Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van oktober 2012

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Woensdag 31 oktober 2012 ===


Afgelopen maandag een dagje met de Marezaet vanuit bruinisse mee geweest. Om 8.00 uur vanuit de haven vertrokken naar de 31, door de harde wind en golfslag was het helaas niet mogelijk om de 21 te bezoeken. Een klein half uurtje varen, om 8.30 uur gingen de lijnen richting water. Hier hebben we tot 14.00 gelegen, heel de ochtend werd er regelmatig mooie maatse wijting gevangen helaas niet in hele grote aantallen. Om 14.00 uur werd het tijd om te vekassen, vanwegen de aantrekkende wind en golfslag het water overgestoken en wat dichter naar de kant weer voor anker gegaan. Onderweg op de dieptemeter diverse scholen vis gezien. Ook hier weer mooie maatse wijting en een enkele verdwaalde schar. Om 16.00 uur weer koers gezet richting haven. Ondanks het tegenvallende weer was het een mooie en goed verzorgde dag, we zijn heel gastvrij en prettig ontvangen, de koffie stond s'morgens al klaar tussen door kwam Karin nog met een lekker hapje langs, tussen de middag lekker gegeten, en als afsluiting op de terugvaart nog een rondje van Joop gehad. Kortom een dag om op terug te kijken. Voor iedereen een echte aanrader. Joop en Karin bedankt en graag tot een volgende keer.

Gert-Jan Akkermans.

 

 Akkermans=== Dinsdag 30 oktober 2012 ===


afgelopen weekend op de grevelingen gevist.

De vangst was mager ik had met 2 hengels 13 visjes en dat op 6 uur tijd,waar zit de vis?ik viste met kweekzagers op een afhouder.

Hoe was de vangst op de grote boten?

Ik lees bijna nooit iets van de Grevelingen.

 

groetjes kees kreiningkees=== Dinsdag 30 oktober 2012 ===


vandaag nog weg geweest met me collega  met de leluc op de oosterschelde heel de oosterschelde gehad eerst naar een stekje waar ik goed gevangen had niks toen naar colijnsplaat ook niks toen naar de zeelandbrug in totaal zeven scharren en drie wijtingtjes

groeten peterpeter=== Maandag 29 oktober 2012 ===


Gisteren zondag 28 oktober een dagje gevist met de Pirate van superschipper René de Back, die als dekmaatje zijn zoon had meegenomen. Beiden fan van die club uit Rotterdam, die het vandaag moest opnemen tegen die club uit Amsterdam. Zelf ben ik ook voor die club uit Rotterdam, en laat nou mijn buurman uit Breda supporter zijn van die club uit Amsterdam...... Na overleg met René en zijn zoon afgesproken dat we het van de uitslag van de wedstrijd af zouden laten hangen of mijn buurman mee terug mocht varen of.................. Na een half uurtje varen konden de onderlijnen tot zinken worden gebracht en het duurde niet lang voor de eerste vissen aan boord kwamen. Voornamelijk scharren met zo af en toe een wijting. Jammer genoeg werd de zee (nou ja, de Westerschelde) steeds onrustiger zodat René besloot ons in wat rustiger vaar(vis) water te brengen. Op de drie plaatsen waar we de rest van de dag visten kwamen nog steeds wel wat vissen boven, maar een echte topdag was het zeker niet. Dat kon de pret echter niet drukken, we hadden afgezien van de wind prachtig droog weer en vanaf half een was de focus toch ook gericht op de radio, waarmee we door Langs de Lijn op de hoogte werden gehouden van de ontwikkelingen in Rotterdam. Het scheelde zoals bekend niets of mijn buurman had de terugreis niet meegemaakt, maar net op tijd was daar zijn Italiaanse redder die hem met een rake knal behoedde voor een lange zwemtocht. Al met al weer een prachtige dag met de Pirate en moe maar voldaan weer terug naar Limburg gereden.

Groeten uit Lomm,   Kick van IJzendoorn Kick van IJzendoorn=== Maandag 29 oktober 2012 ===


Gisteren voor de eerste keer gevist met de 'Wiesje' vanuit Vlissingen. Plaats van handeling was de monding van de Westerschelde. Een zevental vissers kan terugzien op een geslaagde visdag. De vangst bestond vooral uit schar en af en toe een wijting. Ieder ving zijn portie. Het zal niet de eerste en de laatste keer zijn dat we met de 'Wiesje' op pad gaan. Een mooie boot, een kundige en behulpzame schipper, die niet alleen weet waar de vis zit en hoe je die moet vangen maar ook de inwendig mens aan zijn trekken laat komen.

HenkHenk Mangnus=== Zondag 28 oktober 2012 ===


Weekend verslag "The Pirate 2",

Zaterdag 27 oktober zijn we wezen vissen.

Om 8 uur zijn we door de sluis gegaan, door het slechte weer konden we niet naar de bestemming en hebben we het wat dichter bij geprobeerd. Hier hebben we goed vis gevangen met enkele tongen en gullen tot 1,5 kilo. We zijn begonnen bij de oranje molen waar zeer mooie en grote scharren zaten 30+ was wederom geen uitzondering. Na een tijdje zijn we verkast om dat het ergens anders beter was. Toen we daar aan kwamen was "de room er af". We hebben het daar een tijdje geprobeerd en zijn toen weer verkast richting de spijkerplaat. Hier vingen we een leuk gulletje en weer de nodige grote scharren en grote wijtingen. 
Een zeer geslaagde dag dus.

Zondag 28 oktober zijn we wezen vissen met een groep opstappers.

Om 8 uur zijn we door de sluis gegaan om de vis weer te belagen. We konden vandaag wel op de juiste plek komen en dat resulteerde ook gelijk in vis. We hebben hier tot 11uur gelegen daarna werd het weer een beetje te rouw. We hebben een aantal keer verkast met overal redelijk wat vis. Ook vandaag vingen we weer enkele tongen en gullen tot 1,5 kilo. We zijn begonnen voor dishoek waar zeer mooie scharren zaten maar een weer zeer kleine scharren (het wisselde elkaar lekker af). 

   

________________________________

Zondag 4 November zijn er nog plaatsen vrij voor ankervisserijyouri de back=== Zondag 28 oktober 2012 ===


 

WIERINGEN ON TOUR,
In het noorden hebben ze herfstvakantie,dus had ik Wiesje afgehuurd voor zaterdag 27 october.

Present waren mijn jongste dochter Nancy,haar man Henny hun zoon Robbie van 14 jaar,de biergevaarlijke Maikel zoon van mijn oudste dochter en ik.Donderdagavond al naar Lanaken gekomen,vrijdag naar de markt in Maastricht om inktvisjes en scheermessen te kopen.En natuurlijk niet meer uit de kroeg geraakt.Om 5h30 vertrokken naar Vlissingen op de snelweg werd voor de eerste keer gestrooid dit jaar,zonder oponthoud royaal op tijd a/d sluis.Hank kwam ook stipt aanmeren,zonder deckhand .Na het aanboord brengen v/d spullen,de sluis in,in gezelschap van de Nautilus en de Pirate II.Het water was zo glad als een spiegel,terwijl de buienradar onweer aangaf met een bult wind,hier konden we spreken van stilte voor de storm.Na het schutten gingen alle 3 de boten stuurboord uit,de walvischstaart was vandaag geen optie,de langzaamste boot,Wiesje dus had er zin en ging het verst mooi een oppertje voor Dishoek.

Na het ankeren wat Maikel voor zijn rekening nam als gelegenheids deckhand(zijn vader heeft zelf een sportvisboot)konden de 10 beaasde onderlijnen te water.De koffievis kwam in no time binnenboord,dus Hank koffie zetten geserveerd met koek,de scharren kwamen gestaag binnen,zelf had ik een gulrig geproduceerd,bestaande uit:1 inktvis van 15cm,2 leeglopers en 1scheermes omwikkeld met bindelastiek op gulhaak N° 6 en N°3 op dit aangeboden aas heb ik een klap op de hengel gehad,pieren en ensis weg en de inkvis bleef nog een stompje van over.Op 11 nov.opnieuw proberen.

Ondertussen dacht Neptunus ik ga me eens met de zaak bemoeien,eerst konden we een windhoos bewonderen,toenstuurde hij een joekel van een onweer op ons af ,een windje dik 7 en hagel feitelijk konden de lichten aan gedaan worden,maar we hebben de carbonhengels uit de steunen gehaald en plat op de bodem gelegd.En dus een lekkere jupiler gedronken,nog nooit gehoord dat daar de bliksem op inslaat.Na een tijdje dacht Neppie ik krijg die idioten niet van het water laat dan de boel maar opklaren.Maar wat is die vent sluw,door het zakken v/d luchtdruk gaf hij de scharren de opdracht plat op de bodem te blijven liggen en wij waren eraan voor de moeite.Door al dat geweld hadden we een zeezieke.Onze Robbie de enigste wat geen krat bier in zijn bast had van de dag ervoor,het is niet eerlijk.                                                                                            

Hank was klaar om ons culinaer te verwennen,maar we zijn in samenspraak eerst gaan verkassen,we hebben admiraal De Ryther gegroet,en die liet de golfhoogte afnemen.Hier verwachte we eten maar geen vis,wat schets onze verbazing dat hier wel vis boven kwam,hoofdzakelijk steenbolk,en Robbie ondertussen opgeknapt ving zijn eerste maatse gul,hij was heel trots en wij allemaal blij voor hem.Een paar weken geleden was het nog saté met brood vandaag broodje rookworst en nog niet zo'n klein stukje ook.Voor het te laten zakken nog een lekket bakje goulaschsoep,doorgespoeld met jupiler.

We hebben nog een verkasje gedaan en de dag vol gemaakt op de spijkerplaat,Robbie ving hier een bot van 30cm,Nancy een paar mooie scharren.Hier stond te weinig stroom om de vissen tot azen aan te zetten.Hier leek het wel zomer,Hank voerde hier een halve stripact op.Dus hebben we vandaag alle weertypes mogen meemaken.Van de spijker naar de sluis is zo gepiept,van zout naar zoet, sluiswachter een maalje vis omhoog laten hijsen.Na het schutten aan de kade vast gemaakt ,balletje verorbert nog een biertje,geen haastwerk dus.Onder leiding van Deckhand Maikel met Robbie de boot gepoetst,zodat de sportvissers morgen op een nette boot stappen

Wat heeft dat opgeleverd:een ploeg tevreden mensen,Gul 35.5cm Robbie,Bot 30 cm Robbie, Schar 29 cm Maikel, Scharren groter dan 20 cm, 70X Bot, 1X Gul, 1XSteenbolk, 12X wijting,4x Aas:Pieren en ensis.Bedanken doe ik mijn eigen familie voor de prachtige dag en Hank voor alle verwennerij Lanaken 28/10/2012

 

          

 

  

Tulleneers Alain

 

 Alain Tulleneers=== Zaterdag 27 oktober 2012 ===


Hallo medevissers,

Vrijdag, vanuit Vlissingen , de zee op geweest. Met ons ploegje van acht man en enkele losse opstappers aan boord gegaan bij de "Nautilus". Gezien de wind en de golfhoogte kon onze geplande schollentrip niet doorgaan , maar zou het ankervissen worden .Gelukkig is in de omgeving van de Westerscheldemonding bijna altijd wel een plekje te vinden waar de golfslag minder is. Wij waren in ieder geval al content dat we konden gaan vissen. We hebben de ganse dag voor de kust van Dishoek gelegen , aan de overzijde van de vaargeul ( gezien vanaf het strand ). Ook de "Wiesje" en de "Piraat" lagen in deze omgeving voor anker.Als aas werd er deze dag pieren , gezoute pieren en tappen gebruikt. De zoute pieren leverden zeker evenveel vis op als de gewone pier. Tappen was wat minder. Aanvankelijk viel de visserij best mee , regelmatig schar en een enkele wijting. Deze wijting was meestal klein van formaat. Naarmate de stroom minderde , minderde ook de visserij . Tot deze , rond hoogwater , zelfs helemaal stilviel. Onze schipper hield regematig kontakt met de andere boten , maar daar was het hetzelfde verhaal. Na het keren werd er terug een enkele schar gevangen , maar toch minder dan 's morgens.

Op het einde van de dag , had iedereen , van ons ploegje , toch tussen de tien en twintig scharren , een enkele bot en een enkele wijting. Er zijn zeker zoveel , te kleine , scharren en wijtingen terug gezet. Alhoewel de vangsten tegensloegen, toche een fijne dag gehad. Goed schip , een toffe , bekwame schipper . Als het weer het toelaat , en er verder op zee kan gegaan worden , hoop ik er zeker nog verschillende keren bij te zijn.

Groeten,Hugo ( uit Kapellen )=== Zaterdag 27 oktober 2012 ===


Zaterdag 20 Oktober

Hier nog een verlaat vangstbericht van zaterdag 20 Oktober. Deze dag weer gaan vissen met De Pirate 2 van Rene de Back. We waren met een kleine bezetting van 4 man te weten Peter, Pieter, Jos en ik zelf Jan. Om 8 uur zijn we vetrokken uit de haven en hebben we koers gezet richting de Walvisstaart. Daar aangekomen werden de verzwaarde onderlijnen van mister Gastel beaasd en uitgeworpen en was het van af de eerste worp ook meteen raak schar achar en nog eens schar ze kwamen met 2 en 3 tegelijk boven soms ook een enkele wijting maar deze warwn nog erg klein van formaat. Er werden ook nog een paar leuke Tongen gevangeng en een enkele grote Bot. Eind resultaat was dat we met 3 man ruim 300 mooie grote Scharren hadden om mee te nemen en een 150 die terug zijn gaan zwemmen om nog wat te groeien. Rene heeft ons weer goed verzorgd met Soep, broodjes Rookworst en een goed natje. Op naar de volgende data en dat is 24 November dan gaan we het weer doen met De Pirate 2 van Rene de Back en dan hopen we weer kompleet te zijn met ons ploegje Brabanders en 1 Zeeuws Vlaming.

Jan Hermes Jan Hermes=== Vrijdag 26 oktober 2012 ===


Vandaag es n dagje vrij genome om te visse, bij de brug geweest en daar een mooi geultje opgezocht. De Nooordoosten wind maakte et vrij hobbelig en koud. Maar we konden redelijk visse. N 25 scharren waarvan 15 maatse. En 1 wijting. Gr ForelForel=== Vrijdag 26 oktober 2012 ===


De Varende Volière

Woensdag doen we weer een vangstbericht over de visserij maar deze was zo leutig dat ik dacht “Kom, we hatseflatsen er eentje tussendoor.” Wat was het geval afgelopen dinsdag???

Tijdens een prima visserijtje vanuit Vlissingen gedroeg ons Wies zich voorbeeldig als vogelopvangcentrum. Met het gezelschap onder leiding van Arie de Koning (visclub het Stekelbaarsje)  lagen we eerst in de Walvisstaart samen met de Nautilus en ook de Beekman van William lag in de buurt. Op een bepaald moment  kwam er een klein vogeltje aan boord. Niet zo heel erg gek want in oktober is “DE” vogeltrek en komen die gevederde vrienden vanuit het noorden naar het zonnige zuiden. Helemaal total-loss landde de kleine wereldreiziger aan dek. Een lief klein Winterkoninkje. Op een pet, op een schoen, op een hengel, op het dak, in de kajuit. Het beest heeft heel Wiesje gezien.

Loeiend van enthousiasme hoorde ik Frank vanaf de Nautilus over de marifoon ; “Krijg nou de hik, er land hier een heel mooi vogeltje…”  en dat was het begin van een ornithologische happening op onze Vlissingse vloot.

 

Nou wil het toeval dat we Fred van Veldhuizen aan boord hadden. Hij had weliswaar een hengel ter beschikking (en ving er een heeeeel leutig viske mee) maar  vooral is hij een zeer begenadigd fotograaf. En met zeer begenadigd bedoelen we dan ook zeeeeer begenadigd. Fred liep heel de boot wel vijfenvijftig keer rond en dat resulteerde in hele mooie kiekjes.

  

Na alle ooooh’s en aaah’s vertrokken we een stuk verderop richting Segre en daar ging het retehard met de visserij. Mooie scharren en dito wijtingen. Maar veel bijzonderder was onze nieuwe aanwinst. Een heuse Keep. Het werd onze huis-Keep. Jacob, zo heette hij, landde om ca 14.00 uur op ons dek en was er niet meer vanaf te slaan. Er werden wat spinnen gevangen, een bakje water werd dankbaar aangesproken, wat doodgeslagen vliegen werden dankbaar geconsumeerd en Jacob had het prima naar zijn (of haar) zin. Ook Frank had 4 mijl verderop een bakje water klaargezet en zo ziet u maar : de Vlissingse vloot doet zichtbaar haar best om in de genade van Marianne Thieme te komen.

Op de terugweg (Ik had Fred al gevraagd zijn camera bij de hand te houden) kwamen er nog wat megafoto’s van Jan van Genten bij. Echt vette shit!!!

 

Jacob had het zo goed naar zijn zin dat hij Wiesje dankbaar gebruikte als “lift” en pas bij de RV4 vertrok hij om ca 17.00 uur weer van zijn tijdelijk platform.

Wat een verschrikkelijk leuke dag met loeigoede visserij!! (ook dat nog.) Voor de vogelaars onder ons :  Kepen, Vinken, Winterkoninkje, Vuurgoudhaantje (!!!!!) Spreeuwen (wat een mooi vogeltje is dat toch) en Jan van Genten. Oh ja, en ook nog meeuwen…

 

Het was weer een fijne dag.

 

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Vrijdag 26 oktober 2012 ===


gisteren 25/10 eropuit vanuit neeltje jans ver buiten was geen optie gezien de noord tot noordoosten wind en een kleine 4 dus wind tegen tij dat was hobellen dus oversteek vrouwenpolder en dan voor domburg opeen 20tal meter we waren niet alleen en het ging niet wild maar ze kwamen toch regelmatig aan boord en scharren tot 35cm amaai is lang geleden dat ze zooo groot waren.tegen de kentering en de wind die nog doorzette begon de wijting maar klein,dan maar verkassen het was rond 12,30u en de ankerlier werkte niet dus met de hand binnenhalen en balen ,dan maar naar binnen dan konden we nog bij beekman voorbij om het probleem met de lier op te lossen ik wist reeds dat het met de voetschakelaar te maken had ,hun even gemeten en inderdaad nieuwe schakelaar en nadien thuis monteren. Al bij al toch een mooie klus vis gevangen.

grtjswauters mario elpescador=== Donderdag 25 oktober 2012 ===


Hallo allemaal,

We hebben nieuwe standen op Zeevisland geplaatst.

http://www.zeevisland.com/Penn-Super-Prestige-Boat.htm  Bram Cole=== Donderdag 25 oktober 2012 ===


Woensdag 24-10-2012

Mee geweest met MS Theo, om half 7 terpekke. Gestaan op het achterdek. Om half 9 op de plek waar gevist zou worden in de ............ja stromende regen en dat de hele dag lang. Gebeld om half 12 naar huis Vianen daar prachtig weer!!! Dit weer was niet voorspeld zodoende hadden de meesten dan ook geen regenkleding bij zich. De vangst was ronduit slecht op een enkele maatse wijting na moest alles retour daar de wijting en diverse platvisjes te klein waren. Rond de klok van 12 verkast maar ook daar het zelfde liedje....kleine wijting en platvis. Aan Theo heeft het niet gelegen die doet zoals altijd zijn stinkende best om maar een visje te vangen, maarja ook Theo is geen tovernaar.

Gr Wilco, Vianen

 Wilco van Bergen=== Donderdag 25 oktober 2012 ===


Woensdag vanuit Neeltje Jans een dag voor de buitenzijde van de kering gelegen.

Het grote voordeel van deze locatie is de luxe trailerhelling.

Jammer dat er in de buurt van vLissingen niet zo'n voorziening is.

Limanda was weer rijkelijk aanwezig, zij het dat ze hier niet in gesloten formatie over de zeebodem marcheren.

De meeste vis kwam aan boord door actief te vissen. Een licht loodje en uptide gooien.

De stroom neemt dan het zaakje mee (wel zo zwaar beloden dat de lijn op de grond blijft ) en zodoende kun je een groot gebied bevissen.

Aan de hengel waarmee ik direct onder de boot viste, kwam er ook regelmatig een visje boven maar niet de doubletten van de andere hengel.

Van tijd tot tijd kon een verdwaalde wijting het aas ook niet weerstaan. Deze waren allemaal net niet aan de maat.

Voorts nog een paar steenbolkjes met de nadruk op jes en dat was het weer voor die dag.

Gelukkig maar dat er schar zit anders zou je mooi voor niks gaan.

 bert=== Donderdag 25 oktober 2012 ===


hallo visliefhebbers er is weer schar en wijting onder de kant dus een dagje happy-fisherman geboekt

hopelijk vangen we ze weer ik heb er zin in kan niet wachten tot vrijdag 2 nov en hopen op goed weer

en voldoende liefhebbers kijk op de side van happy-fisherman of hij nog plaats heb dan zien we mekaar misschien volgende week

groetjes en vang ze

de vrolijke visservrolijke visser=== Donderdag 25 oktober 2012 ===


dinsdag gevist met de boot vanuit de marina haven van ijmuiden. eerst geprobeert op enkele wrakjes in de buurt maar dat was niet veel enkel steenbolken.en af en toe een wijting. toen maar op een voor ons bekende stek voor anker gaan liggen en geprobeert een schar te vangen. en dat lukte goed ze kwamen met twee drie tegelijk omhoog. er kwam ook een kotertje langs om zijn staande netten op te halen .zei zeiden dat het niet veel was . dat konden we ook zien toen ze hun netten ophaalden 1 gul en een stuk of 100 scharen en veel krab .is niet veel in een kilometer net. wij visten 10 meter van dat net af wij zagen geen boeien dus wisten niet dat daar een net lag. ons anker lag eroverheen.maar dat werd goed opgelost door de visser. het gekke was dat wij in een paar uur tijd veel meer vingen dan hun. totaal 230 scharen,35 steenbolk, 3 gulletjes, 4 wijting,4 boten dat met zijn 3

gr andre gerry en klaas veerman{ puppe}andre veerman=== Woensdag 24 oktober 2012 ===


    

Hier nog wat foto's, van het vissen 20-10-2012.

 

Gr. Bouwbedrijf van Zundertvan zundert=== Woensdag 24 oktober 2012 ===


Afgelopen zaterdag met een club van 8 man Wiesje afgehuurd en naar de Walvisstaart gevaren om de scharren te belagen...Hank en zijn deckhand hebben ons netjes opgepikt om 7.55 uur bij de sluis. Daarna een ietwat hobbelig zeetje opgevaren. Na ongeveer een half uur varen heeft Hank het anker overboord gegooid. Daarna werden de hengels uitgeworpen en kon het vissen beginnen. Het was een leuke visserij, ze kwamen met bosjes aan boord, twee soms drie tegelijk.
Hank heeft ons een hele dag voorzien van ons natje en droogje, vooral de chocolademelk was heerlijk! De sfeer was geweldig, de dag is om gevlogen. Aan het eind van de middag waren alle emmers goed gevuld met schar en een enkele wijting.
Hank en deckhand..bedankt voor deze prachtige dag! Dit is zeker voor herhaling vatbaar.Jack Keeris=== Woensdag 24 oktober 2012 ===


Heren Sportvissers,
Het was al aangegeven, de scharren zijn er in grote aantallen!
Je moet er even kunnen komen ivm het weer, maar op de juiste stek hebben wij er afgelopen vrijdag 19 oktober toch zo'n 35-70 maatse scharren gevangen per hengel! Zaterdag 20 + zondag 21 oktober konden we niet helemaal daar komen waar wij wilden zijn, dus mooi plekje opgezocht dichter bij het kantje, maar ook daar vooral mooie scharren met zo nu en dan een mooie wijting, een tongetje en een botje. Al met al een hele leuke visserij die nog wel een aantal weken zal doorgaan!
Zeebaarsvissen dinsdag 23 oktober
Ok, 1 dag voor doodtij waren de verwachtingen niet heel erg groot, maar met als gezelschap een aantal echte Zeebaarscracks waaronder Bas van www.basshengelsport.nl en 2 Belgische cracks hadden wij goede moed. Vooraan de Noordzee begonnen en dus al snel 2 wrakken aangedaan met alleen een gulletje of Bolkje, een tikje verder gestoomd naar een wrakje waar ik die nacht van gedroomd had. Ja echt waar, het is een wrakje waar ik voor het eerst met Baarsvissen Baars had gevangen, waar ik nog maanden op had kunnen nagenieten totdat gisterenavond de adrenaline toesloeg bij de gedachte aan die dag een behoorlijk tijdje geleden..
Tsja, dan gaat het spoken in je koppie en voordat je het weet wordt je wakker en ben je in het donker op zoek naar je achterdek die volgens jouw vage ochtend gedachte toch al vol moest liggen met Baars!
Oh nee, we moeten er eerst nog voor opstaan, 1,5 uurtjes tuffen, 2 uurtjes varen en de hengeltjes uitwerpen.
Afijn, daar lagen wij dan op mijn droomwrakje. Na een stille drift met een paar baarzen aan de haak goed geankerd en vissen maar. Nou die droom was terecht, het zat er vol met Baars, maar bijten wilden ze maar sporadisch met zeker een kwart vals gehaakt, ze vechten er niet minder om trouwens..
Wat een sport, echt kicken! Afijn, resultaat van de dag, een dikke 25 mooie Baarzen, een zooitje teruggegooid in de hoop dat we ze over een paar jaar kunnen vangen, paar gullen, stuk of wat Bolkjes en een paar wijtingen...
Prachtig weer gehad, geen hond gezien op het water behalve een paar Zeehonden.

Met vriendelijke groet,
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Woensdag 24 oktober 2012 ===


woensdag vertrokken naar de wrakken met m'n maat chris , golven en wind waren redelijk , aangenaam om te varen , verschillende wrakken gedaan om de zeebaars te belaggen. op het eerste wrak was niemand thuis, een paar kilometer verder was er een feestje aan de gang, op dit wrak laggen reeds 2 boten , we hebben ons er naast gelegd , en de vis verscheen op het beeld, alles zag er veel belovend uit , zaggen baars boven komen bij de andere boten ,chris had al snel een zeebaars, mooi beestje. chris een ervaren visser zij dat hij de boot nog iets beter ging ankeren . goed idee zij ik , wij opnieuw aan het ankeren om beter bij het wrak te liggen. dit werd ons bijna onmogelijk gemaakt door een paar zeebaarsvissers die hun anker in een spilt begonnen te trekken. telkens je naar hun toe drift , verplaatsen zij hun hun drijfpunt . leuk is anders , laat staan dat dit vriendschappelijk te noemen is . Ik begrijp dat die mensen hun boterham daar mee verdienen, maar is het nog niet goed te praten . dan maar een wrak verder gevaren. Hebben 3 zeebaars en  gul gevangen , een aangenamen en leerrijke dag gehad . bedankt chris voor deze leuke dag.

visgroeten , Johansilke-anke=== Woensdag 24 oktober 2012 ===


Gisteren dinsdag 23/10 samen met mijn broer de schar gaan belagen ter hoogte van DR5. 

Bij aankomst lagen er al een aantal boten, bedoeling was eerst naar DR3 te varen, maar besloten om aan te sluiten bij de rest.

Bleek een goede keuze, na enkele minuten reeds beet, en dit is zo blijven duren.

We hebben gevist met ieder 2 stokken, (met 2 - 3 haken).

Vele blijvers, maar toch een groot aantal terugzetters gevangen. Wijtingen waren allen juist onder de maat, en een enkel gul ook iets te klein.

Zwemmen dus weer om te groeien.

Het weer was fantastisch, tegen 15:30 kwam mist wel opzetten, maar dan was het tijd om terug naar NJ te varen.

Voor herhaling vatbaar

Wel spijtig dat de beroepsvissers ook hier alles komen wegslepen met hun grote netten.

 

Lucien & Lode

Delta 1417Corrynen Lode=== Dinsdag 23 oktober 2012 ===


Beste vissers,

 

Afgelopen zaterdag hadden wij van Bouwbedijf van Zundert uit Bosschenhoofd de Big Marlin van Dré Vriends

weer afgehuurd voor een dagje ankervissen,onze groep bestond uit 9 man inclusief onze trouwe visvriend kick uit Limburg,

bij aankomst op de boot werden we weer verwelkomd met een heerlijk bakje koffie,het eerst plek werd er regelmatig vis boven gehaald maar niet

wat we verwacht hadden, dus besloten we een ander stek op te zoeken,en meteen was het daar goed raak, Kick pakte er meteen een mooie tong,

de gehele dag is hier veel en mooie grote scharren gevangen,de meeste werden steeds met 2 of 3 tegelijk opgehaald, iedereen had genoeg vis aan het eind van de dag,

de prijs van de langste vis(35,5 cm) ging naar Edwin,een opberg map/tas van Ron Thompson,de prijs van de gratis loterij ging naar Peter(vader van Edwin)

een doos met shads en een doos met spullen voor onderlijnen te maken van Ron Thompson,

me eigen schoonvader(Piet) die er bij was, was die dag jarig en had ons allen voorzien van heerlijk worstebrood, 

Dré weer bedankt voor de koffie,soep en alle gezelligheid en weer tot volgende maand,

 

Groetjes

Bouwbedijf van Zundert

Henk en Heino van ZundertHeino van Zundert=== Dinsdag 23 oktober 2012 ===


Vandaag 23 oktober 2012 de Oosterschelde op met eigen boot. In de ochtend nevel, maar toch via de trailerhelling Schelpenhoek aan de andere zijde van de bank geraakt op een mooi visstekje op 14 meter water. Direct mooie actie op de toppen en de schar was lekker los. Tussendoor ondermaatse wijting. Zal hopelijk over een aantal weken wel wat groter en zwaarder zijn. Diverse scharren van 30 plus.

Doodtij de beet er helemaal uit en verkast in de richting van de Herenkeet. Heeeeeel veel wijting met afgaand. Van de gevangen wijting ongeveer 40 stuks, 7 aan de maat.

Al met al een mooi maaltje vis 30 stuks want genoeg is genoeg. Volgende week weer als het weer het toelaat.

 gerwin=== Dinsdag 23 oktober 2012 ===


Hey allemaal

Gisteren een dagje Dover gedaan en het was een dag om nooit te vergeten. Met 6 man van de Robbyfish Zeehengelclub gaan driften op tarbot. We vingen er 41 en 2 grieten. Dit aangevuld met zeebaars, rode poon en makreel maakte het kompleet.

Groeten

NicoNico=== Dinsdag 23 oktober 2012 ===


Wolvekamp wint laatste competitiewedstrijd HSV de Pieterman.

Op 21 oktober j.l. vertrokken 24 vissers vanuit de Bergse Diepsluis naar de Franse Trap nabij Wemeldinge. De weersomstandigheden waren prima, niet teveel wind en een droge dag. De zon liet zich helaas niet zien.

Nadat de schipper geankerd had, werden, door de ongeduldige vissers, de eerste lijnen te water gegooid. Al snel werden de eerste vissen gevangen, een enkele schar en meerdere wijtingen. Deze laatste zijn al weer een mooi stukje gegroeid en zijn nu tussen de 20 en 25 cm.

Vooral aan stuurboord vingen enkele vissers een mooi aantal vissen. Dhr. Van de Velde, van Dijk en Wolvekamp hadden al snel een stuk tien vissen te pakken, ook dhr. Mees op het achterdek kwam aan dit aantal.

Rond half elf werd het wat minder, al werden er toch nog steeds leuke vissen gevangen. Dhr. Leijdekkers ving bijvoorbeeld een mooie schar van 30 cm., welke dan ook de grootste vis van de dag bleek te zijn.

Na de lunch bleef het beeld hetzelfde met  af en toe een visje. Vooral Dhr. Stokkers en Wolvekamp deden het beter dan gemiddeld en vingen geregeld een wijting of, tijdens de kentering, ook een aantal knorhanen .Aan het eind van de dag bleek dhr. Wolvekamp de winnaar van de dag met 21 vissen, gevolgd door Dhr.Stokkers met 19 vissen.

 

Volgende wedstrijd voor de Pieterman is de Kikkerttroffee op 25 november. Dan gaan de vissers voor een eendaagse wedstrijd op pad. Daarna volgt 16 december nog de Meulvliet Bout/Koppelwedstrijd.

Maar eerst wordt, op zaterdag 17 november, de feestavond, met prijsuitreiking van seizoen 2012, in eetcafé de Sixties gehouden.

 

Uitslag 21 oktober

  1. Dhr.Wolvekamp                             430cm
  2. Dhr.Stokkers                                    372cm.
  3. Dhr.vd Velde                                    336cm.
  4. Dhr.Leijdekkers                                              305cm.
  5. Dhr. Vroegop                                   282cm.
  6. Dhr.van Dijk                                      281cm.
  7. Dhr.Hus                                              250cm.
  8. Dhr.Mees                                          246cm.
  9. Dhr.Spapen                                      239cm.
  10. Dhr.Hanser                                       223cm.


Charel Wolvekamp=== Dinsdag 23 oktober 2012 ===


Vrijdag 19 oktober. 21 vissers, 1 wedstrijdleider en 3 controleurs vertrekken vanaf Weert naar de Oosterschelde, de MS Desiree, om aldaar hun jaarlijkse bootvis kampioenschap te vissen.

Op woensdag had een kleine delegatie al gevist op de Grevelingen om weer even het gevoel te krijgen na een lange tijd (zie vangstbericht MS Theo)
Aangekomen in Colijnsplaat, werden hengels en materiaal uitgepakt, klaar gezet en werd er een bak koffie gedronken aan boord, de sfeer was gespannen, en dat kwam niet door het wedstrijd gevoel.
Al tijdens het varen werd er door de schipper geroepen, op een zeer onvriendelijke manier, dat eigen meegebrachte drank niet aan dek mochten, dat het een visboot was en geen partyboot.
Door enkele van onze leden werd hem duidelijk gemaakt dat het een kampioenschap was, en dat we niet kwamen om te feesten, maar dat een drankje aan dek toch wel mocht??
Nee, was zijn resolute antwoord, bier, sterke drank, ik wil het niet zien, en voor degene die denken dan maar in de kantine te moeten gaan zitten die hebben ook pech.
Verbaasde, ongelovige blikken alom, en na krap 20 minuten vissen, werd het anker opgehaald om terug te varen. Reden, er was iemand (die het niet gehoord had daar hij aan de compleet andere kant van de boot zat) die een blikje bier aan denk had staan, eigen meegebracht bier, schande!!!!!!!

Zo stonden deze 26 persoontjes krap een uur na uitvaren weer aan wal. En daar rijd je dan 2 uur voor vanaf Weert, dit hebben we nog nooit mee gemaakt. ok, we maken er een feestje van, maar op een sportieve manier, en niet op de drank manier.
Dat werd bellen, bellen met heel veel charterboten in de buurt. De fa.  Dixhoorn was zo behulpzaam om haar bekenden kring te bellen, terwijl ik aan de telefoon hing. Helaas konen geen van haar kennissen nog mensen kwijt.
Uiteraard werd deze actie door eenieder zeer op prijs gesteld. en de fa. Dixhoorn werd natuurlijk uitermate vriendelijk bedankt en in ons " zeker nog naar toe"  boekje op geschreven.

Volgende poging was het Zeepiertje,  en jawel hij had nog alle boten aan wal, en ja we konden ze huren. Hoe laat we er zouden zijn. Nou, binnen het uur!!!!! tja, de boten waren wel nog niet goed schoongemaakt, was zijn antwoord.
ons antwoord, Maakt niet uit, als we maar kunnen vissen. Geen probleem was zijn antwoord, kom maar hier naartoe.

zo gezegd zo gedaan, en hup met het hele spul naar Yerseke. Daar aangekomen 3 boten verdeeld onder de deelnemers, beetje uitleg, beetje stekken en gaan met die banaan.
Het moraal was natuurlijk beneden peil, maar toen na 5 minuten vissen de eerste vissen al boven kwamen klonk er van de 3 boten gejoel, gejoel van plezier......

Normaal zitten wij met zijn allen op 1 boot, nu zaten de titelkandidaten verspreid over de deze 3 boten, wat de spanning alleen maar deed toenemen.
Je probeert te zien wat de andere vangen, maar omdat je zelf zo geconcentreerd bezig bent, om in een korte tijd toch zoveel mogelijk vis te vangen wordt dat moeilijk.

bij ons aan boord lipe het voorspoedig, en al snel had ik de 15 vissen bereikt, terwijl andere bij mij aan boord 1 of 2 op de teller hadden.
Ik viste gestaag door, want mijn grootste concurenten, Johan Biesmans en Bert Caelers zaten op een andere boot. Ik riep al, ik hoef geen kampioen te worden, maar die 2 wil ik verslaan al wordt ik 18e van de hele club.
Zo werd na het slechte begin in de ochtend, toch nog een hele mooie dag, nou ja dag, 6tal uurtjes gevist op de schelde bij Yerseke.

De stekken die Antoine van het zeepiertje ons had gegeven leverden ons vis op, al moest je er wel een beetje voor vechten. stil laten liggen deed het niet, beetje spelen en goed beazen met piertjes op een haakje 4 was de killer.
Om 1700 uur waren we weer allemaal binnen en begon het opnaaien onderling, altijd leuk om elkaar proberen af te troeven op woorden, maar de daden moesten nog blijken.
Onderweg naar huis werd er nog een lekker hapje gegeten, en zo kwamen we om 21:30 aan in ons clublokaal waar de einduitslag werd bekend gemaakt.

al met al was er niet slecht gevist, zeker niet omdat vele geen enkele ervaring hebben op dit soort wateren, wat helemaal geen schande is. elkaar een beetje helpen doet al veel.
iedereen lachte alweer, we hadden een klote begin van de dag omgeturn tot een ware happening, en de complimenten voor het zeepiertje waren dan ook niet van de lucht.

de uitslag:

1. Toine van de Meulenhof 30 stuks Kampioen 2012
2. Johan Biesmans 23 stuks
3 Piet Stultiens 19 stuks

de rest volgde op helaas redelijke afstand.
Jammer genoeg heb ik nog geen foto's ontvangen, mocht ik deze krijgen, plaatst is ze alsnog op Zeevisland.

Met nogmaals een dankwoord aan het Zeepiertje,

namens de Zeeviscommissie HSV St. Petrus,

Toine van de Meulenhof, hoofdbestuur  HSV st. Petrus WeertToine=== Maandag 22 oktober 2012 ===


vanmorgen dichte mist stom maar toch de haven uit neeltje jans. half uurtje gevaren we zijn toen gestopt met varen, konden niks meer zien zeer dichte mist we wisten niet meer waar we waren 112 gebeld na een poosje kwam de knrm maar de mist was toen al opgetrokken we hebben toen nog even voor de sluis gevist en een veertig tal schar wijting en 1 gul en toen veel zon aan boarddj cor en pascal=== Maandag 22 oktober 2012 ===


vandaag gaan vissen voor het strand van domburg op 15 meter diepte  .Gevist van 9.30 uur tot 14uur met 3 stokken en 20 kg schar gevangen van een mooi formaat.

 

groetjes

 

sea youjos wouters=== Maandag 22 oktober 2012 ===


De Schar.

Vandaag wil ik jullie graag meenemen in de wondere wereld van de schar. De schar (Limanda Limanda) is een straalvinnige vis die tot wel 40 centimeter lang kan worden en 1 kilo zwaar. Scharren worden wel 12 jaar oud. De schar is een zoutwatervis. De soort komt voor in gematigde wateren in het noordoosten van de Atlantische Oceaan op een diepte van 10 tot 150 meter.

Tot zover dit wetenschappelijke verslag over dit wonderlijke visje. De schar heeft namelijk nog veel niet geheel wetenschappelijk onderbouwde kenmerken. Hieronder nog enige “Wiesje”-onthullingen over onze grote vriend.

De schar is een vreetzak. Vooral in de maanden oktober, november, december en januari komt hij veelvuldig voor. Er zijn dagen dat je tot 3 moet kunnen tellen, als je tenminste met een driehaaks Paternoster vist. Ze marcheren in dolle groepen over de zeebodem en werpen zich met ware doodsverachting op het aas. De mensen aan boord maken zich soms wel zorgen over de kwaliteit van het aas. Creatieve schippers bewaren namelijk altijd het aas van de vorige dag. Dat ziet er dan uit als een kruising tussen snot en pierweefsel. Dat is niet erg. Als het in een frotje op de haak zit, op de bodem ligt en stinkt (en dat doet oud aas)komen onze vrienden er snel op af. Ze vechten dan wie er het eerste op de pier mag aanvallen. Soms zijn scharren ook gemeen. Ze pakken stiekum 2 haken tegelijk omdat ze heel veel honger hebben. Dan kan je er dus maar 2 tegelijk vangen. Ook zijn er mensen die ze in trosjes vangen. De scharren maken dan onder water zo veel ruzie om het eten dat de onderlijn een macramee-cursus wordt. Heeel soms zit er ook maar 1 aan de lijn en in duistere gevallen haalt er wel eens iemand op die niets heeft. Dat komt in genoemde maanden uitzonderlijk weinig voor.

De schar kan in emmers en in netten.  Het maakt de schar niet uit waar hij in bewaard wordt. Meestal hebben de schippers 15 liter mayonaise emmers bij want die zijn gratis bij de friet-tent op te halen. Slimme schippers laten dat aanleveren  over aan regelmatige opstappers. Die maken dan de emmers thuis schoon zodat de keuken van de schipper niet onder de ranzige mayonaise zit. Een beetje restmayonaise in de emmer vind de schar niet erg. Ook maakt het de schar niet uit hoe groot de emmer is. Een 10 of 15 liter emmer kan maar ook zijn er hebberds die 30 liter emmers meenemen. Die komen dan ook vol als je maar lang genoeg doorvist.

Iedereen kan schar vangen. Het maakt de schar niet veel uit wie er aan de andere kant van de hengel zit . Kinderen kunnen schar vangen, mannen kunnen schar vangen, vrouwen kunnen schar vangen en opa’s kunnen schar vangen. (Oma’s weet Wiesje niet want die zijn er, volgens mij, nog niet aan boord geweest.)

De schar is een vis die in veel varianten voorkomt. Meestal zijn ze bruin van boven en wit van onderen. Er zijn echter ook verwilderde soorten die erg gevaarlijk zijn. Zo is daar bijvoorbeeld de krulstaartschar die dagelijks aan boord komt in kleine aantallen. Je kunt de krulstaartschar herkennen  aan de krul in zijn staart. Naast de krulstaartschar is er ook een grote variëteit in kleuren waarneembaar. Zo is er de gestippelde schar, de groene schar maar vlak vooral de suicide special niet uit. Deze schar is zo wild dat het aas op ongecontroleerde wijze aangevallen wordt. Dit resulteert vaak in verminkingen van het diertje. Ze worden dan opgehaald met de haak in de vin, in het kieuwdeksel en in uitzonderlijke gevallen zijn er scharren die met hun oog in de haak willen happen. Ze genieten dan niet echt van de pier maar komen toch ook in de emmer terecht.

De schar heeft vrienden.  Meestal kunnen we het leefgebied van de schar bereiken vanuit Vlissingen. Er zijn echter dagen dat het weer niet goed genoeg is om de waanzinnige afstanden die er gevaren moeten worden (soms wel 10 kilometer van de haven) te overbruggen. Dan wordt het heil gezocht onder de kant waar de wind vandaan komt. Je vangt er dan geen emmers vol  maar op de kleigronden komen dan de vrienden van de schar naar boven. Dat is bijvoorbeeld de wijting  en zijn broer de gul. Voor de allerlaatste doorzettende helden van het jaar (Bedankt Dirk) zijn we zelfs nog ’s avonds op de tong geweest. Niet erg veel tong maar wel hele grote kleppers erbij.  Dat is leuk.

Schar maakt lui. De dagen bij Wiesje duren tot ongeveer half vier (Brabants kwartiertje niet meegerekend). Als de mensen rond de middag genoeg schar hebben worden ze melig en lui. Ze gaan dan achterover hangen en vertellen moppen. Drinken een biertje of eten een broodje bal of zo. Dan zijn de mensen die ’s ochtends bij de eerste beet al als een veer opsprongen niet meer fanatiek. Ze roepen dan vaak ; “er zitten 3 haken aan hoor….”  De schar vind dat niet leuk. Hij trekt harder en harder aan de lijn. De schar wil dan in de emmer.

Schar is bewerkelijk. De mensen die niet van ophouden weten krijgen de rekening gepresenteerd op de terugweg. Ze zitten dan krom op de banken en moeten diep buigen om de vissen uit de emmer te halen om ze schoon te maken. Ze krijgen dan pijn in hun rug. Dat is de wraak van de schar.

De schar is een viespeuk. Hij zorgt voor veel troep tijdens het schoonmaken. Ook zijn de vissers ’s ochtends nog wild en gooien het aas in de rondte tegen van alles en nog wat aan. Het dek moet dan ook schoon worden. De schipper gebruikt hiervoor een truc. Hij zegt dat er tot half vier gevist wordt. Om half vier beloofd de schipper dan een kwartiertje of een half uurtje extra tijd.  In ruil daarvoor moeten de opstappers de boot schoonmaken. De truc lukt altijd en de schipper is blij.

Schar maakt boos. Heeeeeeel soms kunnen we er niet bij. Maak er dan het beste van en probeer niet boos te worden. Boze mensen schrijven nooit vangstberichtjes maar als ze er dan één schrijven dan komen ze niet verder dan 3 regels waar 12 keer het woord slecht in voorkomt. Daar wordt de schar pas echt boos van. Het blijft vissen……………

Schar maakt gek. Vissers worden gek als ze veel schar vangen. Ze slaan wartaal uit en steken soms zelfs hun tong uit. Schippers worden ook gek. Nadat de 4043e schar van de week binnen is gaan ze garnalen dresseren. Bij volslagen gekte gaan ze rauwe scharren opeten, soms wel met 2 tegelijk.

Kortom ; schar is gewoon heeeeeeel leuk!!

Hans, Lieke, Dirk, Gijs, Gerry, Rens, Jan,Nick, Marcel, Mark, Jos, Edmond, Frank, Jan, Chris, Hilbert, Eric, Johan,Stijn,  Rob, Peter, Ton, Henk, Rik, Ruud, Rob, Dirk, Janus, Johnny,  Wibo, Erik, Johan, Ad, Ruud, Mike, Wim, Teun, Henk, Johan, Mario, Jack, Bas, John, Nick, Wiek, Richard, Jos, Berry, Louis, John, Arend, Muta, Waka, Jermaine, Ed, Hervé, Jean-Marc, Georges en Ruud ; bedankt allemaal voor dit weer vissige weekje.

Hank Perrée

www.wiesje.net

 Hank Perrée=== Maandag 22 oktober 2012 ===


Zaterdag vanuit neeltje Jans richting wrakken , zwaar weer ,hoge golven . na enige tijd toch op onze plaats geraakt . wij waren de enige die daar geraakt zijn volgens mij; geen staart te bespeuren. later op de dag men maat chris nog gezien , zelfde nieuws op één gulletje na, dan maar richting de zbj gevaren op de schar. Hebben nog een portie schar gevangen maar niet om van te juichen . samenvatting : een dag om te vergeten betreffende de visvangst , heb wel leut gehad met m'n maatjes , Michel en de witte.  tot vangs  Johansilke-anke=== Maandag 22 oktober 2012 ===


na lange afwezigheid weer eens een keertje terug naar de zee gekeerd  aangekomen bijde andromeda zij piet dat er niks te vangen was  (we zouden op de wrakken gaan) want hij was de dag van tevoren tot zestig mijl ver geweest om de wrakken af te gaan en het was nul,nul aan ons om te beslissen om te gaan wrakken of op anker   met zen allen zijn we voor het anker ge gaan

het was een wijze beslissing  alleen waren de meeste vissers er niet op voorzien kwa materieel maar met elkaar eeen beetje te helpen kon toch iedereen vissen wat de vangst betreft ik had zeventien scharretjes niet de grootste maar toch een leuk maaltje vis 

(en had ik kleinere haken bijgehad dan zouden er wel meer boven gekomen zijn maar dat heb je als je alleen maar voorziet om op de wrakken gaat)  volgende keer zal ik wel alles bij hebben mij vangen ze geen tweede keer  

de groeten en waar blijf de gul, fonskefons van gestel=== Zondag 21 oktober 2012 ===


Zeevislanders,

vandaag zondag 21 oktober een bootvangstberichtje uit Scheveningen , met de Trip Junior van rederij Trip.

bij de boeking op donderdag zag het er op de "Windfinder"allemaal perfect uit voor Zondag , maar op Zaterdag was het beeld totaal omgeslagen NO 5 tot 6 mogelijk 7.

nu slaap ik al onrustig voor een vistrip, maar nu werd ik wakker v/d wind, om 06.00 eruit koffie gezet en gelijk achter de buienradar gedoken vwb de windkaart, werd ik niet vrolijk van Hoek v. Holland NO 7. ( maar wel afnemend)

auto de avond ervoor al ingeladen, dus we gaan niet kinderachtig doen, dus op naar Scheveningen voor mij 10 minuten, daar aangekomen zoiets van dit gaat het niet worden vandaag, maar rekening houdend 09.00 Hoog en omstreeks 16,30 laag, wind meestrijkend met het tij het zou mee kunnen vallen, dus toch maar ingecheckt en aas gehaald bij Albatros.

Om 08.00 van de kant met zoals ik het uitdruk 75% recreatieve vissers met een huurhengel , dat is bekend de uitstoom direct na de havenhoofden is altijd een lastige zee, dus  "veiligheidsriemen" vast en verder voor de wind richting Kijkduin, daar moesten we nog even door de wind om aan anker te komen, we lagen ter hoogte v/d "Thorbecketoren "(voor degene die bekend zijn in het Haagje) op denk een mijl of 4. 

De redenering kwam toch goed uit vanaf 10.30 een steeds handzamere zee, ondanks dat een flink aantal mensen ruzie kregen met "Neptunus".

De vangst in het begin matig vwb aantallen maar vanaf 11.00 uur toen de eb er goed inkwam nagenoeg continue "volle bak" (triplet), alleen voor mij 80% ondermaats, schar gaat bij mij alleen boven 20 cm, de wijting ook hier max 27 cm, dus veel is retour gegaan.

Achteraf geen spijt lekker dagje ontspannen gevist, qua aantal geen probleem , maar ze hadden wat groter mogen zijn, alleen daar is moeilijk invloed op uit te oefenen.

groets Kees Graaf  Den Haag

 

 

 Kees Graaf=== Zaterdag 20 oktober 2012 ===


zaterdag nog maar eens uitgevaren vanuit nieuwpoort met een betere resultaat dan voorgaande dagen. Gevist van 14u tot 19u een kleine 17km uit de kust in de buurt van de sea farm. Met als resultaat 24platvissen waaronder schar en schol om mede te nemen naar huis. Evenveel kleine vis gevangen die retour gingen naar hun moeder. eerst een paar wrakjes afgedrift in de hoop een kabeljauwtje te vangen met als resultaat 000000.

Daarna maar een 2tal uurtjes voor anker gelegen,gelukkig maar .

 

 jean paul P=== Zaterdag 20 oktober 2012 ===


Als vanouds..

Na een lange tijd niet met de Zeearend meegeweest, maar afgelopen vrijdag 19 oktober was het weer een keer zover. Begin van de week contact gehad met John Luchies (eindelijk een keer in levende lijve ontmoet na alle plezierige mail en telefooncontacten..Het was ons aangenaam) en hij had nog een paar plekkies over voor het ankervissen. De weersvoorspellingen waren goed, de dag zelf nog beter. Vlakke zee, zonnetje en zomerse waarden in oktober. Samen met mijn zoon Luc, zijn neef Marc en neef Matthijs hebben we de scharren belaagd. Het was hard werken geblazen. De scharren deden zich in grote getale tegoed aan de piertjes. Een paar zoute pieren die ik nog had meegenomen deden het ook prima. In totaal hadden we 137 scharren. De andere vissers vulden hun emmertjes vrij rap met mooie maatse scharren. Het duo vader en zoon aan bakboordzijde visten even 152 scharren uit de plas met de mededeling "zo nu vangen we ook een keer vis". De twee vissers (een ervan Slowaaks) uit Almere gingen eveneens gestaag door. Mijn zoon Luc heeft overigens een bijna onuitwisbare indruk op de Slowaak gemaakt door zijn lood met een soort slow motion boog vanuit het water op de man zijn hoofd te doen belanden. Gelukkig liep deze al te enthousiaste actie goed af en hebben ze de rest van de dag broederlijk naast elkaar aan de reling gestaan. Verder nog een zeehond gezien en een dode bruinvis. Al met al was het weer een visdag als vanouds en een mooie afsluiting van de herfstvakantie. John bedankt en tot de volgende keer. Als je schipper Jo nog spreekt wens hem dan sterkte en hopelijk zien we hem weer als we op de kabeljauw gaan in de winter.

 Gert-Jan Nieuwland=== Zaterdag 20 oktober 2012 ===


Vandaag wezen vissen met "The Pirate II".

Om 8 uur de mannen opgepikt om naar de visgronden te gaan.
Daar kunnen we kort en lang over praten, HEEL VEEL vis.
Het is werkelijk ingooien en ophalen, scharren en wijtingen met 2 en 3 tegelijk.
 
De actie foto en het resultaat.

De vangsten bestonden vooral en scharren van een mooi formaat (gemiddeld 26 cm).
De wijting die er tussen door sloop was over het algemeen ook mooi aan de maat, we hebben er niet veel terug gegooid zien worden.
We vingen de vis op de wel bekende lijnen van "Mister Gastel" en op het mooie aas van "M.Brouwers Hengelsport" dat zoals gewoon lijk er weer fris en fruitig bijlag.

Mooie doubletten.


Het zeetje lag er mooi bij, maar wat een drukte op het water!

Om 4uur hebben we het anker opgehaald en zijn we terug gevaren naar de haven.
Het was een zeer geslaagde dag mag ik met een gerust hart zeggen, iedereen een goed gevulde emmer scharren/wijting en een goed humeur in de auto.

www.westerscheldevissen.nlyouri de back=== Zaterdag 20 oktober 2012 ===


Hallo,
Vandaag 64 scharren gevangen voor Oostkapelle, zowel met zager en pieren gevist. We hadden  wel op wat minder golven gerekend, maar toch een mooie visdag gehad. Gevist van 10 uur tot 14 uur.

Groetjes Aderi, Lukas en Ab van de WoestijneAb=== Vrijdag 19 oktober 2012 ===


Een behoorlijk verlaat vangstbericht van 13 en 14 oktober op "The Pirate II".

Zaterdag 13 oktober zijn we met een leuk ploegje de scharren gaan opzoeken. Dat lukte ook erg goed er kwam erg veel vis boven (3 tegelijk was geen uitzondering).
Na dit zo'n 2 uurtjes gedaan te hebben kwam er een hondshaaitje van 55,5 cm boven. Om 12 uur snel even de soep opgezet om de hongerige maagjes wat te stillen na al dat "getakel".
Na deze kleine pauze ging iedereen weer verder waar hij gebleven was, vis vangen dus.
's Middags kwam er nog een hondshaaitje boven van 4 cm (een kleine variatie aan boord van de Pirate).
Om 4 uur werd het anker omhoog gehaald en ging iedereen "eventjes" zijn vis schoonmaken  dat "even" duurde erg lang.

Zondag 14 oktober probeerde we het nog een keer (hellaas konden we deze dag niet naar de gewenste bestemming in verband met te hoge golven).
Er werd voorgesteld om het eens net buiten de haven te proberen.
Na hier een half uur te hebben gelegen kwam er tot ieder zijn verbazing veel vis boven en van een formaat waar je "U" tegen zegt (scharren van 30+ was meer een regelmaat dan een uitzondering).
Hier hebben we het volgehouden tot het tij er vol in kwam.
Snel naar de spijkerplaat gevaren om het daar eens te proberen om een gul of een tong, we vingen hier een paar forse tongen en weer die scharren (die we 2 maanden niet gezien hadden).

Om 12 uur zoals gewoonlijk de soep opgezet om iedereen weer te bevoorraden van verse energie.
Om 2 uur zijn we terug gegaan naar onze eerste stek om te kijken of de overgebleven vis er nog trek in had.
Nou dat was ook zo er kwamen weer grote platen van scharren en tongen uit, Nu werd er ook met regel maat een gulletje gevangen.
Dit hebben we tot half 5 volgehouden en zijn toen terug naar binnen gevaren.

Eindresultaat: 20 tongen een aantal gulletjes en een zeer veel scharren.

Na dat iedereen van boord was hebben we zoals gewoonlijk nog even gepraat met de andere 2 charterboten in vlissingen, "Het Wiesje", "De Nautilus" en "The Pirate II"

____________________________________________
Vanwegen het mooie weer zijn er :
Dinsdag 23/ Woensdag 24 oktober nog plaatsen vrij.
Zondag 28 oktober nog plaatsen vrij.

Ook wordt er weer 's Avonds gevist op de tong.

www.westerscheldevissen.nlyouri de back=== Donderdag 18 oktober 2012 ===


Voor 17 oktober stond er een avondtocht gepland op de MS Theo met een 10tal leden van de HSV St. Petrus uit Weert.
Ok George, een van de mannen die ik heb leren kennen aan boord van de Valkyrie, waren van de partij en toen we aan boord kwamen, en we de dag-ploeg afwisselde (het leek wel werk)
hoorden we alleen maar klagen. Weinig vis, allemaal kleintjes, tis niks....

Maar wij zijn ondertussen doorgewinterde Grevelingen vissers die al een dikke 10 jaar met Theo varen, dus lieten we ons niet uit het veld slaan.
Er werd koers gezet naar het gat bij Scharendijke, en het eerste half uur geberude er......niks........
Even kijken waar de vissen zaten, en zo kwam er toch links en rechts een nets ondermaats wijtinkje uit. Zodra het donker was ging het pas echt los. de ene wijting na de andere, dubbels, soms zelfs tripletten kwamen naar boven, maar allemaal net te klein, 25, 26 cm....
het was je slagen tellen, hengel even neerzetten om je handen af te drogen, en dan boog de top alweer diep door richting water. soms liep er een mooie maatse van rond de 35cm tussendoor maar het merendeel was toch net te klein.
Dit mocht echter de pret niet drukken, en we visten gestaag door. tussendoor een kop soep en een uitsmijter, en het vissen begon warempel op werken te lijken.Om 23:00 uur hield ik het voor gezien, aas op, en voldaan. Geteld heb ik niet, ik viste met 2 hengels om diversen dingen uit te proberen, maar mijn buurman Harrie Verspagen, had met zijn enkele hengel 45 stuks.
Kan je zelf wel ongeveer uittellen wat de heren met 2 hengels vingen, dit zal toch wel gauw tegen de 80 zijn geweest. Nogmaals de vis was net te klein, dus 90% zwemt weer, maar we hebben wederom een schitterende avond gehad op de MS Theo. Terug aan de wal spullen weer in de auto, en terug naar Weert, alwaar ik iedereen bij onze secretaris Bert Caelers eruit heb gezet.
Wil je wijting vangen, ga dan eens een avondtocht met de MS Theo mee, een goede schipper met een goede boot, die waar service hoog in het vaandel staat!

   Toine van de Meulenhof=== Donderdag 18 oktober 2012 ===


Woensdag  17 oktober, avondvissen Grevelingen

Gisterenavond redelijk onverwachts nog kunnen opstappen op de Ms Theo. Ik had er weinig verwachtingen bij omdat het al maanden gelden was dat ik op de Grevelingen had gevist vanwege de geringe en vooral hele kleine vangsten. Ik heb gevist met 2 hengels met verschillende onderlijnen zowel wappers als afhouders met haakje 4 met kweekzagers en mesheften. De vangsten daar kan ik kort over zijn, SUPER! Ik heb er 95 stuks kunnen vangen,  voornamelijk wijting met af en toe een verdwaalde haring of spiering, net als een aantal anderen op de boot. Het grootste gedeelte van de wijting (20-25cm) moet nog even groeien, maar met deze aantallen lijkt het een mooie herfst te gaan worden op de Grevelingen.Jan Willem=== Donderdag 18 oktober 2012 ===


Hallo Boothengelaars.

Hier dan toch nog een verlaat berichtje van maandag 15 oktober toen we met het Wiesje op de woelige baren zijn geweest.Ten eerste wil ik  even vermelden dat we een "beetje"(om in vaktermen te blijven)aan de late kant waren.We zijn om 6.00 uur in Duizel aangereden maar om 8.45 pas aangekomen in Vlissingen dus een uur later als de bedoeling was.De reden hiervan was dat de auto's al een heeeel eind voor Antwerpen heel erg langzaam reden.Als we gaan vissen is dat altijd op vrijdag of zaterdag en we hebben nog nooit een kwartier verlet gehad maar 's maandags blijkt dit anders te zijn.Dan heb je wel geluk met een bootsman als Hank van de  boot het Wiesje,na enkele telefoontjes kregen we te horen dat als we een beetje door zouden stomen de boot net buiten de sluis zou liggen.voor negen uur zaten we op het Wiesje en varen maar.Bij deze wil de andere vissers en vooral Hank bedanken voor het wachten op de brabanders.We hebben er gewoon met z'n allen een leuke visdag van gemaakt.Er is toch nog ondanks de wind een redlijk visje gevangen.Over hoeveel en wat lees een paar berichtjes terug wat Hank van het Wiesje er zelf over heeft gemaild.Ik heb een paar foto's gemaakt met mijn gsm die ik toch even wil laten zien.Nogmaals dank en we komen heel zeker terug op deze keurige boot met goede verzorging van eten en drinken voor een heel leuke all in prijs. Nu ga ik afsluiten met de groeten uit Duizel namens:

Rob met zoon Gijs, Jan en Frans

    Sus=== Woensdag 17 oktober 2012 ===


Hey allemaal

 

Maandag naar Dover geweest en daar een leuke maar winderige dag. We voeren naar Folkestone en vingen onmiddellijk mooie wijting, hondshaai, steenbolk. De gul, die we wilden vangen met onze pennelrig beaasd met inktvis, sepia en zeepieren, konden we niet vangen.  De wind zette rond 11 uur door  en we moesten door die wind de beschutting van de haven opzoeken. Geen probleem echter in Dover. We visten de dag lekker uit en vingen nog goed vis ook. Veel wijting, wat zeebaars, steenbolk, een bot en hondshaai. De hengels bleven rammelen tot de klok van half vier en dan besloten we om de dag te beëindigen. Toch elke keer een speciale dag in Dover. 

       

Grtz

NicoNico=== Woensdag 17 oktober 2012 ===


Na de goede vangstberichten van de afgelopen weken, vandaag geboekt op de Nautilus. Vol goede moed aan boord gestapt, maar wat viel dat tegen vandaag. Vanwege de wind konden we niet naar buiten dus op zo'n vier stekken binnen geprobeerd. Heel af en toe kwam er een scharretje naar boven maar als we er 30 op de hele boot hadden heb ik denk ik overdreven.

Kortom gewoon een zeer slechte visserij vandaag.Kees=== Dinsdag 16 oktober 2012 ===


Een beetje op en af met héééle leuke verassingen.

Heren, het blijft vissen. Kwamen ze vorig weekend zo ongeveer vrijwillig via de lijn aan boord gezwommen, dit weekend was het een heel ander verhaal. Iedereen had zijn vis, geen ontevreden gezichten maar wat was het een gepurk (dankzij het weerbericht) om een viske te pakken te krijgen.

Op zaterdag begonnen met de groep van Patrick. Pluvius roerde zich in hoge mate maar voor deze onverschrokken Belgische scharrenpikeurs was dat geen probleem. Ingo nog even aan een regenpak geholpen en die stortte zich dan ook met frisse moed in het feestgedruis. Leuk schar gevangen met zo nu en dan een wijting erbij. Maar wat een regen zeg. Grote goedheid ; meer water boven als onder Wiesje.

De eerste verassing melde zich bij Karl. Die ving op slag van 12 een leuke hondshaai. Belgen nemen alles mee??? Nee hoor, keurig getagd en met de belofte van een Sharkatag goodie ging de hondshaaidame na te zijn gefotografeerd weer de dieperik in.  Het was wat vlagerig met de visserij maar iedereen had een leuk klusje vis. Vooral de complimenten voor Steven met zijn eerste zeeviservaring en dat ging prima. Plaats van handeling ? omgeving WN2 en Trawlboei. Een hele leuke dag met aardige mensen. De “Wiesje” sweaters komen eraan Patrick!!

Om een uur of 1 Fredy gebeld voor de avondvisserij. Jullie mogen zelf kiezen maar voor een avondvisserij is het wel wat rauw. “ik hoor je wel.” In de vaste veronderstelling dat de meute van de “Waterwijkers” de boel door zou schuiven naar latere datum was ik wel verrrast dat Fredy na een kwartiertje terugbelde met de mededeling dat ze er 4 gebeld had en dat het bikkels waren die allemaal wilde vissen. Nou ja, toe maar : afspraak is afspraak dus gaan met die banaan.

Het werd geen banaan maar een onvervalste wasmaschine. Buienradar om half 9 : krakend helder tot ca 23.30 uur. Waarneming om 21.00 uur. Regen en hier en daar een onweersflits. Nou ja??  Buienradar nog maar eens bekeken en om 21.15 ontwikkelde zich een soort wasmachinedepressie vlak voor Vlissingen. De ene bui na de andere volgde elkaar op. Vanaf 22.00 uur een heuse zuidwest 6 die het plekje in de buurt van de Oranjemolen tot een ongeplaveid wegdek maakte. Wat een gedoe. Toch had iedereen het enorm naar de zin. Om 20 uur had men allemaal al wat vis in de emmer en alleen Jan had zoiets van : heel de avond in de zeikende regen?? Van mij mogen we naar huis.  De rest onder aanvoering van Hans vond het echter wel prima en zo hebben we het (eigenlijk niet te doen met avondvissen) gerekt tot middernacht en zijn toen naar huis gegaan. Martin met als verrassing een heuse hoteltong en er werden er nog meer gevangen. Schar, bot, wat wijting en men was tevreden. Vooral Max die helemaal zelf ook tong maar vooral hele mooie bot wist te strikken.

   

De soep schoot erbij in want die had meer tegen het plafond als in de bekers  gezeten. Het aanbod die nog in de haven te verorberen werd afgeslagen  met de vermelding ; “ Dat komt de volgende keer wel weer.” En zo zijn ook de Waterwijkers weer veilig op de kade afgezet.

Zondag de groep van Peter van Ham die via Fien de Joode van Hengelsport Zuijderduin bij Wiesje terecht was gekomen. De groep was uiteindelijk wat uitgedund dus wat andere onverlaten opgescharreld waarbij het administratiespook weer rondwaarde in het hoofd van uw schippert. Weer een lekker vol “Bootje”. ” Laat het dan ook aan Odette over guppekop. “ was een veel gehoorde uitspraak.

Het werd een trainingsdag voor aankomend reserveschipper Jerom. Onder toeziend oog van “Vaders” manouvreerde hij de boot perfect op de gewenste locaties. Eerst was dat net effe buiten waar de visserij leuk ging. Behoorlijk schar en een enkele wijting was ons deel. Om een uur of 1 waren er enkele matrozen die een beetje ruzie met Neptunus aan het krijgen waren.  Daarom opgestoomd naar Ritthem waar het zo vlak als een pannenkoek was. Naast de onvermijdelijke steenbolken (vooral Jordi was er dol op) kwam er schar en een enkel gulletje boven en nu zorgde Edwin voor de verrassing van de dag. Een wondermooie kreeft kwam boven en er was maar 1 ding verkeerd aan het dier..… Hij kwam in de verkeerde emmer. Nou ja, ik hoop dat Edwin ervan genoten heeft. Via de Spijkerplaat (wat schar) en de Oranjemolen (vooral veel zon) sloten we deze memorabele dag met Wiesje af.

Als afsluiting van dit visweekend maandag met een buitengewoon gevarieerd gezelschap de woelige baren onveilig gemaakt. Iets of wat verlaat vertrokken want iedereen weet nu dat er op maandagochtend file staat bij Antwerpen…….. Eerst bij de Oranjemolen waar (wederom als reserveschipper opererend) Jerom de ogen van de voltallige crew uitstak en een leutig viske ving maar het liet wat te wensen over bij de rest van de bemanning. Niets ten nadele van Jack die een echte hoteltong wist te strikken met als commentaar ; “Ik ben tevreden nu….”  Toch maar even naar buiten gepiept om op het “fietspadje” ons geluk te beproeven. Vlakbij de Spiros kwam er met regelmaat vis maar het ging niet zoals zondag. Daarom de bakens verzet naar Dishoek en daar was het ook “zo nu en dan een leuke schar” Met de forse zwel uit het noorden en de ertegenin botsende windgolf uit het  zuiden was het daar op een bepaald moment niet meer comfortabel.

 

De horde meegenomen naar de Spijkerplaat en daar was het weliswaar niet fameus maar de verrassingen kwamen er wel vandaan. Frans een paar forse wijtingen. Jerom een mega-echte wintertong. Arian met een leuke gul van net geen 60 cm en daarna deed Gijs het als jongeling prima met een wel zeer forse bot. Als afsluiter wist Guus nog een prima gul te pakken te krijgen.

   

Ook leuk om te vermelden dat de MSC Hina (203 meter ijzer!!!)  met een motor black out vanuit het midden van het vaarwater langzaam (2 km per uur) maar zeker richting Oranjemolen dobberde. Mensen; het was een genot om het pokerspel van sleeprechten over de marifoon mee te luisteren. De Multratug 9 was als eerste ter plaatse maar mocht niet vastmaken (want veel te duur) en de vanuit Terneuzen komende “Brugge” moest de klus klaren. Er mocht niet geankerd worden in het voorzorgsgebied maar toen de MSC Hina zowat tegen de RV4 aankletterde gaf men toch toestemming vanuit de post Vlissingen. Na heel veel geharrewar “regelde” de kapitein van de “Brugge” dat de “Multratug 9” (Je kon merken dat de 2 elkaar kenden)  toch mee mocht helpen zodat die ook een “biergeldje” kon incasseren. 

Na dit nautisch spektakel in de vrolijk vallende regen de veilige kade weer opgezocht. Volgens mij waren ze allemaal weer tevreden.

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Dinsdag 16 oktober 2012 ===


Verlaat bericht van afgelopen zaterdag. De bedoeling was eerst,om met de Mijntje Yvonne weg te gaan ,maar afgelopen maandag het trieste bericht vernomen met de mededeling,dat het mooiste schip van Nederland ,triest maar waar,is afgebrandt. Tonie heel veel sterkte (je was uitgenodigt,om met ons mee te mogen).

Het idee opgepakt om bij Dixhoorn een bootje te huren. Bij voorgaande keren,en dat zijn al een paar keer geweest,niet echt veel gevangen,dus deze voorbereiding moest beter! Na een volle week huiswerk over de oosterschelde,was ik er uit. Onze stek op een kladje,het weer zag er redelijk uit en het bootje lag er mooi bij. Opstomen naar de stek,anker uit en........? wrahoe,bovenop de wijting belandt!!!!! En heel de dag door,he.

De doubletten en tripletjes waren geen uitzondering. Na een mooie dag op de Oosterschelde,lagen er met drie man,98 wijtingen in de emmer,zijn er dus zelfs nog meerdere weer gaan zwemmen.

Steef V, Arend P en Frank C.Frank=== Dinsdag 16 oktober 2012 ===


Zondag 14.10 weer gaan vissen , zoals al jaren elke maand , met de Beatrix 2 uit Yerseke , s'morgens weer hartelijk ontvangen door Ad de schipper. Dan uitgevaren richting Sas Van Goes .Als aas zeepieren en zagers , De wijting kwam regelmatig boven na 11u verkast richting Wemeldinge daar ook nog wat wijting gevangen en redelijke scharren Totaal 189 st met 13 vissers waarvan ik er 29 heb gevangen . Het was weer een geslaagde visdag , bedankt Ad en Gaby we waren weer verwend.

Paul

Viscka KalmthoutPaul=== Maandag 15 oktober 2012 ===


hoi pas nog wezen vissen aan de o9 goed vissen gevangen zaterdag nog plaats op de beatrix2 uit yerzeke bel even snel er word goed gevangen 0630668200nico rijstenbil=== Maandag 15 oktober 2012 ===


zaterdag 13 oktober op de schar geweest voor domburg , ze zijn van mooi formaat en was weer een leuke dag ook nog wat wijtijng twee mooie en de rest terug overboord gezet , maar ze zijn er .

chris ms thunderthunder=== Zondag 14 oktober 2012 ===


zaterdag morgen vertrokken uit zeebrugge met 6 tal leden van de fihs busters met de Seagull (vaste schipper germain) weer zag er niet te goed uit veel regen in de voormiddag dus eerst voor de kust wat gevist kwam wat schar en 10 tal mooie tongen uit tegen de middag iets dieper de zee in op de plaat gaan liggen na paar min eerste scharren al bij iedereen was amper bij te houden met 2 hengels ook bot en wijting dus bakjes kwamen rap goed vol :-))) maar de wind begon tandje bij te steken dus was het bijna niet meer te doen dus terug naar haven iedereen goed vis gevangen met dank aan germain ,aan wal alles inladen en nog gezellig met de leden en de schipper potje gaan drinken was een geslaagde dag kijk al uit naar de volgende ........

steve,didier,max ,marnix,erwin,frank 

 steve=== Zondag 14 oktober 2012 ===


hondshaai 

vandaag zaterdag13 - 10 weer de zee op geweest met de nautilus.

behoorlijk veel regen in de ochtend maar toch weer goed gekomen en zelfs de zon is er even bij geweest.

heel de dag door mooie scharren en ook vandaag hebben we er weer een hondshaaitje bij gevangen dit kunnen we geen toeval meer noemen,

deze hele week zijn er nog haaitjes gevangen en niet alleen bij ons ook op de wiesje en piraat zijn de nodige gevangen.

ook de wijtingen komen in steeds grotere aantallen aan boord en de gullen zijn ook al aanwezig dus kortom de visserij is geweldig.

volgende week zijn er nog plaatsen beschikbaar op onze boten dus liefhebbers geef even een belletje of mail even info@wrakvissen.net

sportvisserij nautilusfrank=== Zaterdag 13 oktober 2012 ===


Vandaag  13 okt met de PV van Smurfit Kappa gevist op de Oosterschelde, met de Eendracht 2 van Henk en Catrien de Bakker.

leuk vis gevangen, leuk gekaart, leuk geouwe.... en lekker een dagje er tussen uit geweest.

 Wel even een regenbuitje (11.00-14.00 uur) maar dat mocht de pret niet drukken.

Met elkaar effe lekker ontspannen en genieten van een dagje vissen is toch wel iets waar we altijd naar uit kijken en volop van genieten.

Toon(een oude bekende) kon 52 vissen bemachtigen, best een prestatie

Iedereen had vis , dus tevreden gezichten alom.

Op naar de volgende keer.

GerG.Lips=== Zaterdag 13 oktober 2012 ===


Hallo medesportvissers,

Woensdag 10 Oktober was gereserveerd voor een dagje vissen met visclub "De Forel" uit Roosendaal. Zoals elke visdag waren we weer te gast op de Eendracht II met als schipper Henk Bakker en zijn vrouw Catharina als gastvrouw. 's Morgens vroeg was het op de wal nog behoorlijk fris, maar allengs de dag vorderde werd het steeds warmer. Op het laatst werden de jassen en truien uitgetrokken en de mouwen opgerold. Onze visstek was zoals de laatste tijd gebruikelijk het "Goesse Sas", wat anderhalf uur heenvaren betekent en ook nog eens anderhalf uur terug. We stopten dan ook al om kwart voor drie met visssen, wat jammer is op zo'n mooie dag. Met 20 vissers bestond de vangst in totaal uit 268 vissen, waarvan het grootste deel ondermaats was en dus terug gezet moest worden en dan een lekker maaltje was voor de meeuwen. De meeste vis bestond uit kleine schar en kleine wijting, alhoewel er ook nog wat mooie maatse scharren zijn gevangen. Kees van Dorst had met een schar van 29,5 cm de grootrste vis en de eerste vis werd gevangen door Kees Vriens.

Tot de volgende gelegenheid,

Willy SchuurmanWilly Schuurmans=== Zaterdag 13 oktober 2012 ===


Al diverse jaren gaat de voetbalclub Middelburg/Zeelandia twee keer per jaar vissen op de Oosterschelde.

Zo dus ook gisteren. Zoals altijd met de M.S. Hoop vanuit Korgene.

Ik was een van de ongeveer 20 vissers. Zoals altijd staat een leuke dag centraal, maar er is ook altijd een echte competitie.

Vanaf het begin tot het einde werd er steeds vis gevangen. Jammer dat de meeste vis te klein was, vooral kleine wijting.

Tevens werden er verschillende scharren, zeeduivels, schollen en een fint gevangen.

De winnaar had ruim 10 meter vis, en ikzelf was vierde met iets meer dan 5 meter. De grootste vis was een fint van 42 cm.

Tot een uur of 1 was het nog lekker visweertje , maar toen begon het te regenen en te waaien en hield het niet meer op.

Dus om even 2 uur i.o.o.  besloten om maar terug te keren. Al met al weer een leuke dag gehad, mede door de goede zorgen van John en Tonny.

Volgende afspraak goede vrijdag 2013.

Groeten Jan B.jan b=== Vrijdag 12 oktober 2012 ===


Zondag 7 oktober

Met H.S.V. de Zager een clubwedstrijd gevist met de Eendracht 2 vanuit de Bergse Diepsluis. Aangekomen op de boot is Henk richting de 16 gevaren, en al vrijspoedig kwam de eerste vis boven. De 2 periode was tevens de besteen waren er visserbij die tussen de 20 en 25 stuks te vangen. Met 14 deelnemers hebben 346 vissen weten te vangen op zich een goed resultaat. Vooral wijting en diverse mooie scharen van boven de 25 cm. De eerste had 38 vissen gevolgd door 36 en 30 stuks. Al met al een geslaagde wedstrijd en tot de volgende keer.

Toon

 Toon van de Riet=== Vrijdag 12 oktober 2012 ===


Hallo allemaal,

Wij hebben afgelopen zaterdag heerlijk gevist op tonijn in Turkije (Marmaris) samen met de schipper en zijn vrouw .We hebben een super dag gehad. Lekker wat gevangen (7 stuks), mooi weer, super zonsondergang en erg leuke begeleiding. We hadden met zijn tweetjes de boot afgehuurd voor nog geen 150,00. Kortom de boot helemaal voor ons alleen, echt een aanrader en niet duur voor het huren van een boot! De dag hiervoor zijn we nog met een groepje wezen vissen op o.a. snappers. Leuk om te doen en maar 15,00 per persoon! Dit is inclusief materiaal en voer. De kapitein en zijn vrouw hadden een paar dagen daarvoor nog een fijne ontmoeting gehad met een dolfijn! Zie hiertoe het filmpje de site van Savas. De site is in alle talen te bekijken en te lezen. Ook staan er leuke foto's van onze dag uit op die site. Dus mocht je naar Marmaris gaan (of daar in de buurt) ga dan zeker een dag(deel) vissen met deze kapitein en zijn vrouw!! Werkelijk schatten van mensen.Claudia en Rolf=== Donderdag 11 oktober 2012 ===


Luxe dagen, de ballen van Frank, feestvarkens en tamme scharren.

Pffffff, dat vissen is wat maar elke keer die vangstberichten maken op een manier dat de ene niet lijkt op de vorige dat is pas echt een opgave. Als je naar de regelmatige Vlissingse berichten kijkt zal het eenieder wel duidelijk zijn dat het ondertussen miechelt van de vis. Enne…. Nadat ons scharrentapijt bijna dichtgegroeid is begint ook vriend wijting acte de presence te geven. Daarnaast wat hele leuke verrassingen erbij. Daar komt ie dan.

Zaterdag de eerste “luxe boot”. Het gezelschap van Luc Meuris is gewoon de hele boot af te huren met 6 man. Door ziekte was er 1 absent dus met 5 vissers op pad geweest. Lekker een beetje mee gevist en de visserij was gewoon goed. ’s Ochtends in verband met de weersverwachting eerst de Oranjemolen in de planning maar daar LEEK het zo rustig dat we besloten om samen met “de Naud” en “de Piraat”    naar de Walvisstaart te gaan. Ja ja, toen we net voorbij het Nollenplaatje waren kwam het beloofde rattenstaartje in de vorm van Noord 6 toch even lelijk doen dus  een “toernee generale” om genoemde zandbank en het windgeweld maar even afgewacht bij Dishoek. Daar lig je lekker met dat Noordenwindje. Vooral Franske Geluk vond het niet erg dat we daar “even” lagen. Lang verhaal kort : Daar zitten ze dus ook en het was zelfs zo goed dat we daar maar gewoon zijn blijven liggen. Vooral Eddy deed van zich spreken “Laat mij nou ook eens geluk hebben.” Maar ook Ronnie, Didier, Franske en Luc “scharrelden” lekker veel vis bij elkaar.

Als test de “ballen van Frank” uitgeprobeerd. Je zou er vunzige gedachten van kunnen krijgen dus als “bewijs” een fotootje van de edele delen van de schipper van de Nautilus bijgevoegd. Ze waren geweldig. Enne…… geen cent te veel hoor !!

HET ZIJN ER 3 !!

Mooie praat allemaal maar beter is het de vangers zelf aan het woord te laten. Daarom een mailtje van Luc ; “Hoi Hank, Eerst en vooral nog is bedankt voor weeral een goede visuitstap afgelopen zaterdag. Voor de sweaters heb ik volgende maten door gekregen   3  keer  X – large   en   1 keer  XX – large. We horen elkaar nog. Groeten Luc Meuris.”   En zeg nou zelf. Als ze zelfs je bedrijfskleding willen dragen zal er toch wel iets goeds gebeuren aan boord van Wiesje.

Zondag met de mannen (én vrouw) onder leiding van Willem Romp dus maar in 1 streep naar Dishoek. Visserij hetzelfde verhaal. Gewoon goed. En dat met een groot aantal mensen aan boord die een haak nog niet van een wartel konden onderscheiden. Nou overdrijf ik een beetje maar de zeehengelervaring was bij sommigen nog niet helemaal ontwikkeld zullen we maar zeggen. Ze deden super hun best en het lukte goed. Ook Carla stond haar mannetje en draaide regelmatig tripletten naar boven. De eerste wijtingen kwamen ook binnenboord. Toen iedereen genoeg schar had zijn we nog eventjes bij de Oranjemolen gaan liggen om een gulletje te vangen. Wel 20 kwamen er binnenboord maaaaarrre, Bram was de enige die een maats exemplaar binnenhaalde. De rest was nog voorzien van een dooierzak dus die hebben we gezien de enorme afmetingen maar weer de vrijheid gegeven.

 

Maandag het ultieme van “superluxe boot”. De mannen van All-in Watersport uit Bergen op Zoom zaten “voltallig” te wachten op de kade. 2 om precies te zijn. Gelukkig meldde Eric zich ook nog om kwart over negen (we zouden een uurtje later weg gaan in verband met het feit dat hij de kinderen nog naar school moest brengen) dus ik zat er een beetje mee. “Mannen, dat is wel heel erg duur om een beetje scharren te gaan vangen en dan met zijn 3-en heel de boot te nemen.” “Maakt niets uit.” Zei Paul. “Dan hebben we tenminste plek genoeg. Hup varen met dat ding.” En zo vertrokken we met Eric, Paul en Rob richting Dishoek. Mwa, het liep daar redelijk maar niet meer als dat. Daarna naar de Walvisstaart waar we bijna voor ons fli…  werden gevaren door een kotter (naam bekend) en zoals de Post Vlissingen die hem ook probeerde te waarschuwen fijntjes opmerkte : “Volgens mij mist ie je net Hank.” En dat klopte, al scheelde het maar een haartje. In de Walvisstaart ging het ook redelijk met de aantallen maar de vis was er al groter. Ten langen leste naar de WN2 en daar ging het wel zo verschrikkelijk hard met de vissen. Dat was niet normaal meer. Vooral opperhoofd Paul zat ver in zijn 2e emmer toen we in een vies regentje weer naar huis gingen. Mooie scharren en ook nu weer wijting erbij.

OPPERHOOFD

Na afloop nog wat hele speciale onderlijnen gekregen van Eric (ze verkopen ze bij All-in) om eens uit te proberen. Eric, bedankt.

Dinsdag leek het wederom meer op een varieté theater als op een visboot bij onze Wies. De 3 heren Sijp aangevuld met de onvolprezen scharrenkoning Marten Voogd (als hij lacht, lacht iedereen.) kregen gezelschap van Jean Marie, de jarige Henk Kroon en de eveneens van een kado voorziene Jan. Beide heren hadden respectievelijk van hun vrouw (verjaardag) en hun oude werkgever (pensioen) een dagje “Wiesje” gekregen. Als laatste Piet en Paul. Paul zit weliswaar altijd een beetje te mokkepokken over de hoeveelheid opstappers (volgens mij heeft ie het liefste heel het dek voor zichzelf….) maar zorgde wel voor een superverrassing!!!!

JARIG, PENSIOEN, TRUITE FUMEE EN ADONISSEN

    

Dishoek overgeslagen vandaag en onze locaties van de dag waren WN2 en later Sluissche Hompels. Het was weer gewoon goed met behoorlijk wat wijtingen en veel schar. Onze verrassingsexpert Piet ving op een gegeven moment een leuk doublet van een vette schar en een leuke gul van 56 centimeter. Erg leuk, iedereen opgetogen. Binnen een kwartier gingen alle remmen bij Piet los en hij ving een prachtige gul van 76 centimeter en 4,3 kilo!!!! Aan een platvistuig met haakje 6 wel te verstaan!! Vette shit! En dus had ook Piet het naar de zin. ’s Avonds vroeg hij nog wat visitekaartjes mee voor de Fixet in ’s Gravenpolder en zijn broer belde meteen daarna om ook met 3 man te komen. Het lijkt potverdorie wel op een bedrijfje bij Wiesje…..

MOOIE GUL.

Mocht u overigens nog eens op Wiesje zijn en van het achterdek gebonk horen dan weet u zeker dat Marten aan boord is. Alle scharren (en hij vangt er nogal wat) worden stelselmatig op de railing gelegd en krijgen wat flinke klappen met een of ander verschrikkelijk werktuig. In het begin van de dag schrik ik me altijd lam omdat het lijkt of er iets onder Wiesje uitdondert. Deja vu ; onze scharrenkiller is er weer…..

MAN MET HAMER

Na bijna boven mijn enkels af te breken mezelf woensdagmorgen uit bed gehesen voor de laatste tranche van dit wel heel lange visweekend. Het gezelschap van Alex de Bruin arriveerde voor een gokdagje. Van mij dan wel te verstaan. Die mannen wilden perse schar. Dat liep de laatste keer met Noordwest 5 tot 6 bij Breskens slecht voor ze af. Uitsluitend wijting en de 17 tongen die er tussendoor fladderden vonden ze geloof ik ook maar matig interessant. Het was echt sneu want op hun voorhoofden stond in onleesbare inkt getatoueerd (alleen voor schippers te zien) WIJ WILLEN SCHAR. Die zie ik nooit meer terug dacht ik. Daarom in een vlaag van verstandsverbijstering en hoogmoed een wedje gedaan. “Kom maar terug op een doordeweekse dag als ik je bel en als je dan niet minstens een halve emmer schar de man vangt hoef je niet te betalen…..” Zoals Maxima zo mooi kan zeggen “Een beetje dom.” Maar ja, wie niet waagt wie niet wint. Gelukkig was het superweer en dat scheelde al een jas. Ook gelukkig lieten de duikers die ik had ingehuurd om de scharren bij bosjes aan de onderlijnen te stoppen me niet in de steek en zo werd het een leuke gezellige en (voor mij) winstgevende dag. Veel schar “Kijk pa, ik heb er weer 2!!” Mooie wijting en ook nog een stuk of 7 tongen zagen het daglicht. Geen gul helaas. Iedereen deed zijn uiterste best en het ging als een trein. Vooral Pleun (Ik houd van je!!) ging goed te keer en onze Wim was de enige die licht teleurgesteld was. Het was zo warm dat ik geen zin had warme chocomel te serveren. Die komt binnenkort weer met de broodjes worst want de saté komt mijn neus uit. Nou interesseerde die warme chocomel Wim zo maar matig volgens mij maar de rum die daar bij hoorde, tja, dat was jammer. Een jonge borrel erin gekiepert en zo keerde de rust weder op Wiesje.

  

Als verstekeling/ankertrekker/scharrendompteur was Marcel Verstraeten aanwezig en die had een relax dag. Ondertussen met één hengeltje een emmer van alles en nog wat bovenhalend steeg de sinas hem op een gegeven moment naar zijn hoofd. Ook het zonnetje deed zijn werk want op een bepaald moment (hij had weer eens beet en deed niets) zei ik tegen hem ; ”Haal nou eens op, veel harder trekken ze niet.” Het antwoord was even ludiek als onverwacht ; “Ik hoef geen haast te maken want dat is een tamme schar.”

TAMME SCHAR

Het was gewoon weer heel leuk, bedankt allemaal.

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perree=== Donderdag 11 oktober 2012 ===


Gisteren, na lange tijd, mijn geluk weer eens beproeft in de omgeving van de roompot. Eerst een tijdje voor de kering gelegen. Hier een aantal scharren en last but not least 2 haaitjes. Een van een meter lang en de andere iets door de 60 cm. Vervolgens heb ik diverse stekken geprobeerd. Tegen het strand aan net op het steile kantje, weer scharren en een paar mini wijtingen. Toen op het diepe ca 25 meter, hier was het niets. als laatste tegen de plaat aan de overkant van de roompot. Weer hetzelfde beeld. van tijd tot tijd een schar (retje). Overigens een uitgelezen dag om de zomer vaarwel te zeggen. Een heerlijk zonnetje, een vlakke zee en nog een aangename temperatuur. Nog waard om te vermelden is dat er heel voorzichtig gebeten werd. Een voorzichtig tikje op de hengeltop verraadde wat actie bij het aas. De kunst is om dan niet direct op te halen, want dan had je een misser, maar wat lijn bij te geven. Deze methode werkte goed. Al met al zo'n 40 maatse scharren weten te vangen.

groet Bert.Bert=== Donderdag 11 oktober 2012 ===


beter beter en nog beter

beste vissers vandaag woensdag 10 okt weer de schar wezen belagen met de nautilus wiesje en piraat.

de wiesje en piraat hadden besloten om bij de wn2 te blijven en de nautilus zou doorvaren naar de w4.

rond negen uur de zeepieren richting bodem gestuurd en na een voorzichtige start kwamen de scharren met twee tegelijk uit het water gevlogen.

ook worden ze met de dag groter lijkt wel vandaag helemaal niets terug naar moeders gestuurt en meer dan de helft van de scharren heeft de 30 cm gepaseert.

ook de weitingen die gevangen zijn zijn van mooi formaat nog twee joekels van tongen en gul erbij.

ook bij hank en rene kwammen de vissen met bosjes omhoog.

iedereen een volle emmer vis mee naar huis dus superdag met geweldig weer gehad en ik kan jullie garanderen het wordt alleen maar beter.

zondag en maandag hebben we nog enkele plaatsen vrij dus als er nog liefhebbers zijn kun je terecht bij de nautilus.

info@wrakvissen.net frank=== Woensdag 10 oktober 2012 ===


Vanavond nog ff paar uurtjes Oosterschelde op gweest voor de schar. Hoe et kwam weet ik nie, ma niets van de moeite. Doodtij? GrForel=== Woensdag 10 oktober 2012 ===


De eerste baarzen tocht is een feit.

Woensdag 10 oktober vertrokken met de Valkyrie richting de wrakken. Het is een prachtige dag geworden met veel zon, weinig tot geen wind en een lange deining kortom perfect weer. Omdat het doodtij was vandaag helaas weinig tot geen stroming in het water wat voor ankervissen een totale belemmering is. Begonnen met wat driften in de ochtend, en al snel kwamen de eerste gullen boven. Totaal vandaag hooguit 2 uurtjes voor anker kunnnen vissen door de afwezigheid van de stroming. Toch nog wat baarzen weten de strikken vandaag. Na het voor anker te hebben gelegen weer het driften opgepakt wat een complete variatie aan vis heeft opgeleverd te weten: Steenbolk, Kabeljauw, Zeebaars, Makreel, Horsmakreel, Geep en Rode poon. De foto's staan uiteraard op onze website www.hoekzeehengelsport.com .

Om goed voor anker te kunnen vissen zijn goede vismaterialen een must te weten een spinhengel (Shimano Nexave of een St. Croix Seabass) en een snelle spinmolen (Shimano molens of Penn Sargus/ Atlantis).

 

        Valkyrie=== Woensdag 10 oktober 2012 ===


Mijntje Yvonne totaal verwoest !

Helaas hebben we te horen gekregen dat de Mijntje Yvonne varend vanaf Stellendam, geheel is afgebrand.

Namens Zeevisland en alle bezoekers, wensen wij alle medewerkers en familieleden heel veel sterkte en succes !

Zie hier de verschikkelijke foto's >>> (Bron KNRM)Zeevisland=== Woensdag 10 oktober 2012 ===


Hallo ,

Nog een laat berichtje van afgelopen zaterdag 6 oktober.We zijn er weer op uit getrokken met de WIESJE vanuit Vlissingen en de vangsten waren heel goed.

Het is lang geleden dat we zo een verscheidenheid en hoeveelheid gevangen hebben.De vangsten bestonden uit schar,bot,steenbollekes,wijting,gul en zeekrabben.

Bedankt Hank voor weer een fijne visdag.

Groeten

LucLuc Meuris=== Dinsdag 09 oktober 2012 ===


Zeevislanders,

Vandaag dinsdag 9 oktober een dagje scharrenrelaxen aan anker met de VALKYRIE.

Je moet er soms lang op wachten maar soms "the day is there" volgens de windfinder zou er 90 tot 125 cm lopen bij NW 4 tot 5.

Liep in de ochtend ff anders bij NW 5 tot 6 met 125 tot 175 cm, maar aan anker is dat voor de VALKYRIE geen probleem ligt echt als een "HUIS" lijkt de ESTRELLA uit Scheveningen wel maar die is 10keer zo groot.

Volgens mij is Eef soms te voorzichtig, nu hadden we geluk met afgaand water dat de zaak niet tegen elkaar instrijkt, met vooral in de middag lekker zonnetje in de fleece, omstandigheden wordt je honderd mee.

Over de vangst begonnen op een stek denk 3 tot 4 mijl uit de nieuwe kop v/d Maasvlakte, het tij liep een beetje vreemd, dwijlende VALKYRIE kan Eef niks aan doen 09.30 HOOG op HvH volgens het boekje, scharren van mooi formaat met regelmaat aan boord, maar om 11.30 werd het echt doods GEEN stroom meer en ook geen vis dus verkast naar de MV 5 boei , was ook niks , daarna doorgestoomd als ik het goed begrepen heb naar de ÄDRIANA" Eef weet waar dat is .

hier in eerste instantie geen of weinig stroom dus ook geen vis, maar toen de stroom erin kwam de laatste drie draaien "volle bak" wat klein van formaat.

Vandaag 28 X schar maats (dus groter dan 20 cm) en 7X maal wijting ondermaats(zwemt weer) uitrusting een hengeltje , licht verzwaard onderlijntje haakmaat 4/6

Zit echt te wachten op de grote maatse wijtingen (27 cm) dat is nl voor mij alweer een tijdje geleden en wat het wrakvissen betreft , voor diegenen die daar in geinteresseerd zijn wordt volgens mij een moeilijk verhaal kijk eens op de site v/h RIVO Ijmuiden, de kabeljouwstand in de zuidelijke Noordzee is echt bedroevend, wat je daaraan  zou moeten doen heb ik ook geen passend antwoord .

Maar als ik op een daag als vandaag alleen al waarneem wat er aan beroepsvisserij aan het slepen is binnen de 12 mijl , wordt je niet vrolijk van , snap dat die mensen daar het brood mee moeten verdienen , maar of dat nu allemaal verstandig is ??

Afsluitend gewoon weer een lekkere vrije dag helemaal ontstresst op het water in het zonnetje wat wil een mens nog meer ?

gr Kees graaf

 Kees=== Dinsdag 09 oktober 2012 ===


lekker dagje grevelingen een twintigtal vis niet te groot maar wel drie soorten in de put bij de nosse haven wijting schar ,steenbolkjes l.rustig herfstweerdj cor=== Maandag 08 oktober 2012 ===


Zondag van uit nieuwpoort achter scharren weest vissen met mijn orka, smorgens stond er nog een pittig windje uit noord na de middag kalm zeetje en de scharren kwamen er goed uit heb er 80 maatse kunnen vangen en tientallen terug naar moeder,de wijtingen waren ook nog van klein formaat,nog een bezoeker had een jonge jan van gent die luste ook wel een scharretje.leuke dag had op naar de volgende trip.

 

groeten ghislain.seagull=== Maandag 08 oktober 2012 ===


wederom dit weekend uitgevaren vanuit het vlissingse.diverse stekken aangedaan, overal goed schar gevangen  met zeer goede aantallen .klanten zijn dik tevreden naar huis gegaan, zondag mensen geregeld via hank van het wiesje, hank bedankt. zo zie je maar zit je zelf vol help  mekaar als het kan de klant is er bij gebaat.voor as zondag heb ik wederom een aantal plaatsen vrij voor anker vissen. vol=vol. voor volgend jaar komt er een nieuw concept. daarbij wordt aan gedacht:all inn inclusief aas, hengels,eten drinken. ook komt er een arangement waar het huren van een vakantie woning tot de mogelijkheden behoord. dus mensen die van ver komen hoeven niet meer lang te reizen op 1 dag. het concept  zal op de drie boten vanuit vlissingen toegepast gaan worden[wiesje , the pirate en de nautilus]. morgen nog wat foto,s van dit weekend.groeten rene de back schipper van the pirate 2 www.westerscheldevissen.nlrene de back=== Maandag 08 oktober 2012 ===


a.s zondag gaan vissen op 5 stekken geprobeert buiten maar nouga bollen

15 kleine scharre en 1 weiting , het is momenteel een grote ramp

en benzine kost ook zo veel , ik ga maar een maandje wachten om nog eens te gaan proberen , hoop dat ze er dan zullen zijntuur=== Maandag 08 oktober 2012 ===


afgelopen zondag voor de laatste keer dit seizoen gericht op de zeebaars gevist met berry. berry is een ervaren zeebaars visser vanaf de kant en met boot maar helaas hebben wij beide geen beet gehad en ik vrees daarom dat ze al weg zijn, athans, op de plek waar ik ze afgelopen seizoen volop gevangen heb. dus nu stap ik over op het vissen op de grevelingen, voor verschillende soorten platvis, weiting en misschien tarbot en ook op het zoete voor de snoek en snoekbaars. beide soorten van visserij hebben zo hun charme, op de grevelingen kun je vis vangen om mee te nemen en op het zoete zitten er echt grote vissen bij van ruim over de meter.

voor degene die overwegen om eens mee te gaan met de kayak, je word er niet moe van (fietsen kost meer moeite en ben ik zo beu, kayakken kan ik heel de dag volhouden), de kayaks zijn heel stabiel en daarom kunnen we er in de winter ook goed mee vissen want ze slaan niet om. mocht je naar een plek willen die ik niet aangegeven heb, dan is dat bespreekbaar en kunnen we even kijken wat de mogelijkheden zijn.

Vangse kayak-vissen.nl=== Maandag 08 oktober 2012 ===


Heren sportvissers,
Afgelopen zondag weer op de platvis geweest.
Alhoewel het in de ochtend wat moeizaam op gang kwam, hebben wij vooral in de middag goed gevangen nadat we verkast waren.
Het is echt een leuke visserij op dit moment met het ankervissen.
De water temperatuur is ook weer zoals het wezen moet voor de platvis.
Donderdag a.s. hebben we goed weer, zeker met de voorspelde windrichting zullen we zeker gaan vissen.
Nog enkele plaatsen vrij!

Met vriendelijke groet,
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Maandag 08 oktober 2012 ===


beste zeevislanders,

hier weer een vangstberichtje van de Nautilus.

Zaterdag hadden we eigelijk een wrakvistocht staan maar " my frend de wind " gooide weer eens roet in het eten. overleg met de klanten gehad en deze trip omgezet naar anker vissen. Om 8 uur de klanten opgepikt en samen met ons Wiesje en de Pirate de sluis ingevaren.

Eenmaal op de schelde was het achteraf een goede beslissing om niet te gaan wrakken want hier liep nog een aardig golfje, dus buiten zal het helemaal feest geweest zijn. maar nu over de schelde visserij,na overleg met het Wiesje en Pirate besloten om alle drie op verschillede plekken te gaan liggen.

Na een half uurtje elkaar opgeroepen en er bleek bij alle drie goed vis boven te komen maar bij het wiesje waren de golven minder, dus lekker naar het wiesje gevaren en daar heel de dag mooie grove scharren liggen trekken. De laatste twee uurtjes weer even bij de oranjemolen gevist en ook hier weer dikke scharren en een paar leuke gulletjes. Over zondag kan ik kort zijn lees het bericht van zaterdag en je weet het,ook vandaag weer supervisserij. Ook heb ik een marifoon bericht opgevangen over mooie dikke wijtingen  dus dat wil ik deze week gaan proberen.

Dus liefhebbers u kunt nu boeken. www.wrakvissen.net of bel ons.

zondag na het vissen samen met Hank en René nog even onze weekafsluitng doorgenomen . altijd weer leuk dit onder onsje. En er is nieuws: aangezien wij met zijn drieen een geweldige samenwerking hebben (en dit is niet alleen op het water), hebben we besloten om het zelfde systeem als het Wiesje te gaan volgen dus dit betekent dat u voor het ankervissen ook een all in arrangement kunt boeken voor een leuke prijs. Ook ganderen wij vanaf heden als wij voor ankervissen 5 personen aan boord hebben dat we uitvaren.

Wilt u meer info mail ons dan even of geef even een belletje. www.wrakvissen.net met vriendelijke groet, Frank Smits

Sportvisserij Nautilus

 sportvisserij nautilus=== Zondag 07 oktober 2012 ===


 

Vangst bericht HSV de tuimelaar Verderom een zeer gezellige en leuke dag met vis club HSV de tuimelaar. Henk Bakker (schipper Eendracht 2 wist de vis te vinden. Veel wijting gevangen. Met 22 man aan boord en ieder gemiddeld 20 vissen gevangen. grootste wijting 25 cm. bot van 25 cm. 10 november laatste wedstrijd dag.

Mvgr. HSV de tuimelaar

 c van den broek=== Zaterdag 06 oktober 2012 ===


Hey allemaal

 

Vorige week clubwedstrijd gevist vanuit Blankenberge. Op een half uurtje varen hadden ze de vorige week nog leuk tong gevangen, aangevuld met de nodige schar, bot, wijting en ook al enkele gullen.

De zee was zeker niet rusig, ZW 4 toenemend naar in de avond een dikke vijf deed de boot lekker schommelen. Er werden niet veel tongen gevangen, zo'n drie a vier gemiddeld per boot. We vingen echter enorm mooie botten en daar maakte je dan ook gewicht mee. 

Eindwinnaar werd Joel met 12 kilo vis, tweede werd Brian met 7 kilo, die ook twee mooie gullen ving en derde onze Netser met 6 kilo vis. Grote verschillen zoals je ziet. De vis bleek op de ondiepere stekken te liggen.

Grtz

Nico

Robbyfish Zeehengelclub.

 

     Nico=== Zaterdag 06 oktober 2012 ===


vandaag een paar uurtjes op het zoete wezen vissen met pa.

uitgebreid verslag met foto's en filmpje staat op me blog (kayak-vissen.nl)

2 snoeken gevangen, 1 van rond de 65 en de 2e was 112cm! wat een prachtige vissen zijn het toch.

ik heb nog plaatsen beschikbaar in het weekend voor op het zoete of op de grevelingen.

vangsekayak-vissen.nl=== Vrijdag 05 oktober 2012 ===


Noordwestenwind en schele vrouwen, kun je als visserman niet vertrouwen.

Gisteren met een “bateau complet”  (dat is Frans voor : een vol bootje) vertrokken vanaf een net droog Vlissingen om de scharren te belagen. En dat was een wat taaier gebeurtenis als het afgelopen weekend. Vooral het weer had daar mee te maken.

Ik begin zo langzamerhand een beetje medelijden te krijgen met de weermannen en –vrouwen  in Nederland. Er is absoluut geen bestendige verwachting te geven.De ene trog is nog niet vertrokken of de andere depressiestaart komt er weer achteraan geflatst. Schuift zo’n ding 40 kilometer meer naar Engeland dan is het goed, komt ie 15 kilometer meer onze kant uit dan is het baggerweer. Gelukkig viel de regen met bakken uit de lucht in de nacht en was het ’s ochtends dus precies op tijd droog.

Over een gezellig rustig zeetje met west 2 fladderden we naar de Trawlboei en daar deed de schar het best prima. Niet super maar iedereen ving zijn visje, meestal per stuk maar ik heb ook weer de nodige dou- en tripletten gezien. Er was nog een waarneming West 2 in Vlissingen maar zo’n mijltje of 5 uit de kant stonden de koppen er al op. Verwachting West 4 tot 5. En vanaf ongeveer 10 uur was het een dikke Noordwest 6. Na het keren van het tij was het iets comfortabeler omdat we lekker golfje konden rijden maar vandaag was  Lunapark Wiesje dus weer geopend.

Om half 2 was het echt niet meer prettig vissen dus anker op en naar de Oranjemolen.  Daar kun je bijna altijd prima liggen maar de visserij is er vaak grillig. De ene keer gewoon leuk en de andere keer is het happerdeflap. Het bleek een 2-deling.

Aankomen, anker erin, op stroom en hup, daar kwamen de vissen. Gewoon mooie scharren, botten, minigulletjes en hier en daar een tong aangevuld met wat steenbolken. Ook krabsalade in originele verpakking is aangeland. Dat duurde een uur of anderhalf en het laatste uur hebben we daar het wereldkampioenschap neuspeuteren gedaan. Volle stroom en einde verhaal.

MOOIE TONG VOOR RUDY

Bijzonderheid : we hebben wel eens 2 Jannen of 2 Pieten aan boord. Altijd leuk want dan kijkt er altijd wel één als je roept. Vandaag 2 Marken (horen bij het meubilair dus die kan ik wel onthouden) maar ook 2 keer Wilnard : en dan ook nog vader en zoon. Het onthouden ging wel gemakkelijk. Ik had Wilnardbier en Wilnardfris. De laatste zal wel het haasje geweest zijn om naar Helmond terug te rijden……

Een leuke dag met weer nieuwe mensen erbij dus dat is altijd goed voor de continuïteit.

Mark, Rudy, Jan, Pim, Albert, Mark, Wilnard, Wilnard, Henk , Jean Marie en Joop ; bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net

 Hank Perree=== Woensdag 03 oktober 2012 ===


Zeevislanders,

een verlaat bootvangstberichtje van maandag 1 oktober met "Wiesje""

Hank had zondagavond aangegeven  "T KEN NET" neem je zeebenen mee   ZW  5 tot 6 maar opkomend tij en dat strijkt de zaak wel glad.

Maandagochtend 8 uur uit de sluis en op een hobbelige zee richting Trawlboei in eerste instantie, maar na overleg toch doorgevaren naar de Walvisstaart, anker er uit  en nadat de vloed erin kwam ,

kwamen de Scharren er toch met regelmaat uit, Hank toch niet tevreden en na de koffie of was het rum met koffie ? verkast god mag weten waar ? maar hier minder stroming en regelmatig vis lees schar en een tong zie de andere verslagen.

Daarna zoals HANK het noemt uitgetutterd op de trawlboei en om 16.30 het anker eruit en naar de sluis.

Vangst voor mij deze dag "zeer luie visser" zoals Hank het noemt met een hengeltje 12/20 LBS TRQ PENN Boat , ATLANTIS 7000 molentje, 14/00 PENN braid , loodje 210/250 Oostende, en een licht verzwaarde onderlijn haakmaat 6 heeft 23 scharren opgeleverd. Kan altijd meer maar heb wel een relaxte vrije dag !!   

De weersomstandigheden waren veel beter dan verwacht de voorspelde ZW 5/6 was in de middag een relaxte 4 tot 5 geen schuimkoppen.

Heb afgesproken als de GROTE WIJTINGEN er zitten kom ik terug.

gr. Kees Graaf  Den HaagKees Graaf=== Woensdag 03 oktober 2012 ===


 

Hoi sportvissers

Zaterdag 29 september eindelijk eens een dagje bootvissen met " DE WIESJE" om 8 uur zijn we met 9 personen op weg gegaan de vooruitzichten waren gunstig was de wind nu nog west 4 deze zou er tegen 11 uur uitgaan en zou het een rustig zeetje worden dus hup Wiesje op volle stoom op weg naar buiten eerst de sluis door waar alle drie de boten uit Vlissingen lagen Wiesje als eerste toen kwam de Nautulis langs zij liggen en tenslotte de Pirate 2 maar bij het uitvaren van de sluis was de Nautulis een echte gentle men en mocht onze dame Wiesje als eerste uitvaren eenmaal buiten was het toch een hobbelig zeetje maar volgens Hank zou het spoedig verbeteren ook volgens de weersvoorspelling zou het gaan minderen maar niets is minder waar de golven bleven maar beuken met als resultaat 2 man over de reling maar ze bleven doorvissen en haalde een mooi klusje scharren boven tegen 2 uur was Hank het geschommel ook beu en zijn we naar rustiger water gegaan en weg was het onbehaaglijke gevoel daar nog enkele scharen en steen bolk gepakt totdat om kart over vier Hank de motor startte en terug naar de haven met tufte even met alleman het dek gereinigd en na een laatste drankje afscheid genomen en weer richting Hoogerheide gereden Hank namens Jordy en Jan en denk ook namens de andere vissers bedankt voor deze geweldige vis dag en tot de volgende keer

Behouden vaart Jan en Jordy,PS de Westerschelde en Noordzee zijn geen Grevelingen hahaha

Jan Suikerbuik=== Dinsdag 02 oktober 2012 ===


Vanavond weeres ff de Oosterschelde op geweest na paar weken drukte. Vangst was nie veel 10 tal wijtinkjes en steenbolkjes. Ze zijn wel gegroeid al gaat et vant jaar niet heel snel, ong 3 maanden 10 cm. Wat me wel opviel met licht vingen we ze wel toen et donker was niet. Toen ik me dieptemeter aanzette toen we naar huis gingen bleek dat de vis niet meer bij de bodem zat. Grote scholen tussen de 5 en 15 meter. Terwijl we op 17 meter lagen. Toch es probere om ze boven de bodem ook te vange. Gr ForelForel=== Dinsdag 02 oktober 2012 ===


Verlaat vangstbericht,

Zondag gezellig wezen vissen met de the pirate2, wiesje en nautilus.
Om half 12 konden we door de sluis met een ploegje vrouwen.
Na een half uur gevaren te hebben, gooide we snel het anker uit.
We hadden van de nautilus vernomen dat het in de walvisstaart ook erg goed was maar daar konde we niet lekker liggen vanwegen het slechte weer.
Dan maar gezellig bij het wiesje liggen waar de nautilus dus onder tussen ook al was gaan liggen. 

Na 10 minute maar eens kijken hadden we gezegd maar dat hoefde blijkbaar niet de scharren kwamen er goed en volop uit.
regelmatig 2 en 3 te gelijk.
Na een dik uur werd het hier toch ook wel wat hobbelig. Dan maar eens kijken bij de oranje molen, daar kwam ook leuk vis uit een paar dikke botten, wat gulletjes en enkele scharren hier hebben we onze tijd lekker vol gevist en gekeken naar wat langs varende pilot boten.

 youri de back=== Dinsdag 02 oktober 2012 ===


Groetjes vanuit het warme Spanje de vijf weken verlof zitten er bijna op heel moeilijke en rare visserij geweest tot hiertoe maar verleden vrijdag en zaterdag heeft hier,Costa Bianca een lelijke storm huisgehouden met heel oveel schade gelukkig is mijn bootje dat in de jachtclub lag gespaard gebleven.Vandaag was de zee terug kalm en er weer op uit zeer goede visserij trollen op tonijn en mai mai (koningsmakreel)tot + - 3kg is wel top sport dit weekend zijn het hier in Gandia Europese kampioenschappen kantvissen eens kijken of de Belgen en of Nederlanders het goed doen. Grtjs ElpescadorTraiteurWauters Mario=== Dinsdag 02 oktober 2012 ===


Goedmakertje, Doornroosje, de Grevelingen, vervelende RIB’s en veeeeeeel schar.

Kijk, kijk, kijk; Frank van de Nautilus heeft aspiraties om de Gouden Griffel van de vangstberichten te gaan verdienen. Over vis hoeven we het dus eigenlijk niet te hebben want daarover heeft hij al uitgebreid verteld.  De schar komt momenteel inderdaad binnendenderen !!

VOOR HET ETEN !!!

Daarom weer eventjes wat anekdotes over de afgelopen dagen met een streng vingertje van uw aller schippert. Laten we daar dan maar eens mee beginnen.

Pietje heeft 2 emmers nodig en Jantje krijgt net de bodem bedekt. Beste vissers ; die platterikken komen via de lijn naar boven gezwommen als het scharren tapijt weer helemaal  in tact is. Er zijn er al bijna genoeg maar op het moment zitten er nog hier en daar wat gaten in het tapijt dus je moet echt vissen. Dat is eigenlijk heel simpel. Als je buurman steeds trekken van 2 en 3 heeft en je vangt zelf zo nu en dan een visje???? Overschakelen en afkijken hoe hij dat nou doet. Buiten de onderlijnmontage is er op water met stroom eigenlijk maar 1 ding echt belangrijk ; LIJN GEVEN!!!! Heul veul lijn. Als je denkt dat de schipper knettergek is geworden en je hebt je lijn al af laten lopen tot voorbij de Trawlboei…. Voor de zekerheid nog 10 meter lijn erachteraan. Echt, het werkt. Doe er je voordeel mee!!!!

Vrijdag begonnen met een goedmakertje. Omdat we ergens begin juli met een platte accu lagen stond het gezelschap van Bram destijds onverrichterzake aan de kade. Om het leed te verzachten voor een heel lief prijsje Bram, Piet, Ralf (zonder vriendin…….) Arthur en Toon ingescheept. Als verstekeling hadden we Mark van Loon weer in genade aangenomen na zijn “schollenavontuur” op de Naud.

Het werd een relaxte, leuke dag en iedereen had een lekker visje gevangen. Toch was het zeetje nog wel wat hobbeldebobbelig dus ik kreeg ze zover om nog even een uurtje op de Spijkerplaat te bivakkeren. Eigenlijk gewoon omdat ik wilde weten of er al wat te beleven was aldaar.

Tot mijn verbazing (eind september) kwamen er enkele mooie wijtingen en een scharretje of wat en een botje naar boven. Oh ja, en een Spiering. Heus meurend naar de komkommer en met een gebit als een barracuda. Geen wereldschokkende dingen maar we lagen er ook maar een uurtje. Het belooft in ieder geval wat voor de komende tijd. Vanuit Vlissingen wordt er niet vaak afgelast maar als we de Spijker onveilig maken kun je bijna elke dag weg. Ik denk nog een week of 2-3 en dan zit de vis daar volop. Goede zaak !!!!

MEURENDE SPIERING EN MOOIE WIJTING.

 

Over zaterdag vertel ik (bijna) niets want dat heeft Jan al ontzettend leuk gedaan. Ik had hem beloofd een foto bij te sluiten maar op een of andere manier hebben de zieken steeds voor Jan en Jordy gehangen als ik een foto van deze platvispikeurs wilde maken. Komt goed Jan.

MOOIE LELIJKERD

Eén heel erg opmerkelijk vertelseltje. Marco was ingescheept met opa Dick en kleinzoons Max en Kas. Ze visten een leuk klusje schar boven en ook een maatse tong meldde zich. Toch hoorde ik Marco wel wat bezorgd pruttelen. Half 10 ; “Goh, het is wel wat ruw.” 11 uur ; “Tjongejonge, wat een golven.” Kwart voor 12 ; “Pfffff, schipper, heb je geen rustiger plek??” Enzovoort, enzovoort. Nou was het inderdaad ook wel rauw maar op een gegeven moment kon ik het niet laten ; “Tja, Marco, er staat al de hele dag Noordwest 5 te tetteren en we zitten op de Noordzee, dus dan heb je dat.” Ik zag hem schrikken. Later vertelde opa Dick besmuikt dat Marco dacht dat ie op de Grevelingen geboekt had. Ja, daar zal het wel wat rustiger geweest zijn…… (Eerst gevraagd, mocht het vertellen.)

HOBBELEN OP DE "GREVELINGEN"

Op zondag de ietwat uitgedunde groep van André Seeder op appèl. André baalde stevig want hij had de boot afgehuurd voor 8 man waarvan er 2 om zeer onduidelijke redenen niet op kwamen dagen. De groep loste het netjes op maar ik zou die onverlaten een bal naar keuze afdraaien Dré!!

Overigens leek het wel of ik een dagje naar de Efteling was met ze en in het sprookje van Doornroosje was blijven steken. Er lagen er op een gegeven moment 5 van de 6 te slapen. Nou ja, ze vingen vis rondom de Trawlboei en vooral benjamin Jan kreeg de smaak goed te pakken. Ik viste zelf mee maar Jan kon het steeds niet laten ook mijn klapperende hengel te pakken om de emmer van hem en Johan op te leuken. Goed gedaan Jan!!

EFTELING

Robert (je nieuwe Penn molen is boven water vriend) baalde na een mokkend begin en uw strenge schippert kwam in actie. Trok de hengel uit Robert zijn handen en smeet ver in. Na ongeveer heel zijn spoel af te hebben laten lopen ging het met 2 en 3 tegelijk.  Robert leerde in ieder geval heel snel want hij moest steeds aan de bak als hij weer een tripletje vanaf Antwerpen naar de boot moest draaien. LIJN GEVEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nog een onverkwikkelijk intermezzo met wat RIB’s.  Nadat er op 23 september al een zwikkie door een navigatiefout van de Domburger Rassen afgeplukt waren door de KNRM (zie verslag KNRM) kwamen er zondag weer een stel van die raceridders begeleid door de P41 en de RWS78 voorbij gescheurd. Begeleiding was blijkbaar noodzakelijk want het lijkt wel of men van enig zeemanschap volledig gespeend is. Lang verhaal kort. Ik lag blijkbaar op onze toch niet zo heel kleine Noordzee in de weg voor de heren en “moest” weg. Dat werd mij duidelijk gemaakt door de begeleidende RIB, compleet met “kapitein” met hete aardappel in de keel. Echter pas nadat die vlak voor Wiesje ronddraaide en mijn ankertouw een tik gaf met de schroef. Vervolgens 2 lijnen afvoer aan de achterzijde en daarna probeerde Wiesje te bekruipen. Het werd nog wat ludieker toen ik de P41 opriep. De P174 RIB kwam langszij samen met de “begeleiders”. Vanzelfsprekend was het niet waar wat ik allemaal zei . Na bemiddeling van de P174 beloofde de begeleidingsboot om 4 uur in Vlissingen te zijn om eea te regelen. Op mijn vraag waarom de “begeleidingskapitein” nou niet gewoon op veilige afstand via de marifoon probeerde mij te waarschuwen was het antwoord ; “Dat kan niet want mijn marifoon doet het niet…..” De P174 van de politie maakte zich meewarig glimlachend uit de voeten en mijn broek zakte van mijn kont en om 4 uur ’s middags tot op mijn schoenen want nadat ik tot half zes gewacht had………….. Geen RIB. Ik hoop dat iemand dit vinnige alineaatje laat komen tot de RIBBERS. Dagen ze misschien toch nog op. Ik ben er bijna elke dag.

Op de commissievergadering die Pirate, Nautilus en Wiesje vaak na de visdag hebben is het voorval op de steiger en onder een pilske lachend besproken. Binnenkort toch te koud voor de RIBBERS…..

Leutig voorval tijdens onze vergadering. “Hank, jij moet morgen varen, wil je nog pieren hebben??” vroeg Frank. Nou dat was niet tegen dovemansoren want hoe graag ik de beste Pierenboer van Colijnsplaat en zeer wijde omgeving ook spek, mijn eigen portemonnee is me toch liever. Peter van Het Piertje in Colijnsplaat; vette pech. Of toch niet?? Alles opgeruimd en als laatste de “pieren” gepakt. Keurig in zo’n “dekselemmertje” verpakt. Verrek, die zijn wel zwaar. En toen bleken het toch de netjes schoongemaakte scharren van Johnny te zijn die zich in het emmertje bevonden. Het emmertje met pieren stond als “vis” bij Frank in de auto die al ergens achter Antwerpen was. Dus ; scharren aan René meegegeven, Johnny lekker ’s avonds pieren gebakken en Peter blij met toch een bestellinkje pieren.

Maandag was het eigenlijk qua weersverwachting de slechtste dag van de vier. Waarschuwing Zuid tot zuidwest 6 en verwachting 5 tot 6 beaufort. Maar ook mooi open weer en vrijwel heel de dag opkomend springtij die het golfje wel vlak kon trekken. Dus reden om het zeer gevarieerde gezelschap aan opstappers op te roepen om aan te treden.

Qua golven de rustigste dag. Wel wat gaten in het tapijt tegen gekomen maar in de Walvisstaart, Trawl, Wn2 en weer Trawl  kwam bijzonder leuk schar boven. Walvisstaart en 2e keer Trawl was het beste.

Iedereen had het prima naar de zin maar ik heb het meest genoten van Wim en Martin. Het leek wel de Muppetshow. Als de 2 opaatjes op het balkon zaten de 2 elkaar knorrend en pruttelend op te naaien als de ene wel wat ving en de andere niet. Martin wilde perse niet met zijn gezicht op de foto dus dat is stiekem toch gelukt. Met een mooie tong.

Achterop zat Pim die binnenkort het NK kleine boten moet vissen. Hadden we onlangs Michel die kwam “oefenen”, nu deed Pim zijn best op het achterdek. Ondertussen de helpende hand biedend aan Chris kwamen de scharren in rap tempo binnen. Wiesje fungeerde zo als trainingsveld.

Christ overigens erg blij met de Jean Paul pillen. Na een geleende verzwaarde onderlijn en een pil ging het in rap tempo en hij haalde onverbiddelijk zelfs schoonzoon Willem in.

Zo, dat was het weer. Boottrailers achter de auto en gaan met die banaan. Bedankt allemaal en tot de volgende.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Maandag 01 oktober 2012 ===


schar en gullutjes

vrijdag zaterdag en zondag zijn we met de nautilus, pirate2 en ons wiesje weer eens alle dagen wezen anker vissen.

wat een genot is het toch dat je bij deze weerberichten toch kan gaan vissen op een verantwoorde manier.

vrijdag een club uit amsterdam aan boord gehad op de nautilus, en aangezien dat ik uit eindhoven kom en

mijn club psv donderdag  een wanprestatie had geleverd tegen een veredelde amateurclub hoef ik jullie denk ik

niet te vertellen wat ik heel de dag naar mijn hoofd geslingert heb gekregen.

maar nu de visserij begonnen in de walvisstaart nou hier kan ik kort over zijn de schar is er volop.

iedereen leuke klus schar aan boord en in overleg geprobeert om nog wat gulletjes en een baarsje proberen te vangen.

ook dit is gelukt dus iedereen na een gezellige dag met de nodige versnaperingen en leuk portie vis met een dikke smile naar huis.

zaterdag een afhuur met jongens uit eindhoven gehad ,deze jongens hadden 4 kinderen bij dus besloten om binnen op de westerschelde te blijven,

ook hier weer veel gelach en gezelligheid.ook de visserij aan de binnenzijde viel niet tegen, de nodige scharren, gullen, baarsjes, en steenbolken zijn

boven water gekomen.

ook deze club dus tevreden naar huis.

zondag een club uit rotterdam en een paar losse opstappers aan boord gehad,ook vandaag weer de nodige gezelligheid aan boord.

we zijn in de walvisstaart begonnen en hier was de visserij vandaag super ,de scharren kwamen met twee en drie tegelijk omhoog.

toen we de golven dwars op de bood hadden zijn we naar collega hank verkast want ook bij hem kwamen de scharren aan boord gevlogen.

tot een uur of een hier gevist en ook vandaag weer in overleg proberen om nog wat gulletjes te pakken.

dit is vandaag niet gelukt nog wel een paar baarsjes maar de gul liet het afweten.

al met al dus een zeer geslaagd weekeinde en wij, de drie musketiers uit vlissingen zijn in iedergeval blij dat de vis er weer zit en het vanaf nu alleen maar beter

gaat worden dus jongens is jullie vriezer weer leeg bij ons kun je hem weer vullen.

frank

 

 sportvisserij nautilus