Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van januari 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zondag 27 januari 2013 ===


Geslaagde dag!

   

Hier weer een vangstbericht van Sportvisserij Nautilus uit Vlissingen.

Vrijdag 25-01-2013 eindelijk weer naar de wrakken geweest.

In de ochtend om 6.30 uur stonden er alweer 12 fanatieke vissers te trappelen om weer eens op de geliefde Nautilus te stappen.

We konden lekker vlot door de sluis en toen we eenmaal buiten waren zagen we een mooi rustig zee-tje maar wel temperaturen dik onder nul.

De meeste vissers zijn lekker naar binnen gekomen bij de kachel en daar onder het genot van een bakkie koffie/ thee de plannen van deze dag besproken.

Toen we eenmaal buiten waren ging het gas erop, en zijn we richting het eerste wrak gegaan. Daar aangekomen was het een dikke teleurstelling want er zat geen vis.

Het tweede wrak gevonden na een paar km varen was het zelfde verhaal géén vis.

   

Toen heb ik (Frank) besloten om nog maar een km of 20 verder te gaan varen.

Op het derde wrak aangekomen, op het toetertje gedrukt en al het aas ging naar beneden. Toen…………………………………..

 

Hallelujaaaaaaaaaaaaa niet alle hengels krom maar alle haken vol met gul.

Ik kon het met het schepnet niet bij houden. We hebben toen elkaar allemaal geholpen, dit heeft aangehouden tot de stroom weer harder werd en toen ging helaas de beet eruit.

   

Verder op de dag een wrak of 10 aangedaan, overal zat wel wat vis maar geen massa.

Op het einde van de dag hebben we besloten om terug te keren naar het derde wrak omdat ik ervan overtuigd was dat als de stroom minder zou worden de beet terug zou keren.

En…..ik had gelijk.

Lekker uurtje langer doorgevist zodat iedereen  een mooie klus gul mee naar huis kon nemen.

Met het donker waren we weer terug in de haven en iedereen ging  weer dik tevreden met een grote smile J van boord af.

Dus mannen ik heb een wrak vol met vis en hoop dat ik hier nog een paar keer naar toe mag gaan, zonder dat er weer netten op staan.

Komen er geen netten dan gaan wij hier nog enkele keren heel veel vis vangen , daar ben ik van overtuigd.

Groetjes Frank, Sportvisserij Nautilus

Frank
=== Zaterdag 26 januari 2013 ===


Vrijdag 25/01/13 weer eens gaan vissen met de Happy fisherman uit Stellendam om 6uur richting wrakken de 2 eerste wrakken wijnig vis op naar het volgende wrak en ja daar kwamen de gullen ik wist er op dit wrak toch 8 te vangen toen er geen meer boven kwamen op naar het volgende wrak hier ving ik er nog 2 bij en toen was het weer tijd om naar de haven terug te keren een mooie dag en 10 gullen tevreden terug naar huis.

 

Leo bedankt voor deze geslaagde dag en tot binnen 14 dagen.

de gullen mepper.

Van Genechten Vic
=== Zaterdag 26 januari 2013 ===


Gullukkig,

Op vrijdag 25 januari nog een plekje kunnen regelen op de Nautilus. Weersverwachtingen waren prima, dus op tijd het mandje uit. Door de polder (- 13 graden Celcius) richting Zeeland. Sommige mensen vragen of je wel goed bij je hoofd bent om met die kou te gaan vissen, maar bij aankomst in Vlissingen bleken veel Belgen en enkele "Rotterdammers" hetzelfde idee te hebben opgevat. Of dat alles zegt weet ik niet, maar we hadden er met z'n allen zin in. Met voldoende PK's richting de wrakken, ondertussen genieten van de ochtendgloren. Bij de eerste twee wrakken was het niet vllr. Links en rechts werd er een visje afgehaald, maar niet voldoenden. Schipper Frank stoomde op naar het volgende wrak en daar was het direct prijs. Alle hengels krom en dikke gullen. Doordat er weining stroom stond duurde de drift lang en kon iedereen zijn hart en gullen ophalen. Ongelofelijk wat een actie en Frank had zijn handen vol om links en rechts met het schepnet te assisteren. Heel typisch maar op het moment dat de stroming er in kwam hield het bij dit wrak op. Kort en heftig zullen we maar zeggen. Nog wat andere wrakken geprobeerd, maar die gaven niet veel vis. Vriend steenbolk was wel overal aanwezig en hing regelmatig aan mijn beaasde lijnen (als ze een beetje aan de maat zijn, zijn ze goed te fileren). Frank besloot in de middag toch weer terug te gaan naar het eerdere wrak. En dat bleek een goede keuze. Bij het driften kwamen mooie vissen naar boven, waarvan sommige echte dikke jongens. Hoewel het eigenlijk tijd was om te terug te varen, was Frank niet te beroerd om een toegift te geven in de vorm van een paar extra driften. Iedereen heeft zijn visje gevangen!. Zelf had ik 6 mooie gullen (en paar gelost maar dat is all in the game) en veel steenbolken, maar er waren er die rond de 10 gullen hadden. Al met al een mooie visdag en goede vangst (circa 100 gullen op de boot is zeker niet slecht te noemen gelet op de vangsten van de laatste tijd). Op de terugweg best fris maar dan waardeer je weer die warme douche, kachel en alles wat daarbij hoort..

Gert-Jan Nieuwland

Gert-Jan Nieuwland
=== Dinsdag 22 januari 2013 ===


zaterdag en zondag er op uit geweest wat was het koud zeg, zondag ook de nodige sneeuw erbij. de mannen dit weekend extra verwend om de innige mens op te warmen, soep,rookworst, jagermeister, schrobbelaar, koffie, ik kon het allemaal kwijt. nog wat gevangen? ja zeker, het viel nog helemaal niet tegen ondanks de vorst en sneeuw die ons de laatste week teisteren. zaterdag leuk schar, bij dishoeck en het nolle strand. zondag met hsv middelburg bij de oranje molen gelegen, ook hier mooie forse scharren en wijting. gul hebben we niet gezien. donderdag zouden we met de 3 charters naar de goote bank willen. u kunt u hier aanmelden. as vrijdag zoek ik nog wat opstappers voor het ankervissen. geven dan weinig wind af. de vis zit er nog dus wilt u een dagje ontspannen dan bent u aan het juiste adres.groeten rene de back schipper van the pirate 2 .

www.westerscheldevissen.nlrene de back
=== Maandag 21 januari 2013 ===


Het was gewoon retekoud!!!!!

Nondepatatten, het was me het weekje wel. In de nacht van maandag op dinsdag zo gruwelijk veel sneeuw voorspeld (en gekomen) dat we dinsdag maar thuisgebleven zijn. Na wat geharrewar en op en neer bellen toch het grootste deel naar donderdag kunnen verschuiven en Wilnard met vader gelukkig bij Frank op de Nautilus op woensdag.  Iedereen weer tevreden.

Donderdag zou het verschrikkelijk mooi weer zijn dus met Wiesje “filled up” (engelse vertaling voor nokvol) en een perfect tij richting Paardenmarkt voor Knokke. Nou, als je bij mooi weer denkt aan windstil  was dat het gedeelte dat dan ook klopte. Verder was het potdicht van de mist (zicht 20 meter of zo) en wel zo gruwelijk koud. Niet normaal meer. De eerste keer in 3 jaar dat Wiesje in 2 keer startte in plaats van “in ene”. BRRRRRRRRR.

Aangekomen op onze “A-lokatie” van de dag, aan de noordkant van de bank, deden de eerste koudeperikelen zich voelen.  Lou had een, normaal perfect werkende, RU die het niet meer deed. Het ding zat muurvast. Bij nadere beschouwing bleek dat ook oude RU’s ook kunnen bevriezen. Wat warm theewater, een koffielepeltje en daarna de broodnodige WD-40 zorgde ervoor dat alles weer operationeel was. Kijk maar eens goed naar het fotootje.  Het is ijs wat je ziet, geen gestold vet!!!

Na een zeer mooi kiekje van aanvriezende mist besloten we voor de zwingeul te gaan liggen en na die exercitie ging het via de W4 uiteindelijk naar de WN6. Overigens allemaal met onze Jean Marie voorop. Hij staat daar graag zodat we toch met een normaal aantal mensen in de kuip konden vissen. Behalve dekhand Arian dan die altijd graag een hengeltje uitgooit om zijn vissie mee te pikken. Te koud vandaag dus de dekhand was vandaag in opleiding voor “kajuitoppasser”. Ging best goed, hij heeft geen pier aangeraakt.

De visserij?? Dat viel uiteindelijk helemaal niet tegen. Het was niet super maar de “opbrengst” varieerde van ca een halve emmer tot ruim een emmer voor ons “boegbeeld”. Wijting bij Knokke en op de andere A-lokaties was het vooral schar wat de klok sloeg. Dat kwam overigens vooral door de laatste stop bij de WN6  waar het best prima liep met de visserij. Ook flut, vaar je heel de wereld af en waar zitten ze??  5 kilometer van de haven. Daarom maar wat langer blijven liggen daar. Konden we gelukkig Jean Marie loshakken……

Om een uur of 5 Kees (bedankt voor de petten!!), Herman, Charel, Patrick, Ron, Mark, Alex, Lou, Paul en Jean Marie met een lichaamstemperatuur van 32,4 graden op de kade gerold. Ze zeiden allemaal tot de volgende keer maar ik hoop voor ze dat het dan minimaal 20 graden gevoelstemperatuur scheelt. Leuke dag!!

Op vrijdag de “bende van Stabroek”. Guttegut wat een span is dat zeg. Extra chocomel op verzoek, hoefden ze niet, extra thee, hoefden ze niet, maar de flessen Jutterke Schrobbelaer en de kruidenhupperdeflup dat ging er in als koek. Volgens Wim hielp dat prima tegen de “Kauw Voetekes”.

In verband met de oostenwind wat voor de kust van Vlissingen-Westkapelle rondgehangen. Het was horten en stoten met de visserij maar uiteindelijk wist men toch een redelijke hoeveelheid schar boven te halen. Minder als gisteren, maar ja, het blijft vissen.

Extra compliment voor onze Sara. Charmant als ze in Stabroek zijn lieten ze onze prinses niet vlak bij de kajuit in de luwte zitten. Nee hoor, op het koudste windgat van heel de boot werd Sara achterop gefrot. Gewapend met glimlach en schaatsmuts viste ze heel de dag door en wist toch een bakzooitje scharren mee naar huis te nemen. Chapeau Sara!!! Op de gratis vrouwenvisdag van Wiesje mag ze zeker mee en dan kan ze een lange neus trekken naar Wim, Bert, Mark, Joop, Bart, Koen, en consorten. Lekker puh!!!

Zaterdag was het ook koud met de mannen van Dick van Weelden. We hebben ons dan ook op diverse stekkies bezig gehouden met eten, drinken, en vooral moppen vertellen. Oh ja, enne de bruine bonensoep van mevrouw van Weelden. Dat recept MOET ik hebben om opperkok Kees Plomp door te geven want dan kunnen we variëren met  Erwtensoep en Bruine bonen. Da was lekker man!!!!  Ik hou van u mevrouw van Weelden!!!!

De visserij was net als gisteren “halen en brengen” maar gelukkig wist Dick (1 van de 3 Dicken, een drama…) ons nog te verblijden met 3 gullen (1 mini en 2 fatsoenlijke) en toen we iets verder naar buiten piepten kwam er nog fatsoenlijk mooie schar naar boven op een ruzebuzig zeetje met Oost 6.

Ludiek intermezzo op de marifoon van de Nautilus  “Hé Hankie, d’r zit hier een zeehond op 3 meter van de boot…”  Leuk, dat zou ik bij ons ook wel eens willen zien, zo dichtbij. Na een kwartiertje werd onze droom werkelijkheid. 3 meter???, we konden hem zowat een hand geven nadat de nieuwsgierige boef onze schroef geïnspecteerd had. Erg leuk dat Laurens nog wat kiekjes stuurde. Toen we daarna al hobbelend bij de WN6 ook nog wat bruinvissen voorbij zagen komen was onze “fauna-natte-droom” compleet. Een erg leuke en gezellige dag met een heleboel Dicken.

 

Zaterdagmiddag werd er door Rudy en Marcel al een keer of zevenenzeventig gebeld met de vraag of het wel doorging. Frank zou varen, René zou varen maar ik merkte dat het niet helemaal snor zat bij de mannen uit Willebroek en omgeving. Zelfde weer als vandaag  dus dat moest toch kunnen??

Na een “commercieel gesprek” met Rudy heel de bende laten opdraven voor eenzelfde visserijtje als zaterdag. Nu gestart bij de OG 16 om de heren te laten acclimatiseren en dat ging prima. Er kwam leutig vis boven en Swa ving bovendien nog een leuke gul. Daarna naar de kop van het Nollenplaatje en nu niet ( als gisteren) de rust opgezocht. Gewoon op het ruzebuzige zeetje op een meter of 8 blijven liggen. Mooie scharren kwamen er binnen.

Oost 6 en opkomend water is daar niets dus na het nuttigen van de soep naar René gevaren die al heel de dag bij de Oranjemolen lag voor een gul en daar ook een leuk visje ving. Daar nog eventjes gelegen maar dat was niet alles. Dat kwam vooral door de “lichte ijsvorming” op de hengels die ervoor zorgde dat we met 300/100ste visten. Toch kon ook Rik daar een lange neus trekken want die hengelde er na Swa ook nog een  maatse gul uit.

Op verzoek van de “Ijsmannen” op tijd gestopt en met een  passende “koudebonus” afscheid genomen van de heren. Volgens Swa ; “Viel het goe mee….”

Het is niet echt “Himmelhochjaugend” op het moment (een viske of 20-25 de man) maar het valt absoluut niet dood zoals vorig jaar met de kou. We moeten wat zoeken en varieren maar elke dag vangt iedereen zijn of haar vis. En dat is goed om te vertellen. Heel de dag naar een hengel koekeloeren waar niets gebeurt is niet fijn!!

Om niet alleen in soep te variëren het volgende. We organiseren (bij voldoende belangstelling) vanuit Vlissingen aanstaande donderdag (want mooi weer) een tocht naar de Gootebank om op de Steentjes te vissen. Die organisatie komt voor rekening van Nautilus, Pirate en Wiesje. Eerst de snelste boten vol (zal wel dat blauwe gevaar met 1000 pk zijn) en daarna verder. Het zou me een lief ding waard zijn als u via Wiesje boekt, hou ik er ook nog wat aan over………………..

Bedankt allemaal en tot de volgende.

Hank Perrée

www.wiesje.net

Hank Perree
=== Zaterdag 19 januari 2013 ===


respekt

weekverslag van de nautilus.

deze week weer een aantal keer wezen ankervissen.

de vangsten bestonden hoofdzakelijk uit schar en weiting de aantallen verschilden nogal per persoon

maar over het algemeen heeft iedereen een leuke klus vis kunnen vangen.

vrijdag iets verder richting belgie gevaren om te kijken of we wat meer gul konden vangen maar deze ronde 

hadden we een beetje pech een gulletje hebben we kunnen vangen dus dit was eigenlijk niet de moeite maar wel de

nodige schar en dikke weiting aan boord kunnen krijgen.

verder was de ankervisserij goed te noemen.

bij deze wil ik ook even zeggen dat ik veel respekt heb voor de volhouders heb die met een gevoelstemperatuur van -15

gewoon lekker door blijven vissen,petje af mannen.

volgende week staan er weer een paar wrakketrips op en heb ik weer een paar stekken uitgevogeld die de nodige verassingen gaan geven.

dit gaat een ankervisserij worden maar wel wat verder op zee en hier zijn alle soorten vis te vangen zowel zomers als swinters dus we zijn benieuwd.

mocht er interesse zijn geef even een mailtje of belletje.

info@wrakvissen.netfrank=== Donderdag 17 januari 2013 ===


Visvrienden, Afgelopen week windfinder in de gaten gehouden en voor vandaag gaven ze goed weer op. Zonnetje en geen golven! Toen ik vanochtend naar buiten keek zag dat er nog niet naar uit, pot dicht van de mist en koud dat het was maar Karel en Dammis stonden al te schuimbekken dus de boot maar gehaald en op naar Stellendam, pieren opgehaald bij Delta Fishing en door naar de helling in de buitenhaven. Eerst even contact gezocht met post Ouddorp en zij gaven aan dat het snel op zou klaren. Rustig naar de hinderboei gevaren en geankerd op 11 meter water. Het duurde even maar toen kwamen er toch hele mooie scharren naar boven. Grote dikke scharren wel te verstaan, ving zelf een mooie van dik 32 cm. En koud dat het was! Zout water bevriest niet zeg men wel eens maar de ogen op de hengels vroren dicht, en de bak waar de vis in ging bevroor ook. De mist trok na een paar uur iets op maar het zonnetje hebben we niet gezien. We hebben met 3 hengels 100 scharren gevangen en er 80 mee genomen voor de pan. Thuis de boot ontdaan van bevroren zout water en weer vorstvrij binnen gezet! Klaar voor de volgende trip. Groet Ben Rottier Delta 1095

Ben Rottier=== Dinsdag 15 januari 2013 ===


Maffen, maffen, maffen en maffen……..

Er komen meer en meer berichtjes van opvarenden. Hoera, hoera. Tot en met vorige week woensdag waren we bijgewerkt en nadien nog 4 dagen erbij gefrot waarvan Johnno al een verslag gemaakt heeft dus we komen er deze ronde vanaf met 3 dagverslagen van de voorbije (halve) week.

Onze jongedame voelde de bui al hangen afgelopen donderdag.  Ze veinsde zelfs een kapotte dynamo wat gelukkig slechts een los massakabeltje bleek te zijn. Zeer tegendraads was ze dan uiteindelijk bereid om naar de opstapplek te vertrekken.  Het leek wel of er windkracht 7 stond, zo moeilijk was ze tegen de kaai te werken. Daar aangekomen was het onmiddellijk duidelijk. De railing-rammer stond te wachten. Ze had het aangevoeld. Na enige zalvende woorden en nog een extra opmerking tegen voornoemde vandaal kon je een siddering door haar heen voelen trekken. Eindelijk gerustgesteld.

Het werd een bont gezelschap. Klaas had een bijna-echtscheiding geriskeerd en zat onder de pijnstillers aan boord, broer Paul en zoon Roald completeerden de Sijpen, All-in watersport werd enigszins uitgedund vertegenwoordigd door Rob en broer Dave en Piet uit Goes kon maar net zijn stekkie vinden tussen het geweld van Henk, Albert en niet te vergeten de alom brullende Dr. Oetker.

Mooi weer dus wat verder weg. In de Walvisstaart waar ook Jan met zijn Brutus mee naar toe ging liep het best aardig. We lagen geen 100 meter bij Jan vandaan en daar bij de Brutus ging het crescendo. Ik was er niet zo heel erg tevreden over bij ons en dus maar richting Segre getrokken. Eigenlijk altijd goed en hier ging het ook wel….. Maar niet meer als dat. Wel mooie grote schar.

Met dank aan Jan toen ik naar de Hompels wilde die tegen me zei ; “Waarom niet eens de kop van het Nollenplaatje??”  Daar aangekomen ging het zoals het hoorde : RATATATATATA. De scharren vlogen binnenboord. We hebben er van tien over half vier tot 10 voor vijf gelegen en er waren heren die het al niet verkeerde aantal tot dat stekkie moeiteloos verdubbelden. Erg leuke visserij daar.

Over maffen gesproken. Zaterdag had Wim van Hoof een wel heel bijzondere circusact meegenomen in zijn kielzog. Er waren erbij die voor de eerste keer zout water zagen en met het oog op de zeeviskunsten van het gezelschap gekozen voor de “vergeeflijke” plekjes bij Dishoek. Daar stroomt het niet zo hard dus de visserij is er wat gemakkelijker. De kou begon al een beetje een rol te spelen maar dat deerde Richard, Nick, Mark, Jeffrey, Johan, Walter, Wim,  Willem en vooral Mario niet (ben ik ber nou 1 vergeten of niet????) Mario vond het zonde om halfvolle flessen mee terug naar huis te nemen en kwijtte zich uitzonderlijk goed van zijn taak als kliekjes (nou ja, KLIEKEN) opruimer.  Johan deed wel erg lang over het onthaken van een schar en meldde dat hij niet bij de haak kon…… Zie foto.

Nou ja, het was een heel gezellige dag en op een of andere wijze wisten de heren (allen gewapend met 1 leenhengeltje) een alleraardigste hoeveelheid vis binnen te halen. Vooral de afsluiter van Walter met een leuk gulletje op het scheiden van de markt bij de Oranjemolen deed de al door alcohol verwarmde harten nog sneller kloppen.

Van zondag  al een verslag van Johnno dus we schakelen over naar maandag. De mannen van Jos van Vlimmeren zijn niet maf maar op een gegeven moment dacht ik echt dat Jos, Leon, John, Luc, Ad en Bas  wel aan het oefenen waren voor het diploma “megaknettergek”. Begonnen bij de WN6 ging het daar eigenlijk helemaal zo gek nog niet. Luc meteen 2 mooie wijtingen en een ruim maatse gul. Mooie scharren en dat ging zo door tot we in de slingermolen terecht kwamen. Daarom de rust van Dishoek opgezocht onder een vriendelijk zonnetje en een klein zuidenwindje. Er zou een klein vlokje vallen volgens de nazaten van Jan Pelleboer maar dat mocht geen naam hebben.

Pfffff, die malloten hebben gewoon bijna 3 uur in een soort blizzard gezeten. Wat een sneeuw zeg. Ik begin overigens te geloven dat sneeuw een mindere invloed op het vangen heeft want het werd met de sneeuw ook echt minder met de visserij. Wat een grafweer zeg. Alles aangegrepen om de matrozen te verwarmen. Warme chocomel, soep, extra cup-a-soupjes, extra thee en ze bleven maar doorvissen.

Omdat ik ’s ochtends door een lekke band een kwartiertje later was zouden we wat langer doorvissen. Ik dacht nog : dat doen ze nooit met dit weer…. Toch werd een verkasje naar de Spijker op het eind van de vloedstroom nog met graagte geaccepteerd. Weten ze tenminste ook eens wat stroom inhoudt. Het was al hoog geweest maar met een tij van 4,96 meter stroomt het daar nog een ietsiepietsie door.  De moed zakte ze al in de schoenen maar toen uiteindelijk de stroom eruit ging kwamen er toch nog mooie scharren en wijtingen binnenboord. Ook Jos wist nog een leuke gul te strikken en Leon verspeelde een mooie. Complimenten overigens voor Leon, met zijn bijna 71 jaar schijnt hij nog in bomen te klimmen om ze te snoeien. Een echte buitenman die wel tegen een (koud) stootje kan. Hij viste prima en als ik er de stekker niet om tien voor vijf uitgetrokken had was hij tot 8 uur door blijven vissen.

En wie is er dan de grootste maf?? Op zondag een dansje gedaan in de stuurhut. Helaas buiten Ed gerekend die eea feilloos op video opnam. Voor de liefhebbers : op de facebookpagina van Wiesje ziet u uw van griep herstellende oppermafkees dat dansje uitvoeren. Het gaat al wat beter zo te zien…

Over facebook gesproken ; we hebben onze 350e like op facebook. Notariskantoor “List en Bedrog” zal door loting bepalen wie er een volledig verzorgd all-in arrangement heeft gewonnen. De prijswinnaar krijgt bericht!! 

Heel de bubs bedankt en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Maandag 14 januari 2013 ===


Hallo medevissers,

Gisteren 13-01-13 eerste maal dit jaar een vistrip gemaakt, vertrokken vanuit Vlissingen en de boot van dienst was de Nautilus. Er stond een pittige (ook een koude) NO-wind, temperatuur rond het vriespunt maar hier waren we natuurlijk op voorzien ( is tenslotte januari). Hebben we ook vis gevangen ? Jawel, er is nog steeds schar te vangen in de monding van de Westerschelde, de ene dag is natuurlijk de andere niet ( ook de stek waarop je vist naar de mogelijkheden van de dag ivm wind en getijde kan je vangst bepalen). Gisteren kwam er met regelmaat een schar boven, soms was het wat zoeken, ander loodje, andere onderlijn etc, het was maw vissen. Heeft trouwens ook zijn charme vind ik, de emmer hoeft niet altijd tot boven vol te zijn. Heb tijdens het verloop van de dag een 20-tal te kleine scharren een retourticket naar de zeebodem gegeven, na thuiskomst telde ik er 18 mooie in de emmer alsook 1 wijting. Als aas waren er pieren voorzien maar ik had zoals wel vaker weer mesheften bij waarop (toeval of niet) ik de grootste ving. Dagje uitgewaaid, visje gevangen, praatje met medevissers (altijd leuk verhalen van anderen) en zoals steeds na een dag op het water... de beste nachtrust. Groeten, vang ze en tot een volgende keer.

Luc,  Brasschaat-Belgie.Luc D L=== Maandag 14 januari 2013 ===


weekupdate sportvisserij nautilus

beste vissers hier weer een weekverslagje vanuit vlissingen.

deze week gevarieerde visserij gehad zowel wrakvissen als anker vissen.

de wrakvisserij viel niet tegen wel een behoorlijk stukje varen maar redelijk gul aan boord kunnen landen.

de formaten waren allemaal zo tussen de 2 en 4 kilo dus de biggen zitten eraan te komen.

wat betreft de ankervisserij die was gewoon weer goed te noemen iedereen een leuke klus vis mee naar huis

dus vriezertjes weer gevuld. zondag hebben we zelf meegevist en heb 47 maatse scharren en nog een paar leuke wijtingen kunnen vangen.

deze week wordt er  wel koud weer afgegeven maar een oosten windje dus in vlissingen een zee als een biljartlaken.

heb je zin om een keer je emmertje met vis te vullen er zijn nog opstap plaatsen .

info@wrakvissen .net 

frank
=== Zaterdag 12 januari 2013 ===


Beste zeevislanders, Vandaag sneed de wind uit de oost haast dwars door je ziel, maar vissen moet als vissen kan. Dus met onze trotse Orka 540 walkaround laat het ruime sop gekozen en pas door het middaguur heen geankerd voor het Banjaardstrand. De scharren waren wakker, groot en dik. Maat Ard is al weken onevenaarbaar scherp aan het bodenvissen, hij was weer eens niet bij te houden. Doping of andere snode valsspelerij is al haast niet meer uit te sluiten. Met bevroren poten het anker binnenhalen kan traumatisch zijn, de warme choco met rum na afloop haast orgastisch en als je dan als klapstuk nog eens samen de schar van de vorige keer nog kan oppeuzelen dat is het jongensboek kompleet. Beste zeevislanders, 2013 wordt een mooi jaar. Met vriendelijke groet van de mannen van de "MILF"

Ard en Remy, Delta 1254.=== Zaterdag 12 januari 2013 ===


Hier een berichtje van de S201 lekker wezen vissen op de schar die waren ergenoeg niet groot maar groot genoeg om mee te nemen . De. Visplek was bij de eerste. Zeil boei voor Scheveningen haven . We hebben veel zeehonden gezien was erg leuk om mee te maken, Nu de vis schoonmaken en bakken maar volgende week ga ik weer groetjes van Bram L. Bram R en Bram B. De 3 Brammen.

Bram Lab=== Donderdag 10 januari 2013 ===


beste zeevissers

vandaag donderdag 10-11 met de nautilus naar de wrakken geweest.

na wat positieve berichten gelezen en gehoord te hebben vol goede moed uit vlissingen vertrokken.

op een mijltje of 30 begonnen en hier kwamen al een paar leuke gullen boven maar niet wat ik gehoopt had.

even een uurtje voor anker geprobeert om het wrak zo min mogelijk te verstoren maar ook dit gaf niet het gewenste resultaat dus naar het volgende wrak.

gelijk maar een mijltje of 12 doorgestoomt en weer zakken met die lijnen ook hier weer een paar leuke gullen .

om een lang verhaal kort te maken was eigenlijk heel de dag zo .

onze kampioen van vandaag was ricardo met 13 mooie gullen wat natuurlijk niet slecht is .

vandaag is de meeste vis bij ons met de shad gevangen en wat ons opviel is dat we veel losers hadden.

na de slechte maanden die we op de wrakken gehad hebben is dit natuurlijk een mooie dag geweest en hopelijk de voorbode op wat de komende weken te gebeuren staat.

de foto s van vandaag kun je op onze site bezichtigen.frank=== Donderdag 10 januari 2013 ===


Wij zijn op woensdag 9 jan 2013 op de Westerschelde gaan vissen met onze chauffeurs met "Wiesje". We hadden 'n goede vangst maar wel veel regen in de morgen  maar gelukkig was het later wel droog, wind was er ook genoeg.. de vangst?.. 180 scharretjes, 5 wijting en 1 gulletje. Mijn vader van 83 heeft 'n mooie dag gehad... dank je hiervoor Wiesje en tot 'n volgende keer...

groetjes van de Limburgse chauffeurs(vissers).

....

cor sonnemans
=== Woensdag 09 januari 2013 ===


halo mede vissers, vast een heel goed en een gezond jaar toe gewenst.

hier een verlaat berigje van Joop.

zondag even voor de kering gelegen met een schar en een weiting was het niet erg veel en was van plan om naar Domburg te varen maar de zeegang vond ik tog iets te hoog voor mijn boot en ben voor anker gegaan bij de R5,

Dat was een goede keus wand vrijwel kwamen de mooie scharren binnen, vooral op de oude pieren deden super en leverden dan ook de meeste beten op.

uit ijndelijk hep ik in de boot 35 scharren 6 weitingen 5 steenbolkjes 2 mooie gullen gehad.

van de scharren hep ik 15 scharren meegenomen die 25 c.m. waren en 4 weitingen van30 c.m. en 1 gul van 56 c.m.

dit was voor mij wel een goed begin van dit jaar en voor mij mag dit vaker zo gaan.

groetjes van Joop Jansen delta 1034

J. Jansen
=== Woensdag 09 januari 2013 ===


De Zeearend

Uiteraard iedereen de beste wensen en een visrijk 2013!

Zaterdag 5 januari Wrakvissen

Eindelijk weer eens richting de wrakken om te kijken hoe het ervoor staat.

Eerste paar wrakken, hoopvol, enkel visje!

Daarna kwamen de betere wrakken met toch een stuk of 10 van die grote jongens op een wrak waarbij het kleinste wrak rond de 45 mijl bleef geven, iedere drift weer.

Lang geleden dat ik zo blij was en een vreugdedansje in de stuurhut maakte.

Hier hebben we dan 5 maanden lang naar toe gewerkt met zoeken, zoeken en nog eens zoeken. Zoekt en gij zult vinden, maar ze waren niet te vinden, tot vandaag althans…

 

    

Zondag 6 januari Wrakvissen

Als je dan een aardig idee hebt waar ze zitten, dan moet je ze daar ook zoeken. Dit is zeker gelukt vandaag met slechts 3 wrakken toch de hele dag mooie sport gehad. Weliswaar weinig stroom, dus hele lange driften met veel vistijd. Vandaag was het gewoon weer zoals het hoort te zijn. Toppertje! Het beste duo had er samen 27.

   

Maandag 7 januari Wrakvissen

Na de resultaten van de laatste 2 dagen met volle stoom dezelfde hoek in gevaren met wel nieuwe wrakken om aan te doen.

Eerste wrak 2 gullen, maar dat moet beter kunnen, vervolgens het snot voor de ogen gevaren met een totaal aan 11 wrakken en slechts een paar gullen en een paar steenbolken.

Hoe kan dat? Zelf denk ik dat het kwam omdat bijna de hele visperiode de niet voorspelde Windkracht 5 uit dezelfde richting kwam als het afgaand tij. Resultaat, we vlogen met 4 meter per seconde al stampend over het wrak, zie dan je aas maar eens goed op de bodem te houden + de vis moet zich rot zwemmen om bij je aas te kunnen. Al met al zeer ongunstige condities.

Maar ik durf rustig te zeggen, de Gul/kabeljauw is er weer.

Geen kisten vol, maar er valt toch zeker een leuke klus vis te vangen!

John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Woensdag 09 januari 2013 ===


beste vissers 

heb gisteren een rondje gebeld met collega vissers en er is me verteld dat er wat gul te vangen is.

nu willen we het morgen gaan proberen aangezien het weer er super uitziet, er zijn nog enkele plaatsen vrij

dus voor de liefhebber je kunt nog boekenop de nautilus.

frank
=== Dinsdag 08 januari 2013 ===


Collega vissers, 

Een laat vangstbericht van vorige zondag 6 januari. Gaan wrakvissen samen met vismaat Jimmy vanuit Neeltje Jans met The Northsea Charters van Ludo Theunis. Zijn boot , een Catamaran genaamd " Marie-Louise " bracht ons ondanks het nog zware zeetje tijdens het opvaren, comfortabel en stabiel naar het eerste wrak. 

Het bleek al snel dat het een sprokkeldagje zou worden. Op elk wrak zat wel wat vis maar nog niet die nieuwe aanzwem uit het noorden...kleine gul dus  tot 1.5 kg. Elk om beurt eentje vangen was dus de boodschap. Dankzij het ijverig blijven zoeken van schipper Ludo maar vooral door zijn uitgebreide wrakken kennis ( is zelf duiker ) slaagde hij er toch in dat ene wrak met gullen van 4 tot 5 kg te vinden. Het was ondertussen al hoogtijd om terug naar wal te keren maar dat maakte niet veel uit voor onze schipper, " nu we ze vangen vissen jongens riep hij ". Ludo kijkt dus niet op een uurtje extra. Het resultaat en tevredenheid van de klant is wat telt voor hem. Zijn preciese driftwerk maakte die dag het verschil tussen wel en niet vangen. 

Bedankt voor de mooie dag Ludo en hopelijk tot heel binnenkort ( Ik popel nu al want er zaten volgens mij nog grotere gullen op dat laatste wrak! )

     

Stijn & Jimmy
=== Dinsdag 08 januari 2013 ===


woesdag 8 01 1932

 

goede avond

gisteren vroeg uit rotterdam vertrokken om met wiesje mee te gaan vissen om 8uur hartelijk door hank en zijn maten ontvangen

eeste stek niet veel vis nadat het tij gekeerd was naar andere stek gegaan waar het goed vissen was mooie wijtng en scharren ook

kwamen nog 2gullen aan boord prima dag gehad en prima verzorging door hank dit was de eerste keer dat ik met wiesje meeging

en het zal niet de laatste zijn het is de moeite waard om met wiesje mee te gaan vissen

groeten van willem m uit rotterdamwillem=== Dinsdag 08 januari 2013 ===


Oordoppen, Nieuwjaarsvissers, Compleet gestoord en andere zaken.

 

2013 is in vliegende vaart begonnen. Veel boekingen en mooi weer dus uw scribent is keihard bezig een flitsende burn-out te veroorzaken. (Nooit geweten dat pre-pensioen zo vermoeiend kon zijn.)

Nadat de laatste vuurpijlen nog maar net uitgedoofd waren de “Kaayen” op woensdag op bezoek gehad. Eigenlijk het enige wat ik me daarvan nog herinner is dat ik de volgende keer  als ik “Jarin” hoor in ieder geval aan oordopjes moet denken. Misschien nog beter om van die grote kappen mee te nemen die trilplaatbedieners ook ophebben tegen gehoorbeschadiging. Hij vist als een grote onze Jarin maar helaas lult ie ook als een grote. Nadat de heren vol tevredenheid weer op de kade gestapt waren heb ik eerst nog wat zitten “na-tuuten” om mijn oren bij te laten trekken.  Lekker doorbabbelen hoor Jarin, het is maar gekheid. Goed gevist maat!! Mooie scharren en wat wijting op diverse plekjes niet ver van de haven (Dishoek, Spiros, W10)

Donderdag Nieuwjaar vieren met de kudde van Alex de Bruin. Appelbeignets, ananasbeignets, Oliebollen en zelfs kwarkbollen had “mevrouw de Bruin” meegegeven. Volgens mij wilde ze zeker weten dat ze lang wegbleven want ze had voor 4 weken “voer” ingepakt. Visserij was best goed maar niet super. Vader Pleun (ook zoon Pleun was erbij) wist een hele mooie gul te strikken. We lagen bij de Spiros, op de Spijker en ook nog effe bij Ritthem waar het gezelschap zich kostelijk amuseerde met de alom aanwezige  hoofdkrabben. Ook daar ving aanvoerder Alex op het scheiden van de markt nog een prima gul. Verder was het schar en wijting.

Vrijdag was wel een hele speciale dag. Overdag een boot met opstappers. Het gezelschap van Edward aangevuld met Jo en John en voor het varieté waren Piet, Patrick en “Dr Oetker” aanwezig. Guttegut wat een gefrut om een viske te pakken te krijgen. Niet vaak 6 keer op een dag verkast maar wat verliep het moeizaam. Dat lag zeker niet aan de matrozen want die deden super hun best. Iedereen had zijn vis en kon zelfs nog wat aan de buren weggeven maar het waren geen kiloknallers deze ronde. Gelukkig wisten Jo, John en ook William nog een leuke gul te vangen. Zoals gezegd heel de wereld afgevaren en waar ging het het beste?? Ja hoor, een halve mijl van de haven bij het “uurtje uittutteren” bij de Oranjemolen. Het blijft vissen.

Dan een unicum voor onze Wies. Ik kreeg wat mailtjes van William die onder het motto “beter als een avond in de kroeg” samen met zijn maten het idee opgevat had om eens een avondvisserij in de winter te proberen. Ik durf de mailtjes niet te laten zien die ik stuurde om ze ervan af te praten maar het besluit stond vast : we gaan!! (Ik kan vertellen dat “Compleet gestoord” meerdere malen gebezigd is in de mailtjes maar niets hielp…..)

William, Arian, Merijn, Pieter, Harry, Anton, Christian en Kees waren de week tevoren teleurgesteld ivm het weer maar deze vrijdagavond moest het gebeuren. Geen gekke kuren in de winteravond dus het werd Spijkerplaat en Oranjemolen.  Het was niet echt retegoed maar het viel niet eens tegen. Vooral Kees en Pieter scharrelden een behoorlijke hoeveelheid vis bij elkaar. William pikte er een leuke gul tussenuit op de Spijker en Christian had erg veel pech.  Ik heb hem maar niet te wijs gemaakt maar die verspeelde een loeier van een gul. Jammer, jammer. Afgesloten bij de Oranjemolen en daar kwam nog wat schar, wijting en wat net ondermaatse gulletjes naar boven.

  

Dan nog even dit. Ik had er eigenlijk helemaal geen zin in, dat avondvissen in de winter. Welke mafke…. verzint dat nou.  Nou, voor ieder die het wil lezen ; Ik heb zelden zo’n vriendelijke, gezellige en leuke groep jonge gasten aan boord gehad.  Leuke praat, belangstellend en gewoon tof. Ik heb in ieder geval een topavond gehad heren!!!!

Daarna was het tijd voor de Paardenmarkt.  Lang geleden dat we daar geweest zijn. Maar wat is dat toch een raar en tevens fijn plekje om te liggen. Ik kan er alleen maar heen als het tij dat toelaat want als we er tegen de stroom  naar toe moeten heeft iedereen slaapzakken nodig voor de overnachting. Wiesje is nou eenmaal niet zo snel. Bovendien is het afgaande tij er absoluut het beste. We hebben er 3 dagen gebivakkeerd en het was er zeer vissig. Het verslag van Ben vind je op de Wiesje site dus we gaan meteen door naar de zondag toen het gezelschap van Edwin aangevuld met Marcel aanwezig was.

Nog even dit daarover. Edwin doet zijn uiterste best om de afgehuurde boot vol te krijgen, dat lukt prima maar 1 dag van te voren zijn er 5 afmeldingen. Gelukkig kreeg hij er nog 1 extra bij en kon Marcel op het laatste moment aanmonsteren maar ik vind het niet kunnen dat iemand die zijn nek uitsteekt met de gebakken peren blijft zitten. Niet zo sjiek afmeldheren uit het Zeeuws Vlaamsche. Zorg dat Edwin niets te kort komt!!!  (Van mij mag hij je een bal naar keuze afdraaien!!)

Lekker puh overigens voor die koekenbakkers. Eerst (ivm de stroom) lagen we bij de Spiros om de eb af te wachten. Dat begon daar traag. Das niet zo vreemd want dat doet het al weken dus vandaag was geen uitzondering. Met het keren en het eerste stukje van de eb ging het daar echter best heel erg prima en toen de motor gestart werd om te vertrekken naar de Paardenmarkt kreeg ik flink wat meewarige blikken. “Wat doet die maf nou weer??”

Nou, daar kwamen ze wel achter op de Paardenmarkt. Supermooie wijtingen en zeer grove scharren. Er zat een platterik bij van 36,5 cm en ik heb weinig scharren beneden de 28 cm gezien. Een topdag met nota bene ook een zonnetje en ca. 60 bootjes rondom ons.  Erg genoten van de heren maar net als Jarin heeft Bjorn ook eigenlijk een uit-knop nodig. Wat kan die gast ouwehoeren zeg. Wel leuk om te horen als hij weer beet had. “Sodeju, kijk die hengel eens, sjongejonge!!!”

 

Misschien dat Johnno nog een uitgebreid verslag maakt van de zondag maar toch even wat “Highlights” over deze gedenkwaardige dag. Zelfde recept als gisteren. Eerst Spiros, begon klote. Keren en eerste eb ; leuk visje. Motor starten. Schipper gek?? Paardenmarkt en daar was het weer gewoon goed met nu wel 2 hele leuke gullen erbij. 1 voor Jean Pierre en 1 voor kabouter Plop. Bijzonder leuke foto. Die vissen zien er elke dag hetzelfde uit dus het gaat om de mensen. Hoezo breed lachen??

 

Aan boord diverse habitués maar ook Simon, vader Jaap en Pedro waren van de partij. Als een trio ongedresseerde tijgers stonden ze bij de hengels. Telkens als er een “aan” stond sloegen ze zo hard dat er wel vissen zonder bovenlip rond moeten zwemmen. We zouden pas naar huis gaan als de zeer forse emmer met 3 leenhengeltjes gevuld was. Toen ze ruim in emmer twee waren vond men het daar ook wel prima.

RESPECT.  Ik mag zijn leeftijd niet noemen maar wat heb ik een bewondering voor nieuweling Willem. ’s Ochtends vroeg uit Rotterdam vertrokken stond ook hij klaar bij de kade. Lekker een dagje weg met Wiesje. Ving een prima visje en heeft ook de deckhand emmer van de 2 onverlaten voorop mogen uitsorteren.  (Ik begreep van Arian dat ie hem leeg terugkreeg, goed uitgesorteerd dus…..) Gezellig praatje op de (lange) terugweg en toen we in de sluis waren zag ik een foto van een  zeer grote schoonheid in zijn portefeuille . “Is dat je dochter??” Het bleek uiteindelijk zijn kleindochter te zijn (mag gratis mee….) en daarna verklapte Willem me zijn leeftijd.  Ik ben maar gewoon eventjes stil geweest en kon maar 3 dingen bedenken ; RESPECT, RESPECT, RESPECT!!!!

Heren, het was mij in ieder geval weer een groot genoegen. Bedankt en tot de volgende.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Dinsdag 08 januari 2013 ===


Vandaag over hoog water gaan vissen met de boot op de Westerschelde. 8.45 vertrokken vanuit Waarde richting Kruiningen. Begonnen op 14 m diepte maar dat bleek een verkeerde keus te zijn. Anker opgehaald en op 10 m diepte gaan liggen. Dat was een betere keus en al gauw kwamen de eerste mooie scharren aan boord. Marco en ik hebben beiden 15 scharren gevangen dus 30 totaal. Marco ving nog 6 puitaaltjes en 3 botten, ik 1 puitaal en 2 botten. Enkele scharretjes zwemmen weer om te groeien. Om 13.30 gestopt en terug naar Waarde gevaren. Er stond een hobbelig zeetje met de wind meest uit het zuiden. Groetjes Kees en Marco.

KeTo=== Dinsdag 08 januari 2013 ===


zondag 6 jan buitengevaren met jose van de aisling. geankert aan r5,met 4 vissers,mooi weer goede vangst. wel enkel schar bovengehaald maar op enkele kleintjes na allemaal groot formaat. gevist met 8 stokken, 95 stuks mee naar huis; gtjs, patrick

patrick=== Dinsdag 08 januari 2013 ===


gisteren 7 januari wezen vissen op de westerschelde .Gevist bij kruiningen op 12 meter water.Totaal 30 mooie schar gevangen en een paar puitaaltjes.Geen gul kunnen vangen ,ben benieuwd of ze nog komen.Gevist met de boot nabij de oude veerhaven.

delta 121=== Dinsdag 08 januari 2013 ===


beste zeevissers

weekverslag van de nautilus

heel de week wezen ankervissen met goede resultaten bepaalde plekken gelegen hier kwamen de scharen met 3 tegelijk omhoog 

maar zijn de formaten zeer verschillend andere stekken allemaal grote vis maar iets minder in aantal maar nog steeds goed.

zaterdag een clubje in breskens opgehaald en richting belgie gevaren goede keus veel mooie grote vis heel de dag door.

zoals collega rene al heeft gemeld ook in breskens worden de klanten opgehaald.

deze week gaan we ook weer starten met wrakvissen en eind februarie gaan we ook de schollen weer belagen.

info@wrakvissen .net

frank

frank
=== Maandag 07 januari 2013 ===


van de brug van the pirate2: heel de week erop uit geweest met klanten, het weer was een stuk aangenamer met een stuk minder wind. dagen gehad met veel schar zo vooral op 2 januari met de ploeg van selis. donderdag waren de aantallen een stuk minder, wel groot van formaat met enkele gullen aan de spijkerplaat. zaterdag opgestoomd naar de paardemarkt. hier weer veel vis met 34 + scharren, grote wijting en diverse mooie gullen.  NIEUW VOOR 2013: we varen vanuit  VLISSINGEN, we gaan nu ook op verzoek varen van uit BRESKENS. de vergunning is rond.[deze was blijkbaar nodig omdat een  zo genaamde collega mijn collega van het WIESJE stond te fotograveren]. dus klanten uit zeeuwsvlaanderen of belgie, grijp uw kans. ook hier geldt; VISSEN  DOE JE VANUIT BRESKENS MET THE PIRATE 2 NATUURLIJK. groeten rene de back schipper van the pirate 2. de opstapplaats zal deze maand ook bijgezet gaan worden op mijn website www.westerscheldevissen.nl.

rene de back=== Zondag 06 januari 2013 ===


Voorvissen PGT en de 7 zekerheden van de Grevelingen,

Zaterdag nog een dag gevist op de Grevelingen met de Ms Theo. Met z’n twaalven hadden we goed de ruimte op het schip en we vertrokken even na achten richting de put van Scharendijke. Tijdens het varen nog een tijdje meegekeken op de visvinder en daarop waren grote scholen met vis te zien vanaf een meter boven de bodem. Gedurende de dag werd steeds meer duidelijk dat deze niet aan het azen was en dat alleen op de bodem een visje te vangen was. Er werd wijting, (kleine) schar, spiering, meuntjes en relatief veel puitaaltjes gevangen. Ook kwam er nog een botervisje omhoog. De vangsten: aan de bovenkant was de score zo rond de 15 vissen en aan de onderkant deed de nul ook mee. Ik heb er zelf 8 kunnen vangen en 1 aan een opgeviste afgeworpen onderlijn. Van de 8 vissen waren er 2 wijtingen waarvan 1 maats, 1 schar 28cm, 2 spieringen waarvan de kleinste 5 cm en 3 puitaaltjes tussen de vijf en de twaalf centimeter. Onder de 6 verschillende gebruikte onderlijnen niet echt een favoriet kunnen ontdekken.  Hopelijk krijgen de grote aanwezige scholen vis toch volgende week wat meer trek en kunnen we dan een wedstrijd vissen met grotere vangsten.    

De 7 zekerheden van de Grevelingen: 1) je kan er altijd vissen 2) er is geen of nauwelijks stroom in het water 3) je wordt niet zeeziek 4) iedereen begint de dag met een lege emmer 5) iedere dag is anders 6) je weet nooit wat je gaat vangen 7) Theo heeft altijd goede kwaliteit aas.

Jan Willem
=== Zondag 06 januari 2013 ===


zaterdag 5/1/2013 een dagje gaan wrak vissen met de happy fisherman mooie dag

met toch 8 mooie gullen ook de andere vissers hadden een mooie portie vis

bedankt leo voor toch weer u best te doen om ons een mooi portie vis te laten vangen.

Bedankt Leo en tot 25/1/2013

De gullen mepper.Van Genechten Vic=== Zondag 06 januari 2013 ===


7  1 2012  vandaag  een bootje gehuurd bij dixhoorn gelijk naar de 014 visje hier visje daar. na de kentering begon het te lopen  met  zelfs een aantal  doublets  voor wilma  en nadat ik aan Henny vroeg is da jou hengel  ?????   haalde hij een triplet naar boven  . nadien vroeg ik aan Marco als dit de maatstaf moet zijn voor onze competitie bij HSV STEEDS GROTER dan maakt je borst maar nat voor die twee ?? Al het aas op gevist. met als resultaat een mooie kluts vis  DE dag af gesloten met een potje bier en op naar de volgende  vis tocht.  grt wijnand

de vis lief hebber=== Zaterdag 05 januari 2013 ===


Vandaag (5 januari) nog een paar uurtjes gevist vanuit de boot op de Westerschelde.

Geankerd bij de ZG2 (oude veerhaven) op een 14 mtr. diepte.

Verschillende mooie scharren kwamen weer boven, maar het werd al vrij snel duidelijk dat het niet echt Goed zou worden.

Begin deze week op een half tij tegen de 40 scharren gevangen, maar vandaag kwamen we niet veel verder dan een stuk of 15.

Gul hebben we vandaag niet gezien, is de laatste weken toch wel minder aan het worden.

Hopend de volgende keer weer op een betere vangst.

Gr. Tom en NielsT Bakker
=== Zaterdag 05 januari 2013 ===


Vandaag 5/1/2013 nog eens in Nieuwpoort te water geweest om te vissen,maar niet voor lang, al vlug hadden we ne schar te pakken om u tegen te zeggen.

We informeerden hierover naar een weegstation bij hengelsport Jürgens paralellenweg in Bergen Op Zoom of het de moeite was om langs te komen.

Voor schar met een lengte van 37 cm en een gewicht van 603 gr.kregen we de raad om toch maar langs te komen.Verder was de vangst maar aan de droeve kant.Gestopt met vissen om 13u om voor 17u in Bergen op zoom te zijn.Witje Nieuwpoort Delta 315
=== Zaterdag 05 januari 2013 ===


ZATERDAG 05-01-2013 

wrakvissen met de Seagull met acht leden van de fish busters deze morgen vroeg vertrokken richting de wrakken om eens te gaan kijken of de gul al op de wrakken was ,toegekomen op het wrak was het al vlug raak maar van korte duur , een paar kwamen er  uit dus op naar een ander wrak daar het zelfde tot we bezoek kregen van een stuk of 4 tuimelaars die veel lol hadden maar gedaan met de vis nog paar andere wrakken gedaan er kwam wel wat gul uit maar zeker niet de massa ,toch wat gul gevangen maar denk dat het nog wat te vroeg is toch mooie dag had en iedereen had wat gul ,nogmaals bedankt aan onze vaste schipper Germain die de gul toch probeerde te zoeken ,op naar de volgende keer 

fish busters

 steve=== Zaterdag 05 januari 2013 ===


Hallo vissers, vandaag wezen vissen aan colijnsplaat, om kwart over 9 vertrokken uit stavenisse had om 11 uur al 8 scharren aan boord maar er was een zeilwedstrijd dus moesten we plaats maken, hierna verkast en toen was het niet veel meer nog een stuk of 8 visjes bij gevangen en toen weer terug naar stavenisse gevaren totaal 16 scharren gevangen met zeepieren en mesheften goed weer en niet veel wind, dus lekker gevistJan van den Bosch=== Zaterdag 05 januari 2013 ===


Ouwerwets dagje Scharrenmeppen! Eindelijk waren de windmachines minder toeren aan het draaien en konden wij nog eens buiten! Eventjes  Joséke  van haar skilatten laten roepen en voilà zaterdag was stond Joséke paraat om ons aan den Beton binnenkant sluis NJ op te pikken, was dat daar een drukte van jewelste. Na overleg besloten om naar het gebied rond de R1 te varen en dat was de goede keuze. Iedereen volop Schar. Knap allemaal dik van formaat met regelmaat echt joekels er bij, doubletten en triplets waren de regelmaat. Na al dat wedstrijd geweld was het wéér werken geblazen. Heel de dag daar vertoeft met regelmatig de Koffie met koffiekoek, de beste en bekendste soep van oost & West-Vlaanderen. Na de lunch was het tijd om met de eclairs rond te gaan. Na het oudejaar met een kampioentitel afgesloten te hebben, het nieuwe jaar met succes geopend met een goede training en de moment voor nieuwe onderlijnen te testen. Mijn nieuwe stokjes van  zijn echte kanonnen! Vis volle groeten en iedereen een gezond, gelukkig 2013. De Viking

De Viking=== Donderdag 03 januari 2013 ===


Gisteren 2 januari hebben we onze jaarlijkse visdag gehouden met vijf  man.

Deze keer hadden we als vis locatie de oosterschelde uitgekozen.

We hadden een prachtige sloep bij Dixhoorn botenvehuur gehuurd.

Ook het zeeaas kwam daar vandaan en was van prima kwaliteit.

Niet te groot dus goed voor de schar.zelf hadden we nog wat mesheften bij.

Op advies van Dixhoorn zijn we eerst  naar goese sas gevaren.

Vandaar hebben verschilende plaatsen geprobeerd,maar nergens was het wild.

Maar wel een mooie dag weer met weinig wind.

En veul plezier en daar ging het toch om,en dat met 2 brabanders en 3 dortenaren in eén boot.

Met veel pijn en moeiten zo,n 40 scharren met 5 man binnen weten te halen.

En als bijvangst 15 puitaaltjes en 30 a 40 krabben die nu weer op de volgende vissers zitten te wachten.

Groeten van Thijs uit de Biesbosch en Rob ook een brabander die heel de zeeuwse kust uit z,n duimje kan.

en Peter de Kapitein Sake de Regelaar en speciale gast Herman.

Thijs ui de biesbosch
=== Woensdag 02 januari 2013 ===


Hallo allemaal,

Vandaag nog een dagje op de westerschelde wezen vissen op de boot.

Geankerd voor de veerhaven van Kruiningen op een metertje of 13 onder de boeg.

We hebben het hele afgaande tijd op dezelfde stek gelegen.

Gelijk de eerste draai een doublet van een grote wijting (ong. 30 cm).

De hele dag hebben we er veel vis gevangen voornamelijk schar, veel met doubletten.

En toen ging mijn zoon opdraaien en half in kreeg hij een grote beet hij riep gelijk na een berg gestomp gul!

Een halve minuut later lag hij gestrand in het landingsnet.

In het totaal ong. vier uur gevist met coctails van zeepieren met mesheften.

De totale vangst was: 30 scharren, 1 bot, 1 gu,l 1 wijting en  1 steenbolk.

Het was een dag met een GOUDEN randje!!!

Groeten Niels en z'n vader Bakker

    

Tom Bakker
=== Woensdag 02 januari 2013 ===


Hoi,

De Robbyfishers zijn gaan trainen voor het Penn Tournement op de Grevelingen op 30 december met de Marjoes (Hendrik H) en het was een gezellige zonnige dag.

De visvangsten waren matig maar dit hadden we een beetje voorzien aangezien er héél veel wind was. Vooral wijtingen en een enkele steenbolk zorgde voor actie maar helaas in erg lage aantallen. Dus we hebben al onze bonuspunten nog bijgehouden voor 12 januari. :-)

Veel wijzer zijn we niet geworden, maar toch goed dat we een keertje geweest zijn. Er zit wel een visje dus hopelijk wordt het een fijne wedstrijd.

Graag dank ik de 39 aanwezigen die zorgden voor een fantastisch succes.

De Robbyfishers wensen alle lezers, collega vissers het allerbeste voor 2013. En dat we veel, grote, speciale en sterke vissen mogen klissen.

Bram

Bram Cole
=== Dinsdag 01 januari 2013 ===


Het zit er weer op voor 2012.

Met de Antigrippine in de buurt, de anijsmelk die per infuus aangevoerd wordt en snot uit gaten waarvan ik niet eens wist dat er gaten zaten hobbelen we vrolijk en snipverkouden het nieuwe jaar in. Dat kan natuurlijk alleen maar met een vangstberichtje van de afgelopen week.

Alvorens te verhalen over de avonturen van de voorbije week het volgende. De directie van Sportvisserij Wiesje hecht er waarde aan u mede te delen dat het eerste volledige jaar als full-time schipper-entertainer-drill sergant-erwtensoep warm maker en jupiler inschenker met een sisser is afgelopen.  Vooraf rekenend op een faillissement waar de honden geen brood van lusten blijkt de eindafrekening van het pre-pensioen mee te vallen. We kunnen nog sigaren roken en whisky drinken, Odette kan d’r knol nog africhten en 2 keer per jaar kunnen we ons permitteren om nog een frietje  buiten de deur te eten. Ons Wies laveert lustig door de crisis dus alles in orde hier.

Dan de vangsten, want daar gaat het natuurlijk om in deze rubriek. Die gingen ongeveer gelijk op met de lichamelijke toestand van uw stuurman. De ene dag gewoon goed en de afsluitende laatste dag van dit jaar hadden we beter in bed kunnen blijven. Happerdeflap. Om met Mark van Loon te spreken ; “ Het vissen ging perfect, het vangen liet soms wat te wensen over.” Een resumé vind u hieronder. We beginnen met de wat mindere dagen en sluiten af met het klapstuk van de veiling.

De laatste dag van het jaar was er zo een. Ondanks de forse wind pal uit het zuiden stonden Tijl, zoon Roy, Maurice, Peter en zoon Davy, Paul, Florian, Senne en Erwin te trappelen op de kade. Effe vergeten te zeggen dat de oversteek met die wind wel een buiswatertje op zou kunnen leveren. Nou ja, dat weten ze nu dan ook. Eerst naar de radartoren bij Zwartepolder. Het stond vol op het strand en de dieptemeter beloofde ook veel goeds. Nou kan je daarop wel zien of ze er zitten maar niet of ze ook bijten en dat laatste was het geval. Eigenlijk alleen bij het eerste stukje van de vloed kwam daar een viske boven. Laten we het maar positief bekijken ; het waren overwegend mooie vissen, wijting en schar. Over aantallen praten we eigenlijk nooit en dat is maar goed ook. Daarna nog even bij Breskens gelegen maar ook daar was het niet echt “je van het”.  Wel een wondermooie foto kunnen maken van de negenjarige zoon van Tijl ; Roy. Zo trots als een aap met 7 staarten poseert onze hoop in bange dagen met een forse schar. Goed gedaan Roy. Mede door de werkelijk tomeloze inzet van het gezelschap (zonder gekheid, ze bleven maar vissen) hebben we met een sjieke marketingtechnische truc de heren toch weer volledig tevreden de kade op zien stappen.

Dan de heren van een dagje of zo eerder. 8 werden er 5 en 4 werden er 3. Dus in plaats van 12 man (wel wat vol) hadden we 8 matrozen. Heren, verrassingen graag iets eerder want nu moeten we in de zeer drukke vakantieperiode bijvoorbeeld Theo, Pieter  en Cees teleurstellen die dolgraag meegewild hadden. De avond van te voren krijg je meestal nog wel iets geregeld maar ’s ochtends om vijf voor 8 lukt dat niet meer. Iets eerder aan de bel trekken dus!!

De visserij was redelijk maar ze hadden nou niet echt peper in d’r reet.  Een paar verkasjes gedaan bij Spijker, Spiros en NP6. Elke keer dat er een tijdje niets gebeurde startte ik de motor maar weer en zie ; daar kwamen de vissen weer. Het is de bedoeling dat je zo nu en dan eens indraait. Na 23 keer roepen ben ik maar stil in een hoekje gaan zitten. Op de een of andere manier vogelden de opvarenden nog een gezellig visje bij elkaar. Niet supergoed maar tevredenstellend.

Dan de dag van het gezelschap van Hans van Vugt. 6 man sterk hadden ze na een aantal expedities op een naburig water niet echt veel vertrouwen in de goede afloop. Omdat zoon Aaron bevriend is met mijn oudste telg kreeg ik nog wel wat krediet maar de boodschap was duidelijk : Er moest vis komen. Naast Wil, Erik, Joran en Bollie werd het gezelschap gecompleteerd door Jordi en Ivo (voor de eerste keer op zee) en niet te vergeten Wim. Het regende, en regende, en regende, en tussendoor regende het ook nog een beetje. Gelukkig hadden we nog wat regenpakken bij dus diegene die alleen in een spijkerbroekie gekomen waren konden we uit de brand helpen.

Lang verhaal kort. Het ging gewoon prima op de Spijkerplaat. Wel rondom het keren van het tij want als het daar begint te stromen is het over en sluiten met de visserij. Vooral veel mooie schar kwam er boven aangevuld met wat prima wijting en een enkele gul. Wim verpieterde achterop het dek in de regen maar viste stug door en vooral Jordi en Ivo toverden een hele mooie klus vis boven. De heren van Vugt hadden een ton met grootheidswaanzin meegenomen. Als die vol zou komen kon je er een middelgroot ziekenhuis een week te vreten van geven. Toch vulde ook dat ding zich gestaag. Toen de stroom te hevig werd nog even wat geprobeerd bij Dishoek. Ook daar vis maar aanzienlijk kleiner van formaat. Er zouden foto’s op facebook staan van de dag maar ik heb me de pleuris gezocht en kwam uiteindelijk op de tweede hobby van het gezelschap. Een emmer Juup.

Dan het beloofde klapstuk van de veiling. Allereerst de excuses van Wiesje. Die heeft 2 akkefietjes gehad dit jaar. 1 platte accu en 1 keer een onwillige lier. En laat dat nou beide keren bij het gezelschap van Jack Mol het geval zijn. Gelukkig is Jack (vroeger top-monteur en nu werkplaatschef bij Renault) als oud collega nooit te beroerd om te helpen en die fikste de lierschakelaar zodanig dat alles verder prima verliep.

We lagen bij de Spiros te vissen en hebben daar eigenlijk heel de dag gelegen. Ook daar weer zoals het al heel de week is rondom die springtijen. Goed als er weinig stroom staat en matigjes als er veel stroom is. Er kwam leuk vis binnen, mooie schar en wijting en een stuk of 8 a 10 gullen. En daar zaten mooie exemplaren bij. Het moest nog helemaal licht worden en toen stond Hans al met de eerste mooie gul op de foto. Ook Mark (met nog meer griep als ik en toch van de partij) die eerst een hele mooie verspeelde kon later op de foto met een leuke gul. Alles bij elkaar een goede dag.

 

Toch ging het niet alleen over vissen die dag. Tijdens de rustige uurtjes toonden het gezelschap haar varieté-kunsten. Eerst werd er een plastic verzwaard varken aan de hengel van John gedaan toen die even naar de WC ging. Onder luid gejuich kwam deze pseudo-gul binnenboord. Ik mocht hem houden dus de eerste die loopt te gallen krijgt dat varken aan zijn lijn. Daarna leek het meer op “The Pirate” als op “Wiesje”. De Roosendaalse Fopshop was geplunderd en onze heren stonden reclame te maken voor René. Enfin, na een dikke kus voor Hans na weer een gul liep alles toch nog goed af.

  

Rest er niets anders dan iedereen een bijzonder goed, vissig en windstil 2013 toe te wensen.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée