Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van januari 2015

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Zaterdag 31 januari 2015 ===


Ora et Labora

Bovenstaande titel vreemd? Welnee!

De grootvizier van het Vlissingse smaldeel der Zeeuwse Maritieme vloot (a.k.a. Hank) doet niet anders. Het eerste gedeelte vormt een constante factor in zijn leven; de goodwill van Poseidon afsmeken, zodat hij met zijn Wiesje de zilte Zeeuwse zee op kan.

En aan het tweede gedeelte geeft hij op geheel eigen wijze vorm: van een heerlijk broodje worst tot en met praktische adviezen, van een bakkie koffie tot een kom snert.....onze zeeheld heeft het allemaal in de vingers. En na een dag noeste arbeid gaat hij weer gedwee naar zijn koningin in “Perree-palace”.....

Maar laten we even chronologisch te werk gaan; ons devies was “driemaal is scheepsrecht”. Reeds eerder hadden we tot twee keer toe getracht om aan te monsteren op de Wiesje. Beide keren gooide Aeolus roet in het eten. Echter deze keer viel die windbuil ons niet lastig en dus overschreden de Puntos de Zeeuwse landgrenzen om en nabij Bergen op Zoom (laten we eerlijk zijn, dat is toch al Zeeland)

  

Wij waren echter de avond vooraf al aangereden, want een waarachtige Punto die te laat komt....dat kan en mag niet waar zijn. Liefdevol werden wij ter plaatse ontvangen en voorzien van lafenissen in onze B&B. Wat zeg ik....een B&B met een heerlijk avondmaal. Dit alles conform HET Oosterhoutse devies "eerst eten". Zelfs onze voeten werden opgewarmd door de huishond, een leuk en speels schoothondje genaamd Guusje. Daarna aan tafel nog een hoop ethische kwesties, wereldpolitiek, economisch relevante zaken en natuurlijk Sesamstraat besproken. Het duurde dan ook niet lang of wij vleiden ons in Morpheus' armen.....

De volgende ochtend een ontbijt met een Brabants accent en na een warm afscheid van onze lieve gastvrouw (die volgens ons een LOI-cursus volgt genaamd “hoe transformeer ik mezelf in een zebra”), door de binnenlanden van de Borselle's Bush richting plaats van afvaart. Ter plaatse hebben we kennis gemaakt met de overige matrozen en reikhalzend keek de hele groep uit naar de aankomst van het vlaggenschip van het gewest Zeeland. Het leek een beetje op de binnenkomst van de bisschop van Myra, waarbij de kinderen vol verwachting op de kade staan te wachten. Het enige verschil lag in het feit dat er geen liedjes werden gezongen...(misschien een suggestie voor een nieuw in te zetten trend?)

Onder de bezielende (bege)leiding van het “schippertmensch” werd het ruime sop gekozen en eigenlijk komt het er op neer dat we hebben genoten van een heerlijke dag. Fantastisch (en bovenal vooraf niet verwacht) weer, af en toe een visje en een man aan het stuurwiel die zo nu en dan eens wat zei “ter leering ende vermaeck”. Mooi uitzicht, zeehond, schar, koffievis, gul, sateetje, uptide, duinen, chocomelk,wijting, autoschip....we hebben weer genoeg indrukken opgedaan die verwerkt moeten worden in de komende REM-periode.

Rond een uurtje of 4 in de namiddag gingen we weer terug naar de plek waar onze trouwe vierwieler was gestald en met tranen in de ogen nam Hank afscheid van zijn bemanning......en bevrouwing. Jaja, die ongeschoren kapitein nam nog even op passende wijze afscheid van Hilmelien. Het zij hem gegund......

Hank en Odette (want wat is een man zonder een sterke vrouw naast hem?) hartelijk dank en tot ziens.

met vroendelijke griet,

Hilmelien en AlexHank Perrée=== Donderdag 29 januari 2015 ===


ald de weergoden ons gezind zijn varen we volgende week weer dagelijks uit. we hebben bij goed weer een aantal andere stekken in petto waar we naar toe willen, voorwaarde is wel dat er niet te veel wind moet staan, overigens is het op de spijkerplaat nog steeds fatsoenlijk met de visserij. we hebben nog een aantal dagen in het weekend de boot vrij voor afhuur nl:15 februari en dan 1 maart. dus heeft u interesse boek dan snel. u bent van harte welkom  op de pirate 2 , u wordt dan deskundig bij gestaan  met advies en trix omtrent de visserij en zullen er alles aan doen om deze dag onvergetelijk te maken. dus wilt u als opstapper mee komende week of zondag 8 februari boek dan via www.westerscheldevissen.nl of rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567.met vriendelijke visgroet , rene de back , schipper van the pirate 2rene de back=== Donderdag 29 januari 2015 ===


Voor groepen en gezelschappen is de "Stad Veere II" (max 20 personen) ook komende weken beschikbaar.

Ook opstappers kunnen bij ons terecht op de aangegeven data op de site.

Informatie voor Vissen met de meest confortabele visboot van de Westerschelde kan je vinden op.

www.RondvaartVlissingen.nl Marinus=== Donderdag 29 januari 2015 ===


Last-minute

Voor a.s zaterdag ziet het weer er goed uit, wij maken hier gebruik van en hebben de volgende last-minute aanbieding.

boekt u een boot voor a.s zaterdag? Dan krijgt u 35% korting op de huurprijs, u huurt dus al een boot vanaf 65 Euro per dag.

Weg=weg

Antoine

't ZeepiertjeAntoine=== Maandag 26 januari 2015 ===


2e visdag van dit jaar,

Zondag 25 januari waren we 's morgens weer vroeg uit de veren om een dagje te gaan vissen met de kameraden, Cor ,Ivo, Franky de schipper en ikzelf. jammer genoeg kon den Thur niet mee op deze trip. De weergoden hadden al heel de week met ons voeten gespeeld maar uiteindelijk hebben we dan toch maar besloten om te gaan. In Blankenberge aangekomen wisten we meteen waar we voorstonden, een stevige noordwester verwelkomde ons al van bij het uitstappen van de wagen. Prima dagje om zeebenen te kweken.

Bij het buiten varen hadden we weer even een klein oponthoud door de baggerwerker in de vaargeul( mischien wordt het toch eens tijd dat ze daar is een beter oplossing voor gaan zoeken want bij elke storm is het weer prijs)maar door de vakkundige vaareigenschappen van de Franky, die ons tussen de steiger en het baggerschip door loodste konden we dan toch onze vistrip verder zetten. 

Op ons stekje aangekomen waren de verwachtingen na vorige week groot, beter tij dus hopelijk meer vis. Al snel moesten we vaststellen dat het deze keer niet zo'n vaart zou lopen met mondjes maat kwam er al is een schar of wijting aan boord maar de dikkoppen lieten op zich wachten. Dan maar een erwtensoepje van den Ivo opslurpen en lap precies of ze hadden het daar in de dieperik ook geroken. De Franky ving al snel 2 mooie gullen na mekaar en ook de Cor wist zijn 1e van de dag te strikken. Voor den Ivo en mezelf was het tevreden zijn met enkele visjes. Ineens riep Cor dat ik het net moest pakken, een geweldige aanbeet en je zag dat de vis stevig trok. Bij het landen in het net zagen we dat het geen gul was maar een dikke wijting van 43 cm zo'n wijting hebben wij hier aan onze kust nog nooit gezien (zie foto) We gaan dan ook is informeren of het hier niet om een recordvis gaat.

Na nog een soepje, dit keer een tomatensoep gemaakt door kim, mijn vriendin zijn onze vrienden Cor en Franky wat stil gevallen. Tijd voor den Ivo en mezelf om wat van onze achterstand in te halen. Voor mezelf kan ik zeggen dat mij dat nog goed gelukt is maar den Ivo zijne diesel wou dit keer niet aanslaan.

Bij het keren van het tij dan toch maar wijslijk de rust van de haven gaan opzoeken, bootje proper maken en boekhouding( tellen en wegen voor klassement) bijwerken.

Na een dagje stevig schommelen is de stand van deze dag, Peter 18p, Franky 16p, Cor 14p en Ivo 8p door de afwezigheid van Thur heeft deze jammer genoeg geen punten behaalt.

De stand na 2 visdagen

1e  Cor     32p

2e  Franky    28p

3e  Peter en Ivo  26p

4e   /

5e Thur    4pPeter De Haes=== Zaterdag 24 januari 2015 ===


op maandag 19 jan meegeweest met de limanda vanuit vlissingen

om 8 uur werden we door schipper arian opgepikt bij de sluis,daarna ginen we de sluis in samen met de wiesje.

de schippers besloten allebei om naar de hompels te varen omdat daar goed schar en wijting gevangen werd.

na een goed half uurtje varen waren we terplekke en werd een plaatsje gezochtt.

toen we voor anker lagen konden we gaan vissen en het duurde niet lang voordat de eerste scharren aan boord kwamen,dit ging zo gestaag door afgewisseld met wat wijting.

waren de scharren allemaal van een mooi tot zelfs groot [meer dan 30 cm] formaat bij de wijting liep er ook nog wel eens een ondermaats exemplaar tussendoor,die dan ook retour gingen.

het weer was echt super ,heel de dag zon en geen wind ,zulke visdagen tref je niet zo vaak.

na de koffie met koek en de broodjes bal vond iedereen het eigenlijk wel goed zo,en werd er meer van het zonnetje genoten dan fanatiek gevist.

toen arian voorstelde om naar een ander plekje te gaan omdat hij van zijn collega hank te horen had gekregen dat die daar wat leuke gullen had gevangen,waren we het er direkt mee mee eens dus het anker opgehaald en naar de w10.

daar hebben we nog bruinvissenbij de boot gezien,dat vindt ik altijd een mooi gezicht.

hier vingenwe naast de ook hier aanwezige schar en wijting nog 6  gullen,dus de missie was geslaagd.

arian en mede vissers bedankt voor de gezelligheid en tot ziens

groeten;

toon arian=== Zaterdag 24 januari 2015 ===


Week 4 zit er weer op voor de PirateII. Met 2 dagen ankervisserij gehad onder het genot van kalm weer en lekker zonnetje. Gevarrieerde vangst met Scharren die echt op klappen staan van het kuit, regelmatig leuke wijtingen en de gullen lieten zich ook weer zien deze week. 

                 

Op vrijdag hebben we dan weer eens de stoute schoenen aangetrokken en een echte wrakkentocht georganiseerd. Met de vangstberichten van collega's en werkelijk prima omstandigheden om ver weg uit te kunnen varen vertrokken wij om 6.00h  Het is een zeer lange dag geworden met een matig resultaat welke mogelijk te weiten was aan springtij een dag ervoor. 

Agenda komende week:

* Dinsdag 27/01     Opstapdag, plaatsen vrij

* Zondag 1/02        Volledig beschikbaar voor afhuur of opstapdag mogelijk

Bel met +31/(0)6 51391567 of mail naar westerscheldevissen@online.nl om te boeken

Wij verwelkomen U graag aan boord van de PirateII www.westerscheldevissen.nl Rene=== Vrijdag 23 januari 2015 ===


Vandaag met de boot naar blankenberge van 8 tot 12 uur met 3 man 28 mooie scharren en 14 maatse gullen

Vang zecarlos=== Vrijdag 23 januari 2015 ===


Vrijdag23 januari 2015

Vanaf Burghsluis om kwart over 8 vertrokken richting colijn.

Daar de gelegen op 15 meter in een heerlijk zonnetje.

Om 2 uur ineens potdicht van de mist, aj, ik moet nog terug naar burghsluis!

Om 3 uur was het even helderder dus snel terug, 4 uur weer in de haven en ineens weer mist. Gelukkig was ik binnen!

De vangst 29 scharren en 1 wijting. De meeste vis net na laag water gevangen.

Willem, delta 500willem van zalm=== Vrijdag 23 januari 2015 ===


Vandaag vers vd pers, de nieuwste film van Linda en Raffie, vissen in Panama !

http://vimeo.com/user34253922/visreis-panama-fishing Cordes Travel=== Vrijdag 23 januari 2015 ===


hier nog een wat verlaat vangstberichtje van zaterdag 17 jan

bij de sluis de groep van martijn opgepikt en na even wachten,wat goed uitkwam ivm het klaarzetten v/d leenhengels,

de sluis in .

in de sluis een praatje wat de heren het liefste widen gaan doen,unaniem werd besloten om bij de trawl limanda-limanda te gaan belagen.

op een vrij hobbelig zeetje naar de trawl gevaren anker erin en jahoor zoals de laatste tijd gebruikelijk liet de eerste schar niet lang op zich wachten.

ondanks de nou niet bepaald spiegelgladde zee hebben de heren zich kranig geweerd en kwam er een gerust stellende hoeveelheid forse tot zeer forse schar aan boord ,

afgewisseld met nu en dan een wijting.

we zijn hier de gehele dag blijven liggen en toen we terug voeren waren de emmers behoorlijk gevuld.

heren bedankt voor de gezellige dag en tot de volgende.

groeten arianarian huijbregts=== Donderdag 22 januari 2015 ===


Vandaag donderdag zijn we een dagje de oosterschelde opgetrokken. Boot gehuurd bij de familie dixhoorn.

Rond kwart voor 8 de haven uitgevaren en direct koers gezet naar de schaar van colijn.

Net voor en tijdens laag water een enkel scharretje gevangen en na het draaien van de boot,kwam er iets meer vuil op de lijn en vielen de vangsten terug.

Teruggevaren naar kats,maar dat was helemaal teleurstellend.

Nog iets terug en overgestoken naar de O-12 op zo'n 16-/18 metertjes geankert en hier kwamen de platten weliswaar mondjesmaat binnen.

Moest op tijd in het ziekenhuis zijn,dus meerden om 4uur weer aan in Yerseke.

Weer n fijne dag gehad,wat vis gevangen. Altijd goed geregeld.

Grtjes en........"Ga eens wat vaker vissen op de oosterschelde" lekker man!

Grtjes efcee en aapeeFrank Csanyi=== Dinsdag 20 januari 2015 ===


bij voldoende animo gaan we vrijdag een dagje wrakvissen inplannen, de verwachting is dat we de nodige gullen gaan vangen. lang geleden , dus waarom niet eens een keer proberen . heeft u interesse? tijdig aanmelden  om teleurstelling te voorkomen, bij voldoende animo varen we naar de wrakken. voor inlichtingen : rmdeback@zeelandnet.nl of tel:0031[0]651391567 .afvaart zal rond 0600u zijn .

met vriendelijke groet rene de back.rene de back=== Dinsdag 20 januari 2015 ===


Afgelopen dagen zijn diverse klanten weer het water op geweest. Alle boten zijn binnen gekomen met vis aan boord. Opvallend was wel dat de zaterdag een stuk beter was dan de zondag. Op zaterdag kwamen ze binnen met 30 tot 60 scharren per boot en op zondag tussen de 10 en 30. Ondanks de wind van de laatste tijd zit er nog altijd veel schar. Hopen dat dit nog een poosje zo blijft.

Antoine        

www.bootvissen.nl antoine=== Dinsdag 20 januari 2015 ===


Wrakvissen!

Gisteren ben ik meegeweest met de Nautilus om te gaan wrakvissen. Geweldig weer gehad en volop vis gevangen. Soms drie tegelijk! Vlak na de middag al weer terug gevaren omdat de maximum hoeveelheid per persoon was bereikt.

Zie de foto's.

      

        

Groeten, SergeSerge=== Maandag 19 januari 2015 ===


Zeevislanders,

vandaag maandag 19 januari een dagje op de Westerschelde met de Pirate 2 en schipper Rene de Back.

om stipt 08.00  uur de sluis in en koersgezet naar de Spijkerplaat.

De omstandigheden 07.00 LW en rond 13.00 HW , de wind veranderlijk 1 tot 3 Bft, golfhoogte:  er waren geen golven, de watertemperatuur rond 6 graden.

Om 08.30  geankerd op 11 meter er was nog nauwelijks stroming net na de kentering,  volgens schipper Rene kans op maatse wijting en een gulletje, gestart met rode bezemstelen haakmaat 2 en als aas  :

leeglopers, mesheften en diepvriestappen, na een half uurtje de eerste maatse wijting en daarna nog een scharretje bijgevangen maar verder betrekkelijk rustig, om 11.00 uur verkast naar de kop v/d Spijkerplaat en geankerd op 13 meter, voor mij hier een maatse schar en hier kwamen ook 3 leuke gullen aan dek.

Om 12.30 het anker eruit en opgestoomd naar de WN 6 (Wielingen Noord), hier zou het volgens schipper Rene met de ebstroom moeten gebeuren, geankerd op 12 meter en nadat de Pirate2 180 graden gedraaid was begon de vangst erin te komen voor mij niet met 2 tegelijk of zo maar regelmatig een mooie schar en wat (ondermaatse) Wijting tussendoor.

De teller is bij mij blijven steken op 13 scharren en 2 maatse wijtingen met een hengeltje niet super maar gewoon een leuke dag met schitterend weer vanaf 12 uur in de fleece met de neus in de zon ,

"spring is in the air" , hoezo Blue Monday" ?  Een gulletje was me niet gegund vandaag maar heb er totaal 7 boven zien komen allemaal ruim aan de maat.

De verzorging v/d inwendige mens was weer prima geregeld met koffie, broodje warme worst en een alcoholische versnapering.

Wat opviel de scharren zijn zo dik als een plank  en vol met kuit, dus dat afpaaien zal wel zo beginnen denk ik, was nu al aanbeten van hier tot Tokio en of aan het oppervlak of onderweg eraf , veel net in het lipje gehaakt , dus voorzichtig opdraaien !

Om 16.00 uur het anker eruit en teruggestoomd naar de sluis, de terugreis naar het "Haagje" was lastig op Schouwen en de Brouwersdam potdicht v/d mist nog geen 50 meter zicht echt stapvoets, maar veilig thuisgekomen.

De volgende 1 februari EFSA Scheveningen.

Vang ze iedereen en TIGHT LINES !

gr, Kees GraafKees Graaf=== Maandag 19 januari 2015 ===


Nieuw jaar nieuw visseizoen

Eerst wil ik iedereen nog een vrolijk en visrijk jaar toewensen.

Zondag 18 januari was het dan eindelijk nog is een dag om ruime sop te kiezen, na een slechte maand en een half met veel wind stonden we die morgen vol goede moed om 7.30u aan't zeetje in Blankenberge. We waren zelfs een uur te vroeg, zo hevig stonden we. Voor dit jaar hebben we dan ook een kleine competitie ingelast met als inzet een mooie trofee voor de eerste en een rode lantaarn voor de laatste. 

Oke, verslag van de dag, met een stevig briesje en het nodige gedruppel lieten de eerste vissen niet lang op zich wachten. Al vrij snel ving ik een eerste gul gevolgd door een paar scharren en de tweede en derde en vierde en zelfs vijfde gul . het begon goed ook onze cor bleef niet achter en ook hij kwam in actie met drie gullen kort achter elkaar. schar gul en een paar wijtingen, geen slecht begin.  Franky kon natuurlijk niet achter blijven en ook hij na een paar scharren wist zijn eerste gullen aan boord te krijgen. Onze nieuwkomer van dit jaar "den Thur" was de volgende in de rij en ook hij ving zijn eerste gul. De enige die wat achter bleef was den Ivo maar da's nen diesel he tegen de middag ving ook hij zijn eerste gul. Met onze competitie in het achterhoofd werd er taktisch gespeeld en ging hij voor het aantal , kleinere haken en dus meer schar, achteraf gezien een slimme zet van den Ivo. De  vissen bleven vlot binnenkomen en de cor , die voor de gelegenheid is met goei stokken mocht vissen (hij weet wel wat ik bedoel)was niet meer te stoppen. Het enige dat tegen zat was die verdomde regen en ijzige wind maar toch een mooie dag gehad. Terug in de haven , tellen van de vissen en wegen. Onze eerste visdag zat erop, de cor ging met de winst lopen van het gewicht met 15kg en den Ivo nam met 32 vissen de prijs voor het meest aantal vissen in de wacht. beiden staan momenteel aan de top van het voorlopige klassement. 

Volgende zondag 25 jan staat onze volgende visdag op het programma. Hopelijk iets minder wind en regen .

Cor & Ivo 18 punten

Franky 12 punten

Peter 8 punten

Thur 4 puntenPeter De Haes=== Maandag 19 januari 2015 ===


zondag 18 januari konden we weer de zee op met de happy-fisherman we zijn om 7 uur vertrokken met een leuke groep naar de wrakken

om de kabeljauw te belagen we hebben 7 wrakken aangedaan er kwam overal wel een gulletje boven ook steenbolk en wijting

al met al was het een geslaagde dag als we de berichten moeten geloven geven ze voor as weekend goed weer op

wij hebben voor zondag 25 jan nog enkele plaatsen vrij voor wrakvissen heeft u zin bel 0187493785 of mail naar

info@happy-fisherman.nl ook voor inl voor andere data,s kan u dit mail adres gebruiken

mvg

team happy-fisherman

piapia=== Zondag 18 januari 2015 ===


Zaterdag 17/01 was het dan eindelijk weer zover dat de PirateII kon uitvaren na de lange periode van storm. Na diverse weken stil gelegen te hebben waren zowel wij als ook de vissermannen aan boord vol enthousiasme om er op uit te gaan. Samen met de ploeg van hsv Middelburg hebben we de vissen weer gevonden. Scharren zitten er nog steeds als ook wijtingen, al zijn deze helaas vaak 25-27cm met soms een mooie uitschieter er tussen. Ook vriend Gul liet zich weer zien dus kortom een gevarieerde visserij.

            

Agenda komende week want de weersvoorspellingen zien er prima uit:

* Maandag 19/01 VOL

* Dinsdag 20/01 plaatsen vrij

* Woensdag 21/01 nog enkele plaatsen vrij

Donderdag+ Vrijdag nog volledig vrij voor afhuur of opstapdag mogelijk

Bel met de schipper +31/(0)6 51391567 of mail naar westerscheldevissen@online.nl

Kijk ook eens op onze website www.westerscheldevissen.nl voor onze volledige info als ook de routekaart naar de opstap plaats in Vlissingen en BreskensRene=== Zondag 18 januari 2015 ===


Zaterdag 17 januari

Eindelijk kunnen we weer eens een keer gaan visssen. Om 6:15 vertrokken, eerst even langs dixhoorn om 1,5 kilo pieren op te halen en dan door naar vlissingen. Rond 8:15 waren we door de sluis en om 8:30 lagen we op de spijkerplaat en kon het feest beginnen. En al snel kwamen de eerste scharren en wijting aan boord. En toen een flinke klap op de hengel en ja hoor meneer gul had zich ook gemeld. Heel de dag door een leuk visje kunnen vangen. Einresultaat 30 scharren, 8 gullutjes, 6 grote wijting en een hoop kleine wijting. Op naar de volgende trip.DELTA 1170=== Dinsdag 13 januari 2015 ===


Niets zo veranderlijk als het weer, maar het ziet er nu toch naar uit dat Neptunes zijn winderigheid eindelijk gaat afnemen.
Dus volgende week OPSTAPUUUUHHH:
* Maandag 19/01 Plaatsen vrij
* Dinsdag 20/01 Opstapdag of afhuur mogelijk
* Woensdag 21/01 Opstapdag of afhuur mogelijk
Bel om te boeken met +31/(0)6 5139 1567 of mail naar westerscheldevissen@online.nl

U bent van harte welkom aan boord van de PirateII
www.westerscheldevissen.nl 

 Rene=== Dinsdag 13 januari 2015 ===


Eindelijk rustig weer op komst!

Zoals het er nu uitziet kan er aanstaand weekend weer eens gevaren worden, we hebben nog diverse boten met kajuit vrij voor Zaterdag en Zondag. De watertemperatuur is nog altijd vrij hoog, dus de schar zal zeker nog aanwezig zijn. Bel op 0031653386958 of kijk op www.bootvissen.nl 

Antoine

't ZeepiertjeAntoine=== Maandag 12 januari 2015 ===


woensdag 7 jan

op woensdag hadden we een gevarieerd gezelschap onder aanvoering van arie de koning

met steven uit nieuw guinea en sjoerd uit noord australie hadden we gelijk 2 mensen die duidelijk andere temperaturen

gewnd zijn en het dus nogal frisjes vonden,maarja dat kon de pret niet drukken.

na de sluis weer koers gezet naar de trawl ,wat zit daar nog steeds eenonbeschofte hoeveelheid grove scharren.

maar de vraag was zullen ze bijten?

nou het was iets rustiger dan zondag in het begin mmaar gedurende de dag ging het steeds beter.

na een heerlijk broodje bal{bedankt kees} en een lekkere bak snert werd het even wat hobbelig maar net zo snel als de wind aantrok

werd  hij ook weer minder ,zodat de mannen unaniem wilden blijven liggen.

wat opviel was dat er aan de ene kant beduidend meer vis boven kwam als aan de andere kant.

wat later inde middag dreigde er oproer sommigge heren wilden vroeg naar huis ,met als excuus we hebben vis zat en zo zijn we de file voor

anker eruit en een vroegertje vandaag.

mannen bedankt het was weer gezellig.

groeten,

arianarian huijbregts=== Maandag 12 januari 2015 ===


op zondag 4 jan hadden we een leuke groep onder aanvoering van marcel

wie van de heren zo goed opgepast had? ik weet het niet,is ook niet belangrijk maar het weer was in ieder geval super.

na het schutten koers gezet naar de trawl boei,daar aangekomen ,anker erin en het scharren feest kon beginnen.

de visserij kwam wat rustig op gang maar na een tijdje begon het goed te lopen.

er kwamen mooie scharren en wijting van gevarieerd formaat naar boven.

de mannen vonden het wel best zo en genietend van het zonnetje kwam opde mededeling van je hebt beet het antwoord,er is plek voor drie.

dan maar een lekker bakje soep gemaakt en tussen het eten en de grappen door kwam er ruim voldoende vis naar boven.

mannen bedankt voor de gezellige dag en tot ziens.

groeten,

arianarian huijbregts=== Donderdag 08 januari 2015 ===


Van alles en nog wat.

In Het Grote Etiquetteboek van Beatrijs Ritsema staat dat er geen tijdslimiet is verbonden aan het toewensen van een gelukkig Nieuwjaar. Daarom laat Wiesje, enigszins verlaat, weten dat haar baas volledig gestoord en gillend het nieuwe jaar in is geschoten. Voor iedereen een gezond en voorspoedig 2015 toegewenst ; maak veel plezier, leg je ruzies bij, vang veel vis en hoop op weinig wind.
Veel rondgehobbeld op de Westerscheldemonding vanaf 2e Kerstdag waarbij zondag de 28e weer als memorabel de geschiedenis in gaat. Het gezelschap van Paul (vooral Paul…) moet verzekerd zijn van een rustig zeetje. Ondanks de Oostnoordoost 5 tot 6 was het dat gelukkig wel dankzij het afgaande tij. Wintersportzonnetje erbij maar ook wintersporttemperaturen. Tjemig wat was het koud. De bijgevoegde bevroren deurmatfoto van een uur of 2 ’s middags laat zien dat het op zijn zachtst gezegd wat frisjes was. Visserij leek wat traagjes te gaan maar nadat we via de kop van de Nolleplaat en de Hompels de terugreis aanvaardden bleek er toch een bijzonder acceptabele hoeveelheid schar en wijting in de emmers te zijn beland. Vooral Nicky deed van zich spreken. Paul ook maar dat kwam omdat hij weer heel de dag lekker aan de cola had gezeten……..
Rob en zijn maten hadden op maandag op de Spijker een beetje pech. Het liep wel, iedereen had een bakzooitje vis maar fameus was het niet. Er was een vurige wens om een gul te vangen maar het lijkt wel hoe harder je wenst dat er 1 aankomt hoe harder die beesten hun best doen om weg te blijven. Zo ook vandaag. Om Sam warm te houden werd hij behoorlijk in de maling genomen. Elke keer als hij niet naar zijn hengel keek werd er luid geroepen dat hij beet had. Hoe vaak onze Sam niet voor Jan Doedel ingehaald heeft weet ik niet maar warm werd ie er wel van. Gelukkig liep het de laatste anderhalf uur nog effe redelijk lekker door en dan ga je toch met een goed gevoel van boord af.

Op dinsdag de horde van Johan. Zelf door ziekte geveld had hij voor vervanging gezorgd zodat het tienkoppige gezelschap weer compleet was. Behoorlijk noordwestenwindje en na een vruchteloze en vooral zeer hobbelige poging om bij de W10 te komen streken we toch maar weer op de Spijkerplaat neer. Billen knijpen voor de schippert want ; zou het nou wel goed gaan? No problemo. Gewoon, maar nu gek genoeg vooral in de ochtend, een lekker visje waarbij Cor in navolging van zijn megatong van deze zomer nu tekende voor 2 leuke gullen. Fijne en gezellige dag.
Vrijdagochtend 3 gemiste oproepen van Pierre Verdult. Ik denk, er zal toch niks zijn? Terugbellen en Pierre die vroeg of het doorging. Ik een beetje narrig want die is al zo vaak meegeweest. Moet toch weten dat ik pas na het laatste weerbericht van half zeven ’s avonds beslis? Blijken er in de cliënteel van Wiesje 2 Pierre Verdulten te zijn. Hoezo toeval?

De volgende zaterdagochtend meldde de meute zich inderdaad en tot mijn stomme verbazing was er ook een delegatie mafketels van de carnavalsvereniging Nispen en omstreken aanwezig. Dat stond weer garant voor veul leut, aangebonden speelgoeddolfijnen maar ook vis want dat kunnen ze wel. Vooral miniwijtingspecialist J.M. te N. stond weer zijn mannetje. Eerst Spijkerplaat met redelijk wat vis en een paar gullen waarvan een zeer bijzondere 2-aan-1-haak. Eerst had de kleine wijting de pier gepakt en daarna vergiste vriend gul zich in de haak. Leutig. Toen het weertje het toeliet op naar de Trawl en toen het ebstroompje erin kwam ving iedereen gewoon goed vis. Vooral mooie schar én zoals gezegd wijting in allerlei formaten.
Oh ja, de kou was verdreven maar had moeiteloos plaatsgemaakt voor een enkel druppeltje. Slechts 2 buitjes die dag. Eén van een uur of half negen tot half één en daarna een moesson van half twee tot vier. Alles nat maar net zo veel lol als regen. Mooie dag.

Zondag 4 januari een mix van opstappers die rondom de Trawl op een zonovergoten dag gewoon lekker vis vingen. Als extra attractie hadden we Els en Frans aan boord. Dit zeer bijzondere stel uit Westkapelle vist altijd samen achter op de boot, vangt altijd vis, heeft altijd lol maar zit ook steevast te kissebissen. Meestal ligt het aan Frans, de rust zelve, die alles maar over zich heen laat komen en zo nu en dan van Els even stevig de wind van voren krijgt. Deze keer moest ik het ontgelden. Els verspeelde juist voor de boot haar 4e of 5e schar en toen ik haar vertelde dat dat niet zo heel gek was met 2/0 haken had ik het gevreten. Ben maar stilletjes in de kajuit een paternosterke met haakjes 6 in elkaar gaan zetten. Toen ze daar wel aan bleven zitten heb ik er maar geen grapje over gemaakt….
Ook vandaag weer een bijzondere 2 aan 1 haak, nou ja, haak? Chris ving een wijting en die had een vastgezogen prik op zijn knar. Nog niet zo vaak gezien maar wat is zo’n prik dan een prachtig beestje. Vooral het bekje van deze bijzondere zeebewoner was een foto waard.
Ook een foto waard was de reeds bijgelegde status van ons paar uit Westkapelle. Arm in arm genietend van een dagje op zee na afloop in de sluis. Eind goed, al goed.
Over maandag heeft Rob al een leuk stukje geschreven dus die slaan we over en komen rechtstreeks op de dinsdag. Stuiteren rondom de Trawl. Wat een hatseflatsig zeetje daar zeg. Er kwam goed vis, vooral grote schar maar het was wel gek dat de menigte aan stuurboord er net iets meer wist te vangen als aan bakboord.Om half 2 was uw schipper het geslinger meer als beu dus Wies in gang getrokken en op naar de W10. Zeer rustig liggen hier maar in tegenstelling tot de vorige keren daar iets minder vis. Wel een hele leuke vis erbij dit want Harrie ving voor de allereerste keer in zijn leven een leuke gul. Prachtige glimlach op zijn gezicht.
De laatste dag voordat wind en regen ons parten gaan spelen mondde uit in een “Tournee Generale” die met een wat kleiner gezelschap opstappers ging van de Trawlboei met heel goed vis via Zwartepolder waar het vooral heel hard stroomde naar de Spijkerplaat. Daar moest je weer op het juiste moment op de juiste plaats zijn en dat lukte gelukkig. Aangekomen met een stroomsnelheid van 300 kilometer per uur duurde het eventjes voordat die wat begon te luwen maar toen kwamen de visjes toch in behoorlijk tempo binnen. Nou ja ; visjes?? Mooie scharren en hele grove wijting. Dick wist er eentje van bijna 42 centimeter binnen te peuren.
We vissen tot 4 uur, goed? Goed. Dan maar een kwartiertje erbij? Goed. Half vijf stoppen we echt. Goed. Als ik om kwart voor vijf niet gestart had hadden de 7 matrozen er waarschijnlijk nog steeds gelegen. Vooral voor Ad, die op nare wijze getroffen was door een aanval van Neptunus bleven we nog want het ging weer prima en hij wist er op het scheiden van de markt nog een paar doubletten uit te trekken.

Alle matrozen bedankt voor de klandizie en tot de volgende.

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perrée=== Woensdag 07 januari 2015 ===


Hallo,

gisteren dinsdag enkele uren uitgevaren vanuit colijnsplaat om vlakbij de haven wat scharren te belagen; de weersvoorspelling was goed : 6 graden, in de voormiddag zon en weinig wind. Het pakte anders uit : de hele tijd ( gelukkig maar enkele uren) mist, 2 graden en gure wind, dus berekoud! Een twintigtal scharren waren het resultaat, maar om langer voor anker te blijven waren we te verkleumd. Toen we aanmeerden in de box brak de besturingskabel, ook dat nog! Tja, het jaar niet te best ingezet... Blijven volhouden he,

Groeten Gilles en Lucdukeluc theunis=== Dinsdag 06 januari 2015 ===


Valkyrie,

 

Na een lange periode van wind kon eindelijk de touwen los gegooid worden om de Valkyrie het ruime sop van de Noordzee op te laten zoeken.

 

Vol vertrouwen en goede moed ging ze op pad met aan boord een 12tal sportvissers die er eveneens naar uit keken om een kabeljauw te verschalken.

 

En niets is minder waar een leuke visserij gehad met fraaie gullen. Voor meer foto's zie www.hoekzeehengelsport.com

Valkyrie,

Na een lange periode van wind kon eindelijk de touwen los gegooid worden om de Valkyrie het ruime sop van de Noordzee op te laten zoeken.

Vol vertrouwen en goede moed ging ze op pad met aan boord een 12tal sportvissers die er eveneens naar uit keken om een kabeljauw te verschalken.

En niets is minder waar een leuke visserij gehad met fraaie gullen.Valkyrie=== Dinsdag 06 januari 2015 ===


beste mensen

namens team happy-fisherman een gezond en visrijk jaar toegewenst

ook dit jaar hopen we u weer te kunnen vermaken op de happy-fisherman

kijk op onze side voor de mogelijkheden u kunt natuurlijk ook altijd bellen voor info

www.happy-fisherman.nl of telf 0187493785

met vriendelijke groet

team happy-fishermanpia=== Maandag 05 januari 2015 ===


De kop is eraf voor 2015

Namens deze weg iedereen een goed 2015 gewenst namens de PirateII crew. We willen er samen met U weer een visrijk jaar van maken

Met het afgelopen weekend uit gevaren te zijn is het nieuwe seizoen van start gegaan. Winter visserij in volle gang met super vette Scharren, groeiende Wijtingen en regelmatig vriend Gul.

Op de valreep van 2014 tussen de kerst maaltijd en oliebollen door konden we gelukkig regelmatig uitvaren. Het jaar afsluiten met onze vaste groepen, de laatste dag van het jaar met onze traditionele oliebollen dag en ook nog een heuse primeur gevist met de Westerschelde Cup. Een succesvolle dag wat zeker dit jaar een vervolg zal krijgen.

                             

De vissen zijn zich al aan het voorbereiden op de koude periode welke nadert, dus zolang dit nog niet het geval is moeten we het er van nemen. Komend weekend staat er(alweer) veel wind op, dus daarom:

Woensdag 7/01 Opstapdag, plaatsen vrij

Bel met de schipper +31/(0)6 5139 1567

Kijk op www.westerscheldevissen.nl voor meer info Rene=== Maandag 05 januari 2015 ===


Beste visvrienden

Allereerst de beste wensen voor 2015 en een gezond en visrijk jaar.Vandaag 05-01-2015 een dagje gaan ankervissen met de Wiesje.Eerst even de sluis door en op weg naar de eerste visstek.Het tij was perfect met om 8.15 laag water.Na ongeveer drie kwartier varen waren we aangekomen bij de trawlboei.Het water was een beetje hobbelig,er stond toch nog een ZW5.Anker uitgegooid op 10 meter water en vissen maar.Al vrij snel kwamen de eerste scharren aan boord.Er stond nog niet veel stroming,maar de vissen kwamen toch in behoorlijke aantallen aan boord.Het begon met mooie dikke scharren en later kwamen de wijtingen.Het formaat van de wijting wisselde nogal,maar er zaten ook mooie maatse bij.

Tegen de middag ging de beet er een beetje uit,dus besloot Hank maar om te gaan verkassen.Ook om dat het nogal wiebelde en er 3 opstappers waren die hier niet zo goed tegen konden.Na 20 minuten varen zijn we voor anker gegaan voor de kust van Vlissingen op een mijltje uit de kust.Dit was een goede zet van Hank, want na een kwartier boog mijn hengel flink door.Het resultaat was een mooie gul van 50,5 cm.Een uurtje later nog een gul van 40 cm.Totale vangst was vandaag 20 scharren,4 maatse wijtingen waaronder een hele dikke en dus twee gullen.Niet slecht met maar 1 hengel.Iedereen had een leuke portie vis en de catering was weer geweldig.Koffie met koek,broodje worst,kopje snert en frisdrank en bier en warme chocomelk,wat zeer welkom was met deze kou.Ook de pieren waren weer super.Grote dikke verse pieren.Hank bedankt voor de superleuke visdag met allemaal gezellige opstappers.

Rob ChummanRob Chumman=== Zondag 04 januari 2015 ===


Wij wenssen alle visvrienden van visclub de tuimelaar een goed visjaar voor 2015.

In maart gaan we weer van start met onze wedstrijden .je hoord er nog wel meer van.

Ook alle andere visvrienden een gezond 2015Toon.bastiaanse=== Zaterdag 03 januari 2015 ===


The PirateII opstapdagen zijn weer begonnen 

* zondag 4januari. Bel snel om er morgen bij te zijn

* woensdag 7januari plaatsen vrij

Bel met de schipper +31(0)6-51391567 of mail naar westerscheldevissen@online.nl 

Voor alle info www.westerscheldevissen.nl René=== Vrijdag 02 januari 2015 ===


Langs deze weg wensen wij iedereen een gezond en succesvol 2015 toe. Ook in 2015 zullen we er alles aan doen om onze klanten een fantastische dag te bezorgen. Op dit moment zijn de vangsten nog steeds goed, het is nog altijd schar wat de klok slaat.

Mvg

Antoine

't Zeepiertje

www.bootvissen.nl Antoine=== Donderdag 01 januari 2015 ===


Zeevislanders iedereen langs deze weg een voorspoedig en VOORAL gezond 2015 toegewenst, met heel veel visrijke dagen en bijzondere vangsten waar dan ook. de eerste formele visserij voor 2015 staat gepland voor 1 februari van dit jaar, EFSA competitie. maar als de mogelijkheid zich voordoet gaan we eerder op pad. vang ze iedereen en ! TIGHT LINES ! Kees Graaf

kees graaf=== Donderdag 01 januari 2015 ===


Gevist van half negen tot half twaalf voor het strand van de Banjaard op 12 meter.

Vangst 4 gulletjes 40 cm, schar en een meun.s,morgens flinke golven.

Iedereen een gelukkig nieuwjaar.Gert=== Donderdag 01 januari 2015 ===


Namens het hele team van Zeevisland.com en van Cordes Travel

wensen wij alle lezers en schrijvers een geweldig 2015, met liefde gezondheid en heel veel vis !Team Zeevisland