Klik hier om een vangstbericht in te sturen.


Boot-Vangstberichten van november 2011

----------------------------------------------------------------

Op deze pagina's worden GEEN
berichten meer ingevoerd !

Alle berichten staan op de nieuwe website:

www.zeevisland.com  


----------------------------------------------------------------

=== Woensdag 30 november 2011 ===


Het latertje van Wiesje.

 'Centrale Vlissingen, Wiesje', is op vhf te horen op alle dagen dat Wiesje de monding van de Westerschelde opzoekt voor de sportvisserij. Steevast meld Hank zich in met bestemming en het aantal opvarenden in de wetenschap dat er de rest van de dag wordt gewaakt. Vandaag was het wat later dan gebruikelijk, de mannen van de verkeerscentrale Vlissingen maakten tegen tienen hun opwachting aan de sluis voor een dagje op de Spijker.

 Via de grote sluis werd er naar buiten geschut, en een klein kwartiertje later lag Wiesje, die in de sluis al liet merken er vandaag echt zin in te hebben, op haar positie onder een blauwe hemel, nauwelijks gehinderd door het zuidzuidwestenwindje. Het duurde helemaal niet lang of de eerste hengel liet een mooie doorbuiger zien ... het eerste gulletje van de dag kwam over de railing, en dat zou niet de laatste zijn. De mannen hadden er duidelijk zin in en na de koffie ging men er eens lekker ouderwetsch tegenaan. Nog een paar hele leuke gullen, schar van een wel heel prima formaat, een wintertong en af en toe een wijting kwamen er boven tot aan de kentering. Nu vindt Wiesje dat kenteren helemaal niets, ze heeft liever wat stroom onder haar buik en besloot wat te gaan liggen draaien op haar anker. Daar werd op zijn beurt de schipper weer wat ongedurig van, en na de soep werd er besloten een klein eindje te verkassen naar iets dieper water.

 Behalve dat het er dieper was, liep er ook aanzienlijk meer stroom .. en het zou zomaar kunnen dat vriend gul er z'n opwachting zou maken. Alle reden alle haken flink te beazen an over de kant te zetten. Wel, de gul was er, en ze werden over de gehele boot gevangen. De schar was hier aanzienlijk minder talrijk, maar wat er gevangen werd, had ook nu een best formaat. Tesamen met een paar scholenbaarsjes en een paar noordzeekrabben een zeer gevarieerde visserij!

 In de overtijd werd er nog even een eindsprintje ingezet om het gullenquota vol te vissen, en dat lukte heel erg goed. Het eindresultaat was een hele mooie klus vis voor iedereen! Schrijver dezes ging er met de dagprijs vandoor want na een snoeiharde aanbeet en een wel zeer pittige dril leverde dat een wel heel fraaie gul op van dik drie kilo.

 Tegen vieren was de koek echt op, en na een zwaai-rondje voorlangs de centrale Vlissingen was ieder tegen vijven weer op de wal.

 Greetz, Johnno

Hank Perrée

www.wiesje.net

    Hank Perrée=== Woensdag 30 november 2011 ===


 

 

Hallo Medevissers,

Afgelopen maandag{28 november} meegeweest met de Diana Afina van Eric Moerland uit Anna Jacobapolder als opstapper er waren totaal 7 man aan boord dus iedereen kon met 2 stokken vissen. 

Aangezien de vangstberichten rond Stavenisse aanzienelijk minder waren geworden stelde Eric voor om het wat verder weg op de oosterschelde te proberen omdat daar wat meer vis zat de week daarvoor waren er maar 12 visjes gevangen op heel de boot{met 9 man} en hij wilde dat niet nog een keer meemaken zei hij!!! Wij volgden dit advies onmiddelijk op!!....om 7.30 uur al vertrokken uit Bruinisse dit keer en na een 75 minuten waren wij op onze stek gearriveerd we hadden de ebstroom mee en dat scheelde behoorlijk {nabij Colijnsplaat}.

De lijnen gingen vlug overboord met de piertjes eraan en wachten we waren benieuwd wat het zou worden...Na enkele minuten ving de vader van Eric {Kees} een  wijting van 40 cm tjee dat was een mooie binnenkomer.......opeens kreeg ik ook beet 2 mooie maatse scharren... en de andere vissers aan mijn kant ook allemaal scharren.

Op een gegeven moment kon ik het niet bijhouden met 2 stokken ik ving ze soms met drie tegelijk{zie foto} toen de stroom eruit ging werd het minder.

 Wat opviel was dat de vissers aan bakboord heel wat minder vingen als wij aan stuurboord wat blijft dat toch eigenaardig!!! Bij kentering van het tij was het een tijdje niets wel wat meer wijting maar niet zoveel meer als een paar weken terug even wat gegeten in de gezellige kombuis en weer naar boven gegaan toen er een beetje vloed ging lopen....  en gelijk kwamen de eerste scharren weer naar boven......wij dachten allemaal daar gaat het weer beginnen....maar helaas ...niet met de vloed af en toe werd er op de boot een schar gevangen maar niet zo veel als met de  ebstroom,maar er werden nog wel 2 gulletjes van rond de 2 kilo {wat bijft toch een leuk gezicht gezicht gul op de Oosterschelde}.. maar toen stroomde het wel heel erg hard dit was ook het sein voor Eric om weer richting Anna Jacobapolder te gaan.Bij het tellen van de BUIT bleek dat ik toch 29 maatse scharren had gevangen en 3 maatse wijtingen ,wat een contrast met de vissers aan de bakboord die met gemiddeld 12 maatse scharren wat achter bleven.Kampioen van de boot was Harm die met 31 scharen en 1 gul de winaar was!!!Het weer was maandag prachtig en als je visser een visje vangt wat wil dan meer?

Bedankt Eric en Kees!!

Toon uit BavelToon=== Dinsdag 29 november 2011 ===


17 GULLEN TOT 5KG OP DE PIRATE

Nu zondag met de pirate weer een tochtje gedaan;smorgens 6-7bfzw en was het nog te doen maar door niet voldoende vis toch besloten om het buiten op de walvisstaart te proberen en dat hebben we geweten,na de middag tok de wind aan tot 8BF WEST!! Ikzelf hou wel van een golfje van 2-4m op een veilige boot maar voor sommige was het toch net even teveel en deze mensen hebben hun magen flink gereinigd,toen maar besloten om het nog even binnen te proberen en dit bleek een goede gok met zeer veel vis;grote wijting,dikke scharren en ja hoor 17 GULLEN TOT 5 KG!!!!

René bewees weer eens dat hij niet enkel een topboot heeft maar ook een zeer bekwame schipper is.Enkel de soep is zondag niet gelukt aangezien deze meer dan waarschijnlijk enkel het interieur zou bereikt hebben.

Alweer een superdag op een superboot!!!

Vang ze visbroeders,

Peter Noé

Delta 1489

     Peter Noé Delta1489=== Dinsdag 29 november 2011 ===


Over een meeuw en dertien gullen. 

Na twee maanden met nauwelijks, of af en toe een beetje wind, zijn de vooruitzichten op zijn zachtst gezegd winderig. Tamelijk winderig. Het deed Hank besluiten een extra dag in te lassen op de 28-ste november onder het motto 'grote haken' visserij op de Spijker.

Iets voor acht uur aan de sluis om de ijlings opgetrommelde ploeg voor deze dag op te pikken; Ruud, Paul, Jurgen en Mike, aangevuld met Ger, Adrian en ondergetekende. Zo gauw we de sluis uit waren en voorbij het Rode Licht kwamen was het al direkt duidelijk dat 'naar buiten' gaan geen optie was. De einder liet een venijnig karteltje zien, voor de verstaander, er stond een golfje buitengaats ... Dus bakboord uit en achter de HSS de Spijker op. De visvinder liet wat schrijverij zien, maar het blijft toch altijd weer de vraag of het spul daar beneden ook aan de vreterij wil; en daar kun je maar op een manier achter komen.

En dus rap het anker in de grond en vissen maarr! Eerlijk gezegd was de start helemaal niet verkeerd; er zat schar, bot, een erg laat tongetje en al redelijk snel kwam er een gulletje uit, de eerste van vijf op deze stek. Vervolgens meende moeder natuur dat het daar wel bekeken was, Wiesje werd wat wispelturig op het inzakken van het tij en de zuidzuidwestenwind, en u weet, Hank vind dat heel snel heel erg welletjes en besloot een putje op de zoeken iets naar het oosten. Je weet het maar nooit.

Het grappige van 'Westerschelde' putjes is dat ze of vol zitten met vis, of alleen maar 'putje' zijn. Op een enkele schar en een handvol krabben na, was dit putje dus een 'putje'. Het werd bezien, besproken en overlegd; en na een kort intermezzo met een collega die geen schar meer kon zien, werd er west-uit op de rand van de plaat geankerd.
Zo een dag na springtij is het een bekend gegeven dat er weleens een stroompje loopt tegenaan de Spijker. Het is er op die momenten serieuze visserij met als kwalificatie 'extra moeilijk'. Welnu, het tij denderde werkelijk vol de Westerschelde in, en eerlijk gezegd hadden we zoiets van; 'mwaah, dit kan het nooit meer worden, einde oefening.

We hadden geen gelijk. De vijf gullen van die ochtend werden er aangevuld met acht beste Westerschelde gullen tot een totaal van dertien, en het leuke was dat ze over de hele boot werden gevangen. Incluis een paar scholenbaarsjes, mooie maatse schar, en een paar achterlijk grote wijtingen.

Dan nog even over die meeuw die wel zeer amicaal poseert met onze schipper. Meeuwen zijn net een soort hyena's met vleugels. Je snapt het niet, maar zo gauw er iets in het water beland waarvan ze enigszins het vermoeden hebben dat het eetbaar is zijn ze er als de meeuwen bij. Deze ook. Maar meeuwen zijn nu eenmaal meeuwen, en dus alleen gefocusd op eten en al helemaal niet op een uitstaande lijn. Kortom, Ruud ving een meeuw, Hank bevrijdde deze schoonheid, poseerde en liet heur weer de vrijheid. 

Iets na half vijf onder een mooie zonsondergang anker op gegaan, en de mannen weer veilig met vis en uitrusting aan de kant gezet.

Klaar voor de volgende, Greetz, Johnno

Hank Perrée

www.wiesje.net 

    Hank Perrée=== Dinsdag 29 november 2011 ===


Woensdag 23 november was de laatste wedstrijddag dit jaar vab hengelsportvereniging "De Forel "van SSVR te Roosendaal.

Zoals altijd en tot volle tevredenheid van de vissers gingen we weer met Henk Bakker en zj vrouw Catrien met de Eendracht ll vanut de Bergse Diepsluis de Oosterschelde op. Het weer was voor de tijd van het jaar bijzonder goed, weinig wind en geen regen. De winterpakken hoefden nog niet aan en diegenen, ondermeer de schrijver van dit stukje, die het [ak wel aan hadden gedaan konden het 's middags weer uit doen omdat het toch te warm was. Met 21 man aan boord vertrokken we om 0.8.00 uur richting de visgronden. Al snel bleek dat de vangst deze keer niet mee zou vallen, er werden wel wat vissen gevangen waaronder een enkelen grote schar maar overdadig was het niet. Dus selde de schipper voor om te gaan verkassen naar de Franse Trap, daar weer een poosje gevist en ook hier liet de vis zich sporadisch zien. Tijdens het eten weer verkast naar de Buiten Dorsman en daar zijn we maar blijven liggen. Er werd nog wel wat vis gevangen maar het kon de dag niet meer goed maken. Alles bij elkaar hebben we deze dag 105 vissen naar boven gehaald. Voorwaar met 21 man geen groot succes. De grootste vis was voor Jan Baekland, een schar van 32 cm. Ondanks de goede wil van onze schipper om een aantal malen te verkassen zat het vandaag gewoon niet mee. Henk en Vatrien, bedankt voor de fijne visdagen die we dit jaar met jullie mochten hebben en we zien elkaar op de feestavond in januari 2012. Het bestuur wenst alle vissers en Henk en Catrien fijne feestdagen en een gelukkig 2012.

Koos AandewegJ.Aandeweg=== Dinsdag 29 november 2011 ===


Zater 26 oktober

Gevist met de PV van Smurfit op de oosterschelde met de Eendracht 2 van Henk en Katrien.

De gehel dag gevist bij het goese sas, de vangst was niet overwedigend maar de vis die gevangen is was van een goed formaat . Scharren van 25 tot 30 cm en meer. Al met al een geslaagde dag, en ook door Henk en Katrien werden wij goed verzorgd wat eten en drinken betreft. Toon=== Maandag 28 november 2011 ===


Gister zondag de 27e gevist aan de Grevelingen.met heel dun boot hadden we wijting,enkele platte en een makreel en 2 haringen,wat is het toch slecht momenteel op de Grevelingen,hoe zou dat komen de eerste had samen 5 vissen.dat is toch gewoon triest.Of vang een ander beter dan ons?

groete:Jozef Walter.Walter=== Maandag 28 november 2011 ===


Hallo,

Nog even een verlaat vangstbericht. Op 22 november samen met de Seahunter naar de 50 mijls wrakken geweest vanuit Scheveningen. Elk wrak gaf wel vis, we hadden gehoopt op baarzen, maar die waren er niet of ze beten niet. Wel aardig wat gullen gevangen. Het viel wel op dat er veel vals gehaakte wijting aan de pilkers en shads hing.

Ik denk dat de nieuwe aanzwem er nog niet is, maximale lengte van zo'n 65cm en er was toch veel grut tussen.

Al met al eindelijk weer eens een lekkr dagje zout geproeft, dat was te lang geleden.

Groet, Lex en WillemW. de Wit=== Maandag 28 november 2011 ===


goeiendag sportvisvrienden.

Vandaag weer eens het geweldige viswater westerschelde opgzocht.

Ik als schipper van charterboot nautilus moet nu toch echt bekennen

dat ik de westerschelde altijd veel te hard voorbij gevaren ben.

wij zijn hier nu een paar weken aan het vissen maar jongens wat is dit een geweldig viswater.

We zijn nog niet weg geweest zonder mooie resultaten mee terug aan de wal te brengen.

Wij zijn en blijven natuurlijk fanatieke wrakvissers maar ik moet bekennen hier op de westerschelde 

kan ik me opperbest amuseren.

Vandaag zelf lekker meegevist en samen met de klanten een mooie partij vis gevangen.

Tig grote scharren,wijting en 12 mooie gullen en dit met 6 personen.

Jongens ik beloof je op de westerschelde hoef je je eigen niet te vervelen.

groetjes frankfrank=== Zondag 27 november 2011 ===


he vissers

met de jut-sen een dagje op de wester geweest bij ossenisse

op afgaand water wat wijting en 1 gul

bij opkomend water nog 7 gullen 50+ bijgevangen en er was nog wat te zien ook ( foto's)

voor iedereen nog een goed najaar met mooi weer, weinig wind en veel vis

groetjes frank en louLou Vannuffel=== Zondag 27 november 2011 ===


Afgelopen week voor de eerste maal de Noordzee opgegaan om de zeebaars te verschalken.Om enigzins wat kennis op te doen heb ik van Harold van het team Zeevisland en de site van Hoek hengelsport de tips ter harte genomen. Met Livinus het oermens , zijn hobbys zijn jagen ,vissen en mooie vrouwen en John de ervaren zeevisser zijn we op weg gegaan om vanuit stellendam met de Valkery het ruime sop te kiezen.Het weer was voortreffelijk alleen onderweg wat mistig onderweg maar eenmaal buiten prima weer. Op het eerste wrak driftend gevist en later op het anker, hier kwamen de eerste mooie baarzen boven. Na wat tips van twee ervaren Belgische medevissers en Hans heb ik toch enkel baarzen en een mooie gul verschalkt en als verrassing een inktvis, wat mijn buurman ook had met een schol van boven de 50 cm. Wat voor mij ook een leuke verrassing was om op verzoek van Eef om steeds te rouleren van plaats, dit werdt door ieder als prettig ervaren. Wij hebben een mooie visdag gehad die zeker voor herhaling vatbaar is. Harold, Eef en Hans bedankt.

Pierre, zeevisafdeling RuishvoornPierreCruijssen=== Zondag 27 november 2011 ===


Vrijdag 25/11 wezen visssen met m'n zwager met zijn boot vanuit Collijnsplaat van 10.30 tot 15.30

Leuk gevangen ca.25 vissen totaal(schar en wijting) diverse terug ivm de lengte, 18 vissen mee genomen.

leuke dag.Dirk van Kekem=== Zaterdag 26 november 2011 ===


Gisteren (25 november) weer eens met de boot de Oosterschelde opgeweest.

Na de middag vertrokken vanuit Wemeldinge en koers gezet naar het Goese Sas en geankerd op een 22 mtr water.

Gevist met leeglopers en mesheften.

Na enige tijd kwamen verschillende scharren aan boord, maar echt super was het niet.

Ook de sportvisboten die er lagen gingen verkassen en dat voorspeld ook niet veel goeds.

Na een goed uur vertrokken naar de O23 bij de verkeerspost wemeldinge, ook daar lagen we met verschillende boten .

Ook hier kwam wat schar naar boven en een enkele wijting.

Maar een topdag ging het absoluut niet worden, zo zie je maar weer er is geen dag hetzelfde.

Gr. Tom en Niels

   T=== Zaterdag 26 november 2011 ===


Blijf zitten waar je zit en verroer je niet……

Dat was wel het motto vandaag. Met een luchtig briesje van een stuk of 6, 7 uit het westzuidwesten stapten er vanochtend 8 die net zo gestoord als ik waren aan boord. Toch was het nog juist verantwoord omdat het tij er prima voor was. Tot dik 3 uur opkomend water. Afgesproken dat we dus tot half 4 zouden vissen omdat dan tij en wind tegen elkaar in zouden gaan.

Met dank aan Jan van Straten zijn we heel de dag op de kop van de Spijkerplaat blijven liggen. Nou ja, liggen, soms was het wel een beetje hotsebotsen maar toch prima te doen. Ondanks het feit dat de visvangst dusdanig was dat verkassen door de horde niet gewenst was dacht onze jongedame daar duidelijk anders over.  Eigenlijk blijft ze altijd trouw aan haar ploeganker liggen maar deze ronde wilde madam niet. Met een tij van ca. 4 meter 80 stond er toch blijkbaar wat te veel stroming en wat nog nooit gebeurd was geschiedde alsnog. Langzaam maar zeker krabde Wiesje weg. Onbedoeld dus een dikke 200 meter weggeschoven en toen de stroom wat minder was moesten we, onder leiding van Joop, weer linea recta terug naar ons “uitgangspunt”. Dat was een prima gedachte van Joop want  het viel alles bij elkaar zeker niet tegen, gegeven de omstandigheden natuurlijk. Behoorlijk wat schar kwam binnenboord aangevuld met wijting en….. een stuk of 15 gullen. Kon slechter.

Enigszins mokkend vertrokken de heren om half vier dus onder leiding van ondergetekende weer naar de buitenhaven. Waarom al weg, het is toch nog wel te doen? Daar kwamen ze de laatste 400 meter voor de haven automatisch achter. En daar moet je nou eenmaal door terug als je weer naar huis wil. Toen we die wasmachine met centrifugekracht gepasseerd waren was iedereen weer rustig en braaf…..

In de sluis van de week nog even een kiekje gemaakt van de allerbeste sluiswachtster van Vlissingen en wijde omgeving. Waarom?? 24 uur per dag en 365 dagen per jaar zorgen ze er voor dat we binnen en buiten kunnen. Dus een emmertje schoongemaakte vis is dan wel het minste wat je voor ze kunt doen. (Het is niet de scherpste foto van de wereld maar alla….)

Maandag lijkt de enige dag van de week dat er met fatsoen buiten te vissen is. Bij voldoende belangstelling lassen we een extra dagje in. Interesse?? www.wiesje.net

Dat was het weer. Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net

 Hank Perree=== Vrijdag 25 november 2011 ===


Niet vissen of Spijkerplaten……

Het was  geen keuze vandaag. Met een zuidwest en later naar west draaiende wind met kracht 6 was er maar 1 optie. En dat was de Spijkerplaat. Dus ’s ochtends met een klein bootje, de familie Tan (Marian, Lydia en Ronald) aangevuld met Peter , Willem en Jan, vertrokken vanuit Vlissingen. Het was wat je noemt een taaie visserij. Eerst bij de Stella, daarna de groene 3, de dijkvoet bij Ritthem en als afsluiter de HSS.

Zoeken, zoeken, zoeken naar een visje. Dat kwam er uiteindelijk wel maar het was allemaal niet fameus. Wel een heel gezellige dag  met een werkelijk onvolprezen groentesoep die Marian gemaakt had. Nou ja, groentesoep?? Het leek meer op een voortreffelijke groenteschotel waar ze per ongeluk wat bouillon in had laten vallen. Zalig!!!

De vangst bestond uit wijting, schar, wat steenbolken en……….. 12 hele leuke gullen. En dat met 8 hengeltjes zodat het alles bij elkaar niet tegenviel op dit winderige dagje.

Hank Perrée

www.wiesje.net

 Hank Perrée=== Vrijdag 25 november 2011 ===


hoi vis collega's

Zaterdag 18 november 2011 gaan vissen met schipper ludo van de northseacharters en we hadden geluk met het weer een strallende dag en bijna geen wind.
Ludo vertelde ons dat hij een zeer goede plek wist waar niet de massa's vis gevangen werden maar wel de mooie grote maatse wijting en scharren.
Na een tijdje te varen waren we op onze plek aangekomen en direct kwamen de mooie vissen boven . er werd zelfs nog een mooie tong gevangen en een paar mooie gullen.
Ludo had ons wederom goed advies gegeven over de vis plek want er werd door iedereen een zeer goed gevulde emmer vis gevangen en bijna geen enkel van onder de maat.

Ludo als het weer het toelaat zijn we binnenkort terug van de party.

groetjes
johan van gestel
agfa gevaert zeehengel team.


johan van gestel=== Vrijdag 25 november 2011 ===


hallo medevissers

vandaag dondrdag weer eens met de nautilus op stap geweest.

behoorlijk windje maar toch de walvisstaart opgezocht.

dit was een goede keus ,omdat met opkomend tij dit nog goed te doen was.

Na een paar minuten kwamen de eerste dikke scharen al boven.

soms met drie tegelijk en kampieon in deze tripletten en dueetten was vandaag 

zeer zeker onze goede vriend edje.

hij takkelde de ene volle lijn naar de andere boven.

op de boot werdt hij zelfs al broodvisser genoemd.

toen de stroom minder werdt werden de golven hoger en zijn we gaan verkassen.

toch zeker 5 min gevaren en het water was weer vlak en er kon weer lekker gevist worden.

even een broodje warme worst en bakkie koffie voor de mannen gemaakt,

en nadat ze deze genuttigd hadden kwam de stroom er ook weer lekker in.

en je weet het met de stroom komt de vis dus weer mooie scharren en een paar gullen als toetje.

ook zijn er wel een paar mooie grove wijtingen gevangen maar iets minder als de laatste keren.

al met al dus toch weer een geslaagde dag met veel vis

groeten frankfrank=== Donderdag 24 november 2011 ===


Goed gul in het noorden.
 
Afgelopen maandag en dinsdag ben ik met een tweedaagse trip met de Dageraad vanuit Lauwersoog mee geweest. Zondagavond aan boord en dinsdag eind van de middag weer van boord. Heerlijke twee dagen beleefd. Vlak zeetje, leuke mensen maar niet te veel dus lekker de ruimte om te vissen en... veel vis! De spierpijn is net weer over. Ik had 25 kilo kabeljauwfile en dat was ongeveer het gemiddelde.  Het aantal vissen heb ik niet geteld maar zal rond de 35 zijn geweest, allemaal gullen. Mijn grootste was 79 cm. Toen ik die ving zat er ook nog eentje van 74 cm bij aan. Steenbolk en ondermaatse gul werd bijna niet gevangen. Het waren vooral mooie vissen tussen de 50 en 70 cm met regelmatig een uitschieter naar boven. Twee keer zag ik dat alle 8 hengels aan de zijde van het schip waar ik stond tegelijk krom stonden (niet vast aan het wrak). De grootste kabeljauw die aan boord kwam was 92 cm. Ook werden er twee lengen gevangen. Echt een aanrader om een keer met een tweedaagse mee te gaan. Je hoeft niet extreem vroeg uit je bed en leert de mensen aan boord beter kennen dan bij een dagtrip. En je gaat veel verder weg en hebt meer tijd waardoor de kans op een goede vangst veel groter is.


Lambert Sijens=== Donderdag 24 november 2011 ===


woensdag 23 november maar weer eens met de "Wiesje" achter de schar aangeweest. Weinig wind uit het noorden (bleek voor schrijver van dit stukje toch wat verkeerd te vallen......) en redelijk wat vis. Het was zeker geen topdag , maar het formaat van de vis maakte dat zeker goed!.  Gewoon de hele dag door was er regelmatig vis te vangen.De verzorging door Hank was weer top en de sfeer aan boord geweldig!.Zag dat Hank de vangsten al had vermeld met "gullentruc"en al ( dus dat gras is gemaaid) en ga daar dius niet verder over schrijven. De "Wiesje"en haar schipper bijven een aanrader!Klaas=== Donderdag 24 november 2011 ===


Franske Geluk had een beetje pech en andere zaken.

Het is ook wel eens wat minder, ook bij Wiesje springen de vissen nog steeds niet vanzelf aan dek. We doen er ons best voor maar soms beslissen weer en wind anders. Zo ook afgelopen vrijdag toen we weer met een “Wiesje Armada” vertrokken voor de jaarlijkse viswedstrijd “Franske Geluk” . De naamgever kon er door ziekte helaas niet bij zijn maar het was een hele leuke dag. Eerst door de potdichte mist gedwongen uit te wijken naar de Spijkerplaat. Met 2 boten ben je toch altijd wat voorzichtiger als alleen. Daar vingen de toreadoren een aardig visje maar het was niet fameus. Wel een gul erbij maar het was zoals ze wel zeggen; “Te goed om weg te gaan en te slecht om te blijven.” Omdat het wedstrijd was besliste dit keer niet ondergetekende in samenspraak,  maar de vissers zelf of we zouden verkassen. Toen de mist optrok omdat er een vervelend zuidenwindje met een dikke kracht 5 stond konden we niet veel verder als het Nollenplaatje aan de oostkant. Toch besloot men daar naartoe te gaan en ook daar kwam er “een viske” aan boord.  Heel veel lol en toch een zeer plezierige dag. Ik kreeg van Luc nog een mailtje met een bedankje voor de dag en dat de winnaar 5,3 kg vis had. Alles bij elkaar gesprokkeld met wat schar en wijting dus dat viel niet eens tegen.

Op zaterdag ben ik overvallen door Mark van Bree en consorten die de boot hadden afgehuurd. We konden weer wat verder naar buiten en daar is de visserij gewoon bijzonder goed. Allemaal met 1 hengel visten die gasten een heeeeele leuke partij vis bij elkaar. Er waren zelfs zelfs scharren bij die het “Standje 69” wel heel erg letterlijk ten uitvoer brachten. Zeer grote schar en mooie wijting afgetopt met nog 3 gullen die er op het laatst van de dag nog bijkwamen toen we nog wat uittutterden bij de W6. De dag stond vooral in het teken van moppen tappen en lachen. Iedereen met een goed gevoel naar huis. (En een mooie zooi vis.) Hier het commentaar van Mark per mail ;

Hallo Wiesje, Hank,

Gewoon SUPER !!!

Wiesje, de schipper, het eten en drinken, de service, de gezelligheid, het schitterende weer en de veul vis, allemaal in één woord GEWELDIG !

We hebben allemaal genoten. Met een gemiddelde van 35 vissen de man waren de emmers meer dan goed gevuld. En de 3 gullen op het einde van de dag waren de kers op de taart.

We zouden in het voorjaar dan ook graag een keer terug komen.

Daarom de volgende vraag: Welke zaterdagen in april en mei heb je nog vrij?

Dan kan ik proberen om de groep weer een keer bij elkaar te krijgen.

Groet namens de club uit Helmond (van afgelopen zaterdag 19/11)

Mark van Bree”

       

Ome Dré (veel gezien en gesproken de afgelopen dagen, erg leuk contact) heeft dan wel zijn “Gaatje van Janneke” maar gelukkig heb ik mijn “Plaatje van Koen” een heel geheim stekje waar bij laag water zo maar eventjes 3 meter 80 water staat. Geen hond die er in gelooft als we daar naar toe varen. Je ziet ze gewoon denken ; “Die vent is knettergek.”  (Klopt trouwens…..) Maar tjongejonge wat is daar een pak vis van afgekomen de afgelopen dagen.  Erg fijn trouwens die diepte, hoef je niet zo ver in te draaien dus vooral voor de luilakken is het een lekker stekkie.

Zondag daar gelegen met de groep van Harry Wolst. Zijn verslag vind je elders op de site. Harry is en echte kleine bootjesvisser die er ook met maat Chris in de kajak op uit trekt vanaf het Banjaardstrand. Ze kwamen aan boord met een paar mandarijnen en verder niets. Laat het maar gebeuren hebben ze gedacht. En het gebeurde…. Dat pak vis slaat trouwens niet zo zeer op de hoeveelheid (die was gewoon goed) maar vooral op de grootte van de vis. Wat een enorme joekelscharren en wijtingen met gul-aspiraties zwemmen er op het moment rond in de Westerscheldemond. Ook vandaag een beetje wedstrijd want de mannen hadden een paar euro ingelegd voor de grootste vis. Joop heeft lange tijd in de zevende hemel gezweefd met zijn wijting van 38 (?) centimeter. Toch wist Edwin het geldschip binnen te trekken met een gulletje van 43 centimeter die we vingen op het plekje wat we van Frank van de Nautilius kregen. Edwin was voor de eerste keer op zee maar heeft erg genoten van de dag. Chris ook maar die werd een beetje moe. De vorige dag waarschijnlijk een afspraak gehad met Koning Heineken dus die legde zich letterlijk te ruste op het voordek. (Leutig fotootje.)

 

Op maandag een heel ander verhaal. De groep van Jos van Vlimmeren stond te wachten maar ik kon ze niet zien. Het zat werkelijk potdicht van de mist en het was eigenlijk op het randje van onverantwoord om uit te varen. Even contact gehad met de Post Vlissingen en mede door de zeer rustige scheepvaart toch de sluis in. De sluiswachter weet al langere tijd dat ik gek ben maar vroeg voor de zekerheid of ik er nou ook niet ziek bij was geworden. Ik lag in het midden van de kleine sluis en kon de rode lichten aan het einde niet zien. Op pad dus…. Ik geloof dat het de eerste keer is geweest dat ik een beetje narrig was naar een opvarende die ochtend. Na iedereen het stuurkot uitgejaagd te hebben (Je hebt met die mist gewoon eigenlijk 6 ogen en 4 oren nodig en zit niet echt te wachten op vragen als ; “Waar is die Geul van de Walvischstaart precies?” terwijl je om  een  ankerligger probeert te varen in plaats van ertegenaan.) werd ik weer gezellig toen we door de mist heengeploeterd bij de Trawlboei begonnen. Daar was het niet echt je van het dus door naar het geultje, ook maar lala. Geheim wapen dan maar, op naar het plaatje van Koen. Goeie grutten wat een massa vis. Erge mooie scharren en wijtingen. Het kan bijna niet anders dat Wiesje en haar baas vandaag ruimschoots aan de visbehoeften van de mannen hebben voldaan. Enige minpuntje was dat Bas zijn telefoon ergens kwijtgeraakt is. Waarschijnlijk bij het omkleden bij de auto. Ik heb er nog gezocht maar kon hem niet vinden. Mocht iemand hem opduikelen graag even melden.

  

Op dinsdag een hele mooie dag. De weliswaar voorspelde mist was weg, de wind ook en in plaats daarvan had het KNMI een prachtig zonnetje tevoorschijn getoverd. Olieglad en je gelooft het of niet maar we hebben in ons t-shirtje staan te vissen. Halloooooo 22 november!!!!  Het waren eigenlijk allemaal kleine bootjesvissers van de Deltavissers onder leiding van Kris die gewoon eens een dagje met zijn allen samen wilden vissen. Erg gezellig en de verslagjes van hun visdag vind je elders op de site. Daarbij wil ik nog wel graag vermelden dat het wel wat sneu was dat Willy de beten niet zo goed zag maar toch vis ving. Volgens ingewijden heeft hij dat met tong ook wel eens…..Op de terugweg nog wat bruinvisjes gezien in het oliegladde water en dat blijft toch altijd mooi.

  

Op woensdag zou Arian eigenlijk varen maar die had het (terecht) niet zo op de mist die voorspeld werd. Daarom mezelf ’s ochtends uit bed gekrabbeld en zalig in de auto naast Arian naar Vlissingen gereden. Op de heenweg nog even in Goes gestopt bij de dependance van het beste Pierenbedrijf van heel de wereld en wijde omgeving om het aas op te halen. Superaas van Het Piertje te Colijnsplaat!!! Een zeer gevarieerde groep opstappers stond klaar en we vertrokken weer naar buiten. Vandaag was het ietskes moeilijker om ze aan de schubben te komen maar na het plaatje, de W4, de hompels en uiteindelijk de Oranjemolen lukte dat toch prima. Ik had ze stiekem meegelokt naar de Oranjemolen omdat daar gul zou zitten. Ook nu lukte de truc want ze hebben weer 6 mooie noordzeekrabben binnengetrokken, jammie!!! Daar dus helaas geen gul maar op de specifieke scharrenplaatsjes kwamen er weer 2 mooie binnen en Henri ving er een prachtige wintertong van 38 centimeter.  Nog een speciale vermelding voor een zeer jonge opvarende wiens naam ik niet zal noemen. Moest volgens mij eigenlijk naar school….. De kleine man zorgde voor gezelligheid op heel de boot en babbelde aan een stuk door. Demy Baremans was er niets bij, nou dan weet je het wel hé Jan?? Om zijn vader een extra oor aan te na…. ving hij nog meer als papa ook. Goed gedaan kerel!! Over het verdere vissen die dag geen nieuws van deze zijde want Klaas heeft beloofd iets over vandaag te schrijven en anders maai ik hem het gras voor de voeten weg.

   

Vandaag dus vangstberichtenschrijfdag en e-mailtjes beantwoorden (duurt soms wat langer want als je ’s avonds zo gaar als een noot thuis komt heb je daar geen zin meer in….) en van het weekend gaan we weer weg. Als…… het weer geen roet in het eten gooit want na bijna 2 maanden windstil weer staat er een forse waaiwind op het programma. Hij komt uit de goede hoek met opkomend water dus als het enigszins gaat dan gaan we deze ronde de Spijker weer onveilig maken.

 

Iedereen bedankt weer en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.netHank Perree=== Woensdag 23 november 2011 ===


Afgelopen dinsdagmorgen  vanuit het belgische Essen met 7 visvrienden vertrokken richting vlissingen,voor een dagje zeevissen met charterboot het WIESJE .Omstreeks 8 uur zijn we opgestapt aan de sluis.
De sympatieke schipper HANK die ons heel de dag bezig heeft gehouden met eten,drinken en af en toe een mopje vertelde.  Zei,dat er mooie schar en wijting wordt gevangen,en dat hebben we geweten! Het was een prachtige dag,een vlakke zee en een stralend zonnetje. We hadden samen ongeveer een 300 mooie scharren en een 120 tal wijtingen van mooi formaat. Bedankt nog HANK voor die leuke dag.  goetjes,FONS en vrienden.van dorst fons=== Woensdag 23 november 2011 ===


Hey allemaal

Gisteren nog eens voor een dagje naar Dover gereden. Superweer gehad, geen wind en 13 graden. We visten op drift met makreel als aas en als doel, tarbot. Dat lukte vrij aardig en we konden er 13 landen. Ook nog wat grieten, zeebaarzen en ponen.

Groeten

Nico

    Nico=== Woensdag 23 november 2011 ===


SCHAR EN WIJTINGFESTIVAL OP HET WIESJE.

Op 22 November om 8 uur opgestapt aan de sluis waar we geweldig ontvangen werden door Hank en zijn Wiesje. Door de sluis en getuft naar stek 1 waar er vrijwel direkt de eerste scharren zich aandienden alsook de (grote) wijting.Na de lekkere chocomel en het broodje worst koers gezet naar stek 2 waar het feest gewoon doorging.Op algemeen verzoek werd er beslist dat we deze dag niet meer zouden verkassen,dat gulletje vangen we de volgende keer wel.Met 8 personen,allemaal vrienden uit Essen(B)vingen we een 350 scharren(25+) en een 150 wijtingen aan de maat.Wiesje weet de plekjes wel te vinden en zijn baasje kan een aardig potje koken.Voor ons was het de eerste kennismaking met de schipper en boot maar zeker niet de laatste.Hank nogmaals bedankt voor deze prettige dag en zeker tot een volgende keer.

Groeten van een gezellig groepje uit Essen

LucRaymakers Luc=== Woensdag 23 november 2011 ===


gisteren 22 november.

dagje wezen anker vissen met de nautilus van frank.

s morgens 8 uur vertrokken uit de haven van vlissingen.

half uurtje gevaren en eenmaal aan gekomen op de stek was het weer perfect!

frank had een soort rubie dubbie gemaakt voor een geurspoor en na een 15 min kwam de beet er goed in.

mooie scharren en een enkele dikke wijting vloog over het dek.

alle mannen aan boord vingen hun visje en iedereen was druk in de weer met mooie scharren 30+.

na een poosje viel het tij stil en de beten werden minder, en is frank een stuk gaan verliggen.

hier was de beet iets minder maar en werden direct enkele dikke scharren gevangen.

mijn maatje remco verspeelde een beste gul van een 60 cm na lijn breuk bij het optillen uit het water.

hierna heb ik zelf nog 2 mooie gullen kunnen vangen en enkele scharren.

een perfecte dag met super mooi weer , leuke vangsten en een perfect schipper met mooie boot.

als je een dagje lekker wilt vissen dan weet ik het juiste adres . www.wrakvissen.net

frank bedankt en tot de volgende keer.bart franke=== Dinsdag 22 november 2011 ===


Zondag 20 november.

Iedereen geloods naar de kade van Vlissingen om daar te vertrekken met het Wiesje, sommige zeiden kijk hij lig er al , maar dat was de Nautilus mooi groot schip een echte wrakkenboot, sommige van ons maakte een praajte met hen. Tussen de mist kwam het Wiesje aan met Hank en sigaar als de schipper voor ons vandaag.Snel de sluis in want de Nautilus lag erook al. Daar werd iedereen aan elkaar voorgesteld , het voorstel van Hank was eerst scharren tot ieder een mooi portie vis had en daarna op de gul . We vaarde richting West Kapelle en in de verte zagen we de grijze romp met vele antennes van het schip van Dre Vriends , hier eneige tijd gelegen maar het was niet je het het, wel mooie scharren.Op naar stek 2 hier was het gelijk raak mooie scharren 30 +  en mooie wijtingen iedereen ving zijn emmertje vol , om 14.30 nog even naar een wrakje op de gul . De eerste gul van 43 cm was snel binnen daarna werd het stil met de gullen wel waren de scharren en wijtingen van de partij. het was tijd om te stoppen , met een geweldige mooie zon ondergang en enkele bruinvissen op paar honderd van de boot was dit een geweldig van een zeer geslaagde , met Dank van ons allen aan schipper Hank .

Harry WolstHarry Wolst=== Dinsdag 22 november 2011 ===


Hallo Zeevislanders,

Raffie heeft net 2 geweldige reisverslagen op Zeevisland gezet van Pim Pos over het Zeebaarsvissen in Ierland, klik op deze link en lees de geweldige zeebaarsvangsten in Ierland eens ! Mocht je interesse hebben om ook eens te vissen op zeebaars in Ierland, mail me gerust: info@tightlines.nlBert Goeree Tightlines=== Dinsdag 22 november 2011 ===


Dag visvrienden ,

Zondag 20 november had ons clubje geboekt bij Ciriel en Layla van de ,, Rex,, Thuis vertrokken leek het allemaal mee te vallen met de mist , maar eenmaal het plaastje Hulst voorbij trokken ze alles pottoe . Walsoorden is niet moeilijk te vinden , maar wanneer men het kleine afritje mist sta je hopoloos in de polders . Een grote muur versperde mijn pad , wat uiteindelijk de zeedijk bleek te zijn . Dijkje volgen ,komt wel goed . maar die dijkpaadjes draaien vaak opnieuw de polder in , gelukkig trof ik een fietspad richting Walsoorden en was ik nog ruim op tijd . Aan Layla haar pruillipje te zien was ze niet erg opgezet met het weer . De westerschelde is geen parkvijvertje , valt zowat te vergelijken met de antwerpse ring . Na een korte briefing samen ,waren we het over eens dat de veiligheid primeerde ,dus naar het kantje van plaat dan maar . Er werden mooie botten en dito scharren gevangen , maar weiiiiiinig . En het begon , het volk begon te morren . Begrijpelijk, nadat ik de week ervoor de loftrompet had gestoken over de leuke gulvangsten die hier werden gedaan . Maar dat was vorige week hé , intussen was de gul opgedoken aan de grote sluizen voor antwerpen . Schiet mij niet dood moest er nu niks meer gevangen worden , de vis volgt zijn eten , zodoende . Laylatje excuseerde zich nog maar eens , maar de mist werd zo dik dat het toch veiliger was om naar huis te varen .Hopelijk treffen we het volgende maand.smulders roger=== Maandag 21 november 2011 ===


Zaterdag 19-11-11 Bootje gehuurd bij Jhonny Meyer in ierseke.

Vertrokken om 8 uur naar ons oude vertrouwde plekje gevaren daar vangen wij over het algemeen toch altijd vis.

We waren met drie pers en na alle hengels gereed gemaakt te hebben het lood te water ongv 9 uur.

Het lag nog maar net in het water en ja hoor vollop beet en hele mooie scharren.

Om twaalf uur had ik toch alwel 45 vissen en mijn vismaten ook.

Toen viel de stroom eruit en ook de vis .

Al bij al stopte we om 3 uur en hadden we met zijn drie  toch 160 vissen waarvan er 120 mee naar huis konden die heel goed aan de maat waren .

We hadden trouwens nog maar 5 wijtingen van ongv 20 cm ook nog een paar gulletje`s van een 40 cm maar geen enkele steenbol.

We hadden toch een heel mooie visdag rustig weer en weinig mist en een heel goed bootje en aas  van Jhonny.C van Kuijk=== Maandag 21 november 2011 ===


de vis zwemt weer stroomopwaarts,

Zaterdag 19-11 een dag dicht bij huis gebleven. Eerst een aantal uur tussen de radartoren en de oude veerhaven van Kruiningen gelegen.

Een paar mooie gullen (50+), wijting goed aan de maat, een aantal scharren en 2 botten heb ik hier kunnen landen.

Vervolgens om es wat anders te proberen naar de plaat van ossenisse gevaren.

Mijn anker laten vallen tegen de plaat bij rode boei 38. Hier waren de vangsten beduidend minder dan op de eerste stek.

mogelijke oorzaak was wellicht de zeer lange duur van de kentering-weinig stroom in het water.

Als aas had ik pieren, zagers en mesheften.

De schar deed het deze keer prima op de mesheften. De andere soorten gevangen aan de wormen/zagers.

Een prachtige dag met een heerlijk, voorjaarsachtig aandoend zonnetje.Bert=== Maandag 21 november 2011 ===


Vangstberichten van de Nautilus

Beste sportvrienden wederom 2 vangstberichten van de Nautilus.

Zaterdag stond er een wrakketocht in de planning, complete afhuur. Met de klant overlegt en aangegeven dat er op de wrakken niets te halen viel, maar ze wilde het toch graag proberen. Een aantal wrakken aangedaan, en welgetelt 0 vissen gevangen...pfffff hoe triest kan het zijn. Daarna toch nog op de walvisstaart gevist en gelukkig kon iedereen toch nog een behoorlijk maaltje vis meenemen, dikke scharren en grove wijtingen. Gelukkig dat de ankervisserij zo onbeschoft goed is en daardoor de klant met een redelijk goed gevoel van boord stapt, tuurlijk willen we dikke kabeljauwen vangen maar als ze er nog niet zijn, moeten we gewoonweg wat geduld hebben.

Frank

Zondag, ben ik als 2e schipper van de Nautilus meegegaan, Frank had al enige ervaring en tijdens deze trip kon hij alvast beginnen met de ins en outs van de Westerschelde over te dragen aan mij. `s Morgens om 06.45 al aan boord, met een prachtig uitzicht...helemaal niets. Potdicht van de mist, zo erg dat ik de koffiepot in de stuurhut niet kon vinden. Dan maar op de plotter naar de opstapplek, net voor de sluis. Dit gaat op zich ook prima, je hoeft alleen maar de routelijn te volgen van de vorige dagen, en de radar goed in de gaten te houden. Na enkele minuten te hebben gewacht en wat gekletst te hebben met de klanten van Wiesje, arriveerde onze klanten. Deze keer een groep stadsgenoten uit Eindhoven, die de boot All In hadden afgehuurd, eten, drinken, aas, en hengels met toebehoren. Veel viservaring hadden ze niet. Na de schutting die zeker wel 10 min duurt in de potdichte mist aangevaren, uiteraard eerst aangemeld bij de verkeerscentrale vlissingen en de geplande visstek doorgegeven. Dit keer een plek uitgekozen, na advies van Rene de Back. Die had gisteren hier enkele mooie gullen gevangen, op het laatst van het tij. Bij aankomst direct mooie vis, dit duurde helaas niet lang want de stroom viel weg. Na de kentering direct weer vis, niet extreem veel maar wel mooi formaat vis, de wijtingen leken wel gullen. Diverse boven de 40. Af en toe een dikke schar erbij, 3 tegelijk viel deze keer op 1 hand te tellen. Rond 14.15 kwam de eerste gul boven, niet kort daarna stond de teller al op 6, de grootste van toch wel een pondje of 5 werd langs de boot verspeeld, valt ook niet mee aan een scharpaternoster. Ik heb zelf op m`n gemak een beetje meegevist en had een 25 scharren en 20 wijtingen met een gul van 1.7 kg als bonus., alle vis dik boven de maat, de kleinere direct terug gezet. Toen was het tijd om terug te varen, en zei tegen Frank dat ik dat wel zou doen, dan leer je de vaarroute toch sneller kennen dan er naast staan. Moet zeggen dat het niet meevalt, zeker niet als je het slijkgat bij Stellendam bent gewend. Diverse vaarroute`s en een arsenaal aan boeien. Dus goed de plotter en radar in de gaten houden, de marifoon uitluisteren en binnen 20 minuten lagen we weer in de sluis. Klanten dik tevreden, voor thuis weer wat verse vis en weer een Vlissingenavontuur rijker. Moet eerlijk bekennen dat het toch wel gaaf was, in de mist op een half mijltje afstand de grote boten voorbij horen gaan, de misthoorn en het geronk van de motor. Af en toe zie je een silhouet in de mist afteken, dan realiseer je je hoe nietig je bent. Kortom VLISSINGEN IS AN ADVENTURE

Tot ziens op de Nautilus of op 1 van de charterboten in Vlissingen....Floepfloep=== Maandag 21 november 2011 ===


Hallo medevissers,

Hierbij mijn allereerste vangstbericht, en is gelijk een mooie, :

Afgelopen Zaterdag gaan vissen met "de Liam" van Johny Meijer van het Zeepiertje uit Yerseke, het beloofde een mooie dag te gaan worden, wel werd gevreesd voor dichte mist, maar éénmaal aangekomen, was het helder, met in het begin een waterig zonnetje, maar na een praatje met Johny gemaakt te hebben, uitgevaren richting ons "vaste" plek, en aldaar aangekomen, een schitterend vlakke Oosterschelde, en een uitbundig schijnende koperen ploert! Wat wil een mens nog meer??.............vis...........en die kwam er!!

Tijdens het varen, onze hengels de Shimano Antarex BX met Daiwa BG90 gevuld met 28/100 nylon, opgetuigd met traditionele stalen 3 weg paternosters versierd met wat kralen en extra verzwaard om het geheel goed op de bodem aan te kunnen bieden, en aangekomen op de visstek, tegenover het kanaal van Hansweert, kon het feest losbarsten, .......en dat gebeurde ook!! Vanaf ingooi nummer 1 begonnen we schar te vangen, soms met 3 tegelijk, zelfs tijdens het keren van het getijde, (rond 9.00uur) bleven we vangen, de tripletten bleven, en wat was het een geweldige sport!! Er was wel een opvallend detail, ten tijde dat de stroming er in zat, werd alles gevangen aan pieren, maar hierop kregen we tijdens het kenteren van het tij geen beet meer, dus snel overgeschakeld op zagers, en jawel, het feest ging vrolijk door, tot een uurtje na het keren van het tij, en toen weer over moeten schakelen op de pier....... Werkelijk de ene na de andere kwam aan boord, en de emmers waren om 10.00uur al half gevuld! Waar ging dit heen, nou dat zal ik je vertellen, om 15.00ur zijn we gestopt, het begon mistig te worden, en we wilden het er niet op gokken straks vast te komen zitten in dichte mist. Uiteindelijk kwamen de volgende aantallen uit de mooie Oosterschelde, we waren met 3 man, en hadden een totaal van 13 Wijtingen, 1 gul, een stuk of 8 knorhanen en maar liefst 143 scharren, waarvan er uiteindelijk 98 groot genoeg waren om mee te nemen voor moeders de vrouw die daar enorm contant mee was!! Dus al met al een schitterende visdag, de vis was los, en het weer was super!! Wat wil een mens nog meer!!

Wie zegt dat de vangsten in de Oosterschelde niet goed (meer) zijn, hier is het tegendeel bewezen, ook al is dit misschien een uitschieter, het kan dus nog wel!!

Zo nu op naar 28 December, wanneer onze volgende visstrip gepland staat, hopen dat we dit kunnen overtreffen, maar dat zal moeillijk worden!

Visgroeten.

MB.Mickel=== Zondag 20 november 2011 ===


Tussen de mist door.


S'morgens was het toch te mistig om te vissen. Maar later toch nog even wat zon om even een uurtje het water op te gaan.

Deze keer weg gegaan en wat geprobeert met een haring lijntje en een shatje aan 1 hengel.
Aan de andere hengel wijnig leeglopers 10 stuks uit de vriezer, en stukjes schar.
Ook kort gevist een dik uur gezien het gezinnertje op het strand.
Ook kwam de mist weer snel opzetten.

De vis beet alleen in de leeglopers maar ook niet meer super fanatiek. steeds 1 visje en 1 keer 2 tegelijk.
Al met al 8 leuke schar mee en een klein wijtingkje terug gezet. (nu zit ons vriesvakje vol.

Dit was eerst de laatste keer op het zout, de volgende tijd staat in het teken van de komende verhuizing, en daarna richting zoet.

Groeten zOnno

 zOnno=== Zondag 20 november 2011 ===


Zeebaars vissen vanaf De Valkyrie !.

Voor al enkele jaren wordt het zeebaarsvissen al zeer veel besproken en is dan ook al jaren een hot onderwerp geworden voor vele vissers. Deze prachtige soort aan vis is werkelijk een beauty en number one genummerd als sport vis mocht je er enkele haken, echter dit laatste is wel het grootste struikelblok voor velen. Als eerste is het heel belangrijk dat men het materiaal waarmee u wilt gaan vissen afgestemd is op deze soort vis, geloof me of niet maar dat is er te kust en te keur te kopen als men er in wilt investeren. Dan is het belangrijk dat men een boot kan vinden met de juiste schipper aan boord die de juiste stekken kent en zijn apparatuur kan lezen voor de goede anker locatie. Als al deze punten kloppen dan moet het vangen van een zeebaars voor iedereen mogelijk zijn, natuurlijk het gevoel van het vissen kan niemand u leren, maar door veel oefenen en doorzetting vermogen komt dit allemaal heus goed.

18 november de dag van mijn geboorte stond ik klokslag 04.45 uur aan boord van de Valkyrie samen met Herman Bolle op het achterdek van dit prachtige schip. Een mooier cadeau kon ik me niet bedenken, dan op deze dag lekker te gaan vissen op de Noordzee en wel jawel daar komt ie op de Zeebaars. Een vis die ik heb mogen leren bevissen met schade en schande en veel hulp door Benny Muizelaar, die werkelijk vele vissers en zeker mij in het juiste zadel heeft gezet en daarvan nu met volle teugen van kan genieten.

Deze dag was de Schipper Leo een naam genoot, dus dat kon niet meer stuk, ook Kees Hoek de zoon van alias Eef platform 90 cm ( een bijnaam wat te lang is om uit te leggen maar wel vol met humor zit). Omstreeks 05.45 uur lagen we in de buitenhaven van stellendam waar nog zo, n 7 a 8 passagiers opstapten. Op dat moment dat deze mensen aan boord komen kun je meteen al zien aan het materiaal of deze vissers specifiek zijn gespecialiseerd en hun huiswerk wel goed hebben gedaan. Natuurlijk klikt dat arrogant maar vissen op zeebaars is niet zo simpel als het lijkt, en zeker niet als je de vis moet activeren om te bijten. Als deze vis volop los is om te jagen dan klappen ze echt op alles, dat gebeurt niet zo snel en moet je dit echt beseffen.

Al heel snel probeerde Kees en ik zelf de mensen te overtuigen wat geschikt materiaal was en wat niet, van uitgaande dat iedereen vis wilde vangen, tenslotte is een dagje wrakvissen een kleine aanval op je portemonnee en door veel tekst en uitleg probeerden wij een domper te voorkomen. Wat mij meteen opviel was dat velen reageerden met een reactie, nee hoor het is goed zo en ik moet het daar maar mee doen. Natuurlijk respecteren we dat want tenslotte kun je bij niemand is zijn Portemonnee kijken en wat ik zeker niet wil. Eenmaal op het eerste wrak aangekomen werden de Pilkers overboord gezet, heel veel verschillende pilkers aan kleur en model gingen de diepte in. Na enige tijd was Kees die een beuker op zijn top kreeg en meteen aan de bak kon, na enige tijd een prachtige Zeebaars die naar de oppervlakte kwam. In de tussen tijd werden de golven iets hoger wat het vissen echt moeilijker maakte en onbehaaglijk. Nu ook kon ik zelf met mijn Penn TRQ 2.70 meter met daarop de Penn Atlantis 5000 gevuld tot de rand met 15/100 Nanofil een zeebaars haken en uitdrillen. Prachtig zoals deze rakkers vechten en je slip doet gieren van plezier. Na enige tijd kon ik er nog een landen maar dat was het dan wel en al snel werd koers gezet naar een ander wrak en enige tijd varen was. Daar aangekomen waren we allemaal door elkaar geschut want we moesten recht door de golven heen om het andere wrak te bereiken. Ook hier was geen vis en al snel werd het volgend wrak aangedaan waar we enkele vissen konden vangen echter veel te klein en allen terug werden gezet. De dag ging nu snel om en Leo de schipper ging hem knijpen net als wij aan dek, maar het wel of niet vangen van stekels (zeebaars) is geen gegeven wat velen misschien wel denken en snel die gedachte overboord moet zetten. Want nooit blijven zeebaarzen lang op dezelfde plaatsten huisvesten en moet er door de schippers gezocht worden en keuzes gemaakt worden. Leo Had nog een wrak in zijn gedachte die hij wou bezoeken op het juiste moment van de dag gezien de stroming en wind wat zo belangrijk is, deze konden we nog net binnen het tijdbestek bezoeken voordat het tijd was om af te reizen naar Stellendam onze thuishaven van de Valkyrie.

Het anker werd zorgvuldig op het signaal van Leo zijn teken overboord gedeponeerd zodat we goed voor het wrak en op afstand kwamen te liggen. Eenmaal dat we op anker lagen ging meten mijn Abu pilker 80 gram overboord, deze raakte de bodem nog niet aan of het was al raak. De slip van mijn Penn Atlantis klonk als muziek in mijn oren, een zeebaars trok aan de andere kant van het touw wat een heerlijk gevoel gaf op de top van mijn tweede hengel de ABU Rocksweeper Nano 3 meter een juweel van een roede(werkelijk Porno)nu stond iedereen aan boord zeebaars te drillen, echter niet de mensen die niet de juiste hengel hadden en of ander materiaal. Nadat ik een groot aantal vissen had gevangen en genoeg vond heb ik mijn materiaal afgegeven aan deze mensen te leer en vermaak, meteen vingen zei nu ook vis. Het verhaal wat Kees en ik in het begin van deze reis aan deze mensen vertelden en zei verwildert naar ons keken van het zal allemaal wel werd nu opeens een soort evangelie voor hen. Werkelijk hun gezichten die glimlach het plezier in het vissen en drillen van deze mooie vissen deed me goed om te zien en voor mij een kers op mijn verjaardags taart was. Want zo beste mensen ben ik ooit ook begonnen en kreeg ik les van grootmeester Benny Muizelaar en meteen doorhem verslaafd ben geraakt aan deze discipline van visserij.

Eenmaal na een redelijke lange vaart terug stapten deze mensen van boord na het handen schudden en bedankten wij en zei voor een geweldige dag en een mooi resultaat wat we samen hadden neergezet. Dank ging natuurlijk zeker uit naar leo de schipper want die moest de vis tenslotte weten te vinden en Kees voor zijn tekst en uitleg met wat hulp van de kale op het mooie Schip de Valkyrie wat het geheel tot een mooi plaatje maakte. Afijn de kale is weer een jaar ouder geworden (48) maar op een geweldige manier waar ik zo van hou.

Penn

Pure-Fishing

          

          Penn Pure Fishing=== Zondag 20 november 2011 ===


Reactie op bootvangstbericht 18 november:

Is gewoon een spinkrab, heb er twee jaar geleden een gevangen bij de Topcompetitie1

groetjes,

Arthur van TienenArthur van Tienen=== Zondag 20 november 2011 ===


Vandaag wezen vissen met "The Pirate 2".
s'Ochtens om kwart voor 8 zagen we de boot van René de Back aankomen. We stapte op en om 8 uur gingen we richting de visgrond, éénmaal daar gekomen vingen we na een paar minute al de eerste scharren en wijtingen (wat een mooi formaat waren die wijtingen zeker een centimeter of 35).
We vingen geregeld 2 en 3 te gelijk, Net na de middag kregen we een HEERLIJKE rookworst en vers gebakken vis.
René stelde voor om een uur of 3 weg te gaan en nog even op de gul te gaan, we waren er nog geen 10min en de eerste gul was al binnen, even daarna vingen we een tong van een centimeter of 35.
Het viel even stil af en toe een visje maar daarna ging het lekker we vingen nog een gul en WEER mooie scharren, uit eindelijk vingen we 9 gullen tussen de 50 en 65 cm.
Op de terug weg hebben we de vis schoongemaakt (wat een werk) we kwamen op zo'n 90 scharren en 100 wijtingen per persoon.
Éenmaal in de sluis gekomen hebben we de sluiswachters een heerlijk visje gegeven, René riep de sluis nog maar op of de sluis was al open wat een servise.
Het was een geslaagde dag met veel vis en toch nog wat gullen.Youri=== Zondag 20 november 2011 ===


        rene de back=== Zondag 20 november 2011 ===


vandaag met  een leuke ploeg van jan hermes vertrokken vanuit vlissingen samen met deckhand peter en mijn zoon youri.. wat is dit toch een geweldige plaats. vlot door de sluizen, mijn dank daarvoor, ingemeld bij de post vlissingen op kanaal 14, hier wordt je altijd zeer goed geholpen en als het moet bij mist binnengeloodst. vandaag gestart bij de walvistaart. we hebben hier het afgaande tij gevist. volop doubletten, tripletten van mooie schar en forse wijtingen. er werden er zoveel gevangen dat ik besloten had deze te fileren en te bakken aan boord voor de mannen. het begint zo langzamerhand een beetje op cas spijkers te lijken maar goed, je ploegje verwennen kan ook geen kwaad. vooraf begonnen we met een broodje rookworst, flesje bier of frisdrankje erbij wat wil je nog meer.na overleg rond 13,30u werd er besloten dat we het nog maar eens moesten proberen om een gulletje te vangen. verkast naar dieper water. eerste worp steenbolk, een grote tong en jawel de eerste gul. we hebben hier tot 16.30u gevist. resultaat 1 tong, 9 gullen van tussen de 50 en 62 cm, de nodige steenbolk, schar en wijting. het was vandaag een super dag met een lekker zonnetje, weinig wind en heel veel vis. mijn collega,s hank en frank waren ook van de partij,oftewel het wiesje en de nautilus. een leuke samen werking tussen  de 3 schippers gaat vaste vorm aan nemen. wilt u ook z,on dag meemaken dan weeet u waar u moet zijn. er kan bijna onder alle omstandigheden gevist worden.ik verwacht dat deze visserij nog wel aanhoud voorlopig. groeten rene de back , schipper van the pirate 2. kijkook eens op mijn site  www.westerscheldevissen.nlrene de back=== Zondag 20 november 2011 ===


Op 19 november met een select gezelschap van 10 personen de Valkyrie van de firma Hoek Zeehengelsport afgehuurd voor een dagje wrakvissen.
na overleg met Eef besloten om niet naar de wrakken te gaan voor gul, maar er een zeebaarsdag van te maken.

Zo gezegd zo gedaan, en om 0300 uur in de ochtend vertrokken wij vanaf Weert naar Stellendam, waar schipper Leo en de zoon van Eef, Kees, ons
met de Valkyrie al lagen op te wachten. Snel al ons materiaal aan boord, en er werd koers gezet naar de wrakken.
Na ongeveer 1,5 a 2 uur varen kwamen we op het eerste wrak aan.
Een korte instructie van Kees over hoe te vissen, en de spinhengels werden in gereedheid gebracht.
De eerste worp leverde mij meteen een mooie zeebaars op van rond de 55cm, dat geeft de burger moed!

Iedereen kreeg de eerste worpen beet, er werden er  verspeeld, maar ook gevangen.
Het verliep vlekkeloos, veel plezier aan boord, iedereen was rustig, om de baars maar niet te verjagen, tot......

ik Leo over de marifoon hoorde vragen of de aanstomende charterboot misschien een wrakje verder wilde ankeren ivm baarsvisserij.
antwoord: Nee, dan moet ik een kwartier verder varen.
Met de argumenten van Leo, dan kunnen we hier wel vertrekken, ook ik heb betalende klanten aan boord, was het antwoord: dan heb je pech.
iets wat ik normaal niet doe maar nu dus wel: De Maatje Adriana van de firma Hoogerwerf kwam dwars over de stek, zette nog wat extra schroef, en de baars was vertrokken.

Men kan zich wel voorstellen dat de verwensingen niet van de lucht waren aan boord!
tijdens het ankerlichten, had deze vriendelijke schipper 2 driftjes gemaakt en vertrok naar het volgende wrak.......

Het spijt me enorm, maar voor zulke bedrijven heb ik geen goed woord over.
Voor ons werd het dus zoeken zoeken zoeken...
Nog een aantal wrakken aangedaan, maar helaas liet vriend baars het op deze wrakken afweten, omdat ook de stroom eruit ging.

er werden links en rechts nog wat kleine gulletjes gevangen, ik ving een mooie rode poon, en dat was de vangst van de dag.
Ik kan dit vissen iedereen aanraden, het is een andere tak van hengelsport, maar zeer de moeite waard.
licht materiaal, voor mij een Shimano speedmaster zeebaarshengel, shimano technium molen met 14/00 dyneema, 1,5 meter voorslag van fluorcarbon en een pilkertje.

Mocht je neit beschikken over dit materiaal, op de valkyrie is alles aan boord, en kan een goede hengel gehuurd worden tegen zeer schappelijke prijzen.
om 16:30 uur werd er koers terug gezet naar Stellendam haven, waar we om 18:00 arriveerde.

Ruim een uur langer gevist dan normaal, alleen maar met het oog op klantvriendelijkheid, want deze staat bij Eef en personeel zeer hoog bovenaan.
Tijdens de terugreis een drankje van de zaak, waar vindt je dit nog?

2 december hebben we een wedstrijd bij Eef, en op 17 december de laatste wrakkentocht.
Kees, Leo, bedankt voor een geweldige dag. we hebben ernorm gelachen!!!!!

onderweg naar huis nog even 1,5 gezellig eten met zijn allen bij motel van der Valk in Gilze, en zo kwam ik doodmoe maar zeer voldaan, om 2300 thuis binnen wandelen.Toine van de Meulenhof=== Zondag 20 november 2011 ===


El Gouna, Egypte.

Afgelopen week tijdens mijn vakantie op maandag- en donderdagochtend boot gevist met gelegenheidvismaatje Marjon op de Rode Zee voor de kust van El Gouna (net boven Hurghada). We hebben deze trips gekozen om een combi te doen van grotendeels vissen en een klein beetje snorkelen. Bij het watersportgedeelte van het Rihana resort lag een geschikte visboot die we privé konden afhuren inclusief materiaal en aas. Het vissen bestond uit trollen tijdens het varen naar de visplaats en voor anker op zo’n 15 meter diepte hebben we jiggend gevist met reepjes inktvis en kleine aasvisjes en deels ook plat op de bodem. Net als hier hadden we daar ook last van de oostenwind en dat betekende geen hele grote vis bij het trollen, maar wel wat mooi gekleurde vissen aan de hengel en aan de handlijn.

      

       Jan Willem=== Zaterdag 19 november 2011 ===


Hallo 

Vandaag zaterdag met m'n nieuwe/andere boot op Oosterschelde wezen vissen.

Bij Colijnsplaat, voor de eerste keer, aangezien daar goede berichten vandaan kwamen.

Prima weertje, en prima vangst.

60 maatse scharren waaronder veel tussen de 25 en 30 cm en 20 mooie wijtingen.

Groet uit StavenisseStavenisse=== Zaterdag 19 november 2011 ===


Dag visvrienden ,

Voor donderdag nog een dagje uitgepikt met Wiesje , lekker ding . Goed op tijd vertrokken , beetje bang van de mogelijke mist . Buiten een hinderlijk omleidinkje voor het station liep alles lekker. Ruim op tijd , en stilletjesaan kwam de rest van de troep ( belgisch ) haar opwachting maken . Het was zoals altijd een groepje bijzonder fijne kerels , helft landgenoten en de rest jongens uit het land van Beatrix . Wiesje kwam aangetuft in een bijzonder grote wolk , wat later het produkt van Hank zijn sigaar bleek te zijn . Er werd koers gezet naar het nollenplaatje waar goed vis werd gevangen , mooie schar en wat flauwe wijting . Intussen was ene Edwin , op Hank zijn toilet verzeild , waarvan hij net hiervoor nog trots van wist te melden dat het terug werkte, maar nog wat sleutelwerk aan het spoelgedeelte moest gebeuren . Hank kwam uit zijn kantoor zoals hij dat noemt, en prevelde , jezus moest mijn hond zo stinken dan begroef ik hem direkt . Omdat  er na herhaaldelijk roepen geen antwoord kwam , opperde een grapjas , die kerel zit daar toch niet dood op zeker? Aan Hank zijn schoteltjes van ogen zag je het al gebeuren , die vent slepen we er nog wel af , maar hoe verwerk ik die berg met str..t die er onder zit ! Net nu die verdomde spoeling het niet doet . De vriend van Erwin, ook een Erwin, werd aangespoord om toch maar eens een kijkje te gaan nemen .Even later daagden ze allebei op , Erwin 1 de torenzitter , was knap ziek geworden , het pilletje van een knappe belgische apoteker moest Erwin van de dood redden . Onder de kreet van,, harrrrrder visse maneu ,, stuurde Hank Wiesje naar de walvisstaart om het opkomend tij te vissen . Hier was het wel ietsje minder druk , en mochten wij van Theo zijn soepje genieten . DIT WAS TOP , hier werd een snertje opgetild tot een niveau dat zonder blozen tot een cullinair hoogstandje mocht gerekend worden . Rond een uur of drie besliste de meerderheid om het nog even op de gul te proberen , wat een mooi afsluitertje  zou kunnen worden . Wij naar de molen , is het nu de witte of de rode , dat is nog steeds een raadsel . Intussen werd er nog een broodje worst en een super lekker stuk nougatine taart genuttigd van een van onze belgische jongens , die ook bakker bleek te zijn . Het begon onderwijl al aardig te schemeren, een prachtig verschijnsel voortgetrokken door enkele flink verlichte slepers ontrolde zich voor ons het zou een omgebouwd tot hotel, noordzee boorplatform te zijn . Toen werd het stilletjesaan tijd om de steven naar de sluis te wenden . Rest mij nog om Hank en de leuke ploeg te bedanken voor het fijne gezelschap, sinds ik vorige keer op mijn teuter ben gegaan tijdens het ingooien , gooit de harde bolster met zachte pit telkens mijn hengeltje in , bedankt vriend , U bent een fijn mens .   Roger.  roger smulders=== Vrijdag 18 november 2011 ===


vrijdag 18 november

Met neef Chris met zijn tandem kayak waar weer van de partij op zijn vaste stek voor het Banjaardstrand , hij was daar ter plaatse rond 13.30 en heeft gevist tot 15.45 uur. Gevist met opkomende tij met en heerlijke zonnetje en afnemde wind, de pieren vlogen er doorheen . In het begin was het niet veel 5 schar en 1 wijting gevist op zo'n 8 meter water, later verkast naar zo'n 12 meter eb daar was et wel raak eind resultaat  22 scharren en 6 wijtingen en dat met 2 hengels.

Aankomende zondag gaan we met het Wiesje mee en maandag lig mijn neef bij goed weer voor de Banjaard.

de oom van Chris  van de Delta 1496Harry Wolst=== Vrijdag 18 november 2011 ===


Een verlaat bericht;

Maandag 14 nov met de Vrijheid vanuit Stavenisse.

Vanwege de mist eerst een poos voor de haven met weinig resultaat.

Later klaarde het wat op en daarna naar de EV1.

Enkel wat wijtingen kwamen aan boord en de mist werd hoe langer hoe dikker.

Dank zij de kundige navigatie van onze kapitein Karel en met hulp van de Radarpost Wemeldinge voor de oversteek van het Brabants Vaarwater zijn we weer veilg bij Stavenisse aangekomen.

Zo'n dag met wat pech en slechte vangsten bleek toch een verrassing te produceren.

Een voor mij onbekend wezen bleek zin in een pier te hebben.

Ooit een dergelijke krab gezien?

Wie weet hier meer van??

Graag reactie op het Zeevisland Forum >>Forum<<

  Johan Geluk=== Vrijdag 18 november 2011 ===


Donderdag, 17-11-2011

We hadden er zin in vandaag: Een dagje vissen aan boord van de "Wiesje" onder de bezielende leiding van schipper Hank!

Rond 08:00 uur stond er al een groepje te wachten bij de sluis van Vlissingen, waaronder een oude bekende: Jean Marie

Het was een uitgebalanceerd groepje van belgen en hollanders.

De toon was snel gezet en na wat plaagstootjes over en weer, en een stukje varen langs een wel heel bekende stek, kon het vissen beginnen.....

Uiteraard ook hier weer de nodige rivaliteit tussen mijn maat en mij.

En na de overwinning van de voorgaande dag (zie kantvangstberichten) had ik wel zin in een herhalingsoefening.

Ook deze dag nam ik weer een voorsprong op mijn maat en die heb ik tijdens de 1e sessie ook niet meer uit handen gegeven.

Op deze eerste visplek kwam aardig wat schar naar boven, maar mijn maat leek net een diesel die nog moest warmdraaien.....

Als tussendoortje hadden we gebak van Roger en dat ging erin als koek/taart.

Toen de stroming er wat uitging werd er besloten om een andere stek op te zoeken meer naar het noorden.

Tijdens het varen vroeg Jean Marie of ik al zeeziek was.

"Nee hoor!" riep ik en at nog maar een boterhammetje op.

Dat was dus iets te optimistisch gedacht.....

Een kwartiertje later voelde ik het zweet al op mijn voorhoofd komen, ondanks dat de zee toch niet echt ruw was.

Warme jas en muts uitgedaan want wat had ik het benauwd!

Nog een goed kwartier later was het dus tijd voor railingtoerisme en besloot ik de zee eens van wat dichter bij te bekijken.....

Tjonge, wat was ik weer ziek, zwak en misselijk!

Ook het belgische wonderpilletje van Hank kon ik helaas niet binnenhouden.

Het zweet was inmiddels wel van mijn voorhoofd verdwenen en had plaats gemaakt voor kou.

Jas weer aangedaan en muts weer opgezet en even, waar mogelijk, de oogjes gesloten.....

Ondertussen ging het vissen op de nieuwe stek gewoon door en ook hier kwamen flinke scharren naar boven.

Mijn maat, die ondertussen ook voor 1 van mijn hengels zorgde, bleek inmiddels goed op stoom te zijn gekomen en ving flink wat mooie scharren.

Helaas ben ik ongeveer in 2 uur tijd niet verder gekomen dan een keer of drie ingooien.

De 2e ronde was dus overduidelijk voor mijn maat door middel van een technische K.O.

Door alle misere heb ik ook nog het broodje worst van Hank en de erwtensoep van Theo, die er erg overigens erg lekker uitzag maar waarvan ik de geur op dat moment

niet erg kon waarderen (sorry Theo!), gemist!

Inmiddels was er weer kleur op mijn gezicht gekomen en voelde ik mij weer steeds beter.

Ik had nog 1 kans om mijn maat te verslaan want er werd nog 1 keer verkast met de bedoeling om een gulletje te vangen.....

(Het was inmiddels al gaan schemeren)

Ter hoogte van de witte Oranjemolen ging Wiesje weer voor anker.

Gelukkig was ik op tijd hersteld voor de lekkere taart die David mee had gebracht zodat het lege gevoel weer weg was.

Helaas liet de gul zich vandaag niet zien.

Er werd op deze stek wat schar, wijting, meun en kleine zeebaarsjes gevangen.

Zelf heb ik Hank, die gek is op noordzeekrabben, 2 keer teleur moeten stellen want 2 keer viel er een grote krab terug in het water vlak voordat

ik hem binnenboord had.

Gelukkig wisten enkele andere vissers nog wel enkele krabben te vangen.

Dus indien u binnenkort eens met de "Wiesje" gaat vissen en u vangt een mooie noordzeekrab, denk dan ook eens aan de schipper!

(In het kader van "help Hank de winter door")

Ondanks de zeeziekte hebben mijn maat en ik ons deze dag toch prima vermaakt aan boord van deze boot.

Onze complimenten voor schipper Hank en de gezellige groep vissers. En ja, daar horen onze zuiderburen ook bij!   ;-)

En al moet ik Hanks hele medicijnvoorraad opeten, wij gaan echt nog wel een keer mee!!!

Groetjes,

Edwin & EdwinEdwin & Edwin=== Vrijdag 18 november 2011 ===


Zondag 13 november zijn wij van de dartvereniging wezen vissen met north sea charters.

Gezien dit voor velen van ons de eerste keer was een heugelijke maar ook zeer spannende dag, niet alleen om dat we voor het eerste keer van ons leven het echte grote mensen water van de Noordzee op zijn geweest. Maar ook zeker de dichte mist en de naar ons idee goede vangst spelen daar ook zeker een grote rol in. Als kok durf ik te zeggen dat ik 117 mooie scharren in de diepvries heb liggen en 28 mooie wijtingen en ik ben zeker niet de gene die het meeste heeft gevangen. 

Al met al een dag om zeker over te doen.

Ludo bedankt!!!!

DennisDennis=== Vrijdag 18 november 2011 ===


Dinsdag weer eens gaan vissen met The Pirate van Rene De Back. Om 8 uur de sluis in en wegwezen.

Bij de eerste halte een paar scharren en wat mooie wijting maar Rene vond dat ze niet zo groot waren als zondag en we besloten om weer de plaats van zondag op te zoeken en ja hoor daar waren ze weer, extra scharren en grote wijting.

Bij het uitvallen van de stroming nog eens verkast en een uurtje gevist, ook hier was het meteen raak, een paar mooie gullen ook wel wat ondermaatse die terug de vrijheid kregen en ook een tiental ondermaatse zeebaarzen plus nog eens de nodige scharren en wijting

Rond 16.30 uur weer de sluis in. Al met al toch een gezellige dag met ieder een mooie portie vis meestal van mooi formaat.

Rene, bedankt voor de gezellige dag en de lekkere rookworst en tot 26 november normaal met dezelfde ploeg en hopelijk met dezelfde vangsten.

Groeten  EddyEddy Peeters=== Donderdag 17 november 2011 ===


Schroot, de Quote 500  en andere zaken………..

De afgelopen 3 dagen waren weer erg druk op kantoor. De ene dag is de andere niet maar er is toch ook elke dag weer een flinke portie vis gevangen.

Op dinsdag begonnen met een iets of wat vol bootje. Natuurlijk weer veroorzaakt door het administratieve (on)vermogen van uw scribent. Het lag deze keer niet aan de hoeveelheid vissers maar wel aan het feit dat ik 2 in plaats van 1 deckhands bij me had. Die hebben we daarom maar naar het voordek gejaagd en zo kon iedereen weer lekker vissen. Ik heb me al vaker afgevraagd waarom de mensen zo’n allejezuseind komen rijden voor de zoute visserij maar ook nu waren er weer 2 globetrotters bij. Deze keer uit Ulestraten. Voor de geografisch minder onderlegden onder u ; zo ongeveer bij Maastricht. Volgende keer boeken als Alain  komt. Kunnen ze carpoolen.

Dinsdag eerst bij het Nollenplaatje, via de Big Marlin hotspot (waar we ook de Zeearend met John tegenkwamen, of was dat nou vandaag??) naar de Sluissche Hompels en er kwam een prima visje boven waarbij het Nollenplaatje duidelijk het beste was. Die “makrelenvisserij” op schar van vorige week heeft wel een aantrekkingskracht gehad. Het lag er vol op dat kleirandje.

Donderdag (vandaag) daarom maar begonnen bij het Nollenplaatje en daar ging het weer goed met een buitengewoon gevarieerd gezelschap. Als de mensen meegaan is er altijd wat lekkers te eten en te drinken bij, verzorgd door de allerliefste én mooiste vrouw van de wereld; mijn “Odetje”. Vandaag een extra goede dag voor de liquiditeit van uw schippert en de nachtrust van Odette. Theo had een verrukkelijke zelfgemaakte erwtensoep bij met gelderse rookworst. Deze werd voorafgegaan door een  wereldtaart van Roger en na het schamele broodje worst van de schippert werden we terwijl we uittutterden bij de oranjemolen verrast door David die een collegabanketbakker  van bakkerij Dirk Verhaevert uit Dendermonde zo gek had gekregen een gruwelijk lekkere advocaattaart te maken. Sodeju, het was weer tobben. Iedereen lekker vis bij de Nolleplaat, geul van de Walvischstaart en zoals gezegd maar iets minder, de oranjemolen. (Ik weet dankzij Vincent nu waarom dat ding zo heet maar dat vertellen we nog wel eens.) Bij dat uittutteren kwam er nog een platformpje langs met een snelheid van ongeveer een halve mijl per uur. Prachtig om te zien waartoe “ons landje” in staat is. Een oud olieplatform omgebouwd tot hotel. Ongelofelijk gewoon.

En woensdag ben je toch ook weggeweest hoor ik u denken….. Nou, die gaat in de boeken als een  wel zeer bijzondere dag in de geschiedenis van Wiesje. De 5 grootste schroothandelaren (schroot mag ik niet zeggen van Nol; het heet Non Ferro) van Europa aangevuld met een vleesmagnaat en een hengelsportwinkelier in ruste. Het was me het zooitje wel. De boodschappenkar van Odette piepte en kraakte onder het gewicht van alle zaken die de heren dachten te consumeren.    ” Dat gaat nooit op” dacht ik….. Echt wel!!! Ik zal niet in detail treden maar wat daar allemaal in die mannen terecht gekomen is…. Het ging zelfs tot gebakken mosselen afgeblust met een scheut Ricard. Tjongejonge. Zelden, maar dan ook zelden heb ik zo gelachen. Ome Dré noemt Wiek wel de Komiek en je moet je voorstellen dat hij ook nog 6 andere clowns bij zich heeft. Een van die clowns (we noemen geen namen….)  had het een beetje koud. Een beetje heel veel koud zullen we zeggen. Zijn vingers waren zo verstijfd dat hij het ingooien iets te letterlijk nam. Boem;  voor 400 euro hengel en molen de plomp in. We hebben nog wat vruchteloze pogingen gedaan om hem er weer uit te vissen maar dat mocht niet baten. Op de terugweg werd de mist die ‘s ochtends om een uur of elf de zeer zonnige dag kwam verstoren dikker en dikker. Zonder te overdrijven was het zicht tussen de 5 en de 15 meter. Blij met de radar, Seiwa plotter en Post Vlissingen. Doodstil op het achterdek tijdens het varen en je kon in de sluis wel merken dat iedereen toch wel erg blij was dat we er weer waren. (Inclusief ondergetekende.) Een zeer memorabele dag zullen we maar zeggen……

En die Quote 500 dan?? Ach laat maar zitten ook.

Kortom : goede visserij en niet zoeken op een bepaalde plaats maar wel op “diepte”. Ze zitten nog ondiep mijne heren. Veel schar en redelijk wijting heb ik het dan over. Gul nog amper gezien maar ik hoorde uit betrouwbare bron dat we daarvoor wat westelijker moeten zijn. Van het weekend eens proberen.

Bedankt iedereen weer en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net

    Hank Perree=== Donderdag 17 november 2011 ===


hallo

zondag 13 november samen met mn vaste vismaat en zijn kids weer eens een bootje gehuurd bij dixhoorn uit yerseke

bij aankomst daar was het behoorlijk mistig  en omdat t zicht zo slecht was hebben ze ons naar de visplek geloodsd .we zijn gaan viise bij de goesse sas daar aan gekomen lagen de lijntjes al snel in t water  . en al snel kwamen de scharren en botten aan boord ook een zestal wijting en een paar kleine scholletjes die hebben we weer laten zwemmen . al met al was het een geslaagde dag geweest we hadden samen ongeveer een 50 platte gevangen . was beter dan de eerdere keren dit jaar toen kwamen we niet eens aan de 20 vissen samen en dan was het merendeel nog teklein ook

hier nog een fotootje van de vangst van vandaagernst=== Donderdag 17 november 2011 ===


Verlaat vangstbericht ankervissen op de Westerschelde 11/11/"11

Vrijdag 11/11 hadden we met onze zeehengelclub de Sea-Bear afgehuurd voor een dagje Westerscheldevissen vanuit Hansweert.

Ondanks de eerdere gunstige weer (lees temperatuurs) voorspellingen deftig fris dagje doorstaan, met veel meer wind dan voor die uren aangegeven was (of voelde het alleen zo?)! Aas van de dag de gekende pieren (leeglopers)! Hoewel het voor de platte en wijting geen topdag was kwam er geregeld schar, wijting en bot aan boord! De krabben waren niet echt van de partij, wat aldaar een week eerder wel het geval zou zijn geweest. Als je de foto's bekijkt zie je dat we ook een aantal andere "wintergasten" gevangen hebben!! Ja er was ook gul aanwezig en dat doet toch de koude wat vergeten! OK, niet voor iedereen maar ja, toch zeer leuk meegenomen!

Erica en Hans, bedankt voor al de goede zorgen en service, spijtig dat er niet meer berichten zijn van boten zoals die van jullie...

Sportieve groeten,

Peter

    Peter Storms=== Woensdag 16 november 2011 ===


Afgelopen zaterdag s'morgens vroeg op pat gegaan met de kayak. op een mooi plekje voor anker gegaan. En het vissen kon beginnen. Het was gelijk lopende band werk. Jammer genoeg kwam bij zon's opkomst de mist waardoor ik vlak bij de kant ben gaan vissen. hier waren de vangsten minder.

Toch na anderhalfuur 26 vissen om mee te nemen Bot schol en schar.  De keer er voor 51 vis in 2,5 uur 43 schar en 8 wijting

Ik heb nog een filmpje gemaakt van de trip http://www.youtube.com/watch?v=DfHP1bWiI0Y&feature=feedu 

 

Groeten zOnnozOnno=== Dinsdag 15 november 2011 ===


Afgelopen zondag samen met mijn vader wezen vissen aan de buitenzijde van de kering. Bij vertrek was en maar een paar honderd meter zicht maar met een aangepaste snelheid en de plotter aan kon je goed het water op. De plannen waren van te voren al gemaakt en daarvoor hoefde ook niet ver gevaren te worden. Een plek opzoeken waar er flink wat structuur op de bodem zichtbaaar was en daar proberen een gulletje te vangen. Met het afgaande water was er niet zo veel aktie op de hengels en kwam er zo nu en dan een mooie schar of een maatse wijting aan boord. Met de kentering was er eigenlijk niet goed te vissen door de zuidoosten wind hierdoor kwam de boot volledig dwars op de stroming te liggen en heeft het zeker anderhalf uur geduurd voor we weer uptide konden gooien. Met het aantrekken van de stroming kwam er ook wat meer activiteit en was het tempo wat hoger als met afgaand tij.

Het eindresultaat was 25 scharren, 22 wijtingen ( 30+) en 1 gul (48 cm) al met al toch nog een leuke klus met vis gevangen.Jan en Rene de Jong=== Dinsdag 15 november 2011 ===


Beste sportvisvrienden,  een  vangstbericht van de Nautilus.

Vandaag  weer een ankertocht vanuit het pittoreske Vlissingen, met toch wel een prachtige skyline. Vertrokken met  een gezellige groep brabanders en belgen richting walvisstaart. Onder het heerlijke geronk van de 1000 Pk tjes, en de aanblik van de vissers die de hengels aan het optuigen zijn, had ik er stiekem toch wel erg veel zin in. Stellendam…… waar lag dat ook alweer??

Na een 20 minuutjes varen konden de hengels al overboord, en vanaf minuut 1 was het kassa, onbeschoft grote scharren kwamen naar boven, met af en toe een dikke wijting als bonus. Tijdens de kentering van het tij viel de beet eruit, en deed ik het voorstel om op een andere stek te gaan kijken of vriend gul zin had in onze piertjes. Dit werd weg gewuift met de mededeling dat ze het best vonden en dadelijk met de stroom het wel weer zal aantrekken. Inderdaad het trok weer aan, en hoe…pffff wat een prachtige visdag. Mijn trouwe klanten Fons en Jan hadden ruim 100 dikke scharren en een 20 grove wijtingen. Wat wil je als schipper nog meer, goede vangst, tevreden klanten. Daar doe je het dan toch echt voor, zeker nu het wrakvissen op kabeljauw bar en boos is.

Graag tot ziens en rammelende toppen…..groeten  van schipper Frank

   floep=== Dinsdag 15 november 2011 ===


13/11/2011 is H.S.V t garnaaltje weer gaan vissen met de Eendracht II van Henk & Katrien Bakker.

We waren met 23 vissers. Deze dag was het erg mistig. Dus het was best gevaarlijk op het water.  Maar hoe dat Henk kan varen op radar, ging hij toch naar goesse sas. Omdat daar grote schar werd gevangen. Toen we daar om half 10 aankwamen, gingen wij aan ons 3 uur durende concours beginnen. Tijdens dat concours, werden er inderdaad grote scharren gevangen. Met uitschieters van 34 cm. Het eindtotaal van dit concours is 156 vissen in totaal. Na het concours, zijn er nog eens 158 bijgevangen. De vissen die zijn gevangen, waren wijting, schar, schol, bot, puitaal, knorhanen en er is zelfs nog een horsmakreel gevangen.  Het was als vanouds weer een gezellige visdag. Henk en Katrien bedankt voor deze gezellige dag en we hopen dat we volgend jaar weer zo gezellig jaar mee te maken met de eendracht want de voorzieningen zijn op alle gebieden goed.

De uitslag van deze dag was:

Heren :
1 Peter Baselier               13 stuks               306 cm
2 Ron Theuns                    14 stuks               300 cm
3 Henk Bakker                  13 stuks               283 cm

Dames
1 Mvr Vroegop                 7 stuks                 162 cm
2 Mvr Baselier                  6 stuks                 129 cm
3 mvr Theuns                    4 stuks                 86 cm

De grootste platvis werd gevangen door Cees van Dongen. Die had tevens ook de pot.( een schat van 34 cm)Ron Theuns=== Maandag 14 november 2011 ===


Vergeetachtig

Vergeetachtigheid iets wat me parten speelt bij het maken van een bootvangstbericht.Maar deze keer is het wel heel erg de boekhouding vergeten te vermelden, op straffe van door Hank geen geneeskrachtige drank meer te krijgen aan boord van Wiesje deze toch door mailen.

wat ik ook heb vergeten heb te melden  is de humor die in de vangstberichten is geslopen van de schippers v/d " Big Marlin " en " Wiesje " te lezen op hun vangstberichten.            De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat we met 3 vissers met 5 hengels hebben gewerkt.                                                                                                                                    

118 scharren 14 wijting  6 steenbolk 4 bot 1 tong Totaal 143 ook nog 7 noordzee krabben                                                                                                                                                                                                                                                                    schar         31,5 cm.    Isi                                                                                                                                                                                                                          wijting        36 cm.       Isaura                                                                                                                                                                                                                    bot            40 cm.       Alain                                                                                                                                                                                                                      tong          26 cm.       Isi                                                                                                 14-11-2011 Alain Tulleneers Lanaken                                                                                                                                                                                                                       

 Alain Tulleneers=== Maandag 14 november 2011 ===


Zaterdag 14/11/11 nog een keertje gaan vissen bij de R5 met de hoop een gulletje of mooie wijting te vangen.
Missie niet geslaagd :)
Geankerd rond 09:30u met laatste van afgaand.  Slechts 3 mooie scharren.  Na de kentering (11:00-11:30) mooie aanbeten, veel mooie scharren.
Slechts 3 mooie wijtingen kunnen vangen.  De rest was te klein. 
Later kwam er teveel stroom en zijn we ondieper gaan vissen (8 meter).  Hier nog enkele scharren kunnen vangen.
Resultaat 35 maatste scharren en 3 wijtingen.

Groeten,
Ronald (JORON) Ronald (Joron)=== Maandag 14 november 2011 ===


“Zuster” Wiesje trekt erop uit, andersomme molens, de beurs, “Luisteren!!!!!” én Gorilla’s in the mist.......

Dat is nogal een aanhef voor een vangstbericht maar ook hier dekt de vlag de lading. Omdat er al wat berichtjes verschenen zijn van mensen die graag 2 gratis plekjes verdienen en jullie dus al wel een idee hebben van de visvangst hierbij wat ludieke anekdotes van de afgelopen dagen.

We beginnen met “Zuster” Wiesje.  Op donderdag was ze op pad met een zwikkie duivenmelkers. Alles ging goed tot het noodlot zich aandiende. Mark probeerde een lood te vangen en verpakte zich. Niet het lood maar een flinke haak 2 in zijn hand. Onmiddellijk spoedde “Zuster” Wiesje zich naar de plaats des onheils. De haak zat er zeer diep in (zie fotootje) en de punt zat vol in zijn hand zonder dat de haakpunt erdoor kwam. Eerst “eventjes” doorduwen. Toen het Mark zelf niet lukte kwam uw hoogsteigen pleegzuster bloedwijn in actie. Met wat gefrummel de haak doorgeduwd en daarna was het zo gepiept. Weerhaak eraf geknipt en terugduwen maar. Petje af voor Mark ; hij gaf geen krimp en viste vrolijk door. Een uitkomst was de EHBO doos van Jos Boomgaard. Alles wat ik nodig had zat er in. Joske bedankt!!

 

Op dezelfde dag iets meegemaakt wat ik nog nooit gezien had. Op een bepaald moment zat ik naar Geert te kijken die met een leenhengeltje viste. Ik kon me niet herinneren dat ik ze ook met reels uitgevoerd had maar hij draaide hem toch echt ondersteboven . Dat was niet alles want hij presteerde het ook nog om achterstevoren in te draaien. Wiesje was helemaal in de war. Geert nog geprobeerd op andere gedachten te brengen en hij was van goede wil. Toen bleek dat vertrouwen heel belangrijk is bij het vissen. Hij probeerde het een paar keer gewoon en ving…….niets. Daarom maar weer op de “Geert-manier” en zie ; de tripletten kwamen weer boven. Ik heb het zo maar gelaten….

 

Op vrijdag wilde ik naar de hengelsportbeurs en daarom de “supersub” ingeschakeld. Arian toog met het gezelschap naar de Walvisstaart ondanks het bijzonder knobbelige zeetje. Na wat bijna gekneusde ribben en behoorlijk groene gezichten aldaar toch maar eieren voor zijn geld gekozen en het anker op de hompels neergelaten. Daar was het beter te doen met het golfje.  Ik heb lekker rondgestekkerd op de beurs en met Raffie heel gezellig en constructief over het wel en wee van websites gepraat. Een fijne dag weer.

Zaterdag een heel ander verhaal. Branco met (onervaren) aanhang was er om het dek van Tante Wies onveilig te maken. Iedereen kent die conference wel van Paul van Vliet die die generaal nadoet. Daarin spreekt hij een peloton toe met de gevleugelde woorden ; “Mannen luisteren!!!!!!!!” Ik heb er vaak aan gedacht want die 2 schelpen aan de zijkanten van hun hoofden leken wel met DUCT-tape afgeplakt. Om 12 uur ben ik gestopt met uitleggen. Wederom de EHBO kist van Jos in de buurt gehouden maar dat was gelukkig niet nodig.

 

Op zondag “Gorilla’s in  the mist”. Prachtige film maar zondag was het allemaal niet zo prachtig. Je zag werkelijk geen hand voor ogen door de mist maar met behulp van Radar, plotter én niet te vergeten de assistentie van de post Vlissingen konden we er toch op uit trekken. Op een gegeven moment wat fotootjes gemaakt van die Gorilla’s. De ene “Gorilla” leek bij nader inzicht (de mist trok wat op) op een grote marlijn met een enorme walrus erop en de andere leek meer op een knalgele kanarie…. Wat het precies was kon ik in de mist niet onderscheiden maar insiders kunnen me misschien helpen…

  

Nou dat was het weer. Iedereen nogmaals bedankt en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net

Oh ja, ze hebben zich elke dag klem gevangen aan de grove schar en wijting…………….Hank Perree=== Maandag 14 november 2011 ===


Pollutio is op 10-11-2011 weer naar de spijkerplaat gegaan. Een bewuste keuze.
We gingen voor de Gul en Wijting. We zijn gestart bij de n1 Gele boei. 
Opkomend water, werd
wel iets gevangen, maar het was niet veel. Daarna verkast en naar de 
rode lijn gegaan. Ook matig gevangen
Zeer veel stroming. Terug gegaan naar de gele boei nr.1 iets meer de plaat 
opgegaan. Daarna veel gevangen.
Mooie wijtingen en scharren lus 2 gullen. Zie foto.
Mooi weer onder het genot van een lekker zonnetje toch nog een mooi dag 
gehad.
Pollutio 2
Afgelopen zondag, gingen we voor de tweede keer die week naar buiten. Tenminste dat dachten we.
We lagen met een volle sluis te wachten, tot we tot onze schrik een deken van dikke mist de sluis overtrok.
Dag visdag. De sluisdeuren gingen open en we zagen letterlijk geen meter voor onze ogen. De Pirate ging langzaam voor ons uit.
We besloten omdat we contouren van de buitenhavensteiger zagen om naar de Oranjemolen te gaan.
Langzaam voeren we onder aan de kant naar de RV4. Daar het anker uitgegooid. Onder getoeter van mishoorns van schepen
hebben we toch nog zeer leuk gevangen. 5 gullen, 40 mooie scharren en 20 mooie wijtingen en ong. 20 botten.
We hebben wel eens slechtere gevangen. Later op de dag kwamen de Pirate en de Wiesje ook nog richting
de Oranjemolen. Wat wij hoorden via de radio hadden zij ook redelijk goed gevangen. Duidelijk was dat het
minder was dan eerder deze week.  Maar al met al een smal wereldje en toch een maaltje vis.
Ruud en Andre 
Delta 1379pollutio=== Maandag 14 november 2011 ===


MISTIG

Voor 13 nov. Wiesje geboekt voor een herfstvisserij op de onderdanen van Neptunus die op deze tijd v/h jaar zwemmen in het estuarium v/d westerschelde.I.v.m. de mist optijd vertrokken uit Limburg en zonder opstakels optijd in Vlissingen , waar we kennis maakte met de opstappers voor deze dag zijnde belgen uit Gent en Brugge , zodat we kunnen spreken van een belgische mix. De limburgers : Alain,Isi en Isaura.

Ruim voor achten meerde Hank Wiesje aan , alles inladen,vlotjes door de sluis op naar de visgronden.De weersvooruitzichten waren schitterend zo wind 2-3 zonnig. Maar was dat ook zo , natuurlijk niet, want Neptunus heeft zich weer met de zaak bemoeit en dat geeft altijd hommeles.Na een korte vaartijd geankerd , en =/- 14 geaasde hengels  richting bodem.De golven vielen tegen en de temperatuur voelde door de dikke mist niet gezellig aan,maar een zeevisser is daar op gekleed , we zitten tenslotte niet te vissen in een forellenvijver met de kantine in onze rug.Terwijl we wachten op de eerste aanbeet , voorzag Hank ons van een bak koffie ( op doktersvoorschrift ontsmet ) wat was dat heerlijk.

Op de eerste stek een paar grote vette wijtingen gevangen en grote scharren , toen Wiesje met haar kont begon te zwaaien zijn we verkast naar een stek, waar de dieptemeter visvinder een hoogpolige visaanwezigheid aangaf.Hier heeft Neptunus ook voor mistflarden onder water gezorgd zodat de vis het aas niet konden zien , maar uit het oog verloor dat ze het wel kunnen ruiken.Het vangen ging dus met periodes van tripletten en doublettes af gewisseld met maar een en van rust , waar Hank gebruik van maakte om ons te vergasten op warme chocomel met strorum.Broodje warme worst gesausd naar ieders wens , en de firma Inter Brew gaf ook akte de precénse.

Terwijl de soep langzaam op warmde werd verkast richting Dishoek onderwijl werd de vis gestript.We gingen voor een gulletje,maar als ze er niet zwemmen kunnen we ze niet vangen.Wel de erwtensoep uitgelepeld.Daarna ankerlood van 300 gr. gestoken zodat we bodem hielden. Ankerlood verleden week nog gegoten.Na een korte vissessie verkast naar onze laatste stek v/d in de buurt v/d oranjemolen ( ik ben niet kleurenblind maar ze is echt wit ).Hier lag ook de Pirate.Deze stek zou ik de krabbenkreek noemen.Eerder op de dag hadden we een krab die had een steenbolk a/d haak gestript, dus mijn broer hier grote stukkenwijting aan de haak resultaat 6 noordzeekrabben,bb kant een haal met 2 krabben.Hank vond het blijkbaar grappig want we mochten een half uur langer doorvissen.Ook hier hebben we nog schar,wijting en mijn broer met de laatste haal een sliptongetje van 26 cm.Om 16h30 zijn we naar de haven gevaren wat zo gebeurd was. Hank heeft ook nog een braadje vis afgeleverd bij de sluiswachter (kwestie v/d connecties te onderhouden). Volgens de schipper zijn de krabben wat we vangen voor de schippers, sorry vandaag niet. Terwijl de sluis vol of leegliep nog een gehakballetje weggewerkt met een jupiler.Hank bedankt,landgenoten bedankt, bij leven en welzijn en als het weer het toelaat tot 16 dec.

14-11-2011 Alain Tulleneers Lanaken

        
        Alain Tulleneers=== Maandag 14 november 2011 ===


goeiedag beste vissers

hier een bericht van de nautilus.

zaterdag zijn we samen met de piraat gaan bodem vissen vanuit vlissingen.

Smorgens de motoren gestart en richting de sluis gevaren, daar aangekomen

stond er een behoorlijke groep vissers klaar een man of 30 denk ik.

bestemming nautilus,piraat en wiesje.

Even aanleggen mensen aan boord en binnen 10 min buiten de sluis,

allemaal lekker vlot zoals het hoort.

Richting walvisstaart gevaren en zoals we al verwacht hadden ,

schar , weiting ,schar ,weiting zoveel als je wilde.

We hebben tot een uur of 11 hier gevist en iedereen had een mooie emmer vis.

Toen na overleg proberen om een gulletje en of tong te vangen.

Anker omhoog en varen maar .

op de volgende stek gekomen inderdaad een paar gulletjes en een mooie wintertong gevangen.

Dus aan het einde van deze vissessie weer blije gezichten en zakken met vis.

 Deze week gaan we het gewoon weer proberen want hij geeft lekker weer met weinig wind.

dus vissers  willen jullie vis vangen we hebben nog plekken over.frank=== Zondag 13 november 2011 ===


Donderdag 10 november Valkyrie 

Het vissen afgelopen maandag met de Zeearend ging vanwege de hoge golven niet door. Rond gebeld of mijn vismaten ook op donderdag konden. Want als je eenmaal bezig bent met de voorbereidingen wil je ook graag een hengeltje uitgooien. Helaas, alleen ik bleek een gaatje in de agenda te hebben. Dan maar kijken of ik als opstapper ergens terecht kon, en jawel de Valkyrie had een plekje vrij voor het zeebaars vissen. Iets wat ik nog nooit had gedaan, wat het weer extra spannend maakte. Vroeg in de ochtend in m'n eentje in het donker door de polder richting Stellendam. Onderweg kwam ik onverwacht een ander eendje tegen die via mijn motorkap in de kofferbak belandde. Zeebaars is lekker, maar gerookte eendeborst ook... Al mijmerend over deze bijzondere ontmoeting en hoe het vissen zou gaan, aangekomen in de buitenhaven. Vijf ervaren zeebaarsvissers aan boord en vijf beginners. Aan boord verschillende tips gehoord, ook van Leo en Kees, de bemanning van de Valkyrie. Mooie hengel gehuurd en de pilkers in orde gemaakt. Na 3 uur varen bij een wrakje geankerd, lekker zonnetje maar weinig aanbeten. Daarom door gevaren naar een ander wrak en daar was het stukken beter. 's-morgens mijn eerste twee zeebaarzen gevangen (1 van 2,9 kilo). Wat een mooie sport is het binnenhalen van deze vis! De ervaren vissers tikten er wat meer uit, maar oefening baart kunst: in de middag heb ik nog 7 baarzen en 1 gul gevangen. Allemaal van een mooi formaat. Overigens kwamen er meer kabeljauwen van het wrak af. Goed teken voor de volgende vistrip. De komende tijd staat er regelmatig zeebaars op het menu en af en toe een stukkie wild..

Heren medevissers en bemanning: bedankt voor de hulp en tips. Het was een fantastische dag. Voor herhaling vatbaar.

Gert-Jan NieuwlandGert-Jan Nieuwland=== Zondag 13 november 2011 ===


Weekend vissen vanuit Nieuwpoort.....

Zaterdag 12 november: Beker van België.

2 Franstalige en 4 Vlaamse visclub gingen ten strijden om de Beker Van België in de wacht te slepen. Er was gekozen om vanuit Nieuwpoort richting Oostende te varen, achteraf niet zo'n beste keuze. De vangsten waren niet slecht, eerste had een 50 vissen. Bij deze wedstrijd worden de gewichten van de 5 deelnemers per ploeg samen geteld, wie het meeste vis gevangen heeft per ploeg wint de Beker. Dit jaar was het Sodipa Zeehengelclub die als underdog met de beker aan de haal ging. Ezv moest tevreden zijn met een 2de plaats. Op de derde plaats de runningup club van België. Robby Fish zeehengelclub. Leuke visserij en een zeer rustig maar relatief koude visdag.

 

Zondag 13 november: Clubwedstrijd Robby Fish Zeehengelclub

Vandaag werd er gekozen om richting Frankrijk te varen en daar was het bingo. Joel Luyts wist 101 vissen te klissen met 1 hengel. Niet slecht. Er werd voornamelijk schar en wijting gevangen van een goed formaat. Wijting tot 40cm waren geen uitzonderingen. Nico Opdebeeck wist op de andere boot de overwinning bij elkaar te vissen. Op de 3de plaats kwam Sam Jespers met 92 stuks. Proficiat aan de top 3!

De zee was erg woelig en er was behoorlijk wat mist. Maar iedereen weer erg gelukkig met deze fijne snelle visserij.

Pintje drinken en frietje eten en dan huiswaarts.

Tot de volgende.

Bram ColeBram Cole=== Zondag 13 november 2011 ===


Zaterdag 12 november.

Na zeker driekwart jaar niet meer met m'n boot weggeweest te zijn een dagje wezen vissen op de Oosterschelde, eerst de schroef schoongemaakt en op naar het water.

Een plekje gezocht voor de haven van Colijnsplaat bij de rode boei op zo'n 17 mtr. diepte, hier lagen al een tiental mede sportvisboten.

 

De eerste anderhalf uur vingen we een leuk portie schar waarvan een aantal van mooi formaat en een aantal wijtingen, waarna het geheel stil viel in de volle stroom, dit was waarschijnlijk bij andere ook het geval want de ene na de andere verkaste.

We zijn met volle moed blijven liggen tot de stroom wat minder zou worden dit resulteerde nog een paar scharren op, waarna we teruggekeerd zijn naar de haven.

 

Al met al een leuke dag met veel zon en weinig tot geen wind.

 

"Empty Pocket" Delta 302

Richard.

 Richard Saijoen=== Zondag 13 november 2011 ===


Afgelopen vrijdg was mijn verjaardag (al zou ik gezien de leeftijd zo langzamerhand beter van verhaardag kunnen spreken) en om die reden heb ik mezelf en mijn zwager de dag ervoor (donderdag 10 november) getrakteerd op een dagje ankervissen met de Happy fisherman.

Schipper Leo voer ons met een half uurtje naar de maasvlakte, waar we al snel klapperende toppen zagen. Het weer zat erg mee: een heerlijk zonnetje tegen een strak blauwe lucht. Zo gauw de boot recht achter het ankertouw lag zette schipper Leo een muziekje aan. De zonnebril ging op, drankje erbij en de meegenomen tuinstoel maakte de boel compleet. Wat een geweldige dag! Pure ontspanning, met aan het eind van de dag een mooie klus prachtige scharren. 105! En stuk voor stuk goed aan de maat.

Het is dat ik ze thuis niet zo gek krijg om heel die klus vis in record tempo op te eten, anders zou ik volgende week zo weer gaan!

Westlandse Willem, een happy fisherman.Westlandse Willem=== Zaterdag 12 november 2011 ===


Dag Zeevissers.

Vrijdag 11/11/11 Gaan anker vissen met de Happy FiScherman vanuit Stellendam met een briesje wind

richting maasvlakte daar aangekomen geankerd en vissen maar dierekt klappende hengel maar niet

voor alle dus na +-1.5h verkast dichter naar de kant en ja een zeer goede keuze van de schipper Leo

na het ankeren direkt klapperende hengels voor iedereen.

Daar de dag rond gevist met als resultaat iedereen een mooie klus vis

ik zelf had +-130st waarvan 90st grote scharren en weiting.

Dus mensen voor een dag anker vissen boek de Happy FISCHERMAN.

Prettige vis dagen Vic de Gullenmepper.Vic Van Genechten=== Zaterdag 12 november 2011 ===


Hoi Sportvissers,

Op donderdag 10-11-2011 zijn wij ( een groepje duivenliefhebbers ) met Wiesje het water op getrokken voor een visje te gaan vangen. Het weer was ons gunstig gezind. Daarom zijn we 's morgens richting Westkapelle gevaren om daar met de schar ten strijde te trekken. Al snel kwamen de eerste scharren direct aan boord. Tussendoor werd er ook een wijting aan boord gehaald. Dit bleef zo heel de dag duren tot de kentering van het tij eraan kwam. Dan zijn we maar richting het nolleplaatje gevaren om wat korter bij huis te zijn en daar was weer de schar de grote slokkop. Omstreeks kwart over 4 zijn we richting de haven gevaren met bom volle emmers schar en hier en daar ook een maatse wijting erbij. Dit was weer een geslaagde dag op het Wiesje en we willen Hank dan ook bedanken voor deze mooie dag.

Groetjes WimWim Huybrechts=== Zaterdag 12 november 2011 ===


Donderdag 10-11 een dag in de monding van de WS gevist. Eerst een paar uur, tijdens afgaand tij, bij de spijkerplaat gelegen.

Hoewel mijn ervaring is dat je op deze plek beter vangt tijdens opkomend water, toch maar even geprobeerd.

Een drietal mooie maatse wijting en een paar dikke scharren kunnen landen.

Vervolgens verkast naar de nolleplaat. Hier ging het veel beter met de vangsten. Prachtige dikke scharren en een aantal wijtingen.

Als klapstuk nog "iets groots" aan de haak gehad. Zeker een half uur bezig geweest om het beest aan de oppervlakte te pompen.

Even zag ik een hele dikke kop, geen haai en geen vette gul, wat het wel was weet ik niet....en toen brak mijn lijntje. 

Een prachtige dag met een heel aangenaam zonnetje en voldoende vis. Dat er nog veel van zulke dagen mogen komen.

groet

BertBert=== Donderdag 10 november 2011 ===


Vandaag, woensdag 9 november, weer eens richting de wrakken met De Zeearend.
 
De berichten van de afgelopen week waren ronduit slecht.
 
Maar de ene week is de andere niet en een keer zal het toch moeten gaan gebeuren, vis vangen!
 
Dus met volle moed en volle stoom richting de wrakken.
 
Zit er wat of niet?
 
Nou, ze lagen zeker niet meters dik op het wrak, ze waren zeker niet erg groot, maar er zat wel vis.
Eindresultaat een 60 stuks kabeljauw/gul + de rest van de bekende bijvangst.
 
Ze waren van een mooie heldere kleur, dus absoluut nieuwe rondtrekkende kabeljauw, en dat geeft de burger weer moed.
 
Wanneer het weer echt losgaat? Geen idee, maar het kan nooit lang meer duren.
De nachten worden kouder en de temperatuur van het water zakt.
 
Wat ons betreft, laat het maar zo snel mogelijk gaan vriezen en zo lang mogelijk.
Een strenge winter is wat de kabeljauw nodig heeft om zeer met grote aantallen onze Noordzee te bezoeken.
 
Wij zijn er klaar voor, u ook?

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com


John=== Donderdag 10 november 2011 ===


Hallo Ziltevissers,

Dinsdag samen met Coen een paar uur over hoog water gevist met de eigen boot.

Op de visplaats aangekomen liep er al een lekker stroompje.

De eerste beten werden geregistreerd op de hengeltoppen en het stompen van de eerste gulletjes die boven kwamen was

het ultieme genot van het wintervissen.

De eerste gulletjes en de wijtingen werden aan boord gehesen.

Op het hoogtepunt van de vloedstroom werd de hengel bijna in het water getrokken en de lijn kwam slap te hangen, na wat opgedraaid te hebben

werd er serieus aan de hengel getrokken. Na een minuut of 10 kwam er tegenin de stroom toch wel een serieuze kop boven, even later werd de gul binnen geschept

door Coen.

Even later kreeg Coen ook een geweldige mep op zijn hengel te verwerken de lijn kwam ook slap te hangen toen deze werd opgedraaid lag hij pal achter de boot stijl naar beneden ook dit was een prachtig exemplaar al had hij niet zo een dikke buik als die van mij.

Totaal 9 gullen en 12 maatse wijtingen en wat botten naar boven gehaald. Ook nog wat kleiner spul terug gezet.

Zaterdag weer proberen!!!

gr KeTo en Suker.keto=== Woensdag 09 november 2011 ===


Beste sportvisvrienden,

Eindelijk is het moment gekomen om de Nautilus van Stellendam naar Vlissingen te varen. Gisteren ( 8-11) de overtocht aanvaard. Met gemengde gevoelens omstreeks 09.00uur de haven van Stellendam verlaten.  Hier toch een hele fijn tijd gehad. Collega schippers van de Valkery ( Eef, Hans, Leo), Happy Fisherman (Leo)  en Stella Bell( Johan) bedankt voor de prettige samenwerking. Met de keus voor Vlissingen hopen we de klant vaker en meer visstekken aan te bieden. Vaker spreekt voor zich omdat de Westerschelde een prachtig alternatief biedt voor de geankerde visserij, wat heet alternatief, misschien wel gelijkwaardig. Meer visstekken omdat het vissen op tong en haai in de buurt van Stellendam nagenoeg niet te doen is. De wrakvisserij blijft hetzelfde met dien verstande dat de meeste wrakken voor ons dichterbij zijn waardoor er minder vaartijd is, en daardoor weer meer vistijd.   

Na ca 2 uur varen aangekomen in de monding van de Westerschelde, wat een drukte! Pilotboten, slepers, coasters, tankers en een veerboot die alle van en naar Antwerpen, Vlissingen, Bresken etc etc varen. Maar mede door de deskundige leiding van de verkeerscentrale Vlissingen ( VHF 14) en onze apparatuur aan boord, Plotters met AIS en de radar /marifoon komen we aan in de binnenhaven van  Vlissingen. Door de sluis(VHF 18) duurde slechts 10 min, wat een snelheid met zoveel verval. Nu hebben we een eigen steiger tot onze beschikking die wordt gedeeld met De Pirate van Rene de Back. Geen collega watersporters meer met die grote zeilen die de opstapsteiger bezet houden….heerlijk. Maar wel collega schipper Rene die ons welkom heet.

Vandaag (9-11) is het dan zover, de eerste vistocht vanuit Vlissingen, na wat tips te hebben gekregen van Rene de Back, door de sluis, die zonder een oproep te hebben gedaan al werd geopend. De schipper van Wiesje, Hank, heet ons welkom. We kijken uit naar een prettige samenwerking met deze pionier op de Westerschelde, die deze plas absoluut op de sportviskaart kaart heeft  gezet…chapeau Hank !!

Over de vangsten kunnen we kort zijn..super, bij de walvisstaart  vin of bek, mooie dikke scharren en wijtingen, trips en doubletten geen uitzonderingen. Ook een kijkje gaan nemen bij de paardemarkt ( wat een namen)  voor een gul, maar dat mocht niet zo zijn.  Een mooie eerste visdag gehad en dit belooft veel goeds voor de toekomst.

Graag heten we van de Nautilus,  jullie welkom in Vlissingen schippers Frank en Floep , deckhands Marcel en Jan.

www.wrakvissen.net 

    Nautilus=== Woensdag 09 november 2011 ===


De liefde voor Mark van Loon gaat door de maag en andere zaken.

Op dinsdag een zeer gevarieerd gezelschap  wat de wateren rondom Vlissingen onveilig kwam maken. De visserij was goed maar niet zo fanatiek als de afgelopen dagen. Dat kwam niet omdat ze er niet zaten maar omdat ze gewoon verschrikkelijk lastig beten. Het was echt “vissen’ en geen “vangen” vandaag. In de beet aanslaan, extra lijn geven na de aanbeet, heeeeel rustig indraaien en alle andere trucs moesten uitgehaald worden om de vis binnenboord te krijgen. Dat lukte uiteindelijk wel maar wat waren ze voorzichtig. Schar en wijting wat de klok sloeg tot op het laatste moment Mark van Loon een gulletje van het Walvischstaartse zand pikte. Hij wilde hem eigenlijk terugzetten maar de haak zat te diep. “Wil jij hem hebben Hank?” en dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Odette en ik hebben hem vanavond lekker op en met wat doperwtjes en aardappelpuree was dat zeker niet verkeerd. Bedankt Mark!! Ook door de maag ging de appeltaart van Cees. Helemaal geweldig en om het extra af te maken had hij er ook nog wat slagroom bij. Smullen maar!!! Speciaal compliment voor Mike die voor de eerste keer op zee viste. Hij gooide perfect in maar deed verder niet precies hoe de schippert het had uitgelegd. Niks mee te maken ; hij ving gewoon het meeste van de hele boot. Proficiat Mike!

Op woensdag wederom een zeer gevarieerd gezelschap. Ook Kees van hengelsport Zuiderduin kwam eens een kijkje nemen en dat had hij niet op een betere dag kunnen doen. Na eerst de mensen wat  scharren te laten trekken (wat klinkt dat blufferig…..) in het noorden van de Walvisschstaart, zijn we gaan “Lunchen” wat verder in het zuiden. Iedereen had zijn handen vol aan de gehaktballen in jus van Ruud en het broodje worst van Hank. Zo zeer dat ze geen soep hoefden. Omdat de visserij daar niet echt geweldig was (er kwam een viske maar niet echt joepiedepoepie) hebben we het laatste uurtje nog even uitgetutterd op onze ouwe trouwe favoriet. Een of ander kleirandje in de buurt van de Nollenplaat. Ik had er eigenlijk nog geen vertrouwen in aldaar maar John en Muta wilden er met alle geweld naar toe. En dat was een superkeuze!! Er zijn mensen die het niet geloven maar het scharren vissen leek meer op makreel takelen. Niet normaal. Jan plukte er in een uurtje 33!! extra scharren bij in zijn toch al volle emmer. Kort en goed was het dus wederom een heeeeeeele mooie dag.

Iedereen bedankt en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net

  Hank Perree=== Maandag 07 november 2011 ===


Daar bij die molen, die mooie molen……

Liedje van vroeger ; wordt in het echt vervolgd met  “Daar woont dat meisje waar ik zo veel van hou.” Bij de Oranjemolen van Vlissingen woont volgens mij geen meisje maar er zit wel heel erg leuk vis.

Na afgelopen zaterdag nog even “deux a deux” gevist te hebben met de “Big Marlin” (verslag treft u elders op deze site aan.) zijn we daar zaterdagavond nog even gaan proberen. Nou, erge leuke visserij dus dat was met het voorspelde weertje een prima plekje om met niet te gek veel stroom ook zondag de dag af te sluiten. Bijgaand overigens een klein fotootje van de manier waarop het Zeeuws Vislog aan de innerlijke verzorging denkt ; die mogen vaker mee!!!

Op die zondag waren de Kozijnenboeren aan de beurt. Volgens Johan was het maar een “drietje” maar ik heb toch mijn eigen plan maar getrokken en zou niet naar buiten gaan met Noord Noord Oost 5 tot 6. Het was een beetje hobbelig  toen  om 8 uur het voltallige gezelschap onder leiding van Johan zich meldde. De meest exotische bijnamen kwamen voorbij. Wat te denken van “Pulk”, “Pijntje” en “Boelie”. Ik ben altijd al blij dat ik de gewone namen om een uur of tien kan onthouden, laat staan de bijnamen.

Begonnen op de Spijkerplaat bij de groene 3. De eerste 3 kwartier “Lou Loene” aldaar. Er kwam wat vis maar het was nou niet echt om naar huis te schrijven. Op het moment dat het “verkasspook” zich aandiende blies Neptunus op zijn welbekende fluit. Flink wat wijting, erg leuk schar en 2 mooie wintertongen kwamen binnenboord. Op een gegeven moment zat “Pijntje” volgens eigen zeggen vast in een lijn van iemand. Er viel geen enkele lijn slap dus ik had al het idee dat het wat anders was. Dat “andere” bleek een prachtige gul van 63 cm te zijn. Zijn eerste gul en gelijk een mooie. Patrick deed het een stukje verderop nog dunnetjes over met een mooie, iets kleinere, gul.  Uw aller schippert was eigenwijs en verspeelde op haakje 4 een hele vette gul. (Die je verspeelt zijn altijd de mooiste.)

Om de dag af te sluiten zijn we daarna nog even naar de Oranjemolen gegaan. Waarom dat ding oranjemolen heet is me een raadsel want hij is spierwit. Maar alla. Nou niet echt het plekje wat refereert aan zeevissen. Je ligt er zo ongeveer op het strand tegen de dijk aan. Net als gisteren was het er echter erg leuk vissen. Schar, wijting en bot kwam er naar boven. In tegenstelling tot gisteren geen gul. Maar ja, wie maalt daar om. Allemaal een hele leuke portie vis.

Het enige nadeel van dat plekje is het feit dat je zowat in het loodsbootstation ligt. Die mannen zijn voor hun beroep bezig de grote schepen van loodsen te voorzien. Bij hun opleiding hebben ze volgens mij geleerd dat er maar 1 gasstand is om van het loodsstation naar de voorbijkomende scheepvaart te komen. Helemaal vol open. Dat verzorgd op zijn zachtst gezegd “golfjes” dus daar moet je wel rekening mee houden als je er eens graag wil liggen. Nou ja, een kleinigheidje hou je altijd, zou Arian zeggen.

Alles kort en goed ; een hele fijne dag met gezellige mannen die allemaal een hele beste partij vis hadden. Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net  

     Hank Perree=== Maandag 07 november 2011 ===


John,

Zaterdag 5 november was het zover wie gaat er met de grote visbokaal (beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Nol) van vc De Kabeljoekels naar huis?

Rond 06.30 uur uitgevaren met De Zeearend om vervolgens met zeven man eens te gaan vissen op de zeebaars. De dagen voorafgaand was in overleg besloten om hierop te gaan vissen omdat de kabeljauw nog niet aanwezig is op de wrakken. Gezien de hoge temperatuur van het zeewater zou er nog wel zeebaars te vangen zijn. Het werd een leuke en gezellige dag waarbij de strijd voornamelijk ging tussen de leden uit Chaam versus Hoogeloon/ Vessem.

Aangekomen op het eerste wrak zijn we er een keer overheen gedrift waarbij er een mooie grote kabeljauw werd gevangen. De volgende drift was het raak en kwam de eerste zeebaars naar boven. Na een aantal driften en vissen heeft John de boot geankerd, zodat we in een treintje achter elkaar onze pilkers en shads richting het wrak konden sturen. Hier bleek al snel dat Erwin een eersteklass kaartje had en trok een mooie kabeljauw van het wrak. Hierna werd het stil en is het wrak alleen maar zwaarder geworden van de achtergebleven pilkers. Op naar het volgende wrak om daar nog wat vis vanaf te halen. Hier liet onze schipper zien dat hij toch wel kon vissen en pakt zowaar drie zeebaarzen voor de neus van Rens weg. Tot nu toe stond Rene aan de leiding met zijn grootste vis, een kabeljauw van rond de 75 cm. Gaat het afdeling Chaam nog lukken om een grotere vis te vangen? Op naar het volgende wrak, maar helaas hier zijn geen spectaculaire vissen meer vanaf gekomen.

Vooraf was afgesproken om op de terugweg nog twee uurtjes op de platvis te gaan vissen. Aangekomen op een van de bekende scharrenplekken werden al snel de eerste platten gevangen. Kees liet zien dat hij een echte scharrenspecialist was en draaide ze met drie tegelijk naar boven. Hier dus twee uurtjes gevist waarbij iedereen nog een maaltje platvis aan zijn koelbox kon toevoegen.

Niemand wist nog een grotere vis te verschalken dus ging de dagprijs naar Rene die de bokaal mee naar Hoogeloon mocht nemen. De prijs werd uitgereikt door de voorzitter van de onpartijdige jury Rens L..

Uiteindelijk is er het volgende gevangen: zie ook foto's

John bedankt voor deze mooie en gezellige dag met veel verschillende soorten vis!

Met vriendelijke groet,

Roddy VerheijenRoddy Verheijen=== Maandag 07 november 2011 ===


Gisteren zaterdag was een andere dan andere dag voor Wiesje. De complete crew van het ZeeuwschVislog maakte haar opwachting aan boord. Lang van tevoren gepland, lang naar uitgekeken, en lang verwacht ...

Iets na achten kwam de ploeg aan boord aan de sluis, zij het met een kleine glitch; er was iets met vergeten huisnummers maar dat verder terzijde. Muta, Waka, Marcel, Rob, Ed, William, Rudy, Johnno, Ruud en George veroorzaakten tijdens het opstappen een kleine volksverhuizing, je kunt maar voorbereid zijn is ongetwijfeld het motto geweest toen de kisten werden ingepakt!

Na een paar minuutjes later geschut te zijn werd er koers gezet naar het hoogpolig scharrentapijt van Hank. Het plan: eerst de kistjes en emmers vol, en dan eventueel later op de dag nog een eventuele poging op gul iets dichterbij het Vlissingse.

De sfeer zat er gelijk heel goed in, en al snel werd het duidelijk dat dit weleens een bijzonder gezellig dagje zou kunnen gaan worden, niet in de laatste plaats door het toevoegen van wat competitie.

Er waren een drietal fraaie prijzen beschikbaar voor grootste platvis, grootste rondvis en totaal over-all, er viel dus wat verdienen. Er werd gevist met één hengel p.p., onderlijn en aaskeuze was vrij.

Zo gauw Wiesje op anker lag gingen de onderlijnen te water, en al gauw kwamen de eerste wijtingen en scharren aan boord, niet met de lichtsnelheid, maar wel zeer gestaag en met enige regelmaat. Rudy startte de race voor de grootste platvis; een bot van 33cm in een fraaie double met een schar. Aan de andere kant ondertussen opende Ruud de wedstrijd met een wijting van dik 30 cm.

Kortom; de strijd was losgebrand. Af en toe vloog de meetlat van Hank letterlijk heen en weer om alles waarvan maar enigszins het vermoeden bestond dat het een kans maakte, op de juiste lengte te noteren.

Hank zag het aan, schatte moeiteloos elke kanshebbende wijting, bot of schar (de meetlat kon net zo goed achterwege gelaten worden), deed onderwijl de catering, en besloot vervolgens om ook maar een hengeltje te pakken.

De emmers vulden zich langzaam maar wel heel zeker, Ruud deed een bot van dik 35, en Muta zette al vroeg in op de eindoverwinning; een wijting van 39cm! Marcel echter was kalm en rustig aanwezig zoals dat in vaktermen heet, tikte onopvallend heel subtiel op een aanbeetje, en verpletterde vervolgens de tegenstanders met een hele mooie bot van maar liefst 40,5 cm!

In de tussentijd was de Big Marlin van Dré Vriends een eindje verderop komen te liggen, en ik kan me zo voorstellen dat ze daar hebben gedacht dat er een enorm stel gekken op Wiesje in de weer was. Maar het was dan ook wel héél erg gezellig ...

Naarmate de tijd vorderde, de emmers hier en daar wat staarten boven de rand lieten zien, en Hank één van zijn weergaloze soepjes had rondgedeeld, besloten we de kant van Vlissingen op te gaan en op een 'doe eens gek/alles of niets' stekje een poging te wagen op een gulletje.

 

Het alles of niets bleek er niet aan de orde te zijn, wijting, schar, bot, steenbolk, een paar mooie dikke krabben voor de schipper én gul!

Muta rekende zich al rijk maar Marcel ... u voelt m aankomen natuurlijk. Nog steeds rustig aanwezig, tikte hij wederom subtiel op een aanbeetje en sprak even later de op dat moment de legendarische woorden 'het is iets groots'. En dat was het, de gul mat 51 cm op de lat.

Behalve dat kwamen er nog twee ondermaatse gulletjes naar boven, én een mooie maatse die Hank wist te noteren. Muta had toch nog een troostprijs, hij haalde een hele fraaie noordzeekrab naar boven!

Tegenaan de schemer hebben we de eerste ZeeuwschVislog dag beëindigd, en zijn op het gemak terug gegaan na een zeer enerverende dag ..

Na geschut te zijn en we terug waren in de haven, volgde het officiële gedeelte, de prijsuitreiking;

Marcel won welverdiend twee prijzen, grootste rond- én grootste platvis, het leverde hem twee tasjes met allerhande sportvismaterialen op.

Ruud ging naar huis met een koelbox met daarin diverse hengelsportbenodigdheden voor totaal over-all. Met zijn 75 jaar gaf hij de jonge garde volledig het nakijken en wist 42 zeer maatse scharren en wijtingen te vangen.

De troostprijs was voor Rudy, die met 22 stuks de lijst afsloot; een wel zeer fraai bewaarnet!

Tot slot de prijs voor de meest ludieke vangst, een lekkere warme muts die naar Muta ging vanwege zijn vangst van een grote noordzeekrab.

Hank verrichte de laatste handeling; de ploegfoto. Ik ga u niet vertellen hoe hij ons aan het lachen heeft gekregen, maar ik kan u vertellen dat het lang duurde eer ik het licht uit durfde doen toen ik eenmaal in bed lag ...

Met dank aan:

Hengelsport Zuiderduin te Westkapelle, Sportvisserij Wiesje en het ZeeuwschVislog voor het sponsoren van de prijzen.

En in het bijzonder Hank, die met zijn Wiesje deze eerste ploegdag op weergaloze wijze mede vorm heeft gegeven!

Greetz,

JohnnoHank Perree=== Maandag 07 november 2011 ===


Afgelopen weekend weer eens gaan vissen op de Oosterschelde. Tussen de boeien KT21 & KT19, tussen de andere boten op een diepte van 33m voor anker gegaan.

In het begin was de wijting gelijk los, maar na een uur kregen we geen beet meer. We hebben besloten om te  verkassen naar een diepte van 23m. Rond het keren van het tij was het even stil. Toen de stroom er weer goed in kwam, was de vis ook weer los. Aan het eind van de dag had ik zelf 23 wijtingen en een kreeft. De teller bij mijn maat was gestopt bij 35. Het valt mij wel op dat we de laatste weken regelmatig knorhanen vangen. In combinatie met mooie weer, een erg leuke visdag gehad.Remco Nefs=== Zondag 06 november 2011 ===


Heej vissers,

zondag 6 november stond er weer onze jaarlijkse zoutwaterwedstrijd op het programma. Zoals altijd op de Oosterschelde, maar nu op de Eendracht 2 van Henk en Katrien Bakker. Afgelopen jaren wisten we veel steenbolken te vangen, dit jaar waren deze helaas al vertrokken en kwam het niet op snelheid, maar op echt vissen aan. De vangsten zouden vooral bestaan uit scharren. Devies was dus om je haken goed plat op de bodem aan te bieden, goed lijn geven dus. De minder ervaren vissers onder ons werden door Henk goed voorzien van tips en uitleg en dat resulteerde er toch in dat iedereen aan het einde van de dag vis had gevangen, ondanks de lastige omstandigheden. Er kwamen mooie scharren naar boven, grootste was 33cm, daarnaast ook nog wat bolkjes, een paar net maatse wijtingen en wat te kleine en her en der ook flinke botten.De wedstrijd bleef spannend tot de laatste draai. Vier deelnemers konden met de laatste draai kampioen 2011 worden. Erg leuk dus. Zelf moest ik het met de vierde plaats doen. De 13 deelnemers wisten 85 vissen naar boven te halen eigenlijk 86 maar Jan loste de grootste net voor de reling, iets wat hij de hele dag heeft moeten horen.... Het was weer een aangename dagje Oosterschelde.

Martijn DekkersMartijn Dekkers=== Zondag 06 november 2011 ===


Vandaag met een aantal collega's met Trip mee geweest Ankervissen. Weer was vrij slecht waardoor de golven hoog waren. Gevolg groot deel van de groep werd zeeziek, waaronder ik. Wel wat kleine wijtingkjes eruit gehaald en hier en daar zag ik een scharretje omhoog komen. Was niet heel veel soeps. Gelukkig gingen we wat eerder terug. Achteraf zonde van het geld geweest, maar ach, dat hoort er ook bij!Wing=== Zondag 06 november 2011 ===


Woensdag 2 november was de voorlaatste visdag van hengelsportvereniging De Forel.

Zoals gewoonlijk vertrokken we met de Eendracht ll van schipper Henk Bakker en zijn vrouw Catrien naar de visgronden t.w. het Goesse Sas.

Daar aangekomen gingen al snel de eerste lijnen overboord en de eerste vis was voor Jan Baekland. We waren met 26 man uitgevaren en iedereen, aangestoken door het mooie weer, ging vol goede moed aan het vissen.

Er werd ook regelmatig mooie vis naar boven gehaald, o.a. hele mooie scharren, iedereen ving zijn visje.

Tijdens het eten, dat weer heel goed verzorgt was door Catrien en Henk, zijn we een eindje verkast maar ook toen bleef de vangst goed.  De één wat meer als de ander maar aan het eind van de dag hadden we met elkaar tot 270 vissen gevangen.

De grootste vissen waren voor Ruud en Jaap, beiden een schar van 31 cm.

Al met al weer een geslaagde dag. Henk en Catrien bedankt voor de goede zorgen.

Tot de volgende kewer,

Koos AandewegKoos Aandeweg=== Zaterdag 05 november 2011 ===


wezen boot vissen vanmiddag van 12 uur tot en met half 4 rond de 60 visjes gevangen beetje klein en nog 25 grote bij het haventje van de rijke (oostdijk)kevin=== Vrijdag 04 november 2011 ===


ZZW 7 brengt de boel tot  leven………….

Met een alleraardigst (iets of wat onderschat) windje vanochtend de kudde van Joop Kas en die van Jimmy van Ginneken in gang getrokken. Ik had het idee dat het wel zou gaan in de Walvischstaart met het afgaande water maar niets was minder waar. Ook daar is ZZW 6 tot 7 (waarneming, geen voorspelling) toch wel iets te veel van het goede. Toen we bijna ter plaatse waren leek het meer of we onder de Niagara watervallen doorvoeren als op een rustig visplekje.  En zoals mijn duifje soms haarfijn weet te vertellen ; “De beste Stuurlui durven het roer om te gooien….”

Zo kwamen we na een uitgebreide douche via een omweg dan toch om een uur of kwart voor tien op de paardenmarkt aan. Da’s nog wel te doen met dat windje. Na alle loeiend enthousiaste berichten van de laatste tijd begonnen we daar terwijl er nog geen harrel stroom liep. Uw stuurman weet (nog meer als op andere plekjes) dat er daar stroom moet lopen anders vis je er voor de kat zijn viool.

Dat werd dus billen knijpen het eerste uurtje want er kwam geen pepernoot aan boord. “Hoe hou ik ze in Godsnaam rustig tot het stroompje komt??” Precies op het punt dat er een horde onverlaten met een wurgkoord op me af kwam kreeg ik de hulp van de aantrekkingskracht van maan en zon. Het stroomde……… En, er kwam vis. Weliswaar niet zo hard als in de Walvisschstaart maar er bouwde zich toch een zeer behoorlijke klus wijting, flink wat  schar, 2 gullen aangevuld met een stuk of 8 tongen op in de emmers van de inmiddels gekalmeerde vissermannen.

Arian die als “dek-sta-in-de-weg” fungeerde verspeelde nog 2 hele mooie gullen maar gelukkig ving hij ook nog 3 tongen die ik mocht hebben. Ze zijn net op en waren heerlijk. Bedankt maat.

Enfin, onder een  prachtig zonnetje en een inmiddels geluwde wind iedereen weer weltevree op de kade af kunnen zetten.

Bedankt allemaal en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net

 Hank Perree=== Vrijdag 04 november 2011 ===


Hallo beste visvrienden.

De boot nautiles gaat deze week varen vanuit vlissingen dat is goed nieuws,voor onze vis vrienden.

Meer en vaker vissen zeker met meer wind omdat de schipper uit kan wijken naar de westerschelde,

ook de wrakken aandoen gaat tijd opleveren korter varen meer vis tijd,beter berijkbaar en gratis parkeren,

bij het station in vlissingen.

Ook kans op meer vis omdat je meer uitwijk mogelijkheden hebt,je kan op schar,weiting,gul,tong,haaitjes.

We komen bij rene ten bak op de stijger te liggen de piraat,zeer leuke schipper waar we ook met grotere groepen,

kunnen afvaren van 20 personen.

We kijken er naar uit om een goede tijd door te maken in vlissingen,waar we vaker kunnen vissen.

Dus mede visvrienden ik hoop jullie vlug te zien op de nautiles.groetjes marcel.marcel=== Vrijdag 04 november 2011 ===


Tja…………..

Komt er wéér een vangstbericht van uw aller schippert. Wat moet een mens nog schrijven? Het is gewoon retegoed op het moment. Dusdanig dat je gemakkelijk tot een uur of 2 flink scharren en wijtingen kunt gaan trekken om daarna nog iets te proberen op een ander plekkie. Eerst zorgen dat de emmertjes vol zijn en daarna nog wat afwinden met hoop op iets leuks.

Zo ook vandaag. Met de groep van Masch Montage en nog wat ”vaste aanwaaiers” ging het weer naar de Walvischstaart. Die van Masch Montage uit Oosterhout waren officieel onder leiding van “baas” Marcel. In de praktijk stonden ze echter onder het “gezag” van Marcel’s dochter Esmee. 11 jaar oud en vissen als een grote. Goeie genade wat ging die kleine tekeer. Terwijl  Sientje (een van de medewerkers van Marcel) bijna een hartverzakking kreeg bij het spartelen van een wijting of schar deed Esmee of ze nooit iets anders had gedaan. Voor pappa vissen onthaken, zelf pieren eraan, pa op zijn  kl…. geven als hij een beet niet zag en noem het maar op.

Nadat de goegemeente zoals gezegd “voldoende” had nog effe naar de Spijkerplaat gegaan. We hebben ons een ongeluk gezocht naar de R 29 maar volgens mij weet alleen Ome Dré die te vinden. Daarom nog maar een uurtje of anderhalf geprobeerd vlakbij de HSS. En in dat uurtje kwam er tot mijn verbazing (want geen stroom) nog een mooie tong, 4 leuke gullen, behoorlijk wijting en een enkele schar binnenboord.

Zoals André van de Pollutio altijd zegt ; “Het was weer een drukke dag op kantoor.” En dat was het……

Voor de liefhebbers; aanstaande dinsdag zijn er nog wat plekjes over. Grijpt uw kans.

Hank Perrée
www.wiesje.net

    Hank Perree=== Donderdag 03 november 2011 ===


Hoi Beste zeevis vrienden 

Dinsdag 1 november op de oosterschelde gevist met de M.S.de EendrachtII van Henk en Katrien Bakker.

Het was een terug kom dag voor22september toen was het afgeblazen ion verband met het slechte weer.

8 uur uitgevaren richting de trap, om ongeveer 9uur de hengels uit geworpen.met heel mooi weer.

Al snel kwamen de eerste scharren boven, dat werden er steeds meer ook af en toe wijting. Tegen de middag zijn we verkast  naar Goessas

Daar ging het ook meteen goed. WE hebben de hele dag goed tot zeergoed beet gehad met als resutaat 325 stuks  met 14 man. We hebben een prachtige  vis dag

gehad  met geweldig mooi weer dankje wel schipper!!!!!!!!!!!!

PIetPiet Dekkers=== Donderdag 03 november 2011 ===


Gisteren met een pittige ZZOwind toch vanuit Nieuwpoort om 12.30u met twee uitgevaren om nog snel te proberen een scharretje te verschalken...  Op een mijl of 2 voor NPT op anker gegaan... Onmiddellijk beet en dit tot 16.30u... Resultaat 88 scharren, 2 schollen en 10 wijtingen.

grtBenny=== Woensdag 02 november 2011 ===


Over gaten in de weg en verre reizen.

Gisteren een dagje ertussenuit getrokken met een grote groep opstappers. Het wordt onderhand tijd om zelfs te gaan letten op de dialecten en die  goed bij elkaar te zetten want ze kwamen van heinde en verre. Wim Honing had 3 maten opgetrommeld om nog eens mee te gaan. Die kwamen van Volendam. Ook Wout had met zijn vrienden de reis van Brussel gemaakt en omdat ze dat toch wat vroeg vertrekken vonden zijn ze in Antwerpen (Schipperskwartier????) blijven slapen. Aangevuld met Olav en Wim en ook nog deckhand Ger was het dus een drukke bedoeling.

Vooral Ger had het er maar druk mee want die was strategisch bij Teun en Henk geplaatst. Samen goed voor ruim 150 jaar lieten ze zich de hulp van Ger prima welgevallen. Aas eraan, ingooien en allerlei andere hand- en spandiensten. Naast de hulp die Ger belangeloos verstrekte wist hij met 1 hengeltje tussen de bedrijven door ook nog 42 zeer mooie maatse scharren en wijtingen boven te toveren.

Ook de mannen van Wout kweten zich prima van hun taak. Nog niet zo vaak op zee gevist deden ze het uitstekend met eveneens mooie schar en wijting. Allemaal goed gevist mannen!!

Dat was dan ook het visverhaal van die dag. Iedereen had een leuke tot zeer leuke klus binnengesprokkeld waarbij vooral opviel dat de kwaliteit (lees maat) zeer goed was.

Minder was het met de gaten in de weg. ’s Ochtends was het met zuidoost 4 tot 5 en afgaand water nog wel te doen in de Walvischstaart maar na het keren van het tij vond Wiesje het ineens wel leuk om met haar kont te draaien en lekker op de dwarskomende golven te rollen. Een godswonder dat er niemand ziek werd. Mevrouw er ’s avonds op aangesproken en ze heeft beterschap belooft .

Aan het einde van de dag nog gevraagd of ze een kwartiertje langer wilden vissen. Ik dacht dat ze wel genoeg hadden en dus naar huis wilden. Niets daarvan, doorvissen. God straft onmiddellijk want de extra tijd was nog maar net ingegaan toen het beloofde regentje begon. Nou ja, hoefde ze niet zo hard aan het dek te schrobben zullen we maar zeggen…..

Iedereen bedankt weer en tot de volgende ronde.

Hank Perrée

www.wiesje.net

  Hank Perree=== Dinsdag 01 november 2011 ===


Dag vissers ,

Zondagmorgen mij toch wat laten verrassen door het gedraai aan de klok , het werd een beetje haasten om op tijd aan de Neeltje Jans te komen . Onderweg overviel mij een migraine om U tegen te zeggen . Toch nog op tijd , de jongens waren hun spullen op de Aisling aan het zetten en met een beetje hulp waren we weg . Geplaagd door die schele hoofdpijn toch maar aan Joseeke gevraagd of ik mijn hoofd niet even mocht leggen, en mijn ogen toeknijpen tot het wat beter werd . Ik werd echt verwend door het brave , lieve schipperinetje,  een pijnstiller en warme thee hielpen mij toch op de been .

De vangsten wilden maar niet op gang komen , na de middag toen de stroom wat ging lopen werd het wat beter. Vader en zoon Verbruggen stoorden zich niet en vingen een fameuze zak met vis bij mekaar . Het leek wel of de rest op een andere planeet zat te vissen , vijftien twintig vissen gemiddeld , waaronder wel enkele ferme kleppers van wijting . Aan de plek heeft het zeker niet gelegen , zowat de hele vloot van kleine boten lag er bij mekaar . Nog even voor de kering gelegen , maar de stroom kwam zo hard op zetten dat het echt geen zin meer had . Uiteindelijk toch een fijne visdag ,  heerlijk vrienden bij mekaar op de boot , onder de goede en fijne zorgen van Joséke van ,, De Aisling ,,

Roger, terug de man van t'boekske  smulders roger=== Dinsdag 01 november 2011 ===


Vandaag, 1 november, met m'n bootje weer eens proberen wat te vangen. Om 8 uur vanochtend vertrokken en half 9 ging de eerste hengel te water. Deze had bij zijze van spreken de bodem nog niet geraakt en meteen prijs, 2 wijtingen. De volgende hengel ging ook te water en ook direct wijting. Dus ik dacht dat wordt volle bak vandaag. Tot een uur of 11 blijven liggen en flink aantal wijting gevangen en een aantal botten. Omdat het zo goed ging met de wijting en best wel wat had dacht ik ook nog maar eens op de schar te gaan proberen. Dus naar Colijn gevaren en daar op de schar vissen. De eerste vis die naar boven kwam was een tor!! Dus direkt 1 hengel ingetuigd voor kabeljauw maar dat mocht niet baten voor de rest van de dag. De schar was met vlagen goed te pakken en een mooie maat. De wijting hier was net iets te klein, was mooier bij zierikzee. Ondertussen was het 1500 uur en ging ik maar huiswaarts. De totale vangst was 78 vissen, waaronder 1 kabeljauwtje dus!! Dus dik tevreden naar moeders gegaan en hier een biertje op gedronken.

AlfredAlfred=== Dinsdag 01 november 2011 ===


vandaag met de Nautilius voor anker geweest. het weer zat mee, en de vangsten zaten ook redelijk goed mee. Mooie scharren, ik denk tussen de 30 à 50 persoon, ikzelf had er 45. Ook wel redelijk wat kleintjes gevangen maar die hebben we teruggegooid. Het formaat van de wijtingen viel wel wat tegen. Super mooie dag gehad, met dank aan de crew van de Nautilius. Wij komen zeker nog terug maar dan in Vlissingen. Veel succes.Verschakelen Danny=== Dinsdag 01 november 2011 ===


Daar ik regelmatig de vangstberichten lees,maar zelf nog nooit iets heb binnengestuurd heb ik besloten om ook regelmatig een bericht te maken.

Gisteren maandag 31/10 gaan vissen met mijn bootje ,een antares 650, op de oosterschelde ,ter hoogte van gorishoek.

Gelegen op 18 meter diepte en gevist met pieren en tappen met als resultaat 25 mooie scharren en 2 kleine wijtingen .Regelmatig beet gehad maar veel missers.

Al bij al een mooie visdag gehad en goed geamuseerd. Afgaand water was duidelijk beter dan opkomend.

Volgende week terug, vang ze.

Freddy/Mistycaslo freddy=== Dinsdag 01 november 2011 ===


Hier een kort berichtje
vrijdag wezen vissen op het grevelingenmeer. Kan ik kort over wezen  zeer slecht
De vangst bestond uit een stuk of 25 visjes ,bolk haring en wijting.
van die aquariumvisjes lief hoor maar niets voor mij. 
Is ook de laatste keer geweest.
Zondag met de neeltje jans op stap geweest bij een hobbelig zeetje
met een visverwachting van niets , nou het werd ook niets.
Gevangen 3 gulletjes en een stelletje bolkjes. Gevist met aas.
Er zat toch niets niet geexpirimenteerd ,gewoon de dag uitgezeten.
Sorry voor dit korte bericht maar ik heb er niets ove te vertellen
Trouwens slecht nieuws is ook nieuws.
vandaar toch een berichtje
groetjes Hans Rensen te RotterdamHans Rensen