Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van oktober 2014

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Vrijdag 31 oktober 2014 ===


Gisteren als opstapper mee met de Pirate2. 

René vertelde in de sluis al dat het wel eens heel goed kon worden vandaag, geen woord teveel gezegd.

Mooie vangst aan maatse scharren (iedereen tussen de 50 en 80 stuks), schipper die de kunst verstaat om de klant nog als klant te behandelen, Top!Kees=== Donderdag 30 oktober 2014 ===


mededeling:  DE SCHAR IS LOSGEBARSTEN. as maandag nog een aantal plaatsen vrij , dinsdag gaan we ook vissen op de westerschelde met opstappers.

boot is voor dinsdag nog geheel vrij. wilt u een dagje lekker scharren gaan meppen op de WESTERSCHELDE?

dan bent u van harte welkom op de THE PIRATE 2. voor inlichtingen of boekingen: rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567 of kijk op www.westerscheldevissen.nl

groet rene de back, schipper van the pirate 2.rene de back=== Donderdag 30 oktober 2014 ===


vandaag een paar uurtjes voor de banjaard gelegen op 12 meter .

22 mooie scharren 25+ en 30 + en 4 wijtingen net aan de maat .

Alles bij elkaar een mooie dagjosje=== Donderdag 30 oktober 2014 ===


Woensdag 29 okt

Woensdag met de The Pirate 2 meegeweest

We zijn met 10 man op de sluis van Vlissingen opgestapt.

Na 3 kwartier varen op de bestemming aangekomen,de Walvisstraat.

Daar aangekomen gelijk begonnen met vissen. Binnen 5 minuten kwamen de eerste scharren al boven

Dit is door gegaan tot we weer naar huis moesten.

We hadden allemaal wel rond de 80 scharren gevangen.

Rene bedankt het was een leuke dag.Zeer fijne boot, en goed van de kost lekkere soep en een heerlijk broodje rookworst

MaxMax=== Woensdag 29 oktober 2014 ===


Beste Dames en Heren  vissers,

op zaterdag 8 november is er nog voldoende plaats om op te stappen met de M.P.S. Beatrix 2 van uit Yerseke  op de Oosterschelde  !

De vangst is  met de M.P.S Beatrix 2  uitstekend !

Contact : info@sportvisserijbeatrix.nl of Tel. 06-22476960.

Met vriendelijke groet,

Ad de Schipper.sportvisserijbeatrix=== Woensdag 29 oktober 2014 ===


Dinsdag een aantal plaatsen in de monding van de WS afgevist. Vanwege de mist eerst een uur bij de oranjemolen gelegen. Hier kwam niks naar boven. Vervolgens naar de kop van de nolleplaat. Daar zat wel wat meer leven in de brouwerij. Enkele scharren van mooi formaat en een aantal kleinere exemplaren. Ook regelmatig een wijtinkje of steenbolkje. Allemaal veel te klein om mee te nemen.

Omdat de wind toch wel behoorlijk bleef doorstaan toch maar verkast naar de spijkerplaat. Ook hier had ik het rijk alleen. Nergens een visbootje te bekennen. Nog een paar scharre-n(tjes) bijgevangen. Gezien de tijd van het jaar had ik op deze plek wat gul en/of wijting verwacht. Het mocht niet zo zijn. Als aas zagers en zoute pieren gebruikt. De zagers hadden duidelijk de voorkeur, ook voor de schar.

De laatste weken ook regelmatig op de O.S gevist in de omgeving van Yerseke. Hier kan ik helemaal geen vangstbericht van maken omdat er domweg niks te vangen valt. we blijven evenwel proberen en hopen op betere tijden. met vr groet, BertBert=== Dinsdag 28 oktober 2014 ===


Zondag 19 oktober

Onze derde wedstrijd uit Tholen met de Eendracht II was een succes. Iedereen vis en met momenten tripletten en doubletten. Dat het deze keer om Steenbolkjes ging kon voor ons de pret niet drukken.

Met deze vangsten was de lunchbreak s'middags korter dan de vorige wedstrijden. Op naar onze laatste wedstrijd in november.

Bedankt Henk voor de vis en Katrien voor de lekkere soep.


Van Laere Dirk

KVE-SportvissersclubVan Laere Dirk=== Maandag 27 oktober 2014 ===


as zaterdag heb ik plaats voor 1 opstapper, we varen deze dag met max 8 personen uit zodat iedereen lekker de ruimte heeft om lekker te kunnen vissen, vrijdag is reeds helemaal vol, voor as donderdag en maandag 3 nov zijn er nog een beperkt aantal plaatsen vrij. heeft u zin en tijd om een leuk visje te vangen? boek dan nu op the pirate 2 . voor inlichtingen: 0031[0]651391567 of rmdeback@zeelandnet.nl of kijk op www.westerscheldevissen.nl mvg rene de back, schipper van the pirate 2rene de back=== Maandag 27 oktober 2014 ===


sportvisserij botenverhuur van dixhoorn[tzagertje] heeft voor aanstaande zondag 2 november

nog enkele boten vrij bel gerust er is best wel wat vis te vangen nu

bij aankomst in yerseke staat er altijd een gratis bakje koffie of thee klaar

graag tot ziens in yerseke

http://www.zeevisland.com/dixhoorn.htm l van dixhoornleenhouts.nl[tzagertje]=== Maandag 27 oktober 2014 ===


Een verloren vangstbericht van vorige week. Gevist op de Noordzee, vertrokken vanuit Blankenberge. Met 6 personen een 35kg schar weten te vangen.

Ook veel ondermaatse wijting bovengehaald. De scharren zijn van mooi formaat.Lexus=== Maandag 27 oktober 2014 ===


Maandag vanuit Vlissingen met de Zeearend en schipper anex chef-kok  Dennis heerlijk wezen vissen.

Het was mooi weer en vanaf de eerste ingooi direct leuk schar gevangen; resultaat: 44 maatse scharren, 2 kleintjes en 2 weitingen.

Iedereen heeft overigens heel goed gevangen.

Heerlijke dag en voor herhaluing vatbaar.

Dennis bedankt voor de heerlijke vistrip.Rob=== Maandag 27 oktober 2014 ===


hallo vis liefhebbers

het weer ziet er voor donderdag tot nog toe goed uit

wij hebben nog plaats op de Happy-fisherman voor wrakvissen

dus heeft u zin mail ons gerust info@happy-fisherman.nl komt deze data u niet goed uit

kijk dan op onze side www.happy-fisherman.nl daar kan u de kalender vinden

wij varen op de rode vakken bij voldoende mensen voor wrakvissen minimaal 8 personen

bij ankervissen varen we eerder uit en als u op donderdag of vrijdag boekt voor ankervissen krijg u van ons 1 portie pieren er bij en een kop soep

met vriendelijk groet

team happy-fishermanpia=== Maandag 27 oktober 2014 ===


Zaterdag 25 oktober zijn we met de visclub tuimelaar weer wisten vissen met de mareaet.

met eerst een bakje koffie te hebben gedronken zijn we gaan varen. na een uurtje varen gingen de eerste lijntjes het water in.

en ja hoor het was meteen raak, de steenbollen kwamen redelijk aan boort.daar we maar met 11 man waren ( 5 man hadden andere (verplichtinge)

hebben we toch redelijk gevangen, het was weer onze voorlaatste wedstijd.Schipper Joop en karin bedankt voor het lekkere eten.

zaterdag 22 november is het weer onze laatste wedstijd .en het kan nog echt spannend worden .

Jongens Probeer er allemaal er bij te zijn.

de stand op dit moment 

1 christ Mattijssen

2 Melissa oosterom. en Jan wagemakers

3 gelijk Jos van Hooydonk en Fay verbogt. 

4 Willy heyer

5 gelijk condtan v. broek en toon.bastiaanse

6 henk van hooydonk

7 Toon nijssen

8 jan Bogers

9 jan Mol

10 Willem jaspersToon.bastiaanse=== Maandag 27 oktober 2014 ===


Gisteren voor het eerste met de nieuwe Wiesje meegeweest vanuit Vlissingen. De kwaliteiten van schipper Hank zijn bekend. Nu mogen we er de kwaliteiten van zijn nieuwe boot aan toevoegen. Veel ruimte en wat zeker net zo belangrijk is, veel stabliteit. De schar was rijkelijk aanwezig. Vissers met twee hengels brachten het op een ontspannen wijze tot 60 à 80 vissen. De mensen met 1 hengel zaten ruim aan de helft van genoemde aantallen.

Hank, bedankt. Tot de volgende trip.

Henk MangnusHenk Mangnus=== Zondag 26 oktober 2014 ===


de schar is losgebarsten as donderdag en vrijdag hebben we nog plaatsen vrij. wilt u een leuk maaltje bij elkaar vangen?

dan bent u op the pirate 2 van harte welkom. voor inlichtingen: rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567 of www.westerscheldevissen.nl,

groet rene de back schipper van the pirate 2rene de back=== Zondag 26 oktober 2014 ===


Zeevislanders,

Zaterdag 25 oktober met een aantal leden van EFSA/NL deelgenomen aan het North Sea Festival vanuit Oostende, een wedstrijd onderdeel van de PENN Superprestige Cup, welke verdeeld over het jaar 11 wedstrijden telt waarvan , behalve de EFA Boatcup vanuit de Scheveningen , de rest vanuit Blankenbergen/Oostende of Nieuwpoort worden vervist.

Was voor mij de eerste keer dus de weken vooraf bij een aantal EFSA leden informatie gevraagd, omtrent te gebruiken  materiaal hengels/onderlijnen/aas en omstandigheden. Het grootste verschil is dat er vanaf "kleine boten " wordt gevist met max 4 vissers, dus een kortere hengel voor het overige, weinig of geen verschillen met het vissen vanuit Scheveningen.

Het is vanuit de woonplaats Den Haag volgens de navigatie 250 km naar Oostende met een reistijd van 2.35 uur, daarmaar een halfuurtje marge bij opgeteld dus om 4 uur vertrokken, aangezien we ons vanag 07.00 uur konden melden.    

Aankomst zonder oponthoud om 06.30 uur bij het clubgebouw v/d Royal Yacht Club Oostende , waar de koffie al klaar stond.

Om 07.00 uur de deelnemerskaart opgehaald bij de organisatie, had geloot op de boot "Shadow" op plaatsnr. 1 bakboord vooraan.

Het aas was verzorgd door EFSA lid Mark van Wanrooij van Vriends Hengelsport bestaande uit leeglopers , mesheften en 2 krantjes verse tappen. Daarna alle spullen aan boord gesjouwd, en kennis gemaakt met de schipper en de overige vissers 4 uit den Belgique en 1 uit Nederland  Ad, v/h team Vriends.

Om 08.00 trossen los en naar zee vertrokken langs de nieuwe havenhoofden van Oostende imposant gezicht , direct stuurboord uit op een ZW koers en na 20 minuten geankerd op 8 meter  voor de boulevard van Oostende.

De omstandigheden om 06.00 was het HW geweest en rond 12.00 LW dus in eerste instantie niet teveel stroom, de ZZW 3 tot 4 toenemend 4 tot 5 mogelijk 6 de golfhoogte 50 tot 70 cm toenemnd naar rond de meter.

Gestart met onverzwaarde bezemstelen haakmaat 2 en als aas een mix van leeglopers en mesheften, de start was om 08.45 uur met een vistijd tot 16.00 uur er word niet van plaats gewisseld er waren 60 deelnemers dus lagen er 10 boten aan anker, gezien de plaats bakboord vooraan lekker up-tiden met 200 gram , wat prima bleef liggen.

De vangst kwam er gelijk in met vnl ondermaatse wijting en maatse schar, bij de Belgen ging het gelijk als toch wat harder als bij mij, dus de zaak maar gekopieerd en overgeschakeld op lichtverzwaarde metalen afhouders, haakmaat 4 en wat meer tappen als aas. De belgische vissers gebruikten niets anders !

Rond een uur of 12 was de wind behoorlijk toegenomen, kwamen we ook nog dwarszees te liggen wat het toch wat lastiger maakte overeind te blijven, dat was voor een belgische viser teveel v/h goede, rond 13.30 was de boot gedraaid met de kop op de wind en werd het allemaal wat handzamer.

Nog wat materiaal pech met een breuk op de voorslagknoop alles weg, zaak hersteld en stug doorgevist tot 16.00 uur , de belgen hadden allemaal meer vis dan NL, mijn resultaat 37 maatse scharren minimum in Belgie = 23 cm ! Ad had er 43 en de belgen allemaal meer dan 60! de meevissende schipper had er 94 !

Om 16.00 het anker eruit en met de armada van 10 boten, leuk gezicht terug naar Oostende, de vis moet GEKUIST worden aangeboden volgens de belgische regels, dat is ook nog even een slag met wel het juiste mesje, na 2 demonstraties lukte dat redelijk.

Vis in de bekende verzegelde uienzak ter weging aangeboden, nog een drankje in het clubgebouw en een kilo verse Oostendse garnalen gekocht die daar werden aangeboden, de welgevulde prijzentafel bekeken, prijuitreiking niet afgewacht lezen het wel op internet, na een rit van 2.30 uur om 20.00 uur terug in het Haagje.

Was een hele leuke dag en doe volgend jaar beslist een aantal malen mee, nu ga ik de garnalen (garnt zeggen ze op Scheveningen) pellen , heb een leuk receptje voor kroketjes en dan op naar zondag 2 november volgende EFSA wedstrijd.

Vang ze iedereen en Tight Lines !

Kees Graaf  Kees Graaf=== Zaterdag 25 oktober 2014 ===


Hallo iedereen,

Vandaag onze laatste wedstrijd van dit seizoen gevist met De Pannevissers. Om 9u vertrokken we met zijn allen richting trapegeer. De weersvoorspellingen zagen er gunstig uit. Rond de middag stond er wel een stevige bries uit NW, met toch wel een pittige deining. Gelukkig beschikken we over een paar goeie 'zeebenen'. Met schipper Hans 's morgens onze tactiek besproken. Liggen we over de bank in dieper water,12m met laag of gaan we wat ondieper op de bank gaan vissen?? Besloten om wat ondieper te proberen, omdat we gehoord hadden dat er zeer veel ondermaatse wijting zwemt. In het begin liep het niet zo goed. Moeilijk om maatse vis te vangen. Zelfs ondieper op de bank,6m, vangden we veel wijtingsjes(25-26cm) en kleine scharretjes(22cm). Na een uur begon het toch wat beter te worden. Eens een bot, maatse wijting en mooie schar. Was vandaag wel werken geblazen. Steeds maar indraaien, vis af, pieren aan de haken en ingooien. Precies bandwerk. Soms 8 vissen op 9 haken(3hengels), waarvan slechts 1 maats. Verse pieren, hele verse, diepgevroren, het maakte geen verschil vandaag. Laatste uurtje van de wedstrijd en tevens laatste uurtje van de vloed hebben we nog een paar ferme lappen van botten gevangen(+40cm). Eenmaal terug op het strand wat rondvraag hoe de vangst was bij de anderen. Iedereen had wel vis gevangen. De een natuurlijk wat meer dan de andere. Bij weging bleek dat we 116 maatse vissen hadden gevangen,goed voor 27kg. Bleek net voldoende voor de eerste plaats. In het eindklassement hebben we nog een mooie sprong gemaakt van plaats 6 naar plaats 2. Mooie afsluiter dus van het seizoen voor ons, na een hele slechte start...

WimWim=== Zaterdag 25 oktober 2014 ===


Weer eens lekker wezen vissen met ons Pa,rond 8 uur vertrokken richting sluis Vlissingen !!!!

Het was wat diezig vanmorgen daar hou ik helemaal niet van !!!!

In de sluis gelegen met de Pirate, Wiesje, nog een paar zware loodjes gehad van Hank van Wiesje

[ nog bedankt Hank] ivm springtij....

De grote sportvissers gingen naar buiten wij ivm de dichte mist bleven onder de radartoren liggen....

Dat was geen slechte keuze achteraf !!!!

Nog een 1.5 uur met afgaant tij kunnen vissen volop beet en vangst,het keren van het tij duurde lang maarja !!!!

Opkomend tij viel niet tegen !!!!!

Totaal 15 mooie scharren 9 wijtingen 1 bot en misschien wel 30 ondermaatse steebolken 1 mooie gul van 2 kg en 1 ondermaats....

Als aas hadden we verse pieren van de Golfbreker [waren perfect] en mesheft.....

Het merendeel gevangen aan de mesheft.....Piet=== Zaterdag 25 oktober 2014 ===


hallo,

Al weken proberen we vanaf het strand een lekker visje te vangen maar het blijft slecht, dus zit er maar 1 ding op,

vandaag 25-10-2014 eindelijk weer eens gaan vissen met de nautilus.

met 2 nieuwe motoren vertrokken we om 08:00, de haven uit en het gas erop.

wat een snelheid en wat klinkt het mooi. Ik hoop na behoorlijk wat ellende dat je er nu lang van mag genieten.

na enige tijd varen geariveerd op een achteraf goede stek, en bij de 1e worpen gelijk schar, 1 - 2 of 3 te gelijk.

En allemaal mooie scharren tussen de 25 en 30 cm en gevangen met pieren.

Ook werden er een paar mooie botten gevangen en een paar wijtingen.

We hebben met 12 man aan boord gezeten en we hadden gemiddeld 25 scharren per hengel.(gevist van 09:00 tot 14:00 )

Dankzij deze schipper hebben we weer een mooie en gezellige dag gehad met lekker veel vis.

Ik zeg bedankt voor deze mooie dag en tot de volgende keer.

Michel Goossens.michel=== Vrijdag 24 oktober 2014 ===


Het is Donderdag 23 oktober als we met het gezin plus m’n zus en haar man totaal 8 man inschepen op de Wiesje om een dagje te gaan zeevissen misschien een van de laatste dagen voor mij omdat bij mij de verschrikkelijke ziekte heeft toegeslagen en de prognose nog enkele maanden is, nu was mijn wens dus om als gezin en mijn zus (steun en toeverlaat) een dagje op de Wiesje door te brengen dus hop mijn schoonzoon Jordy bellen met Hank. 

Geen probleem zei Hank regelen we dus gisteren was het zover gelukkig stond er weinig wind gezien de voorgaande dagen met de storm dus in overleg met Hank gekozen voor de Spijkerplaat want volgens Hank zou buiten nog wat onstuimig zijn dus niet echt comfortabel voor mij en op de Spijker zou niet veel boven komen dus op naar de Spijker de vangsten vielen dus niet echt slecht te noemen 87 mooie vissen met 8 man waar van 5 man nog nooit aan bootvissen heeft gedaan waaronder mooie gullen mooie wijtingen, lappen van schar en bot hele mooie tongen een klein scholen baarsje en nog enkele steenbolk en een meuntje. 

Hank, bedankt voor deze fantastische dag voor mij en de onuitwisbare herinneringen voor mijn naasten. Hank je bent een supermens wat mij betreft heb je de hoogste onderscheiding verdient die er bestaat voor menselijkheid 

Hank, bedankt, Jan Suikerbuik en naasten

Hoi Hank en Odette 

Nogmaals bedankt voor de schitterende dag, jullie zijn wereldmensen met het hart op de goede plek. Ik en zeker mijn naasten hebben genoten van deze dag die pakken ze ons niet meer af, en eigenwijs als ik ben (volgens Hank) blijf ik vechten om langer jullie tot last te zijn en nog meerdere keren mee te gaan. 

Groetjes Jan Suikerbuik

www.wiesje.net Hank Perrée=== Woensdag 22 oktober 2014 ===


Afgelopen zondag als opstapper meegeweest met de Zeearend van schipper John Luchies. Prima boot, prima schipper. Het weer viel alleszins mee, in de middag iets meer wind maar op de Spijkerplaat was het goed te doen. Ook erg prettig, we hebben geen drup regen gehad. Het enige wat tegenzat was de vangst, een visser had nog 13 vissen bij elkaar gevangen, maar verder lag het gemiddelde op zo'n 3 (drie) vissen per persoon. Het was met andere woorden behoorlijk hopeloos met de vangsten. Volgende keer vast beter, slechter kan dan ook nauwelijks.

Groet uit Lomm,  Limburg,  Kick van IJzendoornKick van IJzendoorn=== Woensdag 22 oktober 2014 ===


Na de storm dagen van deze week zal de PirateII komend weekend weer uitvaren.

We kunnen vaststellen dat de vissen zelfs zijn gearriveerd tot bij ons voor aan de deur.

Zondag 26/10 hebben wij nog enkele plaatsen vrij

Bel met +31/(0)651391567 of mail naar westerscheldevissen@online.nl om uw plaats te boeken.

www.westerscheldevissen.nlRené=== Dinsdag 21 oktober 2014 ===


Klompen en andere gekkigheid.

Bijna onbegonnen werk om vanaf het laatste bericht van 9 oktober de 11 verviste dagen de revue te laten passeren. Daarom de Highlights eventjes beschreven en foto’s van de overige dagen.

In een notendop in ieder geval de visinfo voor mensen die er eens op uit willen. Er zit bijna elke dag volop schar op de bekende plekken zoals de Hompels en de Walvisstaart. Soms wel eens wat minder maar elke dag ben je verzekerd van minimaal een zeer leuk bakkertje. Op de meeste dagen echter geloven de matrozen het om een uur of half vier wel. Vaak gehoorde kreet de laatste tijd : “Zijn er nog emmers??” Aanstaand weekend zitten we rondom springtij dus dan zullen we de Geul van de Walvisstaart eens aan een onderzoek onderwerpen. Het stroomt daar altijd iets minder en dat vind de schar nou eenmaal fijn.

De Spijkerplaat begint te lopen. Er komt daar al een redelijk visje die vooral van erg mooi formaat zijn. Nog geen wereldaantallen maar er zit in ieder geval veel eerder als vorig jaar leven in de brouwerij aldaar. Ik schaam me er zeker niet voor de mensen daar mee naar toe te nemen maar een goede voorlichting de avond tevoren is wel op zijn plaats. Volle emmers lukt daar nog niet maar de vis is er erg mooi. Een enkele tong, grove schar, mooie wijting erbij en zo nu en dan een gulletje. Het grote voordeel van de Spijkerplaat is dat je er (bijna) altijd kunt vissen en dat je veel korter vaart dus langer kunt vissen.

Avondvissen? Tja, het is dit jaar niet best met de tong geweest en dat wist Johan met alle Kievitten ook van tevoren. Toch de moed om naar Wiesje te komen want het weertje was keurig. Wellicht dat er wat schar zou komen maar die lijken zich toch wel geconcentreerd te hebben op de daguren. Toch kwam er vis en Cornelis wist een tong te strikken die het predikaat “hoteltong” wel zeer waardig was. Wat een verschrikkelijk aardige mensen heb ik die avond gehad.

Het weekend met de van Oosterbossen en daarna de Houtepennen verliep prima. Zaterdag bij de W2 en zondag eerst W2 en daarna Walvisstaart. Mooie grote tongen op zaterdag en dat wilde zondag iets minder. Daarom was vooral 1 van de heren van het organiserend comité van zondag blij met de verkas. Reteveel plek in de kuip maar er waren 2 eigenwijzerikken die toch perse op Wiesjes voordekje wilden staan. Naja, mooi weer dus toe maar. Ze vonden uit dat de dakrand een prima zitplaats is.

     

De groep van Nico had wat pech met het weer. We konden niet naar de beloofde scharrengronden dus met een totaal niet kloppende weersverwachting maar naar Zwarte Polder. Na een verkasje ging het daar een uur flink los. Zeer mooie tongen, wat schar en de eerste gul van het winterseizoen was een feit. Daarnaast wist Sammy nog een zeldzaam mooi getekende hondshaai te vangen. Werkelijk een prachtige tekening. In de middag nog wat bij de Spiros rondgehangen en daar kwam gestaag een visje. Ik zei op een gegeven moment tegen Nico ; “Zijn die lui niet gek?” “Nee hoor, er zitten er veel in de bouw, zijn wel wat gewend.” En de meute viste lustig door in de zeikende regen….. Om vier uur dacht ik dat het wel genoeg zou zijn maar ze wilden er zelfs nog een half uurtje achteraan plakken.

  

De groep van Bart van Daalen deed wel iets heel bijzonders. Met 9 vissers en mijn Duifje Lianne hadden ze de boot afgehuurd. Ik had een paar pechvogels van de afgezegde trip ervoor. Aan Bart gevraagd of ze toch mee mochten en dat was goed. De mensen er een ontzettend plezier mee gedaan Bart, dank je wel. Natuurlijk geen gewoonte bij afhuur maar als het eens een keer kan is dat prachtig.

Terwijl ik probeerde mijn Duifje toch te laten scheiden van haar man (was erg gezellig in de kajuit) liep vader Evert trippelend op zijn onafscheidelijke houten klompen het dek op en neer, de ene triplet na de andere vangend. Mensen, mensen wat een berg vis is daar boven gekomen zeg. Uw schippert gaat er altijd prat op dat er nooit aas te kort is maar het was om een uur of 2 al billen knijpen. Onder het luidkeels roepen van “Nee hoor, aas zat.” gaf ik met het zweet op mijn voorhoofd om 4 uur het eindsignaal. Pfoeh, precies genoeg.

De meest relaxte sjieke dagen (voor een schipper dan toch….) waren er vorige week donderdag en vrijdag. Ed had de boot op beide dagen afgehuurd voor 4 personen. Het fuifnummer bleek door zijn been heen gegaan te zijn dus er bleven er nog 3 over. “Moet ik er misschien nog andere mensen bijregelen Ed?” “Nee hoor, hebben we plek zat.” Aan het wagenpark op het sluisplateau te zien maakte het inderdaad niet zo veel uit, een mannetje meer of minder. Laten we het erop houden dat het geen DAFjes waren.

De hengels werden die dagen bestuurd door 3 zeebonken die de 60 al gepasseerd waren en ik heb veel respect gehad voor Noud, Ed en Piet. Met Westzuidwest 5 bleven ze nabij de Walvisstaart scharren trekken op een zeetje waar menig jongeling de pijp allang aan Maarten had gegeven. De tweede dag moest er een gulletje gevangen worden en omdat ik nog niets van de Spijker had gehoord lagen we bij de W1. Met haken 3/0 tot 5/0 volgejast met pieren en messen vingen ze….. schar. Bijna net zo goed als de dag ervoor maar van afschrikwekkende afmetingen. Gewoon allemaal voor heilbot aan het oefenen. Geen schar beneden de 30 cm gezien die dag.

 Zaterdag jongstleden de groep van Basje uit de regio Breda, allemaal NAC-fans dus we hadden nog eens wat te lullen. Hoe deze zooi ongeregeld het presteerde weet ik niet maar de eindbalans was geruststellend. Beetje vlagerig maar vooral in het middaggedeelte van het festijn liep het flink door.

Afgelopen zondag en maandag dan voor het eerst op de Spijkerplaat doorgebracht. Zondag met de groep van Kees. Dat was de enige ervaringsdeskundige. De avond tevoren aangegeven dat er uitsluitend op de Spijker gevist kon worden. Zeker na de tip van Piet Otto vol goede moed daarheen getrokken. De mannen wilden het gewoon een keer meemaken en na een uur vruchteloze uitleg (ze luisterden totaal niet), 2 bijna ingegooide ruiten en gevaar voor eigen leven kwam het in de middag dan toch nog goed met flink wat doubletjes, wat mooie wijtingen en voor Peter een mooi gulletje.

  

Maandag met een aantal moedigen die de west 6 wel wilden trotseren nog eens die kant uit en het scenario was hetzelfde. Geen gul maar wel tong en tot mijn stomme verbazing wist Wim zelfs 2 mulletjes te vangen. (ze waren heerlijk Willem, bedankt.) De scharren die binnenboord kwamen waren zonder uitzondering groot zoals je op de foto van Joey kunt zien.

   

Om half vier gestopt en dus wat eerder als normaal. Vooral Tonnie had liever nog wat doorgevist en die stond dan ook in de loeiende wind te genieten. Het gaat toch nog prima? Het waarom van het iets eerder stoppen bleek de opvarenden bij de terugvaart. Met west 6 en een afgaand tij is het net een wasmachine tussen de HSS en de buitenhaven. We troffen ook nog het geluk dat een MSC-er van 366 meter met vollen damp het hoofdvaarwater indenderde. Nadat men weer opgekrabbeld was wist iedereen waarom we het nog krachtiger worden van het afgaande tij daar maar niet afgewacht hebben….

Zo, klaar. Allemaal weer ontzettend bedankt voor de klandizie en tot een volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perrée=== Dinsdag 21 oktober 2014 ===


Voor het eerst vanuit Vlissingen vertrokken als vaste standplaats.
Deze standplaats is van 1 oktober 2014 t/m 31 maart 2015.
Daarna gewoon weer Neeltje Jans..
Na donderdagavond 9 oktober, via het kanaal van Walcheren, gestrand te zijn in Middelburg vanwege onderhoud stationsbrug (niet vervelend overigens een nachtje Middelburg), de volgende ochtend met gezwinde spoed naar de opstapsteiger bij het NS station/kleine sluis.
Dus de eerste weken op de Westerschelde vanuit Vlissingen zijn een feit!
Wat mij opviel… bijna alleen maar grote scharren! Toch minstens 25 cm, maar vaker rond de 30 cm.
En best nog veel Tong er tussen door lopen..

En veel vis. Vangsten zijn dus goed en naar verwachting tenminste toch t/m eind januari!


John Luchies=== Dinsdag 14 oktober 2014 ===


hallo vissers

zaterdag 11 oktoberrond 6.30 uur vertrokken we zijn met 9 man vanuit Katwijk voor ons jaarlijksevisuitje met de Happy-Fisherman

toen we rond 7.45 in Stellendam arriveerdestond de koffie klaar en ook zeager Marius was als nummer 10 ondertussen gearriveerd

op advies van de schipper gingen we in plaats van wrakvisseneen keer ankervissen.volgens Leowerd er de laatste dagenbehoorlijk gevangen.dat moesten we maar is gaan proberen

na een goed uur noordwaartsvaren vanuit stellendamkwamen we rond 9 uur aan op de indusbank voorbij de maasvlakte

leo gaf nog even wat uitlegover de beste vangsttechnieken en toen ging het feest van start

het aas raakte amper de bodem of de eerste tekenen van leven werden al zichtbaar aan de kromme hengeltoppen halen maar!! en ja hoor drie vette scharren eraan en dat niet bij 1 hengel maar bij alle 10

inplaats van geduldig wachten tot er een visje wilde bijten werd deze dag een uitputtingsdag

van 9 uur s,ochtens tot ongeveer 14.30 s,middagshebben we alleen maar vis aan boord gehaaldhet uiteindelijke resultaat? een enkele makreel,rode poon,schol,steenbolk,zeedonderpad bot veel{zo,n 300 stuks maar helaas ondermaats}wijting en heel veel Schar

. de teller stond pas stil bij 550 stuks mooie vette schar

dit betekende rustig aan terug varen en ondertussen met 10 man visstrippen en schoonmaken.de zwerm meeuwen achter de boot hadden een feestmaal

de stemming was de hele dag opperbest.schipperLeowas zo mogelijknog enthousiaster dan de vissers.mooi om te zienhoe blij hijwas met het feitdat wij het naar ons zin hadden

zo kwamen we nadeze fantastische visdag thuismet allemaal een zak panklare schar,en de pan gingen ze direct in .half Katwijk at schar dit weekend.leo bedankt voor deze geweldige dag in het voorjaar hopen we weer present te zijn

mvg

de Katwijkse vissersarnold=== Dinsdag 14 oktober 2014 ===


hoi vis liefhebbers

zondag 12 okt met de happy-fisherman mee geweest

we willen zeggen het was geweldig aan boordwe werden met raad en daad bijgestaan!!!!!!!!we hebben het wel eens anders meegemaakt

het weer was ook zeer goed en de vangsten nog beter

leo en arijan hartelijk dank voor deze onvergetelijke dag

mvg visploeg cor van reecor=== Maandag 13 oktober 2014 ===


Hallo Zeevisland,

Bij deze geen vangstmelding, maar een filmpje van wat ons overkomen is deze zondag voor de kust van Cadzand.

Ik denk dat we dit geen 2de keer gaan meemaken...

https://www.youtube.com/watch?v=-pKsENtv1cg

Met vriendelijke groeten,

Peter Van den Berghe

(mv Fons)Peter Van den Berghe=== Maandag 13 oktober 2014 ===


Betere vangsten:

Afgelopen weekend is de vangst weer een stuk verbeterd, behoorlijke aantallen gevangen oa. schar, wijting, steenbolk, nog diverse tongen, zeebaars (de vangsten hiervan lopen al terug) en een mooie gladde haai. Onze boot de Zilvermeeuw is verder uitgebreidt met een 220v aansluiting, koffiezetapparaat en een full-color (touchscreen) navigatiescherm. As zondag nog diverse boten vrij. Kijk op www.bootvissen.nl

Antoine

't ZeepiertjeAntoine=== Zondag 12 oktober 2014 ===


Beste Zeevislanders,

Onze trotse Orka 540 Walkaround mocht weer eens naar buiten. Zondagmiddag van een winddipje optimaal gebruikt om weer eens bij de ZBJ te kijken of er nog haaitjes en schar te verschalken was. We kwamen een beetje laat aan, net toen de enige twee boten die er lagen vertrokken, dat voorspelt meestal niet veel goeds. we hadden er twee weken geleden 5 gladde haaitjes gevangen dus op 21 meter geankerd dus toch maar geprobeerd. Eerste uur kwam er eerst een dikke tong en een enkele schar binnen, verder veel kleine steenbok. Nog even aangekeken en toen maar een meter of 9 ondieper gaan liggen, daar ging na weer een uurtje plots de voederbel af. Uiteindelijk 3x tong, 2x hondshaai en 80 echt mooie dikke scharren gevangen toen de stroming eruit ging. Toen de wind aantrok er rap vandoor gegaan, het was een mooie dag op onze boot.

Groetjes Remy en Ard delta 1254Remy en Ard=== Zondag 12 oktober 2014 ===


vandaag wezen vissen met de andromedia   op de wrakken 

het was niet slecht maar de gullekes waren wat aan de kleine kant  maar wel net de maat 

er werd vooral steenbolk gevangen en er waren zeer grote bij   ook werden er enkele rode ponen grvangen

dus al bij al een geslaagde dag en een bijna vlakke zee en warm

de groeten en vang zefons van gestel=== Zondag 12 oktober 2014 ===


Zeevislanders,

vandaag zondag 12 oktober de eerste EFSA wedstrijd v/h nieuwe winterseizoen. na de loting en aasvoorziening bij Albatros om 07.30 uur ingescheept met 20 EFSA leden op de Trip Senior. na een uitstoom op een spiegelgladde zee om 0815 uur aan anker recht voor Kijkduin op 12 meter water, met een prachtige zonsopkomst op zee was het volledig helder, maar boven land was het wat nevelig. De omstandigheden, de wind ZZO 2 tot 3 wat toenemend 3 tot 4 , HW om 06,00 en LW rond 12.30 dus afgaand water, de golfhoogte 30 tot max 50 cm. Had geloot op 5 , 9 en 13 (ongeluksnummer ?), de 1e periode gestart op 5 midscheeps aan stuurboord, haakmaat 4 licht verzwaard 250 gram eindlood , 25/00 NYLON hoofdlijn ,met een getaperde voorslag naar 35/00. Het aas een mix van leeglopers en mesheften, het vangstscenario nagenoeg gelijk aan vorige week eerst 100% ondermaatse wijtingen en daarna kwamen de scharren in een steeds beter formaat.

De 2e periode op plaats 9 aan stuurboord achterop , dat is voor mij toch een fenomeen waar ik niet vanaf kom, de eerste trekken 3 * volle bak met slechta een maats, de rest 18 of 19 cm heel frustrerend scheelt toch 8 visjes op de kaart. Maar daar gaat verder niet om vanaf 11.00 uur lekker in de fleece zonnebrilleke, en lekker vissen . vloeibaar versnaperingkje onder handbereik, " wat wil een visser nog meer" zeggen ze bij CT. Vanaf 12.00 uur overgeschakeld op onverzwaarde rode bezemstelen. De laatste periode op 13 aan bakboord net voor het stuurhuis , bracht dacht ik een maatse wijting, maar bleek bij de officiele meting 26,5 cm , dus dat telde niet mee, er zijn vandaag wel een aantal maatse wijtingen gevangen tot 30 cm. Bij de officiele telling bleef bij mij de teller staan op 35 maatse scharren niet genoeg voor een hoge klassering het hoge gemiddelde lag toch rond de 50 scharren met een hengeltje, blijven we aan sleutelen. Om 14.45 de fluit ten einde v/d 3e periode, het anker eruit en teruggestoomd naar thuishaven Scheveningen, met een overvolle boulevard en havenhoofden, alsmede bomvolle terrassen. De volgende 25 oktober PENN Prestige vanuit Oostende, moet ik ook met tappen gaan vissen, geen ervaring mee, maar ik ga het meemaken als het doorgaat.

Vang ze iedereen en TIGHT LINES !Kees Graaf=== Zaterdag 11 oktober 2014 ===


Goedenavond,

Gisteren met het vaste ploegje van 5 man uit Hardinxveld en Giessenburg weer gezellig een dagje wezen vissen.We hebben de boot bij ons vaste adres Dixhoorn  gehuurd. We werden weer fantastisch geholpen door de eigenaar en zijn vrouw, en nadat de dochter ons van de nodige instructies qua boot had voorzien zijn we uitgevaren. We hebben een schitterende dag met prachtige vangst gehad heel veel steenbolk, 2 weiting en een poon gevangen. De boot functioneerde weer geweldig, en de GPS werkte prima. Het aas was top kortom super.

Veel vis en vangst plezier.

Groeten namens ons.Jeroen Koekkoek=== Zaterdag 11 oktober 2014 ===


Zoals beloofd hier een berichtje van het  bootvissen op de Oosterschelde met de M.S. Hoop.

Vertrokken om 7 uur van Kortgene, en om een uur of half 4 weer terug.

Lekker weertje, en ook met de wind viel het reuze mee.

Aan boord, na wat afzeggingen, met 13 vissers vertrokken (en ook weer teruggekeerd).

Zoals iedere keer weer een gezellige dag, en er was best wel een visje te vangen.

De vangst bestond tot de middag enkel uit steenbolken, en 1 klein zeebaarsje.

Na de erwtensoep, en tijdens het eten is de schipper nog een keer verkast naar een andere stek.

Daar werd regelmatig wijting gevangen, weliswaar aan de kleine kant , maar er kwam dus regelmatig een visje boven.

Een visser wist ook nog 2 mooie scharren te vangen. Al met al weer een leuke dag gehad , mede door de goede zorgen van John en Tonnie.

Volgende afspraak goede vrijdag 2015,

Groeten Jan B.jan.b=== Zaterdag 11 oktober 2014 ===


mededeling: voor as dinsdag 14 en as donderdag 16 oktober hebben we weer een opstapdag op the pirate 2 voor anker vissen.

ook zondag 19 oktober hebben we een aantal plaatsen beschikbaar.

voor inlichtingen : rmdeback@zeelandnet.nl of 0031[0]651391567. www.westerscheldevissen.nl rene de back=== Vrijdag 10 oktober 2014 ===


 KABELJAUW SPEKTAKEL OP DE WESTERSCHELDE

vandaag mee geweest met de visarend op de westerschelde.Van 8 uur tot 3 uur met 3 man.

15stk kabeljauw van 0.5 tot 3kg

2 tong

15 zeebaars

1wijting

2 steenbolk

4 bot

prachtige dag gehad en voor herhaling vatbaar We hebben maar snel weer geboekt want anders missen we de boot.

jaccojacco=== Donderdag 09 oktober 2014 ===


Miss Universe(el)

Heeel veeel gevaren de afgelopen 2 weken met gelukkig in zijn algemeenheid zeer fatsoenlijke tot prima vangsten. Ik weet echt niet meer wat er allemaal gebeurd is maar het komt erop neer dat je bij ver varen tot aan Schoneveld toe verzekerd bent van zeer veel vis en dat ze echt aan het dringen zijn om binnen te komen.

Alvorens aan het “piece de resistance” te beginnen een paar dingen eruit gelicht.

Erg leuk was de visserij met de groep van Henry waarbij Wijnand als jarige ook aan boord was. Bijzonder leuke visserij nabij de Akkaertbank en de echte bijzonderheid zat hem in het aantal soorten. Nog niet zo veel meegemaakt maar die dag kwamen er schar, schol, bot, tong, wijting, steenbolk, poon, makreel, gladde haai én hondshaai binnenboord. Zo maar 10 soorten dus!

Ook mooi was de grote groep Belgen onder leiding van Peter Hoes. Het telefoongesprek de avond tevoren ging als volgt. “Hebben ze hun eigen hengel of willen ze een leenhengeltje?” “Leenhengel natuurlijk, ze hebben geen hengel, ze hebben nog nooit gevist.” “Ook niet op zoet water of zo?” “Nee.” Ik schrok me lam want 12 mensen aan eten en drinken helpen is al geen sinecure, als je ook nog eens voor 12 man moet ingooien, vis eraf en aas eraan. Dat gaat niet. Rap Ger en Jordy ingeschakeld die de horde meegeholpen hebben met zeer tevredenstellend resultaat, gewoon op de Hompels.

Ook de ontvangst van de Vierinnekilo’s was op zijn zachtst gezegd memorabel. Met een toespeling op het zinken van Wiesje’s voorgangster stonden de heren gewapend met een opgeblazen zwemband om de buik te wachten. De vangst die dag was nou niet echt om over naar huis te schrijven en die dagen zitten er nou eenmaal ook bij maar toch wisten we op het scheiden van de markt nog wat tongen te strikken en verraste Paul (ook jarig) met een heuse tope. Erg leuk. Johan was als tweede schipper mee (Ik had hem gewaarschuwd voor het lawaai en geweld van de Vierinnekilo’s) en toen we terugvoeren uit Breskens was het enige wat hij nog uit kon brengen; “Lekker rustig en stil hé?”

Als laatste de al op de site beschreven maandag jongstleden. Een nieuw plekje gekregen van de schipper van de Riverdance. Had op de zaterdagwedstrijd goed gevangen daar en wees ons het plekje. Riverdance ; Namens alle matrozen, bedankt!!

Toch wilde ik het eigenlijk over iemand hebben die wel veel met jullie dagje uit heeft te maken maar vooral op de achtergrond aanwezig is. Niet terecht dus we halen mijn eigen Odetje maar eens naar de voorgrond.

Kajuit schoonmaken (eigenlijk niet te doen met zo’n varken erin).

Pieren ophalen en ’s ochtends brengen.

Kratjes met eten klaarzetten in de auto.

Koffie zetten.

Afwassen van de mokken, koppen en pannen.

Administratief alles in goede banen leiden zodat de miskleunen van de schipper op aantal opvarenden niet al te veel uit de hand lopen.

Boodschappen bij Janpeter, Sligro enzovoort.

Chaletje netjes in orde brengen als vissers van ver dat huren om te overnachten.

Niets is te veel, zonder haar lukte het absoluut niet.

Hier is ze dan. Mijn eigen Miss Universe(el)

Heren, bedankt voor de klandizie en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net Hank Perrée=== Woensdag 08 oktober 2014 ===


hier nog een laat berichje .

zondag 29 september op aan raden van onze vriend rene de back van de pirate || ,gaan vissen op haai nouwdat hebben we geweten .

maar liefst 9 haaien aan boord de kleinste was 93 cm de grootste 116 cm 7,4 kilo ondanks de onderlijnen van mister m g allen wel bekend,

toch een aantal er afwat een geweldige dag .

de foto was de grootste .peter den braber=== Woensdag 08 oktober 2014 ===


Afgelopen maandag weer eens opgestapt met een paar vrienden om bij Hank een visje te gaan vangen op de nieuwe Wiesje. Hij had me al gezegd dat de visserij niet erg goed zou zijn en het in de namiddag naar de Zuidoost 6 zou gaan maar we wilden gewoon gaan vissen.

Eerst een uurtje gevaren en toen konden de lijnen het water in er kwam wat schar boven en we vingen regelmatig een visje. Maar zo ongeduldig als de kapitein nu eenmaal is ,wilde hij verkassen want het was volgens hem niet goed genoeg. 

Een 20 minuten verder gevaren en daar nog eens proberen. Eerst was er een flinke stroming maar toen die wat minder werd kon het feest beginnen. 

Er kwamen aardig wat vissen boven waaronder scharren, botten, en nog wat tongen. 

Bij de ene wat meer dan de ander, maar dat lag puur aan de vissers zelf je moet natuurlijk wel vissen en niet verwachten dat ze zelf aan boord springen ;-)) 

Maar na het showen van de wel bekende kaart ,van hoe je moet vissen en enige uitleg van hoe niet, heeft toch iedereen een leuk visje kunnen vangen. 

Een maatje van me was voor de 2e keer mee op zee en heeft toch nog met 1 hengel 20 vissen kunnen vangen en was maar al te blij met z’n nieuwe record. De meeste zaten dan ook rond dat aantal vissen. 

Maar als je extra goed je best deed kon je er absoluut meer pakken. Zo had Piet er 44 die mee naar huis konden met 1 hengel. Zelf had ik er 64 met 2 hengels die mee konden, dus de vis zat er maar je moest er wel voor vissen. 

Toch heeft Hank het weer voor elkaar gekregen om de vis te vinden en is niet te beroerd om daarvoor een paar liters extra diesel weg te varen. 

Al met al weer een leuke dag geweest en we gaan zeker nog een keer met dit groepje. 

Bedankt Hank en tot de volgende ronde. Hank Perrée=== Dinsdag 07 oktober 2014 ===


Afgelopen zondag (5-10-2014) gevist met de Beatrix II vanuit Yerseke. Ad de Schipper en zijn hulp Margret stonden voor ons klaar om er een geslaagde visdag van te maken. Het weer bleef de hele dag goed en we hadden opkomend tij rond 13:30 uur hoog. De voorzieningen aan boord zijn perfect en het eten was er weer heerlijk. De vangsten waren super er zijn ruim 850 vissen gevangen. Wij kijken nu al weer uit naar de volgende trip zondag 16-11-2014. 

Willem (Zooitje Ongeregeld)Willem (Zooitje Ongeregeld)=== Maandag 06 oktober 2014 ===


as vrijdag hebben we weer een opstapdag voor ankervissen, het weer ziet er voor alsnog goed uit. de schar is weer gearriveerd, bot en tong  wordt er ook tussen door gevangen, net als de haaien . heeft u zin en tijd meld  u dan snel aan. voor boekingen of inlichtingen email naar rmdeback@zeelandnet.nl of telefoon 0031[0]651391567 of kijk op www.westerscheldevissen.nl mvg rene de back , schipper van the pirate 2rene de back=== Zondag 05 oktober 2014 ===


hoi mede visfanaten

3 oktober een ankervisserij geboekt bij www.Wiesje.net samen met me maatje,

een dag om niet snel meer te vergeten... waarom?? nou...

het weer was perfect(weer om in het t-shirtje te vissen), de zee zo glad als een biljartlaken, weinig tot geen wind..

en heeeeeel veel vis,

veel dubbel en trippels aan schar,  maar ook (ondermaatse) wijting en bot(jes).

het was hengel ingooien en de volgende beazen.. voor het ingooien van de 2e hengel stond de eerste alweer te klapperen, en dat heefd werkelijkwaar een heledag zo geduurd,

amper de tijd om de door Hank verzorgde catering te nuttigen, 

alle 10 opstappers hadden  een mooie emmer vol schar enzo, 

was een leuk gezelschap met leuke duitse gasten..

wat ook wel bijzonder was dat er een vogeltje het stuurhuis invloog om te rusten 

verder was mijn grootste vis een bot van 41 cm

 

al met al een zeer geslaagde visdag met Wiesje

Hank bedankt..

P.S. de ballen van Michel waren ook errug lekkerJelle en Dennis=== Zondag 05 oktober 2014 ===


Seizoensopening aan anker op Scheveningen. Vandaag zondag 5 oktober de eerste dag aan anker met Rederij Trip. Had in eerste instantie geboekt om te gaan wrakvissen, maar dat bleek Rederij Trip te gewaagd gezien de weersvoorspelling op zondag qua wind. Dus werd het een dagje aan Anker met de "Trip Junior" om 07.30 aan boord en om 08.00 stipt met 21 vissers van de kant dus ruimte plenty. De voorspelling was W tot NW 4 tot 5 Bft en een golfhoogte van 100 tot 150cm afnemend NW 3 tot 4 en de golfhoogte afmend naar 50 tot 75 cm . Met de uitstoom was het net buiten de havenmonding redelijk hobbelig maar daar staat altijd een "lastige " zee, verder VOOR de wind comfortabel richting Kijkduin.

Om 08.30 uur aan anker iets voorbij Kijkduin richting de Zandmotor op 10 meter water. Het getij volgens het boekje om 08.30 HW en 12.45 LW dus afgaand water met niet al te veel stroming 2 dagen na doodtij. De visserij gestart met een licht verzwaarde onderlijn haakmaat 6 een 200 gram eindlood wat uitstekend bleef liggen, in het begin alleen maar wijting alles met 3 tegelijk en 100% ondermaats dat is dus wel jammer ! Vooral als het wat dieper geslikt heeft en nagenoeg geen overlevingskans heeft, dus toch een tiental maar in de emmer gelaten , wat verder prima eetbare visjes zijn gewoon rond gebakken in de platte pan valt zo v/h graatje af. Toch nog wat vissers met ruzie met Neptunus, maar vanaf 11.00 met een zonnetje en een afnemende wind prima visweer .

Naarmate rond 11 uur het getij er uit begon te vallen kwamen de scharren in het begin ook weer net aan of onder de maat, maar zo rond 12 uur was het veelal maats ook met 3 tegelijk. Vanaf dat tijdstip overgeschakeld naar onverzwaarde bezemstelen en haakmaat 4 , dat gaf tot aan 14.45 uur nagenoeg alleen nog maatse scharren geen enkele wijting meer. De aasvoorziening gevarieerd/gemixt met leeglopers en mesheften, uiteindelijk 43 maatse scharren en een 10tal ondermaatse wijting in de emmer maar dat komt wel op. Om 14.45 het anker eruit en teruggestoomd naar thuishaven Scheveningen, op zich niet tegenvallend zo de eerste keer in de verwachting dat het scharrentapijt nog verder aangroeit en vooral de wijtingen , wat aan lengte gaat winnen, op zich vis genoeg !

Volgende week zondag als het doorgaat EFSA wedstrijd . Vang ze iedereen en TIGHT LINES !kees graaf=== Zondag 05 oktober 2014 ===


Gisteren (zaterdag 4 oktober) was het weer een dag om het water op te gaan vanuit Tholen met sportvisserij de Vlije. Wij van visclub de Hofstee gaan elk jaar 7 x met die boot op de Oosterschelde en 1 x per jaar de Westerschelde op om een maaltje vis te scoren maar meer nog om gezellig met elkaar wat bij te praten. Dit jaar mogen we echt niet klagen en hebben we elke keer goed weer gehad en geen regen dus dat is na 6 x wel bijzonder. De schipper had nadat we allemaal van koffie waren voorzien en we konden vertrekken, gekozen voor een plek bij Poortvliet om daar het anker te laten zakken. Een maand geleden was de kampioen van de dag de visser die 19 meter wist binnen te halen hetgeen natuurlijk lekker doortikt in de eindrangschikking van de club. Ik had mijn spullen nog maar net in het water (had een tijdelijk hengeltje van Jack Jurgers zelf omdat mijn hengel het de dag er voor begeven had) en de gevoelige top ging al te keer alsof er een haai aan zat maar helaas waren het 2 steenbolken.

Dit ging zo even door maar het was niet zo goed als de vorige keer dus was na 1 uur het sein dat we zpouden verkassen en werd richting Gorishoek gevaren waar al meerdere vissersboten laten met groepen vissers. Onze schipper manouvreerde netje er tussen en ik moet zeggen het was een goed zet. Vrij snel kwamen de vissen naar boven en een ieder heeft leuk gevangen. Nadeel was voor onze schipper dat het mooi weer was en dat een ieder het eigenlijk te druk had om naar beneden te gaan en we allemaal wat later wat gingen eten als we gewoon zijn zodat de soep, ballen gehakt, broodjes schot en de nieuwe eigengemaakte stoof pas laat werd geconsumeerd en een enkeling zelfs zijn eten koud liet worden omdat hij niet kon stoppen met vissen!. Geen enkel probleem want ook Cor en Geert (de eigenaar en schipper) waren liever boven op dek bij ons dan beneden in de warme keuken. Of het nu kwam doordat Geert onze voorzitster (ja wij hebben een voorzitster) van tips voorzag en hij haar bij elke probleemje meteen hielp weet ik niet maar feit is wel dat ze kampioen van de dag is geworden met ruim 12 meter vis.

Dit jaar gaan we nog 1x met de Vlije op stap op zaterdag 13 december maar hebben we nog een extra dag dat we gaan vissen op de Westerschelde op zaterdag 1 november. OPstappers kunnen altijd contact opnemen met visclub de hofstee een club die dit jaar alweer 31 jaar bestaat.Peter=== Zondag 05 oktober 2014 ===


Nieuwe film uit IJsland met beelden vanuit de lucht en van onder water, bekijk de scholen kabeljauw en koolvis...

http://youtu.be/NxtFJFVLO1A?list=UUFfZL9jo75p3QA4tXhfqq-g Raffie=== Vrijdag 03 oktober 2014 ===


Hoi,

ik heb een dwarslaesie en zit dus in een rolstoel en wilde heel graag een keer op zee gaan vissen. Door veel schippers te bellen met de vraag of er een rolstoeler mee kon antwoordde ze allemaal, nee daar beginnen we niet aan. Tot we in contact kwamen met leo, de schipper van happy fisherman, hij was de enige die positief reageerde en zei van we gaan er voor.

Zondag 28 september was het zover. We waren met een groep van 8 vrienden en voor mij was het spannend, kan ik met mijn rolstoel op de boot komen. Bij de boot aangekomen zagen we meteen van dat gaat lukken. Ze hebben mij de boot ingetild en de rest ging vanzelf. De boot was zo ruim dat ik met mijn rolstoel overal heen kon. Die dag was het ook prachtig weer met weinig golven. We zijn wezen wrakvissen en hadden een goede vangst. Kabeljauw, rode poon, steenbolk en wat makreel.  Uiteindelijk een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. 

Bedankt leo dat je dit hebt willen doen.huibert van woerkum=== Vrijdag 03 oktober 2014 ===


vandaag gezellig mee geweest met het WIESJE leuk schar gevangen wel ver gevaren maar ongelovelijk genotenmichel=== Donderdag 02 oktober 2014 ===


beste zeevissers wij hebben voor morgen 2 plaatsen vrij voor het wrakvissen weer is mooi weinig wind,

gr eefeef hoek=== Woensdag 01 oktober 2014 ===


Afgelopen maandag weer eens gaan hengelen op de Oosterschelde.

Na weken niets te vangen was het afgelopen maandag weer eens gezellig op de Oosterschelde.

Bij het Goesesas hebben we met 2 man meer dan 100 steenbollen, 1 bot, 1 wijting ,1 Gul en 4 kreeften aan de haak geslagen.

Het eten,drinken en het weer was prima dus al met al een superdag gehad.

De vis was wel aan de kleine kant maar zal nog best groeien de komende weken.

Groetjes vd BRUTUS 5Ernest=== Woensdag 01 oktober 2014 ===


Het begon als een grijsachtige dag met een sterke wind.. wat zouden we doen ? 2 uur varen en de gok wagen voor volle emmers... ? Of niet te ver varen en een paar visjes de man.. uiteindelijk besloten we om 2 uur te varen voor volle bak vis ! Er stond een sterke wind en hoge golven ! 

Na 2 uur varen kwamen we aan op onze bestemming, en vissen maar ! De eerste vis lag binnen 5 minuten in de emmer, toen onverwachts werd er aan de andere kant van de boot een Hondshaaitje gevangen , Harstikke leuk ! Vollop scharren aan de ene kant van de boot en aan de andere kant viel het wat tegen.. waar zal het aan liggen ? Wisten we niet.. ondertussen lag er ook wijting in de emmer.. mooie botten van 35+ cm , en toen nog een haaitje een kleine gladde !

 

  
En dan is de dag weer voorbij.. mooie vissen gevangen , toch een aantal de man ! Was weer een mooi dagje met het Wiesje !
Boy Vergouwen

 Johnno=== Woensdag 01 oktober 2014 ===


Hey allemaal

Zondag hebben de Robbyfishers hun negende clubwedstrijd gevist vanuit Nieuwpoort. De visserij trekt al aardig aan en de dagwinnaar had meer dan 10 kilo vis waarvan 80% schol. Grote ploaten van meer dan 40 cm kwamen boven, verder schar, bot, wijting, fint en een ruw haaitje. Fijne dag gehad en binnen twee weken trekken we weer naar daar. Dat beloofd een topdag te worden....

   
     

GroetenNico