Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van oktober 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Vrijdag 31 oktober 2014 ===


Medevissers,

Vandaag vrijdag 31 oktober een dagje heerlijk gevist in Zoutelande. Een uur voor laag ingegooid met een temperatuurtje van een graad of 18 en een zomers zonnetje.

Eerste uur geen topje zien bewegen. Bij opkomend tij begon het te lopen. De vangst : 4 mooie scharren, 4 wijtingen, 1 steenbolk, 1 krab en 1 zeebaarsje.

Gevist tot 16.30 u. Goed geamuseerd.

Leo. Leo Van t'Steen=== Vrijdag 31 oktober 2014 ===


Vandaag wezen vissen te Zoutelande.. Regelmatig kwam er wat vis boven vooral kleine wijting en een enkele schar...Chris=== Vrijdag 31 oktober 2014 ===


SCHAR sezoen gestart.

Gisteren vanuit Olen richting Banjaard getrokken.

Aas onderweg oppikken bij Kees van Fixet s'Gravenpolder.Nog eens een klapke doen;en dan weet je weer 

hoe de afgelopen maand de visserij rond de stranden waren.Zaalig is dat.

Je hoopt dan ook eens op een haaike.

Van 14u tot 16u gevist.Top.Zo zou visserij steeds moeten zijn.

Vissers nu moet je gaan.Alle veel succesJan uit Olen=== Vrijdag 31 oktober 2014 ===


Hoi Zeevislanders,

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: HET IS BEGONNEN!!! Op de Walcherse stranden in de avonduren op dieper water een wijtingenfestijn en op ondieper water een waar scharrenbal!!! Dus .... Mooi weer dit weekend en dan dit bericht ... Indien je van vissen en vangen houdt ...... Nu!!!

Afgelopen week eerst naar de BD-store in Middelburg geweest om materiaal aan te vullen en vernieuwen en vangsten beetje te bespreken. Ja, schar zat er wel maar wellicht nog niet DE aantallen. Proberen dan maar op verschillende plekken. Woensdagavond in de gietende regen eerst het diepere water bij Zoutelande gedaan; vangst 42 (!!!) wijtingen en 2 scharren (krijgen volgens mij geen eens een kans met die jagers). Kortom: Een wijtingenplaag!! Een plaag omdat ze nog te klein zijn ... Ik kon er maar 9 boven de 27 cm noteren en daardoor kibbelingwaardig ;-). Wel m'n bezigheid gehad in die 3,5 uur. Maar op één of andere manier .... Nee, moet ergens nog beter zijn.

Donderdagavond dan maar naar iets ondieper water; vaste lezers/vissers weten in mijn geval dan wel waar ..... LW ca. 00.15 uur; gestart om 21.50 uur; gestopt om 01.30 uur. In één woord: WAANZIN!!! In het begin af en toe een visje maar vanaf 22.45 uur ging het werkelijk los; prachtige scharren (met natuurlijk hier en daar een kleinere voor terug) maar vrijwel alleen maar tripletten alleen vanaf 01.00 uur soms een doublet of een enkeltje. Dit was één van die avonden!! Stond de teller om 22.45 uur nog op 6; om 01.30 op 61!!!!! 55x raak in ruim 2,5 uur; ongekend! Meegegaan zijn 47 prachtige scharren. Alles onder 25 cm (8) laten gaan en wijtingen (6) ook gelaten voor wat ze waren. Om 01.30 uur gestopt; niet omdat vangsten ophielden maar simpelweg omdat mijn armen te vermoeid raakten en het gewicht van de gevangen vis ook nog mee moest en dat was niet weinig. Laatste trek ook nog een doubletje ter afsluiting. Later thuis bleek dat de vangst geen eens in 1 emmer paste (zie foto's) en keukenaanrecht een compleet nieuwe vloerbedekking kreeg. 

Kortom: Ze zijn er en in DE aantallen!! Dus gogogogo!! En wellicht kun je nog iets combineren: Aanstaande zondag organiseert de BD-store samen met de plaatselijke visvereniging een gezelligheidswedstrijd; altijd goed om veel te weten te komen over hoe en waar te vissen in Walcheren, maar ook gewoon gezellie! En die gasten weten veel omdat het zelf ook vissers zijn. Meer info over deze "wedstrijd" terug te vinden op hun facebookpagina: www.facebook.com/bdstoreCOM.

Nou, neem het ervan en vang ze allemaal!!! 

   De Middelburger=== Vrijdag 31 oktober 2014 ===


Noordpier maar s proberen Woensdagavond.

1 mini steenbolk vond de ouwe vieze dooie zager te lekker om te laten.

gr. Vvasily=== Vrijdag 31 oktober 2014 ===


Eindelijk weer een keer een beetje vangst aan de noordpie van ijmuiden, ondanks die sukkel, ijmuiden24, met zijn netten.gevist vanaf 1500 tot ongeveer 2100. 1 grote bot van 40 cm!! Daarna alleen maar w

ijting, stuk of...25 waaronder ook 2 grote van 30 cm.Ik zat net naast de bocht en er werd echt flink gevangen om mij heen  v

vangze ,Rene,HoofdorpRene=== Vrijdag 31 oktober 2014 ===


Woensdagavond gevist in Wenduine vanaf het strand , begonnen 3 uur voor laag tot 3 uur na laag water . 30 maatste wijtingen mee naar huis en zeker 20 wijtingen die terug zwemmen wegens veel te klein , verder nog 6 scharren en 1 tong . Ook nog 5 kleine gulletjes die terug zwemmen , kortom constant vis op de haken , maar veel klein spul . Gevist met twee en drie haaks geclipte onderlijnen met haken nr 1 .

Veel visplezier .

 

 

 Kris B=== Donderdag 30 oktober 2014 ===


Beste medevissers,

Deze keer 2 vangstberichten ineens, te beginnen met een vissessie in Nieuwpoort. Nacht van zondag op maandag gevist van 22.30 tot 04.00 op het staketsel aldaar. Gedacht was om van laag naar hoog te vissen, leek zo de beste periode, dacht ik... Toen ik een uur na lw aankwam stonde er een man of 12 te vissen. Tijdens het optuigen van mn materiaal zag ik zo in een kwartier tijd een 30tal grote scharren vangen. Dat beloofde dus wat, en ik ving inderdaad ook mn schar, maar hoe hoger het water werd hoe meer de wijting het overnam en de schar het liet afweten. Moesten het nog mooie wijtingen geweest zijn zou er niks ergs aan geweest zijn maar helaas was de meeste wijting zo rond de 25 cm. Uiteindelijk van de 30tal wijtingen die ik gevangen heb ik er 12 meegenomen van de maat, maar er was geen enkele tussen van 30+ cm. Van schar had ik er 15 gevangen en 11 mee naar huis. Tussendoor ving ik ook nog 3 botten waarvan grootste 39 cm was en een mooie tong van 400 gr. Al bij al goed gevangen maar blijkt zo terug dat het in Nieuwpoort absoluut niet te doen is met het opkomen van het water, toch niet wat schar betreft. Was een zalige avond, windstil weer en lekkere temperatuur voor eind oktober. Stond een gierende stroom met hw, bijna niet visbaar op de kop maar truc kan zijn als je ingesmeten hebt je gewoon véél lijn moet bijgeven, zodat de lijn het lood platdrukt op de bodem, je ankert zo veel beter. Gevist met korte en lange zijlijntjes, maar korte waren wel beter, best zo rond de 20 cm lang.

2de visbeurt was in Raversijde gisteren woensdag. Was tamelijk onverwacht maar had nog wat geelstaarten over van zondagavond en waren al wat te ver om nog in te vriezen. Ook had ik voor de zekerheid nog een tiental diepvries geelstaarten mee. Begonnen om 21.15 en gevist tot 01.00 ongeveer, lw om 23.15. Vanaf het begin tot het einde veel vis gevangen, vooral wijting maar hier was het wederom veel ondermaatse vis, heb 16 maatse wijting gevangen en ongeveer dubbel zoveel ondermaatse. Zaten wel al mooiere exemplaren tussen. Ook ving ik nog een tiental gulletjes was niet verkeerd was, zaten er een 5tal bij van rond de 40 cm, 1 gulletje van 43 cm mee naar huis, rest van de gul terug. Platvis liet het afweten deze avond, ving 1 schar. Geloof dat ze geen kans hadden om te bijten, wijting en gul waren te snel af, als je ingegooid had stond je hengel binnen de 2 minuten te daveren van de aanbeten. Heel veel triples gevangen, zie foto. Het zweet heeft hele avond om mn rug gestaan, begon heel sterk op werken te lijken!! Vis zat helemaal niet ver, een worp van 50 meter was ruim voldoende vanaf het hoofd van de breker, vanaf het strand was het zeker evengoed vissen. 's Nachts is het wel beter dan overdag om te vissen in Raversijde, wijting komt beter binnen werpbereik, in Nieuwpoort doet dat er niet zo toe.

Goede vangsten gewenst!Benjamin Vansteeger=== Donderdag 30 oktober 2014 ===


Gevist met jojo paternoster en pieren op de zuidpier in ijmuiden,afgaand water Vijf mooie gullen mee naar huis genomen

Gevist aan de buitenkant ongeveer twee honderd meter voor de kop van de pier.

Gr. En goede vangst CeesCees van der Meer=== Donderdag 30 oktober 2014 ===


Gisteren een dagje op het havenhoofd in scheveningen gestaan,was er om een uur of half 9 en stond helemaal in mijn uppie.

Gelijk doorgelopen naar de kop ,gevist met tappen en pieren en maar 2 draaien gehad zonder vis.

Uiteindelijk een stuk of 20 grote botten ,12 scharren een paar bolken en een ondermaats tongetje.

Rond een uur of 2 was het aas op en was het weer een topdag ,een keer een haal van 3 dertig plus botten en het is toch wel kicken als dat boven komt.

Hopen dat de visserij nog een tijdje zo goed blijft.

Gr. Mischamischa=== Donderdag 30 oktober 2014 ===


Vandaag van 10.00 tot 14.30 uur gevist bij Den Banjaard. Resultaat: 9 scharren, 2 botten, 3 zeebaarsjes.

Henk MangnusHenk Mangnus=== Donderdag 30 oktober 2014 ===


Dinsdagavond strand Bloendaal met afgaand water, 1 maal beet: mooie zeebaars. Dit al vrij snel..rest van de avond alleen windgevangen. Geen 'leven'meer gezien. Paternoster met lange wapperlijnen.

Gisteravond sluizen gebied in Ijmuiden in 1,5 uur 5 zeer mooie baarzen van boven de 50 cm.Dat maakte weer veel goed. Simpele dobber, 1 meter onderlijn, zager. 

Vanavond sluip ik er maar weer rond...Je moet wat!Ger Kropman=== Donderdag 30 oktober 2014 ===


Woensdag noordzeekanaal ijmuiden vlakbij de sluizen.  Een rode poon, paar wijting,  bolk en 2 flinke tongen. Heerlijk dagje matko=== Woensdag 29 oktober 2014 ===


Hoi Hoi

Vandaag zoals gisteren gezegd weer naar het Vlissingse getogen om nogmaals een paar scharren te proberen te verleiden wat aardig lukte voor mij.Aangekomen om 9uur in de regen en een redelijke bries uit het zuid westen,na ongeveer 2 uurtjes stopte het met regenen en viel de wind bijna weg wat het wel wat confortabeler maakte affin dan de vangst Swa 12 baarsjes en 4 schar(retjes) Leo 9 mooie scharren 1 wijting 1 baarsje 2meun gevist van 9.15 tot 13.45Leo uit Putte=== Woensdag 29 oktober 2014 ===


Omdat ik te horen had gekregen dat ik dinsdag met m'n probleembeen weer voor onbepaalde tijd het gips in zou moeten, op maandag nog even en paar uurtjes naar de zelfde stek als donderdag getogen, nu met zagers en pieren in de bak en dezelfde tactiek. 1 hengel met wapperlijntjes, de andere met een jojo zodat tong en gul zich konden vergrijpen aan al dat lekkers. De loodjes geparkeerd o zo'n 15 meter water, peuk in het hoofd en genieten van het schitterende weer.

Wederom niet veel aanbeten maar alles wat beet was mooi maats. Inderdaad tong en gul, een bot en wat bolken. toen het donker werd nog iemands gebroken lijn opgedraaid met daaraan een grote paling en een bot die "innig verstrengeld" zaten. geprobeerd de boel te ontwarren en de nog levende vissen terug te zetten. Toen het tijd was om op te ruimen plots een dikke dreun op de tournament, precies de hengel met de tongonderlijn en jawel, na 5 minuten bleek een haakje 6 toch te klein om in een gullenbek te blijven zitten. Al met al nog en lekker middagje / avondje gehad, nu hopen dat het weer zo blijft en mn vismaten me een lift willen geven.

tot gauw (hoop ik )

Ron !De krabman=== Woensdag 29 oktober 2014 ===


Gisteravond ben ik naar raversijde getrokken om eens op de golfbreker te vissen,drie uur voor laag tij tot een uur opkomend, resultaat 26 scharren waarvan 20 mooie dikke,en vier wijtinkjes van amper 15 cm,die zwemmen terug in zee.heb een mooie visavond gehad met vele mooie tikken op de hengels

Ratje patatjeratje patatje=== Woensdag 29 oktober 2014 ===


Zondag gevist bij de yangtzehaven, vangsten waren wijting, gul en zeebaars. Gevist met een spinhengel, twee haken en 50 gram lood met op de haken zagers en pieren. 

Veel vis plezier!zeebaars hunter=== Woensdag 29 oktober 2014 ===


gisteren 27-10-2014rnGevist in een groot zwin bij Kijkduin 4uur voor laag begonnen en bij laag naar huis (BRRRRR. Koud)

gevist met de spinhengel 4 kleine zeebaarsjes en 3 dikke botten.

Veel visplezier,

BramBram Uljee=== Dinsdag 28 oktober 2014 ===


goede avond allemaal.

vandaag gaan vissen breskens links van ge drote golfbreker aan het 1e paalhoofd,begonnen om 8.30u

lw. om 10.45u en gevist tot 13.45u en de vangst nul komma nul verderop stonden er ook 2 kollega's

vissers en ook niets,om de vijf a' tien minuten lege haken, heb ook 2 zeehonden zien zwemmen, dan

weet ge het wel,heb vandaag mijn aas opgevist van zondag ,dus dat hebben we ook weeral gehad.

vang ze

william.EECKHAUT WILLIAM=== Dinsdag 28 oktober 2014 ===


Gisteren (maandag 27 oktober) weer eens gaan vissen in de Nieuwe Waterweg. Prachtig aas en goede tips voor de betere stekken gehaald bij Rinus van Eagle hengelsport. Het weer was fantastisch en de zin was er ook sinds tijden weer eens. Vorige week met Sidney bij Scheveningen gevist maar dat viel erg tegen. Bij aankomst stonden de gezichten van de meeste vissers sober.

Er werd nog niet denderend gevangen. Ik had m'n hengels er 2 uur voor HW inliggen en al snel had ik m'n eerste aanbeet. Een mooie bot. Al gauw ving ik wat steenbolken en na een uurtje kwam de eerste mooie gul en tong boven. Beide ruim de maat. Ik heb tot 20:00 gezeten en de vangst was prima. Drie maatse gullen twee mooie tongen en veel bot en steenbolken....

Heerlijke vismiddag/avondje dus.... Vangze allemaal en Sidney; de volgende keer weer mee, he?Paul de Groot=== Dinsdag 28 oktober 2014 ===


Deze ochtend gevist in Middelkerke van 8u tot 11u15. Laag water rond 10u10.

De vangst: 5 scharren + 5 botten. Gevist met zagers en diepvries tappen.Fizzle=== Dinsdag 28 oktober 2014 ===


Hoi vissers

Vandaag weer naar Dishoek om een paar scharren te vangen,toen we er aan kwamen stond er een bekende van mij al te vissen nl Henk Boonman uit Goes,eerst even een praatje en dan vissen bij de eerste draai een wijting van 20 cm en Adrie ook een wijting .De mist wou maar niet optrekken en de wind nam ook nog wat toe wat het voor het gevoel er niet beter op maakte,toen er ook nog een zeehond voor onze neus opdook dacht ik dat word niets vandaag wat ook gedeeltelijk klopte,gevist van 8.00 tot 14.00 en de vangst was Adrie 2x schar en 2x wijting Leo 2x schar 1x bot 3x wijting en 1 meun,Henk was al wat vroeger weg en die had 2x zeebaarsjes.Morgen nog een keer proberen samen met Swa tot horens.Leo uit Putte=== Dinsdag 28 oktober 2014 ===


Langevelderslag test4 start19.00 ik zie meteen een garnalenboot (vorige keer 11) sommige boten mogen niet meer vissen in het noorden , dus zijn ze vaak hier.

Maakt mij niet uit. Alleen ben ik om 20.45 gestopt. 4keer niks dus en het barst van de weiting. Ik ga haast denken dat ze, op 400meter azen. Lekker kapot gebeukte garnalen eten.

Mooi restaurantje. fast foodje. Of zijn ze gewoon bang voor die sleep feesten.

Toen ik die keer, 11boten zag gaan, leek het wel feestje. Maar goed ik ga gewoon nog wel een keer.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Dinsdag 28 oktober 2014 ===


dag medevissers en meelezers

Het weekend weer te Nieuwpoort aan zee doorgebracht.Vrijdagmorgen pieren gaan pompen.Lukt nu al beter 65 mooie pieren op een uurtje.s'Avonds vissen dan .van net na laagwater 20h50 totiets voorbij hoogwater om02h30.gevist met 2 hengels met dwarrellijnen en 1 met afhouders.Tijdens de goeie beetperiode leek vissen nu opeens werken.soms beet op alle hengels tegelijk.dit doen we dus niet meer.De vangst kunnen we ronduit mooi noemen.16 maatse(waaronder 30+sers)scharren een10-tal maatse wijtingen en zeker zoveel die weer terug zwemmen.

Zaterdagavond begonnen rond19h00 over laagwater tot 01h30.Gestopt omdat de vloedstroom te sterk werd en er veel vuil mee omhoogkwam.Nu maar weer met twee hengels. de vangst was wat minder dan vrijdag maar toch mocht ik 9 schrarren en 3 wijtingen meenemen voor de pan.ik vis overigens met 4.50m hengels.één van een nog niet zolang nieuw merk voor Belgie" YUKI " waarvan ik de R8 heb. (naar mijn mening)een zeer mooie en kwaliteitsvolle hengel.strak en toch soepel in de worp,een zeer fijne tip( om de miniprutsers die komen smullen van je aas ook te zien) en een werpgewicht tot 250 gr.Waarvan ik al tot 185 gr heb getest en daarmee heeft deze beauty geen enkel probleem.m'n andere is een ouwe getrouwe van Shimano, de zwarte speedmaster van een 15-tal jaartjes oud al.

ik ben dan zondagmorgen terug een kijkje wezen nemen en daar zag ik waarempel een 15-tal vissers aan het begin van het staketsel die een wedstrijd aan het vissen waren op minivisjes leek het.Ik zag in een emmer wel 50 zeebaarsjes zwemmen niet groter 10 cm.Na de wedstrijd gaan ze wel allemaal terug te water verzekerde mij de visser.op de kopvan de pier vertelden ze dan  dat de visserij na hoogwater  weer sterk aangetrokken had .Conclussie (voorlopig) de vangsten zijn beter als je hier vist van hoog naar laag.

zo. M'n epistel is, weliswaar wat aan de late kant,er weer gekomen.

groetjes aan alle medevissers en lezersde nieuweling=== Dinsdag 28 oktober 2014 ===


Vandaag lekker gevist op het strand van Wijk aan Zee. Prachtig weer. Om 14.00 begonnen met opkomend water. Hoogwater was om 17.30 uur.

De bedoeling was om zeebaars te vangen. De eerste vis die ik ving was ook een baars van 34 cm. Daarna 3 grote botten van 36, 34 en 33 cm.

Vervolgens weer een baars van 40 cm. Daarna nog 2 kleine baarsjes. Alles gevangen met mesheften die daags na de storm van vorige week op het strand lagen.

Heb er heel wat meegenomen en ingevroren. Super aas en lekker goedkoop. Kort om een prima vis dag. Tom=== Dinsdag 28 oktober 2014 ===


Een goede morgen,

Gevist op maandagavond van 19.30 tot 22.30 uur. Walcherse kust. 4 hengels, aas pieren. Omgeving Westduin. Zeer matige vangst, totaal 3 scharren, en een stuk of 7 wijtingtjes die ook nog heel mager waren! Het enigste mooie was dat het prima visweer was met heel weinig wind. Ook de krab is er nog, Verderop stond nog een visser maar dat was te ver weg om even te buurten.

Kortom, huilen met de pet op, we moeten nog even wachten op de scharren!?

Groet Ray en BenB. Sorgedrager=== Dinsdag 28 oktober 2014 ===


Gisterenavond gaan vissen op het Nollestrand,ben begonnen rond half 8 en tot mijn verbazing een leeg strand geen visser te zien .Prachtig tij 22.30 uur laag dus vissen maar 1 hengel met dwarrellijn en 1 met paternoster. Als aas pieren , zagers en gezouten pieren weinig wind uit het zuiden dus dat moest toch wel kunnen dacht ik. Over de vangst kan ik niet opscheppen een paar magere wijtingen en een bot om 23.00 uur maar weer ingepakt een richting huis geen vis voor in de pan ,over een weekje weer proberen.

gr WilWil=== Maandag 27 oktober 2014 ===


Afgelopen weekend nog maar eens geprobeerd een baarsje te vangen op het sluizencomplex bij IJmuiden. Helaas lukte het wederom niet, van alles geprobeerd zowel niet dobber als kunstaas. Om mij heen stonden ook wat vissers en de enige die wat vingen waren de bodemvissers, ik zag toch wel wat platvissen en wijtingen boven komen. Een medevisser vertelde mij dat dit een uitzonderlijk slecht baarzen jaar was en er bijna geen baars is gevangen! Hopelijk komen ze volgend seizoen weer onze kant op want het is toch een prachtige sport!! Nu de winterhengels maar weer uit de schuur halen! Veel succes voor wie gaat vissen!Gerhard=== Maandag 27 oktober 2014 ===


Vandaag lekker gevist op het strand van Wijk aan Zee. Prachtig weer. Om 14.00 begonnen met opkomend water. Hoogwater was om 17.30 uur. De bedoeling was om zeebaars te vangen. De eerste vis die ik ving was ook een baars van 34 cm. Daarna 3 grote botten van 36, 34 en 33 cm. Vervolgens weer een baars van 40 cm. Daarna nog 2 kleine baarsjes. Alles gevangen met mesheften die daags na de storm van vorige week op het strand lagen. Heb er heel wat meegenomen en ingevroren. Super aas en lekker goedkoop. Kort om een prima vis dag. Tom=== Maandag 27 oktober 2014 ===


Vanmorgen, 27/10/2014 gevist van 06.30 uur tot 11.00 uur op de golfbreker van Raversijde.

Samen met een collega-visser Joris, was het een goede vangst te noemen.

Ikzelf een gulletje , 9 wijtingen en twee dikke scharren.

Joris had minder wijting , maar meer ( kleine) gul.

Gevist met verse en diepvries tappen.

Prachtig weer, praktisch geen wind en niet koud.

Tot de volgende sessie

Den JohnRyckaseys Johnny=== Maandag 27 oktober 2014 ===


Zaterdagmiddag en zondagochtend vroeg sluizen en pier wijk aan zee.

Schar, gulletjes en zoals collega Vasily veel zeebaars, hoop ondermaatse maar dat brengt een beetje hoop voor de toekomst.

Vangsten zijn beduidend beter als ik het zo hoor en zelf ondervind, maar de echt dikke scharren en gullen moeten nog komen. Wat zeebaars betreft was het een slecht jaar voor mij, met uitzondering van afgelopen weekend dan, maar ik heb ook niet veel gericht op zeebaars gevist.

Floor, aankomend weekend maar weer eens proberen, ik mailje nog wel. Vasily, goed gedaan man, je steekt een hoop uren in de zeebaarsvisserij en een beloning als deze is wel op zijn plaats. Ving jij de baars trouwens bij de sluizen? ik zag namelijk wel wat vissers maar geen contact mee gelegd, volgende keer spreek ik je wel ff aan als je dat goed vind.  Zeevisland: dank voor de mooie site! Viscollega's: mooie vangst toegewenst.Mohamed=== Maandag 27 oktober 2014 ===


Weekendje IJmuiden, in totaal 34 zeebaars gevangen, waarvan 9 mee. Die 9 waren allemaal rond de 40 cm.

Niet veel groter of kleiner. Mn maat lokte een dikke ronde zeebaars van 48 cm binnen.

Veel klein spul die je aas kapot vreet. Denk dat ik anders veel meer grotere kon vangen.vasily=== Maandag 27 oktober 2014 ===


Gisteren gevist op het stenen staketsel in Blankenberge, wat een volk! (zowel kwa vissers als bezoekers)

Ik ben er begonnen op laag tij en gestopt iets na hoog tij.  Zelf gepompte zeepieren waren het aas.

Op m'n twee hengels had ik verschillende onderlijnen: 1 x onderlijn met twee dwarrellijnen en 1 x onderlijn met twee afhouders.

Resultaat: 6 x wijting, 1 kleine schar (terug naar mama), 1 grote schar verloren bij het ophalen alsook een wijting verloren.

Bijna alles werd gevangen op de dwarrellijnen, de afhouders hadden nauwelijks trek.

Prachtige dag gehad, al hoorde ik wel dat de vangsten de dagen voordien vééééééél beter waren.

Next time...Het waterkieken=== Zondag 26 oktober 2014 ===


Zondagmiddag na 3 visloze maanden (...) door een hernia er weer 'ns op uit mogen trekken. Gekozen voor de zuidpier van Scheveningen met opgaand tij (laag 12:00 uur). Gevist tussen 11:30 en 17:00 uur. Begonnen op de buitenkant met een 3-haaks platvisonderlijn rode afhouders, kralen, haakje 6, kweekzagers op zoek naar schar of bot. De tweede hengel met een jo-jo montage haak 1/0 met een zeepier of 4 een stukje achter de blokken in de hoop op een gulletje.

De eerste draai direct een maatse schar, maar die heeft alleen de blokken van heel dichtbij gezien: door de grote hoeveelheid vuil die achter de voorslagknoop bleef hangen kon ik niet meer binnendraaien en toen ik de rommel eruit had was er slechts nog 1 haaklijn over. De 2 uur daarna geen vis gezien, alleen gedoe met vuil en lijnen verliezen... De wind was inmiddels aangetrokken tot ZW5, dus comfortabel vissen was anders. Verhuisd naar de binnenkant waar het een stuk rustiger (en minder vuil) was. Hier regelmatig de typische korte felle tikken op de toppen gezien: wijting. Daarvan heb ik er 4 van mogen verzilveren, allen rond de 20 cm ... die zwemmen uiteraard weer. Om me heen weinig tot niets zien vangen.

Aan het begin van de dag stond de populaire kop van de pier nog vol ... rond 15:00 uur zo goed als leeg. Aan de binnenkant op de kop zag ik wel een visser trots een gul van ca. 50 cm showen, maar verder geen activiteit. Wel weer een rare ervaring met een mede visser die bij de 3e ondermaatse wijting die ik teruggooide 't beestje kwam bietsen ... zonde zonde kon ik nog net horen ... rare snuiters soms die zeevissers ;-).

De rug heeft zich prima gehouden, dus papa gaat op zeker weer vaker vitamine Z opdoen.

Vang ze!Jacco=== Zondag 26 oktober 2014 ===


Vandaag op duindamseslag (Noordwijk) geweest. Helaas niets gevangen (ook al had ik bijna een kite surfer en een hond te grazen).

Er stond erg veel stroming, dus gemakkelijk vissen was het niet.Marco=== Zondag 26 oktober 2014 ===


Zaterdagavond 26/10 samen met steve gevist aan de walchersekust.  Gevist van 19 u tot 00.30 u, laag rond 10 u.

Ikzelf had 6 scharren, waarvan 4 mooie, 1 grote bot, 1 gul 39 cm, 1 grote tong 35 cm, 1 klein paling en verschillende magere wijtingen.

Men maat steve had 2 mooie scharren en veel kleine wijting.

Vooral bij afgaand water zat de beet er goed in, bij opkomend viel het zo goed als stil.

Toch een leuke visavond !Willy=== Zondag 26 oktober 2014 ===


Visbericht van afgelopen zaterdag.

Heerlijk gevist met mijn jongste zoon.Bestemming was dit keer lekker dichtbij namelijk duindorp(scheveningen). HW 16.50   gevist van 15.30 tot 18.50 uur.Dit keer maar met totaal 2 hengels gevist mijn zoont zijn 3,90 mtr hengel en ik had dit keer gekozen voor een enkele 5.00 mtr shimano.We kwamen aan en het viel al gelijk op dat de meeste vissers zich aan de binnenkant van de pier hadden gesetteld.

Het waaide best wel behoorlijk maar voor mij gold dit keer veiligheid en succes op vis i.v.m. mijn zoontje dus hij moest 2 goede platte blokken naast elkaar hebben om goed te kunnen landen en die waren alleen aan de buitenkant.Als aas hadden wij pieren en zagers alhoewel ik van tevoren al twijfelde over de zagers en dat gevoel klopte.Alles hebben we gevangen op de pieren....zagers geen tikkie.Mijn zoontje wilde alleen op gul, zogezegd zogedaan een enkele dwarrellijn met 1haak aan de hoofdlijn.Ik koos voor de verzwaarde tongenonderlijn.Na een kwartiertje stond de langste stok te tikken en jahoor een mooie grote bot.Daarna weer de langste stok met een mooie doublet scharren daarna verkasten veel vissers ook maar na de buitenkant.

Daarna stond weer de langste stok te trillen en jahoor weer een doublet botten. Na een 1 uurtje na hw vielen de beten weg en werd het ook kouder.Mijn zoontje stond op 0 en ik op 5 dat vond hij maar niks en wilde naar huis.Lekker ingepakt en naar huis, een half uurtje later zaten we lekker aan een wijntje en een cola in een warm huisje met de openhaard aan ....weer een visavond rijker.Komende week maar eens een paar jojo's gaan knopen voor de komende maanden.Met vissende groet,

Ray & TimoRay=== Zondag 26 oktober 2014 ===


Zomertijd / Wintertijd visserij

Vrijdagavond sinds lange tijd weer een met Marco op pad geweest om weer eens de hengels te kruisen voor ons 2-mans hengelcompetitie. Plaats van handeling was een Noord Bevelands strand, we visten er van half acht tot elf uur vanaf laagwater. Het water kom op twee manieren naar ons toe, vanuit zee met kleine golven, en vanuit de lucht met bakken tegelijk, wat n regen zeg. In de aasbak pieren en zagers, in de driepoot een feeder en een lange lat. Na een uurtje kwam Marco als eerste van de nul af, hij ving een handgrote schar. Even later volgde ik met een sibtongetje van 19 hele cm. Er volgde een uurtje van niks vangen. In het laatste half uur van onze sessie kwamen er achtereenvolgens een 32 cm tong voor mij, nogmaals een schar voor Marco en als afsluiter nog een meuntje voor mij. De vangst was dus maar minimaal maar om met de woorden van SportvisserijNederland te spreken: "we hadden een uitslag" nl 3 tegen 2. Toen we rond half twaalf weer bij de auto waren werd het weer droog.

Zaterdag de spullen laten drogen en zondagmorgen, na de korte nacht nogmaals een vissessie gehouden, deze keer bij "onze zeekant" op n Schouws recreatiestrand. Ondanks het vroege tijdstip waren er al vollop hardlopers, hardfietsers, normaallopers en hondenuitlaters. De honden waren ook in het water present, tijdens mijn eerste worp kwam er al zo'n lelijke kop boven water, ik miste hem op n haar. Wederom met n feeder en de lange lat in de steun, aan de steun een hele verzameling van verschillende onderlijnen, in de aasbak pieren, zagers, slikkies en wat geconfijte mesheften. Het water was dikbruin, maar verder schoon, geen drijfvuil, geen zeesla en geen apenhaar, dat komt het viscomfort ten goede. Bij elke worp kale haken, dr was geen aanazen aan gemaakt, het begon op den duur zelfs op werken te lijken. Altijd leuk zo'n recreatatiestrandsessie in de herfstvakantie, leuk voor de communicatie, ongeveer de hele ochtend aangehoord "habben sie etwas gefangen jawohl"?, "meneer waar is uw dobber"?, "zijn die pieren nu dood"?, "awel gadedie vis op-consumeren?". Alleen jammer dat hele gezinnen zo dicht met hun neus op de driepootsteun moeten staan dat je de koters daarna uit de onderlijnen moet ontwarren. Behalve kinderen en honden was de vangerij erder minimaal, een wijting, een glasgrondel en veel brokkelsterren van piepklein formaat. Rond 12 uur de laatste restjes aas van de kranten geschud en de hengels weer opgebost.

  

Volgende week doen we met de Dreischorse vissers onze jaarlijkse bootsessie op de Grevelingen, ik ben benieuwd wat dat gaat worden.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Zondag 26 oktober 2014 ===


zaterdagavond op de boulevaard in vlissingen met 2 hengels 3 ondermaatse zeebaarsjes ,een wijtingkje en een schar

zondagochtend nollestrand nog kleinere zeebaarsjes ,1 bot en 2 scharren van leuk formaat verder nog wat krabben zo weer 6 ons aas erdoor

voordeel heerlijk weer voor de tijd van het jaar

michel & ferronmichel=== Zondag 26 oktober 2014 ===


Deze ochtend tussen 6.45u en 10.15u gevist in Raversijde, B.

Op die tijd met 3 hengels 3 scharren en 1 bot gevangen, dus dat kan je bezwaarlijk goed noemen. Gevist met afwisselend geclipte onderlijnen, vervolgens met paternosters.
Aas: tappen, diepvries en/of gezouten.

Er waren eveneens veel kruiers aanwezig. Die hadden vandaag ook niet echt een geen goede vangst:
Een relatief kleine hoeveelheid garnalen, en vooral nog heel wat zomerse restanten (visjes) in de netten, alsook vuil en troep.

Het moet dus echt nog wel wat kouder worden eerst, vooraleer de vangst-aantallen wat kunnen oplopen.

Richting Mariakerke was er een hengelwedstrijd bezig. Benieuwd of er van die wedstrijd een vangstbericht op deze site komt...Fizzle=== Zondag 26 oktober 2014 ===


Na een aantal lange visloze weken, gisteren er weer op uitgetrokken. Doelen waren tong en gul, maar die doelen zijn slechts ten dele gerealiseerd: na een paar uur niets anders te vangen dan een klein dapper botje en weet ik veel hoeveel steenbolken, eindelijk een flinke gul. Na weer een paar uur wachten een werkelijk schitterende wijting.

Groeten,De bottenkoning=== Zondag 26 oktober 2014 ===


Hoi sportvissers,

Zaterdag 25 oktober richting Vlissingen...laag omstreeks 9.30 uur.  Bij gebrek een aan vismaat er maar alleen op uitgetrokken.  Naar gewoonte vroeg vertrokken aan het tochtje van een120 km..  Eerst eens ff. kijken of de parking aan het tennispleintje open stond.  Maar zoals ik elders in een bericht kon lezen was het hek dicht.  Jammer toch en hopelijk gaat deze snel terug open.  Mogelijk weten leden van de plaatselijke club wel iets meer....zij waren initiatiefnemers om de poort in het winterseizoen open te laten zodat de parking bruikbaar was voor de vissers.  Hoop maar dat de rommel welke er vaak wordt achtergelaten niet de oorzaak is.

Dan maar verder richting Zoutelande en aan de kerk geparkeerd.  Al snel de eerste hengel beaasd en richting overkant.  Beet bleef redelijk lang uit maar ja 't was nog vroeg. Half uurtje later....de tweede hengel stond nog passief toe te kijken, gerammel op de top.  Erg zenuwachtige beet maar de vis hieng niet.  Gelijk toch maar met twee hengels verder gevist maar 't was wachten tot een uurtje of twee voor laag toen de eerste wijting in het bakje lag.  Net aan de maat maar erg schraal van vorm.  De beet kwam er iets meer in en wat scharretjes waren het vervolg van de volgende uren. Klein van stuk en meerdere terug gezet.  Hopelijk na laag beter maar 't was niet zo.  Wat er uit kwam was klein spul.  Ik heb nog gevist tot 2 uur na laag en hield het voor bekeken.  Mee voor de pan 8 scharretjes, 1 wijting en 1 schol. Terug in het zeetje een 7-tal scharretjes formaat grote postzegel.  Bij de auto gekomen vernam ik dat wat verder richting Vlissingen een wedstrijd was.  Vangsten bleken voor een aantal iets beter dan bij mij maar niet voor iedereen. Gevist met zoute tappen, zoute en verse pieren.  't Maakte allemaal niet veel uit met de indruk dat de gezouten tappen toch iets meer vis brachten.  Onderlijnen werden geklipt en noodgewongen gebruik moeten maken van een kleine lifter om lijnbreuk te beperken.  Volgende keer klein beetje meer maar vooral hopelijk iets groter. 

Groeten,Milan=== Zaterdag 25 oktober 2014 ===


Twee ochtenden gevist in de Waterweg ,tij was perfect alleen vrijdagochtend alleen maar regen .

Maar de visserij was best aardig,op vrijdag uiteindelijk 4 dikke botten ,4 gulletjes waarvan een ruim aan de maat en als afsluiter nog een dikke tong en vandaag 2 gulletjes 2 botten ,4 tongen waarvan 3 lappen en nog een mooie paling .

Gelukkig viel de bolken ergenis mee en kwamen er maar een stuk of 5 uit ,me maatje deed het ook heel leuk met 4 gullen en een dikke tong en bolken natuurlijk dus het was weer eens lekker vissen .

Nog een paar dagen vrij dus hopen dat het even zo blijft .

Gr.Mischamischa=== Zaterdag 25 oktober 2014 ===


Vandaag gevist op Noordpier ij Muiden, 5 vissen gevangen (2 maatse scharren, 1 schol, 1 mini gul en mime zeebaars). Prachtige visdag gehad.CW=== Zaterdag 25 oktober 2014 ===


Net terug van strandvissessie op de Westerschelde, stukje van hw in namiddag en avond tot lw .strakke westenwind,5 Beaufort.resultaat,2mooie botten en 1 schar,3kleine zeebaarsjes die terug zwemmen en 1grote zeebaars verspeeld tussen de palen toen die het op een run zette na mijn slip te doen gieren,jammer...al bij al mooie vispartij gehad.Erwin=== Zaterdag 25 oktober 2014 ===


Zuidpier ijmuiden. Zaterdag. Weiting bolken paar scharren. Spiering gulletjes en mini baarsje.

Bijna 40stuks. Verders worden er veel gulletjes gevangen. Simpel gezegt, de boel is losgebarsten.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 25 oktober 2014 ===


Vandaag, zaterdag 25 oktober, hebben we gevist bij Waarde. (nico de zeehondentemmer en ondergetekende)

Omstreeks 12.30 uur waren we bij fam v. Dixhoorn in Yerseke om het perfecte aas op te halen en omstreeks 12.55 uur waren we bij Waarde. Er waren geen andere vissers, een flinke windkracht 4 uit het zuidwesten en een lekker najaarszonnetje.

Rond de klok van 13.10 uur mocht onze Nico een megazeebaars van maar liefst 10 cm!! naar de kant trekken. Voordat het 13.30 uur was hadden we allebei toch al een paar keer mooie aanbeten op onze hengel mogen zien, dus vol goede moed wachten op de volgende vis.

Nou, het wachten werd toch heel lang, zelfs heel lang. Omstreeks 16.35 uur zou het hoogwater zijn en we hebben met opkomend tij geen enkele aanbeet of vis gezien. Een uur voor hoogwater flink last gehad van vuil aan de lijn wat ons beide toch wel onderlijnen heeft gekost.

Maar goed, was dit de eindscore......nee dus. Het geduld werd beloond en hoe raar kan dan toch Waarde zijn. Ik was al in de veronderstelling dat het heel de dag niets meer zou worden en we hadden afgesproken om omstreeks 18.00 uur naar huis te gaan en juist toen begon het "spektakel". Omstreeks 17.50 uur mocht ik tot mijn grote verbazing een tong van 25 cm op het droge trekken. En na 15 minuten mocht Nico het zelfs nog beter doen, hij haalde een tong van 32 cm naar de kant. Toen maar afgesproken om nog een half uurtje door te gaan. Dit leverde voor mij nog een platvisje op van 22 cm.

Omstreeks 18.30 uur alles ingeladen, we hebben alleen met pieren gevist, krabben volop aanwezig en ....waar we allen toch naar de waterkant gaan, toch nog een visje gevangen en dit alles met afgaand tij, op de megazeebaars van Nico na. Alles hebben we uit de kast gehaald qua onderlijnen, ijzeren afhouders, plastic afhouders, dwarrellijnen, noem maar op.

We hebben afgesproken dat we toch nog een keer terug gaan met afgaand tij om het nog eens te proberen, al met al toch een plezierige vismiddag gehad.

met visgroeten,

Johan Frijters, Sint WillebrordJohan Frijters=== Zaterdag 25 oktober 2014 ===


Even een bericht vanaf de Waddenzee. Vandaag samen met mijn vrouw gevist vanaf de dijk tussen Harlingen en Zurich. Eerst even prima aas gehaald bij Hengelsport Zurich. Begonnen om 09.00 uur tot 13.30 uur, hoog om 11.00 uur. Het weer was geweldig, nauwelijks wind en zon, genieten dus. Na ongeveer een half uur kwam de eerst bot binnen en uiteindelijk stond de teller op 13 stuk. De grootste was 35 en de kleinste 23. Gevist met ieder één hengel met rode afhouders. Opvallend was dat de vis vrij kort onder de kant zat (40 tot 50 meter) en het meerendeel is gevangen met zagers. Het was weer een ouderwetse visdag.

Groet,

Jan SJ. Snijders=== Zaterdag 25 oktober 2014 ===


Let op vannacht gaat de klok een uur TERUG !!!

Dus een uurtje langer slapen ;-)Raffie=== Zaterdag 25 oktober 2014 ===


Hallo allemaal

gistrten 24.10 onze avondwedstrijd gevist aan Kijkduin, Renesse.

Een stevig windje in de rug en een plens regen om gewoon jij tegen te blijven zeggen, want om  u tegen te zeggen moet je respect afdwingen.

Om 19.45 vlogen er weer een stuk of 16 loodjes door de lucht. De eerste worp van mij was direct vis, wijting 23 cm.

Mijn kleinzoon, Marnix trok er 2 tegelijk binnen 22 en 25 cm. Het leek een leuke visrijke avond te worden, maar het bleek behoorlijk tegen te vallen. In de stromende regen wist ik er nog 2 bij te vangen in het errste uur, daarna viel het volledig stil. Hier en daar kwam er nog wel een visje binnen, maar het was stil, muisstil, behalve de regen op je kop, het bleef maar vallen.

Uiteindelijk toch 3e geworden, Arjan v.d. Zanden won de wedstrijd en gaat in de competitie een keihard gevecht aan met Rinus Verseput die geen pot kon breken. Ad Deurlo wist op het laatst nog een paar vissen te vangen en stak mij voorbij, 2e dus. Ik hoop dat onze volgende wedstrijden wat droger verlopen. Dat gaat de eilandwedstrijd worden op 08.11 waar ik, als hij alles goed geregeld heeft, naasr Niek Romijn kom te staan om erbaringen uit te wisselen over hoe je geen vis vangt, Een posief gebeuren, want als je allo mogelijkheden om geen vis te vangen kent, houd je nog enkel mogelijkheden ovrr om WEL vis te vangen. Dud Niek hrt leed is snel geleden, volhouden, jongen!

Goed, dat was het weer.

Tot ziens bij de Krabbe Troffee op 29.11, want nu weten jullie zo langzamerhand wel wanneer die weer eordt vervist.

Vang ze allemaal en groetjes,

Jan Romeijn

HSV DE KRABBE, Burgh-Haamstedejan romeijn=== Zaterdag 25 oktober 2014 ===


Kees van fixet s'gravenpolder wist het .

Vrijdagavond 9u30 laag water en een vrije dag dus naar Vlissingen opaan.

Eerst in S'gravenpolder bij Kees in de fixet nog zeepieren , zagers en wat hengelspul  uit zijn ruim assortiment aangekocht en hopen maar dat de vis zijn piertjes lusten.

Twee weken geleden was het nog een grote nul op de teller ,dus mijn verwachtingen waren nog niet hoog .

Maar volgens Kees zou ik vandaag vis vangen ,er is beterschap in't zicht;

Op het strand aangekomen ,was het strand volledig voor mij,in de verte was nog een lampje te bespeuren maar verder geen enkele visser.

Het weer was best goed,een zzw wind en aangename temperatuur ,later op de avond heeft het nog behoorlijk geregend maar dat stoorde me niet.

Hengels opgetuigd, 1 met dwarrellijnen en 1 met afhouders. één hengel nylon en éen met gevlochten draad.

Vrij snel kwam de eerste vis boven ;een bot.

Wanneer ik bijna aan het uiteinde van de palenrij stond kwam de beet er goed in.

Ondertussen overgeschakeld op 2 wapperlijnen.

Er kwamen mooie panklare scharren uit en 2 mooie tongen (eentje van 42cm)

Enkele kleine zeebaarsjes en wijtinkjes.

Gevist tot 2 uur na laag water.

Eindresultaat ; 20 mooie scharren  2 tongen  4 zeebaarsjes  6wijtinkjes.

ZO tot een volgende keer 

het kempisch visserkeHET KEMPISCH VISSERKE=== Vrijdag 24 oktober 2014 ===


In tijden niet meer zo heerlijk gevist, wat een verademing na de waardeloze vis zomer. Gevist in Scheveningen, noordelijk havenhoofd, van hoog naar laag vrijdag na-middag, totaal 2,5 uur. Twee hengels met weegschaaltje. Geen krab te bekennen, en regelmatig beet, heerlijk. 1 x heerlijk dikke zeetong "lap", 1 x schar 2 x grote bot en nog een lap van een tong verspeelt in de blokken helaas. Dit was weer ouderwets.......EINDELIJK!Hans=== Vrijdag 24 oktober 2014 ===


Visvrienden,

Gister, donderdag, getracht op de Slufter zeebaars eruit te draaien. Afgelopen di. nog ZW 9, dus ik achtte mezelf 2 dagen later niet kansloos. Begonnen om 12.00 uur (een half uur na LW) en gevist tot 18.00 uur (HW 15.30).

Het viel meteen op dat het strand onherkenbaar was veranderd. Een geul halverwege het strand, waarin altijd wat water bleef staan, was weg. Hetzelfde gold voor een soort strandwal. Hierop was het altijd aangenaam zitten (zonder gesleep met spullen) van 2 uur vóór tot 2 uur na HW. Ook weg door de storm. Maar goed - nieuwe ronde, nieuwe kansen !

In een gezelschap van 5 mede-hengelaars knikte de hengeltop om 12.30uur;  een zeebaars van exact 24 hele cm. Gelukkig net voor in 't lipje gehaakt, dus:  terug met natte handen. Helaas is het hierbij gebleven. De collegae hielden het al ruim vóór HW voor gezien. Dat was natuurlijk niet voor niks. Er zat gewoon te weinig zeebaars en/of er was te weinig bijtlust.

In de tussentijd kwam een jongedame met een soort electronische peilstok en een antenne op haar rug langs; waarschijnlijk werd, in opdracht van Rijkswaterstaat, het "nieuwe" strand (door afkalvingen) in kaart gebracht. 

Tussen 13.00 en 14.30 uur werd het vissen niet bepaald aangenamer door giga-bossen plastic, stukken visnet etc. In deze rubriek is al zo vaak een oproep gedaan om rommel mee te nemen i.p.v. achter te laten. Of dit overkomt, betwijfel ik. Maar laat ik het zo zeggen. De lui die de zee als een soort afvalbak zien, balen minstens zoveel van kilo's troep die ze moeten binnensleuren, als de goedwillenden. Dus ..... welke conclusie zou iedereen voor zichzelf hieruit kunnen trekken ??

Nog even een kanttekening bij de vangst. Op een gegeven moment komt een bol nylon naar me toegewaaid. M'n laars erop gezet om deze "vangst" te bestuderen. Wat blijkt; blauw en rood nylon, een wartel, 2 stalen afhoudertjes, kraaltjes, etc. Heb alles in een plastic zak gedaan om thuis in de container te deponeren. Ik ga er van uit, dat het de rechtmatige eigenaar niet écht interesseert, dat een meeuw hier nóóit van z'n leven meer uit komt. Maar mij interesseert dat wel. Thuis gekomen dacht ik: ik leg dat hele zaakje toch eens op de keukenweegschaal. Welnu; maar liefst 61 gram ! Logisch - naast 2 hengels, een driepoot en een viskist met inhoud ga je natuurlijk niet óók nog eens 61 gram meezeulen naar de auto. Dat kan net het verschil zijn tussen wel of geen hernia ! Begrijp ik volkomen. Daarom doe ik die moeite maar. Geen probleem.

Jammer van de visvangst. Maarre ..... wel lekker uitgewaaid. En ..... zo'n bol afgedankte nylon meenemen geeft best een goed gevoel, na zo'n zilte zeevisdag. Ik kan het iedereen aanraden ! Laurens=== Vrijdag 24 oktober 2014 ===


Hallo,

gisterenavond wezen vissen aan het strand van Dishoek. Begonnen om 7 uur, en even voor 11 uur gestopt.

Als aas pieren, 1 hengel ingespannen met wapperlijnen, en 1 met gewone afhoudertjes.

Toen ik begon stonden er al 2 andere vissers, en later kwamen er nog 4 bij.

Er stond best wel een stevige bries (ik denk windkracht 5 ), maar er was goed te vissen.

Na 5 minuten al een mooie beet, en ving ik al een mooie schar. Het begin was dus goed.

Wel regelmatig aas verversen, want er waren nog volop krabben aanwezig.

Even later weer beet (de beten waren ondanks de harde wind goed te zien) en nu een wijtingtje van 25 cm.

Later ving ik er nog een stuk of 4, allemaal heel erg mager. Toen het water opkwam , kwam ook de troep mee.

Vooral plastic en stukken nylondraad. Maar toch ook regelmatig een visje.

De vangst : 6 wijting, 1 zeebaarsje, 1 meun , 1 bot en 6 mooie scharren.

Meegenomen 6 schar en 1 wijting van 30 cm. Dus weer leuk gevist,

Groeten Jan B.

  jan.b=== Vrijdag 24 oktober 2014 ===


Beste collegavissers,

Gisteren donderdag een avondsessie gepland met mn vader op het strand van Wenduine. Begonnen rond 18 uur, lw om 20.15 uur. In het eerste kwartier toch al direct 8tal wijtingen kunnen landen maar het betrof zowel ondermaatse wijting, alsook maatse wijting met het figuur van een lucifer en daar kwamen we nu nét niet voor. Toen het donker werd en het water aftrok was het bijna helemaal over met de beet, ik heb nog een schar en een gulletje kunnen landen, mn pa een maats gulletje van kleine 40 cm.
Begin van het opkomend water was helemaal een ramp, massas vuil aan de lijn, waarschijnlijk door de storm van afgelopen dagen. Visplezier was ver te zoeken, daarom hebben we dan verkast naar het staketsel in Blankenberge. Daar nog een kleine 3 uur gevist maar liep ook niet over, ikzelf nog een 5tal ondermaatse wijtingen gevangen, en mn pa ook wat wijting, een schar en een gulletje van 35 cm. Had er veel meer van verwacht zo na die storm maar vissen blijft vissen hé. Denk dat mn aas te vers was, gevist met geelstaarten die ik de avond ervoor gepompt had. Stond een medevisser die toch enige scharren en maatse wijtingen ving alsook een lap van een  tong, dus de vis zat er wel.

vis ze!!!Benjamin Vansteeger=== Vrijdag 24 oktober 2014 ===


Goedemorgen, 

Gisteren donderdag 23-10 met mijn vader weer eens wezen vissen aan de waterweg. Het begon moeizaam met veel last van krabben. Tot zo een uuurtje na hoog. Allebei mijn hengels gingen tegelijk af. Twee gulletjes waarvan 1 maats en de ander mooi gehaakt dus die zwemt weer. Toen weer een tijdje rustig tot aan de schemer daarna kwam de beet er aardig in. Uiteindelijk vevangen: mijn pa een dikke bot en ik 2 maatse gulletjes 1mooie maatse baars klein gulletje en 2 bolkjes

Vangse allemaalKees=== Vrijdag 24 oktober 2014 ===


Goedemorgen, 

Gisteren donderdag 23-10 met mijn vader weer eens wezen vissen aan de waterweg. Het begon moeizaam met veel last van krabben. Tot zo een uuurtje na hoog. Allebei mijn hengels gingen tegelijk af. Twee gulletjes waarvan 1 maats en de ander mooi gehaakt dus die zwemt weer. Toen weer een tijdje rustig tot aan de schemer daarna kwam de beet er aardig in. Uiteindelijk vevangen: mijn pa een dikke bot en ik 2 maatse gulletjes 1mooie maatse baars klein gulletje en 2 bolkjes

Vangse allemaalKees=== Donderdag 23 oktober 2014 ===


Donderdag een paar uurtjes in Waarde gevist, dankzij Pim van Pro-Fish had ik in ieder geval nog net op tijd een paar ons pieren. De wind schuin van voren en de flinke stroming beloofden niet veel goeds, echter na 2 krabben kwam het eerste zeebaarsje boven (41cm) al snel gevolgd door een mooie bot (36cm) en weer een zeebaarsje van nu 45cm. Net voor kentering van het tij kwam er een flinke spiering op de kant (31cm), de grootste die ik tot nu toe gevangen heb. Na een postzegel botje dacht ik er over te stoppen maar toch nog die laatste keer proberen wat nog een mooie bot van 31cm opleverde. Al met al niet slecht voor 3 uurtjes vissen. Morgen eens kijken of we nog een paar uurtjes ergens kunnen vissen tussendoor.Jean-Pierre=== Donderdag 23 oktober 2014 ===


Donderdagmiddag met m'n vismaat toch maar weer de waterweg opgezocht. Nu wat verderlandinwaarts een stuk voor Rozenburg aan de zuidzijde. Als aas mesheften en prachtige zagertjes (geen pieren te krijgen vanwege de storm en t hoge water afgelopen dinsdag) maar dat mocht de pret niet drukken. Vier 5 meterstokken opgetuigd met jojo's en wapperlijnen en de loodjes richting oeverbos gekeild.

De eerste aanbeet liet lang op zich wachten, er waren total geen krabben actief dus het aas bleef lang onaangeroerd, ook stond er weer bar weinig stroming. Dan na een uur of twee een flinke rammel op de tournament en een hele dikke herfsttong belandde in de emmer. De volgende was voor mijn maat en na nog een uur of wat volgde nummer 3 van het formaat vloermat. Na het hoge water nog een leuk maats gulletje geland en daar bleef het bij. deze keer geen wijting of bolk gezien. Wel 2 heren van de politie die de visdocumenten kwamen controleren (alles uiteraard in orde) alleen konden deze heren mij ook niet vertellen of je op dezelfde stek s'nachts een nachtvergunning nodig hebt. Zou lullig zijn als je denkt dat je papieren in orde zijn en je alsnog een prent krijgt dus daar gaan we maar even achteraan, of een van de lezers moet de regels beter kennen als de politie, dan hoor ik het graag.

Zag wel dat er door misdraging (lees afval en dergelijke) weeeeer een visstek is afgesloten d.m.v. een inrijverbod. Dit was altijd een top gul en tongstek dus dank aan de "daders" ga zo door en dan wordt het visverbod in de Europoort alsnog een feit !!

Ik blijf hopen op beterschap, groeten

Ron !!de Krabman=== Donderdag 23 oktober 2014 ===


Gisteren even gaan vissen op de pier aan het magdalenastrand in santander, noord-spanje.

opkomend springtij. tot mijn verbazing zat er volop geep, van een forse maat.

volgens een lokale visser werd er tot 3 jaar geleden geen gevangen...

prima avondje, met een 20 graden zonnetje.

grtzjanb2=== Donderdag 23 oktober 2014 ===


Woensdag na de storm aan het strand gevist.  Gebruikte dwarrellijnen met zagers en zeepieren. Grove haak no. 1. Hoopte op zeebaars.  Nou ik mocht eerst een mooie bot vangen en daarna de zeebaarzen. Wel 5 van zo'n 20 cm... als afsluiting nog 2 graatmagere wijtingen. 

  stormvisser=== Woensdag 22 oktober 2014 ===


Maandag 20 oktober gevist met pieren en zagers bij Domburg. Laatste 2 uur eb en eerste 2 uur vloed. Flinke zuidwester. Neef Willem was ook mee,viste niet ver uit de kant in de branding. Hij ving 2 botten 29 cmtr 3 kleine zwemmen weer. Zelf 1 bot 28 cmtr , 1 kleine bot, zeebaars 20 cmtr, 1 schol net over de branding. Alles gevangen met eb, geen vis meer gezien bij de vloed.

groeten

vang ze 

TonTon=== Dinsdag 21 oktober 2014 ===


Zondag een paar uurtjes met mn zoontje gevist in Vlissingse buitenhaven. Voor de gelegenheid licht materiaal gebruikt omdat mn zoontje nog niet in staat is de strandhengels met goed fatsoen te hanteren. De vangst was zonder meer bijzonder te noemen. In 2 uurtjes tijd 1 grondeltje, 3 zeebaarsjes (2 van 25 en 1 van 8cm), 1 magere gul van een cm of 40 op 20 meter uit de kant en 2 (kleine) dorades gevangen. Vooral de laatste 2 waren voor mij een verrassing. Nog nooit eerder gevangen en zeer onverwacht. Waren slechts 15 cm groot dus geen consumptiemaat maar ik vraag me wel af of deze daar vaker gevangen worden en of er ook grotere exemplaren op de kant komen. Verder was er ook nog een zeehond op 20 meter uit de kant aan het patrouilleren wat niet uitermate vangstbevorderend werkt...

AndreAndre=== Maandag 20 oktober 2014 ===


Zaterdagochtend 05.00-08.00

Sluizencomplex iJmuiden tegenover warmwaterlozing.

Vroeg uit mn nest. Op weg naar ijmuiden. Dobber met zager eronder. Met slaap in mn ogen. In het begin was het stil. Gaap gaap gaap. Was best fris. Bakkie koffie en Brrrr heerlijk. Toen hele kleine beetjes. Daarna gingen ze los. 7 kleine zeebaars gevangen en retour. Allemaal ver ondermaats. Toen n tijdje stil. Het begon n beetje licht te worden en bamm keiharde dreun van stekelvriend op n paar meter bij me vandaan. Vervolgens nog 2. 40/45/52 cm. Achter elkaar. Mooie maatjes en lekker dikgevreten hele zomer.  Daarna weer stil. Toen maar opgeruimd en wegwegezen.vasily=== Maandag 20 oktober 2014 ===


medevissers  vandaag waterweg t.o.stena line gevist van7uur tot 12.30

vangst 5 grote wijting bij elkaar een lengte van 156cm veel kleine bolkjes maar niet een kleine wijting

gr, antonanton=== Maandag 20 oktober 2014 ===


gisteren Zondag ben ik gaan vissen in Oostende op de pier van 07 uur tot 12uur , gevist met  fransen tappen van laag naar hoog water,geen enkele beet gezien,met de twee nieuwe strekdamen bij te bouwen , is de visvangst in oostende  bijna niets meer, jammer , we zullen een andere plaats moeten zoeken vrees ik ,vang ze nog.danny d=== Maandag 20 oktober 2014 ===


Vrijdag en zaterdag Nieuwpoort westerstaketsel

het ging mooi weer zijn, dus vissen en genieten van de lekkere temperatuur

vrijdagavond gevist van 20h30 tot 03h00. hoogwater om 21h10.twee hengels 4.50m met gevochten lijn op de molen . een geclipte onderlijn op de ene en korte afhouders op de andere stok.gevist ging er worden met verse tappen en gezoute diepvries tappen. De tweede hengel was nog niet beaasd of er volgde al een  reeks mooie snokken (geen rek op de gevlochte lijn)op de eerste.Een veel te kleine wijting was mijn deel.De ene aanbeet na de andere volgde.in totaal kon ik een twintigtal wijtingen strikken waarvan er de helft meegingen voor de pan.een gulletje van net de maat en 3 mooie scholletjes maakten de vrijdag compleet.Volgens mij ving ik tijdens de drukste aanbeet periode(de lijn lag amper 1 minuutje stil )de grootste wijtingen op de zoute tappen.

Zaterdagavond zelfde plaats maar van19h00 tot 02h00. zelfde montages maar verse zelfgepompte tappen(ben aan't oefenen)gekochte en de ingezoute diepvriestappen.gelijk met het begin beet en vis.na een halfuurtje begon de stroming er wat in te komen.op de geclipte lijnen zette ik de zoute pieren en die leverden mijwederom de dikste vissen op.Met als kers op de taart een mooie tong van 38 cm(ook met de zoute tappen).tot ongeveer 01h00 bleef de beet er lekker inzitten.dan waren precies de krabben terug in de meerderheid. mooie snokken maar geen vis aan de haak.ik kon 16 mooie wijtingen en een lekkere  tong gaan aanbieden aan het vrouwtje.zeker zoveel heb ik terug aan de zee gegeven omdat ze te klein waren.

als bijzonderheidje wil ik nog wel vermelden dat we to 11h30 gewoon in onze pull stonden te vissen.  

de niewelingde nieuweling=== Zondag 19 oktober 2014 ===


Federatief visdagje

Zaterdagmiddag viste ik mee bij het Federatief Kampioenschap Zout. 'N beetje onorthodox tijdstip, de wedstrijd begon pas om half drie in de middag. Was er sinds lange tijd weer eens tijd voor het normale zaterdagmorgen ritueel. N beetje klussen in de tuin, samen met t vrouwtje koffie met n zeeuwse bolus doen, en later de spullen bijeen pakken. Rond half twaalf was Wim bij mij, onderweg Marcel opgepikt en tegen een uur de rest van de vissers ontmoet in Weschappel. Ik was niet ingedeeld in de team van Oosterschelde maar bij Dreischor. In het Dreischorse team behalve mezelf ook Willem, Henk, Piet, Arjan en Henk. Het Oosterschelde team was nog aangevuld met Lars junior. Nadat we de kaarten getrokken hadden was het tijd om de slikken en de witjes te verdelen en ons stranstek op te zoeken. Wim, Marcel en ikzelf stonden vlak bij elkaar in het C vak, dus dat was lekker makkelijk carpoolen. ik stond net naast een kort paalhoofd met achter de palen Jeroen van Zuidwest en aan de ander kant van mij stond Johan van Rancar.

Alle gebruikelijke aassoorten lagen klaar in de aasbak, drie hengels in de aanslag, een rijtje onderlijnen van verschillend pluimage aan de hengelsteun, kortom vissen maar. Na het beginsignaal al gelijk fraaie stompen op de hengeltop, maar dat werd veroorzaakt door de bot van Johan die verward was in mijn hoofdlijn. De tweede worp kwam er een klein scholletje op de kant en in mijn visemmer. De nul was weg en dat geeft de burger moed. Het eerste uur viste ik verweg, maar zonder verder resultaat, intussen zag ik dat de andere vissers dichtbij wat minibaarsjes vingen. Dus ook de feeder in stelling gebracht en ook aan het peuteren geslagen, ook hier minimaal resultaat. Intussen was het water flink gezakt en viel het bijna droog op feederafstand, de wartel kwam boven als is de hengel hoog in de steun zette. Nogmaals verweg vissen tijdens de kentering bracht ook geen vis op de kaart. Na bijna drie uur vissen stond er nog steeds maar een scholletje op de kaart en werd middenin het palenvak vollop grote botten gevangen, daar hadden ze een mui met een meter diep water binnen werpbereik.

In het laatste uur, wist ik met opkomend water nog twee baarsjes en een botje op het droge te krijgen, maar dat ruimschoots onvoldoende om de opgelopen achterstand nog in te halen. In de andere seniorenvakken werd er plaatselijk ook goed gevangen, hier waren 10 vissen niet voldoende om in de prijzen te vallen. De gevangen vissoorten waren in hoofdzaak bot aangevuld met baarsjes, scholletjes, wijtingen, ik hoorde ook nog van scharren, pietermannen, glasgrondels, tarbotjes en een haaitje. Lars had goede zaken gedaan en wist met 12 vissen het potje te winnen bij de junioren. Verder kwamen de vissers van zowel Dreischor als Oosterschelde er niet aan te pas. Een juiste/gelukkige loting bleek hier veel belangrijker te zijn dan voorbereiding, aasvoorziening en goed materiaal. Over twee weken vist men op dit parcours het NK, misschien is er dan al wintervis en of totaal ander weer, en kan alles zomaar anders zijn. 

Komende week het oude aas nog maar eens ergens op gaan vissen, effe weerbericht afwachten.

 

Niek Romijn Team Cordes Travel en HSV Dreischor Niek Romijn=== Zondag 19 oktober 2014 ===


Afgelopen tijd een aantal noordzeekanaal sessies gedaan bij Ijmuiden.  

Resultaat dikke bolken,  veel tong en af en toe een schar. matko=== Zondag 19 oktober 2014 ===


Krabben voeren. Vandaag van 10.45 tot 13.15 in de luwte van het Vlissingse havengebied gevist. Feederhengel met kleine piertjes onder het kantje en de strandhengel met afhouders en middelgrote pieren op haakje 6 op 60m. Na 2 minuten een zeebaarsje van een centimeter of 8 op de feederhengel met haakje 10, daarna werd het krabben voeren. 1x haaklijn doormidden geknipt door een krab en meerdere haaklijntjes moeten vervangen a.g.v. beschadiging door krabben. Binnen een paar minuten waren de haken kaalgevreten, geschuurd en gepolijst. Het restant grotere pieren ligt nu in een bak keukenzout t.b.v. de winter visserij.Mario Rentmeester=== Zondag 19 oktober 2014 ===


De aanhouder wint ???

Dat geldt toch zeker niet voor het vissen aan de waterweg dan. Zaterdag om 21.00 uur neergestreken op de stek. In de bak prachtige pieren en zagertjes, windje in de rug, droog, en het goeie tij ook nog eens in het donker. De surfblaster die het vorige week liet afweten gerepareerd en draaide weer als een zonnetje, de onderlijnen die ik vorige week verspeeld had vervangen door nieuwe met wappelijnen, kortom alles klopte, misschien was het iets te warm.

Kort na 9 uur de loodjes richting de overkant gestuurd, sigaretje in m'n hoofd en bakkie koffie. No chance, de top van de tournament stond al direct te buigen en een bijna maats gulletje lag al binnen 5 minuten op de kant, dat gaf hoop. Maar helaas, de waterweg liet het wederom afweten. Er stond nauwelijks stroming en ik denk dat dat NU de reden weer eens was van de matige vangsten. Alles uit de koffer getrokken, wappers, afhouders, jojo, ver, dichtbij, zelf nog even met een korte portugees zitten klooien, niets hielp. Tot aan het hoge water (half 1) was de vangst 1 gulletje, 2 botjes en 4 bolken. Na het hoge water alleen nog wat voorzichtige aanbeten gezien en verder noppes, nada, naks.

Nog met een aantal medevissers gepraat en die geven alllemaal dezelfde berichten : het is gewoon bar en boos. Mijn ervaring is dat voordat MV2 er lag he stukken beter was maar ook de netten van de beroepsvisserij zullen geen goed doen. Vandeweek maar eens een andere stek opzoeken, het is jammer dat ik door mijn slechte lopen "veroordeeld " ben tot de europoort anders had ik allang een keer in zeeland gezeten.

hopend op betere berichten, de groeten

Ron !!de krabman=== Zondag 19 oktober 2014 ===


 

beste visvrienden
gister na lange tijd de zoute hengels weer eens gepakt was van april geleden. leuke zomer gehad met diverse andere visserijen .gister was het federatief kampioenschap wat op de zelfde locatie was als het nk dus een leuke voorbereiding zeg maar.
ik loote op d 12 en naast me stond bram van het wedstrijd team zeevissport
we begonnen om half 3 en mn eerste worp was gelijk een afgooi super begin dus!!!!
de 2 de worp was dus ff noodgedwongen met de feeder de worp erna was weer een forse knaller en dat leverde een scholletje op klein maar de 0 was weg toen viel ik stil en na enig zoekwerk en een andere onderlijn kon ik een draai met een tarbotje van 10 cm en een rode poon doen dus dat was wel lekker toen viel ik weer even stil maar vervolgens kon ik nog een tongetje en een schar ver weg pakken dus een gevarieerde vangst geen super uitslag denk ik maar wel heerlijk weer op het strand. op naar het nk wat over 2 weken is
gr marco van drongelen

 marco=== Zondag 19 oktober 2014 ===


Vrijdagavond Waterweg bij Hoek van Holland.

2 vissers 3 ons zagers en twee hengels, van 1900 tot 2200uur opkomend water

1 zeebaarsje van 22 cm

2 gul van ca 20 cm

2 gul van 36 cm

1 tongetje en 1 schar, beide formaat postzegel en als afsluiter een grondel.wim=== Zondag 19 oktober 2014 ===


Zaterdagnacht voor de eerste x in Wenduine gevist.

Gevist van 01.00 tot 05.00.

Eerste 2 uur geen tikje gezien, daarna ongeveer elke draai vis.

Totale vangst 5 wijtingen van 20 tot 26 cm, 6 schar van 23 tot 32 cm en een bot van 34cm. 

Gevist met pieren en tappen en voor de eerste x sinds lange tijd geen last van krabben gehad!Richard Vergouwen=== Zondag 19 oktober 2014 ===


gisteren zoutelande 3 uur voor 2 uur na laag water 1 bot 4 schar 1 zeebaars 1 pieterman 7 wijting  was allemaal te klein dus zwemmen weer wel lekker gevist. vang zefrank=== Zondag 19 oktober 2014 ===


net terug van neeltje jans. na een tip van bas hengelsport dat er (honderden!) kilo's baars gevangen te worden. van half 8 tot half 4 gevist, opkomend en afgaand. zagers met dobber en wapperlijn. ook bodem geprobeerd. resultaat. krab, 4 steenbolken waarvan 1 echt grote steenbolk. verder? niets! wel apart dat ik steenbolk aan de dobber ving zo'n 15 meter uit de kant. maar zeebaars, nee hoor. niemand niets. p.s zouden collega vissers die daar zitten hun rommel op willen ruimen? ik had een kleine 2 vuilniszakken vol lege bierblikken en verpakkingen! hendrik=== Zaterdag 18 oktober 2014 ===


Vanmiddag 18.10 Federatieve Kampioenschappen ZW NEDERLAND gevist aaan de Baaijweg tussen Westkapelle een Domburg.

Het was voor mij een complete ramp.

1e Mijn kleinzoon stond 1,5 km terug en ik had zijn pieren en hij mijn zagers. Dus bij de 2e keer inwerpen als een speer aas ruilen, wat mij zeker een half uur kostte.

3e Teruggekomen op mijn stek zag ik dat 180 gr. lood helemaal naaar rechts was "afgedreven". Dat kon niet want de stroming stond naar links dus vis, maar die laag midden tussen de golfbreker. Lijn kapot getrokken en verder gevist.

4e Ook had ik mijn feeder niet bij me, terwijl er juist onder het kantje met lange wapperlijnen of Portugese lijnen zeebaarsjes en botjes werden gevangen.

5e Dan maar met 125 gr. en wapperlijnen aan de zware stok onder het kantje vissen. Te grote haken natuurlijk dus dat werd ook een fiasco.

6e Toen maar knallen op 130 mtr een zien of daar een scharretje/botje/ofwatdanook vandaan te peuteren viel. Frustratie na frustratie, maar ook dat werktje niet.

Een nul; een dikke vette nul, ik kon ze niet aan de haak krijgen. De grootste frustratie (lees plezier) kwam toen mijn kleinzoon uiteindelijk 3 visjes wist te vangen met 64 cm. Leuk resultaat. Jammer genoeg niet genoeg voor de prijzentafel, maar met zijn 15 jaar wist hij zich goed staande te houden tussen de ervaren kanjer van 17 een 18 jaar van o.a.Westkapelle en de Zeebaars. Het was een leuke ervaring een geeft hem wat moed dat hij met ziijn nieuwe hengeltje ook in de vereniging een aardig visje meee kan vangen. We zullen het a.s. Vrijdag wel zien met de avond wedstrijd van de Krabbe.een niet te vergeten op 29.11 DE KRABBEE TROFFEE - kijk voor meer info op WWW.HSVDEKRABBE.NL want u heebben we nog pleek voor inschrijvingen, straks missschien niet meer.

Morgen aas op maken in het Europoort gebied, eens zien of we op de Mississippihaven terecht kunnen en ok nog wat kunnen vangen.

Dat zien we morgen dan wel weer.

p.s. De organisatie een dikke vette pluim en zeker de 2 mannen die het parcours uit hebben gezet. ZO HOOR JE EEN PARCOURS UIT TE ZETTEN JONGENS; GRANDIOOS!  Voldoende ruimte gelaten naar obstakels om norrmaal te kunnen vissen.

Vangze allemaal en tot ziens op 29.11.

Jan Romeijn

HSV De Krabbe, Burgh- Haamstede.Jan Romeijn=== Zaterdag 18 oktober 2014 ===


Vandaag uit amersfoort naar de noord pier gegaan.3 ons zagers en 50 pieren mee.             

vangst 25 scharren 3x bot 2x gulletje.heerlijke dag gehad 

Wat me erg opviel is dat er veel rotzooi op de pier ligt..afval van vissers,,..bij mij op de plek min een vuilnis zak vol met 

Lege bier blikjes,,aas bakjes.etc etc..ik zelf vis weinig vanaf de pier  maar denk dat het zo doorgaat er binnen een paar jaar een 

Kettingslot aan hangt voor de vissers..zou erg jamner zijn...

Gr feedervisser .Chris Verhoeff=== Zaterdag 18 oktober 2014 ===


Na toch enkele hoopgevende berichten gelezen te hebben, vandaag ook eens gaan vissen in de regio Raversijde / Middelkerke. Dat viel toch wel tegen ... 3u gevist tot en met net na laag water en slechts 1 schar kunnen vangen. Zou de uitzonderlijke warmte er iets mee te maken gehad hebben? In ieder geval, voor de echte wintervis zullen we nog een weekje of 2,3 geduld moeten hebben denk ik.

Groeten.Fizzle=== Zaterdag 18 oktober 2014 ===


Vandaag gevist op duindamseslag (Noordwijk) van 11:00 t/m 14:00 uur. 6 botjes, waarvan 4 rond de 33 cm en 2 rond de 20 cm.Marco=== Zaterdag 18 oktober 2014 ===


Vandaag , met 2 man ,naar de noordpier geweest,ondanks dat er hier werd geschreven dat er weinig tot niks werd gevangen.

Aas gehaald bij Rik waar we ook andere vissers spraken die ons vertelde dat het de afgelopen week gewoon goed was op de pier, met name schar.

Begonnen om 9 uur tot 16.00 ...eindstand 2 maatse tongen.2 bolkjes.1 wijtingkje.6 botten en 46 meeneemscharren.

Dus zo zie je maar gewoon gaan vissen en je niet  blind staren op berichten.

Gr double jac.jack=== Zaterdag 18 oktober 2014 ===


Vanmorgen nog snel even aas besteld en afgezakt naar het stenen staketsel in Blankenberge.

Bij aankomst was het kort voor hoog water.

Er bleek heel wat gevangen te worden, een gebuur die er zo'n twee uur langer stond had al heel wat scharren gevangen.

Hengels klaarmaken en inwerpen was de boodschap.

Na nog geen 10 minuten tikt één van de hengeltoppen: een gul van 20cm, deze werd teruggezet.

Kort daarna een spiering, ook teruggesmeten, stinkt echt ongelooflijk!!!

Bij hoog water bleef het doodstil, ook daarna maar heel weinig actie.

Nog vier andere spieringen lieten zich vangen. (letterlijk en figuurlijk)  Dat terwijl onze gebuur nog steeds schar bleef vangen, weliswaar in mindere mate als daarvoor.

(kan de geur van spiering aan mijn handen en dus aas ertoe leiden dat ik telkens spiering ving?)

Een leuke dag aan de belgische kust, dat wel, al had ik toch graag enkele scharren gevangen.

Volgende keer ben ik er op tijd! (lees als het juiste getij)Het waterkieken=== Zaterdag 18 oktober 2014 ===


Vanmddag paar uurtjes op de zeebaars in de oosterschelde. Gevist met pluggen. Eentje van een cm of 50 op de kant en een flinke die helaas net loste voor de kant. Prima weer dus lekker vismiddagje. De zeebaars heeft zeeland nog niet verlaten.J. Manten=== Zaterdag 18 oktober 2014 ===


Gisteren gevist bij vlissingen, overgang richting dishoek, van 19.30 tot 23.30. 22.30 was het hoog water. Ca. een uur voor hoog begon de vis te bijten, met als resultaat 4 zeebaarzen en 6 botten, waarvan een hele mooie. Bovendien was het lekker weer, dus het was genietenAdrie=== Zaterdag 18 oktober 2014 ===


Zuidpier ijmuiden eerste vuurtoren 10weiting ongeveer 3schar 3spiering en 1bot . Heel veel aanbeten. En de baars op de zuid heb ik al 2a3weken niet gezien.

De wintervis gaat goed ook de gulletjes komen achter op de pier op gang. Mooie dagjes dus .

groetjes martijn nieuw vennep.martijn hoogkamer=== Zaterdag 18 oktober 2014 ===


hi,

vandaag weer eens een zeebaars sessie gedaan bij het 'wrakje' te ritthem

gestaan van 14.00u tot 16.15u met lw op 17.20u

verspeelde shads: 3

gevangen vis: 0

nu alles afzoeten en op zolder leggen, volgend seizoen weer een kans

tijd om de strandstokkken op weer op te tuigen.. voor een fijne strand- of dijksessie

gr.Jelle=== Zaterdag 18 oktober 2014 ===


Hallo,

Donderdag gevist bij dishoek, 3uur laag water dus rond 12uur gingen de loodjes richting het diepe.

Gevist tot een uur of 4 vangst 5 scharretjes.

Vandaag het aas op gemaakt bij neeltje jans, begonnen om 11.30 tot 15uur.

Vangst bestond uit vele zeesterren. De overige vissers vingen ook niks.

Gelukkig lekker weer gehad dus de dag is weer goed.Karel=== Zaterdag 18 oktober 2014 ===


Vangstbericht van afgelopen vrijdagavond.

bestemming: waterweg/maasluis hw 23.34

Na s'middags al aas gehaald te hebben om 20.30 maat je Angelo opgehaald en richting maasluis gereden.

gekozen voor deze plek want ik had verleden week goed gevangen maar dat zal dit keer anders worden helaas.

Als aas hadden we zagers en pieren.

Om 21.30 lag de eerste hengel erin met afhouders en de beet kwam er snel in alleen het verzilveren lukte voor geen meter.

Na een paar keer misslaan en sterk twijfelen toch maar overgegaan op afhouders met andere haken met weerhaak....was dit dan de oplossing?

Ja en nee.....zoals Jean pierre zei:,, ingooien en je hengel stond weer te knikken"...gek werd ik ervan,de eerste steenbolken kwamen op de kant maar ook vele draaien met niks...

Inderdaad dezelfde aanbeten ....dus waarschijnlijk zit het nu vol mat de bekende xwkrabben.

Af en toe kwam er ook een verdwaalde miniwijting boven.

Gelukkig had maat Angelo nog een maatse gul maar voor de rest was het steenbolkenbal en krabbenbal.

Uiteindelijk was het eindresultaat op lekkere vis 1 maatse gul....mmmmhhh zeer slecht dus!!   en geen platvis dit keer!

Alles geprobeerd ver weg,heeeeel dichtbij, wapperlijnen afhouders,grote haken etc...

Maar het was wel weer lekker weer...dat wel

met vissende groet Rayray=== Zaterdag 18 oktober 2014 ===


zijn gisteren nog een sgaan vissen van 19.30 tot 24 00 als vangst met 2 man met ieder 2 hengels 5 steenbolkjes is niet zo veel maar het kon slechter met pieren en zagers op het wester staketsel in oostende 1 tip niet verder als 5 meter uit de kant gooien .debelgen=== Vrijdag 17 oktober 2014 ===


Vrijdag 17 oktober in de middag was de bedoeling om even naar de Nieuwe Waterweg te gaan. Snel 3 ons pieren gehaald en in de koelkast stond nog 2 ons slikzagertjes in een doosje te wachten. Bij aankomst was het erg rustig en volgens een andere visser was het verkeerd tij (afgaand, laag rond 17 uur) en zat er alleen krab. In het begin leek de visser gelijk te krijgen, krabben voeren dus.

Net voor laag begon de hengeltop ineens stevig te bewegen, het indraaien gaf al aan dat er leuke vis aankwam en inderdaad, de eerste gul van dit seizoen is een feit, 57cm. Gevangen aan een simpele platvisonderlijn met als aas een pier en slikzager. Om kort te zijn, de sessie werd wat langer en ik besloot door te gaan tot het aas op was. Na opnieuw beazen van de haken en ingooien leek de vis echt los te komen en dat met laag water. Na 2 minuten korte stevige tikken op dehemgeltop en er kwam een mooie zeebaars boven van 61cm. Daarna volge er weer een gul van 63cm en daarna begon het festijn der steenbolken. De onderlijn lag koud in het water of de top gaf aan dat er weer een steenbolk aan hing.

Uiteindelijk gevist tot 21.30 uur met als resultaat 2 mooie gullen, 1 zeebaars en 12 steenbolken. Wat wel opvallend was en ik eigenlijk nog niet vaak meegemaakt heb: soms zag ik dezelfde tikken als een steenbolk geeft op de top maar dan bleek de haaklijn van 35/100 doorgebeten. Ik vraag me af wat dat kan zijn. Een medevisser een klein stukje verderop geeft de schuld aan wolhandkrabben. Ik vraag me alleen af of die zomaar 35/100 doorknippen/bijten. Voor mij nog een raadsel wat dit nu is en een reden om binnenkort eens te kijken met andere lijnen of er dan iets boven wil komen.Jean-Pierre=== Vrijdag 17 oktober 2014 ===


Beste zeevissers,

Na een prima start in oktober is het helaas weer knudde met de zeebaars vangsten!  Laatste 6 maal vissen, geen baars kunnen landen, zowel met zagers als met kunstaas geprobeerd. Alle plekken op de pieren van ijmuiden afgevist. Ook de laatste 3 maal bij spuisluizen niets, spui stond aan. Ik begrijp er niets van. Vorig jaar was deze tijd een hoogte punt in zeebaars vangsten. Water is nog warm genoeg. Rond zeeland wordt wel goed gevangen.

Vangt iemand nog baars rond ijmuiden?Floor=== Vrijdag 17 oktober 2014 ===


Donderdagavond 16/10 enige uren gaan vissen aan de westkust van België, gedacht was om er eens de laatste tongen van de zomer uit te draaien, met die warme dagen van de laatste weken kon de tong nog niet weg zijn.
Heb gevist van 20.00 tot 24.30. Ik ging niet uit van supervangsten, is doodtij en de zuidenwind van de laatste dagen doet er ook geen goed aan hé. Achteraf gezien was het terug een succesvolle vissessie met enkele mooie platvissen.
Vangst was 19 scharren van formaat mini tot maxi, grootste was 33 cm, 15 wijtingen van rond de 25 cm (ze zijn in aantocht!), 1 mooie tong van 40 cm, 2 botten waarvan grootste lekker vet en groot, 40 cm, en 2 meuntjes. 17 scharren en de tong mee naar huis, de rest van de vis zwemt terug.

Vang ze!

  Benjamin Vansteeger=== Vrijdag 17 oktober 2014 ===


Gisteravond nog even wezen vissen bij Westduin vanaf 19.00 tot 22.00 uur (opkomend tij tot hoog water) Er stond een flinke branding, maar de wind was afnemend. Gevist met mesheften uit de diepvries op een enkele dwarrellijn. Na een half uur een kleine zeebaars, terug het water in. Daarna was de vis duidelijk aan het jagen in de branding. een mooie zeebaars van 45 cm, een schol van 38 cm en als laatste nog een zeebaarsje van 36 cm. Beste resultaat vóór mij in lange tijd JohnJohn=== Vrijdag 17 oktober 2014 ===


Beetje laat vangstbericht maar lees hier weinig over vangstberichten aan de Waddenzee dus ik kop hem toch nog maar even in.
Afgelopen zaterdag weer vanaf de dijk in Roptazijl gevist (iets ten noorden van Harlingen) met mn broer en pa. De omstandigheden leken goed en een uurtje na laag water waren we op de plek van bestemming. Eerst maar vanaf een strekdam gevist omdat het er tussen nog een modderbak was met heel weinig water. Half uurtje later was het al mooi volgelopen dus gelijk verkast naar de dijk. 1e worp leverde gelijk een botje op. Mn broer iets verderop ving een mooie plaat (ook een bot), buiten het formaat om was deze ook enorm dik, weinig gezien dat ze zo vet waren. Even later ving mn pa een zelfs nog een groter en dikker exemplaar. Dat was al een beter begin dan al die keren dat we er de laatste 2 jaar geweest zijn, het was echt heel matig na toch een paar prima jaren ervoor. Uiteindelijk had ik 4 botten en een puitaal, mn pa 2 botten en mn broer had 1 bot. Konden weer tevreden naar huis na een prachtige visdag. Ook voor de natuurliefhebbers (waar ik niet toe behoor) is het hier erg fijn vertoeven, het is een komen en gaan van verschillende vogelsoorten. Dat verklaart waarschijnlijk ook de mindere vangsten van m'n medevissers.Edward=== Donderdag 16 oktober 2014 ===


Hoi mede vissers

Gisteren met vismaat Swa weer eens naar het Vlissingse geweest om te kijken of er al wat schar te vangen viel,en ja ze zitten er wel maar de krabben zijn in meertal,iedere 2 minuten alle haken leeg dus krijgt de vis geen kans.We hebben toch een lekkere sessie gehad gevist van 10 uur tot 14.30 uur en de vangst bestond voor Swa 5 schar en 1 bot en voor mij uit 3 scholletjes van rond de 20cm en 1 schar dus het begint er een beetje aan te komen.Leo uit Putte=== Donderdag 16 oktober 2014 ===


Gisteren maar weer eens richting Banjaard strand.

Zoals vaak een paar visjes ( 10 ) echter deze keer was het van alles wat.

Begon met tarbotje van 31 cm, daarna 3 mini zeebaarsjes, paar kleine scholletjes, botje en 1 wijting 31 cm.

Alles zwemt weer totdat het wat groter wordt, helaas zat er nog geen schar bij.

Al met al leuk vissen met 1 hengel, de meeste gevangen op ingevroren gezoute steek zagers.

Nog een aantal weken en hopelijk dan weer grote scharren vangen daar zoals verleden jaar.

Groet JdeVJohn=== Donderdag 16 oktober 2014 ===


Denk ff n avondje vissen op de Noordpier wijk aan zee. Werd me verteld dat overal netten stonden. Zucht. Kwam n boze visser tegen had 8 lijnen verspeeld, waarschijnlijk op de netten. De arme man wist niet dat er netten lagen. Dan maar naar de kop gefietst. Hier een gul en een steenbolk gevangen, ze wilden niet mee dan maar teruggestuurd naar hun vriendjes. Begon het te regenen dan maar naar huis verkast.

KAN ER ECHT niets gedaan worden tegen die nettenleggers?! Dit is echt niet leuk meer. De hele zomer en nog steeds netten, overal. En velen zien ze niet en verliezen ook nog s heel veel materiaal door het vastzitten aan de netten.vasily=== Donderdag 16 oktober 2014 ===


Hoi Zeevislanders,

Al weer tijdje geleden. Van de zomer ook weinig gevist door veelheid werk maar ook omdat de tong er dit jaar zeker niet in overvloed was. Laatste twee weken af en toe een hengeltje (op verschillende plekken) uitgegooid om te kijken of de schar al is gearriveerd. Slotsom: Zijn er wel, maar mondjesmaat, en moeten van heel, heel ver komen en daarvoor moet je ook nog eens het tijverschil (LW met zeker meer dan 140 cm tijverschil) meehebben  anders haal ik in ieder geval de afstand (benodigd ca 150 meter) niet en verval je in een bottenfestijn ..... Sessies van deze week wellicht interessant voor de wedstrijdvissers zaterdag aanstaande (Baaiweg).

Verschillende plekken bij de Baaiweg laten overdag en 's avonds een ander beeld zien. Overdag komt de activiteit in de toppen in eerste 1,5 na laag, terwijl 's avonds/'s nachts de laatste 1,5 uur voor laag juist het beste waren. Zowel overdag als 's avonds redelijk veel (zeer grote) botten die niet al te ver weg zitten. In de branding veel kleinere zeebaarsjes te vangen (overdag). In de avond meer schar (en soms nog een tong) en van een echt heel, heel mooi formaat maar nog niet in DE hoeveelheden. Ook Banjaardstrand nog een keertje gedaan in verband met regen/wind: Bedroevend; 2x kleine wijting en een bolkje.

Daarnaast ook nog 2x Zoutelande gedaan; bij weinig tijverschil echt een betere optie dan de Baaiweg maar pas hier enorm op .... Onder water is e.e.a. "verschoven"; van oudsher de betere plekken lijken nu wel een garantie voor veel lijnbreuken. Met wat verplaatsingen vind je je nieuwe plekje wel maar dan hebben er wel één a twee voorslagen al aan moeten geloven. Tip voor deze plek: Werp niet gelijk allebei je hengels in; probeer er eerst ééntje en kijk of je er nog uit kunt komen .... Dan pas de andere er ook in; spaart je een "baal-begin" met gelijk twee lijnen kwijt. Vangsten vergelijkbaar met Baaiweg maar vele malen minder bot (maar iets meer schar) waardoor het lijkt dat het veel minder is. Hier 's avonds echt veel beter dan overdag; in beste sessie 7 mooie scharren mee kunnen nemen. Maar nogmaals: Is kweste van enorm ver gooien en dit ook vaak doen want krabben zijn nog enorm actief. 

Kortom: Ik hoop op eind oktober/begin november voor de scharreninvasie vanaf de Walcherse stranden.

Vang ze,De Middelburger=== Donderdag 16 oktober 2014 ===


Woensdag 15 e gevist aan het monumentje te kruiningen, ditmaal rond lw van 12h tot 15h .mooi weertje, lichte zuidwesten wind.buiten enkele krabben .... Niets maar dan ook niets bovengehaald .straf !!Erwin=== Woensdag 15 oktober 2014 ===


vandaag 15 oktober, strand bij Kijkduin. Gevist in een zwin naar laag water 3 zeebaarsjes 25 cm. 8 maatje botten (dikke). met de spinhengel ongeveer 15 a 20 meter uit de kant.

Veel visplezier BramBram uljee=== Woensdag 15 oktober 2014 ===


Vandaag een korte sessie op het strand bij Westkapelle. Tot laag water een paar kleine aanbeten niet kunnen verzilveren helaas en vaak lege haken vanwege de krabben. Echter vanaf laag naar opkomend het ene na het andere zeebaarsje, soms zelfs 2 tegelijk. Na 2 uur maar gestopt aangezien het niets uitmaakte hoe ver of dichtbij je viste, wat voor aas of onderlijn, de krabben kregen geen enkele kans meer. Ingooien betekende na 1 tot 2 minuten in kleine zeebaarsjes tot 25cm. Ik kan me niet herinneren ooit zoveel kleine zeebaars gevangen te hebben als afgelopen periode. Als ook maar 25% daarvan groeit tot 60 a 70cm kunnen we over enkele jaren onze borst nat maken zeg.

De avond ervoor had ik een nachtsessie bij Westkapelle, nu iets verder richting Domburg. Hier een hondshaai van 53cm op 2 slikzagers en later een flinke zeebaars verspeelt doordat de haaklijn in de branding afbrak. Ik viste met dunne dwarrellijntjes en wat kleinere haken op platvis met die hengel, de andere had een jojo lijn en zal je altijd zien dat die grote jongen een klein slikzagertje pakt ipv de jojo lijn met een dikke zager.Jean-Pierre=== Woensdag 15 oktober 2014 ===


Woensdag vanaf 2 uur voor laagwater gevist tussen Zoutelande en Westkapelle resultaat 2 mooie botten, 2 pietermannen, 1steenbolk 1 zeebaars en 1 grote noordzeekrab.

Regelmatig vast aan kleibanken, en haken heel snel leeg door de krabben! Nog geen schar te zien..Adriaan=== Woensdag 15 oktober 2014 ===


Hallo collega vissers,

Vandaag gevist in Zoutelande. Prachtig weer, veel Duitse toeristen, veel spelende kinderen maar geen vis. Ik denk dat de vis op herfsvakantie was.

Begonnen om 13.00 u net voor laag tij. en gevist tot 17.30 u. Om de 10 minuten lege haken dankzij meneer Krab. Gevist met zagers. 1 mini botje gevangen.

Toch genoten van het mooie weer. Volgende keer hopelijk beter.

Leo.Lieven De Boey=== Woensdag 15 oktober 2014 ===


snap er ook niks van.afgelopen zaterdag van 6.00 uur tot 10.30 gevist op de noordpier en heb ook niemand zeebaars zien vangen

hoor steeds goede berichten maar zie het nooit zelf ?m.kater=== Dinsdag 14 oktober 2014 ===


Snap er niks van.....vanaf 15.30 tot 20.00 gevist op de noordpier, met verse zagers, helemaal niks gevangen...ook om mij heen de andere vissers niet..dus topdag ja topregen maar geen vis te zien. Wel consatand een hele grote bruinvis die vlak laangs de kant zwom... die de vorige visser die zo veel heeft gevangen vandaag..???ik heb mijn twijfels...maar zoals gezegd slecht weer vanaf laag tij tot hoog tij helemaal niks. Toch blijft die gekke pier trekken....vang ze!!!

Rene,Hoofddorp.Rene, Hoofddorp=== Dinsdag 14 oktober 2014 ===


nagekomen, za 27-9 N-pier Wijk aan Zee. Gevist met shads en messenheften. Topdag voor de zeebaars. In totaal met 2 man (broer) 20 stuks gevangen en allemaal goed aan de maat. Bijzonder waren de vangsten op laag water en dood tijd. Zo ver mogelijk ingegooid; aas messenheften. Leverde aantal machtige aanbeten op en zeebaars. Niet eenvoudig om ze op de blokken te krijgen. Om mij heen werd vrijwel niets gevangen. Alleen John (van de brommer) had op hoogwater en zakkend water met shads stuk of 9 baarzen.

Ericeric=== Maandag 13 oktober 2014 ===


Zondag avond gevist in Wenduine vanop het strand , begonnen 2.5 uur voor laag water tot 2 uur na laag . Na de tweede maal uitdraaien direct een mooie tong aan de ene hengel en een gulletje aan de andere , dat begon goed. In totaal 6 mooie tongen waarvan er één 43cm mat en 800gr woog , een ferme lap en de grootste van het seizoen voor mij. Verder 7 gulletjes tussen de 30 en 40 cm , die allemaal terug zwemmen ( hopelijk groeien ze nog een ferm stuk ) en 10 scharren van behoorlijk formaat . gevist met strandwormen , twee hengels met de ene een geclipte onderlijn de andere met gele afhoudertjes en korte haaklijen . De wintervis komt eraan en de tong zal nu toch wel stilletjes aan huiswaarts keren denk ik . 

Veel visgenot .Kris B=== Maandag 13 oktober 2014 ===


Hallo medevissers,

Vanavond nog even wezen vissen op het sluizencomplex, begonnen met hoog water en langzaam afgaand tij. Niet zo heel veel tijd,gestart om acht uur en tegen tienen weer naar huis. Het was niet zo druk met andere vissers , en het regende af en toe een beetje zager op de haak gezet en lampje aan op de dobber en gaan . Resultaat een mooie zeebaars , en toen was het al weer tijd om naar huis te gaan. Beetje druk met van alles, maar als je even kunt gaan vissen is het koppie weer lekker fris dus...

Vriendelijke groet ,Har=== Maandag 13 oktober 2014 ===


Vanmorgen maandag terug naar Raversijde geweest om te zien of er overdag alweer een visje te vangen is. Gestart om 09.30 en gevist tot 13.30. Lw was rond 11.30. De vangst bestond uit 4 gulletjes waarvan twee 40+ers, 6 scharren, 2 botten waarvan 1 mooie van 38 cm en een leuke schol van meer dan 30 cm. Was leuke vis want die vang je niet zo veel vanaf de kant in België. Vismaat Anthony die mee was had ook zn schar en wat gulletjes maar had bovendien ook nog 2 mooie tongen!

Vis ze!Benjamin Vansteeger=== Maandag 13 oktober 2014 ===


Hallo,

Afgelopen zondag richting Neeltje Jans, salon-visserij aan de buitenpier. Mijn collega was 1.5uur eerder gestart en had toen ik arriveerde net een mooie baars verspeeld. Ikzelf gestart omstreeks 12u en tot 14u gebeurde er niets, zowel bij mezelf als bij mijn collega geen enkele beet kunnen waarnemen. Omstreeks 14uur naar een andere dam gereden om even wat kunstaas in de stroming te kappen. Dt lukte, na 3 worpen lag er een mooie pollak op de kant te spartelen (op de verenpaternoster). Mooie start, maar het volgende half uur wederom geen aanbeten_oosten/noordoosten wind WK4-5 maakte het vrij moeilijk om degelijke driften te maken met de verenpaternoster. Omgeschakeld op rood-witte redgill visjes en blijkbaar lokte dit het 'rode-lap-op-stier effect' uit. Loeiharde aanbeten redelijk snel na elkaar. Uiteindelijk na 2 uurtjes vissen met redgill/verenonderlijn: 3 mooie pollakken, 3 kleintjes, 1 bolk en 1 grote fint (die had ik al zeer lang niet meer gevangen aan Neeltje Jans), met de nodige missers er dan nog bijgeteld waren dit vruchtbare 2 uurtjes. Daarna terug mijn collega vergezeld aan de buitenpier en verder gevist tot 19u. De vangst op de buitenpier was bedroevend slecht: ikzelf 1 bolkje en 1 baarsje, mijn collega 1 baars.

Greetz,Tim=== Maandag 13 oktober 2014 ===


Afgelopen zaterdag gevist op duindamseslag (Noordwijk) tussen 12:00 en 17:00 uur. Resultaat was 1 schol van 20 cm en een zeebaars van 20 cm (in het laatste half uurtje). Zondag wederom op duindamseslag gevist van 17:00 t/m 18:30 uur met als resultaat 1 schol van 33 cm.Marco=== Maandag 13 oktober 2014 ===


Soms zit het mee , soms zit het tegen.

En zo een dag was het vandaag. Er stond een bootdag met de Wiesje op het programma, samen met Martijn Boone,  maar waar ik al voor vreesde gebeurde ook . Hank belde dat het niet doorging i.v.m. met de vele wind die ze afgaven. Balen dus maar oke , moest Hank wel gelijk geven ....veiligheid gaat voor alles. Dus ja , wat moet je dan .......een vrije dag had ik al , zaterdag had ik nog wat aas verzameld na de wedstrijd , 2 ons zagers lagen er nog om te laten zwemmen dus ja......Dan maar naar het strand . Nollestrand , daar had ik wel weer zin in . De scharren waren daar al gearriveerd hoorde ik , las ik dus gaan met die banaan. Kom ik daar om 10 uur ongeveer , kom ik er achter dat ik m'n portemonnee niet bij me had. Een parkeerboete riskeren had ik geen zin in dus maar doorgereden naar Zoutelande . Geen visser te bekennen dus alle ruimte .Hengels opgetuigd en vissen maar. Gelijk de eerste draai een schar van 23 cm. Dat begon leuk . Maar bij die schar bleef het wat betreft de scharren. Ik ving nog wel een stuk of 7 botjes en nog een pitvis van 20 cm. Voor de rest was het noppes. Rond een uur of 12 dacht ik toch wel , Hank heeft de juiste beslissing genomen. Zachtjesaan leek het er op dat ik bijna gezandstraalt werd. Tot overmaat van ramp vergat ik natuurlijk weer een keer om mn viskist goed dicht te doen en jawel hoor .... wind onder het deksel en weer een viskist naar de mallemoeren . Nog een paar lijnen kwijt dus het was me het dagje wel. Eén troost , een dagje met de Wiesje staat nog op het programma . Datum is al gepland . Nu maar hopen dat het dan wel doorgaat.

Gr, E. de Rooij=== Maandag 13 oktober 2014 ===


Afgelopen zaterdag nog maar eens van het mooie windstille weer en het troebele water gebruik gemaakt om mn sleepnet nog eens uit de kast te halen. Waadpak aangedaan en op het fietsje naar strand gegaan.  Het doel was om een mooie portie garnalen gevangen, en dat is aardig gelukt. De vangst bestond uit een ruime halve emmer, vornamelijk zeer mooie garnalen. Verder nog een hele leuke bijvangst gehad. 5 mooie tongen tussen de 25 en 33cm. Verder ook nog opvallend veel kleine tarbotjes en 7 kleine pietermannen gevangen. De tongetjes allemaal gevangen in een kleine mui van ongeveer 1,5m diep.

Nu nog even afwachten tot het water nog wat verder afkoelt en de garnaal nog wat meer het strand optrekt, zodat we er weer mooie volle emmers uit kunnen slepen. Er gaat namelijk niets tegen VERSE Hollandse garnalen, en dus niet dat oude spul dat al 2 weken onderweg is voordat het hier in de schappen ligt...Matthias Geuze=== Maandag 13 oktober 2014 ===


Morgûh,

Na een 2tal visloze avondsessies op de Joossesweg, afgelopen vrijdagavond van 19.30 tot 24.00 (LW 22.05) op de Baaiweg geprobeerd. Op deze stek weet ik meestal wel een visje te verleiden, zo ook deze keer. In totaal 12 vissen (4  grote botten, 4 meuntjes, 2 bakscharren, 1 wijtinkje en 1 nét ondermaatse tong) wisten mijn pieren en slikken te vinden. Op de scharren na zwemt alles weer.Kees=== Maandag 13 oktober 2014 ===


Spanning weer helemaal terug in de top

Afgelopen zaterdag 11 oktober trokken de beste zeevisteams van Nederland naar het strand van Wijk aan Zee voor de 4e wedstrijd van de PENN Korpscompetitie. Na enkele dagen harde wind, was het vandaag rustig weer. Meestal is dat goed voor de vangsten: in de naweeën van de golfslag zoekt de vis enthousiast naar vrijgekomen voedsel. Dus vol verwachting begonnen de teams om 10.00 uur aan de 4 uur durende wedstrijd. En inderdaad kregen de controleurs het meteen al druk langs het door Zeevissen.com uitgezette parcours.

In vak C wist Miranda Willemse al snel drie zeebaarzen in één draai te vangen en zette daarmee de toon binnen dit vak. Ook op andere plekken werden zeebaarzen gevangen, naast botjes en botten. In het eerste uur bleek het echter vooral zaak om je stek goed te verkennen en dan de juiste tactische keuze te maken. Er was namelijk in het eerste zwin grote en kleine vis te vangen. En over de eerste bank, iets moeilijker te bevissen, was ook grote vis aan het azen. Uiteindelijk werden er diverse keuzes gemaakt die, zoals altijd, zowel goed als fout uitpakten.

Marijn Gabriëlse en Jan Hennekam kozen voor de kleine vis en werden beloond met bonusvissen die hen bovenin het klassement brachten. Lies Wijnhorst had de pech deze bonusvissen niet te vangen en eindigde nu in de middenmoot. Vissers als Iwan van Aert, Pim Troost en Henri Hachmer kozen voor de grote vis en ook zij zagen hun keuze beloond worden. In vak C gaf uiteindelijk een eenpunter de doorslag voor de vakwinst. Kortom, het werd een interessante wedstrijd waarbij van tevoren niet vast zou staan wie zou winnen en welke keuze succesvol zou zijn. Zeker niet toen er later in de wedstrijd plotseling onbekendere vissoorten als dorade, goudharder en dunlipharder werden gevangen.

Uiteindelijk bleek de wedstrijd vandaag te zijn gewonnen door het Mart Brouwers Zeevisteam. Westkapelle 1 wist zich met een 5e plaats te handhaven op de eerste plaats in de tussenstand. Maar door een 2e en 4e plaats verkleinen de teams van Bijl Zeeaas en Vriendenteam 7 de achterstand tot respectievelijk 4 en 5 punten. Met nog één wedstrijd te gaan, op 15 november in Hoek van Holland, ligt de strijd om de eindoverwinning nog helemaal open!

De volledige uitslag, foto’s en informatie tref je aan op de website: www.korpsvissen.nl

   Korpsvissen=== Zondag 12 oktober 2014 ===


Hallo Allemaal

Vanmorgen 12.10.2014 onze 11e wedstrijd vervist aan de Walcherse kust. Om ca 08.00 vlogen er zo'ss 16 loodjes de goede kant op want iedereen was wakker genoeg om de zee te vinden. Prachtig weer, weing wind en langzam gingen de temperaturen omhoog zodat op een gegeven moment ook het jasje uit kon. In het beig werd er weinig gevangeen. Mirte onze junior ( maar dan een echte junior dame en dan ook nog eens een echte dame ving een zeebaars(je) van 23 cm onder de kant een Leo van Dongen - nooit zo'n werpkanon geweeest lag nnieet veel verder - ving een bot 24 cm. Op 100-110 mtr was nieet veel beweging in de toppen te krijgen dus ook maar eens onder de kant gaan zoeken. Helaas niets, noppes, nada, niente.

Ik zag links Arjan Geelhoed en rechts Nico van Dongen de ene na de andere ( een beetje overdrijven mag toch wel) schar en bot de kant op komen, dus ook maar weer eens geprobeerd op 125 mtr. en gelijk aal de eerste worp een bot 29 cm en een schar 25 cm op de kant. met nog een half uur te gaan, dus haast maken om nog iets uit dat zilte nat te slepen, maar mij restte niets dan groen en sla. Uiteindelijk werd ArjAn Geelhoed winnaar met 9 visjes - ruim 2 mtr, Nico van Dongen 2e met 6 visjes 1,5 mtr, Rienus Verseput pakte de 3e plaats, Arjan van de Zanden 4e en waarempel ik 5e, ja met 2 visjes, 54 cm. Het bleek dus dat mijn 2 visjes groter waren dan die van de rest terwijl ik mezelf niet hoger ingeschat had dan een 8e plaats. Dus de dag was voor mij nog zonniger als verwacht. Op naar het Federatieve Kampioenschap ZWNederland as Zaterdag 18-10 aan de Baaijweg. Hoofdzakelijk met afgaand ttij, dus mogen we ongerveeer eeenzelfde visserij verwachten als vandaag alleen het weer kan het totaal anders maken.

Dat was-ie dan weer.

Vangze allemaal en eh....ja wel, tot de Krabbe Troffee op 29-11 toch zeker!!??

Groetjes

Jan Romeijn

HSV DE KRABBE, BURGH-HAAAMSTEDEJan Romeijn=== Zondag 12 oktober 2014 ===


Ha Zeevislanders

Hier WSV-Reimerswaal weer aan de lijn . Ze zijn weer wezen vissen hoor . Afgelopen zaterdag , je weten wel ...toen 's ochtends en begin van de middag de regen met bakken naar beneden viel . Maar dat deerde niemand . Nee , echt niet . De opkomst was gewoon geweldig , 16 senioren en 11 junioren wisten Waarde 14 te vinden . Wist iedereen dat er vis onder de kant zat? Nou, ik ieder geval niet . Maar het was wel zo . Rond 18.00 uur zou het hoog water zijn en de wedstrijd begon al om 14.00 uur . Niet veel meer dan kniehoog water het eerste uur . Maar toch werden de eerste 2 uren de meeste vissen gevangen . Hoofdzakelijk kleine zeebaars  afgewisseld door een bot , een spiering , en ook nog tong . Meer dan 100 vissen werd er die middag gevangen dus het was weer eens echt ouderwets .... goede opkomst, goede vangst , na een kwartier goed weer en een supergoede sfeer . Wat wenst een mens nou nog meer ?

De winnaar wist deze wedstrijd 216 cm. vis op de kant te krijgen .

Voor de volledige uitslag , kijk op www.wsvreimerswaal.mijnhengelsportvereniging.nl

gr,E. de Rooij=== Zondag 12 oktober 2014 ===


Met Willem gaan vissen

Donderdag samen met Willem de dagelijkse sleur onderbroken met een doordeweekse vissessie en afgereist naar de verre visgronden. We waren rond half negen ter plekke en troffen op de parking ook Rudi aan. Dennis was op het laatste moment verhinderd. Samen het strand opgesjokt en recht voor de seasunbar het bivak opgemaakt. Het was een ruigweervisserijsessie. Golven van een meter hoog, windkracht tussen de 6 en 7 uit het zuidwesten, en zo'n 500 meter brandingsgolven recht voor ons. In de aasbak spitzagers, slikken en pieren in soorten en maten. Ik was de eerste die van de nul af kon raken, een bot van 30 cm had zich vergrepen aan 2 rooie pieren op een haak nummer 4. Vervolgens vingen ook Rudi en Willem een bot.

Het koste veel moeite om het aas en het lood op zijn plek te houden. Over het eerste bankje heen was 210 gram met dikker ankers niet genoeg om te ankeren, binnen een paar minuten spoelde het geheel stroomafwaards aan. In het muitje, op 25 meter van de hengelsteun vandaan was 125 gram met ankers aan de feeder net voldoende om te ankeren. Een uurtje later volgde er nogmaals een bot voor mij, voor Rudi en voor Willem. Daarna viel ik stil en kwam er nog een dubbeldraai voor Rudi en nogmaals twee botjes voor Willem. Zou het dan toch nog bij mij? Een mooie aanbeet, gevolgd door een fraaie doorbuiger en vervolgens een slapvallende lijn op mijn lange hengel. Het werd hangen en sleuren aan de K2 maar toch kwam de onderlijn met de vangst steeds dichterbij. Eenmaal door de branding heen was er alleen teleurstelling. Mijn "vangst" bestond uit een halve straatklinker die was blijven prikken op een Aberdeen nummer 6. Rond de middag hadden we voldoende zand in de viskist en boterhamtrommel verzameld om thuis een klein strandje aan te leggen en vonden we het tijd om op te krassen. Smiddags hadden we nog andere zakelijke afspraken.

  

Zaterdagmorgen vroeg, zelfde tijd, zelfde locatie maar nu voor de 4e PKC letterlijk onder rook van Cores. We waren er weer rond half negen, dus alle tijd om opt gemakje naar nummer A2 te wandelen. Links van me, op het kopnummer Cor, dus gelegenheid voor n praatje pot. Bij aanvang van de wedstrijd waren we redelijk tevreden over onze stek, het zag er gewoon goed uit. Eerst een muitje, vervolgens een zandplaatje met een aardig brandingsgolfje, dan een vlak stuk en nogmaals een brandingsriggel net buiten werpbereik. De meeste deelnemers begonnen met de feeder in het muitje en ik ook. Dat viel tegen, het aas kwam onaangeroerd terug, geen vreterij te bekennen. Ook de bodem voelde vreselijk vlak aan, afgezien van de ribbels in het zand. Na een uurtje maar eens even een worpje verweg gedaan in het tweede vlakke stuk. Dat hielp, er kwam een mooie bot mee op de kant. Verderop in het vak kwamen er meer en grotere botten uit de mui. Een van de twee Jantjes ving er zelfs hardertjes en piepkleine baarsjes van het formaal waarvan er zeker 3 feilloos in een luchiferdoosjes pastje. Ook Cor ving een bot achter het eerste zandplaatje. Tussen de bedrijven door kwam ik in een plasje op het strand nog een vreemde waterbewoner tegen, een hagedisje/salamandertje. Na het maken van wat fotos weer maar terug gezet in de hoop datie de aanwezige meeuwen en kraaien maar zou kunnen ontwijken. Toen het water bij het tweede laagwater ging zakken konden Cor en ik als eerste door het muitje op de eerste zandplaat staan, en bleek dat onze stek wel heel erg plat en glad was. Verdop in het vak konden ze niet door muitje heen maar belven ze wel vis vangen in een halve meter water. Wij vingen op onze voorste rang verder niks meer. In het eerste muitje ontdekte ik nog andere bijzondere waterbewoners, piepkleine hermietkreeftjes in hun zwarte woningen. Terug bij de auto bleek dat alle teamleden vis hadden gevangen, dus deze we goede zaken in het klassement.

Volgende week is het Federatief Kampioenschap Zout ergens op een Walchers strand, wij zijn erbij

Niek Romijn Team Cordes Travel & HSV Dreischor Niek Romijn=== Zondag 12 oktober 2014 ===


Het wordt steeds lastiger om vanuit de europoort een VANGSTbericht in te sturen. Waar ik enkele jaren geleden, rond deze tijd van het jaar, per sessie zeker enkele maatse gullen kon vangen is het de laatste tijd janken met een heeeeele dikke pet op. Vorige week vrijdag yangtzehaven nul vis, papagaaiebek 2 scharretjes. Afgelopen vrijdag waterweg : met 4 hengel in 6 uur tijd 2 bolken van zakformaat. Wat een drama. lees en hoor ook van medevissers dat het zeer droevig gesteld is met de vangsten.

we hopen op beterschap. Groet,

Ron !!de krabman=== Zondag 12 oktober 2014 ===


Zuidpier ijmuiden zondag een paar scharren en steen bolken. De wintervis is in aantocht. Dus heb ik de eindstand bekeken van de zomervis 2014. Alle weekenden gevist op de zuidpier. 1paling 1tong 2fint 5polak 18baars. 51makreel. En de verrasing 4lipvissen. vorig jaar 4op een dag. Ik ben benieuwd volgend jaar. Nog meer ? In ieder geval een mooi lijstje. Volgend jaar weer prima.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn_hoogkamer=== Zondag 12 oktober 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Gisteren stond de vierde PKC wedstrijd op het programma. Deze keer mochten we naar er Wijk aan Zee. Niek en Rudi zijn van de week al daar geweest om te kijken of er vis zat. Die zat er maar je moest het treffen. Was het donderdag nog beesten weer ( i love it), zaterdag was het een rustig weertje, beetje wind en een beetje regen af en toe. Afijn om half zes was ik bij Rudi en rond half acht waren we in het strandhuis te Wijk aan Zee. Balletje pakken, bakkie pleuris en een beetje o-h'en. Tegen achten kwamen Niek,Marcel en Wim ook aan. We hadden nummer 2, Niek mocht naar A, Rudi naar B, Marcel naar C, ikzelf stond in D en Wim mocht naar E. Ik had een mooie plas voor me en dacht daar wel vis uit te peuteren. Dat dacht ik dus... In de aasbak zaten piertjes, slikkies, zagertjes, witjes en tappen. Aas genoeg dus.. Om tien uur was daar het signaal en we gingen van start. Veel gebeurde er niet het eerste uur, alleen Arjan wist een mooie baars en bot te vangen voor de rest bleef het akelig stil. Na bijna drie uur had ik nog geen vis terwijl de andere teamers wel vis hadden. Ik dacht het zal toch niet zo zijn dat ik geen vis pak?? Toen mijn buurman mij binnen draaide en het in de knoop zat, heb ik mijn kanon gepakt en naar de horizon gegooid. En ja hoor ik was ook van de nul af. Een botje van 15 cm had mijn piertje / witje cocktail gepakt. Gelukkig, weg nul. Uiteraard ver blijven vissen maar er kwam helaas niks meer uit. Om twee uur was het einde wedstrijd en bij de auto gekomen bleek dat we het redelijk goed gedaan hadden. Nu ik dit schrijf blijkt het dat we 10e zijn geworden.... Vanochtend nog de restanten van gisteren opgemaakt en dat leverde in ieder geval meer vis op.......

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde 

   Dennis Zwiers=== Zondag 12 oktober 2014 ===


hallo vissers,

gisterenochtend 11-10 gevis met mijn maatje aan het nollestrand.

behoorlijk wat regen met weinig wind, maar ja je moet er wat voor over hebben.

we hebben met 3 hengels gevist, rode afhouders, haak nr 6 en met steekzagers.

gevist van half 09:30 tot 13:00 en zowel met afgaand als met opkomend water wat gevangen.

totaal 13 scharren waarvan 9 bovenmaatsen 3 mini wijtingen, 4 scharren en de 3 wijtingen waren mooi gehaakt en zwemmen weer.

eindelijk na lange tijd weer eens wat gevangen.

zou het dan nu eindelijk een gaan lopen?michael=== Zondag 12 oktober 2014 ===


Goedemorgen, Zaterdagavond gevist omgeving Dishoek. Laag water om 23.30 uur. Gevist van 20.45 tot 24.15 uur. 4 hengels, geen collega visser te bekennen, dat zegt genoeg!? Aas steekzagers en geelstaarten. M'n vismaat had direct al een tong van 29 cm., even later een mooie schar.. Had ook iets zwaars aan de haak, alleen gelost in de branding.... Frustrerend! Zelf ca. 5x beet gehad en even zoveel wijtingtjes opgehaald. Zwemmen weer, waren mooi gehaakt. Gevist met rode bezemsteeltjes. Haakjes nr. 4 Op de spoelen gevlochten lijn. Verder bleef het oorverdovend stil. Stond nog wat wind, maar verder prima visweer. Alleen viel het behoorlijk tegen! Volgens ons moet het water toch wat kouder worden. Er zwemt wel vis rond, alleen de krabben zijn in overtal! Tot volgende keer B. En R. SorgedragerB. Sorgedrager=== Zaterdag 11 oktober 2014 ===


Vandaag aan de kant gestaan in Cadzand van 9u30 ( laag water om 10u15) tot 16u15 (hoog water ) 2 gulletjes (waarvan 1 terug zwemt) en 1 maatse zeebaars . Waar is de tijd dat de strandvisser ,  eens wat meer plezier beleefde aan wat meer vangst .. Ik weet niet meer waar ze zitten ? en nu is het met het opspuiten van het strand in Cadzand ook gedaan voor enkele jaren met visvangen vanaan de kant .

grtn Werner H

werner heymans
=== Zaterdag 11 oktober 2014 ===


Zaterdag ochtend weer eens bij het speeltuintje Zouteland geprobeerd, afgaand water 3 schar en enkele ondermaatse wijtingen met opkomend water nog Enkele wijtingen een steenblok en een grote bot! Al met al moeten de vissen nog wat groter worden, maar er is weer een vis te vangen, wel geregeld vast aan de kleibanken.

Adriaan=== Zaterdag 11 oktober 2014 ===


zaterdag 11  oktober

Een dagje vrij en naar zoutelande opaan .

Om  22U30  laag en mooi weer dus het waadpak aangetrokken en terhoogte van het kustlicht de hengels ingeworpen.

Het aantal vissers was niet veel ,twee geburen verder geen visser te zien.

De reden viel niet ver te zoeken denk ik ,alles geprobeerd  wapperlijnen ,bezemhouders ,franse tappen,zagers diepvries aas

geen beet gezien laat staan een vis.

Nu heb ik toch al heel wat vissessies doorgebracht aan de walcherse kust maar om 23uur  trok ik toch grote ogen.

Er was behoorlijk wat scheepvaartverkeer maar alles verliep vlot wat golven betreft tot 23 uur een vrachtschip passeerde met gevolg ,  in 2 seconden ontstond er een vloedstroom  die het water een halve meter deed steigen en  de hengels werden omver getrokken in het grote sop,mijn strandkar kon ik nog achteruit rijden om nadien mijn hengels te gaan zoeken ,mijn aasemmer vond ik 25 meter verder terug .

Goede raad ,wees alert gelukkig had ik een waadpak aan of ik had kloddernat geweest.HET KEMPISCH VISSERKE=== Zaterdag 11 oktober 2014 ===


Na verleden week flink griep gehad te hebben konden we deze week weer aan de waterkant staan.En wat hadden we zin want we hadden nieuwe penn infinnity molens aangeschaft en 1 ervan moest worden ingegooit. Zoals gepland eerst naar monster zagers en pieren halen en daarna op weg naar pondje maasluis.Hoogwater 17.45 en we konden helaas pas aanschuiven om 16.15 uur maar jongens wat was het druk....opschuiven naar rechts dan maar ...maar verderop stond het ook vol.Toen mijn oog viel op een mooie vrije plek....een top plek in mijn ogen maar .......waarom was die nog vrij?....veel vast?  Nee, geen ene keer vastgezeten.De shimano 5 mtr met de nieuwe penn infinity opgetuigd en al snel stond de top te knikken.En jahoor de eerste steenbolk was een feit, daarna de grauvell 4,50 opgetuigd beiden met paternosters pieren en als stoppertje een zagertje en jahoor daar stond die ook weer te knikken....mijn eerste gul was een feit..Daarna volgden nog mooie maatse wijtingen, schol, gul en steenbolk (wat een ramp zeg die tolletjes).Toen het voetbaltijd was (nederlands elftal) gingen er veel vissers weg.Voor mij de tijd om 1 uurtje na hoog en schemering om de verzwaarde onderlijnen met zagers aan te knopen en jahoor wat een gebonk op die hengel....een mooie grote tong.Al met al is het natuurlijk moeilijk vissen met de getijde stroom maar als je ankerlood blijft haken dan heb je 100% vis. Heerlijk gevist en gevangen, maat Angelo redde maasluis niet en ging naar duindorp.Volgende week toch is poortershaven proberen of kijken waar maat Angelo heen wil.

Met vissende groet,Ray=== Zaterdag 11 oktober 2014 ===


Vrijdag overdag maar weer eens een poging gedaan op de Nieuwe Waterweg. Gevist van 14:15 tot 20:30 uur. Hoog water was om 17:20 uur. Het resultaat was weer slecht. 1 Ondermaats tongetje en 7 steenbolkjes. Gevist met 2 hengel met zeepieren en steekzagers als aas. Waar de afgelopen 2 weken nog wel eens een gulletje werd gevangen was deze nu helemaal afwezig. In totaal stonden er een stuk of 10 vissers maar ik heb helemaal geen gul zien vangen ook niet.

FrankPinochat42=== Zaterdag 11 oktober 2014 ===


beste viscollega's

gisteren avond nog eens cadzand aangedaan met men pa en maat kenneth het was weer bedroevend slecht men pa een mini gulletje dito wijtingkje en 2 mooie tongen en een mooie wijting ikzelf 1 mooie tong en een mooie wijting en een sardien van een wijting

en men maat kenneth had wederom niets zijn teller staat nog altijd op nul na 4 sessies ik versta het niet zelfde aas zelfde stek zelfde lijnen en ongeveer de zelfde werpafstand het is die jongen blijkbaar niet gehund dit jaar hopelijk vangt hij deze winter wel wat want de moet zou je toch in de schoenen beginnen zakken als jet mij vraagt he en nu zijn ze nog bezig met het strand op te spuiten ook het is al zo slecht en zal er vermoedelijk niet beter worden maar laten wa hopen van wel he

vang ze allen en zet ook eens wat berichten van cadzand op deze site als je naar daar weesten vissen bent  dat we niet altijd moeten rond bellen om te horen hoe het zit :-) jeffrey bracke=== Vrijdag 10 oktober 2014 ===


Hallo

Vandaag met hoogwaterop de westerschelde met pluggen gevist 1 zeebaars van 70 cm 

EddyDerwa Eddy=== Vrijdag 10 oktober 2014 ===


Ben zojuist terug van een vissessie. Gelet op het getij kon ik geen strandsessie doen en ik moest ik gaan voor een dijksessie. Ik zat al een dag te dubben tussen Hoedenkenskerke en Waarde. Toch maar gekozen voor de "oude vertrouwde stek" Waarde 15. Slechts zelden ben ik daar weggegaan zonder vis.

Omstreeks 13.00 uur was ik daar en het zou rond de klok van 16.50 uur hoogwater zijn, dus ruim op tijd. Na 5 minuten kwam er nog een visser bij, wonende in Waalwijk en het was leuk om even kennis met hem te maken en wat verhalen uit te wisselen.

Na een kleine 10 minuten mocht ik al een leuke zeebaars van 34 cm aan de kant trekken. (verbazing alom) Ik had net mijn tweede hengel ingetuigd en ook daar mocht ik bij de eerste indraai een leuke bot van 26 cm indraaien. Dat gaf direct de visser moed.....nou.......moed....het duurde toch ruim 2 uur voordat ik mijn derde vis naar de kant mocht trekken. Wat bij Waarde 15 altijd aanwezig is, was ook vandaag, een flinke stroming en een uurtje voor hoogwater toch wel overlast van vuil aan de lijn gehad.

Een lang verhaal kort te maken. Om 17.30 uur vond ik het welletjes, mijn buurman uit Waalwijk ook. Hij had in totaal 3 stuks gevangen, 1 spiering, 1 zeebaars en 1 platvis en ik, ik mocht de teller op 5 stuks zetten, 1 zeebaars en 4 platvissen.

Al met al een prima visweer, flink veel krabben die nog steeds actief aanwezig zijn, 10 minuten en de haken waren helemaal kaal en ik heb ruim 7 ons pieren opgemaakt. Alles gevangen aan doorzichtige plastic afhouders met gele neonkralen, toeval.....ach, vissen blijft altijd gokken.

In ieder geval heb ik in prima weersomstandigheden leuk gevist en toch ook deze keer met vis naar huis gegaan.

p.s. deze keer de pieren gehaal bij Mario van Supercath, nog bedankt Mario, ze waren van prima kwaliteit.

met vriendelijke visgroeten,

Johan Frijters, Sint WillebrordJohan Frijters=== Vrijdag 10 oktober 2014 ===


Vroege nacht-ochtendsesie gehouden op de zeebaars op de Oosterschelde . Met als resultaat net na hw en zonsopgang een flinke beer van 70 cm.Erwin=== Donderdag 09 oktober 2014 ===


Vandaag tussen 10:00 en 14:00 uur wezen vissen op het strand bij duindamseslag (noordwijk). Het resultaat was 2 scholletjes van zo'n 22 cm, ze zwemmen weer vrolijk rond. Gevangen met zagers en pieren op een paternoster met haakmaat 4. Tevens een meeuw in m'n lijn gehad, dat is ook geen pretje.Marco=== Woensdag 08 oktober 2014 ===


Hallo,

sinds lange tijd weer eens een berichtje van mij. Problemen met de computer, maar wel gevist.

Vorige week 9 dagen naar mijn huisje in Baarland geweest.

Het srandje is net opgespoten, maar toch wel redelijk te vissen.

Natuurlijk ook mijn garnalennetje mee, maar de vangst van garnalen viel vies tegen.

Soms meer kleine visjes dan garnalen. Dan in die 9 dagen 6 keer wezen vissen, zowel overdag, als in het donker.

Als aas pieren. De vangst viel mij niet tegen. In 6 keer: 4 zeebaars (grootste 50 cm,kleinste 40 cm) 13 botten, 1 spiering en 1 tong.

Meeste botten terug. maar ook enkele die de haak te diep hadden geslikt, meegenomen voor de zwerfkatten.

Tevens nog een stuk of 15 zeebaarsjes tussen de 13 en 20 cm en diverse kleine platvisjes. Leuk gevist dus, en lekker weer gehad.

Vrijdag weer vissen met de boot op de Oosterschelde, dus alvast plaats gemaakt in de vriezer (grapje)

We maken er maar een gezellige dag van, en gelukkig kan ik meerijden (proost) berichtje zet ik op bootvangstberichten.

Groeten Jan B.

    jan.b=== Woensdag 08 oktober 2014 ===


Gisteren gevist in de nieuwe waterweg nabij DSM. Ondanks de harde wind en de beroepsvisser welke op het moment van aankomst zijn wandnet aan het ophalen was toch nog een mooie baars van 41 cm mogen vangen.Dennis Heemskerk=== Dinsdag 07 oktober 2014 ===


Beste zeevissers,

ik ben afgelopen weekend op de maasvlakte geweest met mijn stiefzoon. hij is gek van vissen en vooral het zeevissen. Een aantal jaar geleden hebben we op de brouwersdam gevist en ving hij de nodige zeebaarzen en platvis. sindsdien is het ons niet meer gelukt een zeevis te haken. dus met goede hoop naar de maasvlakte gereden en het nodige aas en materiaal. Echter stonden er ook andere vissers dus we zijn wat verderop gaan vissen. Nu bleek het stuk waar wij visten is niet uitgegraven dus we verspilden het ene na het andere materiaal.

Er was geen een visser die ons hiervoor waarschuwde pas toen we vertrokken verklapte er 1 iemand dat we op het verkeerde stuk zaten. Totaal 15 onderlijnen met lood en al weg. En geen vis. Erg frustrerend dus. Nick Kester=== Dinsdag 07 oktober 2014 ===


Experimentele sessie

Zondagavond nog een korte experimentele sessie gedaan in de jachthaven van Zierikzee. Gevist vanaf 2000 uur tijdens laag- en opkomend water met doodtij. De bedoeling was een beetje harbour-rockfishing te doen met twee feedertjes. Een hengel geaast met pieren en zagers, de andere met alleen slikken, afwisselend met afhouders en wappertjes. Bij de eerste worp gelijk al een glasgrondel, daarna 1,5 uur gene vis meer gezien. Wel grote plonsen en gespetter gehoord en grote kringen gezien in het spiegelgladde water bij het licht van de straatlantaarns. Het aasverbruik was minimaal, zelfs de krabben leken al te slapen. Om 2200 uur de hengels maar opgebost, volgende keer met een ander getij, zelfde locatie.

Niek Romijn hsv Dreischor en Team Cordes Travel

 Niek Romijn=== Maandag 06 oktober 2014 ===


Beste viscollega's (want dat zijn we toch!?),

om 3 uur vanmorgen (maandag) ging mn wekker af, lekker vroeg want plan was om te gaan vissen naar Raversijde. Lw was om 06.15, gevist van 04.00 tot 08.30. Was windstil weer toen ik aankwam en rustige zee. De dag ervoor had het nog goed gewaaid uit noordwest, en de stroom begint alweer beetje te lopen dus vis moest wel actief zijn. En dat was ze!
Vangst bestond uit: 11 scharren, 1 scholletje, 2 botjes, 1 tong, 1 baarsje en 4 gulletjes. Had leuke mixed bag. Schar was echter nog niet van het formaat zoals ze vorige winter waren maar het is nog maar het begin van het seizoen hé. Van die 4 gulletjes zater er 2 bij van dicht tegen de kilo, goed de maat dus, maar wederom hadden ze allevier zweren en verhardingen in het visvlees, net onder het vel. Is een zorgwekkende evolutie vind ik, al die ongezond uitziende gulletjes, vraag me af of andere vissers ook die opmerking hebben.

Gevist met geclipte onderlijn met 2x 50 cm haaklijnen, en met onderlijn met drie korte zijlijntjes van 25 cm, haken waren kamasan B940 nr 4. Vis was ver te zoeken, enkel met lw enkele scharren dicht gevangen. Meeste vis gevangen met afgaand/laagwater.

Zo was het terug een leuke vissessie aan onze middenkust, denk wel dat het van alle staketsels en brekers in België  goed vissen is vanaf nu. Zeker met het herfstweer dat eraan komt, kan  het alleen maar beter en beter worden vanaf nu.

Vis ze!Benjamin Vansteeger=== Maandag 06 oktober 2014 ===


Goede vangsten op de westelijke strekdam te Zeebrugge!mooie zeebaarzen alsook harders en soms een tong, nog een week of 3 en de gullen zijn er terug, wel een mooi stekje zoeken op de blokken zodat je gemakkellijk naar beneden kan om je vis te scheppen,

wel niet met de auto op de muur rijden divm controle van zeevaartpolitie,

goede vangst allemaalAnthony=== Maandag 06 oktober 2014 ===


gisteren in oostende in de havengeul gevist ,met verse kweekzagers en franse tappen enkel kleine visjes gevangen waaronder steenbolk, kleine zeebaars en bot allemaal terug gezet ,geen tong gezien , laat de wijting maar komen, vang ze.danny d=== Maandag 06 oktober 2014 ===


Hallo,

Afgelopen zaterdag richting Zeeland gereden. Aanvankelijk had ik zin om de eerste scharren van't seizoen aan 1 van de Walcherse stranden te gaan bestoken, maar wegens omstandigheden kon ik pas om 16u aan de zee geraken. Laagtij omstreeks 17u, een andere stekkeuze was dus aangewezen... buitenpier Neeltje Jans dan maar. Van 16u tot 18u gebeurde er niets, de zeebodem leek wel uitgestorven, zelfs de krabben waren niet van de partij. Omstreeks 18u kwam er vanuit het zuiden een zeer dreigende lucht opzetten, en barstte een onweer los. Even schuilen in de auto, waait wel over dacht ik toen... niet dus. Onder apocalyptische omstandigheden uit de auto gestapt en verder gevist. De wind was toen gedraaid naar het westen en aangewakkerd tot WK7 met stoten tot WK8, gekoppeld aan gietende regen, het leek wel of de hel was losgebarsten. Doorgevist tot 20u15 en uiteindelijk 2 baarzen nipt aan de maat kunnen strikken. Een derde baars loste de haak in de woeste branding. Was redelijk spectaculair om in dergelijke omstandigheden te vissen, maar lang hield ik het niet vol. Tegen 20u15 werd het gewoonweg te gevaarlijk om verder te vissen. Korte sessie dus en eigenlijk niet echt te weten gekomen of het scharseizoen reeds gestart is.

Greetz,Tim=== Maandag 06 oktober 2014 ===


Gisteren 5 oktober gaan vissen. Begonnen op het Banjaardstrand, veel badgasten en zeer zeer veel stroming geen beet gezien. Dan maar geprobeerd in Westkapelle.

Aan de rode vuurtoren. Veel lood verloren. Maar wel 1 zeebaars, en 1 grote zeebaars verloren. Had zich vastgezet in de blokken. Mooie dag gehad.Christophe=== Zondag 05 oktober 2014 ===


Vandaag bij maassluis waterweg bij nieuwbouw flatjes gevist 2 mooie schollen 7 grondels 2 mooie gullen en 2 krabben.

Was overigens lekker druk kwa vissers!!bryan=== Zondag 05 oktober 2014 ===


Zondag overdag lekker aan de Nieuwe Waterweg gevist. Begonnen om 10:45 en gevist tot 16:30 uur. Het was om 13:30 uur hoog water. Er was erg weinig hoogte verschil en weinig stroming. Gisteren was het immers dood tij. Gevist met 2 hengels met daaraan paternosters met stalen afhouders. Zowel met zeepieren als met steekzagers gevist. De vis kreeg nauwelijks kans. Constant binnen 5 minuten legen haken door de krabben. De teller eindigde op 11 stuks. Te weten 1 maats gulletje, 1 maatse wijting, 2 botjes en 7 steenbolkjes. Nog wel een gulletje verspild. Maar nogmaals, de vis kreeg gewoon geen kans. Zeepieren of steekzagers maakte weinig uit.

FrankPinochat42=== Zondag 05 oktober 2014 ===


Visbericht van zaterdag 4 oktober 2014

Na wat file voor Antwerpen en aas scoren zijn we omstreeks 14.30u neergestreken aan het Nollenstrand. Het zou om 17.15 u laag zijn. Het was best druk met wandelaars en zelfs enkele zwemmers. De wind en het zonnetje waren lekker. Tot laagwater hebben we met 6 hengels 4 vissen gevangen waaronder 2 mooie schollen. Na laag hebben de hengelstoppen nog een enkele keer getrild maar niks meer bij kunnen vangen. De hoop was gevestigd op de laatste uren, rond de schemering en een beetje donker. Donker werd het plotseling veel te vroeg en de wind draaide plotsklaps van Z naar NW, en hoe.  Het begon te stortregenen en zelf te onweren met bliksem en iedereen vluchtte het strand af. Wij ook om 18.00u snel de duinen over en na een frietje terug naar Limburg. Er was wel regen en draaiende wind voorspeld tegen de avond, maar dit hadden we niet verwacht. Zo zie je maar, het blijft (g/v)issen.

Alweer een avontuur rijker.

De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zondag 05 oktober 2014 ===


Visvrienden en vriendinnen, 

Gisteren stond de 6e kantwedstrijd van Dreischor op het programma. De locatie was deze keer Colijnsplaat. Weer de Oosterschelde dus. In de aasbak zaten piertjes, slikkies, zagertjes en witjes. Om 10 uur was het sein daar en maar liefst 9 onderlijnen gingen het water in. Ik stond op nummer 8 naast Henk die op 7 stond. Na een uurtje had Henk een baarsje van 16 cm en Niek niet veel later een scholletje van 13 cm. Toen de eb-stroom er wat in kwam zijn er nog een paar visjes bij gevangen waarvan ik er ook een had. Ze waren allemaal wel onder de minimum maat van 15 cm dus Henk wist deze wedstrijd te winnen met een baarsje van 16 cm.......??????  Volgende week de vierde PKC in Wijk aan Zee. Ik ga er van uit dat daar wel meer vis zit... 

Groeten uut Playa del Bru, 

Dennis Zwiers, Team Cordes Travel en HSV-t Zijpe, Dreischor en Oosterschelde Dennis Zwiers=== Zondag 05 oktober 2014 ===


Weer een ervaring rijker Zaterdag namiddag gevist in RaversIjde, dik 2uur voor eb aangekomen. Als beginnend visser is het moeilijk in te schatten welke visstek goed is om op dat moment te vissen. Het was zeker niet de beste keuze. Concurrentie langs alle kanten. Niet door hengelaars, links en rechts garnaalvissers, voor de lijnen zeehonden en achter de lijnen zwemmers. Daarbovenop continue mensen die een praatje willen maken of ongevraagd in je spullen zitten.

Geen enkele aanbeet en noodgedwongen naar de golfbreker gegaan. Oef, en eerlijk gezegd de zeehonden brengen rust. Onmiddellijk een 3tal gulletjes, zowel met de verse Franse tappen en die uit de diepvries.

De zo rustige zee is dan op 15 min veranderd een stormachtige zee. Opnieuw een vlucht naar huis deze keer.Stephan=== Zondag 05 oktober 2014 ===


Gisteren van 17:30 tot 20:00 uur gevist in ijmuiden.  Na een dramatische maand september, is de maand oktober goed begonnen. Geen record vangst maar wel een van mijn mooiste drillen. Een zeer vette zeebaars klapte op mijn kunstaas op ca 50 m afstand. Een mooi gevecht tegen de stroming in volgde.  Ik hab mijn slip hard nodig. 

Daarna volgde een acute weersomslag. Van windstil naar noorderwind met harde windstoten. Ik kon nog net in de auto springen voordat de stortregen losbarstte. Floor=== Zaterdag 04 oktober 2014 ===


Vandaag westkapelle baaiweg geweest vangst was 3x niks geen aanbeet gezien van 11:00 tot 15:00 gevist om 11 uur hoog water waren meerdere viscollegas bezig ook daar niks boven zien komen en bij de eerste worp gelijk lood kwijt was een gekochte onderlijn bij het ingooien gelijk de knoop waar de wartel voor het lood aan zat er uit resultaat lood tiental meters verder lijn 5 meter voormijn voeten inhet water wou met deze hengeltog albeginnen met dichtbijvissen maar dit was nog al erg dicht bijde kant 

Grt patrickpatrick=== Zaterdag 04 oktober 2014 ===


Nieuw record bij HSV Dreischor

Vanmorgen visten we de 6e wedstrijd bij HSV Dreischor, plaats van handeling was Colijnsplaat alwaar we, met 9 man, met de wind in de rug en de snuit in de zon lekker konden hengelen. We visten er rond hoogwater, om 1000 uur gingen de looien voor de eerste keer de grote heldere waterplas in. De aasvoorziening bestond uit verse zagers, pieren en slikken aangevuld met een paar geconfijte mesheften. Er was nauwelijks zeesla en weinig stroming dus er was goed te vissen, dat is ook wel eens anders aan Colijnsplaat. Henk was de eerste die aan vis kon geraken, een klein baarsje van 16 cm mocht op de kaart. Daarna was het mijn beurt, een klein scholletje had zich, op afstand, vergrepen aan een klein rood piertje op een haakje nummer 8. Het was mijn eerste is binnen de competetie, maar helaas kwam deze vis niet verder dan 13 centimeters. Bij Dreischor is de minimummaat 15 centimeter dus bleef mijn wedstrijdkaart gewoon leeg. De volgende draai had is weer vis maar deze kwam niet op het droge, de 18/100 haaklijn had het begeven. Daarna bleef het anderhalf uur stil, pas na de kentering kwam er weer vis op de kant. Achtereenvolgens was er een dubbeldraai minischolletjes voor Henk, een minibaarsje voor Dennis en bij de laatste draai nog een minischolletje voor Willem. Al deze visjes kwam niet over de 15 cm grens, dus eindigde deze wedstrijd met 6 gevangen visjes en 1 visser met punten op de kaart. Een nieuw (diepte) record op de Oosterschelde.

Volgende week doen we het weer op een andere stek, maar dan verder van huis. Zaterdag doen we weer een PKC'tje aan het strandhuis.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel Niek Romijn=== Zaterdag 04 oktober 2014 ===


Vandaag bij colijnsplaat een poging gewaagd met kunstaas en dobber op zeebaars. niks, nouga nul, maar wel een Prachtige dag.

Heb wel een aanschroefdop van een spoel voor een molen gevonden. als iemand dit leest en de dop mist...laat laar weten!Lux=== Zaterdag 04 oktober 2014 ===


Beste medevissers

Vanochtend vroeg vertrokken om volledig getij af te vissen aan de waterweg ter hoogte van het welbekende oranje ponton. Gewapend met 8 ons zagers, pieren en gezouten pieren vol goede moed begonnen aan het (achteraf) onmogelijke. Alles gericht geprobeerd met verschillende onderlijnen, afstanden e.d. Helaas mocht het deze keer niet baten en bleef het bij krab en een kleine 8 a 10 steenbolkjes. Soortgelijke vangsten waren het geval bij de overige hengelaars. Na een stralende warme dag ondanks de slechte vangst toch voldaan weer huiswaarts, maar niet zonder eerst een blik te werpen op een leuk schattig bootje dat om de hoek zijn trosjes aan wal had gegooid.

De Vangstelijke groeten "De Lapper"Maurice van Boeckholtz=== Zaterdag 04 oktober 2014 ===


Zuidpier ijmuiden zaterdag overdag . Het is stil. Er word gezegt je hengel. Draaien vast. Ik denk lipvis. Even onder spaning zetten. Ja hij komt. Voor de kant weer vast,maar ik zie yes,LIPVIS in een stuk nylon. Gellukig ik sta niet alleen. Er word even een loodje over gegooit en los. Mooie 38cm. En toen werd her weer stil.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn_hoogkamer=== Zaterdag 04 oktober 2014 ===


beste zeevislanders,

Vanmorgen nog geprofiteerd vd laatste mooie nazomerdag.Met Sem naar het betonnen staketsel geweest in Blankenberge.De vangst was niet super maar dat hadden we ook niet verwacht met het kranktij.De bedoeling was meer om een leuke ochtend te hebben met de zoon en hem nog wat te laten oefenen met het inwerpen.2 mooie scharren kunnen vangen maar voor de rest niets gezien,behalve een zeilboot dan die het blijkbaar niet kon laten om zijn bocht zeer kort te nemen waardoor ik 2 lijnen afgevaren ben,2 keer meer dan 1OOm draad weg,da's toch effe balen.Enkele dagen voordien zijn er nog enkele mooie tongen gevangen op het staketsel en de schar maakt ook al zijn opwachting dus dat wordt nog leuk de komende weken,beet krijgen en je afvragen wat het zal zijn,tong,schar,wijting,gul of mss wel een baars...

Met vriendelijke visgroeten.

 Anthony Verbeke=== Vrijdag 03 oktober 2014 ===


Zeldzaam mooie dag vandaag op de Noordpier.
Al hebben we deze zomer al meer van deze mooie dagen gehad.
Met oostenwind en glashelder water aan de buitenkant, was er vandaag toch wel een verschil.
Jagende zeebaars aan de oppervlakte!
Echter wel ver uit de kant.
Oppervlakte plug er aan geknoopt en die ongeveer richting Den Helder gesmeten.
Na twee meter binnenvissen een grote plons en hangen.

Op deze manier uiteindelijk 7 baarzen weten te vangen van 40 tot 64 cm.
Een stuk of drie die losschoten en minstens tien keer een aanbeet onder luid geplons gemist.
Vandaag was ook de eerste keer dat ik makreel zag jagen al duurde dit nog geen twee minuten.
Wat ook opvallend was vandaag . 
Was dat tijdens de dril van een baars deze tot een paar keer toe gevolgd werd door een paar soortgenoten.
Een daarvan zwom bijna m'n schepnet in!

Al met al verwachtte ik er na de berichten van de laatste tijd niet zoveel van.
En zie het tegenovergestelde gebeurd.
Mijn stelling is dan ook. Als je tijd hebt en het weer werkt mee gewoon gaan!

Een van de zeven.Rob=== Vrijdag 03 oktober 2014 ===


Vandaag gevist vanaf net voor hoogwater 10:30uur to 16:00 op de noordpier Ijmuiden.  1 steenbolkje gevangen. Verder 1 aanbeet. Heb gevist met Jojo onderlijn, dobber met wapperlijn, onderlijn met metalen afhouders en Lus in lus. Verderop werdt even gul gevangen en hier en daar een zeebaars. Vindt het dit jaar slecht vissen. Weinig vangst en veel krab die de haak leeg eet. Ik hoop op een wat beter najaar. Verderop ving even zeehond wel een visje. Wat mij wel weer opviel op de pier is dat er erg veel troep door vissers wordt achter gelaten. Hopen blikjes, verpakkings materiaal, stukken lijn, aasbakjes enz. Lijkt me dat als het op de heenweg in je tas past, dit op de terugweg look been probleem moet zijn. Bovendien staat op de parkeerplaats even grote afvalcontainer. Kleine moeite om even op te ruimen.Arie=== Vrijdag 03 oktober 2014 ===


Heden vandaag de landtong waterweg bezocht...! Krabbé Krabbé Krabbé ....! Binnen 5 min de haken leeg en dus geen vis.

Gestaan van 2 uur en 2 uur na hoogwater met hw op 10:45 uur. Van alles uit de kast gehaalt dwarrel afhouders jojo.

Niks mocht baten. Gezien het mooie weer toch genoten. 3 oktober leek wel zomer.Bart en snoekie=== Vrijdag 03 oktober 2014 ===


Vrijdagmiddag zuidpier ijmuiden. 2makreeltjes en 1baarsje mooi dagje.

Groetjes martijn nieuw vennep.martijn_hoogkamer=== Vrijdag 03 oktober 2014 ===


Dinsdag avond wezen vissen @Knokke 6 mooie tongen en 4 kleintjes + 2 gulletjes, de kleintjes en de gulletjes  zwemmen terugjoris=== Vrijdag 03 oktober 2014 ===


Hoi zeevislanders,

Woensdag onverwachts dagje recup gekregen dus visspullen id auto en als de bliksem nr mijn favoriete baarsstek.Was kranktij en platte zee dus ideaal dobberweer,helaas hadden ze redelijk wat wind voorspeld dus dobberspullen thuisgelaten en op de grond gevist.Al bij al toch leuke sessie gehad,voor de eerste keer op die stek 2 harders gevangen,wat zijn me dat sportvissen zeg,trekken nog harder(what's in a name...) dan zeebaars.Er zat dan ook een ferm exemplaar tussen van 65cm,jammergenoeg heb ik deze prachtvissen niet kunnen terugzetten,ze waren hevig aan't bloeden en hadden teveel afgezien van het klauterwerk.Voor de rest nog 4 baarzen gevangen en met laatste stok nog een tong uitgedraaid.Baarsteller staat ondertussen op 70 stuks dus mijn seizoen is tot nu toe al meer dan geslaagd,hopelijk blijft het weer nog goed dan wordt oktober een supermaand en behoort een "mixed bag" van zomer-en wintervis zeker tot de mogelijkheden.

Vriendelijke vissersgroeten.

   Anthony Verbeke=== Vrijdag 03 oktober 2014 ===


Gisteren gaan vissen 12:30 -18:30 (laag om 14:45)aan de baaiweg Westkapelle,naast mij nog 5 vissers , totaal 12 lijnen,kort en bondig er werd 1 maats tongetje gevangen.Thats it........zelfs geen aanbeten gezien.

Grote ergernis bij allen wanneer omstreeks 12 u een katamaran tot op 50-60 meter van de kant 2 X op en af kwam slepen,zelfde gebeurde om 17 u, kwam vanuit zee rechtreeks tussen de eerste twee paalhoofden (vanaf de vuurtoren rechts) ook tot op 50-60 meter van de kant om daarna richting vuurtoren etelijke keren te slepen op 50- 60 meter uit de kant.Met al die co motie naam het schip vergeten te noteren,was er zelf eentje welke lood naar schip gooide(was raak).Indien beroeps ok maar...toch maar sakkeren.Daarom indien nog gebeurd naam noteren en hier doorgeven dan kunnen authoriteiten nagaan of hij een vergunning heeft.

Dit is niet leuk meer en maakt sportvisserij kapot.

Eugeneeugene=== Vrijdag 03 oktober 2014 ===


Goedemorgen allemaal

Gister samen met vrouw even naar de maasvlakte geweest. Dit om mijn koppie lekker leeg te maken. Eindelijk eens een goed advies van een huisarts. Uiteindelijk lekker zonnetje en 4 uurtjes kunnen  vissen. Resultaat was 4 mooie dikke botten en een kleine zeebaars. Wel een paar mooie aanbeten gemist maar dit komt waarschijnlijk door te kleine haken. Verder prima dagje en maar hopen dat deze therapie helpt anders toch de zorgverzekering maar eens bellen dat ze dit maar moeten gaan vergoeden:-)

vangse allemaalCJ=== Donderdag 02 oktober 2014 ===


Twee uurtjes op de oosterschelde gevist bij opkomend water 18:00 tot 20:00. Resultaat één scholenbaarsje welke weer zwemt en één mooie baars van 60 cm die op de oppervlakte plug klapte. Na een mooie dril is deze mee naar huis gegaan voor de in pan. Was heerlijk visweer. Heb deze week al wat vaker zeebaars gevangen dus ik hoop dat oktober nog een goeie maand blijft!Jeroen Manten=== Donderdag 02 oktober 2014 ===


Dinsdagavond en woensdavond gevist vanop het strand van raversijde. Dinsdagavond 8 tongen en 3 scharren . Woensdag 4 tongen en 6 scharren.kris b=== Donderdag 02 oktober 2014 ===


Vandaag in Waarde aan de dijk even wat uurtjes geprobeerd, veel kleine zeebaars maar wat opvallend was: Net na het ingooien trilde de top van de hengel als een gek. Net of er kleine vis vol op het aas klapt. Na montage van een andere onderlijn met kleinere haken (maatje 8) bleek wel wat er aan de hand was. De ene na de andere Spiering kwam boven, meestal 2 maar soms 3 tegelijk en allemaal rond de 25cm. Net na hoog kwam er nog een mooie Bot langs. Al met al waren het weer 4 erg drukke uurtjes met ingooien, inhalen en vis vangen. Meestal lag de onderlijn er maar maximaal 5 minuten in met continu een trillende top. Totaal 7 zeebaarsjes (30 cm, zwemmen weer), 28 spieringen (grootste gedeelte zwemt weer, haakslikkers in de diepvries als aas voor deze winter) en 1 mooie bot. Misschien vanavond weer even gaan.Jean-Pierre=== Donderdag 02 oktober 2014 ===


Nieuws voor strandvissers....

http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/robert-valkeneer/2014/10/02/nieuw-de-spinfisher-v-longcast/ Penn=== Donderdag 02 oktober 2014 ===


Sluizen ijmuiden met 5 man, 5 dobbers met zager eronder. Geen vis te bespeuren. Wel krabben die je breekbare zagers telkens voor de helft opaten...vasily=== Woensdag 01 oktober 2014 ===


Gisteren van 1700 tot 2300 gevist. Eerst op het noordzeekanaal vanaf 2100 uur nog even op zeebaars bij de spuisluizen.  Weer een zeer slechte dag gehad. Op het noordzeekanaal was het weer kleine steenbolkenbal. Slechts 2 tongen van 24 en 25 cm. Zwemmen weer. Daarna maar proberen bij de spuisluizen.  Helaas geen enkele aanbeed gehad. Diverse plekken gebrobeerd. September 2014 is voor mij de slechtste zeebaarsmaand ooit! Ik hoop dat het deze maand beter gaat worden. Vorig jaar ving ik er geregeld meer dan 10 op een avond in oktober. Wel 

Ik blijf volhouden,

Groet, FloorFloor=== Woensdag 01 oktober 2014 ===


Beste mensen,

Gisteravond 30/9 nog maar es gaan vissen, plaats was opnieuw Raversijde. Had er beetje dubbel gevoel bij toen ik vertrok want op de site las ik van povere vangsten aldaar maar had paar berichten gehad van een vismaat waaruit bleek dat de tong er zéker nog niet vertrokken was. Feit is wel dat de ene golfbreker de andere niet is. Je moet even je huiswerk maken daar.

Ik ben er aangekomen om 22.00 en heb gevist tot 03.00 uur, laag water was om 00.25. Tot aan het lage water had ik 3 tongen, 3 scharren, een mooie bot en een wijting gevangen. Was goed bezig dacht ik want uit het bericht van mn maat bleek dat de meeste tong gevangen werd met het opkomen van het water. Niet dus, toen het water goed aan het opkomen was slecht 1 tong en 1 schar bijgevangen. Met het lage water heb ik wel nog 3 kleine gulletjes en 2 mooie gullen bijgevangen. Positieve was dat die 2 gullen dik boven de 60 cm waren en dat mn strandhengel nog es goed kon doorplooien door een grote vis. Vooral net aan de kant gaven ze een goede strijd, moest even stoppen met indraaien zelfs en ze laten doen. Negatieve was dat de 1 van die grote gullen een grote zweerachtige plek had net achter de kop, was toch 5 cm in diameter en dikke cm diep. Zag er niet smakelijk uit, daarom die gul teruggegeven aan de zee. Jammer want voor de rest was ie wel van een prachtig formaat voor de kantvisserij en mooi dik gegeten. Toen ik thuiskwam die ene gul gemeten en gewogen, was 64 cm en 2,3 kg zwaar. Niet slecht om eind september al te vangen. Ook de tongen waren van mooi formaat, 2 van 200 gr. en 2 van 400 gr.

Nu komt de mooiste visperiode van het jaar eraan naar mijn gedacht, de zomervis is nog aanwezig en de wintervis begint toe te komen. Aan iedereen trillende toppen toegewenst!

   Benjamin Vansteeger=== Woensdag 01 oktober 2014 ===


Dinsdag ochtend zuidpier, 2 bolken en een wijting. Wind was harder dan voorspeld en ook de bewolking was hardnekkiger. matko=== Woensdag 01 oktober 2014 ===


Marco kraal, bekend van Vis TV op RTL7 is meegeweest naar de Lofoten in Noord Noorwegen, samen met Rober Valkeneer (Penn) Linda en Raffie Cordes.

Bekijk de dikke koolvissen, vette kabeljauwen, heilbot en een prachtige omgeving: 
http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/   Cordes Travel=== Woensdag 01 oktober 2014 ===


Beste hengelsportliefhebber,
 
Oktober, de maand van de grote opkuis.
Daarom organiseert ROBBY FISH elk jaar opnieuw een heus 2e hands hengelsport event waar iedereen zijn spullen kan naartoe brengen om ze te laten verkopen.

Nog exact 1 maand en dan is het zover. Een leuke 2 daagse op 31/10 & 1/11, interessant voor jong en oud!
Kom langs en ontdek er de leukste spullen die je nog net niet had, of in het dubbel kunt gebruiken.
De verkopers ontvangen een aankoopbon voor de materialen die verkocht werden, de kopers rekenen ineens aan de kassa af, cash of met bancontact.
Kom langs en geniet mee van een hapje & tapje verzorgt door de ROBBY FISH Zeehengelclub. De nodige ambiance zal weer aanwezig zijn!
Uiteraard zijn Linda en Raffie van Cordes Travel ook weer beide dagen aanwezig.
Heb je ook nog 2e hands materialen, lever ze in bij Robby Fish en laat hun alles verkopen voor jou.
 
Sportieve groeten,
Robby & SandraRobby Fish