10tal vissers en ik denk dat zij nog minder hadden

maar niet geklaagd het was een leuke dag en volgende keer beter, zaterdag gaan we nog eens op de wrakken

als de wind het toelaat

groetjes, en vang zeRaf & Patrick=== Dinsdag 03 januari 2012 ===


Hoi alle vissers..

Allereerst allen een best visjaar toegewenst!

Zijn maandag  2 januari gelijk maar begonnen om te gaan vissen bij Westduin.

Goeie stek, alleen deze keer was het naadje. Gevist 2,5 uur voor en 2 uur na laag water. Stond 's-morgens weinig wind, echter tegen de middag een straffe westen wind!

De pieren waren dik in orde, zelf gespit zoals altijd! Ook dat vinden we een leuke bezigheid.

Gevist met afhouders en eentje met dwarrellijn. Maakte niets uit! De eerste 2 uur niks!? Ik denk dat we door de straffe tegenwind net niet ver genoeg konden gooien?!

Bij bijna stilstaand tij nog gezamenlijk 4 wijtingtjes, 3 postzegeltjes van scharren  (zwemmen weer... hoop ik)

Daarna nog 6 scharren en een mooie bot (bot voor de kat)

Er waren meer vissers bezig en die vingen best aardig zo te zien?? Ach ondanks de mindere vangst toch een mooi dag al vonden we het door die wind toch nog fris op strand.

Heb ik het idee dat het met de schar binnenkort eventjes is afgelopen... wie denkt daar net zo over?

Misschien einde van de week nog effe proberen, als het tenminste niet zo hard waait, de voorspellingen zijn niet al te best.

Ray en BenBen Sorgedrager=== Dinsdag 03 januari 2012 ===


hallo,

gister gevist met m'n vader aan het nollestrand we begonnen om 11:00 tot 14:15. toen stopten we omdat we geen een beet hadden gehad. misschien door de grote golven wij weten het niet. daarna doorgereden naar de papegaaienbek om het daar nog even te proberen. we waren er om 15:30 tot 19:30. nog 4 kleine wijtingen gevangen en een krab. en mijn vader 1 wijting en een grote schar.harm ter stege=== Maandag 02 januari 2012 ===


Zondag gevist bij het gemaal van Borsele.

Vangst bestond uit krabben, vuil, meuntjes en 4scharren.

GroetjesLoodje=== Maandag 02 januari 2012 ===


Een goede start in het nieuwe jaar!

Vandaag met Ton en Bob naar de Maasvlakte geweest om wat Wijting en/of schar boven te draaien.

Van 7 uur tot 15.00 uur gevist,en we hadden rond de 100 vissen,waarvan ongeveer 40 stuks ondermaats was.

Dit viel me na de laatste vangstberichten te hebben gelezen helemaal nog niet tegen,wel hadden we wat minder schar dan de laatste keer hier,de scharren waren wel mooi van formaat.

Ook nog een mooie gul voor Ton en enkele pap gulletjes,en een paar wijtingen van bijna 40 cm lieten zich ook strikken door de oude pieren die we donderdag al bij ons hadden aan het strand van Zoutelande.

Al met al een lekker dagje aan de waterkant doorgebracht met lekker weertje en niet al te veel wind.

Binnenkort weer een volgende sessie.

groetjes......en draai ze eruit!!!

kiskeKees Reijngoudt=== Zondag 01 januari 2012 ===


1 januari gevist in hoedekeskerke van 14u30 tot 18u30 vangst 15 scharre tussen de 25 en 31cm.zeker evenveel beten gemist jumpy=== Zondag 01 januari 2012 ===


  Hoy   vissers   gisteren   op  oudjaarsdag  gevist    op   de   noordpier  van  8tot 15 uur

  zuidwesten wind   afgaand tij   aan de  buitenkant ,  in het   begin  leek  het  niet veel

 maar   er   kwam  toch nog  wat  leven , om  mij  heen   werd  niet  veel   gevangen 

na  een  paar   missers  kwam  er  een mooie  gul  boven  water  50cm   daarna   nog  een

grote  wijting   +  wat  kleintjes    en  nog  ongeveer   10  mooie  scharren  verder  was  er  geen

peil  op  te  trekken  kwa  timing   . ook  nog  wat  meegemaakt  samen  met  buurman visserman

nog  nooit   meegemaakt,  ik  zat   met  de  lijn  aan  een  meeuw  vast   ik  kreeg  hem niet  los

draad  maar doorgeknipt   meeuw  dreef  verder  en  ja hoor  mijn  buurman  had  beet dus 

inhalen  en  het   gebeurde   hij  trok  ook   mij  onderlijn  mee  +  de  meeuw  +schar, ik  er  naar

toe  ook   zijn  tweede  lijn   zat er  tussen  , eerst  lijn  met   meeuw los  gemaakt  dus  meeuw

vrij   ik  onderlijn  terug  en  alle lijnen  buurman  gered  .  wat   een  toeval,  op  de  terug weg

zwom er  nog  een  jonge zeehond   de  zeeuit   en  er  weer  in   mooi  gezicht.

sanders  hengsport  nog  bedankt  voor  de  mooie pieren   en  iedereen  nog  de  beste wensen

Frans   HeerhugowaardFrans Heerhugowaard=== Zondag 01 januari 2012 ===


Beste Kantvissers,

Vooraleerst een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst zodat je regelmatig naar de waterkant  kunt!

Ik heb het oudjaar vrijdag afgesloten met een kantsessie vanaf Ellewoutsdijk.

De vangst was matig maar ook niet slecht.

In totaal 7 stuks: 3 wijting, 3 schar, en één gul om het goede najaar af te sluiten.

De wijtingen kunnen verder groeien tot het najaar van 2012, dan zullen ze voldoende aan de maat zijn!

2 scharren waren van het formaat "pannetje vol" dus dat wordt smullen!

De gul was een 50er dus dat viel ook mee!

De dwarrellijn met verse zeepieren was favoriet, op de afhouders enkel die kleine wijtingen.

De wind en de stroming waren fors, dus flink zwaar ankeren was de boodschap.

De zon maakte er toch nog een aangename winterse namiddag van.

groeten vanuit Duffel en tot weerziens aan de waterkant!

HugoVets=== Zondag 01 januari 2012 ===


Wij wensen alle lezers van Zeevisland een gezond, liefdevol, geweldig en vooral visrijk 2012 !
Namens het hele Team van Cordes Travel en Zeevisland willen we jullie allemaal bedanken voor jullie bijdrage en bezoek aan Zeevisland.

Wij hopen dat we in 2012 nog mèèr vangstberichten mogen ontvangen en er nog meer vissers berichten insturen, laat een goed voornemen zijn om meer te schrijven. WIj zullen er in 2012 weer zijn voor jullie, met vangstberichten uit heel Nederland, Belgie, Noorwegen en IJsland en uiteraard volop reisverslagen uit de verschillende landen.

Tot slot nog een dank aan al onze sponsoren >>klik hier<< die het mogelijk maken dat Zeevisland een paar duizend bezoekers per dag aan kan, meer dan 14.000 fotos kan bewaren en dat ook de site "snel" blijft als er een op een bepaald tijdstip heel veel bezoekers online zijn. Dankzij deze sponsoren kunt u gratis Zeevisland bezoeken en kan Zeevisland groeien.

Een goed begin voor 2012 !

Team Zeevisland
Team Cordes TravelLinda en Raffie