Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van oktober 2013

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Maandag 28 oktober 2013 ===


De schippert kan geen schar meer zien.

Zo, de haren waaien van je kop af  vandaag dus weer eens tijd voor een berichtje over de Westerscheldemonding.

Goed nieuws voor alle matrozen die de komende tijd aanmonsteren want de wintervis in de persoon van vriend schar is  inmiddels  volop aanwezig.  Zoals Alain terecht opmerkt  is het geen scharrentapijt maar dat is ook wel verklaarbaar. Voor een scharrentapijt heb je wat kleinere schar nodig. Die passen netjes in elkaar zodat de bodem van de zee goed bedekt is.  Nee, dit jaar hebben we een ander fenomeen.  Het “Reuzenscharren-leger” maakt zijn opwachting. Tsjongejonge wat een beren zitten er op het moment. Trekken van “3 in een meter” komen voor. Weliswaar zijn de aantallen ietsjes minder als vorig jaar maar waar je toen met een 5 moest beginnen voor een volle emmer volstaat nu een 3. Prachtige vis die lekker dik is.

 

De ware pikeurs krijgen ze echter in onbehoorlijke aantallen naar boven, getuige het netje van Dr. Oetker. Wie onze Joop zijn snavel kan laten houden mag een keer gratis mee. Mensenlief, bij elke draai met vis begint ie harder te roepen. Wel erg gezellig.

Vriend wijting begint te komen maar de watertemperatuur is vermoedelijk nog iets te hoog. Er zitten er elke dag wel een paar bij en die varieren  van ieniemienies tot hele mooie 35 cm beesten. Nog effe geduld voor de rondvis dus.

Nog een laatste avondvisserijtje gedaan met Jan van Beek zijn groep. Het is nu echt afgelopen met de tong maar het was toch leuke visserij met flinke scharren en nog een enkele tong. Vooral Robert wist een mooie scheefsmoel te strikken.

Had de Vlissingse armada vorig jaar een retourverbinding naar Dishoek, daar is het nu nog niet te doen. Al een paar keer gelegen maar ook maar weer snel weggegaan. Nee, de laatste weken is er een soort veerbootverbinding naar een uiterst geheime locatie voorbij de Trawlboei.  Nou ja, geheim?? Bij de post Vlissingen hoeven we ons eigenlijk al niet meer in te melden, die weten zo wel waar we naar toe gaan. Op lugubere dieptes van 3 tot 7 meter voelt de schar zich blijkbaar erg lekker.

Dat wist zelfs ook John met de Zeearend die ons onlangs wel erg ver van huis gezelschap kwam houden.

Enne…… Je kunt er (bijna) altijd liggen.  Zo komen we op het doemscenario wat elke Nederlands Elftal trainer ook kent.  Niet alleen telt Nederland 16,8 miljoen voetbaltrainers, er blijken ook 16,8 miljoen weermannen te bestaan.  Onlangs een groep die weerkundig blijkbaar zeer goed onderlegd was en het nodig vond thuis te blijven. Bij de overgebleven 3 Mohicanen nog gauw 3 andere opstappers gezocht en dus lekker met zijn zevenen een hele leuke dag gehad. Gewoon zuid 5 tot 6, 3 druppels op de heenweg, soms zelfs een zonnetje, golven van ca. 21 centimeter en volop schar.  Dus; weermannen van Nederland, als het niet kan dan gaat het ook echt niet maar als we zeggen dat het wel kan ; gewoon erop vertrouwen dat je lekker kunt vissen.

Onderstaande linkerfoto toont een “trekje” van die dag. Let op de gevaarlijke golven achter de boot. De rechterfoto is van afgelopen zaterdag. Wat nou ZuidWest6???

Nog een leukigheidje. Als het tij zich er voor leent proberen we altijd nog een uurtje op de Spijkerplaat om te kijken of de vis daar al zit. Nog niet vet maar het begint ook daar een beetje te lopen. Flinke scharren en de wijting die daar boven komt is meestal mooi van formaat. Je hoopt natuurlijk op een gulletje dus wat doet Ad? Die vangt gewoon een joekelpaling.

Op de terugweg naar de haven moet er gesluisd worden. Een van de laatste keren zat er een bootje voor ons waarvan iedereen dacht; wat doet die nou in de kleine sluis? De Mac 7 paste er dan ook maar net in. Nou kan je bij het sluizen naar boven maar ook naar beneden. Dit keer was het laatste het geval. Wiesje komt dan niet met haar buik op de grond maar de Mac 7??? Ja, hoor. Zo vast als een huis dus sluis weer dicht. Water naar boven, achteruit de sluis uit en weer een nieuwe poging. Ietsjes later binnen maar wel spektakel.

Van Arian al op mijn kl… gekregen. Eerst verlang je naar de schar en nou zit je er op te vitten. Jou zullen we wel eens hebben. Nooit meer zeggen dat je ze niet meer kunt zien anders begraven we je onder de schar. En zo geschiedde.

Dames en heren, bedankt allemaal weer en tot de volgende ronde. Zorg er maar voor dat ik weer begraven wordt onder de schar.

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perrée=== Maandag 28 oktober 2013 ===


Zaterdag 26 Oktober

Afgelopen zaterdag weer gaan vissen met de Pirate 2 van Rene de Back. Om 8 uur vertrokken van af de kade met ons ploegje van 6 man ondanks de wind toch richting naar buiten en rond 8.30 uur aangekomen op de visstek. Daar gingen de verzwaarde onderlijnen van Mister Gastel te water want we visten allemaal met deze super onderlijnen. Van het begin af aan was het meteen raak telkens mooie schar en meestal met 2 of 3 tegelijk. Er zaten hele mooie tussen van ruim 35 cm. De grootste vis van de dag was een mooie bot van dik 45 cm en die werd gevangen door Marco tik hem aan jongu. Frank stond rechts achter op en ving ook goed zijn vis en had er nog 1 hele mooie Tong bij en naast hem stond Luc onze enige Belg aan boord die wel heel erg zijn best stond te doen want hij wou niet onder doen voor die Hollanders zij hij als resuktaat had hij er 65 in de zak zitten die goed waren voor de pan dit aantal had ik zelf ook dus de wedstrijd tussen ons 2 bleef onbeslist. Corne was met maar 1 hengel ook goed voor ruim 50 stuks wat toch een goed resultaat is. Topper in aantallen was Jos Met ruim in de 70 mee neem vissen om te bakken. We hebben tot 12.30 uur op onze eerste stek kunnen blijven vissen maar toen ging de stroming er uit en de wind trok aan naar een 6 tot 7 bf en was het niet leuk meer om daar te blijven liggen. we zijn toen vertrokken richting spijkerplaat waar het wat beter te doen was wat de wind betrefd maar de vangst was hier ook veel minder. Einstand was dat we met 6 man en kleine 400 mee neem vissen hadden en dat is toch niet verkeerd denk ik. we werden deze dag weer goed verzorgd door Rene met een paar lekkere broodjes Hamburger, koffie en een biertje.

Rene bedankt voor weer een mooie visdag en tot 30 November want dan zijn we weer terug op de Pirate2.

       Jan Hermes=== Zondag 27 oktober 2013 ===


Zaterdag 26 oktober met de Salamander2 vanuit Tholen op de Oosterschelde gevist. 08:30 uur weggevaren met een voor deze tijd absurde temperatuur: 17 graden. Aardige ZW bries ca. 4 bfrt die later op de dag zou gaan aantrekken naar 5-6. Als eerste ter hoogte van Sint Maartensdijk op een putje van dik 25 meter water op steenbolk en wijting gevist. Ik begon (tegen beter weten in) met een weegschaaltje, rode aaslijn, haakje 6 om toch een scharretje te pakken, want kleine steenbolk is niet mijn favouriete visje. Ik stond rechts op de kop en links naast me stond iemand de ene doublet steenbolk na de andere binnen te halen, terwijl er net achter bijna niets gevangen werd. Na 15 minuten geen beet toch maar gewisseld naar een 3 haaks paternoster, maar de gele aaslijnen en rode afhouders konden de heren/dames niet bekoren. Daarna zilveren afhouders en "doorzichtige" aaslijnen geprobeerd en ook ik begon steenbolken en wijting te vangen. Dat alle aan steekzagers overigers. Ook stukjes vis geprobeerd om wat zegers te sparen, maar dat werd geen succes. Formaat was niet om over naar huis te schrijven: veelal tussen 10 en 20 cm. De wind trok wat verder aan het anker begon te krabben, dus was het verhuizen geblazen ter hoogte van Yrseke achter de dijk. Daar was het een armada van boten, dus dat zou goed nieuws moeten zijn ... helaas. Die bleken daar allemaal te liggen ivm de wind. De schar liet zich nauwelijks zien, maar de krabben des te meer. Wel weer geswitched naar m'n weegschaaltje en heel actief gaan vissen om de krabben wat minder kans te geven. Veel maakte dat niet uit, maar dat zorgde er wel voor dat ik iedere beet duidelijk voelde en dat is wat mij betreft toch 1 van de leukste momenten van het vissen. Om me heen werd er duidelijk "luier" gevist, met als enige resultaat lege haken. Ik pakte er nog een visje of 5 bij; ook hier: erg klein formaat allemaal. Wel vermeldenswaardig: van de ca. 15 visjes die ik mocht vangen waren: steenbolk, wijting, schar, schol en grondel, dus het was altijd weer een verassing wat er boven kwam. Daarmee zat ik stevig boven het boot gemiddelde dat op ca. 4-5 bleef steken.

Matige visserij dus, maar voor het eerst sinds ca. 25 jaar weer 'ns gevist met m'n pa en de zilte wind en het middagzonnetje maakte een hoop goed.Jacco=== Zaterdag 26 oktober 2013 ===


hoi vandaag weg geweest met de nautilus van frank gaven windkracht 6 tot 7 maar frank zei me dat het wel mee ging vallen nu en of het meeviel tot het keren van het tij geweldig goed kunnen vissen waren wel wat golfjes maar deze superboot ligt gewoon vast in de stroming lijkt me  bij het keren van het tij werd het evenwel ook voor hem teveel en frank zei ons dat we hier niet confortabel meer zouden kunnen liggen en we best even op de spijkerplaat konden proberen nu luisteren wij altijd !!! naar de schipper en zo gedaan daar was het wat minder maar ik ben er zeker van dat dit binnen enkele weken ook in orde komt balans van de dag ik en men vader hadden 64 grote scharren bij de kleintjes gaan bij ons zowiso retour en degene die de operatie niet overleefd hebben die wou de buurman wel frank en floep bedankt voor deze leuke visdag met onstuimig weer maar met weer vele lekkerbekjes voor de vriezer en tot den 23ste dan zijn we weer van de partij grts Michel en Hermanvoeten michel=== Vrijdag 25 oktober 2013 ===


Hallo Allemaal.

Hier weer een berichtje uit Duizel,gisteren met Wiesje meegeweest om te proberen wat vis naar Brabant te lokken Dat is redelijk tot zeer goed gelukt.Na ruim een half uur varen waren we op de plek waar Hank de boot parkeerde. De eerste vissen lagen al na een paar minuten in de emmers,van ons vieren was er een bij die het nodig vond om er in z'n eentje een kleine 50 uit te takelen,nou hoorde ik anderen op de boot fluisteren dat hij zeer hoogstwaarschijnlijk in het "Putje van Harold"stond te vissen.De scharren vlogen ons om de oren(zoals ook het lood en de vishaken, ja het "werpen"met een hengeltje is niet voor iedereen weggelegd, maar dit terzijde)er waren grote joekels bij van ruim over de dertig cm.Enkele wijtingen en een tong waren de "buitenbeentjes"van de ontzettend mooie en niet snel te vergeten visdag.We zijn tenslotte met een kleine 150 scharren naar huis terug gegaan.Hank wederom bedankt voor de goede service,we gaan al weer kijken wanneer we weer kunnen boeken.  Rest me te zeggen dat er gisteren spontaan een naam voor ons Brabanders is onstaan en deze luid:   """HET DREAMTEAM""" U zult deze naam zeker meer tegen komen op deze site.                                                                                                                                                   Dus voor de eerste keer gegroet van het Dreamteam                                                                                                                                                                                                         Frans=== Donderdag 24 oktober 2013 ===


Donderdag gevist vanaf de Neeltje Jans. Hank van de Wiesje bedankt voor je info over de situatie op de Westerschelde. Daar wilden we eerst met ons bootje de visdag doorbrengen, maar omdat gedurende de voorgaande avond/nacht een harde zw wind had gestaan verwachte ik daar een forse deining. Daarom gekozen voor NJ. Eenmaal de haven uit bleken de golven mee te vallen maar inderdaad ook hier een forse deining vanuit west, dus tegen het afgaande getijde in. Daarom eerst geankerd bij de R5. Daar stroomde het als een kogel. Het was halverwege het tij. Na enkele draaien geen vis. Dus anker op en door naar de R1. Daar lagen ook enkele charters. Inmiddels werd de stroming wat minder, de deining ook en draaide de wind zoals was verwacht meer naar zuid. Hij kwam nu vanaf het strand. Met daarbij een zonnetje en 15 graden C werd het een heerlijke dag. Nu kwam ook de beet er in. Niet met heel grote aantallen maar regelmatig een schar en soms 2 tegelijk. En elke schar kon mee voor de pan want ze waren allemaal ruim boven de maat en lekker dik. Zo vulde de emmer zich gestaag. Ook vingen we regelmatig een wijting maar die zijn onder de maat helaas, dus die allemaal retour. Alles bij elkaar een geweldige dag met prachtig weer en mooie vissen. Kees - Delta 362.Kees - Delta 362=== Donderdag 24 oktober 2013 ===


Alle hens aan dek voor de kleine wijting in Oosterschelde.

 

Weer al eens weg geweest met henk de bakker.

Veel gods was het niet met al die sla en apehaar.

Soms zat er een kleine vis tussen, een wijting of schar.

 Meer wijting dan schar, totaal ruim 200 vissen gevangen, winnaar had 17 stuks.

Dat was natuurlijk demoeite, ikzelf had er 7 waarvan 1 afgevallen door fot van mijn buurman.

Eigen schuld, als hij nou maar op dek was gevallen, had hij wel meegeteld, wat een onzin.

Volgende keer beter ga ik ze ALLEMAAL KLOPPEN, WANT IK GA ALLEEN NAAR HET STRAND.

 

Groetjes van Wim M Loze vissertje BozoomWim Mathijssen=== Dinsdag 22 oktober 2013 ===


Zondag 20 okt 2013. Ben hier nieuw maar probeer het toch. Met enkele makkers opgestapt in Nieuwpoort om een dagje te vissen. We waren met acht. Het weer was goed. We hebben ongeveer een 20 minuten gevaren en de boot lag goed, de stokken verdwenen en de eerste wijting en scharren kwamen boven. Na de middag zijn we een ander plaatsje gaan opzoeken en ja hoor daar was net hetzelfde. In begin was de wijting klein en hebben deze teruggezet. We hadden om en bij de 400 maatse scharren, schommigen waren meer dan maats en een 100 wijtingen, niet slecht. Er werd ook een haaike gevangen.   Het was een mooie dag, goed weer en een fantastische schipper.Verhoeven Jozef=== Dinsdag 22 oktober 2013 ===


Na de magere visvangten op de Oosterschelde (steenbolkjes niet groter dan een stekelbaarsje mini-scharretjes en veel groen) weer eens op de Grevelingen geprobeerd ondanks de berichten dat het daar ook slecht was. De Hendrik H gebeld die had opstapdag. Zaterdag in alle vroegte richting Den Osse en rond 8 uur uitgevaren. Voorbij Scharendijke gevaren op 22 m water. We lagen nog niet op de wind of de eerste wijting kwam al boven en dacht gelijk dat is foute boel wel meer meegemaakt en daarna geen staart meer gevangen. Dat was vandaag anders. Iedereen ving vis, zelfs de mensen die nog nooit gevist hadden zelfs makreel en enkele horsmakrelen. Henk de schipper zei dat dit de laatste maanden allemaal door de sluis naar binnen is gekomen en dat de vis door het vele voedsel in het water snel groeide. Meeste wijting is nu zo net aan de maat.

Ondanks de slechte berichten dat er geen zuurstof in het water zit wordt dat opgelost met het harde spuien en heeft de grevelingen toch weer mijn hart gestolen. Hendrik H en bemanning bedankt voor de fijne dag en we kwamen allemaal met een leuk emmertje vis thuis.

Jan Martens.Jan Martens=== Maandag 21 oktober 2013 ===


Zaterdag 19 oktober na een lange tussenstop er weer maar eens opuit geweest met de boot.

We zijn vertrokken vanuit Wemeldinge rond 8.15 uur en onze eerste stek was aan het Goese Sas.

Geankerd in de diepe put (stek 68) op een 33mtr. water.

Boot lag gelijk mooi op stroom en het was afgaand tij, we visten met leeglopers en zagers.

Al vrij snel kwam debeet erin en wel de bekende steenbolkjes kwamen boven.

Na enige tijd maar besloten om wat ondieper te gaan liggen om van die bolkjes af te raken.

Nu geankerd op een 25mtr hier kwamen veel wijting en wat schar naar boven, maar helaas alles onder de maat.

Met het opkomende tij nog een poosje gevist bij de O14 op een 14mtr water, maar ook hier ondermaatse vis.

Nogmaals verkast naar onze 2e stek en weer veel wijting, maar vandaag bleef alles onder de maat.

We moeten nog even geduld hebben en wachten tot het wat kouder wordt, en dat de scharren ook de schelde,s optrekken.

We hebben Veel vis gevangen vandaag, maar niet voor de pan.

Resultaat was: 4x schar 2x schol 11x steenbolk en 37x wijting

Toch weer genoten op het water vandaag samen met m,n dochter Carolien.

Op naar de volgende keer.

Gr. TomT. Bakker=== Maandag 21 oktober 2013 ===


Hallo visvrienden

Zaterdag 19 oktober heb ik weer bij de Noordpier (kop) gevist van 17.30 tot 02.00 uur. Tot 21.00 uur was het weer slecht. Daarna was het weer goed. In totaal heb 8 mooie gullen gevangen. Osman, Cemal, Fatih ve Harun, tot volgende week. 

Ik heb met 2 hengels gevist.

Aas: Zeepieren

En heel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lood. 

GroetjesBayro=== Zaterdag 19 oktober 2013 ===


Zaterdag19 oktober met de nautilus vanuit vlissingen op de westerschelde gevist. Allereerst de complimenten voor het schip en de schipper. Goed uitgerust snel schip met alle veiligheden zoals goeie radar en marifoons. Zelfs een aed was aanwezig. De schipper heeft de gehele dag voor een ieder klaar gestaan met raad en daad. Ik ga zeker nog een keer met deze boot! De vangst was in de ochtend erg goed. Er werd met grote regelmaat mooie schar gevangen. Na het keren van het tij werd het iets minder, maar er werd toch door ons allemaal goed vis gevangen. Er aan het eind van de dag waren er diverse vissers die een mooie volle emmer schar hadden. Ik mocht er zelf 12 vangen, en kreeg nog wat toegestopt van een medevisser. Ik heb me prima vermaakt!!

Met groet,

Arjan.arjan=== Zaterdag 19 oktober 2013 ===


Vandaag sinds lange tid weer een keer op de Oosterschelde gevist. Ongeveer 30 wijtingen en scharren gevangen. Geen enkele hiervan was maats. Had aan het eind van de dag dus nog een lege emmer.

Bram
=== Zaterdag 19 oktober 2013 ===


Vrijdag 18 Oktober met de kayak richting zeeland getogen.
Deze keer het kunstaas voor de baarzen maar thuis gelaten na een matige sessie op de Oosterschelde een paar weken geleden. Plaats van aanpak zou Domburg of het Banjaardstrand worden, maar gezien de fikse branding die er nog stond van de dag ervoor toch maar voor een veilige instapplaats gekozen. Dit werd de vluchthaven aan de noordzeekant van neeltje jans. Uiteraard was het hier geen probleem om droog en veilig te water te gaan. Buiten de havenkom bleek de vloed al aardig door te zetten, wat tot aanzienlijke kolken richting Oosterschelde leidde. al snel vingen we twee minischarretjes. Dit gaf ons de moed om de ankertjes te laten zakken en te wachten op de grote platten. Helaas hebben we hier de hele dag tot een uur of 6 op moeten wachten..
Met opkomend water wisten we vooral zeesla te vangen. Vlak voor de kentering kreeg ik een goede tik op de hengel, helaas was het snel klaar: een afgebeten haaklijntje
Wellicht nog een haaitje? Wie zal het zeggen. Met afgaand water kwam er meer leven in de brouwerij. De mooie aanbeten waren jammer genoeg zonder uitzondering van ondermaatse wijtingen. Wel wist ik nog een flinke Noordzeekrab te vangen, die  ongetwijfeld  als hoofdgerecht zal dienen op een dineravond van de kookclub van Borgeir (de andere kanovaarder).

Rond een uur of 6 hadden we het wel gezien. De vangsten waren niet om te vermelden, dat ik dat toch doe is om collega vissers middels een kort verhaaltje de goede raad te geven ergens anders hun anker te laten zakken. Wel genoten van de zee, de golven en de grote school bruinvissen die zich te goed deden aan de kleine wijtinkjes

shitfiskeRagnar=== Zaterdag 19 oktober 2013 ===


Hoi vissers

Van dag mocht ik mee gaan vissen met de Harand gevist bij de hompels met pieren , de vangenst met 2 man 46 maatse scharren .

En een aantal onder maatse wijting en onder maatse schar deze zwemmen weer .

gr Imarimar de pan=== Vrijdag 18 oktober 2013 ===


Beste lezers,

Vrijdag met 8 man met de Big Marlin een dagje vanuit Neeltje Jans op de Noordzee wezen vissen. Het zag er gisteren niet naar uit dat gevist kon worden, maar het zat dit keer mee. De wind was helemaal weggevallen. Het was zo goed als vlak. Uitgevaren om half acht in dikke mist. Begonnen op de Steenenbank op 17 meter water. Het stroomde flink, maar de vis kwam maar mondjesmaat aan boord. Schar van een mooi formaat en voor de rest enkel ondermaatse wijting. Na twee uurtjes verkast en drie mijl verder naar buiten gevaren. Daar iets meer schar, maar het bleef sprokkelen geblazen. Tussen de middag erwtensoep van schipper Dre Vriends genuttigd en na het kenteren van het tij de dag wederom met flinke stroming vol gevist. Gestopt om half vier. Uiteindelijk 24 scharren meegenomen, dus we kunnen weer bakken. Verder nog twee flinke botten weggegeven. Alle ondermaatse wijting uiteraard terug om verder te groeien. De grootste vis vandaag was een bot van 37 cm. Ook kwam nog een mooie tong aan boord. Het kan niet alle dagen feest met de vangst zijn, maar toch gewoon weer een prima relax dag gehad. Flink gelachen en weer uitkijken naar de volgende trip.

Met vriendelijke groet,

Ton van KootenTon van Kooten=== Donderdag 17 oktober 2013 ===


Scharrenfestijn losgebarsten

 

Woensdag j.l, was weer 1 van de spaarzame  momenten, dat ik samen met Frank en de
Nautilus het water op kon, meestal varen we apart. De bedoeling was om een 35
tal mijltjes de zee op te gaan, om een grote variatie aan vis te vangen. Helaas
liet het weer ons in de steek. Bij uitvaren nagenoeg wind stil, maar deze wind
zou aantrekken tot 6. Geen best vooruitzicht. In beraad gegaan met onze
klanten, en deze name, gelukkig, ons advies ter harte.

 

Wat neer kwam op het simpele feit: Op de Westerschelde is de
wintervis gearriveerd, met nog restanten van de zomervis. Nog niet onbeschoft
massaal, maar  met zoveel  goede plekken op de Westerschelde, moet het
mogelijk zijn om een meer dan behoorlijke portie vis te kunnen vangen. Zo
gezegd zo gedaan.

 

Begonnen bij de WN 2, waar 
afgelopen zaterdag, met name door vriend Hank, erg goed is gevangen.

 De schar wilde wel,
maar het vreemde feit deed zich voor, dat de scharren die werden gevangen, er
of afvielen, of net in het lipje waren gehaakt….vreemd. Als bonus werden er een
6 tal mooie grote tongen gevangen, ook niet verkeerd zo half oktober.

We waren niet helemaal tevreden, en bij het Wiesje was het
ook nog geen hoesanna. Frank had een goed gevoel bij een plek, waar vorig jaar
regelmatig de jackpot werd gewonnen. Gauw die 1000 PK aangeslingerd, anker
omhoog, en met gepaste spoed die kant op. Anker uit en vissen maar.

 

Mooie vis kwam nu boven, dikke scharren, wat wijting, en af
en toe nog een tong. Soms een dikke eenling die richting 40cm liep, soms een
doublet of een zelfs een triplet, die ikzelf regelmatig scoorden. Temeer omdat
ik het koud had, en gewoon om de 10
a 15 minuten binnen draaiden, en verder lekker bij de
kachel zat.

Als dit de opmaat wordt voor de rest van het
scharrenseizoen, gezien deze grote afmetingen, weet ik niet waar dit medio febr
gaat eindigen, wanneer ze volgevreten zijn.

 

Vlug Hank van het Wiesje op de marifoon via P2 opgeroepen, geen gehoor, jammer dan
maar. Na ca 30 minuten nogmaals geprobeerd, weer geen geluk, muisstil aan de
andere kant. Gauw effe bellen, (kost gauw weer 15 euroct) want je gunt je
collega charterboot ook het beste. Gelukkig kon hij zijn dag hier ook afmaken.

 

 Het afgaande tij werd
er zeker niet slechter op, en iedereen had een mooi maaltje vis. Zelf nog tot
in de late uurtjes vis aan het schoonmaken geweest, maar laten we zeggen dat
dit een luxe probleem is. Collega vissers, het is nu tijd om te profiteren van
de vangsten die gedaan worden, zelf bij zuid 6 was het op de Westerschelde nog
aangenaam vissen, zonder 1 zeezieke aan boord. Tot gauw op misschien wel de
Nautilus…….

Floep
=== Woensdag 16 oktober 2013 ===


Hallo allemaal,

Vandaag Woensdag 16 Oktober samen met Eldert en z'n zoontje een dagje mee wezen vissen met de Wiesje vanuit Vlissingen.

Normaal gesproken ben ik de hele avond daarvoor al druk bezig met alles gereed zetten, onderlijnen knopen, aas regelen, eten

en drinken inslaan enz. enz. maar dit was deze keer allemaal niet nodig!! ( Heerlijk........... )!!

Een dagje vissen met de Wiesje betekend: niets mee nemen als alleen een goed humeur en warme kleding.........

Wat was dat lekker, geen gesjouw met al je hengels, koffer, emmers enz.... maar gewoon alleen een emmertje mee voor de vis!

Om 8 uur vertrokken we door de sluis richting de visstek. (Waar precies we geweest zijn weet ik niet want ik ben hier totaal onbekend!!

Na een tijdje varen het anker er in en vissen maar!! Hengels stonden gereed, aas stond klaar, koffie met gebak stond klaar, wat wil je

nog meer?? Als snel kwam er wat vis boven, maar absoluut geen vetpot!! Na een uurtje weer gaan verliggen maar dat bleek ook

niet de juiste keuze te zijn geweest! Het gehele opkomende tij verkast en overal geprobeerd maar helaas het wilde niet echt lukken!!

Schipper Hank zorgde voor een broodje worst, een lekker soepje, en een potje bier en hij gegarandeerde dat na het keren van het tij

(dus bij het afgaande water) de beet er absoluut in zou komen, en dat we allemaal met 20 vissen naar huis zouden gaan!!

Niets bleek minder waar te zijn, en toen het tij gekeerd was kwamen de vissen volop aan boord!! Ongelofelijk!!

Allemaal mooie grote panscharren, wat tongen, wat wijting en een paar botten maar hoofdzakelijk mooie grote schar!!

2 of 3 tegelijk was beslist geen uitzondering, en zelfs heb ik een dikke triplet gezien van een grote tong +/- 40 cm en 2 scharren!!

Uiteindelijk om +/- 16.30 uur gestopt en terrug gekeerd naar de haven. Iedereen had een mooie klus vis, ik denk gemiddeld +/- 20 p.p.

En de scharren............ allemaal mooi en groot, en beslist geen kleine "Oosterschelde scharretjes" !!

Hank, we hebben genoten van deze dag!! Bedankt voor alle goede zorgen en je zult ons zeker snel terrug zien!! Is super goed bevallen!!

Bedankt voor alles!!

Groeten Martijn BooneMartijn Boone=== Woensdag 16 oktober 2013 ===


Vandaag met de Wiesje meegeweest .

's ochtends met opkomend water was de vangst niet geweldig maar 's middags met afgaand liep het als een trein .

Zelf 2 tongetjes gevangen en een lekkere klus schar .

Helaas gaf m'n fototoestel na de 2e foto de geest , sja dat heb je als je em niet op tijd aan het infuus legt .

Zodoende heeft Martijn beloofd dat hij een uitgebreid vangstbericht zou plaatsen .

Hank, het was een geweldige dag , ons zal je zeker een keer terug zien .

Gr,Eldert en Dennis en Martijn=== Woensdag 16 oktober 2013 ===


Beste sportvissers,

Blijkbaar sturen er nog steeds sportvissers foto's en text per e-mail, wij willen iedereen er op wijzen dat berichten alleen via de website kunnen worden ingevoerd. Berichten via de e-mail gestuurd, kunnen niet worden ingevoerd en komen dus niet op de website. Verwijt ons daarom niet dat wij berichten niet plaatsen, wij plaatsen alles wat op de juiste manier wordt ingevoerd, behalve opmerkingen, reacties, oproepen en informatie aanvragen.

Tot slot willen wij er op wijzen dat wij blij zijn met ALLE vangstberichten, van wie of welke sponsor dan ook. Vindt u de schrijf-stijl van een inzender niet prettig, ga dan door naar het volgende bericht en sla het bericht wat u niet wenst te lezen gewoon over, net als de reclame op TV, daar zappen veel mensen ook overheen. We zijn blij met elk bericht, want zonder berichten én sponsoren was er geen Zeevisland !Team Zeevisland=== Maandag 14 oktober 2013 ===


Hier omdat ik naar mijn huisje in Baarland ben geweest, nog een verlaat berichtje van vrijdag 11 oktober.

Vrijdag dus een dagje wezen vissen op de Oosterschelde met de M.S. Hoop.

Twee keer per jaar gaan ze vissen met de voetbalclub Zeelandia-Middelburg. Ook nu kreeg ik weer een uitnodiging, dus was de keuze snel gemaakt.

Om even 7 uur vertrokken uit Kortgene, en richting Zeelandbrug gevaren. Het was winderig, maar gelukkig nog droog.

Na een poosje varen op de bestemming gearriveerd, en dus het aas te water gelaten.

Na een paar minuten kwamen de eerste visjes al boven water (wijtingtjes) en zo ging dat bijna de hele tijd door.

Het was jammer dat vereweg het merendeel ondermaats was, waarvan de meesten maar net de 20 cm haalden.

Dus afgezien van een enkel scharretje, alleen maar wijtingtjes gevangen. Om even 11 uur begon het te regenen, en was het tijd voor de heerlijke soep.

Dan na de soep weer even vissen en dan tijd voor de maaltijd. De wind was gaan liggen, en met de regen viel het ook wel mee.

Dan om een uur of half 3 gestopt, en benedendeks gegaan voor de prijsuitreiking en een biertje.

Ik en een collega visser waren gedeeld eerste geworden met 63 !! stuks, niet slecht dus.

Het was dus (ondanks het weer) toch een zeer geslaagde dag, zoals altijd goed verzorgd door Tonnie, John en natuurlijk organisator Lou.

Volgende afspraak Goede Vrijdag.

P.S. Ook nog garnalen wezen slepen afgelopen weekeind, ik had 3 kilo in anderhalf uur tijd .

Het waren mooie garnalen, en ze smaakten heerlijk,

Groeten Jan B.

jan b
=== Maandag 14 oktober 2013 ===


Top en Flop.

Tjongejonge, wat zal André blij zijn dat ie niet met zijn maten vandaag op Wiesje zit. Er staat een vette zuid 8 en het regent pijpestelen. Op bijgaand fotootje zie je dat Pluvius alle maatregelen heeft genomen om eendenkwekerij "Het Wilde Woerdje" weer in volle glorie te laten herleven. Beetje hoog water, zeg maar. 


Nou was het de afgelopen dagen toch één grote gokkerij met het weer. Donderdagavond verblijdde het marifoon-weersbericht ons met het volgende voor vrijdag ; Noordoost 5 tot 6, toenemend 6 tot 7, mogelijk 8. Topweer dus. Als we weerkaartgoeroe Frank van de Nautilus niet geraadpleegd hadden was ik thuis geweest. Lang verhaal kort ; Frank "praatte" me toch maar Wiesje op en bij een windkracht die niet boven de 3 uit is geweest hebben we samen met de Naud keurig op het "plateau du Nolle" de dag doorgebracht. En dat was zeker niet voor de kat zijn viool!

 Gewoon bijzonder leuke visserij die wat traagjes op gang kwam, soms wat vlagerig was maar uiteindelijk iedereen een mooie zooi vis. Lindert van MSP Onions had 2 zakenrelaties mee genomen. Voor de twee Libanezen Hamza en Wussam was het temperatuurverschil van 32 graden wel een beetje fors (net terug uit Dubai) maar ze sloegen zich er goed doorheen, ondanks het feit dat er ook vandaag een druppie viel. Op en neer lopend van buiten naar binnen veranderden de twee in volwaardige scharrenmeppers. Lindert wilde een haai en kreeg hem ook bijna maar lijnbreuk verhinderde het feest in uienland.

 Ans daarentegen kon wel de vlag uithangen in Zevenbergschen Hoek want bij haar bleef de mooie Hondshaai wel wachten tot het net eronder was. Een prachtig beestje van 57 cm en 850 gram zwaar. Ans was met Cees en Yvonne meegekomen en met zijn drieën hadden ze met bijna twee emmers een hele leuke visserij. Ook Gijsbert en Corné wisten ze goed bij te benen en wat vooral opviel was de grootte van de scharren. Waren ze bij de Akkaertbank al niet verkeerd, hier dicht onder het kantje zijn ze gewoon een flinke slag groter. Zeer mooie scharren en daarnaast flieperden er ook nog 2 baarsjes en wat schol binnenboord. Dat beloofde dus wat voor een van de laatste avondvisserijtjes van het jaar.

Door het ongelofelijke administratieve vermogen van schrijver dezes meldden zich 19 avondvissers op de kade en dat kan Wiesje niet hebben. Gelukkig was het onheil in een vroeg stadium bekend en beveelde René van de Pirate dat Jeroen geen vrije vrijdagavond had maar schipper op de Pirate zou zijn. Pfffff, weer gered (bedankt René en Jeroen) en zo ging het met 2 boten vol goede moed naar de A- locatie van vanmiddag. Dat moest wel goedkomen.....

 Kort maar krachtig : alle 19 matrozen en de bijbehorende schippers weten nu weer dat het vissen heet en niet vangen. We hadden net zo goed met zijn allen naar het café kunnen gaan want dan hadden we niet veel minder gevangen. Topper Alex had een stuk of 10 (overigens zeer mooie) scharren maar zelfs steun en toeverlaat Rinus wist ze amper aan de vinnen te komen. Gelukkig wist hij op het laatst nog een mooie tong te vangen maar zijn bezielende doorzettingsvermogen was vanavond niet genoeg. Oh ja, het zeek heel d'n avond nog van de regen ook. Gauw vergeten maar.

 Dat doen we niet met de 2e vader-kinddag van Wiesje. Gewoon een werelddag. Heel de dag windkracht een bietje en ook nog getracteerd op een zonnetje. Gewapend met snoep, taksi, worsten en chocola gingen we het weer proberen bij het Nollenplaatje.
We, dat waren Stef met opa Gerrit, Daan en Gino met pappa's Bas en Ramon, Ferron met pappa Michel en als laatste onze bootkoningin Zara met pappa Arjen. Oh ja, omdat Julian moest werken monsterde pappa René alleen aan. Zeer gezellige vent dus huppetee een vader-kind zonder kind, maar goed, hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

 Eigenlijk had ik niets mee hoeven te nemen want de appeltaarten, de boterkoek en de soep werden door de opvarenden per pallet aan boord geschoven. Vooral de zelfgemaakte groentensoep van Ferron en Michel was werkelijk goddelijk.

 En het vissen dan? Dat was prima. Prachtige scharren in flinke hoeveelheden zagen het dek van Wiesje. Het duurde overigens wel minstens 20 minuten voordat de koffievis binnen was maar daarna begon het lekker te lopen. Na de middag bij het eruitgaan van de stroming trok het niet aan en dat was vrijdag wel. Daarom nog even een verkasje gedaan richting de WN2 waar op de Eljosea ook een soort vader-kind dag aan de gang was. Ruud en Elroy vingen nog goed dus er naast gaan liggen. Ook bij ons ging het na een wat trage start prima en wat daar aan de hand was weet ik niet. We lagen nog geen 50 meter bij de Eljosea vandaan en Ruud en Elroy vingen schar, schar, schar en een enkele miniwijting. Bij ons aan boord kwamen de scharren ook maar vooral ook hele mooie wijting. Ferron dacht de wijtingcup te pakken met een hele mooie van bijna 35 cm maar Zara deed het met een half centimetertje nog net iets beter.

 De 2e vader-kind dag kan dus met gouden lettertjes bijgeschreven worden en is zo goed bevallen dat we er meer gaan plannen. Dat zal dan wel volgend voorjaar gaan worden want het gaat nu wel een beetje heel erg koud worden voor die kleintjes.

Geen haaien gezien? Tja hoe moet ik het zeggen? Er waren op een naburige boot 2 enorme hondshaaien aan boord. De ene zal een kilo of 75 a 80 geweest zijn en de andere tikt waarschijnlijk de 90 net aan. Prachtige beesten die weer netjes gemerkt en al losgelaten zijn. Vlissingen; ben voorzichtig als je ze ziet. Niet te dichtbij komen en gewoon door laten lopen.

Grote heren en kleine heren en dame, bedankt allemaal en tot de volgende.

 Hank Perrée
www.wiesje.net

 P.S. Er staan golven in de "tuin".Hank Perrée=== Zondag 13 oktober 2013 ===


Zaterdag 12 oktober 2013.

Afgelopen zaterdag met het MS Zeemeeuw vanuit den Osse op de Grevelingen wezen vissen. 's Morgens was het weer nog guur en winderig, maar na de middag klaarde het op.

Het was de tweede najaarstocht van de concourswestrijden. Iedereen was volop in de verwachting om een mooi maaltje wijting en steenbolk te verschalken. In de ochtend waren de vangsten mager en na drie maal verkast te zijn kwamen we op een stek waar de vangsten best goed waren. Alleen de maatvoering van de wijtingen was beneden de minimummaat van 27 cm. Al bij al een goede visdag met in totaal zo'n kleine 250 vissen. Een opstapper spande de kroon met 23 stuks.

We hopen in november dat de wijtingen wat verder gegroeid zijn en alsnog in de emmer kunnen belanden.

Opmerkelijk was wel dat een enkele visser dacht dat hij zijn onderlijn in de vlaggenmast moest gooien, om daar wat vis te kunnen bemachtigen.

HSV Steeds Groter, Etten-Leur.Toon Suijkerbuijk=== Zondag 13 oktober 2013 ===


Vandaag 13 oktober, een dagje weeste uitwaaien tijdens het vissen op de Oosterschelde met Beatrix II met Ad de Schipper.

Dat uitwaaien was helaas wel letterlijk, want de wind was knoepert hard en in plaats van afnemen (wat de verwachting was) nam hij helaas alleen maar toe. Ook de bakken met regen die uit de hemel vielen, maakte het vandaag taai voor de vissers aan boord.

Ondanks de harde wind en de regen viel de visserij nog niet tegen. Er kwamen behoorlijk wat leuke wijtingen naar boven en ook kleine scharretjes, deden hun best je top te laten tikken. Al met al zijn er zo'n 100 vissen bovengehaald, met als bijzondere vangsten nog een enkel gulletje, en een paar knorhanen. 

Het is nu al weer uitkijken naar de volgende trip, de eerste zondag van november, hopelijk dat de vangsten dan weer wat beter zijn. De vis groeit in elk geval met de week, hopelijk dat het niet gaat vriezen, want dat is meestal funest voor de wijting op de Oosterschelde (die trekt weg naar open zee). Aan het schip, de schipper en de accommodatie zal het in elk geval niet liggen! Namens leden Visclub Zooitje Ongeregeld (Willem).

Visclub Zooitje Ongeregeld (Willem)
=== Zondag 13 oktober 2013 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren de tweede bootwedstrijd van HSV-t Zijpe gevist. Plaats van handelen was de Oosterschelde. We hadden weer de beschikking over de MS Tertius en de MS Helga. Er waren zo'n 40 manen vrouw op komen dagen en dat was weer super. Het weer was ook super. Ik had het niet verwacht. Ik zat op de Helga en had nummer 13. Samen met Ad, Willem, Richard, Dammis en Ferry hadden we het achterdek voor ons zelf. We zijn gaan liggen bij het 'K' bord en daar zijn we niet meer weg gegaan. We hebben heel de dag een visje gevangen. Het was niet wild en ook niet groot (afgezien de schar van 33 cm die Dammis ving) maar we waren bezig en dat is wel is anders geweest. Op de Tertius was het het zelfde laken een pak. Af en toe een visje maar niet heel wild. Soms drie tegelijk soms een half uur niks soms weer is een visje soms elke draai vis. Het was echt wel werken en lijnen wisselen. Toen de vloed er een beetje in kwam s'middags ben ik over geschakeld naar wapperlijnen en daar wist ik ook nog een paar visjes mee te vangen terwijl s'ochtends de verzwaarde onderlijn met ankerlood er aan te pas moest komen. Ik ben de dag geeindigd met 19 vissen en een tweede plaats op de boot net achter Dammis, gefeliciteerd Dammis. Op de andere boot was Casper Kraal iedereen de baas en ook iedereen van onze boot. Gefeliciteerd Casper. Bij de jeugd was William Benard iedereen de baas. Goed gedaan kerel. Twee november vissen we op de Grevelingen de derde wedstrijd. Ons onderkomen is dan de MS Marjoes.

Groeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde.Dennis Zwiers=== Zondag 13 oktober 2013 ===


Beste lezers,

we merken de laatste tijd dat er veel reacties, oproepen en opmerkingen geplaatst worden bij de vangstberichten, maar dit is helaas niet de bedoeling. Wij hebben 2 jaar lang een forum gehad om dit soort zaken te plaatsen, maar bijna niemand maakte hier gebruik van en om die reden hebben we het weer gesloten omdat het weggegooid geld was. Nu merken we dus dat de vangstberichten pagina's als forum wordt gebruikt en verwijderen we dagelijks een aantal berichten. Daar er toen geen behoefte was aan een forum, laten we deze pagina's puur en alleen houden tot een vangsbericht en af en toe een tip geven is zeker mogelijk, maar geen oproepen om informatie.Team Zeevisland=== Zondag 13 oktober 2013 ===


Gisteren met de Wiesje mee geweest vanuit Vlissingen, de ,, vader/kind" visdag samen met mijn dochter Zara, ze had nog nooit gevist, de zee op,rnWe hadden erg mooi weer! En de visvangst was heel leuk, zelf Zara had 14 vissen gevangen mooie grote scharren, en zelfs de grootste wijting van de boot.rnrnHank heeft zich als voortreffelijke Gastheer (schipper) weer over troffen, broodjes worst, soep, snoep voor de kids, enz enz, goeie vistips, en hij doet erg zijn rnbest om het de vissers naar de zin te maken, en vis aan boord te laten komen,rnwat goed gelukt is op korte afstand van de haven,iedere visser had goed gevangen,al met al een aanrader voor voor iedere vader/visser!rnrnHank bedankt het was een topdag!rnrnAdriaanrnirnrnrnAdriaan=== Zaterdag 12 oktober 2013 ===


zaterdag 12/10/2013 gevist vanuut breskens met vismaat markus en nonkel.

leuk dagje gehad ,samen met ons drietjes 71scharen en 10mooie wijtingen waren goed voor de pan ,een 25tal waren te klein en zwemmen weer.

mij hoor je zeker niet klagen . vorige keer was het tongendag met ons drietjes 86 mooie tongen.

over de plaats daar kan ik kort over zijn ik ben pas begonnen met de boot mee te gaan en weet enkel dat daar vis zat,en ons aas was helemaal op (mooi aas van de nonkel)

hoop gauw weer mee te mogen gaan,alvast bedankt markus .wim ruythooren=== Vrijdag 11 oktober 2013 ===


It giet oan ....

 Het moet potverdorie niet veel gekker worden. Krijg ik nota bene net van onze Jerom op mijn falie dat ik nog geen vangstbericht heb gemaakt. Na ja, daar gaat ie dan.

 Afgelopen weekend gevist op vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en dinsdag.

 Vrijdag gooide het weer nog wat wind door het eten dus konden we niet echt heel erg ver weg. Na de Paardenmarkt kwamen we met de zeer gezellige club van Arthur Annotee via een aantal tussenstops bij de Spiros terecht. Het was niet het meer van Galilea maar met wat schar, wijting en een maats gulletje voor Mark was het een erg leuke dag. Ze wilden niet naar huis en we plakten er nog een half uur tegenaan dus dat zal allemaal wel goed geweest zijn. Wel werken voor een viske.

Zaterdag was er met de Spreeuwvissers een zeer duidelijke verbetering te zien. Terwijl René met de Pirate wat dichterbij bleef, Frank met zijn Naud op een verre geheime plek lag, trok Wiesje moederziel alleen een takkeneind weg. Zeer on-Wiesje-afstanden maar ja, wat je ver haalt is lekker. In de buurt van de Akkaertbank hadden de heren de grootste lol. Ze waren namelijk maar met zijn zessen. Er waren matrozen die de laatste keer niet goed genoeg vonden dus die bleven thuis. Ze zullen nu hun schoenen wel opgevreten hebben want de "Spreeuwers" haalden een bijzonder aantrekkelijke hoeveelheid schar naar boven. Wél 1 uur en drie kwartier varen maar het was dan ook zeer de moeite waard. Kijk maar eens naar de prachtige scharren van Marc en Rudy.

Op zondag met angst en beven een deja-vu met de horde van Dover. De Vierinnekilo's hebben op een bijna zomerdag het dek van Wiesje onveilig gemaakt. Waarbij sommige opvarenden het liggen in het zonnetje prevaleerden boven fanatieke visserij gingen Stevie en Flip voor goud. En dat ging de heren niet verkeerd af. Vooral aan de zijde van de van Heulen's werd elke beet luidkeels aangekondigd en "Ohh, weeral een skone schar" werd zo vaak geschreeuwd dat ik er maar niet meer van opkeek. Net als bij de Spreeuwvissers vonden ook de Vierinnekilo's het goed dat ik een hengeltje uitgooide. Lekker ouderwets scharren trekken. Zalig.

Maandag was het zo mogelijk nog mooier weer en met een hele bubs opstappers weer naar bovengenoemde "triple A locatie". Ietskes minder als op zondag maar vooral Arian en Arjan wisten voorop heul veul schar te vangen. Daar zou ik de heren op het panoramadek te kort mee doen want die wisten ook een hele zwik vis boven te trekken. Onder de bezielende leiding van Janus (volgens eigen zeggen de god van de Wind) en onderwijl de meesterlijke soep van Jan verorberend visten de heren lustig door. Alles tevree??? Nou, ik vraag me af of Carl zo blij met me was want zijn hengel en mijn hengel (ja, ja, alweer) vonden elkaar onder water moeiteloos. 82 knopen later waren we nog steeds vrienden maar het moet gezegd; je moet het wel heel bont maken wil je Carl boos krijgen.

 De afsluitende dinsdag verliep volgens hetzelfde scenario. Man, man, man, wat zit er daar een boel vis. Vooral Pierre en Michel bleven maar doubletten en tripletten vangen. De broertjes Sijp stonden net als Paul's zoon Roald hun mannetje. Zo ook Jan en Charel. Speciaal compliment voor de divisie Monnickendam. Teun, Wim en Henk die elk jaar een keertje komen zijn samen ruim 220 jaar oud maar kregen ook hun koelbox goed gevuld.

Alleen maar leuke dingen? Nee, niet echt. Veel van jullie kennen hem als de railingmepper als hij weer een schar een dreun op de hersens geeft. Ook wil hij altijd weten hoe ver het nog varen is en hoe diep het is. Wil nooit naar huis ook al hebben we er al een uur extra bijgeplakt. De zeer plezierige aanwezigheid van Marten zorgt ervoor dat we dit vangstbericht alleen maar af kunnen sluiten met hem enorm veel sterkte toe te wensen de komende tijd. Vriend, zie dat je er weer bovenop komt. Al moeten we je met brancard en al oplaaien. Vissen zal je.

 Heren, bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

 Hank Perrée
www.wiesje.net Hank Perrée=== Dinsdag 08 oktober 2013 ===


as vrijdag hebben we nog een paar plaatsen vrij voor anker vissen op de westerschelde er wordt leuk gevangen[zie elders op de ze site] heeft u zin om mee te gaan ?

voor inlichtingen rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567.rene de back=== Dinsdag 08 oktober 2013 ===


Afgelopen zondag nog even het Slijkgat uit geweest. Eerst even op de plaats geweest waar we twee weken geleden al 30 maartse schar hebben gevangen. Dit in 3 uurtjes met zijn drieen, hengeltje de man ( ik, broer en kleine neefje). Dit was voor de hinder plaat op 5 meter. Helaas geen stootje. Maar doorgevaren tussen de scheidingsboei en het lichteiland, op 12 meter nog 20 maatje scharren kunnen vangen en erg veel kleine wijting. Ik had hier bezoek van een tweetal beroepsvissers ( zeehonden), die wel raad wisten met de wijtinkjes. De schar zit er dus al wel maar het verschilt een beetje van dag tot dag, een beetje zoeken op dit moment. Groet, Bert / D1664

Bert Douwma=== Dinsdag 08 oktober 2013 ===


Zaterdag  5 oktober.

Eindelijk weer eens de zee op na 5 weken.Met twee boten richting de OSB en oude stek van mij , waar ik  in geen 10 jaar meer bent geweest, waar ik toen veel variatie vis ving. Tegen Ronald en Ronald geegd die voor de eerste keer mee gingen deze kant op, zoek maar plekje hier in de buurt, maar wij gaan tegen de branding vissen. Zei kozen voor een plaats over de bank op wat dieper water wat later bleek aan einde van de dag totaal geen verkeerde keuze.Bij ons liep het niet , wel hadden we mooie vissen grote botten , wijting tot wel 36 cm toe en enkele mooie scharren, toen verkaast naar iets zuidelijk van de MD1 , daar was het zeker niet beter op enkele scharren, om11.30 verkast richting ZBJ , naast Dre Vriends geankerd daar  2 gladde haaien gevangen 74 en 63 cm, mooie tongen mooie wijtingen en scharren.

Om 13.30 verkast aar wrakje Meerkerk en zo met het keren van het tij 3 gullen in een half uur waarvan 1 aan de maat.Onze vriende Johan en Ronald hdden bijna 10 kg schar allemaal rond de 30+ , die hadden een gewldige visserij gehad , zelagen daar op 14 meter.

 

Harry Wolst

Delta 1496 / AF15

Harry
=== Dinsdag 08 oktober 2013 ===


Hallo;hier nog een verlaat vangstbericht van vorige week zaterdag.Wij(visclub de Knorhaan)hebben ons geluk beproefd op de Noordzee met het schip Neeltje Jans van Piet.s Morgens om 7:30 uur lagen we in de sluis waarna koers werd gezet naar de visgronden om de schar en de wijting te belagen.Er was een wedstrijd aan verbonden dus visten we allemaal met 1 hengel.Toen het schip voor anker ging werden de lijntjes ingeworpen en Ik moet zeggen het was eigenlijk gelijk raak.Mooie scharren en veel kleine wijting werd er gevangen.Dit ging eigenlijk zo de hele dag door met als resultaat dat de winnaar meer dan 6 kilo schar boven wist te halen.Ook zijn er deze dag nog 2 haaitjes en een mooie zeebaars gevangen.Dus een dagje voor herhaling vatbaar met onze grote dank aan de Piet waarmee men altijd wel zijn visje vangt.Volgende maand zijn we er weer en hopelijk zijn dan de wijtingen van een mooi formaat.Ik houd jullie zeker op de hoogte.

Het bestuur van de Knorhaan Raymakers Luc=== Maandag 07 oktober 2013 ===


Op&Top gevarieerde visserij

Afgelopen week weer een paar dagen er op uit getrokken met de PirateII. De omstandigheden waren prima met wel wat mist in de ochtend maar wanneer deze was verdwenen heerlijk genieten in het zonnetje. Ook de visserij kunnen we zeer positief over zijn met schar en wijting die zich steeds meer aandient maar ook de zomergasten zijn nog niet verdwenen. De wijtingen zijn talrijk aanwezig maar over het algemeen te klein om mee te nemen dus laten we hopen dat dit het begin van een goed seizoen wordt voor deze soort. De scharren daar in tegen zijn zeer mooi van formaat( gemiddeld 28cm) en worden al goed gevangen. Ook werden we aangenaam verrast door diverse haaitjes,makrelen en ook de tongen zitten er nog. De Westerschelde is altijd al een mooi gevarieerd visgebied geweest en dat geven de gevangen soorten nogmaals aan.

Aller eerst wist onze collega Wiesje al een vangstmelding te geven van een heuse Tope. Nu ook op de PirateII hebben wij er eentje aan boord weten te vangen van 56cm!!! Naast  de bekende soorten van gladde- en hondshaaitjes wordt de Westerschelde ook steeds geliefder bij deze zomergasten. (Binnenkort een verslag te lezen in het blad Zeehengelsport)

                                                

Met de dalende temperaturen zullen deze binnenkort wel weg trekken en meer plaats maken voor de vaste winterklanten welke nu al redelijk aanwezig zijn.

                                                                  

Als deze lijn zo door zet beloofd het een mooi najaar te worden en bent U van harte welkom om hiervan te komen genieten aan boord van de PirateII

Mvg PirateII crewJeroen=== Maandag 07 oktober 2013 ===


Afgelopen zondag eindelijk weer eens een keer met de boot weg geweest, normaal is mijn vader mijn vaste vismaat maar die had een feestje zaterdagavond en zag het niet zitten om zondag weer een hele dag op zee te zitten. Van de week maar eens naar Mark gebeld of die geen zin had en dat had hij zeker. Het weer was super en de zee zo vlak als een biljartlaken, na aankomst bij de maasvlakte kwamen we een bekende van de deltavissers tegen die net ging verkassen. De vangerij was kort tegen de tonnen voornamelijk kleine wijting en wat verder naar buiten lag een andere boot waar kontakt mee was geweest en daar was al wat meer schar te vangen. Tot de middag hebben we hier gelegen en vingen we afwisselend wat te kleine wijting en af en regelmatig schar al waren die ook nog veel onder de 20 cm.

Na de middag op de gok nog twee mijl verder naar buiten gegaan en daar was het al een stuk beter, de eerste twee worpen leverde gelijk vijf maatse scharren. Zowaar kwam er ook nog een wijting van 27 cm aan boord en zaten er al wat meer tussen van 23 a 24 cm, als deze wijtingen onder de kust blijven en nog wat willen groeien hebben we deze winter weer eens kans om maatse wijting te vangen. De vis is in aantocht maar zit nog niet vlak onder de kant.

Veel visplezierRene en Mark Delta 1098=== Zondag 06 oktober 2013 ===


Zeevislanders,

vandaag de 4e EFSA wedstrijd onder optimale omstandigheden.

om 07.30 vertrokken op een spiegelgladde zee , met een fantastische zonsopkomst, vooraf overleg gehad met de schipper en te kiezen voor een maximale diepte onder de kiel.

uitkomst we gaan voor de Indusboei iets daarboven op een diepte tussen 20 en 25 meter, dat is ondanks de 750 paarden v/d TRip Senior toch een dik uur stomen, eenmaal aan anker met een prachtifg uitzicht op de Maasvlakte .

Rond negen uur gaan er 25 onderlijnen te water stond de eerste periode op plek 5 iets voor midscheeps  stuurboord , daar ben ik toch denk ik met te te kleine haken begonnen, 2 draaien met mini Wijtingen en op een grotere haakmaat overgeschakeld, hierna 2* "full house" met maatse schar.

De 2e periode op het achterdek met slechts 2 man, was een drama, wel genoeg vis, daar lag het niet niet aan , allemaal ondermaatse Wijting met 3 tegelijk, dus dat schiet niet op.

De derde periode, op plek 21 dat liep beter. 2* FULL HOUSE met maatse schar, 2 oversized botten , dus geeindigd met 32 maatse vissen, wel geen winnaarsplaats, maar we doen leuk mee.  

Toch nog een beetje sleutelen aan de ultieme details v/d onderlijnen, het geheim zit toch in de details.

Positief detail is dat we weer Wijting hebben gezien  weliswaar bijna 100% ondermaats , maar de afgelopen winter was dat er helemaal niet.

De volgende EFSA sessie is op 10 november dus wordt vervolgd.

groets en tight lines voor iedereen.

Kees Graaf

Zondag 10 november als het doorgaat  next session !!Kees Graaf=== Zondag 06 oktober 2013 ===


zaterdag 5 okt was t weer zover ons jaarlijkse tripje met eendracht2 t weer was perfect dus kan de dag al niet meer kapot de visvangst niet te geloven met 16 man rond de 500 vis   steenbollekes wijting en wat platvis er waren maar een paar maatse bij maar dat mag de pret niet drukken al met al een geslaagde dag met dank aan henk en catrien die zorgde voor een goede ambiance drank en eten ps wist niet dat henk zo goed kon zingen hihihihihihihih. dus eendracht2 tot volgend jaar xxxxt cafeetje=== Zondag 06 oktober 2013 ===


kort verslag van de happy-fisherman

5 oktober zijn we om 5.45 vertrokken iedereen was lekker op tijd ondanks dat ze van ver kwamen

we hebben verschillende wrakken aangedaan en er was overal een visje gevangen  en het weer was super

voor aankomende week geven ze nog steeds rustig herfst weer op dus als je nog zin heb we hebben nog plaats

voor donderdag vrijdag en zondag

met vriendelijke groet

team happy-fishermanpia=== Zaterdag 05 oktober 2013 ===


Vandaag met de Hofstee gevist met de Eendracht vanuit Bruinisse. Ontvangs was prima en alles was goed verzorgd geen enkele klacht daarover. We zijn naar de zeelandbrug gevaren en lagen daar om 9 uur en zijn daar gebleven tot ruim na 15.00 toen we weer terug naar de thuishaven vertrokken. De schipper heeft een paar keer gevraagd of we soms wilden verkassen maar we hadden geen klachten de vangst was goed. Het waren wel allemaal kleine vangsten vandaag aan steenbol, wat platvis en 2 wijtingen van net >30 cm. Gemiddeld hebben we allemaal wel rond de 20 stuks gevangen en de kampioen van de dag had aan 1 blaadje niet genoeg! Ook was er een verliezer waar de vis echt niet wilde bijten wat hij ook geprobeerd heeft , vandaag zat hij er bij voor spek en bonen.

Het was een perfecte dag geen wind en geen regen gezien en de hele dag in een trui op het dek gezeten. Doordat iedereeen volop gevangen heeft is iedereen wel benieuwd wat dit betekend voor de eindstand want en waren veel punten te verdienen. Helaas doordat de vis erg klein was is er niet veel vis mee naar huis genomen maar voor de sportvissers onder ons was het belangrijk eens goed te vangen voor de beker/vaas die te verdienen is samen met de eeuwige roem die je natuurlijk als kampioen krijgt van de leden. De volgende keer gaan we weer in dezelfde omgeving vissen maar vertrekken we vanuit Zierikzee.

PeterPeter=== Woensdag 02 oktober 2013 ===


Wij zijn de laatste weken nog 2 x naar de wrakken geweest en een aantal malen richting de Steenbanken om te ankervissen op de Noordzee.

 
Over het ankervissen kunnen wij alleen maar heel positief zijn!
Per dag worden de vangsten beter en het lijkt wel de scharren groter!
De wijting is nog aan de kleine kant, maar worden per week ook groter.
Zodra vanaf komend weekend het weer verbeterd verwacht ik gewoon volle bak mooie maatse scharren te kunnen vangen.
Water temperatuur is met deze koude nachten ook precies goed inmiddels!
 
Het wrakvissen is wisselend. 1 dag goede vangst gehad en de laatste dag wat minder al was het alleen maar omdat we ineens windkracht 5 NO voor de kiezen kregen.
Het mooie nieuws van deze dag: Wat een geweldige boot is De Zeearend toch. Net uit het water geweest voor zijn jaarlijkse onderhoud vaart hij weer als een zonnetje! En die golven vielen tegen, soms wel 1,5 meter (3 meter top tot teen), maar ook die nam hij alsof het de gewoonste zaak was.
Gelukkig wel dat dit ons pas overkwam bij het laatste wrakje, dus vissen ging niet meer met die golven, maar dat was minder erg omdat de dag er toch al zo goed als op zat, dus op het gemakje over de wilde baren naar huis gestoomd om ons uiteindelijk aan de steiger te laten rusten.
Spannend dagje, geen dag die ik zo gepland had, maar soms overkomt het je en dan is het toch een heerlijk gevoel dat de boot zonder tegen te sputteren zijn werk doet. 
 
Op naar de volgende visdag!

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John Luchies=== Woensdag 02 oktober 2013 ===


Fijn weekend met gelukkig een stijgende lijn.

Wordt me potverdorie het gras voor de voeten weggemaaid. Nota bene door een deckhand die het verslag van de vader-kidsdag maakte. Nou ja, hij heeft er een puik stukje werk van gemaakt en het was dan ook erg leuk om met die brakken de zee op te gaan. Zie voor het uitgebreide verslag elders op de site.  Op zaterdag 12 oktober doen we nog een herhaling voor de kinderen en daar is nog plek voor 2 vaders die hun kind (zoon of dochter) eens een dagje zeevissen mee willen laten maken.

De vrijdagavond was een heel mooi avondje. Niet zo zeer wat de vis betreft want er kwamen met 6 man een stuk of 12 tongen boven. Op een ienieminie van Andrew na waren het gelukkig allemaal zeer fatsoenlijke tongen.  We werden verder “gepest” door wat scharren en wijtinkjes. Nee het was vooral het plezierige gezelschap van Rob zijn ploeg wat er een kostelijk avondje van maakte. Samen met het mooie weer was het gewoon erg leuk.

Zaterdag de volleyballers onder leiding van Dirk. Een illuster gezelschap die met het oog op de wind meegenomen werden naar Westkapelle. Daar kon je prima liggen in de luwte en dat hadden ook de Big Marlin en de Nautilus bedacht. Zo lagen we daar keurig op een rijtje. Nou ja, keurig?? Er was een piepklein onderonsje met Traffic Centre Steenbank  over het exacte verloop van de boeienlijn. Lagen we nou net wel of net niet in de vaargeul. Zij zijn de baas en hebben betere apparatuur dus het anker toch maar ietsjes ingetrokken en een stukje verkast.

Dat ging daar helemaal niet verkeerd bij Westkapelle met die Volleyballers. Forse schar, wat bot en een stuk of 7 leuke tongen kwamen boven. (Gelukkig ook een voor de “leader of the gang…”) Verder beloofd het een goed wijtingjaar te worden. De kleintjes zijn in grote aantallen als voorhoede gearriveerd en zo nu en dan zit er al een mooie tussendoor.

Kortom, de vlag kan nog niet helemaal uit maar halfstok hangt ie ook niet meer. Verderop is de visserij al puik dus mensen die er niet tegenop zien om een uur of 2 in de bus te zitten zijn van harte welkom aanstaande maandag en/of dinsdag. Is het weer goed genoeg dan trekt Wiesje haar zevenmijlslaarzen aan en gaat verderop. Is het weer iets minder dan komt er ook dichterbij een aardig visje binnenboord. Enne…… het is elke dag beter aan het worden.

Op duistere wijze weinig foto’s gemaakt dus de mooiste van twee brakken heb ik erbij gedaan. Al zeg ik het zelf, gewoon genieten van die koppies. Zijn blij met alles wat binnenboord komt. Of het nou een wijting van 21 cm of een maatse schar is.

 

Heren en vooral de kinderen ; bedankt allemaal en tot de volgende.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perrée=== Woensdag 02 oktober 2013 ===


beste vissers

volgende week weinig wind dus zijn we weer van plan om iets verder op zee een gala van vissoorten te gaan vangen met de nautilus intresse kijk even op onze agenda.de soorten die er te vangen zijn kun je in de verslagen van vorige week lezen.frank=== Dinsdag 01 oktober 2013 ===


as zondag ziet het weer er perfect uit met weinig wind. we hebben nog plaatsen vrij op the pirate 2.
we gaan ankervissen. zin om mee te gaan? voor inlichtingen rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567rene de back=== Dinsdag 01 oktober 2013 ===


Wiesje en de Vader & Kids visdag.

 De Westerschelde prinses is regelmatig in de weer met evenementen. Dat vindt ze leuk en dat geldt evenzeer voor haar schipper. Hadden we al een ploeg van Arduin, een Marathon, de ZeeuwschVislogdag en zo nog het een en ander, gisteren stond de dag in het teken van Vaders en Kids. En reken maar dat dat een blijvertje is ...

 We begrepen dat het merendeel van de kids bijzonder vroeg wakker was, ergens rond vier, vijf uur in de morgen was de rust al behoorlijk verstoord. Overigens gold dat ook voor sommige vaders, maar dat verder terzijde. Ze hadden er gewoon allemaal enorm veel zin in!

 Een plan de campagne was de avond van tevoor al in elkaar gedraaid, want er zou een straf oostenwindje staan deze dag. Dat oostenwindje was er in inderdaad, maar zo straf als in de verwachting stond ... niet helemaal. Nu was dat verder helemaal niet erg, beter zo dan andersom. De plaats van handeling werd Westkapelle. Je ligt er heerlijk luw, het water is er diep met tal van vissige randjes en taluudjes, en Hank had er de dag tevoor best aardig vis gevangen. En, leuk voor het gezelschap, het was drie kwartier varen en zo zie je Walcheren eens vanaf de andere kant.

 Zo gauw we gearriveerd waren gingen de eerste onderlijnen al het zilte nat in, ook al was het nog even pierewaaien in afwachting van het afgaande tij. Maar, heel erg lang duurde het niet of het eerste visje kwam er aan ... een paar mooie scharren, en wijting. Niet echt groot, maar voor de zes kids was het een belevenis en dan telt voor een dag als vandaag alleen de kwantiteit. De kwaliteit kwam eigenlijk gewoon wat later ...

Het zonnetje scheen, de vis deed het, het windje viel mee, er was taksi, chocomel, sinas, een immense bus met snoep, koek, broodje gehaktbal, soep, dit kon sowieso al niet meer stuk.

 De vis liet het er na een uurtje of anderhalf bij zitten, en dat was aanleiding iets minder diep water op te zoeken. Zo gezegd, zo gedaan, en jawel .. een paar wel heel fraaie scharren afgewisseld met exemplaren die nog wat moesten groeien, best wel wat bot, een tongetje en een dikke wijting .. Het waren niet alleen de kids die vis vingen. De vaders stonden net zo goed hun mannetje, en verleenden tussen de bedrijven door allerhande hand en spandiensten aan het kroost.

 Voor het laatste uurtje iets opgeschoven naar een randje op iets meer diepte. De wijting in meeneem formaat was er wat talrijker, en zoals dat te verwachten valt op diepere putjes, steenbolk.

 Tegen vieren was duidelijk te zien dat de jeugd langzaam maar zeker 'op' was. Iets met batterijen en accuus. En dus anker op, en na een veilige vaart tegen vijven weer met z'n allen heelhuids op de kant. De kids kregen een vispresentje mee en natuurlijk het emmertje met de buit van de dag, ze hadden het dubbel en dwars verdiend!

 En dus; Quillermo en Jerimo, Christ en Maurice, Jelle en Lars, Jermaine, Ruud en Mike, Ab en Wessel; Bedankt! Wij hebben genoten!

De hele fotoserie: Vader & Kids Visdag 29 September 2013, op het Facebook van Wiesje. www.wiesje.net 

 Greetz, Johnno
de ITJohnno