Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Kant-Vangstberichten van november 2011

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Woensdag 30 november 2011 ===


Vandaag, woensdag even profiteren van een " gaatje " in het weer en na wat prachtige pieren gescoord te hebben bij Kees en Gerrit van avicentra naar de waterweg getogen. Nu een keer met laag tij maar het kwam zo uit. Al tijdens het optuigen van de 2e hengel stond de top van de eerste te klapperen en een klein gulletje bleek de rijkbeaasde gamakatsu gevonden te hebben. De eerste twee uurtjes had ik het druk, terwijl ik de ene hengel aan t beazen zat er aan de tweede steeds vis. T leek wel fitnessen, ene hengel uitgooien, andere uitdraaien. T formaat van de vangst viel tegen, niet een vis had de maat. Na zo'n 2 uur viel t ineens stil, nog wat verdwaalde tikjes op de toppen van de hengels maar de vangst was over. Gestopt een uur voor t hoge water en op weg naar huis gezellig even in 16 km file gestaan. Vrijdag maar weer proberen, hopen op wat grotere jongens. Hou ze strak,Ronnie de robbeklopper=== Woensdag 30 november 2011 ===


Afgelopen zaterdagavond nog eens de hengels gaan uitgooien met vismaat Jan. Het zou hard waaien, en dat deed het ook! Boven op de duin waaiden we bijna weg! Er was dan ook geen visser te bekennen. Hopelijk hebben we niet voor niets anderhalf uur gereden dachten we...

Eens we op het strand stonden hadden we eigenlijk geen last van de wind en de vangsten waren erg goed. Zowel het afgaande tij als het opkomende leverde vis op. Resultaat: Negen 30+ wijtingen, 22 scharren die de maat hadden en 2 mooie gullen ( 45 en 50 cm).

Dat was een mooie sessie zonder dode momenten wat de vangsten betrof, hopelijk nog van dat de komende weken!

Groeten,
BartBart Taccoen=== Woensdag 30 november 2011 ===


Zeevislanders,

Na veel gelezen te hebben op deze mooie site heb ik besloten om zelf ook mijn vangstberichten in te sturen. Gisteravond samen met mijn buurman Kees alias Kiske en mijn colega Irek naar de walcherse stranden gereden om een visje proberen te vangen. Onderweg in de auto had ik er niet veel moed op vanwege de harde wind maar we dachten dan hebben we in ieder geval een mooi plekje omdat niet iedereen zo gek is om met dit weer te gaan vissen.Eenmaal op het strand aangekomen klopte dat ook wel want we hebben niet een andere visser kunnen spotten. Bij mijn eerste worp kon ik niet verder komen dan net achter de branding , wat toch resulteerde in een mooie dikke gul van ongeveer 45 cm. Het uur daarna kregen we er geen visje meer uit maar ....... ( we kennen dit he )...... KISKE draaide er 2 mooie scharren uit. Kees zegt ..... verot ver gooien en.... dan heb je ze. Kees gooit verder dan mij maar 15 min later wist ik ze ook te pakken. Uiteindelijk had Kees ongeveer 25 vissen ,mijn colega 5 en ikzelf 2 mooie gullen 8 maatse scharren en 5 wijtingen van 32 + en 5 stuks kleiner waarvan 2 te klein. Kort samengevat , een zeer winderig avondje met toch nog een leuk maaltje vis.

Iedereen goede vangst, Cennie Reijngoudt.Cennie Reijngoudt=== Woensdag 30 november 2011 ===


Hoi vissers,

Gisterenavond (29-11) samen met maat Wim wezen vissen in de waterweg.

De weersvooruitzichten waren niet echt positief qua wind en regen, maar ja waar een wil is, is een ….visplek. Rond 17:00 aangekomen was het bijna hoog water, hengels opgetuigd met een jojo-lijn met een dot verse pieren en vissen maar. Doordat de wind uit het zuiden kwam stonden we onderaan de dijk aardig beschut tegen windkracht Z 6 a 7. Al snel volgde de eerste gul, 47cm. Dat gaf de burger moed. Even bleef het stil totdat Wim zijn trukendoos opende en er ingezouten pieren aan deed. Dit resulteerde kort daarna in een felle beet, en na het ophalen een mooie schar. Tussen momenten van rust werd er een drietal hele mooie wijtingen gevangen, en nog een mooie schar. Er werden ook nog een tweetal kleinere gulletjes gevangen die onbeschadigd weer terug konden om verder te groeien. Ook een kleine wijting werd terug gegooid waarvan je bij voorbaat al weet dat deze het niet overleefd, helaas. Als afsluiter vingen we nog een mooie gul van ongeveer 45 cm.Ondanks de wind en de buien, toch weer heerlijk genoten van deze avond, dat er nog vele mogen volgen.T. Ruiten=== Woensdag 30 november 2011 ===


Hoi

Dinsdagavond gevist bij Cadzand van 1900 uur tot 22.30 uur .

de vangst 4 scharren  2 wijtingen 2 gullen 1 van 48 cm en een van 50 cm .

alles gevangen met pierren .

gr imarImar de Pan=== Dinsdag 29 november 2011 ===


Hallo visfanaten.

Als er vis gevangen wordt zoals nu het geval is, en met name de platvis,dan ben ik niet meer te houden.

Dus maandag maar weer eens gaan proberen bij Dishoek.

Om een uur of 4 'smiddags begonnen, hoewel in het begin het water maar langzaam af ging, kon ik toch redelijk vissen.

Alleen ving ik toen wat kleine zeebaarsjes die weer zwemmen.(hopelijk vang ik ze nog een keer als het knoerten zijn).

Toen het bijna laag water was kwamen de platvissen naar boven.

De wijting is dit jaar klein,maar het is niet anders.

Als aas had ik 3 ons zagers,(normaal vis ik met pieren) maar de vis beet net zo goed.

Eenmaal toen het laag water was heb ik niet veel meer moeten verplaatsen, heb lang op dezelfde plaats kunnen vissen voordat het water opkwam.

Naarmate de avond vorderde trok de wind aan, maar met de zuidenwind was het toch te doen.

Alleen kon ik niet meer zien of ik beet had,er hing veel plastic aan mijn lijn en stukken nijlondraad, en nog meer van die rommel, kun je zien wat een troep er in de zee ligt als het hard waait.

Pas om 0.00 uur ben ik gestopt, er stonder nog een paar vissers een paalhoofd verder die nog doorgingen met vissen.

Als vangst had ik 19 mooie platvissen en nog wat wijting.

Moe maar dik tevreden naar huis en maar weer tot een volgende vissessie.

Groet,KeesKees Dingemanse=== Dinsdag 29 november 2011 ===


Nogmaals de trap der 1000 zuchten.

Maandag nog geprobeerd de restanten aas op te vissen overgehouden van het afgelopen visweekeinde. De hoeveelhied was dusdanig groot dat ik hulp nodig had om het op te krijgen. Gelukkig wilde Johan helpen om het op te maken. Onderweg naar Westerschouwen pikten we Jan Willem nog op om samen naar het strand te rijden. We visten er rond laagwater vanaf een uur of negen. Was er anderhalve week geleden nog weinig te vangen ten gevolge van het tamme weer en de oostenwind, nu hadden we na een stormachtige periode uit het zuid/westengoede hoop dat er wel vis op de kant zou zitten. Het viel allemaal weer zwaar tegen, na 3 uur vissen met 3 man bestond onze gezamelijke vangst uit een emmer met zeesterren, veel vuil, 1 schar en 3 wijtingen. De vreterij was minimaal,dus de krantjes gingen bij lange na niet leeg. Nadat we nog een stukje opkomend tij hadden meegepakt, hebben we het restant aas maar aan de vissen geschonken en zijn naar huis gegaan.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Dinsdag 29 november 2011 ===


hallo mede vissers.

sorry voor de late post. gisteren was het inderdaad een flink wat storm en ook dat weer bij het speeltuintje zoutelande. ondanks dat weer met nog een flinke mistbank toch nog 4 mooie scharren kunnen scoren en een hoop meuntjes en zeebaarsjes, al zou je zeggen dat er niet meer zoveel zeebaars aanwezig zou moeten zijn, we zitten er natuurlijk aan te denken om morgen weer te gaan en dat op de rechtse kant van het strand. zo hier en daar waren er nog een paar bezig of die wat gevangen hebben weten wij natuurlijk ook niet. wel dat het behoorlijk slecht was. hopenlijk dat het morgen een heel stukje beter is.

gegroet,

pascal ( beheerder ) 't scharrekepascal=== Maandag 28 november 2011 ===


hoi met eric ik ben met een maat van mij van daag nog gaan vissen maar het wat niet veel we heb er maar 6 gevang dus dat is niet veel voor dees tijderic=== Maandag 28 november 2011 ===


Zondagavond (27nov), ondanks de weersvoorspellingen, naar Dishoek gereden.

19.00 op het strand. Niemand te zien (gek hé)

Tot 20.30 moeten wachten om in te kunnen gooien

Het werd nauwelijks laag en 't keerde heel snel.

1 uurtje kunnen vissen met zagers en leeglopers

Zonder afhouders om nog enigszins in de geul te komen.

Toch nog 6 scharren en 1 wijting uit de golven bevrijd. Allen op de zagers.

In ieder geval uitgewaaid!

Groeten,

RenéRenť Franke=== Maandag 28 november 2011 ===


Vandaag 28 November weer naar de Waterweg geweest,van15.00 uur tot 19.00uur.

Naar hoog water ongeveer 18.00 uur kleine wijting en een steenbolk, na hoog ,in het donker

een schar en een mooie aanbeet ,maar geen vis.Alles te klein om mee te nemen.

Gevist met 1 hengel pieren en mesheften,de buurman had een mooie gul

Adri Oostvoorne.Adri=== Maandag 28 november 2011 ===


 

Vandaag zijn de strandhazen weer naar hun vaste plek in Walcheren getogen. Bij aankomst rond een uur of tien, een collega visser die naast ons stond naar de vangsten gevraagd, dat zat wel goed. De mannen waren vanaf half 8 bezig en hadden een goede emmer vol schar, en zelfs een mooie gul. Vol goede moet begonnen we dan ook.  Al vanaf de eerste worp bleek dat het wel goed zou komen met de vangsten. Een mooie gul net niet aan de maat kwam over de golven aangesurfd, gevolgd door een doublet 25+ scharen op de volgende worp. Zelfs een maaste zeebaars kwam evenlater korstondig boven water.

De totale vangst na 4 uurtjes vissen bestond vandaag uit 25 scharren, 2 zeebaarsjes waarvan één aan de maat, 2 ondermaatste gullen en 3 maatse wijtingen. De werpafstand maakte vandaag geen verschil, ver of niet dichtbij maakte niets uit. 

Houdoe en beuk ze eruit

 De Strandhazen=== Maandag 28 november 2011 ===


Hallo allemaal,

een korte Bericht van 4 dagen vissen in Zeeland (23-27  Nov) :

1. Dag waterweg(over daag)  : 9 wijting 4 kleintjes 4 maats 1 van 40cm !

2. Banjaard Vissen(nacht) : 8 heel leckere Schaar 2 Gullen rond de 40cm

3. zoutelande/vlissingen(nacht) : 4 dicke Schaar, 4 dicke wijting, 3 gullen rond de 50 ! - veel wind en extreme veel  plastik in de water !!

4. Banjaar (nacht) : 4 Schaar, 2 Gullen rond de 40cm

dat was et - de freezer is voll ;-)

Fang ze ,

Groeten,

ClausClaus=== Maandag 28 november 2011 ===


Dag vissers,

Vandaag samen met mijn vader wezen vissen in de buurt van Dishoek.

Gevist van 7:30 tot 12:00.

Laag water rond tien uur.

Vanaf het begin goed beet en kwam er geregeld schar naar boven.

Na een tijdje ging mijn ene hengel flink te keer, met als resultaat een mooie Kabeljouw van 50 cm.

Ik neem tenminste aan dat het dan geen gul meer is.

Verder nog wat kleine baarsjes gevangen die allemaal weer zwemmen.

Wijting werd er vandaag bijna niet gevangen.

Mijn vader had ongeveer 24 scharren en bij mij bleef de teller steken op 12 maatse vissen.

We visten allebei met bezemsteel afhouders.

De meeste vis vingen we met afgaand tij.

Met opkomend kwam er erg veel stroom te staan.

Al met al weer een mooie dag.

VangseR. Sorgedrager=== Maandag 28 november 2011 ===


hallo lezers.

ook wij gaan weer gebruik maken van het mooie weer, en net zoals zaterdag weer de touwtjes strak in handen houden en kijken of we weer een aantal gullen en schar mogen gaan vangen en dat weer aan het prachtige strand van zoutelande kan zoiets niet gemist worden, wie weet wat ons de flink aantal uren die we er gaan vertoeven ons brengt. en ook dat laten we zeker wel weten,

zoals we al hadden vermeld hadden we gezamelijk met 4 man ongeveer 41 vissen op land weten te brengen. bij de eerste worpen waren het ook gelijk 3 volle haken met gullen en schar en hier en daar nog een paar meuntjes en een zeeduiveltje van een cm of 30 waren dus ook niet te missen, er stonden er ook nog een ander aantal mannen te vissen van een club volgens mij op het strand aan de rechtse kant. en die bleken ook redelijk goed gevangen te hebben zover we in de emmers mochten kijken. jullie horen nog zeker de nieuwe vangst berichten die morgen geplaatst zal gaan worden.

met vriendelijke groeten.

pascalpascal zwaan=== Maandag 28 november 2011 ===


Beste allemaal,

Na een te lange pauze, vrijdag 25 november weer eens het strand van Dishoek opzocht om een hengeltje uit te gooien. Plan vooraf was om rond een uur of vijf in de middag aan te komen, zodat ik ook nog een aantal uur met afgaand water mee kon nemen. Dat ging niet door, autopech. Toen ik tegen half acht aankwam, overal lichtjes. Daarom maar niet doorgelopen richting mijn gebruikelijke stek, maar direct het eerste vrije plekje opgezocht vanaf de overgang. Het was even zoeken waar de vis zat, daarna toch nog leuk gevangen. In een kleine drie uurtjes tijd, 16 stuks op het droge gebracht. Mooie scharren, en enkele maatse wijtingen. De kleintjes, waaronder ook drie zeebaarsje van rond 20cm, teruggezet.

Peter vdPPeter van de Plas=== Maandag 28 november 2011 ===


Vrijdagavond een paar uurtjes (van 17.30 tot 21.30 uur) gevist met m'n vader. Plaats delict was het strand van Dishoek, bij het pannekoekenhuisje.

De stroming gecombineerd met een berg drijfvuil (plastic, nylon touw, blaasjeswier), maakte het vissen een vrij pittige bezigheid. Het is op deze stek toch al vaak lastig uit de geul te komen, laat staan met een mooie bos rommel als extra ballast. Ondanks een (noodgedwongen) afwezigheid van 2 jaar aan het visfront, liet m'n vader zich toch aardig gelden. Zelfs met 3 tegelijk moesten de scharren er soms aan geloven. Ikzelf wist ook m'n visjes te vangen, waaronder m'n eerste gulletje van dit strandseizoen.

Na 4 uurtjes ploeteren en sleuren (soms vanwege vis, soms vanwege vuil, vaak vanwege beiden...) vond m'n pa het welletjes en tijd om de rug wat rust te gunnen.

Lekker gevist en dito gevangen, prima begin van het weekend dus!

Groeten en vangze, Mart

 Mart=== Maandag 28 november 2011 ===


Hallo,

Zaterdag 26 november richting Zeeland gereden. Gekozen voor de buitenpier aan Neeltje Jans. Volgens Windfinder-website zou er een ZW-wind windkracht 5-6 met stoten van 7Bft staan te waaien. Moeilijke visserij dus, wind pal in't aangezicht. 170gr torpedolood dan maar en korte dwarrellijntjes moesten de pieren dan toch maar voldoende ver in zee krijgen. Nu ja verder dan 60-70m kreeg ik het lood niet. Aanbeten kwamen vrij snel, en na wisselen naar een dunstelige Gamakatsu haak, maatje 4 kwam er ook vis naar boven: ondermaatse zeebaarsjes... Bij intrede van de getijdestroom (ik was gestart omstreeks laag tij) kwam er hier en daar gelukkig een schar boven. Uiteindelijke vangst: 9 scharren, 8 zeebaarsjes en 2 kleine gulletjes. 8 scharretjes mee naar huis voor consumptie... viel uiteindelik voor mij nog wel mee, elders op de dijk werd er quasi niets gevangen. Toch vreemd, dit was mijn tweede sessie aan de Oosterschelde-monding, met matige vangsten in vergelijking met de Westerschelde-monding en het Europoort-gebied... de vorige najaar-seizoenen maakte het eigenlijk niet veel uit waar je ging vissen, dit jaar zit de vis blijkbaar geconcentreerd op slechts enkele stekken... als ik de vangstberichten hier lees zit er in (en aan de monding) de Oosterschelde gewoonweg een veel kleinere hoeveelheid vis. Toch vreemd dat de vis het zuivere Oosterschelde-water lijkt te mijden, en de voorkeur geeft aan de meer vervuilde wateren.... stof tot nadenken voor zee-biologen?

GreetzTim=== Zondag 27 november 2011 ===


Hallo medevissers,

Afgelopen zaterdag nacht nog eens geprobeerd een visje te verschalken. Voor het eerst een keer richting rotterdam gegaan om vanuit maasvlakte wat proberen te vangen.

Rond 1 uur begonnen en de eerste stek was binnen 1 uur goed voor 2 ondermaatse gulletjes die de pieren aan jo-jo onderlijn niet konden weerstaan. Toen de volgende 2 uur er niets meer bleek bij te komen op zoek gegaan naar een plek aan de brielse maas (zowel noord als zuid) maar ook hier was de wind de boos doener. Uit eindelijk maar naar huis gegaan zonder vis. Hoor het graag als iemand een goede plek in rotterdam weet waar je kan vissen zonder heel ver te moeten gooien. 

Draai ze eruit,

Mvg,
Rob en Minna uit EindhovenRob=== Zondag 27 november 2011 ===


Hallo allemaal 

Vandaag weesten vissen in Terneuzen.Gevist van 14 uur Tot 19 uur .

Geen enkel beet gezien .Ook mijn maat niet 

Rudy en Marcelrudy=== Zondag 27 november 2011 ===


Zaterdag 26 november.

Als we de vangstberichten horen en lezen, dan weet je eigenlijk niet welke kant op.
De ene dag word er super goed gevangen, de andere dag is het kwakkel en kwel!
Maar als je wil gaan vissen, dan is de keuze altijd een “dubbeltje op zijn kant” zeggen ze in Nederland. Maar als het weer ‘goed’ is en het kriebelt, dan moet je gaan vissen hé! Simpel!

De weersverwachtingen voor zaterdag 26 november waren; ZW 4, aanwakkerend naar 5 beaufort, droog en door die wind geen nevel of mist.
Afgesproken met Lode en luc, dan weet je op voorhand dat het een gezellige boel gaat worden.
Paul, een beginnend strand/zee-visser, zag het wel zitten om eens mee te gaan loodjes naar Angleterre te meppen. Jammer genoeg moest Luc afzeggen wegens ziekte! Spoedig herstel maat!

Om 14.15 uur afgesproken in het Antwerpse, en dan richting kust.
Ondertussen meer dan tijd genoeg om kennis te maken met Paul!
Toffe kerel!
16.30 uur waren we op de stek. Hengels opbouwen en Paul wat goede raad geven in verband met materiaal en andere tips. Paul had zich goed voorzien van degelijk materiaal!

Het vissen zelf. Gezien het weer hadden we toch wel hoge verwachtingen qua vangst. Maar al snel bleek dat we deze wat moesten bijstellen. Te kleine en graatmagere wijting liet zich vangen. Ik scoorde een bot van 36 cm, een schar van 32 cm, en nog wat klein gereddel.
Lode kwam moeilijk aan een vis. Paul kon een maatse schar vangen, en rond de kentering (20.10) uur zagen we hem aardig wat moeite doen om zijn onderlijn naar de kant te draaien.
Deze moeite werd dan beloond met een gul van 44 cm. Gezien het herschikken van de minimummaat sinds 1 oktober was deze baardmans ruim aan de maat.
Lode scoorde ondermaatse wijtingen en na de kentering kwam de ene lomp na de andere aan de kant.

22.00 uur begon het water aardig over de stenen te slaan. De wind begon aan te wakkeren, en deed ons besluiten heel het handeltje af te bouwen en terug te tuffen naar huis.
Pascal en Herbert stonden enkele stekken verder te vissen, maar daar waren de vangsten ook al niet om over naar huis te schrijven.

Wij hebben een heel toffe dag/avond beleefd! Goed gelachen, vele ideeën uitgewisseld, en hopen dat we snel weer de tijd vinden om samen te gaan vissen!
Het was dol-fijn; ook al hebben we allen maar wijting, platvis, gul en lomp gevangen!

Vele visgroetjes,

PatrickPatrick V=== Zondag 27 november 2011 ===


                                                 zaterdag:26 november:2011.

hoi zeevislanders.

Hier is weer nog een laat berichtje van onze visclub H.S.V. Philips Roosendaal. En deze is gevist bij waarde.12

aantal deelnemers waren deze keer 16 man en konden drie man wegens omstandigen niet mee vissen.

En zoals gewoonlijk was alles weer goed uitgezet door de buitenwater Commissie. Nadat wij allemaal op de

bestemming waren aan gekomen stond er veel wind recht op ons gezicht en viel het niet mee om het lood

een eindje weg te gooien. Toen de toeter ging om 13:30 gingen de onderlijnen richting het zilte nat toe en

wachten wij allemaal of er deze dag wat meer vis boven kwam. En het er werd toch uiteindelijk wat vis

gevangen door bijna allemaal  op drie man niet. Ook werd er weer met verschillende onderlijn mee gevist en

ook met het zeeaas . kweekzagers.pieren en ingevroren pieren.Wij hebben gevist van 13:30 tot 16:30 en hier

komt de uitslag van deze dag en hadden nu ook de commissie wat  te meten aan het buitenwater en dat was

wel een tijdje geleden.

1:P. den Ouden.                            4 vissen.                  90.cm                   1. punt.

2:Janus.van Eekelen.                    3  vissen.                  65.cm                  2. punten.

3:J.Mol.                                        3  vissen.                  63.cm                  3. punten.

4:P. van Merode                           3 vissen.                   62. cm.                 4. punten.

5:J. de Jong.                                 4 vissen.                  57. cm                  5. punten.

6:Johan. Frijters.                           3. vissen.                 55.cm                   6. punten.

7: Johan .Mouwen.                        3. vissen.                  49. cm.                7. punten.

8:P. Franken.                                 2.vissen.                   40.cm.                 8.punten.

9:S.Blauw.                                     2.vissen.                   39. cm                 9.punten.

10.N.Machielse.                             2.vissen.                    37.cm.               10.punten.

11:J.Japers.                                   1. vis.                        23 .cm.              11.punten.

12:C. Franken.                               1.vis.                         23.cm.               11.punten.

13: J. Oostvogels.                          1. vis.                         14.cm.               13.punten.

                                                    geen vis gevangen:

T.Nijssens. Sr    -   F. Heyen.       - J. Nijssens. krijgen hier voor 14 punten.

                                                     deze dag niet gevist.

J.Veeke.             -   J.Mertsen.  -    R.Mertsen.     krijgen hier voor 50. punten.

Dag Winnaar. 1:P.den Ouden. 2. Janus van Eekelen.

Totaal  627 c.m.     deze dag    aan gevangen  VIS .

En nu wachten op de volgende wedstrijd en deze is pas voor volgend jaar en krijgen wij hier nog wel een

berichtje van op welke dag en datum woord gevist van het Buitenwater. Commissie.

                                         H.S.V .   Philips.   Roosendaal.

 Zeehondetemmer=== Zondag 27 november 2011 ===


Hier nog een verlaat berichtje van donderdag 24 november. Voor dat het echt ging waaien, mijn favoriete stek nog maar eens opgezocht.

Deze is bij insiders wel bekend. Eerst vermeldde ik meestal de exacte plaats, maar vaak heb je de volgende keer geen plaats meer, dus bij deze  gevist aan de Walcherse kust.

Toen ik om half 5 begon, stond het al behoorlijk vol met vissers, maar mijn eigen stek was wonder boven wonder nog niet bezet.

Als aas verse pieren en kweekzagers van een week oud. Gevist met 2 keer wapperlijn met de bekende gele kralen en haak no.4.

Het eerste uur was het nog niet geweldig (3 ondermaatse baarsjes en een mooie schar), maar toen het donker werd ging het steeds beter.

Bijna iedere draai wel vis soms 3 tegelijk. Wel waren er veel te kleine wijtingtjes bij. Ook heb ik weer 3 onderlijnen verspeeld aan de mesheften.

Om een uur of 8 een hele mooie beet, en ving ik mijn eerste redelijke gul van dit seizoen, eentje van 44cm.

Aangezien ik een collega vis had beloofd, kwam het goed uit dat ik een goede vangst had.

Aan het eind van de avond (gestopt om ongeveer 9 uur) was de vangst:22 schar , 6 wijting en dus 1 gulletje, dit alles dus boven de maat.

Tevens nog een meun en verschillende ondermaatse wijting. Dus weer een leuke vissessie gehad.

Tot een volgend bericht,

Jan B.jan b=== Zondag 27 november 2011 ===


Hallo allemaal

Ik ben een nieuweling op jullie site maar vindt het wel heel goed om te lezen waar er wat gevangen word , dus vanuit mijn kant bedankt voor de info . Gisteren voor mij een sessie aan de waterweg . derde keer voor mij om daar te vissen , maar eerste keer voor mijn visvriend ronald . Begonnen met een jojo lijn om te kijken of er al gul zit , helaas niet kunnenvangen , maar al snel korte felle beten van wijting . Overgeschakeld naar een kleinere haak en jawel . Bij ronald was al n=snel de nul er vanaf . Wijting helaas te klein . Daarna was ik aan de beurt om wijting en ook schar te vagen . Allemaal te klein maar je bent toch lekker bezig . Bij ronald was het stil gevallen maar ook hij ging over op een andere tactiek en ving zo toch nog vis . Om 17:00 gestopt met 12 vissen voor mij , 4 schar 7 wijting en een steenbolk , ronald had er 4 maar we waren toch tevreden . We gaan dit zeker vaker doen dus jullie zullen nog wel wat berichten van ons lezen .

Groet, Ronald en Henk=== Zondag 27 november 2011 ===


hallo vissers van zeeland en omstreken,

gisteren 26 november weer eens gaan proberen bij speeltuintje zoutelande en met sucsess.

we stonden met 4 man hebben maar liefst 41 vissen op de kant weten te halen ondanks het ruige maar tog goed visbare weer.

15-scharren

26-wijting

ik zelf vond dit echt geweldig met dat ruige weer en dan toch vis op te kant weten te halen dat was hellemaal top ik hoop snel weer eens te gaan en hoop daarbij de vangst resultaten wat op te krickenstefan de koning=== Zondag 27 november 2011 ===


"Noord-Bevelandse Hengelsport Vereniging"

Zaterdag 26 november jl. visten we onze voorlaatste competitie wesdstrijd van 2011 wat tevens ook onze Sinterklaaswedstrijd was. 30 leden bestaande uit 23 senioren en 7jeugdleden lieten zich voor deze wedstrijd inschrijven op Camping Orisant te Colijnsplaat. We hoopten dat Sinterklaas die deze middag ook Colijnsplaat bezocht voor ons veel vis achter de boot met zich mee bracht maar uiteindelijk was de vangst niet slecht maar ook niet geweldig te noemen. 16 vissers wisten 26 vissen te vangen wat goed was voor 597 cm vis die vooral in het begin en aan het eind van de wedstrijd gevangen werd.

Ikzelf het het geluk dat ik op één van de hoge nummers in het parcours terecht kwam waar het water wat dieper is maar waar ook veel stroom kan staan. Voor deze plek mijn Pen overseas Pro 453 opgetuigd voor de verre worpen en mijn vertrouwe Arca Bifa seahawk 423 voor ver en dichtbij, alle twee de molens voorzien van 0.25 trabucco nijlon rood en de geel/groene. begonnen met een dwarrelijn van rode amesia en geprobberd met wind  schuin in de rug zo ver mogelijk te gooien, ondanks dat het in het begin van de wedstrijd hier hoog op de dijk gierde van de stroom wiste ik toch al gauw 2 botten op mijn wedstrijd kaart te zetten, hierna viel het stil, van alles geprobeerd maar geen vis, behalve een paar jeugleden wist verder ook niemand meer dan 1 of 2 visjes te vangen. bij het kentren van het tij werden we een half uur getrakteerd op een overdosis aan apehaar en andere wiersoorten wat het vissen bijna onmogelijk maakte, gelukkig kwamen ze van de camping i.v.m. Sinterklaas met de fles langs de dijk wat veel goed maakte. Na dit half uurtje kwamen er berichten dat er voorop in het parcours weer vis werd gevangen, tijd om ook weer alles op alles te zetten, hierbij gekozen voor onderlijnen met twee korte zijlijntjes met haakje nummer 6, 170 gram klapankerlood en met de aantrekkende wind de Pen zijn werk laten doen en zo ver als het kon de lijn weggelegd. dit resulteerde gelijk in een mooie bot 38 cm, wat later bleek ook de grootste vis van de dag was, en in het laatste kwartier lande ik nog een botje van 18 cm en een puitaaltje van 19 cm, dus 5 vissen op de kaart als eindscore, geen slecht resultaat deze middag, om blij van te worden. Opmerkelijk was dat ik 3 van de 4 botten gevangen heb op een haakje nr. 6 dat voorzien was van een klein kweekzagertje in combinatie met een heel klein spit peirtje.

Voor de prijsuitreiking die bestond uit mooie vleesschalen kreeg elke inschrijver een beenhammetje van Sinterklaas uitgereikt  zodat niemand deze middag met lege handen naar huis ging.

Uitslag senioren:

1e Willem Westerweele 5 vissen 135 cm

2e Gebert de Waard 3 vissen 69 cm

3e Flip Leendertse 2 vissen 43 cm

4e Cees de Leeuw 2 vissen 41 cm

5e Kees van de Moere 2 vissen 33 cm

6e Bram Koster 1 vis 30 cm

Uitslag jeugd:

1e Julian Rijnhout 2 vissen 45 cm

2e Justin rijnhout 1 vis 20 cm

3e Maikel van de Zande 1 vis 19 cm

De volgende en laatste competitie wedstrijd van 2011 wordt gevist nabij Colijnsplaat op zaterdag 10 december as. inschrijven in "Café Juliana" in Colijnsplaat van 13.00 tot 13.30 uur, vissen van 14.00 tot 16.30 uur (HW 15.25 uur + 161).

Willem Westerweele - Noord-Bevelandse HSV

hsvnb@zeelandnet.nl

www.noordbevelandsehengelsportvereniging.nlWillem Westerweele=== Zondag 27 november 2011 ===


Gisteravond (zaterdag) maar weer eens geprobeerd een beetje vis te vangen. Nadat ik eerst zaterdagochtend wormen was steken. Aangezien ze veel wind afgegeven hadden had ik er niet veel moet op, dat er veel vis zou komen.

Rond 18:30 uur begonnen met vissen bij het speeltuintje van Zoutelande. Er stond veel wind maar het ging goed om te vissen. Met 2 hengels gevist, 1 hengel met afstandhouders en 1 hengel met wapperlijnen. Het maakte niet uit met welk onderlijn of materiaal je viste, de vis lag te wachten tot er eindelijk aas in het water kwam. Om 22:00 uur moeten stoppen omdat mijn aas helemaal op was.

In totaal 51 stuks vissen gevangen. (39 scharren bijna allemaal aan de maat en 12 wijtingen. De wijtingen waren aan de kleine kant). Toch een lekker maaltje vis mee naar huis kunnen nemen.

Groeten Ronnie Ronnie Adams=== Zondag 27 november 2011 ===


hallo beste mede vissers. zeeland, en ander omstreken

ook wij hebben een heel goed avondje gehad aan het strand van zoutelande ook daar wisten we tot maar liefst 41 visjes op land te brengen we waren natuurlijk met 4 man, ik de enige die ook het meest aan onderlijnen + lood verloren heb, denk dat het er zeker inmiddels 5 pakjes lijnen waren die zomaar met de noordenzon achter de stenen bleef haken. maar we hebben hoe dan ook genoten van het mooie ruige weer en met de vangst die we inmiddels in de pan hebben laten belanden, van de week gaan we zeker nog eens een sessie doen, en ook deze gaan we doen in vlissingen boulevard en dat op 1 van die strandjes. wie weet wat dan ons gaat brengen..pascal zwaan=== Zaterdag 26 november 2011 ===


Verre viswedstrijd voor HSV Dreischor

Eens per jaar houden we een competitiewedstrijd op een locatie buiten Schouwen en buiten de Oosterschelde, dit jaar was dat onze laatste competitiewedstrijd. Eind van de ochtend verzamelen bij het “clubgebouw”, wedstrijdkaarten uitdelen, carpoolen en vervolgens in konvooi naar het Calandkanaal. Volgens de recente vangstberichten zouden we daar de nodige kleine wijtingen kunnen vangen, dat is in ieder geval weer eens wat anders dan een botje vangen in de Oosterschelde. We waren ruim op tijd dus kon de wedstrijd een half uur eerder starten.

Er waren 15 deelnemers komen opdagen, die vonden allemaal een plekje aan het begin van het Calandkanaal. Bij aanvang van de wedstrijd stonden de keien nog droog en was het een beetje prutsen en klooien om de lijnen weer onbeschadigd op de oever te krijgen. We visten er van half tij tot hoogwater. Ondanks de slechte weersvoorspellingen was het weer aangenaam, een graad of 10, droog, een beetje zon en nog niet te veel wind. De vis zat in het eerste uur duidelijk op de hoge nummers, daar vingen Dries en Henk gelijk al hun visjes. Op de lage nummers ving alleen Kees een schar. In het volgende uur was de vangerij minimaal en kwam er maar een enkel visje op de kant. Halverwege de wedstrijd begon er overal een visje te komen, en waren er al een paar met meerdere vissen op de kaart. Met nog 5 kwartier te gaan kon ik ook de NUL van de kaart vegen, in twee achtereenvolgende draaien kon ik een wijting en een schar vangen. Ik zag dat Henk aan de andere kant van het parcours moeilijke capriolen aan het uithalen was, hij zat met vis vast achter de stenen en ging met hengel en waadpak naar beneden. Het lukte hem om de vis los te krijgen, hij hield er behalve een nat waadpak ook een gulletje van 46 centimeter aan over. Er moesten 2 meetlatten aan te pas komen om de vis te meten. Aan het eind van de wedstrijd bleek dat we met 15 deelnemers 19 vissen hadden gevangen. De verscheidenheid aan vissoorten was er groot, we hadden:

Veel scharren tot 28 centimeter

Wat botten tot 40 centimeter

Een paar wijtingen tot 26 centimeter

Grondels, maar te klein

Een schol van 31 centimeter

Een pitvis van 17 centimeter

Een gulletje van 46 centimeter

 

Winnaar van de dag was Henk, met 5 vissen en 146 centimeter, nummer 2 was Dirk met 3 vissen en 85 centimeter. De top vijf werd verder opgevuld door Leen met 53, Niek met 45 en Dries met 41 centimeter. Het was voor onze begrippen een mooie wedstrijd. Ten tijde van het eindsignaal was het weer al minder geworden, er stond veel wind dwars over het water, de zon was weg, en er kwamen donkere wolken aandrijven. Pas op de terugreis in de auto vielen de eerste regendruppels.

 Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

      

     Niek Romijn=== Zaterdag 26 november 2011 ===


Beste zeevislanders,

Vandaag, zaterdag 26-11, de laatste clubwedstrijd van Wsv-reimerswaal . Gevist aan Waarde 14 . Aan het begin van de wedstrijd een klein beetje miezer maar dat was snel voorbij .Af en toe een waterig zonnetje  gecombineerd met een lekker windje maakte deze middag tot een genoeglijk vismiddagje. Wat betreft de vangsten was het even afwachten maar na een half uurtje te hebben gevist bleek dat dat ook niet tegen te gaan vallen. Om me heen zag ik botjes, kleine wijtingen en zelfs ook weer spieringen op de kant verschijnen. Bij ondergetekende wilde het deze keer eeecht niet lukken. Die moest het weer doen met een hatelijke nul maar hij was niet de enige. Misschien eens een keer een lesje vissen aanvragen bij Ed Stoop. Kijken of ie wat kneepjes van het vak bij kan brengen.

maar goed.... even over de vangsten . De nr 1 wist vandaag 7 vissen te vangen met een lengte van ik dacht 156 cm. Jaja, en die stond maar 4 plaatsen naast me . Hij kán het gewoon zullen we maar denken.

Goed , ik laat het hierbij , over 2 weken de wildwedstrijd nog maar eerst volgende week naar het strand.

WSV- Reimerswaal vist op zaterdag 3 dec. nl. een strandwedstrijd bij het speeltuintje van Zoutelande van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Gr, E. de Rooij.

Sorry Jorn, maar de foto is mislukt.E. de Rooij=== Zaterdag 26 november 2011 ===


2 stuks........ met heel de club!

Vandaag was de 10e kampioenschaps wedstrijd voor ZHC De Makreel

En dat was helaas weer geen beste.....met ongeveer 20 man totaal 2 botten gevangen bij Zijpe.....heel erg jammer dat de vis er gewoonweg niet zit.

Het word elk jaar een beetje minder met de vangsten achter in de Oosterschelde.

Over 2 weken de bout-wedstrijd....maar ik denk dat ook dat een verloting gaat worden......want ook dan zullen er geen grote aantallen aan wal gedraaid worden.

Groetjes....en draai ze eruit!!!!

Kiske Kees Reijngoudt=== Zaterdag 26 november 2011 ===


Hallo beste sportvissers.

ik ben vandaag samen met mijn vader naar de Boulevard in Vlissingen geweest om eens een maaltje vis PROBEREN te vangen.

Het was vandaag, knudde met de pet op, totaal 3 visjes ( 2 scharretjes en 1 wijtinkje) weten te vangen.

Begonnen om 9.45 uur en om 14.00 uur gestopt vanwege de harde wind die er stond, wel nog een paar mooie beten gemist,

o ja, en nog 2 krabben gevangen, dus het water is denk ik nog te warm eer dat de schar echt goed los komt.

Er waren nog meer mensen aan het vissen, die hadden ook niet veel of geen vis dus waren al vroeg weg gegaan.

Wat ook aanwezig was, was veel plastic zakken in de lijnen, stond ook al in de vorige berichten te lezen en kleine dunne touwtjes,

oranje en blauw waren ze.

Dus maar een andere keer weer proberen als het wat kouder wordt.

Groeten.

HansHans=== Zaterdag 26 november 2011 ===


Geachte medevissers,

Vanmiddag nog eens lekker uitgewaait aan de radartoren bij Waarde, qua rijafstand in elk geval m'n favoriete stek... Vijf verschillende vissoorten kunnen landen: 3x ondermaatse zeebaars, 1x een vijfdradige meun, 1x ondermaatse wijting, 1x ondermaatse gul, van ongeveer 10 cm, 1x ondermaatse bot en een mooie bot van 30cm.

Gevist met opkomend water, er stond een forse stroom, 170gram ankerlood was minimaal nodig, mede door het nogal prominent aanwezige apehaar. Gevist met prima pieren van Van Dixhoorn.

Vang ze!CSK=== Zaterdag 26 november 2011 ===


Datum: ZA 26-11
Locatie: Ritthem havenhoofd
Tijdstip: 13.15 - 16.00 (Hoog water 14:15)

Gewapend met een klein onsje piertjes en een klein onsje kweekzagers (beiden restant van de niet-succesvolle poging tot vissen gisteravond aan de Boulevard) vanmiddag gekozen voor een stek in de luwte van de krachtige wind, te weten de binnenzijde van de haveningang Vlissingen-Oost (Ritthem). Een kleine 3 uurtjes gevist met 1 hengel voorzien van een eenvoudige onderlijn met 2 17cm lange wapperlijntjes (rood) voorzien van een fluo kraaltje en een haakje mt. 6, compleet gemaakt met een ankerlood van 150g.

De aanbeten waren door de wind niet waar te nemen, maar desondanks toch een 12-tal visjes gevangen: 7 wijtingkjes (allen ondermaats), een schar, 3 scholenbaarsjes en een meuntje. Die laatste had een hele mooie kleur, haast rood (helaas geen foto).  

Boulevard
Zoals gezegd vrijdagavond van ongeveer 19.00 - 22.00 aan de Boulevard gestaan (laag water 20:06 en nieuwe maan), ongeveer 100 meter rechts van de Gevangentoren. Voorzien van een paar ons pieren (helaas geen al te beste kwaliteit ingekocht... -> voortaan een andere leverancier voor mij) en een portie kweekzagers (oude stinkende) getracht om wijting en/of schar te belagen. Dit is zeer matig gelukt. 2 wijtingkjes en 1 fraaie schar het strand op gedraaid. Er stonden genoeg vissers op de Boulevard. Geen idee of zij wel succesvol waren. Hier gevist met 2 wapperlijntjes 17cm (fluo), haakje 6 en 150g geankerd.

Mario RMario R=== Zaterdag 26 november 2011 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteravond met Paul en Jaap naar het Nollestrand gewesst om daar een visje te vangen.Dat viel met de eb stroom niet mee.Het leek wel een vuilnisbelt waarin we stonden te vissen.We hebben zoveel plastic en losse lijn binnen gedraaid dat we er wel 12 regenjassen van konden maken en een fuik van hier†naar Volendam.Maar goed na de kentering hebben we toch nog een lekker maaltje vis gevangen.Mooie maatse scharren en wijtingen.We hadden er zo'n 15.dus niet slecht gezien de eerste anderhalf uur.Al met al een leuke avond gehad en ik heb†de Penn Powerstix is lekker kunnen testen.Fijne stok.Hij gaf†geen krimp met al dat plastic†en die kluwen lijn.Volgende week maar is kijken bij Colijnsplaat.Er schijnt daar ook aardig gevangen te worden als ik zo is lees en hoor.††

Groeten uut Playa del Bru,Dennis Zwiers,HSV-t ZijpeDennis Zwiers=== Vrijdag 25 november 2011 ===


Hallo Sportvissers,

Het is nu, of nooit voordat de vorst in onze regio toeslaat.Want, dan moeten we ons weer op andere vissoorten gaan richten. Voorlopig, valt er langs geheel de zeewse/walcherse kust voor iedere sporvisser een leuk maaaltje (schar/wijting) te vangen! De shar is gek op verse leeglopers en/of zoute pieren of,kweekzagers.Deze laatste, zijn bij vele hengelsprt winkels te koop of te bestellen. Tegenwoordig is de boulevart v Vliss tot aan Z.Lande een prima stek! De schar zit overal.De Wijting is aan de kleine kant.Je hebt het gewoon druk met 2 hengels met daaraan een onderlijn met een schar afhouder haak no;4 en een een warrel-lijn voor de wijting,aan de Bov kant. Alle haken goed vol zetten met aas!

Het strand v Zoutelande, is nog aan het herstellen v/d opspuitngen v Rijkswaterstaat.Het Kustlicht, geeft al goede resultaten!

Goede vangst!  Gr v Brommie.Brommie=== Vrijdag 25 november 2011 ===


hallo colega's strandvissers

donderdagavond/nacht samen met m,n maat nog eens (2de maal)naar het strand getrokken om een maaltje vis

bij elkaar te proberen vangen. plaats was het strand in zoutelande

we waren wat later thuis vertrokken dus kwamen we aan onze stek aan rond 18.30u.

uitpakken in het donker dus.ledlampjes enz... kwamen dus goed van pas van bij het begin

laag water rond 19.00u.dus bij de eerste draai was het al direkt raak kleine wijting en schar

dit ging zo door tot ong.21.00u grote en kleine scharren konden niet weerstaan aan de pieren

wijting hing er tussendoor ook aan de haken maar deze waren allemaal van klein formaat

vanaf 21.00u werd het wat rustiger met de vangst

rond 00.30u.gestopt

een flinke portie schar kon mee huiswaards en de wijtingen zwemmen terug (of niet)

al bij al weer een mooie vistijd beleefd en flink uitgewaaid want wind stond er wel

groetjes en tot de volgende keer

dirkdirk=== Vrijdag 25 november 2011 ===


Hoi

Donderdag gevist bij Cadzand 3 uur voor laag en 2 uur erna laag water om 1900 uur.

de vangst 16 scharren  12 wijtingen en een gul van 50 cm .

prima vangst vind ik.

gr imarimar de pan=== Vrijdag 25 november 2011 ===


Gisteren,donderdag, nog eens gaan vissen op de golbrekers tussen middelkerke en raversijde. Was LW om 18u41. Toegekomen rond half 4. Stond behoorlijk wat wind, maar uit zuidelijke richting. Had enkel diepvriesaas mee. Tot het donker werd, geen beetje gezien. Dan af en toe een scharretje en vanaf iets na 18u begonnen ze toch goed te bijten. Gevist tot iets voor 21u. Had in totaal 34 mooie scharren gevangen, 4 botten en 3 kleine,hele magere wijtingsjes. Die zitten er blijkbaar nog niet vanaf de kant. Mss eens als de wind zal draaien en eens uit zee zal waaien. Wie weet...

Wimwim=== Donderdag 24 november 2011 ===


Dag mede-posters/ lezers!

Bij deze mijn eerste vangstbericht:

Na vele vangstberichten te hebben gelezen over het strand bij Vlissingen zijn we er woensdag voor de eerste keer zelf eens heen getrokken!

Eerst de stek bekeken hier op de site van Zeevisland, en dan de gps vanuit Antwerpen geprogrammeerd!

Op de stek aangekomen was het net hoogtij geweest. Eerst wat gesproken met de lokale vissers, die ons wat bruikbare tips gaven, waarvoor dank.
En dan de hengels opgetuigd om vervolgens de pieren en zagers te water te laten.

Gevist met afgaand water, ikzelf zo'n 13 maatse scharren en 2 maatse wijtingen, m'n vismaat Yves had minder geluk met 1 ondermaatse wijting en 1 ondermaatse schar!

Het was best druk voor een dag in de week en overal kwam er wel een visje naar boven.

Grt Stijn & YvesStijn Verelst=== Donderdag 24 november 2011 ===


En ook nog de bijbehorende fotoNiek Romijn=== Donderdag 24 november 2011 ===


Verlaat vangstberichtje

Deze week nog een keer met Johan en de hengels op pad geweest om de restanten aas op te vissen die over waren van de Eilandenwedstrijd. We hadden eerst plannen om naar het Europoort af te reizen maar gezien de verkeers/weer/mist/waarschuwingen besloten we om dichter bij huis te blijven. We kwamen terecht zo'n 6 kilometer zuidelijk van Westerschouwen. Niet over de "Trap der 1000 zuchten" maar gewoon lekker comfortabel vissen naast de auto. In de aasbak zaten tappen, mesheften, pieren, zagers en slikjes. Er stond een fluitende stroming, maar de pyramideloodjes bleven voldoende liggen om de visserij mogelijk te maken. Gelijk bij de eerste draai was er al vis, ik ving er een fraaie schar. Johan kwam wat later op gang, die ving eerst en grote meun en een puitaal voordast de scharren kwamen. Zo rond de hoogwaterkentering vielen de lijnen slap en de vangerij stil. Bij mij zaten er 7 scharren in de emmer, bij Johan 6. Opvallend was dat we er deze keer geen wijtingen, bolken of gulletjes vingen. Zo rond middernacht de laatste aaskrantjes leeggeschud aan de waterlijn en naar huis gereden. Ondanks dat we zo dicht bij het strand van Westerschouwen stonden was er hier veel meer vis dan afgelopen zaterdag. Het was een mooie visavond.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes TravelNiek Romijn=== Woensdag 23 november 2011 ===


Hallo collega vissers.

Van 11.00 uur tot 13.30 uur in het Calland kanaal gevist,nu met haakje no 4

een tiental wijtingen onder de maat,kunnen weer groeien.

De laatste keer nog met een 2/0 haak gevist wel beet ,maar niets gevangen.

23 November Adri Oostvoorne.Adri=== Woensdag 23 november 2011 ===


Het Penn-Zeehengelsport Zeevisteam wordt Belgisch Kampioen 2011

Penn Zeehengelsport zeevisteam België haalde afgelopen weekend de door hen zo begeerde ‘dubbel’ binnen; zowel Belgisch kampioen als geselecteerd voor het WK in Nederland en als kers op de taart teamlid Christiaan. Hij is Belgisch kampioen geworden en winnaar van de superprestige Zilveren haak. Welgemeende felicitaties namens Penn en Zeehengelsport zijn hier zeker op zijn plaats… een dikke proficiat! Hieronder volgt het verhaal van de kampioenen zelf:

'Het is zondag 20 november. Nog een spannende eindstrijd te gaan op het strand van Wenduine tijdens de finale van het Belgisch Kampioenschap. Als je als leider in zowel het BK als in de selecties voor het Wereldkampioenschap volgend jaar in Nederland aan de wedstrijd begint en meteen van het begin af aan goed meedraait en een meer dan behoorlijk resultaat neerzet, mag je al stilletjes al beginnen te hopen. Dat was echter wel zonder rekening te houden met het werkelijk uitstekend presterende Java – team, sinds jaar en dag onze voornaamste en sterkste concurrenten. Dan mag je nog met vier man binnen de top twaalf eindigen, als zij met z’n allen top negen draaien, wordt het spannend. Gelukkig hadden we nog een reserve van enkele punten en met onze tweede plaats in de daguitslag konden we alsnog op het hoogste schavot.

Onnodig te zeggen dat we super tevreden waren. Temeer daar we half september bijna elk gevoel met de top van de rangschikking verloren hadden. Maar toen kwam het najaar en nog vijf wedstrijden te gaan. We hadden nog  kans om alsnog geselecteerd te worden voor zowel het Wereldkampioenschap clubs in Mimizan aan de Frans-Atlantische kust en voor het WK nationale ploegen in Nederland. Mits we op zijn minst vier van de vijf wedstrijden konden winnen. En zo gezegd zo gedaan. Los van ons resultaat was het ook een prachtige wedstrijd. Hoewel er gevist werd met vier uur afgaand water, waarbij het eerste anderhalf uur slechts hier en daar een platvis(je) kon gevangen worden, werd het pas echt feest vanaf het moment dat de ebstroom sterker begon door te komen. We konden nu erg mooi licht blijven vissen omdat we de molens volgespoeld hadden met Nanofil. Er werd voornamelijk schar en af en toe wat kleinere wijting gevangen. Wel was er duidelijk verschil tussen de verschillende zones waarbij zone A en B het toch iets lieten afweten. Maar als de eindoverwinnaar meer dan vier kilo vis vangt en zelfs de dertigste plaats in de rangschikking nog meer dan anderhalve kilo heeft, ja dan mag je echt niet mopperen. Ik zie vandaag de dag soms andere resultaten van grote internationale wedstrijden.

Alsof het helemaal niet meer op kon, won ons teamlid Christiaan Willaert als kers op de taart ook nog voor de vierde maal het Belgisch Kampioenschap Senioren en was hij eindoverwinnaar van de “Superprestige”, de zilveren Zeehengelsport haak als meest regelmatige visser in zowel het BK en de Selectieproeven WK. Nu komt de winter er stilletjes aan. Eerst nog wat schar, wijting en hopelijk wat gul vangen en dan kijken we al uit naar de voorbereiding voor Mimizan!Penn Pure Fishing=== Woensdag 23 november 2011 ===


Hoi Zeevislanders,

Niet van plan deze week te vissen maar dan krijgen we opeens zo'n mooie dag!! Dinsdagmorgen trok de mist op en het zonnetje kwam ..... Snel even wat aas halen tussen de middag (had namelijk niet op zo'n mooie dag gerekend dus zondag geen pieren gestoken) en einde middag / begin avond de hengels 3,5 uur erin!! Zelfde plekje geweest als voorgaande keren met LW om 17.15 uur ......

Viel toch enigszins tegen. Niet meer de vangsten zoals één/twee weken geleden. Eerste uur (bij daglicht) was ronduit slecht ..... één bot. Vangst van de gehele sessie beter: 18 stuks; 5x wijting, 3x bot, 10x schar; meegenomen de scharren en één 35+ wijting, de rest zwemt weer. Liep gewoon wat minder lekker en vis moest nu echt van heel, heel ver komen. Misschien ligt het aan de oostenwind, misschien aan het feit dat ik nu alleen zagers als aas had (naar mijn ervaring gaat de schar, vanaf de kant, toch meer voor de pieren), misschien dat de schar nu (al????, nee toch) in wat dieper water zit ..... Feit was in ieder geval dat de regelmatige beten er pas inkwamen toen het duister inviel en het doodtij was. Van de eb en in het daglicht was het droevig .... 

Volgende keer weer met pieren en dat wordt zeker na het weekend want vrijdag/zaterdag komt, volgens de huidige windverwachtingen, de zuidwestenwind er stevig in!! Daarna een dag kiezen dat de wind wat gaat liggen en het laagtij wat verder in de avond ligt.

Groetjes weer,De Middelburger=== Dinsdag 22 november 2011 ===


Hoi vissers

Vandaag dinsdag 22-11 weer eens naar het strand van Vlissingen om na 2de chemokuur eens lekker te ontspannen, door middel van een visje  proberen te vangen.

Het was een prachtige dag geen wind, zon en af en toe een beetje van de schar maar daar had ik meer van verwacht dus dat sloeg een beetje tegen.

Begonnen met vissen om 10.30 hoog water om 11.00 en gestopt met laag water om 16.45 als aas pieren van top kwaliteit van Hielkema hengelsport in Kapellen en diepvries tappen,dan de vangst Leo 8 schar van mooi formaat en 1 wijting Swa 7 schar en 1 wijting.Leo uit Putte=== Dinsdag 22 november 2011 ===


Heb foto's vergeten bij mijn berichtje te plaatsen, hierbij alsnog.

 Kees Dingemanse=== Dinsdag 22 november 2011 ===


Hallo viscollega's.

Maandag 21/11 besloten om maar weer eens bij Dishoek te gaan vissen.Om 16.30 was het laag water en ben om 14.30 begonnen met 3 ons pieren.Met windstil weer, maar erg veel mist moest dit een topdag worden.Al na enkele minuten was het aas er afgegeten, er was totaal geen stroming en na twee uur had ik alleen nog maar een klein zeebaarsje gevangen(wat weer zwemt).Maar eens gaan buurten bij twee vissers wat verderop, ze waren hier op vakantie en kwamen uit de buurt van Arnhem, ook zij hadden nog niets gevangen.

Ik heb mijn vrouw gebeld wat we vanavond zouden eten,ze ging friet bakken,ik zei dat ik wel vroeg naar huis zou komen omdat ik niets ving. De twee vissers naast mij kwamen nog even zeggen dat ze voor donker gingen inpakken, ze hadden alleen een donderpadje gevangen. Inmiddels potdicht van de mist,en het begint donker te worden,het water begint net op te komen,en ja hoor een flinke beet en bij het ophalen twee mooie scharren. Ik bel mijn vrouw op om te zeggen dat ik later kom. Snel gaat het zo door, soms twee of drie tegelijk,en mooie exemplaren.

Tenslotte heb ik tot 20.00 uur door kunnen vissen,het water kwam nu zo snel op en mijn aas was op. Op de terugweg bij de duinovergang is het door het losse zand wel even ploeteren,maar ik heb een tweede hand buggy gekocht en met wat aanpassingen een ideale viskar van gemaakt, ik klap hem in en hup zo in mijn auto. Ideaal om over de trap of duinovergang te lopen en in het losse zand is het geen enkel probleem. Thuis heb ik maar eens geteld wat er in mijn visemmer zat,en ik had 15 platvissen en nog wat wijtingtjes.

Toch een geslaagde visdag,ga ik beslist snel nog eens doen.Kees Dingemanse=== Dinsdag 22 november 2011 ===


Penn Korps  Competitie 2012
(www.korpsvissen.nl)

In 2012 zal voor de tweede keer een zeeviscompetitie worden georganiseerd voor teams. Het overweldigende enthousiasme en respons van de deelnemers van het eerste seizoen heeft ons hiervan overtuigd. Een team bestaat uit 5 vissers die, verspreid over het strand, zoveel mogelijk vis proberen te vangen en daarmee proberen andere teams de loef af te steken. De competitie bestaat uit 5 wedstrijden die op verschillende locaties langs de Nederlandse kust wordt vervist.

Evenals het eerste jaar 2011, zal het een competitie worden die wordt georganiseerd door verenigingen en vissers die ter plaatse bekend zijn. Daarmee wordt gegarandeerd dat de omstandigheden waaronder gevist gaat worden, optimaal zijn. Het unieke van de competitie is dat de hele organisatie in het teken staat van de visser. Alle beïnvloedbare omstandigheden die nodig zijn voor een prima wedstrijddag, zullen zijn ingevuld. Vooraf wordt via de captains en de site alle benodigde informatie gecommuniceerd, zodat iedere deelnemer precies weet wat verwacht mag worden.

Bij een serieuze competitie hoort ook een serieus prijzenpakket. Ook in 2012 staat hoofdsponsor PENN ervoor garant dat ieder team een mooie prijs kan winnen. Daarnaast hebben Total Fishing en Zeehengelsport zich als mediapartner verbonden aan de competitie. Bovendien stellen zij de felbegeerde zilveren Mustadhaak beschikbaar voor het winnende team, alsmede de bekende Delftsblauwe borden voor het podium.

De competitie wordt besloten met een slotavond waarop de prijsuitreiking zal plaats vinden. Bovendien wordt dan een warm buffet geserveerd voor de deelnemers.

Iedereen kan meedoen met een zelf samengesteld team. Dat kunnen 5 vissers (en een reserve) zijn, maar ook 5 collega’s, vrienden of familieleden. Iedereen is van harte welkom. Op de site www.korpsvissen.nl kun je verdere informatie lezen. Aanmelden is mogelijk tot 24 maart 2012.

31 maart                    Noordwijk                 Strand Noordwijk                10.00 - 14.00
9 juni                         Domburg                  Strand Baaiweg                 10.00 - 14.00
8 september               Wijk aan Zee            Strand Wijk aan Zee          10.00 - 14.00
6 oktober                    Cadzand                  Strand Zwarte Polder         10.00 - 14.00
10 november              Hoek van Holland    Strand Hoek van Holland    09.30 - 13.30Korpsvissen.nl=== Dinsdag 22 november 2011 ===


Persbericht 
(14 november 2011)

Zeebaars Scherpenisse wint Penn Korps Competitie 2011 
(www.korpsvissen.nl)

Zaterdag 12 november 2011 werd de vierde en laatste wedstrijd gevist op het strand van Hoek van Holland. Het werd een echte finale, want tenminste 4 teams hadden nog kans op de eindoverwinning. Om 10.00 uur begon de wedstrijd die vandaag georganiseerd werd door DZV de Eurovissers in samenwerking met de Hoekse Watersportvereniging.

Ondanks het schitterende weer werd het een taaie visserij. De vis was niet echt actief, alhoewel de meeste deelnemers er wel in slaagden een bot, spiering of baarsje te vangen. Zelfs werd er een tarbot en een kleine pieterman ter meting aangeboden. De teams van Grauvell en de Zeebaars bleken al snel de goede vistactiek gevonden te hebben en wisten direct in de branding hun vis te vangen. Ook het Belgische Catch-it-easy-team deed goede zaken. Maar toen om 14.00 uur het eindsignaal klonk, wist niemand hoe de kaarten geschud waren.

Alle deelnemers vertrokken vervolgens naar zalencentrum De Kiem te ’s-Gravenzande voor een slotavond met een warm buffet en prijsuitreiking. De grootste platvis (37 cm) en rondvis (63 cm) werden deze competitie gevangen door Peter Otten en Yvan Coussens, terwijl Dennis Ooijendijk de prijs in de wacht sleepte voor het grootste aantal gevangen vissen >10 cm (28 stuks). Zij ontvingen als enigen voor hun prestatie een individuele prijs: een PENN Atlantis 7000 werpmolen.

Daarna begon de teamuitslag. Yve Verrijckt verraste de nummer laatst, E.C. De Eurovissers, met een clinic samen met het wereldberoemde Belgische Zeehengelsport Penn Strandvisteam. Alle teams mochten vervolgens een prijs in ontvangst komen nemen namens hoofdsponsor PENN. Richting de top drie liep de spanning echter hoog op en toen bekend werd dat het Spro Zeevisteam de derde plaats had veroverd, werd het muisstil in de zaal… Met één klassementspunt verschil ging de eindoverwinning naar het jonge team van De Zeebaars Scherpenisse, voor het team van Grauvell! Dit leverde een langdurig applaus op van alle aanwezigen, uniek in de zeeviswedstrijdwereld. Met zes zilveren haken en € 1400,-- aan prijzengeld rijker, namen ze even later alle felicitaties in ontvangst.

Namens álle deelnemende teams bedankte Hans Willemse de uitstekende organisatie. Hij sprak de hoop uit dat, met alle vissers, ook in 2012 de competitie wordt georganiseerd.

De inschrijving is inmiddels geopend: www.korpsvissen.nl

 Korpsvissen.nl=== Dinsdag 22 november 2011 ===


Beste Collega,s

Ik ben een vrijdag nog naar het strand geweest in Walcheren om wat vissen proberen te vangen  ,er waren niet veel vissers aanwezig, ik heb gevist met wapperlijnen en haakje vier, ik heb de meeste gevangen aan de onderste haken.Na enkele uren gevist te hebben had in totaal 35 scharren waarvan ik er 6 heb teruggedaan omdat ik vond dat ze te klein waren ( dat kunnen beter meer vissers doen want aan die kleine heb je toch niets), ook had ik nog een gul van 42 cm aan haakje 4 en nog 3 wijtingen, dus al bij al een zeer mooie vangst.

Met vr gr

WillemWillem=== Dinsdag 22 november 2011 ===


Hallo visvrienden,

21 nov naar Z-lande getrokken met ingezoute leeglopers.Wat hebben ze dat strand,met dat opspuiten verminkt!

Voor de sport vissers (lijkt mij) niet goed! Ik heb gevist van 1400 tot 1800.Heel mistig geen wind.Tijdens de eb, geen enkel stootje op de Twee hengels! Na een uur v/d vloed,en bijna donker 2(kleine) scharretjes en, een wijting.

De boten,vangen goed!De meeste komen met een emmer vis naar huis!

Gr v Bommie. Brommie=== Maandag 21 november 2011 ===


gisteren zondag 27/11 nog eens richting strand getrokken

mistig toen we vertrokken,maar in de loop van de dag een stralend zonnetje

aangekomen stonden er tot onze verbazing reeds vele vissers (4 uur voor laag) maar we hebben toch nog

een goed plekje gevonden . gevist van 12u tot 17u ,zowel met versgestoken pieren als mesheften , afhouders

en dwarrellijntjes. verre worpen(120m) en dichterbij (75m).de vangsten waren echter niet schitterend in vergelijking

met de vorige weken. Patrick op het einde van de sessie 6 maatse scharren en 1 bot, en ikzelf 6 scharren en 1 wijting

ik denk dat er op het strand een 20tal vissers stonden maar ook hier overal magere vangsten

er was bijna geen wind maar ook weinig stroming ivm dood tij, lag het misschien daaraan?

ook hier was dat garnaalvissertje voor de kant aan het slepen ?

het was weer wel een leuke dag en alles staat klaar voor volgende keer

vang ze

 Raf & Patrick=== Maandag 21 november 2011 ===


Hallo,

ik had vandaag een dagje vrij en had me voorgenomen om te gaan vissen in Cadzand. Ik was ter plaatse om 10.00u (hoogwater) na eerst wat verse zeepieren te hebben afgehaald bij de Zeebaars (Cadzand). Omdat het pas laagwater was om 16:00u verwachte ik de eerste uren niet veel actie wat ook het geval was. Om12:30u de eerste aanbeet en meteen een mooie schar. Vanaf dan tot 16:00u constant vis gevangen. Regelmatig twee en zelfs drie vissen tegelijk.†In totaal 15†maatse wijtingen en 16 mooie scharren. Alles gevangen met pieren aan een korte wapperlijn en een paternoster met metalen afhouders (beiden haakjes nr 4). Wel heel de dag dikke mist gehad met de nodige problemen om thuis te geraken.

groeten

LeoLeo=== Maandag 21 november 2011 ===


Hallo beste collega's sportvissers!

ik heb gisteren voor de eerste keer deelgenomen aan een viswedstrijd te wenduine.

Het was een leuke ervaring had een bot, een wijting en twee scharren.

De winnaar van de dag had er 19 gevangen waarvan de meeste scharren waren.

Groetjes uit BelgieSteve=== Maandag 21 november 2011 ===


Gisteren weer is gevist op het strand bij Piet hein. Het was heerlijk weer, helder en amper wind. De vangsten waren zeer echter zeer matig vergeleken met 2 weken terug. Op een hele dag met 3 hengels slechts 11 visjes boven gehaald. 7 scharren, 1 ondermaats zeebaarsje en 3 ondermaatste wijtingen. Er waren verderop nog meer mensen aan het vissen, maar volgens mij was het daar ook niet super.

Wel viel het op dat er, zoals wel vaker de laatste tijd, een klein vissersbootje op minder dan 100 meter uit de kust met een (garnalen?)net aan het slepen was. Hierdoor 2 keer mn onderlijn + voorslag kwijtgeraakt.

Volgende keer beter..

Gr De strandhazen

Houdoe en Beuk ze eruitRoelant Snijder=== Maandag 21 november 2011 ===


Vrijdagavond/nacht (van 10 tot 3) gevist aan Dishoek met Sjoerd. Het zag er naar uit dat ik niet veel vis op de kant zou brengen, want m'n 25/00 nylon bleek niet bestand tegen de meshefften die zich aan de rand van de geul waarin we wierpen bevonden. Na een handvol onderlijnen en evenveel voorslagen verspeeld te hebben, bood Sjoerd me één van zijn spoelen (17/00 Whiplash) aan. Dat redde mijn visdag, bedankt nog Sjoerd!!!

Ondanks dat we dus allebei met één hengel gevist hebben, kwam er behoorlijk wat vis boven water. Voornamelijk schar van een alleraardigst formaat. Natuurlijk ook wat wijtingen, helaas geen enkele gul. Beide met een 3-haaks paternoster voorzien van wapperlijntjes van zo'n 30 cm. gevist, dat wisten de vissen wel te appreciëren. Als aas pieren en wat tappen, top verzorgd door Mega Fish uit Roosendaal.

De eindscore was als volgt: 36 scharren en 10 wijtingen in de emmer, 9 ondermaatse wijtingen terug de Westerschelde in.

Vangze allemaal, Mart (& Sjoerd)Mart=== Maandag 21 november 2011 ===


Antwoord op de vraag welk visje Jan b. heeft gevangen.

Volgens de applicatie van Sportvisserij nederland die ik gratis heb gedownload in de appstore,
en die ook beschikbaar is voor de Android toestellen is het een zeedonderpad, ook wel knorhaan genoemd.

Genoemde applicatie is een must voor alle vissers. Met deze app kan je meteen zien welke vis het is, en of hij beschermd is!
downloaden dus, in de appstore voor Iphone of de Android market.

Meer informatie over deze app op de site van sportvisserij NederlandToine van de Meulenhof=== Zondag 20 november 2011 ===


Weer een dagje Maasvlakte met de boys

Al lekker vroeg uit de veren,ik keek om 5.14 uur op de wekker en ben maar lekker onder de warme douche gestapt,ik had last van een wat stijve nek,dus dan is een warme douche van 43 graden wel lekker wakker worden.

Om 5.55uur Johan,Ton en Hans opgehaald en op weg naar de Maasvlakte.

Best wel mistig vanmorgen,maar binnen 1 uurtje lagen de 200 grams loden gevuld met zagers,tappen,gezoute pieren en slikjes al op de bodem.

Het was gelukkig niet druk met vissers rond die tijd,en we konden uitkiezen waar we gingen staan.

Vanaf begin tot einde liep het eigenlijk wel lekker bij iedereen,maar toch wel minder dan de laatste keer dat we hier stonden,toen hadden we er met z'n tweeen dik 90 op de teller na 8 uurtjes vissen,en nu met 4 man en 7 hengels net 100.......niet slecht natuurlijk,maar toch wel minder vis dan 2 weken terug.

De vangst bestond uit schar,wijting,steenbolk,zeebaars en bot.....ik denk dat ongeveer de helft maats was,en de rest is terug gezet ......helaas overleven de steenbolkjes en wijtingjes het meestal niet.

Toch weer een erg leuk dagje gehad aan de waterkant ondanks het grijze weer en de iets mindere vangst!

Groetje..........en draai ze eruit!!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Zondag 20 november 2011 ===


Hallo Zeevislanders,

Zaterdag 19 november, zijn we vroeg ( erg vroeg) vanuit Limburg vertrokken richting Oostvoorne. Bij Avi Centra lag helemaal volgens afspraak ons pakketje prima aas voor ons gereed. Daarna zijn we naar ons plekje aan het Caland kanaal gereden. We waren als eerste, ..... een slecht voorteken??

In de donker opgetuigd en om 6.30 u waren er we aan het vissen. KLeine wijtingen kwamen binnen en ook nog geen grote aantallen maar het was leuk vissen en prachtig om op het water te staan als de zon opkomt. Later kwamen er nog enkele mensen bij maar de vangsten bleven kleine wijtingen. Vanaf ca 3 uren na hoog ( om 9.00 u HW) bleven de hengeltoppen stil. We besloten om te verkassen naar de Waterweg, mogelijk toch kans op gul. Om 13.00 u zijn we daar weer begonnen, maar het was dramatisch. Het heeft geduurd tot weer ca 3 uren voor HW voordat de toppen weer begonnen te bewegen.Het laatse uur  nog enkele wijtingen en een schar bijgevangen.

De vangsten vielen tegen maar het was een lange mooie dag, mogelijk volgende week weer naar Zeeland.

Twee van De Drie LimburgersDe Drie Limburgers=== Zondag 20 november 2011 ===


Visvrienden,

Vandaag was het dan zo ver:"DE EILANDWEDSTRIJD".Er werd gevist vanaf het strand van Westenschouwen.Eerst een nummer gehaald en toen met Paul en Johan naar het strand getogen om de nummers uit te zetten.We hadden er 100 dus het was een flinke tippel.Toen voor de 2e keer de trap op en af om onze spullen te halen.Ik had nummer 80 dus had weer een aardig stukje te lopen vanaf de trap.Ik had er al niet veel moed op aangezien de laatste berichten maardat we met 90/95 man maar 6 visjes vangen dat had ik niet verwacht.Wel wil ik Mitchel Danker van HSV t-Zijpe feliciteren door zowel bij de jeugd als bij de volwassenen te winnen.Goed gedaan Mitchel.Van de week denk ik de stranden van Walcheren maar is proberen onveilig te maken doormiddel van een sessie.Je schijnt daar "aardig" schar en wijting te vangen.

Groeten uut Playa del Bru,Dennis Zwiers HSV t-Zijpe  DENNIS ZWIERS=== Zaterdag 19 november 2011 ===


44e Editie Kampioenschap van Schouwen Duiveland.

Vandaag stond de Eilandenwedstrijd op het programma, een Schouwse evenement waarbij de  Schouwse verenigingen vissen het kampioenschap van Schouwen Duiveland. Van elk van de vier vereniging strijden 3 teams van elk 4 vissers om deze titel en de individuele titel. De overige deelnemers vissen alleen om de individuele titel. Door mijn slechte prestaties bij de competitiewedstrijden van HSV Dreischor moest  ik als titelverdediger genoegen nemen met een plaats in het derde Dreischorse team. Er werd gevist op het strand bij de “trap der 1000 zuchten” te Westerschouwen. Dit is het thuisparcours van HSV de Krabbe. In de afgelopen weken waren daar meerdere wedstrijden vervist met over het algemeen slechte vangsten. Ik had nog een beetje de hoop dat  de zuidenwind van donderdag en vrijdag een beetje vis aan zou voeren. Het weer was er goed, nauwelijks wind, droog, en een waterig zonnetje wat door de mistflarden heenprikte.

Zo rond half twaalf gingen er zo’n 90 loodjes de grote plas in. Ik stond in het A-vak op nummer 6 recht voor de oude damaanzet. Dat is een plek waar ik zelf ook dikwijls sta voor een vrije visserij, het is er vlak, schoon en diep  en er zijn nog  wat bankjes en muitjes. In de voorgaande jaren bestond de vangerij uit veel wijtingen en scharren en moesten er minstens 25 vissen op de wedstrijdkaart staan om een beetje mee te doen. Ik had een 5 meter pierenrammer opgetuigd met hagelnieuwe Nanofyl op de spoel. Voor het kleine peuterwerk was ook de feeder in stelling gebracht. De aasvoorziening bestond uit verse pieren, zagers, witjes en slikjes aangevuld met inktvis, tap en mesheft.  De eerste worpen van de wedstrijd gingen “master-blaster-ver-weg” met 2 haken nummer 8 en slikje/piertje op een geclipte onderlijn. Dit leverde geen resultaat op. Intussen hoorden we dat de eerste platvisjes gevangen waren dicht onder de kant. Mede omdat ik mijn 4e worp met een daverende knal afgooide, werd dit het moment om ook met de feeder aan de gang te gaan. Op de feeder afwisselend gevist met zeeuwse rode bezemafhouders en lange portugese dwarellijnen, beiden met haakje 10 met witjes en slikjes.  Na een uurtje met de feeder zonder resultaat weer omgeschakeld naar verwegvisserij. Intussen was de laagwaterkentering aangebroken en was er geen enkele activiteit meer, het aas bleef onaangeroerd. Intussen hoorde ik dat er al 3 Dreischorse vissers een visje op de kaart hadden.  Behalve wat platvissen werden er nog veel zeesterren, noordzeekrabben en grondels gevangen. In het laatste uur van de wedstrijd kwam er weer wat stroming in het water en viste ik afwisselend met beide hengels. Toen om half 4 het eindsignaal klonk was de wedstrijdkaart nog steeds leeg en werd het tijd om de prijsuitreiking in het nabijgelegen strandpaviljoen af te wachten. Ook de overige teamer vissend voor HSV Oosterschelde kwamen met een lege wedstrijdkaart terug van het strand, maar die hadden savonds nog een wedstrijdje in het  Europoortgebied voor de boeg

De 90 deelnemers bleken samen in 4 uur vistijd een schamele 6 vissen gevangen te hebben, wat een drama!! Er waren 2 vissen in het A vak, en 4 in het B vak. Overall winnaar was juniorlid Mitchell Danker van HSV het Zijpe, zijn 30 cm bot uit zijn eerste worp bleek voldoende om behalve juniorenkampioen ook Schouws Kampioen 2011 te worden.  De individuele uitslag was als volgt:

1e Mitchell Danker HSV het Zijpe 30 cm

2e Leo Stoutjesdijk HSV Oosterschelde 21 cm

3e Dries van der Bijl HSV Dreischor 19 cm

4e Wim Vletter HSV het Zijpe 18 cm

5e Peter Slegt HSV Dreischor 18 cm

6e Henk Vane HSV Dreischor 16 cm

Bij de verenigingen mochten we voor de 4e achtereenvolgende keer de trofee mee naar Dreischor nemen. Ons 2e team werd er winnaar, het 1e team werd er tweede.

Hopelijk komt de wintervis er nog aan voordat over 4 weken de Krabbetrofee http://www.hsvdekrabbe.nl/interest.htm op dit parcours gevist wordt.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

   Niek Romijn=== Vrijdag 18 november 2011 ===


Woensdag, 16-11-2011

Plaats: Vlissingen

Wederom de strijd aangegaan met mijn vismaat.

Na 2 opeenvolgende nederlagen werd het toch wel weer eens tijd voor een overwinning, al durfde ik dat niet hardop te zeggen.....

Met afgaand water begonnen en de 1e draai leverde mij meteen drie vissen op: 2 schar en een wijting

 Dat was nog eens een goede start!

Ook de volgende draai wederom een triple: 3 schar!

In mijn gedachten speelden al woorden zoals "overwinning" en "totale vernedering".

Maar zoals gewoonlijk scoorde ook mijn maat weer zijn visjes

Elke keer als hij een dubbel binnenhaalde, deed ik hetzelfde dus de voorsprong bleef op het scorebord staan.

Maar naarmate de tijd vorderde begon het bij mij in te zakken.....

Scoorde mijn maat een dubbel, had ik er slechts 1, scoorde mijn maat er 1 had ik niets.....

En zo verdween mijn mooie voorsprong als sneew voor de zon, sterker nog, ik liep er 1 achter!

Of moet ik zeggen als sneeuw voor de mist?

Want plotseling kwam er een flinke mistbank opzetten!

 

 

 

Tegen het einde van de sessie kwam toch nog alles goed:

Ik ving nog een dubbel en een paar losse scharren en passeerde mijn maat alsnog!

De overwinning, ook al was het nipt, was binnen!

De eindstand: 34 schar (18 tegen 16), 5 wijting (2 tegen 1) en 3 kleine zeebaarsjes (2 tegen 1)

Tussendoor ook nog even bij wezen buurten bij de collega vissers en die bleken een stuk minder te hebben gevangen.

Onze oude bekende Jaap had er 3 dus hebben we dit maar aangevuld tot 10.

Hadden Jaap en zijn vrouw ook weer een lekker maaltje vis.

En de donderdag? Toen stond het bootvissen met de Wiesje op het programma.

Maar dat is weer een ander verhaal.....

Groetjes,

Edwin & EdwinEdwin & Edwin=== Vrijdag 18 november 2011 ===


Gisteren gevist bij Den Banjaard van 9.30 tot 14.30 uur. Resultaat: 1 maatse schar, 1 maatse bot, 4 ondermaatse botjes/scharretjes.

HenkHenk Mangnus=== Vrijdag 18 november 2011 ===


Omdat er dit weekeinde niets meer van vissen komt, gisterenavond dus maar mijn favoriete stek opgezocht. (vrijdags ben ik altijd vrij).

Als aas pieren, inktvis en wat kweekzagers. Als onderlijntjes mijn zelfgemaakte dwarrellijntjes met haakje no.4.

Toen ik op mijn plek aankwam, was ik eigenlijk wel verbaasd. Op het gehele strand was niet 1 visser te bekennen.

Ik weet wel dat er mensen moeten werken, maar toch. Dus stond ik op mijn (eigen) plaats.

Begonnen om 9 uur en gestopt om half 1 (het was om 12 uur laag water).

Om 5 over 9 had ik al mijn eerste schar te pakken, een goed begin dus. Toen een half uurtje niets, maar daarna vrijwel elke draai vis.

Zowel aan de inktvis, pieren en zagers ving ik vis. Wel regelmatig vast aan de mesheften , die ook reglmatig mee naar boven kwamen (gratis aas).

Dan de vangst : 5 wijting en 25 scharren (bovenmaats) en tevens nog een heel stel te kleine wijting en scharretjes.

Tevens nog een visje gevangen (zie foto), ik weet niet wat het voor soort is.

Na het schoonmaken van de vis, om 2 uur tevreden mijn bed opgezocht.

Nu even naar mijn zus, om die blij te maken met een flink maal (schoongemaakte) vis.

Groeten Jan B.jan B=== Vrijdag 18 november 2011 ===


Dinsdag 15-11-2011 de 3e en laatste viswedstrijd van de Odfjellvissers aan de waterweg, een koude noordoostenwind maakte het er niet plezieriger op.De vangst van deze 3 uur durende wedstrijd was wat kleine wijting en wat botten.Het aas wat we hadden was van de Catfish uit hellevoetsluis en van uitmuntende kwaliteit.De trofee en de daar bijbehorende prijs ging naar Patrick Blokland met een uitslag van 293cm.Het was weer erg leuk om met de 12 collega,s een wedstrijd te organiseren.Groeten aan alle vissers en trek ze eruitRob.Otterspeer=== Donderdag 17 november 2011 ===


hoy colega's

hier nog even een laat vangstbericht

zaterdagavond samen met m,n vroegere colega visser voor de eerte maal dit seizoen naar het strand getrokken om een poging

te doen onze eerste wijtingen te vangen.is al bij al goed meegevallen.het werdt een mooie avond van schar en wijting

m,n colega had 20 stuks schar en 7 wijtingen.ikzelf had 14 stuks schar en 8 wijtingen

er zaten wel een deel kleine exemplaren tussen maar die zwemmen weer of vielen ten prooi aan de hongerige meeuwen

groeten en vang ze dat gaan wij ook doen

D en Bdirk=== Donderdag 17 november 2011 ===


Vandaag op het Nollestrand gevist met mijn collega. Gevist van 2 uur voor†laag tot 2 uur na laag. Totaal 27 vissen gevangen. 11 kleine zeebaarsjes, 1 gulletje, 3 wijtingen en de rest mooie botten. Opvallend dat de vangsten tijdens dood tij doorgingen en bij opkomend water duidelijk minder werden. Alles met pieren gevangen.

groeten en vang zeMark=== Donderdag 17 november 2011 ===


Beste sportvissers,

Gisteren woensdag gaan vissen op de dijk in Westkapelle, gevist van 9 tot 14 uur, laag om 10.50.† Het was s'morgens vrij fris -1 en toen ik vertrok was het nog maar twee graden, het flauw zonnetje dat er af en toe door kwam kon de temperatuur niet doen stijgen.† Nu over de vangst in totaal 11 scharren waarvan 7 aan de maat, 4 kleine zeebaarsjes en 1 klein gulletje, geen enkele wijting gezien.† Gevist met pieren en franse tappen, het meeste gevangen met de pieren.† Met wapperlijnen en bezemdraadafhouders gevist hier was geen verschil te merken in de vangst.† Misschien de volgende keer naar wat dieper water gaan vissen want het strandwater zal nu wel snel afkoelen.

De groeten,DirkD=== Donderdag 17 november 2011 ===


Hallo visvrienden,

Vandaag 17 Nov bij dishoek nabij de O.G.12 wezen vissen van 900 tot 1400. Wind Zuid-3 nog enige tijd Eb en 2uur v/d vloed verse leeglopers en verschillende onderlijnen uit geprobeerd.Wapperlijn en afhouders Dan zou je zeggen,in die 5 uur durende inspanning moet je toch een visje vangen! Ik ging met 4 (kleine) scharrejes naar huis.De andere vissers in de buurt,ook weinig vis! Zelfs de wijting is nergens te vinden!

Gr v Brom.Brommie=== Donderdag 17 november 2011 ===


Gister gevist aan de oosterschelde.

Net voor doodtij aangekomen op de stek, praatje gemaakt met andere vissers. Hun gaven aan dat er weinig vis evangen werd dat bleek ook het geval. Wel kwamen er vele zeesterren naar boven en de krab was ook goed vertegenwoordigd.

Wat jammer was dat er een aantal lui aan kwamen die onderlijntjes (metalen weegschaaltjes)†voor op de boot gebruikten voor het vissen vanaf de kant, dit zorgde dus regelmatig voor materiaal verlies en het verpesten van een leuke stek!

Het zonnige weer en het buiten zijn zorgde er voor dat mijn dag weer goed was!

Groeten KarelKarel=== Donderdag 17 november 2011 ===


Zo gewoon een keer overdag gevist en in de donkere uurtjes (voordeel van een Camper).

Eerste stek was tussen Domburg en Westkapelle, nou 3 x keer niks (1 scharrtje zo groot als een onderzetter.)

Dan maar een andere stek geprobeerd en jawel Dishoek/Zoutelande super.

Ik was bang daar de berichten van het opspuiten van de stranden, negetief zou zijn voor de vangsten.

Eindresultaat dik 35 Scharren en een 10 tal wijtingen. Allen mooi formaatjes.

Zelfs wat Gulletjes gevangen.

Viste alleen met† 1 afstandhouder met een wapperlijn (laatste was favoriet).

Aas pieren.Ron=== Woensdag 16 november 2011 ===


Hallo Collega,s

Vandaag Woensdag nog eens naar de zee gegaan om te proberen wat vis te vangen,na dat dinsdagavond pieren was gaan halen bij de Fixet te s'Gravenpolder (goed verzorgd) ben ik de andere dag dagb gaan vissen,na al die mooie dagen was het wel even wennen aan het water,ik heb gevist met afgaand en opkomend tij, ondanks dat de wind steeds maaar uit de verkeerde hoek heb ik redelijk gevangen ondanks de opkomende mist,ik had 9 wijtingen met een gemiddelde lengte van 34 cm en grote bot van 38 cm en nog een gul van 42 cm dus ik mocht niet klagen .

Gr WillemWillem=== Woensdag 16 november 2011 ===


Hallo Medevissers, Maandagochtend vroeg uit de veren met mijn maten Nick en Stefke! We zijn naar de schitterende stek gereden in de rotterdamse haven. Onderweg was het al vrij mistig dan heb ik er nooit zo'n goed gevoel bij maar toch! Met mijn nieuwe hengel en wat dunner draad kon ik toch een ruime afstand gooien wat daar zeer gewenst is dit was de reden dat ik er toch wel een beetje vertrouwen in had. Op de stek aangekomen was er nog niemand, dus konden we lekker de ruimte pakken, bij mijn 1e worp was het zicht zo beperkt dat ik mijn lood in de mist opzag gaan en niet kon zien waar het landen. Tot het middagmaal hadden we met z'n drieŽn 5 visjes was dus niet wat we verwacht hadden. Het was laag water rond de klok van 13:00 en bij het opkomen van het water werd het steeds drukker op de visstek ik denk wel zo'n mannetje of 15, dit gaf de burger moed. En idd er kwamen steeds meer visjes op de kant ook bij ons ging het beter. De mist trok weg en de zon ging schijnen waardoor de temperatuur wat aangenamer werd. Na een aantal visjes gevangen te hebben, kwamen de draaien met "volle bak" alle haken vol, lekker gevoel blijft dat toch. Stefke wist in 1 van de draaien de grootste schar te vangen van de dag van ruim 30+ hij was die dag goed voor 10 visjes. Tussen nick en mij was het een spannende strijd, stond ik er 1 voor draaide hij er 2 binnen en andersom. Door het lomp en scheef uitgooien van zijn buurman kwamen ze goed is de knoop en daarom heb ik die dag 4 visjes meer kunnen vangen. Nick bleef steken op 22 visjes en ik ving er 26 dat brengt het totaal op 58 visjes heerlijk dag dus. We hadden nog wel een poosje door kunnen gaan maar we waren al ruim 10 uur aan het vissen dus was een x goed geweest. De grap van de dag was "Nick schrijf je met een N en soms met een S" Groeten Mchiel de Jager

Michiel de Jager=== Dinsdag 15 november 2011 ===


hey sportvrienden,

gisteren afgaand tij gevist  op het strand dishoek,gevist van 1630 hr tot 2300hr.De eerste twee uur was rustig en akelig vanwege de zéér dichte mist die er was , zicht was nul net genoeg om mijn toppen te kunnen waarnemen,rond de klok van 1900hr kwam de eerste schar binnen .Van dan af regelmatig een aanbeet ,de mist trok weg maar alles goed nat

gevist met enkel diepgevroren pieren die ik nog had . Eindresultaat 11 mooie scharren en enkele ondermaatste wijtingkjes die weer het terugzwemmen om te groeien (hoop ik)

ook nog twee onderlijnen opgevist met alles er nog op en aan ,alweer 300gr lood om mee naar huis te sleuren

MarioMario=== Dinsdag 15 november 2011 ===


Gisterenavond nog even een restje wormen op wezen vissen . (pieren en steekzagers van bijna een week oud)

De zagers waren nog vrij redelijk, dus kon ik daar de pieren mee vastzetten.

Gekozen mede i.v.m. het tij, voor een stek in de buurt van Ritthem.

Gevist met zelfgemaakte dwarrellijntjes met haakje no.4 en gele kraaltjes.

Gevist van 6 tot half 10 . De vangst viel na de laatste keren wat tegen.

Bovenmaats 2 schar en 4 wijting, waarvan er wel 1 van 39 cm. Tevens nog wel een paar steenbolken en kleine wijting gevangen.

Volgende keer weer op het strand proberen.

Groeten Jan B.jan b.=== Dinsdag 15 november 2011 ===


Hoi

Maandagavond gevist bij Cadzand er was nog een visser bezich hij had een schol gevangen voor de rest plek zat .

de vanst 1 schar 19 wijtingen en een gul van 50 cm alles gevangen op pieren .

was weer in fijne avond met genoeg vis.

gr ImarImar de Pan=== Dinsdag 15 november 2011 ===


Op vrijdagavond 11 november 2011 met vismaat Jan Overbeeke meegedaan aan de laatste viswedstrijd van Eef Hoek Zeehengelsport uit Ouddorp. Ondanks de tegenvallende vangstberichten toch gekozen voor het strand bij de “trap der duizend zuchten” te Westerschouwen.

Nadat we ons hadden ingeschreven (Jan nr. 9 en ik nr. 8) en een bakkie hadden gedaan, zijn we rond 18.30 uur vertrokken richting Schouwen-Duiveland. Eenmaal op het parkeerterrein bij de Rotonde aangekomen, eerst diverse handen geschud, sterke verhalen uitgewisseld en de nodige moed verzameld om de beruchte trap te beklimmen. Onze stek lag aan de rechterkant van de trap, ter hoogte van de 2e palenrij. Na gebleken succes wederom de oude vertrouwde K2 Blue Metal 4,5 m opgetuigd, voorzien van een simpele onderlijn met niet te lange dwarrellijnen van rode amnesia, haak 4 of 6 en een combinatie van zeepier en kweekzager.

Om 19.30 uur klonk het startsignaal, waarna zo’n 20 onderlijnen te water werden gelaten. Sommigen vlak onder de kant en anderen meer dan 100 meter ver. Al vrij snel wisten mijn linker- en rechterbuurman en ik een visje op de kant te krijgen. Maatse wijting en schar. Dat beloofde dus veel goeds voor deze avond, in tegenstelling tot een week geleden, want toen zijn er op dezelfde plaats door 60 vissers slechts 8 ondermaatse visjes gevangen. En ja hoor, na 10 minuten weer een scharretje. Na een half uur stond de teller bij mij dus al op 2 visjes (100% meer dan vorige week). Zou het dan echt gaan gebeuren???

Helaas, de uren daarna werd er niet of nauwelijks nog wat gevangen. Desondanks had ik tussendoor nog wel een (verdwaald) ondermaats botje, maar de rest van de medevissers wist maar mondjesmaat een visje te verschalken.

Om 23.30 uur klonk het eindsignaal en bleek dat ik deze avond 3e ben geworden met slechts 3 vissen. Desondanks wederom een geslaagde en vooral gezellige avond achter de rug.

Eef en Ineke bedankt (ook voor de hartige snacks) en volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!!!

De hartelijke (vis)groeten,

Kees Overweel

Team ZeevissportKees Overweel=== Dinsdag 15 november 2011 ===


Hoi Zeevislanders,

Ik zou de komende weken niet meer gaan maar ik kon het niet laten om m'n nieuwe molen (Shimano Ultegra CI4 10000 XSA) uit te proberen; op de spoel stond een nieuw soort draad (gevlochten met nylon coating) met een tapse voorslag van Shimano (26/100ste naar 57/100ste). De nieuwe draad gooide werkelijk fenomenaal; liep met ongelofelijk weinig weerstand van de spoel af er door de ogen. De molen haalde de vele meters met gemak binnen; was een verademing!! Maar ook iets geleerd ....

Het vangstbericht: Gestart om 18.40 uur (in de soepdikke mist); gestopt om 23.20 uur (onder een sterrenhemel) met LW rond 22.00 uur. Wederom gekozen voor mijn plekkie tussen Westkapelle en Domburg. Vangstverloop was heel anders dan de vorige keer; toen pakte ik het overgrote deel van de scharren zo rond 2 a 2,5 uur voor laag. Maar nu viel het tot een uur of 20.45 uur eigenlijk bar tegen!! Ben natuurlijk wel een beetje verwend geraakt de laatste paar keren maar één bot (terug!!), één wijtinkje (terug!!), één te kleine schar (terug!!) en één redelijke schar (hé, hé, eindelijk) in twee uur tijd ...... Was het de mist, de oostenwind, het mindere tij-verschil (was namelijk maar -/- 139 cm, vorige keer -/- 152) ......

Vanaf zo'n uurtje voor laag konden die gedachten allemaal worden opgeborgen ..... het ging toch nog los .... Vele doubletjes zorgden er voor dat de totaalvangst toch nog uitkwam op 32 stuks!! Hiervan 25x schar en ja, toch nog één wijting mee naar huis maar dat was dan ook een knaap van 36 cm die ik pakte met de enerlaatste inworp. En die terugzetten, nee, da's zonde. Wel teruggezet: Twee wijtinkjes, één bot en 3 te kleine scharretjes.

Wat nog geleerd? Van mijn tapse voorslag moet ik toch 2 á 3 meter van het dunste gedeelte afhalen; 26/100ste bleek namelijk bij twee forse scharren (en behoorlijk stevig doordraaien) toch niet afdoende. Tijdens het indraaien knapte de nylon voorslag zo'n 5 cm na de las! Vreemde plek, maar goed. Hoe wist ik dan dat er twee scharren aanzaten? Toen ik m'n andere hengel, een aantal worpen later, inhaalde (30/100ste met 50/100ste voorslag; beide nylon) had ik het gevoel dat ik Engeland een stukje dichterbij aan het halen was, maar nee ..... de complete voorslag met paternastor plus lood (150 gram) plus twee fikse scharren hing eraan plus de eigen lijn met 150 gram tommy-lood met ook nog eens een schar en een te kleine wijting! Bizar .....

Wat ook bizar was .... het weer! Enorm dikke mist bij de start. Je kon het water pas zien toen je er 2/3 meter vandaan stond en het was berekoud. De temperatuur vloog echter met het volledig verdwijnen van de mist (zo rond 21.30 uur) met stappen omhoog en het thermisch ondergoed plus de muts waren opeens echt overbodige luxe want daarbij stond vrijwel geen zuchtje wind. Al met al dus weer een fantastische avond gehad! Maar nu is het echt voor een tijdje gedaan!

Vang ze allemaal,De Middelburger=== Maandag 14 november 2011 ===


Hallo beste kantvisser,

 

Gevist met laagwater aan Noordzee strand te Cadzand, het was verschrikkelijk druk in elk vak vissers. Vangsten prima. We waren met 3 man met 3 hengels, totaal 44 vissen, waarvan een 14 tal scharren, en de rest wijtigen, hiervan slechts 5 boven de maat. Het was prima visweer en ontzettend leuk om zoveel te vangen. Elke uitdraai was raak, jammer dat de wijtingen nog te klein zijn. Ook tijdens vissen een voorbij zwemmende zeehond gespot.Lein=== Maandag 14 november 2011 ===


Hallo,

Zondag nog eens richting Zeeland getogen, richting Vrouwenpolder. Gevist met pieren gepresenteerd aan dwarrelijntjes. Vangst sloeg voor mij behoorlijk tegen; ik kwam niet verder dan 7 scharren, en een 6-tal kleine baarsjes, mijn dag werd gered door een gul van rond de 45cm. Mijn maat had een betere dag: 12 scharren en een 6-tal zeebaarsjes. Zeer matige dag dus, november is een echte top-maand, dan moet je normaliter minimum 20 vissen bovendraaien...was de lastige oostenwind de spelbreker??

Greetz,Tim=== Maandag 14 november 2011 ===


Hallo medevissers,

Zondagmorgen (13/11/11) nog eens gaan vissen vanaf het strand bij Zoutelande. Omdat er opspuitwerken aan de gang waren op mijn favoriete plaats ben ik doorgereden naar het " speeltuintje ". Daar moet men wel wat moeite doen om bij het water te geraken met een beladen strandkar : trappen , wegzakken in het zand e.d.

Uiteindelijk begonnen met vissen tegen 6uur. Ik had vrij dunne lijn (10/00whiplash en 30/00nylon ) op de molens liggen om toch de nodige afstand te halen .

Na de 2de worp stelde ik al vast dat er beschadegingen waren aan de voorslagen. Vervangen dus. Ook merkte ik dat het lood moeilijker los te trekken was dan op mijn vaste stek.(net alsof het in een soort modder wegzakte) . Na uiteindelijk ook nog een onderlijn kwijtgeraakt te zijn heb ik de lijnspoelen maar vervangen door spoelen die gevuld waren met 17/00 whiplash. Ondertussen was het al half acht en ik had nog geen vis gezien.

Zowat een uur voor laag water begon de vis toch te bijten. Eerst een mooie bot  , dan volgenden enkele scharren. En wijtingen . Elke keer dat ik binnenhaalde hing er wel minsten één aan de haken. Doch , ze waren allemaal ondermaats ( +/- 25cm). Zo plots dat de vis begon te bijten , zo plots was het ook over met bijten. Toen het water zowat anderhalf uur aan't opkomen was het gedaan met vis vangen.

Uiteindelijk 6 scharren en 1 bot meegenomen . Een twintigtal wijtingen en 1bot kregen terug de vrijheid.

Ook nog gezien dat men tegenwoordig zefs met een omgebouwd jachtje , op een 100m uit de kant , netten sleept... Ik heb daar zeker mijn bedenkingen bij.

Gelukkig keerde het bootje voor het bij het strand kwam , waar ik stond.

Tot hetvolgende berichtje,

Hugo ( uit Kapellen )Bogaerts Hugo=== Maandag 14 november 2011 ===


Strandvissers

Zaterdag en zondag van 13.00 u. tot ongeveer 18.30 u. weze vissen  in de westerschelde begonnen Terneuze tot Breskens

Zondag Borssele telkens 0 op 0

Enkele andere vissers 2 tot 5 klein wijtingjes, wat een verschil van een paar dagen, zelfs geen krabben !

Aas gekocht in Terneuzen met de melding dat er overal vis gevangen werd, ons aas als pieren was alles behalve en klein, hebben al betere gekocht.

C & LCarlos & Luc=== Maandag 14 november 2011 ===


Beste,

Dit weekend maar weer eens met mijn oom en broertje naar Zoutelande getrokken. Het was laag water rond 20:45. We wilden op tijd aanwezig zijn en hebben om 16:00 de pieren en een paar zagers opgehaald bij Megafish in Roosendaal. Ook dit keer weer uitstekend aas! We maakten ons wel een beetje zorgen over de geruchten van 'zandopspuitingen' aan de Zeeuwse kust. Daar aangekomen bleken de geruchten waar te zijn. Gelukkig beperte de opspuitingen zich tot het stuk strand wat bij eb droog komt te liggen. Dit is wel fijn aangezien je minder meters hoeft te lopen wanneer het water stijgt / daalt!

Rond 17:30 vlogen de eerste onderlijnen richting het westen. Al snel kwam de eerste vis boven water. Het was een wijting. Tot op het moment van laag water zat de beet er redelijk in. Rond de kentering van het tijd was het niks en bij het opkomende tij waren de aanbeten heel voorzichtig.

We hebben in totaal 50 vissen gevangen, waaronder schar, bot, wijting(kjes) en verbazend veel puitaaltjes. Veel kleine vis.

Met vriendelijke groet,

Bob StanneveldBob Stanneveld=== Zondag 13 november 2011 ===


8e kampioenschap wedstrijd HSV De Makreel

Ongekend slechte vangsten aan het einde van de Oosterschelde!

Zaterdagmiddag werd onder prachtige weersomstandigheden de 8e wedstrijd van het seizoen gevist aan de dijk bij Zijpe.

Maar vis kwam er echt bar weinig boven water,na 3 uur vissen met 16 deelmeners stond de totaal score op 4 botten!!!

Heel jammer dat het zo slecht gaat hier achter in de Oosterschelde,want ik lees net een vangstbericht dat de vis bij Colijn wel aanwezig is (44 stuks gevangen door 18 deelnemers)

Het is niet anders helaas!

Volgend jaar gaan we gelukkig een paar wedstrijden aan de stranden van Walcheren vissen met de club,en daar zijn vele leden blij mee!

Over 2 weken mogen we weer aan de bak op dezelfde plaats als afgelopen zaterdag......hopen dat ze er dan wel zitten.

Groetjes.........en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt........alias Kiske=== Zondag 13 november 2011 ===


hallo medevissers hier weer eens een berichtje van het nollestrand

zondagochtend daar gevist van 7.30 tot 11.30

lekker weer met een klein briesje vanaf het begin tot het eind zat de beet erin

lekker gevangen en bijna geen lijnen verspeelt een 20 tal scharren en een tong

groetjes Ed uit Roosendaaleddy=== Zondag 13 november 2011 ===


zondag 13 november.

Met mijn zoon Sjaak , ben ik gaan vissen vanaf het strand , ten noorden van de vuurtoren in Noordwijk.

Met afgaand tij  tussen 8.30 uur  en 12.30 uur wisten we ( met ieder een hengel), 10 scharren te vangen.

Tevens was het met een kalme oosten wind en veel zon, ook prima omstandigheden voor onze visdag.

Kortom we hadden niets te klagen op deze fijne visdag.

groetjes Sjaak vd Poel,Noordwijksjaak vd poel=== Zondag 13 november 2011 ===


Uitslag Strand Westerschouwen- 9e Wedstrijd 2011
    cm vissen punten
1 Marco  van Drongelen 99 4 1
2 Erik v/d Dries 67 2 2
3 Kees Overweel 63 3 3
4 Eelco van Westen 52 2 4
5 Leon van Westen 32 1 5
6 Marcel Ijzenbrand 31 1 6
7 Sjaak Lobs 30 1 7
8 Johan Verwest 26 1 8
9 Jan Overbeke 22 1 9
10 Arno van Westen 13 1 10
11 Bram Zonnevijlen 0 0 20
12 Cor v/d Linde 0 0 20
13 Jan Grinwis 0 0 20
14 Wim Meerdink 0 0 20
15 Adrie Verwest 0 0 20
16 Ben Waardenburg 0 0 20
17 Martin Vroegindeweij 0 0 20
18 Martin Blokland 0 0 20
19 Johan Rombouts 0 0 20
20 Peter Aleman 0 0 20

 

Vrijdag 11 november de laatste wedstrijd gevist van Hoekzeehengelsport te Westerschouwen. Er werd gehoopt

op mooie scharren en wijting helaas voor de deelnemers was de vis hier niet aanwezig althans niet op vrijdagavond

tussen 19:30 en 11:30. Wij willen de deelnemers bedanken voor de deelname aan de 9 geviste wedstrijden en wij hopen

natuurlijk dat jullie volgend jaar ook weer mee willen doen en wellicht melden nieuwe vissers zich aan om zich te mengen in de strijd

om de zilverern mustaad haak (wisseltroffee). Op 28 november aanstaande is de prijsuitreiking. Voor alle uitslagen zie www.hoekzeehengelsport.com .Hoekzeehengelsport=== Zondag 13 november 2011 ===


afgelopen vrijdag 's morgens pieren gestoken en 's middags naar de kust gereden met zoonlief. in het begin best veel wind later werd dat minder. maar lekker gevist en nog wat gevangen ook: schar , bot wijting zeebaarsjan=== Zondag 13 november 2011 ===


Zaterdag 12 november 2011

De "Noord-Bevelandse HSV" viste haar 8e competitie wedstrijd zaterdag jl. aan†een dijk bij Colijnsplaat, waarvoor 18 senioren en 5 jeugdleden zich lieten†inschrijven. Mooi najaars weer een zwak zonnetje, de wind in de rug en een rustig heen en weer zwemmende zeehond wekte geen hoge verwachtingen deze middag. Maar wisten we op onze 7e competitie wedstrijd nog 24 vissen te vangen, dan werd dit aantal deze middag ruim schoots overtroffen door maar leifst 42 vissen, en dat in de Oosterschelde?

18 deelnemrs wisten dus 42 vissen te vangen wat goed was voor 920 cm vis, slecht 2 senioren en 3 jeugdleden bleven op de nul staan.

De grootste platvis bij de senioren een botje van 31 cm werd gevangen door Jan Korsuize en door Marcel Warren, bij de jeugd was de grootste platvis een botje van 28 cm voor Julian Rijnhout. de grootste rondvis werd alleen bij de senioren gevangen door Kees van de Moere een wijtinkje van 25cm.

Uitslag senioren:

1e Kees Rijnhout 5 vissen - 115cm.

2e Marcel Warren 4 vissen - 115cm

3e Kees van de Moere 4 vissen - 90cm.

4e Regy Verbist 3 vissen - 67cm.

5e Cees de Leeuw 3 vissen - 61cm.

6e Willem Westerweele 3 vissen - 58cm.

7e Jan Korsuize 2 vissen - 51cm.

9e Sebastiaan van Goudswaard 3 vissen 49cm.

10e Cees Fens 2 vissen 46cm.

Uitslag jeugd:

1e Julian Rijnhout 2 vissen 55cm/

2e Justin Rijnhout 1 vis 16cm.

De volgende, 9e competitie wedstrijd en tevens de Sinterklaas wedstrijd wordt gevist op 26 november as. aan de dijk achter camping Orisant te Colijnsplaat, inschrijven in de kantine van camping Orisant van 13.30 tot 14.00 uur, vissen van 14.30 tot 17.00 uur, prijsuitreiking na afloop op de camping.

Willem Westerweele "Noord-Bevelandse HSV"

06-42288143

hsvnb@zeelandnet.nl

www.noordbevelandsehengelsportvereniging.nlWillem Westerweele=== Zaterdag 12 november 2011 ===


Vrijdag 11 november.

Het prachtige weer van de laatste maanden doet je kriebels krijgen om te gaan vissen.
Vanaf de ochtend tot de namiddag staat de zon mooi te schijnen. Aan de stand van de zon zie je dat het geen zomer meer is, maar zon is zon. Ze staat erg laag, en daarom begint het te schemeren vanaf 17.30 uur!
Van een goede vriend had ik vernomen dat aan de Belgische Oostkust zeer goede vangsten worden genoteerd!
De Westkust is altijd wat minder, maar soms moet je een keuze maken.

Twee weken geleden had ik afgesproken met Pascal, Jean-paul en Lode (Herbert kon niet bevestigen; Sint Maarten) om nog eens samen te gaan vissen.
Om 12.45 uur kwam Lode me in het Limburgse thuisland oppikken. Een rustig ritje van 2 uur naar de kust, hebben we weer eens kunnen bijpraten!
Omdat het een verlengd weekend is in België moesten we mooi op tijd aan het strand zijn. Het is een visdrukte van jewelste de laatste weken! Om 16.30 uur waren we op de plaats van afspraak. Maar, we waren lang niet de eerste! Op elk strand was er beweging van vissers die hun stek kwamen claimen! Met laag water rond 20.00 uur waren we dus niks te vroeg!
Herbert kwam rond 17.15 uur het strand op struinen, maar moest samen met zijn vader uitwijken naar een verdere stek.

Terwijl het water nog vrij hoog stond, vlogen toch de eerste loden richting Angleterre. De wind, ZZO 3, liftte het lood nog een eind verder dan de normale werpafstand. Pascal draaide een eerste vis binnen. Een bot van mooi formaat. Lode scoorde niet veel later een schar, mooi aan de maat. Even later een bonk op mijn hengeltop. Een bot van 40 cm. Jean-paul ving ook met regelmaat zijn vis!

Met het keren van het tij, keerde ook de aanbeten! Hier en daar een heel flauw beetje, maar geen vis! Omdat er in het weekend nog word gevist, was ik even pieren gaan trekken. Ook even naar Herbert en zijn vader even “dag” gaan zeggen. Hun vangst was ook aan de zeer magere kant.
Raar toch dat de ene dag hopen vis word gevangen, en de volgende dag kan het rond uit triestig zijn!
Volgens mij; het was volle maan, een zeer heldere avond (de maan leek wel een zon, zo helder) en het water was troebel. Net alsof de bloei in het water zit!

Vanaf 20.00 uur hebben we geen staart meer gevangen! Des ondanks hebben we een gezellige avond gehad, veel plezier gemaakt, veel gelachen, wat vis gevangen, wat moet het meer zijn? Om 22.00 uur hebben alles netjes ingepakt en terug naar de “bronsgroen eikenhout” provincie gereden.

We hebben plannen voor weer een nieuwe visdag, hopelijk zijn de vangsten dan stukken beter!
Groetjes PatrickPatrick V=== Zaterdag 12 november 2011 ===


Vandaag de 9e wedstrijd van WSV - Reimerswaal gevist bij Waarde 14.

De vangst ? Matig tot slecht .

Meet 22 man wisten we 24 visjes op de kant te krijgen. Hoofdzakelijk..... ja dat weet ik eigenlijk ook niet. Botjes werden er gevangen, enkele wijtingen en wat spieringen. Qua verhouding ongeveer gelijk op denk ik. De nr. 1 bij zowel de junioren als de senioren wist 76 cm. op de meetlat te krijgen. 1 of 2 man met 2 visjes, 6 personen met een 0 en de rest 1 visje. Ronduit slecht dus. Maar ..... het was kostelijk weertje . En dat op 12 november. Als ik het me goed herinner hadden we vorig jaar rond deze tijd al winterse omstandigheden. Dus we zullen maar niet verder mopperen. Hopelijk heb ik binnenkort eens tijd om naar het strand te gaan. Want daar zijn de vangsten beduidend beter als aan de dijk.

Voor wie geïnteresseerd is aan de site kijk dan eens op de vernieuwde site : www.wsvreimerswaal.nl

Met visvriendelijke groet,

E. de Rooij.E. de Rooij=== Zaterdag 12 november 2011 ===


hallo , vrijdagochtend om 8u pieren gaan steken aan de oesterdam,

3 kg , zeker genoeg . we waren van plan 3 vissessies achterelkaar te doen.

dus vrijdagavond richting strand , laag water rond 21u  en we waren er om 17u30

vangsten deze avond sloegen een beetje tegen, ik een wijting of 3 en een 6 tal scharren

Patrick ongeveer hetzelde . gevist tot middernacht.snel een broodje kebab en de auto in want het begon koud te worden

we hebben een 5tal uurtrjes in de auto geslapen,nou ja geslapen?? was nogal lastig zo rechtopzittend

rond 5u terug het strand op,laag rond 9u, en dit maal véél beter , in het begin elke draai vis voor patrick, ik bleef wat achter

dus zeer goed gevangen met afgaand en dan volledig gedaan met opkomend

zo rond 13oou toch maar besloten om terug  richting berendrecht te vertrekken, want we waren toch redelijk moe

overgebleven kilootje pieren dan maar weggegeven aan vissers naast ons

eindresultaat ieder zo"n 25 scharren , een 10tal weitingen  en ik nog een tong van 29 cm

helaas dit maal geen foto"s

vang zeRaf & Patrick=== Zaterdag 12 november 2011 ===


afgelopen 2 weken een 3tal keer op het strand in zeeland wezen vissen

eerste dag met zijn 2e een vijftig tal waaronder een aantal te kleine wijting , de schar allemaal van een zeer mooi formaat

2e dag een 70 tal weederom het zelfde wat ondermaatse wijting , en weer mooie schar  veel 30+

3e dag met drie man geweest waaronder mijn zoontje....

alles bij elkaar een 60 stuks ,waaronder een net maats gulletje , en nu wat mooiere wijting tussendoor, met weer zeer mooie schar

chrischris=== Zaterdag 12 november 2011 ===


                                                        zaterdag:12-11-2011.

plaats:buitenhaven vlissingen.

hoog water 15 uur.

gevist van :9:30 tot 16:30.

Nadat  Ik weer met mij broer Jan had afgesproken om weer samen een keer te gaan vissen. Wou hij toch

graag met me mee en hebben we besloten om naar de buitenhaven van vlissingen te gaan proberen. Want

het water was al een tijdje aan het opkomen en daar kan je lekker gaan staan te vissen en heb je ook plek

daar. Toen de onderlijn richting het zilte nat werd gegooid was het afwachten of we daar wel een beet kregen

of niet. We hebben eerst maar met ene hengel gevist omdat de krab beneden zich te goed deed aan het

zeeaas in no time was het er af naar zowat 10 min. Na half tij kreeg Ik een beet plots en deze bleek er aan te

zitten de vis en was na het op halen een kleine wijting en kort daarna haalde mij broer ook een wijting er uit.

De vangsten van vandaag waren Jan had 5 wijtingen gevangen en 3 krabben en ondertekende had aan vis

naar boven gehaald 2 wijtingen. 1 kleine zeebaarsje en een zeer grote krab en drie kleine krabben. Nadat het

water weer aan het zakken was hebben we toen helemaal geen beet meer gehad en zijn we toen uiteindelijk

gestopt en naar huis terug gereden. Ook was het nu lekker aan de waterkant veel zon en weinig wind en dat

is uiteindelijk ook mooi mee genomen en wachten we even todat de krabben weg zijn om dan weer een

poging te gaan wagen. En dat is misschien wel een keer van het strand af in het donker. Ook nog voor de

Edwin en Edwin vele vangsten toegewenst omdat Ik op de 2 november naast ze stond te vissen en deze

mannen haalde toe veel vis naar boven. Nadat we even een praatje hadden gemaakt met mekaar omdat ze

toen zowat tussen de 150 en 160 met ver gooide en Ik die afstand niet kon halen. En met zagers had gevist

toen en daar bijna helemaal geen beet  mee kreeg toen en zo zie ja maar weer je moet van alle twee de

aas soorten wat bij hebben.

Nico.  [ alias de zeehondetemmer  ]

   zeehondetemmer=== Zaterdag 12 november 2011 ===


Hoi

Vrijdagavond gevist bij Cadzand van 1700 uur tot 22.30 uur het was om 20.10 laagwater .

gevist met pieren en zelfgeknoopte onderlijnen .

de vangst 9 scharren en 11 wijtingen aande maat en een aantal onder de maat zwemt weer .

gr imarImar de Pan=== Zaterdag 12 november 2011 ===


Gister wezen vissen met mijn schoonpa tussen westkappelle en domburg 2u voor laag gevist tot 3u na laag

met afgaand water heel goed gevangen maar wanneer het tij veranderde vingen we af en toe nog wel een vis

maar wel heel veel groen hadden hadden 20scharren en 2 mooie wijtingenkenneth en freddy=== Zaterdag 12 november 2011 ===


Een Belgische feestdag gaan doorvissen in Zeeland:

Met een nieuwe vismaat was het mijn taak er een aangename dag van te maken. Pas laag tij op het strand rond 20u. besloten we eerst even aan de serres in 's Gravenpolder te gaan. Wind pal op de neus. De verwachtingen waren hier niet hoog. Dit bleek later met 1 wijting een krab en een eerste minivisje voor vismaat Danny: echter een donderpad (?) van max 5 cm. Hoe is het mogelijk!! Even groot als de haak.

Later naar de kust getrokken en Zoutelande vermeden omdat ze aan het spuiten zouden zijn.

Dan maar een plaats gezocht tussen Nollenstrand en Dishoek. We hebben veel moeite moeten doen. Eigenlijk geen vis van betekenis. Een 10-tal scholenbaarsjes en een wijting of 3. Ook mijn nieuwe vismaat had er meerderen weten te strikken. Na de voorbije vangstberichten had ik op meer gehoopt. Toch kenden we een mooie hengeldag. Mocht elke vallende ster een mooie gul geweest zijn...Er stond toch een flinke wind en  na 23u. waren we voldoende afgekoeld om terug richting Paal-Beringen  te trekken. Zoals vaak, gestopt met vis aan de haak.

Danny & DannyDanny Goeleven=== Vrijdag 11 november 2011 ===


Kennelijk mag ik niet een kenteken plaatsen begrijpelijk maar toch.

Effin:

Dan maar kort een vangstberichtje, Noord Beverland Banjaard.

Weinig gevangen 2 Scharren en 1 Wijting. Verder helemaal niets.

Gevist van 1500 tot 2200 uur.

Wat meer op mijn zenuwen werkte waren mijn buren op het strand.

Straffe Oosten wind en Belgische mede vissers (stonden rechts van mij), om de halverklap vloog een plastic zak langs me door.

Dan weer verpakkingsmateriaal van onderlijntjes of andere lekkernijen.

Dan weer voor mij in het water dreef een leeg plastic flesje cola, en ga zo maar door.

Als je ze aanspreekt dan hoor je, waar bemoeit gij uw mee.....

Heb hun rommel maar opgeruimd.

Ergernis allom en niet omdat de vangsten zo belabbert waren.Geordy=== Vrijdag 11 november 2011 ===


Woensdag 09-11-11 en donderdag 10-11-11 nog een paar uurtjes gevist 's avonds.

Na eerder nog een overwinning op mijn maat te hebben geboekt moest ik nu toch mijn meerdere erkennen.

Woensdag kreeg ik een flink pak slaag:

Mijn maat ving de meeste vis en de grootste schar, grootste wijting en grootste steenbolk

De vangst: 9 schar, 7 wijting en 7 steenbolk

Enige pluspuntje: Ik had 1 schar meer gevangen

Donderdag ving mijn maat weer de meeste vis.

Ook zijn zoontje, Calvin, was mee deze avond en kende een betere start dan mij:

 

Mijn maat wist al snel 3 maatse gulletjes te vangen, later ving ik er ook nog 1.

Calvin ving ook zijn visjes, waaronder een mooie schar, en nog een grote noordzeekrab

De vangst: 15 schar, 14 wijting (1 van 37 cm gevangen aan een reepje steenbolk), 2 steenbolk en 4 maatse gul

Weer de overwinning aan mijn maat moeten laten met de meeste vis en de grootste gul.

De grootste schar moesten we deze keer delen, wel ving ik nog de grootste wijting.

Alledrie een leuke avond gehad!

Groetjes,

Edwin, Edwin & CalvinEdwin, Edwin & Calvin=== Vrijdag 11 november 2011 ===


NOORDPIER

ben zaterdag en woensdag wezen vissen op de noordpier en had redelijk schar gevangen. woensdag met namen was het iedere draai gemiddeld 2 scharren. en op het laatst stonden 4-5 man om me heen bij elke draai en zij vingen helemaal niks. me buurman naast me, de voormalige zeebaars en gullenmepper ving ook niks. ja oke zijn hengels kletterde op de grond van een felle aanbeet. maar die 2 namen heeft ie al niet meer want hij sluit het seizoen nooit netjes af...

die Egmonder begreep het ook niet die had alles geprobeerd om ze te vangen. maar ik had valsspeelonderlijnen gemaakt hahaha

trouwens ik stond ook zijn maaltje scharren bij elkaar te meppen en zelf had ik er ook een hoop.

al met al is me vrieskist helemaal vol en heel heeeeeel misschien ga ik dit weekend weer...

de scharrenkingbjorn=== Vrijdag 11 november 2011 ===


Hoi,

Donderdagavond voor het eerst gevist aan het Nollenstrand. Met afgaand water goed gevangen, veel schar en wat wijtingen. Met opkomend water werden de vangsten bij ons minder, wel een mooie tong van 36 cm weten te vangen. Gevist met leeglopers.

Grtjs,

Joke en Mauricemaurice=== Vrijdag 11 november 2011 ===


Deze keer strand Noord Beverland aangedaan.

Het was een trieste bedoeling, 2 mini scharren en een wijting die wel maats was. Voor de rest helemaal niets geen beet niks.

Wel een opmerking, leuk dat de Beligische collega's ook komen vissen, maar door de stevige Oosten wind (ik stond links van hun) kwam zo om het kwartier

wel wat langsgewaaid, varierend van plastic zakken (in de kleuren blauw en dan weer groen), lege plastic flesjes cola, verpakkingsmateriaal van onderlijntjes en nog veel meer.

Ze waren met zijn vieren en hadden een donkere Opel bij zich. Mocht u ze spotten dan weet u dat u wat u kunt verwachten.

1 woord gewoon a-sociaal. Ik heb het afval wel tot me genomen en opgeruimd. En bedankt !!Geordy=== Vrijdag 11 november 2011 ===


Goede morgen ,

Gisteravond wezen vissen bij Domburg, achter golfterein, stonden nog wat vissers, gevist van 20.00 tot 0.100.

Mooie avond, wel een fris windje stond er†en oehoeh maan.

Gevangen 5 wijtingen , mooi aan de maat†,1 bot ,en†6 scharren , laatste viel me tegen , al zat ikzelf ook niet helemaal goed met het tij, beetje te laat begonnen ,maar ja dat heb†je met werken.

Van de week nog eens Banjaard proberen†.

Vriendelijke groeten Bolke de Beer†Bolke de Beer=== Vrijdag 11 november 2011 ===


Medevissers,

Donderdag avond weer naar het strand geweest van de banjaard.
er stond al een visser strak tegen de neeltje aan.
daar wilde ik gaan visser dus dat ga niet door.ben dus een 100 meter verder gelopen.
kwam dus eigenlijk waar ik de eerste 2 avonden weinig gevangen heb.
kwam dus ook niet verder als 2 puitalen en een klein gulletje.
alles zwemt weer.
maar net toen alle vissers weg waren en ik alleen op het strand stond en eigenlijk ook wilde stoppen.
Haalde ik mijn allereerste zandhaai van 50 cm binnen.
Ben gelijk gestopt omdat mijn avond niet meer stuk kan.
een mens moet ergens tevreden zijn. ik ben hiermee al dik tevreden.
gelijk achten mijn laptop gestapt en dit bericht geplaatst.
vanavond kan ik niet op mijn buik slapen

  Ron van der Toorn=== Donderdag 10 november 2011 ===


Gisterenmiddag gelijk na mijn werk gaan vissen op mijn favorite stek (bij de Middelburger dus bekend) en toen ik daar aankwam was hij  dus bij meerdere vissers bekend.

Ik moest werken tot half 5 , en was om tien over 5 al aan het vissen. Toen ik op het strand aankwam , had ik geluk dat ik nog een plaatsje had (echt druk!!!).

Mijn (eigen stek en ook no.2, 3 , 4 en 5) waren bezet. Dus stond ik op een plaats waar ik weinig vangstverwachting had.

Dus net voor donker lag ik in , dus vissen maar. Ik heb gevist met wapperlijnen met haak no.4. Als aas pieren van 3 dagen oud, steekzagers, inktvisreepjes,tappen en mesheften.

Aan variatie geen gebrek. Het weer was geweldig (lekkere temperatuur en windstil). Na 10 minuten beet, en ving ik een schol (mijn eerste dit jaar van 26 cm).

Daarna 2 botten,die dus allebei weer zwemmen. Zou het dan toch aan de stek liggen dat ik geen schar of wijting kon vangen ???.

Gelukkig niet dus, want even later ving ik een schar en een wijting aan de zelfde onderlijn.

Dat gaf de burger moed. Toen het donker was, werd de vangst ook steeds beter. Maar er waren  wel veel kleine wijtingen bij.

Het aas maakte niet veel uit, al ving ik aan de tappen wel de grootste scharren.

Dan de vangst: 2 bot, 9 wijting , 1schol en 23 schar, dit alles dus boven de maat. Tevens ook nog veel ondermaatse vis. Voor mij dus weer een geweldige vangst.

Ik denk dat dit weekeind niet veel meer van vissen komt, maar volgende week ben ik zeker weer aan de waterkant te vinden.

Een goede vangst toegewenst ,  Groeten Jan B.jan b=== Donderdag 10 november 2011 ===


Net terug van een paar uurtjes vissen aan de vuilstort die vroeger waterweg heette. Wat een bende laten sommige (sport)vissers toch achter. Dit moet toch een keer leiden tot een visverbod op sommige plekken, en deze zijn al zo dun gezaaid. Maar goed, een vrij saaie en bijna visloze sessie (mede door de oostenwind ??), aan het aas van avicentra kan het niet gelegen hebben, mooie grote en verse pieren, 4 stuks op een haak maat 2 op, voor mij nieuwe, onderlijnen, jojo met een haakhouder. Dat scheelt zeker 5 tot 10 meter en met de wind schuin van voren was dat mooi meegenomen. Soms wat aanbeten, veel vreterij door de krabben. Uit verveling maar wat vuil gaan ruimen, sigaretje roken en een broodje eten terwijl ik naar het geknabbel van de krabben zit tekijken, en jahoor, precies bij de eerste hap komt de achterkant van de 5 meter ron tompson los van de grond. Wat een aanbeet. De hengel uit de steun gepakt en geprobeerd in te halen maar het leek wel of de koersk aan mn lijn hing. Ik had niks te vertellen. De vis zwom in het verre, diepe water heen en weer, van binnendraaien was geen sprake dus achteruitlopen en zachtjes halen was de boodschap. Na wat een eeuwigheid leek kwam de vis beetje bij beetje naar de kant, ik voelde de lijn af en toe de bodem aantikken, hartslag inmiddels op 200 en daar kwam de vis aan de oppervlakte, mooi op z'n zij gedraaid, moegestreden. Wat een varken. Dit was geen gul meer maar kabeljauw. Nu beslissen hoe de vis te landen. De stenen glad, de vis te groot om de kant op te trekken, "gelukkig" nam de vis de beslissing voor me. Met nog een klap van zn staart dook hij de diepte in en brak mn haaklijn. Beteutert sta ik naar het wapperende haaklijntje te kijken en geloof me ik heb wat hele lelijke woorden geschreeuw en als de wind niet oost was hadden ze me in maassluis gehoord. Met bevende handen en een nieuwe sigaret nieuwe haaklijn geknoopt en verder gevist (we laten ons niet kennen). Dus heren en dames medevissers, wees altijd bereid op een echt grote vis, ze zijn zeldzaam maar ze zitten er wel. Succes met het vangen ervan, tot gauwRonnie de robbeklopper=== Donderdag 10 november 2011 ===


medevissers,

weer op de banjaard gevist.
Je staat er nooit alleen, vangsten nog niet geweldig.
dinsdag avond 2 tongen en een schar
woensdag avond 3 scharren en een steenbolkvan der Toorn=== Donderdag 10 november 2011 ===


Tsunami's in Vlissingen

Dinsdagavond nog een poosje wezen vissen om het aas van het voorgaande weekeinde op te vissen. Deze keer samen met Wim en Johan afgereist naar onze vaste plek aan de boulevard van Vlissingen.

We visten er onder heerlijke weersomstandigheden van laag naar hoogwater toe. Zodra we de drie-poot hadden neergezet werden we al door een local hero aangesproken die zei dat er op die plaats absoluut niet meer te vissen was, alleen vastzitten en materiaalverlies zou ons lot zijn die avond. Het liep echter anders, vanaf de eerste draai hadden we al vis, ik had al gelijk een mooie wijting en een fraaie schar. Ook Johan en Wim vingen al vis. Ik viste met de lange hengel verweg en een feeder dicht onder kant. Zo regelmatig kwamen er varende flatgebouwen langs en moesten we uit kijken voor de golfjes. Na een uurtje vissen trok er een bootje langs wat zo ongeveer een lokale tsunami veroorzaakte. We zagen de golf wel aankomen maar toch stonden we tot over de knieen in het water. De hengels op de driepoot stonden tot onder de molenvoet in het water. Ik kon nog net viskist en aasbak optillen en gelukkig bleef de driepoot staan. Johan en Wim waren minder gelukkig, die konden hun kist leeghozen, en hun spullen terugzoeken op het strand. De emmers met vis waren ook zo goed als leeg dus konden we weer opnieuw beginnen. Daarna viel de vangst even stil en duurde het tot de laatste draai voor we weer wat vingen. Wim ving 5 vissen, schar en wijting, Johan ving 14 vissen waaronder een heel grote 5 dradige meun. Ik zelf kwam tot 3 wijtingen, 3 scharren, 3 meuntjes en een mooi herfst-tong. Het was een mooie visavond, alleen jammer van die locale wateroverlast. Het beloofde materiaalverlies bleef beperkt tot een onderlijn zie zichtbaar kapotgeschuurd was over stenen, oesters of mesheften.

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

  Niek Romijn=== Donderdag 10 november 2011 ===


Hallo collega's strandvissers,

Met vismaat Jan gisteren prachtige visdag gehad aan het strand dicht bij Domburg. Mooi weer, lichte bries in de rug, enkele lekkere jupiters, prima zagers en pieren als aas, bijna volledig volle maan, romantischer kan het al bijna niet. Beet kwam er goed in bij het vallen van de avond. Jan was (weeral) kampioen van de dag, zowel in aantal als in grootte. De wijtingen waren te klein en werden terug naar hun moeder gestuurd. Schitterende dag afgesloten met enkele welverdiende trippeltjes bij de Sjiet in OLV Olen, het clubhuis van onze nog in de stijger staande visclub.marc=== Woensdag 09 november 2011 ===


Hello fishermen,

Gisteren, 08/11/11 nog eens 's avonds met de maten (Kurt Van Wiele, Johan Verstraete en mijzelf) de Antwerpse haven gaan "onveilig" maken. Onze tocht begon om 21.OO uur en we gingen richting Kallo om daar voornamelijk de platvis te gaan belagen. Onze eerste missie was om eerst het geschikte aas, steur te bemachtigen. Kurt wist hiervoor een magische plaats en binnen de kortste keren hadden genoeg om een avondje vol te maken.

Aangekomen in Kallo was het water vlak en de temperatuur aangenaam voor deze periode van het jaar. Een bijna volle maan maakte het plaatje volledig.

Gevist met 4 stokken met zelfgemaakte onderlijnen met afhouders. Elke onderlijn was gemaakt met 3 afhouders met haak 4 van Gamakatsu. De afhouders waren van de gele en rode kleur (korte en lange), als draad zwarte amnesia (13,6 kg) en als haaklijn rode of zwarte amnesia (9,1 kg). Al snel bleek dat we enkel vingen op de onderlijnen met de gele afhouders. Het maakte niet uit welke kleur haaklijn we gebruikten. Als lood gebruikten we voornamelijk bollood van 100 gr (bollood doet het precies ook beter dan de torpedovorm).

Wat ook weer opviel was dat telkens er een grote boot passeerde de vangsten beter werden. In totaal een 15tal platte (pladijs en bot) gevangen. 5 stuks meegenomen en de rest mooi teruggezet. Spijtig genoeg waren we ons fototoestel vergeten.

Strakke lijnen en tot de volgende,Bjorn=== Woensdag 09 november 2011 ===


Hoi Zeevislanders,

Eén kleine aanvulling op mijn vangstbericht. Vangsten op Walcherse stranden van Vlissingen tot Domburg, naar mijn waarneming, dus zeer goed maar ga, uiteraard, niet staan tussen Zoutelande en Westkapelle want daar worden momenteel de stranden opgespoten. Goed voor de tongvangsten komende zomer maar voor nu echt funest!! Populaire plekken als Joossesweg en Zuiderduin .... even niet!!

Groetjes weer,De Middelburger=== Woensdag 09 november 2011 ===


 

Hallo allemaal,

Met enige vertraging hierbij nog even een kort vangstbericht van van onze eerste najaarssessies op 2 en 3 november:

Samen met mijn vismaat gevist op ons vaste stekje bij Vlissingen.

De vangst:

2 november:

38 schar 0,0 wijting

Ze kwamen regelmatig met 3 tegelijk naar boven.

Aas: Pieren

Nu ik net de vangstberichten heb gelezen bleek dat wij deze dag naast de Zeehondentemmer en Jos hebben gestaan!

Dus Zeehondentemmer: Volgende keer pieren meenemen he!

's Avonds nog even wat schoongemaakte scharren naar mijn oom en tante gebracht en naar een kennis van moeders.

Weer een paar oudere mensjes blijgemaakt!

3 november:

Hoge verwachtingen voor deze dag maar de eerste anderhalf uur beloofde weinig goeds: slechts 4 visjes!

Uiteindelijk toch nog 21 scharren (1 retour) en 2 wijtingen (ook 1 retour) gevangen.

Dus eind goed, al goed.

Persoonlijke bonus: Mijn maat deze dag flink slaag gegeven!

Deze vis bij de ouders van mijn maar afgegeven en bij het overbuurvrouwtje.

Volgende keer maar eens kijken of we zelf de vriezer een beetje kunnen vullen.....

Groetjes,

Edwin & EdwinEdwin en Edwin=== Woensdag 09 november 2011 ===


Hoi Zeevislanders,

Maandag en dinsdag (7/8 november 2011) heb ik een ware vismarathon gehouden: 3x het laagtij achter elkaar gevist!! Waarom? Temperatuur nog lekker voor de tijd van het jaar, tij fantastich en wind .... welke wind? Begonnen met het laag water van maandag om 18.00 uur, vervolgens die van 06.30 en 18.45 uur op de dinsdag. Eerst moesten er uiteraard zondag pieren worden gestoken; hier kwam ik een andere trouwe inzender van stukjes op Zeevisland tegen, namelijk Jan B. En Jan ..... let op de laatste sessie die ik heb gehad; jij weet waar die was!!

Nu dan de vangstberichten: Alle sessies gevist met twee hengels uitgerust met standaardpaternastor van drie haken met afhouders en kraaltjes bij de haken. Ook alle sessies alleen gevist met pieren. Eerste twee sessies allebei gevist bij Zoutelande. Maandagmiddag gestart om 15.30 uur; gestopt om 20.00 uur met LW om 18.00 uur. Vangst die sessie (4,5 uur) 44 stuks en meegenomen 16x schar en 9x wijting, dus 19x te kleine wijting teruggezet. Dinsdagmorgen gestart om 05.45 uur; gestopt om 08.50 uur met LW om 06.30 uur. Vangsten deze sessie (3 uurtjes) 27 stuks; meegenomen 7x schar en 13x wijting; 7 wijtingen werden na terugzetten vooral prooi van de meeuwen die zich langzamerhand op mijn visstek begonnen te verzamelen.

Opvallend bij beide sessies was dat ik het gevoel kreeg dat ik één van de weinige was die echt goed aan het vangen was terwijl er toch behoorlijk wat vissers stonden. Maandagavond ging mijn buurman van ca. 30 meter verderop naar huis met 1x schar en 6x wijting terwijl ik zag dat de buurman aan de andere kant voornamelijk kleine wijting omhoog haalde. Dinsdagmorgen stonden vissers met elkaar te praten en werden hengels niet vaak opgehaald; geen goed teken ..... verder hielden de meeuwen op het strand toen ook vooral mijn hengeltoppen in de gaten. Volgens mij zijn hier twee redenen voor de afwijkende vangsten; de werpafstand (gezien vangsten buren maandagavond versus mijn vangsten die avond) maar ook gewoon het specifieke plekje ...... Volgens mij gooi ik in een meultje of zo want je ziet de golven op een ca. 250 meter breken. Verder zit ik er ook nooit vast ....... Eén ding is wel vervelend; de grote hoeveelheid te kleine wijting in de avondsessies; zowel voor de wijting als voor mijn linkerarm van het draaien. Daarbij heb ik met de sessies van vorige week en deze week genoeg maatse wijting om kibbeling te maken tot aan het voorjaar. Kortom: De laatste sessie wilde ik meer voor de schar gaan. En dus een gokje ....... Een plek met minder diep water op de stranden tussen Westkappel en Domburg. En die gok pakte heel goed uit!!

Laatste sessie gevist van 15.50 uur tot 19.40 uur met LW om 18.30 uur. De vangst 31 stuks; meegenomen 23x (!!) schar en, jawel, 1 gulletje van 44 cm. Belachelijk dat ik ze bij Zoutelande op dieper water niet pak en hier op ca. 2 a 3 meter water wel. En daarbij supertoevallig ..... ik was aan het einde van de morgen nog even bij de BD-store in Middelburg geweest (service wederom perfect!) en die vroegen al waarom ik geen gul pakte! Nou, speciaal voor hen, maar natuurlijk ook voor de andere Zeevislanders, even een fotootje met de mobiel gemaakt ..... In restauranttermen: "Gul op een bedje van schar!" Verder 2 maatse wijting teruggezet (ff geen zin meer in die vissoort) en 2 scharren met "ongezond" uiterlijk en 3 te kleine. Voor de vangsten had ik nog langer kunnen blijven maar na, alledrie de sessies bij elkaar, 11 uur vissen (met in totaal 102 stuks!!) wilde mijn linkerarm gewoonweg niet meer ..... verzuurd van het zware draaien!! Maar het was super!! En ...... de vis zit op dit moment dus echt overal ...... Op de stranden van Vlissingen tot aan Domburg. Dus zoek je favouriete plekje en geniet! Ik ga de komende drie weken alleen nog maar met "vissen in de pan" aan de gang ..... Ruimte maken in de vriezer!

Groetjes,De Middelburger=== Dinsdag 08 november 2011 ===


Viskoffer gevonden.

Wie heeft afgelopen weekend5/6 11 zijn viskoffer langs het Calandkanaal laten staan?

Wanneer je de inhoud ,kleur en plaats waar koffer stond kan je hem op komen halen in Rockanje.

mvg

André

a.deventer@live.nlAndrť=== Maandag 07 november 2011 ===


De Nationale van de Zeenaald

In dit dubbele wedstrijdweekeinde stond er nog een Deltawedstrijd op het programma, die van de Zeenaald in de Dintelhaven. We waren als Team Cordes Travel in volle bezetting aanwezig, dus konden er twee trio gevormd worden. Ondergetekende, Rudi en Wim in het ene trio. Marcel, Herbert en Johan in het andere trio. Er waren 3 vakken van 40 deelnemers gevormd. Nadat we de wedstrijdkaarten in ontvangst hadden genomen was ik even een gelukkig mens, ik trok nummer A 38 en dacht even op de hoge kant achter het pomphuis terecht te komen. Dat ging snel over, de nummering ging andersom dus kwam ik 2 plekjes van het pomphuis vandaan te zitten. Na de complete sortering onderlijnen en aassoorten uitgestald te hebben was het wachten op het startsignaal. Ik ging voorvarend van start terwijl de vissers om me heen nog nauwelijks vis vingen. In het eerste uur had ik achtereenvolgens een wijting, een dubbeldraai bovenmaatse grondels, een dubbeldraai spieringen en een dubbeldraai ondermaatse grondels. In de drie uren daarna kwam er per uur slechts 1 ondermaatse grondel bij. Intussen had ik van de controleur gehoord dat de vissers op de hoge kant vollop vis vingen. Daar kwam ook de winnaar vandaan, Laurence Pijnen ving er 19 vissen en scoorde zo zijn tweede Deltaoverwinning in een weekeinde. Onze Herbert eindigde op een nette 4e plaats. Marcel viel ook nog net in de prijzen. In de loop van de avond viel ik ook, maar dan in slaap op de bank. Het was een zwaar weekeinde, gelukkig kan ik de komende dagen op het werk weer uitrusten Ha Ha.

Niek Romijn  Team Cordes Travel

  Niek Romijn=== Maandag 07 november 2011 ===


Zondag samen met mijn zoon gevist in Vlissingen. Locatie Gevangentoren. Het was niet wild met de vangst. Wel 2 nieuwen soorten voor de zoon. Een klein zeebaarsje en een ondermaatse weiting. Bij de laatste draai een mooie bot. Wel veel krabben gevangen, en een tijdje naar een zeehond staan kijken. Komen regelmatig in vlissingen en had er nog nooit een eerder hier gezien. Betekend denk ik dat de waterkwaliteit snel beter wordt.

groeten Mark en Nilsmark van creij=== Maandag 07 november 2011 ===


zondag naar zoutelande geweest

12 scharren en slechts 1 wijting

moest voor donker naar huis, had geen verlichting bij er waren veel vissersHerman=== Maandag 07 november 2011 ===


Vrijdagmiddag en zaterdagmiddag bij het speeltuintje wezen vissen: vrijdag helemaal op het laatst, tijdens schemering en opkomend water, 6 ondermaatse wijtingen en een maatse schar eruit getakeld. Zaterdag ging het beter, ook qua weer. Totaal 11 stuks gevangen: 7 wijting, waarvan 2 maats; 3 schar, waarvan 2 maats; 1 mooie dikke gul van 44cm.

Vang ze!CSK=== Maandag 07 november 2011 ===


Beste sportvrienden,

Net weekje belgische kust achter de rug waar ik vanaf vorige zondag 29/10 iedere dag een afgaande tij heb gevist vanop een golfbreker dit zowel overdag als bij duisternis. De eerste twee dagen was het goed met regelmatig een beet van schar en bot en een paar kleine wijtingen,Vanaf woensdag was het huilen met de pet op ! geen enkele aanbeet meer gehad tot zaterdag waar ik een kleine bot wist te vangen (heb hem zijn vijheid weergegeven) en de krabben heb gevoerd want na 5 min. de haken leeg.Er werd gevist met verse pieren en met diepvriespieren ,er werd verandert van systeem ,met afhouders zonder afhouders met wapperlijnen het bracht geen vis aan de dijk.en dit terwijl er iedere dag bootjes op 1 a 2 mijl uit de kust emmers vol wisten te vangen.de vis bleef dus een eind van het strand weg.Hopelijk snel beterschap maar ik heb toch een week mogen genieten van heerlijk weer en gezonde lucht.

tot wederhoren

Mariomario=== Maandag 07 november 2011 ===


Hallo medevissers. Vrijdagavond weer het katwijkse strand op gegaan met vismaten arjan en henkie. Gevist van 20:45 tot 01:00. Zowel opkomend als afgaand tij leuk staan te vangen. Gevist met piertjes en slikkies. We hadden met 3 man ongeveer 40 visjes. Wel een hoop ondermaatse wijtingen en gulletjes. Verder nog wel een paar maatse scharren, spieringen, botten en 2 zeebaarsjes. Al met al een leuke avond gehad met lekker weer! Groeten JohanJohan=== Maandag 07 november 2011 ===


Visvrienden en vriendinnen,

Gisteren met Paul en Jaap naar Westenschouwen getogen om een visje proberen te vangen.Om een lang verhaal kort te houden!!!Het was droevig.Dit keer gekozen om links van de trap te vissen omdat de vorige twee keer rechts van de trap ook niet veel soeps was.De vangst;Jaap een hele schol van wel 15 cm.En Paul een maatse schar en ik had niks.Ik hoop niet dat dit een voorbode is voor de Eilandwedstrijd van 19 november,want dan zie ik het somber in.Gevist met bijna alle soorten aas.Verse pieren,pieren van een dag of vier oud,verse zagers,zagers van week oud,witjes,slikken,zoute pieren en nog wat gevonden scheermessen,het mocht niet baten.Maar ik blijf vissen.Tot het volgende bericht,vang ze

Groeten uut Playa del Bru,Dennis Zwiers,HSV t-Zijpe Dennis Zwiers=== Zondag 06 november 2011 ===


hoi

Woensdagnacht nog eens gaan visse bij het speeltuintje ij Zoutelande.

Begonnen rond 22.30 uur. Bij afgaand leuk schar gevangen en een enkele wijting. Rond 1 uur was het laag. Van half een tot 2 uur niks gevangen,

Bij opkomendwater begon het weer lekker te gaan en uiteindelijk toch 15 maatse scharren gevangen en 17 wijting, waarvan er 6 maats waren.

Roger uit WoensdrechtRoger=== Zondag 06 november 2011 ===


93 vissen met z'n tweeén

Vandaag weer maar eens geprobeerd om er wat scharren en wijtingen uit te draaien in het Rotterdamse haven gebied.

Samen met maatje Johan om half 8 begonnen.

Gisteren een Grauvell Teklon surf competition 2 van 4,50 meter aangeschaft bij Mario van Super catch (een van de weinige dealers van het merk Grauvell....jammer,want ze verkopen echt top matriaal!!!)......en die moest natuurlijk de vuurdoop krijgen vandaag.

Vanaf de eerste draai direct vis......met 2 en 3 tegelijk kwamen er maatse scharren boven water,en ook wat wijtingen,maar die waren nog aan de kleine kant helaas.

We visten met steekzagers en wat tappen,en dat werkte prima.

Naast ons zaten meerdere vissers die toch duidelijk minder vis vingen,omdat ze de afstand niet konden halen......naast johan zat zelfs een man met een korte zwabberstok en die stond na 4 uur vissen nog steeds op nul!

Vanaf 9.30 uur tot 16.00 uur had ik alle draaien vis gehad,niet 1 draai zonder vis dus.....en dat maak je niet vaak mee....zeker niet als je met 2 stokken vist.

80% was maatse schar,verder wat wijting,een enkel steenbolkje en wat botten......ook ving ik nog een zeebaars van net in de 50 cm.

Om 16.00 uur zijn we gestopt en had ik 64 vissen op de teller staan,waarvan er 50 maats waren....... Johan heeft er 29 op de kant weten te krijgen.

 

Een super dagje dus........want met 4 stokjes vang je niet zo vaak 93 vissen waarvan 80% maats is. De nieuwe Grauvell deed het super hoor Mario...wat een droomhengel is dat zeg!!!!.....en het aas blijf netjes zitten ondanks de zeer strakke blank.

Volgende week wedstrijd met De Makreel bij Zijpe......dat zal minder vis op leveren denk ik!

Groetjes......en draai ze eruit!!!

KiskeKees Reijngoudt=== Zondag 06 november 2011 ===


Vrijdag op zaterdag nacht wezen vissen op de banjaard.

heel veel krab.

1 dag later hebben we met 2 man 2 scharretjes gevangen.

dus nog vette bek

maar we zitten er 2 weken, hebben een huisje gehuurt op de banjaard.

hopen dat het wel beter wordt.

  van der Toorn=== Zondag 06 november 2011 ===


Aangezien ik deze mooie site regelmatig bezoek om te kijken of er wat te vangen is, is het misschien wel leuk en netjes om ook eens een berichtje te plaatsen.

Vandaag na enige tijd weer eens wezen vissen in het Calandkanaal. In de hoop op een paar mooie wijtingen. Aangekomen op m'n favoriete stek vlak voor de kering was (zoals altijd) duidelijk waarneembaar dat hier meer wordt gevist. Het blijft toch jammer dat naast het vele afval afkomstig van schepen en bedrijven in het europoortgebied sommige vissers het nodig vinden om nog meer zooi achter te laten. Maar goed dan nu de vangst, met uiteindelijk 11 wijtingen van 20 tot 25 cm was die toch een klein beetje tegenvallend. Ik heb gevist van 9:00 tot 14:30 met 2 hengels, 1 hengel met een onderlijn met 3 wapperlijntjes en 1 hengel met 3 stalen afhoudertjes. Op beide hengels ongeveer evenveel beet gehad en gevangen. Ik ben op deze stek eigenlijk gewend dat de wijtingen zich wel met 2 of 3 tegelijk laten vangen, na een aanbeet draai ik niet meteen op maar laat ik deze nog even liggen om de overige familieleden de kans de geven om de overige haken met overheerlijk aas naar binnen te werken. Maar vandaag hadden de dondersteentjes een manier gevonden om wel het aas eraf te snoepen zonder de reis richting waterkant aan te moeten vangen. Om toch een visje op te kunnen halen was het dus zaak om bij een aanbeet gelijk de hengel binnen te halen.

Het hart ging vandaag van de eigen vangst dus niet echt sneller kloppen, dat deed ie wel na de vangst van mijn buurman die een hele mooie bot bovenhaalde en na deze onthaakt te hebben wou terug zetten. Voor wie de stek Callandkanaal niet kent deze kenmerkt zich door de hoge stijlle kanten waardoor het bovenhalen van grote vis of het terugzetten van vis wat lastig kan zijn, Vandaar dat ik graag voor de kering vis omdat je daar wel enigzins fatsoenlijk naar beneden kan lopen. Mijn buurman zat daar waar het omlaag loopbare stuk overgaat in een zeer stijlle kant en zal gedacht hebben dat een vis van circa 4 meter hoogte terug in z'n element te zetten niet de schoonheidsprijs verdiend, en besloot om voor hem op het meest risico volle stuk naar beneden te lopen. Ik stond hier echt met enige schrik naar te kijken, je moet er niet aan denken dat je iemand op zo manier het kanaal in ziet verdwijnen. Dit laatste stukje in mijn bericht is niet bedoeld om te zeggen dat je vis niet terug moet zetten of ze van een zo hoog mogelijke plaats richting het nat te keilen, integendeel het voorzichtig terug zetten van vis die niet in aanmerking komt voor consumptie dien je mij inziens altijd zo voorzichtig mogelijk terug tezetten, maar haal hiervoor a.u.b. geen halsbrekende toeren voor uit.

Met vriendelijke groet,Ton=== Zondag 06 november 2011 ===


06-11-2011, Dintelhaven Europoort

Na die vervelende wedstrijd waar teammaat Niek Romijn al over schreef bij s'Gravezande moest het vandaag gaan gebeuren in de Dintelhaven. De Nationale van de Zeenaald stond op het programma en er deden 2 trio's mee van Cordes Travel Team. Johan, Wim en Herbert trio 1 en Marcel, Rudy en Niek zaten in het andere trio. Altijd gezellig vooraf inschrijven en een bakkie leut naar binnen werken. Ikzelf moest het gaan doen op het brede stuk in vak A samen met Niek. Johan en Marcel in vak B op het brede stuk en Wim en Rudy aan de overkant aan het smalle stuk. Rond 10 uur vlogen rond de 120 loodjes het sop in en al gauw kwamen de eerste grondels boven water. Ik begon gelijk op met mijn buren. Links stond Laurens Peijnen van Grauvell en rechts van me Jasper Voogt van de Zeenaald. Laurens presteerde het om op momenten een doublet er uit te draaien met ook wel aardige wijtingen er tussen. Bij mijzelf kwamen er ook een aantal uit maar lang niet zoveel en dan loop je achter. Op de rest van het parcours was er niet veel te genieten. Een enkele bot, wijting en spiering kwamen naar boven maar de overhand lag bij de grondels. Ver weg vissend kon ik best wel aan de aantallen komen. Alleen Laurens Peijnen had bij het eindsignaal 19 stuks, Jasper Voogt 17 stuks en ondegetekende 16 stuks. Aardige aantallen en we hadden lekker gevist. Bij de uitreiking bleek het stuk waar we stonden het beste was van het hele parcours. Alleen Arjan van Moort zat er nog tussen en die zat ook niet ver van ons vandaan. Qua organisatie was er niets op aan te merken. Tombola was ook snel voorbij en bij de prijsuitreiking was het inderdaad Laurens die de 1ste plaats pakte waar voor proficiat want de dag ervoor wist hij ook de Federatiewedstrijd te winnen. Zelf pakte ik de 4e plaats van het vak en zat in de prijzen. Helaas konden we geen prijzen pakken met de trio's en Marcel kon gelukkig nog de laatste prijs van de tafel pakken. Relatief gezien was de visserij niet goed en te plekkerig en dan is het een kwestie van geluk hebben en het goede nummer trekken. Over 2 weken weer een dubbele wedstrijd namelijk de Eilandenwedstrijd Schouwen-Duiveland en een clubwedstrijd dus word weer werken geblazen.

Groetjes Herbert vd Vlugt, Cordes Travel Team Herbert vd Vlugt=== Zondag 06 november 2011 ===


Vandaag wezen vissen na 6 maanden rust. Het viel serieus tegen...

Eerst aas gaan halen in Yerseke, daarna naar Zoutelande. Ik ben waarschijnlijk de enige visser die niet weet dat het slecht vissen is aan opgespoten stranden, aangezien er niemand stond. Gevist met afgaand tij aan de beachclub, met pieren en zagers. Aas was na 5 minuten altijd verdwenen, helaas niet aan vis... Vangst na 3 uur werpen : niks

Hopelijk volgende keer meer geluk

gertGert=== Zondag 06 november 2011 ===


Zaterdag 5November naar nollestrand in Vlissingen geweest.Eerst bij Janpeter vers aas gehaald.Dit zag er super uit.Toen naar het strand.Ter hoogte van strandpaviljoen Piet Hein plaats genomen,hengels opgezet en ingegooid.

Na 5 minuten even gekeken of het aas er lekker aan bleef zitten en bij het inhalen kwam er een krabje mee.

Dit was ook het enige op de hele middag vissen.het was een drama.Op de stranden om me heen zag ik in totaal een 15 stokken,maar het was nergens sensationeel.

Ik hoop dat men met opkomend water wat hebben gevangen,met afgaand zeker niet.

Op naar de volgende keer,want opgeven doen we niet.

A DA D=== Zondag 06 november 2011 ===


Vandaag gevist aan Waarde met t"Schietertje uit de Fijnaart.

van 09.00 uur -13.00 uur

de winnaar had 2 schamele vissen, dus niet best.

 Veel nullen deze dag, maar wie niet waagt die niet wint zeggen we maar.

Volgende wedstrijd 27 nov aan het Kustlicht /Zoutelande.

gr gerger=== Zondag 06 november 2011 ===


beste mesde vissers†

Gister wezen vissen bij zoutelande met afgaand niet heel veel actie

Opkomend was al beter mooie scharren kunnen vangen maar wat is er gebeurd met die stranden je kan er haast niet meer uitkomen dat is zwaaar baalen was zo een mooie stek en nog iets wees een sportvisser en geen broodvisser neem aub alleen maatse vis mee ik baal er zo van als somigen alles maar in die emmer gooien ze zouden is meer moetten controleren maar dat is persoonlijk gevist met zoute pieren en messen messen denken julie ja dat is een super aas voor grote scharren groet en vangze†lourens=== Zondag 06 november 2011 ===


Weer eens getogen naar de Zeeuwse kust.

Piertjes van Johnny Meier (had ik maar meer meegenomen) maar goed tis niet anders.

Walcherse kust afgestruind en een goede stek gevonden.

Begonnen rond de klok van 15:00 uur afgaand water en resultaat niets.....echter nadat de kentering van het tij gekomens was en nadat

de duisternis had teogeslagen. een 4-tal Gullen (45 cm en 55 cm) een Schar of 10 (waarvan de Scharren onder de 25 cm retour gingen) inclusief een mooie bot van circa 35 cm.

Succes dus. Gevist met mijn bekende spullen van Delta Warenhuis te weten Spro Icongnito molens en 2 Beastmasters Shimano.

Gevist met zelf geknoopte onderlijntjes en 150 gram rol lood.

1 opmerking de onderlijntjes Cath it Easy zal ik in elk geval niet meer aanschaffen, of de knoop gaat los of haakje breekt af.

Kan natuurlijk altijd gebeuren maar bij mij te vaak op net juist die onderlijntjes.

Dit heeft mij toch een aantal mooie vissen gescheeld helaas.Jack=== Zaterdag 05 november 2011 ===


Gister 04-11-2011 gevist omgeving Dishoek gevist van 13:00 tot 17:30 LW 15:09.

Met mijn maat weer lekker een middagje wezen vissen. Gevist met Zelfgestoken verse pieren, oude zagers, verse zagers, tappen en inktvis. Op alle aassoorten hebben we wel verse visjes gevangen. Het begon vooral met ondermaatse wijting. Rond het dooie tij vingen we regelmatig schar en met opkomend watr zelfs nog 2 mooie gullen achter elkaar aan haakje nr. 6 en een klein vers piertje. Dan uiteindelijk de vangst. Ikzelf had 10 scharren aan de maat, 2 ondermaatse scharren, 5 wijting onder de maat, 2 Gul(46cm en 48cm). Mijn maat had een stuk of 4 maatse scharren, een ondermaatse schar, 2 maatse wijting, 3 ondermaatse wijting. Devis moest van erg ver uit de kant komen. Werd er niet ver genoeg geworpen, dan kon je de vis wel vergeten. Van de week nog maar is proberen.

Groetjes,Jody Bernal=== Zaterdag 05 november 2011 ===


Federatief kampioenschap

Het wordt een druk weekeinde, dit weekeinde van 5 en 6 november worden er twee Deltawedstrijden vervist.

Vandaag, zaterdag werd het Federatief kampioenschap zout gevist. We gingen er met een forse Schouwse delegatie heen. Ondergetekende, onze Henk en onze Wessel in het Dreischor team. Johan, Herbert, Wim, en Marcel in het HSV Oosterschelde / Team Cordes Travel team. Ook Willem van HSV Noord Beveland reed mee. Het weer was er goed, de opkomst was er slecht, slechts 63 deelnemers hadden zich ingeschreven. Plaats van samenkomst was het clubgebouw van WSV sGravenzande http://www.wsv-sgravenzande.nl We waren al vroeg vertrokken en kwamen mooi op tijd aan. Zo rond negen uur vertrokken we naar de waterkant. Ik kwam terecht in nummer 13 in het A vak, Wessel in B en Henk in het A vak. De aasbox was gevuld met slikken, spitzagers, pieren, tappen en mesheften. Er werd gevist rond hoogwater. De vangstberichten waren rooskleurig, er gingen geruchten dat de winnaar minstens 20 vissen zou gaan vangen. De ene local hero had het over veel baarzen en botten dicht onder de kant, terwijl de ander het had over scharren en wijtingen verweg. Ik had zowel de feeder opgetuigd als ook een ouderwetse 5-meter pierenrammer. De eerste worpen gingen verweg, hier kwam geen vis maar wel lege haken. De volgende worpen gingen tot net achter de brandingsgolven. Ook hier kwam bij mij geen vis en bleef het aas er beter aan. Rechts van mij stond Corrie van den Berg, zij ving in de 5 eerste worpen al 4 botjes in de branding. Ook elders kwamen er wat visjes aan de kant. Na anderhalf uur kon ik ook een botje uit de branding peuteren, het was er een voor 20 welkome centimeters op de kaart. Wim stond een paar plekken verderop, hij ving in het eerste uur al een 1 punts-baarsje, het tweede uur bracht hem een grote knorhaan, goed voor 18 centimeters, later ving hij nogmaals een 1-punter. Tijdens de wedstrijd kwamen de vrijwilligers van de WSV nog langs met warme rookworsten. Daar was ondanks het zomerse weer in ruime mate klandizie voor. Zo rond de middag begonnen we langzaam weg te smelten in het waadpak met 20 graden in de zon. We hadden intussen ook via de GSM contact gehad met andere teamleden en eigenlijk had alleen Marcel maar goede berichten, hij wist aardig te vangen. Na 4 uur vissen kwam er ook aan deze wedstrijd een einde en werd het tijd om de balans op te maken bij het clubgebouw. Er waren veel nullen gevallen, met name in het C vak. Wij hadden allemaal ons visje kunnen vangen, maar in de meeste gevallen onvoldoende. Pechvogel van de dag was Johan, zijn enige vis was de grootste van de dag maar helaas van een verkeerd soort. Zijn zeeforel bracht 42 centimeter op de meetlat maar mocht niet op de wedstrijdkaart. Marcel wist met 7 vissen zijn vak te winnen, onze Henk werd 2e in zijn vak met 3 vissen. De andere vakken werden gewonnen door Lies Wijnhorst en Laurence Pijnen. Het team van HSV Oosterschelde eindigde op de tweede plaats. Pechvogel Johan mocht als aanvoerder het felbegeerde bord voor Oosterschelde in ontvangst nemen. Het was weer prefect georganiseerd daar bij de mannen van WSV sGravenzande. Na afloop werd Gerrit de Haan van de werkgroep wedstrijden nog in het zonnetje gezet, het was zijn laatst georganiseerde wedstrijd voor deze werkgroep van de FZWN.

Morgen proberen we het weer maar dan bij de Zeenaald in de Dintelhaven

Niek Romijn HSV Dreischor en Team Cordes Travel

        

Note Cordes Travel:
Alle medewerkers van Cordes Travel feliciteren de heren van ons Team met de behaalde resultaten !
We zijn trots op het Team en wensen jullie veel geluk en kracht bij de volgende wedstrijden.Niek Romijn=== Zaterdag 05 november 2011 ===


Vandaag ff naar de noordpier wijk aan zee geweest super weer wind ze 2bf

was er gezellig druk maar voldoende ruimte om te vissen wel een hoop troep gezien van colega vissers die denken dat het tussen de blokken wel wat opgevuld kan worden met hun afval hebben waarschijnlijk thuis geen vuil container stemt toch tot nadenken hoop ik afval voer je af en laat je niet slingeren.

de vangst:6 scharren 1 fint 1mini heilbot 12 wijting niet aan de maat 1 spiering 5 bot.

dat was de vangst vandaag diverse vissers gesproken vangsten waren niet echt super,

blijven proberen en je vangsten vermelden geef informatie aan je mede vissers.

groet Harold uit FrieslandHarold=== Zaterdag 05 november 2011 ===


Hallo vissers,

Vandaag, zaterdag 5 november, een dagje gaan vissen op de Westerschelde.( zonder zoontje ). Op drie visstekken geprobeerd maar slechts 1 klein zeebaarsje

kunnen haken. Die zwemt natuurlijk weer. Wel genoten van het mooie weer. Gevist met afgaand tij.

Volgende keer beter.

Groetjes, Leo Van t'Steen.Lieven De Boey=== Zaterdag 05 november 2011 ===


                                                  zaterdag:5-11-2011

plaats:waarde 12.

aantal deelnemers.17 man.

Hoi.  hier was nu de tweede wedstrijd van H.s.v. philips roosendaal en zoals gewoonlijk was alles weer

goed uitgezet door de buitenwater commissie. Nadat we allemaal op bestemming waren gaan staan en de

hengel gereed gezet . We begonnen nu met vissen vanaf 9 uur tot 12 uur en toen het tijd was precies om

9 uur kwam ging de toeter en konden de onderlijnen richting het zilte nat toe. En moesten we wachten of

er vandaag meer vis boven kwam dan een paar weken terug want toen hadden maar twee man een visje.

Na een tijdje kreeg mij buurman een beet en haalde er een wijtingtje er uit en dat gaf ons allemaal moed

om er ook een visje boven te halen. Maar dit is achteraf niet  gelukt door mij wel veel krabben er uit gehaald.

Er is nu door 7 man vis boven gehaald en dat is dan al meer dan twee weken terug. Er is weer verschillende

onderlijnen uit geprobeerd zoals rode afhouders, ijzeren afhouders,en dwarrelijnen en ook weer werd er met

verschillend zeeaas gevist. Pieren. Kweekzagers.en ingevroren zeeaas. Hier komt de uitslag van vandaag van

de tweede wedstrijd van philips roosendaal en bij waarde .12 De volgende wedstrijd woord ook weer gevist

bij waarde 12 en dat is dan op 26 november en de tijd is dan van 13:30 tot 16:30.

1. S. Blauw.                          3 vissen.                      55 cm.                       1 punt.

2.J. van Eekelen.                  3 vissen.                      47 cm.                       2 punten.

3.J. Nijssen.                         2 vissen.                      42 cm.                       3 punten.

4. R. Mertsen.                      2 vissen.                       41 cm.                      4 punten.

5.P.van Merode.                   2 vissen.                       38 cm.                      5 punten.

6.J.Jaspers.                          1 vis.                            25 cm.                      6 punten.

7. J. Oostvogels.                   1 vis.                            20 cm.                      7 punten.


De volgende vissers hadden geen vis  vandaag.

J.Frijters - J.Mouwen- N.Machielse-J.Mol-J.Mertens-T.Nijssens Sr.- J.Veeke- P.Franken-

 P.de Ouden- F.Heyen. Zij ontvangen hiervoor  18 punten.

De volgende vissers hebben niet gevist vandaag. C.Franken - P.de Jong

Zij krijgen hiervoor 50 punten.

De grootste vis is gevangen door Janus van Eekelen met een wijting van 27 cm.

Winnaar dagclassement. 1. S.Blauw. 2. Janus van Eekelen.


Buitenwater Commissie H.S.V. Philips Roosendaal.zeehondetemmer=== Zaterdag 05 november 2011 ===


Hey allemaal,

Vandaag een namiddagje op de Westerschelde met mijn zoontje gaan vissen. We vingen vooral op zeepieren, maar de visserij ging niet snel. Drie botten konden we landen op 4 uurtjes. Mooi weer en lekker gevist.

Grtz

NicoNico=== Vrijdag 04 november 2011 ===


Vandaag mocht mijn zoontje voor het eerst mee om op het strand te vissen. Reuze spannend als je 4,5 jaar bent. Als stek het nollestrand uitgekozen, lekker dichtbij en meestal goed voor een visje. Een uurtje voor laag begonnen en bij de eerste worp had mijn zoontje een pitvisje en daarna bleef het lang erg stilletjes. Omdat er best wel een straffe wind recht op het strand stond, viel het ook niet mee om ver te gooien. Toen de vloedstroom er in kwam kwam de vis eindelijk los, zo vingen we in het laatste half uur nog 4 scharren, 3 wijtingen en een botje. Jammer dat toen ons aas en tijd op was, maar voor Levi was het een hele belevenis en alle voorbijgangers moesten van hem horen dat hij een "potvisje" gevangen had.Vince=== Vrijdag 04 november 2011 ===


Goedeavond,

Gisteravond bij het Speeltuintje wezen vissen, van 20.00 hoog water naar laag toe 0200, nog 2 aardige vissers uit Eindhoven (bedankt voor de pieren) ,meer vissers stonden er niet ,stond best windje en regen af en toe.

Van hoog naar laag een grote bot en 4 mooie scharen gevangen ,daarna was het alleen maar wijting wat de klok sloeg en wat kleine zeebaarsjes (die zwemmen weer).

Zaten mooie wijtingen bij ,maar kan groter ,gevist tot 0.300 oeps tijd vergeten ,moest ook nog uurtje naar huis rijden.

Leuke avond weer .

Zaterdag mischien Banjaard.

Groeten Bolke de beer Bolke de Beer=== Vrijdag 04 november 2011 ===


Vandaag vrijdag weer naar Zoutelanden om wat schar te vangen,er stond een stevige bries 4a5 bf.Begonnen om 10 uur en direct een baars van 37cm dacht bij mezelf niet slecht,maar voor de rest van de dag was het huilen met de pet, nog wat pitvisjes gevangen en niet een schar. Hoe is het mogelijk van alle vissers die er stonden heb ik niet 1 schar zien vangen ook geen wijting gezien vandaag dit is een dag om gauw te vergeten maar die horen er ook bij, kan niet altijd prijs zijn dus volgende x beter dit zal over 2 weken zijn denk ik.Wat mij wel tegenslaat is dat je er steeds slechter uit kunt komen vaak muurvast na een paar slagen,maar ik hoorde dat ze weer gaan opspuiten.Leo uit Putte=== Vrijdag 04 november 2011 ===


Een beetje verlaat bericht van Dinsdag,Begonnen om 09.30 in de omgeving van Zoutelande, met afgaand water gevist tot 14.30 uur,de vangst was 1 zeebaars van 63 cm,3 wijtingen aan de maat,4 x schar van goed formaat plus een mooie noordzee krab, dit was voor mij de eerste in ruim 30 jaar vissen aan de noordzee stranden. Dit alles gevangen aan de zeepieren.

Ben tevreden met de vis,is toch een lekker maaltje.Bergener=== Vrijdag 04 november 2011 ===


Gisteren 3 nov. gevist aan `t Speeltuintje te Zoutelande. Met afgaand water was het een wisselende visserij. De ene draai 2 tegelijk en dan weer 3 draaien niets. Met opkomend water kwam de vis met grotere regelmaat op de kant. De vis moest wel van ver komen, vooral de wijting, maar dat is op zich logisch overdag. Uiteindelijk zo'n 10 scharren en 40 wijtingen kunnen vangen. De wijting is overdag nog wel wat aan de kleine kant. Jammer dat veel wijting die retour afzender gaan het niet redden. Gevist met pieren en wat witjes en zagertjes die tijdens het steken van de pieren meekwamen.

Vang ze.B.M.=== Donderdag 03 november 2011 ===


Beste Collega,s

Donderdag naar het strand geweest om te proberen wat vis te vangen,het was niet zo druk dus alle ruimte, ik heb bij afgaand water de meeste scharren gevangen , ook mijn buurman die vangen ze ook met afgaand water,bij opkomend water nog een paar scharren gevangen en ook nog een gul van 46 cm gevangen, de vangst was 22 grote scharren een gul en 2 wijtingen,al met al een zeer geslaagde dag.Willem=== Donderdag 03 november 2011 ===


Hoi

Woensdag bij terneuzen een plek gezocht om 10.30 uur begonnen om 12.30 uur laag water om 1500 uur gestopt .

ik dacht diep water binnen werpberijk eens probereen.

de vangst 1 wijting onder de maat dus zwemt weer en een gul van 44 cm .

alles gevangen aan pieren

gr imarImar de Pan=== Donderdag 03 november 2011 ===


Gisteren 2 nov. gevist aan het Nollestrand , van 10:00 tot 15:30 ,het was druk met vissers.

Vangst: 22 scharren en twee wijtingen, gevist met zeepieren

Grt,

R.SR.S=== Donderdag 03 november 2011 ===


Uitslag Nieuwe Waterweg- 8e Wedstrijd 2011
    cm vissen punten
1 Johan Verwest 416 19 1
2 Erik v/d Vries 348 16 2
3 Martin Vroegindeweij 313 12 3
4 Arno van Westen 281 12 4
5 Peter Aleman 276 13 5
6 Johan Rombouts 257 13 6
7 Leon van Westen 251 14 7
8 Ben Waardenburg 232 12 8
9 Jan Overbeke 229 10 9
10 Sjaak Lobs 224 12 10
11 Bram Zonnevijlen 223 13 11
12 Cor v/d Linde 218 10 12
13 Marcel Ijzenbrand 203 8 13
14 Wim Meerdink 189 9 14
15 Adrie Verwest 177 9 15
16 Jan Grinwis 166 7 16
17 Kees Overweel 147 7 17
18 Wim Vlietland 99 5 18

 

Afgelopen Vrijdag 29 Oktober gevist in de Nieuwe Waterweg.

Uitslag staat tevens op www.hoekzeehengelsport.comHoekzeehengelsport, Kees=== Donderdag 03 november 2011 ===


Gisteren samen met mijn zoon naar Nollestrand/Vlissingen geweest. We waren er om 9h30 (laag water om 12h45 als ik mij niet vergis). Het was er niet echt leuk... binnen de 2 min was telkens het aas eraf door de krabben. Het nog lang vol gehouden, maar om 14h waren we het echt beu. Ik zei tegen mijn zoon alles uit te draaien en blijkbaar was 1 maatse schar sneller geweest te bijten aan het aas dan de krabben. Toch verder ingepakt en dan naar Banjaard gereden. Binnen de 2 min. beet... een zeebaars van 38cm. Hierna even op men tanden moeten bijten om een wandelaar niet in het sop te gooien wanneer hij gewoon juist naast mijn stokken bleef lopen en dan op de stok die op de grond lag trapte. Hij wou blijkbaar niet van zijn pad afwijken. Op de 2h40 dat we nog konden vissen, een 28 ondermaatse zeebaarzen rond de 20cm gevangen. Niet veel soeps dus maar toch een leuke dag gehad zo.Peeters R.=== Woensdag 02 november 2011 ===


Vandaag 2 november even heerlijk gevist aan de kant bij het Banjaardstrand samen met mijn maatje chris die een schitterende kayak heeft gekocht.
Nu al meerdere keren meegeweest en moet eerlijk zeggen het begint een soort verslaving te worden.
Maar vandaag rond half 4 met opkomend water net uit de kant geankert. De 1e beten begonnen gelijk al met als eindresultaat 9 scharren, 10 wijtingen en 1 mooie Gul van rond de 40cm. En vooral die gullen willen wij nog meer gaan vangen deze periode!! Wat een mooie vis is dat zeg. Gevist tot en met de schemering. Vooral in het begin ging het aan de lopende band, hoe later het werd hoe minder beten we kregen. Maar al met al toch een mooie vangst. De volgende visdag staat alweer geplant. Aanstaande zondag rond 10u gaan we er weer op. Wederom bij het banjaardstrand, hopen op meer gullen!!

Groeten Rutger en ChrisRut en Chris=== Woensdag 02 november 2011 ===


                 dinsdag-2-11-2011.

Hoi zeevislanders.

plaats:vlissingen boulevard.

gevist van af 9 uur tot 15:30.

Nadat Ik gisteren zeeaas was gaan steken was dit voor de eerste keer weer. En het was de bedoeling

om zo veel mogelijk pieren naar boven te halen. EN dit is namelijk bedrogen uit gekomen want IK had

uiteindelijk maar alleen maar zagers gestoken en dit was voor bijna 7 ons en geen enkele pier. Maar je

heb toch zeeaas en dus belde Jos naar mij om te vragen of ik zin had om weer een keer vanaf het strand

te proberen op de schar.  Wij zijn eerst nog naar brouwers langs gegaan om de pieren op te halen die Jos

had besteld en ik nam er geen een omdat ik met  mooie zagers wou gaan proberen. En dat had ik uiteindelijk

maar niet kunnen doen want met afgaand water kreeg Jos een mooie beet op de pier en haalde daarna een

mooie schar naar boven en dit was bijna met het anderhalve uurtje van afgaand water. Toen hij mij een pier

kwam brengen om te proberen haalde ik kort daarna ook een mooie schar naar boven en zo zie je maar weer

de ene keer doen ze het goed op de pieren en dan weer op de zagers, Met de zagers heb ik een steenbolkje

gevangen en vers niks en ben Ik toen met franse tap gaan proberen en heeft toe wat scharren bijgevangen.

OoK deze keer geen ene onderlijn verspeeld en gevist met ijzeren afhouders en rode. De meeste vissen die

we hebben gevangen waren met ijzeren afhouders ook viel het wat tegen met vangen alleen met afgaand en

opkomend bijna niks .Ook kwam er veel stroming in het water en konden we ons lood niet op zijn plaats

houden. De vangsten van vandaag was Jos 5 scharren en twee mooie wijtingen. En ik had ook 5 scharren en

een steenbolk en ook nog ene knorhaan dus toch vis gevangen . Verleden week want toen hadden wij geen

ene vis met de wedstrijd van philips toen. En hopelijk gaat het dan ook gebeuren met de tweede wedstrijd

van philips en deze woord gevist bij waarde. 12    En vanaf 9 uur tot 12 uur. Verder vele vangsten allemaal.

De zeehondetemmer.

  zeehondetemmer=== Woensdag 02 november 2011 ===


Gisteren, dinsdag 1 november, gevist in Cadzand.
Het hele strand stond afgeladen vol met vissers! Ik heb een 3-tal uurtjes gevist, met 6 scharren en een wijting als resultaat. Ik had er meer van verwacht. Ook de vissers rondom mij zag ik niet echt veel meer opdraaien. Toch was het heel aangenaam met dat warme herfstweertje en zeebriesje.

Fizzle (B)Fizzle=== Woensdag 02 november 2011 ===


Hoi Zeevislanders,

Da's echt een tijd geleden. Van de zomer, voor Zeelandbegrippen, mooie tongvangsten meegemaakt en nu alweer richting de wintervis. Afgelopen vijf dagen drie avond-/nachtsessies gehouden in omgeving Zoutelande. Op "mijn" plekkie is behoorlijk wat veranderd in vergelijking met vorig jaar: Met droge voeten kun je rond laag eigenlijk maar 4,5 uur vissen. Het strand is een beetje "vals plat" geworden waardoor het water slecht afloopt en vervolgens daarna weer snel opkomt. Eigenlijk kan je pas 2 uur voor doodtij op plek terecht; begin je toch 2,5 uur voor LW dan moet je alles "hoog" houden aan steunen. Maar ja, wat ben ik voor een zeur!! In die 4,5 uur zijn de vangsten werkelijk prima; de vriezer is na drie sessies echt behoorlijk afgeladen!

Afgelopen zondagavond/-nacht beste vangst gehad: 18 scharren en 28 (!!!) maatse wijting en werkelijk "tig" te kleine wijting; geloof maar één draai met niet een doublet of triplet gehad. Had na sessie donderdagavond maar een maatstokje van 27 centimeter (minimummaat wijting) gemaakt voor de twijfelgevallen; kwam zeer goed van pas. Gisterenavond (dinsdag) gevist van 22.00 uur tot 01.15 uur; LW 23.45 uur. Vangsten: Gelukkig iets minder kleine wijting, maatse exemplaren 14 stuks (waaronder 4x tussen 35 en 38 cm; echte jongens dus) en scharren 12 maal.

Voor een mooie maat moet je de wijting nog wel van een meter of 120 - 150 halen. Maar ze zijn er weer volop: De wijting bij Zoutelande!! Voor onze visvrienden met een rit voor de boeg (Brabant/Limburg) dus goed nieuws. Wel alledrie de keren een avond-/nachtsessie gehouden en dus nog geen ervaring met hoe het overdag is.

Iedereen vang ze en geniet,

De MiddelburgerDe Middelburger=== Woensdag 02 november 2011 ===


Beste vismakkers,

Afgelopen maandmiddag/avond heb ik met nog 3 maten de noordpier bij Wijk aan Zee weer eens bezocht.

De pier is gedeeltelijk opgevuld met nieuwe betonblokken die 'complimenten' netjes zijn neergelegd. Het blijft een prettige visstek die goed toegankelijk blijft.

Rond 17.00 begonnen we te vissen en er werd overal schar gevangen. Verrassend en vroeg in het seizoen. De eerste 2 worpen leverde me al 4 scharren op.

Wij hoopten in het donker ook nog wat wijting of gul te vangen, maar het bleef bij schar en een enkele bot. Uiteindelijk had ik 30 (meest middelgrote) scharren en 1 bot.

Mijn vismaten deden het wat rustiger aan, maar alle vissers gingen met een maal schar naar huis. Gevist met 2 Penn Affinity Twin Tips (4.5 m) en 2 Shimano Super Ultegra's.

Deze combinatie vist werkelijk fantastisch (zelfs met een armblessure). Als onderlijnen gebruik ik 2 of 3 haakspaternosters met een wapperlijn van 75cm en haaklijntjes

van 25 cm met haakmaat 6 of 4. Maar met zoveel schar luistert dit allemaal niet zo kritisch, als de haken maar niet te groot zijn. Aas : schar vreet bijna alles.

Groeten CorCor=== Dinsdag 01 november 2011 ===


Dinsdagmorgen visboeltje vergaard na drei lange jaren niet te hebben gevist (wegens omstandigheden) en naar Raversijde getrokken met men brother vol goede hoop.

Gevist van 08.30hr. tot 12.0hr en enkel de krabben gevoerd met franse tappen.

Alle vijf minuten de haken leeg geknabbeld en in de wijde omtrek gene vis zien opdraaien, zelfs niet van de profs.

Ne gast die naast ons garnalen sleepte had maar de helft zoveel garnalen vergeleken met verleden week.(garnalen weg is vis weg)

Den enigste scharre was dien in men visbak om draad te knippen.T'is om de krul te krijgen na drie jaren wachten!

Brother had één ferme vis van 5 hele cm.'ers en 1 cm.dik in de buik gehaakt.

GroetenGerrit=== Dinsdag 01 november 2011 ===


hallo

maandagavond toch eens naar zoutelande gaan proberen was niet veel volk toch nog een tiental scharren ,drie wijtingen en twee gulletjes verschillende kleine wijtingen zwemmen terug toch niet zo diep daar of zij daar diepe plekken was de eerste keer daar

seppe seppe=== Dinsdag 01 november 2011 ===


dinsdag 1 november gevist op het strand van vlissingen. Het was een zonnige dag, laag water om 11.45u. Gevist van 1000u. tot 1500u. Over de vangst kan ik heel kort   zijn nl. slechts 2 mini wijtinkjes van 5 cm. en 2 krabben. De haken waren al na enkele minuten leeggevreten door de krabben, waardoor de vissen niet eens de tijd kregen om te bijten.  John Haverkamp=== Dinsdag 01 november 2011 ===


Gister 31-10-2011 wezen vissen bij dishoek. 21:00 begonnen 00:00 gestopt LW 23:20

Gevist met 2 hengels en flink wat oude verotte pieren. ze waren oud, sappig, stinkend en vooral dood. toch maar even proberen want weggooien is helemaal zonde. Op de plek aangekomen stonden er een aantal andere vissers. Rustig een plekje uitgezocht en gelijk begonnen. Het ging niet zo goed als andere keren maar ik had niet te klagen. Na 3 uur vissen had ik 10 mooie maatse scharren, 2 maatse wijting en 4 kleine wijting die weer allemaal zwemmen.

Volgende week nog maar is proberen met verse pieren.

Jody BernalJody Bernal=== Dinsdag 01 november 2011 ===


Hier dan m'n eerste vangstbericht. Gister vroeg klaar met werken dus snel even 50 piertjes gehaald en door naar het katwijkse strand. Gevist met opkomend water van 15:30 tot 18:00. Met 1 hengel gevist voorzien van 3 wapperlijntjes en haakje 6. Totalen vangst: 4 botten 1 schar en toen het donker begon te worden nog 3 wijtingen. Alles zwemt weer. Vandaag nog maar een keer proberen en hopen op een gulletje. Goeten JohanJohan=== Dinsdag 01 november 2011 ===


afgelopen weekend( zondag) nog eens naar ons favoriete plekje aan de westerschelde gaan vissen,zaterdag eerst pieren gaan steken zoals gewoonlijk. we hadden ongeveer 2 kilo op 1uurtje steken( zwaar werk maar loont de moeite)

het was rond 10u15 laag , en we stonden er om 7u .dus tijd genoeg om alles rustig uit te pakken

we waren er als eerste en dachten dat het wel eens goed druk zou kunnen worden, maar achteraf is dat niet het geval gebleken

ondanks het toch mooie weer.  we hebben deze dag niet echt véél vis gevangen ,maar wat betreft het aantal verschillende soorten

voor mij wel een record .ik heb zeven soorten bovengehaald!! nl  1 grote bot , 2 gullen, 2 zeebaarsjes,  4 wijtingen, 6 scharren,

1 noordzeekrab , en tot mijn verbazing een haaitje van ongeveer 60 cm.( weet niet welke soort het was , zie foto)

alles zwemt weer netjes terug ,behalve de gul en de schar. vismaat patrick heeft ook redelijk goed gevangen ,vooral schar,weiting  2 gullen en enkele zeebaarsjes

wij zijn nu juist één jaartje samen aan het vissen en dat was een reuze tof jaar met veel vis en visplezier. moest achteraf even gevierd worden

hierbij nog enkele foto"s

Raf en Patrick

       

 

 

 Raf en Patrick