Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van januari 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Vrijdag 31 januari 2014 ===


Geweldige visdag gehad met wiesje.

Veel wind,hoge golven ,superkoud en weinig vis.

Maaaar superdag gehad dank zij shipper Hank.

Koffie , chocomel ,broodje worst, goulashsoep enz gingen er vlot in.

De dag is gewoon omgevlogen.

Mijn vangst was 15 scharren waarvan 12 maatse.

Bedankt Hank en tot binnenkort. theunissen frank=== Vrijdag 31 januari 2014 ===


De wrakken op!

Nu is het de laatste tijd niet echt gunstig weer om naar de wrakken te gaan. De wind is spelbreker, en Windfinder maakt er een zootje van, kortom, je kunt er totaal niet van op aan.

Afgelopen Donderdag bleek er zowaar een redelijk rustig intermezzo in te zitten en Frank zag met de Nautilus de kans schoon om er op uit te gaan. We vertrokken wel een uurtje later dan gebruikelijk, om zeven uur om maximaal te profiteren van het window.

Volle boot, genoeg aas, wind afnemend, dus rap de hoek om! Ik heb geen flauw idee waar we belandden na dik twee uur varen, maar het was er in ieder geval erg goed te doen. Wel deining als restant van de voorgaande nacht, maar zeker wel visbaar. Overigens, ik heb niet het idee dat de Naud moeilijk doet over een meter deining .. dat lukt wel.

Op locatie lag er een wrak waar al eerder een goed resultaat was geboekt, en de start was er veelbelovend. In het staartje van het tij kwamen er toch al rap gullen binnen boord, waaronder een paar hele mooie. Over de kentering werd het wel wat rustiger en Frank besloot even elders te proberen totdat er weer wat stroom in kwam.

Ook hier wat gul, maar zeker niet dik, er zaten wel een paar dikke steenbolken, en die zijn altijd goed genoeg voor de kibbeling. Dus ook in de bak er mee! Inmiddels kwam het tij er weer in en terug naar de startlocatie. Dat viel toch wat tegen, het enthousiasme waarmee de dag begon, was merkbaar minder tussen het oud ijzer.

Geen punt, Frank wist er nog wel eentje een mijltje of zes verderop. Een enigszins tegen wind en water in leverde knap wat buiswater op, en menige aasbak veranderde in een prive zwembadje voor de pieren die meenden er een rustig visdagje te kunnen meemaken ... als voordeel bleef dan weer wel de vis vers met een regelmatige douche vers zeewater.

Op de volgende stek weer enkele gullen en een paar steenbolken, en zowaar een paar wijtingen. Die dan wel zeer behoorlijk maats waren .. en dus ook in de bak.

Afijn, om kort te gaan, zijn er de verdere dag nog redelijk wat wrakken bezocht en bevist, met wisselend resultaat .. Op het laatste wrak na wat stijf stond van de wijting, was er regelmatig een gulletje te vinden en te vangen.

Al met al was de visserij eigenlijk helemaal niet slecht te noemen. Gemiddeld rond de twee kilo, met hele mooie uitschieters er tussendoor die een beste filet op leveren! Afgewisseld met dikke steenbolken en maatse wijting en zelfs één serieuze wrakschar gevariëerde visserij.

Tegen zevenen retour na een tocht van maar liefst twaalf uur en dat smaakt eigenlijk naar meer ... vermits de weersomstandigheden het toelaten.

 Frank, bedankt voor deze topdag! 

Greetz, JohnnoJohnno=== Vrijdag 31 januari 2014 ===


30 januari vanuit de thuishaven stellendam met de happy-fisherman naar zee geweest

er stond wrakken op maar daar was te veel golfhoogte voor maar iedereen wilde toch vissen

dus lekker voor anker wezen vissen en dat was niet verkeerd bij de nieuwe maasvlakte was het goed toeven en iedereen had een leuke klusje schar

waarvan verschillende boven de 30 cm

zo zie je maar ook al is het geen weer om te wrakken altijd nog een andere mogelijkheid is

krijg je zin om ook een keer mee te gaan kijk op www.happy-fisherman.nl waar nog plaats is

wij zijn ook op fb

met vriendelijke groet team happy-fishermanpia=== Dinsdag 28 januari 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Zaterdag 25 januari hadden we onze 6e bootwedstrijd van HSV-t Zijpe. 40 man en vrouw waren weer op komen draven om een dagje te vissen op de Grevelingen. Ons onderkomen was dit keer weer de MS Marjoes. Zoals velen weten is de Grevelingen grillig. Het is alles of niks daar. Twee weken terug was het PGT. De winnaar had toen 48 vissen. Ik denk dat wij met 40 man nog niet aan dat aantal gekomen zijn. Het was de Grevelingen weer op z'n best. Wat iedereen ook probeerde niets hielp. Alleen Theo wist 8 vissen te strikken. Ikzelf heb drie aanbeten gehad en daar wist ik er twee van te verzilveren. Als aas had ik piertjes, zagertjes van de Fixet deze keer en nog een emmertje met witjes. Ik heb 10 verschillende onderlijnen geprobeerd maar ze deden het niet. Jammer hoor... Het is niet mijn favorite water maar toch kun je er leuk en vooral licht vissen. Ik heb er verschillende keren ook goed gevangen. En vooral grove wijting ook gevangen. Mijn grootste wijting (42 cm) komt uit de Grevelingen. Maar zoals ik al eerder zei zaterdag hadden ze er geen zin in. Daarom is het des te knapper van Theo dat ie er toch 8 wist te vangen. Theo proficiat...                                               Zaterdag staan we met een deel van het team op de Cordes Travel dag. Is weer is wat anders dan vissen. Kheb er zin in!!!!!!!!!!!!!!

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en OosterscheldeDennis Zwiers=== Maandag 27 januari 2014 ===


Captain’s log

Sea date 26/1/2014

Oh wat stroomde die adrenaline daarstraks hevig. De Oosterschelde oversteken van Neeltje Jans naar de Marina Roompot in Kamperland bij 8 a 9 Bft tegenwind is gene “ kattenpis “ . De slingerruit heeft alvast zijn diensten bewezen. Wat een massa’s buiswater zeg, deze scene kon zo uit de film “ the perfect storm “ zijn geknipt. Enkel, en gelukkig maar, ontbraken de reuzen golven. Maar het was zo toch ook al hobbelig zat.

Aanleiding van deze Adrenaline booster was dat we, ondanks de wind en de weersvoorspellingen, toch hadden besloten om het er op te wagen vandaag. Ik had het gezelschap dat de boot had afgehuurd de laatste tijd al een paar keer moeten teleurstellen vanwege het slechte weer en daar zij als kleine kinderen vol ongeduld stonden te springen om hun nieuwe boothengels eens uit te testen had ik groen licht gegeven om uit te varen. We startten aan de Svk boeien op de Oosterschelde maar na daar, buiten enkele krabben, het eerste half uur niets te hebben gevangen, besloten we om het buiten te wagen. Met het akkoord dat, als het te gortig werd, we terug naar de binnenkant zouden verhuizen.

Hoewel het een min of meer onverschrokken gezelschap betrof, werden er toch een paar opmerkelijk stil toen we de kop van de strekdam van de buitenhaven rondden en voor de kering richting R boeien vaarden. Vanwege de storm die raasde de voorbije nacht zat er nog een flinke deining in de zee en bovendien stond er een heftig windje de boel nog wat op te zwepen. Toen we voorbij de Caisson waren kon je op de plaat de ontelbare brekers zien en tevens regelmatig een paar grondzeeen zien verschijnen. Maar kom, wij moesten daar niet in de buurt zijn en ik maakte mij dan ook geen zorgen. De Mitchell 31 waarmee ik vaar, is gekend voor zijn stevigheid en zeewaardigheid, dus een golfhoogte van 1.50 meter is een makkie voor deze boot. Ik maakte mij echter meer zorgen over de zeegriep-bestendigheid van de opvarenden, wat achteraf gezien, eigenlijk best zou meevallen.

In het voorbijvaren merkte ik dat het aan de R7 eigenlijk redelijk kalm was maar toch ben ik nog iets verder gevaren, tot aan de R5. Aan de schuimkoppen verderop kon je zien dat de R1 iets te hoog gegrepen zou zijn. Geankerd op een 20 meter met een behoorlijke golfslag, eerst in de zij, daarna gelukkig achterop. Edoch, een half uurtje zijwaartse golven bleken voldoende om Jan, die een uurtje tevoren nog zijn charmante zelf was geweest en iedereen trakteerde op verschillende steken onder water , een metamorfe reactie te laten ondergaan, wat hem meer op een zielig groen mannetje deed lijken dan op de ons bekende fiere Jan. De rest van het gezelschap heeft het ruwe weer echter perfect doorstaan. Wat mij noopt om enige bewondering aan boord te leggen voor Quinten die met zijn 14 jaar de Benjamin van het gezelschap vormde. Zeeziek ? Quinten ? Waar was dat goed voor ? Je moest flink eten en drinken volgens hem, dan had je daar geen last van, waarop hij prompt drie borden overheerlijke,verse, Chili Con Carne binnenwerkte tesamen met een half Turks brood. Eventjes dacht ik toch dat hij niet goed was geworden daar ik hem gedurig hoorde kreunen, maar dat bleek zijn eigen speciale manier te zijn om zijn appreciatie te tonen voor de graad van Gastronomisch genot dat de Chili Con Carne bij hem teweeg bracht. Vader Johan werd dan ook op het eind van de trip verplicht om het recept op te vragen en te noteren, als dat maar goed komt…..

Buiten heerlijk verse Pompoensoep eten en Chili Con Carne verorberen, werd er ook nog gevist uiteraard. De vangsten waren eerder aan de matige kant, wat min of meer te verwachten was na de storm van vannacht en de zeer geringe stroming. Doch werden er mooie, dikke, vette Scharren boven gehaald en tevens enkele ondermaatse Wijtingen. Quinten ving ook nog een Gulletje net onder de maat. Toen op een gegeven moment de beet er uit ging heb ik besloten om terug te varen en aan de kering te gaan liggen. Mede met het oog op het feit dat men voorspeld had dat de wind in de namiddag nog serieus ging aantrekken, wat inderdaad ook het geval bleek te zijn. Aan de kering werd terug redelijk Schar gevangen echter, de paar Gulletjes waar ik op had gehoopt gaven niet thuis. Tegen drie uur werd het dan wel heel gortig met de kracht van de ijzige wind die er al de hele dag stond. Met daarbovenop bakken water die uit de hemel vielen/waaiden deden enkelen van het gezelschap de droogte en warmte van het stuurhuis opzoeken, echter een drietal “ diehards “ bleven de weergoden trotseren, chapeau daarvoor ! Als ik die drie had laten doen hadden we nu daar nog gelegen vermoed ik……Maar toen de wind nog meer begon aan te trekken heb ik besloten om tegen 15.45h het anker te lichten en binnen te varen. Ik wist dat de oversteek van de Oosterschelde met zulke harde tegenwind niet zo eenvoudig zou zijn maar zo heftig als het daadwerkelijk bleek te zijn had ik het toch ook niet verwacht. Maar kom, buiten één van de diehards die dacht dat hij even rustig op het dek een paar “ sfeerfoto’s “ kon maken van de massa’s buiswater, kwam iedereen met een min of meer droog pak veilig aan in de haven.

We hadden afgesproken om met zijn allen nog wat warms te gaan drinken in hotel De Kroon in Wissekerke. Echter toen we daar aankwamen bleek er een feest aan de gang en zat de zaak stampvol. De meesten onder ons voelden er niet veel voor om nog een danske te placeren daar zij al de hele dag aan bootballet hadden gedaan. We zijn dan maar een koffie gaan drinken bij het benzinestation net voor het Veerse Gat en hebben daarna afscheid genomen. De vier Limburgers naar hun eigen heimat en wij met drieen naar de koekestad.

Besluit : Het was een zeer leuke dag met een tof gezelschap en lekker eten. De vangsten waren matiger mede door de omstandigheden, doch iedereen had een mooie klus grove Schar, alhoewel dat ze er voor hebben moeten werken en de ruwe zee, harde ijzige wind en striemende regen ervoor moesten trotseren. Maar kom, het mag niet altijd gemakkelijk gaan ook want anders kweken we salonvissers en willen ze enkel nog boeken bij 25 graden en max 2 bft, willen ze enkel nog op chicque vissen jagen en eisen ze topless bediening. En geloof me, je wil mij niet zien topless bedienen … Maar nu kunnen ze tenminste opscheppen op het werk, op school of tegen vrouw of lief, dat ze echte “zeebonken” zijn geweest.

Werner Janssens

       

    Werner Janssens=== Maandag 27 januari 2014 ===


voor wrakvissen is het donderdag wat te vroeg, de wind  en golfslag gaat er pas loop van de morgen  pas uit. toch zin om te vissen? dan kunt u bij  ons een dagje komen opstappen om een dagje te gaan ankervissen op de schar en gul op de westerschelde. heeft u zin en tijd? meld u uw dan aan via rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567. ook voor as zaterdag en zondag hebben we nog een paar plaatsen vrij om als opstapper mee te gaan.groet , rene de back, schipper van the pirate 2

www.westerscheldevissen.nl rene de back=== Maandag 27 januari 2014 ===


Hallo,

Gisteren (zondag) 26-01-2014 hadden we met 6 vrienden we gisteren de MS Shakespeare van Werner geboekt. De hele week was het bang afwachten, want we zaten tussen twee stormfronten in met een aanzienlijke storm op zaterdagnacht. Met Schipper Werner was een zéér democratische prijs afgesproken, en vrijdag werd ook beslist dat, als er enigszins kon worden gevist, we zouden uitvaren, desnoods op de Oosterschelde.
Behalve het weer zaten de getijden ook niet echt mee. De uren vielen prima (hoog water om 10.00 uur), maar er was weinig stroming en bovendien had de storm van afgelopen nacht aardig huisgehouden, waardoor er veel oppervlakte vuil ronddreef.

Om 7 uur stonden we keurig aan de steiger te wachten, en na de zoals gewoonlijk hilarische begroeting tussen Limburgers en Antwerpeneers werd alle materiaal aan boord gebracht, inclusief drinkwater voor de koffie (ditmaal hadden we hem niet in de koffer gelaten), splinternieuwe hengels, pittige pompoensoep en een chili-con-carne. Gelet op de getijdentabel en de weersvoorspellingen werd, na rustig alle materiaal te hebben gemonteerd en geïnstalleerd, overlegd om 'het eerst eens te proberen' op de Oosterschelde. Rond 8 uur verlieten we de Marina Haven Kamperland, om een poging te wagen richting Zeelandbrug. Twee stekjes verkend, doch op de eerste stek slechts enkele krabben en 2 scharren van het postzegelformaat. Verkassen dus.

Rond 9.15 uur ging het anker voor een tweede maal de Oosterschelde in, ditmaal dichter richting de sluis. Ondertussen was het ons opgevallen dat de voorspelde windkracht en golven eigenlijk best meevielen. In een rustig ontwakend Zeeland begon een winterzonnetje erdoor te komen, en golfslag was er nauwelijks op de Oosterschelde. De zee bleef kalm, maar ook de hengels, er waren wel 2 gullen (allez... gulletjes van 30 cm) (proficiat Quinten en Tim  :ok) naar boven gekomen, maar met 2 scharren op de gehele boot bleven verdere aanbeten uit. De aperitief dan maar uitgedronken, de laatste heerlijke salami verorberd en vertrekken maar.

In overleg met de schipper werd dan beslist toch een poging te wagen op de open Noordzee. Terugkeren kon immers altijd, dus rond 10.15 uur lagen we keurig in de sluis. Vlak ervoor hadden we al gemerkt dat de gehele Zeeland-vloot nog steeds netjes aangemeerd lag, en als zelfs de Zee-arend en de Big Marlin op een zondagochtend nog aangemeerd liggen, weet je dat er weinig goeds voorspeld was, nochtans hadden we tot aan de sluis een biljartvlak zeetje.

Eens buiten was het zoals verwacht natuurlijk héél andere koek. We kozen ervoor geen gekke dingen te doen, en hadden een scharren-stekje uitgezocht voor de kust, op 45 minuutjes varen. Rond 11.30 uur was iedereen klaar, de golven en wind vielen best mee, maar uiteraard zat er aardig wat deining in het water van de afgelopen storm. Sporadisch kwamen er hier en daar een schar naar boven, kleine aantallen, maar wel leuke formaten met een record van de Johan net geen 34 cm. Sporadisch werd zelfs een doublette gevangen. De wind werd echter schriller en schriller, dus het pittige soepje van Tim was zeker meegenomen en nuttig als opwarmertje, want de gevoelstemperatuur zat aardig onder deze van het zeewater (nog steeds 6.2°)

Na het serveren van de lunch, een flink gepeperde chili-con-carne met een homp vers brood, begon de deining en golfslag pas echt op te steken. Met nauwelijks stroming viel ook de beet weg, dus op advies van Jack Sparrow werd het anker gelicht en verkasten we voor de derde maal, terug richting kering en korter bij de kust, op een stuk minder diep water.

Deze keuze was bij voorsprong de beste stek van de dag. Alleen :
- Jan had niet zoveel zin in chili, en ook zijn spekbroodjes waren al voorgekouwd aan de meeuwen gegeven.
- Tim had ne slag van de molen gekregen (letterlijk dan, want David gaf hem 'per ongeluk' een mokerslag op het linkeroog bij het uptide inwerpen met een daiwa BG 90)
- Quinten en David vonden de schrale wind, de ijzige regen overgaand in hagel niet opgewassen tegen de gezellige stuurhut en Werners's grappen en grollen
Enkel de ondergetekende zot, Tim, en Johan de man die alles aankan, hadden nog oog (Tim slechts één oog  :lach) voor de hengels, het aas en de vis.

Het werd een beestig leuke vistrip, we hebben ons ziek gelachen (sorry Jan, niet letterlijke bedoeld) en we hebben vis gevangen, al vielen de aantallen niet meer te vergelijken met de vangsten van een maand geleden. Rond 16 uur hielden we het voor bekeken en koersten op topsnelheid terug naar de thuishaven, wat voor nog een leuke afsluitend boottochtje zorgde!

Gevist met 9 hengels, aas overwegend kraakverse pieren (zoute pieren en mesheften hadden weinig succes) , beste aanbeten op dwarrellijnen en verzwaarde afhouders. Totale vangst : 50-tal scharren waarvan alleen deze van + 28 cm meegingen (30-tal), 2 ondermaatse gullen, 4 wijtingen net de maat, een aantal krabben en één meun.
Hierbij enkele 'sfeerfoto's'.  Peter Martens=== Zondag 26 januari 2014 ===


Afgelopen vrijdag een schitterende dag gehad op de Oosterschelde, gelegen bij de 014 Goese Sas. In tegenstelling tot Theo zijn ervaring toch 30 scharren weten te vangen en vele gemist wegens de zeeeer voorzichtige aanbeten. Licht vissen is dus een pre... Een schitterende dag.....bijna windstil, zonnetje erbij en dat op de 24 ste van januari.....zeldzaam ! Groetjes Can en CeesCees=== Zondag 26 januari 2014 ===


Vandaag een dagje op de Spijkerplaat en ze zitten er Mr.Sikkemans.

Ook de schar is hier aanwezig in diverse vormen(Lekker!!!)

 

            

Komende week varen we weer meerdere dagen uit bij genoeg belangstelling.

Voor info of direct te boeken bel +31/(0)651 391 567 of mail rmdeback@zeelandnet.nl

Mvg. the PirateII

http://www.westerscheldevissen.nl Jeroen=== Zondag 26 januari 2014 ===


afgelopen vrijdag gevist met mijn boot op de oosterschelde,gelegen bij boei o 14 op 18 meter water.

Het was knudde. gevist van 10.30u tot 15.00 u, totaal gevangen 1 scharretje, het lijkt wel of de vis totaal verdwenen is.theo vermeulen=== Zondag 26 januari 2014 ===


Hallo sportvissers,

Vrijdagavond naar Den Osse gereden en mee gaan vissen op de Grevelingen met MS Theo.

Volle boot, goede sfeer, iedereen had er duidelijk zin in. Ook de wijting, de eerste werden vrij snel

gevangen eens het anker onder de boot lag. Was even zoeken naar de juiste diepte(of hoogte) om

het aas aan te bieden want op de bodem zaten ze duidelijk niet(meestal op de Grevelingen).

Eens dit gevonden kwamen ze met velen aan boord. Met vlagen ging het dermate hard dat één hengel in

feite voldoende was. Hoeveel er gezamenlijk gevangen zijn ga ik niet melden maar het waren er veel.

Voor meer info kan je Theo bellen.

Wij hebben in ieder geval een prachtige visavond gehad.

Theo bedankt, Erwin voor de service onder, tot een volgende gelegenheid.

Groeten en vangze.

Luc D.L.

Brasschaatluc d.l.=== Zaterdag 25 januari 2014 ===


24 jan Deze keer een bonusdagje vissen,

een vrije vrijdag en precies een momentje met minder wind.

s,Morgens op een tegenvallend zeetje naar de maasvlakte gevaren,gelukkig werden de golven snel rustig en bleef er een aangename deining over.Laag ongeveer 13.00 goed tij voor de middag dus.Zoals het deze winter gaat ,alleen schar gevangen en 1 verdwaalde bot. Verspreid over de dag een paar goede periodes gevist met ook visloze pauzes er tussen.40 scharren mee voor het pannetje

groet Remcoremco=== Zaterdag 25 januari 2014 ===


vrijdag 24 januari met de happy-fisherman vanuit stellendam op de schar geweest

er was een leuk gezelschap aan boort van wel 5 nationaliteiten ik denk dat dat niet zo vaak voorkomt

iedereen had het naar zijn zin gehad en hadden allemaal een leuk maaltje vis

 bij binnekomst was er voor de enigste vrouw aan boort een lekkere fles wijn

met vriendelijke groet

team happy-fisherman

http://www.happy-fisherman.nl pia=== Donderdag 23 januari 2014 ===


voor as zaterdag heb ik nog een aantal plaatsen vrij voor ankervissen op de westerschelde. ook volgende week hebben we nog plaatsen vrij. bij voldoende animo word er dan ook uitgevaren.

voor inlichtingen: rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567 of via de site www.westerscheldevissen.nl. groet rene de back.rene de back=== Woensdag 22 januari 2014 ===


Kabeljauwen op de Nautilus

Frank belde me vrijdag op, of ik zin had om, maandag mee te gaan met de Naud, om een dagje te wrakvissen. Gezien de misere van de afgelopen tijd, leek me dit een welkome verassing, helemaal toen ik te horen kreeg dat ik niet hoefde te varen, en een deckhand was ook al gemonstert. Dus met andere woorden, ik mocht heel de dag mee vissen, temeer omdat de boot was afgehuurd, door een groep vaste klanten, die het wel leuk vonden als Floep meeging.

Direct opgestoomd naar het wrakje waar de pot met goud was gevonden j.l. dinsdag, op een hobbelig zeetje. Daar aangekomen gekozen voor de shad, ik doe niets liever en vang dan over het algemeen de wat grotere gullen. Helaas kon dit wrak niet aan de hoge verwachtingen voldoen, af en toe een gulleke maar niet de aantallen, ja hoor heb ik weer.

Volgende wrak dan maar, op een mijltje of 4. Onderweg op de plotter nog een bultje ontdekt met een wrakkentekentje erop, mmm niet uitgeplot, maar toch effe kijken. Het wrakje had formaat winkelkarretje Albert Hein, maar met wat schrijverij. Bammm bingo, alle hengels krom, 2 a 3 door de lijnen alsof het niets was, maar de mijne bleef hangen, yes een ouderwetse bram, schepnet eronder en binnen was ie, schoon aan de haak 7,3 KG. dat geeft de burger moed. Zo ging het nog even door, en mijn kistje raakten aardig vol. Hoelang was het geleden dat ik een kist kabeljauw heb gevangen, toen ik net uit de luiers was volgens mij. Neptunes was toch weer onverbiddelijk voor 1 van de opvarende, en deze zag groen en geel van ellende, heb weer kleur op zijn gezicht gekregen, door de baglimiet, in overleg met Frank, die ik overschreden had, maar aan hem te geven.Toen de vloedstroom bijna op zijn hoogte punt was, was het nagenoeg gedaan. Nog een 4 tal wrakken aangedaan, waar absoluut gul op zat, maar niet meer die biggen.

Frank toch maar aangeboden om terug te varen, wat dankbaar werd aanvaard. De wind inmiddels NW 4 maakte het toch iets wat oncomfortabel, maar ik kon die grijns niet meer van mijn smoel krijgen, verse kabeljauwfilet in het verschiet.

Al met al een super dag wrakvissen, Frank en Johny ... THX

Greetz FloepJohnno=== Woensdag 22 januari 2014 ===


Hallo sportvissers,

Gisteren 21/01/2014 voor de eerste keer dit jaar richting Vlissingen gereden en meegeweest met

Hank op zijn Wiesje.

Ideaal visweer zeker voor de middag, later werd het wat mistig maar daar hebben ze onder water

uiteraard geen last van. De visserij is nog altijd prima. Scharren zijn er nog dus daar heeft iedereen

aan boord een hoeveelheid van verzameld.

Als dame fortuna aan je zijde staat kan je tevens een gul vangen. Zo ook gisteren, een medevisser (Johan)

ving er één van een 60 cm wat natuurlijk mooie vissen zijn aan een platvisonderlijn.

Leuke gezellige dag geweest.

Hank bedankt tot volgende keer.

Luc D L

Brasschaatluc d.l.=== Woensdag 22 januari 2014 ===


Beste vismakkers, Dinsdag de eerste tocht met mijn eigen boot op de Oosterschelde , dit met een collega, fantastisch weer voor de tijd van het jaar, plaats van het gebeuren :Oosterschelde boei 14 Goese sas en omstreken! Vertrek ok. Alles aan boord en vertrekken, onderweg piepte de fishfinder dat het een lieve lust was. Ter plaatse gekomen lag er al een bootje en waren er twee vissers bezig, andere zijde van de boei en vissen maar. Zalig gewoon, je zag in de verte alles opklaren, een spiegel om op te vissen, een leuke vismakker , wat wil een mens nog meer! Vis natuurljk ! Hier begon echter de miserie, ofwel had die andere boot zijn quota reeds binnen ofwel werd er niks gevangen , natuurlijk het laatste! Geen enkele beet, 4 stokken, afhouders, dwarrellijnen, niks mocht baten, was het misschien de afspraak : de eerste die iets vangt moet trakteren, ik zal het nooit weten. Enkele malen verplaats tot we aan de overzijde van de vaargeul op 15m diepte lagen, ik kreeg mijn eerste beet, een te kleine schar die direct overboord ging maar wel de hoop deed heropleven. Links, rechts, voor of achter , alles uit de kast, uiteindelijk krabje nr 1 boven, gevolgd door krabje nr 2 en een te kleine wijting, alles terug overboord. De tocht begon zo stilaan op zijn einde te lopen, nog een keer de lijn binnenhalen om vast te stellen dat je lege haken hebt en er enkel een zeester van 1cm aan je lood hangt. Het voordeel van deze dag is dat de prima zeepieren van Hielkema nog niet op zijn, straks in het zout en dromen van een volgende sessie. Vang ze en tot ....... De GelenaarDe Gelenaar=== Dinsdag 21 januari 2014 ===


Vandaag ook eens op de schar geweest, rond 9:00 te water bij neeltje jans, en rijchting R1. Daar lagen al een paar bootjes, de zee was dan nog redelijk kalm, dus proberen maar. De eerste scharren kwamen vlug aan boord, doubletten en tripletten waren geregeld aan de orde. Meesten aan de maat, toch ook nog genoeg klein grut, wat nog leefde, zwemt weer, de andere zijn meeuwenvoer. Rond de middag kwam de mist en de wind samen met de kentering en dit resulteerde in hobbelig water, geen zicht, en minder vangst. Rond half drie zijn we dan toch maar beginnen met met opruimen, en trokken we richting trailerhelling De morgen was goed met zelfs wat zon, en aangenama temperatuur, de middag was wat minder, maar daarom niet minder slecht. Het is tenslotte toch winter. Al bij al leuke dag gehad, en een dag niet werken is altijd een beetje vakantie. Teller stond op 60 meenemers, wat voor ons voldoende was, ieder had zijn portie, en de lekkerste vis is toch die je eet de dag van de vangst ! Hopelijk nog een paar mooie dagen voor de boeg, dan gaan we weer. Delta 1417Corrynen Lode=== Dinsdag 21 januari 2014 ===


Vandaag weer vanuit de boot gevist op de Noordzee.

Rond de klok van 8 vertrokken vanaf Neeltje Jans en koers gezet naar de R1 en geankerd op 14 meter diepte.

Al vrij snel kwamen de eerste scharren boven.

Toen  de stroom er lekker in kwam ging het nog beter, en kwamen ze soms met 3 tegelijk naar boven.

Het weer zat in de morgen ook goed mee weinig tot geen wind en het zonnetje er nog bij.

Tot de kentering leuk gevangen, na de middag kwam er een dikke mist opzetten en nam de wind toe.

's Middags het anker geligd en nog een poging gedaan bij de R5 om nog wat wijting te vangen maar deze vingen we hier niet, wel weer de scharren.

Het laatste uur nog bij de R11 gevist tegen de ketting maar de beet was er toen echt uit.

We hebben hierna het anker geligd en zijn toch met een 70 maatse scharren naar de helling gevaren.

Het was gewoon weer een leuke dag vissen, jammer dat het 's middags dicht trok vanwege de mist maar dit kan je verwachten in deze tijd van het jaar.

groeten Tom 

  T.Bakker=== Dinsdag 21 januari 2014 ===


Mede vissers,

Vandaag mee geweest met the pirate van Rene de Back. Begin van de dag heerlijk vlak zeetje, weinig wind, zelfs een zonnetje en mooie grove schar. Geen doubletten of tripletten maar met enige regelmaat mooie vis. Langzaam aan kwam er iets meer wind en wat zeegang er dus begin van de middag voir gekozen iets meer terug richting Vlissingen te gaan. Inmiddels was het zonnetje verdwenen en zaten we in een koudere mistige omstandigheid.  De lol was er niet minder om en onder het genot van een gluhweintje toch goed te doen. Met zo'n 80 scharren voor ons een mooie dag. En Rene bedankt weer voor de gastvrijheid!  Tot een volgende keer

Jeroen, Bert en mannen van het witte huisJeroen=== Dinsdag 21 januari 2014 ===


Zondag 19 Januari

Afgelopen zondag ons Familie Bootvisdagje gehad met de Pirate 2 van schipper rene de back. Om 8 uur aan boord gegaan om te vertrekken naar de visgronden en toen wer daar om 8.30 uur aan kwamen gingen meteen de verzwaarde RVS onderlijnen man mister Gastel bij iedereen te water. Het was van begin af aan Schar , Schar en nog een s Schar wat er boven kwam en soms wel met 3 en zelfs met 4 te gelijk. We hadden een drukke en een rustige kant aan boord aan de drukke kant was een strijd gaande over wie er de meeste zou vangen vandaag. Deze strijd ging tussen Danny , Edgar , Perry en Rien en het leek wel of dat alles was toe gestaan want van Edgar werd heel de dag zijn Blauwe vislijnen mee naar binnen gedraaid en Perry schudde regelmatig een visje van Danny er af boven zijn visbak en deze kwam er dan niet meer uit. Aan het eind van de dag bleek ondanks de tegen werking dat Edgar er toch de meeste had. Midden achterop stond Henk onze senior van vandaag met zijn 75 Jaar stond hij wel zijn mannetje en haalde ze gewoon regelmatig met 3 tegelijk naar boven naast hem stond Jac die stilletjes was maar wel zonder veel te zeggen toch zijn visjes ving al was het maar met 1 te gelijk. Naast mij stond Ad wij hebben lekker op ons gemak met 1 hengeltje de man zitten genieten van het rustige viswater met een lekker zonnetje er bij. Er was ook nog een prijs gezet op de grootste Rondvis hier zijn we het laatste uur nog voor bij de oranjemolen gaan liggen want daar zou dat zeker lukken zij Rene. Met heel veel moeite lukte dat ook al was het geen wereld topper van groote maar wel voor zijn soor was hij groot van formaat een meuntje van 23 cm deze werd gevangen door Rien , zelf had ik er ook eentje en met het indraaien dachten ze allemaal dat het de vis van de dag zou worden maar niets was er van waar het ankertouw zat er bij aan het het visje was maar 20 cm. Het was een geweldige dag met erwtensoep van Jo Hoefnagels en een lekker broodje worst en Hamburger, klaar gemaakt door Jeroen waren de buikjes weer goed gevuld. Het was iedereen zo goed bevallen dat we in Februari het nog een keertje over gaan doen. Rene en jeroen bedankt voor de goede zorgen en tot de volgende.

Jan Hermes

    

     Jan Hermes=== Dinsdag 21 januari 2014 ===


zaterdag 18 januari met zes man op de wrakken geweest en toch een 70 tal gullen gevangen waarvan enkele mooie exemplarenvan boven de zes kilo,

weer een geslaagde dag

gr dannydanny=== Maandag 20 januari 2014 ===


voor as woensdag hebben we nog een aantal plaatsen voor ankervissen, ook voor as zondag hebben we nog een aantal plaatsen beschikbaar. volgende week bij goed weer gaan we een dag wrakvissen inplannen. vandaag geweest met the pirate 3 een klein schip van onze vloot om de boel eens te gaan verkennen, na maanden dit niet meer te hebben gedaan. nou ik kan u vertellen dat we met ons 3 tjes ons in moesten houden en we netjes de toegestane 20 kg  niet overschreden hebben. de maat van de gul was zeer aceptabel zo tussen de 1,5 kg en 4kg. we hebben er wel een eind voor moeten varen.heeft u zin en tijd voor een lekker dagje vissen dan bent u van harte welkom. volg de laatste vangstberichten op facebook van onze site, ook al heeft u geen facebook dan kunt u gewoon de vangstberichten lezen. mvg rene de back, schipper van the pirate 2-3. www.westerscheldevissen.nl rene de back=== Maandag 20 januari 2014 ===


19 jan. deze keer een poging gedaan een wrakje te bereiken.helaas viel de golfslag flink tegen en zijn we halverwege terug gegaan.

onder de kant tegen de nieuwe blokkendam aan geprobeerd alsnog een gulletje te vangen.

Niet echt met succes alleen enkele kleintjes wilde bijten.

voorlopig maar even wachten op een mooie dag om het eens wat verder te proberen

groet erik en remcoerik en remco=== Maandag 20 januari 2014 ===


zondag 19 januari vanuit stellendam met de happy-fisherman de schar wezen belagen

het was een super dag gemiddeld 35 tot 50 grote scharren de man /vrouw en voor de vrouw bij thuiskomst een lekkere fles wijn

ook de kabeljauw begint weer te arriveren

krig je zin om ook eens vanuit stellendam op de schar te gaan a/s vrijdag zijn nog enkeleplaatsen vrij

ook voor wrakvissen is er nog plaats op zaterdag en zondag

kijk op onze site voor de mogelijkheden

www.happy-fisherman.nl  of bel 0187 493785 happy-fisherman=== Maandag 20 januari 2014 ===


Gisteren ankergevist met de Happy Fischerman vanuit Stellendam

Met een leuk gezelschap uitgevaren naar een scharrenplek,na hier even te hebben gelegen zei Leo de schipper er komt niet genoeg boven we gaan een ander plekje zoeken en ja hoor hier ging het heel goed 1,2 soms 3 tegelijk van mooi formaat,aan het einde van de dag gingen we allemaal met een goed gevulde koelbox naar huis,dus weer een geslaagde dag :)

Fam V Tol bedankt en ik hoop tot snel

Leo

http://www.happy-fisherman.nl leo lips=== Zondag 19 januari 2014 ===


Zeevislanders,

Zondag 19 januari een bijzondere dag "WRAKKEN " vanuit Scheveningen met Rederij Trip.

Na een aantal visloze weken alle boekingen afgelast vanwege teveel wind, dit weekend een redelijke weersvoorspelling, dacht we blijven maar dicht bij huis voor een ouderwets dagje aan anker met Rederij Trip.

Zaterdagmiddag gebeld naar Redrij Trip of we nog gaan vissen zondag, het antwoord was we gaan wel vissen, maar wel naar de wrakken, was zelf even stil, naar de "WRAKKEN " ?? ja we hebben dit weekend geen genoeg animo vwb ankervissen, je wil toch de zee op dus nou ja dan moet dat maar.

Voorop gesteld dat het "wrakvissen " vanuit Scheveningen de laatste 2 tot 3 jaar uiterst beroerd/belabberd was, dan druk ik me nog zachtjes uit.

WE hebben nl op ongeveer 20 tot 25 mijl in het ZW van Scheveningen de "Aflsluiters "liggen dat is een gebied met booreilanden en pijpleidingen, wat gedeeltelijk afgesloten is voor de beroepsvisserij, daar was voor een aantal jaren goed tot zeer goed te vangen, maar onze vrienden uit Denemarken hebben dat met warnetten toch leeg weten te roven .

Maar goed had er zelf niet zoveel, fiducie in, dacht als ik 2 of 3 maats visjes heb dan is het al geslaagd je moet wat tenslotte, vertrek was gepland om 07.00, om 06.30 hengels aan boord gezet v/d "Trip Junior" , aas gehaald bij de Albatros, pieren en messchelpen, en stipt om 07.00 v/d kant af en koers gezet naar de "afsluiters".

De "windfinder"had voor het ZW kustgebied Z tot ZO 4/5 afegeven ruimend naar ZW en afnemend 3/4 Bft met een maximale golfhoogte van 70 tot 80 cm afnemend naar 40 tot 60cm we gingen met afgaand water in de kont en voor de wind weg , dus dat was redelijk comfortabel.

Eenmaal op de eerste driften was het toch nog redelijk hobbelig, wat voor een aantal vissers toch teveel v/h goede was.

Na een vaart van een kleine 2 uur gearriveerd bij de eerste afsluiter voor de kenners iets ten NW v/d NAM4 een onbemand booreiland, je wilt het niet geloven maar na de 5e drift lagen er 4 gullen tussen de 40/60 cm in de bak.

DE onderlijn maar redelijk simpel gehouden, met een korte zijlijn in de vorm v/e dubbele lus met daarop een doorgeluste 6/0 haak met een zlivergrijze muppet en daarop een zeepier met daaronder een stuk mesheft en "that's it " en dooronder doorgelust een druppellood van 300 gr. simpeler kan niet, want we hadden een goed stroom 2 dagen na springtij. Hengeltje 20 LB Penn TRQ met de Spinfisher 6500 en 17/00 Spiderwire.

Om 11.30 uur begon het tij eruit te vallen en dat is toch spreekwoordelijk dan laat de gul het afweten, en krijg je de steenbolken en af en toe een wijting.

Dat wil totaal niet zeggen dat de gul er niet is alleen ze azen gewoon niet rond de kentering, dat is zelfs in Ijsland zo, maar je moet dus wat !! Dus koers gezet naar "DE KRUISERS " toch wel het meest bekende beruchte wrak in het ZW van Scheveningen.

Hier een uurtje liggen driften, maar naast een aantal steenbolken en wat ondermaatse gulletjes en steenbolk, nog 3 maatse gulletjes bijgevangen , dus totaal 7 gulletjes vandaag , heb het slechter meegemaakt, dus dat geeft de burger moed in de hoop dat onze Deense vrienden wegblijven uit dat gebied. 

Om 15,00 uur de laatste drift op de laatste lokatie en koers gezet voor een 2 uur durende terugstoom naar thuishaven Scheveningen.

De eerstvolgende is 16 februari de eerste EFSA wedstrijd vanuit Scheveningen,

Tight Lines en vang ze iedereen.

Kees Graaf Kees Graaf=== Zondag 19 januari 2014 ===


 Zaterdag 18 januari , gaan vissen met de boot marcus te Breskens .

Het was weer een leuke ervaring , met als resultaat mijn eerste gul aan dek gekregen. (nooit gevangen )

Heb nu al een aantal keren met de boot mee geweest dit is iets helemaal anders dan dat ik gewoon ben o.a. vissen in de antwerpse haven .

Weet nu pas wat leuk vissen is ! Mijn maatje de schipper wist me weer eens te verbazen om op de juiste plaats voor anker te liggen .

Ik hoorde dat anderen heel wat mindere vangsten hadden . We hebben gevist met pieren ergens rond de spijkerplaat geloof ik .

De vangst van ons tweetjes bestond uit : -vier gullen waarvan eentje terug het sop in mocht om te groeien .

                                                             - een 40 tal mooie dikke scharren en enkele kleindere terug laten groeien in het sop

                                                             - 2 botten

                                                             - drie mooie wijtingen en een 15 tal kleinere die ook weer een paar jaartjes mogen groeien

Was zeker voor herhaling vatbaar en heb weer al eens veel bijgeleerd van m'n maatje ( schipper ) !!! tot de volgendeRuythooren Wim=== Zaterdag 18 januari 2014 ===


zondag 12 januarie weg met de discovery 

ondertussen een leuke groep gevormd met 7 man aan boord 

een prachtdag kwa vissen en het weer 

kleine wedstrijd gehouden waarbij de eerste jurgen was met 101 scharren 

ik was 4 de met 85 scharren 

in totaal werden er 560 scharren gevangen 

heelaas nog geen gul te bekennen 

met dank aan de schipper marcluc=== Vrijdag 17 januari 2014 ===


Dè geleufde nie ....

Afgelopen dinsdag wel de meest ongelofelijke dag op Wiesje meegemaakt. We moeten er wel even voor terug in de tijd maar dat maakt het nou juist zo leuk. Op 3 december de groep van Luc aan boord met onder meer Andy en Dirk. Circa half 2 hoog water en na het vullen der scharrenemmers nog even op een ultrageheim kleirandje gelegen in de hoop op een gul.
Vlak voordat de motor gestart werd ving Andy een mooie gul. Na uitgebreid kussen van de kabeljoris de motor gestart en bij de allerlaatste draai wist Dirk een net zo mooie sikmans binnen te brengen. Wie Dirk kent weet hoe hij dan door het dolle heen kan zijn. Terug naar afgelopen dinsdag nu

  

Ook nu de groep van Luc aan boord, ook Andy en Dirk erbij, ook circa half 2 hoog water, ook de scharrenemmers goed gevuld, ook het laatste uurtje nog even op de ultrageheime kleirand gelegen, ook vlak voor het starten der 250 paarden Andy een mooie gul, ook deze staat met een fraaie zoen op de foto en ook met de laatste draai vangt Dirk een heeeele leuke.
Dat kan je niet verzinnen en dat is dan ook niet zo. Wel héééél toevallig.

Woensdag hotsieknotsie-time. Kon ik dat nou wel maken, de zeer krasse Gelijn Kayser met al zijn 73 lentes uit Ede laten komen terwijl er een dikke 6 op het programma stond? Ik had hem al 2 keer eerder afgebeld en het was pal Zuid dus toe maar. Samen met Eddy en Ivan en de "horde van Twigt" (nog bedankt voor het regelen Jan) afgereisd naar de Hompels en het zeetje deed daar zijn naamgever eer aan. Niet alleen een hobbelige bodem maar ook een hobbelig "wegdek". Vooral Charel en Hans hebben enige tijd geoefend voor "zielig hoopje mens".
Er kwam leutig vis maar op een goed moment kreeg Jan toch medelijden en volgens het principe ; "meeste stemmen gelden" ging het anker eruit om rustiger water op te zoeken. Tot mijn stomme verbazing had onze 73-jarige jongeling nota bene iets stoers en meldde ; "Je had daar voor mij niet weggehoeven hoor ...."
Met knikkende knieën op naar de W 10 om te hopen op de helpende hand van de Spiros en inderdaad, ook daar kwam gewoon leuk vis boven. Wel iets minder maar goed zat. Het mooiste moment van de dag vond ik wel de smeekbede van Gelijn. Hij had nog 1 vis nodig om zijn hele familie een gelijk aantal scharren te kunnen geven. Met gevouwen handen bad hij onder het prevelen van de heilige woorden "Nog eentje, nog eentje."
De Spiros moet dit gehoord hebben want bij de laatste draai werden de gebeden uit Ede verhoord. Bij het van boord gaan kon Hans het niet laten. "En, heb je het naar je zin gehad?" "Ja, super man, lekker gevist, lekker gekotst, toppie." Iedereen blij dus ........

  

De donderdagploeg had wat aansporing nodig zullen we maar zeggen. Toen ik woensdag het organisatiecomité aan de telefoon kreeg proefde ik op zijn minst twijfel. Ze hoopten dat Wiesje een lekke band had want het zou toch veel te slecht zijn. Tuttuttut watjes, zuid 5 is perfect te doen. Oplaaien die handel.
En zo kwamen de stoere mannen onder leiding van Alpay tot de ontdekking dat als de baas van Wiesje zegt dat het kan, dat het dan ook kan. Er was een visstop tussen kwart over twaalf en half twee maar de rest van de dag werd er tot verbazing van de goegemeente gewoon goed gevangen. (wat nou, januari slechte maand???)
Tijdens de visstop wist Jan overigens nog een mooi getekende gul boven te halen want voor die beesten moet het nou juist hard stromen. Scharren vinden dat niet fijn dus met de stroomatlas in de hand kwam de voorspelling van schipper Yomanda weer uit en begon het festijn weer bijna op de kop af om halftwee. Hele toffe dag met leuke gasten. (Die je ook wel een beetje mag pesten, toch?)

Heren, bedankt allemaal weer en tot de volgende ronde.

Hank PerréeHank Perrée=== Woensdag 15 januari 2014 ===


Zaterdag 11-01 zijn we op de Oosterschelde wezen vissen met een sloep van Dixhoorn leenhouts. Prima aas (pieren) meegekregen en advies om thv boei 14 bij het Goese Sas te vissen op 20 mtr diepte. Om 09:00 uur begonnen en vrijwel direct kwamen de eerste maatse scharren boven. We hebben zo doorgevangen tot ongeveer 12:00 uur toen het hoog water werd. Daarna was het ook over. Eerst de stroming er uit en toen de eb-stroom begon te lopen kwamen we dwars op de golven te liggen en was er door de sterke stroming moeilijk te vissen. Half de middag zijn we met een emmer mooie scharren terug gevaren. Sommigen scharren waren dik genoeg om te fileren wat we op de terugweg aan boord hebben gedaan. Dat gaan we zeker nog een keer doen.Ko van der Maas=== Woensdag 15 januari 2014 ===


beste visvrienden

afgelopen zondag nog eens een visje gaan vangen vanuit neeltje jans

om 8u vertrokken met schipper ludo.

rond 8u30 lagen we op bestemming , en konden de piertjes te water

het zonnetje scheen en er was niet teveel golf, viel reuze mee

iedereen aan boord heeft goed schar gevangen , en er was een leuke sfeer , wat wil een mens nog meer

zeker voor herhaling vatbaar. bedankt Ludo en tot volgende keer

RafRaf=== Woensdag 15 januari 2014 ===


Scharren in overvloed.

Zondag 12 jan eindelijk nog is gaan vissen vanuit blankenberge.

Al vanaf de eerste worp gingen de hengels tekeer. Mooie scharren van 30cm en meer. Schipper franky had (zoals gewoonlijk) weer de juiste stek uitgekozen.

Op het eind van de dag hadden we met 4 man 234 scharren . De gullen gaven nog niet thuis maar die komen nog wel.

Volgende week weer een visdag hopelijk kunnen we de vriezer dan verder aanvullen.

Peter uit AntwerpenDe Haes Peter=== Woensdag 15 januari 2014 ===


Dinsdag 14 januari weer gevist met de Visarend vanuit Hansweert op de Westerschelde

Na een aantal vistrips met weinig gul, kwamen er nu mooie exemplaren aan boord van de Visarend.

Ook schar en wijting werd er gevangen. Ook werden er kleine gulletjes gevangen die weer werden teruggezet om te groeien. dat geeft weer moed voor de toekomst.William=== Dinsdag 14 januari 2014 ===


Nog altijd volle bak

Kon de PirateII 2013 afsluiten met prima vangsten. Nu de eerste weken van 2014 gaat dat gewoon nog lekker door. Helaas geldt volle bak niet alleen voor de vangst maar ook soms voor de wind. Oei-oei wat een woei heeft er zo geregeld gestaan. Als deze ook nog eens uit de verkeerde richting waait, wordt het te veel om de favoriete top stekken te bereiken. Gelukkig kunnen we dicht bij de thuishaven Vlissingen ook geregeld leuke vangsten behalen en zodoende altijd wel een maaltje vis voor iedereen bezorgen. Afgelopen zaterdag nog wegens te veel wind dicht onder de kant toch een leuke dag beleefd. Zondag was het dan weer uitermate goed te doen en konden we(uiteindelijk na al vele malen annulering) er op uit met HSV Middelburg. De beloning was groot op onze favoriete stek met een hele dag prima vangsten. Vandaag(dinsdag) wederom goede omstandigheden en met een klein groepje opstappers een mooie dag beleefd.

    

Het gehele voorjaar vaart de PirateII (bij genoeg animo) dagelijks uit. Dus ziet U een mooie dag aankomen bel of mail gerust voor de mogelijkheden. Houdt ook deze site of onze facebook pagina: westerscheldevissen nauwlettend in de gaten voor geplande opstapdagen of andere activiteiten.

Wij verwelkomen U graag bij ons aan boordJeroen=== Dinsdag 14 januari 2014 ===


Gullen beloofd, gullen gevonden.

Na eergisteren, op de Nautilus gemeld te hebben dat we weten waar de gullen zitten, vandaag maar eens gaan kijken of we deze beloften konden waarmaken.

Vertrokken met een eigen clubje van 6 mensen, waaronder de beide deckhanden Jan &Jantje, zeker voor Jantje was het al een tijdje geleden, maar erg leuk dat hij er weer bij was, vissen is hij in elk geval niet verleerd. Jammer dat Floep er niet bij was, maar hij moest zijn paaseieren laten schilderen. Nu al???

Na een 40 mijltjes gevaren te hebben, de stop erop en maar eens kijken of we de vriezer weer met overheerlijke gulfilet kunnen vullen. Direct bijna alle hengels krom, zelf bij sommige die met de muppets en aas visten met 2 tegelijk .. pfffffff eindelijk. Dit ging zo even door, maar na enkele driften was het over. Weer een stukje doorgevaren op een vervelend hobbelig zeetje, en ook hier zat wat gul. Omstreeks 13.00uur afgesproken, om nog 1 wrakje te doen, en dan terug te gaan, want het werd nu werkelijk vervelend om goed te kunnen vissen. Dit piepkleine wrakje zat barstens vol, het was even ouderwets, Jim verspeelde zelfs een kneiter aan de shad. Al met al, zeer spijtig dat we moesten terugvaren, maar safety first ! Iedereen toch dik tevreden, met zelfs iemand die de 20 stuks aantikte, de echte beren nog niet aan boord gekregen, (Jim moest hem zo nodig verspelen) maar er zaten gullen bij van een pond of 7, de perfecte maat om te fileren. Helemaal happy naar zo`n dag. Nu maar hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn en dat we nog een enkele keer op de wrakken kunnen gaan, Kijk voor data's op de site en boek nu, we weten waar ze zitten! Iedereen bedankt voor de gezellige dag!

    

Greetz, Johnno


Johnno=== Dinsdag 14 januari 2014 ===


Eindelijk na ''oud & nieuw'' de Valkyrie weer op gullenjacht!

Het kriebelde al weken om weer eens het ruime sop te kiezen. Eindelijk na wikken en wegen toch maar besloten om het te er op te wagen. Klanten blij aan de telefoon want ook zij keken/kijken er weer naar uit en ze hadden er zin in. Effin een uurtje later vertrokken dan gebruikelijk om het schip richting 1,30m te sturen. Wat is het toch een verademing om weer op zee te mogen zijn. Even rust geen telefoon geen wifi dus ook geen mails, apps, facebook en meer van dit gesnuffel. Gewoon een visser met zijn hengel genietend van zijn hobby vissen en als het even kan een mooi maaltje vis bijelkaar krijgen. Vissen is vissen , maar vangen is toch net  wat leuker, het levert je een beet op, een dril je herkent het vast wel ,kicken toch?. En we mochten vandaag niet klagen, kijk hiervoor op www.hoekzeehengelsport.com , want daar staan een paar mooi geschoten plaatjes van gullen.

Bedankt iedereen voor het enthousiasme vandaag aanboord.

groeten,

Team ValkyrieValkyrie=== Dinsdag 14 januari 2014 ===


Visarrangement Oosterschelde,

Sinds deze week zijn we een samenwerking aangegaan met Camping Linda in Wemeldinge, zij zullen een leuk visarrangement gaan aanbieden. U kunt dan een overnachting doen op de Camping en een leuke dag (of meerdere) vissen op de Oosterschelde. Dit zal tegen een hele scherpe prijs te boeken zijn. Houd onze site www.zeepiertje.nl goed in de gaten.

Antoine

't Zeepiertje Antoine=== Dinsdag 14 januari 2014 ===


elpuro blankenberge   12/01/2014

eindelijk eens een goedevisdag 2 wrakken gedaan en zeer mooie gullen tot 8kg.maar een ruwe zee wind 6 golven tot 2 meter maar onze arvor ploegt zich er goed door een stabiele boot hoor volgend zat. zijn we weer weg voor fotos te bekijken zie ##### tot volgend vangstbericht gtn francky en danny                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              terryn francky=== Maandag 13 januari 2014 ===


Nog 7 keer de kliko buiten zetten.

Afgelopen week konden Wiesje en haar baasje zich weer een keer of vier vermaken op de soms wat wispelturige Westerschelde. Ik probeer elke dag een fotootje op facebook te zetten met een kwinkslag over die dag. Afgelopen woensdag werd die door sommigen niet helemaal goed geïnterpreteerd.

Op speciaal verzoek van Jan zouden we in ieder geval proberen een gul aan de vinnen te komen en werd er koers gezet naar Knokke. Ook tot mijn stomme verbazing was het ook daar grote schar wat de klok sloeg. Geen gul en geen wijting maar erg leuke visserij. Laten we maar eens zeggen dat ik erg blij ben dat die scharren hier in soms ongeloofelijke aantallen aanwezig zijn want als die er niet zouden zitten was het zo maar een saaie boel. Je hoort dan over de marifoon wel eens iets laatdunkend ; “Alleen maar schar.” Maar wat is het toch een ontzettend leuke vis om te vangen. Natuurlijk kun je op een plekje gaan liggen waar je een gul kunt verwachten maar het is zo grillig dat ik me wel eens afvraag of je daar nou wel goed aan doet.

Dat blijkt meestal ook wel want na een halve dag met een man of 8 naar een hengel zitten koekeloeren waar bijna niets gebeurt, dat gaat snel vervelen en bijna altijd biedt vriend schar de mogelijkheid om een lekker maaltje bij elkaar te versieren.

Goed, terug naar woensdag waar we het afgaande tij dus voor Knokke lagen en het opkomende tij op de Hompels. Wel een beetje knobbelig. Er klopt namelijk de laatste tijd geen pepernoot van het weerbericht en ik vraag dan ook begrip voor het feit dat er echt pas de avond voor de visdag om ca 19.00 uur definitief uitsluitsel gegeven wordt. Zuidwest 2 tot 3 wordt doodleuk West 5 en dan hebbie nou eenmaal een ander zeetje. Toch liep het die dag zeer voorspoedig met de visserij waarvan beide foto’s boekdelen spreken. Let vooral op de foto van de broer van Jan ; Jack. In het midden zit Peter met een gezicht als een havik te turen en Jos zit achterop met de tong tussen de tanden bij te komen van weer een triplet. Erge leuke dag. Ze hadden trouwens zelf mosterd bij voor op de worst. Wie hem eens wil proberen mag, maar dan wel extra luiers aan. Nondepatatten, die is pittig.

 

Vrijdag met de horde van Café de Hospes uit Leenderstrijp onder leiding van Bennie van Hoof in een streep naar de hompels. Gewoon goede visserij en de dag kenmerkte zich dan ook meer door de matrozen als wat anders. De heren kwamen bijna allemaal uit de Agrarische Sector. De ene 200 koeien, de andere 800 varkens en weet ik al niet meer wat voor vee er allemaal voorbij kwam. Aangevuld met een technisch wonder op tractorengebied en als laatste een meubelmaker hadden ze bijna allemaal 1 ding gemeen. Het leek meer op een kakelend kippenhok als een visboot. Mensen, mensen wat een gezellige herrie aan boord.

Ondanks het feit dat ze een zeeeer verdienstelijk visje in de emmers wisten te krijgen interesseerde de inwendige mens ze meer. Mensenlief wat kunnen die eten. Op een broodje worst en soep redden ze het niet dus Bennie neemt uit de vriesla van zijn café een kleinigheid mee. Om kort te gaan heb ik urenlang balletjes, vleugeltjes en allerlei andere zaken staan te bakken. Een zeer rumoerige maar leuke dag waarbij ik erg blij dat Johan erbij was.

Johan? Welke Johan. Je zult hem de komende tijd wel vaker zien. Johan is schilder en die hebben het in de winter nou eenmaal niet zo druk. Normaal is Johan opstapklant maar de afgelopen tijd bood hij zich vrijwillig aan voor wat hand- en spandiensten. Anker ophalen, boot afduwen, mee helpen opruimen maar vooral mensen helpen. Dat doet hij als de beste. Kan supergoed vissen en vooral met onervaren mensen is het een zaligheid hem erbij te hebben. Ingooien, aas er aandoen, zeggen dat je beet hebt enne ... Hij kan zeer goed met de twirlstick van Arian uit de voeten. Dat vindt iedereen steeds weer prachtig om te zien. Als we mega-mazzel hebben bakt Margriet (de vrouw van Johan) een lekkere cake en dan heeft iedereen aan boord wat lekkers extra. Johan, bedankt.Zaterdag Cees van Velzen opgepikt die 8 man bij mekaar had gescharreld. Ze hadden die dag wel pech want juist rondom het middaguur werden we door het weerbericht getracteerd op een van de grillen die de laatste maanden wel vaker voorkomen. De avond tevoren nog een keurig zuidenwindje voorspeld. Kijk je ’s ochtends op het weerbericht staat er west 5 tot 6 met windstoten tot 40 knopen in het vooruitzicht. Dus maar het beste ervan gemaakt en dat ging via de W10 naar de Spijker en als afsluiter 2 plekjes voor de Oranjemolen. Het was zeker niet helemaal kl… maar ik had ze graag gegund dat we wat verder naar buiten gekund hadden.

Iedereen had vis en Martin zelfs nog een maats gulletje op de Spijker maar we hebben betere tijden gekend. Jammer genoeg geen fotootje gemaakt die dag (en dat had zeker gekund) want vooral Koen wist het helemaal niet verkeerd te doen. Onverdiend dus, geen foto, want wat een doorzetters die werkelijk tot het allerlaatste moment door bleven vissen. Ondanks de matige visserij een fijne dag met vriendelijke , aardige mensen.

Als afsluiter zondag een Oosterhouts voetbalteam onder leiding van Bas opgepikt. Retourtje vaste plekkie en daar ging het wonderbaarlijk genoeg met het opgaande tij beter als met het afgaande water. Vreemd, elke keer als je denkt dat je het weet is het weer anders. Naja, blijft vissen.

Heeeeeel blij dat Johan weer aanwezig was want er waren nogal wat stuntpiloten bij. Gewoon prima visserij met enorm grote scharren. Zeer gezellig maar je kon merken dat de gemiddelde leeftijd niet zo heel erg hoog was. Vader Peter en Ben hielden het netjes maar toen er op een gegeven moment heel veel ge-smartfoon-t werd en de naam Ron Jeremy nogal eens viel bleken ze over ruim voldoende hormonen te beschikken. Toffe groep.

  

Dan die kliko nog. Nog 7 keer buiten zetten en dan is het weer ... Carnaval. In huize Louisa is het nog niet bekend of we die in het koude Breda of in een wat warmer oord mee gaan beleven maar we kijken er nu al naar uit. Ik denk dat ik als Ron Jeremy ga.

Bedankt allemaal weer en tot de volgende.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Maandag 13 januari 2014 ===


zondag 12 januari na langetijd van wind weer uit kunnen varen met de happy-fisherman

we hadden een leuk gezelschap aan boord en over de visserij was niet te klagen iedereen had wel een kabeljauwtje gevangen

en bij aankomst was er voor degene die het juiste nummer wist te zeggen nog een lekkere fles wijn

krijg u na het lezen zin in een dagje naar zee te gaan wij hebben nog plaats voor zowel wrakvissen of ankervissen

kijk op onze side waar wij plaats hebben

met vriendelijke groet

team happy-fishermanpia=== Maandag 13 januari 2014 ===


zondag 12 jan..We zijn 8.30 vanuit Stellendam vertrokken richting nieuwe Maasvlakte.Op zoek naar een gulletje hebben we op allerlei dieptes gevist,van 11 tot 18 mtr.

Resultaat 100% schar. Met 3 bootjes geen enkel ander visje!

De aantallen zijn kleiner geworden maar de maat groter.

!5.00 weer op de kant,heerlijke dag gehad!

Groet Erik en RemcoErik en Remco=== Maandag 13 januari 2014 ===


Hierbij nog de foto die bij ons vangstbericht hoort.Antoine=== Zondag 12 januari 2014 ===


Vangstberichten Oosterschelde

We zullen vanaf vandaag regelmatig wat vangsten melden van onze klanten, die met onze boten ('t Zeepiertje) de Oosterschelde zijn opgeweest. 1 van onze vaste klanten, Bjorn, heeft een 24-uurs tocht gemaakt (gisteren en vandaag). Hij heeft weer bewezen dat er vis genoeg zit in de Oosterschelde (soms moeilijk te vangen maar wel aanwezig). 

Hij viste alleen met 2 hengels en had in totaal 96 scharren, waarvan er ruim 70 mooi aan de maat waren.

Antoine

't Zeepiertje

http://www.zeepiertje.nl Antoine=== Zaterdag 11 januari 2014 ===


Nieuw

Bootviswedstrijden op de Valkyrie (platvis)

1e prijs € 100;

2e prijs € 50;

3e prijs € 25.

Opstapgeld = inschrijfgeld € 60 p.p. max 12 personen

Data: afhankelijk van de aanmeldingen.

De strekking is om met 12 personen vanaf de VALKYRIE wedstrijden te vissen op de platvis. De winnaar is degene die op de wedstrijddag de meeste kilo's aan vis heeft gevangen.

Voor meer informatie en het reglement kunt u met ons contact opnemen.

Groeten Team Hoekzeehengelsport en Valkyrie

www.hoekzeehengelsport.com Valkyrie=== Zaterdag 11 januari 2014 ===


Vandaag voor de eerste keer van dit jaar weer gevist vanuit de boot.

Vanaf Wemeldinge vertrokken op een rustig zeetje en gevaren naar het Goese Sas.

Daar aangekomen geankerd op een 18 mtr water, en met opkomend tij.

Het leek wel of de vis in z'n winterslaap was, met veel moeite 2 scharretjes gevangen.

Daarna zeker 2 uurtjes gevist zonder ëén vis te vangen, wel wat krabben.

Verschillende keren verkast naar dieper en ondieper water, maar mocht helaas niet baten.

Tegen hoogwater waren ze er ineens weer even, 2 scharren tegelijk dat gaf wat moed.

Maar het was helaas van korte duur nog een paar scharretjes bijgevangen en het was over en uit.

In de middag ging de wind ook weer toenemen naar NW 5 en dus tegen het afgaande tij in.

Het anker maar gelicht want er was niet meer fatsoenlijk te vissen en dus wat vroeger aan de helling dan gepland.

De vangst was beduidend minder dan vorige week, maar het blijft ook VISSEN en niet altijd VANGEN.

Gr. Tom

 Tom Bakker=== Donderdag 09 januari 2014 ===


as dinsdag en donderdag gaan we weer anker vissen met opstappers op  de westerschelde, er wordt momenteel leuk gevangen. we hebben nog een aantal plaatsen vrij voor beide dagen. heeft u zin om  een dagje te gaan vissen dan bent u van harte welkom. het weer ziet er komende week goed uit. tot ziens op the pirate 2.

voor inlichtingen: rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567. groetjes rene de back

http://www.westerscheldevissen.nl rene de back=== Donderdag 09 januari 2014 ===


De Kop is er weer af.

Op donderdag 2 januari hadden wij weer de eer om het jaar als eerste te mogen opstappen op de Wiesje.

Zoals gebruikelijk had ik de avond voor vertrek weer even contact met Hank ,de verwachtingen waren een afnemende wind met een golf hoogte van maximaal 1meter.

Het besluit was  snel genomen om 8.30 vertrekken .

Aangekomen bij de sluis elkaar welkom heten met de beste wensen en vertrekken de vis tegemoet.

Onze eerste stek was de W10 de koffievis was snel aan boord en het gevoel was goed.

Helaas bleven de vangsten wat achter met een enkele vis aan stuurboord zijde.

Ook de golven bleven aanwezig wat voor sommige matrozen een minder prettig gevoel gaf.

Na overleg met Hank en de vissers besloten om rustiger water op te zoeken,deze stek werd gevonden bij Ritthem.

Hier waren de vangsten ook niet om naar huis te schrijven 1 giftige krab en een heel klein gulletje.

Op deze stek hebben het bekende broodje en soep verschalkt en na overleg met Hank en Rene die bij de Oranjemolen lag maar weer vertrokken naar de volgende stek bij Rene aan de Oranjemolen.

Hier kwam ook een enkele vis naar boven maar niet wat Hank gehoopt had.

In de tijd dat we lagen te vissen had Hank regelmatig door zijn verekijker naar buiten zitten te kijken ,en het zou Hank niet zijn als hij niet alles zou proberen om toch nog een klein emmertje vis  aan boord te krijgen.

Dus kwam de mededeling om 15,00 uur jongens hengels eruit en we gaan nog een keer hobbelen bij de W10 het kan iets later worden maar er zal vis boven komen.

Eenmaal bij de W10 aangekomen viel het hobbelen best mee en werden de hengels snel beaasd en ingeworpen.

Hier kwam de vis wel boven en had iedereen toch nog een visje kunnen vangen.

Zelfs eenmaal 4 tegelijk,als je de hele dag minder vangt ga je iets proberen en een zweeflijntje aan het lood gaf regelmatig vis.

Jammer dat er mensen zijn die hier een verkeerde reactie opgeven.

Wel hebben wij alle kleine vissen weer de vrijheid gegeven en ik denk dat hier VELE vissers een voorbeeld aan kunnen geven.
 
Al met al weer een tevreden ploeg om 17.45 aan de sluis afgezet door Hank  een ploeg die zeker weer vaker aan boord bij de "Wiesje" te gast zal zijn.

Hank en Johan bedankt voor weer jullie inzet en service en tot de volgende keer

Groeten De KaaykesHank Perrée=== Donderdag 09 januari 2014 ===


 nico=== Donderdag 09 januari 2014 ===


 nico=== Donderdag 09 januari 2014 ===


4 januari 2014

hoi allemaal

zaterdag ben ik weer eens gaan

vissen met william sinke

we hebben een fantastische dag

gehad

een mooi detail van de dag

zeer grote scharren gevangen

s middags rond 2 uur niks meer gevangen

i.v.m. te sterke stroming.

bedankt william voor de mooie

dag

een aanrader om met hem

mee te gaan het zijn fantastische

lui erg klant vriendelijk

25 januari op zaterdag ben ik er weer zal ik jullie wel eens leren vissen ik was zaterdag weer winnaar was een maand terug

ook al  groetjes nico rijstenbil uit scherpenisse 1 april ga ik op   op mij zelf wonen  geheel nieuwe woning op tholen doei tot ziensnico rijstenbil=== Dinsdag 07 januari 2014 ===


Het zal toch niet waar zijn hè?

Afgelopen weekend weer 2 hele leuke groepen gehad. We beginnen met zaterdag toen Ronald de Kok en companen in alle vroegte zijn opwachting maakte bij de sluis. Vroeg weg om ook weer wat eerder terug te zijn.
Het was een beetje hatseflatsig weer dus er werd besloten niet zo heel ver weg te gaan en zo bleef onze Wies een beetje aan de noordkant van het ankergebied hangen. Het lijkt wel of de Westerschelde ondertussen patent heeft op een trage start. Zo ook zaterdag. Juist op het moment dat je denkt ; "Ik moet hier weg..." krijgen ze het ineens op hun heupen en er komt gewoon een leuk visje binnen.
Tot stomme verbazing van iedereen ging dat gewoon door in de kentering. Doubletjes en tripletjes en soms ook maar eentje. Ik heb er zo maar weinig op zien halen met niets eraan. Dat werd anders toen het begon te stromen als een konijn. Dan lijkt het wel of de scharren zich ingraven in het zand en gewoon even niets doen.
Anker op en voor de laatste anderhalf uur voor Dishoek gelegen. Daar kwam nog wel een viske maar ondanks het feit dat het daar normaal wat minder stroomt was het bijna niet te doen met de stroom. Wel 2 kleine gulletjes gezien. Er werd dus driftig schoongemaakt, een pilske gedronken en in het zonnetje wat uitgebuikt. Ook genoten van de bruinvisjes die weer langzaamaan acte de presence gaan geven.
Uw schippert heeft weer extra genoten van zijn zak. Zijn driftzak wel te verstaan. Als er zuidoost 6 tot 7 achter op de kont staat te toeteren lig je meestal als een krant maar met dat nieuwigheidje (wat al 3 jaar ongebruikt aan boord lag....) ligt onze Wies als een blok.
Extra compliment voor Milan die zich ondanks zijn zeer jeugdige leeftijd prima heeft gehouden.

Zondag, oh jee, zondag. Als dat nou maar door kan gaan. Marvin had via mijn jongste telg Bart de boot afgehuurd en het weer zag er op zaterdagochtend voor zondag onvisbaar uit. Balen voor Bart want die had het er erg op staan. Gelukkig veranderd het weer op het moment bij elke windfinderupdate en zo ook deze keer. Nu ten goede. Pal west 6 werd uiteindelijk een prima visbare 4 tot 5 uit het zuidwesten en zo kon de horde zondagmorgen opgeladen worden.
Dankzij het administratieve vermogen van onze Bart (hij lijkt op zijn vader) werden de 13 man er uiteindelijk 10 maar goed, bootje redelijk gevuld. Iets achter in mijn hersenpan vertelde me dat ik dit zooitje niet alleen aankon dus Johan en Arian opgetrommeld. Ondanks het feit dat ze maar 1 hengel pp ter beschikking kregen was het aantrekken van de hulptroepen geen overbodige luxe. Dit gold niet voor Els want die volharde zelf en wist de heren een poepie te laten ruiken.
Jolig om kwart over acht al aan het (gelukkig zelf meegebrachte) bier dus Wies dacht ; "Ik zal jullie wel krijgen." en er zijn er nu minstens 2 weten die weten wat de spreuk in de stuurhut betekent.....
Ondanks al deze hindernissen wist de "crew" tot mijn stomme verbazing op de Hompels zeer verdienstelijk vis boven te toveren. Weliswaar (weer) traag gestart, weliswaar (weer) vlagerig maar ze hadden allemaal een zooi vis waar een wedstrijdvisser die aan de voorselectie bootvissen deelneemt bijzonder verheugd mee zou zijn.
Dan de titel van het stukje. Koen had de primeur voor het jaar. Komen de eerste tongen normaal gesproken in april zo ongeveer. Hij wist een keurige dertiger binnen te halen.
Jeroen die iets verderop met de Pirate lag vroeg fijntjes of ik al met de avondvisserijen zou beginnen. Echt niet. Jullie wachten maar mooi tot half april.
Afgesloten met een bordje macaronie voor de horde in de hut op de camping en zo was het weer een lekker weekendje.
Morgen hoop ik weg te kunnen want dan heb ik een groep die specifiek op de gul wil. Eens kijken of we nog een paar keer Hoppa!! op facebook kunnen zetten......


Bedankt weer allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée
www.wiesje.netHank Perrée=== Dinsdag 07 januari 2014 ===


Zaterdag 4 januari weer gevist op de westerschelde vanuit Hansweert met de Visarend. Met het afgaande tij kwam er regelmatig mooie schar naar boven. ook een enkele wijting zat er tussen.

Nico was weer de winnaar van de dag! Hij haalde weer de een na de ander boven water. totaal weer ruim 80 stuks gevangen.William=== Maandag 06 januari 2014 ===


Zondag 5 jauari mee gaan vissen met de Pirate 2, We waren met 6 man en hadden een kleine 300 scharren. Mooie dag maar tijdens de middag kwam er een sterke bries. Al bij een mooie droge en soms zonnige dag gehad. BedanktVerhoeven Jozef=== Maandag 06 januari 2014 ===


 

Zaterdag 4 januari een topdag gehad met schipper Ludo. 115 scharren en 1 bot is toch niet slecht zou ik zeggenOnsea Bart=== Maandag 06 januari 2014 ===


Zaterdag 4 januari hebben we met schipper Ludo een topdag gehad. 115 scharren en 1 botOnsea Bart=== Zaterdag 04 januari 2014 ===


Hoi hoi vissers

Vandaag een keertje met de Nautilus mee gaan anker vissen om 8 uur de sluis door en om 8.45 de lijnen te water gelaten.Ivb de straffe wind van gisteravond niet zo ver het water op,een beetje voor de nollenplaat.De vangst begon heel goed met mooie grootte scharren gedurende het afgaande getij,daarna was het gedaan met de pret op een paar uitzonderingen na die wel vis bleven vangen.

Dan om 13.15 uur nog verkast wat dichter bij de kant (lees haven) en daar nog een paar uur geprobeert met af en toe een visje,heel de dag met Wiesje en de Pirate in de buurt maar zoals wij konden zien was het daar ook zo'n beetje het zelfde als bij ons,om 15.30 terug in de sluis en de meeste tevreden maar toch wat meer verwacht terug naar huis.Kortom een pracht boot om te vissen de Nautilus, een aanrader voor iedereen,bij deze Frank bedankt voor deze visdag en tot een volgende keer.Leo uit Putte=== Vrijdag 03 januari 2014 ===


de laaste foto

 we hebben onderweg veel regen en onweer gehad dus nu rusten word vervolgd

afzender jan -johan-johan en broer.jan de strandjutter=== Vrijdag 03 januari 2014 ===


hallo visvrienden

ook van mij de beste wensen voor 2014

dat het een jaartje mag worden met veel visplezier

en bedankt aan alle schippers die steeds hun best doen om er een leuke dag van te maken

en aan zeevisland voor het gebruik van deze site

RafRaf=== Donderdag 02 januari 2014 ===


Alle vangstbericht lezers en schrijvers nog een gelukkig en visrijk 2014 toegewenst.

Vandaag met zijn 3en op de Oosterschelde wezen vissen.

We hadden een boot gehuurd, en het aas besteld bij Dixhoorn in Yerseke. Zoals gewoonlijk weer perfect in orde.

De hele dag bij de Goese sas voor anker gelegen op 20 m diep water.

En in totaal nog 20 maatse scharren en 5 grote botten gevangen.

Nu ik dit typ is er helaas alweer een leuke gezellige visdag ten eind!

Gr,

Jan de BruinJan de Bruin=== Donderdag 02 januari 2014 ===


zaterdag 28 december

beste kijkbuiskinderen

ten allereerst wil ik jullie een

gelukkig nieuwjaar toewensen dat

2014 een jaar vol  vis plezier mag

worden met hoop op goede vangst

28 december ben ik gaan vissen met

ad de schipper het was een super

gezellige dag ad het zijn grapjas

aan je moet niet alles geloven wat

hij zegt maar het is toch een goede vent

altijd in de weer voor zijn klanten

je kunnen er heerlijk eten

ik betaal liever 5euro meer dan dan dat

ik op een slechte boot zit waar het eten niet te doen is

complimenten aan ad en zijn kok marret

geen vis dan verkast ad de boot

in hoop op betere vangst

bedankt voor de gezellige dag

best goed gevangen in de oosterschelde

de volgende keer hoop ik weer

met je mee te gaan

a.s. zaterdag ga ik vissen met de gebroeders sinke uit hansweert

tot de volgende keer maar weer groetjes nico rijstenbil uit scherpenissenico=== Donderdag 02 januari 2014 ===


hallo

vandaag 2-1-2014 wezen vissen op de oosterschelde met de beatrix 2

een echte aanrader super schipper en super eten

wat hebben we gevangen met 15 man 30 /35 vissen alleen maar scharen mooie maat

groeten de visvinderde visvinder=== Woensdag 01 januari 2014 ===


Winderig het oude jaar uit en het nieuwe jaar in.

Vlak voor Kerst kreeg god van de wind Aeolus de teugels niet meer strak en met name Notos heeft ons nogal parten gespeeld. Nou hebben we de mazzel dat deze zuidenwind vanaf Zeeuws Vlaanderen komt en dus op de Westerschelde aflandig is. Konden we in de vorige winter dan keurig netjes voor Cadzand met Zuid 7 op een zee als een pannenkoek liggen met leuke visserij, de afgelopen week liep het tij daar verkeerd (je moet daar afgaand water hebben) en was er niet te veel te halen.

Nog 3 keer weggeweest dus dat was een beetje hotseknotsen aan de "verkeerde" kant van de geul. Goed te doen maar geen weer voor juffertjes. En vraag nou niet waarom maar het lijkt wel of die scharren het vertikken om de geul over te steken alsof ze willen zeggen ; "Je moet er wat voor over hebben om ons te pakken te krijgen!"

Maar kon je dan met een windgat (6 tot 7 uit het zuiden in plaats van 7 tot 8?????) met je schokbrekers aan hobbelebobbelen dan werd er een verrekte leuk visje gevangen.

De topdag maakte de Commissie Zeehengelsport mee. Met redelijk weer, wel wat wind maar een perfect winterportzonnetje erbij, hadden de heren het om half vier al wel gezien. Mensen, mensen, wat een verschrikkelijke berg schar kwam er aan dek. De jonge wedstrijdvissers hoeven zich in Nederland geen zorgen te maken over de viskwaliteiten van hun jeugdcoach. Henri Karremans wist na een iets of wat aarzelend begin een "emmertje" bijna vol te toveren. Mijn rug doet nog zeer als ik eraan denk dat ik dat hernia-pakket op de kade tilde. Ook Koen, Emiel, Martin, Rien en Ben deden hun best het scharrenbestand op de Sluissche Hompels te decimeren.

  

Ook de iets minder ervaren groep van Pierre Verbraak had een erge fijne dag. Dat is eigenlijk het leukste. Van de 10 waren er 3 bij die konden vissen en de rest was "op hoop van zegen" mee. Die mensen die nog nooit op zee hebben gevist doen 3 vereisten goed ; luisteren, luisteren en luisteren. Zo kwam er een prima visje binnen en Pierre kwam om tien over half elf 's ochtends met de mededeling dat wat er verder ook gebeurde, ze nu al tevreden waren. Helaas noopten wat zeezieken een wat eerdere verkas maar dat was ook het toffe van de groep. Dan maar wat eerder naar binnen ; samen uit, samen thuis. Extra genoten van Marjolijn die (stoerder als Robin) het vissen vlot onder de knie kreeg. En als laatste een zeer diepe buiging voor ons evenwichtswonder Coran. Zelden iemand meegemaakt met zulke slechte zeebenen, zo ziek als een zwangere kanarie maar puffend, steunend én glimlachend volgehouden tot het bittere eind. Superdag met aardige mensen.

Als laatste wederom het wonder van de Spiros. Met de groep van Jos op de allerlaatste dag van het jaar onder bovengenoemde weersomstandigheden extra vroeg uitgevaren om op tijd voor het vuurwerk binnen te zijn. Heel de Zeeuwsch Vlaamse kant afgestroopt maar op een verdwaalde vinnendrager na was dat voor de kat zijn viool. Er kwam werkelijk geen staart boven. En die mannen kunnen het echt, geloof me. De Pirate had het voorwerk gedaan en toen René vertrok de Schelde op loste onze Wies hem af in de buurt van de Spiros. Hadden we daar potverdorie nou maar 4 uur eerder gaan liggen hotsebotsen. Je kon er geen viskraam meer mee vullen maar het redde net als onlangs met Alain toch nog de dag.

Niet bang zijn voor januari want het is nog niet koud geweest. Die vis blijft voorlopig wel hangen. Januari is druk op Wies maar niet zo bar als november en december. Heb je zin? Er is hier en daar nog wel een gaatje. Opstapdagen staan met regelmaat op de site.

Namens Wiesje én Odetje allemaal een gelukkig 2014 toegewenst.

Hank Perrée
www.wiesje.net Hank Perrée=== Woensdag 01 januari 2014 ===


Team Zeevisland wenst alle bezoekers een gezond en vooral visrijk 2014 en dat jullie met z'n allen de vangstberichten maar telkens door mogen sturen, zonder vangstberichten en zonder sponsoren, geen Zeevisland !Team Zeevisland