Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van oktober 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Woensdag 31 oktober 2012 ===


Dinsdagmiddag met afaand water pasr uurtjes aan het calandkanaal gezeten. Weinig beet en veeeeel vreterij. Kunnen we die mannen van discovery channel niet een bellen en vragen of ze hier een paar weken krabben kunnen komen vangen ??? Zitten dr zat,t is hier beter weer als op de beringzee en t scheelt ons een berg aas. Een schar en een schriel wijtinkje boven weten te krijgen, ze zwemmen weer. Volgende week weer een andere stek proberen, Groeten, Ron !!De krabman=== Woensdag 31 oktober 2012 ===


Zeevislanders
Vandaag om 4.45 uit bed om bijtijds in Zoutelanden te zijn,na een uurtje rijden om 6.00 uur aangekomen en om 6.15 lagen de eerste pieren in het water. Na de 2de hengel klaar gemaakt te hebben en te hebben ingegooid mijn eerste hengel opgedraaid waar 2 prachtige scharren zich aan de pieren hadden vergrepen.Om een lang verhaal kort te houden dit ging door tot laag water waarna het een tijdje stil was.Toen het getij gedraaid was begon de vis weer te bijten en dat ging door tot mijn pieren op waren.Had wel verwacht dat het drukker zou zijn met vissers ivb de weersverwachting voor de komende dagen maar er stonden er maar 5 .Dan de vangst deze bestond uit 28 mooie scharren en een 30 tal voornamelijk ondermaatse wijting, heb er 5 meegenomen voor de pan die net aan de maat waren . Volgende week nog eens proberen maar dan aan de Vlissingse stranden ook daar zullen jullie van horen.                    Leo uit Putte=== Woensdag 31 oktober 2012 ===


hello lezers,

gisteren met neef bram de late zeebaars gaan belagen op de westerschelde. prima gevangen, met een 3 tal maatse dr bij. prima vechtersbazen, ze staan goed dik.
grtzjanb2=== Woensdag 31 oktober 2012 ===


Dinsdagavond nog even naar Zoutelande gereden. Begonnen rond laag water 20:00 uur en doorgegaan tot 23:00 uur.
De vangst één zeer mooie tong, 5 scharren ( 4 meegenomen) en tiental wijtingen die hopelijk allemaal terug zwemmen.
Ook dichtbij was de schar te vangen maar dan wel van een iets kleiner formaat.

Mvg,
Willem KVIS=== Dinsdag 30 oktober 2012 ===


Beste Visvrienden Vandaag nog een naar het strand geweest om te proberen wat vis te vangen, de verslagen op de site zijn zo goed dus vanmorgen vroeg vertrokkene naar strand,het was wel,lekker druk maar het viel nog niet mee om een berg vis te vangen, zoals hetnaltijd te lezen is , ik heb 14 grote scharren gevangen en 1 kleine zeebaars en ook nog 4 wijtingen aan de maat ,toch nog lekkermgevangen en het was ook nog goed weer ook dusnwatnwil je nog meer, ik heb gevist, met Pieren zagers en tappen allemaal van de Fixet uit s,Gravenpolder het was goed verzorgd,van de week nog maar eens proberen want is een goed tij Gr. WillemWillem=== Maandag 29 oktober 2012 ===


Zondag weer eens naar Zoutelande gereden met m'n vismaat Frans.

S'morgens eerst gaan steken aan de Oesterdam en om ongeveer 15.00 uur vertrokken richting de vis.

De eerste uurtes gevist met een hengel en een enkel visje gevangen, toen het donker was geworden kwamen de mooie scharren aan land en ook een aantal mooie wijtingen.

Jammer van de wind, die best wel hard was, maar ja je kunt niet alles hebben.

Gevist tot ongeveer 20.00 uur en samen ongeveer 25 mooie scharren meegenomen.

Tot het volgende bericht.

Groetjes,    Jac en FransJac=== Zondag 28 oktober 2012 ===


beste medelappers

zaterdag vroeg vertrokken om kans te maken op een plaatsje op 1 van onze favoriete stekken aan de waterweg.
gevist van 7:00 tot 15:00 met prima pieren en steekzagers van mario (supercatch/St. Willebrord).

Begonnen om een poging te doen om de laatste tongen op het droge te halen.
Deze bleken er niet dik meer te zitten ,maar toch een mooi exemplaar van 30cm en 39cm weten te pakken.

Zoals veel berichten al vermelden, heel veel wijting op dit moment.
Daarom om niet teveel kleutervisjes nutteloos dood voorbij te laten drijven, overgestapt op 3.0 haken.

In de hoop om wat vroege gulletjes te pakken niet te zuinig met azen en zoeken naar de diepe waterweg.
Na een klein uurtje kon een mooi exemplaar van 62cm de verleiding niet weerstaan en belandde daarmee op 't droge.
Daarna geen gul meer gezien, maar tijdens de zoektocht toch nog een kleine 27 wijtingen (30/35cm) boven gehaald.

Al bij al een geslaagde dag zonder al te veel regen.
totaal zo'n 40 a 45 vissen op het droge gekregen waarvan 30 meenemers.


Groetjes van "De Lapper"
Maurice van Boeckholtz

Maurice van Boeckholtz=== Zondag 28 oktober 2012 ===


Zaterdag gevist in de omgeving van Neeltje jans.Voor het vissen uitgebreid kennis gemaakt met mijn buurman, een hele symphatieke ,wat later van pas kwam met het nood weer wat ons bijde overviel.Ik ben op een gegeven moment bijna getroffen door de bliksem die op nog geen vijftig meter van mij in sloeg.Bijgekomen van de schrik keek ik om me heen en zag nergens mijn buurman,ik ben hem gaan zoeken en gelukkig stond hij een eindje verder een plasje te doen.Ook hij bleek gevlucht te zijn voor het onweer en de grote hagelstenen,na dat de buien over getrokken waaren hebben we er nog een beetje om kunnen lachen.Over de vangsten,ik heb in de tijd dat ik heb kunnen vissen toch nog 8 scharren kunnen vangen en een paar gulletjes die weer zwemmen.

Groeten Frank.

 

 

 

 

 Frank Ernest=== Zondag 28 oktober 2012 ===


Zondag.

Vrijdag avond met hsv de Krabbe eem avondwedstrijd gevist ik kan heel heel kort zijn waarschijnlijk door foute wind de gehele week

zijn alle vissers (1 dame en tig heren) in hun hemd gezet door junior die de enige vis die gevangen is op het strand wist te landen.

Op naar aanstaande zondag de volgende wedstrijd met hopelijk meer vis

Leo hsv de Krabbe Leo=== Zondag 28 oktober 2012 ===


Zeevislanders,

Donderdag besloten om zondag middag te gaan vissen bij Hansweert, heb hiervoor weer net als de week ervoor online aas besteld bij Johan Bijl Zeeaas. Heb honderd wedstrijd pieren besteld en twee ons slikzagers. Ik heb dit via de pakketdienst zaterdag morgen ontvangen. Vanmiddag dus gaan vissen aan de kant naar vlissingen toe net na Hansweert. Het weer was zeer goed, de wind recht op de kant en had dus hoge verwachtingen. Had hier al eerder gevist en heb daar al eens leuk wijting gevangen. Maar vanmiddag bleef dit bij een spiering en een mooie bot. Gevist met twee piertjes en een slikzagertje op een haak. Heb met dwarrelijnen gevist met ankerlood, wat nodig was door de flinke stroming die er stond. Hen de vis weer netjes terug gezet na een fototje.

Volgende week weer eens een andere stek proberen.

Vangse,

  sander=== Zondag 28 oktober 2012 ===


Beste Visvrienden,

Door de goede berichten en het lekkere weer een visavondje aan de Waterweg gepland.

Dit keer alleen op pad omdat mijn maat verhinderd was, minder gezellig natuurlijk maar ja soms overwint de zin om toch te gaan en niet voor niets!

Gestart net na hoog water en gebleven tot het water net weer een beetje ging stijgen. Mijn vangst kwam overeen met de berichten van de afgelopen tijd.

Van alles wat gevangen 2 tongen, 1 gulletje 1 bot en een stuk of 10 mooie grote wijtingen en nog een aantal mini,s

prachtig weer en ook nog eens windstil het leek wel voorjaar.

opvallend genoeg niet veel last van krabben gehad waar een ieder over klaagt.

Sla ze aan de haak!

groet JohanJohan=== Zondag 28 oktober 2012 ===


27-10-2012
Wezen vissen bij Maassluis 1,5 uur voor hoogwater tot 1 uur na hoogwater.
Had veel eerder daar willen staan maar de weer berichten hielden mij thuis.
Uiteindelijk toch besloten om alsnog te gaan om mijn overgebleven aas van woensdag op te maken.
Bij aankomst prachtig weer, hoorden wel van medevissers dat het s ’morgens wel flink had geregend.
Ook was het zoeken om nog een plekje te vinden, tjonge wat was het druk.
Gevist met alleen zagers en na de eerste inworp gelijk een mooie wijting dit ging door tot hoogwater en daarna niets meer gezien.
Gevist met 1 hengel en jojo montage.
Resultaat na 2,5 vissen toch nog 7 mooie wijtingen weten te vangen en allemaal 30+.
Groetjes Wilco
Vianen


Wilco=== Zondag 28 oktober 2012 ===


Zondagmiddag, de weersvoorspelling was goed ( zuidoost tot oost aantrekkend tot kracht 5 ) beetje regen verwacht en ook het middagtij viel gunstig dus na de vangmarathon van vrijdag nu naar de waterweg getogen, hopen op wat groter spul. Één hengel mot jojo ver weg en één met afhouders iets minder ver. Verse pieren en mesheften op de haken en wachten, en wachten en wachten................ Na 2 uur een meuntje en een scholenbaarsje dat de klas uit was geschopt op de teller verder alleen maar vreterij wat de klok sloeg. Waar zitten toch die gullen die je normaal al vanaf augustus kon vangen. Ik en vele medevissers met mij leggen de schuld bij ons nationale troetelproject maasvlakte 2. Want feit is dat sinds ze daar begonnen zijn met opspuiten de vangsten in de waterweg sterk zijn teruggelopen. Maar goed, 2 uur na t hoge nog een papgulletje en een mooie wijting weten te vangen. Dit waren de enige 4 vissen die de krabben te snel af waren. Binnen 3 minuten haken schoon leeg. Volgende keer wordt t écht een avondsessie, kijken of t dan beter lukt. Gegroet, Ron !!De krabman=== Zondag 28 oktober 2012 ===


Zaterdagavond aan het strand te zoutelande wezen vissen.
Bij aankomst was het al aardig druk dus ging ik 2 vakken links van het speeltuintje zitten. De eerste worp was gelijk al raak. Het weer was prima een lekker zonnetje en windje in de rug. In totaal 8 scharren voor in de pan en 14 wijtingen nog wat klein spul teruggezet. Lekker gevist en nog even staan kletsen met een van de 3 limburgers had nog wat aas over dus heb ik maar aan hem gegeven.

De groeten en vangse, Gijs

 gijs=== Zondag 28 oktober 2012 ===


Zondagmorgen om half zeven op het strand van zoutelande samen met mijn vader en oom. Gewoonlijk zijn we al ruim voor laag water aanwezig maar we hadden niet zo veel pieren kunnen steken zaterdagavond voor het donker werd. Vorige week was vooral het opkomende water de beste tijd en dat wilde we nog wel een keer proberen. Gelijk de eerste worpen leverde al doubletten op met mooie scharren en een enkele kleine wijting. Begin van het komende water leverde ook nog leuk vis op maar naarmate we steeds verder achteruit moesten met de hengels werden de vangsten alsmaar minder. We konden simpelweg de vis niet meer bereiken ze zaten er vast nog wel maar niet binnen werpbereik. Dat dit bepalend is of je vis vangt bleek wel uit onze buurman in het vak naast ons hij gooide niet zo ver en had ook maar drie vissen. Ons totaal aantal gevangen vissen zal rond de 60 à 70 vissen hebben gelegen waarvan we er 43 maatse hebben meegenomen. Ik las van de week al mensen die twijfelen aan de vangstberichten van anderen die wel goed vangen. Persoonlijk vind ik dat jammer en daarom heb ik er nu maar een foto van gemaakt wat ik normaal nooit doe en ik ook niet of dit lukt.Rene de jong Delta 1098=== Zondag 28 oktober 2012 ===


Vrijdagavond zo uit het werk door naar Zoutelande om te vissen. Zo n twee en half uur voor laag water begonnen. Heel veel stroming zowel met opkomend als afgaand water. Met afgaand het beste gevangen, maar weinig schar. In totaal zo n 17 maatse wijting 3 scharen een redelijke zeebaars gevangen. Pier of zager maakte niet veel uit. Meeste wijting dichtbij de kant. Prima kant om te staan met Noordenwind. Alex=== Zondag 28 oktober 2012 ===


Kantbericht van zaterdag 27 oktober 2012

LW in Walcheren om ca 20.00 u dus een prima getij, alleen de wind zit al een hele week in de verkeerde hoek maar toch.... vissen. Omdat aanlandige wind eigenlijk beter is, gekozen voor de noordzijde van Walchren bij NNO wind. Achter de golfbaan gaan kijken maar dat was toch te gek. Golven van zeker 6 m met heel grote rollende golven. Met het zonlicht er doorheen was het wel een prachtig schouwspel, maar daar kwamen we niet voor.

Terug naar de zuidkant, eerst gaan kijken bij Joossesweg. Daar zag het al beter uit, wel een aardige branding maar wind in de rug. Uiteindelijk beland bij het Speeltuinje rond HW. Er stonden al enkele vissers en er pakten enkelen, van de ochtendploeg, in. Er kwamen toch nog redelijk wat vissers bij. Welnu bij afgaand water enkele scharren en redelijk wat ( te kleine ) wijtingen kunnen scoren evenals een zeebaarsje. Pieren of zagers maakten niet zoveel verschil, wel de verdere afstanden en de rode bezemafhouders. Tegen de kentering stond veel stroom, viel daarna weg omdaarna weer flink aan te trekken. Bij op komend water gingen de vangsten ongeveer op dezelde voet door. Bij mij bleek alleen toen wel de dwarrellijnen met haak 1.0 favoriet voor de schar (eigenlijk gemonteerd om de kleine wijting te vermijden). We hebben met z'n drieën een 70-tal visjes gevangen waarvan de helft ongeveer voor de pan. Het weer was prima, wind in de rug zon op de buik en alleen in het begin en aan het eind een flinke bui. Nog dank aan de vriendelijke buurman uit Tholen voor de pieren.

De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zondag 28 oktober 2012 ===


zaterdag de 27 -10-2012.

we hadden afgesproken te gaan vissen  hij kwam me halen om na waarde te gaan ,

eerst na brouwers in b.o z ff babbelen om het aas te gaan halen en dan na waarde gereden aan gekomen stonden al wagens klaar ff betalen  en dan na boven om alles klaar te zetten voor de wedstrijd van af 12,45 na de hele dag gezeten tot 15.45  niks gevangen 1 krab en de rest had ook wat gevangen .dus daarna gestopt om door te gaan  na dixhoorn om daar het voer te halen ,

 zag goed uit daar compliment er voor van ons kant en daarna na vlissingen op de boulevare .

aan gekomen hadden we plek op het strand later kwamen er meer om te gaan vissen er stond er een die had vis gevangen vlakbij  en toen ging me broer er mee praten en hoorde dat wij die 2 waren die ook veel op visvangsten stonden ff kennis gemaakt,ik ook maar later kwam het water,

op ik had een beet krab en me broer had 2 wijting  --en 2 scharren op het laast uit gehaald die was jan de strandjutter -en-nico de zeehondetemmer

      jan de strandjutter=== Zaterdag 27 oktober 2012 ===


Vanmorgen vanaf 11.00 uur staan vissen bij de brug over het Calandkanaal. Tot 13.00 uur ter hoogte van het bankje aan de kant van Rozenburg. Vangst nihil. Vanaf 13.00 uur gevist aan de overzijde, op eens soort van kademuur aan de andere kant van de brug. Eerste inworp meteen een steenbolk, goed begin. Daarna echter weliswaar een paar beten, maar die wist ik niet te verzilveren. Een keer vast blijven zitten in ik denk de vaargeul, alles af. Volgende keer toch eens met ankerlifters vissen... Ik had gehoopt op wat schar of wijting, viel dus een beetje tegen. Gevist met pieren (een paar dagen oud, roken dus goed) en gezouten pieren. De volgende keer eens een nieuw stuk strand van Maasvlakte II proberen, ben benieuwd of je in het pas geopende stuk dieper water kunt bereiken.

Groeten,De bottenkoning=== Zaterdag 27 oktober 2012 ===


Vanmiddag de één na laatsye wedstrijd gevist die mee telt voor het kampioenschap van WSV-Reimerswaal. Gevist aan de Tramper te Hansweert. Visserij viel niet mee , zelfde verhaal als twee weken geleden bij Waarde 14. Wat spieringen en mini baarsjes. Zelf wist ik vier spieringen op het droge te krijgen . Voor één van die vier moest ik wel heel veel moeite doen . Viel net op de kant eraf , half in het water, water was  al behoorlijk aan het zakken dus je raadt het al ... uitglijden op de stenen en natte voeten als resultaat . Maaaaaaaar , de spiering had ik wél. Deze 4 visjes met een totale lengte van 70 cm. was wel goed voor de eerste plaats . Dus toch goeie zaken gedaan . Opkomst was mager , 12 senioren en 5 junioren . Hopelijk komt er weer gauw een dag  om naar het strand te gaan . De visserij is daar ieder geval beter als aan de dijk.

Gr.E. de Rooij=== Zaterdag 27 oktober 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag met Jaap, Kees, John, Herbert, Paul en ik zei de gek(alweer) gevist op het Nollenstrand. Zo rond half zes gingen de eerste onderlijnen te water. We begonnen met regen en na een half uurtje stopte dat en werd het hagel..!! Lekker vissuh!! Als aas had ik zagers, pieren, witten en nog wat belegen tappen. De eerste drie draaien had ik twee wijtingen. Hmmm... Daar kwam ik niet voor. Later toch nog wat scharren bij gevangen. We hadden met z'n zessen (acht stokken) zo'n 60 á 70 vissen in pak em beet 3 en een half a 4 uurtjes vissen. Dus het was niet echt goed. Na de kentering is er practisch niks meer bij gevangen. Zelfs niet met een geclipt lijntje en heel ver weg. Toen wij zo rond half tien het padje in gingen korten kamen er zwarte wolken met pokke weer aanzetten. Dus op tijd gestopt. We hadden het al een paar keer zien lichten en horen donderen maar nu was het wel heel kort bij. En toch kwamen er nog vissers het strand op toen wij weg gingen ?????? Volgende week het NK. Ik hoop dat er vis zit.........?

Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Zaterdag 27 oktober 2012 ===


Vismaten,
Vismaat Dennis Zwiers vroeg vorige week al of we gingen vissen dus die afspraak was zo gemaakt. We wilden met z'n allen scharren gaan vangen dus dan moesten we naar Zeeland. De avond ervoor wisten we nog niet exact waar we gingen maar in ieder geval ging mijn wekker keihard vroeg af! Al gauw na de koffie in de auto en karren maar. Op de temperatuurmeter in de auto gaf het rond de 3 graden aan dus we gaan de wintertijd tegemoet. Heerlijk toch die wintervisserij? In ieder geval waren met zijn zessen, allemaal leden van vereniging het Zijpe, en besloten we om naar het Nollestrand te gaan bij Vlissingen. Lang geleden dat ik daar geweest was en weer een leuke kennismaking met deze stek.

Al gauw waren we paraat op het strand en na een half uurtje lagen toch de eerste vissen in de emmer. Ik begon met een wijting en daarna scharren. De vis waarvoor we gekomen waren. Afgaand tij en een mooie visserij tot de wind behoorlijk aantrok met slagregens erbij. Ik viste maar met 1 hengel en in die toestand was dat zat! Een half uurtje heb ik onder de plu gezeten en gelukkig is deze tegen een stootje bestand. Na de regen en wind klaarde het op. Jammer dat ik 3 draaien moest missen want dat scheelt vis. in de tijd daarna tot een uur of 8 lekker staan vissen en af en toe een vissie eruit. Was het helemaal bal daar aan het Nollenstrand, nee hoor. De visserij was niet je van het. Maar dat heb je niet voor het zeggen. Het afgaand tij was goed voor vis maar het opkomende tij was helemaal niets. Niemand kon de laatste draaien nog vis pakken.

Met de kentering draaide ik mijn laatste schar naar binnen en toen was de koek op. In de 2 uurtjes toch lekker kunnen vangen want had 8 scharren in de emmer en 2 graatmagere wijtingen die het sop weer in mochten. Rond een uur of half 10 weer ingepakt want er kwam naderend onweer aan en een heleboel regen en dat hadden we al zat gehad. Nu de spullen weer schoon zijn kunnen we ons weer gaan richten op Kijkduin want daar wordt het NK Kustvissen gehouden op 3 november.

   Met vriendelijk groet, Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zaterdag 27 oktober 2012 ===


Nadat ik woendag wormen was wezen spitten, vanochtend wezen vissen in Zoutelande (Speeltuintje). Van 5:30 tot 9:30 uur. De vangst viel niet helemaal tegen maar wel erg veel kleine vis. Circa 25 stuks gevangen.

7 stuks maatse scharren mee naar huis genomen. De ondermaatse scharren en wijtingen zwemt weer (hoop ik). Alleen met leeglopers gevist, had er nog een paar over en deze heb ik aan de buurman gegeven omdat zijn aas op was.

Het weer viel in het begin niet helemaal mee, met wat regen en hagel en in de verte af en toe een flits toch een leuke visochtend gehad .

GroetenRonnie=== Zaterdag 27 oktober 2012 ===


Gisteren naar Zoutelande geweest samen met willem, gevist bij de kerk van 15.00 uur tot 20.30 uur.
Willem ving 2 zeebaarzen bij afgaand water, de schar begon te bijten toe de ebstroom er goed in zat, en hard ook.
Ik had totaal 15 scharren en 4 redelijke wijtingen, Willem kwam helaas niet verder dan 2 baarzen en 2 scharren.Peter Deelen=== Zaterdag 27 oktober 2012 ===


gisteren 2 uurtjes wezen vissen op de waterweg (poorters haven)met een half uurtje hoog water en de rest afgaand water. Het eerste half uur redelijk veel aanbeten als het anker in de gul kon haken. Het viel mij op dat de aanbeten beter liepen met afhouders en kleine haken..wijting dus. En de jojo met een lekkere tros pieren erop richting vaargul had nog niet het gewenste resultaat,het moet nog echt wat kouder gaan worden. Toch blijft het zoeken naar een goede -niet vast zit-plek een uitdaging op de waterweg. Het beste resultaat geeft hier toch wel naar mijn mening opkomend water,maarja daar was ik te laat voor. resultaat:1 grote maatse wijting,2 ondermaats,1 gulltje en een gondeltje. Voor komende week mijn nieuwe grauvell kona molokai molen maar eens in orde maken. succes vissers het aankomende weekend!
ray

 ray=== Vrijdag 26 oktober 2012 ===


Vrijdagmiddag met mn vismaat theo paar uurtjes calandkanaal gedaan. 4 stokken opgetuigd met dwarrellijnen en afhouders ( liefst met wartel heren / dames ) en al aas pieren, zagers en mesheften. Maakte eigenlijk niets uit, overal vingen we wijting op met af en toe een bollekke. Bijna alle trekken leverde vis op, vaak doubletten van, over het algemeen, te kleine vis. Denk dat we in 4 uurtjes rond de 60 vissen zaten. Het aas vloog er dan ook doorheen en dat kwam deze keer niet door de krabben. Misschien dat de grotere wijtingen zich verstopt hielden tot het donker, dat gaan we dan vandeweek maar eens proberen. Tot die tijd buigende toppen gewenst, Ron !!De krabman=== Vrijdag 26 oktober 2012 ===


Gisteren Cadzand aangedaan met de schoonbroer (1ste keer strand). Verse pieren en diepvries, Alleen vis op de verse gevangen. Geen maatse vis gezien. De vangst: 2 zeebaarsjes, 2 kwabaaltjes (lomp), een bot en een scharretje. Ze zwemmen allen weer vrolijk rond. Gevist van laag naar hoog van 18u00 tot 00u30.Andy=== Vrijdag 26 oktober 2012 ===


Gisteren (donderdag) met mijn zoontje Danny in Zoutelande wezen vissen. Eerst in de ochtend snel even bij Ahoy hengeslport aas gehaald (was weer van een zeer goede kwaliteit). Daarna door vanuit rijsoord naar Zoutelande en daar om 10:30 uur aangekomen. Er stonden al 2 vissers die vanaf 08:30 uur er waren en hadden al redelijk wat schar en kleine wijting gevangen net voor hoog water. Toen het hoog was geen beet meer gezien. Maar goed ik na lange tijd mijn K2 Blue Metal hengels van 5 mtr. opgetuigd en voor Danny mijn Shimano Sea Bass van 3.90 mtr. pieren eraan en een eind richting het zoute gesmeten. Gelijk eigenlijk beet wat een klein scharretje opleverde die weer terug mocht. Daarna bleef het lang stil tot ongeveer halverwege afgaand tij de aanbeten elkaar opvolgde wat resulteerde in een aantal mooie scharren en wat wijting die nog wat mogen groeien al zat er af en toe een redelijke bij. Ook Danny ving zijn eerste vis een wijting waar hij maar wat blij mee was. Eenmaal tegen het laag aan stroomde het vrij hard waarna ook de aanbeten wegvielen die later bij dood tij en een gedeelte opkomend weer terug kwamen wat alleen nog wat wijting opleverde. Aas begon al op te raken waarna we na een patatje in het dorp gegeten te hebben richting Rijsoord zijn gereden.

Groet, Hans & Danny Muste

 

  Hans Muste=== Vrijdag 26 oktober 2012 ===


's Morgens opgestaan met serieuse buikgriep en paar keer dringend het kleinste kamerte moeten bezoeken.
Dacht dat het wel zou overgaan en de vissessie was gepland , aas was besteld dus toch maar vertrekken.
Waren redelijk vroeg in cadzand, laag rond 18:30 en begonnen om 13:30. Mijn buikgriep was duidelijk niet over meer nog voelde mij rot en overgeven. Twee keer tegen de palen gesch..en de vis wat gevoederd met mijn ontbijt.  Had niet veel meer zin in vissen en heb maar een stok laten liggen. Af en toe ophalen lukte nog net. Ben om 17:30 uur in de auto gaan liggen maar had toch nog 5 scharren. Mijn maat die wat verder stond had er 4 en 1 wijting. Al bij al nog goed gevist want de rest van de vissers was niet veel beter af. Tij en wind waren niet ideaal en volgende week eens een nieuwe poging doen hopelijk zoder dat misselijk gevoel. Scharren waren overigens niet erg groot zo'n 25 cm en eentje haalte de 30.
Gevist met gezouten en verse pieren.

Groeten, MilanMilan=== Vrijdag 26 oktober 2012 ===


Donderdag gevist bij speeltuintje Zoutelande, van 17.00 tot 20.00u. Vangst 5 stuks schar, mee voor de pan en 8 stuks wijting, terug voor de meeuwen. Opvallend was dat ik het beste ving rond de kentering van het tij. In het schemer/donker slechts eentje gevangen, de rest bij licht. N-O wind vooral reden van mindere vangst denk ik.SK=== Donderdag 25 oktober 2012 ===


Woensdag avond nog een paar uurtjes gaan vissen te Zoutelande. Tegen half 7 begonnen tot half tien.  Minder schar dan de laatste weken. Met twee man en slechts twee hengels een 10-tal ondermaatse wijtingen en twee botjes.

Het kan niet alle dagen feest zijn! willem Kvis=== Donderdag 25 oktober 2012 ===


Hallo allemaal

 

Een paar daagjes vrij, dus maar eens de nieuwe aanwinst, het hengelsportgedeelte van de Maasvlakte 2 gaan bekijken, met vanzelfsprekend een hengel in de hand. Want een oud gezegde zegt: "Met een hengel in de hand, vist men door het hele land"ofzoiets.

Ik heb de total lengte van deze "kunstmatige duin niet helemaal in het vizier, maar zo'n 6 km is het zeker wel. Er zijn 2 parkeerplaatsen over deze lengte. De eerst is voor de hengelsport en de tweede is voor andere activiteiten zoals kitesurfen. Eerst de eerste bekeken. Het was afgaand tij en bij half tij kan je zien dat er een klein zandbankje ligt die met hoogwater heel interassant kan zijn. Het weer was rustig dus veel branding stond er niet en de branding die er stond was vlak aan de vloedlijn. Dit kon betekenen dat diep water, vlak onder de voeten zou liggen zoals bij Zoutelande/Westkapelle. De 2de maar eens bekeken. Hier was een lange branding te zien, terwijl er bij de duinovergang (trappen) waarschuwingborden stonden voor gevaarlijke stroming. Erg verleidelijk om te gaan vissen als er niet 500 meter uit de kant een baggerschip constant zand aan het opspuiten was, waardoor er een blubberwater voor de kust ontstond. Deze locatie lijkt mij volgende zomer een perfecte stek voor de zeebaars; een lange branding en een sterke stroming.

Dus terug naar af.  eh... ik bedoel 1. Mijn spulletjes recht voor de overgang aan de waterkant gezet, op een kleine zandbank. Dit is ca 250 meter lopen. Links van mij, zo'n 70 mtr uit de kant, kwam er een zeehond kijken. Meestal blijven die toch ook in water waar nog een metertje of zo onder hen blijft staan om bij gevaar direct de benen,  eh.. sorry,  poten of vinnen te nemen. Ik ben geen werpkanon, maar kon met deze omstandigheden mijn loodje toch nog 110 mtr wegzetten. De 2de hengel zo'n beetje er tussen ingeworpen. Het binnendraaien getuigde niet van een steil talud dus een uurtje voor laagwater eens een stukje het water ingelopen. 30 meter uit de kant kwan het water nog niet tot 1 meter diep, terwijl ik niet de indruk kreeg dat het rap dieper zou worden. Nog maar eens van die plek ingeworpen zo'n worp waar van je zegt:  yeah!  zo moet-ie. Naar schatting 125-130 metertjes weg meen 1 geclipte haak, verwerplood 150 gr.zonder ankers. Dit bleef doodstil liggen.

Ook deze na 10 minuten binnen gedraaid en jawel 162 slagen a 1 meter en dit ging ook met het grootste gemak. Ik denk dat het nog iets van 4-6 redelijk zware stormen moet hebben om hier wat meer relief in de bodem te krijgen en wat zand weg te laten lopen zodat het diepe water voor elke redelijk werpende visser binnen bereik ligt. Na 2,5 uurtjes dan eindelijk een zeebaarsje van 24 cm die zijn avontuur tegen zijn schoolmakkertjes kan gaan vertellen. Het was intussen net door het lage tij en veel verwachtte ik er niet meer van. Dus maar ingepakt en enaar de papagaaienbek getogen, waar ik alsnog 3 mooie scharren (meegenomen) en tig wijtinktjes en gulletjes heb gevangen. Wel van die zwar verhalen gehoord dat een paar dagen geleden behoorlijke hoeveelheden maatjes witing is gevangen, maar als je er van de 40 stuks niet een bij heb zitten die maar in de buurt van 24 cm komt laat staan maats??!! Sorry, ik geloof allang niet meer in fabeltjes, behalve in die ik zelf vertel.

Laat je niet afschrikken door dit verhaal over dit strand, want misschien een paar honderd meter verder of terug vind je wel de juiste plek om dieper water te bereiken. Het is opgespoten zand wat niet overal even dik is opgespoten, dus putten zijn er zeker te verwachten, dit is ook aan het strand te zien. Ik beschouw mijn avontuur op deze plek dan ook als; Verkeerde plek, verkeerd tij en tijdstip, verkeerde weer en probeer het zeker later nog eens, maar dan in de avond met een stevig windje op de kop en springtij.

 

Vang-ze en groetjes

Jan Romeijn

HSV De Krabbe, Burgh-Haamstede

En vergeet niet:   8 december Krabbe troffee 2012.

'k zie je daar!!!Jan Romeijn=== Donderdag 25 oktober 2012 ===


Hallo,

Gisteren ook eens de scharren-kermis gaan uitproberen aan Zoutelande. Gestart een 3-tal uur voor laagtij en een 4-tal opkomende tij. De verwachtingen waren hoog gespannen gezien de positieve berichten... en vele andere vissers hadden waarschijnlijk dezelfde verwachtingen, de meeste vakken stonden vol. Het afgaande tij leverder echter weinig op: bij mij 3 zeebaarsjes en 1 schar, mijn maat 1 zeebaarsje. Kering van de tij zou wel meer vis op de kant brengen. Sterk up-tide vissen leverde de nodige vissen op, maar zeker niet die spectaculaire hoeveelheden, net zoals bij andere vissers in andere vakken. Uiteindelijke vangst: mijn collega: 5 scharren, 3 wijtingkjes en een baarsje, ikzelf: 13 scharren, 3 baarsjes, 7 wijtingkjes, 1 botje en 1 meuntje. Geen slechte vangst, maar als je vergelijkt met de vangstberichten van afgelopen weken, niets bijzonders. Een trend die ik vorig jaar al had opgemerkt in Zoutelande: na de zand-suppletie werken is de Zoutelande-stek waarschijnlijk wat ondieper geworden en moet er een stevige werpafstand overbrugd worden om bij de vis te geraken...als je in't midden van een vak staat, is 100m werpafstand niet voldoende meer, de vis aast tegen de 120-130m grens. Een uitzondering op deze regel zijn de stekken die vlak tegen de golfbrekers/ palenrijen gelegen zijn, blijkbaar heb je daar een soort uitstroom-geultje, waardoor op pakweg een 50-tal meter uit de kant veel schar bij elkaar ligt (een trend die ik vorig jaar ook al opmerkte). Mogelijk aast de vis in de nachtelijke uren ook korter tegen de kant, de meeste aanbeten kwamen tijdens de schemerperiode.

 

Greetz,Tim=== Woensdag 24 oktober 2012 ===


Vandaag (24-10-2012) gevist in de waterweg van 9.00 tot 16.00 (hw 12uur).

Gevist met 2 hengels, 4 mooie botten, 5 grote steenbolken, 4 grote wijtingen (maats, grootste 34cm), 2 gullen waarvan 1 ondermaats, 1 tong van 33cm.

Aas: zelf gestoken zagers en pieren.

Groeten, JeroenJeroen=== Woensdag 24 oktober 2012 ===


Met z'n drieen op zoek naar de scharren
Dinsdagavond nog met Johan en Dennis nog de aasresjes opgevist die we aan het wedstrijdweekeinde hadden overgehouden. Omdat we overdag gewoon mogen werken bij de baas, reste ons slechts een avondsessie met hoogwater en konden we niet op het strand terecht. We visten van halftij tot hoogwater aan de Stormvloedkering/Neeltje Jans. Bij de eeste draai was het bingo, we hadden alledrie al vis. Daarna liet ik een stilte vallen van ruim anderhalf uur terwijl de maatjes links en rechts gewoon doorgingen met elke draai vis te vangen. Ik de stille periode wist ik nog wel de grootste Noordzeekrab van de avond te vangen. Tijdens de kentering had ik nog een triplet bestaande uit 2 fraaie scharren en een dito steenbolk. Na de kentering kwam de vangerij weer een beetje op gang maar werd het tijd om huiswaarts te keren. De eindscore kwam voor mij op 7 vissen, Dennis 15 en Johan 21 stuks. Behalve scharren vingen we ook nog een paar bolkjes, wijtingen en een meuntje. De grootste schar van de avond was 29 centimeter. Ondanks dat het intussen eind oktober is was het weer nog bijna zomers en stond ik in de trui te vissen. Opvallend was nog dat we geen enkel pap-gulletje vingen aan de kering, normaliter is dat bijna een plaag in oktober.
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel
  


Niek Romijn=== Woensdag 24 oktober 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren met Johan en Niek nog een sessie gedaan. We stonden rond acht uur te vissen en zijn rond twaalf uur gestopt.(hoog rond tienen). Als aas hadden we de resten van zaterdag (pieren, zagers, slikken, tappen en zoute pieren. Gevist met m'n Mitchell Armada's pro 450. (Inderdaad geen Red-Metall). Gevist met de bekende wappers. Vanaf de eerste draai hadden we vis, mooie blanke scharren. Johan en ik bleven door vangen na de eerste inworp alleen Niek bleef steken. Heel raar. Maar toen de kentering kwam kwam Niek op stoom. Eerst een joekel van een krab en vlak daarna een triplet. Twee scharren en een bolk. Zoals gezegd tot twaalf uur gevist met als resultaat Johan 14 scharren 4 bolken 2 wijtingen en een meuntje. Niek 6 scharren en een bolk en die joekel van een bewegende schaar(krab maar die is weer netjes teruggezegd evenals de rondvis). En ik zei de gek had 15 scharren een wijting en een bolk. We hadden dit eigenlijk niet verwacht maar stiekem wel gehoopt. Zeker na het toch wel iet wat teleurstellend verlopen Federatief Kampioenschap. Zaterdag nog maar is kijken of ze ergens anders ook zwemmen......

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Woensdag 24 oktober 2012 ===


zou het ook aan de wind richting kunnen liggen vrijdag 20-10  heb ik ook wel 50 stuks gevangen in zoutelande,waar wel 50 vissers aan het vissen waren en door elkaar werd er veel vis gevangen maar ook 2 plekken van mij af ook geen een visje zo als ik jouw vangstbericht lees, niet om andere vissers een bakwijs temaken daar voor is deze site niet voor bedoeld

sport groet wijnandw lokhorst=== Woensdag 24 oktober 2012 ===


dinsdagavond wezen vissen in zoutlande ,aangekomen om 18;30 uur , de zon ging juist onder, er ware nog 6 vissers aanwezig, hoog water om 21;35 uur, eerst een babbelke gedaan met de vissers , sommige waren er van 11 uur in de  voormiddag ,dus een vis-sessie van.....7 uren en die visser had er 4 scharren gevangen,de andere hadden ongeveer  het zelfde gevangen,dus om de 3 uren 1 schar, de vissers waren vertrokken om 19;00 uur  ik liet me niet afschrikken door de bittere waarheid, gewoon omdat ik een trip heb gedaan van 110 km.tweer was heerlijk ,geen wind ,muziekje ,lekker biertje erbij en de avond kon dus niet stuk;, de 2 shimano's met zagers en  pieren begonnen te vissen, mijn bedoeling was te vissen tot 3;50uur laag water, om 20 uur geen beet, ik dacht stilte voor de storm,,, 21;00 uur veel stilte voor de storm,22;00uur veel stilte weinig storm ,,,,,,23,00uur  totaal stilte , en ben het afgetrapt,ik  dacht nog aan die vissers die er heel de dag zaten, en voor 4 scharretjes,puur de waarheid, en als ik hier lees dat ze hier 30  scharren en 20 wijtingen terug gooien,dan ligt zoutlande ergens in in florida of lanzarote,ik kan ook schrijven  dat ik er 60 scharren heb gevangen en 25 wijtingen heb terug gegooid, neen hoor bescheidenheid siert de mens,voor de eerlijke schrijvers zou ik zeggen ,vang ze    -:)

grtjs ricorico=== Woensdag 24 oktober 2012 ===


hallo mede vissers.maandagavond in de veerhaven in breskens gevist.begonnen om 17.30u tot 22.00u.hoog water om 20.25u. nog nooit zoveel rommel gezien .na 5 min.zaten de lijnen vol met haar,plastic en andere troep.gevist met dwarellijnen wand met afhouders ging helemaal niet van de troep.de vangst,een drama.1schar en 2 beten gezien.gisteren restant leeglopers opgevist in de haven van terneuzen.geen beet gezien.hopelijk word het aan de zeeuwsvlaamse kant snel beter.groeten en vang ze                           

pietp.c.witte=== Woensdag 24 oktober 2012 ===


Dinsdag overdag naar Zoutelande geweest. Gevist van 10:45 tot 18:30. Laag water om 15:00. Gevist met pieren, zagers en zoute pieren. De vangst 12x schar, 3 x scholenbaarsje, 1 pieterman en 16x ondermaatste wijting (zwemmen weer). Bovendien een stuk of 10 wijtingkjes verspeeld door rondtollende wijting (haaklijnen afgebroken). Heerlijk weer gehad. Nagenoeg windstil, geheel zonnig en een graad of 22. En dat voor eind Oktober. Het rare was wel dat alle schar in de ochtend is gevangen. Later leek de schar volledig verdwenen te zijn. Vanaf dat moment alleen nog maar wijting gevangen.

FrankPinochat42=== Woensdag 24 oktober 2012 ===


Hey,vissers,

Woensdag nog eens geprobeerd om de vangsten van zaterdag over te doen. Dat sloeg effen tegen.

Vangstplaats was weer Zoutelande. Tijdstip was ook hetzelfde . Drie uur voor - tot  vier uur na laagwater. Als aas gebruikte ik zoute pieren en zagertjes , en enkele tappen. De ingezoutte pieren vingen het meeste.Alleen de wind was gedraaid. Nu oost in plaats van west.En een eindje verder was nog een bootje aan 't slepen ( zeer dicht tegen de kant ). Meer dan een uur moeten wachten voor er een eerste visje aanbeet. Daarna ging het ook maar mondjesmaat. Pas toen het water al zeer ver was opgekomen was er nog een opleving met het aantal aanbeten. Door de matige visserij was er nu en dan wat tijd voor een klapke met de medevissers. Waaronder ook enkele schrijvers op Zeevisland. Toch plezierig om deze mensen ook eens te ontmoeten op het strand.

Uiteindelijk 10 scharren mee naar huis genomen.Ook nog enkele scharren , enkele scholletjes en een meuntje teruggezet.

Groeten,Hugo ( uit Kapellen )=== Dinsdag 23 oktober 2012 ===


beste zeevissers

gisteren avond om 19.00 uur aangereden vanuit eindhoven naar yerseke om aas te halen bij dixhoorn,we dachten pakken maar extra veel want er word goed gevangen aan de nederlandse kust.Toen onze rit vervolgd naar het strand van zoutenlanden we waren er om 21.00 uur het was hoog water en na het uitladen van al onze spullen stonden we al gauw te klapperen met onze dikke strandstokken.Mijn maat was al wat vlugger klaar met de hengels in orde maken en gooide vast een hengel in met wat zeepieren eraan en binnen 5 minuten al beet ondermaatse zeebaars na een half uur vissen hadden we er al wel een 10 binnengehaald allemaal ondermaats dus alle terug,maar we kwamen voor de schar (die zouden toch als dakpannetjes voor de kust liggen)en ja hoor de eerste schar werd gevangen.Daarna elke keer mooie beten op alle 4 de hengels, onderste haak schar en bovenste haak wijting dit ging zo door tot een uur of 01.00 daarna werd het wat minder toch noch wel wat vissen binnen kunnen trekken maar niks byzonders.om half 3 zijn we in gaan pakken en waren om half 6 thuis. Het weer was supergoed de stroming was bijna niet te voelen (120 gr zonder ankers) maar van de vangst hadden we meer verwacht.Totale vangst 18 schar,1 bot,14 wijting,1 zeebaars.En de ondermaatse vis zwemt weer om lekker door te groeien.Al metal toch een geslaagde visnacht.

bart en dennis uit eindhoven.dennis van den berg=== Dinsdag 23 oktober 2012 ===


Maandag 22 oktober nog ff een paar ouwe stinkende pieren , overgehouden van bootvisdagje op de maatje Adriana op zaterdag 20 oktober met gasten van camping de Pekelinge, op wezen gebruiken op de na banjaard . Heerlijk weertje , geen wind , en de vangst, eigenlijk niet verkeerd. Toch nog 13 mooie scharren in 3 uurtjes tijd. Toen waren mijn wormen op. Vandaag dinsdag middag ook weer ff naar de banjaard geweest, nieuwe pieren wezen halen in westkapelle , mijn vader op gehaald richting banjaard.viel vandaag beetje tegen , eindstand 10 mooie scharren , 2 scholen Baarsjes en een mini gulletje van 10 cm. Weer mooi weer en geen wind. Op naar de volgende visdag. Succes weer allemaal.Davisje=== Dinsdag 23 oktober 2012 ===


Maandag. Maandag middag met de lente zon heerlijk gevist te Zoutelande. Het strand stond vol met vissers die van het mooie weer genoten. Ook de vangst was goed in twee en een half uur met twee hengels en met pieren en zagers in totaal 25 vissen gevangen. Mooie grote scharren een enkele kleine, maatse wijting en steenbolk. Ook mijn buren heb ik geregeld een visje boven zien halen.  

Leo (hsv De Krabbe)Leo=== Dinsdag 23 oktober 2012 ===


Goedemorgen,

 

Maandag wezen vissen met 4 man. Bij Zoutelande, je zou toch denken dat wordt zeulen met vis na afloop?!

Begonnen om ca. 10.00 uur tot 15.30 uur.

Zeer matig! De buit: 12 scharren aan de maat, ca. 4 kleine zeebaarsjes en nog 3 heeeele kleintjes... (Gul o.i.d.)

Krabmans is toch nog aanwezig, en misschien ook wel garnaal die een pier ook best lekker vindt?!

Prachtig weer... te prachtig denken we. "Komt de wind uit het oosten waaien, sta ik voor jan nop te draaien!"

Gevist met mooie pieren. Ook nog een schar gevangen op gezouten pier, dat werkt dus...

1 hengel met bezemsteeltjes en 1 met dwarrellijn. (Dwarrellijn beter...)

Jongens tot volgende keer..

 

Ben, Ray en matenBen sorgedrager=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Afgelopen zaterdagmiddag een kleine 3 uurtjes gevist aan het strand van westenschouwen, vrij dicht tegen de kering aan. Opkomend water vanaf 12 uur. Half 3 gestart en eerste  aanbeet pas tegen 4 uur,1 scharretje net aan de maat. Mijn buurman vertrok toen, gelijk met ons gestart maar helemaal niets gevangen en ook geen aanbeten. Daarna begon het wat te lopen. Half 7 gestopt met 6 mooie scharren en 1 bot. Alles op zagers gevangen, afstandhouder en haak 4. Het aantal aanbeten begon pas zo'n anderhalfuur voor hoog water leuk te worden. Juist iets minder ver gegooid dan mogelijk, omdat er een diepe geul lijkt te lopen, waar je soms bijna de lijn op verspeeld. Ver gooien leverde niet meer aanbeten op, leek zelfs eerder minder. Zuidwesten wind, 2 bft, prima weer en leuke middag met mijn zoontje. Deze week gaan we voor de avondsessie met lamp en zo.

Goede vangsten voor iederen!Molly=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Vandaag gevist in Westkapelle.

1 schar en 1 zeebaars,zijn voor de pan.De rest: 3 kleine zeebaars en 3 kleine platvis zwemmen weer.

Droevig resultaat als je de vangstberichten leest.Ooste wind is niet top.

 

 

 

 Jan. Visclub Zeevism-Olen=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Zaterdag weer wezen vissen bij Harlingen, gevist van ongeveer 11:00 tot ongeveer 14:00, moor weer rustige zee en 2 botjes, m'n vader was ook mee maar die ving niets, jammer dat de weermannen en vrouwen het weer verkeerd voorspeld hadden, rond 12:00 draaide de wind al richting het noorden. Volgende keer hopelijk meer vis.

Groetjes Klaas JanKlaas Jan=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Hallo Zeevissers.

Vanmiddag gevist,van 14 uur tot 18 uur bij Rozenburg in de Waterweg

Met 1 hengel en een enkele haak 2/0,laag water in Hoek van Holland om 14.26.

Tot het 17 uur bleef de stroom richting zee gaan,het ging met 150gram ankerlood.

Vangst 4 maatse wijtingen,geen kleintjes en  2 steenbolken.

Tot de volgende keer .

Adri OostvoorneAdri Oostvoorne=== Maandag 22 oktober 2012 ===


 vandaag  gevist in zoutelande van 11 tot 17u veel vissers goed weer geen vis waar zitten die mooie scharrefony=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Afgelopen weekend wezen vissen Neeltje Jans.

Tsja de buit was erg mager voor een hele middag en avond een 4 tal scharren.

Redelijke maat. De dag erna de pieren opgemaakt maar de teller bleef op 0.

Wel zag ik mijn buurman een visje vangen en dat waren wel erg kleine platvisjes.

Werden toch zonder pardon in de emmer gegooid.

Tsja wat een sportvissers !

Volgende keer maar weer naar de Walcherse kust.Jack=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Hallo vissers, Afgelopen zondag met mijn vader, oom en neefje naar het strand geweest bij zoutelande. Begonnen om 10 uur s' morgens en doodgevist tot 15.00. Om een lang verhaal kort te maken hebben we vanaf de eerste draai tot aan de laatste draai steeds wel wat gevangen. In het begin met het zakkende water was het voornamelijk 1 visje tegelijk. Rond het lage water zat er af en toe een indraai bij zonder vis toen het water eenmaal op ging komen zaten er doubletten en trippletten bij. Eind van de visdag hadden we in de zak 95 scharren, 4 botten en 1 tong dit alles was de maatse vis. Aan ondermaatse vis hadden we nog zeebaars, schol, puitaal, en een gulletje. Als je tijd hebt en vis wil vangen aarzel dan niet langer en ga naar het strand.de De Jongetjes Delta 1098=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Hoi  Hoi
Vandaag weer naar Zoutelanden geweest,prachtig weer maar de vis liet verstek gaan vandaag,wat ik ook deed of probeerde verweg dichtbij het maakte niet uit het was maar mondjesmaat.De vangst op een uur of 6 vissen bestond uit 20 schar 2 zeebaarsjes 1 bot en 15 wijting met 2 man teweten Swa en LeoLeo uit Putte=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Vismaten,

Na een biertje en een snack die maatje Johan perfect verzorgd had zoals altijd gingen we op pad naar Rockanje. Rond kwart voor 5 aangekomen stond Fred van Toledo ons al op te wachten. Of wij zo vriendelijk wilden zijn om het parcours uit te zetten! Ook dat nog haha. Uiteraard eerst een nummer trekken en dat was nummer 6. Ik wist dus al dat ik links zou staan bij de opgang. Niet een van de betere plaatsen overigens.

Enfin op pad maar weer en na een kleine wandeling bij de 2e slag op het strand iets naar links getogen.

Na het uitzetten werden de spulletjes weer uitgestald en konden we weer gaan beginnen. Fred stond rechts van me op nummer 7 en Hennie Wuyts op nummer 5. Links van Hennie stonden Peter Robert en zijn dochter Djamila.

Om 18.00 uur begonnen en ik starte met de feeder met de onderlijn volgeregen met slikken. Na een tiental minuten waren de haken helemaal leeg. Gelukkig had ik voldoende aas bij me. Maar het duurde lang, erg lang voor er een visje boven kwam. Op het moment dat ik stopte met de feeder had ik nog niets en dat was na anderhalf uur. Trouwens naar mijn mening had niemand nog wat. Dan maar verweg met de Shimano. En waarempel zag ik een scharminkel op het strand komen. Een glasgrondel of tewel een 1 punter. Daar moest ik het even mee doen. Na een uur later nog zo 1 en dat was het dan. Fred had niets en Hennie kon in de laatste draai een spiering vangen.

Hij was er maar wat blij mee zeg. Peter had ook 2 grondeltjes maar hij werd weer voorbijgestreefd door zijn dochter die 1 grondel en 2 botjes kon scoren.

Om 21.00 uur wederom ingepakt en weer naar de auto. Daar vernam ik van maatje Marcel en Johan dat het rechts beter was. Ze scoorden dus goed de mannen zodat ik maar moest bekijken of dit een schrapper zou worden ja of nee.

Naar de uitreiking ben ik niet meer geweest want ik was het nu meer dan zat en prijs zat er toch niet in.

Thuis met een biertje in de hand op de bank in slaap gedommeld om later weer fris en fruitig naar boven ging om verder uit te slapen.

Volgende weekend weer lekker scharren trekken zover als het er nu naar uitziet dus wie weet!!Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Maandag 22 oktober 2012 ===


 Vismaten,

Na een korte nachtrust van zegge en schrijven 3 uurtjes was ik rond half 7 weer in de tuut voor de Federatiewedstrijd van ZuidWest Nederland wat zich zou afspelen op de stranden bij Kijkduin. Bij de carpool parkeerplaats van Oude Tonge kwam ik de mannen van Dreischor tegen. N.L. Dennis Zwiers, Henk Vane en Niek Romijn die meereden met nog een aantal mannen.

Op weg dus naar het opvanggebeuren in Den Haag waar het al aardig druk was. Na een lekkere bak koffie konden we rond half 9 de kaarten in ontvangst nemen en waren we weer op weg naar het strand. Op het parkeerterrein kwamen we de mannen van Oosterschelde Zierikzee tegen en koden we de kaarten uitwisselen. Gelukkig hoefde ik maar een klein stukje te lopen en kon ik me posteren voor het Atlantic hotel op nummer D-21.

Dit had nog enig zoekwerk want de nummers waren gestolen op het strand. Eenmaal geposteerd de hengels weer uit de foudraal gestoken en kon het voor mij gaan beginnen.

Dat dit een andere visserij zou zijn had tot het gevolg dat ik de onderlijnen nog even moest gaan verbouwen.

De feeder zou ditmaal het werk moeten gaan doen en het was zaak om voor de rest van de wedstrijd op te gaan letten wat de omgeving zou gaan doen.

Heerlijk weer was het en een kleine branding deden de harten sneller kloppen want dan zou er zeebaars zitten. Na het beginsignaal zou dat gegeven flink tegenvallen want op deze stek was er weinig te vinden. Mijn beide buren visten verder weg n.l. op de bank en na de bank. Ik had een mooie put voor me en heb deze dan ook helemaal doorzocht.

Ik kon na 2 uur 1 klapper op de feeder waarnemen wat resulteerde in een baarsje terwijl mijn buren na 4 uur vissen op elk 3 vissen stonden.

Árthur van Tienen viste alleen ver weg op de bot want voor hem was het ook alleen maar trainig. Ook hij wist maar 1 vis te verschalken.

Johan Rombouts die een 4 tall plaatsen links van me stond had 1 bot maar hij pakte in de laatste draai nog een bot erbij.

Het zou toch een keer leuk zijn als ik dat stukje mazzel kon overnemen van hem! Na het eindsignaal weer ingepakt en gauw naar de auto want we hadden nog een wedstrijdje te gaan op Rockanje wat om 18.00 uur zou gaan beginnen!

Ín ieder geval niet veel vis te bekennen op Kijkduin sua dat wordt spannend voor het NK over 2 weken wat daar vervist zal gaan worden.

De andere mannen wisten ook niet echt te onderscheiden in vis alleen Overweele van Dreischor die 8 vissen pakte en Marcel die 4 vissen kon vangen vielen in de prijzen. Op naar Rockanje zou ik zo zeggen!Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Vismaten,
Vrijdagavond de 19e oktober moest het gebeuren de 8e wedstrijd alweer van Hengelsport Hoek. Plaats van handeling boulevard te Vlissingen. Na het werk rapido de spullen ingeladen en de warme prak naar binnen gewerkt om even zo snel naar de hengelsportzaak te rijden. Daar onder het genot van een bakkie het aas veilig gesteld en het visserslatijn opgevijzeld. Toen iedereen aanwezig was in colonne naar de boulevard gereden en konden we het strand op. Ik had steknummer 6 en om 21.00 uur het sein om te beginnen. De verwachting was dat er schar zou zitten en die zat er dus ook maar eerst moesten we het afgaande water trotseren. Rechts van me konden ze al oversteken naar een zandbank wat menig visser deed. Ik moest nog even wachten want de bank was nog niet droog. Tot overmaat van ramp voor sommigen kwam er een schip voorbijvaren die menig visser zijn hart sneller deed kloppen. Het water kwam namelijk nog terug helemaal het strand op.

Voor mij betekende dit achterstand want had nog niets. Toen ik eenmaal op de bank stond begon de vangerij. Mooie scharren, eind in de 20 cm, kwamen in de emmer en na een uur of 2 kon ik een 5 a 6 scharren noteren. ik liep wel achter op de anderen zo viste Patrick van t'Slot een aantal dubbeldraaien met schar het strand op en dan gaat het hard. Verder kon ik horen van Ineke die met een versnapering aankwam dat Johan en Marcel iets voorstonden. Dar was uiteraard niet de bedoeling en moest ik nog een extra beentje bijzetten. Rond 01.00 uur stond ik op 10 vissen en had ik niet echt de hoop dat ik meedeed. Patrick had 13 vissen dus daar liep ik al op achter. Het was werkelijk zalig vissen want er stond weinig wind en op een druppel na bleef het lekker droog. Na het eindsignaal kwam het er uit dat mijn tegenstander in de competitie Johan 16 vissen had. Jammer want dat betekend dat de uitkomst van de competitie in de laatste wedstrijd zal vallen. 2e werd Kees Overweel en Patrick 3e. Johan Verwest en Marcel IJzenbrandt sloten de rij met respectievelijk 11 en 10 vissen. Dat betekende voor mij een 6e plaats en verspeelde ik de eerste plaats.

Rond 3 uur was ik weer in huis en mocht ik nog even slapen voor de volgende partij!Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Zaterdagavond op de NOORDPIER WIJK AAN ZEE wezen vissen. Begon rond een uur of 17:30 (hoogwater was om 19:50) tot een uur of 23:00 uur. Van begin tot eind was het werken! Het was letterlijk ingooien en binnehlane. De ene hengel beazen en de top van de andere lag al te klapperen! Was ook wel erg druk moet ik zeggen, de gehele buitenkant ston vol vissers. Het maakte niet uit waar je stond, de scharren, wijtingen, gulletjes en bot bleef maar boven komen. Mijn buurman die helemaal uit Arnhem kwam (voorzag mij van restantaas, circa 100 pieren waarvoor mijn dank!) besloot het met een hengel aan de binnenkant van de pier te proberen. Omdat hij aan de buitenkant zoveel vis binnenhaalde en hier voor zijn rust kwam en niet om zo hard te werken hahaha. Nou, het was ook aan de binnenkant ingooien en je hengel werd bijna het water ingetrokken. Zat stampesvol met Wijting aan de binnenkant. Om 23:00 gestopt, 47 scharren, 15 wijting, een paar superdikke botten en wat gulletjes waren de vangsten. Dat wordt deze week vis eten.

ZONDAG 21-10-2012: Ik woon dicht bij de noordpier dus ik ging gisteravond me aas opvissen. De Pier leek wel dood.....alsof het een spookplek was geworden. Geen visser te bekennen, een lage mist en een gure wind. Stond ik dan helemaal moedersziel alleen in de bocht van de Noordpier. Geen wandelaar te bekennen, geen visser te bekennen, zelfs de meeuwen waren vertrokken. Bij aankomst zag ik aan de windmolen al dat de wind van de totaal verkeerde kant kwam. Toch maar gaan vissen. Helaas niet de vangsten van de dag daarvoor weten te boeken. Een enkel scharretje maar de gul deed het wel beter vandaag. Om 19:00 uur begonnen en om 22:30 weer retour met een zak vis.

Vangze allemaal! Wordt een mooie winter volgens mij!My=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Hallo allemaal! Afgelopen zaterdag de Piet Meyvogel bokaal gevist op het strand van Katwijk. Mooie memorium wedstrijd waarvan de opbrengst naar de K.W.F. kankerbestrijding ging. We visten met 2 hengels van 09:00 tot 13:00 met afgaand water. Er werd met 72 deelnemers aardig wat vis gevangen. Veel kleine baarsjes, wijting, gulletjes, bot en ook nog een enkele tong. Zelf had ik 8 baarsjes, 6 wijtingen en een pieterman. Totale lengte van ong. 320 cm waarmee ik 2e in het vak werd en 4e overall (jammer Mischa, haha!) De winnaar van de wedstrijd was Piet de Baare met een totale lengte van 409 cm!! Gefeliciteerd nog Piet! Groeten JohanJohan=== Maandag 22 oktober 2012 ===Met de mooi weer voorspelling in het vooruitschiet besloten om zaterdag 20 oktober toch maar te gaan vissen in de waterweg bij maassluis. Om 6.30 weggereden uit valkenswaard. Aangekomen in maassluis even mijn aas opgehaald bij hengelhuis maasluis. Echt top aas kan ik melden. Gevist vanaf 9.00 uur tot 15.00 met laag water. de beste vangsten waren met 3 pieren en als laatste een stukje franse tap op de haak. De jojo onderlijn voorzien van een grote haak en kleine haak. In het begin veel last van de krabben. Het was vis of krab. Zaterdag in totaal 6 gullen gevangen de kleinste was 42 cm de grootste 54 cm. 5 wijtingen allemaal rond de 27 cm tot 31 cm. En om de dag goed af te sluiten op elke hengel nog een mooi tong van 28 cm en 32 cm. Een heerlijk dag langs de waterweg gezeten. Helaas de rotzooi van collega vissers op moeten ruimen. Het is toch niet zo moeilijk om je rotzooi ff in de prullenbak of mee naar huis te nemen. dank u....

a de ruitera de ruiter=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Op vrijdagavond 19 oktober 2012 meegedaan met de een na laatste wedstrijd van dit seizoen van Eef Hoek Zeehengelsport. Deze keer op het strand aan de Boulevard Evertsen te Vlissingen. Nadat ik mijn aas had opgehaald in Ouddorp zijn we in colonne richting Zeeland afgereisd, alwaar we rond 20.00 uur arriveerden. We waren deze keer maar met 15 man en ik had de laatste stek, dus nummer 15. Bij aankomst eerst ff handen geschud met de andere jongens van Zeevissport, te weten Leon van Westen, alias de beer van Borsele, en Eric v/d Dries. Zij stonden respectievelijk op nr. 12 en 11.

Om 21.00 uur klonk het startsignaal, dus mijn "basic"-onderlijn van simpele dwarrellijntjes, haakje 6, zonder enige versiering, voorzien van enkele sappige zeepieren zo ver mogelijk richting Zeeuws-Vlaanderen afgevuurd. Ver vissen was deze avond het credo, in de hoop op een aantal mooie scharren en misschien wat wijting of nog een verdwaalde zeebaars.

Al na 5 minuten wist ik een maatse, maar wel zeer magere wijting te landen. Een goede start! Na een uur had ik al vijf vissen in de emmer, waarvan drie mooie scharren en een meuntje (en de wijting natuurlijk). Geen klagen dus. Maar vervolgens anderhalf uur geen beetje meer gehad en geen visje gezien. Gelukkig wist ik deze visstilte het laatste uur te doorbreken, want ik heb er toch nog acht vissen bij gevangen, waarvan het merendeel bestond uit mooie maatse scharren.

Om 01.00 uur klonk het eindsignaal, dus snel de boel ingepakt en de vis laten meten. Mijn eindresultaat: 13 vissen. Geen eerste plaats, maar misschien op het podium? De uitslag ...: een (welverdiende?) 2e plaats. Uiteindelijk om 01.45 uur in de auto en terug de nacht in richting het mooie eiland Goeree-Overflakkee en rond 03.00 uur moe maar voldaan in mijn mandje. Ondanks af en toe een verdwaald regenbuitje toch een heerlijk avond gehad. Eef, Ineke, Kees en Mariëlle bedankt en tot de volgende keer.  

De hartelijke (vis)groeten, Kees Overweel, Zeevisteam ZeevissportKees Overweel=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Zaterdagavond geprobeerd een scharretje te vangen bij Zoutelande. We kwamen er om half negen ter plaatse en meer mensen hadden hetzelfde idee. Rond half tien werd het werken. Elke draai vis. Dit ging eigenlijk de gehele tijd zo door. De teller stond aan het eind van de avond op 30 mooi scharren, waarvan 20 stuks (25+) voor in de pan de rest zwemt weer. Wat wel opviel dat je ver moest gooien. Dichterbij was het vooral ondermaatse wijting.Deze avond nodigt zeker uit voor een herhaling.hans=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Zaterdagavond naar de Waterweg geweest. Tegenover de Stenaline gezetten. Gevist van 17:00 tot 22:30. Hoog water om 19:50. De vangst bestond uit 5x wijting (waarvan 1 maats), 1 steenbolk en een gulletje van 42 cm. Er zat zoveel krab dat de vis bijna geen kans kreeg. Na 3 minuten lege haken. Gevist met zagers en pieren.

FrankPinochat42=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Hoi Zeevislanders,

Kort berichtje. Zelfde plek aangedaan als twee weken geleden; gevist van 22.30 uur tot 02.45 uur. Vangst in aantallen vrijwel gelijk aan de vorige keer; nu 54x, bestaande uit 35x schar (waarvan 27 mee), 17x wijting (waarvan 5 maatse mee), 1 tong (33 centimeter; jammer genoeg niet de lap van de vorige keer) en 1 te klein gulletje. Kortom: Ietsje minder schar en juist meer wijting in de avond- en nachturen; die begint in lengte en omvang ook wat toe te nemen .... twee weken geleden alles te klein. Schat in dat deze tong de laatste vaarwel-groet van een zomer is geweest waarin, aan de Walcherse kust, mooie tongvangsten zijn geweest. Tot de volgende keer en dat zal voor de verandering eens een verslag van een dagsessie zijn .....

Groetjes en vang ze,De Middelburger=== Zondag 21 oktober 2012 ===


Vandaag, zondag 21 okt een wedstrijd gevist van t'Schietertje uit de Fijnaart.

Gevist aan het Beerkanaal.

Heel veel vis mn kleine wijting met hier en daar een uitschieter tot 38 cm.

De winnaar had 52 vissen.

Volgende keer aan het strand van Zoutelande.

gr ger g.lips=== Zondag 21 oktober 2012 ===


Vissers,

 

Na een lange tijd niets geschreven te hebben, hier dan toch weer een keer een vangstbericht. Van de week besloten om zondag na diverse positieve berichten eens een keer te gaan vissen op het strand. Het strandvissen op zich is altijd wel leuk al is het wel altijd een flinke reis om er te komen. Vandaar dat ik het zeeaas van de keer online besteld heb. En dit via de post thuis heb laten komen. Heb dit besteld bij jbijlzeeaas heb hier 100 wedstrijd piertjes besteld en 2 ons slikzagers en nog een pakje tappen. Heb gevist met een stukje tap een piertje en twee slikzagertjes. Heb hier 30 scharren aan gevangen welke allen boven de twintig centimeter en heb gevist aan het kustlicht bij zoutelande.  Heb gevist met twee hengels met afhouders en met dwarrellijnen. Welke ik ook bij bijlzeeaas besteld heb. Het maakte maar weinig verschil met wat voor lijntje ik viste. Volgende week misschien weer eens proberen aan het strand.

Groeten en vangse,

Sander

 Sander=== Zondag 21 oktober 2012 ===


halloben zaterdagavond wezen vissen bij de vuurtoren in westkapelle van 20.00 uur tot 06.00 s,ochten

de vangst was zeer goed 57 scharren waarvan 12 van boven de 25 cm vier grote botten van 40 a 45 cm

11zeebaarsen waarvan drie de maat  dus niet slecht voor een nachtje vissen.

groeten    matm.stiszinger=== Zondag 21 oktober 2012 ===


Hallo vissers,

Zaterdag gevist bij Zoutelande. Van zo' n drie uur voor laagwater , tot drie uur erna. Direkt van de eerste worp al beet. Er kwam regelmatig vis boven. Soms met twee of drie tegelijk. Alleen rond laagwater was het wat minder. Als aas gebruikte ik pieren en ingezoute pieren. De ingezoute pieren deden het veruit het beste. De vis moest wel redelijk ver gehaald worden. Vangst : een 50-tal vissen waarvan er 31 mee naar huis gegaan zijn ( 1 wijting 29cm , 1 schol 28cm , 1 tong 35cm , de rest scharren tot zo'n 30cm ).

Groeten,Hugo ( uit Kapellen )=== Zondag 21 oktober 2012 ===


Strandwedstrijd aan het Nollestrand ......De Makreel

 

Zaterdag de 2e strandwedstrijd aan het Nollestrand achter de tennisbaan gevist.

Om 10 uur gestart met 17 vissers,en direct kwamen de eerste scharren van mooie formaat aan land.

Met weinig wind en vrijwel droog weer vingen we tijdens afgaand water toch wat meer vis dan met opkomend.

De zagertjes en pieren deden het prima,maar ook een stukje tap tussen de coctail was prima.

Na 4 uur vissen had ik 19 scharren/botten in de emmer,goed voor 478 cm vis.....en een 1e plaats:)

Als je grotere aantallen wilt vangen moet je toch wat verder gooien!...dichtbij zit ook wel vis maar de grotere aantallen vang je toch echt op grotere afstand!

De nummer 2 Cennie Reijngoudt had 352cm met 14 vissen,en de nummer 3 Ton Verwijs had 13 vissen en 311 cm.

Vrijwel iedereen had vis in de emmer,en dat is altijd leuk,zeker ook voor de jeugdleden.

Tijdens laag water werden de vangsten duidelijk even een uurtje minder,maar met de vloed begonnen de vangsten weer aan te trekken.

Er werd nog een kleine pieterman gevangen en die zorgde nog voor een dikke opgezwollen hand,die na 3 uur weer van normaal formaat was gelukkig.....altijd oppassen dus met die stompekoppen!!!!!

Totaal is er 2585 cm vis gevangen,en 110 stuks.......een topwedstrijdje dus voor ons,want dat maken we hier aan de dijk nooooooit mee!

 

Op naar het NK kustvissen de 3e november,daar zal ik geen 19 stuks vangen als ik de uitslag zo eens lees bij het Federatief,die ook aan Kijkduin gevist werd!

 

Groetjes..... en draai ze eruit!!!

 

Kiske

  

 Kees Reijngoudt=== Zondag 21 oktober 2012 ===


Wedstrijd 8 Hoekzeehengelsport!

8 van de 9 wedstrijden gevist conclusie nog 1 te gaan. De vraag is kan Johan Rombouts zijn titel behouden? De kans is groot of zal de looting toch nog roet in het eten kunnen gooien bij de laatste wedstrijd?

Mochten er liefhebbers zijn die de uitdaging aan willen gaan om eerste te worden bij de Hoekzeehengelsport comeptitie dan kunnen zij volgend seizoen mee doen. Inschrijven gaat geheel gemakkelijk je meldt je aan door contact op te nemen met ons, dat kan via mail: info@hoekzeehengelsport.com of telefoon 0187-683232 of 0610395979. Als u aas nodig heeft, graag 2 dagen van te voren reserveren, mocht dat niet kunnen door omstandigheden omdat u nog niet weet of u mee kunt doen geen nood wij hebben doorgaans altijd aas op voorraad, maar het kan zijn dat een aassoort niet meer voorradig is. Aas of benodigdheden kunnen zelfs door het meetteam naar de waterkant worden meegenomen voor u en daar afgerekend worden te samen met het inschrijfgeld. Kortom vragen staan vrij er is atlijd wel iets te regelen. Het wedstrijd formulier 2013 zal begin januari beschikbaar komen zowel in de winkel als op de site. Paar zaken vooraf de wedstrijden zijn in het algemeen competatief gezellig, dat houdt in een ieder gaat voor de winst, maar de gezelligheid onderling staat centraal. Er worden 9 wedstrijden door het jaar heen gevist op de VRIJDAGAVOND waarvan er minimaal 6 mee gevist moeten worden om in de prijzen te kunnen vallen en het inschrijfgeld per wedstrijd bedraag € 5 zoals voorgaande jaren.

www.hoekzeehengelsport.com 

Uitslag Boulevard - 8e Wedstrijd   2012
           cm vissen punten
1 Johan Rombouts 387    16 1
2 Kees Overweel 327    13 2
3 Patrick van 't Slot 313    14 3
4 Johan Verwest 271    12 4
5 Marcel Ijzenbrand 244    10 5
6 Herbert van der Vlugt 231    11 6
7 Wim Meerdink 164      7 7
8 Erik van den Dries 146      6 8
9 Cor van de Linde 134      6 9
10 Leon van Westen 116      5 10
11 George Moerkerk 46      2 11
12 Peter Aleman 44      2 12
13 Ben Waardenburg 24      1 13
14 Jan Grinwis 24      1 13
15 Wim Vlietland 20      1 14


Hoekzeehengelsport=== Zondag 21 oktober 2012 ===


Federatief Kampioenschap ZWN Zout 2012

Zaterdagmorgen vroeg 05.15uur uit de veren voor het Federatief Kampioenschap 2012 bij Kijduin, Niek en Aad opgehaald en onderweg zijn Dennis, Henk en Herbert aangepikt om de wedstrijd kaarten op te gaan halen, een bak koffie te drinken en vooraf vooral even de mooie prijzentafel en ereprijzen klaar te zien staan. Ruim 160 deelnemers waren er aangemeld verdeeld over 5 wedsrtrijdvakken waarbij ik in vak E terecht kwam op het eerste nummer. Hadden we 2 weken terug hier voorgevist, in nu vak B met toen best een goede vangst, zat ik daar nu een flink stuk vandaan en deze keer tussen 2 golfbrekertjes in. Al vanaf de start ving links naast mij Martijn Westdorp (laatste nummer in vak D) kleine scholenbaarsjes en op een bepaald moment zelfs 3 binnen 5 minuten, ook mijn buurman rechts ging kleine baarsjes vangen en ik stond nog op de nul. Echter na een kleine 45 minuten ving ik mijn eerste botje, kort daarop gevolgd door weer een botje en zowaar een scholenbaarsje en weer een botje. Ik ving dus in hoofdzaak botjes terwijl links en rechts naast mij scholenbaarsjes werden gevangen, hoe raar kan het zijn. toen half de wedstrijd de wedstrijdcontroleurs weer langskwamen had ik 4 botjes en een scholenbaarsje op de kaart, en uit de informatie die ik van de controleurs kreeg was dit helemaal nog zo slecht gezien wat er in vak E gevangen werd, ook een belletje naar Niek leverde als informatie op dat er wel een visje werd gevangen maar veel meer dan hooguit 2 of 3 tot 1 of geen visje was het niet. In het tweede deel bleef Martijn links en Lowie rechts naast mij scholenbaarjes bij vangen en ook een paar botjes, gelukkig wist ik zelf nog 3 mooie botten bij te vangen waarvan de grootste 34 cm was. Toen de wedstrijd voorbij was en de controleurs mijn laatse vis was komen opmeten werd al snel duidelijk dat ik het erg goed had gedaan in Vak E. Met mijn 8 vissen goed voor 210cm werd ik vakwinnaar en 2e in het overall klassement, een uitslag waarvan je vooraf op hoopt maar als het dan ook nog lukt, kan je dag niet meer stuk. Martijn Westdorp werd 1e in zijn vak en 1e overall met (geloof ik) 235cm vis. Een mooi nieuw opgezet Fedratief Kampioenschap met 100 deelnemrs meer dan vorig jaar, waarbij ik met een mooie ere prijs en een schitterende nieuwe witte 5 meter Shimano Speedcast Surf BXG-6 naar huis mocht gaan en om in Niek zijn woorden te spreken, eenmaal thuis op de bank heerlijk bankzaken gedaan met een hele brede grijns.

Groeten Willem Westerweele HSV Dreischor

    Willem Westerweele=== Zondag 21 oktober 2012 ===


Zaterdagochtend richting het drukke strand van Zoutelande getrokken, was gelukkig een beetje op tijd dus hoefde geen kilometers door het zand te kuieren omeen plekje te bemachtigen. Meteen vanaf de eerste worp vis en het bleef zo maar doorgaan, bij elkaar een stuk of 25-30 scharren en nog een tiental wijtingen gevangen. 15 scharren zijn mee naar huis gegaan, de rest zwemt weer. Wat me opviel was naarmate he tij verder afging de scharren groter werden en hoe verder je weg viste hoe meer kans je had op een doublet. Ik viste met bezemafhouders en met een wapperlijn met daaraan verse pieren van Mario van Supercatch op een haakje 4, de wapperlijn heeft uiteindelijk wel wat meer vis opgeleverd, de wijtingen deden het daarentegen weer beter op de rode bezemafhouders. Vis ze en vang ze! 
Grt, Jeroen T.Jeroen=== Zondag 21 oktober 2012 ===


Vrijdag naar cadzand geweest. Aankomst rond 18h30 geen gul weer maar ja. de vangst was 11 schar.8 wijting,2 tong,1 gul 56 cm 

dariodario=== Zondag 21 oktober 2012 ===


Zaterdag wezen vissen in de nieuwewaterweg bij maassluis ,daar ik na 10 jaar de draad va het vissen weer had opgepakt ging ik uit van opkmend water. Echter bij aankomst in de middag met afgaand tij was de vangs direckt al goed te noemen.met de vloedstroom er in zit kan je gewoon je hengels op de kant houden want er viel niet te vissen.zodra het hoog was en de stroming weer wat minder werdt was er weer goed te vissen.het resultaat 3 mooie gullen. 28 wijtingen waarvan er 13 dik aan de maat. Dus voor een volgende sessie. Vissen vanaf hoogwater toot het eerste van het opkomende en dan snel inpakken en weg wezen. Goeie vangst gewenst aan de vissers die nog aan de slag gaan RonRon broxks=== Zondag 21 oktober 2012 ===


 

Slow motion
 
Langzaam maar zeker daalt de watertemperatuur in onze wateren, voor nu nog slechts zo,n 13,4 graden Celsius.
Dit betekend een aangepaste aanpak om de laatste baarzen van 2012 te bevissen, bij een lagere temperatuur van het water worden de baarzen trager.
Fast retreive is niet meer aan de orde, de oppervlakte visserij al helemaal niet meer.
 
Veelal zijn de baarzen in deze periode te vinden tegen de bodem in wat dieper water, uitzonderingen daargelaten.
Pluggen die voldoende actie laten zien bij een rustige gang zijn nu "hot"
Idem voor langzaam geviste softbaits dicht tegen de bodem aangeboden, mijn favoriet en al jaren succesvol is de lepel / worm combinatie.
 
Deze laatste levert keivast vroeg in het seizoen en zo tegen het einde leuke visserij op en prima vangsten.
Zo ook gisteren (20-10) vanaf de start een constant gepluk aan de worm, dit bleken kleine baarsjes te zijn, af en toe haakte je er één, ongelofelijk dat een baarsje van krap 35 cm. een lepel / worm combi te grazen neemt van 25 cm. lang.
Met enige regelmaat "knalde" er een wat grotere baars op, en groter is dan tot pak hem beet 50 cm.
 
Groot of klein, een meer dan leuke visserij, en jazeker, ze zijn er nog voor nu.
 
Vriendelijke groet, Harold
Harold@zeevisland.com
 
    

 Harold Team Zeevisland=== Zondag 21 oktober 2012 ===


Ben zojuist terug van een paar uur vissen in de Waterweg, schuin tegenover de Stenalijn, het laatste deel van de bosschages. Gevist van ca. 21.00 tot 0.00 uur. De eerste inworp meteen een zeebaars van 30 centimeter, de derde inworp een minigul van pakkum beet 23 centimeter. Toen begon het lijnenvreten, binnen de korte keren een, twee, drie onderlijnen geofferd aan de Waterweg. Daar baal ik altijd enorm van! Een aantal meters verkast en ik pakte mijn tweede gul, nog kleiner dan de eerste, een stuk of 18 centimeter. Helaas gaf het beestje de geest. Ook op die tweede plaats een paar onderlijnen verspeeld, we zullen maar geen kosten-baten analyse maken, want dan wordt ik een beetje deprie. Ik had in eerste aanleg naar de Steenen Glooiing zullen gaan, achteraf had ik beter naar mezelf moeten luisteren. Het had daar nauwelijks slechter kunnen zijn en ik denk minder vaak vast. Volgende keer beter.

Groeten,De bottenkoning=== Zaterdag 20 oktober 2012 ===


Federatief Kampioenschap
Vandaag zijn we uitgerukt om het Federatief Kampioenschap te vervissen aan het strand van Kijkduin. We waren met 3 Schouwse verenigingen afgereist. Namens Team Cordes Travel/ HSV Oosterschelde waren er Herbert, Willem, Johan, Marcel en ondergetekende. Namens Dreischor waren Henk, Dennis, Aad en Willem van de partij. Ook de mannen en vrouwen van de Krabbe waren van de partij. Deze keer was het Federatief Kampioenschap op een nieuwe locatie, door een nieuwe organisatie en volgens een nieuwe formule. We waren rond half zeven vertrokken, zodat we ruim op tijd waren voor koffie en sociale contacten in de inschrijflocatie Madenstein.
De andere teamers hadden vrijdagavond laat nog een ander wedstrijdje gevist en zouden wat later aankomen.Nadat de kaarten rondgedeeld waren mocht ik me opmaken voor een stukje lokale strandmarathon. Ik mocht naar het einde van het E vak met uitzicht op het haven van Scheveningen. Rond kwart voor tien kon ik de viskist van mijn natte rug laten glijden op een paar passen ten noorden van strandpaal 33. Snel de spullen opgetuigd en de onderlijnen geaast, zodat ik samen de andere 160 deelnemers om tien uur de eerste worp kon doen. Door het aardige herfstweer was het pittig druk op het strand met wandelaars en hondenuitlaters. Ook bleek ik op een drukke fietsroute te staan, want de meeste mountainbikers hadden grote voorkeur om over de 1,5 meter zand tussen mijn viskist en mijn driepootsteun door te willen fietsen.
De visserij was erg karig, ik bleef in het eerste anderhalf uur visloos terwijl mijn buren aan de rechterhand regelmatig baarsjes en een enkel botje vingen. Zij vingen hun vis in hoofdzaak dichtbij, dat kunstje lukte mij niet. Ik bleek zo ongeveer bovenop de strekdam te staan. Halverwege de wedstrijd kon ik ook verweg een baarsje vangen en was de nul van de kaart. Daarna was het even tijd voor prutsen en prullen, eerst een grote pruik gegooid gevolgd door het kapotgooien van de 55/100e voorslag. In het laatste uur kwamen er nog een baarsje en een grote bot in de visemmmer. Een belrondje langs de Dreischorse vissers gaf aan dat iedereen vis had, behalve Aad. Bij de mannen van Oosterschelde had iedereen vis op de kaart, dus dat viel niet tegen.
Er was een uitgebreide prijzentafel en een fraaie set aan ereprijzen uitgestald in Madenstein. Om half vijf was er al een prijsuitreiking, en eens niet voorafgegaan door een verloting, wat een genot. De 8 vissen van onze Willem bleken voldoende voor de vakoverwining van de E vak en 2e overall. Hij stond op het lage kopnummer van het E-vak, naast hem stond op het hoge kopnummer van het D vak Martijn Wesdorp, hij werd overall winnaar. Ook Marcel viste zich met 4 vissen nog in de prijzen, verder kwamen we er niet aan te pas. De rest van het team was intussen al weer op pad naar hun Zeenaaldwedstrijdje, inderdaad hun 3e wedstrijd binnen 24 uur. Het was een mooie visdag met helaas te weinig vis. Als dit de generale repetitie moet zijn van het Nederlands kampioenschap van over twee weken, dan valt er nog veel te verbeteren. Jammer dat onze Willem door een adminstratieve dwaling niet mee kan naar het NK, hij weet de vis wel te vinden op Kijkduin.
 
 
    
 
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zaterdag 20 oktober 2012 ===


Vandaag bij zoutelande geweest. Was redelijk druk daar. Op een strand terecht gekomen waar ik nog nooit gezeten heb. Vangst 17 stuks schar en (ondermaatse) wijting. Mn buurman kwam nog even vragen wat voor soort visje hij nou toch weer vast had. Bleek het een pieterman te zijn, en niet gestoken! Nog ff gecontroleerd via de vissengids-app op de appel, toch handig. Vang ze! (dat moet lukken nu)

CSK=== Zaterdag 20 oktober 2012 ===


Visvriendenen vriendinnen,

Vandaag het Federatief Kampioenschap gevist te Kijkduin. Vanochtend om kwart voor zeven afgesproken op de carpool te Oude Tonge. Aad, Willem, Niek, Henk, Herbert en ik zei de gek stonden te gieren in ons pak om te gaan vissen.(hoewel Herbert misschien nog wel wat langer had willen blijven liggen ivm de wedstrijd van Hoek die avond/nacht ervoor). Rond acht uur waren we in het 'opvanghuis' waar we onze kaarten ontvingen. Johan, Macel en Wim waren er na een zeer korte nachtrust(ook mee gedaan aan de wedstrijd van Eef Hoek) ook weer bij maar die waren al op het parcours  Ik stond in het A vak op nummer 27. Om tien uur klonk het signaal en vlogen er rond de 150 lijnen het zilte nat in. De eerste draai had ik direct een baarsje van 21 cm. Nou dat gaat goed!!! Dit wordt mijn dag dacht ik!!! Nou mooi niet. Geen staart meer gevangen. Wat ik ook probeerde het hielp niet. Het bleek ook het vak waar de minste vis werd gevangen. In de andere vier vakken werd toch wel meer gevangen. Zie de super prestatie van 'onze' Willem Westerweele Die werd namelijk 2e overall met 2.10 meter en 8 stuks vis. Klasse Willem!!! Op Aad na hadden we gelukkig allemaal een of meerder visjes. Helaas niet genoeg om in de prijzen te vallen. Alleen Marcel had nog prijs maar die was met Herbert en Johan al weer door naar een wedstrijdje (nummer drie binnen 24 uur) van de Zeenaald. Over twee weken het NK op het zelfde parcours hopelijk gaat het dan beter.....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Zaterdag 20 oktober 2012 ===


ooststaketsel nieuwpoort met opkomend tij  wijting en schol avolonte leuke visavend gehad 

mooie wandeling 

grtz christophe en pascal de valckde valck pascal=== Zaterdag 20 oktober 2012 ===


Vandaag zijn wij, mijn neef Johan de Jong en ik, samen gaan vissen. Normaal gesproken bestaat ons gezelschap ook uit Nico en Jan Machielse, maar helaas konden beide mannen niet mee. Gisteren hadden we nog gauw naar fam. v. Dixhoorn te Yerseke gebeld voor aas (wat geen probleem was) en zodoende waren we er klaar voor.

We wilden eerst richting Vlissingen gaan, maar omdat ons verteld was dat het dit weekend strandcrossen was, gingen we deze keer richting West Kapelle. Het was voor mij zeker 25 jaar geleden dat ik hier was geweest en voor Johan was het ook jaren geleden. Eerst gingen wij ons besteld aas ophalen. Als je echt voor goed aas en voor vriendelijkheid wilt gaan, moet je echt je aas bij fam. v. Dixhoorn te Yerseke halen, wat een prachtige mensen zijn dat.

Omstreeks 12.00 uur waren we in West Kapelle. Eerst hebben we een flink stuk de dijk afgereden en het was echt heel druk met de vissers. Nou, dan de dijk maar afgereden en een leuke stek opgezocht. We zijn gaan vissen onder de vuurtoren en na 5 minuten kreeg ik al een flinke tik op een van mijn hengels. Bij het binnendraaien was dit een gul van 42 cm. Kijk, dat gaf tenminste ons moed. Binnen een half uur haalde ik mijn tweede gul binnen van 38 cm. Hierna moest ik een uurtje wachten, maar mijn derde gul van 36 cm was een feit. Ondertussen had Johan ook minigul van 18 cm gevangen. Omstreeks  14.30 uur haalde ik nog een mooie bot van 28 cm binnen en daarvoor had ik net mijn vierde gul verspeeld. Deze viel net 3 meter vanaf de kant eraf.

Nou, voor de rest haalde Johan nog een mooie wijting van 33 cm aan de kant en een gul van 30 cm. Ikzelf ving de laatste paar uurtjes niets meer erbij. We hebben doorgevist tot ongeveer 17.45 uur, maar bij het opkomen van het water hebben we helaas toch in totaal 8 onderlijnen verspeeld.

We zijn toch met een tevreden gevoel naar huis gegaan en we gaan op zaterdag 10 november aanstaande wederom terug, maar nu meer de richting van domburg. We hopen dat dan Nico en Jan ook van de partij kunnen zijn.

Al met al is West Kapelle toch een leuke visstek, prima parkeergelegenheid voor je auto en er zit leuke vis. Wat wel vreemd was deze dag is dat er door ons en door onze naaste buren geen enkele schar werd gevangen.

    Johan Frijters, Sint Willebrord. (= Joske ut Boske)=== Zaterdag 20 oktober 2012 ===


super mooie visavond

vrijdagavond om 19.30uur begonnen met 4 hengels 

als aas gezoute pieren ,kweekzagers

gevist in zoutelande waar het om 11.36 laagwater zou zijn

door gevist 02.15 uur totaal vangst veel schar 38 stuks 14 stuks wijting klein van stuk

alle hengels afstandhouders met kleine wapperlijn

leuke visavond gehad boel in de auto en dan weer 250km rijden naar de veluwe [ ps het was zeer druk aan het water]

 groet wijnand,robert,johan,dennisw lokhorst=== Zaterdag 20 oktober 2012 ===


Omdat door de regen het forelvissen in oostenrijk niet door kon gaan vandaag het zoute maar weer opgezocht. De waterweg of het calandkanaal waren volgens de berichten de place to be dus met goeie moed, prima weer en pieren en zagers van het type boa consrictor naar m'n favoriete stekkie bij de kering gereden, want had na een paar keer guppenvissen op de ppgb nu wel eens zin om met de grote jongens te gaan sporten. Het begon goed, nog voor de 2e hengel in t water lag de eerste bot al op de kant maar daar kwamen we niet voor, dus de 2e hengel met geclipte jojo zo'n 130 meter uit de kant geparkeerd en hopen. Aan de andere hengel met wapperlijnen en kerstballen vergreep de ene na de andere bot zich aan het lekkers met af en toe een grondel en een papgulletje tussendoor. De eerste 2 uur continu beet maar toen de stroom eruit ging viel alles stil en zo bleef het tot het hoge water toe terwijl dit toch gewoonlijk de beste uren zijn. De verhalen over bergen maatse wijting zullen best waar zijn (heb meerdere vissers gesproken die t ook hadden gehoord) maar die vangsten gebeuren altijd als ik dr niet ben. Ben benieuwd of de vissers die nog doorgingen in t donker meer geluk hadden, ik ga t vandeweek nog eens proberen. Totale vangst : 15 botten, 2 ondermaatse gullen en 5 grondels waarvan de kleinste 5 1/2 cm. Gevist met pieren, messen en zagers ( deze waren favoriet bij de botten) VangzeRon !!=== Zaterdag 20 oktober 2012 ===


van vrijdag op zaterdagnacht met 5 man gevist bij zoutelande.

daar aangekomen moeten zoeken voor een plekje, dus ons groepje opgesplitst.stonden nog ongeveer 30 vissers.

begonnen met vissen om 21.30 tot 3.00 uur. 12.00 uur laag.

vanaf de eerste inworp vis ,vooral wat verderweg kwamen ze soms met 2 en 3 tegelijk. hooftzakelijk schar een paar wijtingen een enkele bot en 1 haaitje.

was voor mij de eerste in 30 jaar zeevissen, dus zeker een geslaagde avond/nacht.

aantal per man, rene 2, willem 7, chiel 20, rick 24, christ 31. de kleintjes en het haaitje weer laten zwemmen, en de rest voor de pan mee naar huis.

leuke nacht gehad en om 5 uur weer het bed in.

groeten uit bavel christ.christ sol=== Zaterdag 20 oktober 2012 ===


Hoi vissers

Schar is nog ver te zoeken aan de Zeeuws vlaamse kust.

Komt van zelf wel goed ??

Vrijdag avond gevist bij Cadzand van 21.00 tot 1.00 uur .

De vangst Adrie 1 zeebaars 1 tong 2 wijtingen en 2 scharren en ik  1 tong en 1 wijting 

gr Adrie en Imarimar=== Vrijdag 19 oktober 2012 ===


Beste vismakkers,

Als ik zo de vangstberichten lees is het langs de gehele kust een leuke en gevarieerde visserij. Ook op het WK strandvissen in Zeeland hoor ik zulke berichten. Zelf ben ik gistermiddag/avond met mijn maat Cok naar de Noordpier van Wijk aan Zee gegaan. Toen we rond 14.00 uur starten was er met afgaand tij redelijk schar gevangen en ook een enkele bot en tong. Wij starten met laag water en over de hele linie vielen de vangsten bijna stil. Een uur later kwam het water op en al snel vingen we de eerste scharren. Ik had grote haken gemonteerd want ik wilde alleen behoorlijke platvissen en misschien wijting of gul. Dit lukte aardig met haakmaten 2 en 1. Met enige regelmaat ving ik mooie scharren, wat wijtingen en een gulletje. Toen het donker werd ging de schar het nog beter doen en ving ik zelfs nog een aardige tong (33cm). Opvallend was het snelle kaalvreten van de haken, meestal waren de haken binnen 5 minuten leeg (door veel krab en garnaal denk ik). Zo rond 21.00 uur waren we door het aas heen en konden we terugkijken op een leuke visdag waarbij ik 18 scharren, 4 wijtingen, 1 tong, 1 bot en 1 gulletje ving. Ook Cok had een leuk maaltje vis net als alle andere tevreden vissers om ons heen.

VisgroetCor=== Vrijdag 19 oktober 2012 ===


 

Vrijdag 19 okt 2012.

Allereerst wil ik hierbij het Nederlandse dames- en het herenteam WK-kustvissen van harte feliciteren met de behaalde overwinningen. Wat een geweldige prestatie. En dat in eigen land, op de eigen zeeuwse bodem, proficiat. Eén minpuntje, en dat heb ik al eerder gelezen hier op de site, en vandaag ook aan de waterkant gehoord ...... kom je te dicht bij de deelnemers, je word gelijk weggestuurd. Even de dames en de heren aanmoedigen, even een kort praatje, even kijken wat voor onderlijnen of aas of werptechniek gebruikt werd, het was gelijk ...wegwezen, 20 meter achteruit. Dat verdiende in mijn ogen nu niet gelijk de schoonheidsprijs, sportvisserij Nederland!

Maar goed, deze site is niet bedoeld voor felicitaties of wat ook maar voor vangstberichten. En die heb ik er vandaag op mn laatste vakantiedag weer één. Vanmorgen met Dennis naar Zoutelande. Rond 8.30 uur aangekomen en de vis lag al op ons te wachten. Gelijk vanaf de eerste draai schar. Dat ging door tot laag water, toen krijgen we eindelijk tijd voor een bak koffie en een peuk. Toen de vloed er weer in kwam begon het bal overnieuw, de ene na de andere schar, afgewisseld met heel af en toe een wijting of zeebaarsje.

Geweldig, wat een dag vandaag, schitterend weer, veel vis, wat wil een mens nog meer? Ja, wat wilt ie nog meer, nou  van mij mogen er strenge regels komen wat betreft de honden op het strand . Dennis had vandaag tot 2 keer toe een akkefietje . De eerste keer  een gezelschap mensen die de vangst kwamen bewonderen, leuk, niks mis mee totdat de hond weg wilde, dwars door de lijnen, hoofdlijn finaal af, onderlijn helemaal kapot, zelfs de haken waren er af. Die zullen de baasjes misschien nog een keer tegenkomen. En dan ook nog met een stalen gezicht doorlopen of er niks gebeurd is, zelfs een excuses kon er niet af. Tweede geval was minder ernstig, dat kostte dennis alleen zn frikandellebroodje. Terwijl hij vis aan het binnendraaien was ging er zo'n hond met zn broodje vandoor.Maar goed , gemeente vlissingen er al eens over aangeschreven, die zouden er wat aan gaan doen, maar tot 2 weken geleden dus niks, noppes nada, nu gemeente veere maar aanschrijven, want voor de vissers is dit ècht niet leuk meer. Je hebt haast bijna meer tijd nodig om de honden in de gaten te houden dan je hengeltoppen .

Ik ga stoppen met m'n verhaal, voor iedereen .... wil je vis vangen, ga NU. Nu zitten ze er .

    

Groet , en harde rammelende toppen toegewenst . En let op de honden. oei, nu zou ik haast vergeten de totale vangst te vermelden. Dennis 35 vissen, ikzelf, ik weet het niet meer precies ... ben bij de 20 de tel kwijtgeraakt maar ik denk tussen de 35 en de 40.E. de Rooij=== Vrijdag 19 oktober 2012 ===


Vandaag van 11.00 - 15.00 nog even de Banjaard aangedaan.Was verbaast dat er weinig vissers waren, gezien het mooie weer.De vangst was overigens matig, deze keer met 2 hengels 6 mooie maatse scharren, zo,n 10-12 kleine platjes, 1 grondel en 6 mini baarsjes. Al met al regelmatig vis, maar geen Zoutelande vangsten.

M.vr.gr. J.de Visser

 John de Visser=== Vrijdag 19 oktober 2012 ===


hoi, gisteren na lange afwezigheid, terug de hengels genomen en naar blankenberge gereden, naar het westerstaketsel. begonnen om 12 u en gestopt om 17u.( hoog water om 16u ) vangst: 8x schar,2x bot,2x wijting en 1 tong. schar en tong meegenomen ( alle vuil ook ) de rest van de vis weer laten zwemmen. ( en gevist MET vergunning ) kan er mij iemand vertellen of je nu ook een vergunning moet hebben in nieuwpoort?bobo=== Vrijdag 19 oktober 2012 ===


Hallo,

We zijn vandaag ook weer op scharre jacht geweest.

Maar bij de Joosesweg moet je niet wezen volgens mij, gevist van 10 uur tot 14 uur met rezultaat 7schar, 1maatse zeebaars+10 mini zeebaars(<12 cm),1bot,

De dag ervoor bij zoutelande(speeltuinje), 15 schar, 12 wijting, en een bot.

Groetjes,Ab=== Vrijdag 19 oktober 2012 ===


Hallo medevissers,

Vandaag eens naar Zoutelande geweest (ben net terug 16.00u) om de scharvangsten eens te ondervinden. Om 08.15u toegekomen, windstil, beetje regen

maar vrij snel mooi visweer. Na enkele minuten reeds een aanbeet en de eerste schar was een feit. Het strand liep helemaal vol met vissers, het was vanaf 10.00u

bijna zoeken voor een plekje. Kan je met je buren over allerlei praten, ook gezellig. Maar de vangsten waren goed. De scharren lieten zich met regelmaat vangen.

Ben om 14.00u gestopt (aas was op) en had toen 37 scharren en 5 wijtingen (retour want net onder maat). Er waren zeer mooie scharren bij (30+) en uiteraard enkele

kleindere. Heb gevist met pieren, 2 hengels met 2 haakjes op korte rode bezemafhouders.

Zo dat was het weer, groeten, vang ze en tot volgend bericht.

Luc,  Brasschaat-Belgie.Luc D L=== Vrijdag 19 oktober 2012 ===


Zojuist terug van morgentje vissen, samen met mijn zoon Leon, aan het strand van Cadzand-Bad. Alle vakken waren gevuld met vissers !! Ik heb mijn pieren van gisteren opgevist, na gisteren met de boot een dagje Hompels te hebben meegemaakt. Daar wordt flink gevangen. Vanmorgen viel de vangst tegen, waar ze aan de overkant met tientallen worden gevangen, volgens de berichten !!!!!, was daar vanmorgen weinig van te merken. Ik had slechts 2 scharren en 1 wijting, naast me waren de vangsten ongeveer hetzelfde, met af en toe een visje.Lein Dieleman=== Vrijdag 19 oktober 2012 ===


Gisterenavond nog maar eens wezen vissen op de zelfde stek als vorige keer.Zowel links als rechts naast mij stonden ook al collega vissers. Gevist met versgestoken pieren en enkele steekzagers. De gebruikelijke onderlijnen (met kraaltjes en haak no.4). Begonnen om kwart over 8 en gestopt om half 1. Het was om even 11 uur laagwater. Het was lekker weertje met hoge temperatuur. Toen ik kwam was het droog, maar later eerst miezerregen en vanaf half 11 harde regen tot dat ik stopte. Niet erg prettig vissen, maar de vangst vergoede veel. Geweldig gevangen. Vanaf de eerste tot de laatste draai vis. Dan de vangst 34 schar, 4 meun, 1wijting, 1gulletje en een mooie tong. Bij elkaar had ik 7 kilo vis. Dus vanmorgen schoongemaakt en een paar collega's blij gemaakt met een maaltje verse scharren.Dit weekeinde geen tijd meer om te vissen , dus misschien volgende week weer een berichtje,

    

Groeten Jan B.

 

 jan b=== Vrijdag 19 oktober 2012 ===


Gisterenavond samen met m'n maat Frans wezen vissen in Zoutelande. Om ongeveer 19.00 uur aanwezig, water stond nog bijna aan de kant maar na een half uurtje gingen de eerste wormen richting de schar ?? Tot ongeveer 21.00 uur kwam er af en toe een schar het water uit, maar daarna begon het circus. Om 23.00 uut gestopt i.v.m. het naderende regenfront met als vangst, Frans ongeveer 45 scharren en ondergetekende ruim 20 scharren en een mooie tong. Zaterdag weer een wedstrijd met onze visclub de Zeeduivel en volgende keer weer naar Zoutelande.

Groetjes, Frans en JacJac=== Vrijdag 19 oktober 2012 ===


Het is nu donderdagavond/vrijdagochtend 02.30 uur. Net weer terug van een avond op het Banjaardstrand en snel nog even een kraakvers vangstberichtje schrijven. Ik had onderweg al het idee dat ik iets vergeten was. Hoe verder we richting Zeeland reden, hoe meer het ging regenen. Toen wist ik het weer: vanwege de relatief hoge buitentemperatuur m'n vispak nu eens thuisgelaten, ik was dus m'n regenpak vergeten. In Westkapelle even een wegwerpregenjas gescoord, nou die was z'n geld dubbel en dwars waard! De hele avond flinke miezerbuien gehad. Nou, het vissen dan: alhoewel de verwachtingen vrij hoog gespannen waren vanwege diverse positieve vangstberichten de afgelopen tijd, viel het allemaal heel erg tegen. Wij en ook een aantal andere vissers moesten genoegen nemen met een paar vissen de man. Wij hadden met z'n drieën 4 mooie scharren, een klein gulletje (zwemt weer) en een tong. Laag water rond 23.00 uur, gevist van 17.30 uur tot 24.00 uur. Het begon steeds harder te regenen en we waren nog de enigen op een godverlaten pikdonkere Banjaard. Op zich lekker gevist maar een erg magere vangst natuurlijk en met al die regen werd het er niet echt vrolijker op. Hoe verder we richting huis kwamen, hoe droger het werd. In het Brabantse was geen spatje regen gevallen de hele avond. Nou ja, volgende keer beter! Overigens gevist met afhouders en dwarrellijnen en als aas verse zeepieren.

Jullie allemaal meer succes, vang ze!

Houdoe,

Eric, Bram en René (Jan zal geen spijt hebben dat ie deze keer niet mee kon).

Zeevisclub Altijd WeRené=== Donderdag 18 oktober 2012 ===


vandaag(donderdag) naar de waterweg (poortershaven)gegaan om 12.00 begonnen.

na 2 uurtjes geklungeld te hebben met de stroming en aardig wat klaplood verloren te hebben kwam er dan eindelijk vis op te kant.

En het ging aardig 2 ondermaatse gulletjes,1 ondermaats zeebaarsje,1 grote gul 45 cm(mee naar huis) en een maatse zeebaars die ook lekker meeging.

Om 16.30 piertjes op en toen kwam maat Angelo nog even gebabbeld en toen weer lekker naar huis.(lekker gevist vandaag)ray=== Donderdag 18 oktober 2012 ===


Even de kans waargenomen om een schar te vangen in de buurt van Zoutelande nu de wedstrijdvissers er niet zijn. Om 08,00 begonnen  met 3 uur afgaand voor de boeg,direct beet  en vangen maar, het resultaat om !3.00 uur was Met drie hengels gevist met  een onderlijn met twee haken er aan,42 Schar waarvan er maar twee te klein waren om mee te nemen,verder een 9 stuks wijting waar er maar 5 waren om mee te nemen. Al met al ondanks af en toe wat lichte regen een voortreffelijke dag gehad

de BergenerBergener=== Donderdag 18 oktober 2012 ===


Hoihoi,

Woensdagavond met 2 hengels en zeepieren gevist op een Walchersstrand. 22:20 uur laag.  Twee uur voor laag ving ik het meest en haalde iedere keer 1 of 2 scharren binnen. Een uurtje voor laag  liepen de vangsten sterk terug om vervolgens rond laag water mijn enige wijting te vangen. Na laag ging het weer lopen en kwamen de scharren mondjesmaat boven. Rond half een een doublet; een schar en een mooie tong. Om 01:00 uur gestopt en 33 scharren, een wijting en een tong rijker. Wat mij betreft een goede sessie en zeker voor herhaling vatbaar!! Kanttekening is wel dat er ongelofelijk veel krabben waren en het aas er na 5 minuten volledig af gegeten was en je het als visser erg druk hebt met aasverversen en veel aas moet hebben!!!!

Grtjs, MauriceMaurice=== Woensdag 17 oktober 2012 ===


Vandaag net als Alex en Odo ook naar Vlissingen. Iets minder goed gevangen maar dat mag de pret niet drukken. Om 8 uur vanochtend, twee uur voor laag, stonden mijn broer, neefje en ik volledig opgesteld maar bij de eerste inworp waren we onze onderlijnen al kwijt. Komt er een uurtje later een of andere man vertellen dat ze een net in het water hadden staan. Dat verklaarde voor ons een boel. Daarna gingen we vangen. Ik met mijn nieuwe hengel Shimano technium surf 450 bx van Pro Fish Hengelsport (beter bekend als Pim). Superaanbieding trouwens. Voor mijn doen heeeeeel goed gevangen 7 scharren, mijn broer 10 scharren en 2 zeebaarsjes en mijn neefje 1 schar. Al met al een leuke dag gehad.Henny=== Woensdag 17 oktober 2012 ===


Afgelopen week, twee keer naar de kust gereden. Vangst zaterdag: Schol, Bot ,Schar, Tong en Zeebaars. Vangst zondag: Veel Schar en wat Wijting en Bot. Beide dagen was ongeveer 90% aan de maat.

Er zit op het moment voldoende vis in het water. Ben benieuwd wat het WK gebracht heeft.

Gr BratBrat=== Woensdag 17 oktober 2012 ===


Bottenfestival op de Banjaard

Na een heel lange tijd weer een bericht van mij.....Vanmorgen rond 7 uur op pad richting banjaard/ breezand. Gekozen voor deze kant ivm WK en wind. Een uur voor laag water kwam de eerste vis op de kant.Een wijting en een schar. Daarna begon het bottenfestijn met tot 5 keer toe een doublet. Er waren een flink aantal planken bij. Alle aas deed het goed pieren zagers en gezouten pieren.  Met dood tij even rustig waarna met opkomend water het weer zei het iets rustiger door ging. In totaal zo n 25 botten gevangen 5 schar en een wijting. Mooi rustig zeetje aan deze kant van Walcheren. Met de groeten aan Dylan en Ilja..................

Alex en OdoEenennaam=== Woensdag 17 oktober 2012 ===


Beste Zeevisvangers,

Zondagmorgen vroeg bij de Doorgebrokendijk wat aas gespit want ruim 14 dagen niet gevist wegens andere verplichtingen en meer vis gegeten dan gevangen, kon niet langer. Zondagavond na een vlot warm hapje voor 18.00 uur het aas en de hengelspullen in de auto geslingerd en rap naar Neeltje Jans gereden. Na een kwartiertje strandwandelen, ietsje korter dan vorige week(wandelmarathon) de stek bereikt. De stroming had de muien weer iets verlegd en uitgediept. Tonnen en tonnen zand waren dus weer van plaats veranderd met de laatste springvloed maar mijn bekende bochtje verried zich nog met witte brekers. Voor het donker de 1e hengel in gebruik genomen en met de koplamp op ook de 2e in orde gemaakt. Het duurde tot 20.30 uur voordat er iets gebeurde wat op beet leek. De eerst beet was mis en een reep pier verried dat hij niet lekker genoeg was en uitgespuugd. De andere haken waren nog onaangeroerd. Geen krab deze keer. De volgende beet was raak en verolgens ving ik 3 precies eendere scholenbaarsjes. Net na 22.00 uur alles ingepakt voor de terugweg. Dinsdagmorgen, erg vroeg was ik klaar wakker en kon ik niets beters verzinnen dan de rest van de pieren op te gaan maken. Tegen 6.00 uur zat ik weer met al mijn spullen in de auto richting Noord Beveland. De wind was goed straf maar kwam van schuin achter en daarom was inwerpen wel goed te doen. In het stikkedonker de hengels weer opgetuigd en direct de 1e draai dacht ik een plastic zakje te zien wapperen maar het bleek een miniwijting. Vervolgens kwamen er vette botten boven waarvan 1 vals gehaakt. Het overdwars binnedraaien viel zwaar tegen. Dat waren er 3 en daarna een echte beet van een zeebaarsje van 42 cm. zodraa het water weer echt op kwam was het over met vangen maar scheen er een bescheiden zonnetje en was de wind ook veel rustiger. De breekstaafjes, glow-sticks van de action hebben weer fantastisch goed dienst gedaan.

 J.W. de Wolf=== Woensdag 17 oktober 2012 ===


Vissers,

Maandagavond met mijn maat bruno, de walcherse stranden onveilig gemaakt. Wat een geweldige visavond was dit. Met zijn 2en een stuk of 100 scharren boven de maat, 2 tongen en een paar wijtingen. Ze beten op alles. Maar met de zager ging het toch wel het beste. Een draai zonder vis was echt een uitzondering. Om 12 uur weer trug richting stalland gegaan want dinsdag weer vroeg dag. Naast ons stonden nog 2 vissers ruud en leo die vingen bijna niks.

Groeten PierePiere=== Woensdag 17 oktober 2012 ===


Hoi Hoi

Vandaag om 5 uur wakker om eens lekker te gaan vissen in Zoutelande,na een uurtje rijden aangekomen om 7 uur.Eerst de duin over om te kijken of het dar was uitgezet met nrs voor het wk.Dit was niet het geval dus vissen maar,veel wind en regen de eerste 3 uur toen stopte het met regenen maar de wind bleef toch wel een 6-7 bf uit het zuiden.De vangst bestond uit mooie pan schar en ondermaatse wijting met een paar maatse er tussendoor Swa en Leo samen een 45 scharren en een stuk of 15 wijtingen,al met al een leuke vis ochtend gehad.Leo uit Putte=== Woensdag 17 oktober 2012 ===


Beste medevissers,

Maandagavond uit het werk nog maar eens lekker gaan uitwaaien op een mooi walchers strand. Vanwege de harde wind (windkracht 5 a 6) op de kop kon ik helaas niet super ver gooien dus enkel de 2 uren rond laag water brachten mooie maatse vis op de kant. Daarvoor nog wel wat ondermaatse vis gevangen. De totale vangst viel over de hele avond gezien niet tegen. Het resultaat: 8 supergrote scharren (28 tot 36cm) een grote tong (31cm) een mooie wijting (33cm) en nog een stuk of 10 ondermaatse visjes bestaande uit zeebaarsjes, botjes en scholletjes. Zaterdag weer maar eens proberen of er flink vis uit wil komen.

visze en vangze,Matthias Geuze=== Dinsdag 16 oktober 2012 ===


Hallo Vissers en controleurs van het WK

Vandaag de auto gepakt om op uitnodiging van de makers van vis tv(stond te lezen op de site na het zien van de filmjes van het proefvissen van gisteren)van dichtbij mee te maken wat deze kanjers allemaal in hun bagage hebben

Na een uurtje in de auto hebben gezeten eerst naar Zoutelanden om de dames aan het werk te zien,daar aangekomen loop ik het strand op en heb een praatje met een Duitse dame gemaakt,komt er een meneer naar me toe en vraagd mij wat voor functie ik heb,ik kijk de man een beetje verbaast aan en antwoord dat ik kom kijken,waarop de man zegt zou u dan het parcours willen verlaten want dit is niet toegestaan om u hier te begeven,dus daar heb ik heel dat eind voor gereden.

Dan naar Westduin om de heren te bekijken maar daar het zefde verhaal heb dus kunnen zien van een metertje of 80 afstand wat zij vingen en hoe ze visten,bij deze dus aan iedereen die nog wil gaan kijken neem een verkijker mee,mij zien ze daar niet meer was dus een snipperdag voor Jan met de korte achternaam genomen.

gr aan allenLeo uit Putte=== Dinsdag 16 oktober 2012 ===


Hoi

Maandag avond gevist bij Cadzand van half 7 tot half 11 .

De vangst Adrie 2 scharren en 5 wijtingen en ik 1 tong en 3 wijtingen wel veel troep in het water.

gr Adrie en Imarimar=== Dinsdag 16 oktober 2012 ===


Walcherse kust

Ivm de herfstvakantie had ik op de maandag een keer geen cursus dus kon er gevist worden.  Deze keer met Marco en een paar van zijn vismaatjes naar een Walchers strand, alwaar het rond negen uur laagwater was. Zo rond acht uur voor de eerste keer de onderlijnen te water gelaten. Volgens de vangstberichten moesten daar de scharren 3 lagen dik opgestapeld liggen op de bodem. We wilden er alleen de bovenste laag van af vissen, dus visten maar met  1 hengel. Marco begon met een driedraai, bestaande uit een maatse wijting, een grote schar en een noordzeekrab.  Ik volgde bij de tweede draai met een schar. Kort erna ving Marco nog een schar en een baarsje in ik nog een scharretje.  Behalve wat vis vingen we  ook heel veel vuil, visnetten en heel veel plastic. De zagers waren duidelijk niet favoriet, die werden zelfs door de krabben met rust gelaten, alle vis werd gevangen op de pieren. Zo rond elf uur waren we weer terug bij de auto. De eindscore was 2 scharren, een botje, 3 baarsjes en een wijting voor Marco, en twee scharren en een baarsje voor mijzelf. Al met al een tegenvallende vangst.  Het oranje team was deze keer duidelijk winnaar van onze geheime tweekamp, ik ga op voor de revanche!! Zaterdag mag ik weer aan de bak, dan vissen we op het strand van Kijkduin het Federatief Kampioenschap. 

Niek Romijn HSV Dreischor & Team Cordes Travel

 Niek Romijn=== Maandag 15 oktober 2012 ===


vanochtend boulevard ik 3 visjes alex 10 , scharren ,en 3 enorme krabben ,t meest van ver ,( wat ik niet haalde lol)lex en alex=== Maandag 15 oktober 2012 ===


Vandaag 15 Oktober naar maasvlakte gewweest,gevist van 14uur tot 17 uur.

Om 16 uur hoog,1 mooie baars van 55cm,het was heerlijk visweer.

Adri Oostvoorne.Adri Oostvoorne=== Maandag 15 oktober 2012 ===


zondag geweest op de waterweg. heb een waanzinnige dag gehad. vanaf het moment dat het water af ging volle bak.

1 scholenbaars ( teruggezet) 1 paling (teruggezet genn zin in boete) 14 wijtingen 9 mooie maatse 30 +, 3 gulletjes 50cm, 1 tongetje ( zwemt ook weer).  zuid westen wind blijkt toch beter te zijn dan vorige week de zuid zuid oosten wind. en wie schreef vorige week je kan beter de wTerweg de vissenweg noemen. je moet wel je stekken weten.peter=== Zondag 14 oktober 2012 ===


Gisteren met schoonpa eens even bij Maassluis gaan kijken ,was weer echt als vanouds ,mijn favoriete plekje bij de pijp was bezet dus maar richting het haven hoofd gegaan.

Aangerkomen met afgaand water en gevist tot na de kentering van het hoge ,was in het begin wel kl..te weer maar de vangst was best .

Hoop wijting met uitschieters tot over de 35 ,3 mooie gullen en nog wat baby's wat botten en 1 schar ,schoonpa had er nog een mooie tong bij en een klusje wijting en nog een maatse gul .

Dus vis zit er zat .

Groet en vang ze  mischa

 mischa=== Zondag 14 oktober 2012 ===


 

Veel schar bij Zoutelande! Vandaag ging de wekker al om 4.30....regen tegen het rolluik van het slaapkamerraam deed weinig goeds vermoeden.....maar toch eruit,want het zilte nat roept;) En vismaat Hans staat op scherp,dus snel opfrissen,spullen inladen.....en richting het kerkje van Zoutelande. Bovengekomen stond er een redelijke puist met wind,maar het was goed te doen,nog nergens een koplampje te bekennen...niet richting Kustlicht en niet richting speeltuintje......plek zat dus. Net na zessen lagen de eerst steekzagertjes en piertjes in de Noordzee,en ook direct de eerste draai al schar,zo bleef het eigenlijk gaan tot rond een uurtje of 11. Veel touristen natuurlijk met de aanstaande herfstvakantie voor de deur die even komen vragen wat er in die groene emmers zit...maar wel leuk zolang ze niet teveel vagen en hun honden niet in je klaarliggende onderlijnen laten lopen:)

Af en toe een klein buitje,maar het was goed te doen. Raar dat de Bottenkoning,Jan b en de drie Limburgers zo wienig vis hadden de afgelopen dagen! Na 5 uur vissen hadden wij 70 stuks op het strand getrokken met 3 hengels,waarvan er ongeveer 70% aan de maat waren. Vrijwel allemaal scharren,en een enkele wijting,raar dat we niet 1 zeebaarsje vingen,waarschijnlijk zaten die in de lichte branding waar wij ver voorbij visten. Weer een superdagje aan het strand gehad met vismaatje Hans. A.s zaterdag de 2e strandwedstrijd van ZHC De Makreel vissen op dezelfde plek tussen het kustlicht en het kerkje....hopelijk net zo veel vis als vandaag;)

Groetjes.....en draai ze eruit!!! Kiske

     Kees Reijngoudt=== Zondag 14 oktober 2012 ===


hallo medevissers

hier nog eens een berichtje vanuit berendrecht(B),lang geleden

dinsdagnacht 9 oct rond 4u30 laagwater , dus om half 2 snachts vertrokken thuis

aangekomen om half 3  helemaal alleen op het strand, geen wind en 7graden , viel mee. ook niet veel stroming

gevist tot 6u , 11 mooie scharren en 1 tong van 35 cm alles gevangen met opkomend tij, behalve de tong

dan gisteren 13oct samen met patrick vertrokken naar dezelfde stek , beginnen vissen om 16u30, laag om 19u30

er stond wel wat wind maar het was was best te doen en we hebben het" bijna "heel de avond droog kunnen houden

net toen we gingen inpakken een redelijk stevige regenbui zo rond een uur of tien, jammer alles nat en wij ook

de vangst , met afgaand enkele mooie scharren, rond laag niets meer , en dan met opkomend begon het bij mij goed te gaan

een 6tal scharren achter elkaar

eindstand : patrick 6 maatse scharren  en ikzelf 11 stuks.alles gevangen met leeglopers. leuke avond , en hopen

dat het een goed winterseizoen mag worden 

grtjs

 

 

    Raf & Patrick=== Zondag 14 oktober 2012 ===


Kantvangstbericht van zaterdag 13 oktober 2012

Hallo kustvissers,

Gisteren zaterdag, bij aankomst in Walcheren was het nog hoog water en zijn we op enkele plaatsen de duinovergangen en stranden gaan bekijken wat de mogelijkheden voor het winterseizoen zijn. We zijn daarbij ook  langs het hotel van de WK-kustvissers gekomen, her en der stonden viskisten en hengels op de balkonnen en hingen nationale vlaggen aan de railing, we wensen hun veel succes. 

De wind was lekker stevig maar goed te doen, zelfs af en toe het zonnetje erbij. Ruim voor laag begeonnen met vissen. Ondanks de wind stonden de hengeltoppen mooi stil, omdat er gelukkig weinig groen in het water zat dat anders in de lijn blijft hangen. Er kon een goede beetregistratie plaatsvinden als ze zouden bijten. Bij afgaand water enkele botten, ondermaatse wijtingen en baarsjes gevangen, en er was haast geen vreterij. Na laag begonnen de scharren maar ook de krabben te bijten. Een 5-tal mooie scharren nog kunnen strikken voordat de krabben hun te snel af waren.  Rond 20.30u viel de wind even weg en draaide later naar noord en trok weer stevig aan, vergezeld van een heel stevige regenbui. Geen beet meer gezien en toen het droog was , 3 uren na laag, opgeruimd. Lekker uitgewaaid weer terug naar Limburg.

Twee van De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zondag 14 oktober 2012 ===


Eerste bericht op dit forum, Gisteren op de zuid pier wezen vissen in ijmuiden best lekker gevangen. Alleen heel klein, 15 wijting en 1 scharR=== Zondag 14 oktober 2012 ===


Gisteravond voor de eerste keer gevist op Zoutelande, het Kustlicht. Eerste vak meteen bij de duinovergang. Wind viel me mee, opgegeven was kracht 5 uit zuidwest, maar voelde niet echt krachtig aan. Nu en dan een bui, begin van de avond een felle. Gevist met steekzagers en pieren.Ik had gehoopt op schar, liefst meer dan pakkum beet vier, maar de eerste vis die ik ving was zo klein dat zelfs haak 6 moest aanvoelen als een scheepsanker. Het was overigens een jonge griet, had ik nog nooit eerder gevangen, dat was dus leuk. Hopelijk overleeft dit prachtige beestje de haakaanval. Twee ouwe rotten die naast me kwamen vissen, gooiden een onderlijn net in de branding, hopende een zeebaars te verschalken. Ik dacht hun voorbeeld te moeten volgen, en waarempel, een beet bij de eerste inworp! Een platvis dook op uit de golven, jes, de eerste schar! Nee, mis, een schol, bedacht ik toen. Nee, tweemaal mis, een bot! Voor de WK gangers misschien welkom, voor mij niet. Tussendoor een onderlijn van vermoedelijk een WK ganger opgevist, later verloor ik hem weer. Geen beet meer gezien tot 21.00 uur, en ben ik afgetaaid. De ouwe rotten in het visvak bleken ook uit regio Ridderkerk te komen, na uitwisselen van tips namen ze mijn overtollige zagers in ontvangst. Opvallend was het aantal ouwe lijnen waarachter je regelmatig vast blijft zitten, als dat overal op Walcheren het geval is, duidt dat op een regelrechte milieuramp: er moet daar een hoeveelheid giftig lood op de bodem liggen die zijn weerga niet kent. Om niet te spreken over de meters vislijn... Het wordt tijd dat er goede en betaalbare alternatieven voor lood worden ontwikkeld. 

Een volgende keer beter. Veel visplezier toegewenst.

 

groeten,De bottenkoning=== Zondag 14 oktober 2012 ===


 

Hallo,

Gisterenmiddag (avond) nog wat aas wat over was van het bootvissen van vrijdag op wezen vissen t.h.v. de van Woelderenweg in Vlissingen. Toen ik om 5 uur begon stonden er al behoorlijk wat vissers, maar mijn favoriete stek was wonder boven wonder nog niet bezet. Gevist met pieren en kweekzagers en mijn zelfgemaakte dwarrellijnen met kraaltjes en haak no.4.

Tot dat het donker was , heb ik alleen maar een stuk of 5 ondermaatse visjes kunnen vangen. Dat kwam misschien ook door de vreterij van krabben en garnalen. Om de 5 minuten kale haken. Maar toen het donker was , werd de vreterij minder en ging ik ook grotere vis vangen. Er stond een stevige bries en af en toe een buitje. Gelukkig dreef de onweersbui over. Om half 9 was mijn aas op. Er dreef trouwens veel vuil in het water, vooral plastic. Maar dan de vangst :bovenmaats 10 schar tussen de 23 en 27 cm, 1 bot van 24 cm en 3 wijting van 28 cm. Tevens nog verschillende ondermaatse visjes.Toch weer leuk gevist, maar het meeste dus in het donker gevangen.

Tot een volgend bericht, Jan B.jan b=== Zondag 14 oktober 2012 ===


zaterdag de  13 october.

we hadden deze dag een wedstrijd van fhilips  bij waarde , aan gekomen waren er al die met dit weer  regen dus ff aanmelden waar we gingen staan , met weinig man dus ik stond alleen maar het was niet zo vette pot, 2 beetjes gehad dus ik dacht vis maar niet hoor krab,

en tot 3 uur een onderlijn kwijt maar ja af en toe was het lekker weer,tot 15,30 maar het werd wel wat gevangen maar het was niet  om naar huis te schrijven,

word vervolgd.

 jan de strandjutter=== Zaterdag 13 oktober 2012 ===


Waar is de vis gebleven in de westerschelde? Normaal is oktober toch één van de betere maanden dacht ik . heeft het allemaal te maken met die baggerwerkzaamheden? Of die talrijke zeehonden? In  ieder geval , het valt niet mee om vis op de kant te krijgen . Vandaag viste WSV-Reimerswaal weer een clubwedstrijd , ditmaal bij Waarde 14 onder slechte weeromstandigheden . Regen , regen , en nog meer regen.

17 personen wisten de dijk te vinden waaronder 4 junioren . De vangst was droevig , slechts 17 visjes welke ook nog allemaal ondermaats waren . Vooral in de lage nummers was het slecht . Zelf was ik nog een beetje gelukkig met één visje . Een spiering , wat vandaag de hoofdmoot was. De geur van komkommersalade trok vandaag over Waarde. Wat een stelletje sportvissers teweeg kunnen brengen zeg. Eén botje werd er nog gevangen en een paar mini-zeebaarsjes , voor de rest was het allemaal spiering.

Normaal is deze stek toch best leuk in oktober om wijtingen te vangen . Is het water nog te warm? Joost mag het weten. Wat ik wel weet .... deze wedstrijd was er één om snel te vergeten.

 

Gr,E. de Rooij=== Zaterdag 13 oktober 2012 ===


De zevende van Dreischor

Voor zaterdagmiddag stond de zevende van Dreischor op de planning. Om klokslag 12 gingen de lijnen voor het eerst in de grote Oosterscheldplas bij de Westbout. Door vakanties, veel zieken en slecht weer hadden we een dieptepunt voor wat betreft de deelname en stonden we maar met 12 man aan de glooing. De regen viel eerst nog bij bakken neer, maar gelukkig klaarde het later op en werd het droog. Bij aanvang van de wedstrijd kwam er nog een seer sielige seehond buurten. Binnen een half uur zagen we hem al twee keer een vis(baars?) verorberen, en die laatste was beslist een maatse. Onze Dirk opende vistechnisch de score, hij begon met een scholenbaarsje, even later gevolgd door Henk met een halfwas baars. Willem ving nog een maatse bot. Al de visvangers stonden op de lage nummers van het parcours, en ik stond bijna aan het einde bij de hoge nummers. Met nog een uur te gaan kon ik toch ook een baarsje op de lat leggen. Die 20 centimeters waren erg welkom. De volgende draai hing er weer zo'n baarsje aan maar die loste de haak met de voorslagknoop al in het topoog. De volgende draai was er weer een met vis, maar deze trok het haakje 8 recht zodra de vis aan de oppervlakte kwam. Dennis had een kopnummer, hield deze keer zijn hengel heel maar kwam niet verder dan 2 grondeltje en een lege wedstrijkaart. Pechvogel van de dag was Wessel, zijn enige vis was een baarsje van 13 en dat komt bij Dreischor niet op de kaart. De vier deelnemers met vis waren Henk, Willem, Dirk en Niek. Onze volgende actie is volgende week zaterdag als we het Federatief Kampioenschap aan Kijkduin gaan vissen. Voor de clubcompetitie van Dreischor was dit de laatste reguliere wedstrijd, onze 8e en laatste wedstrijd is gecombineerd met de "Eilandenwedstrijd" om het kampioenschap van Schouwen Duiveland. Dan vissen we aan het strand bij de "trap der 1000 zuchten" te Westerschouwen.
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

 


Niek Romijn=== Zaterdag 13 oktober 2012 ===


Vrijdagavond nog even gaan vissen in Zoutelande. Veel wind en toen wij begonnen met vissen was het water al snel aan het opkomen (ongeveer 21 uur, 2 uur na laagwater). Prima branding en zoals verwacht lag de eerste zeebaars al snel aan de kant.
Net geen 36 cm en erna volgende nog een paar scholenbaarsjes van een cm of 20. Veel vis maar allemaal onder de maat.
In het donker vang je meer maar vist wel minder aangenaam dan overdag ...

Mvg, willem Kvis=== Zaterdag 13 oktober 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag de 7e wedstrijd gevist van HSV Dreischor. Plaats delict was de 'Westbout'. Met een vervelende regen begonnen met optuigen en om 12:00 uur klonk het sein om te starten. Ik had nummer 3 maar links van mij stonden geen vissers dus zodoende had ik dus een kop nummer. Helaas heb ik wederom geen vis kunnen vangen. Het aas was weer het gebruikelijke. Pieren, zagers, slikken en wat witjes. Ook de onderlijnen waren net als anders. Een afhoudertje, een wappertje en een geclipt lijntje. Wat ik ook probeerde het mocht niet baten. Willem die naast me stond had na een 5 kwartier vissen een botje van 25 cm en Dirk die daar naast stond had na drie worpen een baarsje van 23 cm. Een eindje verder stond Henk en die had na een uurtje of wat een bot van 31 cm en Niek had de pech dat ie twee baarsjes verspeelde en zodoende maar een baarsje van 20 cm op de kaart kon zetten. Al bij al zijn er vier hele vissen gevangen, dus dat was niet veel. Dat er vis zat was wel zeker. Een zeehond kwam vlak nadat wij voor de eerste keer hadden ingegooid polshoogte nemen en na een kwartier of wat had ie een dikke baars van rond de 50 cm. Zaterdag het Federatief kampioenschap op het strand van Kijkduin. Kijken of ik deze keer m'n stokken wel heel kan houden........

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Zaterdag 13 oktober 2012 ===


Gisteren even gaan proberen aan het strand van zoutelande . Het was even schrikken toen we aan het strand kwamen , de wind waaide zo hard dat we geen beet konden zien . Begonnen om 16 uur en tot het donker werd geen enkele beet kunnen vaststellen . Binnen de 10 minuten al de haken kaal gevreten ,toen het donker werd begonnen de eerste aanbeten .Op een kwartiertje toch nog 4 scharren gevangen . Toen werd het tijd om te vertrekken er kwam een hevig onweerv onze kant op ,

Volgende keer hopelijk meer geluk , stonden nog 3 vissers maar hielden het ook voor gezien .

 

 

 R & R=== Zaterdag 13 oktober 2012 ===


Gisteren richting het strand van kijkduin gegaan met maat angelo. We kwamen aan met veel regen maar ja we wilden nu eenmaal vissen en dat beetje regen houd ons niet tegen. Maar wat ons wel tegen hield was het onweer wat uit hoek van holland wel heel snel dichtbij kwam. Dus na 1 worp spullen snel ingepakt en wegwezen! En gelukkig maar want het begon toch te spoken.

P.S. beide niks aan de indraai. vandaag maar aas opmaken aan de waterweg met de auto achter ons.ray=== Zaterdag 13 oktober 2012 ===


Vrijdagmiddag naar de Zuidpier.  Gevist met zagers, binnenkantbocht, vanaf hoogwater afgaand. Veel aambeten dicht onder de kant; 9 ondermaatse wijtingen + 1 krab en vele missers. Rond 19:00u gestopt om te gaan eten. Groet, HKHK=== Vrijdag 12 oktober 2012 ===


Hallo mede vissers ik ben gisteren maar ff gaan vissen gehoopt op een gulletje maar helaas ik had een steenbolk van 30cm en een mooie wijting van 40cm ik heb gevist in de waterweg maassluis bij de (pijp) gevist met jojo vol met aas 3 dikke pieren en een zager het valt op dat je in de waterweg vis vangt bij afgaand water (mijn ervaring) zondag maar weer proberen mazzl en ( neem uw troep mee)chris=== Vrijdag 12 oktober 2012 ===


goeiemorge medevissers,

Mijn viscollega henk is te vroeg naar huis gegaan helaas. Tegen de duister begon het pas, na idd een moeizame start een beetje te lopen. Geweest op de banjaard dus na berichten van redelijke vangsten. Eindstand toch nog 6 mooie scharren , schitterende aanbeet 1 zeebaars van 53 cm en 7 te kleine scharretjes en scholletjes. Toen begon het helaas te regen, gauw inpakken en richting huis.

Volgende keer beter henk ;) vangse allemaaaldavisje=== Vrijdag 12 oktober 2012 ===


Beste Zeevislanders,

Hier mijn eerste vangstbericht op deze site :-)
Woensdagnacht omstreeks 00.45 u uit het koude en donkere Rijkevorsel vertrokken naar Zoutelande om een portie vis de kant op te trekken. Op het strand aangekomen geen andere vissers te bekennen, wie gaat er nou ook in het holst van de nacht staan vissen. Ik vond het wel best zo en omstreeks 02.30 u lagen de twee Century hengels op de steun met op de ene een onderlijn van witte afhouders en rode amnesia onderlijntjes, de andere was voorzien van 2 korte wapperlijntjes voorzien van enkele kralen. De eerste aanbeten lieten niet lang op zich wachten met op de witte afhouders een mooie schar en op de wappers een tong van 27 cm. Een mooi begin van een nacht met vooral veel vis maar .... de meesten waren ondermaats. De aanbeten kwamen in een mooi tempo en dit verhoogde nog na het keren van het tij (laag om 5.30 u) zodat het noodzaak was steeds volle aasnaalden klaar te hebben liggen. Dit vangstfestijn ging door tot 09.00 u omdat ik zonder aas gevallen was (600 gr pieren en 200 gr zagers waren erdoor gegaan) maar ik had met 22 redelijke scharren en 1 tong genoeg. In totaal heb ik tussen de 30 en 40 ondermaatse vissen terug gezet waarvan meer dan 90% wijting van een 22 cm was, ook nog enkele kleine steenbolkjes en een paar scharretjes terug gegooid om te groeien. Het was een geslaagde nacht aan het speeltuintje en hopelijk hebben de WK gangers evenveel succes.

Grtz en tot de volgende
WernerWerner=== Donderdag 11 oktober 2012 ===


Vanmiddag 4 uur gevist aan de Banjaard bij afgaand water. Resultaat 1 schar en 1 scholletje. Een collega-visser bracht het tot 1 schar en 1 wijting.

HenkHenk Mangnus=== Donderdag 11 oktober 2012 ===


Gisteren 10/10 gaan vissen in Cadzand Bad, rond 14u15-17u15. Vangst: 4 scharren met 2 hengels. Rond mij heen werd er op het eerste zicht ook niet veel gevangen.

Nog dit: een vriend van me probeerde te kruien op zoek naar garnalen, maar ook dit was tevergeefs...Fizzle=== Donderdag 11 oktober 2012 ===


Hoy zeevissers,

Gisteren van 13 - 19u gevist op één van de Walcherse stranden. Vangst: 9 magere wijtingen en 7 scharren. Eerste 3u niets gevangen alles tijdens de eerste 2,5u opkomen. Beach Boy=== Donderdag 11 oktober 2012 ===


Hallo,

 

Woensdag in de buurt van de Banjaard gevist. Het was de bedoeling om Zoutelande uit te proberen, maar owv de WK drukte toch maar gekozen voor een rustigere locatie. Gestart omstreeks 15u en doorgevist tot 22u30. Vangst viel behoorlijk tegen in vergelijking met de stranden aan de Westerschelde-monding. Wat wel opvallend was, zeebaars is nog volop aanwezig; ikzelf had de pech om een zeer mooi exemplaar achter een richel te verliezen op twintig meter uit de kant, mijn collega had wel succes, hij kon een dik exemplaar van 45cm op het droge krijgen... voor de rest regelmatig beet van net niet maatse zeebaarsjes. Eindscore: mijn collega: 2 zeebaarzen (waarvan 1 maatse) en 5 scharren; ikzelf 3 scharren, 5 ondermaatse zeebaarsjes, 1 graatmagere wijting en 1 gul van 40cm.

 

Greetz,Tim=== Woensdag 10 oktober 2012 ===


Woensdag gevist in Dishoek aan de stek Westduin, jawel tussen de wedstrijdvissers die aan het trainen waren. Nou ja er tussen, ik ben netjes een paar honderd meter doorgelopen. Gevist van 13.00 tot 19.00 uur, afgaand tij en twee uurtjes opkomend. Met twee hengels gevist met korte bezemafhouders met een zagertje. Leeglopers zijn schaars momenteel is mij verteld. Tweede en derde worp een scholenbaarsje, maar verder was het bar slecht vissen. Ik had gehoopt op wat scharretjes, maar dat zat er niet in vandaag. Wel nog twee giga krabben opgetakeld.Reutel=== Woensdag 10 oktober 2012 ===


Visvrienden Maandag nog eens geprobeerd om een visje te vangen aan de kust , want er staan zoveel positieve resultaten op de site dus ook maar eens proberen aan het strand,eerst wat aas gehaald bij de Fixet te s,Gravenpolder wat weer van zeer goede kwaliteit was zoals gewoonlijk, ook heb ik verse tappen meegenomen , watt goed uit kwam ze beten er zeer goed , op het was zeer druk aan het Strand want de wereld kampioenschappen zijn in aantocht volgende week maar ik heb toch een 17 stuks scharren gevangen waarvan ik er 7 stuks heb teruggezet Woensdag nog eens teruggegaan en jawel hoor ze waren nog aanwezig de vis , bij afgaand water was het beter dan opkomend, ik heb 25 scharren gevangen waarvan 8 teklein , 4 zeebaarzen waarvan er een was van 40 cm dus mooi, ook nog een grote tong ,en 3 kleine wijtingen,dus al met al een mooie twee dagen aan het water ,met dat super weer.Willem=== Woensdag 10 oktober 2012 ===


Vanmiddag vanaf strand Banjaard bij afgaand water 3 uurtjes gevist tot laag water.

Resultaat met 1 hengel 7 grote scharren, paar kleine en 1 mini baarsje.

Fantastisch weer en mooie vissen, beter kan het niet.

JdeVJohn de Visser=== Woensdag 10 oktober 2012 ===


Hoi vissers

 

Nog een laat berichtje...

Afgelopen maandag 8 okt. gevist nabij Westduin.

Er waren enkele Duitse WK Kustvis-gangers die gingen oefenen! Jammer want 'ons' plekje was dus bezet!

Om ca. 13.30 uur laag water. Gevist van 11.00 tot 15.30 uur. Mooi pieren, prima weer, dus gaaaan met die banaan.

Aan 't eind van de sessie was 'de buit' 4 scharren, 1 scholenbaars (teruggezet) en wat héél klein spul.

Dus heel slecht! Wind uit het Zuid Oosten is daar misschien debet aan. En... het water ging niet helemaal af...

Ver weg gooien deden we ook, maar ook dat hielp weinig.

Ook de prof WK-vissers, onze Duitse buren, die toch echt wel van wanten weten vingen heel weinig, dat was eigenlijk wel een bevestiging voor ons.

Scharren waren wel mooi dik! Tot volgende sessie...

 

Groet en vang ze

Ben en Ray SorgedragerB. Sorgedrager=== Woensdag 10 oktober 2012 ===


vandaag 4 uurtjes gevist in blankenberge van 16h tot 20 h

een 6 tal scharren gevangen van redelijk formaat en een verloren gelopen wijting

Alle gevangen aan diepvriesaas.

 

BartBart verougstraete=== Woensdag 10 oktober 2012 ===


Hoi

Woensdag gevist bij Breskens van 14.00 tot 18.00 uur laag water 16.30.

De vangst voor ons  tweeen alle bij 0,0 .

gr Adrie en Imarimar=== Woensdag 10 oktober 2012 ===


Mijntje Yvonne totaal verwoest !

Helaas hebben we te horen gekregen dat de Mijntje Yvonne varend vanaf Stellendam, geheel is afgebrand.

Namens Zeevisland en alle bezoekers, wensen wij alle medewerkers en familieleden heel veel sterkte en succes !

Zie hier de verschikkelijke foto's >>> (Bron KNRM)Zeevisland=== Woensdag 10 oktober 2012 ===


Dinsdag gevist ten zuiden van Westkapelle. Gevist van 12:00 tot 18:00. 3 maatse scharren en 5 stuks ondermaatse scharren en scholenbaarjes. Gevist op verschillende afstanden (ook op 150m), afgaand tij gaf meer resultaat. Gevist met pieren afwisselend zagers. 2 hengels, beide geclipped waarvan 1 met 1 dwarrelijn en de andere met 2 dwarrelijnen van 40cm elk, bovengemiddelde grote (schar) haakmaat. Volgende keer in de avond uren proberen. Eigenlijk was de verwachting hoger als de werkelijkheid, maar toch een leuke dag gehad.

Jan

 

 

 Jan de Grauvell sc2 man=== Woensdag 10 oktober 2012 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren met Johan en Paul (jawel Paul was er ook weer is bij) gevist aan 'Levenstrijd'. Het was rond 22:30 uur hoog water dus ideaal tij om een poosje te vissen. Na het debacle van zaterdag deze keer gevist met  de spro s10. De red metall heb ik maar in de foudraal gelaten. Johan had net in gegooid toen wij aan kwamen. De hengels opgetuigd en gooien maar. Mijn eerste worp was toch wat rustiger dan normaal. Johan had intussen binnen gehaald en had drie wijtinkjes van rond de 22 cm. Als aas hadden we pieren, zagers en slikjes. Toen wij binnen haalde hadden we ook allebei wijting. Dat is door gegaan totdat we ermee stopten zo rond 23:00 uur. De score was Paul 13 vissen, Johan 22 vissen dacht ie maar met twee stokken en ik zei de gek had 19 vissen net als Paul met een stok. Helaas was alle vis ondermaats dus hebben we alles terug gezet. Zaterdag de 7e wedstrijd van Dreischor, ik ben benieuwd.......

Groeten uut Playa del Bru, Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Woensdag 10 oktober 2012 ===


Hallo medevissers,

Gisteren eens gaan proberen aan het strand of er een scharretje of iets te vangen was. Het strand van Dishoek ditmaal ter

hoogte van strandpaviljoen de zilvermeeuw. Gestart om 13.00 u tot 17.45 u. Het was erg rustig met zo nu en dan wat beweging aan

de hengeltoppen wat als resultaat 4 scharren opleverde hetgeen mischien wat magertjes is. Er zat met wat geluk wel wat meer in gezien

het feit dat ik 2 maal na een aanbeet een vastloper had met lijnbreuk als gevolg(met vis eraan).Jammer voor mij alsook voor hetgeen gehaakt is.

Dan tegen het einde van de sessie vlak na het inwerpen een snoeiharde aanbeet met serieuze weerstand aan de andere kant maar deze vis schoot

helaas los (haakje 4), redelijk kort onder de kant reeds zijnde. Mischien een baars geweest omdat hij vrij snel van zwemrichting veranderde.

Heb gevist met pieren, een hengel met wapperlijn, andere korte bezemafhouders. Er stonden her en der meerdere vissers, met voor zover ik kon zien

min of meer gelijkaardige resultaten.

Groeten, vang ze en tot een volgend bericht.

Luc, Brasschaat-BelgieLuc D L=== Dinsdag 09 oktober 2012 ===


Vanavond 2 uur voor hoog water, oosterschelde dijk, op de gestekelde vriend gevist. Grote verse zagers van Jurgers als biefstuk voor onze vriend ennnn.......... Met succes !!!!! Binnen anderhalf uur 3 maal BINGO. Wat een spektakel op de Technium Dialflash 360 met Aernos 4000....... Wat kunnen die vrienden een sprintje trekken zeg !!!! Heerlijk dril op het visgereedschap. Uiteindelijk 1x 55 cm en 2x 60 cm, respectievelijk 1,2 kg, 1,8 kg en opmerkelijk de andere zestiger woog 2,8 kg. Al met al een heerlijk anderhalf uurtje. Zaterdag overdag nog eens proberen...... Kijken of ze er nog zitten want het water begint aardig af te koelen. Groetjes uit Tholen -;) CeeJeeCees Laban=== Dinsdag 09 oktober 2012 ===


Even een snel berichtje

Vanmiddag van 13.30 tot 17.30 gevist aan de boulevard te vlissingen .

Vangst: 8 scharren waarvan 2 te klein , 2 botten , 2 mooie dikke wijtingen , 1 steenbolk  en 1 pieterman.

De pieterman herkende ik eerst niet . Pas zoveel grondels gezien dat ik eerst dacht dat het een grondel was maar ik vertrouwde het toch niet. En dat was maar goed ook toen jodokus even z'n stekel opzette . Het leek wel familie van de dinosaurussen .

Zo ik stop , ze komen me ophalen voor een vergadering van visclub WSV-Reimerswaal .

As. zaterdag met de club vissen bij Waarde 14 .

Jullie horen het wel weer.

Gr.E. de Rooij=== Maandag 08 oktober 2012 ===


Vandaag naar West-Kapelle strand Baaiweg geweest om te proberen een paar scharren te vangen, echter geen schar gezien.

Slechts 1 maatse schol deed zich te goed aan de zager.

Echter wat ik niet had verwacht was dat er toch nog een paar baars(jes) aanwezig waren.

Al met al een paar uurtjes leuk gevist op de dag met 1 schol, 4 scholenbaarjes 30-35 cm en 1 van 55 cm, de laatste was dan ook voor de grill.

Ook een stuk of 10 krabben gevangen, de garnalen namen de rest voor hun rekening, haken om de 2 minuten LEEG.

M.vr.gr.

JdeV SommelsdijkJohn de Visser=== Maandag 08 oktober 2012 ===


Baars in het donker Beste Zeevislanders

Aangestoken door het bericht van Jelmer en Joran over vissen met pluggen op zeebaars in het donker, en de zeer slechte vangsten overdag op "mijn” stekken, afgelopen zaterdagavond de stoute (waad)schoenen aangetrokken en in het donker op een van m'n mooiste stekken met de plug gaan vissen. Als je het vissen in het donker niet gewend bent valt dit in het begin nog best tegen. Want je ziet bijna geen steek in het pikkedonker. Niet waar de plug in het water terecht komt bij het ingooien, niet of de lijn netjes op de molen komt te liggen, niet of de plug al bijna binnen is etc.. Je moet veel meer op gevoel doen. Maar na een tijdje te staan gooien (en klooien) kreeg ik er al wat meer handigheid in. En het hoofdlampje dat ik op had gebruikte ik alleen wanneer het echt nodig was. En zowaar na een paar betere worpen, voelde ik al wat tikken tegen de plug. Dat moest vis zijn dacht ik. Maar toen ging het pas gebeuren. Opeens begon het water te leven, overal kolken en jagende en springende vissen. Bij de volgende worpen al een paar flinke bonken tegen de plug die ik helaas niet kon haken. Toen opeens een keiharde snok en grote kolk. Hangen! Mijn eerste nacht-baars. Na een korte felle dril om hem van de onder water liggende stenen weg te houden, kon ik hem landen. Een mooi vol exemplaar van ca. 52 cm. De vis netjes onthaakt en weer teruggezet. Na wat water door de kieuwen te helpen stromen zwom ze weer, in het licht van m’n hoofdlampje, op haar gemak weg. Een mooi zicht.
Daarna nog een uurtje staan gooien met af en toe nog een tik tegen de plug, maar helaas niets meer kunnen vangen. De activiteit in het water nam ook af. Af en toe nog een kolk in de verte maar jagen en springen deden ze niet meer. Het water was trouwens als een spiegel zo vlak deze avond en totaal geen wind. Vandaar misschien dat de vissen snel verstoord werden door mijn gerommel.
Toen het steeds kouder begon te worden en het water al een heel eind was gezakt, maar afgehaakt en de boel weer ingepakt en naar de auto terug gelopen, met het besef dat de bewering uit het bericht van Jelmer en Joran: “Proven spots that are not productive anymore at daytime can amaze you when fishing them at night”  waar was geworden. Mooie ervaring dat nachtvissen.

Voor de geïnteresseerden: De vangende plug was een Megabass X-92 SW Edonis blue pink iwashi.

Vang ze (in het donker)

M.v.g.

 Petrus Labrax=== Maandag 08 oktober 2012 ===


Vismaten,
Na de leuke dag op Kijkduin Den Haag moest op zondag nogen even een clubwedstrijdje gevist worden op de Maasvlakte!

Wederom op tijd het warme bedje uit en op naar de Pionier. Van Dennis kreeg ik het aas mee waarvoor dank want we wisten niet waar we terecht kwamen. In de Pionier werd alles duidelijk en trok ik eerst ff nummer 1 uit de hoed een kopnummer dus. En daarna werd er medegedeeld dat we naar de Mississippihaven gingen. Ook goed want die visserij ligt me wel. Wederom was er weer een drukke opkomst en waren we gauw op weg naar deze haven. Gelukkig had me iets naar rechts uitgezet want als je strak tegen het hek gaat vissen dan zit je geheid vast. Spulletjes uitgezet en om 08.00 uur het sein om te beginnen. De verwachting was dat er veel wijting zou zitten en een visje of 30 moest haalbaar zijn.

Uiteraard is het eerst kijken en meemaken en dan pas geloven en voor een heleboel vissers zou het nog waarheid worden ook. Kleine wijting was het wat naar boven kwam maar dan wel met z'n 3en per draai. Rechts van me stond Olivieri een olijke italiaan die graag vist. Deze wedstrijd was het van inwerpen, volgende lijn aanazen en dan de aasnaalden volrijgen en weer ophalen. Ik heb daarom ook alleen maar met piertjes gevist zonder ander aas te gebruiken. Na 3 uurtjes vissen heb je het namelijk ook helemaal gehad. Ik kon op deze stek 57 vissen vangen waarvan echt 1 maatse wijting van 32 cm. Olivieri kwam aan 26 vissen waar hij heel blij mee was. Verderop bleken de verwerpers in het voordeel te zijn want deze haalden ook grote aantallen. John Muis wist 60 vissen te vangen. vismaatjes Johan en Marcel wisten respectievelijk 58 en 59 vissen te vangen. Hoe dan ook na het eindsignaal kon ik concluderen dat ik niet veel ben achtergelopen op de concurrentie en kunnen we met volle goede moed over 2 weken de clubwedstrijd van Rockanje aandoen.

Tip voor de wijtingvissers om de fluorcarbon lijnen te vervangen door het geheugenloze Amnesia dan raakt alles in ieder geval niet zo erg in de knoop. 2 lijnen kwijtgeraakt met vis eraan onderaan de stenen en dat was best wel zonde nu ik de vangsten gehoord heb maar het is niet anders. Das vissen! Nu weer alles schoongemaakt is gaan we ons weer concentreren op de volgende wedstrijd!Groetjes Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Maandag 08 oktober 2012 ===


 

Hoi Zeevislanders,

Oei, oei, om hun wereldtittel te verdedigen zullen onze jongens (en ook de wedstrijdcontroleurs) het fitnesshok in moeten. Aan de Walcherse stranden is door twee weken slecht weer (veel wind en lage temperaturen) alles op z'n kop gezet; de zomervis is vrijwel weg en de wintervis is er in grote aantallen. Nog niet meegemaakt dat omschakeling in zo'n kort tijdsbeslag plaatsvond. En grote aantallen zijn dit keer echt GROTE aantallen .....

Het vangstbericht: Zondagavond richting Zoutelande; LW om 00.45 uur; gearriveerd om 22.30 uur en gevist tot 03.00 uur. In begin veel gerommel met m'n lamp; 5 weken niet gevist en daardoor leertje in lamp uitgedroogd (kreeg 'm natuurlijk niet of beperkt op druk); op het strand, in het donker, moeten herstellen .... onderhoud .... tsja. Daardoor eerste hengel pas om 23.00 uur in het zilte nat. Vervolgens tijdens sessie door 3x lijnverlies (dan ook gestopt met Nanofil 18 honderdste want daar word je op zo'n moment niet blij van; vist verder, bij geen obstakels onder water, trouwens prima; doorgevist met "good old" nylon) ook nog nodige tijdverlies maar .... Dan de vangsten: Niet normaal; het is gewoon werken!! 42x schar (!!!), 9x wijting en 1x tong (en wat voor één .... 39 centimeter); 52x prijs in netto vistijd van hoogstens 3,5 uur ..... Vrijwel alle schar goed formaat, maar 5 teruggezet; wijting vind ik echt nog te klein .... alles terug, maar ja, weinig zin, komen vrijwel gelijk weer bovendrijven ... Kortom: Een keuken vol met vis, schoonmaken 37 scharren en 1 tong!!!! Eerste week oktober .... echt ongekend!!

Nou, als ik al dit soort aantallen naar boven haal wordt het tijdens het WK echt heel bizar .... Tips voor onze mannen; metertje of 150 .... Na beetregistratie gewoon even laten liggen; zelf op gegeven moment gewoon op tijd gevist ..... na 5-7 minuten ophalen; liever bij dat tij twee of drie stuks naar boven dan één .... aantal meters dat je moet draaien (en dus tijd) blijft toch hetzelfde .... Voorlijn maakt niks uit terwijl gewoon simpele afhouders met aaslijn van 15 centimeter mij wel de meeste doubletten en tripletten opleverde .... Lijnkeuze .... Tsja, word door nylon op dat tij wel iets zwaarder (dus fitnessen) maar liever dat dan 3x gewoon "pats" .....

Nou, ik ga nu even niet meer want dit krijgen we niet aan gegeten ......

   

Allemaal heel veel plezier langs de Walcherse kust en WK-gangers ...... aan de fitnessapparatuur met die linkerschouder .... en controleurs .... Ter voorbereiding Kustmarathon gelopen??De Middelburger=== Maandag 08 oktober 2012 ===


Persbericht

(8 oktober 2012)

PKC4: Thuisteams buiten voordeel uit

www.korpsvissen.nl 

De eennalaatste competitiewedstrijd voerde de 30 zeevisteams naar het strand van Cadzand-Bad. Een strand dat bekend staat om de goede vangsten van schar, wijting, tong en zeebaars, maar dan wel op grote(re) afstand. De organiserende vereniging KMHLV Maldegem had in samenwerking met De Zeebaars het parcours diverse malen nagelopen en dat leverde een ruim uitgezet veld op, waarbij Boulevard De Wielingen tot en met het einde van de Zwartepolderweg geheel werd benut.

De wedstrijd startte onder een druilerige regen en een matige noordenwind die de vissers recht in het gezicht woei. Na het startsignaal probeerden de meesten zover mogelijk het aas weg te gooien. Schar was het doel. Maar slechts op een enkele plaats, en dan nog met name in de vakken D en E kwam er schar boven water. In de vakken A en B hadden de vissers last van de zoete spuiwater en was platvis zelfs eerder uitzondering dan regel.

Voor veel deelnemers was dit strand een onbekend parcours en het was dan ook voor velen verrassend dat uiteindelijk bleek dat zeebaars de boventoon voerde. Het thuisvissende team van Grauvell had dat wel goed in de gaten en had de hele strategie in het teken van deze vissoort geplaatst. Met succes bleek later, want Grauvell behaalde de dagwinst en steeg in het klassement naar de 4e plaats. Ook het Belgische Catch-it-easy liet zien dat de klasse die er dit jaar bij de PKC nog niet uit is gekomen, wel degelijk aanwezig is. Op het hun bekende parcours wisten zij de tweede plaats te behalen, voor het sterk vissende team van de Zeenaald 2.

Vandaag konden 132 deelnemers vis ter meting aanbieden. Behalve zeebaars, schar en tong werd er bot, gul, wijting, tarbot, meun en zelfs kleine pieterman gevangen. Een keur aan vissoorten die, zeker toen de zon tevoorschijn kwam, het tot een leuke en spannende wedstrijd maakte.

In het tussenklassement traden géén grote verschuivingen op. Het team van de Zeebaars Scherpenisse verdedigt nu een voorsprong van 4 punten op de naaste belager het Zeehengelsport / Penn Strandvisteam, als op 10 november de laatste wedstrijd wordt gevist op het strand van Hoek van Holland.Korpsvissen.nl=== Maandag 08 oktober 2012 ===


zondagavond wezen vissen in de waterweg. zuid zuidoostenwind kracht 1-2. helderweer. gestaan 2 uur voor en 2 uur na hoog water.
1 tong +1mini botje. de vangsten van een dag eerder die zeer goed te noemen waren was helemaal verdwenen. denk zelf dat het met de weersomstandigheden heeft te maken. zuid zuidoosten wind blijkt niet goed te zijn. heb dit namelijk al meerdere malen meegemaakt.

peterpeter=== Maandag 08 oktober 2012 ===


De Wintervis is gearriveerd!

Gisteren nog maar is een kijkje genomen op de stranden tussen Zoutelande en Westkapelle, samen met mijn maat om een uurtje of 10 begonnen met vissen. Al gouw kwamen de eerste scharren boven water, mooie maatse scharren wel te verstaan, tussendoor werden er nog een paar botten gevangen. Met het keren van het tij werden ook al een aantal Wijtingen gevangen, niet allemaal maats, maar toch een mooi formaat. De tongen die ik een dag eerder met de club wedstrijd van HSV Westkapelle ving, waren vandaag niet aanwezig, maar er zat bakken met vis, van mooie maatse scharren tot mooie wijtingen en botten. Kortom de wintervis is weer met goede aantallen aanwezig, en het weer is er niet minder om.

Groeten Kees GillissenKees Gilllissen=== Zondag 07 oktober 2012 ===


zaterdagmiddag nog maar eens de walcherse stranden onveilig gemaakt in het begin nog wat regen later schitterend weertje. het is echt weer genieten met de schar die weer massaal onder de kant zit het restultaat na een uurtje of 4 vissen: een stuk of 15 mooie scharren en 4 botten waarvan 2 megabotten van rond de 40cm. komende week maar weer eens kijken of er nog een gaatje in de overvolle agenda te vinden is om er weer een mooie klus schar uit te halen.

visze en vangzeMatthias Geuze=== Zondag 07 oktober 2012 ===


Hi, Gisteren even kijken of de baarzen er nog zaten:-) Ja dus!

GrtnShoreliner=== Zondag 07 oktober 2012 ===


 

Gisterenavond nog maar eens de Walcherse kust opgezocht. Het was echt heerlijk visweertje , bijna windstil en een lekker temperatuurtje. Gevist met pieren en kweekzagers en met mijn zelfgemaakte dwarrellijnen met kraaltjes en haak no. 4 Het was even na 12 uur laag water, dus ik ben om half 10 begonnen. Het strand was al goed bezet met collega vissers.
Het water stond nog behoorlijk hoog, dus kwam mijn waadpak goed van pas. (later ving ik ook op 50 meter vis). Dus mijn eerste hengel was ik aan het strak draaien, toen ik al beet kreeg en de eerste schar was een feit. Toen een half uurtje niks, maar daarna bijna elke draai vis. Pieren of zagers maakte geen verschil. Toen ik om 2 uur stopte had ik 26 schar (tussen de 24 en 32 cm) 1 mooie wijting 32 cm en 3 tong (26, 29, en 33 cm. Echt weer een heerlijke vissessie gehad, met veel vis .Ook nog verschillende ondermaatse visjes teruggezet. Ik ben benieuwd hoeveel vis er volgende week op het W.K. word gevangen, want dat zal niet gering zijn.

 

  

Groeten Jan B.

 

 jan b=== Zondag 07 oktober 2012 ===


Naar Dishoek met De Makreel 
Zaterdagmorgen al vroeg op pad met in totaal 17 vissers voor de eerste strandwedstrijd,eindelijk gaan we het dan eens proberen aan de betere visgronden....en daar zijn velen toch wel blij mee omdat het aan het einde van de Oosterschelde (waar wij altijd vissen) erg slecht is de laatste jaren.
In de stromende regen bij de duinovergang aan de strandweg bij Vlissingen de duinen over gegaan,na 5 a 10 minutjes lopen waren we bij onze 3 vakken waar we lekker ruim konden vissen. Alles klaar gezet en opgetuigt,en om half elf werd er een harde brul gegeven door onze voorzitter/controleur Johan......en 17 lijnen vlogen richting Belgische kust. Al direct kwam er vis boven water in de vorm van vooral scharren van redelijk mooi formaat,het viel wel op dat er richting Vlissingen iets beter werd gevangen,het lijkt wel ofdat de diepe geul daar dichter bij de kust ligt.
Na een uurtje werd het droog en aangenaam visweer. Vrijwel iedereen ving vis wat we niet echt gewend zijn bij de Makreel (en ook bij de meeste andere clubs die aan de Oosterschelde vissen). Na 4 uur vissen had Hans van  de Ree (de oudste visser die aanwezig was) de meeste vis in de emmer......11 stuks met een lengte van 270 cm......netjes ouwuh;)
In totaal is er dik 20 meter vis gevangen door de 17 vissers op dit stukje WK parcours!!!....ik ben benieuwd naar de uitslagen van hun! Over 2 weken weer een strandwedstrijd ,dan waarschijnlijk aan het strand bij Zoutelande (als de WK gangers nog wat vis over gelaten hebben tenminste;)
Bij de vrijwel alle vissers is het heeeeel goed bevallen,hopelijk gaan we wat vaker het zand op het strand opzoeken!  

Groetjes......en draai ze eruit!!! KiskeKees Reijngoudt=== Zondag 07 oktober 2012 ===


Goedemorgen  allemaal,net terug van de waterweg wat een petzooi daaro!!! Ze kunnen de rivier beter de visisweg noemen heel de nacht gezeten en stand nul komma nul! later nog in het callandkanaal geweest maar datt was krabbenvoeren! Toch gek dat sommige mensen hier wel vis vangen? of zou het latijn zijn?  

Veel visplezier allen groetjesJ.Lanting=== Zaterdag 06 oktober 2012 ===


Try-out sessie
Ter voorbereiding op het Federatief Kampioenschap over twee weken zijn we zaterdag met een Dreischors groepje het parcours nog eens vistechnisch wezen verkennen. Dat is toch altijd nog praktischer dan via goegel-earth. Samen met Dennis, Willem, Herbert en Henk zaterdagmorgen vroeg verzameld, onderweg nog effen een snelwegontbijtje gescoord met koffie en frikandellenbrood en op naar Kijkduin. Dennis had een zware nacht/feestavond achter de rug dus die moest nog een beetje op gang komen. Zo rond half negen kwamen we in de gietende regen aan in hartje Kijkduin, autos een plekje gegeven bij het winkelcentrum, viskist op de rug en botweg de eerste de beste duinovergang gezocht. Blijkbaar was het springtij geweest want er lag nog een sleepboot op de duinen (hahaha). Eenmaal aangekomen op het strand hadden we ons verspreid aan de waterlijn om maar zo veel mogelijk parcours te verkennen. Bij de eerste draai hadden Henk en Herbert al een scholenbaarsje te pakken, Willem volgde bij de tweede draai. Ik had de lange K2 ingezet voor het verre werk en de korte Shimano voor het grove peuterwerk. In de aasbak alle gebruikelijke aassoorten. Er hingen 4 verschillende onderlijnen gereed om maar zo veel mogelijk probeersels aan de golven toe te vertrouwen. Bij mij was de derde draai raak, een maatse bot en een maatse wijting kwamen het strand op. Daarna volgden er nog een paar scholenbaarsjes en nog meer botten, gevolgd door maatse baarzen. Na twee uur vissen kwam Dennis eens buurten, hij wilde weten hoe ik intussen 7 vissen gevangen had terwijl hij nog een beetje vistechnisch op gang moest komen. Daarna kwam ook Dennis van de nul af, hij had een dubbeldraai met een fraaie 40+ baars en een scholenbaarsje. Daarna kwamen er ook bij hem regelmatig scholenbaarsjes op de kant. Dennis was nu dusdanig "los" dat hij zijn Red-metal nog in stukken gooide. Intussen was de regen overgegaan in een zonnetje en werd het aangenaam toeven op het strand. Het nadeel van het goede weer was dat er dan ook honden en loslopende baasjes over het strand struinen, die met hun kop in je lijnen lopen, domme vragen stelden en hapten naar de geaasde onderlijnen. Bij Henk ging er nog een hongerige hond met 4 volgeregen aasnaalden vandoor. Aan het eind van de sessie bleek dat er grote verschillen in vangst waren, Herbert en Henk vingen elk maar 4 visjes, waarvan alleen de laatste van Henk een maatse baars was. Dennis en Willem vingen verder in hoofdzaak scholenbaarsjes. Bij mij bestond de vangst uit 3 maatse baarzen, 2 net-niet-aan-de-maat baarzen, 5 scholenbaarsjes, 4 maatse botten en een wijting, in totaal 15 vissen. Zo rond een uur of twee waren we weer terug bij de auto en werd het tijd om op huis aan te gaan. Zaterdagavond word er avondje vol "bankzaken", dus uitgetelt met de ogen dicht op de bank en het geluid van een motorzaag nadoen. Het was een mooie visdag, en dat er over twee weken nog maar zo'n dag mag volgen, ik zie er al naar uit!!! Eerst doen we a.s. zaterdag nog een Dreischor wedstrijdje.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel
    Niek Romijn=== Zaterdag 06 oktober 2012 ===


Zaterdag overdag gevist aan het strand bij West Kappelle. 10:45 begonnen. Gevist tot 16:30. Laag om 12:00. De vangst was 9 mooie scharren, 2 scholenbaarsjes en een botje. Afwisselend gevist met zagers en zeepieren. Afgaand water was wel beter dan opkomend.

FrankPinochat42=== Zaterdag 06 oktober 2012 ===


Visvriendenen vriendinnen,

Na een super ledenvergadering/mosselavond van HSV-t Zijpe vandaag met z'n vijven (Henk, Herbert, Niek, Willem en ondergetekende) naar Kijkduin vertrokken waar het ferderatief en ook het NK wordt gevist. We stonden rond negen uur op strand en zijn rond half twee gestopt. Als aas hadden we pieren, zagers en slikken. We visten allen met twee stokken. Dichtbij en veraf. Het was wel plek gebonden. Zo ving Niek 15 vissen en Henk maar drie. Herbert die naast Henk stond vier vissen. Willem zeven stuks en ik zei de gek 6 stuks. De vangsten waren baarsjes, platten en wijtinkjes. Zo rond het middag uur dacht ik weer is uit te halen met de red metall maar die dacht daar anders over. Ik gooide hem dus finaal doormidden, stijf af boven de eerste bus. Dus nu kon ik nog maar met een stok verder vissen. Met de zachte top en dan maar niet zo ver en niet zo zwaar. Al met al dus niet zo'n leuke dag. Eerst m'n pak lek toen met een tang door m'n vouw emmer en daarna dus m'n red metall aan gruzelementen. Hopelijk gaat het op het federatief en het NK niet zo....  

Groeten uutPlaya del Bru, Dennis Zwiers, HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Vrijdag 05 oktober 2012 ===


Deze week vakantie gehad in Zoutelande.

Elke dag gevist aan de speeltuin,ik heb gestaan met 2 hengels Ziplexx,met shimano super ultegra met 22/100.

als aas pieren en stukjes vis.

De vangst was gewoonweg geweldig.op 4 dagen tijd een kleine 20 vissen.

Waarvan maar liefst 14 baarzen die had ik gevangen op een metertje of 15 in de branding op kunstaas,jerkbait.

de andere soorten waaren 2 pietermannen en 4 babybotjes,er stonden ongeveer 3a4 personen te vissen en deze vingen ook leuk zeebaars,een ieder die ver gooide kwam zonder vis en vaak zonder onderlijnen eruit,lijnbreuk.

de baarzen vingen de anderen op zeer groooote steekzagers,

ikzelf heb er een kleine 25 onderlijnen verspeeld.

a.s zondag gaan we weer maar dan bij de speeltuin,samen met enkelle collegas,zoals nu is het perfect baarzenweer ,let wel max 25 meter ver.

Dus hou aub plekje vrij voor ons we zijn met 15 personen.peter van geel=== Vrijdag 05 oktober 2012 ===


gisteren westen vissen ik en mijn maat bij de stompe toren van half 4 tot 9 uur .
het was goet weer het waaide wel wat maat je kon goet vissen . naar een half uur de eerste zeebaars van 28 cm een kwartie later de 2 zeebaars van 31 cm .                                                      
toen mij maat 2 klijne zee baarsje en daarna toe het wat donker werd 2 botjes en wat steenbolk en een stuk of 10 wijting ,van tussen de 15 en 25 cm
dus het ziet er goet uit .

de kingde king=== Donderdag 04 oktober 2012 ===


zo, hiebij mn eeste vangst berichtje. Maandag bij westkappele op de dijk 1 maatse zeebaars, ik kon helaas niet langer dan een uurtje vissen want mijn hoofdlampje bleek terplekke foetsie te zijn. dan sta je wel even te balen. Dinsdag overdag met opkomend water bij de banjaard, 75 meter vanaf de kering 3x zeebaars, 1bot, 2x schar, 3x tarbot en een gemene kleine pieterman. vooral de tarbot vond ik een leuke vangst. alles net aan de maat. mag wat groter. Opvallend was dat zodra het donker werd viel alles stil. Woensdag overdag bij Vlissingen een hele berg gulletjes en een wijting gevangen. niet groter dan 15 cm per stuk. Ik vraag me af waneer de grotere gaan komen. de kleintjes hebben nog een tijd nodig om te groeien neem ik aan. Dit weekend wordt er een hoop wind verwacht. waar zijn de goede stekken zonder veel last van de wind? tot slot, Paul, mijn vismaat wordt zaterdag 51 jaar. bij deze van hartegefeliciteerd kerel. dat je dit weekend nu eindelijk eens mijn record zal verbreken ;-) Bram=== Donderdag 04 oktober 2012 ===


Hallo,
Enkele keren wezen vissen aan de Westerschelde kusten. De eerste drie keer aan de Dishoek, omdat ik daar een strandcabine plus huis heb gehuurd, zodat ik niet te ver over het strand moest baggeren. Enkele botjes, een zeekrab, een scharretje, een mooie bot, en een zeebaars van 45 cm was alles wat ik daar kon vangen. Dinsdagavond toch maar een deel van mijn materiaal uit de strandcabine gehaald en dat naar de auto gezeuld. Ik wou ook Zoutelande/speeltuintje uitproberen. Ik ving voor laagwater vijf mooie scharren, en een drietal prutswijtingen. Met laagwater kwam er ook nog een 30cm- tongetje aan de haak. Ja, dacht ik, nu gaat het beginnen. Maar er begon helemaal niks, ik sleepte de ene na de andere plastiek/touw/draad rommel eruit, ik sukkelde toen wat met een van mijn molens, toen werd mijn draad twee keer afgesneden ergens aan de kleirand, en toen ik om halféén buiten die kleine wijtingen niets meer ving ben ik maar opgekrast. Het begon trouwens harder en harder te regenen. Alles dus gevangen voor laagwater, nadien viel het stil. Het springtij viel aardig mee, mijn lijnen bleven liggen met het klapankerlood van 170/200 gram. Toch meer gevangen aan de korte afhouders dan aan de dwarrellijn. Ik viste met pieren, zoute pieren en zagers. Er is nog veel krabbenvreterij. Wind was zuid, soms zuidoost, in de dag stond hij meer zuidwest. Misschien windkracht vier, zeker niet veel meer.

Groetjes, GilbertGilbert=== Woensdag 03 oktober 2012 ===


Ajgelopen maandagavond met vismaat Aart om 19.00 uur richting Zoutelande gereden om het aas van de vorige dag ( wedstrijd op de dijk van Westkapelle ) op te maken. wedstrijd van zondag was er een met weinig vis en 22 deelnemers, winnaar had 76 cm. zelf 7de met 42 cm. Maandagavond was de vangst wat beter ,Aart had 8 mooie scharren en 1 wijtinkje en `n mooie tong van 37 cm., zelf 14 mooie scharren geen ondermaatse !! tussen de 24 en 31 cm. lekker dik, dus panscharretjes oja ook nog `n ondermaats gulletje, als dit doorzet voorspel ik `n prachtig najaar met `n berg vis.     André van Mierlo, HSV Middelburg.André van Mierlo=== Woensdag 03 oktober 2012 ===


Vvrienden en vriendinnen,

Maandag met Johan naar Zoutelande getogen en gevist bij het speeltuintje.Rond acht uur begonnen en om half een waren we weer bij de auto.Als aas hadden we zagers pieren en slikken. Ondanks dat we een dag voor springtij waren konden we zonder ankers vissen. Alleen met de kentering moest er een uurtje met 'sturmpinnen' gevist worden. De vangst was niet bijzonder. Johan had vijf scharren en vier wijtinkjes waarvan er een graat mager was maar wel 31 cm op de lat legde. Ik had vier scharren en vijf wijtinkjes. De wijting zwemt weer ook die magere van Johan en de scharren zijn mee voor de pan. Zaterdag gaan we met een groep de provincie uit om ergens anders te gaan vissen .......

Groeten uut Playa del Bru Dennis Zwiers HSV-t Zijpe en HSV DreischorDennis Zwiers=== Woensdag 03 oktober 2012 ===


Hi, gisteren even wezen baarzen op de westerschelde, geen grote, maar prima vechters. staan behoorlijk vet.

het lijkt erop, dat er meer zeebaars zit op de westerschelde, dan op de oosterschelde..

daar was het huieln met de pet op, deze zomer.

greetzjanb2=== Woensdag 03 oktober 2012 ===


Beste vismakkers,

Gisteren hebben Paul en ik het weer eens op Kijkduin geprobeerd op aanraden van Leon van Avicentra ( http://www.avicentra.nl/index.php ). Er was daar goed baars gevangen afgelopen zaterdag. Dus deze stek weer eens geprobeerd want het scheelt 3 kwartier lopen naar de Zandmotor, wat we eerst van plan waren. Het was afgaand water en er stond een mooi branding. Een grote zeehond hield ons in de gaten bij de ingang van de mui. Deze zeehond heeft daar ook zeker 2 uur 'gevist' en ook niet veel gevangen. Zelf had ik 1 grote bot en Paul kwam niet verder dan een kitesurfer en een meeuw. Verder een lekker gezond dagje buiten op deze mooie herfstdag.

Groeten Cor=== Dinsdag 02 oktober 2012 ===


Zaterdagavond met mooi getij wezen vissen met mijn broer Fred te Vlissingen,met ons beperkt aantal steekzagers wist mijn broer toch 5zeebaarzen tussen 40en50 cm te vangen. Ikzelf wist er slechts 3 te vangen maar wel een kanjer van 71cm.zoals gewoonlijk met die baars vingen we deze op een klein uurtje en het was over en uit. Natuurlijk teken ik elke keer voor zulke vangst maar ik had de baars ondertussen groter en vetter verwacht buiten rond deze tijd. Ik wens iedereen de volgende paar weken nog veel succes voor ons beide is er voor half november geen enkel vrij weekend meer en dan zou wijting en schar het volgende doel zijn. Veel succes, TomTom=== Maandag 01 oktober 2012 ===


Hallo zeevissers. Vanmiddag van 13uur tot 16uur gevist aan de papagaaienbek,het was net laag geweest er waren 2 vissers,die tijdens dood tij wat kleine schar en wijting vingen. Zelf,had ik een kleine wijting en een grote crab,wel een paar keer beet gehad maar de haak was te groot,dus niet best.

Adri Oostvoorne.  Adri Oostvoorne.=== Maandag 01 oktober 2012 ===


Wijk aan Zee Noordpier op de 1400 meter stek, zaterdag 29 september 2012 gevist van 17.00 uur tot 21.00 uur, met zon en dreigende donkere regenwolken, af en toe regenspetters, en dus net na hoog water. De kop van de pier stond volledig blank, zei een op het fietsie terugkomende visser, het water liep uit zijn vistas. Wij komen op de Noordpier al een jaar of 17 maar dit keer waren er zeer hoge en lange rollende golven(met doorrollende en omslaande schuimkoppen), zelfs al in dieper water, bij een westenwind circa kracht 6, maar daar voelen wij ons wel goed bij. De harde wind en hoge golven drukte het resultaat wel, aanbeten zie je moeilijker, en de vis hield zich behoorlijk verborgen dit keer. Gevist met 4 hengels: met afhouders met korte zijlijntjes, met een jojo en met wapperlijntjes. Resultaat was helaas maar 2 kleine platjes, 1 gul circa 45 cm., 1 gul circa 25 cm., en 1 gulletje 15 cm, 1 krab en 1 puitaaltje. Volgende keer hopelijk weer iets rustiger water. Om 21.00 uur was de Noordpier zo goed als verlaten, enkele vissers kwamen we op de terugweg tegen. Was wel lekker uitwaaien. De gul zit er al een beetje, de goeie tijd komt er aan. John en FransFrans=== Maandag 01 oktober 2012 ===


Goedemiddag vissers,

Zondagavond 30 sept. wezen vissen met z'n twee bij Vlissingen. Om 21,30 uur laag water. 4 hengels. Met aan de ene een dwarrellijn en de andere afhoudertjes. Maakte in vangst niets uit. Prima weer, niet al te veel wind en volle maan. Om 18.45 uur de pieren zwemles gegeven, en gelijk een goede beet.... mooie schar! Dat was een goed teken, dat belooft wat als het donker wordt....??! Nu, dat viel een beetje tegen! Af en toe nog een felle beet en zodoende toch nog 14 scharren gevangen, en met opkomend tij nog 1 mooie wijting, 1 schar en nog een hoofdkrab en 1 steenbolkje (was niet meer te redden). Kortom, viel niet echt tegen... misschien nog iets langer moeten vissen voor de tong?! Gevist met pieren, gezouten piertjes en nog wat zagertjes 5 scharretjes terug gezet. Kortom weer een mooie visavond gehad. Dat beloofd denken we veel voor de komende tijd!

Vis ze. Ben en Ray SorgedragerB. Sorgedrager=== Maandag 01 oktober 2012 ===


Hier nog 2 vangstberichten. Ik had er afgelopen vrijdag al een ingestuurd, maar waarschijnlijk iets misgegaan ?

Maar dus donderdagavond de stek opgezocht waar ik 2 weken geleden leuk paling had gevangen.

Gevist met als aas pieren en steekzagers. Lange dwarrellijnen als onderlijn.

De vangst: 10 ondermaatse baarsjes en 3 mooie palingen. Dan gisterenavond gevist aan Zoutelande.

Begonnen om 7 uur en gestopt om 11 uur (half 10 laag). Er stond best wel een stevig briesje, maar de beten waren toch duidelijk te zien.

Als aas verse pieren en steekzagers van 5 dagen oud (vingen allebei even goed).

Van toen het donker werd, tot dat ik stopte regelmatig vis gevangen. Nu gevist met zelfgemaakte dwarrellijnen met kraaltjes en haak no,4.

Inderdaad de schar is gearriveerd. Ik heb er 26 gevangen, waarvan er 20 voor de pan.(er waren een paar kleinere bij , maar de haak zat te diep) Tevens nog een mooie tong gevangen.

Als bijvangst en terug gezet: 1 gulletje (25 cm) 1wijting(26 cm) 1baarsje (30 cm) en nog een mooie bot.

Dus weer lekker gevist.

Groeten Jan B.jan b=== Maandag 01 oktober 2012 ===


Ha die kantvissers,
Met z'n 3-en maar weer eens richting de Waterweg gereden om te kijken of onze vriend de tong er nog zat. Zondag morgen rond 01.00 uur vertrokken en kwart voor 2 lagen de hengels er in. Onze buurman ving al snel een paling en een tong. Bij ons duurde het even maar toen de vloedstroom er in kwam begonnen de tongen (incl grondels en botten en krabben) te bijten. Heel zwaar vissen (250 gram) was noodzaak om de onderlijn goed op de bodem te houden. Door afwisselen van ver weg (100 meter) en dicht onder de kant (20 meter!) vissen kwamen de nodige tongen aan de kant. Toen het licht werd vingen we nog even heel goed (soms twee tegelijk). Hierna de spullen gepakt en richting huis gereden. De totale vangst was 23 tongen met z'n drieen. Alles wat we vingen was aan de maat. Weer een lekker maatltje tong per persoon dus. Misschien volgend weekend nog maar eens proberen. Zolang het niet te veel regent en het zacht weer blijft blijven ze nog wel even zitten.

Vangse, Joerijoeri=== Maandag 01 oktober 2012 ===


Afgelopen zaterdag naar de zeeuwse kust geweest om nog eens te proberen een tongetje of zeebaars te vangen. In een gekke bui eerst eens geprobeerd in westkapelle op de houten steiger na een aantal worpen en evenzoveel afgetrokken tuigjes hebben we het hier voor gezien gehouden en zijn we snel nog terug gereden naar de joosjesweg. Waarschijnlijk zijn wij de buren geweest van de fam Oomens want zij hadden een aantal zeebaarsjes en twee maatse baarzen gevangen terwijl bij ons er alleen maar schar werd gevangen. In de drie uurtjes opkomend water hebben we totaal 13 maatse scharren gevangen. De afstand waar de vis zat was wel van belang ik viste zelf met een hengel met gewoon nylon en een met nanofil op de hengel met nylon drie visjes de andere 9 stuks. Bij mijn vader op de nylon lijn ook maar 1 scharretje. Binnenkort de andere lijn ook eens omzetten naar de nanofil.Rene en Jan=== Maandag 01 oktober 2012 ===


Beste vissers,

Afgelopen vrijdagavond, samen met Jan-Willem, met opkomend tij een aantal uurtjes gevist aan het strand bij Dishoek. De vis is gevangen met zelfgestoken Oosterschelde piertjes. De krabben waren actief. Het was zaak regelmatig het aas te verversen. Enkele scharren, zeebaars en een bot gevangen.

Groet, PeterPeter van de Plas