Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van oktober 2011

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Maandag 31 oktober 2011 ===


goeiedag visvrienden

afgelopen weekend weer eens twee dagen op de schar geweest met de nautilus.

alletwee de dagen supervangsten geboekt met een gemiddelde van 60 mooie scharren pp.

deze platjannen worden met de week groter en dikker.

aankomende dinsdag gaan we weer een poging wagen en ik verwacht er nog meer van aangezien we

het afgelopen weekende met het springtij te maken hebben gehad.

ik laat het jullie weten hoe het is afgelopen

mvg frank frank=== Maandag 31 oktober 2011 ===


Hallooo Raffie

Hier nog enkele foto's voorbij vangstbericht Alain Tulleneers van 31 october

Groet Alain

    Alain Tulleneers=== Maandag 31 oktober 2011 ===


Vandaag met De Zeearend met een vriendenclubje van OTC De Warande (mijn tennisvereniging in Oosterhout) voor anker wezen vissen.
 
Omdat het mooi weer was, gelijk begonnen bij de Meerkerk. Ondanks dat er wel vis omhoog kwam, zat het mij en Piet Bouwman van de Neeltje Jans niet helemaal lekker met de hoeveelheden.
 
Gelukkig hoorde we Johan van de Maatje Adriana al snel melden dat het op zijn plekje wel heel goed was, dus Piet en wij volle stoom richting Johan.
 
En ja hoor, we waren thuis gekomen. 1, 2, 3 vissen per keer, mooie scharren, botten, wel wat minder wijting hier vandaag, maar dat mocht de pret niet drukken.
 
Freddy aan het eind van de dag met de dagprijs (langste vis) naar huis, een T-shirt van De Zeearend.
 
Tevens een mooie lunch aan boord geserveerd, zie foto's.
 
Een prachtig mooi dagje dus en ik kan niet wachten totdat het woensdagavond is waarbij we nog een beetje zullen na-tennissen aan de bar.


John Luchies / De Zeearend=== Maandag 31 oktober 2011 ===


vrijdag, 28 oktober 2011

Sinds lange tijd weer gaan vissen met mijn eigen vertrouwde ISWI

ben naar de R1 gevaren met het volgende resultaat

115 scharren (allen boven de 25 cm)

10 mooie wijtingen

1 gul

grt Walter en Willem van de iswiW. Suijkerbuijk=== Maandag 31 oktober 2011 ===


Herfstvisserij op de Westerschelde

Voor 30 oct. www.wiesje.net geboekt voor 9 personen.14 dagen voor datum gecheckt of iedereen meeging,5 afzeggers.Dan staat ge als boeker v/d vistrip mooi voor lul.Onmiddelijk schipper Hank op de hoogte gebracht ,de schipper heeft er voor gezord dat ploeg compleet was,....mischien iets te,toch een pluim hiervoor en mijn dank.Vanuit limburg kwamen, : Mijn broer Isi,Mieke zijn dochter van 12 Isaura en ik.Om half zes vertrokken en na 1h45min. in Vlissingen.In het station een koffie willen drinken maar daar was alles nog in diepe rust.Er kwamen ook 4 opstappers, die waren zo vroeg al toe aan een red bull.Rond de klok van 8 zijn we aan boord gegaan,hier viel dadelijk op met wat een bereidwilligheid onze spullen aan bord werden gehesen door de 2 opstappers die reeds aanboord waren, en but not least John.

Eenmaal door de sluis deelde de schipper mee dat we gingen beginnen,waarwe 14 dagen eerder goed gevangen hadden nl.: tussen nollenplaat en walvisstaart.Omdat we voor vandaag een zw 3-4 kregen stond daar voorwie er tegen kan een mooi kabbeltje,met een bewolkte hemel en aangename temperatuur voor de tijd van het jaar.De limburgers en John bevolkte de stuurboord kant,de andere 6 aan bakboord.          de visserij ging los aan stb met de 12 jarige Isaura in de hoofdrol,nadat hank de zaak had aanschouwt,en deze mannen van advies voorzag,kwam hier ook vis binnen.(altijd luisteren naar de schipper)               Ik lijk wel gek maar het is of de scharren ieder week groter worden,de wijtingen waren minder in aantal.Hank schoot ook opgang,koffie met en koek.We hadden vandaag een gedisiplineerde groep alles ging er netjes en beleefd aan toe,zelfs geen drankmisbruik,de koffie met,choco met rum en een lekkere jupiler buiten beschouwing gelaten.Een maal heeft de schipper moeten ingrijpen mijn broer had zakflacon bij  waar hij vergeten had van te drinken,dat vond Hank dom,dus controleren die handel.Rond de middag kregen broodje levende worst.Verkassen hebben we gedaan om in de buurt v/d Pirate II te liggen,waar iets meer werd gevangen. Ook hier kwam gestaag vis binnen.We zijn voor een tweede keer verkast,om te proberen een gulletje te vangen,hier waren de golven kleiner,met meer stroming .Als geprobeerd word op gul is de bijvangst minder. hier dus ook.Hank kon ons nu weer verwennen met snert zonder dat de worst uit de pan springt.Er is hier 1gulletje gevangen en bij Rene de Back eenzelfde senario.Samenvattend kunnen we zeggen dat iedereen zijn visje gevangen heeft,en met een tevreden en voldaan gevoel kan terug kijken op deze trip.We zijn vanboord gegaan zoals gekomen met hulp waarvoor hartelijk bedankt.

Wat is er meegenomen voor de pan(4vissers)

97 scharren
20 wijtingen
1 steenbolk

totaal 118

schar 31,5 cm. Isaura

wijting 35 cm. Isi          

Hank bedankt voor de goede zorgen,en als het weer het toelaat tot 13 nov.

31-10-2011 Alain Tulleneers Lanaken(B)Alain Tulleneers=== Maandag 31 oktober 2011 ===


Op 29/10/2011 ben ik met Ludo Theunis voor anker gaan liggen.
Het weer was goed, de vangsten waren goed. Ik zelf had 48 scharren die toch wel een mooie maat hadden.
Verder had ik een enkele wijting gevangen, deze was helaas ondermaats.
Mijn maten hadden ook een zeer mooie vangst en een zeer leuke dag op de Noordzee.


Voor diegene die maar enkele vissen hadden kunnen vangen: LUISTER naar het advies van de schipper!!!
Maar wie niet horen wil moet voelen he.

Merci Ludo en tot binnenkort!!!Ron van 't Klooster=== Maandag 31 oktober 2011 ===


Dag beste vissers ,

Vorige donderdag met tegenzin mijn bed uitgekropen, uiteindelijk als eerste aan de sluis . Drupsgewijs kwamen de andere vissers aangereden , gauw kennisgemaakt , het leek weer een perfekte groep . Mooi op tijd kwam www.wiesje.net aangetuft , en richte zij haar neus naar de Hompels , het was toch wel hobbelen hoor . Gelukkig stond de wind uit het land en dat maakte het draagbaar .Sinds mensenheugnis zijn de hompels een lekker stek , maar vandaag was het maar zusje zo . Het wou echt niet lekker lopen . Intussen werden we weer op een onnavolgbare mannier in de watten gelegd door Hank . Dan maar de walvisstaart opgezocht , Hier ving mijn buurman een hele mooie griet , de visversie wel te verstaan . Toen kwam die bonk op mijn hengel , een schar van maar liefst 34 cm . Het eindigde een beetje in mineur voor mij toen ik een smak tegen de grond maakte ,waar ik even dizzy van was . Een sprong en Hank was er , krabbelde recht en wou toch verdergaan . Ho frietzak , zitten jij . Uitdraaien en pieren aanrijgen dat mocht nog , en mijn vriendelijke buurman tjiepte mijn lijntje naar de horizon . Waarvoor nog een oprechte dank vriend . Het werden uiteindelijk gemiddeld twintig dertig visjes de man , dat kon beter. Maarja, elke visdag is geen feestdag .smulders roger=== Maandag 31 oktober 2011 ===


Over mooie “chicks”, bakken in de zon, rattenvangers, veul vis, buikpijn en knobbelige zeetjes.

Afgelopen donderdag een opstapdag. De familie Sijp , notoire zeebaarsmeppers op de Oosterschelde. Bowling Goes met Erwin en Vincent achter de hengel geposteerd. De onvergetelijke Roger en als afsluiter Arie de Koning. Het lijkt wel of het weekend steeds een aanloopje moet nemen want op hetzelfde plekje als vorige week begon het vandaag goed maar niet super. Er werd leuk vis gevangen en de kwaliteit was zeer goed. Grote scharren en hele mooie wijtingen. Vincent ging voor de eerste mooie “chick” ; een leuk grietje kwam binnenboord en belandde waarschijnlijk diezelfde avond nog bij Vincent op zijn bord. Een gezellige leuke dag met zeer fatsoenlijke visserij dus.

Vrijdag konden de rattenvangers uit Ochten aan de gang. Een hele kudde muskusrattenbestrijders onder leiding van Barry. Als welkome aanvulling stapte Ron ’s ochtends ook nog aan boord, lid van onze Hermandad, had al zijn zintuigen nodig om het gepeupel (en de beten) in de gaten te houden. Mensen, mensen wat een dag. Stralend mooi weer met zeer goede visserij, grove schar en hele mooie wijtingen erbij. Ook vandaag weer was de Walvischstaart ons doel. Het werd op een gegeven moment zo warm met een windwaarneming die heel de dag “flauw en stil” luidde dat we van een uur of 1 tot half vier zelfs in (en ook zonder) t-shirt stonden te vissen. Met Arian als schipper/keukenhulp zelf lekker heel de dag meegevist en ze vonden dat ik het nog niet verleerd had.

Zaterdag heb ik buikpijn gekregen. Jac Mol had de boot besproken met in zijn kielzog een zwikkie hele goede vissers. De enige die nog nooit op zee gevist had was Kees dus die zat bij mij om het hoekie zodat we wat hand en spandiensten konden verrichten.  Wat een genot om te zien hoe die mannen op hun dooie akkertje een hele beste partij vis binnen kregen. Altijd leuk natuurlijk om er eens een mop tussendoor te gooien. Ik wilde dat ik het nooit gedaan had. Iedereen werd aangestoken met het moppenvirus en op een gegeven moment hoopte ik dat Goof nou eindelijk zou stoppen. Ik kon niet meer van het lachen. Buikpijn dus, maar van de goede soort, van lachen is nog nooit iemand doodgegaan. Oh ja, hele mooie scharren, forse wijtingen en (beetje saai) Walvischstaart natuurlijk.

Zondag knobbelen met een gevarieerd gezelschap. Paul met zijn maten, Branco en Ed en Alain met familie. Bij die familie kwamen weer “Chicks” om de hoek. Nu van de menselijke soort…. Isi had zijn vriendin Mieke mee genomen en hun dochter Isaura. Beiden hadden hun eigen verhaal. Mieke was niet helemaal lekker (geen zeeziekte) en ik had in het vooronder een lekker bedje klaargemaakt waar ze zalig heeft liggen slapen. Ik werd door haar nota bene aan het einde van de dag hartelijk bedankt omdat ze in tijden niet zo lekker geslapen had. Waar een dagje bootvissen al niet goed voor is… Dan dochter Isaura. Deze uit Madagascar opgeviste 13-jarige was oogverblindend mooi. Als ik Isi was zou ik de voordeur maar dichtspijkeren tegen de tijd dat ze 18 is. Anders wordt die eruit gelopen door al het mannelijk gespuis uit Lanaken. Oh ja, ze kon ook nog vissen. Na een uurtje had ze 18 mooie grote vissen in de emmer terwijl er andere “zeebonken” zaten te mokken dat ze er nog maar 6 of 7 hadden. “Harder vissen mannen !!!!” De visserij werd ergens om een uur of twaalf daar wat minder dus  wat verderop geprobeerd. Ook daar een leuk visje gevangen maar de wind begon toe te nemen en om dus een enkele “groenling” uit zijn lijden te verlossen (wel zeeziekte) de laatste anderhalf  uur op de Spijker gebivakkeerd. Megastroming dus het vissen was wat moeilijk. Toch ook daar wat mooie wijtingen, wat schar en één enkele gul. Gelukkig gevangen door Michael die voor de eerste keer met de boot mee op zee was. En dat maakt zo’n gul natuurlijk wel heel leuk.

Allemaal weer hartelijk bedankt en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net

 Hank Perree=== Zondag 30 oktober 2011 ===


Zondag 30 oktober, dagvissen Oosterschelde.

Vandaag gevist op de Oosterschelde met de Ms Eendracht uit Bruinisse. Redelijk weer voor de tijd van het jaar en vlakbij de Zeelandbrug gelegen. De vangsten varieerden enorm afhankelijk van de kant op de stroomzijde. Tegen de stroom in was vandaag voor de meesten niet zo best. Met de stroom mee des te beter. Ik begon met een 5-dradige meun van 25 cm in de 1e tien minuten. Daarna zo af en toe en visje (voornamelijk wijting) gevangen tot 3,11 meter in totaal. De bootwinnaar kon ruim 13 meter (ruim 50 stuks) op zijn naam schrijven. Zijn medevissers dachten dat het aan zijn vrijetijdsbesteding van de avond daarvoor had gelegen (al waren de meningen hierover verdeeld). Al met al was het weer een plezierige dag om met medevissers op de gastvrije boot van Co te vertoeven.

groeten,Jan Willem=== Zondag 30 oktober 2011 ===


Hoi Visvrienden.

Afgelopen woensdag 26 oktober hebben wij, h.s.v. 't Looze Vissertje, weer onze wedstrijd gehad. De zesde dit jaar. En zoals altijd zijn we weer met de Eendracht 2 op stap geweest. Om 8.15 zijn we richting Wemmeldingen gevaren. Toen we daar aangekomen waren gingen de hengels, die al klaar stonden, het water in. Althans de lijnen met het lood. En links en rechts werdt er wel een visje uit het water gehaald. Vet was het niet.  We hadden een gastje aanboord Manon van 10 jaar. Zij was heel enthousiast reeg zelf de wormen aan eerst op de naald daarna op de haak wat wel wat problemen gaf. Zagers durfde ze niet want ze had gehoord dat die bijten. Ook Henk hielp haar een beetje mee door af en toe in te gooien. Wat ook 2 keer een wijting op leverde. Na een poosje zijn we wat gaan verkassen wat dieper maar dat leverde ook niet veel op. Weer wat dieper maar buiten het vuil was het ook hier niet veel. In de middag zijn we naar de buiten Dorsman gevaren in de hoop een bolkje te pakken toch wat punten voor het klassement. Maar ook die lieten zich niet zien. De stroming was heel sterk zodat ze aan de rechterkant van de boot regelmatig met elkaar in de knoop zaten. Achterop ging het wel en Manon, die achterop zat, kon hier haar hengeltje gewoon laten zakken zodat ze alles zelf kon doen. Volgde ook goed de raad op die haar gegeven werdt. Langzaam in draaien zodat je dan toch kans had dat er een visje bijt en ja hoor ze haalde 3 kleine scharretjes in een keer boven. Ze glunderde van oor tot oor. OOk Henk vond het leuk en riep het ook naar de andere vissers op de boot.

Toen het tijd was om terug te varen had Paul en Louis 19 visjes het hoogste aantal van de dag. Gevolgd door Martien en Marja 13. Dus grote aantallen zijn er niet gevangen. Manon had met haar 7 vissen toch 12 personen achter zich gelaten. Een toekomstig concurentje??? 

Eind November volgd de laatste wedstrijd van dit jaar laten we hopen dat het dan toch weer een leuke visdag wordt met vis.

visrijkengroetjes MarjaMarja Moelker=== Zondag 30 oktober 2011 ===


Vrijdag 28 oktober jl met de Eendracht II weer de Oosterschelde op. Prachtig weer (T-shirt-weer en nauwelijks wind).

Met vloedje mee naar Goese Sas. De vangst was met name - niet veel - maar wel mooie schar. Daarnaast een enkele te kleine wijting, diverse knorhaantjes en "lompkes".

Kort na de middag nog naar de buiten Dortman met de bedoeling nog wat steenbolk te takelen. Helaas lukte dat niet. Slechts één bolk en nog wat platvissen.

Eindresultaat: 170 stuks mee te nemen vis (overwegend mooie schar). Het diverse kleine spul is uiteraard teruggezet.

Prachtige en gezellige dag op de fraai opgeknapte boot van Henk en Katrien Bakker.

Peevee belastingdienst & GroenhuijsenPeevee belastingdienst & Groenhuijsen=== Zondag 30 oktober 2011 ===


Zaterdagmorgen(29 oktober) in alle vroegte om 02.15 uur ( 's nachts) de Westerschelde op met de Jan van engelenburg (KNRM) om een matroos van een containerschip te halen die behoorlijk verwond was aan zijn hand
Na de matroos aan boord te hebben genomen retour Hansweert gevaren en is de man door ëën van onze schippers met een auto naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.
Om 4.00 uur weer thuis nog even in bed gedoken en om 5.15 er weer uit om opnieuw de Westerschelde op te gaan, maar nu met de eigen boot om te vissen.
Om 6.15 uur gearriveerd bij het haventje van Waarde en vanuit daar vertrokken met verschillende bootjes richting oude veerhaven.
Bij het licht worden kreeg m'n vismaat een flinke beet en begon te draaien. De weerstand was goed voel- en zichtbaar en het schepnet werdt in gereedheid gebracht.
Na enig takelwerk werd er een mooie gul binnengedraaid van 67 cm. Prachtig werk om zulke vissen te vangen, daar krijg je geen genoeg van.
Hierna werd wat wijting gevangen en een enkele bot.Even later kreeg ook zoon Niels een mooie beet en ving ook een mooie gul van 55cm.
Ook ving Herwald een prachtige gul van 62cm, dat is nog eens werken voor die jongens.

In de middag kreeg Niels nogmaals een mooie beet en draaide een tong binnen van 39cm, ook zijn dag kon niet meer kapot.
Zelf moest ik genoegen nemen met enkele platten, maar okay, volgende keer misschien beter.
Weer een mooie visdag achter de rug met goed weer en weinig wind
Rond 16.00 uur weer teruggevaren naar Waarde. Vanddag gevist met leeglopers, zagers en mesheften, wat opviel was dat we vandaag verschillende gullen vingen aan de zagers.

Zodoende wordt de boot goed ingewijd.

Gr. Tom, Niels, Luuk en Herwald
 
   


Tom Bakker=== Zondag 30 oktober 2011 ===


Dag sportvrienden,

Hier weer een berichtje uut Playa del Bru.Gisteren onze 1e bootwedstrijd gehad van ons nieuwe seizoen 2011/2012.Het was een succes.Vertrokken dit keer vanuit Burghsluis met de ms Onrust en de ms Tertius.Dr stond een heftige sroom zo de eerste 2 a 3 uur maar daarna werd het minder.Ik heb het eerste uur behoorlijk wat vis gemist door mijn nylon voorslag op m"n gevlochten lijn.(Dat doe ik dus ook niet meer).En in de war zitten met medevissers.Nu de vangsten,ikzelf had slechts 21 vissen bijna 5 meter vis.Maar de winnaar had er 84 en bijna 20 meter vis,dus Paul je had me ruim liggen en gefeliciteerd.De vangsten bestonden voornamelijk uit wijtingen van zo tussen de 20 en 30 cm en een enkele schar of bot.Het was dus een goeie dag en heerlijk weer.19 november de Eilandwedstrijd van de vier verenigingen van Schouwen-Duiveland en dan hoop ik het beter te doen.(In die tussentid ben ik nog wel aan of op het water te vinden)Van de week nog maar is kijken of er nog wat zwemt voor de kust van Schouwen.Beetje Trainen.

Groeten uut Playa del Bru,Dennis Zwiers HSV-t Zijpe Dennis Zwiers=== Zondag 30 oktober 2011 ===


Zaterdag 29 oktober zijn we met de oppermansjes en zwager Rob niet te vergeten uitgerukt richting de neeltje jans.Eerst ons aas gehaald in colijnsplaat (pieren)toen snel door naar de helling.De boten er in en gas er op, Rob en ad senior richting de gele boei, en paul en ik zei de gek Ad door naar de r 5 waar nog zo'n 10 tal bootjes lagen we begonnen met laag water en al voor de kering begonnen ze al lekker te bijten mooie maatse wijtingen en mooie scharren we kregen al snel te horen van dat ander gespuis die voor de kering lagen dat ze het daar ook al deden. Het was een super mooie dag die eindigden bij de r5 met 20 tal mooie wijtingen en ook nog een 10 tal mooie scharren. Bij de gele boeien stond de teller op zo'n 12 tal platte en wat steen bolken om 15:30 waren we weer daar waar we vertrokken waren schitterende dag gehad.dat er maar snel meer van die dagen komen. Delta 1229 Ad oppermansAd oppermans=== Zaterdag 29 oktober 2011 ===


Gisteren (28 oktober) na weken opknapwerk voor het eerst weggeweest met de nieuwe boot.

Vandaag gekozen voor de Oosterschelde en vertrokken vanuit Wemeldinge.

Als eerste stek gekozen de buitendorsman (O24) en geankerd op een 15 mtr. diepte.

Was ontzettend weinig stroom en dat rond springtij.

Na enige tijd kwam er dan toch wat vis naar boven, steenbolk flink onder de maat.

Na een aantal uurtjes te hebben gevist en weinig gevangen, anker opgehaald en naar de O23 gevaren om hier een poging te doen.

Hier liep wat meer stroom en stond ook wat meer water onder de kiel (19 mtr.)

Hier kwamen dan enkele scharretjes en botjes omhoog, maar daar bleef het dan bij.

Ook zat hier meer vuil in het water.

Na hier ook een uurje te hebben gelegen en niet veel soeps opnieuw anker opgehaald en nog een laatse poging gedaan bij de O26.

Hier ook wat ondermaatse vissen gevangen, maar ook hier was het slecht te noemen.

Waren niet de enigen met slechte vangst volgens mij, want je zag meerdere boten verkassen en dat zegt genoeg.

Gevist met leeglopers en mesheften aan onderlijnen bestaande uit afhouders en dwarrellijnen.

Wel schitterend weer gehad en goede resultaten met de nieuwe boot, dus dat beloofd nog wat voor de toekomst.

Gr. Tom en medevisserT Bakker=== Zaterdag 29 oktober 2011 ===


Hallo mensen

Hier een berichtje uit Duizel,gisteren met de ms Theo gevist op de grevelingen.

we waren met 2 man en hebben 45 vissen gevangen.het waren vooral wijtingen en steenbolk.

Ook werden er haringen,makreel,spiering,schol,en een knorhaantje gevangen.

gegroet Tommie en Sjors.Sjors=== Zaterdag 29 oktober 2011 ===


Kayak vissen voor het Banjaardstrand.

Vrijdag 28 oktober wat vroeger vrij van het werk, snel verkleed want mijn neef Chritiaan lag in het water te wachten met de kayak, dit si niet zomaar een kayak dit is namelijk een tadem kayak, met veel toeters en bellen erop aan. Bij aankomst op het strand  t.h.v. het beruchte flipje, reddingsvest aangetrokken. Het trappen is niet zo simpel , het is een soort steppen zelfde als in de sportschool. Als je het niet zo gewendt bent net zoals ik is het best zwaar zeker als je dan nog stroom tegen heb, maar ja Christiaan is ervaren en die kan het dan overnemen.We hebben zo'n 300 meter ui de kant geankerd op zo'n 14 meter , nou het duurde niet lang de eerste beten volgde al, hele mooie wyingen tot 40 cm prachtige scharren  30 + , we hebben zo'n 1,5 uur gevist resultaat 14 maatse vissen. Vorige week had hij er zo',n  25 stuks .  Ik kan je 1 ding zeggen heerlijk met zo'n kayak . Zelf ben ik al jaren lang ervaren boot visser, maar op dit eens mee te  maken is gewoon fantastisch en wat een bekijks van het strand, dit is gewoon prachtig.

Harry Wolst van de delta 1496 ( maar vandaag 2e man op de kayak )Harry Wolst=== Zaterdag 29 oktober 2011 ===


Vrijdag 28 oktober, dagvissen Grevelingen.

Vandaag met vismaat Harry gevist op de Hendrik H. Samen met nog zo’n twintig anderen waren de verwachtingen weer hoog gespannen.  We hebben de hele dag gevist bij de gele boeien bij de put van scharendijke met een kleine veertig meter water. Ondanks de goede weersvooruitzichten begon de dag wat regenachtig en windstil. De vis wilde ook nog niet zo bijten en om half 11 stond de score voor ons samen nog maar 3. Gelukkig klaarde het weer wat op en ook de vangsten werden beter. Hier en daar al enkele mooie grote wijtingen van zo’n 40-45 cm en regelmatig wat steenbolken. Voor de lunch was het mij gelukt de teller op 17 stuks te krijgen. Na een uitstekende hamburger speciaal was het tijd om in het shirtje nog wat van de zon te genieten en wat meer relaxed de middag uit te vissen. De eindstand voor mijzelf 25, Harry 16. Over het algemeen werd door iedereen wel een aardig visje naar boven gehaald waarbij een score van 30 aan de bovenkant zat. Vandaag voornamelijk gevist met metalen afhouders met haak 2 en 4 in verband met de onderlijn vernielende steenbolken.Jan Willem=== Vrijdag 28 oktober 2011 ===


Vandaag vrijdag 28/10/2011 met goed weer erop uit met het bootje aan de belgische kust richting frankrijk,een goed wrakje gevonden en op korte tijd onze limiet volgevist met heel mooie baarzen  tot tegen de 4kg .

Op een ogenblik kookte het water van de vis wijting die door de baars naar boven gejaacht werd en 10talle jan van genten en visdieven die hiernaar doken spectakulair

Een zeer mooie dag zo mogen er nog komen .Elpescador=== Vrijdag 28 oktober 2011 ===


op donderdag 27 okt. naar de grevelingenmeer gewwest met de MS. THEO

om een lang verhaal kort te houden de vangsten waren matig en onder de maat.

wel regelmatig beet maar ze bleven er niet aan hangen. ik had er zelf een 20 stuks bij elkaar gesprokkeld jan 16, leo 13, frans 6, rene 5, phillip en mike 12 stuks

hoofdzakelijk wijting en steenbolkjes af en toe een zeer ondermaats platje. maar al met al een goede dag met goed weer gehad.

en niet te vergeten theo bedankt en tot de volgende keer.

frankfrank=== Donderdag 27 oktober 2011 ===


Zaterdag 22 oktober,

Na diverse niet al te daverende trips op de wrakken, 'ns een keer uitgeweken naar de Grevelingen. Met name om enkele niet al te zeewaardige vismaatjes weer 'ns mee te krijgen. Dat was die dag eigenlijk niet nodig: windje ZO 2 en stralend weer! Geboekt bij Hendrik Hoogerwerf waar we om 08:00 uur vertrokken uit Den Osse. Hendrik had niet al te grote verse kweekzagertjes geregeld: prima! Om 08:30 uur aangekomen bij de visplek: pal voor de haven van Brouwershaven. Da's nog 'ns wat anders dan 3 uur stomen naar de wrakken. "We liggen op het diepe mannen", hoorde ik de schipper zeggen, "dus niet op de bodem vissen, maar er 3-8 meter boven" ... Diep was niets teveel gezegd: bijna 40 m water zou er staan. Ik wist niet dat de Grevelingen zulke diepe putten had en eigenwijs als ik ben: toch op de bodem vissen (hopende op schar en misschien een late tong). De wat minder ervaren vismaatjes luisterden wel naar de schipper en u raadt het al: zij met gehuurde hengels vis vangen en ik niet... Schoorvoetend toch maar driftend gaan vissen ... zij nog steeds vangen ... ik niet. "Zoek de verschillen" gespeeld: zij met simpele geknoopte onderlijnen, ik met afhouders en kralen ... Weer schoorvoetend een vergelijkbaar onderlijntje geknoopt en JAWEL: vis! De hele dag kwam er (kleine) steenbolk en wijting naar boven, met diverse haringen en een verdwaald makreeltje als afwisseling. Nog even gevist met stukjes vis ipv zagertjes ... weinig verschil. Ook zonder succes een haringpaternoster geprobeerd. Als klap op de vuurpijl 10 minuten voor vertrek nog een paling van ca. 60 cm zien vangen, die (na enig aandringen) weer belande waar hij thuishoort: in de Grevelingen. Met z'n vijven totaal ca. 120 stuks gevangen, overwegend tussen 15-20 cm, maar zeker voldoende maatse vis om er een maaltje aan over te houden.

Speciale vermelding voor de verzorging van de inwendige mens: rond 11:30 uur kwam Hendrik vragen wat we wilde eten en om klokslag 12:15 uur stond voor 5 man de uitsmijters klaar ... Prima!

Dus als je 'n wat anders wilt of onervaren mensen mee wil nemen: zeker een aanrader, maar vis wel licht, enneh ... luister naar de schipper ;-))

JaccoJacco v.d. Heuvel=== Dinsdag 25 oktober 2011 ===


Donderdag 23 oktober,

‘s morgens vroeg kwamen er 3 boten aan varen: wiesje, ’t zeebeest en de stalenridder. Ik en papa mochten mee met ’t zeebeest en onze schipper was André, we waren de enige op die boot en dat was wel fijn. Toen we op de 1e plek gingen vissen vingen we niet veel meer dan een paar scharretjes en een paar wijtingen toen ineens papa zei dat hij iets zwaars had en dat de vis flink tekeer ging, hij haalde hem binnen en het bleek een tong van 34cm te zijn. Daarna vingen we weer een paar vissen toen ik ineens beet kreeg, André dacht dat het een flinke gul was, maar toen ik hem binnendraaide bleek het een hondshaai te zijn, hij was ongeveer 75cm lang. Toen kreeg ik weer beet en ik probeerde hem binnen te draaien maar de vis was te sterk dus ging papa het proberen en met moeite haalde ik samen met papa een flinke gul binnen van 36cm. Daarna kreeg ik nogmaals beet ik haalde hem binnen met moeite en er zaten 2 flinke gullen aan, jammer genoeg viel er net eentje af. Voor de rest vingen we nog wat scharren, wijtingen en papa nog een zeebaars van jammer genoeg maar 34 cm dus we mochten hem niet meenemen. Ik had een super leuke dag, vooral omdat ik een haai heb gevangen en ik ga graag nog een keer mee.

Groetjes mike jonkersMike Jonkers=== Dinsdag 25 oktober 2011 ===


Afgelopen weekend ben ik met familie gaan vissen op de Oosterschelde. Vanwege de harde zuiden wind hebben we voor vlak voor de haven van Stavenisse geankerd.

De vangst was redelijk goed, we hebben met z'n tweeën 80 wijtingen gevangen. Ook hebben we nog een nodige andere soorten naar boven gehaald, met als bijzonderheid de vangst van een kreeft.

Komende week eens kijken hoe de vangsten aan de Zeelandbrug zijn.

 Remco=== Dinsdag 25 oktober 2011 ===


Hulp gevraagd……… (Maar nu nog niet)

Afgelopen 5 dagen was het wederom een vissig gebeuren in de Westerscheldemond. Over Donderdag en Vrijdag tref je elders op deze site al de nodige vangstberichten aan dus we beperken ons maar tot de zaterdag, zondag en maandag.

Op zaterdag vertrokken we min of meer samen met de Pirate naar de Hompels om als escortboot te fungeren. René had 12 jonge vissers aan boord die door Bootvisvereniging Zuid-West Nederland (Deltavissers) werden getrakteerd op een leuke dag zeevissen. We zijn er maar in de buurt gaan liggen om de boel goed in de gaten te houden….

Daar kreeg de wel zeer volle boot met kleine groepjes opstappers die ik bij me had echter geen gelegenheid voor. Wat een massa schar zit er daar zeg.  Het zag er naar uit dat de hoeveelheid aas het tijdstip van terugvaren zou bepalen. Om een uur of half twee begon ik mijn billen bij elkaar te knijpen of we het wel zouden redden maar gelukkig ; tegen vieren werden de laatste velletjes pier aan de haken gedaan en volop in de vis werd de terugreis aanvaard. Iedereen gelukkig.

Op zondag zat er een administratieve “bug” in mijn  hoofd. Wiesje kan behoorlijk wat hebben maar 17 man op de kaai is wel heel veel van het goede. In het vervolg maar niet teveel telefonisch afspreken dus en e-mailen ter bevestiging……. Daarom André en Henny ingeschakeld die hun visplateaus ter beschikking stelden om de klanten tevreden te houden. En zo toog de “Wiesje-armada” vol goede moed richting Spijkerplaat. Daar was het immers afgelopen donderdag prima met 26 gullen aan boord. Toen bleek echter dat het niet voor niets “vissen” heet en niet “vangen”. Wat een pet-dag was het zeg. Wat scharretjes, wat gulletjes, wat wijting maar de vis was duidelijk even niet thuis. De opvarenden (Delbressines en Buntes) waren gelukkig allemaal tevreden (op wat saté perikelen na….) want het was mooi weer en ze waren een dag weg bij moeders. Ook wat waard per slot van rekening.

Ruud en Mike die bij André aan boord waren brachten het er nog het beste van af. 2 leuke gullen, een mooie tong en behoorlijk wat wijting en schar. Mike had in ieder geval toch niets te klagen want deze kleine man ving op een gegeven moment geen gul (het schepnet lag al klaar) maar een mooie hondshaai. Zoals het een goede visser in spé betaamd ging deze na de nodige foto’s weer retour. Goed gedaan Mike!!

Op maandag hadden we wat de wind betreft beter op bed kunnen blijven liggen. Heel de dag Zuid Oost 7 of, zoals John zei ; ”Een pittig lentebriesje”. Uiteindelijk bij Cadzand in het oppertje kunnen liggen met 6 dappere mannen die de wind trotseerden.  Het viel alles bij elkaar niet eens tegen. 8 leuke tongen kwamen aan boord, slechts 1 gul, wat schar en bot en behoorlijk wijting. Die wijting zit er nog niet echt dik maar jongens wat zijn ze groot daar in “den Belgiek” . Veel gezien tussen de 35 en 40 cm. Gezien de omstandigheden een best redelijke visserij. Op de terugweg de boot al schoongemaakt met de dekwas maar dat was achteraf niet zo heel erg nodig. In de mond van de Westerschelde voor Vlissingen hebben we nog even geoefend voor golfbreker en dat ging onze Wies prima af. Er kwam meer water overheen als met 10 dekwaspompen bij elkaar maar gelukkig iedereen weer veilig in de haven af kunnen zetten.

Die spontaan aangeboden hulp van Ome Dré kunnen we dus prima gebruiken maar als hij wijs is blijft hij nog even bij de R1 en zo. Het is nog wat grillig met de gullen. De ene dag prima en de andere dag lijken ze wel van de aardbodem verdwenen.  

Hank Perrée

www.wiesje.net

       Hank Perree=== Dinsdag 25 oktober 2011 ===


afgelopen zaterdag samen met mario de westerschelde nog eens gaan verkennen dit keer zijn we voor de eerste keer meegevaren met hank van wiesje vanuit vlissingen, rond 8 uur kwam die ons oppikken aan de sluis van vlissingen in totaal waren we met 12 man en de sfeer zat er direkt goed in. Eenmaal de sluis uit was het richting de hombels om daar de schar te belagen, 3 kwartiertjes varen en het vissen kon beginnen, de ene kromme hengel na de andere op een uurtje hadden we al een goeie 40 scharren allemaal mooie formaten. tegen de middag was het gelukkig even rustiger en konden we toch even wat eten. ondertussen had schipper hank ons wel al verwend met koffie warme chochomelk en soep met knakworst hmmmm???? na de middag was de vangst wel iets minder dan 's morgends maar toch een totaal van 59 scharrensamen met mario maakte dat 111vissen voor de dag, de scharrren blijven hoogpollig op de boden liggen!!!! een heel leuke dag gehad, mooi weer ganse dag zon met een toffe schipper die met een grap en grol ons nog meer motiveerde ,zeker voor herhaling vatbaar alleen kan ik geen schar meer zien, 225 op een week is genoeg voorlopig dus tot volgend jaar hank ....

Note Zeevisland:
Helaas hebben we de mooie foto vd boot Wiesje moeten verwijderen vd website, de webmaster vd website van Wiesje wilde niet dat zijn foto bij dit bericht geplaatst werd. Zelf zien we er geen kwaad van, Serge wilde alleen laten zien wat voor mooie boot de wiesje, zeker niet daar het reclame voor Wiesje is, maar de webmaster sprak over copyright en wilde dat we de foto vd wiesje vd website verwijderde, dus bij deze.serge=== Maandag 24 oktober 2011 ===


Hallo medevissers,

Afelopen vrijdag meegeweest met Diana Afina van rederij het zeehaantje in Anna Jacobapolder over de vangst kan ik kort zijn heeeel veel vis bijna allemaal wijting ik had er zelf wel 85 gevangen waar ik 35 redelijk aan de maat was voor de rest een mooie schol en 5 maatse scharren we hebben vlak bij Zijpe gelegen met de boot het was 10 minuten varen dus een lekkere lange visdag,trouwens heel de boot ving volop...Ik wil schipper Eric Moerland weer bedanken voor de leuke dag en natuurlijk weer voor de heerlijke broodjes bal.

ArjenArjen=== Maandag 24 oktober 2011 ===


dag medevissers,

afgelopen Zaterdag gevist aan de roompot buiten.

eerst een tijdje voor de kering gelegen met als resultaat een haai en een scharretje. de haai weer de vrijheid gegeven. vervolgens verkast naar de R4 en daar verder gevist met een overigens zeer mager resultaat. een aantal scharretjes en wijtingen. Wellicht was de aflandige wind de oorzaak van de afwezigheid van maatse vis. Bovendien stond er vanwege doodtij weinig stroming. Evenwel prachtig weer met volop zon, dus genieten op het water. Tenslotte 6 maatse scharren en 5 wijtingen mee voor de pan.

groet

bertBert=== Maandag 24 oktober 2011 ===


23 10 2010   vandaag met dun dree naar de r1    gewacht tot dun lichte   /7uur vertrokken/  hengels  in getuigd   en vissen maar  resultaat de eerste vis was weleswaar een mooie tong  en daarna werd er alleen maar mooie vissen gevangen  noppie pakte de molen /grootse  vis/  na de soep en rook worst nog een paar uur bij de kering gelegen  om nog een gulletje? te vangen zie ondertekende  grootste spekkoper was marco  de grootste evaluatie van deze dag was ons ruudje/dun bels/ik heb hum zien knabbelen werd mij de laatste uren verteld????????   al bij al allemaal weer met een klusvis  naar huis en dree weer bedankt de groep van de leur=== Maandag 24 oktober 2011 ===


Geslaagde Jeugdvisdag,
 
pffffffff........Eindelijk, de 4e poging.Op 20 oktober kreeg ik een berichtje van Koen de Bievre dat het eindelijk ging gebeuren.
Nadat ik heel de week al had gekeken of het weer zou zijn.
Werdt  door het telefoontje van Koen wel duidelijk dat het zaterdag zeker door zou gaan.
Dus zaterdagochtend om half 6 uit bed om om 6.15 koers te zetten na Vlissingen.
Om 7.15 op plek van bestemming,daar de formulieren overhandigd aan koen.
kwam om 7.30 the Pirate ll aangevaren.Ik ben toen met 11 andere kinderen opgestapt.
Ik zag daar nog een bekende man met een dikke sigaar in zijn mond,die schrok !
Hij dacht dat al die mensen op de kade met hem mee moesten.........
Helaas Hank ,"deze keer niet"................
Toen we aan boord waren kregen we al gelijk een mooie hengel met een mooie molen erop.Harstikke bedankt eej.
We zijn door de sluis gegaan en daarna na een halfuurtje lekker naar die dikke catmotor geluisterd te hebben zijn we op onze stek gaan liggen.Toen de hengels opgetuigd waren,en bij wie het niet lukte werd er geassisteerd door Rene,Koen,en Corne  er werd er al snel vis gevangen.Scharren,wijtingen,tongen,en 1 gul.
Met de middag hebben we een bammetje gegeten,nadat we lekker nog wat met elkaar hebben gebuurt,bleek dat de schipper Rene ook nog kok te zijn.
We hebben lekker van hem nog een lekker rookworst gehad mmmmm.......
Iedereen had er lekker van gesmuld. Ik ga er nu een eind aan breien want ik vind dit al wel een heel lang verhaal.
Om ongeveer kwart voor 4 werd het anker gelicht om koers te zetten naar Neeltje Jans. Halve wegen onze terugreis hebben we de KNRM in actie gezien die waren weer goei werk aan t verrichten,om een zeilboot van de zandbank af te leuren.Die zeilboot had zeker geen catmotor!!!!!!!!!!!!
Rond half 6 zagen we onze ouders aan Neeltje Jans staan.De vis werd verdeeld die ze onderweg nog schoon gemaakt hadden.
We kregen ook allemaal nog een tas met leuke spulletjes en petten erin.Als afsluiter hebben we nog een lekker frietje met een snack gegeten bij de "Frituur de Helling".
Nou, da ging er wel in, na zo'n dag vissen.
 
Bij deze wil ik iedereen HARTELIJK BEDANKEN die deze dag mogelijk hebben gemaakt.
Nogmaals bedankt.
 
Houdoe en bedankt, groetjes Damy Baremans
       
 


Damy Baremans=== Zondag 23 oktober 2011 ===


Ondanks het windje van 5-6 Beaufort, was het goed te doen omdat het uit Zuid-Oost kwam.
Ander gelukkig feit is dat dat we de afgelopen 2 weken onze vis vooral bij de R1, vlak onder de kust,
gevangen hebben omdat ze daar nu simpelweg een stuk groter zijn dan bij de Meerkerk of Westgat1.
 
De ankervissende vloot, Maatje Adriana (Johan) en Big Marlin (dre) lagen hier in de morgen dus ook.
 
Na het eerste uurtje leuk gevist en gevangen te hebben kwam er wat teveel stroom, dus tikje dichter aan de kant.
Hier ook een uurtje leuk vis, maar daarna hield het op.
 
Dus allemaal een beetje zoeken en proberen met als eindresultaat voor de kering.
Hier kwamen ook nog wat mooie scharren naar boven en een heel mooi hondshaaitje.
Nu mogen wij hondshaaitjes niet merken, dus dat hebben we ook niet gedaan, maar het is wel een redelijk zeldzaam visje om te vangen, dus vandaar 2 foto's erbij. Uiteraard weer teruggestuurd naar diepere wateren in de hoop dat we deze nog eens mogen vangen als hij uitgegroeid is, zo rond 1 meter.
 
Uiteindelijk resultaat, mooi dagje, gezellig met goede mannen. Een visclub met zowel Nederlandse als Belgische leden.
Weinig golven, zonnetje, Jupiler erbij, zeg het maar..... Hier kan weinig tegen op!

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com
 
      


De Zeearend=== Zondag 23 oktober 2011 ===


Een dagje Wiesje,

Op woensdag 19 oktober een sms van Hank Perree: zin om nog een dagje te gaan vissen?

Na kort overleg met de baas en het thuisfront besloten om op vrijdag de Westerschelde te gaan belagen. Om half acht op de sluis van Vlissingen aangekomen stond  Peter uit Valkenswaard al te popelen, kort hierna kwamen Theo en Pieter aan en als laatste Jean Paul , de sympathieke Belg.

Om precies acht uur kwam de Wiesje aangetuft met Hank en Huib aan boord. Alle materialen en mensen snel aan boord, want de sluis wachtte op Wiesje. De eerste ankerplaats was linksom buiten de haven, waar de dag ervoor 26 gullen waren geland, maar vandaag waren ze niet thuis. Dus na circa een uur kwam het voorstel van Hank om naar het scharrentapijt te gaan. Een prima plaats, want er werd direct schar van flink formaat gevangen. Toen een ieder voldoende vis  (schar) had is er verder naar de zuid gevaren om toch nog een gul of grove wijting te verschalken. Jammer, maar ook hier waren ze vandaag niet thuis. Dan maar terug naar het scharrentapijt om de dag vol te vissen.

De schipper wist ons te vertellen dat we om vier uur terug zouden gaan. Maar Hank werd een beetje moe en kreeg van Huib het advies om even te gaan liggen. Een ieder bleef vissen en om half vijf kwam Hank weer tussen de klamme lappen vandaan en liep te mopperen over overwerk. Er werd ankerop gegaan en de terugvaart was een feit.

Heel de dag werd een ieder van eten en drinken voorzien, zoals normaal bij Wiesje, bedankt voor  de goede zorgen en adviezen.

De vangsten: Peter 48 stuks, Dirk 49 stuks, Theo en Pieter 72 stuks, Jean Paul 34 stuks en huib wilde niet tellen. Al met al een geslaagde dag met alleen maar maatse vis, waarvan veel scharren qua maat niet onderdoen voor een schollenmaat. Het weer viel 100% mee met weinig golfslag, zodat er geen zieken waren.

Wiesje, Hank en Huib bedankt voor deze mooie dag en tot ziens.

Dirk de Groot.Hank Perree Dirk de Groot=== Zondag 23 oktober 2011 ===


ondanks mijn drukke agenda,toch maar even geregeld om met de boot WIESJE van Hank vrijdag te gaan vissen.Hank was deze keer van zijn eigen intijds wakker geworden,en bespaarde daardoor de sluiswachters toch wel wat werk.(om hem wakker te bellen) lol.Eerst even op de gullen gevist maar zaten waarschijnlijk in de kroeg,geen enkel te vangen.Dan maar even op de scharren die wel thuis waren,en het takelen kon beginnen met regelmaat van tripletten. Ikzelf had 39scharren waarbij enkele hele grote vette erbij,plus 2mooie grote wijtingen. Iedereen op de boot had zekers niet te klagen qua de visvangst en de gezelligheid aan boord.Nu maar vlug wachten op volgende week voor mijn wekelijkse visdag te volbrengen,want mijn stresmeter moet wekelijks van mijn dokter naar beneden wat mijn vriendin eigenaardig vind.Gelukkig gaat ze niet naar de zelfste dokter van mij om zich te informeren. Hank bedankt voor de leuke visvangst want die weet altijd zijn plekje te vinden om de vissers hun doel te bereiken : EN DAT IS VIS VANGEN !!!!!!!jean paul=== Zaterdag 22 oktober 2011 ===


Hallo,

Hierbij enige vangstberichten van de "Schelde 10" vanuit Stavenisse.

Op Maandag 17 Oktober zijn we met 3 personen weggeweest en hadden zo'n 60 visjes.

We hadden wijtingjes, steenbolkjes, schar en bot.

Gevist van 11 uur tot half vier met pieren.

Niet ver weggeweest, nl. recht voor "het steiger" van Stavenisse. 

 

Zondag 16 Oktober was mijn broer met een vaste vismaat richting zeelandbrug geweest.

Zij hadden de man zo'n 20 scharren gevangen aan pieren.

 

Zondag 2 Oktober zijn we met 4 man weggeweest richting zeelandbrug en hadden we volop wijting met een enkele schar.

Toen was het werken geblazen en kon je gewoon in je bloot bovenlijf zitten.

je zag verschillende mensen nog zwemmen.

Alleen jammer dat de schippers van zeilboten geen rekening houden met sportvissers.

De oosterschelde is 5 km breed, maar enkele passeren op minder dan 20 meter van onze boot.

Zeilers blijven toch apart volk in mijn ogen.

Groetjes Dik.Dik.=== Zaterdag 22 oktober 2011 ===


vrijdag 21 okt met 12 man met de eendracht 2 van henk en katrien bakker wezen vissen op de oosterschelde, s,ochtends nog wat ijs van de aotoruiten moeten krabben, maar het werd fantastisch weer die dag , weinig wind en nog zon ook, henk zei , we kunnen ver varen en op tijd terug, dan heb je kans op mooie schar, in het begin was het nog even voor hoog water, en er zat weinig beet in, tot dat het afgaande tij er goed inzat. toen  begonnen we lekker te vangen, en wat voor vis, prachtige scharren van soms door de 30 cm, soms met twee of drie tegelijk, dat was lang geleden, om half drie moesten we terug, maar we hadden met 12 man toch pl min 220 scharren en wat kleine wijting, en de keuken was ook weer fantastisch!  goede biefstuk met friet en champignons, en een lekker jagermeistertje, kortom. een zeer geslaagde dag, dus henk en katrien bedankt, van de fam frankenfranken martien=== Zaterdag 22 oktober 2011 ===


Hallo medevissers,

Gisteren, vrijdag , zijn we , met ons vast groepje van 7 man , nog eens aan boord gegaan op de " Aisling " , met schipperin José. Vertrokken vanop Neeltje Jans , werd er snel doorgestoomd naar de "R1". Het water bij deze boei zou , vandaag , ons strijdtoneel  vormen.  Nadat José ons op de juiste plek gemannuvreerd had , gingen de lijnen al snel te water.

Als aas werd er vandaag zowat alles gebruikt : pieren , tappen , kweekzagers en masheften.Zelf startte ik met diepgevrozen mesheften. Ik stond achteraan ,aan bakboordzijde , op de "Aisling , zodat ik met één hengel kon uitwerpen , en bij de andere het aas gewoon liet zakken. Wel gaf ik bij beiden veel lijn bij , om zeker te zijn dat alle haken op de bodem lagen .De mesheften leverden me de eerste gevangen vis op , alhoewel ik de aanbeet niet gezien had. Ook bij de anderen begon de vis te bijten. Het leek mij dat , de eerste uren , de meeste vis aan bakboordzijde gevangen werd . Maar na het keren van het tij , werd de meeste vis aan stuurboord boven gehaald. Toen het water nog afging ving ik alleen schar . Wanneer het dan terug opkomend water was heb ik ook enkele wijtingen bovengehaald. Dezen hadden , in het algemeen , een mooi formaat. Voor hetzelfde geld ligt je aas in een kinderkamer , en krijg je wel veel aanbeten maar kan je de meerderheid van de gevangen wijtingen terug zetten. De grootste wijting was ruim 35 cm. Ook de scharren hadden mooie afmetingen , zelf ving ik geen enkele die kleiner dan 24cm was. Wel heb een drietal scharren terug gezet die grote "zweren" hadden aan hun onderzijde.

Door ons allen zijn zowat 210 maatse vissen gevangen , waarvan 28 scharren en 7 wijtingen mijn deel waren.Het vermelden waard is ook dat er nog een gul ( +/-60 cm , dacht ik ) en een hondshaaitje ( 56cm , gemerkt en teruggezet ) gevangen zijn door Tony en Dré.

Zon, wat vis, een goed humeur van iedereen, de verwennerijen van Joséke , wat is er nog meer nodig om een goede dag te hebben?

Tot het volgende berichtje,

Hugo (uit Kapellen)

 Hugo Bogaerts=== Zaterdag 22 oktober 2011 ===


Berichtje van visclub de tuimelaar.

Reeds weer twee keer weg geweest met de eendracht 2.

1 keer veel wijting gevangen en wat schol en botjes.

2de keer veel platvissen totaal zo'n 249 stuks ook nog een enkele wijting.c van den broek=== Zaterdag 22 oktober 2011 ===


hoi zeevisfanaten

21 oktober meegeweest met ome hank van de wiesje.

smorgens even kennsimakenmet theo pieter dirk en arjan en ome hank .

de sluis uit en op naar de spijkerplaat. daar aangekomen hengels ingegooid[ kei bedankt arjan].

een paar uurtjes gevist met wild was het niet,een paar wijtingen,paar scharren.

daarom ging hank naar buiten om de schar te belagen. en dat hebben we geweten,ingooien en trekken wat een feest.

grote scharren af en toe een wijting. het ging als een speer. pieter ving een joekeltong van over de 40 cm.klasse man.

na de middag gingen bij de w4 kijken om een wijting of een gulletje te strikken.lukte niet echt,daarom gezamelijk besloten om iets terug te gaan,daar aangekomen ging het in het begin niet echt hard,maar toen de stroom er goed in zat kasssssssssssa,de ene schar na de andere metaf en toe een leuke wijting.

iedereen had een leuke klus vis.

kortom een super leuke dag gehad langer gevist dan afgesproken,schipertje zijn oogjes waren dichtgevallen,fijn gezelschap,lekker eten en drinken,theo bedankt voor de lekkere erwtensoep,jean paul bedanktvoor de franse tappen,werkt super,dirk bedankt voor de cursus vis schoonmaken,arjan kei bedankt zonder jou had ik driekwart minder vis gevangen. je hebt met mij meer werk als en klein kind hi hi.

en natuurlijk ome hank,zonder ons wiesje geen vis.

vang ze en veel kromme toppen en op naar de volgende sessie.

peerke de adelaar .de adelaar=== Donderdag 20 oktober 2011 ===


Wat een leuke dag.

Vanochtend de familie Boomgaard, de familie Kesteloo , Piet Slabbekoorn  en (om het internationaal te houden)  Christian Hubert uit de buurt van Hannover (Duitsland) opgepikt bij de sluis. Er stond een vervelend windje 4 tot 5 uit het noordwesten dus om  zure luchten op de wc en groene gezichten op het dek te mijden besloten om de Spijkerplaat onveilig te gaan maken. Daar kun je immers bijna altijd wel een plekje in een oppertje vinden.

Langzaam, langzaam maar zeker beginnen onze geschubde maatjes daar naar toe te trekken. Op het eerste plekje aan de rode kant kwamen er wat wijtingen en een enkele schar naar boven maar erg wild was het niet. Niet dat het slecht ging maar echt klapperende hengels, nee dat was nou ook weer niet het geval.

Daarom toch maar naar de groene kant en daar begon het leuker en leuker te worden. Flinke wijtingen, wat schar en bot en………  weer een “zeezunge” die Christian naar boven haalde.

Daarna werd het tijd voor onze Benjamin van de dag; Cedric Boomgaard,die gas begon te geven. Hij viste zijn vader Jos het snot voor de ogen en haalde 9 leuke gullen binnenboord. Twee keer zelfs een doublet.

Ook de andere heren lieten zich niet onbetuigd. Waka Kesteloo begon echter wat knorrig te worden want buiten het verspelen van (natuurlijk de grootste zegt hij) 2 leuke gullen door haakbreuk nota bene wist hij zich later op de dag te revancheren en er ook nog 2 binnen te trekken. Kon Waka ook weer lachen maar niet zoals zijn broer Muta die er 5 binnen “tjopte” waaronder de grootste.

Samen met het mooie zonnige, winderige weertje, zonder voorspelde regen, hagel en onweer stopte de teller uiteindelijk bij 26 gullen en dat vond men helemaal niet slecht. En ik ook niet.

Hank Perrée

www.wiesje.net

 Hank Perree=== Woensdag 19 oktober 2011 ===


Hallo visvrienden,

Zaterdag jl met 12 man gevist nabij de Zeelandbrug.

Goed weer, goed tij  en goede swchipper.

Gevist van ca 08.15 tot 14.30.

Redelijke tot goede vangst, voornamelijk wijting en schar.

Aas was hoofdzakelijk pieren en zagers, waarbij de pieren de voorkeur hadden.

mvg P.O. Etten-LeurP. Oomen=== Dinsdag 18 oktober 2011 ===


Hallèè vissers

Afgelopen Zondag 16-10 weer een dagje met de club kunnen vissen.

S'morgens nog best fris, maar uiteindelijk mooi weer en een rustige zee.

Eigenlijk de hele dag mooie scharren kunnen vangen met af en toe een wijting en een enkele bot.

Met 6 man op de boot ( Big Marlin ) van Drè vriends is natuurlijk een ongekende weelde,

    

en we staan er niet altijd bij stil dat we daardoor ook makkelijker kunnen vissen.

Zeker als de stroming wat feller is, en je staat wat kort op elkaar kan je behoorlijk met elkaar in de knoop raken.

De wedstrijdvisser van de club "Mark Van Wanrooy" had uiteindelijk 71 mooie maatse vissen in de emmer, maar iedereen kon zijn portie wel gevangen krijgen.

Enkele hebben gevist met 1 hengel, en er heeft er zelfs èèn nog een poosje liggen slapen.!

Ik geloof dat diegene met de minste vis toch nog 22 mooie vissen had meer dan tevreden hier mee was.

Dus allemaal voldaan naar huis met een mooi maaltje vis na een geslaagde dag.

Met dank aan de schipper voor de goede zorgen en niet vergeten het altijd weer lekkere soepje.!

Allemaal een goede vangst gewenst en groetjes,

Frans Versluis.

De WrakvissersFrans Versluis=== Dinsdag 18 oktober 2011 ===


Hoi,

Zondag 16/10 is Robby Fish zeehengelclub z'n negende clubwedstrijd gaan bekampen vanuit Nieuwpoort. Vangsten waren goed en het was een zeer actieve visserij.

Weergoden waren goed gezind, weinig wind en veel zon.

We hebben gevist op een 2,5 mijl uit de kust op ongeveer 14meter diepte. Eerste plaats ging naar mezelf met 80 maatse vissen goed voor 16 kg vis, voornamelijk mooie schar en wijting. Natuurlijk waren meneer bot en mevrouw pladijs ook aanwezig maar wel in minder aantallen dan vorige keer.

Tweede plaats ging naar ons internationaal gezelschap Daniel die een tweede plaats in de wacht sleepte met een bootoverwinning op de ander boot. (40 vissen)

Het was weer een stevige wedstrijddag waar menige technieken werden boven getoverd. Maar zoals altijd sportief en erg gezellig.

Pintje, frietje en daarna een uurtje in de file  ;-)

Hebben we weeral gehad.

Zaterdag naar Oostende Northsea Festival....

Tot de volgende.

Bram Cole

RZCBram Cole=== Dinsdag 18 oktober 2011 ===


Afgelopen zaterdag mee gedaan met de Condor Honda Penn Supercup van de deltavissers. De deelname aan deze wedstrijd was weer groot en dan is alleen de start van z'n 70 boten al een mooi gezicht. We hadden van te voren al wat informatie hier en daar opgedaan over de visserij alleen werd je daar niet al te veel wijzer van. De ene vertelde dat het bij de meerkerk voornamelijk klein spul was en dat je bij de r1 moest zijn voor grote schar. Sprak je een ander dan was de visserij alleen met afgaand water goed bij de R1 en het opkomende water was het ook niets.

Omdat we zelf een aantal weken geleden nog een leuke zooi met vis hadden gevangen vlak voor de kering, was ons plan om het hier te proberen en met de kentering eventueel een andere plaats op te zoeken als de vangsten tegen zouden vallen. Dat dit niet onze gelukkigste dag zou worden hadden we al snel in de gaten, met de boot in het water laten zat de stop er niet in en dat leverde dus een laagje van enkele centimeters water op in de hele boot. Met het ankeren voor de kering hebben we tot 2 keer toe een plaats opgezocht waar de bodem uit beton leek, op een diepte van 25 meter was 90 meter ankertouw niet voloende om het krabben te voorkomen. Na de tweede waren we het zo zat dat we gelijk een andere plek aan de R3 boei hebben opgezocht. Hier met het afgaande water toch nog een aantal scharren en maatse wijtingen en een tong gevangen. Met name de af en toe mooie maatse wijtingen gaven ons de hoop dat er ook al wel een gulletje te vangen moest zijn. Met de kentering het anker gelicht en een andere plaats gaan zoeken met flink wat structuur in de bodem, tijdens het terugvaren een flinke bult op de dieptemeter en hierop wat langzamer gaan varen in tegengestelde richting. Ook nu weer een mooie bult van 5 mtr diepteverschil met de omgeving, het anker zo gegooid dat we met het opkomende water achter de bult lagen en naar het talud toe konden gooien.

Om het verhaal niet te lang te maken hebben we in de laatste 1,5 uur opkomend water nog vijtiental mooie wijtingen tot 37 cm groot gevangen en zijn er 3 kabeljauwen tot 55 cm gevangen en zijn er 3 net naast de boot er af gegaan ( het zat toch al niet mee deze dag). Ook de scharren die we hier hebben gevangen waren van een mooi formaat. Of het een toevalstreffer is geweest alleen op deze dag zal ik de volgende keer melden als we er weer zijn geweest. In ieder geval loont het wel de moeite om eens af te wijken en je eigen plan te trekken op zoek naar nieuwe stekken.

Veel visplezierRene en Jan de Jong Delta 1098=== Dinsdag 18 oktober 2011 ===


Over gaten in het tapijt, de agrarische sector, spiekende schippers en nog veel meer.

Het lijkt wel tovenarij ; 5 dagen vissers op de boek en 5 dagen weggeweest. Het moet wel een heel bijzonder engeltje daarboven zijn dat tot nu toe de combinatie boekingen en goed weer regelt. Nou ja, hebben is hebben en krijgen is de kunst zullen we maar zeggen.

Afgelopen donderdag begonnen met Lydia die een bont gezelschap bij elkaar had gekregen. Samen met haar moeder Marian en vriendin Hanneke zat het prima met het vrouwvolk aan boord. Wel een beetje sneu want net deze dag hadden we last van wat gaten in ons “scharrentapijt”. Op zich niet zo erg maar als je dan als schippert  je boot precies op die “gaten” parkeert is het dus maar matigjes met de visserij. Gewoonweg superweer dus om half vier maar aangeboden dat we de vistijd (lees zontijd) op de Spijkerplaat nog wat konden verlengen. Gezien de hoeveelheid vis verwachtte ik dat niemand dat nog wilde maar het klonk meerstemmig en loeihard “Jaaaa, leuk!” Lekker daar tot 6 uur uitgetutterd en dat leverde toch nog wat gulletjes op. Samen met wat tongen, schar, bot en de inmiddels langzaam arriverende wijting was het alles bij elkaar vooral een zalige zonnige relaxdag met matige visserij.

Vrijdag was het “werken” geblazen en niet alleen voor de vissers. Bennie van Hoof van Café de Hospes uit Leenderstrijp had zowat de hele agrarische sector uit de buurt van Eindhoven uitgenodigd. Het “tapijt” was inmiddels gerepareerd dus de visserij was prima. ’s Ochtends wel beter als ’s middags maar het was gewoon goed. Ik was erg blij dat ze hun handen vol hadden met de vis en dat Arian er ook bij was. Die kon dan tenminste helpen met het laven en voeren van de “kudde”. Lang verhaal kort ; we hebben ons de hele dag de pokken gelopen om het ze naar de zin te maken. Speciaal compliment voor Robert. Die had nog nooit op zee gevist maar wist aan het einde van de dag te werpen als een volleerd kampioen en viste een mooi zooitje schar en wijting bij elkaar.

Op zaterdag was er herkansing voor Alain die spionnen had meegenomen. Gerard (schipper) was met zijn zoons Maikel en Danny uit Den Oever afgedaald  naar Vlissingen. Gerard heeft zelf een sportvisboot “Olivier van Noort” die op de Waddenzee vaart. Google maar eens naar Olivier van Noort Den Oever. Erge leuke boot als je eens die kant op gaat. Nog meer familie van Alain met Henny, Nancy en Robbie maakten er een prima dag van. Alain schrok wat toen ik hem vertelde dat we naar het plekje zouden gaan waar we in juni geen pepernoot gevangen hadden maar had op onverklaarbare wijze geloof in zijn “schippert”. Het pakte goed uit…….Om een uur of twaalf hadden ze ruim voldoende schar, Maikel had er in zijn eentje om die tijd al zowat 50 in de emmer dus een probeersel gedaan in “den Belgiek” Eigenlijk moet je daar met afgaand water zijn maar ja, iedereen had al genoeg dus Wiesje gestart en hup, verkassen maar. Daar de middag uitgevist met nog wat tongetjes, dikke wijting en wat schar en bot. Niet de gehoopte gulletjes maar een bijzonder leuke dag gehad. Gerard moest weer 3 uur (!!) terugrijden naar den Oever want de volgende dag had hij volk aan boord. Je hoeft niet gek te zijn om te vissen maar het helpt wel.

Op zondag had André Seeder uit Lier de boot geboekt. Door vervelende (ziekte) omstandigheden wat afzeggers dus op het laatste moment nog wat aanvullende bemanningsleden geworven. Mark en Marcel waren blij dat André met iets minder was en konden ook mee. Het was een lastige dag en dat lag niet aan de visserij, die was bijzonder goed. Grove schar en mooie wijtingen was de hoofdmoot. Nee, het lastige zat er in dat we maar liefst 3 Marcellen aan boord hadden. Wiesje was regelmatig de kluts kwijt. Wel cola, geen sinas, wel broodje bij de soep, geen broodje erbij enzovoort. Afgezien van deze Marcellerige verwarring was het een bijzonder mooie dag. Windkracht 2 en heul veul zon.

Gisteren (maandag) toch gevaren. Eigenlijk had Arie geboekt maar die leek de boot niet helemaal vol te krijgen dus maar een andere datum geprikt. Arie op vakantie met zijn vrouw maar hij was wel zo slim geweest mijn telefoonnummer door te geven aan Fred (bedankt Arie)die er 5 opgetrommeld had gekregen en zo kwamen Kees, Bert, Jan, Wim en natuurlijk Fred een dagje scharren pesten. Fred fotografeert als hobby dus om het “sfeertje” weer te geven zijn bijgaande foto’s van zijn hand. Niet alleen “man met vis” maar hele leuke plaatjes die laten zien wat een dag op zee nog meer is. Jean Paul uit Gent was de laatste opvarende maar die leek de boot te missen. Batterij van zijn telefoon plat dus niet bereikbaar. Pascalle, zijn vrouw, gebeld en onze frietpiloot bleek onderweg te zijn.  Nou ja, dan maar zovast door de sluis. Iedereen was het erover eens dat we nog even zouden wachten. Geweldig gezicht was het. Om tien voor half negen kwam er een Belgische Volvo Stationcar met 185 kilometer per uur bijna tegen het sluishuis tot stilstand. Zijn met hazeleer gezoolde schoenen brachten hem met 70 kilometer per uur bij de sluis en daar lag……. Geen Wiesje. Grote schrik en een nog grotere glimlach toen hij Arian in de verte op het havenplateau zag zwaaien. Zelden zo’n gelukkig mens gezien…. Het begint saai te worden maar het was vergeven van de schar. Het begon wel wat moeizaam maar na een half uurtje ging het als een tierelier. Wel goed het weer in de gaten gehouden want de eerste voorspelling (zuidwest 3 tot 4 en later 4 tot 5) werd ’s ochtends al bijgesteld tot zuidwest 6 tot 7 later op de dag. Eerst naar buiten geweest voor de broodnodige vis in de emmer en rond de middag een beetje “Spijkeren” . Daar lagen we mooi op tijd in verband met het “windje”. Op de plaat ging het eerst redelijk en Arian ving een hele mooie schar van 35 cm en 466 gram. (Misschien wel weer een Deltavissersbordje aan de muur???)maar daarna viel het stil. Daarom onze Wies maar geparkeerd op een oude dijkvoet bij Ritthem. Daar ving Jean Paul nog een leuke tong en kwam er wat schar, steenbolk en een stuk of 8 leuke torren binnenboord. Aangevuld met sigaren rokende en Jupiler drinkende krabben. Die zijn giftig en dus uitsluitend voor de schipper. Odette (mijn vrouw) is de krabsalade beu dus ik zal binnenkort eens kijken of er een goed recept is om die beesten op een andere manier klaar te maken. Misschien weet iemand uit Achtmaal dat wel.

Aanstaande donderdag en vrijdag is er nog plaats dus wie wil laat maar wat horen.

Hank Perrée

www.wiesje.net

       
        Hank Perree=== Dinsdag 18 oktober 2011 ===


Vrijdag 14 oktober

Met de ms Theo (dus met Theo) op de Grevelingen gevist met een groep collega's en een aantal introducees. Een prachtige zonnige dag met zuidoostenwind.

Theo had een paar dagen eerder aangegevend dat we ook op de Oosterschelde konden vissen als we dat wilden. Meer vissen maar hoogstwaarschijnlijk (onze ervaring) van een kleiner formaat. Na overleg met een aantal deelnemers toch gekozen voor de Grevelingen. De verwachtingen waren niet hoog omdat de wind op donderdag naar de oosthoek was gegaan. Onze ervaring is dat de vissen dit soort veranderingen niet direct op prijs stellen.

Aan Theo lag het niet maar de vangsten waren inderdaad slecht te noemen. Tot ver in de middag weinig en kleine wijtingen. Diverse keren verkassen veranderde daar niet veel aan. Op de eerste stek zag Theo wat 'schrijverij' op de dieptemeter. Meteen werd gedacht aan een paar achtergebleven makrelen. Snel even een paternoster met een paar makreelvliegen ingeworpen. Inderdaad werd daaraan geknabbeld. Echter zo te voelen geen makreel. Na de 2e keer ophalen bleek een mini-haring gehaakt te zijn van formaat 15 cm. Na een aantal malen verkast te zijn kwamen we tegen het eind van de middag weer terug op de eerste ankerplek. Nog steeds deed de wijting het niet veel beter. Echter op stukjes van de haring werd wel aanzienlijke grotere wijting gevangen. Dus toch nog maar een haringpaternoster aan een lijn geknoopt. Zo waar leverde dat regelmatig één of twee haringen op. Meestal van formaat 15 cm maar toch ook nog een stuk of 7 van groter formaat. Aan de stukjes haring toch in het laatste uur nog regelmatig een leuk formaat wijting gevangen.

Samengevat: De schipper was (zoals we eigenlijk wel gewent zijn) geweldig, gezellig en betrokken; de wijting liet het helaas behoorlijk afweten; het weer was geweldig en wie kan er nu bedenken dat je in oktober op de Grevelingen nog haring kunt vangen! Al met al een zeer verrassende dag dus.

      Dirk=== Maandag 17 oktober 2011 ===


hallo visvrienden

het is weer veel te lang geleden dat ik nog eens een berichtje geplaatst heb op deze site

niet dat we weinig gevist hebben hoor want we zijn bijna elk weekend op stap geweest, maar ik beloof eens wat

vaker iets te melden . We hebben een redelijk goed visjaar gehad tot nog toe, en de wintervis moet nog starten

gisteren nog eens op de platvis gaan kustvissen aan de meerkerk, ik met weegschaaltjes en patrik met afhoudertjes .

hat was een mooie dag en in de namiddag zelfs de zon . wat wil je nog meer

redelijk goed gevangen , er stond wel een stevige stroming dus goed ankeren

hoop toch dat het niet te lang duurt vooraleer er weer wat gulletjes op de wrakken komen,toch ook altijd leuke visserij.

 Laten we hopen dat de maatregels i.v.m. wrakvissen die ze gaan treffen in 2013 voor de sportvissers niet al te streng zullen zijn

ga proberen hier nog enkele fotootjes aan toe te voegen

de fotos die ik getrokken heb van patrik zijn van een tegroot bestand ,kan ze niet plaatsen jammer

véél visplezier

Raf en Patrik

  Raf en Patrik=== Maandag 17 oktober 2011 ===


Verleden week 10/10 na 6weken terug met het bootje uit het warme spanje costa del Alzahar tussen Valencia en Benidorm met goede tot zeeer goede visserij.

Vrijdag  14/10 met het goede weer eerst aan de kering met afgaand water geprobeer dit viel tegen 1tong en 7 hoofdkrabben dan rond 11u maar varen richting westkappellen maar onderweg aan de r1 lagen er zeker 15 bootjes dus anker uit en tot 14u een 50tal grove scharren met zijn twee toen kwam de stroom er flink in en was het over dan maar rond 15u rustig terug met een flinke aantrekkende wind tegen de stroom maar het was niet te ver dus, met 15-20graden verschil tegen spanje is het wel effe wennen.

Hopenlijk krijgen we dit jaar nog zulke mooie visdagen.

Grt Elpescador delta 1518  Elpescador=== Maandag 17 oktober 2011 ===


Yerseke, 16 Oktober.

We hebben met 3 man en 1 mannetje het "zeepiertje" gehuurd bij Johnny Meijer. Een prachtige zonovergoten dag met weinig wind, een dag om een mooie kluts vis te vangen, en dat was ook zo. Om 8.00 uur vanuit Yerseke vertrokken naar buitenkant Dortsmanplaat, geankerd op 18 meter en vissen maar. Al snel kamen de eerste wijting(kjes), schar(retjes) en schol(letjes) aan boord. Afmetingen wijting 20-26 cm, schar 16 en 32 cm, schol 16-29 cm. Veel ondermaatse vis weer terug de zee in. Ondanks de afmetingen aan de kleine kant waren was de visserij heel leuk, helemaal voor die kleine van 8 jaar die ook regelmatig doublets en triplets van schar en wijting ving. We zijn de tel kwijtgeraakt maar denken over de gehele dag toch zo'n 80 á 90 vissen gevangen hebben. Om 17.00 anker gelicht en een mooie hoeveelheid vis mee naar huis kunnen nemen. Moe maar voldaan zijn we weer naar huis afgereisd.

Jaap Dankers.Jaap Dankers=== Maandag 17 oktober 2011 ===


gisteren zondag nog eens een dagje gaan vissen met de nautilus ,en het was een perfekte dag geweest ik zelf had 85 grote scharre en veel kleintjes die terug zwemmen zijn , en een mooi weertje erbij , wat moet een mens meer hebben , bedankt frank  voor uw verse koffie en broodje met worst , tot volgende keer

jeanjean=== Zondag 16 oktober 2011 ===


Hallo beste vis vrienden.

Zondag 15 oktober was weer een heerlijke dag vol goede moet naar stellendam.

een dagje met de nautiles op zee naar de wrakken.

Echter daar aangekomen hoorde ik van de kapitein,dat er heel slecht gevangen word op gul.

Daar gaat me mooie dag,dat dacht ik teminste maar de schipper had een voorstel.

Hij overlegde met de vissers aan boord en vertelde dat als je een leuke dag wilt met vis om dan schar te vangen.

Iedereen had daar we oren naar,en zo vaarde we uit richting zee.

Binnen 1 uur varen lagen we vlak bij een wrakje  op anker en kon het vissen beginnen.

En zowaar mooie scharren en groot tot onze verbazing vingen we ook nog tong,weiting,steenbolk,en ja hoor een paar gullen.

En zo mede vissers toch een leuke dag ik had meer dan 60 grote scharren de kleintjes hebben we terug gezet.

En wil ik frank bedanken voor een fijne dag en tot de volgende keer grt marcel.marcel=== Zondag 16 oktober 2011 ===


Hallo beste vis fanaten,vandaag zondag 16 Oktober weer een lekker wezen vissen met de DOLFIJN van,Van As sportvisserij.

Koers gezet naar de franse trap omdat daar volgens de schipper de vis zou zitten,na een uurtje gevaren te hebben de hengels opgetuigt en vissen maar.

Nou dat hebben we geweten volop vis heel de dag door,veel klein spul maar iedereen (vooral de ervaren NOORDZEE vissers) had wel een maal vis.

Omdat dit een van de laatste mooi dag van het jaar zou zijn mochten er drie nieuwe vissertjes (Luca,Robin,Nino) mee en die hebben ook hun mannetje gestaan.

Een zeer leuke dag met wijtingen,scharren,En een SUPPER biefstuk met friet.A.Mullenberg=== Zondag 16 oktober 2011 ===


Familiale clash met Neptunes

Op 15 october had ik een vistrip geboekt op "Wiesje", met de N.Hollandse tak v/d familie , zijnde fam.Bles : Henny , Nancy en Robbie . Fam.Jorna , Gerard , Maikel en Danny en ik als enige BELG .

In juni hadden we een avondvisserij met Hank , de hele avond regen en tegenvallende vangsten , we hebben toen Neptunes de wacht aangezegd , met de belofte zijn wijting bestand te komen uitdunnen in herfst en de winter.Voor deze  vistrip kregen we de medewerking v/d weergoden met een windje 2 tot 3 bf  ZO een helder blauwe hemel met een stralend herfst zonnetje.5 vissers vertrokken vanuit Lanaken(B) 197 km. Gerard en Danny vanuit Den Oever voor een rit een kleine 300 km. naar de sluis van Vlissingen.Een half uur voor het afgesproken tijdstip terplaatse, Rene de Back met de Pirate II kwam zijn sportvissers ophalen en maakte ruimte om Hank te laten aanmeren.De kapteins hebben in de sluis nog een babbeltje gedaan,en toen ieder hun eigen visstek opgezocht.

Wat viel mij op toen Wiesje tegen de kant kwam : tijdens zijn 3 maandelijks verblijf op de Biesbosch heeft hij toch nog kans gezien om prachtige kunsttofbanken , gemonteerd met rvs schroeven te laten plaatsen .      Hank kwam niet alleen, present was ook John , als deckhand met nieuwe hengel,ik heb zo een duister vermoeden dat John liever op het water vertoeft dan aan wal.

Onder het varen kreeg ik  te horen dat we gingen vissen waar we in juni niks gevangen hadden,dat was een goede binnenkomer.nieuwigheden : een rvs afhouder diameter 1,3 mm. 14 cm. lang het getorst gedeelte wat op de hoofdlijn komt +/- 20 windingen ,waar de aaslijn aankomt +/- 10 windingen,wartel bevestigd d.m.v. 70 honderste nylon met parel en slevee.De koelbox nieuw rvs scharnieren opgezet en de onderkant voorzien van aluminium gliders.

Na de gebruikelijke wachttijd totdat de vissen het reukspoor v/d pieren opsnuiven , als er gene scharrenberg of scharrentapijt ligt werd het visvangen ingezet aan de bakboord zijde met Maikel in de hoofdrol.           Henny ook bb vistte met de voorhem gemaakte constructie (zie foto) ikzelf ook bb deelde in de vangst door aan de goede kant v/d boot te zitten .Bakboord ingooien en vast zitten op de klei bij mij zo erg dat ik vissend met een rvs zinkgewicht met rvs ankers heb moeten wisselen met een ankerlood van Hank.Pittig detail : in juni draaide mijn broer Isi hier op en alles weg,dat zelfde gebeurde mij ook ?? schelpen ??                Aan stuurboordkant werd ook vis binnen gedraaid maar niet zo wild als bb.Terwijl Maikel naar de 50 vis ging zagen we de Pirate II verkassen.We hadden ook een duifje aanboord,hier worden geen details over verstrekt.Terwijl +/-100 vissen in de emmers lagen , werd democratisch besloten om op de paardenmarkt te gaan proberen een gulletje te vangen(bezint eer ge begint)Dat werd dus niks De paardenmarkt is een zandbank voor de Belgische kust,we zijn dus niet in het casino van Knokke geweest,een helikopter is wel over gevlogen volgens Hank om te kijken of we een gul vingen dan werd een naakte vrouw in de boot  gedropt.twee keer niks dus.Om16h. hebben we afgetuigd , en zijn gezappig naar Vlissingen getuft.

Terug in de sluis steekt Hank een dikke havanna op voorziet iedereen van drank komt met gehakt balletjes rond,maken nog een praatje wensen elkaar het beste en tot binnen 14 dagen

Samenvattend : Zoals in de aanhef vermeld prachtig weer.Wat bij het vissen al opviel waren de wijtingen in juni practisch allemaal ondermaats nu was het andersom , hetzelfde voor de scharren , weinig onder de 20 cm.We hebben Neptunes ontdaan van een aantal van zijn onderdanen,maar op de paardenmarkt heeft hij zijn gram gehaald.Hank heeft ons weer in de watten gelegd : Ontsmette koffie uitstekend, warme chocomel met rum een aanrader op doktersvoorschrift,mijn kleinzoon Maikel spekkoper v/d dag met ruim 50 vissen,weigerde de goulaschsoep eeuwig zonde vroeg bier , kreeg vissen kreng.(prachtig toch) Iedereen tevreden    inbijzonder mijn dochter Nancy toen ik vroeg hoe is het bevallen ? ge hoeft voor mij geen andere boot te boeken,boek die volgend jaar in de herfstvacantie maar weer,boot of Hank vaart rustig geen gebonk en de schipper viel ook in goede aarde, wij drinken graag een biertje,en hank voorziet zijn gasten van jupiler .Mijn jongste kleinzoon Robbie voor de eerste keer mee ook bereid voor vervolg.                                                        

De statistieken : Schar 32 cm.      Robbie

                        Bot 25 cm.         Alain

                        Wijting 36 cm.    Gerard

                        Tong 28 cm        Henny

                        +/- 120 Scharren  +/- 40 wijtingen

16-10-2011 Alain Tulleneers Lanaken (B)

       
       Alain Tulleneers=== Zondag 16 oktober 2011 ===


Grevelingen, 15 oktober.

Gisteren onverwacht nog een avondsessie gedaan aan boord van de Ms Theo. Zoals altijd hartelijk ontvangen door schipper Theo. Het was een prachtige ietwat frisse avond met een licht briesje uit het zuidoosten. Meestal is de vangst niet optimaal met die wind, maar dat viel alles mee. Zoals ik in mijn vorige bericht al aangaf, lijken de vangsten op de Grevelingen steeds beter te worden. Waar ik 2 weken geleden ook in een avondsessie nog op 29 (veelal ondermaatse) vissen bleef steken, lukte het mij gisterenavond om op 42 vissen uit komen (37 wijtingen waarvan 14 maats, 2 steenbolken en 3 maatse haringen). De vissen zijn zowat gelijkelijk over de gehele avond gevangen met Topsy kweekzagers van Theo aan onderlijnen met lange plastic afhouders en haak 2. Ook door de andere vissers aan boord werd een aardig aantal vissen gevangen. Ik kijk al met plezier uit naar de volgende keer.Jan Willem=== Zaterdag 15 oktober 2011 ===


Hey allemaal

Gisteren te gast op de boot van Wim, Delta 926. Vanuit Stavenisse naar de kering gevaren over een vlakke Oosterschelde. Aldaar de eb gevist en een portie scharren, enkele wijtingen, wat steenbolk en enkele gullen gevangen. Met de vloed werd het water wat te wild en zijn we stilletjes teruggevaren en nog even voor de haven gevist. Hier alleen maar steenblokjes kunnen pakken. De dag besloten met een biertje 'in dat kleine cafe aan de haven'.

Groeten

NicoOpdebeeck Nico=== Vrijdag 14 oktober 2011 ===


donderdag  13 oktober aan de buitenkant neeltje jans   een twintig tal scharren en wijting  met opkomend tij een strakke oosten wind dwars op 3 uur gevist toch wel leukhallo hier cor en pascal=== Vrijdag 14 oktober 2011 ===


Op 13 Okt om 0800 met een boot vanuit Vliss vertrokken Wind N.O. 3 tot 4 naar de Walvisstaart aldaar geankerd. Er werd volop Schar gevangen met enige Wijting tussen door.Ook vlak voor de Boulevard v Vliss,op 12. M diep zitten er wijtingen! Die nog moeten groeien!! Daar het Giertij was, gevist met lange afhouders en haken no 2 en 4  Met leeglopers.Begin November volop wijting aan de kust! We hopen op een Fijn najaar vis periode.

Gr v BrommieBrommie=== Vrijdag 14 oktober 2011 ===


Hallo medesportvissers,

Op woensdag 12 oktober stond er weer een visdag op de agenda voor de sportvissers van visclub "De Forel" uit Roosendaal. Zoals gebruikelijk waren we weer te gast op de "Eendracht II" van Henk en Katrien Bakker. Voor deze tijd van het jaar hadden we fantastisch weer en de vangst was niet groot maar vrijwel iedereen had wel een visje. De meeste gevangen vis was schar en die was mooi van maat. Henk had een stek uitgekozen bij de 14 waar we na ongeveer een uur laag water hadden en we de hele dag zijn blijven liggen. Nadeel was wel dat we om kwart voor drie al aan de terugreis moesten beginnen.

Hier nog wat cijfers; 183 vissen met 18 vissers, meest schar en een enkele bot en wijting. 1e vis was voor Henk Vriens, Willy Schuurmans had met een bot van 32 cm de grootste vis en had met 15 vissen het hoogste totaal.

Tot de volgende keer maar weer, Willy SchuurmansWilly Schuurmans=== Vrijdag 14 oktober 2011 ===


Hallo,

gisteren donderdag de opkomende tij gevist op de oosterschelde, niet ver van de kering. De vangst bestond uit een vijftiental scharren, enkele wijtingen, een haaitje en drie gullen , een grote kreeft rondde de dag af. Wel een vervelende oostenwind die ons  lange tijd dwars op de  stroom hield.

Groeten lucduke en sharkysaxluc theunis=== Vrijdag 14 oktober 2011 ===


Eindelijk gelukt!!

Nadat op maandag de zeebaarstrip vanuit Stellendam met de Valkyrie was afgelast vanwege de wind, stelde Eef de eigenaar van de boot voor dat er nog één plaats was op donderdag en vrijdag voor de volgende zeebaarstrip, even overlegd met de agenda en de vrouw en dan de plaats op donderdag maar snel voor mij gereserveerd.

Het weer leek geen probleem te worden en op woensdagmiddag kwam reeds het verlossende telefoontje dat de trip doorging en we om 05.30 uur zouden afvaren. Alle materiaal in de auto geladen en na een korte nachtrust om 03.00 uur het bed uit om snel een paar boterhammen te maken en een tas koffie en om 03.30 uur werd de auto gestart en na een rustige rit omstreeks 05.10 uur aangekomen in de buitenhaven van Stellendam waar de rest van de mannen al volop aan het inschepen waren en nadat ik ook aan boord was werden de trossen losgegooid en konden de twee zware motoren hun monotone geluid voor de volgende paar uurtjes beginnen zingen want er moest wel een eindje gevaren worden!

Het was een leuke groep aan boord met enkele ervaren zeebaarsvissers en enkele onervaren zeebaarsvissers waaronder ondergetekende! Na het voortreffelijke bakje koffie werd het een tijdje stil aan boord en deed iedereen behalve de schipper Leo een dutje om fris aan dek te kunnen staan als we aangekomen waren, en enkele uurtjes later was het zover, het anker werd naar beneden gelaten en de boot kon zijn positie innemen op een rustig deinende zee. Stroming was er nog niet zodat we nog rustig de tijd hadden om een bakje koffie en een boterhammetje te nemen. Maar even later gingen de eerste pilkertjes overboord en na een tiental minuten riep iemand jaja en daar hing de eerste zeebaars van de dag een gevecht op leven en dood te voeren. Zelf had ik de Lesath Shore Game gewapend met een Twinpower 6000 opgespoeld met fireline 10/100ste in de aanslag en dit was een mooie combinatie om op de zeebaars te jagen! Maar enige tijd later had ik nog geen vis terwijl er al verschillende aan boord waren, dus moet je niet de idioot uithangen en even gaan stelen met de ogen hoe de jongens die wel vingen het deden, en wat raad gevraagd aan de schipper Leo en de zoon van Eef die beiden ook zeer bedreven zijn in deze tak van de visserij, en dankzij hun goede aanwijzingen was mijn eerste wrakkenbaars even later een feit en kon ik de vis die door Leo geschept was in ontvangst nemen, het waren allemaal mooie dikke vette herfstbaarzen en deze lieten zich een hele poos vangen maar toen werd het minder en nog wat later was het over, de stroom werd minder en toen zijn we nog op enkele andere wrakken gaan driften in de hoop misschien nog een gulletje te kunnen vangen maar dit was helaas niet het geval, maar iedereen aan boord was tevreden met een mooi aantal baarzen, zelf had ik er 9 allen tussen de 46 en 68cm en nog een rode poon die ik van Leo heb gekregen toen hij er twee achter elkaar van het wrak kon wegvangen. Omstreeks 17.00 uur waren we terug in de haven. Het was een leuke en leerrijke dag met een perfecte organisatie en leuk gezelschap aan boord, deze jongen is verslaafd geworden op één dag!!jan=== Maandag 10 oktober 2011 ===


9.10 zijn we gaanvissen met de salemander 2 op de oosterschelde we

waaren met 13 man er werd van alles gevangen mooie schar bot wijting

knorhaan en nog een mooie paaling door nol hij was ook dag winaar

de volgende keer gaan 6.11 2011

gr visclub de ooserschelde

henk en liesbet bedankterwin=== Maandag 10 oktober 2011 ===


Vanuit Hansweert de Westerschelde opgegaan. Behalve het slechte weer waren de vangsten ook erg slecht.

De vangst met 10 man bestond uit: 2 x tong 1 x paling 2 x bot 1 x zeebaars en 2 x wijting..

Snel vergeten en op naar de volgende ...Willy uH=== Zondag 09 oktober 2011 ===


De'zomerse' vismaanden lijken nu wel zo goed als voorbij... zéér veel gevist,maar helaas( net zoals de meeste fanatieke vissers) weinig of geen tijd besteed aan 't lezen en plaatsen van vangstberichtjes...  Las zonet de oproep van Raffie op het forum met vraag naar meer vangstberichtjes. Nu't weer het niet toelaat om te vissen en ik doelloos achter men peeceeke zit, toch maar besloten om ook eens een vangstberichtje te plaatsen...

Afgelopen zondag 02/10 afgesproken met Nevets om er weer eens met onze kayakske op uit te trekken ... was superweer...droog,warm en geen zuchtje wind... Na enig overleg besloten om met onze kayakskes de grote plas op te gaan vanuit de trailerhelling op Neeltje Jans. Daar aangekomen tegen 19.30, het begon al te schemeren, en nagenoeg alle trailers en bootjes waren reeds verdwenen...op een enkele nachtvisser na...

Eerst getracht om met een plugje de kanten uit te trollen,met het illex shooting star hengeltje  en een rapala maxrap aan een 45/100 fluo onderlijntje... helaas leverde dit geen vis op. Nevets had al enkele keren van plugje gewisseld, maar ook bij hem geen vis...

Dan maar over een andere boeg gooien... illex hengeltje met plug opgeborgen en overgeschakeld naar de Gunki Hayashi en een shad met loodkopje van 14gr., een super fijgevoelig hengeltje voor de kayak , waar je precies de bodem mee kan afpeuteren... Het duurde niet lang of de eerste aanbeet was een feit , het eerste gulleke van't jaar kwam boven water! Even later  wist ik nog twee zeebaarskes te vangen, ook op diezelfde shad... Na vorig seizoen een kapitaal aan pluggen te hebben verspeeld, vis ik het laatste jaar bijna uitsluitend met shads ... vergt wel enige oefening, maar dit werpt zijn vruchten af zo is weer eens gebleken. Net toen we er de brui aan wilden geven ,wist Nevets uiteraard ook nog aan baarske te vangen aan een van zijn welombekende roze plugjes...

Al bij al een super visavond beleefd,in een zeer rustige, prachtige omgeving...

Raf

    Hellsyakker=== Zondag 09 oktober 2011 ===


Dag visvrienden.
 

Wij zijn 2 Oktober eindelijk weer eens wezen zeevissen met ons eigen bootje, d.w.z. het bootje(type warrior) van de fam. Huizinga.

Als werknemer van Cordes Travel heb je het de ganse dag over het vissen, maar kom je er zelf bijna niet meer aan toe

Leuk dat de zaken zo goed gaan, en er steeds meer mensen via Cordes Travel hun reis boeken(kwaliteit verkoopt nou eenmaal zichzelf), maar nu waren we zelf toch eens weer aan de beurt!! 
Even een dagje de zoute plas op om wat makreel te verschalken. De vader van de gebroeders Huizinga kan deze als de beste roken. Lekker op brood een gerookt makreeltje! Bij Den Helder het water op gegaan, nadat we de sluizen gepasseerd waren. Na een klein half uur varen lagen we ten zuid westen van Texel. Paternosters naar beneden, en na een minuut of 2 lagen de eerste makrelen al in de kist. Als je deze visserij beoefend gebruik dan vooral licht materiaal. Zo maak je zelfs het vissen op makreel nog enigzins spannend.  Een spinhengeltje tot 30 of 50 gram is het mooist De makrelen schieten als een raket door het water, en als je er een beetje een vette aan hebt, wat iets later in het seizoen vaak voorkomt, dan willen deze hengels heel mooi krom staan. Ook Theo (een vismaat van de fam. Huizinga) was met zijn Predator op het water. Samen met zijn broer Appie, en vismaat vingen zij ook mooie vissen. Theo moet nog steeds voor de eerste keer naar Noorwegen om te vissen, maar ik heb hem gewaarschuwd dat hij dit beter niet kan doen.
Als je nl. eenmaal besmet bent met dit virus, dan wil je alleen maar meer ,en vaker die kant op. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 zal ik maar zeggen!! Als je de Nederlandse kust gewend bent, weet je nl. niet wat je meemaakt als je in Noorse of zelfs IJslandse wateren gaat vissen. Na een uur gevist te hebben werden we getrakteerd op een bijzonder schouwspel. Nou is Eddie altijd al een bijzonder schouwspel om naar te kijken, maar deze keer bracht hij toch iets extra`s. Er was nl. een klein musje op zijn schouder komen zitten om even uit te rusten. Het beestje was helemaal uitgeput, en waarschijnlijk de verkeerde richting op gevlogen. Na een uurtje uitgerust te hebben in de kajuit van onze boot, besloot onze bootmus dat het tijd was om maar weer eens op te stappen. Gelukkig vloog hij deze keer wel richting Texel. Hoop dat hij het gehaald heeft.
 
Al met al een mooie dag op het water beleeft, met mooie makrelen en een enkele haring. De volgende trip staat geplant op Zondag 30 Oktober. Een uitje met veel werknemers van Cordes Travel. Even kijken (of zoals wij Groningers zeggen "kiekn") of er nog wat mooie gul is te vangen boven de wrakken.
 
We schrijven wel weer even een verslag, en anders zien we elkaar vast en zeker op de beurs in Utrecht(11,12, en 13 november).
 
Tot later,
Nanno Spijker
Cordes Travel

       Nanno=== Zaterdag 08 oktober 2011 ===


"Spijkers" met koppen slaan………..

Vandaag met een heel enthousiaste groep aangevoerd door Erik uit Lage Zwaluwe vertrokken naar de Spijkerplaat. Iets anders was totaal onmogelijk want heel de dag stond er een NNW-wind kracht 6 te toeteren. Met zo nu en dan een pittig buitje erbij (inclusief bijbehorend windje) was het op zijn zachtst gezegd wat wiebelig daar aan de Noordkant van de plaat. We hadden er gelukkig slechts 1 met een lichte vorm van Neptunus-ziekte maar na een (Belgisch) pilletje van Jean Paul knapte deze pechvogel snel op.

Een beetje afwachtend was ik wel  toen we ’s ochtends vertrokken want het was volgens mij Maart van dit jaar dat ik op “De Spijker” rondgehangen heb. Afgelopen donderdag waren de vangsten niet best, zo hoorde ik van andere vissers. Maar ja, wie niet waagt wie niet wint.

Zeer fameus was het nog niet maar het aloude principe van “niet te veel verkassen en rustig afwachten” hielp ook nu weer. Er kwamen 5 maatse tongen aan boord en behoorlijk wat schar en bot. Ook fietste er regelmatig een mooie  maatse wijting tussendoor. En……………. 5 maatse gullen waarvan er 2 net de 60 cm niet haalden. Hele leuke, lekkere dikke gezonde vissen. Dat viel dus alles bij elkaar helemaal niet tegen. Voor de goede orde ; We schrijven 8 oktober en niet eind november. Dat belooft dus wat voor de komende tijd.

Heren ; scherpt uw haken en gaan met die banaan.

Hank Perrée

www.wiesje.net

    

rnHank Perrée=== Donderdag 06 oktober 2011 ===


Maandag 26 september ankervissen.

Ton is deze week jarig, dus had ik beloofd dat we sowieso zouden gaan varen.

Net iets te weinig mensen aan boord, maar wel lekker de ruimte daardoor.

Vlak bij de Meerkerk geankerd en gevist.

Prachtig mooi zeldzaam dagje met veel vis.

Kolo heeft eerst lekker uitgeslapen in de kajuit. Doet hij meestal, maar hij werkt dan ook erg hard in de weekeinden tot vroeg in de nacht, dus wat is er dan lekkerder dan een tukje doen al schommelend op de deining.

Ondertussen heb ik zijn bakje wat bijgevuld met vis, hadden we allebei wat te doen :-)

Eindresultaat een 50-60 vissen de man, dus iedereen dik tevreden.

 

Dinsdag 27 september, ankervissen.

Was er zelf niet bij, dus doorgaans heb ik dan ook wat minder te vertellen.

Vandaag waren de vissen nog happiger dan gisteren. misschien door de nieuwe maan?

Lekker dagje gevist met prachtig mooi weer.

Eindresultaat een 80 vissen gemiddeld de man.

 

Donderdag 29 september wrakvissen.

Inmiddels is het eigenlijk al te lang goed weer om nog goed te kunnen vangen, maar ja, als je het niet probeert, dan vang je ook niets.

Flink eind richting Engeland geweest, beetje de Noord in.

Gezien de omstandigheden niet slecht gevangen Er waren erbij met een 7 stuks kabeljauw (de meest ervaren en trouwe klant aan boord).

Ik denk dat we er een 30 totaal aan boord hadden + de nodige steenbolken en wat makreeltjes.

De kunstaasvissers uit België hadden deze keer het geluk niet aan hun zijde (de vorige keer dus wel), iedere drift zo'n beetje vast en heel erg lang geen vis. Bijvangst bijt vrijwel niet op kunstaas, dus je bent heel gericht alleen op kabeljauw aan het vissen.

gelukkig aan het eind van de dag ieder toch nog een flinke jongen uit het water gehaald.

 

Vrijdag 30 september wrakvissen.

Ik was er vandaag ook niet bij.

Ten eerste springtij, dus moeilijke visserij.

Desalniettemin is er tot aan Engels water gevaren en zijn er erg veel wrakken aangedaan.

Eindresultaat 6 gullen. En dan moet je nog horen dat je 100% meer had dan een collega boot.

Trieste dag dus voor ons allemaal. Beetje te verwachten inmiddels, maar desalniettemin geen leuke ervaring.

 

Vrijdagavond 30 september.

Wat moet je doen als schipper/eigenaar als je jarig bent?

Juist, dan ga je vissen!

Van tevoren gemeld dat op onze stekjes vrijwel geen tong meer zit, dus onze beste kansen waren om voor de scharren te gaan.

Eerst bij ons plekje in de buurt van de Meerkerk geankerd. Viel erg tegen. Overdag was het daar erg goed geweest en nu in de avond wilden ze niet erg.

Dan maar naar een ander stekje om te kijken of het daar beter is. Dat was inderdaad zo! Mooie grote scharren en een paar tongetjes.

Omdat een paar uur later de volgende groep aan boord zou komen even overlegd met de leden van BASF-zeehengelclub of we wat langer zouden door vissen zodat ik een paar uurtjes slaap kon pakken, of we op de afgesproken tijd terug zouden gaan, zodat ik aan de steiger nog wat slaap zou pakken. Nou, deze discussie was zo beslecht met de mooie vissen die inmiddels aan boord kwamen.

lekker getukt op zee dus en rond 03:00 lagen we weer aan wal.

Omdat ik nog nooit een filmpje geplaatst heb van het avondvissen, bij deze:

Zaterdag 1 oktober wrakvissen/ankervissen.

Vanwege de resultaten van de laatste dagen, besloten om eerst een 4 tal wrakjes in de buurt te proberen. Als ze ver weg niet zitten, dan dus beter om in de buurt te proberen. Na deze wrakjes zouden we dan de middag vol maken met ankervissen.

Hier zat als 2e wrakje een gouden wrakje tussen! Zeker 2 uur lang op liggen draaien met iedere drift kabeljauw en grote steenbolken.

Resultaat van deze wrakjes een 50 stuks en zeer tevreden mensen aan boord.

In de middag nog lekker relaxed aangeschoven bij de overige 30 boten die voor anker lagen en nog ons portie vis erbij gevangen.John Luchies De Zeearend=== Woensdag 05 oktober 2011 ===


Hio visvrienden,zaterdagavond met de nacht gaan vissen.omstreeks 19.30h weggevaren aan Neeltje jans richting hoge duin.Daar geankerd op ongeveer 8m.we hebben gevist tt ongeveer 7h smorgens,de nacht was bladstil en de temperatuur viel best mee.de vangst was schitterend,we hadden 60 scharren,12 botten,4gullen vn gemidd 1kg,1zeebaars en 35 tongen.gevist met pieren,zagers,en mesheften.de vis beet die nacht aan alles,krabben kregen niet de on het aas te pakken.eric Herremans=== Dinsdag 04 oktober 2011 ===


Hey Allemaal,

Vandaag weer een keer gaan vissen, deze keer aan de binnenkant van Neeltje Jans. WZW 6 maakte het niet mogelijk om op de beoogde stekken te raken. Heel de middag onder de kant gelegen en hier enkele scharren en wijtingen kunnen vangen. Toen het getij keerde konden we toch wat verder uit de kant komen en konden daar op enkele uurtjes toch weer mooie klus schar vangen, bijvangsten waren enkele wijtingen en botten. Toch weer een mooie visdag kunnen beleven. Jammer wel dat er heel de dag twee kotters aan het slepen waren in de Oosterscheldemonding. De vis zal dus weer niet volop kunnen binnentrekken. Hopelijk krijg ik hierin ongelijk en kunnen we binnenkort ook verder op de Oosterschelde mooie scharren vangen deze winter.

Groeten
Nico

     Nico=== Dinsdag 04 oktober 2011 ===


Tante Wies kan geen schar meer zien……

Goeie genade, heel de week kunnen vissen, niets afzeggen vanwege het weer en dan nog topvisserij ook. Wat wil je nog meer??

Op 28 september overdag met een zeer gemengd gezelschap onder leiding van Raoul Peters op jacht naar de schar. Nou ja, op jacht? In de Geul van de Walvischstaart hebben we geen scharrenberg maar het lijkt hier wel een scharrentapijt. Ze zitten werkelijk overal en zijn van een mooie maat.

Die avond heb ik wel een heel mooie ervaring gehad. Wim Stoop met neef Jan als chauffeur waren aan boord. Wim heeft een chauffeur nodig want hij is bijna blind, slecht ter been en heeft evenwichtsstoringen. Van tevoren heb ik nog geprobeerd ze ervan af te praten want het is maar lala met de tong. “Ga toch mee op de schar want die zitten er genoeg.” Niks daarvan, Wim wilde persé op de tong. Na een tip van Ad Snoeiers op hoop van zegen en met knikkende knieen maar een takke-eind gevaren richting “den Belgiek”. Tussen Nieuwvliet en Cadzand geankerd. Daar zou misschien nog wel een scheefsmoel zitten. En dat deden ze…. Met slechts 3 hengeltjes in totaal haalden Wim en Jan 10 grote hoteltongen binnenboord. Aangevuld met een volle emmer ander gespuis waaronder een mooie zeebaars, grove wijting en wat schar en bot. Iedereen blij.

Op vrijdag overdag herhaalde het festijn zich weer. Cees Matthijssen en consorten aangevuld met de tot het vaste “dekmeubilair” behorende Mark van Loon. Arian, deckhand en niet schipper bij deze gelegenheid, ving een enorme wijting van 39 cm en vermaakte zich ook prima met speciale onderlijntjes. Niets hielp, je kon gewoon niet om de scharren heen.

Omdat het woensdag zo goed gegaan was met Wim en Jan vertrokken we vrijdagavond vol goede moed naar hetzelfde plekje voor de tong met het gezelschap van Cees de Korte. Toen bleek weer dat het niet “vangen” heet maar “vissen”. Moeizaam, moeizaam, moeizaam kwamen er slechts 9 tongen aan boord en ook de andere vis was niet thuis. Wat schar, wat bot en wat wijting maar echt gigantisch was het die avond niet.

De volgende dag begon met een piepkleine onvolkomendheid van uw immer trouwe schippert.

In 48 jaar heb ik me nog nooit verslapen voor het vissen. Wat was ik blij dat de Sluis Vlissingen me om 10 voor half negen mijn nest uitbelde omdat er 8 ongeduldige Belgen van Café de Spreeuw onder leiding van Marc Marien uit Zandvliet al vanaf 8 uur stonden te trappelen……. In mijn onderbroek en een wat slaperige kop rap naar de sluis om de morrende horde op te pikken. Je begrijpt dat ik dat die dag nogal eens een keertje heb moeten horen.

“Als die niks vangen lynchen ze je aan het einde van de dag” merkte deckhand John zoetjes op. Gelukkig redde ons “tapijt” me want ook vandaag was het zakken, hangen! Na 10 minuten kwam er voor Ludo al een mooie hondshaai van 59 cm aan boord. Een leuke start. Ook vandaag nog geprobeerd iets anders als heel veel schar aan boord te krijgen maar dat viel niet mee. Schar, schar en nog eens schar. De mannen maar eens extra in de boter gebraaien dus iedereen was zeer content. Mijn “slippertje” van die ochtend was dan ook vergeten en ze willen weer terugkomen. Pffffffffff, goed afgelopen.

Het laatste avondvisserijtje voor dit seizoen stond zaterdag op de rol en in overleg met een zeer gevarieerde groep opstappers kozen we wederom voor “den Belgiek” Nu heette het weer “vangen” want het werd een wondermooie avond met 54! mooie tongen aangevuld met wat aardige gullen, grove (maar ook heel kleine) wijtingen en wat schar en bot. Een piepklein Hondshaaitje viel er juist aan de verkeerde kant van de reling af. Bladstil weer, bruinvissen onderweg en een zeer plezierig gezelschap maakte het tot een topavond. Het was vooral een avondje “samen” vissen want iedereen telde mee en bij de 50e tong was het een gejoel van jewelste. Een mooie afsluiter van het avondseizoen.

Zondag ben ik overvallen door de “Vierinnekilo’s” die helemaal uit de buurt van Kortrijk tegen de Franse grens kwamen. Wat een gigantische bende gezelligaards zijn dat zeg! Worsten op, gehaktballen op, bier op, fris op, (eigen)rum op, (eigen) ricard op, kortom alles wat eet- en drinkbaar was werd door ze verslonden. Er was zelfs een zangvogeltje wat even aan dek kwam om te kijken waar die herrie nou allemaal vandaan kwam. Maaaaaaar ; echte vissers die hun mannetje stonden. Om ca half twee waren ze de scharren beu en moest er “geprobeerd” worden. Eerst van de Walvischstaart naar de Hompels en daar was het resultaat………. Schar. Na een kwartier dus weer anker op en bij de W6 naar het wrak van de Tysla (met dank aan Arie de Lange) daar kwamen nog een stuk of wat leuke zomergullen en een behoorlijke zeebaars aan boord. Moe maar zeer voldaan de horde weer veilig op de kade afgezet.  

Speciale dank voor “Het Piertje” in Colijnsplaat. Eerst bracht Peter zaterdagmiddag het aas naar Middelburg zodat we niet naar Colijn op en neer hoefden te rijden en toen ik hem diezelfde nacht ruim na twaalven uit zijn nest belde stond er ’s nachts wederom een puike portie aas klaar. Superservice, waar zie je dat nog?

Nou, volgens mij is dit wel het langste vangstbericht dat ik ooit gemaakt heb. Hoop dat je het niet beu bent.

Dan nu maar eens een lekker tongrolletje in roomsaus samen met wat op de huid gebakken zeebaars. Da’s beter als heel de week alleen schar van je berg te moeten eten. Nietwaar Ome Dré???

Hank Perrée

www.wiesje.net

        Hank Perree=== Maandag 03 oktober 2011 ===


Ik ben geen grote schrijver maar bij deze wil ik toch eens een uitzondering maken.
Op 1 oktober zijn we s’avonds uitgevaren met Wiesje om nog eens op de tong te vissen, het was een prachtige avond.
Het gezelschap aan boord kon niet beter, en de schipper was grandioos.
Na een nachtje te vissen hadden we meer dan 50 tongen(zover zijn we gekomen bij het tellen, we hadden het druk met vissen dus kunnen we er wel een paar vergeten tellen zijn), 3 mooie gul, scharren, bot, wijting en hondshaai bijna in de boot.
Onderweg naar de vis stek zagen we 3 bruinvissen, ook een aparte ervaring.
Nu dat was voor ons een van de beste trippen die we gedaan hebben met de boot, en wij kijken ernaar uit om nog eens te kunnen meegaan met Hank.

groetjes Paul en Katty

     

 Katty en Paul=== Maandag 03 oktober 2011 ===


goeie dag hier een vangst bericht uit loenen aan de vecht.                                                                                                                                                                                                                        

goeie dag,hier een vangst bericht uit loenen aan de vecht.afgelopen zondag met me neef mark wezen vissen vanaf den helder.de afgelopen 3jaar zijn we alle keren met cees spong meegeweest.cees heeft een canadese boot die is voorzien van twee motoren van ieder 370 pk.waar door je snel op je bestemming bent,en altijd even vedder kan als de gewone booten.cees heeft de goeie eigenschap dat ie pas naar huis gaat,als iedereen ze vissie heeft gevangen.top toch.we zouden zondag mooi weer krijgen nou dat was het,alleen wat een mist smorgens,je zag nog net een hand voor ogen.we hebben een wrak of 7 afgevist.met meerdere driften op allen.lekker gevist ik had er 12 en me neef mark een stuk of 20, maar niet alleen kabbeljouw ,ook steen bolken. en wat we beide nog niet hadden gezien was een rode poon die door mark werd gevangen.wat een mooi beessie,die mooie kleur op zijn vleugels vonden we zeer biezonder.de grootse gul die gevangen werd was rond de vijftig cm.ik heb er vijf meegenomen voor de pan.vanavond van gegeten,nou ik lus het elke dag wel.er kunnen 12man op de boot.met ze 14ne bij mekaar.cees de schipper en ben de matroos.ben staat al achter je om je te helpen, voor dat je in mekaar verwaard zit,das is pas snel.die man kan knopen uitmekaar halen,als dat hans klok kan toveren.top ben.we hebben gevist met twee haken,beide voorzien met pieren, en een met een octopus.ben je niet snel zeeziek,dan is deze afvaard altijd de moeite waard.

groetjes en vangse allemaal.

 Ron en Mark uit Loenen=== Maandag 03 oktober 2011 ===


HEEL BIJZONDER

Een heel bijzondere viservaring met de Wiesje van schipper Hank Perrée.

Mijn vismaat en neef Jan en ik hadden het plan om een keer per boot een avond op de tong te vissen. Zelf ben ik bijna blind, ben slecht ter been en kamp met evenwichtstoornissen.

Bijzonder is dat schipper Hank voor twee mensen uitvoer zonder toeslag te berekenen.

Bijzonder waren de omstandigheden, bladstil, warm, extreme stroming waardoor “dik” water, zeer drukke scheepvaart.

Bijzonder waren de vangsten, kilo’s grote tongen plus de nodige bijvangsten zoals wijting, schar en een zeebaars.

Bijzonder was de service aan boord. Hengels, aas, eten en drankjes en niet te vergeten Hank zelf die ons met raad en daad terzijde stond.

Bijzonder was het overnachten aan boord, slechts twee slaapplaatsen zodat Hank op een matje in de stuurhut ging slapen.

Bijzonder was een ontbijt met gebakken ei en spek als afsluiting.

Hank heel hartelijk dank voor deze bijzondere ervaring.

Jan en Wim Stoop te Haarlem.

  Wim Stoop=== Maandag 03 oktober 2011 ===


Hoi vissers

Vandaag gaan vissen in Breskens op de schar, weer en de vangst waren goed te noemen maar de belefenissen waren minder fraai,mag ik hierbij de jongens van de KNRM bedanken voor de snelle hulp

die we groot nodig hadden,omstreeks middag uur de boot nog dringend moeten starten voor de kotter O2 die gevaarlijk langs de achterkant kwam aanzetten en geen aanstalten maakten om uit te wijken

daar we toch voor anker lagen met de anker bal opgestoken ,op de laatste 50a100m wat zeer kort is toch nog een andere koers op zette . Na een uur of twee later hoorde ik een storing op de marifoon,

wist toen direct dat er iets scheelde met de acuus die nog 8,8Volt stroom leverde,alle apperatuur uitgeschakelt de batterijen terug laten bekomen terug proberen te starten ,na 3 pogingen wisten we dat

het over en out was, we hadden toen nog 1 optie de KNRM op te roepen met de GSM die ons goed op een vakkundige manier hebben binnen gebracht ,bedankt hiervoor .

Gr. Witje Nieuwpoort  Delta 315Witje Nieuwpoort Delta 315=== Maandag 03 oktober 2011 ===


Beste vissers,

Zaterdag 1 oktober een topdag beleeft aan de MS Countdown van Harry Jansen.

Om 06:00u was de afvaart richting het ruime sop en na een stukje varen hadden we een mooie plek gevonden! Dikke baarzen gevangen tussen de 2 - 5 kg. En wat een topweer was het mensen.. Zonnetje, zacht briesje en een spiegelgladde zee, wat wil de mens nog meer?

Rond 17:00 waren we terug in de haven na nog een mooie toegift van een aantal mooie gullen, door Harry. Kibbeling is toch ook altijd wel lekker voor erbij..

Ja genoeg is genoeg als je met een aantal koelboxen terugkeert naar wal. Wat een spektakel was het die dag, onvergetelijk! Het leek wel of je met een lepeltje op de finten aan het vissen was, de ene na de ander had beet, en het was regelmatig vechten wie het eerst het net in zijn handen kon pakken....

Harry weet de stekken toch altijd weer te vinden en zijn klanten een onvergetelijke dag te bezorgen! Onze vriezers liggen weer gevuld voor het najaar en wij kunnen niet wachten om weer met hem op stap te gaan. Een echte aanrader dus als je vis wilt vangen.

Harry via deze weg weer bedankt, deze dag kan wederom in de boeken als een topdag!!

 Justin Dokman=== Maandag 03 oktober 2011 ===


beste sportvissers.

Wij van HSV T'GARNAALTJE zijn 2 0kt. weer wezen vissen met de Eendracht 2 van Henk en Catharina Bakker. We waren met 20 vissers aan boord .

het weer was uitmuntend te noemen ,dat was de vorige keer precies het tegenover gestelde (veel regen ),Henk wilde deze keer is alleen op de platvis proberen en ging daarom naar de franse trap ,tijdens de vaart zagen we nog 2 mooie bruinvissen zwemmen en spelen ,en dat was echt een mooie waarneming ,toen we bij de franse trap aankwamen zagen we ook een hele grote zeehond , toen we voor anker gingen klonk al snel het fluitsignaal van de voorzitter en gingen de eerste loodjes al overboord na 10 min. kwamen de eerste visjes al boven maar ze waren toch aan de kleine kant ,daarom ging hij na40 min. verkassen naar een ander plekje ,en daar werden grotere platvissen gevangen en ook ware de wijtingen wat groter.

we hebben in het 3 uur durende concours 167 stuks gevangen en er zaten echt hele mooie scharren bij (de grootste was 34 cm ) en na het concours zijn er nog 147 stuks bijgevangen die bijna allemaal een mooi formaat hadden.

de uitslag van dit 3 uur durende concours was alsvolgt

heren

 1 Joop de Hoog met 274 cm

2 Cenny Reijngoudt met 243 cm

3 Toon Vroegop met 237 cm

dames

1 mevr. Vroegop met 340 cm

2 mevr. Theuns met246 cm

3 mevr. Baselier met169 cm

de grootste platvis werd gevangen door Nico Voeten en dat was een schar van 34 cm

er werdt gevist met pieren ,en daar werdt schar , schol , bot , wijting , steenbolk en ook een knorhaan mee gevangen.

Henk het is nog steeds onvoorstelbaar hoe jij toch die specifieke plekjes weet te vinden.

we hopen dat we de volgende wedstrijd weer zulk mooi weer hebben, want zondag 13 nov. zijn wij weer van de partij.

en we hopen dan dat de wijtingen weer wat gegroeit zijn zoals ook de steenbolken want dan neemt Peter misschien wel een maaltje mee zij hij.

Henk en Catharina het was weer een superdag om met jullie mee te mogen varen, ik zou zeggen tot de volgende sessie.

met vriendelijke groet .

het bestuur.Ron Theuns=== Maandag 03 oktober 2011 ===


De Haai lijkt vertrokken te zijn!!!

Donderdag 29 september met de BIG-MARLIN mee geweest voor de laatste haaientocht van 2011. Ik was deze dag als opstapper mee en in totaal waren we met 10 personen. De groep bestond uit 5 personen uit Zoetermeer, 2 gevangenisbewaarders uit Belgie en een schoonvader en schoonzoon uit Vlissingen/Middelburg. Na overleg met de schipper besloten om eerst op de schar te gaan vissen om zo toch een visje te vangen want op de haai gaan vissen zou niets uithalen omdat de watertemperatuur 16 graden bedroeg en dat is te koud voor de haai zei Dre. Afgesproken werd om tot 14.00 uur op de schar te gaan en dan terug te varen naar de kering om een haaitje te vangen.

Dus vol goede moed vertrokken naar het Westgat en zodra we op anker lagen was het gelijk bingo. Iedereen ving volop scharren alleen Ruud en Henk (schoonvader en zoon) niet. Dre heeft ze een beetje wegwijs moeten maken maar ze hadden het zo onder de knie (snelle leerlingen). Het was weer een midzomerse dag met ontblote bovenlijven, in de middag na de soep zei iedereen dat ze eigenlijk al vis genoeg hadden ook Ruud en Henk. Wat wel opviel was dat de schar soms nog wat aan de kleine kant was maar er waren natuurlijk grotere exemplaren genoeg. Maar we bleven toch tot 14.00 uur hier vissen. De zee was weer een spiegeltje en de watertemperatuur is weer iets opgelopen naar 17 graden. Bob uit Zoetermeer ving een bot van 36 cm en was daarmee dag winnaar en ontving een mooie OKUMA zeemolen (gefeliciteerd).

Dus om 14.00 uur anker opgehaald en richting kering, al gelijk viel op dat veel bootjes aan het verkassen waren en dat was dus niet erg hoopvol. We hebben er 2 uurtjes gevist maar er kwam alleen maar steenbolk naar boven wel zijn er een paar mooie vissen (??) verspeeld. Dus helaas geen haai, maar wel super tevreden mensen die deze visdag niet snel zullen vergeten. Er werd zelfs met vis geleurd omdat sommigen veel te veel hadden gevangen. Allemaal weer bedankt en zeker tot de volgende keer. De aasvoorziening was steekzagers en leeglopers.

   Carlo van Rijen=== Maandag 03 oktober 2011 ===


Hey allemaal

Vandaag vanuit Neeltje Jans gaan vissen samen met twee gezellige 70-ers.  We vingen lekker schar en de mooiste vis was een zeebaars. Zo rond de 2 kilo, en dat op een scharonderlijn met haakje vier op 26 meter in volle stroming. Tegenn 14 uur van het water moeten gaan omdat er een zuidwestenwind kracht 5 opstak.

Morgen weer, ik hou jullie op de hoogte.

groeten

NicoNico=== Maandag 03 oktober 2011 ===


Hallo sportvis vrienden.

wij, h.s.v. 't Looze Vissertje zijn op 28 September weer, voor onze eerste wedstrijd na de vakantie, met de Eendracht 2 wezen vissen. Het weer was prima en nu maar hopen dat er ook een visje boven water komt. Om 8 uur starte Henk Bakker de boot om richting de Dorsman te varen. Na een klein uurtje varen konden de hengels,die al een dik uur klaar stonden, uitgegooit worden. En al binnen een paar seconden waren de eerste steenbolken al boven water. Wim Mathijssen was de gelukkige. En nadat Henk bij verschillende personen voor had gedaan hoe je steenbolken moest vangen, niet ver gooien maar langs de boot laten zakken, werden er meer steenbolken gevangen. Het werdt een uurtje hard werken maar vis kwam er boven. Dat is in het voorjaar wel anders geweest. Bij het keren van het tij was ook de steenbolk weg. Raar maar waar. Maar het was ook genoeg geweest. Daarna is er wijting gevangen nog erg klein. ongeveer 20 cm. en ook genoeg platvis maar ook deze was aan de kleine kant. Het zwemt allemaal weer. Soms was er wel een mooie vis bij. Ruud ving de grootste platvis 29 cm. en Cees de grootste rondvis een makreel. Ook Henk en Catharina, in de volksmond Katrien, Waren tussen door aan het vissen maar toen bleek dat Katrien meer ving dan Henk is hij maar gestopt. Ook de kreeft, gevangen door Cor Ros , is weer terug gezet. Hij zat vol met eitjes en moet maar voor nageslacht zorgen. Al met al hebben we een mooie visdag gehad en met 93 vissen was Paul Kats de dag winnaar, Cees Verstaai had er 87 en Marja Moelker had er 80. Deze 3 voeren ook het algemeen klassement aan. Cees op 1 Paul op 2 en Marja op 3. Alles bij elkaar zijn er 1002 vissen gevangen en dan zijn die van Henk en Katrien niet meegeteld.

Henk en Katrien wij zien elkaar weer op 26 Oktober.

Namens het Looze Vissertje Marja MoelkerM. Moelker=== Maandag 03 oktober 2011 ===


Afgelopen zaterdag, 1 Oktober 2011, om 6 uur 's ochtends aangekomen bij de Neeltje Jans voor een dagje zeevissen met sportvisserij Hoogerwerf. Volgens de weerberichten beloofde het een prachtige eerste oktoberdag te worden. Rond een uurtje of 6:30 vertrokken we met de Maatje Adriana, waarna we na een ruim uurtje varen voor anker gingen bij de Meerkerk. De zee was als een spiegel en een prachtige zonsopkomst mogen bewonderen, maar we kwamen natuurlijk voor het vissen. De vangsten waren de afgelopen tijd goed dus de verwachtingen waren zeer hoog gespannen. Het eerste half uur wilde het allemaal nog niet zo lukken, er stond een vrij sterke stroming waardoor we geregeld met andere lijnen in de clinch raakte en ook de vangsten bleven uit. Tot de schipper naar ons toekwam en ons een paar tips gaf. Vanaf dat moment kwam de omslag. De ene na de andere schar kwam boven water en al gauw hadden we een heerlijk avondmaal te pakken, wat was het prachtig!!

We visten nog een paar uurtjes door, genietend van het zonnetje en de vis. De einduitslag +/- 25 platvissen per persoon met als klapper een marktwaardige schar van 40cm die naar boven kwam tijdens de laatste keer binnenhalen. Na afloop nog een heerlijk koud biertje gedronken uit de bar want dat hadden we wel verdiend.

Kortom het was een prachtige dag, lekker weer en veel vis het kon niet beter. Zeker voor herhaling vatbaar!!! 

De hooggespannen verwachtingen zijn meer dan waargemaakt dus we komen zeker een keer terug.

Hoogerwerf bedankt en tot ziens..!

2 broers uit Oud-BeijerlandGyuri=== Zondag 02 oktober 2011 ===


halo zeevislanders ,hier weer een berigje van J.Jansen.

dit weekend nog gauw van het mooie weer genieten (als het erg tegen zit met een operatie die ik moet ondergaan dan kon dit wel eens de laatste weekend van het jaar zijn) en was woensdagmiddag al naar zeeland gekomen.

donderdag even wat aas gestoken en naar neeltje jans gereden en voor de kering aan de zeezijden op ruim20 meter diepte 22 vlinke scharren gevangen en 1 vlinke gul.

zaterdag weer even voor de kering op nagenoeg de zelvde plek weer de pieren de diepte in gegooid maar omdat het water zeer vlak was kreeg ik tog minder vaak beet dan donderdag en het viel wel op dat ik velle beten kreeg waneer wat golfslag was van voorbijvarende boten.

resultaat 2 weitingen 2 steenbolken en 8 scharren en veel loslaters (waarschijnlijk door de cirkelhaakjes).

groetjes Joop Jansen delta 1034Joop jansenr=== Zondag 02 oktober 2011 ===


Beste vissers,
Op 30 oktober kon de Newport Fishingcup doorgaan. Het weer was fantastisch en er stond een flinke stroom, dus hoge verwachtingen.
Er waren 62 deelnemers verdeeld over 11 boten. Er is gevist op een mijltje of 3 op de banken. Diepte variërend tussen 11 en 17 meter.
De vangsten waren niet denderend maar ook niet slecht op de vooravond van het topseizoen. Voornamelijk grote botten en maatse pladijzen zorgden voor gewicht. Maar ook meneer wijting en verschillende scharren waren van de partij. De winnaar, Georges Vermeiren (De Gulle)wist een 37 maatse vissen te vangen, waaronder zeer veel pladijzen. Proficiat Georges! Bert van EFSA werd knap 2de!
Bij de teams konden wij, Robbyfishzeehengelclub, een 2de plaats verzilveren. Enkel het Vriendsteam uit Nederland deed het beter. Proficiat aan de Noorderburen. 3de plaats ging naar EZV.

Volgende grote afspraak: Northsea Festival op 22 oktober, meer info kan je vinden op de website van het VVBZ.
Veel visplezier.
Groeten,
Bram Robby Fish ZeehengelclubBram Cole=== Zondag 02 oktober 2011 ===


Hallo zeevissers, De eerste mooie dag van oktober goed benut. Eerst een paar uurtjes bij de Oude Roompot gevist. Een mooie zeebaars, een schar en een tong maatje deurmat. Tegen laag tij naar de kering. Hier lagen bijna 20 bootjes. Ik denk dat men allemaal op een haaitje hoopte. Ik heb geen haai gezien wel kleine wijting, schar (8 stuks)' steenbolken, een tong van 47 cm en een mooie klus gulletjes tussen de 40 en 65 cm. De tong, wijting en steenbolken op kweekzager gevangen en de rest op pieren. Groetjes Marc

Marc=== Zaterdag 01 oktober 2011 ===


Bootvisdag "Sans Plomb"
Vrijdag een bootvisdagje gedaan op de Oosterschelde. We waren uitgenodigd door Sportvisserij Zuid West Nederland om mee te doen aan een experimentele visdag met alternatieve loodvervangers. De loodvervangers zijn ontwikkeld door Modified Materials. We waren te gast aan boord de van de MS Onrust met Burghsluis als vertrekhaven. Dit is de eerste visboot die ik ken met een vaste biertap op het hengeldek. Aan boord sportvissers, hengelsportbestuurders en vertegenwoordigers van Sportvisserij Nederland, Rijkswaterstaat, Sportvisserij Zuid West Nederland en de pers. Namens HSV Dreischor waren ondergetekende en Wessel de Wilde aan boord. Onder het genot van een bak koffie en een zeeuwse bolus was er tijd voor een praatje pot en veel bekende handen schudden. De bedoeling was dat we de loodvervangers gingen testen tijdens twee korte viswedstrijden. Eigen meegebrachte loodgewichten mochten niet gebruikt worden. Voor de ochtend sessie hadden we de beschikking over loodvervangers van het type composiet-bio-degradeerbare-loodvervanger. Mooi scrabbelwoord, maar in de praktijk betekend het dat het materiaal op den duur in het water uiteenvalt in niet-milieu-belastende materialen. De vangstverwachting voor de ochtend bestond uit kleine wijtingen en kleine bolken. De wedstrijdregelement was er op aangepast, we visten niet op gewicht of lengte maar gewoon op aantal. Er waren ruim voldoende controleurs om de gevangen vissen te turven. Er was een aparte prijs voor de grootste maatse vis uitgeloofd. De weersomstandigheden waren zomers, het was er kleverig warm en bijna windstil.
 
De eerste wedstrijd werd gevist op werpafstand vanaf de haven van Burghsluis. In de paar minuten die de vaartocht duurde had ik nog net de tijd om een nieuwe voorslag op de 14/100 gevlochten lijn te zetten. De eerste vissen van de dag waren allesbehalve minivissen. Ik stond naast Alex Overbeeke (De Strijenvissers), hij ving bij zijn eerste worp al een 30 cm schar, zijn derde draai bracht 2 maatse botten aan dek. In de tussentijd had ik ook een maatse bot kunnen vangen. Een paar tellen later was er op het voordek grote comotie, de aanwezig pers buitelde over elkaar heen om de vangst van Bas Dorst (HSV t'Zijpe) te vereeuwigen. Bas ving een zandhaaitje van ruim 60 centimeter, daarmee zette hij het lengterecord voor die dag alvast op zijn naam, niemand ging daar nog overheen. Op de boeg stond Nol Jurgens op het gemakje zeer fraaie scharren te vangen. Aan het einde van de eerste wedstrijd had ik zelf ook weer een fraaie aanbeet en kon iets groots tot bij de boot pompen. De verse voorslagknoop kon dat blijkbaar niet aan, er volgde een droge krak, een lelijk woord en daarna dwarrelde de voorslag compleet met onderlijn, vis en composiet-bio-degradeerbare-loodvervanger terug naar de bodem. Kort daarna was de eerste wedstrijd afgelopen en had ik slechts 1 streepje achter mijn naam. Er waren 2 deelnemers met 9 streepjes achter hun naam.
 
Na de lunch gingen we op pad naar de tweede wedstrijd locatie, pal achter de staaldraad van de Stormvloedkering in het zicht van Deltaexpo Neeltje Jans. Gezien de ervaring met gevlochten lijn had ik hier maar een ouderwetse Ugly Stick opgetuigd met 45/100 op de molen. Als loodvervanger hadden we hier de beschikking over gietijzeren loodvervangers, waarvan de 200 grams versie uitgerust was met klapankers uit de stal van Gemini. Hier waren er ook veel kleine bolken en wijtingen maar ook weer fraaie scharren. Zo vlak achter de kering was er een gierende stroming en bleef op den duur de 200 grams versie met klapankers niet meer liggen, het werd nylonbreien en kantklossen. Willem Westerweele (HSV Noord Beveland) ving een van de maatse  gullen. Jack Broeders (HSV t Alvertje) ving er de grootste zeebaars van 48 cm. Martijn Westdorp (HSV de Zeebaars) deed bij zijn laatste draai nog goede zaken, hij ving 3 vissen tegelijk. Aan het einde van de tweede sessie had ik 7 vissen op de kaart. Winnaar van de dag werd Nol Jurgens met meer dan 20 vissen over de gehele dag.
 
De loodvervangers zijn wat groter dan "echt lood" maar voor de bootvisserij is het extra volume niet echt bezwaarlijk. Het is mij in ieder geval goed bevallen. De overgebleven loodvervangers ga ik zeker ook bij de eerstvolgende kantsessie's gebruiken. Op de laatste foto liggen de "loden looien" van vergelijkbaar gewicht naast de "alternatieve loodvervangers". De loden looien zijn grijs, de alternatieve loodvervangers zijn zwart. Het was een mooie visdag, zo'n visdag "sans plomb", perfect georganiseerd dor SZWN en Modified Materials.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

    


Niek Romijn=== Zaterdag 01 oktober 2011 ===


Grevelingen, avondvissen vrijdag 30 september.

Afgelopen avond met vismaat Harry weer een avondje boot gevist aan boord van de Ms Theo. Zoals altijd werden we gastvrij ontvangen en kon een mooie visavond van start gaan. We zaten met een gezellige volle bak aan dek wat overigens niet tot kantklossen leidde. Zoals altijd hadden Harry en ik weer een gezonde competitie over het aantal gevangen vissen. Vrijwel heel de avond ging de stand een beetje gelijk op. Vlak voor het donker zaten we zo rond de 15 de man (voornamelijk steenbolken) en vanaf het donker werd er door ons met name wijting van 20-30 cm gevangen. Uiteindelijk konden we beiden met een eindstand van tegen de 30 voor ieder terugkijken op een leuke avond vissen. Het potje voor de grootste vis ging deze avond naar een jeugdige visser die een kwartier voor het einde een makreel van 33cm wist te verschalken.  

Groeten,Jan Willem H.