Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van oktober 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Donderdag 31 oktober 2013 ===


Woensdag middag richting Zoutelande, tientallen vissers een wedstrijd aan het vissen, uitgeweken naar aardappeldal, met afgaand geen visje, direct met opkomend water om 17.00 uur met 2 stuks tegelijk kwamen de scharren los,kleine wijting erbij en wat kleine schar terug mogen zwemmen een 20 tal scharren mochten mee naar huispierre=== Donderdag 31 oktober 2013 ===


goede dag donderdag 31 oct

hier een berichtje van de waterweg tov stena lijn gevist met super pieren van hengelsport eagle in rotterdam

gevist van 8 oo uur tot 12 30 uur totale vangst 1 kleine wijting wel veel onderlijnen verspeeld en er was veel wind

het is nog niet veel op de ww weg

gr willem mwillem=== Donderdag 31 oktober 2013 ===


Goedemorgen,

Gisteren 30 okt. wezen vissen omgeving Dishoek.

Stond een strakke wind uit het Zuidwesten, van 14.00 uur tot 17.00 uur. Afgaand tij. Eentje met afhouders en eentje met dwarrellijn.

Had nog wat gezouten piertjes over en die moesten op. Vangst was niet best... 2 scharretjes en dat was het.

Nog 2 lijnen verspeeld, maar dat hoort er bij. Waren op het strand nog wat vissers bezig maar ook daar liep het niet hard.

Door de erg harde wind was het niet mogelijk om meer dan 100 mtr. te gooien, wat de vangst misschien wel te verklaren valt?!

Nog 2 kiters waren bezig en die vroegen netjes waar ik lag met mijn lijnen, kijk, zo kan het ook!

Volgende keer meer succes...

Groet

BenB. Sorgedrager=== Donderdag 31 oktober 2013 ===


hallo vissers  woensdag 30 nov. waterweg  behoorlijk druk maar matige vangst 1 tong van 29 cm een wijting van 34cm en 9 wijting van 20 tot 26cm

wel een mooie vismiddag van 12.30 tot 16.30

 gevist bij Rozenburg

gr TonTon de roo=== Woensdag 30 oktober 2013 ===


Vandaag (woensdag 30 oktober) gevist in de bocht op de Noordpier in Wijk aan Zee. Flinke golfslag en vrij krachtige wind vanuit Zuid-West.
Van 12.30u tot 17.00u met pieren en zoute pieren. Slechts 3 kleine wijtinkjes. Wellicht het water nog te troebel en onrustig na de storm? Vissertje=== Woensdag 30 oktober 2013 ===


Hi,

eergisteren nog even de stekels gaan belagen op de westerschelde.

40/39 cm en nog een aantal scholenbaarsjes, 

toch sport..jb2=== Woensdag 30 oktober 2013 ===


Gisteren 2,5 uur gaan vissen in Breskens (links van de veerhaven, op het strand).

Op die tijd slechts 1 mini-wijting kunnen vangen.
Binnenkort nog maar eens proberen en hopen op beterschap, maar voorlopig is het in Zeeuws-Vlaanderen nog niet echt goed qua vangsten. (ook in Cadzand niet echt want daar ging ik ook onlangs)

Vriendelijke groet, FizzleFizzle=== Woensdag 30 oktober 2013 ===


10 scharren gevangen met 2 hengels zaterdagavond noordpier wijk aan zee.

mn ene lijn (0.40 mm) stond telkens al gauw helemaal links de andere (0.25mm) bleef lekker liggen. Beide 130gr. lood. zou dat echt met de lijndikte te maken hebben? Dat een dikkere lijn door de stroming meegenomen wordt? Heb op deze lijn ook weinig gevangen.Vasily=== Dinsdag 29 oktober 2013 ===


Hier nog een verlaat vangstbericht .

Vorige week twee keer gevist in Zoutelande bij het Speeltuintje.

Maandagavond 10 visjes gevangen 6 kleine wijting 2kleine scharren en 2 maatse scharren.

Donderdagavond 19 visjes gevangen 14 wijtinkjes en 5 scharren .

Verder was het deze avonden nog prachtig weer een hartelijke groet en we hopen weer tot van de zomerdruppien=== Maandag 28 oktober 2013 ===


Vismaten,

Van het strand van Renesse af en afreizen naar de clubwedstrijd van de Zeenaald. Dat was het euvel en had ik me al voortijdig verontschuldigd bij de organisatie van HSV de Krabbe.
Aas had ik zat van diverse buren gekregen en kon ik vlug naar de Pionier toe. Prima op tijd om nog een bakkie koffie te doen en een praatje pot te houden en alles nog eens na te praten. En om half 6 gingen we naar de Waterweg toe. Bij de Picknick plaats begon nummer 1 en naar de kering toe moest ik naar me stekkie. Op nummer 22 namelijk naast de mannen van Dominie en rechts van me Grauwmans Senior. Marcel stond daar weer rechts van.
Gauw de Nano hengel weer opgetuigd met de middelste top en onderlijnen met kleine haken. Ik verwachte dat het grondel werk zou worden in het eerste uur en naarmate het meer donker zou worden verwachte ik meer andere vissoorten.
Blijkbaar had Marcel de zelfde gedachte want hij ging na het beginsignaal als een speer. Trekken van 3 grondels aan de maat betekende dat ik deze visser dus niet bij kon houden. Ik trok er grondels uit van onder de maat en das gewoonweg pech. Ook kon ik de beten niet verzilveren omdat ik met nylon zat te vissen. Marcel viste met touw en dan zie je de beten toch wat beter.
Maar goed je kan niet beter doen dan je best en naarmate dat het meer donker werd ging het beter. Diverse botten passeerden de revue en ook nog een mooi baarsje. 3 uurtjes is dan toch net te weinig om je score dan beter uit te buiten. Marcel won na 3 uurtjes vissen de pot met 28 vissen. Henk Vermeulen viste een 2e plek.
Ik kon zelf 18 vissen uit het water toveren waarvan 14 maatse en dat was te weinig. 3 maatse visjes meer en je zit in de bovenste regionen maar dat was dus niet zo.
Niet echt lekker gevist maar toch de nodige vissen boven water gehaald en een leuk weekend gehad.
Nu ons opmaken voor het NK waarvoor we weer gaan voor vissen bij Groote Keeten in Noord Holland.Met vriendelijk groet Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Maandag 28 oktober 2013 ===


Vismaten,

Met een goed gevoel reed ik naar de Schutse toe in Burgh Haamstede waar ik niet de eerste was. Marcel was er ook en al gauw liep de zaal vol met vissers. Een 80 vissers hadden zich ingeschreven voor deze mooie wedstrijd.
Veel te weinig uiteraard maar dat was te wijten aan de slechte vangsten van voorgaande jaren. Tel daar de andere wedstrijden bij op. B.v. de Walcherencup. En de dag erop de Snertwedstrijd en je hebt zo een aantal vissers minder.
In ieder geval kregen we de kaarten van onze captain Marcel en het Cordes Travel Team was weer compleet. Wim Hilleman, ikzelf en Marcel stonden aan de lage nummers! Rudy en Dennis stonden aan de hogere nummers.
Op het strand meegelopen met Niek Romijn die een aardige tippel voor de boeg had kwam ik al vrij vlot op nummer 29. 100 meter meer naar links dan ik voor gevist had. Zou het zo gaan als de dag er voor? Laten we het hopen van wel. Rechts van me de familie Verlinde die een aardig potje kunnen vissen en altijd in zijn voor een leuke babbel. Jan Hennekam stond meer naar rechts en zou met zijn werpkunsten goede zaken kunnen doen.


Om 11.30 uur dan het sein om te werpen en inderdaad Jan Hennekam haalde in de 3 draaien dat hij deed 4 wijtingen op afstand naar binnen. Naar later bleek ving hij daarna helemaal niets meer.
Ik kon ze op afstand niet te pakken krijgen en een enkele visser wist een wijting te pakken te krijgen. Arjan de Bruine en Adriaan Otte stonden ook vlakbij en al gauw had Arjan een mooie schar te pakken.
Na 5 worpen ver weg werd er niets meer gevangen. Dan maar kijken of er zo'n rand onder de kant zat en waarempel ik voelde wel wat putjes en gaatjes onder water. Niet zo veel als 100 meter terug maar het was er wel.
Op de helft zag ik dan toch beet aan de Nano hengel en een mooie bot had een zager niet kunnen weerstaan. Hij deed 26 cm op de lat en dat gaf hoop. De fam. Verlinde viste ver weg en haalde niets uit en zodoende kon ik op het gemak onder het kantje vissen. Maar helaas de bekende botten kwamen er niet uit zoals de dag er voor. Alleen krabben. Ook de portugeese onderlijn bracht niets naar boven.
Ik kwam dan ook niet verder dan 1 vis die in de uitslag de 19e plaats opleverde. Wim Hilleman had ook 1 schar van 22 en de rest een dikke 0. Jammer was dat wel. Arjan de Bruijne van HSV Dreischor kon net als mijn linker buurman nog een vis aan de zij binnendraaien. Grappend zeiden we met z;n allen dat die niet telde.


Kortom een mooie wedstrijd met wat meer wind in de rus=g werd een prooi voor Jan Hennekam die de eerste plaats pakte en het Spro team ook de eerste plaats deed bezetten.
HSV Dreischor werd knap 2e en Zeevisteam Zuid West 3e. Zo zie je maar weer dat voor vissen 2 kanten kent. Ik wist wat er gebeurde en dat kwam ook uit maar dat geld dus niet voor de andere dag.
Enfin lekker gevist, geen onderlijnen verspeeld en weer gauw van het strand af want er zou nog een clubwedstrijdje volgen.Met vriendelijke groet Herbert vd Vlugt Team Cordes Travel=== Maandag 28 oktober 2013 ===


Vismaten,

I.v.m. vakantie had ik tijd genoeg om aas te sprokkelen en om een hengeltje uit te gaan werpen. Donderdagavond hoorde ik dat het parcours verschoven was naar Renesse aan de Rampweg. Zo gezegd en zo gedaan ging ik op vrijdagochtend om slikken bij Eef Hoek en na een bak koffie gingen we op pad.
Het eerste hobbeltje, op deze visdag, wat ik tegen kwam bleek betaald parkeren te zijn. Dit was namelijk tot 31 oktober. Het is maar goed dat ik genoeg bij me had anders was deze vissessie weer voor niets geweest. Ik wilde namelijk hetzelfde tij vissen.'
Een leuke tippel en op het strand ben ik een 100 meter naar links gewandeld. Alleen was ik en al gauw had ik de Shimano Aero Technium ver weg gesmeten met heerlijke pieren en slikken er aan. De Nano van Penn was gekozen om steevast onder het kantje te vissen met een lichte top.
Het bleek in het eerste uur om wijting te doen. Ik haalde in het eerste anderhalf uur 3 wijtingen naar boven en 2 botjes onder de kant. Mooie visserij dus en een hoop publiek op het strand. Een lichte bries in de rug en afgaand tij.
En er zat nog vis ook. De Krabbe had een goeie keuze gemaakt om hun wedstrijd hier te houden. Ik kwam ze nog tegen halverwege de sessie want ze wilden weten hoeveel mensen ze kwijt konden.
Uiteraard met het lage getij viel het stil en het rare was dat het water bijna niet op kwam. Geen stroming dus maar om wel wat te weten steevast gevist onder de kant en ver weg.
Van ver weg kwam er geen vis mer uit en dat kan ook niet want wijting pak je als er stroom staat. Onder de kant op een pakweg 20 meter zat een randje waar ik steevast de Penn hengel deponeerde en ook goed was voor bot. Zou dit op andere plaatsen ook zo zijn?
Veel publiek met honden en kleine kinderen maakte het gezellig aan het strand. Ook veel lopers met paarden kwamen er voorbij.
In ieder geval kon ik met 2 uur opkomend water nog 5 botten er bij vissen dus deze sessie was goed voor 10 vissen.
Om 3 uur lekker alles opgeruimd en fluitend terug gegaan voordat de meter afgelopen was.Met vriendelijk groet Herbert vd Vlugt, Team Corde Travel=== Zondag 27 oktober 2013 ===


Hoi Visvrienden vrijdag 25 oktober  was ik  weer kop noordpier met mijn gabbers Harun,Adem en Zafer we begonnen 18.30 tot 3 uur snacht  eerste uur was perfect gelijk 5 mooie  gullen gevangen daarna niks meer tot 00.00 daarna begon het   weer  te lopen  ik heb zelf in  totaal 14 mooie  gullen gevangen ...gabbers hebben  ook totaal 12 gevangen mooie avond  was het tot volgende week Kopkoning Bayro=== Zondag 27 oktober 2013 ===


hoi zeevislanders,

Afgelopen vrijdag samen met collega Lars naar het Calandkanaal gegaan om te kijken of we een wijtingkje konde vangen.

Na een ruzie van een 20 min te hebben uitgevochten met mijn molen(ik heb gewonnen) eindelijk allebei de stokken erin, en het liep niet best, snel lege haken en weinig vis, terwijl Lars regelmatig, bijna elke draai denk ik, wijting en steenbolken ving. Dan maar wat dingen uitgeprobeerd qua onderlijnen, nog steeds niks, en toen maar  besloten om wat dichter bij te vissen, ipv proberen de overkant te halen.

Dat was dus het trucje, daarna 7 draaien achter elkaar vis, te veel tijd verspeelt dus..

Uiteindelijk een stuk of 15 viskes gevangen, Lars had er denk ik 10 meer, en een maatse bonus-gul, dat er nog veel mogen volgen vent!

Groetjes uit Steenbergen, Hans.hans helmons=== Zondag 27 oktober 2013 ===


Hoi allen,

Vanochtend de noordpier ijmuiden aangedaan. Waaide al iets meer dan verwacht, +/- wk6. Zee was erg druk, regen was volop aanwezig. Gelukkig hebben we met z'n tweeen toch 16 mooie grote scharren eruit mogen trekken. Als bijvangst een gulletje (helaas te klein, was lekker dik) en de bekende mini wijtingjes. Zijn wezen vissen van 0500 tot ongeveer 1100, toen was ik drijfnat en daarbij de wind echt over de top. Was best verbaasd dat de pier nog open was, echter bij het inpakken van de auto zagen we al politie voorbij rijden, waarschijnlijk om de rode vlag op te hangen.

Ondanks alles, heerlijk ochtendje vissen.

Veel vissucces en groet,Stefan=== Zondag 27 oktober 2013 ===


Krabbetrofee 2013
Zaterdag was het ijd voor de Krabbetrofee, georganiseerd door de gelijknamige vereniging, Voorgaande jaren werd de wedstrijd vervist aan Westerschouwen bij de trap der 1000 zuchtten. De vangerij was daar dusdanig slecht dat de organisatie besloten had om de wedstrijd op het strand van Renesse te vervissen, een goed alternatiefje. We hadden namens Dreischor nog twee volledige korpsen en een individueel bij elkaar kunnen sprokkelen, dus dat was een mooie opkomst van ons kleine clubje. Het was een relaxte start, rond 10 uur inschijven in de Schutse, vissen van 1130 tot 1530 uur. We mochten eerst nog een klein vermogen aan parkeergeld betalen alvorens we het strand opmochten. Het was kostelijk weer, een beetje rugwind, droog en zonnig zorgen ervoor dat we op de laatste zaterdag van oktober nog lekker in het truitje konden staan. Ik stond op het strand op nummer 2 ingeklemd tussen Remi Lindhout en Frits. Gelijk bij het beginsignaal kwam er bij Arjan Rijnberg, een nummer of 10 verderop al een wijtingkje op het kant, ook zijn volgende draai leverde weer zo'n visje op. Was er bij de eerste worpen van de wedstrijd nog een beetje stroming in het water, daarna duurde de kentering een dikke 3 uren waarin er geen enkele beweging in het water zat. Het was een kwestie van de hele trukkendoos opentrekken om maar vis aan de schubben te komen. Het wilde bij mij weer niet lukken, dichtbij of verweg, afhouders en wappers, portugeesjes en geclipte 2 haaks "master blasters", piertjes, zagers, slikjes, witjes en mesheften, het hielp niks, de kaart bleef leeg. Frits wist zo ongeveer bij elke worp een of meer zeesterren en of krabben te vangen, om gek van te worden. Met nog een uurtje te gaan kwam Frits nog een botje tegen tussen de kluit met krabben die op zijn haaklijnen zaten. Remi kwam niet verder dan 1 grondel, maar die komt bij de Krabbetrofee niet op de kaart. De vangerij in het midden van het parcours was karig maar aan de hoge en lage nummers was het gewoon erg slecht. Op de eerste 10 nummers aan de lage nummer kant kwam er slechts een botje en een wijtingkje op de kant, meer vis was er niet. Bij de laatste worp van de wedstrijd was er weer wat stroming en kwamen er alsnog een paar visjes op de kant. De gevangen vissoorten waren in hoofdzaak botjes en wijtingen aangevuld met grondels en een spiering. Eenmaal terug in de Schutse bleek ik de enige deelnemers van Dreischor 1 te zijn zonder vis, de andere mannen hadden toch een of twee visjes op de kaart. De mannen van het SPRO team wisten de wedstrijd te winnen met 157 cm aan vis, ook de algemeen winnaar kwam uit dat team. Jan Hennekam had 4 vissen op de kaart goed voor 88 cm. Hij ving zij vis ook in de eerste 3 worpen. Als team Dreischor 1 wisten we nog beslag te leggen op de 2e plaats met 139 cm aan vis net voor de mannen van Zeevisteam Zuid West met 110 cm vis. Ook het tweede team van Dreischor hadden hun visjes gevangen maar vielen buiten de prijzen. Van de teamers van Cordes Travel kwamen alleen Herbert en Wim met vis op de kaart terug van het strand. Van de 11 Dreischorse deelnemers vielen er maar liefst 6 in de prijzen. Martien op 5, Willem op 6, Arjan op 7, Gerald op 9, Aad op 14 en Henk op 16. Het botje van Frits was onvoldoende om in de prijzen te vallen. Van de 80 deelnemers waren er 37 met vis op de kaart. Als klap op de vuurpijl wist Willem Westerweele ook de kantprijs nog even te scooren. Voor de volledige uitslag zie http://www.hsvdekrabbe.nl/uitslag_2013.htm
 
  
 
Vor volgende week zondag staat het wedstrijdje van de Vogel op de kalender http://www.zhvdevogel.nl/?mnu=4&id=16.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 27 oktober 2013 ===


Hier weer een bericht van de Bottenkoning die ook deze zaterdag weer toestemming kreeg van vrouwlief om er met de hengelstokken op uit te trekken. Dit keer richting Zeeland, eerst met mijn zoon van zeven mooie pieren steken bij Kattendijke (wat een zware klei daar zeg!) om vervolgens richting Zeelandbrug aan de kant van Colijnsplaat te verkassen. Ik was wat laat met steken en na het steken bovendien even een broodje shoarma in Colijnsplaat gescoord, het water was dus al flink aan het stromen. Pal naast de brug gezeten, daar waar de pilaar een mooi stroomspoor vormt. Ik legde mijn zoon uit dat daar de roofvis zich ophoudt. Dit keer bleek mijn theorie eens een keer te kloppen ;-). Uiteindelijk vijf botten en vijf wijtingen weten te vangen. Vlak voor de schemer een paar doubletten, dan gaat het snel. Het is geen wereldstek, maar je vangt er tenminste iets, ik las op deze site dat dat momenteel niet altijd het geval is in de Oosterschelde... Bovendien zaten we er lekker uit de wind! Tot de volgende keer maar weer en veel visplezier.De bottenkoning=== Zondag 27 oktober 2013 ===


Donderdag 24 Oktober om 11 uur op de Maasvlakte 2 aangekomen.

Eerst visten we aan de papegaaienbek op zeebaars met de dobber en kakelverse 

kweekzagers . Ongeveer 4 uur gevist ,echter zonder resultaat.Dan zijn we verkast naar het strand van Maasvlakte 2

Gevist met zagers,mesheften, en zoute franse tappen. Vriend en collega Danny ving een wijting net aan de maat en ikzelf een 

ondermaats scholenbaarsje die me eerst  op een fikse prik trakteerde en dan blij terug naar zijn mama zwom.

Het resultaat van 12 uur vissen was niet om over naar huis te schrijven .Slechts twee visjes kwamen  dus op het droge.

Om 22 uur hebben we er dan ook de brui aan gegeven,want we moesten nog twee uur rijden naar huis. Al hadden we een mooie 

dag met mooi weer , de vangst  tegen,maar volgende keer beter ,dan zal de schar er wel zijn . 

Jean en Danny Maldegem Belgiëtempete=== Zondag 27 oktober 2013 ===


Noordpier wijk aan zee. Vrijdag 25 okt 2013. Begonnen om 18.30 uur. HW zou om 20.30 uur zijn dus mooi op tijd. Was niet heel druk op de pier terwijl de omstandigheden ideaal waren. Zw wind 3 bft en droog. Eerste anderhalf uur geen tik gehad, geen enkele krabben en ook geen apehaar dus dat was in elk geval goed. Toen werkelijk 5 meter opgeschoven en het begon te lopen. Op afstand heel mooie scharren en tussen de blokken de ene gul na de ander. Twee hengels tussen de blokken. Hebn wat keren de ene hengel opzij moeten gooien tijdens het beazen omdat de andere hengel over de blokken werd getrokken. Pieren en mesheften combinatie hadden de voorkeur. De hengel metalleen pieren leverde na 10 minuten ingooien beet op. De hengel met de combinatie werkelijk binnen 3 minuten! Zeven mooie gullen weten te vangen, minstens net zoveel aanbeten gemist omdat ik met de andere hengel bezig was. Na de ebstroming was het weer voorbij. Drie dikke guklen meegenomen, je voelde de krab in hun buik zitten. De reste retour, allemaal maats overigens en twee dikke svharren mee. 

Floor tot gauw op de pier, je weet wel waar ik ongeveer sta als je er weer bent zien we elkaar wel weer ik heb wat meer tijd tegenwoordig en ga weer geregeld naar de pier .

Gr en vangze mohamed=== Zondag 27 oktober 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren met het team mee gedaan aan de Krabbe Trofee. Rond negen uur was ik bij Rudy en rond half tien kwart voor tien waren we in de Schutse. De altjd vriendelijke Rinus was er ook, je kon hem buiten al horen. Affijn, Marcel haalde de nummers en ik mocht naar nummer 120. Kopnummer!!! Nou dat gaat hem worden dacht ik. Ik stond naast Pim Troost en daarnaast stond Henri Karremans. Om half twaalf klonk de toeter en zo'n 80 onderlijnen vlogen het ruime sop in. Ik begon verweg, net als velen. In de aasbak lagen: Pieretjes, zagertjes, slikkies, witten, scheermessen en tappen. Aan aas geen gebrek dacht ik. Maar wat ik ook probeerde ik kon geen vis vangen. Pim had na de derde draai een botje maar daar bleef het bij. Henri (als een van de weinige kort gevist heel de wedstrijd) ving na een uurtje of wat een wijting. Maar ik bleef op die hatelijke nul. Na een bel-rondje bleek dat Herbert een bot had en ook Wim had vis. De rest van het team had niks en dat is helaas ook zo gebleven. Wel hoorde ik dat Arjan een bot in z'n zij had gepakt (lucky basterd) en hij had al een schar dus die zat wel goed. Op de toeter ving Henri nog een botje en wist daarmee (na loting) vakwinnaar te worden met 43 cm. Overall winnaar was Jan Hennekam met vier vissen en 88 cm. Ja het was weer goed. Ja het weer was goed. Voor mij te mooi. Bij de korpsen was Zeevisteam Zuidwest 3e, Dreischor 1 was 2e en Spro 1e. Van HSV-t Zijpe wisten Arjan Kot, Johan de Geus en Martien Kleemans zich in de prijzen te vissen en van HSV Dreischor waren dat Arjan de Bruine, Willem Westerweele, Gerald Verhoek, Aad Broer en Henk Vane. Iedereen gefeliciteerd. Het was een mooie wedstrijd met mooie prijzen, mooie loterij en de borrel en snert waren lekker. Volgende week de 3e wedstrijd van HSV-t Zijpe. Ons onderkomen is de MS Marjoes en we gaan dan de Grevelingen op. Hopelijk vang ik dan wel mijn visjes. Kben er al klaar voor......

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde    Dennis Zwiers=== Zondag 27 oktober 2013 ===


Clubwedsrtijd Nollestrand de Makreel

Zaterdagmorgen om 10.30 uur begonnen met 18 vissers aan de start.

Vol goede moed begonnen want vorige week hadden ik,Hans en Michiel daar prima vis gevangen..............maar vandaag wat het anders....heel anders!

Na 1 uurtje vissen waren er misschien 5 visjes gevangen,en dat hadden we totaal niet verwacht!

Toch had de winnaar na 4 uur vissen 11 visjes in de emmer!

Er waren 6 mensen zonder vis,en er zijn ongeveer 50 visjes gevangen....die hadden we vorige week met 5 stokken!

Te veel wind en te weinig stroming waren waarschijnlijk de boosdoeners.

Volgende week weer een wwedstrijd aan de dijk bij Zijpe.

 

Groetjes.....en draai ze eruit!!!

 

KiskeKees Reijngoudt.
=== Zondag 27 oktober 2013 ===


Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur gevist bij het speeltuintje te Zoutelande. Het was even wennen omdat ik lange tijd enkel gekarperd heb, maar blijkbaar verleer je de strandvisserij niet snel. Het ging me best aardig af, al maakte de wind het lastig om ver te werpen. Ondanks dat en de krabben, toch lekker 28 vissen gevangen. Nou ja, visJES... 

Van m'n vriendelijke Belgische buurman wat verse tappen gekregen, die bleven (i.c.m. wat bindelastiek) wat langer op de haak dan de leeglopers. Nogmaals dank hiervoor!

Hopelijk volgende keer wat minder wind en wat grotere vis, al wad het ook nu een heerlijke visdag. 

Groeten en vangze, Mart

Mart
=== Zondag 27 oktober 2013 ===


Vanavond op het strand bij hoek van holland gevist. Met drie man elke met 1 hengel. 25 wijting waar van 2 boven maats. 6 gulletjes waar van een boven maats.

2 zeebaarzen. En nog 1 bot die boven maats was. Veel trippels gevangen , alleen was de wind best stevig voor tijdens het werpen.

Gr arcoArco=== Zaterdag 26 oktober 2013 ===


Vandaag zijn wij, mijn neef Johan de Jong en ik, gaan vissen op het strand bij Domburg. We moeste deze keer onze andere vismaten Jan en Nico Machielse thuislaten want ze hadden andere verplichtingen.

Eerst het perfecte aas opgehaald bij fam. v. Dixhoorn en omstreeks 10.30 uur waren we bij het strand van Domburg. Het was echt druk, maar we vonden toch nog een vrij vak. Alles ingetuigd en hadden nog 2 uur met afgaand tij te gaan. Het gehele afgaand tij hebben we niets gevangen en omstreeks 13.30 uur mocht ik mijn eerste bot(je) vangen van 24 cm.

Hierna mocht ik binnen een 45 minuten nog een tweetal erg mooie scharren bijvangen van 32 cm en nog 1 bot van 25 cm. Raar was dat Johan die slechts een 20 meter naast me stond niets mocht vangen.

Gelukkig omstreeks 16.45 uur mocht hij toch zijn eerste schar vangen van 25 cm en binnen 10 minuten had hij zijn tweede schar van dezelfde maat. Omstreeks 17.30 uur zijn we maar ingetuigd en naar huis gegaan.

Tenslotte willen wij nog alle kitesurfers en surfers bedanken voor het asociale gedrag wat wij mochten ondervinden tijdens het vissen. Ondanks de vakken naast ons zonder vissers moesten deze asoos het nodig vinden om perse in ons vak op slechts 10 meter telkens te moeten komen en over onze lijnen te gaan. U kunt het al raden, bij mijn neef werden tot 3 maal toe zijn hengels het water ingetrokken wat resulteerde in flinke woordenwisselingen. Ook ik heb mogen ondervinden dat mijn hengels tweemaal uit de steun werden getrokken. Hoezo respect voor elkaar??

Helaas voor de belg die 4 meter uit de kant in mijn onderlijn verstrikt raakte en ik een waadpak aan had...............vult u het zelf verder in........

 

 Johan=== Zaterdag 26 oktober 2013 ===


Gisteren 25/10 gevist op de Zuidpier in Scheveningen samen met m'n pa van 16:30 tot 21:30. Veel mini wijtingen gevangen 15 - 20 cm. 1 mooie gevangen van 30 cm. 3 mooie scharren gevangen. Was een leuke vis avond met veel wind.

De scharren zijn nog niet in grote getalen aanwezig, je moet af en toe een beetje geluk hebben. Ik heb een paar gulletjes zien vangen.

Groet.Zeevissertje=== Zaterdag 26 oktober 2013 ===


gisterennacht naar cadzand geweest met kenneth en men pa

vangst 1 tong 1 wijting de buurmannen hadden ook vis maar zoals wij was het ook 2a drie stuks

volgende keer beter

vang zejeffrey=== Zaterdag 26 oktober 2013 ===


hoi vismakkers,

gisteren aan de boulevard vanaf half 9 tot 7:45 uur staan vissen.
wind kracht 4 aan de kust, maar wel vis.
5 of 6 stuks wijtingen, 2 scharren maats,
2 kleine zeebaarsjes en 2 botjes, 3x toe vast gezeten aan de oesterbank..
erg jammer weer maar wel een leuk vis nacht gehad ;)

de scharren liggen nog niet echt onder de kant dus, over twee weken weer een poging,

vangse,pascal=== Zaterdag 26 oktober 2013 ===


Zaterdag morgen van utrecht naar scheveningen we begonnen om 8uur op de pier het weer was goed te doen maar de vangst bleef op 0 om 12uur vond ik het wel mooi geweest .

op de kop was de vangs naar horen veel weiting gevangen. 

4half uur zagers en pieren verversen pfff het moet toch een keer lukken 2e sessie op wederom 0 vangst.

op naar de volgende sessie,

Michel veenstra
=== Zaterdag 26 oktober 2013 ===


Goede Dag , Mede vissers vandaag 25 oktober zijn we weer eens erop uit getrokken om de laatste tongen van het seizoen te belagen!!

Standoort Rotterdam, de Waalhavens. Vissessie (08.30-19.30)

Begonnen met vissen 08.30 met hoogwater, eenmaal aangekomen waren er twee mede vissers die al 6 tongen op de kant hadden getrokken.

Binnen drie worpen, 2x aanbeet met de dwarrellijnen en kapstokjes. wat resulteerde in 2 mooie maatse tongen. Daarna was het mondjes maat maar toch kwam er over de hele periode tot aan laag water tongen op de kant, allen van een mooi formaat. De buurman wist zelfs nog 2 tongen tegelijk te vangen met laagwater. Eenmaal toen het laagwater was hadden de krabben een waar feestbanket.Toen na 15.00 de stroom erweer inkwam begonnen we mondjes maat weer vis te vangen. Uiteindelijk werden er in de sessie 9 tongen gevangen, 1 snoekbaars, 2 palingen en 6 botten en 1 zwarte donderkop en een roofbleitje gevangen.

De overige 2 medevissers wisten er ook samen over 2 getijden samen 16 tongen te vangen!!!

Zo zie je!! ze zitten er nog !! In de havens van rotterdam. De ene week niets , de andere week worden ze weer gevangen. Alleen vorige week was springtijMarco van de Wal=== Zaterdag 26 oktober 2013 ===


Afgelopen donderdag meer weer eens naar de beer getogen, kijken of de wijtingen de laatste weken al gegroeid zijn. Zoals altijd perfect aas opgehaald bij avicentra in oostvoorne en om half 4 gingen de lijnen het sop in. plan was tot in het donker door te vissen om kans te maken op maatse wijting en eventueel schar.

Een hengel voorzien van een jojo (je weet nooit of er nog een dikke baars langszwemt ) de andere met gele bezemafhouders op een honderdtal meters uit de kant geparkeerd en van het begin af direct rammelende toppen. vaak voelde ik tijdens het afzinken van het lood de aanbeten al en ik heb dan ook maar een of 2 keer binnengedraaid zonder vis aan de haken. Helaas allemaal van een veel te klein formaat.

Vreemd was dat tijdens de schemering en in het donker de aanbeten helemaal wegvielen en de krabben het overnamen, ben om 9 uur gestopt en had er 100 pieren, een ons zagers en nog wat door de buurman geschonken pieren  (nog bedankt) doorgedraaid. elke trek vis, vaak doubletten, reken zelf maar uit.

Had expres niet te kleine haken genomen om wat selectief te kunnen vissen. Dit resulteerde niet in minder vis maar wel in minder geslikte haken. En als je dan ook nog rustig binnendraait (dat kan gelukkig op deze stek ) dan is dat alleen maar goed voor de overlevingskans van de vis. ik heb de meeuwen in ieder geval vandaag weinig plezier kunnen doen.

Hoop dat het formaat van de vis gauw toe gaat nemen want ik was gesloopt s'avonds

Groet,

Ronde krabman=== Zaterdag 26 oktober 2013 ===


gisteren avond op de waterweg wezen vissen van 18.30 een uur voor hoog tot 23.00.

heerlijk vis weer en de vangsten warengoed maar veel ondermaats, paling van 65 ohh wat was de verlijding groot een gerookte paling maar ja hij is terug gegaan zoals het hoort.

ook nog 4 wijting van 27 28 en veel klein spul zoals zeebaars,gul,bot,tong.

vanavond gaan we op de pier in HvH of het strand en wie weet weer zn leuke vis avond.de bruijn=== Vrijdag 25 oktober 2013 ===


Hoi vissers, Gistermiddag begonnen in IJmuiden havenhoofd. Alleen maar mini wijtingen. Na 1 uur gestopt omdat maar 1 vd 5 wijtingen na terug zettten in het zoute water levend wegzwom. Daarna op zeebaars bij de sluizen. Helaas bleef ik zonder aanbeten. Mijn zoon van 8 ving zijn eerste zeebaarsje. Ondanks dat de zeebaars ondermaats was, en hij zijn rugvin in zijn hand zetten bij het terug zeten in het water, was hij dolblij met zijn eerste zeebaars! Geweldig om hem zo blij te zien.

Floor=== Vrijdag 25 oktober 2013 ===


Vandaag calandkanaal geweest was weer niet willd 7 wijting onder de maat 1steenbolk daar naar na waalhaven geweest bij de shell ook niet wild 2 stuks bot maar all met all goeie dag met aardig weer

Thomasthomas=== Vrijdag 25 oktober 2013 ===


Beste vismakkers,

Gisteren de stoute schoenen weer eens aangedaan en de martelgang naar de Zandmotor bij Monster gemaakt. Helemaal alleen op zo'n fraaie dag. Ik hoopte nog een zeebaars te kunnen vangen. Met de jumbo pieren(gevraagd) van Avicentra Monster ving ik de eerste worp al een mooie bot. Ook op mijn 2e hengel een bot. In ieder geval een plek met vis dacht ik bij mezelf. Ondanks de flinke kluiten apenhaar was er goed te vissen. Ik heb 2 geclipte onderlijnen gebruikt met op allebei een wapperlijn van een meter en een 20cm haaklijn op ruim een meter. Ik ving op 1 vis na alles op de wapperlijnen met Gamakatzu haken F304 maat 2. Na 4 uurtjes vissen stond de teller op 9 meest mooie botten en 2 baarzen van 40 en 45cm. Ondanks het slechte getij (rond laag) viel de vangst me niet tegen. Er zit dus toch nog baars.

 

Visgroet

 Cor=== Vrijdag 25 oktober 2013 ===


Hoi vissers

Afgelopen dinsdag na lange tijd wegens ziekte het strand rondom Vlissingen weer eens opgezocht met Swa om te kijken of we al wat schar konden vangen,en we hebben er een paar weten te strikken met de laatste 1.5 uur afgaand een stuk of 7 van 26cm toen een uur of 2.5 niets alleen krab voeren en toen begon het weer wat te lopen zodat we er samen toch nog goed 20 hadden en nog een wijting of 8 waarvan 2 maats waren.Leo uit Putte=== Vrijdag 25 oktober 2013 ===


Vandaag gevist aan het nollestrand, Veel grote schar en (kleine)wijting 20stuks.

Verder nog een aantal grote krabben gevangen dus die gaan vanavond ook de pan in!

Een visser verder op ving nog 4complete onderlijnen met lood en al.

Groeten Loodje.

Loodje
=== Vrijdag 25 oktober 2013 ===


Donderavond 24-10 met opkomend water gevist op de strekdammen bij camperduin.

3 scharren(tjes) gevangen van 16.30 tot 19.30

Gelukkig heerlijk weer

 

groeten,

 

JohanJohan De Caluwe=== Vrijdag 25 oktober 2013 ===


Donderdag 24 oktober, Noordpier in de bocht, net na de eerste serie nieuwe blokken

Het was erg mooi weer - een Indian Summer in de nadagen van oktober, wie had dat gedacht. Ik stond om 16:30 met alleen nog een T-shirt aan. Het was gewoon te warm met mijn wollen trui. Door het mooie weer en de herfstvakantie was het behoorlijk druk, maar gelukkig was de pier lang genoeg voor ons allen.

Ik heb rond de vloed (2 uur voor, 1/2 uur na) gevist met pieren. Bij opkomend tij ving ik alleen mini-wijtinkjes van rond de 20 cm. Toen het tij keerde ving ik schar - het was eigenlijk iedere worp raak, met mooie duidelijke aanbeten. Helaas moest ik toen ook naar huis.... Uiteindelijk 5 mini-wijting en 3 mooie scharren.

Jon
=== Vrijdag 25 oktober 2013 ===


Dinsdagavond eindelijk weer eens kunnen vissen. Rond 20.00uur begonnen op een Walchers strand.

Was verder niemand te zien dus ik had de ruimte. Laag was om circa 23.00 uur.

De vangst: 10 mooie scharren waarvan enkele 30+, ik schat zo'n 30 tot 40 wijtingen allemaal zo tussen 20 en 25 cm, 1 tongetje en 2 vette noordzeekrabben.

Scharren zijn mee, rest zwemt weer...als t goed is. Wreed detail: ving een dubbel wijting waarvan er 1 al zeer vakkundig 'schoongemaakt' was door een krab. Haak netjes door de lip, buikholte open, alle ingewanden eruit. Het is echt eten of gegeten worden onder water...

Gevist met (zelfgemaakte) dwarrellijntjes, kort en wat langer maakte niet veel verschil, haakjes nr 4.

Denk dat de grotere vis wel wat verder weg gezocht moet worden. Ver gooien dus!Andre=== Vrijdag 25 oktober 2013 ===


Gisteren aan het kustlicht gestaan vanaf 11.15 tot even na 14.00 uur.

Eerste anderhalf uur redelijk vis op de lijn meeste kleine schar, echter toch een paar mooie scharren erbij.

Daarna viel het echt helemaal stil bij mij op een paar missers na.

Alles bij elkaar toch nog zo,n 11 -12 scharren met 1 hengel en 2 haken erop.

Zag wel veel mensen veel onderlijnen verspelen, ook ik kwam er niet onderuit.

Zelf met loodlifters maakte het niets uit, tactiek was draaien en blijven draaien en niet verslappen want dan is het boem ho en kan je het vergeten. 

John

John
=== Vrijdag 25 oktober 2013 ===


Donderdag overdag gevist in het Europoort gebied. Gevist met 2 hengels met afhouders. Om 7:45 uur begonnen en gevist tot 16:45. Laag water was om 12:30. Eigenlijk was het dus het verkeerde tij maar ik had toch zin om te gaan. Gevist met zagers en pieren, maar de zagers waren duidelijk favoriet. De vangst bestond uit 2 maatse tongen, 2 maatse wijtingen, +/- 10 ondermaatse wijtingen, 1 ondermaats gulletje en 6 grote botten. Het was heerlijk weer. Zonnetje en weinig wind. Het is alleen te hopen dat de wijting snel groeit.

FrankPinochat42=== Vrijdag 25 oktober 2013 ===


Donderdag 24. Wederom gevist met 2 vismaten. Lokatie was dit keer IJmuiden op de Noord pier.

Gevist van 19:00 tot 03:00 uur op ongeveer 1200 meter. Dit een uur volgehouden en vervolgens verhuist naar de oude pier. Was ons iets te gek met de golven en apenhaar. Vangsten was voornamelijk weitink wel klein maar fijn zullen we maar zeggen. Totaal 33 wijtingen, 3 gullen, 1 schar, 1 steenbolk en een bot. Volgende keer hopen dat ze wat groter zijn.

 

 M.P.H=== Donderdag 24 oktober 2013 ===


Vandaag Noordpier gevist van 12.00uur tot 17.00uur, 1 gul gevangen 44cmC=== Donderdag 24 oktober 2013 ===


Zeevislanders......

 

Beter laat dan nooit maar dat vinden ze bij zeevisland niet zó erg .

Afgelopen vrijdagavond strandwedstrijd van WSV_Reimerswaal op het Nollestrand van Vlissingen .

Wedstrijd begon om 19.30 en duurde tot 23.30 uur . LW om 20.45uur.

Het eerste half uur met afgaand was zeer goed te noemen wat betreft de vangst .

Zelf draaide ik de eerste draai al 2 scharren binnen . De tweede draai een wijtinkje van 23 en de derde draai een tongetje van 27 cm. Dat was binnen een half uur al 97 cm. op de kaart .

Maar toen viel het stil en dat was bij mij niet alleen . Ook de anderen vingen beduidend minder . Het werd echt sprokkelen . In de resterende tijd wist ik zelf nog 3 vissen op het droge te krijgen .

De nr. 1 had in totaal 10 vissen . Leuke avond aan het strand met voor iedereen vis . En dat is dit jaar wel eens anders geweest . De mooie tijd van het jaar is weer begonnen wat betreft de visvangsten.

Om 23.30 de terugreis aangevangen .....Eerst dat takke-eind terug naar de parkeerplaats en eenmaal op de snelweg via een heeeeeeeeele grote omleiding huiswaarts .

Gr,

E. de Rooij
=== Donderdag 24 oktober 2013 ===


Floor gefeliciteerd!
Omgeving Wijk aan Zee.
Vanmorgen vroeg worp nummero 4, beng hangen (66cm).
Daarna tot vier uur s'middags niks meer.
Toen uit het niets toch weer een aanbeet, grote plons. Shit mis!
Plug stil laten liggen, weer een grote plons. Wel raak ! (53cm)
De kleinste is mee naar huis , oma mocht weer zwemmen.

 Rob=== Donderdag 24 oktober 2013 ===


viscollega"s

vandaag even gaan vissen te zoutelande. eerste hengel te water rond 9u, laag rond 12 u

we hebben gevist tot een uur of twee, ik moet zeggen het aantal "visjes " dat we gevangen hebben was niet slecht,

maar er was géén enkele mooie maatse bij. allemaal héél klein spul.

dus alles zwemt weer terug om nog veel te groeien.

laten we hopen dat ze  binnen een weekje of 3  iets groter zijn

oh ja , wou ik ook nog effe melden, rond een uurof 11 kwam er een beroeps slepen op een metertje of 70 uit de kant

alle vissers moesten in alle haast binnenhalen of ze waren alles kwijt !! echt nooit meegemaakt.

vang ze

raf en pat
=== Donderdag 24 oktober 2013 ===


Floor gefeliciteerd, joekels zeg !!!! Je beloning voor het volhouden en niet opgeven ! Waar stond je op de pier? Bij hoeveel meter? Met dobber of op de bodem??

Ikzelf 2 zeebaarsen gevangen bij het restaurant 35 en 45 cm.Mesud=== Donderdag 24 oktober 2013 ===


Yes, het is me eindelijk gelukt!!!! Gisteravond 4 mooie dikke zeebaarsen gevangen 40-55 cm. De kleinste zwemt weer. Vooral met de grootste een mooi gevecht gehad. Al stond ik alleen in de duisternis en harde wind, het was een prachtige avond.

Vandaag weer op gul op de noordpier met mijn zoon.

Groet,Floor=== Donderdag 24 oktober 2013 ===


zaterdag jongst leden 

met een collega gaan vissen in zoutelande 21u30 lw dus om 18u begonnen

resultaat 11 scharen 10 wijtingen 3 terug gegooid  wouter=== Woensdag 23 oktober 2013 ===


Ijmuiden

noordensluis weg bij het gemaal .

Vandaag een dagje wezen vissen van 9 tot 1 kan er heel kort over zijn niks gevangen.

Daarna verkast naar een andere plek ook een drama.Michel=== Woensdag 23 oktober 2013 ===


Ook ik een poging gewaagd bij de sluizen van IJmuiden, dobber met zager er onder, vangst: helemaal niets....volgens mij stond ik totaal verkeerd. Heb namelijk geen enkele andere visser zien staan in mijn buurt.

vangze heren, mooie vangst zo te horen het is jullie gegund, vooral Mesud en de heer Floor die zo te lezen erg veel uren maken voor zeebaars!Gokhan=== Woensdag 23 oktober 2013 ===


Vandaag van 15u tot 18.30u gevist op de noordpier in Wijk aan zee. Een klein gulletje van 30 cm wat weer zwemt en 3 scharren voor de pan.Vissertje=== Dinsdag 22 oktober 2013 ===


Vandaag van 15u tot 18.30u gevist op de noordpier in Wijk aan zee. Een klein gulletje van 30 cm wat weer zwemt en 3 scharren voor de pan.

Vissertje=== Dinsdag 22 oktober 2013 ===


Beste lotgenoten,

Plaats delict , sluizen van IJmuiden en dat op maandagavond van 20;00 tot 21;30 uur,  afgaand tij en het spui stond aan. Dus mooi veel stroming.  Mooi rustig weer , veel sterren en een mooi maantje. Gevist met licht dobbertje , gevlochten lijn en onderlijn van fluorcarbon met cirkelhaak.

Al op de eerst drift de eerste zeebaars , en als eindresultaat 5 zeebaarzen gevangen waarvan 4 aan de maat. Heerlijk gevist koppie leeg. Ze zijn er dus nog of pas? maakt niet uit maar  in ieder geval zitten ze er nog en ik hoop dat ze nog een tijdje blijven.

Vang ze groeten Har

harry stet
=== Dinsdag 22 oktober 2013 ===


Texel verkend

Afgelopen weekend is de jeugd van de zoute tak van Sportvisserij Nederland naar Texel afgereisd om de stranden van het eiland Texel te verkennen. In oktober 2015 organiseert onze nationale bond namelijk het wereldkampioenschap kustvissen voor junioren. Binnenkort gaat de beslissing vallen of dat wk op Texel gehouden gaat worden of bijvoorbeeld in de provincie Zeeland.Een reden om de stranden van Texel en de visstand aan een nauwkeurig onderzoek te onderwerpen. De beste drie van het Nederlands Kampioenschap van de twee juniorencategorieën waren hiervoor uitgenodigd. Uiteindelijk stapten Julian Rijnhout, Stan en Steff Bals, Thijs en Lars Rombouts en Joeri Minderhoud onder begeleiding van Kees Gillissen en coach Henri Karremans in een busje om de reis naar Texel te maken. Een hele trip vanuit Zeeland, waarbij we ook nog de veerboot nodig hadden om ons reisdoel te bereiken.

Vrijdagavond werd na het eten benut om de huisjes in te richten en onderlijnen te knopen.Dankzij sponsors SPRO en Mister (Rien) Gastel hadden we volop spulletjes meegekregen om perfecte onderlijnen te maken.Onderlijnen met hele dunne metalen of plstic afhoudertjes zouden het verschil kunnen maken om vis te vangen. Rien maakt deze verzwaarde en onverzwaarde afhoudertjes zelf op hobbybasis en iedereen roemt de kwaliteit van zijn producten. Van SPRO hadden we de schitterende Hengel TIdal Wave 4.50 m. meegekregen, waar we op het afgelopen WK ook al zoveel successen mee hadden geboekt! Zaterdagmorgenwerd na het ontbijt in vakantiepark "De Krim" koers gezet naar het strand van paal 28 bij de Krimweg,waar we de morgensessie zouden vervissen. De wind was intussen al aardig aangetrokken, maar kwam uit zuidelijke richting, waardoor we er nauwelijks last van hadden. Maar dan de vis ..........Dat viel even tegen! Met zes hengels in totaal vier vissen, waarvan Julian er drie voor zijn rekening nam. Hij stond precies voorde uitgang van een mui en ving de laatste vis op, die met het afgaande water het diepere water gingen opzoeken. Ook Joeri had nog een botje van zo'n 15 cm, maar daar bleef het bij!

Dan maar in de middaguren naar een ander strand, bij het Jan Ayeslag, halverwege het eiland. Ook daar zag het strand er weer prima uit met een lichte branding. Ideale omstandigheden voor het vangen van bot! Eerlijk gezegd: we vingen er wel meer, maar het was wederom niet geweldig ........ We hebben alles uitgetest. Dichtbij, veraf, met en zonder afhouders, alle beschikbare aassoorten zoals slijkzagers, pieren, steekzagers en kweekzagers, de vangst was opnieuw zéér plaatselijk. Dichtbij in een diepe mui midden tussen kribben zijn bijna alle vissen gevangen. Julian was daar gestart, ving er zes en toen Steff naast hem ging staan ving hij er óók drie, waarvan een bot van 38 cm. Joeri ving op grotere afstand een leuk baarsje van 35 cm.De anderen vingen wat kleinere botjes. Stan had er drie, evenals Lars. Thijs bleef helaas zonder vis, maar eerlijk gezegd stond hij niet op de juiste plaats. Maar méér vissertjes konden er niet op het diepere stekje staan.

Maar niet getreurd, na een blikjeq fris en een snack werden de plannen voor de volgende dag weer gemaakt. Er werd gekozen voor het "slecht weer strand" bij de Noordkaap, paal 33. We hadden nog voldoende aas over, waardoor Kees Gillissen ook ng een poging ging wagen om wat vis te vangen. Hij slaagde daarin, want hij wist een miniwijting van 15 cm te vangen. Ook Joeri ving zo'n "superwijting". Stan had een steenbolkje en een wijting, maar Steff, Lars en Thijs, die niet zover gooiden hadden géén vis!

Samengevat hebben de zes deelnemers in zo'n acht uur vissen met zijn allen 24 vissen gevangen, gemiddeld per deelnemer 4 stuks op 7 uur vissen......... Niet al te veel dus! De omstandigheden leken ideaal, maar de visstand was niet echt WK-waardig. Positief waren onze vissertjes wel over de mooie uitgestrekte stranden en de huisjes, waar de teams in kunnen verblijven. 

Bij dezen wilden de deelnemers van het verkenningsweekend Texel Sportvisserij Nederland, SPRO en "Mister Gastel"  bedanken voor het fantastische weekend. We hebben hard gewerkt en hebben er veel van opgestoken! De beslissing is nu aan het bestuur van Sportvisserij Nederland om te bepalen waar het Wereldkampioenschap Kustvissen voor junioren zal worden gehouden. Ons team heeft in ieder geval eerlijk verslag uitgebracht!

 

      

       

Coach Henri KarremansHenri Karremans=== Dinsdag 22 oktober 2013 ===


Vandaag op de noordpier gevist tot laagwater veel schar en ook aantal gulletjes zien vangen. Harde zuiden wind in de rug en behoorlijk warm. Kortom mooi vis weer.

Haring=== Dinsdag 22 oktober 2013 ===


Sluizen Ijmuiden maandagavond 19.00 - 24.00. WK5 in de rug. Lichtdobbertje, cirkelhaak 2/0 met mesheft+zager eraan. 5 baarsjes gevangen allen rond de 35cm. Op n gegeven zat ik n beetje te dromen. Met al dat licht van Tata voor me. Machine geluiden, getoeter en gepiep... schoot mn dobber diep onder water... indraaien en voor t eerst ooit, hoor ik mn slip gieren. Ik heb m altijd net aan afgesteld. Dus er moet flink aan getrokken worden mocht ie slippen. Wow dat was kicken. En zwaar jongen. De vis trok mn lijn weg. Ik zag mn licht onder water racen, zeker 20 meter vandoor gegaan.  De slip vastgezet. En nog n paar keer ingedraaid en whoppaaa mn dobber schoot in de lucht... weg was de vis, onthaakt. (@!#!%$$^^#%^) Er waren 2 rumoerige kerels, collegas waarschijnlijk, die vingen n paar dikke grote baarzen. Ook mooi om te zien.Mesud=== Dinsdag 22 oktober 2013 ===


maandag 21e weer eens met mijn vader naar zee gegaan. Het doel was om een paar uurtjes ontspannen te vissen op de maasvlakte. Maar helaas het was hard werken om alle krabben te voeren. Binnen 4 uurtjes tijd 100 pieren en 3 ons zagers erdoor gejaagd. Uit eindelijk tussendoor nog 2 botten en een kleine wijting kunnen vangen en mijn vader onder de kant nog een grote vis gelost. Op de krabben na een prima dagje. Vangse allemaal!Kees=== Maandag 21 oktober 2013 ===


Vandaag (maandag) van 14:30 tot 18:00 uur gevist op de noordpier. Nu niet meer veel wijting en schar. Dikke gul van 42 cm en 5 dikke scharren. De man naast me ving in 30 min. 5 gullen en daarna niets meer. Nog bedankt voor je hulp toen mijn topoog de lijn blokeerde door proppen apenhaar. Opvallend was het dat er niets gevangen werd tijdens 2 uur voor hoog tot hoog water. Alles vol met apenhaar. Mesud, nee dat was ik niet. Ik stond op 400-500 meter voorbij het restaurant.Floor=== Maandag 21 oktober 2013 ===


Noordpier maandag 21 oktober 12:00-18:00

Met mijn vader gevist bij staartje afgaand (tot 13h) en opkomend tij met pieren en mesheften op ongeveer 1450m. We vingen 3 behoorlijk grote scharren, een hele grote bot, een ondermaatse wijting en een bovenmaatse wijting. 

We zaten mooi beschut met de ZW wind (4-5) en hebben genoten!

jonJon van Til=== Maandag 21 oktober 2013 ===


Zondag 21/10 gevist aan Waarde(linkerkant). Begonnen met opkomend water, 3 zeebaarzen gevangen waarvan1 maatse (40cm) derest zwemt weer. Veel aanbeten gehad toen het water net op de zandplaat begon te komen daarna niks meer. Eens het tij echt begint te stromen valt er moeilijk te vissen, ankerlood 180gr is zeker aan te raden. Later op de dag nog 2 botten gevangen die ik altijd terug laat zwemmen.

Techniek: weinig stroming-> afhouders, rondvishaak 2

              Veel stroming dwarrellijnen plastvishaak 4<

Gianni
=== Maandag 21 oktober 2013 ===


Vandaag gevist bij noordpier wijk aan zee voorbij het restaurant. Dacht ga het eens een keer proberen met de plug ipv altijd met de shad. Want ik liep er de laatste tijd bast aan oester,- en mosselbanken. Hup een rapala plug 9 cm eraan en boem gelijk een zeeforel klein rond de dertig cm, mooi getekend zeer mooie vis. Tijdens het aanschouwen besloot hij maar zelf van de plug af te springen en met behulp van een rotsblok duikte hij zo het water in. Ben de pier opgelopen even wat gegooit verder niks. Dan maar terug naar het eerste plekje. Ander plug erop gezet van savage gear prey 14,6 cm en boem een dikke zeebaars na twee keer gooien. Rustig binnen halen, zonder tegenstribbelen. Weer tijdens de aanschouwing van deze mooie vis 60 tot 65 cm gaat hij ervandoor met plug en swivel en al. Knoop was blijk baar niet sterk genoeg. Dus vanaf nu gewoon net meenemen.Moes=== Maandag 21 oktober 2013 ===


zaterdag kop noordpier. 19.00-22.00. Voor t eerst mesheft als aas... zonder bindtouw.. aas bleef niet lang zitten dus. Rotklus om ze op de naald te rijgen zonder ze te mollen. Constant beazen. 1 gulletje gevangen. Mn buren vingen gul aan de lopende band. Regen en wind recht in mn gezicht. ONdanks laarzen en regenpak kletsnat geworden. 22.00 opgehoepeld. Hoorde later dat het na 23.00 een festijn was tot vroeg in de ochtend. Veel schar, gul en miniwyting. Floor ging jij rond 19.00 met een andere dame weg?Mesud=== Maandag 21 oktober 2013 ===


Gisteravond noordpier met windstoten tot windkracht 8 en stromende regen, 2 mooie zeebaarzen. Ze zitten er nog.Floor=== Maandag 21 oktober 2013 ===


Gisteren langervelderslag noordwijk van hoog 5.00 tot laag 14.00.

In de vroegte was het een wijting bal in een uur 15 stuks bijna allemaal ondermaats . Om het zeegras te ontwijken was ik in de branding gaan staan en op de hand zonder steun gevist en dat werkte wel . Prachtig om direct de aanbeten te voelen vooral toen er een gul aanhing van 42 cm( mijn eerste dit seizoen) . Hierna werd het rustiger maar toch nog 4 maatse schollen en 3 maatse botten gevangen . Al met al een mooie vis ochtend . Was nog wel even schrikken toen er in het donker naast me een zeehond op dook . Maar gelukkig vond hij mij enger dan ik hem en hij koos het haze pad.

gr.peter van der hoorn=== Maandag 21 oktober 2013 ===


Hallo,

Zondagmiddag naar Neeltje Jans getogen om t'een en t'ander boven te draaien... overgangsperiode zomervis naar wintervis, altijd moeilijke gok omtrent stekkeuze. Dat het een goede sessie zou worden, merkte ik van de eerste twee worpen; gestart vlak na laag tij met pieren en zagers en binnen no-time lagen er 2 bolken op de kant. Ook de volgende 2 worpen leverden direkt aanbeten op... bij de eerste vloedstroom echter overgeschakeld op mijn favoriete visserij: pollakvissen met zelfgeknoopte veren-lijntjes op grote afstand. Het barstte van de vis, pollak na pollak kwam boven water, helaas allen te klein: rond de 25cm. Af en toe haakte ik een ansjovisje (vals gehaakt), hetgeen aantoonde dat er een grote school ansjovis rondzwom in de stromingen. Tussendoor gelukkig 2 mooie pollakken (45cm) kunnen landen. Na 2.5 uurtjes "pluim-vissen" moeten stoppen omwille van verzuurde armen, het aantal pollakken zal toen zo tussen de 30 a 40 geweest zijn. De vis zat zeer ver, het was 'em rond de 'tweede sluispoorten' te doen, pakweg 120-140m werpafstand. Mijn maat was helaas minder succesvol, 5 pollakken... kleine details in de visserij maakten dat je wel of niet beet kreeg. Nadien terug overgeschakeld op aas-visserij hetgeen vrij snel terug resulteerde in de nodige steenbolken, met als bonus een grote krab bij mijn maat en een net niet maats gulletje bij mij. Uiteindelijk slechts 2 pollakken mee naar huis voor consumptie. Totaal vangst bij mij: 30-40pollakken, 11 steenbolken  en 1 gulletje, mijn maat 5 pollakken, 6 steenbolken en 1 krab.  Geslaagde sessie, het was echter wel zeer verwonderlijk dat op zo'n grote school ansjovis geen baars zit te jagen... totaal geen teken van baars-aanwezigheid gezien... zegt veel over de zeebaarsstand m.i., zeebaarsvangsten waren bij mij afgelopen zomer weer in een absoluut dieptepunt.

Greetz,Tim=== Zondag 20 oktober 2013 ===


Dubbel vangstbericht
Zaterdag had ik eigenlijk de PKC Noordwijk op de planning staan, maar na een telefoontje van Herbert bleek dat we een mannetje over hadden en kon ik zaterdag toch aansluiten bij de wedstrijd van Dreischor. We stonden met 15 man aan de Stelweg en daar klonk om twee uur het startsignaal. Al binnen een paar minuten kon Adrie al een bot op de glooiing trekken, dat begon al goed!! Even later had ook Arjan vis op de kant. Bij de volgende draai ving Leen een grondel maar die komt bij Dreischor niet op de kaart. Het leek even lekker te lopen met de vangst, maar dat was maar schijn. Na deze mooie start viel het twee uur stil. Daarna was het prijs bij Willem, in twee achtereenvolgende worpen kwamen er 2 mooie botten op de kant. Tussen de bedrijven door kregen we nog een regenbuitje op onze pet maar verder was het goed visweertje. Al met al bleef de vangst met 15 man beperkt tot 4 botten. Het blijft een magere visserij in de Oosterschelde. Onze volgende wedstrijd is over 5 weken, dan vissen we samen met de 3 andere Schouwse verenigingen om het kampioenschap van Schouwen. Dat doen we ergens op een strandprcours.
Binnen een half uur na het einde van de wedstrijd viel de regen weer met bakken neer.
Zondag ben ik nog naar een Schouws badstrand gereden met de aaskrantjes van de zaterdag. Net voor negen uur had ik tweede hengel ook in stelling gebracht. Piertjes, slikjes en zagers op de haken en verschillende onderlijnen geprobeerd. Bij de eerste draai kwam er al een rondvisje aan de oppervlakte, maar dat was bij de volgende golftop ook weer verdwenen. Dat leek even een goede start te worden, maar ook nu weer schone schijn, de rest van de sessie kwam er alleen een grondel op de kant. Verder gebeurde er vistechnisch niets maar was het wel gezellig aan de waterkant. Op een mooie najaarsdag is er altijd volk op het strand, eerst kwam Frits langsfietsen en even later kwam Jan ook een praatje houden. Rond een uur of elf werd het erg druk op het strand en waren de aaskrantjes leeg. Bovendien wemelde het van honden en loslopende wandelaars en moest ik moeite doen om mijn aasnaalden en geaasde onderlijnen buiten bereik van de niet-vissers te houden. Dus tijd om op te krassen. Toen ik thuis kwam was ook de rest ontwaakt in huize Romijn en kon ik aanschuiven voor koffie met stroopwafel. De rest van de week is er tijd voor de voorbereidingen voor de Krabbetrofee, die doen we volgende week zaterdag nog mee, zie http://www.hsvdekrabbe.nl/interest.htm
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zondag 20 oktober 2013 ===


Het bal begint!

 

Vandaag met Hans en Michiel naar de Walcherse stranden gereden om eens te kijken of het bal al geopend was,en het bleek zo te zijn!

Nog niet met de super-hoeveelheden van vorig jaar winter (280 stuks met 5 stokken) ,maar ze zaten er iig wel!

Gevist met zagers en piertjes,eigenlijk alle draaien wel een scharretje of wijtingje....de echt grote mannen waren nog niet dik bezaaid,maar we hadden met 5 stokken toch zo'n 25 maatse scharren,en hetzelfde aantal ondermaats.

Probeer ver te gooien,desnoods geclipt of met 1 of 2 haken,maar daar vang je schar!....dichtbij: (80 meter)zeer matigjes!

 

Zaterdagmorgen een wedstrijd aan het Nollestrand met De Makreel.....hopen op een leuk maaltje vis!

 

Groetjes....en draai ze eruit!!!

 

Kiske Kees Reijngoudt.
=== Zondag 20 oktober 2013 ===


Hoi allen,

 

Noordpier/Ijmuiden deze dag (20ste), van 0500 tot 1200. Afgaand tij. Kan kort zijn. Scharrentijd!!!!! En veel, genoeg voor vele porties in de vriezer! Daarbij nog een paar botjes en 3 maatse gulletjes. Gezien andere berichten van net, inderdaad. De wintervis is er. Succes!

 

Groet,

StefanStefan=== Zondag 20 oktober 2013 ===


Samen met mn vismaatje Ben voor het eerst geprobeerd aan de Waterweg. Gevist van 19:00 tot 0:15. Als aas pieren en zagers.

Vangst was goed, Ben had 2 palingen en 6 botten en een gul verspeeld door lijnbreuk. Ik zelf had ook 2 palingen en 4 botten. Een paling was 70cm en moddervet. De andere waren ook mooi van formaat. De botten waren ook groot, de kleinste 26. De grootste 37, 39 en 40: waren flinke vissen! Samen met de zware stroming was het aardig takelen! De 4 palingen zwemmen weer, de botten zullen lekker smaken.

AndréAndre=== Zondag 20 oktober 2013 ===


Zaterdag avond maar s een keer bij de sluizen geprobeerd met de dobber en zager, na al talloze sessies zonder ook maar 1 enkele aanbeet gezien te hebben moest t vandaag gewoon gaan lukken!

ik wou eerst bij de noordpier nabij sea you proberen maar daar aangekomen regen en wind recht in mn smoel toen maar weer stukje terug gereden :)

achteraf een goeie keuze, t was druk bij t sluizengebied met veel lichtdobbers in t water!

Na paar uurtjes had ik de hoop eigenlijk opgegeven, wou net weggaan, dacht laat mn dobber nog 1 keer met de stroming meegaan, en bam daar ging ie! Hengel krom en de spoel gierde maar door :D

eindelijk!! Mooie zeebaars van dik in de 50cm en lekker vet

hij gaat zo in de pan en vanavond en morgen maar weer naar t sluizengebied

 

gr martijnmartijn=== Zondag 20 oktober 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren vroeg uit de veren om de vierde PKC wedstrijd te vissen. Plaats delict was dit keer het strand van Noordwijk. Rond kwart voor acht waren we in de accomodatie van HSV de Sportvisser. Ik stond in het E vak op nummer 28. Gelukkig waren er trekkers met platte karren want als ik dit had moeten lopen had ik echt aan het zuurstof gekunt. Nadat ik de hengels had opgetuigd eerst een proefworpje gedaan en de rest op gesteld. Toen ik na een kwartiertje wilde binnen draaien zat heel mijn lijn onder het apenhaar. Dat begint lekker dacht ik. Ik trok mijn 30/100 dus gewoon af. Wedstrijd was nog niet eens begonnen. Andere spoel erop en om tien uur ging de toeter en vlogen de onderlijnen het water in. Ik had de eerste draai een wijtinkje dus gelijk van de nul af. Lekkah!!!! Na anderhalf uur had ik drie visjes (twee wijtinkjes en een schar van 25 cm) en dat was niet eens zo slecht begreep ik van de controleurs. Maar toen begon de ellende. Mijn buurman ging over mijn lijn en draaide mij half binnen met het gevolg dat er weer een berg van dat k@#$%^ apenhaar aan mijn lijn hing. Afknippen had gekund maar ik had het idee dat er een visje aan zat. Nadat ik klaar was met plukken kon ik weer in draaien maar helaas geen vis. Wat ik ook nog probeerde ik kreeg geen vis meer te pakken. Rico daar en tegen kwam los en wist zo maar even zes vissen naar binnen te hengelen en ging mij ruim voorbij. Met nog een kwartier te gaan wilde ik binnen draaien maar er zat weer van die bagger aan mijn lijn. toen de toeter ging was ik nog aant plukken en uiteindelijk trok ik hem alsnog kapot!!! Grrrrrr.... Dag mogelijke vis en dag onderlijn. Al met al was het persoonlijk niet zo'n geslaagde visdag maar met het team toch een elfde plaats gepakt en met zulke goede teams en de moeilijke visserij toch netjes. Volgende week de Krabbe Trofee. Hopelijk zwemmen er daar geen apen in zee.....

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde  Dennis Zwiers=== Zondag 20 oktober 2013 ===


Vandaag (zondag) weer een wedstrijd van t Schietertje uit de Fijnaart.

Gevist aan het Kustlicht te Zoutelande, van 08.00-12.00 uur.

Lekker weer, veel wandelaars en met regelmaat een visje kunnen vangen.

De winnaar had 20 stuks, kleine schar/grote schar(30cm) kleine wijting /grote wijting(30cm), al met al een mooie kluts vis.

Volgende wedstrijd Callandkanaal, benieuwd wat dat brengt.

gr gerger lips=== Zondag 20 oktober 2013 ===


Wintervis is los!

Het is een paar weken later dan de laatste jaren, maar de wintervis in de vorm van wijting en schar is (redelijk) los! Zaterdagochtend en zaterdagavond gevist op de stranden van Walcheren. Per sessie een stuk of 20 vissen, waarbij ik overdag met name wijting ving en in de avond alleen schar (en nog 1 tong). De wijtingen waren wel aan de kleine kant (gemiddeld 23 cm). De scharren waren juist allemaal ruim aan de maat, waarbij de grootste zelf 33 cm was. Gevist met pieren, steekzagers en slikken. Hopelijk krijgen we de komende tijd rustig herfstweer en blijft de vorst ver weg!!

Groet en vang ze!!De strand/dijkvisser=== Zondag 20 oktober 2013 ===


De bottenkoning is er gisteren ook weer op uitgetrokken. Opnieuw naar het Beerkanaal, de goede wijtingvangst van een paar weken geleden smaakte naar meer. En ik had gelezen dat de minibeestjes inmiddels al iets gegroeid waren. Nu ja, dat was waar. Ik heb met twee strandhengels er weer zo'n dertig weten te vangen. Plus een kleine schar. Het was dus weer wijtingbal. Eén exemplaar was aan de maat, de rest er net onder. Omdat het merendeel al tijdens het inhalen het loodje legde heb ik ze ditmaal eens meegenomen. De beestjes gefileerd om vandaag verorberd te worden. Een wijtingbal is leuk, maar heeft één groot nadeel: de grote sterfte. De hele middag kwamen de dooie wijtingen van onze buren voorbij drijven. Erg jammer. We gaan er maar eens proberen iets nuttigs mee te doen. De schar was een taaie rakker en overleefde de strijd: hij zwemt weer vrolijk rond. Ik hoop op een snelle toename van de scharstand!

Groeten!De bottenkoning=== Zondag 20 oktober 2013 ===


Vismaten, 

Veel te kort deze nacht. Rond 2 uur ging ik er in en om half 6 er weer uit. Naar de carpool te Oude Tonge en Dennis opgepikt. Rudi, Marcel en Wim reden achter ons aan. Kwart voor 8 waren we bij HSV de Sportvisser en al de zaken geregeld die nodig waren. Na een bak koffie en een kleine aankondiging konden we naar  het strand.

Geweldig weer weinig wind en een mooi strand. Ik was wel benieuwd naar het apehaar verhaal want dat zou nog wel eens lijn kunnen kosten. Samen met Fred van Toledo liep ik op naar B 28. Rudi stond in vak A. Ikzelf in B, Wim in vak C, Marcel in vak D en maatje Dennis in vak E.

Om 10 uur het startsein en vlogen er 150 loodjes het ruime sop in. Een mooi gat voor de deur met een zandbank verderop. Ik aasde aan en zag mijn lijn slap hangen. Snel er naar toe maar te laat. Het wier onder de kant had zich vergrepen aan mijn hoofdlijn en binnendraaien was niet mogelijk. Al gauw knapte de hoofdlijn en was de spoel verloren.

Snel de andere hengel erin en gooien maar. Nu de hengel hoger gezet en strak gedraaid zodat dit euvel opgelost zou zijn. Voor de rest geen last meer gehad maar moest wel om de 5 minuten draaien anders kon de vis het aas niet meer vinden van het plakwier wat om de haken zat.

Werd er vis gevangen? Ja maar niet door mij. Wat ik ook deed en welke onderlijn ik gebruikte. De vis zat duidelijk niet op mijn tekkie.

Mijn buurman deed het beter. Hij kon in het eerste uur 4 visje landen. In In het laatste uur draaide hij er nog eventjes 2 botten uit van in de 30 cm. Wat deed hij anders dan ik? Niets want hij gooide ook net achter het bankje met hetzelfde aas en dezelfde onderlijn. Fred kon ook een fraaie bot landen. Deze gelukspik nam de bot mee met de haak in de zij. Maar ja lelijke mensen hebben altijd geluk he Fred? (grapje)

Hoe ging het met de rest van het team. Gelukkig had iedereen vis. Wim was de winnaar van het team want hij kon 6 vissen op de kaart krijgen, Dennis 3, Rudi 2 en Marcel 1 vis. Jammer genoeg kon ik zelf niet de vis laten meten.

Wat dit voor consequenties heeft voor de ranking daar heb ik nog geen idee van maar dat zien we zondagavond wel op de site van de PKC. Volgende week naar de Krabbe trofee en achteraan nog even een avondwedstrijdje van de Zeenaald. Nu eerst ff uitslapen.Met vriendelijk groet Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 20 oktober 2013 ===


Vismaten,

Deze avond was besteed aan de 8e wedstrijd van Eef Hoek Hengelsport. Het plan was om op de boulevard van Vlissingen te vissen wat een goede beslissing was geweest. Rond 20 uur gingen de onderlijnen te water. Te weinig deelnemers dat wel. 13 stuks in totaal. Zou de afstand een probleem zijn geweest om lekker een avondje te hengelen? Wie zal het zeggen.

In ieder geval weinig wind, weinig stroming, weinig wier en 9 vissen kon ik op de meetlat leggen. 1 keer sneed ik mijn lijn af tijdens het indraaien en waarschijnlijk door een scheermes in de kleirand. 'Leon van Westen had dit ook en dat kost gewoonweg vis.

4 uurtjes lekker gevist waar Johan Rombouts de wedstrijd besliste door 11 vissen te vangen. Ikzelf had 5 scharren en 4 wijtingen. De scharren waren mooi aan de maat. Vismaatje Marcel IJzenbrandt had ook 9 vissen alleen zijn scharren gingen door de 30 cm heen.

Daarna gauw naar huis want om half 6 ging het wekkertje weer voor de volgende wedstrijd te Noordwijk!Met vriendelijke groet Herbert vd Vlugt, Team Cordes Travel=== Zondag 20 oktober 2013 ===


cadzand bad

vanmorgen vroeg uit de veren eerst koe melken en dan vertrokken naar cadzand samen met men pa aangekomen om 5u15 en de eerste hengels lagen in om 5u45

gevist tot 10u15 vangst was heel flauw 4 wijtingen waarvan 2 van 29 cm en een van 30cm en eentje retoer drie stranden verder stonder er 5 vissers maar zo te horen van een wandelaar hadden ze daar op een paar kleine scharretjes ook niet veel speciaal

het duurt toch lang dit jaar in cadzand geen tong meer te zien en van wintervis is er ook nie veel te bespeuren hopelijk wordt het geen herhaling van vorig jaar

vang ze groeten jeffreyjeffrey bracke=== Zondag 20 oktober 2013 ===


Zaterdag vanaf de Noordpier: 15 miniwijting, 5 scharren, 1 bot en 3 gullen.Floor=== Zondag 20 oktober 2013 ===


Hallo afgelopen vrijdag nog eens naar het onderlijnenkerkhof te zoutelande geweest. op 3 man een 50tal scharren 

gevangen en daar zaten enkele flinke exemplaren bij. alsook werden we geterroriseerd door microwijtingen waarvan de grootste met moeite 15 cm haalde. het was zeer rustig en aangenaam weer en er stonden aardig wat vissers op de plage en de vangsten waren acceptabel te noemen. en blijkbaar was er ook een soort van loopwedstrijd aan de gang wat wel voor een mooi zicht zorgde zo honderen lampjes bovenop de dijk zien lopen. rond 11 u savonds opt gemak den boel opgeruimd en terug vertrokken richting het antwerpse. een terugrit die wel dramatisch verlopen is want blijkbaar waren er op de autosnelweg wegenwerken gestart en was die bijgevolg volledig afgesloten. en zoals het hoort stonden er natuurlijk geen borden van wegomlegging... daar sta je dan in het hol van pluto zonder gps in een land waar men blijkbaar nodig vind om nergens nog de straatverlichting aan te steken. te leweveld bijna een waterpartij ingereden met 2 inzittenden na een onzichtbare bocht gemist te hebben.

... 

wat een drama had dit kunnen zijn en zonder navigatie middelen ben je al helemaal de pineut. wat normaal een ritje van 45minuten moest zijn is deze keer uitgedraaid op een 3 uur durende kloterit van men voeten.

 

 de peulschil=== Zaterdag 19 oktober 2013 ===


Vrijdag gevist met 3 vismaten op de zuidpier Scheveningen. Begonnen rond 19:30 geëindigd ronf 3:00 uur. Resultaat : 47 wijtingen tussen de 15 en 33 cm, 8 scharren, 3 gullen, najaars tong 41 cm, 13 steenbolk, een meeuw....vlieg weer en jawel een vleermuis. M.P.H=== Zaterdag 19 oktober 2013 ===


Hallo allemaal

 

Vrijdag 18.10 - 19.30 uur.

 

Een mooie avond met een niet al te sterke n-o. wind. De meningen zijn verdeeld over de mogelijke vangsten. N-O wind geeft meestal niet de aller beste vangst. Zo'n 20 loodjes vinden het ruiem sop; de wedstrijd is begonnen. Bij de eerste draai mag ik een wijtinkje noteren. Naast mij - tot 4 plaatsen - niets. De 2de draai leveren 2 wijtinkjes op. Ik zij nog tegen Herbert van de Vught, die ik bij Eef Hoek tegen kwam - waar ik overigens weer puik aas van heb meegekregen, waarvoor weer enorm bedankt! - dat ik het weer eens ouderwets probeer; back to basic. Gewoon korte aaslijntjes zonder toeters en bellen. Het hele voorjaar geprobeerd de vis te verleiden met een ene nog andere en te gekke toeter en de volgende wedstrijd weer een bel van jejewelste aan de haakjlijnen, maar het bracht me enkel de ena llatste plaats in de competitie. Gaat het dan toch gebeuren. Na een uurtje vissen heb ik 6 visjes op de kant en van verder op het parcours hoor ik dat iedereen toch welk een of meer visjes heeft, maar geen 6.

Leuk, nu volhouden. na 2 uur vissen 9 visjes op de kant en ik hoor dat Nico van Dongen er toch al minstens 1 meer heeft. De stroming is er uit; Na een kwartier besluit ik om maar eens een dwarrelijntje te proberen met 40 tot 60 cm lange haaklijnen. Met nog minder dan een half uur te vissen, draai ik deze binnen en ja hoor een triplet. Snel vissen er af, beazen en inwerpen, eigenlijk te veel tijdverlies, maar ik had maar een zo'n lijntje te voorschijn gehaald. 10 minuten later 2 visjes tegelijk; dus een gouden greep, maar helaas de boel in de knoop zodat ik moest gaan knippen om weer verder te kunnen vissen. Dan maar weer mijn oude lijn met korte haaklijntjes. Hewlaas die vingen met de laatste 2 wordpen toch niet zo als de lange haaklijnen, maar toch nog een visje. De toeter, de wijdstrijd is voorbij. 3 uurtjes lekker actief en gecioncentreerd gevist, met een pracht weertje. De volle maan gaf goed licht over het strand en eerlijk sfeervol beeld met rechts van mij nog 16 andere vissers die allemaal hun visje hadden gevangen. Na de meting bleken Nico van Dongen en ik alletwee 17 visjes op de kant te hebben getrokken, maar hij had er eentje van 27 cm bij en mijn grootste was maar 23 cm. Ach wat,! lekker gevist, en wat ik vaak zeg: ik wordt liever laatste met 10 vissen, dan winnen met maar 1 visje. Winnen met 17 visjes zou toch ook wel weer eens leuk zijn. Zeker met zo'n k... voorjaar waarin ik geen schub wist te vangen. Even dacht ik dat ik niet meer vissen kon, maar gisteren had ik gewoon het geluk, het goede aas en de juiste lijntjes om 17 vissen te mogen vangen.

Met de Krabbe troffee as Zaterdag 26.10 in het vooruitzicht geeft het de burger toch wel moed. 4 uurtjes vissen en als ik nu als voorlaastste in onze competite er 17 uit weet te sleuren, dan weten de cracks er in 4 uur er toch wel een stuk of ..... te vangen. Ik wil als zondagsvissertje toch wel de uitdaging aangaan met zo'n 175 andere vissers. Dus wie durft komt maar op.We hebben nog wel een paar plekjes over. € 12,50 inschijfgeld en mooie prijzen op de tafel.

Inschrijven kan nog nog door even te bellen of te mailen naar 0111-651401 (na 19.00 uur) 0111-651301 (na 19.00 uur) hsvdekrabbe@zeelandnet.nl (e-mail)

of kijk een op HSVDEKRABBE.NL

Ik zie je zaterdag 26.10 bij de Krabbe Troffee.

 

Groetjes

Jan Romeijn - HSV DE KRABBE, BURGH - HAAMSTEDEJan Romeijn=== Zaterdag 19 oktober 2013 ===


Datum:18 october vrijdag

Plaats: Noordpier ijmuiden

Tijd:13;00 t/m 18;00

Tij:opkomend

Wind:O-SO

Score:3 

1 ondermaatse wijting en 2 maatse schaar.

Ozgur

Ozgur
=== Zaterdag 19 oktober 2013 ===


vandaag van 12 tot 15.30 gevist op slagmaasmond met zaagers, pieren, en meshefte, resultaat was 0.0.....

was nog maar de tweede keer ook dat ik aan het zoute water sta, dus wie weet binnenkort meer gelukarco=== Zaterdag 19 oktober 2013 ===


Gisteren nog even een paar uurtjes aan het Banjaardstrand gestaan met 1 hengel, vlak naast de ketting dus in redelijk ondiep water.

Deze keer 3 uurtjes gevist vanaf hoogwater naar laag toe.

Resultaat klein zeebaarsje 35 cm, een scholletje 25 cm en twee mini botjes.

Van krabben en garnalen weinig last.

Was nog geen schar dus dat wordt no even wachten op kouder water.

Groet J.de Visser SommelsdijkJohn=== Zaterdag 19 oktober 2013 ===


vrijdag 18 oktober de strandhengels weer eens boven gehaald en naar de Walcherse stranden gereden

Onderweg in de fixet winkel van s'gravenpolder uitstekende pieren en zagers gekocht,dus de vis hoefde niet te klagen.

Op het strand aangekomen dadelijk begonnen,tot er een vriendelijke kerel mij kwam vragen een vakje op te schuiven,er was immers een wedstrijd tussen 19u en 23u

Geen probleem als sportvissers onder elkaar.

De hengels opnieuw uitgegooid en wachten op de eerste beet.

Het weer was prachtig ,weinig wind ,helder en aangename temperatuur.

Doch de vissen lagen nog in hun luie zetel;

Die avond wist ik 2 mooie tongen ,1 bod ,1 scholletje en verscheidene kleine wijtingen te verschalken

Het was een aangename visavond  en kijk al volop uit naar de wintervissen

groetjes  Marc Gebruersgebruers marcc=== Zaterdag 19 oktober 2013 ===


14 dagen geleden gaan vissen speeltuintje zoutelande, rond 11 uur laag water, was er vroeg en gans het strand voor mij alleen, toen wist ik het al, gevist tot 13.00 uur , vangst 0,0 , beeten 0,0, das simpel en eenvoudig, aas op de haken inwerpen, een paar minuten laten liggen en mooi blinkende haken, krabben doen hun werk,mvg jo naessens jo=== Zaterdag 19 oktober 2013 ===


Gisteren eens in de namiddag gaan vissen in nieupoort.  De lijnen lagen nog maar pas in of bang. Een mooie aanslag.

En ja hoor de 1 aanslag na de andere. In totaal 45 mooie maatse scharren mee naar huis. En heeeeel veel ondermaatse terug gezet. In totaal gevist samen met mijnvismakker: 6 lijnen. Super leuke namiddag beleefd. dieter=== Zaterdag 19 oktober 2013 ===


hallo vissers gister watereg achter het vispaleis vangst  2 gulletjes  38  en 45 cm jammer van die oosterwind daardoor vaak vast  1 behoorlijke zeebaars draaide zich om aan de kant en weg was die  gevist van 1 tot 5uur

groeten  TonTon de Roo=== Zaterdag 19 oktober 2013 ===


Aansluitend op het berichtje van Moes.
Zo'n beetje op het zelfde stekkie gevist , alleen in de middag met laag water.
En inderdaad kwamen ze naar de oppervlakte.
Twee baarzen van 60 en 57cm weten te bemachtigen met de Ima Skimmer .
Later met hoog water op een ander stekkie nog een scholenbaarsje gevangen van 30cm maar toch weer aan de oppervlakte.
Met het vallen van de duisternis ben ik verhuisd naar het sluizencomplex maar niets gevangen daar.
Na een dure Japanse plug op de bodem te hebben geparkeerd vond ik het welletjes.
Bij de sluizen waren redelijk wat visser met een dobbertje bezig.
Of ze wat gevangen hebben ? Ik heb geen flauw idee.
Kleine hint! 
Laat eens wat van je horen op deze site!!!!
Tippie voor Floor : blijven volhouden!!  Eens komt de dag. 
Die van 60 is voor mij ook tot nu toe de grootste van dit seizoen. En het is bijna alweer afgelopen.
Ben inmiddels ook al zo'n 8 keer naar Petten geweest en niks vangen terwijl ze er toch zouden moeten zitten.
Maar als je het niet probeerd vang je niets.
De weersverwachtigen zien er voor de komende tijd goed uit . Dus als ik jouw was ga ervoor!
Succes!Rob=== Vrijdag 18 oktober 2013 ===


Vandaag van 16u tot 19u gevist ter hoogte van Schenkelpad, aan de noordkant Nieuwe Waterweg. Kunnen we kort over zijn: niks, geen tikkie.Vissertje=== Vrijdag 18 oktober 2013 ===


Vorige week twee maal gevist aan de stranden van Zuid-WestWalcheren. Een maal in het donker en een maal overdag.

In het donker was de vanst beduidend beter. De wintervis zit er in iedergeval al. Alleen nog niet in zulke grote getalen.

Beide keren wat schar gevangen en wijting. 's nachts ook nog tong, steenbolk en gul. De wijting was alleen 's nachts aan de maat.Rob=== Vrijdag 18 oktober 2013 ===


donderdag van 13.30 16,00  gevist aan panoramaweg met hoog water op zeebaars 5 stuks waarvan 3 boven de 40cm maar zwemmen allemaal weer, later op de avond geprobeerd bij het kustlicht op schar, een groot drama 5 kleine wijting en 5 scharren waarvan 3 wel mee mochten en veel lijnen verspeelt, gevist in 5 vakken maar overal hetzelfde probleem, lijkt wel of de klei randen van 15 jaar terug er weer zijn dus met dunne lijnen niets meer eruit terug naar 40.

 

word weer een lood kerkhof met al die wedstrijd vissers

 

marcomarco=== Vrijdag 18 oktober 2013 ===


Hallo medevissers,

Vanochtend gevist op het Noordzee strand van Cadzand-Bad, bij hotel de Blanke Top. Gevist met 2 strandstokken met verse pieren van hengelsport Cees Hamelink uit Biervliet.

Vangst was niet om over naar huis te schrijven, we zijn meer gewend rond deze tijd van het jaar. Het strandvak waar ik heb gevist was helemaal voor mij alleen, ook al een teken dat er nog niet veel wordt gevangen.

Totaal gevangen: 2 ondermaatse wijtingtjes, 1 maatse schar, 1 maatse bot. Gevist 1 uur met afgaand en 2 uur met opkomend water.(alles gevangen met opkomend water)

Het is begin en hopelijk was dit een kleine voorbode van de komende invasie van wintervis.

Ik ben benieuwd of er meerdere vangstberichten komen vanuit de West Zeeuws-Vlaamse kant.

groet Lein.Lein Dieleman=== Vrijdag 18 oktober 2013 ===


Hoi medevissers, Vandaag rond 07.30 gevist op de noordpier 400 m voorbij het restaurant beneden aan de blokken.
Een mooie zeebaars van 48 cm op de kunstaas. Ze zitten er nog et werd ook gejaagd aan oppervlakten door zeebaars. MoesMoes=== Vrijdag 18 oktober 2013 ===


Beste zeevissers

Ik ben donderdag met een vriendje en zijn vader naar een van de walcherse stranden geweest er stond best veel wind maar na een uur of anderhalf hadden wij dan toch een vis een herder van 64 cm,en voor de rest van de middag was het 0.0 . Dit was even een kort berichtje  

Groeten Pedropedro=== Vrijdag 18 oktober 2013 ===


Donderdag Noordzeekanaal Buitenhuizen : 1 paling, 4 steenbolk, 1 bot en 5 tong (allemaal maats). Gevist van 19.00 tot 22.00.

 Groet, NicolasNicolas Huijgen=== Donderdag 17 oktober 2013 ===


Dinsdagavond Noordzeekanaal Velsen: 1 schol, 1 bot , 1 wijting, 4 tong waarvan 2 maats en 1 megakrab. Gevist van 18:00 uur tot 20:50. Groet, FloorFloor=== Woensdag 16 oktober 2013 ===


Vanmiddag gevist op de Noordpier - Wijk aan zee. Van 1 uur voor tot 3 uur na hoogwater. 3 botjes en 7 scharretjes.

Vissertje=== Woensdag 16 oktober 2013 ===


Zaterdag 12 okt bij Callantsoog vanaf het strand gevist met één strandhengel, en een paternoster met 3 haken en klaplood van 130 gram aan het eind. Resultaat; 6 schollen, allemaal minder dan de wettelijke 27 cm, 3 botten, waarvan 1 ondermaatse (minder dan 20 cm.) + 2 zeebaarzen (33 en 51 cm) Prachtige middag gehad. Was de grootste zeebaars die ik ooit heb gevangen; wat een kracht heeft zo'n vis! Mijn oude 3.90 mtr. Albatroshengel sloeg zowat dubbel bij de aanbeet. Dan weet je gelijk al dat het geen klein visje is. Hij woog dan ook ruim 1,8 Kg. 

Woensdagmiddag was ik door m'n werk en dacht het resultaat even te herhalen. Eerst zagers gehaald bij Nipro; erg leuke winkel, als ik niet oppas scharrel ik er zo een uur rond.  Toen gaan vissen; resultaat 3 uur lang iedere keer m'n aas binnen 20 minuten laten opvreten door de krabben, en niks gevangen.  Heb de helft van m'n zagers nog over, dus wie weet eind van de week nog herkansing.JP=== Woensdag 16 oktober 2013 ===


Beste vismakkers,

Even afkicken op de pier van Hoek van Holland na een schitterende week vissen in Noord Noorwegen (Storekornes), waar ik mijn p.r. kabeljauw verbeterde naar 133cm en 21.6kg en ook nog 7 heilbotten ving.

Toch ook weer leuk om met strandhengels en pieren hier achter de gul aan te gaan. De vangst viel me niet tegen. Met 2 hengels gevist met 2 haaks paternosters ving ik 6 wijtingen (2 mooie), 3 mooie scharren en 1 mini gulletje. Wel een mooie vis gemist: lijnbreuk toen de vis zich vastzwom. Dat is het risico als je met 2 haken vist. Dom dus. Nog een tip: neem voldoende aas mee want ik was na 3 uur door mijn 50 grote pieren heen.

Op het laatste deel van de pier kwamen er ook nog een stuk of 6 baarzen op kunstaas uit. Het kan dus nog.

VisgroetCor=== Woensdag 16 oktober 2013 ===


Beste sportvissers,

Blijkbaar sturen er nog steeds sportvissers foto's en text per e-mail, wij willen iedereen er op wijzen dat berichten alleen via de website kunnen worden ingevoerd. Berichten via de e-mail gestuurd, kunnen niet worden ingevoerd en komen dus niet op de website. Verwijt ons daarom niet dat wij berichten niet plaatsen, wij plaatsen alles wat op de juiste manier wordt ingevoerd, behalve opmerkingen, reacties, oproepen en informatie aanvragen.

Tot slot willen wij er op wijzen dat wij blij zijn met ALLE vangstberichten, van wie of welke sponsor dan ook. Vindt u de schrijf-stijl van een inzender niet prettig, ga dan door naar het volgende bericht en sla het bericht wat u niet wenst te lezen gewoon over, net als de reclame op TV, daar zappen veel mensen ook overheen. We zijn blij met elk bericht, want zonder berichten én sponsoren was er geen Zeevisland !Team Zeevisland=== Woensdag 16 oktober 2013 ===


16 oktober aan de nieuwe waterweg t.h.v. Maassluis 3 uur voor HW tot 2 uur na HW.

Vangst viel erg tegen, bijna geen aanbeet. Toch nog 1 Gul van 40 cm en 2 ondermaatse wijtingen.

Hopelijk wordt het beter in de loop van het jaar.

Groeten,

BertBert=== Dinsdag 15 oktober 2013 ===


Afgelopen zaterdag de waterkant nog maar eens opgezocht. Dit in het europoort gebied om te kijken of de tong er nog zat. Het viel niet tegen. Totaal van 22. Bot (tjes), tong(getjes) en verassend genoeg een flinke brasem. Uiteindelijk met 7 maatse tongen en 4 botten naar huis gegaan.Brat=== Dinsdag 15 oktober 2013 ===


Vandaag gevist op het strand bij zwarte Polder.., (Zw-vl) 3 uur voor laagtij tot aan laag. Niks kunnen vangen., Aas zagers., Wel erg veel wind. en een erg hoge branding., Te veel stroming en wind om lekker te kunnen vissen.

 

Groeten Wietsewietse=== Maandag 14 oktober 2013 ===


Schouwse slecht-weer-stand-sessie

rn

Zondagmiddag nog eens met Dennis wezen vissen op een Schouwse recreatiestrand. Onder het motto "ruig weer = baarzen vangen" hadden we plannen voor Westerschouwen. Was het bij Dennis alleen de buurvrouw die met haar wijsvinger naar het voorhoofd wees, bij mij waren het ongeveer alle buren die hoofdschuddend toekeken toen we de spullen in de auto schoven. Eenmaal aangekomen op het strand was het inderdaad heel erg ruig weer. Een volle zuidwest 7 recht op de kant, aangevuld met 100 meter branding en horizontale stortbuien maakten er een zware visserij van. We visten beiden maar met 1 hengel op de geballaste 3-poot steun, maar toch gingen steunen en hengels nog omver. De vangerij bestond uit een vette NUL voor beiden. We hielden het bijna twee uur vol, maar toen gooiden we de handdoek in de ring en de drijfnatte spullen weer terug in de auto. Op de terugreis hoorden we dat er weercode oranje was geweest en zagen we dat het waterschap bezig was om noodpompen op te stellen om het eiland Schouwen weer droge voeten te geven. De rest van de week kunnen de spullen weer drogen zodat we zaterdag weer op orde zijn voor de PKC in Noordwijk.

rn

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Maandag 14 oktober 2013 ===


Vandaag een dagje gevist in de Europoort, kijken of de tong er nog zat. Ik heb er 3 gevangen. 2 van 34cm en 1 van 27 cm.

Ze waren lekker vet. Ook heb ik nog een paling gevangen van 65 cm, en weer terug gezet in zijn element.

Hopen dat het weer wat beter wordt, zodat we snel achter de wintervis kunnen gaan.

 

Gr.

Johan WJohan W=== Maandag 14 oktober 2013 ===


Internationale Zeehengelwedstrijd

Z.H.V. de “Vogel”

Zondag 3 november 2013

Kloosterzande

Wedstrijd telt mee voor
het Zeeuws Vlaams Kampioenschap

Er wordt gevist in twee vakken en elke vakwinnaar heeft een prijs van € 200,- in contanten,
verder zijn de prijzen 1:3.

Parkoers:                                Ossenisse, parkoersen Oud Gemaal en Hoog Stuk

Tijd:                                        13.00– 16.00

Aas:                                        Vrij

Verankerd lood:                     Verplicht

Inschrijving:                  Lunchroom Brasserie Tommy’s  10.00 tot 12.00  Cloosterstraat 30, Kloosterzande

 

Deelnamekosten:                    Senioren:€ 10,-

Jeugd t/m 16 jaar € 7,50 ( 1 januari 2013 nog geen 16)

Koppelvissen                          €10,- per koppel (2 personen)

Prijsuitreiking:                        Omstreeks 18.00

Om organisatorische redenen vragen wij u gebruik te maken van
de voorinschrijving.

Aanmelding telefonisch
op: 0114-682696 / 06-10992950 / 0114-682642

Of  aanmelding via ons E-Mail adres: zhvdevogel@zeelandnet.nl

Deelname toegankelijk voor iedereen, je hoeft geen lid te
zijn van een hengelvereniging !

Na afloop van de
prijsuitreiking volgt bekendmaking kampioenen ZVK 2013 !

Wij hopen jullie met velen te mogen begroeten!

Bestuur Zeehengelvereniging de Vogel.Z.H.V. de Vogel=== Maandag 14 oktober 2013 ===


Gisteren nog een poosje op langervelderslag(noordwijk) gevist  van laag 6.00 tot 13.00. voor al met opkomend tij gevangen  en vooral aan de zagers .

1 baars 40 cm. 3 x maatse bot en (jawel mijn eerste dit seizoen )3 maatse scharre. Om 1 uur gestopt om dat windkracht zes toch wel iets te gek werd

gr .

 peter van der hoorn=== Maandag 14 oktober 2013 ===


zaterdag 05.00-08.00 Noordpier. Met de dobber, op de bodem. Geen tik. Geen wier, geen apehaar... helemaal niets. 

 Mesud=== Maandag 14 oktober 2013 ===


Afgelopen vrijdagavond/nacht gevist bij de Neeltje Jans, Oosterschelde. Gevist op de bodem. Heel veel regen, de wind viel aan de Oosterschelde kant mee. 

Vangst 3 Steenbolkjes.... Verder in het haventje nog een paling verspeeld en diverse aanbeten waar vermoedelijk ook zeebaarsen bij zaten verspeeld. (je zit snel vast onder de kering) Afijn weer een avondje eruit geweest. Als je het in je hoofd haalt om op de bodem te vissen voor de kering, is het wel gewenst om zware sterke molens te gebruiken!Jaco=== Maandag 14 oktober 2013 ===


Kort bericht van de Bottenkoning: zaterdagavond gevist aan de Papegaaiebek. van meet af aan weer kleine wijting, met dubbeltallen tegelijk.

In het donker werden ze.wat groter maar.bleven ondermaats. groetenDe bottenkoning=== Maandag 14 oktober 2013 ===


Afgelopen weekend staan vissen op het strand van Egmond aan Zee.

Ondanks dat er slecht weer aangekondigd was was het zaterdag zeer goed te doen, zondag was zeer nat.

Beide dagen van 06:00-12:00 gevist bij opkomend tij. Aflandige wind.

Gevist met pieren en zagers van Handy Fish in Heiloo aan een lange dwarrellijn met pennel rig.

De vangst was erg mager: zaterdag 1 maatse zeebaars en een botje, zondag een mooie flinke schol.

Jammer want er waren genoeg Sternen en Meeuwen actief maar helaas werd die belofte niet omgezet in vangsten.

Volgende keer beter, het was weer heerlijk om met de neus in de wind te staan.R K=== Zondag 13 oktober 2013 ===


Zondag overdag met gruwelijk onsluimig weer gevist op de Waterweg. Het spoelde waaide erg hard. Toch maar een poging gedaan. Begonnen om 8:30 en gevist tot 12:00. Gevist met 2 hengels met afhouder met daaraan steekzagers. In totaal 7 tongen gevangen waarvan 2 terug die onder de maat waren. De grootste was 34 cm. Om 12:00 uur gestopt omdat mijn regenpak toch niet zo waterdicht was als ik had verwacht. Ik was kliedernat en dat werd koud. De vangst was leuk voor 3,5 uur vissen maar het weer niet.Pinochat42=== Zondag 13 oktober 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag jawel vandaag zondag 13 oktober met Niek nog wat aasrestjes op gevist ophet strand van Westenschouwen. Nadat we elkaar eerst even voor mesjogge hebben uitgemaakt toch de hengels op getuigd en ingegooid. Het viel niet mee, ik hou van ruig weer om te vissen maar dit was iets te. Windkracht zeven en bakken met regen. Er was wel een voordeel....................We hadden geen last van muggen en ook niet van honden die je aasbak of viskist onder zeiken. Wel zagen we nog een jogger(die had net als ons z'n verstand niet). Affijn om een lul verhaal kort te houden, De vis had geen trek in zagers, pieren en slikken of een combi ervan dus na krap twee uurtjes zijn we ermee op gehouden. Volgende week de vierde PKC in Noordwijk, hopelijk is het dan wel visweer........

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zondag 13 oktober 2013 ===


Hallo,

Gisterenavond samen met mijn zoon met de dobber en zager gevist in de wijde omgeving van Neeltje Jans kant Oosterschelde. Gevist op 3 verschillende locaties. Bij aanvang ideale omstandigheden, maar daarna gingen de hemelsluizen open. Toch maar volgehouden tegen beter weten in en drijfnat geworden. Volhouden, daar draait het dit jaar blijkbaar om en hopen dat er toch eens een baars passeert. Waar je andere jaren al eens een goed kon scoren moet je nu tevreden zijn met scholenbaars en heel af en toe een ietwat groter exemplaar. We hadden ook nu weer één scholenbaars en één maats exemplaar. September en oktober blijven duidelijk onder de verwachtingen. Ga ze volgende week in Spanje belagen.

Visgroet en toch maar blijven volhouden,

Marc
=== Zondag 13 oktober 2013 ===


Zaterdagavond was ik weer Noordpier zoals elke week. Ik ben daar tot 4 uur 's nachts gebleven. In totaal heb ik 9 mooie bovenmaatse gulletjes gevangen. Het was erg slecht weer. Harun, Hasan en Osman, haftaya gorusuruz.

M.V.G.Bayro=== Zondag 13 oktober 2013 ===


Beste lezers,

we merken de laatste tijd dat er veel reacties, oproepen en opmerkingen geplaatst worden bij de vangstberichten, maar dit is helaas niet de bedoeling. Wij hebben 2 jaar lang een forum gehad om dit soort zaken te plaatsen, maar bijna niemand maakte hier gebruik van en om die reden hebben we het weer gesloten omdat het weggegooid geld was. Nu merken we dus dat de vangstberichten pagina's als forum wordt gebruikt en verwijderen we dagelijks een aantal berichten. Daar er toen geen behoefte was aan een forum, laten we deze pagina's puur en alleen houden tot een vangsbericht en af en toe een tip geven is zeker mogelijk, maar geen oproepen om informatie.Team Zeevisland=== Zondag 13 oktober 2013 ===


Afgelopen week ondanks de nog magere berichtgeving over (winter)visvangsten, toch alvast een keer naar Zoutelande afgereisd. We visten met dwarrellijnen en als aas hadden we verse zeepieren. Dat leverde slechts een stuk of 10 visjes op: miniwijtingen en een paar handgrote botjes. Maar goed, weer een keer lekker uitgewaaid zullen we maar zeggen en weer even "het" gevoel gehad. Over een paar weken staat ons jaarlijkse visweekje weer voor de deur, we kunnen niet wachten tot het zover is. Wel hopen dat de schar en wijting dan wel volop aanwezig is........... Vangstbericht van die week volgt dus!

Ik moet aanstaande zondag 20 oktober toevallig in de buurt van IJmuiden zijn en het lijkt me super om daar nog eens (voor mij pas de 2e keer) vanaf de zuidpier een poging te doen om een paar gulletjes te landen of met heel veel geluk nog een zeebaarsje. Ik kan echter op internet geen aasleverancier vinden, waar je op zondag terecht kunt. Als iemand die wel eentje weet in (de buurt van) IJmuiden (of op de route tussen Oss en IJmuiden), 

Vang ze en groeten,

Jan, Eric en René (Zeevisclub Altijd We)René=== Zondag 13 oktober 2013 ===


Hoi zeevisserij, Gisteravond van 18:00-22:30 met opkomend water gevist op de Noordpier. De visser voor me had overdag 5 gullen gevangen. Bij de eerste inworp na 2 minuten al direct een dikke bot van 40 cm. Ik hoopte na dit begin dat het een visrijke avond zou worden, maar helaas het begon steeds harder te regenen (volgens windfinder zou het droog blijven) en de vangsten vielen tegen. Met 3 hengels met pieren,zagers en mesheften: 1 dikke schar van +30 cm en nog een bot van 45 cm (ruim 1 kilo). In iedergeval wel wat gevangen! Ik wil de heer Landzaat nog bedanken voor zijn tip en aanmoediging. Ik kom ook uit het midden van het land en moet 50 min. reizen om te kunnen zeevissen. Ik blijf volhouden. Maandag weer op zeebaars. Mohamed ik heb je gemist.

Floor=== Zondag 13 oktober 2013 ===


Gezien het weer vandaag, ben ik blij gisteren nog even in het zonnetje op het noordzee strand gevist te hebben bij de zwarte polder. Niks gevangen. gevist met pieren.

Wachten op wat rustiger weer en het goede tij. Dan nog eens proberen.

 

Groeten WietseWietse=== Zaterdag 12 oktober 2013 ===


Vanmiddag even een uurtje of 3 proberen op het strand bij zwarte polder (Zeeuws-Vlaanderen) Heerlijk weer.., maar opkomend tij en dus zeker niet ideaal voor vandaag. Helemaal niks gevangen. Morgen vroeg een paar uurtjes voor de zon opkomt nog even proberen! Maar wel een heerlijke dag zo!

Groet Weedsaweedsa=== Zaterdag 12 oktober 2013 ===


Visvrienden

vandaag gevist te Vlissingen van 12u15 tot 17u30.Prachtig weer, veel krabben en redelijk goed gevangen:
10 scharren,1 bot en 2 wijtingen.Gone Fishing=== Zaterdag 12 oktober 2013 ===


Gisteren beerkanaal geweest was niet wild 6 stuks wijting onder de maat zwemmen weer wel veel krap en bagger weer maar mag de pret niet drukken volgende keer beter . Thomasthomas=== Vrijdag 11 oktober 2013 ===


Vandaag maar eens de waterweg opgezocht ,was nou eenmaal vrij en dan moet er gevist worden maar het was niet echt wild .

Normaal gesproken is het in deze tijd een leuke visserij op zowel wintervis als nog wat zomervis ,maar de eerste 2 uur geen stootje gehad,maar dan toch nog eindelijk een beetje wat een aardige paling opleverde daarna was het even een half uurtje met een paar beetjes wat nog een aardige tong en twee maatse gullen opleverde en daarna was het weer over.

Volgende keer beter zullen we maar denken.

Gr. Mischa

 

 

 

 

 

 

 mischa=== Vrijdag 11 oktober 2013 ===


Zondagavond op het eiland bij de neeltje jans gevist. Geen vis, terwijl de week ervoor toch goed was. Iedere keer toch wel 5 - 10 baarzen vooral in de avond tussen 18:00 en 24:00 uur.

Waarschijnlijk moeten we nog een weekje of wat wachten voordat ze weer komen. De tempratuur van het water is gewoon nog te hoog. Er werden wel wat scholenbaarsjes gevangen, maar ik ga niet tussen 50 opdringerige vissers staan die allemaal dat ene visje willen...Gerrit=== Donderdag 10 oktober 2013 ===


woensdag eens aan de waterweg geweest en lekker staan vangen, met 2 man in totaal, 7 gullen (alle +40cm) 9 tongen (2 kleintjes rest 30+) 4 baarsjes alle rond de 40 en 8 grote botten oplopend van 30 tot 39.
verder nog wat kleine meuntjes (stuk of 10) en 5 palingen welke uiteraard weer zwemmen net als de meuntjes

Alles tesamen een erg leuke sessie

groetjes en vang ze allemaalRonald=== Donderdag 10 oktober 2013 ===


Hallo, hier een verlaat vangstbericht van zaterdag 5 oktober , maar daarvoor wil ik eerst mijn respect betuigen aan Floor en volgens mij ook Mesud. Ik lees de berichten op deze site regelmatig en volgens mij zijn deze gasten echte diehards als het om het vangen van ( grote) zeebaars gaat. Ze blijven proberen zo te lezen en daar kan ik wel waardering voor opbrengen. Ook ik probeer de laatste twee seizoenen te gaan voor de wat grotere zeebaars, maar ben met name dit seizoen ook niet veel verder gekomen dan een aantal scholenbaarsjes. Nu is het voor mij denk ik wel wat lastiger dan voor genoemde gasten, want ik woon nu niet direct naast de kust ( IJsselstein, Utrecht ) , dus voor mij is het gemiddeld genomen eens in de twee weken vissen en hopen op die grotere stekels.....

Wat dat betreft zijn de gouden tijden wel zo' n beetje voorbij sinds mijn favoriete stekken op de oude ( 1e Maasvlakte ) en Europoortgebied definitief zijn afgesloten. Maar niet getreurd Floor , want volgens mij kan je bij de (spui) sluizen van IJmuiden tot ver in november nog wel (grotere) zeebaars vangen met een dobber en een zager in het donker...eens zul je er wel een aan de haak slaan lijkt me Dan nu het (verlate) vangstbericht : zaterdag 5 oktober dus van 9 uur ' s ochtends tot 8 uur uur 's avonds zo' n beetje op de Noordpier W a Z gevist met een collega en dan met name vlak tegen de blokken aan en ondanks wat loodverlies toch redelijk en variabel gevangen ( zeker gezien de voorgaande keren op de Noordpier): 4 gullen.van ik schat zo tegen de 40 cm aan, 1 ( ja hoor ) scholenbaarsjes van hetzelfde formaat , een schar en een flinke schol ( die kwam van veraf, met wat gratis groenvoer - apehaar - erbij) . Mijn collega visser had ongeveer hetzelfde, maar die ving zowaar 3 scholenbaarsjes , een paar botten en ook nog twee redelijke wijtingen erbij. Daarna nog even op de tong(etjes) gevist in het Noordzeekanaal en daar samen met mijn collega zo' n 6 stuks weten te vangen en nog twee botten en een steenblok erbij. Al met al dus weer een lange, maar deze keer ook leuke en variabele visdag beleeft ( vergeleken met voorgaande keren toen je net zo goed je duur gekochte aas in de zee kon gooien en weer naar huis kon gaan vanwege " het grote krabbengevaar ") En het weer was natuurlijk fantastisch voor oktober! Niet komend weekend, maar dat weekend erop maar weer eens proberen om ( wellicht met een dood wijtinkie ) toch nog die grotere zeebaars te pakken dit seizoen, wie weet... Visgroeten,R. Landzaat=== Woensdag 09 oktober 2013 ===


er is die avond zeker wel zeebaars gevangen, maar voorbij het hek. Ikzelf had 4 zeebaarzen geen hele grote allen rond de 35cm dus die zwemmen weer. Gevist met zagers onder de dobber. Succes! 

Ayhan.Ayhan=== Woensdag 09 oktober 2013 ===


Waterweg 8/9 okt Dinsdagavond (8) tot woensdagmorgen (6) nog even een mooie avond mer mijn vader aan de waterweg gezeten. Vorig jaar vingen wij rond deze tijd zomer en wintervis doorelkaar met als klapper een avond met een vangst van 29 tongen tot 43 cm, grote wijtingen en mooie gul. De verwachtingen waren hoog maar helaas constateerden we al snel dat de natuur nog steeds achterloopt. Twee weken geleden was het voornamelijk krabben voeren, die zaten er nu gelukkig een stuk minder. De sessie afgesloten met 11 tongen van 25 tot 38 cm. Geen wintervis gezien maar we mogen niet klagen. Over een paar weken weer eens proberen. Nu al zin in! Vangse, groet, joeriJoeri=== Woensdag 09 oktober 2013 ===


Dubbel vangstbericht
Stadvisserij Vlissingen
Maandagavond nog maar eens met Johan gevist aan de boulevaard van Vlissingen. Henk stond er ook al dus konden we gewoon bij hem aansluiten. Verder was het strand leeg, geen visser te bekennen. We visten van halftij tot laagwater. In de aasbak zagers slikken en piertjes. Toen we aankwamen had Henk al een schar, een wijting en een grote noordzeekrab gevangen. Deze keer was er minimaal stroming en minimaal vuil dus dat maakte de visserij wel gemakkelijk. De vreterij was ernorm, elke keer kale haken. De vangst was maar spaarzaam, Johan en Henk vingen nog een ondermaatste wijting, Henk ving nogmaals een noordzeekrab. Ik had blijkbaar even niet opgelet want ook bij mij kwam er iets van vis aan de kant zonder dat de aanbeet zichtbaar was geweest. Blijkbaar was er onder water een steenbolk aangevallen door iets met een hele grote muil. De arme vis was botweg doormidden gebeten, bizar gewoon. In de laatste paar draaien kwam er bij Johan nog een doublet wijting/bolk op de kant en kon ik nog een 30+ wijting vangen. Deze keer kwam er geen vis op de feeder, maar kwam de vis van de verre hengel. Henk was intussen al naar huis en had zijn restje pieren nog bij mij in de aasbak gedaan. Het was kostelijk weer en we stonden tot middernacht in de trui te vissen.
 
 
 
Stadvisserij Zierikzee
Een dag later zou ik nogmaals gaan vissen maar met een andere visser. Maar Marco kon niet aan aas komen en mijn aas was te weinig en te slecht om met twee man van te gaan vissen. Toch halverwege de avond maar een bosje hengels bijeengegrist om de laatste restjes te vervissen. Deze keer maar eens een gekke oude/nieuwe stek geprobeerd. Gewoon stadvisserij in de bebouwde kom van Zierikzee op het knooppunt van de 3 havens. Lekker comfortabel, vissend op de pantoffels vanuit de kofferbak van de auto, een terras binnen handbereik, live muziek op de achtergrond, straatverlichting en free-wifi, wat wil een mens nog meer op n visstek!! Twee korte bootstokjes met afhoudertjes en 75 grammen lood en vissen maar. Zo langzamerhand ben ik er aan gewend dat ik/we alleen aan de zeedijk of het strand staan, nu sta ik op zo'n gekke stek en dan blijkt er 50 meter verder nog een visser te staan, dus tijd voor een praatje pot met een andere lokale hengelaar. Het eerste uur stonden de toppen constant te schudden maar dat was alleen krabben voeren, bij elke draai kwamen er krabben op de kade. Tussen de bedrijven door zag ik bij het licht van de monumentenverlichting nog een geepje scharrelen rond de palen. Na een uurtje voor een andere strategie gekozen. Dicht onder de kant gevist, de lijn strak, de hengeltop omhoog zodat de twee bovenste haken ruim boven de bodem hingen. Dat hielp, de krabben vraten alleen de onderste haak leeg zodat er nog twee haken overbleven voor de vis. Even later volgde er een mooie doorbuiger, de vis trok nogmaals met de hengel in de hand maar hing niet. De volgende worp op dezelfde plek weer een mooie aanbeet en nu kwam er wel vis op de kant, een duimdikke paling. Na twee uur netto vistijd vond ik het weer mooi geweest, met de rest van het aas was niet meer te vissen, dus de laatste piertjes van de krant laten afdruipen en de spullen weer opgebost. Mooie visavond op n bijzondere plek, die houd ik erin.
 
 
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Woensdag 09 oktober 2013 ===


zuidpier 19 gulletjes gevangen in de avond 

boike (buurman) had 50 stuks guller=== Woensdag 09 oktober 2013 ===


Visvrienden Vanmiddag nog eens gaan proberen wat te vangen , en jawel hoor ik vier grote botten gevangen en een zware beet gemist, morgen veel wind dus misschien volgende week de scharren Veel plezier Gr. WillemWillem=== Woensdag 09 oktober 2013 ===


De zeebaars is nog wel aanwezig, misschien ben je op de verkeerde tijd aanwezig. Waarom probeer je het niet in de ochtend. ? Als je agenda het toelaat. De zeebaars is namelijk aan het samenscholen om te vertrekken. Heb er wel een flink aantal gevangen in de ochtend. De broodvisser heeft vandaag weer zijn net op de kop gezet. En hij had zelf maar 5 kleine baarzen en wat gullen. Vandaag heb ik ook geen tik gehad en andere ook niet. Maar dat komt omdat het weer iets te winderig was.. En dat hoort erbij. Soms vang je wat en soms helemaal niksMoes=== Woensdag 09 oktober 2013 ===


Hoi vissers, gisteravond noordpier afgevist tot aan het hek en daarna op alle plaatsen bij de spuisluizen. Eerst met kunstaas later met dobber, maar weer niks gevangen.
Ik heb zeker 10 vissers gesproken. 1 had slechts 1 wijting gevangen. Niemand een zeebaars zien vangen. Floor=== Dinsdag 08 oktober 2013 ===


Vanochtend de buurt van Den Helder maar eens onveilig gemaakt.
Bij de tweede worp was het al raak , zeebaarsje van 40 cm.
Ik bleek precies op een schoolklas baarsjes gestuit te zijn want daarna volgden er nog vijf van om en nabij de zelfde maat.
De nodige vissen verspeelt en diverse aanbeten aan de oppervlakte gemist.
Met het zakken van het water namen de aanbeten af en op een gegeven moment was het helemaal gedaan met de pret.
Dit was weer eens een keer leuk zeebaarsvissen inplaats van een hele dag hard werken voor een of twee visjes.
Ps. ze zwemmen allemaal weer!

 Rob=== Dinsdag 08 oktober 2013 ===


Vandaag gevist met Stefan en John aan De Boulevard in Vlissingen. 6 Hengels, 1,2 kilo zagers en niet 1 beetje gehad. We lagen om 8.15 uur in het water, 11 uur laag water. Een prachtige dag met weinig wind en veel zon maar GEEN vis!! Om ons heen gebeurde er ook niets. Ik denk dat we nog een maandje moeten wachten........

Harold van Gestel Etten Leur=== Dinsdag 08 oktober 2013 ===


hallo maandag op dinsdagnacht gevist te knokke.matige vangst.  in totaal 7 vissen gevangen en allemaal verschillende soorten. met redelijke hoop vertrokken om nog een maaltje tong te vangen en de 1ste die eruit kwam was ook een tong. maar helaas was dit ook de laatste.. verder wist ik ook nog een bot, een gulletje, een schar, een microzeebaarsje, een hele mooie wijting van 37 cm en nog een voor mij onbekende vis vol stekels, iemand een idee? wim=== Dinsdag 08 oktober 2013 ===


Hallo vissers, Maandag 7 oktober vanuit het mooie Drenthe weer eens vertrokken met pa en mijn schoonvader,naar de maasvlakte bij de stenen glooiing! Voor de vierde keer dit jaar. We waren er tegen 13:00 snel de hengels klaar gemaakt hopla de eerste voorbij de palen gegooid! Gelijk beet de eerste schar 40 cm dat belooft wat helaas dat was ook alles wat we hebben gevangen,oja alleen maar krab,de vis krijgt de kans niet,echt binnen 2 min haak leeg we waren gewoon de krabben aan het voeren! Tegen 23:30 weer naar huis. Maar we hebben lekker weer erbij gehad was wel genieten,jammer dat het zo slecht was.ik weet dat het anders wel een top plek is,vooral als het avond wordt! Groet, Robert

Robert=== Dinsdag 08 oktober 2013 ===


Mn maat was zondag naar de sluizen, geen tik gehad. Beste Herman de Visser, heb je de gulletjes bij Sea You gevangen?? Ik heb zelf daar nooit gul gevangen of gezien. Da's mooi. Floor vanavond ben ik van plan om nog s naar de sluizen te gaan. T is net springtij geweest dus hoop dat er weer wat is. 2 weken geleden was het ook feest, 2 dagen na springtij.mesud=== Dinsdag 08 oktober 2013 ===


Gisteren nog aven van het weer genoten en naar de stenen glooing op de maasvlakte gereden. Ik zag alleen tussen de houten schotten een paar vissers, welke ik niets heb zien vangen. Van af de bocht (eettentje, met die heerlijke hamburgers) tot aan het strekdammetje, valt er niet meer te vissen, daar er over die afstand nu netten staan. Heb nog even gekeken naar het controleren van de netten, heb echter niets op zien halen.ies=== Maandag 07 oktober 2013 ===


Vandaag van 10- 14:00 uur gevist. Prachtig weer. De eerste 2 uur bij de spuisluizen met dobber en zagers, later met alle soorten kunstaas. Geen enkele aanbeet, zelfs geen krabben. Daarna geprobeerd op de Noordpier. De man naast mij ving na 20 minuten een dikke vette zeebaars van ca 60 cm met een plug (bij laag water). Mijn dobber en zager ook maar omgeruild voor kunstaas. Mesud, bij mij wil het ook niet lukken om een grote zeebaars te vangen. De grootste was 39 cm. Vandaag weer niks. Morgenavond maar weer in het donker proberen. Waarschijnlijk de laatste kans om nog een redelijke zeebaars te vangen, het weer gaat omslaan en de wijtingen nemen in aantal toe. Dan maar weer op gul waarmee ik meestal wel succesvol ben. Vandaag wel van de zon en de mooie dril van mijn buurman genoten.

vang ze, groetFloor=== Maandag 07 oktober 2013 ===


Afgelopen zaterdag 5 oktober gevist op de Zuidpier IJmuiden. Begonnen in de middag tijdens afgaand tij met de dobber op zeebaars, met daaronder een zager. Na een paar uur geen aanbeet te hebben gezien ben ik gaan werpen met een shad. Het was lastig vissen vanwege de bosjes schaamhaar die aan de shad bleven hangen, hahaha! Na een aantal worpen ving ik een scholenbaars van 38 cm. Even daarna weer een hanger, dacht dat het weer zeebaars was, maar na inhalen zag ik dat het een pollak was. na meting bleek deze 37 cm te zijn. Het was de eerste pollak die ik ving. Hierna nog even doorgevist tot na hoogwater maar geen aanbeten meer gehad.

Visgroeten,Zoltan=== Maandag 07 oktober 2013 ===


Dag vissers,

Vandaag samen met mijn trouwe vismaat(mijn vader)op pad gegaan naar het strand van Vrouwenpolder.

Met als doel het vinden van tappen met de pomp.

In de tussentijd hadden we allebei een hengel ingegooid.

Een met bezemsteel afhouders en een met dwarrellijnen.

Het vinden van tappen viel tegen want het strand is onlangs opgespoten.

Na een half uur de hengels ingedraaid.

Bij een hengel stond de lijn slap, dus wie weet zit er wat aan.

En ja hoor een mooie harder van 48 cm.

Daar bleef het dan ook bij.

Nog wat geduld voor de schar.

Als aas hebben we oude gezouten pieren gebruikt.Raymond Sorgedrager=== Maandag 07 oktober 2013 ===


Noordpier 6 Oktober 2013

Zondagavond voor het eerst dit jaar eens naar de Noordpier.

Pieren gehaald bij Johan in Zurich. Begonnen om 17.00 uur en gestopt om ca. 22.30 uur, zodat ik ook nog enkele uurtjes in het donker kon meenemen.

Bij aankomst bij "Sea you" bleek het drukte van jewelste. Veel dagjesmensen die nog van de zon wilden genieten. Wat vissers op de pier betreft viel het wel mee. Op mijn favoriete stek ging net een aardige visser weg. Zijn ervaring: "Om 7 uur begonnen tot 16.30 uur en geen tikje gehad". Nou dat gaf niet echt veel moed.... Zijn laatste pieren en zagers mocht ik opmaken, heel erg aardig zoals later zou blijken.

De tactiek van mij was als volgt: 1 hengel voor wat verderaf - hoop op platvis (schar), 1 dichterbij voor gul en misschien nog een late zeebaars. Al snel bleek veraf geen succes. Veel plukken apehaar maar vooral veel krab. Hierdoor continu lege haken (na ca. 10 min. al door krabben weggegeten) waardoor geen kans was voor platvis.
De hengel van dichtbij gaf na een uurtje al de eerste tikken en een torretje volgde snel. Tegen de avond behoorlijke aanbeten en daarom de hengel van veraf ook dichtbij neergelegd om me volledig op de gul te richten. Door de extra pieren van mijn collega kon ik flinke happen (3 pieren per haak) aanbieden. Dit bleek een goede keuze: van de ca. 20 aanbeten heb ik 7 weten te verzilveren. 5 stuks waren rond de 40 cm. Om 22.30 uur ging ik danook zeer voldaan terug naar de auto. Al met al een heerlijke avond.

Groet,

Herman


Herman Visser=== Maandag 07 oktober 2013 ===


Noordpier Wyk a Zee. Zaterdagavond 20.00 - 02.00

1900m. Bij elke binnendraai zware bossen apehaar. Tussen 22.00 en 24.00 gevangen, 1 schar 1 gul en 4 mini wytinkjes. Ook een uurtje staan dobberen, niks. Ik denk dat ik het vangen van een grote zeebaars kan vergeten dit jaar.... Enkel scholenbaars gevangen dit jaar.mesud=== Maandag 07 oktober 2013 ===


cadzand

zondagavond naar cadzand weesten vissen samen met men pa het was prachtig weer en plaats in overvloed we stonden ditmaal helemaal alleen enkel een strand of drie verder waren er wat lichtjes te zien van andere vissers

de vangst was heel flauw men pa 5 wijtingjes van max 20 cm en ikzelf een 3 tal wijtingjes waarvan een van 32cm de rest is allemaal weer gaan zwemmen

nog een mooie beet gehad maar eenmaal de hengel vast genomen zat deze boomvast met lijnbreuk tot gevolg

kvraag mij af als die andere vissers iets gevangen zouden hebben ?

binnen 14 daagjes nog es proberen in het donker denk wel dat het dan al wat beter zal gaan aangezien er al kleintjes rondzwemmen

veel visplezier allenjeffrey bracke=== Zondag 06 oktober 2013 ===


Leuke vangsten van Linda en Raffie uit Florida Keys in USA, grote Barracuda gevangen,
wie het leuk vindt om te volgen: http://cordestravel.nl/cordes-travel-usa/ Linda=== Zondag 06 oktober 2013 ===


Beerkanaal........miniwijting,zeebaars,schar

Idd bottenkoning.....miniwijting....miniwijting.....ennnnn...............miniwijtingen kwamen er aan wal!

Om 5 uur thuis vertrokken met Ton en Hans om te kijken ofdat de scharren al gearriveerd waren in de havens van de Maasvlakte,maar het was nog te vroeg....nog een aantal weken geduld hebben denk ik,het water is echt nog te warm!

Wel constant beet,en vis....kleine mini-wijtinkjes kwamen met 2 of 3 tegelijk aan wal....net als bij de bottenkoning hadden ook wij ze constant!

Van 6 tot 13.00 uur gevist en ik denk toch wel een kleine 100 van die kleintjes gevangen,Ton had nog een mooie draai met 2 baarzen van tussen de 45 en 50 cm en we vingen 2 scharren die aan de maat waren.

Wel weer een prachtig dagje gehad aan het zilte nat........lekker in het T-shirtje vissen in oktober is toch top!

Nog even geduld........en dan zullen de platjes zich echt wel weer melden ;)

Groetjes......en draai ze eruit!!

Kiske

   Kees Reijngoudt.=== Zondag 06 oktober 2013 ===


Hoi Allen,

Vandaag, wijk aan Zee. Noordpier Ijmuiden. Begonnen met hoog water (0500), 8 uurtjes gebleven. Niet heel veel gevangen, maar uiteindelijk toch 4 gullen behoorlijke gullen mee voor de pan. Zo van de rest te horen waren wij de gelukkigen, was een slechte vangstdag op de pier.

Groet,Stefan=== Zondag 06 oktober 2013 ===


Dag allen,

De bottenkoning verkoos gisterenmiddag met zoonlief van zeven te gaan vissen bij Poort 5 aan het Beerkanaal. Vanaf 14.30 tot 21.00 uur gevist. De vangst was overweldigend: op de ene hengel met daaraan twee korte wapperlijnen met kleine haken elke inworp beet en hangen, doch jammergenoeg uitsluitend ondermaatse wijting. Aan de andere hengel een jojo met grote haak, aan deze lijn ving ik slechts een enkele wijting. Het moest echt van van de kleine haken komen. Aas maakte niet veel uit: pieren, zagers, stukjes wijting of stukjes platte schelp, overal werd in gehapt. Een stuk of dertig van die minibeesten gevangen. De meeste exemplaren wisten, eenmaal terug in het water, de gang door het leven weer te hervinden, maar het vervelende is dat er altijd een aantal met de buik omhoog voorbij komt drijven. In het donker nog met dobber en zager geprobeerd een zeebaars aan de haak de slaan, maar dat was ons niet gegund. Ook nog twee zeehonden en twee slechtvalken waargenomen. En dat midden tussen de industrie. Het was een mooie dag, veel gevangen, een volgende keer graag iets groter en andere soorten. Weet iemand of er al ergens schar wordt gevangen in de Europoort?De bottenkoning=== Zondag 06 oktober 2013 ===


Hallo beste mede vissers 

Vandaag even naar de waterweg geweest tegen over de stena line 

Begonnen om 6:00 en door tot 15:00

En dan nu de vangst 0,00000000000000 echt niet tof meer

Ik was er om 5:00 uur prachtig weer geen wind ik dacht dit word hem vandaag maar ik vond het wel een beetje raar dat er niemand was maar goed meer ruimte voor mij dacht ik 

Dus beginnen met vissen had mooie pieren gehaald bij hengelsport molenberg (spijkenisse )

Top aas zoals altijd 

Maar gevist met jojo dicht bij en ver niks 

Gevist met afhouder rood en wit ook dicht bij en ver niks

Gevist met wapperlijn zelfde ook niks 

Toen dacht ik . ik moet verder weg vissen dus hangen in de hengel en knallen ik kwam toch een heel stuk voorbij de groene paal toen kreeg ik beet mooie klappen op de top maar verder niks dat een paar keer maar helaas geen vis ik denk dat we nog ff moeten wachten op de gul dus volgende keer beterrrrr cccc=== Zaterdag 05 oktober 2013 ===


Zesde van Dreischor.
Vanmiddag de zesde clubwedstrijd vervist van HSV Dreischor. We visten met 13 deelnemers aan de Westbout. Bij aanvang van de wedstrijd konden we nog een glimp opvangen van de karavaan van kustmarathon die over de Stormvloedkering trok. Ik had intussen 5 NUL-wedstrijden op rij, dus voor het clubkampioenschap ben ik dit jaar al afgeserveerd. Ik kwam terecht op de hoge nummers van het parcours met Dennis links, Arjan en Henk nog rechts van mij. In de aasbak een pakje slikken en kluitje pieren en een pak zagers, nog overgehouden van het federatief kampioenschap van vorige week. Nogmaals dank aan Dennis voor de prachtige zagers. Ondanks mijn slechte ervaringen met nanofyl maar weer eens onder het motto van "doe eens gek" had ik de K2 titanium opgetuigd met een molen en dunne nanofyl op de spoel. Bij de eerste worp wilde het lood met de wind in de rug en een tweehaaks geklipte onderlijn vreselijk ver vliegen. Blijkbaar lagen ook daar de krabben te wachtten op mijn piertje/slikje combinatie want op de terugreis was behalve het aas ook de haken verdwenen. De tweede onderlijn ging ook weer zo ver als het oog reikte maar deze keer met dikkere haaklijnen en zagers op de haken. Deze keer was er een bot die de krabben voor was. Deze eerste vis in de clubkompetie bracht voor mij 26 centimeter op de maatlat. Daarna was het beurt aan Arjan om van de nul af te raken, tussen de trossen zeesla kwam er een doublet platvisjes vandaan, een botje van 16 en een scharretje van 18 cm. Ook Wessel aan de andere kant van het parcours had een een bot kunnen verleiden. Bij mijn vierde worp ging het weer mis, geen vastloper, geen pruik, geen droge knal, maar gewoon weer 10 meter nanofyl wapperend buiten het topoog en weg waren onderlijn en voorslag. De volgende worpen waren weer met ouderwetse betrouwbare nylon op de spoel, deze keer ging er ook nog een glijdende dobber met een klein zagertje eronder in de hoop op een late geep of een makreeltje. Daarna de nanospoel maar weer voorzien van een nieuwe fireline voorslag, en een nieuwe onderlijn uit de onderlijnenbuidel opgediept. Deze keer ging de onderlijn maar twee worpen mee, bij de derde keer resteerde er ook weer slechts een wapperend stukje witte lijn uit het topoog. De rest van de wedstrijd met de reservehengel uitgevist. Bij de laatste draai wist Henk nog een bot te vangen waardoor we nog op 5 vissen in de wedstrijd kwamen. Van de vijf vissen kwamen er vir van de hoogste drie nummers. De visserij was weer niet zo spectaculair op de Oosterschelde, maar het kostelijke weer maakte weer veel goed. Het werd savonds nog een zwarte dag voor de dunne nanofyl, het is van de spoelen af en komt er niet meer terug op.
 
 
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Zaterdag 05 oktober 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gister avond was de feest/mosselavond van HSV-t Zijpe. Tevens was er de prijs uitreiking van het seizoen 2012/2013. Bij de junioren was het voor de derde keer op rij Jaap Twigt. Gefeliciteerd Jaap. Bij de senioren mocht ik de felbegeerde bekers in ontvangst nemen. Het was voor mij dit jaar passen en meten met alle wedstrijden maar ik kon toch aan de verplichte zeven wedstrijden komen en haalde daar mee 29 klassementspunten. Het was tot de laatste wedstrijd spannend omdat er nog meer kanshebbers waren maar die heb ik voor kunnen blijven. Het was een geweldige avond met vele vele mooie prijzen en heerlijke mossels....

Maar Dennis zou Dennis niet zijn als tie zaterdag weer is een wedstrijdje had. Vandaag stond de 6e wedstrijd van Dreister op het programma. Plaats delict was de Westbout tussen Burghsluis en Westenschouwen. Er waren zo'n 15 man op komen draven en ik stond op nummer 11. Naast Dirk en Niek. Het was een kostelijk weertje maar niet echt visweer. (Intussen weten jullie misschien wel dat ik wat van het ruigere weer hou). Maar goed het was niet anders. Als aas, pieren en zagers en nog een paar verdwaalde witte. De vreterij was enorm. Na tien minuten was zelfs de lak van je haken. Maar er kwam wel een visje boven. Geen kilo's maar wel een aantal centimeters. Niek had na twee draaien een bot van 26 cm en na een uurtje had Arjan zelfs een doublet van een botje en een scharretje. Even later had "de bottenmepper uut Briepûh" good old Wessel ook een bot van 26 cm. Intussen was het lekker gaan stromen dus moest er een ankertje op. Maar op nummer 11 bleef het akelig stil. Wat ik ook probeerde, up-tide, wappers, afhouders, verweg, dichtbij, het mocht niet baten. Ik heb de volle één beet/trilling gezien en daar is het ook bij gebleven. Op de toeter ving Henk nog een bot van 29 cm dus zo zijn er vijf vissen gevangen door vier man. Arjan wist vandaag het potje te winnen met 34 cm. Gefeliciteerd Arjan. Volgende week het vervolg van de competite van Ziepûh, hopelijk wordt er dan meer gevangen dan vandaag.............

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde  Dennis Zwiers=== Zaterdag 05 oktober 2013 ===


Gisterenavond wezen vissen aan het Nollestrand bij Vlissingen. Begonnen om half 7 en gestopt om half 11.

Als aas pieren en nog wat steekzagers. Het was  geweldig weertje, maar de vangst viel wederom tegen.

De krabben waren weer volop aanwezig, zodat de vis weer zeer snel moest zijn.

Dan de vangst : 6 wijting (waarvan de grootste 20 cm was) 1 bot, en 2 scharren.

De visser naast mij had ook wat kleine wijting, en volgens mij 1 schar.

Volgende week nog een dagje bootvissen op de Oosterschelde, en daarna hopen dat de schar en de wijting de weg naar de Zeeuwse kust zullen vinden.

Groeten Jan B.

  jan b=== Zaterdag 05 oktober 2013 ===


na 5 weken eindelijk de waterkant weer eens op kunnen zoeken. donderdag met vismaat naar het beerkanaal vanwege de oostenwind en hier een paar heerlijke uurtjes beleefd. van het begin tot het eind rammelende toppen veroorzaakt door mini wijting en gul en een paar zeebaarsjes. windje in de rug en het zonnetje op de snoet, heeeeerlijk.

vrijdag werd een ander verhaal. vanwege de gedraaide, en in kracht toegenomen wind gekozen voor een stek op de landtong. wat een drama was het daar. Volop vreterij en bergen ja echt bergen apehaar. het lijkt wel of heel rotterdam in de rui is en z'n haren in de maas flikkert. de ultegra en zelfs de penn hadden er stevig moeite mee.

Na het hoge water was als bij toverslag de troep weg en wist ik welgeteld 1 botje te landen in 6 uur tijd. Maar goed, 2 dagen lekker uitgewaaid en als de wijtinkjes en gulletjes van donderdag een voorhoede zijn wordt het een mooi seizoen. bericht volgt !!!

groeten, Ron !de krabman=== Zaterdag 05 oktober 2013 ===


Gisteren van 4 maten naar Domburg gereden om de laatste tongen van dit jaar te vangen. We stonden bij de Oase om 16 uur. Om 20.25 uur was het laag water. Uiteindelijk hebben we met z'n allen en stuk of 20 zeebaarzen gevangen waarvan we er 5 mee naar huis hebben genomen. GEEN TONG !! Toen het getij ging keren was het een groot drama met alleen maar apenhaar! Kiilo's van die rotzooi !! Snel inpakken en om 22.15 uur weer richting huis. Het weer en de zonsondergang was prachtig. Harold van Gestel Etten LeurHarold van Gestel=== Vrijdag 04 oktober 2013 ===


Vis collega,s Van de week nog een tweetal keren gaan vissen , in Rotterdam en ja warempel ik heb nog vis gevangen ook , ik heb 5 tongen van rond de 30-32 cm gevangen en 7 stuks dikke botten dus toch een goede week gehad , nog een paar weken en dan misschien wijting en schar Veel visplezier Gr. WillemWillem=== Vrijdag 04 oktober 2013 ===


Mohamed gefeliciteerd met deze mooie vangst. Zelf gisteren nog uit het noordzeekanaal een tong van net geen 40 cm getakeld. Ik dacht dat ik vast zat. Als je volgende week zaterdag bedoelt kan ik er bij zijn, morgen moet ik werken. Ik hoop dit jaar nog een zeebaars te vangen van boven de 50 cm. Als ik eerder er ben dan 17:00 sta ik ergens rond de plek of iets verder waar jij die reuze tong ving van rond de 50 cm.

vis ze. tot ziens

FloorFloor=== Vrijdag 04 oktober 2013 ===


Een terecht bedankje.

Als vaste poster van deze site weet ik donders goed dat deze site niet bedoeld is voor bedankjes of reclame. Ik vind mijn bevindingen met Fixet in 's-Gravenpolder echter zo appart dat ik toch een poging doe. Ik heb vorige week vrijdag op deze site mijn vangstbericht gezet van een dagje Europoort. Daarbij stond ook dat ik vreselijk veel pech had met een gebroken hengeltop van mijn Penn Affinity Twin Tip hengel door een ongelukje. Er was nl een zwaan door mijn hengeltop gezwommen die heel het zaakje omgetrokken had. Balen voor een hengel die uit de productie is en dus niet meer leverbaar is. In die zelfde posting had ik ook mijn e-mail adres gezet voor als er misschien nog iemand zo'n top te koop wist. Hierop heb ik een e-mail gehad van Kees van de firma Fixet te 's-Gravenpolder. Hij had nog zo'n top liggen. Ik ben deze vandaag weesten ophalen en tot mijn grote verbazing wou het er helemaal geen geld voor. Hij was blij dat hij mij kon helpen zei hij. Ook na aandringen dat ik graag wou betalen wou hij er niets voor. Ongelooflijk dat zo'n goede service en menselijk nog bestaat. Ik was echter (Tot vandaag) geen klant van Fixet. Dat gaat nu veranderen. Kees nogmaals hartstikke bedankt voor de ongekende goede service van je zaak.

Ik vind dat dit toch wel even gemeld mocht worden,

FrankPinochat42=== Vrijdag 04 oktober 2013 ===


Een vangstbericht die ik jullie niet wil onthouden

Gister op de Noordpier Wijk aan Zee geweest, na een dag werken dacht ik ff lekker uit te waaien op de pier, ben al een tijd lang niet geweest en gezien de beichten had ik ook niet veel goede hoop om te vangen. Ik stond net voor de bocht, waar de grote blokken beginnen. Met een verre worp begon het met krabben voeren en een paar erg kleine platvisjes. Nou dat is beter dan een paar maandjes terug toen ik hier voor het laatst stond. De andere hengel met drie lange wapperlijntjes niet al t ever van de kant. Een beetje versuft zat ik naar mijn hengel te turen met TATA steel op de achtergrond. Kreeg ik me een aanbeed! Mijn hengel stond krom en bleef krom! Draaien maar, dat ging zwaar, erg zwaar. Op dat moment schiet de adrealine door je lijf, ben o pde blokken gaan staan en me hengel zover mogelijk naar voren want deze wou ik niet kwijt raken. Ik heb hier hele dikke gullen gevangen, dus ik verwachte een lichtbruine vis met witte onderkant naar boven te trekken. Het werd een zwart grijze geschubde stekel! Een zeebaars van 71 centimeter! Wat een bakbeest. In mijn euforie greep ik de vis meteen vast toen ik hem op de blokken getakeld had, wat resulteerde in een wond door de stekels, uitkijken dus. Die is mee gegaan voor de pan. Daarna nog wat platvis, twee gulletjes en een baars van net boven de 40 centimeter gevangen die weer terug mocht.

Floor: volgende week zaterdag ga ik weer vissen, als je tijd hebt om te komen lijkt me gezellig. Hoogwater om Laagwater vanaf een uur of 17:30 en hoogwater om 22:04 uur dus ik ben er vanaf een uur of 17:00. GroetenMohamed=== Donderdag 03 oktober 2013 ===


Donderdag ochtend navi ingesteld op ellewoutsedijk.. om 10.30 uur begonnen met een hengel om te kijken hoe sterk de stroming was.. het water was net aan het opkomen..al snel laf mijn 190 gram lood bijna aan de kant. .tweede ook maar ingegooid met 2 haaks onderlijn en 250 gram lood eraan.. ik heb het opkomend water gevist en zo eigenwijs dat ik ben heb ik ook nog met afgaand gevist.. ik had nog zoveel aas over..maar goed..heerlijk weer gehad maar geen enkele beet of vis.. voorlopig rij ik Ellewout voorbij.. 

VIS ze..

Alpay Alpay=== Donderdag 03 oktober 2013 ===


Zondag 29 sept Weer eens ff een zeenaald wedstrijdje mee gevist met mn vader(johan) en mn broertje (thijs) eerst richiting de stormvogel en daarna na het slufterstrand bij de laatste overgang ik stond naast lies en thijs naast mn vader. Mn vader had al snel in t begin vis een baars van 47cm maar ik en mn broertje vingen pas later in de wedstrijd vis ik eindigde met 5 baarzen en een klein botje mn vader 7 baarzen en thijs 5 baarzen daarmee eindigde ik 1e bij de jeugd en thijs 2e en mn vader 7e bij de grote jonges al met al weer een mooi dagje vissen! Lars, johan en thijs rombouts

Team gordes travel (jeugd)=== Donderdag 03 oktober 2013 ===


Gisteren besloot ik dat ik vandaag naar de waterkant wilde gaan. Gauw even naar Pim van Profish gebeld in Zegge om te vragen of hij nog aas had en was totaal geen probleem. Het aas was weer van prima kwalteit en dus was ik er klaar voor. Ik wist al op voorhand dat ik deze keer alleen moest gaan omdat al mijn vismaten (werk)verplichtingen hadden.

Ik had echter geen zin om ver te rijden en dus koos ik wederom voor Waarde 15. Een week of drie geleden was ik hier ook met Nico en Jan Machielse en hadden we toch wat vis gevangen.  Dus op naar Waarde 15 in de hoop dat de krabben al richting de winterslaap waren gegaan en dat er misschien al een scharretje te vangen zou zijn, want bij Waarde ben ik toch altijd wel met een visje naar huis gegaan.

Omstreeks 11.00 uur was ik daar, een lekker zonnetje, windkracht 4 uit het zuidoosten en er was geen enkele andere visser, dus plaats genoeg.

Ik viste met 2 hengels, had in totaal 7 ons aas bij me, pieren en zagers en gebruikte plastic en ijzeren afhouders.

Na ongeveer 20 minuten kreeg ik een mooie tik op een van hengels en jawel, een leuke bot van 25 cm. Zou het dan toch gaan gebeuren vandaag..........jawel, zeker gebeurde het vandaag. Ik zal u voor een lang verhaal behoeden.

Het was niets anders meer dan krabben voeren en nog eens krabben voeren. Eigenlijk was 10 minuten al te lang want bij iedere indraai waren de haken volledig kaal, ook al deed je meerdere pieren of zagers aan de haak.

Net een half uurtje voor hoog water, omstreeks 14.15 uur zag ik nog een kleine tik en daar hing warempel een wijting(kje) aan van 23 cm die de krabben te snel was afgeweest. Dus ze zijn onderweg, nog even geduld en dan moeten de grotere ook volgen volgens mij.

Ach, voor de rest lekker genoten van het lekkere weer en van de schepen die voorbij kwamen, maar toch......ik had wel iets meer verwacht. Ik denk dat we gewoon nog even moeten wachten dat de krab wat meer teruggetrokken is en dat de schar en wijting zich (hopelijk in grote getallen) laat zien.

met vriendelijke visgroeten,

Johan Frijters, Sint Willebrord Johan Frijters=== Donderdag 03 oktober 2013 ===


eind september zuidpier scheveningen geweest, redelijk mooie dag en ondanks dat de vangst niet super was toch 3 gulletjes en 3 mooie tongen gevangen

leuk man. Tong zo laat nogRene & Frank=== Donderdag 03 oktober 2013 ===


hi, eergisteren op de westerschelde gd baars gevangen, 37/39/40 cm.
gisteren was het minder, wel wat ondermaatse. en bij neefje bram heeft een joekel gelost..

ze zitten er, goed vet..janb2=== Donderdag 03 oktober 2013 ===


Afgelopen week gevist bij de banjaard met 4 man en 8 hengels een lang visweekeinde :-)

Totaal op 3 avonden en 2 dagen met 8 stokken 12 stukss gevangen waarbij deze in grootte varieerde van 8 tot 18 cm (dat was de wijting!). Alles dus richt de zee om te groeien.Gevist ver weg (>100 meter) en dichterbij met afstandhouders, rollood, ankerlood, dobbers enz enz. Ook de andere vissers die we gezien hebben hadden niets echt gevangen , wel veel krabben en veel moeten beazen. Wel practige dagen gehad natuurlijk het heet immers vissen en niet vangen....... Toch jammer dat het maar niet echt los komt voor het merendeel van de vissers. Het is maar een enkeling die het lukt blijkbaar als ik de verslagen hier lees die met volop vis naar huis komt....... Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

NickNick=== Donderdag 03 oktober 2013 ===


Gistermiddag nog een uur gevist om de zagers op te maken. Twee maal ging de dobber onder en hangen. 71 en 61 cm. Lukt dus ook overdag als ze zich volvreten in het najaar.

 Jan de Wind=== Donderdag 03 oktober 2013 ===


Woensdagavond naar Domburg gereden om de laatste tongen van dit jaar te vangen.. rechts van de golfbaan geprobeerd met 3 collegas van werk. 

Het water was net aan het opkomen met de wind schuin achter ons.2 haaks onderlijnen met 190 gram lood eraan.. 1 hengel ver gegooid de ander wat korter om het gebied aftezoeken.. met zijn vieren maal 2 hengels op een hele avond 1 tongetje..

collega had 2 maatse baarzen gevangen en de rest van ons enkel platvisjes.. wel weer heel veel vuiligheid tijdens binnehalen.. we hadden gevist met zagers en pieren..vandaag met het overgebleven aas ( zeker 2 kilo zagers en paar ons pieren ) proberen op de westerschelde..

bericht volgt nog... 

Alpay Alpay=== Woensdag 02 oktober 2013 ===


Mesud, bedankt voor je antwoord. Gisteravond tussen 18¦00 ur en 19¦30 nogmaals bij de spuisluizen (kant van de steigers) met pluggen en shad gevist.  Geen aanbeet gehad. Daarna met zagers op het noordzeekanaal continu stootjes op de top. 2 maatse tongen. Mesud ik hoop je een keer te zien bij de spuisluizen of noordpier zodat ik eens kan zien hoe je een mooie zeebaars vangt.

groet,Floor=== Woensdag 02 oktober 2013 ===


Op 1 oktober gaan vissen op het zuider havenhoofd in Scheveningen. Veel vissers en kijkers maar helaas...... niets gevangen op apenhaar na en een meeuw. De krabben hebben een topdag gehad. Wel genoten van het mooie weer en dus een mooie (vis) dag gehad. Verder kan ik melden dat ik altijd erg jaloers ben op al die mannen die veel vis weten te vangen maar op het havenhoofd ving niemand terwijl ik toch een 30 vissermannen telde. Volgende keer beter.!!Henk=== Woensdag 02 oktober 2013 ===


Op 1 oktober aan de nieuwe waterweg gezeten in de bocht bij Maassluis.

2 uur voor HW was er af en toe wat op de top te zien. Een paar ferme tikken op de top gaven aan dat er toch iets van Gul zat. Veel verzet bij het binnenhalen, helaas schoot deze tussen de keien en ging verloren. Na 45 minuten weer een paar ferme tikken op de top en dit resulteerde in een mooie Gul van 45 cm. Daarna was het helaas gedaan met de aanbeten, ook na HW was er geen beet meer te zien.

Bij de 4 andere vissers aan de nieuwe waterweg was het resultaat 1 Gul en 1 Bot.

Gr.

Bert Bert=== Woensdag 02 oktober 2013 ===


Gisteren avond wezen vissen bij de Nwe Waterweg ter hoogte van de keerring. . 

2ons zagers en 2 ons pieren meegenomen.
Veel beten gehad en genoeg gevangen stuk of 10 botten. 1 zeebaars, 1 Tong, 1 grote schol en een onderlijn met afhouders en ankerlood opgehaald :) .
Tong, zeebaars en schol gaan binnekort de pan in.
Stond samen met een vriend te vissen, hij 1 hengel en ik 1 hengel.  
Niet echt last van de krabben gehad wel 2 naar boven gehaald maar het aas was er ong. na 15/20 minuten af.
Dus was goed te doen.

Nog redelijk wat aas overgehouden dus dat maar alvast inzouten voor als de schar weer eraan komt.
Al met al een leuke avond waar je niet stil hoefde te zitten  

Houdoe ! Woody=== Dinsdag 01 oktober 2013 ===


Vissen bij Sitting Student.
Maandagavond met Johan de laatste aasrestjes opgevist aan de Vlissingse boulevard recht voor het standbeeld van de "Sitting Student". Gevist van 8 tot 12 met opkomend water, met zagers, pieren en slikken als aas. We begonnen op het zand en eindigden op de reuzentrappen. Op de verre hengel was de vangerij maar minimaal, Johan ving er een mooie schar en een wijtingkje op. Bij mij bestond de vangst op de verre hengel uit een emmer apenhaar en een grote noordzeekrab. Op de dichtbij-feeder kwamen er bij mij 4 botten en botjes uit, bij Johan kwamen er 12 vissen uit, botten, botjes en baarsjes. Deze keer geen actiefotos omdat het mobiel tijdelijk offline was.
 
Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel


Niek Romijn=== Dinsdag 01 oktober 2013 ===


Hoi,

Ik zat op 30 september 3 uur bij opkomend tij te vissen vlak onder de kant met dobber. Ik heb de diepte gevarieerd van 1.25-2m diep. Ik viste met zagers en spiering, maar het mocht niet baten: ik ving niets. Goed, de omstandigheden waren niet perfect: oostenwind (3-4bft) en het is al laat in het seizoen... is het afgelopen?Jon=== Dinsdag 01 oktober 2013 ===


Vissers,

Afgelopen zaterdagavond met mijn zwagertje Rick rond hoog water bij Domburg gevist, gevist van half 7 tot half 12, vangst 8 baarsjes waarvan 5 aan de maat, 2 botjes en een miniwijting.

Groet,

Ralph Musters

StanddaarbuitenRalph Musters=== Dinsdag 01 oktober 2013 ===


Beste Floor. Vorige week dinsdag was het een feest bij de sluizen in IJmuiden. Er werden per man zo'n 20 baarzen gevangen. Van mijn maat vernomen. De volgende dag woensdag ben ik ook gegaan. Heb er 9 gevangen. Vele ondermaats. De dag erna weer gegaan. Er waren ongeveer 20 lui. Heb er 2 zien vangen. Ik niks... heel vreemd. Ene dag is het feest volgende zo stil als wat... Wat ik merkte woensdag, de dobber ging vaak onder, voelde ook de felle beet van de zb maar het haken ging niet. Gebruikte ook een gamaktsu circelhaak. Die knipte ik af en knoopte een langstelige kleine haak nr 4. En ja hoor 2 maatse baarzen binnen korte tijd. Met mijn laatste stukjes zagers. Bij de sluizen heb je scholenbaars, meestal klein. Ze zijn er massaal of helemaal niet.mesud=== Dinsdag 01 oktober 2013 ===


Afgelopen twee avonden met de dobber en zager gevist bij de Oosterschelde. Beide keren 8 baarzen gevangen. Had geen grote verwachtingen door de oostenwind want dan wil de baars vaak niet zo bijten dacht ik. Ook nog een vijftal echt grote baarzen verspeeld door de combinatie vanlicht materiaal en de aanwezigheid van grote stortsteen op mijn stek. Het najaar blijft toch echt de beste periode om de echte stekelvarkens te vangen. Vanavond toch nog maar een poging wagen omdat de weersomstandighedengelijk blijven.Jan de WInd