Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van januari 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Dinsdag 31 januari 2012 ===


beste visfanaten

eindelijk weer eens veel positieve berichten vanuit alle windstreken.

gelukkig dus ook bij ons vandaan.

Zaterdag 29-1 weer met de nautilus de wrakken op gegaan .

Gezellige ploeg mooi weer dus de dag begon goed.

Na een mijltje of 35 het eerste wrak aangedaan en hier kwam al leuke vis af , maar 

wij hadden het gevoel dat het beter kon dus toch maar weer een stukje verder gegaan 

tot we op zo n 55 mijl laggen en toen was het BINGO .

hier lekker blijven driften met als resultaat dik 200 leuke gullen met een paar hele mooie uitschieters.

Dus dag een super.

Zondag 29-2 weer lekker vroeg weg en na een paar positieve berichten uit een andere hoek gekozen om vandaag

weer ander wrakken te proberen .

Dit was ook een goede visserij alleen iets minder vis maar wel meer grotere.

eindresultaat 110 mooie gullen dus ook niets om te klachen kijkend naar de afgelopen maanden.

Dinsdag 31-2 wederom vroeg weg met een behoorlijk pittig zeetje maar goed te doen.

Na de eerste twee wrakken aangedaan te hebben sloeg de schrik ons om de oren,

maar een visje of 4 aan boord,dus weer even zweten.

nog een wrakje dan maar en ook hier niet veel vis.

besloten om iets verder te gaan en ja hoor wederom BINGO de gullen kwamen aan de muppets

met 3 tegelijk omhoog en ook hier weer mooie dikke vissen erbij .

Lekker blijven liggen en toch nog een paar kisten vol kunnen vangen .

Ik had hier graag foto s bij geplaatst maar heb momenteel problemen met computer dus die komen morgen op onze

website.

mvg groet 

sportvisserij nautilusfrank=== Dinsdag 31 januari 2012 ===


Na alle positieve vangstberichten van afgelopen weekeinde waren wij vol goede moed om dinsdag 31 januari de vangstlijn door te zetten met de Zeearend. De avond ervoor druk overleg over de verwachte golfhoogten en wind. Service van John Luchies om alle sites door te mailen. Maar het mocht niet baten. Het zag er niet goed uit. Om zeven uur afgesproken bij Neelje Jans. Besloten om voor anker te gaan vissen. Dit was echter geen succes. De kou heeft de kabeljauw doen komen maar de schar en wijting doen vertrekken leek het wel. Geen aanbeet te zien met zo'n 12 hengels. De bijvangsten waren prima: gehaktbrood, jagermeister, alphens bitter, stroopwafels e.d Je moet toch wat om bezig te blijven. Werd er een keer Jo geroepen, bleek het om de schipper te gaan (die heet toevallig zo.) en geen uitroep om een vangst aan te duiden. Het zonnetje maakte veel goed, maar daar kwamen we op zich niet voor. En sterke verhalen over eerdere topvangsten maken wel iets goed naast de gezelligheid, maar niet alles. Ook de vangsten op de Big Marlin waren kennelijk niet goed. Met de Zeearend een paar keer verkast, maar geen verbetering. Uiteindelijk hebben we besloten om maar op tijd terug gegaan en volgende keer beter op de wrakken. Ook dit hoort bij het vissen.

Gert-Jan NieuwlandGert-Jan Nieuwland=== Dinsdag 31 januari 2012 ===


Dementie ???

Dat sloeg in dit geval zeker NIET op de 79-jarige !!!!! Gilles Berrevoets die, zoals hij zelf zei ; “Mee moest om de kosten te drukken….” Voor de allereerste keer een hengel in zijn handen gedouwd gekregen door zijn zoon Erik was hij een zeer succesvol onderdeel van de gezellige groep voornamelijk Walcherse vissers.

Plaats van handeling was de Spijkerplaat. ’s Ochtends goed overleg gehad en er werd besloten om niet naar buiten te gaan en in plaats daarvan de plaat onveilig te maken. Dat is altijd een hele tour met springtij want er zijn gewoon momenten dat er niet te vissen is door de stroom.

Waar slaat die aanhef “dementie” dan op? Nou, na 6 dagen achter elkaar op kantoor (ze moesten het verbieden die werkweken…..) wist ik absoluut niet meer hoe de donderdag verlopen was. Hulp ingeroepen van Arian die deckhand van de dag was en na wat overleg kwamen we er samen, met een sms-je wat ik die dag naar John stuurde,  toch uit. Odette meteen ; moet je maar niet met je gare harsens een week wachten met die berichtjes.” Van je vrouw moet je het hebben zullen we maar zeggen.

Dat sms-je vertelt de dag ook wel. Om 11 over 10 schreef ik ; “Nou ja, 5 gullen waarvan 4 mooie en heel leuk wijting en schar. Liggen een uurtje. Spijkertje…..”

Nou zou het me een lief ding waard zijn als er eens iemand die fluit van Neptunus zou verbranden, platwalsen, versnipperen of in een shredder gooien.  Want nog een uurtje later blies hij erop en was het over met de pret. Daarom met een tussenstop bij de groene 3 maar even bij Ritthem gaan liggen om de loeiharde stroom uit te zingen, worsten te eten en de soep soldaat te maken. Daar kwam niet zo veel boven maar Gilles verspeelde nog 2 gullen en ving 2 kleintjes. Verder wat schar en wijting maar het hield daar niet over.

Toen het tij er wat uit liep weer terug naar de kop van de Spijker en daar trok de visserij gelukkig ook weer aan. Wijting, schar en wat papgulletjes was ons deel.

En wie was de topper van de dag ?? Eén keer raden…. Gilles viste ze onder begeleiding van Arian het snot voor de ogen. Helaas geen foto gemaakt van het gemeen lachende gezicht als hij weer eens een vis boven toverde en de rest wat onbeholpen stond te koekeloeren. Nou ja, dan maar wat “gullige en wijtingige” kiekjes erbij.

Allemaal bedankt weer en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.nethank perree=== Dinsdag 31 januari 2012 ===


Zondag 29 januari na bijna anderhalf jaar weer eens op de wrakken wezen vissen met de Big-Marlin. We vertrokken s'morgens vroeg om half 6 voor een tocht boven de 40 mijl.

We waren met 7,5 personen aan boord. Jack telde we maar voor een halve omdat hij s'nachts om 3:00 uur thuis was gekomen van een avondje stappen en hij alweer om 4:00 in de auto naar Zeeland zat.

De eerste uren hadden we geen kind aan hem omdat hij allen maar sliep en pas wakker werd toen we bij het eerste wrak aankwamen. De temperatuur was redelijk om te doen evenals de golven van de zee. Later op de dag namen de golf hoogtes wel toe. De vangst was redelijk tot goed. In totaal 111 gullen gevangen inclusief 1 koolvis en een mooie Polak. Ook werden er diversen wijtingen gevangen en de nodige steenbolk. Als aas hadden we pieren en mesheften. De grootste vis deze dag was voor Ruud Hoogers met een gul van 68 cm. Hij won dus ook de dagprijs, een mooie vismolen. Ook mocht hij de eerste prijs in ontvangst nemen voor de grootste haai (109 cm) die hij aan boord van de Big-Marlin in 2011 heeft gevangen. Deze prijs bestond uit een visreel van Okuma. Dre bedankt weer voor deze mooie vistrip en de mooie prijzen.


      Carlo van Rijen=== Dinsdag 31 januari 2012 ===


Maandag 30 januari,

Sneeuw, kou, wat een ellende om doorheen te rijden.
maar we hebben een afspraak met de Valkyrie van Eef hoek, en dus vertrek ik om 0200 uur in de morgen om mijn vismaten Frank en Jan op te halen.
om 0300 uur heb ik iedereen in de bus zitten en rijden we naar Gilze rijen, alwaar onze Belgische maten op ons staan te wachten.

Flor, Anton en Richard staan alle 3 aan de koffie, en na even snel wat info uitgewisseld te hebben rijden we door naar Eef.
om 05:15 laden we onze spullen uit, en  zetten we alles aan boord bij de Valkyrie. Schipper was Eef zelf en rechterhand was Hans, die altijd wel wat te mekkeren heeft op mij.
Zo ook deze morgen. Maar een dagje vissen zonder dat Hans en ik elkaar een beetje etteren kan niet, dan is er iemand ziek!

2,5 uur varen, en een paar bakken koffie verder driften we over het eerste wrak, en de gullen komen ook meteen naar boven.
Niet de allergrootste maar wel vis!!!! en daar doen we het voor. Links en rechts worden er wat visjes teruggezet omdat die toch net te klein zijn. Steenbolkjes erbij, leuke visserij.

Het aas was favorier, op kunstaas werd er niet gevangen. Nadat een klein bootje ons ongeveer gebruikte als sleepboot, zo dicht kwam hij langs ons varen om mee te profiteren, zijn we verkast naar een ander wrak.  Hier was een minder, sporadisch een visje, maar wat we hier zagen. Tuimelaars, een stuk of 6 die om de boot aan het spelen waren. een prachtig schouwspel.
ik heb er een filmpje van gemaakt, helaas kan ik dat hier niet plaatsen, maar dit zal zeer binnenkort op de site van eef hoek staan. 

Toen weer doorgevaren naar het volgende wrak. Hans was ondertussen, puur en alleen om mij wat te etteren, met de shad gaan vissen. Toen ze hierop ook bleken te pakken, ben ook ik uiteraard overgestapt, en werd het een klein wedstrijdje met "verwensingen" over en weer als er weer een vis werd verspeeld. Ze pakten de shad, maar net niet gulzig genoeg. Wel zat de vis er dik, want er kwamen er verschillende boven die vals gehaakt waren.

Plots boog mijn Shimano beastmaster toch wel erg diep door, en met vereende kracht kon ik deze vis van het wrak wegtrekken. Als een kabeljauw dan zo met je speelt, en je toch redelijk strak afgestelde slip aan het werken krijgt, heb je meestal wel te maken met een mooie vis. In eerste instantie dacht ik ook dat deze weer vals gehaakt was, in de rug of de staart, maar toen ik het bonken van de kop voelde wist ik beter.

Laat hem niet gaan ellendeling!!! , riep Hans, binnendraaien dat kreng!!!! , Eef stond met een brede glimlach het gevecht van Hans en mij te bekijken, maar toen op een meter of 3 onder de oppervlakte de witte buik van een kabeljauw van formaat zichtbaar werd werd het toch wel even serieus.
Net erbij, rustig Toine, hij zit nog maar net vast!!!! vis kwam boven en ik wist niet wat is zag. Frank nette de vis en aan dek viel de Berkley loodkop zo uit de bek.
13,6 kg geweld, 1,23 meter lang. ongelooflijk, dit is een droom die uitkwam. Wat een prachtbeest.

Op het einde van de dag, bleek dat iedereen erg mooie gullen had gevangen. mooie grote tot 80cm, ook de wat kleinere van rond de 60cm.
Wij hadden met ons clubje van 6 een dikke 230 gullen, en de nodige grote steenbolken.
Moe maar voldaan, voeren we terug naar Stellendam waar we de spullen hebben ingeladen, Eef en Hans bedankt en de terugreis hebben aanvaard.
Onderweg zijn we nog even lekker gaan eten, waar we de dag nog eens kort hebben doorgenomen.

om 22:30 uur plofte ik thuis op de bank, met een glimlach die niet meer van mijn gezicht te krijgen was.

groeten uit Limburg, van de club van 6,Toine van de Meulenhof=== Maandag 30 januari 2012 ===


Zaterdag 28 -1 er weer op uit getrokken richting Knokke. De visserij vlak bij de W1 was voor ons slecht en al snel verkast naar minder diep water. Hier af en toe een gul gevangen door mijn vismaat Bruno. het was al 4  tegen nul en nog geen beet gezien aan de zeekant. Vreemd, want 2 weken geleden was het andersom. Maar het blijft vissen!. tegen de tijd dat de stroming minder werd kreeg ik ook regelmatig beet. wat opviel was dat we nagenoeg geen bijvangst hadden van schar en wijting. nog even op het diepere geprobeert omdat daar nog wat ebstroom liep, maar daar geen beet gekregen. Toen de stroming eruit was hadden we 8 gullen in de boot liggen, 4 mini torretjes terug gegooid en 2 achter de boot verspeelt net voor het scheppen.

Met opkomend water nog een uurtje bij de Zwarte polder gelegen en daar nog 7 gullen bij gevangen, 4 kleine teruggegooit, samen met een berg ondermaatse wijting. weer een mooie visdag gehad, met een plat zeetje en nagenoeg geen wind. gevist met dezelfde onderlijnen (2 haken aan stalen afhouders) en aas van het Piertje uit Colijnsplaat.

Volgende week geen visserij, maar naar de beurs van de deltavisser te Ouddorp

gr Delta 1148

Bob en BrunoBob Janssen=== Maandag 30 januari 2012 ===Zeevislanders,

hoe klein is de wereld, heb op zondag 29/1 met Olaf v. Mook op de "Wiesje" gevist en die gaat as augustus ook naar het PENN festival in IJsland van Cordes Travel

is er vorig jaar ook geweest, dus dat levert waardevolle praktische info op.

Ondanks de ellenlange gesprekken nog een paar plaatjes van afgelopen zondag.

mvgr Kees GraafKees Graaf=== Maandag 30 januari 2012 ===


Dagje Happy Fisherman.

Zondag,28.01.had ik een dagje wrakvissen geboekt op de Happy Fisherman van Leo van Tol te Stellendam.

Om 06.00 uur afvaart vanuit de buitenhaven om een paar uurtjes te stomen naar de verre wrakken want kortbij is het al een hele tijd niks. Omstreeks 08.30 uur konden we het eerste wrakje aandoen, helaas was dat niks en besloot Leo na een paar driftjes om het volgende wrak maar te bezoeken, hier kwam af en toe een visje boven maar ook veel materiaal verlies doordat er netten of kabels op het wrak zaten en als je dus geen vis kon haken dan hing je vast, vervelend maar ook dat is wrakvissen. Het volgende wrak leverde wat meer vis en ook het formaat werd wat beter, al werden er geen dikke dames gevangen terwijl die er nu wel zouden moeten zijn, gelukkig heb ik er zo eentje kunnen vangen zodat ik een lekkere portie kuit in de pan kan leggen,mmmm......... De meesten werden gevangen op aas al dan niet gecombineerd met een octopusje, maar als hardnekkig shad visser bleef ik volhouden tot Wim mijn naaste buurman, een ervaren rot in het wrakvissen met aas er in één keer drie naar boven haalde, wat me deed besluiten om het ook maar eens met aas te proberen. Ja wat denk je dan, gelijk comentaar van Leo, hé wat nu ga jij met aas vissen, word jij klein pierke misschien? Jaja lach maar, dus gelijk twee haken aan de onderlijn met elk twee dikke vette pieren, overigens mooi aas dat door de schipper zelf geleverd was naar de kabeljauwskelder gestuurd en ik ben nog niet beneden of ik krijg me daar een dreun op de hengel die gelijk rond als een hoepel gaat staan, ik breng de vis een tweetal meter omhoog en dan vond hij of zij het genoeg en begon langzaam maar zeker door de slip te gaan, en toen maakte ik de fout om inplaats van de vis te laten gaan, we waren ondertussen waarschijnlijk al een stukje van het wrak afgedrift en de kans dat hij zich vastzwom was kleiner, nam ik het spoel vast om de slip te stoppen, en ja hoor, patssss onderlijn over en weg vis en dan vloek je binnensmonds omdat je als een beginneling zo een fout maakt, want één ding was zeker dit was een kapitale vis geweest, maar ja weg is weg. Op het einde van de dag hadden we een gemiddelde van 6 a 7 stuks schat ik zo waarvan ik er zelf 8 op mijn rekening kon nemen, door het toch wel forse zeetje dat zeker meer dan een meter golf had in tegenstelling tot de voorspelde halve meter hadden we nog een lange stoom voor de boeg en omstreeks 17.00 uur lagen we terug aan wal, het was oppassen geblazen want het laatste uur was al het materiaal en het dek van de boot volledig onder ijs komen staan, ik heb nog nooit zulke kouwe klauwen gehad dan nadat ik alles in de auto geladen had, maar zoals een echte zeebonk betaamd staan we klaar voor de volgende keer!!

Klein Pierkejan verschaeren=== Maandag 30 januari 2012 ===


Vangstbericht De Zeearend zondag 29 januari + maandag 30 januari 2012

Zondag met 10 opstapper richting de wrakken.
Redelijk wat golfjes, dus hebben er maar 8 staan vissen.
Uiteindelijk rond de 50 gullen/kabeljauwen aan boord.
Beetje matig na de goede vangst van afgelopen zaterdag,
maar je moet ze natuurlijk wel zelf vangen.


Maandag 30 januari wederom richting de wrakken.
Gelijk bij de eerste wrakken boem! Raak!
Een flink aantal hadden er gemiddeld een 30 stuks gul/kabeljauw,
dus een absolute topper met als eindresultaat een 280 stuks met 11 man.

Ik denk dat we nu rustig mogen concluderen: ZE ZITTEN ER WEER!
Eindelijk!

Met vriendelijke groet,

John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu 
http://wrakvissen.blogspot.com John Luchies=== Maandag 30 januari 2012 ===


zondag uitgevaren met neeltje jans met uitstekend resultaat tot gevolg.

De opkomst van vissers was matig zodat we een zee van plaats hadden aan boord.

Drie wrakken gedaan met als resultaat had ik in totaal 10 gullen en kabeljauwen met verschillende grote steenbolken erbij.

Ik had twee grote kabeljauwen van meer dan 70cm.

Er was zelfs eentje erbij met 14 kabeljauwen.

In totaal waren we met 17vissers.

Benieuwd wat het donderdag zal opleveren met de 24uren tocht van neeltje jansjean paul=== Maandag 30 januari 2012 ===


Wat heb ik toch een heerlijk visweekend gehad!!! Het begon vrijdag met een avondvissen op de MS Theo op de Grevelingen. Samen met Corne Mies hadden we toch mooi een 58 wijtingen, hij een stuk of 41 en ik de rest. Maaar het was in het begin toch zeker lastig om de vissen te vinden. Ze zaten wel 10/15 slagen boven de bodem. Maar het waren mooite wijtingen. De grootste was 38 centimeter. Dat was wel anders dan de witjingen die op het strand gevangen zijn een dag daarna........ maar dat staat bij de kantberichten. Gelukkig hadden we vrijdagavond mooi weer, het was een goede visavond, met veel vis en plezier. Het was een stuk beter vissen dan de laatste keren dat we op de Grevelingen geweest zijn. En Theo weet de visjes wel te vinden!!!!Anja Timmermans=== Maandag 30 januari 2012 ===


Hallo Kabbeljouw meppers,

Op 29 Januari,vroeg uit de veren! De Neeltje jans van Firma Bouwman, was zo sportiev om met heel weinig klanten toch naar de Wrakken te varen. In de richting v/d Vlaamse kust. Met een gemengd (enig onervaren) gezelschap,Vingen we behoorlijk wat Kabbeljouw en steen bolling. Ik zelf, mocht trots (vermoeid) maar voldaan, thuis komen met 15 mooie gullen!!!!! Kapt--Piet en, Marcel, deden hun uiterste best. Heb wel de echte vaste visgroep gemist, waar ik samen een aantal keren per jaar mee op de Ms;Neeltje jans ga vissen op de Wrakken. De echte volhouders, adviseer ik het toch maar weer eens te gaan proberen, daar nu de kou er aan komt de wind er uit is en, voordat de vis kuit gaat schieten. (Ik hou mij aan bevolen!!) Oom Geurt stond ons op te wachten bij binnen komst. Was erg leuk! Dank aan, schip en bemanning.

Brommie.De Kam W.I.=== Zondag 29 januari 2012 ===


Zondag 29 januari,

Een dagje op zee met "Wiesje", na het gebruikelijke ritueel door de Sluis, zijn we na ongeveer 20 minuten varen aan anker gegaan.

Dat was ongeveer halverwege afgaand water,  met regelmatige aanbeten van schar en veelal ondermaatse wijting, wist er een te scoren van 35 cm en een viertal net aan de maat 27/28 cm.

Met het afvlakken van de eb viel ook de beet eruit en zijn we verkast naar een wrakje, daar heb ik 4 gulletjes gescoord waarvan 2 maats, daarna nog een 2 tal andere stekken wat nog een aantal maatse wijtingen en scharren heeft opgeleverd. 

De inwendige verzorging was weer prima, was best fris in het begin loodgrijs maar in de middag nog af en toe een zonnetje.

Om half vijf ging het anker eruit waarna we rond kwart over vijf weer door Hank bij het station zijn afgeleverd.

Kees Graaf

 

 Kees Graaf=== Zondag 29 januari 2012 ===


Vangstbericht van zaterdag 28-01-2012

Uiteindelijk ging de wind dan toch liggen en de windrichting oost tot zuidoost is goed te combineren met een afgaand tij op de Oosterschelde. Er werd al een paar weken leuk schar gevangen aan de groene SVK boeien te Colijnsplaat en dat zag mijn vriend Stephane wel zitten. Het is “hoog water” om 6.36 u dus het wordt een vroege dag.

We ankeren op 15,8 m voorbij de groene SVK 11 en het water is 5,5 °C, kouder dan enkele weken geleden maar nog steeds warm voor het seizoen. We liggen er samen met enkele kleine en wat grotere “opstap” boten zoals de “Zuiderzee”. Al snel volgen enkele kleine aanbeten!  Door het koude water bijt de vis zeer voorzichtig en moet je fijn en geduldig vissen. Het is mijn vismaat Stephane die de eerste schar van 23 cm kan binnenhalen, kort gevolgd door mezelf met eenzelfde exemplaar. Hierna valt het stil omdat de stroom te fel doorzet en we besluiten na een uurtje om een beetje ondieper op 11,5 m te gaan liggen. De stand was dus even 1-1 maar Stephan vangt er dan snel drie mooie bij (24,5 cm, 24 cm en 25 cm) en ligt op kop. Ondertussen is de stroming teruggevallen en besluiten we om dieper op 15,1 m de laatste stroming af te vissen. Hier kan ik een wijting van 27 cm vangen maar Stephane is niet te stoppen en vangt nog een schar van 25 cm, een ondermaatse schar en een meuntje bij. Als de boot draait door de vloed komt ook het zonnetje er af en toe door. Het was al de hele tijd bewolkt en de zonnestralen doen enorm deugd. Stephane vangt natuurlijk nog twee ondermaatse scharretjes bij maar dan komt er een mooie aanbeet op de gevoelige top van mijn Fladen Maximus Supersensor en kan ik één schar landen van 27 cm. Mijn eer gered! Er komen aan beide zijden nog twee ondermaatse scharretjes boven en we besluiten te stoppen. Eindbalans: 9 maatse scharren in de koelbox en een 5 tal teruggezet. Eén meun en één wijting die we ook allebei teruggezet hebben.

Het was een moeilijke wintervisserij maar wel een heel leuke dag met goed gezelschap. Bedankt aan Stephane de scharkampioen.

Delta 926

         Wim Bresseleers=== Zondag 29 januari 2012 ===


Avondvissen Grevelingen

Afgelopen avond samen met 7 Schouwse medevissers van Dreischor en Zierikzee opgestapt aan boord van de MS Theo. Totaal waren we met 16 vissers op de boot, dus iedereen had ruim voldoende plaats. Luc uit België was ook weer van de partij en  vanaf het begin zat de sfeer er goed in. De avond met uitstekend visweer kwam bij de meesten een beetje langzaam op gang. Zelf mocht ik de eerste vis boven halen aan een zelfgeknoopte experimentele wapperonderlijn met een knalgele Paladin forel soft spin voor het haakje zes. Twee weken geleden op de Oosterschelde was dit ook redelijk succesvol op de schar. Deze avond wist ik met de onderlijn in het eerste anderhalf uur vrij snel 10 wijtingen te vangen op vrij agressieve aanbeten kennelijk door de soft spin. Toen het eenmaal echt goed donker was, werkte deze onderlijn niet meer goed en was het tijd voor een andere alternatieve lijn. Ditmaal een lange versierde kerstboom aan een korte twisted boom met ook haakje zes van de engelse firma art-tackle. Hierop vrij veel aanbeten gemist en later overgestapt op een wat grotere haak 2 waarmee ik de wijtingen er wat makkelijker aan kreeg. Ik zal zeker deze prachtige onderlijnen de volgende keer opnieuw proberen, maar dan meer op de bodemvisserij. Bij de andere vissers waren de vangsten ook goed op gang gekomen en bijna iedereen had aan het einde van de avond een redelijk en soms goed gevulde emmer met vis. Totaal hebben we met 16 vissers ongeveer 350 mooie maatse wijtingen naar boven gehaald. De eerste drie hadden aantallen van in de veertig en in de vijftig vissen. De meesten hadden er zo’n 10 tot 25 stuks. Aan andere vissen heb ik een meun, grote bot en een panharing aan boord zien komen.

Theo en Maaike, bedankt voor deze fijne avond en het mooie aas!Jan Willem=== Zondag 29 januari 2012 ===


Vandaag, zaterdag 28 januari 2012, met De Zeearend richting de wrakken.

Het groepje van 9 man vandaag bestond uit een aantal vrienden waarmee ik naar IJsland ben geweest en een aantal vrienden van hun, dus het idee was om een beetje het IJsland gevoel te krijgen. Op voorhand een moeilijke opgave, maar niets bleek minder waar!

Het eerste wrakje wat ik wilde aandoen was net bezocht door Dre Vriends van de Big Marlin met weinig resultaat, dus dankzij deze informatie gelijk nog een uurtje verder gestoomd in de hoop op betere vooruitzichten. Toch fijn om goed geinformeerd te worden door collega's.

Dit was een gouden greep want bij de eerste drift stonder er al 6 hengels krom! Even ben je dan bang dat dat 2 of 3 driftjes goed zal gaan om vervolgens van wrak tot wrak te moeten gaan, maar vandaag niet. Iedere drift leverde vis op en sommige vissers die snel handelden haalde soms 3 mooie kablejauwen binnen in 1 drift. Uiteraard is dit alleen mogelijk bij weinig stroom wat we gelukkig in de ochtend hadden.

Met zeepieren/mesheften in combinatie met een octopusje werden de meeste vissen gevangen. Met de pilkers en shads weliswaar iets minder, maar wel de grotere, zoals eigenlijk te verwachten.

Vandaag was er eentje om in te lijsten, de hele dag op 1 wrak, eindresultaat een 200 stuks kabeljauw/gul, de kleintjes en bolken niet meegteld. De topper van vandaag had er 38 in zijn eentje en Rene had de langste en kreeg een mooi shirt van De Zeearend als beloning.

Al met al een prachtige dag, lekker zonnetje erbij, niet koud, veel actie, veel gelachen, veel vis en goed gezelschap.Zie ook de filmpjes.

Met vriendelijke groet,

John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.comJohn Luchies=== Zondag 29 januari 2012 ===


Hey vissers,

Zaterdag 28 januari de Westerschelde nog eens opgegaan samen met den Hugo.Het was afgaand water een kleine 2bfrt NO. We trokken naar het middengat aan de rode kant bij Hoedekenskerke. De eerste uren genen tik gezien maar toen trok den Hugo er toch een mooie gul uit nog 1 scharretje voor mij en het water stond stil.Dan maar eens verkast naar de groene kant bij Ossenisse. Bij het eerste beetje stroom toch al een paar ondermaatse torren, daarna kwamen er langs de diepe kant de eerste maatse gullen uit.Al bij al toch nog een heel fijne dag gehad, al heeft den Hugo met 7 tegen 1 mijn broek goe uitgekuist. Toch al meerdere keren ondervonden dat bij opkomend water zowel  aan de rode als aan groene kant, de diepe kant merkbaar meer vis opleverd Toch nog een goede vangst met 8 gullen waarvan 2 x 60 en 3 x 50 +

Grtjs Hugo en LouLou Van Nuffel=== Woensdag 25 januari 2012 ===


Spijkerplaat brengt redding.

Vandaag een van-alles-en-nog-wat groep met een onvrijwillig verlaat tijdstip van vertrek. Na de schietpartij op de A 58 moest er ik weet niet wat onderzocht worden en dat resulteerde in een megafile. Om de horde gerust te stellen aangegeven dat we dan ook maar wat later zouden doorvissen.

Rap de sluis door en op naar buiten. In de buurt van de Trawlboei ging het het laatste staartje van het afgaand tij best redelijk. Vooral Ko Lokerse zette de toon en wist er in no time 15 mooie grote scharren uit te toveren. Daarna ; fluiten geblazen en over was het met de pret. Nog 2 verkasjes gedaan maar dat was zo maar lala. In verband met het springtij heb ik de boel wat gerekt om niet te vroeg op de Spijker te zijn. Daar is het als de volle stroom er in staat bij springtij onvisbaar maar aan het einde en het begin van het tij is er daar de laatste tijd een leuk visje te vangen.

IS DAT GEEN FOTO WAARD??

Aangekomen bij de HSS stroomde het nog als een kogel. John van de beste zeevishandel van Colijnsplaat en wijde omgeving lag er als een soort onderwaterploeg niet bedoeld 300 meter te verkassen maar wij bleven gelukkig op anker liggen. Even hard als het stroomde ging de stroom er plots uit en zie ; er ontwikkelde zich een leuke visserij met mooie (en ook hele kleine) wijtingen, regelmatig hele leuke schar en zowaar een aantal leuke gullen. Joop ving er een mooie van 2,5 kilo en 63 cm. Hij kan niet alleen goed vissen maar ook vreselijk ouwehoeren. Zelfkennis is een mooi goed en de volgende opmerking van Joop veroorzaakte de nodige hilariteit. “Als ouwehoeren pudding is, ben ik Dr. Oetker…” T’is maar dat u het weet.

DOKTER OETKER

Zonder avondvisserij-toeslag te rekenen hebben we om het fileleed goed te maken lekker doorgevist tot ruim half zes en toen vond iedereen het wel welletjes. In het (bijna) donker terug en iedereen had een leuke portie vis. Eind goed, al goed.

Jean-Paul, Willem, Tonnie, Rijk, Ko, Edwin, Chris, Ad en Joop ; bedankt allemaal voor de fijne dag en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Dinsdag 24 januari 2012 ===


beste vissers

wij van sportvisserij nautilus hebben het afgelopen jaar het idee de lucht in geslingert om een 48 uurs trip te gaan maken als hier genoeg interese voor zou zijn.

Nu hebben wij op dit idee veel positieve reakties gehad dus we hebben hier ook werk van gemaakt.

Ik heb samen met rene van de pirate 2 overlegt en hij was ook zeer positief. 

We hebben twee datums geprikt enwel het weekend 23-6  24-6  en 21-7    22-7

het plan is om sochtends vanuit vlissingen met de nautilus en pirate2 de verre wrakken op te zoeken en savonds in ramsgate engeland te overnachten in een bed en breakfast.

sochtends weer de haven uit te varen en vissen naar keuze aangezien er hier ook op rog en haai gevist kan worden maar dit alles in overleg met de klanten.

 de warme hap en broodjes aan boord wordt door ons verzorgt.

Ook zullen we zorgen dat we voldoende ijs in het ruim hebben om de gevangen vis lekker vers te houden.

Dus vissers hebben jullie interese geef ons even een belletje of stuur ons even een mailtje.frank=== Zaterdag 21 januari 2012 ===


Hier weer een berichtje uut Playa del Bru.Vandaag hadden we weer onze bootwedstrijd van de club.Het was deze keer te doen op de Grevelingen.We hadden twee boten.De ms Hendrik H en de ms Helga.Er waren 45 vissers op komen dagen ondanks de harde wind en barre vooruitzichten toch weer een mooi aantal.Nu de vangsten.Het was sprokkelen voor een visje.Op de Hendrik H(waar ondergetekende op zat)was het minder dan op de Helga.Ik had 1 hele wijting van 30cm over heel de dag terwijl de nummer 1 van onze boot er 3 had.Goed gedaan Joost.Op de Helga was het wel wat beter.Daar had de nummer 1 van de boot 7 vissen en ook nog 2 vissen verspeeld die er net voor het moment supreme afvielen.Ondanks dat heeft Monique toch de overwinning vandaag in de wacht gesleept.gefeliciteerd 'Mo'.Na de prijs uitreiking kreeg iedereen nog een verse diepvrieskip(ja echt waar).En daarna was er nog de tombola.Er waren weer mooie prijzen.Van flessen wijn tot kippen en van klossen voor onderlijnen tot scharen.Ondanks de matige tot slechte vangst,de harde wind en de harde regen het laatste uur was het toch weer een mooie dag,want beter een slechte visdag dan een goeie werkdag.Groeten uut Playa del Bru.

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe Dennis Zwiers=== Vrijdag 20 januari 2012 ===


De Broertjes Bolle willen NIET op de foto.

Nou heb ik zoveel verslagjes geschreven dat ik de draad kwijt ben. In ieder geval waren afgelopen dinsdag Nino, Danny, Arie, Jan en Rini, Ben, Rinus, Jan en Jacco aanwezig op ons “vlot”.

We hebben ons opgehouden op het plekje waar we gisteren gestopt zijn. Men vond het plezieriger wat korter te varen en wat langer te vissen zodat we niet naar den Belgiek getrokken zijn. Op dus naar het ankergebied.

Daar aangekomen ging het zeer redelijk maar niet zo goed als gisteren. Er kwamen mooie scharren en van allerlei maten wijting binnenboord. Hele grote maar ook piepkleine. Toch ving iedereen een leuk visje. Vooral Jan uit het gezelschap van Ben Becker stond als een snaar en plukte ze er goed tussenuit. Ook de andere mannen wisten van wanten.

Toch vond men na verloop van tijd dat een “verkasje” wel nodig was. Het was zo’n ; “Te goed om weg te gaan en te slecht om te blijven moment.” Een mijltje noordelijk lag een visser al enige uren “vastgelijmd” op hetzelfde plekje. Dus anker op en die kant uit.

“Da hedde goe gedaan schipperke.”  Zei iemand en dat klopte ook. (Pure mazzel hoor….) Aan de lopende band kwamen er vooral mooie grote scharren boven. Niet vaak met 3 tegelijk maar in een zeer gestaag tempo. En zo vulden de emmers zich alras.

In het zonnetje zittend probeerde ik een foto te maken van Jan en Rini Bolle. Ik vond ze wel fotogeniek maar daar dachten ze zelf absoluut anders over. Deze trouwe opstappers zitten graag  achterop zoals het broers betaamt. Ze vissen met zijn tweeën met 3 hengels en doen dat echt “samen”. Steevast zit er een 4-traps paraplu aan een van de onderlijnen en vooral als het wat minder stroomt werkt dat als een trein, aldus beide heren.

Op een onverwacht moment toch effe een kiekje kunnen maken en terwijl Jan een grote schar onthaakt ziet Rini de volgende al weer bijten. Hoezo SAMEN vissen???

Toen de stroom eruit ging werd besloten om nog even bij de Oranjemolen te gaan vissen om te kijken of we nog een gulletje konden verschalken.. Arie mokkepokte wat want, zo klonk het ;  “Voor mij hoeven we hier niet weg….” En wie ving er daar het lekkerste??? Vul zelf maar in. Nog lekker tot een uur of kwart voor vijf gelegen en we wisten onder andere nog 6 gullen te vangen. Klein probleempje : bij elkaar waren die gullen ongeveer 1 meter 50 lang. Nou ja, alles weer terug naar moeder gul om te groeien en ons volgend jaar te plezieren.

Voor aanstaande dinsdag (de 24e januari) en vrijdag (de 27e januari) weet vriend windfinder te vertellen dat het mooi weer wordt. Wie er nog graag wat scharren wil trekken meldde zich aan. Ik heb alléén op die dagen nog niets staan en ook groepen zijn dus welkom.

Nou, bedankt allemaal weer en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Donderdag 19 januari 2012 ===


afgelopen week 4 keer weggeweest op ankervissen op de westerschelde, vangsten waren nog redelijk tot goed, er moest wel wat verder gevaren worden richting walvisstaart. mooie tripletten van scharren en hele mooie wijting, er zaten scharren tussen van 35cm.ook een foto hoe we in konvooi voeren richting zee met the pirate , nautilus en wiesje. dit jaar gaan we de jeugd promoten met meer boten zodat we er nog meer gelukkig kunnen makem, later hierovermeer, nog nooit vertoond. www.westerscheldevissen.nl

   rene de back=== Donderdag 19 januari 2012 ===


zondag 15januari richting wrakken getrokken, verwachtingen waren niet erg hoog, 11 wrakken aangedaan tot 55 mijl. wat op viel was dat de verre wrakken weinig fatsoenlijke maat vis opleverde op enkele forse pollakken, steenbolken en koolvis na. op 2 wrakken was het super met uitschieters tot 4 kg. vangsten van 15,18 en 22 stuks de man, dit waren de toppers. er waren er ook met 8 stuks.schitterende dag met goed vis.hopen dat ze de komende weken met grotere getalen naar de wrakken trekken.het was een lange maar leuke trip met een leuke ploeg. heren bedankt nogmaals voor deze gezellige dag en tot ziens op the pirate2.

  rene de back=== Donderdag 19 januari 2012 ===


Dinsdag 10 januari………..Eindelijk eens geen  “WAAIDAG”

Eindelijk kwam het er dan van,vissen met zijn negenen,allen Brabanders!!,op ms.WIESJE van schipper Hank.

Met een eigen ploegje van vier,allemaal vissers,die elkaar al vele jaren kennen,gingen we vol goede moed vanuit Steenbergen richting Vlissingen.

En daar zouden we voor de rede van de stad van ons aller Michiel de Ruyter de visgronden wel eens onveilig gaan maken!!

Dit alles onder de bezielende leiding van een zeer ervaren schipper,die zoals rap zou blijken zijn plekjes heel aardig kent!!

De scharren en wijtingen die te voorschijn getoverd werden,waren grotendeels van een zeer behoorlijk formaat.

Op het eind van de dag had dan ook niemand iets te klagen over de eigen hoeveelheid gevangen vis.

Ook de inwendige mens werd door de schipper op alle mogelijke manieren “versterkt”,hetzij in vaste,dan wel in vloeibare vorm!!

Kortom,in alle opzichten werd met de vissers meegedacht om er maar een zo’n geslaagd mogelijke dag van te maken.

Hank,hartstikke bedankt hiervoor en voor alle grappen en grollen,die uit jouw mond kwamen!!

Moe?? en voldaan meerden we ’s middags aan de kade af,om met gepaste,maximumsnelheid weer op huis aan te koersen,daar vriend Leo ’s avonds nog naar de Zesdaagse van Rotterdam moest(waar haal je de energie vandaan Leo??)

Ik denk,dat iedereen van ons,nadat de vis was schoongemaakt,met een tevreden gevoel op deze dag kan terugkijken

Hank,nogmaals bedankt voor deze zeer geslaagde visdag,en ik weet zeker,dat het voor ons niet bij deze ene keer zal blijven!!

Want……. alle goeie dingen smaken naar meer!!

Tot de volgende,mooie visdag!!

Met vriendelijke vissersgroeten,

Bas,Toon,Leo en Bert en de rest van de bemanning!!

 

 Bert de Bel=== Donderdag 19 januari 2012 ===


Vader en zoon.

Afgelopen maandag leek het er wederom op of we een nieuw record wilden vestigen “Veel makke schapen in een hok foefelen.”  Het is eigenlijk heel simpel. Als er goed gevangen wordt hoor je geen mens als ze eens bij elkaar in de war zitten en als het knudde is ligt het aan de schipper, is de boot te vol, is het aas niet vers, blaten de schapen te hard of bloeien de narcissen niet. Een plezierige zekerheid ; je kunt als schipper gewoon altijd de schuld krijgen. Best wel leuk……

Eigenlijk zou Arian zelf de kudde onder zijn hoede nemen maar op het laatste moment besloot ik dat het zulk mooi weer werd dat de BTW aangifte ook wel later in de week kon. Alles ingeladen en op naar Vlissingen. Daar stonden de Sijpen, Marten,  Wim en Arjo, Do , Jean Marie en Peter en Frank al te trappelen om op pad te gaan.

Omdat Arian dus schipper was en graag zijn eigen deckhand meeneemt viel de keus dit keer op de alleroudste dechand van heel de wereld. De 84-jarige !!!!!!! Ad Huijbregts (Ja, ja, de vader van Arian) was opgetrommeld om allerhande K….. klussen op te knappen. Al snel bleek dat het ouderlijk gezag veel indruk maakte want Ad heeft van alles gedaan behalve ankers inhalen, dekken schrobben en dergelijke. Wijselijk sommeerde hij kindlief dat maar voor hem te doen en zo had Arian vandaag een dubbelfunctie. Dat “multitasken” van zijn zoon beviel pa prima en hij heeft zich heel de dag dan ook bezig gehouden met dat waar hij eigenlijk voor gekomen was :

VISSEN!!!

Omdat er gisteren in de buurt van Cadzand niet zo veel gul maar wel een hele leuke gemixte visserij was besloten we in gezamenlijk overleg die kant weer uit te gaan.  Misschien nog wel een gulletje erbij???

Het kwam wat traag op gang maar niemand die daar bij windkracht anderhalf en een flink zonnetje om maalde. Onze nestor dacht over dat trage duidelijk anders. Arian mocht beazen en ingooien en daarna werd hij vriendelijk doch dringend door Pa uit de zij gezet zodat die zich met belangrijker zaken bezig kon houden. Als een adelaar lag, zat en stond hij achter zijn hengels en als er een beet was begon het spel. De andere heren kregen gelukkig op tijd in de gaten dat ze met 8 – 0 achterstonden en begonnen toen ook met vissen. Het zou potdomme tijd worden zeg.

INHAALRACE.

Een hele leuke visserij vandaag dus daar in den Belgiek. Flink wat leuke gullen erbij, grote, moddervette wijting en grove schar. Als het water daar afgaat is het goed maar bij opkomend water worden de motoren gestart want dan blaast Neptunus onverbiddelijk op zijn fluit. Gelukkig had Jaimy van de Deurloo nog even gebeld dat ze een stuk terug  lekker schar vingen. Dat was goed nieuws en zo belandden we om een uur of half drie bij het ankergebied waar we nog flink scharren gevangen hebben en ook hier werd het “tableau” aangevuld met nog wat gullen.

De mooiste opmerking van vandaag kwam van…… ja hoor, Ad. Toen Arian hem prees voor het binnenhalen van 3 mooie scharren was het commentaar ; “Ach jongen, da’s gewoon een kwestie van even niet opletten….” En daar kon ons kind het dan weer mee doen.

EFFE NIET OPLETTEN.

Ik was in de vaste veronderstelling dat onze dechand om een uur of 2 wel vlak boven zijn enkels af zou breken maar niets was minder waar. Het object hield het keurig vol en heeft zelfs in de auto terug zijn ogen niet dicht gedaan. Chapeau Ad !!!!!

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Donderdag 19 januari 2012 ===


Wiesje en de gierende gullen.

15 Januari was het dan zo ver. Voor Muta, Waka en John stond de eerste gezamenlijke bootvissessie van het seizoen op het programma.

Nadat de autoramen van het ijs ontdaan waren, kon er naar het opstapplaats van Wiesje gereden worden. Om 8:00 kwam Wiesje eraan getuft en konden we samen met de andere opstappers de boot op. Ondertussen stond de sluis al open en zo kon Wiesje snel via de sluis de Westerschelde op.

Zoals gewoonlijk kregen we voordat de beaasde onderlijnen te water gingen hints en tips van de schipper, alleen voegde hij er dit keer een uitdaging aan toe: 'Pas als een van jullie een vis binnenboord weet te krijgen, wordt er koffie gedeeld'. Zo gezegd, zo gedaan. Met sierlijke worpen werden de onderlijnen te water gelanceerd. We waren vastberaden om zo snel mogelijk een visje te verschalken want, we hadden wel zin in een warm 'bakkie'.

Het duurde even voordat de eerste vis binnen boord was. Maar die kwam er, in de vorm van een mooie dikke schar. Zo nu en dan kwam er ook mooie wijting en schar naar boven. Maar het was nog niet wild. Hank kreeg via de tamtam te horen dat er in de zuid in korte tijd vier gullen en af en toe wijting en schar gevangen werd. Na dat gehoord te hebben werd er op het visdek van Wiesje even overleg gepleegd. Eenduidig werd er besloten om daar ook maar eens een gokje te gaan wagen.

Op onze nieuwe visstek aangekomen, zag het wit van de bootjes. We waren duidelijk niet de enige met dit idee. Tientallen boten lagen op deze plaats om gul te vangen. Nadat Wiesje op haar anker lag kon er gevist worden. 'Wie de eerste gul vangt krijgt een kus', riep Hank. Godzijdank liet de eerste gul lang op zich wachten. Of dit kwam doordat niemand een lieftallige kus van Hank wilde, of dat het een andere reden had weet ik niet.

Op de boot die enkele tientallen meters aan bakboord lag kwam met enige regelmaat het schepnet tevoorschijn. Gullen zaten er echt wel. Ondertussen kwam er wel hele mooie wijting en schar binnen, een, twee en soms met drie tegelijk.

Tegen twaalven was het dan eindelijk zo ver. Een felle aanbeet op John zijn hengel verried gul. Na een fraai gevecht met de gul en de assist van Hank wist John de eerste gul van de dag te noteren; een mooie tweeenvijftiger, en het leverde hem prompt de toegezegde kus op van Hank. (Da's toch even schrikken! edit: Johnno)

GOED VOOR EEN KUS !!Dat gaf de burger weer moed, en men tuurde weer scherp naar de hengel toppen, in de hoop ook zo'n prachtige aanbeet te zien te krijgen, maar dan uiteraard op de eigen hengeltoppen. Mooie beten werden er inderdaad gesignaleerd, maar dan was het vooral van de wijting of schar die even liet weten dat er weer opgehaald kon worden. De schar was van mooi formaat en dik van de kuit.

En een kwartier later was het weer Johnno die ons allemaal op liet schrikken door de bekende woorden: 'HANK NET' te roepen. En wederom kwam er een gul van mooi formaat naar boven.

Aangezien het water kalm was en het een prachtige zonnige dag was, was Jerom van voren op het dek van  Wiesje gaan zitten en dat was niet alleen om van de zon te genieten: Onderwijl onopvallend en op het gemak zijn emmer vullend met schar en wijting. Die onopvallendheid verdween al gauw toen ook hij een gul aan de haak had. Wat later ook de dagprijs zou blijken te zijn.

HOEZO ; VADER TROTS OP KIND ??

De stroming ging er uit en tegen de kentering aan zagen we het ene bootje na het andere vertrekken. En besloten wij, gezien de vangst snel terug liep, hun voorbeeld te volgen. Hank wist nog wel een wrakje te liggen waar er zo nu en dan leuk gul te vangen was. Tegen half 4 werd het anker weer overboord gegooid en kon er weer gevist worden. Ook dit keer wist Johnno weer de trend te zetten, hij haalde nogmaals gul uit het water. Op het moment dat hij bezig was zijn rechter hengel binnen te halen, zagen wij met z'n allen dat er aan zijn linker bootstok ook tamelijk gerammeld werd. Hank sloeg hem aan en gaf de stok door aan Michel die zo zijn eerste gul mocht binnen halen.

DE ALLEREERSTE GUL VOOR MICHEL.


De wind was de laatste paar uur kouder en aan het aanwakkeren. En tegen half 5 werd het anker gelicht en zetten we koers naar de sluizen. Iedereen had ruim voldoende vis om mee naar huis te nemen.

Het was weer een gezellige dag op Wiesje!

Groeten en tot zoens ziens weer!
Muta & WakaWaka Kesteloo=== Donderdag 19 januari 2012 ===


Administratie is ook een vak.

In onze wervende teksten maken wij reclame voor groepen tot maximaal 10 personen. Goed idee maar dan kun je beter geen Perrée als rekenkundig wonderkind in de buurt hebben. Zelfkennis is een groot goed en zo werd de kudde zaterdagmorgen weer getrakteerd op de administratieve onvermogens van ondergetekende. Gisteren ietskes te weinig en vandaag een ietsiepietsie te veel volk op “ons bootje”.

Nou ja, “hoe meer zielen hoe meer vreugd” zullen we maar zeggen….. Het afgelaaien vol zijn van de boot was niet echt het probleem. Nee, het was billen knijpen vandaag want ; “Waar zat die vis??” Dat was andere praat. Weer diverse plekjes gehad en er zat wat schot in de zaak ten opzichte van ons horrorscenario van gisteren.

Het was dan wel geen scharrentapijt maar toch wisten we wat nog niet helemaal kaalgemaaide stekjes te vinden. Toon die met zonaanbidder Wiek meegekomen was kwam wat langzaam (en een beetje mokkend) op gang maar de heren wisten achterop toch een alleszins redelijk scharretje binnen te toveren. Vooral in de buurt van de Trawlboei ging het aardig en toen Wiek met een lange wapperlijn aan de gang ging waren het zelfs continu grote scharren die eraan hingen. Zo zie je maar dat proberen vaak loont.

BIG SHOT IN THE SUN

Dat deed ook Leon met schoonvader Boudewijn. Het ging wel wat beter in het begin maar ook “vader en zoon” hadden een prima dag.

Speciale aandacht voor Sylvester en Sam die met Jan meegekomen waren. Die twee wisten ook de pan lekker vol te krijgen op deze zonovergoten dag.

SYLVESTER DOES IT AGAIN

Samenvattend kunnen we zeggen dat het dus weer een geslaagde dag was met een redelijk (en bij sommigen goed) bakkie vis.

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Donderdag 19 januari 2012 ===


Vrijdag de dertiende,  horror op Wiesje……..

Wie kent hem niet, de geweldige eerste film van Friday the 13th met Robert Englund als de griezel Freddy Krueger die een heel zomerkamp afslacht???

“Pffff, ons kan niets gebeuren op Wiesje want we zijn niet bijgelovig.”  Dat moet Jozef met zijn wat uitgedunde gezelschap gedacht hebben toen hij die ochtend aan boord stapte. Aangevuld met Jan Korevaar probeerden we er een visachtige dag van te maken. Daar moest je dan wel ontzettend veel fantasie voor hebben.

Het was supergezellig en de Jupilerkurken vlogen in de rondte maar het leek wel of bovengenoemde Freddy met zijn slachtpraktijken de visstand gedecimeerd had.  Hij had ze in ieder geval heel bangelijk gemaakt want waar ik Wiesje haar anker ook neerplofte…. Het wilde niet.

Jan, die zich werkelijk uit de naad viste was koploper met volgens mij  11 hele vissen waaronder gelukkig voor hem nog een aardige gul op de Spijker. Nou dan weet je het wel want als Jan ze niet vangt dan is het naadje…..

Toch was het een vooral hele leuke dag waarbij we veel gelachen hebben. Die mannen van Jozef kunnen er wat van. Ondanks deze horrorfilm in optima forma beloofden ze terug te komen voor een volgende ronde. Dat wist ik op dat moment nog niet zo zeker totdat ik daags na onze rampenfilmexpeditie van Jules onderstaand mailtje kreeg.

op vrijdag 13 toch een leuke dag gehad

     en heel wat af gelachen met die bende

     jef-benny-erik-harry-frank- -jules & nederlandse vriend jan

    hank je een prachtige schipper wat gij allemaal doen

    om de visser toch hen leuke visdag te bezorgen

    en elk stekje af te gaan zoeken voor vis te vangen

    mooie platte en 1 gul , elke visser had toch een schoon pan vis en meer

    waren alle schipper zo dan wordt zeevissen terug erg leuk

    tot de volgende keer hank zeker weten dat we nog eens komen

    groetjes Jules”

Tja, dan zullen we toch wel wat goed gedaan hebben…………..

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perree=== Donderdag 19 januari 2012 ===


Ruischvoorn vangen beter voor Joost ???

Het is weer een druk weekje geweest dus daarom maar wat vangstberichtjes achter elkaar. Gelukkig zijn er ook weer wat mensen die zelf een berichtje maken, anders heb ik geen vingers meer over aan het eind van de middag. Nou ja, het is altijd leuk om te doen dus daar gaat ie dan.

Vorige week woensdag op pad geweest met de club van de Zeevisafdeling van de KEHV “De Ruischvoorn” uit Tilburg onder leiding van secretaris Kees Bakx.  Ik was als rasechte Bredanaar wel bang dat het een beetje Willem 2 – NAC zou worden maar dat viel gelukkig mee. Blijkbaar niet veel voetballiefhebbers onder de Tilburgers. Geen voetbalrellen op Wiesje dus.

Het was heel gezellig maar er moest vooral keihard gewerkt worden voor een visje. Via de Spyros, het Nollenplaatje, de Walvisschstaart en weer de Spyros lukte dat uiteindelijk wel waarbij vooral Pierre (niet voor niets voorzitter natuurlijk….) behoorlijk van zich deed spreken met een prima klus vis.

Altijd moeilijk om iedereen een veer in zijn …. te steken maar ik vond het vooral de dag van Joost. Van tevoren was al bekend dat hij een diepzinnige relatie met Neptunus onderhoud als hij de zee op gaat. Heel het medicijnkastje aan pillen is erin gegaan maar dat mocht niet baten. Vooral de Walvisschstaart met de golven van de zijkant deed hem letterlijk en figuurlijk de das om.

Als je het nou ooit over een volhouder hebt gehad is het Joost wel. Terwijl er mensen in zijn toestand 500 euro betalen om naar de kant te mogen kwam er steeds onder zijn dichtgesnoerde capuchon uit dat het nog prima ging. Wat een toffe gast.

En zoals zo vaak…… Aan het einde van de dag toen we nog wat uittutterden  op de Spyros vroeg ik hem om nog een hengeltje in orde te maken. Iets of wat opgeknapt probeerde hij het en zie, vis heelt alle wonden. In een leuk tempo begon Joost aan zijn inhaalrace en sprokkelde daar nog wat mooie scharren bij elkaar.

Er was namens de Zeehengelafdeling van de Ruischvoorn een heel leuk horloge als prijs ter beschikking gesteld voor diegene die de grootste vis ving die dag. In de sluis was iedereen het er unaniem over eens (zonder te meten) dat die prijs naar Joost moest gaan.  En het antwoord op de vraag of hij de volgende keer niet beter op voorntjes kon vissen aan een vast kantje was dan ook zonneklaar ; “Niks ervan, ik ga gewoon weer mee!!!”

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Donderdag 19 januari 2012 ===


Dinsdag 17 januari gaan vissen vanuit Breskens. De meldingen van de vangsten in het weekend voordien waren veelbelovend. Met mijne compagnon koers gezet naar Knokke voor het zwin...bleek dat wij niet de enige waren..Er lagen daar wel 25 bootjes. Mijn vangst die dag bestond uit 3 gullen, 12 scharren en 18 wijtingen...mijn compagnon had 7 gullen en evenveel scharren en wijtigen...

Op de radio hoorden we dat er ook op de andere bootjes evenveel gevangen werd

Het was dan nog een "slechte" dag want het voorbije weekend werd er op dezelfde plaats vangsten gemeld tussen 15-25 gullen...en dit terwijl er toen wel 50 bootjes lagen...

Er moeten daar dus nogal gullen rondzwemmen...

Raar dat niemand van hen zijn vangst hier aangemeld heeft...

Bij deze gebeurd.De Wit bart=== Woensdag 18 januari 2012 ===


Dagvissen Oosterschelde

Afgelopen zondag kon ik onverwachts mee op de Oosterschelde aan boord van de Eendracht uit Bruinisse. Schipper Co dacht dat vandaag de vis (schar) alleen achter de Zeelandbrug bij Colijnsplaat was te vangen en dat klopte. Met afgaand tij in de volle stroom op ruim 20 meter diep was het even lastig vissen maar dankzij wat extra zwaar lood wisten onze onderlijnen toch de bodem te bereiken en werden de eerste mooie scharren gevangen. Tegen laagwater iets ondieper gaan liggen en werden de eveneens mooie grote scharren met regelmaat naar boven gehaald. Zeker voor een januari dag met een oostenwind hebben we aardig gevangen. Zelf had ik nog een mooie extra vangst van een grote vijf-dradige meun waarover ik jullie later meer zal melden.Jan Willem=== Woensdag 18 januari 2012 ===


Avondvissen Grevelingen

Afgelopen vrijdagavond gevist op de Grevelingen aan stuurboordzijde van de Hendrik H.  Al gelijk vanaf het begin was de wijting behoorlijk bijtgraag wat mij in de eerste 2 uur al 11 wijtingen  opleverde. Mooi formaat wijtingen die flink vet waren van 30 a 35 centimeter. In de uren daarna liet de vis het aan stuurboord behoorlijk afweten en werd aan bakboord een volle bak vis gevangen. Aan deze zijde waren de scores bij de 1e drie resp. 50,47,42 en aan mijn zijde 18,16,15 wijtingen. Soms is het onbegrijpelijk dat een paar meter verschil zoveel kan uitmaken in vangsten. De ene keer lukt het beter dan een andere keer. Ik was al blij met een score van 18 na een pijnlijke 0 met de PGT van vorige week die ik snel zal vergeten. Op naar de volgende sessie!Jan Willem=== Woensdag 18 januari 2012 ===


Gisteren 17 januari ( voor de 1e keer) met de Valkyrie naar de wrakken geweest, mooie zee en een lekker zonnetje! Om 05.45 vertrokken en na 2.5 uur varen aangekomen op het eerste wrak. Er werd wel een visje gevangen maar niet veel dus verder naar het volgende wrak. ook daar wel vis maar niet groot en dus toch maar weer een stukje verder gevaren. Hier werd meer gevangen en het formaat was wat groter! Hier heb ik toch nog een gul van leuk formaat weten te vangen. Kortom een goede dag en complimenten voor de schipper hij doet er alles om het iedereen naar de zin te maken! Hoop snel weer een dag met de Valkyrie te boeken!Arjan Spaans=== Woensdag 18 januari 2012 ===


 Zondag 16 januari lag de zee er prachtig bij. Het had deze morgen lichtjes gevroren en er stond nagenoeg geen wind. De bestemming deze dag was de Belgische kust. Toen wij richting Knokke vaarde met opkomende zon achter ons, zagen mijn maat Bruno en ik dat er meer mensen hetzelfde idee hadden vandaag. Een hele armada aan boten was op het water en nagenoeg de meeste daarvan waren op weg naar de richting Knokke of daar net voorbij. Toen ons anker eenmaal op zijn plek lag liep er een lekker stroompje en het duurde ook niet lang voor de eerste beet zich aandiende. De eerste schar had onze pieren al gevonden. Het formaat van de scharren was mooi tot zeer mooi tot 32 cm lang en erg dik en vol met kuit. Binnen een half uur lagen er ook al enkele gullen in de boot, gemiddeld een 1 1/2 kg. Even Hank van de "Wiesje" op de hoogte gebracht van de visserij en die meldde zich na een uurtje ook in onze omgeving. De teller van gullen stond inmiddels op 8. Wat opviel was dat de kant van de vaargeul meer vis opleverde dan de kant van de wal. Toen de stroming minder werd, nam de beet van de scharren en wijting toe aan beide kanten van de boot, met als uitschieter 2 gullen tegelijk aan 1 hengel. Rond 2 uur nog even op de Sluische Hompels geprobeert, maar daar stond nog weinig stroming. De visserij begon ook daar toen er stroming in het water kwam met scharren en kleine wijting. Inmiddels was de wind wat aangetrokken tegen het tij in en er ontstond een vervelende golfslag. Om even na 4 uur besloten om terug te varen. Wij hebben gevist met 2 hengels de man, met een onderlijn met 2 stalen afhouders, haaklijntje 8,6 kg amnesia en een 1 nul haak. Up tide gevist en veel lijn gegeven.

Het aas was deze keer pieren van het "Piertje" in Colijnsplaat. Uiteindelijk 15 maatse gullen gevangen, 2 ondermaatse teruggegooid, zeker 4 gullen verspeeld, een 20 tal scharren en een 20 mooie wijtingen rond de 30 cm en groter.Veel kleine wijtingen gevangen, maar deze zwemmen weer. In de morgen op kanaal 77 gehoord van het visbootje dat in de problemen was gekomen en de zoekactie die gaande was. Spijtig genoeg zijn hierbij 2 mensen om het leven gekomen. Veel sterkte toegewenst aan de nabestaanden van deze vissers.
 
groet Delta 1148
Bob en Bruno


Bob Janssen=== Woensdag 18 januari 2012 ===


mooi weer

17-1 eindelijk weer een paar dagen met de nautilus naar de wrakken  kunnen gaan.

vandaag een gemixte groep van belgen en nederlanders die het vandaag waar zouden moeten maken.

om 5.45 uit vlissingen weg gevaren en op zo n 40 mijl begonnen ,

hier enkele vissen vanaf gehaald maar niet genoeg naar mijn zin dus volgende wrak paar mijl verder.

Ook hier te weinig vis naar mijn zin dus nog maar eentje, en ja hoor toch vis gevonden nog lekker vroeg in de ochtend

dus hier lekker blijven liggen met als resultaat ongeveer 150 leuke gullen.

iedereen dus lekker gevist met en een leuk bakkie vis naar huis.

mvg frankfrank=== Dinsdag 17 januari 2012 ===


Eindelijk geen wind

Na enkele weken van veel te veel wind zijn we afgelopen weekend weer eens verwend met het weer. Zaterdag pieren wezen steken en zondag gaan vissen bij de neeltje jans. Vertrokken in de schemering naar een bultje in de buurt van de R7 in de hoop daar wat schar en en mogelijk wat rondvis te vangen. Na een halfuur hier gevist te hebben hadden we nog maar 1 klein beetje gehad en dat had ook nog geen vis opgeleverd. De vorige keer dat we hier hadden gevist was het met afgaand water ook al niet zo veel en daarom hebben we maar snel het anker opgehaald en zijn we een stukje verder naar buiten gaan liggen bij de R1. Hier was het ook niet geweldig maar je kreeg af en toe beet en de schar die er gevangen werd was van een mooi formaat. Heel sporadisch kwam er ook een rondvis naar boven maar dat waren dan allemaal kleine wijtingen op een mooie van 39 cm na. Om twee uur zijn we hier weer vertrokken en terug gegaan naar de bulten bij de R7, inmiddels was het aan het opkomen en hebben we het nogmaals geprobeerd op een gulletje. In tegenstelling tot de berichten op de westerschelde zit er in de monding van de oosterschelde op het moment geen gul die zich laat vangen. Eenmaal aan de helling hadden we toch nog 53 maatse scharren en 1 wijting zeker niet slecht maar in deze periode hoop je toch op wat meer rondvis.

Veel visplezierJan en Rene Delta 1098=== Dinsdag 17 januari 2012 ===


hallo, 

afgelopen zondag 15 jan voor de eerste keer dit jaar op de wrakken geweest met de nort sea charters met schipper ludo theunis,we hadden er een niet goed gevoel bij maar was afwachten na dagen ,weken van slecht weer en veel wind keken we er toch naar uit .we zijn om 6u s,morgens vertrokken uit de haven met 6 vrienden en nog een paar mensen richting de wrakken na een goede 2,5 varen kwamen we bij het eerste wrak en de hengels met messen en shads gingen naar beneden en kort daarna waren de eerste daar al de hengels trokken goed krom we hebben drie tal wrakken gedaan en op alle drie was er goe vis te vangen gullen van 1,5 tot 5 kg maar de grootte waren er ook maar moeilijk uit te krijgen .het was een mooie en heel goede visdag iedereen had tussen de 20 en 30 kg kabeljauw ,dus iedereen gelukkig we kijken al uit naar de volgende vis dag met ludo met een paar weken.deze boot is zeker een aanrader het is al het 2de jaar dat we met hem meegaan met een 7 tal vrienden op de wrakken en altijd goede vangsten.

steve en vrienden 

            steve=== Dinsdag 17 januari 2012 ===


De Zeearend dinsdag 17 januari 2012 wrakvissen
 
Zitten er dan echt weinig tot geen grote kabeljauwen?
 
Niets is minder waar!
 
Vandaag een toppertje!
 
Met de hele boot een 150 stuks Gul/Kabeljauw aan boord met 20 stuks met de gaffel.
Van die lekkere grote dikke!
 
En zo is het nou iedere keer, als je denkt, ze zitten er niet, dan kan je ze zomaar vangen...
 
Dat is en blijft vissen!

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Dinsdag 17 januari 2012 ===


Vandaag zondag 15 januari 2012 met De Zeearend de Noordzee op geweest.
 
De hele vloot was zo'n beetje uitgevaren + heel wat kleine bootjes.
 
Leuk groepje mensen aan boord.
 
Het 1e wrak gaf gelijk goed vis. Na een uurtje of 2 vissen hadden we hem wel zo'n beetje schoon gedrift, dus op naar het 2e wrak.
Hier zat vrijwel niets, dus doorgestoomd naar het 3e wrak, ook niets.
 
Dan maar een halfuur stomen en daar kwamen we Ludo tegen. Gelukkig was het een groot wrak en kon ik een paar puntjes van het wrak vinden waar ze met 2-4 stuks tegelijk uitkwamen, zie ook de video's.
 
Hier eigenlijk de rest van de dag uitgevist op het laatste halfuurtje na, het laatste wrakje, ook hier lag Ludo al, maar met af en toe een visje hadden de mannen bij mij aan boord het ook wel gezien en zijn wij huiswaarts gegaan.
 
Eindresultaat prima, ze hadden over het algemeen wel wat groter mogen zijn, maar we hebben ze niet altijd voor het uitkiezen...

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Dinsdag 17 januari 2012 ===


Afgelopen zondag met bouman wezen vissen.

We zijn begonnen op 37 mijl en hebben 3 wrakken die dag bezocht

Het resultaat was nog niet verbeterd sinds de laatste keer in november dat

ik ben geweest. Er waren 2 toppertjes aan boord die er wel een stuk of tien hadden.

Ikzelf had er 6 maar mijn buurman had er geen 1.

groetjes Hans Rensen te Rotterdamhans rensen=== Dinsdag 17 januari 2012 ===


Een mooie dag op de Valkyrie.

Gisteren maandag 16/01/2012 was de wind voldoende afgenomen zodat de trip naar de wrakken kon doorgaan.

Met een 12 gemotiveerde vissers omstreeks 05.45 uur aan de tocht richting de wrakken begonnen over een

redelijk zeetje en een 2 uurtjes later werd het eerste wrakje aangedaan en konden de lijnen in het zilte nat

gegooid worden richting kabeljauwskelder, helaas was deze niet thuis en na twee driften maar besloten naar het volgende

wrak te gaan, waar ik vanaf de tweede drift elke keer vis ving, twee gullen waarvan één 60+ een twee steenbolken van best

formaat en een wijting, alles op de geel oranje shad, maar het meerendeel van de rest ving niks, dus besloot Eef de schipper

van de Valkyrie om naar het volgende wrak te stomen, en van dat wrak naar het volgende enzoverder, maar nergens was

er wat noemenswaardig te vangen, ik ben de tel van de wrakken kwijt geraakt maar we hebben er verschillende gedaan

tot we even na de middag op een wrak aankwamen waar gelijk de meeste hengels krom stonden en iedereen zich afvroeg

of we hier de dag misschien konden goed maken, en dat lukte nog behoorlijk met als eindresultaat een gemiddelde van 8 gullen

de man, en verder nog wat steenbolken, het formaat gul is nog niet wat je deze tijd van het jaar zou verwachten want de

dikke grote vissen waren nergens te bespeuren, maar met een mooi zonnetje en het water dat gedurende de dag steeds

vlakker en vlakker werd en niet al te veel gebrei aan boord een mooie dag gehad en toch wat vis mee, hopelijk gaat de

volgende trip ook door en deze zal dan met de Happy Fischerman zijn, want deze twee boten zijn echt wel de betere voor

het wrakvissen.Jan=== Maandag 16 januari 2012 ===


hallo visliefhebbers

gisteren 15 jan dagje uitgevaren met de happy fisherman

eerst zaterdag vaste ritueel , nl. pieren steken

     

zondag al voor 6u uitgevaren richting éérste wrak,waar al enkele mooie gullen boven kwamen en véél grote wijting 30+

tweede wrak op zo"n 35 zm zelfde verhaal. en de meeste gul werd gevangen op de shad

derde wrakje was helemaal niets , gevolgd door het laatste wrak van de dag en daar was het prijs voor ons

elke drift kwamen er mooie gulletjes boven met als aas onze verse pieren 

rond 2u tevreden terug richting stellendam met in onze bak 15 gullen, 20 wijting en een paar grote steenbolken

ook genoten van het goede weer , wel fris maar niet veel wind en af en toe de zon

niet slecht voor onze éérste wrakkentocht van dit jaar, binnen 2 weekjes nog eens proberen met Piet B.

  

groetjesRaf & Patrick=== Maandag 16 januari 2012 ===


Vangstbericht van zondag 15-01-2012

Beste wensen voor het nieuwe jaar en dat ze goed willen bijten!

 De weergoden zijn tegen ons! Normaal heb je in de winter van die koude maar zonnige dagen met een mooie blauwe lucht. Wanneer je overal ijspegels ziet verschijnen en de zon laag in winterstand staat dan is het tijd voor de wintervisserij. Na een maand vol wind en regen lijkt het nu eindelijk zover. De temperatuur daalt onder 0°C en de eerste kristallen melden zich ’s morgens op de voorruit. Dit weekend ging eindelijk de wind liggen, 2 tot 3 beaufort oost/zuidoost is goed om nog eens uit te varen. Als een speer naar “Het Goese Sas”!

Het is hoog water als we ’s morgens uitvaren richting de “Galgeplaat” om te ankeren op 20 m diepte vlakbij de rode boei O 14. Het is eb en het water begint al goed te stromen, onze boot legt zich snel mooi op de stroom. Het water is 6,4 °C en nog relatief warm voor januari want  het is nog steeds geen koude winter geweest. We gebruiken verse zeepieren als aas aan onze haken nr. 4 en deze moeten vlijmscherp zijn. ‘s Winters krijg je immers voorzichtige aanbeten en moet je “licht en scherp” vissen. Ook onze hengels zijn voorzien van supergevoelige topeinden en we mogen zeker niet te snel ophalen, geef de vis de kans om het aas te pakken en geef wat extra lijn als je een aanbeet ziet. We gebruiken verzwaarde onderlijnen met drie fijne kunststof afhouders en klapankerlood van 150 g, dat moet volstaan. Onze aanpak loont want al snel meldt de eerste beet zich op onze gevoelige hengeltop. Het lijkt wel of de hengel tot leven komt en de aanbeet wordt perfect doorgegeven. Zeer belangrijk is dat de vis niet te veel weerstand voelt bij het nemen van het aas.

De eerste platvis die boven komt lijkt wel een kruising tussen een bot en een schar, hij is donkerder dan een schar en heeft ook spikkels op zijn vinnen. Hij is 23 cm lang en mag als eerste in de emmer met zeewater. Bestaat een “botschar”? Nu volgen er snel meerdere beten en 5 mooie 24 + scharren en één botje komen aan boord. De stroom zet nu fel door en de beten vallen terug. We besluiten te verleggen richting de zandplaat en ankeren opnieuw op 14 m in de hoop wat minder stroom te hebben. Op deze plaats vang ik 2 vijfdradige meunen waarvan één rond de 30 cm en ook mijn vismaat Lechek vangt enkele mooie dikke 24 + scharren. Opmerkelijk hoe dik de schar momenteel is omdat ze vol kuit zitten. We vangen ook nog 6 ondermaatse scharretjes die “return to sender” gaan maar ook nog enkele van ca. 30 cm. Hierna vallen de beten wat stil en besluiten we om de laatste ebstroom te pakken op een diepere plaats voor het Goese Sas aan de groen/rode keerboei O 15. Hier is een put in de bodem en we ankeren op de rand van deze put. We kiezen meestal de rand aan de kant van de stroom om in de luwte van de stroom te vissen en omdat de stroom voedsel meeneemt in de put aan deze zijde. Tegen de middag liggen we geankerd op 34,2 m tegen de zijde van een talud en we vangen als eerste vis een vijfdradige meun. Ook een fraai exemplaar van een 30 cm. Als de stroom er hier uit is verplaatsen we naar de andere kant van deze put op 28,4 m en proberen opnieuw. Bij het keren van het tij draait onze boot niet helemaal door omdat het tij tegen de wind staat. Hierdoor is het wat moeilijker om “uptide” te vissen maar het lukt wel. We vangen bij opkomend water enkele mooie 24 + scharren bij en ook een kleine steenbolk trekt aan de bel. Opvallend dat we hier veel krabben omhoog takelen. Er zitten enkele mooie eetbare noordzeekrabben bij. Spijtig laten er enkele de haak los als ze aan de oppervlakte komen en slechts één komt aan boord.

Omdat ons aas op is, lichten we om 16.00 u het anker. We hebben 15 mooie scharren en één noordzeekrab om mee te nemen. Het was een fantastische dag vol zon en vis, om nooit te vergeten. Hopelijk komen er nog vele zoals deze.

 Wim Bresseleers

Delta 926

     Wim Bresseleers=== Maandag 16 januari 2012 ===


 

Zaterdag 14 januari voor de eerste keer dit jaar weer met de boot weggeweest om een visje te vangen.

We zijn om 7.15uur vertrokken vanuit het haventje van Waarde (Westerschelde).

We zijn rechtstreeks gevaren naar de SV2 voor de oude veerhaven van Kruiningen en daar geankerd op een 14mtr water.

Al vrij snel volgde de eerste beet om m,n ulglystik en spande zich krom bij het binnendraaien.

Was gelijk een triplet van scharren, dus dat begon al goed.

Het was afgaand tij tot 12.30 uur en we hebben op deze stek al meerdere keren ondervonden dat je ze hier het beste vangt met afgaand tij.

Zodra de kentering is geweest en het opkomend tij komt zijn de vangsten beduidend minder.

Na enige tijd kreeg ook Leen een mooie beet, bij het binnendraaien was duidelijk dat hij te maken had met een gul.

En inderdaad kwam er één mooie binnen van goed in de 50cm.

Het hele afgaande tij leuk gevangen, afgewisseld van schar naar bot naar gul.

Weer een schitterende dag gehad, puik weer en leuk vis.

Om 17.00 uur met een leuke klus vis weer teruggevaren naar het haventje.

We hadden 13 scharren, 3 botten, 1 wijting, 1 lomp en 9 gullen.

Groeten Tom en Leen.

    T Bakker=== Maandag 16 januari 2012 ===


Wrakvissen met de Nautilus en de Pirate

Eindelijk… de ene stormdepressie naar de andere teisterde ons kikkerlandje maar eindelijk konden we weer eens de wrakken op. Zondag 15-1 was het zover. Afgesproken met de Pirate, die ook een wrakkentocht had, om samen op te varen en daardoor een groter gebied te kunnen afzoeken.

Rene, die zwaar ontgoocheld was, door de toch wel negatieve reactie`s op zijn toiletpapier, heeft bij `s lands grootste kruidenier een kleine 150 rollen ingeslagen, met luchtkussentjes en geparfumeerd nog wel. Renen niet slim hoor, dit gaat weer ten koste van de ruimte.

Ca 06.00uur vertrokken vanuit Vlissingen, afgesproken om direct naar ongeveer 55 mijl te gaan, op een redelijk zeetje. Vandaag bestond de meerderheid uit zuiderburen met als opvallende verschijning: Noah, een wel erg jonge sportvisser van wel 7 jaar. Later bleek deze wel erg fanatiek, want de enige keren dat hij in de stuurhut kwam was om een piepie te doen. Als ervaren zeerot slalomde hij op het dek, tussen de vissers met hun uitrusting en koelboxen, met die wind uit het oosten rolde de boot behoorlijk, maar dat deerde deze piet piraat niets. Uiteraard was de sociale controle boord zeer hoog zodat Noah niets kon gebeuren. Gelukkig maar want hij heeft helemaal zelf 2 gullen gevangen. Zie foto.

Op het eerste wrak gelijk enkele mooie polakken en wat gul, lekerrrrrr. Maar na enkele driften werd het steeds minder. Toen is het zoeken begonnen, ergens tussen de 10 en 15 wrakken gehad, maar niet op alle wrakken vis gevangen. Op sommige wrakken zelfs niets, op de eerste driften wat gul daarna was het weer over. Achteraf gezien misschien beter op het 1e wrak kunnen blijven want daar heeft de Pirate zijn meeste vis gevangen. Jammer genoeg waren we al te ver weg om terug te gaan naar dit wrak. Zo zie je maar, dat wanneer de beet er uit valt, je niet altijd hoeft te gaan verkassen.

Het gemiddelde was ongeveer 6 de man, met een enkele uitschieter van 10. Ongeveer 15.30uur terug gevaren naar de haven, het schijnt nog wel gezellig geweest te zijn maar daar heb ik niets van meegekregen, Frank had het stuur overgenomen en ik was lekker gaan ronken. In de sluis nog een roep van Hank, van het Wiesje of we nog een groep wrakvissers kunnen gebruiken voor maandag, want deze groep zag hun trip gecanceld door moterpech van de charter. Hank, thx voor dit gebaar. Dit geeft nogmaals aan dat er tussen de 3 charterboten in Vlissingen een supersamenwerking is.

Vanmorgen kregen we helaas een keiharde klap met de spreekwoordelijke hamer. De vrouw van onze vaste deckhand Marcel, is vanmorgen, na een kort maar hevig ziektebed op 42 jarige leeftijd heen gegaan.

Marcel namens de bemanning van de Nautilus gecondoleerd en heel veel sterkte !

    floep=== Zondag 15 januari 2012 ===


Bij deze de foto's van mijn eerder bericht.

Geziet dah ik nie lieg...☺

DvR

   DvR=== Zondag 15 januari 2012 ===


vandaag voor het eerst met wiesje mee geweest en zeker niet voor de laatste keer

was een zeer geslaagde dag met ook een goede portie vis en ook werden er een aantal gullen aan de haak geslagen, helaas had ik er zelf geen

maar bij deze tot snel sportvis boot wiesje

groetjes uit domburgedwin=== Zondag 15 januari 2012 ===


Gisteren met frans de scharrekoning en mn schoonvader gevist bij de goese sas lekker weertje en lekker gevangen 78 scharren waarvan 70 aan de maat en wat meuntjes knorhanen en lompen Gr gijs frans en corGijs=== Zondag 15 januari 2012 ===


Dagje ouderwets 'gullen trekken' met Harry op ms COUNTDOWN.

Ik had er 3 van boven de meter; alle 3 waren ze 10 Kg +

Ze zitten er dus wel op onze Noordzee!

DréDvR=== Zondag 15 januari 2012 ===


Hey vissers, gisteren 14 januari samen met den Hugo nog maar eens een dagje op de westerschelde geprobeert.

We lagen weer in het middengat maar nu korter bij Hoedekenskerke, goed weer met weinig wind.

Bij afgaand water liep het niet zo best,maar bij opkomend begon het toch aan te trekken.

Al bij al toch een plezante dag gehad, met voor ons een goeie vangst 5 gullen ( waarvan 1 60+ en 3 50+) en 17 scharren ( jaaaaren geleden.)

Voor allen nog een visrijk en gezond jaar.

Grtjs Hugo en Lou

 lou van nuffel=== Zondag 15 januari 2012 ===


wie wil er nog meegaan met bouwman sportvisserij?

zaterdag en zondag 21 en 22 januari

de 24 uren wrakvisserij, plaatsen vrij momenteel.

beste wensen nog voor 2012

jpppayhille jean paul=== Zondag 15 januari 2012 ===


Allo,

Gisteren, zaterdag wederom een dagje gevist bij de oude veerhaven te kruiningen.

De vangst met 2 man bestond uit 7 gullen en een kleine 30 scharren.

Vriendelijk visgroeten,

CallistoI. Jonkheijm=== Zondag 15 januari 2012 ===


gisteren zaterdag bij de zeelandbrug gevist; een 40 tal scharren waarvan  er een 31 mooie voor de pan zijn, gevist met afgaande en een 2 tal uren met opkomende met afgaande tij was de vangst wel beter, mooi weer en weinig wind.rond 15.00uur was de beet er uit en om 15.30 zochten we terug de haven van colijnsplaat op .

d1004   van oevelen roland=== Zondag 15 januari 2012 ===


Hey vissers

Vrijdag den 13de gaan vissen samen met de rick op de westerschelde in mijn boot de jut-sen

we lagen bij het middengat recht over hoedekenskerke bij afgaand water en 3 bfrt noord

tot bij dode tij weinig gezien maar toen begon de schar toch te bijten en dit bleef toch een tijd doorgaan

al bij al nog een leuke dag met 18 scharren en 2 gullen 50+

toch veel jaren geleden dat de schar zo hoog de stroom op goed kon gevangen worden

nog veel visplezier grtjs rick en lou

 Lou Van Nuffel=== Zaterdag 14 januari 2012 ===


Vanmiddag, zaterdag, wezen vissen bij Colijn 2 uurtjes in volle stroom, wat niet goed is voor vangst. Tegen de tijd dat wij begonnen gingen de meeste al weer weg. 10 maatse scharren was resultaat.

Gr uit StavenisseStavenisse=== Zaterdag 14 januari 2012 ===


Beste vissers,

Vandaag (zaterdag) was de ideale dag voor een dag bootvissen op de Oosterschelde. Zo goed als windstil, nauwelijks golven, hier en daar zon, bij een temperatuur van zeven(!) graden.
Een boot gehuurd bij Dixhoorn en op pad gegaan. Eerst voorbij Wemeldinge en daarna Goesse Sas, allebei zonder veel resultaat. Daarna onder de Zeelandbrug door en voor anker. Daar lagen meerdere bootjes.
Op deze plek hebben we het grootste deel van onze vangst opgetakeld. Later op de terugweg nog enkele stekken geprobeerd, zonder veel effect. De totale vangst was 35 schar, en wat steenbolk en kleine wijting.
Bij Dixhoorn is alles perfect verzorgd. Minpunt was dat de eigenaar erg moeilijk deed bij terugkomst over onze 'verre' tocht naar de Zeelandbrug. We hebben hiermee toch niets gedaan wat verboden is...Toch was het een erg geslaagde dag!

Arie, Arnie, JW en JWArnie=== Vrijdag 13 januari 2012 ===


Hey visfanaten,

Vandaag met de MS Theo op de Grevelingen gevist. Er werd niet bijzonder veel gevangen, maar wel leuk dat er veel verschillende soorten boven kwamen. Ik heb schol, schar, bot, donderpad, meun, spiering, haring, steenbolk en wijting gezien. Ook werd onze soortencompetitie 2011 vandaag afgesloten met als winnaar met 11 vissoorten; Jan-Willem Rädecker. Leon van Doorn wist met 10 soorten 2e te worden en ik mocht met 9 soorten de 3e plaats op mijn naam schrijven. Het was erg gezellig, en dat is nog altijd het belangrijkst. Maar weer snel aan de competitie 2012 beginnen !!!

groeten,

Mark VerhoevenMark Verhoeven=== Donderdag 12 januari 2012 ===


Combotrip Nautilus en de Pirate

Vandaag stond er bij de Nautilus diverse personen geboekt voor de Westerschelde, maar helaas ligt de boot voor onderhoud bij de werf in Breskens. (morgen 13-1 weer in de vaart), om niemand teleur te stellen even een belletje naar Rene, of hij nog plek had voor deze mensen op de Pirate, dit had hij. Dus zo gezegt zo gedaan. Eigenaar Frank is maar al luxe deckhand meegegegaan om de geheimen van Rene te ontfutselen.Maar helaas Rene gaf niets prijs :-). Nu de afspraak met Rene gemaakt, als de beide boten half geboekt zijn, en beide dus niet gaan varen, dit te bundelen tot 1 varende boot zodat de vissers die ongetwijfeld hier op rekenen ,en misschien wel een verlof dag hebben genomen, toch van een fijne visdag kunnen genieten. Nu zal mij voor de Nautilus een kleine voorkeur hebben, omdat wij toiletpapier hebben met luchtkussentjes.

Nu de vangsten voor vandaag: Een gemixt gezelschap van Belgen en Nederlanders moesten vandaag alle zeilen bijzetten om een visje te vangen. Misschien heeft de onrustige zee van de laatste weken een aanslag gedaan op het aasgedrag van de vissen, want het eindresultaat was een gemiddelde van ongeveer 20st. Wel erg mooie scharren erbij. Vriend gul liet het vandaag bijna helemaal afweten, er werd er 1 verspeeld. Door de toch wel harde wind, in de buurt van Spijkerplaat gevist.

Voor volgende week ziet het weer er vooralsnog super uit dus laten we hopen dat de vangsten weer aan zullen trekken. Stiekem hopen dat vriend gul ook weer onze wrakken komt bevolken en dan komt het weer helemaal goed. Graag tot ziens op de Nautilus of Pirate.floep=== Donderdag 12 januari 2012 ===


Over Meeuwen en Mafketels.

Zo’n oproep op de diverse sites werkt toch wel. Dinsdag uit de neus peuteren of vissen?? We moesten zowat dranghekken bij de kade zetten om het ordentelijk te laten verlopen. ’s Ochtends na wat omzwervingen Marten opgepikt in Kloetinge en die werd aangevuld met een aantal eveneens  nette mensen (Patrick, Joop, Charel, Jan en Marcel). Daarnaast was boekingsburo Rosmolen actief geweest (bedankt John) en die had me letterlijk en figuurlijk opgescheept met een zwikkie kort en soms wat langer van hun pensioen genietende lachebekken. Je zal daar in het onderwijs les van gekregen hebben zeg…..

SERIEUZE VISSERS

 

CIRCUS BAREMANS

Het was in ieder geval een vrolijke boel waarbij, Leo, Bert, Bas en Toon er een ware gebeurtenis van maakten. Zelden zo smakelijk gelachen. De boot was dus keurig in twee gedeeld. Aan de ene kant de serieuze vissers en aan de andere kant de mannen die gewoon een lekker daggie weg wilden om een visje te pikken. Hoe kan het toch lopen………………

Eerst wilden we noordelijk de Walvisschstaart ingaan maar op weg daar naartoe was er wel erg veel vis op de dieptemeter te zien dus anker uit en vissen maar. De kudde die eigenlijk voor de grappen en grollen aanwezig was ving prima vis aan de stuurboordzijde maar aan bakboord was het zo maar stilletjes. De vis die boven kwam waren grove scharren aangevuld met wijting van soms zeer mooi formaat. Marcel wist een joekelbot te vangen met gul-aspiraties. Het net lag al klaar maar hij kon deze gestippelde platterik nog net zelf tillen. Mooie, hardvechtende  vissen zijn dat toch.

Heel gek, na een uurtje was het gebeurd dus verkassen maar. 2e plek, zelfde verhaal. Iedereen ving nu gelukkig wel zijn visje maar ook daar na een uurtje, einde verhaal. Zo hebben we de dag vol gemaakt. Steeds fatsoenlijk vangen maar na verloop van tijd leek het wel of ze op waren. Nou was dat verkassen niet zo erg maar soms leek het meer op een rondvaart als op een vistrip. Nou ja, iedereen had een leuk visje. Nog even uitgetutterd bij de W 10 maar daar was het geen vetpot.

Dan die meeuwen. De foto’s zijn niet allemaal van vandaag maar het geeft toch wel een beeld. Meestal zijn het die kleine meeuwtjes en ze zijn werkelijk zo lomp als het peerd van Jezus. (En da was een ezel……) Elke dag komen er een aantal van die guppekoppen in een lijn terecht maar de mooiste van de week was wel die Arian aan leek te vallen en daarna op het dek belandde. Ze laten zich gemakkelijk pakken en de meeste zijn aardig. Sommige niet en die zou je de nek wel om willen draaien. Dat doen we dus niet maar op een bepaald moment heb ik er één gedreigd dat ie meeuwensoep zou worden als hij nou nog een keer terugkwam. Het was de derde keer in 20 minuten dat dezelfde kwam koekeloeren. Na deze serieuze vermaning koos het object eieren voor zijn geld en we hebben hem niet meer gezien. Om met Asterix en Obelix te praten ; “Rare jongens, die meeuwen…”

LANDING

HEBBES!!!!

NIET MEER DOEN HE!!!

Iedereen bedankt en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Donderdag 12 januari 2012 ===


De koningin, de koning en de kampioenen.

Zo, lekker gemakkelijk,  geen berichten voor zaterdag en zondag want die honneurs zijn al waargenomen door Cock, Dennis en Kris. Hele leuke vangstberichtjes. Meer mensen zouden dat moeten doen want dat geeft goede informatie en het leukt de boel wat op. Vooral het bericht van Kris staat zeer hoog in de top tien voor 2 gratis plekjes voor het leukste vangstbericht. Hij heeft er zelfs een leuke video van gemaakt. Kijk maar eens op www.wiesje.net .

Eigenlijk wilde ik alleen het berichtje van Katty van afgelopen maandag  plaatsen want dat is geweldig. Toch was het een bijzondere dag voor Wiesje dus we maken er maar wat uitgebreiders van. (Met Katty’s berichtje erin verwerkt.)

Eerst een mailtje van Ernest Ripson, die wilde ook eens kijken wat er nou allemaal op Wiesje te beleven is. Daarna meldde Wil Franken zich. Allebei onder het motto ; nu eens geen wedstrijd maar gewoon lekker vrij vissen en een beetje bijpraten. Wiesje was er verlegen van. Een Wereldkampioen en een Europees kampioen aan boord.

We moesten allemaal hard werken voor een visje. Vier verschillende plekjes gehad en het ging het beste in de geul van de Walvischstaart en later op de dag bij het Nollenplaatje. De W4 en omgeving was zo maar happerdeflap.

Wat ook vandaag weer opviel dat de vis wel beet maar dat ze gewoon verschrikkelijk moeilijk binnenboord te krijgen waren. Uiteindelijk lukte dat vooral op het Nolleplaatje nog best.

Kampioenen??? Soms leek het wel een theekrans. Wil vond uit dat hij op een koelbox die op de bank stond prima een liggende houding aan kon nemen en Ernest sprokkelde al ouwehoerend toch een leuke portie vis bij elkaar. Ik was wel benieuwd wat hij had maar, bescheidenheid siert de mens, hij had ze niet geteld en ze weggegeven. Bij het maken van een fotootje in het begin van de middag kon hij maar moeizaam lachen met de visserij maar die verbeterde gelukkig naarmate de dag vorderde.

FOTO NIET SCHERP, ERNEST WEL!! 

 

LIGSTOEL

En dan onze Koningin. Katty had Paul op sleeptouw en dat is altijd een zeer plezierig stel om erbij te hebben. Ze werd heel de dag geflankeerd door haar man Paul aan de ene kant en (Arie) de Koning aan de andere zijde. Amper tijd nemend om naar de wc te gaan viste ze de hele dag lekker door. Hele mooie scharren kwamen er naar boven!! En hoe vond ze het?? Lees hieronder.

DE KONINGIN

“Hallo Hankje,

 

 Het was weer een fantastische dag vissen met u

Ik weet sommige dachten dat Paul gek was, maar dat is hij zeker niet!

Hij heeft  weer eens het bewijs op tafel (boot) gelegd.

Op het einde had hij een mooie gul.

En ik met mijn buurman hadden toch 34 scharren, waarvan veel mooie grote scharren.

Dan hebben we zeker nog 10 terug laten zwemmen.

Groetje van de Engelsman

 

Katty”

 

 

Zo zie je maar dat je ook een perfecte dag kunt hebben als ze niet automatisch aan boord komen zwemmen. Dat gold zeker weer voor Paul, die in mijn ogen echt NIET gek is. Blijft stug volhouden en wist ook nu weer de enige gul aan boord te krijgen. Zelfs Wil sprak zijn bewondering uit voor het uithoudingsvermogen van onze Engelsman. Ik heb Paul op een bepaald moment zelfs 2 haakjes 4 in zijn handen gedouwd maar daar wilde hij niets van weten. Liever gul voor Paul!! En een paar joekelwijtingen natuurlijk.

 Rest nog de andere opvarenden onder de aandacht te brengen. Want ook Kees, Jean Marie en Dominique toonden zich ware matadoren.  Vooral Jean Marie noemen we graag, al is het alleen maar om hem een beetje te pesten. Ik verknalde het natuurlijk want hij vond het maar niets, midden op de dag heel stilletjes om een Jean Paul pilletje vragen. Ik had het niet door en verklapte het aan de groep. Geloof niet dat hij dat zo leuk vond…. Wat hij wel leuk vond was dat hij aan het einde van de dag met een overvolle emmer (zelfgevangen, niet gekregen) mooie scharren van boord ging.

JEAN MARIE NA ZIJN PILLETJE.......

 

En zo had Wiesje vandaag eigenlijk  alleen maar Kampioenen aan boord………

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Donderdag 12 januari 2012 ===


Rib Experience maakt zijn opwachting!!!!

Afgelopen vrijdag had ik de wat uitgedunde groep van Mark Jan van bieschbosch rib experience aan boord. De mannen waren duidelijk nogal angstig voor de weersomstandigheden en hebben de week van tevoren een keer of 84 gebeld of het toch allemaal wel kon. Nog maar eens een keertje de uitleg ; West 6 tot 7 zonder verandering en heel de dag in de zijkende regen, dan blijf ik bij Odetje in bed liggen. ’s Ochtends vroeg nog 6 tot 7 die snel afneemt naar 5 tot 6 en later 3 tot 4 en mooi open weer is gewoon veel vriendelijker en dan kan de trip doorgaan. Ik heb ze wel net zo vaak als ze gebeld hebben horen zeggen dat het toch allemaal zo ontzettend meeviel. Het was gewoon een lekker dagje.

DIT BEDOELEN WE DUS MET MOOI WEER.

Je merkt wel dat het in januari allemaal wat rustiger is. Ho, ho, er wordt heus leuk vis gevangen maar het is gewoon ontzettend zoeken waar ze zitten.  De schar zit werkelijk bomvol kuit en degene die een zware vis wil laten wegen doet er dan ook goed aan dat nu te laten doen. Ze klappen zowat uit elkaar van de nakomelingen en ook de wat minder aanwezige wijtingen zijn zo dik dat de verhoudingen niet meer kloppen. Je denkt vaak ; “Die zal wel te klein zijn.” Maar dan blijkt hij toch weer 28, 29 of 30 centimeter te zijn. Zoals mijn lieve ega wel eens roept ; “Niet zo groot maar moddervet……”

Om het maar simpel te zeggen. Je moet echt vissen om een leuke portie vis bij elkaar te violen. Het is nu niet parkeren boven het welbekende tapijt, hengel uitgooien en wachten tot er 3 aanzitten. Nee, de schar is zo lui als dikke stront en moet tot aanbijten verleid worden. Het was bij tijden zo erg dat er pas na 6 of 7 zeer goede beten één verzilverd kon worden. Nou is dat met die kuit erin niet zo heel verwonderlijk want zeg nou zelf ; als je zelf lekker met je vrouwtje ligt te kroebelen denk je ook niet meteen aan een broodje hamburger. Ik niet tenminste……..

Het was dus met de rib-mannen een erge leuke dag. De snelheid van Wiesje staat dan in geen enkele verhouding tot de superrrib van Mark Jan maar dat is alleen maar fijn want dan kan ze de vis onder haar dieptemeter tenminste zien. En dat lukte ook vandaag. Behoorlijk wat wijting, superscharren en nog 2  leuke gullen.

Zonder de andere mannen te kort te doen wist vooral Mehmet zich tot een flinke vissenvanger te ontpoppen. Vooral toen hij het trucje van ver ingooien en veel lijn geven onder de knie had ging het als vanzelf. Ik zorg de volgende keer voor vlees zonder knorknor erin Mehmet !!! Kijk hem lachen hieronder met rode muts.

Die wijting was niet altijd even groot, vooral deckhengst Johnno ontpopte zich tot een ware pikeur en specialiseerde zich in het vangen van mini’s.

We hebben ook het randje van Mark Jan ontdekt. Geen richel onder water maar de rand van de kajuit. Voor het windje stond hij er prima maar voor zijn hoofd had hij beter ergens anders kunnen gaan staan. Ik heb nog nooit iemand meegemaakt die zo vaak zijn kop gestoten heeft…….

Mede door het weer was het dus op de Spijkerplaat te doen en daar hebben we ons dus op 4 verschillende plekjes  prima vermaakt. Iedereen dik tevreden.

Allemaal bedankt en tot de volgende.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Woensdag 11 januari 2012 ===


Hallo sporvissers,hier weer een visbericht van de Brutus.

Afgelopen maandag zijn we rond 12.30u aan boord gegaan en na een kop koffie zijn we vertrokken richting Goessesas.Daar kwamen we rond 15.30u aan en besloten niet meer te gaan vissen maar direct aan de stijger voor de sluis te gaan liggen voor de overnachting(we hadden namelijk alle bij Nachtdienst gehad daarvoor).Dus we waren redelijk gaar.

Na een stevige maaltijd en wat baco's zijn we op tijd onze kooi in gegaan en om 7.00u opgestaan,na een paar gebakken eieren met spec om 8.15u de trossen los naar de O14.Het anker lag amper op de bodem en de eerste scharren lieten zich al snel vangen.Het was om 10.00u laag water en tot die tijd hebben we goed gevangen al waren ze niet super groot en veel ondermaats spul maar al met al toch een 30 tal scharren die qua maat mee mogten naar huis (de rest zwemt weer).Na het keren van het tij was het ineens klaar met de vangsten en toen het een 2-tal uren aan ket opkomen was kwam er ook veel vuil en vingen we helemaal niets meer,daarop besloten nog een uurtje onder de dijk te proberen maar.........geen krabben,geen vuil maar ook geen vis. Om 17.00u gingen we terug naar de stijger bij de sluis van het Goessesas om wederom van onze borrel,maaltijd en nachtrust te genieten.

De volgende dag weer met afgaand tij bij de O14 gaan proberen maar het was minder dan de vorige dag we bleven steken op 13 scharren.Toen het water begon te komen zijn we richting Tholen gevaren een nog een paar uurtjes gevist bij de O33 daar hebben we nog 12 stuks scharren bijgevangen en deze waren groter dan bij de O14.Om 15.00u terug naar de haven van Tholen.

Al met al en paar fantastiese dagen gehad met een windkracht 3 en een leuk maaltje schar.

Visgroeten van de mannen vd Brutus 05,Gerard en Willem    Brutus 05=== Woensdag 11 januari 2012 ===


Eind november zijn wij met De Zeearend voor het laatst de zee opgeweest.
Sindsdien, wind, wind, wind en in ieder gevaql toch te hoge golven.
 
Vandaag was het eindelijk zover, vooruitzichten redelijk, zou tegen de 1 meter aan liggen, dus Jo en ik samen aan boord opdat ook ik een hengeltje zou kunnen uitgooien (te druk gehad om foto's te nemen).
 
Gelukig een bootafhuur met 6 personen, dus plek zat.
 
Het management van www.sushiran.nl ging een dagje vissen met 3 dames en 3 heren.
Nu hebben 2 van de 3 dames heerlijk geslapen op de boot onder "genot" van een schommelende Zeearend, die andere dame presteerde het toch maar mooi om in een 3 driften haar eerste gul ooit en gelijk daarna een doublet met gul te landen. Chapeaux!
 
De heren waren iets meer fanatiek, of in ieder geval Hirosji, dus uiteindelijk zijn ze met een mooie klus vis richting hotel gegaan.
 
Conclusie van de dag, er zit genoeg, het formaat was niet altijd even groot, maar er lijken er toch aardig wat oop de wrakken gezwommen te zijn de afgelopen 6 weken. Nu maar hopen op wat beter weer, want de komende dagen lijken alweer te verwaaien...
 
Oh ja, Pilker en shads deden het vandaag niet goed, mesheften + piertje of alleen pieren of alleen franse tappen aan de haak deden het wel goed.

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com
 


John Luchies=== Dinsdag 10 januari 2012 ===


vandaag rond 0.715 ging de  telefoon, of ik effe naar de blight bank wilde varen  met een aantal monteurs, een viskotter had wat storingen in zijn vistuig. na overleg met de desbeteffende schipper en leverancier werd besloten om de reparatie op zee uit te voeren. rond 12.30u uitgevaren richting wind molen park, er stond een redelijk bries.  aangekomen werd de the pirate naast de viskotter gebracht, monteurs met spullen afgezet. het zat er dik in dat de reparatie dik 2 uur zou gaan duren.wat doen we zij ik tegen van frank van de nautilus die ook meegegaan wwas, gaan we liggen wachten of gaan we een hengel uitgooien? nou dat hoefde  ik geen 2 keer te vragen. we hebben 3 wraakken aan gedaan vanaf 35 mijl. gevist met pilkers shads en octopusys. resultaat geen vis. dat viel effe teegen na zo veel dagen wind. ook bij de collega,s was het niet vet een aantal gulletjes van klein formaat. mij benieuwen of het nog goed komt dit jaar met de gul op de wrakken, donderdag en vrijdag gaan we weeer anker vissen. zaterdag is de bedoeling dat we richting belgische kust gaan om de guul te belagen, vvor zaterdag heb ik nog een paar plaatsjes vrij. vol = vol. www.westerscheldevissen.nlrene de back=== Dinsdag 10 januari 2012 ===


Hier nog een verlaat berichtje uut Playa del Bru,Zondag ben ik met Paul Jaap en Cockie mee geweest met de Wiesje.Het was voor mij de eerst keer en het was een super leuke dag en we hebben lekker gevangen.Gemiddeld zo'n 20 grove scharren en mooie wijting.Hank had me die dag omgedoopt tot 'duifje'.waarom weet ik niet maar vond het wel grappig.Hank is een vakman en een leuke vent.Hij houd van een lolletje en helpt waar het nodig is.(He Cockie?).We hebben op de Spijkerplaat gelegen en op het Nolleplaatje.Als alles goed gaat en het weer laat het toe gaan we 25 februari weer met hem mee.Groeten uut Playa del Bru.

 

Dennis Zwiers,HSV t-ZijpeDennis Zwiers=== Maandag 09 januari 2012 ===


fotos van zondagPeter Noé=== Maandag 09 januari 2012 ===


ZONDAG OP DE PIRATE:'sochtens nog vrij strakke wind dus eerst op de spijkerplaat maar hier liep het niet zoals gewenst,daarna naar de molen maar helaas enkel kleine vis daar.toch maar besloten om eens naar de nolleplaat te gaan kijken of de golfslag al te doen was en ja hoor prima te doen en veel mooie vis.Op enkel uren toch nog gemiddeld 70 vissen per persoon.als aas leeglopers en zagers,standaardonderlijntjes.Aan boord ook een jeugdige visser en dat deed me toch plezier om te zien dat ook onze opvolgers nog intresse heeft in zeevissen en ik moet eerlijk zeggen dat hij het vissen zelfs al goed onder de knie had.Enkel zonde dat vriend gullemans vandaag geen zin had om aan boord te komen maar toch weer een mooie dag op zee met fijne mensen en veel vis,dan mag je toch niet klagen.Voor boekingen op de pirate zowel voor groepen als opstappers WWW.WESTERSCHELDEVISSEN.NLPeter Noé=== Maandag 09 januari 2012 ===


Beste zeevislandvrienden en aan allen die dit verslagje lezen,
eerst en vooral van ons allen een gelukkig 2012 toegewenst met vooral een goede gezondheid en een diepvries vol zelf gevangen zeevis!
Een paar maand geleden vroeg Henry, u wel bekend, of ik zin had om mee te gaan met sportvischarter WIESJE op de Westerschelde of eventueel als het weer het toe liet op de monding van de Westerschelde.
Ik twijfelde geen seconde en besliste dan ook ogenblikkelijk, Henry had echter 10 man nodig om de boot te charteren.
Ook aan Stefan werd de vraag gesteld, die op zijn beurt zijn vader Joost en zijn vismakker Danny meevroeg.
Een week later kreeg ik van Henry te horen dat hij “WIESJE” geboekt had voor 7 januari 2012.
en eindelijk was het dan zover,
ik had met Stefan afgesproken om 5u bij hem om dan vervolgens naar zijn pa te rijden en dan daarna nog Danny te gaan ophalen.
Eens Danny zijn spullen ingeladen waren konden we koers zetten naar Terneuzen waar we gezamelijk hadden afgesproken met Henry aan de Kijkshop.
Uiteraard waren we zeer goed op tijd, even later kwamen de andere deelnemers er ook toe en was het enkel nog wachten op Eddie en Henry.
iets voor 7 uur reden we gezamelijk naar Vlissingen waar we dan ook al vol ongeduld stonden te wachten op schipper Hank Perree en zijn “Wiesje”.
Ietsje na 8 kwam “WIESJE” daar aangevaren en konden we eindelijk opstappen, Hank vroeg ons om zo snel mogelijk aan boord te komen dan konden we nog mee in het sluisje waar al een boot van de Politie lag te wachten om ons te escorteren.
Eens het sluisje uitgevaren bleek al gauw dat dit geen rustig ritje ging zijn, want er stonden naar mijn mening nogal grote golven.
Maar gelukkig kan “WIESJE” tegen een stootje en Hank loodste zijn boot dan ook naar de eerste stek.
Daar aangekomen, hop het anker laten zakken en een minuutje of 5 later gingen de eerste onderlijnen richting de bodem.
Helaas werd er op dit stekje bijna niks gevangen en Hank stelde voor om te gaan verkassen naar een andere stek, maar helaas bracht dit ook geen of weinig vis aan boord en zodoende zijn we dan nog maar eens naar een ander taludje gevaren, op de fishfinder was er wel degelijk activiteit van vis te bespeuren maar de vis had blijkbaar geen honger en lieten onze pieren dan ook maar liggen voor Piet Snot.
Ook begonnen de golven wat aan te zwellen en zodoende was het nog maar eens verkassen, uiteindelijk kwamen we voor Ritthem te liggen waar volgens Hank er toch wat gulletjes moesten liggen.
Een 5-tal minuutjes later ging mijn hengeltop te keer als een gek en kon ik een mooi gulletje van 42 cm landen. Dit begint goed dacht ik bij mezelf maar helaas mooie liedjes duren niet lang.
Ook Eddy mocht een mooi gulletje landen even als een paar scharren.
Bij Stefan, Joost en Danny liep het helemaal al niet vlot vooral als je een breiwerkje moet ontwarren.
ik zelf kon nog een wijtinkje buit slaan dat net de maat had, en even later kwam er een mooie wijting naar boven van maar liefst 34 cm.
Stefan kon af en toe wel eens een scharretje pakken en een wijtingkje, maar de fun begon er al serieus af te gaan en vertelde dat hij ging stoppen.
Op dat moment haalt hij zijn hengel op en vangt een triplet van schar, Joost kon ook enkele scharretjes pakken maar daar bleef het dan ook bij.
Op een bepaald moment, toen Stefan een scharretje aan boord bracht wou een meeuwke zijn scharretje van de haak plukken en belandde zo in de boot terecht waarbij ik de vogel al rap te stekken had, maar blijkbaar zag die meeuw niet goed en beschouwde mijn vinger als een lekker hapje.
‘K wou da beest eerst nog zijne nek omwringen maar ik heb hem dan toch , na de nodige fotoshoots, weer vrij gelaten !
Echter Danny, wat hij ook probeerde, kon geen ene staart vangen.
Rond 3 uur werd er nogmaals besloten om nog eventjes te verkassen om te proberen om het laatste uurtje toch nog iets buit te maken.
Helaas bracht dit ook geen aarde aan de dijk en zijn we omstreeks 4 uur terug gevaren naar Vlissingen.
De terugvaart was nog woeliger als ‘s morgens, en het water spatte dan ook over heel de achterkant van de boot waarbij sommigen dat wel heel leuk vonden.
Rond half 5 lagen we terug in de sluis waar we nog een rondje schippersbitter hebben gedronken en een 10-tal minuutjes later stonden we terug aan wal.
Hank verzekerde me dat hij echt wel baalde als een stekker omdat er heel weinig vis gevangen was en dat hij het liever anders had gezien.
Hank heeft zeer goed zijn best gedaan maar aangezien de weeromstandigheden, de stormen van de laatste dagen, besliste de vis er anders over.
Joost en Stefan zijn huiswaarts getrokken met 9 schar en 1 wijting, Danny had helaas niks en ikzelf (schrijverke schrijf) 1 schar, 2 wijting en 1 gulletje.
Wat de rest heeft gedaan op de boot heb ik niet gevolgd en zodoende kan ik hier dan ook maar weinig over neerpennen.
Voor de rest wil ik iedereen bedanken die mee was.
Ook Hank wil ik hartelijk bedanken voor het veilig varen van en naar de visgronden, en het ons veilig terugbrengen aan wal.
Aan Stefan ook ne welgemeende merci om voor taxichauffeur te fungeren.
hopelijk tot de volgende ....
Joost, Danny, Stefan en Kris


Kris Kinders=== Zondag 08 januari 2012 ===


goede avond HANK.

EEN DAGJE MEEGEWEEST MET DE WIESJE VAN SCHIPPER HANK,

EEN ALL IN VISDAG MET ALLES ER OP EN ERAAN,SOEP BR.WORST DRINKEN,

EN OOK NOG BEHOORLIJK WAT VIS , MET4 MAN VAN HET ZIJPE GEMIDDELD 20 PLATTE, EEN 5 TALWIJTINGEN,

HEERLIJK WEER EN EEN SUPER GEMOTIVEERDE SCHIPPER WAAR NIKS TE VEEL VOOR WAS .

KUNNEN HEEL WAT COLLEGA SCHIPPERS WAT VAN LEREN.

WAS VOOR MIJ DE EERSTE KEER VANUIT VLISSINGEN OM BUITEN TE VISSEN,MAAR NA VANDAAG ZEKER NIET DE LAATSTE KEER,

IK WIL NAMENS ONS 4 TJES SCHIPPER HANK HARTELIJK BEDANKEN VOOR DE FIJNE DAG,EN TOT DE VOLGENDE TRIP.

GROETJE VAN JAAP, COCK , PAUL, EN NIET VERGETEN ONS DUIFJE.......

JE WEET WEL.

www.hsv-hetzijpe.nlCOCK KLEIN=== Zaterdag 07 januari 2012 ===


hallo mede vissers

vandaag een dagje mee gevist op de vrolijkevisser

vanuit de bergsediepsluis boot prima

opbrengst van de dag met 28 hengels  2 scharretjes ver onder de maat 1 bot

geen regen wel wat wind

de volgende keer misschien meer geluk

gr rienrien=== Zaterdag 07 januari 2012 ===


Een omgetoverde krab!!!

Met dank aan Steven die op 30 december met vader Kees was meegekomen hierbij nog het beloofde fotootje van de krab nadat die door de cuisine van uw aller schippert was heengerold. We hebben er zalig van gegeten op oudjaarsavond.

OP DE BOOT

OP HET BORD

Voor de liefhebbers : Op de voorgrond wat brocoli cress, rechts een toefje limoengelei met daarin 3 enoki paddestoeltjes, die streep op de achtergrond is advocadecreme met shiso purple en om ervoor te zorgen dat ie niet van het bord afwaait hebben we hem een windschermpje van witlof gegeven. Als je daar dan nog een streepje truffelmayonaise voor druppelt kun je er (zo zei ons moeder tenminste) een drol nog lekker mee maken. Het is maar dat u het weet……

Oh ja ; dinsdag is het loeimooi weer en we zijn nog brodeloos. Bij voldoende belangstelling plakken we er nog een dag tussendoor om de baas van Wiesje een 7 daagse werkweek te bezorgen………

Wie o Wie heeft er zin om er een daggie tussenuit te knijpen. We horen het graag!!

De vangstberichten van gisteren en vandaag komen eraan. Druk, druk, druk, druk…..

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Dinsdag 03 januari 2012 ===


Just a perfect day.

Aan dit liedje van Lou Reed heb ik een aantal keren gedacht.  En met deze supergroep uit Brabant is de kop er weer af voor 2012. Onder de strenge leiding van Frans van  Stiphout van Frans van Stiphout Jeansmode uit Helmond (Bedankt Theo !!) kwamen maandag ook Kees, Gijs, René, Krijn, Bruno en Robbie op appèl. Met toestemming van Frans mocht deckhand van de dag Mark zijn schoonzoon Steve meenemen en zo hadden we een aantal gelijkgestemde zielen aan boord.

 

’s Ochtends gaf de Post Vlissingen nog een waarneming van West 3 tot 4 af dus in tegenstelling tot de Pirate gokten wij op een probeerseltje buiten. Het was afgaand water en dan is het op de Spyros goed toeven. Zo ook deze keer. Het was er als een pannenkoek en er zat vis. Mooie grote schar en wat kleinere wijting die met grote regelmaat met 2 en 3 tegelijk naar boven werden gehaald.

Vooral René viste zeer effectief. Ik geloof niet dat hij bij de Spyros ingehaald heeft zonder dat er 3 scharren aan zaten. “Lang laten liggen, lang laten liggen jongen…..”

 

Daarna een tussenstop op de kop van het Nollenplaatje en daar ging het ook prima. Mooie grove schar en er scharrelde 1 gulletje tussendoor. Om een uur of 2 werd het er toch wel een beetje hobbelig dus er waren erbij die het niet zo heel erg vonden dat we de laatste 2 uur lekker uitgetutterd hebben voor de Post Vlissingen (Oranjemolen). Nadat we daar goed op stroom lagen ging het ook daar redelijk maar niet zo goed als bij de “Nolle”.

Ging er dan helemaal niets fout vandaag? Zeker weten van wel. Als eerste (nog nooit gebeurd) had Mark klachten over de catering.  De afdeling logistiek koopt altijd lekkere volle romige chocomel. Als je dan te druk met vissen bent en je je chocomel koud laat worden komt er zo’n lekker ouderwets velletje op. En dat was niets voor mijnheer van Loon. Het laatste beetje werd over boord gekieperd. Tsssss, verwend kreng.

Als plassen pissen wordt begint het gezeik pas goed. Dat sloeg vooral op de moppen die er die dag verteld zijn. Toon Hermans zou er jaloers op zijn. Met regelmaat had ik natte plekken in mijn broek omdat het echt niet meer te harden was van het lachen.  Vooral Gijs was kampioen moppen tappen, als hij het niet te druk had met nadenken of vissen vangen natuurlijk.

Toen Krijn de weg naar de WC (hij doet het weer) niet goed kon vinden leek het hem een goed idee om dan maar naar voren te lopen en over de reling te gaan urineren. Met een strakke zuidwester en opkomend water kwam zijn plasje niet alleen in het water terecht. De bakboordzijde was niet helemaal blij toen ze hun gezichten afgedroogd hadden……

Als laatste memorabele onvolkomenheid steken we graag Bruno een hart onder de riem. Hij heeft alle kleuren van de regenboog gezien en de beroemde stadia van de Neptunus griep doorlopen. Ik denk dat ik doodga, ik hoop dat ik doodga, ik ben bang dat ik niet doodga. Zelfs in de sluis was een minigehaktballetje nog wat teveel van het goede. Frans heeft voor de volgende keer windkracht 2 besteld zodat hij toch meekan.

Op deze foto Bruno in betere tijden.

Het was dus met recht “a perfect day”.

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net  Hank Perree=== Zondag 01 januari 2012 ===


Wiesje peutert, zuipt en fladdert het jaar uit.

Afgelopen vrijdag een hele leuke groep gehad. Onder aanvoering van Goof waren Jack, Stan, Anton, Steven, Kees, Marcel en Hugo van de partij. Gelukkig zat er al wat verbetering in ten opzichte van afgelopen woensdag. Er kwam geregeld schar en wijting binnen en ook werden we verblijd door de komst van 5 leuke gullen. We moesten ervoor peuteren maar het leverde in ieder geval weer wat op.

Eerst hebben we op de Spijkerplaat gebivakkeerd en daarna nog bij de Oranjemolen gelegen. Zoals beloofd nog even een uitleg via een echte Vlissinger. De buurt achter de dijk heeft allemaal namen van ons Koninklijk huis. De Oranjes dus. En daarom heet die molen zo. T’is maar dat u het weet….

Tijdens het dus niet zo heel drukke visserijtje moest er natuurlijk ook aan de jaarwisseling gedacht worden. De veiligheidsvuurpijlen afsteken leek ons niet zo’n heel erg goed idee onder het oog van de post Vlissingen .  Niet getreurd, de afdeling logistiek had voor Champagne Brut Grand Cru gezorgd. (Zo zag het er ieder geval uit, bij nader beschouwing bleek het appelcider met 1,1% alcohol te zijn……). En zo gebeurde het dat op Wiesje de kurken luid de lucht in knalden en we 3 flessen Cider verder waren eer iedereen weer rustig werd.

 

Anton was kampioen rustig worden. Er was een moment dat het meer leek op een gruwelijke wegtrekker. Nou ja, wat slaapt dat lijdt niet.

Er werden diverse trucfoto’s gemaakt waarbij Marcel kampioen was. Hij ving een mooie gul maar dat was nog niet genoeg voor de foto. Er werd pardoes een gul uit een emmer gekaapt en aan de onderlijn gehangen. Volgende keer niet aan het ankerlood hangen Marcel.

Aan boord de 14-jarige Steven. Met vader Kees meegekomen had hij het goed naar zijn zin. Dat werd allengs beter toen ik hem de hemel inprees bij het vangen van een mooie krab. De truc van de giftige krabben lukte nu wel en ieder die er een ving gaf hem keurig af waar hij thuishoort. De schippers-emmer. (Binnenkort een fotootje van zo’n verwerkte krab.)

En nou dat fladderen. Er zijn de laatste tijd vogels van allerlei pluimage aan boord geweest. Kleine zangvogeltjes, witte meeuwen, gespikkelde meeuwen maar vandaag hadden we een hele boze meeuw. Nou zat ie ook behoorlijk verstrikt en bij het inhalen liet hij duidelijk merken het er niet mee eens te zijn. Het kreng beet dat het een lieve lust was en de schrammen waren niet van de lucht. Bijgaande foto is niet helemaal scherp maar als je goed kijkt kun je zien dat hij zijn eigen voeten vastheeft. En ook die wilde de lomperd niet loslaten.

Nou, alles bij elkaar een mooie afsluiter voor het visseizoen 2011. Vanaf deze plek iedereen een gruwelijk goed, visrijk en windstil 2012 toegewenst. (Windstil, het ziet er mij te kleurrijk uit op de windfinder voor de komende week….)

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde. 

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Zondag 01 januari 2012 ===


Wij wensen alle lezers van Zeevisland een gezond, liefdevol, geweldig en vooral visrijk 2012 !
Namens het hele Team van Cordes Travel en Zeevisland willen we jullie allemaal bedanken voor jullie bijdrage en bezoek aan Zeevisland.

Wij hopen dat we in 2012 nog mèèr vangstberichten mogen ontvangen en er nog meer vissers berichten insturen, laat een goed voornemen zijn om meer te schrijven. WIj zullen er in 2012 weer zijn voor jullie, met vangstberichten uit heel Nederland, Belgie, Noorwegen en IJsland en uiteraard volop reisverslagen uit de verschillende landen.

Tot slot nog een dank aan al onze sponsoren >>klik hier<< die het mogelijk maken dat Zeevisland een paar duizend bezoekers per dag aan kan, meer dan 14.000 fotos kan bewaren en dat ook de site "snel" blijft als er een op een bepaald tijdstip heel veel bezoekers online zijn. Dankzij deze sponsoren kunt u gratis Zeevisland bezoeken en kan Zeevisland groeien.

Een goed begin voor 2012 !

Team Zeevisland
Team Cordes TravelLinda en Raffie